Athlenda

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΛΑΣΗ..



Ο Ολυμπιακός έκανε παρέλαση στη Βιτόρια δένοντας την πρόκριση και δείχνοντας συνέχεια στη πρόοδο και την βελτιωμένη εικόνα του τελευταίου καιρού. Εκπληκτικός και πάλι ο Κάιλ Χάινς, θετικότατος ο Τζος Πάουελ. Τραγική η Κάχα. Ο Ιβάνοβιτς πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά..



Δεύτερη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ απέναντι στους Ισπανούς σε διάστημα δύο ημερών λοιπόν..  Ο Ολυμπιακός, παρότι έπαιζε απέναντι σε μια ομάδα η οποία θεωρητικά καιγόταν για το αποτέλεσμα, πέρασε πολύ εύκολα από την Μπουέσα Αρίνα. Το παιχνίδι δεν είναι για πολλές κουβέντες..


-Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπορεί να τρέξει δίπλα στην Κάχα Λαμποράλ και αυτό μάτσαρε το μεγάλο όπλο των Βάσκων, αυτό πάνω στο οποίο δουλεύουν και την καινούργια τους ομάδα. Η διαφορά του Ολυμπιακού είναι ότι μπορεί να ανοίξει το γήπεδο πολύ πιο οργανωμένα και στοχευόμενα από την ομάδα του Ιβάνοβιτς. Οι ερυθρόλευκοι ήταν έτοιμοι να αποκρούσουν τις κατά μέτωπο επιθέσεις του αντιπάλου, έπαιξαν καλή άμυνα στο τρανζίσιον (βγάζοντας και ωραίες φάσεις..) και γρήγορα τους αποσυντόνισαν με το να τους αποκόψουν τα εύκολα καλάθια.


-Οι ερυθρόλευκοι έχουν στη διάθεση τους δύο παίκτες που έχουν μάθει να παίζουν συνεχώς σε μεγάλη ένταση (τοπ για τα ευρωπαϊκά δεδομένα)  και στις δύο πλευρές του παρκέ. Τον Παπανικολάου και τον Χάινς. Ο Αμερικανός έκανε γιο γιο τη φροντκορτ του Ιβάνοβιτς (ελλείψει  Νεμάνια Μπιέλιτσα) και πιστοποίησε την καταπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όντας ο καλύτερος παίκτης των ερυθρολεύκων μέχρι τώρα. Είναι τέτοια η δύναμη, η ταχύτητα, το χαμηλό κέντρο βάρους και η ικανότητα του Χάινς να διατηρεί τον έλεγχο του κορμιού του που οι πιο δύσκολες φάσεις –σε μικρό χώρο- φαίνονται γελοία εύκολες.. (σε αντίθεση με τον Λαμπέ ο οποίος δε μπορεί να κοντρολάρει το σώμα του και υποπίπτει σε λάθη). Από την άλλη ο Παπ έδωσε μεγάλη ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι με πολλά τρεξίματα, έγραψε 13 πόντους με 6/9σ. και 9 ριμπάουντς. Αυτοί οι δύο παίκτες συν τον –πολύ σημαντικό- Βαγγέλη Μάντζαρη (βγαίνει γρήγορα στη μπάλα και μπορεί να πάρει οποιοδήποτε κόψιμο αμυνόμενος μέχρι το βάθος της ρακέτας) αποτελούν τη ραχοκοκαλιά, του defensive stoppers στο ερυθρόλευκο αμυντικό τρανζίσιον.

 -Εξαιρετικός ο βαθμός ετοιμότητας του Τζος Πάουελ. Λειτούργησε ως finisher κυρίως, δίνοντας πολλά σκρίν και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του για τη θέση «5». Ο Μπαρτζώκας τον ταίριαξε και με τον Πρίντεζη (κυρίως) και με τον Άντιτς. Τα έτοιμα χέρια του Πάουελ και η ικανότητα του να εκμεταλλευτεί την έκρηξη που διαθέτει μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στην επίθεση των ερυθρολεύκων. Στο αμυντικό κομμάτι χωρίς να είναι κακός, θα πω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσει πρώτα κάποια πράγματα.. Ξεχνιέται σε μερικά σημεία, γεγονός φυσιολογικό μιας και είναι λίγο καιρό στην ομάδα αλλά από την άλλη δε μπορώ να πώ αισιόδοξα ότι θα δείξει μεγάλη βελτίωση εδώ.


-Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (πήγε καλά, ήταν πολύ διαβασμένος, τον βοήθησε και η ροή του ματς καθώς δεν χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει πλάνα) κυριάρχησε στο ζωγραφιστό (43-27) με τη φροντκορτ των Βάσκων (εκτός Νοτσιόνι) να δείχνει πολύ soft. Στα συν του χθεσινού Ολυμπιακού οι 21 ασσίστς. Για ένα ακόμη ματς, μετά το Μιλάνο, το επιθετικό κομμάτι λειτούργησε σωστά, με καλή κυκλοφορία και σωστές συνεργασίες. 


Κύριος δημιουργός ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος εκτός από 8 τελικές είχε μόνο 2 λάθη, σημαντικό για τον αρχηγό του Ολυμπιακού  ο οποίος πρέπει να δουλέψει αυτόν τον δείκτη, όμως πλέον τον βοηθά περισσότερο και η λειτουργία της ομάδας. Η ελληνική ομάδα έκανε σμπαράλια την Κάχα χτυπώντας την μέσα στη ρακέτα –με όλους τους παίκτες- μιας ομάδας η οποία έδειχνε να υστερεί πολύ στην ομαδική άμυνα, με μηδενικές βοήθειες και περιστροφές (δε μπορώ να πω «αργές» περιστροφές γιατί απλά δε προλάβαιναν να μπούν καν στη διαδικασία του να κάνουν περιστροφές..). Αυτό που χρίζει βελτίωσης και για τους ερυθρόλευκους  πάντως είναι η άμυνα στο ζωγραφιστό αλλά και στο πικ εν ρολ (και στις δύο περιπτώσεις το πρόβλημα διογκώνεται όταν λείπει ο Χάινς από το παρκέ). Στοιχεία που έδινε σε υπερθετικό βαθμό η παρουσία του Ντόρσεη βέβαια..


-Για την Κάχα θα πω ότι είναι κρίμα να αποδίδει έτσι μια ομάδα που μας έχει παρουσιάσει υπερθέαμα στο παρκέ κατά καιρούς (πολλές φορές με τον Ιβάνοβιτς στον πάγκο). Χθές σε πολλά διαστήματα μου θύμισε το δεύτερο ημίχρονο με την Εφές.. Καμία κατεύθυνση, ευάλωτη συναισθηματικά, αδυναμία εκτέλεσης κάθε πλάνου, ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ συνεργασίες (από έναν κόουτς που έχει «διδάξει» στο συγκεκριμένο κομμάτι). Το "ευρωπαϊκό μωσαϊκό" του Ιβάνοβιτς  υστερεί απελπιστικά στο αμυντικό κομμάτι (ειδικά στο τρανζίσιον) έχει τεράστια μεταπτώσεις στην απόδοσή του μέσα στο παιχνίδι, με μοναδικό που προσπαθεί να παίξει με καθαρό μυαλό τον Όλεσον. Ο Ιβάνοβιτς άλλαζε το μπακόρτ του συνέχεια (είχε ταιριάξει το γαλλικό δίδυμο Ερτέλ-Κοζέρ και τους πιο έμπειρους και σκληροτράχηλους Καμπέθας-Όλεσον) για να βρεί χημεία αλλά δυστυχώς γι’αυτόν το μυαλό της φετινής Κάχα πειράζεται εύκολα και τότε ξεκινά ο κατήφορος. Και όμως η ομάδα που είδατε εχθές, κάνει παπάδες στην ACB (2η με 5-2, έχοντας βγάλει όλα τα ντέρμπι).. Με τέτοιες εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα δεν έχει τύχη. Την κρατά ζωντανή βέβαια η κατάσταση στον όμιλο. Οι Βάσκοι κοντράρονται με το Μιλάνο εδώ και καιρό για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος underachiever στη διοργάνωση. Γερή κόντρα.. Όπως και για την 4η θέση του ομίλου, μαζί και με την Τσεντεβίτα (τους έχει στη Βασκονία και τους δύο..).  Από τους τρείς τους, οι Κροάτες παίζουν μακράν το πιο οργανωμένο και αποτελεσματικό μπάσκετ  αυτή τη στιγμή..


50 σχόλια:

  1. Eπαγγελματική νίκη του Ολυμπιακού. Πλήρης υπεροχή σε κάθε στοιχείο του παιχνιδιού και όπως το έβλεπα το ματς μου φάνηκε ότι δεν..πέθαναν κιόλας στην προσπάθεια. Θα υπάρχουν και οι κακές βραδιές που αν συνδυαστούν με καλή βραδιά του αντιπάλου θα φέρουν άσχημα αποτελέσματα αλλά ο Ολυμπιακός στην μέρα του δεν έχει να φοβηθεί καμία ομάδα πόσο μάλλον μια Κάχα που εδώ και 2-3 χρόνια κάνει συνεχώς τρύπες στο νερό στην Ευρωλίγκα. Θετικός ο Πάουελ κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία ο Σλούκας και ο Μάντζαρης (ευτυχώς που δεν πήρανε γκαρντ στον Ολυμπιακό γιατί ο Σλούκας έχει πολλά να δώσει). Παπανικολάου και Χάινς είναι σταθερά σε κορυφαίο επίπεδο και σίγουρα αυτήν την στιγμή είναι στο τοπ-3 στην Ευρωλίγκα για τις θέσεις τους. Αν και Παναθηναϊκός λατρεύω και τους 2 αυτούς παίκτες, είναι πραγματικά φοβεροί.
    ΥΓ. Τις ευχές μου στην οικογένεια Καπόνο. Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με την εγκυμοσύνη αλλά επειδή είχα και στον στενό μου κύκλο ένα ανάλογο περιστατικό, πραγματικά εύχομαι να τα ξεπεράσουν όλα και γρήγορα.
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Τζιμ..οπως ειπες και συ δεν χωραει μεγαλη κουβεντα το ματς...δυο λογια μονο. Ειδα οτι στα ποσταρισματα Πριντ και Περπε, οταν ηταν μεσα ο Παουελ συνηθως στεκοταν στο αντιθετο ποστ,δεν θα ηταν καλυτερο να τον τοποθετησει ο Μπαρτζωκας στο χαι ποστ για να παιρνει αυτα τα σουτακια που εχει? Επισης μου εκανε εντυπωση η εφεση που δειχνει(αν και ειναι αρκετα νωρις ακομα)στο μπλοκ..πιστευω δεν ειναι τοσο αδυναμος σε αυτο το σημειο σε σχεση με τον Ντορσι...Και κατι τελευταιο...απο τις κινησεις του στην επιθεση καταλαβα οτι διαθετει και δεξι και αριστερο χερι,οπως και οτι ειναι εκρηκτικος(τα δυο τελειωματα κοντα στο καλαθι ηταν με αριστερο, ενω το ξεμαρκαρισμα που εκανε στο δευτερο του καλαθι ηταν πολυ ωραιο),παραλληλα με το καλο του σουτ δινεται η ευκαιρια να ανοιξουν οι διαδρομοι για Σπαν και λοιπους.

    Γιαννης....συνεχισε την καλη δουλεια και τις ακρως μπασκετικες αναλυσεις..χαιρομαστε να σε διαβαζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξεχασα να πω οτι ενα Kinsey αυτη τη στιγμη στη θεση του Γκετσε θα ταιριαζε γαντι...συμφωνεις?

      Γιαννης!

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Γιάννη.. Ο Πρίντεζης είναι too much για ένας με έναν άμυνα στο ποστ, ξέρει να πασάρει, οπότε στη baseline ο Πάουελ μπορεί να τελειώσει με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.Ο Κίνσεη πολύ καλός, αλλά ποιανού τα λεπτά θα πάρει? Ο Γκεσεβίτσιους δεν παίζει καθόλου. Κομπλέ είσαι..

      Διαγραφή
  3. Jim ο Ολυμπιακός μου θυμίζει κολλεγιακή ομάδα. Παίζει μεγάλο διάστημα καλά και οι παίκτες έχουν (ξανά) αυτοπεποίθηση. Τρομέρη άμυνα πάνω στο Σαν Εμετέριο. Ο Πάουελ μου αρέσει. Δείχνει σοβαρός. Ο Πρίντεζης ανεβαίνει, το ίδιο έδειξε και ο Άντιτς. Αλλά όλοι αυτοί γίνονται καλύτεροι με την παρουσία του Σπανόύλη, ο οποίος νομίζω ότι είναι τρομερή κατάσταση εδώ και ένα χρόνο. Και οι δυο ομάδες μας πάντως έχουν τρομερό ειδικό βάρος.

    Υ.Γ. Η Εφές εχθές όσο είδα δε μου άρεσε. Έπεσε ο Φάρμαρ και στερέψαμε από ιδέες.
    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σούλη δύσκολο ματς, μύριζε.. Εάν δεν είχε τόσο καυτό τον Βούγιασιτς θα είχε βρεθεί προ εκπλήξεως..

      Διαγραφή
  4. o osfp pire mia aneti niki apenanti se mia omada asta na pane xwris na thelw na miwsw tin niki tus
    y.g. jim thermi paraklisi thaa ithela ena arthro me tous kaliterus pextes pu epeksan stin ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο μπανκς καλος? ο καπονο θα ερθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε, ηρεμήστε λίγο με τα "Τζιμ θέλω αυτό", "Τζιμ θέλω εκείνο","Τζιμ θέλω το άλλο", "Τζιμ θέλω το παράλλο"... Πρώτον δεν είναι βουλευτής για να σας κάνει το ρουσφέτι μαλάκες κωλοέλληνες βισματίες και δεύτερον μας έχετε σπάσει τ'αρχίδια με τη μπεμπεδίστικη συμπεριφορά σας. Μπασκετικό μπλογκ είναι εδώ μέσα όχι γραφείο για θελήματα. Γράψτε την άποψή σας και μην ψάχνετε για γκουρού που να διαφωτίζουν τους κοιμησμένους ιθαγενείς. Όσοι θίγεστε από το σχόλιό μου να πά να ....

    Billy Batts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. giamena tha to les ayto etsi

      Διαγραφή
    2. Όχι ανώνυμε δεν το για σένα μόνο, το λέω για όλους αυτούς εδώ μέσα που κάνουν σα κακομαθημένα μαθητούδια και ζητάνε όλη την ώρα καραμελίτσες και μπιχλιμπίδια από τον Άη-Βασίλη τον Χουπφέλα.

      Billy Batts

      Διαγραφή
    3. "Τον Άι Βασίλη το Χουπφέλα" λέει...χαχαχα
      Πάντως έχεις δίκιο Billy Batts...Παίδες αράξτε, το χόμπι του κάνει ο Jim!!!
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    4. @ Billy Bats

      Μπουαχαχαχαχα.. Θα το έσβηνα γιατί χαλάς το στόμα σου αλλά μου άρεσε..!

      Διαγραφή
    5. e den ton ipoxrewsame kiolas mia idea tu pa alloste den kanw egw kumanto sto blog alla o jim alla an to kani tha tu ferw gia antallagma shiushiuko traxana xallumi kai alla cypriot traditional foods

      Διαγραφή
  7. To άνωθεν σχόλιο με έκανε και χαμογέλασα αυτή τη δύσκολη μέρα από βιώματα.

    υ.γ.χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα το ιστολόγιο (και μάλιστα από επαγγελματική ιστοσελίδα) και μάλιστα τόσους θερμούς αναγνώστες.
    Δε μπορώ να καταλάβω αυτές τις μεταπτώσεις της Κάχα πάντως,ενώ θα έχει πλάκα να πάρει την 4η θέση η Τσεντεβίτα του Μπόζα (που τον σιχαίνονται ουκ ολίγοι)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μεταπτώσεις της Κάχα έχουν μια απλή εξήγηση: πλην Τσαπου, Σαν Εμετάριο και λίγο Όλεσον, δεν έχει έμπειρους παίκτες. Το γαλλικό δίδυμο είναι για κλάματα (ή για γέλια), ο Ρότσεστι δεν έχει παίξει όπως μπορεί(;), δεν έχει σέντερ της προκοπής (καλός ο Πολωνος αλλα κυρίως στο επιθετικό κομματι αλλα με μονοκόματο στυλ και πολυ ευκολα αντιμετωπήσιμος). Ο Μιλκο καοτόνικ και ο ντοητσλαναράς που δε θυμάμαι το όνομά του (νομίζω τίμπορ πλέης), μπορεί να έχουν θέληση αλλα δεν κάνουν για υψηλό επίπεδο. Ο μόνος ίσως εξελήξιμος είναι ο άλλος ο μπιέλιτσα, ο νεμάνια, αλλα θέλει πάρα πολά ψωμιά ακόμα και πολύ δουλειά σε πολλά κομματια του παιχνιδιού του αλλα δεν είναι πιτσιρικάς πλέον οπότε κρατάω μια πισινή.

      Δυστηχώς με έχει απογοητευσει πολύ η Κάχα φέτος (και όχι μόνο εμένα), έκανε κάποια καλά αποτελέσματα στο ισπανικό πρωτάθλημα αλλα αυτό λεει τη μιση αλήθεια. Δυστηχώς, όπως ακόμα δεν έχει βρει σοβαρό αντικαταστάτη του Σπλίττερ, δε πρόκειται να βρει και αντικαταστάτη του Τελέτοβιτς και του Πριχιόνι, οπότε ο αποκλεισμός από τους Κροάτες του Μάλκοβιτς (που τους γουστάρω με χίλια φέτος) μοιάζει αναπόφευκτος. Δε λέω κρίμα, καλύτερα ομάδες όπως η τσιμπόνα, παρά αυτό το "μωσαϊκό" όπως λέει και ο τζιμάρας της κάχα
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. Έλα κολλητέ.. Πολλές μεταπτώσεις.. Ακόμα έχει τύχη βέβαια.. Αν και η Τσεντεβίτα παίζει καλύτερα από τους τρείς αυτή τη στιγμή. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Μπόζα να βγεί από τέτοιο όμιλο..

      Διαγραφή
    3. γειά σου φίλε, μα προφανώς και έχει ελπίδες η κάχα, και ίσως έχει και τις περισσότερες απο τις άλλες δύο.
      Αν και ξέρεις πόσο την αγαπάω την κάχα, προτιμώ τον Μπόζα και θα γουστάρω νίκη του Μπόζα μέσα στη Βιτώρια που τον διώξαν κακήν κακώς προ πενταετίας, απο το να βλέπω για άλλα 14 παιχνίδια τις φάτσες των Ερτέλ και Πλέης... μα πώς κρατιέται ο νευρόσπαστος Ιβάνοβιτς και δεν τους αρχίζει στις σφαλιάρες, δε μπορώ να καταλάβω...καλά για τους Ιταλάρες τις Αρμάνι δε μιλάω καθόλου, ούτε οι ίδιοι δεν τους γουστάρουν, όλη η Λομβαρδία (όσοι ασχολούνται με μπάσκετ τελοσπάντων) είναι με Καντού, θα οργανώσω εκστρατεία για τον αγώνα της Παρασκευής!
      Τα λέμε κολητέ, να μαστε πάντα καλά να τα λέμε!
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
  8. O Ολυμπιακός είναι ικανός για μεγάλα πράγματα φέτος. Μόνο μείον ο προπονητής του. Τα καλά νέα είναι ότι και ο Πάουελ είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σε τοπ επίπεδο. Με δεδομένο για μένα ότι η Ζαλγκίρις και η Μπάρτσα θα ξεφουσκώσουν, η Ρεάλ θυμίζει Vienna boys choir (πολύ soft), η Εφές δεν πείθει (ποτέ ομάδα δεν πήρε κούπα με ξεκώλωμα από το τρίποντο), δεν βλέπω το λόγο να μην κάνει ο Ολυμπιακός το repeat. Όσοι βλέπουν τις ευρωπαικές ομάδες σαν κάτι ιδιαίτερο, θα τους θυμίσω ότι το 2010-2011 στο final four o Παναθηναικός ήταν δύο κλάσεις καλύτερος από τον δεύτερο και το 2011-2012 πλην των ελληνικών ομάδων υπήρχε μόνο ΤΣΣΚΑ. Τους έχουμε στη σφαλιάρα πολλά χρόνια και δεν θα σταματήσουμε φέτος πιστεύω. Ακόμα και ο Παναθηναικός όταν δέσει με τις καινούργιες προσθήκες, θα τους κάνει πλάκα όλους αυτούς. Άντε γιατί πολλή αξία τους δώσαμε τους άμπαλους. Χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρα από τα συλλογικά φέτος (το '13 δηλαδή) νομίζω πως θα είναι καλή χρονιά και για την Εθνική. Άν είχαμε λυμένο το θεμα του προπονητή θα έλεγα από τώρα πως πάμε για μετάλλιο...

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, σε επίπεδο φανέλας δεν φοβίζει καμιά ομάδα. Είδαμε και πέρσι την ΤΣΣΚΑ που με ρόστερ αστέρων έφαγε τα μούτρα της 2 φορές στο Φ4. Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή μοίρα και αν και οι δικές μας κινήσεις βγουν και δέσει η ομάδα επίσης έχουμε πιθανότητες.
      Όσο για την Εθνική, μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε μάγκες. Για μένα σε αυτή τη φάση η λύση είναι Φώτης Κατσικάρης. Είναι κόουτς που ξέρει τα πράγματα και έχει την τεχνογνωσία με τόσα χρόνια δουλειάς στο εξωτερικό να ανεβάσει ξανά την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Το ρόστερ είναι λίγο πονοκέφαλος. Ευχάριστος βέβαια. Αν εξαιρέσεις τον κορμό Ζήση-Σπανούλη-Φώτση-Μπουρούση και τους σίγουρους Παπανικολάου και Πρίντεζη (προσωπική μου εκτίμηση είναι αυτή) παίζουνται αρκετές θέσεις. Στην περιφέρεια έχουμε Βασιλειάδη, Καλάθη, Σλούκα, Μάντζαρη (θα μείνει έξω ένας απο αυτούς λογικά) στα σέντερ έχουμε πολλούς επίσης (αν λογαριάσουμε ως δεδομένη την επιστροφή Σοφοκλή), θα γίνει και μάχη Πέρπε-Μπράμου για τον παρτενέρ του Παπανικολάου στο 3.
      Για να ξεφύγουμε και λίγο από τα ομαδικά. Για μένα μια δωδεκάδα: Σπανούλης, Ζήσης, Καλάθης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Μπράμος, Πρίντεζης, Καϊμακόγλου, Φώτσης, Μπουρούσης, Σχορτσανίτης, Βασιλειάδης με κόουτς τον Κατσικάρη μπορεί να κάνει πολλά. Και αφήνω και έξω παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Πέρπε ο Βουγιούκας, ο Μαυροειδής που πολύ εύκολα μπορεί να είναι στην 12άδα. Άλλη μεγάλη αρρώστια και η Εθνική μπάσκετ. Ακόμη πονάει η...Νιγηρία!!
      Madness

      Διαγραφή
    3. Τι λες για Κουφό στη θέση του Μπράμου; Καλό και το small ball αλλά με 2 σέντερ μονο στο τουρνουά που το καθένα μάλιστα έχει καραμπινάτες αδυναμίες μου φαίνεται μεγάλο ρίσκο. Ο Μαυροκεφαλίδης κάνει τρομερη χρονιά επίσης και χωράει στη 12αδα.

      Διαγραφή
    4. H στελέχωση της ρακέτας της Εθνικής πρέπει να ξεκινάει από τον Κώστα Κουφό. Αν φυσικά είναι διαθέσιμος.

      Διαγραφή
    5. Με το τεχνικο επιτελειο που ειχαμε περισυ δεν εχει ελπιδες η εθνικη.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    6. Τι να λέμε τώρα, έχουμε άπειρες επιλογές πρωτοκλασάτων παικτών...Ο Κουφός σίγουρα χωράει, προσωπικά τον προτιμώ από όλους τους ψηλούς της ομάδας αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος τώρα που έπιασε και τη καλή στο ΝΒΑ..Ο Μαυροκεφαλίδης πιο πολύ 4άρι παρά 5άρι και ήδη στο 4 έχουμε πολύ υλικό, χώρια που τα έχει σπάσει και με την ομοσπονδία..Δύσκολα τον βλέπω αν και είναι εξαιρετικός παίκτης
      Madness

      Διαγραφή
    7. Σπανούλης, Ζήσης, Καλάθης, Μάντζαρης, Βασιλειάδης, Παπανικολάου, Καιμακόγλου, Πρίντεζης, Φώτσης, Κουφός, Μπουρούσης, Σόφο.

      Αυτοί πιστεύω ότι είναι αυτή τη στιγμή οι καλύτεροι διαθέσιμοι Έλληνες.

      Ενδεχομένως να ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί ο αρχηγός της Εθνικής. Σε αυτήν την περίπτωση θα τον αντικαταστούσα είτε με Λουκά είτε με Περπέρογλου, ανάλογα και με το που θέλει να δώσει βαρύτητα ο επόμενος κόουτς.

      Στο θέμα προπονητή, από Έλληνες για μένα υπάρχει μόνο μια λύση: ο Κατσικάρης. Αλλά όσο εργάζεται στην acb αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει.
      Κατά τα άλλα, να σας θυμίσω ότι τερματίστηκε η συνεργασία Ρωσίας και Μπλατ. Ο κόουτς από τη Βοστώνη, ήταν πάντα ψηλά στην εκτίμηση της ΕΟΚ (δικαίως), ενώ νομίζω ότι πάνε καλά και στο μανατζερικό παρασκήνιο. Δεν ξέρω αν οι προδιετίας σκληρές δηλώσεις του χάλασαν για πάντα την κομπόστα, αλλά θα ήταν η βέλτιστη δυνατή λύση για τον πάγκο της Εθνικής.

      Διαγραφή
    8. Μια που ανοίξατε το θέμα εθνική. Σε ένα ρεπορτάζ είχα διαβάσει πως ο Βασιλακόπουλος σκέφτεται Μίσσα.Ορέστη συμφωνώ με τους επιλογές στους παίκτες αλλά με μία μόνο ένσταση. Αντί του Μάντζαρη θα διάλεγα Σλούκα για τον απλούστατο λόγο πως για οργάνωση και άμυνα τομείς που διαπρέπει ο Μάντζαρης έχουμε ήδη Ζήση, καλάθη και ολίγον από Σπανούλη αλλά για σκορ και γράφοντας σκορ εννοώ σε περίπτωση που υπάρχει επιθετική δυστοκία από την περιφέρεια σε σταθερή βάση μόνο ο Σπανούλης μπορεί να σκοράρει. Ο Βασιλειάδης δεν αποτελεί για μένα λύση που μπορείς να βασιστείς στα δύσκολα πάνω του. Ο Σλούκας μπορεί να προσφέρει στο σκορ

      Διαγραφή
    9. Kυριακή,

      προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Μάντζαρης δεν μένει με κανέναν τρόπο εκτός Εθνικής, και μάλιστα πιστεύω ότι η συμμετοχή του θα είναι άκρως αναβαθμισμένη. Για μένα, ο Μάντζαρης είναι ήδη παίκτης υψηλού επιπέδου και έχει θέση σε κάθε ομάδα.

      Ωστόσο η λογική που βάζεις έχει βάση, και πολύ ισχυρή μάλιστα. Αλλά κατά τη γνώμη μου, αν κρίνεις ότι δεν μπορείς να βασιστείς στο σκορ του Βασιλειάδη, τότε τον κόβεις και παίρνεις κάποιον άλλον (Περπέρογλου, Σλούκα;). Εγώ πιστεύω στον Βασιλειάδη και τον παω και πάρα πολύ. Ελπίζω ότι θα μπορεί σε τουρνουά να δίνει 7-8 πόντους ανά αγώνα. Αν ο προπονητής κρίνει ότι δεν μπορεί, πρέπει απλά να τον κόψει.

      Επίσης, η συγκεκριμένη γενιά έχει την τύχη να έχει πολλούς παίκτες ρακέτας με την ετικέτα του σκόρερ. Πρίντεζης, Σόφο, Μπουρούσης και Κουφός είναι κλασσικοί σκόρερ, ο Καιμακόγλου και ο Φώτσης μπορούν να δώσουν έξτρα λύσεις, ενώ αν στην εξίσωση βάλεις και τον Λουκά, έχει ακόμα ένα σημείο αναφοράς στο σκορ της ρακέτας.

      Η λογική λέει ότι οι πυλώνες του σκοραρίσματος θα είναι η ρακέτα και ο Σπανούλης. Πότους θα πάρεις και από τον Παπανικολάου, ενώ το λιθαράκι του θα βάλουν σίγουα και οι Καλάθης-Ζήσης. Άρα η ομάδα δε δείχνει να έχει κάποιο εν γένει πρόβλημα στο σκοράρισμα, για να πεις ότι θα πρέπει να ψάξω λύση αλλού.

      Διαγραφή
  9. O Ολυμπιακός σιγά-σιγά στήνει ένα πολύ ωραίο στο μάτι και με πολλή ποικιλία επιθετικό παιχνίδι με καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατά κανόνα σωστές επιλογές. Άποτέλεσμα τα πολύ καλά ποσοστά στα 2ποντα και τα πολλά ελεύθερα 3ποντα που άλλοτε μπαίνουν, άλλοτε όχι, το σημαντικό όμως είναι πως δε φαίνεται να εξαρτάται πια από αυτά όπως γινόταν στα πρώτα 3-4 παιχνίδια της χρονιάς. Η αντίδραση της ομάδας στο άνοιγμα της άμυνας πάνω στα γκαρντ είναι πολύ καλή πια...

    Αμυντικά υπάρχουν κάτι θεματάκια ακόμα όπως στη φάση του καρφώματος του Όλεσον που θα 'χει να τη λέει και στα εγγόνια του, ο Πάουελ δεν έχει μπει το νόημα ακόμα, αλλά προφανως αυτό θα δουλευτεί χωρίς να δώσω την ελάχιστη πιθανότητα να πλησιάσει το Ντόρσει. Επιθετικά όμως είναι δαντέλα και θα βοηθήσει με τα κατά τα φαινόμενα καλα τελειώματα, τη πλαστικότητα και το σουτ-ζάχαρη.

    Το πιο σημαντικο είναι οι ρόλοι, που είναι η κόλλα της ομάδας και έχουν κατανεμηθεί πια. Το αφεντικό ειναι ένα, ο Παπ είναι το βασικό 3άρι, ο Χάινς (που επανεμφάνισε το σουτάκι από τα 4 μέτρα) η κολώνα και πάει λέγοντας. Επίσης η αποπομπή Ντόρσει ευεργέτησε την ομαδα κυρίως ψυχολογικά, αφού παίκτης τον οποίο δε μπορει να εμπιστευτεί ο συμπαίκτης του πάνω στο παρκέ, είναι πληγή...ευτυχώς η πληγή επουλώθηκε με τα όποια συν και πλην, ταμειο θα γίνει αργότερα.

    Εδώ θα 'μαστε να τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σαν να είναι ξένο σώμα ακόμα ο περπέρογλου στην ομάδα,ακόμα και λίγες καλές εμφανίσεις κυρίως με κάχα εντός και με παναθηναικό ήταν προιόν ατομικής πρωτοβουλίας και ενεργειών και όχι ομαδικής...γενικά δείχνει ακόμα εκτός ρυθμού και δεν έχει βρει το ρόλο του στην ομάδα που κανονικά είναι να δίνει ανάσες στον παπανικολάου και να παίζει όταν δεν τραβάει ο μικρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα τελευταία παιχνιδια της Ευρωλίγκας που η ενέργεια του Παπ είναι απολύτως απαραίτητη αυτό ακριβώς συμβαίνει. Ο μικρός παίρνει τη μερίδα του λέοντος στο χρονο με τουλάχιστον 25' και ο Πέρπε τον αλλάζει όταν έχει φάουλ ή "θολώνει". Στην αρχή ο πολύς χρόνος του Πέρπε μπέρδεψε τον μικρό και μπορεί να φαινόταν καλός ο Πέρπε (π.χ. στα παιχνιδια που ανέφερες ήταν καθοριστικός) αλλά η ομάδα συνολικά και μακροπρόθεσμα ζημιωνόταν. Ο Πέρπε δε μπορει να εχει την ενταση του Παπ που για το παιχνιδι του Ολυμπιακού είναι συνεκτικό υλικό. της εύρυθμης λειτουργίας της. Είναι σοβαρό παιδί και έξυπνο και θα βοηθήσει σύντομα

      Διαγραφή
  11. Με την Κάχα τελευταία στο 1-5 στην ευρωλίγκα και την Αρμάνι του 3-4 ήττες στην Ιταλία Σκαριόλο ο ΟΣΦΠ έκανε περίπατο.
    Με την Εφές και την Ζαλγκίρις κάνανε περίπατο με 30άρα και 20άρα αυτές.
    Ο ΟΣΦΠ είναι πλά μιά καλή ομάδα στην Ευρώπη με έναν υπερπαίκτη ονόματι Χάινς και 2 παικταράδες ονόματι Πάπ και Μπίλ.
    Οι υπόλοιποι είναι στρατιώτες ζυμωμένοι από τον Ντούνυα χωρίς Ντούντα φέτος.
    Αν καθήσουν τα φαβορί θα ξεπεταχτεί ο ΟΣΦΠ.
    Αν όχι τότε θάναι όλα δύσκολα.
    Οσα παιχνίδια του όμως με οποιαδήποτε ομάδα πάνε στον πόντο μέχρι τέλους ο ΟΣΦΠ για μένα θα έχει τον πρώτο λόγο από θέμα ψυχής και εμπειρίας παικτών (Χάινς - Μπίλ - Πάπ - Λό - Πρί)όχι από θέμα προπονητή όμως.
    Ο Παναθηναικός αν νικήσει στο Καντού πέρασε ακόμα κι αν χάσει τα επόμενα τρία παιχνίδια και με την Ολύμπια εδώ.
    Μετά θα έχει τον χρόνο να καλύψει τα φυσιολογικά λάθη στο ρόστερ του και την ανομοιογένεια του ως νέα ομάδα.
    Κι εγώ δεν βλέπω πολύ καλύτερες τις δυνατές ομάδες από τους δικούς μας , αλλά με ανησυχεί ο ΟΣΦΠ που με τους καλούς δεν βλέπεται και με τους "κακούς" και μέτριους πετάει πλήν ΠΑΟ που δεν είδαμε μάτς με τον ανέτοιμο τότε ΠΑΟ.
    Οπως φυσικά με ανησυχεί ο ΠΑΟ που δεν ξέρουμε κάν αν περάσει και πώς θα δέσουν αυτοί που έρχονται και είναι υπεραπαραίτητοι , γιατί έτσι δεν έχει ελπίδα για πολλά πολλά παρ'ότι τσάκισε την 7-0 στην Ισπανία και 4-1 στην Ευρώπη μέχρι το μεταξύ τους παιχνίδι Ρεάλ.
    Gelalitaly Bianco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι βαριές ήττες του Ολυμπιακού από Εφές και Ζαλγκίρις γίνανε 3 μέρες πριν και 3 μέρες μετά τον αγώνα με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ και ίσως και αυτό να έπαιξε το ρόλο του κυρίως στο μεγάλο εύρος των διαφορών και όχι τόσο στον τελικό νικητή.

    Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Κάχα για πρώτη φορά φέτος επιχείρησε τόσα πολλά δίποντα και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε αυτή την κατηγορία χτυπώντας κυρίως μέσα στην ρακέτα με Χάινς, Πρίντεζη, Πάουελ και Παπανικολάου.

    Επίσης για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός έδειχνε να πηγαίνει αρκετά καλά και χωρίς τον Σπανούλη στην 5άδα του, ο οποίος δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο από 25 λεπτά.

    Για τους λάτρεις της στατιστικής ο Παναθηναικός είναι η πρώτη ομάδα στα ριμπάουντ σε όλη την Ευρωλίγκα έχοντας μαζέψει 1 περισσότερο ριμπάουντ από τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στην δεύτερη θέση σε αυτή την κατηγορία.

    http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=Single&seasoncode=E2012&cat=TotalRebounds&agg=Accumulated

    --ΘΡΥΛΕΩΝ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να πω κι εγω δυο τρία πραγματάκια που είδα στον αγώνα...
    Πρώτον, ελλείψει Ντόρσεη, απλώνεται το ροτέησον της ομάδας και ιδίως μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση του νέου παίχτη, θα δούμε και λεπτά ουσιαστικής αξιοποίησης του Μαυροειδή, όχι μόνο σκόρπιες στσιγμές ξεκούρασης των άλλων.
    Δευτερον, επίσης ελλείψει Ντόρσεη, η αμυνα γίνεται πια ξεκάθαρα ομαδικη υπόθεση μιας και δεν υπάρχει πια η καβάτζα "εμείς τα ξύνουμε-θα τα κάνει ολα ο ψηλος"
    Τρίτον, η ομάδα δεν έπαψε να λειτουργεί σωστά στην επιθεση ουτε τις στιγμές που έπαιρνε ανάσες ο Σπανούλης οι οποίες δεν ήταν και λιγες. Πολύ καλό παιχνιδι από το Σλουκα, εικόνες από το μέλλον...
    Για το τέλος θέλω να πω ότι και τα δυο τεσσάρια λειτούργησαν υποδειγματικά, καιρός πια να δούμε το ιδιο κι από τα δυο τριάρια στον ίδιο αγώνα.

    ΥΓ: Παπανικολάου Μπερζερκ!

    Γλάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η συνεργασια που ειχε ο σπανουλης με χαινς μου θυμισε αρκετα σαρας μπατιστ. αν καποιος μετρησε θα ηθελα να μας πει ποσες απο τις 8 ασιστ του καταραμενου ηταν στον χαινς. νομιζω οτι ηταν 4-5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κεφάλαιο Κάιλ Χάινς.

    Παίκτης αποθέωση της αυταπάρνησης, της ομαδικότητας, της θυσίας, της δουλειάς, και της προσπάθειας.

    Ότι και να πεις για αυτό το παιδί είναι λίγο.

    Το μπάσκετ που ξέρει είναι ανώτερο από πολλά κορυφαία 3άρια. Η ταχύτητά του επίσης. Η δύναμη αλλά κυρίως η δυναμική του τον κάνει ακλόνητο. Η άμυνα-άρνησης είναι μάλλον η κορυφαία αυτή τη σιτγμή στην Ευρώπη, ενώ ακόμη και κορυφαίοι πλέυ-μέικερ δεν μπορούν να τον παίξουν στα πόδια.

    Θα με ρωτήσει κανείς από τους εύθικτους φίλους του ΠΑΟ: "μα καλά, δεν έχει ούτε ένα μειονέκτημα;"

    Σαφώς και έχει! Όπως το να αντιμετωπίσει ψηλούς-δεινόσαυρους από τη στιγμή που πάρουν τη μπάλα στα χέρια.

    Αλλά αυτά τα μειονεκτήματα είναι που δίνουν την ευκαιρία να ξεδιπλωθεί το μεγαλείο αυτού του παίκτη.
    Γιατί ακόμη και τις κακές του βραδιές (που τείνουν να γίνουν σπάνιες), ακόμα και τις βραδιές που αντιμετωπίζει ψηλούς που δεν του ταιριάζουν, έχει τον τρόπο να κερδίζει και πάλι το χειροκρότημα, μιας και πάντα θα χύσει μέχρι και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα για να καταφέρει να κερδίσει έστω και μια παραπανίσια κατοχή για την ομάδα του.

    Αυτός ο νάνος σέντερ έχει κερδίσει την καθολική αναγνώριση. Και αν συνεχίσει να δουλεύει και να παλεύει τόσο, δεν βλέπω κανέναν λόγο για να μη διαγράψει μια τεράστια ευρωπαική καριέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. re peite gt toso xalia pososta fetos o pao apotrponto kai voles....????mono taktiki douleuei o rg??sout tipota?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά πρέπει να βρίσκουμε εύκολα καλάθια στον αγώνα. Σήμερα πάλι δεν βρήκαμε εύκολα σουτ. Βλέπω μια εμμονή με τον Σοφοκλή του οποίου του έκλεψαν την μπάλα σήμερα 5 φορές και σκέφτομαι πόσο κρίμα που δεν βγήκε ο Άρμστρονγκ. Αν είχαμε και ένα 5 που να απειλεί και με σουτάκι από το ύψος της ρακέτας θα είχαμε διαφορετικά πράγματα. Όσο αφορά την ευστοχία. τα μισά ελέυθερα μπήκαν. Όσα ήταν σουτ βιασύνης και ανάγκης δεν μπήκαν. Δεν εκτελούμε πάντα με καλές προϋποθέσεις. Ο Καπόνο γι αυτό έρχεται. Κολλάμε άσχημα στην επίθεση και δεν βρίσκουμε καλό ρυθμό. Υπήρχε και κούραση. Το ματς με την Ρεάλ πρέπει να είναι οδηγός, αν η άμυνα μας παίζει έτσι είμαστε ΟΚ
      Madness

      Διαγραφή
  17. Μην ρωτήσει κανείς από τους εύθικτους τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τραγικη εμφανιση.αναλαμπη τελικα με τη ρεαλ.
    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Manu Chao νομίζω καταλαβαίνεις και μόνο σου ότι δεν μπορείς να κρίνεις με το ίδιο μέτρο τα δύο παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε διαφωνω αλλα περιμενεις κατι καλυτερο φιλε.Γυρισες πισω παλι

      manu chao

      Διαγραφή
    2. na sou 8umisw oti o pao epiaze xwris oukits tsari banks...eixe 5/25 trippnta 23 la8h 13 amyyntika rebs xamena kai 56% stis voles...mallon kalo itan to apotelesma:P

      Διαγραφή
    3. Aσε τον μπανκσ δεν τον ειχες και πριν.Ωραια λοιπον γιατι αυτα τα νουμερα?το ιδιο λεμε..η μηπως επειδη ελειπε ο ουκιτς?και πριν τη ρεαλ ετσι παιζαμε

      manu chao

      Διαγραφή
  20. Έγινε η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ. Ο Όμιλος μας έχει τις Φιλανδία, Σουηδία, Τουρκία, Ρωσία. Δεν το λες και εύκολο το έργο της Εθνικής αλλά το θέμα μας βασικά δεν είναι η κλήρωση αλλά ποιος θα είναι ο προπονητής της ομάδας και ποιοι παίκτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και ποιοι λόγω βεντέτας με την ΕΟΚ και τον Βασιλακόπουλο θα μείνουν εκτός. Τώρα για την εμφάνιση με τον ΚΑΟΔ. Δεν έπαιξε καλά ο Παο αλλά για μένα είναι φυσιολογικό για μια νέα ομάδα που αγωνίστηκε λίγα 24ωρα πριν ένα πολύ δύσκολο αγώνα να μην έχει ενέργεια και να είναι κουρασμένοι οι παίκτες και για αυτό τα πολλά λάθη και η αστοχία στις βολές. Επίσης μη ξεχνάμε πως ο πεδουλάκης στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κάνει πολλές αλλαγές δοκιμάζοντας διάφορα συστήματα με αποτέλεσμα οι παίκτες να μη βρίσκουν εύκολα ρυθμό. Και έλειπαν και δύο παίκτες συν ότι ο Σόφο έχει κάποιες ενοχλήσεις στη μέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τέλος ο Ιβάνοβιτς από τη κάχα μετά και τη νέα ήττα της ομάδας. Ξέρει κανείς πόσο χρόνια ήταν στον πάγκο της κάχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. έχασε πάλι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της ευρώπης?
    MalakaDON

    ΑπάντησηΔιαγραφή