Athlenda

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

GREEK PRIDE..


Ξεχάστε το Μιλάνο, τους τελικούς και τα τρόπαια.. Σήμερα οι ελληνικές ομάδες "παίζουν" κάτι πολύ μεγαλύτερο από όλα αυτά.. Την υπερηφάνεια τους. Παίζεται η μαγκιά μας κύριοι απόψε.. Το Hoopfellas ανάβει τη φλόγα του "πολέμου"..



..γιατί αυτά είναι τα play-offs. Δεν υπάρχουν πεσμένα κεφάλια και σκορ που δεν ανατρέπονται. Η σειρές γυρίζουν στην Ελλάδα πλέον και οι ελληνικές ομάδες είναι τα "αφεντικά". Μένει να το αποδείξουν και εντός παρκέ..


Το παν για τις ομάδες μας, αυτή τη στιγμή, είναι να αναστρέψουν το κλίμα, την "ατμόσφαιρα" και το μομέντουμ της σειράς. Σε τέτοιες καταστάσεις δε σκέφτεσαι το 2-0, όπως δε κοιτάς και το ταμπλό όταν είσαι στο -20 γιατί είναι τόσο βαρύ που μπορεί να πέσει και να σε..πλακώσει. Παίζεις "μπάλα-μπάλα", φάση με φάση και χτίζεις. Οι ελληνικές ομάδες έχουν το know how και οι έδρες μας ενδεικνύονται για να κατεβάσουν τον αντίπαλο στη "κόλαση". Έχουμε πόλεμο -από- σήμερα κύριοι.. Και όλα μπορούν να συμβούν..

 Δύο πράγματα για τα δύο match-ups..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



Ο πρωταθλητής Ευρώπης πρέπει πρώτα από όλα να κατανοήσει ότι παίζει με μια ομάδα πιο ταλαντούχα από αυτόν. Πιο γρήγορη, με μεγαλύτερο ποιοτικό βάθος. Το δεύτερο ματς νομίζω μπορεί να ανοίξει τον δρόμο με το σκεπτικό ότι οι ερυθρόλευκοι βελτίωσαν κομμάτια που χαρακτηρίζονται ως "σταθερές" στο πλάνο νίκης απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα. Πήρε σχεδόν τα μισά ριμπάουντ που διεκδικήθηκαν στη ρακέτα της Ρεάλ (17 από τα 37, εξαιρετικό νούμερο), έμεινε κοντά στα λάθη βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα στις μεταβιβάσεις του σταδιακά (γιατί πάλι το ξεκίνημα ήταν καταστροφικό), γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πέσει το τέμπο του παιχνιδιού, και κέρδισε τις κατοχές, στοιχείο-σταθμός για να παίξεις απέναντι σε αυτή τη Ρεάλ. Ήταν πολύ άστοχος στις προσωπικές όμως (το πρόβλημα διατηρείται, 15/27) και αστόχησε σε 4-5 κομβικά περιφερειακά σουτ από αυτά που αλλάζουν το μομέντουμ.. Επίσης για ένα μεγάλο διάστημα η άμυνα του ήταν ..βούτυρο. Απαράδεκτο και ντροπιαστικό για ελληνική ομάδα λέω εγώ. Που εστιάζουμε λοιπόν..


-Υπομονή.  Ο Ολυμπιακός δε πρέπει να μπει στο παρκέ -ορμώμενος από αυτό που θα συμβαίνει ίσως στις κερκίδες- για να συντρίψει τον αντίπαλο. Δεν είναι εύκολο απέναντι σε αυτή την ομάδα. "Αυτό" μπορεί να βγεί σταδιακά, μέσα από ένα καλό διάστημα στο παρκέ. "Αυτή" είναι η κατάσταση που θέλει να βρεί ο Ολυμπιακός μέσα στο παρκέ, σταδιακά όμως και με υπομονή γιατί πολύ πιθανό να μη μπορέσει να τη δημιουργήσει. Ο αντίπαλος είναι πολύ ικανός και θα προσπαθήσει να βάλει πίεση στους γηπεδούχους εκμεταλλευόμενος την κατάσταση στη σειρά.

-Κεντρικό pick & roll: Ο Λάσο είναι πολύ πιο διαβασμένος από πέρυσι, ανεβάζοντας στη γραμμή άμυνας τον ψηλό του (όχι ελεύθερες ματιές μετά από πικ για τον Σπανούλη περιφερειακά) ενώ παράλληλα δυσκολεύει πολύ τον αρχηγό των ερυθρολεύκων στη πάσα στο φτερό, με την αμυντική του διάταξη αναγκάζοντας τον να σπάει το πικ με μια σειρά από ντρίμπλες και να φτάνει μέσα κάτω από μη ευνοϊκές συνθήκες. Γνώμη μου, οι ερυθρόλευκοι πρέπει να αλλάξουν χρόνο εκτέλεσης σε τέτοιες καταστάσεις. Ή μάλλον "χρόνο απόφασης", με τον Σπανούλη  να ψάξει 1.) τη weak side πάνω ή στο τέλος του drive. Πολύ σημαντικό στοιχείο εδώ: οι παίκτες που θα αναλάβουν να χτυπήσουν από εκεί (Λοτζέσκι, Σλούκας ακόμα και Πρίντεζης) να είναι πολύ επιθετικοί 2.) τη base line και το κόψιμο από τα φόργουορντς.


-Physical άμυνα, μείωση του χώρου δράσης και του χρόνου απόφασης του αντιπάλου. Ο Κόλινς όντως έδωσε το σύνθημα, όμως "η γραμμή" -μεταξύ δυνατού και ..βρώμικου- στο μπάσκετ είναι πολύ λεπτή και δε πρέπει να τη ξεπεράσεις , διαχειριζόμενος σωστά τον εαυτό σου γιατί όλα μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ. Δυνατά στη μπάλα και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σωστά φάουλ. Το πως μια ομάδα διανέμει τα φάουλ της είναι επιστήμη πλέον στο μπάσκετ. Μπορείς να βγάλεις την επίθεση του αντιπάλου "εκτός" με σωστή διαχείριση των φάουλ. Είναι απλά τα πράγματα. Οι περιφερειακοί της Ρεάλ και ο Μίροτιτς πρέπει να ιδρώσουν για τους πόντους τους. Η άμυνα πρέπει να δίνει "πλευρές" και να τους κρατήσει μακριά από τα καλά τους σημεία. Αποτελεσματική πίεση σημαίνει λιγότερος χώρος δράσης και μειωμένος χρόνος για τη λήψη αποφάσεων του αντιπάλου. Ειδικά η δεύτερη παράμετρος μπορεί να προβληματίσει το "λαβωμένο" μπακόρτ των Ισπανών.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ



-"Θυμός": Οι πράσινοι σήμερα πρέπει να εμφανιστούν  "θυμωμένοι". Όχι, με τον αντίπαλο αλλά με τον εαυτό τους. Έχει σημασία αυτό που λέω γιατί πρόκειται για συναισθήματα με διαφορετικές εκφράσεις και εξωτερίκευση. Ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του και πλήγωσε την υπερηφάνεια του στο δεύτερο ματς, ξεκινώντας με  συνεχόμενα χαμένα lay ups και παιδικά λάθη. Σήμερα it's payback time.. Η ΤΣΣΚΑ πρέπει να μπεί σε μια κλασσική "βαλκανική" έδρα, κατάσταση η οποία ανέκαθεν την έκανε να αισθάνεται άβολα και να βρεί έναν αντίπαλο έτοιμο "φανατισμένο", με "γυαλάδα στο μάτι". Γιατί πολλές φορές στα play-offs η ψυχολογική προετοιμασία είναι σημαντικότερο ακόμα και από το ίδιο το κομμάτι της τακτικής..


-Άμυνα: Ναι, διαβάζετε σε όλα τα ελληνικά media ότι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι επιθετικό αλλά προσωπικά θα σας πω ότι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι απέναντι στη ΤΣΣΚΑ μέχρι τώρα αμυντικό 100%. Από εκεί ξεκινούν τα πάντα.. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κέρδισαν τις κατοχές κατά κράτος και δέχθηκαν 80 πόντους σε 50 σουτ.. Για να το ξαναγράψω μήπως γίνω απολύτως κατανοητός. 80 πόντους σε 50 σουτ..  Μου είναι αδιανόητο να βλέπω τον Φριντζόν στημένο στη γωνία της αδύνατης πλευράς και το "5" της ΤΣΣΚΑ να παίζει το ρόλο "δολώματος" τραβώντας τον πράσινο περιφερειακό στο κέντρο της ρακέτας ώστε μια γρήγορη μετακίνηση της μπάλας (με κατά μήκος πάσα ή με σκαλοπάτι στον άξονα) να βρίσκει ένα τέτοιο δολοφόνο ελεύθερο ή (κατά προέκταση) μια ελληνική άμυνα τόσο αδύναμη στην πρώτη και έξτρα πάσα στη (προκειμένη περίπτωση) weak side μετά από close out άμυνα. Ο Παναθηναϊκός θέλει έτοιμα πόδια για το recover, κομάντο που θα χαλάσουν τις γραμμές πάσας και κατά προέκταση την κυκλοφορία της μπάλας των Ρώσων η οποία μετακινεί συνεχώς την ελληνική άμυνα η οποία έχει επικεντρωθεί να προστατέψει το ζωγραφιστό και τελικά καταλήγει να τα τρώει από εκεί.. Για τον Ουίμς τα έγραψα εχθές στο basketblog.. (http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137210%3A2014-04-20-18-54-55&catid=243%3A2013-06-06-19-24-58&Itemid=254 ). Η στελέχωση του μπακόρτ (λανθασμένη αλλά αυτό το λέμε από τον Σεπτέμβρη..) δε βοηθά τον Παναθηναϊκό να απλώσει την άμυνα του πιέζοντας τον Τζάκσον. Βάζω στοίχημα ότι οι Ρώσοι ελλείψει Τεόντοσιτς θα είχαν μεγάλο πρόβλημα απέναντι σε μια άμυνα που μπορούσε να πιέσει τη μπάλα ψηλά. Σίγουρα θα δυσκολεύονταν να κρατήσουν το τέμπο του παιχνιδιού στον ίδιο ρυθμό. Αυτό που μπορεί από την άλλη να κάνει η ελληνική άμυνα όμως είναι να σημαδέψει τον Τζάκσον ώστε να μείνει ("εμφανίζοντας τη πάσα") απομονωμένος με τη μπάλα στα χέρια στην τελική ευθεία των επιθέσεων και να αποφασίσει σε μικρό διάστημα χρόνου. Να κατευθύνει τη μπάλα εκεί, μπορεί να το κάνει..

-Επίθεση



i) ένα καλό δημιουργικά παιχνίδι από τον Διαμαντίδη: Επιτέλους.. Ο πολύπειρος αρχηγός μπορεί με τη σειρά του να λειτουργήσει ως "δόλωμα" για την άμυνα της ΤΣΣΚΑ (είναι φανερό ότι η ελληνική ομάδα χρειάζεται και "δεύτερα σίγουρα" χέρια πλέον). Μόνο το ότι μπορεί να κρατάει τον Χριάπα πάνω του (πάνω του όμως δηλ. μακριά από τη βοήθεια, όχι μόνο όταν έχει τη μπάλα ο Διαμαντίδης) είναι σημαντικό. Πρέπει να βγεί νωρίς η μπάλα από τα χέρια του Διαμαντίδη, σε πρώτο χρόνο σε καταστάσεις pick & roll μιας και απέναντι σε αυτή την άμυνα απαγορεύεται δια ροπάλου η διαγώνια πάσα (για την οποία φημίζεται ο αρχηγός) και ο Μεσίνα προστατεύει πολύ καλά την πάσα στον σκρίνερ. Εκεί λοιπόν χρειάζονται..

ii) έτοιμα χέρια και πίστη στο σουτ: Σουτέρ στημένους με έτοιμα χέρια και πίστη στο σουτ. Ο Παναθηναϊκός σουτάρει χωρίς πίστη, βγάζοντας τη μπάλα από τα χέρια του με τις πιθανότητες για επιτυχία κατά του. Δεν υπάρχει περιθώριο πλέον για κάτι τέτοιο. Απλά δεν υπάρχει.  Και καλώς ή κακώς (τα έχουμε πεί μήνες τώρα) έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα, για να μπορέσει να "ρίξει" τέτοιους αντιπάλους πρέπει να σουτάρει καλά. Παίζει στην έδρα του, στο δικό του γήπεδο, είναι ώρα για αλλαγή. Ο μεγάλος Ντανίλοβιτς (λίγα χρόνια πριν) ως πρόεδρος της Παρτίζαν είχε μπεί στα αποδυτήρια της ομάδας του πριν το do or die παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και είπε στους παίκτες του: Συνεχίστε να σουτάρετε (με αυτοπεποίθηση), κάποια στιγμή θα πέσουν.. 

Ελπίζω το ελληνικό μπάσκετ να παίξει για την υπερηφάνεια του σήμερα. Μακριά από τρόπαια και μακρόσυρτα όνειρα.. Τα λέμε το βράδυ..




Υ.Γ: Ναι, πονάει αμυντικά το μπακόρτ του Ολυμπιακού χωρίς τον Μάντζαρη στο παρκέ, σε σημείο που λές ότι ο 24χρονος πόιντ δε βγαίνει λεπτό από την πεντάδα.. Αυτό δείχνει πόσο λείπει , ειδικά στη συγκεκριμένη σειρά ο (περυσινός) Έησι Λο από τον Ολυμπιακό. Σε επίθεση (παιχνίδι στην αδύνατη πλευρά) και στην άμυνα..


Υ.Γ1: Σήμερα ο Μπράμος πρέπει να αλλάξει τσιπάκι.. Το καλό του περιφερειακό σουτ είναι προαπαιτούμενο. Έλα Μάικ..





290 σχόλια:

  1. θα υπαρξει αρθρο το βραδυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν ειμαστε μεγαλα club και δεν βαυκαλιζόμαστε, σημερα πρεπει να τα παρουν και οι 2 τα παιχνιδια. με μισο μηδεν!!!

    αυτο το ειχα ποσταρει και περυσσι στο λονδινο και μας βγηκε γουρικο

    https://www.youtube.com/watch?v=iFpGh3WiTxM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελειος Τζιμ! Προβλεπω νικες και για τις δυο ομαδες σημερα. Ο Ολυμπιακος εδειξε οτι μπορει στο 2ο ματς της Μαδριτης και ο ΠΑΟ εχει 7 σερι ηττες απο τσσκα αν δεν κανω λαθος!
    Χριστος ανεστη!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άνετη νίκη για τον Παναθηναικό σήμερα... κρατήστε το αυτό!


    Μανόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. jim νομιζω οτι ο παναθηναικος πρεπει να θυσιασει εναν παιχτη της πενταδας του μνο πανω στον τζακσον..πιεση στα 4/4...εστω κ αν αυτος ειναι ο αποστολιδης η ο παππας που δεν ειναι οι ιδανικοι σε αυτο!μονο ετσι μπορει να περιορισει την δημιουργικοτητα της τσσκα.
    ο ολυμπιακος νομιζω πρεπει να το πιστεψει...για να το πιστεψει πρεπει να περασει μπροστα!για καμποση ωρα κ οχι στην αρχη του παιχνιδιου...καπου στο 2-3 δεκάλεπτο..μετα κ τα χερια θα χαλαρώσουν κ οι βολες θα μπουν κ τα ελευθερα τριποντα κ οι ισπανοι θα αρχισουν να τα χανουν...στο δευτερο παιχνιδι στο ημιχρονο ελεγα οτι δεν γινεται να συνεχισει η ρεαλ να σουταρει με 70% στα τριποντα.το θεμα ηταν οταν το ποσοστο θα επεφτε ο ολυμπιακος να μπορουσε να το εκμεταλευτει..τακτικα νομιζω ηταν ετοιμος αλλα οταν σου βγαινει η επιθεση by the book κερδιζεις φαουλ(γιατι η ρεαλ εκανε εξαιρετικα τα 5 φαουλ της) κ εσυ στελνεις σιδερο τις βολες δεν σου φταιει τπτ παρα μονο το κεφαλι σου!ουτε οι ικανοτητες σου ουτε το τεμπο μονο το κεφαλι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζιμ, νομιζω οτι εισαι φαουλ για τον Παναθηναικο σημερα.Πεφτεις και εσυ κατα την αποψη μου στην ελληνικη λουμπα των "ειδικων" να μην σχολιαζουν αυτα που βλέπει ολος ο κοσμος παρα το "διαφορετικο" την εμβαθυνση, το "ψαγμενο"
    Λοιπον το προβλημα του Παναθηναικου ειναι η επιθεση.Ειναι σαφες ακομα και για καποιον που ειναι 15 χρονων.Στον πρωτο αγωνα ο Παναθηναικος εχασε 3 επιθεσεις σερι με την διαφορα στο +4 ενω στο δευτερο παιχνιδι,απο το 5' ως το 20' πρεπει να εβαλε 3 καλαθια.Οσο και καλη αμυνα να παιξεις δεν γινεται ρε παιδι μου να κερδισεις με 20 πόντους. Καλώς η κακώς η ομάδα δεν εχει παιχτες με επιθετικο ταλέντο.Αυτη την στιγμη ειναι 2,5 στην δωδεκαδα.Ο μισος Ουκιτς (λογω προβληματων), ο Μαυροκεφαλιδης και ο Παππας.Ειναι αμαρτια ο Παναθηναικος να εχει ΤΟΣΟ εμφανη προβλημα στο σκοραρισμα και να μην δοκιμαζονται.Ο Παππας προχτες σε χαμενο παιχνιδι επαιξε μισο λεπτο και ο ΜΚΦ μπηκε αργα.Επιπλέον οσοι εχουν παιξει μπασκετ ξερουν οτι οι καλοι επιθετικα παιχτες πρεπει να παρουν χρονο για να ζεσταθουν.Δεν γινεται να τους βαλεις για 2 λεπτα και να δειξουν τι αξιζουν...Τες πα.Ειναι κριμα,χαθηκαν 2 χρονια,ενω μπορουσε να χτιστει ομαδα απο την αρχη,τωρα χρειαζεται 6-7 παιχτες παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα του Παο είναι και αμυντικό και επιθετικό κατέμέ πάντα...

    Σήμερα η λογική λέει ότι θα νικήσουν και οι δύο (Ειδικά ο Πάο)...Νομίζω όπως λέει και ο Τζιμ κλειδί τα περιφερειακά σουτ (Μπράμος..)και κατά δεύτερο λόγο ο Διαμαντίδης....

    O oσφπ πεπει να προσεξει στα φουνταμενταλς (βολες κλπ) και ηρεμια καθως το κοινο στο Σ.Ε.Φ γενικα μουρμουρα αρκετα...:π



    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη.
    Απο τη σημερινη ημερα οι Ελληνικες ομαδες μονο κερδος μπορουν να βγαλουν. Οπως λενε και οι ξενοι ειναι win - win κατασταση.
    Αν κερδισου με τοτε οκ ειμαστε ολοι χαρουμενοι. Αν χασουμε θα μας εχουν περασει σκουπα. Μια τετοια σφαλιαρα θα βοηθησει τις Ελληνικες ομαδες να παρουν σοβαρες αποφασεις για το μελλον και, γιατι οχι, να αυξηθει το μπατζετ.
    Τιποτα παντως δεν εχει τελειωσει. Μπορει να μοιαζει mission impossible και να μην εχει επιστρεψει ποτε ομαδα που εχει χασει με 2-0 στο παρελθον αλλα για ολα υπαρχει η πρωτη φορα.
    Για μενα μεγαλυτερη σημασια σημερα εχει να μπουν τα σουτ. Περα απο τις σκληρες αμυνες πρεπει να μπουν τα μεγαλα σουτ. Αν γινει κατι τετοιο θεωρω οτι θα τα παρουμε τα ματς πολυ ευκολα.
    Οι Ελληνικες ομαδες ειναι πολυ σκληρες για να πεθανουν ετσι ευκολα και πρεπει να το αποδειξουν σημερα. Νικη εστω και με ενα ποντο!
    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχει πίστη (από τα μέχρι τώρα δημοσιευμένα σχόλια) για τις δύο ομάδες. δεν μ αρέσει η μιζέρια. Χαίρομαι που δεν βλέπω σχόλια τύπου : πάμε για το 0-3...

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλη επιτυχια και στις 2 ομαδες μας. Εγω φοβαμαι μονο το ''σανο'' που εχει να μοιραστει το καλοκαιρι σε ενδεχομενο καλων εμφανισεων και τιμητικων αποκλεισμων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βλέπουν καλα τα μάτια μου οτι η Ρεάλ δεν βρίσκει τρόπο να αντιμετωπίσει τις αλλαγές στα σκριν και να ποσταρει τον κοντό που μαρκάρει το 4/5;;;
    Θα μας τρελάνει ο Λασο αν δεν μπορεί να αντιμετωπισει κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χαχαχα η διαιτησια ειναι μαζι μας,τους διαλυσε τους ισπανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Αρμανι τραγική. Μόνο τρίποντο και τίποτε άλλο. Δείτε ποσοστά:
    Χακετ 2/8 τρίποντα
    Λανγκφορντ 0/5 τρίποντα
    Σαμουελς 0/3 τρίποντα
    Τζέρελς 1/6 τρίποντα

    Την Ρεαλ αυτη που παρουσιάστηκε σήμερα η Μπάρτσα την έχει ανετα. Πλάκα θα έχει να γίνει το 2-2 στο Σεφ. Τότε θα πέσει πολύ σπρώξιμο στη Μαδρίτη και πολλοί θεατρινισμοί από Ρούντυ
    koth
    Με τη μαστρική του άμυνα ο Μπλάτ τους καθάρισε άνετα. Αντε αλλη μια νίκη για να στείλουν σπίτι τους την Αρμάνι που όλοι οι ειδήμονες την έχουν θεοποιήσει για το μεγάλο μπάσκετ που παίζει.
    Ας δούμε τώρα αν έχει καρύδια για να νικήσει μέσα στο Τελ Αβίβ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην φοβασαι, η διαιτησια εμας δεν μας αδικει μας σεβονται.

      Διαγραφή
  14. Eυτυχώς που υπήρχε ο Ραιτ σήμερα γιατί με τον αρνητικό(εκτός από την άμυνα) Μπράμος πάλι( με 0/4 τρίποντα και 2 λάθη) και τον Διαμαντίδη μια από τα ίδια την γλυτώσαμε.
    Θα συχτηρίζουμε που δεν νικήσαμε και πουλήσαμε το 1ο παιχνίδι.
    Ο Ολυμπιακός νομίζω ότι την Τσσκα την είχε πιο εύκολα.
    Η σημερινή Ρεαλ νομίζω ότι στον ημιτελικό με Μπάρτσα θα φάει τα μούτρα της(αν δεν τα φάει με Ολυμπιακό)
    Ο Ντάστον ήταν από άλλο πλανήτη

    koth


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο αρχηγός του Εξάστερου μοίρασε πέντε ασίστ στον αγώνα και ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας της διοργάνωσης όλων των εποχών με 978. Ο παλαίμαχος άσος έχει 977 και πλέον είναι δεύτερος πίσω από τον έμπειρο γκαρντ των «πρασίνων»..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. koth εισαι χαζο η μας δουλευεις ελεος ρε φιλε τι στο διαολο ειδες σημερα;;;16 pir ειχε ο ΔΔ ποσο ηθελες να κανει ρε ασχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Διαμαντίδη που πολλές φορές και στο χθεσινό αγώνα πέρνει την μπάλα και δεν ξέρει τι να την κάνει, μιας και δεν έχει τα πόδια για να κάνει το μπάσιμο στη ρακέτα σε αυτό το επίπεδο της Ευρωλίγκα ή στα κρίσιμα σημεία δίνει τέτοια πάσα στον Φώτση, ή δεν μπορεί να κάνει ποστ, χάνει τος δύο κρίσιμες βολές, ας κάτσει λίγη περισσότερη ώρα στον πάγκο. Δεν λέω ότι τόσα χρόνια τον έχουμε ξεζουμίσει αλλά ποιος έχασε το πρώτο παιχνίδι στη Μόσχα

      koth

      Διαγραφή
    2. koth και μονο που διαβαζω την τελευταια σου γραμμη καταλαβαινω τι σοι μ@@@κας εισαι.Οταν ο ιδιος αυτος παιχτης καταφερε και το γυρισε μαζι με ολη την ομαδα φυσικα εσυ γκρινιαζεις για τις αστοχιες του στο τελος .Ο ΔΔ στο β ημιχρονο εκανε τα παντα μεσα στο γηπεδο.Ευτυχως εχουμε λιγους καραγκιοζηδες σαν και εσενα.Αν ειχες καλυτερο μεσα στην ομαδα να το καταλαβω ακομη ,αν δεν το ξερεις στατιστικα ειναι καλυτερος ακομη και απο τον Σπανουλη.Χτες π.χ ειχε 16 ο ΔΔ και 11 ο Σπαν.Λιγο σεβασμο ρε αν εισαι Παναθηναικος αν εισαι γαυρος λεγε οτι θελεις.

      Διαγραφή
    3. Καταρχήν φιλαράκο δεν σε έβρισα. Αν είναι να βρίζουμε εδώ μέσα καλύτερα να μην γράφουμε καθόλου
      Είμαι 40 χρόνια Παναθηναικός αλλά μάλλον εσύ έχεις μεσάνυχτα από μπάσκετ.
      Γιατί μου αναφέρεις συνέχεια τον Σπανούλη, δεν με ενδιαφέρει τι κάνει αυτός α αχάριστος παικτης που ενώ έφαγε ψωμί από τον Παο και παρακάλαγε ο ίδιος και η μάνα του όταν ήταν στην αμερική. Μην ξαναβρίσεις γιατί θα σου δώσω ραντεβού έξω- αν φυσικά κοτούλα έρθεις

      koth

      Διαγραφή
  17. δες εδω τα στατιστικα του,http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=243&seasoncode=E2013#!boxscore τα μισα να εκαναν 2-3παιχτες τωρα θα ειμαστε αλλη ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 16 pir ο ΔΔ και ο αλλος παλι απαξιωνει.αυτοι ειμαστε, ενω 11 δεικτη αξιολογησεις ειχε ο Σπανουλης. και ας εβαλε περισσοτερους ποντους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Eννια ποντους,4/6 βολες.4 ριμπαουντ,5 ασιστ,3 κλεψιματα,3 λαθη,4 κερδισμενα φαουλ.Πολυ κακος ο ΔΔ,πω-πω!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μεγάλη νίκη και για τις 2 ελληνικές ομάδες...
    Δεν γίνεται να κάνουμε και τέταρτο τόσο μέτριο αγώνα... Bramos, curry , Batist, 3D Gist πολύ μέτριοι στους πρώτους 3 αγώνες. Στον επόμενο και πιο κρίσιμο θα είναι εκεί. Τους έχουμε τους Ρώσους, δεν κερδίζουν στο Οακα όσο και να σμπρώχνει η διαιτησία.
    Στήριξη στην ομάδα και στον πρόεδρο!

    Με εκτίμηση
    Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Γιατρέ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Είσαι ψαγμενος μπασκετικά!

      Μanolis

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ και εγώ Γιατρέ! Διαμαντίδης Gist και Βramos πρέπει να ανέβουν σε απόδοση στον επόμενο αγώνα

      Την έχουμε τη Ρωσική αρκούδα

      Σισκάουσκας

      Διαγραφή
    3. Μαζί σου Γιατρέ!

      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    4. Γιατρε μου τον παιζεις;

      Διαγραφή
    5. Να ανεβασουν αποδοση.....επιθυμια ολων μας ειναι αυτη.....μπορουν ομως? ειναι το κρισιμο ερωτημα....ομαδα χωρις ουσιαστικο αγωνιστικο πλανο σημερα ο Παο. Οτι γουσταρε εκανε ο καθενας,Ευτυχως που υπηρχε ανεπτυγμενο σημερα το ενστικτο της επιβιωσης και ο Φωτσης και επερνε τα επιθετικα απο τις καμικαζι ενεργειες των υπολοιπων.Ομαδα ΧΩΡΙΣ προπονητη ειμαστε και αρχιζει να φαινεται.Καποιοι πηραν αποφασεις εν θερμω και τωρα πληρωνουμε το τιμημα....

      Διαγραφή
    6. Den pate kala, vazete ton bramos ton gist kai ton dd sto idio kalathi.Ti vlepate simera re sis o dd simera mazi me ton rait ekanan tin diafora.9 pontous 5 asist 3 klepsimata 4 rimpaoynt 4 kerdismena faoyl 16 pir kai pali toy tin lete.

      Διαγραφή
    7. Χωρις προπονητη τωρα αλλα οταν ειχαμε τον πεδουλα ειχαμε θαμπωθει απο την ποιοτητα του μπασκετ που παιζαμε
      Το θεμα ειναι με τον πεδουλα θα ειμασταν εδω που μας εφερε ο οχι προπονητης?
      Εδω σε θελω

      Διαγραφή
  21. Τζιμ καλησπέρα, μεγάλες νίκες...πολύ μεγάλες νίκες. Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε κάποιους παίκτες που και τα μεγάλα σουτ έχουν πάρει σε σημαντικούς αγώνες( Σπανούλης,Πρίντεζης,Διαμαντίδης Λάσμε...) αλλά έχουμε την "τύχη" οι ομάδες μας κάποτε,όχι πολύ μακρυά, να ήταν αυτές το φαβορί σε μια σειρά πλέι-οφ και να γνωρίζουν τη διαχείριση του ψυχολογικού κομματιού. Πόσοι απο εμάς δεν σκεφτήκαν στο 73-74 ή στο 58-59 αντίστοιχα "Πάει χάσαμε, μας απέκλεισαν"...

    Αλλά οι ομάδες μας είχαν άλη άποψη. Σήμερα απέδειξαν πως το μέταλλο το έχεις μεν στη φύση σου,αλλά το αποκτάς και στην πορεία.

    Μπράβο τους λοιπόν, προβλημάτισαν τρομερά τους αντιπάλους τους. Μπράβο ξανα ακόμη και αν δεν προκριθούν

    Υ.Γ1. Τζιμ έκανες τρομερή ανάλυση,ακόμη μια φορά.
    Υ. Γ2. Αν ακούγαμε τις περιγραφές των αγώνων μας από ξένους,ακόμη και από Ισπανούς θα κατανοούσαμε όλοι τον απεριόριστο σεβασμό που τρέφουν για τις ομάδες μας και αγια τους παίχτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. http://live.euroleague.net/gamesjs.aspx?ig=euro_243&st=20&dp=FSAM7F265549311GB256YEMEM&z=1 δηλαδη τι πρεπει να κανει παραπανω ο ΔΔ για να πειτε οτι ηταν καλος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά και στον Jim που μας φιλοξενεί και σε όλους μας!
    Jim τα είδες πολύ καθαρά τα πράγματα, ο Ολυμπιακός κέρδισε γιατί έβγαλε σκληράδα εκεί που έπρεπε και έσπασε το ρυθμό και την ψυχολογία των Ισπανών. Ο Παναθηναϊκός αν πάρει λίγη αυτοπεποίθηση από την νίκη αυτή μπορεί να κάνει και την δεύτερη νίκη. Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά νομίζω ότι σ αυτά τα παιχνίδια έχει χώρο συμμετοχής ο Γιάνκοβιτς και για να πιέσει σε περιφέρεια με γρήγορα πόδια, αλλά και να παίξει στην επίθεση με άγνοια κινδύνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι κρατάω από το σημερινό ματς του Παναθηναϊκού:

    Τα σκάρτα 30 λεπτά του Διαμαντίδη, τα οποία πρέπει να μειωθούν κι άλλο,
    και το γεγονός ότι όσο έλειπε ο αρχηγός από το παρκέ η ομάδα ΔΕΝ βραχυκύκλωσε παντελώς

    Το 1/1 τρίποντο του Διαμαντίδη

    Το 1-ον-1 του Μαυροκεφαλίδη με τον Καούν, όπου ο Ρώσος δεν κατάλαβε πως έφαγε το καλάθι (ΔΕν καταλαβαίνω γιατί
    ΔΕΝ δίνεται η ευκαιρία να παίξει με πλάτη ο Λουκάς...)

    Τα +9 ριμπάουντ του Παναθηναϊκού (8 εκ των οποίων του Ράιτ-3 επιθετικά)

    Την άμυνα του Λασμε πάνω στον Γουιμς μετά από αλλαγή στα μαρκαρίσματα

    Το γεγονός ότι ακόμα και με 24% στα τρίποντα κατάφερε να νικήσει την ΤΣΣΚΑ,
    με την αστοχία να έρχεται από τους καλύτερους μακρυνούς σου σουτέρ Φώτση, Κάρυ και Μπράμο

    Και όπως πάντα την αποπνικτική άμυνα, που ανάγκασε σε αρκετές περιπτώσεις την ΤΣΣΚΑ να σουτάρει υπό
    κάκιστες προϋποθέσεις ή ακόμα και να της μείνει η μπάλα στα χέρια...

    Αυτά εκ πρώτης όψης για τον αγώνα

    Τέλος να σημειώσω ότι ο Κάρυ είναι μεν ντεφορμε, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει με τα ψηλα κορμιά της ΤΣΣΚΑ

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραμυθι με τον μπραμο ως φοβερος σουτερ ας τελειωσει παρακαλω.
      Ενας καλος σουτερ δεν σπαει τα καλαθια συστηματικοτατα.
      Ο μπραμος ειναι σουτερ ρυθμου.Αν καμια φορα αρχησει καλα θα βαλει και θα τελειωσει με νορμαλ ποσοστα.Αν δεν αρχησει καλα ,ως συνηθως,θα συνεχισει να τα σπαει.
      Μετριοτατος παιχτης με πολυ ενεργεια και μονο

      Διαγραφή
    2. O Mπραμος πρεπει ή να δεχτει συμβολαιο με τα λεφτα που παιρνει ο Γιανκοβιτς και ο Παππας ή να φυγει. Δε γινεται να παιρνει περισσοτερα χρηματα απο το Μασιουλις και να χτιζει με τα σουτ του. Κανεις δεν περιμενει απο αυτον να τραβηξει το σκορ αλλα θα επρεπε τουλαχιστον να εχει ενα σταθερο αξιοπρεπες ποσοστο στα ελευθερα σουτ.

      Διαγραφή
  25. Παναθηναϊκός: Είδαμε ό,τι περιμέναμε: Τρομερή άμυνα, χτυπητές επιθετικές αδυναμίες.Ο ΠΑΟ μπορεί να φέρει τη σειρά ξανά στη Μόσχα,αρκεί να παίξει την ίδια άμυνα την Τετάρτη. Εάν, μάλιστα, πάρει περισσότερους πόντους από Μπράμο, Κάρι και Γκιστ θα κατακτήσει εύκολα τη 2η νίκη. Οι Ρώσοι φάνηκαν αδιάβαστοι, απροετοίμαστοι και κάπως υπερόπτες. Μου προκάλεσε έκπληξη αυτή η συμπεριφορά, εάν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για ομάδα του Μεσίνα. Συνεχίζει το κακό επιθετικό σερί εμφανίσεων ο Διαμαντίδης, εκτός φόρμας οι τρεις προαναφερθέντες. Εάν ο ΠΑΟ περάσει την ΤΣΣΚΑ θα έχει τεράστια ευκαιρία να πάει ξανά τελικό. Η Μακάμπι, η οποία έχει το πλεονέκτημα έναντι της Αρμάνι, δεν είναι καλύτερη των Ρώσων.Αλλά έως το Μιλάνο, υπάρχει μακρύς δρόμος. Οι Ρώσοι εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο.

    Ολυμπιακός: Τεράστια νίκη επί αντιπάλου με περισσότερες επιλογές. Πήρε την μάχη των αιθέρων, έφερε το παιχνίδι στον ρυθμό του, έβαλε όμορφα καλάθια, αλλά κινδύνεψε να χάσει λόγω προσωπικών καλαθιών των τριών περιφερειακών της Ρεάλ. Εάν θέλει να έχει τύχη, πρέπει να σφίξει πιο πολύ την περιφερειακή άμυνά του. Πρέπει επίσης να πάρει πόντους από Πρίντεζη, Μάντζαρη και Σλούκα, οι οποίοι σήμερα δεν τα κατάφεραν επιθετικά. Κατά την άποψή μου,εάν ο ΟΣΦΠ φέρει τη σειρά στη Μαδρίτη, θα έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα.Η υπεροπλία της Ρεάλ είναι εμφανής. Εάν δε καταφέρει το 2-2, η ψυχολογική πίεση επί των ακριβοπληρωμένων παικτών της Ρεάλ και επί του περιορισμένων δυνατοτήτων προπονητή της - η εντολή για ήττα με Ζαλγκίρις και η επιλογή να γίνει φάουλ στο Σλούκα στο τέλος είναι ενδεικτικές του πόσο λίγος είναι,για το επίπεδο αυτό, ο Λάσο- μπορεί να επιτρέψει στον ΟΣΦΠ να πετύχει το μεγαλύτερο θαύμα. Και σε αυτή τη σειρά, ο αντίπαλος της ελληνικής ομάδας έχει τον πρώτο λόγο.

    Αποστόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΑΟ - ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ - ΡΕΑΛ στην ίδια πόλη.
    Δεν ξεκινάμε το final 4 λέω εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ολη η αμυνα της τσσκα προσαρμοσμενη πανω στον ΔΔ με τους γνωστους δεινοσαυρους και παρο ολα αυτα ειχε 9 ποντους 5 ασιστ 3 κλεψιματα με τον δευτερο καλυτερο δεικτη αξιολογησεις 16. 1/4 διποντα 1/1 τριποντα ειχε και ο αλλος λεει οτι ειναι κακως επιθετικα,Γιατι ρε φιλε ποτε ο ΔΔ εβαζε 30 ποντους και δεν το ξεραμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικα καταληγω στο συμπερασμα οτι οι ανοιχτοματηδες δεν επισκεπτονται μονο το μαγαζι του Αναστοπουλου,αλλα και του Ρηγα...και πρεπει να 'ναι πολυ large..τοσο που δεν σου κανει καρδια να τους κακοκαρδισεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγγελοπουλοι και προχοροφ πηγαινουν συνεχεια στο μαγαζι του ρηγα

      Διαγραφή
  29. Βλεποντας τις διαιτησιες στις δυο σειρες,αυτο που μου 'ρχεται αυθορμητα να φωναξω ειναι ''Ρηγας,θεος,ολυμπιακος''...ο τυπος ειναι ο πραγματικος mvp κι ας μην αγωνιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι "βοηθάνε" τον ΟΣΦΠ (εναντίον της Real κιόλας!), αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε και την διαχρονική εύνοια προς την CSKA....αν μη τι άλλο, τους βασικούς σου σπόνσορες πρέπει να τους υποστηρίζεις...

      Σήμερα θα έχει ενδιαφέρον πάντως να ρίχνουμε και κανά βλέφαρο προς τα διαιτητικά τρίο....

      Διαγραφή
  30. Αγαπάμε τον κύριο Κώστα μας...
    ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδαμε ματσάρες χθες αλλά η μιρλα μιρλα
      Λοιπόν οΠΑΟ έχασε το πρώτο ματς από την αστοχία του και τα τραγικά του λάθη στο τέλος το δεύτερο δεν το διεκδίκησε καν και το τρίτο το κέρδισε .
      Αλλά ο Ρήγας φταίει ..και ο βαλες και η ντάμα …κακομαθημένα .

      Διαγραφή
  31. huge credit στον μπαρτζωκα: η αλχημεια με τις αλλαγες εχει αλλαξει τις ισσοροπιες. εαν περασουμε κατα 70% θα ωφειλετε σε αυτο

    huge credit στον σπανουλη για την ενεργεια που βγαζει στην αμυνα. κυνηγαει τους κοντους σπρωχνει τους ψηλους. LEADERRRR και οχι απλα σκορερ

    κολινς ο enforcer τα φαουλ που κανει στον ρουντι ειναι......ΑΠΟΛΑΥΣΗ(μαζι με το βλεμα whats up doc).

    o μαντζαρης εχει σκασει, για αυτο δεν βρισκει και στοχο απεξω-την μπαλα την πεταει δεν σουταρει.

    ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΒΡΑΔΥΑ ΘΑ ΒΑΖΕΤΕ ΡΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. ο ενας βαζει 3ποντα με κουτσο. ο αλλος κανει μπασιμο στα μουτρα του ντανστον και την βαζει χωρις ταμπλο.

    σημερα βαζαμε τις βολες δεν βαζαμε τα 3ποντα-το βραδυ που θα τα βαλουμε και τα 2 8α φανε 20 ποντους.

    θελω μαθω πως αποφασιζει ο σλουκας σε ποια παιχνιδια μετα το πικ ν ρολ κοιταει το καλαθι και στα υπολοιπα το 3ποντο.

    παλι καναμε 10+ λαθη(12)!!

    pride ρε και για τους 2!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μου άρεσε πολύ ο ολυμπιακός, αν και είμαι παναθηναϊκός. Κατάφερε να ανταπεξέλθει στην ενέργεια της ρεάλ και να παίξει άμυνα που παίζει ο παναθηναϊκός. Η ρεάλ φέτος απλά δεν πιάνεται.

    Από την άλλη η ομάδα μου νίκησε για μία ακόμη φορά από τύχη. Παίξαμε μεν άμυνα, αλλά επιθετικά πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω, για να θυμηθούμε τον παναθηναϊκό να βγάζει παιχνίδια χωρίς ούτε ένα πικ εν ρολ.

    Όσοι θεωρείτε ότι το 16άρι στο dir του αρχηγού δείχνει ότι έκανε καλό παιχνίδι, φοβάμαι ότι ξέρετε ελάχιστα από μπάσκετ. Στις ασίστ, π.χ., υπολογίζεται και η πάσα που έδωσε στον ούκιτς στο τρίποντο που έβαλε από τα 10 μέτρα;!!! Ο ΔΔ φέτος κάνει μακράν τη χειρότερή του χρονιά. Πέρα από το λέι απ που έχασε στην αρχή, θυμάμαι τουλάχιστον 2-3 λάθη χωρίς πίεση, ενώ και η άμυνά του πάνω στους περιφερειακούς της cska δεν έχει καμία σχέση με το διαμαντίδη του παρελθόντος. Όπως πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια του αποδίδαμε τα credits για τις μεγαλοφυείς εμπνεύσεις του στη δημιουργία παιχνιδιού, έτσι και φέτος ο αρχηγός έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εξαφάνιση των λάσμε, γκιστ στην επίθεση. Γενικά πληρώνουμε το recruiting όχι μόνο του Σεπτέμβρη, αλλά και όλης της διάρκειας της χρονιάς, καθώς φέτος δεν είδαμε τις διορθώσεις που είδαμε πέρυσι.

    al gomelski

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ολυμπιακός ας πούμε κέρδισε, γιατί κυριάρχησε κατά κράτος να υποθέσω. Το ότι η Ρεάλ είχε 65% στις βολές με τους Γιουλ και Σέρχι που σουτάρουν +80% να έχουν 1/4, στη δική σου θεωρία λέγεται στρατηγική να υποθέσω; Και οι 2 κερδίσαν στις λεπτομέρειες. Ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και στο τέλος ήταν πιο ψύχραιμοι.

      Διαγραφή
    2. algomelski po re enas gayros.sinexise mpas kai mas pisis.

      Διαγραφή
    3. ΦΤΑΙΕΙ ο ΔΔ ΠΟΥ Ο ΛΑΣΜΕ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΦΑΟΥΛ Η ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΙΔΕΡΟ ΣΕ ΚΑΡΦΩΜΑ.Η Ο ΓΚΙΣΤ ΧΑΝΕΙ ΛΕΥΑΠ.Α ΡΕ Μ@@@@ΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΣΤΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΟΧΙ 6.6 Μ.Ο ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ 10 ΑΣΙΣΤ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ.

      Διαγραφή
    4. Tα βαζουν με τον Μητσο των 9 ποντων 5 ασιστ 3 κλεψιματα 4 ριμπαουντ των 3 λαθων και οχι με Γκιστ,Καρυ κ.α..Οι αλλοι τι εκαναν χτες παραπανω;;;,τα περιμενουν ολοι απο τον αρχηγο και μεσα και εξω απο το παρκε.Και στο κατω κατω 34 κοντευει με 30 λεπτα απο την αρχη της χρονιας ποιος αποδιδει.Οταν διαβαζω σχολια δηλωμενων Παναθηναικων που αποθεωνουν γαυρο και κατηγορουν τον Παο ειναι αηδια.Απο την αρχη του αγωνα ειμαστε μπροστα και λεει το παπαρι οτι κερδισαμε απο τυχη,χαχαχα!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. γκομελσκι,ρε "παναθηναικαρα της πλακας" η ομαδα σου κερδισε λες απο τυχη χτες οταν σε ολο τον αγωνα ηταν συνεχεια μπροστα,χτες ηταν τυχερη που κερδισε,ενω στο πρωτο παιχνιδι που χασαμε στις λεπτομεριες ειμαστε αχρηστοι.Ε ρε κατι καραγκιοζακια που απαξιωνουν αρχηγο και ομαδα και νομιζουν οτι γινονται πιστευτοι ως φιλαθλοι ομαδας που φτυνουν,ξερασματα.

      Διαγραφή
    6. Πρωτος στις ασιστ ειναι και φετος απο την αρχη της σεζον,πρωτος των πρωτων, απλα εσπασε ακομη ενα ρεκορ.Με 13.3 pir δεν την λες και κακη χρονια οταν ο Σπανουλης εχει αναλογο ποσοστο στο δεικτη αξιολογησεις.Αλλα φαινεται ξερεις πολυ μπασκετ εσυ.Ακομη και τωρα ο ΔΔ ειναι απο τους καλυτερους,μην σκας "παναθηναικακι" ταχα μου δηθεν.

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα.
    Παράταση ζωής για τις ελληνικές ομάδες και dum spiro spero. Απέφυγαν το sweep και πάνε παρακάτω. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ
    Ο Ολυμπιακός πήρε το ματς γιατί βελτιώθηκε στους τομείς που υστέρησε στα δύο πρώτα ματς και γιατί υποχρέωσε τη Ρεάλ να βγάλει τις αδυναμίες της για περισσότερη ώρα στο παρκέ. Η επίδραση του Ντάνστον στο χθεσινό ματς ήταν απλά απίστευτη. Κατάπιε αμάσητους όλους τους ψηλούς των Ισπανών (με προεξάρχοντα τον Μπουρούση) και αποτέλεσε την σταθερά δίπλα στο Σπανούλη που αναζητούσε ο Μπαρτζώκας. Νομίζω ότι η επιλογή του coach για αλλαγές στα σκριν ήταν κρίσιμη για την εξέλιξη του ματς. Θυμάμαι αρκετές φάσεις που οι γκαρντ της Ρεάλ δεν αξιοποίησαν τα miss match κυρίως με τον Μίροτιτς. Δεν διάβασαν τις φάσεις, δεν σκέφτηκαν με καθαρό μυαλό και πήραν τις λάθος αποφάσεις.

    Το αυριανό ματς θα είναι διαφορετικό. Η Ρεάλ δεν έχει πλέον την άνεση του 2-0. Με ήττα θα πάει σε 5ο ματς που μπορεί να είναι στην έδρα της αλλά με το απρόοπτο να παραμονεύει. Οι Ισπανοί εξακολουθούν να είναι το φαβορί. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτα αφού γλίτωσε από το sweep. Ακόμα κι αν χάσει αύριο κανείς δεν θα ζητήσει τα ρέστα. Αν γυρίσει τη σειρά στη Μαδρίτη θα έχει πετύχει ένα μεγάλο κατόρθωμα.

    ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ
    Ο ΠΑΟ κέρδισε όπως ξέρει να κερδίζει. Ο μόνος τρόπος που μπορούν οι πράσινοι να βάλουν από κάτω τους Ρώσους είναι αυτός που είδαμε χθες. Χωρίς να ενθουσιάσουν, χωρίς να αλλάξουν δραστικά τον τρόπο, χωρίς να εκπλήξουν. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο θιγμένος εγωισμός. Μπορεί και πάλι να ήταν άστοχοι από μακριά αλλά τα κατάφεραν με τα επιθετικά ριμπάουντ που στις περισσότερες περιπτώσεις μετατράπηκαν σε σκορ. Η ΤΣΣΚΑ κώλωσε απέναντι στην πράσινη άμυνα. Με εξαίρεση το 2ο δεκάλεπτο, οι Ρώσοι ήταν αλλού για αλλού. Έμειναν στο ματς επειδή κι αυτοί έπαιξαν άμυνα και λόγω των εξάρσεων του Γουΐμς. Χωρίς πραγματικά καλό pg είναι δύσκολο να βρεις τις αδυναμίες μιας καλοστημένης και καλοδουλεμένης άμυνας και μάλιστα εκτός έδρας. Ο Μεσίνα δεν εμπιστεύτηκε στο β’ μέρος τον Πάργκο που είχε δείξει ότι μπορούσε να βάλει προβλήματα στην πράσινη άμυνα από τον επιθετικό τρόπο που πήγαινε στο καλάθι. Ο Ιταλός έβλεπε τους παίκτες του να ασφυκτιούν αλλά δεν τόλμησε να ρισκάρει το παραμικρό. Αποφάσισε να πεθάνει με τον Τζάκσον και πέθανε.

    Νομίζω ότι οι Ρώσοι είναι εύθραυστοι ψυχολογικά αλλά εξακολουθούν να είναι το φαβορί. Το κυριότερο πρόβλημα του ΠΑΟ θα είναι η πιθανή έλλειψη ενέργειας κομβικών παικτών. Τα ματς είναι κάθε δύο μέρες και τα κενά δεν επαρκούν για να επαναφορτίσουν μπαταρίες παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης, ο Λάσμε. Κι εδώ ισχύουν τα ίδια με την άλλη σειρά με την διαφορά ότι φαίνεται οι πράσινοι να έχουν κάπως καλύτερες πιθανότητες για το 2-2. Αν η σειρά επιστρέψει στη Μόσχα, ο ΠΑΟ θα έχει βάλει ένα ακόμα παράσημο στην ευρωπαϊκή στολή του.


    Υ.Γ. Μπορεί όλοι να αναγνωρίζουν ότι η Αρμάνι είναι πιο ποιοτική ομάδα από την Μακάμπι αλλά αυτό δεν αρκεί. Σ’ αυτές τις σειρές παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες όπως η εμπειρία, ο χαρακτήρας, η φανέλα και η πνευματική ισορροπία. Οι Ιταλοί είναι με την πλάτη στον τοίχο. Πρέπει να κερδίσουν αύριο αλλιώς θα δουν το F4 από τι εξέδρες των επισήμων. Και πρέπει να βρουν την άκρη αν ξανασπάσουν τα καλάθια από α 6,75. Ο Μπλατ με τα ψέματα είναι ένα βήμα από το F4 και με καλή διασταύρωση στον ημιτελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο Παναθηναικός είχε το Μπλατ προπονητή θα ήταν ήδη final four. Δε νομίζω να υπάρχει άλλη ομάδα εκτός από την Τσσκα που θα καταφέρει να περάσει τα playoff με ένα μόνο γκαρντ

      Διαγραφή
    2. @77
      Ωραια τα λες φιλε μου, θα προσθεσω οτι αν ειναι κατι που μου αρεσει αυτη τη στιγμη στον Ολυμπιακο ειναι οτι ειδε τη σειρα πιο ψυχραιμα απο τη Ρεαλ (τεχνικα μιλωντας) και εδωσε χρονο στην ομαδα να μαθει απο τα λαθη της και να διορθωθει απομακρυνοντας το αχρηστο αγχος που κουβαλαγε η ομαδα στα δυο πρωτα παιχνιδια..
      Νομιζω οτι το βελτιωμενο ποσοστο στις βολες οφειλεται στο παραπανω γεγονος, δηλαδη σωστη τεχνικη και κυριως ψυχολογικη προετοιμασια , κατι που ελειψε απο τα προηγουμενα παιχνιδια...
      Πλεον η ομαδα πιστευει στη νικη , ξερουν οτι πρεπει να δωσουν τα παντα μεσα στο παρκε και ξερουν καθαρα πεντακαθαρα τι πρεπει να κανουν, τον Ολυμπιακο παροτι ειμαι Παναθηναικος δεν τον ξεγραφω για προκριση ...
      Ο Ματζαρης εχει σκασει , καποια στιγμη την επομενη χρονια πρεπει να περασει απο σχολειο για να μαθει να κανει και καποια σωστα lay-up ...
      Επισης δεν πρεπει ο Σπανουλης να προσπαθει να ανταποδιδει τα παλαβα τριποντα του Ρουντυ στην αμεσως επομενη επιθεση..
      Μου λειπει απο την εξισωση ενα καλο παιχνιδι του Σλουκα τοσο αμυντικα τοσο και επιθετικα..
      Καλη τυχη στις ομαδες μας...
      Μανωλης Μασσαλια

      Διαγραφή
  34. για καποιους που ανησυχουν οτι ο παναθηναικος λογω κουρασης δεν μπορει να ανταπεξελθει σε 3 συνεχομενα παιχνιδια, μεχρι στιγμη στη σειρα οι χρονοι των 5 πρωτων σε συμμετοχη(κατα μεσο ορο)
    τζακσον 30.41
    γουιμς 29.37
    διαμαντιδης 27.49
    κρυαπα 27.43
    κριστιτς 23.56

    middleton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αλλο ενα ενδιαφερον στατιστικο στους 3 αγωνες ο καρρυ δεν εχει ευστοχησει ακομα σε 3ποντο εχει 0/6 και ο μπραμος εχει 8.6%(1/12) οταν ολοι οι κλασσικοι σουτερ της τσκκα εκτος κρυαπα σουταρουν με εξωπραγματικα ποσοστα πισω απο τα 6,75

      middleton

      Διαγραφή
    2. ενταξει ομως δεν ειναι το ιδιο οι κλασσικοι σουτερ του ενος να ειναι ο καρυ και μπραμος και απο την αλλη ο γουιμς και ο φριτζον! νομιζω ειναι απολυτα λογικο ο γουιμς και ο φριτζον να ευστοχουν στα ελευθερα σουτ γιατι αυτο ακριβως σημαινει ''κλασσικος σουτερ''...απλα δυστυχως στην ελλαδα ειχαμε ελαχιστους του ειδους (πχ Αλβερτης)...ασε που ο μπραμος ειναι σουτερ ρυθμου...ή θα εχει τετοια ποσοστα ή θα βαζει τα παντα...σπανια ειναι σταθερος

      favors

      Διαγραφή
    3. ισχυει ειδικα ο μπραμος δεν ειναι σουτερ επιπεδου φριτζον αλλα απο την αλλη δεν και σουτερ και του 8% το ιδιο και ο καρρυ.... αντιθετα ο μιτσοβ σουταρει με 66% ο γουιμς με 50% και ο φριτζον με 42% οταν ακομα και ο διαμαντιδης εχει ποσοστο 22% στα 3ποντα...

      Διαγραφή
    4. Ο μπραμος ειναι μετριος σουτερ,
      Δεν νοειται σουτερ να χανει ελευθερα συστηματικα σουτ.
      Ειπαμε δεν εχει σουτ απο τριπλα αλλα να σε βγαζουν συνεχεια μονο και να την στελνεις στεφανι...ελεος

      Διαγραφή
  35. Παιδιά η εχθρική διαιτητική αντιμετώπιση που έχει ο παο δεν είναι τυχαία και οφείλεται κατα 90% στην επιλογή του ΔΓ να πάει χωρίς προπονητή στα play off.Η ευρωλίγκα δεν θέλει υποβάθμιση του προιόντος της και σίγουρα με πεδουλάκη στον πάγκο,εκτός του ότι η ομάδα θα εμφανιζόταν καλύτερη(για μένα θα ήταν μπροστά με 2-1 σήμερα),θα είχε και καλύτερη αντιμετώπιση απο τους γκρί.Ο πεδουλάκης εκπέμπει έναν σεβασμό στην διοργανώτρια που ο μη προπονητής αλβέρτης δεν θα το καταφέρει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά εχθρική αντιμετώπιση δεν υπάρχει, αυτά είναι δικαιολογίες που μόνο στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε και ας παίρνουν συνέχεια οι Ελληνικές ομάδες τους τίτλους.
      Σεβασμό είχε ο Ζοτς από τη διοργανώτρια και όχι ο Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    2. Mην απαντας σοβαρα στο troll

      Διαγραφή
  36. τρομερα πραγματα απο μπλατ που ηδη η χρονια ειναι επιτυχημενη ακομη και τελικα να μην περασει στο φιναλ 4..
    Αμυντικα παιξαμε οπως επρεπε να παιξουμε, και ο λασμε εβγαλε πολυ ενεργεια και παθος στο παρκε.. οι λασμε γκιστ πλεον δεν βγαζουν τον τρομο που εβγαζαν και δεν ξερω κατα ποσο αυτο οφειλεται στους περιφερειακους μας και την αμυνα τους..
    Πολλα λαθη απο τον αρχηγο που παιζει να ειναι τραυματιας και να σφιγκει τα δοντια.
    Θα ηθελα λιγο παραπανω καρυ ειδικα απο την στιγμη που στο δευτερο ημιχρονο ειχαμε μονο ατομικες ενεργειες και τπτ παραπανω για να σκοραρουμε.
    Το καλοκαιρι ισως θα πρεπει να κριθουνε και αλλοι παιχτες για το αν θα μεινουν οι οχι περα των ουκιτς μαυρου.. δεν ειναι δυνατον να παιζεις στον παο να εισαι διεθνης η θεση σου να ειναι το 3 και να μην εχεις αξιοπιστο σουτ.. ποσο μαλλον οταν δεν εχεις να προσφερεις τπτ αλλο επιθετικα. Ματσιου και γιανκο μια χαρα ειναι για του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3 ΛΑΘΗ ΕΚΑΝΕ ΟΔΔ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ;;ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕ 5 ΑΣΙΣΤ.

      Διαγραφή
    2. Chris,,η ομαδα μου βγαζει την εικονα της καμμενης...Νομιζω ολη η ομαδα εχει αυτο το προβλημα οχι μονο οι Λασμε-Γκιστ...Θεωρω οτι το προβλημα προερχεται απο τις εξαντλητικες προπονησεις και απο τα συνεχομενα παιχνιδια και το μικρο ροτεισον..Στους Λασμε-Γκιστ φαινεται παραπανω γιατι εκει στηριζαν το παιχνιδι τους,,στην ενεργεια...

      Καπου διαβασα οτι η ρεαλ και συγκεκριμενα ο Λασο εχει φερει ενα προγραμμα απο το εξωτερικο(ΗΠΑ) το οποιο περιλαμβανει παρα πολυ χαμηλης εντασεως προπονησεις ολη την χρονια με σκοπο την μη καταπονηση των παιχτων...Η ρεαλ παντως δικαιωνεται απο αυτο το προγραμμα καθως ειναι η μονη ομαδα που δεν εχει κανει κοιλια μεχρι στιγμης ενω δεν εχει και καθολου τραυματισμους καταπονησης(εχει τραυματισμους ατυχιας οπως καταγματα)...

      Και κατι ακομα για τον Μπραμο...Ο Μπραμος ειναι ενας εξαιρετικος ρολιστας ο οποιος αδικειται απο το πολυ κακο κοουτσαρισμα...Εχει παρει κρισιμα ματς κυριως περυσι ενω και φετος εχει κανει καλα ματς σε σημαντικα σημεια...Νομιζω με ζοτς θα εκανε παπαδες...Ο Μπραμος απλα θελει το στατικο σουτ μεχρι να ζεσταθει...Μετα μπορει να τα βαλει ολα...Απλα πλεον δεν θυμαμαι απο ποτε εχει να σουταρει ελευθερος ενα στατικο σουτ...Η ομαδα δεν βγαζει καθολου συστηματα για ελευθερα τριποντα και νομιζω αυτο ειναι το προβλημα ολων των σουτερ μας...Βεβαια αυτο προερχεται απο το ανυπαρκτο παιχνιδι ρακετας που εχουμε,,με αποτελεσμα η αμυνα να βγαινει πολυ εξω...Απο την πολυ κακη στελεχωση αδικειται ολη η ομαδα...

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα chris, Γιάννη.
      Ρε παιδιά, μην αρχίζομε πάλι τα ίδια. Είναι δυνατό να είναι καμένη η ομάδα και να παίζει τέτοια άμυνα για σχεδόν 30’; Πώς γίνεται ο Λάσμε να παίζει με τέτοια ενέργεια στο τελευταίο 5λεπτο και να είναι και καμένος; Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι η ομάδα πήρε τόσα επιθετικά ριμπάουντ από μια αποδεδειγμένα εξαιρετική ομάδα σ’ αυτόν τον τομέα; Δηλ. αν η ομάδα ήταν φρέσκια τι θα έκανε χθες; Θα έτρωγε 40 πόντους και θα έβαζε 80;
      Παρατηρώ μια τάση να απαξιωθεί η ΤΣΣΚΑ και να χρεωθεί ένας πιθανός αποκλεισμός στον Πεδουλάκη. Ότι και καλά χάσαμε την τεράστια ευκαιρία να πάμε στο F4 και γι’ αυτό ευθύνεται ο προηγούμενος προπονητής.
      Αλλά υπάρχει και η ανάποδη ανάγνωση. Που λέει ότι αν η ομάδα διεκδικεί ακόμα την πρόκριση (έστω και με τις πιθανότητες εναντίον της) το οφείλει κατά κύριο λόγο στο μέταλλο και στο χαρακτήρα της που έχουν διαμορφωθεί από τον Άρτζι. Επίσης, πολλοί μπορούν να ισχυριστούν ότι αν δεν ήταν ο Αλβέρτης στον πάγκο, ενδεχομένως η ομάδα να είχε κερδίσει το πρώτο ματς και να ήταν τώρα καβάλα στ’ άλογο. Δεν έχει νόημα πια αυτή η κουβέντα.
      Ο Φράνκι επί της ουσίας έχει αλλάξει ελάχιστα πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας. Σοφά και συνετά πάτησε στην δουλειά του προκατόχου του. Η μόνη εμφανής, ουσιαστική και καλοδεχούμενη αλλαγή είναι η αξιοποίηση του Μαυροκεφαλίδη. Και αυτό του πιστώνεται.

      Διαγραφή
    4. Γεια σου 77,,

      Δεν ριχνω καμμια ευθυνη σε κανεναν...Δεν ξερω ποιος φταιει(Πεδουλακης ή Αλβερτης) και δεν με νοιαζει κιολας ποιος φταιει...Θυμισου πως επαιζε ο Γκιστ στην πρωτη φαση και πως στο τοπ16...Θυμισου πως επαιζε ο Λασμε περυσι και πως φετος...Το ιδιο ισχυει και για τον μπραμος...Και για τον ουκιτς που δεν τον αφησαν να αποθεραπευτει ή δεν τον εστειλαν απο εκει που ηρθε να παρουμε εναν αλλο παιχτη...Το ιδιο ισχυει με τον δδ που τωρα επρεπε να φορμαριζεται και οχι να κανει την κοιλια του...Ασχετα με τα pir δεν ειναι ο ιδιος δδ με την αρχη του τοπ16...

      Ο παναθηναικος χτες κερδισε λογω ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗΣ...Η ομαδα δεν βγαζει την ιδια ενεργεια οπως περυσι...Παιξανε με εγωισμο χτες και κερδισαν..Το ροστερ που εχουμε και με καλυτερο προπονητη δυσκολα θα το εβλεπες Φ4...Απλα πιστευω οτι ολη την χρονια εχει γινει πολυ κακη διαχειρηση παιχτων,προπονησης και τραυματισμων...

      Ειναι απαραδεκτο για τον Παναθηναικο να εχει μια ομαδα αντιπαλο με 1,5 γκαρντ και να μην μπορει να την αποκλεισει...Ειναι τραγικο για την ιστορια του...Μηπως θυμαται κανεις αλλη ομαδα με 1,5 οργανωτη να πηγαινει Φ4??Και δεν λεω οτι ειμαστε ομαδα επιπεδου Φ4 με βαση την εικονα φετος αλλα με τετοιους αντιπαλους επρεπε να περνουμε κουπα εμεις οι Ελληνες καθε χρονο...

      Παντως το επιπεδο στο μπασκετ εχει πεσει παρα πολυ...Μου φαινεται αδιανοητο με το μπασκετ που παιζει ο Παναθηναικος και τσσκα να ειναι ετοιμοι ενας απο τους 2 να παει Φ4...Απλα ο λιγοτερο χειροτερος θα περασει...Ακομα σκεφτομαι τι θεαμα προσφεραν καποτε αυτες οι ομαδες...Βλεπω τα τωρινα παιχνιδια και ειναι για λυπηση και οι 2...

      Θα κανω μια προβλεψη...Ο Παναθηναικος θα χασει αυριο...Ο εγωισμος θα εχει μικρυνει η τσσκα θα ειναι λιγο καλυτερη μετα την χτεσινη φαπα και το ματς θα το χασουμε...Η μαχητικη ψυχη αλλωστε δεν μπορει να εμφανιζεται καθε 2 μερες και ειδικα μετα απο νικη...Επομενως η καλυτερη ομαδα θα κερδισει και αυτη ειναι η τσσκα δυστυχως...

      Διαγραφή
    5. καλημερα παιδια, σορρυ 77 καμια διαθεση να χρεωσω κατι στον αρτζι.. για καψιμο κτλ κτλ.. ισα ισα που πλεον το διδυμο λασμε γκιστ δεν παιζει τοσο πολυ μαζι. Εννοειται οτι εχουν υπαρξει αλλαγες με αλβερτη οπως το τρεξιμο και το μεγαλυτερο ροτεισον αλλα το ολο αμυντικο δογμα το χρωσταμε στον αρτζι.
      Ειπα μαλιστα οτι ο λασμε εβγαλε πολυ ενεργεια στο παρκε και παθος....
      Και βεβαια το να περασουμε την τσσκ θα ειναι ενα μικρο θαυμα και ουτε καν να απαξιωσω την ολη προσπαθεια!! αλλωστε μιλλαμε για ομαδα με μονο 3 ηττες φετος...

      Διαγραφή
    6. γιαννη δες την μακαμπι.. παιζει με εναν οργανωτη ουσιαστικα και ροστερ οχι ακριβο αλλα καλα χτισμενο.. και ομως παει μια χαρα.
      Διαφωνω για τα σχολια περι μπασκετ που παιζουν οι ομαδες που λες.. μια χαρα μπασκετ βλεπουμε απλα καποια γεγονοτα κανουν καποιες ομαδες πιο επιφυλακτικες.. οι ρωσσοι εχουν πολλα θεματα στα αποδυτηρια και ειναι καζανι που βραζει.. ηδη φημες θελουν τον μεσινα να φευγει για νβα, ενω παιχτες οπως ο παργκο που ειναι εξεδρα ενω προκειται για νβιερ ειναι προβλημα.
      Στον παο παλι εχουμε πιεση για αποτελεσματα αφου ο αιωνιος εχει χτυπησει τις 2 τελευταιες ευρωλιγκες!!! γενικα τα μπατζετ εχουν πεσει με αποτελεσμα οι περισσοτερες ομαδες να ειναι στο ψαξιμο. Παντως εκτος των θρυλικων ομαδων του παο με σπαν 3d γιασκε κτλ κτλ , και επι ομπρα υπηρψαν χρονιες που δεν παιζαμε μπασκετ.
      Τουλαχιστον τα καρφωματα οι ταπες και οι γρηγορες φασεις μας αποζημιωνουν.. δεν συμφωνεις??

      Διαγραφή
    7. ΟΚ. Δεκτές οι διευκρινίσεις και από τους δυο σας.
      Όσον αφορά την ποιότητα των ομάδων στην Euroleague. Δεν συμφωνώ με τον Γιάννη. Το μπάσκετ που βλέπουμε δεν έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα των ομάδων όσο με την τάση του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έχει επικρατήσει η δύναμη, η αθλητική ικανότητα και η ενέργεια. Όλα αυτά με μπόλικη δόση τακτικής έχουν προσδώσει στο παιχνίδι άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που βλέπαμε πριν από 4-5 χρόνια. Παράλληλα, έχει ανέβει αισθητά το επίπεδο ανταγωνισμού στην διοργάνωση κάνοντάς την πολύ πιο ελκυστική σε όλες τις φάσεις της σε σχέση με το παρελθόν.
      Ποιος θα το φανταζόταν το 2009 για παράδειγμα, που παρακολουθήσαμε το καλύτερο F4 όλων των εποχών, ότι σε ομάδες όπως η Μπάρτσα, η ΤΣΣΚΑ και οι δύο δικοί μας θα βλέπαμε 5 χρόνια μετά παίκτες όπως ο Χάινς, ο Λάσμε, ο Γκιστ, ο Ντάνστον, ο Ντόρσεϊ, ο Τζάκσον, ο Ράιτ, ο Λο, ο Κάουν κ.α. Και όχι μόνο να παίζουν αλλά να είναι και καθοριστικοί. Εδώ πολλοί αναπολούν τον Πέρο Άντιτς στον Ολυμπιακό που το 2009 δεν θα περνούσε ούτε έξω από το ΣΕΦ. Το αν αυτό που βλέπουμε αρέσει ή δεν αρέσει είναι σχετικό με τα γούστα του καθενός.
      Σ’ αυτό το πλαίσιο μειώνονται και οι πρωτοβουλίες των παικτών (εξαίρεση η Ρεάλ), τείνουν προς εξαφάνιση οι αυτοσχεδιασμοί, περιορίζεται το ελεύθερο παιχνίδι, σπανίζουν οι εμπνεύσεις. Σ’ αυτό το ελεγχόμενο και αυστηρά κατευθυνόμενο παιχνίδι γίνεται ακόμα σημαντικότερος ο ρόλος του προπονητή. Γι’ αυτό και η επιλογή του ανθρώπου που θα φτιάξει και θα δουλέψει μια ομάδα είναι πλέον το βασικό συστατικό της επιτυχίας.

      Διαγραφή
    8. Ο Μαύρος πρεπει να μεινει φιλε!

      Διαγραφή
    9. 77, και ο μπατιστ εκει στηριζοταν...Ηταν ο πρωτος ημιψηλος πενταρι με πολλα αθλητικα προσοντα τον οποιο εξελιξε ο ζοτς...Μετα την πηρε την πατεντα ο ντουντα και τωρα την ακολουθουν ολοι...Το θεμα ειναι οτι με τις αποχωρησεις ζοτς ,ντουντα εχει πεσει το επιπεδο και δεν υπαρχουν νεες ιδεες...Ο Μεσινα πλεον ειναι παλιομοδιτης ή η τακτικη αλλα νβα δεν ταιριαζει ακομα και τοσο στην Ευρωπη,, και ναι η μοδα και η ταση του αθληματος παει στην δυναμη,στην ενεργεια και αλτικοτητα διοτι δεν υπαρχουν ποιοτικοι παιχτες πλεον...Οποιος βγαινει και εχει το πακετο παει κατευθειαν νβα οποτε αναγκαστικα εχουν μεινει τα ταγαρια και βλεπουμε...

      Ο μονος που μπορει με μπατζετ ψηλο να φτιαξει κατι πραγματικα καλο θεωρω τον μπλατ...Και chris ο μπλατ εχει 3 οργανωτες...Οχαγιον, ραις,χικμαν ενω ακομα και ο σμιθ μπορει να δημιουργησει...Η τσσκα αυτη την στιγμη σαν οργανωτη χρησιμοποιει τον τζακσον κανα πενταλεπτο τον παργκο και λιγο τον γουιμς για ενας εναντιον ενος κυριως...Δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα συγκρισης οσον αφορα την ποσοτητα παιχτων-δημιουργων...Τα καρφωματα και οι ταπες παντως σαφως και προσφερουν θεαμα αλλα οι 2 χτεσινες φασεις του μαυρου για μενα ηταν ολα τα λεφτα...Πιστευω τον παιχτη πλεον αλλα μονο μενα πολυ καλο προπονητη...

      Διαγραφή
    10. Γιάννη ο βασικός δημιουργός της Μακάμπι είναο ο Ινγκλς από το "3". Είναι πολύ ικανός σε αυτό το κομμάτο, περισσότερο από τα γκαρντ της ομάδας..

      Διαγραφή
    11. Γεια σου τζιμαρα...Εχεις απολυτο δικιο....Ενοουσα χειριστες της μπαλας και ball-mover...Αλλωστε της τσσκα πλεον δημιουργος ειναι ο κριαπα ο οποιος βγαζει γυρω στις 8-9 ασσιστ το ματς...Τρομερος εχει γινει πλεον αν και δεν ειναι το φοβητρο των περασμενων ετων...

      Διαγραφή
    12. Καλημέρα Γιάννη.
      Διαφωνώ φίλε. Καταρχήν, ο Μπατίστ όταν μετατράπηκε σε σέντερ και μάλιστα top class ήταν η εξαίρεση της εποχής. Ήταν πρωτοποριακή κίνηση (ίσως και από ανάγκη) του Ζοτς αλλά δεν θυμάμαι άλλο σέντερ κάτω από τα 2.04 εκείνη την περίοδο. Θυμήσου ότι ο ερχομός του Μπατίστ προέκυψε σε μια μεταβατική περίοδο (αυτή του Σπόρτιγκ) όπου ο ΠΑΟ είχε μειώσει δραστικά το budget του. Τώρα οι undersized ψηλοί έχουν γίνει must. Κάθε top ομάδα έχει τουλάχιστον έναν σέντερ αυτού του τύπου.
      Όσον αφορά την απουσία των Ζοτς και Ντούντα. Ο ένας έλειπε πέρσι και ο άλλος λείπει τώρα 2 χρόνια. Και έχω ξαναπεί ότι οι δύο top Σέρβοι προπονητές δεν είναι η αρχή και το τέλος του αθλήματος στην Ευρώπη. Νομίζω, λοιπόν, ότι υπερβάλλεις.
      Εγώ παρατηρώ ενδιαφέροντα πράγματα από διάφορους προπονητές όπως ο Πασκουάλ, ο Μπάνκι, ο Μπλάτ. Ακόμα και ο Αταμάν, ο Λάσο, ο Πασούτιν και οι δικοί μας (Πεδουλάκης, Μπαρτζώκας) έχουν ιδέες και ψάχνονται. Αλλά και ο Μεσίνα που πάει κόντρα στο ρεύμα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που βγαίνει στο παρκέ έχει την δική του πρόταση για το παιχνίδι. Επίσης, υπό διαφορετική οπτική, δεν μπορεί να αγνοηθεί η δουλειά του Βουγιόσεβιτς.

      Διαγραφή
    13. Πλην ΔΔ, Φωτση, Λασμε κ ίσως Γκιστ όλοι οι άλλοι είναι υπο κρίση..ταμείο στο τέλος. Θα δούμε όμως εκπλήξεις!
      Andreaskremm

      Διαγραφή
  37. Για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ
    οι χθεσινές νίκες τεράστια επιτυχία. Με τα μπατζετ που διαθέτουν οι επιλογές είναι οι εξής
    1. Ομάδα με αθλητικά προσόντα και άμυνα δυνατή (ΠΑΟ Πεδουλάκης) , και επίθεση κυρίως σετ με χαμηλό ρυθμό. Μειονέκτημα το θέαμα και ματς που κερδίζουμε ή χάνουμε δύσκολα και μας βγαινει η ψυχή σαν θεατές (εμένα προσωπικα μου αρέσουν, έχουν φοβερή τακτική χωρίς βέβαια να λέιπουν οι στιγμές που λέω "ένα καλάθι ρε παιδία-ήμαρτον")
    2. Ομάδα με ταλέντο (ΟΣΦΠ) , και πιο θεαματικό μπασκετ ,που χωρίς όμως προσθήκες 1-2 παικτών εγνωσμένης αξίας και αντίστοιχων χρημάτων δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κούπα , όταν θα σταυρώνει με ομάδες ΡΕΑΛ ή ΤΣΣΚΑ πριν το f4. Οι πολλαπλές επιλογές των αντιπαλων μοιραία σε 5 ματς θα βγουν.( ο Ντάνστον δεν θα βάζει κάθε μέρα 20 πόντους και μετά από αυτόν δεν έχεις να το περιμένεις από άλλον).
    3. "Χτίσιμο" ομάδας που θέλει χρόνο και οι οπαδοί δεν το δέχονται.
    4. Αν κάνουν το 2-2 υπόκλιση , έστω και αν δύσκολα βλέπω να μπορέσουν να σπάσουν την έδρα στο τελευταίο ματς , αλλά με 2-2 το πέμπτο ματς παραπέμπει σε ματς F4 (μονό) , και όλα γίνονται (πιθανότητες 60-40 εναντίον μας).
    5. όσο και αν δεν μας αρέσει (που δεν μου αρέσει) στατιστικά και ιστορικά δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο. Θα το πάρουν και κάποιοι άλλοι, απίθανο και το 4ο σερί να είναι ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει κι αλλη λυση.Εκεινη της Μακαμπι.
      Ποιος εχει μεγαλυτερο μπατζετ φετος οι δικοι μας ή η Μακαμπι;
      Την ξερεις φανταζομαι την απαντηση. Η διαφορα ειναι οτι η Μακαμπι εχει προπονητη κι οχι τον Πεδουλακη που παιζει 'δυνατη αμυνα και σετ παιχνιδι με χαμηλο ρυθμο'.
      Ο ΟΣΦΠ ειναι ομαδα με ταλεντο;Ενταξει ο Σπανουλης εχει πλουσιο που φτανει για ολους.Αντε κι ο Σλουκας.Αντε κι ο Περπερογλου. Ποιος αλλος; Ο Ιωαννης Παπαπετρου; Ο Ντανστον; Ο Λοτζεσκι;Ο Πετγουει; Ο (συμπαθεστατος και χρησιμος) Μαντζαρης; Κι ΟΣΦΠ λοιπον παιζει οπως παιζει επειδη εχει αξιοπρεπη προπονητη.
      Η αληθεια λοιπον ειναι μια. Οταν δεν εχεις λεφτα ξεκινας απο τον καλο προπονητη.Εκει δινεις χρηματα και τον αφηνεις να δουλεψει.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ για Μακαμπι και για καλό προπονητή που λες. Στα μέρη μας όμως η υπομονή δεν είναι το καλύτερό μας.
      Για Πεδουλάκη δεν τον θεωρώ τον καλύτερο του κόσμου ( η απομάκρυνση Σοφο και η μη αντικατάσταση του έγκλημα), αλλά τον θεωρώ απόλυτα επιτυχημένο και αδικία να μηντελειώσει την χρονιά.
      Το κοουτσάρισμα του Αλβέρτη στο 4ο δεκάλεπτο με πολλά λάθη, και η ομάδα στην άμυνα παίζει με αυτόματο πιλότο
      Για Ολυμπιακό επιμένω ότι επιθετικά έχει ταλέντο και καλό προπονητή επίσης, γι αυτό και έχει κάνει υψηλά σκορ στην χρονιά που ο ΠΑΟ δεν μπορεί να κάνει.
      Εν τέλει ναι καλό προπονητή όπως λες αν και αν είχαμε τον χθεσινό Μεσίνα θα τον είχαμε κρεμάσει

      Διαγραφή
    3. Μπα, λάθος παράδειγμα.
      Η διαφορά δεν είναι μόνο (τονίζω "μόνο") ο κόουτς... είναι πως η Μακάμπι έχει 7 Αμερικανούς (4+3 νατουραλιζέ) καθώς και 3 ξένους εκτός USA. 10/12 φέτος αλλά κάπως έτσι ήταν πάντα μιας και αφενός έχουν την δυνατότητα να δίνουν υπηκοότητα με μεγαλύτερη ευκολία από άλλες χώρες και κατά δεύτερο λόγο δεν έχουν περιορισμό (ή είναι πολύ πιο χαλαρός) τον αριθμό ξένων για το εθνικό πρωτάθλημα.
      Με αυτόν τον τρόπο βέβαια είναι πιο εύκολο να φτιάξεις ένα ισορροπημένο ποιοτικά ρόστερ με "μικρό" μπάτζετ από ότι οι δικές μας ομάδες.

      Διαγραφή
  38. Polu kalo video edw gia ton 3d kai CSKA

    http://www.sportdog.gr/sports/mpasket/article/226961/i-eyfyia-toy-diamantidi-se-ena-binteo

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκπληκτικο!!!!!!κοουτς εντος,ενας και μοναδικος!!!!!Χτες ηταν πιο καλος αμυντικα.

      Διαγραφή
  39. spania grafo sto blog alla exo merikes skepsis na katatheso pou mou irthan basismenes apo tin ethniki lithouanias se ena eurobasket .o panathinaikos mpori na to efarmosi auto me tin tssk pano sto jackon piesi sta 4/4 sto orio tou faoul me tous rait papa i giankovic me skopo na ton skasoun kai na tous alazi ana 5lepta outososte na pernoun anases .
    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπερα Jim κ σε ολη τη παρεα εδω. Θελω να διαφωνησω μαζι σου Δημητρη στο οτι το προβλημα του παναθηναικου ειναι η αμυνα και οχι η επίθεση. για μενα η ομαδα ποναει στη δημιουργια. υπαρχει σοβαρη ελλειψη συστηματων για να παρει το μαξιμουμ απο καθε παιχτη κ κυριως να μπουν ευκολοι ποντοι που θα δωσουν ωθηση στη ψυχολογια και ξεμπλοκαρισμα οταν η ομαδα δειχνει να κολλαει. γκιστ και λασμε ειναι ενα level τουλαχιστον κατω απο τη στανταρ αποδοση τους, τα ψηλα κορμια της τσκα εχουν κοψει τις καθετες πασες κ τα alley oop, κρατωντας μακρια απο το παιχνιδι των πρασινων και τους δυο.

    ακομα κ ετσι ειμαστε μεσα στο παιχνιδι λογω της σωστης αμυντικης προσεγγισης της σειρας και το σωστο διαβασμα του παιχνιδιου της τσκα, το refuse to lose καποιων παιχτων μας ( φωτση, διαμαντιδη, λασμε, γκιστ) της ''αγνοιας κινδυνου'' του wright, τους extra ποντους και γενικοτερα της προσφορας μεσα στο παιχνιδι ο Λουκας σε σχεση με πριν και οσο και αν ειναι πολυφορεμενο αλλα ισχυει 100%, της βαριας φανελας αυτης της ομαδας.

    κατα τη γνωμη μου στην αμυνα το μονο ισως προβλημα ειναι καποιεσ φορες οι αργες περιστροφες που εχουν βγαλει ελευθερα σουτ για τους ρωσους και σε παιχτες που απαγορευεται (ουιμς, φριτζον). κατα τ αλλα εχουμε βραχυκυκλωσει τη τσκα, ωρες ωρες ειναι σα να παιζει ο ουιμς εναντιον 5, στα 2 πρωτα ματς μας κερδισε χθες ειμασταν πιο διαβασμενοι κ τα κρισιμα σουτ του ηταν πανω σε λασμε.

    Συνοψιζοντας λοιπον, στα ματια τα δικα μου βλεπουμε 2 ομαδες με εμφανη προβληματα δημιουργιας για διαφορετικους λογους η καθεμια, αλλα με δυνατες αμυνες και οι 2. Αν ανεβουν ορισμενοι key players της ομαδας στα επομενα (ευχομαι) 2 ματς η σειρα θα ειναι οριακα υπερ της τσκα για μενα καθαρα λογο πλεονεκτηματος εδρας.

    ΥΓ. Ο Μπραμος που αποτελει καθαρα σουτερ ψυχολογιας, για μενα δεν εχει προετοιμαστει σωστα ψυχολογικα για τη σειρα. φαινεται, εκτος απο τα ελευθερα σουτ που αστοχει, απο την διστακτικοτητα του σε ορισμενες περιπτωσεις να σουταρει ελευθερος η να κανει drive ενω του εχουν δωσει το διαδρομο.

    manos_crete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Απίστευτο το ότι υπάρχει ομοφωνία των αθλητικογράφων υπέρ των βίαιων και αντιαθλητικών φαουλ που κανει ο Κολινς ή αλλοι του Ολυμπιακου στον Ρουντυ και στους υπόλοιπους παιχταραδες της Ρεαλ. Θα μου πειτε, δεν περασε λιγος καιρος που η "απαντηση" του ΟΣΦΠ στα 3 γκολ του παιχταρα Φαν Περσυ ήταν να τον στειλει σηκωτο εκτος γηπεδου (και off για ολη την υπολοιπη σεζον) ο Μανωλας. Μεθαυριο μπορω να φανταστω πχ τον ΠΑΟ να πεφτει στην Ευρωπη με την Μπαρτσα και ομονοουντα τα ελληνικα μηντια να βγαινουν να απαιτουν απο τον Κουτρουμπη να δωσει στο Μεσι τα ποδια του στο χερι. Και καλα, στο ποδοσφαιρο πες ειμαστε εμφανως κατωτεροι, οποτε με κατι τετοιες αρκουδιες μόνο μπορουμε να πορευτούμε...Αλλά στο μπάσκετ που υποτίθεται ανήκουμε στην ελιτ της Ευρωπης;;; Αυτή δηλαδή θα είναι πλέον η προσέγγισή μας στο άθλημα τώρα πια που δεν διαθέτουμε πολλά χρήματα για ποιοτικού παίχτες, Κολινς, ξυλο κι άγιος ο θεος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ,
      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ...ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΑΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΑΓΑΜΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΧΑΙΝΣ ΚΛΠ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...
      ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...
      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Ζεν, βλέπω μπάσκετ από παιδί, μέσα 80's και φυσικά θεωρώ πως εδώ και δεκαετίες διαθέτουμε ποιότητα στο μπάσκετ. Γι'αυτό ακριβώς γραφω αυτα που γραφω: γιατί πιστεύω πως υποβιβάζουμε τους εαυτούς μας όταν λειτουργούμε (ή ζητάμε από τις ομάδες μας να λειτουργούν) με λογικές φτωχού συγγενή, όπως κάποτε στο ποδόσφαιρο όπου απείχαμε έτη φωτός από τις ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.

      Αν είναι δυνατόν να βλεπεις να παίζουν αντίπαλοι ο ΟΣΦΠ του παιχταρα Σπανουλη με τη Ρεαλ του παιχταρα Ρουντυ και εμεις (ή μαλλον, οι μπασκετικοι δημοσιογραφοι) να ζηταμε να ριξει βρωμικο ξυλο η μια ομαδα στην αλλη αντι να θελουμε να τους κερδισουμε καθαρα. Ειναι αλλο πραγμα να δειξεις παθος, να μπαινεις στις φασεις με ορμη και ψυχη, ωστε να ισοσκελισεις την οποια διαφορα υπαρχει μεταξυ εσενα και του αντιπαλου και αλλο να ζητας αντιαθλητικά, "φαουλ να ποναει το χερι για να μην μπορει να ριξει βολες", "ξαπλωσε τον" , 'ριξε τον Κολινς πανω στο Ρουντυ να τον βγαλει εκτος μαχης" κλπ. Ειναι ντροπή, πως να το κανουμε, δεν παιζει η Ζιελονα Γκορα με τη Ρεαλ, αλλα ο Πρωταθλητης Ευρωπης.

      Στην τελική, όταν ολόκληρη τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει να μην παίζει σχεδόν καθόλου άμυνα, παρά μόνο επίθεση, δεν γινεται Απρίλη μήνα να προσπαθεί να αναπληρωσει την άμυνα που δεν μπορεί/δεν ξερει να παιζει με το ξυλο.

      Διαγραφή
    3. Ποια ειναι 'τα μεγαλυτερα ταλεντα στον κοσμο' που εχουμε βγαλει;
      Ποιος μοσχοπουλησε τον Χαινς;;; Ο μανατζερ του και ποιος αλλος;
      Φιλικα,
      Ανωνυμος

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. @ΑΝΩΝΥΜΟΣ 5:11...
      ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...
      ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ ΕΠΑΦΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΦΑΟΥΛ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ "ΣΚΛΗΡΗ" ΤΟΥΣ ΑΜΥΝΑ...
      Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ...ΟΧΙ ΣΚΛΗΡΗ, ΚΑΛΗ...Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΟΣΦΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΡΟΥΝΤΥ...ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ...ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ...
      @ΑΝΩΝΥΜΟΣ 5:17
      ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΔΙΕΡΕΥΝΥΣΕΙ, ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΡΕΠΟΡΤΣ ΑΠΟ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 15-18 ΧΡΟΝΩΝ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΤΑΝΥ ΕΙΝΤΖ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    6. Eγω να ψαξω; Εσυ λες οτι εχουμε βγαλει τα μεγαλυτερα ταλεντα στον κοσμο.Εσυ πρεπει να τεκμηριωσεις.Πεσμου λοιπον ονοματα.Σε ποιους αναφερεσαι;Ποια ειναι τα μεγαλυτερα ταλεντα στον κοσμο;Ο Ντανι Ειντζ ηρθε για το Γιαννη. Ειναι ο Γιαννης απο τα μεγαλυτερα ταλεντα στον κοσμο;; Κι εμενα μου ειναι πολυ συμπαθης αλλα ειναι απο τα μεγαλυτερα ταλεντα στον κοσμο; Εχεις την εντυπωση οτι οι general managers των ομαδων δεν πανε αλλου; Τι να πουν τοτε οι Γαλλοι δηλαδη; Τι να πουν οι Ισπανοι;Τι να πουν οι Ιταλοι; Aς σοβαρευτουμε. Δεν εχω τιποτα μαζι σου. Δε θα ασχολιομουν καν αν δεν ξεκινουσες την απαντηση σου στο σχολιο του προηγουμενου ανωνυμου πιο πανω με το "ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ". Μαλλον εσυ αρχισες να ασχολεισαι προσφατα με το μπασκετ.Μαθηματα λοιπον οχι εδω.Δοκιμασε αλλου.Φιλικα παντα.

      Διαγραφή
    7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ,
      ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΝΟΜΑΤΑ:
      ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ, ΣΚΟΥΦΗΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ, ΚΟΝΙΑΡΗΣ, ΜΙΤΟΓΛΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΒΕΖΕΝΚΩΦ, ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ, ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ, ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΙΧΤΩΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ 1994-1998, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 50 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΠΛΗΝ ΗΠΑ...ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΔΕ ΤΟΝ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ (ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΥΨΟΥΣ)...

      ΑΥΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ, ΔΕΣ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΑΡΑ-ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΝΤΖ:
      It's popular to say that a prospect--particularly an obscure one-- “plays every position on the floor,” but in the game we watched in Greece, that was indeed the case. The competition level, as you can see in the video scouting report above, is indeed nothing to write home about, but it's difficult not to be taken aback by the incredibly versatile skill-set Adetokunbo brings to the table at 6-9. ...
      AYTA, ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι κατάντια πραγματικά οι ξυλοκόποι να παίζουν ξύλο για να σταματήσουν τις παιχτούρες.
      Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ ότι σε πέμπτο τελικό ελληνικού πρωταθλήματος ο μέγιστος Πέτζα σταμάτησε την τρίπλα μετά από τρία τέσσερα απανωτά χτυπήματα τύπου Κόλλινς κι έδωσε την μπάλα στον ξυλοκόπο Καλαιτζή που έπαιζε στην ομάδα που έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί και τεχνική ποινή. Ναι γι' αυτόν μιλώ τον μετέπειτα ALL STAR και πρωταθλητή στο NBA, έναν από τους μεγαλύτερους σουτέρ που ανέδειξε η Ευρώπη. Για να μη θυμηθώ και το δημιούργημα του Ιωαννίδη τον Γιώργο Σιγάλα!!

      Διαγραφή
  42. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...

    ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΑΣΙΑ, ΤΟ 1-2 ΕΓΙΝΕ...ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ (ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ)...ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΦΠ...
    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΡΕΑΛ ΚΑΙ (ΕΙΔΙΚΑ) Η ΤΣΣΚΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΙ, ΟΠΟΤΕ Ο ΟΣΦΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ (ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ, ΚΟΛΛΙΝΣ, ΚΑΒΒΑΔΑΣ, ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΛΑΓΟΣ), Ο ΔΕ ΠΑΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ...
    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ.: Η ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΡΗΓΑ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΓΡΑΦΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μεν δίκιο στο ΥΓ. αλλά από την άλλη ο ίδιος την συντηρεί έχοντας και το καρπούζι και το μαχαίρι και επιτρέποντας διαχρονικά την διαφορά στα σφυρίγματα υπέρ συγκεκριμένων ομάδων ακόμα και αν έχουν το ίδιο status ως μεγέθη στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. (όχι μόνο μεταξύ cssk / pao)

      Διαγραφή
  43. αστεια ομαδα οι ρωσσοι.ο ολυμπιακος την σκουπιζε ακοπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αστεια ομαδα οι ισπανοι.ο παναθηναικος την σκουπιζε ακοπα...

      Διαγραφή
    2. ασε ρε κατσαπλια που θα σκουπιζες τη ρεαλ.οσους ποντους βαζεις εσυ σε 4 10λεπτα τους βαζουν αυτοι σε 2.5 !

      Διαγραφή
    3. ασε ρε κατσαπλια που θα σκουπιζες την τσκκα.με την αμυνα που παιζει η τσκκα παραπλησια του παναθηναικου ουτε τους 60 ποντους δεν θα περναγες σε καθε παιχνιδι οπως συμβαινει και τις περισσοτερες φορες που παιζεις με τον παναθηναικο.......

      Διαγραφή
    4. πεθαινωωωωωωωωω κατσαπλιαδες μου!!

      Διαγραφή
    5. λεωνίδα, παίζει να είναι ο ίδιος που γράφει και τις δύο πλευρές... Αφθονο γέλιο πάντως...

      Διαγραφή
    6. χαχαχαχα καποιος με καταλαβε προφανως τρολλαρω ειδικα για το οτι θα σκουπιζε ο ολυμπιακος του ρωσσους.....

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα παιδιά. Δύο νίκες για τις ομάδες μας εχθές με συνέπεια να κρυφτούν οι μοιρολογίστρες.. Φοβερά παιχνίδια, θρίλερ.. Μια επισήμανση για κάποια παιδιά πιο πάνω. Θέλω να μάθετε να διαβάζετε. Δε μιλάω για γνώση του αθλήματος, δε με απασχολεί. Αναφέρομαι στο κείμενο που έχετε μπροστά σας. Το ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε επιθετικό πρόβλημα το ξέρετε από τον Σεπτέμβρη από εδώ μέσα. Μισό γήπεδο χωρίς δεύτερο δημιουργό και ποστ "5".. Αλλά αυτό το πρόβλημα είναι μόνιμο. Η ομάδα έχει ταβάνι στην επίθεση και συγκεκριμένες δυνατότητες. Έγραψα λοιπόν μετά το 77-51 ότι το πρόβλημα είναι αμυντικό και το χθεσινό παιχνίδι ήταν πανηγυρική δικαίωση. Πάλι με αδύναμη επίθεση αλλά..κέρδισες. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει.. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή (εννοείται ΟΛΑ) και απολογούμαι που δε μπορώ πάντα να απαντάω σε όλα τα σχόλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΣΤΡΕΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Jim έτσι όπως το θέτεις το αμυντικό πρόβλημα του ΠΑΟ για τα συγκεκριμένα παιχνίδια με βρίσκεις σύμφωνο (αλλά μόνο για αυτά τα παιχνίδια).
      Πολύ δύσκολα όμως θα κερδίσει δεύτερο παιχνίδι την CSKA με αυτή την επιθετική λειτουργία. Θα είναι κρίμα να την κρατήσει πάλι χαμηλά στο σκορ και να χάσει την ευκαιρία να τα παίξει όλα για όλα στη Μόσχα λόγω της επίθεσης που ώρες ώρες δεν είναι επιπέδου euroleague.

      Ο ΟΣΦΠ έπαιξε ακριβώς όπως έπρεπε τη Δευτέρα με την Ρεάλ και το πολύ θετικό για το προπονητικό team είναι ότι αφού διέγνωσε τα λάθη κατάφερε να τα διορθώσει άμεσα. Όπως και αν έχει του αξίζει σημαντικό credit για την φετινή πορεία. Νομίζω παρά τα λάθη στο τέλος θα δώσει ψυχολογικό avantage η νίκη στο τέλος στο κλειστό ματς.

      Για τον Μπλάτ τι να πω. Προσωπική αδυναμία και μακάρι να τον ξαναδούμε από τα μέρη μας.

      Υ.Γ Έχουμε και τον τελικό του εφηβικού αυτή την εβδομάδα! Αν και ήθελα να δω τα ματς του ΣΚ από κοντά δυστυχώς δεν θα μπορέσω (όλο και κάνα stream θα παίζει και φέτος). Αν κανείς από το blog θα είναι εκεί ας μας κάνει ένα brief report...

      Dali.S

      Διαγραφή
    3. Εννοείται ότι αναφέρομαι στη συγκεκριμένη σειρά. Ο ΠΑΟ είχε μια από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης μετά τον πρώτο καιρό στη σεζόν έτσι κι αλλιώς. Ο Μπλατ είναι προσωπική αδυναμία, είναι γνωστό άλλωστε. Θα ήθελα πολύ να είμαι αλλά φέτος δε θα μπορέσω (μάλλον, δε πα΄ρνω όρκο)

      Διαγραφή
    4. Βλέπω ότι τελικά, από εντελώς μόνος μου πέρυσι που διαμαρτυρόμουν για την απομάκρυνση του Σόφο, φέτος πολύς κόσμος έχει συμφωνήσει μαζί μου για το πόσο χρήσιμος ήταν (και εδώ και σε άλλα sites/blogs)...

      Διαγραφή
  45. Γεια σου τζιμαρα !
    Σωστά τα γράφεις φίλε μου , η άμυνα του ΠΑΟ είναι το πρόβλημα του εδώ , εκεί θα στηριχτεί. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει.
    Έχουμε πλέει οφ και στην Αμερική όμως ε; και γίνονται ματσαρες.
    Πόρτλαντ Χιούστον ήταν ματσαρα για γερά νεύρα
    Οι Γκόλντεν στεητ με τους κλιπερς άκρα ενδιαφέρον σειρά επίσης
    Η μπουλς με τους γουιζαρντς πολύ ωραίο παιχνίδι ,( ειδικά η μάχη Νενε με Νοα καταπληκτική)
    Και η ατάκα της χρονιάς από τον Τζαισον Κιντ στο Μπρούκλιν Ράπτορς
    (σε μια φάση σβήνει ο πινάκας του σκορ και το χρονόμετρο και μετραει τον χρόνο η γραμματεία. Πάνω στην αναμπουμπούλα ο Κιντ πλησιάζει τον διαιτητή και του λεει… Μπορείτε να μας αφήσετε τώρα που δεν έχουμε χρονόμετρο να βάλουμε δυο λευ απς εκπρόθεσμα; Τον κοιτά ο διαιτητής και του λέει … Με δουλεύεις; Για να πάρει την απάντηση …Αφού η ομάδα μου έχει γερόντια!) (σε ελεύθερη μετάφραση… ):P

    AK-74

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θα ηθελα να ηξερα ποιος ασχετος στην Ευρωλιγκα εβαλε την μπασκετικη Ρεαλ να παιζει την ιδια ωρα που παιζει ποδοσφαιρο η Ρεαλ με την Μπαγερν στο Championsleague. Αναρωτιεμαι ποιος ισπανος θα προτιμησει να δει το μπασκετ απο την ματσαρα του champions league....
    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Με την κίνηση του Blackhead πάνω στον Kaun τρελάθηκα, είχα αρχίσει να φωνάζω πριν καν την τελειώσει, όταν την τελείωσε πήγα να μπω στο γήπεδο χαχα, απορώ πως δεν ήταν στο top5 των φάσεων της αγωνιστικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "έσπειρε" ο μαύρος στη φάση... ασέλγησε στο πτώμα του καούν!!

      Διαγραφή
    2. εχει βγαλει αρκετη ενταση στο παρκε ο δικος μας!! πραγματικα πολυ καλος και ισως θα μπορουσε να εχει λιγο περισσοτερο χρονο... και το καρφωμα με κινηση γκαρντ ηταν τρομερη κινηση!!!

      Διαγραφή
    3. Μακάρι να τον κρατήσετε και του χρόνου. Όπως και Γκιστ-Κάρι.

      Διαγραφή
    4. Κίνηση Hakeem για όσους θυμούνται...

      Διαγραφή
  48. Ευτυχως που οι παικτες και οι προπονητες των ομαδων μας ειχαν διαφορετικη αποψη απο τη μοιρολατρικη που ειχαμε εμεις.( βαζω και τον εαυτο μου μεσα)
    Οι δυο ομαδες μας εχουν κερδισει με πολυ αγωνα και ιδρωτα τον σεβασμο απο
    ολη την Ευρωπη ,πραγμα που δυστυχως ξεχναμε πολυ ευκολα.
    Δεν αιθεροβατω,αλλα νομιζω οτι αξιζει να τους σεβομαστε οσο τουλαχιστον τους σεβονται και οι ξενοι.......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους σεβομαστε γιατι οτι μπορουν κανουν αλλα το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο εστω και με ενα η δυο παιχνιδια παραπανω...

      Διαγραφή
    2. Μα καλα, θεωρείται ως αξιοσημείωτο γεγονός ότι μας σεβονται οι ξενοι? Δηλαδη υπήρχε περιπτωση να μην σεβονται τις ομαδες που εχουν κυριαρχησει τα τελευταια χρονια στην Ευρωλιγκα? Υπηρχε πχ περιπτωση η Ρεαλ που εχασε πριν ενα χρονο στον τελικο απο τον Ολυμπιακο να μην τον σεβεται? Ή η ΤΣΣΚΑ να μην σεβεται τον μεγαλο παραδοσιακο της αντιπαλο εδω και χρονια με τον οποιο εχει συναντηθει τοσες φορες σε ΦΦ?

      Εγω θα αντιστρεψω το ερώτημα: εμείς σεβόμαστε τις άλλες ομάδες; Γιατί διαβάζω απο δω κι απο κει "ποια Ρεαλ" "ποια ΤΣΣΚΑ" "ποια Μακαμπι", ¨γατακια ολοι", "μονο οι Ελληνες το σηκωνουν" και κατι τετοια αλαζονικα, λες και υπαρχουμε μονο εμεις στο μπασκετ

      Διαγραφή
  49. Ουίμς στο Onsports: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πραγματοποίησε ένα μεγάλο ρεκόρ στο τρίτο ματς. Έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Θα τον προσέξετε περισσότερο τώρα που μπορεί να έχει καλύτερη ψυχολογία μετά το ρεκόρ του και τη νίκη του Παναθηναϊκού εναντίον σας; Ήταν ο πιο δύσκολος παίκτης που αντιμετωπίσατε στα τρία πρώτα παιχνίδια; Σημαίνει κάτι για την άμυνά σας εναντίον του ότι στον δεύτερο προημιτελικό δεν ήταν τόσο καλός;

    «Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα του Διαμαντίδη για χρόνια. Είναι ο ηγέτης, το σημείο αναφοράς. Προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό την ώρα που τον μαρκάρω, αλλά παρά τη σκληρή δουλειά, δεν μπορείς να τον σταματήσεις πλήρως. Δεν ξέρω πώς τα ρεκόρ αλλάζουν τη ζωή του και τη συμπεριφορά του, αλλά νομίζω ότι προσπαθούσε σκληρά καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς. Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε ξανά, αλλά επίσης πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε όποια κατάσταση προσπαθήσει να μας δώσει ο Παναθηναϊκός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πως να σταματήσεις έναν παίκτη που εκτελεί στα playoff με 22% στα δίποντα και 23%;

      Η λύση είναι απλή.
      Δεν τον σταματάς. Τον αφήνεις να σουτάρει μέχρι να σου χαρίσει τη νίκη.

      Διαγραφή
    2. Προσωπική μου επιλογή για τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης ήδη από πέρυσι, αλλά και φέτος στο σχετικό ερώτημα του Jim. Προχθές ήταν ΠΑΟ-Weems στο τέλος, και πραγματικά θα μας κέρδιζε μόνος του...

      Διαγραφή
  50. Άρθρο του Jim στο Euroland για την τουρκοποίηση του Κιθ Λάνγκφορντ.

    http://basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137286:the-ataman-langford-connection&catid=266:euroland&Itemid=286

    Δύο παρατηρήσεις :

    1. Είναι τόσο εύκολο να πάρει κάποιος τούρκικο (βοσνιακό, σκοπιανό, μαυροβούνιο κλπ) διαβατήριο; Τόσο που να περνούν από interview τους υποψήφιους (Ντιλέινι, Φάρμαρ); Δηλ. επιτρέπονται πλέον οι μεταγραφές και στις εθνικές ομάδες; Πόσο κόστισε στην τούρκικη ομοσπονδία το «συμβόλαιο» με τον Αμερικανό;

    2. Στο άρθρο ο Jim αναφέρει ότι ο νέος ομοσπονδιακός της Τουρκίας ο Αταμάν επέλεξε τον Λάνγκφορντ για να αντικαταστήσει στη θέση του νατουραλιζέ τον Πρέτζλιτς τον οποίο χαρακτηρίζει «προβληματικό». Προφανώς, μεταφέροντας την εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία για τον νεαρό. Ξαφνικά, λοιπόν, μέσα σε μια χρονιά ο Πρέτζλιτς από σούπερ ταλέντο, από παίκτης με απίστευτα προσόντα, από παίκτης προοπτικής με στόφα ηγέτη, από ένας pg ύψους 2.06 που φέρνει στον Μποντίρογκα, από ένα παιδί που δουλεύει πολύ και μιλάει λίγο έχει μετατραπεί σε πρόβλημα για την ομάδα του τη Φενέρ αλλά και για την εθνική. Ξαφνικά προκύπτουν θέματα χαρακτήρα, συμπεριφοράς, απειθαρχίας και αντιεπαγγελματισμού. Τι συνέβη, ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Xρόνια πολλά σε όλα τα παιδιά του μπλογκ.Τρία μεγάλα ματς σήμερα,μεγάλο το ενδιαφέρον.
    Βλέποντας τον Ολυμπιακό να παίζει καθαρά με aggressive switch σε κάθε σκριν με ξανάπιασε το "γαμώτο" που τα σταυρώματα δεν ήρθαν αλλιώς,δηλαδή ο Πάο να πάει στη Ρεάλ προσπαθώντας να της σπάσει κάθε προσπάθεια να ανοίξει η ελευθερία του παιχνιδιού και τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στην Τσσκα με το πιο γρήγορο και σωστό μπάσκετ του επιθετικά και ανάλογο διάβασμα στο παιχνίδι της με το περσινό.Τι να κάνουμε...

    *Η Ρεάλ στο 3ο ματς έκανε αυτό που δεν έπρεπε,πήγε πιο χαλαρά,όχι με το μαχαίρι στα δόντια.Η αμυντική αντιμετώπιση του Όσφπ με τις αλλαγές στα σκριν και την καθαρή πίεση στο 1 με 1 με τα γκαρντ της Ρεάλ του κόστισε πολλούς πόντους(ο Ντάνστον έχει αργά πίσω βήματα, και με τα γκαρντ της Ρεάλ ήταν μεγάλο ρίσκο),παρ'όλα αυτά κατάφερε εξαιρετικά να χαλάσει το μυαλό της Ρεάλ και να τη βάλει να παίξει με εκβιασμένες προσπάθειες,χωρίς να γυρίσει η μπάλα ή να συνεργαστεί με τους ψηλούς.Εξού και το αποκλειστικό παιχνίδι και η μεγάλη παραγωγικότητα των βασικών της χειριστών-γκαρντ των 2 Σέρχιο.
    Ο Ντάνστον έδωσε ρέστα,σμπαράλιασε την αμφίβολη αμυντικά γραμμή των Μαδριλένων σέντερ(κυρίως Μπουρούσης,και ο "χαμένος" Σλότερ) και με τον Σπανούλη να δείχνει τι θα πει "ασσφάλεια"-σίγουρα χέρια στο παιχνίδι σου,ο γκαρντ που θα πάρει όλη την επίθεση πάνω του,θα ακουμπήσεις και θα αναλάβει τη δημιουργία και μεγάλο μέρος στο σκοράρισμα...
    Μεγάλο ματς το σημερινό.Παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ είναι ασφαλώς ομάδα με περισσότερες λύσεις,με φοβερή ενέργεια με περίσσιο ταλέντο,υπάρχουν κάποια πράγματα στην ομάδα των πρωταθλητών που ...μετράνε... Δυο πραγματάκια στην τακτική προσέγγιση,μια μεγάλη εμφάνιση κάποιων παικτών,ένα ψυχολογικό κλικ μπορούν να μειώσουν την απόσταση των 2 ομάδων.Αν μπορέσει ο Όσφπ να κάνει το 2-2(πράγμα δύσκολο γιατί απόψε η Ρεάλ θα μπει να τελιώσει τη σειρά,με τίποτα δεν θέλει 5ο ματς) το 5ο ματς θα είναι από τα πιο μεγάλα στο ευρωπαικό μπάσκετ στη φετινή series to watch...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Ο Πάο ξανάβγαλε την ομάδα που δαγκώνει αμυντικά και δεν αφήνει τον αντίπαλο να αναπνεύσει.Η Τσσκα έχει 2-3 πραγματάκια που μπορούν να αποδιοργανώσουν την άμυνα-μέγγενη του Πάο (μεγάλα κορμιά-ποστ στο 4-περιφερειακούς σκόρερ) αλλά η απουσία δημιουργού με όλη τη σημασία της λέξεως δεν νοείται στο σημερινό μπάσκετ.Με το στανιό πάει να πάρει τα παιχνίδια ο Μεσίνα,και για μένα,παρότι ο παίκτης δεν έχει μάθει να δουλεύει στην ομάδα του,απόντος Τεόντοσιτς θα έπρεπε να χε δώσει πιο πολλές αρμοδιότητες στον Πάργκο.
      Η Τσσκα επιμένει να γυρίζει αργά και κουραστικά τη μπάλα,δεν έχει καθόλου μα καθόλου pick and roll offense και με λίγα λόγια έχει πολλά τρωτά σημεία.Οι πράσινοι φάνηκαν πολύ σοβαροί στην άμυνα τους,και εν τέλει οι πόντοι του Ράιτ είναι ευλογία σε ένα σημείο που πολλοί παίκτες της ομάδας βγάζουν στο παρκέ το κόστος μια ξεζουμισμένης χρονιάς,μια φυσική κατάσταση και ετοιμότητα κούρασης...
      Το δίδυμο Γκιστ-Λάσμε,ο ΔΔ,οι Μασιούλις-Μπράμος πληρώνουν τα κακά της διαχείρισης Άρτζι,ο Πάο παίζει πλέον σε μια κατάσταση "παλεύουμε με το 200% των δυνάμεων μας κι όπου βγει".Η αρκούδα σίγουρα είναι εξαιρετική αμυντικά και δεν παύει να είναι πιο πάνω σαν ομάδα με τις τόσο καλές μονάδες της.Όμως οι πράσινοι έχουν μια ευκαιρία ανεπανάληπτη να χτυπήσουν τη σειρά.Πέρσι είχαν μια εικόνα υγιούς ομάδας που κόντραρε στα ίσια την σούπερ(Σχεδόν) Μπαρτσελόνα.Φέτος έχουν πολλά σημάδια πληγών πάνω τους αλλά καλούνται να βγάλουν μέταλλο και την πιο έτοιμη και δουλεμένη αμυντική τους λειτουργία.Περιμένω πιο καλή επιθετική λειτουργία,έτοιμους και confident σουτέρ πλάγιους(Μπράμο,Μασιούλις) και στήριξη της pick and roll offense και της τριάδας ΔΔ-Λάσμε-Γκιστ.Είναι αυτό που πρέπει να επιλέξει η ομάδα,να μην ξεχάσει τις αρχές της και να φέρει τα επιθετικά τρικ που έχει βγάλει(σε πολύ ωραίο βαθμό θα έλεγα το τεχνικό επιτελείο) πιο στρωτά μέσα στο ματς.Το 2-2 από μόνο του θα είναι μεγάλη επιτυχία και από εκεί και πέρα ας πέσει η πίεση στους Ρώσους.

      *Μακάμπι-Αρμάνι κρίσιμο παιχνίδι.Δε μπορώ να πω πολλά γιατί δεν τα χω παρακολουθήσει αλλά το ματς είναι όσο πιο αμφίρροπο γίνεται.Το συν της Μακάμπι είναι πως ξέρει ότι σήμερα πρέπει να καθαρίσει...Είναι η τεράστια ευκαιρία της.Η Αρμάνι πρέπει να δείξει αν έχει mentality.Να δούμε αν μπορεί λίγο από αυτό της Σιένα να της μεταδοθεί με τους Μος-Χάκετ.Αν και πιστεύω πως η Αρμάνι είναι παντού πιο δυνατή,ο Μπλατ μας έχει δείξει ότι μπορεί να κερδίσει ακόμα κι αν είναι παντού από κάτω.Τεράστιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι,αν έπρεπε να προβλέψω θα έλεγα ότι οι Ιταλοί θα βγουν ζωντανοί από την Νόκια Αρίνα αν βγάλουν την αληθινή τους εικόνα στο παρκέ.Εδω θα φανεί πολύ και ο χαρακτήρας του Μπάνκι.....(μάχη απέναντι σε 2 εξαιρετικούς προπονητές)

      Διαγραφή
    2. Γεια σου φίλε Peri. Συμφωνώ με αυτα που λες. Tώρα για το Μακαμπι-Αρμάνι επειδή έχω δει σχεδόν όλα τα παιχνίδια, η Αρμάνι έχασε το 1ο παιχνίδι όπως θα το έχανε και η Τσσκα αν ο Παο δεν το πούλαγε. ¨Ηταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι 8-12 πόντους και στο τέλος το γύρισε, πήγε στην παράταση και το πήρε.
      Στο 3ο παιχνίδι η Αρμάνι εκανε διαγωνισμό 3πόντων με άθλια ποσοστά και καθόλου ποστ παιχνίδι ή μπασίματα. Ο Μπλάτ του περιόρισε τα μπασίματα και τους άφησε να βαράνε 3ποντα.
      Πάντως θα ήταν μεγάλη ευκαρία να βρεί ο Παο(αν περάσει την Τσσκα) την Μακάμπι στον ημιτελικό αντί της Μπαρτσελόνα ή Ρεαλ.

      Υ.Γ Τον Σεπτέμβριο πάντως με την Εθνική Ελλάδος με είχες βρίσει επειδή είχα κάνει το λάθος(πραγματικά κατά λάθος) να στείλω μια απάντηση μου 2-3 φορές συνεχόμενα

      koth

      Διαγραφή
    3. 5 λαθη ο Σπανουλης με 11pir πολλες χαμενες επιθεσεις και αψυχολογητα σουτ.που ομως δεν σχολιαστηκαν αρνητικα.

      Διαγραφή
    4. Aυτό με τη Μακάμπι ξαναπές το...
      Χαχα,συγγνώμη ρε φίλε,δεν ξέρω το πώς ακριβώς είχε γίνει,το πιο πιθανό είναι να σε είχα περάσει για troll...
      Ανώνυμε κι εγώ τώρα έριξα μια ματιά στη στατιστική γιατί δεν το χα δει καθόλου.Δεν το λες και καλό το ράνκινγκ του,αλλά το τι έδινε στον Ολυμπιακό νομίζω δεν αποτυπώνεται στα νούμερα αυτή τη φορά.Σε κάθε επίθεση που έμπαινε συναγερμός λόγω της έντασης και της κρισιμότητας των φάσεων,ένιωθες ότι είναι τα μόνα σίγουρα χέρια,έβγαινε σε κάθε φάση και επαιζε το πικ εντ ρολ με τον Ντάνστον.Να σου πω την αλήθεια είχα την αίσθηση ότι έχει τελειώσει το ματς άνετα με πάνω από 5 ασίστ.

      Διαγραφή
  52. Το ότι στην Ευρωλίγκα είναι ότι θυμούνται χαίρονται το γνωρίζουν πλέον οι πάντες και με την πρώτη ευκαιρία επιβεβαιώνεται περίτρανα. Τελευταίο της χτύπημα το να αρχίσει έρευνα για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά τον τρίτο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ είχε πει πως οι διαιτητές του αγώνα με τους Ρώσους, είχαν έρθει στην Αθήνα με εντεταλμένη υπηρεσία.

    Ωραία να δεχθούμε πως όντως οι δηλώσεις είναι σκληρές, ωστόσο από την στιγμή που στην Ευρωλίγκα θέλουν να προστατεύσουν το προϊόν τους, τώρα βρήκαν να γνωστοποιήσουν την έρευνά τους; Τώρα που η σειρά συνεχίζεται; Δηλαδή σε απλά ελληνικά, είναι σαν να λένε στους διαιτητές του τέταρτου αγώνα, πως «κάντε ότι θέλετε και αν σας πουν κάτι, εμείς είμαστε εδώ».

    Αλλά εδώ μιλάμε για μια διοργανώτρια αρχή που δεν έκανε το αυτονόητο, δηλαδή να βάλει όλους τους αγώνες την ίδια μέρα στο TOP16, με συνέπεια να δούμε όλα αυτά τα ωραία, με τις ομάδες να διαλέγουν αντίπαλο, με συνέπεια να πληγεί σε μεγάλο βαθμό το γόητρο της διοργάνωσης.

    Αν όμως με το παραπάνω υπήρξε θέμα, τι να πούμε και για τις δηλώσεις του Αρτεάγκα. Βγαίνει ένας από τους πιο γνωστούς σου διαιτητές και λέει πως τον πλησίασαν να τον χρηματίσουν και δεν κουνιέται φύλλο. Και αντί να γίνει χαμός και να υπάρξουν έρευνες και κυρώσεις, η Ευρωλίγκα σφυρίζει αδιάφορα και κάνει έρευνες μόνο για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

    Και εντάξει θες να τιμωρήσεις τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού για να δείξεις πως δεν μασάς; Κάντο, αλλά πρώτα κάνε το αυτονόητο όταν μετά από δηλώσεις του, βγαίνει και μιλάει ένας διαιτητής για χρηματισμό. Γιατί μόνο έτσι προστατεύεις το προϊόν σου και δείχνεις πως δεν έχεις εμπάθεια. Κάντε την έρευνα να μάθουμε επιτέλους ποιος διαιτητής δέχθηκε πρόταση για λεφτά και κυρίως από ποια ομάδα και μετά ασχοληθείτε με όλα τα άλλα, γιατί έτσι μόνο κακό κάνετε στο άθλημα και την διοργάνωση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την πάλι αυτή η ισοπεδωτική λογική που έχει γεννηθεί στα αθλητικά site και έχει απλωθεί σα γάγγραινα και στην υπόλοιπη κοινωνία.

      Δηλαδή επειδή ο Μπερτομέου έχει κάνει τα Α ή τα Β λάθη, τότε δεν μπορεί να κάνει κάτι σωστό. Πρέπει να συνεχίσει να κάνει τα ίδια λάθη, για να μην υπάρχει κάποιος που θα νιώσει το παράπονο του 12χρονου μαθητή που δέχεται παρατήρηση από το δάσκαλο "ενώ μιλούσαν κι άλλοι".

      Διαγραφή
    2. Φίλε ανώνυμε 06:52 σαφώς και να κάνει το σωστό, να υπάρχει όμως ίση αντιμετώπιση και ίδια μέτρα και σταθμά για όλους... αν προκύψει έρευνα και για τα λεγόμενα του Κριαπα θα τους βγάλω το καπέλο ... αν όχι έχουμε κάθε δικαίωμα να αξιολογούμε αρνητικά τη στάση που κρατάνε απέναντι στον Παναθηναϊκό

      Διαγραφή
    3. Φίλη Ναταλία,

      μπορείς να βάλεις στον ίδιο ντορβά τις δηλώσεις του Χριάπα και του ΔΓ; Έχουμε χάσει κάθε μέτρο;

      Ο ένας είπε ότι όταν ανεβάσαμε την ένταση της άμυνάς χρεωθήκαμε πολλά φάουλ, ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ότι οι διαιτητές δεν είχαν ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ.

      Ο άλλος μίλησε για διαιτητές ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

      Χρειάζεται να συζητάμε τα αυτονόητα;

      Διαγραφή
    4. Η συνέχεια αυτού που γράφεις όμως είναι η παρακάτω "....
      Στα δύο πρώτα παιχνίδια οι διαιτητές σφύριζαν με τα ίδια κριτήρια. " Το ότι δεν το λέει ευθέως αλλά το προσεγγίζει πιο διπλωματικά εννοώντας ξεκάθαρα όμως ότι οι διαιτητές δε σφύριζαν με τα ίδια κριτήρια, σαφώς και δεν μπορεί να τον ενοχοποιήσει πρακτικά αλλά για παίκτη ακόμα και αυτη η διπλωματική-έξυπνη τοποθέτηση είναι υπερβολική, όταν ακόμα η σειρά είναι σε εξέλιξη ... δεν υποστηρίσω το Γιαννακόπουλο με την τοποθέτησή μου αυτή, θεωρώ ότι μπορείς να κερδίσεις περισσότερα με πιο έξυπνο τρόπο, αλλά αυτός είναι τον ξέρουμε πια

      Διαγραφή
    5. Ο φίλος ανώνυμος έχει 100% δίκιο στην προσέγγισή του.
      Ο Κριάπα έκανε δηλώσεις που κινούνται στα πλαίσια του συνηθισμένου. Ας θυμηθούμε όλοι με πόση ευκολία Έλληνες παίκτες και προπονητές υπονοούν ότι αδικήθηκαν από την διαιτησία με τέτοιου τύπου δηλώσεις. Ειδικά ο Μπαρτζώκας το κάνει κατ’ επανάληψη. Και μιλάω για την Ευρωλίγκα.
      Από την άλλη ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ μιας top ομάδας της λίγκας βγαίνει και υποστηρίζει με τον πλέον ευθύ, ωμό και απροκάλυπτο τρόπο ότι οι διαιτητές ήταν σε αποστολή. Δεν μας εξηγεί, βέβαια, ποιος τους απέτρεψε από τον να την φέρουν εις πέρας. Ίσως ο φοβερός κόσμος, ίσως η καθαρή ανωτερότητα της ομάδας, ίσως ο φόβος του ΟΑΚΑ. Τέλος πάντων αυτή είναι άλλη κουβέντα. Και το αστείο είναι ότι δεν έχει και κανένα σοβαρό πάτημα για να τα πει. Δεν είδαμε τίποτα φοβερό προχθές ώστε να δικαιολογείται τέτοια αντίδραση.
      Οπότε μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
      Και να θυμίσω και κάτι. Και πέρσι είχαμε τα ίδια γραφικά μετά το 1ο ματς στη Βαρκελώνη. Με Ρήγα, με λογαριασμούς, με ανοίγματα κι άλλα χαριτωμένα. Δεν υπήρξε αντίδραση από τον Μπερτομέου.

      Διαγραφή
    6. Ο Λασο και ο Ρουντυ ειπαν οτι οι διαιτητες τους αδικησαν δεν κουνηθηκε φυλλο στο ενα απο τα δυο παιχνιδια.Ακομη και περσι στον τελικο εκαναν τα ιδια παραπονα δεν εγινε κατι ομως.Δυο μετρα και δυο σταθμα.Οταν ευννοειτε εξωφθαλμα ο ΟΣΦΠ ειναι ολα καλα,τουλαχιστον δεν τιμωρουν αυτους που διαμαρτυρονται.Καλα λενε οσοι λενε οτι Μπαρτσελονα ΟΣΦΠ ΤΣΣΚΑ ειναι οι αγαπημενες του Μπερτομεου, Ρηγα κατι ξερουν.

      Διαγραφή
    7. Κάθε άποψη σεβαστή ... έχουμε άλλα κριτήρια προφανώς αξιολόγησης... και αυτό σεβαστό ... συγχωρέστε με που δε θα συμμετέχω άλλο στη συζήτηση αλλά το ΟΑΚΑ με περιμένει και μένα ώστε να συμβάλω στο να νουθετήσουμε τις όποιες ατοπίες των διαιτητών ..... Καλή συνέχεια σε όλους

      Διαγραφή
  53. Καλησπέρα και χρόνια πολλά και από εμένα!

    Είμαστε λοιπόν στο 2-1, με τις δύο μας ομάδες να κάνουν καλή Δεύτερα του Πάσχα, δίνοντας ένα καλό χαστούκι σε Ρώσσους και Ισπανούς.

    ΟΣΦΠ - Real

    Ο ΟΣΦΠ την Δευτέρα ανάγκασε το... τραίνο της Real να κατέβει στη στάση του ΣΕΦ (πώς λέμε Λιανοκλάδι) για κέρασμα, και ελπίζει τώρα να την αναγκάσει σε νέα στάση στον ίδιο σταθμό, πριν (και εφόσον συμβει αυτό σήμερα) αποσύρει από την κυκλοφορία τον συρμό της στο σταθμό της Μαδρίτης. Γεγονός πολύ δύσκολο διότι η αμαξοστοιχία της Real είναι φρέσκια, καινούργια και καλολαδωμένη, αλλά και με πολύ μεγάλη ιπποδύναμη. Ενδεχόμενη νίκη του ΟΣΦΠ σήμερα θα είναι και το καλύτερο δώρο για τον προπονητή της ομάδας μας, που γιορτάζει σήμερα. Να του ευχηθούμε λοιπόν Χρόνια Πολλά και να πάρει το δώρο που επιθυμεί σήμερα!

    Ο ΟΣΦΠ θα χρειαστεί σήμερα να προσθέτει και νέα "τρικ" στην αμυντική του φαρέτρα, καθώς λογικά η Real θα έχει βρει ήδη απάντηση σε αυτά της Δευτέρας. Η ομάδα θα πρέπει να βγάλει ενέργεια και κυρίως να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη σε άμυνα και επίθεση σε όλο το παιχνίδι. Ερωτηματικό για την ενέρεια που θα μπορέσει να βγάλει η ομάδα είναι, αφενός η απουσία του Πέρπε για άλλη μία φορά, αφετέρου ο ελαφρύς μεν αλλά τραυματισμός δε του Pet που αναμένεται δυστυχώς να επιβαρύνει του υπόλοιπους παίκτες στις δύο θέσεις (3-4) στις οποίες η Real είναι ιδιαίτερα δυνατή. Την Δευτέρα η εξαφάνιση του, εξαιρετικού στα πρώτα δύο παιχνίδια, Mirotic (αλλά και του Μπουρούση) ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Σήμερα? Επίσης, θα χρειαστούν οπωσδήποτε τα σκληρά foul του Collins (και όχι μόνο) για να κόψει τη φόρα του Rudy, αλλά και των υπόλοιπων άσσων της Real.

    Οι θεατές του αγώνα θα πρέπει να ενισχύουν την ομάδα συνεχώς και να μην παγώνουν καθόλου στα τρελά σουτ των παικτών της Real και κυρίως αυτών του Rudy συνήθως από το σπίτι του. Τέτοια έβαλαν και προχθές αλλά στο τέλος έχασαν. Ακόμα και αν προηγηθεί κάποιες στιγμές η Real (μάλλον αναπόφευκτο) δεν πρέπει να σταματήσουν να φωνάζουν και να ενισχύουν τους παίκτες μας.

    Τελειώνοντας, για άλλη μια φορά (και την Δευτέρα όλοι είδαμε πώς επιβεβαιώθηκε αυτό), ΒΟΛΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπέρα στη κοινότητα. Μεγάλη νύχτα απόψε, από αυτές που περιμέναμε από την αρχή της χρονιάς. Δύσκολα τα πράγματα, μη γελιόμαστε. Δύσκολα βέβαια είναι και για τους άλλους.. Οι ελληνικές ομάδες "χτίστηκαν" μέσα από τέτοια παιχνίδια και βραδιές. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να διατηρήσει τον ίδιο ενθουσιασμό και επίπεδο έντασης. Προαπαιτούμενο να σουτάρει καλύτερα, αδιαπραγμάτευτο αυτό. Ο Λουκάς φαίνεται καλά, μπορεί να βοηθήσει. Κάθε πόντος είναι χρυσάφι. Κάθε κατοχή. Ειδικά ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες και το μπάσκετ που αντιπροσωπεύουν. Θεωρώ ότι οι πράσινοι πρέπει να παίξουν καλύτερα από τη Δευτέρα για να κερδίσουν σήμερα.. Ο Ολυμπιακός τώρα.. Νομίζω ότι εαν ήταν άλλη ομάδα απέναντι του στο τρίτο ματς (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) θα έχανε με 15 plus.. Αυτό δείχνει την ποιότητα της Ρεάλ. Υπάρχει κενό στο "4" για την ελληνική ομάδα, είναι light εκεί (από την αρχή της σεζόν το γράψαμε) μιας και οι Πρίντεζης-Πετγουέη έχουν κορμιά περιφερειακών. Αμυντικό ριμπάουντ, πολύ σημαντικό, και καλά ποσοστά από την περιφέρεια (δύσκολο για τέτοιο ματς). Βαρόμετρο τα λεπτά που θα μπορέσει να μείνει ο Ντάνστον στο παρκέ. Θα τον σημαδέψουν..Είναι σε καλή κατάσταση η Ρεάλ πάντως. Νομίζω τη Δευτέρα και ο πιο ανίδεος το κατάλαβε.. Μεγάλο ματς και στο Τελ Αβίβ. Στα σχοινιά η Αρμάνι, η Μακάμπι είναι πολύ έμπειρη σε τέτοιες καταστάσεις. Θα κάνει τα πάντα σήμερα για να καθαρίσει από νωρίς την ομάδα του Μπάνκι. Στα ύψη το ενδιαφέρον. Ξεκινάμε και βλέπουμε..

    Περιμένω προγνωστικά για τα τρία σημερινά ματς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jimάρα, μην με πεις μοιρολογίστρα αλλά εκτιμώ ότι σήμερα θα μάθουμε τα ζευγάρια του F4.
      Την Παρασκευή δεν θα έχει ματς.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Τζιμ,είναι περιττό να πούμε ότι δε χωράνε προγνωστικά σε τέτοια ματς.Μόνο διαίσθηση.Η δική μου διαίσθηση είναι καλή.
      Θα πάω αντίθετα με τον 77 και η διαίσθηση μου δείχνει 3 ισοφαρίσεις σε 2-2.

      Η Ρεάλ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης και σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτη ποιότητα κάνει το έργο Ολυμπιακού γιαυτό και αν ισοφαρίσει θα θεωρείται άθλος.
      Το αντίθετο συμβαίνει με την Τσσκα,για αυτό και ο Πάο έχει το καθήκον να μην χάσει μες στην έδρα του.

      Θέλω την άποψη σου για τη σημερινή αντιμετώπιση του Όσφπ στα πικ της Ρεάλ.(θα δούμε πάλι αποκλειστικά switch και κατά συνέπεια όχι Σέρμα που είναι για τα hedge out?)
      Mεταξύ μας ποντάρω στο ελληνικό mentality και την ικανότητα των ομάδων μας στο μισό γήπεδο με το πικ ν ρολ των 2 μάστερ στο είδος.

      Διαγραφή
  55. Για μενα ειναι υποπτη η ερευνα.Ολοι κανουν παραπονα για την διαιτησια κανεις δεν διωκεται.Εδω ο Αρτεαγκα εκανε ολοκληρη καταγγελια και το ιδιο βραδυ σφυριξε στην Πολη.Να του κανουν οτι αρμοζει του ΔΓ,παραδεχονται οτι ηταν σκληρες οι δηλωσεις.αλλα οχι μονο αυτον αλλα και σε οσους εμπλεκονται με τετοιες δηλωσεις.Ακομη και η Πρασινη αυτο ακριβως λεει.Ε οχι 77 οτι η διαιτησια δεν ευννοησε την ΤΣΣΚΑ ειδικα στο πιο κρισιμο σημειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Όχι φιλαράκι δε θα σε πω. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα σήμερα και παίζει δυνατά. Σκέψου όμως (να ρομαντζάρουμε λίγο..) τρία πέμπτα ματς μεθαύριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Jimάρα. Για μένα τα play-off είναι πιο συναρπαστικά και από το F4. Μακάρι να δούμε 3 τελικούς την Παρασκευή.

      Διαγραφή
  57. οριακή ήττα πάο, 2-2 ο οσφπ, περνάει η μακάμπι.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΠΑΟ - CSKA

    Ο ΠΑΟ καλείται να πατήσει στην πολύ καλή του εμφάνιση αμυντικά την Δευτέρα και να την συνεχίσει απο εκεί που σταμάτησε προχθές. Θα χρειαστεί και πάλι να είναι αποφασιστικός στα rebounds (και κυρίως τα επιθετικά) και να αυξήσει το ποσοστό του στο τρίποντο, καθώς δεν θα είναι εύκολο να επικρατήσει ξανά της υποψιασμένης πλέον CSKA με 65 πόντους στην επίθεση, ή δεχόμενος κάτω από 60 πόντους για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ο Wright πιθανότατα δεν θα είναι αρκετός επιθετικά για να κρατήσει την ομάδα στο παιχνίδι, ειδικά δεδομένου ότι ο Messina αναμένεται να τον έχει πλέον διαβάσει και να μην του δώσει τόσες ευκαιρίες για drive, οπότε θα χρειαστεί και άλλοι παίκτες να συνεισφέρουν στην επίθεση. Χαρακτηριστικό του αγώνα προχθές ήταν ότι ο ΠΑΟ είχε τέσσερεις παίκτες με αρνητικό PIR και μόλις δύο με 10+ πόντους.

    Κλειδί για τον ΠΑΟ θα είναι (όπως και για τον ΟΣΦΠ) το κατά πόσον θα μπορέσει να βγάλει τα ίδια επίπεδα ενέργειας μέσα σε 2 εικοσιτετράωρα από τον προηγούμενο αγώνα του. Οι 10 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Messina την Δευτέρα, είχαν πολύ καλό καταμερισμό χρόνου, ενώ στον ΠΑΟ οι Bramos, Lasme, Wright, Φώτσης και κυρίως ο 3D είχαν την μεγαλύτερη επιβάρυνση.

    Ας ευχηθούμε και στις δύο ομάδες μας καλή επιτυχία σήμερα, και ας ελπίσουμε η χοντρή να μείνει σήμερα κλειδωμένη στα αποδυτήρια και να βγει να τραγουδήσει για τις ομάδες μας, μόνο στο τέλος των πέμτπων παιχνιδιών τους!

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πάντως είναι φανερό ότι και οι δύο ομάδες μας παίζουν στα όρια τους. Σωματικά και ψυχολογικά. Παλεύουν να κρατηθούν μπροστά φάση με φάση, όρθιες και τελικά αυτό ίσως να έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Ενώ για τον Παναθηναϊκό το ματσάρισμα με την ΤΣΣΚΑ είναι ένα μεγάλο τέστ, τόσο για την άμυνα του (απέναντι στην πιο αποτελεσματική ανά κατοχή επίθεση του ΤOP-16) όσο και για την επίθεση (απέναντι σε μια καλή πραγματικά άμυνα, του δικού του επιπέδου) για τον Ολυμπιακό η σειρά έχει "πάει" λίγο στο πιο "προσωπικό". Λίγο ο περυσινός τελικός, λίγο οι ..Ισπανοί. Θεωρώ ότι ένα 2-2 σήμερα των ερυθρολεύκων θα είναι μια από τις πιο λαμπρές σελίδες (πίσω από τους τίτλους) στη σύγχρονη ιστορία τους. Θα πεί πολλά ανεξάρτητα του πως θα εξελιχθεί η σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ε, ρε τι είχε να ακούσει ο Μήτσος έτσι και το έπαιρνε το παιχνίδι η CSKA στο τελευταίο σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. christo οχι τιποτα δεν θα μπορουσα να τον δικαιολογησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αν και δεν είναι πρέπον να γκρινιάζουμε τη στιγμή που η ομάδα έδωσε κάτι παραπάνω από την ψυχή της απόψε αλλά, μαζί με τους αχίλλειους, ο Ούκιτς έχει αφήσει κάπου άλλου και το όποιο μυαλό διαθέτει. Εκτος και έβδομος παίκτης της ΤΣΣΚΑ. Ισως και όγδοος, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είχε εντολή να βάλει τη δεύτερη βολή στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φοβερή προσπαθεια από ούκιτς κυρίως στην άμυνα, αλλά μήπως θα έπρεπε να το σκεφτεί και μόνος του για τη δεύτερη βολή; ακόμα και αν δεν υπήρχε εντολή από τον πάγκο. πάντως επιθετικά ήταν μάλλον κακός ο κροάτης

      Μίμης

      Διαγραφή
  63. Ελα ρε παιδιά, σοβαρά τώρα, θα φάνε κράξιμο παίκτες σε τέτοια βραδιά; Κρίμα ρε σεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αυτό που γίνεται στις βολές του Ούκιτς είναι για κράξιμο. Μιλάμε για ηλιθιότητα ολκής, που πήγε να ακυρώσει την απίστευτη προσπάθεια της ομάδας.

      Διαγραφή
    2. Tωρα καταλαβαινω παιχτες που πανε οπου ειναι το συμφερον τους.Ο κοσμος ειναι αχαριστος με την πρωτη ευκαιρια κραζουν δεν παει να ναι ο ΔΔ η ο Σπανουλης,που τοσα εχουν προσφερει και ομως τους βριζουν ας δινουν και την ψυχη τους.Νομιζουν οτι ειναι μηχανες καλαθιων υποχρεωμενοι παντα να νικανε..

      Διαγραφή
    3. Την απίστευτη προσπάθεια της ομάδας στην οποία τραβάει γερό κουπί - ίσως το πιο γερό κουπί απ'όλους - και ο ίδιος ο Ukic εννοείς;

      Διαγραφή
    4. Μέλος της ομάδας είναι και ο Ούκιτς, στα καλά και στα άσχημα. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτό που γίνεται στην τελευταία φάση με τις βολές ( με υπαιτιότητα παίκτη ή προπονητικού τημ) δεν είναι ηλιθιότητα ολκής, που δεν την κάνει ούτε ερασιτεχνική ομάδα. Και ναι, αυτή η ηλιθιότητα θα ακύρωνε την τεράστια προσπάθεια που είχε γίνει μέχρι εκείνο το σημείο. Μη φτάσουμε τώρα στο άλλο άκρο, να μη γράφουμε ούτε τις χοντράδες επειδή αυτόματα σημαίνει αχαριστία, στοχοποίηση και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

      Διαγραφή
    5. Οκ, that's more like it, οι ηλίθιοι ολκής επομένως μπορεί να είναι και τρεις γιατί το βρίσκω ελαφρώς δύσκολο να παράκουσε ο Ukic εντολή του πάγκου. Anyway, λάθη γίνονται και μεταξύ πίεσης και απειρίας όλα παίζουν, απλώς λέω για τους παίκτες του ΠΑΟ σήμερα (και μάλλον και του ΟΣΦΠ) είναι ημέρα υπερηφάνειας, το κράξιμο μπορεί να περιμένει λίγο.

      Διαγραφή
  64. εβαλε τουλαχιστον τις κρισιμες βολες στο τελος.Μπορει να ειναι αστοχος αλλα κανει τοσα πολλα μεσα στο παρκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ειχα κανει προβλεψη για ηττα του Παναθηναικου σημερα....Το μονο που μπορω να πω ειναι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην ομαδα για την υπερπροσπαθεια....Απιστευτα πραγματα σημερα...Τρομεροι,, Ματσιουλης-Λουκας-Λασμε-Γκιστ...Θεωρω ακατορθωτο να περασει η ομαδα αλλα μετα το σημερινο ειμαι απολυτα ευχαριστημενος...Δειξανε παθος-θεληση...Βγαλανε τρομερη ενεργεια...Στα ματια μου οι 2 νικες αυτες ειναι πραγματικος αθλος...ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ Ο ΦΩΤΣΗΣ...Μονο και μονο για τετοια σουτ αξιζει να βρισκεται στην ομαδα...

    Συνεχιζω παντως να ειμαι μοιρολογιστρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλα είναι πιθανά πλέον και με καλές πιθανότητες για ΠΑΟ. μεγάλο το σοκ για την cska. δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν, ακόμα και σε εντός έδρας αγώνα μπορεί να είναι χεσμένοι. εξάλλου δεν έχουν και καμιά φοβερή έδρα νομίζω.

      Μίμης

      Διαγραφή
  66. μεγαλη εμφανιση μεγαλο τριποντο απο φωτση.. ματ απο το τεαμ του παο στον μεσινα που ουτε που καταλαβε τι εγινε στην φαση με το σουτ του φωτση!!! το χρεος μας το καναμε , μια καλη εμφανιση στην ρωσια και οτι ερθει !! μπραβο στα παιδια και στο τεαμ!!!
    Τεραστιο το καρφωμα του γκιστ και γενικα πολυ καλες φασεις .. αυτο το τριποντο τι θα γινει ρε παιδια?? 27 % ειχαμε προς το τελος... να διασκεδασουμε με τα υπολοιπα παιχνιδια χρονιας και μετα ενας καλος σχεδιασμος .. τπτ αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Α, και, αντίο Αρμάνι, άμα φτιάξεις χαρακτήρα ξαναπέρνα απο τον Μπλατ να τα πείτε άλλη μια γύρα. Επική η Maccabi, μπράβο, μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pragmatika krima,mou arese polu i armani fetos

      Διαγραφή
    2. Κι εμένα μου άρεσε αλλά έχει πολύ δρόμο μέχρι να φτάσει τα @@ της Maccabi. Και έτσι είναι το σωστό και το δίκαιο. Άσε που αντιπαθώ κατα παράδοση όποια ομάδα παίζει final 4 στην έδρα της.

      Διαγραφή
    3. swstos,otan diavasa tin teleutaia sou protasi me epiasan ta gelia hahahaha oreos

      Διαγραφή
  68. Ας έρθει ότι θέλει στο 5ο παιχνίδι, για μένα η χρονιά τέλειωσε σήμερα επιτυχημένα!

    Ελπίζω σε νίκη σήμερα και του Ολυμπιακού, να δώσουμε μαζί μία μεγάλη μάχη μπας και έχουμε έστω μία ομάδα στο F4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Jim, αν θυμάμαι καλά - αλλιώς διορθώστε με- , έγραφες για τον weems ότι δεν έχει καρδιά. Αλλά στα δύσκολα βλέπω ότι τα πάει καλά και βάζει μεγαλα καλάθια.

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai egw to thumamai auto kai den eixe adiko o jim nomizw giati perisu o weems sta megala paixnidia den ekane kati spoudaio...fetos fainetai pws kati allakse,tha ton ithela ston panathinaiko!! filika pada

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει ο weems από τους καλύτερους παίχτες που έχουν πατήσει το πόδι τους ως αντίπαλοι στο ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή
    3. astamatitos aplws, kai den mou fainetai pws paiksame kaki amuna panw tou adithetws malista

      Διαγραφή
  70. όλα τα ημίχρονα του ολυμπιακού με την ρεάλ είναι στο +7 για την νικήτρια ομάδα τελικά... οπότε και σήμερα θα κρατηθεί το γούρι, γιαυτό και οι βολές του ρούντυ στο τέλος.... άντε πάμε γερά... αλλά ότι και αν γίνει μόνο περηφάνια για τις δύο ομαδάρες μας... ένας γαύρος

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τέλειος. Dunston απο αλλού. Λιώσανε τα αποπαίδια του Franco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μόνο μία λέξη υπάρχει για τις ομάδες μας απόψε.
    ΣΕΒΑΣΜΟΣ!
    Σεβαστείτε τους, έχουνε @@ που για να τα αποκτήσσυν οι άλλοι θα πάρει άλλα 10 χρόνια.
    Τα λέμε την παρασκευή.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ που θα σας καμαρώσω άλλη μια φορά την Παρασκευή.
    Καληνύχτα από τον πιο περήφανο Έλληνας της Σκανδιναβίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. thirio o dunston!!thetei aneta upopsifiotita gia kaluteri 5ada tis xronias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. *Έλληνα, γαμώ τους κορρέκτορες, ή όπως σκατά λέγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. καλα ο ντανστον τον εχει καταπιει τον καημενο τον μπορουση... το σημερινο μια δικαιωση για τον τιμιο εργατη λοτζεσκι που για τα λεφτα που παιρνει κανει απιστευτη δουλεια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. αυτο το πραγμα που λεγεται ευρωλιγκα χρωσταει σε ολους τους μπασκετικους στην ευρωπη εναν μεγαλο τελικο ευρωλιγκας μεταξυ παναθηναικου-ολυμπιακου...αν δεν καταδιωκοταν ο παναθηναικος απο την διαιτησια θα τον ειχαμε δει αυτον τον τελικο...οτι και να γινει απο δω και περα δεν εχει σημασια......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Χρόνια πολλά και στον Πριντ, που το γιόρτασε (και τους γιόρτασε τους Ισπανούς) με μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση, παρόλο που δεν είναι 100% έτοιμος!

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Καλησπέρα σε όλους, μεγάλη βραδιά για Παο,Ολυμπιακό και ελληνικό μπάσκετ. Το σημαντικότερο κατ΄ εμέ δεν είναι η ισοφάριση στις νίκες αλλά το ότι τους έχουμε κάνει να ανησυχούν, να νιώθουν στριμωγμένοι στα σχοινιά, η σκέψη τους έχει θολώσει, πλέον η πίεση είναι αφόρητη. Από την αρχή και η Ρεάλ και η Τσσκα ήξεραν πως δεν θα έχουν εύκολο έργο. Τώρα πλέον πρέπει να διαχειριστούν καταστάσεις για τις οποίες δεν ξέρω αν ήταν προετοιμασμένες όσο θα έπρεπε. Την Παρασκευή 25 Απριλίου μπορεί να γίνουν πράγματα που δυσκολα θα ξεχαστούν. Ευχαριστώ πολύ (Πέτρος Α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. kapoia aksiosimeiota statistika: 6 rbs o spanoulis kai 1/22 tripoda bramos kai curry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Συμφωνω με το φιλο Πετρο απο πανω,πιστευοντας οτι μπορουμε πλεον και για 2 ομαδες στο Φ4. Γιατι οχι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Μεγάλες νίκες από τις δύο τεράστιες ομαδάρες μας.. Ο ΠΑΟ έπαιξε με τη φωτιά, κόντεψε να αυτοκτονήσει, αλλά άξιζε τη νίκη. Ο ΟΣΦΠ ήταν απλώς απολαυστικός και νομίζω ότι έχει βάλει τη Ρεάλ σε πολλές σκέψεις.
    Την Παρασκευή όλα παίζονται.. Η ΤΣΣΚΑ είναι ευάλωτη αγωνιστικά και η Ρεάλ ψυχολογικά και επειδή θεωρώ πιο σημαντικό εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα το ψυχολογικό σκέλος, πιστεύω ότι ο ΟΣΦΠ έχει περισσότερες πιθανότητες. Ο ΠΑΟ πρέπει να παίξει την ίδια άμυνα, αλλά με ποσοστά σαν αυτά που έχει μέχρι τώρα δεν νομίζω ότι έχει τύχη. Είναι όμως ένα ματς και όλα είναι ανοιχτά και στα δύο ζευγάρια.

    Νίκος ο Πράσινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. 54,5% στα διποντα (18/33), στα τριποντα 24.1% .(7/29) http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=246&seasoncode=E2013#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Συγχαρητηρια στις ομαδαρες μας...
    Απιστευτη ενεργεια τρομερες αμυνες και τεραστια θεληση.
    Ολα ειναι ανοιχτα για εμενα και για τις δυο ομαδες , οι σειρες μηδενισαν ....
    Οι εδρες χανουν την αξια τους αν ειναι για ενα παιχνιδι..
    Παμε!!!! Ελληνικο τελικο στο Μιλανο!!!!
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Σαν εδρα η Τσσκα ειναι αστεια. Κιχ δεν ακουγεται εκει μεσα. Το πρωτο ματς το χασαμε μεσα απο τα χερια μας. Παμε για μια παρομοια εμφανιση μονο που αυτη τη φορα θα διορθωσουμε τα λαθη μας στο τελος.
    Θα ειναι ωραια το Μαιο στο Μιλανο!
    Ο Γκιστ στο καφωμα μου θυμισε AIR JORDAN!
    Συγχαρητηρια και στο Ολυμπιακο. Προτιμουσε η Ρεαλ 5 παιχνιδια με τον Ολυμπιακο και το μονο που καταφερε στο τελος ειναι να παιξει παλι εναν τελικο την Παρασκευη. Ελεγαν σε 50 αγωνες εχει κανει 3 ηττες. Σιγα μην κανει τρεις σε τρια συνεχομενα παιχνιδια. Οι 2 εγιναν. Μια εμεινε.
    ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ στους Ευρωπαιους!
    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. θελω τα credits μου για τον μπλατ και την πλακα που εκανε στα ιταλακια.

    δεν μπορουσα να φανταστω τον παναθηναϊκο να αποκλεει την ΤΣΚΑ (δεν φανταζομουν να τους παρει πανω απο ενα παιχνιδι). αυτο το χαλι που ειδα σημερα απο την ΤΣΚΑ δεν υπαρχει.τελικα η ελλειψη του τεοντοσιτσ τους εχει κανει ζημια. χωρις αυτο να μειωνει την προσπαθεια του παναθηναϊκου-που παιρνει το 110% αυτων που μπορουν. πολλα συγχηρητηρια. αντρικιες εμφανισεις με πολυ παθος.

    ντανστον vs real! τι που ο σπανουλης δεν τραβηξε, τι που δεν βαλαμε παλι βολες. ηταν ο ντανστον εκει. εμφανισαρα παλι εναντια σε θεους και δαιμονες. Ποσο χαζη ομαδα μα ποσο χαζη h real !!! θα αποκλειστουν και δεν θα καταλαβουν τι επαθαν. εξαφανισμενος ο μιροτιτσ, σε βαθμο που δεν πιστευεται. αν δεν ειχαν τον ρουντι θα εχαναν σε καθε παιχνιδι 20 ποντους!!

    silver alert: κωστας σλουκας, αν τον δει κανενας να μας το πει.

    μαρντυ κολινσ οε οεοεοεοεοεο
    παπαπετρου για παντα στο λιμανι: καποιος πρεπει να το ξεκλειδωσει το παιδακι. αφου μπορει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ η Ρεάλ φιλε στους αγώνες τους ΣΕΦ είναι ομαδάρα έτσι; Χωρίς να αμφισβητώ την προσπάθεια του ΟΣΦΠ, επ ουδενί κιόλας, αλλά αν γατάκια τύπου Γιουλ, Σέρχι, Μίροτιτς, Σλότερ κλπ, αποτελούν υπερηχητική ομάδα, τότε γα... τα!!

      Μελιστάλακτος

      Διαγραφή
  87. Και τελικά ο Σέρχι Ροντρίγκεθ είναι ο καλύτερος γκαρντ της Ευρώπης; Μπορεί και να είναι (προσωπικά δεν το πιστεύω), αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν ο mr Perfect με ποσοστό >90% στις βολές και γύρω στο 50% σουτάρει με 25% στα τρίποντα πετάει στα σκουπίδια 1 κρίσιμη βολή στο 3ο αγώνα της σειράς, αδυνατεί να περάσει με ντρίπλα τόσο τον Πρίντεζη, όσο και τον Σίμονς σε προηγούμενο αγώνα (υπερηχητικός κατά τα άλλα) και δεν έχει την παραμικρή αίσθηση του χρόνου, Ενδεικτικά ενώ έχει σουτ υπό καλές προϋποθέσεις από την κορυφή, πάει να βγάλει πάσα στον μαρκαρισμένο Μπουρούση στο 1 δευτερόλεπτο. Στον πρώτο αγώνα της σειράς, μετά από κλέψιμο με 2 δευτερόλεπτα να απομένουν και ενώ βρίσκεται στο κέντρο αντί να σουτάρει και ότι βγει, κάνει ντρίπλα απλά να τελειώσει το δεκάλεπτο. Και υπάρχουν και άλλες φάσεις που του μένει η μπάλα στα χέρια και δεν εξαντλεί την όποια πιθανότητα για κάτι καλό.
    Η σημερινή του εμφάνιση δε ήταν, αναμφίβολα επικά άθλια, όντας χωρίς υπερβολή ο ηγέτης του Ολυμπιακού.
    Αν ένας τόσο "μαλακός" παίκτης θεωρείται ο καλύτερος γκαρντ της Ευρώπης, τότε το άθλημα είναι ένα βήμα πριν την ταύτιση με το σκάκι...

    Μελιστάλακτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Kαλησπέρα κι απο εμένα...

    Αποφάσισα να γράψω με μικρά γράμματα, για να γράψω με κεφαλαία ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!!!

    Φιλικά,
    Ζεν Μάστερ

    ΥΓ1: ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΑΥΤΗ Η ΤΣΣΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ...
    ΥΓ2: ΤΟ ΣΕΦ ΒΡΩΜΙΣΕ ΣΚΑΤΙΛΑ...
    ΥΓ3: ΜΕΣΣΙΝΑ - Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...
    ΥΓ4: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ? ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΣ (ΣΟΡΡΥ ΦΙΛΕ 77)...
    ΥΓ5: ΚΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟ ΣΕΦ?
    ΥΓ6: ΡΙΣΠΕΚΤ ΣΤΟ ΛΑΣΟ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ΥΓ7: ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΝΤΙΝΟ ΡΑΤΖΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ @@ ΠΑΕΙ ΜΙΛΑΝΟ...

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. 47.4% στα τριποντα η ΤΣΣΚΑ!!!!! και 14/34 στα διποντα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντως και στο τοπ16 ειχε 55% στα διποντα και 46% στα τριποντα σουταρουν με απιστευτα ποσοστα απο την περιφερεια

      Διαγραφή
  90. Tα κλισέ πάντως και τα σλόγκαν-μόδα δεν λείπουν ποτέ...
    Από το "Εντάξει,ας παραδεχτούμε οτι οι άλλες ομάδες είναι καλύτερες και θα χάσουν άνετα οι ελληνικές" περάσαμε στα "Πάμε για ελληνικό τελικό" κλπ...

    Μεγάλες νίκες οι 2 ομάδες...και πολλά στερεότυπα δείχνουν ότι δεν πρέπει να υιοθετούνται και τόσο φανατικά από κάποιους(ο Γουίμς είναι γατάκι,ο Διαμαντίδης είναι ανίκητος στα κλειστά παιχνίδια,ο Σέρχιο είναι leader,ο Ρούντι είναι loser,o Λοτζέσκι χλωμός σαν το λεμόνι κλπ...)

    Πάμε για παιχνίδια 50-50 αίμα και άμμος. Η έδρα του Πάο σήμερα ήταν από τις πιο εντυπωσιακές που μπορώ να θυμηθώ.Απίστευτη ώθηση στην ομάδα η οποία έβγαλε ψυχή .Παρ'όλα αυτά συμφωνώντας απόλυτα με τον pensierix είναι ανεπίτρεπτο ομάδα τέτοιο μεγέθους να κάνει τόσο παιδαριώδη λάθη στο τέλος του αγώνα και της παράτασης.Είναι σαν να να χτίζεις πύργο με τραπουλόχαρτα και φυσάς στο τέλος να δεις αν θα πέσει...

    Ο Όσφπ έχει χαλάσει το μυαλό της Ρεάλ και είναι φανερό.Σήμερα οι Μαδριλένοι έμοιαζαν μέτρια ομάδα θυμίζοντας την περσινή εικόνα και μοιάζουν κάπως κουρασμένοι-άοσμοι.Η αδυναμία τους στο αμυντικό ριμπάουντ,η κακή προσέγγιση απέναντι στις αλλαγές στα σκριν του Ολυμπιακού,η κακή εμφάνιση παικτών νευραλγικών για το ροτέισιον τους τους έχουν κάνει πολύ μέτριους.
    Ο Ολυμπιακός με 1002 κενά και προβλήματα έβγαλε για μια ακόμα φορά πάθος και αξίζει επίσης μεγάλο μπράβο στον Μπαρτζώκα για τη δουλειά που έχει κάνει.Άξιος. Και ακόμα πιο άξιος ο Ντάνστον που μοιάζει πλέον όταν πιάνει τη μπάλα στα χέρια του κοντά στο ζωγραφιστό να μην νικιέται.Για την μαχητικότητα του δεν το συζητώ...Λαβράκι και αυτός και ο Λοτζέσκι.Αν σκεφτεί κανείς το τι δίνουν αυτοί οι παίκτες(που όπως και κάθε άλλος ακούν τα μύρια όσα στην Ελλάδα) σε σχέση με το κόστος του θα δούμε ότι πρόκειται για τρομερά προσοδοφόρους παίκτες.

    Αυτά για αρχή και στο άρθρο αναλυτικότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. η Ρεαλ για μενα τελειωσε,τελος δεν μπορει,δεν εχει ψυχη,Αυτη η ομαδα του 40% στα τριποντα σημερα ειχε 5/22, 22% επεσε στα τριποντα.Μονο ο Ρουντυ το παλευει,αληθεια ποιος ειναι ο αρχηγος τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε στο τέλος. Γυρίσαμε την αναμέτρηση στην παράταση κι είχαμε το πλεονέκτημα. Αλλά οι κακές επιλογές μας και κυρίως οι δικές μου επέτρεψαν στον αντίπαλο να σκοράρει και στη συνέχεια να ευστοχήσει σε 2/2 βολές (σ.σ. 2/2β. ο Δημήτρης Διαμαντίδης στα -8,4")» είπε στους Ρώσους απεσταλμένους (σ.σ. οι δηλώσεις δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα rsports.ru) ο 32χρονος φόργουορντ της «ομάδος του στρατού» και συνέχισε εν όψει Game 5 (25/4, 19:00/novasports 2) της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας στο USH της Μόσχας: «Το βασικό στοιχείο στο Game 5 θα 'ναι η θέληση. Αμφότερες οι ομάδες θα 'ναι εξαντλημένες και τη νίκη θα την κατακτήσει όποια ομάδα τη θέλει περισσότερο».

    Διάβασε περισσότερα στο: Ο Κριάπα για την ήττα στο Game 4 απ' τον Παναθηναϊκό | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή