Athlenda

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ο άνθρωπος που γύρισε από την κόλαση..



Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία του αθλήματος, η CSKA και ο Δημήτρης Ιτούδης έφτασαν μέχρι τη κόλαση και επέστρεψαν για να κερδίσουν τον τίτλο του πρωταθλητής Ευρώπης. Αυτό που έζησε σε ψυχολογικό επίπεδο η αποστολή των Ρώσων στο δεύτερο ημίχρονο της μάχης με τη Φενέρ ξεπερνά τα στενά όρια του αθλήματος και θα αποτελέσει πιθανόν σημείο αναφοράς στο μέλλον (αθλητικά και μη) αναφορικά με τη σημασία που έχει για τον άνθρωπο το να μη σταματάει τη προσπάθεια του. Το Hoopfellas όμως, ανεξάρτητα από ότι έχει ειπωθεί τις τελευταίες 48 ώρες, επιμένει. Η κατάρα δεν έφυγε. Είναι ακόμα εκεί..



Για αυτό σπαταλάμε ατελείωτες ώρες όλη τη σεζόν..Για ένα τέτοιο φινάλε με παιχνίδια που προσθέτουν τη δική τους γραμμή στο χρυσό βιβλίο της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε έναν εκπληκτικό τελικό στο Βερολίνο, η CSKA στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης γυρνώντας από τη κόλαση που την έστειλαν οι δικοί της δαίμονες οι οποίοι τη βασανίζουν κάθε χρόνο τέτοιο καιρό. Η αλήθεια είναι ότι για φέτος ο τίτλος της τραγικής φιγούρας μετακομίζει στον οργανισμό της Φενέρ η οποία ακούμπησε τον τίτλο μετά από ιστορική ανατροπή και κατάφερε να ηττηθεί όταν όλα -μετά από υπερπροσπάθεια- έμοιαζαν υπέρ της..


Πάμε να κάνουμε μερικά σχόλια για πρόσωπα και καταστάσεις του μεγάλου αυτού τελικού..


Στα τελευταία 7 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Ιτούδη παίζει ολοκληρωτικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αρχικά με το σχήμα που περιείχε τους Κουρμπάνοβ-Βορόντσεβιτς-Χάινς παίζει με αλλαγές στη πλευρά, απενεργοποιώντας πλήρως τη συνεργασία του Μπογκντάνοβιτς (πήρε μεγάλο βάρος στο δημιουργικό κομμάτι) με τους ψηλούς, παρουσιάζοντας υποδειγματικό positioning το οποίο κλείδωσε το post και ανέβασε πολύ τον βαθμό δυσκολίας στην εισαγωγική πάσα της Φενέρ. Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρατηρήσετε τα σημεία στα οποία ο εκάστοτε ψηλός των Τούρκων λαμβάνει την εισαγωγική πάσα.. Σε αυτό το διάστημα, ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι ο παίχτης που κάνει τη διαφορά και αυτός που με τη παρουσία του επιτρέπει στην επίθεση της αρκούδας να βάλει τα οκτάνια στο παρκέ. Ο τρόπος που ανοίγει με τις πάσες του την άμυνα του αντιπάλου (κάτω από συνθήκες πίεσης) είναι ασύλληπτος. Εκεί η ρωσική ομάδα δούλεψε πολύ καλά το τρίγωνο στη πλευρά, με τον Ντε Κολό στη strong side, τον Τεόντοσιτς δημιουργό και τη ταχύτατη κίνηση του Χάινς (ο πιο γρήγορος ψηλός σε μικρό χώρο) στη νοητή κάθετο των 5.5 μέτρων από τις 45 μοίρες μέχρι το καλάθι, πάνω στον άξονα. Εξαιρετικό spacing (για αυτό μπήκε και ο εξαιρετικός συνολικά Χίγκινς ώστε να το υποστηρίξει ως weak side threat), πολύ καλός συγχρονισμός στις συνεργασίες, σωστή χρήση των flare screens, χαρακτηριστικά που διακρίνουν την “αρκούδα” σε όλη τη σεζόν.



Η Φενέρ στη τέταρτη περίοδο καταφέρνει να ανοίξει τις αποστάσεις στην άμυνα της CSKA, κατάσταση που δούλεψε ευεργετικά για την αξιοποίηση του Udoh και τη δημιουργία πλαισίου για επιθετικό ριμπάουντ. Ο Ομπράντοβιτς ήθελε να φτάσει στο σημείο να κάνει outmuscle στον αντίπαλο και το κατάφερε (σημαντικός ο Άντιτς) απέναντι στη ρωσική ομάδα η οποία με τον Κhryapa στην πίσω γραμμή άμυνα δεν είχε σπουδαίο rim protection. Βοήθησε σημαντικά (σε επίπεδο αποστάσεων στην άμυνα της CSKA) το γεγονός ότι οι γκαρντς της Φενέρ ευστόχησαν σε σουτ από τη περίμετρο, τα οποία όχι μόνο βάζουν πίεση και απονέμουν το momentum αλλά αλλάζουν αυτόματα και τη προσέγγιση στη προσωπική άμυνα διαφοροποιώντας τον διαθέσιμο χώρο. Οι Τούρκοι είχαν όλα τα διαθέσιμα “σύνεργα” για να γράψουν ιστορία. Την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, την αύρα του μεγάλου προπονητή και ενός αντιπάλου ο οποίος δειλιάζει στα δύσκολα και παλεύει με τους δικούς του δαίμονες, παίχτες που είχαν ξαναπερπατήσει τον δρόμο.. Έκλεισαν πολύ άσχημα το πρώτο ημίχρονο καθώς η αντίδραση τους ήταν πολύ άσχημη όταν ο αντίπαλος έδειξε για πρώτη φορά στο παιχνίδι πως είναι η ομάδα που ξεχωρίζει. Σε αυτό το σημείο η άμυνα τους ήταν κάκιστη.



Κατάφεραν να επιστρέψουν σκοράροντας 53 πόντους στην επανάληψη και ανεβάζοντας πολύ τη πίεση και τη γραμμή της άμυνας τους. Οι Udoh (βάση της επίθεσης στο καλό χρονικά κομμάτι της Φενέρ)-Datome (multiple offense) ήταν εξαιρετικοί και οι Dixon-Antic αρκετά clutch αλλάζοντας τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Αντίθετα δε κατάλαβα ποτέ γιατί οι Τούρκοι σε κομβικά σημεία έδωσαν μπάλες σε (υποτιθέμενα) miss match χαμηλά στον Κάλινιτς, απόφαση η οποία κόστισε.



Η στιγμή που ο Βατούτιν αφήνει τη θέση του και πηγαίνει στον πάγκο της CSKA (τέλος κανονικής διάρκειας, με το δάκρυ τη κερκίδα να τρέχει κορόμηλο..) είναι πολύ δυνατή. Ενεργεί συναισθηματικά και η αντίληψη που έχουμε όλοι εμείς απ'έξω είναι ότι πράττει λάθος, προσθέτοντας πίεση στην ομάδα. Και όμως.. Σημασία έχει ο τρόπος του. Πλησιάζει αμίλητος, αγκαλιάζει σεμνά μερικούς παίχτες μένοντας πίσω τους, περνώντας το μήνυμα ότι “αυτό το βιώνουμε μαζί. Είμαι και εγώ δίπλα σας. Μαζί”. Εκτιμώ ότι αυτή η ασυνήθιστη αντίδραση η οποία by the book μπορεί να χαρακτηριστεί λανθασμένη, βοήθησε την ομάδα του. Ουσιαστικά ανέβηκε στον σταυρό μαζί με τους παίχτες δείχνοντας τους με τη κίνηση του στον χώρο ότι “θα πεθάνουμε ή θα ζήσουμε μαζί”. Γιατί απλά η εξέλιξη αυτού του παιχνιδιού δεν ήταν by the book..


Hands Down, ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ο MVP του τελικού. Όχι φυσικά ο Ντε Κολό (δίκαια όμως πολυτιμότερος; συνολικά του F4 ο Γάλλος με τον εκπληκτικό ημιτελικό) ο οποίος ηττήθηκε κατά κράτος όταν απλώθηκε το σκοτάδι στον κόσμο της ΤΣΣΚΑ (τέταρτη περίοδος) στο ένας με έναν στον άξονα από τον Udoh. Πήρε λάθος αποφάσεις (έψαξε αλλαγές που ουσιαστικά δε τον ευνοούσαν), ήταν διστακτικός και όταν ο Go to guy σου έχει αυτή τη συμπεριφορά εν μέσω καταιγίδας, ο χείμαρος πλημμυρίζει τους υπόλοιπους σε δευτερόλεπτα.. Ο Τεόντοσιτς αντίθετα κουβάλησε μαζί του ακόμα και σε αυτό το διάστημα την αύρα του καλύτερου παίχτη στο παρκέ η οποία, σε συνδυασμό με την ιδιοφυΐα του κράτησε όρθια την CSKA. Δίπλα του ίσως θα μπορούσα να βάλω τον -απίστευτα clutch σε όλη τη τέταρτη περίοδο- Victor Khryapa. Η τελευταία κατοχή της CSKA στο σαραντάλεπτο (83-81 η Φενέρ) προκαλεί ανατριχίλες. Βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού και πέφτει μαρτυρικά στο κενό, γαντζωμένη προσωρινά μόνο με τα δάχτυλα της. Ο Τεόντοσιτς χάνει σε μια φάση τον έλεγχο της μπάλας, ο Ντε Κολό κάνει ένα σουτ χωρίς πίστη αλλά ο αρχηγός έρχεται ως από μηχανής θεός και σκοράρει με τρομερό follow. Πολύ σημαντική στιγμή. Το πιο τέλειο σκηνικό είχε στηθεί για να ηττηθεί η “αρκούδα” με τον χειρότερο τρόπο. Έφτασε μια ανάσα από τον θάνατο αλλά προσωρινά είναι ζωντανή. Απογοητευμένη, σοκαρισμένη αλλά είναι ακόμα εκεί και αυτό μετράει.. Αυτό το follow ήταν σαν μια -εκτός σεναρίου- παρέμβαση στη μοίρα..


Δε μπορώ να μη κάνω ειδική μνεία στον εκπληκτικό Κάιλ Χάινς. Αποτελεί κεντρικό κομμάτι στη διαφορετική κατεύθυνση που έχει στρέψει ο Ιτούδης το αγωνιστικό στυλ της CSKA. Πολλοί δε το έχουν καταλάβει αλλά αυτό που έπαιξαν φέτος οι Ρώσοι μπορεί να χαρακτηριστεί έως και φουτουριστικό για τα δεδομένα τους αλλά και ως μια εξέλιξη εναρμονισμένη πλήρως με τις κυρίαρχες τάσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πιο λιτό και απέριττο ρόστερ το οποίο (επιτέλους ικανοποιώντας τα θέλω του Βατούτιν) έκανε στροφή στους Ρώσους παίχτες. Λιγότερη γκλαμουριά αλλά περισσότερη λειτουργικότητα και συνοχή. Guard based-σύνολο το οποίο όμως στήριξε όλο το αμυντικό του κυρίως πλάνο στην ύπαρξη των “μαντρόσκυλων” Χάινς-Βοροντσέβιτς (και Κουρμπάνοβ) για να κλειδώσει το post του, με αθλητές μάλιστα που μπορούν να μαρκάρουν σε κάθε σημείο του γηπέδου ώστε να καλύπτουν τις αμυντικές αδυναμίες του Art Nouveau διδύμου του Backcourt και να εξασφαλίσουν ένα πλεονέκτημα στο ένας εναντίον ενός που κατά κανόνα πηγαίνουν στη τελική ευθεία τα παιχνίδια. Σας το είχα υπογραμμίσει αυτό άλλωστε. Για αυτό και στο Βερολίνο (και ακόμα πιο συγκεκριμένα στον τελικό) έφτασαν ομάδες με γρήγορα πόδια και αντιδράσεις στη θέση “5” (αν εξαιρέσεις τη Λαμποράλ του Μπουρούση η οποία όμως τον υποστήριζε σε σχήματα όπου δίπλα του είχε 4 Top speed-αθλητές). Για αυτό ο Ζοτς επέμενε μανιασμένα στον τρομερά εκνευρισμένο από την αστοχία στις προσωπικές Βέσελι (τα νεύρα του τον έκαναν περισσότερο “αγρίμι” στα μετόπισθεν όπου έδινε το 110% για να εξιλεωθεί). Ο Χάινς , για να επιστρέψω στο αρχικό μου σχόλιο, είναι μοναδική περίπτωση. Το positioning, η αποφασιστικότητα του σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης και κυρίως η ταχύτητα του σε μικρό χώρο τον αναγάγουν από undersized bomb σε πραγματικό πυρηνικό όπλο για αυτό το συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ που διέπει τα τελευταία χρόνια αυτά τα παιχνίδια. Θα ήθελα επίσης να επαναλάβω ένα σχόλιο στο οποίο είχα προβεί μέσα στη σεζόν, σχετικά με τον Cory Higgins. Eίναι τεράστια επιτυχία (για τον ίδιο και το staff της CSKA) το γεγονός ότι κάνει τη μετάβαση στο υψηλό επίπεδο όπου η ποιότητα και οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες και το ότι χειρίζεται τον εαυτό του και τα καινούργια ερεθίσματα με τον τρόπο που το κάνει. Μιλάμε για έναν σκόρερ στη TBL που φέτος αναγκάστηκε να ανέβει περισσότερο στα γκαρντς και να παίξει με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο facilitator (πιστέψτε με, σε επίπεδο ιδιοσυγκρασίας και αγωνιστικής φύσεως δεν είναι εύκολο για αυτά τα παιδιά) ή Defensive Stopper.

Κράμερ εναντίον Κράμερ..;


Η σκηνή στο τέλος του τελικού μεταξύ των δύο προπονητών μου θύμισε αρκετά την αντίστοιχη μεταξύ Ομπράντοβιτς-Μεσίνα μετά τον τελικό (με αντίστοιχη διακύμανση και εξέλιξη) του 2009 στο Βερολίνο. Έχω καταλήξει (προσωπικά και μόνο) ότι, ανεξάρτητα από τη σχέση που έχεις με τον αντίπαλο, η ψυχολογική γραμμή τη στιγμής είναι τόσο λεπτή που δε χρειάζονται πολλές κουβέντες. Ο Ομπράντοβιτς και ο Ιτούδης αποτελούν, θέλοντας και μη, role models για τη μπασκετική κοινότητα και ο τρόπος που χειρίζονται τον εαυτό τους είναι αν μη τι άλλο σημαντικός. Μέσα από τις αντιδράσεις ενός άντρα στην υπερβολική χαρά ή λύπη, μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα του..

Έφυγε η κατάρα..;


Όχι. Αντίθετα ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα πράγματα υποδηλώνει ότι η κατάρα αιωρείται ακόμα πάνω από τη Μόσχα και δύσκολα θα φύγει. Ο κόουτς Ιτούδης είπε πως “δεν είδαμε φαντάσματα”. Προσωπικά πιστεύω ότι όχι μόνο τα είδαν αλλά έπιασαν και κουβέντα μαζί τους. Η CSKA γύρισε στον χειρότερο εφιάλτη της, δείχνοντας τη παθογένεια της, ο οποίος κόλλησε τη μούρη του στο πρόσωπο της. Ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τέτοιες καταστάσεις καθορίζει το εάν θα ξορκίσεις τους δαίμονες ή όχι. Η CSKA έκανε ένα πρώτο μικρό βήμα, όμως το κακό έχει πολύ βαθιές ρίζες κατά τη γνώμη μου. Το επίτευγμα του Ιτούδη είναι σαφώς σπουδαίο αν και για δεύτερη φορά βρέθηκε να αμύνεται ανεπιτυχώς μιας σημαντικής διαφοράς. Ακόμα και μια ενδεχόμενη ήττα δε θα άλλαζε το ποιοτικό status της δουλειάς του φέτος. Στο σύγχρονο μπάσκετ πλέον, τρως και κάνεις σερί με την ίδια ευκολία. Ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς μαζί με τον Ιτούδη είχαν χάσει ανάλογη διαφορά στον τελικό του 2009 από την CSKA.. Η διαφορά του πρώτου ημιχρόνου ήταν σίγουρα αφύσικη, μιας και ποιοτικά οι δύο αντίπαλοι είναι πολύ κοντά. Και ο Ζοτς λοιπόν δέχθηκε αποσβολωμένος σε εκείνο το διάστημα το σερί των Ρώσων.. Ο Ιτούδης προσπάθησε να μη στρεσάρει τους παίχτες του όταν έβλεπε τη Φενέρ να πετάει δόντια στην επανάληψη. Κατάφερε να απαντήσει στο πρώτο κύμα επίθεσης των Τούρκων (καλός τακτικά, σχετικά καλή υλοποίηση του πλάνου σε επίπεδο αντιδράσεων των παιχτών στο παρκέ, επωφελήθηκε από την αστοχία της Φενέρ στις προσωπικές) διατηρώντας μια διαφορά 17 πόντων με τη τέταρτη περίοδο να έχει ξεκινήσει. Ο φόβος της νίκης σε τέτοια παιχνίδια όμως παραμένει. Όταν έκανε την εμφάνιση του στη τελική ευθεία, ο Ιτούδης προσπάθησε να κρατήσει ξύπνια την ομάδα του από το σύνηθες κώμα που πέφτει και το οποίο οδηγεί στο θάνατο. Η εικόνα του “θύματος” όμως ήταν πάλι εκεί και στιγμάτισε τη ψυχοσύνθεση των Ρώσων οι οποίοι ξεκινούν να παίζουν βιαστικά για να ξεκολλήσουν από την αργή ξαφνικά σε χρόνους επίθεση τους. Εδώ ο κόουτς θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Η Φενέρ πετυχαίνει την ανατροπή. Το χέρι του Khryapa και ο τρόπος δόθηκε αυτό το φιλί της ζωής στη CSKA δίνει λίγο την αίσθηση της τύχης και όχι της μοίρας που έφτιαξες ο ίδιος εάν για παράδειγμα κατάφερναν οι Ρώσοι να αποκρούσουν δυναμικά αυτή την αντεπίθεση της Φενέρ. Το έργο είχε happy end για την “αρκούδα” όμως οι πανηγυρισμοί στο κλείσιμο λίγο πριν τους τίτλους τέλους έμοιαζαν με εικόνα σκηνοθέτη ο οποίος αφήνει υπονοούμενο για sequel.. Η κατάρα δεν έφυγε, είναι ακόμα εδώ. .

To be continued.. (σε μερικούς μήνες..)








Υ.Γ: Από το τέλος των Playoffs έχει βγει προς τα έξω ότι ο Ολυμπιακός είναι αρκετά ζεστός για τη περίπτωση του Ντάριους Άνταμς, φήμη που αναπαράχθηκε έντονα τις ημέρες του F4. O “two hard to guard” Aμερικανός της Λαμποράλ είναι εξαιρετικά skilled ballhandler που ταιριάζει στο προφίλ του περιφερειακού που θα κοιτάξουν απαραίτητα οι ερυθρόλευκοι το καλοκαίρι μιας και έχει τα απαιτούμενα στοιχεία (ταχύτητα, εκτέλεση από τη περίμετρο, δημιουργία) για να κολλήσει στο backcourt της ελληνικής ομάδας δίπλα σε παίχτες όπως ο Χάκετ και θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο τώρα που η περίπτωση Ντιλέηνι μοιάζει ουτοπική. Οι δικές μου πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Μπαρτσελόνα για την off season. Το μείον για τις ευρωπαϊκές ομάδες είναι ότι ο ζογκλέρ της Baskonia έχει τις προδιαγραφές για να βρει συμβόλαιο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μη σας κάνει καθόλου εντύπωση..


Y.Γ1: Διοικητικός ρωσικής ομάδας ( με τον οποίον μιλάμε και ξέρει τα γούστα μου) μου μίλησε με μεγάλη ζέση για τον Kim Tillie. Μιλάμε για "σάλια".. Σε βαθμό που ήθελα να τον ρωτήσω “πόσα θα του προσφέρεις το καλοκαίρι”.. Μου είπε επίσης ότι η Βαλένθια έχει τα ίδια αισθήματα με αυτόν για τον παίχτη..

Υ.Γ2: Το Mπαρτζώκας-Ράντολφ-Νταρουσάφακα είναι ένα πλήρως υλοποιήσιμο σενάριο..




Eίναι τιμή μου που στο club των συνεργατών της σελίδας εντάσσεται ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Πέραν του αθλητή Λάζαρου, τα κατορθώματα του οποίου όλοι γνωρίζουμε, πρόκειται για έναν άνθρωπο ευφυή και οξυδερκή επιχειρηματικά. Σήμερα ασχολείται επιχειρηματικά ως ιδρυτής με το Αthlenda , τη νέα πλατφόρμα εντοπισμού και ανάδειξης αθλητικών ταλέντων και παραμένει στενά συνδεδεμένος τόσο με τους αθλητές και τις ανάγκες τους όσο και με την πλευρά των προπονητών και scouts. Μπορείτε να δείτε περί τίνος ακριβώς σας μιλάω κάνοντας κλικ στο banner που βρίσκεται στη κορυφή της σελίδας μας. Ο Λάζαρος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα μας διαφωτίσει με το σχόλιο και τη γνώση του κατά τη διάρκεια των τελικών της Α1..

419 σχόλια:

  1. Περιμενουμε απο την Αφρο να μας πει κανενα καλο μεταγραφικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε συνηθίζω να γράφω αποθεωτικά σχόλια κάτω από άρθρα.
    Αρά ρε μεγάλε. Το Λάζαρο τον Παπαδόπουλο; Και το γράφεις σαν επίλογο; Κύριο άρθρο θα έπρεπε να γράψεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαυξάνω, ο Λάζαρος είναι μορφάρα και έχει πολύ ενδιαφέρον η δουλειά που κάνει έξω απο τα παρκέ. Το Athlenda φαίνεται πολύ καλή ιδέα, τη φοβάμαι μόνο λίγο λόγω του νεκροταφείου καλών ιδεών που λέγεται Ελλάδα. Καλή επιτυχία σε όλα, περιμένουμε σχόλιο Λάζαρε.

      Διαγραφή
  3. "Πριν την ανάλυση μου σε τηλεοπτική εκπομπή διαβάζω μερικές ώρες Hoopfellas. Εμβαθύνω τόσο πολύ μάλιστα στη σελίδα, που μετά το τέλος της εκπομπής με πειράζουν ότι λέω τα ίδια με τον Κατσιώνη..!"

    Λάζαρος Παπαδόπουλος


    Τζιμάρα έχεις γίνει ανάρπαστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επική ανάλυση. Πολύ έξυπνο το hack a Vesely στο 2ο quarter. Όποτε μπορέσεις κάνε μια αναφορά στους τελικούς του ΝΒΑ.
    kukoc7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίο άρθρο! Ωστόσο έχω μια ερώτηση που (ούτε εδώ) δε βρίσκω αναφορά:γιατί ήταν παρκαρισμένος στο τέλος ο Αντιτς, παρότι είχε συμβάλει καθοριστικά στην ανατροπή?

    Arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ καλησπερα ουτε μι μικρη αναφορα στην πασα του μιλος στο ντε κολο οταν η μπαλα ζυγιζει τονους δεν την αξιζε ο "ΜΥΘΟΣ" ρε γκουρου?
    Αν τα φαντασματα που λες τα ξορκισαν οι ρωσσοι τοτε φιλε δημητρη θα αποδωθει δικαιοσυνη στο αμεσο μελλον και θα κατακτησουν ου ολιγες ευρωλιγκες(σου αρεσει το αγγλικο μου.
    Τωρα και χωρις να τον ξερω αντι να μιλας για μπασκετ με τον λαζο δεν του λες να παει να σου πιασει κανα ροφο να λιδωσει το αντερακι σου...(sic)???
    υγ:Θα δουμε τιτανομαχια στην δυση οι ψηλοι των θαντερ ηταν απλα εκπληκτικοι(βεβαια ο λαζος τον ανταμς με δυο τρεις προσποιησεις θα τον εστελνε στον μπαρμπερη αλλα αλλη κουβεντα αυτη)...

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφώνησε με Εφές ο Περάσοβιτς!

    http://www.sportit.gr/simfonise-efes-o-perasovits/

    Δημοσιευμα θελει τον Περασοβιτς να εχει συμφωνησει με την ΕΦΕΣ, την στιγμη που ο Ιτουδης ειναι πολυ κοντα στην ανανεωση με την ''Ρωσικη αρκουδα''.
    Ενω μαλιστα που ο Τζιμ δινει πιθανη κινηση του ΟΣΦΠ για τον Ανταμς.

    Ποσα χτυπηματα θα δεχθουν πια οι Παναθηναικες καρδιες..!?!? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι οι Παναθηναικές καρδιές αλλά ο Τζιμόπληκτος.

      Διαγραφή
    2. To μόνο που μένει είναι να κλείσει ο Μποκού Κολό στους GSW

      Διαγραφή
    3. Αν γίνει πραγματικότητα αυτό το άρρωστο σενάριο.
      Βγαλμένο από τα πιό σαδιστικά Χιτσκοκικά
      αντιpαναθηναικά μυαλά.
      Η προπονητάρα στην Εφές και ο Ανταμς στον ΟΣΦΠ.
      Και δεν φέρει ο Δημήτρης τουλάχιστον Μπλάτ
      και Τζέιμς, με Μπουρούση, Ζήση, Μπράμος, Σίγκλετον
      για αρχή.
      Θα γίνω Ολυμπιακός στην Ελλάδα
      και Efes στην Τουρκία :)

      Tέρμα φίλε η μιζέρια
      δεν θα μείνω μ'εξι αστέρια :)

      JB

      Διαγραφή
    4. Κοιτα ατυχια ρε παιδι μου. Εκει που θα τον φερναμε στο κουτι!

      Διαγραφή
    5. XAXAXA Φιλε JB προφανως αστειευεσαι.
      Ειμαστε ΜΟΝΟ, αρρωστα και αθεραπευτα, Παναθηναικοι και Hoopfellikoi.
      Παντως η αληθεια ειναι οτι η ''coach list'' της ομαδας, οι αξιολογες πειπτωσεις τουλαχιστον, μειωνονται.
      Εκτος αν ο Γιαννακο εχει κατι ιδιαιτερο στο μυαλο του...
      Γιαννακο ειναι αυτος :P

      Διαγραφή
    6. ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ !!!
      ============================================

      Τι να έχει στο μυαλό του ο Γιαννακό ρε φίλε Ste Ets;
      Αντε να έχει επανάκαμψη Πεδουλάκη κι Ελληνοποίηση
      αυτή τη φορά με Λαρετζάκη :))))
      Πλάκα με κάνεις ;
      Η υπέρβαση έγινε πέρσι και θα την πληρώσουμε
      μαντεμένια, για τα επόμενα 10 χρόνια, γιατί τη χρυσή την απολαμβάνουν άλλοι.
      Καλάθης όλα τα λεφτά.
      Για να οργανώνει τους μικρούς και τους Κουζμοπάβλοβιτς.
      Κι αν του πείς να σκοράρει, θα σε κάνει εχθρό του.
      Ξέχασες τι τον βάλανε και είπε πέρσι το Νοέμβρη-Δεκέμβρη ;;;
      " Η ομάδα είναι μιά χαρά έτσι όπως είναι (3 γκάρντ
      χωρίς οξυγόνο και 5 ξένοι με τους δύο να μην
      παίζουν ούτε στον Αστέρα Βουλιαγμένης.Ψέμματα εκεί
      έπαιζε ο Πάβλοβιτς :))) ) και θα παλέψουμε όσοι
      είμαστε να την πάμε ψηλά " !!!!
      Στην κορυφή του σκουπόξυλου της σκούπας από Λαμπω-ράλ !!!

      Μερικοί θέλανε να πάρει και τον Ιτούδη !!!!
      Εδώ τον Περάσοβιτς της Κούτσα του φάγανε και
      θα έπαιρνε από την ΤΣΣΚΑ τον Ιτούδη !!!!
      Μήπως η ΤΣΣΚΑ μάς αγοράσει όλόκληρους να
      τις ψήνουμε τους παίκτες που δεν είναι ακόμα
      έτοιμοι γι'αυτήν, όπως της ψήσαμε τον προπονητή ;
      Ωραία μυαλά !!!

      Καλά μάς κάνουν.
      Αθεράπευτα Παναθηναικός είμαι.
      Αθεράπευτα λακαμάς δεν είμαι :))))

      JB

      Διαγραφή
    7. Αυτο λεω κ εγω..η πλακα ειναι οταν σλεφτομαι.πχ για παιχτη πυ θα θελα στο παο,αμεσως διαβαζω οτι τον.θελει ο.οσφπ ειτε ειναι σοβαρο.ειτε φημρς κλπ

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Δημήτρη
    Αρτιος ξανα μπασκετικά αλλα διαφωνώ λιγο στο κομματι της χαμενης διαφορας.Ηταν δεδομενο οτι η Φενερ που στο τελος του πρωτου ημιχρονου περπατουσε θα μπει με το μαχαιρι στα δοντια και ηταν απλα θεμα χρονο ποτε η διαφορα θα πεσει.Μια αλλη αναγνωση ειναι πως ο ΖΟτς αργησε χαρακτηριστικα την αντεπιθεση και χαθηκαν 2-3 πολυτιμες κατοχές που θα του έδιναν τη νίκη στο τελος αλλα και οτι ο Ιτουδης φορτσαρε παρα πολυ στο πρωτο και θα μπορουσε να κρατησει τους παικτες του πιο cool για το φιναλρ.Μιλος και Ντε ΚΟλο στο τελος δεν ειχαν φυσικη δυναμη να σουταρουν κανονικα και οι 2-3 φάσεις που αφησαν τη ΤΣΣΚΑ μεσα στον αγωνα ηταν η πασαρα του Μιλος στον Ντε ΚΟλο και το ψυχωμενο φολλοου του Χαινς.
    Μεγαλη χαρά για τη συμμετοχη του Λαζαρου,οσοι τον εχουμε παρακολουθησει ξερουμε οτι ειναι απο τους πιο σοβαρους και ανθρωπινους παικτες του ελληνικου μπασκετ με πολυ ανοιχτό μυαλό.Περιμενουμε τα σχόλια του...

    nO_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ο Χακίμ Ολάζαρον στο εργαστήρι δημοσιογραφίας (λέμε τώρα) του Jim Conway?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. WELL DONE SUPER JIMMY
    =======================
    Επέτρεψε μου να να ξεφύγω από τα πορτοκαλί κατεστημένα
    και αφιερώσω ένα ποίημα μέσω της Αφρο, σε ένα καινούριο μωρό που με καθηλώνει...στο κρεβάτι :)

    ==============================================
    ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΟΥ
    ==============================================

    Βρήκα κάτι ν'ασχολούμαι
    και γουστάρω και γουστάρω
    μία γκομενίτσα μούρλια
    που εντέλει θα την πάρω !

    Βρήκα κάτι να κεντρίζει
    το υποσυνείδητο μου
    να με φιάχνει νύχτα μέρα
    αποκλειστικά δικό μου

    Βρήκα εσένα, θέλω κι άλλη
    από τούτη την ουσία,
    στο μυαλό μου πιό μεγάλη
    δύναμη και πεμπτουσία.

    Εχω φύγει από του κόσμου
    το φθηνό κατεστημένο
    και στο σύμπαν σου γυρνάω
    στο κορμί σου ξαναμπαίνω.

    Τι να δώσει ο γαλαξίας
    σε εγκέφαλο που λιώνει
    στη γυμνή θωριά σου θαύμα
    που την πλάση οξυγονώνει ;;

    Τι να δώσει η επιστήμη
    που αξιολογεί πλανήτες
    είσαι ύλη από χιλιάδες
    ΗΔΟΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ !


    Από την ποιητική συλλογή...."ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΩ" :)

    Jim...οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Jim ημουν στο Βερολινο...βουιζε η πιατσα για Ντε Κολο και Μπαρτσα....οι δικιες σου πληροφοριες τι λενε;;;

    *ο Πονιντκα,που βλεπεις να καταληγει;;;προς Ισπανια μερια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου επιτρέπεις φίλε.
      Ο ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ είμαι.
      Ας πάει όπου θέλει ο Νάντο Ντε Κολό.
      Εχω κάτι φθηνότερο και δυνατότερο σε Κολό.
      Το Νομπέλ Μπουνγκού Κολό των Λιμοζουά !!!!!!

      Διαγραφή
  12. Wow!

    Λ Α Ζ Α Ρ Ο Σ Π Α Π Α Δ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ

    Respect!

    Και μονο που διαβαζει το μπλογκ ειναι αρκετο να κανει αρκετους απο εμας να σκεφτουμε διπλά τι μ*λακιες γραφουμε εδω μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...προφανώς τα άρθρα του Κόνγουέη διαβάζει ρε μπρο.
      Σιγά μην ξοδεύεται να διαβάζει τις *μαλακίες* (ΕΤΣΙ να τα βάζεις τ' αστέρια...) των σχολίων.
      Οπότε χαλάρωσε, μπορούμε να συνεχίσουμε να μαλακιζόμαστε χωρίς διπλές σκέψεις...

      Διαγραφή
  13. να ριξω και εγω τις ειδησης μου και τις πληροφοριες μου…

    *δεν ισχυει για Εφες και Μπαρτζωκα… Εφες ηδη εχει κλεισει περασοβιτς…ο Μπαρτζωκας θα καταληξει σε αλλη Τουρκικη ομαδα και θα παρει και εναν παικτη του μαζι…

    *Ντε Κολο δεν ειναι τοσο σιγουρο οτι θα μεινει στην Τσσκα…μπορει να το δουμε σε αλλο Ευρωπαικο κλαμπ…

    *Μπερτανς προς Μπαρτσελονα με καθυστερηση ενος χρονου…θα πηγαινε περσι,αλλα τραυματιστηκε…

    *μωρε λετε να εχουμε ενα πολυ δυνατο come back για ελληνα ψηλο,που εντυπωσιασε φετος…γνωστος προπονητης καταλαβε το λαθος του και τον ζηταει πισω…χωρος υπαρχει,αλλωστε,αφου ο Μεξικανος φευγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγω να βαλω και ενα γριφο:

    Ενα ατομο του διαλεκτικου επιπεδου του Λαζαρου Παπαδοπουλου δεν μπορει να μην εχει μπει στον πειρασμο να ποσταρει εδω μεσα!

    Ποιος να ειναι αραγε? Ή μηπως ποσταρει ως ανωνυμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προπονητές πανε κι έρχονται κι ο Παναθηναϊκός περιμένει να δει αν θα πάρει πρωτάθλημα ο Πεδουλακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην είσαι άδικος.
      Και το πρωτάθλημα να μην πάρει ο Αρτζι, υπάρχει
      εναλλακτική.
      Ολο το μπάτζετ σε Ντέιβιντ Μπλάτ και αλλαγή αθλήματος.
      Σκάκι !!!!
      Ο Μπλάτ είχε πάρει πρωτάθλημα Ισραήλ στο σκάκι
      όσο ήταν στην Μακάμπι.
      Τό ξερες ;

      Διαγραφή
    2. ε ρε 20 χρόνια εφιάλτης σας έγινε ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

      Διαγραφή
    3. Ο Ολυμπιακος δηλαδή δεν θα αποφασίσει ποιον προπονητή θα έχει του χρόνου βάσει της εκβασης των τελικών; Αν ας πούμε χάσει ο Σφαιρο το πρωτάθλημα θα μείνει;

      Διαγραφή
    4. Προφανως αν χασει το πρωταθλημα ο Ολυμπιακος ο Σφαιρο θα φυγει σούμπιτος.Κια πως να γινει αλλιως δηλαδή.

      Διαγραφή
  16. Και για κουζμινσκας η Φενερ! Αηδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά αυτή η "ρουφιάνα" η Εφές δεν είχαν πεί
    ότι έκλεισε το Ράντονιτς του Ερυθρού ;
    Πάλι μάς μπήκε στη μέση, όπως με Τάιους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η διαφοροποίηση του Ιτούδη απο τον Ομπράντοβιτς στο κοουτσάρισμα είναι τεραστίων διαστάσεων.Θα παρέμενε cool και σχετικά παθητικός ο Ομπράντοβιτς-οπως δηλαδή φάνηκε να λειτουργεί ο Ιτούδης μονο και μόνο για να μη στρεσάρει την ομάδα του- στο κρίσιμο 2ο ημίχρονο, αν αλλάζαν πάγκους? Σίγουρα ο Ομπράντοβιτς θα ταρακουνούσε παντί τρόπω την ομάδα για να ανακόψει τη κατρακύλα.Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τον Ιτούδη,γιατί το ταμπλό έγραψε και δεν ξαναγράφει,όμως ολοι ξέρουμε οτι εφόσον έγινε η μεγάλη ανατροπή εστω και δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του 40λεπτου,ο ψύχραιμος πάγκος που μεταδίδει ηρεμία (πολλοί κάναν παραλληλισμούς με Καζλάουσκας) σε τελικό Ευρωλίγκας μοιάζει να ναι μεγαλύτερο ρίσκο, απο οτι να μεταδώσεις νεύρο κ πάθος για να εμποδίσεις την ανατροπή του σκόρ.Τ.Θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω ότι ψεύδεται ο Ιτουδης ότι εμεινε ψυχραιμος γι αυτό.Αν παρατηρήσεις το προσωπο του ειχε παγωσει και απλα δεν αντιδρουσε γιατι τα ειχε δει ολα.Ισως κανω λαθος.
      Σαφως όμως ηταν πολύ ηρεμος και το μετεδωσε στην παραταση

      Διαγραφή
  19. Standing ovation φιλε για το κειμενο, to the point οπως παντα! Οσον αφορα την καταρα, ο Ιτουδης το ριξε στην πρεφα μαζι της και απλα κερδισε τον πρωτο γυρο. Θα φανει στην πορεια αν αυτη θα ρεφαρει η οχι.

    Με το καλο και η καινουργια συνεργασια! Ανυπομονουμε για την ανταλλαγη σχολιων μεταξυ σας, σκεφτειτε το και για κανενα ενδιαμεσο βιντεακι..Λεω εγω τωρα..

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα παιδιά, θέλω τα φώτα σας για την εξής φάση: Με 43 δευτερόλεπτα να απομένουν, επαναφορά από το δικό τους μισό δε θα μπορούσε η τσκα να πάει για γρήγορη επίθεση των 10-12 δευτ. και μετά να παίξει καθαρή άμυνα, έχοντας πάλι στο τέλος χρόνο για άλλη μια επίθεση? Προσωπικά μου φάνηκε λάθος η επιλογή της ΤΣΚΑ,ομως για να μην προχωρήσω σε κάποια ύβρις μήπως κάποιος μπασκετικός μπορεί να μου εξηγήσει το σκεπτικό του Ιτούδη? Ευχαριστω προκαταβολικά

    AlDim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, νομιζω οτι στη συγκεκριμενη φαση θα μπορουσε να παει για μια γρηγορη επιθεση οπως λες. Ομως, με τη Φενερ να σκεπαζει τη ρακετα με τον Ουντο, ο Ιτουδης φαινεται να εκτιμησε οτι δεν ειχε μεγαλη πιθανοτητα για επιθετικο. Γι αυτο αποφασισε να ανοιξει το χωρο και να παει σε 1-1 προσπαθεια του Ντε Κολο θεωρωντας οτι τα δυο προηγουμενα ντραϊβ του Ντε Κολο απεναντι στον Ουντο ηταν επιτυχημενα (ο Ντε Κολο τον περασε στα ποδια και εφτασε στο καλαθι). Σ' αυτη τη φαση ομως, με τις αλλαγες στα σκριν, ο Σλουκας μενει μεσα στη ρακετα και κοβει το δρομο στον Ντε Κολο που κολωνει μπροστα του και κανει λαθος (αν ειχε σηκωθει για διποντο εκει πιθανοτατα θα ειχε παρει το φαουλ του Σλουκα).

      Εδω που τα λεμε, ο Ντε Κολο, παροτι εξαιρετικος γενικα, ειχε καποιες λαθος αποφασεις στον τελικο. Του πηρε 2-3 προσπαθειες για να καταλαβει οτι πρεπει να χτυπησει στα ποδια τον Ουντο απο το να παει σε fade away προσπαθειες απο μπροστα οι οποιες ηταν βουτυρο στο ψωμι του Αμερικανου.

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστη η σκεψη σου φιλε και οι προπονητες κανουν αυτό το λαθος πολλες φορες.Απο την άλλη όμως,προτιμουν να πανε σε μια καλη και σωστα σχεδιασμενη και όχι καπως βιαστικη επιθεση για να σιγουρεψουν οσο μπορουν το καλαθι.Εξαλλου οριακος είναι ο χρονος αν τελικα ξεπεράσεις 3-4 δευτερόλεπτα και φτασεις πχ στα 17 δευτερόλεπτα γιατι δεν βρίσκεις καλες συνθηκες για σουτ δεν πετυχες κατι ουσιαστικα.

      Διαγραφή
  21. Λαζαρος Παπαδοπουλος; Απλα respect και ουαου!

    Φιλε Τζιμ διαβασα το σχολιο σου για τα φαντασματα που οπως ειπες ειναι ακομα εκει. Διαφωνω. Η φετινη νικη της ΤΣΣΚΑ αποκτα διπλασια σημασια για μενα γιατι οχι μονο επρπε να κερδισουν την φενερ αλλα επρεπε να παλεψουν και με τα φαντασματα τους. Και βγηκαν νικητες. Του χρονου με το καλο οταν θα παιζουν παλι στο τελικο και θα χανουν την διαφορα παλι στο τελευταιο δεκαλεπτο δεν θα τους ενδιαφερει καθολου. ξερεις γιατι; Γιατι το εργο θα το εχουν ξαναδει και ξερουν οτι αν μεινουν πιστοι στο πλανο παλι θα βγουν νικητες στο τελος.
    Πολυ ωραια τα ειπες και εσυ οπως και αρκετοι εδω μεσα για τον υπνο Ιτουδη στο τελευταιο δεκαλεπτο που εχασε μια διαφορα 20 ποντων και δεν εκανε τιποτα. Δεκτο. Περιμενω τωρα το σχολιο σου για τον υπνο Ομπραντοβιτς του πρωτου ημιχρονου που εφαγε στη μαπα μια διαφορα 20 ποντων και δεν εκανε τιποτα παρα κοιταζε σα χανος τον ντε κολο να καρφωνει απανωτα.Διοτι για να χασεις μια διαφορα 20 ποντων πρεπει να αποκτησεις πρωτα μια διαφορα 20 ποντων σωστα; πρεπει λοιπον πρωτα να εισαι μαγκας και μετα υπνος. Οπως και το αντιστροφο για τον αλλο προπονητη. Πρεπει πρωτα να εισαι υπνος για να φας διαφορα 20 ποντων για να το παιζεις στο τελος μαγκας μειωνοντας την διαφορα των 20 ποντων. Εχουμε λοιπον 2 προπονητες που ο ενας ηταν υπνος στο πρωτο ημιχρονο και ο αλλος μαγκας και στο αλλο ημινοχρονο αλλαξαν ρολους. Ποιος ειναι καλυτερος; Αυτο ειναι το ερωτημα...


    Ο νικητης βεβαια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι χαρες που εκαναν οι γαυροι με την ηττα του Ζοτς,ηταν απιστευτες ηταν λες και την εχασε η Φενερ την κουπα και την πηρε η ομαδα τους.Ποσες πικρες και συμπλεγματα βγηκαν στην επιφανεια.Ηξερα οτι τον μισουσαν αλλα τετοιες χαρες δεν τις περιμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί εμείς οι Παναθηναικοί δεν χαρήκαμε ;
      Που μας άφησε στα κρύα του λουτρού, ενώ θα μπορούσαμε
      να είχαμε πάρει άλλα 1-2 ευρωπαικά ακόμα και με το μπάτζετ που έχουμε ;
      Μην κοιτάς που τον αποθεώνουμε.
      Η καρδούλα μας το ξέρει.

      Διαγραφή
    2. 11.31 αλλο αυτο που λες και αλλο να τον βριζουν χυδαια λεγοντας οτι "τοσα χρονια εμαθε να τα παιρνει με την διαιτησια,οποτε τωρα καλα να παθει",να μην γραψω και για τα αλλα ωραια δεν κανει, ειναι κριμα για το σαιτ,ηδη εγραψα πολλα.

      Διαγραφή
    3. Παντως, χωρις τη διαιτησια στο 2ο ημιχρονο, το κοντερ θα ειχε γραψει 30-άρα στο τελος.

      Εχει μια αλφα ασυλια ο Ζοτς, πως να το κανουμε, δεν αλλαζει αυτο...

      Διαγραφή
  23. Jim..όπληκτε γιατί να μην πάει ο Περάσοβιτς στην Εφές; Έχει δουλέψει ξανά εκεί, θα έχει το μπάτζετ να φτιάξει την ομάδα που θέλει και ήδη έχει έναν αρκετά καλό κορμό.

    Εμείς ας κοιτάξουμε να βρούμε έναν προπονητή που να ξέρουμε ότι το έχει στο υψηλό επίπεδο καταρχήν και να γίνει σωστή στελέχωση της ομάδας δίνοντας επιτέλους τα χρήματα που χρειάζονται για να γίνει αυτό από την αρχή και όχι να τρέχουμε για μπαλώματα τον χειμώνα όπως κάνουμε συστηματικά επί jack sparrow (που λέει ένας κολλητός). Επιτέλους ας κόψει τις τσιγουνιές των γιατί αν είχαμε φέτος από την αρχή έναν Λάσμε ή Τάιους θα ήταν διαφορετική η πορεία της ομάδας.

    * Βλέπω στα γρήγορα λίγο τον τελικό γιατί δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η περιγραφή του Ιωάννου (του Βαγγέλα). Ούτε Ελληνική ομάδα να έπαιζε δεν θα έκανε έτσι, έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα στην παρέα...
    Από σχόλια σε blogs και άρθρα, παρατηρώ πως όλες οι ομάδες έχουν αρχίσει να κινούνται στο μεταγραφικό παζάρι. Το ότι δεν έχουν βγει ακόμα ανακοινώσεις είναι λογικό αλλά οι κινήσεις στη μεταγραφική σκακιέρα έχουν ήδη ξεκινήσει.
    Ο 6άστερος για άλλη μια χρονιά, φοβάμαι πως θα ακολουθήσει τις εξελίξεις αντί να τις οδηγήσει. Προπονητή για του χρόνου πρέπει να κλείσουμε από χθες ακόμα και αν θα πρέπει να μείνουμε με τον Πεδουλάκη. Κάτι που δεν το θεωρώ κακό, για να μην παρεξηγούμαι.
    Όμως αυτό το χάλι που γίνεται κάθε χρόνο από το 2012 ( με εξαίρεση το '13) πρέπει να σταματήσει, δε γίνεται να κλείνουμε προπονητές τέλη Ιούνη με αρχές Ιούλη και να έχεις απαίτηση να βρεις παίκτες.
    Στόχος μου δεν πρέπει να είναι το Πρωτάθλημα...στόχος μας πρέπει να είναι πως θα γίνουμε και πάλι ορθολογικά σκεπτόμενος σύλλογος.
    Το μυαλό μας λείπει...ούτε τα χρήματα, ούτε οι τίτλοι. Πρέπει να το ανακτήσουμε άμεσα.
    Φιλικά
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο.
      Το εγραψα στο προηγουμενο ποστ του Τζιμ. Οι καλοι ελευθεροι κλεινουν ηδη, το ιδιο και οι προπονητες. Αν αρχιζεις σχεδιασμο τοσο αργα, θα πας σε δευτερες λυσεις.

      Διαγραφή
    2. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.ΝΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ:

      1)ΤΟ KNOW HOW ΧΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΤΟΥΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΟΛΚΗΣ(ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ)ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΤΑ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
      2)ΑΥΤΟ ΤΟ HIGH LEVEL KNOW HOW ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΦΤΑ.Ο Δ.Γ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ(ΑΛΛΟ ΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ).
      3)Η ΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 7 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΝΩΡΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΕ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ, ΑΡΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ.
      4)Η ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΛΥΣΗ(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ Δ.Γ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ.
      5)ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΙΑ ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΟΜΑΔΑ(ΣΤΥΛ ΚΑΧΑ)ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ PLAYOFFS ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ.ΑΥΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ Η ΚΑΧΑ ΦΕΤΟΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΜΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
      6)ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ,Ο ΧΑΝΓΚΑ,Ο ΚΟΥΖΜΙΝΣΚΑΣ,Ο ΑΝΤΑΜΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΟΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?Ο ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ ΕΧΤΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΧΑ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑΡ ΠΡΙΝ(ΠΛΗΝ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ)ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ.ΜΟΛΙΣ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ(ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟ ΠΑΟ) ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,ΕΦΕΣ,ΦΕΝΕΡ ΤΣΙΜΠΗΣΑΝΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.
      7)ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ Ο ΠΑΟ ΑΠΟ ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ,ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,ΙΤΑΛΙΚΟ,ΓΑΛΛΙΚΟ Κ.τ.λ
      8)ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ AN ΘΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ.ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΠΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΤΖΕΝΤ(ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΝΤ,ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΜΠΑΤΖΕΝΤ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ 12 ΚΑΙ ΤΟΥ 13).ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΟΥΠΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΑΡΗΣ,Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ,Η ΚΑΧΑ,Ο ΠΑΟΚ,Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,Η ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ,Η ΛΙΜΟΖ,Η ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ(17 ΧΡΟΝΙΑ)?????????????????????
      9)Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΠΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΝΤ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ KNOW HOW ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ Η ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ KAI Η ΜΠΑΓΕΡΝ?ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ.ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
      10)ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ Ο ΠΑΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΦΠ(ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ) ΔΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

      NIK THE FREAK

      Διαγραφή
  25. Γεια σου Τζιμαρα μου.Ωραια αναλυση ενος μεγαλου τελικου με 2 πραγματικα καλες και γεματες ομαδες.Με τον κορυφαιο προπονητη να αντιμετωπιζει το μαθητη του.Μια αγωνιστικη κοντρα που μολις ξεκινησει και θα εχει μεγαλη συνεχεια για τα επομενα χρονια.Μη ξαναπαιξουν και του χρονου παλι τελικο...

    Στην κοντρα Ζοτς-Ιτουδη ειχαν απο ενα καλο ημιχρονο ο καθενας.Στην παραταση ο Ιτουδης,που ξυπνησε απ το λιθαργο,εδειξε στοιχεια μεγαλου προπονητη.Διαβασε πολυ καλα τη αμυνα της φενερ και εκανε τις καταλληλες αλλαγες χαντ μπολ.Βεβαια το παιχνιδι γυρναει ψυχολογικα μετα το εμφανες λαθος στο μη καταλογισμο φαουλ υπερ του Σλουκα αλλα μην το ψειριζουμε...Βεβαια η διατησια ηταν για αλλη μια φορα μετρια και σε αυτο το αθλημα παιζει μεγαλο ρολο ειδικα ψυχολογικο.

    Ο Ιτουδης εχει ευκαιρια να φτιαξει ομαδαρα και δυναστεια για τις επομενες σεζον.Μη ξεχναμε οτι επαιζε στην ουσια εκτος εδρας και την εβγαλε χωρις δευτερο 5αρι παιζοντας με τα φοργουορντς του και τον τρομερο Χαινς φορτωμενους με φαουλ.Απ τη στιγμη που εχει το πιο γεματο διδυμο στα γκαρντς συν τον Χιγκινς,τα ρωσικα φοργουρντς συν τον Χαινς της μενει να παρει το καλοκαιρι αλλους δυο ψηλους και να γινει αχτυπητη.Εναν σβελτο στο 5 και ενα 4αρι με σουτ.

    Απ την αλλη ο Ζοτς συνεχιζει να ανεβαινει το βουνο χωρις ακομα να εχει ξαναφτασει κορυφη.Ναι μεν η Φενερ κανει καθε χρονο και ενα βημα παραπανω αλλα στην ουσια τωρα θα αρχισει να αποκτα επιπροσθετο βαρος.Κατα τη γνωμη μου ειναι κομβικη η επομενη χρονια για Ζοτς και Φενερ με το F4 να γινεται στην Κωνσταντινουπολη.

    ΥΓ1 Μεγαλη σειρα η Οκλαχομα-Γκολντεν στειτ.Αυτο που μου εκανε εντυπωση στο πρωτο ματς ηταν οτι το σκοτωμα με τα τριποντα του Καρι και της παρεας του δεν τους λυγισαν και εμεναν μεσα στο σκορ.Με εξαιρεση το πρωτο ματς που εχασαν με 30 ποντους το ιδιο εκαναν και με τους Σπερς στα επομενα 2-3 ματς και εμεναν μεσα στο σκορ.Αυτο δειχνει πιστη στην ομαδα και σε συνδυασμο με τον πολυ καλο προπονητη που εχουν συν τις δυο μηχανες στην προσωπικη φαση στο τελος παιρνουν και τα παιχνιδια.Πραγματικα μεγαλη σειρα και πιστευω καλυτερη τελικα απ το ενδεχομενο να ειχαμε Ουοριορς-Σπερς.
    ΥΓ2. Μεγαλος ψηλος ο Λαζαρος απ τους καλυτερους που εχουμε βγαλει και κομβικος σε μεγαλες επιτυχιες του ελληνικου μπασκετ.Ψηλος που του ακουμπαγες τη μπαλα στο χαμηλο ποστ
    και ειχες σιγουρια.Σε σενα Λαζαρε αλλα και στα αλλα παιδια
    αυτης της μεγαλης φουρνιας ενα μεγαλο ευχαριστω για την προσφορα σας και καλη συνεχεια σε οτι κανετε.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τζιμ καλησπερα...θελουμε αρθρο για τα προπονητικα λαθη στο βερολινο...ειδικα τη γκαφα του ζοτς στον ημιτελικο...δεν εκανε φαουλ και δεν το πληρωσε...για μπαρτζωκα που δεν επαιζε οβερ πλει το ντε κολο και πολλα αλλα...περιμενα εσυ να γραψεις κατι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Jim ποια ειναι η γνωμη σου για τον Adrien Moerman??
    Ειδα αποψε Νταρουσαφακα-Μπανβιτ και εκανε παπαδες μεσα στο γηπεδο 27 πόντους και 8 ριμπάουντ.
    Παρεμπιπτοντως ειδα και τον ''δικο σου'' (Λουκ Χαρανγκόντι) πολυ καλος με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ.
    Παρακολουθω τον Moerman απο την Λιμοζ, και μου εχει κανει ευχαριστη εντυπωση!!
    Πιστευεις θα μπορουσε να κανει το βημα παραπανω και να εχει ρολο σε μια ομαδα οπως ο ΠΑΟ??
    Θυμηζει λιγο Ματσιουλις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. AΦΡΟΞΥΛΑΝΘΗ ΜΟΥ. 1/2


    Θα σου αναλύσω όσο μπορώ διεξοδικά το σκεπτικό μου
    για τον Περάσοβιτς.
    Εσύ , ο JIM κι ο Λάζαρος θα με καταλάβαιτε, ελπίζω
    και κάποια παιδιά.

    Εχεις 4 χρόνια, να κάνεις μιά ομάδα, που θα ξεκινήσει
    συμπαθητικά, θα συνεχίσει καλά και θα σταθεροποιηθεί σε
    αυτά τα καλά, δεν πάω παραπάνω κοριτσάρα μου, επίπεδα.
    Ο Αρτζι το προσπάθησε.
    Ξεκίνησε συμπαθητικά, συνέχισε καλά, αλλά δυστυχώς δεν
    παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα.
    Θέλεις γιατί είναι αυτό το ταβάνι του (δεν θέλω να το πιστέψω), θέλεις γιατί δεν μπορούσε να πατήσει πόδι
    στον ΔΓ για ουσιαστική ενίσχυση φθηνή και ψαγμένη, γιατί ένιωθε υποχρεωμένος απέναντι του, ενώ έπρεπε
    να είναι αμφίδρομη η υποχρέωση, θέλεις γιατί ήταν άτυχος.
    Η ουσία είναι ότι δεν τα κατάφερε και πισωγυρίσαμε, χειρότερα από εκεί που μάς πήρε και κατάφερε με την μαγκιά
    και το μεράκι του να μάς πάει ώς ένα βαθμό.
    Οι επόμενοι προπονητές, που είχαν το όνομα αλλά όχι τη χάρη, μιά και ο ένας ήταν απόμαχος και ο άλλος άπειρος,
    έπεσαν πάνω σε αδιέξοδα πρότζεκτ πρόχειρης Ελληνοποίησης
    με βρέφη και μεγάλων συμβολαίων, με αποτέλεσμα ο πρώτος
    να παλεύει με τα θηρία, έχοντας σφεντόνα και ο άλλος
    να βολεύει συμπατριώτες του, από ασχετωσύνη ή μικρό
    εναπωμείναν μπάτζετ, αφού τα πολλά είχαν πάει σε Καλάθη
    και Φώτση.
    Λεφτά (Καλάθη και Φώτση) που έπαιρναν μαζί Ντιλέινι, Σίγκλετον, Ράντολφ και Κλαβέρ στην Λόκο και ίσως όλη η ομάδα της Λαμποράλ !!!
    Αρα εκ των πραγμάτων θέλεις έναν έμπειρο προπονητή, που
    δεν ξεκίνησε ως δυνατός πρώτος προπονητής (όπως ο Ιτούδης)
    αλλά με τα χρόνια, την έψαχνε, έτρωγε τις φάπες του μάθαινε και βελτιωνόταν.
    Αυτός είναι ο Περάσοβιτς.
    Θέλεις έναν προπονητή, που να μπορεί να συμαζέψει ένα σωματείο που ήταν στο ψηλότερο σκαλί και μέσα σε 1500 μέρες
    διαγράφει συνεχώς μιά κατακόρυφη πτώση, χωρίς να μπορεί
    να την σταματήσει κανείς.
    Ενα σωματείο, που ήταν υπόδειγμα νοικοκυριού και λαμπερής
    μπασκετικής φιλοσοφίας, πράγματα που τα έχει χάσει και
    δεν δείχνει σημάδια αυτοκριτικής ώστε να πολεμήσει, να δεί
    τι έφταιξε και να τα ξαναβρεί.
    Τι έχω δεί λοιπόν στον Περάσοβιτς.
    Εχω δεί έναν κόουτς, που πρώτα απ'όλα όλοι οι παίκτες του
    παίζουν γι'αυτόν και στάζουν μέλι για την αντιμετώπιση
    που έχουν από τον πάγκο στον οποίο ηγείται.
    Δεν θα πάω σε συστήματα (που κάποιοι ξύπνιοι φίλοι τα
    είδαν και τον καταδίκασαν), αλλά στην γενικότερη εικονα
    που έβγαζε η ομάδα της Λαμποράλ με προπονητή τον Βέλιμιρ.
    Τι έβλεπες λοιπόν στους Βάσκους που θα το ήθελα στον
    επί τετραετία αμετροεπή Παναθηναικό ;

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ 1/2
    2/2

    Εβλεπες τους παίκτες της Κούτσα, να μην τα παρατάνε ποτέ.
    Εβλεπες έξι παίκτες να παίζουν για 12 και για τον κόουτς τους.
    Εβλεπες αυταπάρνηση για την παραμικρή διακδικούμενη μπάλα.
    Εβλεπες δύο και τρείς στην άμυνα να κλείνουν συνεχώς
    έναν αντίπαλο, που όταν πάσαρε, αυτός που έπιαρνε την πάσα ξανάβρισκε δύο και τρείς "Βάσκους" μπροστά του !!!
    Εβλεπες να κάνουν όλοι οι παίκτες της ασύλληπτα step up.
    Από τον Γιάννη που έφυγε κακήν κακώς από τη Ρεάλ μέχρι
    τον Τιλί, τον Τζέιμς του Κολοσσού και τον Ανταμς, που μεταμορφώθηκαν σε ακαταμάχητους euroleague winners.
    Το Γιάννη επαναλαμβάνω που από τη χειρότερη προσωπική του
    χρονιά, μεταπήδησε σε ένα χρόνο, όχι απλά στην καλύτερη
    αλλά στην χρονιά που τρίβαμε και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας πώς μπορεί να διάγει !!!
    Εβλεπες να τρέχουν ακαταπάπαυστα, και ύστερα από δύο
    επίπονους αγώνες απέναντι στη 12άδα του Παναθηναικού,
    οι έξι παίκτες της Λαμποράλ, να έχουν την πνευματική
    όσο και την σωματική δυναμική, να έχουν το πάνω χέρι
    στο 4ο δεκάλεπτο του 3ου μάτς στην κολασμένη Αθήνα !!!!
    Οι 12 ξεκούραστοι έπρεπε να σκυλιάζουν σε μάτς do or die γι'αυτούς και σκύλιαζαν οι 6, με απίστευτη προπονητική
    καθοδήγηση και ηρεμία.
    Κι όλα αυτά με τον Περάσοβιτς στον πάγκο.
    Κι όλα αυτά με μπάτζετ της πλάκας συγκρινόμενο με των
    μεγάλων.
    Κι όλα αυτά μιά παρέα έξι παικτών, που γούσταραν αυτό
    που έκαναν και το έκαναν με την ψυχή τους.
    Τι άλλο θα πρέπει να κάνει λοιπόν ο Περάσοβιτς για να πεί
    του Γιαννακόπουλου, έλα να φιάξουμε με τα λεφτά που έχεις
    μιά ομάδα, που θα αφήνει τα κόκκαλα της στο γήπεδο κι ας
    μην πέσουμε μέσα ρε αδελφέ σε όλες τις επιλογές μας, όπως
    έτυχε να πέσω εγώ στη Λαμποράλ ;
    Να πάει στο σπίτι του και να του κτυπήσει την πόρτα ;;;;
    Και βέβαια, είναι ταμάμ ο Περάσοβιτς για το σκορποχώρι
    του Ντούντα και της Εφές.
    Και βέβαια έκαναν διάνα οι Τούρκοι, μετά από τόσα πεταμένα
    λεφτά να σκεφτούν πως δεν έχουν τον προπονητή που
    θα τους δώσει αξία κι από κρύο χρήμα θα τα κάνει ιδρώτα και πόλεμο μέχρις εσχάτων μέσα στις τέσσερις γραμμές.
    Αλλά επέτρεψε μου να σου πώ, πώς ο Παναθηναικός δεν έχασε από την πρόσληψη του Βέλιμιρ στην Εφές !!!
    Ο Παναθηναικός χάνει, γιατί δεν μπορεί να δεί τα προβλήματα του και συνεχίζει να είναι αυτοκαταστροφικός.
    Ο Παναθηναικός χάνει γιατί δεν μπορεί να εκτιμήσει την αγορά στην οποία κινείται και αντί να την χειραγωγήσει,
    τον έχει πάρει από κάτω.
    Εγώ θα το φωνάζω όσο μπορώ.
    Το μπάτζετ του Παναθηναικού είναι τεράστιο, για να κάνει
    μιά ομάδα που να παίζει καλό μπάσκετ και να αφήνει
    τα κόκκαλα της στο γήπεδο (μακάβριο, αλλά αυτό θέλω).
    Κι αν το καταφέρει αυτό ο Παναθηναικός, φαντάζεσαι από
    πόσο μπροστά θα ξεκινήσει στην αφερτηρία της νέας ευρωλίγκας, με όνομα βαρύ σαν ιστορία και έδρα που την σέβονται για να μην πώ την φοβόνται όλοι ;;;
    Ο Περάσοβιτς με τα κλειδιά του Παναθηναικού στο χέρι, φρονώ ταπεινά πώς θα μάς άνοιγε, την πόρτα στη γή της επαγγελίας που είχαμε και μάς την κλείδωσαν οι δικές μας
    εμμονές και τα δικά μας λάθη.

    Σ'αγαπώ

    Jim...οπληκτος



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mia xronia kali ekane o Perasovic kai nomizete oti einai o Evrwpaios Phil Jackson. Ta idia prepei na leme kathe fora? Deite ti ekane tis proigoumenes xronies... O anthrwpos den kanei gia top epipedo. Epipedou Ivanovic einai.

      Xilies fores na erthei o Giannakis para o Perasovic kai o kathe Perasovic.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα Jim...οπληλτε και λοιποι φιλοι.
      Διαβαζω συνεχως τα posts σου και σχεδον ολα με βρισκουν συμφωνο. Εχω σε αυτο το διπλο post σου μια μικρη διαφωνια. Δεν ειναι το προβλημα ο Περασοβιτς, εξαλλου ειναι πολυ πιθανο να τον παρουν πιο μεγαλοι πορτοφολαδες, το προβλημα ειναι μια γενικοτερη φιλοσοφια που διακατεχει τον συλλογο.
      Το προβλημα αυτο λεγεται προγραμματισμος. Ο μπασκετικος ΠΑΟ καποτε ηταν μια “ εταιρεια " προτυπο, που ελυνε τα προβληματα της πριν δημιουργηθουν. Τωρα λειτουργουμε σαν καθε μικρομεσαια Ελληνικη επιχειρηση. Περιμενουμε να μας πνιξει το προβλημα και μετα προσπαθουμε να το λυσουμε. Δε βγαινει ομως ετσι μεροκαματο...
      Για να γινω λοιπον πιο σαφης, δεν εχουμε προπονητη για του χρονου ( και οταν λεω προπονητη εννοω ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, οχι καποιο αχυρανθρωπο στον παγκο ) και πιθανον να μας λειπουν και 6-7 παικτες και εμεις αντι να κοιταμε ,οπως λες και εσυ, οχι σημερα ή αυριο αλλα απο χθες ,πως θα δημιουργησουμε μια ομαδα που θα πεσει σε μια EL των 30 αγωνιστικων και σε επιπεδο top16, αμολαμε χαρταετο. Κοιταμε το πρωταθλημα...λες και αυτο λειπει απο τη συλλογη μας.
      Λυπαμε που το λεω αλλα το πρωταθλημα θα τελειωσει σε 3 εβδομαδες και κανα δυο ακομα για να βρουμε προπονητη...παει ο Ιουνιος.
      Προπονητης λοιπον απο εχθες, ακομα και αν μεινουμε με τον ικανο και με ταβανι RG.Εξαλλου τους top class δεν μπορουμε να τους κλεισουμε...
      Φιλικα και με εκτιμηση
      tentas13

      Διαγραφή
    3. Καλά τα λες Τζιμοπληκτε, αλλά.αρνεισαι να δεις την πραγματικότητα. Ο Παο πλέον δεν μπορεί να συναγωνιστεί τις τουρκικές τις ρωσικες και τις ισπανικές ομάδες. Ο Περασοβιτς, ο Άνταμς κλπ θα πάνε εκεί που θα τους δώσουν τα περισσότερα.

      Όπως λες κι εσύ σωστά, πλέον πρέπει να κοιτάζουμε αυτούς που δεν έχουν ακόμα καθιερωθεί, που δεν έχουν ανεβάσει το κασε τους. Πχ Σαρας.

      Διαγραφή
    4. @ tentas13

      Κι εγώ σε διαβάζω συνεχώς φίλε.
      Ειναι ακριβώς όπως τα λες.
      Χαίρομαι που συμφωνούμε αλλά περισσότερο χαίρομαι για το εξαιρετικό επίπεδο σκέψης σου και εγγραφης κατάθεσης αυτής.
      Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπια κι ο Ζελικο να ξανάρθει ενσωματομενος σε αυτή θα αποτύχει.

      @ 8:32

      Δεν εχεις άδικο αδελφέ και δεν στο λέω επιδερμικα.
      Αν δεν έχουμε όμως το μπάτζετ οσων λες, κοιτάμε με αυτό που έχουμε να κλείσουμε οσες περισσότερες τρύπες μπορούμε.
      Αυτό λέει η λογική.
      Δεν έχουμε που δεν έχουμε τα λεφτά των Τουρκισπανορωσων, πάμε και πετάμε οσα έχουμε αντί για παίκτες που θα κάνουν τα πάντα καλά, σε ενα δύο παίκτες που μπορεί να ειναι εξαιρετικοί καπου, αλλά καπου αλλού δεν είναι απλά λίγοι, αλλά και εμπόδιο στην εξέλιξη και στην διαχειρηση του ματς που στραβώνει κυρίως.
      Κι αν έχουμε ανάγκη απο καλούς Έλληνες που πρέπει να είναι έξι στην Ελλάδα, ας μας πουν πως εκεί θα πηγαίνει το μπάτζετ και δεν θα υπάρχει σάλιο για Ανταμς πχ, ώστε να γνωρίζουμε πως στην Ευρώπη θα είμαστε κομπάρσοι, αλλά εδω θα νικάμε τον Κοροθβο και θα πηγαίνουμε τελικό με ΟΣΦΠ.
      Τα περί εβδόμου και final 4 δεν δείχνουν απλά κοροϊδία αλλά και αμετανοητη ανοησία.

      ΥΓ Αν δεν κάνεις υπέρβαση για τον προπονητή που σου τρέχει ολο τον οργανισμό και για εναν all arrount περιφερειακο πχ που οσα χρόνια είχες και πέτυχες πολλά (Διαμαντιδης-Μποντι-Σπανουλης-Σαρας) για ποιον θα την κάνεις??
      Για το νυχτοφύλακα του ΟΑΚΑ?
      Δύο χρόνια τώρα είδες πως ο έμπειρος με ένσημα ευρωλιγκας προπονητής είναι ολα τα λεφτά.

      Jim.. οπληκτος.

      Διαγραφή
    5. Jim..όπληκτε,

      δεν διαφωνώ σε αυτά που γράφεις αλλά η ερώτηση ήταν η εξής; Γιατί να επιλέξει ο Περάσοβιτς τον Παναθηναικό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και όχι την Εφές που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα;

      Να ξέρεις ότι στο εξωτερικό υπάρχει η προ ΔΓ περίοδος και η μετά. Επειδή βρισκόμαστε στη μετά εποχή, τίποτα δεν είναι το ίδιο με πριν για τους ξένους.
      Βρισκόμαστε στην εποχή που αλλάζουμε συνεχώς προπονητές, που αλλάζουμε στόχους και πλάνο από καλοκαίρι σε χειμώνα, που ο πρόεδρος έχει συμπεριφορά κάφρου οπαδού και δεν μαθαίνει από τα λάθη του.
      Αυτά πιστεύουν στο εξωτερικό και δεν διαφωνώ επί της ουσίας πουθενά.
      Ο λόγος που κρατηθήκαμε σε επίπεδο top8 είναι η σταθερά που λέγεται Διαμαντίδης.

      Η γνώμη μου για τον Περάσοβιτς είναι πολύ καλή από την περίοδο της προηγούμενης θητείας του στην Λαμποράλ και πριν εμφανίσει το γνωστό πρόβλημα υγείας. Είναι της σχολής Ιβάνοβιτς αλλά στο πιο σύγχρονο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να πετύχει σίγουρα σε ένα κλάμπ με τις ιδιαιτερότητες του Παναθηναικού. Προφανώς θα ήταν εξαιρετική επιλογή αν τον κλείναμε δεν το συζητώ αυτό αλλά υπάρχουν και άλλοι. Από Τρινκιέρι και Ράντονιτς (για τον πρώτο έλεγαν ότι έχει μεγάλη πρόταση από το Μιλάνο και για τον δεύτερο ότι απέρριψε πρόταση της Εφές γιατί έχει ήδη συμφωνήσει για την επόμενη ομάδα του)έως τον Σάρας με κάποιον έμπειρο τεχνικό δ/ντή δίπλα του.
      Τη μεγαλύτερη ευθύνη όπως καταλαβαίνεις τη ρίχνω στον ΔΓ πρώτα και μετά στους προπονητές που έχει φέρει.
      Προσωπικά είχα την ελπίδα ότι θα φέρναμε τον Ιτούδη γιατί δεν πίστευα ότι θα έπαιρνε το F4 απέναντι στην πληρέστατη Φενέρ και τον Ζότς.

      Διαγραφή
    6. Αφρο μου δεν εχεις άδικο.
      Τι να αντιταξω στα οσα σωστά και αυτονόητα γράφεις??
      Απλά έλεγα μήπως ενας κανονικός προπονητής που δεν εχει αναγκη να ξαναμπεί στα πράγματα παση θυσια (Ιβανοβιτς) η να μπει για πρώτη φορά ευρωλιγκα (Σασα) θα έπαιρνε τα κλειδιά της ομάδας απο τον ΔΓ και θα βλέπαμε Θεού πρόσωπο.
      Δεν πιστεύω να ερχόταν ο Ιτουδης ακόμα και να έχανε την ευρωλιγκα σε μας, για τους λόγους που ανεφερες και τους ξέρει απο πρώτο χέρι κι οχι μονο απ'εξω κι απ' οτι ακούγεται εντονα στο εξωτερικό.

      Jim...οπληκτος

      Διαγραφή
    7. Αγαπητε Τζιμοπληκτε, αυτο που οποιον παικτη/προπονητη βλεπεις να κανει μια καλη χρονια τον θες αυτοματως στον ΠΑΟ με ξεπερνα.
      Υπαρχουν τοσοι (και ασταθμητοι) παραγοντες που μπορουν να κανουν καποιο να μεγαλουργησει τη μια χρονια σε μια ομαδα και να στραβοπατησει σε μια αλλη. Πολλα τα παραδειγματα.
      Απλα δεν χτιζονται οι ομαδες παντα με τη λογικη "ποιος διακριθηκε φετος? ας τον φερουμε στην ομαδα μας". Αν ηταν ετσι θα ξεραν ολοι το μυστικο της επιτυχιας. ε?

      Διαγραφή
  30. Τζιμ, το μπλογκ σου ομορφαίνει το άθλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. jim se euxaristw gia to arthro kai sunexise se parakalw !
    mono gia to kalinic diafwnw o stoxos itan to 5o foul tou de colo
    ton opoio kai postare 2 fores...trikimia en kranio tou servou kostise
    alla san play den itan lathos.

    xerome polu gia ton lazaro ...na megalwsi i parea :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τζιμ, εξαιρετική ανάλυση. Νομίζω απολαύσαμε έναν εξαιρετικό τελικό με πολλά συναισθήματα και συγκινήσεις.

    Ξέρω θα σε εκνευρίσω αλλά μοιραίος παίκτης για την Φενέρ ήταν η λατρεία σου, ο Μπογκντάνοβιτς. Άφαντος για 40 λεπτά με την Λαμποράλ, άφαντος ξανά σε όλον τον τελικό. Ελπίζω να ωριμάσει από αυτήν την εμπειρία γιατί νιώθω θα γίνει μεγάλος παίκτης γιατί έχει το Serbian Mentality.

    ΥΓ: Του Λάζου είναι το Athlenda; Δεν το 'ξερα. Εγώ πάντως έχω κάνει εγγραφή εδώ και περίπου 2 βδομάδες. Φαίνεται πολύ καλό site και εξαιρετική ιδέα.

    ΥΓ2: Περιμένω σχόλια Λάζου ενόψει μεγάλου και μικρού τελικού. Από τις πιο αξιοσέβαστες μπασκετικές προσωπικότητες και από το σχόλιο του στην ΕΡΤ την βραδιά του τελικού φαίνεται πως όντως ξέρει πολύ μπάσκετ. Έστω και αν θυμίζει Κατσιώνη... χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καμια αυρα δεν κουβαλησε ο Τεοντοσιτς στο 10λεπτο της κατρακυλας.. Ο καλυτερος παικτης του αντιπαλου ηταν, ο τυπος εκανε να ακουμπησει τη μπαλα κανα 3λεπτο σιγουρα. Αφηνε τον Ντε Κολο να εκτιθεται ασταματητα, με χαμενα λει απ κλπ και δεν εκανε τιποτα για αυτο. Η μονη καλη συνεργασια τους που γινεται στο τελευταιο λεπτο του παιχνιδιου, ειναι κατα 90% επιτυχια του Γαλλου και οχι του Μιλος. Η κινηση στην πλατη του Ντατομε που εριξε τον υπνο του δικαιου ηταν ολο το καλαθι.. Σχετικα ευκολη πασα απεναντι σε μια "παγωμενη" αμυνα σε εκεινο το σημειο. Επισης, στην τελευταια φαση παλευει επι 4-5" να κερδισει μια χαμενη ουσιαστικα μπαλα, μετα απο αστειο δικο του λαθος και προλαβαινει τελευταια στιγμη να πασαρει στον Ντε Κολο που τα κανει τα βηματακια του πριν το σουτ. Εν κατακλειδι, παικτης-πραγματικη απολαυση ο Τεοντοσιτς οταν ολα κυλανε ρολοι και το πλανο λειτουργει στην εντελεια. Οταν ομως το ματς γινεται κλειστο και οι μεγαλοι παικτες οφειλουν να αποφασισουν τη μοιρα του, επανειλημενα πεφτει στην ιδια παγιδα απο την οποια δεν προκειται να βγει ποτε. Πρεπει οπωσδηποτε να βγει ενα βιντεο με το τελευταιο 8λεπτο της κανονικης περιοδου, μιλαμε για λαθη που δεν γινονται ουτε σε σχολικο πρωταθλημα...


    Υγ: Τον μονο λογο που βρισκω για το ποστ του Καλινιτς σε 2 κρισιμες φασεις του ματς, ειναι γιατι ο Ζοτς ηθελε παση θυσια εκτος παιχνιδιου τον πραγματικοτατο MVP της σεζον και του Φ4, Ντε Κολο. Επαιζε με 4 φαουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλωσορίζουμε τον ΛΑΖΑΡΟ τον παικτη της πράσινης καρδιας μας.Οσο τον θυμαμαι στην Μπολωνια απέναντι στο ασταματητο θωρηκτο Γκριφιθ που σκορπουσε τον τρομο σε ολους τους σεντερ της εποχης,ανατριχιαζω.Ο Λάζαρος του εκανε πλακα στην κυριολεξια.Και ηταν πιτσιρικος ακομη
    Τον αγαπάμε ολοι στον Παναθηναικο ,εκτος από τον Αντώνη τον Φωτση που τον ζηλευει γιατι είναι καλυτερος.....ΨΑΡΡΑΣ!!Η μηπως λεει ψεμματα ο Φωτσενκο Λαζαρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΤΣΣΚΑ : Ο Ιτούδης ετοιμάζεται να πάρει τα σώβρακα του Βατούτιν. Ο Ρώσος μετά τα συνεχή στραπάτσα βρήκε τον άνθρωπό του (ή έτσι νομίζει τουλάχιστον) και θα του δώσει ό,τι ζητήσει. Στο ρόστερ θα υπάρξουν λογικά 1-2 αλλαγές. Ίσως στείλουν τον Φρίλαντ για άλλο πεντάρι (Αγιόν;) ενώ δεν αποκλείεται να προσθέσουν κι ένα τριάρι δίπλα στον Κουρμπάνοφ.

    ΦΕΝΕΡ : Ο Ζοτς άλλαξε το status της ομάδας. Πάει βήμα βήμα αλλά πλέον συμπλήρωσε 3ετία. Η πίεση σταδιακά αυξάνεται και του χρόνου θα του ζητηθεί η κούπα χωρίς εκπτώσεις. Στο ρόστερ λογικά θα υπάρξουν 2-3 παρεμβάσεις. Πάντως, το αγκάθι της απουσίας Τούρκων παικτών παραμένει.

    ΛΟΚΟ : Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Δεν παίζει Ευρωλίγκα οπότε η φετινή χρονιά θα μείνει μια ωραία ανάμνηση. Μπαρτζώκας, Ντιλέινι και Ράντολφ απ’ τα πιο hot ονόματα στην αγορά.

    ΛΑΜΠΟΡΑΛ : Με τον Κερεχέτα ποτέ δεν ξέρεις. Όλοι έχουν την τιμή τους. Δύσκολα θα τους κρατήσει όλους αλλά παλιά του τέχνη κόσκινο. Μάλλον την κάνει ο Περάσοβιτς. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ : Πάλι τρίζει η καρέκλα του Πασκουάλ. Αλλά όλο τρίζει τα τελευταία χρόνια κι όλο ακλόνητος μένει. Αν πάρει την ACB, ποιος αποκλείει το ενδεχόμενο να τη σκαπουλάρει πάλι; Στο ρόστερ έχουν προαναγγελθεί σαρωτικές αλλαγές που μπορεί να κρύβουν και ηχηρές αποχωρήσεις.

    ΡΕΑΛ : Ο Λάσο τα έκανε σαλάτα φέτος μετά την περσινή super χρονιά. Αν χάσει τον τίτλο στην ACB δεν αποκλείεται να του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι. Ολοκαίνουργια front line ενόψει.

    ΠΑΟ : Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αλλάξουν και πάλι αρκετά. Η χρονιά εκτός των άλλων θα έχει και το μέγα ζήτημα της ζωής χωρίς τον Διαμαντίδη. Αν κάνει το ριφιφί ο Άρτζι δεν κουνιέται.

    ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ : Ο Ράντονιτς ανέβασε τις μετοχές του αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του. Το ρόστερ θα έχει αναπόφευκτες αλλαγές αφού οι Σέρβοι χάνουν βασικά τους στελέχη όπως ο Μίλες και ο Ζίρμπες.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Μπαίνει ως φαβορί στους τελικούς. Η ενδεχόμενη απώλεια του τίτλου ίσως σημάνει απρόοπτες εξελίξεις. Από τον προπονητή (Αγγέλου;) μέχρι ακόμη και την ανανέωση με τον Σπανούλη.

    ΕΦΕΣ : Μετά τα χαμένα 2 χρόνια με τον Ντούντα, αναμένεται να αλλάξουν προσανατολισμό. Το ρόστερ είναι καλό, πάντως. Με 1-2 πινελιές απ’ τον νέο κόουτς (ήδη ακούγεται ο Περάσοβιτς) οι Τούρκοι του χρόνου θα είναι δυνατοί.

    ΧΙΜΚΙ : Παίζει ημιτελική σειρά με την ΤΣΣΚΑ στην VTB. Αν την πετύχει χαλαρή και προκριθεί στους τελικούς ίσως βρει θέση στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου. Ακριβό ρόστερ, ο Ντούσκο με συμβόλαιο και για του χρόνου. Τι γίνεται, όμως, αν μείνει εκτός;

    ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ : Ο Τρινκέρι έχει παρουσιάσει έργο στους Γερμανούς ανεβάζοντάς τους επίπεδο. Μπορεί να χτυπήσει και καλύτερη δουλειά αν το θελήσει. Έχει δείξει, όμως, ότι δεν βιάζεται στην καριέρα του κάνοντας προσεκτικές επιλογές. Ίσως οι Γερμανοί χρειαστεί να αντικαταστήσουν 1-2 απ’ τους βασικούς τους.

    ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ : Ο Μαχμούντι μάλλον δε σώζεται. Φαβορί φαίνεται ο Μπαρτζώκας ενώ ακούγονται φοβερά λεφτά για το budget της επόμενης χρονιάς. Wild card είναι αυτή, μην πάει χαμένη.

    ΑΡΜΑΝΙ : Ανανεώνουν τον Ρέπεσα γιατί λέει είναι ευχαριστημένοι. Τι να πεις…

    ΜΑΚΑΜΠΙ : Έχουν προπονητή αλλά ψάχνονται για κάτι καλύτερο ενώ υπογράφουν παίκτες. Περίεργη κατάσταση.

    ΓΑΛΑΤΑ : Ο Αταμάν είναι τσιμέντο. Θέλει και παίκτες, όμως, γιατί άλλο πράγμα το Eurocup άλλο Euroleague. Αρκεί να μην φτιάξει τον περσινό αχταρμά.

    ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ : Ο Σάρας ετοιμάζεται για την πρώτη πλήρη του σεζόν ως head coach. Κάτι διάβασα ότι είναι στις σκέψεις της Μπάρτσα αλλά μου φαίνεται λιγάκι πρόωρο.

    Με λίγα λόγια, το καλοκαίρι θα είναι ενδιαφέρον και με πολλές καραμπόλες.

    ΥΓ Οι Αγγελόπουλοι έβαλαν το πρώτο αυτοκαλάθι. Είμαστε πάντα με τους παίκτες και τους προπονητές όταν αυτοί προκαλούνται από τους κάφρους. Να κινηθεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας για τους 3 πράσινους αλλά να μην ασχοληθεί με τους καμένους που έβριζαν στο Παλέ. Καλή φάση και ακόμη καλύτερο μήνυμα : ‘’Ούγκανοι όλου του κόσμου ενωθείτε. Ξεράστε άφοβα κι ας τολμήσει κανείς παίκτης να αντιδράσει...’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος και που είπε να μην ασχοληθεί ο εισαγγελέας με τους ούγκανους;

      Διαγραφή
    2. Πολυ καλη σουμα, μπραβο.

      Το μονο που εχω να πω ειναι οτι μαλλον ο Φριλαντ δεν φευεγει απο την ΤΣΚΑ. Ειχε τη δικαιολογια του τραυματισμου φετος και ο Ιτουδης πιστευει πολυ σ' αυτον. Απο το 2011, οταν ο Φριλαντ επαιζε στην Ισπανια, ο Ιτουδης τον ηθελε στον Παναθηναϊκο.

      Διαγραφή
    3. Πολύ ωραίο, αρκετά αντιπροσωπευτικές οι φράσεις για τις ομάδες! Παρεμπιπτόντως ωραία επιλογή ο Αγγέλου για Οσφπ, αν κ με τίτλο ο Σφαιρό δεν κουνιέται. Για ΠΑΟ απ την επιλογή προπονητή κ έπειτα θα μπορούμε να έχουμε άποψη. Έχω περιέργεια ποιον θα προτιμούσες. :)

      Διαγραφή
    4. ...είπε απ' την κοιλιά του ο GM 77...

      Διαγραφή
    5. @William

      Καλημέρα.

      Ποιόν θα προτιμούσα, ε;

      Διαβάζω εδώ τα σχόλια ορισμένων και πραγματικά απορώ αν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί τα τελευταία 4 χρόνια στον ΠΑΟ, ποιο είναι το επίπεδο του ανταγωνισμού στην Ευρωλίγκα, ποιες είναι οι οικονομικές δυνατότητες της ομάδας πλέον και κυρίως ποιο είναι το status του ΠΑΟ στο νέο περιβάλλον σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν του. Το να γράψω π.χ. ότι θέλω τον Περάσοβιτς θαμπωμένος απ’ την εξαιρετική του σεζόν στη Λαμποράλ είναι εύκολο. Μας ταιριάζει, όμως, ο Κροάτης; Ή να πω ότι θέλω τον Ιτούδη. Ε, το λέω. Σάμπως θα έρθει; Ή το άλλο το χαριτωμένο με τον Μπλάτ. Ναι ,θα αφήσει την καριέρα στο ΝΒΑ ο άνθρωπος για να έρθει εδώ. Να κάνει τι ακριβώς; Τι μπορεί να τον προσελκύσει;

      Το μόνο βέβαιο είναι ότι όποιος κι αν επιλεγεί δεν πρόκειται να έχει καθολική αποδοχή. Κι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο οι φίλοι της ομάδας είναι παγιδευμένοι στη σύγκριση του εκάστοτε προπονητή με τον Ζοτς. Την 1η, άντε 2η χρόνιά, να το καταλάβω. Πλέον, πρέπει να ξεφύγουμε απ’ αυτό.

      Ο ΠΑΟ πρέπει να επιστρέψει στα βασικά. Στην κανονικότητα. Να δουλέψει μεθοδικά, με προγραμματισμό και να αφήσει στην άκρη παλιμπαιδισμούς, εικονικές πραγματικότητες, άπιαστα όνειρα και ουτοπικούς προορισμούς. Χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα ξέρει τι θέλει και πως θα το πετύχει. Κάποιον που να έχει μια φιλοσοφία που θα ταιριάζει με το προφίλ του club, θα κολλάει με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών που θα συνεχίσουν και θα ξέρει τι χρειάζεται για να σταθείς στο top επίπεδο. Μια ομάδα που θα έχει ταυτότητα, προσανατολισμό και κατεύθυνση. Όλα τα υπόλοιπα έπονται.
      Με άλλα λόγια πρέπει να κάνει όσα δεν έκανε το καλοκαίρι του ’13 όπου διάβασε εντελώς λάθος την προηγούμενη super επιτυχημένη χρονιά, την 1η της νέας εποχής. Και να αποφύγει τις κουταμάρες του καλοκαιριού του ’14 όπου αποδεικνύεται μοιραίο αν λάβεις υπόψη σου την ξεκάθαρη οπισθοδρόμηση στην διετία που ακολούθησε. Νομίζω ότι σ’ αυτή τη λογική, η αποχώρηση του Διαμαντίδη θα βοηθήσει αφού αναγκαστικά θα σε βάλει μπροστά στον καθρέφτη.

      Θα μπορούσα, λοιπόν, να σου γράψω 3-4 προπονητές που πληρούν τα παραπάνω. Και Έλληνες και ξένους. Δεν δέχομαι ότι δεν υπάρχουν προπονητές που έχουν τα προσόντα να κάτσουν στον πάγκο της ομάδας γιατί τάχα μου οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Ειδικά έχοντας ζήσει την εμπειρία με τον Ντούσκο αλλά κυρίως με τον Σάλε. Δεν χρειάζεται να πάρεις κάποιον top class προπονητή. Εξάλλου, δεν μπορείς κιόλας.


      Διαγραφή
  36. Κάπου διάβασα οτι πρέπει απαραίτητα να έχουμε εξι πολύ καλούς Έλληνες για να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ελλαδα.
    Γι'αυτό ο Νικ παίρνει 2,1 εκ euros και ο Φωτσης γυρω στο 1 εκ euros , ΟΥΑΟΥ.
    Δηλαδή αν έχουμε 6 καλούς ξένους.
    Ξένους που θα ιδρώνει ο ποπός μας για να βρούμε κι αφου χτενιζουμε την παγκόσμια αγορά και οχι τα ΚΑΠΗ και τους βαδιστες Βελιγραδιου και έχουμε απλα καλούς Έλληνες οπως οι Ζήσης,Παππας,Βλαντο,Μπραμος,Χαραλαμποπουλος,Βεζενκοφ και Βουγιουκας, δεν θα είμαστε ομαδαρα στην Ελλάδα??
    Όσοι εγραψα παραπανω παίρνουν ολοι μαζί τα λεφτά του Νικ!!!
    Άλλωστε έξι παίκτες ξένοι, μας απέκλεισαν της Λαμποραλ!!
    Εξι ξενοι - όσους δικαιούμαστε - χωρίς κανένα ντόπιο.
    Οπότε με αριστους ξενους και απλά καλούς Έλληνες μια χαρά παίζουμε στην Ελλάδα και απέναντι στον ΟΣΦΠ.
    Με αριστους Έλληνες (3D, Νικ, Αντωνης κλπ) και μέτριους ξένους δεν εχω δει προκοπή ειδικά στην Ευρώπη που μας καίει !
    Μήπως να την πετάξουμε αυτή την καραμέλα των αριστων πανακριβων Ελληνων γιατί στην σύγχρονη ευρωλιγκα ελιωσε ???
    Και να δίνουμε τουλάχιστον ισάξια χρήματα σε ξενους που θα κανουν τη διαφορά με αυτά που παίρνει ο Καλαθης και ο Φωτσης, οπως ο Ανταμς, ο Τζειμς, ο Ντιλεινι, ο Τεο, ο Ντεκολο, ο Χαινς μ= ο Ουντοχ κλπ για να ευχαριστιομαστε επιτέλους τον Παναθηναϊκό μας???
    Κι αν δεν έχουμε να δίνουμε ίδια, ας ζυγιζουμε που πρεπει να δώσουμε το εκατομμύριο!!
    Στον Φωτση η στον Ουντοχ??
    Στον Φωτση η κάνα δυο κατοστάρικα παραπανω στο Χαινς?
    Στο Φωτση η τα μισά στον ψαγμενο Σιγκλετον??
    Στον Καλαθη η στον Ντεκολο?

    JB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα βρε Τζιμοπληκτε! Τι να κανουμε ομως που μας έλαχε εθνικιστής Προεδρος που γουσταρει να τα σπρωχνει σε Ελληνες.

      Αμα βρεθει κανενας αλλος επενδυτης που δεν θα μπερδευει την ιδεολογια του με τα αμιγως μπασκετικα, δεν θα δουμε προκοπη.

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά ειναι ο ΔΓ.
      Μυαλά να αλλάξει κι ολα θα πάνε πρίμα.
      Δεν πιστεύω επ'ουδενί να έχουν σχέση αυτά που γράφεις με τα λεφτά που δίνει φίλε στους Έλληνες.
      Έφευγε ο τεράστιος και νόμιζε οτι θα καλύψει το δισαναπληρωτο κενό του με το Νικ που ειναι Ελληνας.
      Χωρίς να προσμετρησει πως την έκανε το 2012 για Κουμπαν και δεν θα έφευγε απο το ΝΒΑ αν τα έπαιρνε όπως σε μας.
      Αρα καμμια διαφορά απο εναν ξένο που κοιτάει όπως είναι φυσικό το μεγαλυτερο συμβολαιο που θα του δοθεί.
      Ο ΔΓ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μελλοντικού Παναθηναϊκού.
      Το μεγαλύτερο και το πιο ουσιαστικό.
      Μη βάζεις στο "στόμα" μου πράγματα που δεν θα πω ποτέ.
      Ο ΔΓ είναι ο μπασκετικός ΠΑΟ.
      Η κριτική που του ασκώ δεν έχει να κάνει με την αγάπη μου γι'αυτον και την απόλυτη αναγκαιότητα του στην ομάδα.

      Jim..οπληκτος.

      Διαγραφή
    3. "Στον Φωτση η στον Ουντοχ??
      Στον Φωτση η κάνα δυο κατοστάρικα παραπανω στο Χαινς?
      Στο Φωτση η τα μισά στον ψαγμενο Σιγκλετον??
      Στον Καλαθη η στον Ντεκολο?"

      Α, πα πα πα πα... πιπέρι στη γλώσσα!

      Διαγραφή
    4. Σε ευχαριστώ για τα προηγούμενα καλά σου σχόλια...
      Ποιος θα πάρει το βάρος-ευθύνη να πει, έλα εδώ ΔΓ ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Φωτσένκο αν θέλει θα μείνει ως 5ος ψηλός και με συμβόλαιο 300.000... ο Ραντού θα μείνει αλλά θα πάρει 600.000 ώστε με τα ρέστα να κλείσω μια άλλη τρύπα αλλά αν μείνει ο ένας δε θα μείνει ο άλλος καθώς δυο βαριά πόδια δε χωράνε στο 4-5 κτλ κτλ κτλ ...
      Πρέπει να έρθει κάποιος με τόσο μεγάλη προσωπικότητα ώστε στην πρώτη στραβή ο ΔΓ να κάνει υπομονή και να πιει το ποτήρι της αποτυχίας χωρίς προπονητικούς αποκεφαλισμούς. Κάποιος που η ομάδα ακόμα και αν δεν περάσει top8 στην EL και ξανασκουπιστεί από τον OSFP ο κόσμος θα φωνάξει ρυθμικά το όνομα του.
      Δεν υπάρχει προπονητής που μπορείς αύριο να τον φέρεις και να λάβει ασυλίας...όχι γιατί δεν υπάρχουν αλλά γιατί δεν μπορείς οικονομικά να τους διεκδικήσεις.
      Μια ελπίδα έχει η ομάδα μας, ώστε να αποκτήσει προπονητή σύμβολο που θα βάλει τάξη και θα στρατευθούν όλοι δίπλα του αλλά για να πραγματοποιηθεί απαιτεί πολλά "ΑΝ" σε σειρά.
      Το πρώτο "ΑΝ" είναι να χάσει η Φενέρ το πρωτάθλημα...
      Ας συμβεί αυτό και τα υπόλοιπα τα συζητάμε.
      Επειδή όμως δε θα συμβούν αυτά τα "ΑΝ"...εγώ θα έκλεινα από τώρα τον RG και θα του ζήταγα να μου καταθέσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό.
      Φιλικά
      tentas13

      Διαγραφή
    5. Ποιον Αρτζυ βρε φιλε. Με Αρτζυ θα φτιαξεις τη νεα ομαδα του ΠΑΟ? Καλος, φιλοτιμος, εμπειρος προπονητης, αλλα με ταβανι. Αλλιως, να παρουμε τον Βαγγελη τον Αλεξανδρη που εχει παρει και ευρωκουπα και ειναι πολυ εμπειρος.

      Διαγραφή
    6. Μια χαρα ειναι για σενα. Εγω εχω μαθει με Παυλαρα και Θαναση, οποτε δεν τον βρισκω μια χαρα. Ωστοσο, η αληθεια ειναι πως αυτον εχουμε προς το παρον. Δε βλεπω αλλον να εχει διαθεση να δωσει λεφτα. Οπως και στο ποδοσφαιρο του ΠΑΟ μονο ο Αλαφουζος χωνει λεφτα, οποτε τον ανεχομαστε με τα καλα και στραβα του. Δυστυχως ο συλλογος ειναι σε παρακμη και οι λεφταδες Παναθηναϊκοί ειναι εξαφανισμενοι.

      Οπότε, πρεπει να συμβιβαστουμε με την ιδεα οτι καθε Μαρτη θα απολυεται ο προπονητης και καθε καλοκαιρι θα ξαναστηνεται απο την αρχη το ροστερ και πως καποιες χρυσες μετριοτητες οπως ο Γκιστ και ο Φελντειν θα παιρνουν συμβολαιαρες.

      Διαγραφή
    7. ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ !
      ================

      Τentas13

      Μια χαρά τα λες αδελφέ μου.
      Επέτρεψε μου να σηκώσω τα χέρια ψηλά για οτι βλεπω σε αυτή την ομάδα !!!
      Δεν πιστεύω να ξέρουν τι θελουν φίλε τεντά.
      Τι σχεδιασμό να καταθέσει ο RG οταν τους δύο κινητηριους μοχλους του παιχνιδιού του, που μας εβγαλαν στον αφρό στην προηγούμενη του θητεία, Λασμε και Γιονας, μόνο που δεν τους κλωτσησαν οταν τους έδιωχναν.
      Κι αντε να καταθέσει σχεδιασμο με έξι τυφώνες ξένους που εχει ανακαλύψει αυτός.
      Είσαι σίγουρος πως οταν ξυπνήσει στραβά ο μεγάλος δεν θα πάρουν πόδι σε μια νύχτα μεσα, για να ελληνοποιηθει η ομάδα προωθοντας το εφηβικό που πηρε αήττητο το πρωτάθλημα ???
      Με Ζελικο ηξερες τι να περιμένεις.
      Ειχε τον πρώτο και τον τελευταίο λογο στην ομαδα ΤΟΥ!!
      Τωρα ποιος αποφασίζει εκτός φυσικά απο το να γίνει ο Καλαθης ζάμπλουτος Ντεκολο, ο συνταξιούχος Παβλοβιτς παίκτης στην ευρωλιγκα και ο Παναθηναϊκός ορεκτικό της Ζιελονα, μεζές του Ερυθρού και κυρίως πιάτο της Κουτσα???

      JB τζιμοπληκτος

      Διαγραφή
    8. Παιδια με Αρτζι ειναι σιγουρα πισω ο Μπραμος και ισως και ο Ματσιουλις. Επισης ο Αρτζι ειναι ικανος να βρει τον νεο Λασμε (τι διαολο μονο ενα παιχτη ειχε στη λιστα του το 2012?).

      Αυτα ειναι αρκετα για να στησουν ομαδα αντιπαλο του Ολυμπιακου. Για την Ευρωλιγκα ομως δεν ξερω. Ισως χρειαστει να παρει και ενα καλο βοηθο για την επιθεση. Η τακτικη καραουλι δεν εχει περαση πλεον σε μακρια σειρα αγωνων. Αποδειξη ο φετινος Ολυμπιακος του Σφαιροπουλου.

      Διαγραφή
    9. 1:26

      Μωρέ ας έπαιρνε τον Άνταμς πχ που τα βάζει απο παντού κι απο τα δημοσιογραφικά άμα λάχει και θα σου έλεγα αν ηταν καραούλι ο Αρτζι.
      Αλλά δεν τον εχω ικανό να βλέπει τετοιους εγκεφαλικους μπομπερ περιφερειακούς.
      Κανας Κουζινας, κανενας Ουκιτς, κανενας Μπανκς και πολλοί μας είναι με Πεδουλακη.
      Ενώ κτίζει άμυνα με δυνατά και γρήγορα κορμιά στους ψηλούς, στην περιφέρεια πίνει θάλασσα γι'αυτό και ταβάνι του ειναι οι 60-65 πόντοι.
      Θέλει σκεπτόμενους γκαρντ να πνίγουν τον αντίπαλο, αλλά να βλέπουν το καλάθι σαν τη μύτη της καρφιτσας.
      Στην Ουνιξ με τον σκορερ Λαγκφορντ και τον Τζερελς εχασε το διχτακι κατω απο το καλάθι :) και δεν ηξερε τι να κάνει.
      Πρέπει να είσαι μεγάλος γάτος για να βρεις δημιουργό και σκόρερ μαζί σε ενα σωμα.
      Κατι που είναι ο Ανταμς αλλά δεν είναι ο Λαγκφορντ και ο Τζερελς !!

      Jimopliktos speaking

      Διαγραφή
    10. Υπαρχει και ο Ραις που ειναι καταπληκτικος σε ολα αλλα στοιχιζει μια περιουσια :-)

      Ο Λαγκφορντ παντως ειναι πολυ σοβαρος παιχτης και στην επιθεση και στην άμυνα. Θα τον έπαιρνα με κλειστά ματια κι ας ειναι 33(?).

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα παίδες. Μυρίζει καλοκαιράκι στη σελίδα..
    Ένα πουλάκι μου είπε το πρωί ότι ο Ολυμπιακός δίνει 400 χιλιάρικα για τον Οκάρο Ουάιτ. Ο Άρης μπορεί να ανέβει μέχρι τα 350 (δείγμα του ότι η ομάδα του χρόνου θα κινηθεί σε άλλα, μεγαλύτερα, οικονομικά μεγέθη). Για τον παίχτη ενδιαφέρεται και μια ομάδα της ACB.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim ποια ειναι η γνωμη σου για τον Adrien Moerman??
      Ειδα αποψε Νταρουσαφακα-Μπανβιτ και εκανε παπαδες μεσα στο γηπεδο 27 πόντους και 8 ριμπάουντ.
      Παρεμπιπτοντως ειδα και τον ''δικο σου'' (Λουκ Χαρανγκόντι) πολυ καλος με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ.
      Παρακολουθω τον Moerman απο την Λιμοζ, και μου εχει κανει ευχαριστη εντυπωση!!
      Πιστευεις θα μπορουσε να κανει το βημα παραπανω και να εχει ρολο σε μια ομαδα οπως ο ΠΑΟ??
      Θυμηζει λιγο Ματσιουλις...

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,
      θα γίνει εκτός των άλλων καμιά κίνηση και για γκαρντ εγνωσμένης αξίας;

      Γι@ννης
      Γι@ννης

      Διαγραφή
  38. Jim ευχαριστουμε για τα κειμενα σου.
    Μου εχει κωλησει η ιδεα εδω και 2 μερες οτι η καλυτερη λυση για τον παγκο του Παναθηναικου ειναι ο Τρινκερι

    Free agent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικός άνθρωπος, όλοι λένε τα καλύτερα παρά τα όσα έγιναν στην Εθνική. Θα τον ήθελα πολύ στην ομάδα μας.

      Διαγραφή
    2. Οντως, ο Τρινκερι εχει αποδειξει οτι περα απο στρουμπουλακος ειναι και ανοιχτοματης ... εεεέ ... μπορει να φερει παιχτες-κελεπουρια εννοώ.

      Διαγραφή
    3. Πεδουλακης Αφρο και πολύ μας είναι.
      Τουλάχιστον να κάνει σοβαρές προσθήκες και να πατήσει πόδι στον Δημήτρη !!!
      Κάτι είπα τώρα ε??
      Ο Τρινκερι οδεύει για την πρωτεύουσα της Ιταλικής μοδας.
      Η χρονιά φέτος θα είναι ορόσημο για μας.
      Δεν θα αντέξει το σασί για 5ο συνεχόμενο χρόνο μετωπική, διάλυση και φτου κι απ' την αρχή.
      Υπομονή μέχρι να τελειώσουν οι τελικοί.
      Τώρα δεν κινείται φύλλο για να μείνει ήσυχη η ομάδα.
      Το πάνω ραφι και οι καταλυτες θα εχουν κλείσει βεβαια, αλλά λυσεις καλών ξενων θα υπάρξουν στο καλοκαίρι.
      Βέβαια δεν ξέρω αν τους θελουν η θα ξαναπάμε βλεποντας, τρωγοντας σφαλιάρες και πρατωντας.
      Υπομονή λίγες μερες.
      Γιατί μετά θα εξαντληθεί ακαριαία στα πρώτα δείγματα του "κάθε πέρσι και καλύτερα"

      Διαγραφή
    4. Συμφμωνω Free agent. Πολυ σωστη Αφρο συμφωνω.
      Ειμαι φαν του Αντρεα...
      Πιστευω ταιριαζει απο ξενους κοουτς παρα πολυ για τον ΠΑΟ. Ειναι πολυ οξυδερκης κουτς και παρα πολυ κοντα στην φιλοσοφια του Ελληνικου μπασκετ, δλδ δυνατη αμυνα και εξυπνο μπασκετ στην επιθεση. Ειναι φανατικος με το spacing στην επιθεση. Πολυ καλη δουλεια στην Καντου και φετος στην Μπαμπεργκ. Θα τον ηθελα στον ΠΑΟ.

      Εδω η γνωμη του Hoopfellas για Τρινκιερι.
      http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9.html

      Διαγραφή
    5. Μην περιμένετε Τρινκερι και κανεναν που δεν θα συμφωνήσει να έχει τον πρώτο λόγο στην ομάδα ο ΔΓ.
      Μεταγραφές και που θα πάνε τα χοντρά πακέτα.
      Γιατί θα απογοητευτείτε σφόδρα.
      Κι επειδή δεν θελω να είμαι αναξιοπιστος η εμπαθής θα σας θυμίσω το πολύ πρόσφατο.
      " Το πήρε απάνω του ο ΔΓ να ενισχύσει την ομάδα να περάσει στους 8 και στο F4 !!"
      Και την ενίσχυσε με τον Χαντερ που δεν παίζει !!!
      Οπως διώχνοντας τον Γιονας την ενίσχυσε με τον Βλαντο και τον ΒΧ :-)
      ΤοΤο καλοκαίρι παραλία.
      Και το χειμώνα μετά τα καζα "ενίσχυση".
      Παλιά του τέχνη κόσκινο!!!

      Διαγραφή
    6. "Εξαιρετικός άνθρωπος, όλοι λένε τα καλύτερα παρά τα όσα έγιναν στην Εθνική. Θα τον ήθελα πολύ στην ομάδα μας."

      Ρε λες?

      Τον εχουν αφησει απληρωτο ομως. Πως να ερθει?

      Ειναι διαθετειμενος ο ΔΠΓ να τα καλυψει αυτος? Και τι θα γινει αν του δωσει ποδι ενδιαμεσα του συμβολαιου? Θα εχουμε ξανα τα ιδια?

      Διαγραφή
    7. ...μην τρελαίνεσαι : πάρε Ζάναξ πρωί-βράδυ και σε 2 μέρες θα σου έχει περάσει.

      Διαγραφή
    8. To δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

      Ο Τρινκέρι είναι καλός προπονητής. Μπορεί ένας προπονητής να σταθεί τυχερός σε μια ομάδα (Καντού), αλλά δύσκολα θα σταθεί τυχερός και σε δεύτερη (Μπάμπεργκ). Ο Ιταλός λοιπόν στα λίγα του χρόνια στην ευρωλίγκα έχει προλάβει να φτιάξει δυο ομάδες, που να παίζουν όχι απλά καλό μπάσκετ (για τα κυβικά τους) αλλά και μπάσκετ με ταυτότητα.

      Πήρε όμως ήδη μια φορά ευκαιρία για "μεγάλο" πάγκο.
      Αλλά σε πάγκο που δεν έκανε κουμάντο ο ίδιος. Σε πάγκο που οι επιλογές της ομάδας (από το τιμ μέχρι του παίκτες) περνάει από το γραφείο του Βασιλακόπουλου.
      (Κανείς πλέον δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Το παραδέχτηκε δημοσίως ο Μπουρούσης).
      Και προφανώς απέτυχε.

      Αν αναλάβει και δεύτερο μεγάλο πάγκο του οποίου δε θα έχει την κυριότητα και τον απόλυτο έλεγχο, και αποτύχει ξανά, δε νομίζω ότι θα έχει τρίτη ευκαιρία.

      Διαγραφή
  39. Καλημέρα
    Μεταγραφές και τελικοί εν οψει με μια εννοια στο πισω μερος του μυαλού για την εθνική
    @77:Ωραια δουλεια με το στατους τον ομάδων.Παρατηρησεις:Το θέμα της τουρκοποιησης της Φενερ ειναι περιπλοκο.Οι δυο σοβαροί Τουρκοι που εχουν μείνει Ευρωπη ειναι ο Οσμαν και ο Κορκμαζ που δυσκολο να φυγουν απο την ΕΦες΄.Αν δε γινει το μπαμ με Ιλιασοβα ή ton Ασικ(για τον 1ο δεν ειναι απιθανο) δεν υπαρχει αλλος Τουρκος παικτης που να καλυπτει το Ζοτς αυτη τη στιγμη..
    Για τον ΠΑΟ απο τη στιγμη που αδειαζει το συμβολαιο Διαμαντιδη τα μεγαλα ερωτηματα ειναι ο Ραντου και ο Φωτσης και τα μικροτερα ο Γκιστ και ο Φελντειν.Η λογικη λεει πως στην ομαδα ειναι σιγουροι οι Καλαθης, Παππας, Γιανκο, Μποχω,Χαραλαμπο συν τον κλεισμενο Μπραμος και ημι σιγουρους Φελντειν (εχει συμβολαιο αλλα και πειθαρχικα θέματα) και Παπαγιαννη.Δλδ μιλαμε για 4-5 σιγουρες προσθαφαιρέσεις και ανοικτο θέμα προπονητη.
    Ο ΟΣΦΠ χανει το Χαντερ χωρις να πολυκαιγεται και εχει πολυτελεια να κανει 2-3 αλλαγες μονο αν χριεαστει σε ξενους.Ο Σπανουλης θα πληρωθει αναλογα με τους τελικους που θα κανει...
    ...
    Και παμε στους τελικους που θα κρινουν κυριως τους προπονητες των δυο ομάδων και επι μερους παικτες οπως Γκιστ Φελντειν αλλα θα ειναι και μοχλος πιεσης για το νεο συμβόλαιο του Σπανούλη.Η λογικη λεει πως ο ΠΑΟ θα επιμείνει στον ευάλωτο σε αυτα τα ματς Σπανουλη προσπαθοντας να χαλασει μεσω αυτου το παιχνιδι του ΟΣΦΠ.Αν ο Σφαιροπουλος επιμεινει στα iso plays με το ΣΠαν εχει καλες πιθανοτητες να χασει το πρωταθλημα.Αν δωσει χωρο σε Χακετ και Λοτζεσκι ,φθειροντας παραλληλα την αναιμικη ρακετα του ΠΑΟ δεν θα δυσκολευτει να το κερδισει.

    Και ενα σχολιο για την Εθνικη.Μεχρι τωρα οι μονοι παικτες που εχουν επιβεβαιωσει τη συμμετοχης στο ΠροΟλυμπιακο στα ΜΜΕ ειναι ο Πριντεζης και ο ΚΟυφος(!) με τον Αντετοκουνμπο να ειναι σχεδον σιγουρος.Οι υπολοιποι (Σλουκας ,Ζησης,Μπουρουσης,Περπερογλου) οταν ρωτηθηκαν δεν εδωσαν κατηγορηματική απαντηση,οποτε αναμένω κι ενα μικρο σιριαλ αρχες Ιουνιου

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο Ιτουδης σε συνεντευξη του ειπε οτι η πασα που εδωσε ο Τεοντοσιτς στο Ντε κολο ειναι κατι που μονο ο Διαμαντιδης και ο Τεοντοσιτς μπορουν να κανουν και κανεις αλλος.Με αλλα λογια ειπε οτι ο Μιλος μπορει να ειναι ο διαδοχος του Διαμαντιδη στην Ευρωπη, και με τον Ιτουδη θα γινει σιγουρα λεω εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμ,ο Τεοντοσιτς ειναι σιγουρα σε πολυ υψηλο επιπεδο αλλά ας μη κοιταμε μονο τις ασσιστ. Ο Διαμαντιδης ειναι πολυ πιο πολυσυνθετος. Ας μη ξεχναμε οτι βασισε ενα μεγαλο μερος του παιγνιδιου του στην αμυνα, κατι στο οποιο ο Μιλος ειναι λιαν επιεικως μετριος. Επισης ο τροπος που ο Διαμαντιδης λειτουργει στην επιθεση ρουφωντας ολη την πιεση των αμυντικων μεχρι και το το τελευταιο κλασμα του δευτερολεπτου πριν βγαλει τη διαγωνια πασα ή παιξει πικ-εν-ρολ ειναι ενα τικ πανω απο τον Τεοντοσιτς. Ο Μιλος εχει καποια κοινα χαρακτηριστικα με τον Σαρας π.χ. και οι δυο ειχαν καλυτερο σουτ και ηταν περισσοτερο σκορερ απο τον Διαμαντιδη, αλλά συνολικα ειμαι σιγουρος οτι ο ΔΔ ειναι ενα τικ πιο ψηλα.

      Διαγραφή
    2. Η επιθετική πάστα του Μίλος δεν μπορεί να συγκριθεί με του ΔΔ.
      Για μένα είναι ο καλύτερος πασέρ στη (σύγχρονη) ιστορία της λίγκας. Και είναι και εξαιρετικός σκόρερ.
      Ο λόγος που δεν είναι σαν το ΔΔ είναι πολλές οι μεγάλες βραδιές που έχει χάσει το χρώμα του. Αν δεν είχε αυτό το ελάττωμα, και με δεδομένων των FIBA οργίων του, θα ήταν ήδη πάνω από τον ΔΔ.

      Ο Σάρας προς το παρόν υπερέχει. Κυρίως γιατί είχε απίστευτο πικ στην καριέρα του. "Μη ευρωπαϊκών" διαστάσεων.

      Διαγραφή
  41. Μικρο σχολιο για τελικους NBA (περιμενα να αφιερωσει η σελιδα ενα κειμενακι, παρολο που τρεχανε τα ματς στην ευρωπη):

    Στη δυση εγινε η εκπληξη (??) και παμε για μεγαλη σειρα. Ωραιος ο Donovan και δεν του φαινοτανε. Εκρυβε πραγματα στη regular season οπως φαινεται, ευελικτος στη σειρα με τους spurs που τους επετρεψε το one on one μπλοκαροντας το passing game τους, πολυ καλα διαβασμενος στα close outs και στις βοηθειες στις διεισδυσεις των splash brothers με τους warriors. Μπραβο. Περιμενω απαντηση απο Kerr που εχει και τις ιδεες και το υλικο να βγει απο οποια λακουβα βρεθει μπροστα του.

    Νταξει για cavs τι να πω. Αν παιζανε οι warriors μπασκεταρα στη regular season αυτοι εδω τι κανουνε τωρα? Οκ το επιπεδο των αντιπαλων δεν ειναι το ιδιο με τη δυση, οκ οι αλλοι βγαλανε 7 games με παρατασεις και μαχη, οκ εχουν τραυματισμους, αλλα αυτο που παιζουν οι cavs λεγεται bullying προς τις υπολοιπες ομαδες. Δυο σημεια με τη μεγαλυτερη σημασια για μενα: 1. Οι 3 bigs βρηκανε επιτελους ρολους στην επιθεση. Ο irving ειναι ο σκορερ, ο lebron ειναι ο point και ο love κανει κ κατι αλλο (πολλα άλλα) εκτος απο spot up. 2. Σεμιναριο για το πως κρυβεται ενας τοσο κακος αμυντικος στο πικερο οσο ο love. ακουτε εκει στον παο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ βελτιωμένος ο Westbrook στο κομμάτι των αποφάσεων. Το ματς θα το είχαν πάρει πιο έυκολα αν στο τέλος ο KD δεν έχανε 6 συνεχόμενα σουτ με τα μισά από αυτά να είναι εύκολα για το το ταλέντο του. Ο Roberson έχει κάνει step up στα playoffs και εξελίσσεται σε ιδανικό 3&D παίχτη. Ο διαβόητα ανώριμος Waiters παίζει καλή άμυνα και επιλέγει σωστά τα σουτ. Ο Adams είναι εντυπωσιακός και ψυχωμένος και ο Kanter δείχνει διάθεση στην άμυνα παρά τις δεδομένες αδυναμίες του.

      Από την άλλη σίγουρα ο Curry θα ανεβάσει την απόδοση του. Θα χρειαστούν σίγουρα καλύτερα παιχνίδια από Ezeli ο οποίος έχασε όλες τις μάχες στη frontline που σημαίνει ότι ίσως δούμε και Varejao αν συνεχίσει έτσι.

      Διαγραφή
  42. η σιγουριά ορισμένων ότι θα μείνει ο γιάνκοβιτς από που προκύπτει? εφόσον ο μπράμος όντως έχει συμφωνήσει,τότε πριν ακόμα και από τον πεδουλάκη ο πρώτος που πρέπει να αποχωρήσει είναι ο γιάνκοβιτς. κι έπεται φυσικά ο μποχού,είτε πάρουμε το πρωτάθλημα(ακόμα και με σκούπα),είτε όχι. ο ιτούδης πλέον δύσκολα φεύγει από την τσσκα,οπότε πρέπει να κοιτάμε τις εναλλακτικές λύσεις. μεσίνα-μπλατ είναι στην αμερική,οπότε μένει μόνο ο πασκουάλ. στο θέμα των μεταγραφών αυτές πρέπει να είναι 4(μπράμος στη θέση του γιάνκοβιτς,guard στη θέση του διαμαντίδη,παίχτης στη θέση του φώτση,παίχτης στη θέση του χάντερ)
    +2 αν φύγουν ραντούλιτσα-williams

    με ίδια λεφτά με το φετινό μπάτζετ + μοναδική αύξηση από την ανανέωση του williams
    pg:καλάθης,koponen,μποχωρίδης
    sg:παππάς,feldeine
    sf:williams,μπράμος,χαραλαμπόπουλος
    pf:γκιστ,melli(θα ήθελα χαραγκόντι,αλλά η νταρουσάφακα θα παίξει EL)
    c:radjulica,tyus,παπαγιάννης


    -με φυγή ραντούλιτσα και ενδεχόμενη μεταγραφή του μπουρούση,δε χρειάζεται να έχουμε και τον έξτρα ξένο που έχει το παραπάνω ρόστερ
    -αν φύγει ο williams,εμένα μου αρέσει ο honeycutt της κίμκι,αλλά είναι τελείως άλλο στυλ και πιο πολύ 3-4,παρά 2-3. σε στυλ williams,αλλά καλύτερος σουτέρ είναι ο james anderson που έπαιζε πέρσι στην ζαλγκίρις που ίσως γυρίσει ευρώπη και πάλι,αφού δεν ήταν και πολύ καλός στο σακραμέντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο για Μπράμο και Γιάνκοβιτς.
      Στην πραγματικότητα έχουν το πρόβλημα και ότι οι δυο είναι πολύ καλοί για να είναι τρίτη επιλογή (ακόμα κι αν αφαιρέσουμε τον ΒΧ από τη συζήτηση), αλλά είναι δεν είναι καθόλου καλοί για βασικοί. Το δίδυμο Βλάντο-Μπράμος δεν παίζει κατά τη γνώμη μου για ομάδα με βλέψεις.
      Οπότε και εγώ θεωρώ ότι ένας από τους δυο μόνο θα είναι στον ΠΑΟ.
      Τα ίδια ισχύουν και για τον Θανάση.

      Ο Χάνικατ πολύ καλός. Δεν ξέρω τι κασέ έχει.

      Διαγραφή
    2. Σοβαρα εσυ θελεις Πασκουαλ παρα Πεδουλακη..???
      Ειναι τουλαχιστον αστειο.
      Βεβαια ειναι αποψη σου και τη σεβομαι, ομως ο Πασκουαλ απετειχε 7 χρονια στο σπιτι του με τα πολλα εκατ. Τι σε κανει να πιστευεις οτι θα πετυχει στον παο που ειναι η μερα με τη νυχτα σε μπασκετικο στυλ με την Ισπανια?

      Διαγραφή
    3. Εγω θα εδιωχνα Γκιστ-Φελντειν. Ή θα κρατουσα μονο τον Γκιστ, με μεγαλη μειωση (να παρει δηλαδη το πολυ 300-350.000) ωστε να δωσουμε χρηματα για καλο, βασικο 4ρι. Συμφωνω απολυτα για Μελι, αν και νομιζω θα παει στην Αρμανι. Και ο Τιγί παντως αξίζει.

      Επισης δεν θα κρατουσα Williams. Χρειαζόμαστε έναν γκαρντ ή πλάγιο με καλό μακρινό σουτ.

      Τελος νομιζω θα μεινει και ο Βλαντο, ακομα κι αν ερθει ο Μπραμος. Του χρονου θα χρειαστουμε πιο βαθυ ροστερ για να ανταπεξελθουμε στη νεα Ευρωλιγκα.

      Διαγραφή
    4. koponen λοιπόν στη θέση του 3D που αποσύρεται ! !
      Μπράβο έκλεισες 100 τρύπες που βούλωνε ο μεγάλος αρχηγός, με κύρια να εμπνέει ολους τους συμπαικτες του και να τους ανεβάζει επίπεδο, με τον Φινλανδο Κοπονεν !!!!
      Και προπονητή τον Πασκουαλ σαν μοναδική λυση.
      Αυτόν που με τριπλασιο μπάτζετ απο μας, έφαγε λάσπη απο το πεφταστέρι Βλαδιβοστόκ του Μπαρτζωκα!!!
      Μπράβο Τασουτο.
      Ωραίες και μπασκετικες επιλογές !!!!!!
      Αν δεν σέβεσαι εμας που συνυπαρχουμε εδώ, σεβασου τουλάχιστον τον άνθρωπο που χωρίς αυτον τα 4 τελευταία χρόνια θα επαιζες eurocup απο το Δεκεμβρη !!!
      Με 3D μωρέ και τους υπόλοιπους που έχεις, σε έκανε εμενταλ η Λαμποραλ και μου εβαλες στη θέση του τον koponen βρε ιερόσυλε (με ολο το θάρρος και με το συμπάθιο) ????
      Να κάνει τι ο Κοπονεν???
      Να μπει σαν μύκητας στις κάλτσες του ανεπανάληπτου ???
      ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΕΛΕΙΣ στη θεση του αρχηγού για να πλησιάσουν αυτά που έδινε στην ομάδα.
      Αλλιώς παρατατα.
      ΔΥΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!
      Τον Ζήση πχ και ενα ξένο ντιστριμπιτερ-τριμπουσον!!

      JB

      Διαγραφή
    5. - ο Κοπονεν εχει συμβολαιο μεχρι το καλοκαιρι του 2017 με την Κιμκι με 1,5 μυριο το χρονο..η Κιμκι λογικα θα παιξει ευρωλιγκα(ειτε σαν πρωταθλητρια ή δευτεραθλητρια βαλτικης λιγκας εφοσον το παρει η ΤΣΣΚΑ) οποτε δεν νομιζω να χει λογο να ξεπουλησει..οποτε κοιτας αλλου..

      - ελεος με τον Μπραμο ρε παιδια,ο τυπος καλα καλα δεν μπορει να ντριπλαρει..αμα του πανε τα σουτ εχει καλως,αμα δεν του πανε εξαφανιζεται οπως την 2η του σεζον σε μας..αμα ειναι να πας σε λυση Μπραμου χιλιες φορες να κρατησεις τον Γιανκοβιτς..

      -για Ταιους συμφωνω,λογικα θα χει πεσμενο κασε φετος..δεν πιανει κ θεση ξενου ως αμερικανος αφου εχει κ κοινοτικο διαβατηριο..

      - στο 3 αμα ειναι να δωσεις 2 μυρια στον Γοιυλιαμς,μπορεις να κοιταξεις κ τιποτα οικονομικοτερο που να εχει κ 3ποντο..π.χ τον James Anderson που αναφερθηκε εδω μεσα κ ειχε προταθει κ σε μας το καλοκαιρι του 2014..αλλα ας οψεται ο Ιβανοβιτς..

      -στο 4 θα προτιμουσα τον Οκαρο Γουαιτ του Αρη..

      -στο 5 δε θα με χαλαγε ο Μπουρουσης στην θεση του Ραντουλιτσα..ειναι κ λιγοτερο χωνι στην αμυνα..αρκει να τον αφησουν να παιξει μπασκετ(εφοσον ερθει) κ μην εχουμε παρατραγουδα με την κερκιδα οπως οταν ειχε πρωτοερθει ο Παπανικολαου σε μας το 2003..

      Διαγραφή
    6. JB μην εισαι υπερβολικος. Ο Παναθηναικος δεν ειναι Ουτε ΤΣΣΚΑ ουτε Φενερ για να χτυπησει παιχτη απο το πολυ πανω ραφι.

      Ο Παναθηναικος θα παρει παιχτη απο το δευτερο ραφι για αντι ΔΔ. Δεν ξερω αν θα ειναι ο Κοπονεν ή ο καθε Κοπονεν, αλλα και ο ΔΔ πια δεν ειναι ο ΔΔ του 11. Εχει φυσικα το αρχηγιλικι και την διανοια που καθαριζουν σε δυσκολες στιγμες, αλλα εννοειται πως τον χρονο δεν τον νικαει κανεις.

      Διαγραφή
    7. η κίμκι δεν θα παίξει ευρωλίγκα λογικά,γιατί παίζει τώρα στα ημιτελικά με την τσσκα,οπότε το πιθανότερο είναι να αποκλειστεί. η ούνιξ ή η ζενίτ θα παίξουν στην ευρωλίγκα του χρόνου. όποια από τις 2 περάσει από τον άλλο ημιτελικό

      ο μπράμος στο μόνο που υστερεί από τον γιάνκοβιτς είναι στα playmaking abilities,γιατί δεν έχει καθόλου παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια. αμυντικά είναι η μέρα με τη νύχτα. επιθετικά έτσι κι αλλιώς το βασικό 3αρι θα είναι αυτό που θα δίνει περισσότερα πράγματα,οπότε από τον αναπλωρηματικό θέλουμε άμυνα και τρίποντο. μια χαρά είναι ο μπράμος,μένει χώρος και για τον χαραλαμπόπουλο να παίρνει χρόνο,με την προϋπόθεση πάντα να είναι και οι 2 πίσω από τον βασικό

      τα 2 εκατομμύρια για τον williams δεν υπήρχαν ούτε τότε που ακουγόταν για ανανέωση,πόσο μάλλον τώρα. αν μείνει,θα είναι σε ποσό λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο

      okaro white και γκιστ στο 4,για κανέναν απολύτως λόγο. άλλο στυλ θες εκεί. στυλ χαραγκόντι ή κλαβέρ. ο πρώτος αφού θα παίξει ευρωλίγκα η νταρουσάφακα λογικά θα μείνει,ενώ ο δεύτερος θα πάει ρεάλ. οπότε ο μέλι είναι μια χαρά αντί φώτση



      jimoplikte εδώ εσύ μας έγραφες μέσα στη χρονιά για kenny gabriel,ponitka,palacios και μπόγρη και σε πείραξε ο κόπονεν? για σένα θα φέρουμε τον curry να αντικαταστήσει τον διαμαντίδη.

      Διαγραφή
    8. ρε Τζιμοπληκτε αμα φερεις κ τον Ζηση,φερεις κ ξενο point-guard τον Μποχωριδη τι θα τον κανεις?νεροκουβαλητη?3η του σεζον στην ομαδα θα ναι,πρεπει να του δωσεις χρονο να παιξει.. αλλιως στειλτον δανεικο ή τον εκαψες οπως ο γαυρος εκαψε τον Κατσιβελη..τον ειχε 5 χρονια στην ομαδα κ στην ουσια δεν επαιξε ποτε του..

      κ ο Κοπονεν μια χαρα παικτης ειναι,οι περισσοτεροι θα τον ειχαν μπανισει 5 χρονια πριν απο το ευρωμπασκετ του 2011 οπου ειχε κανει εξαιρετικες εμφανισεις..αλλα θελει γερα φραγκα πλεον για να ρθει..

      Διαγραφή
    9. η Χίμκι παίζει ημιτελικά με τσσκα Δύσκολα για euroleague.

      Διαγραφή
    10. Ανταμς (δυσκολο), Ροτσεστυ ή Λαγκφορντ θα ηθελα εγω ως βαρβατη μεταγραφη στα γκαρντς.

      Διαγραφή
    11. Γελάω που σας ξινίζει μέχρι κ ο Πασκουάλ κ μου θέλετε όλους όσους είτε δεν πρόκειται να φύγουν απ τις ομάδες τους είτε το νβα.
      ΥΓ: Κ για τον Μπλατ πριν το 14 αστείο τον χαρακτηρίζατε

      Διαγραφή
    12. Tasutare ο φίλος σου ο τζιμοπληκτος ποτέ φεν έγραψε για ποντικα και παλασιος.
      Για Γκάμπριελ ναι και ακόμα τον πιστεύω για value for money λυση.
      Αλλά τι δουλειά εχει ο κοπονεν στην περιφέρεια με τον Γκάμπριελ που ήθελα για 6ο ξένο το Νοεμβρη???
      Τον Μπογρη γιατί τον ανακατεύεις με ξενους?
      Τριτος σέντερ ειναι μούρλια κι Ελληνας.
      Τι δουλειά έχει ρε παιδιά μονο ο κοπονεν στον ΠΑΟ?
      Να καλύψει τι?
      Αυτό λέω.
      Ο κοπονεν θα σωσρι μόνος του σαν προσθήκη το φετινό ναυάγιο που μας έκανε πλάκα η Κουτσα και μάλιστα χωρις ΔΔ του χρόνου ?
      Παλι για Μποχω μου λετε?
      Οι συναισθηματισμοι μας εφαγαν και το να στριμωξουμε απραγα παιδιά στο ροστερ για ευρωλιγκα.
      Τι πάτε να μου κάνετε τώρα?
      Πάτε να με βάλετε να φάω τις κοτσίδες μου? :)))

      JB

      Διαγραφή
    13. Το μόνο σίγουρο χωρίς να μπαίνουμε σε ονοματολογία είναι ότι τη θέση του sg, δεν τη σηκώνουν οι feldeine και παππάς ή πας με τον williams εκεί (αποδεσμεύοντας τον feldeine παράλληλα) και βρίσκεις πολύ καλό τριάρι (με δημιουργικές και εκτελεστικές ικανότητες, κυρίως από τα 6.75) για να παίξει τη θέση μαζί με Μπράμο και Χαραλαμπόπουλο (ναι και Μπράμπος και Γιάνκοβιτς δεν χωράνε μαζί είτε ο ένας είτε ο άλλος, το ίδιο ισχύει και για θανασοκούμπο.

      Επίσης στο 4 ο Γκιστ δεν μπορεί να είναι ο πρώτος. Παγιώθηκε πλέον το status του σε ρολίστα στο μυαλό ακόμα και του πιο φανατικού του υποστηρικτή (σαν εμένα δηλαδή). Θες παίχτη μπροστά του.

      Στο 1 & στο 5 είσαι super.

      Τα παραπάνω comments γίνανε με την προϋπόθεση ότι πραγματικά τα δίνουμε όλα από το καλοκαίρι για top ρόστερ μέσα στα πλαίσια πάντα του budget μας, χωρίς να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι αν κάτι στραβώσει θα τραβήξω λαχείο, κάτι που, ιστορικά, δεν έχουμε καταφέρει.

      - Θέμα υποχρεωτικής ελληνοποίησης δεν πρέπει να υπάρξει ούτε καν ως αναφορά. Φάνηκε ότι οδηγείται η κατάσταση στην αντίπερα όχθη της επανάπαυσης από συγκεκριμένους παίχτες. Του Διαμαντίδη, του Τσαρτσαρή, του Σπανούλη κλπ δεν τους χαρίστηκε κανείς. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να γίνουν κι άλλες επενδύσεις σε άλλους νέους παίχτες.

      Για μένα ο coach Pascual είναι πολύ πάνω στη λίστα μου (λολ) αν και θεωρώ μεγάλο handicap το γεγονός ότι δεν ξέρει αγγλικά. Όλες οι άλλες λύσεις είναι ανέφικτες ή πάλι με τεράστιο ρίσκο λόγω απειρίας (προσωπικά άπειρο προπονητή σε τέτοιες καταστάσεις μόνο τον 3D θα ήθελα, όπως και πιστεύω όλοι). Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι ο coach και το επιτελείο του πρέπει να δουλέψει όλο το καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό και μόνο! όχι για κάποια εθνική ομάδα.

      Διαγραφή
    14. Αν θέλει ο 6-άστερος pg για τα επόμενα 3 χρόνια ώστε να αντικαταστήσει τον 3D ας δώσει όσα στον Calathes για να φέρει τον Sergio Rodriguez, να μπορεί να μοιράσει την πίτα στον άσσο...στην ηλικία που είναι και με τη χρονιά τη φετινή δεν είναι ουτοπικό.
      Η απώλεια του Μήτσου πρέπει να συνοδευτεί με απόκτηση...ποιοτικού guard.
      Έτσι όπως έχει γίνει και όπως θα γίνει το παιχνιδάκι στην Ευρώπη...θες γεμάτο ρόστερ!!!
      3 guard δημιουργούς οι δύο top-class (τον έναν τον έχεις)
      2 shooting guards με cojones...όχι από αυτούς που μόλις βαραίνει η μπάλα κάνουν τσισάκια (τον έναν τον έχεις αρκεί να μην αρχίσει και του χρόνου να τσακώνεται με όποιον φοράει παπούτσια)!!!
      3 τριαράκια με διαφορετικά στοιχεία...( ένας να μπορεί να δημιουργήσει και για τον εαυτόν του και για τους άλλους και τουλάχιστον average τρίποντο, έναν που να μπορεί να ανέβει στο δύο και άνω του μετρίου τρίποντο...και ένα σκυλί του πολέμου που θα δαγκώνει καρωτίδες και θα μπορεί να μαρκάρει από το 1-4 , λέγε με Θανάση ίσως?)
      2 τεσσάρια που θα μπορούν να περιστρέφονται στις άμυνες και ο ένας τουλάχιστον θα έχει καλό τρίποντο( τον έναν τον έχεις).
      2 5άρια ο ένας post-game ο άλλος θα έχει ελατήρια στα ποδάρια και θα πηδάει ψηλά σαν τον Σπαλιάρα
      Ένα 4-5 που θα μπορεί να καλύπτει πιθανές αδυναμίες των άλλων 4 ψηλών.
      Και κανά δυο ρολίστες ακόμα στις θέσεις που ο coach επιθυμεί να αποφορτίζει τους παίκτες στην Ελλάδα.
      Και wing-span...ειδικά στο 4-5 είναι υπεραπαραίτητο, αρκεί το μικρό τους όνομα να μην είναι Ognjen.
      Οι σύγχρονες ομάδες απαιτούν ισορροπία σε άμυνα και επίθεση...αλλά ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να μπορείς να βάλεις 5-άδα στο παρκέ που θα μπορεί να καταπιεί ατσάλι...και να το κάνει ρινίσματα ή που θα μπορεί να σουτάρει από όλες τι θέσεις!more choices, mores chances που λένε και στο UK.
      Τους παίκτες ας τους διαλέξει ο Jim...όλα εγώ θα τα κάνω; :-p
      tentas13

      Διαγραφή
  43. Η μαγκιά του Περάσοβιτς θα φανεί τώρα. Με το μεγάλο μπάτζετ που θα έχει στη διάθεσή του πόσους πρώην παίκτες του (της Λαμποράλ, προφανώς θα εμπιστευτεί).
    Μπουρούσης, Τζέιμς, Άνταμς, Τιλι, Χανγκα, Κοζερ, Μπέρτανς.
    Τους πιστεύει τόσο πολύ που θα πληρώσει την υπεραξία που ο ίδιος δημιούργησε ή θα τους αποδεχτει ως one-hit wonders;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βρει καλύτερο απο τον Ανταμς που τον έβαζε να βαράει 35αρια, να δημιουργεί, να αμύνεται, να κάνει τον Γκεμπρεσελασιε και να σκοράρει 20αρες και 25αρες στο final 4 και 40αρες στην Ισπανία.
      Ας πάρει καλυτερον η ας τον φιαξει αυτός αν ειναι μάγκας.

      Διαγραφή
    2. Δυσκολο να διωξει τον Ερτελ που ουτως ή αλλως ειναι πρωην παιχτης της Καχα και παιζει πανω κατω το ιδιο μπασκετ με τον Ανταμς.

      Απο κει περα η φετινη Εφες προσπαθησε να παιξει το μπασκετ ου επαιξε η Καχα και απετυχε παταγωδως. Μερικες μικρες, αλλα ουσιωδεις λεπτομερειες μπορουν κανουν τη διαφορα. Π.χ. ο Ερτελ μπορει να παιξει run and gun αλλα δεν ξερει να κουμανταρει το ρυθμο και κρεμαει την ομαδα μερικες φορες. Ο Ανταμς μπορει να χασει 1-2 τριποντα στο τελος αλλα ειναι παντα με το ματι στο ρολοϊ και δινει την ευκαιρια στην ομαδα να επιστρεψει στην αμυνα.

      Απο τους υπολοιπους? Π.χ. μπορει να παει για Χανγκα οταν εχει Οσμαν και Κορκμαζ? Ή Τιγί οταν εχει Μπραουν και Σαριτς?

      Τζεϊμς ισως μια και ο Ντιμπλερ ειναι μονο για σουτ.

      Ο Μπουρουσης ναι, εχει θεση. Διδυμο με ενα εκ των Ταϊους και Ντανστον - θα ειναι ενδιαφερον ποιον θα προτιμησει να κρατησει.

      Διαγραφή
    3. o οσμάν πολύ πιθανό να πάει νβα. ο σάριτς είναι 99% βέβαιο ότι θα πάει στη φιλαδέλφια,ενώ και ο μπράουν δε νομίζω ότι θα μείνει

      Διαγραφή
    4. Ο Σάριτς θα πάει στο NBA και ο Κορκμαζ θα γίνει φέτος ντραφτ. Τα mock τον δίνουν μέσα στην 20άδα οπότε θα πάρει εγγυημένο συμβόλαιο. Ο Ντίμπλερ είναι σοβαρή τρύπα στην άμυνα, ειδικά όταν υπάρχει σε αυτή και ο Ερτέλ.

      Διαγραφή
  44. πριν αποφασισετε για προπονητη πρεπει πρωτα να φυγουν οι συμβουλατορες που προτειναν την διαλυση του 2014, την απομακρυνση του αλβερτη απο την ομαδα, την επιλογη τζορτζεβιτς αντι μαρκοπουλου, τα καψωνια στις ανανεωσεις μασιουλις-λασμε κτλ. οσο κυκλοφορανε στην καε οι ανωτερω, προκοπη δεν γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. η συμπεριφορα της αεκ στον τελικο κυπελλου στο ποδοσφαιρο ειναι το προτυπο-οδηγος για τον πρωτο τελικο της α1...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. «Οι ομάδες είναι αλήθεια ότι χτίζονται το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι, πρέπει να είναι η βάση μίας προσπάθειας! Οι ομάδες γαλουχούνται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, στη διάρκεια της σεζόν δοκιμάζονται και όταν πια φτάνουν στις τελικές φάσεις, δείχνουν αν έχουν χαρακτήρα."

    Τάδε έφη Ιτούδης. Που ήταν ο καράφλας ("Σάλε"), είπαμε, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του καλοκαιριού στον ΠΑΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ας γράψω και εγώ την ομάδα του ολυμπιακού για του χρόνου.

    Χάκετ - Μάντζαρης
    Σπανούλης - Αθηναίου - Ανταμς (ή άλλος)
    Παπανικολάου - Λοτζέσκι
    Παπαπέτρου
    Πρίντεζης - Ουάιτ (ή άλλος)
    Γιανγκ - Αγραβάνης - Μπουρούσης (ή άλλος)

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κόουτς τί σκεφτεσαι?

      Διαγραφή
    2. Den ftanoyn aytoi oi paixtes gia ton marathwnio agwnwn toy xronoy. Theleis allous 2 ksenous.

      Διαγραφή
    3. Βγάλε Μπουρούση, βάλε έναν νέο Χάντερ. Πρόσθεσε και έναν ξένο στα γκαρντ (7ο) και είμαστε έτοιμοι.

      Διαγραφή
    4. Κόουτς προτιμώ Τρινκιέρι αλλά προβλέπω Σφαιρόπουλο εκτός και αν χάσουμε το πρωτάθλημα.

      Θα προτιμούσα Τάιους ή και Αίβερσον για ένα διαφορετικό στύλ απο τον Γιανγκ.

      zio7

      Διαγραφή
    5. Εγώ προτιμώ στο 5 να δοθούν το δυνατό λιγότερα χρήματα. Από την άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργεί παίκτες. Ο Τάιους είναι άλλη περίπτωση γιατί θα έχει κι αυτός μειωμένο κασέ και θα είναι καλό value for money.
      Τα λεφτά που θα "περισσέψουν" από το 5, να πάνε σε ένα γκαρντ μπόμπα. Τον Άνταμς που έγραψες. Αλλιώς τον ΜκΚόλουμ.
      (δεδομένο ότι Ράις-Ντιλέινι είναι απλησίαστοι).

      Διαγραφή
    6. διώχνεις Σπαν και παίρνεις Γκάουντλοκ + Άνταμς ή Μακόλουμ. Ή κρατάς Σπαν με χοντρή μείωση (όσα παίρνει τώρα, μείον ένα εκατομμύριο).

      Τόμπκινς στο 4 και με τα λεφτά από αποδεσμεύσεις Χάντερ-Μιλουτίνοφ ένα value for money μαύρο πεντάρι.

      Και είσαι όλα πόπα μάνμου και του χρόνου μοιράζεις αγάπη παντού.

      Διαγραφή
  48. Η Τσσκα αποφασισε να αυτοκτονησει για αλλη μια φορα,κατι που αντικειμενικα θα ειχε τεραστιες συνεπειες στο συλλογο και θα τον εφερνε πολυ πισω,αφου σε περιπτωση απωλειας ακομα ενος τιτλου θα ηταν πλεον αναποφευκτη η αλλαγη,σχεδον,ολων των παικτων,μιας και η ψυχολογια του συγκεκριμενου γκρουπ παικτων θα ειχε καταστραφει..Δεν υπαρχει καποιος που να πιστευει οτι την επομενη σεζον η ρωσικη ομαδα θα μπορουσε να διεκδικησει την ευρωλιγκα με τους ιδιους παικτες,με την ηττοπαθεια πλεον βαθια ριζωμενη μεσα τους..Κι εκει που η αυτοκτονια ειναι ετοιμη να συμβει,επεμβαινει το χερι μιας μεταφυσικης δυναμης και αποτρεπει το γεγονος..Μονο ετσι μπορει να εξηγηθει αυτο το follow(με τα 2 χερια εκ των οποιων το ενα με ναρθηκα)του,μοιραιου πριν απο 2 χρονια,Χριαπα..Αυτο το follow εδωσε στην Τσσκα το τροπαιο αφου βοηθησε τους παικτες της να ανεβουν ψυχολογικα,αφου συνειδητοποιησαν οτι σωθηκαν απο καταστροφη,ενω αντιθετως,εριξε ψυχολογικα τους παικτες της Φενερ γιατι,λογω απειριας σε τετοια ματς,το μυαλο τους εμεινε κολλημενο στη μεγαλη χαμενη ευκαιρια της ολοκληρωτικης επαναφορας απο το -20..Στο 5λεπτο της παρατασης παρα το +3 στο ξεκινημα της Φενερ,εμφανιστηκε η Τσσκα του πρωτου ημιχρονου και φανηκε οτι θα παρει τον τελικο..Οσον αφορα τον Καλινιτς,δεν εκανε λαθος μονο στα ποσταρισματα του,αλλα ειχε ''συμμετοχη'' και στη φαση του Χριαπα,αφου αρκειται να βλεπει τη μπαλα και δεν πηδαει στο ρημπαουντ..Για τον Βεσελι εχω να πω οτι αντι να προσπαθησει να ηρεμησει και να αυτοσυγκεντρωθει μετα τις πρωτες 3-4 χαμενες βολες,καθαριζοντας το μυαλο του,προκαλεσε μεγαλυτερο εκνευρισμο στον εαυτο του,βριζοντας θεους και δαιμονες,κατι που εφερε αναποφευκτα το 1/10 και το παρκαρισμα στον παγκο..Ο Ιτουδης δινοντας την πρωτοκαθεδρια στον Ντε Κολο,μπορεσε να αποφορτισει τον Τεοντοσιτς με συνεπεια ο Σερβος να εχει λιγοτερη πιεση κι επομενως περισσοτερο καθαρο μυαλο στα 2 παιχνιδια..Η ευρωλιγκα της επομενης σεζον θα ειναι καθοριστικη και για τις 2 ομαδες.Η μεν Τσσκα θα πρεπει να δειξει οτι μπορει να ξορκισει ολοκληρωτικα την καταρα κι η δε Φενερ να δικαιωσει την επενδυση που εχει γινει στην ομαδα κι η οποια εχει ημερομηνια ληξεως..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συμπεριφορά του Βέσελι (από την ημιτελικό) ειναι απαράδεκτη: σε κάθε φαση που του "βγαίνει", τρελένεται, σφίγγει γροθιές, φωνάζει στην εξέδρα κτλ κτλ ενώ σε κάθε φάση που δε του βγαίνει βρίζει, πετάει πετσέτες, μουρμουράει, κλωτσάει.
      Εξωτερικευει ΠΑΡΑ πολύ τα συναισθήματά του και αυτό μονο κακό κάνει στον ίδιο και στην ομάδα του.
      Δείγμα μεγάλης ανωριμότητα για μένα σε ΚΑΘΕ φάση να αλλάζει ψυχοσύνθεση, για να μη πω οτι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Δεν είναι παιδάκι.
      Δεν ειναι κακό μετά από ενα μεγάλο σουτ να αντιδρασει τεσι αλλα αυτός άρχισε απο τον ημιτελικό σε ΚΑΘΕ φαση ήταν έτσι

      Διαγραφή
    2. αν δεν τον έχεις δει στον περσινό ημιτελικό με Ρεάλ δεν έχεις δει τίποτα. Ο τύπος είναι ψυχάκιας. Του γιατρού, όχι αστεία.

      Διαγραφή
  49. Εύκολο κουιζάκι.

    Ρώσος παίκτης πρώτου επιπέδου. Που πήγε στην ΤΣΣΚΑ όταν αυτή ήταν πρωταθλήτρια. Έμεινε 7 χρονιά. Έχασαν τα φ4 με κάθε πιθανό τρόπο. Έκανε τον ψόφιο κοριό (σχεδόν κυριολεκτικά) για να λύσει το συμβόλαιό του. Και χωρίς τη μαυρόγατα η ΤΣΣΚΑ το ξαναπήρε στα καπάκια.
    4 γράμματα.

    υγ
    Κι ελπίζει ο Λεμπρόν ότι θα φορέσει φέτος δαχτυλίδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Η ΤΣΚΑ λεγεται οτι θα χτυπησει Ουντο και/ή Βεσελυ και η Φενερ παει για Ουολτερ Ταβαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πολυ γρουσουζης αυτος ο Καουν απο το 2009 που πηγε στην ΤΣΣΚΑ εχαναν παντα μολις εφυγε η μαυρη γατα η ΤΣΣΚΑ ξαναπηρε ευρωπαικο.Αρα εχεις δικιο φιλε ασχημα τα πραγματα για τον Λεμπρον.Εγω φοβαμαι μηπως θελησει του χρονου ο Καουν να επιστρεψει στην ΤΣΣΚΑ και θα του χαλασει την ομαδα του Ιτουδη οπως τη χαλασε περσι ο Κιριλενκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. τελικα τωρα πια στους τελικους γινονται ελεγχοι αιματος-ουρων σε ολους τους παικτες η απο τοτε που αλλαξε η ηγεσια της αρμοδιας υπηρεσιας καταργηθηκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κλείνει στη Λαμποράλ ο Μάικλ Ρολ

    http://www.eurohoops.net/el/featured-el/246647/klini-sti-lamporal-o-maikl-rol

    Και η Λαμποραλ διαβαζει Hoopfellas και Κατσιωνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ αυτό λές ;
      Το άλλο δεν το σκέφτηκες ste ets ;
      Πώς την κάνουν οι Ανταμς-Τζέιμς κατά πάσα
      πιθανότητα και υπογράφει τους αντικαταστάτες τους !
      Οταν κλείσουν όλοι οι καλοί, ο Παναθηναικός
      του χρόνου το Μάρτη θα ψάχνει γκάρντ για να τον
      ενισχύσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί ως συνήθως
      η Ευρώπη θα έχει κάνει φτερά !

      Διαγραφή
    2. βρε πάρε Μακόλουμ εσύ και ας πάρει τον Άνταμς ο κόκκινος, δεν πειράζει.

      Διαγραφή
    3. Αν πάρει Ανταμς ο Κόκκινος κι επειδή ο Ανταμς
      είδαμε τι κάνει και πώς σε πήγε, ξέχντα το πρωτάθλημα όσο παιζει ο Ανταμς εκεί εκτός αν φέρεις Ντεκολό.

      Διαγραφή
  54. Η Euroleague μας τελείωσε, οι τελικοί (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου) έχουν ξεκάθαρο φαβορί και άρα σχετικά περιορισμένο ενδιαφέρον, επομένως το βρίσκω λογικό που ο κόσμος έχει ξεκινήσει τη μεταγραφολογία.

    Στους πάγκους, θεωρώ οτι ο χαμένος των τελικών έχει πολλές πιθανότητες να αποχωρήσει. Ειδικά αν είναι ο Σφαιρόπουλος.

    Ο Ολυμπιακός έχει την ευτυχία να έχει έτοιμο κορμό. Πιθανή απώλεια του Hunter θα πρέπει να καλυφθεί με σοβαρότητα, η ομάδα χρειάζεται απο πέρυσι το καλοκαίρι το τεσσάρι που ούρλιαζαν όλοι οι άμπαλοι του ντουνιά (καλή και οικονομική περίπτωση ο White) και ένα αντίο στον Strawberry, αν μη τι άλλο λόγω πολυκοσμίας στη θέση. Δεν είμαι fan του Odom αλλά απο την άλλη σε μια περιφέρεια που έχει ήδη Σπανούλη, Hacket και Μάντζαρη, δυσκολεύομαι να δω παίκτη με μεγαλύτερες απαιτήσεις (κυρίως σε ρόλο) απο αυτόν.

    Στον ΠΑΟ το καλοκαίρι θα φέρει μάλλον σαρωτικές αλλαγές με πάρα πολύ δύσκολες αποφάσεις για όποιον προπονητή κάτσει στον πάγκο.

    Η ομάδα είναι του Καλάθη, και ως ομάδα του Καλάθη, υστερεί στο τρίποντο. Με την αποχώρηση (ή οπισθοχώρηση) και του Φώτση, το πράγμα αρχίζει να αγγίζει την τραγωδία. Απο τις τρεις άλλες σταθερές του roster στους guards και forwards, Ο Παππάς σίγουρα δεν είναι σουτέρ, ο Γιάνκοβιτς επίσης, ο Gist με την καμμία και μας μένει ο Feldeine που όμως είναι λίγο streaky, αλλά ας το ξεχάσουμε για την οικονομία της συζήτησης.

    Με δεδομένο οτι το 2 το καλύπτουν οι Παππάς και Feldeine, ο ΠΑΟ έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την περιφερειακή του εκτέλεση μόνο αν προσθέσει σουτέρ στο 1, στο 3 και το 4 και, υπο προϋποθέσεις, με τον πέμπτο του guard.

    Σχεδόν αυτομάτως γίνεται προφανές οτι ο Williams δεν είναι ο παίκτης που χρειάζεται ο ΠΑΟ στο 3, δύσκολα ως πολύ δύσκολα μπορεί να κλέψει τη θέση απο τον Παππά ή τον Feldeine, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς το κασέ του παίκτη. Επίσης δεν μπορεί να γίνει ο πέμπτος guard. Επομένως προσωπικά δεν βλέπω κάποιο σενάριο που να επιτρέπει στον συγκεκριμένο παίκτη να μείνει στην ομάδα.

    Φανταστείτε ας πούμε την υποθετική τετράδα Καλάθη-Feldeine-Williams-Gist. Oh, wait, δεν χρειάζεται να τη φανταστείτε, την είδαμε φέτος. Ο μόνος που μπορεί να εκτελέσει με σχετική συνέπεια είναι ο Feldeine.

    Γενικά, σε όποια πεντάδα υπάρχει ο Καλάθης, σχεδόν απαγορεύεται να συμμετέχει και ο Williams. Δεν το βλέπω και φοβερά πιθανό να σκάσει ο ΔΓ ένα μύριο και κάτι ψιλά για να το δει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια ερώτηση για τους fans του παιχνιδιού του Adams και του Mike James, και μιας και είναι της μοδός να αναρωτιόμαστε γιατί δεν βρίσκουμε τους παίκτες όταν παίζουν στην Α1.

      Υπάρχει κανένας λόγος ο ΠΑΟ (ή ο ΟΣΦΠ) αν δεν μπορούν να χτυπήσουν τον Adams ή τον James να μη χτυπήσουν, ας πούμε, τον J'Covan Brown;

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα για καλαθη Ουίλιαμς. Αυτό ισχύει και αν έχεις ποστ ψηλό. Έδινες την μπάλα στον καημένο τον μιρο και έκλειναν όλοι πάνω του. Τι να φοβηθούν; Τα σουτ του καλαθη, του Ουίλιαμς και του γκιστ; Ο παναθηναϊκός πρέπει να πάρει σουτερ.

      Το λέω πολλές φορές. Οι καλύτερες μονάδες δεν κάνουν το καλύτερο σύνολο. Πρέπει να ξέρεις τι θες να παίξεις. Με μιρο και καλαθη θα έπρεπε οι υπόλοιποι να σουταρουν από παντού.

      Υ.Γ.
      Μερικοί δεν έχουν αίσθηση τι συμβαίνει στην ομάδα. Τους ξινιζει ο πασκουαλ, ζητάνε τον σερχι να μοιράζεται την θέση με καλαθη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι, οκ, πες οτι η ομάδα θέλει σουτέρ. Δεν έχεις πολλές θέσεις ανοιχτές για σουτέρ, έχεις το backup του Καλάθη, τον παρτενέρ του Βλάντο στο 3 και του Gist στο 4. Άντε να πούμε οτι μπορείς να πάρεις και ένα εντελώς συμπληρωματικό 5ο guard. Και πάπαλα.

      Άλλα όπως και να το βγάλεις το κόλπο, δεν μπορώ να βρώ τρόπο με τον οποίο μένει στην ομάδα ο Williams.

      Διαγραφή
    4. Σε περιπτωση που ψαχνει καποιος ποιος ειναι αυτος που δεν εχει αισθηση και ζηταει στη θεση του 3D τον Rodriguez, εγω ειμαι αυτος.
      Τον αλλον που ζηταει τον Pascual δεν το ξερω.
      tentas13

      Διαγραφή
    5. Μα βρε Τεντα, no offense, η ομαδα εχει ελλειψεις παντου και εσυ πιστευεις οτι με 2mm στον Καλαθη αυτο που λειπει ειναι ενας ακομη PG των 2+mm που δεν εχει και κανενα λογο να φυγει απο την Ρεαλ;

      Ας ειμαστε ρεαλιστες. Ο Παναθηναικος του 2009 μπορουσε να βγαζει Σαρας, Νικολας και Μπατιστ απο τον παγκο.

      Ο Παναθηναικος του 16 εχει βασικο και αναντικαταστατο τον Feldeine.
      Η θεση του PG εχει το βαρυ χαρτι της ομαδας. Δεν γινεται να εχεις 2 PG (που δεν ειναι και ευκολο να παιξουν μαζι γιατι κανενας απο τους 2 δεν παιζει off-guard) και στις αλλες θεσεις να παιζεις με Χαντερ, Παυλοβιτς και Γκιστ

      Δεν ελεγα για εσενα για τον Πασκουαλ.
      Αλλα υπαρχουν πολλοι πιο πανω που γραφουν πως δεν τους κανει ο Πασκουαλ (με σταθερη παρουσια σε τοπ επιπεδο τα τελευταια 10 χρονια) αλλα τους κανει ο Πριφτης ο Μαρκοπουλος, ο Περασοβιτς της μιας χρονιας, ο Τρινκερι (μου αρεσει και μενα) με παρασημο οτι αποκλειστηκε ενδοξα στο top-16 κτλ

      Διαγραφή
    6. Καλά, το να έχεις μόλις βγει απο το Sale experience και να σου βρωμάει ο Pascual είναι στα όρια της σχιζοφρένειας γενικώς. Και μένα δεν είναι η λατρεία μου και ορισμένες ενστάσεις έχουν βάση, αλλά μιλάμε για coach απο το πολύ πάνω ράφι που, για να είμαστε ειλικρινής, μάλλον είναι σχεδόν αδύνατο να φέρει ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη στιγμή.

      Διαγραφή
    7. Γελαει το συμπαν με Πασκουαλ...τι λετε.

      Διαγραφή
  55. Πάλι τα δικά της άρχισε η Καρσίγιακα. Έχει γούστο να το σηκώσει και φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παρεμπιπτόντως και επειδή πέρασε στα ψιλά, ο Κώστας Παπαδόπουλος, back to back πρωταθλητής με την ομάδα των εφήβων του ΠΑΟ, πως γίνεται να απολύθηκε; Χάνω κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολυθηκε και απο τον παγκο των γυναικων?

      Διαγραφή
  57. Αφού είδαμε ΤΗΝ ματσάρα στον τελικό, επιστρέφουμε σιγά-σιγά στα δικά μας και κυρίως στα καλοκαιρινά σχέδια που -όλοι οι οπαδοί,ας το παραδεχθούμε- κάνουμε. Με την αλλαγή στην Ευρωλίγκα το πρώτο που θα πρέπει κάποιος να σκεφτεί είναι ότι θα συμμετέχει σε δύο ουσιαστικά παράλληλα πρωταθλήματα. Μήπως λοιπόν το τεχνικό τιμ λοιπόν θα πρέπει να είναι ενισχυμένο και με τους βοηθούς να έχουν μεγαλύτερες αρμοδιότητες στον σχεδιασμό και την προετοιμασία των αναμετρήσεων? Μήπως επίσης θα πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση στον τρόπο προετοιμασίας (φυσική κατάσταση,μοντάρισμα ομάδας -σε ένα σκεπτικό ότι δεν υπάρχει πλέον η πρώτη και αδιάφορη,σχεδόν, φάση- κλπ)? Αν δεν ξεκινήσουμε λοιπόν από το πως θα πρέπει να στηθεί ,ως οργανισμός, η ομάδα (και ο Παναθηναϊκός που είναι η ομάδα μου,αλλά και ο Ολυμπιακός) δεν νομίζω ότι θα έχουμε την δυνατότητα να υπερκεράσουμε το μειονέκτημα που προκαλεί το μικρότερο μπάτζετ μας. Τέλος (ή μάλλον δεν είναι το τέλος,δεν είναι καν η αρχή του τέλους, ίσως είναι το τέλος της αρχής που έλεγε και ο Τσώρτσιλ)θα πρέπει να επιλέξουμε προς τα που θέλουμε να πάμε αγωνιστικά για να μπορέσουμε να βρούμε με ποιον προπονητή θα πορευτούμε. Αν δεν γίνουν αυτά το να μιλάμε για παίκτες είναι λίγο "στον αέρα".

    υγ1 Ειδικά για τον ΠΑΟ κομβικό σημείο για την διαμόρφωση της επόμενης χρονιάς ίσως (ακόμα και αν ακούγεται βλάσφημο) να μην είναι η αποχώρηση του 3D αλλά το αν θα συνεχίσει στην ομάδα ο Ραντούλιτσα ή όχι (προσωπικά θα προτιμούσα να μην συνεχίσει για αρκετούς λόγους)

    υγ2 Παρότι δεν γράφω συχνά εδώ,νιώθω, πως πρέπει να σε ευχαριστήσω Jim γιατί έχεις αλλάξει τον τρόπο που βλέπω το μπάσκετ

    Φιλικά Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γινεται να υπερκεράσουμε το μειονέκτημα που προκαλεί το μικρότερο μπάτζετ φιλε μου. Οι ομαδες μας σιγα-σιγα θα καταληξουν να εχουν τη μοιρα των ομαδων της πρωην Γιουγκοσλαβιας δηλ. κατι σαν Ερυθρος, Παρτιζαν, Ολύμπια Λιουμπλιανας κλπ.

      Κι αυτο διοτι και ανταγωνιστικους νεους Ελληνες δεν μπορουμε πλεον να βγαλουμε ΚΑΙ τους καλυτερους ξενους δεν μπορυμε να χτυπησουμε.

      Απο δω και περα πρεπει να συνηθισουμε στην ιδεα του "καθε περσι και καλυτερα".

      Διαγραφή
  58. tapini mou apopsi afou piasate ta roster filoi mou einai
    oti polu logiko na doume auto to roster

    calathes- -mpoxw
    pappas*-feldein
    williams-jankovic-bramos
    gist-charal-fotsis(300k)*
    *radu- -hunter

    *o pappas pali fenete na exete mpetwsei einai polu periergi i periptwsi tou alla ston low budget pao tha minei
    *o fotsis mporei logika na vrei pio polla alla nomizw kaliteri lusi einai to 300k kai pao
    *kserw den prokite na doume mporousi opws kai o papajohn feugei
    mias kai exei eksafanisti apo ola ta dromena,apo tin alli i filotimia tou hunter proothite pantou..sto 5 loipon fetos tha einai
    i duskoloteri fasi metagrafwn
    *gia 2 pg sumfwnw oti thes kati styl james dioti o tupos kanei ta panta mesa sto parke isws usteri se dimiourgia passas alla to kalupti me to anoixma xorou

    auta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπερα και απο μενα.Σαν Παναθηναικος ηθελα να κανω καποιες σκορπιες παρατηρησεις για τη νεα χρονια. Καταρχην ειναι απαραιτητο να χτιστει η ομαδα γυρω απο τον Καλαθη γιατι αυτος ειναι ο ηγετης.Αυτο σημαινει, λογω και της ιδιαιτεροτητας των στοιχειων του παιχτη, οτι πρεπει να πλαισιωθει απο Snipers στο 3,4 και Pick and Roll 5.(Δεν ειναι τυχαιο οτι ολη τη χρονια "εβρισκε" τον Γκιστ αλλα οχι το Μιρο.) Ενδεικτικα Μπραμος για 3, Χαραγκοντι για 4, Ταιους για 5 θα ταιριαζαν πιστευω.Επισης παλι λογω Καλαθη αλλα και Γουιλιαμς αν μεινει, πρεπει να ανεβει λιγο το Tempo της ομαδας.Αλλιως δεν τους εκμεταλλευεσαι, ειδικα τον πρωτο.Για το θεμα του Προπονητη, δεν θα ηθελα Αρτζι στο τιμονι τη νεα χρονια παρα τα συν που εχει, για διαφορους λογους.1.Εχει υπερβολικο ερωτα με το "διαβασμα", σε σημειο που γινεται προβλεψιμος και μονοδιαστατος.
    2.Ειναι αποκρουστικο το μπασκετ του επιθετικα
    3.ο Τρακης στην πρωτη φουρτουνα θα τον στειλει αδιαβαστο παλι και νομιζω οτι δεν του αξιζει γιατι εχει προσφερει.
    Προταση δικια μου εφοσον ο Ιτουδης που θα ηταν ιδανικος εκανε φτερα, ειναι ο Τρινκιερι απο ξενους.Balanced basketball που ταιριαζει σε μας, φιλοδοξος, και μερικως γνωστης της ελληνικης πραγματικοτητας(ας ηταν κι απο την αναποδη :P ). Αλλιως απο Ελληνες, πιστευω ο Πριφτης ισως αξιζε μια ευκαιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Την καλύτρη δουλειά φέτος στην Ευρώπη σε TOP επίπεδο έχουν παρουσιάσει πλην Μπαρτζώκα οι Radonjic και Trinchieri, οπότε και είναι οι πλέον ενδιαφέροντες για να αναλάβουν την Ηλεκτρική Πολυθρόνα που λέγεται Παναθηναικός.

    Είναι προπονητές που επέδειξαν ικανότητα και στο Recruiting και στο Coaching όλη τη σεζόν σε συνδιασμό με κάτι ΑΚΡΩΣ σημαντικό σε σχέση με τις ανάγκες του ΠΑΟ. Έβαλαν στο rotation και στηρίχθηκαν στο γηγενές στοιχείο. Είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα να ξεκαθαριστεί αν μπορεί να προχωρήσει με Καλάθη - Μποχωρίδη - Παππά- Γιάνκοβιτς - Χαραλαμπόπουλο - Παπαγιάννη και αν όχι να αντικαταστήσει αυτούς που πρέπει.

    Σ αυτό να προσθέσω,και θα ήθελα και τη γνώμη των υπολοίπων, ότι φαντάζει εξαιρετική η συγκυρία για ΤΟΠ σύλλογο να κάνει τo deal και να εντάξει τους Vasilije MICIC και Nemanja NEDOVIC στο ρόστερ του, ως δυο πολύ ενδιαφέροντα project, παρα το συνολικό τους underachieving.

    Με την προσθήκη τους στους παραπάνω Έλληνες, θα προσέθετα και θα έκλεινα την backcourt με έναν combo winger όπως ο Terrico White στο 3 με πλύ ενδιαφέροντα προσόντα για το δικό μας μπάσκετ.

    Οπότε και κλείνω με την τετράδα των ψηλών μπροστά από τον Παπαγιάννη, εκ των οποίων δε θα μετακινούσα τον πράγματι προβληματικό εξωαγωνιστικά Gist, ενώ επιτακτικής ανάγκης για να βγαίνουν τα κουκιά είναι η απόκτηση ενός Έλληνα center εκ των Μπουρούση,Βιουγιούκα και λοιπών τίμιων 7footers. Και καλώς οι κακώς αναμένοντας και τους κομμένους του Summer League, αρκετοί παίκτες για να κλείσεις στο 4 & 5: M. Ndour,Perry Jones,Austin Day,Luke Harangody και Cory Jefferson, Jajuan Johnson,Khem Birch, Dario Hunt,Jeff Ayres.

    P&R Larry/Kevin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Απορω ρε παιδια με αυτους που παρακαλανε να γυρισει ο Μπραμος στον ΠΑΟ.Που όταν επαιζε εδώ ηταν από μετριος τον πρωτο χρονο εως τραγικος τον τελευταιο.Πονεσαμε τα ματια μας,το ξεχασατε?Ξεχασατε τι βρισιμο ακουγε ο ανθρωπος?Αλλαζανε στεφανια κάθε μηνα στο ΟΑΚΑ.Και από τοτε τι εκανε
    Ενα χρονο αγραναπαυση και μετα διακριθηκε λεει σε καποια Βενετσια την δεκατη ομαδα της Ιταλιας.Και αυτος ο παικτης το 2016 είναι το ονειρο πολλων εδώ για να ξαναπαει τον ΠΑΟ στο final 4.Εδω ρε παιδια δεν επαιξε τοτε,τωρα θα παιξει?Που θα πλησιαζει τα 30!Και εγω τον συμπαθω και τον αγαπω,αλλα με τετοια πισωγυρίσματα καλυτερα να παιξουμε Eurocup του χρονου.
    Δηλαδη για να ειμαστε σοβαροι,αμα είναι ετσι γιατι δεν φερνουμε τον Στρατο τον Περπερογλου καλυτερα.Η μερα με την νυχτα είναι οι δυο παικτες και γι αυτό ο ενας μολις εφυγε επαιξε Ολυμπιακο,Εφες και Μπαρτσελονα και σηκωσε και καποιες Ευρωλιγκες.
    Οσο για τον Τρινκερι δεν εχει και καμια φοβερη καριερα
    Τριτο ραφι είναι δεν εχει παει σε final4 ουτε ως θεατης
    Παιδια αν ερθουν τέτοιοι προπονητες εδω ουτε την παρελαση του Οκτωμβριου δεν θα προλαβουν
    Η ομαδα πρεπει να φερει πρωτο ονομα προπονητη Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Φιλαράκι συμφωνώ απόλυτα με τον Μπράμο. Την τελευταία χρονιά έφαγε το άπειρο βρίσιμο.
    Επίσης δεν έχει καθόλου σουτ. Δηλαδή έχουμε που έχουμε τον Καλάθη,Γκιστ,Γουίλιαμς χωρίς σουτ να πάρουμε και Μπράμο.
    Επειδή η νέα χρονιά θα έχει πολλές απαιτήσεις λόγω του ομίλου Ευρωλίγκας θα πρέπει να υπάρχει μεγάλο ρόστερ, γιατί σίγουρα θα υπάρχουν τραυματισμοί.
    Άρα πρέπει να υπάρχουν

    PG; Καλάθης-Playmaker με σουτ(τύπου Ανταμς)-Μποχωρίδης
    SG: Παππάς-Φελντειν
    SF: 3αρι ψηλό και με πλάτη(τύπου Μασιούλις)-Βλάντο-Χαραλαμπόπουλος
    PF: 4αρι με σουτ(τύπου Χαραγκοντι)-Γκίστ
    C: Μπουρούσης-mobile-Παπαγιάννης
    Από κει και πέρα αν φύγει ο Παπαγιάννης μπορεί να πάρουμε κάποιον άλλο τύπου Μπόγρη(Βουγιούκα)

    Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε ποιον προπονητή θα έχουμε του χρόνου και οι καλοί παίκτες σιγά σιγά κάνουν τις επαφές τους.

    Νομίζω ότι ίσως πρέπει να δωθεί μια ευκαιρία στον Πρίφτη με τεχνικο διευθυντή Πεδουλάκη.
    Τουλάχιστον ο Πρίφτης έκανε καλό scouting φέτος και πήρε φθηνούς ξένους.

    Δυστυχώς λόγω budget έχουν ξεφύγει αρκετά οι ΤΣΣΚΑ-Φενέρ και νομίζω ότι οι Ρεάλ-Μπάρτσα θα ρίξουν χρήμα, όπως και η Εφές.
    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Διαβάζω τόσες μέρες για Ανταμς , Τζέημς κ.λ.π...
    ρε σεις ,ηρεμήστε λίγο , μπροστά μας έχουμε τελικούς. Δεν μπορείς να μιλάς για μεταγγραφές , όταν δεν ξέρεις ακόμα ποιον προπονητή θα έχεις άρα τι μπάσκετ θέλεις να παίξεις (εκτός αν μιλάμε για μεταγγραφή τύπου Ντε Κολό..)
    αλλος θέλει Πρίφτη , άλλος Σούλη (Χριστός κ Παναγία...) .
    Στηρίξτε τις ομάδες σας . Κανενα ρόστερ δεν συμπληρώθηκε μέσα Μαιου. Επίσης και οι πραγματικα καλοί παίχτες ανα την Ευρώπη δεν βιάζονται να κλείσουν σε συλλόγους , καθώς από την μία υπάρχει το ΝΒΑ , από την άλλη τα εθνικά πρωταθλήματα δεν έχουν καν τελειώσει , οπότε γιατί να βιαστούν? Ίσα ίσα τώρα οπουδήποτε θα υπογράψουν με λιγότερα λεφτά απ΄ότι σε 1 μήνα..
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μια 3αδα που εκανε οργια οργια στη VTB φετος,και οχι και πολυδιαφημισμενοι.
    1.Paul Stoll.
    3.Yiannis Timma.
    4.Travis Peterson.

    ΑΕΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικοί και οι τρεις.
      Η VTB είναι χρυσορυχειο ξενων.

      Διαγραφή
    2. Εχει και σε πιο μικρες ομαδες (που δε μπηκαν 8αδα καν) κατι πολυ καλα αμερικανακια,απλα οι συγκεκριμενοι 3 ειναι η αδυναμια μου.
      Ειδικα ο πιτερσον μπορει να μπει στα παπουτσια του φωτση πολυ ευκολα.
      Ο τιμμα ειναι καταπληκτικος (στο τελος θα βγαλει την ζενιτ ευρωλιγκα)
      και ο στολ ειναι speedy gonzalez στο παιχνιδι του,δε ξερω αν μπορει να μπει σε καλουπια,αλλα σε αυτο που κανει ειναι φοβερος

      ΑΕΡΓΟΣ

      Διαγραφή
  65. Χανεϊκατ-Ραϊς θα ηθελα στην Παναθα (ουτοπικο, αλλα μιας και ολοι λενε τα δικα τους, εγω γιατι να μην το πω δηλαδη?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΗΓΕΤΕΣ και ΕΠΕΤΕΣ
    =====!!=============

    Μη τρελενεστε.
    ================
    Οτι ειναι να γίνει θα γίνει.
    Πιθανότατα τα περσινά παπατζηλικια με άλλη κορδέλα.
    Και θα είμαστε του χρόνου εδώ να ψάχνουμε τι φταίει.
    Όποιος δεν έχει παίξει μπάσκετ και είναι καναπεδειρος το βλέπω απόλυτα φυσικό, να βλέπει την απόσυρση του αρχηγού σαν ενα καθημερινό συμβάν που θα καλυφτει απο εναν παίκτη και οι αλλοι θα παραμείνουν ως εχουν (ξένος-Παππας-Στεφανης-Φελντειν-Μποχω).
    Δεν θα βάλω μυαλό σε κανεναν κι ουτε προτίθεμαι άλλωστε.
    Τόσα χρόνια απλά αποθεωναμε εναν παικτακο μαλλον που θα αντικατασταθει εύκολα απο καποιο ξένο κατω ραφιου ( γιατί οι απο πανω δεν πλησιαζονται και το τρελό χρήμα το έχει παρει ο Στεφάνης ).
    Δεν ειναι τελικά τίποτα τυχαίο για την κατηφόρα μας.
    Κι ευτυχώς που υπήρχε ο αρχηγός και υπήρχε λόγος να πας ΟΑΚΑ να στηρίξεις την ομάδα του.
    Κι ας τον αφυδατωσε 4 χρόνια τωρα.
    Κι ας μην τον σεβάστηκε, κανενας προπονητής του στη μετα Ζελικο εποχή, συμπεριλαμβανομενου και του Πεδουλα.
    Φέτος όμως δεν θα υπάρχει ο αρχηγός να βγάζει τα κάστανα απο τη φωτιά.
    Να εμπνέει τους συμπαίκτες του, να κάνει περήφανο τον κόσμο.
    Φετος ο ΠΑΟ θα περπατήσει μόνος του στο μονοπάτι της απονης ευρωλιγκας.
    Κι αν μπορέσει ενας Κοπονεν, η ενας Μακολουμ η ενας Μπαρμπαγιαννης κανατας, να δώσει
    όσα φαινονται, οσα δεν φαίνονται και οσα δίνονται χωρίς να φαίνονται στο γήπεδο απο τον κολοσσό.
    Να δώσει λίγο απο το φόβο του στους αντιπάλους με το που καθησει στην γραμματεία για αλλαγή.
    Τοτε μάλλον βλέπαμε αλλο άθλημα ολοι εμείς τόσα χρόνια.
    Ο ΔΔ δεν αντικαθισταται απο ενα προσωπο.
    Αλλά απο συνθέτη σκεψη και πολλαπλό ψάξιμο για να καταλάβουμε ολοι και ειδικά αυτοί που είναι στην ομάδα, πως θα πρέπει ακόμα ακόμα, να καλύψουν και την αύρα του στα αποδυτηρια η την περιρεουσα ψυχική ευμάρεια που ένιωθαν οι συμπαίκτες του, οταν τον ειχαν διπλα τους.
    Ο ΔΔ είναι σα το νεο σου δεσμό που σε κάνει και πετάς, ειτε είσαι παίκτης, ειτε οπαδός.
    Ο ΔΔ ηταν ιδέα σε αυτον τον ανερματιστο ΠΑΟ.
    Ο συνδετικος κρίκος μιας παλιας αυτοκρατοριας με το άμυαλο φτωχό και ανηλιαγο σήμερα που έδινε στους υπηκοους της την εντύπωση οτι δεν μπορεί, κάποτε θα ξανάρθει !!!
    Ο ΔΔ για μένα ειναι τα πάντα.
    Κι εφόσον τα πάντα φεύγουν, δεν θα αρκεστώ στο τίποτα φυσικά, αλλά θα προσπαθήσω να ψαξω να φέρω τα πολλά.
    Και την ψυχή του στα αποδυτήρια και το σεβασμό που εξεπεμπε σε συμπαίκτες κι αντιπάλους και την αμυνα του και την απίστευτη οξυδερκεια του και την μαγκιά του να μην κρύβεται ποτέ οσο κι σν εχει πάρει φωτιά το παιχνίδι.
    Κι επειδή Διαμαντιδης δεν υπάρχει ΕΝΑΣ για να τον παρω στην ομάδα.
    Θα σκεφτώ πως πρέπει να παω ισως σε Ζήση (και Μπουρουση) που θα μου δώσει, προσωπικοτητα, αύρα και ηρεμία στα αποδυτήρια και στο γήπεδο και ( εγώ προσωπικά ) στον Ανταμς γιατί εξετιμησα σε αυτό το παιδί το ακουραστο παθος του και την μαγκιά να πάρει στα 26 του χρόνια την προσπάθεια μετά απο τόση κουραση του τελευταίου σουτ σε ημιτελικό της ευρωλιγκα!!!
    Αυτά θα μου λείψουν χωρίς τον αρχηγό.
    Το οτι είναι τρομερός σκόρερ και απίστευτος δημιουργός, ειναι κάτι που το δειχνουν οι αριθμοί του.
    Το οτι έχει τη στόφα του ηγέτη και δεν την διαπραγματευεται στα 26 του, είναι κάτι που δεν φαινεται σε στατιστικές.
    Μπορεί να έκανε λάθος.
    Αλλά οι ηγέτες παίζοντας πάντα στα κοκκινα= φιαβαζοντας τα λάθη τους και μέσα απο αυτά θα γίνουν μεγάλοι ηγετες.
    Οι απλοί παίκτες μεσα απο τα λάθη η τα καλά τους θα παραμείνουν απλοί παίκτες.
    Δίπλα απο τον ηγέτη που θα πάρει τα κρίσιμα σουτ στα μεγάλα ματς.
    ΔΔ λοιπον = πολυσυνθετη και ενδελεχώς ψαγμενη πολυαντικατασταση.

    Jim... οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Τζιμοπληκτε, ο αντικαταστατης του τρισμεγιστου ειναι ο Στεφανης!

      Δεν το ειχες ψυλλιαστει αυτο απο περισυ οταν ηρθε?

      Ακομη κι ο Σάλε το ειχε πιασει ;-)

      Διαγραφή
    2. Απαντάς στον εαυτό σου?

      Διαγραφή
    3. 12:50

      Να κερδίσω τι αν απαντήσω στον εαυτό μου?
      Να ψήσω εσένα τον ανώνυμο οτι συμφωνεί κάποιος μαζι μου?
      Αντε και το έκανα.
      Τι κέρδισα εκτός απο την ψευδαίσθηση αυτή και το να με υποπτευθει ενας φιλυποπτος ανωνυμος όπως εσύ φίλε μου καλε?
      Η μήπως δεν ξέρω τι παίζει εδώ μέσα αδελφέ μου?
      Η μήπως νομίζεις εσύ οτι δεν συμφωνεί η σοβαρή Ελλάδα με μένα και χρειάζεται να προμοταρω ανώνυμα το ποστ μου???
      Αν καταλάβεις οτι είμαι διαφορετικός απο τον κοινό ανωνυμο ιντερνετικο νου, τοτε θα μ'αγαπησεις περισσοτερο :)

      JB

      Διαγραφή
    4. "Απαντάς στον εαυτό σου?"

      Τι συνωμοσιολογια εχει πεσει σ' αυτο φορουμ ρε αδερφια?

      Διαγραφή
  67. Παντως Τζιμ, μου κανει εντυπωση που ξεφυγε και απο σενα μια απο τις μεγαλες ομολογουμενως μπασκετικες ειδησεις αυτης της χρονιας που περασε. Μια ειδηση τα αποτελεσματα της οποιας θα γινουν φανεροτερα στα επομενα 5-10 χρονια.

    Κι αυτη η ειδηση δεν ειναι αλλη απο τη γεννηση ενος νεου basketball coach που εχει ολα τα προσοντα να διαδεχθει τον αρχοντα των δαχτυλιδιων στην Ευρωλιγκα. Τη γεννηση του basketball coach Σαρουνας Γιασικεβιτσιους!

    Δεν αξιζει ενα αρθρακι να μας πει τι βλεπεις/ειδες αυτη τη χρονια απο τον coach Σαρουνας και τι προβλεπεις για το μελλον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ. Άρχισε το προμόσιον του Σάρας για το ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ 12:16. Επέτρεψε μου να σε ενημερώσω για κάτι που πιθανόν δεν αξιολόγησες σωστά ή απλά σου διέφυγε. Εδώ είναι Hoopfellas. Το επίπεδο είναι λίγο διαφορετικό ξέρεις. Όχι μπασκετικά μόνο αλλά και σε επίπεδο σκέψης. Τα "απο τη γεννηση ενος νεου basketball coach που εχει ολα τα προσοντα να διαδεχθει τον αρχοντα των δαχτυλιδιων στην Ευρωλιγκα" προκαλούν γέλιο όχι γιατί ο Σάρας δε μπορεί να εξελιχθεί σε καλό προπονητή αλλά γιατί είσαι κάρτας. Άσε το προμόσιον λοιπόν και τις ειδήσεις που ξέφυγαν. Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    3. 12:20 (κατά λάθος γράφτηκε εδώ. Απαντάει στον απο πάνω φίλο)

      Τι αντικαθιστά ο Στεφάνης, απο τον ΔΔ ??
      Εκτός απο το ίδιο συμβόλαιο (ιεροσυλία) τι θα αντικαταστήσει ?
      Ούτε Ελληνικά δεν ξέρει να εμψυχωσει τους πιτσιρικάδες που ειχαν το ΔΔ προτυπο τους.
      Ασε που αν έρθει προταση καλή απο ΝΒΑ (υπάρχουν και μαζοχες) θα ψάχνεις τον Στεφάνη στο Κολοράντο :)))

      Μια ζωή θα τραβάμε τις κοτσίδες μας, αν δεν καταλάβουμε πως οι Ζελικο και Μήτσος δεν αντικαθιστανται απλά σωματικά κι απο μία υλικη οντοτητα !!!!
      Ειναι κομπλικειτ περιπτωσεις που με στοκαρισματα και παπατζηλικια θα τρώμε τα μουτρα μας.
      Οταν το καταλάβουμε ίσως να λεγόμαστε Ηλυσιακος :))
      Κι αυτό δεκτον :))
      Τι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ.
      Τι Ηλυσιακος-Κουκουβαουνες :)
      Ντερμπια και τα δύο :)))

      ΥΓ Εγω αν ημουν ΔΓ κι έβλεπα γεμάτο ΟΑΚΑ μέχρι και το Λιογα του Εθνικού θα εφερνα προπονητή.
      Ο λαός (οπαδικη) μανούρα και φανατισμό με ΟΣΦΠ θελει :)

      JB

      Διαγραφή
    4. Μαγκες, κατεβειτε απο τα αλογα σας. Συγγνωμη που θα σκασω τη φουσκα σας.

      Δεν υπαρχει κανενα προμοσιον. Ουτε καν ανεφερα τον Παναθηναϊκο και ουτε καν εχω σχεση με τον Παναθηναϊκο (δεν ειμαι φαν της ομαδας), τον Γιασικεβιτσιους ή οτιδηποτε εχει σχεση με το επαγγελματικο μπασκετ.

      Απλα, δεν αξιζει μνειας το γεγονος οτι ο πλεον τροπαιουχος και ενας απο τους πιο φιλοδοξους παιχτες της Ευρωλιγκας εχει αρχισει νεα καριερα ως προπονητης? Δηλ. αν δεν ειναι να σχολιαζουμε τετοιες καταστασεις στο hoopfellas τοτε τι να σχολιασουμε?

      Δηλ. αν ο Μητσος στο μελλον αποφασισει να γινει προπονητης, δεν πρεπει να το σχολιασουμε? Στο ευρωπαϊκο μπασκετ ο Γιασικεβιτσιους ειναι μεγεθους Διαμαντιδη για να μη πω και παραπανω.

      Διαγραφή
    5. Έγκλημα αν συνεχίσει σε αυτή τη λογική προπονητών ο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    6. Η λύση που εχει μείνει να εξετάσει ο ΠΑΟ σε έμπειρους κοουτς ειναι μια, αν αποκλεισουμε Ραντονιτς (που δεν είναι καθόλου κακος) μετα τα γιουγκοσλαβικα στραπατσα του συνταγματαρχη και του Πουροαμπαλομιρολαγνου.
      Tον Τρινκερι βεβαια, που δεν την ξαναπαταει με Ελληνοφρενεια και του Πασκουαλ που είναι ακριβός και θέλει μπάτζετ Μπαρτσα περίπου.
      Ο Κολέ της Στρατσμπουρ.
      Πάντως νομίζω πώς θα συνεχίσει ο Αργύρης με περισσότερη ελευθερία επιλογών και καλύτερο κατάτι μπάτζετ.
      Ο Σαρισα πάντως κι ο Μαχμουτι παραμονεύουν :P

      Διαγραφή
    7. 12.42 ε οχι και παραπανω,ο ιδιος ο Σαρας ειπε για τον 3D οτι ειναι ο παιχτης με την μεγαλυτερη επιρροη σε πολλους τομεις μεσα στο παιχνιδι απο οποιονδηποτε αλλον παιχτη στην ευρωπη.Σου αρεσει η οχι αυτη ειναι η αληθεια οι πρωτιες του σε πολλες στατιστικες αυτο δειχνουν,αφηνω τις ασιστ,κλεψιμο αμυνα,βαλε οτι ειναι πρωτος γκαρντ με τις περισσοτερες ταπες και ριμπαουντ στην ιστορια της ευρωλιγκας.

      Διαγραφή
    8. "Ασε που αν έρθει προταση καλή απο ΝΒΑ (υπάρχουν και μαζοχες)..."

      LOL.

      Διαγραφή
  68. Καλησπέρα. Μερικές σκέψεις μου ενόψει του σημερινού τελικού..

    http://blog.stoiximan.gr/basket/eisagogi_stous_telikous_small_ball_kai_taktiki/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα
      Θεωρώ πως το σημερινό παιχνιδι θα ειναι λιγο αναγνωριστικό και για τους δυο μετα απο καιρο σε περιεργη αγωνιστική κατάσταση με τον ΟΣΦΠ να ειναι πολυ πιο πιθανό να το παρεί.Κατα τη γνωμη μου η σειρα θα αποκτησει νόημα απο το απιχνιδι του ΟΑΚΑ και μετα με τους δυο προπονητες να χτυπανε πιο αποφασιστικά στην αδυναμια του αντιπάλου.
      Εγω προσωπικά βλέπω ξερό ποσταρισμα των ψηλων -ημιψηλων του ΟΣΦΠ ειδικα απεναντι στον ευάλωτο Χαντερ και και αρκετα σουτ με τα ρηγματα που θα μπορουν να δημιουργησουν οι παικτες του Σφαιρο στη weak side του ΠΑΟ.Επισης μια πενταδα με Χακετ - Στρομπερι-Λοτζεσκι-Πριντεζη-Χαντερ μπορει να δημιουργησει μεγαλα προβληματα στον ΠΑΟ.Κρυφο χαρτι μπορει να ειναι ο Γουορικ που εχει πολυ καλο σουτακι ενω αν παρει τη μπαλα καλα μπορει να τελειωσει ολες της φασεις κοντα στο καλαθι απεναντι στους ψηλους του ΠΑΟ.
      ΑΠο την αλλη ο Πεδουλακης,νομιζω οτι θα παει σε παλιες συνταγες,με ασφυκτικη αμυνα στο Σπανουλη περιμενοντας ετσι να διαλυσει τα πικ ν ρολ και τον επιθετικο αξονα του ΟΣΦΠ ειδικα οταν καθυστερησει να εκδηλωσει τελικη προσπαθεια.Επισης οταν ειναι μεσα στη πενταδα ο Μαντζαρης με το σπανουλη ο ΠΑΟ εχει πλεονεκτημα στο transition.O Raduljica με του Γουιλιαμς ειναι οι μονοι παικτες που μπορουν να εχουν μια συνεποια στο σκοραρισμα ,ενω ο ΓΚιστ και ο Φελντειν που θελουν να αποδειξουν διαφορα κανουν καλα παιχνιδια απεναντι στον ΟΣΦΠ...Παντως θεωρω οτι στο πρωτο παιχνιδι θα ειναι και οι δυο διστακτικοι με τον ΟΣΦΠ να εχει τον πρωτο λογο

      ΥΓ.Συλλυπητήρια για τον πατερα του Γιωργου Πριντεζη (ο οποιος ζητησε να παιξει αποψε)

      Διαγραφή
    2. και για λόγους συνέποιας το σχολιο Ανώνυμος19 Μαΐου 2016 - 1:00 μ.μ. υπογράφεται απο no_closure

      Διαγραφή
    3. Κανενας δεν θα γραψει οτι ο Πεδουλακης κατεβαινει με 6 γκαρντ και ο Σφαιροπουλος μονο με 3? (οι Στρομπερι και Λοτζεσκι δεν ειναι γκαρντ για μενα).

      Ετσι ο Αργυρης, μπορει και να ελεγξει το ρυθμο, και να παει το παιγνιδι σε αργες, βασανιστικες επιθεσεις και κλειστο σκορ, και να μη δωσει ευκολα καλαθια στον αντιπαλο (αιφνιδιασμους κλπ.) και να ανοιξει χωρους στη ρακετα για να χτυπησει με τον Ραντουλιτσα και να παρει το παιγνιδι στο τελος απο την περιφερεια.

      Κανενας δεν βλεπει οτι αυτο ειναι σημαντικο πλεονεκτημα για τον Παναθηναϊκο εφοσον ο προπονητης του παιξει σωστα τα χαρτια του?

      Ο Σφαιροπουλος εχει προβλημα στην στελεχωση αποψε: Αγραβανης ή Αθηναίου? Λογικα, με τον 2ο εχει ενα αντιδοτο στην υπεροπλια του Πεδουλακη στα γκαρντ αλλά ετσι κανει τη θεση 4 πιο αδυνατη ειδικα μαλιστα αν ο Πριντεζης εμφανιστει πεσμενος ψυχολογικα.

      Διαγραφή
    4. Και η Λαμποράλ είχε 2 γκαρντ. Σε είδαμε εκεί..
      Τα 6 γκαρντ σου ποια είναι? ο Παππάς? ο Μποχωρίδης? Άστο..
      Ο Λοτζέσκι δεν είναι γκαρντ? οκ πες τον και σέντερ. Αλλά είναι καλύτερος δημιουργός και αμύνεται καλύτερα από Παππά Μποχωρίδη. Άρα λογίζεται ως γκαρντ μάλλον. Δεν υπάρχει καμία υπεροπλία του ΠΑΟ στη περιφέρεια.

      Διαγραφή
    5. Και στο 3 τι εχει ο ΠΑΟ αφου θα κατέβει με 6 γκαρντ?
      Κανενα και ο ΟΣΦΠ τρεις τουλάχιστον !!
      Και οι δυο εχουν προβλήματα.
      Που τα διαβάζει ο καθένας όπως θέλει αν δεν τα βλέπει με ουδέτερο μάτι.
      Φαβορί είναι ο ΟΣΦΠ πάντως, όπως κι αν διαβάσεις το ματς.

      Διαγραφή
    6. Τη Λαμποραλ δεν την επαιξε ο Αρτζι ρε παιδια... ηταν ο Σαλέ τοτε.

      Διαγραφή
    7. Επισης δεν υπηρχαν τοτε οι Παππας και Μποχωριδης.

      Και οχι παιδια, ο Λοτζεσκι δεν ειναι γκαρντ. Ειδικα με τον Πεδουλακη αντιπαλο δεν μπορει να παιξει και δεν εχει αποδωσει ποτε καλα ως γκαρντ.

      Διαγραφή
    8. Σωστα ο Σφαιροπουλος εχει υπεροπλια στους SF.

      Ομως σε κλειστο παιγνιδι, για να αποδωσει αυτη η υπεροπλια του πρεπει ή να φερει το παιγνιδι κοντά στη ρακετα οπου παραμονευει ο Γκιστ ή να παρει εξωτερικα σουτ στα οποια ο Ολυμπιακος δεν εχει και την καλυτερη επιδοση. Μονο ο Λοτζεσκι ειναι αξιοπιστος απο εκει αλλά θα ειναι χαζο να του τα δωσει ο Πεδουλακης εστω κι αν τον μαρκαρουν οι Φελντιν ή Γουϊλλιαμς (οχι και φοβεροι αμυντικοι).

      Για αυτο θεωρω οτι το παιγνιδι θα παιχτει στον ελεγχο του ρυθμου, στο οποιο ο Πεδουλακης ειναι μαστορας, και οχι στο τρανζισιον.

      Ο Σφαιροπουλος πρεπει να παει σε Αθηναιου και να αφησει εξω τον Αγραβανη, δεν εχει αλλη επιλογη. Εξαλλου και στο προηγουμενο παιγνιδι στο ΣΕΦ ο Αθηναιου ξελασπωσε τον Σφαιροπουλο στο 2ο ημιχρονο οταν ο Ολυμπιακος ειχε κολλησει στο σκορ αν θυμαμαι καλα.

      Διαγραφή
  69. Ωραίο Τζιμ. Γνωρίζουμε αν θα αγωνιστεί ο Πρίντεζης τελικά? Έχασε τον πατέρα του. Τα συλλυπητήρια στο παιδί, δύσκολη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Τιμήστε το νεκρό πατέρα ενός μεγάλου παίκτη κι αντιπάλου μας στο ΟΑΚΑ με ενός λεπτού πραγματική σιγή.
    Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε στον Πριντεζη πως οι συνάνθρωποι του βιώνουν τη στενοχώρια του και γνωρίζουν τι είναι να χάνεις οτι πιο πολύτιμο έχεις στη ζωή σου.
    Το γονιό σου.
    Το χαμόγελο σου.
    Το πραγματικό στηριγμα σου.
    Σεβασμός στα ανθρώπινα ιδανικά.

    JB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Δυστυχώς τώρα που τελείωσε το επουσιώδες μέρος της χρονιάς - δηλαδή τα πραγματικά παιχνίδια (της Ευρωλίγκας) - το μπλογκ ξανάγινε πεδίο βολής για όλους τους επίδοξους Τζέρι Κράουζε που δυσανασχετούσαν ότι έπρεπε να βλέπουν πραγματικό μπάσκετ και όχι το basketball manager του μυαλού τους. Ουσιαστικά μια πιο σοφιστικέ εκδοχή της κλασικής ελληνικής μεταγραφολαγνείας, όπως τότε που κάθε καλοκαίρι στα mid-90s η Αθλητική είχε πρωτοσέλιδο 'υπογράφει ο Φάνης στον ΠΑΟ'.

    Το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα πλέι οφ σε ΝΒΑ, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία και Ρωσία μικρή σημασία φαίνεται να έχει. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο βέβαια ούτε μόνο του hoopfellas. Και στην Αμερική τα σενάρια για trades και ντραφτ πικς είναι πάντα πολύ πιο συναρπαστικά από τους πραγματικούς αγώνες. Ζούμε σε virtual εποχή στην οποία ποτέ δεν αρκείσαι στην πραγματικότητα, ούτε μπορείς να περιμένεις μέχρι η πραγματικότητα να γίνει...πραγματικότητα. Εδώ όποιος παρακολουθεί κολλεγιακό μπάσκετ ασχολείται 9 μήνες με το bracketology (υποθετικά σενάρια πώς θα βγει το τουρνουά των 64) και μόλις 2 βδομάδες με το πραγματικό τουρνουά. Η market-oriented λογική της σελίδας βέβαια φέρει κάποια ευθύνη για το τι συμβαίνει εδώ.

    Απλά παιδιά ηρεμήστε λίγο, η σεζόν έχει ακόμα ένα μήνα. Αφήστε να τελειώσουν οι τελικοί και μετά βγάζετε την δωδεκάδα που θα δώσετε στον ΔΠΓ.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και οταν η σεζον ειναι στη μεση δεν βγαζουμε 12-αδες για τη νεα χρονια?

      Αφου ολη η μαγκια ειναι στο μπουρ-μπουρ και οχι στο μπασκετ. Το μπασκετ απλα συνδραμει στο να γινεται το μπουρ-μπουρ.

      Διαγραφή
  72. Συλληπητηρια στο πριντεζη για αυτες τις δυσκολες ωρες που περναει...κανονικα θα παιξει απ οτι διαβασα καθως το ζητησε ο ιδιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. 1) Ο Ολυμπιακός έχει φρεσκαριστεί αρκετά αναλογικά με το σημείο που βρισκόμαστε. Αποκλείστηκε απ’ τα play off της Ευρωλίγκας και στα ελληνικά ματς δεν ζορίστηκε. Έχει πάρει ανάσες, επανεντάχθηκαν πλήρως οι τραυματίες και είναι σίγουρο ότι οι περισσότερες προπονήσεις έχουν ανεβάσει τον δείκτη συνοχής της ομάδας.
    2) Ο Πεδουλάκης έχει εκπληκτική παράδοση απέναντι στον Ολυμπιακό στον 1,5 χρόνο του στον πράσινο πάγκο. Το ρεκόρ του είναι 7-3. Μάλιστα, ξεκίνησε την θητεία του με 2 ήττες. Δηλ. στα επόμενα 8 ματς έχασε μόνο 1. Αν το περιορίσουμε στα ματς – τελικούς το ρεκόρ του κόουτς είναι 5-0. Τελικός κυπέλλου το ’13, οι 3 τελικοί του sweep την ίδια χρονιά και το νοκ άουτ ματς του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ την επόμενη σεζόν όπου ο Ολυμπιακός Δεκέμβρη μήνα έχασε το αήττητό του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά την αποχώρηση του κόουτς το σκορ μεταξύ των ομάδων είναι ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 6-9. Στα, δε, ματς τίτλου 4-5.
    3) Μετά τον τραυματισμό του Βλάντο, ο ΠΑΟ έχει έλλειμμα στους φόργουορντ με αποτέλεσμα να παίζει με 3 γκαρντ σχεδόν για 35’. Εξαιρούνται τα ξεκινήματα των ματς όπου στο 3 βρίσκεται ο Χαραλαμπόπουλος. Σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση έχουμε τους 6 γκαρντ να καλύπτουν τις 2 θέσεις του back court και το ‘’3’’, τον μικρό και τον Φώτση να μοιράζονται το ‘’4’’ και Γκιστ, Μίρο, Χάντερ το ‘’5’’.
    4) Είναι προφανές ότι ο Άρτζι δεν μπορεί να παίξει αυτό που θέλει στην άμυνα. Θα ρισκάρει, λοιπόν, αναγκαστικά. Η προφανής επιλογή είναι το μακρινό σουτ ειδικά όταν είναι στην 5άδα ο Μίρο. Εδώ θα είναι καταλυτικός ο ρόλος του Λοτζέσκι.
    5) Ο ΠΑΟ θα είναι πολύ αλλαγμένος σε σχέση με τα 2 προηγούμενα φετινά ματς. Αυτό μπορεί και να επιτρέπει κάποιες εκπλήξεις απ’ την μεριά του πράσινου πάγκου.
    6) Έχει ενδιαφέρον η τακτική του Σφαιρόπουλου στην άμυνα στον Μίρο. Πιστεύω ότι θα επιλέξει αρχικά την βοήθεια.
    7) Το βασικό πρόβλημα στην αμυντική τακτική του Πεδουλάκη θα είναι η αντιμετώπιση του Πρίντεζη. Δύσκολα θα τον κάνουν καλά ο Φώτσης κι ο Χαραλαμπόπουλος. Ο Γκιστ που έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδι απέναντι στον Γιώργη παίζει πια σχεδόν μόνο στο ‘’5’’.
    8) Ο ΠΑΟ δεν θα δυσκολευτεί να ελέγξει τον ρυθμό αλλά αυτό δεν αρκεί. Στις επιθέσεις μισού γηπέδου έχει μεγάλο θέμα κυρίως όταν ο Μίρο είναι στον πάγκο. Εδώ είναι κρίσιμο να πάρει ο Χαραλαμπόπουλος τα σουτ που θα του δοθούν.
    9) Έχει τεράστιο ενδιαφέρον η νέα προσέγγιση του Άρτζι απέναντι στον Σπανούλη. Λάσμε δεν έχει τώρα ούτε και Γιόνας. Αλλά κι ο Βασίλη δεν είναι ο ίδιος με τότε.
    10) Σημαντικό test για τον Γουΐλιαμς. Θα δούμε αν έμαθε κάτι απ’ την σειρά με τη Λαμποράλ.

    Φαβορί ο Ολυμπιακός αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή