Athlenda

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΒΟΑΣ..



Ο Ολυμπιακός «έσφιξε» την Αναντολού μέχρι θανάτου με την άμυνα του, θρυμματίζοντας τη ραχοκοκαλιά της και  νεκρώνοντας το πιο ζωτικό της όργανο (Φάρμαρ).. Σπουδαία εμφάνιση που δημιουργεί προσδοκίες στον κόσμο του. Κακή, με τεράστια κενά διαστήματα -πάλι..- η τουρκική ομάδα..



Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι η άμυνα του Ολυμπιακού..

-Οι ερυθρόλευκοι πιστοποίησαν την καλή αγωνιστική τους κατάσταση σε ένα ματς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τις τελευταίες τους επιτυχίες. Φιλτράροντας λοιπόν την απόδοση του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς καταλήγουμε ρεαλιστικά-ξεχάστε τις θριαμβολογίες που έχετε διαβάσει από χθές το βράδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι- ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έπαιξε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, αλλά πήρε άριστα στο κομμάτι της άμυνας και σίγουρα της ψυχολογικής προσέγγισης του παιχνιδιού (credit στον προπονητή του). Πολύ σημαντικό το ότι η ελληνική ομάδα έβγαλε ενέργεια και ένταση στο παρκέ που θύμισε την περυσινή αρμάδα του Ίβκοβιτς για πρώτη φορά φέτος.


-Ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε –σωστά- τον Μάντζαρη στον Φάρμαρ αλλά οι «καλησπέρες» δεν ήταν ότι καλύτερο για τον γηπεδούχο μιας και ο Αμερικανός σκόραρε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 4 πόντους και σέρβιρε άλλους δύο. Όταν ο Φάρμαρ «πατάει» στο ματς,  συνολικά η επίθεση της Εφές μπορεί να παράγει πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα καθώς είναι τέτοια η ποιότητα και κυρίως η νοοτροπία του παίκτη που δίνει μεγάλη ώθηση στους συμπαίκτες του. Γι’αυτό το κλειδί της χθεσινής επιτυχίας των ερυθρολεύκων είναι αναμφισβήτητα ο Έησι Λο. Μπήκε μετά τα 5-6 πρώτα λεπτά της 1ης περιόδου στο παρκέ και έπαιξε σωστά τον Φάρμαρ, βγαίνοντας δυνατά και παρατάσσοντας το δυνατό κορμί και τα πόδια του μόνο όταν ο πρώην Λέηκερ ήταν κάτοχος της μπάλας, ενώ στον υπόλοιπο χρόνο ήταν μαζί του χωρίς υπερβολές , συμμετέχοντας κανονικά στην ομαδική άμυνα χωρίς φυσικά μεγάλα ρίσκα στις βοήθειες. Ο Φάρμαρ έδειξε διστακτικός στο να πάει πάνω στον Λο (για να σκοράρει/δημιουργήσει) και αυτό το διάστημα συνέπεσε χρονικά με την απόφαση στην επίθεση της Εφές να προσπαθήσει να λειτουργήσει ξέχωρα, μακριά από τον Φάρμαρ.


Μια ακόμα επιτυχία των ερυθρολεύκων ήταν ότι με τον Παπανικολάου (που αναμφισβήτητα είχε το πακέτο) έβγαλαν εκτός ματς από την αρχή τον Βούγιασιτς που προερχόταν από μεγάλο ματς και δεν άφησαν περιθώριο (αποκωδικοποιώντας γρήγορα μετά το πρώτο ένας με έναν με τον Πάουελ) στο να εκμεταλλευτεί τη σωματική του υπεροχή ο Ερντέν τον οποίο μάρκαραν σωστά με το έβαζε την μπάλα στο παρκέ (πάντοτε ανάλογα με την απόσταση που βρισκόταν ο Τούρκος  από το καλάθι) μη αφήνοντας τον να γυρίσει. Κάπως έτσι αποκρυπτογραφείται ο βασικός στόχος της άμυνας του Ολυμπιακού του Ολυμπιακού που δεν ήταν άλλος από το να βάλει τον Τζαμόν Λούκας να κάνει αυτό που συνήθως δε θέλει να κάνει με αυτή την συχνότητα, δηλ. να βλέπει συνεχώς το καλάθι. Ο Αμερικανός quarterback της Αναντολού ήταν ο παίκτης που πήρε συνολικά εχθές τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του, αν μη τι άλλο ότι οι Τούρκοι δεν λειτούργησαν σωστά στο συγκεκριμένο κομμάτι.


-Ο Μαχμουντί εκτίμησε λίγο λάθος το μαρκάρισμα του Σπανούλη, βάζοντας πάνω του τον Βούγιασιτς και τον Γκόνλουμ στο «4» ο οποίος εκτός από την αποστολή «Πρίντεζης», στόχευε στο να αναχαιτίσει τις διεισδύσεις του ηγέτη των ερυθρολεύκων. Παρότι ο Σπανούλης ήταν άστοχος από μακριά και έκανε 4 λάθη, η επίθεση του Ολυμπιακού διάβασε σωστά την κατάσταση, μιας και ο Βούγιασιτς είχε μεγάλο πρόβλημα στο να μείνει μπροστά, ισορροπημένος όταν ο Σπανούλης ξεκινούσε το εντυπωσιακό του ως συνήθως ντρίμπλινγκ για να πάει μέσα, διαλέγοντας παράλληλα ως σκρίνερ τον παίκτη του Ερντέν (ο οποίος φυσικά λόγω σωματοδομής είχε εντολή να μείνει μέσα, ποιο hedge out τώρα, θα βαριόσουν να μετράς lay ups..) και φεύγοντας από την αντίθετη –όταν ευνοούσε η περίπτωση- πλευρά με την Εφές σε πλήρη ανισορροπία. Νομίζω ότι έπρεπε εδώ ο Τούρκος προπονητής να ρισκάρει αρχικά με Γκιουλέρ και εν συνεχεία (εδώ πάει το «ρίσκο» , λόγω φθοράς) με Λούκας, καθώς ο Σπανούλης ναι μεν δε πέταξε φωτιές, αλλά δημιούργησε πολλά ρήγματα και μεγάλη ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα.

-Η άμυνα ζώνης με προσαρμογές που επέλεξε ο προπονητής της Εφές δεν κατάφερε σπουδαία πράγματα, πέραν μεμονωμένων περιπτώσεων. Κατά τη γνώμη μου οι γραμμές άμυνες δεν είχαν το κατάλληλο spacing, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει τον Χάινς στις προσωπικές και να βρίσκει πάσες στη base line με τα φόργουορντς, δεδομένου του ότι όλη η πίσω γραμμή έκανε το παραπάνω βήμα εμπρός καθώς υπήρχε ο φόβος του ντράιβ σε μικρό χώρο του σπεσιαλίστα  Κάιλ..


-Επιθετικά οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν πολύ καλύτερα, ο βαθμός τους δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Μου άρεσε η τρανζίσιον επίθεση σε πολλές περιπτώσεις, με τα γκάρντ να πηγαίνουν μέχρι μέσα και να δημιουργούν προϋποθέσεις για τους υπόλοιπους, απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλα κορμιά και αλλά όχι ιδιαίτερη ταχύτητα, ειδικά σε συγκεκριμένες θέσεις. Οι Χάινς-Παουελ  τελείωσαν με 3/11 σουτ, αντίθετα με τους περιφερειακούς που είχαν εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα και όπως είπαμε δημιούργησαν ρήγματα που απέβησαν  καθοριστικά.

-Από την αρχή της σεζόν είχαμε πεί για τη δύναμη του Ολυμπιακού στη θέση «3», όσο και αν πολλοί φίλοι δεν «έβρισκαν» χημεία. Ο Κώστας Παπανικολάου τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα εχθές στο Φάληρο, κάνοντας σπουδαία δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ειδικά αυτή η –αλά Γιαννάκης- αποφασιστικότητα του όταν αρπάζει τη μπάλα για να σηκωθεί, έχει κερδίσει πολύ κόσμο σε όλη την Ευρώπη (σας το λέω γιατί το λαμβάνω καθημερινά). Το παιδί βγάζει πάθος άλλης εποχής και σίγουρα ακόμα μαθαίνει το κοντρολάρει και να το κάνει κινητήριο δύναμη στο παιχνίδι του. Ο Περπέρογλου από την άλλη απέδειξε αθόρυβα γιατί αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα. Μπήκε, πόσταρε, σούταρε, διάβασε, «έγραψε» 4/6, αν έλειπαν και τα 4 λάθη θα ήταν σούπερ για τα σκάρτα 17’ συμμετοχής.


-Συμπερασματικά λοιπόν ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη (την πιο σπουδαία μέχρι τώρα στη διοργάνωση κατ’εμέ) πιάνοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης στο αμυντικό κομμάτι, όπου κατάφερε να χαλάσει το μυαλό των Τούρκων και να τους βάλει να επιτεθούν άτσαλα και σε καταστάσεις όχι γνώριμες για τους ίδιους. Σίγουρα, η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Όποιος όμως έχει δει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Εφές φέτος (και όχι 2-3 ματς και κάτι ψηλά σε στιγμιότυπα) γνωρίζει ότι οι Τούρκοι έχουν κενά διαστήματα και μεταπτώσεις, όπου εξαρτάται από τον αντίπαλο να τα εκμεταλλευτεί. Στη Βιτόρια π.χ.  στο μεγαλύτερο μέρος του 1ου ημιχρόνου ήταν να την κλαιν οι ρέγγες.. Με τη Γαλατά ή τη Ζαλγκίρις επίσης. Για αυτό ας αφήσουμε τις  θριαμβολογίες. Ο Ολυμπιακός πέρασε με επιτυχία ένα πολύ σοβαρό τεστ και έχει μπροστά ένα πιο δύσκολο την άλλη εβδομάδα στο Κάουνας. Χαρές, λύπες ένα έχει σημασία. Σε αυτή τη διοργάνωση, με πολλές ομάδες να βρίσκοντα «κοντά», αυτός που θα δουλέψει με σοβαρότητα και έχει ποιότητα και επιμονή στο πλάνο του , θα βγεί μπροστά σε βάθος χρόνου. Αυτό και για τις δύο ελληνικές ομάδες..

Y.Γ:  Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δύσκολη θέση σήμερα –λόγω απουσιών- να αναπροσαρμόσει το ροτέησιον του. Άσχημη κατάσταση για μια ομάδα που τώρα προσπαθεί να πιστοποιήσει καταστάσεις και να ρολάρει, για μια ομάδα που παίζει ένα πολύ σημαντικό ματς.  Μασιούλις-Μπράμος στα φόργουορντ, Λάσμε-Τσαρτσαρής να μοιραστούν το «5», Κίτσεν στο «1» (η ευκαιρία του, κακό το τάιμινγκ..). Θα είναι δοκιμασία..

110 σχόλια:

  1. gelaei o kosmos me tis gnoseis sou!!!
    PWD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς ότι ο Jim έχει τόσες πολλές γνώσεις που ο κόσμος δεν μπορεί να συλλάβει και κατά συνέπεια γελάει από αμηχανία μην μπορώντας να κάνει κάτι άλλο;

      Διαγραφή
    2. Εκπληκτικό άρθρο για μία ακόμη φορά. Έχεις δίπλωμα προπονητικής?

      Διαγραφή
    3. TI DIAVAZO RE POUSTI MOU EDO MESA!!!
      DEN KSANAMPENO

      Διαγραφή
    4. παω στοιχημα οτι 3 απο τα 4 ανωθι σχολια εχουν την ιδια ip . jim θα στο κανουν μπουρδελο το site και ειναι κριμα... παρε μετρα..
      tarantino13

      Διαγραφή
    5. Εδώ γελάω εγώ μ'αυτά που γράφω..!

      Διαγραφή
    6. @ 8:23

      Έχω δίπλωμα οικονομικών, αυτοκινήτου και για παπί.. Χαχα.. Να'σαι καλά φίλε, ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. Πολλή ενέργεια η ομάδα, τους έπνιξε τους τουρκαλάδες, κερδίσαμε απρόσμενα εύκολα, όπως εύκολα μου φάνηκε πως "κώλωσε" ο Φάρμαρ μετά το πρώτο πολύ καλό 5λεπτο. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό, αφού πέρα από τη καλή προσωπική άμυνα του Λο που δεν ήρθε και με περγαμηνές lockdown defender, ο αμυντικός μας σχεδιασμός δεν ήταν επικεντρωμένος στο Φάρμαρ όπως ήταν της Εφές στο Σπανούλη (ίσως σφάλλω αλλά αυτό αντιλήθφηκα από την εξέδρα). Δεν υποννοώ πως είναι κότα ο άνθρωπος, μη παρεξηγηθώ αλλά μου φάνηκε πολύ light χθες.

    Κολλήσαμε πάλι επιθετικά στο τέλος του 1ου ημιχρόνου και μου θύμισε πολύ το κακό μας 2ο ημίχρονο με ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Τρίποντοι παίκτες υπάρχουν, διευσδυτικοί παίκτες επίσης, καλή κυκλοφορία της μπάλας η ομάδα έχει, γενικά οι βασικές προυποθέσεις για να αντιμετωπιστεί μια παθητική άμυνα σαν αυτή είναι εκεί, οπότε αυτή η δυστοκία με μπερδεύει λίγο. Θα διορθωθει και αυτό σιγά-σιγά υποθέτω.

    Η ποικιλία στο επιθετικό μας παιχνίδι ακόμα χωλαίνει, από το 5 πήραμε ελάχιστους πόντους, από τον τιτάνα το Χάινς κυρίως. Ο Πάουελ πρέπει να ξεψαρώσει και να σκληρύνει, στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ήταν άλλος παίκτης σε σχέση με το άνευρο πλάσμα του 1ου ημιχρόνου. Ο Γαυροειδης δε κόλλαγε με τίποτα χθες, οκ θα βρει ευκαιρίες αλλού, έτσι και αλλιώς είναι το 3ο 5αρι μας.

    Ξεκάθαρος mvp ο Λο κατά τη ταπεινή μου γνώμη. Καλός και ο Σλούκας μετά από καιρό, η λατρεία!
    Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε επαφές με τον Σαν Εμετέριο (άντε βγάλε άκρη με τον Κερεχέτα προεδράρα) για του χρόνου γιατί ο Παπ εκτοξεύεται. Δε ξέρω τι προθέσεις έχει σχετικά με ΝΒΑ, αλλά σίγουρα έχουν πέσει πολλά μάτια πάνω του από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανάγο μη μπλέξεις με Κερεχέτα.. Το ΣΕΦ θα ζητήσει (να ήταν και ιδιόκτητο). Κερεχέτα-Μινούτσι θα σε φάνε σε οποιοδήποτε νταλαβέρι. Πέρα από την πλάκα μεγάλοι γνώστες του αθλήματος και πολύ καλοί επιχειρηματίες.

      Διαγραφή
    2. Ας μη μπλέξω με Κερεχέτα ρε Τζιμ, 3άρι για να αντικαταστησουμε τον Παπ θα μου πεις που θα βρούμε; Σαν Εμετέριο πολύ καλός. Άσε που για το Παπανικολάου ένα κλειστό της Δαφνης το δώσαμε πάνω-κάτω, εκεί θα κωλώσουμε; Πλάκα κάνω, οι εποχες της σπατάλης τελειώσανε...

      Διαγραφή
  3. Μακάρι κάποια στιγμή ο κόσμος του Ολυμπιακού να αγκαλιάσει το τμήμα μπάσκετ και να αυξηθεί το μπασκετικό του κοινό στην Ελλάδα γιατί πάλι εχθές σε ένα τέτοιο ματς ο κόσμος, για το μέγεθος της ομάδας, θεωρώ ότι ήταν λίγος. Επίσης ψυχραιμία και υπομονή, γιατί ακόμα και από και καλά "διακεκριμένους" δημοσιογράφους, διαβάζω ότι έχει ήδη πάει φάιναλ φορ κτλ.

    Τζιμ, έχοντας δει εφές και ρεάλ μέχρι τώρα, ποια από τις δύο νομίζεις ότι είναι πιο φορμαρισμένη και παίζει καλύτερο μπάσκετ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη τη στιγμή η..Μπαρτσελόνα.

      Διαγραφή
    2. Χα... Ωραίος! Λοιπόν, προτείνω μετά το επόμενο ντέρμπι αντί για ανάλυσή αυτού, να γράψεις ανάρτηση για κανένα memphis - new york να τους κουφάνεις όλους...

      Btw, τις προάλλες που έπαιξαν, rudy gay και γενικά η αντιμετώπιση των grizzlies απέναντι στον melo, για σεμινάριο.

      Διαγραφή
  4. Αναμφισβητητα μια καλη αναλυση του χθεσινου παιγνιδιου.

    Αυτo ομως που αφηνει ως τελικη "γευση" σ' εμενα τουλαχιστον, ειναι οχι το πως κερδισε ο Ολυμπιακος αλλα το πως η Εφες αφησε τον Ολυμπιακο να κερδισει ή τι θα επρεπε να κανει ο προπονητης της Εφες για να μη χασει. Ειναι σαν να διαβαζω τουρκικη εφημεριδα ή τουρκικο blog.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε Γιωργάρα.. Δεν ξέρω πόσο καιρό μας διαβάζεις αλλά σε κάθε ματς (ανεξάρτητα αν συμμετέχει ελληνική ομάδα) προσπαθούμε να εστιάσουμε και στους δύο αντιπάλους, σε ενδιαφέροντα κομμάτια όπως κρίνουμε εμείς. Ίσως να σου φάνηκε κάπως η προσπάθεια να χαμηλώσουμε τους τόνους.

      Διαγραφή
  5. O Oλυμπιακός έχει μία δωδεκάδα που δεν περισσεύει κανένας παίκτης. Σε σχέση με άλλες ομάδες μπαινοβγαίνουν παίκτες που πάνωκατω κάνουν την ίδια δουλειά. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Η Εφές χρησιμοποίησε χθες κάτι απίθανους τύπους. Η τσσκα χρησιμοποιεί 8 με 9 παίκτες, ο ΠΑΟ έχει ένα σωρό ερωτηματικά κτλ.
    Άντε να δούμε!

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπεεε.. Όντως ο Ολυμπιακός έχει βάθος. Παίζει σημαντικό ρόλο ότι δεν άλλαξε το ρόστερ του και οι περισσότεροι ξέρουν τους ρόλους τους ώστε να μπορούν να είναι χρήσιμοι και ενεργοί στο ροτέησιον.

      Διαγραφή
    2. Με εξαίρεση το Γκέτσε που έγραψε ένα ακόμα DNP στο ενεργητικό του...δεν τον βλέπω να βρίσκει ρόλο

      Διαγραφή
  6. Σούπερ ο τζιμάρας πάλι.Τι πρέπει να κάνουμε για να γράφεις κάθε μέρα?

    paul3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε Τζιμ τους το χαλασες,επρεπε να γραψεις οτι με την χθεσινη νικη πηραν το ευρωπαικο κατευθειαν....Υ.Γ ωραια αναλυση."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Α, η συνεισφορά σου στη συζήτηση εξαντλείται σε ενα ειρωνικό σχόλιο σε βάρος των φίλων του Ολυμπιακού; Για ποιό λόγο;

      Διαγραφή
  8. Παιδιά οι φανατικοί μη χαραμίζετε το ταλέντο σας εδώ. Υπάρχουν αλλα σάιτ που είναι ταμάμ για σας. Χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ανωνυμος6:09

    Δεν μπορώ να σου απαντήσω στα πάντα γιατί θα γράφουμε τόμους ολόκληρους. Θα κάνω ένα ρεζουμέ.

    1. Συμφωνώ απόλυτα στη διατύπωση ότι μέσα από τον ΠΑΟ αναδείχθηκε, μέσα στο Παο δούλεψε και συνεργάστηκε με τον Ομπάντοβιτς. Διαφωνώ όμως καθέτως και οριζοντίως ότι ο παο τον έκανε mvp ή χίλιες φορές περισσότερο ότι ο Παο τον έκανε πρωταθλητή Ευρώπης. Όχι φίλε, ο Παο δεν έκανε κανέναν πρωταθλητή Ευρώπης. Όλοι αυτοί που τίμησαν την ομάδα σας μ τον ιδρώτα του μαζί με τον Ομπράντοβιτς και το υπόλοιπο σταφ, αυτοί έκαναν τον Παο πρωταθλητή Ευρώπης. Οπότε, σύμφωνα πάντα με το μερίδιό του, ο Σπανούλης έκανε τον Παο πρωταθλητή Ευρώπης. Κατανοητό;

    2. Καταρχήν, σε αντίθεση με το παραμύθι που πουλάει η κάθε Πράσινη, ο ΠΑΟ και να ήθελε να του σταθεί εμπόδιο για το ΝΒΑ δε θα μπορούσε: είχε όρο στο συμβόλαιο του! ΤΕΛΟΣ και με αυτό το αποκύημα της πράσινης φαντασίας. Δεύτερον, το καλοκαίρι του 2007 οι Αγγελόπουλοι έκαναν "λευκή" πρόταση στον Σπανούλη. Το να πάει στον Παο δεν ήταν ούτε λύση ανάγκης ούτε τίποτα. Ήταν επιλογή του. Δεν του έκαναν χάρη. Τον πλήρωσαν αδρά για να τους προσφέρει τις υπερπολίτιμες υπηρεσίες του. Ας τολμούσαν να κάνουν διαφορετικά, και θα τον έβλεπαν κόκκινο μια ώρα αρχύτερα.

    3. Απλά τα πράγματα: του δίνατε 2 του δίναμε 2,4. Όλα τα άλλα είναι εκτιμήσεις και αερολογίες. Όσο για τον Καιμάκ, ας του σκάγαμε τα λεφτά που του έδινε η Ούνιξ και βλέπαμε τότε.

    4. Άλλο είμαι 4ος στη σειρά, άλλος είμαι στη σκιά κάποιων, Βέβαια, και πάλι δε μου εξήγησε κανείς γιατί ενώ ήταν 4ος σε σειρά, έπαιρνε αυτός τις ατομικές διακρίσεις. Μάλλον τον ευνοούσαν οι κακοί Ευρωπαίοι. Σε αυτό που συμφωνώ 125% είναι ότι ΠΟΤΕ δε θα γινόταν νο1 στις καρδιές σας. Και αυτό ίσως έπαιξε το ρόλο του. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την αγωνιστική του απόδοση.

    -
    στην ταμπακιέρα: αφού όπως λέτε δεν τον θέλατε, τι έπρεπε να κάνει; Να φύγει από τη χώρα με το ζόρι; Να πάει στο Περιστέρι; Να σταματήσει το μπάσκετ;

    -
    https://www.youtube.com/watch?v=qCxOUMDlU5E

    Βάλε δυνατά τα ηχεία για να απολάυσεις τα ουγκ ουγκ προς τον Σόφο. Αυτά δεν είναι ρατσιστικά μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ταμπακιέρα είναι για τον Στράτο

      Διαγραφή
    2. Αυτογελιοποιήσε απλά!

      Διαγραφή
    3. Η ομαδα σου νικησε με 20 ποντους και τα μοναδικα σχολια που βλεπω ειναι 10 με 2 τα δικα μιλωντας για ασχετα με το θεμα πραγματα. Γιατι δεν πας στο gazzetta ρε αγορι μου.

      Μη μου να απαντησω στα θεματα σου γιατι η καταληξη ειναι κλασικη:
      ατελειωτα μηνυματα για το αν ο Σπανουλης ειναι καλος ή ο Διαμαντιδης ή ποιος πιο καλός ή αν ο Σπανουλης εχει πιο ομορφη γυναικα απο το Διαμαντίδη ή αν ο Σπανούλης εχει μεγαλύτερη Π@@@Α....

      Διαγραφή
    4. ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ!! ΞΕΚΟΛΛΑ ΟΡΕΣΤΗ!

      Διαγραφή
    5. πλάkα πλάκα...ο Τσακαλίδης που κατέληξε ρε παιδιά?
      El Greco

      Διαγραφή
  10. Τα είπαμε αυτά: ο Ολυμπιακός μέχρι σήμερα έχει κερδίσει μόνο ακφενεία. Ενίοτε και στην έδρα τους...

    Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσιιιι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιάσαμε Τζανετάκο Ορεστάκο!!! Ο σβερκάκος σου άσπρισε ή ακόμα έχει το χρώμα της φανέλας που φοράς???

      Το έπιασες το υπονοούμενο έτσιιι;;;

      Διαγραφή
  11. Έχει καταντήσει αηδία η πίκρα που βγάζουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε κάθε σχόλιο ή άρθρο που εκθειάζει τον Ολυμπιακό για την απόδοσή του. Καλό είναι οι επικρίσεις να γίνονται σε μπασκετική βάση και όχι σε αρρωστημένη οπαδική. Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το μπάσκετ υπήρξε και πριν την εποχή Ομπράντοβιτς στον ΠΑΟ, επομένως υπάρχουν αρκετοί μπακετικοί οπαδοί είτε του Ολυμπιακού, είτε του Άρη (εκεί κι αν υπάρχουν), είτε του ΠΑΟΚ, είτε του Πανιωνίου που έχουν δει τις ομάδες τους να πετυχαίνουν νίκες στην Ευρώπη και να κατακτούν σημαντικούς τίτλους, με τον Παναθηναϊκό να θεωρείται αντίστοιχα εκείνες τις σπουδαίες για το ανταγωνιστικότατο ελληνικό μπάσκετ εποχές ('90s) η πλούσια ομάδα της σφαλιάρας. Είναι κανόνας στη ζωή, τη μια είσαι ψηλά την άλλη χαμηλά. Έτσι και τώρα είναι φυσιολογικό ο Παναθηναϊκός μετά τη μεγάλη ομάδα των τελευταίων 12-13 χρόνων να βρίσκεται σε παρακμή. Σοβαρευτείτε και σταματήστε να στάζετε φαρμάκι.

    υ.γ. Καλή η ανάλυση του αγώνα Ιρλανδέ αλλά μας γάμησες τα μάτια με την αλλοπρόσαλη σύνταξη. Βάζε κανένα κόμμα και καμιά τελεία να σπάνε οι προτάσεις γιατί ξακινάς σήμερα την πρόταση και την τελείωνεις μετά από μια εβδομάδα!

    Billy Batts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Billako υπάρχουν παύλες και παρενθέσεις. Στο δικό μου κόσμο πάντα..

      Διαγραφή
    2. Βρε καμενε την πικρα στα σχολια των Παο εδω μεσα τωρα που την ειδες???Ισα ισα που δινουν συγχαρητηρια πολλοι εδω μεσα (οχι εγω).Εχω παρει τοσες χαρες ατελειωτες απο την υπερομαδα μου που δεν σκοτιζομαι τι κανει "η νεα αυτοκρατορια σας".Εδω δεν χαλιεμαι με ηττες της ομαδας μου,θα σκαω επειδη εχετε παρει ενα ευρωπαικο μετα απο τοσα χρονια.Αυτο ελειπε να ειχα την απαιτηση να τα παιρνω εφ ορου ζωης,Για χαλαρωσε απολαυσε την ομαδα σου και ασε την χολη για σενα αλλα οχι εδω μεσα.
      Υ.Γ α)ειναι νωρις να λετε οτι ειμαστε σε παρακμη, θα φανει στο τελος, οπως ειναι νωρις να μιλατε για νεα αυτοκρατορια.
      Υ.Γ β)ΤΖΙΜ αγαπω της κουλ απαντησεις σου ΧΑΧΑΧΑ!!!!!! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ."Α"

      Διαγραφή
    3. Κακόμοιρε, το πρόβλημά δεν είναι ότι είσαι Παναθηναϊκός, αλλά ότι είσαι οπαδός (με τις αντίστοιχες περιορισμένες δυνατότητες νοημοσύνης). Η ζωντανή απόδειξη για τον ενδιάμεσο κρίκο που αποδεικνύει την κοινή καταγωγή του ανθρώπου με τον πίθηκο. Οτι και να πω θα πάει χαμένο, κρίμα γιατί είμαι ζωόφιλος και δε μου αρέσει να βλέπω ένα ζωάκι να υποφέρει έστω και συναισθηματικά!

      Billy Batts

      Διαγραφή
    4. BILLΑΚΟ EIMAI ΓΥΝΑΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ."Α"

      Διαγραφή
    5. @ Billy Bats

      Αντε αγόρι μου να πανηγυρίσεις ένα πρωτάθλημα ΠΑΡΑΓΚΑΣ μετά από ΕΦΤΑΡΑ στο ποδόσφαιρο κι άλλο ένα με το κλεμμένο από την ΑΕΚ και άσε το μπάσκετ.
      Είναι άθλημα για μυαλωμένους και ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ.
      Μόνο από όσα έγραψες στην κοπέλα καταλαβαίνει κανείς το κόμπλεξ κατωτερότητας σου.
      Ρώτα όλη την Ελλάδα ποιά γνώμη έχει για τους Ολυμπιακούς - Τσουκαλάδες.
      Τι χρώμα έχει η μπάλα του μπάσκετ ;
      Gelalitaly Bianco

      Διαγραφή
    6. Η αλητεία του Ορέστη και του Billy Bats έχει ξεφύγει. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό όπως έκανα στο προηγούμενο παιχνίδι και να δηλώσω ότι είναι στα φαβορί για την φετινή ευρωλίγκα. Αυτό όμως που κάνουν κάθε φορά σε ένα σοβαρό μπασκετικό σάιτ να προσπαθούν να φυτιλιάσουν τη συζήτηση, δεν το ανέχομαι και αν δεν αντιμετωπιστεί από τον Jim με ένα μπανάρισμα, λυπάμαι αλλά εγώ τουλάχιστον δεν θα ξαναμπώ. Η γνώμη του κάθε αληταρά, λυπάμαι αλλά δεν μ' ενδιαφέρει. Χοχοχο

      Διαγραφή
    7. xoxo μην πεφτουμε στο επιπεδο τους πλις, οχι εδω.Για χαρη του Τζιμ και μονο.Αστους να λενε.Αγνοησε τους.

      Διαγραφή
    8. Χοχο εγω εγραψα το 1.34 σχολιο.Εμενα με αποκαλεσε ζωο,Το παραδεχομαι ΜΟΝΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ το μπασκετ δεν ξερω την τυφλα μου χαχαχαχα!!!!!!!!"Α"

      Διαγραφή
    9. Jim άφες αυτοίς, οι πικραμένοι ου γαρ οίδασι τι λέγουσι!

      Billy Batts

      Διαγραφή
    10. Οι φίλοι του ΠΑΟ πρέπει να κουλάρουν λίγο μου φαίνεται γιατί με αυτά που γράφουν χάνουν το όποιο δικιο τους.

      Ο Billy από τα σχόλια που έχω διαβάσει κατά καιρούς, είμαι σχεδόν σίγουρος πως από το Καραισκάκη δεν έχει περάσει ούτε απ' έξω οπότε τα σχόλια περί παράγκας και ποδοσφαίρου είναι εντελώς ανεδαφικά και σίγουρα ο άνθρωπος ξέρει μπάσκετ (περισσότερο από την αφεντιά μου).

      Στο συγκεκριμένο του σχόλιο έχει δίκιο και συμφωνώ αν και θα χρησιμοποιούσα πιο ήπιο λόγο. Οι περισσότεροι φίλοι του ΠΑΟ πιστεύουν πως μπασκετικοί Ολυμπιακοί δεν υπάρχουν λες και η μεγάλη ομάδα του '90 δεν υπήρξε ποτέ ή ότι οι μπασκετικοι πράσινοι συνέρρεαν στα γήπεδα μαζικά από το 1821 και όχι από όταν άρχισαν να μπαινουν οι βάσεις της σημερινής εμβληματικής ομάδας πριν 20 χρονια περίπου. Επίσης καθε ενθουσιώδες σχόλιο υπέρ του Ολυμπιακού κατά κανόνα βάλλεται πανταχόθεν ενώ ειρωνικά/σαρκαστικά σχόλια αγνοούνται ή επιβραβευονται. Καλη η πλειοψηφία παίδες, αλλά δεν έχει πάντα δίκιο. Δείτε τις εκλογές των τελευταίων 40 ετών και θα καταλάβετε.

      Α, αν θες να έχεις τη πολυτέλεια να σε αντιμετωπίζουμε πιο ήπια ή να "απαξιείς να απαντήσεις" επειδή είσαι γυναικα γράφε σα κυρία και θα το κερδίσεις αυτό. Ειρωνικά σχολιάκια σαν αυτά τα 2 που έγραψες σε αυτή την ανάρτηση δε σε κολακεύουν. Είσαι πιο εξυπνη από αυτό. Επίσης αν είσαι άσχετη από μπάσκετ όπως παραδέχθηκες, πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτική στα γραπτά σου.

      Billy, μια χαρά σύνταξη έχει ο Τζιμ και σημεια στίξης και τόνους και τα πάντα όλα...

      Για παραγκες και μπάλα κράξτε εμένα άμα θέλετε που έχω πάει με το πατέρα μου μέχρι και σε φιλικό της u-17 στο πλαστικό της Χρυσούπολης!!!

      Διαγραφή
    11. ο αληταράς Ορέστης δεν έχει προσβάλει επί του προσωπικού ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

      Μερικοί πρέπει να κοιτάξουν την καμπούρα που κουβαλάν στην πλάτη τους.

      Διαγραφή
  12. τζιμ εξαιρετικος.πολυ καλη αναλυση.συζητουσα χθες μου φιλο και του ειπα αν δε μπορεις να δεις το παιχνιδι διαβασε hoopfellas και θα το ειναι σαν τοχεις δει.

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 4 podous 3 assist kai 1 klepsimo o banks sto hmixrono...deixnei e3aireikos gia na bainei san boh8eia sthn perfireia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim τι εχεις να πεις για την συνηθεια πλεον του Μπαρτζω οχι μονο να δινει περισσοτερο χρονο στον Αντις, αλλα και να τελειωνει τα παιχνιδια με τον Σκοπιανο (το ιδιο και στο ΟΑΚΑ)! Και ειδικα χτες που ο Πριντεζης μπηκε πολυ δυνατα στο παιχνιδι και κατ'εμε ηταν και απο τους διακριθεντες οσο επαιξε!

    Παντως αυτος ο Powell δεν μου γεμιζει πολυ το ματι! Περα απο το οτι ειναι πολυ soft στην αμυνα ειναι και πολυ κακος screener στην μπαλα, παιχνιδι ζωτικης σημασιας για τον Ολυμπιακο με εκφραστη τον Σπανουλη. Πως θα γινει να παρουμε τον Tyus της Καντου, τι λες?

    ΥΓ: Κρινοντας απο τα λιγα του 1ου ημιχρονου στο Καντου, ο Παο βρηκε κανονικο παικτη (Μπανκς) κι οχι επιπλο (κουζινας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου gio.. Ο Πρίντεζης, ναι.. Ίσως πρέπει να πάρει λίγα λεπτά παραπάνω. Με τον Άντιτς είσαι πιό δυνατός στο αμυντικό ριμπάουντ. Θεωρώ ότι ο Μπαρτζώκας του δίνει λεπτά "περιμένοντας τον", δηλ. να πάρει τα πάνω του.

      Διαγραφή
  15. Τζιμ Τονυ Μοντανα εδω,χαιρετω τον συναδερφο εγκληματια και μπασκετοφιλο.Θα ειμαι συντομος.Μεχρι που μπορεις να δεις τον Ολυμπιακο φετος αν συνεχισει την ιδια αμυνα εστω και αν σε καποια ματς θα παρουσιαζει μια δυστοκια στην επιθεση.Ειμαι Ολυμπιακος χρονια αλλα θα χαρω να δω τους 2 αιωνιους στο φ4 φετος.Καλη επιτυχια στον παναθηναικο που παιζει εκτος. Say Hello To My Little Friend

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα συνάδελφε πως πάνε οι μπίζνες..? Θα σου πω τον Ιανουάριο.. Με τέτοια άμυνα πάντα είσαι δυνατός οπουδήποτε.

      Διαγραφή
  16. O Banks αν παίζει έτσι σήμερα μπορεί να εξελιχθεί σε μίγμα McCalebb και Perkins. Μπορεί βέβαια να βγει μάπα σαν τον Κίτσεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντως τέτοια σύνθεση ομάδας σαν τον σημερινό Παναθηναικό έχω να δω από τον Ολυμπιακό με Καστρινάκη και 4 κοντούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπάσκετ αλλάζει, "κονταίνει" και γίνεται πιό γρήγορο. Πιθανόν και με πλήρη σύνθεση να παίξουν τέτοια σχήματα.

      Διαγραφή
    2. Σα γενικότερη τάση παίζει αυτό που λες ότι κονταίνει, δηλαδή είναι κάτι που έχει ξεκινήσει να γίνεται και θα το δούμε και από άλλες ομάδες?

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Ναταλία. Ναι, χρόνια τώρα. Ρίξε μια ματιά στο ΝΒΑ, κοίτα τους Νικς.. Και στην Ευρώπη φυσικά. Εμένα μου αρέσει, είναι πιο agressive το άθλημα. Και πάντα υπάρχουν προπονητές-πρωτοπόροι, που δείχνουν νέες κατευθύνσεις. Για παράδειγμα με "μαγνήτιζε" ο Παναθηναϊκός των Πατησίων που για την εποχή έπαιζε κάτι πρωτοποριακό για να καλύψει ίσως άλλες ελλείψεις του. Με Λάκοβιτς-Μακντόναλντ στα γκαρντ..

      Διαγραφή
  18. Τεράστια νίκη για τον Παναθηναικό. Ακόμα ένα classic στην ιστορία του συλλόγου. Ο Τρινκιέρι είχε πει απρεπώς ότι στον αγώνα στο ΟΑΚΑ υπερτίμησαν τον Παναθηναικό. Ρε Τρινκιέρι εθνικέ σταρ, τον σημερινό Παναθηναικό ο ΚΑΟΔ τον είχε άνετα και δεν τα κατάφερες και μιλάς από πάνω; Υπερτιμημένος είσαι και φαίνεσαι. Χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. bravo ston pao pou peire to mats se duskoli edra xwris to vasiko kai to efedriko tou pedari xwris to vaiko tou tesaari kai me oukits kai tsari ektos agwna kai traumaties...polla sugxarhthria...banks arketa kalos 4 assist 2 steals kai 9 podous ...bramos 7/9 triponta 21 podoi 9 rebs....gamhse..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπράμος "έχει" τέτοια σουτ, όπως τα πρώτα που έβαλε. Μετά ήταν κ θέμα ψυχολογίας. Μπράβο του, ειδικά για αυτό που έβαλε μετά τα δύο χαμένα.

      Διαγραφή
  20. Καλησπερα τζιμαρε!τελος καλο ολα καλα...μπραμος σουπερ σημερα με πολλα σημαντικα τριποντα....ο μπανκς θετικος μου φανηκε,μακαρι να βγει..γιατι τοσα λαθοι ρε τζιμ;που το εστιαζεις;;τον αγιο διονυσιο κοντα μας ειχαμε σημερα με 22 λαθοι...Διονυσης-Ζακυνθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα στα παιδιά, καλησπέρα Διονύση. Τεράστια νίκη από όλες τις απόψεις σήμερα. Τα λάθη είναι ο καρκίνος του φετινού Παναθηναϊκού. Είναι κρίμα να είσαι τόσο δυνατός σε άλλα κομμάτια και να αιμορραγείς, σε τέτοιο βαθμό, εκεί Διονύση.

      Διαγραφή
  21. Σημαντικότατη νίκη σήμερα για την Πανάθα...
    Τραγικά τα 22 λάθη. Πρέπει να σοβαρευτούν όλοι και να παίζουν με καθαρό κεφάλι.
    Ο Μπάνκς μου άρεσε γιατί βγάζει τσαμπουκά. Δεν μαρκάρει καθόλου όμως, παίζαμε με τέσσερις στην άμυνα!
    Λάσμε και Μπράμος ποιοτικότατοι, όπως και ο Μασιούλης στην αρχή του παιχνιδιού. Αυτοί οι 3 πρέπει να μείνουν οπωσδήποτε στο μέλλον.
    Έγιναν αρκετές αλχημείες απόψε στο rotation, σημασία έχει η νίκη.
    Ο Άρμστρονγκ απέδειξε και απόψε πως με αυτή τη λάθος επιλογή του καλοκαιριού παραλίγο να μας κοστίσει το τοπ16. Χαίρομαι πολύ που φεύγει και ελπίζω στην προσθήκη ενός σοβαρού 4.

    Μπράβο στην ομάδα μας και πάλι! Η Ελλαδάρα με τη νίκη του Ολυμπιακού χθές και τη δικιά μας σήμερα σπέρνει πανικό στην Ευρώπη, όπως της αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κατ'αρχας λυπαμαι για τα σχολια επιπεδου λαχαναγορας που γινονται και δεν αξιζουν στον Τζιμ.
    Για το μπασκετακι τωρα, παλεψε ο Πεδουλακης να το χασει το ματς αλλα τελικα δεν τα καταφερε.Ο Τσαρτσαρης τι ρολο επαιζε στο σημερινο παιχνιδι δεν το καταλαβα ισως μας διαφωτισει ο Τζιμ δεν εχω ξαναδει παικτη με παρομοια εμφανιση να καθεται τοση ωρα στο παρκε ηταν αδιανοητο οταν μαλιστα μεχρι να ζητησει ο ιδιος αλλαγη το σχημα με τον Μασιουλις στο 4 δεν δοκιμαστηκε καθολου.Ο Κιτσεν ειναι φανερα εκτος κλιματος και ο Παναθηναικος δεν μπορει να τον περιμενει ο Μπανκς δεν ειναι ο παικτης που θα ηθελα αλλα κατι παραπανω απο αυτον θα κανει.Επιτελους ας σοβαρευτει ο Πεδουλακης να φερει ενα παικτη στο 4 που να μπορει να συνεργαστει με τον Διαμαντιδη δεν ειναι δυνατον να εχεις εναν απο τους καλυτερους παικτες στη συνεργασια κοντου-ψηλου και να μην τον εκμεταλλευεσαι υποχρεωνοντας τον σε 7 λαθη αφου για να μη τα κανει θα πρεπει σε καθε φαση να σκαρφιζεται επιθεσεις απο το μυαλο του.Φυσικα και δεν πανηγυριζω για τη νικη επι μιας ομαδας κατω του μετριου ειναι πια σχεδον Δεκεμβριος και ο Πεδουλακης αρχιζει να με ανησυχει μπερδευει την ομαδα δεν δειχνει οτι εχει εναλλακτικο σχεδιο και ειναι εγκλωβισμενος στα λαθη που εκανε το καλοκαιρι κραταει την ομαδα σε αυτο το αργο μπασκετ που δεν της ταιριαζει αφου δεν εχει επιθετικα στηριγματα για να το παιξει και αδικει τη προσπαθεια που γινεται στα ριμπαουντ μην αφηνοντας την ομαδα επιτελους να τρεξει.
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ δηλαδη καταλαβες οτι ο πεδουλακης εκανε κακο coacharisma?

      ελεος παναγια μου με ολους τους ανιδεους

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια κατ'αρχας ,διατηρεις το επιπεδο λαχαναγορας του τελευταιου μηνα στο μπλογκ. Οσον αφορα το Πεδουλακη ναι οταν αφηνεις μεσα τον Τσαρτσαρη 22 λεπτα ειναι σαν να θες να προκαλεσεις τη τυχη σου και παλι ομως ρωτησα τον ειδικοτερο απο μενα Τζιμ να απαντησει δεν ειμαι ειδικος ενας απλος φιλαθλος ειμαι ,θα μπορουσες να μου απαντησεις και εσυ ως ειδημων του μπασκετ αν ειχες 5 δραμια μυαλο να το κανεις , αντ' αυτου προτιμησες την προσωπικη επιθεση.
      χρου χρου

      Διαγραφή
  23. Την προηγουμενη βδομαδα νικησαμε τη ρεαλ με 3/19 τριποντα, αποψε με22 λαθη. Κοινος παρονομαστης οι 69 ποντοι στην αμυνα και η θραυση στα επιθετικα ριμπαουντ. Αυτη η ομαδα φετος θα ζει και θα πεθαινει απο την αμυνα της. Και αν της βγαινουν και τα σουτ θα κερδιζει και πιο ανετα. Επισης αρχιζω να πιστευω οτι χωρις το σοφο η ομαδα παιζει καλυτερα. Ειναι πιο απροβλεπτη με μεγαλυτερη ποικιλια στην επιθεση. Οπωσδηποτε τεσσαρι κ αν το ταμειο αντεχει ο ντρου κυκλφορει . ελευθερος. Dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ο παναθηναικος εχει προβλημα με τα λαθη αλλα τα 22 σημερινα οφειλονται και λιγο στις συνθηκες που υπηρχαν. τα 3 ειναι αβιαστα απο τον ανεκδιηγητο αμστρονγκ.... τα 4 του τσαρτσαρη οφειλονται σε μεγαλο βαθμο και στην ανετοιμοτητα του... ο διαμαντιδης επαιξε 35 λεπτα εκδηλωνοντας την πλειοψηφεια των επιθεσεων λογω ανετοιμοτητας ουκιτς,μπανκς και ανικανοτητας κιτσεν οποτε τα 7 λαθη εχουν καποια λογικη.....
    οσο για τον κιτσεν ειναι φανερο οτι ειναι περιπτωση τεπιτς και ειναι πολυ βαρια η φανελα γι αυτον. στα πρωτα 2 λεπτα του 2ου ημιχρονου ουσιαστικα χαριζει στον αντιπαλο 8 ποντους(δυο τραγικες αμυνες σε τριποντο και λαθος πασα) και καλα εκανε ο πεδουλακης και δεν τον ξαναχρησιμοποιησε.....
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπερα,τζιμ τι κατρακυλα ειναι αυτη της καχα!!!Μια απ της ποιο σοβαρες ομαδες της ευρωλιγκα καταντησε σακος του μποξ,οι επιλογες παιχτων τον εφαγαν τον ιβανοβιτς-1,5 μυριο συμβολαιο στο λαμπε!!!!!!Ο ολυμπιακος παει μαλλον για δευτερος ενω ο παο με 2 νικες στο οακα τριτος-Παντως αν ερθουν και οι 2 τριτοι παιζουν στην επομενη φαση στον ιδιο ομιλο!Λεω να αραξω να δω το ματς με τους Ραπτορς-ισως κερδησουν οι πιστονς αΝ δεν κανουν 10λεπτα να βαλουν ποντο οπως με τους ματζικ....ΑΚΗΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστο Άκη, κρίμα για το κλαμπ. Πολύ κακή η Κάχα.. Δεν είναι τόσο κακό το ρόστερ πάντως.. Άραξε δες το, μπορεί.. Αν και οι Ράπτορς σαν μπάσκετ καθαρά, παίζουν καλύτερα αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα είναι ματς που "μπορείς"..

      Διαγραφή
  26. καλησπερα τζιμ.μεγαλη νικη αποψε η ομαδα μου ο παο.ισως να προτρεχω σε κατι αλλα η ομαδα στους αμυντικους τομεις οπως ριμπαουντς physical game ταλες κλειματα και κορμια δυνατα ιναι καλυτερη απο περυσι.ειναι ομως σαφεστατα χειροτερη τουλαχιστον προς το παρον σε συνεργασιες και προσωπικοτητες.πολλα λα;θη τζιμ.πολλα και αβιαστα.θα ηθελα την γνωμη σου σε δυο αλλαγες που θα ελεγα να κανει η ομαδα.φευγει ο κιτσεν και παιρνεις νικολας οποτε ανεβαινειςς περιφεριεακα με μπανκς ουκιτς μητσο και ντρου και οπωςδηποτε τεσσαρο πενταρι που να παιζει καλυτερα τα πικ εν ρολ απο λασμε με μητσο.παρα πολυ καλος ο λασμε αλλα οχι τεσσαρι με τιποτα.ο μητσος σε μια φαση απογοητευτηκε που εν του βγαινουν καθολου τα πικ εν ρολ με τους ψηλους.θα ηθελα την γνωμη σου παρακαλω.σε ευχαριστω και συγχαρητηρια πολλα.γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ρε Γιώργαρε.. Δε θα τον υπέγραφα τον Νίκολας φίλε. Για πολλούς λόγους και μιλάω για την προκειμένη στιγμή. "4" θές, το φωνάζουμε πολύ καιρό. Θεωρώ ότι έπρεπε να ήταν η πρώτη προσθήκη..

      Διαγραφή
  27. Tζιμ άσχετο φίλε σήμερα διάβαζα για τον τύπο στη Σουηδία(φοιτητής πιτσιρικάς)που προσελήφθει τεχνικός διευθυντής σε ομάδα ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας λόγω των επιδόσεων του στο football manager!!!Εσύ πως δεν?Η κάνεις κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα όντως άσχετο.. Το διάβασα ναι. Και ο Μουρίνιο είχε κάνει κάτι ανάλογο παλιότερα στο τμήμα του σκάουτινγκ με μεγάλη επιτυχία.. Ρεεε! Εσείς ΑγγλοελβετοΓερμανοΒέλγιο και Εμιράτα που μας διαβάζετε τώρα, παίζει καμιά θέση και για εμάς? Αν όχι τεχνικός διευθυντής τουλάχιστον διευθυντής.. Ή και τεχνικός σκέτο. Βλαβών..

      Διαγραφή
  28. Μεγάλο step up ο Μπράμος, και σήμερα και με Ρεάλ. Πολύ θα ήθελα να τον δω στην εθνική στο 2 με Παπανικολάου στο 3 και Καλάθη στο 1 για άμυνα βεντούζα.

    Τζίμ δεν νομίζω να κονταίνει το μπάσκετ. Σαν την μόδα είναι θα έλεγα, πότε το ένα, πότε το άλλο. Πριν λίγα χρόνια μοντέρνα θεωρούνταν η Μπαρτσελόνα με τα πολύ μεγάλα κορμιά, πέρσι στην Ευρωλίγκα έπαιξαν τελικό ο Ολυμπιακός με τους undersized δυναμίτες και η ΤΣΚΑ με Κρίσττς, Καούν.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί στις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90 οι ομάδες κυρίως στο ΝΒΑ αλλά και στην ευρώπη είχαν πολύ μεγάλα κορμιά. Στα σέντερ δεν υπήρχε ψηλός που να είναι κάτω από 2,10 και οι περισσότεροι ήξεραν πολύ μπάσκετ. Οι πρώτοι που εφάρμοσαν τη συνταγή των ψηλών πεντάδων στην Ευρώπη ήταν οι Γιουγκοσλάβοι γι' αυτό σάρωναν ότι έβρισκαν μπροστά τους την τετραετία 89-92 και στη συνέχεια οι επίγονοι που προέκυψαν από τη διάσπαση. Αυτή τη συνταγή ακολούθησαν και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με επιτυχία σε διαφορετικές περίοδους.

      Πεντάδα Ολυμπιακού 93/94
      1. Θύμιος Μπακατσιάς 1,96
      2. Γιώργος Σιγάλας 2,οο
      3. Ζάρκο Πάσπαλιε 2,08
      4. Ρόι Τάρπλεϊ 2,11
      5. Παναγιώτης Φασούλας 2,13

      Πεντάδα Παναθηναικού 99/00
      1. Οντέντ Κάτας 1,93
      2. Ντέγιαν Μποντιρόγκα 2,06
      3. Φραγκίσκος Αλβέρτης 2,07
      4. Τζόνι Ρότζερς 2,09
      5. Ζέλικο Ρέμπρατσα 2,12

      Ομαδάρες...

      Billy Batts

      Διαγραφή
    2. Καλά, το 2000 ήταν το Final 4 των Τιτάνων, ο Ζέλε με τον Χάφμαν, και ο Ρεντζιάς με τον Μπεσόκ.
      Και η 5άδα του Παναθηναϊκού ρε σύ, δεν ήταν παραδοσιακοί ψηλοί. Ο Μποντιρόγκα έπαιζε με όλες τις αρετές ενός γκαρντ, ο Αλβέρτης ήταν κάπου ανάμεσα στο 2 και στο 3, τον θυμάμαι να βολοδέρνει ώρες ώρες μαρκάροντας κοντούς, ο Ρότζερς ήταν πολύ ελαφρύς παίκτης, δεν είχε παιχνίδι στο ποστ. Ημίψηλοι αλλά παίκτες περιφέρειας. Ο Μπερκ που είχε με τον Ομπράντοβιτς νομίζω μονιμοποιήθηκε στο 5, πριν έπαιζε 4.

      Και εκείνος ο Ολυμπιακός έπαιζε ακόμα με το χρονόμετρο στα 30", δεν μπορεί να συγκριθεί με τα σημερινά δεδομένα.

      Ody

      Διαγραφή
    3. Κακά τα ψέμματα πλέον οι ψηλοί δεν είναι τόσο ταλαντούχοι όσο ήταν κάποτε. Ειδικά στο nba φαίνεται αυτή η αλλαγή. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει καλυφθεί έντεχνα αυτή η συγκυρία με τα χαμηλά σχήματα αντικαθιστώντας τα ελάχιστα κορμιά άνω των 2.10.

      Θυμηθείτε στα 90s τι υπήρχε στο nba. Όχι μόνο οι γνωστοί αστέρες, αλλά και "δεύτερης διαλογής" 5αρια ήξεραν κιλά μπάσκετ. Alonzo, Vlade, Smits, Doherty, Antonio Davis, Perkins, ο "έλληνας" Seikaly μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. Στην Ευρώπη πάρα πολλοί πέρασαν από τα μέρη μας, με καλύτερο όλων και πρωταγωνιστή τον τρισμέγιστο Arvydas!

      Διαγραφή
    4. Άλλο άθλημα παιδιά 12 χρόνια πρίν.. Α Λ Λ Ο ΑΘΛΗΜΑ..

      Διαγραφή
  29. Jim σε παρακαλώ αρχισε να διαγράφεις τα καφρικα οπαδικά σχόλια... Κι εμείς οπαδοί είμαστε αλλα αυτό το blog δεν ειναι να το μολύνουμε είναι η μόνη μας ευκαιρία να μιλάμε και να διαβάζουμε για μπασκετάκι και μόνο, και με σοβαρές αναλύσεις. Νομίζω θα συμφωνίσουν κι άλλοι, οτι από το τέλος της περασμένης σαιζόν που άρχισε να γιγαντώνεται το κοινό έχει παραγίνει το κακο...
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. swstos ta opadokafrilikia stis gazzetes k ta sport24...edw as milisoume gia mpasket k kosmia panw ap ola ante me ton kathe papara asxeto edw mesa...mpla mpla o eksasteros mpla mpla o ntounta klp klp...skaste pia kwlogata

      Διαγραφή
  30. @3.53 κοιτα πως εχουν αλλαξει τα πραγματα που το Μιαμι στο ΝΒΑ παει για δευτερο πρωταθλημα μονο με το bosh για ψηλο που εχει σωμα για τριαρι οπως τα λεμε στην ευρωπη. το αθλημα κσεπερναει το υψος και παει στην ταχυτητα. οι λεικερς με τα δυο θηρια και δεν σταυρωνει νικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, αυτοί δεν έχουν point guard μέχρι να επανέλθει ο Nash, ο Gasol είναι σε τρελή πτώση και στην άμυνα μπάζει από παντού, και ποτέ δεν ήταν αθλητικός, και ο Artest είναι αργός σαν τον χάρο.

      Το Μέμφις από την άλλη έχει 2 παίκτες στο ποστ και έχει ξεχαρβαλώσει σχεδόν όλα τα φαβορί τελευταία.

      Ody

      Διαγραφή
  31. to thema den einai TI diavazeis, to thema einai GIATI mpaineis edo mesa kai diavazeis
    Afro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παιδια παντως κυριολεκτικα οι νικες στα τελευταια ( κ πολυ πιθανον στα επομενα )παιχνιδια των ελληνικων ομαδων εχει κανει συλλογους με τριπλασια κ βαλε budget να νιωθουν μαλακες για την ωρα.τελικα τι θα καταφερναμε σαν χωρα κ πολιτες, αθλητικα club κ οργανισμους αν εixαμε μια απλη λεξη.οργανωση.αντε κ scouting στον χωρο μας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις περισσότερες δυνατότητες απο κάθε άλλη ράτσα ο Έλληνας αλλά κακομαθημένος και χρεωκοπημένος ηθικά. Η οικονομική χρεωκοπία είναι το λιγότερο αλλά λόγω της έλλειψης ηθικής προβάλεται αυτή σαν το μείζων πρόβλημα. Μαστίγιο και καρότο που μας χρειάζεται...

      Διαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. einai ksana eguos ston 3o mina.

      Διαγραφή
    2. ela vre jim,poios eipe oti apevale ton teleftaio mhna ksana??.H gynaika einai ligo mhnon tora.Den kseroyme an apevale h prepei na nai κλινηρης τωρα για να το κρατησει.Αντε που ψαχνεται ινριγκες παντου ορισμενοι.Δεν ειναι ηλιθιοι στην ΚΑΕ να λενε ψεμματα για πραγματα που μπορει να αποδειχθουν.

      Διαγραφή
  34. γτ δν παει για nachbar o παναθηναικος???ειναι οτι ακριβως χρειαζομαστε αν μεινει εξω η bamberg.τι λες jim??

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει παίκτης Νάχμπαρ στην Ευρώπη.. Μπροστά του ο Τσαρτσαρής είναι τέρας της φύσης..
      Jim, χθες πως είδες τον Banks ? Νομίζω ήταν πολύ καλύτερα απ'ότι περιμέναμε.. Καθαρό μυαλό, διάβασμα της άμυνας.. ΟΚ, έφαγε και μια τάπα όταν πήγε να μπουκάρει μέσα σε 3 άτομα, αλλά τον συγχωρούμε.. Επίσης παρατήρησα πως έχει πάρα πολύ γρήγορο πρώτο βήμα, αλλά γενικά δεν μου έκανε αίσθηση η ταχύτητα του.. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω..
      Για Φώτση ονειρευόμαστε απλά, έτσι ? Ιδανική προσθήκη, αλλά αδύνατο το βλέπω..
      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
  35. Απαντήσεις
    1. gt oxi nachabar???fwtsi twn ftwxwn leme...exei kalo tripodo ,e3airetiko soutaki apo ta 5 metra kai liges kinhseis sto loew post...kai apo oti nomizw den prepei na einai idiaitera akribos

      Διαγραφή
  36. ΤΖΙΜ τι γινετε με 4αρι, ποναμε πολυ εκει. Τι λενε οι πληροφορειεσ σου.... ΑΚ-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. leei einai sigouro oti 8a er8ei o fwtsis to kalokairi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι ο Μήτσος απο την Ιρλανδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Βλεπω καθαρισε απο σχολια το thread , πολυ ωραια . ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟ με τα θεματα των ημερων (παο και οσφπ δηλαδη) , μετα την Τεραστια νικη των Ροκετς και τις τελευταιες και πολυ καλες εμφανισεις του chandler Parsons , ποια ειναι η γνωμη σου για τον παιχτη μπορει να αποτελεσει ενα παιχτη κοντα στους 17 ποντους Μ.Ο και μεχρι που μπορει να φτασει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει καλες ομαδες η δυση,ανησσοροπη ομαδα οι ροκετς-με λιν χαρντεν ντελφινο κουκ εχει μια απ τις καλυτερς περιφερειες στη δυση,απ την αλλη με ασικ και παρσονς μονο δεν θα παει πολυ μακρια-εκτος αν ειναι σουπερ συνεχεια στη περιφερεια-παρομοια ομαδα και το πορτλαντ που στιρηζεται παρα πολυ στο τριποντο με μπαντουμ και λιλαρντ.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    2. O Lin καμία σχέση με ότι έκανε στην νέα υόρκη πέρυσι. Βέβαια άλλος ο ρόλος του τότε. Μακάρι να βρει ρυθμό και να βγει γιατί το χιούστον επένδυσε πάνω του. Ήδη όμως έχει δυσκολευτεί αρκετά απέναντι σε αρκετά αντίπαλα pg και δεν έχει δείξει κάτι αξιοσημείωτο. Στο 4 όντως έχουν ένα θέμα, αλλά από την άλλη έχουν επενδύσει σε παιχτάκια με προοπτικές(patterson, morris). Parsons ανέλπιστα καλώς αλλά και αυτόν τον πιστεύουν πολύ, εξού και ότι έστειλαν budinger στη μινεσότα φέτος.

      Πορτλαντ και εκεί μια από τα ίδια. Κάνουν τον σταυρό τους να καθιερωθεί ο batum και να δείξει πράγματα και ο leonard στο μέλλον για να μπορεί να σταθεί κάποια παραπάνω λεπτά στο 5, γιατί με 2 4αρια δεν γίνεται δουλειά. Lillard φοβερός!

      Διαγραφή
  40. Δεν με ενδιαφερει τοσο η εισοδος στα πλευ-οφ αλλα να δεσει ομαδα , αλλωστε αν μπει στα πλευ-οφ θα χασει και το ντραφτ 1ου γυρου αν και πιστευω μπορει να τα καταφερει . Εξαλου το καλοκαιρι θα επιδιωξει να φερει εναν unrestricted pf (milsap , al jeferrson, ...), για να προσθεσει ποντους . Επισης οι παρσονς (Ν38 στα ντραφτ , steal of the class) και Ασικ εχουν υπερβει τις προσδοκιες ολων μεχρι στιγμης .Για το πορτλαντ δεν εχω δει full αγωνες του , εκτος απο τους δυο με χουστον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Υπαρχουν πιθανοτητες να μπει στα πλει οφ,το μεμφις και η γιουτα ψηλωσαν τα στανταρ στη δυση-πρεπει να κανει εκτος νικες για να μπει-Για εμενα θελει ενα 5 σημειο αναφορας στη επιθεση,τωρα το ντραφτ ειναι και θεμα τυχης αλλα και ικανοτητας,ξερω πολλες ομαδες που αφηναν την ογδοη θεση για να παρουν ενα καλο πικ η' κοιταζαν να βγουν καπου χαμηλοτερα(οι πιστονς τρομαρα μας)-Εχει γινει τζογος το ντραφτ παντως-ο λιλαρντ που κανει παπαδες ως ρουκι ειταν#6 ενω ο παιχτες οπως ο γκιλχριστ βρεθηκαν στο #2!!ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. jim γυνακειο μπασκετ παρακολουθεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. O Chandler Parsons μεγαλη εκπληξη αγαπητοι φίλοι.Σκεφτείτε ότι είναι κλάση Νικ Καλάθη(2007-11),συμπαίκτες στο Florida, και τα 2 πρωτα χρόνια έφαγε πολύ πάγκο,ενώ ο Νικ ,μεγαλύτερο ταλέντο,ήταν πενταδάτος!'Οταν ο Νικ έφυγε για τον ΠΑΟ,ο Πάρσονς έγινε ο ηγέτης του Florida,το οδήγησε στους 8 του ncaa το 2011,ως ολ-αραουντ φοργουορντ κι εγινε ντραφτ στο 38 πέρυσι.Δεν πιστευω ότι έχει ψηλο ταβάνι ως παίχτης,έχει έλλειμμα αθλητικών προσόντων,αλλά ψηλό μπασκετικό iq που θα τον κάνει να επιβιώσει σαν πολύτιμη λύση για κάποια χρόνια στο NBA.Νομίζω ότι έκμεταλλέυεται τη σχετική έλλειψη ταλέντου στους φόργουορντ στους Ρόκετς αυτή τη στιγμή και ότι λόγω versatility θα του ταίριαζε η θέση του 6ου παίκτη.Σημειωτέον ότι δεν έχω δει φετινό ματς των Ρόκετς!

    papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. kalou 11
    χθες εμας τους νικς μας μαμησατε με ολη την εννοια της λεξης....τεσπα τι να πω αυτος ο παρσονς χθες βρηκε να τα βαζει ολα???τετοιο χαλι η αμυνα μας ουτε σε εποχες ισαια τομας και νταντονι.......ο λιν μεχρι ωρας μεγαλη απογοητευση δεν δικαιωλογει με την καμια το τεραστιο συμβολαιο του.να μπουν οι ροκετς στα πλειοφφ πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο γιατι ηττες απο ομαδες οπως το πορτλαντ δεν επιτρεπονται.jim τους νικς πως τους βλεπεις και τι θεση μπορουν να παρουν στην ανατολη?????
    undertaker 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. i love charlote ...oses nikes ekanan perusi se mia xronia tis exoun kainei fetos se 30 meres...byron mullens kemba walker kai sessons vgazoun matia...na tous dw na bainun play off...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. B.J. MULLENS....και από πίσω μπαίνουν τρένα!παίζει να είναι και ο χειρότερος αμυντικός του κόσμου!

      αγαπάς Charlotte και μου ξεχνάς τον Γκίλκριστ?Αύτος είναι όλη σου η διαφορά φέτος!

      Διαγραφή