Athlenda

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΡΕ? 4 ΜΑΥΡΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ..)



Ο Ντούσαν ‘Ιβκοβιτς αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Μετά και το «αντίο» του Ομπράντοβιτς, το Ελληνικό πρωτάθλημα έχασε τα δύο μεγαλύτερα αστέρια του. Δύο ανθρώπους που έφεραν στη χώρα μας το “know how” όσον αφορά την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής και διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό με τη δουλειά τους αυτό που λέμε σήμερα ταυτότητα του ελληνικού μπάσκετ. Ποιός θα είναι λοιπόν ο διάδοχος του «σοφού» στον ερυθρόλευκο πάγκο?


Η διοίκηση του πρωταθλητή Ευρώπης έχει δείξει σαφή προτίμηση στην Ελληνική αγορά. Εύλογα, αν κοιτάξει κανείς το ρόστερ της ομάδας που μετά την εκπληκτική πρώτη σεζόν συνεχίζει να χτίζεται στο λιμάνι. Οι αφοι Αγγελόπουλοι προσανατολίζονται κυρίως σε προπονητή με τα χαρακτηριστικά του συνόλου τους. Νέο, αποδεδειγμένα ταλαντούχο, φιλόδοξο και κυρίως άνθρωπο του οποίου τα χνώτα και η φιλοσοφία θα ταιριάζουν απόλυτα με αυτή της διοίκησης. Μη ξεχνάμε ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν αυτή τη στιγμή  να υπογράψουν έναν προπονητή με προοπτική ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τριετίας, γεγονός που κάνει την απόφαση ακόμα πιο σημαντική.


1ο Μαύρο κοστούμι- Γιάννης Σφαιρόπουλος: Πληρεί όλες τις προδιαγραφές που έχει θέσει η διοίκηση του Ολυμπιακού για να πάρει τη δουλειά. Έλληνας, νέος, ταλαντούχος, πολύ εξελίξιμος , γνώστης του περιβάλλοντος έχοντας παράλληλα το εφόδιο της συμμετοχής του στο τιμ της ΤΣΣΚΑ τη σεζόν που μας πέρασε. Ο Σφαιρόπουλος είναι ιδανικός. Φημισμένος για την ικανότητά του στην εξέλιξη νέων παικτών και συνάμα –κάτι πολύ βασικό- οικονομικός. Διατεθειμένος να δουλέψει με σχετικά μικρό μπάτζετ, να εξελίξει την νεανική ομάδα του Ολυμπιακού και τον εαυτό του μέσα από αυτή. Αν οι ερυθρόλευκοι δεν έμπαιναν στα παρκέ τη νέα σεζόν ως πρωταθλητές Ευρώπης ο «Σφαιρό» θα είχε ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες –στις ήδη μεγάλες- για τη θέση. Βλέπεται του λείπει το head coaching σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράμετρος που όμως δεν θα παίξει τον κύριο λόγο στην επιλογή.


2ο Μαύρο κοστούμι-Βαγγέλης Αγγέλου: Eίναι γεγονός ότι σαν σύνολο το ερυθρόλευκο προπονητικό τιμ της σεζόν που μας πέρασε ήταν από τα δυνατότερα στην Ευρώπη. Όπως και το ότι πλέον «παίζει» στη διοίκηση η σκέψη να το αφήσουν να αναπτυχθεί χωρίς τον Ντούντα με τον Βαγγέλη Αγγέλου σε ρόλο head coach και πιθανόν δίπλα του τον Μίλαν Τόμιτς  (η σχέση τους είχε περάσει τα δικά της αλλά φέτος λειτούργησαν αρμονικά κάτω από την πατρική φιγούρα του Ίβκοβιτς). Ο Αγγέλου αποτελεί τον πιο πιστό μαθητή του «Δασκάλου». Έχει εντρυφήσει στη φιλοσοφία –εντός και εκτός γηπέδου- του Ντούντα και παρουσίασε αρκετά καλές δουλειές και στην ΑΕΚ και στα Τρίκαλα. Είναι λίγο παρορμητικός σαν χαρακτήρας αλλά δίνει πολύ μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Στα συν του ότι η ομάδα θα δουλέψει πάνω στο ίδιο αγωνιστικό πλάνο με πέρυσι. Δεν αποκλείεται να μείνει στο λιμάνι πάντως σαν πρώτος βοηθός.


3ο Μαύρο κοστούμι-Ηλίας Ζούρος με assistant τον Δημήτρη Πρίφτη:  Παίζει δυνατά το δίδυμο αυτό. Όχι δεν αμέλησα.. Γνωρίζω το «ασυμβίβαστο» του ομοσπονδιακού για τους πάγκους των δύο αιωνίων αλλά 1ον) δε ξέρω εάν το ελληνικό μπάσκετ έχει τώρα-που χρειάζεται τα δυνατά μυαλά του στη χώρα- αυτήν την πολυτέλεια και 2ον) δε γνωρίζω εάν ο «Ζουρίνιο» θα είναι προπονητής της Εθνικής μας ομάδας μετά και τις φετινές της υποχρεώσεις.. Συνάμα ο 46χρονος τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό μπαγκράουντ για Έλληνα προπονητή τα τελευταία χρόνια και η πρώτη του θητεία στο λιμάνι άφησε τη σιγουριά ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει. Ο Πρίφτης από την άλλη είναι φλέβα χρυσού με όλη τη σημασία της λέξης. Σοβαρός άνθρωπος και πολύ ταλαντούχος προπονητής, δυνατό χαρτί στη θέση του βοηθού. Δε θα μου προξενούσε καθόλου εντύπωση να μπεί στην εξίσωση και ο Μανωλόπουλος, τον οποίον στον Άρη πρέπει να δούν πολύ σοβαρά όταν συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα για πρώτο προπονητή.. Ο Ζούρος θα ήταν το Νο1 φαβορί να αντικαταστήσει τον Ντούντα ..του χρόνου κατά τη γνώμη μου. Το timing λίγο με χαλάει εδώ. Παρόλα αυτά παίζει δυνατά και τώρα.


4ο Μαύρο κοστούμι-Φώτης Κατσικάρης: Aς μη γελιόμαστε. Ο Κατσικάρης  κάτω υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελεί μακράν τη πρώτη επιλογή στη λίστα ξεπερνώντας τους προαναφερθέντες συναδέλφους του.  Άλλωστε από το Ηοοpfellas πέρυσι είχαμε αναφερθεί στο «πακετάκι της Μπιλμπάο» (μαζί με Μαυροειδή-Βασιλειάδη) και το πόσο «κολλάνε» με την ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά λίγο μετά ανακοινώθηκε ότι τελικώς παραμένει ο Ίβκοβιτς. Η περίπτωση του Έλληνα τεχνικού έχει και τα συν και τα πλήν της. Κατ’αρχάς, βασικό, έχει συμβόλαιο με τους Βάσκους και η διοίκηση τους έχει μυριστεί ότι τον θέλει η μισή Ευρώπη. Δεύτερο εμπόδιο αποτελεί το γεγονός ότι  ο Κατσικάρης βρίσκεται στη κορυφή της λίστας του Παναθηναϊκού. Είναι γνωστές οι προθέσεις του επίσης, να δουλέψει και να ζησει στην Ισπανία. Σαφώς και το δέλεαρ του πάγκου του πρωταθλητή Ευρώπης είναι τεράστιο ενώ και η πιθανή απουσία της Μπιλμπάο από τα γήπεδα της Ευρωλίγκας τη νέα σεζόν βάζει σε μια στασιμότητα την πολύ ανοδική πορεία της καριέρας του αλλά μη ξεχνάμε το πόσο τον γεμίζει το ανταγωνιστικόν του πρωταθλήματος της ACB. Ενώ λοιπόν οι ικανότητες του και η απήχηση που έχει στο Ελληνικό μπασκετικό κοινό ανεξαρτήτου οπαδικών προτιμήσεων τον φέρνουν στη κορυφή της λίστας για του ερυθρόλευκους, η ύπαρξη σημαντικών για την ώρα –σαφώς όχι αξεπέραστων εμποδίων κάνει τη μετακίνησή του πιο δύσκολη.
Me gusta..


Τσάβι Πασκουάλ: Η χθεσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος της ACB  ισχυροποίησε τη θέση του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, τον οποίο έδειχνε ότι φέτος πιθανόν να αφήσει. Έχει συμβόλαιο και θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα τις εξελίξεις. Από τους λίγους Ευρωπαίους που ταιριάζουν πολύ στα τωρινά δεδομένα των πρωταθλητών. Νέος, με σημαντικές εμπειρίες αλλά όχι δοκιμασμένος έξω από το οικογενειακό κλίμα της Μπάρτσα. Μη γελιέστε από τη φετινή σετ επίθεση των Καταλανών. Ο Πασκουάλ σαφώς και μπορεί αξιοποιήσει την ικανότητα των ερυθρολεύκων στο επιθετικό τρανζίσιον (Ισπανός γαρ) χαρακτηριστικό που κάνει τη διοίκηση να κοιτά και τους «μάστερ» -στον τομέα- κόουτς της Ιβηρικής.

15 σχόλια:

  1. 1) Περιπτωσεις Μπαρτζωκα και Μαχμουτι?
    2) Επειδη πολλα διαβαζουμε (τα περισσοτερα κακοπροαιρετα), τελικα η αποχωρηση του Ντουντα οφειλεται στην κουραση η ειναι βαθυτερα τα αιτια (μπατζετ, συμβολαιο, κλπ)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ καλες επιλογες.προτιμω σφαιροπουλο.ειναι η ωρα του.ο αγγελου ειναι τρικυμιας,ο κατσικαρης μακρινο ονειρο και πιστευω οτι οπως και ο πασκουαλ θα μεινουν στις ομαδες τους.τον ζουρο θαθελα να τον δω καπου αλλου.δεν εχω βγαλει συμπερασμα ακομα αν ειναι για τοπ ομαδα ευρωλιγκ.τζιμ το μπαρτζωκα δεν εβαλες..

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα στα παιδιά, ευχαριστώ για τη συμμετοχή. Για τον Μπαρτζώκα.. Απ'ότι γνωρίζω εδώ και κάποιες μέρες έχει δώσει τα χέρια με τον Πανιώνιο για τη νέα σεζόν, για αυτό και επέλεξα να μη τον βάλω στη λίστα. Όμως αργεί η ανακοίνωση και προκαλεί σκέψεις.. Θα δούμε πολύ σύντομα. Για τον Ντούντα υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να πούμε και θα το κάνουμε σύντομα. Ας πούμε ότι απλά δε βρήκαν την ιδανική κατάσταση και για τους δύο ώστε να ξεκινήσουν ένα νέο ταξίδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bravo ρε Τζιμ. Τσαβι Πασκουαλ. Θα ηταν ονειρεμενος αντικαταστατης. Καλη αμυνα, τρανσισιον game οτι δηλαδη καιμε τον Ντουντα, και για γαρνιτουρα αυτοματοποιημενες συνεργασιες και passing game εντος ρακετας.

    Συνεχισε την καλη δουλεια φιλε, γουσταρουμε να σε διαβαζουμε.

    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ti the legate gia zdovc?poly kali douleia fetos,neos, gnwstis tou ellhnikou basket,oxi idiaitera akrivos?

    nikolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Apo Ellhnes mono o Batrtzwkas den einai sigouro oti exei piasei to tavani tou (kati pou sigoura isxyei gia Zouro, isws kai gia Sfairopoulo)

    Alliws Takh Lemonh.
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Pera ap thn plaka, mou aresei san idea o trelo-Trinchiani!!
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τρινκιέρι είναι γατόνι άλεξ.. Πανέξυπνος. Αλλά νομίζω ότι και οι Έλληνες μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, ίσως καλύτερα αυτή τη στιγμή λόγω γνώσης του περιβάλλοντος και της κατάστασης. Θα τον ήθελα πάντως τον Ιταλό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρει να επιβιώσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mάλιστα..Άρθρο γραμμένο μετά από πέρασμα από την kourouna,οπού μάλιστα ξεπατίκωσες και αυτολεξεί σχόλιο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου αν διαβάζεις καιρό το hoopfellas θα γνώριζες ότι δεν θα είχαμε το παραμικρό πρόβλημα να γράψουμε ότι χρησιμοποιήσαμε γι'αυτό σαν πηγή τη κουρούνα, τη κατίνα ή τη μπεκάτσα..Γιατί απλά είμαστε ακομπλεξάριστοι και δε το παίζουμε ειδήμονες. Υπάρχουν και καλύτεροι γνώστες από εμάς.Τωρά αν θες στείλε μας ένα λινκ όπου και βρίσκεται το σχόλιο σου..

      Διαγραφή
  10. τζιμάρα θέλω να σε ρωτήσω καιρό για κάτι που διαφωνούμε μεταξύ μας 5 φίλοι φουλ μπασκετικοί.Περιμένουμε την άποψη σου λες και είσαι δικαστής,κρεμόμαστε από τα χείλη σου!Μακάλεμπ ή Μακιντάιρ..?

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πω πω τι μου κάνεις τώρα.. Μεγάλο δίλλημα, χρίζει τεράστιας ανάλυσης. Ο Μακάλεμπ παίζει αύριο σε οποιαδήποτε ομάδα του ΝΒΑ γουστάρει με ρόλο μάλιστα. Τα αθλητικά του προσόντα για την Ευρώπη είναι κάτι σπάνιο.Φοβερό παιδί. Εγώ θα διάλεγα Μακιντάιρ πάντως. Ηταν πιό leader,πολύ σκληρός και πραγματικός δολοφόνος.Ο Μακάλεμπ θα κάνει καλύτερη καριέρα βέβαια αλλά ο Τέρελ ήταν φαρμάκι για τον αντίπαλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν μου επιτρέπετε λέω και εγώ τη γνώμη μου,ο Μακάλεμπ είναι σίγουρα καλύτερος και κυρίως πληρέστερος παίχτης από Τέρελ και συμφωνώ ότι η θέση του είναι στον NBA και κακώς δεν πάει.Βέβαια δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο Τέρελ ήταν ένας καταπληκτικός clutch παίχτης με φοβερό σουτ και πολύ πάθος στο παιχνίδι του στην σύγκριση όμως με Μπο υστερεί κατά τη γνώμη μου.

      Θανάσης

      Διαγραφή
  12. Ti lete re paidia, egw ena tha pw, fadasteite th Siena tote (kai to lew gt akoma kai eixe kai merikous diaforetikous paixtes eixe panw katw idia filosofia paixnidiou akoma kai monadwn) ti apodosh eixe an px xtypage o McIntyre, kai poso ligotero tha epireaze mia pithanh apousia Macaleb (oxi oti den einai paixtaras). Kalyteros paser (s auto de tha epimeinw an exete antitheth apopsi alla tha ithela mia gnwmh), sigoura kalyteros souter, kai den ysterouse se dieisdysh toso wste na xanei sth sygrish, parolo pou to prwto (kai to teleutaio xaxax) vhma tou Macaleb einai mallon kalytera... Btw, mhn xexnate oti o McIntyre ekane bam se megalyterh hlikia (auto vevaia mporei na apotelei kai proswpiko meionekthma) ki omws oloi eidame ti ekane tote...
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Asxeto alla den hxera pou na to grapsw... Poly kakh kai akairh exelixh to na epitrapoun 6 Amerikanoi sthn A1, kai palavo eidika se mia xronia pou apodeixthike oti me sovarh douleia, mikroi Ellhnes paixtes einai arketoi gia megala pragmata. Kai de to apedeixe mono o Olympiakos, alla kai o Panionios, o Kolossos, kai alles omades. Agoraste twra 6 tyxarpastous amerikanous gia na vgazoume Diamadidides kai Papaloukades mia fora sta 20 xronia...
    Gia osous diafwnoun ‎apla deite ti pathan oi Italoi, posa xronia exete na akousete gia thn Ethnikh tous oeo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή