Athlenda

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΝΙΚΑΝΕ Ή ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ...(?)



Η κατάσταση για το τουλάχιστον μέχρι πρότινος φαβορί της ποστ σίζον είναι πραγματικά δύσκολη, όχι τόσο για το ότι βρίσκονται κάτω με 1-2 στη σειρά με την Ιντιάνα αλλά γιατί τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί.



 H συντριβή στο 3ο ματς έφερε πολλά θέματα στον αφρό για τους Χιτ. Τη στιγμή που όλοι πίστευαν ότι μετά την έξοδο των Μπούλς  το Μαϊάμι θα κάνει περίπατο στην Ανατολή, αυτό παραπέει εντός και εκτός παρκέ με τον Ράιλι να προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα ενωμένη ενόψει του 4ου ΤΕΛΙΚΟΥ. Τι είδαμε..

-Ο Ντουέην Ουέηντ "κρατιόταν" για να μην αρπάξει τον Σπόελστρα ο οποίος τόλμησε να του κάνει παρατήρηση για μια αργή επιστροφή (όντως, μεγάλο θράσσος..)στο 3ο παιχνίδι. Ο θρασύς προπονητής των Χιτ προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, αλλά όταν πρωταγωνιστής σε αυτό είναι ο Ουέηντ ο οποίος είναι το Νο1 στα αποδυτήρια (και σε όλη του τη καριέρα λειτουργούσε πυροσβεστικά σε τέτοια περιστατικά) υπάρχει θέμα. Ο σούπερ σταρ των Χιτ -μακράν του δευτέρου ο δημοφιλέστερος παίκτης της ομάδας μεταξύ των φιλάθλων της- έχει πολλά νευράκια από το τέλος της ρέγκιουλαρ σίζον (με λίγα λόγια έχει κωλοπαιδέψει..) που του βγαίνουν σε συμπεριφορά εντός παρκέ με το ίματζ του να έχει πληγεί σοβαρά, καιρό τώρα. Έρχεται από μέτρια σεζόν με αρκετά προβλήματα τραυματισμών, χώρια που η ομάδα του έπαιξε πολύ καλύτερα με αυτόν στα πιτς.. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις (βγήκε στον αφρό μέχρι και η λέξη ανταλλαγή..). Ο παίκτης δεν έχει μιλήσει (απαγορεύτηκε από τη διοίκηση) αλλά είναι σίγουρο ότι αύριο θα βγεί στο γήπεδο να ''φάει λαρύγγια..''


-Το  βασικό πρόβλημα είναι αγωνιστικό βέβαια. Οι Χιτ αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες με το ύψος και το μάκρος των Πέησερς. Ο Ουέηντ έχει χάσει το καλάθι απέναντι στα μακριά χέρια του Πολ Τζόρτζ σουτάροντας πολύ άσχημα, ενώ κάθε διείσδυση των δύο καλύτερων σλάσερς της λιγκας βρίσκει πάνω σε σώματα με τον Bόγκελ να έχει φουλάρει τη ρακέτα και τον Χίμπερτ να σηκώνει τις δύο του μυγοσκοτώστρες και να μοιράζει τάπες. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει,

1.)  Η απουσία του Κρις Μπος που έχει διαταράξει την επιθετική ισορροπία της ομάδας του Σπόελστρα. Ο Μπος μπορεί να μοιάζει με καμηλοπάρδαλη (εντάξει, πλάκα κάνω..) και να είναι πιό μαλακός και από το βούτυρο αλλά έχει ποιότητα, όπως και να το κάνουμε. Μόνο το γεγονός ότι με το εξαιρετικό mid range παιχνίδι του τράβαγε αναγκαστικά μακριά από το καλάθι τον Χίμπερτ ανοίγοντας διαδρόμους, τα λέει όλα. Τεράστιο κενό, με τους Χάσλεμ-Άντονι-Πίτμαν να δείχνουν ανήμποροι μπροστά στον γίγαντα.

2.) Οι πλάγιοι των Χιτ δε σουτάρουν καλά. Ειδικά ο Μπατίερ έχει πιάσει μυστρί με 1/9 τρίποντα στη σειρά. Ο Μίλερ είναι λίγο διστακτικός και η ευθύνη έχει πάει στον Τσάλμερς. Πλέον στη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα όλοι έχουν καταλάβει ότι δε φτάνουν μόνο οι 45-50 πόντοι του Τζέημς και του Ουέηντ..

Με τον τύπο να έχει πέσει πάνω τους να τους φάει και την ομάδα να έχει πρόβλημα απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, οι Χίτ θα παίξουν τα ρέστα τους αύριο στην Ιντιάνα. Είτε θα συσπηρωθούν είτε θα διαλυθούν. Ενδεχόμενη ήττα μπορεί τους φέρνει κοντα στον αποκλεισμό. Σκεφτείτε τι θα γίνει το καλοκαίρι..


 Είχαμε γράψει στο παρελθόν πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος που "κουμπώνουν" δύο ομαδες στη ποστ σίζον. Η χημεία.  Οι Κλίπερς λοιπόν μπορεί να είναι ισοδύναμοι με τους Γκρίζλις, όμως οι Σπέρς είμαστε σίγουροι ότι έκαναν πάρτι μόλις έγινε γνωστός ο αντίπαλος τους. Το Μέμφις δεν τους πήγαινε σαν ομάδα. Εχουν βάθος,κορμιά και πόδια. Το περυσινό αποτέλεσμα μόνο τυχαίο δεν ήταν. Το ροτέησιον του Ποπ έχει πιάσει τόπο. Δείτε πόσο φρέσκοι φαίνονται οι Τζινόμπιλι-Ντάνκαν απέναντι στους Κλίπερς που υποφέρουν από πολλά προβλήματα. Σούπερ ο Μπορίς Ντιαό, η ικανότητα του οποίου στη πάσα έχει ανεβάσει και άλλο την ίσως πιό passive offense της λίγκας. Οσο ο Πολ υποφέρει οι Κλίπερς δεν έχουν μεγάλη τύχη. Βέβαια ο ηγέτης τους έδωσε το σύνθημα ενόψει των δύο αγώνων του L.A. και πιστεύει ότι με τη δική του αυταπάρνηση θα γυρίσει η σειρά..


 Σέλτικς και Σίξερς δίνουν μεγάλη μάχη με τη σειρά να βρίσκεται στο 2-2. Οι Σέλτικς μετά την 1η ήττα, αλλαξαν φιλοσοφία όσον αφορά τον τρόπο που αμύνονται στο side pick'n roll της Φίλι, με το οποίο η ομάδα του Κόλινς έβαζε με ευκολία τη μπάλα στη καρδιά της ρακέτας των Κελτών. Ο Ρίβερς έδωσε εντολή στον περιφερειακό αμυντικό του να παίξει "side" δίνοντας πλευρά στον χειριστή των Σίξερς (Χόλιντέη, Ουίλιαμς ή Τέρνερ συνήθως) και στέλνοντας τον κατευθείαν στη base line με αποτέλεσμα τα περισσότερα σουτ τους να γίνονται πάνω στον Γκαρνέτ. Η Βοστόνη δίχνει πάντως να έχει ένα προβάδισμα, έχοντας παίξει λίγο καλύτερα στη σειρά. Ίδωμεν..

5 σχόλια:

  1. παλικαρια η χιτ θα το σηκωσει και ας μην αρεσει σε κανεναν.περιμενω μεγαλη νικη στο τεταρτο ματς.ο ουεηντ θα λυσαξει τον βλεπω να βαζει 28+. καλη η ιντιανα αλλα οχι ετοιμη για τιτλο ακομα.το μαιαμι θα περασει με 4-2

    GONLOUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kaneis den einai enantion twn heat.alla paizei monos o wade enantion mia OMADAS me e3upno kai pupnhto proponhth sto plai ths. o lebron einai kai pali anuparktos kai o spoelstra provlhma me polous tropous pou sunopszontai se aneparkeia genikws.parola auta den katalavainw pws evgales ton nikhth ths seira prwta8lhth!!!

      Διαγραφή
  2. Εμενα ο Bosh μου φερνει στον πρωταγωνιστη απο το Avatar!Ακομα κ μ'αυτον,θα δυσκολευοντουσαν με τους Pacers,χωρις αυτον,απλα δεν περνανε.Βλεπω τελικους με Duncan εναντιον Garnett

    avenger3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Τζίμ. Γράφω πρώτη φορά στο μπλογκ σου αν και σε διαβάζω φανατικά εδώ και ένα χρόνο.Φοβερή δουλειά, πολύ εξειδικευμένη που απλά δε βρίσκεις αλλού στο διαδίκτυο.Εχω φάει μεγάλη ήττα με την ομάδα μου τους Λέηκερς.Πάλι χθές τα ίδια,δώσαμε μια μεγάλη διαφορά και ένα ματς δικό μας λίγο πριν το τέλος,σε μια σειρά που θα μπορούσε άνετα να είναι 1-3 αντι 3-1.Ο Κόμπε είναι συγκινητικός αλλά φαίνεται ότι το καλοκαίρι θέλει πραγματική συμπαράσταση και νομίζω ότι ο Γκαζόλ πακετάρει ήδη.Ο Σέσιονς παίζει μέτρια πάλι.Λες να γυρίσει ο Φίλ?Δύσκολο.Συγχαρητήρια φίλε και ευχαριριστώ για τη φιλοξενία.

    Δημήτρης από Αγγλία, York

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε ανώνυμε αυτό που έγινε θα πεισμώσε γουέηντ και σια και τότε δεν υπάρχει αντίδοτο για καμία ομάδα.αν νομίζεις ότι το 70 τοις εκατό του κόσμου στην αμερική δε μισεί τους χιτ (και σε όλο το πλανήτη θα σου πώ) είσαι γελασμένος.Είναι το πεπρωμένο τους να το πάρουν και θα γίνει φέτος

    GONLOUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή