Athlenda

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Euroleague,Week 7:Τα βατόμουρα,η εκδίκηση και η γριά κότα..






 Ο ανταγωνισμός για την πιό ντεφορμέ ομάδα,αυτή που παίζει περισσότερο κάτω από τις δυνατότητές της είναι μεγάλος..Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.Οσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα οι ομάδες θα κρίνονται πιό αυστηρά.Πολλές είναι αυτές πλέον που χρειάζονται άμεσα το αποτέλεσμα για να σώσουν τη χρονιά και ίσως ακόμα και μια-πρόωρη-έξοδο από την κορυφαία διοργάνωση.



-Ο Παναθηναικός περνάει μια δύσκολη κατάσταση,είναι φανερό.Προσπαθεί μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια να το ξεπεράσει.Σε τέτοιες περιπτώσεις μια ομάδα τέτοιου επιπέδου στρέφεται στην άμυνα και του ρολίστες στις τελευταίες θέσεις ροτέησιον που μπορούν να προσφέρουν κατι νέο και να τονώσουν τον εσωτερικό ανταγωνισμό(Κυρίτσης).Η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν  ασχολιάστη..49π. στο ΟΑΚΑ από την ΚΚ Ζάγκρεμπ..Ο Μάικ Μπατίστ ναι μεν έκανε τα καλύτερα νούμερα για φέτος(18π. 8/11σ.-9ριμπ.)είναι φανερό όμως ότι είναι λιγότερο αξιόπιστος,πιό βαρύς με περιορισμένη ακτίνα δράσης καθώς έχει αρχίσει και σκέπτεται αρκετά το σουτ απ'έξω καταλήγοντας στο ''ωω καημένε,άστο για άλλη φορά..''.Η απουσία του Τσαρτσαρή σαφώς και παίζει ρόλο για την εικόνα του Αμερικανού καθώς ο Ελληνας φόργουορντ -σεντερ ήταν το alter ego του στη φροντλάιν,καλύπτοντας με το ύψος ,τα μακριά του άκρα και τη γνώση του τι παίζει η ομάδα πολλά ασθενή σημεία του Μπατίστ που δίπλα στον Σμίθ εκτίθονται τώρα. Πηγαίνοντας λίγο παραπέρα,σκεφτείται στον φετινό Παναθηναικό πόσο κρίσιμη είναι η απουσία του Περπέρογλου,ενός παίκτη που όπως έχουμε γράψει συνδράμει στο επιθετικό κομμάτι με μία μεγάλη γκάμα τρόπων σκοραρίσματος(ποστ,σουτ,τελειώματα στο τρανζίσιον)ενω έχει αφαιρέσει από τα πλάνα του Ομπράντοβιτς ποικιλία σχημάτων όπως αυτό με τον Σάτο στο ''2'',καθώς ο Αφρικανός έχει πάρει το ''3'' επ'ώμου..


-Η Σιένα αυτή τη στιγμή είναι χειρότερη από τον Παναθηναικό. Νομίζω ότι οποιοδήποτε άλλη ομάδα εκτός της Ολίμπια(άντε και η Πρόκομ)θα κέρδισε την ομάδα του Πιανιτζιάνι τη Πέμπτη.Κορυφαίος της τραγωδίας είναι ο Αντερσεν ο οποίος απλά δε μπορεί να πάρει τα πόδια του,δε ξέρω πως αλλιώς να το γράψουμε.Βαρύς και σοφτ.Ο χειρότερος συνδιασμός.Ο μόνος χειρότερος που μου έρχεται στο μυαλό είναι..και κερατάς και δαρμένος..Χωρίς τη λιθουανική πανοπλία οι πρωταθλητές Ιταλίας ήταν τρωτοί.Ειδικά στα τελευταία λεπτα με το ματς (όπου κοίταζαν ο ένας τον άλλον)φάνηκε εξ αρχής η απουσία του Καουκένας που είναι μανούλα σε τέτοιες καταστάσεις.Θα πέσει πολυ κλάμα φέτος χωρίς αυτόν.Μπορεί ο Μακάλεμπ να είναι μέσα στα 4-5 καλύτερα γκαρντ στην Ευρώπη,αλλά δεν είναι-ακόμα-τόσο καλός closer όσο ο πανέξυπνος Λιθουανός.


 Καλός ο Ρακόσεβιτς ενώ ο Πιανιτζιάνι έβαλε τον Λεχτάλερ στο ροτέησιον της φρόντκορτ αντί του απών  Λαβρίνοβιτς.Ενδεικτικό ότι η Ολίμπια συγκέντρωσε  μεγαλύτερο αριθμό στις μονάδες αξιολόγησης(65 έναντι 61)παρ'ότι ηττήθηκε.Κακός ο Ζήσης και πάλι,πρέπει να συνέλθει άμεσα.Ανταγωνίζεται για το -ατομικό-χρυσό βατόμουρο με τον Άντερσεν,αλλά τουλάχιστον ο Νικόλας δε σέρνει το κορμί του στο παρκέ σαν τον Γκάρφιλντ..


-Συνέχεια στις ομάδες που διεκδικούν το βατόμουρο δίνει ο Ολυμπιακός,με το χάλι του 4ου δεκαλέπτου στο κατάμεστο Σινάν Ερντέμ.Η δήλωση του Οναν τα λέει όλα ''είχαμε λίγες ασσίστς γιατί ο Ολυμπιακός δεν μαρκαρε τα ντράιβ μας στο πικ εν ρολ και πηγαίναμε κατευθείαν στο lay up ανενόχλητοι''.Κρίμα γιατί βλέπαμε σημάδια βελτίωσης τον τελευταίο καιρό,αν και με τον Κολοσσό η ομάδα ήταν κακή(σε σημείο ήττας αν δεν ερχόταν το ξέσπασμα του Πρίντεζη)άσχετα εάν τα media το έκαναν γαργάρα.Χωρίς τους δύο βασικούς ψηλούς και με τον Οναν να παίζει πολύ καλά τον Σπανούλη οι ερυθρόλευκοι  βραχυκύκλωσαν,έίχαν πολύ λιγότερες κατοχές(έχασαν τα ριμπάουντς,έκαναν τα διπλάσια λάθη)και στο τέλος έχασαν και το μυαλό τους με τη διαφορά να ανοίγει απελπιστικά.Οι δύο Αμερικανοί ήταν οι μόνοι που πάλεψαν ενώ από την άλλη ο Τζέρελς έκανε μεγάλη ζημιά.Οταν ο Σπάχια καταλάβει ότι πρέπει να παίζει περισσότερο με αυτόν στο ''1'',οι Τούρκοι θα αυξήσουν τις πιθανότητες τους για κάτι καλό.


 Στον Πειραιά είναι εμφανές ότι ο Ολυμπιακός θέλει ένα ψηλό που θα ανεβάσει την αθλητική ικανότητα της ομάδας και με την παρουσία του θα αναδείξει όχι μόνο τον Χάινς αλλά και τα γκαρντς.Οι κω...ι βέβαια έχουν σφίξει και το ματς στο ΣΕΦ την άλλη εβδομάδα με την Κάχα είναι must win situation..


-Καλή η προσπάθεια από τους αιώνιους και τη Σιένα αλλά το Xρυσό Bατόμουρο (πιθανόν και της χρονιάς εάν και την επόμενη αγωνιστική έχουμε ανάλογη εμφάνιση)απονέμεται άνευ συναγωνισμού στον Σέρτζιο Σκαριόλο και την Αρμάνι Τζίνς Μιλάνο.Το Χάλι.2/9 ο Γκαλινάρι,2/7 ο Χαίρστον,4/200 ο Νίκολας,κανένα(!!!) σούτ ο Φώτσης μηδέν ασίστ(σε 30')ο Κούκ.Καμία συνεργασία,κανένα πλάνο στην επίθεση όπου παρεπιμπτόντως έχει μ.ο. 64 πόντους στα τρία τελευταία εντός έδρας ματς.


 Ο Σκαριόλο φέρει μεγάλη ευθύνη.Τό ρόστερ είναι πολύ καλό,σίγουρα κανείς δε περίμενε μια νέα ομάδα να παίζει μπασκετάρα από τη πρώτη σεζόν,όμως πλέον είναι εμφανές ότι είναι τελείως αδούλευτη με μηδενική πρόοδο.Αρκεί το σοκ(αληγορικά)της αποχώρησης του Γκαλινάρι να αλλάξει κάτι?Να μην αδικήσουμε τη Ρεαλ..Είναι 1-2 ταχύτητες πάνω και εδώ ο Λάσο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.Εχει προσανατολισμό και ξέρει τι θέλει στο παρκέ ενώ όπως έχουμε ξαναγράψει παίζει το πιό γρήγορο μπάσκετ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.Πολύ καλός ο Ροντρίγκεθ(μας δικαιώνει)ο οποίος πέτυχε και το καθοριστικό τρίποντο στο τέλος.Ο παίχτης όμως που άλλαξε την μορφή του αγώνα και έκοψε κάθε ίχνος ενθουσιασμού στους Μιλανέζους ήταν ο Ιμπάκα.Πρέπει να το δείς για να καταλαβείς.Ηταν τέτοιος ο φόβος στα μάτια των Ιταλών βλέποντας τον στη ρακέτα που δεν είχαν κουράγιο για διείσδυση ,αποκλείωντας κάθε τέτοια σκέψη.Στο 2ο του μπλοκ που έστειλε χαστούκισε τη μπάλα τόσο δυνατά που τα σορτσάκια των Ιταλών άρχισαν να παίρνουν καφετί χρώμα από πίσω..Δεν είναι κρίμα όμως να χάνεις και τον Ρούντι και τον Ιμπάκα ενώ έχεις φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο,δηλ.να παίζεις πλέον σταθερά καλό, ποιοτικό μπάσκετ ?


-Ενα μεγάλο μπράβο στον Γιοβάνοβιτς και τη συμμορία του.Τι άλλο θα πρέπει να κάνουν για να αποδείξουν ότι αξίζουν την πρόκριση..?Σε ένα οριακό ματς,με το ψυχολογικό βάρος της τελευταίας παρουσίας του Πέκοβιτς,τον Εησι Λο εκτός αγώνα(και τον Μπόζιτς εντός,αυτό που το πάτε?)κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τη Μακάμπι.Το καλό νέο για τους γκρόμπαρι είναι ότι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας θα μείνει όλη τη χρονιά στο Βελιγράδι.Αναφερόμαστε φυσικά στον Μίλαν Μάτσβαν,ο οποίος έκανε πραγματικότητα τη τη πρώτη σκέψη που του ήρθε στο μυαλό όταν του ανακοινώθηκε ο δανεισμός του από τη Μακάμπι.22π.(9/14σ.)8 ριμπ.-25 ranking,πονηρές ματιές στο πάγκο των Ισραηλινών με νόημα και φυσικά ο τίτλος του MVPτης αγωνιστικής(μαζί με τον Λόρμπεκ)σε ένα ονειρικό βράδυ για τον βελτιωμένο Σέρβο,στον οποίο ο Μπλάτ έκανε 5ετές συμβόλαιο αλλά από εκεί και μετά δεν έχει χειριστεί την περίπτωσή του σωστά.Εξαιρετικός ο Λούτσιτς,ό οποίος μαζί με τον άλλο 89αρη,Μιλοσάβλιεβιτς έχουν κερδίσει τα 20+ λεπτά μ.ο. στη φετινή Παρτίζαν.

 Η Μακάμπι  ήταν άχρωμη,δεν είχε καθόλου δημιουργία και θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της με τη φυγή του Φάρμαρ.Δίνει κομβικό ματς την επόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη.Ουτε οι Ισραηλινοί μας έχουν πείσει έως τώρα.Παρότι έχουν αρκετό ταλεντο,χάνουν σε σκληράδα και ταχύτητα σε σχέση με το περσινό masterpiece του Μπλάτ,το οποίο στοίχισε και λιγότερο.

MILANO IS FASHION,CANTU IS DEVOTION....(vid)


 Το πανό (δείτε το βίντεο για να μπείτε στο κλίμα..) που ανάρτησαν οι Eagles της Καντού αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.Καθίστε κύριοι Μιλανέζοι στη γκλαμουριά και τις φανταχτερές μεταγραφές και δείτε πώς δημιουργείται μια blue collar team.Εσείς στη Μπρέρα και στο φινετσάτο Μιλάνο του ενός εκατομυρίου πληθυσμού(και πολλών εκατομυρίων μπάτζετ) και εμείς στο Καντού των 30χιλ. κατοίκων και των μαραγκών..Το μπάσκετ που έπαιξε για 30 λεπτά η ομάδα του Τρινκιέρι απέναντι σε μια ομάδα όπως αυτή των Βάσκων ήταν εντυπωσιακό..

Η ΓΡΙΑ ΚΟΤΑ


 Παρά το κακό ξεκίνημα οι Λομβαρδοί στηρίχτηκαν στη σειρά των 75αρηδων ,με τους-36χρονους πλέον, όλους γεννημένους το 1975-Μαζαρίνο (14π. 3/3 3π.),Μαρκονάτο(8π.-10ριμπ.) και (τον ..γηραιότερο όλων)Μπαζίλε (18π. 6/9 3π. σε 21') να καθαρίζουν τη μπουγάδα.Χωρίς σχόλιο..
Η Κάχα προσπάθησε να σώσει το παιχνίδι με ντεμαραζ τριπόντων στη 4η περίοδο και αιχμή του δόρατος τον Τελετοβιτς αλλά στη τελευταία φάση ο Μπιέλιτσα έχασε τη μπάλα και μαζί τη νίκη.Θα ήταν κρίμα για την Καντού(και τον εκπληκτικο κόσμο στο Paladesio)να χαθεί αυτό το μάτς..

4 σχόλια:

  1. ΦΩΤΣΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΠΩς ΤΟΥς ΞΕΡΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ.ΚΑΙ Η ΚΑΝΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΖΕΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΠΙΛΑΝΟ-ΚΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΑΛΛΑ..Ο ΣΚΑΡΙΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΡΜΑΝΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΡΟΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΓΟΥΝ.

    Giuseppe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jim διαβαζοντας την αναλυση σου για την νικη της Siena απορησα πως ξεφυγε απο το εμπειρο ματι σου η πιο σημαντικη παραμετρος του παιχνιδιου! Το βραδυ της Πεμπτης γραφτηκε ΑΝΤΙ-ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ιστορια! Η Siena ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ, γιατι περι κατορθωματος προκειται, να κερδισει παιχνιδι επιπεδου euroleague (εστω και απεναντι σ'αυτο το συνοθυλευμα που λεγεται Olimpija) με συντελεστη assist-λαθων 4-15=-11 εναντι 14-9=5 !!!! Δηλαδη ομαδα κατορθωσε και νικησε εκτος εδρας με μολις 4 assist εναντι 14 του γηπεδουχου αντιπαλου, χωρια τα παραπανω λαθη!!! Καληνυχτα Μπασκετ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @gioxon

    Καλημέρα φίλε,

    Σωστός,έγραψα το ίδιο την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς με την Ούνιξ όπου είχε μόνο 8 ασσίστς ΄και 16 λάθη..Εχει πρόβλημα στη δημιουργία.Μη ξεχνάς μιλάμε για την ομάδα που εξανάγκαζε τον αντίπαλο στα περισσότερα λάθη χρόνια τώρα στην Ευρωλίγκα και έκλεβε συνέχεια μπάλες σκοράροντας στο ανοιχτό γήπεδο,που ήταν το φόρτε τους.Στη Λουμπλιάνα δεν έπαιζαν και οι δυο καλύτεροι παίκτες της στη σετ επίθεση(Καουκένας-Λαβρίνοβιτς)και είδαμε αυτό που είδαμε..Είναι μεγάλο το πρόβλημα πάντως,έχει χαλάσει το DNA ενός συνόλου που παραδοσιακά ήταν πολύ δυνατό στα κομμάτια που έθιξες.Για να δούμε σήμερα με την Καντού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η παρτιζαν ειναι παραδειγμα νοοτροπιας.οπως εγραψε ο τζιμ παιδια οπως ο λουτσιτς,ο μιλοσαβλιεβιτς παιζουν 25 λεπτα σε καθε ματς και ανταποκρινονται.βεβαια πρεπει να τα εχουν προετοιμασει για να ανταποκριθουν.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ θεωρω οτι ενα παιδι οπως ο Σλουκας η ο Κατσιβελης θα εξελισσόταν άμεσα σε ενα τετοιο περιβαλλον.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή