Athlenda

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Burning hearts! Το πρωτάθλημα πίσω στο ΟΑΚΑ..



Με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και πνεύμα νικητή ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον θρόνο του κατακτώντας τον τίτλο στην Ελλάδα με sweep. Kατά κράτος επικράτηση των πρασίνων στη σειρά, σε όλα τα επίπεδα, στο τέλος μια παραμυθένιας χρονιάς. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τις πιθανότητες του μέχρι τέλους μιας και κάποιοι οπαδοί του άφησαν ..ρέστα 1’27’’ και ..κάβα για την επόμενη σεζόν μια πιθανή βαθμολογική τιμωρία.



Πανάξια ο ολοκαίνουργιος Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη, επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ στην πρώτη σεζόν κιόλας μιας μεταβατικής περιόδου για το κλαμπ, που τελικά –ανεξαρτήτων προσώπων- δεν πρόκειται να απολέσει το know how της κατάκτησης της κορυφής και το πανίσχυρο DNA που έχτισε με πολύ κόπο τα τελευταία  χρόνια. Απόλυτο αφεντικό (νταμπλ γαρ..) στην Ελλάδα οι πράσινοι λοιπόν, αποδεικνύοντας την υπεροχή τους με εμφατικό τρόπο (0-3, δύο διπλά στο Φάληρο..)


Ο Ολυμπιακός έμοιαζε με ζαλισμένο πυγμάχο στους τελικούς, από τον οποίο περίμενες το ξέσπασμα και την επιβεβαίωση της φήμης και της ..ζώνης που φορά, αλλά «ωμά» φάνηκε στον 3ο τελικό ότι το ψυχολογικό πλήγμα που είχε δεχτεί ήταν αξεπέραστο. Ο πρωταθλητής απλά δε μπορούσε. Όχι ότι δεν μπορεί.. Απλά σε αυτή τη συγκεκριμένη σειρά φάνηκε ότι δε μπορούσε να ματσάρει τον αντίπαλο του.. Φυσικά η κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης είναι δυνατό αντιβιοτικό αλλά  η σεζόν έκλεισε άσχημα, αυτό είναι δεδομένο..

Πάμε μια βόλτα στο ΣΕΦ και τον τρίτο τελικό..


-Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το ίδιο αμυντικό πλάνο, παίζοντας φλότ  τον παίκτη της θέσης «1» του αντιπάλου και παράλληλα δυναμώνοντας (με αυτή την επιλογή) τη ρακέτα του με έναν τοπ περιφερειακό space defender με άνοιγμα χεριών περίπου 2.15μ.. (Διαμαντίδης). Ο Ολυμπιακός, με τον Λο αυτή τη φορά στάρτερ, δε το τιμώρησε αυτό σε όλη τη σειρά και τελικά το πλήρωσε ακριβά, μιας και αποτέλεσε βασική αρχή από την οποία ξεκινούσε η διάταξη της πράσινης αμυντικής γραμμής και άλλαζε τελείως την προσέγγιση της ερυθρόλευκης επίθεσης.


Ο Λο, ένας γκαρντ κορυφαίας ποιότητας και με –αποδεδειγμένα-  εξαιρετικό mentality, κατ’εμέ απέτυχε να  διαχειριστεί σωστά την κατάσταση. Δεν ήταν τόσο επιθετικός όσο χρειαζόταν, ξεκίνησε γρήγορα να ντριμπλάρει πάνω στη γραμμή των προσωπικών δυναμώνοντας την άμυνα του αντιπάλου, δεν απείλησε από τα 5-5.5μ (αποδεδειγμένα μπορεί, ακόμα και μετά από ντρίμπλα), δεν ψάχτηκε κάθε κατάσταση για penetration (δύο περιπτώσεις που πήγε κάθετα καθαρά να διεμβολίσει του απέφεραν 5 πόντους..) Εκεί ξεκινάει να χαλάει η σκέψη σου (ατομικά αλλά κυρίως ομαδικά). Με τη φλοτ άμυνα επιλέγεις στην ουσία τον τρόπο επίθεσης του αντιπάλου ή επίσης επιδιώκεις να του χαλάσεις τον χρόνο επίθεσης (δίνοντας νωρίς ελεύθερο σουτ) και κατ’επέκταση το μυαλό.


-Ο Ολυμπιακός, σκεπτόμενος το μπαγκράουντ των δύο τελικών, θέλησε από την αρχή να τρέξει , βάζοντας γρήγορα τη μπάλα στο παρκέ ακόμα και μετά από καλάθι, δείγμα της προσπάθειας των γηπεδούχων να ανοίξουν την ψαλίδα, κατάσταση που τελικά τους γύρισε μπούμερανγκ απέναντι σε έναν πολύ έτοιμο Παναθηναϊκό να διαχειριστεί το συναισθηματικό κομμάτι του παιχνιδιού και να βάλει τον αντίπαλο στην αγχόνη.. Σε καταστάσεις τρανζίσιον με μοχλό ανάπτυξης τον Λο, ο εκάστοτε πράσινος γκαρντ έκανε σπριντ σταματώντας ακριβώς πίσω από τη γραμμή του φάουλ  (κλείνοντας το drive και δίνοντας επιδεικτικά το midrange jumper) ενώ σε αντίστοιχες με τον Χάινς μετά από ριμπάουντ (το οποίο παίζει πολύ ο Ολυμπιακός φέτος) έβγαινε πάντα παίκτης στη μπάλα με σαφή εντολή να στείλει τον ορμώμενο Αμερικανό στα πλάγια, ακόμα και με φάουλ (εξαρτάται από το σημείο του γήπεδο, τη θέση σώματος του αμυντικού  και το επίπεδο ισορροπία της ομαδικής άμυνας την προκειμένη στιγμή). Οι πράσινοι ήταν έτοιμοι να ανταποκριθούν στο κομμάτι του αμυντικού τρανζίσιον, γεγονός σημαντικό στο δρόμο για να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.


-Στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού στο μισό γήπεδο, παρατηρήσαμε ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε προγραμματίσει την πάσα του έναν «χρόνο» νωρίτερα από το hedge out του κόκκινου ψηλού ( η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκε ο αρχηγός των πρασίνων από τη συγκεκριμένη άμυνα) διώχνοντας γρήγορα τη μπάλα αφού πριν είχε «διαβάσει». Στην ουσία γνώριζε από τη στιγμή που διάλεγε κατεύθυνση. Το κλειδί όμως για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη  στο επιθετικό κομμάτι ήταν αυτή τη φορά η πολύ αποτελεσματική post offense που χρησιμοποίησε με τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ο Έλληνας τεχνικός θέλοντας να συνδυάσει αυτό το κομμάτι με την ερυθρόλευκη αντιμετώπιση στον Διαμαντίδη) μετατόπισε το «κέντρο αποφάσεων» της επίθεσης του στην αριστερή πλευρά αυτής χαμηλά, ποστάρωντας συνεχώς με τον Τσαρτσαρή, στον οποίο ανατέθηκε μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας. Ο –άρτιος τεχνικά- Έλληνας φόργουορντ τα πήγε περίφημα (14π.-4/7σ.-6 τελικές, 7 κερδισμένα φάουλ) δημιουργώντας συνεχώς καταστάσεις, ευρισκόμενος σε συνεχή επαφή με τα cuts των συμπαικτών του και τη weak side, και φθορά στους γηπεδούχους.


Είναι δε άξιος αναφοράς ο τρόπος που ο Τσαρτσαρής «κέρδιζε» τις αλλαγές ψηλά ώστε να κλειδώσει και να πάρει μαζί του χαμηλά τον εκάστοτε ερυθρόλευκο γκαρντ που αναμιγνυόταν στο πικ εκ ρολ του Παναθηναϊκού. Ο Πεδουλάκης στόχευε σε τέτοιες καταστάσεις, πρόθεση του μάλιστα που εκδηλώθηκε στο παρκέ με την επιμονή του πόιντ γκαρντ των πρασίνων να επιδιώκει 2 ή και 3 συνεχή σκριν στην αριστερή πλευρά μέχρι να «φτιάξει» ο Τσαρτσαρής την κατάσταση που ήθελε.  Ο Παναθηναϊκός έπαιξε και με τον Διαμαντίδη στη θέση αυτή (και τον Λάσμε ως «καθρέφτη» δίπλα στη base line) βγάζοντας τον Γκουίν  στην κορυφή, όμως η εξαιρετική απόδοση του Τσαρτσαρή και το γεγονός ότι δημιουργούσε (και λόγω σωματοδομής) συνέχεια μις ματς χαμηλά, έδωσε στον Έλληνα φόργουορντ τη μερίδα του λέοντος στη δημιουργία σε αυτό το στυλ επίθεσης. Τους δύο Έλληνες ήρθαν να συμπληρώσουν στο μισό γήπεδο σαν γραμμή υποστήριξης, ο πολύ αποφασισμένος (και εξαιρετικός αμυντικά) Μασιούλις, ο Ούκιτς (σοβαρός, δεν έκανε κατάχρηση προσπαθειών) και ο Στεφάν Λάσμε ο οποίος χτύπησε στην «πίσω πόρτα» εκμεταλλευόμενος την άμυνα από μπροστά του Ολυμπιακού, στα τριγωνάκια του Πεδουλάκη με την γρήγορη «λόμπα» του «4» από την κορυφή.


-Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπάθησε να «μοιράσει» την επίθεση του, εμφυσώντας ένα διαφορετικό (πιο passing)  attitude στον Σπανούλη, αν και νομίζω ότι και ο Έλληνας σταρ έχει καταλάβει ότι η πράσινη ρακέτα (ειδικά παρουσία Λάσμε) είναι.. άβατο και οι επελάσεις του θα πρέπει να μειωθούν. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων εβρισκόμενος σε ..passing mood από το ξεκίνημα, έψαχνε συνεχώς κάθετες πάσες, δημιουργώντας ουκ ολίγες φορές ιδανική συνθήκη για τους συμπαίκτες του. Στο σύνολο τους οι ερυθρόλευκοι και σαν κατεύθυνση, έψαξαν την εσωτερική πάσα στη καρδιά της ρακέτας, ειδικά όταν ο Λάσμε αμυνόταν ψηλά, προτιμώντας σωστά ένα σουτ μακριά από τον Γκαμπονέζο (αν και ειλικρινά κάποιες επιστροφές του για βοήθεια είναι εκπληκτικές) παρά μια επέλαση πάνω του. Θεωρώ ότι αυτή η επιθετική προσέγγιση βοήθησε τον Ολυμπιακό να λειτουργήσει καλύτερα σε αυτόν τον τομέα, όμως οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στην άμυνα. 
Δεν θα έλεγαν ότι οφείλεται στο effort τους, όλοι προσπάθησαν, πάλεψαν, το ήθελαν, αλλά στο μειωμένο επίπεδο συγκέντρωσης που προκάλεσε η ευστοχία των πρασίνων από το τρίποντο. Το είχαμε γράψει πρίν το ματς.. Σε τέτοιων συνθηκών παιχνίδι το 12/23 είναι «χρυσάφι».. Ειδικά η αποφασιστικότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη στο τέλος «πέταγε» δηλητήριο στα μάτια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι οποίοι είχαν επανέλθει από το πρώτο κύμα τριπόντων των πρασίνων στην 1η περίοδο.


Στο τέλος οι πρωταθλητές Ευρώπης φόρτωσαν μπάλες στον Πρίντεζη από το φτερό και κάτω, με τον Συριανό (3/3 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) να επιδιώκει να «τελειώσει», μιας και αυτή την εξωτερική πάσα στη weak side ο Παναθηναϊκός την κλέβει σε όλη τη σειρά, χωρίς όμως αντίκρισμα. Το τι θα γινόταν σε αυτό το τελευταίο 1’27’’, δε θα το μάθουμε ποτέ..


-Η σειρά των τελικών έδειξε Παναθηναϊκό, νομίζω θα συμφωνείτε όλοι, απόλυτα δίκαια. Ήταν η ομάδα που κέρδισε κατά κράτος σε επίπεδο τακτικής και έβγαζε την αύρα του «το θέλω πιο πολύ».. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πιστώνεται ένα τεράστιο μερίδιο αυτής της επιτυχίας με τους πράσινους να παίζουν 3 τελικούς στο δικό τους τέμπο, με τους δικούς τους όρους.  Ένα τεράστιο μπράβο λοιπόν, σε μια ομάδα που προέβηκε σε rebuilding process το καλοκαίρι, έχασε πολλές από τις σταθερές αλλά δημιούργησε καινούργιες και παρουσίασε το καλύτερο αμυντικό performance στον Ευρωπαϊκό χώρο κατά τη γνώμη μου. Μπράβο από το Hoopfellas.. Φυσικά ο άθλος του Ολυμπιακού, με το ριπίτ στην Ευρωλίγκα τοποθετεί τη χρονιά με χρυσά γράμματα στην ερυθρόλευκη μπασκετική ιστορία, όμως το χαστούκι στους τελικούς ήταν ισχυρό. Οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν άδειοι, έχοντας απολέσει τον refuse to lose χαρακτήρα που παρουσίασαν όλη τη χρονιά και αυτό ήταν που στεναχώρησε. Το καλοκαίρι τους αναμένεται καυτό.. Όσον αφορά τον πολυτιμότερο παίκτη αυτής της σειράς, η ψήφος μου πάει τελείως αξιοκρατικά στον Στεφάν Λάσμε. Δεν είναι τα νούμερα (άλλοι μπορεί να είχαν καλύτερα..), άλλωστε στατιστικά δεν έκανε μεγάλα παιχνίδια, αλλά το impact του στο παρκέ και ο φόβος που δημιούργησε σε αυτόν τον αντίπαλο που γνωρίζει όλη η Ευρώπη πόσο δυσκολοκατάβλητη  ομάδα είναι. Πέρα από το σούπερ θέμα λοιπόν που πρόσφερε, αυτή είναι η δική μου παράμετρος. Μετά και την απόκτηση του εξαιρετικού Ραμέλ Κάρι (ώστε οι Διαμαντίδης-Ούκιτς να έχουν λιγότερο και πιο ποιοτικό χρόνο) ήταν φανερό ότι ο Λάσμε ήταν ο παίκτης που η ομάδα χρειαζόταν περισσότερο στο παρκέ για να αλλάξει επίπεδο..

Και του χρόνου, να είμαστε καλά..

Υ.Γ: Νομίζω πλέον γνωρίζετε ότι, λόγω και της φύσης του μπλογκ, μπαίνουμε πλέον στην πιο καυτή περίοδο της σεζόν για το Hoopfellas, το μεταγραφικό καλοκαίρι όπου η θερμοκρασία και τα νούμερα μας μαζί βαράνε κόκκινο.. Θα πυκνώσουν και οι αναρτήσεις, έχουμε ΠΟΛΛΑ να πούμε και να δούμε σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Σας θέλω «ζεστούς»..

Υ.Γ1: Το φινάλε σου Κώστα Τσαρτσαρή δε το είχε ούτε ο ...Τζόρνταν! Εσύ μη γυρίσεις.. Αυτός έκανε λάθος (!). Μπράβο και ευχαριστούμε σε έναν από τους πιο σημαντικούς ψηλούς του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο οποίος λάνσαρε το δικό του versatile στυλ..

Mπείτε στην παρεού.. μας στο facebook

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

115 σχόλια:

  1. Καλησπερα τζιμ,περα απο ενεργεια ο ολυμπιακος ξεμεινε κ' απο λυσεις στη περιφερεια,ο λο δεν ειταν ετοιμος ενω μονο ο σλουκας εδειξε ετοιμος να βοηθησει,εκει που ο παο δεδομενα πονουσε απεκτησε υπεροπλεια με τον κουλ ραμελ καρι. Περιμενω να δω τις καλοκαιρινες αλλαγες στα ροστερ των ομαδων παντως. Οφειλω να δηλωσω αγνοια για το κοουτς μο τσικς(συμπαιχτη στο πρωταθλημα το δωκτορ τζουλιους στους σιξερς το 82),αναρωτιεμαι που θα βρει ο ντουμαρς να φορτωσει το στακι και μηπως θα ειταν καλο για ενα παιχτη στο 3 να δωσουμε κ' το 8 στο(μετριο) ντραφτ σε 12 μερες.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο στην ομάδα μου που τα πήγε εξαιρετικά

    μπράβο και στους αντιπάλους που ιπποτικά εδωσαν το χέρι την στιγμή που ήταν πικραμένοι ... κύριοι οι μπαρτζώκας , χάινς και λο

    για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε , ειδικά για κάτι "κυρίους" σαν τον "αυτό το πράγμα δεν θα το φόραγα ποτέ"

    καλό καλοκαίρι για όσους θα έχουν καλοκαίρι ... για εμάς που δεν θα μπορέσουμε , ΚΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    θα περιμένουμε τα νέα σου ... ρίξε τώρα λίγο δολωματάκι , νυχτώνει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Τζιμ και χαιρετισματα και στους λοιπους εκλεκτους συμφορουμιτες (μονο στους εκλεκτους ομως :-p) !!! Καταπληκτικη αναλυση του παιχνιδιου. Καμια φορα νιωθω οτι καταλαβαινω καλυτερα εναν αγωνα οταν διαβαζω απο εσενα, παρα οταν τον βλεπω.
    Κατα τα αλλα αυτο το ποστ περιμενα σχεδον ενα χρονο για να το κανω αλλα ημουν σιγουρος για το ενστικτο μου. Δεν ειμαι Παναθηναϊκος, ειμαι μπασκετικος φιλαθλος του Αρη, αλλα εχω σε μεγαλη εκτιμηση την προπονητικη δουλεια του Πεδουλακη, αλλα και την προσωπικοτητα του με την οποια μπορει να επιβληθει. Δυστυχως δεν ηρθε ποτε στον Αρη αν και ακουστηκε πριν καποια χρονια γιατι ο «κυριος» 10% ειχε αντιθετη αποψη (δεν τα εβρισκε στις μιζες προφανως).
    Για μενα η φιλοσοφια του Πεδουλακη απο την αρχη της χρονιας ηταν πολυ απλη και φαινοταν οτι θα ηταν επιτυχημενη (ακομα κι αν δεν κατακτουσε κανενα τιτλο). Γνωριζε οτι ξεκινουσε απο πολυ μειονεκτικη θεση σε σχεση με τον Ολυμπιακο, αλλα και τις υπολοιπες ευρωπαϊκες ομαδες εχοντας μικροτερο μπατζετ, ελαχιστους παικτες ως κορμο, αρα και μηδενικη συνοχη παικτων. Ο μονος τροπος για να ηταν ανταγωνιστικος απεναντι τους θα ηταν παιζοντας «καταστροφικο» μπασκετ. Αρα απεκτησε παικτες με εφεση στην αμυνα και παικτες που ειχαν υψηλο επιπεδο ενεργειας και κυριως σκληραδας (για αυτο το λογο εξαλλου πηρε και ο οσφπ τους περσινους τιτλους). Επισης εστησε την ομαδα με γνωμονα τα αντιστοιχα ματσαρισματα με τους παικτες του οσφπ. Αυτο ηταν εκδηλο απο την πρωτη στιγμη που αφησε στην ουσια τον περπερογλου να φυγει για να φερει τον πολυ πιο σκληρο αν και λιγοτερο ποιοτικο μασιουλις. Επισης η αλλαγη πανκο-γκιστ ηταν της ιδιας φιλοσοφιας και για αυτο το λογο ημουν υπερμαχος αυτης της κινησης απο την πρωτη στιγμη (χρειαζοταν ενας παικτης που να «τρομοκρατει» τον πριντεζη, ο πανκο αν και πιο ποιοτικος δεν μπορουσε να κανει αυτη τη δουλεια). Η φιλοσοφια του Αργυρη μου θυμιζε τον Αρη του αγαπημενου μου Ματζον σαφως με πιο ποιοτικους παικτες ομως.Οσον αφορα την επιθεση το αργο τεμπο ηταν μονοδρομος. Περιορισμενο ροστερ, αρα παιζεις αργα για να μην κουραζονται οι παικτες, αλλα κυριως η παρουσια του διαμαντιδη. Πηγαινοντας σε σετ παιχνιδι καμια ομαδα δεν θα ειχε καλυτερο δημιουργο, αρα ο παο αν επιβαλοταν στο ρυθμο ξεκινουσε με πλεονεκτημα.
    Το επομενο στοιχημα ωστε να παρουσιασει ο κοουτς μια πιο ολοκληρωμενη δουλεια θα ειναι του χρονου η ομαδα να εκμεταλλευτει την πολυ καλη της αμυνα και μεσα απο τα κλεψιματα, τα κοψιματα και τα ριμπαουντ να αρχισει να τρεχει.
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγραψες ΓΚ απλα και κατανοητα,οτι πρεπει για μενα που δεν το χω.Χαι ΤΖΙΜ.

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα Τζιμ, δεν χρειάζεται καν να σχολιάσω το άρθρο σου, για μια ακόμα φορά κατατοπιστικότατο !
    Έχουμε τίποτα για Λάσμε και Γκιστ ( αυτοι οι 2 είναι που καίνε περισσότερο τον Παο να τους κρατήσει ) αλλα και για πιθανες μεταγραφές ? ( Φώτσης, Γιάνκοβιτς, Παππάς )
    Επίσης ενα σχόλιο για τον Σοφοκλή ! ετυχε να πετύχω στην ΝΟVA προχθές ένα παιχνίδι του Παο στην Euroleague απο Νοέμβριο .. το παίδι σε σύγκριση με την εικονα που ειδα στους τελικούς, πρέπει να έχει πάρει κάμποσα κιλάκια ή είναι ιδέα μου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου παππασ γιανκοβιτσ για 3 χρονια στον ΠΑΟ. Εκλεισε μπορει να ανακοινωθει και σημερα

      Διαγραφή
  5. Το μόνο άρθρο μέχρι στιγμής που ασχολείται με καθαρά αγωνιστική ανάλυση του 3ου τελικού. Μπράβο σου Jim που δεν μπήκες στο τρυπάκι να μιλήσεις για διαιτησία,επεισόδια κτλ.
    Η ανάλυσή σου ήταν ο καθρέφτης των 3 αναμετρήσεων.
    Έκανε μπαμ και στους 3 αγώνες ότι ο Παναθηναϊκός ήταν διατεθειμένος να ματώσει για να πάρει το πρωτάθλημα....και το πήρε με εμφατικό τρόπο.

    Ξέρω είναι νωρίς ακόμα,αλλά μήπως έχεις πληροφορίες σχετικά με ανανέωση ή όχι των Λάσμε/Γκιστ ? Ή έστω φήμες? Τι πιστεύεις ότι θα γίνει?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήλωσαν και οι δύο πως θέλουν να μείνουν.
      Βέβαια χωρίς να έχουν πέσει νούμερα στο τραπέζι η καλή διάθεση δε λέει τίποτα (θα έχουν και οι δύο προτάσεις στα σίγουρα).
      Προέκυψε και η αποχώρηση Τσαρτσαρή οπότε δημιουργείται ένα κενό και εκεί, όπου θα χρειαστεί να βρούμε Έλληνα (Φώτσης?).

      Διαγραφή
    2. Εντάξει ακόμα δεν έχουν κοπάσει τα πανηγύρια και δεν τα παίρνω στα σοβαρά αυτά που δηλώνουν...
      Ο Φώτσης έχει βουήξει ο κόσμος ότι έκλεισε....θα το δούμε!

      Διαγραφή
  6. kalispera - tha ithela ti gnomi sou gia to value for money ala kai eidiko varos ton:
    - drake diener
    - aradori (pos paei apo amina?)
    - mat janning
    - gani lawal
    - dunston
    - travis diener (mporei se epipedo euroleague?)

    eyxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Paixtes pou vasei statistikwn ksexwrisan fetos sthn Italia...alla de parakolouthisa idiaitera to prwtathlima tous,mono videakia exw dei kai exw meinei ekplhktos apo merikous!opws o Travis Diener(fainetai tromera poiotikos!!) kai o Hackett fainetai na arxizei na ksexwrizei ton teleutaio kairo(exoume paiksei antipaloi me tis ethnikes omades kai pragmatika perimena pws kai pws to ksespasma tou!),epishs o Dunston ekane poly kalh xronia,poly dunamikos(kai prwn paixths tou Ari,oute pou ton thymamai!)paromoia kai o Gani Lawal.Tha hthela epishs th gnwmh sou kai gia kapoious paixtes pou ksexwrisan sth Gallia:
      Dwight Buycks
      Edwin Jackson
      David Lighty

      Auta kai apo mena!!

      Johny V

      Διαγραφή

  7. Οπως πάντα απολαυστικος Jim. Μου έκανε εντύπωση που δεν αναφέρθηκες στον Γκιστ. Ο Λασμε εδώ και καιρο έχει εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο, ωστόσο ο Γκιστ έκανε απίστευτα πράγματα... Οπως σωστά λες ο Ολυμπιακός βρήκε κάθετες μπάλες στο ζωγραφιστό απο το Σπανουλη. Αυτο συνεβη κατα βαση στη δεύτερη περίοδο με τον Γκιστ στον πάγκο. Οταν ήταν μεσα (μαζί με Λασμε δεν το συζηταμε καν), δεν περνάει τίποτα! Ηταν ξεκαθαρος ο φοβος των κοκκινων εστω και να κοιταξουν τη ρακετα.. Καταπληκτικός και με φοβερή προσφορά που δεν αναγράφεται στη στατιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απολαυστικος οπως παντα Δημητρη. Θελω να ρωτησω ομως κατι. Ειναι δυνατον ο Μπαρτζωκας να μην χρησιμοποιει καθολου αμυνα ζωνης απο τη στιγμη που ξερει οτι ειχε επιτυχια στα ματς με την Μπαρτσελονα; Ειναι δυνατον να εχεις ταμπου στην προπονητικη; Ακομα και να εχεις ταμπου ομως, οταν βλεπεις το ματς οτι ειναι πλεον χαμενο τι εχεις να χασεις;

    Κωστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζιμάρα ωραία ανάλυση. Αναμένουμε με αγωνία τα μεταγραφικά (δώσε στον Έλληνα και παρτου την ψυχή!), είναι πρόδηλο ότι ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να ματσάρει τον Παναθηναϊκό, αυτό δηλαδή που έκανε ο ΠΑΟ περυσι, αλλά έχοντας ένα πιο σταθερό κορμό. Για μένα σημείο κλειδί αποτελεί η απόκτηση σεντερ για τον ΠΑΟ, ειδικά σε περίπτωση που ο Σοφο μας αφήσει. Νομίζω είναι και η μόνη θέση (5) που δεν έχουν γίνει γνωστές διερευνητικές επαφές, εν αντιθέσει με τις (φήμες για) συμφωνία με Γιανκοβιτς, Φωτση και ανανέωση Γκιστ, Λάσμε και λοιπών. Επίσης, αναμένω με τρομερό ενδιαφέρον το αν θα παραμείνουν Σπανούλης, Χαινς, Λο (μάλλον θα φύγει), οι οποίοι πιστεύω ήταν παίχτες κλειδιά του ΟΣΦΠ φέτος.
    Ξέρω ότι η γνώμη σου "μετράει" τρομερά, οπότε ψοφάω για μελλοντικές αναρτήσεις!

    ΥΓ. Τα σέβη μου για την ποιότητα του μπλογκ. Δεν σχολιάζω συχνά αλλά διαβάζω ανελλιπώς όλα σου τα ποστς. Keep up the good work mate!

    UK13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν υποθέσουμε πως οι Gist, Lasme, Maciulis, Curry, Ukic θα μείνουν και ο Guinn φύγει τότε μένει μια θέση για ξένο.
      Στο 4 τότε είμαστε μόνο με Gist και αν ισχύουν όσα ακούγονται ο Φώτσης.
      Οπότε έχουμε 5 Lasme - Σόφο, 4 Gist - Φώτσης με τον Τσαρτσαρή που έπαιζε στις δυο αυτές θέσεις πλέον να λείπει...
      Για αυτό το λόγο θεωρώ απίθανο να φύγει ο Σοφοκλής το καλοκαίρι αφού σέντερ Έλληνα και με εμπειρία σε υψηλό επίπεδο δε μπορούμε να βρούμε εύκολα (εκτός αν ψήσουμε κάνα Βουγιούκα που από ότι ακούγεται είναι πολύ θετικός όσον αφορά τον επαναπατρισμό).
      Όπως και να έχει χρειάζεται οπωσδήποτε η απόκτηση ψηλού.

      Διαγραφή
  10. Ο Ολυμπιακός παίρνει τον Παπά για να αντικαταστήσει
    τον Σπανούλη που πάει Βαρκελώνη.
    Του χρόνου ο Παπάς θα είναι πενταδάτος στον Οσφπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Παππας ειναι βαζελος..στο τελευταιο all-star basket δηλωσε οτι ειχε την αφισα του Αλβερτη κρεμασμενη στο δωματιο του οταν ηταν μικρος..ετσι κ του κανει προταση ο παναθηναικος(θα ναι εγκλημα αν τον αφησει) εχει ερθει τρεχοντας..

      Διαγραφή
    2. Ο Παπάς είναι δύσκολος χαρακτήρας, αν δεν παίζει πεντάδα
      θα την κάνει άνω κάτω την ομάδα.

      Διαγραφή
    3. Γιατί αν πάει ο Παππάς στον Ολυμπιακό θα είναι πενταδάτος ενώ έχουν Μάντζαρη, Σλούκα (που είναι ήδη έμπειροι και θα πάρουν και κάποιο Αμερικανό σίγουρα αν φύγει ο Σπανούλης)?
      Δε νομίζω φίλε μου...
      Τώρα το ποιός θα τον αποκτήσει θα δούμε σύντομα!
      Ο Παναθηναικός πρέπει να αρχίσει από τώρα τα πλάνα της μετα-Διαμαντίδη εποχής και ένας σκόρερ σαν τον Παππά αξίζει μια προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός δεν έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή τη θέση.

      Διαγραφή
    4. ο παππας εκλεισε στον ΠΑΟ .3 ΧΡΟΝΙΑ περιπου 800-850Κ συνολο. και ο γιανκοβιτσ το ιδιο για 750Κ για 3 χρονια .ειναι σιγουρο ειμουν μαζι του εχτες.

      Διαγραφή
  11. jim alla kai paidia boreitai kapios na mou pei ola ta onomata pou exoun akoustei ston pao gia tis 8eseis twn guard i estw pious 8a blepate eseis san kalh/efikth 8esh gia ta guard??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Τζιμ. Θελω μερικα σχολια σου για την επομενη μερα αν μπορεις να σχολιασεις τα παρακατω

    1. Σχορτσιανιτης παιχτης δεν υπαρχει. 1 καλο κανει 3 κακα κανει. Ελπιζω να μπορεσουμε να παρουμε τον Βουγιουκα στην θεση του. Ποια ειναι η αποψη σου δεν ειναι καλυτερος?
    2. Ο Αθηναιου τι λεει? Μπορει να σταθει σε τετοιο επιππεδο?
    3. Ο Παππας ταιριζει στον ΠΑΟ? (μην ξεχναμε οτι ο μητσος ειναι στο 2, ο καρι combo αλλα πιο πολυ στο 2, και ο Ουκιτς combo. Ο Παο χρειαζεται επιγοντως play. Χωραει ο Παππας?
    4. Για play (εκτος των ακριβων καλαθη και Πλανινιτς) τι θα προτεινες στο 1? Westerman, Hurtel? Τι λες? Απλησιαστοι? Ποιον αλλον προτεινεις για το 1?
    5. Για 3ο σεντερ δεν θα μπορουσε να επιστρεψει ο Μπατιστ και ενα βγαλει ελληνικο διαβατηριο? ( με ενα χαμηλο συμβολαιο στυλ Σαρας στα χιλ)

    ΥΓ με προβληματισει πολυ τι θα κανει ο Παο στο 1. Εχει εμφανες κενο. Επισης πρεπει να παει σε μια 3αδα σεντερ (Λασμε, Ιαν, Μαικ) που βγαινει οικονομικα (δεν μιλαω για Λαμπε ή Πολ Ντειβις)

    Hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σοφοκλής έχει αποδεχτεί το ρόλο του και τον κάνει πολύ καλά. Φυσικά κάνει λάθη αφού όταν είναι μέσα παίρνει 90% τις μπάλες κ πέφτουν πάνω του 2-3 αντίπαλοι. Είναι γελοίο να λέμε ότι δεν υπάρχει κ να φύγει , ιδιαίτερα τώρα που οι ψηλοί στο μπάσκετ είναι είδος προς εξαφάνιση. Ένας ψηλός που θα μπορούσε να δημιουργήσει για τον εαυτό του και για τους συμπαίκτες του (όπως Βουγιούκας θα ήταν το τέλειο συμπλήρωμα για Λασμε Σοφο
      Αθηναίου δεν μπορεί να έχει ρόλο σε ομάδα ευρωλίγκας αυτή τη στιγμή

      Ο Παπάς αν είναι έτοιμος να έχει υπομονή να μάθει και να είναι συμπληρωματικός για μια χρονιά τουλάχιστον χωράει κ με το παραπάνω ( ο Μητσος δεν είναι 2)

      Διαγραφή
    2. Φυσικα δεν υπαρχουν πολλοι ψηλοι. Λεω οτι δεν υπαρχει για ενα τετοιο επιππεδο. Σε μικρους αγωνες ειναι ταμαμ. Δες στους τελικους τι εκανε. 1 καλο 3 ασχημα (βηματα,λαθη,αδυναμος στην αμυνα κλπ). Αν επαιρνες τον Ιαν στην θεση του για 2ο ψηλο (που ειναι πιο πληρης) μπορεις να πας για εναν 3ο ψηλο φθηνο (για αυτο προτεινα τον Μπατιστ με χαμηλο συμβολαιο αν μπορει να παρει ελληνικο συμβολαιο). Μην ξεχνας οτι δεν εχεις την οικομικη πολυτελεια και Σοφο και Ιαν. Με αυτην την λογικη ας χτυπησω Ιαν και Μπορουση ή Μαυροκεφαλιδη

      Για τον Παππα εκτος απο το στυλ σε παιχτη ρωταω και για την θεση. Ο Παππας παιζει αποκλειστικα στο 2. Εχει Μητσο στο 2 (δεν μπορεις να τον κουρασεις στο 1), Καρι αν μεινει που ειναι πιο πολυ στο 2, Ουκιτς που δεν ειναι καλος οργανωτης, και αν Παρεις Παππα, θα εισαι με 3 παιχτες στο 2. Ποιος θα οργανωνει παιχνιδι? Θελεις απαραιτητος ενα καλο πλαιμακερ να σου κανει παιχνιδι

      ΥΓ Ο Μητσος ηταν κλασικος Ασσος που εχει παιξει και στο 2 και στο 3. Μην ξεχνας φετος εβγαλε πολυ σωστα ολη την χρονια στο 2 για θεμα κουρασης, οπως και περισυ που στο 1 ηταν ο καλαθης. Αν πας τον Μητσο του χρονου στο 1 θα σκασει στα μεσα της χρονιας. Ο Παο χρειαζεται του χρονου επειγοντως εναν καλο κλασικο πλαιμακερ (οπως και εναν ακομη σεντερ)

      Hugo

      Διαγραφή
  13. tomas huertel gia pg i zisis aftes eiani idanikes periptwshs gia mena alla de 3erw ti paizei oikonomia alla kai apo apopsi sumblopaiwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστος φιλε. Χρειαζομαστε επειοντως εναν καλο οργανωτη. Να προσθεσω και τον Westerman της Παρτιζαν αλλα δεν ξερω ποσο προσιτος ειναι

      Hugo

      Διαγραφή
  14. http://www.pamesports.gr/246929/feygoyn-ta-varia-xartia
    http://www.pamesports.gr/246944/epivevaiwse-gia-panathhnaiko-o-pappas

    Jim, έχεις εσύ κάποια πληροφόρηση για κάτι από αυτά? Εγώ το συγκεκριμένο site δε το θεωρώ από τα πολύ έγκυρα. Άσε δε ότι από αυτά που είπε ο Πάππάς δε προκύπτει από πουθενά ο΄τι επιβεβαίωσε για Παο. Αλλά αν ισχύουν αλλάζουν πολύ τα δεδομένα στον ελληνικό χώρο..

    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το pamesports είναι "η γάτα" της ηλεκτρονικής αθλητικής ενημέρωσης. Προσωπικά από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι μόνο ο Σπανούλης κ ίσως ο Hines είναι αμφίβολοι, ενώ ο Παππάς μπορεί να καταλήξει σε οποιαδήποτε ομάδα ευρωλίγκας...

      Vincanity

      Διαγραφή
    2. ο παππασ εκλεισε στον ΠΑΟ 100% για 3 χρονια.το ξερω απο τον ιδιο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 4:08 να άφηνες και κανα ονοματάκι εκτός από τρολλιές καλό θα ήταν
      UK13

      Διαγραφή
    4. uk13 δες και παρακατω εδω ειμαστε δεν χανομαστε.
      ΤΣΑΡΤΣΑ

      Διαγραφή
  15. ο Λασμε ειναι σεμνος οσο λιγοι, δειτε τι ειπε για τον ΔΔ

    Για τον Διαμαντίδη:

    Λάσμε: "Δεν είμαι ιδιαίτερος παίκτης, αλλά με κάνει ο Διαμαντίδης να ανεβαίνω επίπεδο και τον ευχαριστώ για όλα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απο πριν αρχισουν οι τελικοι ειπα οτι οσο ο γαυρος δν βρισκει λυσεις σε αμυνα και επιθεση απεναντι σε λασμε γκιστ τοσο θα δυσκολευει η αποστολη του να βαλει δυσκολα στον παο.
    ΣΤΟ 3ο γκαμε ο γκιστ καθησε γρηγορα στον παγκο με 3 φαουλ και ο λασμε επισης ειχε φωρτωθει και δν μπορουσε να παιξει την ιδια αμυνα. Ετσι ο ολυμπιακος καταφερε να ξεπερασει τους 50-55 ποντους.
    Γενικα μ φανηκε οτι ο ολυμπιακος δν ειχε β σχεδιο και εκτος του τρεχω μετα το αμυντικο ριμπαουντ δν εχω αλλες επιθετικες λυσεις.
    Ειδικα απο την στιγμη που δν εμπαιναν τα τριποντα το θεμα ειχε τελειωσει.
    Μπραβο σε τσαρτσα που εκτος απο μεγαλος παιχτης ειναι και εξυπνος ανθρωπος και εφυγε τωρα μετα απο μεγαλη εμφανιση!!!
    Μεγαλο μαθημα για ολους οσους λεγανε τελειωμενο αυτον τον παιχτη, παιχτες με αυτη την εμπειρια δν τους λες ποτε τελειωμενους.
    Ο μπαρτζωκας πιαστηκε στον υπνο, χωρις λυσεις, μεταφεροντας την νευρικοτητα του στους παιχτες του, και δινοντας οδηγιες σε αντιτς να παιζει ξυλο οποτε εμπαινε στο παρκε.
    Ολα οσα γινανε απο τους γνωστους καφρους ειναι δικια του ευθυνη και της διοικησης!!
    στο 3ο γκειμε η διαιτησια εδωσε τα κουκια και κατι παραπανω στον γαυρο αλλα ειδαμε οτι λυσεις παλι δν υπηρχαν μεσα στο γηπεδο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Jim και στην υπόλοιπη παρέα.
    Ετσι για να μπαίνουμε και σε καλοκαιρινό κλίμα, θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει όποιος ξέρει, τα συμβόλαια που έχουν οι παίχτες του Ολυμπιακού. Δηλ. πόσο αμείβονται και ποια είναι η χρονική διάρκεια τους. Ακόμα και αυτά που έληξαν φέτος. Αναφέρω του Ολυμπιακού, γιατί εκεί είναι το ζουμί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τζιμ στο πρωτο υστερογραφο με απογειωσες...Αφου με εφτιαχνες σε ολο το αρθρο. Ευχαριστουμε που υπαρχεις. Ακρως συναρπαστικη χρονια περιμενουμε τις ληξεις ολων των πρωταθληματων για να πεσουμε με τα μουτρα στο αγαπημενο μας καλοκαιρι και την περιοδο μεταγραφων!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Pws sas fainetai to senario na exoun idi xwrisei oi dromoi vspan-oly kai na exei idi ypograpsei o dorsey gia ti megali epistrofi.?
    Tedy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα παιδια...χαρουμενος και εγω για την κουπα που επεστρεψε σπιτι της!οχι ομως τοσο χαρουμενος για το τελος του αγωνα...τελικα ο πεδουλακης μας διεψευσε ολους.....μπραβο κοουτς!!jim εμενα αυτο που μου εκανε τρομερη εντυπωση ειναι το δεσιμο που ειχαν οι Λασμε-Γκιστ,αν και στα πρωτα ματς εδειχναν να μην ταιριαζουν!μπραβο στον κωστα τσαρτσαρη,σωστη αποφαση!μπραβο στον ουκιτς γιατι ακουσε τοσα απο ολους μας αλλα στα πιο κρισιμα ματς ηταν σουπερ!!!!!παιδια ας χαρουμε την κουπα και εμπιστοσυνη στην ομαδα,στον κοουτς και στον προεδρο!διονυσης 13 ζακυνθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είναι οριστικό, Παπάς και Γιάνκοβιτς συμφώνησαν σε όλα και μετακομίζουν στο λιμάνι για να αντικαταστήσουν τους Σπανούλη και Άντιτς που αποχωρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια χαρά hoopfellas,

    Συγχαρητήρια jimara για το post. Πολύ όμορφοι μπασκετικα πάντα οι τελικοί. Ειδικά ο τελεύταιος είχε και σκορ, αν και πιο πολύ μου άρεσε προσωπικά το πρώτο παιχνίδι όπου ουσιαστικά είχαμε τα αποκαληπτήρια της τακτικής Πεδουλάκη. 'Ισως αν ερχόταν μια καλήτερη αντίδραση... να μιλούσαμε για καλήτερα πράγματα.
    Όσον αφορά τα μεταγραφικά θα ήθελα να ρωτίσω την γνώμη σας για το αν ο Γιάνκοβιτς μπορεί να αποδόση στο 2, δεδομένου ότι πι8ανή μεταγραφή στους αιώνιους θα τον φέρει δίπλα σε Μπράμο, Μασιούλης ή Παπανικολάου, Περπέρογλου;

    Ευχαριστώ,
    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από 15-25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι ελεύθερες οι προσωρινές και χωρίς συγκατάθεση του σωματείου μεταγραφές

    Από 26-30 Ιουνίου τα σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν στην ΕΟΚ τους πίνακες των αθλουμένων μελών

    Ενώ από 1-10 Ιουλίου θα γίνουν οι μεταγραφές των αθλητών που αποδεσμεύτηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οπως ακουγεται εδω και καιρο,ο παππας και ο γιανκοβιτς πανε πακετο στον παναθηναικο!για τον γιανκοβιτς εχω να πω τα καλυτερα,πιστευω οτι αν συνεχισει να δουλευει,θα γινει ο επομενος ηγετης του παναθηναικου!!για τοσο ψηλα τον εχω αυτον τον παικτη...
    ο παππας θελει αρκετη δουλεια ακομη!ειναι μεν χαρισματικος σκορερ,αλλα πρπει να δουλεψει πολυ ακομη!βεβαια,εδω αλλαξε ο ουκιτς στα 28 του,δεν μπορει να αλλαξει ο παππας στα 22-23;;;
    φωτσης οπως λενε,ερχεται και αυτος και η θεση 4 γινεται πολυ πολυ δυνατη και σουπερ αθλητικη!
    για θεση 5 εχει ακουστει ο ντορσει,αλλα δεν ξερω κατα ποσο αληθευει...ο ιδιος ο ντορσει παντως,οταν ειχε παρακολουθησει τον αγωνα με τους πιτσιρικαδες,σε ερωτηση για φαιναλ φορ και ολυμπιακο,απαντησε οτι θελει να το παρει ο ολυμπιακος,αλλα αυτος του χρονου θα παιζει στον παναθηναικο,χαμογελωντας...!!!ο θεος και η ψυχη του ξερει!παντως ειναι σιγουρο οτι εχει υπογραψει καπου,μιας και αρνηθηκε προσφορα 1οοοοοο απο μπαρτσελονα....εχει ακουστει οτι εχει συμφωνησει εδω και καιρο με παναθηναικο,αλλα αποκλειεται με τοσα λεφτα,σιγουρα!οποτε μαλλον την πατησε στα λεφτα,χαχαχαχα...!πιστευω οτι ή μπαρτσα,ή φενερ θα παιζει του χρονου!θα τον ηθελα παντως στον παναθηναικο,ωστε και να μαρκαρει τους ψηλοτερους αντιπαλους,μιας και ο λασμε εχει θεμα με τους πολυ ψηλους,στυλ τομιτς,κριστιτς,αλλα και να υπαρχει 40 λεπτα ενταση στην αμυνα μας!στη θεση 4 θα υπαρχει σιγουρα με φωτση-γκιστ,θα ηθελα και στη θεση 5 κατι αναλογο!
    ο πεδουλακης,σε συνεντευξη του,ειπε οτι ο παναθηναικος εχει μεινει πισω απο παικτες ελληνες και οτι υπαρχει ηδη κινητικοτητα για να καλυφθει αυτη η ελλειψη,και οτι η διοικηση συντομα θα υλοποιησει καποιες επιλογες...αρα εχουν ηδη κλεισμενους ελληνες,οποτε μονο τυχαια δεν ειναι οσα ακουγονται για παππα-φωτση-γιανκοβιτς!!
    αν γινοταν και καμια ανταλλαγη σοφο με βουγιουκα θα ηταν ιδανικο!δυσκολο να τον αφησουν οι ρωσοι ομως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. M'αυτά που πρόκειται να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες συνιστώ στους φίλους του Ολυμπιακού ψυχραιμία. Ο Παναθηναικός αλλάζει επίπεδο τη νέα χρονιά: από underdog γίνεται alpha dog και αλίμονο σε όποιον δαγκάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μεσα στις 3 επόμενες μέρες σκάει μια τεράστια βόμβα στο Ελλ μπάσκετ και δεν αφορά κάποια μεταγραφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην κρυβεις λογια ,πες μας αν ξερεις η σωπαινε

      Διαγραφή
    2. Ό,τι είναι να πεις πες το ξεκάθαρα,αλλιώς κανένας δε θα σου δώσει σημασία.Γεμίσαμε troll εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    3. ή φευγουν οι αγγελοπουλοι λεω εγω και ερχεται ο μαρινακης....ή οι ελεγχοι επιασαν λαβρακι.....σε ακουμε,περιμενουμε

      Διαγραφή
    4. Λογικά θα αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από την Α1.

      Διαγραφή
    5. O Iτούδης στον Ολυμπιακό..

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Ο Ολυμπιακος αμα φυγει απο την Α1 απο refuse to lose mentality αποκτα φιλοσοφια κακομαθημενου που θελει να παιρνει πρωταθλημα απο την αρχη της χρονιας

      Διαγραφή
    8. Ο Δημητρης Γιαννακοπουλος αναλαμβανει τον μπασκετικο Ολυμπιακο, την μεγαλη του κρυφη αγαπη. Με το ζορι καθοταν στον Παναθηναικο γιατι τον πιεζε η οικογενεια του. θα ανακοινωθει προσεχως τα επομενα 100 χρονια. Μεινετε συντονισμενοι για περισσοτερες πληροφοριες

      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    9. το καταλαβα και εγω για τον ΔΓ αφου εχει συμπεριφορα γαβρου.Κρυβεται αυτο;; και να θελεις δεν κρυβεται.

      Διαγραφή
  27. Ο Παπάς είναι σίγουρος στον Ολυμπιακό ο Γιάνκοβιτς όχι ακόμα αν και είναι πολύ κοντά να υπογράψει και αυτός, μόνο εμπόδιο είναι η πολύ δελεαστική πρόταση που έχει από το εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι ξέρω και εγώ ο Παπάς είναι τελειωμένη υπόθεση, έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό και νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή αφού ο Σπανούλης αρνείται να ρίξει ικανοποιητικά τις απαιτήσεις του.

      Για τον Γιάνκοβιτς το υποψιαζόμουν και εγώ ότι λογικά θα υπάρξουν και ομάδες του εξωτερικού που θα ενδιαφερθούν.

      Διαγραφή
    2. ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΝ ΘΕΣ ΕΝΩΠΙΩΝ ΟΛΩΝ.ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ.

      ΤΣΑΡΤΣΑ.(ΦΡΟΜ ΝΑΟΥ ΟΝ)

      Διαγραφή
    3. Γιανκοβιτς και Παππας κατα καιρους εχουν βρεθει στο ΟΑΚΑ να παρακολουθουν παιχνιδια του ΠΑΟ στην Euroleague
      Αυτο απο μονο του λεει πολλα...

      Διαγραφή
    4. Ο Παππας εχει κλεισει στον Παναθηναικο. Απλα θα γινει ανταλλαγη με Ολυμπιακο για να παρει Σπανουλη. Θα δωσει δηλαδη καποια χρηματα + τον Παππα και ο Σπανουλης επιστρεφει Παναθηναικο με μονο ορο στο συμβολαιο να κανει μια δημοσια δηλωση μεταμελειας και συγγνωμης απο τον οικογενεια Γιανακκοπουλων και τον κοσμο του Παναθηναικου. Θα ανακοινωθει αμεσα πιθανως και σημερα. Το ξερω απο δικο μου ατομο που ειναι πολυ κοντα στο Σπανουλη. Το Γιαννη το περιπτερα που αγοραζει νερα καθε μερα ο Σπανουλης και του το εμπιστευτηκε.

      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    5. Μπορειτε να πειτε οτι θελετε σας λεω λοιπον ξανα, Γιανκοβιτς στον ΠΑΟ για 3 χρονια 750χιλ συνολο ,Παππας στον ΠΑΟ για 3 χρονια ~850χιλ συνολο.

      16/6 5.54 πμ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙΤΕ.

      ΤΣΑΡΤΣΑ

      Διαγραφή
  28. Επειδή βλέπω αστεία πράγματα να γράφονται, ΜΠΑΜ ο ΟΣΦΠ δεν θα κάνει... Ούτε με παίχτη, ούτε με προπονητή. Μετακομίστε στο Καραϊσκάκη από τώρα παιδιά !

    Παππά θέλετε ?

    Γιάνκοβιτς θέλετε ?

    Λάσμε θέλετε ?

    Ομπράντοβιτς θέλετε ?

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα στην παρέα. Σαν φίλαθλος του Παναθηναικού δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος από τον φετινό άθλο τον οποίο, κακά τα ψέματα, κανένας δεν περίμενε. Ένα μεγάλο μπράβο στον Πεδουλάκη που ανέλαβε το ρίσκο να διαδεχθεί τον μεγάλο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της ομάδας και να πάρει το double μέσα σε τόση πίεση αλλά και με τόσες πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Χαίρομαι διπλά γιατί είναι Έλληνας και ελπίζω αυτό να γίνει η αφορμή να απεγκλωβιστούμε λίγο από την λογική της ξενομανίας που μας διακατέχει. Έχουμε καλούς προπονητές οι οποίοι αξίζουν ευκαιρίες στο υψηλότερο επίπεδο, αρκεί να τους εμπιστευτούμε.

    Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, συμφωνώ με την άποψη πολλών παιδιών εδώ μέσα στο ότι ο Πεδουλάκης, βλέποντας ότι δεν μπορεί (ελέω περιορισμένου μπάτζετ) να στραφεί σε ποιοτικές λύσεις αποφάσισε να χτίσει μία ομάδα με αθλητικά κορμιά και έφεση στην άμυνα. Η απόφασή του αυτή κρίνεται άκρως επιτυχημένη αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος αυτού που πέτυχε.

    Δεν είναι όμως μόνο το double που πιστώνεται ο Πεδουλάκης. Είναι και η βελτίωση πολλών παιχτών. Πότε είδατε ξανά τον Γκιστ για παράδειγμα να παίζει τέτοια άμυνα στο παρελθόν, πότε είδατε τον Λάσμε να συνεισφέρει τόσο στην επίθεση, πότε είδατε τον Ούκιτς να παίζει τόσο πολυδιάστατα δίνοντας βάρος και στο δημιουργικό κομμάτι πέραν του εκτελεστικού;

    Η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη και για τις δύο ομάδες, (εμείς double, ο Ολυμπιακός Ευρωπαικό) αλλά η αλήθεια είναι ότι η σκούπα στους τελικούς αφήνει μία πικρή γεύση στον δεύτερο και μπορεί ίσως και να δρομολογήσει εξελίξεις. Γνώμη μου είναι ότι ο Μπαρτζώκας δεν αξίζει να μείνει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Πήρε μεν Ευρωλίγκα αλλά αυτό πιστεύω είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, πχ τύχης, φορμαρίσματος την κατάλληλη στιγμή κτλ. Δεν έδειξε ο Ολυμπιακός κατά την διάρκεια της χρονιάς (συνολικά πάντα) σπουδαίο αγωνιστικό πρόσωπο και αυτό φάνηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο στην σειρά των τελικών. Μετά το Ευρωπαικό, δεν μπόρεσε να προετοιμάσει τους παίχτες του για τους τελικούς, δεν δοκίμασε πράγματα για να αλλάξει την εξέλιξη των αγώνων (αναρωτιέμα, δεν είδε το Βατερλό του ΠΑΟ απέναντι στην ζώνη του Πασκουάλ;), ενώ επέλεξε να ασχοληθεί υπέμετρα με την διαιτησία, χαλώντας το μαυλό των παιχτών του και προκαλώντας τους εκνευρισμό (κάτι που ήταν φανερό σε όλη την σειρά).

    Στα δικά μας τώρα, τα μεταγραφικά, είμαι πολύ περίεργος να δω τι κινήσεις θα γίνουν. Θεωρώ πως ο Σοφοκλής πρέπει να φύγει άμεσα καθώς δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν γύρω από αυτόν. Πολλοί θέλουν να μείνει σαν τρίτος σέντερ αλλά δεν είναι ρεαλιστικό να δίνεις τόσα λεφτά για τον τρίτο σου παίχτη. Θα ήθελα επιστροφή Βουγιούκα καθώς έχει καλή τεχνική στο ζωγραφιστό και θα συνθέσει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Λάσμε. Όσο για τον Φώτση, δεν συμφωνώ. Ακόμα και αν παρακαμφθεί ο οικονομικός σκόπελος πάλι δημιουργείται θέμα, καθώς ο Φώτσης έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Γκιστ. Δηλαδή, ελαφρύ τεσσάρι, με τρομερά αθλητικά προσόντα αλλά χωρίς καθόλου ποστάρισμα. Θα προτιμούσα λοιπόν να πλαισιώναμε τον Γκιστ με έναν παίχτη που να έχει και παιχνίδι μέσα στην ρακέτα. Με αυτόν τον τρόπο, ο ένας θα συμπλήρωνε τον άλλον. Δεν χρειάζεται να έχει την ποιότητα του Μαυροκεφαλίδη (πολλά τα λεφτά...) αλλά να κατέχει τα βασικά τέλος πάντων.

    Υπάρχει ένα θέμα με τους Έλληνες του ρόστερ (που μεγενθύθηκε ακόμα περισσότερο με την φυγή του Τσαρτσαρή) γεγονός που καθιστά την απόκτηση γηγενών παιχτών επιβεβλημένη. Υπό από αυτό το πρίσμα κρίνεται θετική η φημολογούμενη συμφωνία με Παππά και Γιάνκοβιτς αν και δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Προσωπικά θα ήθελα τον Ζήση καθώς και εμπειρίες έχει και πολύ καλός στο σετ παιχνίδι είναι και πιστεύω ότι θα έδενε με την ομάδα άμεσα. Το κασέ του όμως είναι λίγο αλμυρό (αν και όχι απαγορευτικό) και συν τοις άλλοις η φιλία του με τον Σπανούλη και το σίριαλ τόσων χρόνων με ενδεχόμενη μεταγραφή στον Ολυμπιακό είναι ένα θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε φιλαράκι,μια χαρα το πήγαινες,αυτό στο τέλος με τον ζήση τι το ήθελες?

      Διαγραφή
    2. Μπραβο Mitch συμφωνω και εγω μαζι σου με το θεμα Ζηση. Ανυπαρκτος παικτης. Και οταν λεω ανυπαρκτος εννοω παικτης που 1 δεν φαινεται μεσα στο παιχνιδι και 2 δεν φαινεται στη στατιστικη. Εχει μηδενικες πρωτοβουλιες μεσα στο παιχνιδι τοσο στο τομεα της δημιουργιας οσο και στο θεμα του σκοραρισματος. Δεν ειναι κατι που χρειαζεται ο Παναθηναικος αυτη τη στιγμη.

      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο τoν ανωνυμο κ για τον Φωτση κ για τον Ζηση που προσωπικα τον εκτιμω σαν παιχτη.

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχει ρε παιδιά μπασκετμπολίστας ζήσης,δείτε όποιο αγώνα της Μπιλμπάο θέλετε για να κρίνετε 5άδα με Ζήση PG και 5άδα με Lopez.

      Διαγραφή
    5. O Ζήσης είχε 9.5 πόντους και 3.5 ασίστ μ.ο. ανά αγώνα την χρονιά που μας πέρασε, δεν λες έναν τέτοιο παίχτη άχρηστο. Το πρόβλημα με εμάς τους Έλληνες είναι ότι είμαστε γενικά των άκρων. Και για να το μεταφέρω αυτό στην σφαίρα του αθλητισμού, ένας παίχτης πρέπει να είναι είτε παιχταράς, είτε άχρηστος. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο. Ο Ζήσης πληρώνει το γεγονός ότι ενώ κάποτε θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάκσετ, δεν μπόρεσε ποτέ να δικαιολογήσει τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του και είδε άλλους Έλληνες παίχτες, λιγότερο διαφημισμένους, να τον προσπερνάνε. Δεν είναι Διαμαντίδης, ούτε Σπανούλης αλλά είναι ένας πολύτιμος παίχτης και θα αποτελούσε ένα χρήσιμο γρανάζι σε οποιαδήποτε ομάδα.

      Διαγραφή
    6. Επειδη παρακολουθω τον Ζηση χρονια θα επιμεινω πως δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο. Χαρακτηριστικα θα αναφερω τα στατιστικα του στην Ευρωλιγκα:4,5 ποντοι ανα παιχνιδι-με 40% στα διποντα και 25% στα τριποντα, 1,7 ριμπαουντ, 2,6 ασιστς, 5 ρανκινγκ. Με λιγα λογια δεν εχει καθολου ευστοχο σουτ, δεν ειναι ο παιχτης κινδυνος απο την περιφερεια,αλλα και στην δημιουργια μετρια πραγματα. Γενικα οπως ειπα και πριν ειναι ενας μετριος παιχτης και κατα τη γνωμη μου δεν κανει για Παναθηναικο. Το μονο + ειναι οτι ειναι Ελληνας.

      Κωστας Β.

      Διαγραφή
  30. Ρε παιδιά αποφασίστε που πάνε τελικά Παπάς και Γιάνκοβιτς,
    στον ολυμπιακό ή στον παναθηναϊκό??
    ή θα έχουμε επανάληψη του περσινού σήριαλ με τον Καβαδά
    που τελικά κατέληξε σε φιάσκο για όλους τους ενδιαφερόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μεγάλε και εγώ το ίδιο υποψιάζομαι, τελικά να μην τους πάρει κανένας, όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αύριο Δευτέρα αρχίζουν επίσημα οι μεταγραφές, αύριο λοιπόν θα δούμε ποιοι παίκτες έχουν πραγματικά κλείσει και υπογράψει και ποιοι είναι κατά φαντασία μεταγραφικοί στόχοι.

      Διαγραφή
    2. Υπομονή λοιπόν άλλες 24 ώρες για να μάθουμε αν όντως έχει κλείσει κάποια μεταγραφή ή όλα είναι ράδιο αρβύλα.

      Διαγραφή
  32. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Γιάνκοβιτς τον έχει κλείσει ομάδα από το εξωτερικό που σκοπεύει να τον αφήσει για 1 χρόνο στον Παο για να ψηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τζιμαρα, εξαιρετικο αρθρο, τα ειπες ολα, δεν εχω πολλα να πω, ο παναηναικος ηταν σαφως πιο ετοιμος κ με περισσοτερη ενεργεια σε ολα τα σημεια των αγωνων. Πολλα συγχαρητηρια στον αρτζι κ σε ολο το προπονητικο τιμ οπως κ στην διοικηση. Στα χερια τους ειναι να χτισουν μια ομαδα που θα εχει τα φοντα να κυριαρχησει στην Ελλαδα κ στην Ευρωπη τα επομενα χρονια. Πολλα ευχαριστω κ στον τεραστιο Τσαρτσαρη.

    Αναμενουμε το καυτο καλοκαιρι που μας υποσχεθηκες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σταματήστε το τρολλάρισμα είναι κρίμα να γίνεται σε ένα τέτοιο εξαιρετικό μπλόγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ποιος Παπάς και ποιος Γιάνκοβιτς, το ποιο hot όνομα που θα παίξει φέτος στις μεταγραφές θα είναι του Μπίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πολύ "ωραίο" μπάσκετ από τον ΠΑΟ σε όλη τη σειρά των τελικών. Η ομάδα είχε δουλέψει πολύ σωστά και αξίζει μεγάλο credit στον Πεδουλάκη για αυτό.
    Κρίμα για το ότι δεν έγιναν οι προσθήκες νωρίτερα.Mε τέτοια ενέργεια που έβγαλε στο γήπεδο μετά τις αλλαγές θα περνούσε σίγουρα f4 και θα βλέπαμε ελληνικό τελικό!!!

    Y.Γ Jim έχεις άποψη για το θέμα Γιαννάκη στον Άρη? Εντάξει τα λεφτά που ζητάει ο Αγγέλου είναι υπερβολικά και ο Γιαννάκης είναι βολεμένος με το συμβόλαιο στην Κίνα οπότε θεωρώ ότι το οικονομικό λύνεται.
    Σαν φίλαθλος του μπάσκετ δεν μου αρέσει σαν προπονητής γιατί χαλάει το άθλημα αλλά πιστεύω κολλάει στις ανάγκες του Άρη για το στήσιμο μιας αξιοπρεπούς ομάδας (όπως και ο Αγγέλου δλδ)

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο ΔΔ από αύριο είναι ελεύθερος να συνεχίσει όπου θέλει την καριέρα του, είμαι περίεργος να δω αν θα υπάρχει σοβαρή πρόταση από κάποια άλλη ομάδα πλην του Παο. Για τον Σπανούλη π.χ. ξέρουμε ότι έχει προτάσεις από Μπάρτσα, Τσσκα και Τουρκία, για τον ΔΔ για να δούμε θα ενδιαφερθεί κανένας?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως τα παιδια καλως τα 3-0

      Διαγραφή
    2. Μόνο που ο Μήτσος μπαίνει στα 34 του και ο Σπανούλης είναι 31.. Μικρή διαφορά έτσι ?
      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
    3. Χρυσάφι στα πόδια του Σπανούλη

      http://www.redplanet.gr/basket/h-fenermpaxtse-dinei-xrysafi-ston-spanoulh.2296438.html

      Διαγραφή
    4. Άρα ο Παπάς κατηφορίζει για το λιμάνι, ίσως και αύριο να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

      Διαγραφή
    5. Από που ακριβώς προκύπτει αυτό;

      Διαγραφή
    6. O Παπας ειναι πρασινος κατα 90%
      τουλαχιστον ετσι ακουγεται....

      Διαγραφή
    7. Εάν οι Αγγελόπουλοι γλιτώσουν από τα 2 εκ. συμβόλαιο του Σπανούλη τότε δεν θα έχουν πρόβλημα να ικανοποιήσουν τις όποιες απαιτήσεις του Παπά κάτι που δεν ισχύει για τον ΓΔ που έχει τον βραχνά του συμβολαίου του ΔΔ και άρα δεν θα μπορεί να δώσει μεγάλο συμβόλαιο στον Παπά. Απλή λογική είναι!

      Διαγραφή
    8. Γη και ύδωρ για Σπανούλη η Φενέρ
      http://www.superbasket.gr/permalink/183568.html

      Διαγραφή
    9. o ΔΔ ειναι το 80 γεννημενος και ο Σπαν το 82, ελεος πια ο ενας ειναι μωρο δηλαδη και ο αλλος γερος,για δυο χρον ια κανετε λες και εχουν μια πενταετια διαφορα,αι σιχτριρι.

      Διαγραφή
    10. ρε ποτε θα καταλαβαιτε οτι ο ΔΔ δεν ενδιαφερεται για τα πολλα λεφτα.Οταν υπογραφει σου λεει "βαλε προεδρε οσα νομιζεις μονο μην με ριξεις" ο μαντζερ του δεν κανει παιχνιδακια.Σου λεει δεν θελω να παω που θε να εδω θα μεινω!!!!!!!!Ο ΔΔ ειναι περιζητητος στην ευρωπη,θρυλο του μπασκετ τον αποκαλουν, δυο χρονια ειναι μεγαλυτερος απο Σπαν ο ενας το 80 και ο αλλος το 82.

      Διαγραφή
  39. re paidia peite kapios an 3erei exei sumbolaio o huertel?? an oxi pio einai to kase tou ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ερτελ εχει συμβολαιο κ θα ναι πανακριβος οταν θα αναζητησει καινουργιο.
      Κ να εισαι σιγουρος θα το παρει.το αξιζει κ εκανε φοβερη χρονια φετος.
      Ηδη ενδιαφερθηκε προς το τελος της χρονιας η μπαρτσα αλλα εφαγε για την ωρα χυλοπιτα απο τον κεχερετα που του φανηκαν λιγα...
      Συμβουλη..ξεχνα τον

      Διαγραφή
  40. Ο Παπάς έχει κλείσει μήνες πριν στον Ολυμπιακό γιαυτό προσποιήθηκε τραυματισμό και δεν έπαιξε στο μεταξύ τους παιχνίδι.
    http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xMzQ3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Παο μετά την αποτυχία του να αποκτήσει τον Γιάνκοβιτς επανεξετάζει την περίπτωση Γκουίν, ίσως τον κρατήσει και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Που θα καταληξει ο Παππας; Που εχει συμφωνησει ο Γιανκοβιτς;
    Θα ερθει ο Λεμπρον στον Ολυμπιακο; Συμφωνια Ναβαρο με Πανιωνιο;

    Οι εμπειροτεροι αστρολογοι στο χωρο εχουν ολες τις απαντησεις.
    Πητ Ιεροδακος, Λιτσα Μητερα, Βασιλης Βληταρεας σας περιμενουν στο hoopfellas να σας λυσουν τις αποριες!

    Πανος :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πως αλλαζουν τα πραγματα ομως ε?
    Πως ηταν περσι τα πραγματα κ πως το φετινο καλοκαιρι.τουμπα πραγματικα.
    Γιαυτο καλυτερα μην λες πολλα στο τελος θα εκτεθεις.
    Επειδη παντως και γω γουσταρω καλοκαιρινες μεταγραφες γνωμη μου για τον παο ειναι το παρακατω.

    1.διαμαντιδης,ενας ακομα first pass guard.ζησης?γιατι οχι.και ας μην αρεσει σε πολλους.σε μια οργανωμενη ομαδα θα διακριθει.αλλωστε εγω για ζηση εχω ακουσει.κ το budget του ειναι λιγοτερο απο 500χιλ.
    2.ukic,curry,παπας.
    Καταπληκτικη 5 guard.εχεις τα παντα με αυτους.κ σουτ απεξω.κ μυαλο.penetrators,κ ψυλα κορμια.αμφιβαλλω αν θα χει αλλη ομαδα τοσες πολλες ποιοτικες λυσεις σε κοντους.
    3.maciulis,μπραμος,γιανκοβιτς.
    Το ιδιο με τους γκαρντ.κ σκληρα παιδια.κ καλοι ριμπαουντερ ειδικα ο γιανκοβιτς κ ψηλα κορμια.
    4.gist,φωτσης.(γιανκοβιτς)
    Στο τεσσερα σου λειπει το παιχνιδι απο ποστ.οντως.φετος παντως υπενθυμιζω σε ανυποπτο χρονικο σημειο ο πεδουλακης ειχε αναφερει οτι ο γκιστ αν συνεχισει στον παο θα γινει αλλος παιχτης μαθαινοντας να παιζει κ πιο μεσα.ηδη προς το τελος το προσπαθουσε.για μενα παντως ειναι πολυτελεια να τους εχεις στο 4 κ θα ηθελα να δω να τους επιτηθονται τι φασεις αμυντικα θα βγαινουν.
    5.λασμε,ενας ψηλος με παιχνιδι οπωσκδηποτε μεσα στο καλαθι κ σοφο.
    Ο σφο το παμε ειναι 3 ψηλος που κ αυτο ειναι πολυτελεια.δεν υπαρχει πουθενα στην ευρωπη παιχτης με τα χαρακτηριστικα του κ να χει αποδεχτει να παιζει μειωμενο χρονο.ΠΡΕΠΕΙ να μεινει μας αρεσει η οχι.τωρα αν ο ψηλος ειναι ο βουγιουκας η ενας ξενος δεν με πειραζει.αν κ τον βουγιουκα τον θεωρω πολυ σοφτ ρε παιδι μου κας ας ειναι τεχνικα καλος.τουλαχιστον εξελισεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μην υπήρχε κρίση και ο πρόεδρος να έφτιαχνε αυτό το ρόστερ αλλά σήμερα που πάμε για μείωση του μπάτζετ αυτό το ρόστερ μοιάζει πολύ ωραίο για να είναι αληθινό, μακάρι να διαψευσθώ! Σε 15 μέρες που τελειώνουν οι μεταγραφές πολύ οπαδοί, από όλες τις ομάδες, θα προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι κάπου διάβασα ότι ο ΓΔ δήλωσε ότι φέτος το μπάτζετ θα υποχωρήσει από 15 σε 8 εκ.

      Διαγραφή
    3. Ε λογικο ειναι περυσι πηρες ολοκληρη ομαδα φετος θες μονο τις απαραιτητες μεταγραφες

      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    4. Λογικά ο ΔΔ πρέπει να δεχθεί μείωση αποδοχών στο ήμισυ δλδ από 2 σε 1 εκ.
      Εγώ προσωπικά το βρίσκω πολύ λογικό, και με 1 μύριο ο Μήτσος πρέπει να είναι ευχαριστημένος, αν ξενιτευτεί στο εξωτερικό στα 33 του θα βρει περισσότερα??

      Διαγραφή
    5. Παιδια το εχουν δηλωσει.θα ανεβει λιγο το μπατζετ φετος.
      Δεν ειναι καθολου κουφο αυτο το ροστερ.ουτε τρελα παραπανω απο το φετινο.ειδικα αν παρεις καποιον ξενο φερελπι στην θεση του βουγιουκα που ισως θα ζητησει αρκετα

      Διαγραφή
    6. Οπως ειπε ο θανασης για αλλα δεκα χρονια η οικογενεια γιανακοπουλου θα ναι εδω να στηριζει την ομαδα...
      Κ με βαση το δυναμικο τεοπο που αρχιζει τις μεταγραφες με παπα κ γιανκοβιτς πολυ πιθανο το βλεπω το παραπανω ροστερ

      George

      Διαγραφή
    7. Που το δωσες ρε φιλε 9:54 οτι θα παει στα 8;
      Πρωτη φορα το ακουω αυτο.
      Σιγα μην γινουμε μπαμπεργκ.
      Η ομαδα καπως ετσι θα ναι οπωε ειπε ο πανος πιο πανω.
      Μια χαρα για το 7ο την βλεπω.
      Ασε τους αλλους να φτιαχνουν απο την αρχη ροστερ και να σκανε 3μιλιονα.

      Διαγραφή
    8. Μη γράφετε ότι να ναι μερικοί ρε παιδιά....
      Ο άλλος είπε και νούμερα,ότι θα μειωθεί από τα 15 στα 8 εκατομμύρια το μπάτζετ.
      Ρε ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος είπε ότι το μπάτζετ θα είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το ίδιο,με μεγάλη πιθανότητα υπέρβασης για κάτι καλό.

      Διαγραφή

    9. Δεν θα είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά των οικονομικών δεδομένων σε σχέση με πέρσι… Χοντρά – χοντρά, η ομάδα θα πρέπει να πληρώσει σχεδόν ένα εκατομμυρικάκι πάνω στην υπεραξία των παικτών που ανέδειξε φέτος (Λάσμε, Γκιστ, Ματσιούλις), άλλο ένα για τους Έλληνες που φέρονται να έχουν συμφωνήσει (Φώτση, Γιάνκοβιτς, Παππά) κι άλλα 5-6 κατοστάρικα σε έναν καλό πόιντ γκαρντ, Αμερικανό εικάζω (εγώ θα ήθελα έναν από τους δυο Γκόρντον, της Εφές ή της Γαλατά, αλλά είναι κι οι δυο με συμβόλαιο και πανάκριβοι). Δεν αποκλείεται να πληρώσει κι άλλα 4-5 κατοστάρικα και για έναν ακόμη σέντερ. Ως και συν 3 εκατ. ευρώ η σούμα δηλαδή…
      Από την άλλη, θα γλιτώσει σχεδόν 500 χιλιάρικα από το νέο συμβόλαιο του Μήτσου, ίσως κάτι ψιλά από εκείνο του Σόφο, τα συμβόλαια των φετινών λιμών (Ξανθόπουλου, Σκορδίλη, Γιαννόπουλου), τα 200 χιλιάρικα του Τσαρτσαρή και κυρίως τα ουκ ολίγα που πλήρωσε στο πέρα – δώθε των Αμερικανών που πηγαινοέρχονταν: οι Άρμστρονγκ, Πάνκο, Καπόνο, Μπανκς, Γκουίν στοίχισαν όλοι μαζί κάμποσα, κοντά στο εκατομμύριο.
      Αν σκεφτεί κανείς ότι φέτος το μπάτζετ του αγωνιστικού ήταν γύρω στα 7 εκατ. ευρώ καθαρά (δηλαδή 11 μικτά), φέτος θα πάει στα 8 περίπου, δηλαδή 12-13 μικτά.
      Μια χαρά είναι. Με προσεγμένες επιλογές κάνει σούπερ ομάδα, γεμάτη 12άδα. Και το κυριότερο, δεν ξεκινάει από το μηδέν, όπως πέρσι.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    10. ΡΕ ανωνυμε τι ειναι ο ΔΔ να μην εχει αξια το ονομα του στην αγορα.Αν ηθελε εβρισκε συμβολαιο πολυ ψηλο ακομη και τωρα.Στην ευρωπη τον αναφερουν ως θρυλο μην ακουω βλακειες.Αλλο αν ο ιδιος δεν ψαχνεται και μπορει να αρκεστει σε πιο χαμηλο συμβολαιο.

      Διαγραφή
  44. μεγαλε κωστα τσαρτσαρη!!! μεγαλε κωστα τσαρτσαρη!!!
    μεγαλος παιχτης μεγαλη καρδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κριμα που δεν ανεβηκε η φανελα του.σιγουρα προσφερε στον παο κ επρεπε να ταν εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αν φύγουν Σπανούλης Λο Χαινς ο Ολυμπιακός αλλάζει πρόσωπο. Δύσκολο να βρεις αντικαταστάτη του Σπανούλη. Από την άλλη θεωρώ δύσκολο να μείνουν όλοι στον ΠΑΟ. Ειδικά για Γκιστ Λάσμε Μασιούλις. Ο Φώτσης αν έρθει ανατρέπει τα οικονομικά δεδομένα προς τα πάνω. Γενικά όμως υπάρχει καλός κορμός σε σχέση με πέρισι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Και τώρα που τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, μπορώ να σταματήσω το αυτοεπιβαλλόμενο εμπάργκο σχολίων στο hoopfellas λόγω προλήψεων...
    Έχουμε άπλετο χρόνο αναλύσεων, μέσω των αναρτήσεων που μας έταξε ο Jim, και τις οποίες περιμένουμε...
    οπότε θα πω μόνο δύο πράγματα:
    - ΜΠΡΑΒΟ σε όλους, επιτελείο, και παίκτες!!!
    - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τεράστιε Κώστα Τσαρτσαρή, αν ήμουν ακόμη στην ηλικία που μόνος μου μπροστά σε σε μια μπασκέτα έκανα διάφορες κινήσεις-προσπάθειες φαντασιωνόμενος ότι είμαι κάποιος αγαπημένος παίκτης, πάρα πολλές φορές θα "φορούσα" το ν.12 με το όνομά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα! Πως τον βλέπεις τον Πανιωνιο του χρόνου? Ακουγεται ότι έχει κλείσει τους Μακόλουμ και Θανάση Αντετικούμπο και πάει για τους Πάλμερ και Κάρτερ (αν φύγουν οι Γιάνκοβιτς και Παππάς). Πιστεύεω θα ήταν καλύτερο να έμεναν για άλλο ένα χρόνο Γιάνκοβιτς και Παππάς και με καλές προσθήκες να κοίταζαν στα μάτια τους μεγάλους. Νομίζω θα έκανε καλό και στο ελληνικό μπάσκετ και άλλος ένας δυνατός αντίπαλος..Ο διπολισμός μόνο μαρασμό φέρνει και απαξιώση του προιόντος που λέγεται μπάσκετ...
    Υπάρχει περίπτωση να παίξει Ευρωλίγκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή