Athlenda

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ALL TIME CLASSIC..



 Παναθηναϊκός και Μακάμπι έδωσαν στον μπασκετικό πλανήτη ένα εκπληκτικό 5ο ματς-πραγματική τιτανομαχία πιστοποιώντας το γιατί οι μεταξύ τους αναμετρήσεις αποτελούν το απόλυτο ντέρμπι του Ευρωπαϊκού μπάσκετ..


Power of will..


 Επικό ματς, καλύτερο 5ο παιχνίδι να είμαι ειλικρινής δε μπορούσαμε να περιμένουμε. Δύο θρύλοι στο παρκέ, να κάνουν-με τρομακτική αυταπάρνηση-κατάθεση ψυχής πέρα από κάθε τακτική και μπασκετική λογική. Η δύναμη της θέλησης στον άνθρωπο σε όλο της το μεγαλείο σε ένα τέλεια στημένο σκηνικό μπροστά σε 20+ χιλιάδες κόσμο σε ένα γήπεδο που κόχλαζε..


 Ο Παναθηναϊκός πήρε μια νίκη καρδιάς. Δε κυριάρχησε, θα διαφωνήσω με τον Ομπράντοβιτς, παρά μόνο κατά διαστήματα. Είναι όμως μ α κ ρ ά ν  η πιό «παιγμένη ομάδα σε τέτοια ματς. Κέρδισε με την εμπειρία και το μυαλό της. Είχε έναν εξαιρετικό Γιασικεβίτσιους που δικαίωσε τα προγνωστικά μας (όπως και ο Μπλού) όντας μια από τις πιό σταθερές αξίες στο μπάσκετ σήμερα  σε ματς τέτοιου χαρακτήρα. Δείτε πόσο πιό «δηλητηριώδης» έγινε η πράσινη επίθεση από τη πρώτη φάση που έπαιξε με τον Λιθουανό (γρήγορη ντρίμπλα και πάσα στο κέντο της άμυνας στον Τσαρτσαρή). Χέρι αλφάδι (5/6 σουτ, 2/2 βολές). Χρεώθηκε σχετικά γρήγορα με φάουλ γιατί απλά είχε απέναντί του παίκτες που επιτίθονταν λυσαλέα στο καλάθι και επιδίωκαν την επαφή σε κάθε ευκαιρία. 


 Σαφώς ο παίκτης που έκρινε το ματς χωρίς δεύτερη κουβέντα ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Χωρίς να ξεκινήσει ιδιαίτερα καλά, βρήκε ρυθμό μέσα από τις ελεύθερες βολές και στο τέλος πήρε όλο το παιχνίδι πάνω του προσθετοντας ένα ακόμη παράσημο στην εκπληκτική καριέρα του, σκοράροντας πολύ δύσκολους πόντους είτε με διείσδυση είτε με μακρινό σουτ. Το σημαντικότερο βέβαια-εκτός από κάποιες ασύλληπτες άμυνες χώρου που έβγαλε- ήταν τα 12 φάουλ που κέρδισε. Κατά τη γνώμη αυτή η συνεισφορά του ήταν η διαφορά που έδωσε τη νίκη. Η μαγκιά του να τα κερδίζει, όπως και στο τέλους του τελικού του κυπέλου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ριμπάουντ , όπως είχαμε προβλέψει και ο Ομπράντοβιτς το απόλυτο –βάσει συνθηκών- από ρολίστες όπως ο Λόγκαν και ο –άστοχος από το φάουλ αλλά σημαντικός- Μάριτς. Παίκτης κλειδί ξεκάθαρα ο Περπέρογλου με σουτ που θύμησαν Φώτση (λόγω κυνικότητας και απάθειας). Οι πράσινοι υστέρησαν σε δηνιουργία (ίσως γιατι από την αρχή η άμυνα που εφάρμοζε η Μακάμπι τους οδήγησε να ψάξουν απομονώσεις και παιχνίδια ενας-ένας στο λόου ποστ με τους ψηλούς) και δολοφονικό ένστικτο. Περίμενα κάτι καλύτερο εδώ. Η άμυνά τους είχε ένταση, αλλά όχι απόλυτη συγκέντρωση (ειδικά στις φάσεις της 3ης περιόδου όπου οι Ισραηλινοί έψαξαν τον Σχορτσιανίτη στη καρδιά της ρακέτας), απέναντι σε μια πιό υπομονετική Μακάμπι που πάσαρε περισσότερο και σκόραρε με πολλά κοψίματα από πάσες του «5» στο ζωγραφιστό). Εκοψαν βέβαιαν τελείως την αριστερή πλευρά στον Λάνγφορντ και πήγαν το ματς (επιθετικά) στην επαφή, τη δύναμη κερδίζοντας τα φάουλ, γνωρίζοντας για το πλεονέκτημα του γηπεδούχου σε τέτοια ματς. Εν τέλει, αυτή η ικανότητά τους να πηγαίνουν στις προσωπικές τους έδωσε τη πρόκριση. Πλέον περιμένουμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό στην Πόλη, σε μια στημμένη –θα πούμε εμείς- κατάσταση υπέρ του, όντας αουτσάιντερ απέναντι στο φαβορί. Ρωτήστε τον Ομπράντοβιτς πόσο γουστάρει να προετοιμάσει ένα τέτοιο ματς..

Μεγάλη Μακάμπι


 Η ομάδα του Ντέηβιντ Μπλάτ με εξέπληξε πραγματικά. Μη το παρεξηγήσετε. Ανήκουμε σε αυτούς που θεωρούμε ότι η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η πιό βαριά φανέλα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ για πολλούς λόγους και με την έννοια που έχουμε εμείς τον όρο στο μυαλό μας. Είχαμε γράψει ότι θα είναι επίτευγμα για την φετινή ομάδα της, να μείνει στο ματς μέχρι τέλους. Και όμως όχι απλά τα κατάφερε επιστρέφοντας πόσες φορές απέναντι σε..θεούς και δαίμονες από σημαντικές διαφορές και με τα προγνωστικά κατά της, αλλά στο τέλος έδειξε ότι εκτός του χαρακτήρα διέθεται και..άστρο. Με την εξέλιξη που είχε το ματς στο τέλος ειλικρινά πίστευα και πιστεύω ότι εάν οι Ισραηλινοί είχαν την ευκαιρία του τελευταίου σουτ, θα έφευγαν νικητές από το ΟΑΚΑ. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση είχα βιώνοντας το θρίλερ των τελευταίων δευτερολέπτων.

 Η τελευταία φάση στο ριμπάουντ μου θύμισε πολύ την αντίστοιχη με τον Πρίντεζη νστο 2ο ματς της Τοσκάνης, να πνίγεται στο χρόνο. Λίγα δεύτερα πρίν με τον Παναθηναϊκό στο +3, έβγαζε μάτι ότι ο Μπλάτ θα μπλόφαρε με τον Μπλού( στον οποίο είχε πέσει όλη η πράσινη άμυνα) δίνοντας το σουτ στον Πνίνι, ο οποίος ήταν ο μοναδικός εκτός του Αμερικανού φόργουορντ που μπορούσε να ευστοχήσει σε ΑΥΤΟ το τρίποντο ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή..


Ο Μπλάτ συνέχισε με την ίδια τακτική που εφάρμοσε στα προηγούμενα ματς. Αλλαγές στα σκρίν από το 1ο λεπτό, απέναντι στην ομάδα που διαβάζει τα μις ματς πιο γρήγορα από κάθε άλλη στην Ευρώπη γνωρίζοντας-κατ’εμέ- ότι θα έχει νωρίς προβλήματα με τα φάουλ. Από δύο οι Χέντριξ,Σχορτσιανίτης, Λανγκφορντ νωρίς στο παιχνίδι, γεγονός που δεν τον ανησύχησε, αντίθετα τον βρήκε με εναλλακτικές. Αυτή ήταν η αμυντική πεντάδα με τους πολύ καλούς Μπερστάιν-Τζέημς , η οποία όμως σε βάθος χρόνου κόλλησε επιθετικά. 


 Ο Μπλάτ έχασε την ευκαιρία τη μεγάλη ευκαιρία του στη 3η περίοδο όταν με δυό καλά σουτ του Οχαγιόν ισοφάρισε. Είχε το μομέντουμ να ξεφύγει και να παγώσει το γήπεδο. Οι παίκτες του κατέβαλαν εκπληκτική προσπάθεια στη 4η περίοδο. Με τον Πνίνι μπαλαντέρ, στο «4» ή στο «3» (με τον πολύ μαχητικό Σμιθ στο «2» σε σχήμα που τον διευκόλυνε να παίξει τις αλλαγές στην άμυνα) και μερικά εκπληκτικά σουτ του μοναδικού στο κομμάτι «δύσκολα σουτ υπό αμυντική και ψυχολογική πίεση» Μπλού έπαιξε τη ζαριά του. Φιλτράροντας τη χθεσινή απόδοση της Μακάμπι συμπεραίνουμε ότι για πρώτη φορά έπαιξε καλύτερα το παιχνίδι των συνεργασιών από τον Παναθηναϊκό στη σειρά(22! Ασίστ έναντι 15). Της κόστισαν σημαντικά τα φάουλ όμως, αποτέλεσμα της τακτικής που επέλεξαν στην άμυνα. Ο καθένας γνωριζε ότι η έδρα σε τέτοια ματς παίρνει το κατιτίς της. Επίσης θα προσθέσουμε ότι οι Ισραηλινοί δεν προστάτεψαν το ίδιο καλά το καλάθι τους σε αυτό το μάτς. Ομως αυτό που κατέθεσαν στο παρκέ και η προσπάθεια της 4ης περιόδου κάνει υπερήφανο κάθε οπαδό τους. Δε νομίζω ότι μπορείς να χάσεις πιό αντρικά.. Ίσως η ευκαιρία του τελευταίου σουτ να τους στοιχειώνει καιρό, αλλά με βάση το performance του κλάμπ όλη τη χρονιά, οι Ισραηλινοί φεύγουν «ψηλωμένοι» από αυτά τα πλέη-φς. Για εμένα overachievers, άσχετα εαν ακούμπησαν την πρόκριση και τελικά έμειναν έξω..

21 σχόλια:

  1. ekplhktiko mats!apo ta kalytera ths pentetias opws kai to deutero opws kai olh h seira.bravo ston panathinaiko bravo kai sth makabi.xwris na thelw na meiwsw th nikh, h diaithsia eunoise thn edra.36-22 boles,opws proeblepsa xtes 2 foul olh h frontline sto dekalepto.an to mats ginotan sto israel h makabi tha to eperne me 15

    TEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ δυνατη σειρα, και μεγαλη στιγμη για το ελληνικο basketaki. Respect στον τιτανομεγιστο Σαρουνας και χιλια μπραβο στον Logan γιατι οταν χρειαστηκε ηταν ετοιμος. Η αμυνα της Μακαμπι δεν με ικανοποιησε αλλα βαλανε πολλα μεγαλα σουτ. Αν και ξερω οτι εδω δεν μιλαμε για διαιτησια στο 46-46 εγινε καθαρη κλεψια εις βαρος της μακαμπι με συνεχομενα φαουλ που δεν δοθηκαν απο τα γκριζα κορακια.
    Παμε γερα για τον υπερτατο τελικο ΠΑΟ-ΟΛΥ που θα ειναι η απολυτη ηδονη για καθε ελληνα μπασκετοφιλο.

    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση σου( όπως συνήθως βέβαια. Φράσεις κλειδιά οι "Και όμως όχι απλά τα κατάφερε επιστρέφοντας πόσες φορές απέναντι σε..θεούς και δαίμονες από σημαντικές διαφορές","κερδίζοντας τα φάουλ, γνωρίζοντας για το πλεονέκτημα του γηπεδούχου σε τέτοια ματς", "Ο καθένας γνωριζε ότι η έδρα σε τέτοια ματς παίρνει το κατιτίς της."
    Η αλήθεια είναι πάντως πως με 50-50 διαιτησία, το ματς θα το έπαιρνε η Μακάμπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω διακρινω μια παγωμαρα στον αιωνιο.φυσικά και δε το λεω για κανενα πικαρισμα.αλλα πιστευω φανηκε οτι οχι μονο δεν επαιξαν καλα αλλα τελικα ουτε καλυτερη ηταν στη σειρα με τη μακαμπι,πραγματα που θεωρουσαμε ολοι (και εγω)δεδομενα πριν τα πλεηοφς.το σπρωξιμο στην εδρα ηταν μεγαλο ας μη γελιομαστε και εκρινε το αποτελεσμα.δε μπορουσε ο παναθηναικος να νικησει αλλιως απλα δε μπορουσε ηταν φανερο,ακομα και τις στιγμες που ειχε διψηφια διαφορα.τελικα αυτη η μακαμπι,λιγη,μετρια,πεσμενη απο περσι,χωρις πολυ φιλοσοφημενη επιθεση και ποιτικο πλεημεηκερ αξιζε να περασει τουλαχιστον οσο και ο παναθηναικος.νομιζω οτι οποιος ειδε κατι αλλο απλα δεν ειναι αντικειμενικος.

    MARTINAS7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ το παιχνίδι δεν το είδα, συνεπώς δεν έχω άποψη. Όπως έχω ξαναγράψει για τη σειρά, ο ΠΑΟ έκανε μάγκες τη Μακάμπι. Αν κατάφερνε να χάσει και στο χθεσινό φυσικά δεν άξιζε να περάσει. Ήταν καλύτερη ομάδα, μόνο που το αποδείκνυε μόνο όταν ήταν απολύτως απαραίτητο.
    Όσο για τη διαιτησία...Δεν ξέρω τι έγινε, πάντως εγώ δεν διάβασα κανέναν άνθρωπο της Μακάμπι να διαμαρτύρεται (ούτε Σόφο, ούτε Μπερστάιν, ούτε Μπλατ...τον Γκέρσον δεν τον μετράω). Αν έγινε κάτι, τότε ήταν κάτι παρόμοιο με το τρίτο παιχνίδι, καθαρή διαιτησία έδρας, όπου αν θυμάμαι καλά δεν δόθηκε ούτε ένα καλάθι + φάουλ στον ΠΑΟ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άξιζε και να κερδίσει.
    Και για μένα το "με 50-50 διαιτησία θα κέρδιζε η μακάμπι" είναι πολύ θεωρητικό. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που αλλάζουν σύμφωνα με τη διακύμανση του σκορ (πάθος, άγχος, χαλάρωση κλπ).


    Και έλεος πια με την προπαγάνδα για τον Διαμαντίδη. Έστω όντως ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. "και με διαφορά από τον δεύτερο", όμως; Πόση διαφορά να έχει από Ναβάρο και Κιριλένκο. Μην τρελαθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O DIAMANTIDIS KALYTEROS TOU KIRINENCO KAI TOU NAVARO? OUTE GIA ASTEIO PLEON..HTAN AUTOS POU EPWFELITHIKE PERISSOTERO APO TO XTESINO FROU-FROU TVN DIAITITWN.METRIA SEIRA EKANE GIA EMENA

      TEO

      Διαγραφή
    2. Αν η αξία ενός παίκτη μειωνόταν σύμφωνα με το σπρώξιμο που του δίνει η διαιτησία, τότε ο Ναβάρο θα ήταν από τους χειρότερους στην Ευρώπη. Εγώ δεν αρνούμαι ότι ήταν ο καλύτερος του γηπέδου χθες και όχι για τους πόντους, το rating μπλα μπλα μπλα που αραδιάζουν όλοι, αλλά φυσικά για τον τρόπο που πήρε την ομάδα στις πλάτες του, κάτι που έχει κάνει άπειρες φορές και που για μένα τον καθιστά σε έναν εκ των 3-4 κορυφαίων που αγωνίζονται στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Για μένα δεν είναι ο καλύτερος, για άλλους μπορεί να είναι και το σέβομαι. Αλλά όχι και "πάρτε τον καλύτερο παίκτη της ΤΣΣΚΑ, σαν τον Διαμαντίδη δεν είναι κανείς τους". Όσοι διάβασαν τη στήλη στην οποία αναφέρομαι καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για την ασχετίλα σε όλο της το μεγαλείο.

      Διαγραφή
  6. O Ντέιβιντ Μπλατ ναι μεν έβγαλε το καπέλο στον Ομπράντοβιτς, τον Διαμαντίδη και τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά μιλώντας στους Ισραηλινούς ρεπόρτερ έβαλε κατά της διαιτησίας! «Ήταν σκάνδαλο ό,τι έγινε. Για δεύτερη φορά οι διαιτητές ήταν εναντίον μας. Στα δυο τελευταία παιχνίδια ο αντίπαλος βάρεσε 72 βολές και εμείς μόνο 42. Δεν υπήρχε δικαιοσύνη. Δεν μ’ αρέσει να τα βάζω με τη διαιτησία, αλλά δεν ήταν σωστή. Όπως και να χει, είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση».

    MARTINAS 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάω πάσο. Δεν αλλάζει η άποψή μου όμως στο ότι η σκέψη "Αν δεν υπήρχαν τα σφυρίγματα έδρας το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό" δεν στέκει σε ένα τέτοιο ματς. Κι αν έπαιρνε προβάδισμα η Μακάμπι, μπορεί να την κυρίευε το άγχος και να τα έχανε στο τέλος. Ή ο ΠΑΟ να έπαιζε με περισσότερο πάθος και σοβαρότητα. Όλα αυτά είναι θεωρητικά και δεν έχει και νόημα να τα συζητάμε. Για μένα πέρασε η καλύτερη (έστω και ελάχιστα) ομάδα. Κάθε άλλη άποψη είναι σεβαστή.

      Διαγραφή
  7. DIMITRI FOVERO PAIXNIDI EXTHES MEGALI PROKRISH TROMEROS O DIAMANTIDIS.H ELLADA PAR'OLA TA KOINONIKA PROBLIMATA THA EXEI 2 OMADES STH POLH!

    ZURICH,SWITZERLAND

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού και φοβερό ματς στο οποίο συνέβαλε κυρίως η Μακάμπι που το γύρισε 2 φορές με μεγάλα σουτ. Ήταν το μοναδικό ματς που έπαιξε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ η Μακάμπι αλλά ντάξει κακά τα ψέματα..έχει πολύ μεγάλους παίκτες ο Παο και κυρίως πιο έμπειρους σε τέτοιες καταστάσεις και ήταν αναμενόμενο να έπαιρνε το ματς.
    Είδα το παιχνίδι ως ουδέτερος και πιστεύω τα παιδιά από πάνω έχουν ένα δίκιο στο θέμα διαιτησίας. Οι διαιτητές έπαιξαν έδρα στα τελευταία λεπτά και στην αρχή του ματς σε ποσοστό 55-45 αλλά νομίζω ήταν αναμενόμενο..

    Καλή επιτυχία και στις 2 ελληνικές ομάδες και εύχομαι να δούμε ελληνικό τελικό.
    Περιμένω προγνωστικά για το final 4 μέσα στο Πασχα..

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα,
    Γράφω πρώτη φορά και ξεκινώ με τα συγχαρητήρια μου για το blog σας.
    Απλώς προς απάντηση στους από πάνω, να αναφέρω ότι είναι κρίμα μετά από μία τέτοια σειρά αγώνων να μιλάνε κάποιοι για διαιτησία... Ειδικά όποιος είδε τα παιχνίδια νομίζω μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι τέτοιο θέμα δεν υπήρξε... Όπως και να έχει είναι κρίμα να μένουμε εκεί...
    Όσον αφορά τον Διαμαντίδη και (βεβαίως) τις διάφορες υπερβολές των δημοσιογράφων, νομίζω ότι το "καλύτερος παίχτης στην Ευρώπη" έχει να κάνει με το πόσα προσφέρει στην ομάδα του και πόσο την βοηθάει να πάει Φ4, κατακτήσει τίτλους κλπ... και αυτό ο Διαμαντίδης το κάνει και με το παραπάνω τα τελευταία χρόνια. Τώρα τι νόημα έχει η σύγκριση με Ναβάρο και Κυριλένκο δεν ξέρω.... άτοπη εντελώς.
    Θα ήθελα την άποψη σου για την ελεύθερη πτώση του Σάτο... Υπάρχει κάτι που "δεν βλέπουμε" εμείς απ'έξω ή απλώς δεν του έκατσαν τα παιχνίδια?
    Αυτά
    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνο ευχαριστώ, να'σαι καλά. Ο Σάτο ξεκίνησε αρκετά καλά τη χρονιά όντας κατά τη γνώμη μου ο πιό σταθερός παίκτης των πρασίνων και μακράν ο καλύτερος ριμπάουντερ της ομάδας. Βρίσκεται παρατεταμένα σε κακό φεγγάρι. Οχι μόνο στη σειρά με τη Μακάμπι που έχασε κατά κράτος τη μάχη από τον Σμίθ, αλλά πολύ πριν. Απλά είναι ντεφορμέ.. Αν θες τη γνώμη μου είναι ο παίχτης πάνω στον οποίο θα πέσει ο Ομπράντοβιτς αυτό το διάστημα για να παρουσιάσει την ομάδα του καλύτερη στη Πόλη. Χωρίς πραγματικά καλό Σάτο οι πράσινοι δύσκολα θα διεκδικήσουν κάτι καλό..

      Διαγραφή
  10. μιας και ένας φίλος πρίν μίλησε για προγνωστικά θα κάνω την αρχή εγώ όσον αφορά το Φ4.
    Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα στον τελικό , με τους Καταλανούς να σηκώνουν την κούπα εκδικούμενοι για τον περσινό αποκλεισμό

    JOHNY Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ? ΡΕ ΤΖΟΝΥ Q ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω εχει κερδισει τον Γιαννακη στον Ομπραντιβιτς θα κολησει?!?!?!?

      Μανος.

      Διαγραφή
  12. KALA AUTO NA MOU PEIS. KAI O ZOTS ME TON KAZLAUSKAS PAIZEI HMITELIKO.BEBAIA TON EXEI KERDISEI O LITHOUANOS PALIA ME TH KINA SE KOMBIKO MATS KAI DYO FORES FETOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενοειται χαβαλεδιαζω. Παντως αγαπαμε coach Γιαννακη.

      Μανος

      Διαγραφή
  13. ennoeitai mano se auto to pneuma apantisa kai egw!poia ta prognwstika sou gia to f4?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυσκολο πραγμα οι προβλεψεις αλλα η λογικη λεει 1) csska 2) barca 3) pao 4)oly. Παντως θα ηθελα τελικο παο-ολυ με νικητη τα μωρα του ντουντα με buzzer beater του Σλουκα.
    Ριξε και εσυ κανα προγνωστικο.

    Regards Manos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. MANO EGW BLEPW 1.CSKA 2.OSFP 3.PAO 4.BARCA .TO BLEPW POLY DYNATA THA TO PONTARW KIOLAS PERA APO TH PLAKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή