Athlenda

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΝΤΟΝΙ ΤΟΛΙΒΕΡ



 Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση στον Άντονι Τόλιβερ και το Hoopfellas αξιολογεί τον παίκτη και εξηγεί γιατί αποτελεί πολύ καλή περίπτωση για την ελληνική ομάδα.



 Σύμφωνα λοιπόν με τον ατζέντη του παίκτη, Λάρι Φοξ, οι πράσινοι έχουν καταθέσει πρόταση για τον Τόλιβερ δείχνοντας ζωηρό ενδιαφέρον για τον παίκτη.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 Ο  Παναθηναϊκός είναι εμφανές ότι θέλει να επενδύσει χρήματα σε έναν παίκτη ρακέτας εγνωσμένης αξίας από την Αμερικανική αγορά. Ο Τόλιβερ είναι τέτοιος.  Τις τελευταίες 2.5 σεζόν έχει «γράψει» 160 παιχνίδια στο ΝΒΑ και αμείβεται με πάνω από 2εκ. δολάρια ετησίως . Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του τον μετατρέπουν αυτόματα σε αθλητή που μπορεί να προσφέρει πράγματα ερχόμενος από τον πάγκο, ακόμα και για μικρά χρονικά διαστήματα, γεγονός πολύ σημαντικό. Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι ο Τόλιβερ μπορεί να βρεί συμβόλαιο στη κορυφαία λίγκα του κόσμου και αυτό κάνει την αποστολή των πρασίνων πιο δύσκολη γιατί ίσως χρειαστεί να πληρώσουν παραπάνω από όσο θα έπρεπε για να δελεάσουν τον παίκτη.

SCOUTING REPORT


 Ο Τόλιβερ είναι μια πολύ καλή περίπτωση παίκτη που διαθέτει το πακέτο να διακριθεί στο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.  Θα ήταν μάλιστα πιο σωστό (και χρήσιμο) να τον κρίνουμε σε συνάρτηση με το περιβάλλον στο οποίο πιθανόν να ενταχθεί.

 Πρόκειται για έναν σέντερ-φόργουορντ με ύψος 2.04μ. τεράστιο wingspan που αγγίζει το 2.16μ. και του δίνει τη δυνατότητα να κάνει αισθητή τη παρουσία του υπερασπιζόμενος τη ρακέτα του. Χτιστό κορμί, πολύ δυνατός παίκτης, θα σπρώξει και θα σπρωχτεί ή θα βουτήξει για να κρατήσει ζωντανές «χαμένες» μπάλες. Στην Ευρώπη είναι εύκολα κατανοητό ότι θα παίξει κυρίως στο «5». Το κύριο προσόν του είναι το καλό του σουτ από το τρίποντο, φαινόμενο όχι τόσο συχνό για παίκτη τέτοιας σωματοδομής. Ο μηχανισμός του δεν είναι αυτό που λέμε στη γλώσσα του μπάσκετ ..για textbook, καθώς οπλίζει σε ελαφρώς πλάγια θέση και απελευθερώνει σε σχετικά αργό χρόνο. Είναι εξαιρετικός spot up shooter και αυτό θα δώσει την ευκαιρία στον προπονητή του να τον χρησιμοποιήσει και στο «4», ξεσηκώνοντας τα cross screens, τα stagger  ή τη γρήγορη πάσα από το πόστ στην αδύνατη πλευρά για τρίποντο του Φώτση (εν προκειμένου Τόλιβερ) μπροστά στις γυρισμένες πλάτες του σκρίνερ Μπατίστ (Σόφο.. ). 


  Γενικά σουτάρει με μεγάλη αυτοπεποίθηση πίσω από τη γραμμή, πολύ περισσότερη απ’ότι σε ένα σουτ 5 μέτρων.. Αρκετά καλός από τη γραμμή των προσωπικών. Αν και μπορεί να σκοράρει από το ποστ, δεν είναι σημείο αναφοράς σε αυτόν τον τρόπο επίθεσης. Αυτό είναι ίσως και το σημαντικότερο μειονέκτημα του, καθώς εάν ήταν πιο σταθερή απειλή με πλάτη, θα έβγαζε και  περισσότερα χρήματα.. Μέτριος στο να βάλει τη μπάλα κάτω και να πάει σε ντράιβ. Έξυπνος και καλός πασέρ, δύο πολύ δυνατά εξτραδάκια για ψηλό σε τέτοιο επίπεδο. Υστερεί στο footwork όσον αφορά το κομμάτι της άμυνας μακριά από το καλάθι, γι’αυτό και η χρησιμοποίηση του στο «4» πρέπει να γίνεται προσεκτικά και υπό προϋποθέσεις (π.χ. δε θα προλάβει καν να δει τον Πρίντεζη όταν αυτός βάλει τη μπάλα στο παρκέ). Αντίθετα είναι αρκετά καλός αμυντικός χαμηλά στο post, όπου το δυνατό του κορμί, τα μακριά χέρια και η εξυπνάδα του θα προβληματίσουν ακόμα και τους σχετικά προικισμένους αντίπαλους σέντερ. Καλός σκρίνερ, πολύ καλός στην ομαδική άμυνα (φάσεις του τύπου Σμίθ «χάνομαι στις περιστροφές» ξεχάστε τις..) Εξαιρετικός μπλοκερ με καλό τάιμινγκ. Καλός ριμπάουντερ, ιδιαίτερα όσον αφορά τα αμυντικά ριμπάουντς. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν τέτοιον γιατί έτσι όπως είναι το ρόστερ του πιθανόν να αντιμετωπίσει πρόβλημα, παρ’ότι τα γκαρντ του είναι δυνατά σε αυτόν τον τομέα. Έχει εμπειρία από τολ Ευρωπαϊκό μπάσκετ με δύο επιτυχημένα περάσματα από Μπρεμερχάβεν (’08) και Γαλατά (’09). Έκανε θραύση στο γρήγορο τέμπο των Ουόριορς το 2010 (ομάδα που δε φοβόταν τα χαμηλά σχήματα) με την ικανότητα του στο σουτ .  Άλλωστε υπήρξε προϊόν του κολεγίου Creighton και του Dana Altman, κόουτς που είναι γνωστός για τη fast paced offense του η οποία βασίζεται στη καλή κυκλοφορία της μπάλας και το τρίποντο. Καλός χαρακτήρας και coachable, θα τον λατρέψει ο Πεδουλάκης..


* Διάσημος για το επιχειρηματικό του μυαλό. "Τρέχει" μια real estate εταιρεία η οποία ξεκίνησε να αγοράζει εκτάσεις στο Σπρίνγκφιλντ και πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλη την Αμερική ενώ ίδρυσε μια εταιρεία χριστιανικής βάσης, την "Active faith" η οποία σχετίζεται με τον αθλητισμό και έχει σλόγκαν "In Jesus name i play"..

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


 Η επιλογή του Τόλιβερ δεν εμπεριέχει ιδιαίτερο αγωνιστικό ρίσκο , αρκεί να προχωρήσει με συγκεκριμένη οπτική. Θέλει υπομονή με τέτοιους παίκτες, όχι μουρμούρες. Σίγουρα μπορεί να σκοντάψει μέσα στη σεζόν. Θυμηθείτε τον Ντόρσεϊ και το πόσα λεπτά πέρασε σκεπτόμενος στον πάγκο της Κάχα Λαμποραλ, δικαίως ή αδίκως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο Τόλιβερ έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και ικανότητα σαν παίκτης, μπορεί να επιβιώσει και να εξελιχτεί στο δικό μας μπάσκετ με τα προσόντα και το μυαλό του. Με υπομονή και επιμονή μπορεί την άνοιξη οι πράσινοι να έχουν αποκτήσει μια «σταθερά» στο παιχνίδι τους , στο πρόσωπο του Αμερικανού. Τέτοιες «σταθερές» έχασε ο Παναθηναϊκός και τέτοιες θέλει να ξαναχτίσει..

60 σχόλια:

  1. Καλή ανάλυση Jim αλλά μήπως έπρεπε να περιμένεις λίγο; Όχι τίποτα άλλο αλλά τελευταία φορά που έγραψες για παίχτη που μας ενδιέφερε (Λασμέ) χάλασες την μεταγραφή.

    Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Παναθηναικός πέρσι δεν είχε 4άρι που να είναι 4άρι !!
      Με έκρηξη και δυνατός στο ανοικτό γήπεδο.
      Να μην ντουμπλάρεται εύκολα από τα αντίπαλα 3ρο-4άρια και να σκοτώνει στο physical game , με δυνατά μπλόκ άουτ και τάιμινγκ στο ριμπάουντ.
      Αυτό θέλει φέτος.
      Παίκτη που να σπρώξει και να προβληματίσει τον Πρίντεζη και τον Χάινς για παράδειγμα.
      Ενέργεια που θα τσακίσει τον αντίπαλο.

      Διαγραφή
    2. Ο Τόλιβερ για την Ευρώπη είναι "5". Άλλο το ότι μπορεί κάποια λεπτά στο "4". Με τον Πρίντεζη δε θα τον δείς σαν πάουερ φόργουορντ. Με τον Άντιτς ναι.

      Διαγραφή
    3. Είμαι λίγο Μητσοτάκης μάλλον..

      Διαγραφή
    4. Μητσοτάκης δε λες τίποτα, πάει και ο Τόλιβερ! Από τότε που ανακάλυψα το blog σου η ομάδα πάει κατά διαόλου! :D

      Αργύρης

      Διαγραφή
    5. Λαϊκή απαίτηση ο Αργύρης να εγκαταλείψει το blog, και ο Jim να γράψει πόσο καλά ξεκίνησε η προετοιμασία του Ολυμπιακού...

      Διαγραφή
    6. χαχα Αλέξανδρε λες να είμαι εγώ ο γκαντέμης τελικά;

      Αργύρης

      Διαγραφή
    7. Μπά εγώ είμαι.. Από αύριο βγαίνει η φωτό του Ντε Νίρο και μπαίνει αυτή του επίτιμου..

      Διαγραφή
  2. jim, πολύ ωραία η ανάλυσή σου για τον παίχτη.Εμπιστεύομαι πολύ την κρίση σου και με χαροποιεί που η επιλογή του παο είναι καλή.Πιστεύεις ότι με μία τέτοια κίνηση (συν έναν Έλληνα συμπληρωματικό παίχτη στο 5)θα είναι καλυμμένη η ομάδα?Στο ρωτάω γιατί όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τον Πότσιους.Και αναρωτιέμαι αν με ένα 4-5αρι τύπου Τόλιβερ που θα παίζει για 30+ λεπτά και στις 2 θέσεις αξίζει να ασχοληθεί ο παο με ένα 2-3αρι σαν τον Λιθουανό που τον θεωρώ εξαιρετική λύση.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zelico,

      Θα τους ήθελα και τους δύο, αλλά μετά νομίζω πως θα είμαστε ελλιπείς στην ρακέτα. Πιστεύω πως χρειαζόμαστε δύο καλούς ψηλούς στην front line συν έναν Έλληνα συμπληρωματικό. Ακόμα και έτσι όμως, πάλι θα είχαμε πρόβλημα καθώς θα συμπληρώναμε το όριο των έξι ξένων και θα μέναμε χωρίς κλασικό σουτέρ στην περιφέρεια.

      Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: To ένα είναι να αποκτηθούν δύο ξένοι ψηλοί και να μη γίνει καμία κίνηση για περιφερειακό. Το άλλο είναι να αποκτηθεί ένας Έλληνας ψηλός (Μπουρούσης ή Μαυροκεφαλίδης) κάτι που θα μας έδινε τη δυνατότητα να πάρουμε έναν ξένο σουτέρ. Κομματάκι δύσκολο όμως, πρώτον γιατί και οι δύο έχουνε συμβόλαια και δεύτερον επειδή το κασέ τους είναι αρκετά ψηλό (για Κουφό δεν το συζητάω καν).

      Εκτός αν αποφασίσει ο Πεδουλάκης να πάρει κανά ξένο σουτέρ για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας μόνο. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα γινόταν κίνηση για κάποιο φθηνό αμερικανάκι και όχι για έναν παίχτη της κλάσης του Πόσιους.

      Κάναμε η αλήθεια είναι κάποια λάθη στον φετινό μεταγραφικό μας σχεδιασμό και τώρα τα πληρώνουμε.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    2. Φίλε Αργύρη πιστεύω πως το πρώτο από τα 2 ενδεχόμενα όπως λες και εσύ είναι πολύ δύσκολο να γίνει.Δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας φέτος είναι η έλλειψη πρωτοκλασσάτων Ελλήνων.Πέρα από Διαμαντίδη και Σόφο δεν διαθέτουμε Έλληνες πρώτης γραμμής.Έχουμε ρολίστες όπως ο Μπράμος και ο Ξανθόπουλος,πρώην μπασκετμπολίστα(Τσαρτσαρή)και μικρούς που ίσως έχουν προοπτικές(Γιαννόπουλο,Κασελάκη).Δεν διαθέτουμε όμως αυτό που πλέον έχει ο οσφπ με Έλληνες πρώτης γραμμής όπως Σπανούλης,Πρίντεζης,Παπανικολάου,Περπέρογλου και νέους που είναι πιο έτοιμοι από τους δικούς μας(Μάντζαρης,Σλούκας).Αν διαθέταμε ένα με 2 έλληνες πρώτης διαλογής τότε ο προγραμματισμός μας θα ήταν καλύτερος γιατί θα διαθέταμε μία βάση Ελλήνων πάνω στους οποίους θα χτίζονταν ο νέος παο.
      Στα των μεταγραφών τώρα.Αν ο Τόλιβερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάτω από προυποθέσεις στη θέση 4 τότε θα μπορούσε η ομάδα να ακολουθήσει 2 δρόμους
      1)Nα ρισκάρει με την απόκτηση Πότσιους ανεβάζοντας στο 4 τον Μασιούλις για να δίνει ποιοτικά λεπτά μαζί με Πάνκο,Κασελάκη και λιγότερο Τσαρτσαρή και να αποκτήσει έναν Έλληνα βοηθητικό στη θέση 5 είτε αυτός είναι ο Σκορδίλης είτε ο Ντικούδης είτε ο Σαρικόπουλος κλπ
      2)Να ρισκάρει αποκτώντας τον Βελίτσκοβιτς και να τον περιμένει να γυρίσει χρησιμοποιώντας τον Μασιούλις στο 4 και να αποκτήσει και πάλι τον Έλληνα βοηθητικό ψηλό.
      Όπως βλέπεις η ομάδα θα ρισκάρει και στα 2 ενδεχόμενα..zelico

      Διαγραφή
    3. Zelico (& Jim),

      Πώς θα ακουγόταν Βελίτσκοβιτς στο 4 (μαζί με Πάνκο, Τσαρτσαρή), Τόλιβερ στο 5 (μαζί με Σχορτσιανίτη, Σκορδίλη) και....Βασιλειάδη στο 2 να εναλλάσεται με τον Κίτσεν; Κουφό ε; :) Το ξέρω, αλλά έτσι όπως τα κάναμε δεν μας βγαίνουν τα κουκιά. Καλύτερα σουτέρ Β' διαλογής παρά καθόλου σουτέρ.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    4. Ζέλικο ευχαριστώ φίλε. Θεωρώ ότι θές τρείς παίκτες στη θέση 5. Το ποστ παιχνίδι του Σόφο, την ταχύτητα και τα γρήγορα πόδια π.χ. του Λάσμε και ένα ψηλό κορμί που είναι πάντα απαραίτητο. Αλλιώς θα έχεις θέμα.

      Αργύρη αρκετά καλό μου φαίνεται. Δε ξέρω κατά πόσο είναι υγροποιήσιμο..

      Διαγραφή
    5. Kαλη η ιδέα σου Αργύρη.Είναι καλή λύση ο Βασιλειάδης.Μπορεί να μην είναι σε τοπ επίπεδο όπως ο Πότσιους,αλλά είναι ένας καλός Έλληνας παίχτης,σε καλή ηλικία και αρκετά καλός σουτερ.Το θέμα είναι ότι όπως φαίνεται ο Τόλιβερ ζητάει πάνω από 2,5 εκ και προτιμά nba(ακούγεται ότι προτάθηκε ο Μάρτιν).Οπότε τον ξεγράφουμε εκτός και αν γίνει κάτι και αλλάξει γνώμη.Τον Βασιλειάδη,τον ζήτησε η Μπαρτσελόνα και δεν δέχτηκε η Μπιλμπάο.Δεν ξέρω λοιπον αν αποδεχτούν οι Βάσκοι πιθανή πρόταση του παο και ειδικά την δεδομενη χρονική περίοδο,εκτός και αν πιέσει ο ίδιος ο παίχτης που θα θέλει να παίξει ευρωλίγκα.zelico

      Διαγραφή
    6. Ώστε ενδιαφέρθηκε η Μπαρτσελόνα για Βασιλειάδη ε; Δεν το ήξερα. Δύσκολο και του Τόλιβερ λοιπόν και αν είναι δύσκολο για αυτόν μία, για τον Μάρτιν είναι εικοσιμία.

      Μας κόβω τελικά με Μάσει στο 4 και κανάν Φίσερ στο 5. Αυτό γράφεται τουλάχιστον, αυτό είναι και το πιο ρεαλιστικό.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    7. Ναι Αργύρη.Φαντάζομαι πως κάτι τέτοιο θα γίνει.Θα κλείσουμε Φίσερ και Μάσει και θα μείνουμε και ευχαριστημένοι(είναι καλοί παίχτες αλλά όχι αυτό που θα ήθελα για την ομάδα μου)..Τον Βασιλειάδη τον ήθελε και η Μπαρτσελόνα και η Φενέρ(αν ισχύουν βέβαια τα δημοσιεύματα)zelico

      Διαγραφή
    8. Θα έρθει ο Μάσει και θα συρρεύσουμε όλοι στο αεροδρόμιο ένα πράμα ε; :D

      Αργύρης

      Διαγραφή
  3. Ρισκα,μετριοι παικτες,ασταθεις,ευπαθεις,φτασαμε Σεπτεμβριο και λειπουν 3 βασικοι.Αυτοι που ερχοντουσαν για 3οι ερχονται για βασικοι,παικτες αξιολογοι πανε αλλου,και ο Πεδουλακης τα εχει χαμενα,και δεν το εχει καταλαβει.Λες και ο μονος παικτης που εχει δει στη ζωη του ειναι ο Λασμε.Επρεπε να ειχαν ηδη παρει Μπουρουση η Μαυροκεφαλιδη,αλλιως δεν βγαινουν οι θεσεις,και δεν λενε να το καταλαβουν.Προτιμουν απο τον γνωριμο Ελιγιαχου με τα συν και πλην,αλλα και με πολλα χρονια στην Ευρωλιγκα η τον Μασευ να ρισκαρουν με τον καθε μετριο-αγνωστο Αμερικανακι.Εαν δωσεις για τον Τολιβερ 2 εκ δολαρια,πρεπει να εισαι απλα τρελος.Ακομη και 100% να πιασει,[πραγμα που αποκλειεται]δεν κανει τη διαφορα.Και αυτη η μανια με τους κοντουρουπηδες-ψηλους πλεον δεν αντεχεται.Ουτε ομαδα βολευ δεν φτιαχνεις με αυτα τα υψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι το μπάσκετ φιλαράκι.. (2 εκατ τι...? με τίποτα)

      Διαγραφή
  4. Δεν νομιζω οτι ο Παναθηναϊκος θα αποκτησει αλλον ξενο ψηλό.Εχει ηδη τον Σοφο στην θεση 5,τον οποιο θα τον "παντρεψει" με τον undersized ψηλό (Λασμε ή Τολιβερ ή καποιον με παρομοια χαρακτηριστικα),καθως και με εναν Ελληνα sevenfooter.O τελευταιος θα ειναι μαλλον ο Σαρικοπουλος(ή Γλυνιαδάκης),εκτος κι αν ο Πεδουλάκης τολμησει να δωσει θεση δωδεκάδας στον Διαμαντακο.Γιατι οχι θα ελεγα εγω...Το σωστο υψος παντως το εχει,ενω ο Πεδουλάκης εχει τον τροπο του με τους νεους παικτες.Το προηγουμενο αρθρο του Jim,για την Παρτιζαν δειχνει το δρομο.Για Μπουρουση δεν το βλεπω λογω κοστους και παρελθοντος του συγκεκριμενου παικτη.Επιπλέον ο Πεδουλάκης εχει και τον Τσαρτσαρη που μπορει να δωσει λυσεις και στο "4" και στο "5",ενω μεγαλωσε και το ροτέϊσον του με την αποκτηση του Κασελάκη.Επομενως ,πιστευω οτι η μια θεση ξενου θα πάει μαλλον σε περιφερειακο παίκτη,οδηγωντας αναποφευκτα και τον Μασιούλις να μπει κανονικά στο ροτέισον και της θεσης "4" ,εκτος από την "3".Αν αυτος ειναι ο Ποσιους ,τοτε ο Παναθηναϊκός ,αποκτωντας και τον Τολιβερ,θα ειναι σουπερ ανταγωνιστικός και σε Ελλάδα και σε Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστόοος!!!!!!!! Καλά τα λες αλλά ας περιμένουμε λίγο. Ο Διαμαντάκος δεν είναι έτοιμος, μη το ψάχνεις, θέλει πολύ πολύ δουλειά. Σαν σκέψη όμως δε σε βρίσκω πουθενά λάθος..

      Διαγραφή
  5. Jim καλησπέρα,
    επειδή δεν υπάρχει κάποιος άλλος χώρος για να σου στείλω την ερώτηση μου, θα μου επιτρέψεις να καταχραστώ την φιλοξενία σου και μέσα από αυτό το άρθρο σου να σε ρωτήσω την γνώμη σου για τα 3 κολεγιόπαιδα που έκλεισε ο Άρης, Orion Outerbridge,Chase Simon και Cliff Collimon?
    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες Σωτήρη. Σύντομα θα ανεβάσουμε για Αρη, θα τα δείς όλα. Χεράδες και οι τρείς

      Διαγραφή
  6. Μοιαζει φατσικως με τον Σαλευ που επαιξε επι Μαλκοβιτς στον Παναθηναικο η ειναι ιδεα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μολις ειδα 1 vid με τον κλιφ κολιμον..το παιδι ειναι παικταρας!θυμιζει φρανκι κινγκ αλλα πολυ πιο βελτιωμενη εκδοση.αν δεν "μασησει" νομιζω πως χτυπησαμε φλεβα χρυσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έγκλημα να μείνει ο παο με δύο σέντερ μόνο. ειδικά ο σχορτσ δε πρόκειται να παίζει πάνω από 15-18 λεπτά. Λογικά υπολογίζει τον Τσαρτσαρή για 20 λεπτά ανα ματς. πόσιους και σαρικόπουλο τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim καλησπέρα, ένα γρήγορο σχόλιο για Σκορδιλη και Σαρικοπουλο. Ο 2ος προσωπικά δεν μου γεμίζει το μάτι, στάσιμος με αργά πόδια , δεν θα τον νιώσεις επιθετικά αλλά ούτε θα φοβίσει αμυντικά παρόλο το ύψος του. Για Σκορδιλη δεν έχω άποψη και αυτό με προβληματίζει... αφού κάπου, κάπως, κάποτε, θα μου είχε κάνει εντύπωση. Ευχαριστώ! Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νικόλα. Ο Σαρικόπουλος είναι καλύτερος και πολύ πιό εξελίξιμος. Σπουδαία κίνηση με τα τωρινά δεδομένα του Αρη. Ο Σκορδίλης έχει "ταβανιάσει".

      Διαγραφή
    2. jim,κατά τη γνώμη μου ο Σκορδίλης,την δεδομένη στιγμή θα προσφέρει περισσότερα από ότι ο Σαρικόπουλος.Σε λίγα χρόνια μπορεί ο Σαρικόπουλος να μετατραπεί σε ένα πολύ καλό ρολίστα αλλά όπως τον έβλεπα πέρσι με τον Πανιώνιο δεν μου γέμιζε το μάτι.Θα συμφωνήσω με τον Νίκο.Είναι πολύ αργός άρα δεν θα μπορεί να ακολουθεί στην άμυνα τα γρήγορα πεντάρια(τύπου Χάινς),είναι αδύναμος σε σύγκριση με το ύψος του άρα δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα δυνατά κορμιά(τύπου Ντόρσει).Έχει καλή τεχνική αλλά τα μειονεκτήματά του στην άμυνα με έκαναν να μην τον θέλω για 3 σέντερ.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως με καλύπτει ο Σκορδίλης αλλά από τον Σαρικόπουλο τον προτιμώ.zelico

      Διαγραφή
    3. Ο 3ος ψηλός θα έπρεπε να είναι επίπέδου Σερμαντίνι (όπως ήταν προ διετίας γιατί τώρα πάει για στάρτερ στη Μακάμπι..)

      Διαγραφή
  10. μήπως τελικά καταλήξουμε σε Μάσεϊ? Έμεινε ελεύθερος! Ποια η γνώμη σου Τζιμ? Φρίξος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλός παίκτης αλλά δεν είναι αυτό που θέλεις ακριβώς αυτή τη στιγμή

      Διαγραφή
  11. με μασει στο 4.....και τολιβερ στο 5....πως τον βλέπεις τον παο???ανεβαίνει επίπεδο.....?Και μπορεί ο μασει να μαρκάρει τον πρίτεζη?δεν ειναι λίγο κοντός?!!!Τελος γα σκορδίλη διαφωνω κάθετα....θεωρώ εγκλημα που δεν πήρε τον Σαρικόπουλο....!
    Υγ:Για τον Καλλέ οταν ήταν ελεύθερος γιατί δεν έκαναν κίνηση....εμενα μ αρεσει παρα πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Mάσεϋ είναι 2.02μ. Τον Πρίντεζη μπορεί, με βαριά σέντερ δε ξέρω τι θα κάνει.. Και δεν έχει το τρίποντο για να παίξει καθαρά "4". Ναι, θεωρώ ανεβαίνει η φροντκόρτ του ΠΑΟ πολύ με αυτούς τους δύο αλλά δε ξέρω αν είναι αυτό που θέλει το προπονητικό τιμ της ομάδας.

      Διαγραφή
    2. Ο Καλλές όχι για τέτοιο επίπεδο. Δεν είναι κακός αλλά όχι για εκεί.

      Διαγραφή
  12. Γεια σου jim.Τι γνωμη εχεις για Ελιγιαχου?Ξερεις εαν υπαρχει περιπτωση?Ειναι δυνατον να βρεις καλυτερο με τα λεφτα του?Ο Μπετσιροβιτς ειναι ελευθερος,γιατι οχι για 15 λεπτακια,με την πειρα που εχει,ηταν καλος περσυ στην Μπενετον,και εχεις μια εχτρα λυση στην περιφερεια,εαν δεν σου βγει καποιος..Και τωρα η βομβα.Τι εχεις να χασεις εαν ρισκαρεις με Κεσελ?Δινει υψος,σουτ,ριμπαουντ,και εαν σου βγει εκανες ματ.Η μηπως ειναι καλυτερα τα 3αρια που υπαρχουν?Εδω πας με Γιανοπουλο δευτερο 3αρι και Ξανθοπουλο.Ειλικρινα τι εχεις να χασεις?Περιμενω τις αποψεις σου,μελετησε ομως καλα την ολη κατασταση,πριν με κραξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά. Δε κράζουμε εδώ ποτέ.. Γιατί να δώσεις μια θέση κοινοτικού στον Κέσελ (λες κ σου περισσεύουν οι θέσεις)και να μη πληρώσεις για Πόσιους π.χ. Ο Μπετσίροβιτς έχει ποιότητα αλλά έτσι όπως χτίζεσαι δε σε παίρνει για άλλο κόμπο. Ο Ελιάγχου είναι καλός παίκτης σίγουρα, με ιδιαίτερο επιθετικό ταλέντο και αίσθηση στο σκοράρισμα. Όχι όμως για μια ομάδα που θα παίξει σετ στην επίθεση. Θα χαθεί λίγο, δεν έχει και το εξωτερικό σουτ. Οπότε καταλήγουμε στο ότι δεν έχει σημασία ποιός είναι ο καλύτερος παίκτης σε αυτά τα λεφτά, αλλά ποιός είναι ο καλύτερος παίχτης ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ σε αυτά τα λεφτά.. Καλά δε τα λέω..?

      Διαγραφή
    2. Γιατι δεν θα πληρωσεις για Ποτσιους!!!Ο Κεσελ εχει 3 που λειπουν.υψος,σουτ[ισως],νειατα,και 3 που ζητας[φτηνια-κινητρο-γνωστο περιβαλον].Με ψηλους στα 2.04,ενα 3αρι στα 2.06 σε ψηλωνει.Για Μπετσιροβιτς,συμφωνω αλλα θα ερθουν στιγμες που θα παρακαλαμε να ειχαμε μια ποιοτικη,οπως τοπες,λυση ακομα.Για τον Ελιγιαχου,συμφωνω,ομως ειδικα οταν το ματς εχει στραβωσει σκοραρει εκτος πλανου,σημαντικο για νεες ομαδες χωρις αυτοματισμους.Και με 350 που να βρεις παικτη να ταιριαζει?Αν και νομιζω πως το 4αρι επεσεν υπερ πατριδος.Ειμαι φανατικος αναγνωστης σου,εισαι αριστος γνωστης και αναλυτης,διαφωνω ομως με το τελευταιο,γιατι αμα ο αλλος ειναι παικταρας και καταλαβαινει το παιχνιδι,κολλαει παντου.Ναι στο ταιριασμα αλλα σε μια ετοιμη ομαδα.Σ ευχαριστω πολυ για τον διαλογο μας

      Διαγραφή
    3. Να'σαι καλά και ευχαριστώ. Δε σκέφτεσαι λάθος αλλά και για τις δύο περιπτώσεις που μου λες δε λαμβάνεις υπόψη σου μία πολύ σημαντική παράμετρο, το mentality. Και οι δύο έχουν τα προσόντα να σταθούν στον φετινό Παναθηναϊκό αλλά υστερούν σε χαρακτήρα, σε "μέταλλο".. Για τον Ελιάγχου μάλιστα, θεωρώ ότι δε πήγε τόσο άσχημα στην Τάου αλλά του έλειψε ακριβώς αυτό..

      Διαγραφή
    4. Jim.εχεις παρα πολυ δικιο σε αυτο που λες,λειπει αυτο απο αυτους τους 2ειναι μια παραμετρος που δεν εδωσα σημασια,και εδω που ειμαστε χρειαζεται πολυ αυτο το στοιχειο..Οχι βεβαια,πως οι αλλοι που εχουν μαζευτει εχουν χαρακτηρα η μεταλλο,για να λεμε την αληθεια,ουτε πως θα το βρεις ευκολα με τα λεφτα που δινεις

      Διαγραφή
  13. Ελπίζω το παιδί να με διαψεύσει, αλλά νομίζω πως η λάθος κίνηση ηταν ο μασιουλις... Και εξηγούμαι: δεδομένου ότι παίρνουμε δύο ξένους ακόμα και έναν Έλληνα στις θέσεις 4-5, αν στη θέση του μασιουλις είχαμε ένα φονικό όπλο για τα 6,75 τότε νομίζω θα είχαμε ένα πιο ορθολογικό ροστερ.
    Εκτός αν περίμεναν ότι θα μείνει ο Περπέρογλου και την πάτησαν,και προσπάθησε κάπως ο πεδουλακης να κλείσει την τρύπα με Γιαννόπουλο.
    Άλλως ο πεδουλακης έχει έναν πιο physical τρόπο παιχνιδιού στο μυαλό του...αλλά νομίζω το πρώτο συνέβη..
    Περιμένω Jim κάποια στιγμή ένα σχόλιο για την υπόθεση Περπέρογλου, που αν και δεν είναι top παίκτης, θεωρώ ότι διαμορφώνει ισορροπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε,

      Θα συμφωνήσω απόλυτα για Περπέρογλου, είναι ένας παίχτης σημαντικός και αποτελούσε όλα αυτά τα χρόνια ένα πολύ σημαντικό γρανάζι της ομάδας. Μακάρι να έμενε και μαζί με Μπράμο και Γιαννόπουλο να κλείναμε στην θέση 3, δεν θα καθόμασταν τώρα να μετράμε τα κουκιά με τις εναπομείναντες θέσεις ξένων στο ρόστερ. Το δε γελοίο της υπόθεσης είναι ότι πήγε απέναντι και μάλιστα με τα ίδια λεφτά. Χάσαμε δηλαδή και αγωνιστικά και επικοινωνιακά.

      Πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση το λάθος είναι αποκλειστικά της διοίκησης. Νομίζω ότι δεν προσπαθήσαμε όσο έπρεπε, το παίξαμε λίγο υπεράνω, με αποτέλεσμα στο τέλος να τον χάσουμε. Αυτή βέβαια είναι προσωπική άποψη, θα ήθελα και εγώ να αφιερώσει ο Jim ένα άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα γιατί νομίζω πως έχει υπάρξει πολύ παρασκήνιο.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Αλέξανδρε, είσαι πολύ σωστός. Τον εκτιμώ τον Μασιούλις και καταλαβαίνω το σκεπτικό του Πεδουλάκη, αλλά νομίζω ότι εκεί έγινε το λάθος. Θα δείξει..

      Διαγραφή
    3. Παιδιά είπαμε για Πέρπε θα τοποθετηθούμε εν καιρώ.. Αν θες τη γνώμη μου από τη στιγμή που δεν πήγε σε Αμερικανό τύπου Κρίστμας, η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα δίδυμο Περπε-Πόσιους συν Μπράμος. Βέβαια ο Μασιούλις μπορεί να ματσάρει σα δύναμη τον Παπανικολάου, όχι τόσο σε ταχύτητα αλλά σε δύναμη σίγουρα.

      Διαγραφή
    4. Αφελεια η απωλεια Περπερογλου,ειδικα που πηγε απεναντι,παντελως αστοχη η αποκτηση Μασιουλις ειδικα μετα την αποκτηση του Μπραμου.Τη μονη λυση που βλεπω με αυτους τους δυο σαν συμπληρωμα ειναι να κανουμε δελτιο και στον Αλβερτη,να μπαινει να σουταρει κανενα 3ποντο.Ευθυνη παντως εχει και ο προπονητης που δεν επεμεινε στην παραμονη καποιων παικτων,δεν μπορει να φταει παντα η διοικηση

      Διαγραφή
  14. παμε για λασμε μηπως?επεστρεψε το θεμα λενε.για να δουμε

    στο σεντραγκολ ο τυπος διαβαζει χουπφελας τζιμ.διαβασε το αρθρο για παρτιζαν και εγραψε και αυτος για μεγαλα ακρα και ζωνες.

    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=26615&subid=2&pubid=129129724

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. PG:Kitchen(παίζει και SG)Ξανθόπουλος,Ζούμπος
    SG:Ukic(παιζει και PG)Διαμαντίδης(παίζει και PG)
    SF:Macioulis(παιζει κατά ανάγκη και στο 4),Μπράμος(παιζει και SG)Γιαννόπουλος
    PF:Μάσει,Πάνκο(παίζει και 3άρι),Τσαρτσαρής(παίζει και 5άρι),Κασελάκης
    C:Σχορτσιανίτης,Λάσμε(παίζει και 4άρι),Σκορδίλης
    Jim θέλω να σε ρωτήσω με αυτό το ρόστερ και όταν ο ΠΑΟ δέσει μπορεί να χτυπήσει τον ΟΣΦΠ?Εγώ πιστεύω ΝΑΙ!
    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πωπω...πολύ μπαγιατίλα μύρισε εδώ μέσα

    :D

    Aργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Jim συγχαρητήρια για το blog σου! Είναι το μόνο αθλητικό (μπασκετικό) blog/site με σοβαρές τοποθετήσεις και σεβασμό!Συνέχισε έτσι και ελπίζω να καταφέρουμε να κρατήσουμε το επίπεδο υψηλό όπως τώρα, σεβόμενοι όλες τι απόψεις και χρησιμοποιώντας σοβαρή και μπασκετική γλώσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλησπερα, εχω αρχισει να διαβαζω το μπλογκ σου εδω και δυο εβδομαδες , και ως αρρωστος μπασκετοφιλος εχω κολλησει. Δυο ερωτησεις θελω να κανω ;
    Πρωτον , τον Πανκο πως τον βλεπεις ? θα πιασει ?θεωρεις οτι εχει τις προδιαγραφες που χρειαζεται για να παιξει στον παναθηναικο και να κανει τη διαφορα?
    Δευτερον , με τις μεχρι τωρα κινησεις , θεωρω οτι θα ειναι τεραστιο λαθος να παει ο παναθηναικος ετσι στα γκαρντ , χωρις εναν κλασικο σουτερ ! πιστευεις τελικα θα αποκτηθει ενας ?και αν οχι .. μπορει να βγει η χρονια πετυχημενα με τους υπαρχοντες ?

    δικη μου εκτιμηση , ειναι οτι απο τον παναθηναικο αυτη τη στιγμη ληπει η προσωπικοτητα , που θα βγει μπροστα στα δυσκολα . Μονο τον Διαμαντιδη βλεπω ως μια τετοια , και τον Τσαρτσαρη που ομως δε μπορουμε να στηριχτουμε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε.. 1. Ο Πάνκο είναι σίγουρα ένας καλός παίκτης με περγαμηνές και σαν ικανότητα είναι πολύ καλός σε συνάρτηση με το ρόστερ που δημιουργούν φέτος οι πράσινοι. Θα είνααι το βαρόμετρο στη σετ επίθεση. Δε θα τον διάλεγα όμως για τον Παναθηναϊκό, θα πήγαινα σε κάτι πιο φρέσκο. Δείχνει να έχει "ταβανιάσει"..
      2. Ναι, στην επίθεση μισού γηπέδου που θα παίξει ο Πεδουλάκης χρειαζόταν ένας σουτέρ. Να έπαιζες τρανζίσιον όπως η Σιένα του Μακάλεμπ ή η Μακάμπι του Πάργκο το καταλαβαίνω.. Έχεις τον Διαμαντίδη. Και ο ΟΣΦΠ πέρυσι μόνο τον Σπανούλη είχε στην αρχή ειδικά..

      Διαγραφή
  19. Γεια,για Ike Diogu ή για Άμουντσον τι λες ;Ο πρωτος θα ηταν μια καλη λυση στο 4 κ ο δευτερος στο 5;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σαφώς έχουμε σχολιάσει πολλές φορές και τους 2. Έναν ψηλό θα πάρει ο ΠΑΟ όπως δείχνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να παρουμε 2 οπως λεει ο Χ.Γιαννοπουλος σημερα σε συνεντευξη του.θα ειναι τραγικο να...δικαιωθουν οσοι λενε για εναν.

      Διαγραφή