Athlenda

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΛΥΤΡΩΣΗ!



Οι Μαϊάμι Χίτ κατέβασαν το κεφάλι μετά τη περυσινή αποτυχία και ανέβηκαν στο Έβερεστ του παγκόσμιου μπάσκετ κατακτώντας τον πολυπόθητο τίτλο.. Προσωπική λύτρωση και για τον Λεμπρόν Τζέημς ο οποίος νίκησε τους προσωπικούς του δαίμονες. "Λίγη" η Οκλαχόμα στους τελικούς, αποτελεί όμως το φαβορί από τον Οκτώμβριο..






 Οι Μαϊάμι Χίτ λοιπόν, έδειξαν στην Οκλαχόμα τι εστί βερίκοκο φτάνοντας στον δεύτερο τίτλο στην ιστορία του οργανισμού, μετά από αυτόν της σεζόν 2006-07. Μια ομάδα που είχε ως μοναδικό σκοπό τη κούπα και τίποτα λιγότερο. Οτιδήποτε άλλο θα χαρακτηριζόταν οικτρή αποτυχία. Μια ομάδα η οποία έσκυψε το κεφάλι, ατσαλώθηκε ψυχολογικά και έδειξε ότι απλά είναι αδύνατον να αποκλειστεί στη πορεία για τον τίτλο. Ακόμα και όταν έμεινε πίσω με 2-3 από τους Σέλτικς, παίζοντας το 6ο ματς στη bean town.. Η Χιτ είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία της λίγκας που κατέκτησε τον τίτλο ενώ έμεινε πίσω σε τρείς σειρές κατά τη διάρκεια της πόστ σίζον.. Αυτό λέει πολλά.


 Ήταν φανερό ότι η Οκλαχόμα δεν την "είχε" τη σειρά. Το Μαϊάμι έπαιξε συνολικά καλύτερο μπάσκετ και στα 5 ματς. Η Θάντερ είχε μόνο ξεσπάσματα, διαστήματα όπου κυριάρχησε στο παρκέ, αλλά δεν ήταν ικανά να της δώσουν παραπάνω από μια νίκη. Είναι αλήθεια ότι  η Οκλαχόμα ναι μεν βγήκε από τρείς πολύ δυνατές σειρές στη Δύση, αλλά άμυνα σαν των Χιτ δεν είχε βρεί μπροστά της. Τόσο δυνατή, με τέτοια ταχύτητα στην αλληλοκάλυψη. Το smallball του Σπόελστρα συνεπικουρούμενο από το σημαντικά βελτιωμένο post up παιχνίδι του Τζέημς -το "έφερε" στους τελικούς με συνέπεια έστω και αν πολλοί θεωρούσαν ότι θα δυσκολευτεί απέναντι στους Ιμπάκα-Πέρκινς σημαντικά- που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της χημείας και της ισορροπίας του σχήματος, ήταν κάτι πολύ δυνατό για τη Θάντερ η οποία μάλιστα έχασε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντς.Ο "Σπό" και το επιτελείο του στόχευσαν αμυντικά το κλειδί αυτής της ομάδας , Τζέημς Χάρντεν, με τους Μπατίερ-Τσάλμερς να τον βγάζουν "εκτός" κάνοντας καταπληκτική δουλειά. Ο μόνος από το supporting cust της Οκλαχόμα που στάθηκε στο ύψος του στη σειρά ηταν ο Φίσερ. Αντίθετα το Μαϊάμι πήρε πολύ παιχνίδι από τους Μπατίερ-Μίλερ, με τον Τσάλμερς να θυμίζει τον "δολοφόνο" του Κάνσας. Η δύναμη και η προσήλωση στο αμυντικό τρανζίσιον που παρουσίασε η Χίτ τη βοήθησε να πάρει από την αρχή τον έλεγχο της σειράς. Ήταν μια ωμή -κατά τη γνώμη μου- νίκη του Ανατολικύ μπάσκετ επί του Δυτικού..


Το μεγάλο βάρος έφυγε πλέον από τους ώμους του Λεμπρον Τζέημς(28.6π.-10.2 ριμπ.-7.4 ασ.) ο οποίος πριν τα 28 του, κατακτά τον πρώτο τίτλο. Μεγάλη υπόθεση για τον ίδιο αλλά και για τους Χίτ, αν αλάβει κανείς υπόψη του τι έχουν ακούσει από πέρυσι. Ο Τζέημς έσκυψε το κεφάλι στους χλευασμούς κάνοντας στροφή στη ζωή του και στον τρόπο που χειριζόταν μέζρι τώρα τον εαυτό του. Και αυτό ήταν η πρώτη του νίκη, το εφόδιο που τον έβαλε στο δρόμο για την κορυφή. Εγινε ταπεινός. Ποιός? Ο μέχρι τώρα πιό "δήθεν" "και καλάς.." αθλητής της λίγκας. Εγώ το λέω μεγάλη  προσωπική νίκη. Και δική του και των ανθρώπων που τον βοήθησαν να φτάσει εκεί. Γιατί έτσι μόνο βρήκε την απαραίτητη ψυχική ισορροπία να ανέβει το βουνό.. Τώρα πλέον μπορεί να χαρεί πραγματικά μπάσκετ.


 Ποιός Ουέηντ και ποιός Λεμπρόν? Οι Χίτ είναι και θα παραμείνουν η ομάδα του Πατ Ράιλι. Του μεγάλου αφεντικού. Αυτού που είχε τη δύσκολη αποστολή  να κρατήσει την ομάδα ενωμένη μετά τα περυσινά χαστούκια. Ο Ράιλι είναι τεράστια προσωπικότητα. Κατ'εμέ η μεγαλύτερη στην ιστορία του ΝΒΑ απ'όλες τις απόψεις. Πολύ ικανός και δυνατός χαρακτήρας ενέπνευσε την ομάδα του πείθοντάς τη για το φώς που θα ακολουθήσει μετά την καταιγίδα. Ο τρόπος που πανηγύριζε στο πάρτυ που διοργανώθηκε στο προπονητήριο των Χιτ δείχνει τη χαρά ενός ηγέτη, πατέρα αλλά και μας θύμισε σκηνές από το παρελθόν.. Ήταν στιγμές στη σειρά που το Μαϊάμι θύμιζε κλασσική "ομάδα Ράιλι", όταν υπήρχε αστοχία στην επίθεση αλλά έμενε ζωντανό κυνηγώντας σκυλίσια τα ριμπάουντ, παίρνοντας  τις δεύτερες κατοχές και παίζοντας πολύ σκληρή άμυνα. Just a walk in the..past. L.A.-N.Y.-MIAMI..





 Οι δύο ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα σεζόν και τα επόμενα χρόνια απ'ότι φαίνεται. Οι ειδικοί δίνουν από τώρα την Οκλαχόμα 1ο φαβορί για τον τίτλο ως νέο..Μαϊάμι του χρόνου, όμως οι Χίτ ξέρουν ότι στα επόμενα δύο χρόνια έχουν την ευκαιρία να εδραιώσουν την κυριαρχία τους και να δημιουργήσουν τον δικό του θρύλο. Για αυτό και ο Πάιλι κοιτά να ενισχύσει την ομάδα στοχεύοντας στον Αντρέ Μίλερ (σούπερ προσθήκη) τον Κρίς Κάμαν και τον Ρέυ Άλεν.. Στην απέναντι πλευρά η Οκλαχόμα θα προσπαθήσει να ανανεώσει τον Σκότ Μπρούκς, κίνηση πολύ σημαντική για τον οργανισμό αυτή τη στιγμή.


 Η πόστ σίζον μας έδειξε τελικά ότι η μόνη ομάδα που μπορούσε να αποκλείσει τους Χίτ ήταν η Βοστόνη. Επαίξε καλύτερο μπάσκετ στο 80% των λεπτών των 5 πρώτων ματς αλλά έχασε κατά κράτος το 6ο και στις λεπτομέριες το 7ο.  Καμία άλλη ομάδα δε μπορούσε γιατί απλά ο συνδιασμός Ουέηντ (22.6π.-6 ριμπ.-5.2 ασ.-1.4 κλ.-1.2 μπλοκ)- Λεμπρον είναι ''too much'' για οποιαδήποτε ομάδα στη λίγκα αυτή τη στιγμή. Το Μαϊάμι δε νικιέται με τη δύναμη και τη ταχύτητα. Θα νικηθεί μόνο από μια σοφότερη ομάδα στο "παιχνίδι του μυαλού". Οι Σέλτικς σχεδόν το κατάφεραν..Σχεδόν.. Στη σειρά όμως των τελικών του ΝΒΑ η πιό σοφή ομάδα ήταν οι Χίτ, οπότε μάλλον ο αντίπαλος δεν είχε τύχη.

16 σχόλια:

  1. η οκλαχομα την πατησε απο τους πολυ ποιοτικους ρολιστες της χιτ.ειδικα ο τσαλμερς ηταν φωτια.ο τζεημς απεδειξε οτι ειναι το αδιαμφισβητητο νουμερο ενα στο ΝΒΑ μακραν του νουμερο δυο που δεν ειναι ο ντουραντ αλλα ο ουεηντ.τωρα πρεπει να αρχισει η δυναστεια των χιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσάλμερς είναι παίκτης με ισχυρό mentality, το είχε αποδείξει και στο Κάνσας πολύ πρίν "το σουτ Νο2" στον τελικό με το Μέμφις.

      Διαγραφή
  2. ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΖΕΗΜΣ ΜΕ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΜΑΤΖΙΚ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΕ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σύγκριση. "Not even a contest.." που θα'λεγε και ο Τζόρνταν.. Η ιστορία θα δείξει..

      Διαγραφή
  3. Η Οκλαχομα σε κανενα παιχνιδι δεν καταφερε να ματσαρει τον Λεμπρον. Ο μονος που τον δυσκολεψε λιγο ηταν ο Σεφολοσα, ο οποιος ομως ηταν ανυπαρκτος επιθετικα και η Χιτ εμφανως του εδινε σουτ τα οποια δεν αξιοποιουσε ποτε. Φανταστικος και ο Γουεηντ, παρα τα προβληματα του. Απο πλευρας Οκλαχομα, ο μονος που σταθηκε στο υψος των περιστασεων ηταν ο Γουεστμπρουκ. Εβγαλε τεραστια ενεργεια και θεληση στο παρκε και πραγματικα με εξεπληξε. Ο παιχτης κλειδι Χαρντεν εκτος κλιματος. Κατ'εμε μεγαλη απογοητευση ο Ντουραντ! Φυσικα και δεν αναφερομαι στην επιθετικη του προσφορα, αλλα στην αμυνα του η οποια ηταν ΤΡΑΓΙΚΗ. Οτι εβαζε μπροστα το ετρωγε πισω. Πρεπει να μαθει οτι η αμυνα παιζεται με το σωμα και οχι με τα χερια! Η Χιτ, πότε με τον Γουεντ και πότε με τον Λεμπρον, εψαχνε τις αλλαγες και τον σημαδευε διαρκως. Οταν καταλαβει οτι μπασκετ παιζεται και στις δυο μεριες του παρκε (οπως του διδαξαν οι 2 σουπερσταρ του Μαιαμι), τοτε μονο θα γινει μεγαλος παιχτης. Μεχρι τοτε θα ειναι απλα ενας εξαιρετικος σκορερ και τιποτα παραπανω.

    Υ.Γ.: Αυτος ο Μπατιερ ειναι η ντροπη του αθληματος. Μπροστα του ο Μποουεν μοιαζει αγγελος. Ναι η προσφορα του στους τελικους ηταν καθοριστικη, αλλα ο σκοπος δεν αγιαζει τα μεσα. Προβοκατορας απο τους λιγους! Εκανε συνεχως θεατρο, βουτουσε, εριχνε υπουλες αγκωνιες στα σκριν και στα τσεκαρισματα, γενικα μια εικονα αηδιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε gio τι κάνεις? Θα συμφωνήσω μαζί σου. Για να φτάσεις εκεί ψηλά με τον Τζόρνταν τον Μάτζικ και μερικούς άλλους πρέπει να είσαι τοπ-παίκτης και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Κόμπι όπως και οι σταρ των Χιτ το κατάλαβαν γρήγορα. Ήταν δεδομένο ότι ο Λεμπρόν θα έκανε πάρτυ στην επίθεση, δε διάβασα ούτε μια ανάλυση πριν τους τελικούς που να μην εστίαζε σε αυτό. Ο Ντουράντ θέλει δουλειά στην άμυνα και στο κορμί του θεωρώ. Για τον Ουέστμπρουκ έχω την εντύπωση ότι είπες τη μισή αλήθεια. Πληγώνει την ομάδα του και την επιθετική της λειτουργία βάζοντας συνεχώς το κεφάλι κάτω. Αμφιβάλλει κανείς ότι εάν στη θέση του η Θάντερ είχε τον Πολ π.χ. θα έπαιρνε τον τίτλο? Το στυλ Μπατίερ είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο. Ο Μπόουεν νομίζω ήταν σε άλλο επίπεδο σε αυτά που ανέφερες. "Σχολή" πραγματική..

      Διαγραφή
  4. Δικαιότατα το πήραν οι Χητ.
    Για μένα καταλύτης της αποτυχίας των Θάντερ ήταν και οι πολλές επιθέσεις που έπαιρνε ο Γουέστμπρουκ, παρόλα τα κακά ποσοστά του.
    Από του χρόνου με επιστροφή Ροουζ και ενδυνάμωση Λεηκερς-Νικς θα γίνει πανικός..

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά vamos. Τα είπαμε για Ουέστμπρουκ από πάνω.. Ο Ρόουζ θα αργήσει πολύ να γυρίσει. Ας δούμε τι θα γίνει με τον Ντερόν. Αν συμπράξει με τον Χάουαρντ θα έχουμε μια ακόμα πολυ ισχυρή ομάδα.

      Διαγραφή
  5. ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ...Η ΛΕΠΡΑ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΤ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΓΟΥΕΙΝΤ..ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΙΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΛΑΣ..Η ΘΑΝΤΕΡ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΚΑΙ ΓΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ ΗΤΑΝ ΑΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ,ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΕΩ..ΛΙΓΟΙ..ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΝΤΕΝ ΙΜΠΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΚΙΝΚΣ ΠΟΛΥ...ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗ ΘΑΝΤΕΡ..ΙΣΩΣ ΝΑ ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ..ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΜΩΣ...
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΙΘΗΚΟ ΜΕ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΗ ΟΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ..ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΣΤΕΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΓΕΛΟΙΟΙ...ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΛΕΙΚΕΡΣ,ΣΕΛΤΙΚΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΣ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΤ...ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΝΒΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.
    Υ.Γ ΦΙΛΕ ΤΖΙΜ ΟΙ ΧΙΤ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2005-06,ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΧΙΤ..ΠΟΣΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ....ΤΟ 2006-07 ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΣΠΕΡΣ..ΟΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΣΠΕΡΣ ΤΟΥ ΝΤΑΝΚΑΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΝΟΜΠΙΛΙ..Η ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ...

    MJ 23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον MJ23.. Τον γουστάρεις τρελά τον Τζέημς. Πάω στοίχημα ότι τον έχεις αφίσα πάνω από το κρεβάτι σου (..και του πετάς βελάκια)! Έχεις δίκιο φυσικά, το 2005-06 το πήραν οι Χίτ όχι το 06-07. Είδες τι παθαίνεις όταν γράφεις με τη μνήμη και δε τσεκάρεις? Όντως θα είναι πολύ ενδιαφέρον το καλοκαίρι. Υπάρχουν 3-4 ομάδες που θέλουν μια μικρή ενίσχυση για να γίνουν ισότιμοι διεκδικητές.

      Διαγραφή
  6. Ένας ακόμη βασικός παράγοντας που έκρινε την μάχη του τίτλου ήταν ότι ο Spo νίκησε κατά κράτος τον Brooks o οποίος αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων μιας σειράς τελικών.Τα plays του Spo και η ελιγμοί του ανάλογα με την ροή του αγώνα ήταν εξαιρετικοί.Αντίθετα ο Βrooks έδινε εντύπωση βραχυκυκλώματος επιμένοντας στο πλάνο που ίσως είχε από την αρχή του αγώνα ανεξαρτήτως του τι γινόταν στο γήπεδο.Νομίζω ο Lebron οφείλει και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον θείο David Stern,με την προκλητικά υπερ των χιτ διαιτησία κατά τη διάρκεια των playoff!Διάβασα παραπάνω για την άμυνα του Ντουράντ πάνω στον Λεμπρόν,συμφωνώ ήταν κακή,όμως πώς να παίξει άμυνα αφού ακόμα και το βλέμμα του στον Βασιλιά το σφύριζαν φάουλ οι διαιτητές,μην ξεχνάμε ότι και στα 3 πρώτα παιχνίδια των τελικών κάθισε αρκετή ώρα στον πάγκο επειδή ήταν φορτωμένος με φάουλ και μάλιστα ήταν εκτός σε κρίσιμα σημεία του αγώνα που αν έπαιζε μπορεί και να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα.Για να προλάβω ενδεχόμενα σχόλια θα πω ότι αυτή τη στιγμή θεωρώ τον Λεμπρόν πολύ πληρέστερο παίχτη από τον Ντουράντ.
    Μεγαλύτερη απογοήτευση των τελικών ο James Harden ο οποίος ήταν ανύπαρκτος και πολλές φορές αρνητικός για την ομάδα του,βέβαια η άμυνα τον Χιτ τον αντιμετώπισε υποδειγματικά και πρέπει να το πιστωθεί ο Spoelstra.
    Ως προς τον Westbrook πιστεύω ότι είναι περισσότερο κατάρα για αυτή την ομάδα πλέον παρά ευχή.Ακόμη και τις βραδιές που βάζει 40άρες είναι τόσο ατομιστής που αφήνει όλη την υπόλοιπη ομάδα εκτός παιχνιδιού.Δεν έχει καθόλου ωριμότητα στο παιχνίδι του,αδυνατεί να κοντρολάρει τον ρυθμό του παιχνιδιού.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας υπερταλαντούχος και με εξωπραγματικά αθλητικά προσόντα παίχτης ο οποίος όμως δεν είναι playmaker,πρέπει να έρθει ένα οργανωτής pass first playmaker στην Οκλαχόμα και ο Westbrook να μετακινηθεί στο 2 όπου θα έχει και καλύτερη απόδοση.
    Όσο για τον Μπατίερ θα πω απλώς ότι ήταν ίσως ο παίχτης κλειδί της σειράς τόσο με την άμυνα του όσο και με τα τρίποντα του σε πολύ κρίσιμα για την εξέλιξη του παιχνιδιού σημεία και συμφωνώ απόλυτα με τον Τζιμ ότι είναι απαραίτητο εργαλείο τέτοιοι παίχτες για κάθε ομάδα που θέλει να διεκδικήσει τίτλο.
    Μεγάλη απογοήτευση και ο Ιμπάκα κυρίως αμυντικά και πιστεύω να κατάλαβαν όσοι διαμαρτύρονταν για ποιόν λόγο πήρε ο Chandler το βραβείο του καλύτερου αμυντικού.Ο Ibaka πέρα από τα block υστερεί αρκετά ακόμα,άμυνα δεν είναι μόνο οι τάπες.
    Jim εξαιρετικό άρθρο όπως πάντα,συμφώνω 100% με όλα όσα έγραψες και κυρίως με την άποψη σου για τον τεράστιο Πατ Ράιλι.

    Υ.Γ : Όποιος δεν έχει δει το βίντεο του Μark Cuban εναντίον του Skip Bayless στην εκπομπή του τελευταίου είναι πραγματικά απολαυστικό,είμαι σίγουρος ότι εσύ το έχει ήδη δει Jim.

    Θ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσάντλερ είναι πολύ καλύτερος αμυντικός από τον Ιμπάκα. Πραγματικός ηγέτης στα μετόπισθεν. Δε το'χα δεί φίλε, είχα απλά διαβάσει για τη κόντρα τους. Το'δα τώρα, απολαυστικός ο Κούμπαν.

      Διαγραφή
  7. Jim εχεις δικιο για τον Westbrook. Χαρακτηριστικη η ατακα του Magic στην αναπαυλα του 2ου τελικου (στην εκπομπη του ESPN μεσα απο το γηπεδο) οπου ειπε "the worst performance by a point guard in NBA Finals history". Βεβαια η εμφανιση του στον 5ο τελικο ειναι classic! Εγω κυριως τονισα για την θεληση και τον τσαμπουκα που εδειξε, την στιγμη που οι Durant και Harden μοιαζαν σαν να παιζουν σε playground. Ειδικα ο Durant με απογοητευσε ΠΛΗΡΩΣ. Σε 5 τελικους δεν τον ειδα ουτε μια φορα να βαζει το κορμι του να κλεισει ενα drive οχι του LJ, αλλα ουτε καν του Wade! Πραγματικα νεροβραστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα'λεγα νερόβραστος, έχει κουβαλήσει στα δύσκολα την ομάδα του πολλές φορές, "έχει" μέσα του, αλλά μάλλον όλη η Οκλαχόμα δεν ήταν έτοιμη ψυχολογικά για τη σειρά. Αμυντικά σίγουρα θέλει δουλειά, αν φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος παίκτης της λίγκας. Γιατί σαν σκόρερ είναι το κάτι άλλο..

      Διαγραφή
  8. Εμένα με εντυπωσίασε που κανένας από τους (αμερικανούς) σχολιαστές των μεταδόσεων δεν έκραξε τον westbrook για τις τραγικές επιλογές του στην επίθεση, η οποίες έβγαλαν τον durant και τους υπόλοιπους εκτός ρυθμού. Μιλάμε για μπάσκετ παιδικής χαράς, παίρνω φόρα και μπαίνω στη ρακέτα και ότι γίνει χωρίς να αλλάξω ούτε πάσα. Δεν είναι δυνατόν να έχεις τον καλύτερο σκόρερ της λίγκας και να μην τον αξιοποιείς στο 100%. Συμφωνώ με τους προηγούμενους ότι χρειάζεται ένας pass first point guard στους Thunder, και αν θέλουν να κρατήσουν τον Westbrook (εγώ όχι) να τον βάλουν στο 2.
    Δεν μπορώ να καταλάβω τον θαυμασμό όλων για το παιχνίδι των Thunder (αμυντικά το δέχομαι) καθώς στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ατομικές ενέργειες. Χαρακτηριστικό ότι στο game 2 με τους Spurs από τους 100 τόσους πόντους των Thunder τους 90 περίπου τους είχε η τριάδα Durant-Harden-ακατανόμαστος με ατομικές και μόνο ενέργειες. Δεν μπορεί να σου αρέσει το μπάσκετ σαν παιχνίδι και να γουστάρεις τους Thunder.
    Οι Heat στο τελευταίο παιχνίδι τους δίδαξαν ομαδικό μπάσκετ...
    Βέβαια η φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζουν οι αμερικάνοι(οπαδοί και σχολιαστές) το μπάσκετ είναι διαφορετική από την ευρωπαϊκή, εκεί τους ενδιαφέρουν περισσότερο οι προσωπικές μονομαχίες και η ανάδειξη superstars παρά η ομαδική δουλειά...
    Και κάτι τελευταίο, με εντυπωσίασε πολύ ο Chalmers, έχει φοβερή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, ιδιαίτερα στο drive. Μήπως σιγά-σιγά μπορούμε να μιλάμε για τους big 4 του Miami, όπως έγινε με τον Rondo?
    Sorry για το μακροσκελές post, είναι δύσκολο να βρει κανείς σήμερα κάποιον να παρακολουθεί ΝΒΑ, οπότε κάπου έπρεπε και εγώ να τα πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γράφε όσο γουστάρεις, εδώ είμαστε basket-junkies..Δε διαφωνώ φίλε.Έγραψα πως με τον Πολ π.χ. στο κουμάντο η Οκλαχόμα δε θα έχανε αυτόν τον τίτλο. Το δυνατό τους σημείο (που δεν είναι φυσικά η άμυνα) είναι ο ρυθμός, η ταχύτητα, το επιθετικό τρανζίσιον. Ο Τσάλμερς ήταν από τους αγαπημένους μου παίκτες όταν έπαιζε στο NCAA. Τώρα θα λυθεί ακόμα περισσότερο και θα παίζει με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Τουλάχιστον για τώρα, όχι, δε βλέπω big 4.. O Ρόντο είναι τοπ παίκτης. Θυμήσου τι νούμερα έβγαζε στο πρωτάθλημα των Σέλτικς. Να γράφεις πιό συχνά, τώρα το καλοκαίρι θα'χουμε θέμα με τις μετακινήσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή