Athlenda

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

BLOCKBUSTER..!



Nετς και Σέλτικς ετοιμάζονται να αλλάξουν τον χάρτη της λίγκας έχοντας στα σκαριά  ένα εντυπωσιακό από όλες τις απόψεις trade που θα φέρει το Championship material της Βοστόνης  στο Μπρούκλην.. Το Hoopfellas ρίχνει τη δική του ματιά στην ανταλλαγή και σχολιάζει τη βραδιά του ντραφτ..



Here we come! Το Μπρούκλην ήρθε αποκλειστικά για την κορυφή. Είναι εδώ και μάλιστα διψασμένο, το έδειξε άλλωστε και πέρυσι. Φαίνεται να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την απόφαση του Ντάνι Έηντζ να στήσει τους Σέλτικς από την αρχή και του Ντέηβιντ Στερν να απαγορεύσει οποιαδήποτε μετακίνηση παικτών  μεταξύ Σελτικς & Κλίπερς μετά την υπογραφή του Ρίβερς στο L.A.

To Μπρούκλην..


Δίνει τους Ρέτζι Έβανς (3.5 εκ. συνολικά για την επόμενη διετία), Τζέραλντ Ουάλας (30εκ. για 3 χρόνια), Κρις Χάμφρις (τελειώνει φέτος το βαρύ συμβόλαιο του, 12 εκ. ετησίως) και τρία πικ 1ου γύρου (2014, 2016, 2018) ενώ στις συζητήσεις εμπλέκονται οι Κιθ Μπόγκανς (με sign & trade)και Κρις Τζόσεφ. Το Μπρούκλην μπαίνει αυτόματα σε μια win now κατάσταση και αυτή μπορεί να αποτελέσει τον μεγαλύτερο εχθρό της μαζί με την έλλειψη εμπειρίας του νέου «κεφαλιού» της ομάδας Τζέησον Κιντ, ο οποίος μπορεί  να ήταν ο «μεγαλύτερος προπονητής» εντός του παρκέ, όμως με το κοστούμι είναι διαφορετικά. Τώρα πρέπει να «πείσει» τους παίκτες του.. Για αυτό και το πλάνο της διοίκησης ήταν να τον πλαισιώσει με τους συγκεκριμένους βετεράνους (Πιρς-Γκαρνέτ και εν συνεχεία Τέρι) ώστε να βοηθηθεί σε αυτό του το ξεκίνημα. Μιλάμε για «κεφάλαιο» και «δυνατό χαρτί» για τον οργανισμό που δεν πρέπει να καεί εύκολα..


Αναμφίβολα ο Κιντ θα έχει στα χέρια του το σύνολο με το μεγαλύτερο star quality στη λίγκα. Λίγο επικίνδυνο.. Αν και τα κομμάτια του παζλ και η διάθεση των νεοεισελθέντων στο να μοιραστούν για να νικήσουν μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη συνέχεια. Η πεντάδα των Ντερόν Ουίλιαμς-Τζό Τζόνσον-Πολ Πιρς-Κέβιν Γκαρνέτ-Μπρούκ Λόπεζ έχει τεράστια ποιότητα αλλά θα χρειαστεί «στηρίγματα» αφού πρώτα μάθει να παίζει μαζί. Παρά το γεγονός ότι ακόμα και την σεζόν που μόλις τελείωσε τα δύο αστέρια της Βοστόνης έδειξαν μεγάλη διάθεση στο αμυντικό κομμάτι (έκαναν σπουδαία δουλειά και οι δύο), ο χρόνος είναι αμείλικτος. Για αυτό (με τον C.J Watson να δοκιμάζει την αγορά και τον Marshon Brooks να θέλει δουλειά ακόμα στο αμυντικό κομμάτι..) και στο Μπρούκλυν πρέπει να στοχεύσουν σε 2-3 παίκτες πάγκου, με φρέσκα πόδια, ενέργεια και διάθεση να αναλάβουν σημαντικούς αμυντικούς –κυρίως- ρόλους. Η χθεσινή επιλογή τους στο ντραφτ, με τον Μέησον Πλάμλι του Ντιούκ, έγινε προς αυτή την κατεύθυνση. Ερχόμενος από εξαιρετική τελευταία σεζόν στους “Blue Devils”  ο 23χρονος PF, μπορεί να βάλει το τρίπτυχο ενέργεια-αθλητικά προσόντα-μαχητικότητα στην second unit του Κιντ και να παίξει σε συνδυασμούς με τους Γκαρνέτ-Λόπεζ. Τέτοιες προσθήκες θα χρειαστούν και στην περιφερειακή γραμμή, (ειδικά στα φτερά) όπου οι Νετς  μπορεί να βγάζουν από τον πάγκο το φαρμακερό σουτ του  Τζέησον Τέρι αλλά θέλουν 1ή 2 defensive stoppers (και έναν μπάνγκερ στο ζωγραφιστό). Η επιτυχία στις αποφάσεις για τους παίκτες ρόλων μπορεί να κρίνει πολλά.. Είναι φανερό ότι υπάρχει το potential αυτή η ομάδα να βγάλει τους Χιτ από τη μέση αφού πρώτα πάρει τα ηνία στο Mεγάλο Μήλο.. Συν, το ότι στα μάτια μου αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ψυχοσύνθεση του «ξωτικού της Βοστόνης» Πολ Πιρς και του Κέβιν Γκαρνέτ..

Η Βeantown..


Δίνει τους Πολ Πιρς (15.3εκ. για φέτος) Κέβιν Γκαρνέτ (23 εκ. τα επόμενα 2 χρόνια) και Τζέησον Τέρι (10.5εκ./2 χρόνια). Γενικό restart από τον Ντάνι Έηντζ, ο οποίος έδειξε τον Ρόντο καθαρά από την αρχή ώς το θεμέλιο της νέας ομάδων των «Κελτών», όντας ανοιχτός για συζητήσεις που αφορούσαν οποιονδήποτε άλλον. Ειλικρινά, δεν ξέρω εάν έκανε ότι καλύτερο μπορούσε στην προσπάθεια του να αναδομήσει τους Σέλτικς, ξεκινώντας από αυτό το trade και αυτά που πήρε. Η Βοστόνη έχει μια βάση αξιόλογων παικτών. Θα στηριχθεί στο defensive backcourt των Ρόντο-Μπράντλεη, θα βγάλει τον Γκρίν μπροστά σε μια επίθεση που θα στηριχθεί πολύ στον Ρόντο και θα δώσει χρόνο στο Τζάρεντ Σάλινγκερ που έδειξε πολύ θετικά σημάδια πέρυσι μέχρι τον τραυματισμό του. Μαζί με τον Μπράντον Μπας φτιάχνουν ένα μείγμα 4-5 παικτών που έχουν το υπόβαθρο για κάτι καλό, παίζοντας μάλιστα τουλάχιστον ένα χρόνο μαζί. 


Το πολύ βασικό κομμάτι θα είναι η επιλογή του προπονητή. Οι φήμες λένε ότι οι Σέλτικς προσανατολίζονται  σε νέο κόουτς, ίσως και σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού τώρα που η εξειδίκευση των Πιρς-Γκαρνετ στο μισό γήπεδο δε θα υπάρχει. Αν και θα πρέπει να κρίνουμε μετά την ολοκλήρωση του ρόστερ, τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι η άλλοτε κραταιά ομάδα πολύ πιθανόν να χρειαστεί μίνιμουμ 1-2 σεζόν για να ξαναμπεί στο κλαμπ των διεκδικητών..

ΝΤΡΑΦΤ

Δύο-τρία πραγματάκια..


-Οι ομάδες «φοβήθηκαν» το γόνατο του Νέρλενς Νόελ  και το παράδοξο είναι ότι ο φόργουορντ-σέντερ του Κεντάκι κατέληξε στην «καμένη» από τραυματισμό ψηλού (βλ. Μπάινουμ) Φιλαδέλφεια..  Η Νέα Ορλεάνη βελτίωσε σημαντικά την ομάδα της ανταλλάσοντας το Νο6  (Νόελ) με τον 23χρονο ολ-σταρ πόιντ γκαρντ, Τζρού Χολιντέη ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει ένα από τα πιο δυνατά μπακόρτ της λίγκας δίπλα στον Έρικ Γκόρντον (και τον ανερχόμενο Όστιν Ρίβερς)και να αποτελέσει το alter ego του Αντόνιο Ντέηβις. . Καλή κίνηση αναμφίβολα, μ’αρέσει. Από την άλλη, εκτιμώ πολύ τον Νόελ. Μπορεί, εφόσον είναι υγιής, να αποτελέσει έναν εκ των καλύτερων αμυντικών ψηλών της λίγκας τα επόμενα χρόνια, αναμφίβολα. Σε μια πόλη που εκτιμά αυτό το μπάσκετ μάλιστα.. Στο Νο11 η «Φίλι» επέλεξε τον Michael Carter-Williams του Σίρακιουζ. Έναν (σχεδόν) δίμετρο πόιντ γκαρντ με διαφορετικό στυλ από τον Χολιντέη, ο οποίος στα 22 του έχει το σωματικό πακέτο και τη σκέψη να κάνει καριέρα στη λίγκα αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τη μετάβαση από το σύστημα του Μποέμιαν (επιμονή στην κυκλοφορία της μπάλας, ζώνη στην άμυνα) σε αυτό του ΝΒΑ σε τόσο βασικό ρόλο, όπου θα πρέπει να κοιτάξει περισσότερο την προσωπική φάση θέλοντας και μη και να κυνηγήσει γκαρντ που τρέχουν σαν Φεράρι.. Πάντως με τον Χόες, τον Γιάνγκ και τον Τέρνερ οι Σίξερς (δε καίγονται να υπογράψουν τον Μπάινουμ..) έχουν τη «μαγιά»..


-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έσπασε όλα τα κοντέρ για Έλληνα παίκτη, επιλεγόμενος στο Νο15 από τους Μπακς. Το πακέτο του Έλληνα πλάγιου είναι εντυπωσιακό και αυτό είναι που κοιτούν οι Αμερικάνοι σε τέτοιες ηλικίες μιας και έχουν την τεχνογνωσία να φτιάξουν τον παίκτη  εφόσον κριθεί ότι έχει και μια Α ικανότητα. Το παιδί φυσικά θέλει πολύ δουλειά. Δεν είναι ακόμα έτοιμο όχι για το ΝΒΑ αλλά ούτε καλά καλά για την Α1.. Όμως με σωστή δουλειά θα είναι σίγουρα. Οι Μπακς έχουν πλάνο με βάθος 4ετίας για αυτόν, το οποίο περιλαμβάνει 2 (τουλάχιστον) σεζόν στην Ευρώπη και μετά μια διετία  στο ΝΒΑ ώστε να μπεί σε κατεύθυνση ολ σταρ, κατάσταση την οποία ονειρεύονται για αυτόν.  Τώρα πως το παιδί αυτό (το οποίο θέλει Αμερική από τώρα, ενθουσιασμός γαρ..) πάει στη Σαραγόσα και όχι στην Ελληνική λίγκα είναι άλλο καπέλο.. Μιλάμε για δική μας προίκα, ένα από τα βαριά χαρτιά μας για την επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ.. Αφήνουμε την ανάπλαση του σε άλλους γιατί είναι καλύτεροι? Δε μπορούμε εμείς για διαφόρους λόγους ?(έλλειψη «χώρου» στις τοπ ομάδες και χρήματος στις υπόλοιπες..?) Που πάει αυτός ο κόσμος..? (που είπα και στη ταινία..)

-Φυσικά η έκπληξη της βραδιάς έγινε με τον Άντονι Μπένετ και τους Καβς στο Νο1.. Καλός παίκτης, όχι «πακέτο» για Νο1.. Αντίθετα ο Σεργέη Καράσεβ στο Νο19 ήταν καλή επιλογή για τους «Ιππότες»..

-Ανυπομονώ να δώ τον CJ McCollum δίπλα στον Λίλαρντ και τον Μάθιους στο μπακόρτ των Μπλέηζερς.. Μυρίζει smallball εδώ του χρόνου..


- O «φονιάς» Ben McLemore του Κάνσας μπορεί να ξεπεράσει τους πάντες σε αυτή τη φουρνιά του ντραφτ.. Τον ήθελα σε διαφορετική κατάσταση από τους Κίνγκς όμως.. Με τον προβληματισμό που παρουσίασαν οι ομάδες για τον Νόελ, δε θα μου έκανε εντύπωσε να έφθανε και στο Νο1..

-Ο Κάλντουελ-Πόουπ  είναι επίσης καλή περίπτωση παίκτη (αν και θέλει πολύ δουλειά με τη μπάλα στα χέρια). Η επιλογή του δείχνει την κατεύθυνση των Πίστονς να παίξουν τον Νάιτ στο «1», σωστά νομίζω. Και εδώ καλή «μαγιά»..

-Δύο «Χούζιερς» στην πρώτη τετράδα..? Τι λε ρε παιδί μου..





Υ.Γ: To Σαββατοκύριακο  θα βγάλουμε πρόταση για παίκτες (όχι παίκτη), σε παραπάνω από μια θέση. Να είστε έτοιμοι.. (που θα είστε, είμαι σίγουρος)..

Σας περιμένω και εδώ..


67 σχόλια:

  1. -καλή επιτυχία Γιάννη, μακάρι να βρείς την θέση σου στον κόσμο των ονείρων σου!
    -jim, λίγα λόγια για κουφό.. ? πισωγύρισμα?

    Ανυπομονώ για !!μπαράζ!! άρθρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την πρώτη ματιά πάει λίγο πίσω από την άποψη ότι έφυγε από ομάδα που ήταν σταρτερ για να πάει κάπου όπου σίγουρα θα είναι μπακ-απ. Ας περιμένουμε όμως, να δούμε τι θα παίξει το Μέμφις φέτος (?) και πόσο θα του ταιριάζει.. Αν και με την τελική επιλογή στο τιμόνι δείχνει ότι πιθανόν δε θα αλλάξει πολλά..

      Διαγραφή
  2. copy paste από τη προηγούμενη σου ανάρτηση:

    Τι τρελό trade ήταν αυτό ανάμεσα σε Σέλτικς και Νετς;; Το Μπρούκλυν πάει να φτιάξει άμεσα ομάδα με πιθανότητες τουλάχιστον τελικού Ανατολής, με ημερομηνία λήξης (τι άλλο μπορεί να είναι με Γκαρνέτ, Πιρς, πιθανότατα Τέρι) και προπονητή τον Κιντ;; Ποιός επιστήμονας το σκέφτηκε όλο αυτό; Πολύ μαύρο χρήμα πρέπει να ξεπλένει αυτός ο Ρώσος ιδιοκτήτης...

    Τη πάτησε άσχημα ο Κουφός και έφυγε πακέτο για Μέμφις και μάλιστα για ψίχουλα. Αμα βρει πάνω από 10-15 λεπτά έχοντας μπροστά του Γκασόλ-Ράντολφ ας μου σφυρίξει κλέφτικα...αν το ήξερε έγκαιρα δε θα αρνούνταν τη κλήση της Εθνικής αλλά τώρα είναι αργά. ΜακΓκι 5δατος με 35 λεπτα συμμετοχής; Highlights γκάφας και καρφωμάτων ατελείωτα.

    Μπράβο στον Αντετοκούμπο ο οποίος από ότι κατάλαβα πάει να πάρει ρόλο και χρόνο άμεσα στους Μπακς!!!

    Και προσθέτω:

    H Βοστώνη πάει για tanking τρελό και με τα draft picks να χτίσει κάτι καινούριο(;).

    Άσχετο αλλά έκανα ένα σχόλιο στο grantland για τον Αντετοκούμπο και ένας τύπος είπε πως η ελληνική Α2 που έπαιζε ο μικρός είναι ανάλογη με "US mid-level high school basketball" και μου ανάψανε τα λαμπάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Σ/Κ θα πέσει το blog από τα σχόλια!!!Πάντως τα άρθρα για παρουσιάσεις παικτών τα λατρεύω.ΝομΖω είναι από τα καλύτερα του Jim...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim, οποιαδήποτε εξέλιξη πέρα από τον τίτλο για τους Nets θα είναι αποτυχία, σε περίπτωση που προχωρήσει το trade. Υποθηκεύουν το άμμεσο μέλλον τους με τα 3 first-round picks που παραχωρούν. Χρήμα (και διάθεση) υπάρχει, αλλά ο Kidd είναι άπειρος σαν προπονητής και όχι απαραίτητα η πιο σεβαστή προσωπικότητα head coach για αυτό το σύνολο. Pierce & Garnett, βεβαίως, είναι επαγγελματίες, αλλά...
    Μπορείς να μου εξηγήσεις την εμμονή των Kings με τους νεαρούς guards; Με την τακτική που ακολουθούν δεν δίνουν χώρο σε κανέναν φέρελπι περιφερειακό να δουλέψει σωστά. Συμφωνώ σε αυτά που λες για τον McLemore.
    Όσο για τον Noel, είναι απίστευτα άγουρος και δεν βρίσκω κάτι ιδιέταιρο στο παιχνίδι του. Εκτιμώ πως οι 76ers έκαναν λάθος με την παραχώρηση του ηγέτη τους στους Πελεκάνους για χάρη του φερόμενου ως no1 pick. Συν του ότι έχασαν και ένα protected first-round pick για το draft του '14.
    Ο Bennett δεν γνωρίζω πόσο καλός πάικτης είναι ή μπορεί να γίνει, αλλά πιστεύεις ότι είναι λειτουργική η συμβίωση με τον Thompson; Μήπως και οι Cavs το γύρισαν στο smallball;
    Ο Adetokunbo είναι αυτή τη στιγμή πολύ μακριά από αυτό που λέγεται επαγγελματικό μπασκετ υψηλού επιπέδου, και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο NBA. Πρέπει να πάρει άμμεσα γύρω στα 10 κιλά ώστε να δυναμώσει και να μάθει να παίζει ως μέρος του συνόλου.
    Περιμένω σχόλιό σου για το trade του Κουφού. Το Memphis του ταιριάζει μεν περισσότερο, αλλά θα φάει πολύ πάγκο και δικαιολογημένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. cavs το πανε στανταρακι σε smallball , απλως θα πρεπει να ταισουνε τον thompson για την ωρα να παρει καποια κιλα, ο Bennet ειναι παρα πολυ δυνατος τερας δυναμης με εξαιρετικα ποδια, εχει καλα στοιχεια, ενα σχετικα ολοκληρωμενο επιθετικο παιχνιδι κ βγαζει μια αλητια στο παιχνιδι του που μου αρεσει.

      Διαγραφή
  5. Τζιμ γεια χαρα καιρο εχουμε να τα πουμε. Τρομερο αρθρο. Πιστευεις οτι ο Γιαννης αν παει απο τωρα στους Μπακς θα βρει χρονο; Εστω και 5-6 λεπτα;
    Ο ΜακΛεμορ που πηραμε τι στοιχεια εχει; Απ'οτι καταλαβα τον εχεις σε εκτιμηση. Μηπως ο Ταιρικ Εβανς μετα και απο 2 μετριες (σχετικα με αυτα που εδειξε στην Ρουκι χρονια) αποχωρει για να μπει στην 5αδα ο Μακλεμορ;Ποτε επιτελους νομιζεις οτι οι Κινγκς θα αρχισουν να βγαινουν μπροστα με τοσα ντραφτ που εχουν μαζεψει τα τελευταια χρονια;(Τομας, Εβανς, Καζινς, Τομπσον, Φριντετ)
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ταιρεκ εβανς εχει ακουστει οτι ειναι απο τους πρωτους στοχους του ποπς κ τον θελω με τρελα, μακλεμορε μιλαμε για πυρηνικο οπλο στην επιθεση, γρηγορος αλτικος, γενικα παιχτης που μπορει να γραψει 20 ποντους Μ.Ο. απο την 1 του χρονια , κριμα για αυτον που κατεληξε στους κινγκς!!! Παντως ειναι ασταθης. ΑΠλως πιστευω οτι οι κινγκς τον πηρανε γιατι τους δοθηκε αυτη η ευκαιρια, τα τελευταια χρονια δεν υπαρχει καμια οργανωση εκει . Αντεκουτομπο ουτε d-league δεν βρισκει 5,6 λεπτα παιδια !!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω Ζοζε να ξερεις οτι σε εκτιμω πολυ και σεβομαι τις μπασκετικες σου αποψεις, μαζι με Ντεστι, 77, Μαντνες και μερικους αλλους εισαι απο τους πιο σωστους εδω μεσα. Εβανς στο Τεξας ε; Θα ταιριαζε απολυτα πιστευω διπλα σε εναν εκ των κορυφαιων ασσων, τον Παρκερ και αυτο διοτι θα ειναι καθαρο 2αρι που ειναι και η θεση του. Στο Σακραμεντο οπως σωστα ειπε πιο πανω ο Ντεστι υπαρχουν πολλα γκαρντ και αναγκστηκε να παιξει μεχρι και "3" για να χωρεσουν ολοι.
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  6. Ο Σκουντής πρέπει να είναι φανατικός Hoopfellas. Τόσο που δε διστάζει να αντιγράψει τον τίτλο του Τζιμ για το ίδιο θέμα..

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4.html

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/519293/o-eyaggelismos-toy-ari


    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρέτζι Έβανς? Μαλλον Marshon Brooks θα ήθελες να πεις...

    Φιλικά, Shadow.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα τζιμ,περιεργο νταρφτ το χθεσινο,το μπενετ θα το κρατησουν οι καβς,νομιζω σε αυτη την επιλογη θα παιξει μεγαλο ρολο αν ο γουεστ θα μεινει στην ιντιανα-αν φυγει οι καβαλιερς θα τους δελεασουν για τον γκρειντζερ με το τωρινο τους 4 το τρισταν τομσον.Σαφως κερδδησμενοι οι κινκς με το μακλεμορ στο 7,ο (ατομιστης)τα'ι'ρικ εβανς ωδευει προς αλλες πολητιες.Οσο για τους πιστονς ειναι μια ασφαλες αλλα κ' τρικ επιλογη,μη διαλεγοντας το μπερκ ο ναιτ σαφως ειναι ο ποιντ γκαρντ που περιμενουν να το στρωσει ο τσικς αλλα θα χρειαστει κ' ενα ποιο καθαρο ασσο διπλα του,ο ντουμαρς ειπε οτι ο"κενταβιος" ειναι φτερο κατι που σημαινει οτι μπορει να το δουμε και λιγο 3(μιας κ΄επαιζε αυτη τη θεση πριν το κολλεγιο),η καλη επιλογη παντως εγινε στο δευτερο γυρο-Τονυ μιτσελ στο 37!!Ο τυπος ειναι φοβερα αθλητικος ενας στρετς φοργουορντ,δεν περιμενα να πεσει τοσο(εχει θεμα με μπασκετικο IQ λενε),θα παρει στο ροστερ τη θεση του μαξ(ιελ) ενως παιχτη φοβερα ωμου αλλα κ' αντερσαιζντ(θα ηθελα να το δω στα μερη μας.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τζιμ αυτα ειναι αρθρα...να αραιωνουμε σιγα σιγα...η κατασταση στο μπρουκλιν θυμιζει αυτο που κανανε οι λεικερς προσφατα...τοσες προσωπικοτητες μαζι δυσκολα συνυπαρχουν και ειδικα αν υστερουν σε νιατα(αντι να παρουν το διδυμο θα μπορουσαν να χτυπησουν εναν ολ-σταρ)...τουλαχιστον ξεφορτωθηκαν το παλτο χαμφρις(ο λορμπεκ του nba)....μακαρι να πετυχει ο γιαννης αντετοκουμπο,κανε ενα αρθρο για τετοιες ηλικιες σε ολη την ευρωπη...χαιρετισμους...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και κατι αλλο...εχω δει λιγα στιγμυοτυπα του γιαννη δεν συμφωνειτε οτι ο τροπος που τριπλαρει και παει προς το καλαθι θυμιζει κεβιν ντουραντ?μακαρι να πετυχει...stonerook

      Διαγραφή
    2. ημαρτον ρε ανθρωπε,ε οχι και παλτο ο χαμφρις!!!Και ο λορμπεκ με μια μετρια χρονια παλτο ε?Οση σχεση εχεις εσυ με το μπασκετ αλλη τοση εχω εγω με την αντριανα λιμα!!!

      Διαγραφή
    3. με 5.8 ποντους και 5.6 ριμπαουντ μεσο ορο την χρονια μαλλον τον λορμπεκ υποτιμησα...και παιρνει 12 τον χρονο....stonerook

      Διαγραφή
    4. wraia antilipsi exeis gia to mpasket an thewreis mpasketmpolista ton xamfris

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ Stonerook, κι εμένα το στυλ nτριπλας και το κορμί του Ανετοκούμπο μου θυμίζει Ντουράντ...
      Πω ρε και να έβλεπα τη Nike να βγάζει γαλανολεύκο παπούτσι με υπογραφή του Γιάννη! Και τι άλλο σε αυτή τη ζωή!
      Napidious (ο πάντα ρομαντικός)

      Διαγραφή
  10. Λοιπον τζιμαρα , μολις γυρισα απο την δουλεια κ περιμενα πως κ πως το αρθρο σου γιατι ηταν σιγουρακι οτι θα εγραφες 2 λογια για την χθεσινη μερα, βασικα ολη μερα το draft μελετουσα χεχεχε κ το deal nets/celtics.
    Αρχιζουμε , για εμενα λαθος των celtics , αυτη η ομαδα ειχε αλλο 1 χρονο ισως να μην το επαιρνε αλλα θα κανανε ενα τελευταιο push κ με υγιη ροντο/σαλιντζερ θα ηταν αλλιως τα πραγματα δε λεω οτι θα το παιρνανε αλλα τους νικς τους καθαριζανε :) κ μετα θα σταματουσε την καριερα του ο πιρς κ θα ακολουθουσε κ ο κεβιν κ θα φευγανε τιμητικα κτλ. Τωρα με αυτο το deal οι σελτικς πηραν 1 μαπα συμβολαιο που τελειωνει του χρονου, τον γουαλας 3ετες=3 χρονια βαρος θα τους ειναι δεν τον εχω σε εκτιμηση !!! Μονο ο ρετζι ηταν ευκαιρια !!! ΑΠλως τους πηρανε ολα τα πικ για 3 χρονια, πικ που πολυ πιθανα να ειναι κατω απο #15 , απλως μαζι με των κλιπερς κ το δικο τους το 2015 θα εχουν 3 πικ 1 γυρου,το θεμα ειναι τι κανουνε μεχρι τοτε? Εδω σε θελω, προφανως θα στηριχτουν πανω στον ροντο/μπραντλει/τερι/σαλιντζερ αλλα εγω δε βλεπω επιθετικο ταλεντο!!.
    Νετς χωρις λογια τα δινουνε ολα για 1 πρωταθλημα μεσα στην 2ετια αν δεν τους ερθει δε ξερω εχω υποθηκευσει ολα τα πικ τους κτλ. Απλως χρημα υπαρχει.

    Στα του draft τωρα, με εξεπληξε η επιλογη του κλιβελαντ προσωπικα θα ηθελα να δω στο #1 τον πορτερ που ειναι η αδυναμια μου ή τον μακλεμορ, παντως ο Bennet εχει πολυ καλα στοιχεια, ιεροσυλια αλλα θυμιζεις λιγο sir charles στο σωματοτυπο αν κ πιο ψηλος, προς θεου δεν τον συγκρινω. Εμενα μου αρεσει αρκετα σαν παιχτης κ ειδικα το ρεπερτοριο του στην επιθεση. #2 ολαντιπο σωστη κινηση απο ματζικ, 2αρ θελανε κ ειχανε 2 επιλογες ολαντιπο/μακλεμορ πηγανε κ τον πιο αθηλτικο καλυτερο αμυντικο κ ισως τον πιο βελτιωμενο παιχτης της χρονιας ολαντιπο. #3 wisards οτο πορτο το πουλεν μου, ξερανε τι θελανε κ ποιον θελανε απο την 1 μερα, safe επιλογη ομαδα που χρειαζεται προσοχης εχει ταλεντο. #4 σαρλοτ δε ξερω για ποιο λογο προσπερασαν τον λεν κ τον νεολ για τον ζελερ, αβυσσος .... # 6 νοελ , τα λογια περιττα μιλαμε για τρομερο deal πηρανε ενα all star guard στα 24 του κ δωσανε εναν τοπ πικ αμφιβολου ποιοτητας, χωρις επιθετικ παιχνιδι με τρομερα αθλητικα προσοντα αλλα πολυ ελαφρυς για 5 κ με προβλημα τραυματισμου, πραγματικα τα λογια ειναι περιττα.
    #7 κριμα για τον μακλεμορ που πηγε κινγκς μου αρεσε πολυ αυτος ο παιχτης, οι κινγκς πιστευω τον πηρανε γιατι βρεθηκε μπροστα τους κ σου λεει παρτον τωρα...
    ΑΠο τα αλλα πικ εντυπωση μου εκανε που οι πιστονς δεν πηρανε τον τρει μπουρκ μεγα λαθος για εμενα , σαφς ο ποπ ειναι safe pιck αλλα ασσο θελανε!!! Κ εδω θα θεσω ενα ερωτημα , κ ο ρουμπιο τωρα τι? Πηρανε τον τρει για αναπληρωματικο?

    Παμε κ στα του δικου μας, θα τον ηθελα σε αλλη ομαδα, μακρια απο τους μπακς, θα προτιμουσαν να τον δω στην μινεσοτα π.χ. Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα , θα πρεπει να δουλεψει πολυ ωστε να βρει ρολο σε μια ομαδα επιπεδου ΝΒΑ αλλα εχει τα σωματικα προσοντα, δε ξερω αν θα τον κρατησουνε ή θα τον στειλουνε ευρωπη , εγω θα τον ηθελα να δω στην ευρωπη πρωτα κ μετα ΝΒΑ .
    Οσον αφορα τον Κουφο ισως να μην ειναι ασχημη επιλογη το μεμφις, ξεκαθαρα η θεση του ειναι στον παγκο μιας ομαδας στο ΝΒΑ κ οχι στην αρχικη 5αδα, με βαση την κατασταση του, σαφως θα βρισκεται στην σκια του μαρκ οσο ειναι εκει αλλα εχει την ευκαιρια να βελτιωσει το επιθετικο του παιχνιδι στο μεμφις κ να μην κανει το σκιαχτρο κτλ.

    Υ.Γ. ΜΕγαλη αγαπη εχει ο ποπς με τους Γαλλους :)
    Αυτα ελπιζω να μην κουρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ζητω συγνωμη για καποια ορθογραφικα λαθη που γινανε!!!

      Διαγραφή
    2. Ζοζε καλησπερα,2 πραγματακια σε αυτα που εγραψες,καταρχην η μινεζοτα εδωσε το μπερκ στη γιουτα(που θελει πλει μεικερ απελπησμενα) για το 14 κ'21 οποτε σαμπαζ μοχαμεντ κ' ντιεγκ στη μινεζοτα,ο μπερκ αν διαλεγοταν απ το ντουμαρς θα σημαινε το τελος του ναιτ,πονταρουν πολυ στον τσικς οι πιστονς οτι θα τον φτιαξει οπως εκανε με ενα τυπο στην οκλαχομα που δεν ειναι κ' τοσο πλει μεικερ(ουεστμπρουκ),επιπλεον στο 56 πειραν τον πλει μεικερ του λουιβιλ που κερδησε το πρωταθλημα το πειτον σιβα κ' σηζητανε για ασισταντ τον ρασιντ'ball dont lie' ουαλας!Κατι για τον τα'ι'ρικ εβανς,αποκλειεται ο ποπς να τον υπογραψει,δεν εχει το μακρινο σουτ κ'παιζει παντα για τα νουμερα της στατιστικης κ΄τη τσεπη του,δεν μπορεις να πεις τι ακριβως παιζει θεση παιζει ειναι 1;ειναι 2;;ειναι κομπο;;;,καλυτερα θα μου κολαγε ο ρεντιγκ στο σαν αντονιο σαν ρολιστας πισω απ το μανου.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    3. διορθωση, ο τρει μπουρκ σταλθηκε στη γιουτα κ η μινεσοτα πηρε τα 2 πκ της γιουτα, τωρα βγαζει νοημα η κινηση των γουλβς.

      Διαγραφή
    4. ΜΕ προλαβε κ με διορθωσε ο Ακης :), εγω θα ελεγα ο εβανς ατυχησε που επεσε στους κινγκς, ο ποπς μπορει να τον στρωσει κ ισως αυτο το 1 ή 2 να ειναι το ιδανικο για αντι μανου!! Ιεροσυλια ξανα εκ μερους μου..

      Διαγραφή
  11. αν ο λορμπεκ παιρνει 3 το χρονο ο διαμαντιδης με τον σπανουλη πρεπει να ζητανε 10 το χρονο....12 το χρονο ο χαμφρις...εχεις δει παιχνιδια του μπρουκλιν?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω από το Trade μεταξυ Celtics-Nets οφελειμένοι είναι οι Celtics που ξεφορτώνονται 107 χρονάκια. Ο Pierce στα Play off έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο(ειδικά με Νέα Υόρκη). Ο Garnet είχε άθλια ποσοστά(νομίζω βέβαια ότι ο Ρίβερς τον είχε εξουθενώσει με μεγάλο χρόνο συμμετοχής). Ο Terry έκανε καλά play off βέβαια. Οι Celtics πρέπει να στηριχθούν σε Rondo-Green και Bass-Sullinger. Ο Wallace μπορει να βοηθήσει άμεσα, όπως και ο Humphries. Επίσης παίρνουν και μελλοντικά 1st round draft pick. Νομίζω ότι μια τέτοια ανταλλαγή(ίσως και με καλύτερους όρους για τους Celtics) έπρεπε να είχε γίνει πέρσι αλλά μας ξεγέλασε η περσινή καλή πορεία στα Play off Που λίγο έλειψε να αποκλείσει τους Miami. Αλλά αυτό είχε γίνει λόγω τρομερής εμφάνισης του Rondo. E;idvmen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θελω να σταθω λιγο στο mega-trade που με εχει απασχολησει ιδιαιτερα τελευταια (Κελτης γαρ) και στο τι κρυβεται πισω απ τις κινησεις του αμφιλεγομενου Ainge. Αποψη μου και ισως φανει τραβηγμενη, αλλα θελω να ξεκαθαρισω απ την αρχη την γνωμη μου για τον Gm και προεδρο των Κελτων πως ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας για τον οποιο αυτη η ομαδα εχασε μια μεγαλη ευκαιρια για δημιουργια μιας μικρης δυναστειας... Πιο τρανο παραδειγμα απ το περσινο δεν υπαρχει, με τοσες ευκαιριες για σοβαρα deals και ομαδες ετοιμες να μπουν στην συζητηση ο αθεοφοβος αφησε μια ομαδα γυμνη απο ψηλους και οργανωτες, ντυνοντας την με τους πιο μετριους περιφερειακους-σουτερ που θα μπορουσε να βρει ευκαιρους. Τελοσπαντων για να μην κουρασω φτανει το κραξιμο στον Ainge, θα σταθω στα φετινα και Τζιμ περιμενω γνωμη πανω σε αυτα..
    Α) Οι Σελτικς πανε να χτισουν μια ομαδα small ball βασισμενη πανω στον Ροντο (να και κατι πρωτοτυπο :P) στα γκαρντς και τον Τζος Σμιθ στην ρακετα. Δεν ξερω ποσο βασιμες ειναι οι φημες, αλλα οι 2 πλευρες λεγεται πως εχουν ερθει σε συμφωνια! Μια συμφωνια που σαφως δικαιολογει και το γεγονος των πολλων ντραφτ πικ 1ου γυρου που εχουν πλεον στα χερια τους οι Σελτικς. Ο Σμιθ αν μη τι αλλω ειναι μια δυναμη, μια σταθερα στην ρακετα, ισως ο πιο αθλητικος στην θεση του και ικανος να γινει ηγετης μεσα απο την ατμοσφαιρα και την δυναμικη που εκπεμπει η Βοστωνη. Σεναριο που αν τελικα ισχυσει φανταστειτε συνθεση με Σμιθ-ΣΑλιντζερ (εδω βγαζω το καπελο στον Ainge), Γκριν-Μπραντλει-Ροντο.. και μονο που το σκεφτομαι...δακρυζω! Η επιτομη της run and gun ομαδας, αλλαγη τελειως ροτας και φιλοσοφιας.
    Β) Οι Σελτικς δινοντας στην ουσια την μιση ομαδα πηραν εκτος απο τα ντραφτ πικς που ειναι πολυ σημαντικα, ισως τον κορυφαιο ριμπαουντερ της λιγκας. Ρετζι Εβανς! Στον τομεα που η ομαδα ποναγε περισσοτερο, βαζει ενα ρομποτ που κατεβαζει ΑΝΕΤΑ 20 ριμπαουντ/αγωνα. Ξυλοκοπος απ την αλλη, αλλα εδω που τα λεμε χρειαζονται και αυτοι. Προτελευταια περσι στον τομεα των ριμπαουντ μενει να δουμε αν αυτος θα ειναι το γιατρικο. Η επιλογη του Γουαλας με χαλασε παρα πολυ θελω να ελπιζω οτι ακομα ειναι ελκυστικος για καποιες μικρες ομαδες με ανοιχτο σαλαρι. Η λογικη του περιμενε λοιπον, αυτη του μακρυου δρομου και του χτισιματος μεσω καλων επιλογων απ τα ντραφτς κατι που ξυπναει μνημες. Η αληθεια ειναι με το trade το σαλαρι σχεδον αδειασε και με τοσους free agents και franchise wanna be players οι Σελτικς ισως να εχουν την ευκαιρια τους για πολυ δυναμικο come back... Αν οχι φετος ισως του χρονου που μενει ελευθερος ο Λεμπρον!!! Ακραιο, αλλα ποιος δεν θα ηθελε να παιξει για το πιο δυνατο brand name;;; Πιστευω πως και αυτος ειναι ο μεγαλος στοχος του Ainge, εξιλεωση φερνοντας τον Λεμπρον στην πρωτευουσα των τιτλων...
    Τζιμ τι λες;

    Σορυ για τον ογκο

    Raging Bull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεγαλε με εφιαξες.. ωραια τα λες αλλα αυτη η ομαδα θα ειναι ομαδα μετα απο ενα χρονο οποτε και του χρονου στα χαμηλα θα ειμαστε... το οτι δωσαμε 2 παιχτες θρυλους του ΝΒΑ μονο τρελα μπορω να το πω , αλλα φαινοταν οτι κατι επρεπε να αλλαξει. Θα προτιμουσα ενα 5αρι την χρονια που μας περασε και οχι τον γκαρνετ να τρωει ξυλο στο 5.
      τεσπα το αποτελεσμα θα κρινει κατα ποσο ηταν σωστη η ανταλλαγη..

      Διαγραφή
    2. Πολυ ενδιαφερον η αποψη σου φιλε, απλως για την περσινη χρονια εγω θα δωσω ενα ελαφρυντικο στο σταφ των σελτικς, δεν μπορουμε να πουμε οτι ο τερι ειναι μετριος σουτερ ή κατι τετοιο, μιλαμε για τοπ παιχτη που για διαφορους λογους (ηλικια, στλυ παιχνιδιου) δεν ταιριαξε στους σελτικ κ δεν προσφερε τιποτε εκτος απο 1 παιχνιδι με νικς!!! Μετα στο θεμα ριμπαουντ μην ξεχνας οτι χασανε τον σαλιντζερ πολυ νωρις που ηταν σταθερα τους κ ο γκριν αργησε να παρει τα πανω του.
      ΓΙα τζος σμιθ που λες, για τι συμβολαιο μιλαμε? Ακομη κ με τις ανταλλαγες δε ξερω αν οι σελτικς μπορουνε/θελουνε να του δωσουνε το max contract που θελει 18μυρια π.χ. κ να σπαταλησουνε ολο το διαθεσιμο μπατζετ τους, κ θα το χαρακτηριζα λαθος τοσα λεφτα για τον τζος που ομως ειναι ενας απο τους πιο αθλητικους παιχτες στη λιγκα.
      Ο ρετζι ειναι μια χαρα παιχτης πολλα λεφτα δεν παιρνει κ κατεβζει αβερτα ριμπαουντ οπως ειπες, για τα λεφτα του ειναι κυριος, οσον αφορα το να χτυπησουνε τον λεμπρον του χρονου τι να πω δε ξερω!!! Κανα κλιβελαντ η επιστροφη μην εχουμε !!!

      Διαγραφή
    3. Ζοζε για μενα δεν υπαρχει δικαιολογια, συγκεκριμενα στους μετριους σουτερ αναφερομουν στον Λι και στον Μπαρμποσα. Γεμισε το ροστερ με οτι μετριο βρεθηκε σχετικα ευκολα στον δρομο του, δεν προχωρησε σε καποιο deal με Καζινς την στιγμη που οι Κινγκς του εδειχναν την εξοδο και αυτος παρακαλαγε να ερθει και αφησε τον Big Ticket να παιζει ξυλο στην ρακετα λες και ηταν ο 25χρονος 10 χρονια πριν στην Μιννεαπολις! Οσο για Τερι η επιλογη του αρχικα φαινοταν σωστη, αλλα εκ του αποτελεσματος αποδειχθηκε τεραστιο λαθος να τον προτιμησουν αντι του Τζαμαλ Κροφορντ που εκανε παπαδες στο Λ.Α.
      Για Τζος ξερω οτι περιμενει να βρεθει η χρυση τομη αναμεσα στις 2 ομαδες (Σελτικς-Νετς, οπερ και εγενετο) για την φυγη του Πιρς ετσι ωστε να μπει σε ισχυ η συμφωνια. Τωρα τι συμβολαιο θα του δωσουν δεν ανεφερε ακριβως η πηγη(ESPN), αλλα δε νομιζω πλεον οι Σελτικς να εχουν τετοια θεμα να τους απασχολει.
      Προβλεψη δικια μου ειναι πως με τοσους καλους free agents φετος θα πανε για δυο πολυ καλες συμφωνιες χτιζοντας ενα συνολο 7 ψημμενων παιχτων στελεχωνοντας τους με μικρους ελπιδοφορους απο ντραφτ και ανταλλαγες. Ενω ληγεις δυσκολο βλεπω να παραμενουν Χαμφρις Γουαλας κλπ... Προσωπικη φιλοδοξια ή διαισθηση οπως θες πες το.

      Raging Bull

      Διαγραφή
    4. Για Λεμπρον απ την στιγμη που αποφασισε να ακολουθησει τελειως διαφορετικη πορεια απ του M.J βλεπω πολυ πιθανη την φυγη του απο το Μαιαμι. Ο προορισμος αναμενεται με τεραστιο ενδιαφερον απ την στιγμη που θα μπουν δυναμικα και οι Λεικερς και σιγουρα η επιστροφη στο ανερχομενο Κλιβελαντ του Ιρβινγκ φανταζει το ιδακινοτερο αλλα δεν ξερω αν μεχρι το καλοκαιρι πανε οπως αναμενουν στο Κλιβελαντ τα πραγματα αν οντως θα θελουν να τον φερουν παλι πισω. Μην ξεχνας οτι ειναι μια ομαδα η οποια εχει τον καλυτερο κορμο ανερχομενων παιχταραδων και τον πιο potential nba star σε βαθος 10ετιας...
      Η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα να τους δω να κρατανε χαρακτηρα και να ριξουν χυλοπιτα στην αλαζονεια του Λεμπρον!!! Προσωπικα δεν τον παω μια, αλλα αν ειναι να ερθει στην ομαδα μου δεν θα πω οχι. :P

      Raging Bull

      Διαγραφή
  14. Να πω την αλήθεια, δε μπορώ να καταλάβω το πλάνο των Σέλτικς. Εκτός αν ο τύπος βλέπει πολύ μακριά...Τι να πω.

    Όπως και να'χει είναι ρίσκο. Όπως επίσης δεν καταλάβαινα (Jim αν μπορείς δώσε φώτα, ή όποιος άλλος) γιατί δε μπορούσαν οι Σέλτικς να πάρουν έναν καλό ψηλό να καλύψει το πέντε, ελευθερώνοντας τον Γκαρνέτ, ειδικά από το σημείο που ο τελευταίος έπαιζε πολύ με σουτάκια από μέση απόσταση, αλλά είχε πτώση στα rebound. Ο Πιρς είχε πιο ...κάθετη πτώση, αλλά πως να διώξεις (μόνο) τη σημαία?

    Για τους Νετς, υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα ότι πάνε για το μεγάλα πράγματα, αλλά καλύτερα να μπει να παίξει ο Κιντ παρά να κοουτσάρει ...συνομήλικους αστέρες αντίστοιχου βεληνεκούς σαν πρώτη του δουλειά. Τι λογική είναι αυτή;

    Άλλο ένα αίνιγμα ο Ντοκ στους Κλίπερς. Αν έπαιρνε μαζί και τους Γκαρνέτ κυρίως (πιστεύω κολλάει πολύ με Γκρίφιν) και δευτερευόντως Πιρς (για ηγετική στόφα στα forward) ίσως είχε καλύτερες προοπτικές για να περάσει άμεσα και τη φιλοσοφία του. Τώρα εκεί που πάει, ή θα αλλάξουν μυαλά οι Κλίπερς, ή αυτός...Δύσκολα και τα δύο.

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα ψηλου κολλησε στον Καζινς. Οι Σελτικς τον ηθελαν, οι Κινγκς τον εδιωχναν αλλα ο Aonge δεν καταφερε να βρει την καταλληλη φορμουλα για να τον φερει στην Βοστωνη. Εχουν γινει τεραστια λαθη και θελω να πιστευω οτι αυτες οι ριζοσπαστικες κινησεις που εκαναν κινουνται με γνωμονα να χτισουν κατι καλο, τουλαχιστον ετσι θελω να ελπιζω. Τα ντραφτ πικ 1ου γυρου δεν λενε κατι, οι Σελτικς οπως και οι Λεικερς, οι Μπουλς και οι ΣΠερς (δηλαδη οι μεγαλες ομαδες) δυσκολα πανε σε λογικη rebuilding απ την αρχη...Ο κοσμος τους δεν εχει υπομονη, οποτε λογικα θα ακουστουν πολλα φετος με τους free agents που κυκλοφορουν.
      Αποψη μου οτι οι Κλιπς με ΡΙβερς γινονται απ τα φαβορι, πιστευω ειναι απ τις περιπτωσεις που καποια ομαδα θελει αυτο το μικρο σπρωξιμο για να αρχισει να ρολαρει και αυτο ειναι ο Ντοκ! Κορυφαιος κοουτς θα παιξει και σημαντικο ρολο στο να παραμεινει ο Πολ. Απο παιχτες δεν χρειαζονται καποια προσθηκη. Ειναι γεματοι!

      Raging Bull

      Διαγραφή
    2. ΚΑζινς ανοιξες μεγαλη κουβεντα, μιλαμε για τρομερο παιχτη , απο μυαλο μηδεν αλλα δε φταιει μονο αυτος αλλα κ το κλιμα στο σακραμεντο. Παντως αυτος σε ομαδα με οργανωση κ καλους σουτερ θα εκανε παπαδες 25/10 καθε βραδυ θα ειχε χαλαρα κιολας, ισως υπερβαλω αλλα τον εκτιμω σαν παιχτη, ο χαρακτηρας του ειναι συζητησιμος

      Διαγραφή
    3. Ζοζε συμφωνω απολυτα! Ισως ο πιο ταλαντουχος ψηλος που βγηκε στο ΝΒΑ εδω και πολλα χρονια μαζι με Γκρεγκ Μονρο των Πιστονς. Το θεαματικο με αυτο τον παιχτη ειναι οτι προκειται για πραγματικο μπασκετικο ταλεντο, τετοιος ball handler σε τετοιο σωμα και υψος βγαινει 1 φορα στα 10 χρονια. Στου Κινγκς ειναι δεδομενο οτι χαραμιζεται οσο παλευουν μεταξυ φθορας και αφθαρσιας, θα ηθελα να τον δω σε μεγαλη ομαδα και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βγει η ταμπελα του καλυτερου ψηλου απ τον αμπαλο Χαουαρντ... Ντροπη για την λιγκα αυτο το πραγμα.

      Ragning Bull

      Διαγραφή
    4. Άρα δεν είμαι ο μόνος που δεν έβλεπε και πολύ λογική στο σχεδιασμό...

      Να δούμε φέτος λοιπόν τι θα γίνει.

      arisff

      Διαγραφή
    5. Φιλε Ragning Bull ποιο πληρες πακετο ο καζινς για σεντερ ασχετα αν τα μυαλα του δεν ειναι πολυ στα καλα τους,η αδυναμια του μονρο να παιζει αμυνα τον εκανε παουερ φοργουορντ-δεν ειναι ιδιαιτερα αθλητικος για σεντερ ασχετα αν τεχνικα κ'σε θεμα φουτγορκ ειναι μες τους 3 καλυτερους,δεν τυχαιο οτι οι πιστονς του εβαλαν διπλα τον αγουρο αλλα πολυ αθλητικο ντραμοντ για 5 ενω προχθες διαλεξαν το πολυ αθλητικο 3-4αρι τονυ μιτσελ(θα δουμε πολλα χαιλαιτ απ αυτον).Ιδια κλασση ντραφτ κ'οι 2 αλλωστε νο5 ο καζινς σακραμεντο νο7 ο μονρο στο ντιτροιντ.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  15. ΤΖΙΜ ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΒΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ?(ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΝΕΤΖ ΟΜΑΔΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΟΝΟ Ο ΝΤΑΝΚΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ.
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σπανούλης ΤΣΣΚΑ?????

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ σπανούλης ΚΑΙ μιλος ΚΑΙ πάργκο?
      νομίζω οτι δεν κολλάει πουθενά αυτή η 3άδα εκτός και αν καταφέρουν και σπάσουν το συμβόλαιο του μίλος

      Διαγραφή
  18. Συγχαρητήρια στο Γιάννη! Δουλειά και το μυαλό στο κεφάλι και έχει όλα τα φόντα να παίξει στο NBA.

    Jim ο Mclemore έχει πολύ καλά στοιχεία με πλουραλισμό στην επίθεση και καλή κίνηση χωρίς την μπάλα! Το κυριότερο ερώτημα δημοσιογράφου των Kings ήταν ποιος από την ομάδα είναι ικανός για mentor σε αυτό το παιδί,αφού υπάρχουν αμφιβολίες για τον χαρακτήρα του και κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί την πίεση.

    Συμφωνώ απόλυτα με το zoze για Otto Porter, είχε potential και για #1 αλλά και για Noel που δεν πιστεύω ότι ποτέ θα καταφέρει να ξεχωρίσει στη λίγκα.

    Υ.Γ Ασχολίαστη η κίνηση των Μπρούκληδων...για μένα δεν πρόκειται να λειτουργήσει αυτό το πλάνο.
    Οι Warriors δεν έχουν κινηθεί καθόλου στην αγορά?

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα στον jim και σε όλη την μπασκετοπαρέα και από εμένα! Θέλω τα φώτα σας σε κάτι στο οποίο ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη. Τα συμβόλαια που αναφέρουμε πχ τα 800 χιλιάρικα του Ukic είναι καθαρά λεφτά που θα πάρει ο παίχτης ή το συνολικό ποσό που θα δαπανήσει η ομάδα μετά και τους φόρους? Όπως και να έχει όταν λέμε ότι το budget του Παο θα κινηθεί στα 10-13 μύρια εννοούμε συνολικά μαζί με εφορία να υποθέσω...? Σας ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. jim pote vgemei i protash p eleges??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το πιο ηλίθιο trade που έγινε ποτέ. ΗΛΙΘΙΟ.

    Οι Celtics πήραν το τραγικό συμβόλαιο του Gerald Wallace που δεν θα το ξεφορτωθούν παρά μόνο σε κανά πακέτο με Rondo και κάτι τελείως άχρηστα picks, πάρα πολύ ψηλά για να πιάσουν κάτι καλό στο καλό draft του χρόνου.

    Οι Nets πήραν Pierce και KG χάνοντας κάτι πολύ πιο σημαντικό, την ενέργεια του Evans, και με αυτό το ρόστερ παραμένουν το Νο 4 της Ανατολής, χειρότεροι από Heat, Bulls, Pacers, και περιμένουν τι θα κάνουν οι Hawks με το άπειρο cap space τους και οι Knicks.

    Τραγικοί όλοι τους. Ούτ σωστό tanking δεν μπορούν να κάνουν οι μεν, οι δε... 4 στην Ανατολή και πολύ τους είναι.

    Ο Evans στους Spurs θα είναι από τα πιο παράξενα πράγματα στο NBA. Κάτι πρέπει να κάνουν όμως με τους ψηλούς τους.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Free agent o Κιριλένκο. Σε ποιά ομάδα νομίζετε ότι ταιριάζει καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://greenhoop.blogspot.gr/2013/06/vids_29.html
    Πως θα σου φαινοταν jim;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιανκουνας??????

      Μα γι' αυτη τη θεση δεν προοριζοταν ο Φωτσης?

      Εχει κολλησει αυτη η υποθεση?

      George@Manchester

      Διαγραφή
    2. Απο ποτε οσοι προτεινονται ειναι και σιγουρες μεταγραφες;;αδειασε η θεση του Τσαρ GM ασε τις κακιουλες.Το συμβολαιο του Φωτση ληγει τελη Ιουνιου,κανε υπομονη και θα δουμε.

      Διαγραφή
    3. Γιανκουνας?
      Οχι ρε παιδια.καλος παιχτης αλλα τιποτε ιδιαιτερο.αλλωστε επειδη προταθηκε τι να λεει.ο φωτσης εχει κλεισει κ δεν χωραει.
      Αλλα μιας κ τον ειδα παρα πολυ περσι
      Στα θετικα
      Καλος χαρακτηρας ,δεν δημιουργει θεματα
      Κερδιζει ευκολα πολλα φαουλ απο αντιπαλους κ παει τακτικα σε βολες
      Καλος χωρις την μπαλα
      Πολυ καλος σε βολες

      Αρνητικα
      Κακος αμυντικα.κυριολεκτικα χανεται.δεν κοβει με την καμια τον αντιπαλο.μετριος RBer.τρωει ευκολα προσποιησεις.
      Ενω ειχε καλο σουτ ειδικα φετος ηταν κακος.σουταρε πολυ ασχημα απεξω.συγκεκριμενα κατι παραπανω απο 29% τα οποια τα περισσοτερα με πολυ καλες προοπτικες.
      Σκοραρει κυριως κοντα στο καλαθι κ οχι απο αποσταση.οχι οτι δεν το κανει αλλα ειναι αστοχος.
      Δημιουργικα τιποτα ιδιαιτερο.πασαρει παντως κυριως σε ψηλους κ οχι εξω σε περιφερειακους

      Διαγραφή
    4. Ριμπάουντερ γενικά είναι αρκετά καλός!! Εντάξει φέτος δεν τα πήγε πολύ καλά, ίσως επειδή έπαιζε πολύ στην ίδια πεντάδα με Λαβρινόβιτς και Κουζμίνσκας, ίσως λόγω τραυματισμού που δεν του επέτρεψε να παίζει τόσο δυνατά, αλλά γενικά είναι αρκετά καλός σε αυτό το κομμάτι!! Πριν κανά 2-3 χρόνια ήταν στους καλύτερους ριμπάουντερ της Ευρωλίγκα. Στα άλλα συμφωνώ. Ούτε εγώ κόβω φλέβα, άσε που είναι σε πτώση τα τελευταία χρόνια.

      Διαγραφή
    5. Mike αναφερομουν για φετος οταν μιλαγα για τα rbs.οντως τα προηγουμενα χρονια ηταν καλυτερος.
      Φετος εδειχνε οντως σε πτωτικη πορεια

      Διαγραφή
  24. Ο Λάσμε σήμερα πόσταρε στο twitter φωτογραφία μετά το double... για να δούμε τι σημαίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ γιατί δε βλέπω τίποτα καινούργιο;

      Κώτσος

      Διαγραφή
    2. Δικό μου λάθος εννοούσα instagram
      http://instagram.com/p/bKgxpOG5eb/

      Διαγραφή
  25. θετικο μου φαινεται αυτο,https://twitter.com/Slasme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @jim
    εχω την εντυπωση οτι η λογικη της επιλογης του γιαννη,ειναι ενα νεο νοβιτσκι προτζεκτ.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι!

      Γνώμη μου είναι ότι λόγω της οικονομικής κρίσης ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούν να δελεάσουν οικονομικά τους μελλοντικούς 3D, Σπανούληδες κλπ (εάν βέβαια υπάρξουν), με αποτέλεσμα αυτοί να κάνουν πιο εύκολα το βήμα για ΝΒΑ.

      Διαγραφή
  27. Να ρωτήσω κάτι. Πότε ''κόβονται'' οι τελευταίοι παίκτες από ΝΒΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. -ο τζαβαι ποσα χρηματα επαιρνε στην μπατσα;γνωριζει κανεις;ειναι στα δεδομενα οσφπ ή τζαμπα το κουβεντιαζουμε;γιατι ο σκινδηλιας ειναι πολυ σφιχτος..αν νομιζουν οτι με ψιλα θα κρατανε παικταραδες ειναι γελασμενοι.καταλαβαινω τα οικονομικα δεδομενα αλλα αυτα που λενε οποιος θελει να καθισει για τριτη ευρωλιγκα αλλιως να παει αλλου να βγαλει λεφτα δεν νομιζω οτι πειθει κανενα.

    -αν ο σπανουλης παει ειτε τσσκα ειτε μπαρτσα δεν νομιζω να εχει τον ηγετικο ρολο που εχει στον οσφπ.οχι οτι δεν το αξιζει,αλλα η τσσκα εχει 15 πανακριβους παικτες(κ αντε να βγαλουν ακρη μεταξυ τους ποιος θα πρωτοπαρει την μπαλα) κ η μπαρτσα εχει ναβαρο(που ειναι μυθος κ χρονια ηγετης)
    δεν λεω οτι δεν θα παει,λεω οτι τετοιο ρολο δεν του εξασφαλιζουν αυτες οι ομαδες
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. πριν λιγες μερες(πριν επισημοποιηθει του χαινς),ενα σαιτ,εγραψε οτι στο φαιναλ φορ του λονδινου εκλεισε το ντιλ ο ραζνατοβιτς με τσσκα για πακετο χαινς-σπανουλη,και ολοι γελαγανε!τωρα που ανακοινωθηκε ο χαινς και αρχισε να βγαινει προς τα εξω το παρασκηνιο,σχεδον ολοι καταλαβαν,οτι ο χαινς ειχε ηδη αποφασισει που θα παιζει του χρονου,ενω προς τα εξω εβγαινε και καλα οτι ηταν θριλερ...!για να δουμε αν θα επαληθευτει το συγκεκριμενο δημοσιευμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπερα σε ολους,λιγες λεπτομεριες για το θεμα χαινς που βγαινουν παραεξω σιγα σιγα,ο χαινς ειχε εκτος του ραζνατοβιτς κ' ενα ελληνα εκπροσωπο,αν ανανεωνε με το εκατομυριο δολλαρια που του δειναν οι αγγελοπουλοι τα μαντζερικα(περιπου 15%) θα μοιραζονταν στο ραζνατοβιτς κ τον ελληνα εκπροσωπο,τωρα με το 1,2 που θα παρει φανταστειτε που θα παει ολο αυτο το ποσοστο...και κατι για το σπανουλη,εχει αποκλειστικο εκπροσωπο το ραζνατοβιτς,ο ελληνας μανατζερ που ο παο κ' ο παπαδοπουλος κατηγορουσαν οτι τον πειγε προς πειραια(κ'εχει βουγιουκα-καιμακογλου επισης) δεν τον εκπροσωπει πια,οποτε δεν αποκλειω να μενει με ενα καλο συμβολαιο κ' πλανο φυσικα.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα Jim,
    θα βγει σήμερα νέο άρθρο για εμάς τους φανατικούς των αναλύσεων σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή