Athlenda

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ..



 Ο Πόλ Πίρς εδειξε  ποιά είναι η ωμή αλήθεια βάζοντας έναν καθρέφτη στο πρόσωπο των Χιτ και δίνοντας στη Βοστόνη κεφάλι στη σειρά. Τοο much οι Θάντερ για τους Σπέρς.


Στην ουσία η Βοστόνη ξεμπρόστιασε τους Χιτ παίζοντας απλά έξυπνα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που αποπνέουν τα γαλόνια αυτής της ομάδας. Τους έβαλε να κοιταχτούν στον καθρέρφτη για το ποιοί πραγματικά είναι. Σκληρό αλλά αληθινό..


Ήταν φανερό ότι μετά το 2-2 στο 4ο ματς το μόνο που είχε να κάνει η Βοστόνη ήταν να σφίξει τη θηλειά γύρω από το λαιμό των Χιτ παίζοντας συγκεντρωμένα το μπάσκετ της. Η συνήθεια έχει μεγάλη δύναμη.. Ο Λεμπρόν Τζέημς πνίγηκε στη δική του να εξαφανίζεται στη τέταρτη περίοδο. Ο Σπόελστρα χρησιμοποίησε τον  Μπος αλλά τον άφησε έξω στην τέταρτη περίοδο. Αντίθετα με αυτό που δείχνει το σκόρ  το παιχνίδι για το Μαϊάμι χάθηκε στην άμυνα, κομμάτι στο οποίο ήταν τραγικοί στη τελευταία περίοδο όπου δεχθηκαν 29 πόντους. Το αμυντικό τους τρανζίσιον ήταν απαράδεκτο με τον Ρόντο να χτυπάει εύκολα όπως ήθελε. Οι Χιτ δέχθηκαν 22 πόντους στις τελευταίες 12 κατοχές της Βοστόνης.. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Η ομάδα του Ρίβερς έκλεψε μπάλες, χτύπησε στην έλλειψη συγκέντρωσης  του αντιπάλου όσον αφορά τα πρώτα δευτερόλεπτα της άμυνας και στήριξε την επίθεση του σε ένα εκπληκτικό Κέβιν Γκαρνέτ τον οποίο η φρόντκόρτ των γηπεδούχων δε μπόρεσε να κρατήσει μακριά από το καλάθι. Εξαιρετικός και ο Πιετριούς ο οποίος έπαιξε πολύ καλά τον Τζέημς  και έδωσε το "παραπάνω στην επίθεση'' δημιουργώντας ένα δίδυμο γρήγορων αμυντικών αντιδράσεων στα φόργουορντ μαζί με τον Πολ Πιρς, στα χαμηλά σχήματα που εφαρμόζει πολύ φέτος ο Ρίβερς. Ο τελευταίος αποτελεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Κελτών. Εκεί είναι η μεγάλη υπεροχή τους, στον πάγκο. Μπορεί ο Ρόντο με τον Γκαρνέτ να βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση αλλά κατά τη γνώμη μου το καλύτερο performance ''Κέλτη" στη πόστ σίζον ανήκει στον Ρίβερς.  ''Κράτησε'' την ομάδα, μεταδίδοντας τους τη φλόγα του "γίνεται" και αντιμετώπισε πολύ σοβαρά προβλήματα τραυματισμού όπως του Άλεν και του Μπράντλεϊ. Στο 6ο παιχνίδι βέβαια  αναμένεται μεγάλη μάχη. Οι Χίτ μόνο ξεγραμμένοι δεν είναι, αντίθετα μπορεί  να ενεργήσει και θετικά ότι κανείς δε τους πιστεύει πλέον. Την προηγούμενη φορά ππυ βρέθηκαν κάτω αντέδρασαν πολύ δυναμικά αλλά οι Σέλτικς δεν είναι Πέησερς και ούτε το 2-3 το ίδιο με το 1-2. Μη ξεχνάτε ότι η Βοστόνη είναι μακράν το χειρότερο μέρος στη λίγκα για να παίξεις ένα elimination game..


Η Οκλαχόμα κατάφερε 4 συνεχή χτυπήματα μετά το αρχικό 2-0 απέναντι στην ομάδα που είχε ξεχάσει τι θα πέί ήττα, κατακτώντας τον τίτλο στη Δύση. Σχεδόν από το καλοκαίρι άλλωστε το hoopfellas τους είχε τοποθετήσει στους τελικούς της λίγκας. Το μεγάλο ματς ήταν το 5ο όπου ο Τζινόμπιλι έκανε όργια (νομίζω ειλικρινά ότι ξεκουραζόταν όλη τη σεζόν ξέροντας ότι θα μπεί στο 5ο ματς των τελικών της Δύσης με τη σειρά στο 2-2 και θα παίξει όπως έπαιξε) αλλά δεν ήταν αρκετος. Οι Σπέρς (το είπαμε μετά το 2-0 αν θυμάμαι καλά) αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα με τη ταχύτητα των αντιπάλων τους. Οι ρολίστες ως γνωστόν κάνουν τη διαφορά στις μάχες των πλέυ-οφς και η Θάντερ πήρε μεγάλη βοήθεια από αυτούς. Εκπληκτικός και ο Ντουράντ που το ''ρετρό'' στυλ του και η αφοσίωση στο στόχο μας αρέσει πολύ. Περισσότερα για την Οκλαχόμα πριν τους τελικούς.

19 σχόλια:

  1. Jim o Pierce ειναι η αληθεια αλλα ο αλλος ειναι ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ. Ειναι τετοια η υπεροχη του Lebron, που ωρες ωρες πραγματικα σου δινει την εντυπωση οτι παιζει εναντιον 9 εφηβων! Διπλα του ακομα και ο Wade μοιαζει με παιχτακι της σειρας! Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα δουμε μεγαλους τελικους. LJ vs KD! Οχι κι ασχημα ε? Επαναλαμβανω παντως πως ευελπιστω σε νικη Oklahoma και trade o Lebron!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε. Ο Ουέηντ είναι πιό κομπλέ παίκτης από τον Τζέημς και κυρίως leader. Παίκτης που δεν είναι clutch δε μπορεί να διεκδικεί τις ''δάφνες του καλύτερου'' και ας έχει κάθε βράδυ -μέχρι τη 4η περίοδο..- 40+10+10.. Το δικό μου συμπέρασμα είναι πάντως ότι το ΝΒΑ έχασε από τη συμμαχία των δύο. Η αντιπαλότητα τους θα έδινε πολλά περισσότερα. Θυμήσου τις κόντρες τους στα ματς Καβς-Χιτ και τι ενέργεια έβγαζαν ο ένας απέναντι στον άλλον.

      Διαγραφή
  2. Και κατι ακομα, βλεπεις στα μαρκαρισματα LJ πανω σε Durant και το αντιθετο? Σε αυτη την περιπτωση η φυσικη υπεροχη του Λεμπρον νομιζω ειναι εμφανεστατη! Ο Σποελστρα λογικα θα παιξει πολυ και με τον Battier, αλλα απο πλευρας Oklahoma δεν βλεπω πιο κορμι μπορει να ανακοψει τον οδοστρωτηρα. Ισως ο Σεφολοσα, αλλα θα εχει μεγαλο προβλημα στην αμυνα στο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως ο Ρίβερς θα εναλλάσσει τον Πιετρούς και τον Πίρς πάνω στον Ντουράντ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή βλέπεις Βοστωνη στον τελικό?

      Διαγραφή
    2. Για να είμαστε ειλικρινείς οι Χιτ πλέον είναι μεγάλο φαβορί να κερδίσουν και χωρίς πολλά πολλά το 7ο ματς, σχετικά εύκολα δηλαδή. Αλλά απλά δε μπορείς να μην υπολογίσεις τους Σέλτικς σε 7ο ματς και να μιλάμε για Ντουράντ-Λεμπρόν ..

      Διαγραφή
  4. Ακόμα πιστεύεις στους Σέλτικς δηλαδη Jim???..Χαιρετώ τα παιδιά, καινούριος στον σχολιασμό, όνομα θα σκεφτώ αργότερα!!!

    Είμαι μεγάλος λάτρης του Ντουράντ, αλλά αυτά που έκανε ο Λεμπρόν ήταν μαγικά...Κρίμα για τον Γουέιντ δεν ειναι σε καλή κατάσταση, αλλά για μένα θα είναι πάντα ο franchise player της ομάδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim γιατί δεν πας τον Lebron; Ο Wade πιο μπασκετικός αλλά ο άλλος δεν κόβεται με τίποτα..κάνει πάρτυ όπως έκανε παλιότερα ο MJ.. Και γω θα τους προτιμούσα σε διαφορετικές ομάδες..βλακεία που έφυγε αν και πιστεύω του χρόνου ή του παραχρόνου θα πάει αλλού..
    Δύσκολο ματς το 7ο. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος θα κερδίσουν οι Heat.

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί σε εμάς που μεγαλώσαμε με Τζόρνταν, Μπαντ μπόυς και τα ντέρμπι θανάτου Βoston-L.A. και ζήσαμε τη μετάβαση του μπάσκετ στο τωρινό διαφορετικό στυλ που επικρατεί, φαίνεται αδιανόητη οποιαδήποτε σύγκριση του Τζέημς με τον "MONEY".. Kυρίαρχος ήταν και ο Σακίλ.. Απλά, το ξαναγράφω, δε μπορεί κατ'εμέ ο Τζέημς να θεωρείται ο καλύτερος παίκτης της λίγκας όταν είναι επιεικώς μέτριος perfomer στο τέλος των κλειστών ματς.

      Διαγραφή
    2. Εννοείται πως δεν βγαίνουν πια τέτοιοι παίκτες. Δεν συνέκρινα το ταλέντο του MJ με του Λεμπρον, απλά όπως και τότε ο Τζόρνταν έπαιζε χωρίς αντίπαλο έτσι και τώρα ο Λεμπρον.
      Θα φανεί στους τελικούς ποιος είναι ο κορυφαίος, αν περάσουν οι Χητ.
      Υ.Γ. δυστυχώς πρόλαβα πολύ λίγο τις ομάδες του τότε..ειδικά Πίστονς με Τόμας κτλπ δεν έχω δει καθόλου..η πρώτη ομαδάρα που παρακολούθησα ήταν οι Σακραμέντο με Πετζα, Ντιβατς..
      Περιμένουμε και άρθρο για Eθνική. Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά

      vamos

      Διαγραφή
  6. και εγω βλεπω χιτ με 10+ ποντους στο εβδομο.ο λεμπρον δεν ειναι τοπ.μου θυμιζει ντομινικ πιο πολυ με περισσοτερες playmaking abilities.ειναι κοτα αυτο ειναι δεδομενο.αλλα ουτε ουεηντ θα ψηφιζα ο οποιος εχει εξισου εξωγηινα προσοντα.απλα κομπι (δεν ειμαι λεηκερς δε τους γουσταρω καν).ειναι ο καλυτερος παικτης στο πρωταθλημα οτι πιο κοντινο στον τζορνταν.με εναν τιτλο ακομα μπορει να φτασει και τον μοναδικο αιρ.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σου Jim.Εξωγήινος ο Durant,παιχτούρα ο Westbrook αλλά εγώ γουστάρω να βλέπω james Harden!Ειμαι καλά γιατρέ μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο μονος που μπορει να συγκριθει με MJ ειναι ο kobe.. μονο αυτος εχει το ενστικτο του killer που ειχε MJ.. αλλος που το εχει σε μικρο βαθμο ειναι ο Wade.. ολοι παικταραδες ειναι απλα αυτο τος κανει να ξεχωριζουν... δεν ξερω αν συμφωνεις Jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim θεωρω οτι τον αδικεις λιγο και αυτο στο γραφει καποιος που ποτε δεν υπηρξε φαν του LJ και δεν θα τον κατετασσα ουτε καν μες στην 10αδα των (εν ενεργεια κιολας) αγαπημενων μου παιχτων. Ο Λεμπρον με τους Καβαλιερς ειχε αρκετες clutch στιγμες. Εκ των πραγματων πλεον, εχοντας στο πλευρο του τον Wade, τα πραγματα ειναι πολυ μπερδεμενα και για τον ιδιο και για τον flash. Ειναι δυο παιχτες που ειχαν συνηθισει τοσα χρονια να παιρνουν ΟΛΕΣ τις αποφασεις, ειδικα στα κρισιμα τελευταια λεπτα και ειναι λογικο να μην μπορουν να προσαρμοστουν. Οσο και να προσπαθουν να βαλουν την ομαδα πανω απο εγωισμους, ειναι τοσο μεγαλοι αθλητες και ο καθενας θελει για τον εαυτο του να κρινει το παιχνιδι και ειδικα τα τελευταια σουτ. Για του λογου το αληθες, ουτε ο Wade ειναι πλεον ο clutch performer που ηταν παλιοτερα. Σκεψου τους CP3 και Kobe (για μενα τους δυο κορυφαιους clutch) στην ιδια ομαδα! Θα παρεμεναν οι ιδιοι? Προφανως και οχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνοι, παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό απλά δεν είναι τυχαίο ότι 2 χρόνια τώρα τα κάστανα από τη φωτιά βγάζει ο Ουέηντ σε συντριπτικό ποσοστό..

      Διαγραφή