Athlenda

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

NBA PLAYOFFS:ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΒΟΜΒΑ?





Μετά από τις ανατρεπτικές τζούρες Ευρωλίγκας που πήραμε, πάμε και στο κακόμοιρο το ΝΒΑ όπου τελείωσαν τα γελάκια και τα σόουτάιμ και αρχίζουν τα σοβαρά ματς. Το μεγάλο ερώτημα είναι, ποιό θα είναι όμως το "dark horse" των φετινών play-offs; Πού θα σκάσει η βόμβα, αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν upset;

Κατά τη γνώμη μας και βάση του τι έχουμε δεί μέχρι τώρα, μεγάλο θόρυβο στηΔύση μπορούν να κάνουν οι Οκλαχόμα Θάντερς. Το περσινό performance της νεανικής ομάδας του Σκοτ Μπρούκς απέναντι στους Λέικερς καθήλωσε πολύ κόσμο και ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, μια εικόνα από το μέλλον για το ποιός θα είναι το επόμενο αφεντικό στη Δύση.

Κανείς δεν τους θέλει για αντίπαλο, αυτό είναι σίγουρο. Ο Τζόρτζ Καρλ εξέφρασε πρόσφατα την προτίμηση να έχει ως αντίπαλο το Ντάλας και όχι τους Θάντερς καθώς "έχουν δύο νεαρούς σούπερ σταρ, πολύ διψασμένους και παίζουν σε πολύ υψηλές ταχύτητες όπως το Ντένβερ...".

Η προσθήκη του Πέρκινς δίνει άλλη οντότητα στην Οκλαχόμα, τώρα που τα μπράτσα σφίγγουν και προσέφερε νέο ρόλο στον Ιμπάκα ("4"). Ο Ντουράντ είναι ότι πιο μπασκετικό έχει το αμερικανικό σταρ σύστεμ, δουλεύει πολύ, μιλάει λίγο και έχει κάτω το κεφάλι, ο Ουέστμπρουκ είναι ο "Μπλεηκ Γκρίφιν των κοντών". 



Και ο Χάρντεν είναι εξαιρετικός σαν τρίτο όπλο στην επίθεση. Με όλα τα φώτα στραμμένα σε Λέικερς και Σπερς, μη σας φανεί περίεργο εάν οι Θάντερς όχι μόνο φτάσουν στους τελικούς της περιφέρειας αλλά εν τέλει κατακτήσουν και τον τίτλο στη Δύση...

Η πρώτη μάχη θα είναι δύσκολη βέβαια, καθώς οι Νάγκετς είναι η ομάδα με τον ποιοτικότερο πάγκο στο ΝΒΑ και ένα δίδυμο επιπέδου ολ σταρ στον "ασο" (τους 2 Ταρ Χιλς, Λόουσον - Φέλτον) αλλά στα μεταξύ τους ματς οι Θάντερς έδειξαν ότι έχουν το πάνω χέρι.

Στην Ανατολή τα φώτα έχουν πέσει στο ζευγάρι Σέλτικς - Νικς, αλλά η έκπληξη αναμένεται από αλλού. Το Ορλάντο είχε μια μάλλον ήρεμη χρονιά, έμεινε 4ο και κανείς δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά μαζί του, με τα φώτα στραμμένα στη μονομαχία της Βοστόνης με το Μαϊάμι και στο σπριντ των Μπούλς.

Τη τελευταία φορά που κανείς δεν υπολόγισε τους Ματζικ, αυτοί έπαιξαν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Είναι πιο μπαρουτοκαπνισμένοι από τους -πολύ καλούς αλλά μάλλον άγουρους - "Ταύρους" στη ποστ σίζον και αυτή η έλλειψη άγχους μπορεί να αποβεί καθοριστική σε ένα τέτοιο ματς απ.

Προϋπόθεση είναι βέβαια ο Χάουαρντ να μείνει αρκετά στο παρκέ και φυσικά οιΜάτζικ να τα καταφέρουν απέναντι στην Ατλάντα στον 1ο γύρο. Το 1-3 των Χοκς απέναντι στο Ορλάντο είναι από μυστήριο έως ύποπτο...

Με τα τελευταία χάλια της Βοστόνης δεν είναι λίγοι που πιστεύουν σαν δυνατόunderdog τη Νέα Υόρκη. Δεν θα ναι εύκολο, παρότι το ανεξήγητο τρέιντ τουΠέρκινς έχει χτυπήσει τη Βοστόνη στη καρδιά. Είναι απόλυτα κατανοητό ότι πλέον στην Ανατολή δεν υπάρχουν ΤΑ πεντάρια αλλά, ρε Εηντζ, τους Λέικερς πάς να νικήσεις.

Από αυτούς έχασες πέρυσι γιατί στο 7ο ματς δεν είχες τον Πέρκινς. Μέχρι το τρέηντ οι "Κέλτες" ήταν το Νο1 φαβορί για το πρωτάθλημα, τώρα παραπαίουν γιατί απλά έχουν "φλωρέψει" στη ρακέτα.

Δεν μπορείς να στηριχτείς σε κανέναν από τους Ο'Νιλ -για διαφορετικούς λόγους- και ο (εξαιρετικός επιθετικά) Μπίγκ Μπέημπι σε σωματοδομή θυμίζει μπιφτέκι με… πόδια. Ο νεοφερμένος Γκριν είναι ένας εξαιρετικός versality player και με αρωγούς αυτόν και τον Ρόντο σχεδιάζουν την επόμενη ομάδα τους περνώντας τις τελευταίες ρανίδες παιχνιδιού από Πιρς και Γκαρνέτ.

Αλλά τώρα η Βοστόνη "έχασε", ψυχολογικά και αγωνιστικά. Από την άλλη, οιΝταντό-νικς είναι όντως βελτιωμένοι φέτος ,έχουν τον καλύτερο closer σε ματς τέτοιου επιπέδου μετά τον Μάικλ Τζόρνταν (Μπίλαπς, ποιός Κόμπι μωρέ...), το πληρέστερο επιθετικό όπλο του ΝΒΑ σε παιχνίδι μισού γηπέδου (Καρμέλο) και τονMVP του πρώτου μισού της σεζόν (Αμάρε) αλλά όσο άμυνα παίζει μόνο ο Φιλντς σε τέτοιο επίπεδο δε θα 'χουν μεγάλη τύχη.

Βέβαια όποιος ξέρει ιστορία θα γνωρίζει ότι οι Νικς δεν έχουν ανταλλακτικό… Μπορεί να ξεκινήσουν να παίρνουν παραμάζωμα το ένα φαβορί μετά το άλλο και η επιστήμη να σηκώσει τα χέρια ψηλά, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν. Οι φίλοι των Νικς είχαν εκδηλώσει την προτίμησή τους να παίξουν στον 1ο γύρομε τους Χιτ, με τους οποίους ματσάρουν καλύτερα, σ' ένα ζευγάρι που η ατμόσφαιρα θα μύριζε μπαρούτι όπως παλιά, η θεαματικότητα θα εκτινασσόταν και οΣτερν θα γέλαγε σαν τον Σπύρο Καλογήρου από τη χαρά του.

Το θέμα πάντως στο "Μεγάλο Μήλο" είναι ότι πλέον όλοι βλέπουν πως με τα όπλα που έχουν προσθέσει οι Νεουορκέζοι στη φαρέτρα τους, η ομάδα θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική παίζοντας ένα πιο σετ μπάσκετ και η θέση του Ντ' Αντόνι το καλοκαίρι θα είναι επισφαλής. Μη σας φανεί περίεργο να τον αντικαταστήσει ο τωρινός του αντίπαλος, Ντοκ Ρίβερς..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ#4