Athlenda

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Till death..




Παναθηναίκός και Μακάμπι παίζουν τον τελευταίο γύρο ενός συγκλονιστικού πυγμαχικού αγώνα στη κατηγορία heavyweight..



 Το ότι πρόκειται για 5ο ματς σειράς πλέη-οφς τα λέει όλα.. Εμπειρία ζωής για αυτούς που θα ζήσουν την όλη κατάσταση στο παρκέ. Οι αθλητές δουλεύουν τέτοιες καταστάσεις στο μυαλό τους από τότε που πρωτοπιάνουν την πορτοκαλί μπάλα. Δεν έχουν μείνει πολλά πράγματα, από τακτικής πλευράς να αναφέρουμε πιά. Ίσως μόνο να εστιάσουμε σε κάποια σημεία πάλι βάζοντας στην εξίσωση το όλο κλίμα και το ψυχολογικό κομμάτι που περιλαμβάνει αυτή η τελευταία αναμέτρηση..

-Η εμπειρία παίζει τεράστιο ρόλο σε τέτοια ματς, μη γελιόμαστε. Και εκεί η ομάδα του Ομπράντοβιτς υπερέχει. Το είπε ο ίδιος ο Ζότς στη χθεσινή του συνέντευξη, ότι θα βασιστεί πολύ στους πιό έμπειρους αθλητές του και από αυτούς περιμένει να δωθεί το σύνθημα.

-Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί το όλο κλίμα. Το γεμάτο γήπεδο, τις προσδοκίες ακόμα και τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα μετά το 4ο ματς με απόψεις του στυλ «είχε η Μακάμπι την ευκαιρία της και την έχασε» ή «τώρα το ματς θα πάει στους 20 πόντους..». Παγίδες που μπορεί να ξεπεράσει και να φτάσει όντως στο σημείο να επιβεβαιώσει αυτά τα προγνωστικά.

-Για τη Μακάμπι, αυτή την Μακάμπι θεωρώ ότι θα είναι τεράστια επιτυχία να μείνει μέχρι τέλους «μέσα» στο παιχνίδι, χάσει κερδίσει. Έχει μεγάλη σημασία αυτό όσον αφορά την ανάπτυξη αυτής της ομάδας που φτιάχνει ο Μπλάτ. Θα είναι υπέρβαση και οι υπερβάσεις σε τέτοια κομβικά σημεία φτιάχνουν χαρακτήρα. Φυσικά και έρχονται να νικήσουν, έτσι? Μιλάμε για την Μακάμπι πάντα..

-Από τακτικής πλευράς δε μπορούμε να περιμένουμε εκπλήξεις. Ο Παναθηναϊκός ΠΡΕΠΕΙ απλά, από το ξεκίνημα, να βάλει τα σούτ που σίγουρα θα του δώσει η άμυνα του Μπλάτ. Χωρίς άγχος και με καθαρές ματιές στο καλάθι. Να εδραιώσει τη ψυχολογική κατάσταση της «καλής βραδιάς». Έχει το know how και τους παίκτες με το backround να πάρει από την αρχή αυτό το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Η Μακάμπι θα ποντάρει εκεί, στη «κακή βραδιά» που θα χαλάσει το μυαλό των πρασίνων και θα μεταδώσει άγχος και παγωμάρα στη κερκίδα. Σε τέτοιο επίπεδο βέβαια δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό.


-Σε ανάλογες περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός έχει επιδείξει στο παρελθόν μεγάλο πάθος και αυτό αναμένεται να κάνει και αύριο. Να πάει λυσσασμένα στα ριμπάουντ, σε κάθε κατοχή. Μπορεί να τα πάρει-θεωρώ- ξέροντας ότι ταυτόχρονα αποκτά μεγάλο πλεονέκτημα. Και φυσικά να πιέσει τη μπάλα, πολύ και από ξεκίνημα. Η Μακάμπι κακά τα ψέμματα θα χρειαστεί τρίποντο αύριο. Έτσι όπως έχω στο μυαλό μου την αυριάνη άμυνα του Παναθηναϊκού –με εικόνες από παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος- οι Ισραηλινοί θα πρέπει να «γράφουν» τρελά αύριο για να έχουν σημαντικό μερίδιο τύχης για την πρόκριση. Θέλουν δύο, όχι έναν..Ερντογάν!


-Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπορεί να αποτελέσει τον παίκτη κλειδί για τον Ομπράντοβιτς σε αυτόν τον αγώνα. Τον παίκτη που θα σκοράρει, θα ξεκολλήσει τους υπόλοιπους και θα δώσει τα οκτάνια στην επίθεση των πρασίνων βάζοντας τους στη θέση του οδηγού. Έχει τη προσωπικότητα και τη ποιότητα να κάνει τη διαφορά.

-Ο Μπλάτ γνωρίζει ότι θα χρειαστεί κάτι έξτρα σήμερα το βράδυ. Σαρπ δεν υπάρχει πιά, Ο Μπλού παρουσιάζεται συνήθως έτοιμος σε τέτοια ματς αλλά δε φτάνει, αν αναλογιστούμε τον αντίπαλο. Αυτό το «έξτρα» θα είναι μια πραγματικά καλή βραδιά του Σχορτσιανίτη, την οποία ο Αμερικανός προπονητής δεν έχει πάρει ακόμα. Βασική προϋπόθεση να μπορέσει ο Έλληνας σέντερ να διατηρήσει τον εαυτό του στο παρκέ αρκετή ώρα, μακριά από φάουλ. Μπορεί οι πρωταθλητές Ευρώπης να αποτελούν τον Νέμεσή του, αλλά ο Σόφο παραμένει ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.

-Ο Ομπράντοβιτς λογικά θα προσπαθήσει «βάλει» από νωρίς στο παιχνίδι όσο περισσότερα όπλα (role players) μπορεί για να έχει περισσότερες επιλογές όσο περνούν τα λεπτά. Σίγουρα δε θέλει να ξεμείνει με κλειστό ροτέησιον σε ένα παιχνίδι που –στη χειρότερη περίπτωση- παιχτεί μέχρι τέλους. Ίσως ο Μάριτς ,κυρίως, παίξει λίγο παραπάνω ώστε να εκμεταλλευτεί τα μούσκουλά του (πάντα χρήσιμα σε τέτοιες καταστάσεις) και να προκαλέσει φθορά. Ο Μπλάτ πιθανόν να προσπαθήσει να προστατεύσει τη φρόντ λάιν του από τέτοιο ενδεχόμενο με τον Τζέημς. Δεν έχει δείξει ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα, αλλά πιθανόν να αναγκαστει, χωρίς πολύ κουβέντα, να το κάνει..

Καμπανάκι το βράδυ, στο ΟΑΚΑ..

7 σχόλια:

  1. oti kai na kanei o blat , sofo k hendrix tha exoun 2 faoul sto dekalepto.de vlepw ti mporei na kanei me auto

    TEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξεκινήσει Τζέημς-Μπλού, αυτό να κάνει. Ωστε ο Τζέημς να πάρει τους πρώτους κραδασμούς και τα φάουλ. Τουλαχιστον για το πρώτο πεντάλεπτο. Είναι μία λύση..

      Διαγραφή
    2. Parepiptwntos epese mesa pantws o TEO!:p
      Jim se diavazw fanatika ta arthra su einai para poly kala sygxaritiria.

      Kriton

      Διαγραφή
  2. Πέραν των 7+ τρίποντων που θέλουνε, το σκορ από το postup παιχνίδι (αν και προσωπικά δε βλέπω φως από Σόφο), νομίζω οτι μόνον αν βάλει 20 πόντους ο (κατά τη γνώμη μου πιο υποτιμημένα PF στην επίθεση στην Ευρώπη- πιθανά ο καλύτερος cutter?) Eliyahu η Μaccabi κερδάει :)

    PS: καλή επιτυχία και στους 2. Μας χάρησαν μία πραγματικά μπασκετική σειρά. Let the best team win.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Eλιάγχου έχει αυτό το εκπληκτικό touch στο τελείωμα και είναι πολύ ταχύς σε μικρές αποστάσεις. Αναμφίβολα σπουδαίος σκόρερ αλλά καρδιά λαγού ρε palok..

      Διαγραφή
  3. Στο μόνο που διαφωνώ είναι στην επιλογή του μέγιστου τουρίστα και πρώην μπασκετμπολίστα (κατ'εμέ) στην πρώτη φώτο...


    Ρε πάλοκ, ε όχι και υποτιμημένος ο Ελιάου. 2 Χρόνια στην Ταου πέρασε και δεν ακούμπησε, τόσα χρόνια έχει που παίζει μπάσκετ και δεν έχει κάνει τίποτα. Ασε που 4-άρι χωρίς καλό τρίποντο δεν υφίσταται, ούτε δύναμη έχει να ποστάρει ή να αντιμετωπίσει δυνατά 4-άρια...ακόμα και ο Πρίντεζης καλύτερος είναι
    ΜΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φυσικά και υπάρχουνε πάρα πολλοί καλύτεροι από αυτόν (και εγώ δεν θα παιρνα στην ομάδα μου τόσο μονόχνοτο 4αρι). Και ο Πρι. Αλήθεια όμως, τι έκανε ο Πρι στη Malaga? Και μιλάμε για ΕΛΛΗΝΑ Παίκτη και όχι Ισραηινό φυσικά. Όποιος είδε πώς πήρε το πρωτάθλημα ο Ivanovic από τον Pascual, μπορεί και να συμφωνήσει λίγο μαζί μου ως προς το τι κρυφό επιθετικό όπλο μπορεί να γίνει... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή