Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Μυρίζει μπάσκετ..


Το δίδυμο Μακνίλ-Ουάητ υποστηρίζει στην εντέλεια το μπάσκετ του Δημήτρη Πρίφτη και μετά τη πρώτη φάση του Eurocup ο Άρης μοιάζει με λύκο που κοιτάζει τους πάντες από τη κορυφή του βουνού.. Γιατί οι κιτρινόμαυροι πήγαν βαθιά σε επίπεδο scouting; Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση που θα δώσει έξτρα ώθηση στην ομάδα; Διαβάστε στο Hoopfellas..




Μυρίζει μπάσκετ και ο ίδιος ο Άρης που εχθές μας έβαλε στους δέκτες μια κασέτα με δόση παρελθόντος (του πρόσφατου, της Ευρωλίγκας) στραγγαλίζοντας τη Μπάνβιτ στη τέταρτη περίοδο (παθητικό 7 μόνο πόντων)και  κερδίζοντας πανάξια τη 1η θέση στον πιο δυνατό όμιλο του φετινού Eurocup. Ο Άρης είναι μια ομάδα του ..δρόμου. Τις “παίζει” με οποιονδήποτε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ανεξαρτήτου μεγέθους και φήμης. Και το καλύτερο..; Μοιάζει πεινασμένος.


Το δίδυμο των gunners της ομάδας, Μακνίλ-Ουάιτ εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα δουλεύει ο Δημήτρης Πρίφτης και το επιτελείο του υπό την ησυχία των άδειων κερκίδων στις προπονήσεις. Ξέρετε, δε συνηθίζεται το γεγονός να βλέπεις τον καλύτερο σου σκόρερ και go to guy στην επίθεση να είναι παράλληλα και ο Defensive Stopper σου στα μετόπισθεν. Ο Τζέρελ Μακνίλ έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου.. Λατρεύω τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα και την αμυντική του υπερηφάνεια. Όταν ο ηγέτης σου ζυγίζει το ίδιο ένα θεαματικό τρίποντο και φάουλ με μια σκυλίσια άμυνα και κερδισμένη κατοχή, είναι σημαντικό. Στον Άρη έχουν ξαναψωνίσει άλλωστε από το πρόγραμμα του Marquette (το οποίο πρέσαρε τον Βεζένκοφ προ διετίας) και αναφέρομαι στον συμπαίκτη και κολλητό του Μακνίλ, Ντόμινικ Τζέημς (εξαιρετική χρονιά στον Άρη που του έδωσε ένα συμβόλαιο στη Παρτίζαν τότε, τώρα παίζει στο Κατάρ). Οι δύο τους είχαν δημιουργήσει μαζί με τον νυν σταρ των Μαβς, Ουέσλι Μάθιους, μια εξαιρετική τριάδα (στο ίδιο ρόστερ ήταν και ο πιτσιρικάς Τζίμι Μπάτλερ..). 


Ο Μακνίλ γαλουχήθηκε σε συγκεκριμένο πλαίσιο αφού τόσο υπό τον Tom Crean όσο και υπό τον Buzz Williams το Marquette λάνσαρε ένα επιθετικό στυλ μπάσκετ χτισμένο σε απλωμένες άμυνες και τρανζίσιον επίθεση. Σας θυμίζει κάτι..; Καλό είναι να συνεχίσει ο Άρης την “επαφή” με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μήπως θα ήταν άσχημα (λέω τώρα..) μελλοντικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης να κοιτούσε ένα άλλο προϊόν του -το οποίο μάλιστα αντιμετώπισε φέτος δύο φορές στον όμιλο-, τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ της Τραμπζονσπόρ; Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε λίγο τον θηριώδη Αμερικανό γκαρντ (ηγέτης της Καντού πέρυσι, συμπαίκτης του Φελντέιν) στο “μπάσκετ της ταχυδύναμης” του Πρίφτη.. Άλλωστε από την ευρύτερη περιοχή του Ουισκόνσιν (μεγάλη μπασκετική μήτρα) ο Άρης παλιότερα είχε φέρει τα σιδερένια σκρινς και το fundamental παιχνίδι του Μάικ Ουίλκινσον στο Παλέ..


Ο κόουτς Πρίφτης είναι ξεκάθαρος στο πόσο ελέγχει την αμυντική ικανότητα των ξένων αθλητών που υπογράφει. Πέρυσι έφερε τον Νέημικ, παίχτη γαλουχημένο στους “Σπάρτανς” του Τομ Ίζο, και τον Ριντ. Για αυτό και μπορεί να εισπράττει από τους Μακνίλ-Ουάιτ ακόμα και στη κακή τους επιθετικά βραδιά διατηρώντας τους στο παρκέ. Ο Μακνίλ είναι ένας κομπλέ γκαρντ που κάνει τα πάντα στο παρκέ και ο Ουάιτ μια σπουδαία αθλητική δύναμη που σπρώχνει όλη την ομάδα "μπροστά". Όταν το καλοκαίρι μου είπαν ότι ο Άρης είναι κοντά στον Οκάρο Ουάιτ ομολογώ πως ξαφνιάστηκα.. Ήταν η στιγμή που ένιωσα, μετά από καιρό, πως οι κιτρινόμαυροι κυνηγούν μια υπέρβαση σε οικονομικό επίπεδο, με ένα παιδί που έπαιζε ως ρούκι στη Μπολόνια όμως έβγαζε μάτι ότι έχει πρώτη ύλη για το υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επιλογή του Ουάιτ δεν είναι τυχαία και δεν έχει να κάνει με τη καλή χρονιά που έκανε ένα νέο παιδί από την Αμερική στη Lega A. Έχει υπόβαθρο για αυτό θα σας πάω λίγο πίσω.. Ο Οκάρο έμεινε 4 χρόνια στο Φλόριντα Στέητ του Λέοναρντ Χάμιλτον (ως freshman πρόλαβε τους Ντέργουιν Κίτσεν και Τζέημς Σίνγκλετον μάλιστα) . Οι μύστες του κολεγιακού μπάσκετ θα γνωρίζουν τον συγκεκριμένο κόουτς και πιθανόν οι πιο ψαγμένοι μπορούν να κάνουν άμεσα τον συσχετισμό.. Ο Χάμιλτον είναι ένας φημισμένος για την αμυντική του φιλοσοφία προπονητής. Στο πρόγραμμα του στη Φλόριντα έχτισε άμυνες πάνω στο μήκος και τα αθλητικά προσόντα, οι οποίες πίεζαν τη μπάλα παντού, παρήγαγαν λάθη και σκοτωμένα σουτ στο τέλος του χρόνου. Όλα αυτά επιλέγοντας να δουλέψει με παιδιά που είχαν τα χαρακτηριστικά του Οκάρο Ουάιτ. Στη ίδια βάση δουλεύει και ο Δημήτρης Πρίφτης με τον Ουάιτ, τοποθετώντας τον ως chaser (κεφάλι στη διάταξη για να δώσει κατεύθυνση με το μήκος και το athleticism του στη μπάλα) στην 1-2-2 Full Court Press Defense που αποτελεί το φετινό άρμα μάχης της ομάδας. 


Ο 23χρονος Αμερικανός είναι γαλουχημένος σε αυτό το μπάσκετ και για αυτό απορροφήθηκε άμεσα στο σύστημα του Άρη. Η προοπτική του μάλιστα είναι αρκετά καλή. Έχει πολύ καλή άμεση εκτέλεση από τη περιφέρεια και scoring insticts, παίζει ένα μέτρο πάνω από το καλάθι και η αίσθηση του ριμπάουντ που διαθέτει είναι πραγματικά εξαιρετική. Θέλει δουλειά με τη μπάλα στα χέρια και βελτίωση στο positioning ώστε να γίνει πιο δυνατός στην άμυνα εδάφους κεφαλαιοποιώντας ακόμα περισσότερο το φυσικό/αθλητικό του πακέτο ενώ θα χρειαστεί να δυναμώσει λίγο τον κορμό του στο επόμενο επίπεδο. Μιλάμε όμως για ένα παιδί που που μπορεί να παίξει άμεσα έναν 3&D ρόλο σε ομάδα της Ευρωλίγκας ειδικά από τη στιγμή που στη δεύτερη χρονιά του στην Ευρώπη χρησιμοποιεί ήδη περισσότερο τη σκέψη του (παραμένει παίχτης ενστίκτου αλλά αν τον δείτε πως ήρθε από τη Φλόριντα θα καταλάβετε..) και ο κόουτς Πρίφτης τον έχει βοηθήσει σημαντικά σε αυτό. Αν ο Πέτγουεη κατάφερε να σταθεί σε ένα κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει ο Ουάιτ σε ένα ανάλογο περιβάλλον που ξέρει να δουλεύει και να βελτιώνει παίχτες. Για τον Αμερικανό σίγουρα θα υπάρξει ενδιαφέρον από ομάδες με πιο παχυλά πορτοφόλια όμως τα πράγματα στον Άρη έχουν αλλάξει και η ομάδα θεωρώ ότι (ειδικά από τη νέα σεζόν) θα έχει τη δυναμική να κρατήσει ή τουλάχιστον να διεκδικήσει τέτοιους παίχτες.


Η πρώτη θέση έχει ανοίξει την όρεξη και έχει μεγάλο ενδιαφέρον η κίνηση που πιθανόν θα κάνει ο Άρης στην αγορά για να ενισχυθεί ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν. Μπορώ να σκεφτώ πολλούς τρόπους με τον οποίο ο Δημήτρης Πρίφτης θα βελτίωνε το ρόστερ του, κάνοντας το πιο βαθύ και ετοιμοπόλεμο απέναντι σε κάθε αγωνιστικό ανάχωμα που μπορεί να επιφυλάσσει η συνέχεια. Ο ορθολογισμός λέει ότι οι κιτρινόμαυροι θα κοιτάξουν ένα μεγάλο κορμί στο “5” γιατί στη συνέχεια περιμένουν και καλύτεροι ψηλοί από τον Στιπάνοβιτς (με τον οποίο ο Άρης δυσκολεύτηκε πολύ στο ματς της Τουρκίας) ως αντίπαλοι. Κάποια κομμάτια της πρώτης φάσης έδειξαν ότι ο Άρης χρειάζεται μέγεθος και “κιλά” στη ρακέτα ώστε να βελτιώσει τομείς όπως το ριμπάουντ και η post επίθεση. Eπειδή όμως το δικό μου το μυαλό είναι σάπιο και έχει καεί από την υπερδοσολογία μπάσκετ που λαμβάνω, θα βάλω στην εξίσωση ισότιμα και μια άλλη πιθανότητα. Ο Δημήτρης Πρίφτης αφήνει το “5” όπως είναι (τζόγος ναι, συμφωνώ..) και κουμπώνει έναν κόμπο-φόργουορντ (θα δούμε τι θα γίνει με τον Τσούπκοβιτς ο οποίος μπορεί να δώσει περισσότερα αλλά εδώ που έχει φτάσει η ομάδα χρειάζεται έξτρα ώθηση και το κάτι παραπάνω..) που θα υποστηρίξει αυτό το στυλ μπάσκετ που παίζει η ομάδα τώρα. Έναν SF/PF που θα φέρει έξτρα athleticism και δύναμη που λείπει από το “3” και το “4” όταν ο Ουάιτ βρίσκεται στον πάγκο. Ένας τέτοιος φόργουορντ θα κάνει τον Άρη πιο compact, ακόμα πιο γρήγορο και ας είναι undersized. Η εποχή (του downsizing και της ταχύτητας) κάποιες φορές επιβάλλει τέτοια ρίσκα..


Υ.Γ: Προ ημερών ήμουν στην Ιταλία και πάντα όταν βρίσκομαι εκεί έχω πολύ ενδιαφέρουσες βραδιές με συνεργάτες οι οποίοι αποτελούν το δικό μου προσωπικό δίκτυο που συμβάλλει πολλές φορές στη δουλειά που βγαίνει στη σελίδα σε επίπεδο πληροφόρησης πάντα. Ένα ωραίο βράδυ λοιπόν βάλαμε κάτω το κεφάλαιο Achille Polonara. Ο 24χρονος διεθνής φόργουορντ της Ρέτζιο Εμίλια είναι ένας ταλαντούχος παίχτης. Εξαιρετικά αθλητικά προσόντα, καλός με τη μπάλα στο παρκέ, περιφερειακή εκτέλεση, πολύ ικανός ψηλά με timing στο μπλοκ. 


Ο “καλύτερος PF που βγάλαμε τα τελευταία 15 χρόνια μετά τον Γκαλινάρι” μου είπε ένας από το τιμ.. Μπορεί να σταθεί όμως σήμερα (τώρα, επί τόπου, αυτή τη στιγμή..) σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός ο οποίος μάλιστα χρειάζεται έναν τέτοιο forward ( άσχετα αν δε το γνωρίζει..); Αγωνιστικά ναι, έχει το πακέτο. Του λείπει η εμπειρία. Το μόνο του μειονέκτημα είναι αυτό το mentality του Βορειοιταλού που ξεχωρίζει τον Αλεσάντρο Τζεντίλε (η οικογένεια Τζεντίλε προέρχεται από τον Νότο) από τους υπόλοιπους cool παίχτες του προηγμένου κομματιού της Ιταλίας.


Υ.Γ1: Ένα μπράβο στον ΠΑΟΚ. Ολική επαναφορά. Δεν είναι τυχαίο ότι με το που απέκτησε η ομάδα σημείο αναφοράς στο ζωγραφιστό (Σόφο), ο Βασιλειάδης σουτάρει καλύτερα. Η ομάδα υστερεί πολύ στο αθλητικό κομμάτι και ο Σουλίνιο καλείται με νέα μαγικά να "κλείσει" το γήπεδο στους αντιπάλους. Να δούμε τι θα καταφέρει σε βάθος χρόνου και πόση διάρκεια θα έχει το καλό πρόσωπο του δικέφαλου..


403 σχόλια:

  1. Ο γουαιτ εχει τρομερα περωθωρια βελτιωσης και θεωρω οτι καθως ανεβαινει επιπεδο ο ΑΡΗΣ του δινεται η ευκαιρια και του παιχτη να δουλεψει ακομη καλυτερα,ειδικα το σωμα του που και ο ιδιος γνωριζει πολυ καλα οτι χρειαζεται να βαλει μυικα κιλα πανω του,για να μπορεσει να προσπθεσει και λιγο ποστ παιχνιδι που ειναι εμφανες οτι του λειπει σαν στοιχειο και θα το χρειαστει μελλοντικα..

    Ο μακνιλ ειναι το λεγομενο σκυλι κυνηγαει παντου τους αντιπαλους επιθεση-αμυνα παιζει το ιδιο,εχω χρονια να δω προσωπικα στον ΑΡΗ παικτη που να νοιαζεται και για τα 2 τοσο πολυ,δυσκολα βρισκεις καλο σκορερ που να παιζει καλη αμυνα,οι επιλογες πριφτη ειναι πολυ σωστες πιστευω και γινονται με κριτηριο,εχω παντως την εντυπωση οτι ενας σεντερ απο γαλλια μερια με αθλητικοτιτα και ποστ παιχνιδι θα βοηθουσε την ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο Άρης κάνει αυτές τις δύο κινήσεις και του βγουν είναι ικανός να περάσει και την επόμενη φάση του eurocup. Το ότι ο Πριφτης είναι καλός προπονητής το διαπιστώσαμε πρόπερσι και στον παναθηναικο, άλλο που δεν είχε το brand name να μείνει ως πρώτος. Συγχαρητήρια και στον παοκ, μεγάλη έκπληξη και μπράβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο άρθρο Τζιμ για θέμα που "καίει".
    Για την προσθήκη του Άρη μπορώ να συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό μαζί σου.Κι εγώ θα προτιμούσα να μην δω 5 αλλά ένα φοργουορντ.Απλά έχω επιφυλάξεις αν πρέπει να ναι και αυτός στιλ Γουάιτ.Πιστεύω οτι η ομάδα πρέπει να κοιτάξει παίκτη με αθλητικό πακέτο που να μπορεί να σταθεί στις απαιτήσεις του μπάσκετ της,αλλά να δίνει κάτι και επιθετικά στο μισό γήπεδο,γιατί εκεί θα είναι η διαφορά του Άρη με τις πολύ καλές-φαβορί ομάδες του Γιούροκαπ.Δηλαδή-μικρή έκπτωση στο πακέτο που αναφέρεις κοιτώντας ο παίκτης να είναι λειτουργικός επιθετικά,δηλαδή με 3ποντο και ικανότητα να διαβάσει άμυνες-επιτεθεί σωστά(ή βάζοντας τη μπάλα στο παρκέ.)
    Για τον Μακνιλ οτι και να πούμε είναι λίγο,σούπερ παικτάρα,φοβερή επιλογή...Ακριβώς οτι πρέπει για ηγέτης σε ομάδα τέτοιου επιπέδου και τέτοιας υφής.Θέλω να τον δω να παίρνει πιο σωστές αποφάσεις σε σημεία κρίσιμων παιχνιδιών και να "ελέγχει" καλύτερα τον εαυτό του.

    //Αντιγράφω τα σχόλια μου στην προηγούμενη ανάρτηση
    Για Πάο:Αν και έχει κουράσει πραγματικά όλη η συζήτηση και πλέον βαριέμαι κάθε φορά που μπαίνω στο μπλογκ να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια χιλιοειπωμένα πράγματα, αν γίνει απόκτηση pg που λέγεται η μόνη λογική μετάφραση προοδευτικά στο rotation(γιατί προφανώς δεν μας νοιάζουν οι 2-3 επόμενες εβδομάδες) είναι να παίζει ο Πάο με 3 γκαρντ,δηλαδή πολλά σχήματα με Φελντέιν στο 3 ας πούμε.
    Ο περιορισμός που λέει οτι ο Πάο μπορεί να πάει σε έναν παίκτη μάλλον δείχνει φόργουορντ που μπορεί:
    1.να παίξει σε διαφορετικές καταστάσεις στην επίθεση ώστε να κολλήσει στο σύστημα του Τζόρτζεβιτς
    2.να βγάλει ενέργεια στα μετόπισθεν
    3.να αμυνθεί σε διαφορετικές θέσεις

    Σε διαφορετική περίπτωση,αν δηλαδή μπορείς να πας σε 2 κινήσεις πας κανονικά να καλύψεις τις τρύπες σου που για μένα είναι η αντικατάσταση Κούζμιτς με mobile center(κ πιο καλό παίκτη) και ένα 3άρι με δυνατά πόδια και αμυντική ικανότητα.


    Ο Άρης θα βρεθεί από ότι φαίνεται σε έναν όμιλο που είναι και πάλι στα μέτρα του οπότε περιμένουμε από την ελληνική ομάδα να συνεχίσει ανάλογα. Η Λιμόζ που μάλλον θα πάρει από την ΕΛ μαζί του είναι ομάδα με τελείως άλλο στιλ και μέρα με τη νύχτα αμυντικά και πιστεύω την έχει άνετα εδώ μέσα και με ένα καλό παιχνίδι μπορεί να τη χτυπήσει και στη Γαλλία.
    Η Άλμπα είναι ίσως πιο ικανή να δημιουργήσει προβλήματα αλλά ο φετινός Άρης που ξέρουμε οφείλει να περάσει.

    Ο Πάοκ παρά τα φετινά προβλήματα και τις όποιες ανορθογραφίες κατάφερε να περάσει.Παρότι η πορεία του ως τώρα δεν του δίνει και πολλές ελπίδες,θέλω να δω την πορεία της ομάδας που κάτι μου λέει πως όσο πάει θα βελτιώνεται(με τον Σόφο να είναι κεντρικός άξονας και να απελυθερώνει το έργο των υπολοίπων) και με κάποια έξυπνη προσθήκη να καλύψει λίγο τα κενά της.

    Η Μακάμπι είναι ομάδα πιο ικανή να κάνει σοβαρή πορεία στην από την Νταρουσάφακα( ομάδα με καλούς παίκτες αλλά που δεν δίνει κάποια κατεύθυνση σε τομέα που να είναι πολύ καλή ώστε να απειλήσει τις μεγάλες ομάδες) αλλά το ματς στην Τουρκία είναι πολύ δύσκολο να το πάρει με τη διαφορά.

    Η Μπάγερν δεν ξέρω πως μπορεί να σταθεί όρθια στη Χάλα Πιονίρ χωρίς να παίξει σοβαρή άμυνα.Ποιοτικά μπορεί να υπερέχει κάπως,αλλά αυτό το παιχνίδι μοιάζει κομμένο και ραμμένο για τον Ερ.Αστέρα που αν περάσει θα χει κάνει μια επική πρόκριση(μην ξεχνάμε οτι πέρασε παιχνίδια που έπαιζε με 8-9 παίκτες μεταξύ των οποίων παίκτες που καμία σχέση δεν είχαν με το επίπεδο).

    Ο Όσφπ έχει μπροστά του τον πειρασμό να κερδίσει την Εφές αλλά να την πάρει μαζί του στον όμιλο αντί της Λαμποράλ.Η Εφές λογικά θα πιάσει μεγαλύτερο στάτους μέσα στο θεσμό από τους Ισπανούς,αλλά και η Λαμποράλ είναι ομάδα που δυσκολεύει παραδοσιακά τον Όσφπ ειδικά εκτός έδρας.Δεν ξέρω τι μοιάζει καλύτερο αυτή τη στιγμή για τους ερυθρόλευκους.

    Ο Πάο αν παίξει σοβαρά το ματς πιστεύω πως θα κερδίσει μιας και το έλλειμμα ενέργειας δεν βγαίνει τόσο εξόφθαλμα απέναντι στη Ζαλγκίρις που είναι από τις πιο "ευρωπαικές" ομάδες στο θεσμό.

    Πολύ ενδιαφέρον στα ματς πρωτιάς στον 3ο και 4ο όμιλο όπου δεν πρέπει να αποκλείεται κάποια νίκη γηπεδούχου που θα περιπλέξει αρκετά τους ομίλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς όπως το είπες Jim... Μυρίζει μπάσκετ αδερφέ, για αυτές τις μυρωδιές ζούμε! Όταν αναφέρεσαι σε combo forward, έχεις κάποιον κατά νου ή έστω το στυλ κάποιου ;... Τύπου maciulis ας πούμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδανική επιλογή για εμένα ένας παίχτης τύπου Μάικ Μπατίστ με παιχνίδι στο low post και εξαιρετικό σούτ από το 4-5 μέτρα και σε δεύτερη επιλογή ένας παίχτης σαν τον Γκιστ με παιχνίδι πάνω από το στεφάνι αλλά και στη ρακέτα (λιγότερο),καλή άμυνα, αρκετή δύναμη και όγκο ώστε να γεμίσει τη ρακέτα (τον είδαμε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη ότι απέναντι σε μη αθλητικούς ψηλούς όπως ο Κοέν και ο Σίμτσακ έκανε παπάδες)αλλά και τρίποντο ώστε να ανοίγει χώρους για διεισδύσεις από τους περιφερειακούς.

      Διαγραφή
  5. Καλησπερα Δημητρη!!!
    Καταπληκτικο αρθρο για ακομη μια φορα. Εγραψες και προσφατα για τον Αρη, αλλα με αυτο που καταθετει στο παρκε προκαλει εξτρα προσοχη δεδομενου μαλιστα του χαμηλου μπατζετ που εχει η ομαδα. Θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.
    Τι διαφορες εχει η αμυνα του Πριφτη με την εκπληκτικη αμυνα που επαιζε η ομαδα του Ματζον στο παρελθον?
    Εχεις υπ' οψην σου καποιον κοινοτικο SF/PF που να κολλουσε σε αυτη την ριζοσπαστικη και ενδιαφερουσα προταση σου?
    Ο Βουγιουκας θα κολλουσε στην ομαδα με τα χαρακτηριστικα που εχει ή απλα θα ηταν κινηση εντυπωσιασμου?
    Γιαννης Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/competition/players/showplayer?pcode=004867&seasoncode=U2015

    Τζιμ εγω πιστευω οτι ενας τετοιου στυλ παιχτης θα βοηθουσε πολυ την ομαδα,,τι γνωμη εχεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

    ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΙΦΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟ, ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός, Ζεν. Το καλοκαίρι του '14 έπρεπε ο Πρίφτης να προαχθεί σε head coach.

      Διαγραφή
  8. - Κιαρατά Κόνγουει, πριν καμια βδομάδα ήμουν έτοιμος να γράψω κανα ΥΓ για Ακίλε Πολονάρα. Πόσο παιχτούρι και αδυναμία μου, ΕΥΓΕ στα φιλαράκια σου. Και μην πει κανείς για το πώς σουτάρει φέτος χέστηκα για όσους κοιτάνε μόνο στατιστικά.
    - Ο Οκάρο θέλω να δοκιμαστεί απέναντι σε σοβαρά 4άρια θέσης με φυσικό πακέτο στο κομμάτι ώμου-πλάτης. Αν αντέξει εκεί, χακάρω λογαριασμό Panagiotis K. Angelopoulos UBS Switzerland και κλέβω το μισό μύριο με το οποίο υπογράφει αύριο στον Ολυμπιακό.
    -Για λύπηση η ΑΕΚ, βασικά ο χρηματοδότης της... Αν είναι δυνατόν, ας δώσουμε και την Εθνική τότε στο Βαγγελη Αλεξανδρή να γελάμε...
    -Εδώ και τώρα θα υπέγραφα στην θυγατρική μου ομάδα (για το Eurocup) αν είχα, Μπέρζινς για 15'. Mαζί με Όμιτς και Μαρίνοβιτς φυσικά.
    -()αυλιάρη Draymond... Εϊσαι συγκολλητική ουσία, είσαι τα ούλα στη οδοντοστοιχία τους, είσαι το κρέας κάτω απ' τα νύχια ...

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mε ξαφνιασες Τζιμ με την αναφορα σου στον Πολοναρα..τον ειδα στους τελικους των ιταλικων πλεη-οφ και μου εκανε εντυπωση..ειναι οντως πολυ καλος παικτης,αλλα χρειαζεται πολλη δουλεια και να βελτιωσει αρκετα πραγματα για να σταθει στο τοπ επιπεδο..επειδη το υψος του δεν ειναι αρκετο για 4αρι,θα μπορουσε βελτιωνοντας τη δημιουργια του να γινει ενα combo forward που θα ξεκιναει στο 3..Μια μεταγραφη οπως του Μελι θα του εκανε καλο,εκτος κι αν παει στο Μιλανο,οταν αυτο προσλαβει σοβαρο προπονητη..Αυτη τη στιγμη μονο ο Τζεντιλε κανει τη διαφορα σε οποιαδηποτε μεγαλη ευρωπαικη ομαδα..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Τζιμ κάνει ξεκάθαρη νύξη για περίπτωση Πολονάρα σε ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πω την αληθεια το παλικαρι δεν το εχω παρακολουθησει πολυ , αλλα περισυ που τον ειδα στα playoffs με την regio emilia τον ξεχωρισα με την μια ... Αυτον και τον della valle ο οποιος ειναι ομως πιο μικρος και αγουρος ..Πιστευω ο Polonara ειναι ετοιμος να κανει το βημα !!

      Droga

      Διαγραφή
  11. Χτιζεται κατι καλο στον Αρη ναι , το εχουμε πει απο την αρχη της χρονιας. Συμφωνω με οσα αναφερεις για Μακ Νιλ και Γουαιτ αλλα πρεπει να προσθεσω και κατι που περναει συνεχως στα ψηλα γραμματα

    ο Μακ Νιλ ειναι ΠΟΛΥ αστοχος στα περισσοτερα παιχνιδια , ακόμα και όταν σκοράρει 15+ πόντους Ενδεικτικα στο παιχνιδι με την Μπανβιτ ειχε 3/13 διποντα. Πολλα απο αυτα ηταν εκβιασμενες προσπαθειες απεναντι σε 1, 2 και 3 ακομα αμυντικους. Επισης , ενω δεν ειναι ο καλυτερος σουτερ , εχει την συνηθεια να κανει 1-2 σταυροτες τριπλες και μετα να σουταρει , ενω μπορει πολυ πιο ευκολα και αποτελεσματικα να κανει αυτο στο οποιο ειναι πολυ καλος : μπασιμο , attack the basket για να μιλησουμε και μπασκετικα. Αντι αυτου αναλωνεται σε σουτ (οσοι βλεπουν Αρη ξερουν για πια σουτ μιλαω) , απο τα οποια βαζει 1-2 /10. Αντιθετα οταν επιλεγει να παρει την μπαλα προς το καλαθι , ακομα και οταν ειναι αστοχος , αποσυντονιζει ολη την αντιπαλη αμυνα δημιουργοντας χωρους για τους συμπαικτες του.

    Φυσικα τις παραπανω χτυπητες αδυναμιες του τις υπερκαλυπτει (για το επιπεδο του Αρη) με το wining mentality του , την φοβερη του αμυνα , την ενεργεια που βγαζει στο γηπεδο και με το μεγαλυτερο ισως πρoσον του : παιρνει πανω του ολα τα μεγαλα σουτ. Συγκεκριμενα με ΑΕΚ , ΠΑΟΚ , Ουνιξ και Τραμπζοσπορ πετυχε πολυ κρισημα καλαθια οταν η μπαλα εκαιγε (και οχι μονο σε αυτα).

    Νομίζω ότι ο Πρίφτης , παρότι βλέπει τα προβλήματα που ανέφερα πριν, του δίνει εσκεμένα περισσότερη ελευθερία στο παιχνίδι του για να αξιοποιήσει πλήρως τις ικανότητές του , ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνει μερικές κακές επιλογές στην επίθεση...

    Ο Γουάιτ , το κυριότερο αρνητικό που δεν του επιτρέπει (ακόμα) να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο είναι το τραγικό ball handling του. ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ. Αλλά φυσικά αν ήταν καλός σε αυτό τότε θα είχε θέση ως 3αρι στο ΝΒΑ...
    Κατα τα άλλα είναι από τα καλύτερα 4αρια στο ελληνικό πρωτάθλημα και σίγουρα από τους ηγέτες επιθετικά του Άρη.

    Απο μεταγραφές δεν βλέπω να έρχεται μεγάλο όνομα για φέτος ,εκτός και αν προκύψει κάποια ευκαιρία. Βουγιούκας χλωμό , Μπατίστα δεν παίζει , και ούτε φυσικά για τον Λι της Στεάουα. Η ομάδα θα ψάξει πακέτο προσιτή τιμή - αθλητικά προσόντα - καλός σουτέρ/αμυντικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Ντουσαν Σακοτα θα εκανε στον ΠΑΟ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θανάσης Αντετοκούνμπο για Άρη Τζιμ? Είχες πει κάτι παλιότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Darius Johnson Odom αντί Ουότερς. Αφού το είπε ο καθηγητής. Μακάρι να γινόταν το καλοκαίρι πάντως μια τέτοια κίνηση.

    Bou Gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ciao Jim da Modena...Μιας και ήρθες στα "χωράφια" μου (Στην Εμίλια - Ρομάνια είμαι και εγώ)

    Ο Άρης έχει όλα τα φόντα να πάει -ΜΑΚΑΡΙ- μέχρι στους 8 και γιατί όχι παραπέρα. Να το τρίψουμε -ως ελληνικό μπάσκετ- στη μούρη των Τούρκων και Ρώσων που με πετροδόλλαρα πάνε να κάνουν ομάδες. ΑΡΗΣ για να γουστΑΡΗΣ.

    Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα για τρελά κέφια (πολύ ώριμος και κομβικός ο Χάτσερ). Περιμένω ενίσχυση ενόψει Last 32. Ακους κάτι;

    Η ΑΕΚ τώρα... μη τα λέμε. Έχω βαρεθεί να τα λέω. Αποκλείστηκε για 3 λόγους:

    1. Έχει ρόστερ που δεν μπορεί να παίξει άμυνα. Έχει lockdown defender στη περίμετρο; Έχει αθλητικό ψηλό να χτυπάει στις αλλαγές στο PnR;

    2. Δεν έχει σωστά στελεχωμένο ρόστερ.

    Επί παραδείγματι : Δεν είμαι ΑΕΚτζης αλλά από πέρσι λέω στους ΑΕΚτζήδες φίλους μου πως ήθελε έναν ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ πλέι μέικερ. Και όχι δεν εννοώ τον Κούπερ ο οποίος θα πήρε και έναν σκασμό λεφτά. Απλό όνομα. Τζος Μάτζετ που έπαιζε στο Κόροιβο. Το 1/3 του Κούπερ θα έπαιρνε και μια χαρά θα "έτρεχε" την επίθεση. (Μην πιάσω άλλες θέσεις. Θα τελειώσω το χάραμα)

    3. Με συχνές προσθαφαιρέσεις δεν βρίσκεις χημεία. Έκτος αν ο κ. Αγγελόπουλος έχει λεφτά για πέταμα σε διάφορα σαπάκια τύπου Σκράμπ και σε τελειωμένους βετεράνους όπως ο Καλαμπόκης.

    Ακούγεται παραίτηση Σάκοτα. Αίντε μπας και αναλάβει ο Μανωλόπουλος να σφήξει τα λουριά στην άμυνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ: Όποιος έχει χρόνο ας τσεκάρει αυτό το άρθρο

      http://hangtime.blogs.nba.com/2015/12/16/why-spurs-might-be-nbas-best-team/

      Διαγραφή
  16. αν είναι να πάρουμε γκαρντ ας είναι ο ούκιτς αυτός να ξέρουμε τουλάχιστον και τι παίρνουμε. μια χαρά παίχτης για συμπληρωματικός στην περιφέρεια,τον ξέρουμε και μας ξέρει και κάνει αυτά που έχουν γραφτεί ότι θέλει ο τζόρτζεβιτς(ασφαλές κατέβασμα της μπάλας και καλός αμυντικός).

    διαφωνώ με τη μεταγραφή παίχτη στην περιφέρεια,αλλά ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. εγώ θα έπαιρνα 4αρι,αλλά πολύ σωστά η απόφαση για τις μεταγραφές και που θα γίνουν αυτές είναι του προπονητή. αν όντως έρθει λοιπόν άσσος,τότε πρέπει να αρχίσει να παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω ο χαλαραμπόπουλος στο 4,αφού κάποιος θα πρέπει να παίζει εκεί όταν δε θα είναι μέσα ο γκιστ ή όταν ο γκιστ θα παίζει στο 4.
    για το αμυντικό πρόβλημα στο 4-5 υπάρχει και η εξήγηση ότι μπαίνουν πολύ εύκολα στη ρακέτα οι κοντοί και είτε τελειώνουν τις φάσεις είτε δίνουν ασίστ στους υπόλοιπους,επειδή απλά δε μπορούν να αποτρέψουν αυτές τις μπούκες οι κοντοί μας,οπότε θέλουν περιφερειακό για να κρατήσουν μακριά από τη ρακέτα όσο καλύτερα μπορούν τα αντίπαλα γκαρντ. στο ποστ έτσι κι αλλιώς πρόβλημα δεν έχουν τα σέντερ μας,ούτε και με τους διάφορους ΜΑΠ(μόνο ο σίνγκλετον που έκανε το 1 και μοναδικό καλό του παιχνίδι εναντίον μας στο πρώτο παιχνίδι της ευρωλίγκας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου άκαιρη, άκυρη, μονότονη, μονοθεματική, επαναλαμβανόμενη, εκτός θέματος, εξαντλημένη συζήτηση ανοίγεις.

      Διαγραφή
  17. Συμφωνω απολυτως και το γραψα στο φεις καποια ποστ πριν νομιζω με ουνιξ οταν εγραψες...ο αρης αν παρεις το ροστερ εναν προς εναν εχει χτυπητες αδυναμιες σε τρεις θεσεις(την εξης μια)...
    Καταρχην στη θεση 1... Ο γουοτερς σιγουρα δεν ειναι ιδανικος εως τωρα...αβιαστα λαθη σε πολλα ματς,κακες επιθετικες επιλογες σε αλλα,ελλειψη καλου ρυθμου σε πολλες περιπτωσεις..διολου τυχαιο οτι παιχνιδια γυριζαν με τον ξανθοπουλο να γινεται χαλιφης στη θεση του χαλιφη...αυτα εως λιγο πριν...κανενας δε μπορει να παραγνωρισει οτι το τελευταιο μηνα ειναι αρκετα καλος..εχει παρει μεγαλες φασεις επιθετικα,εχει συμμετοχη στην επιθεση και παιζει πολυ καλα με το χαγκινς δινοντας πολλους ποντους απο ασσιστ..γενικα ειναι εξυπνος ποιντ γκαρντ..ακομα κ προχτες που ηταν κακος επιθετικα,πηρε δυο μεγαλα τριποντα κ εδωσε 8 ασσιστ δυο σε καθοριστικες φασεις...δε νομιζω οτι τιθεται θεμα κανενα..για κανενα λογο δε σπας τη χημεια κοντων ψηλων γιατι κ ο μακνιλ συνεργαζεται αψογα μαζι τους...
    Στο πεντε ειναι εμφανης η ελλειψη ποιοτικου παικτη πισω απτο χαγκινς...ο σιμτσακ την ωρα που παιρνει την μπαλα πρεπει να σκεφτεται οτι ειναι πιο ευκολο να πιασει κινο παρα να σκοραρει κ την βλεπει σαν καυτη πατατα,ο δε κοεν οσες φορες θελει να παιξει με πλατη ενα σπρωξιματακι του αντιπαλου αρκει για να του χαλασει την ισορροπια και να αστοχησει..αντιθετα ειναι πολυ καλος οταν γινεται αντιοκαρο...αυτα επιθετικα..γιατι αμυντικα σε κανενα ματς δεν ειχες εμφανες προβλημα κ αν ειχες σε κανα δυο ηταν γενικα κακη εικονα της ομαδας...το προβλημα το μεγαλο ειναι στη θεση τρια..ο πελεκανος βαρυνε πολυ,για ενα δεκαλεπτο ειναι κ οχι για βασικος...σε χαμηλα σχηματα ο ζαρας παρολο που ειναι δυνατο παιδι δε μπορει να μαρκαρει ψηλοτερους αντιπαλους(κοντα ακρα) κ προσφευγει συχνα πυκνα σε φαουλ για να κοψει την επιθεση,ο δε μουρτος ειναι τοσο απροβλεπτος που δε θα μπορουσε να ναι κ βασικος..νοιωθω οτι ενα τριαρι τυπου διεισδυτικο κυριως για να ανοιγει κ το σουτ του ουαιτ θα ταιριαζε πιο πολυ απο ενα σουτερ δεδομενου οτι δεν εχουμε ενα ορτιθ να μοιραζει σωστα στην περιφερεια παιζοντας το συστημα χακιμ με 4 ακροβολισμενους συμπαικτες...τον τονι ντοουσον μηπως τον καταψυξαν;βεβαια το προβλημα στο πεντε θα γιγαντωθει γεωμετρικα αν λειψει ο χαγκινς σε καποιο ματς(δε θα παρω σοβαρα το παιχνιδι με τον παο,καθως ηταν το πρωτο)...τοτε το κενο στο τρια θα μοιαζει χαραμαδα κ στο 5 φαραγγι ...εγω παντως θα ρισκαρα με ακομα ενα οπλο επιθετικο στο 3 ..γενικα και τριαρι σηκωνει πχ μαρσαλ και τεσσαρι πχ τυπου μασσει (αληθεια;αυτος δε κανει;σε τι κατασταση ειναι;) και πενταρι(κακως κατεμε που δε πηρε σχορτσιανιτη)...παντως το λογικο ειναι η μενουν ολοι κ απλα γινεται προσθηκη στο 3 ή φευγει ο μεχρι τη μπουντουσνοστ ξενο σωμα,τσουπκοβιτς κ αντικαθισταται με πενταρι...οποιαδηποτε αλλη αλλαγη στο ροστερ που εχει πολυ ισχυρη την εννοια της ομαδας θα ειναι εγκλημα....χημειας!

    Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν χρειάζεται δεκάρα τσακιστή, παιδιά.

    Πιάνεις τον Πάβλοβιτς που δεν βλέπεται και είναι να πάρει μια 300αρού. Του ξηγιέσαι όμορφα : ‘’Παικταρά μου, τσίμπα ένα κατοστάρικο και γύρνα στην Παρτίζαν. Δεν μου κάνεις. Γράψε λάθος. Χωρίζουμε, πάντα φίλοι θα ‘μαστε.’’ Χωρίς πολλά πολλά, σου μένουν 200 χιλιάρικα ρέστα.

    Μετά φωνάζεις τον Αντώνη. Ο Μπάτμαν είναι να τσιμπήσει μια 800άρα φέτος και το καλοκαίρι το συμβόλαιό του λήγει. Του λες ντόμπρα και τίμια : ‘’Αντώναρε, θες να παίξεις σ’ ένα τελευταίο F4; Θέλεις. Αγόρι μου, σέρνεσαι. Το βλέπεις κι εσύ. Δεν είσαι για πολλά. Άκου και δεν θα χάσεις. Σπάμε το φετινό μπαγιόκο στο μισό και με τα υπόλοιπα σε ανανεώνω για ένα χρόνο. Να κλείσεις εδώ την καριέρα σου, να σε τιμήσω και να σε αποχαιρετήσω όπως πρέπει. Αλλιώς, Αντώνη μου το καλοκαιράκι θα πούμε αντίο. Και θα ‘ναι πικρό.’’ Θα πει όχι ο Φώτσαρος; Δεν τον κόβω. Άλλη μια 400άρα στο σακούλι.

    Μαζεύεις 6 κατοστάρικα για δυο συμβόλαια μισής περιόδου. Τσοντάρεις και 2-3 ακόμη (αν γουστάρεις) για πιο ποιοτικά πράγματα. Για πλάκα παίρνεις έναν ωραιότατο πλάγιο για το 2 και το 3 να καλύπτει και τις ανασφάλειές σου στα γκαρντ. Τα όνομα αυτού Ρίβερς. Τον δελεάζεις να κάνει το ατομικό του back to back. Ποιά Μπάγερν, μωρέ; Μετά βρίσκεις έναν αθλητικό ψηλό που να σου κλείνει τις τρύπες στο 4 και στο 5 δηλ. τον Μακλίν. Που έμπλεξες αγόρι μου με τους λούζερς τους Μιλανέζους και τον ανίκανο τον Ρέπεσα (σωστός, Γκάγκα;). Και είσαι πρώτος μάγκας. Με μηδέν κόστος ή κάτι ψιλά παραπάνω ξαναφτιάχνεις την ομάδα απ’ την αρχή και φουλάρεις για F4.

    Στον 1 θα ‘χεις Νικ, Μήτσο. Στο 2 Φελντέιν, Παππά, Μήτσο (αν χρειαστεί) και τον Ρίβερς. Στο 3 τον Ρίβερς, πίσω του τον Βλάντο και τον Μήτσο (για ειδικές καταστάσεις). Στο 4 Γκιστ, τον Μακλίν και τον Φώτση 3ο. Και στο 5 Ραντούλιτσα, τον Μακλίν και τον Κούζμιτς 3ο.

    Στην Ελλάδα θα ξεκουράζεις εκ περιτροπής τους βασικούς με χρόνο σε Μποχωρίδη όταν γυρίσει, τον Βασιλάκη και τον Παπαγιάννη. Ο Χαραλαμπόπουλος θα ‘ναι και στην 12άδα της Ευρωλίγκας και ανάλογα μπορεί να παίρνει χρόνο κι εκεί.

    Στην Ευρωλίγκα οι χρόνοι στο περίπου για να καταλάβετε την κατανομή. Ο Νικ 27’, ο Μήτσος 20’, ο Φελντέιν 20’, ο Παππάς 15’, ο Ρίβερς 25’, ο Βλάντο 13’, ο Γκιστ 25’, ο Μακλίν 20’, ο Φώτσης 9’, ο Ραντούλιτσα 18’ κι ο Κούζμιτς 8’. 11 παίκτες rotation που στα ζόρια το κλείνεις στους 9, καρφώνοντας στον πάγκο τον Φώτση και τον Κούζμιτς. Μούρλια;

    Είναι πολύ απλά τα πράγματα για να τα αναλύουμε τόσο. Αθόρυβα, γρήγορα και λογικά βελτιώνεις το ρόστερ και δίνεις την μπάλα στα χέρια του Σάλε. Κάνεις το καθήκον σου και είσαι ήσυχος με τη συνείδησή σου. Μετά όλα θα εξαρτώνται απ’ τον Σέρβο.

    Υ.Γ. Το post δεν είναι δική μου έμπνευσης ακριβώς. Απλά επειδή που θύμισε πολύ στυλ Jimόπληκτου με ολίγη από οικονομικά του μπακάλη είπα να το ποστάρω. Στα σοβαρά τώρα, τέτοιο χαμό για προσθήκες το χειμώνα δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε. Χαλαρώστε. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι να ναι.
      Θα εξοικονομήσει μια ομάδα 600 χιλιάδες ευρώ από δυο παίκτες δια της πειθούς. Σε ποιο κόσμο;

      Διαγραφή
    2. Πάρε τον 77 για GM ρε ανίδεε Τράκη, σε μισή ώρα θα σου τα έχει λύσει όλα τα προβλήματα...

      Διαγραφή
    3. Πραγματικός μπακαλοGM... Με συγκινείς...
      ΥΓ. Οι υποθέσεις γίνονται στη βάση ότι μέχρι τώρα δεν έχεις πληρώσει (ο β' ενικός απαραίτητος σε τέτοιου είδους ανάλυση) τίποτα σε συμβόλαια από το Σεπτέμβρη? Ακριβώς όπως το φαντάζομαι...

      μπακαλοGM

      Διαγραφή
    4. Όχι απαραίτητα, ρε μπακάλη. Αρκεί να τους έχουν δώσει τα λεφτά που αναλογούν μέχρι τώρα. Τα δεδουλευμένα που λένε.
      Αλλά μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες τώρα. Πλάκα έκανα. Μην κοιτάς που δεν την κατάλαβαν μερικοί. Σκέψου να μην το εξηγούσα και στο ΥΓ δηλ. Νόμισαν ότι την έπεσα στον πολυχρονεμένο τους και όρμησαν.

      Όπως το άλλο που πόσταρε τις προάλλες ο Ζεν ότι έχουν απλήρωτους τους παίκτες. Και πλάκωσε όλο το χωριό τον μέρμηγκα να χάψει.

      Διαγραφή
    5. Από το ΥΓ αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν είναι δική σου άποψη αλλά τη μεταφέρεις για κάποιο λόγο. Αυτήν την άποψη εγώ τη χαρακτήρισα ότι να ναι.
      Γιατί πολύ απλά τόσο ο Πάβλοβιτς όσο κι ο Φώτσης ξέρουν ότι αν βγουν τώρα στην αγορά τα 200 και 400 χιλιάρικα που αναφέρεις δε θα τα βρουν ακόμα κι αν είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη της γης. Οπότε αυτό που τους ζητάει ο εμπνευστής στου κειμένου είναι απλά να υποχωρήσουν από τις απολαβές τους μόνο και μόνο επειδή θα πεισθούν από κάποια όχι και τόσο σθεναρά επιχειρήματα.
      Να πεις ότι είναι τίποτα παιδαρέλια που θα τους απειλήσεις να τους κόψεις το μπάσκετ ή δεν ξέρω εγώ τι, να σου έλεγε εντάξει. Αλλά μιλάμε για δυο ανθρώπους που θα εισπράξουν τα τελευταία τους μηνιάτικα και θα αποχαιρετήσουν.

      ΥΓ
      Δε γίνεται τις μισές φορές (για να είμαι ευγενικός) που κάποιος διαφωνεί μαζί σου (ή με τα κείμενα που μεταφέρεις) μετά να το παίζεις θιγμένος.

      Διαγραφή
    6. Διευκρινίζω :

      1. Δεν θίχτηκα. Πώς να θιχτώ αφού μόνος μου λέω ότι το post δεν σηκώνει σοβαρή κουβέντα; Απλά εξήγησα ότι έκανα πλάκα την οποία, επιμένω, δεν καταλάβατε. Δεν υπάρχει θέμα. Ειλικρινά.
      2. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να διαφωνούν μαζί μου. Ίσα ίσα, το αντίθετο. Ακόμη κι αν είναι το 90% κι όχι οι μισοί όπως λες. Με άλλα φορτώνω.
      3. Το ύφος του post δεν είναι δικό μου. Γι’ αυτό κι έγραψα για στυλ Jimόπληκτου που έχει την τιμητική του τελευταία. Κι ευτυχώς το παιδί δεν παρεξήγησε.
      4. Μην μπαίνεις στην ουσία του post. Σου λέω ξανά ήταν ελαφρό.
      5. Στο ΥΓ οι φράσεις κλειδιά είναι ‘’οικονομικά του μπακάλη’’ και ‘’στα σοβαρά τώρα’’.

      Νομίζω ότι τώρα είμαστε ΟΚ.

      Είστε πολύ στην τσίτα. Χαλαρώστε.

      Διαγραφή
    7. Διευκρινίζω κι εγώ.

      Το συγκεκριμέν νόμιζα ότι το μετέφερες από κάπου αλλού. Μου φάνηκε εντελώς παράλογο και απλά το σχολίασα, ασχέτως αν εσύ τα εστερνίζεσαι ή όχι.
      Έλα στη θέση μου τώρα, που διαβάζω στην απάντησή σου ότι τρέχω να υπερασπιτώ τον πολυχρονεμένο Δημήτρη. Ενώ είμαι ολυμπιακός.

      Διαγραφή
    8. Και ξέχασα να πω ότι νομίζω ότι είμαστε όντως ΟΚ.

      Διαγραφή
    9. πες τα αρχηγε μου !!! σωστοτατος

      Διαγραφή
  19. Πριν τον Άρη, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ αξίζει τα μπράβο μας. Μιλάμε για μια ομάδα με χτυπητές αδυναμίες που κατάφερε να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό. Παρά το πολύ απαιτητικό ματς της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ και το σοκ της ήττας με τον τρόπο που ήρθε, ο Μαρκόπουλος μάζεψε την ομάδα και την εμφάνισε πανέτοιμη για τον χθεσινό τελικό. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τις καλές εμφανίσεις του Σόφο αλλά κυρίως για το ότι δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι μετά από καιρό. Παρά τα περιορισμένα μέσα και τις ατυχίες, ο δικέφαλος δείχνει μπασκετοσύνη που ξεχειλίζει. Να ‘χε και κανά φράγκο ακόμη…

    Ο Άρης απολαμβάνει τα οφέλη του να έχει έναν εξαιρετικό προπονητή που συνεχώς εξελίσσεται. Φυσικά, χωρίς τα λεφτά του Λάσκαρη δεν θα γινόταν τίποτα. Αλλά όπως είδαμε και στην περίπτωση της ΑΕΚ τα λεφτά δεν αρκούν. Στον Άρη δείχνουν να μην βιάζονται ενώ κι ο Πρίφτης φαίνεται προσγειωμένος. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις την ομάδα να εμπνέει τόσο κόσμο με τον τρόπο που λειτουργεί εκτός παρκέ και παίζει εντός. Η συνέχεια στο Eurocup θα ‘ναι δυσκολότερη, βέβαια, αλλά η εικόνα της ομάδας επιτρέπει στόχους όπως η πρόκριση στα προημιτελικά.

    Για την ΑΕΚ τα ‘χουμε πει σε ανύποπτο χρόνο. Η εικόνα της είναι απολύτως συμβατή με τα τραγικά λάθη διοίκησης και προπονητή. Για να δούμε αν σώζεται η χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πολλη καλη δουλεια ο πριφτης στον αρη με αψογη στελεχωση της ομαδας απο αμερικανους.η εμφαση των κιτρινων στην αμυνα αλλα και το ταλεντο των αμερικανων στην επιθεση κατατασσουν , για μενα παντα, τον αρη στις κορυφαιες ευρωπαικες ομαδες σε αυτο το επιπεδο μπατζετ.οι δυο νικες αλλωστε επι της ακριβης ουνιξ ειναι το χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα της φετινης τους πορειας.

    θεωρω μεγαλο ρισκο ο πριφτης να μπει στη διαδικασια να αλλαξει κατι μεσα στη χρονια.για να διεκδικησει τι?το eurocup ή το ελληνικο πρωταθλημα?η ομαδα εχει καλη χημεια, η οποια μπορει να διαταραχθει ενδεχομενως απο μια ή δυο αλλαγες, εστω και αν μιλαμε για καλυτερους παικτες.

    για μενα, μελημα του αρη πρεπει να ειναι η συνεχιση της καλης δουλειας που γινεται και το καλοκαιρι να κανουν τις οποιες αλλαγες θελουν στο ροστερ τους προκειμενου να κανουν το βημα παραπανω.με μια σταδιακη αυξηση του μπατζετ και τις μεταγραφες καποιων ποιοτικοτερων ελληνων παικτων ο αρης μπορει να παρουσιασει ακομα καλυτερη εικονα την επομενη χρονια.

    μπορει για παραδειγμα να κυνηγησει το μητογλου (δικο του παιδι ειναι αλλωστε), να φερει πισω το δανεικο λαρεντζακη, να φλερταρει ενδεχομενα το μπογρη και να ενισχυσει το ελληνικο στοιχειο του με μεγαλυτερη ποιοτητα.και αν το σηκωνει η τσεπη του, γιατι οχι, μπορει να φερει το μπουρουση και να δυναμωσει μια και καλη τη ρακετα του.

    και ο παοκ ομως ειναι πολυ βελτιωμενος σε σχεση με την αρχη της σεζον.η ενισχυση της ομαδας με 2 πολυ εμπειρα παιδια, οπως ο χατσερ και ο σοφο, ανεβασε πολυ τη δυναμικη της.ο αμερικανος ξερουμε ολοι ποσο καλος παικτης ειναι αλλα και ο σοφο φαινεται αποφασισμενος να αποδειξει οτι δεν ειναι παικτης για eurocup, εξ ου και οι συνεχομενες 20αρες του.αν ο παοκ αποδειξει οτι εχει την οικονομικη σταθεροτητα να διατηρει στο ροστερ του παικτες οπως ο βασιλειαδης , ο σοφο,ο τεπιτς και ο χατσερ τοτε θα δουμε ακομα καλυτερα πραγματα και την επομενη σεζον.

    οπως και να χει, αναμενονται καλα παιχνιδια αναμεσα σε αρη, παοκ αλλα και αεκ, η οποια ειναι επισης ενισχυμενη με τους 2 αμερικανους.αυτες οι 3 ομαδες θα χουν φετος το δικο τους πρωταθλημα με στοχο την τριτη θεση και ισως την εισοδο τους στους τελικους της Α1.και αν αυτο δεν ειναι πιθανο να γινει φετος τοτε , αν συνεχισουν με τον ιδιο ρυθμο, ισως το δουμε του χρονου.

    και γιατι να μη γινει αλλωστε κατι τετοιο?και σε αλλα πρωταθληματα οι κραταιες δυναμεις κινδυνευουν να χασουν τα πρωτεια.στην acb οι βαλενθια και μαλαγα απειλουν για τα καλα το διπολο ρεαλ-μπαρτσα, στη ρωσια η κιμκι ειναι αρκετα απειλητικη, στο ισραηλ η μακαμπι δεν πηρε καν το πρωταθλημα περυσι (αν δεν κανω λαθος) και η χαποελ ιερουσαλημ ειναι ηδη αρκετα δυνατη και αυτη τη χρονιά,ενω στην τουρκια ποιος ξερει ποιος θα το παρει και φετος...

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ότι ο ΠΑΟ έκανε λάθος το 2014 όταν άφησε τον Πρίφτη είναι κάτι που μάλλον θα συμφωνήσουμε οι περισσότεροι. Δεν έχω όμως καμιά αμφιβολία ότι αυτό θα έκανε κακό στη καριέρα του. Οι στόχοι που θέτει ο ΔΓ στον εκάστοτε προπονητή μοιάζουν με μια σκιά που όσο την κυνηγάς τόσο απομακρύνεται κι αυτή.

    Το ερώτημα λοιπόν για τον Πρίφτη είναι άλλο. Το καλοκαίρι θα είναι δεύτερος προπονητής της Εθνικής κι ο Κατσικάρης ο πρώτος; Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κατ'αρχήν πολλά συγχαρητήρια στον αδελφό @ 77 για τα πανέμορφα όπως πάντα ποσταρισματα του.

    Πάμε στα του ΑΡΗ τώρα απλά, τίμια, ξεκάθαρα και Jimοπληκτα.
    Ο ΑΡΗΣ ειναι κρεμ μπρουλε.
    Πεντανοστιμος αλλά λίγος σε ποσότητα.
    Ομάδα που έχει παίκτη στους ψηλούς για να δέρνει μόνο όπως ο Σιμτσακ (που του εκανα πλακα ως αντίπαλοι αλλά εφευγα και μπλέ μαρε απο το γήπεδο) και τον τίμιο πλην αμπαλο (κατ'εμε) Ξανθοπουλο στα γκαρντ, που κάθε μαρκαρισμα του ειναι πέρα απο τα όρια του εφιχτου τατσινγκ, δεν μπορεί να παει μακριά ειδικά στην Ευρώπη.
    Ο Γουοτερς δεν μου αρέσει.
    Πιο καλά θα κολαγε ο μαλιας ο Φορτσουν της Μπανβιντ, που δεν εχει προπονητή και με Πριφτη θα πέταγε και θα ηταν πιο κοντρολαρισμενος.
    Ο Κοεν δεν μου αρέσει.
    Πολυ soft και παλιάς κοπής ψηλος με ολα του μέτρια.
    Μετρια μπλοκ αουτ, μέτριο εκτοπισμα-τσαμπουκας στο ριμπαουντ, μέτριο σουτακι, ντελικατεσεν σέντερ.
    Ο Μακνιλ παικταρα αλλά με τις μερες του.
    Αν ημουν προπονητής αντίπαλος θα τον εσβηνα παιζοντας τον οβερ πλει απο την αρχή και οδηγωντας τον σε παγίδα στην κακη του αριστερή ντριμπλα και στην αντίθετη της καλής του στο πενετρεισον πλευράς.
    Σβηνεις το Μακνιλ τελειώνεις το 50% της κομπο δημιουργιας-σκορ του ΑΡΗ.
    Ο Ουάιτ ειναι αγουρος εξου και τα γρήγορα φαουλ που κάνει σχεδον πάντα.
    Τι να τον κανω τον "πηδηχταρα" αν δεν εχει timming στο ριμπάουντ και παίζει με το κεφαλι κατω?
    Κι απορώ πως δεν το εχετετ προσεξει.
    Ο Χαγκινς καλός και αθλητικός αλλά με ενα μεγάλο μειον.
    ΒΙΑΖΕΤΑΙ.
    Τον εχω παρατηρήσει δεκαδες φορές να μην εκμεταλευεται το δευτερο χρονο και την προσποίηση μεσα στη ρακετα, με αποτελεσμα οταν πεσει face to face στο ποστ με βαρύ κορμί οπως ο Στιπανοβιτς που ειπε ο Jim να καταφευγει σε οφ μπαλανς ραβερσες τραβηγμένες.
    Εν κατακλείδι καλός ο ΑΡΗΣ αλλά θέλει παρα πολυ δουλειά ατομικα κυρίως και ομαδικά μαζι με δυο προσθηκες, για να πούμε οτι θα μπορέσει να κάνει το μπαμ εστω στο Γιουροκαπ πηγαινοντας στους 8 η στους 4.
    Για Ελλάδα δεν το συζητάμε, για μενα ειναι χαώδης η διαφορά του απο τους δυο μεγάλους.
    Οι δυνατοτητες υπάρχουν με δυο μυαλωμενες προσθήκες στα γκαρντ και στα σεντερ που ειναι soft.
    Τέλος, Μουρτος και Ζαρας, για μένα μπορούν να αναδειχθουν ακομα και σε μεγαλυτερο προτζεκτ.

    Jim... οπληκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Μούρτος και Ζάρας δεν είναι πρότζεκτ. Ο δεύτερος ζει τις μεγάλες ημέρες της καριέρας του στο Παλέ και το καλύτερο θα είναι να μπορέσει να μείνει εκεί όσο περισσότερο μπορεί. Ο Μούρτος από την άλλη είναι εξαιρετικό εργαλείο. Τα αθλητικά του προσόντα και η ικανότητα του να καλύψει 3 θέσεις τον κάνουν πολύτιμο σε αυτό το επίπεδο.Αυτός μπορεί να βελτιωθεί ακόμα. Όχι σε μεγάλο range αλλά μπορεί.

      Διαγραφή
    2. Μy Jimmy.
      Να αναδειχθουν σε μεγαλύτερο πρότζεκτ εγραψα, οχι οτι είναι πρότζεκτ εξέλιξης που θα δουλευτουν οι ιδιοι, αν και για τον 25αρη δίμετρο Μουρτο το πιστευω κι αυτό.
      Ο 28αρης τώρα Ζαρας πχ του ΚΑΟΔ με 14 ποντους μ.ο και στην πενταδα των σκόρερ του πρωταθληματος, φρονω ταπεινά πως στο πρότζεκτ του ΟΣΦΠ το οποιο εμπιστεύομαι περισσότερο σαφέστατα απο το δικο μας, θα γινόταν ο Αθηναίου στα small.
      Xρησιμοτατο εργαλείο και καλοτατος ρολιστας.
      Ειναι χερας ο άνθρωπος και σε κάτι τέτοιους, δινω την ευκαιρία που ψαχνουν και πολύ καλά εκανε ο Πριφτης.
      Πάντως δεν έχεις άδικο σε γενικές γραμμες, αυτό βγάζουν που λες παίζοντας στον ΑΡΗ.
      Απλά εγώ τους φαντάζομαι ενα βημα παραπέρα, με άλλες απαιτήσεις κι αλλη προπονητικη, παικτικη και σωματειακη προοπτική.

      Jim...οπληκτος

      Διαγραφή
    3. φιλε Τζιμοπληκτε σορρυ αλλα ο μαλλιας ο Φορτσουν ειναι οτι πιο απαραδεκτο εχω δει στην θεση του play-maker τα τελευταια..κατεστρεφε ολο το παιχνιδι της Μπανβιτ.. δεν τον εχω παρακολουθησει σε αλλα παιχνιδια,μονο στο προχθεσινο με τον Αρη αλλα ο τυπος ηταν απαραδεκτος σε εκνευριστικο βαθμο..αμα τον ειχε κανας Ζοτς παικτη(λεμε τωρα δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να παιρνε τετοιο τουρλουμπουκι παικτη) στανταρντ θα του φερνε το πινακακι κολλαρο..

      o Okaro White ωραια περιπτωση παικτη..θελει δουλεια βεβαια,αλλα καλλιστα πιστευω οτι θα μπορουσαν στον Παναθηναικο στο προσωπο του να βρουν εναν νεο,σε πρωιμη φαση ¨Γκιστ"..

      υ.γ το σεναριο για αποκτηση του Μπατιστα απο τον Αρη δεν παιζει τελικα?πιστευω θα ταιριαζε..

      Διαγραφή
    4. Enforcer αδελφέ.
      Η Μπανβιτ δεν εχει προπονητή.
      Τουρλουμπουκι κι άγιος ο Θεός.
      Ποιος παίκτης της δεν έμοιαζε άσχετος σε αυτή την αλάνα?
      Ο Φορτσουν έπαιζε ξεκάθαρα street basketball.
      Διέκρινα καλά στοιχεία δημιουργίας, χειρισμου, απιαστου τρανζισον που με σοβαρό κοουτς θα αναδεικνυονταν.

      Πάντως είναι σωστή για το συγκεκριμένο ματς η μπασκετική επισημανση σου.

      Jim... οπληκτος

      Διαγραφή
  23. Καλημέρες
    Για ΠΑΟΚ:M αρέσει πολυ η καλτιλα και η χημεία που έχει το διδυμο Σοφο-Βασιελιάδη.Δε σας κρυβω πως ψιλοφανταζομαι κι επιστροφη του Πανου Βασιλοπουλου που φετος δειχνει οκ ,για το απολυτο ρετρο comeback.Περα απ αυτα ο ΠΑΟΚ ηταν η ομαδα με την πιο υπομονετικη αναπτυξη επιθεσης στην Α1 ,με πολλα ελευθερα σουτ,που υπερκερνουσε την ελειψη αθλητικότητας και βαθους.Με Χατσερ και Σοφο αναβαθμιζεται ακομα περισότερο στην επιθεση και περναει εντυπωσιακα στην επομενη φαση.Ειναι παντως χαρακτηριστικο ποσο χαμηλοτερο ειναι το επιπεδο στο Γιουροκαπ στην ταχυτητα εκτελεσης και ληψης αποφασεων των απικτων,ωστε ο Σοφο να ειναι τοσο ντομιναντ ενω στην Ευρωλιγκα ειχε θεματα απεναντι στους αντιπαλους ψηλους.Τον ξεφλουδισε κανονικα προχτες τον Λαβρινοβιτς θυμιζοντας πως υπηρξε ,οταν ηθελε,ο πιο αποτελεσματικος Ελληνας ψηλος στο ποστ.
    Η ΑΕΚ πλεον εχει τελειωσει για φετος.Εκτος κυπελου και εκτος Γιουροκαπ,ο μονος στοχος ειναι η τετραδα της Α1 που ετσι κι αλλιως ειναι χωρις σημασια(η 3ος η 4ος η 5ος πανε Γιουροκαπ)και ειναι ενας πολυ χαλαρος στοχος για το ροστερ που εχει.

    Χτες σκεφτομουνα πως μεσα στην αφελεια του ο Διπλαρος σταθηκε τυχερος.Δεν επαιξε στην ΑΕΚ που θα ηταν μονιμως εκτος αποστολης (εδω δεν παιζει ο ταλαντουχος Ατιτς) και πηγε στον Αρη που παιρνει λεπτα στο Γιουροκαπ στα 18 του που προκριθηκε και στην επομενη φαση!!

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλτιλα, ναι.
      Για καποιο λογο ο ΠΑΟΚ μου φερνει στο μυαλο την ταινια "Τα κουρελια τραγουδανε ακομα".
      Palmer Eldritch

      Διαγραφή
  24. Καλημέρα στα παιδιά..

    Ο Άρης σαφώς και έχει ελλείψεις στο ρόστερ του. Του λείπει ένας εγκεφαλικός γκαρντ και ένας post ψηλός που θα έδιναν άλλη διάσταση στο παιχνίδι του στο μισό γήπεδο. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει ένα αθλητικό 3 & D SF όπως ο Μπράμος. Στη πραγματικότητα όμως έκανε καλή δουλειά με τα διαθέσιμα χρήματα. Ο Πρίφτης προσπέρασε τέτοιους παίχτες για να υποστηρίξει το ιδιαίτερο στυλ μπάσκετ που λανσάρει. Χρειαζόταν γκαρντ που να πιέζουν πρωτίστως τη μπάλα με το σκεπτικό ότι θα κάλυπτε ένα μέρος της έλλειψης δημιουργίας από τους πόντους που θα παράγει μέσα από την άμυνα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε μπας και ο Άρης κινηθεί για τον Μπρεντ Πέτγουεη..; Λέω τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι πληροφορία ή απλά σκέψη Jim?

      Kriton

      Διαγραφή
    2. Καλή λυση (ειδικα με τον κοσμο του Αρη θα ξετρελαθει και θα ανεβει 10% της αποδοσης του στα εντος) αλλα υπαρχουν 2 θεματα
      1)Θα διαταρασες την ισοροπια της ομάδας με εναν 5ο Αμερικανο που θα παιζει μονο Ευρωπη;
      2)Σωματικά ξερεις πως ειναι φέτος;Ο Μπρεντ βγάζει προβληματα στη μεση και στους ωμους που του κοβουν πολυ το παιχνιδι πανω απο τη στεφανη,και ο Μπρεντακος ειναι no jump no glory ο ορισμος...(για αυτο και περσι στον ΟΣΦΠ ηταν μετριος)

      Αν ειναι καλα μπορει να παιξει ανετα πενταρι στο Γιουροκαπ και να εχεις μια πενταδα με 5 που σουταρουν απο το τριποντο(οπως εκανε ο ΚΟυφος το 12-13 στον ΑΓΟΡ)


      no_closure

      Διαγραφή
    3. Χωρίς κοινοτικο διαβατήριο τι να τον κάνουμε ;

      Διαγραφή
  26. Εγώ πάντως από τους φετινούς ξένους του Άρη, για τον μόνο που θα πήγαινα με το συμβολαιο στο χέρι και θα τον έλεγα «δικό σου, πέσμου πόσα θες και τζιφρα παρακαλώ» είναι ο Μακ Νιλ. Οι υπόλοιποι μου δεν μου φαίνεται να κάνουν την διαφορά και φτάνωντας στα τρύφερα 33 μου χρόνια, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο να φέρνω αμερικάνο, από την στιγμή που δεν είναι κάτι εξαιρετικό. Τέλος πάντων, ιδιοτροπίες.

    Εγώ προσωπικά θα ήθελα ένα βαρύ πεντάρι, σεντερφορίσιο για δυναμη και ογκο, μιας και τον Χίγκινς τον παίζω κι εγώ (που λέει ο λόγος) κι ενα τριάρι, μια θέση που είναι μαύρη τρύπα στην ομάδα. Οι παίκτες σαν παίκτες γενικά δεν μου άρεσαν ως επιλογές, αλλά απ΄εκεί και πέρα ο Πρίφτης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και έχει χτίσει ομάδα που τρώει σίδερα. Σαν τον δικό μου Άρη στο International Basketball Manager έχει βέβαια δρόμο ακόμη (απέλπισμένη προσπάθεια κρύου χιούμορ).

    Τα καλά τώρα ξεκινάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μακνιλ ειναι ερωτας...ειναι παντου,πανεξυπνος οκ λιγο ατσαλος σε μερικα τελειωματα αλλα σκυλος παντου...οι αλλοι δυο εχουν βελτιωθει παρα πολυ απτην αρχη...ο χαγγινς προσθετει σιγα σιγα στοιχεια καινουρια...κ ειμαι σιγουρος οτι μολις βελτιωσει το χουκ δε θα παιζεται ευκολα...πολυ αθλητικη ομαδα που θελει απλα εναν πραγματικα μεγαλο σκορερ για να εκτιναχθει..

      Διαγραφή
  27. Νταρουσάφακα Μακάμπι τι βλέπουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω λεω νικη της Μακαμπι,αλλα θελει και διαφορα 12 ποντων για να περασει...

      Διαγραφή
  28. Ο Αρης τα βρηκε σκουρα με Στιπανοβιτς και Βιντμαρ...με ενα καλο καθαρο πενταρι θα ειναι μια χαρα...π.χ στον Αρη θα ταιριαζε πολυ περισσοτερο ο Μαυροειδης,παρα στην Αεκ...οσον αφορα τη Μπανβιτ εχει εξαιρετικο υλικο,αλλα παιζει μπασκετ αλανας...ο Φορτσον πολυ ταλαντουχος παικτης,αλλα δεν μπαινει σε καλουπια...

    *Εξαιρετικος ο Πολοναρα...αδυναμια μου ομως ειναι ο Ντελα Βαλε...θεωρω πως θα γινει ο νεος μεγαλος σκορερ του Ευρωπαικου μπασκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πότε γίνεται η κλήρωση του ΤΟP16;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε.
    Ο user AirGeorgia μετέφερε στο λογαριασμό ταμιευτηρίου σας (bakaloGM) το ποσό των 50,00 Euro μέσω της υπηρεσίας e-banking.
    Το νέο σας υπόλοιπο είναι: 62,49 Euro.

    Η Τράπεζά σας

    pm: Να' σαι καλά Μπρεντάκο δε μπορούσα να σηκώσω 12 Ευρώ!!

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για τον Kevin tumpa της σαρλερουα τι γνωμη εχεις jim.Θα ανεβαζε την ομαδα αισθητα η θα τρακαρε με χαγκινς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυνατό παιδί, μπορεί να βοηθήσει στο ριμπάουντ και στην άμυνα στο βαμμένο. Παίζει εύκολα μαζί με Κοέν όχι Χάγγινς.

      Διαγραφή
  32. Υπαρχει περιπτωση να φυγει ξενος του ΑΡΗ??..αλλιως πως θα τον παρει τον πετγουει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χαγκινς και Μακνιλ απο καλοι ως σουπερ για τον Αρη, δυσκολα ομως θα εβρισκαν θεση σε ομαδα μεγαλυτερων απαιτησεων. Υστερουν περιπου σε ολα εκτος απο την αθλητικοτητα και τη διαθεση. Μπραβο στα παιδια αλλα αυτο το φετιχισμο της 'ενεργειας' δεν τον καταλαβαινω. Πως γινεται δηλαδη να βλεπουμε ως υπερπαικτη καποιον με τα ποσοστα και το shot selection του Μακνιλ μονο και μονο επειδη εχει γερα ποδια και αγωνιστικη διαθεση.
    Ο Γουαιτ μου αρεσει πολυ. Πιστευω οτι εχει τις προδιαγραφες να βελτιωθει και να παιξει ευρωλιγκα. Για Γουοτερς, Μουρτο, Ζαρα και λοιπους δε νομιζω οτι εχει νοημα να συζηταμε. Ο Πριφτης κανει πολυ καλη δουλεια, αλλα δεν ειναι πρωτη φορα. Παντα ηταν πολυ καλος προπονητης. Εχει ξαναφτιαξει ομαδες αντιστοιχες(κατ'αναλογια) με την τωρινη του Αρη χωρις να γινει τοσος θορυβος. Νομιζω δηλ. οτι το hype δεν οφειλεται τοσο στην πραγματικα καλη δουλεια του Πριφτη αλλα στα λεφτα τoυ Λασκαρη. Φαινεται να υπαρχουν μεγαλες προσδοκιες απο αρκετους παραμπασκετικους επαγγελματιες. Λενε καλα λογια, γραφουν, ασχολουνται κι ελπιζουν. Το ιδιο (και σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο) εγινε αρχικα και με την ΑΕΚ αλλα ο Σακοτα καταφερε να τους γκρεμισει τα ονειρα. Οσο και να γραφεις για το ξυπνημα της 'βασιλισσας' οταν τα αποτελεσματα δε σε δικαιωνουν το hype καταρρεει. Θα δουμε πως θα παει ο Αρης προσεχως. Η αποψη μου ειναι παντως οτι αν ο ΠΑΟΚ κρατησει Σχορτσιανιτη και ενισχυθει εστω και λιγο η τελικη καταταξη θα ειναι ιδια με τις προηγουμενες χρονιες εκτος κι αν υπαρξει περαιτερω ενισχυση της ποιοτητας του Αρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν είπε υπερπαίκτη τον Μακνίλ.. Ο Ουάιτ (και ο Χάγγινς) έχουν μεγαλύτερο ταβάνι. Δεν είναι τα πόδια το πλεονέκτημα του αλλά το ότι μπορεί να είναι χρήσιμος με πολλούς τρόπους. Ο σταρ του Άρη (όπως έγραψα στο The Theory of Everything) είναι ξεκάθαρα ο Πρίφτης.

      Διαγραφή
    2. To αξιζει. Μακαρι να το καταλαβαινουν και στον Αρη.

      Διαγραφή
    3. Υπερ παικτης δεν ειναι ο μακνιλ αλλα αν εισαι διπλα στο παρκε βλεπεις πολλα...κ καταλαβαινεις οτι ειναι αυτο που λες οτι δεν ειναι...ειναι ξεκαθαρα παικτης για μεγαλη ομαδα,εχει σωστη νοοτροπια που το αποδεικνυει με πολλους τροπους μεσα στο παιχνιδι του...ενα παραδειγμα με αλλα μετρα και σταθμα...ο χαρπερ των μπουλς δεν ηταν υπερπαικτης,ηταν ομως βασικοτατο γραναζι,συμπαικτης,σκοραρε,αμυνονταν,ειχε προσωπικοτητα,ηταν παντου...δεν ηταν μονοδιαστατος οπως πχ ο παξον η ο κερ η ο αρμστρονγκ...γιαυτο κ ηταν βασικοτατος...το ιδιο ειναι κ ο μακνιλ...πουθενα τελειος αλλα παντου καλος...δειγμα σοβαρου παικτη που καθε μεγαλη ομαδα θα ηθελε αρκει να μην τον επαιρνε για πολυβολο οπως φημολογουνταν οταν ηρθε στον αρη...τετοιος δεν ειναι...αλλα αμα ηταν θαχε συμβολαιο κοντα στο εκκατομυριο

      Διαγραφή
    4. Το μοναδικο στοιχειο που λειπει απο τον μακνιλ για να παιξει σεομαδα επιπεδου ευρωλιγκα ειναι η σταθεροτητα στα ποσοστα του,αν προσεξει κανεις επιχειρει πολλες φορες προσπαθειες αρκετες για να φτασει σε υψηλο σκορ,αυτο πρεπει να το κοντρολαρει τωρα ο κοουτς του δινει το ελευθερο,του χρονου που η ομαδα θα ανεβει επιπεδο αν τον κρατησει δεν θα εχει την ιδια ελευθερια θελω να πιστευω,παντως πρεπει να βλεπει περισσοτερο συμπαικτες τους και να μην τραβαει προσπαθειες απο τα μαλλια,αυτο το κανει επειδη σαν παικτης-σκορερ που ειναι δεν του αρεσει να χανει αλλα παρασερνετε,βεβαια απο την αλλη χανει αυτα αλλα οταν ειναι στο κρισιμο σημειο θα ερθει και θα σου το καθαρισει τους εβαλε προχθες δυο σερι τριποντα και καθαρισε το παιχνιδι..

      Ουαιτ και Χαγκινς εχουν πολλα περιθωρια βελτιωσης ειδικα ο πρωτος ειναι καλο προτζεκτ,αν ο κοουτς τον δουλεψει οπως πρεπει θα ανεβει παρα πολυ αγωνιστικα ειδικα αν βαλει μυικα κιλα,παντα πρεπει να κραταμε αποστασεις απο τους παικτες και την εξελιξη τους βεβαια,και ουτε να τους θεοποιουμαι,παντως υπαρχουν πολλα παραδειγματα παικτων που δεν γεμιζαν ματι και εξελιχθηκαν..

      Διαγραφή
  34. Σε αναμονή για το ξεκίνημα της σημερινής βραδιάς.. Μόσχα-Κάουνας-Κων/λη κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία.

    Πριν απαντήσω σε κάποια σχόλια που μου έγιναν σε προηγούμενο άρθρο, θέλω να κάνω μια πλακατζίδικη πρόβλεψη για τα σημερινά παιχνίδια (έχω ξαναπεί ότι δεεν με απασχολεί καθόλου αν θα παίσω μέσα ή όχι) για να προλάβω την εκκίνησή τους. Έχουμε λοιπόν:

    Khimki - Fener 1
    Zalgiris - PAO 1 (μακριά από την CSKA :-) )
    Darrusafaka - Maccabi 2 (αλλά όχι με τη διαφορά που χρειάζεται η Μακαμπί)
    Bamberg - Sassari 1
    Laboral - Cedevita 1
    Real - Strasburg 1

    Καλή διασκέδαση!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρά είναι η ΤΣΣΚΑ τώρα και όχι στα play-off. Τον ΟΣΦΠ θέλω να δω σε best-of-5 σειρά με ΤΣΣΚΑ στους 8. Θα πέσουν κορμιά.

      Διαγραφή
  36. απιστευτο ποστ τζιμ μπραβο, τον πολοναρα δυσκολο να τον κοιταξει μεγαλη ομαδα αφου δεν εχει παραστασεις απο ευρωπη.. δεν θα με χαλουσε ο παο αφου βρισκεται σε αναδομηση να τον τσιμπισει, δυνατος αρκετα φαινεται στα βιντεακια οχι με σουτ φωτση αλλα ικανο να κανει ζημιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. μεχρι τωρα η διαιτησια ειναι χαλι μαυρο αναποδα φαουλ κατα του Παο.Ελπιζω να μην συνεχιστει η κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Aν νικήσει σήμερα η Μπάγερν, έχουμε τριπλή ισοβαθμία με

    Ρεάλ +4
    Μπάγερν -1
    Κίμκι -3

    δηλαδή βγαίνει 2η η Ρεάλ και 4η η Κίμκι και πάνε στον ίδιο όμιλο (τις αποφεύγει και τις δύο η Φενέρ). Γι' αυτό η πρεμούρα της Φενέρ να κερδίσει σήμερα. Τι μυαλό είσαι ρε Ζοτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Bayern αύριο δεν παίζει;

      Αλέξης

      ΥΓ. Όσο για το μυαλό του Ζοτς, στα play-off όμως...

      Διαγραφή
    2. Η ρεαλ ειναι 2η και η κιμκι 4η αν κερδισει αυριο η μπαγερν. Αν κερδισει ο ερ. Αστερας τοτε θα ειναι 2η η κιμκι και 4η η ρεαλ(3-1 στα μεταξυ τους η κιμκι,2-2 ο αστερας και 1-3 η ρεαλ)

      Διαγραφή
  39. Δυσκολα τα πραματα 36-34 στο ημιχρονο η ομαδα ειναι αστοχη και πολυ κουρασμενοι ..Παμε γερα στο 2ο να παρουμε το ματσακι και θα ερθει η ξεκουραση και η ενισχυση ελπιζω ..

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κιμκι και ρεαλ στον ομιλο του ολυμπιακου μετα και το σημερινο. Αρκει να κανει τα βασικα ο ερ. Αστερας αυριο με τη μπαγερν.

    Στα δικα μας λιγο να σοβαρευτουν στο δευτερο ημιχρονο και θα κερδισουμε ευκολα. Χανουμε για αλλη μια φορα ευκολα καλαθια μεσα απο τη ρακετα και κλασσικα και αρκετες βολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο ΠΑΟ περαν το προφανες κενο (αδυμαναμα αμυντικα ποδια) που εχει στους ψηλους...στη θεση 3 ειναι για κλαματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν επαιζε ο Παυβλοβιτς οπως σημερα καλα θα ηταν,12 ποντους 10 ριμπαουντ,2 ασιστ,1 κλεψιμο,2 λαθη,13 pir.

      Διαγραφή
    2. Ο Παβλοβιτς οσα εβαλε στην επιθεση σχεδον τα εφαγε στην αμυνα...πολλες λαθος επιλογες οπως πασες απο την μπειζλαιν προν στην κορυφη με αποτελεσμα ευκολοι ποντοι απο αντεπιθεσεις (αυτο το κανει παντα), δεν εκανε μπλοκ αουτ , δεν χαμηλωνε τα ποδια του στην αμυνα!! Δυστυχως δεν παει με αυτη την εικονα η ομαδα Φ4...μακαρι να πεφτω εξω!!

      Διαγραφή
  42. Ο Παππας πολύ διστακτικος, η ομάδα εμφανίζει τα γνωστά προβλήματα. Καλό είναι να κερδίσουμε γιατί ο όμιλος του ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολος όπως φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αμα παιζει τοσο χαλια ο Μητσος και Μιρο κα ιβαζει τετοια ο Καλνιετις πως να κερδισεις μετα ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι και χαλια ο ΔΔ,ο Ραντουλιτσα ομως ηταν κακος σημερα.

      Διαγραφή
    2. Μεχρι την 3η περιοδο χαλια ηταν ο Μητσαρας(τοτε εγραψα το μηνυμα) , στην τεταρτη πηρε τα πανω του .

      Droga

      Διαγραφή
    3. ειχε παιξει λιγο σε καθε δεκαλεπτο,ποτε να προλαβει να βρει ρυθμο.

      Διαγραφή
  44. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ σημαντικη νικη .. 4 νικες σερι στην euroleague , μακαρι να συνεχισουμε ετσι ειναι καλο οταν νικας σε τετοια ματς σαν το σημερινο !!

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Double-double το παλτό ο Παύλοβιτς... Παρότι έκανε δυο-τρεις μ***κίες μαζεμένες στο τέλος, ήταν ο μόνος μαζί με Καλάθη και Φελντίν που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και ranking (κι έπαιξε και καλή άμυνα στο 4ο δεκάλεπτο). Κάθε άλλο παρά αδιάφορες ήταν οι δυο ομάδες, διάλεξαν όμιλο αλλά με την καλή έννοια: προσπαθώντας να κερδίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. πειράζει που ο pavlovic έκανε double/double απόψε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, όχι δεν πειράζει. Όπως και να 'χει μέχρι τώρα δεν έχει δείξει αυτά που περιμέναμε βάση βιογραφικού. Το κυριότερο δεν συμπληρώνει καλά την θέση με τον Γιάνκοβιτς. Υπάρχει θέμα ενέργειας στην θέση και επιθετικά κανείς από τους 2 δεν είναι ακόμα "σταθερός"

      Διαγραφή
  47. Βαρέθηκα να βλέπω τον Παναθηναϊκό να δέχεται πόντους με χαλαρό lay up των Λιθουανών. Η τελευταία φάση ασχολίαστη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ηταν καλο που κερδισε ο παναθηναικος σημερα ρε παιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανότατα θα το διαπιστώσουμε στα play-off...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Μίλα ξεκάθαρα Γιάγκο, έκανε μαλακία που κέρδισε;

      Διαγραφή
    3. Θα φανεί από την παρουσία στο τοπ-16..Ετσι κι αλλιώς στα playoffs το έργο είναι δύσκολο αλλά είναι άλλο να παίζεις με πλεονέκτημα έδρας. Εκεί οφείλει να στοχεύσει ο Παναθηναικός, με δεδομένα πιο βατό όμιλο. Σοβαρεύει το πράγμα τωρα, αν επιθυμούμε διάκριση πρέπει να ανέβει η απόδοση κατακόρυφα.

      Διαγραφή
  49. Αν αυριο δεν κανει κανα κουλο η τσσκα και χασει απο μαλαγα,τοτε ετσι οπως πανε οι ομιλοι ο στοχος για τον παναθηναϊκο θα πρεπει να ειναι η 1η ή2η θεση. Ειτε εχει μονο φενερ,ειτε ερθει και η μπαρτσελονα(πιστευω θα χασει και θα εχουμε τον μρ μπιν).

    Να δουμε βεβαια και ο οσφπ τι θα κανει αυριο γιατι αν κερδισει παιρνει και την εφες στο δικο του ομιλο(αν και η λαμποραλ παιζει καλυτερα απο το συνοθυλευμα του βαψομαλλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούμπιν ????
      Ρούμπιν Καζάν ???
      Πότε πήγαμε eurocup ???

      Διαγραφή
    2. 10.58 διαβαζω το σχολιο του τασουτο ξανα και ξανα, ρουμπιν δεν βλεπω.Μιστερ μπιν λεει λοιπον.

      Διαγραφή
  50. Λογικά πάμε σε όμιλο που με δυο προσθήκες (στις θέσεις που πονάμε) μπορούμε να χτυπήσουμε τις δύο πρώτες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο που ρε σφρο? Φενερ, ρεαλ..

      Διαγραφή
    2. Ρεαλ σε Ολυμπιακο παει, ειτε 2η ειτε 4η βγει...

      Διαγραφή
    3. η Ρεάλ πάει στον όμιλο του οσφπ πακέτο με Κίμκι. Αν κερδίσει αύριο η τσσκα μέσα στη μάλαγα πάει και αυτή από εκεί ενώ αν κερδίσει και ο οσφπ την εφές την παίρνει μαζί του.

      Διαγραφή
    4. η ρεάλ είναι στον όμιλο του οσφπ ό,τι και να γίνει στο ερυθρός αστέρας-μπάγερν. οι μόνες ομάδες από τις καλές που παίζουν ακόμα είναι τσσκα και μπαρτσελόνα. αν κερδίσει η τσσκα πάει στον άλλο όμιλο και η μπάρτσα αν χάσει από κουμπάν τότε πάει κι αυτή στον άλλο όμιλο. ακόμα και φενέρ-πάο,μπάρτσα να είναι μπορείς να πάρεις το πλεονέκτημα έδρας. την εφές δεν την υπολογίζω καν. αν είναι στον "εύκολο" όμιλο θα περάσει λογικά ως 4η και αν είναι στον όμιλο του οσφπ τότε μάλλον δε θα μπει καν 8αδα

      Διαγραφή
    5. εμείς θα πάρουμε το νικητή Λοκομοτίβ - Μπαρτσελόνα.

      Διαγραφή
    6. Εγώ πάλι λέω ότι μπορεί και να μην σκιστούν οι Ρώσοι αύριο για διπλό..Ετσι όπως είναι το πράγμα επιλογές μπορεί να γίνουν...

      Διαγραφή
  51. Aκομα μια προβληματικη,για να μην δωσω καποιο χειροτερο χαρακτηρισμο,εμφανιση για την ομαδα,που ειναι πλεον φανερο οτι δεν παιζει μονο νεροβραστο μπασκετ,οπως εγραψε ο Τζιμ,αλλα παραλληλα δειχνει πως με το συγκεκριμενο ροστερ εχει χαμηλο ταβανι οσον αφορα την ευρωλιγκα..Και για να λεμε τα πραγματα οπως ειναι,χωρις την προσθηκη 2 παικτων(κοντου-ψηλου),ο ορατος στοχος ειναι η 4η θεση στο γκρουπ του τοπ-16 και στην ουσια μια απο τα ιδια με τις προηγουμενες χρονιες..Ο Τζορτζεβιτς με τις τραγικες επιλογες του το καλοκαιρι,εχει αυτουπονομευθει,με συνεπεια μονο αν ντυθει Ζοτς να εχει ελπιδες να γυρισει την κατασταση και να βγει απο πανω..Χλωμο..Η ομαδα προσπαθει να παιξει καλο μπασκετ(καμια σχεση με την περσινη χρονια),αλλα δυστυχως οι τρανταχτες αδυναμιες της δεν της το επιτρεπουν..Ο προπονητης ειχε 2 εκατομμυρια για να επιλεξει 4 ξενους κι αυτος επελεξε για διδυμο στα σεντερ παικτες που ερχονται απο μια περασμενη εποχη,οι οποιοι αδυνατουν να κοψουν τον οποιοδηποτε παικτη αποφασισει να κανει μπασιμο στη ρακετα της ομαδας..Για να μη μιλησουμε και για αλλες αδυναμιες τους..Αληθεια,αν ο Κουζμιτς επαιζε στην Καβαλα θα υπηρχε καποιος που θα ελεγε φερτε τον στον Παναθηναικο;..Ευχαριστη εκπληξη(με τα στραβα του)ηταν σημερα ο Παβλοβιτς,ομως ολοι ξερουμε οτι η αποδοση του ηταν ακριβως αυτο,εκπληξη και τιποτε αλλο..Οι αποτυχημενες επιλογες του προπονητη στους ξενους με κανει να ανησυχω και για το ποιον παικτη θα επιλεξει να ενισχυσει την ομαδα απο δω και περα..Αν αστοχησει και παλι τη βαψαμε..Και επανερχομαι παλι σε κατι που εχω ξαναγραψει..υπαρχει προβλημα στο κοουτσαρισμα στα τελευταια λεπτα των κλειστων παιχνιδιων..συν το οτι σε δευτερο συνεχομενο παιχνιδι ο αντιπαλος παικτης σουταρε ανενοχλητος στα 0,9'' και στα 2,5'' κατι που δεν περιποιει τιμη για κανεναν και κατι δειχνει για τον τροπο λειτουργιας της ομαδας..Ευτυχως,η τυχη ηταν ευγενικη μαζι μας και της Δευτερα και σημερα..Αλλα δεν θα ειναι παντα ετσι..Και θα το ξαναγραψω..ο Καλαθης κι ο Γκιστ αξιζουν καθε δολλαριο που παιρνουν..κι αν σκεφτουμε οτι ο Ραντουλιτσα παιρνει(με ευθυνη του Τζορτζεβιτς)1 μυριο,τοτε τα λεφτα που παιρνουν οι αλλοι δυο μαλλον ειναι και λιγα..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο Kuzmic έπαιζε Καβάλα...

      Δεν ξέρω ρε συ Vacchio, καταλαβαίνεις τι έχεις γράψει ή μπα;

      Και ορμώμενος απο τι; Απο βραδιά που σε 15 λεπτά το παιδί έχει 8 πόντους, 6 rebounds και 9 PIR.

      Διαγραφή
    2. Εγω καταλαβαινω τι εγραψα,εσυ καταλαβαινεις τι ακριβως βλεπεις η μπα;..VECCHIO..

      Διαγραφή
    3. vecchio το ειδες αυτο;;;@@@ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης (14π. με 3/6δίπ., 2/3τρίπ., 2/2β., 6ρ., 6ασ., 1κλ., 3λ. σε 28:04) συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο, ενώ το δικό του χέρι εμπόδισε τον Παούλιους Γιανκούνας να ισοφαρίσει σε 74-74 στα τελευταία δευτερόλεπτα

      Διάβασε περισσότερα στο: Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός 72-75 (pics & vid) | Ειδήσεις | gazzetta.gr
      Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

      Διαγραφή
    4. Εγώ σου έγραψα τι είδα. Εσύ είδες κάτι διαφορετικό; Γενικά, βλέπεις κάτι διαφορετικό όλη τη χρονιά;

      Να μου πεις οτι τα χαρακτηριστικά του παίκτη δεν ταιριάζουν στην ομάδα, μαζί σου, το συζητάμε. Να μου πεις θα'πρεπε να'ναι τρίτος και όχι δεύτερος ψηλός, πάλι το συζητάμε. Να μου πεις οτι αυτός ο Kuzmic που βλέπουμε σήμερα είναι για την Καβάλα, ε, δε νομίζω οτι χωράει συζήτηση.

      Διαγραφή
  52. Όσφπ-Τσσκα/Μάλαγα-Λοκομοτίβ/Μπαρτσελόνα-Ρεάλ-Κίμκι-Εφές/Λαμποράλ-Μπάμπεργκ-Ζαλγκίρις ΣΚΟΤΩΜΟΣ

    Φενέρ-Μπαρτσελόνα/Λοκομοτίβ-Λαμποράλ/Εφές-Μάλαγα/Τσσκα-Πάο-Ερ.Αστέρας/Μπάγερν-Τσεντεβίτα-Νταρουσάφακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε, γιατι πιπιλατε οτι σας λενε τα διαφορα sites και δεν πατε μονοι σας να κοιταξετε τα standings και τις ισοβαθμιες στo euroleague.net?

      Η Ρεαλ ειναι κανονικα τριτη οτι και να γινει και πηγαινει στον ομιλο της Φενερ.

      Διαγραφή
    2. 12:05 Eχεις δικιο, αλλα και στην νοβα το εχουν δεδομενο οτι η Ρεαλ παει στον ομιλο του οσφπ,μηπως κανουμε λαθος εμεις.

      Διαγραφή
    3. Ούτε καν. Από τις Ρεάλ και Κίμκι η μία θα πάρει τη 2η θέση και η άλλη την 4η. Την 3η θέση θα πάρει ο νικητής του Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν Μονάχου.
      Αν νικήσει ο Ερυθρός Αστέρας, στην τριπλή ισοβαθμία η Κίμκι θα έχει σκορ 3-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο Ερυθρός Αστέρας 2-2 και η Ρεάλ 1-3. Οπότε 2η η Κίμκι, 3ος ο Ερυθρός Αστέρας και 4η η Ρεάλ.
      Αν νικήσει η Μπάγερν, στην τριπλή ισοβαθμία θα έχουν όλοι σκορ 2-2 στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια θα έχει +4 η Ρεάλ, -1 η Μπάγερν και -3 η Κίμκι. Άρα 2η η Ρεάλ, 3η η Μπάγερν και 4η η Κίμκι.

      Διαγραφή
  53. http://www.sportit.gr/gi-afto-i-real-odevi-pros-ton-omilo-tou-olimpiakou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η νίκη λεει κατι,η εμφάνιση λεει πολλά.τα προβλήματα στις θέσεις 3,4,5, και ο περσινός τραυματισμός του παπά θα μας κρατήσουν κάτω φέτος.δεν ξέρω τι λεει ο σαλέ για την αμυνα εγω βλεπω οτι εκτος του καλαθη γκιστ και Φέλντειν ολοι οι άλλοι ειναι μέτριοι.δεν πας πουθενά ετσι.ο γιανκοβιτς ειναι ο δικός μας landersberg!?€&)(?!


    #delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Παναθηναϊκός,Φενέρ,Νταρουσάφακα,Τσεντεβίτα,Λαμποράλ/Εφές,Μάλαγα/ΤΣΣΚΑ,Λοκομοτίβ/Μπαρτσελόνα,Ερυθρός/Μπάγερν(όποιος κερδίσει)

    Ολυμπιακός,Ρεάλ,Κίμκι,Ζαλγκίρις,Μπάμπεργκ,Λαμποράλ/Εφές.Λοκομοτίβ/Μπαρτσελόνα,Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ

    Ολυμπιακός-Εφές:Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός την παίρνει μαζί του,αν χάσει την στελνει στον Παναθηναϊκό
    Λοκομοτίβ-Μπαρτσελόνα:Με άσο οι Ρώσοι πάνε στον Παναθηναϊκό και η Μπάρτσελόνα στον Ολυμπιακό, με διπλό θα γίνει το αντίθετο
    Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ:Με διπλό η ΤΣΣΚΑ πάει στον Ολυμπιακό και η Μάλαγα στον Παναθηναϊκό, με άσο θα γίνει το αντίθετο
    (αυτα ισχυουν σε περιπτωση που Λαμποράλ και Ρεάλ νικήσουν απόψε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πούλα στον ΟΣΦΠ μεγαλειο και στον ΠΑΟ γκρίνια.Μεγάλη σοφία αυτός ο δημοσιογραφικός αφορισμός.ΜΦΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΦΓ, σωστος για θυμισε μου τι λενε για παοκ και αεκ.Με εμας η γκρινια εχει παραγινει,στον ολυμπιακο αυτοχριστηκαν ΘΡΥΛΟΣ,σχεδον απο καταβολης τους αλλαζονες,οι δικοι μας κλαψες μια ζωη.

      Διαγραφή
  57. Ρε μαγκες εκει στη Μακαμπι. Κανατε που κανατε τοση προσπαθεια να το στειλετε στην παραταση, γιατι δεν βαζατε και ενα αυτοκαλαθι στο τελος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Το θέαμα του τελευταίου 1,5 λεπτού στο Νταρουσάφακα-Μακάμπι ήταν αποκρουστικό. Η Μακάμπι 5' πριν το τέλος έχανε με 10 και ισοφάρισε μέσα σε 3' περίπου. Επειδή δεν προλάβαιναν το +12 αποφάσισαν οι Ισραηλινοί να πάνε το ματς στην παράταση. Έπαιζαν μόνο άμυνα και στην επίθεση παρωδία. Λήξεις των 24', χαμένες βολές κλπ. Η πρόκριση κρίθηκε 30' πριν το τέλος από ένα επιθετικό ριμπάουντ του Ρέντινγκ ο οποίος πήρε φάουλ. Έβαλε τη μία, έχασε επίτηδες την άλλη κι έτσι δεν υπήρχε τρόπος να λήξει το ματς ισόπαλο και να πάει το ματς στην παράταση. Η Μακάμπι δεν σεβάστηκε το όνομά της και το ίδιο το άθλημα που είναι πάνω από όλους.
    Επιβάλλεται αλλαγή στον κανονισμό ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις να μετράει στο goal average η διαφορά στην κανονικη διάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ γελιο..στο τελευταιο εχεις απολυτο δικιο

      Διαγραφή
  59. ντροπή για την ιστορία της μακάμπι αυτά που έκαναν σήμερα στο τέλος του αγώνα και όχι ο αποκλεισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα , δυσφημιση του αθληματος ..

      Droga

      Διαγραφή
    2. Οι διαιτητες δεν θα επρεπε να ειχαν ριξει καμια τεχνικη για δυσφημιση;

      Aleister

      Διαγραφή
    3. η Ρεάλ έχτισε την ευρωπαϊκή ιστορία της με αυτοκαλάθια τη δεκαετία του '60 για να λέει τώρα ότι έχει 9 ευρωπαϊκά. Καμιά ντροπή.

      Διαγραφή
    4. Αρα θα ηταν αποδεκτο απο τους διαιτητες ενα αυτοκαλαθι;

      Διαγραφή
    5. Καμιά ντροπή. Απολύτως λογικό και θεμιτό αυτό που έγινε, εφόσον υπάρχει αυτό το κενό στον κανονισμό.

      Διαγραφή
    6. Ανωνυμε 10:26, το νομιμο δεν ειναι και ηθικο.

      Ποσο μαλλον να λες οτι ειναι και θεμιτο;

      Ντροπη

      Αleister

      Διαγραφή
  60. Ελεος με τη γκρινια ολων εδω μεσα.Κερδιζουμε ειναι απο τυχη, χανουμε ειμαστε αχρηστοι.Βαρεθηκα την μιρλα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Είστε άρρωστοι ορισμένοι-με ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.Ο ΠΑΟ μετα απο 3 ετη κάνει 4 σερι νικες στην ευρωλιγκα, ξανα μετα απο 3 ετη τελειωνει την 1η φαση με 2 περισσοτερες νικες παρα ήττες, ειναι μεσα στις 10 πρωτες ομαδες σε ranking, ειναι η 1η ομαδα στις ασσιστ και μεσα στις 7 πρωτες στα κλεψιματα, εχει γυρισει ματς εκτος εδρας που δεν του βγηκε και αρχιζετε:
    Μα γιατι ο Ραντουλιτσα δεν παιζει, μα γιατι ο Παβλοβιτς επαιξε ενα καλο παιχνιδι, μα γιατι η βροχη ειναι υγρη, η σαμπανια με φυσαλιδες, ο αστακος πολυ φρεσκος...

    ΝΑΙ η ομαδα εχει αδυναμιες, ΝΑΙ το ποσοστο στις βολές είναι απαράδεκτο, ΝΑΙ η τελευταία άμυνα ειναι ξανά ΓΤΠΚ, ΝΑΙ ο Παππας θελει εναν μήνα να ξαναβρει τον εαυτο του στην Ευρωλιγκα, ΝΑΙ η ομαδα θελει tweener αλλά δεν δικαιολογείστε να γκρινιαζετε τοσο.Πλέον μιλάμε για αρρωστημενες κατατασεις.Πλεον δεν μιλάμε για υγιή κριτική αλλά για κρεβατομουρμούρα.Και μην έχετε αμφιβολία-αν ο ΟΣΦΠ βρισκόταν στην ίδια θέση θα διαβάζαμε για την φαντασια των ερυθρολευκων με τις ασσιστ, την ποιοτητα των παικτων που δειχνει το ranking, τη λερναια υδρα που δεν ξερεις ποιος θα σε σκοτωσει, την καλη αμυνα με τα κλεψιματα και την βαρια φανελα της ...περαιωτικης ψυχης που πηρε το ματσακι στο τελος.Και εσεις τι κανετε; Την πεθερα της νυφης (μμμ, ετσι το πηραμε το ματσακι, τι λες ρε παιδι μου κοκ).
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πότε βαφτίζετε τις βαρβάτες ελείψεις, γκρίνια ο Θεός κι η ψυχή σας.
      Δηλαδή τι πρέπει να πούμε με αυτά που βλέπουμε ;;
      Μπράβο που χάσατε από Ζιελόνα και παίξατε την είσοδο
      του αυτοκράτορα στους 16, πάλι με Ζιελόνα στην 9η
      από τις 10 αγωνιστηκές ;;
      Θέλουμε τουλάχιστον δύο παίκτες, με την ενέργεια
      του Γκίστ, γιατί έχουμε τεράστιο πρόβλημα ;;
      Τις θέλουμε και το λέει όλος ο κόσμος.
      Ολα τα υπόλοιπα είναι περιτά και οπαδικά.
      Με "γκρίνια" η με στήριξη θέλουμε τουλάχιστον δύο προσθήκες.
      Ούτε σε ξέρω, ούτε με ξέρεις.
      Και να πατώσουμε άγνωστοι θα είμαστε.
      Ας πιέσουμε λοιπόν να ενισχυθούμε να ξαναδούμε
      γέλιο στα πικραμένα μας χείλη και λέγε μας όπως θές.

      Διαγραφή
    2. Εχεις μπερδεψει τις εννοιες μεσα στο κεφαλι σου..αλλο κριτικη,αλλο γκρινια..οι διαφορες ειναι προφανεις και κατανοητες απ' ολους η σχεδον απ' ολους..Εσυ ο ιδος παραδεχεσαι μια σειρα αδυναμιες της ομαδας και μετα μιλας για κρεββατομουρμουρα και βαζεις στην κουβεντα τον Οσφπ..Υ[αρχει λογος;..Το οτι η ομαδα εχει γλυτωσει στο παρα ενα ηττες που σιγουρα θα σε εκαναν εξαλλο(βλ.Πατρα)και μολις την προηγουμενη Δευτερα γλυτωσε ενα καζο που να εισαι σιγουρος οτι θα ειχε συνεπειες οχι μονο βαθμολογικα για την ομαδα,δεν σου κανουν καμια αισθηση κι απλως υιοθετεις τη λογικη του πιστου ''οπαδου''(οχι μονο στο χωρο του αθλητισμου)οτι αφου κερδισαμε ολα καλα και παμε παρακατω..Μια ομαδα που πειθει στο γηπεδο με την αποδοση της,ακομα κι αν παιξει ασχημα,ακομα κι αν χασει,ακομα κι αν κερδισει με την ψυχη στο στομα,δεν προκαλει τους οπδους της να την κριτικαρουν εστω και υπερβολικα..Μια ομαδα ομως που εμφανιζεται προβληματικη,δινει το εναυσμα στους οπαδους της να την κριτικαρουν..Και να ξερεις οτι η ομαδα λογω του παρελθοντος και της αυρας της,εχει δεχτει σχετικα λιγοτερη κριτικη(και δικαιως)απ' οτι θα της επρεπε..Κι αναφερομαι σε ολους μεσα στην ομαδα..Υ.Γ..Και κατι που ειναι λιγο ασχετο με την μπασκετικη κουβεντα..Αυτο που ανεφερες περι τι πουλαει καποιος και σε ποια ομαδα,καλο ειναι να παψεις να το αναπαραγεις γιατι ειναι μια καραμελα διαφορων τσατσων της οικογενειας Βαρδινογιαννη,που για να δικαιολογησουνε τα αδικαιολογητα αρχισαν να επιτιθενται στους οπαδους της ομαδας..Και παει πισω στα χρονια του ΓΒ..Επειδη εισαι μαλλον μικρος και δεν εχεις ζησει καποια πραγματα καλο ειναι να μην αναπαραγεις τσιτατα που ειναι κατασκευασμενα..VECCHIO..

      Διαγραφή
    3. "Ας πιέσουμε λοιπόν να ενισχυθούμε" ΔΕΝ ηξερα οτι η γκρινια εδω μεσα παει κατευθειαν στην ΚΑΕ.

      Διαγραφή
    4. Μολις διαβασα και το κειμενο του Κοντου στο onsports..Kι αυτος μεσα στη γκρινια;..κι αυτος ρε παιδι μου;..VECCHIO

      Διαγραφή
    5. Vecchio,το γεγονος πως εστιαζετε μονο στα αρνητικα πλεον ειναι ο ορισμος της γκρινιας.Και μαλιστα δεν της δινετε και χρονο, παροτι το εχει κερδισει με το σπαθι της αυτο το δικαιωμα.ΕΙπαμε εχει αρνητικα αλλα εσεις δεν εστιαζετε σε τιποτα θετικο πια!
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    6. Ean esena MFG sou aresei afto pou vlepeis apo tin omada tou PAO kai pisteveis pws iparxei mellon, ok. Iparxoun kai polloi alloi (opws egw) oi opoioi vlepoun ta pragmata diaforetika apo esena.

      Emeis exoume dei ton PAO sta kalitera tou epi epoxis Oobradovic. Tote pou moirazame 20ares deksia kai aristera kai eimastan i isxiroteri omada stin Evrwpi kai oloi prospathousan na mas apofigoun. Tote pou omades san tin Zalgiris, Zielona Gora, Galatasaray, Locomotiv tis nikagame sto xalaro kai sto teleftaio 5lepto empainan mesa ki epaizan oi pitsirikades. Afto pou exei ftiaksei ews twra o Djordjevic den exei kamia sxesi me tin armada tou Obradovic. Gi'afto kai fwnazoume kai griniazoume.

      Me ton Obradovic piasame korifi kai einai logiko na kanoume sigriseis me tote.

      Διαγραφή
    7. Η ομαδα εχει πιθανον τον καλυτερο η ενα απο τους 2-3 καλυτερους pg's της ευρωλιγκας..Πιστευω πως θα συμφωνησεις σ' αυτο..Το οτι δεν υπαρχει καποιος στοιχειωδως καλος back-up του,ωστε να μπορει να του δινει ανασες,αλλα και να βοηθαει την ομαδα να μην βγαινει εκτος ρυθμου,ειναι κι αυτο κατι που δεν πιστευω να το αμφισβητεις(ο ΔΔ ΔΕΝ ειναι το back-up του Νικ για να μην υπαρχουν παρανοησεις)..Εσυ κανοντας αυτες τις δυο διαπιστωσεις που θα στεκοσουν;..Μαλλον στη δευτερη γιατι η πρωτη ειναι σχεδον αυτονοητη..Κι ακομα γιατι η απουσια ενος τετοιου παικτη αναγκαζει τον Καλαθη να παιζει περισσοτερη ωρα με ο,τι αυτο συνεπαγεται..Και τον αναγκαζει να παιζει παρα πολυ γιατι αν δεν παιξει τοσο οσο η ομαδα να νικησει,εστω και ασθμαινοντας,η αξια της δικης του παρουσιας θα δεχτει πληγμα..Συν το οτι οσο περισσοτερο φρεσκος ειναι τοσο καλυτερη αποδοση θα εχει με συνεπεια να αυξανονται οι πιθανοτητες νικης της ομαδας..Κι αν παρακολουθεις την ομαδα θα εχεις παρατηρησει οτι κανεις δεν εχει ''γκρινιαξει'' ακομα και σ' οποια λαθη η κακες του εμφανισεις.Κι ο λογος ειναι η αποδοχη του σαν αξια..Μ' αυτο το παραδειγμα πιστευω να σου εδωσα να καταλαβεις τη διαφορα της κριτικης απο τη γκρινια,που ειδικα στην ομαδα μπασκετ ειναι ενα πολυ περιορισμενο φαινομενο..VECCHIO..

      Διαγραφή
    8. Παναθηναϊκός ... η ομάδα που αρνείται να χάσει ... john

      Διαγραφή
    9. Τομ παλι εγινες Παναθηναικος,κανε μας την χαρη και μην ασχολεισαι μαζι μας,ειναι αρρωστο αυτο που κανεις.

      Διαγραφή
    10. «ειναι μεσα στις 10 πρωτες ομαδες σε ranking»

      Δε μου λέει κάτι η κατάταξη του ranking αλλά θεωρείται τρελό κατόρθωμα για τον πάω να είναι μέσα στις 10 ομάδες;

      Διαγραφή
  62. - Τον Πάβλοβιτς θα τον φάμε στη μάπα μέχρι τέλους απ’ ό,τι φαίνεται.
    - Η εμφάνιση του Ραντούλιτσα με την Μπάρτσα ήταν απλά μια έκλαμψη και με τέτοιες θα πρέπει να συμβιβαστούμε μέχρι να τελειώσει η σεζόν.
    - Ο Βλάντο όλο και χάνει απ’ την εμπιστοσύνη του κόουτς. Όχι απόλυτα δικαιολογημένα πάντως καθώς ο Πάβλοβιτς δεν βγάζει και μάτια.
    - Νικ, Γκιστ και Φελντέιν τραβούν κουπί εδώ και καιρό. Οι μόνοι που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε συνεχόμενα απαιτητικά ματς.
    - Άσχημο κοουτσάρισμα σήμερα ο Σάλε. Απογοητευτική η αμυντική αντίδραση της ομάδας στην τελευταία επίθεση των Λιθουανών. Και μάλιστα μετά από time out. Δεύτερη σερί μετά τον ΠΑΟΚ.
    - Ο Παππάς αργεί ακόμη. Δεν νιώθει έτοιμος. Φάνηκε καθαρά σε μια φάση που φεύγει στον αιφνιδιασμό κι αντί να πάει στο καλάθι με drive βγαίνει στο τρίποντο και περιμένει τους υπόλοιπους. Απόλυτα φυσιολογικό και κατανοητό. Το παιδί θέλει χρόνο.
    - Ο όμιλος στο top 16 που πάει να προκύψει δεν είναι απαγορευτικός υπό την προϋπόθεση ότι η ομάδα θα ενισχυθεί.
    - Απλά δεν μπορούμε να παίξουμε άμυνα με διάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα φιλε 77.....τον ραντουλιτσα στα μεγαλα παιχνιδια να τον περιμενεις σταθερα καλο....ειναι φανερο πως για να παιξει θελει κινητρο και τιποτα αλλο....θελει να χει απεναντι του καλο παιχτη και γενικα θελει μπριζωμα απο συμπαικτες,κοσμο και κοουτς.......θα παρουμε παιχτη να το ξερεις και μαλιστα αρκετα καλο........stonerook

      Διαγραφή
    2. Ο Ραντουλιτσα μεχρι τωρα εχει εκλαμψεις στα πιο σημαντικα ματς της χρονιας. Μακαρι να συνεχισει ετσι και οι υπολοιποι να κανουν την βρωμικη δουλεια στα ευκολα. Ισχυει αυτο που λεει ο stonerook πιο πανω. Μακαρι να ισχυει και οτι θα παρουμε πολυ καλο παικτη...

      DIA

      Διαγραφή
    3. O Ραντουλιτσα θα εχει κι αλλες καλες επιθετικα βραδιες στη σεζον γιατι μπορει να βαζει τη μπαλα στο καλαθι με πολλους τροπους..Το θεμα ειναι οτι λογω ελλειψης αθλητικοτητας θα ξαναδουμε να τρωει λεη-απ χωρις αντιδραση η χαμενα ρημαπουντ...Ο Βλαντο καλο ειναι να αποφασισει αν θελει να ανεβει επιπεδο η αν θα μεινει αιωνιο ταλεντο..Εχει ηδη αργησει..Ο Φελντεην εχει βγαλει τα λιγα σχετικα με τους αλλους λεφτα που παιρνει κι απλα χρειαζεται να δουλεψει τα ντραιβ του..Εννοειται πως ο Παππας θελει χρονο πρωτα απ' ολα για να αντεχει για 40'.Κι ενα καλο ματς θα του δωσει και παλι αυτοπεποιθηση.Λογω χαρακτηρα δεν τον φοβαμαι..Οντως η τριαδα εχει τραβηξει δυσαναλογα μεγαλο κουπι και μακαρι να μεινουν υγιεις μεχρι τελους.Παντως 30'plus δεν θα μπορουν να βγαζουν στο διηνεκες..Το θεμα δεν ειναι τοσο ο ομιλος οσο η ιδια η ομαδα.Αν ενισχυθει και μπορεσει να βελτιωθει εχει τυχη..Αν εισαι κακος,με οποιον κι αν παιξεις δεν εχεις μελλον..VECCHIO..

      Διαγραφή
    4. Ήταν το ματς με την Μπαρτσελόνα μεγάλο και σημαντικό ματς;
      Γιατί;

      Ένα μεγάλο και σημαντικό ματς έχει παίξει στην ευρωλίγκα μέχρι στιγμής ο ΠΑΟ, με την Καρσίγιακα στη Σμύρνη. Αυτό που αν το έχανε έμπαινε σε τεράστιες περιπέτειες, ενώ αν το κέρδιζε λίγο πολύ καθάριζε με την πρόκριση.

      Ο Ραντούλιτσα με τους Καταλανούς έπαιξε καλά όχι γιατί είχε κίνητρο αυτός, αλλά γιατί δεν είχαν οι αντίπαλοί του, όπως επίσης δεν είχαν και ίχνος σκληράδας και αθλητικότητας.

      Διαγραφή
    5. 77 συμφωνουμε οτι ο Παβλβιτς ειναι απο τα μεγαλυτερα προβληματα της φετινης ομαδας,και ειναι και untouchable!Χτες μεχρι το 3ο δεκαλεπτο ηταν αρνητικος.ΟΚ εβαλε ενα μεγαλο τριποντο στο τελος και εκανε νταμπλ νταμπλ.Ο Ιωαννου χτες ελεγε για διαθεση στην αμυνα.Δε ξερω που τα βλεπουν αυτα αλλα ο παικτης στην επιθεση παιζει εκτος συστηματος και κανει καταχρηση προσπαθειων (11 σουτ πηρε ,2 παραπανω απο Καλαθη και 3 απο Φελντιν),και την αμυνα στις περιστροφες εξαφανιζεται...
      Ο ΒΟυγιουκας και ο Γιανκουνας κερδισαν κατα κρατος τους ψηλους του ΠΑΟ χτες,και το παιχνιδι παιχτηκε στο σουτ.Kαμια αμυνα above the rim.
      Αυτο που βλεπω επισης ειναι οτι η ομαδα εμφανιζει περσινα συμπτωματα..Εκθαμβωτικες εμφανισεις στο ΟΑΚΑ και κακες εκτος...Ο Ραντουλιτσα ειναι σε αυτο το κλιμα.Στα εκτος δεν βλεπεται.Επισης παιζει και αναλογα με τον αντιπαλο ψηλο.
      Το τοπ16 ερχεται πολυ συντομακαι ολες οι αποριες θα λυθουν..

      no_closure

      Διαγραφή
    6. Mια ερωτηση μονο no_closure. Συμφωνουμε οτι ο Παβλοβιτς ειναι προβλημα. Συμφωνουμε ο Κουζμιτς δεν κανει. Συμφωνουμε οτι ο Ραντουλιτσα εχει αδυναμιες, ιδιαιτερως οταν αμυνεται με τον τροπο που επιλεγει να αμυνθει ο Τζορτζεβιτς. Ο Γκιστ ηταν χθες καλυτερος απο αυτους; Για να ξερουμε τι λεμε δηλαδη. Στα δικα μου ματια δεν υπηρχε χθες (κι οχι μονο χθες) παικτης που να κουτουλαει περισσοτερο απο το Γκιστ. Τι να την κανω τη διαθεση και τα γρηγορα ποδια; Ο Παναθηναϊκος πρεπει να κανει προσθηκη και να παρει ποιοτικο παικτη. Τα γρηγορα ποδια δεν αρκουν. Το ελλειμμα που βλεπουμε δεν ειναι μονο σε ποδια και σε ενεργεια αλλα κυριως σε ποιοτητα.

      Διαγραφή
    7. no closure,χτες ο Γκιστ αμυντικα και επιθετικα δεν ηταν οτι καλυτερο.Ο Παβλοβιτς χτες επαιξε αμυνα και φανηκε και στην στατιστικη - +.Επαιξε το καλυτερο του παιχνιδι μετα το παιχνιδι με τον ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
  63. Ο Μπερτομέου πάντως τους δυο γιόκες του, και τον Έλληνα και τον Ρώσο, τους φροντίζει και στην τελευταία λεπτομέρεια. Θα παίξουν αύριο βράδυ, τελευταίοι - τελευταίοι, για να διαλέξουν γκρουπ όταν όλα θα έχουν κριθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ολα τα παιχνιδια ο ΠΑΟ επαιζε Παρασκευη τελευταια αγωνιστικη, σημερα παιξαμε νωρις-νωρις.

      Διαγραφή
    2. Ο Ολυμπιακός δε διαλέγει γκρουπ μεγάλε. Μην αφήνεις βεβαια τις λεπτομέρειες να σου χαλάνε μια ωραία ιστορία! Έχετε καταντήσει για λύπηση μερικοί...

      Sir Charles

      Διαγραφή
    3. Αυτο και μενα μου εκανε εντυπωση, αφου νομιζα οτι σημερα ειναι Παρασκευη και ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΥ παιζαμε ολο τον καιρο παρασκευη.
      Ωστε αυτη ειναι η εξηγηση.Οσο για το τι θα γινει αυριο το οτι θα ξεκουρασει το σπανουλη ενω μπορει να παιξει δινει νομιζω απο τωρα την απαντηση

      Διαγραφή
    4. Διαλέγει μεγάλε... Διαλέγει Εφές (νικώντας) ή Λαμποράλ (χάνοντας). Και θα διαλέξει αφού πρώτα έχουν σχηματιστεί τα 14/16 των γκρουπ. Είναι απ' τις λεπτομέρειες που κάνουν ωραίες τις ιστορίες που ιντριγκάρουν όσους είμαστε για λύπηση. Αλλά μην αφήνεις την άγνοια να σου χαλάσει μια ωραία φαντασίωση...

      Διαγραφή
    5. Αν έπαιζε Τετάρτη μεσημέρι ή αν έπαιζε Παρασκευή μεσάνυχτα τι διαφορά θα είχε για τον Ολυμπιακό; Θα ήξερε ότι με νίκη του παίρνει ΕΦΕΣ ενώ με ήττα Κάχα. Ότι και να έκαναν οι υπόλοιπες ομάδες στους υπόλοιπους ομίλος, είτε είχαν είτε δεν είχαν σχηματιστεί τα 14/16 των γκρουπ (13/16 αλλά λεπτομέρεια).

      Αν κάποιος ευνοείται από το γεγονός ότι παίζουμε τελευταία, είναι η ΕΦΕΣ, καθώς η νίκη ή ήττα της της αλλάζει τον όμιλο.

      Διαγραφή
    6. Κι ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να πάρει/στείλει την Εφές μαζί του/χώρια του. Ας έπαιζε χωρίς να γνωρίζει αν η ΤΣΣΚΑ, η Μπάρτσα κι οι υπόλοιποι πάνε από εδώ ή από εκεί.

      Διαγραφή
    7. Δηλαδή αν έχει την Μπάρτσα στον όμιλό του θα πει ότι προτιμάει την Κάχα, ενώ αν έχει την Λόκο θα πει ότι προτιμάει την ΕΦΕΣ;

      Μπορείς να μας το εξηγήσεις αυτό γιατί νομίζω ότι περνάμε στη ζώνη του παραλόγου.

      Διαγραφή
    8. Να το εξηγήσω: αν π.χ. έχει πάρει Μπάρτσα στον όμιλό του, θα κάτσει να χάσει. Αν έχει πάρει Λοκομοτίβ, μπορεί και να το παίξει με αξιοπρέπεια. Γκέγκε τώρα;

      Διαγραφή
  64. Προς ΜΦΓ 13 Δεκεμβρίου 2015 - 11:52 π.μ.

    Λές

    «Συγκρίνεις πατάτες με ιπποπόταμους ,ούτε καν μήλα με πορτοκάλια.Εσύ ο ίδιος απο κατω γκρινιάζεις για το PIR που είναι μόνο γραμμικό και μετά βγάζεις μέσο όρο με θέσεις κατάταξεις; Για όνομα της αγίας τριάδας Μπερντ Τζονσον Μάτζικ! Οι θέσεις στην κατάταξη δεν μπορούν να είναι κριτήριο καθότι μια θέση από την άλλη μπορεί να διαφέρει για μισό πόντο! Το κριτήριο που σου είπε ο παραπάνω σχολιαστής είναι πολύ πιο στιβαρό: Πόσους πόντους δέχονται κατά μέσο όρο οι ομάδες. 737 η εφές σε 9 αγώνες, 720 η Μιλάνο, 754 η Λιμόζ και 700 παρακάτι η Βασκονία.Grosso modo, μιλάμε για 77 πόντους παθητικό ενώ στον όμιλο του ΠΑΟ έχεις μόνο μία τέτοια (696 η ομάδα της Σμύρνης).»

    ΠΡΩΤΟΝ, δεν κάνω ΚΑΜΙΑ σύγκριση ομάδων. Κάνα μια απλή παράθεση των ranking των ομάδων στους ομίλους των ομάδων μας.

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, παρ΄λο που ξεψάχνισα το σχόλιό μου, δεν μπόρεσα να βρω ΠΟΥΘΕΝΑ την οποιαδήποτε αναφορά μου σε μέσους όρους. Αν εννοείς την λέξη 'median', τί σχέση έχει αυτό το στατιστικό με το στατιστικό 'mean' value; Αρχίζοντας από τα εύκολα, στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν οι στατιστικοί αυτοι όροι και η σύγκριση τους.

    https://statistics.laerd.com/statistical-guides/measures-central-tendency-mean-mode-median.php

    Εν συνεχεία, έχοντας κατανοήσει την αλφάβητο των δεικτών κεντρικής τάσης μιας κατανομής, μπορούμε να πάμε σε πιό προχωρημένα στοιχεία, όπως για παράδειγμα στους συνδέσμους

    https://en.wikipedia.org/wiki/Median

    και

    http://www.jstor.org/stable/2243158?seq=1#page_scan_tab_contents .

    ΤΡΙΤΟΝ, τί θα πει δέχονται κατά μέσο όρο π.χ 737 η εφές σε 9 αγώνες; Ποιός λέει ότι μπορούν να συγκριθούν στοιχεία όπως π.χ. η άμυνα των ομάδων από 1 και μόνο στατιστικό - μεταβλητή; Για παράδειγμα, τυχόν συνδιακυμάνσεις των στατιστικών που συνθέτουν τον όρο 'άμυνα' ή άλλα στοιχεία, όπως ποιοί ήταν οι αντίπαλοι, δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη σε τέτοιους ΠΟΛΥΜΕΤΑΒΛΗΤΟΥΣ υπολογισμούς; Γιατί τέτοιοι είναι...

    Λες έπειτα

    «Αυτό οφείλεται σε δύο στοιχεία: Αφενός οι ομάδες στον όμιλο του ΟΣΦΠ δεν παίζουν σοβαρή άμυνα, αφετέρου δε στον ίδιο όμιλο οι ομάδες δίνουν βάρος στην επίθεση.Στον όμιλο του ΠΑΟ μόνο η Μπάρτσα πέρασε τους 700 πόντους ενεργητικό και η ΓΚόρα ούτε καν τους 600 ενώ Κάχα και Εφές πάνε σε υψηλά σκορ με άνω των 750 συνολικό ενεργητικό.

    Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί στατιστικά να εξαχθεί είναι πως οι ομάδες στον όμιλο του ΟΣΦΠ αρέσκονται σε υψηλό τέμπο, υψηλά σκορ ενώ οι ομάδες στον όμιλο του ΠΑΟ προτιμούν χαμηλά τέμπο και πιο κλειστές αναμετρήσεις. 'Ολες τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα(Homer singing).»

    ΤΕΤΑΡΤΟΝ, αφού στην αρχή του σχολίου σου μου λες ό,τι συγκρίνω πατάτες με ιπποπόταμους, στις τελευταίες δύο παραγράφους σου, μου κάνεις πλήρη στατιστική ανάλυση και μάλιστα με συμπέρασμα στο τέλος!

    Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι: θα πρέπει να διαβάζω πιό προσεκτικά τί γράφει ο άλλος, ειδικά όταν ανεβάζει συχνά στο facebook εμπεριστατωμένες στατιστικές μελέτες διαχωρισμού των ομάδων κατά συστάδες, και επανειλημμένως γράφει στα σχόλιά του ότι είναι πάντοτε επιφυλακτικός με μονομεταβλητά στατιστικά, που ποτέ δεν μπορούν να περιγράψουν επαρκώς τα επιμέρους χαρακτηριστικά των ομάδων και πολύ περισσότερο να αποτελέσουν ικανά (επαρκή) εφόδια σύγκρισης των ομάδων στους διάφορους τομείς του αθλήματος...

    Αλέξης

    ΥΓ. Ο λόγος της χρήσης της median είναι ότι γενικά δεν υπάρχει συμμετρία στις κατανομές των μεταβλητών που περιγράφουν τα στοιχεία που παρέθεσα στο σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξη παιδί μου θα στο πω ευθέως: Είσαι ψυχαναγκαστικός, ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    2. Ωραία αναλυση...Μήπως έχεις κάτι και για τις ηλεκτρικές απώλειες από δινορεύματα Φουκώ?

      The Talented C@nt

      Διαγραφή
    3. Talented,μην τον ενθαρρυνεις στο γνωσιακο του παραληρημα γιατι του κανεις κακο.Το γεγονος πως ανεσυρε μετα απο 5 μερες σε αλλο ποστ σχολιο για να εκμαιευσει απαντηση με το ζορι, ειναι εξοχως ανησυχητικο για την ψυχικη του υγεια.Δειχνει σαφεστατα προβληματα προσαρμογης και αποδοχης.Μαλιστα, προσπαθει να θεμελιωσει τα παιδαριωδη μαθηματικα του (κοιτα, μιλαω για τη διαμεσο, οχι το μεσο ορο, κατι που κανει φυσικα το επιχειρημα ακομα πιο γελοιο) με επικληση στην αυθεντια του ΦΒ, δειχνει σαφεστατη προβληματικη αντιληψη για το τι ακριβως ειναι το ιντερνετ και τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης.
      ΑΛΕΞΗ ΞΑΝΑ: ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    4. Για τον Αλέξη

      www.slang.gr/lemma/13917-sentonas

      Διαγραφή
    5. Αλέξη ρε φίλε δε παρακαλώ κάνε επιτέλους σεξ.Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση

      Διαγραφή
    6. https://www.youtube.com/watch?v=BOqgTf4LBeU

      Διαγραφή
  65. https://www.youtube.com/watch?v=Jh6gOjGjOEk

    δείτε εδώ να γελάσετε. μορφή του βίντεο ο πνίνι στα 3 δευτερόλεπτα που κάνει νόημα στον φάρμαρ να βάλει αυτοκαλάθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηθελα πολυ να το δω αυτο και ξενερωσα που δεν εγινε..χαχα

      Διαγραφή
  66. Να σημειώσω ότι όλα τα επιμέρους στατιστικά για τις ομάδες, μας δίνουν μια εικόνα για τις επιδόσεις των ομάδων στους διάφορους τομείς του αθλήματος, αλλά σε καμία περίπτωση επιστημονικώς τεκμηριωμένα συμπεράσματα για τυχόν συγκρίσεις, χωρίς τον κίνδυνο να κάνουμε λάθος εκτιμήσεις, λόγω ενός μεγάλου αριθμού παραγόντων, που ενώ είναι προφανείς (ευκόλως εννοούμενοι), δεν λαμβάνονται σχεδόν ποτέ υπόψη σε τέτοιους υπολογισμούς...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΑΙΤ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ 2Η Η 4Η.ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ;; ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΠΑΓΕΡΝ-ΑΣΤΕΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε πιο πάνω τα σχόλια των παιδιών και θα καταλάβεις γιατί.Μην ρωτάτε όλοι τα ίδια κάθε φορά και γεμίζει το σαιτ

      Διαγραφή
    2. γιατί θα γίνει 3πλη ισοβαθμία και στις 2 περιπτώσεις(όλοι θα έχουν 5 νίκες-5 ήττες).

      -με την μπάγερν και την κίμκι όπου θα έχουν όλοι από 2 νίκες και 2 ήττες στα μεταξύ τους άρα θα μετράνε οι μεταξύς τους διαφορές όπου είναι 2η η ρεάλ,3η η μπάγερν και 4η η κίμκι
      -με τον ερυθρό αστέρα και την κίμκι όπου δεν μετράνε οι μεταξύ τους διαφορές γιατί θα έχει η κίμκι 3-1 στα μεταξύ τους,ο αστέρας 2-2 και η ρεάλ 1 νίκη-3 ήττες. άρα κίμκι 2η,3ος αστέρας και 4η ρεάλ

      Διαγραφή
    3. Θα προκύψει 3πλη ισοβαθμία(με Κίμκι-Ρεάλ-νικητή) όποιος από τους Ερ.Αστέρας-Μπάγερν κι αν κερδίσει.
      Αν κερδίσει η Μπάγερν θα έχουν στα μεταξύ τους παιχνίδια 2 νίκες 2 ήττες η κάθε ομάδα(η Κίμκι τα χασε και τα 2 με Μπάγερν αλλά κέρδισε τη Ρεάλ και η Ρεάλ κέρδισε επί 2 τη Μπάγερν). Με goal average σε αυτά τα παιχνίδια
      Ρεάλ +4 ,Μπάγερν -1, Κίμκι -3 η Ρεάλ είναι 2η και η Κίμκι 4η.

      Αν κερδίσει ο Ερ.Αστέρας η Ρεάλ θα πάει 4η αφού έχει 3 ήττες στα 4 παιχνίδια με Κίμκι και Ερ.Αστέρα ενώ οι Ρώσοι θα βγουν 2οι.

      Άρα στάνταρ Κίμκι και Ρεάλ πάνε στον όμιλο του Ολυμπιακού.

      Αν η Κίμκι είχε κερδίσει τότε η Ρεάλ θα πήγαινε 3η αφού θα έπαιζει σκέτη ισοβαθμία με τους άλλους.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω πολυ παιδια.Διαβασα ενα σχολιο πιο πανω που ελλεγε να μην πιστευουμε αυτα που διαβαζουμε στα σαιτ γιατι ηταν δεδομενο οτι η Ρεαλ οτι και να γινει παει τριτη απο το φορματ.

      Διαγραφή
  68. Jim πιστεύεις υπάρχει περίπτωση να δούμε αποδεσμεύσεις από Ισραήλ μεριά...;...Nicolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σαφως αλλα ο νικητης θα παρει 2 ποντους οποτε θα την καπελωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΑΝΕΙς ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΣΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...
    ΤΕΛΟΣ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ(COACH)ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΘΑ ΠΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
    1ον,ΟΤΙ Ο ΠΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ(2ΦΟΡΕΣ ΟΛΥ,ΑΡΗ,ΠΑΟΚ ΟΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ.ΜΠΑΡΤΣΑ.ΓΚΟΡΑ ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ)ΑΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.
    2ον:ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΙΠΕ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΑ ΣΤΑ ΓΚΑΡΝΤ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΕΣΗ ΕΝΩ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΨΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ.
    ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΞΕΡΕΙ 10-15 ΤΟΝΟΥΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..

    ΥΓ:ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.

    ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 1ο. Καιγόταν ο ΠΑΟ να κερδίσει Άρη και ΠΑΟΚ; Γιατί ακριβώς; Για να μην χάσει το πλεονέκτημα έδρας; Με την ίδια λογική βάλε και τα ματς με Απόλλωνα και Λαύριο.
      Η αλήθεια είναι ότι ίδιας σημασίας ματς ήταν κι αυτά με την Ζιελόνα στην Πολωνία και με την Λοκό στο ΟΑΚΑ. Τα οποία έχασε. Είναι νωρίς να κριθεί ο χαρακτήρας της ομάδας γιατί τα δύσκολα τώρα μόλις αρχίζουν.

      Στο 2ο. Ο Μαρκόπουλος στην ομάδα του δεν έχει αθλητικούς ψηλούς από επιλογή. Είναι μέρος της φιλοσοφίας του την οποία εξήγησε χθες. Θέλει ψηλούς με post παιχνίδι. Πώς, λοιπόν, να θεωρήσει ότι ο ΠΑΟ που έχει στελεχώσει την front line του με την ίδια λογική, έχει έλλειμμα; Εγώ πάλι έχω ακούσει καμιά δεκαριά άλλους προπονητές στην ίδια εκπομπή και αλλού που λένε ότι ο ΠΑΟ χρειάζεται απαραίτητα αθλητικό ψηλό. Κι αυτοί ξέρουν μπάσκετ απλά έχουν άλλη θεώρηση ως προς τις ανάγκες μιας ομάδας στην Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
  71. Συμβιβασμένος στην ιδέα ότι και φέτος θα πορευτούμε με τον διαχωρισμό στηριχτάκηδες – γκρινιάρηδες σε νέα version με πιο ισορροπημένη κατανομή αυτή τη φορά, να γράψω κάτι διαφορετικό.

    Για μένα MVP της regular season μακράν του δεύτερου ο Βέσελι. Μιλάμε ότι ο τύπος είναι σκέτη απόλαυση και τρομερά βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι. Νομίζω ότι είναι ο παίκτης με την μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του και ο ορισμός του mobile ψηλού. Ο τρόπος που κυριαρχεί και στις δυο μεριές του παρκέ είναι εντυπωσιακός. Θα τον δούμε και στα σοβαρά που τώρα αρχίζουν. Μην ξεχνάμε ότι έπαιξε και στο ευρωμπάσκετ το καλοκαίρι. Αλλά μέχρι τώρα είναι super.

    Η Φενέρ δείχνει ικανή φέτος να πάει μέχρι το τέλος. Δεν έχει εντυπωσιάσει ενώ περιμένει τον Χίκμαν που θα δώσει πολλά σε τομείς που πάσχουν τα υπόλοιπα γκαρντ. Παρόλα αυτά δείχνει ότι βελτιώνεται σταθερά και υπάρχουν διαστήματα που η ομάδα πείθει. Συν ότι διαχειρίζεται εξαιρετικά τα κλειστά ματς. Ο Ζοτς στην 3η του χρονιά στην Πόλη έχει φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα και μένει να της σφυρηλατήσει τον χαρακτήρα για τα δύσκολα.

    Πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διδυμο Βεσελι στο 5 και Ουντο στο 4 ειναι αχτυπητο.

      Διαγραφή
  72. Αν φέτος δεν πάρει ούτε φέτος ο ΠΑΟ πλεονέκτημα έδρας θα μιλάμε για γκράντε αποτυχία.
    Κι όχι τίποτα άλλο, η τελευταία χρονιά που μπορεί να ευνοηθεί κάποια ομάδα από την τύχη στις διασταυρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Πιστεύω (και ελπίζω) ο κόουτς να περίμενε να τελειώσει η 1η φάση , να δει τις αδυναμίες της ομάδας ψύχραιμα , να δει τους αντιπάλους στην επόμενη φάση και έτσι να αποφασίσει για την ενίσχυση της ομάδας..
    Μου άρεσε χτες ο Χανλαν της Ζαλγκίρις..
    Πολύ απογοητευμένος από την εξέλιξη των πιτσιρικάδων μας , προφανώς όχι για την Ευρωλίγκα , αλλά τουλάχιστον για την Α1 ο Χαραλαμπό θα πρέπει να είναι starter και ο Παπατζών 2ος σέντερ.. Ας χάσω και ένα παιχνίδι στην κανονική διάρκεια της σεζόν , έτσι και αλλιώς όλα θα παιχτούν στα 5 ματς με τον γαύρο τέλος της χρονιάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Τζιμ..πως το ειδες το χθεσινο ματσακι μεταξυ Νταρουσαφακα-Μακαμπι?εγω προσωπικα εριξα το γελιο της αρκουδας στο τελευταιο 2λεπτο..απο κει κ περα δε θα κατσω να κραξω ουτε την Μακαμπι ουτε την Νταρουσαφακα..θεμιτο ηταν κ για την Μακαμπι να θελει να παει το ματς στην παραταση αφου δεν προλαβαινε να καλυψει την διαφορα στην κανονικη διαρκεια..θεμιτο κ για την Νταρουσαφακα να θελει να αποφυγει την παραταση κ να μπει σε μπελαδες...κ οσοι μιλανε για αισχος,κλπ θα πω μονο ενα πραγμα..Hack-a-Shaq..οι γνωστες θα καταλαβουν σε τι αναφερομαι..οι υπολοιποι ας το ψαξουν..

      απο κει κ περα ως προς τον σχηματισμο των ομιλων..δικια μου προβλεψη..θα δουμε 3 διπλα σημερα,θεμιτα ή αθεμιτα..η Τσσκα θα περασει απο την Μαλαγα,η Μπαρτσελονα θα περασει απο το Κουμπαν κ η Εφες απο το Σεφ..το οποιο σημαινει οτι θα δουμε τους εξης ομιλους..
      1ο
      ΦΕΝΕΡ
      ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
      ΕΦΕΣ
      ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ
      ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
      ΜΑΛΑΓΑ
      ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
      ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ

      2ο
      ΤΣΣΚΑ
      ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
      ΡΕΑΛ
      ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ
      ΚΙΜΚΙ
      ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
      ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
      ΤΑΟΥ

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Enforcer. Πώς να το δω..; Σας είπα η η διαφορά που κυνηγούσε η Μακάμπι ήθελε συγκεκριμένη διαχείριση γιατί από ένα σημείο και μετά κοιτάζεις το ταμπλό και πέφτει να σε πλακώσει.. Στο τέλος έγινε αυτό που έγινε. Οι όμιλοι που μας έδωσες είναι πολύ πιθανό να γίνουν πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  74. Με τον Γερμανό Ζίρμπες, 25 λεπτά, 16 πόντοι μ.ο. (σε θέση Κούζμιτς πχ) δυό φορές πιό φθηνός από Κούζμιτς.
    Τον Κουίνσι Μίλερ, 29 λεπτά μ.ο, 15 ποντοι μ.ο.
    Τον Γιόβιτς με 23 λεπτά μ.ο, 7 πόντους και 7 ασίστ ανά μάτς.
    Γινόσουν εσύ το φαβορί για τον τίτλο.
    Και σου λέω για τρείς φθηνούς παίκτες που παίζουν
    στον Ερυθρό Αστέρα, που δεν είναι και οικονομικά δυνατός
    και θα μπορούσες να τους έχεις από το καλοκαίρι εσύ.
    Δεν μιλάω για Μπεαμπουά (24 λεπτά, 12 πόντοι), Εγενγκά (26 λεπτά, 12 πόντοι), Χέινς (30 λεπτά !!!! 13 πόντοι)Ρενφρόε (27 λεπτά, 10 πόντοι) Ντζέντοβιτς (27 λεπτά, 13 πόντοι) Κοζέρ (30 λεπτά !!!! 13 πποντοι) Ράντλ, Εμπάκουε κλπ.
    Αρα λοιπόν είχες όλη τη δυνατότητα, από οικονομικής πλευράς
    κυρίως, μιά και εκεί στιάζουν όλοι, με καλό ψάξιμο και όχι
    φέρε τους γνωστούς Πάβλοβιτς, Κουζμιτς, μην τυχων και χάσεις
    τα κελεπούρια, συν τον ξένο που έχεις κενό, να κάνεις
    τον Ομπράντοβιτς να γίνει μώβ, με το άκουσμα της είδησης
    ότι έπεσε μαζί σου στους 16.
    Μπορούσαμε και μπορούμε λοιπόν να είμαστε εμείς το φαβορί
    για τον τίτλο, αλλά δεν έχουμε το μυαλό να το κάνουμε.
    Δεν λέω δεν θέλουμε, γιατί θα είναι ύποπτο και ακραίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ρε φίλε, αν η Φενέρ έπαιρνε τον Ζίμπρες και τον Γιόβιτς θα λέγαμε ότι αλλάζει επίπεδο; Με Ζίρμπες και Γιόβιτς ρε παιδιά;
      Το χουμε χάσει τελείως;

      Διαγραφή
    2. Βλεπω οι μανατζερς κανουν καλη δουλεια. Έχουν πεισει πολλους πως το μονο που χρειαζονται οι ομαδες ειναι μεταγραφες.

      Διαγραφή
    3. Η Φενέρ πέρυσι άλλαξε επίπεδο με τον Ζήση. Δεν σου αλλάζουν επίπεδο μόνο οι σταρς αλλά οι κατάλληλοι παίχτες που σε βοηθούν να είσαι πιο λειτουργικός. Ακόμα και εαν πρόκειται για παίχτες-ρόλων.

      Διαγραφή
    4. @11¨42..αυτο που χρειαζονται πρωτιστως ειναι το σωστο recruiting στην μεταγραφικη περιοδο του καλοκαιριου..απο κει κ περα κανοντας μεταγραφες μεσουσης της σεζον προσπαθεις να διορθωσεις(οσο αυτο ειναι δυνατον) τις οποιες ανορθογραφιες στην στελεχωση ενος ροστερ..

      Διαγραφή
    5. Καταρχήν θεωρώ υπερβολή τα όσα ειπώθηκαν για το Ζήση πέρσι στη Φενέρ. Στο κάτω κάτω το διπλό μέσα στη Βαρκελώνη και οι 22 πόντοι εις βάρους του ΠΑΟ ήταν πριν πάρουν το Ζήση. Η χρονική σχέση δε σημαίνει απαραίτητα και αιτιολογική.
      Κατά δεύτερον, ο Ζήσης ήταν προσθήκη και όχι αντικατάσταση, σε μια θέση που η Φενέρ είχε θέμα λειψανδρίας και όχι ποιότητας.
      Τρίτον άλλο ο Ζήσης, άλλο ο Ζίρμπες, κι ας γράφει ότι νούμερα θέλει ο Γερμανός.
      Τέταρτον για κάθε ρολίστα που αποκτήθηκε μέσα στη σεζόν κι άλλαξε χαρακτήρα σε μια ομάδα, υπάρχουν εκατό που αποκτήθηκαν και απλά συμπλήρωσαν τον πάγκο.

      Και τέλος για να μην μακρηγορούμε, πιστεύεις ότι ο Ζίρμπες κι ο Γιόβιτς θα καθιστούσαν τον ΠΑΟ φαβορί για Ευρωλίγκα; Και αν ναι γιατί; Είναι τόσο φοβεροί οι υπόλοιποι πλην Καλάθη παίκτες του ΠΑΟ ή είναι τέτοια μεγαλοφυΐα ο Τζόρτζεβιτς που δε χρειάζεται και τόσο σπέσιαλ ρόστερ.

      Διαγραφή
    6. @11:42
      Οι μάνατζερς έκαναν καλή δουλειά το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    7. Παντα κανουν καλη δουλεια οι μανατζερς. Αν το καλοσκεφτεις ο,τι κερδος και να εχουν μεγαλο ειναι δεδομενου οτι πουλανε αερα.

      Διαγραφή
    8. Παιδιά, από τα λίγα γερμανικά που ξέρω, ο παίχτης λέγεται Τσίρμπες. Όχι Ζίρμπες ούτε, βέβαια, Ζίμπρες, που έγραψε πιο πάνω κάποιος από παραδρομή. Καλό είναι να μαθαίνουμε πώς προφέρεται το όνομά του, θα τον ακούμε συχνά από δω και πέρα, όπως φαίνεται. Φιλικά...

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
  75. @11¨42

    Χαχαχα.. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μεταγραφές πριν καν αρχίσει η σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Τζιμ με αυτη τη λογικη ολες οι ομαδες χρειαζονται μεταγραφες. Αλλες περισσοτερο κι αλλες λιγοτερο. Θελεις να συμφωνησουμε οτι ο Παναθηναϊκος τις χρειαζεται περισσοτερο απο αλλους; Ευχαριστως να το συμφωνησουμε. Οι ομαδες που εχουν προβληματα λογω (και) προβληματικου ροστερ δεν τα λυνουν μοναχα με προσθηκες. Ομοιως ακομα κι οι ομαδες που εχουν φαινομενικα γεματα ροστερ συχνα παρουσιαζουν μεγαλα προβληματα λογω προβληματικης προετοιμασιας των παιχνιδιων, κακου coaching κλπ. Το προβλημα του Παναθηναϊκου δεν ειναι μονο οι λαθος επιλογες παικτων αλλα και το γεγονος οτι φαινεται ξανα και ξανα αδουλευτος. Μια πιο δουλεμενη ομαδα κρυβει καλυτερα τα προβληματα της μεχρι να μπορεσει να κανει τις προσθηκες που απαιτουνται. Καλη η κριτικη στις επιλογες των παικτων αλλα θα ηθελα κριτικη και στη διαχειριση των παικτων που ηδη υπαρχουν. Εκτος κι αν πιστευεις οτι οι προσθηκες ειναι πανακεια.

      Διαγραφή
    2. Ισχύει, όσον αφορά τα γκαρντς μιας και τραυματιστηκε παιχτης που υπολογιζοταν στο ροτεισον. Επισης, πιστευω σκοπιμως αφεθηκε μια θεση ξενου ανοιχτη προκειμενου να δουν πού χρειάζονται ενισχυση στην πορεια.

      Το θεμα ειναι πως περα απο εναν επιπλεον παιχτη, χρειαζεται βασικα δουλεια η ομαδα. Όπως επισης, συνηθως οι μεταγραφες μεσουσης της περιοδου δεν πιανουν, πλην εξαιρεσεων. Οπότε, καλοδεχουμενη μεν ασφαλως μια κινηση ενισχυσης, αλλα ας κραταμε μικρο καλαθι. Ειδαμε και περσυ ποσο βοηθησε ο Λαβαλ που ηταν μια καλη στα χαρτια μεταγραφη, παιχτης Ευρωλιγκας κλπ.

      Διαγραφή
  76. Το ματς της Μακάμπι δεν είναι διακωμώδηση του αθλήματος. Για μένα προσωπικά είναι ξεφτίλισμα των κανονισμών. Από τη στιγμή που ο κανονισμός σου λέει ότι μπορείς να στείλεις το ματς σε παράταση για να διεκδικήσεις μια διαφορά, αυτά θα βλέπουμε. Ειδικά όταν πρόκειται για ολόκληρες προκρίσεις και όχι απλές κατατάξεις.
    Υπάρχει λύση και ποτέ δεν κατάλαβα γιατι δεν εφαρμόζεται. Κέρδισε η μια ομάδα +10 στο πρώτο ματς όπως η Νταρουσάφακα. Αν το 2ο ματς πάει παράταση, η διαφορά του 2ου αγώνα θεωρείται 0 και γεια σας. Παίξε στην παράταση για τη νίκη άμα θες αλλά η διαφορά τελείωσε.

    Σενάριο:
    Αν κυνηγούσε η Μακάμπι διαφορά 7 πόντους (πιο εφικτή δηλαδή στο 5λεπτο της παράτασης) και όλο το ματς κερδιζαν οι Τούρκοι, αλλά στο τέλος ηταν αποδεκατισμένοι από τα φάουλ και ξερω γω και ισοφαριζε η Μακάμπι με 6-7 δευτερόλεπτα να μένουν. Θα ήταν αράξενο οι Τούρκοι να έβαζαν ένα αυτοκαλάθι να τελειώνει το ματς και να περάσουν χάνοντας -2;
    Αντε επειδή κάποιος θα πει τεχνική ποινή και επίθεση η Μακάμπι μετά, ωραία +1 η βολή και +3 πιθανό τρπιοντο (αν προλάβαινε) πάει +6. Για αυτο χρησιμοποίησα το παράδειγμα του +7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. η προσθήκη ζήση πέρσι ήταν η κίνηση ματ του ζοτς προκειμένου να στείλει τη φενερ στο f4. πρώτον πρόσθεσε αμυνα και ύψος στο backcourt, δεύτερον οργάνωσε και σουλούπωσε το παιχνίδι της φενερ, που μέχρι τότε ήταν όσα βάλουμε μπροστά & όσα φάμε πίσω και τρίτον και κυριότερο κατάφερε να πάρει την μπάλα από τα χέρια του goudlock και να τον χρησιμοποιήσει μόνο εκτελεστικά ώστε να πάρει το μέγιστο από αυτόν στον τομέα (το μοναδικό) που ήταν καλός, πριν τον σουτάρει στο τέλος της χρονιάς ως παίκτη που έπαιζε άμυνα με τα μάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Jim o martin collins πως σου φαίνεται?¨Έχει το πακέτο να κλείσει 2 τρύπες (1&3) τώρα στον παναθηναϊκό?
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Jim 2 σκεψεις για παναθηναικο. Πως θα σου φαινονταν να μπουν καποια iso plays για τον παβλοβιτς? Μ αρεσει αυτο το 'τον εχω θα τον παιξω' μενταλιτι με το οποιο βλεπει τον αμυντικο του. Πως θα σου φαινονταν ο παππας σαν καθαρος ασσος για ενα 10λεπτο. Μεχρι να το παρει πανω του και να αρχισει να γινεται πιο επιθετικος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλημέρα σε όλους. Διαβαζω εδώ και χρόνια τον Τζίμ, αλλά σπανίως γράφω. Έχω μείνει άναυδος από την καταστροφολογία των συντρόφων Παναθηναικών, οι οποίοι τα βλέπουν όλα μαύρα κι άραχνα και αναπολούν τη χρυσή εποχή Ζοτς, που- όπως είπε κι ένας φίλος από πάνω- μοιράζαμε τριαντάρες παντού και σχεδόν δεν είχαν λόγο, απ' ότι κατάλαβα, να κατεβαίνουν οι αντίπαλοι να παίζουν μαζί μας γιατί έχαναν τον χρόνο τους.

    Ο χρόνος βέβαια, είναι γνωστό ότι λειτουργεί καταπραϋντικά και οι άνθρωποι θυμούνται περισσότερο τα καλά και λιγότερο τα κακά (ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε όντως για μια υπέροχη ομάδα που έγραψε ιστορία στο ευρωπαικό μπάσκετ, όπως ο ΠΑΟ του Ζοτς). Η πραγματικότητα όμως, είναι λιγότερο κατάλευκη, για όσους από εμάς ζήσαμε από κοντά εκείνα τα χρόνια.

    Η αρμάδα του Ζοτς (αυτή ντε, που μοίραζε παντού τριαντάρες) αποκλείστηκε ΔΥΟ φορές (2008 και 2010) ήδη από το τοπ 16..ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΝ ΣΤΟΥΣ 8!!!Αυτό ο ΠΑΟ του ΔΓ δεν το έχει "πετύχει" ακόμη. Αποκλείστηκε μάλιστα λόγω ηττών στο ΟΑΚΑ από Παρτιζάν, Μαρούσι, ενώ στα εκτός έδρας εκείνες τις δύο χρονιές στο τοπ 16 είχε μια νίκη σε αδιάφορο παιχνίδι με την Παρτιζάν, που είχε ήδη αποκλειστεί. Αξίζει να δείτε το ρόστερ των ομάδων εκείνο, έτσι for perspective.. Και μην ακούσω για το διαφορετικό σύστημα γιατί με την ομάδα που είχες τότε θα πρόκειται περί αστείου επιχειρήματος. Ο γαύρος, με αντίστοιχο σύστημα εκείνα τα χρόνια και χειρότερη ομάδα, περνά κάθε χρονιά στους 8 από το 2007 και μετά.
    Ακόμη μάλιστα και τις χρονιές που η ομάδα πήρε ευρωπαικά,υπήρξαν πολύ άσχημες στιγμές. Το 2009 είχαμε χάσει μέσα-έξω από Μπάρτσα, στην δε Βαρκελώνη με 30 πόντους διαφορά και το 2011, φθάσαμε να παίζουμε με μειονέκτημα έδρας στους 8 με Μπάρτσα λόγω εντός έδρας ήττας από την...Λιέτουβος Ρίτας! Το 2011 ήταν επίσης η χρονιά που κερδίσαμε χάρη σε ένα εξωπραγματικό τελευταίο πεντάλεπτο του ΔΔ την Ολύμπια Λουμπλιάνας στο ΟΑΚΑ (σε κρισιμότατο παιχνίδι) στην παράταση.

    Ποιό το νόημα όλων αυτών;; Όχι φυσικά να απαξιώσει κανείς την μεγαλύτερη ομάδα που γνώρισε ο ελληνικός αθλητισμός, αλλά ακριβώς για να δείξω ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ. Έτσι είναι το μπάσκετ.Αλλά στον Παναθηναικό, η γκρίνια είναι εγγενής. Θυμάμαι ακόμη το 2007, η ομάδα να πηγαίνει τρένο και όλοι στο ΟΑΚΑ να γκρινιάζουν για Ντελκ και Γιαβτόκας. Ταυτόχρονα όμως, ακριβώς λόγω των μεγάλων επιτυχιών της ομάδας, όσο ήταν ο Ζοτς, υπήρχε και μια ασπίδα σε οτιδήποτε περισσότερο από μια μουρμούρα και απόλυτη στήριξη. Φοβάμαι ότι- λόγω απουσίας Ζοτς- αυτό κινδυνεύουμε να το χάσουμε.

    Διαβάζω τρελά πράγματα εδώ μέσα.. Ότι ο ΠΑΟ έχει ταβάνι το τοπ 16 και ότι θα ξεφτιλιστεί εκεί αν δεν κάνει δυο-τρεις μεταγραφές κλπ. Λοιπόν, ο ΠΑΟ έχει δύο από τα καλύτερα δημιουργικά γκαρντ στην Ευρώπη (Καλάθη και ΔΔ)κι ένα εξαιρετικό τεσσάρι (Γκιστ). Στο σέντερ έχουμε ίσως τον καλύτερο ποστ ψηλό της Ευρώπης, με ποιότητα να ξεχειλίζει και δημιουργικές ικανότητες (Ραντούλιτσα). Ταυτόχρονα, υπάρχουν κάποιοι πολύ καλοί ρολίστες (Φελντέιν, Κούζμιτς, Βλάντο, Παππάς που θέλει φυσικά κάποιο χρόνο να επανέλθει πλήρως). Ουσιαστικά, το πρόβλημα της ομάδας είναι το εξής: Φώτσης και Παύλοβιτς έχουν ποιότητα και προσωπικότητα (και αυτά θα δείτε ότι θα φανούν πολύ χρήσιμα στη συνέχεια), αλλά είναι στη δύση της καριέρας τους, με χτυπητή αδυναμία στα πόδια και μειωμένες αντοχές..Θέλουν κατάλληλη διαχείριση. Όντως καλό θα ήταν να υπήρχε ένας αθλητικός ψηλός και ένα τριάρι τύπου Μασιούλις.ΟΚ. Αλλά στα δικά μου μάτια, η ομάδα- και έτσι όπως είναι- μπορεί να πάει φαιναλ φορ, αν δουλέψει, δέσει και ανέβει ψυχολογικά. Δεν τη θεωρώ από τα φαβορί (που με κατάλληλη ενίσχυση μπορεί και να γίνει), αλλά ούτε ξεγραμμένη είναι. Μακάρι να έρθει ο παικτης στο 3-4 που θα καλύψει την αμυντική αδυναμία που όντως υπάρχει, αλλά μην απαξιώνουμε την ομάδα.

    Νίκος 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. καλησπέρα, δεν ξέρω τι θα γίνει με τις μεταγραφές αλλά δώσαμε εντολή πάλι στα γραφεία για ψηλούς. Μακάρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. οι δικές μου double checked πληροφορίες λένε οτι ο Παναθηναϊκός ψάχνει γιά point guard/combo guard στα 100.000 ευρώ μέχρι τέλους της χρονιάς.
    και έμαθα πως αυτός που βρίσκεται κοντά έχει ξαναφορέσει τα πράσινα. οπότε το μυαλό μας πάει αναγκαστικά στον uckic ή στο logan. υπάρχει άλλος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή