Athlenda

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ



 Θετικό πρόσημο και για τους δύο αιωνίους μετά το ντέρμπι της Κυριακής μιάς και ο Παναθηναικός  πήρε την νίκη ενώ οι ερυθρόλευκοι βγαίνουν από ένα εκ των δυσκολότερων ματς της σεζόν με τη ψυχολογία μάλλον ανεβασμένη και περισσότερη πίστη στην ομάδα και κυρίως στη δουλειά που κάνουν τόσο καιρό.Είναι πολύ σημαντικό αυτό..

Πάμε να κάνουμε μερικά σχόλια για το ντέρμπι..



-Κλασσικό σκληρό Ελληνικό ντέρμπι.Μεγάλη έμφαση στην άμυνα αλλά πολλά λάθη.Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήταν το αιώνιο ντερμπι με τα πιό πολλά λάθη.Υπήρχε νευρικότητα καθώς οι δύο ομάδες-για διαφορετικούς λόγους-χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους.Οι πράσινοι προέρχονται από δύο ήττες στην Ευρωλίγκα και οι ερυθρόλευκοι ως νέα ομάδα ήθελαν να δούν που βρίσκονται και πατάνε σε σύγκριση με τον μεγάλο τους αντίπαλο,το απόλυτο μέτρο σύγκρισης.


-Ο Ομπράντοβιτς έκανε focus στο να αναχαιτίσει τον Σπανούλη.Τα πήγε καλά αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο τύπος που τρομοκρατεί τα γήπεδα της Ευρωλίγκας τον τελευταίο καιρό δε φάνηκε.Από την άλλη μεριά ο Λαρισαίος όμως ήταν καλύτερος σε σχέση με τα περυσινά παιχνίδια του στο ΟΑΚΑ..O Καλάθης έβγαλε κάποιες καλές αμυντικές φάσεις πάνω του,ο Διαμαντίδης πέρασε πολύ ώρα απέναντί του.Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός υστερεί σημαντικά σε δημιουργία χωρίς τον Σπανούλη στο παρκέ ή αποκομμένο από την όλη λειτουργία του συνόλου.


-Και οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν ζώνη.Ο Ζότς 2-3 ή ζόν πρές που κατέληγε σε 3-2 αλλάζοντας τον παίκτη στη κορυφή(από Καλάθη μέχρι Καιμακόγλου).Ο Ιβκοβιτς από την άλλη έπαιξε ζώνη για αρκετή-παραδόξως-ώρα σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει και χρησιμοποίησε την τακτική ''απομόνωσης'' του pick 'n roll,2 εναντίον 2 καθάρά,ώστε να χωρίς τη χρήση περιστροφών να αποφύγει τα ελέυθερα σουτ από το ''σπλίτ άουτ'' του Παναθηναικού,με τους υπόλοιπους 3 ερυθρόλευκους να μένουν στους παίκτες τους.Στο χαμηλό σχήμα με Πρίντεζη-Χάινς χρησιμοποίησε αλλαγές με τους πράσινους να βάζουν τη μπάλα βαθιά στη ρακέτα και να κερδίζουν σημαντικά οφέλη.


-Σαν ατομικό performance  σαφώς και ξεχώρισε ο Γιώργος Πρίντεζης.20π. με 8/10 σουτ σε 19',νούμερα εξαιρετικά για τέτοιο ματς,θυμίζοντας τον πυραυλοκίνητο φοργουορντ που διέπρεψε στο γρήγορο τέμπο του Γκέρσον.Ειδικά με τη μπάλα στο παρκέ δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους πράσινους και με τη ταχύτητα που όρμαγε προς το καλάθι αλλά κυρίως με την ταχύτητα εκτέλεσης όποτε βρισκόταν η μπάλα στα χέρια του σε ακτίνα δράσης.Τύφλα να'χει ο Ελιάγχου..Κακώς ο Ιβκοβιτς τον ξέχασε  ο Ιβκοβιτς σε μεγάλο μέρος του ματς στον πάγκο.


Δημήτρης Διαμαντίδης έβαλε τη προσωπική του σφραγίδα σε ένα ακομα ντέρμπι με καθοριστικούς πόντους χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα.Εχουμε ξαναπεί ότι με όλο το μπαγκραουντ που κουβαλάει μετά απο τόσα χρόνια και αυτά που έχει δείξει στο παρκέ σε τέτοια ματς,ο Διαμαντίδης μπαίνει με ψυχολογία Τζόρνταν..Untouchable σε όλους τους τομείς..Το έχει κερδίσει.Αντίθετα ο πιό κλασσικός perforer στα ντερμπι των αιωνίων,Μάικ Μπατίστ έμεινε στα ρηχά και σε συνδιασμό με μια ακόμα χαμηλή πτήση του Μάριτς αφαίρεσε από τον Παναθηναικό τη μεγάλη επιθετική του δύναμη,το inside game απέναντι σε μια ομάδα που δε μπρεί να αμυνθεί καλά στο κομμάτι αυτό.Τα 10 κερδισμένα φάουλ του Βουγιούκα-ο οποίος πήρε μπάλες και προκάλεσε πολύ φθορά- το αποδυκνείουν.Για να δείτε πάλι την ομάδα θηρίο των περυσινών προημιτελικών της Ευρωλίγκας,θα χρειαστεί να αφυπνιστούν οι ψηλοί των πρωταθλητών.Σημαντική βοήθεια από τον Κα'ι'μακόγλου στο ''4''.Αμφιβάλει κανείς ότι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ στην κατηγορία?Είναι δυνατός,μπασκετικός και με πολύ υψηλό IQ.Εχει δηλαδή όλα τα εργαλεία για το μπασκετ που παίζουμε στα μέρη μας.10 ριμπάουντ από τον Σμίθ ο οποίος είχε μεγάλη επιθυμία και θα πρέπει να λυθεί περισσότερο στο σούτ του.

-Οι ερυθρόλευκοι ήταν τραγικοί στο τρίποντο.2-3 σουτ ήταν ικανά να αλλάξουν όλη την εικόνα του ματς,αλλά δεν ήρθαν ποτέ.Δε πήραν τίποτα από τους πλάγιους.Αντίθετα ο Ομπράντοβιτς,στο καθιερωμένο πλέον starting backcourt των Καλάθη-Διαμαντίδη ψάχνει ένα σκόρερ από τον πάγκο,σε ρόλο game changer(όπως ο Νίκολας πέρυσι από την άνοιξη και μετά).Ο μπαρουτοκαπνισμένος Γιασκεβίτσιους χτύπησε με το άχαστο σουτ του από τα 5 μέτρα τη τακτική του Ντούντα να κρατά τον ψηλό του μέσα στην pick 'n roll άμυνα και ο -νιούτον-Λόγκαν έδωσε 4 σημαντικούς πόντους στη τελική ευθεία.Θα πρέπει να ετοιμάσουν οι πράσινοι τον Αμερικανό για τέτοιες καταστάσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν.


-Είναι φανερό ότι οι δύο ομάδες δεν είναι έτοιμες ακόμα.Το μάτς αυτό τους έδωσε κουράγιο για τη συνέχεια.Ο Παναθηναικός ''πατάει'' ο Ολυμπιακός δείχνει ότι ''μπορεί''.Εκεί θα εστιάσουν οι δύο προπονητές από σήμερα..


ΤΗΛΕΠΡΟΣΦΟΡΑ



 Έχετε ύψος πάνω από 2.06 και είστε σχετικά γεροδεμένος?Δουλεύετε στα μπετά ή έχετε οικοδομικά ένσημα?Είναι το όνειρό σας να γίνεται MVP της Α1?Εμείς θα σας κάνουμε στο πι και φί!Τηλε-MVP!Αλλάξτε επίπεδο και ανεβάστε το οικονομικό σας status άμεσα.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας αντιμετωπίσετε!Τα άλλα αφήστε τα πάνω μας..

Πληροφορίες:ΚΑΕ ΑΡΗΣ,Αλεξάνδρειο Μέλαθρον(1ος όροφος),τηλ.2310 265600

Υ.Γ. Σε περίπτωση διασταύρωσης μαζί μας σε σειρά play offs υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πρότασης από τη Μπαρτσελόνα( ή οποιαδήποτε μεγάλη Ευρωπαική ομάδα..)

Μια ευγενική προσφορά της ΑΡΗΣ B.C.TELESHOPING..



 Αυτό που γίνεται στον Αρη τα τελευταία χρόνια με την μαύρη τρύπα μέσα στη ρακέτα δεν έχει προηγούμενο.Επαναλαμβανόμενο λάθος.Πέρυσι ειδικά σχεδόν κάθε αγωνιστική ο ψηλός που αντιμετώπιζε τον Αρη έπερνε και το MVP.Οι μπούκ κλείδωναν το αντίστοιχο όνομα κάθε αγωνιστική μη δεχόμενοι στοιχηματισμό..Ο Μπέηνς είναι καλός παίκτης,αλλά όχι ιδιαίτερα ταλαντούχος επιθετικά.Θέλει κόπο να τον κάνεις Χακίμ Ολάζουγιον..Ενας τέτοιος παίκτης λείπει από τον Αλεξανδρή αυτή τη στιγμή για να ανέβει η ομάδα επίπεδο.Το πείραμα με τον Τσαιρέλη στο ''5''-ειδικά απέναντι σε σεντερ με τη σωματοδομή του Μπέηνς- είναι μάλλον αστείο.Το παιδί είναι τεσσάρι που σαν δεύτερη θέση πάει πιό κοντά στο ''3''(και ας μη  έχει ντρίμπλα)παρά στο ''5''..

 Είπαμε τη προηγούμενη εβδομάδα πόσο καλύτερα θα λειτουργήσει η επίθεση του Αρη όταν ο Τσαλδάρης μοιράσει περισσότερο τη μπάλα έχοντας αρκετές τελικές πάσες και όχι όταν λειτουργεί σαν μονοδιάστατος σουτέρ.Ετσι και έγινε(6ασ.)Ο Πειραιώτης περιφερειακός είναι  στη ουσία ο πόιντ γκαρντ του Αρη και σίγουρα ο βασικός δημιουργός του. Ένα ακόμα καλό παιχνίδι για τον Μαυραείδη που ξεκινάει να ρολάρει.Εχει τα βασικά συστατικά ενός πειθαρχημένου αθλητή από το κολεγιακό πρωτάθλημα.Καλογυμνασμένος και αρκετά καλός αμυντικός.Το συν του είναι ότι σουτάρει και καλά.Το προπονητικό τιμ του Αρη έχει μεγάλη ευθύνη όχι μόνο απέναντι στον σύλλογο αλλά και στον Ελληνικό μπάσκετ να αναπτύξει σωστά τον παίκτη που αναμφίβολα έχει την ''πρώτη ύλη''.

Υ.Γ2:Σκέφτομαι τι άμυνα θα μπορούσε να παίξει ο Ματζόν(με αφορμή κάποια μέηλ παρελθοντολαγνίας που λάβαμε) έχοντας τόσο καλούς αμυντικούς παίκτες σε ατομικό επίπεδο,ειδικά στη περιφέρεια.Τζέημς,Μαυραείδης,Τσαλδάρης.Κεηρούς..Το επιθετικό κομμάτι είναι άλλη υπόθεση για τον ''Καρλίτο''..



-Για τον Πανιώνιο τα γράψαμε πριν λίγες μέρες.Σας παραπέμπουμε στην εισαγωγή της ανάρτησης.Αρχίζει να αποδίδει σιγά σιγά.10 ασσίστς ο Ξανθόπουλος από τον πάγκο(η αυτοπεποίθηση μετά από τη περιπέτεια της Λιθουανίας είναι στα ύψη),19 πόντους με εξαιρετικές επιλογές ο Γιάνκοβιτς,εξαιρετική χημεία των Νάτζφεη-Μπάρλου στο ''4''(πολύ παραγωγικοί),βασικλός ο Αθανασούλας στο ''3'',παιδί που δουλεύει κάλά φέτος από το ξεκίνημα της σεζόν.Ωραίο θέαμα με αρκετό κόσμο στη Ν.Σμύρνη.Σε πολύ καλό δρόμο..



-Σημαντικό διπλό για τον Πάοκ στο Μαρούσι.Ψυχολογικά και βαθμολογικά.Ο Ράιτ επιτέλους προσέφερε στο επιθετικό κομμάτι αλλά η ομάδα ''φωνάζει'' για ένα μεγάλο κορμί μέσα στη ρακέτα.Ο Πάοκ θα βελτιωθεί παιχνίδι με το παιχνίδι,το uleb θα βοηθήσει σε αυτό.Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση για την πρόοδο στο παρκέ απ΄τον ''Σουλίνιο''.Εχει το υλικό να αποτελέσει το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα της 3ης θέσης.Από την άλλη ο Λινάρδος δουλεύει καλά,αλλά θα χρειαστεί από εδώ και πέρα αποτελέσματα για να μη μείνει αισθητά πίσω.Η πίεση είναι ο χειρότερος αντίπαλος σε τέτοιες καταστάσεις..

9 σχόλια:

  1. Όχι και ο Καϊμακόγλου το καλύτερο 4άρι στην Ελλάδα;
    Μην τρελαθούμε κιόλας.
    Ο ΠΑΟ κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά.
    Οι κόκκινοι με β'αση τις δυνατότητές τους έπαιξαν καλά αλλά γιατί βάζουν τον μαυρούκο στον άσσο, αφού δεν τραβάει. Σλούκας και σία τον έχουν χαλαρά.
    Μου άρεσε ο Παπανικολάου αλλά επιθετικά θέλει πολύ δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τζιμαρα ο παο θελει ενα τεσαρι σαν τον κανερ μεντλευ.αυτος ειναι η παιχτουρα που μας λειπει.κριμα που τον χασαμε,ο μπατιστ θα ανεβει την ανοιξη.για τον μαριτς και τον σμιθ δε ξερω.ο μεντλευ θα μπορουσε να καλυψει το κενοτου φωτση παντως.τι γνωμη εχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενδιαφερομαι να γινω mvp.ειμαι αλβανος ψηλος νταβρατζωμενος με εμπειρια στην οικοδομη,μαρμαρα.ποσο μεροκαματο εχει αυτο το mvp?θελω 30 ευρω και φαγητο

    αλβαναρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδη ρε μπανταναμαν ποιος ειναι το καλυτερο 4αρι στην Α1 ?Ο Πριντεζης ή ο Καλησπερο Αντιτς?

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μη γελιομαστε ο λουκας ειναι καλυτερος παικτης του κατσιβελη .στα μεγαλα ματς χωρις τη βοηθεια του αμερικανου διπλα στο v span δε θα μπορεσουμε.ΨΗΛΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.Μακαρι να ερθει ο Καντερ που ακουγεται

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο ολυμπιακος αν ειχε ελαφρα καλυτερα ποσοστα απο τα 6.75 ειχε καλη τυχη.με μια ενισχυση στο 5 τυπου καντερ για παραδειγμα μπορει να διεκδικησει τον τιτλο στην ελλαδα με σοβαρες πιθανοτητες.ο μπατιστ εχει τελειωσει

    katsaplias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί ρε μανού ξένοι καλύτεροι από τον Κωστάκη δεν υπάρχουνε;
    Επιθετικά αυτός ο παίκτης είναι υπό το μηδέν.
    Δηλαδή άμα δεν παίζει στους δύο "μεγάλους" δεν μπορεί να είναι καλύτερος;
    Έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εννοειται re badanaman και εκτος των δυο μεγαλων..για πες μου..θελω συγκεκριμενο ονομα

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΓΚΕΣ ΒΑΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΠΟΥΤΟΣ.ΞΕΝΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ!

    ΒOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή