Athlenda

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ..



Σε σίριαλ έχει εξελιχτεί η υπόθεση της μετακίνησης του νεαρού γκαρντ,με τη Μπιλμπάο να έχει το πάνω χέρι για την απόκτησή του.Μετά από μια εξαιρετική χρονιά ήρθε η κλήση στην Εθνική ομάδα.Η προετοιμασία με τα γαλανόλευκα τον γέμισε εμπειρία και αυτοπεποίθηση,στοιχεία που δελεάζουν περισσότερο τους μνηστήρες του. Οι απόψεις όμως διίστανται για το πού που θα αγωνίζεται ο διεθνής πόιντ του χρόνου..Πάμε να δούμε..


ΜΠΙΛΜΠΑΟ:Είναι το φαβορί για να τον κλείσει.Η πρόταση για υπογραφή τετραετούς συμβολαίου πρόκειται για μια σπουδαία προοπτική για τον νεαρό γκαρντ σε ένα κλάμπ που δουλεύει συστηματικά και με υπομονή τα τελευταία χρόνια και σιγά σιγά μεγαλώνει κάνοντας το μπάμ πέρυσι.Μεγάλο σύν ,η ελληνική παροικία που βρίσκεται εκεί,κυρίως η παρουσία του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο.Κακά τα ψέμματα όμως.Οπως είναι τα πράγματα τώρα για την ομάδα και τον παίκτη,το καλύτερο και για τους δύο θα είναι να μην αγωνιστεί εκεί του χρόνου.Ισως αν μιλούσαμε ένα χρόνο πρίν(για τον τωρινό Μάντζαρη)να λέγαμε ναι.Οι Βάσκοι τη χρονιά που μας πέρασε μπορούμε να πούμε ότι άλλαξαν το ρού της ιστορίας τους.Αλλαξαν status.Είναι οι φιναλίστ της ACB ,βρίσκονται στους ομίλους της Ευρωλίγκας και με τις κινήσεις τους δείχνουν να κοιτούν ακόμα πιό ψηλά φέτος.Ο Μάντζαρης έχει τη πρώτη ύλη,αλά όχι ακόμα τις παραστάσεις και το backround να πέσει άμεσα τόσο βαθιά στο ποιοτικότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και να διεκδικήσει λεπτά συμετοχής από τον Ααρον Τζάκσον και τον Ραούλ Λόπεζ ,με δύο πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια κάθε εβδομάδα.Φαντάζει απαραίτητη μια μεταβατική χρονιά ψησίματος ώστε του χρόνου να σταθεί πιό γερα στα πόδια του εκεί και να μην γκρεμιστεί.Το κλαμπ μην ξεχνάμε βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης(καλύπτοντας τις φιλοδοξίες ακόμα και του πιό ταλαντούχου νεαρού αθλητή)αλλά πλέον υπάρχουν και απαιτήσεις...

ΑΡΗΣ:H εποχή λιτότητας των τελευταίων δύο ετών ενεργοποίησε στη πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα τη τακτική του δανεισμού,όπως έγινε πέρυσι με τον Σλούκα.Το παράδειγμα του διεθνή γκαρντ του ΟΣΦΠ (ο οποίος θα πάει στη Λιθουανία αλλά και ο Ιβκοβιτς τον υπολογίζει βάσιμα για τη νέα σεζόν)είναι ο καλύτερος οδηγός για τον Μάντζαρη.Ομάδα υψηλών απαιτήσεων,βαριά φανέλα.Ο Βαγγελάκης..θα γνωρίσει τι σημαίνει πραγματική πίεση ,έχοντας βασικό ρόλο σε ένα τέτοιο σύλλογο και αυτό θα αποτελέσει το σημαντικότερο εφόδιο για την αναπτυξή του,αγωνιστικά και πνευματικά.Ο Κατσικάρης τον ξέρει καλά αυτό για αυτό και εξετάζει σοβαρά τη περίπτωση  δανεισμού του νεαρού στους κίτρινους για ένα χρόνο.Ακούγεται ότι στον Αρη τον θέλουν με μεταγραφή αλλά είναι εξαιρετικά αμφιβολο εαν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του παίκτη.Δε θα τους κακοπέσει βέβαια ως δανεικός στη προσπάθεια να κρατήσουν την ομάδα ανταγωνιστική με τόσα λίγα χρήματα,πράγμα που ο Αρειανός φίλαθλος δε θα κατάλάβει ποτέ..''Ποια Μπιλμπάο με λες τώρα..?Να τον υπογράψουμε εμείς και να τον στείλουμε δανεικό σ'αυτούς..''.Σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται στο Eurocup.Ο Αρης φαίνεται η πιό σωστή επιλογή για την ομαλή και εγγυημένη μετάβαση του παίκτη στο επόμενο επίπεδο.Η διαφορά του με τον Σλούκα,ο οποίος πήρε το εισητήριο για το Ευρωμπάσκετ,ήταν η μία χρονιά του τελευταίου στη Θεσαλονική..

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ:Εχει συζητηθεί και η περίπτωση αυτή(ως δανεικός φυσικά),η οποία έχει τα πλεονεκτήματά της.Ο παίκτης δε θα αλλάξει περιβάλλον,προερχεται από σπουδαία χρονιά και κυρίως θα δουλέψει για 2ο χρόνο με τον Αργύρη Πεδουλάκη έχοντας ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες στο παιχνίδι του,που φτάνουν μέχρι τον πλήρη ηγετικό ρόλο στην ομάδα.Η παρουσία του Αρτζι,ικανότατου προπονητή στη διαχείρηση και ανάπτυξη νέων παικτών,διατηρει τους Περιστεριώτες στο κόλπο.Εστω και αν δεν υπάρχει τόση πίεση,που θα ''ψήσει'' τον παίκτη΄,ούτε φυσικά αγώνες στο Εurocup.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ:Πριν λίγες μέρες έδειχνε 1ο φαβορί για την απόκτησή του κρατώντας τον νεαρο στάντ μπάι,οπότε δε ξέρουμε πως αυτός θα αντιδράσει σε μια τόσο καλή πρόταση όπως αυτή της Μπιλμπάο.Τα νέα οικονομικά δεδομένα στους πράσινους δείχνουν ότι πλέον ο Μάντζαρης πιθανόν δε θα'χει την τύχη των Ξανθόπουλου-Βεργίνη(που δε μπόρεσαν να σταθουν στο ''τριφύλι'')και μπορεί να διεκδικήσει λεπτά από φέτος έστω και αν στην αρχή πέσει στο ντουβάρι που ξεπέρασει μετά από πολύ καιρό ο Καλάθης.Το Ελληνικό πρωτάθλημα άλλωστε προσφέρεται για αυτό.Το στύλ παιχνιδιού του αρέσει στον Ζότς,ο Διαμαντίδης είναι το μέγαλύτερο ''σχολείο'',αλλά στον Παο δε βιάζονται,αλλωστε ο Τέπιτς μάλλον θα παραμείνει.Για τον Μάντζαρη και κάθε νεαρό ταλαντούχο αθλητη το δέλεαρ της συνεργασίας με τον Ομπράντοβιτς και τους πρωταθλητές Ευρώπης είναι τεράστιο αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα εξαρτηθεί από το πόσο το θέλουν οι πράσινοι.

ΟΣΦΠ:Επανήλθε ξαφνικά στο παιχνίδι και έχει τις δικές του πιθανότητες.Θρυλείται ότι ο παίκτης δεν υπέγραφε στη Μπιλμπάο γιατί περίμενε τον Ολυμπιακό.Ο Μάντζαρης έχει θέση στη νεανική και γεμάτη νιάτα ερυθρόλευκη περιφερειακή γραμμή όπου εκτός Σπανούλη τα πράγματα είναι ρευστά.Σε περίπτωση απόκτησής του ο Ιβκοβιτς θα εχει στα χέρια του τους δύο από τους τρείς καλύτερους νέους Ελληνες πόιντ γκαρντ(ο άλλος είναι φυσικά ο Καλάθης)και ο Ολυμπιακός θα επιφέρει ένα καίριο επικοινωνιακό χτύπημα στον αιώνιο αντίπαλο που κάποια στιγμή τον είχε σίγουρο.Το πόσο αποφασιστικά θα μπούν οι ερυθρόλευκοι στο κόλπο θα καθορίσει τα νέα δεδομένα.Κάποτε έχασαν για 50 χιλιάρικα τον Διαμαντίδη..

Η επιλογή δική του..

8 σχόλια:

  1. Αν και δεν είμαι φαν των δανεικών θα τον ήθελα στην ομάδα μου. Ο Αλεξανδρής είναι γνώστης του αντικειμένου και ξέρει να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίχτες. Θα τον βοηθήσει. Κι εμείς θα τον βοηθήσουμε. Έλα αγορι μου στην Αρειανάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΛΙΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΥΚΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΟΥς ΑΙΩΝΙΟΥΣ.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ..
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To paidi tha ypograpsei bilbao kai tha agvnistei ston ari daneikos,einai xekatharo to thema

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν θελησει ο ολυμπιακος θα τον παρει.ειναι γαβρος ως γνωστον ο μαντζαρης

    roy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι Αρειανός και πραγματικά συμφωνώ με αυτο που γράφεται...ποια μπιλμπάο, να τον πάρουμε ΕΜΕΙΣ και να το δώσουμε ΕΜΕΙΣ δανεικό στον .....ΚΑΟΔ!!!!!

    Πραγματικά, θα ειναι μια καλή προσθήκη αν ερθει. Παντως, αξιοσημείωτο είναι ότι ο παο πρόκειται να χάσει εναν φέρελπι παίκτη από την ελλάδα, πραγμα που δε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια!!!
    Υ.Γ. Γράψτε, αν μπορείται, ένα αρθρο για τους χρυσικόπουλο και παπανικολάου, γιατί για τον δεύτερο βλέπω να εξελίσσεται σαν παπανικολάου τον πρεσβύτερο. Πολύ καλές προοπτικές μικρός, καποια καλά παιχνίδια αλλά στο τέλος ένα χαμένο ταλέντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OLA DEIXNOUN OLIMPIAKO.MAZI ME BRAMOS H EPOMENI MERA..

    GAZAKIAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o παικτης θα παει στο λιμανι.ποιο λιμανι ομως δε ξερω..

    big mac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν βλέπω να χρειάζεται κάπου στον Ολυμπιακό το παιδί εφ' όσον υπάρχει ο Σλούκας. Από την άλλη αν θέλουν να χτίσουν την ομάδα του μέλλοντος θα αποτελέσει προσθήκη η οποία ίσως σε μερικά χρόνια να πιάσει τόπο. Η λογική λέει Άρη φέτος για να ψηθεί το παιδί και μετά να κατηφορίσει ή σε Παναθηναϊκό (απ' όσο γνώριζα πριν ανατραπούν έτσι τα δεδομένα ήταν το πιο σίγουρο) ή Ολυμπιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή