Athlenda

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η ΛΙΣΤΑ..




Ο Χίλτον Άρμστρονγκ μετράει μέρες, όπως φαίνεται, στο ΟΑΚΑ και το Hoopfellas  παρουσιάζει μερικούς από τους «εν δυνάμει» αντικαταστάτες του. Οι «καταζητούμενοι» της λίστας μας..



 Η ήττα από τον Ίκαρο και η κακή εμφάνιση έβγαλε για τα καλά στην επιφάνεια το θέμα «ενίσχυση» των πρασίνων. Η περίοδος σίγουρα δεν είναι η καλύτερη αλλά η κατάσταση στον όμιλο της Ευρωλίγκας κυρίως, κάνει την ανάγκη αυτή επιβεβλημένη. Το Hoopfellas εδώ και καιρό τοποθετήθηκε επί του θέματος.. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται «4» με αθλητικά προσόντα και καλό σούτ, το οποίο θα βάλει όλη τη φροντλάιν σε μια σειρά. Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη θέση αποτελεί βαρόμετρο, ειδικά στην επίθεση, για την απόδοση της ομάδας του Πεδουλάκη, όπως επίσης ότι και οι Τσαρτσαρής-Πάνκο δύσκολα θα βγάλουν τη σεζόν χωρίς απώλειες. Εμείς ξεχωρίσαμε 6 περιπτώσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν –άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο- τους πράσινους σε αυτό το σημείο της χρονιάς. Μη ξεχνάτε βέβαια μια σημαντική παράμετρο, το οικονομικό.. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία κόψε-ράψε, αλλάζοντας παίκτες μέσα στη σεζόν, γνωρίζεις ότι μπορεί τελικά να σου αποβεί ζημιογόνα.. Γι’αυτό η κίνηση αυτή θα πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή..


Ryan Gomes (30, 2.01): Ίσως ο πιο κομπλέ παίκτης αυτής της λίστας. Το πακέτο έχει σχεδόν τα πάντα. Κόμπο-φόργουορντ (στην Ευρώπη παίζει και τις 3 θέσεις της φροντκόρτ) με «πραγματικά» μέσα-έξω παιχνίδι. Πολύ καλό σουτ από μέση απόσταση, «απειλή» από το τρίποντο. Αξιόπιστο παιχνίδι στο ποστ, μπορεί να παίξει και με πλάτη. Fundamental player, δυνατός στα βασικά. Καλός ballhandler, βάζει συχνά τη μπάλα κάτω και πάει μέχρι τέλους. Αυτό που με ιντριγκάρει περισσότερο στη σκέψη ένταξής του στον Παναθηναϊκό είναι η ικανότητα του στην πάσα, η οποία μπορεί να αποτελέσει το λάδι για τα γρανάζια της πράσινης επίθεσης ανοίγοντας πόρτες και δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους. Υψηλό μπασκετικό IQ, ξέρει να διαβάζει κάθε φάση.. Αποτελεσματικός σε καταστάσεις roll ή pop, ξέρει να τελειώνει στο τρανζίσιον. Σκεφτείτε με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί να επιτεθουν οι πράσινοι με τον Γκόμεζ στην πεντάδα τους.  Καλός ριμπάουντερ ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι. Καλός σκρίνερ επίσης, χρησιμοποιεί σωστά το κορμί του. Συνεπής στο αμυντικό κομμάτι, παίζει συγκεντρωμένα κάθε βράδυ. Το μόνο μείον του είναι το ότι δεν έχει τα σπουδαία αθλητικά προσόντα, να προσφέρει την μεγάλη δόση ενέργειας στο παρκέ.  Θα το χρειαζόταν αυτό ο Παναθηναϊκός, γιατί δεν έχει στο «4» τον παίκτη που μαζί με τον Λάσμε θα σπείρουν τον πανικό στο γήπεδο. Πιθανόν να δυσκολευτεί με τα πολύ ελαφρά «4» στην Ευρώπη, όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι. Όπως και να έχει, πρόκειται για versatile forward που μπορεί να κάνει άμεσα τη διαφορά..


Mike Hall (28, 2.04): H πιο κοντινή και προσιτή πρόταση αυτή τη στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Οι περισσότεροι πιθανόν να τον θυμάστε από τη διετή θητεία του στο Μιλάνο (2008-10). Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ψηλός, έχει ένα τεράστιο άνοιγμα χεριών  που τον κάνει να ξεχωρίζει. «Μπομπέρ» από τους λίγους. Σουτάρει από το τρίποντο με κλειστά μάτια, ασχέτως άμυνας και απόστασης. Έξυπνος παίκτης. Πάει τον αντίπαλο στα σημεία που ξέρει ότι είναι δυνατός ο ίδιος. Παίζει για την ομάδα και το νιώθει. Φιλότιμος. Το σουτ είναι η σημαία του παιχνιδιού του που επίσης περιλαμβάνει «τίμιο» ποστ παιχνίδι (συνήθως τελειώνει με turnaround σουτ  το οποίο είναι η σπεσιαλιτέ του ) στο οποίο δε μπορείς να βασιστείς όμως και ικανότητα στη πάσα, που προέρχεται όχι από έμφυτο ταλέντο αλλά από τη θέληση του να δουλέψει σωστά η επίθεση. Πολύ καλός ριμπάουντερ και στις δύο πλευρές του γηπέδου.  Συνεπής στην άμυνα, τον βοηθούν τα μακριά του χέρια και τα καλά αθλητικά του προσόντα. Αδύνατος σωματικά. Υστερεί στο κομμάτι ντρίμπλα, για αυτό και δεν πήρε ποτέ  την ευκαιρία που ήθελε στο ΝΒΑ ως «3».. Έχει καρδιά πάντως και ξέρει να παίζει το παιχνίδι. Θα έρθει ως ίσος δίπλα στους Τσαρτσαρή-Πάνκο και μπορεί να αποτελέσει στη πορεία σημαντική βοήθεια. Οικονομική λύση, ότι πρέπει για τα σημερινά δεδομένα των πρασίνων.


Damion James (25, 2.01): Είναι αυτός που βρίσκεται πιο κοντά στα στοιχεία που θεωρούμε ότι χρειάζεται  ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή. Ενέργεια, δύναμη, αθλητικά προσόντα, αξιόλογο σουτ. Ο Τζέημς είναι δυναμίτης που μπορεί να ζωντανέψει όλη την ομάδα και να την ανεβάσει και άλλο στο κομμάτι του ριμπάουντ, μιας και η ικανότητα του είναι παροιμιώδης. Καλό σουτ από μέση απόσταση. Μπορεί να σουτάρει από το τρίποντο και να κρατήσει τον αντίπαλο αμυντικό μαζί του ψηλά. Παρότι στο ΝΒΑ δε το δοκίμαζε συχνά έχει αυτή την ικανότητα.  Ένταση είναι η λέξη κλειδί για περιγράψεις το παιχνίδι του. Γρήγορος, ξέρει να τελειώνει στο τρανζίσιον ή μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Φίζικαλ παίκτης..Αξιόλογος στο αμυντικό κομμάτι, μπορεί να αμυνθεί διαφόρων ειδών και σωματότυπων αντιπάλους. Πλεονέκτημα τα μακριά δυνατά του χέρια. Υστερεί σε κομμάτια του παιχνιδιού που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία και γενικά με «τη μπάλα στα χέρια». Μέτριος ντριμπλέρ-πασέρ, στις κλειστές ευρωπαϊκές άμυνες θα έχει θέμα. Χρειάζεται να κοντρολάρει λίγο το παιχνίδι του. Όλο το θέμα σε μια ενδεχόμενη μετακίνηση του Τζέημς στην Ευρώπη για μια ομάδα στο τοπ-επίπεδο όπως ο Παναθηναϊκός είναι η σκέψη. Αν μπορέσει να μπεί σε αυτό το τρυπάκι, «θα πατήσει» πολύ κόσμο. Σε διαφορετική περίπτωση θα μοιάζει εγκλωβισμένος..


Justin Harper (23, 2.08): Καλή περίπτωση, σε μικρή ηλικία. Προϊόν του Ρίτσμοντ, τον είδαμε πέρυσι στην Ευρώπη με τη Στρασμπούργκ μέχρι να τον τσιμπήσει το Ορλάντο. Εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων, εντυπωσιακή η ικανότητα και ο μηχανισμός του για παίκτη αυτού του ύψους.  Ιδανικός για pickn pop.  Παίζει κυρίως με πρόσωπο. Δαντελένιος φόργουορντ, με καλό ντρίμπλινγκ και τελειώματα κοντά στο καλάθι. Μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ. Πρέπει να «σκληρύνει»  λίγο. Αυτό το στοιχείο με φοβίζει περισσότερο. Είναι από τους παίκτες που δε τους αρέσει η επαφή, του λείπει το aggressiveness, για αυτό ότι κάνει το κάνει απ’έξω. Άσχημο για τέτοιο κορμί.. Καλός ριμπάουντερ  παρ’όλα αυτά. Τα πόδια του τον βοηθούν στο αμυντικό κομμάτι. Μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο, έχει ποιότητα αλλά εάν δεν αγριέψει λίγο θα τον καταπιούν. Εδώ είναι ο τζόγος της υπόθεσης..


Renaldo Balkman (28. 1.99): Είναι ο παίκτης που σκεφτόμουν πρώτο, όταν μιλάγαμε για ενέργεια-δύναμη στο «4» του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς δεν έχει το σούτ.. Ο Μπάλκμαν δε χρειάζεται πολλές κουβέντες.. Ο τύπος θα κάνει πάταγο στο παρκέ. Θα τον νιώσει ο αντίπαλος μέχρι το κόκκαλο. «Σκύλος».. Η σκέψη αμυντικής σύμπραξης με τον Λάσμε τρομάζει. Μπορεί να μαρκάρει από το «1» μέχρι και το «5». Καθαρά, όχι θεωρητικά.. Πολύ καλός ριμπάουντερ, ο ορισμός του hustle.. Θα βουτήξει για μπάλες, θα κερδίσει χαμένες φάσεις, θα βάλει τα χέρια του παντού. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Επιθετικά υστερεί. Ναι μεν μπορεί να σκοράρει από επιθετικό ριμπάουντ ή γενικά γύρω από το καλάθι (και με ντράιβ ξεκινώντας από τα 4-5μ. αν και το ballhandling δεν είναι το στοιχείο του) αλλά δεν έχει το σουτ. Παρουσία του Σχορτσιανίτη στο «5» θα είναι απαραίτητο.. Το έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια βελτιώνοντας το αλλά όχι σε σταθερή βάση. Ο Μπάλκμαν μαζί με τον Λάσμε θα αποτελούσαν κατά τη γνώμη μου, την ιδανική πανοπλία για τον Σοφοκλή.


Shawne Williams (26, 2.06): Η έκπληξη της Seven Seconds Offense του Ντ’Αντόνι στους Νίκς, ο Ουίλιαμς είναι ξεχωριστή περίπτωση παίκτη, που κέρδισε κόσμο στο Μεγάλο Μήλο γιατί έδινε αυτό που μπορούσε.  Φοβερός σουτέρ τριών πόντων. Αν και οι μηχανισμός του δεν είναι ακριβώς για “textbook” (που λένε και στο USA..) είναι πολύ αποτελεσματικός και από μέση και από μακρινή απόσταση. Αρέσκεται να παίζει transition offense όμως θεωρώ ότι στην Ευρώπη έχει τα προσόντα να παίξει στο μισό γήπεδο. Ειδικά σε μια ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους και κατευθύνσεις  στην επίθεση μπορεί να σκοτώσει (με τη συγκεκριμένη ικανότητα του στο σούτ). Κλασσική περίπτωση παίκτη που παίζει αυστηρά με πρόσωπο. Μέτριος με τη μπάλα στο παρκέ, παίζει με κάτω το κεφάλι. Η άμυνα δεν ήταν το φόρτε του αν και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πρόοδο. Πάει στα ριμπάουντ, στα συν τα μακριά του χέρια. Δεν είναι αργά να βελτιώσει κάποια κομμάτια του παιχνιδιού του. Νομίζω πως η θητεία σε μια ομάδα απαιτήσεων στην Ευρώπη μπορεί να του κάνει καλό. Και στην ομάδα την ίδια επίσης..

Υ.Γ.1:  Eπειδή στη παρέα έχει τεθεί πολλές το σχετικό ερώτημα, θα πώ ότι «στα γκαρντ, θα άλλαζα τον Ούκιτς». Δεν είναι όμως τόσο απλό. Το μπάσκετ είναι και business.. Σαν οικονομική απόφαση λοιπόν, μπορεί να αποδειχθεί ζημιογόνα..

Υ.Γ.2: Γουστάρω να βλέπω Νικς.. Αυτή η «ευρωπαϊκή» undersized lineup με τα δύο πόιντ, Φέλτον-Κιντ , τον G/F defensive stopper Μπριούερ στο “3” και τον Μέλο στο «4» δίπλα στον Τσάντλερ με εξιτάρει.. Μπράβο στον Γούντσον, κυρίως για την μέχρι τώρα αμυντική προσήλωση των παικτών του.

223 σχόλια:

  1. Μπραβο Jim, εχουμε παρατησει ολα τα αθλητικα site και περιμενουμε με το refresh στο blog σου για να διαβασουμε τις εμπεριστατωμενες σου αποψεις.

    Ευγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. jim εσύ γράφεις για 4 αλλά σύμφωνα με το blog της κουρούνας στον παο κοιτάζουν τον καπόνο που είναι τριάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το shooting-"3" φαντάζει προσωρινό μπάλωμα. Για παράδειγμα με έναν καλό shooting άσσο που να μπορεί να δημιουργήσει και να παίξει μπικ εν ρολ (όπως ο Κουίν) έλυνες μεγάλο μέρος του θέματος.. Η γνώμη μου.

      Διαγραφή
  3. Πολυ ωραιο αρθρο Τζιμ συγχαρητηρια για ακομα μια φορα ελπιζω να ξεστραβωθουν στο τιμ του Αρτζι και να κοιταξοουν και εδω μπασ και μπαλωσουμε λιγο το ροστερ...Συνεχισε την καλη δουλεια...


    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα να'σαι καλά.. Στην ΚΑΕ ξέρουν καλύτερα, δε περιμένουν κανένα hoopfellas κτλ. Ρεαλιστικά να μιλάμε..

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα Jim,για τον σον γουιλιαμς-η μακαμπι το προσεγγησε μετα τη χυλοπιττα απ τον κενιον μαρτιν και ζητησε περιπου 60 χιλιαδες το μηνα-γενικα παιζει παρα πολυ το ονομα του για ευρωπη αλλα τετοιο παιχτη με προσωπο στο καλαθι εχει(σε μικροτερη ποιοτητα) ο παο(πανκο)-ενα σκληρο 4αρι στυλ λασμε θελει ο παο ,μαλλον παω προς Balkman.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε μπορεί. Τ΄ωρα είναι Νοέμβρης. 'Αλλα κόζια ΑΚΗ..Αν πάρεις 4 πλάτη πως θα τον κολλήσεις με Λάσμε-Σόφο? Σε αυτό το επίπεδο θες σουτ από τη θέση αυτή φίλε.

      Διαγραφή
  5. Δεν έχω ξαναδεί πουθενά - πλήν ΗΠΑ - τέτοιου είδους ανάλυση .

    Ευχαριστούμε που ξοδεύεις τον χρόνο σου να μας μαθαίνεις πράγματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη εγώ ευχαριστώ για τη συμμετοχή..

      Διαγραφή
    2. Δικός μου είναι Jim.
      Ψιχούλας Βάγιας Πάνος το όνομα του όλο.
      Doc

      Διαγραφή
  6. idaniko 8a htan ryan gomes...eleo.....HALL ftw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pate ena kai linkarete to b;log sta site tou pao na 3estrabo8oun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οτι κ αν παρεις θα σε καλυτερος παντως σε σχεση με τον παο του αρμστρονγκ
    Ας ελπισουμε οτι θα κανουν σωστη επιλογη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε Jim το θεμα ειναι οτι και το καλυτερο τεσσαρι να ερθει στην ομαδα δεν φτανει.Τα τραγικα λαθη στις επιλογες ξενων εχουν οδηγησει σε αδιεξοδο.Ουτε ο Ουκιτς θ' αποκτησει σουτ και θα γινει παικτης κανονικος κι οχι αλανας,ουτε ο Πανκο θα γινει 25,ουτε ο Μασιουλις θα γινει leader.Απλα η ταυτοχρονη αλλαγη Αρμστρονγκ-Κιτσεν με δυο παικτες σοβαρους,θα δωσει την προοπτικη της διεκδικησης του εγχωριου τιτλου,γιατι η ευρωλιγκα ειναι γι' αλλου επιπεδου ομαδες.Απλα να παψει η ομαδα να θυμιζει συνονθυλευμα.Ετσι κι αλλιως το ερχομενο καλοκαιρι θα γινουν παλι ριζικες αλλαγες στο ροστερ κι αλλαγη προπονητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα ένας παίκτης δε φτάνει.. Αλλά μια ανακατανομή ρόλων μπορεί να αλλάξει πολλά..

      Διαγραφή
  10. Παντως ειναι εντυπωσιακο οτι με γνωσεις scouting απο ενα σοβαρο team φτιαχνεις πολυ αξιολογες ομαδες.
    Το θεμα ειναι οτι παντα υστερουσαμε σε αυτο το θεμα στον παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,ναι..γι΄αυτό τόση ατιτλία τόσα χρόνια...

      Χορτάσαμε παλτά..Μπατίστ,Διαμαντίδη,Σπανούλη,Νίκολας,
      Μποντιρόγκα,Σάρας,Πέκοβιτς,Φώτσης...

      Δε μπορέσαμε να σταυρώσουμε μια αξιόλογη ομάδα

      Διαγραφή
    2. μονο ο μπατιστ αποτελει προϊον scouting απο αυτους που ανεφερες...
      + οτι πηραμε σπανουλη,διαμαντιδη απο τον γαυρο και χασαμε μαντζαρη,παπανικολαου που -βαση των συνθηκων που επικρατουσαν τοτε σε παο οσφπ- θα ερχοντουσαν ΤΡΕΧΑΤΟΙ σε εμας...

      Διαγραφή
    3. ο Πάνος εννοεί οτι υστερούμε σε scouting καθαρά. Όλοι αυτοί οι κορυφαίοι παίκτες που αναφέρεις ήταν ήδη γνωστοί στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ πριν τους υπογράψουμε..ήταν αρκετά ασφαλείς επιλογές. Δεν ήταν παίκτες τύπου Κίτσεν ας πούμε που δεν ηταν γνωστός σε πολλούς πριν τον αποκτήσουμε..Άντε, ο Μπατίστ δεν ήτα και ιδιαίτερα γνωστός αλλά ουσιαστικά είχε ένα όνομα προεχρόμενος και από το ΝΒΑ..Ο δε Σπανούλης ήταν και πριν τον πάρουμε ήδη διεθνής και απ' τους καλύτερους παίκτες της Α1.
      Πλέον λεφτά για τέτοιες σίγουρες επιλογές δεν υπάρχουν και αναγκαστικά πρέπει να πάμε σε λαβράκια, σε παίκτες άγνωστους σχετικά, με χαμηλότερο κασέ αλλά με αρκετές ικανότητες..Αν πάρουμε για παράδειγμα την λίστα, ο Γκόμεζ, ο Γουίλιαμς και ο Μπάλκμαν είναι γνωστοί παίκτες (αν και δεν έχουν δοκιμαστεί στην Ευρώπη) και θα τους πληρώσεις πιο ακριβά ενώ οι άλλοι 3 που δεν είναι τόσο γνωστοί είναι πιο φτηνοί και ενδεχομένως να σου βγουν λαχεία ενδεχομένως να σου βγουν και παλτά...
      Ότι πληρώσεις πέρνεις αλλά πλέον πρεπει να να κοιτάμε καλά πριν κάνουμε επιλογή. Ο Άρμστρονγκ ήταν μεγάλο λάθος και φαινόταν απ' την αρχή ότι δεν κολλάει αλλά παρ' όλα αυτά τον αποκτήσαμε...Τζάμπα 300 χιλιάρικα σε εποχή που το κάθε ευρώ μετράει..Απ την άλλη τα 300 του Λάσμε μοιάζουν λίγα γι αυτά που προσφέρει στο παιχνίδι της ομάδας...good deal και μπράβο στον Πεδουλάκη για την επιλογή του
      Madness

      Διαγραφή
    4. Μην τραλαθούμε ρε παιδιά,ομάδες που κυνηγούν όλους τους τίτλους κάθε χρόνο ως τα απόλυτα φαβορί δεν παίρνουν άγνωστους παίκτες μέσω scouting.Σιγά μην έπαιρνε ο Μεγάλος τον Κίτσεν μπας και του βγει..

      Διαγραφή
    5. Πράγματι φίλε..Αν είσαι το απόλυτο φαβορί έχεις ένα ρόστερ φόβητρο με προπονητή έμπειρο και τιτλάτο και με παίχτες δοκιμασμένους και ταλαντούχους..Αλλά το περσινό Φ4 νομίζω έδειξε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Η ΤΣΣΚΑ του πολύ Κιριλένκο, του Κρίστιτς του Σβεντ, του Σισκάουσκας, του Χριάπα, ακόμα και του Τεόντοσιτς με προπονητή τον Καζλάουσκας (που δεν τον λες και τοπ αλλά μια εμπειρία την έχει) ξεφτιλίστηκε από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο απέκλησε με τεράστια σφαγή και έπειτα από τον Ολυμπιακό που είχε έναν ουσοαστικά ποιοτικό παίκτη, πολύ ποιοτικότερο προπονητή και από κει και πέρα ένα ρόστερ που δεν είχε καμία περγαμηνή. Οι 2 προσθήκες τους άλλαξαν την εικόνα άρδην. Χωρίς να είναι παίκτς γνωστοί και διαφημισμένοι. Φυσικά φέτος δείχνουν άλλα πράγματα και ίσως αυτή να ήταν η εξάιρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα αλλά πρέπει να δεχτούμε ότι η εποχή που ήμασταν το απόλυτο φαβορί για όλους τους τίτλους πέρασε. Αφού δεν μπορούμε πιά να αγοράζουμε ότι καλύτερο υπάρχει θα πέρνουμε παίκτες τύπου Κίτσεν πλαισιομένους με 1-2 παίκτες πρώτου επιπέδου, με την ελπίδα να βγει κάτι καλό..
      Madness

      Διαγραφή
    6. Μάγκες, ο ΠΑΟ είχε μεγάλο θέμα στο scouting όλη την περασμένη δεκαετία. Απλά είχε τεράστιο προπονητή που είχε το κουμάντο της ομάδας και όταν δεν τον βόλευαν οι καταστάσεις ξεκινούσε τις μάγκικες αλχημείες του και περιόριζε το rotation σε 7-8 παίκτες μέχρι να στρώσει η ομάδα. Χαρακτηριστικότερη χρονιά το treble του '07 όταν τα δύο μεγαλύτερα συμβόλαια της συλλόγου (Javtokas & Delk) κατέληξαν εκτός rotation στους τελικούς με τον Παπανικολάου να παίρνει ουσιαστικά τη θέση του δευτέρου και να βγάζει μάτια. Steven Hunter, Tracy Murray, Rodney Buford, Lonny Baxter (όλοι ήρθαν από το NBA μεσοχρονιά και δεν προσαρμόστηκαν), Steven Smith, Marcus Haislip, Robertas Javtokas, Kenyon Jones, David Logan, Andrija Zizic, Dusan Sacota (πολύ credit και δεν ευόδωσε) δεν ταίριαζαν με το μπάσκετ του Obradovic και φαινόταν πριν καν αποκτηθούν, Tony Delk, Milenko Tepic, Niksa Prkacin, Kennedy Winston, Jurica Golemac αξιοπρεπείς επιλογές που απλά δεν βγήκαν για τον α ή β λόγο. Προσοχή, δεν λέω ότι οι παραπάνω παίκτες είναι παλτά, απλά ο Ζοτς δεν είναι και ο πιο εύκολος προπονητής στον κόσμο, έχει τα χούγια του, αλλά οι επιτυχίες του μιλούν από μόνες τους προς υπεράσπισή του. Και οι Nicholas, Vujanic, Koch και ο Ντικούδης ανήκουν στις περιπτώσεις παικτών που δεν είναι του στυλ "Obradovic" κι όμως κατάφεραν και απέδωσαν και προσαρμόστηκαν άψογα, ο καθένας ανάλογα με τις απαιτήσεις της εποχής. Και στις τρεις περιπτώσεις πήρε αρκετό χρόνο, που όμως δεν στοίχισε. Ο μόνος παίκτης που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία που έπαιξε με το δικό του τρόπο, επέβαλε το παιχνίδι του και μάλιστα δις, στα γεράματα και σε κακή φυσική κατάσταση, είναι ο τεράστιος Sarunas Jasikevicius (μετρ φυσικά στο pick 'n' roll, αλλά από περιστροφές στην άμυνα...) μία προσωπικότητα που ακόμη και ο Obradovic δεν μπορούσε παρά να του δώσει τη license to kill. Οι μόνοι άλλοι δύο πάικτες που είχουν κερδίσει αυτήν την εύνοια όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι Bodiroga και Lakovic, ο ΔΔ είναι διαφορετική περίπτωση ηγέτη. Παρά τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας σας, μην υποτιμάτε ποτέ μία κακή κριτική, μακάρι το ελλιπές scouting του παρελθόντος να είναι προς γνώση και συμμόρφωση.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  11. Πολύ καλή δουλειά και πάλι..μια ερώτηση από μένα..θεωρητικά,το καλοκαίρι ο παο ενισχύθηκε με γνώμονα την ενέργεια,τη δύναμη και γενικά το aggressiveness (μπράμος,λάσμε,μασιούλις,κίτσεν)..Γιατί λοιπόν προτιμάς πάλι δυναμίτη?? πιστεύω ότι Θελουμε πιο δαντελένιο 4άρι που θα τραβιέται συχνότερα έξω και θα ανοίγει περισσότερο χώρο στη ρακέτα ώστε να απελευθερώσει και τον σόφο από τα συνεχομένα double και triple teams..πολύ καλή ανάλυση πάντως jim..keep up..

    υγ1: Όσον αφορά τη δομή του blog, ta replies κάτω από κάθε ένα ποστ, είναι χρήσιμα για την κουβέντα αλλά είναι χάσιμο ν ψάχνουμε για νέα ποστς κάτω από άλλα που έχουμε διαβάσει..

    υγ2: Σύντομη γνώμη για την αδυναμία μου αν είναι εύκολο..sani becirovic..κομβικός ρόλος και φοβερή χρονιά το 2007 αλλά μάλλον θάφτηκε (δίκαια) λόγω του μεγάλου σίσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω του μεγάλου Σάρας θάφτηκε ο Σάνι όπως και ο Βούγιανιτς..Θυμίζω το καλοκαίρι του 07 ο Σίσκα μας την έκανε για Μόσχα και τελικά τον αντικαταστήσαμε με το δίδυμο Γουίνστον/Περπέρογλου. Στα τέλη του καλοκαιριού αποκτήσαμε τον Σάρας, ενώ είχαμε ήδη μια πλήρη backcourt με Διαμαντίδη, Σπανούλη (είχε επιστρέψει από μέσα Ιούλη αν θυμάμαι), Μπετσίροβιτς, Βούγιανιτς και Χατζηβρέττα. Αναγκαστικά λοιπόν καθώς ένας σταρ όπως ο Σάρας έπρεπε να παίζει, ο Βούγιανιτς που είχε κάνει εξαιρετικό Φ4 έφυγε και ενώ ο Μπετσίροβιτς έμεινε, οι πολλοί τραυματισμοί του δεν τον άφησαν να βρει ρυθμό και το καλοκαίρι αποχαιρέτησε με τον Ομπράντοβιτς να κρίνει πως ήθελε ένα καθαρό 2άρι γι αυτό και απέκτησε λίγες μέρες αργότερα τον Ντρου Νίκολας...
      ΥΓ. Πόσοι τεράστιοι παίκτες αγωνίστηκαν για τον ΠΑΟ..Μεγάλες αγάπες και ο Σάνι και ο Σάρας και ο Ντρου...Τώρα πλέον..Κίτσεν!! (Προς θεού, δεν υποτιμώ τον Κίτσεν αλλά πλέον άλλαξαν τα πράγματα)..Το λέω με τόνο νοσταλγίας και όχι απογοήτευσης!
      Madness

      Διαγραφή
    2. Σωστός φίλε μου..Ήταν δεδομένο ότι θα θαβόντουσαν με την έλευση του τεράστιου Σάρας και χαλάλι του..Πάντως είχαν εξαιρετική παρουσία ειδικά στο 2ο μισό της χρονιάς και παραμένουν οι μεγαλύτερες αδυναμίες μου από την κατηγορία των μη superstars που έχουν περάσει από την ομάδα..(το μη superstars το λέω λόγω των ονομάτων που είχαν δίπλα τους)..τρομερή περιφέρεια πάντως πριν την έλευση του Σάρας..Τα είχε ολα..

      Διαγραφή
    3. Πάντως παιδιά ο Φίλιππος ο Συρίγος ήταν ο μοναδικός που αποκαλούσε τον sani-boy,superstar.Έλεγε μάλιστα για μένα τέτοιος έιναι και τον βάζω στην ίδια κατηγορία με σπανούλη και saras..
      Ήταν εξαιρετικός χειριστής ,με καλό drive και σουτ..επίσης έστηνε τρομερά Pick n roll ..αλλιώς δεν θα τον επέλεγε ποτέ ο zelico. ..τι να λέμε μεγάλη αδυναμία.
      υ.γ jim εφόσον τον derwin O ΄Αρτζι τον πιστεύει,γιατί δεν τον αφήνει μέσα σε ενα παιχνίδι 20-25 λεπτά να δούμε αν τελικά μπορεί να σταθεί..(ας το έκανε με τον Ικαρο που χεκίνησε και πολύ δυνατά) ειδάλλως πολύ δύσκολα θα πάρει ρυθμό.
      υ.γ 1 το dallas πως το βλέπεις,δεν με πείθει καθόλου ο mayo ,πολύ soft..πιστεύω και ελπίζω να ανέβει ο VC και να ξεκινάει βασικός(με τους bobcats ήταν super σε άμυνα και επί8εση), με collison στον άσσο θα ανέβουμε επίπεδο..
      Vince Carter 15

      Διαγραφή
    4. Πράγματι, και για μένα σταρ ήταν ο Σάνι, απλά είχε πολλούς τραυματισμούς και τον εμπόδισαν να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε να είχε κάνει..Ακόμη και τώρα όπου πάει βοηθάει πολύ και είναι απ' τους καλύτερους της ομάδας. Ο δε Βούγιανιτς μεγάλο ταλέντο και αυτός αλλά στάθηκε ακόμα πιο άτυχος και σταμάτησε νωρίς το μπάσκετ..Τουλάχιστον, έκλεισε την καριέρα του στην Ελλάδα και σε μια εξαιρετική ομάδα σαν τον Πανιώνιο..
      Vince, δυστυχώς ο vincanity εδώ και χρόνια δείχνει μεγάλη πτώση. Γενικά γερασμένη ομάδα το ντάλας στους παίκτε - κλειδιά, αλλά μεγάλους παίκτες σαν τον Κάρτερ και τον Νοβίτσκι δεν τους ξεγράφεις. Ο Κόλισον θα βοηθήσει, είναι πολύ δυνατό γκάρντ. Για τον Κίτσεν δεν ξέρω, φωνάζει ότι θέλει περισσότερο χρόνο αν είναι να πάρουμε κάτι από την παρουσία του..Ίσως πρέπει να επιχειρήσουμε να απαγκιστρωθούμε λίγο από τον Διαμαντίδη και να δοκιμάσουμε λίγο τον Κροάτη και τον Κίτσεν σε πιο κομβικούς ρόλους.
      Madness

      Διαγραφή
    5. highlight του σάνι τη χρονιάς του triple crown αν θυμάστε είναι το εντός έδρας με την μπάρτσα στη φάση των ομίλων..και νομίζω και το πρώτο δεκάλεπτο του ηιτελικού με ταού, όπου μπήκε με φοβερή ψυχολογία..και φυσικά μεγάλο του πλεονέκτημα μαζί με όσα είπατε,η φοωερη του ευστοχία απο τη γραμμή..anyway, αν δν είχε τουσ τραυματισμούς για μένα,θα ήταν τεράστια η καριέρα του..Τολμώ να πω ότι θα ήταν τώρα στο ίδιο βάθρο με τους μεγάλους σύγχρονουε ευρωπαίους..

      Διαγραφή
    6. O Σάνι έκανε πραγματικά απίστευτο ημιτελικό! Τα είχαν χάσει οι Ισπανοί μαζί του, δεν είχε χάσει τίποτα το παλικάρι..Και όταν σταμάτησε για λίγο άρχισε να πυροβολεί ο Βούγιανιτς!!
      Σίγουρα μια θέση στο πάνθεον την δικαιούται αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα μάλλον δεν θα την πάρει...Τουλάχιστον κάποιοι φίλαθλοι των ομάδων που αγωνίστηκε θα τον εκτιμούν πάντα ως έναν τεράστιο παίκτη..Εγώ θα τον ήθελα ξανά στον ΠΑΟ, έτσι κι αλλιώς με το μπάτζετ που πάμε είναι πολυτέλεια να έχεις την ποιότητα του Σάνι με ένα συμβόλαιο της τάξης των 200-33 χιλιάδων ευρώ.
      Madness

      Διαγραφή
    7. Eυχαριστώ ρε παιχταρά.. Το "4" σου παραείναι δαντελένιο.. Θες έναν πιό αθλητικό παίκτη (χαρακτηριστικό που σου λείπει στη θέση) που μαζί με τον Λάσμε θα αποτελέσει πανοπλία για τον Σόφο. Θα πάρεις και περισσότερη ποιότητα από Τσαρτσαρή έτσι..

      Διαγραφή
    8. Vince o Ο'Μάγιο είναι πολύ καλός παίκτης. Τρως πάγκο σε καταλαβαίνω αλλά.. Και ο Κόλισον επίσης. Μ'αρέσει αυτό το μπακόρτ..

      Διαγραφή
    9. Τεραστιος Σανι-μποι μεγαλη αδυναμια και δικη μου..Αγαπησε πολυ την ομαδα και ακομη και σημερα λεει οτι περασε εδω την καλυτερη του χρονια.Νομιζω οτι κατι παιχτηκε περσυ για να γυρισει,ηταν και αδυναμια του Θανασαρα αλλα τελικα αν και το ηθελε σαν τρελος δεν το αποφασισαμε..Κριμα..Ωραια κινηση,μυαλο κοφτερο,πραγματικα εκπληκτικο ταλεντο..Βιρτουοζος οπως θα εγραφε η αθλητικη ηχω,εαν υπηρχε σημερα...Επρεπε να μεινει περισοτερο..Να σαι καλα ρε Σανι παιχταρα οπου και νασαι

      Διαγραφή
    10. Επειδή τώρα που τα ξαναδιάβασα, είδα πως δεν το έθεσα σωστά..Εννοούσα ότι η συμβολή του Σάνι εκείνη τη χρονιά θάφτηκε λίγο λόγω των εμφανίσων του σίσκα ειδικά στο τελικό..Την επόμενη χρονιά,θάφτηκε λόγω Σάρας.Anyway,μακάρι ν είχε ξαναέρθει όταν είχε ακουστεί..

      Διαγραφή
  12. @saniboy

    Στο πρωτο υστερογραφο εχεις δικιο
    Νομιζω με τα ατομα να αυξανονται συνεχως πρεπει να αλλαξει καπως το blog κ να γινει πιο ευκολα διαβασιμο.ας πουμε σαν ενα φορουμ με απαντησεις σε ποστς κτλ.αργα η γρηγορα θα πρεπει να το σκεφτειο jim.k καποια παιδια απο μας να αναλαβουν το ρολο του moderator.
    To forum θα κανει θραυση στο ελλαδικο χωρο ανετοτατα κ θα αποκτησει επιπλεον φημη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @panos geo

    Ή έστω να απαντάμε όπως εμείς τώρα,με @username..Άμα θέλει και ο jim,το συζητάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιστευω οτι αν θελει να το συζητησει ο jim μπορουμε να του στειλουμε τα email μας για να το οργανωσουμε.εγω προσφερομαι παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά είμαι ανοιχτός, θα το συζητήσουμε εν καιρώ.. Το email μου υπάρχει στο eurobasket.com, νομίζω το γνωρίζετε. Βασικός στόχος του μπλογκ αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσει να έχει ένα μικρό διαφημιστικό έσοδο και τότε θα βάλουμε και κάποια άλλα πράγματα που έχω υπόψη. Αυτός είναι ο στόχος τώρα.

      Διαγραφή
    2. Jim είμαι ο vrankovic s. και διαχειρίζομαι το basketballforum.gr.Aν εσύ ή οποιοδήποτε άλλο από τα παιδιά εδώ μέσα επιθυμεί οποιοδήποτε είδος συνεργασίας με κοινό γνώμονα την αγάπη για το μπάσκετ,εγώ και η ομάδα του basketballforum είναι ανοιχτή..

      Διαγραφή
    3. Να'σαι καλά φίλε, μας τιμά η πρότασή σου. Σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. Άμα ζητήσει τώρα τόσα θα φάει ξύλο.. Το καλοκαίρι τα έπαιρνε, ναι..

      Διαγραφή
  16. Για σου Jim!Συγχαρητηρια για μια ακομη φορα για τη καταπληκτικη σου δουλεια...
    Αποψη μου ειναι οτι ο Παναθηναϊκός θελει στο "4" καποιον που θα του δωσει ενεργεια και ενταση και στις 2 πλευρες του γηπεδου,και ειδικα στην αμυνα.
    Το ζητημα στο "4" κατα την αποψη μου δεν ειναι τοσο επιθετικο οσο ειναι κυριως αμυντικό.
    Δεν θελει καποιον killer απο το τριποντο εκει ο Παναθηναϊκός,αφου η δουλεια αυτη μπορει να γινει και με Πανκο,Τσαρτσαρη.
    Θελει περισσοτερο καποιον που οταν θα μπαινει στον αγωνα ,να μπορει να ανεβαζει την ενταση της αμυνας ,ενω επιθετικα να μπορει να βελτιωνει την κινητικότητα της επιθεσης.
    Παρα ειναι στατικος και προβλεψιμος ο Παναθηναϊκός επιθετικα.
    Φυσικα δεν λεω να μην εχει σουτ απο τα 6.75,αλλα πιο πολυ θελω να εχει την προσωπικη προσπαθεια,ειτε κοντα ειτε μακρυα απο το καλαθι.
    Ο παικτης που ανταποκρινεται σε αυτα τα standards που περιγραφω ειναι ο Rolando Balkman.Αυτον θα επελεγα εγω.Κι ας μην εχει φονικο σουτ.Αρκει που μπορει να απειλησει με προσωπικη προσπαθεια.Συν οτι μπορει να μαρκαρει απο το 1 εως το 5.Τρομακτικο πλεονεκτημα για μια αμυνα αυτο.
    Με μια ομως προϋποθεση.
    Να φερουν ταυτοχρονα και εναν παικτη scorer στην περιφερεια ειτε αυτος θα ειναι ενας swingman ειτε ενας combo guard ,κρατωντας ομως και τον Kitchen τουλαχιστον Ευρωπη.
    Σε αυτη τη θεση εχει αναγκη ο Παναθηναϊκός απο 3ποντο και γενικα score απο προσωπικη προσπαθεια,οταν το ματς "σκαλωνει".Οι Μπραμος,Kitchen,Γιαννοπουλος δυστυχως δεν μπορουν να κανουν με συνεπεια αυτην την δουλεια.
    Ετσι λοιπον οταν θα υπαρχει αυτος ο σκορερ στο 2 ,συν τον Διαμαντιδη ή τον Ουκιτς στον ασσο,και τον Ματσιουλις στο 3,τοτε δεν σε πειραζει να εχεις ενα διδυμο ψηλων Λασμε-Μπαλκμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ. Με "4" χωρίς σουτ σε τέτοιο επίπεδο στην Ευρώπη θα έχεις θέμα.. Ο Μπάλκμαν θα ήταν ταμάμ αν μπορούσε να απειλήσει λίγο περισσότερα. Να σκεφτείς όταν έπαιζα WBM παλιότερα τον είχα πάρει στην ομάδα μου στο "4", με Τράβις Ουότσον "5" και Άαρον Μάιλς στο "1"..

      Διαγραφή
  17. Ωραια η λιστα,αλλα αν δεν την δουν στον ΠΑΟ ειναι απλα για να χουμε να λεμε.Οποιος μπορει ας τους ενημερωσει μπας και κινηθουν σωστα αυτη την φορα.Ευχαριστουμε jim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα πω κάτι τρελό βέβαια τώρα, αλλά δε θα ήταν το ιδανικό να πάρουμε Gomes και Balkman και να αποδεσμεύσουμε τον Πάνκο ? Άμυνα, ενέργεια, κλεψίματα από το Balkman, σουτ, σκορ, δημιουργία από τον Gomes ;-) Επειδή εγω έτσι όπως τα γράφεις αν μου έλεγαν διάλεξε έναν δεν θα μπορούσα να το κάνω με τίποτα, εσύ ποιον θα διάλεγες ? Που θα κατέληγες μετά από αυτή σου την ανάλυση ? (Συμφωνώ με όλους τους προλαλίσαντες για την πολύ καλή ποιότητα των άρθρων, για τα συνεχή refresh, για τις γνώσεις, για όλα. Καλή δύναμη και ότι καλύτερο).... εύχομαι και στο τμήμα σκάουτινγκ του εξάστερου ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μεσοι οροι του Πανκο στα ματς της Euroleague μεχρι τωρα ειναι 10 ποντοι ,4 rebounds ,3 assists
      σε 23 λεπτα.Δεν νομιζω οτι το προβλημα ειναι ο Πανκο.Δεν μπορεις μεσουσης της περιοδου να αλλαζεις τη μιση ομαδα.Μια το πολυ δυο αλλαγες χρειαζονται.

      Διαγραφή
    2. Johnny το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες, το ξέρω ότι ήταν υπερβολή αυτό που έγραψα, απλά δε θα μπορούσα να καταλήξω σε ποιον έναν από όλους αυτούς, γιατί θα ήθελα να υπήρχε αυτός ο ένας που να είχε τα χαρακτηριστικά όλων. Αν υπήρχε βέβαια σίγουρα δε θα ήταν τώρα ελεύθερος και θα έπαιζε ήδη στην καλύτερη ομάδα στο NBA..... αλλά είπαμε, γυναίκα τώρα, περιμένεις να καταλήξω-επιλέξω τόσο εύκολα σε ένα απορρίπτοντας τα υπόλοιπα ;-) Σε ευχαριστώ όπως και να έχει για την απάντηση. Ναταλία

      Διαγραφή
    3. Η σκεψη που εκανες δεν ηταν αντιπαραγωγικη.Καθε αλλο...Νομιζω οτι προκυπτει απο το γεγονος οτι ελαχιστοι απο τους φετινους μας παικτες ειναι ολοκληρωμενοι στο παιχνιδι τους αμυντικα και επιθετικά,με αποτελεσμα να δημιουργουνται κενα στο παιχνιδι μας και αρα να ψανουμε εναν παικτη 2 σε 1.Συνεχισε να σχολιαζεις.Εγω τουλαχιστον παρακολουθω με ιδιατερη προσοχη τις παρεμβασεις σου.

      ΥΓ.Και οι ανδρες μην νομιζεις καμια φορα ειναι χειροτεροι στην επιλογη απο τις γυναικες.

      Διαγραφή
    4. Πραγματικα Ναταλια η προταση σου εχει πολυ σωστο σκεπτικο..Ο Πανκο δεν εχει προσφερει απολυτως τιποτα απλα περναει ανεγγιχτος γιατι κανεις δεν αναφερεται σε αυτον..Ειναι συμπαθης,σοβαρος και εχει λιγο μπασκετακι μεσα του..Μπορεις να στηριχτεις πανω του σαν χαρακτηρα και πειρα οτι κατι θα προσφερει ενω δειχνει να εχει καταλαβει οτι ειναι η ευκαιρια του..Απλα δεν τον διωχνεις γιατι εχεις χειροτερους,και το λαθος ειναι οτι αντι για αλλαγη τον εφερες για βασικο,ρολος που του πεφτει πολυς..Οσο για τα στατιστικα του,αν και συμπαθη,δεν δειχνουν την πραγματικη εικονα που ειναι μετριοτατη εως κακη.Ομως μπορει να βοηθησει σε καποια σημεια,σαν 8ος -9ος παικτης..Αλλα εχει δικιο και ο Τζονυ οτι δεν μπορεις να τους διωξεις ολους..

      Διαγραφή
  19. Θα σταθώ στο Υ.Γ.2 Jim και θα σου πω ότι γι αυτό προήχθει ο Γούντσον σαν πρώτος προπονητής στους ΝΥΚ...μέγας αμυντικός συστηματίας ο Γούντι από τα προπονητικά γεννοφάσκια του στις αρχές της δεκαετίας στους πρωταθλητές Πίστονς με Λάρυ Μπράουν...άντε να μπει και ο Ίμαν Σούμπερτ σιγά σιγά (φτου φτου μην τον ματιάσουμε)...break out season βλέπω...τα είχαμε πει και στα power rankings...χεχε...

    Antoine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νομίζω πως ο Shawne Williams έχει συμβόλαιο για $ 2.600.000.
    Στο ΝΒΑ θεωρείται 3-4. Πάρα πολύ καλός θεωρητικά για Ευρώπη.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδια αυτα τα νουμερα ξεχατε τα αν ισχυουν για παο.μιλαμε για λιγες εκατονταδες κ αν.μην ξεχνατε οτι θα δωθει κ καποια αποζημιωση στο παλτο.

      Διαγραφή
    2. Θοδωρη τα παιχνιδια ειναι πολυ λιγοτερα στην ευρωπη και επιπλεον οταν ενας free agent δεν σταυρωνει ομαδα νοεμβρη μηνα ερχεται με πολυ λιγοτερα στην ευρωπη,ο γκομεζ για παραδειγμα που επαιρνε 4 εκατ.$ περσυ στους κλιπερς με 1 εκατομυριο ευρω μπαινει στο πρωτο αεροπλανο για ελ.βενιζελος...για αυτο το βλεπω χλωμοτατο για παο οπως και τον ουιλιαμς.Ας δουμε ποιο οικονομικες περιπτωσεις που θα παρουν το συμβολαιο του αρμστρονκ(350 χιλιαδες ευρω).ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    3. Παιδιά δε πληρώνει τόσα χρήματα αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, δε το συζητάμε καν..

      Διαγραφή
  21. Το μεγαλο λαθος του καλοκαιριου ειναι που δν εγινε η υπερβαση στο budget να μεινει ο Καιμακογλου(υπερβαση που πηγε να γινει για Φωτση με πολυ περισσοτερα χρηματα).Αυτη τη στιγμη ειναι ακριβως το 4αρι που λειπει απο την ομαδα συν το γεγονος οτι ειναι ελληνας.Με αυτον στο ροστερ θα μπορουσε ο Πεδουλακης να κινηθει για οτι γουσταρε!Ασο,σουτερ,5αρι...με λιγα λογια μια μεταγραφη και καλη που θα ανεβαζε επιπεδο την ομαδα.Απο τη λιστα εγω θα διαλεγα τον μπαλκμαν κ ας μην εχει το 3ποντο που λειπει απο την ομαδα.Οπωσ το βλεπω ο Παο θα παραμεινει μεσα στη χρονια μια ομαδα των 65-70 ποντων στν επιθεση οποτε ας ριξει ολο το βαρος στην αμυνα και οτι γινει.Ετσι κι αλλιως αυτο που εχει σημασια φετος ειναι να δημιουργιθει ενασ κορμος και το καλοκαιρι με 4-5 σωστες κινησεις να φτασουμε εκει πυ θελουμε.

    Υ.Γ.Ελπιζω τα δημοσιευματα για Kapono να μην εχουν σχεση με τη πραγματικοτητα.Θα προτιμουσα ακομα και το Καπινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απο την περιβοητη πλεον λιστα και συμφωνα με οσα γραφεις ψηφιζω γκομεζ. Ο μπαλκμαν μου κανει δευτερος λασμε κ νομιζω ενας φτανει. Παντως , επειδη πιο πολυ φετος μας λειπει ο καιμακ ας παμε να παρουμε το σερβικο καρμπον του. Οσο ειναι ακομα ελευθερος κ προσιτος. Ο ζοτς θα τον ειχε κλεισει ηδη..dim
    Υ.γ. τουλαχιστον ας κλεισει ενα παιχτη γρηγορα γιατι με τοση μεταγραφολογια νομιζω οτι ειναι αυγουστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βελίσκοβιτς ήταν η δική μας επιλογή το καλοκαίρι αλλά όχι με Πάνκο μαζί..

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα Jim αλλά και σε όλους. Παρακολουθώ καιρό το blog και αποφάσισα να καταθέσω και εγώ την γνώμη μου. Έτσι όπως έχει χτιστεί η ομάδα προτιμώ Renaldo Balkman ή Damion James έτσι ώστε να ματσάρουν καλύτερα τους ψηλούς του ΟΣΦΠ μετά και την προσθήκη του Πάουελ. Για Euroleague καλύτερα να το ξεχάσουμε ούτως ή άλλως. Πρέπει όμως ο ΠΑΟ να επανακτήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα και αυτός θα πρέπει να είναι ο αντικειμενικός στόχος της φετινής χρονιάς. Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση του χρόνου του 3D και να χρησιμοποιηθούν σχήματα με Ούκιτς, Γιαννόπουλο, Λάσμε και το νέο τεσσάρι έτσι ώστε να συνεισφέρει και ο Ούκιτς γιατί δυστυχώς δεν πρόκειται να αποχωρήσει. Γνώμη μου είναι πως ο ΠΑΟ πρέπει να αποκτήσει οπωσδήποτε του χρόνου Παππά, Καββαδά και Χρυσικόπουλο για να δημιουργήσει τις βάσεις της νέας ομάδας και να τονώσει το ελληνικό στοιχείο. Η φετινή χρονιά μπορεί με σωστή διαχείριση να έχει τελικά και πολλά θετικά. Αν μη τι άλλο θα αναγκαστούμε να δημιουργήσουμε τμήμα scouting. Δεν ωφελεί να παρελθοντολογούμε πια, πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον χωρίς μιζέρια και να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο χωρίς η ομάδα να παρεκκλίνει ύστερα από κάθε κακό αποτέλεσμα.

    manosg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έχετε πάθει με τον Παππά. Επειδή στον πανιώνιο βάζει 20 πόντους αυτό αποτελεί κριτήριο πως θα πιάσει σε μεγάλη ομάδα. Να σας θυμίσω πως δεν έχει στεριώσει σε ομάδα.Ούτε στη Μπιλμπάο έπιασε, ούτε στον κολοσσό ούτε στον παοκ γιατί πολύ απλά δεν έχει σωστή νοοτροπία.Ταλέντο έχει αλλά δεν έχει σωστή συμπεριφορά. Δεν δούλεψε το ταλέντο του ούτε το δουλεύει ούτε πρόκειται ποτέ. Κυριακή

      Διαγραφή
    2. Τα ίδια γράφονται για κάθε ταλαντούχο σκόρερ. Είμαι σίγουρος πως παρόμοια θα λέγανε και για τον Σπανούλη όταν έπαιζε στο Μαρούσι. Εσύ Κυριακή τον γνωρίζεις προσωπικά; Που ξέρεις ότι δεν θα δουλέψει ΠΟΤΕ; Μήπως έχεις το κληρονομικό χάρισμα; Εάν σκέπτονται έτσι όλοι οι μπασκετικοί θα πήξουμε στους αμυντικογενείς και υπερσυντηρητικούς παίχτες. Κάποιο από εμάς γουστάρουμε να βλέπουμε και λίγο ελεύθερο μπάσκετ. Να ξέρεις πως η αμοιβή είναι ανάλογη του ρίσκου και εάν σου βγει ο Παππάς έχεις σκόρερ για 10 χρόνια. Επιπλέον, θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει δίπλα στον ΔΔ.

      manosg

      Διαγραφή
  24. Εγώ, χωρίς να έχω τις γνώσεις του Jim αλλά και αρκετών απο τους φίλους του μπλόγκ, διαφωνώ με τον Jim γιατί βλέποντας την ομάδα κάνω τις εξής διαπιστώσεις :
    Επιθετικά: Μεγάλη ανισορροπία (ευθύνεται και η αμυντική προσπάθεια που καταβάλουν οι παλιοσειρές καθώς και ο εκνευρισμός του ΔΔ που αντιλαμβάνεται ότι η προσπάθεια αυτή δεν οδηγεί σε κάτι θετικό).
    Στο 1 έχεις τρομερές διακυμάνσεις. Είσαι απο καλός ή και πολύ καλός (με ΔΔ) μέχρι και κακός συχνά.
    Στο 2, ειδικά στην επίθεση, δεν υπάρχεις.
    Στο 3 είσαι μέτριος συνήθως.
    Στο 4 παρουσιάζεις περίπου τα ίδια που δείχνεις και στο 1. Απο καλός έως μετριότατος.
    Στο 5 έχεις επίσης 2 πρόσωπα, ανάλογα με το ποιός παίζει (Σόφο, Λάσμε). Είσαι μονοδιάστατος. Ή έως καλός στην επίθεση (και κακός στην άμυνα) ή καλός στην άμυνα και χλωμός επιθετικά.
    Αμυντικά: Η άμυνα που εξαρτάται απο το προσωπικό μαρκάρισμα δεν μπορεί να γίνει πολύ καλή με αυτή τη βάση παικτών. Κάποιοι απλά δεν υπάρχουν όταν αμύνεσαι. Είναι υποχρεωμένος λοιπόν ο κόουτς να δουλέψει και να παίξει μεγάλα διαστήματα μέ ζώνες για να προστατέψει κατά σειρά ΔΔ, Τσάρτσα, Πάνκο και να κρύψει το Σόφο.
    Στην επίθεση υστερείς λοιπόν πιο πολύ στην περιφέρεια και στο 3. Χρειάζεσαι λοιπόν άσσο και 3άρι.
    Εξηγώ: Αν απειλήσεις απ' έξω πραγματικά, τα υπάρχοντα 4άρια και 5άρια, με χώρο διαθέσιμο, θα κάνουν τη δουλεία τους. Θα ξεψαρώσει κάποια στιγμή ο Πάνκο, θα βρούν χώρο ο Σόφο και ο Λάσμε και στα καλά του βράδυα ο Τσάρτσα θα σκοτώσει (όπως και ο Σοφοκλής άλλωστε). Αρκεί να μην έχουν λειώσει στην άμυνα γιατί οι τρεις δεν έχουν πόδια και ανάσες και θα τους αρκεί απλά, αφού μάθουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, να βρούν χώρους στην επίθεση.
    1ο. Αν πάρεις ένα καλό πόιντ γκαρντ με σούτ και ντράιβ ( όπως ήταν ο Κουίν ; ), θα αξιοποιήσεις και τον ΔΔ στο 2. Εδώ θέλω τη βοήθεια του Jim. Μπορεί ο Ούκιτς να δώσει 10-15 λεπτά στο 2 παίζοντας στην απομόνωση; Αν ναί έχεις ακόμα περισότερες επιλογές.
    2ο. Αν πάρεις ένα σπουδαίο, αθλητικό 3άρι , με σούτ και ντράιβ καταφέρνεις νά έχεις πολύ καλή βασική 5άδα με τους Σόφο, Ούκιτς, Πάνκο και Μασιούλις σαν 6ο, 7ο, 8ο και 9ο παίκτη και πολλές επιλογές (ένας αθλητικός δίμετρος "Αμερικάνος" guard-forward, που ξέρει μπάσκετ, μπορεί να παίξει απο 2-4 στην επίθεση). Παύει το ροτέσιον να είναι εξοντωτικό ή τρελό και η ομάδα αποκτά λογική, ταυτότητα και συνεργασίες.
    Δεν θα είσαι πια ακίνδυνος και εύκολα αντιμετωπίσιμος.
    Προϋπόθεση 1η. Να εντάξεις κάποιες καλές (αποτελεσματικές) ζώνες στο αμυντικό σου παιχνίδι. Όσο δεν βρίσκεις αμυντική ισορροπία (χωρίς βαρύ κόστος σε ΔΔ και Τσάρτσα) δεν πρόκειται να γίνεις απειλητικός για τις τοπ ομάδες.
    Προϋπόθεση 2η. Και οι 2 νέοι να είναι αξιόπιστοι και αμυντικά, να αντιλαμβάνονται και να δέχονται το πλάνο, ώστε ότι κερδίσεις επιθετικά να μη χαθεί στην αμυντική σου ισορροπία.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα ίδια γράφονται για κάθε ταλαντούχο σκόρερ. Είμαι σίγουρος πως παρόμοια θα λέγανε και για τον Σπανούλη όταν έπαιζε στο Μαρούσι. Εσύ Κυριακή τον γνωρίζεις προσωπικά; Που ξέρεις ότι δεν θα δουλέψει ΠΟΤΕ; Μήπως έχεις το κληρονομικό χάρισμα; Εάν σκέπτονται έτσι όλοι οι μπασκετικοί θα πήξουμε στους αμυντικογενείς και υπερσυντηρητικούς παίχτες. Κάποιο από εμάς γουστάρουμε να βλέπουμε και λίγο ελεύθερο μπάσκετ. Να ξέρεις πως η αμοιβή είναι ανάλογη του ρίσκου και εάν σου βγει ο Παππάς έχεις σκόρερ για 10 χρόνια. Επιπλέον, θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει δίπλα στον ΔΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τζιμάρα, αυτή τη φορά σε πρόλαβα! Δες την πρότασή μου στο προηγούμενο ποστ για τον Powell (oh, yeap, Ryan Gomes!!!) και θα καταλάβεις, αν και διατηρούσα κάποιες αμφιβολίες. Θεωρώ τον Williams ιδανικό, αλλά κάπως νωθρό, όχι την τόνωση που χρειάζονται οι πράσινοι. Ο Hall μπορεί να έχει μεγάλα, άκρα αλλά είναι μέτριος αμυντικός, ειδικά στην ομαδική άμυνα, ενώ στην επίθεση είναι ένας μονοδιάστατος φονιάς. Με τον Balkman (παρουσία Σόφο-Lasme στο roster) χάνεις σε all-around ποιότητα στην επίθεση, αλλά είναι πράγματι απίστευτος στην άμυνα για ευρωπαϊκά δεδομένα. Τέλος διαφωνώ για την ικανότητα του James (όσο τον είδα στην περσινη pre-season στους Nets) στο σουτ. Αντίθετα, μπορεί πολύ άνετα να βγει μεταξύ των πρώτων rebounders στην Ευρωλίγκα αν πάρει χρόνο, απλά απίστευτος για Ευρώπη σε αυτόν τον τομέα. Τους άλλους δύο δεν τους γνωρίζω καθόλου. Πιστεύεις ότι τα κασέ των Gomes & Balkman που είναι και οι πιο περπατημένες λύσεις της λίστας σου είναι προσιτά για τον σημερινό Παναθηναϊκό; Και μία σκέψη της τελευταίας στιγμής: Χωρίς να γνωρίζω αν σπάνε τα συμβόλαια στην Κίνα και με ποιο κόστος (απ' ότι θυμάμαι πέρυσι με τις περιπτώσεις των W.Chandler-J.R.Smith-A.Brooks δυσκολάκι) και χωρίς να έχω χωνέψει ποτέ τον συγκεκριμένο πάικτη, ακόμη και όταν έβγαζε μάτια στην Τουρκία, πώς σου φαίνεται σαν λύση -και πισωγύρισμα- ο Haislip; Με εξαίρεση το καθαρό μυαλό, έχει όλα όσα ψάχνει όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά μία σύγχρονη ευρωπαϊκή ομάδα, ανλογιζόμενος το πέρσυνό πετυχημενό μοντέλο μπάσκετ του Ivkovic.
    Υ.Γ.: Αν οι Knicks μπορέσουν να παραχωρήσουν τον Amare για ένα scoring 3αρι με αξιοπρεπή άμυνα (Granger + ανταλλάγματα) που θα τραβάει από τον Melo τα αντίπαλα double-teams ή μία extreme λύση ανταλλαγής με τον J-Smooth (τριπλή ανταλλάγή, δεν βγαίνει αλλιώς μισθολογικά, μένει και ελεύθερος το καλοκαίρι, είναι ρίσκο), πιστεύω ότι μπορούν μέχρι και να χτυπήσουν πρωτάθλημα.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Desti.. O Mπάλκμαν έρχεται περπατώντας.. Για Χέησλιπ.. Ενώ έχει τα χαρακτηριστικά, εγώ δε θα τον κοίταγα καν. Δεν με εμπνέει φίλε. Καλά τα λές για Νικς.

      Διαγραφή
  27. Μπραβο Τζιμ για το κοπο σου οποιος απο αυτους τους παικτες και να ερθει συν θα ειναι για την ομαδα.Εχω καταθεσει την αποψη μου οτι ειμαι απαισιοδοξος για τη φετινη ομαδα και θα συνεχισω να ειμαι εστω και αν ερθει ο καλυτερος παικτης που γινεται στο 4.Δεν το γραφω τοσο καιρο γιατι ηθελα να δω μερικα ματς πρωτα ομως νομιζω πως το προβλημα του ΠΑΟ ειναι η εξαρτηση του απο τον ΔΔ , ειναι τετοια η εξαρτηση της ομαδας απο αυτον που ακομα και με τον Ικαρο και ενω ειχε προβλημα τραυματισμου επαιξε 35 λεπτα!!!Οι υπολοιποι παικτες της περιφερειας μοιαζουν να εχουν αποδεχτει πως θα ειναι απο πισω του και απλα μολις σκουραινουν τα πργματα του δινουν τη μπαλα.Κι ομως αυτο δεν συνεβαινε επι Ζελικο ο Σαρας,ο Σπανουλης , ο Μπετσιροβιτς , ο Νικολας ειχαν τη προσωπικοτητα αλλα και την εμπιστοσυνη να κανουν κι αυτοι το κομματι τους και να βαλουν στον αντιπαλο τα δικα τους ερωτηματικα, τετοια εμπιστοσυνη δεν εχει δοθει απο το Πεδουλακη ουτε στον Ουκιτς ουτε στον Κιτσεν και φυσικα ουτε στο Μπραμος η τον Ξανθοπουλο.Ξερω καποιοι θα πουν ο Ουκιτς δεν ειναι Σαρας και ο Μπραμος δεν ειναι Νικολας ,μπορει ναι μπορει οχι,παντως αν συνεχιστει το ιδιο μονοτονο βιολι δεν θα το μαθουμε ποτε.ο ΔΔ ειναι μαθημενος να εχει διπλα του πρωταγωνιστες και αν ο Πεδουλακης δεν πιστευει αυτους που ο ιδιος εφερε υπαρχει προβλημα.Εν κατακλειδι το προβλημα ειναι καθαρα στη περιφερεια εκει πρεπει να αναθεωρηθουν πραγματα και να μοιραστουν ρολοι το μπασκετ παρ'τη Δημητρη και καν'τη οτι καταλαβαινεις εχει παψει να υπαρχει απο τοτε που σταματησε ο Μποντιρογκα.
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σαν να μη θες να σ'αφήσουμε ήσυχο μου φαίνεται... Πού και να κυκλοφορούσε κανα manager game της προκοπής για μπάσκετ!

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Για εμένα μπάλωμα. Καλός σουτέρ, χεράς φοβερός δε το συζητώ αλλά δε βοηθά στη χημεία.. Απάντησα και πάνω πάνω..

      Διαγραφή
  30. Jim εχει Νικς-Φιλαδελφεια στις 2:00.
    το μονο που με βροβληματιζει ειναι η χημεια με τον Αμαρε στο 4.παντως το διδυμο Φελτον-Κιντ ειναι δυνατο.εχουν σοβαρεψει και τον Αντονι.γεια να δουμε τι θα κανουν σημερα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φίλε.. Όταν μπεί ο Αμάρε θα δούμε.. Για εμένα είναι ο καλύτερος σκόρινγκ ψηλός στη λίγκα αρκεί να βρεί χώρους και ένα σχετικά γρήγορο τέμπο. Δύσκολο πάντρεμα..

      Διαγραφή
    2. Αν δεις φετος τον Αμαρε να παιζει αρκετα λεπτα και στο 5 θα γινουν επικινδυνοι
      WILKINS

      Διαγραφή
  31. Ρε φιλε απο τοτε που ανακαλυψα το blog σου ρουφαω την καθε λεξη που γραφεις! Εισαι απλα ΦΟΒΕΡΟΣ! Οαση για οσους μπασκετοφιλους και μη σε διαβαζουν! Σ ευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Τάσο να'σαι καλά φίλε.. Επί της ευκαιρίας να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικά με σχόλια που γίνονται τον τελευταίο καιρό. Εμείς γράφουμε εδώ, μιλάμε, κάνουμε το κέφι μας. Για τις ομάδες είναι business και πολύ σοβαρές μάλιστα. Πιστέψτε με, -χωρίς να γνωρίζω πρόσωπα- αν μια ομάδα 8-10 εκ. δεν έχει καλύτερο scouting από το Hoopfellas τότε να το παρατήσουμε το μπάσκετ και να αρχίσουμε να παίζουμε καμιά ξερή..

      Διαγραφή
    2. OK Jim, δεν αντιλέγει κανείς, απλά αυτό που αναρωτιέμαι -και φαντάζομαι και αρκετοί φίλοι του ΠΑΟ- είναι πώς μια ομάδα όχι των 8-10 εκ. αλλά των 30 μέχρι πρόσφατα δεν πόνταρε/επένδυσε στο να δημιουργήσει ένα ποιοτικό ελληνικό πυρήνα από prospect πιτσιρικάδες.. Θα μου πεις, με τα μέχρι πριν 2 χρόνια μεγαλεία είχες την πολυτέλεια να πάρεις έτοιμους/ακριβούς έλληνες και ξένους παίχτες, αλλά ειδικά από τότε που άρχισε να διαφαίνεται η σημερινή πορεία (μεγάλη μείωση budget, πιθανή αποχώρηση της οικογένειας) γιατί το τμήμα scouting δεν λειτούργησε προς αυτή την κατεύθυνση? Και μιλάω για χιλιοειπωμένα ονόματα, να μην κουράζω.. Ποια είναι η γνώμη σου, με δεδομένο ότι θεωρείς πως και business είναι και σοβαρό scouting υπάρχει?
      Και last but not least.. KEEP UP MAN!!!
      Δημήτρης.

      Διαγραφή
    3. Αποψη μου φιλε Δημητρη...1ον]γιατι ενα τετοιο πλανο θελει βαθος χρονου,οποτε αφου θα εφευγε η οικογενεια σε τι βαθος χρονου να δουλεψεις και 2ο]γιατι απο το 2009 και μετα μετραγαμε την καθε χρονια σαν να ειναι η τελευταια οποτε πηγαιναμε να τα παρουμε ολα και να κλεισουμε ομορφα
      Το λαθος ηταν που δεν επιλεγησαν 2-3 αυθεντικα ταλεντα εστω και αποσπασματικα [πχ Παπανικολαου,Ματσβαν,Μιροτιτς ] να φτιαχτουνε διπλα στους υπολοιπους αλλα νομιζω οτι η συνολικη φιλοσοφια λειτουργησε αρνητικα γι αυτο..Εδω φετος αδιαφορησαμε για τον Σαριτς..Ηρθαν εξαλλου νεαροι παικτες [πχ Καλαθης],αλλα οπως ειδες απο τη στιγμη που περασαν στο επομενο σταδιο,ηταν αδυνατον να τους κρατησεις..Παντως αμα εισαι πραγματικος μαγκας ποτε δεν ειναι αργα να τσιμπησεις τον Παπ το καλοκαιρι που ληγει το συμβολαιο του ωστε να παρεις και τη ρεβανς για τον Σπανουλη..

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου, όπως το θέτεις για τον Καλάθη δεν έχεις άδικο, αλλά πχ γιατί να μην κάνει τίποτα για Παπανικολάου όπως λες κι εσύ ή για Μάντζαρη που σαφώς ήταν προσιτός, να τους κλείσει για κάποια χρόνια και όταν φτάσουν στο σημείο να διαπραγματεύονται συμβόλαια με μεγάλα νούμερα, βλέπεις αν σε παίρνει ή όχι.. Anyway, το "μάγκας" έχει κυρίως να κάνει με την τσέπη που μέχρι το καλοκαίρι δεν βλέπω να βελτιώνεται και πολύ... Θα δείξει..
      Δημήτρης

      Διαγραφή
  32. Ρε παιδια που διαβασατε για Καπονο στειλτε ενα λινκ αν μπορειτε..Φονικο σουτ αλλα τιποτα αλλο που να βοηθαει στην αμυνα η στην δημιουργια.Αλλα το σουτ που εχει πιστευω φτανει να μας βοηθησει.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φίλε εν καιρώ μπορείς να μας κάνεις κι ένα τέτοιο αρθράκι για περιφερειακούς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι?Ότι οι μόνες καλές μεταγραφές που κάναμε έχουν μονοετή συμβολαια που σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα χαιρετήσουν μια και δε θα έχουμε τα λεφτά να ανταποκριθούμε στιε τότε απαιτήσεις τους:

    Λάσμε-Μονοετές
    Μασιούλις-Μονοετές

    Τσάρτσα μάλλον θα αποστρατευτεί,όπως και ο Πάνκο,ο Διαμαντίδης είναι αμφίβολο το αν θα θέλει να συνεχίσει με αυτές τις συνθήκες,Ξανθόπουλος,Κίτσεν,Άρμστρογκ έχουν φύγει ήδη,ο Γιαννόπουλος θα ακολουθήσει τον Πεδουλάκη..

    Του χρόνου θα ξεκινάμε κάπως έτσι:

    Ούκιτς
    Μπράμος
    Σοφοκλής

    Καλό ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι! Καλό θα ήταν επίσης του χρόνου να χτυπήσεις Φώτση και Μαυροκεφαλίδη.

      Διαγραφή
  35. Καλημερα και απο μενα. Σε διαβαζω εδω και λιγο καιρο, αλλα πρωτη φορα γραφω στα σχολια.
    Συγχαρητηρια σε ολους εδω μεσα που κρατανε ενα επιπεδο και δεν γινεται η χαβρα των περισσοτερων αθλητικων site.
    Μπραβο Jim για τα post σου, πολυ χτησιμα κ εμπεριστατομενα.
    Ηθελα να θεσω κ γω τον εαυτο μου , διαθεσιμο, ως προς το αν μπορω να βοηθησω σε κατι αυτο το site.
    Ευχομαι το basket στην Ελλαδα να εχει συνεχως ανοδικη πορεια.... και να μην αρχισει να καταρεει.....
    Καλημερα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ωραια ολη αυτη η κουβεντα και τα ονοματα που "πεφτουν" στο τραπεζι,αλλα.....ο παο με το φετινο μπατζετ θα κινηθει για καποια πιο οικονομικη λυση παιδια..οποτε..μην ενθουσιαζομαστε
    giorgio k.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είσαι απλά γαμάτος!!Σε διαβάζω καιρό, απλά τώρα σου πρωτογράφω. Νομίζω ότι ο Αρμστρονγκ μας έχει χαιρετήσει και ήδη ψάχνουν αντικαταστάτη.Ο Κίτσεν λόγω της καλής εικόνας των φιλικών υποθέτω πως παίρνει παράταση μέχρι τις γιορτές. Νομίζω το πρόβλημα του είναι θέμα ψυχολογίας που δεν έχει, αν και το ταβάνι του είναι χαμηλό!ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ : Ο Ζοτς αποκλείεται να μην παρακολουθεί την ομάδα ακόμα και τώρα!!Αν ήμουν Θανάσης Γιαννακόπουλος θα τον έπαιρνα ένα τηλέφωνο(τι κάνει κτλ...)κ θα του έριχνα την ερώτηση : "Ρε Ζοτς για πες, πως μας βλέπεις, πες μου τι λύπει από την ομάδα, να του το πάρω του Δημήτρη, σπαράζει η καρδιά μου...". Χωρίς πλάκα τώρα...Γιατί ο Αργύρης από Αμερικάνους φαίνεται ψώνισε από σβέρκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είσαι μέσα στο μυαλό μου με το τελευταίο .... το είχα σκεφτεί κάνα δυο φορές.... ένα δωράκι μωρέ να του κάνει του ανιψιού για τα Χριστούγεννα. Πέρα από την πλάκα όμως, πραγματικά είμαι περίεργη για το τι θα σκέφτηκαν και τι θα συζήτησαν οι 3 τους (Θανάσης, Παύλος, Δημήτρης) μετά την ήττα με τον Ίκαρο. Γιατί ΟΚ ναι υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα (βλέπε φαρμακευτική) αλλά όλο και κάτι θα συζητούν και για την Πανάθα. Και επειδή είναι άνθρωποι με φιλοδοξίες, εγωισμό, τρέλα, αγάπη πιστεύω ότι δεν τους αρέσει να είναι κάτι λιγότερο από πρώτοι. Και θα το διορθώσουν.... άλλωστε το μήνυμα ελήφθη ;-)

      Διαγραφή
    2. αυτο ακριβως πιστευω και εγω Ναταλια."Ασχετη"

      Διαγραφή
    3. Συγνωμη που θα γινω αιρετικος παιδια αλλα ποτε ο ζελικο εκανε πετυχημενη μεταγραφη χαμηλομισθου παιχτη;πηγαινε παντα σε σιγουρακια.καλους κ ακριβους παιχτες.στην ουσια αγνωστα.ονοματα στο ευτη κοινο τα τελευταια δεκα χρονια δεν εφερε κ να τους εκανε παιχτες.αντιθετα απετυχε σε παρα πολλους παιχτες πλην μπατιστ κ μονο αν θυμαμαι καλα.οποτε χλωμο να του ζυτησανε την γνωμη του περι παιχτη μεχρι ας πουμε 200χιλ...
      Κ το πιο ωραιο ειναι που καθε χρονο ο ιτουδης πηγαινε αμερικη για να χει γνωμη κ γνωση της εκει περιοχης.λες κ φερνανε κανα λαβρακι.τσπ καλος,θεος ο ζελικο αλλα μην θεοποιηθει κιολας.οι γνωριζοντες ξερουν τα κολληματα του κ τι εκανε σωστα κ τι λαθος

      Διαγραφή
    4. Πάνο καλησπέρα, σύμφωνα με αυτά που γράφεις που μου ακούγονται πολύ λογικά θα ήταν καλό να μην κάνουμε λοιπόν συγκρίσεις μεταξύ Ζοτς και Άρτζι γιατί είναι άδικο για τον δεύτερο. Δε διαχειρίζεται το ίδιο μπάτζετ, ούτε δουλεύει κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Σαφώς και να λέμε τη γνώμη μας αν κάτι βλέπουμε ότι δεν πάει καλά ή πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα γιατί στην τελική δεν είναι στο απυρόβλητο (εκτός αν μετά από πολλή δουλειά και επιτυχία το κερδίσει μόνος του) αλλά είναι άδικο να συγκρίνουμε μη έχοντας τις ίδιες βάσεις.

      Διαγραφή
  38. jim me olo to sevasmo ektos apo ton hall npmizw oti olh i ypoloiph lista einai outopiki....nmzw prepei na ftiaxeis mia nea lista me PROSITOUS paiktes....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε πίστεψε με δεν είναι. Ξέρεις πόσα θα έπαιρνε ο Χάρπερ στη Στρασμπούργκ πέρυσι εαν έμενε ΟΛΟ το χρόνο..? Κάτω από 200.. Ο Μπάλκμαν θα πάρει όσα ή και λιγότερα από τον Πάουελ. Ο Χόλ είναι πιό οικονομικός από όλους. Μη κοιτάς τα συμβόλαια που είχαν στο ΝΒΑ γιατί μπερδεύεσαι.. Τώρα είναι Νοέμβρης και -πολύ σημαντικό- υπογράφεις παίκτες με το μήνα. Με 350χιλ. -πάνω κάτω-θεωρώ ότι μπορείς να κλείσεις τέτοιους πάίκτες μέχρι το τέλος της σεζόν. Τα οποία βέβαια είναι ένα πολύ σοβαρό ποσό και πιθανόν να μη μπορεί να το διαθέσει ολόκληρο η ομάδα.

      Διαγραφή
  39. Καλημέρα Jim, έχουμε αρρωστήσει με το blog σου, δεν ξέρω και γω πόσες φορές τη μέρα κανω refresh. Τεσπα ας έρθουμε στο θέμα μας. Νομίζω ότι υπάρχει μια παράμετρος σχετικά με τον αντι Αρμοστρονγκ που δεν έχει αναφερθεί. Μιλάω για το θέμα που έχει προκύψει με τον μάνατζερ φέτος. Το λέω αυτό γιατί μπορεί η ομάδα να θέλει να
    πάρει τον α' παίκτη αλλά αν ο εν Ελλάδι εκπρόσωπός του είναι ο μάνατζερ αυτός τότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι χαλάει η δουλειά και στρέφεσαι προς άλλες κατευθύνσεις.
    Υ.Γ. Ολα αυτά τα αναφέρω χωρίς να γνωρίζω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι γίνει αλλαγή μάνατζερ
    Τασος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Για το scouting του Παο τα προηγουμενα χρονια να θυμισω επίσης Σερμαντινι και Σάριτς που θα ερχονταν αν εμενε ο Ζοτς με αυξημενο μπατζετ. Παρεμπιπτοντως Jim ο Σαριτς παει Εφες. Του πληρωνει το buyout με την KK Zagreb το οποιο δεν μπορει να πληρωσει η Μπιλμπαο!
    Στο μπασκετ δεν ειναι οπως στο ποδοσφαιρο να παιρνεις αρκετους παικτες και να τους ψηνεις σιγα σιγα, γιατι η 12αδα ειναι συγκεκριμενη. Γιαυτο εξαλλου δεν προκοψε ο Βεργινης, ο Ξανθοπουλος, ο Σακοτα κ οσοι αλλοι μικροι ηρθαν και ηταν εκτος 12αδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Saric (ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην ηλικία του εκτός ΗΠΑ) κυκλοφορούσε μία φήμη πριν χρόνια, όπως για τον ΟΣΦΠ και το Valanciunas, δε σημαίνει ότι ισχύει ότι ακούγεται. Ο Shermadini, καλός, χρυσός, αλλά αμφιβάλω αν θα μπορούσε να σταθεί στις p'n'r απαιτήσεις του Ζοτς. Επίσης, εκείνη την εποχή αναγραφόταν σε όλες τις λίστες με φερέλπιδες νέους παίκτες, κοινώς δεν ήθελε και ιδιαίτερη προσπάθεια να τον εντοπίσεις. Αντίθετα, ταλεντάκι που τσίμπησε ο ΠΑΟ, αλλά ως τώρα δεν έχει φανεί πουθενά, είναι κάποιος Hristo Zahariev, Βούλγαρος στην καταγωγή. Οι τρεις Έλληνες που ανέφερες, όπως και οι Μπόγρης, Κούβαρης, Γλυνιαδάκης κάποτε, δεν πρόκοψαν γιατί είχανα αργά πόδια, που για τον Zelijko ισοδυναμεί με έγκλημα. Αληθινό προϊόν scouting (εύχομαι, γιατί αν είναι μανατζερίστικο κόλπο θα πάει άκλαφτος) είναι πχ ο Kitchen. Αμερικανός από ομάδα ξένου και όχι τόσο προβεβεβλημένου πρωταθλήματος, όχι από τους κορυφαίους την περασμένη season στη λίγκα, έρχεται σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ένας παντελώς άγνωστος δηλαδή. Τον αν θα "πιάσει" ή όχι εξαρτάται από ένα σωρό παράγοντες.
      Ο Παναθηναϊκός επί Obradovic είχε εξαιρετικό scouting για το διάβασμα των αντιπάλων του. Για τη στελέχωση της ομάδας, λόγω οικονομικής επιφάνειας και των υπαραξιών που συχνά πυκνά πλήρωνε, δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με το να βγάλει λαβράκια, πράγμα εν μέρη θεμιτό ξαναλέω λόγω οικονομικής ευρωστίας.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  42. Μόλις το διάβασα στα Πράσινα Νέα και το μεταφέρω γιατί όντως αλλάζει άρδην την πολύ ωραία κουβέντα που είχαμε ανοίξει......... το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο θα έχει άμεσες επιπτώσεις στον τομέα της υγείας και στις φαρμακευτικές εταιρείες γράφει τέτοια που "απειλείται" η βιωσιμότητα της ΒΙΑΝΕΞ άρα και κατ' επέκταση της ΚΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΘΑ ΤΟ ΓΡΆΨΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΆΣΕΙ Ο JIM ΈΧΕΙ ΚΑΛΏς

    ο δημήτρης γιαννακόπουλος έχει άλλες εταιρείες δικές του ... να π.χ. ένα δώρο του μπαμπά ήταν μιά στο χόγκ κόγκ με εμπόριο τον καλλίτερο (και αστραφτερό βεβαίως βεβαίως)φίλο κάθε γυναίκας

    σιγά μην φτωχύνει ο δημήτρης από αυτό
    ο κοσμάκης που δουλεύει στην βιανέξ μπορεί ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΚΟΝΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη (αν μου επιτρέπεις και τον ενικό) σίγουρα το δύσκολο θα είναι για τους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ, απλώς αν θέλουν να το εκμεταλλευτούν θα έχουν δικαιολογία τέτοια που κανείς δεν θα μπορεί να τους προσάψει το παραμικρό. Δεν προδικάζω, δεν κρίνω, δεν είμαι σε θέση. Απλώς το ανέφερα γιατί ομολογώ με άγχωσε λιγο

      Διαγραφή
  44. ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΗΓΗ (ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΙΑΝΕΞ) ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ (ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ)."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά σόρυ για την ανάρτηση απλώς όπως ανέφερα και πριν με άγχωσε λίγο.... ας μη το σχολιάσουμε άλλο και ξεφύγουμε από το θέμα του άρθρου ..... και πάλι συγνώμη και επιστρέφουμε..... Gomes ή Balkman ??

      Διαγραφή
    2. Ολοι οι παικτες της λιστας ειναι εξαιρετικοι και θα δωσουν αλλος ενεργεια αλλος σουτ αλλος παιχνιδι στο ζωγραφιστο πραγματα που λειπουν το θεμα ειναι αν ειναι εφικτοι στοχοι αυτοι και αν η ΚΑΕ μπορει να κανει υπερβαση εν μεσω κρισης, αν ναι Gomes,Belkman,James με τη σειρα που τους αναφερω ειναι καλοδεχουμενοι.Να βρουμε ομως και τι θα κανουμε με αυτους που ηδη εχουμε ,ενταξει ο Τζιμ ειναι καθετος στο θεμα Ουκιτς αλλα ο Πεδουλακης τον εφερε με 800χιλ για να περναει τη σεντρα και να δινει τη μπαλα στον Διαμαντιδη;
      χρου χρου

      Διαγραφή
    3. Έλα ντε και εγώ αυτό σκέφτομαι ...... καταλαβαίνω αυτό που λέει ο Jim και νομίζω ότι μπορώ να το εντοπίσω πια και την ώρα που συμβαίνει βλέποντας το παιχνίδι (μετά από όσα μας είχε αναλύσει για τον Ούκιτς έκατσα και το παρατηρούσα στο παιχνίδι με τον Ίκαρο)..... τι μπορεί να σκέφτηκε ομως ο Πεδουλάκης και τον πήρε ? να έπεσε τόσο έξω ? ή πιστεύει ότι μπορεί να τον "φτιάξει" ? πόσα εύκολα ένας αθλητής μπορεί να βελτιωθεί (αλλάξει στην προκειμένη) στην ηλικία του Ούκιτς ? Νομίζω πως όταν είναι Ούκιτς με Κίτσεν στην πεντάδα ο Ούκιτς είναι κάπως πιο αποδοτικός από ότι όταν είναι με τον 3D....

      Διαγραφή
    4. Αρχιζω να φοβαμαι οτι ειναι ο αντι-Διαμαντιδης για του χρονου......

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα.... αν καταφέρει ο Άρτζι και γενικά η λειτουργία της ομάδας να τον κάνει σα το Διαμαντίδη μόνο κέρδος θα είναι για την ομάδα. Το θέμα είναι να μην είναι ο αντι-Διαμαντίδης και να μείνει ως έχει όσον αφορά το διάβασμα του παιχνιδιού και όλα αυτά που ανά καιρούς έχει γράψει ο Jim ότι δεν έχει.

      Διαγραφή
  45. ma re paidia toso kairo den grafw apla parakolouthw ti lete kai ektos oti tha thela na parakalesw merikous na gurisoun sto leoforos.gr sta prasina nea sto red planet giati auta ta site ta kserame einai opadika o kathenas vgazei tin aganaktisi tou alla edw varethika na vlepw eksw o pedoulakis ksana zots trakis klp klp iremiste anthrwpoi pou tous exei prosferei tosa auti i omada den prepei na antidroun me auto to tropo kai empasi periptwsi auto to site einai gia na matheis kai ligo to athlima gia na sizitiseis gia tin agwnistikotita twn omadwn kai o jim kanei foveri douleia min to xalasoume kai auto to site den einai kai da diskolo twra apo ekei kai pera as epistrepsw stin arxiki mou protasi kala pisteve kaneis oti o pao exase apo ton ikaro kai den pextike tipota apo pisw kala pou zeite epidei loipon i vianex tha peinasei kai epeidi tha exei katepektasi amesi epidrasi kai sto basket o 1 ston ikaro htan megalo point erxonte kalloi paixtes iremiste...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την τελευταία σου πρόταση. Γράφεις greeklish, δεν χρησιμοποιείς και σημεία στίξης και το κείμενο σου γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να διαβαστεί.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω δεν καταλαβα το τελος

      Διαγραφή
    3. wraia na to pw diaforetika o assos ston ikaro paixtike arketa auta..!!!kai opoios katalave katalave..

      Διαγραφή
  46. Τα συγχαρητήρια είναι περιττά για τα εξαιρετικά σας άρθρα. Δύο στοιχεία που ίσως να λείπουν για να αποτιμήσουμε καλύτερα τις προοπτικές που συγκεντρώνουν για να έρθουν στον Παναθηναϊκό:
    - αυτοί οι παίκτες είναι ελεύθεροι, κλπ;
    - ποιο είναι ενδεικτικά το κασέ τους;

    Επίσης είχατε αναφερθεί στον εξαιρετικό Μαικ Ουιλκινσον σε κάποιο προηγούμενο άρθρο, αυτή η επιλογή δεν ισχύει πλέον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φίλε. Είναι ελεύθεροι. Κάθε ανάρτηση που γίνεται σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο -ειδικά για παίκτες- αναφέρεται στις ανάγκες εκείνης της περιόδου. Ο Ουίλκινσον αναφέρθηκε στη περίοδο πρίν τον Λάσμε. Το θετικό του είναι ότι μπορεί να παίξει με τον Λάσμε βέβαια.. Αλλά για τώρα θεωρώ ότι η ομάδα θέλει κάτι πιό ενεργητικό.

      Διαγραφή
  47. Τζιμ πωσ βλεπεισ τα αδερφια Αντετοκουμπο του Φιλαθλητικου? δεν εχω καθολου εικονα αλλα ακουω τα καλυτερα.....


    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. jimara οι νικς μεχρι ωρας σκιζουν...τρια στα τρια,το διδυμο κκιντ φελτον πολυ καλο....ο μπρουερ δινει μεγαλη αμυντικη ωθηση αλλα εχει βελτιωσει και το σουτ του....ο μελο σκοραρει οπως συνηθως αλλα εχει βελτιωθει και αμυντικα....με τα μεχρι τωρα δεδομενα σε ποια θεση τους βλεπεις να τερματιζουν???

    undertaker 13...











    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Η δική μου γνώμη είναι μπάλκμαν παιδιά και ας μην έχει σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπερα Jim και σε ολη την παρεα.
    Θα ηθελα να σταθω στους New York Knicks.Επιτελους μετα απο πολυ καιρο νομιζω πως η συγκεκριμενη ομαδα θυμιζει και παλι ΟΜΑΔΑ.Εχει πλεον γεματο ροστερ και εναν απο τους πληρεστερους παγκους,αν οχι τον καλυτερο.Η κινηση που εκαναν ωστε να ξεκινησουν νωριτερα την προετοιμασια τους νομιζω πως τους βοηθησε πολυ.Πισω στην αμυνα φαινεται πως εχουν "σφιξει τα γαλατα" ενω μπροστα η μπαλα γυρναει εξαιρετικα μεχρι να βρεθει ελευθερο σουτ η καποια καλη επιλογη.Νομιζω πως σε αυτο εχει συμβαλλει ιδιαιτερα ο Kidd.Χαρακτηριστικα η μπαλα πλεον οταν παει στα χερια του Melo δεν κολλαει και υπαρχει καλυτερη κυκλοφορια.Εχω την εντυπωση πως φετος ο Melo και ο Amare θα δεσουν και θα φτασουν πολυ μακρυα φετος.Ειδωμεν.
    Y.Γ. Jimαρα σε περιπτωση που ησουν ο Woodson και εβλεπες οτι ο Amare χαλαει τη χημεια της ομαδας σου,ποιο θα ηταν για σενα το ιδανικο trade;;;
    Keep up the good work.
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλαρακι αφου ασχολουμαι συχνα-πυκνα με τους νικς αυτο που συζιτιεται πιο πολυ στα μπλογκ στην αμερικη ειναι πως δεν υπαρχει αλλο κοροιδο για να φορτωθει τον αμαρε...η μονη πιθανη λυση ειναι μια ανταλλαγη με τους μπακς...οι νικς να παρουν ελις ή τζενινγκς+ντανλιβι και οι μπακς αμαρε+φελτον+σουμπερτ....αν ομως οι νικς στα πρωτα 15 παιχνιδια χωρις τον αμαρε κερδισουν 10 με 12 τοτε πιστευω θα γινει προσπαθεια ενταξης του αμμαρε ενεργα στα επιθετικα συστηματα....
      undertaker13

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά gelo. Tη χημεία τη χάλασε ο Μέλο, ο Αμάρε προϋπήρχε..Χαχα.. Λοιπόν, δε θα ήθελα να φύγει ο Στατ αλλά υπάρχει θέμα είναι φανερό. Με μια πρώτη σκέψη θα έλεγα Δύση σίγουρα, είτε για να πιάσω καλά πικ 1ου γύρου είτε 2 παίκτες τύπου Ουίλσον Τσάντλερ, Ιγκουοντάλα κλπ. Είναι βέβαια και τι παίζει η ομάδα σου εκείνη τη στιγμή, που έχεις ανάγκη. Σίγουρα -αν μιλάμε για σταρ- ένας παίκτης που θα με ιντρίγκαρε να φέρω στους Νικς είναι ο κολλητός του Μέλο, Κρίς Πολ..

      Διαγραφή
    3. Καλά undertaker αν γίνει αυτό το τρέηντ καλύτερα να παραιτηθεί όλη η διοίκηση των Νικς.. Δεν υπάρχει περίπτωση..

      Διαγραφή
    4. Σωστη παρατηρηση Jim!Αυτος που ερχεται αργοτερα χαλαει τη χημεια.Undertaker το σεναριο που προτεινει ειναι προσωπικα τουλαχιστον χαλια για τους Knicks.Εχω την εντυπωση πως φετος ομως θα δεσουν και θα μπορεσουν να κανουν παπαδες.Σε περιπτωση βεβαια που δεν κολλησουν εχω την εντυπωση πως δε θα πρεπει να γινει καποια ανταλλαγη αλλα να περασει ο Amare σε ρολο εκτου παικτη,γιατι σκαλωνουν οταν βρισκονται και οι 2 στο παρκε...Ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι να μη πω και γω καμια κουταμαρα;;;Αυτο μου ηρθε αυτο ειπα...Οι αποψεις σας;;;
      gelo

      Διαγραφή
  51. jimαρα φοβερη δοθλεια και παλι!!
    εγω να πω την αληθεια θα συμφωνησω με ενα φιλο παραπανω και θα πω πως στα δυσκολα ματς δυσκολα θα περναμε τους 70 ποντους, αρα πιο σωστο θα ηταν να φτιαξουμε μια αμυνα που να μην περναει κουνουπι. συνεπως επιλεγω μπαλκμαν, παικτη που μου αρεσε και απο τα καλοκαιρινα σεναρια αποκτησης του και μου ειχες τονισει επανειλημμενα "μαρκαρει απο 1-5".

    ΥΓ ο αντριτς της τσεντεβιτα πως σου φαινεται;

    greenEmperor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι ευχαριστώ. Δε διαφωνώ με τη σκέψη σου, σίγουρα θα είσαι καλύτερος από τώρα ακόμα και αν δεν έχεις τρίποντο. Ο Άντριτς είναι καλός παίκτης, έχει καλά τελειώματα και scoring touch αλλά δε ψάχνεις τέτοιο παίκτη.

      Διαγραφή
  52. jim poso akribos ennoouses oti einai o johnny flyn kai aplisiastos gia pao tin wra pou ypegrapse stin adiafori australia me elaxista lefta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πες μου.. Γιατί δε θυμάμαι να έχω αναφερθεί πρόσφατα για τον Φλύν εδώ μέσα. Κάποιο λάθος κάνεις.

      Διαγραφή
    2. oxi suggnwmi den enoow se post alla se reply kapoiou filou kata to kalokairi eixes pei oti o flynn einai aplhsiastos oikonomika gia evrwph...sry alla variemai na pas3w na to vrw :\ with all respect,
      The Mecha*Nick*

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου δε το θυμάμαι ειλικρινά, ούτε έχω και θέμα να πω ότι κάνω λάθος (αυτό θα το γνωρίζεις άλλωστε αν μας διαβάζεις)αλλά θα σου πώ ένα πράγμα που σχολίασα πιό πάνω. Άλλο καλοκαίρι, άλλο Νοέμβρης. Άλλο επιλέγω με τα δικά μου κριτήρια ομάδα και άλλο πρέπει να υπογράψω για να μη σκουριάσω και να ..κονομήσω. Άλλες τιμές..

      Διαγραφή
    4. ok btw omws den 8a htan polu kalh lush twra me to a3iopisto sout tou kai thn e3airetikh diisdush?

      Διαγραφή
  53. jIM υπάρχει έντονη φημολογία για ντόρσευ.....πως το βλέπεις?εγω δεν το βλεπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ολυμπιακος εβαλε ρητρα οταν τον αποδεσμευσε να μην παιξει σε ομαδα της ευρωλιγκας...
      giorgio k.

      Διαγραφή
    2. Πέρα από τα υπόλοιπα και όσο καλός και αν είναι ο Ντόρσεη σε συγκεκριμένα πράγματα δε κολλάει τώρα..

      Διαγραφή
  54. Dorsey?καλα δεν παιζει με την καμια
    Οπου κ να το πιασεις το θεμα δεν κολλαει με τιποτα
    Αρβυλα καθαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Εα δεν κανω καποιο λαθος ο Craig Brackins που επαιξε περσυ σιξερς ειναι ελευθερος,δεν ξερω αν εχει καποιο θεμα με τα ποδια του αλλα νομιζω ειναι καλη λυση γενικα για 4αρι με πολυδιαστατο τροπο παιχνιδου,πολυ καλος παιχτης γενικα.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sumfwnw apoluta file o craig 3erei pola kila basket kai exei kai soutaki(metrio)...idanikh epilog kai fthnh

      Διαγραφή
    2. Στο ΝΒΑ το θεωρουν λιγο σοφτ για 4,στα μεσα της περιοδου οι σιξερς τον εστειλαν D-League,εχει σουτ μακρινο και αθλητικα προσοντα,ειναι ομως λιγο απροσεχτος στην αμυνα και λιγο streetball παιχτης-δεν ξερω παντως αν θα ηθελε να ερθει ευρωπη.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  56. jim ο Ξανθοπουλος ειναι τοσο χαλια οσο λενε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 1?φιλε,ο μπακατσιας ηταν στοκτον μπροστα του...

      Διαγραφή
    2. εγω θελω τον jim να μου απαντησει,αν δεν απαντησει μαλλον συμφωνει μαζι σου.

      Διαγραφή
    3. Ακομη πιο χαλια..

      Διαγραφή
    4. Όχι παιδιά μια χαρά είναι ο Ξανθόπουλος. Εξαιρετικό ballhandling-passing και πίεση στη μπάλα αλλά έχει ταβάνι στο σκορ και αυτό στοιχίζει σε τέτοιο επίπεδο.

      Διαγραφή
    5. ευχαριστω τζιμ,αν μου ελεγες οτι ειναι αχρηστος,τοτε ειλικρινα θα πιστευα οτι ο Πεδουλακης δεν ξερει τι του γινεται.Το σουτ αν το δουλεψει μπορει να διορθωθει η εστω να το βελτιωσει.Α απο (Ασχετη)

      Διαγραφή
    6. jim νομιζω πως ισως εισαι πιο "ευγενικος" με τον ξανθοπουλο απ οσο θα πρεπε.ballhandling εχει αλλα μονο αυτο βλεπω εγω.δεν αντεχει την πιεση στα δυσκολα κ μου θυμιζει παρα πολυ εναν αλλο παλιο pg τον φλωρο.ο οποιος ηταν ταχυς,ειχε επισης ballhandling αλλα στον αρη δεν μπορουσε...

      Διαγραφή
    7. Ο Ξανθόπουλος είναι πιό αμυντικογενής από τον Φλώρο που έβλεπε περισσότερο καλάθι. Στον Άρη τότε είχε strictly point guard ρόλο, για να ταϊζει τη βάση της επίθεσης της ομάδας που ήταν η πολύ δυνατή φροντλάιν. Για τρίτο πόιντ στον ΠΑΟ ήθελες συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ο Ξανθόπουλος είναι καλή επιλογή.

      Διαγραφή
  57. Διάβασα στο pamesports σε άρθρο του Φιλλιπούση πως ο παο αρχικά θα κινηθεί για παίκτη στο 2 και μετά για το 4. Επίσης αναφέρει και δύο ονόματα που κοιτάει ο Πεδουλάκης. Ο Ένας είναι ο Ροναλντ Μάρει και ο Κομπι Καρλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sorry αλλά αν είναι έτσι γιατί δεν κλείνει τον Καπόνο που έχει προταθεί εδω και καιρό?
      ελπίζω να μην ισχύει το άρθρο και να κινηθούμε για 4αρι και κόμπο γκαρντ.
      skyfall

      Διαγραφή
    2. το eurohoops γράφει για DaJuan Summers. Jim τι λές?

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλές προδιαγραφές αλλά λίγο "κούφιος". Εγώ λέω όχι.. Μπορεί να δώσει πράγματα αλλά σίγουρα παίρνεις καλύτερο παίκτη τώρα.

      Διαγραφή
    4. συμφωνω μαζι σου Jim.....εγώ αυτόν που βλέπω ποιον βατό απο αυτούς που γράφεις ειναι αυτός ο πρώην της αρμανι....με πόσα λες έρχεται αυτός?

      Διαγραφή
    5. Jim θα μπορούσες να μας πεις τη γνώμη σου για τους Ροναλντ Μάρει και Κομπι Καρλ που ανέφερε παραπάνω η Κυριακή ?? Σε ευχαριστούμε

      Διαγραφή
    6. Γειά σου Ναταλία. Έχω τοποθετηθεί λέγοντας ότι η απόκτηση "πλάγιου" είναι μπάλωμα. Θα βοηθήσει σε κάποια πράγματα αλλά θα πρέπει να κάψεις παίκτες συν ότι παραμένουν τα υπάρχοντα προβλήματα. Ο Μάρεη είναι παίκτης με μεγάλη καριέρα, καλύτερος του Καρλ σίγουρα, σκόρερ, αλλά βρίσκεται στα 33 του. Ο Κάρλ έχει κάνει καριέρα στην Ιταλία, χρήσιμος σε κάποιες ομάδες, αλλά όχι για τον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
    7. Σε ευχαριστώ Jim, το θυμάμαι αυτό που είχες πει για τους πλάγιους αλλά δε διάβασα προσεχτικά το άρθρο το οποίο έγραφε κιόλας τις λέξεις "περιφερειακός" "δυάρι με σουτ" για αυτό και η ερώτηση.

      Διαγραφή
  58. To eurobasket.com εχει τον Blakman ston ΠΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. επισης το pamesports.gr γραφει για
    DANIEL EWING....τραγικη επιλογη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ...Ειλικρινά σε θαυμάζω... Συνέχισε να μας μαθαίνεις... Να' σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πολυ καλη η επιλογη τον παιχτων ,εγω πιστευω οτι οι δυο μεγαλες ομαδες μας υστερουν σε προπονητες ... πολυ καλη επιλογη για Παναθηναικο ειναι ο Πεσιτς ,ειναι κατι που επρεπε να εχει γινει απο το καλοκαιρι .Πολυ καλος προπονητης και οχι ιδιαιτερα ακριβος ... θα ηθελα την γνωμη του jim .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Πεσιτς ηταν εξαιρετικη περιπτωση,γατα με πεταλα και πολυ εμπειρος,αλλα μαλλον η ομαδα ασχοληθηκε μονο με τον Πεδουλακη,και ολα τα υπολοιπα ηταν να εχουμε να λεμε.

      Διαγραφή
    2. Η τελεια επιλογη πραγματικα ιδιου αναμετρηματος προπονητης με τον Ζελικο αν και πληρωσε στη καριερα του οτι δεν ανηκε στο "σερβικο λομπυ" ,επρεπε ομως να γινει το καλοκαιρι τωρα ειναι αργα θα συνεχισουμε με τον Πεδουλακη.
      χρου χρου

      Διαγραφή
  62. καλημέρα jim.Ποια η γνώμη σου για τον Ντάνιελ Γιούιν?Ακούγεται ότι εξετάζεται από τον παο.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός παίκτης ο Γιούιν, από καλό πρόγραμμα αλλά θα πώ όχι. Τα αθλητικά προσόντα τα χρειάζεσαι σε άλλη θέση (4). Στο "1" θες άλλα πράγματα. Όταν μπορείς (ή μαλλον μπορούσες) να πάρεις τον Κουίν (για αυτό που παίζεις) δε κοιτάς τον Γιούιν..

      Διαγραφή
  63. Εκτος απο τον Daniel Ewing ,υπαρχει και Patrick Ewing Jr,ο μεγαλυτερος γιος του πρωην NYer,ο οποιος παιζει στην Telekom Baskets Bonn,στην ομαδα που ειναι προπονητης ο Mike Koch,σαν PF/C,με υψος 2.03.Αν ειναι λοιπον να παρουμε καποιον Ewing ας ειναι τουλαχιστον καποιος που θα εχει το αυθεντικο DNA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. jim pws vlepeis ton koufo fetos....Basikos center paizei se ka8e agwna kai 9 podous meso oro 5,5 reebs kai 2 tapes ...egw vlepw megalh veltiwsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. jim ti les gia donte grenn ???paiktara gia evrwph alla den 3erw an plhsiazetai oikonomika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ενταξει , θα παρουμε 4αρι και ισως ενα περιφεριακο ... ας κανουμε και μια ερευνα στην αγορα για προπονητες ... τι λες jim ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχίσαμεεε..... Ψυχραιμία παιδιά!!

      Διαγραφή
    2. Χαχα..Εγώ λέω να ξεσουρώσετε.. Σιγά μη ψαχτούμε και για αλλαγή στο σήμα των ομάδων..!

      Διαγραφή
  67. Terrence Williams για τν θεση του κιτσεν πως το βλεπεις jim k
    παιδια????

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπεγραψε πριν μια βδομαδα στην Κινα...ο τυπος για μενα στην Ευρωπη θα εκανε πλακα!
      Κριμα...

      Διαγραφή
  68. wreos alla akrivoutsikos kai den pisteuw na 8elei na er8ei evrwph

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Η επιλογή του Μπλάκμαν είναι πολύ καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΤΕΧΟΥΑΝ ΣΑΜΕΡΣ...ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ??ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ??ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ JIM...
    ΥΓ :ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΡΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΤΥΧΕΙ...ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑ JIMARA !!!
    LAMBROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. akousa kai diavasa kai gw gia ton dejuan summers ..ti les jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Όχι παιδιά για Σάμερς. Το έγραψα και πιό πάνω, χθές βράδυ. Έχει πολλά προσόντα αλλά μπορείς να πάρεις καλύτερο παίκτη. Στη Τοσκάνη είχε μεγάλο θέμα σκέψης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Πως και ένας παίκτης με καλό πέρασμα από το ΝΒΑ και τα προσόντα του Μπαλκμαν είναι ελεύθερος?
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Στη θέση Armstrong & Kitchen θέλουμε 2 παίκτες τύπου Φώτση (4αρι με καλο τρίποντο και καλή άμυνα) και Νίκολας (2άρι με φαρμάκι σούτ να μην είναι κακός στην άμυνα) οι οποίοι υπήρξαν και μεταγραφικοί στόχοι αλλά αφού δεν μας κάτσανε αυτοί ας βρούμε τους κλώνους τους. Ο Ούκιτς είναι καλή πρώτη ύλη, αν έχει και μυάλο θα διαψέυσει τους επικριτές του. Σκορδίλης και Ξανθόπουλος καλύτεροι του αναμενόμενου και των προ εξόδου Αμερικλάνων. Μπορεί να υστερούνε σωματικά αλλά υπερτερούνε πνευματικά και ψυχικά, κλασικοί Έλληνες δηλαδή. Αξίζουν περισσοτέρων ευκαιριών. Έτσι όπως πάμε ο Κώστας ο Τσαρτσαρής ας αρχίσει το Body Building γιατί των περιμένει πολύ ξύλο στο 5.

    ΥΓ: Για όσους δεν το ξέρουν, ο Μασούλις έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Bullhead (2011). Αξίζει να το δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. jim ο diogu πως σου φαινεται σαν επιλογη?μπορει να παιξει στο 4?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Λίγο πριν Jim διάβασα οτι ο παναθηναικός ενδιαφέρεται για τον dajuan summers.....τον γνωρίζεις?θα ήθελα τη γνώμη σου παρακαλώ....Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπάντηση του Jim λίγο νωρίτερα (Jim ελπίζω να μη σε πειράζει που πήρα το θάρρος και το έστειλα)

      """""""""""
      Jim Conway 7 Νοεμβρίου 2012 4:58 π.μ.

      Όχι παιδιά για Σάμερς. Το έγραψα και πιό πάνω, χθές βράδυ. Έχει πολλά προσόντα αλλά μπορείς να πάρεις καλύτερο παίκτη. Στη Τοσκάνη είχε μεγάλο θέμα σκέψης..
      """""""""""

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ Ναταλία ..δεν το είχα προσέξει.....

      Διαγραφή
  77. Jim εχεις ιδεα αν τα ποσα που δινουν οι Κινεζικες ομαδες ειναι τοσο μεγαλα που πολυ καλα ονοματα παιχτων ΝΒΑ το προτιμουν απο το Ευρωπαικο???π.χ Gilbert Arenas,Lester Hudson,Stephon Marbury,Terrence Williams και μια δικη σου επιλογη(σε παλιοτερο post) o Davon Jefferson κτλ κτλ...

    Υ.Σ:Δεν αναφερομαι καθολου για περσι(εποχες lock-out)...γιατι εκει πραγματικα κανανε παρτυ!!!Πηραν οτι κυκλοφορουσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Για να φτιαξεις ΟΜΑΔΑ στο μπασκετ χρειαζεσαι 2 πραγματα. δυνατο κορμο και καλο κηπουρο.
    ας ξεκινησουμε απο τα ευκολα. τον ολυμπιακο. στο τελος του καλοκαιριου δυναμωσε τον ηδη γερο κορμο( λιγο αλλα τον δυναμωσε) και αλλαξε προπονητη(αναγκαστικα) ο οποιος δεν φενεται(και για μενα δεν ειναι) ικανος να κρατησει τον ολυμπιακο ψηλα στην ευρωπη.
    στον παναθηναικο τωρα. εδιωξε και κορμο και κηπουρο. και ο διαμαντιδης καλείτε να κανει τον κορμο απο μονος του και ο πεδουλακης τον ιβκοβιτς. ΑΔΥΝΑΤΟ. μπορει σε καποιους αγωνες να δουμε καλο μπασκετ αλλα αν κατσει. με πορδες δε βαφονται αβγα. οτι και να γινει φετος να δειτε που το καλοκαιρι θα αλλαξουμε παλι 8 με 10 παιχτες.
    φιλοτιμοι και δυο προπονητες αλλα χωρις πλανο τουλαχιστον πενταετιας(δεν ειναι μονο δικο τους φταιξιμο βεβαια) και με αδυναμια να επιβληθουν σαν coach στους παιχτες ποτε με σεβασμο και αναγνωρισει και ποτε με "φωνες".

    Υ.Γ. κριτικη στον zelico δεν μας παιρνει να κανουμε γιατι μιλανε οι κουπες... ειχα διαβασει οτι εκαψε παιχτες οπως ο καλαθης. ο καλαθης απο τη μια ανεβηκε επιπεδο απο την αλλη σε δηλωσεις εκθιασε τον ζοτς για τις φωνές του γιατι οπως ειπε ειχε πάντα επιχειρήματα και δικιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκει ειναι που τρελενεσαι γιατι οντως οτι κ να πεις σε βουλωνουν οι κουπες αλλα πες ρεπαιδι μου οτι δεν τις ειχες,ας πουμε το ξεχνας κ τον συγκρινεις,πολλα κολληματα αδερφε .τσπ με βουλωνουν οι κουπες του κ δεν συνεχιζω περαιτερω

      Διαγραφή
  79. οσο για το scouting του παο ολα αυτα τα χρόνια,
    ο σαριτς την ανοιξη είχε δηλώσει: "Να παίξω στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς. Είναι ο καλύερος προπονητής στον κόσμο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Jim είσαι τρισμέγιστος κ καταπληκτικός. Από τους παίκτες που διαβάζω ότι εξετάζει ο ΠΑΟ κατάλαβα ότι ψάχνει για παίκτες μέχρι 50000 ευρώ για όλη τη χρονιά. Θα μπορούσες να προτείνεις 2 τέτοιους παίκτες, έναν τεσσάρι κ έναν ασσόδυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Jim τι αποοψη εχεις για σκορδιλη?αξιζει να εχει χρονο συμμετοχης 5-10 λεπτα στο ελληνικο πρωταθλημα?***επισης ενδεχομενη επιστροφη νικολας θα βοηθουσε?(δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι ο παικτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. jim boresi na kaneis ena new post me pio prosites/pi8anes kinhseis??ididws meta thn psifisi twn newn metrwn peftei polu o tziros tis vianex:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή