Athlenda

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΜΑΓΚΙΑ..



 Ο Κώστας Χαρίσης προτίμησε το μπάσκετ από τα χρήματα στα 33 του, σε μια ηλικία –και παράλληλα σε μια εποχή- που οι περισσότεροι λειτουργούν με γνώμονα το μότο «take the money..



 Ο ύψους 2.11μ.  Έλληνας σέντερ βρισκόταν στο ραντάρ των δύο «αιωνίων» καιρό τώρα, ενώ μετά την απόκτηση του Σκορδίλη από τον Παναθηναϊκό, οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν μόνοι (στο οικονομικό κομμάτι) με τις φήμες ότι χρησιμοποιούν τον πρώην παίκτη του Κολοσσού ως μέσο πίεσης στη διοίκηση του Πανιωνίου για τον Καββαδά να δίνουν και να παίρνουν..

 Η ουσία είναι ότι ο Άρης είχε καιρό να παρουσιάσει δύο πραγματικά σέντερ που δίνουν κιλά, ύψος και δύναμη, στη ρακέτα του.  Ο Χαρίσης –ο οποίος έκανε δύο εξαιρετικά ματς πέρυσι απέναντι στη νέα του ομάδα – προφανώς αποτελεί σιγουράντζα, πολύ περισσότερο από έναν νεαρό Αμερικανό και τέτοιοι παίκτες μπορούν στην Α1 να αποδειχθούν καθοριστικοί. Θα δυναμώσει τον Άρη στο ριμπάουντ, το μπλοκ (δίνοντας οντότητα στο ζωγραφιστό) ενώ τα τελειώματα του είναι αξιόλογα σκοράροντας με ποσοστά που κυμαίνονται στο 55 με 60%. Δεν είχε την κάψα της μεγάλης ομάδας μιας και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί  στον Ολυμπιακό (όχι στα καλύτερα χρόνια των ερυθρολεύκων βέβαια..). Πάντως προς τιμήν του δεν κυνήγησε τη πιθανότητα να πάρει περισσότερα χρήματα αγωνιζόμενος  μάλιστα στους πρωταθλητές Ευρώπης (έστω σε ..τρίτο ρόλο). Διάλεξε να έχει ενεργό ρόλο στο νέο Αρη που προσπαθεί να χτίσει η διοίκηση Αρβανίτη. Αυτό σημαίνει ότι ο αθλητής έχει ακόμα στόχους και όραμα ανεξαρτήτου ηλικίας.


 Οι κίτρινοι ολοκληρώνουν σιγά σιγά το ρόστερ τους, με τις μόνες προσθήκες που απομένουν να είναι ένας 5ος ψηλός (εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπογραφεί ο Τσακαλέρης που δοκιμάζεται) και ίσως μια ενδεχόμενη ανανέωση του Μαυραειδή, με τις πιθανότητες να είναι «κατά» αυτή τη στιγμή. Πάντως για ένα ρόστερ των 350 χιλιάδων ευρώ μια φροντκόρτ με τους Σαρικόπουλο-Χαρίση-Ασημακόπουλο-Άουτερμπριντζ είναι αρκετά καλή. Πάνω από τις αρχικές προσδοκίες θα έλεγα.. Όπως και στην περιφέρεια παρατηρούμε ότι το καθένα από τα  4 γκαρντ μπορεί να καλύψει  «πραγματικά» και τις 2 θέσεις. Η γενική εικόνα είναι ότι βάση του προϋπολογισμού που υπήρχε,  το ρόστερ είναι αρκετά καλό και θα είναι καλύτερο εφόσον ανανεώσει και ο Μαυραειδής που θα δώσει άλλον αέρα στην περιφέρεια. Το μπαλάκι πλέον πάει στο προπονητικό τιμ.. Από τη δουλειά τους θα εξαρτηθεί καθαρά το τι θα βγάλει αυτή η ομάδα στο παρκέ γιατί έχουμε δεί εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις με underachievers και overachiever teams. Ο Άρης ακροβατεί σε αυτή τη λεπτή γραμμή. Θεωρώ πως εάν οι κίτρινοι είναι σε ένα σχετικά καλό επίπεδο στο αμυντικό κομμάτι φέτος, δε θα μπλέξουν σε περιπέτειες και θα κοιτάξουν ψηλότερα. Όσο για τον Χαρίση, μαγκιά του.. Όχι ότι θα τον κατηγορούσε κανένας εάν διάλεγε το χρώμα του χρήματος..

Υ.Γ: Eιδικά με τον Ασημακόπουλο (που "έψησε την κατάσταση) υπάρχει σπουδαία χημεία. Σε αμυντικογενή ομάδα που παίζει στο μισό γήπεδο. Μήπως πρέπει να προσανατολιστεί προς αυτήν την κατεύθυνση ο Άρης..?

Υ.Γ. 2: Θα περιμένουμε λίγες ώρες να δούμε "κατά που πάει" με τον Χίλτον Άρμστρονγκ και θα τοποθετηθούμε..


36 σχόλια:

  1. Jim o Pao έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις κινήσεις του,πιστεύεις ότι με αυτό το ρόστερ(+1τεσσάρι)μπορούμε να χτυπήσουμε τον ΟΣΦΠ?
    Υ.Γ.Εξαιρετικό άρθρο όπως πάντα εξάλλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ φίλε. Μιλάμε πολύ γενικά τώρα.. Φυσικά και μπορεί, πάρε παράδειγμα το θαύμα του Ολυμπιακού πέρυσι. Οι ερυθρόλευκοι έχουν το πλεονέκτημα της συνοχής βέβαια.

      Διαγραφή
  2. jim,οπως ολα δειχνουν ο αρμστρονγκ θα ειναι ο σεντερ που θα παρουμε...πες μας λιγα λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τζιμι για να μην 'χαλασεις' και αυτη την μεταγραφη,ασε να υπογραψει πρωτα ο αρμστρονγκ και μετα πες μας την αποψη σου.. :)
    μπραβο στον χαριση,οντως μαγκια αυτο που εκανε.
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάρολε άλλοι μου στέλνουν να γράψω τώρα για να χαλάσει..

      Διαγραφή
    2. Jim γραψε αμεσα μπας και γλυτωσουμε.Πανε να μας παρουσιασουν τον ξυλοκοπο κατι μεταξυ Χακιμ δε ντριμ Ολαζουον και Ναυαρχου Ντεηβιντ Ρομπινσον..Οχι αλλο καρβουνο πια.

      Διαγραφή
    3. Εγώ βλέπω ότι η Παρτίζαν πάει να πάρει τον Πούλεν (Πούλεν είπα..) και τρελαίνομαι. ΟΚ, ο Ολυμπιακός υπέγραψε τον Λο, πολύ σωστά. Ο Παναθηναϊκός με τα μισά σχεδόν λεφτά θα μπορούσε να είχε Πούλεν-Κόλεμαν τώρα.. Για Πέρκινς δε μιλάω καθόλου..

      Διαγραφή
    4. Πραγματι Jim εχεις απολυτο δικιο.Κι εγω θα τους ηθελα και τους δυο στον Παναθηναϊκό ή τουλάχιστον τον Πουλεν.Τετοιο "πακετο" ενεργειας,ποιοτητας και "καρδιας" σε παικτες σπανια συναντας.Δεν ξερω τι σκεφτηκε ο Πεδουλάκης.Ισως να εκρινε οτι δεν μπορουσαν να ανταποκριθουν στο αμυντικό κομματι,με τα ψηλα γκαρντ του Ολυμπιακου(σε αντιθεση με την Παρτιζαν που ο Πουλεν θα προστατευεται απο τα μεγαλα κορμια των συμπαικτων του) .Ισως να θεωρησε πάλι οτι ειναι απειροι για να εχουν σημαντικους ρολους στον Παναθηναϊκό, ειδικα φετος που ειναι μια μεταβατική περιοδος και να προτιμησε παικτες με πιο "ευρωπαϊκά" χαρακτηριστικα στο παιχνιδι τους (στην Παρτιζαν απο την αλλη ο Πουλεν δεν θα εχει τετοια θεματα μιας και υπάρχει αυτη η "νεανική" φιλοσοφια της σερβικης ομαδας).Τι να πω...Ο χρονος θα δειξει αν θα δικαιωθει ο Πεδουλάκης που δεν πήρε τον ... Πούλεν (χαχαχα! εχει και πολυ σοκιν ονομα.Ισως και αυτος να ηταν ενας ακομη λογος που απορριφθηκε)

      Διαγραφή
    5. Και ποιος να το σκεφτει αυτο ρε Jim?Εχεις ξαναδει τετοιο μεταγραφικο μπαχαλο και τετοια αδυναμια προπονητη να στησει ενα ροστερ της προκοπης?Ουτε ο Σουμποτιτς οταν απο προπονητης εγινε μανατζερ εν μια νυκτι με ταβανι το 100σταρικο.Μα.αντι να παρεις τον Πουλεν να παρεις τον Κιτσεν?Και οποιος ακουει τα νουμερα,ακομη και αν λεγεται Αρμστρονγκ,στριβει.Τωρα βγηκε ο Τζοουνς,που δεν στεκεται ουτε στο πρωταθλημα τυπου.Ο Ελιγιαχου[παρεπιπτοντως μαζι με τον Κασπι τα εκαναν τα Σερβακια αλογα] που σ εχω πρηξει,κουτσος να παιξει θελει 4 Αμερικανακια απο αυτα που ακουγονται.Αρε Jim,ψυχολογος εχεις καταντησει να σου λεμε τον πονο μας

      Διαγραφή
    6. Παιδιά σκεφτείτε πόσο πιό φρέσκος θα έμοιαζε ο Παναθηναϊκός με δύο τέτοια γκαρντ να πλαισιώνουν τον Διαμαντίδη. Μιλάμε για παίχτες πρωταγωνιστές, με προσωπικότητα. Καταλαβαίνω το σκεπτικό του Πεδουλάκη, τον οποίο εκτιμώ ως προπονητή αρκετά. Θέλει να ματσάρει τα γκαρντ του Ολυμπιακού. Μερικές φορές όμως καλύτερα να βάζεις εσύ προβλήματα στον αντίπαλο παρά να προσπαθείς να λύσεις αυτά που σου βάζει..

      Διαγραφή
  4. Jim ektos apo hilton armstrong mporeis na kaneis ena sxolio kai gia chris wright pou akoustike xtes gia power forward?
    sorry gia ta greeklish, eimai se safe mode...
    filika, lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Λίο.. Θα βάλουμε και Κρις Ράιτ στην ανάρτηση για γέμιση..

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Jim,

    Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ, μαγκιά του παίχτη που προτίμησε να παίξει μπάσκετ από το να είναι τέταρτη αλλαγή του Μπαρτζώκα.

    Μία ερώτηση: Αληθεύει όντως ότι το ρόστερ του Άρη κυμαίνεται γύρω στα 350 χιλιάρικα; Αν είναι δυνατόν...

    Όσο για τον Άρμστρονγκ εγώ λέω να περιμένουμε πρώτα γιατί το έργο το έχουμε ξαναδεί. Από ότι λέγεται ενδιαφέρον έχει δείξει και η Μπαρτσελόνα ενώ προτεραιότητα του παίχτη είναι το ΝΒΑ.

    Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jim ποιον παίκτη του ΠΑΟ από αυτούς που απέκτησε πιστεύεις ότι θα κάνει τη διαφορά?Θεωρείς ότι ο Αρμστρονγκ θα βοηθήσει τον ΠΑΟ?
    Πανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Πάνο. Ο Πεδουλάκης με τον Μανωλόπουλο ίσως.. Για τους παίκτες ας περιμένουμε να δούμε το ρόστερ ολοκληρωμένο και τότε ίσως προβούμε σε εκτίμηση.

      Διαγραφή
  7. Ο Αρμστρονγκ αυτή τη στιγμή είναι Brooklyn και δοκιμάζεται από Nets μαζί με Eddy Curry. Σιγά μην καίγεται για Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι το σπίτι του Αρμστρονγκ εκει και λογικο ειναι να θελει να μεινει στην ΝΥ.Αν ομως οι Νετς ψαχνουν για παικτη που θα βοηθησει στην επιθεση, τοτε μαλλον θα κλεισουν τον Curry,που εχει και δακτυλιδι πρωταθλητη με τους Χιτ ενω επαιξε και μια 5ετια στους Νικς.Ο Curry ομως ,που στο σουλούπι μοιαζει με τον Σοφο,εχει καποια θεματα υγειας με την καρδια του και καποια ζητηματα με την προσωπική ζωη του (κατηγοριες για σεξουαλικη παρενοχληση απο τον σοφερ του)που δεν ξερω αν θα διευκολυνουν τελικα την επιλογη του Αρμστρονγκ απο τους Νετς.Χωρια οτι καραδοκει και η Μπαρτσελόνα να τον υπογραψει.Θα δουμε τι θα γινει,αλλα δεν βλεπω παρα πολλες πιθανοτητες να ερθει στον Παναθηναϊκό...

      Διαγραφή
  8. Jim, σε χαιρετώ και πάλι,
    να πω την αλήθεια δεν περίμενα και δεύτερο άρθρο για τον Άρη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Με χαροποίησες ιδιαίτερα.

    Ας πάμε λίγο και στα αγωνιστικά τώρα. Πραγματικά πολύ καλή κίνηση για τον Άρη ο Χαρίσης για πολλούς λόγους. Αυξάνεις τους Έλληνες στην ομάδα, παίρνεις έναν πολύ έμπειρο παίκτη για center αντί να ρισκάρεις με κολεγιόπαιδο, κρατάς μια θέση ξένου για μελλοντική χρήση σε περίπτωση που κάτι στραβώσει και δίνεις και μια ώθηση στον κόσμο να έρθει πιο κοντά στην ομάδα.
    Αξίζει πραγματικά συγχαρητήρια η προσπάθεια της νέας διοίκησης.

    Από εκεί και πέρα, βλέπω ότι συνεχίζεις να έχεις τις επιφυλάξεις σου για τον Αλεξανδρή και το αν θα καταφέρει να κάνει την ομάδα να αποδώσει στις πραγματικές της δυνατότητες. Είναι μια απορία που την έχω και γω και θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε πως θα εξελιχθεί η χρονιά.

    Αναφέρεις ότι ο Άρης αν παίξει καλή άμυνα δεν θα μπλέξει σε περιπέτειες και θα κοιτάξει για κάτι παραπάνω. Προσωπικά θα μου επιτρέψεις να είμαι λίγο πιο αισιόδοξος. Πιστεύω (χωρίς να αιθεροβατώ) ότι η ομάδα θα τερματίσει σίγουρα πάνω από την περσινή θέση, το πόσο πιο πάνω θα εξαρτηθεί από το πόσοι από τους αμερικάνους θα μας "βγούνε".

    Ο Αλεξανδρής σε χθεσινές του δηλώσεις είπε ότι θα πάρουμε μόνο άλλο ένα γκαρντ. Δεν ξέρω αν θεωρεί κλεισμένο ήδη τον Τσακαλέρη ή δεν θα πάρουμε άλλο ψηλό. Προσωπικά θεωρώ ότι το καλύτερο θα ήταν (όπως πρώτος έγραψες) να μείνει ο Νταν έχοντας πλέον καθαρά ρόλο άσου. Η δομή της ομάδας ευνοεί για κάτι τέτοιο μιας και οι άλλοι μας παίκτες μπορούν να παίξουν και τις 2 θέσεις των γκάρντ. Έτσι, θα κρατήσεις έναν παίκτη από πέρσι, για να μην πάει και εντελώς χαμένη η χρονιά, αλλά θα δεις κιόλας αν ο παίκτης έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί και ίσως να σου αποφέρει και κάποιο κέρδος το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη. Το να πάμε στην λογική του να πάρουμε έναν παίκτη που θα συμπληρώνει απλά το ρόστερ χωρίς προοπτική δεν έχει κανένα νόημα.

    Για την φήμη που ακούστηκε από χθες, για τον Πελεκάνο, ποιά είναι η απόψή σου? Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει (αν και δεν πιστεύω ότι θα έρθει με τα λεφτά που μπορούμε να δώσουμε) σε μιά θέση που είμαστε λίγο γυμνοί αλλά μήπως έτσι εξαφανίσουμε τον Βενζέκοφ?

    Και για να συνεχίσω το προηγούμενο, στόχος του Άρη φέτος θα πρέπει να είναι να παίξουν οι Μποχωρίδης, Βενζέκοφ, Σαρικόπουλος και Μαυραιδής (αν μείνει), οι παίκτες δηλαδή που έχουν συμβόλαιο και για τον επόμενο χρόνο, ώστε να δούμε τις πραγματικές δυνάμεις τους και να αποκομίσουμε πιθανά έσοδα όπως προανέφερα. Άλλωστε χωρίς ευρώπη και με ένα παιχνίδι την βδομάδα, το ρόστερ με 10 παίκτες και 2 μικρούς είναι υπέραρκετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Σωτήρη. Και 5 κολλητές αναρτήσεις μπορούμε να γράψουμε για Αρη, ΠΑΟΚ, Ηλυσιακό ή ..Βαγιαδολίδ, αρκεί να υπάρχει θέμα. Ο Πελεκάνος είναι δύσκολη περίπτωση. Ανεβαίνεις όμως επίπεδο ενώ στη περίπτωση που αποκτηθεί θα ανέβει στο "2" ο Σίμον. Προσωπικά με λιγότερα θα κράταγα τον Μαυραείδη για να παίξει και ο Βεζ'ενκοφ όπως πολύ σωστά είπες. Μια χαρά είναι το ρόστερ, έγινε -απρόσμενα ίσως- αρκετά καλή δουλειά

      Διαγραφή
    3. Γεια χαρά και πάλι Jim

      τελικά μάλλον θα γίνει αυτό που ακουγόταν καιρό, ο Μαυραιδής θα δοκιμαστεί στην Αβελίνο.

      Όσο για τον Πελεκάνο, επειδή ακούγονται πολλά, πρέπει να πω ότι είμαι αντίθετος στον ερχομό του, αν αυτό σημαίνει την οποιαδήποτε υπέρβαση του προϋπολογισμένου μπάτζετ.

      Καλύτερα με έναν παίκτη λιγότερο, θα εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα που ίσως μας ξεχρεώσουν μια ώρα αρχύτερα και θα πάρουν παραπάνω χρόνο οι "μικροί".

      Άλλωστε και να ανέβουμε επίπεδο σαν ομάδα, δεν βλέπω τι μπορεί να εξυπηρετήσει. Ευρωλίγκα δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε, ευρώπη δεν παίζουμε, τι να το κάνουμε?

      Διαγραφή
  9. Μολις ανακοινωσε ο Αρμστρονγκ την μεταγραφη του στον ΠΑΟ.Τζιμ γραψε κατι να μαθουμε και εμεις που ειμαστε ασχετοι.please!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jim ο Αρμστρονγκ έκλεισε,ποιος παίκτης πιστεύεις ότι χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ για να κλείσει το ρόστερ του?
    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παλικάρια το ξέρω, αυτό τελειώνω. Ανεβαίνει σε λίγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Χίλτον Άρμστρονγκ προπονήθηκε για χάρη των Νετς κι έδειξε να κλίνει προς την επιστροφή του στο ΝΒΑ, αλλά εν τέλει η μπίλια έκατσε στο... πράσινο, λέγοντας «ναι» στον Παναθηναϊκό!

    Περιμενουμε τωρα την αποψη σου...Πολυ καλη δουλεια κανεις φιλε μου συνεχισε ετσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για Μούρτο και Τσακαλέρη τι άποψη έχεις Jim?

    YΓ..Πρώτη φορά γράφω...ωραίες μπασκετικές απόψεις και όχι η κλασσική αναδημοσίευση ειδήσεων που κανουν τα σάιτς..

    scottie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον Σκότι.. Ο Μούρτος δεν έχει αποδείξει τίποτα μέχρι τώρα, δε ξέρω εαν έχει θέση στο φετινό ρόστερ. Ο Τσακαλέρης θα ξεκινήσει, εαν υπογράψει, ως 5ος ψηλός στο ροτέησιον (μεγάλη ευκαιρία στα μάτια μου για να αποδείξει εαν μπορει). 350χιλ. μπάτζετ έχεις, δεν είναι εκτός λογικής να φέρεις τον Τσακαλέρη ως 5ο ψηλό..

      Διαγραφή
  14. Κι εμένα με χαροποίησε πολύ η δεύτερη ανάρτηση, οφείλω να το πω. Όπως οφείλω να πω ότι παρά την "ξενέρα" που έφαγα όταν η περσινή ομάδα που είχε κάποια καλά στοιχεία (Βεργίνης, Μπόγρης, Τσαλδάρης, Κερους - Νταν) διαλύθηκε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, φαίνεται ότι η φετινή στήνεται σε σωστές βάσεις.

    Τόσα χρόνια που παρακολουθώ τον Άρη, πάντα μα πάντα αυτή η ομάδα είχε ένα κενό στο ρόστερ της από το στήσιμο κιόλας, χωρίς προφανή λόγο (τότε το μπάτζετ δεν ήταν τόσο σφιχτό). Υπήρχαν χρονιές που δεν υπήρχε δεύτερος άσσος (Καστλ και πίσω ...Ορφανός ή Καμπερίδης). Άλλη χρονιά που δεν υπήρχε δεύτερος σέντερ. Πιάνω τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις -είναι οι δύο θέσεις που καλύπτονται δυσκολότερα εκ των ενόντων, υπάρχουν άπειρες ακόμα (να λείπει σουτέρ, να λείπει γρήγορο τεσσάρι, να λείπει τριάρι με προσωπικότητα κοκ).

    Φέτος όμως βλέπω φιλότιμη προσπάθεια να μην υπάρχουν κενά και όσα προκύψουν θα είναι για οικονομικούς λόγους. Και φτάνω στην ερώτηση: Συμφωνείς με τα παραπάνω, κι αν ναι, που τα αποδίδεις όλα αυτά;

    Τέλος, χάρηκα πολύ που έκλεισε ο Χαρίσης, ένας παίκτης που μου άρεσε εδώ και πολλά χρόνια. Δεν πήγε στον ΟΣΦΠ για τα λεφτά και μαγκιά του. Ακόμα μεγαλύτερη μαγκιά του όμως που δεν πήγε να γεμίσει το βιογραφικό του με τίτλους στους οποίους δε θα είχε συμμετοχή. Για την ιστορία του πράγματος, τον θεωρώ πολύ καλύτερο ψηλό από το Γλυνιαδάκη, τον οποίο και θα αντικαθιστούσε (αρχικά δεν πίστεψα ότι ο ΟΣΦΠ ήθελε τόσο τον Χαρίση και του τον πήρε ο Άρης, ειδικά όταν έκλεισε Μαυροειδή, αλλά τελικά μάλλον αρχίζω και πείθομαι)

    arisff

    ΥΓ. Πρέπει οπωσδήποτε να μείνει ο Νταν. Ας μείνει ένας παίκτης, έστω ένας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Άρη.. Τι μου θυμίζεις.. Ο Καμπερίδης παρεμπιπτόντως ήταν πολύ καλός παίκτης, τοτέμ για Α2, σκόρερ και ριμπάουντερ αλά Σαββας (ο άλλος Σάββας..). Συμφωνώ ναι. Τουλάχιστον στα χρόνια του Ματζόν μπορώ να σου πώ ότι ο "Καρλίτο" είχε την ιταλική φιλοσοφία της επιλογής σκόρινγκ γκαρντ στον "άσσο". Πέρασαν και πραγματικά πόιντ βέβαια όπως ο σπουδαίος Μάιλς ή ο Καλαϊτζής. Φωνάζαμε τότε (ψάξε την αρχειοθήκη) ότι οι ομάδες χτίζονται με "1" και "5". Με Μπλάκνεϊ και έναν Γλυνιαδάκη (έκανε παπάδες στο Μαρούσι).. Ο Άρης έπρεπε να κρατήσει τον Νταν και τον Κεηρούς..

      Διαγραφή
  15. Τα συγχαρητήρια και απο μένα για το αρθρο σου για την ομάδα του Άρη.
    Ποια είναι η γνώμη για τον πρώην πια, παίκτη μας, τον Τσαϊρέλλη? Τί εφταιξε κ έμεινε στασιμος?
    Για την φετινή χρονιά, πιστεύω ότι βαρόμετρο θα ναι οι αμερικάνοι. Αυτοί είναι που θα κάνουν τη διαφορά. αν βγουν, έχει καλώς ....
    Όσο για τις γκρίνιες για τον Αλεξανδρή, εγώ έχω να πώ ότι προτιμώ εναν μέτριο προπονητή που να μείνει 3-4 χρόνια και να περασει τη φιλοσοφία του κ τον τροπο δουλειάς του, παρά ενα τρίμηνο απο σούπερ προπονητη (βλ.Μπλάτ).

    circle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ circle, να'σαι καλά. Ο Τσαϊρέλης όντως έμεινε στάσιμος, αυτός γνωρίζει καλύτερα το γιατί. Για εμένα δε δούλεψε γιατί έχει προσόντα. Υστερούσε πολύ σε σκέψη. Ο προπονητής στο εξωτερικό αρχίζει να κρίνεται στη διετία. Δεν έχει νόημα να τον φέρεις για 3-5 μήνες και ας είναι ο Ζότς! Καλά τα λές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραίο άρθρο όπως πάντα! Ο κερους και ο νταν έπρεπε να μείνουν αλλά ας όψεται ο πρώην πρόεδρος.... Εγώ μια ευχή να κάνω: να παίξουν οι 2 μικροί ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα κορμο με προοπτική 5ετιας. Και πάλι μπράβο για τα άρθρα σου, και σε όσους ενοχλεί που τα ποσταρουμε σε αλλα μπλογκς, χυδι! Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξύδι όχι χυδι! Μα τι σκεφτόμουν!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια χαρά και πάλι Jim

    τελικά μάλλον θα γίνει αυτό που ακουγόταν καιρό, ο Μαυραιδής θα δοκιμαστεί στην Αβελίνο.

    Όσο για τον Πελεκάνο, επειδή ακούγονται πολλά, πρέπει να πω ότι είμαι αντίθετος στον ερχομό του, αν αυτό σημαίνει την οποιαδήποτε υπέρβαση του προϋπολογισμένου μπάτζετ.

    Καλύτερα με έναν παίκτη λιγότερο, θα εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα που ίσως μας ξεχρεώσουν μια ώρα αρχύτερα και θα πάρουν παραπάνω χρόνο οι "μικροί".

    Άλλωστε και να ανέβουμε επίπεδο σαν ομάδα, δεν βλέπω τι μπορεί να εξυπηρετήσει. Ευρωλίγκα δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε, ευρώπη δεν παίζουμε, τι να το κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή