Athlenda

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

4 ΜΑΥΡΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ..


4 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΡΗ
 Η διοικητική ασάφεια και αβεβαιότητα που επικρατεί στον Άρη έχει παγώσει τις εξελίξεις στο θέμα του νέου προπονητή της ομάδας.Οι εξελίξεις γύρω μας,στη χώρα και κατ’επέκταση στον ελληνικό αθλητισμό δείχνουν την είσοδο σε μια νέα τάξη πραγμάτων,μια νέα εποχή,που απαιτείται λιγότερο χρήμα και περισσότερη δουλειά.Ετσι και για το μπάσκετ.Πιθανότατα ο Αρης του 1(και κάτι ψιλά..)εκατ. ,που ήταν ο περσινός προυπολογισμός του,θα χρειαστεί να κατέβει κι άλλο οικονομικά.Δεν είναι καιρός για κλάμματα,ομάδες φτιάχνονται και με λίγα χρήματα,αρκεί να έχεις σωστό πλάνο,να το υποστηρίξεις μέσα στη χρονιά και ,ειδικά για την Α1,να έχεις έναν καλό τιμονιέρη.Ονόματα έχουν ακουστεί πολλά.Το θέμα δεν είναι τι θές,αλλά πρώτα  τι μπορείς.Από όλα λοιπόν αυτά που ακούγονται και όχι,φιλτράραμε τις 4 καλύτερες –κατά εμάς-περιπτώσεις,βάση των οικονομικών δεδομένων (που δύσκολα θα αλλάξουν δραματικά)του συλλόγου και της αξίας  των υποψηφίων.


1)ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:Από τις πρώτες μούρες της Ελληνικής νουβέλ-βάγκ,βλέπει την αριέρα του να βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι καθώς μετά τα θαύματα του Αμαρουσίου,ήρθε η κρυάδα της μη συμμετοχης του Πανιωνίου στα πλέη-όφς.Εχει μάθει να δουλεύει με λίγα,στην Ολύμπια έκανε παπάδες και στο Μαρουσι τη Ευρώπη να τρίβει τα μάτια της.Σχολή Γιαννάκη,θιασσώτης της καλής άμυνας.Τον θεωρούμε εξαιρετικό στο χτίσιμο ενός ρόστερ(από το καλοκαίρι..),πολύ καλές επιλογές αθλητών(ειδικά ξένων) σε ποιότητα και χαρακτήρα.Εχει συμβόλαιο με τον Πανιώνιο,ο Λιανός τον θέλει αλλά προχτές του άφησε ανοιχτή τη πιθανότητα για κάτι άλλο εάν ο Μπαρτζώκας το θελήσει..
ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Τον Μάριο Μπατή.Πραγματικός εκφραστής του μπάσκετ πού παίζεται στην Α1.Σκληρός,έξυπνος και πάνω απ’όλα πλέη-μέηκερ..Θα συμπλήρωνε ιδανικά τον Βεργίνη.Είναι το πούλεν του Μπαρτζώκα καπως τον είχε μαζί του σε Ολύμπια,Μαρούσι και πέρυσι στον Πανιώνιο.

2)ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ:Οι αλυσιδωτές εξελίξεις στον Ολυμπιακό ενδέχεται να τον καταστήσουν ελεύθερο.Προπονητικά τον έχουμε ψηλά στην εκτιμησή μας.Εχει παραστάσεις και εικόνες υψηλού επιπέδου και καλή προοπτική για τα επόμενα χρόνια της καριέρας του,αρκεί να βρεί το σωστό περιβάλλον.Εκτιμούμε τον τρόπο που χειριστηκε μια δύσκολη κατάσταση στην ΑΕΚ και τη δουλειά που απέδωσε καρπούς στα Τρίκαλα.Οι ομάδες του έτρεχαν καλά το γήπεδο και ήταν πειθαρχημένες.Είναι στη κατάλληλη φάση της καριέρας του για ένα τέτοιο βήμα και έχει τη προσωπικότητα να ανταπεξέλθει.
ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Τον A.J. ABRAMS.Two-guard και σκόρερ ολκής ο 25χρονος Αμερικανός,φθηνός και σε πολύ καλή ηλικία.Φέτος αναζήτησε τη τύχη του στη Βερόνα όπου εφυγε το Μάρτη.Βέβαια δε ξέρουμς εάν ο Αγγέλου θέλει να τον βλέπει μετά από τις αργοπορίες του μικρόσωμου Αμερικανού και τον τρόπο που χώρισαν οι δρόμοι τους στα Τρίκαλα.Πολύ καλός και ο Σεργκέι Μπίκοφ,με τον οποίο ο Ελληνας τεχνικός συνυπήρξε για 2 σεζόν στη Ντιναμό.Παίκτης με δυναμικό στυλ που μπορούσε να κάνει ''έργα τέχνης'' σε Ουλεμπ καπ και Α1 αλλά οι πληροφορίες λένε ότι τον υπέγραψε η Λοκομοτίβ Κούμπαν.

3)ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ:Eχει μείνει μακριά από τη ‘’βιτρίνα’’ της Α1  για αρκετό καιρό αλλά δεν τον πήραν τα χρόνια,άλλωστε είναι ο πιο μικρός απ’όλους(43 ετών ,άλλοι στην ηλικία του δεν έχουν πάρει ομάδα ως 1οι).Δεν είναι μακριά ο καιρός που θεωρούταν μαζι με τους Γιαννάκη-Πεδουλάκη ότι καλύτερο στη προπονητική σκηνή,αλλά δυστυχώς το πέρασμα του από Αθήνα(ΑΕΚ,ΜΑΡΟΥΣΙ)δεν ήταν τόσο επιτυχημένο.Εχει αρκετές παραστάσεις,μη ξεχνάμε στα 38 του έπαιζε Ευρωλίγκα με την ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν είχε βοηθό..τον Μπαρτζώκα στο Μαρούσι.Ενδεχόμενη μετακίνησή του στους κίτρινους θα σημανει στρόφή στην άμυνα,της οποίας είναι λάτρης ο Θεσσαλονικιός κόουτς και μάλλον είναι αυτό που ακριβώς θέλει η ομάδα τώρα για να βάλει γερές βασεις.Ο Κακιούσης είναι η πιό προσιτή και ίσως πιό λογική επιλογή από τις 4..Εχει να δώσει πολλά ακόμα..
ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΕΡΕΙ:Tον Δημήτρη Νικολα’ί’δη,ως δεξί του χέρι.Μαζί δημιούργησαν το θαύμα του Ηρακλή,εκείνη την Ελληνική Παρτιζάν(πολύ πριν την Παρτιζάν των χρόνων μας)που πίεζε στα 4/4 του γηπέδου,πνίγοντας τον αντίπαλο με διάφορες άμυνες.Ο Νικολα’ί’δης,προπονητής-ειδήμων στην ανάπτυξη νέων παικτών,μπορεί με την επιστροφή του στο Παλέ να αποτελέσει τη ‘’σπουδαιότερη μεταγραφή’’ των κιτρίνων στην νεανική ομάδα που θέλουν να φτιάξουν.

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΡΙΦΟΥΝΟΒΙΤΣ:Είναι η επιλογή μας από τη ξένη αγορά.Τον θεωρούμε πρώτα απ’όλα σοβαρό άνθρωπο,σε ότι και αν κάνει,και πολύ καλό προπονητή.Δουλεύει πολύ και μεθοδικά.Φέτος έκανε το μπάμ στο τοπ-16 της Ευρωλίγκας νικώντας Κάχα Λαμποράλ και Παναθηναικό εκτός και έμεινε έξω γιατί έχασε από τον Ιβάνοβιτς στο Βίλνιους,γι’αυτό άλλωστε βρίσκεται σε αυτή τη λίστα τώρα..Οι ομάδες του παίζουν μοντέρνο μπασκετ και ο ίδιος είναι προπονητής που σκέφτεται και έχει εναλλακτικές μέσα στο παιχνίδι.Πέρυσι αυτοπροτάθηκε στον Αρη,στη πραγματικότητα ‘’ψόφαγε’’ να δουλέψει για τους κίτρινους  αλλά υπερίσχυσε ο πτυχιούχος της ‘’σχολής Μακάμπι’’,Σαρόν Ντρούκερ..Η εμπειρία του Τριφούνοβιτς από το Ελληνικό πρωτάθλημα,σε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική χρόνια για τον Πανιώνιο,μόνο ως πλεονέκτημα μπορεί να λογιστεί.
ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΕΡΕΙ:Τον Ααρον Μάιλς.Στη Θεσσαλονίκη ξέρουν μπάσκετ και ο Μάιλς έκανε μπάμ ότι είναι ο καλύτερος πραγματικός πόιντ γκαρντ που είχε η ομάδα εδώ και χρόνια.Δυνατός και εγκεφαλικός  άσσος παλιάς σχολής,’’first passing’’ point guard.Με τον Τριφούνοβιτς, χάρισαν στον Πανιώνιο μερικές από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του(Ρεαλ,Εφές έξω).Πέρσι αγωνίστηκε στο NBDL,όπου πάλι αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμων ,γι’αυτό και το κασέ του έχει πέσει.Είναι υγιής όμως?Όχι ότι ο Μπράντ Νιούλεη θα χάλαγε κανέναν βέβαια..
Υ.Γ.  Στη προηγούμενη αναφορά μας στον ΑΡΗ είχαμε πεί ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ιστορία,το όνομα και την εμπορικότητά του και να στραφεί στο να πάρει παίκτες από το εγχώριο πρωτάθλημα.Το κάνουν ομάδες πολύ μεγαλύτερου μεγέθους αυτή τη στιγμή με μεγάλη επιτυχία,αποκτώντας φτηνούς, καλούς παίκτες που έχουν την προοπτική να εξελίξουν το παιχνίδι τους στο επόμενο επίπεδο.
ΤΟ HOOPFELLAS ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:Ντιόν Τόμπσον(23, 2,06).Εβγαλε μάτια φέτος με τον Ικαρο.Εξαιρετικός σκόρερ,πολύ καλός ριμπάουντερ(αυτό που λείπει από τον Αρη τα τελευταία χρόνια)και μπλοκέρ,δυνατός στα βασικά.Μη ξεχνάμε ήταν μέλος της πεντάδα μιάς εκ των καλύτερων κολεγιακων ομάδων στην ιστορία,των Τάρ Χίλς του Ρόι Ουίλιαμς  και των  Λόουσον,Χάνσμπροου,Ουέλινγκτον,Γκρίν,πρωταθλητών του 2009.Προλάβετε,γιατί σε λίγο δε θα παίζει..Τη τελευταία φορά που επένδυσες σε ξένο ψηλό,ακολουθώντας αυτή τη λογική,πήρες τον Μάσσευ..
Υ.Γ2:Συζητάμε κάθε άποψη-πρόταση σας για το θέμα.Για να μη γράφουμε του χρόνου ότι γράφουμε κάθε καλοκαίρι.. http://hoopfellas.blogspot.com/2009/06/blog-post.html

20 σχόλια:

  1. poli kalo arthro opws ola sou file jim.kai 4 epiloges einai kaloi coach kai sta metra mas.psifizw bartzwka,arkei na thelei na erthei

    kiki3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ καλο.ειλικρινα ετσι οπως το διαβασα μαρεσε ο κακιουσης ενω πριν θα σου ελεγα Μπαρτζωκα.

    nicky lauda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγγέλου δαγκωτό.jim μπορεί ο Μπαρτζώκας να είναι σχολή Γιαννάκη αλλά ο Αγγέλου είναι σχολή Ντούντα.Δαγκωτό

    poseidi#10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4.ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ.ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια ο αρης δεν εχει διοικηση ακομα τινα λεμε.και ο παλμας πρωτοβουλιαζεται και μιλαει με μαλκοβιτς λεει.εγω βλεπω δαμιανιδη να φερνει καναν εξωγηινο παλι αμερικανακο και να τερματιζουμε 6οι

    antohny23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KAKIOUSI-NIKOLAIDIOPWS TO PES JIM.OPWWS TOPES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. polu kalo ,,sumfwnw me ta paidia...Βέβαια υπάρχει και ο Πρίφτης,που τον αφήσαμε να φύγει...

    Αllstaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχάς να πω ότι το κείμενο είναι εξαιρετικό!!!

    Προσωπικά κανείς από τους παραπάνω δεν με ψήνει ιδιαίτερα αλλά επειδή θεωρώ ότι οι συγκεκριμένοι Έλληνες δεν μπορούν να προσφέρουν κάποιου είδους όραμα στον κόσμο του ΑΡΗ θα πήγαινα με την λύση Τριφούνοβιτς.

    Από εκεί και πέρα όσο αφορά παίκτες έχω έτοιμη οικονομική λύση που κολλάνε άψογα στους παίκτες που έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. Σίμονς και Παλάτσιο είναι ένα εξαιρετικό δίδυμο. Ο Σίμονς είναι ο κλασσικός σέντερ που μας λείπει εδώ και χρόνια ενώ ο Παλάτσιο είναι ένας δυνατός παίκτης που καλύπτει με άνεση τις θέσεις 1 και 2. Φαντάζομαι η περίπτωση του Μάρσαλ γιατί χρειαζόμαστε 3αρι οπωσδήποτε είναι λιγάκι υπερβολική αλλά ποτέ δεν ξέρεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o palacio einai geros kai atomistis kalos paiktis omws pou den eixame persi.o marshal tha ti kanei thn omada bou..lo.alla oute tetoion eixame persi.emene maresei o smith tou paneliniou kai o haris tou ikarou.autoi oi 2 htan ston kolosso propersi.kalo didimo nomizw kai oikonomiko

    costuritsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΩΛΕΙΑ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΗΤΑΝ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ.ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΙ ΛΟΓΩ ΣΟΥΠΕΡ3.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ.ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ?ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ.ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥ.ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΟΥΖΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΗΚΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΙΦΤΗ.

    ΚΑΝΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. λοιπον ας δουμε την αληθεια.τόσα χρονια ο ματζον δε σας αρεσε τον κραζατε.αντι μπασκετ,υπνος,επιθεση για τα θηρια και τετοια.εγω ξερω κατι σουληδες τους ειχε για πρωινο.και δε νομιζω οτι υπαρχει εστω ενας-ουτε παοκτσης-που να να πιστευει οτι στη σειρα των μικρων τελικων θα εχανε ο αρης με τον ιταλο στο τιμονι.σε καμια περιπτωση.βεβαια θα μας φερει και τον κικι πισω(χαχαχα).αλλα οι ομαδες επαιζαν αμυνα.καντε ενα διακανονισμο με οτι ανοιχτα υπολοιπα εχετε και φερτε τον.φθηνος ειναι και ο πιο αξιοπιστος απ'ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ματζον..ημαρτον!!!!!!!!!!!

    poseidi#10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ακου ματζον..ρε..ξεσουρωστε!

    poseidi#10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. o tompson einai paixtoura.osoi parakoloythoysan kolegiako xeroyn.maresei kato didymo smith-harris poy eipe to paidi pio panw

    ac green-kipseli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συχαρητηρια τζιμ ολα σου τα αρθρα ειναι εξαιρετικα,διαβαζοντας τα πιανω τον εαυτο μου να μη θελω να τελειωσουν.στο θεμα μας..
    εγω προτεινω πεδουλακη.καθαρα αγωνιστικα ειναι ο καλυτερος ελληνας προπονητης.δε νομιζω οτι θα γινει επαφη λογω προιστοριας αλλα ειναι ο προπονητης ο μονος απολους,που θα βαλει δυσκολα στον ομπραντοβιτς και τον ιβκοβιτς μεσα σε ενα ματς.δυστυχως δεν τον σηκωνει το κλιμα στον αρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ καλό το άρθρο. Εύγε. Συμφωνώ με τα χίλια ότι ο Μάιλς ήξερε πολύ μπάσκετ μέσα στο μυαλό του. Εγκεφαλικός παίχτης.

    Από κει και πέρα προτιμώ τον Μπαρτσώκα. Με τα λίγα φτιάχνει αρκετά και σε εξαιρετικές περιπτώσεις πολλά. Δουλευταράς και λάτρης της ομαδικής άμυνας.

    Όσο για τον Τόμπσον πολύ καλός παίχτης, αλλά εδώ δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε μια σύσκεψη και ένα συμβούλιο. Τι να λέμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά ευχαριστώ για τη συμμετοχή και τα καλά λόγια.Το θέμα είναι πολύ σημαντικό,ειδικά στη νέα εποχή των ''κομμένων'' μπάτζετ ο προπονητής θα είναι το Α και το Ω για ομάδες σαν τον Αρη.Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσει τ διοικητικά του.(και να καταφέρει να κάνει κ ένα συμβούλιο όπως είπε και o kantharos..)
    Επειδή πολλά παιδιά αναφέρανε τον Πρίφτη,έχω πεί την άποψή μου μιλώντας με έναν φίλο εδω στο μπλόγκ,Το καλύτερο γι'αυτόν θα είναι να μείνει μια ακόμη χρονιά στη Καβάλα,να δείξει συνέχεια και συνέπεια(όπως πολλοί νέοι προπονητές που βγήκαν στην επαρχία)και τότε θα έρθει η ώρα του.Εχει δείξει καλά δείγματα αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος για μια τέτοια ομαδα.
    @planetaris:καλός ο Σίμονς,ιδιαίτερα με κοινοτικό διαβατήριο.1oς ριμπάουντερ και 2ος μπλοκέρ στη φετινή Α1..όπως @costuritsa και οι σμιθ-χαρις.Ο Αρης δεν είχε τέτοιους ξένους φέτος(πέρα από Τάκερ πάντα).@κανελος ,όντως είναι απώλεια ο Σφαιρό και απ'ότι ξέρω ήθελε να δουλέψει στον Αρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταρχας συγχαρητηρια για το επιπεδο των αρθρων σου. Μακαρι να ηταν μεγαλυτερα και πιο συχνα.
    Οσον αφορα το θεμα μας προτεραιοτητα πιστευω θα επρεπε να εχει το θεμα του Μπαρτζωκα, καθως για τους υπολοιπους εχω καποιες ενστασεις.

    Παρολο που ειμαι μεγαλος λατρης της δουλειας του Κακιουση στον τοτε Ηρακλη (δεν εχω ξαναδει τεοιο στησιμο ομαδας συνυπολογιζοντας το γεγονος οτι δεν ειχε και τοσο ποιοτικους παικτες)αν ημουν στη διοικηση θα με προβληματιζε το γεγονος οτι σε καμια αλλη ομαδα δεν εχει πετυχει και δευτερον νομιζω οτι ηδη εχει αρνηθει προσφορα του Αρη στον παρελθον. Οσο για τον Νικολαιδη τι να πω. Τον ειχαμε και τον απολυσαμε για αγνωστους λογους. Μαλλον δε συμφερει μια ομαδα να βγαζει παικτες απο φυτωρια καθως οι μιζες απο αγορες τυπου Ντεη, Λαμποβιτς, Στινσον κτλ κτλ ειναι μεγαλυτερες.

    Ο Τρυφουνοβιτς αν θυμαμαι καλα ειχε κανει μια πολυ αδιαφορη χρονια με τον Πανιωνιο. Ισως να μην του ταιριαζει η Ελλαδα τι να πω.

    Οσον αφορα τον Αγγελου απο τη μια σιγουρα εχει παραστασεις και εσωσε προπερσι τα Τρικαλα απο την αλλη ομως ακομα και ο ιδιος παραδεχτηκε οτι δεν πιστευε στην παραμονη και οτι ο προεδρος της ομαδας ειναι που τους κρατουσε ψυχολογικα. Σαν να παραδεχτηκε οτι ηταν λιγος ψυχικα.Εξαλλου την επομενη χρονια παραιτηθηκε κιολας λιγες αγωνιστικες πριν τον υποβιβασμο.

    Θα ειχα να κανω και μια αλλη προταση πλην Μπαρζωκα και θα ηθελα να μου πεις την γνωμη σου γιατι ξερεις το αντικειμενο.Ειναι αυτη του Πεδουλακη που αναφερθηκε και πιο πανω. Σε οποια ομαδα πηγε εφυγε πετυχημενος (πλην παοκ λογω δροσου) και εχει απιστευτες γνωσεις για αθλημα. Εχω παρακολουθησει συνεντευξη του και φαινεται οτι εχει σφαιρικες γνωσεις για το πως στηνεται μια ομαδα, με τι κριτηρια επιλεγεις ξενους κ.α. Πραγματικα με ειχε εντυπωσιασει και ηταν απο τις λιγες φορες που ο συριγος ειχε βγαλει τον σκασμο και ακουγε με πραγματικη προσοχη. Επειδη η ηλικια του και η υγεια του ειναι σε παραξενο σημειο θα προτεινα δε μετα απο 1-2 χρονια να εχει ενα ποστο τεχνικου δ/ντη με πρωτο προπονητη καποιον σαν τον Πριφτη πχ. Ο καθε δαμιανιδης ή οποιοδηποτε αλλο μελος της διοικησης δεν εχει τεχνικες γνωσεις για να κρινει ποιος προπονητης ή τεχνικο team ειναι το καταλληλοτερο. Αυτη μεταξυ των αλλων ειναι δουλεια τεχνικου δ/ντη.

    Πριν παντως την επιλογη του προπονητη θα πρεπει η διοικηση να επιλεξει τι ομαδα θελει να εχει και με τι χαρακτηριστικα. Θελει πχ να παιζει με βετερανους, με νεους, να εχει ντελικατους παιχτες μαλακους, σκληρους αθλητες, να παιζει επιθετικο γρηγορο μπασκετ (σχολη μακαμπι), η σετ παιχνιδι με σκληρη αμυνα (σχολη σιενα) ή κατι αλλο? Θα πρεπει με λιγα λογια να επιλεξει τι ταυτοτητα θα εχει η ομαδα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.
    ΥΓ Σορρυ για το σεντονι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. φίλε σ'ευχαριστώ πολύ.με βρίσκεις σύμφωνο σε αυτά που λές.Πιό αναλυτικά οι απόψεις μου..
    Ο Μπαρτζώκας είναι δύσκολη περίπτωση λόγω συμβολαίου.ΘΘεωρώ ότι είναι ο καλύτερος στο επιλέξει παίκτες και να χτίσει από την αρχή ένα ρόστερ.Για τον Κακιούση έχω την ίδια ένσταση.θα μπορούσε να είναι το Νο1 όνομα στη χώρα έτσι όπως είχε ξεκινήσει αλλά μετά 2 απανώτές ''αποτυχίες'' κάτι λένε.Πιστεύω ότι έχει ακόμα να δώσει όμως και η οικονομική κατάσταση του Αρη μας πάει πρός αυτή την επιλογή,δεδομένου του ότι είναι ελεύθερος.Ο Τριφούνοβιτς έχει ποιότητα,τυγχάνει να έχω παρακολουθήσει στενά τη δουλειά του,όμως στον Πανιώνιο έπεσε στη παγίδα των 2 καρπουζιών σε μία μασχάλη και για μια τέτοια ομάδα πίστεψέ με είναι δύσκολο.Ο Πεδουλάκης αν θές τη γνώμη μου είναι σε επίπεδο σκέψης κ αντίδρασης μέσα στο παιχνίδι ο καλύτερος Ελληνας προπονητής μακράν του δευτέρου.Μακράν..Σε μια ομάδα με μπάτζετ 4εκ μπορεί να έκανε πράγματα αδιανόητα αλλά δε του δόθηκε η ευκαιρία.Στον Αρη όμως δύσκολα μπορεί να έρθει ,δεν ευνοούν οι συνθήκες και το κλίμα..Νομίζω καταλαβαίνεις..Στη δική μας Α1 επιβιώνον ομάδες με σκληρή άμυνα σαν βάση (για αυτό επί Ματζόν που ο Αρης έπαιζε εκπληκτική άμυνα τερμάτισε 2ος στη κανονική διάρκεια).Εκεί πρέπει να δωθεί βάση κ όχι σε ένα γρήγορο ή μάλλον βιαστικό επιθετικό στύλ που λανσάρουν οι Αμερικανοθρεμένοι κυρίως προπονητές.Και η Μακάμπι που βασιζεται σε αυτό σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα το κάνει τέλεια,με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια(κ ας μη φαίνεται εκ πρώτης όψεως)αλλά και με αθλητές άλλου επιπέδου.Στην Ελλάδα επικρατεί το σέτ παιχνίδι και η άμυνα.Και η Σιένα(κατάλαβα απόλυτα τι ήθελες να ορίσεις με το παραδειγμα)είναι μακράν η πιό γρήγορη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 4-5 χρόνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υ.Γ. Οσο για τον Αγγέλου..Και ο Πεδουλάκης κάποτε είχε υποβιβαστεί με το Ρέθυμνο,όμως ήταν το επίπεδο της δουλειάς του τέτοιο που μάλλον βγήκε ''ψηλωμένος'' μετά από εκείνη τη σεζόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή