Athlenda

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΞΕΜΠΟΥΚΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑ..



  Ξεμπούκωσε η Εθνική μας ομάδα στο β' ημίχρονο με το Μαυροβούνιο, πραγματοποιώντας τη καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνιση.Δύο πραγματάκια..


-Ζήσης κ Μπουρούσης(άρρωστος) σύνολο 0/9 σούτ..Δεν ήταν ποτέ σολίστες και μία τόσο κακή τους βραδιά ανέδειξε τις εναλακτικές.Αντίθετα ο 3ος σωματοφύλακας,Αντώνης Φώτσης  ήταν αλάνθαστος(14π. 5/5 σούτ)όντας το πιό σίγουρο χέρι της ομάδας μέχρι τώρα.Το κακό είναι ότι έχει μπεί στο τρυπάκι να κάνει περισσότερα απ'ότι έχει συνηθίσει και εκεί γίνεται μύλος..

-Οι ομάδες του Ζούρου(ειδικά μετά τη θητεία του στη Γαλλία)ειδικεύονταν στο τρανζίσιον και όλοι αναρωτιόμασταν μέχρι τώρα γιατί μια ομαδα σαν τη φετινή Εθνική Ελλάδος δεν επιδίωκε να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο είτε με άμεσο αιφνιδιασμό είτε σε καταστάσεις δευτερεύοντως αιφνιδιασμού με γρήγορες επιθέσεις.Το ρόστερ της είναι δομημένο γι'αυτό το είδος παιχνιδιού,με γκάρντ που μπορούν να πιέσουν τη μπάλα και έχουν το πλεονέκτημα ότι μαζεύουν και πολλά ριμπάουντ έτσι ώστε να βάλουν άμεσα τη μπάλα στο παρκέ και να τρέξουν χωρίς να ψάξουν πρώτη πάσα(και οι 4 πόιντ μάλιστα).Σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα έχουμε κυριαρχήσει στα ριμπάουντ και όμως μόνο σήμερα βρήκαμε αποτελεσματικά ανοιχτό γήπεδο.Μπορεί να μην έχουμε finisher όπως ο Σπανούλης,αλλά υπάρχουν γρήγοροι ψηλοί,ο Καλάθης που είναι εξαιρετικός σε αυτό το είδος επίθεσης ενω και οι σουτέρ μας (βλ.Βασιλειάδης)μπορούν να βρούν ποιό καθαρές ματιές πρός το καλάθι.Είμαστε άλλωστε καθαρά ομάδα ρυθμού στην επίθεση και χωρίς σημείο αναφοράς στο 5/5(Σόφο)πρέπει να επιδιώξουμε ένα πιό γρήγορο μπάσκετ.Η τριάδα των Ελληνοαμερικανών είναι πολύ πιό αποδοτική σε τέτοιες καταστάσεις.

-Κάναμε 14 λάθη,ούτε λίγα ούτε πολλά αλλά τα 3 έγιναν μαζεμένα στο τέλος όταν όλα έίχαν κριθεί.Πρέπει να προστατέψουμε καλύυτερα τη μπάλα όσο μπαίνουμε πιό βαθιά στη διοργάνωση,αρχής γενομένης από αύριο.Πάει ο καιρός που ήμασταν μακράν η καλύτερη ballhandling team στον πλανήτη..

-Ενεργοποιήθηκε το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο αυτής της ομάδας,ο Κώστας Κουφός.Πρέπει να τον ψάξουμε ,να τον παίξουμε σε βολικές γι'αυτόν καταστάσεις.Είναι μακράν ο πιό ορίτζιναλ επιθετικός παίκτης στο ρόστερ μας,αυτός που βάζει τη μπάλα στο καλάθι πιό εύκολα από κάθε άλλον.Και ο Βασιλειάδης είναι αυτό που λέμε pure offensive player(όχι σκόρερ)αλλά το ρεπερτόριό περιλαμβάνει συγκεκριμένα πράγματα και σε τέτοιο επίπεδο είναι streaky και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα καλό.

-Καλή η άμυνά μας και διαβασμένη.Ο Πέκοβιτς δε μας ''μάτωσε''.Είναι φανερό ότι χωρίς τη δέουσα προπονητική κατεύθυνση μοιάζει χαμένος.Φοβερή δουλειά από τον Μπράμος.
-Η Κροατία είναι ως γνωστό το μεγαλύτερο ασανσέρ του Ευρωπα'ι'κού μπάσκετ.Μπορεί να κερδίσει την Ισπανία και την άλλη μέρα να ηττηθεί εύκολα από τη Βοσνία.Είναι πλέον do or die παιχνίδι.Σήμερα βάλαμε ένα λιθαράκι σε αυτό που γράψαμε χτές,στο χτίσιμο χαρακτήρα.Αύριο είναι ένα άλλο,ακόμη μεγαλύτερο..

ΤΟ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑ


  Η Ισπανία απλά έδειξε ποιός είναι το αφεντικό.Τέρμα τα θαύματα..Με τέτοιον Ναβάρο-ο οποίος είναι σε φοβερή κατάσταση-μόνο με θαύμα θα χάσουν,τώρα ειδικά που έχουν ένα πόιντ γκαρντ όπως ο Καλντερόν στο τιμόνι(ο Ρούμπιο θέλει πολλά ψωμιά για να γίνει μια μέρα Καλντερόν).Οι Λιθουανοί ήταν σε κακή βραδιά(εκτός του μαχητικού και ταλαντούχου Βαλαντσιούνας που κέρδισε τις εντυπώσεις),έχουν και δικά τους προβλήματα να αντιμετωπίσουν αλλά ο στόχος δεν αλλάζει.Αλλωστε μόνο στο τέλος του δρόμου θα ξαναβρούν τον Ναβάρο μπροστά τους..Η αλήθεια είναι πάντως οτι οι Ισπανοί αν ηττηθούν,θα ηττηθούν από ομάδα με πραγματικά καλό προπονητή.Οχι από τον Κεμζούρα..

-Η Σερβία έχει καλό προπονητή..Γράψαμε χθές 'οτι είναι η πιό ''στιβαρή'' ομάδα της διοργάνωσης.Ο Τεόντοσιτς έκανε όργια,πραγματικός μαέστρος και οι ψηλοί καθαρίζουν τη μπουγάδα.Οι Σέρβοι έχουν χημεία,παίζουν σωστά,με κατεύθυνση και κυρίως είναι φανερό ότι έχουν πλέον στόφα νικητή και μεγάλης ομάδας.Δεν έχουν το ρόστερ των Ισπανών αλλά είναι αυτό που λέμε ομάδα.Υπεύθυνος γι'αυτό φυσικά ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.Είναι το σύνολο που μας εκφράζει περισσότερο αγωνιστικά στο τουρνουά.
ΓΚΕΛ ΜΠΟΥΡΝΤΑΝ ΤΩΡΑ..


-Οι Τούρκοι τη πάτησαν..Πάνε για μεγάλο πισωγύρισμα και αύριο θα είναι αίμα και άμμος γι'αυτούς..Θα επαναλάβουμε για 698η φορά από χθές τη λέξη Χαρακτήρας.Δε τον φτιάχνεις απ'ευθείας με τη συμετοχή στον τελικό του Μουντομπάσκετ,αλλά με τη συνέπεια και τη συνέχεια..Γκέλ Μπουρντάν τώρα..
-Η Ιταλία μας επιβεβαίωσε 110%.Δεν είναι ακόμη έτοιμη για τέτοιους αντιπάλους ,σε ένα μάτς που προηγήθηκε στη μεγαλύτερη διάρκειά του και έδειχνε να το ''έχει''.Με τον ίδιο προπονητή και συνέπεια από τους ΝΒΑ ερς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα για την επόμενη μέρα κατά τη γνώμη μας.Άλλωστε λείπει καιρό από τη διεθνή σκηνή..
-Οι Γάλλοι παίζουν πραγματικά όμορφο μπάσκετ και έχουν χημεία.Αύριο θα δώσουν το πιό δυνατό τους ματς,με βαθμολογικό ενδιαφέρον μάλιστα απέναντι στη Σερβία.Ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα,τουλάχιστον στη φάση που βρισκόμαστε.Γιατί εάν επροκειτο για ημιτελικό Ευρωπαικού πρωταθλήματος θα συζητάγαμε σε άλλη βάση..
-Και η Ρωσία έχει καλό προπονητή..

5 σχόλια:

  1. twra de mas vlepw gia tipota.poly dyskolo na paroume estw mia niki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mexri 8 ada mporoume logw programmatos.rwsia ispania sto teliko,revans tou 2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στοχος μας δεν ειναι το προολυμπιακο αλλα να φτιαξουμε την επομενη ομαδα μας και ας χασουμε μια διοργανωση.μπραμος καλαθης κουφος σλουκας παπ μαντζαρης βουγιουκας και πατ καλαθης ειναι μια πολυ καλη μαγια και ας ελπισουμε συνοδοιπορους ζηση μπουρουση σπανουλη σοφο θα μπορουν να κανουν κτημα τους το χαρακτηρα νικητη.το παιχνιδι με τη σλοβενια θα ειναι το μεγαλυτερο κριτηριο για το που μπορει να φτασει αυτη η ομαδα.
    μας αρεσει ο γρηγορος ρυθμος που επιδιωκει τελευταια

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και για το ζουρο θα ειναι μεγαλο τεστ μη το ξεχναμε

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με ομαδες ποιο δυνατες πλεον στη ρακετα θα ξεβρακωθουμε.καλα ηταν μεχρι τωρα ε ολα τα κοντο..να

    ΑπάντησηΔιαγραφή