Athlenda

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

BRAVEHEART!



Ζούμε ένα απίστευτο déjà vu και μάλιστα διαρκείας.. Σε έναν αγώνα-καρμπόν με τον αντίστοιχο του 2011, ένας ατσάλινος Παναθηναϊκός έφυγε όρθιος από το Παλάου Μπλαουγκράνα, με τρίποντο του δικού του.. Ουίλιαμ Ουάλας, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος μεγάλωσε και άλλο το θρύλο του. «Αίμα και άμμος» η σειρά που έχει ήδη εξελιχτεί σε classic. Το Hoopfellas αναλύει..



Άργησα πόση ώρα να ξεσκαρτάρω κάποια πράγματα στο κομμάτι τακτική από τις σημειώσεις μου γιατί αλλιώς θα φτάναμε σε κείμενο 8.000 λέξεων που κάποιους σίγουρα θα κουράσει.. Πάμε λοιπόν στο κομμάτι τακτική..


-Ο Αργύρης Πεδουλάκης  ήταν και πάλι ο νικητής στη σκακιέρα. Είναι φανερό ότι έχει πάει τη σειρά εκεί που θέλει. Παιχνίδι 65 κατοχών με έναν Παναθηναϊκό άψογα διαβασμένο να αμυνθεί στο ποστ και τη Μπαρτσελόνα να δυσκολεύεται να διαχειριστεί την ενεργητικότητα και τη δύναμη των πρασίνων. Ο Έλληνας κόουτς ξεκίνησε τον Ξανθόπουλο στον Ναβάρο (δεν είναι ο παίκτης που θα τον μαρκάρει αλλά έδωσε πολύτιμες ανάσες στον Ούκιτς, ο οποίος έχει να διαχειριστεί τώρα και ενδεχόμενη φθορά από φάουλ) και έπαιξε επίθεση 1-4 με τον Σχορτσανίτη στο ποστ, μέσα από συγκεκριμένα plays και αυτή τη φορά. Αρχικά με οριζόντιο σκριν του Διαμαντίδη χαμηλά και στη πορεία με αρχική διάταξη διπλού ποστ (Μασιούλις-Σόφο) με τον Λιθουανό να πηγαίνει απότομα σε οριζόντιο σκριν επιδιώκοντας την αλλαγή του παίκτη του με τον Σοφοκλή. Ψηλά στη πλευρά του Σοφοκλή, ο Πεδουλάκης τοποθέτησε «υποστήριξη» τον Τσαρτσαρη (που ανάλογα με προϋποθέσεις ξεκινά κόψιμο), κερδίζοντας την ασθενή (παθητική θα έλεγα..) βοήθεια του Λόρμπεκ, κερδίζοντας 2/2 επιθέσεις σε αντίθεση με την Τρίτη που η βοήθεια ήρθε από τον περιφερειακό της κορυφής (Ινγκλς) με συνέπεια οι Καταλανοί να αιφνιδιάσουν και να κλέψουν τη μπάλα σχετικά εύκολα.

Είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός επιδιώκει στοχευμένα post offense όταν βρίσκεται ο Τόμιτς στο παρκέ και pickn roll επίθεση όταν ο Πασκουάλ έχει στη πεντάδα τον Τζαγουάι, για αυτό και ο Πεδουλάκης άμεσα απαντά με τον Λάσμε.


-Ο Πεδουλάκης παίζει σε μεγάλο μέρος της επιθετικής του διάταξης με τον Μασιούλις στον άξονα, είτε ψηλά στην κορυφή είτε στο ποστ, τραβώντας στο φτερό το «4» (Τσαρτσαρή ή Γκιστ). Ο Λιθουανός αντικατέστησε σε plays με αρχική διάταξη το «4» & «5» ψηλά (ως σκριν επιλογής για τον Διαμαντίδη) τον εκάστωτε πάουερ φόργουορντ επιδιώκοντας καταστάσεις pickn pop ενώ χαμήλωνε συνεχώς μιας και χωρίς Μάικλ οι Καταλανοί δε μπορούν να ματσάρουν τη δύναμη του κοντά στο καλάθι. Ναι, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει τους «καθαρούς» πόντους από τον Λιθουανό στο ζωγραφιστό μιας και ο Μασιούλις έχει επηρεαστεί από το χώρο που καλύπτουν στη βοήθεια τα μακριά χέρια των ψηλών του Πασκουάλ και παρόλο που κερδίζει τον δικό του «χώρο» με το σώμα δυσκολεύεται να τελειώσει. Πάντως η ουσία αυτού του miss match δεν είναι να «τελειώσει», αλλά να δημιουργήσει προϋποθέσεις για καλή επίθεση και αυτό γίνεται τις περισσότερες  φορές που φεύγει η μπάλα από τα χέρια του. Σωστό θα ήταν να αναφέρουμε τη μεγάλη προσπάθεια του Γιασικεβίτσιους να μείνει μπροστά από τον συμπατριώτη του, κυρίως με την εξυπνάδα και την εμπειρία του.

-Ο Πασκουάλ  από την άλλη στηρίχτηκε αρκετά στις εμπνεύσεις του Ναβάρο με γνωστά δουλεμένα plays. Είτε με διπλά σκριν στον Bomba που οδηγούν σε ποστ του Λορμπεκ εφόσον δε βγεί επίθεση σε πρώτο χρόνο είτε με τη γνωστή screen the screener  offense, με τον Σάδα (πολύ καλός περιφερειακός σκρίνερ) να σκρινάρει κάθετα τον Τόμιτς (κυρίως) για πικ εν ρολ στον Ναβάρο ψηλά και ανάλογα με την αντίδραση της αντίπαλης άμυνας να επαναλαμβάνει την κίνηση αντίθετα, απομονώνοντας το «5» βαθιά στο ζωγραφιστό σε ένας-ένας κατάσταση.


Το πρόβλημα των Καταλανών στη συγκεκριμένη σειρά είναι ότι  το ποστ παιχνίδι τους (που αποτελεί το βαρύ σασί της επίθεσης τους φέτος ακόμα και όταν σκοράρουν περιφερειακά) έχει κλονιστεί σημαντικά όπως και η αυτοπεποίθηση τους στο ζωγραφιστό από τη σκληράδα και την αμυντική ετοιμότητα του Παναθηναϊκού σε αυτό το κομμάτι.  Δεν είναι μόνο η εντυπωσιακής αποτελεσματικότητας above the rim defense των Λάσμε-Γκιστ που πραγματικά ελέγχουν τα πάντα αλλά και η αποφασιστικότητα μαζί με το μέγεθος/τραχύ στυλ περιφερειακών όπως οι Μπράμος-Μασιούλις που είναι ικανοί να σπάσουν ντουβάρι για να βγούν μπροστά από τον ψηλό στη μπάλα. Αυτή ακριβώς η παράμετρος δίνει την ευκαιρία στον Πεδουλάκη να αλλάζει (όπως στη τελευταία φάση, πολύ έξυπνα και για εμένα χωρίς ρίσκο) βγάζοντας τους Λάσμε-Γκιστ π.χ. σε προσωπική καθαρή man to man άμυνα απέναντι στους Ναβάρο-Σάρας ή να παίζει συνεχώς switch ειδικά στα τελευταία λεπτά.        Χωρίς το physical style και την ικανότητα του να πηγαίνει στις προσωπικές του Πιτ Μάικλ, ο Πασκουάλ έχει αλλάξει όλη τη διάταξη της επίθεσης του (χαμηλά Τόμιτς-Μάικλ, ψηλά Λόρμπεκ) με την οποία ξεκινούσαν τα περισσότερα plays της Μπαρτσελόνα. Μιλάμε για βασικό παράγοντα, θέμα δομής.  Παράλληλα στο δεύτερο ματς ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο ριμπάουντ , ιδιαίτερα στο αμυντικό, κόβοντας το οξυγόνο στον αντίπαλο.


Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν εξαιρετικός. Όντως δεν υπάρχει παίκτης (όχι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού αλλά γενικά..) που να μπορεί να πάει επάνω του και να σου δώσει μια αίσθηση αμυντικής ασφάλειας. Είναι φανερό όμως ότι δεν έχει ανάσες όσο περνούν τα λεπτά και σε αυτό ακριβώς το σημείο το σκληρό κορμί & τα δυνατά πόδια του Μπράμος είναι ότι καλύτερο διαθέτει ο Παναθηναϊκός, καθώς απέναντι σε ένα διαφορετικό πιο αδύνατο ή κοντό σωματότυπο ο Ναβάρο μπορεί να πάει πιο εύκολα στις βολές με τη γνωστή του ικανότητα.

-Ενδιαφέρον έχει η άμυνα των Καταλανών πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Αντίθετα με τις εντυπώσεις που μπορεί να έχει αποκομίσει ο περισσότερος κόσμος, θεωρώ ότι η αμυντική προσπάθεια της Μπαρτσελόνα πάνω στον Έλληνα σούπερ-σταρ είναι (και στα δύο ματς) εξαιρετική και αξίζει αρκετά υψηλό βαθμό. Ο Πασκουάλ βγάζει δυναμικά τον Τζαγουάι στο πικ εν ρολ με αποκλειστικό σκοπό να στείλει τον αρχηγό των πρασίνων στις γωνίες με παγίδα και να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια του. Αυτό το έχει κάνει πολύ αποτελεσματικά μέχρι τώρα.  Το μόνο διάστημα στα πρώτα 85 λεπτά της σειράς που ο 3D έκανε το παιχνίδι του, ήταν οι συνεχόμενες συνεργασίες με τον Λάσμε για μερικές επιθέσεις στο πρώτο ματς. Η δημιουργία του έχει μειωθεί. Βέβαια από το όλο effort εξαιρούνται τα τελευταία λεπτά όπου ο Διαμαντίδης πλέον έχει "αύρα Τζόρνταν" στην Ευρώπη. Είναι πραγματικά δύσκολο να σταματήσεις εκεί έναν τέτοιο παίκτη. Και όπως έγραψα και πιο πάνω, το σκηνικό στη τελευταία φάση είχε στηθεί για τον μάστερ του crunch time ο οποίος μεγάλωσε το θρύλο του κι άλλο..


Εμφανής επίσης ήταν η πρόθεση του Παναθηναϊκού να παίξει επάνω στον Λόρμπεκ, επιδιώκοντας με τον Διαμαντίδη την αλλαγή στο σκριν, αφού ανέβαζε στοχευμένα τον Γκιστ ως σκρίνερ στη μπάλα. Η Μπαρτσελόνα απάντησε με παγίδα του κοντινότερου περιφερειακού πάνω στον αρχηγό. Επίσης ο Πασκουάλ είχε ετοιμάσει ζώνη 2-3 για να αντιπαρέλθει στο ψηλό σχήμα (Γκιστ-Τσαρτσαρής-Λάσμε) που λάνσαρε ο Πεδουλάκης. Οι πράσινοι ανέβασαν σωστά τον Τσαρτσαρή στο φάουλ (με τη λογική ότι είναι ο καλύτερος passer/δημιουργός/αναγνώστης) αλλά νομίζω πως σε ανάλογη περίσταση στο ΟΑΚΑ ο Έλληνας φόργουορντ θα πρέπει να κοιτάξει να απειλήσει είτε με σουτ είτε με drive μιας και οι Καταλανοί καλύπτουν τη base line και η δύο γραμμές άμυνας έχουν μεγάλη απόσταση. Υπάρχει η ευκαιρία ακόμα και σε πρώτο χρόνο..


Τζέημς Γκιστ είναι ο παίκτης που έχει κάνει το step up στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς για αυτό και όπως είπα εχθές, δε θέλω να σκέφτομαι ενδεχόμενο απουσίας από το τρίτο ματς. Είναι ο λόγος που ο Πεδουλάκης έχει την πολυτέλεια να πάει σε τόσο κλειστό ροτέησιον (ναι, πολυτέλεια, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει αυτή τη στιγμή το βάθος ώστε να παραμείνει το ίδιο αποτελεσματικός με μεγαλύτερο ροτέησιον) με την ικανότητα του να παίξει από το «3» έως το «5» και να μαρκάρει παντού. Δεν έχει το impact του Λάσμε (είναι εντυπωσιακό το πόσο καλύτερη συνολικά ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός με αυτόν στο παρκέ, φαίνεται κάθε μα κάθε στιγμή, για αυτό μιλούσαμε για τα λεπτά του πριν τη σειρά..) αλλά το παιδί αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τη δίψα και τη θέληση του παρότι όπως είπε ο κόουτς ακόμα υστερεί σε σκέψη. Ο Αμερικανός παίζει με μεγάλη αποφασιστικότητα, προσέχει πολύ τα τελειώματα του και η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ δίπλα στον Λάσμε έχει σκορπίσει τρόμο πάνω από τη Βαρκελώνη. Μπράβο..


Δίπλα του, στο δεύτερο ματς, ο Μάικ Μπράμος. Παίκτης-κλειδί του Παναθηναϊκού την Πέμπτη. Έτοιμος να πάρει τα σουτ του και με περίσσια αυτοπεποίθηση, χαρακτηριστικά που συνοδεύουν το πολύ πειθαρχημένο παιχνίδι του. Οι διαδοχικές άμυνες που βγάζει με τον Γκιστ (αν θυμάμαι καλά στο 16ο-17ο λεπτό του παιχνιδιού) όταν ο Αμερικανός καρφώνει τη μπάλα και το κεφάλι του Χουέρτας στο ταμπλό με εκπληκτικό μπλοκ και ο Μπράμος κάνει καπάκια …τάκλιν με το χέρι στον Αμπρίνες ενώ λίγα δεύτερα μετά (ο Μπράμος ) κόβει με εκπληκτική ένταση των Χουέρτας πάνω από το καλάθι, δείχνουν από τι είναι φτιαγμένος αυτός ο Παναθηναϊκός στο πικ του και ποια είναι η ψυχοσύνθεση της ομάδας που πήγε να παλέψει στη Βαρκελώνη. Τα υπόλοιπα είναι υπόθεση του κυρίου 23.. Εεε, 13 εννοούσα..

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ


Πολλά έχουν ειπωθεί. Από τη Βαρκελώνη βγαίνει όντως ότι ο Τζαγουάι δεν κατάλαβε πως πρέπει να κάνει φάουλ όταν έμεινε να χορέψει στο λυκόφως με τον Διαμαντίδη. Μια άλλη εκδοχή μιλά για εντολή του Πασκουάλ να γίνει φάουλ τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο Διαμαντίδης τη διείσδυση. Εικάζεται πως ο Πασκουάλ ήθελε να δεί τον Διαμαντίδη να σουτάρει μπροστά στα απλωμένα χέρια του Αυστραλού και τα πήρε τα ρίσκα του καθώς τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο. Τα μάτια του Σάδα πάντως γύρισαν ανάποδα και έβγαλαν φρουτάκια με αυτά που είδε.. Ίσως το σωστό θα ήταν να παίξει τον Διαμαντίδη deny  αφήνοντας διακριτικά ανοιχτή πάσα (όχι σουτ) αλλού. Από τη στιγμή που την πήρε και δεν κάνεις φάουλ, πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τα πάντα. Δεν παίζουν έτσι με τον Διαμαντίδη..

DEJÀ VU..


Στον μεγαλύτερο βαθμό.. Οι ομοιότητες με τη σειρά του 2011 είναι φοβερές και στα δύο πρώτα ματς σε σημείο που ( όσον αφορά τη διακύμανση ) στο δεύτερο ματς, περιμέναμε να ξεφύγει η Μπαρτσελόνα ώστε να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός και να πάρει το παιχνίδι στο τέλος. Η ουσία βέβαια είναι ότι τα πάντα πλέον είναι στη κόψη του ξυραφιού. Χρειάζεται τεράστια αγωνιστική πειθαρχία και προσήλωση στον στόχο σε αυτούς τους δύο αγώνες του ΟΑΚΑ. Θα κλείσω αναφέροντας τη κουβέντα που έκανα εδώ στο μπλογκ με ένα φίλο της σελίδας, αργά το βράδυ μετά το παιχνίδι, όταν και με ρώτησε εάν (δεδομένου και του κλειστού ροτέησιον)θα αντέξει ο Παναθηναϊκός. Η αίσθηση όμως που είχα αποκομίσει μετά από τα 85 λεπτά πλήρους δράσης στη Βαρκελώνη ήταν «θα αντέξει η Μπαρτσελόνα..?»

Υ.Γ: Déjà vu 2.. Μήνες πριν και αναφερόμενοι στην ένταση που βγάζει ο Παναθηναϊκός στο παρκέ και το underdog attitude είχαμε γράψει ότι μας βγάζει εικόνες του περυσινού Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι πέρυσι πριν τα play-offs είχαν παίξει δύο παιχνίδια με το φαβορί της λίγκας,  ΤΣΣΚΑ, χάνοντας εύκολα αυτό της Μόσχας και πέφτοντας μετά από μάχη στην Ελλάδα. Μετά τη συνάντησαν στον τελικό.. Ρε λες..?

AΥΡΙΟ: To 2-0 του Ολυμπιακού και η κατάσταση στα άλλα δύο ζευγάρια..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..




114 σχόλια:

  1. jim συγχαρητηρια για το σχολιασμο..θελω να σε ρωτησω αν πιστευεις πως ο ουκιτς εχει βελτιωθει στον οργανωτικο τομεα..αν δηλαδη εχει ανεβει το επιπεδο του μπασκετικου του iq κρινοντας απ οσα εχουμε δει στη σειρα μεχρι τωρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχα παει Βαρκελωνη και θελω να διαφωτισω λιγο σχετικα με τα τελευταια δευτερολεπτα.Μετα το παιχνιδι πηγαμε για φαγητο με τον Σαρας μια και καποιος απο την παρεα ειναι πολυ φιλος του.Ο ανθρωπος ηταν εξαλλος με τα τρομερα λαθη που εκαναν στο τελος και παρα τις αντιθετες εντολες του Πασκουαλ.Η εντολη ηταν να κανουν αλλαγες σε ολα τα σκριν και να κανουν το φαουλ που ειχαν να δωσουν...Δεν το εκαναν ποτε με την γνωστη καταληξη...Εν συνεχεια στην επιθεση τους στο 8" ο Λορμπεκ ειχε εντολη να δωσει σκριν ψηλα στον Ναβαρο...αντ'αυτου αυτος ετρεξε μεσα στη ρακετα αφηνωντας τον Ναβαρο να κανει διεισδυση πανω στο Λασμε...Πολλοι θα ειδαν ποσο εξαλλος ηταν και ο Σαδα με τους συμπαιχτες του για τα λαθη αυτα...Το χειροτερο ειναι οτι ο Σαδα καρφωσε τον Λορμπεκ σε συνεντευξη που εδωσε σε ισπανικο ραδιοφωνο αμεσως μετα το ματς...κατι που βαρυνε το κλιμα ακομα περισσοτερο...Καλο για μας αυτο...
      Τελος θελω να πω ποσο παθιασμενος με τη νικη ειναι ο Σαρας...ο ανθρωπος ειναι αδυνατον να συμβιβαστει με την ιδεα της ηττας...οσο κι'αν αγαπαει τον Παναθηναικο δεν επηρεαζεται στο ελαχιστο απ'αυτο...θελει να κερδισει με την ομαδα που παιζει...Απολυτως σεβαστο για μενα....ο ανθρωπος ειναι παιχτης νικητης...

      Διαγραφή
  2. γκιστ, το ειπα και στο προηγουμενο ποστ.. δν περιμενα ποτε απο παιχτη τετοια βελτιωση!!! ασ θυμηθουμε φετινα παιχνδια του π απλα κοιτουσε στην αμυνα!!! ααχαχχα ειναι απαραιτητος για του χρονου δν το συζηταω. μπραβο στον κοουτς π τον εβαλε στο παιχνιδι και για την αλλαγη με πανκο !!
    ΔΙΑΜΑΝΤΗΔΗς!!! ΣΕ καθε ποστ θα γραψω για παρτη του... οτι και ναπεις ειναι λιγο.
    προεδρος και ευρολιγκ : και ο αγιος φοβερα θελει.. οι διαιτητες μας επαιξαν καλητερα , μα πολυ καλητερα παροτι παλι εδωσαν αρκετα αναποδα, και αφησαν το ξυλο στον διαμαντιδη.
    Θα διαφωνησω με τζιμ αφου ο πασχουαλινος δν καταφερε να τον αντιμετωπισει τον αρχηγο.. καταφερε να τον δερνει γιατι οι αμυνες πανω του μονο ως ξυλο μπορουν να χαρακτηριστουν...και βεβαια παραλιγο να ξεφυγει η κατασταση αφου σε μια φαση ο αρχηγος πηγε να χρησιμοποιησει αγκωνα.
    ο πεδουλακης καταφερνει στα μεχρι τωρα και κλειδωνει παιχτες σημαντικους και βλεπουμε ολο αυτο το μπαχαλο στις επιθεσεις της μπαρτσα, γιατι επιθεσεις με λομπες απο το τριποντο δνε ιναι επιθεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Respect. Απλά.
    Για μα δούμε τι ακόμα έχει να μας δώσει η σειρά. Η ψυχολογία και κυρίως η αυτοπεποίθηση έχουν ανέβει. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.
    Τζιμ αργότερα μέσα στη βδομάδα θα έχουμε κάτι για τελικό Eurocup που βλέπω αυτή τη στιγμή;; Νευρικό ματς μέχρι τώρα, οι Έλληνες σε ρηχά νερά αλλα είναι ντέρμπι και έχει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΖΙΜ...........
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα που είναι τραυματίας ο Γκιστ αν είχαμε τουλάχιστον τον Καπόνο θα το παλεύαμε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.32,σιγα που δεν θα ελεγες παλι εσυ για Καπονο.εχεις γινει ανεκδοτο εδω μεσα.Τι σχεση ειχε ο Καπονο ρε γαυρε με τον Γκιστ.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο ρε φίλε με τον Καπόνο και είχα σηκωθεί με κατάθλιψη! Καλύτερο σχόλιο κι από αντικαταθλιπτικό σου λέω!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 1:00 έχεις δίκιο, τι σχέση μπορεί να έχει ο θρύλος του ΝΒΑ και δις νικητής του διαγωνισμού τρίποντων (κατέχοντας το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας) με τον Γκιστ που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του.

      Διαγραφή
  6. ο Γκίστ δεν προπονήθηκε και δεν έχει βγει ακομα κάτι προς τα έξω. Ελπίζω να παίξει γιατι αλλιώς αλλάζουν τα δεδομένα υπέρ της μπάρτσα.
    Τζιμ εξαιρετική ανάλυση, κορυφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιγο off-topic το σχολιο,αλλα δεν μπορω να μην εκνευριστω με το γεγονος οτι διοργανωνεται ο τελικος της 2ης τη ταξει ευρωπαικης διοργανωσης σε ενα ωραιο γηπεδο,αλλα τελειως αντιμπασκετικη χωρα.Δεν ειναι καν γεματο το γηπεδο.Και στο κλειστο του Τοφαλου να γινοταν στην Πατρα,σαν τσαμπια θα κρεμονταν οι πατρινοι για τετοιου επιπεδου μπασκετ.Ποιο Βελγιο?Δεν υπαρχει τετοια χωρα αλλωστε!

    Pistol Pete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ahahah να φανταστεις διαβασα αρθρο για αυτο τις προηγουμενες μερες...ειναι απλο .. η ευρωλιγκα προσπαθει να ανοιχτει σε νεες αγορες.. ελα π εδω βλεπουν μπασκετ και γελανε!!

      Διαγραφή
    2. @chris nas, δυστυχώς το κακό με το Charleroi έχει παραγίνει, δεν είναι νέα αγορά, είναι οι μόνιμοι hosts. Είναι κάτι σαν το Monaco και το Super Cup της Uefa. Κρίμα..

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  8. Περιμένουμε την ανάρτηση όλη μέρα και την ανεβάζεις ρε μάστορα μαζί με τον τελικό του eurocup?Ο εγκέφαλος έχει γίνει πορτοκαλί με μαύρες ρίγες τούτες τις μέρες,θέλω να αγοράσω lasagne για φαγητό και μου φαίνεται οτι γράφει lasme επάνω!Καήκαμε εντελώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζιμ ισως το καλυτερο αρθρο-αναγνωση αγωνα που εχω δει μεχρι στιγμης στο μπλογκ.Οντως αυτο με το ντεζα βου με την τσσκα το εχω σκεφτει και εγω. Πιστευεις οτι εχει τυχη η μπα(ρ)τσα στα 2 ματς στην Αθηνα με 25 χιλιαδες τρελους στις εξεδρες; Αν παιξει τελικα ο Γκιστ εγω θα πω ενα μεγαλο οχι...Περιμενω αποψη...ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jim μας εχεις κανει στα προημιτελικα να περιμενουμε πως και πως αναρτηση σου, και οχι αδικα;) Σε περιπτωση που δεν παιξει ο Γκιστ και παιρνοντας ως δεδομενο πως θα παρει λεπτα ο maciulis στο 4, ποιον βλεπεις να παιρνει χρονο στο 3 εκτος απο τον Μπράμο?

    ΥΓ: Θελουμε τις 8000 λέξεις :))

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @pistol-than, 8000 likes στο Υ.Γ.!!!!!

      Dseticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Ναι συμφωνω και γω..Ανετα διαβαζαμε 8000 λεξεις!!

      Διαγραφή
  11. η μπαρτσελονα παιζει αυριο με την κραν καναρια,στην εδρα ποιας ομαδας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν γινεται να παιζουν στην ευρωλιγκα μπεσικτας, φενερ,μπαμπερκ,αλμπα ακομα και εφες και να μην ειναι οι ρωσικες και η μπιλμπαο....πρεπει να το κοιταξουν αυτο...τζιμ ειχες δικιο για χεντριξ.....αχ και να χα τον nick φετος θα μιλαγαμε για το ογδοο τωρα...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και προσθέτω τις γερμανικές. Υπάρχουν πολύ καλήτερες ομάδες εκτός ευρολίγκα. Κάλο και απαρέτητο το χρήμα και η εμπορικοποιήση αλλά αν είναι να το κάνουν να το κάνουν σωστά. Στην τελική εγώ και νομίζω πολλοί hoopfellas θέλουμε να βλέπουμε μπάσκετ και όχι τσίρκο τύπου φενερ, μπεσικτας, αλμπα...
      Ίσως θα ήταν καλήτερα να αυξηθή ο αριθμός των ομάδων και να δούμε και περισσότερη αξιοκρατία στον τρόπο επιλογής των ομάδων.

      υ.γ. θα ήθελα σίγουρα τρίτη (και τέταρτη μη πω) ελληνική ομάδα και σίγουρα ρωσσικές, ακόμα και από πιο μικρά πρωταθλήματα.

      ευχαριστώ και με συγχωρείτε αν κούρασα,
      τάκης

      Διαγραφή
    2. ρε παιδια ποσες ισπανικες θα τρωμε στην μαπα??? με το θεμα ρωσικες οντος υπαρχει αδικια αφου εχουν αλλες 2 καλες ομαδες, αλλα 3 ελληνικη ποσο μαλλον 4η θα ηταν αστειο

      Διαγραφή
  13. Jimmy, eimai autos pou se rwtise to bradi tou agwna an ta antexei o PAO...Foveri anartisi, se euxaristoume. Makari na paixei o Gist , alla an oxi, tote ti les? perissotero Maciulis sto 4? Poli krima tha einai na xathei auti i ximeia an leipsei o Gist oxi toso gia tin prokrisi, poios den thn thelei, alla yia auto to fovero theama pou prosferei auti i omada. Bebaia nomizw kai o Gist na min paixei oloi pali tha exoun tromero pathos, alla nomizw sto OAKA mporoun na agxwthoun isws pio eukola an strabwsei to match.
    Kai ena allo sxolio. eimai exwteriko kai ta match ta blepw apo euroleague tv. Kai ti imnous den elegan re magkes yia tin amina tou PAO sto 2o match kiriws
    Kostas salonikios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην γιορολινκ τβ το δειχνει λαιφ??εχω νοβα αλλα ζητανε πολλοι να δινουμε κανα λινκ.

      Διαγραφή
    2. distixws oxi me ti ftini sindromi pou exoun

      Διαγραφή
  14. 38000 θελουμε τζιμ...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Jim, καλά μας διέλυσες. πρεπει να το διαβασω 15 φορες για να εμπεδωσω τι λες και ταυτοχρονα να βλεπω φαση φαση το παιχνιδι. σημειωσεις κρατας με μαγνητοφωνάκι?
    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι αεραμυνα ειναι αυτη της Μπιλμπαο; Κανουν παρτυ οι ψηλοι της Κουμπαν.. Και αυτος ο Βασιλειαδης εχει βελτιωσει πολυ το σουτ του. Σουταρει πιο γρηγορα και απο τον Λουκυ Λουκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kalitera na min kanoume skepseis poso kaliteros tha itan o pana me ton kalathako...anebainei i piesi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ανεβαινει γιατι απλα λεπτομερειες χρειαζοταν για να ηταν ηδη στο λονδινο ως φαβορι και με αλλο αερα...αλλα θα επιβιωσει η ομαδα φροντιζει η βαρια της φανελα και η σωστη δουλεια των προπονητων...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. swsto, alla se pianei to gamwto. Kai kiriws yiati einai TOSO profanes oti o Nick tha mporouse na einai o diadoxos tou arxigou aneta kai yia polla xronia...tespa as sinexisei i omada na paizei etsi psixwmena, kai meis as kanoume oneira.

      Διαγραφή
  19. O Καλαθης δε θα μπορουσε να ειναι αρχηγος του ΠΑΟ γιατι στην κρισιμη στιγμη εγκατελειψε την ομαδα. Μη μου αρχισετε σας παρακαλω τα περι επαγγελματια παικτη ή για τα εκατομμυρια των Ρωσων, οταν εχεις φιλοδοξιες και πιστη στον εαυτο σου παραμενεις στον ΠΑΟ και προσπαθεις να τον ξανανεβασεις στην κορυφη. Αλλα ο μικρος λακισε, οπως ο Καιμακ, οπως κι ο Περπε. Μικροι παικτες. Για να νικαει την Μπιλμπαο καλος ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στον καλάθη δεν έγινε καθόλου πρόταση για να μείνει.

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλά έκανε και πήγε σε μια ομάδα που θα είχε τα κλειδιά, πολύ καλά έκανε και πήγε σε μια ομάδα που θα ανέπτυσσε το all-around παιχνίδι του, πολύ καλά έκανε από μπασκετική και επαγγελματική άποψη.

      Ο ΠΑΟ δεν είναι η Μέκκα του μπάσκετ. Το NBA είναι. Και το αγροτικό σε μια ομάδα που έχει τα κλειδιά είναι εξαιρετικό διαβατήριο για εκεί, σε αντίθεση με την παρουσία σε μια ομάδα πρωταθλητισμού που δεν σ' αφήνει ν' αναπτυχθείς. Ο de Colo που τώρα λογίζεται μελλοντικός αντικαταστάτης του Manu βλάκας ήταν; Ή βλάκας ήταν ο Πόποβιτς;

      Ody

      Διαγραφή
    3. δεν του εγινε προταση γιατι οι απαιτησεις του ηταν κοντα στο 1,5 εκατομμυριο ενω ο παναθηναικος το μεγιστο που θα μπορουσε να του προσφερει ειναι το συμβολαιο του ουκιτς...... εκτος αν εφευγε ο διαμαντιδης το οποιο θα ηταν αυτοκτονια για να κρατησεις τον καλαθη.....
      το επιπεδο του καλαθη ειναι το eurocup δεν ειναι η ευρωλιγκα τουλαχιστον την δοδομενη στιγμη(πχ και ο ντραπερ πριν δυο χρονια εκανε οργια στη συγκεκριμενη διοργανωση βγηκε και mvp αλλα στη ρεαλ ειναι ο 12ος παικτης...) το ειδαμε περισυ στο top16 και στο final4 πως το παιδι δεν ειναι για να πρωταγωνιστει στο κορυφαιο επιπεδο θα το δουμε και φετος με την εθνικη και δεν ειναι πια 20 χρονων αλλα 24 και για να καταλαβει καποιος την διαφορα ο ουκιτς στα 23 του επαιζε nba και οχι eurocup και δεν ειμαστε ακομα σιγουροι αν κανει για τον παναθηναικο..........

      Διαγραφή
    4. Ody πολλα πραγματα ειναι σχετικα, π.χ. ο Πεκοβιτς που δεν ακολουθησε λογικη Καλαθη και πηγε κατευθειαν NBA, δε νομιζω οτι εχασε με αυτην την επιλογη του.

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
    5. ody μαλλον δεν τα ξερεις καλα..... ο ντε κολο διαδοχος του μανου δεν γινεται ουτε στα ονειρα του και αργα ή γρηγορα θα ετοιμασει βαλιτσες παλι για ευρωπη..... οι παικτες που κανουν την διαφορα στο nba κανανε την διαφορα και στο κορυφαιο ευρωπαικο επιπεδο στην ευρωλιγκα δες ρουμπιο,πεκοβιτς,σκολα,σπλιτερ,κιριλενκο, καλντερον,τζινομπιλι κτλ και οχι στο eurocup το οποιο δεν ειναι ενα σκαλοπατι κατω απο την euroleague αλλα 10..........

      Διαγραφή
    6. @Ody συμφωνώ σε όλα εκτός από την αναφορά στον DeColo. Βέβαια, με τον Popovic ποτέ δεν ξέρεις, εδώ έκανε starter τον Green, που ήταν ανέκδοτο στη Σλοβενία, οπότε why not!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    7. Αγαπητη φιλοι, εγω παντως τον ειδα αποψε και δεν τον ειδα βελτιωμενο. Ενας παικτης που εχει φιλοδοξιες ειτε μενει στον ΠΑΟ (που ειναι η Μεκκα του ευρωπαικου μπασκετ) ειτε παει σε ομαδα αντιστοιχου βεληνεκους ή δοκιμαζει στο ΝΒΑ.
      Το θεμα δε το βλεπω οτι "προδοσε" τον ΠΑΟ. Απλα βλεπω ενα μετριο παικτη που δεν εχει πιστη στις δυνατοτητες του ή δεν τον ενδιαφερει να εξελιχθει.
      Να μη μιλαμε λοιπον για διαδοχο του Διαμαντιδη.. ιεροσυλια

      Διαγραφή
  20. Περιμέναμε μια σειρά όπου η δυσκολία του Παναθηναϊκού θα ήταν να αντεπεξέλθει στον πλουραλισμό της Μπαρτσελόνα και προκύπτει το ακριβώς αντίστροφο: απόντος του Μάικλ (οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η απώλειά του άλλαξε δραματικά τις ισορροπίες), η Μπάρτσα εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν εξαρτώμενη από τον Ναβάρο. Ο οποίος είναι συγκινητικός κάνοντας τέτοιες εμφανίσεις όντας ταλαιπωρημένος – και για να είμαι δίκαιος, ελάχιστα «θεατρίνος» σε σχέση με το παρελθόν του – ωστόσο αν δεν βρίσκει συμπαραστάτες στη Βαρκελώνη, πώς μπορεί να συμβεί αυτό στο ΟΑΚΑ των 20 και βάλε χιλιάδων;
    «Κλειδί» αποτελεί η εξουδετέρωση του Λόρμπεκ (δεν είναι τυχαίο ότι και στα δύο ματς ξεκίνησε πεντάδα ο Τσαρτσαρής, που του ταιριάζει απόλυτα) και θα πρέπει ν’ αποτελέσει προτεραιότητα η διατήρηση του status για τη συνέχεια. Ο Τόμιτς διαθέτει ποιότητα, όχι όμως και προσωπικότητα / εμπειρία για μια τέτοια σειρά. Η μεγάλη συγκομιδή πόντων του στο πρώτο ματς είχε άμεση σχέση και με τα φάουλ – μαϊμού στον Λάσμε.
    Για να το εκλαϊκεύσω, ο Πεδουλάκης πάει στη λογική «μόνο από τον Ναβάρο μπορεί να χάσω, οπότε όλοι πάνω του». Όσα κι αν βάλουν οι λογής – λογής Σάδα, Τόμιτς, Αμπρίνες, Ουέρτας… Με τον Λόρμπεκ καλά κλεισμένο, ο μόνος από τους υπόλοιπους που έχει το ειδικό βάρος είναι ο Σάρας. Ο 37χρονος όμως Σάρας. Στο πρώτο ματς που άντεξε, έκανε τη διαφορά. Προσοχή, μην την κάνει και στο τρίτο…

    Συμφωνώ απόλυτα ότι η Μπάρτσα έχει πάει καλά στην άμυνα επί του Διαμαντίδη. Κι αυτή ακριβώς είναι η ελπίδα μου για τα εντός: ότι ο Μήτσος θα είναι πιο παραγωγικός τώρα που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της στιγμής (θυμηθείτε, το έπραξε και στα πλέι οφς του ’11).
    Άριστα δέκα στον κόουτς Πεδουλάκη: το σκορ στη σειρά είναι 1-1, προπονητικά όμως είναι ήδη 0-2. Κυρίως όμως ο Παναθηναϊκός έχει επιβληθεί εγκεφαλικά της Μπάρτσα, βγάζοντάς της στην επιφάνεια «φαντάσματα». Το ξανάγραψα, οι Καταλανοί είναι τέτοια ράτσα, τους προκύπτουν συμπλέγματα απέναντι σε ομάδες που τους σκάρωσαν μεγάλες νίλες. Απ’ τον Ντουκαντάμ κρατάει αυτό.
    Αν στο τρίτο ματς δεν παίξει ο Γκιστ, θα πρέπει να βρεθούν από αλλού οι τρομεροί του αριθμοί (τοπ σκόρερ και ριμπάουντερ με 14 και 5,5 αντίστοιχα). Στο σκορ ίσως να βρεθούν λύσεις – ο Μπανκς λογικά στα εντός έδρας θα πάρει σουτ, ο Ματσιούλις κι ο Σόφο επίσης μπορούν να προσθέσουν πόντους – αλλά στην άμυνα θα πρέπει ο κόουτς να γίνει αλχημιστής, την αθλητικότητά του δεν τη διαθέτει άλλος. Περιμένω να δω και σχήμα με Λάσμε στο «4», μια και τελευταία βάζει στο ρεπερτόριο ένα αξιόπιστο σουτάκι από τα 5 μέτρα. Κυρίως όταν δεν θα είναι στο παρκέ ο Λόρμπεκ.
    Περιμένω επίσης ξανά Βασιλάκη Ξανθόπουλο βασικό, για να «τρέξει», ως αναλώσιμος, όσο μπορεί τον Ναβάρο. Ίσως φάει μερικά, αλλά θα του στερήσει ενέργεια. Το ξαναλέω, τον Ναβάρο τον σιχαινόμουνα για τα καραγκιοζιλίκια του παρελθόντος, οφείλω όμως να ομολογήσω ότι η αυταπάρνησή του με συγκίνησε.
    Υ.Γ. 1: Κανονικά θα έπρεπε να κάνω copy/paste το σχόλιό μου στις 6 Απριλίου. Όχι γιατί κάναμε μπρέικ, αλλά γιατί ήδη βγάλαμε το «μέταλλο» που περίμενα. Τώρα όμως πλέον δεν πρέπει να μείνουμε στις εντυπώσεις: το 2 στα 2 εντός επιβάλλεται, ασχέτως συνθηκών.
    Υ.Γ. 2: Βλέποντας τον τελικό του Γιούροκαπ (παρεμπιπτόντως, η Κουμπάν έχει στελέχωση Ευρωλίγκας, αλλά από μπάσκετ, χύμα στο κύμα), γελούσα με όλους όσους προ ημερών δικαίωναν τον Καλάθη για την απόφασή του να αλλάξει επαγγελματική στέγη και να γίνει MVP του Γιούροκαπ. Μέχρι χθες πίστευα ότι ο Νικ έμεινε στάσιμος. Λάθος: πήγε δύο χρόνια πίσω… Σαν να μην θήτευσε ποτέ σε ομάδα του Ομπράντοβιτς. Μέρες των Γκέιτορς, τρέξιμο είτε χάνουμε, είτε νικάμε 10 πόντους και μένουν 45’’… Έτοιμος για το ΝΒΑ (κι αυτό το τελευταίο, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι «παράσημο»). Αλήθεια, οι συμβουλάτορές του, που του υπέδειξαν να ακολουθήσει το χρήμα, θα του εξηγήσουν τώρα πόσο εξελίχτηκαν φέτος ως παίκτες ο Ούκιτς κι ο Μπράμος;

    Δ. ΑΛΕΞ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικό το σχόλιό σου φίλε και ειδικά το σημείο στο οποίο αναφέρεις τα δεδομένα που ΘΑ πρέπει να υπάρξουν σε περίπτωση που δεν παίξει ο Γκιστ.

      Διαγραφή
    2. Πωπω αδερφέ, απολαυστικό το σχόλιό σου, κρίμα που το διάβασα με τόση καθυστέρηση και δε μπορώ να σχολιάσω ετεροχρονισμένα και με το μαυλό 100% στο αποψινό ματς.Ωραιος ρε φίλε Δ.ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
  21. Jimάρα, καλησπέρα. Συμφωνώ ότι η άμυνα της Μπάρτσα στον ΔΔ είναι πολύ καλή και του έχει περιορίσει σημαντικά την δημιουργία. Ο Ισπανός ξέρει ότι ο Διαμαντίδης δεν πρόκειται να εκβιάσει καταστάσεις στην επίθεση και θεωρεί ότι κόβοντάς του την δημιουργία θα βάλει σοβαρά προβλήματα στην επίθεση του ΠΑΟ. Πιστεύω, ότι τώρα στο ΟΑΚΑ και υπό φυσιολογικές συνθήκες (δηλ. να μη λείψει ο Γκιστ) πρέπει ο ΔΔ να εμφανιστεί περισσότερο επιθετικός παίρνοντας ρίσκα στην επίθεση ώστε να εκπλήξει τον Πασκουάλ. Το νέο στοιχείο που παρατήρησα στα δύο πρώτα ματς, είναι η φοβερή συγκέντρωση του Γκιστ ο οποίος είναι καθοριστικός, μέχρι τώρα. Αν απουσιάσει την Τρίτη, απλά το rotation δεν βγαίνει. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο για τους υπόλοιπους να αντέξουν παιχνίδι τέτοιας έντασης. Ακόμα και τα θαύματα έχουν όρια.
    Σχετικά με τις άλλες 3 σειρές, τα πράγματα εξελίσσονται φυσιολογικά εκτός από την κατάρρευση της Εφές. Τελικά ο Μαχμούντι προσπαθεί να ξεπεράσει το ναυάγιο του Πιανιτζιάνι και να γίνει ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη. Το χθεσινό χάλι δεν νομίζω να το έχουμε ξαναδεί σε play-off. Πραγματικά τώρα στα δύσκολα η Εφές δείχνει ένα μπουλούκι από καλοπληρωμένους και υπερτιμημένους παίκτες.

    Υ.Γ. Είδα τον τελικό του Eurocup και για πρώτη φορά φέτος τον Βασιλειάδη. Με μόνο αυτό το δείγμα, απογοητεύτηκα αφού είχα διαβάσει από πολλούς για την βελτίωσή του στα βασικά που του επιτρέπει να παίζει 2. Δεν την είδα αλλά επιφυλάσσομαι.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Ζηση δεν θα πει κανενας ρε παιδια?Γιατι εγω οποτε βλεπω ματσ του ειναι παντα μετριος εως κακος.Το λεω αυτο γιατι μας τρελαναν με τον Ζηση τοσα χρονια για τον ΠΑΟ και ειδικα φετος ποσο λειπει ενας τετοιος παιχτης.Και απο δηλωσεις του ΑΡΤΖΙ καταλαβα οτι του ειχε γινει προταση αλλα δεν πιστεψε στο προτζεκτ και πηγε ισπανια.Κοιταξτε τις δηλωσεις του ΑΡΤΖΙ μετα το ματσ στην Γερμανια που ειμασταν σιγουρα στους 16.Υπερτιμημενος και γατακι ταυτοχρονα.

      Διαγραφή
    2. Ηλία, ο Ζήσης δεν μπορεί αυτόν τον γρήγορο ρυθμό, ποτέ του δεν μπορούσε. Ήταν φανερό ότι το παιχνίδι το έλεγχε η Locomotiv. Στα παιχνίδια που παίζουν οργανωμένο μπάσκετ, ο Ζήσης κάνει εξαιρεική δουλειά. Φυσικά δεν είναι superstar στα ευρωπαϊκά γήπεδα, είναι ένας καταπληκτικός ρολίστας.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. ΦΙΛΕ ΜΠΟΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΟΣΕΙΣ ΠΕΔΟΥΛΛΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ
      NOSTRADAMOS 13

      Διαγραφή
    4. Aν και είμαι φαν της ελληνικής σχολής των γκαρντ,και του μπάσκετ που αντιπροσωπέυει,παίζει ο Ζήσης τον θεωρώ κατα πολύ υπερεκτιμημένο και ανήμπορο συνήθως να κάνει τη διαφορά σε οποιοδήποτε τομέα του παιχνιδιού.

      Διαγραφή
    5. Γιατι ομως ρε παιδια τετοια αβαντα απο ολους τους δημοσιογραφους της ΝΟΒΑ και γενικα για τον ΖΗΣΗ? Καιο Τζιμ τον εκθειαζει και ο Desti μου λεει οτι δεν του ταιριαζει ο γρηγορος ρυθμος .Μηπως κανω καπου λαθος?Βλεπω εναν παιχτη με μετριο σουτ μετριο ντραιβ συμπαθητικο στην αμυνα κακο στο γρηγορο τεμπο λιγη προσωπικοτητα καλος ισως στο σετ παιχνιδη(αληθεια η μπιλμπαο τη μπασκετ παιζει με ελληνα κοουτς)και το σπουδαιοτερο ΣΤΑΣΙΜΟ.Λενε καποιοι οτι μετα το χτυπημα εμεινε πισω.Εγω λεω οτι μετα απο αυτο εγινε αγαπητος και ιδιεταιρα στους δημοσιογραφους και υπερεκτιμηθηκε.

      Διαγραφή
  22. Κυπελλούχος Ευρώπης η Locomotiv Kuban. Πεντακάθαρο αποτέλεσμα (και με rotation 7-μιση παικτών παρακαλώ οι Ρώσοι, Barron: 6 λεπτά, Savrasenka: 1), ασχέτως αν Pashutin και Καλάθης πήγαν να το κάνουν ντέρμπυ από το πουθενά. Γρήγορο μπάσκετ (το σκορ δεν το μαρτυρά, βέβαια), καλή ανάπτυξη και παιχνίδι στο post για σεμινάριο. Οι ψηλοί της Kuban διέσυραν τον (δικαίως) πολυδιαφημισμένο φέτος Lamont Hamilton. Κορυφαίος του αγώνα ο Hendrix που κάλυψε και τις δύο θέσεις των ψηλών (ζευγάρι στο 5 με τον Brown ή στο 4 με τον Maric), ενώ εξαιρετική και η συμβολή του, "τελειωμένου" στον Παναθηναϊκό, Αυστραλού center που τελείωσε με double-double. Μοιραίος για τους Βάσκους ο Rakovic (χαλαρά ο πιο άτεχνος ψηλός της αναμέτρησης), που στο τέταρτο δεκάλεπτο τα έσπασε κυριολεκτικά, καθώς είχε την ευκαρία ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε να ρίξει τη διαφορά στους 6. Καλή εμφάνιση, πάντως, από το Σέρβο, με 5/8 δίποντα, αδικώντας όμως τον εαυτό του (έπρεπε να τα βάλει όλα, ήταν ανενόχλητος). Σημειώνω εδώ ότι η Locomotiv 5 λεπτά πριν το τέλος προηγούταν με το αστρονομικό για τελικό +20. Κάτι τα φάουλ που έκαναν την εμφάνισή τους, κάτι η χαλάρωση των παικτών, κάτι οι εγκληματικές οδηγίες του Ρώσου coach (παγίδες στην κορυφή, full court press με τη δαφορά στο +10 25 δεύτερα πριν τη λήξη), κάτι ο Raul Lopez που με την κλάση του έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του, πήγαν να κάνουν την ανατροπή και να προσφέρουν ένα ακόμα τρομερό φινάλε στη λήξη της πιο μπασκετικής εβδομάδας της σεζόν για την Ευρώπη. Όσον αφορά τους "δικούς" μας, ο Κατσικάρης παίρνει κάτω από τη βάση για την επιμονή του να παίξει αρκετά με τον Mumbru στην επίθεση, είτε με διεισδύσεις απέναντι στους πυρηνοκίνητους Ρώσους είτε με ποστάρισμα σε μια ρακέτα που δεν της έλειπε το μπόι. Απορίας άξιο γιατί δεν δοκίμασε καθόλου τον Pilepic στους guards, αφού ήταν φανερό ότι ο Ζήσης ήταν εκτός κλίματος αγώνα, προσθέτοντας έναν ακόμα πονοκέφαλο από την περιφέρεια στον Pashutin. Ο γρήγορος ρυθμός δεν πάει καθόλου στον Ζήση, ο οποίος είχε μεγάλο πρόβλημα στο ballhandling σε transition καταστάσεις, αλλά και στις επιλογές του, με τον κολλητό του, Νίκο Καλάθη, να τον πρεσάρει ασφυκτικά σε πολλά σημεία του αγώνα. Ο Βασιλειάδης ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου για την Kuban πετυχαίνοντας καθοριστικούς πόντους και ψυχολογική ώθηση, άσχετα αν δεν ακολούθησαν οι συμπαίκτες του, αλλά με αυτόν μέσα η ομάδα έχανε σε δημιουργία (-26 στο +/-, ο χειρότερος του αγώνα σε αυτόν τον τομέα). Τέλος, ο Καλάθης θα ήταν για μένα ο κορυφαίος του αγώνα, αν δεν κατέστρεφε επιθέσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο, είτε με ανούσια σουτ είτε κρατώντας υπερβολικά πολύ ώρα την μπάλα. Jim, αν ξέρεις να μας πεις ποια από τα συμβόλαια της Locomotiv λήγουν το Καλοκαίρι, ώστε να εχεουμε μια πρώτη άποψη για την πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην Euroleague της ερχόμενης περιόδου.
    Υ.Γ.: Παραδέχομαι ότι έκανα λάθος σε παλαιότερη διαφωνία μου με τον Jim για τον Hendrix. Ίσως ήταν το high-paced μπάσκετ της Maccabi που με έκανε να τον χαρακτηρίσω τότε μονοδιάστατο. Σε 19 παιχνίδια φέτος σε Eurocup, VTB και ρωσικό πρωτάθλημα έχει βοηθήσει την Locomotiv σε μεγάλο βαθμό να δέσει την επίθεσή της. Αν στον Ολυμπιακό υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα και δεν αποκτήθηκε, θα πρέπει να τραβάνε τα μαλλιά τους, δεδομένου ότι είναι η μοναδική ομάδα από την οκτάδα χωρίς πεντάρι που να μπορείς να του ακουμπήσεις την μπάλα.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παίδες καλησπέρα! Φοβερές εμφανίσεις από την ομάδα. Αν ο Μήτσος είχε πάρει πάνω του την τελευταία επίθεση στο πρώτο ματς αντί για διείσδυση και πάσα στον Γκιστ τώρα θα ήμασταν ήδη στο 2-0 και θα ετοιμάζαμε βαλίτσες για Λονδίνο. Τι γίνεται με τον Γκιστ? Πολύ μεγάλη η απώλειά του, αν δεν αναρώσει εγκαίρως. Ελπίζω η τύχη να μη μας γυρίσει την πλάτη γιατί φέτος μας έχουν τσακίσει οι τραυματισμοί. Πάντως είτε προκριθούμε είτε όχι, η ομάδα αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την υπερπροσπάθεια. Για να πούμε βέβαια όλη την αλήθεια, ο Μαικλ αποδεικνύεται τεράστια απώλεια για τους Καταλανούς. Είναι ο συνδετικός κρίκος τελικά όλης της ομάδας.
    Και λίγα λόγια για το Eurocup. Λόγω στοιχήματος είδα όλο το ματς και μάλιστα με τη δέουσα προσοχή. Η Κούμπαν έχει ρόστερ ομάδας για Ευρωλίγκα, αλλά εκνευριστικά άναρχη ρε παιδάκι μου. Από την άλλη η Μπιλμπάο πιο πειθαρχημένη ομάδα, πιο δουλεμένη αλλά με λιγότερο ποιοτικούς παίκτες. Πιστεύω ο Βασιλειάδης είναι υπερεκτιμημένος, ο Ζήσης συμπαθής αλλά λίγος και ο Κατσικάρης πολυδιαφημισμένος. Βέβαια αν ο Σκαριόλο προπονεί ακόμα τότε ο Φώτης αξίζει μια ακόμα ευκαιρία.
    jpg13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δυστυχως λογω υποχρεωσεων ειδα μονο το 1ο ημιχρονο του τελικου αποψε. Θελω να σταθω σε ενα ταιμ αουτ που πηρε ο Πασουτιν για να οργανωσει μια επιθεση 3 δευτερολεπτων. Πρεπει το video να γινει viral στο youtube, νομιζω κανεις δεν καταλαβε τι εντολη εδωσε ο κοουτς, ουτε οι σχολιαστες, ουτε μαλλον κι ο ιδιος και σιγουρα ουτε και οι παικτες του.
    Η φαση της βραδιας!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ενδιαφέρουσα ανάλυση ειδικά στον τρόπο αντιμετώπισης του Τόμιτς
    Αν και Παναθηναικός δεν μπορώ να μην διαφωνήσω με τον τρόπο διαχείρισης των ομάδων τους από τους Ισπανούς. Βάζουν τις ομάδες τους να παίξουν πρωτάθλημα σήμερα Κυριακή (Μπαρτσα) παρότι μέσα σε μια εβδομάδα έπαιξαν 3 αγώνες και έχουν άλλα δύο Τρίτη και Πέμπτη κυριολεκτικά φωτιά. Οκ οι παίκτες είναι επαγγελματίες και παίρνουν εκατομμύρια αλλά τέτοιο ξεζούμισμα δεν δικαιολογείται με τίποτα.
    ΥΓ1 Προσωπικά αυτό που με προβληματίζει είναι η επίθεση του Παναθηναικού την Τρίτη. Πρέπει να βρει λύσεις οπωσδήποτε και μέσα από την ρακέτα και να μην περιμένει μόνο το τρίποντο
    ΥΓ 3 Αξια κυπελλούχος η Λοκομοτίβ....είναι κρίμα που δεν συμμετείχε από φέτος (όπως και η Σπαρτάκ) στην Ευρωλίγκα.


    GREENRED CHANIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανέκαθεν πίστευα ότι το πλάνο με το Διαμαντίδη να βάζει πολλούς πόντους, είναι σα να σκοτώνεις το μερμήγκι με κανόνι. Δεν υποτιμώ το σκοράρισμα, ούτε πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει ο καθένας, αλλά δε νομίζω πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανησυχεί γι' αυτό όσο ο Διαμαντίδης κάνει καλά τις υπόλοιπες δουλειές του (οι οποίες και τον καθιέρωσαν ως κορυφαίο). Οργάνωση, άμυνα (οκ έχει παίξει και καλύτερη), απόλυτος έλεγχος του παιχνιδιού, η μπάλα στα χέρια του στα κρίσιμα - και άμα λάχει και το κρίσιμο σουτ.

    Λείπει φέτος από τον Παναθηναϊκό το δυάρι κανόνι που θα δώσει αυτή τη διάθεση και θα αφήσει το Διαμαντίδη να αφιερωθεί στη φυσική του θέση. Αν θέλει να πάρει περισσότερους πόντους από τα guard του ο Παναθηναϊκός, ας προσανατολιστεί σε Ούκιτς (ίσως και Μπανκς).

    Καλή χρυσή η άμυνα του ΠΑΟ, μεγάλη η απουσία του Μάικλ, αλλά ο Λόρμπεκ δείχνει σα να ξέχασε το μπάσκετ. Δε μπορώ να το εξηγήσω αυτό...

    Πάντως το μεγάλο συν του ΠΑΟ (και τα εύσημα στον Πεδουλάκη) είναι ότι κατάφερε να κάνει την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ (κάνω λάθος?) στη διοργάνωση και ένα από τα μεγάλα φαβορί για τελικό, να μοιάζει ομάδα στα μέτρα του. Δεκτόν ότι οι περιπέτειες με Ναβάρο και Μάικλ έχουν χαμηλώσει λίγο τη Μπαρτσελόνα, αλλά όπως είπε κι ο Διαμαντίδης, αυτοί είναι το φαβορί και (συμπληρώνω) αυτοί υποτίθεται είναι η καλύτερη ομάδα.

    arisff

    ΥΓ1. Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟ είναι για να διδάσκεται στα σεμινάρια. Έστειλε τον πιο αργό παίκτη της στον πιο clutch παίκτη του αντιπάλου, δεν του έκανε το φάουλ που είχε να δώσει (για να επιδιώξει καλύτερη συνθήκη άμυνας και να σπάσει και το ρυθμό). Το ό,τι ο Διαμαντίδης ρίσκαρε διπλά (και για το τρίποντο και για το ότι δεν περίμενε τη λήξη του χρόνου για να μην αφήσει περιθώριο αντίδρασης) δεν αποτελεί δικαιολογία.

    ΥΓ2. Ρε τον Κόμπε τι τον βρήκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορυφαία ατάκα με το μερμύγκι και το κανόνι φίλε, ο Λόρμπεκ είναι πραγματικά να απορείς, ήταν ντεφορμε τον τελευταίο καιρό; Έχει κάποιο τραυματισμό; Ξέρεις τίποτα Τζιμ; Αθλητικό δεν τον έλεγες ποτε, αλλά μπασκετ ξέρει πολλά καντάρια...

      Διαγραφή
    2. Θενκς :P

      (δεν είναι δική μου προφανώς)

      arisff

      Διαγραφή
  27. 1]Συνχαρητηρια σε ολους για την τεραστια νικη,και λιγο παραπανω στους Γκιστ και Ουκιτς για την βελτιωση τους.Μπραβο και στον Αρτζι,που πηγε και τα δυο ματς εκει που ηθελε και εχει ψυχαρα 2]η φατσα και το βλεμμα του Ναβαρο στην φωτογραφια την ωρα που σουταρει ο Διαμαντιδης ειναι ολα τα λεφτα.Οχι μονο αυτο που λεμε ο τρομος ζωγραφισμενος στα ματια του,αλλα ακομη παρακατω μοιαζει σαν να εχει αποδεχτει το κακο,πριν ακομη αυτο γινει.3]Απο τις εκπληκτικοτερες εμπνευσεις προπονητων στην ιστορια της Ευρωλιγκα,Η εμπνευση του Πασκουαλ να μαρκαρει ο περιφημος Τζααοουιι τον Μητσο στην κρισιμη επιθεση..Χαρακτηριστικο της κοτσανας που εκτος του δραματος που εζησε ο Αυστραλος,απο κατω απο το καλαθι βρισκοτανε ο Λασμε με τον Σαδα,εχοντας παρει σαφες πλεονεκτημα.Δηλαδη ο Πασκουαλ,καταφερε κατι απαιχτο..Αφησε ακαλυπτες και εδωσε ιδανικες συνθηκες στον αντιπαλο και για τους δυο πιθανους τροπους επιθεσης,που ηδη ολος ο πλανητης ηξερε οτι θα ακολουθησει ο ΠΑΟ. 4]Επιτελους πρεπει να δουλεψει η ομαδα τις συνθηκες ασφαλειας στις τελευταιες κρισιμες επιθεσεις.Το ποσοστο επιτυχιας ειναι πολυ χαμηλο,στα 11-12 παιχνιδια που τα παιχνιδια κριθηκαν στο τελος.5]Ο Μπανκς συνολικα δεν μπορει να προσφερει.Ειδικα ομως,μηπως κατι μπορει να βρει να κανει?Κατι πολυ συγκεκριμενο.Πχ ενα 10 λεπτο εκνευριστικο πρεσαρισμα στον Ναβαρο?Η 3-4 μπουκες για να διαταραξει την αμυντικη ισσοροπια της Μπαρτσα,και να τσιμπησει κανενα φαουλ.7]Ο Καλαθης πρεπει να γυρισει στον ΠΑΟ με καθε θυσια και να διαδεχτει τον Μητσο σιγα -σιγα .Απο του χρονου,λογικα θα ειναι ο καλυτερος γκαρντ στην Ευρωπη.8]Μπραβο στον Δημητρη Γιανακοπουλο που σε αυτην την τραγικη συγκυρια για την Ελλαδα,κρατησε ζωντανη την ομαδα,με μεγαλη θυσια.9] Ας σταματησουν το παραμυθακι μερικοι ολυμπιακοι που παριστανουν τους Παναθηναικους και δημιουργουν κλιμα για τους παικτες που δηθεν μας πουλησαν και εφυγαν.Αν εξαιρεσεις τον ανυπαρκτο και ευεργεντηθεντα αχαριστο Περπερογλου,ολοι οι υπολοιποι εκαναν το καλυτερο για τον εαυτο τους κατω απο ειδικες συνθηκες και μια γενικευμενη αβεβαιοτητα οχι μονο στην ομαδα αλλα και στην χωρα.Ουτως η αλλως η ομαδα δεν εδειξε σε κανεναν οτι τον θελει πολυ,κατι για το οποιο εχει ευθυνη και ο προπονητης,σε καποιους δεν εκανε καν προταση μαλιστα,εκτος απο τον Μαικ,που ισως και να ειναι ο μονος που λειτουργησε λαθος..Ας μην καταντησουμε σαν το ποδοσφαιρο και αρχισουμε να ενοχοποιουμε και να βριζουμε τα δικα μας παιδια που τοσα χρονια ολοι μαζι φτιαξαμε τον αυτοκρατορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απο την ημερα που τελειωσε το ματς στη Βαρκελωνη παιζει να μπηκα και 30 φορες στο blog σου για να δω αν ανεβασες κειμενο.Φιλε Jim,εισαι μακραν οτι πιο α π ο λ α υ σ τ ι κ ο μπορει να διαβασει κανεις για το μπασκετ.Οι αναλυσεις σου μας κανουν καλυτερους γνωστες του αθληματος.οσο για το ματς..Γκιστ κυριοι.Τελεια και παυλα.Δεν ειναι τοσο οι ανεβασμενοι αριθμοι του.Το παθος του καιει και διαλυει τα παντα.Ειναι κατι παραπανω απο συγκινητικοςΠριν απο κανα μηνα σε συζητηση με φιλους για τον pao bc πεταξα την ιδεα να κατεβει ο Γκιστ στο 3.Θεωρω οτι αν φτιαξει την τεχνικη του,θα κανει παπαδες στη συγκεκριμενη θεση στην Ευρωπη.Θα ηθελα την αποψη σου Jim.Ευχαριστω εκ των προτερων και κατι ακομα.Και 16.000 να ειναι οι λεξεις των κειμενων σου θα διαβαζονται με την ιδια και μεγαλυτερη ευχαριστηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν φτιαξει φιλε μου την τεχνικη και κατεβει και θεση δεν θα κανει παπαδες θα παει κατευθειαν στο nba.

      Big saras

      Διαγραφή
    2. Δεν εχεις και πολυ αδικο εδω που τα λεμε.Γιατι καθως εχει και το σουτ και την ενεργεια στην αμυνα που χρειαζεται να εχει ενα 3αρι,αν φτιαξει και την τεχνικη του(που ειναι κατι που φτιαχνται ουτως η αλλως), ναι,τοτε ισως να μπορει να παιξει και nba.

      Διαγραφή
    3. μα αφου λενε οτι ο Γκιστ ηταν παιχτης της εθνικης αμερικης,αρα ηταν παιχτης nba.

      Διαγραφή
  29. Το Hoopfellas και ο Τζιμ είναι η μεγαλύτερη σχολή μπάσκετ στην Ελλάδα και το ελληνικό ίντερνετ. Το άρθρο αυτό μια ακόμα απόδειξη. Σε ευχαριστούμε γιατί κάνεις λειτούργημα.

    Θοδωρής41

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έχω φτάσει να ανοίγω πρώτα το Hoopfellas και μετά τα email μου! Σε ευχαριστούμε, Jim. Δεν έχω να πω κάτι για το Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός. Έχουν ειπωθεί όλα. Ελπίζω μόνο κι εύχομαι να είναι γερός την Τρίτη ο Γκιστ (και να μην τον επηρεάσει στην απόδοσή του ο τραυματισμός). By the way (που λένε και στο χωριό μου), αν κατάλαβα καλά από τα διάφορα γραφόμενα, τουλάχιστον προς το τέλος του παιχνιδιού, έπαιζε με το πρόβλημα αυτό.

    Ερώτηση (για όσους γνωρίζουν): Η Κουμπάν παίρνει τη θέση της Χίμκι; Λογικά ναι. Κρίμα όμως για τη Χίμκι.

    Joe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Μπάρτσα μελετάει το video του αγώνα Πανιώνιος-Παο 63-56

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό το video δεν έχει χαρακτηρισθεί αυστηρά ακατάλληλο δια ανηλίκους???

      Διαγραφή
    2. μονος σου τα γραφεις και μονος σου απαντας,η πικρα τι κατεβαζει.

      Διαγραφή
    3. se adiaforo agona me aniparktes omades paizeis adiafora.

      Διαγραφή
    4. Όντως μεγάλη πίκρα, 63-58
      Και του χρόνου εις ανώτερα, να περάσετε τους 60 πόντους!


      Διαγραφή
    5. απορώ γιατί απαντάτε σε καημένους,αδιαφορείστε δεν αξίζει τους δίνετα αξία.

      Διαγραφή
  32. Τζιμ έχεις καμιά πληροφορία αν επιστρέφει σύντομα ο Γκιστ? Γιατί ο Απόλλων στην Πάτρα παραμονεύει, πολύ φοβάμαι ότι τελικά θα την χάσουμε την 3η θέση από τον Παοκ, ο Μπίδης δεν είναι σαν τους αφελείς τους Ισπανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βγούμε τελικά 4η τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αφού θα αντιμετωπίσουμε το 5ο Ρέθυμνο.

      Διαγραφή
    2. Μα και 3η να βγούμε θα παίξουμε με τον 6ο Ίκαρο που όλοι θυμόμαστε τι πίκρα μας κέρασε φέτος. Μακριά από Ίκαρο για να μην ξαναζήσουμε τα ίδια.

      Διαγραφή
    3. Ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση που βγούμε 3η και περάσουμε τον 6ο Ίκαρο, λέω εγώ, μετά θα πέσουμε πάνω στον Πανιώνιο για τις θέσεις 1-4. Τελικά μας περιμένει Γολγοθάς στην Ελλάδα, καλά την βγάζουμε έως τώρα με την χαζομπάρτσα.

      Διαγραφή
    4. ΑΔΕΡΦΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΠΟΝΑΣ ΠΟΛΥ...ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ...ΦΙΛΑΚΙΑ...

      Διαγραφή
    5. ΑΔΕΡΦΕ ΠΟΝΑΣ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ..ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΑΙ ΠΡΟΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΔΡΑΣ,ΤΟ ΣΕΦ...ΦΙΛΑΚΙΑ :p

      Διαγραφή
  33. Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, στο Αρτάκης ο Γκιστ σκόραρε 1 καλάθι, αυτό θα το διηγείται στα εγγόνια του, ότι κάποτε έβαλε καλάθι στον Πανιώνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΑΠΛΑ...ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ ΖΕΙΤΕ..ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΚΙΖΕΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ..

      Διαγραφή
  34. Μην ασχολειστε ρε παιδες με τα γατακια του Νιονιου... Αντωνης 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. τους εχει παρει η κατηφορα τους ισπανους
    μπορει να μην επαιζαν ναβαρο κ σαρας αλλα καταφερνανε να χασουν εντοσ απο την γραν καναρια στο τελος με τους υπολοιπους να μοιραζονται το χρονο.70-73.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ολο τον αγωνα ηταν μπροστα στο τελευταιο πενταλεπτο προηγηθηκαν για πρωτη φορα τα καναρια και εκει εμεινε η διαφορα των τριων ποντων μεχρι τελους.

      Διαγραφή
  36. εκει στο παραρτημα του γαυρου στη νεα σμυρνη εχετε ξεφυγει λιγο... σοβαρα υπαρχει κανενας λογικος ανθρωπος που πιστευει οτι θα μεινει εκτος τελικων ο παναθηναικος απο συνοικιακη ομαδα που οταν πηγε να παιξει στο ελληνικο δεν πηγαιναν ουτε 300 ατομα..... να σκεφτειτε ποσο μικρο μεγεθος εισαστε ακομα και για το ελληνικο μπασκετ εχετε 0 πρωταθληματα αρα η θεση σας ειναι κατω απο τοσες ομαδες οπως ο πανελληνιος,παοκ,ηρακλης, αεκ,νηαρ ηστ που εχουν πρωταθλημα και φυσικα κατω απο το μαρουσι που εχει σαπορτα........

    οι καταταξη των μεγαλων ομαδων στην ελλαδα με βαση τιτλων ειναι η εξης:
    1 παναθηναικος 53
    2 αλβερτης 25
    3 ολυμπιακος-αρης 21
    4 τσαρτσαρης 20


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Διαβαζουμε τοσα ωραια μπασκετικα σχολια...αναλυσεις τελειες απο τον Τζιμ και απο Desti και τοσους αλλους και εσεις ασχολειστε με τα γατια;Κριμα δεν ειναι και για την προσπαθεια του Τζιμ και για την ποιοτητα που κυριαρχει εδω μεσα...Ελεος!!!!Αντωνης 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ήμουν στο Σπιρουντόμ χθες. Κάποιες παρατηρήσεις:

    α) Ο αγώνας δεν ήταν ωραίος, ούτε τακτικά, ούτε από άποψη θεάματος, ούτε από άποψη σασπένς. Δεν θα ρίξω στην πυρά τον Κατσικάρη, γιατί ούτε ο Πασούτιν εμφάνισε κάτι το φοβερό. Για την Μπιλμπάο αυτό ήταν αυτό που λέμε 'κακό matchup', δεν της ταίριαξε καθόλου αυτό που έπαιζε η Λοκομοτίβ. Το ενδιαφέρον είναι ότι αν και ο Πασούτιν είχε μικρότερο ροτέισιον από τον Κατσικάρη, έκανε περισσότερα πράγματα με αυτό - ειδικά αλλάζοντας 'ζευγάρια' μεταξύ τριών παικτών στην ρακέτα και με σχήματα με δυο χειριστές στην περιφέρεια (που παραδοσιακά προτιμούν οι μεσαίες Ρωσικές ομάδες όταν παίζουν στα μικρότερα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορούν να τραβήξουν για πολύ στην Ευρωλίγκα). Ο Κατσικάρης αντίθετα ενώ είχε σχεδόν σε κάθε θέση δυο παίχτες, ουσιαστικά έπαιξε με δυο διαφορετικές πεντάδες, με χαρακτηριστική εμμονή μάλιστα σε βασικούς που χθες ήταν ή ανεπαρκείς (Ζήσης) ή καταστροφικοί (Χάμιλτον).

    β) Περί Ελλήνων: Ο Ζήσης είναι αυτός που ξέρουμε χρόνια τώρα, ένας παίχτης του 6.5 που αν βρει μπροστά του αντιπάλους του 5 θα τους πατήσει και αν βρει αντιπάλους άνω του 7 χάνεται. Η σοβαρότητα και η συνέπειά του μας κάνουν να ξεχνάμε ότι ουσιαστικά έχει μείνει τρομερά στάσιμος μετά το 2006, ενώ μέχρι τότε η άνοδός του ήταν πραγματικά μετεωρική. Στο μυαλό μου, μετά την μπουνιά του Βαρεχάο, δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος. Ο Βασιλειάδης είναι ένας παίχτης με σύνδρομο 'ΠΑΟΚ': αν έχεις μάθει σε ένα περιβάλλον, μια ομάδα, ένα επίπεδο παιχνιδιού, μπορείς να γίνεις μεγάλος αστέρας εκεί αλλά κόβεται η ανέλιξή σου για παραπάνω. Δεν έχει προοδεύσει τόσο όσο τα στατιστικά της ACB τον δείχνουν, αλλά έχει γίνει σίγουρα πιο πλήρης. Πριν τον αγώνα, χωρίς να τον έχω δει ποτέ από κοντά, τον θεωρούσα πιο μπροστά από τον Μπράμο στις επιλογές της εθνικής. Τώρα όμως ο Μάικ μου φαίνεται καλύτερος. Ο Νικ: Διαβάσα πολύ παθιασμένες απόψεις από πάνω. Χθες δεν με έθελξε, αλλά στο τέλος είδα ξανά μια γεμάτη στατιστική (ούτε που κατάλαβα πώς έβγαλε 7 ασίστ). Είδα δυο εύστοχα τρίποντα με πολύ χώρο μπροστά του (αποτέλεσμα καλής ψυχολογίας και πίστης), είδα καλή άμυνα και τον γνωστό του ενθουσιασμό. Δεν είδα έναν παίχτη ηγέτη που να 'γεμίζει' 2 ή 3 θέσεις στην περιφέρεια (σαν τον Ζντοβτς ή τον Παπαλουκά πχ), δεν είδα προσωπικότητα (απλά άγνοια κινδύνου), δεν είδα βελτίωση (αλλά σίγουρα δεν οπισθοχώρησε). Η συνεργασία του με τον Σπανούλη το καλόκαιρι θα είναι βαρόμετρο για το που θα φτάσει η εθνική.

    γ) Περί Πασούτιν, Κατσικάρη κλπ: Καταλαβαίνω την κριτική φίλων από πάνω, ειδικά όταν στην Ελλάδα έχουμε μαθεί εδώ και 20 χρόνια να βλέπουμε σπουδαίο τακτικά μπάσκετ (στην αρχή από τους Σέρβους, μετά και από Έλληνες προπονητές). Πρέπει όμως να μάθουμε ότι το κέντρο βάρους στην Ευρώπη έχει μετατοπιστεί και ότι η γωνία Σερβία-Ιταλία-Ελλάδα σε καμιά περίπτωση δεν είναι πια το κέντρο βάρους. Ο χθεσινός αγώνας ήταν ένας αγώνας μεταξύ δυο μεγαλομεσαίων ομάδων των δυο καλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το ότι ο Πανιώνιος ή ο ΠΑΟΚ παίζουν καλύτερο τακτικά μπάσκετ δεν θα τους απέτρεπε να φάνε από μια 20άρα στο κεφάλι αν έπαιζαν με την Μπιλμπάο ή την Κουμπάν. (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δ) Στα περί τον αγώνα: Το Σαρλερουά είναι αυτό που λέμε shithole και το Σπιρουντόμ πολύ ταπεινό (αν και φιλόξενο). Η απόφαση της ΟΥΛΕΜΠ να ξαναστείλει τον μονό τελικό του Γιούροκαπ εκεί (μετά τις υπερφιλόδοξες απόπειρες για φάιναλ 8 στο Τορίνο κλπ) δείχνει ότι μάλλον δεν θα πολυπαλέψει την αναβάθμισή του. Το όλο σκηνικό χθες ήταν πολύ λιτό, και τον αγώνα έδειχνε να τον τρέχει το τιμ της Σαρλερουά με τον Μπερτομέου απλά να κάνει την απονομή. Όπως και στο ποδόσφαιρο, νομίζω ότι το μέλλον είναι μια ενιαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση με 32-40 ομάδες. Οι φετινές 8 του Γιούροκαπ για παράδειγμα στεκόντουσαν άνετα στην Ευρωλίγκα.

      Η ατμόσφαιρα από τους οπαδούς της Μπιλμπάο πολύ ζεστή. Πολλές φωνές, σιχτίρια και φανατισμός αλλά σε κόσμια πλαίσια. Μέτρησα τουλάχιστον 5 Ελληνικές σημαίες μεταξύ τους, ενώ είδα μέχρι και περικεφαλαίες! Οι Ρώσοι οπαδοί κλασικά πράγματα: 300 μεθύστακες, 50 μπαμπούσκες, και 5 γυναικάρες.

      Παρών ο Πατ Καλάθης με όλο το σόι, παρών και ο Ζόραν Σάβιτς με μαύρη καπαρντίνα, κλασική Σερβική μαφιόζικη φάτσα και σχεδόν απαράλλαχτος.

      Κλου της βραδιάς δυο Λιθουανοί με μια σημαία που συμπαραστέκονταν στον Καλνιέτις και τον Γιασάιτις.

      Είδα τον Αλέξη Αμανατίδη να σηκώνει Ευρωπαϊκή κούπα κραδαίνοντας την Ρωσσική σημαία και είπα από μέσα μου τρεις φορές 'Γιάννης Ιωαννίδης' ανάποδα.

      Ο Μάριτς πρέπει να είναι ο άνθρωπος με το πιο χαμηλό στήθος από την εποχή του Οβελίξ. Ο άνθρωπος είναι σαν να είναι ο θώρακάς του έγγυος. Πάντως χθες έκανε την δουλίτσα του, αν και το πώς ήταν κάποτε ο καλύτερος σέντερ της Ευρωλίγκας είναι ερώτημα για τον ιστορικό του μέλλοντος.

      Γενικά περάσαμε ωραία σε μια Ευρωπαϊκή μπασκετική βραδιά. Ενδιαφέρον θα έχει τί θα παρουσιάσει η Λοκομοτίβ του χρόνου στην Ευρωλίγκα. Δείχνει ομάδα με χρήμα, οργάνωση και φιλοδοξία. Η Μπιλμπάο μάλλον θα πρέπει να παίξει τελικό στην Ισπανία για να παίξει στην Ευρωλίγκα. Μου φάνηκε πάντως κάπως κορεσμένη.

      Διαγραφή
    2. ωραιο σχολιο απεργο!!! ο καλαθης το αν εμεινε πισω ή στασιμος.. δν ξερω, τις τσεπες του με δολλαρια μια φορα τις γεμισε.
      ο κατσικαρης τα εχω πει και ξαναπει.. δν ειναι τοπ κοουτς. πες μου ομαδα π εχει δειξει εργο. θα σ πω εγω ομαδα π εχει καταστρεψει... αρης!!!
      στο μπιλμπαο εχει την ελευθερας και παιζει ενα πολυ συγκεκριμενο μπασκετ με αμυνα στους κοντους που σπαει κοκκαλα.αυτη η μπιλμπαο θα μαζευε πολλα καλαθια απο παοκ να εισαι σιγουρος.
      Ο ζησης.. εχω τις ιδιες σκεψεις με σενα!! μετα την αγκωνια και οχι μπουνια , εμεινε το πνευμα του εκει.
      βασιλειαδης σιγουρα δν αξιζει την θεση περισσοτερο απο μπραμο αλλα μπορει να προσφερει περισσοτερα στο 2, δημιουργικα παντα.

      Διαγραφή
    3. στο ημιχρονο ο Μπαρτομευρωλιγκας ειπε σε συνεντευξη οτι δεν αποκλειει διπλο τελικο του χρονου, 1 παιχνιδι σε καθε εδρα (εξαρταται απο το τι θα αποφασισουν οι ομαδες) καθως οτι σκεφτονται να συμμετεχουν οι αποκλεισμενοι απο το τοπ 16 της Ευρωλίγκας στο Eurocap.
      Τωρα δεν καταλαβα εαν εννουσε αυτους που δεν περασαν στο τοπ 16 ή αυτους που δε περασαν στο τοπ8.

      Εγω παλι εχω να πω οτι ειναι μαλλον αποτυχημενη μια διοργανωση που απαιτει υψηλα κοστη ομαδων αλλα δινει πραγματικα ψιχουλα ως ανταλλαγμα. Κι εννοω την Ευρωλιγκα φυσικα.

      Διαγραφή
    4. ο Καλαθης απεκτησε πολλες εμπειριες και ηταν η πρωτη χρονια πρωταγωνιστης σε μια ομαδα χωρις να εχει διπλα παικτες σαν τον Διαμαντιδη και τον Γιασικεβιτσιους ,τα καταφερε πολυ καλα ατομικα και βοηθησε και πολυ την ομαδα του η οποια πετυχε τον κυριο στοχο της την κατακτηση του eurocup

      ο Βασιλειαδης εχει βελτιωθει αρκετα σε πραγματα που παλαιτερα δεν τα εκανε και επαιξε πολυ χρονο ολη την χρονια στην θεση 2 ειναι εμπειρος δεν φοβαται να παρει σουτ στο τελος και νομιζω οτι δεν βγαεινει απο την δωδεκαδα της εθνικης

      παντως στον Αρη εκεινη την εποχη απετυχε και ο Μπλατ οχι μονο ο Κατσικαρης

      Διαγραφή
    5. @Απεργοσπάστης: Πάρα πολύ καλος σχολιασμός των επιμέρους παραγόντων σε (α) & (β), αν και πιστεύω ότι αδικείς λίγο το Ζήση. Μεγάλη εμπειρία και μεγάλη καρδιά. Στον φετινό Παναθηναϊκό πιστεύω ότι θα έκανε θαύματα, αν και με την backcourt που έχουν οι πράσινοι δεν νομίζω ότι είναι ιδιέταιρα δύσκολο πόνημα. Στο (δ) δίνεις ρέστα, ειδικά για το στήθος του Maric (δυσανάλογη εκγύμναση στήθους-όμων η εξήγηση, είναι σύνηθες για κόσμο που πλακώνεται στις κάμψεις παραμελλόντας άλλα σημεία). Respect στους Λιθουανούς που αναβίωσαν την εποχή Barcelona92-Marculionis-Gratefull_Dead!!! Ο λόγος που έχουν κοπεί τα final-8 και όσο πάει θα κόβονται και οι μονές σειρές είναι ότι η Uleb προσαδοκά τη δημιουργία όσο το δυνατόν πιο κλειστής λίγκας, λειτουργώντας "αξιοκρατικά" (μεγάλη κουβέντα) ελαχιστοποιώντας τις εκπλήξεις που ενδεχομένως να προκύψουν (η March Madness μας διδάσκει ότι στο τέλος δεν τα καταφέρνει ό συνολικά καλλήτερος, αλλά ο πιο έτοιμος και συγκεντρωμένος. Στην Euroleague, όπου δεν υπάρχει μεγαλύτερο ταβάνι, το final-4 είναι εμπορικότερο και επομένως διατηρείται. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι ο βιονικός περυσινός Ολυμπιακός από τα μισά του top16 και μετά. Πανάξιος πρωταθλητής, με τους όρους που παίζεται το παιχνίδι. Πόσοι όμως πιστεύουν ότι θα τα έβγαζε πέρα σε μία σειρά δύο ή και τριών αγώνων απέναντι στην αρμάδα του Kirilenko και του Siskauskas;
      @chris_nas: Θα συμφωνήσω για Κατσικάρη, όμως πρέπει να συμφωνήσεις μαζί μου ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν ενδείκνυται για έναν φιλόδοξο προπονητή που έχει αποδείξει πως τα καταφέρνει στο εξωτερικό. Κανένας Άρης και καμία Α1, με τι διοικητική σταθερότητα, όταν κάνουν εξώσεις σε παίκτες και με τι καρτικούς φορείς που θα στηρίξουν το άθλημα. Οι αρειανοί έχουν τα δίκια τους, σαν οπαδοί, όμως ο Κατσικάρης τους κορόιδεψε στον βαθμό που έφαγε παπά από τη διοίκηση, ή τουλάχιστον αυτό έχει βγει προς τα έξω, δεν είμαι απόλυτος σε αυτά που λέω. Για Βασιλειάδη-Μπράμο: Η ανάπτυξη του ομογενή σε ACB και Παναθηναϊκό είναι το κάτι άλλο. Αν η προσέγγιση του Trinchieri για το μπάσκετ που θα εμφανίσει η εθνική απαιτέι τέτοιους πλάγιους, θα είναι στην τελική 12άδα, χωρίς όμως να είναι και "ο απαραίτητος". Ο Βασιλειάδης έχει το άλλο καλό, ότι μπορεί να προσφέρει σε επιθετικούς τομέις στους οποίους στην Ελλάδα έχουμε λειψανδρία. Και οι δύο είναι εξαιρετικοί από μακρινή απόσταση, με τη διαφορά ότι ο Βασιλειάδης μπορεί να δημιουργήσει μόνος του τα σουτ που παίρνει (shot of the dribble).

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    6. ναι desti αλλα τοτε ο αρης δν ειχε τα προβληματα π εχει και προσπαθουσε να σηκωσει κεφαλι και αυτος ο τυπος του φορτωσε κατι τρελα συμβολαια και την εκανε. θα ηθελα να τον δω σε μια ομαδα π στοχους εχεις κατι παραπανω απο παραμονη, να δουμε τι μπορει να κανει. ασχετο αλλα μ αρεσει ο γιαννακης στην γαλλια, αν και εχουν αρχισει καποιες γκρινιες για παρτι του

      Διαγραφή
    7. Mπορώ να συμφωνήσω απόλυτα με τον απεργοσπάστη.Χρόνια στάσιμος ο Ζήσης,υπερεκτίμηση του παίκτη επειδή έχει σταθεί δίπλα στους μεγάλους έλληνες γκαρντ και έχει ευνοηθεί από την ελληνική φιλοσοφία.Κάπου άρχισε να χάνει σε σπίθα,ταλέντο και αποτελεσματικότητα.Το να μπορεί να παίξει έξυπνα ένα πικ ν ρολ και να βγάλει μια σωστή πάσα δεν τον θέτει στους τοπ ευρωπαίους γκαρντ.Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μεσίνα τον είχε μονίμως παρκαρισμένο στον πάγκο.Για μένα θα είναι επίσης μεγάλο λάθος να κληθεί φέτος στην εθνική.Με παρουσία σπανούλη,καλάθη,σλούκα δεν έχει κάτι έξτρα να προσφέρει,όπως θα μπορούσε ο βασιλειάδης ή και ο Παππάς.(εννοείται κι ο Μπράμος.)
      Ο Βασιλειάδης είναι παίκτης που τράβηξε τη φετινή μπιλμπάο βοηθούμενος από το στιλ παιχνιδιού της.Μπορεί να δώσει συγκεκριμένα πράγματα και σε συγκεκριμένο περιβάλλον.Για μένα έχει θέση στην εθνική ως αυτός που θα έρχεται από τον πάγκο με άγνοια κινδύνου να τα μπουμπουνάει.Ο Καλάθης,κακώς για μένα πήγε στην Κουμπάν,θα φανεί αν θα έχει μεγάλη πορεία.Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση αυτό που ακούω από μερικούς εδώ μέσα,να είναι ο καλύτερος ευρωπαίος γκαρντ του χρόνου στην ευρώπη.Για όνομα του θεού..Σίγουρα θα βοηθούσε πολύ στον φετινό Πάο,κυρίως λόγω έλλειψης παικτών στην περιφέρεια αλλά δε νομίζω οτι θα πρόσφερε και κάτι το πρωτοφανές.

      Διαγραφή
    8. Φιλε Περις,η αγια τριαδα [δδ,σπαν και ναβαρο] του χρονου θα ειναι ενα χρονο μεγαλυτεροι και ηδη φετος ειναι πολυ ασταθεις.Ασφαλως δεν τους φτανει σε κλαση και αξια,αλλα ουτως η αλλως αυτοι οι 3 δεν μπαινουν σε συγκριση με κανεναν και εξαλλου εγω μιλαω καθαρα για ασσους..Απο εκει και περα,πες μου εσυ εναν γκαρντ που μπορει να ειναι καλυτερος του του χρονου.Ολα αυτα που κανει ο Καλαθης μεσα στο γηπεδο,δεν μπορει να τα κανει κανεις..Ειναι πολυ πληθωρικος.Καποιοι αλλοι κανουν καλα καποια πραγματα αλλα κανεις δεν κανει τοσα πολλα μαζι.Ο Καλαθης ειναι πληθωρικος γιατι κανει τα παντα μες το γηπεδο,ειναι διμετρος [τεραστιο πλεονεκτημα] και εχει τρομερη ενεργεια και φυσικη κατατσταση.Μαθαινει ολοενα και περισοτερο να διαβαζει το παιχνιδι,μοιραζει τις ασιστ σαν στραγαλια παιζει καλη αμυνα,σκοραρει με πολλους τροπους και εχει αποκτησει ηγετικο πνευμα και ειναι πανεξυπνος και θρασυς.Απο εδω και περα εχει μονο βελτιωση το προγραμμα.Το σουτ πρεπει να στρωσει,αλλα ουτως η αλλως δεν υπαρχουν τοσο καλοι σουτερ σε αυτη τη θεση στην Ευρωπη.Εαν παντως εχεις να κανεις καποια αλλη προταση,να την συζητησουμε.Μακ καλεμπ,Φαρμαρ,Τεοντοσιτς,Πλανινιτς,Γιουλ,Χουερτας,και η φωτοβολιδα ο Μπραουν,της Σιεννα που ειναι νωρις για να τον βαλουμε στην συγκριση ειναι ,εαν δεν ξεχασα κανεναν τα αλλα καυτα ονοματα.Οκ ο Φαρμαρ,ειναι μια κλαση πανω απο ολους,αλλα πολυ ασταθης,οι υπολοιποι εχουν ολοι τρομερα πλεονεκτηματα και τρομερα ελλατωματα,αλλα αν σου ελεγαν παρε ,και σαν ηλικια εναν απο ολους για την επομενη 5ετια σε μια μεγαλη ομαδα ,ποιον θα διαλεγες?Εαν η ομαδα σου ειχε τον Καλαθη,θα ενοιωθες οτι υστερουσες στη θεση ενα,απεναντι σε καποια ομαδα που θα ειχε καποιον απο τους υπολοιπους?Ας μην ξεχναμε τελος οτι ο Νικ,απεδειξε οτι θελει να μαθαινει,κατι που καποιοι αλλοι εχουν αποδειξει το αντιθετο[ πχ ο Τεοντοσιτς].Και κατι ακομη,κανεις απο ολους αυτους δεν εχει κανει φετος πολυ καλη χρονια,αντιθετα με τον Καλαθη που κανει πολυ καλη χρονια εστω και στο Γιουροκαπ,αλλα και στο Ρωσσικο πρωταθλημα και εχει παρει στις πλατες του μια μετρια ομαδα και την εχει ανεβασει επιπεδο..Τελος παντων,ετσι το βλεπω εγω,μπορει να κανω και λαθος.

      Διαγραφή
    9. Φίλε μου,απόψεις είναι αυτές...
      Εξαιρετικός ο Καλάθης σε πολλούς τομείς με πρώτο από όλα για μένα την άμυνα(ίσως μέσα στους 3 καλύτερους ευρωπαίους περιφερειακούς αμυντικούς κατ'εμέ) και ενέργεια και δυναμικότητα μεγάλης αξίας.Φέτος δεν τον έχω παρακολουθήσει αρκετά για να πω την αλήθεια.Ελάχιστα εώς καθόλου.Αλλά για μένα ένας πλέι μεικερ σαν τον καλάθη θέλει την πανοπλία δίπλα του όπως τον διαμαντίδη για να σταθεί σε μεγάλη ομάδα.Πρέπει να βρει μια σταθερότητα στο ρυθμό που δίνει στο παιχνίδι.Έχει πολλά να βελτιώσει ακόμα,και στο σουτ(συνεπώς στο σκοράρισμα),και στην δημιουργία 5 εναντίον 5,και στην αποτελεσματικότητα του.Για μένα(ανάλογα και με την ομάδα που φτιάχνεις βέβαια.Αν θες ένα σκόρινγκ γκαρντ-πλέιμεικερ να ανεβάσει ταχύτητα την ομάδα μακκάλεμπ-μπράουν,αν θες να εκμεταλλευτείς καλά τους φοργουορντ και τα σέντερ σου παίρνεις πλάνινιτς.) αυτοί που ανέφερες εκτός του μπράουν,σαν συνολική εικόνα είναι ένα κλικ παραπάνω.Θα προσέθετα και τον λο.Όσο για σύγκριση με τεόντοσιτς,απλά σκέψου πχ την φετινή τσσκα με τον καλάθη αντί του τεόντοσιτς.

      Διαγραφή
  39. τα Καναρια νικησαν και την Ρεαλ τελευταια η κανω λαθος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα Jim και λοιποί συμμορίτες.
    Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο.
    Το πρωί πριν τον 1ο φετινό αγώνα είδα τον 1ο προπέρσινο. Το ίδιο έκανα και στον 2ο αγώνα. Το ίδιο θα κάνω και στους δύο επόμενους. Από τη διαιτησία και την άμυνα στον Sada μέχρι τους πόντους του Ναβάρο και τη διακύμανση του score τα Deja vu χτυπάνε κόκκινο. Ακόμα και η τηλεοπτική κάλυψη και οι speaker ίδιοι ήταν (Νετ-Χατζηγεωργίου/ Nova-Συρίγος). Αφού έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο πεδουλάκης δείχνει στους παίχτες του σε video τις προπέρσινες αναμετρήσεις και όχι την φετινή μπάρτσα (λογικό βέβαια καθότι είχε την συνταγή έτοιμη για το πως να πάρει το ματσάκι). Τι να πω? ελπίζω να συνεχιστούν μέχρι τέλους οι "συμπτώσεις" όπως πολύ σωστά έθεσες, Τζιμάκο, και να έχουμε F4 όπως πέρισυ. Cska (μεγάλο φαβορί) - Ολυμπιακού (κάτοχος του τίτλου) και Real (αντι Barca)- Παναθηναικός (underdog που θα το σηκώσει).

    Υ.Γ. Μια αφιέρωση στον έρμο τον Jawai από τον Μήτσο (έτερο Τζιμάκο): http://www.youtube.com/watch?v=bBnkCsT1DGg

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. To oτι εχασε η Μπαρτσα ειναι καλο η κακο για τον ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδιαφορο.ισως πλεον εχουν νευρακια κ ο πασκουαλ τους τα χει πρηξει.το πιο σημαντικο ειναι τι οι ψηλοι τους επαιξαν κ αλλο και δεν θα ναι φρεσκοι στο τριτο κ τεταρτο παιχνιδι.

      Διαγραφή
    2. Ειδικα αν λειψει ο γκιστ η προκριση θα περασει απο τους ψηλους κ την αντιμετωπιση τους

      Διαγραφή
  42. Πριν σχολιασω το παιχνιδι της Τριτης θα 'θελα ν' αναφερθω στον τελικο Μπιλμπαο-Κουμπαν και να σχολιασω την αποδοση των τριων Ελληνων.Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τα οσα γραφει ο Απεργοσπαστης.Ο Κατσικαρης ειναι προπονητης που αρεσκεται στο ελευθερο και με πολλες επιθεσεις παιχνιδι,δειχνει πιο κοντα στο αμερικανικο στυλ παιχνιδιου,ομως το σημαντικοτερο μειον του ειναι οτι οι ομαδες του δεν μπορουν να χαρακτηριστουν αρκετα 'σκληρες',στοιχειο που ειναι απαραιτητο αν θελεις να χτυπησεις τιτλους.Η Ρωσια του Κατσικαρη θα 'ναι διαφορετικη απο τη Ρωσια του Μπλατ.Να δουμε τι θα καταφερει..Ο Ζησης ειναι οντως υπερεκτιμημενος και με βαση την αποδοση του την τρεχουσα σεζον,θα 'ναι σκανδαλο να κληθει στην Εθνικη.Ευνοηθηκε απο τη συνυπαρξη του με παιχταραδες(βλ.Διαμαντιδης,Παπαλουκας,Σπανουλης)με αποτελεσμα να παρει κι αυτος λιγο απο τη χρυσοσκονη.Ενας παικτης που θα 'θελε να 'ναι Σπανουλης,αλλα δεν..Εκανε μεγαλυτερη καριερα απ' οτι αξιζε..Ο Βασιλειαδης δεν διαφερει,σχεδον,καθολου απο τοτε που τον βλεπαμε στα γηπεδα μας.Γρηγορος σουτερ τριων ποντων,που στη μερα του μπορει και να κανει ζημια,διαφορετικα ειναι φυρα για την ομαδα του.Χθες παροτι σκοραρε αρκετα,ηταν μετριος γιατι εβαλε ποντους σε 'ανωδυνα' χρονικα σημεια του ματς,που δεν πονεσαν στην ουσια τη Κουμπαν..Και για τους δυο ισχυει το οτι αν εκαναν τη διαφορα θα τους εφερνε ο Ζοτς στον Παναθηναικο...Για το ματς της Τριτης ειναι κοινοτοπια να πω οτι ειναι ολα τα λεφτα.Η προκριση ειναι 50-50 και δεν ειμαστε το αδιαμφισβητητο φαβορι,πολυ απλα γιατι το παιχνιδι της ομαδας στηριζεται στην αμυνα κι οταν επιθετικα κυμαινεσαι στους 65-70 ποντους τοτε μπορεις να κερδισεις,αλλα και να χασεις απο τον οποιονδηποτε.Το βαθος του παγκου ειναι το μεγαλο προβλημα και γι' αυτο πρεπει να βοηθησει οπωσδηποτε ο Μπανκς με τον Ξανθοπουλο στην περιφερεια κι ο Σχορτσανιτης στη ρακετα,για να αποφορτιστουν λιγο οι συνηθεις υποπτοι που τραβανε συνεχεια το κουπι,γεγονος που θα βοηθησει και για το ματς της Πεμπτης ωστε να 'ναι λιγο πιο φρεσκοι Μητσος και σια..Η ατμοσφαιρα θα 'ναι κολασμενη,αλλα μπασκετ παιζουν οι παικτες(βλ. τα περσινα ματς στο οακα με τη Μακαμπι)..Εχουμε δυο τελικους μπροστα μας και,ειδικα,αυτος της Τριτης ειναι ο σημαντικοτερος..Και να θυμομαστε κατι..αυτη η ομαδα με το συγκεκριμενο ροστερ και με τα οσα προηγηθηκαν το καλοκαιρι,εκανε ηδη την υπερβαση της με την προκριση της στους 8.Ο,τιδηποτε κατορθωσει απο δω και περα θα 'ναι αξιο θαυμασμου.Μην ξεχναμε οτι βρισκομαστε στην αρχη της νεας εποχης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Και για τους δυο ισχυει το οτι αν εκαναν τη διαφορα θα τους εφερνε ο Ζοτς στον Παναθηναικο''

      Kαλα μιλαμε οτι εχεις ατρανταχτα επιχειρηματα με βαθια μπασκετικη αναλυση.
      Αρα ο τεπιτς ειναι καλυτερος του βασιλειαδη
      Και μονο παικες που κανουν την διαφορα πρεπει να παιζουν στον παναθηναικο.Ρολιστες δεν χρειαζονται;

      Διαγραφή
  43. Ο Ζήσης είναι από τις κλασσικές περιπτώσεις παικτών που αδικούνται από την ίδια τους την φήμη. Το παλικαίρι κάνει εδώ και πολλά χρόνια πολύ καλά συμβόλαια. Μετράει στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και όχι άδικα. Επιθετικά ποτέ δεν θάμπωνε με την απόδοση του παρότι έχει κάνει μερικές πολύ καλές εμφανίσεις. Ξαχνάμε νομίζω το Ευρωμπάσκετ του '11 που ήταν συνολικά από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής.
    Είναι ξεκάθαρα παίκτης ρολίστας αλλά από τους πολύ καλούς του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα σου κάνει 2-3 πράγματα σίγουρα, έχει καλό μπασκετικό IQ είναι πάντα αφοσιωμένος στην ομάδα και στην άμυνα πιέζει πολύ σωστά τα αντίπαλα γκαρντ.
    Το γεγονός ότι δεν απασχόλησε ποτέ ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό, νομίζω δικαιολογείται απόλυτα από το γεγονός ότι με εξαίρεση το καλοκαίρι που μας πέρασε ποτέ δεν ψάχναμε για γκαρντ όταν η Ζήσης ήταν ελεύθερος. Εξαίρεση το καλοκαίρι του '07 πριν υπογράψει ο Ζήσης στην ΤΣΣΚΑ, όπου ο Ομπράντοβιτς προτίμησε να πάει σε πιο σίγουρες λύσεις, όπως ο Μπετσίροβιτς και ο Βούγιανιτς (άσχετα αν και οι δύο είχαν προβλήματα τραυματισμών στο παρελθόν) και ο ΝΒΑer Ντελκ. Ξεκάθαρα δεν είναι ο παίκτης που με τα καλάθια του θα σου καθάριζε το ματς αλλά πάντοτε σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο θα είναι ένα πολύτιμος παίκτης.
    Σε μια ομάδα σαν τον φετινό Παναθηναϊκό, στην θέση είτε του Μπανκς είτε του Ξανθόπουλου σίγουρα θα βοηθούσε πολύ μα πάρα πολύ περισσότερο. Θα έδενε καλά και με Διαμαντίδη πιστεύω και με Ούκιτς. Επειδή έχει υπογράψει για 1+1 με την Μπιλμπάο και ίσως λόγω οικονομικών προβλημάτων να μην συνεχίσει, το όνομα του θα παίξει νομίζω το καλοκαίρι. Σίγουρα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι πιο ολοκληρωμένο αλλά και αυτά που κάνει αρκούν για να του δώσουν μια καλή θέση στο ροτέισον μιας οποιασδήποτε ομάδας Ευρωλίγκας ειδικά αν αυτή είναι strict σε ρόλους και στημένη πάνω στο σετ παιχνίδι που ξεκάθαρα του πηγαίνει.
    Ο Βασιλειάδης είναι αυτό που φαίνεται. Τίμιος, παθιασμένος, καλός σκόρερ αλλά όπως έχω ξαναπεί δεν είναι οικονομικός. Θα σου βάλει 15 πόντους αλλά θα χαραμήσει πολλές επιθέσεις για να τα καταφέρει. Θα είναι σκάνδαλο να είναι αυτός στο ρόστερ της Εθνικής τον Σεπτέμβρη και όχι ο Μπράμος.
    Ο δε Καλάθης θα κριθεί πιστεύω του χρόνου για την ορθότητα της επιλογής του. Η Κούμπαν ξεκάθαρα στήθηκε για να σηκώσει το Eurocup και έτσι του χρόνου ο Νικ θα έχει την ευκαιρία να ηγηθεί μιας ομάδας στο κορυφαίο επίπεδο. Στόχος του είναι το ΝΒΑ ξεκάθαρα. Θα δείξει αν θα δικαιωθεί. Πάντως έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι στο σκοράρισμα. Παίρνει πιο άφοβα προσπάθειες πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο Madness. Προσωπικά πιστεύω ότι η εθνική χρειάζεται τον Βασιλειάδη επειδή δεν έχει άλλον παρόμοιου τύπου. Η παρουσία του δεν συνεπάγεται την απουσία του Μπράμου. Το θέμα είναι το κατά πόσο θα μπορέσει να αποδώσει "κρύος", γιατί το rotation θα είναι (και πρέπει να είναι) μεγάλο.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. ´Ο Βασιλειάδης είναι αυτό που φαίνεται. Τίμιος, παθιασμένος, καλός σκόρερ αλλά όπως έχω ξαναπεί δεν είναι οικονομικός. Θα σου βάλει 15 πόντους αλλά θα χαραμήσει πολλές επιθέσεις για να τα καταφέρει.´

      Καμια σχεση με την πραγματκοτητα.Μα καμια.
      Ο βασιλειαδης ειναι απο τους πιο efficient skorer στην ευρωπη.
      http://www.draftexpress.com/profile/Costas-Vassiliadis-28/stats/
      Στην acb σκοραρει 1,24 ανα κατοχη χρησιμοποιωντας 11,4 κατοχες.
      Ο μπραμος σκοραρει sστην ευρωλιγκα 1.19 φετος χρησιμοπιωντας 6,5 κατοχες.http://www.draftexpress.com/profile/Michael-Bramos-5320/stats/
      Περσι στο eurocup eixe 0.9 pontoyw ana katoxh o basileiadhw fetow 1.35!
      ενω χρησιμοποιει περισσοτερες κατοχες!
      Ισχυει το ακριβως αντιθετο απ όσα εγραψες.
      Οποιος πιστευει οτι ο βασιλειαδης ειναι χειροτερος παικτης απο τον μπραμο ειναι ασχετος με το αθλημα που λεγεται μπασκετ.
      Ασχολησου με την μαγειρικη καλυτερα...

      Διαγραφή
  44. Πάντως στα της ανάρτησης...Ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να διαβάσουμε για την τακτική του ανάλυση από τον Jim.Πολλά χρήσιμα στοιχεία που δε βλέπει το απλό μάτι του θεατή και μας παρουσιάζει ο Τζιμ.
    Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για τακτικές παρατηρήσεις.Συμφωνώ απόλυτα για την καλή άμυνα της μπάρτσα κυρίως σε Διαμαντίδη και γενικά στον Πάο,αλλά το σκληροτράχηλο προφίλ των πρασίνων και η εξαιρετική τους ετοιμότητα να πάρουν πόντους από οπουδήποτε μπορούν,πηγαίνοντας το ματς εκεί που θέλουν έχει χτυπήσει την Μπάρτσα.
    Νομίζω πληγή για την μπάρτσα η θέση 4.Ο Λόρμπεκ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αρετές του.Από τη μια τον ματσάρει καλά ο Τσαρτσαρής,από την άλλη ο Γκιστ τον χτυπάει ανελέητα μπροστά βάζοντας του δύσκολα με τρέξιμο και προσπάθεια αντιμετώπισης της αθλητικότητας του.Έχει μάθει και να παίζει με Μάικλ φέτος σαν stretch-4,έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα για αυτόν.Απ'την άλλη ο Γουάλας μου φαίνεται πραγματικά "ΛΙΓΟΣ" για ομάδα τέτοιου μεγέθους.Ποια η γνώμη σου Τζιμ?Πάντως αν 'ξεστριμωχτεί' ο σλοβένος μπορεί να ανεβάσει ένα επίπεδο την επίθεση της μπάρτσα και με ενδεχόμενη απουσία γκιστ να θέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στον Παναθηναικό.
    Και μια τελευταία ερώτηση με μεγάλο δίλημμα.Τζιμ,αν ήσουν κόουτς της μπάρτσα και γενικά υπέρ της και έπρεπε να διαλέξεις να στερηθείς έναν εκ των τόμιτς-ναβάρο-μάικλ ποιον θα διάλεγες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Ο Μάικλ έπαιζε "3", πολύ λίγο "4". Δε χρειάζεται σαν strech-4 γιατί και οι δύο πάουερ φόργουορντς έχουν καλό τρίποντο. Τον Τόμιτς. Καλύπτεται το κενό. Των άλλων δύο όχι..

      Διαγραφή
    2. Y.Γ: Αρχικά το καλοκαίρι ο Πασκουάλ είχε εισηγηθεί ότι θέλει καλύτερο παίκτη του Ουάλας και ότι δεν τον υπολογίζει.

      Διαγραφή
    3. Jim τον Λόρμπεκ εννοώ ως stretch4 όχι τον Μάικλ...ίσως το χω γράψει περίεργα και σε μπέρδεψα.Κινούταν αρκετά περιφερειακά σε στυλ άντιτς και τώρα υπάρχει μια σύγχυση στο ρόλο του.
      Με λίγα λόγια είναι όντως μικρή ποσότητα ο Γουάλας για Μπάρτσα,έτσι?

      Διαγραφή
  45. Φιλε,αν παρακολουθουσες την Παρτιζαν της σεζον '07-'08 κι αν διεκρινες τις αναγκες της ομαδας θα μπορουσες να καταλαβεις την επιλογη του Τεπιτς.Μην ξεχνας οτι ηρθε σαν παικτης που ειχε τα φυσικα και τα τεχνικα προσοντα για να μεινει πολλα χρονια στην ομαδα,αφου παικτες που μπορουν να παιξουν σε τρεις θεσεις δεν βρισκεις ευκολα.Το θεμα για τον Τεπιτς ειναι οτι αποδειχτηκε πως δεν μπορεσε να σηκωσει το βαρος της φανελας του Παναθηναικου..Και να παρει για ρολιστα τον Βασιλειαδη,που στην αμυνα ειναι φυρα;..Και τον Ζηση που ειναι μηδεν λιπαρα,μηδεν οξεα,τη στιγμη που ο Ζοτς θελει σκυλια του πολεμου,να τον παρει να κανει τι ακριβως;Δες τον χθεσινο τελικο και ξανασκεψου το..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O tepic απεδειχθη παλτο πρωτης ταξης και λαθος του ζοτς απο τα πολλα σε θεματα μεταγραφων.Δεν ειναι κριτηριο.

      Διαγραφή
  46. KANENA NEO APO ANTI-KAPONO? KATI AKOUGETAI GIA PARGKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή