Athlenda

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το «Γκούγκενχαϊμ» του Κατσικάρη..



Στο Μπιλμπάο το φημισμένο μουσείο φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα έργα μοντέρνας τέχνης. Λίγο παραπέρα, στην Μπιλμπάο Αρίνα, ο Φώτης Κατσικάρης δίνει μαθήματα μοντέρνου μπάσκετ με τη φετινή low budget Μπιλμπάο..



7-2 στην ACB, 3-0 στο Eurocup.. Μετά από ένα καλοκαίρι που το κλαμπ μείωσε σημαντικά το μπάτζετ του, κάνοντας σχέδια για τη νέα σεζόν μακριά από τα σαλόνια της Ευρωλίγκας, ο Φώτης Κατσικάρης κλέβει την παράσταση με το δημιούργημα του, το οποίο αποτελεί ένα κράμα χαρακτηριστικών της σύγχρονης ελληνικής και ισπανικής μπασκετικής σχολής.


Όπως είπε και ο κόουτς, η διοίκηση της ομάδας έκανε το καλύτερο δυνατό στην off season ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα θέλω του Έλληνα προπονητή. Η φετινή Μπιλμπάο είναι μια φρέσκια ομάδα, με συγκεκριμένο αγωνιστικό προσανατολισμό που πατάει στις βασικές αρχές του μπάσκετ που ξεκίνησε να παίζει ο σύλλογος επί Κατσικάρη. Ταχύτητα και σκέψη.


Όλες λοιπόν οι κινήσεις του συλλόγου έγιναν προς αυτήν την κατεύθυνση το καλοκαίρι. Ο Νίκος Ζήσης έχει βρεθεί και διαπρέψει σε παρόμοια κατάσταση όταν υπό τον Πιανιτζιάνι «..ότι κάνεις, το κάνεις γρήγορα!» . Ο Κατσικάρης, με τον οποίο έχει συνεργαστεί ξανά στην ΑΕΚ και τον γνωρίζει άριστα, τον έβαλε δίπλα στον Ραούλ Λόπεθ, δίνοντας μεγάλη ποιότητα στη θέση «1» η οποία θα τρέξει όλο το πρότζεκτ στις 4 γραμμές. «Προέκταση του χεριού μου στο παρκέ» χαρακτήρισε ο Έλληνας προπονητής τον Ζήση, ο οποίος για τρίτη σερί χρονιά έχει πάρει τη θέση του πόιντ γκαρντ επ’ώμου για ένα διάστημα μετά τον τραυματισμό του Ραούλ και τα πάει περίφημα.


Μια ματιά στη φροντκόρτ επίσης κάνει εμφανείς τις διαθέσεις της φετινής Μπιλμπάο. Ο Κατσικάρης επένδυσε σε δύο παίκτες από το γαλλικό πρωτάθλημα (το έχουν μάλλον αυτό συνήθειο στη χώρα των Βάσκων δεδομένου ότι και η Κάχα ψωνίζει συχνά από εκεί) που μπορούν τρέξουν το γήπεδο, με καλά πόδια, in-out παιχνίδι και ριμπάουντ. Λαμόντ Χάμιλτον (ξεκινάει στο «5», πρώτος ριμπάουντερ και μπλοκέρ της ομάδας) και τον Άντριεν Μόερμαν της Νανσύ ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής στη διαφορετικότητα της ACB σε σχέση με την ProA αλλά ο προπονητής του είναι αρκετά αισιόδοξος.


 Τους δύο τους πλαισίωσε ο Μίλαν Ράκοβιτς –συμπαίκτης του Ζήση στη Τοσκάνη πρόπερσι- γνωστός για το συνδυασμό όγκου/ταχύτητας, με καλά τελειώματα και ως γνωστόν εξπέρ σε καταστάσεις hedge out defense. Το δίδυμο Ζήση-Ράκοβιτς ήταν πολύ ελκυστικό στο επικοινωνιακό κομμάτι για τους οπαδούς του κλαμπ, οι οποίοι έχουν φροντίσει ώστε η εντυπωσιακή Μπιλμπάο Αρίνα των 10χιλ θέσεων να έχει περίπου 90% πληρότητα από τα διαρκείας..  Σε αυτούς προσθέστε την –από τον περυσινό Ιανουάριο- επένδυση των Βάσκων στο πρόσωπο του Μαμαντού Σαμπ, με τον 23χρονο Σενεγαλέζο φόργουορντ-σέντερ ναι μεν να είναι άγουρος  σε τεχνικό επίπεδο αλλά το αθλητικό του πακέτο είναι πολύ ελκυστικό και υπάρχει η προσδοκία ότι μπορεί να γίνει μπλοκέρ καλύτερος του Ντορ Φίσερ.


Το μεγάλο όπλο της ομάδα του Κατσικάρη μέχρι στιγμής είναι η πολύ ισορροπημένη επίθεση που παρουσιάζει. Είναι γεγονός ότι η παραγωγικότητα της Μπιλμπάο στο συγκεκριμένο κομμάτι βρίσκεται –σε συνάρτηση με τα προηγούμενα έτη- σε πολύ υψηλά επίπεδα (78.1π. στην ACB) με πολύ μοιρασμένο σκοράρισμα σε όλες τις θέσεις και τουλάχιστον 8 παίκτες. Αν και αναμφισβήτητα το τοπ γκαν των Βάσκων είναι ο Κώστας Βασιλειάδης (και με τη βούλα πλέον ένας από τους καλύτερους σούτινγκ γκαρντ στην Ισπανία), ο πιο παραγωγικός παίκτης της Μπιλμπάο είναι ουσιαστικά ο Μουμπρού.

ΕΞΥΠΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ


Ο Κατσικάρης εκμεταλλεύεται πολύ τον Ισπανό φόργουορντ σε όλο το μήκος του παρκέ. Είναι γνωστή πλέον η συνήθεια του, να τραβάει τον Ερβέλ ψηλά (μόνιμος αρχικός σχηματισμός σε όλα τα plays της Μπιλμπάο) και να ακουμπά τη μπάλα στο ποστ στον Μουμπρού, σημείο όπου η επίθεση των Βάσκων παίρνει πολύ δημιουργία και σκόρ, με το δυνατό, μεγάλο κορμί του Μουμπρού και την ικανότητα του στη πάσα.  Ακόμα και στην transition offense (όπου ο όχι ιδιαίτερα ταχύς Μουμπρού είναι ο παίκτης που «παράγει» περισσότερο..) εάν δεν τελειώσει σε πρώτο χρόνο από το φτερό, θα ποστάρει άμεσα περιμένοντας σε τελευταίο χρόνο (πριν η μπάλα ανέβει ξανά στην κορυφή για να πάμε για ολόκληρη επίθεση) το κόψιμο του Ερβέλ από τη weak side.


H βάση της επίθεσης της Μπιλμπάο είναι  η σκέψη, το έξυπνο μπάσκετ. Για αυτό και οι πιο πολύ παίκτες επιλέχθηκαν με χαρακτηριστικό το να μπορέσουν να παίξουν σε ένα τέτοιο στυλ.  Κύριοι δημιουργοί τους είναι οι Λόπεθ-Ζήσης (ο Κατσικάρης τους παίζει και μαζί), φυσικά ο Μουμπρού και ο Γκριμάου . Πολύτιμος στο κομμάτι πάσα-συνεργασία και ο υποτιμημένος πασέρ Ερβέλ. Είναι πραγματικά σημαντικό να έχεις στον πάγκο σου  ένα εργαλείο όπως ο Γκριμάου , ο οποίος μπορεί πραγματικά –και όχι θεωρητικά- να καλύψει τρείς θέσεις. Τώρα για παράδειγμα καλύπτει το μπακ-απ «1» πίσω από τον Ζήση, μέχρι τουλάχιστον να γυρίσει ο Λόπεθ..

Οι Βάσκοι «διαβάζουν» σαν ελληνική ομάδα, ενώ παράλληλα τρέχουν σαν Ισπανοί στο επιθετικό κομμάτι, ενώ η άμυνα τους (η οποία εμπεριέχει πολύ τρέξιμο)  στηρίζεται πολύ στην επαφή και το ασυνήθιστα δυναμικό  –για ομάδα της Ιβηρικής- τρόπο έκφρασης.


Ο Κώστας Βασιλειάδης είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για το σύλλογο. Ο Κατσικάρης φέτος τον χρησιμοποιεί στο «2» (ως στάρτερ) κάτι που αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον Έλληνα κόουτς, αλλά σίγουρα δεν έγινε τυχαία, καθώς υπάρχει υπόβαθρο. Όταν ο Έλληνας σκόρερ εντάχθηκε στη Μπιλμπάο υπό τον Φώτη Κατσικάρη, μπήκε σε ένα πρόγραμμα που σιγά σιγά θα βελτίωνε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού του, αλλά κυρίως το παιχνίδι με τη μπάλα. Ο Βασιλειάδης έχει κάνει μεγάλη πρόοδο σε αυτόν τον τομέα φέτος, σε σημείο που η Μπιλμπάο του δίνει πλέον plays  που περιλαμβάνουν συνεργασίες και καταλήγουν σε δημιουργία. Όχι δεν έγινε δημιουργός ο Βασιλειάδης, αλλά παίζει περισσότερο με τη μπάλα στα χέρια πλέον, είναι πιο αποτελεσματικός και σαν σκόρερ (εφόσον έχει έξτρα επιλογές και όχι να κοιτάξει straight το καλάθι) στοιχεία που αποτελούσαν προϋποθέσεις για να ανέβει στο «2». Στο εκτελεστικό κομμάτι δε θέλει πολλές κουβέντες, απλά γαζώνει. Ο Κατσικάρης του δίνει διπλά σκρίν. Είτε συνεχόμενα για απευθείας εκτέλεση, είτε σε δύο χρόνους (πρώτο για λήψη πάσας και δεύτερο άμεσα για να παίξει). Πολλά από τα plays των Βάσκων στοχεύουν στο να πάρει ο Έλληνας γκαρντ τη μπάλα στη κορυφή, ευθεία με το καλάθι, όπου είναι το καλό του σημείο να σουτάρει τρίποντο ενώ συχνά ο προπονητής του ανεβάζει Ζήση-Μουμπρού παράλληλα στην κορυφή (ως πασέρ) και αφήνει τον Βασιλειάδη στη base line, με τους δύο ψηλούς στημένους, να διαλέξει το σκριν και ξεμαρκάρισμά του.


 Η ισορροπία στο παιχνίδι της Μπιλμπάο φαίνεται και από το γεγονός ότι  βρίσκεται μέσα στην πρώτη εξάδα στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Δυνατή στο αμυντικό ριμπάουντ, παίζει low mistake basketball, σουτάρει καλά από τις προσωπικές, είναι αρκετά παραγωγική στο κομμάτι «ασσίστς». Σαν σύνολο θα πρέπει να βελτιώσει το ποσοστό της στα τρίποντα, αντίθετα με το αντίστοιχο των 2π. που είναι υψηλό. Ο Κατσικάρης έχει δώσει –όπως και κάθε σύγχρονος προπονητής- μεγάλη σημασία στο πεδίο των κατοχών, γι’αυτό και δουλεύει πολύ στις λεπτομέρειες ξέροντας ότι το μπασκετικό IQ και το καθαρό μυαλό των παικτών του μπορούν με ασφάλεια να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα που δίνει κάθε παραπάνω κατοχή. Αυτό που τον απασχολεί τώρα πιο πολύ είναι οι τραυματισμοί, καθώς το ροτέησιον έχει κλείσει (περιμένει περισσότερα από τον Πίλεπιτς στα φτερά, με τον 23χρονο Κροάτη να δείχνει ότι μέσω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τουλάχιστον, στις οποίες επιβάλλεται να παίζει πιο πολύ, μπορεί να βρεί το δρόμο του)και μας προκαλεί ερωτηματικά για το εάν θα αντέξουν. Ίσως της βγεί στο Εurocup η κούραση, όπου ο Έλληνας κόουτς προσπαθεί να ανοίξει ελαφρά το ροτέησιον.


 Η Μπιλμπάο λοιπόν είναι σίγουρα ένα από τα πιο καλά οργανωμένα μπασκετικά κλαμπ στον ευρωπαϊκό χώρο ακολουθώντας την πορεία της ίδιας της, της πόλης η οποία από μια βιομηχανική, παρακμάζουσα οικονομικά πρωτεύουσα μετατράπηκε σε άκρως τουριστικός προορισμός, οικονομικό αλλά και πολιτιστικό κέντρο. Η Γκέσκραπ μάλιστα παίζει και ωραίο μπάσκετ, με έντονα ελληνικά στοιχεία όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και στην ταυτότητα της. Ο Φώτης Κατσικάρης έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα στο οικοδόμημα, μέσω του οποίου και ο ίδιος πλέον έχει αναρριχηθεί  ψηλά, ως ένας εκ των κορυφαίων προπονητών της ACB. Oι εποχές μόνο εύκολες δεν είναι (οι αρχές της Βασκονίας έκοψαν την επιχορήγηση προς την ομάδα η οποία πιθανόν να χάσει και κάποιον χορηγό τον Ιανουάριο) αλλά όπως είπε και ο ίδιος ο Έλληνας προπονητής «όταν όλα φαίνονται μαύρα και χωρίς μέλλον, θα πρέπει να ψάξεις για εναλλακτικές..». Και ο ίδιος ξέρει να τις βρίσκει πολύ καλά..


143 σχόλια:

  1. μπραβο στουσ ΕΛΛΗΝΕΣ ... ΑΚ-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα τα σκριν του μουμπρου και του γκριμαο ωστε να δυησδησουν οι περιφερειακοι και ειτε να σουταρουν ειτε να πασαρουν στο βασηλειαδη ειναι σημα κατατεθεν κατσικαρη.τους λειπει επιθετικα ο περσινος αμερικανος σεντερ γιαυτο κυνηγαει πολυ το τριποντο. Τζιμ ναιτ με μονρο σερνουν το καρο με μικρες βοηθειες αλλα σαν ροστερ ειναι παρα πολυ φτωχο για πιστονς.Η ομαδα που αρεσκομαι να βλεπω χασει κερδισει ειναι μακραν το ντενβερ,λιγο να τους μαζευε τα χαληναρεια ο καρλ θα ειχαν καλυτερο ρεκορ.Ακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκη μη σκας, απόλαυσέ το. Κερδίζεις τον Σίνγκλερ τουλάχιστον, αν στο δεύτερο μισό σου ανέβει και ο Ντράμοντ είσαι καλά, άσε τις βαθμολογίες. Ο Μονρό είναι από τους καλύτερους τεχνικά ψηλούς στην Αμερική αυτή τη στιγμή. Θυμάσαι ομάδα του Καρλ να μην είναι fun to watch? Ειδικά με τα πόιντ που έχει τώρα..

      Διαγραφή
    2. Θα ανεβει σταδιακα το ντενβερ τζιμ,εχουν παιξει διπλασια ματς εκτος απ οτι εντος(5-10)-Δεν ειναι τα ποιντ γκαρ(μιλερ λοσον)ειναι ομαδα ροκ γενικα,απ το μαγκι το γκαλιναρι και το κορεί΄μπρουερ στον ιγκουανταλα-Δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσουν να κανουν αυτο το πανω κατω στο τερεν τοσο πολυ και γρηγορα οσο θελει ο καρλ,ο σαικο φιτ-κοουτς Hess τους εχει σε σουπερ κατασταση!!!Το ντιτροιντ εχει κριση ταυτοτητας γενικα-οι good boys ειναι,απ τις ποιο "ευγενικες" ομαδες στην αμυνα...Ο ντραμοντ αργει-Απο θεμα φυσικης καταστασης ειναι πισω φενεται,απ του χρονου ισως.....ΑΚΗΣ.

      Διαγραφή
    3. Έτσι παίζει ο Καρλ χρόνια Άκη. Το θέμα είναι πόσο αποτελεσματικό θα φανεί απέναντι στις καλές ομάδες, στα δυνατά ματς. Τα πόιντ του που τρέχουν αυτό το είδος επίθεσης είναι πολύ δυνατά (γι'αυτό τους παίζει και μαζί), δε ξέρω εαν είχες δεί καθόλου Λόουσον στο UNC.. Για το Ντιτρόιτ σου είπα το καλοκαίρι. Δε μ'αρέσει ο Φρανκ..

      Διαγραφή
    4. Δεν αρεσει ουτε στους παιχτες ο κοουτς τζιμ, ο πρινς και μονρο τον εκραξαν στο ματς στο ορλαντο(να θυμησω οτι εκανε κοντα 10 λεπτα να βαλει καλαθι στη τριτη περιοδο η ομαδα)οτι θα πρεπει να παιρνει ταιμ αουτ να παρεμβαινει γενικα-Πολλοι λενε οτι ο Ντουμαρς που τον στηριζει- γενικα εχει χασει το ταλεντο του στο να φτιαχνει ομαδες(οπως η ομαδα Απ το 2003) και στα trade γενικα,καπου διαβασα μαλιστα οτι φετος που ο μαξιελ παει συμπαθιτικα ας τον ανταλλαξουν!!!ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  3. Φανταστικό το άρθρο σου για άλλη μια φορά JiM.O Έλληνας προπονητής έδειξε φέτος πώς φτιάχνεις μια ανταγωνιστική ομάδα με low badget!!Το σίγουρο είναι ότι έχει βρει τι μπασκετ θέλει να παίξει και έψαξε μετά να βρει το κατάλληλο υλικό σε αναλογία με τα λεφτά που είχε.Απλά με αφορμή το σκεπτόμενο μπασκετ που ανέφερες θα ήθελα να πω ότι το σκεπτόμενο μπασκετ δεν σημαίνει ότι όταν έχεις δυνατό αμυντικό ριμπαουντ η πίεση με πολλά κλεψίματα στην περιφέρεια πρέπει να πας σε σετ παιχνίδι 5vs5 με το ζόρι !!!διότι δυστυχώς βλέπω τον Πεδουλάκη να έχει μπερδευτεί λίγο και μια άκρως αθλητική ομάδα(με ένα από τα καλύτερα για εμένα αμυντικά ριμπαουντ στην Euroleague )να μην την αφήνει να τρέξει.Δυστυχώς φέτος δεν έχω δει πολλά παιχνίδια της Μπιλμπαο αλλά στο ένα που κατάφερα και είδα,είδα μια απίστευτη ισορροπία στο transition game και στο σετ παιχνίδι από μεριά τους και νομίζω ότι και αυτό είναι από τα βασικά στοιχεία που λείπουν στον Παναθηναικό !Αντίθετα ο Ολυμπιακός στις 2-3 τελευταίες αγωνιστηκές το παίζει αυτό το μπασκετακι που εμένα προσωπικά μου αρέσει να βλέπω.Jim η όποιος γνωρίζει παρακαλώ να μας ενημερώσει αν υπάρχει κάποιο site η κάπου γενικά να μπορούμε να κάνουμε download full παιχνίδια από ACB η άλλα πρωταθλήματα.Ευχαριστώ !


    Γιώργος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιώργο, να'σαι καλά. Το "σκεπτόμενο" δεν είναι απαραίτητα αργό, απλά έχει ταυτιστεί (σε εμάς) με την σετ επίθεση, η οποία λόγω του ότι αντιμετωπίζει μια στημένη-προετοιμασμένη άμυνα θέλει διάβασμα. Η Μπιλμπάο έχει επιφέρει ισορροπία στις επιλογές του ρυθμού της και είναι αλήθεια ότι μπορεί να παίξει καλά σε κάθε τέμπο.

      Διαγραφή
    2. file mou simfono mazi sou gia to gazi pou les oti tis kovei alla skeutomai kai ta lathi pou kanei i omada pou einai para polla gia to epipedo pou pazei pisteuw oti an ta mazepsei tha veltiothei oso gia site den xerw ti paixnidia iparxoun alla otan thelw kapio psaxnw se youtube i sto torrentfish.org alla gia live oti paixnidi thes se euroleague a' katigoria europis kai kipelou kathws kai nba kai ncaa http://www.frombar.tv/c-6.html elpizw na se kalipsa

      Διαγραφή
  4. Jim από την νέα χρονιά δεν θα χάσει έναν οποιονδήποτε χορηγό η Μπιλμπάο αλλά θα αποχωρήσει ο βασικός της χορηγός και ''νονός'' της ομάδας δηλαδή η Γκέσκραπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Παναγιώτη.. Δύσκολα τα πράγματα. Όχι Ελλάδα (το οικονομικό κομμάτι και οι χορηγίες παραμένουν πολύ καλύτερα οργανωμένες) αλλά για μια ομάδα που θέλει να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα είναι εμπόδιο..

      Διαγραφή
    2. Jim κάποια στιγμή να ανοίξουμε και τον φάκελλο ''σκεπτόμενο μπάσκετ'' γιατί έχει αρχίσει και γίνεται καραμέλα αυτός ο όρος.Κάποιος δημοσιογράφος πρωτοχρησιμοποίησε αυτόν τον όρο σε μία τηλεοπτική μετάδοση και έχει καταντήσει ρε φίλε σαν του ''Ευαγγελίου το ανάγνωσμα'' στις εκκλησίες.

      Διαγραφή
  5. Εκπληκτικό άρθρο!Συγχαρητήρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Jim για την ανάρτηση........και μπράβο και στον Κατσικάρη ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι ώστε να διαφημίζουν θετικά το ελληνικό στοιχείο και τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. jim ωραιο κειμενο και πάλι μπράβο.

      Με αφορμήτο σχόλιο της Ναταλίας θα ήθελα να πώ οτι δεν είναι τυχαίο οτι ο κατσικάρης και πολλοί ακόμα διαφημίζουν το ελληνικό μπάσκετ.Απλά κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να κάθονται στην ηλεκτρική καρέκλα κάθε μέρα.Ο Κατσικάρης , ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά, τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης προέδρου και φιλάθλων.Και αυτό είναι σχεδόν de facto στην ισπανία.Οχι όπως εδώ ,αποπου έφυγε ο άνθρωπος σαν αποτυχημένος.

      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. @Ναταλία

      Σ'ευχαριστώ Ναταλία. Μεγάλη υπόθεση στην εποχή που βρισκόμαστε..

      Διαγραφή
    3. @Τrouble

      Διαφορά νοοτροπίας. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να δουλεύουμε έτσι και εμείς. Στην Ισπανιά ο προπονητής αρχίζει να κρίνεται αφού τελειώσει τη δεύτερη χρονιά του σε έναν σύλλογο. Στην Ελλάδα αφού τελειώσει το δεύτερο φιλικό..

      Διαγραφή
  7. Jim,

    θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σου σχετικά με το "ατυχές" πέρασμα του Κατσικάρη από τον Άρη. Πιστεύεις ότι έχει "ξεχάσει" τι χρειάζεται μια ελληνική ομάδα ή απλά ήθελε να επιστρέψει στην Ισπανία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτήρη η γνώμη μου είναι ότι ο Κατσικάρης πήρε ένα μάθημα για τη συνέχεια της καριέρας του, ώστε να υπογράφει κάπου όταν μπορεί να δεσμευθεί 100%, ψυχή και σώματι στη συγκεκριμένη κατάσταση. Είτε είσαι "μέσα" είτε "έξω".. Απλό. Αν και εκείνος ο Άρης, με μερικές εξαιρετικές μονάδες, δεν ίσιωνε με τίποτα. Ούτε ο Μπλατ τα κατάφερε τότε, αν και η εικόνα βελτιώθηκε.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά όπως το γράφεις, εκείνη η χρονιά ξεκίνησε με τεράστιες προσδοκίες και το μόνο που άφησε τελικά, ήταν ατελείωτα χρέη που φτάσανε την ομάδα στην σημερινή κατάσταση.
      Τουλάχιστον θα έχουμε να θυμόμαστε τον Μπλάτ, έναν από τους 3-4 κορυφαίους σύγχρονους κόουτς στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
  8. Αυτές οι βόλτες σου στην Ευρώπη είναι το καλύτερο σου.Το ρούφηξα το άρθρο,εύγε!

    PAUL3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ξερει κανεις ποσα χρονια συμβολαιο εχει ο Κατσικαρης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαιρετικο αρθρο Τζιμ συγχαρητηρια...
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. απωλεια ο μπανιτς τζιμ και τα αθλητικα προσοντα των Τζακσον-Φισερ.ειδικα ο κροατης εδινε πολυ παιχνιδι στη ρακετα.πολυ καλο αρθρο εισαι κορυφη

    GONLOUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπάνιτς ήταν και παίκτης-σύμβολο για το κλαμπ. Πολλαπλή απώλεια.. Ευχαριστώ Gonloym.

      Διαγραφή
  12. Γειά σου κολλητέ! πολυ ωραλιος, τα χάσαμε τέτοια άρθρα σου!
    Για μένα είναι μεγάλη έκληξη ο Ζήσης. Εξεπλάγην που το προτείμησε ο Κατσικάρης, τέτοιος παίκτης δε φανταζόμουνα ότι θα ταίριαζε σε ισπανική λίγκα, πολύ καλός σε σετ παιχνίδι, καλός αμυντικός, φοβερό σουτάκι μέσης αποστασης, πολύ καλο διάβασμα παιχνιδιού, στοιχεία που σπάνια βλέπεις στην ισπανία.
    Φανταζόμουνα ότι θα ταίριαζε καλύτερα στον Πεδουλάκι και το "σκεπτόμενο" μπάσκετ που θέλει να παίξει (αλλα με παίκτες όπως ο Μπανκς δε νομίζω να τα καταφέρει), όπως ταίριαξε σχετικά καλά και στη Σιένα και το μπάσκετ του Σιμόνε, αλλα είχα ενστάσεις το κατα πόσο θα κούμπωνε καλά με ΔΔ, καθώς μοιράζονται πολλά κοινά (με εξαίρεση ότι ο ΔΔ είναι 3 κλάσεις πάνω απο τον καλό αλλα σταθερά μέτριο ΝΖ, μια ζωή παίκτης του 6-7, σπάνια κάτω απο 5, σπάνια πάνω απο 8).
    Αλλα ο Κατσικάρης κάνει καταπληκτική δουλειά, είναι αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με πέρυσι, που προσπαθούσε να πάιξει "ολοκληρωτηκό" μπάσκετ πολλών κατοχών και γρήγορου ριθμού, και έτσι παραλίγο να πετάξει έξω τη Τσε Σε Κα, αλλα ας μην ανοίξω το στόμα μου τώρα για τους Ρώσους και πώς περάσαν...
    Μακάρι να συνεχίσουν έτσι εκεί στη Βασκονία, αλλα δε το βλέπω καθόλου...τουλάχιστον δε θα μείνει άνεργος ο Κατσικάρης (ίσα ίσα, σε σχέση με τον Λάσο είναι τρία σκαλιά παραπάνω..)
    τα λέμε φίλε, πάντα τέτοια!
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι, σε ευχαριστώ. Ο Ζήσης έκανε μεταπτυχιακό στο γρήγορο μπάσκετ υπό τον Πιανιτζιάνι, άσχετα με το ότι ήταν ο "σεταριστός" του πόιντ. Γι'αυτό και "μπήκε" άμεσα σε αυτή την Μπιλμπάο (η οποία για Ισπανική ομάδα δεν είναι up tempo, ίσα ίσα...). Για τον Παναθηναϊκό θα ήταν ταμάμ. Ο Κατσικάρης την τελευταία διετία όχι μόνο εδραίωσε τη θέση του στην Ισπανία αλλά μπορεί να έχει βλέψεις και για τις τοπ-ομάδες, πίστεψέ με.. Αν γίνει η στραβή σε Ρεάλ-Μπάρτσα και είναι καλό το τάιμινγκ, θα τον κοιτάξουν, να'σαι σίγουρος..

      Διαγραφή
    2. Μεγάλη δικαίωση, αφού το αξίζει όπως λες μακάρι να γίνει πραγματικότητα :-)

      Διαγραφή
    3. Έχει ανέβει πολύ το status του Ναταλία σε όλη την Ευρώπη. Μπορεί να αποτελέσει υποψήφιο για οποιαδήποτε "καλή" θέση.

      Διαγραφή
    4. Μακάρι να τα πάνε εξίσου καλά και ο Μπαρτζώκας και ο Άρτζι και να βρεθούν κι εκείνοι σε αντίστοιχη θέση. Όχι για να φύγουν εννοείται, αλλά γιατί αυτόματα αλλάζουν status και οι ομάδες. Μακάρι να φτάσουν στο επίπεδο να υπάρχουν παίχτες που θα θέλουν να παίζουν για αυτούς και τις ομάδες τις οποίες κοουτσάρουν ;-)

      Διαγραφή
    5. Όλοι αυτοί οι Έλληνες προπονητές είναι λίγοι για ομάδες με υψηλούς ευρωπαϊκούς στόχους. Δεν είναι δυνατόν η ανύπαρκτη μπασκετικά Μπάγερν (!) να έχει τον Πέσιτς, η Τσεντεβίτα (η ποια;) μέχρι χτες τον Μάλκοβιτς και οι δικές μας ομάδες, πρωταθλήτριες Ευρώπης να έχουν κόουτς επιπέδου Πεδουλάκη και Μπαρτζώκα. Είναι τραγικό.

      Διαγραφή
    6. θες να μας πείς γιατί θεωρείς οτι ο μάλκοβιτς είναι ''πολύς'' για τη τσεντεβίτα?Θεωρείς οτι αδικείται?Kαι απο πού ορμόμενος κρίνεις τραγικούς τους συγκεκριμένους Ελληνες προπονητές?

      TROUBLE

      Διαγραφή
    7. ##ορμώμενος ηθελα να πω σορυ

      TROUBLE

      Διαγραφή
    8. Ορμώμενη :)

      Ο Μάλκοβιτς (αν και ελαφρώς "παλιακού" στυλ) έχει πάρει 4 ευρωπαϊκά στην καριέρα του, θέλει και ρώτημα γιατί είναι πολύς για την Τσεντεβίτα; Τους δε Έλληνες γιατί να μην τους θωρώ τραγικούς; Πέρα από το ότι στην καριέρα τους παλεύαν με ομάδες στα όρια μεταξύ Α1 και Α2, πέρα από το ότι δεν έχουν πάρει ούτε κούπα του καφέ, είναι λίγοι και καθαρά μπασκετικά. Έχουν στα ρόστερ τους μερικούς από τους καλύτερους παίχτες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, δύο από τα ακριβότερα ρόστερ στην Ευρωλίγκα και αυτό που παρουσιάζουν ως τώρα είναι πολύ χαμηλότερο της αξίας των παιχτών τους. Μπάσκετ τουρλουμπούκι, χωρίς χαρακτήρα. Δείτε ομάδες με αντίστοιχο ή και χαμηλότερο μπάτζετ (πχ Ζαλγκίρις), τι ωραίο και συγκροτημένο μπάσκετ παίζουν. Για να μην μιλήσω για την εικόνα που δείχνουν στον πάγκο: η κάμερα έχει πιάσει πολλές φορές και τον ΔΔ στον ΠΑΟ και τον Σπαν στον ΟΣΦΠ να μαζεύουν τους παίχτες και να τους δίνουν οδηγίες ενώ ο κόουτς στέκεται και τους κοιτάει δυο μέτρα μακριά. Βλέπεις τον Αργύρη με λυμένη πάντα τη γραβάτα, τα πουκάμισα να του βγαίνουν έξω από το παντελόνι, τον Μπαρτζώκα με βλέμμα χαζού, κλπ -τι κύρος έχουν; Αρμόζει κάτι τέτοιο σε ομάδες αυτού του επιπέδου;

      Διαγραφή
    9. Πάμε ένα ένα ορμώμενη...

      και ο ιωαννίδης έχει παρει 20 πρωταθλήματα ελλάδος.Το μπάσκετ προχωράει καθε μέρα όμως και αλλάζει.Στην καριέρα τους όντως πάλευαν με μικρές ομάδες,διότι όσο υπήρχαν λεφτά η επικρατούσα άποψη στο χώρο του αθλητισμού ήταν η δική σου.δλδ παίρνουμε το καλύτερο για να μη γκρινιάζει κανείς.και έτσι κάναμε τους φίλαθλους και το αθλητικό κίνημα παράγοντες -προπονητές-παίχτες.Παρόλαυτα όμως, αφου σαρέσουν τα βιογραφικά,δες τι κατάφεραν κατά καιρούς οι μπαρτζώκας -πεδουλάκης με τις μικρές ομάδες που δουλέψανε.Ποιούς παίχτες βγάλανε ,τι θέσεις κατακτήσανε, σε ποιούς ευρωπαικούς θεσμούς εμφανίσανε τα περιστερια τους μακεδονικους και τα μαρούσια.

      μίλησες για μπάτζετ.Ωραία.Μόνο που μάλλον σου διαφεύγει οτι και οι οι 2 μεγάλες ελληνικές ομαδες έχουν μπάτζετ εξαιρετικά χαμηλό πλεον.μιλάμε για 6-7 εκ.

      τέλος να συμπληρώσω οτι η λυμένη γραβατα του αρτζι σε πειράζει ,ενω η αντιστοιχη λυμένη του ζελικο οχι.

      TROUBLE

      Διαγραφή
    10. Δηλαδή τα κριτίρια έιναι στυλιστικά; Δηλαδή ο Σκαριόλο που ντύνεται στη τρίχα, ικανοποιεί περίσσοτερο τα κρίτηρια για προπονητή;
      Δηλαδή ο Ολυμπιακός στα τελευταία 3 παιχνίδια, δε σου άρεσε; Τι άλλο έπρεπε να κάνει δηλαδή; Μια χαρά μπασκετ παίζουν, μια χαρά προπονητές είναι, πολύ κα΄λύτεροι τη δεδομένη στγμή απο Πέσιτς κτλ (καλώς για Ερ. Αστέρα, Μπάγιερν αλλά μέχρι εκεί). Για τον Μαλκοβιτς ήταν μεγάλη ευκαιρία επανόδου η Τσεντεβίτα, που του ΕΔΩΣΕ την ευκαιρία, και όχι το αντίθετο...

      " η κάμερα έχει πιάσει πολλές φορές και τον ΔΔ στον ΠΑΟ και τον Σπαν στον ΟΣΦΠ να μαζεύουν τους παίχτες και να τους δίνουν οδηγίες ενώ ο κόουτς στέκεται και τους κοιτάει δυο μέτρα μακριά."
      Αυτό δεν εγινε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, αν είναι δυνατόν, τι βλέπουμε; Αυτα που γράφεις παραπέμπουν σε τρολλ.
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    11. Φίλε μ.π.λ.α έχει ποτιστεί ο έλληνας σε όλα τα επίπεδα με αυτή την αφοριστική κρίση,και κυρίως στον αθλητισμό.Αντε να εξηγήσεις τώρα αυτό που είπες για το μάλκοβιτς.Σου λέει έχει πάρει 4 κούπες.Κατάλαβες?

      TROUBLE

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    13. Πάντως ώρες ώρες δε μας καταλαβαίνω. Μια ευχή έγινε, μια ευχή που στην τελική άμα βγει κερδισμένο θα βγει το μπάσκετ, αυτό που όλοι λέμε ότι αγαπάμε και γουστάρουμε να παρακολουθούμε, για αυτό άλλωστε συμμετέχουμε και σε αυτό το blogspot. Ας τα δούμε λίγο πιο θετικά τα πράγματα. Μόλις λίγο νωρίτερα ο Jim έγραφε ότι στην Ισπανία μετά το 2ο χρόνο συνήθως κρίνεται ένας τεχνικός. Κι εμείς τους βγάλαμε άχρηστους στο 1ο τρίμηνο. Στην τελική για τον Άρτζι άντε και να του χρεώσουμε πράγματα γιατί επέλεξε και τους παίχτες και κάποιοι ήδη δε βγήκαν και ίσως κάποιοι βγουν δε βγουν. Ο Μπαρτζώκας βρήκε τους περισσότερους, έκανε 2-3 προσθήκες και δουλεύει ως έχει. Πως να τον αξιολογήσουμε δηλαδή ? Αν στο τέλος της χρονιάς τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που πρέπει ας έχει κι ένα χρόνο ακόμα να δουλέψει με τις δικές του επιλογές (μιας και λήγουν αρκετά συμβόλαια παιχτών) και αν πάλι δεν πιάσει, θα έχουμε χρόνο να κράξουμε και να το ευχαριστηθούμε (που λέει ο λόγος το ευχαριστηθούμε, καθαρά ειρωνική η χρησιμοποίησή του).

      Διαγραφή
    14. Aναρωτιεμαι..Ποσα παιχνιδια της Τσεντεβιτα εχει δει ο φιλος που συγκρινει το Μαλκοβιτς(της Τσεντεβιτα) με τον Ιωαννιδη.
      Επισης ποσο μεγαλυτερο ειναι το μπατζετ της Ζαλγκιρις απο του Ολυμπιακου και του Παναθηναικου;
      Γιατι ο Πλαθα παιζει μπασκετ και ο Παναθηναικος παιζει αυτο που σωστα περιγραφει η φιλη ως τουρλουμπουκι;
      Δουλεια του προπονητη ειναι να φτιαχνει ομαδες που να παιρνουν βαθμο καλυτερο απο το μεσο ορο των βαθμων που παιρνουν οι παικτες του ατομικα.Σ'αυτο πετυχε ο Μαλκοβιτς πολυ περισσοτερο απο Μπαρτζωκα , Πεδουλακη (αλλα για να μην τους αδικουμε και Σκαριολο, Μεσινα, Πιανιτζανι κλπ).Αν λοιπον του εδωσε την ευκαιρια η Τσεντεβιτα αυτος εκανε καλη χρηση. Τα υπολοιπα ειναι για να γινεται απλως κουβεντα και βεβαιως για να 'στηριζουμε' συμπαθεις ελληνες προπονητες.Αλλο ομως το να λεμε καμια καλη κουβεντα κι αλλο να κανουμε το ασπρο μαυρο.

      James

      Διαγραφή
    15. Η τσεντεβιτα εδωσε ευκαιρια επανοδου στον μποζα??? Με την ιδια λογικη και ο ολυμπιακος εδωσε ευκαιρια επανοδου στον ντουντα, τι σημαινει αυτο οτι ο ντουντα δεν ειναι μεγαλος προπονητης? Και ναι, εχει πιασει η καμερα το διαμαντιδη να δινει οδηγιες στους υπολοιπους λιγο πριν μπουν στο γηπεδο μετα απο ταιμ αουτ με τον αρτζι να κοιταει.Και ο μπαρτζωκας με την εφες πηρε ταιμ-αουτ 5 δεκατα πριν το τελος και δεν εδωσε καν οδηγιες.Κανεις δεν αφοριζει ουτε τον εναν,ουτε τον αλλο.Ναι ειναι καλοι προπονητες,ναι εχουν κανει δουλεια σε αλλες ομαδες, ναι να τους δωσουμε πιστωση αλλα δε συγκρινονται, οχι με το ζοτς και τον ιβκοβιτς, ουτε με τον πεσιτς,ουτε με τον ιβανοβιτς,ουτε με τον μπλατ. dim

      Διαγραφή
  13. Μπράβο σου Jim,μόνο από εσένα διαβάζουμε τέτοια άρθρα,να σαι καλά!Ανυπομονώ για ανάρτηση σχετικά με NBA.
    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενα σημαντικό στοιχείο, για μένα, που βοήθησε σημαντικά πιστεύω τον Κατσικάρη κατ'αρχήν να φύγει έξω και στη συνέχεια να κάνει επιτυχημένη καριέρα, είναι εξωμπασκετικό.
    Ο Κατσικάρης γνώριζε τέλεια αγγλικά επίσης και η γυναίκα του είναι καθηγήτρια ξένων γλωσσών (δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά νομίζω και ισπανικά) κατά συνέπεια μπόρεσαν οικογενειακώς να προσαρμοστούν εύκολα στη ζωή έξω.
    Αυτό έχει μεγάλη σημασία για την εξωγηπεδική ζωή, τις δημόσιες σχέσεις, όπως επίσης και το κοσμοπολίτικο του χαρακτήρα που πολύ προπονητές ίσως και καλύτεροι του Κατσικάρη δεν το έχουν.
    Πάντως μπράβο του γιατί δείχνει να προσπαθεί πολύ και να μην επαναπαύεται.

    @jim, μπράβο και σε σένα για το μπλογκ !

    geoff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ geoff. Σε λίγους μήνες έμαθε αρκετά καλά ισπανικά.. Στο Μπιλμπάο η τοπική κοινωνία τρέφει μεγάλο σεβασμό για αυτόν.

      Διαγραφή
  15. συγχαρητήρια για το άρθρο. εξαιρετικό για μια ακόμα φορά.

    *ο Παππάς τελικά κάνει ή οχι? Τζιμ συμφωνώ με τα παιδιά που λένε οτι κάποια στιγμή πρέπει να γράψεις για τη νέα γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη την στιγμη ο Παππας εχει βαλει 23 ποντους ενω ολοκληρη η ομαδα του ο Πανιωνιος εχει 31 συνολικα.Στο πρωτο 20λεπτο.Το παιδι οτι σουταρει μπαινει,τι θα πει κανει δεν κανει.Σκασιλα μου αν ειναι καλοπαιδο η οχι."Α"

      Διαγραφή
    2. @ "A"

      Βέβαια 23/31 πόντους του Πανιωνίου στο 1ο ημιχ με 0 ασιστς οχι όμως σε συμπαικτες,αλλα από το ένα χέρι στο άλλο!

      Πόσο πολύ μου θυμίζει τον Διαμαντόπουλο αυτός ο παίκτης!

      Διαγραφή
  16. ο Ζήσης φέτος το καλοκαίρι που είχε έρθει πια το πλήρωμα του χρόνου να έρθει στον Ολυμπιακό, τράκαρα πάνω στον Μάντζαρη,που τον κατέστησε τουλάχιστον περιττή πολυτέλεια.

    Κρίμα πάντως που δεν φόρεσε ποτέ τα ερυθρόλευκα. Θα είχε βοηθήσει πάρα πολύ όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ το 2010 θα ήταν υπεραπαραίτητος ως καταλυτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυστηχως σημερα θα τον μαθουνε κ οι ρωσικες ομαδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειδη σβηστηκε το σχολιο μου αναφερομαι στον παππα κ τα οργια που κανει στο ημιχρονο στο καζαν
    25π με 30tendex
    Δηλαδη τι αλλο να κανει το παιδι για να αποδειξει οτι αξιζει.οτι κορυφαιο εχει η ελλαδα με παπανικολαου μακρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευχομαι στον παο να βλεπουν τα αυτονοητα κ να μην ακουν αμπαλους περι ακαταλληλου κ τελιωμενου παιχτη στα 21του.γιανκοβιτς κ παππας αξιζουν ιδιαιτερης προσοχης.
    Ελευθεροι κ οι δυο το καλοκαιρι κ το scouting τμημα των μεγαλων κοιμοτανε.ιδιαιτερα του παο που εφτιαχνε ομαδα απο το μηδεν.με παιχνιδια φετος αυτα τα δυο παιδια θα πετανε σε ενα δυο χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. V for Vougioukas VS Pappas.
    η καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα του Βουγιούκα.
    α ρε RG...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι και αρε RG..
      οταν ο βουγιουκας εκλεινε στην ρωσια ο RG μολις ειχε αναλαβει. εξ αλλου ο ιδιος ο ιαν το δηλωσε. ηθελε να μεινει στον ΠΑΟ αλλα δεν μπορουσε να τον περιμενει παραπανω καθως ειχε ηδη προταση..
      οποτε αν θες να κατηγορισεις καποιον...
      α ρε Δημητρακη...

      Διαγραφή
    2. Οταν εκλεισε ο Πεδουλακης,βγηκε ο Βουγιουκας και ειπε οτι χαιρεται που ο νεος προπονητης του Παο ειναι ο πρωην κοουτς του μιας και ειχαν δουλεψει μαζι παλια (στο Περιστερι αν δεν κανω λαθος).Δεν φταιει ο Δημητρης, αν τον ηθελε θα τον ειχε κλεισει ο Αρτζι.Προσφατα ειπε ο Ιαν οτι δεν του εγινε καν προταση απο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    3. «Από τη μία, ο Παναθηναϊκός ήθελε να χτιστεί από την αρχή και από την άλλη, η οικονομική προσφορά ήταν καλύτερη από την Καζάν. Το είδα σαν εμπειρία ζωής, η οποία στο τέλος θα φανεί καλή ή κακή. Πιστεύω πως είμαι σε καλή ηλικία για να παίξω στην Ευρώπη. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά στην Ελλάδα».
      βλακα

      Διαγραφή
    4. Ο Πεδουλάκης "έφτιαξε" τη καριέρα του Βουγιούκα, τη χρονιά που ήταν στο Ρέθυμνο. Με τη καθοδήγησή του έκανε μια καταπληκτική σαιζόν και στη συνέχεια έπαψε να είναι δανικός δεξιά και αριστερά.

      geoff

      Διαγραφή
  21. Κοιταχτε νουμερα.κ οχι μονο ποσους πετυχε.6 κλεψιματα 5reb σε 30 λεπτα.κ οι αλλοι ελληνες καλοι ηταν βεβαια ειδικα ο βουγιουκας.κ ολα αυτα σε παιχνιδι εναντιων ομαδας επιπεδου ευρωλιγκας.τι να πεις.κ μολις 21 ετων.κ ασε τους αλλους να λενε για χαρακτηρα.ας πανε να βρουνε ξανθοπουλους (δεν μου φταει σε τιποτατο παιδι ) η καλυτερα να πανε σε κανενα μοναστηρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ο Παππας διαθετει περισσοτερο ταλεντο απο οτι ο Σλουκας και ο Ματζαρης μαζι.Και οπως εχει δειξει εχει το απαραιτητο mentality για να πρωταγωνιστησει σε μεγαλη ομαδα.Αυτο που αποτελει ερωτηματικο ειναι το εαν και κατα ποσο μπορει να δουλεψει σοβαρα ωστε να σταθει σε επιπεδο Euroleague και να γιναι ολοκληρωμενος παικτης.
      Μεχρι και περσυ η πορεια του ηταν δυσαναλογη του ταλεντου του...το γιατι προφανως το ξερει μονο ο ιδιος.Απο εκει και περα φετος δειχνει να εχει ανεβει επιπεδο(ισως τον "ξυπνησε" λιγακι η περσυνη πορεια των Σλουκα-Ματζαρη-Παπανικολαου) και την επομενη σαιζον θα κανει σιγουρα το μεγαλο βημα.Στο χερι του ειναι να πετυχει...
      Απο εκει και περα στα του Παναθηναικου θεωρω ΜΕΓΙΣΤΟ λαθος που δεν αποκτηθηκε το καλοκαιρι.Παικτης νεος-ελληνας-ταλαντουχος...με μηδενικο κοστος/ρισκο και τεραστια προοπτοκη.Με απλα λογια δεν ειχες τιποτα να χασεις αλλα ειχες πολλα να κερδισεις.Προσωπικα αν ειχα να διαλεξω μεταξυ Κιτσεν-Ουκιτς-Ξανθο-Παππα το καλοκαιρι ο Παππας θα ηταν Ν1 στην λιστα.

      Διαγραφή
    2. Έχει κλείσει από τις 7 Ιουλίου τα 22 Πάνο.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω φιλε μου σε ολα σχεδον εκτος απο το σημειο που αναφερεσαι για περυσι.περυσι εκτος οτι εκανε μια καλη χρονια με τον παοκ απειχε πριν υπογραψει στην ομαδα της θεσσαλονικης πανω απο 6 μηνες νομιζω.
      Περα απο αυτο τετοιο mentality εχει μονο ενας ελληνας κ αυτος ειναι ο σπανουλης.κ αν το εχει σε αυτην την ηλικια φανταστειτε οταν παρει εμπειριες.
      Το παιδι ειναι κ παο,γνωστο σε οσους εχουν παιξει μαζι του η στα μεροι που γυρναει.το οτι ειναι απειθαρχος διορθωνεται με εναν dishiplined coach στυλ obradovc,ivcovic ειτε με προπονητη που αποδεδειγμενα βελτιωνει παιχτες οπως ο πεδουλακης.ο παο χανοντας την μεγαλη φουρνια των νεων απο τον ολυμπιακο ( κ εξου τα σκυπτρα) και αναγνωριζοντας το λαθος του(υπογραφοντας μεγαλα ταλεντα σε μικρες ηλικιες - ενω καποιοι απο τα φυτορια παιζουν ncaa η το προσπαθουν τουλαχιστον,οπως ο γοντικας ο μαραγκος κ αλλο ενα παιδι) πρεπει αμεσα να υπογραψουν τους υπολοιπους.χρυσικοπουλος , γιανκοβιτς ,παππας ειναι must.οπως must ειναι να τους στηρηξεις μαζι κ τον γιαννοπουλο εστω κ αν δεν πετυχουν.

      Διαγραφή
    4. Εκανε μετρια(για το ταλεντο του) χρονια περσυ στον Παοκ...αλλα αν ισχυει οτι απειχε 6 μηνες παω πασσο.
      Οπως ειπα ηταν τεραστιο σφαλμα η μη αποκτηση του...και το εγραφα απο το καλοκαιρι...ειδικα η προτιμηση του Πεδουλακη στον Ξανθο δεν εβγαζε νοημα.
      Οσο αφορα τον Γιανκοβιτς μπορεις να πεις οτι προτιμηθηκαν Μπραμος-Γιανοπουλος στην θεση του οποτε δεν χωραγε.Ο Χρυσικοπουλος απο την αλλη ειχε συμβολαιο και προερχοταν απο μακροχρονιο τραυματισμο.Αλλα ο Παππας που ηταν ελεθυερος και ερχοταν με ψιχουλα ??

      Διαγραφή
    5. Παντως με ψιχουλα παιζει στον πανιωνιο.ο γιανκοβιτς οντως δενπολυχωραει πλεον εκτος αν παει στο δυο πιο μονιμα ο μπραμος.απλα πρεπει να δουλεψει περισσοτερο γιαυτην την θεση στο χειρισμο κ στην δημιουργια.αλλα κ παλι εχει προσοντα το παληκαρι.αθλητικες δυνατοτητες,υψος, wingspan πουδεν το περνας απαρατηρητο.τσπ περισυ σου φαινεται μετρια η χρονια γιατι την συγκρινεις με την φετινη.αλλιως για τα στανταρ της ηλικιας του ηταν καλη.αλλα βλεπωντας τον φετος λες οτι οκ μετριος ηταν.
      Επισης εκατσα κ τον προσεξα προχτες με τον υλησιακο.το παιδι πασαρει επισης καλα.ειδικα σε καταστασεις split out.ταμαμ ειναι για τους πρασινους.ο γεωργιου στην ερα πεταξε καποιο υπονοουμενο περι παο-λιανο-παππα παντως..

      Διαγραφή
  22. Jim σε διαβάζω λίγο καιρό τώρα και έχω εντυπωσιαστεί , συγχαρητήρια , συνέχισε έτσι. Τάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Jim, συγχαρητήρια για το άρθρο.
    Και οι 3 Έλληνες προπονητές, που τρέχουν ομάδες με σημαντικά μπάτζετ, τα πάνε τουλάχιστον καλά μέχρι τώρα, θα τολμούσα μάλιστα να πω απρόσμενα καλά για τον RG με δεδομένο ότι ανέλαβε το πιο δύσκολο έργο - με ελάχιστα περιθώρια αποτυχίας.
    Και πάλι συγχαρητήρια,
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αφου σταθηκε π ματζαρης σε υψηλο επιπεδο τοτε και ο παππας μπορει να το καταφερει...
    Ο ζησης ακομη δν καταλαβα γιατι δν ηρθε και δν ενδιαφερθηκε ο παο. κριμα θα βοηθουσε τον αρχηγο
    Για κατσικαρη να πω οτι διαχειριστηκε το μεγαλυτερο μπατζετ του αρη τα τελευταια χρονια και πατωσε.. κατηγορηθηκε για μη επαγγελματισμο και οι ανθρωποι του αρη ακουνε κατσι και βγαζουν σπιρια... τπτ απολυτως απο την ομαδα του. θα ηθελα και ενα σχολιο τι ειχε συμβει τοτε.. ακομη με τους παιχτες που κουβαλησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζιμαρα,συνχαρητηρια για το καταπληκτικο παλι αρθρο..Μας μαθαινεις μπασκετ ρε μορτη...[οχι δηλαδη οτι δεν ξερουμε,εγω ειμαι ενας απο τους κλασικα επονομαζομενους ως προπονητες της κερκιδας].Και ακομη θελω να σου πω οτι μου αρεσει ο λογος σου και ο τροπος που γραφεις...Μορτικα..Με εξυπνες εκφρασεις..Πιανεις κοκκαλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να'σαι καλά. Θα'σαι δικός μας, "καλόπαιδο" (goodfella..) και μας πιάνεις.. Θύμισε μου να σου δώσω μια δωρεάν συνδρομή σε λίγο που πολλά άρθρα να είναι συνδρομητικά..

      Διαγραφή
  26. Κ επειδη γουσταρετε να μιλαμε για νεα γενια τσεκαρετε κ αυτον
    Αναφερθηκε για τους πρασινους το καλοκαιρι
    http://www.eurohoops.net/2012/11/dunks/14040

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μιας και πιασαμε την μπιλμπαο,το συμβολαιο του βασιλειαδη αυτο το καλοκαιρι δεν τελειωνει ?? ο κωστας μαζι με παππα,χρυσικοπουλο,καββαδα σου φτιαχνουν εναν κορμο ελληνων σαν την τελευταια χρονια στο σπορτιγκ και την επιστροφης στο οακα με τσαρτσαρη,χατζηβρετα,3Δ,σπανουλη...αν βαλεις διπλα τους λασμε,μπραμο,μασιουλις,σοφο και με μια ενδεχομενη μεταγραφη παπανικολαου στο πορτλαντ ξαναμοιραζεις σφαλιαρες στους αγγελοπουλους για τα επομενα 10 χρονια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος τους προπονεί όλους αυτούς

      παιδονόμος;;

      Μόνο ο Ιβκοβιτς θα μπορούσε
      αλλα και αυτός το πέτυχε 2 φορές συνεχόμενες
      (1/Σερβία -αλλά τον στόχο που είχε θέσει να πάει Λονδίνο δεν τον έπιασε αλλά παραλίγο να πάει τελικό αλλά δεν του έδωσαν ένα πάτημα γραμμής-
      2/ΟΣΦΠ που μπασκετικά δεν εξηγείται αυτό που έκανε, πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο ΟΣΦΠ δεν έχει αξιολογηθεί σωστά μέχρι τώρα και ίσως γι`αυτό οι παιχτες του ΟΣΦΠ το διαχειρίζονται)

      Γενικά οι νέοι σε μια ομάδα και ειδικά οι νέοι σε ηλικία πρέπει η ομάδα να έχει πρόγραμμα ένταξης τους
      και να διαλέγονται με βάση τις ανάγκες τις ομάδες (αυτό ως γενική αρχή)

      Τώρα όμως στον ΠΑΟ δεν υπάρχει ούτε προσανατολισμος ουτε αρχή ούτε τέλος μόνο μια φράση "Σκεπτόμενο Μπάσκετ"

      και όσον αφορά τους συγκεκριμένους τον Βασιλειάδη δεν τον βλέπω να γυρνά ποτέ στην ελλάδα , πολύ εύκολα βρίσκει συμβόλαια στην Ισπανία και στην Ευρώπη γενικά

      ο Χρυσικόπουλος έχει συμβόλαιο με Μπιέλα, τώρα ξεκινά να κάνει συμμετοχές και οι Ιταλοί είναι οι χειρότεροι στις μετεγγραφές

      ο Καββαδάς έχει τον Λώτσο (όλα τα είχε ο ΠΑΟ να κοιτά τους μανατζερ του έλειπε)

      ο Παππάς τα έχουμε χιλιοπεί

      super sportspy

      Διαγραφή
  28. Εξαιρετικό άρθρο jim.Γνωρίσαμε μια ομάδα χωρίς να την έχουμε παρακουλουθήσει καθόλου.Όσον αφορά τον Παππά είναι το ''the next big thing'' του ελληνικού μπάσκετ μαζί με τον παπανικολάου με την προυπόθεση.Έχει το στοιχείο που λείπει από τους άλλους 2 Έλληνες γκαρντ της νέας γενιάς μάντζαρη-σλούκα.Κι αυτό είναι το σκοράρισμα στο 1 με1,δηλαδή να είναι το σημείο αναφοράς επιθετικά ένα στοιχείο που έχει μόνο ο σπανούλης από έλληνες παίκτες,και φυσικά ο διαμαντίδης αν και δεν το χρησιμοποιεί τόσο.Είναι μάλλον το πλέον καθοριστικό πλεονέκτημα για έναν παίκτη στο σύγχρονο μπάσκετ καθώς σε συνδυασμό με μυαλό και δημιουργία,μαζεύει τις άμυνες,αποτελεί επιθετική λύση για μια ομάδα, και ΄σε κάνει playmaker του μισού γηπέδου όπως είναι ο σπανούλης.(και μάλλον έχει γίνει πλέον και ο διαμντίδης,με τους ουκιτς-κιτσεν να τρέχουν και τον διαμαντίδη να παίρνει τη μπάλα για να φτιάξει παιχνίδι)Φυσικά απαιτεί σοβαρότητα και mentality ώστε να εξελιχθείς.Νομίζω ότι έχουμε μια πολύ προικισμένη νέα γενιά του ευρωπαικού της ρόδου ειδικά στον 2ο τομέα(μάντζαρης-παπανικολάου<--- κυρίως δεν μασάνε και μιλάνε στα δύσκολα ενώ σλούκας και παππάς δείχνουν πως έχουν ηγετικές ικανότητες...).Πιστεύω μπορούμε να βγάλουμε πολύ χρήμα από τον Παππά αν σκεφτεί κανείς ότι τον βλέπουν και ομάδες του γιουροκαπ να κάνει τέτοιες εμφανίσεις και συμπεριλαμβάνεται στους rising stars.Για τον Γιάνκοβιτς,πρέπει να πω ότι έχει να κάνει τεράστια βήματα για να εξελιχθεί και να σταθεί σε ευρωπαικό επίπεδο...κυρίως σε χαρακτήρα,αποφάσεις στο παιχνίδι.Εδώ που τα λέμε παίρνει τραβηγμένες προσπάθειες χωρίς αντίκρισμα,ενώ έχει πολύ κακά ποσοστά στα τρίποντα..μέτριος και στην άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Γιάνκοβιτς είναι (ελάχιστα πιο "χτισμένος") ο Παπανικολάου πριν τον περσινό Φλεβάρη που έκανε το μπαμ.

      για τον Παππά βαριέμαι να τα ξανασυζητησουμε.

      Αλλά αν θέλετε να κάνουμε μια κατάταξη των παιχτών αυτή την στιγμή νομίζω ότι πάει κάπως έτσι

      Παπανικολάου-Παππάς-Μάντζαρης-Γιάνκοβιτς-Σλούκας-and last, but not least Μπόγρης :)

      super sportspy

      Διαγραφή
    2. μπογρης? σοβαρα???? και not least???
      οπως θα λεγε κι ο ιδιος:
      πες μας τι πίνεις εσύ και δε μας δίνεις
      Τα χεις χαμένα ανησυχώ για σένα...

      Διαγραφή
  29. καλα τωρα τον Σπανουλη ποιος σοβαρος τον υπολογιζει στο ΟΑΚΑ, αυτο μια παναθηναικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απίστευτο άρθρο Τζιμ..Δεν έχω δει καθόλου Μπιλμπάο φέτος αλλά φαίνεται ότι πηγαίνει πολύ καλά. Μεσολάβησε και άλλο οργιαστικό ματς Βασιλειάδη..Ανεβάζει πολύ και αυτός τις μετοχές του, ίσως διεκδικήσει μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι.
    Και έρχομαι στο θέμα Παππά. Την άποψη μου την έγραψα και στο προηγούμενο ποστ του Τζιμ. Σήμερα πιστεύω έδειξε κάποια πράγματα. Εκτός έδρας, απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας (αλλά βαθμολογικά αδιάφορη) και έπαιξε έτσι. Τι να λέμε τώρα για χαρακτήρες κλπ. Μπορεί και να είναι σκατόπαιδο. Αλλά στο μπάσκετ υπάρχουν οι ταλαντούχοι παίκτες και οι παίκτες εργάτες, που μαθαίνουν 2-3 πράγματα και τα κάνουν καλά στο παρκέ. Καλή δουλειά κάνουν αλλά τα ταλέντα γίνονται μεγάλοι παίκτες και χαρισματικοί. Ο Παππάς είναι ταλέντο. Μεγάλο μάλιστα. Δεν πρέπει να τον χάσει ο Παναθηναϊκός. Απλα τα πράγματα. Δυστυχώς ο Γιάνκοβιτς δεν βοήθησε πολύ σήμερα.
    ΥΓ. Για την Μπιλμπάο είναι σημαντικό που έρχονται από πίσω και παίκτες με εμπειρία όπως ο Μουμπρού και ο Γκριμάου. Βοηθάει απίστευτα
    ΥΓ2 Όλη η κουβέντα για τον χαρακτήρα του Παππά γίνεται τελείως βερεσέ. Ας πάει σε μια μεγάλη ομάδα πρώτα και αν και εκεί κάνει τρελίτσες τα ξαναλέμε. Ευτυχώς έχει μονοετές στον Πανιώνιο. Δεν πρέπει να χαθεί, ιδιαίτερα τώρα που επαναλαμβάνω χτίζεται το μέλλον της ομάδας. Η περιφέρεια μας πάσχει ηλικιακά, πρέπει να γίνει ανανέωση με ποιοτικούς Έλληνες.
    ΥΓ3 Μεγάλο ενδιαφέρον έχω για το συμβόλαιο του Σπανούλη. Αν αληθεύει αυτό με τα 3εκ βλέπω πολλά σημαντικά επεισόδια θα παιχτούν.
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φοβερό άρθρο Τζιμ. Η Μπιλμπάο με τις κινήσεις για Ζήση και Ρακόσεβιτς πήρε 2 παίκτες που παίζουν σχεδόν σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκας με τους ίδιους ρόλους. Εξαιρετική ανάγνωση της αγοράς την ώρα που ειδικά οι αιώνιοι κοιμόντουσαν. Αν ο Φώτης είχε βρει βέβαια ένα πιο σταθερό σπίτι, να μπορούσε να παρουσιάσει ακόμα μεγαλύτερο έργο. Όταν είδα το καλοκαίρι πως η Μπιλμπάο χάνει Τζάκσον, Φίσερ, Μπάνιτς την είχα ψιλοξεγραμμένη.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OO8qYD9CwYg#!

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Adetokunbo
      με αυτό το παιδί δεν υπήρχε πρόβλημα με την ελληνοποίηση του και δεν τον πήρε ο ΠΑΟ;;;

      super sportspy

      Διαγραφή
    2. exeis dikio akoma thimamai ton sirigo na krazi gia tin ellinopoihsh tou tote pou egine to simvan me to sofo kai ton lago tis x.a

      Διαγραφή
  33. Υπάρχει ταλέντο και σε μικρότερες ηλικίες παιδιά στη χώρα.Για τον Τολιόπουλο του Πανιωνίου τι ξέρουμε?Κάποια χαρακτηριστικά?Ο Peris Panther ίσως ξέρει.

    PAUL3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. JIM ωραίο άρθρο

    εγώ είδα εκτεταμένες φάσεις από το ματς Μπιλμπάο - Μπανταλόνα 80-62

    Τι είδα :

    1/Ωραίο κοουτσαρισμα
    Ο Κατσικάρης άνετος ψύχραιμος να κάνει τις σωστή διαχείριση πάγκου βασικών
    2/Ομάδα
    Θέλουν όσο τίποτα να τρέξουν και να φύγουν όλοι μπροστά σε κάθε φάση αλλά δεν το κάνουν. Μπορούν και διαλέγουν πότε πρέπει και πότε όχι. Αυτό πιστεύω γιατί ο Ζήσης είναι play-maker που τους συγκρατεί αλλά και γιατί ο Λόπεζ είναι παίχτης έμπειρος που έχει παίξει εκτός Ισπανίας και συγκρατιέται(στον αγώνα που ειδα προφυλάχθηκε διότι το είχε το ματς η Μπιλμπάο)
    3/Ειδική αναφορά στον Ζήση.
    Δεν περίμενα τον Ζηση τόσο καλό, σταθερο, καλες επιλογες και ωραιο στησιμο επιθεσης.
    4/Παίχτης κλειδί
    Για μένα ο Grimau. Παίζει ωραίες αμυνες, στην επίθεση έχεις σωστές επιλογές, έχει ενέργεια, ξέρει από πρωταθλητισμό
    Θεωρώ ότι αποτελεί τον παίχτη που τραβάει την ομάδα
    5/Το πρόβλημα
    Δεν έχει βάθος πάγκου οπότε πρέπει οι ξένοι να βγούν λαβράκια για να μπορέσει να διακριθεί. Ο Πιλεπιτς δεν έδειξε κάτι φοβερό και ο Ρακόβιτς είναι ο γνωστός
    6/Στυλ παιχνιδιού
    Γράφει ο JIM : Οι Βάσκοι «διαβάζουν» σαν ελληνική ομάδα, ενώ παράλληλα τρέχουν σαν Ισπανοί στο επιθετικό κομμάτι, ενώ η άμυνα τους (η οποία εμπεριέχει πολύ τρέξιμο) στηρίζεται πολύ στην επαφή και το ασυνήθιστα δυναμικό –για ομάδα της Ιβηρικής- τρόπο έκφρασης.

    Εγώ είδα μια ελληνική άμυνα και στην επίθεση μια ελληνικού προσανατολισμού επίθεση αλλά επειδή τα συστατικά δεν είναι ακριβώς ελληνικά (ισπανοί, αμερικανοί από γαλλία και έλληνες πολλά χρόνια μετανάστες ) τους προέκυψε ένα μείγμα

    Πρόβλεψη:
    θα φτάσουν με 8αδα Eurocup εύκολα και εκεί ανάλογα με ποιον θα πέσουν και σε τι φάση θα είναι από τραυματισμούς κλπ
    Στην ACB είναι η Real, Gran Canaria , Valencia, Bilbao η τετραδα λογικά η Gran Canaria θα ξεφουσκώσει , η Barcelona θα ανέβει
    οπότε εξάδα σίγουρα και ίσως αν πανε όλα οκ μπορεί 3η θέση στην κανονική περίοδο


    JIM θέλουμε τις εκτιμήσεις σου για ΝΒΑ και για review για Limoges που έχει Γιαννάκη

    super sportspy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Άλλο ένα εξαιρετικό αρθρο.Συγχαρητήρια!Θα ήθελα και εγω να γραψεις ενα άρθρο για το νεο αίμα του ελληνικου μπασκετ (Παππάς,Παπανικολάου,Μάντζαρης,Σλούκας,Γιαννόπουλος,Κατσίβελης,Γιάνκοβιτς,Μπόγρης,Καββαδας,Χαραλαμπόπουλος,Διαμαντάκος,Σταμάτης,Χρυσικόπουλο, αδέρφια Αντετοκουμπο,Αγραβανή,Κανονίδη,Τολιόπουλο κ.α)
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης που έχει χαθεί ο Αλφα Ντιαλο?(αλλα ονοματα που πρεπει να προσεχτουν Λαρεντζακης και ο αλλος μικρος του Ικαρου,Παπαγιάννης,Μελισσαρατος,Ζούμπος, Γόντικας, Μαυραειδης).
      Χριστίνα

      Διαγραφή
    2. Χριστινα ο Παπαγιαννης εχει κλεισει Παναθηναϊκο??Ξέρει κανεις?

      PAUL3

      Διαγραφή
  36. ερχεται ο καπονο τελικα...!θα εχει και χρονο να δουλεψει μεσα στις γιορτες,οποτε απο γεναρη ισως να βλεπουμε εναν διαφορετικο παναθηναικο,μιας και θα εχει εγκλιματιστει και ο μπανκς..
    μπορει να χρησιμευε πιο πολυ ενας παιχτης στη θεση 4,αλλα οταν μπορεις να παρεις σουτερ τετοιου επιπεδου,ειναι προκληση!εχουμε προβλημα απο το τριποντο και με καπονο ξερεις οτι θα λυθει αυτο το θεμα,συν οτι θα ανοιξουν χωροι και για τους ψηλους,αλλα και για τους γκαρντ,οπως ο ουκιτς αλλα και ο μπανκς ο οποιος φαινεται οτι θα παει συχνα για ντραιβ...αλλο συν ειναι οτι θα υπαρχει ακομη ενας παικτης να ακουμπησει η μπαλα στα κρισιμα,εκτος του διαμαντιδη!
    μακαρι να ερθει με σκοπο να παιξει μπασκετ ο καπονο και θα βοηθησει παρα πολυ την ομαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ οτι θα βοηθήσει αλλα θεωρω οτι θα εχουμε μεγαλυτερο προβλημα στους ψηλους. αν και ο lasme ειναι λιρα 100 οι υπόλοιποι θα εχουν προβληματα τραυματισμών. και ο πιο σιγουρος ειναι ο τσαρτσα που λογω εμπειριας και ικανότητας να παίζει και center οι ενδεχόμενοι τραυματισμοί του θα στοιχίσουν. και αμεσως μετα ερχεται ο σοφο που εκτος απο τους τραυματισμους που δεν θα λείψουν και σ αυτόν για μένα ο τύπος ειναι για 3ος center πολυτελείας.
      τώρα με Kapono, ο machiulis θα γινει κατι σαν τον καιμακογλου περισυ. θα παιξει πολυ στη θέση 4. οπότε center σαν τον baynes της olimpija μας λείπει. αλλα που χώρος για ξένο...

      Διαγραφή
    2. Ο Σοφο ειναι μακραν 1ος στην Ευρωλιγκα σε ποντους/40λεπτα με 29,2π. Ο δευτερος εχει 26(Μπουρουσης,Ρουντι).
      Επισης ειναι ακομη πιο μακραν 1ος στην Ευρωλιγκα σε κερδισμενα φαουλ/40λ με 13,1φ ο δευτερος εχει 9,6
      Οκ,δεν ειναι κι ο καλυτερος αμυντικος,αλλα σε αυτο που ειναι καλος,ειναι 1ος στην Ευρωλιγκα.
      Το να ζηταμε να κανει και 5 ταπες σαν τον Λασμε ειναι λιγο υπερβολικο,σα να ελεγες του Ντορσευ περυσι παρα τη φοβερη αμυνα του ,οτι αφου δε βαζει και 15 ποντους σε καθε ματς,οτι δεν αξιζει.
      Απο τα παραπανω νουμερα του Σοφο,σου κανει για 3ος σεντερ,εστω και πολυτελειας που λες;
      Δλδ πχ να εχει η Μπαρτσα Τομιτς,Τζαουαι και 3ο το Σοφο για 5λεπτα,πως σου φαινεται;
      Οπως καταλαβες,διαφωνω.
      Abruzzi

      Διαγραφή
    3. κοιτα.
      ουτε μιλησα για ταπες ουτε για αμυνα.
      Αλλα ας δουμε την επιθεση που ειναι το δυνατο του σημειο. 23π, 19π, 4π, 7π, 12π, 2π, τραυματιας, τραυματιας. εχει πτωτικη αποδοση και το μονο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν ειχαμε μεχρι προτινως τριποντο(μακαρι εκει να βοηθησει ο καπονο). και ασε τωρα τους ποντους ανα 40λεπτο γιατι ουτε με τον κυριο μακη δεν βγαζει οχι 40 ουτε 30 λεπτα τον αγωνα.
      ο ομπραντοβιτς οταν ηταν να τον παρει για 3ο πισω απο βουγιουκα μπατιστ θα τον επαιρνε και τελικα κατεληξε στον μαριτς.
      δες και τα ριμπαουντ που επισης ειναι απελπιστικα μετριος προς κακος.
      για την αμυνα μονο ο ογκος βοηθα αλλα και παλι..

      Διαγραφή
    4. Οταν λεμε ποντοι/40λ. δεν εννοουμε να παιξει 40 ή 30 ή οτι θες.Ειανι μια στατιστικη που εξομοιωνει τους παιχτες για ''απονομη'' δικαιοσυνης.
      Ο Σοφο εχει τους ποντους που λες με μ.ο. 15λεπτα συμμετοχης κι εχει παιξει και με ενεση.Αρα,δε μπορει να εξομοιωθει π.χ. με τον Μπαινς που παιζουμε σημερα,που παιζει πολυ περισσοτερο και εχει παραπανω ποντους σε καθε ματς.
      Η στατιστικη αυτη δειχνει την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του παιχτη.Ο Μπαινς μονοπολει τη θεση του σεντερ στην Ολυμπια,αλλα ο Σοφο με την οικονομια του αφηνει 25λεπτα στη θεση του σεντερ σε αλλον (Λασμε)που προσθετει τους δικους του ποντους και το αθροισμα γινεται μεγαλυτερο απο της Ολυμπιας.

      Οκ με ριμπαουντ και ολα τα αλλα συμφωνουμε,αλλα λιγη λογικη βρε παιδια.Ειμαστε με διαφορα η 1η ομαδα με +8 ριπμαουντ απο τον αντιπαλο μας σε καθε ματς.
      ΤΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΦΟ; Αλλον εναν να κατεβαζει κυριως ρεμπς;
      Ή μηπως εναν με μεγαλυτερο οπλο το ποσταρισμα,το καθαρο inside game,να φθειρει αντιπαλους στη ρακετα που μου λειπει και δεν το κανει κανεις αλλος
      Abruzzi

      Διαγραφή
    5. μου εχεις σπασει τα νευρα φιλε.
      αλλα γραφω αλλα ΘΕΣ να καταλαβεις οτι γραφω.
      1ον. τονισα τους τραυματισμους του και τον μικρο χρονο συμμετοχης του που οτι και να λεμε δεν μεγαλωνει.
      2ον. δεν τον συγκρινα με τον Baynes. απλως εγραψα οτι για μενα χρειαζομαστε ΕΠΙΠΛΕΟΝ ενα ακομα 5αρι. και ναι ο παναθηναικος και η μπαρτσελονα ειναι ομαδες που και οι εκτος αποστολης παιχτες πρεπει να ειναι πολυτελειας.

      Διαγραφή
  37. Eρχεται ο Καπονο τα Χριστουγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Με την έλευση του Καπόνο που κυρίως παίζει στο 3, η "μεταφορά" Μπράμος στο 2 θα ήταν σωστή ? Λέμε πως μας λείπει ο σούτινγκ γκαρντ με το αξιόπιστο σουτ. Έχοντας λοιπόν Διαμαντίδη στο 1, Μπράμος στο 2, Καπόνο στο 3 και Μασιούλις ή Πάνκο στο 4 και Σόφο στο 5 δεν έχουμε αυτομάτως μια πεντάδα που τις παγίδες πάνω στο Σόφο θα τις εκμεταλλευτούν όλοι οι υπόλοιποι με τον καλύτερο τρόπο από ελεύθερα σουτ που μπορεί να βγουν ? (δε μιλάω να είναι μόνιμη, για κάποια λεπτά μέσα στο παιχνίδι ανάλογα τον αντίπαλο και το τι θες να πετύχεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ναταλια.Εχω κι εγω σχηματα στο μυαλο μου,αλλα μεχρι να δω εστω ενα μικρο δειγμα ,να καταλαβω σε τί κατασταση ειναι ο Καπονο,περιμενω.

      Ετσι περιμενα και με Μπανκς,αλλα εστω και με 1 ματς,οταν ο παιχτης παιρνει 11 αξιολογηση και επισης βαζει καλαθι και φαουλ και μαλιστα οταν χαναμε 59-54 και δειχνει στους Ιταλους τα ποντικια του α λα Σβαρτσενεγκερ σε επιδειξη body-building,μου δειχνει οτι εχει το mentality (εχει cojones) και ειμαι βεβαιος πως θα βοηθησει.
      Abruzzi

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω στο ότι σε τι κατάσταση θα είναι ο παίχτης, θα κρίνει πολλά. Σαν σχήμα όμως δουλεύει? Ρωτάω γιατί κάποιοι εδώ έχετε τις γνώσεις τις μπασκετικές να το αναλύσετε, εγώ απλώς βασιζόμενη σε μια λογική βάση έκανα τη σκέψη, αλλά μήπως η λογική δεν είναι πάντα αξιόπιστη στα σπορ ?

      Διαγραφή
    3. kalispera to sxima pou proteineis einai ligo periergo gia mena tha exeis sigoura megalo thema sto transision kai stin amyna eidika me panko mesa isws an xrisimopoiouses ton tsartsa sto 4 na itan ligo pio dokimo logo tis amyntikis diathesis tou vevaia exartatai panta kai me ta kormia poutha petaxei kai o antipalos mesa

      Διαγραφή
    4. Μπραμος στο 2,εξαρταται παντα και απο τα σχηματα αντιπαλου.Πχ με τον Ολυμπιακο δεν του βγηκε να κυνηγαει το Σπανουλη(αλλα μιλαμε για τον καλυτερο παιχτη στη θεση συν οτι ολη η ομαδα ηταν πολυ στην αρχη ακομα).Αμυντικα παντως μπορει για μενα στο 2,επιθετικα μαλλον 3 λογω ικανοτητας δημιουργιας και ball handling δεν πολυβγαινει στι 2.

      Καπονο περιμενω να δω,για παραδειγμα να σου πω κατι τραβηγμενο,που μπορει ομως και να συμβει,που ξερεις.Τον βαζεις στο 3 που ειναι και σιγουρα και το πιο πιθανο στο σχημα σου,αλλα μπορει να ερθει και να δουν οτι εχει πολυ αργα ποδια και δεν κανει για 3 ,αλλα το κορμι του εχει δυναμη και παει αυτος στο 4,με ενα compromise στην αμυνα,αλλα στην επιθεση να παιζει σαν το Φωτση ή Τζονυ Ροτζερς,ακροβολισμενος δημιουργωντας μεγαλα μις ματς με το αντιπαλο 4αρι,ανοιγωντας ακομα πιο πολυ τη ρακετα (τραβωντας 4αρι εξω,αντι για 3αρι).
      Και τοτε το σχημα της Ναταλιας με Καπονο στο 3 παει περιπατο,χαχα.
      Γι αυτο εγω περιμενω,αλλα οκ,κουβεντα να γινεται.
      Abruzzi

      Διαγραφή
    5. @ abruzzi
      file mou den pisteuw oti o kaponomporei na stathei sto 4 gia kanena logo oute sto easy tou ps3 apla an epaize simera kai evlepe o filipovski sto parke ton "sniper" bramos kapono diamantidi kai sofo asxetos paikti sto 4 tis voithies sto center tha tis ksexnage asizititi

      Διαγραφή
    6. Αμάν βρε Αbruzzi μου γκρέμισες το όνειρο χιχι ........ μωρέ ας γίνει όπως το λες και να πάει στο 4 που ουσιαστικά αυτή είναι η έλλειψή μας κατα τα λεγόμενα των περισσότερων και ας πάει περίπατο το σχήμα μου δε βαριέσαι.... πάντως από αυτό που διάβασα εγώ χθες από τη συνέντευξη του Άρτζι καταλαβαινω ότι υπάρχουν μελλοντικές σκέψεις για Μπράμος στο 2

      ----
      Πάντα βοήθαγε στο αμυντικό κομμάτι, τώρα βελτίωσε το σουτ του, άλλαξε το μηχανισμό στο σουτ και πλέον πρέπει να βελτιώσει και την πλάτη, αλλά και την τεχνική στο έδαφος. Τώρα παίζει στο 2-3 και πρέπει να γίνει καλύτερος.
      ------

      Μα η κουβέντα έχει γούστο... γιατί ο χρόνος και το παρκέ θα δείξουν τι ψάρια πιάσαμε ;-) Και εννοείται πως αν για να πάει η ομάδα σούπερ πρέπει όλες οι δικές μας προσεγγίσεις να βγουν off, με μεγάλη μου χαρά και δε θα έχω και κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ ότι λέω 'μπούρδες' ;-)

      Διαγραφή
    7. Μα δεν ειναι μπουρδες,ακομα κι αν διαψευστουν,που οπως ειπα ειναι τραβηγμενο,θα ειναι το παραδοξο.Και ναι ο Μπραμος δουλευει παρα πολυ,μπορει να βελτιωθει ωστε να μπορεσει και στο 2,το κορμι του το αφηνει ανοικτο,δεν ειναι π.χ. Περπερογλου,να πεις δεν κατεβαινει με τιποτα στο 2.Και το κινητρο ξερεις παιζει μεγαλο ρολο,αν δει ο Μπραμος οτι θα μεγαλωσει το χρονο του αν ΄΄εχει΄΄ και το 2.

      Ε.Sarris συμφωνουμε,δεν ειπα ο Καπονο μπορει στο 4.Απλα και ως τραβηγμενο ειπα.Και απλα κραταω μια πισινη με τους forward απο το ΝΒΑ,ακομα και σαν τον Καπονο που δεν εμπαινε μεσα στη ρακετα εκει.Οι σεντερς θα παιξουν σιγουρα σεντερς,οι ασσοι σαν τον Μπανκς ασσοι,αλλα οι φοργουορντς απο το ΝΒΑ στην Ευρωπη,υπαρχουν παραδειγματα,ειναι πιο ρευστο που θα ταιριαξουν.
      Ειναι και στα 32,πολλα 3αρια που βαραινουν λιγο προς το τελος παιζουν στο 4 (Φραγκι ή ο Πανκο,που επαιζε 3,αλλα τωρα για μενα ειναι μονο 4).Επιθετικα δεν αλλαζουν πολλα,κανουν οτι εκαναν,τραβουν το πιο αργο 4αρι εξω και πυροβολουν,πισω ειναι το θεμα.
      Αλλα κατα 90% και πλεον θα ειναι στο 3.Γι αυτο ειπα να περιμενω,να μην υπεραναλυω κατι με 5-10% να συμβει,ας οψεται ομως η Ναταλυ,που με εβαλε στο τρυπακι,χεχε.
      Abruzzi

      Διαγραφή
  39. Καλημέρα Jim και υπόλοιπη παρέα, διαβάζω αρκετό καιρό το μπλογκ, αλλά πρώτη φορά αποφάσισα να γράψω. Παραθέτω λοιπόν μερικές απο τις σκέψεις μου.
    Αν ημουν Πεδουλάκης σε συνεργασία με Μάνο Παπαδόπουλο και Δημήτρη Γιαννακόπουλο το καλοκαίρι θα προσπαθούσα να φτιάξω μια βάση Ελληνική στην ομάδα. Δεν ξέρω πόσα λεφτά θα είναι διαθέσιμα το επόμενο καλοκαίρι και δεν ξέρω τι ποσό θα χρειαστεί για να γινεί αυτό που θα γράψω.
    Θα προσπαθούσα να κλείσω Παππά και Γιάνκοβιτς, Βουγιούκα για ψηλό (τον προτιμώ απο Μπουρούση), Καϊμακόγλου ή Φώτση (η περίπτωση του Φώτση φαίνεται πιο δουλεμένη και εύκολη) και Μαυροκεφαλίδη(ο οποίος επίσης κάνει πολύ καλές εμφανίσεις) για αντικαταστάτη του Τσαρτσαρή. Ιδανικά θα πρόσθετα και Νικ Καλάθη αλλα θεωρώ οτι έχει ανεβάσει το κασέ του σε απαγορευτικά επίπεδα.
    Μαζί με Διαμαντίδη, Μπράμος, Γιαννόπουλο (χωρίς να πολυπιστεύω στο μπασκετικό ταλέντο του) πιστεύω φτιάχνεται ένας ισχυρός Ελληνικός πυρήνας για τα επόμενα 3-4 χρόνια.
    Θα ήθελα τα σχόλια σας τόσο του Jim όσο και των υπολοίπων άρρωστων μπασκετόφιλων.
    Υ.Γ. Άσχετο αλλά μέσα απο αυτό το μπλογκ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και RESPECT στον Hilton Armstrong για την βοήθεια που προσέφερε στην ομάδα, μπορεί μπασκετικά να μην ταιριάζει ή να μην είναι οτι πιο έξυπνο έχουμε δεί, αλλα απέδειξε οτι είναι ο ορισμός του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ και τρομερός χαρακτηρας.
    BIGMIKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω σε ολα,φιλε μου..Προτεραιοτητα θα εβαζα στους Καιμακογλου,Μαυροκεφαλιδη,Βασιλειαδη,Καλαθη..Το θεμα ειναι να κινηθεις εγκαιρως,εκει γυρω στον Φεβρουαριο..Αυτες οι μεταγραφες πρεπει να κλεινουν σε ανυποπτο χρονο..Του Μαυροκεφαλιδη πχ το συμβολαιο ληγει..Πιαστον απο τωρα..Τον Φωτση τον εχω σαν θεο που λεει ο λογος,αλλα στην ηλικια του συμβολαιο στο 1,5 εκ νομιζω πως ειναι πολυ υψηλο για την περισταση..Το θεμα ειναι να φτιαξεις βαση 4ετιας..Και κλεισε εγκαιρως και κανεναν Πρελτζιτς η Μπογκτανοβιτς...Δρ ζηταμε τιποτα,ετσι?

      Διαγραφή
    2. Με όλους αυτούς που αναφέρετε, το (μικτό) μπάτζετ θα φτάσει 20 εκατομμύρια. Δεν παίζουν αυτά τα λεφτά.

      Διαγραφή
  40. Γεια σου ρε Ναταλια.Σε παρακολουθω παντα καθως ειμαι φαν του Τζιμ.Αυτο το σχημα σκεφτομαι και εγω για μια στιγμη που θες να ξεφυγεις λιγο στο σκορ.Το αδυνατο της η αμυνα στο 3 και στο 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, αυτό ισχύει από αυτά που μας έχει ο Τζιμ για τον Καπόνο (για το Σόφο το ξέραμε). Μένει να δούμε πως θα το διαχειριστει το προπονητικό τιμ λοιπόν αυτό. Πάντως καθαρά ρομαντικά τώρα έτσι (επειδή με βολεύει και θέλω να συμβεί με αυτή την έννοια το θέτω το ρομαντικά), αν έχεις αυτή την πεντάδα που θεωρητικά σε σκοτώνει από το τρίποντο, μετά μία πεντάδα που να ανταποκρίνεται καλά σχετικά στο σετ παιχνίδι (Διαμαντίδης, Κίτσεν, Μπράμος/Ματσιούλις, Πάνκο/Τσαρτσαρής, Σόφο) και μία πεντάδα καλή στο transition (Μπανκς, Ούκιτς, Μπράμος, Ματσιούλις, Λάσμε) έχεις βάλει στον αντίπαλο 3 κουίζ να λύσει. Ανάλογα με τη ροή του αγώνα λοιπόν, ανάλογα το τι θες να πετύχεις, ανάλογα τις αδυναμίες του αντιπάλου επιλέγεις..... μπακαλίστικη προσέγγιση το καταλαβαίνω (γιατί δεν ξέρω αν όντως μπορεί να εφαρμοστεί μπασκετικά και αν μπορεί μια ομάδα μέσα σε 40 λεπτά να εναλλάσει το ρυθμό ή τον τρόπο παιχνιδιού με τέτοια ευκολία) αλλά είπαμε χιχι βολεύει.

      Διαγραφή
    2. pragmatika natlia mou latreuw tis theoreies sou mou dinoun trofi gia skepsi mias kai panta psaxnw sxedon psixanagastika na vrw to kati to lathos i to teleio
      loipon gia ti proti apantisa ligo pio pano gia ti deuteri analoga tis epiloges thaxeis provlima stin amyna (panko sofo)i stin organosi (kitchen bramos) kathws axiopisto handling kai pasa mono o DD exei sti backcort twra gia tin triti kai o banks kai o oukic sto 2 einai san poliki arkouda stin erimo kai isos dimiourgisoun megalitera provlimata opote me 3d tha itan telio twra gia na alazeis rithmo pisteuw einai diskolo giati an vreis kati pou douleuei pios o logos kai epipleon gia na ginei thelei megalo reboot kata ti diarkeia mexri na allaxei entelos o tropos skepsis

      Διαγραφή
    3. Mα βρε Ηλία έχεις υποτίθεται τσεκάρει τον αντίπαλο και έχεις βρεις ότι δε θα έχεις πρόβλημα στην άμυνα με Πάνκο και Σόφο γιατί στο επιτρέπει ο αντίπαλος να τους έχεις μέσα. Banks στον άσο, Ούκιτς στο 2, απλά για να τρέξεις και να δημιουργήσεις λίγο πανικό.... είπαμε θεωρίες της Ναταλίας χιχι...

      Διαγραφή
    4. Του την "τσακίσαμε" την ανάρτηση του Jim όμως :-( ... ήρθε πάλι μια είδηση για τον ΠΑΟ και αντί να σχολιάσουμε για τη Μπιλμπάο, πάλι για τον ΠΑΟ μιλάμε. Συγνώμη βρε Jim, μας προλαβαίνουν οι εξελίξεις όμως, δείξε κατανόηση ;-)

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. stin euroleague den vlepo kapia omada pou na iperteroun amyntika oi 2 tous (mporei na kanw kai lathos)isws glitoseis me kapies paizontas zwni. ama tous valeis mazi katargeis to penetrate tou enos apo tous 2 ase pou o ukic den mporei na markarei
      p.s me kerdise pou egrapses to banks sta agglika kai to ukic sta ellinika

      Διαγραφή
    7. Ουπς, τώρα το είδα... καλό ε χοχο ?? Κάτσε τώρα γιατί με μπέρδεψες..... δηλαδή όταν έπαιζαν μαζί Φώτσης - Μπατίστ καταργούσες το penetrate του ενός από τους δύο ? Δεν αντιδρώ σε αυτό που μου λες ούτε διαφωνώ γιατί δεν το ξέρω. Ρωτάω απλώς για να το μάθω ;-)

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. opa to mperdepses kopelia to paixnidi tou ukic kai tou banks einai na paroun ti balla psila na travixtoune oi simpaiktes sta akra kai na pane mesa fwtsis kai batiste pigenan sto 1 to 1 alla me kinisi sto post i se miss macth sta podia nomizw...
      ama thes jim simplironeis i diorthoneis an kanw kapou lathos

      Διαγραφή
    11. Ηλία σόρυ δε διάβασα με μεγάλη προσοχή το σχόλιο φαίνεται... νόμιζα ότι το κομμάτι μέχρι και πριν την αναφορά για τον Ukits πως πήγαινε στους Πάνκο-Σόφο :-( Ωραία τώρα που το ξεκαθαρίσαμε..... ο Μπανκς είχε γράψει και ο Jim πως είναι καλός αμυντικός σχετικά. Από την άλλη γιατί ακυρώνεις το penetrate του ενός ? όταν έχεις πχ στον Ολυμπιακό στην ίδια πεντάδα Λο και Σπανούλη καταργείς το penetrate του ενός από τους δύο ?

      Διαγραφή
    12. kai o ukic kai o banks einai pg theloun kai oi 2 poli mpala sta xeria gia na dimiourgisoun tis katastaseis gia ton eauto tous. to persino eutixima tou osfp einai pou katafere na vgalei ti mpala apo ta xeria tou law kai oti ekane to ekane otan o antipalos kleidone panw ston v-span

      Διαγραφή
    13. Κάτι αντίστοιχο λοιπόν σε αυτούς τους δύο (Ούκιτς-Μπανκς) δεν το θεωρείς εφικτό ?

      Διαγραφή
    14. sigoura poli pio diskolo to didimo ukic banks einai entelos diaforetiko apo to law v-span (theseis sout mentality i.q.) pantws oute stous raptors pou sinypirxan pali den egine kati paromio parolo to pio eleuthero tou thematos

      Διαγραφή
  41. Μεσ'την κατανόηση είμαι εγώ, συνεχίστε καλά το πάτε! Θα ανέβει και ανάρτηση σε λίγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μας Jim, σε λίγο όμως ε όπως το γράφεις .... μην αργήσεις, γιατί έχουμε να πάμε γήπεδο ;-)

      Διαγραφή
    2. NBA μου μυριζει και δεν παρακολουθω καθόλου. αλλα ετσι πως το πατε εσεις εδω μεσα θα πεσω στα σκληρα (για καλο το λεω. φοβερο επιπεδο και ηθος.)
      μπραβο σου ρε Jim ιτουδη...

      Διαγραφή
  42. σορρυ jim αλλα για τον κατσικι δν μου αλλαξες γνωμη, δν φερθηκε σαν επαγγελματιας με αρη και περιμενω να τον δω σε αλλη ομαδα με διαφορετικη πιεση στον παγκο και διαφορετικο ροστερ!!! μεχρι να αφησει την σιγουρια των μπιλμπα θα συνεχισει να μν μου γεμιζει το ματι... περιμενω για καπονο και πως θα διαμορφωθουν τα σχηματα και οι χρονοι. για μπανκσ ρε μπαγασα επεσες μεσα.. ειδικα οταν σκοραρε τα καλαθια + φαουλ θυμομουν το ποστ σου και χαζογελουσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Jim,σουπερ αρθρο,επειδη καποιοι μιλαμε πιο πολυ για την ομαδα μας (ΠΑΟ) δε σημαινει οτι δε ρουφαμε οτι εχεις να μας ανεβασεις.
    Συμφωνω για Κατσικαρη,τον θελω πολυ στην εθνικη,δεν καταλαβα γιατι δεν καναμε προταση στο Ζηση,δεδομενου οτι ειναι Ελληνας με τοσους που χασαμε και θα διευκολυνε ως γνωστης τη νεα προσπαθεια με τοσες μεταγραφες.Ισως μας ''εφαγε'' το πολυ athletism;
    Βασιλειαδης δεν ξερω,με εντυπωσιαζουν αυτα που καταφερνει,αλλα κατι δε μου κολλαει για τοπ τοπ ομαδα.
    Εχω κι εγω παραγγελιες για αρθρα Ευρωπης,ΝΒΑ και ΝCAA,αλλα με τοσες απαιτησεις απο ολους δεν τολμω να ζητησω.
    Abruzzi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα και από εμένα τζιμ.Καταπληκτική η δουλειά του Κατσικάρη στην Ισπανία.Δεν αντιλέγω και μπορώ να πω πως η Μπιλμπάο έχει ξεπεράσει το ταβάνι της τα 2 προηγούμενα χρόνια.Ωστόσο,θα συμφωνήσω με τον φίλο κρις νας στο ότι δεν τον έχουμε δει να δουλεύει υπό πίεση πρωταθλητισμού.Το πέρασμά του από τον Άρη(όπου η πίεση ήταν αφόρητη)δεν ήταν καθόλου καλό και πραγματικά περιμένω να τον δω σε ομάδα τοπ επιπέδου.
    Ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα για τον Βασιλειάδη.Έχει βελτιώσει κομμάτια του παιχνιδιού του στα οποία υστερούσε ή απλώς παραμένει ένας δεινός σουτέρ?zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή