Athlenda

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

EURO SIGNS:ΦΑΚΕΛΟΣ MARTYNAS GECEVICIUS ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ



  Με μία κίνηση που συνδιάζει την εναρμόνιση με τις οικονομικές απαιτήσεις της εποχής με μια -άμεσα-μελλοντική επένδυση ο ΟΣΦΠ υπέγραψε τον Λιθουανό Μαρτίνας Γκεσεβίτσιους(23,1.93) από τη Λιέτουβος Ρίτας.



  Είναι γνωστό πλέον ότι πολλοί τόπ-προπονητές και γενικότερα πολλά μεγάλα ευρωπαικά κλάμπ αρέσκονται και επιδιώκουν να δουλεύουν με Λιθουανούς παίκτες.Είναι  σκληροτράχηλοι,καλοπροπονημένοι,άριστοι γνώστες των βασικών του αθλήματος,πειθαρχημένοι(στις αρχές της ομάδας),πολύ συνεργάσιμοι και -αυτό που λέμε-coachable.Από τα καλύτερα νέα προιόντα της τεράστιας αυτής σχολής είναι και ο Γκεσεβίτσιους.

  Σούτινγκ γκαρντ με την κλασική έννοια του όρου,θα προσπαθήσει να ξεχωρίσει και να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο παρκέ με όπλο τη διαφορετικότητά που του δίνει το αψεγάδιαστο χέρι του,σε σχέση με το υπόλοιπο ερυθρόλευκο ρόστερ.Ο Γκεσεβίτσιους θα είναι ο σουτέρ του Ολυμπιακού. Εξυπνος,θρασσύς και πολύ agressive ,με πολύ γρήγορο release,σουτάρει με μία αυτοματοποιημένη κίνηση,με ειδικότητα στην εκτέλεση μετά από baseline screen.Eξαιρετικός σουτέρ από τις γωνίες,έφεση στα σουτ στο τρανζίσιον.Σε μια περιφέρεια με 3 τουλάχιστον πόιντ (κόμπο)γκαρντ γύρω του είναι ξεκάθαρο του τι θα του ζητηθεί.Εχει δουλέψει σημαντικά τη τελευταία διετία στον τομέα της δημιουργίας.Μπορεί να στήσει πικ εν ρολ,βλέπει γήπεδο και πασάρει σωστά.Δεν θα τον δούμε συχνά στο ''1''  φέτος από τον Ιβκοβιτς.Ο Λιθουανός είναι μέτριος ballhandler σε καταστάσεις πίεσης,άλλωστε δεν αποκτήθηκε γι'αυτό.Μέτριος αθλητής και αμυντικός.Θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια στο τομέα της άμυνας για να έχει καλύτερη τύχη στο ροτέησιον του Ντούντα.Ο Σέρβος κόουτς θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιθετικότητα του διεθνή Λιθουανού και να κατευνάσει παράλληλα τον παρορμητισμό του.Το συναισθηματικό κομμάτι θα είναι και το πιό δύσκολο φέτος για τον Γκεσεβίτσιους.

  Πολύ καλή αγορά για τον Ολυμπιακό.Το ταλέντο του Λιουθανού γκαρντ είναι δεδομένο,αλλά αυτό που χαρακτηρίζει περισσότερο την όλη κίνηση είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο παιδί με τεράστιο κίνητρο στη πρώτη του έξοδο στο εξωτερικό και μάλιστα σε έναν μεγάλο σύλλογο. Οι ερυθρόλευκοι έχουν επενδύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στη Λιθουανική σχολή (Μασιγιάουσκας,Κλέιζα,Σειμπούτις)όμως κάτι μας λέει ότι ο Γκεσεβίτσιους θα αποτελέσει την πιό ουσιαστική και προσοδοφόρα κίνησή τους από τη Βαλτική..



9 σχόλια:

  1. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΚΤΗ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΟΥΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΗΘΕΛΕ.ΤΟ ΣΟΥΤ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟ

    SARAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ καλή ανάλυση. στο ερώτημα gecevicius ή pocius τι απαντάμε? ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελείως διαφορετικοί παίκτες,δενουν άψογα μαζί ως 2-3.Ο Πόσιους είναι καλύτερο prospect λόγω αθλητικών προσόντων που του δίνουν έναν πλουραλισμό.Ο Γκέσε είναι πιό φονιάς,ο αλλός είναι ''καθαρόαιμο''.Για μένα ξεκινάνε από την ίδια γραμμή εκκίνησης φέτος.Τώρα θα δείξουν μακριά από τη πατρίδα τους τι αξίζει ο καθένας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. νομίζω οτι ο Pocius είναι καλύτερος παίκτης. 2 χρόνια μεγαλύτερος βέβαια, πιο ψηλός, πιο εκρηκτικός, έχει γαλουχηθεί και στο Duke. O Gece είναι πιο παλαιάς κοπής παίκτης, αλλά πραγματικά μεγάλη πάστα επιθετικού (τρομερό affinity με το καλάθι από midrange και μακρινή απόσταση). Tον βλέπω πάντως με πιο ξεκάθαρο ρόλο στον Ολυμπιακό παρά τον Pocius στη Real όπου θα έχει να συναγωνιστεί με LLull, Carroll, Suarez ή ακόμα ακόμα και με κανα Rudy Fernandez...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kala kai masioulis otan efyge apo th xwra tou htan poly kalyteros twn 2 alla..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΚ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ.ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ .ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΟΙ ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ.ΚΑΛΝΙΕΤΙΣ,ΠΟΤΣΙΟΥΣ,ΓΚΕΣΕΒΙΤΣΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hi there, You have performed a fantastic job. I'll certainly digg it and individually recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this website.
    Review my web page - audio mobil murah

    ΑπάντησηΔιαγραφή