Athlenda

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

AΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ



 Αρχικά σκεφτόμουν να ποστάρω από πάνω την ανάρτηση για τον ''κολεγιακό'' Αρη του Αλεξανδρή  ( http://hoopfellas.blogspot.com/2011/10/aris-bc-univercity.html  )και αναλόγως να σχολιάσουμε αλλά η κατάσταση δεν είναι για πολλά λόγια.Ο Αρης βυθίζεται.Και το χειρότερο είναι ότι η μεγαλύτερη απογοήτευση δεν οφείλεται στο 0-5 της σεζόν έως τώρα,αλλά στην εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα.Οι κίτρινοι βρίσκονται σε ειδική κατάσταση,σε σημείο που το μάτς με τον Ικαρο είναι χωρίς αύριο πλέον.Σε περίπτωση ήττας μάλλον θα πρέπει να επιστρατευτεί προπονητικό δίδυμο Στηβ Γιατζόγλου-Καλάφας με βοηθούς τους γκοστμπάστερς..



Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ



 Δε μασάμε τα λόγια μας,είναι γνωστό.Για τον Αλεξανδρή έχουμε πεί πολλά πράγματα σε αυτό το μπλόγκ.Η ομάδα ''αγωνιστικά'' είναι στο μηδέν.Όσο αγαπητός και εαν είναι ο τιγρης,δεν έχει περάσει το παραμικρό στους παίκτες του,η δουλειά του στο παρκέ είναι ανύπαρκτη.Κανένας προσανατολισμός,καμία συνεργασία.Και τι δεν είδαμε χθές.Fast break δύο ένας με τον Ταπούτο να σηκώνει τη μπάλα στον...Τζέημς,ανεκδιήγητα σπλιτ άουτ με τους παίκτες να μη ξέρουν τις θέσεις τους και τους φιλάθλους να καλύπτουν τα κεφάλια τους μη τους πάρει καμιά μπάλα..Και το αποκορύφωμα βέβαια βρίσκεται στην άμυνα και στο αμυντικό ριμπάουντ,δύο τομείς που -ειδικά στην Α1-αποτελούν τις βάσεις για να επιβάλεις το ρυθμό σου και να κερδίσεις.Βάζω στοίχημα ότι γυναικεία ομάδα μπορεί βάλει 75-80 πόντους σε αυτήν την άμυνα του Αρη.Η Νίμπουργκ έβαλε 64 γιατί πολύ απλά είχε χωρίς ιδιαίτερη πίεση-λέτε να είναι αυτή τακτική..?-26/73 σούτ..

 Η λέξη ''ομαδικό ριμπάουντ'' άγνωστη.Κανένα μπλόκ άουτ,κανείς δε βάζει σωστά το σώμα του ούτε κλειδώνει τον αντίπαλο,απλά πηδάνε κατακόρυφα ο Μαλντροου με τον Ταπούτο και ότι κάτσει,ή ότι πάρει ο Κεηρούς με την τεχνική του παραμαζώματος..Ο Αρης πρέπει να δουλέψει πολύ σε αυτούς τους δύο τομείς για να αποφύγει μια χρονιά-διασυρμό.
 Και όμως εμείς θα πούμε ότι τη προκειμένη στιγμή  με τα ισχύοντα οικονομικά δεδομένα( και τις επιλογές)θα είναι καλύτερο για τον Αρη να μην ρισκάρει αλλαγή προπονητή.Πρόσληψη νέου κόουτς χωρίς πλήρη αντίληψη της κατάστασης θα είναι κάτι πολύ επικίνδυνο..Τουλάχιστον ακόμα.

Ο ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ



 Είναι ξεκάθαρος ο τρόπος που πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο Τσαλδάρης,ο οποίος δείχνει μπερδεμένος. Στη παρούσα φάση οι κίτρινοι πρέπει να εστιάσουν και να αξιοποιήσουν τα playmaking abilities του 31χρονου γκαρντ,από τη θέση ''2''Ο Τσαλδάρης ήρθε το 2006 στον Αρη ώς ένα δυάρι που έπαιζε άμυνα και ειχε καλό τρίποντο και εξελίχτηκε δουλεύοντας σε επίπεδο σκέψης.Μπορεί να δημιουργήσει στο πίκ εν ρόλ και μέσα από καταστάσεις split out στις οποίες γαλουχήθηκε στο Ιταλικό πρωτάθλημα οπου και χρησιμοποιούνται κατά κόρον.Ειδικά δίπλα σε έναν ''άσσο'' μπουκαδόρο που βλέπει πρώτα το καλάθι και μετά την πάσα όπως ο Τζέημς,είναι απαραίτητη αυτή η λειτουργία του Τσαλδάρη πρωτίστως ώς δημιουργός,Ο Αρης θα λειτουργεί πολύ καλύτερα τις βραδιές που ο Ελληνας γκαρντ θα έει 5-6 ασσίστς παρά το βράδυ των 20 πόντων του,πιστέψτε μας..

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ



 Εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.Αλήθεια..Αυτό που γίνεται φέτος είναι ανεκδιήγητο.Βάζεις ένα πλάνο αποκτώντας νέους παίκτες από το NCAA έχοντας γνώση ότι θέλουν ένα διάστημα προσαρμογής.Το αναιρείς,διώχνεις τον Ολιβερ(τον οποίο κατα τα άλλα απέκτησες για να κάνεις υπομονή και να δουλέψεις μαζί του) και φέρνεις δυάρι,ενώ εχεις αποκτήσει ήδη τον Τσαλδάρη.Οτι να'ναι..


 Ο Αρης έχει πέσει στη παγίδα του εύκαιρου καλού παίκτη και όχι του παίκτη που ταιριάζει στη χημεία του συνόλου.Ακούμε πάλι για αντικαταστάσεις και αλλαγές.Δύο πράγματα χρειάζονται για να αλλάξει η ομάδα,πρακτικά και άμεσα και όχι ζαριές.Τον Μπάγκαριτς στη θέση του Κρούσιτς ώστε η ομάδα να αποκτήσει σημείο αναφοράς στη ρακέτα επιθετικά κυρίως.Να μπορεί να ακουμπήσει τη μπάλα και να φθείρει τον αντίπαλο ή να τη βγάλει πάλι έξω με προυποθέσεις.Θα αλλάξει όλο το παιχνίδι του Αρη με τον Κροάτη,θα γίνει πιό ορθολογικό.Το δεύτερο είναι η απόκτηση ενός φόργουορντ αντί του Ντέηβις,ο οποίος μπορεί να μην είναι καθόλου κακός παίκτης και το αγωνιστικό του στύλ να ''τριαροφέρνει'' αλλά είναι 1.90 και η ομάδα θελει φόργουορντ που να παίζει και στο ''4''.Κάτι στη σωματοδομή του Κόμματου..Έτσι θα υπάρχουν πιό διάκριτοι ρόλοι για όλους.Να μείνει ο Μαλντροου πάνω από τον οποίο δυσκολεύονται να σκοράρουν και οι καλύτεροι παίκτες της Α1.Βέβαια αυτά το κατά πόσο είναι εφικτά(και στο οικονομικό κομμάτι όπως και στο να φύγουν δυο αθλητές φρέσκοι στην ομάδα)το ξέρουν μόνο στη διοίκηση του συλλόγου.Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή που θέλει ο Αρης βρίσκεται μάλλον εκεί..

Y.Γ1:Η ειρωνία είναι ότι για 400-450 χιλιάδες ευρώ μπάτζετ,ο Αρης έχει πραγματικά καλούς παίκτες..Χημεία δεν έχει και κατεύθυνση..Πόσο κοστίζουν αυτά..?


Υ.Γ2:Μέσα σε όλα αυτά είδαμε τον Νταν Μαυραείδη να δείχνει ψήματα του ταλέντου του.Το ξαναγράφουμε λοιπόν όπως και στην αρχή της σεζόν.Ο Ελληνοαμερικάνος γκαρντ είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ του Αρη αυτή τη στιγμή.Θυμίζουμε την ατάκα του Πεδουλάκη για τον Μαντζαρη τη περασμένη σεζόν:''Πρέπει να βγεί με κάθε κόστος!''

9 σχόλια:

  1. Πράγματι η αλλαγή του Όλιβερ με τον Ντέιβις, την ώρα που ο Αλεξανδρής έλεγε σε όλους τους τόνους οτι χρειάζεται 3αρι, ήταν ανεξήγητη. Πώς ένας τόσο ισχυρογνώμων προπονητής άλλαξε γνώμη?
    Για να δικαιολογήσουν τα οικονομικά του προβλήματα και τα ενδοδιοικητικά μαχαιρώματα προβάλλουν τον παροπλισμένο Μπόγρη και τον 5ο περσινό ψηλό (Σκορδίλη) ως λύσεις!!!
    Άν δεν γίνουν σημαντικά βήματα προόδου ο Άρης θα κινδυνεύσει ακόμη και με υποβιβασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Διαφωνώ με το πρώτο υστερόγραφο και εξηγούμαι:

    Δεν υπάρχε ειρωνία. Δεν νομίζω ότι το ρόστερ, στο σύνολό του, απαρτίζεται από καλούς παίχτες. Κίρούς, Μάλντροου και Τσαιρέλης δεν κάνουν. Ο Κρούσιτς είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Σκορδίλη ή αν θέλεις μια σλοβένικη έκδοση του Σκορδίλη. Ο Τζέιμς είναι πόιντ γκαρντ, όσο κι εγώ είμαι οπαδός του Απολλωνα Κρύας Βρύσης. Οπότε τι ψάχνεις να βρεις; Ειδικά τα τρία πρώτα ονόματα που αναφέρω δεν ξέρουν καν τι σχήμα έχει η μπάλα, αν κι ο Μάλντροου έχει πάρα πολύ καλό συγχρονισμό στα κοψίματα.

    Όταν δεν έχεις παίχτες στους πυλώνες, ήτοι στον άσσο και το πέντε, πώς να φτιάξεις ομάδα; Πώς να βγάλεις σύστημα; Πώς να επιτεθείς συγκροτημένα; Πώς να βγάλεις αιφνιδιασμό; Για να τρέξεις στο ανοιχτό γήπεδο πρέπει να πάρεις ριμπάουντ ή έστω να κλέψεις μπάλα. Εμείς δεν κάνουμε ούτε το ένα μήτε το άλλο. Οι επιλογές των παιχτών -πλην Νταν- ήταν άστοχες. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο μόνος που ήξερε μπάσκετ ήταν ο Ολιβερ που έφυγε για να έρθει ο Ντέιβις τη στιγμή που πήραμε Τσάλδάρη. Φοβερό πλάνο, φοβερή υπομονή. Εγώ, πάντως, θα είμαι δίπλα στην ομάδα, έστω κι από την Αθήνα. Μακάρι να έμενα Σαλονίκη και να πήγαινα γήπεδο.

    Καλησπέρες.

    Υ.Γ. Εγώ και εσύ να παίζαμε χθες στις θέσεις των ψηλών, θα παίρναμε περισσότερα ριμπάουντ. Οι παίχτες περιμένουν να έρθει η μπάλα στα χέρια τους. Ρε, ορμήξτε πάνω στην μπάλα και κάντε ένα σώστό μπλοκ άουτ. Κάντε και κανά σκριν στην επίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. man pisteuw o aris vrisketai sto xeirotero shmeio thw neoteris istorias tou.eimai poly yper na swthei h katigoria ,na adeiasei amerikanous pakistanous afganous kai na paixei me vergini mavraidi chaireli gia 25' kathe mats.an kai o james maresei.den einai katharo pg alla maresei o dynamismos tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @KANTHAROS

    Γειά σου φιλαράκι.Για ένα μπάτζετ 400χιλ. Ελληνες όπως ο Τσαλδάρης,ο Βεργίνης,ο Ταπούτος και -για εμένα-ο Μαυραειδής ειναι πολυτέλεια.Θυμάσαι κανέναν Ηλυσιακό π.χ. να είχε τέτοιους Ελληνες παίκτες?
    Επίσης χρεώνω τον Αλεξανδρή για το γεγονός ότι ενώ έχει καλούς αμυντικά αθλητές σε ατομικό επίπεδο(Τζέημς-Κεηρούς-Μαυραείδη-Μαλντροου τουλαχιστον ψηλά)η ομαδική άμυνα του Αρη είναι παραλία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o ταπουτος ειναι τραγικος.η αμυντικη αδιαφορια του ειναι βαριδιο για την ομαδα.να φυγει μαζι με τους σουπεραδες και τον δαμιανιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με ολιβερ ο αρης θα κερδιζε στη δραμα.ο κρουσιρς ειναι μια λιγο καλυτερη εκδοση του μπογρη.δε καταλαβαινω γτι ο αρης υπεγραψε τον μπογρη.δε κανει για μας αυτος ο παικτης,ουτε για Α1 αυτη τη στιγμη.συμφωνω για αλεξανδρη.το διδυμο τακιανου μινιτς εκτος οτι θα ειχαν φτιαξει καλυτερο ροστερ θα ειχαν και καποια αποτελεσματα.με ικαρο η ομαδα παιζει πολλα.

    Vamos aris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ένα forum είχα γράψει πως ο Άρης δεν έχει τύχη με ομάδες τύπου Nymburk και θα φάει δέκα μέσα-έξω.
    Οι Τσέχοι βασίζουν το παιχνίδι τους σε επιθετικές άμυνες στα όρια του φάουλ παίζουν με σχετική επιθετική αναρχία και ο Άρης με τέτοιες ομάδες είναι χαμένος από χέρι. Δεν υπάρχει προπονητής στον πάγκο αλλά ούτε και παίχτης-προπονητής στο τερέν. Ο Άρης πιστεύω πως δε θα κινδυνέψει πάντως, λόγω ονόματος και μόνο. Και μη φέρει κανένας σα παράδειγμα την περσυνή ΑΕΚ. ΑΕΚ στο μπάσκετ τα τελευταία 8 χρόνια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Το μόνο που έμεινε στην ομάδα είναι μήπως και μπορέσει να φτάσει στους 16 του EUROCUP έτσι για να ακουσθεί το όνομα του συλλόγου μέχρι τον Φεβρουάριο. Απ' τους άλλους δύο του ομίλου, οι Ολλανδοί είνα πιο επικίνδυνοι κι ας έχασαν στην έδρα τους.
    Συγχαρητήρια σε όποιον γράφει το blog!
    ps: Το να μη βγει ο Όλιβερ και να τον αλλάξεις το καταλαβαίνω. Αλλά να παίρνεις παίχτη κατευθείαν απ' το κολεγιακό, να τον προορίζεις για βαρύ πυροβολικό, και να τον αλλάζεις μετά από 3 ματς είναι ηλίθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πω κι εγώ τη γνώμη μου.

    O Oliver θα εξελισσόταν σε πολύ χρήσιμο παίκτη αλλά τον διώξαμε (ο Αλεξανδρής είπε λόγω εξωαγωνιστικής συμπεριφοράς αλλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω) πριν καν προλάβει να ενσωματωθεί (λες και η υπολοιπη ομαδα ρολλαρε και ο Αντριαν τους κρατουσε πισω)
    Εκτος απο το σκορ εγώ τουλάχιστον διέγνωσα και ικανότητα να δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του και θα ήθελα τον Jim να μου απαντήσει αν συμφωνεί μαζί μου.

    Πάμε στον Νταν o οποίος συμφωνώ ότι είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και αργά ή γρήγορα θα δείξει περί τίνος πρόκειται...Πρέπει να κάνει το παιχνίδι του περισσότερο στον επιθετικό τομέα. Είναι κρίμα να τον στέλνεις στις γωνίες μόνο για τρίποντα. Φταίει κυρίως ο προπονητής αλλά και ο ίδιος που είναι ακόμα τρακαρισμένος.

    Συμφωνώ απόλυτα ότι η ομάδα χρειάζεται παίκτη στο 5 πρωτιστως (για να φανεί και η αξια του Muldrow που για μένα είναι πολύ χρήσιμος παίκτης αν έχει ένα λίγο πιο έμπειρο παίκτη δίπλα του).
    Και στο 3 ίσως να θελουμε κάποιον παίκτη που να μπορει να τρέξει και να σκοράρει από κοντά και με διεισδυσεις. (Που είσαι ρε PJ Tucker!!!)

    Τον Ταπούτο βλέπω ορεξάτο ακόμα κ στην άμυνα στα 2 τελευταία παιχνίδια με τους Τσεχους και τον Ικαρο και παίρνω κουράγιο!
    Ο Βεργίνης είναι κυρίως 2άρι αλλά κι αυτός φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει. Φαίνεται τουλάχιστον ότι δεν είναι τρακαρισμένος και δε φοβάται να πάρει προσπάθειες πάνω του.

    Ο Κερους θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος αν η ομαδική άμυνά μας δεν ήταν τόσο χάλια ώστε μετά από ρημπάουντ να τρέχαμε γρήγορα στον αιφνιαδιασμό ή αν είχαμε εναν κανονικό PG που θα μπορούσε να δημιουργήσει plays για τους υπολοιπούς.

    Ο Τσαλδαρης πιστεύω ότι θα είναι ο πιο πολυτιμος παίκτης μας φέτος. Θα κάνει λίγο απ όλα και θα καλύψει με την εξυπνάδα του το κενό που έχουμε στη δημιουργία.

    Τέλος, ο James αν και είναι σίγουρα καλός σκόρερ και η ομάδα έτσι όπως είναι δομημένη (αδόμητη) χρειάζεται τους πόντους του αν είχα εγώ την επιλογή δεν θα τον προτιμούσα και θα επέλεγα εναν pass first πλεη μεηκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κωστή ευχαριστώ για τη συμμετοχή.Ωραία μας τα λές.Για τον Ολιβερ και για όλους τους νέους ξένους του Αρη είχαμε γράψει ένα μίνι σκάουτινγκ ριπόρτ στην ανάρτηση aris bc univercity.Σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει,η ικανότητα υπάρχει ,εξαρτάται όμως και από τη νοοτροπία που θα του εμφυτεύσει ο προπονητής,τον τρόπο που αυτός θέλει από τον Ολιβερ να αγωνίζεται.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατά κύριο λόγο είναι σκόρερ και θα χρειαζόταν χρόνο να αποδώσει καλά και στο δημιουργικό κομμάτι.Χρόνος που δε του δόθηκε.Πλήρωσε τη λάθος δομή της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή