Athlenda

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΒILL RUSSELL..!


Το δίδυμο Λάσμε-Γκιστ έβγαλε κάτι από Μπιλ Ράσελ στον 1ο τελικό της Α1 κατεβάζοντας τα ..πολύφωτα του ΣΕΦ στο πάτωμα και μετατρέποντας τη ρακέτα του Παναθηναϊκού σε πεδίο μάχης. Το Hoopfellas σχολιάζει..


Καλησπέρα σε όλους.. Όπως σας ενημέρωσα την Παρασκευή βρίσκομαι στο εξωτερικό αλλά ξέκλεψα λίγο χρόνο, περισσότερο για να ανανεώσω το βήμα ενόψει του σημερινού 2ου τελικού.. Πάμε να πούμε δύο πραγματάκια λοιπόν για το ματς του ΣΕΦ..


-Απόλυτα δίκαια ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς του ΣΕΦ υλοποιώντας σχεδόν σε απόλυτο βαθμό το πλάνου που είχε καταστρώσει ο Αργύρης Πεδουλάκης για το συγκεκριμένο ματς. Είμαι σίγουρος ότι οι πράσινοι έβγαλαν εικόνες που ονειρεύονταν οι άνθρωποι που σχεδίασαν αυτή την ομάδα νωρίς στη σεζόν. Όχι, δεν απέδωσαν  το εντυπωσιακό μπάσκετ, σε καμία περίπτωση, για να μην παρεξηγηθώ. Όμως  έπαιξαν πάνω στο πλάνο τους  παρουσίασαν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης αναλογικά με τον αντίπαλο και τις απαιτήσεις του ματς και ήταν εξαιρετικοί στο αμυντικό κομμάτι με ένα performance σε αυτόν τον τομέα που δικαιολογεί πλήρως τον τίτλο της «καλύτερης αμυντικής ομάδας στην Ευρώπη», ο οποίος προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο.  Όπως είπαμε και στο mini preview, ο Παναθηναϊκός

1.) έλεγξε το αμυντικό ριμπάουντ, βασική προϋπόθεση για να «κλείσει» το γήπεδο και να επιβάλλει το δικό του τέμπο επιλογής και
2.)έβαλε τον Σπανούλη σε μεγάλο ποσοστό των προσπαθειών να παίξει πάνω σε Λάσμε ή Γκιστ μετά από switch..

Το δίδυμο των πιτ μπουλς στη ρακέτα ύψωσε δίχτυ μπροστά από το καλάθι των πρασίνων. Ειδικά ο Λάσμε (μπορεί στα νούμερα να μη φαίνεται τόσο) ήταν εκπληκτικός σε ατομική και ομαδική άμυνα ενώ το hedge out του Μπαρτζώκα πάνω στον Διαμαντίδη, έφερε μπάλες στον Γκαμπονέζο σε χρόνους που δεν έχει συνηθίσει μέχρι τώρα στην πράσινη επίθεση, ενεπλέκωντας τον στο κομμάτι της απόφασης όπου και πάλι ανταποκρίθηκε. Το impact των δύο ξένων του Παναθηναϊκού στη ρακέτα καθόρισε και το νικητή σε μεγάλο βαθμό, με τους πράσινους να κερδίζουν τη μάχη της ρακέτας, της ενέργειας στο μισό γήπεδο απαγορεύοντας παράλληλα το σκοράρισμα εντός του ζωγραφιστό (η παρουσία του απέτρεπε ακόμα και το εγχείρημα για προσπάθεια..). Ο Διαμαντίδης ήταν μέτριος  επιθετικά, με τον Μπαρτζώκα να πετυγχάνει να μεταφέρει το κέντρο αποφάσεων της επίθεσης του αντιπάλου αν και θα πω ότι ο αρχηγός των πρασίνων δημιούργησε καταστάσεις για τους υπόλοιπους. Πάντως παρουσία Κάρι, οι πράσινοι έδειξαν ότι μπορούν να κρατήσουν το μυαλό τους.. Ο Αμερικανός χωρίς φανφάρες ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε από το πράσινο μπακόρτ σε τέτοια ματς προσθέτοντας 20 ποιοτικά λεπτά σωστών αποφάσεων, ακολουθόντας το πλάνο με φανερή την ποιότητας σκέψης/απόφασης που διαθέτει. Πολύ καλός και ο Ούκιτς μετά από καιρό, ο οποίος πέτυχε σημαντικά καλάθια.


Ο Ολυμπιακός έχασε το μυαλό του. Πήγε εκεί που τον πήγε ο αντίπαλος. Εκνευρισμός, αστοχία έλλειψη καθαρού μυαλού και του χαρακτήρα που συνήθως δείχνει αυτή η ομάδα. Τα ποσοστά του μαρτυρούν πολλά. Παρόλα αυτά, σκεφτείτε ότι βρήκε σουτ, περιμένοντας να ευστοχήσει σε ένα-δύο από αυτά τα οποία θα μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι (οι ερυθρόλευκοι φέτος απέδειξαν ότι είναι ίσως η πιο επικίνδυνη ομάδα όταν έρχεται από πίσω στο σκορ..) Η απουσία του συνδυασμού αποφασιστικότητας /μαχητικού πνεύματος/mentality που φέρνει ο Λο, γονάτισε την επίθεση των ερυθρολεύκων, η οποία δε πήρε τίποτα από παίκτες-κλειδιά. Κάθε χαμένο «καλό» σουτ του Σλούκα ή του Παπανικολάου έριχνε την ψυχολογία στο πάτωμα και μείωνε το οξυγόνο.  Αμυντικά δεν ήταν κακοί οι ερυθρόλευκοι, έφαγαν 64π. από μια ομάδα η οποία παίζει έτσι κι αλλιώς κάτω από 70 αυτά τα παιχνίδια φέτος  όμως η μη προσβασιμότητα στη ρακέτα και η περιφερειακή αστοχία έβαλαν τον ΟΣΦΠ στα νεύρα.. Και με την «υφή» της σειράς, φαίνεται ότι οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν το περιφερειακό σουτ..

Είναι φανερό ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρέπει να στοχεύσει σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού

1.)παίζοντας πάνω από τους 70π. τα ματς, με γρήγορη ανάπτυξη και περιφερειακό σουτ στο τρανζίσιον

2.) ..υποστηρίζοντας παράλληλα την επίθεση του με επιθετικό ριμπάουντ.

Εν κατακλείδι, επιστρέφω σε αυτά που έγραψα πριν τους τελικούς και στην πρόβλεψη μου ότι η σειρά είναι πολύ ανοιχτή και οι δύο ομάδες αρκετά κοντά. Τόσο (είχαμε γράψει) που για πρώτη χρονιά παίζει δυνατά το μπρέηκ εκατέρωθεν.. Ακόμα και στο 0-2 να πάει σήμερα είναι ΟΛΑ ανοιχτά..  Και οι δυό τους έχουν να διαχειριστούν μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Περιμένουμε το βράδυ με αγωνία και έπειτα μιλάμε..


256 σχόλια:

  1. Μετρησες πάλι Jimmi,
    Να περνάς καλά και να το σηκώσει ο Bill Russell...
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολλοι στεκονται στο οτι ο ολυμπιακος εχασε πολλα σουτ και στο τι μπορει να κανει ΑΝ βαλει αυτα τα σουτ. δεν βλεπουν ομως οτι και ο παναθηναικος ειχε 29% στο 3ποντο, ειχε 18 λαθη και ΠΑΡ'ΟΛΑ αυτα καταφερε να επιβληθει απολυτα του ολυμπιακο τον οποιο μαλιστα κρατουσε στους 40 ποντους μεχρι 2 λεπτα πριν το τελος και περασαν τελικα τους 50 με ενα καλαθι του πριντεζη την ωρα που οι αλλοι ειχαν αρχισει τις χαιρετουρες. δλδ με την ιδια λογικη τι θα γινοταν ΑΝ ο παναθηναικος ειχε μεγαλυτερο ποσοστο στα 3ποντα και λιγοτερα λαθη; τα "αν" δεν παιζουν μπασκετ ομως και κρινουμε οτι βλεπουμε

    δεν θεωρω οτι σημαινει πολλα για την συνεχεια(θα το δουμε σημερα το τι σημαινει) αλλα σιγουρα αυτο ηταν το πιο απολυτα επιβλητικο break που εχουμε δει στην ελλαδα εδω και πολλα χρονια.

    καλη συνεχεια να εχουμε στους τελικους με ηρεμια των φιλαθλων αλλα και των παιχτων

    louie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που γράφω δεν έχει αρχίσει ακόμα το παιχνίδι, η γνώμη μου είναι ότι με 20.000 κόσμο 5 από το καφενείο να μαζευτούμε κερδίζουμε την οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό το γράφω για να προλάβω ορισμένους που θα γράφουν μετά το παιχνίδι για μεγαλειώδη άμυνα από τον Λάσμε και τον Γκιστ. Όταν ο παίκτης είναι αμπάσκετος τότε για να γλυκάνουμε το χάπι λέμε ότι παίζει όμως καλή άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβως ετσι, αμπασκετος ο ΔΔ ο 5 φορες καλυτερος αμυντικος τι να λεμε τωρα.

      Διαγραφή
    2. Είσαι άσχετος ε?παραδέξου το

      Βασίλης

      Διαγραφή
  4. telika etc epiuase topo i klapsa tou gavrou..wraia diathsia akomh mia fora na mi milisw gia sxoliasmo...kala aftos kai o prox8esinos kai o iwannou einai emfanws antikeimenikotatoi...ti na pw posh gavropoihsh sthn ert...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ταπα του γκιστ στον λο στο τελος του τριτου 10 πτου... δειτε τον γιανακοπουλο τι κανει!!! αχαχαχαχα ειναι ψυχακιας ο τυπος!!!!! αχαχαχαχχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ela mwrh proedrara aftos einai proedros oxi kati baggeles kai aggelo....

      Διαγραφή
    2. Κάποιος πρέπει να ανεβάσει στο youtube αυτό το βίντεο! Αρρώστησε ο πρόεδρος!!!

      Διαγραφή
    3. thanks syndrom , αχαχαα , πραγματικα νομιζω οτι ο γκιστ θα μεινει του χρονου μετα απο αυτο!!! αχαχχαχα
      Ασχετα με το τι θα γινει με τα παιχνιδια π απομενουν, νομιζω οτι η φετινη χρονια ειναι δικαιωση για τον προεδρο και τον κοουτς και τους παιχτες π εμειναν αλλα και ηρθαν

      Διαγραφή
  6. Από τα στατιστικά φαίνετε πεντακάθαρα ότι το παιχνίδι κρίθηκε από την ευστοχία στα τρίποντα, σε όλα τα υπόλοιπα στατιστικά υπήρχε ισορροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TUXERA8LHTHS EVRWPHS!!!(EIS DIPLOUN!) I MALLON PRWTA8LHTHS THS DOPAS ?? OTI KAI NA PEITE MALLON DOPE EGINE TO F4 DEN GINETAI ALLIWS 3EBRAKW8HKAN MONOI TOUS .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν 2 γκαρντ σου ειναι πρωτοι ριμπαουντερς με 8,ΔΔ και Καρι φαινεται η ποιοτητα τους.(Καρι στα 33 χωρις να πολυπηδαει,παιρνει ομως με την εμπειρια του καλες τοποθετησεις)
    Πλακα πλακα Ουκιτς 1ος σκορερ σε 2 σερι τελικους συν τελικο κυπελλου.Καλο παιχτακι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. EΠΕΙΔΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΗΤΑΝ ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΑ.ΜΕ 40 ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βελτιωμένο τον είδα τον ολυμπιακό σήμερα, έβαλε 52 πόντους έναντι 51 που έβαλε προχθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. po re file krish sou lene meta...krisi krisi alla o PAO tous pelatous den tous exei xasei ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Oσφπ δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται...
    Εκτός από τον Σπανούλη όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι παντελώς αγνώριστοι...
    Ο Πάο δουλεύει σκληρά,είναι πλέον απόλυτα δεμένη ομάδα και έτσι βρίσκει τα πατήματα της,την ετοιμότητα και την ψυχολογία που της έλειπε στα παιχνίδια με την μπάρτσα όπου φοβόταν το βήμα παραπάνω.
    Πλέον είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα και να φτάσουν στην κορυφή.
    Ο Πεδουλάκης έχει τηρήσει το πλάνο που ακολουθεί,έχει χτίσει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη(εγώ θα προτιμούσα να πω στον κόσμο..) και βγάζει ωραία τρικ στον αγώνα.
    Αναμένεται η εσωτερική μεταγραφή λο και να δούμε αν θα καταφέρει ο Οσφπ να αντιδράσει.Έχουμε πει ότι η ομάδα αυτή έχει το refuse to lose(και εδώ το lose ορίζεται στις 3 ήττες...)
    Όλα ανοιχτά.
    25% σε κάθε πιθανή τελική έκβαση νικών-ηττών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ ο σπανουλης ηταν αστα να πανε

      Διαγραφή
    2. Πέρα από ΠΑΟ στα 4 ή Ολυμπιακό στα 5, δεν βλέπω τ' άλλα 2. Sweep? Really? Ή να χάσει ο ΠΑΟ 2 σερί (δεχόμενος ένα break) και να πάρει το 5ο παιχνίδι στο ΣΕΦ; 75% ΠΑΟ στα 4, 25% ΟΣΦΠ στα 5.

      Ody

      Διαγραφή
    3. Εγω παντως εχω πει για sweep.
      Θυμηθητε το

      Διαγραφή
    4. Μετά και τις δηλώσεις Μπαρτζώκα... όντως παίζει!!!

      Ody

      Διαγραφή
  13. Τα είπαμε και εχθές, ο Σπανούλης είναι απελπιστικά μόνος του, οι υπόλοιποι συμπαίκτες του πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για να παίζουν στην Α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σπανουλης παιδια ειναι ο χειροτερος μαζι με πριντεζη της σειρας.δεν εχει καθαρο μυαλο σε κανενα σημειο του αγωνα κ ενω παλιοτερα διαβαζε το ματς κ το γυριζε στην δημιουργια ,τωρα ειναι χαμενος στην αμυνα του παο στις κακες επιλογες κ στα προσωπικα του λαθη.
      Με την ευκαιρια ειχε 4/14 σουτ,3 λαθη με 3 ranking σε 37 λεπτα.
      Πολλα σουτ με κακες προπτικες κ με πολλα νευρα.
      Πριντεζης?επαιξε σημερα?

      Διαγραφή
  14. Περιμενα και το δευτερο ματς για να βγαλω τα συμπερασματα μου. Τωρα που το ειδα νομιζω οτι τιθεται πλεον σοβαρο ζητημα και ισως θα πρεπει να υποβληθει αιτημα στην Ευρωλιγκα για την κουπα που πηρε φετος ο Ολυμπιακος ντοπε. Μετα τα αντιντοπινγκ κοντρολ που ζητησε ο Γιαννακοπουλος φαινεται οτι οι παικτες του Ολυμπιακου σταματησαν να παιρνουν το "φαρμακο" τους με αποτελεσμα αυτην την ΤΡΑΓΙΚΗ-ΨΟΦΙΑ αποδοση που βλεπουμε και γελαμε. Θα πρεπει ΑΜΕΣΑ να επιστραφει η κουπα που ΕΚΛΕΨΕ με ντοπες ο Ολυμπιακος φετος και να αποδοθει δικαιοσυνη. Φτανει πια! Το "συνδρομο της στερησης ντοπας" που οδηγησε στα τραγικα ποσοστα του Ολυμπιακου 60%, 35% και 25% τα λενε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω το παω πιο περα και πιστευω πως το πιο δικαιο ειναι να παει η κουπα της Ευρωλιγκας στον ΠΑΟ γιατι αν πηγαινε αυτος final four θα τους κερδιζε τους αλλους για πλακα. Επισης ισοβιος αποκλεισμος των παικτων του ΟΣΦΠ που κοροϊδεψαν τον κοσμο.

      Διαγραφή
  15. Το μοναδικό που με χάλασε σήμερα είναι ότι δεν είδα παντού γεμάτο το ΟΑΚΑ. Τα οικογενειακά και τα ομαδικά/παιδικά διαρκείας ήταν άδεια βέβαια, αλλά επειδή στη "13" ήταν όλοι διπλοί, έφτασε στο 18αρι νομίζω...αυτά να τα βλέπουν οι 8-9Κ που πάνε στο ΣΕΦ σε ντέρμπυ...

    Από όλο το ματς κρατάω (α) ότι αν αυτός ο -μέτριοκαλος- ΟΣΦΠ δεν κέρδισε αυτόν τον μέτριο ΠΑΟ σήμερα, το βλέπω για 3-0, (β) Ukic στην αρχή και Curry στο τέλος, (γ) πραγματικά λυπάμαι τον Law στη φάση με τον Gist, (δ) τι πίνουν και δεν μας δίνουν στο γαύρο ?!?! (όχι με την πονηρή έννοια που είπαμε προχθές). Είσαι 4,5,6 πόντους μπροστά, σε πάει το ματς, έχεις βάλει και τυχερά σουτ, ο ΠΑΟ κάνει συνεχόμενα λάθη στην επίθεση, και ο γαύρος κάνει επιθέσεις της πυρκαγιάς (ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ όμως). Τι να πω...

    Τουλάχιστον σήμερα ήταν πιο εύστοχοι -μέχρι ενός σημείου, μετά είπαμε...πυρκαγιά- και έγινε πιο σοβαρό ματσάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ολυμπιακος ηταν αθλιος.οχι μετριοκαλος.
      Απαραδεκτος κ σημερα.καταφερε με περισσοτερες επιθεσεις να χασει το παιχνιδι πετυχαινοντας 52π.στατιστικα της πλακας,νευρα πολλα κ αντιδρασεις σε πολλα σημεια του αγωνα παιδικης χαρας.ουτε ο παο επαιξε καλα το αντιθετο.αλλα η αμυνα του δεν υπαρχει.ειδικα η φαση με γκιστ κ λασμε να κολαν στην διαφημιστικη πινακιδα τον Law ειναι επικη κ αντικατοπτριζει την αμυνα που επαιξε σημερα

      Διαγραφή
    2. Ο ΟΣΦΠ ήταν αρκετά καλός μέχρι και το 20', όπου παρόλο που έπαιζε στο δικό μας στυλ (29-31) είχε καλά ποσοστά, είχε μοιρασμένο σκορ, γενικά ήταν πιο ομάδα από μας και είχε φτιάξει εικόνα διπλού στο ΟΑΚΑ.

      Ξαφνικά όμως, και ειδικά μετά τις κολλητές απαντήσεις του Μπράμος στον Κατσίβελη (στο 41-41), λες και μπήκε άλλος ΟΣΦΠ στο γήπεδο...πραγματικά ανεξήγητο. Από εκεί και πέρα όντως ήταν άθλιος ο ΟΣΦΠ...

      Ο ΠΑΟ αυτό μπορεί να παίξει, δεν μπορεί να πάει πάνω από 75-80 πόντους. Το θέμα είναι ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ομάδα που να τον παίξει στο παιχνίδι του και να τον κερδίσει. Αν παίξουν έτσι μεθαύριο, 3-0. Αν και λογικά το επόμενο ματς είναι το 2-1...

      Διαγραφή
    3. Αντωνη ο ολυμπιακος ηταν κακος στο πρωτο.τα ποσοστα του ηταν χαμηλα κ στο ημιχρονο.ειχε 9 νομιζω επιθεσεις παραπανω στο τελος του πρωτου κ διαφορα μολις με 2.απλα ο παο δεν βλεποταν σε αυτο το διαστημα.ανεβασε περισσοτερο την αμυνα του κ αυτο ηταν.

      Διαγραφή
    4. ΟΚ φίλε, να κοιτάξω λίγο τα ποσοστά, να μελετήσω και να ξαναποστάρω, μην λέω και λάθος πράγματα...πάντως μέσα στο γήπεδο είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το ματς έγερνε προς το διπλό, ο Ματσιούλις δεν έβαζε ούτε με αίτηση, βάλανε 2-3 τυχερά σουτ στο τέλος χρόνου, είχαν γυρίσει την ψυχολογία...

      Πάντως αν ο ΟΣΦΠ ήταν κακός στο 1ο-2ο, τότε πρέπει να βρούμε μια νέα λέξη για τον ΠΑΟ ("τραγικός" ίσως)...δεν βλεπόταν μπροστά, μόνο Ukic και πάλι τυχερά κιόλας...

      Διαγραφή
    5. Αντωνη στο λεω φιλε γιατι δεν ημουν μεσα αλλα το δα στην τηλεοραση κ το προσεξα.ειμαι σιγουρος οτι μεσα σου δινετε αλλη εικονα.καλος ο ολυμπιακος ηταν στην πρωτη περιοδο με καποια τυχερα σουτ παντως.μετα σβησανε τα φωτα.ο παο στο πρωτο ηταν για κλωτσιες επιθετικα.αμυντικα ηταν ο γνωστος απο την δευτερη περιοδο κ μετα που εριξε πολυ τα ποσοστα του ολυμπιακου κ χαλασε το μυαλο του.
      Ο ουκιτς?εκει που θελω να παρει τα μπογαλακια του κανει κατι μαγικα ..το σημερινο αν κ το χαλασε στο τελος με 6/13 σουτ αλλα με 4/5 τριποντα καποια στιγμη που κρατησαν την ομαδα ανηκουν οντως σε μαγικο κοσμο.μπραβο του παντως

      Διαγραφή
    6. Δεν έχει βρεθεί ομάδα που να παίξει στο παιχνίδι του και να τον κερδίσει???? Really???
      Πάο-Ρεάλ στο Οάκα,μάλαγα-πάο,Πάο-Τσσκα,τα 3 παιχνίδια με μπαρτσελόνα,μέχρι και το κανονικής περιόδου στο Αρτάκης.

      Διαγραφή
    7. Το μοναδικό που θα σου δώσω είναι το ΠΑΟ-CSKA, και αυτό γιατί πήγε όντως στο στυλ μας (σετ, 5x5, καθαρό post παιχνίδι, πολλά splits κλπ) και μας κέρδισε καθαρά. Η Ρεάλ δεν μπορεί καν να παίξει αυτό το στυλ, ομοίως η Μάλαγα και γενικώς όλες οι ισπανικές, πλην Μπάρτσα, που μας κέρδισε τελικά 3-2 παίζοντας το δικό της στυλ, γιατί τα 2 που έχασε συν το πρώτο (αλλά ας το αφήσουμε ασχολίαστο αυτό το αποτέλεσμα) που προσπάθησε να μας ακολουθήσει, απέτυχε (ήτοι έχασε τα ματς, έστω με ένα πόντο, αλλά έχασε).

      Όταν λέω "δικό μας στυλ", δεν εννοώ απλά μια ομάδα που παίζει ενίοτε και καθαρό post, ή έχει inside-out παιχνίδι (όπως προφανώς έχουν η CSKA και η Μπάρτσα, γι'αυτό και όλων τα χρήματα ήταν για τέτοιο τελικό στο F4)....

      Διαγραφή
  16. den thn antexw allh mirla apo thn NeaEru8roleukiThleorash...den peirazei omws to agoouri alloi ton trwne kai drosizodai kai alloi to trwne kai zorizodai opws o lebentopalhkarohrwas ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xNDI4 τα στατιστικα δεν ξερω αν λενε αληθεια;; τον αγωνα δεν τον ειδα λογω αγχους,επαθα πλακα απο τα στατιστικα του ΟΣΦΠ.16 ο Χαινς 12 ο Παπ, και ολοι οι αλλοι μαζι με τον Σπαν ειχαν μονοψηφιο pir 1,2,3.Μαυρα χαλια θα ταν δηλαδη,δεν λεω και του ΠΑΟ ηταν χαλια αλλα τουλαχιστον ειχε 64 εναντι 40 του ΟΣΦΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημερα λενε ολη την αληθεια.αλλα δεν χρειαζεται να διαβασεις τα αθλια στατιστικα του ολυ.κοιτα το σκορ.51 προχτες ,52 σημερα.ουτεπαιδικο να ταν.
      Αναστεναξανε τα στεφανια σημερα

      Διαγραφή
    2. αυτο ακριβως σκεφτηκα ΠΑΝΟ,παιδικο μπασκετ χαχαχαχαχα!!!!!!!!Μ.Φ

      Διαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΦΤΑΙΕΙ. ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΠΑΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ.

      Διαγραφή
  19. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΤΑΠΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περι ταπας
      Ειδε την ταπα του hines στο φαιναλ φορ ο gist κ ζηλεψε.αποφασισε να στειλει για αναμνηστικη φωτο τον law στην πινακιδα.
      http://www.gazzetta.gr/basketball/gallery/514242/i-tromeri-tapa-toy-gkist-ston-lo

      Διαγραφή
    2. Ακομα ψαχνουν που πηγε η μπαλα...

      Διαγραφή
    3. Sorry κιόλας,αλλά δε συγκρίνονται καν οι 2 τάπες,μη λέμε ότι θέλουμε...

      Διαγραφή
    4. re peris mas exeis zalisei ta oumpala ... den pas na kaneis kamia douleia ?

      Διαγραφή
    5. Εσύ άσε τις προτροπές κι ασχολήσου με κάτι ουσιαστικό...επίσης ΓΡΑΦΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ!!!
      Μην ντρέπεσαι,δε θα σε κακολογήσει κανείς...(εκτός αν είσαι εκ φύσεως troll)

      Διαγραφή
  20. Πραγματικά κακές και οι 2 ομάδες στην επίθεση. Ίσως αυτό να οφείλεται στην πολύ ενέργεια που καταναλώνεται στην άμυνα. Τέλος πάντων, ακόμα μια πολύ σκληρή μάχη, ουσιαστικά βλέπουμε τους πιο physical τελικούς της τελευταίας 10ετίας και βάλε. Ο Παναθηναϊκός από το καλοκαίρι εκεί στόχευε, το θέμα όπως έχει πει και ο Πεδουλάκης είναι να στρώσει και η επίθεση. Εκεί ο Παναθηναϊκός έχει θέμα που πρέπει σε πρώτη φάση στα επόμενα ματς και σε δεύτερη φάση στην προετοιμασία του καλοκαιριού να λύσει. Συγκλονιστικός σήμερα ο Ούκιτς, πρώτη μεγάλη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ για τον Κροάτη, έχει guts το παλικάρι και πολλά μπράβο και στον Μπράμο. Ο Διαμαντίδης βρίσκεται σε κακή φόρμα, ευτυχώς που υπάρχει και ο Κάρι και ισορροπεί η κατάσταση. Έβαλε πάλι το κρισιμότερο σουτ του αγώνα αλλά η συνολική παρουσία του δεν είναι ανάλογη της αξίας του. Τουλάχιστον ακόμα και έτσι δεν γίνεται πολύ αρνητικός στο παιχνίδι της ομάδας.
    Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι δύσκολα. Και στα δύο παιχνίδια δεν έδειξε καθαρό μυαλό εκεί που έπρεπε, επίσης δυσκολεύεται πολύ να βρεί κίνητρο και ενέργεια. Έχει πειραχτεί πολύ το μυαλό τους αλλά σίγουρα περιμένω αντίδραση. Όπως είπε και ο Τζιμ, ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί.
    Ο Παναθηναϊκός πλέον βρίσκεται πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν στη σειρά με την Μπάρτσα μόνο που πλέον έχει 3 ματς μπολ και όχι 2. Για να δούμε αν έχει το μέταλλο και την ψυχραιμία η ομάδα να καθαρίσει την δουλειά. Πλέον είναι ξεκάθαρα στο δικό της χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Ολυμπιακός είναι σαν την γκόμενα που έχει βγει 2 φορές συνεχόμενες μις υφήλιος.
    Είναι δυνατόν μετά αυτή η γκόμενα να ασχοληθεί να βγει πρώτη και στα καλλιστεία που διοργανώνει η καφετέρια της γειτονιάς της??
    Ρε παιδιά ο Ολυμπιακός είναι ολοφάνερο ότι μετά την 2η συνεχόμενη ευρωκούπα δεν ενδιαφέρετε για τίποτα άλλο εδώ στο Ελλαδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα παραδεξου.... δεν γινεται να τα πιστευεις αυτα που λες!!η κοντρα παο-οσφπ και το πρωταθλημα ελλαδας "καφετερια της γειτονιας"?αυτα δεν εχουν ξανακουστει σευχαριστω που μεκανες μαρτυρα

      Διαγραφή
    2. αμα ηταν ετσι ο παο με τα 6 δεν επρεπε να κατεβαινει καθολου στους τελικους και να πηγαινει κατευθειαν για μπανια ...

      Διαγραφή
  22. πεσιματα του αληταρα προεδρου του παο με μπραβους σε κομισαριο και διαιτητες στο ημιχρονο. ξεφτιλα και που συζηταμε για μπασκετ στο ελλαδισταν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα καλα
      κατι τετοιες μ...ς γραφετε και δυναμιτιζετε το κλιμα
      αν εσενα σεενοχλησε η διαιτησια σημερα μαλλον πρεπει να αλλαξεις αθλημα (και εσυ και οι ομοιοι σου)εγω προτεινω μπαλιτσα που την εχετε κανει σκατα
      τωρα αν πραγματι ισχυουν αυτα που γραφει στο φυλλο αγωνα ο κ.Φουφης που πολυ αμφιβαλλω (δεν θα τον συνεφερε να το αναφερει σε περιπτωση που ισχυε) τοτε νταξει τι να πω απαραδεκτη συμπεριφορα
      αλλα αμα ειδες εσυ να κρινει η διαιτησια το παιχνιδι αλλαξε αθλημα καλυτερα

      Διαγραφή
    2. και επισης ξαφνικα το πρωταθλημα υποβαθμιστικε απο περσυ που ηταν καθαροτατο
      ρε ποδοσφαιρογαβροι το αθλημα ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ
      ασχοληθειτε με τη μπαλιτσας σας που την εχετε καταστρεψει τοσα χρονια

      Διαγραφή
    3. ναι αυτο σας φταιει τωρα ο προεδρος μας,τα χαλια της ομαδας σας δεν τα ειδατε;;Αθανατη Ελλαδαρα οταν χανουμε φταινε παντα οι αλλοι.Στην φυσουνα εγινε το σκηνικο.Σας αρεσε στο πρωτο ημιχρονο ομως που με το παραμικρο σφυρουσαν κατα μας;;;Αντε παλι αυριο τα πρωτοσελιδα του γαυρου να κλαινε.Βρε τα χαλια σας ποτε θα τα δειτε;;;ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΝΙΚΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΩ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΦΥΡΟΥΣΑΝ ΑΝΑΠΟΔΑ.

      Διαγραφή
    4. Μα δεν μπορω να μπαινω να διαβασω μια καθαρα μπασκετικη και να βλεπω τους π...ς κατω κατω να μου μιλαν για διαιτησιες
      2 ευρωπαικα πηραν και μυαλο δεν εβαλαν

      Διαγραφή
    5. Φίλε άστο πλέον είναι μόνο να διαβάζεις το άρθρο του τζιμ και τέλος...Τα κατάφεραν και σε αυτό το μπλογκ..

      Μίλτος

      Διαγραφή
    6. και στην τελικη προτιμω τον ΔΓ, αν τον ετρεμαν η τους πληρωνε οπως κανουν αλλοι και αλλοι προεδροι, το φυλλο αγωνα θα ταν πεντακαθαρο να σας θυμισω τον Γιαχο??δεν εγραψε τιποτα .Αυτος ειναι τρελος, παλαβος, αληθινος, και παρορμητικος,οχι υπουλος και καθωσπρεπει ταχα μου δηθεν σαν αλλους,που δρουν υπογειως.Δεν συμφωνω με οτι κανει αλλα τουλαχιστον ξερω οτι ειναι αυτος,οχι σαν κατι αλλος που κινουν τα νηματα και το παιζουν αθωες περιστερες.

      Διαγραφή
    7. Σε βολευει φιλαρακο που η Ευρωλιγκα σας ερχεται συστημενη 2 χρονια απο τον συνεργατη σας τον Μπερτομεου,που εχει τακιμιασει με τους προεδρους σας,και τωρα καλομαθατε και στην Ελλαδα.

      Διαγραφή
    8. ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΥΡΟΝΕΤΑΙ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΓΚΡΙ ΜΟΒ ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

      Διαγραφή
  23. Εγώ αυτό που είδα στα δύο παιχνίδια είναι έναν Ολυμπιακό φοβισμένο, με πολύ εύθραυστη ψυχολογία. Όσο του πήγαιναν όλα καλά μέχρι το τέλος του α΄ ημιχρόνου σήμερα, εντάξει. Μόλις του κάθισαν τα τρίποντα του Μπράμου, χέστηκαν πάνω τους. Από την άλλη πολύ εύθραυστη και η ψυχολογία του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος αντί να τους δώσει ώθηση τους άγχωσε σήμερα. Ας είναι καλά ο Ούκιτς που κράτησε τον Παναθηναϊκό στο διάστημα αυτό (καλό παικτάκι τελικά). Ο Διαμαντίδης μου άρεσε στο πρώτο παιχνίδι καλύτερα, σήμερα ήταν απογοήτευση και όχι γιατί δεν σκόραρε, αλλά ούτε στην οργάνωση βοήθησε αρκετά. Γενικά ψιλοαπογοήτευση σήμερα και αν δεν είχα δει το Ocean's 11 935.000 φορές τους τελευταίους 12 μήνες, θα το είχα γυρίσει εκεί. Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πέστε μου ρε παιδιά , μία φάση, εκτός από το καλάθι του Χάινς, που να είχαν δίκιο που διαμαρτυρήθηκαν. Μία μόνο!!! Ας βγει ένας φίλος του Ολυμπιακού να μας πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. «Καίει» το φύλλο αγώνα!

    Οι διαιτητές του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ έγραψαν στο φύλλο αγώνα πως στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, και τρεις οπαδοί των «πρασίνων» επιτέθηκαν φραστικά στον τρίτο διαιτητή της αναμέτρησης, Γιάννη Φούφη. «Πού…η γαμ… Πουτ…ς γιε, θα σε γαμ…. Δεν θα φύγεις από δω» αναφέρει το φύλλο αγώνα που συντάχθηκε από τους τρεις διαιτητές.

    http://www.sportdog.gr/article/174703/kaiei-fyllo-agona

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βλεπω πιθανο το 3-0 μετα τις δηλωσεις του Μπαρτζωκα.
    Να κανεις συνεντευξη τυπου με λιστα των λαθων που πιστευεις οτι εκανε η διαιτησια ειναι σαν να προετοιμαζεις δικαιολογιες για την τελικη ηττα.
    Αδικουν τους εαυτους τους εκει στον ΟΣΦΠ.
    Για μενα τα πραγματα ειναι απλα. Ο ΠΑΟ ματσαρει τον ΟΣΦΠ καλυτερα απο καθε αλλον στην Ευρωπη, εξαλλου γι αυτο φτιαχθηκε (και ματαξαναφτιαχθηκε) φετος.
    Ουτε εχουν αδειασει οι παικτες του, ουτε ντοπα εχουν παρει. Του λειπει και ο Λο..

    Στον Παο οτι καταληξη και να εχει η σειρα των τελικων πρεπει να δωσουν βαρος και στην επιθεση του χρονου.

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ε οχι να μιλουν και για διαιτησια οι Ολυμπιακοι! 2 Ευρωπαικα πηρατε αφου η παρεα του Μπερτομεου μας εκοψε το δρομο 2 φορες,βγαζοντας εκτος το μεγαλυτερο σας αντιπαλο απο τη μαχη.Οκ κερδισατε 2 φορες ΤΣΣΚΑ κτλ,αλλα εγω δεν ειμαι ΤΣΣΚΑ για να την υπερασπιστω.ΠΑΟ ειμαι.
    Το 2012 μας εξοντωσαν σε ημιτελικο...30 φασεις με την Τσσκα για να γυρισει το -15 κι οχι 2.
    Το 2013 πρωτο και τελευταιο ματς με Μπαρτσα αστα να πανε,οργια στο πρωτο και 3 ανυπαρκτα φαουλ στο ΔΔ σε 4λ στο τελευταιο,τα'πε κι ο Αργύρης (ως αντιδραση στο Μπαρτσωκο σημερα,οχι τοτε).
    Ημιτελικο παιρναμε τη Ρεαλ,την ειχαμε και στον ομιλο, και ξανα τελικο μαζι.
    Ομως ο μεγαλυτερος σας αντιπαλος απουσιαζε,ανοιγοντας σας το δρομο λογω διαιτησιας,τοτε ηταν πολυ καλα,ε;
    Εγω αν ημουν Ολυμπιακος με τα πιο πανω συν τις δικες Γιουρολιστικες διαιτησιες που απολαμβανετε,ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη οποτε κερδιζει κατι ο ολυμπιακος κερδιζει με τη διαιτησια και οποτε κερδιζει κατι ο παο το παιρνει δικαια.για το ευρωπαικο φταιει ο μπερτομεου αλλα οταν τα επαιρνες εσυ ηταν ολα καλα.
      για το ποδοσφαιρο φταιει η παραγκα.
      πες μου κατι ρε φιλε...στο σανο βαζεις αλατι?

      Διαγραφή
  28. http://www.superbasket.gr/permalink/183271.html

    Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπήκε στα αποδυτήρια και απείλησε τον Γιάννη Φούφη, σύμφωνα με όσα έγραψαν οι διαιτητές στο Φύλλο Αγώνα.

    Δύο έγγραφες επιπλήξεις είχε ο Παναθηναικός για κροτίδες και καπνογόνα ενώ γράφτηκε επίσης ότι ο πρόεδρος του Παναθηναικού Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπούκαρε στα αποδυτήρια με τρεις οπαδούς και απείλησε τον διαιτητή κ. Φούφη λέγοντάς του "Πούσ.. γαμημ... πουτ... γιε θα σε γαμ..., δεν θα φύγεις από εδώ."

    Στο Φύλλο Αγώνα, το οποίο υπογράφεται από τουςτρεις διαιτητές της αναμέτρησης έχει σημειωθεί: «4 καπνογόνα. Στο 0'.52 της Δ΄περιόδου έγινε 1η διακοπή και παρατήρηση στην Α' ομάδα για χρήση σειρήνας από την ηχητική εγκατάσταση του γηπέδου. Στο 3΄.17'' της Δ' περιόδου έγινε διακοπή για παρατήρηση στην Α' ομάδα για τον ίδιο λόγο. Κατά την διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι της Α' ομάδα πέταξαν στον πάγκο της Β' ομάδας πλαστικά ποτήρια με νερό και κόκα κόλα.

    Κατά την αναχώρησή μας από τον αγωνιστικό χώρο προς τα αποδυτήρια στη διάρκεια του ημιχρόνου και ενώ είχαμε μπει στα αποδυτήρια βρεθήκαμε στο διάδρομο, έξω από αυτά ο πρόεδρος της Α΄ομάδας Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ μαζί με τρεις οπαδούς της Α΄ ομάδας βρίζοντας τον Γ΄ διαιτητή της συνάντησης κ. Φούφη Ι. Με τις εξής φράσεις «Φούφη γ...», πουτ... γιε», «θα σε γ... δεν θα φύγεις από εδώ».



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο ρε προεδραρα μας.Ετσι σε θελουμε Δημητραρε!!Να συμαζευτουνε λιγο τα κορακια που και περσυ μας κατεσφαξαν στους τελικους..Σα δε ντρεπεστε να μιλατε και για τη διαιτησια τωρα..Δε δικαιουσθε δια να ομιλειτε μετα τα καραγκιοζιλικια της Ευρωλιγκας

      Διαγραφή
    2. ο παο το πηρε δικαια.οπως δικαια το παιρνει εδω και 20 χρονια ο ολυμπιακος στο ποδοσφαιρο.
      γι'αυτο λοιπον σκασμος οι παναθηναικοι για το ποδοσφαιρο,σκασμος και οι ολυμπιακοι για το μπασκετ!!!!
      η αλλιως να τα λενε ολα ολοι.αλλιως σκασμοοοοοοοοοοςςςςςςςςςςςςςςςςςς
      gskordak

      Διαγραφή
    3. gskordak
      ενταξει τον γιανακοπουλο τον ξερουμε συμπεριφερεται σα 15 καποια στιγμη θα ωριμασει
      αυτο που δε καταλαβαινω ειναι πως αδικιθικε ο ΟΣΦΠ απο τη διαιτησια οταν η εικονα που παρουσιαζει ειναι τραγικη
      Τα σφυριγματα ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ηταν μοιρασμενα και οποιος δεν το βλεπει αυτο απλα δεν εχει ασχοληθει ποτε με το αθλημα
      καμια σχεση με αυτο που εσεις αποκαλειται ποδοσφαιρο στην ελλλαδα(γιατι εγω το λεω καπως αλλιως και δε θελω να βρισω)
      Εξ αλλου το λεω και πιο πανω ο κ Φουφης το ανεφερε που σημαινει οτι δεν ευνοησε κανεναν
      Απλα ο ΟΣΦΠ σε αυτη τη σειρα αδικει τον εαυτο του ετσι οπως παιζει

      Διαγραφή
    4. Και μην ξεχνάμε το αυτονόητο και προφανές ρε παιδιά: στην μπάλα υπήρχε και ακόμα υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος και μετρήσιμος στόχος για να στήσει την παράγκα ο αρχικατάσκοπος (και να την πάρει κληρονομιά ο μαουνιέρης): τα 20 χαρτιά του CL. Εξ'ου και τα εκατοντάδες χιλιάδες ηχητικά και γραπτά ντοκουμέντα-αποδείξεις περί παράγκας 1, παράγκας 2 κλπ κλπ.

      Στο μπάσκετ γιατί ακριβώς να κάνει "παράγκα" ο Γιαννακόπουλος ? Για τα λεφτά της Ευρωλίγκας ?!?! Εδώ γελάμε...Απλά οι Γιαννακόπουλοι έριξαν τρελά λεφτά λόγω της τρέλας τους, και ο Παναθηναϊκός έγινε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Απλά και καθαρά...

      Το Occam's Reasoning (ή Razor) δεν το έχει ακούσει κανείς δηλαδή ?

      Διαγραφή
    5. @ANTONY MARINOS
      για κατι σημαντικοτερο απο τα λεφτα σε αυτα τα μεγεθη
      για το ταπεινωμενο γοητρο του ταπεινωμενου ποδοσφαιροφιλου παναθηναικου!!!
      εσυ για τις προμηθειες των φαρμακων παντως δεν εχεις ακουσει κατι ε?
      ολα οι αλλοι τα φταινε.χαχαχχαχα
      εχεις χιουμορ

      Διαγραφή
    6. @3.13: επειδή δεν σε έπιασα ακριβώς, δεν μας τα κάνεις λιανά, για να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι το σκεπτικό και την -προφανώς προσπάθεια- λοιδορία ? Εγώ σου έφερα ως παράδειγμα συγκεκριμένα γεγονότα (όπως αποδείξεις περί παράγκας εδώ και μια 15ετία, συγκεκριμένο και πολύ σοβαρό κίνητρο για στήσιμο παράγκας κλπ). Εσύ πετάς τη μπάλα στη κερκίδα λέγοντας κάτι νεφελώδες περί προμηθειών φαρμάκων ?!?!

      Όπως λέει το Occam's Reasoning "All other things being equal, the simplest explanation tends to be the correct one". Η παράγκα στήθηκε για τα λεφτά (άντε και για να μην μπουν φυλακή οι προεδράρες του γαύρου, όχι όλοι βέβαια, μερικοί δεν την γλύτωσαν), ενώ στο μπάσκετ η πρωτοκαθεδρία του ΠΑΟ στην Ευρώπη αποδεικνύει ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Απλά και καθαρά...

      Διαγραφή
    7. Tο πιο γαμάτο είναι ότι οι φίλοι του Πάο λέγανε για τη ζούγκλα του Αρτάκης και τα ζώα τους Πανιώνιους..

      Διαγραφή
    8. Peris, δεν ξέρω τι εννοείς με αυτό, πάντως χθες το ΟΑΚΑ ήταν το πιο "εκκλησία" ΟΑΚΑ που έχω δει ποτέ μου σε τέτοια ματς (μιλάω για πάνω από 11-12 χρόνια πίσω). Τα 2-3 μπουκάλια από τους καμμένους οργανωμένους είναι -δυστυχώς- αναμενόμενα, αλλά χθες τουλάχιστον ούτε καν πολλές και σοβαρές βρισιές και συνθήματα δεν ακούστηκαν...ούτε καν τα αναμενόμενα συνθήματα για Σπανούλη και Περπέρογλου...

      Διαγραφή
    9. Φίλε,παρόμοια γίνονταν και από Πανιώνιους...
      2-3 ήταν που θα πέταγαν μπουκάλια ή 50-100 θα ήταν αυτοί που έβριζαν μάνες και έριχναν κατάρες.Εκτός αν στη 13 δε βρίζαν μάνες κλπ.
      Τέλος πάντων δε θέλω να ρίχνω τη συζήτηση σε αυτο το τριπάκι,απλά το είπα επειδή ώρες ώρες ξαφνικά βλέπουμε κάτι που γίνεται χρόνια στην Ελλάδα και μας φαίνεται πρωτοφανές...(υπάρχει κάποια παροιμία αλλά δε μου ρχεται..)

      Διαγραφή
    10. καλα φατε την παρθενα 3-0 οι πανιωνιοι και μη μιλατε

      Διαγραφή
  29. Άντε να τελειώσουν οι τελικοί, να βρει το μπλογκ τους παλιούς του αναγνώστες! Δεν του αξίζει αυτό που μόλις ξεκίνησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τραγικά πράγματα. Ο Γιαννακόπουλος είναι συνώνυμο της αυτοκαταστροφής.
    1. Στιγματίζει την ομάδα, μειώνοντας τις επιτυχίες της.
    2. Δίνει άλλοθι σε έναν Ολυμπιακό που έχει βάλει 103 πόντους σε δυο τελικούς.
    3. Θέτει σε κίνδυνο ένα πρωτάθλημα που στις παρούσες συνθήκες μοιάζει πράσινο κατά 90%.
    4. Ξενερώνει κάθε παναθηναϊκό που νιώθει περήφανος για την ομάδα του.

    Ε-ΛΕ-ΟΣ διώξτε τον το συντομότερο, δεν αρμόζουν τέτοιες συμπεριφορές από πρόεδρο του Παο. Θα προτιμούσα να έχανα σήμερα παρά αυτά που εγράφησαν στο φύλο αγώνα και θα μας στιγματίζουν για όσο θα υπάρχει Παναθηναϊκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα το πας εσυ,αλλα δεν μας ειπες τι ομαδα εισαι?Για κρυφογαυρακο σε κοβω..Και οταν μιλας για τους Γιανακοπουλους να βαζεις και το κυριος μπροστα σε παρακαλω..Λιγος σεβασμος δεν βλαπτει.Δεν κοιτας τα καραγκιοζιλικια των παικτων σου που κανουν σαν απατημενες συζυγοι,αυτα δεν θετουν σε κινδυνο το πρωταθλημα?Τα κατορειντ?Σε παρακαλω,να εισαι πιο σοβαρος

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνησω με τον παραπανω φιλο. Δεν υπηρχε κανενας απολυτως λογος να κανει ο Γιαννακοπουλος αυτα που εκανε αφου η διαιτησια σε καμια περιπτωση δεν εφταιγε για την εμφανιση του Παναθηναικου και εκτος αυτου ειχε ηδη γυρισει το ματς εκεινη τη στιγμη. Το μονο που καταφερνει ειναι να αδικει την ομαδα του καθως δινει τροφη για δικαιολογιες στους αντιπαλους, οπως και βεβαιως εγινε. Γιατι να γινει αυτο? Ηταν μια πεντακαθαρη νικη του Παναθηναικου, και τωρα προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι δεν ημαστε ελεφαντες

      Διαγραφή
    3. Ναι εκανε μαλακια,ναι δεν επρεπε να γινει,ναι δεν το χαμε αναγκη,τουλαχιστον ομως αυτος τα κανει φανερα ο βλακας,ο αλλος στο ποδοσφαιρο ασκει τρομοκρατια στους διαιτητες υπογεια,τον τρεμουν τοσο που ουτε στο φυλλο αγωνα δεν γραφουν τιποτα,αυτο λεγεται παραγκα.Αν ειχαμε και μεις παραγκα στο μπασκετ φετος δεν θα χαναμε στο πρωταθλημα απο Ικαρο,Πανιωνιο,και δυο φορες απο γαυρο,εχει διαφορα μην ντρεπεσαι λοιον για τον τρελοπροεδρο μας.Θα μπορουσε να λαδωσει,να απειλεισει κρυφα,αυτον ομως τον ξεσκεπαζουν ολοι οι διαιτητες και υπογραφουν τις ανοησιες του,ενα οπαδος φανατικος χειροτερος απο τον καθενα ειναι.Ελπιζω να τον μαζεψουν οι μεγαλυτεροι της οικογενειας.

      Διαγραφή
    4. φιλε μου ειναι πολυ ωραιο το κειμενο σου και πραγματικα επιπεδατο.ομως οπως ειδες στο 1ο ημιχρονο, το εκανε γιατι το ειχε και το παραειχε αναγκη.αν δεν το εκανε τωρα θα ηταν 1-1 η σειρα.
      ο ολυμπιακος ηταν μετριος και ο παο ανυπαρκτος.με το που το 50-50 εγινε 100-0 ολα αλλαξαν.αρα ηξερε τι εκανε

      Διαγραφή
    5. Για να μην λένε οι γαύροι ότι τους κατέβει στο ακατοικητό τους:

      "ο ολυμπιακος ηταν μετριος και ο παο ανυπαρκτος.με το που το 50-50 εγινε 100-0 ολα αλλαξαν.αρα ηξερε τι εκανε"

      σημαίνει:

      "ο ολυμπιακος ηταν μετριος και ο παο ανυπαρκτος. με το που το 45-55 εγινε επιτέλους 51-49 ολα αλλαξαν. αρα ηξερε τι εκανε"

      Έχεις δίκιο, γιατί στο 1ο ημίχρονο βήματα για το γαύρο δεν υπήρχαν (τουλάχιστον μέχρι τα 4 βήματα του Πρίντεζη που μέτρησα σε μια φάση), όπως επίσης δεν υπήρχαν και foul ή βολές για τον ΠΑΟ (ενώ ο γαύρος σούταρε "γύρω-γύρω όλοι"). Στο 2ο ημίχρονο έγιναν συνολικά ΔΥΟ (2) οριακά λάθη κατά του γαύρου, οπότε ναι φίλε, δίκιο έχεις...τι σου έχει γράψει ο γιατρός: imodium, haloperidin, valium ?

      Διαγραφή
    6. @marinos
      εσυ φιλε εισαι ακραια περιπτωση παροπιδακια!!!!!
      οταν χανεις φταιει η διαιτησια και οταν κερδιζεις ειναι ολα καλα!!!
      εισαι ατομο για σοβαρη συζητηση.χαχαχαχα

      Διαγραφή
    7. @3.18: προφανώς επειδή χρησιμοποιώ παραδείγματα, επιχειρήματα, και καταλαβαίνω τι διαβάζω και τι γράφω, ναι είμαι παράδειγμα προς αποφυγή για συζήτηση.

      Αν από αυτά που λες υπονοείς/συνδέεις την παράγκα στο ποδόσφαιρο, δεν χρειάζεται να σου πω τίποτα εγώ, ψάξε να βρες τις χιλιάδες αποδείξεις/ντοκουμέντα/δηλώσεις/κ.α. που αποδεικνύουν την ύπαρξή της και άσε με εμένα στην τρέλα μου...

      Διαγραφή
  31. Τα περι ντοπινγκ μ φαινονται αστεια πραγματα, ΑΛΛΑ οταν ο μπουρουσης επαιρνε το φαρμακο του ΜΟΝΟ την ωρα των τελικων.. και ολοι θυμομαστε τις συνομιλιες, περι τι τους ειχες κανει , πηδουσες στον θεο με το φαρμακο κτλ κτλ και τονιζω δν ειχε ανιχνευτει!! και το επαιρνε μονο στα μεγαλα παιχνιδια ε κατι βρωμαει. Ναι ο παο παιζει τρομερη αμυνα αλλα δν ειναι δυνατον να κανει τετοιες εμφανισεις ο ολυμπιακος. Υστρερει πολυ σε δυναμη και ταχυτητα!!
    και οπως ειπα αν δν μπορεσει να αντιμετωπισει το παιχνιδι ρακετας του παο τοτε εχει προβλημα. σημερα εκανε δουλεια στο συγκεκριμενο απαγορευοντας το ανοιχτο παιχνιδι του αρχηγου κλεινοντας του το οπτικο πεδιο και αναγκαζοντας τον να δινει την μπαλα γρηγορα.
    Το οτι ο γαυρος βρεθηκε μπροστα ηταν καθαρα θεμα αμυνας αφου στο πρωτο 10λεπτο δεχτηκαμε τοσους ποντους οσους στην πρωτη περιοδο του πρωτου παιχνιδιου!!
    Ενας λογος βεβαια ηταν και η ασθενεια του λασμε π εδειχνε εμφανως επηρεασμενος...ο γκιστ νομιζω επαιξε αμυνα και για τους 2 σμρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κρυφοgay-ros εισαι φιλαρακο ή απλα αχαριστος?η οικογενεια των Γιαννακοπουλων ειναι ο λογος υπαρξης αυτης της ομαδας..αμα δε σ'αρεσει μη ξαναπατησεις γηπεδο ή να αλλαζεις καναλι στη τηλεοραση..αστα διαολο με το καθε βλακα σαν εσενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ παντως απο αυτα που εχεις παθει στο ποδοσφαιρο δεν μπορεις να κατσεις σε καρεκλα.ολο ορθιος εισαι απο τον πονο.περαστικα αν και θα αργησει πολυ να περασει.αλλα 20 χρονια πονο θα εχεις αδερφε μου.καθε μαιο θα υποφερεις.
      και στο λεω γιατι εισαι ποδοσφαιρικος και οχι μπασκετικος.απο σποντα εισαι εδω εσυ.

      Διαγραφή
  33. 1) Το μπάσκετ νίκησε τη ντόπα και την αλητεία του λιμανιού. Ο ΔΓ παραφέρθηκε λίγο αλλά ότι έκανε το έκανε για να προστατέψει την ομάδα απο τους απατεώνες.
    2) ''Κάλτ'' ο Κάρυ και μεγάλη παιχτούρα. Κάθε φορά που δείχνει τον ουρανό ο θεούλης, ανατριχίλα και δέος, ζούμε μεγάλες στιγμές! Ανανεώστε τον χτές. Ήταν το υλικό που έλειπε φέτος. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πάρτε και τον Παππά και είμαστε ''κομπλέ'' στους κοντούς για του χρόνου.
    3) Δικαιώθηκαν όσοι κράζανε για τις μεταγραφές κατά τη διάρκεια της χρονιάς με αποκορύφωμα να πάρουμε Κάρυ και Γκουίν τελευταία στιγμή, ΕΓΚΛΗΜΑ! Μεγάλη δικαίωση και για όσα συμπαθή πτηνά βγάζανε απο την αρχή της χρονιάς τούς μέτριους ρολίστες του οσουφουπού καλύτερους απο τα αστέρια του αυτοκράτορα. Όι ίδιοι που λέγανε κάποτε γιά Καλάθηδες, Βουγιούκες και Καιμακόγλου, ποιόν;; Άντε παιδιά του χρόνου πάλι να δούμε τι άλλα παραμύθια θα μας αραδιάσετε και πώς θα προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο - μαύρο!
    4) Γιά τον Ούκιτς πρέπει να έχει πείστει πιά και ο πιό ...
    5) Τιμή και δόξα στον μεγαλύτερο προπονητή που έχει βγάλει το Ελληνικό μπάσκετ. Του χρόνου θα πάρει αυτό που μας στέρησε 2 συνεχόμενες χρονιές η μαφία του Μπερτομέου.
    6) Νο Ντόπ - Νο Χόπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. μπραβο στον παναθηναικο.
    φοβερη αμυνα και παθος.
    σαν να επαιζαν ανδρες με κοριτσια,ουτε καν γυναικες.
    ο μπαρτζωκας στο σερι του παο στο τελος του τριτου δεκαλεπτου εκανε λαθος που δεν δεικοψε με καπιον τροπο το ματς.(ταιμ αουτ-αλλαγη)
    ο πριντεζης φοβαται να πατησει το χρωματιστο της ρακετας.πρεπει να λερωσε το σωβρακακι του 5 φορες.
    μεγαλη απωλεια ο λο.
    απαραδεκτος ο γιαννακοπουλος.δυστυχως θα βρουν δικαιολογια για τα επεισοδια τα γνωστα πρεζονια.
    δεν πιστευω οτι μπορει ο ολυμπιακος να γυρισει το κλιμα.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΟ 3ΕΤΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΠΟΔΙΑ ΕΨΑΧΝΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ.
    οχι οτι ρεφερι ηταν καλοι αποψε.
    ο μπαρτζωκας εχασε πολλους ποντους στα ματια μου αποψε.βρηκε δικαιολογια για τους παικτες.
    το 0-3 μου μοιαζει αναποφευκτο.
    charles-7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μεγαλη νικη,μπραβο στα παιδια,μεγαλο μπραβο στον προπονητη και ακομη μεγαλυτερο στον Ροκο Ουκιτς που αν και ακουσε τοσα,σταθηκε ορθιος και δειχνει την αξια του.Του αξιζουν συνχαρητηρια γιατι ειναι και απο τα καλυτερα παιδια που εχουν περασει..Οσο για τον Δημητρη Διαμαντιδη,ναι τον λατρευουμε,ναι δικαιουται να μην παιζει παντα καλα,ομως πρεπει λιγο να ταρακουνηθει,εκτος απο το οτι δεν μπορει ουτε να περπατησει καλα καλα,οφειλει να καθαρισει λιγο το μυαλο του,γιατι ειναι φανερο πως σε πολλα παιχνιδια εφετος την ωρα του παιχνιδιου σκεφτεται κατι αλλο..Στην επιθεση δεν μπορει να δωσει ασφαλη πασα στα 2 μετρα,ωρες-ωρες.Δεν ωφελει να ωραιοποιουμε τα παντα επειδη τον αγαπαμε.Κακο του κανουμε ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12 ρατσινγκ ειχε εναντι 3 του Σπαν,και στην κακη του μερα εβαλε ενα κρισιμο τριποντο μην λεμε οτι θελουμε.Εχουμε συνιθησει σε μεγαλες εμφανισεις και οι μετριες μας φαινονται τραγικες,4 λαθη σε 34 λεπτα 10 ποντους,8 ριμπ 1 κλεψιμο 2 ασιστ.

      Διαγραφή
    2. Ο Διαμαντιδης ειναι εκτος κλιματος σε αυτη τη σειρα.Χαρακτηριστικο ειναι οτι ειναι ο μονος παικτης που ξεφευγει απο τη γραμμη και εκνευριζεται.Το θεμα ειναι μηπως δημιουργησει εκνευρισμο και στους συμπαικτες του.Μετα απο 3 τραγικες πασες,φανηκε να διαμαρτυρεται στους αλλους και οχι στον εαυτο του.Εχει κολλησει καπου το μυαλο του,και τελος δεν εχει δυναμεις.Η λυση,ειναι να εξηγησει ο Αρτζι στους υπολοιπους παικτες,οτι οπως ο Δημητρης τους σηκωνει ολη τη χρονια,τωρα πρεπει να τον σηκωσουν αυτοι.Ειναι φανερη η ελλειψη συγκεντρωσης,εδω σηκωνεται για σουτ και του φευγει η μπαλλα προς τα πισω,ενω εχει τραγικο ποσοστο στα 3ποντα και δεν μπουκαρει με τιποτα..Σ αυτο το σημειο δεν βοηθαει να εθελοτυφλουμε..Καλα τα ρανκιν και τα διαφορα αλλα αμα δεν ξυπνησεις τον εγωισμο του και δεν του θυμισεις οτι ειναι ο καλυτερος παικτης στην Ευρωπη,δεν γινεται δουλεια.Μην κοιταμε μονο τα λαθη,στα 2 παιχνιδια εχει παρει τουλαχιστον 15 λαθος ενεργειες η αποφασεις.Και κακως παιρνει πανω του φασεις ενω βλεπει οτι δεν του βγαινει,οπως εκει που τελειωνει ο χρονος.Ακομη και το τριποντο που εβαλε ηταν κακη επιλογη,ακομη και απο θεμα χρονου να το δεις.Το θεμα ειναι να καταλαβει και ο Πεδουλακης τι ακριβως συμβαινει.Δεν λεω οτι δεν προσφερει γιατι και στην αμυνα ειναι πολυτιμη η συνεισφορα του σαν λιμπερο,αλλα στην επιθεση πρεπει να βρεθει μια λυση.Επισης διαφωνω με οσους λενε οτι δημιουργει στην επιθεση.Πιο πολλες φασεις χαλαει παρα δημιουργει.Σ αυτη τη σειρα οπως εξελισσεται το μονο προβλημα ειναι ο Διαμαντιδης.Με καλο Μητσο μπορεις να τους διαλυσεις.Τελος,ειλικρινα δεν αποδεχομαι,οτι επειδη σου βαζει ο αλλος κολιτσιδα ενα παιδακι,που σημειοτεον του κανει συνεχεια τζαρτζαρισμα με το σωμα,αρα φαουλ,δεν μπορεις να τον αντιμετωπισεις μετα απο 5 παιχνιδια.Ακομη δεν εχει τελειωσει τιποτα,πρεπει να βελτιωθουμε οπου υπαρχει προβλημα.

      Διαγραφή
  36. Το μεγαλείο του Μήτσου είναι ότι σε κακή βραδιά έβαλε 10 πόντους ( σε ματς των 60), κατέβασε 8 ριμπάουντ, είχε 7 κερδισμένα φάουλ και ήταν πίσω στο ράνκινγκ μόνο από τον εξαιρετικό Κάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλή εβδομάδα.
    Να μιλήσουμε και λίγο για μπασκετάκι. Άλλωστε τα υπόλοιπα μου προκαλούν αλλεργία. Ο ΠΑΟ προηγείται με 2-0 και είναι κοντά στον τίτλο αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα στους τελικούς είναι ότι ο Πεδουλάκης ξεκίνησε την προετοιμασία για αυτά τα ματς μόλις τελείωσαν τα play-off με την Μπαρτσελόνα. Η στοχοπροσήλωση και η πλύση εγκεφάλου διάρκειας 45 ημερών περίπου είναι εμφανέστατη. Έτσι βλέπουμε μία ομάδα απόλυτα συγκεντρωμένη, σχετικά φρέσκια και με το μαχαίρι στα δόντια. Η ένταση της προσπάθειας ανέβηκε ακόμη περισσότερο μετά και τον θρίαμβο του ΟΣΦΠ στο Λονδίνο ο οποίος λειτούργησε ως έξτρα κίνητρο για τους πράσινους. Στη μέχρι τώρα επιτυχημένη έκβαση συμβάλλει και η αποκαρδιωτική εικόνα του Ολυμπιακού. Πολλοί στο blog είχαμε εστιάσει πολλές φορές φέτος (ακόμα και μετά το Λονδίνο) στην διαπίστωση ότι ο ΟΣΦΠ είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα κατά την διάρκεια της περιόδου ακόμα και στα 5 ματς με την Εφές. Είναι προφανές ότι η ομάδα έχει αδειάσει μετά το Λονδίνο, αδυνατεί να μπει στη λογική των τελικών και αυτό είναι εμφανέστατο από την βιασύνη που επιδεικνύει στην επίθεση. Οι παίκτες και το τεχνικό team δεν έχουν υπομονή γιατί δεν προετοιμάστηκαν για να έχουν. Σε όλη αυτήν την κατάσταση προστέθηκε και η σημαντική απουσία του Λο για την οποία δεν υπήρχε αρκετός χρόνος προσαρμογής. Στα τεχνικά, δεν συμφωνώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι είδαμε δύο παιχνίδια το ένα κόπια του άλλου. Το 2ο ματς είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά και εξέλιξη από το 1ο και απλά είχε την ίδια κατάληξη για τους ίδιο λόγο. Αυτό αποδεικνύει ότι οι αιτίες του 2-0 είναι δομικές και όχι αποτέλεσμα συγκυριακής εξέλιξης των παιχνιδιών. Το κυριότερο συμπέρασμα που προκύπτει είναι η αδυναμία του Ολυμπιακού να διαχειριστεί τις ψυχολογικές διακυμάνσεις του παιχνιδιού. Βλέπουμε τους Διαμαντίδη και Σπανούλη να έχουν μπλοκαριστεί τουλάχιστον όσον αφορά την εκτέλεση. Η διαφορά τους, όμως, εστιάζεται στο γεγονός ότι ο μεν ένας έχει το αγωνιστικό προφίλ να μην εκβιάζει επιθέσεις και να προσφέρει σε άλλους τομείς ενώ ο άλλος θεωρεί υποχρέωσή του να τραβήξει το κάρο από τη λάσπη χωρίς να μπορεί να συνεισφέρει και αλλού. Αφού, λοιπόν, βγήκαν από την εξίσωση οι δύο, τα ματς κρίθηκαν από το supporting cast. Ο ΟΣΦΠ δεν έχει Λο και έχει άφαντους τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σλούκα. Από την άλλη οι πράσινοι έχουν σε γενικές γραμμές σε υψηλό επίπεδο τους Λάσμε, Γκιστ, Κάρι, Ούκιτς και Μπράμο. Η σύγκριση είναι καταλυτική. Ειδικά οι φόργουορντ των ομάδων είναι η μέρα με τη νύχτα. Παρά τη σαφέστατη υπεροχή του ΠΑΟ και με δεδομένο ότι οι πράσινοι εξακολουθούν να είναι τουλάχιστον μέτριοι στην επίθεση, συνεχίζω να πιστεύω ότι ο ΟΣΦΠ αν δείξει σφυγμό στο 3ο ματς έχει τύχη να γυρίσει τη σειρά. Θα θυμίζω τη σεζόν 2009-2010 όπου ο ΟΣΦΠ πάλι με πλεονέκτημα έδρας χάνει 0-2, στέκεται όρθιος στο ΣΕΦ και μειώνει σε 1-2. Στο 4ο ματς έφτασε σχεδόν στην πηγή αλλά λύγισε στο τέλος και ενώ είχε βρεθεί στο +15, 10’ πριν το τέλος (αν θυμάμαι καλά). Ομοίως και τη σεζόν 2010-2011, όπου πάλι με πλεονέκτημα έδρας είναι στο 0-2, κάνει το 1-2 και στο 4ο ματς χάνει στην παράταση από τις ιστορικές χαμένες βολές του Παπαλουκά και τα 6/6 τρίποντα του Φώτση. Επομένως, χρειάζεται προσοχή, αυτοσυγκράτηση, ηρεμία και ισορροπία στην διαχείριση της σειράς. Ο ΟΣΦΠ θα αντιδράσει. Αυτό είναι βέβαιο. Μπορεί να κάνει το 1-2 και να πάει στο ΟΑΚΑ για την τελευταία ζαριά βάζοντας ένα τεράστιο «ΠΡΕΠΕΙ» μπροστά στον ΠΑΟ. Η σειρά είναι ανοιχτή γιατί οι ίδιες οι ομάδες μας έχουν δείξει φέτος ότι είναι ικανές για τα πάντα.

    Υ.Γ. 1 Έχω υποστηρίξει σε προηγούμενα post ότι η φετινή χρονιά για τον ΠΑΟ είναι χρήσιμη και διδακτική για όλους. Είναι σχεδόν όλοι καινούργιοι και ακόμα και οι παλιοί έχουν νέους ρόλους. Όλοι, λοιπόν, τεστάρουν τις αντοχές και τις δυνατότητές τους. Στους όλους συμπεριλαμβάνεται και η Διοίκηση.
    Υ.Γ. 2 Μετά τα credit για το Λονδίνο, ο Μπαρτζώκας πέφτει στην παγίδα των προκατόχων του.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλη την παρέα.Φίλε 77 συμφωνώ σε όσα ανέφερες.Μόνο μία διόρθωση.Αν δεν κάνω λάθος την σεζόν 2009-10 ο παο είχε το πλεονέκτημα και πήρε το πρωτάθλημα στο σεφ και το παιχνίδι είχε οριστική διακοπή 2 λεπτά πριν το τέλος.
      Κατά τα άλλα,ο οσφπ φαίνεται χαμένος και άδειος μετά το final 4.Στο χθεσινό ματς ξεκίνησε πολύ καλά αλλά το γεγονός πως ο παο έσφιξε την άμυνά του,είχε ως αποτέλεσμα να πειραχτεί το "μυαλό" του και να τον οδηγήσει σε λανθασμένες επιθετικές επιλογές.Ο παο έπαιξε μέτρια επιθετικά αλλά στην άμυνα δάγκωνε και αυτό ήταν το κλειδί για την επικράτηση..Πάντως,θεωρώ πως πρέπει ο παο να κυνηγήσει το διπλό την τετάρτη γιατί αν γίνει το 2-1,δίνω πάρα πολλές πιθανότητες στον οσφπ να επικρατήσει στο οακα..

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά Zelico. Μπορεί να κάνω λάθος με τις χρονιές. Δεν είναι αυτό το βασικό θέμα. Αυτό που θέλω να δείξω επικαλούμενος το παραλθόν, είναι ότι η σειρά γυρνάει. Δεν έχει τελειώσει.

      77

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστός 77...Ακόμα μια εξαιρετική τοποθέτηση από μεριάς σου. Θέλει πολύ προσοχή απο δω και πέρα, αλλά φαντάζομαι πλέον το άγχος έχει υποχωρήσει. Αν ο Παναθηναϊκός παραμείνει συγκεντρωμένος πάντως στο πλάνο του νομίζω θα το σηκώσει εύκολα ή δύσκολα. Και η τύχη βοήθησε μέχρι τώρα τον Παναθηναϊκό με το πρόβλημα υγείας του πιο κομβικού παίκτη του Ολυμπιακού (ναι ο Λό είναι και όχι ο Σπανούλης). Ο Ολυμπιακός έδειξε να αντέχει τις do or die καταστάσεις αλλά πόσες φορές μέσα σε λίγους μήνες να επαναλαμβάνει το "θαύμα" του; Αν έχει ακόμα δυνάμεις να το κάνει φυσικά και η σειρά γυρίζει. Αλλά πλέον δεν είναι στο χέρι του.

      Διαγραφή
    4. Επιτέλους και ένα σωστό σχόλιο εδώ μέσα..
      Εύστοχες παρατηρήσεις
      Για μένα ξεκάθαρο φαβορί ο Πάο,όμως με τίποτα δε θεωρώ τελειωμένους τους τελικούς...
      60-40 υπέρ Πάο.
      Ένα ματς αρκεί για τον Οσφπ να κάνει restart και ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα,δε μπορούμε να ξεγράφουμε μια ομάδα που έχει κάνει τόσα πράγματα τα 2 τελευταία χρόνια.Εγώ αναμένω 100% απάντηση(ουσιαστικά-δηλαδή εμφάνιση και σφυγμό) από τον Οσφπ,το θέμα είναι αν θα έχει αντίκρισμα και θα καταφέρει να χτυπήσει τον Πάο ή αν οι πράσινοι είναι έτοιμοι να σηκώσουν την κούπα.

      Διαγραφή
  38. περιμενω να δω το βραδακι στα δελτια ειδησεων αν αναφερθουν με το ιδιο παθος,στα ξεφτιλικια του παναθηναικου και της μπασκετικης του καφριλας,οπως εχουν κανει τοσες και τοσες φορες σε αντιστοιχα του ποδοσφαιρικου ολυμπιακου.
    φυσικα ΟΧΙ.
    γιατι απλα ειναι αυτη η πραγματικη παραγκα.
    σκαι μεγκα σταρ και ολα τα αντικειμενικα αυτα καναλια που ταιζουν σανο τις εκκατομυρια πρασινες καρδιες,τους μικρους αμπραμοβιτς και τους οπαδους της ομαδα των καναλαρχων και των εκδοτων.
    ειναι στιγμες που νιωθεις οτι πραγματικα αυτοι που το παιζουν δικαιοι και ταχα μου γουσταρουν το 50-50 αηδιασμενοι δηθεν απο τη δηθεν καταντια αλλων αθληματων,να ειναι υπερηφανοι για την πραγματικη καταντια και ξεφτιλα που γινεται διαχρονικα στο μπασκετ,χωρις ομως να υπαρχει η παραμικρη δημοσιογραφικη κριτικη.
    γι'αυτο λοιπον αυτα που αξιζουν θα τα υποφερουν για αλλα 20 χρονια,εκει που πραγματικα τους ποναει.εκει που πραγματικα υποφερουν.εκει που δεν μπορουν να κατσουν σε καρεκλα απο τον πονο και βλεπουν δικη να παρηγορουνται απο το παραμυθι.
    εκει που πραγματικα παιζεται μπασκετ..δηλαδη ευρωλιγκα...ειμαι πρωταθλητης κανονικος οχι μαιμου!!!!!!!!!!111

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....Πραγματικός πρωταθλητής σαν εμένα δηλαδή που τόσα τόσα χρόνια με έλεγες εξασφύριχτρο....
      Λοιπόν αγαπητέ μου γιατί καλή η προπαγάνδα, αλλά πρέπει μια φορά να λάβετε τις απαντήσεις που σας χρειάζονται.
      Τα δελτία ειδήσεων δεν δείχνουν κανένα πάθος στα ξεφτιλίκια του Ολυμπιακού ποδοσφαιρικού επι 17ετίας κατεστημένου, το έχουν κάνει μόνο σε περιπτώσεις όπως η φετινή του κυπέλλου , που μέχρι και εσείς οι ίδιοι αηδιάσατε.Για του λόγου το αληθές, της αηδίας δηλαδή,μια βόλτα στην επίσημη σελίδα της Παε Οσφπ στο facebook θα σε πείσει.Εξάλλου μην ξεχνας τις 3 κόκκινες φυλλάδες, το "αντικειμενικό" sportday των γαύρων ιδικοτητών, το Φίλαθλο του Γαβαθιώτη κλπ.Επίσης Tv Magic, ALFA kai Νέα Ερυθρόλευκη Τηλεόραση.Για την έρα σπορ να μη μιλήσω καθόλου.Αν πείσετε τον εαυτό σας ότι τελικά είστε αδικημένοι και απο τα Μμε, πραγματικά η επιστήμη τότε, θα σηκώσει τα χέρια ψηλά.
      Επίσης είναι ότι πιο αστείο και γκεμπελίστικο να συγκρίνεις το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο.Μιλάμε για ένα άθλημα που είσαι 17 χρόνια κυρίαρχος και το καλύτερο που έχεις δείξει στην ευρώπη, είναι πρόκριση στους 8.Την ώρα που στο μπάσκετ εγώ καθάριζα σε Ελλάδα και Ευρώπη τα πάντα.

      Πες μας τελικά ρε φιλαρακο σε παρακαλώ, καθρέφτης είναι τελικά η Ευρώπη ή τη θυμόμαστε μόνο όταν μας βολεύει;

      Αυτο το ότι θα μας πονάει για 20 χρόνια ακόμα,το αφήνω ασχολίαστο.Απλώς σου λέω πως τέτοιες συμπεριφορές σας έχουν κάνει τους πιο αντιπαθείς σε όλη τη χώρα.Φυσικά δεν έχει καμμία σημασία ότι αυτοαναιρείσαι, είναι κλασσικό χαρακτηριστικό της φυλής σου που φορά παντελόνια όπως λέτε μεταξύ σας για να χαίρεστε, αλλά δε βλέπετε ότι είναι συνεχώς κατεβασμένα απο τα αυτογκόλ που βάζετε.Θα έλεγα και αυτοκαλάθια, αλλά στο Σεφ ακόμα γκολ φωνάζετε όταν ευστοχεί ο Σπανούλης οπότε άκυρο.
      Τέλος μιας και είπες για πρωταθλητή μαιμου,αλήθεια έχεις ακούσει κάτι για βιταμίνες;Έχει πάρει τίποτα το αυτί σου για ζαλάδες του Xάινς στα παιχνίδια με τους τούρκους;Τίποτα για εισαγωγή λόγω...γαστρεντερίτιδας του Λο επι δέκα μέρες και επαναεισαγωγή στο Νοσοκομείο επειδή η γυναίκα του έλειπε δεν του μαγείρεψε και έφαγε μπέργκερ και γιαυτό την επόμενη ξανακύλησε η αρρώστεια;(αυτό είναι από ρεπορτάζ κόκκινου μπασκετικού δημοσιογράφου δεν είναι απο το κεφάλι μου όπως αυτά που λέτε συνήθως εσείς.)
      Αλλά σόρι, οι 90 πόντοι σε 3 δεκάλεπτα απέναντι στη Ρεάλ στον τελικό είναι επίτευγμα ψυχής και μπασκετάρας ενώ οι 40 πόντοι σε 3 δεκάλπετα στον ελληνικό τελικό είναι απόρροια κακής διατησίας.
      Και γω εγώ είμαι ο Σπάιντερμαν .

      Διαγραφή
    2. Όπως τα λες φίλε, σωστός, πολλαπλασίασε επί έξι και έχεις πει την απόλυτη αλήθεια για τη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια, τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ!!! Τα λέει και ο φίλος από πάνω...

      Πρέπει να πάρεις γραμμή από γαύρο και πρωταθλητή, δεν τα λες καλά μου φαίνεται...

      Διαγραφή
    3. φιλε μου και μονο οτι λες οτι ο φιλαθλος ειναι του Γαβαθιωτη,δειχνει οτι δεν γνωριζεις.
      απο κει και περα πες μου αν το σταρ το μεγκα ο σκαι και τα κρατικα με δ/ντες τον χατζηβαζελογεωργιου το γοντικα και τον παναγοπουλο,το γκολ βαζελο νιουζ και ο σεντρα παναθα φμ ειναι του οσφπ.και ας σηκωσει η επιστημη οχι μονο χερια αλλα και ποδια.
      ειπαμε παιδια....σας φτυνουν και νομιζετε οτι βρεχει.
      ο παο ειναι η ομαδα των καναλαρχων.βαρδινογιαννης,γοντικας παναγοπουλος.αν δεν το καταλαβαινεις ειναι επειδη και εσυ και ο μαρινος και αλλοι διαβαζετε πολυ πρασινη και βλεπετε πολυ θωμαιδη.

      Διαγραφή
    4. @3.25: Γιατί όλοι οι γαύροι γράφουν ανώνυμα ? Δεν έχετε όνομα, ή φοβάστε κάτι ?!?

      Άσε τις εφημερίδες, όλοι οι υπόλοιποι που καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε και τι γίνεται, ξέρουμε πως έχει η κατάσταση (ότι θα άκουγα την ΝΕΤ ως "πράσινη" ξεφεύγει βέβαια λίγο από τα όρια της λογικής, ακόμα για ενός γαύρου), δεν χρειαζόμαστε κανέναν άλλον.

      Κάτι περί της ταμπακιέρας θα μας πεις ? Ότι το επιχείρημα "στην Ευρώπη φαίνεται ο καλύτερος" που χρησιμοποίησε ο αρχικός γαύρος φίλος είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ επιχείρημα για την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης (θα σε βοηθήσω, είναι ο ΠΑΟ)....?!

      Διαγραφή
    5. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ "ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΛΥΠΟΘΥΜΑΩ ΑΔΕΡΦΕ.

      Πράσινη Νετ , βαζελοσέντρα...Τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου...Για την ταμπακιέρα φυσικά τίποτα εεε...Σταθηκες σε αυτό που είχες κάτι να απαντήσεις..Και αυτές φυσικά οι απαντήσεις, αυθαίρετες ως συνήθως.
      Για αυτό που σου απάντησα ότι τόσα χρόνια δε λέει κανείς τίποτα για την κόκκινη χούντα στον ποδόσφαιρο ούτε ένα σχόλιο;Για το δίκαιο ευρωπαικό τίποτα;Πες πες κάτι θα μείνει.Ξέρεις εσύ τον τρόπο, στον έχουν διδάξει καλά ο Πρωταθλητής και τα κόκκινα μέσα.
      Τελοσπάντων το κόβω εδώ με μία μόνο ερώτηση.

      Είναι τελικά η Ευρώπη ο καθρέφτης των ομάδων ναι ή όχι;
      Να ξέρουμε και μεις ρε αδερφέ που μας νουθετεί η Πράσινη των 3000 φύλλων...

      Διαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέρα. Μερικές σύντομες σημειώσεις.

    1. Άσχετα απο το μπάσκετ, άσχετα απο το αποτέλεσμα, κατα τη γνώμη μου η σπουδαιότητα αυτής της σειράς είναι η σούμα που έκανε χθες ο Αργύρης Πεδουλάκης με τη φράση "πρέπει να αντιμετωπίσεις την αλήθεια". Η φράση έχει μεγάλη σημασία στην σημερινή Ελλάδα οπου όλοι ψάχνουμε ενόχους για την κατάσταση μας, εντός και εκτός συνόρων και θολωμένοι καθώς είμαστε αποφεύγουμε να δούμε την απλή - καθώς πάντα απλή είναι - αλήθεια, που είανι και η πιο δύσκολη απ'όλες. Και έτσι, τρομοκρατημένοι καθώς είμαστε, παραδίδουμε τα κλειδιά της κρίσης μας στον παραλογισμό και την παράνοια και κυνηγάμε χίμαιρες, γερμανούς, μασόνους, πολιτικούς, μετανάστες, μάγισσες, στρουμφάκια. Γιατί είναι πιο εύκολο να φταίνε αυτοί απο το να φταίμε εμείς.

    2. Η αλήθεια και η αξία της συγκεκριμένης δήλωσης γιγαντώνεται απο το γεγονός οτι αυτός που την έκανε έχει αποτύχει, έχει δει την αλήθεια, έχει δουλέψει πάνω σε αυτήν και σήμερα πετυχαίνει ακριβώς εκεί που χθές απέτυχε. Η σειρά γέρνει ακριβώς επειδή ο Παναθηναϊκός ξέρει οτι βγαίνει λειψός στην σύγκριση των δύο ομάδων και έχει δουλέψει με γνώμονα ακριβώς αυτό.

    3. Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός αρνείται ακόμα και σήμερα, ακόμα και μετά απο δύο χαλαρές, ξεκάθαρες και αποφασιστικές ήττες του απο τον ΠΑΟ να δεχθεί οτι μπορεί να χάσει απο μια ομάδα που ναι μεν είναι κατώτερη ποιοτικά αλλά σε καμμία περίπτωση τόσο κατώτερη όσο εκτιμούν στον Πειραιά. Μέχρι στον Πειραιά να υιοθετήσουν την συμβουλή του Πεδουλάκη, να αντιμετωπίσουν δηλαδή την αλήθεια, είναι καταδικασμένοι να χάνουν και δεν υπάρχει καλύτερο δώρο που μπορούν να κάνουν στον ΠΑΟ απο το να παραμένουν υπο καθεστώς ψυχολογικού denial με τις ευλογίες ΚΑΙ του (πολύ σπουδαίου κατα τ'άλλα) προπονητή τους.

    4. Στα αγωνιστικά τώρα, είναι φανερό οτι ο ΠΑΟ πάνω απ'όλα έχει τρομάξει τους παίκτες του ΟΣΦΠ. Ο Πρίντεζης φοβάται να πάει μέσα. Ο Σπανούλης σουτάρει airball. Ο Παπανικολάου πνιγμένος στις ανασφάλειες του είναι περισσότερο βαρίδι για την ομάδα του παρά μέλος της. Ο Antic είναι ο παίκτης που θέλει περισσότερο απ'όλους ο ΠΑΟ μέσα στο παρκέ καθώς κάθε κίνηση του είναι καταστροφική για την ομάδα του. Ο Law καλό είναι να ξεκουραστεί και να είναι υγιές το παιδί γιατί είναι φανερό οτι δεν είναι καλά. Ο Hines, ο Σλούκας και ο Περπέρογλου είναι οι μόνοι που διασώζονται αλλά και οι τρεις τους δεν είναι παίκτες που θα πάρουν μόνοι τους ένα παιχνίδι στο οποίο όλη η ομάδα τους βρίσκεται σε σύγχιση. Και το χειρότερο απ'όλα, ο Μπαρτζώκας δυστυχώς βρίσκεται ακόμα στο Λονδίνο.

    5. Για τους παίκτες του ΠΑΟ δεν έχω κάτι να σχολιάσω. Κανείς τους ατομικά δεν κάνει κάτι το ιδιαίτερο, όλοι κάνουν αυτό που τους έχουμε δει να κάνουν όλη τη χρονιά. Αυτό που κάνει την διαφορά και βγάζει τις φάσεις ανωτερότητας για τον ΠΑΟ όπως τα καρφώματα και οι τάπες και όλα αυτά που έχουν τρομάξει τον Ολυμπιακό είναι το πόσο καλά έχιε διαβάσει ο Πεδουλάκης τον Ολυμπιακό σε όλα τα σημεία, απο την άμυνα του μέχρι τα pick του Βασίλη, μέχρι τους τσαμπουκάδες, ο Αργύρης φαίνεται απο το πρώτο λεπτό των τελικών οτι τους έχει κάνει πλύση εγκεφάλου για το πως θα πρέπει να είναι μέσα στο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6. Για τους φίλους του Ολυμπιακού θα ήθελα να τους πω οτι το να χάσεις απο τον ΠΑΟ, ακόμα και τόσο καθαρά και επιβλητικά, ακόμα και με σκούπα, δεν μειώνει καθόλου το μέγεθος της ομάδας τους, ούτε τον σεβασμό που έχει κερδίσει απ'όλη την μπασκετική Ευρώπη. Και θα πρέπει να ξέρουν οτι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές αυτής της ομάδας είναι οι αντίπαλοι της. Είμαι σίγουρος οτι τόσο οι παίκτες, όσο ο προπονητής όσο και οι φίλοι του ΠΑΟ φέτος θαύμασαν και ζήλεψαν την ομαδάρα του Ολυμπιακού. Ελπίζω πραγματικά να μην την εγκαταλείψουν οι ίδιοι της οι φίλοι, γιατί θα είναι άδικο για μια ομάδα που έχιε καταφέρει κάτι τόσο σπουδαίο. Μην ψάχνετε δικαιολογίες, ούτε στη διαιτησία, ούτε στην παραφιλολογία, ούτε πουθενά. Στο παιχνίδι όπως υπάρχει η (ανέλπιστη καμμιά φορά) νίκη και θρίαμβος υπάρχει και η (εξίσου ανέλπιστη) ήττα. Ακόμα και η πανωλεθρία. Και όπως πανηγυρίζουμε την πρώτη, έτσι πρέπει να αποδεχόμαστε τη δεύτερη, να συγχαίρουμε τον νικητή και να μαθαίνουμε απο την αποτυχία μας. Άλλωστε η διαχείριση της αποτυχίας είναι αυτό που πραγματικά ατσαλώνει ομάδες. Δεν γίνεται οι νίκες μας να είναι πεντακάθαρες και οι ήττες μας να είναι βρώμικες και ύποπτες. Και τέλος πάντων δεν γίνεται αυτό να συμβαίνει πάντα και παντού. Κάποτε θα πρέπει να παραδεχτούμε και την ανωτερότητα του (όποιου) αντιπάλου.

      7. Για τους φίλους του ΠΑΟ θέλω να μιλήσω λίγο για τον ΔΓ. Είανι ο χρηματοδότης αυτής της ομάδας στην δυσκολότερη στιγμή της, ναι. Ο πανηγυρισμός του στην τάπα του Gist θα μείνει μάλλον στην Παναθηναϊκή ιστορία, ναι. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι οποιαδήποτε μαλακία κάνει θα πρέπει να την κάνουν ευαγγέλιο. Το οτι έκανε με τους διαιτητές αυτά που οι φίλοι του ΠΑΟ κατηγορούν τον Μαρινάκη οτι κάνει είναι απλά γελοίο, τραγικό και μια πρώτης τάξης, επικών διαστάσεων ακύρωση της δουλειάς που κάνει η ομάδα στο παρκέ. Ο τύπος είναι για σφαλιάρες και πραγματικά είναι ευχής έργον που ο Πεδουλάκης έχει αποτελέσματα τόσο σύντομα στη δουλειά του γιατί άνετα θα μπορούσε να καταστρέψει την ομάδα. Ακόμα μπορεί. Κι εγώ το βρίσκω πολύ πιθανό να την καταστρέψει, ακόμα και αν ο ΠΑΟ σκουπίσει.

      8. Για διαιτησία δεν μιλάω ποτέ. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που κρίνουν ακόμα και παιχνίδια. Χθες δεν το έκαναν. Ο Γκιστ με την τάπα στον Law μπορεί να το έκρινε. Ο Διαμαντίδης που χάνει τρίποντο και καπάκια ξαναεκτελεί και ευστοχεί μπορεί να το έκρινε. Ο Curry που πέτυχε με follow (!!!!!!) καθοριστικό καλάθι μπορεί να το έκρινε. Τα κοράκια πάντως σίγουρα δεν το έκριναν, ούτε αυτό, ούτε το πρώτο. Και αν ο ΟΣΦΠ θέλει να πιστεύει κάτι τέτοιο, τότε η σειρά πάει σίγουρα για σκούπα.

      9. Τέλος, μια γνωστή ατάκα. Κι όμως γυρίζει. Αν υπάρξει κατάλληλη διαχείριση της ήττας απο τον Μπαρτζώκα και ταυτόχρονα στον ΠΑΟ αρχίσουν να σκέφτονται το design στα t-shirts του πρωταθλητή, η σειρά όχι απλά γυρίζει, αλλά γυρίζει και επικά.

      10. Φοβάμαι πάρα πολύ οτι το ΣΕΦ την Τετάρτη δύσκολα θα πιάσει πάνω απο 50% capacity. Και το φοβάμαι γιατί πραγματικά δεν το αξίζει αυτή η ομάδα κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω σε ολα, εκτος απο ενα, μειωνεις ατομικα τους παιχτες του παναθηναικου ως μοναδες.Δηλαδη ο Περπερογλου ειναι καλυτερος του Μπραμου η του Ματσιουλης;;Μηπως ο Καστσιβελης ειναι καλυτερος απο Ξανθοπουλο;ο Χαινς καλυτερος απο Λασμε η μηπως ο Αντιτς απο Γκιστ,ο Λο απο Ουκιτς;;Οσο για Σπαν και ΔΔ εδω ο ενας ειναι καλυτερος επιθετικα και ο αλλος τα κανει ολα, εκτος απο την επιθεση οσο ο πρωτος.Οι ομαδες ειναι ισαξιες για μενα τουλαχιστον σε αυτη την φαση.

      Διαγραφή
    3. Δεν έχω πρόθεση να μειώσω τους παίκτες του ΠΑΟ τους οποίους εκτιμώ αφάνταστα αλλά, δεδομένα, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν κερδίσει δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά, έχουν αποδείξει την αξία τους δηλαδή και θεωρώ οτι οι περισσότεροι εξ αυτών διαθέτουν πολύ μεγάλο ταλέντο. Οι του ΠΑΟ θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλη μια σεζόν σε αυτό το επίπεδο για να φτάσουμε σε σημείο που μπορούμε να τους συγκρίνουμε. Αν θελεις πάντως μπορώ να σου πω οτι κατα τη γνώμη μου ο Λάσμε και ο Γκιστ δεν έχουν αντίστοιχο στον Ολυμπιακό και υπερτερούν έναντι όλης της front court του ΟΣΦΠ (ακόμα και του Hines που είναι θεός), Antic για μένα δεν είναι επιπέδου top 8 της Euroleague, στα 3άρια ο καλύτερος όλων είναι ο Παπανικολάου (ιδιαίτερα αν λύσει -- ή του λύσουν -- το θέμα του mentality) και οι υπόλοιποι 3 είναι πολύ ώς πάρα πολύ καλοί ρολίστες, μεταξύ Ukic και Law δεν υπάρχει σύγκριση, ο Law είναι ορχήστρα (παρ'ότι ο Ukic είναι προσωπική μου συμπάθεια) και τέλος ούτε Κατσίβελης ούτε Ξανθόπουλος. Δεν μ'αρέσει κανείς εκ των δύο. Κρατάω μια πισινή για τον Κατσίβελη αλλά προς το παρόν δεν βλέπω σε αυτόν τα στοιχεία που βλέπουν όσοι λένε οτι πρόκειται για πολύ σπουδαίο ταλέντο (ούτε αμυντικά θεωρώ οτι είναι κάτι αξιοσημείωτο). Overall οι ομάδες είναι πολύ κοντά αλλά ο Παναθηναϊκός υστερεί (υστερούσε) σε συνοχή, λύσεις και εμπειρία σε top επίπεδο ως ομάδα (ως ομάδα, οχι ως club, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός). Εκεί που πιστεύω οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά στις δύο ομάδες είναι στον πάγκο. Χωρίς να θεωρώ οτι τακτικά ο Μπαρτζώκας υστερεί, θεωρώ οτι σε επίπεδο mentality και διαχείρισης ο Πεδουλάκης είναι δυο σκαλοπάτια πάνω. Ειδικά στη διαχείριση της αποτυχίας (ή του φόβου της αποτυχίας) πιστεύω οτι ο Πεδουλάκης με τον Μπαρτζώκα είανι άσπρο με μαύρο.

      Διαγραφή
    4. Θα συμφωνήσω σε όλα με το Χρήστο εκτός από το Capacity...
      Προσωπικά θεωρώ πως μετά τα απαράδεκτα όσα έκανε ο ΔΓ plus την συνέντευξη τύπου όπου για μένα πολύ λανθασμένα έχασε την ψυχραιμία του δίχως να μπορέσει να δεί κατάματα την πραγματικότητα ο Μπαρτζώκας , συσπειρώνεται το μεγαλύτερο κομμάτι των οπαδών (στην προκειμένη περίπτωση του Ολυμπιακού)...Ο μεγαλύτερός μου φόβος Χρήστο δεν είναι αν η προσέλευση του κοινού είναι μικρή...Αυτό μπορεί να σημαίνει και απογοήτευση και ίσως αντίδραση του κόσμου για την κακή εικόνα της ομάδας του στο κρισιμότερο σημείο...Σεβαστό αν και λάθος...Ο μεγαλύτερος φόβος είναι για το τι μπορεί να συμβεί σε δύο μέρες από σήμερα...Ειδικά με τα όσα μας έχει διδάξει το παρελθόν από τους οπαδούς και των δύο ομάδων...

      Run TMC

      Διαγραφή
    5. Κοίτα, απο τα δύο ενδεχόμενα προτιμώ να μείνει μισοάδειο, δηλαδή αν κάποιος πάει στο γήπεδο επειδή τον πόρωσε ο ψυχάκιας ο Γιαννακόπουλος, καλύτερα να μείναι σπίτι του. Το ΣΕΦ πρέπει να είναι γεμάτο για να χειροκροτήσει (έστω και για να αποχαιρετήσει) μια ομάδα που πραγματικά το κέρδισε με το σπαθί της. Αλλά πολύ φοβάμαι οτι ο φόβος της σκούπας θα κρατήσει πολύ κόσμο σπίτι του.

      Διαγραφή
    6. Είναι κάποιες φορές σαν ορισμένοι αρκετά συγκροτημένοι συνομιλητές μέσα σε αυτό το blog , να σε κάνουν να αισθάνεσαι οτι είναι μέσα στο μυαλό σου (πχ, εσύ Χρήστο , ο 77 , o madness και ορισμένα παιδιά ακόμη που δεν έτυχε να συγκρατήσω τα nick τους...)
      Τυχαίνει να συμφωνήσω σχεδόν στο 100% στο τρόπο σκέψεις και στις μπασκετικές και μη απόψεις σας...
      Μακάρι να πάει ο κόσμος για να χειροκροτήσει αυτή την ομάδα γιατι το αξίζει πραγματικά.Εγω προσωπικά ως φίλαθλος του ΠΑΟ "ζήλεψα" το μπάσκετ που έπαιξε στο final4 ο Ολυμπιακός και αν μια φορά μπορεί να σκέφτηκα πως το περσυνό το σήκωσε κ με μεγάλη δόση τύχης με αποστόμωσε φέτος..
      Μακάρι την Τετάρτη όλα να πανε κατ'ευχήν και να μην συμβεί το παραμικρό παρατράγουδο και να βγω ψεύτης..Το κακό είναι όμως πως σε αυτή τη χώρα υπάρχουν πάντα κάποιοι οι οποίοι βρίσκουν τις αφορμές για να βγάλουν όλα τα προσωπικά τους μέσα σε λάθος χρόνο και χώρο.

      Run TMC

      Διαγραφή
    7. ο Ολυμπιακός σαφώς και αξίζει χειροκρότημα. Παρουσιάζει εδώ και 2 χρόνια μια εξαιρετική ομάδα με πολύ "φθηνά" υλικά, έδειξε τον δρόμο και στον φετινό Παναθηναϊκό που πόνταρε ουσιαστικά πάνω στα χαρακτηριστικά που έκαναν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης από το πουθενά. Σαφώς και πιστεύω το μεγαλύτερο ποσοστό των φιλάθλων του Ολυμπιακού είναι ποδοσφαιρικό αλλά πιστεύω θα μείνουν πάλι αυτοί οι 7.000 του πρώτου αγώνα για να στηρίξουν και να επιβραβεύσουν. Σε κάθε περίπτωση η χρονιά και του Ολυμπιακου είναι σαφώς πετυχημένη και δεν υπάρχει χώρος για δάκρυα ακόμα και το 3-0 να γίνει. Ο κίνδυνος πάντως για ευτράπελα είναι κάτι παραπάνω από ορατός.
      Πάντως το όλο τριπάκι καταλόγησης ευθυνών σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό πρέπει να σταματήσει στην χώρα αυτή. Μερικές φορές και δίκιο να έχεις, αν δεν κάνεις αυτοκριτική είσαι χαμένος από χέρι.

      Διαγραφή
    8. Μπράβο που αναγνωρίζεις αντικειμενικά τη δουλειά του αντιπάλου.Ο Πάο σε αυτά τα 2 παιχνίδια,δίχως να είναι στα μεγάλα του φεγγάρια επιθετικά,έχει κυριαρχήσει πλήρως εναντίον του αντιπάλου του.Και αυτό επηρεάζει και εμάς τους θεατές να βγάζουμε εσφαλμένα συμπεράσμτα ή πορίσματα.ΟΚ,ο άντιτς έχει πολλά κενά στο παιχνίδι του και ειδικά σε μια κακή περίοδο του είναι βαρίδι,αλλά απέδειξε ότι είναι εξαιρετικός σαν 2ος πάουερ φόργουορντ μιας ομάδας,ειδικά όταν δένει καλά με τον 1ο.Ασφαλώς και είναι αντάξιος της παρουσίας του στον Ολυμπιακό και άξιζε τα 2 ευρωπαικά που πήρε.Ούτε ο Παπ έπαψε να είναι εξαιρετικός παίκτης,ούτε ο Πρίντεζης έπαψε να ανήκει στα 3-4 καλύτερα ευρωπαία 4άρια,ούτε ο σκοπιανός έγινε παίκτης επιπέδου Πανιωνίου.Απλά πολλές φορές η εικόνα ενός παιχνιδιού δημιουργεί γίγαντες(γκιστ,κάρι,λάσμε,ούκιτς) και μυρμήγκια(άντιτς,πρίντεζης,παπανικολάου)
      Ένα μεγάλο λάθος διαχρονικά φέτος,όπως λες κι εσύ είναι η αδυναμία του μπαρτζώκα ή όλων των ανθρώπων του Οσφπ να παραδεχθούν ότι έχουν κάνει λάθη και πρέπει να τα διορθώσουν.Για τους παίκτες δεν το πιστεύω και τόσο,αλλά ο προπονητής τους επιμένει να δηλώνει,και να δείχνει με πράξεις ότι δεν αναγνωρίζει τα λάθη του και δεν κοιτάζει να τα διορθώσει ή να κάνει διαρκώς καλύτερη την ομάδα του,αλλά βάζει ταβάνι και στάνταρ στη δουλειά του.Εκτός αν επιμένει να τα λέει έτσι νομίζοντας ότι έτσι δημιουργεί ασπίδα στον εαυτό του.
      Μπασκετικά,μεγάλη δύναμη έχει λάβει ο Πάο από το inside game κ above the rim game των γκιστ-λάσμε,βρίσκοντας κατάλληλες συνδέσεις από τα φόργουορντκαι έξτρα δύναμη στην περιφέρεια με αποδοτικούς κάρι-ούκιτς.
      Νομίζω η καλύερη επιλογή του Οσφπ περιφερειακά στην άμυνα είναι να είναι aggressive απέναντι στον κάρι εμποδίζοντας τον να σκοράρει,και να παίξει λίγο φλοτ τον κροάτη παίζοντας με τα νεύρα του.Το επίσης σημαντικό τρικ και κλειδί είναι η άμυνα του Πάο που κλείνει σαν τανάλια γύρω από το καλάθι.Όσο ο Όσφπ δεν σουτάρει και καλά απέξω η κατάσταση χειροτερεύει.Ο Πρίντεζης αδυνατεί να πάρει το ποστ παιχνίδι του με τα baby hook του μιας και ο γκιστ τρομάζει με την παρουσία του,ο σπανούλης δεν έχει καθαρό court vision έχοντας μπροστά του τους γκιστ-λάσμε και από τα φτερά ο Οσφπ αρκείτα στο να σουτάρει,μέχρι στιγμής δίχως αποτελεσματικότητα.Ο οσφπ πρέπει να κοιτάξει να διασπάσει λίγο το δίδυμο ψηλών του Πάο.Οι 2 παίτκες βγαίνουν στην κορυφή όπου ο Σπανούλης κάνει το παιχνίδι και αυτό αποτελεί ευχής έργον για τον Πεδουλάκη που έτσι εμποδίζει τις πάσες και την καλή κυκλοφορία.Θα πρέπει οι ερυθρόλευκοι να στείλουν του γκιστ-λάσμε στις γωνίες,να βάλουν το σπανούλη να πασάρει σε πρώτο χρόνο ώστε να μην φορτώνει την άμυνα στο κέντρο της ρακέτας.Ο Πρίντεζης δε μπορεί να πάρει παιχνίδι,ακόμα κι όταν παίζει ο Τσαρ ο Πάο επιλέγει ζώνη(η οποία αντιμετωπίζει εξαιρετικά το πικ νρολ γκειμ του σπανούλη με τον χάινς και τη δυνατότητα του πρώτου να πάει μέχρι μέσα) οπότε θα πρέπει να ψάξει το σκορ στο τρανζίσιον με κάθε κόστος.Με την είσοδο του λο μπορεί ο Οσφπ να στείλει παίκτη στη γωνία και να δοκιμάσει τις εισόδους με iso καταστάσεις.Στη ζώνη πρέπει να πάρει τη μπάλα από τα χέρια του αρχηγού του και να βρει τις σωστές επιλογές και το midrange shooting.Δυστυχώς δεν έχει πέραν του χάινς καλή παρουσία στη ρακέτα ώστε να βάλει 2ο παίκτη στο ζωγραφιστό και να σπάσει τη ζώνη.Από την άλλη ο Πάο πάει το ματς στο ρυθμό που θέλει και έχω την αίσθηση ότι μπορεί να χτυπήσει πιο ενεργά στο ποστ με μασιούλις και σόφο και παιχνίδι μέσα έξω ειδικά σε χρονικά διαστήματα που μπλοκάρει επιθετικά.Ελπίζω να δούμε ΚΑΛΟ θέαμα στο/α επόμενα ματς μιας και οι δυνατότητες των 2 ομάδων είναι ικανές να προσφέρουν πιο ωραία τακτικά παιχνίδια και υψηλότερες συγκινήσεις.

      Διαγραφή
    9. Peris, σωστή η ανάλυσή σου. Μερικές επισημάνσεις προς την ίδια κατεύθυνση. Ο Πρίντεζης έχει χάσει το match-up με τον Γκιστ κατά κράτος. Ο Αμερικανός του έχει δημιουργήσει την ανάγκη να σκέφτεται δύο και τρεις φορές πριν επιχειρήσει προσπάθεια για σουτ. Πιο χαρακτηριστική φάση είναι η χθεσινή που προσπαθώντας να πάει σε αιφνιδιασμό κάνει βήματα μην έχοντας αποφασίσει τί θέλει να κάνει. Το επιθετικό πρόβλημα του ΟΣΦΠ οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην απουσία του Λο. Οι επιλογές του ΟΣΦΠ χωρίς τον Αμερικανό είναι αισθητά περιορισμένες αφού διαγράφεται με μιας η επιλογή του transition έστω και ως σκέψη. Η συντριπτική ήττα του ΟΣΦΠ στο ζωγραφιστό έχει γύρει την πλάστιγγα καθοριστικά στη μεριά του ΠΑΟ. Ο Χάινς δεν μπορεί μόνος του να καλύψει τους ανεπαρκείς στους τελικούς Σερμαντίνι, Πάουελ και την κακή κατάσταση του Άντιτς. Από την άλλη, ο ΠΑΟ στην επίθεση είναι απλά υποφερτός. Δεν έχει καθόλου παιχνίδι στο post αφού ο Σόφο είναι περαστικός, ο Μασιούλις δεν έχει ποστάρει πάνω από 1-2 φορές και ο Τσαρτσαρής είναι προς το παρόν αναλώσιμος. Άρα, στην επίθεση ο ΠΑΟ έχει σχεδόν μόνο p’n’r που χθες κυρίως κατέληγε σε τρίποντο (στο ΣΕΦ είδαμε πολύ περισσότερα τελειώματα από τους ψηλούς). Η διαφορά, όμως, που κρίνει τα ματς είναι η ενέργεια στην άμυνα και η πνευματική ετοιμότητα των πρασίνων οι οποίοι δείχνουν να πιστεύουν στο πλάνο του προπονητή. Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει η ομάδα αν χρειαστεί plan B το οποίο μέχρι τώρα είναι στην εφεδρεία.

      77

      Διαγραφή
    10. Τα θέματα για τον ΟΣΦΠ είναι, κατά τη γνώμη μου, πολύ λίγα και συγκεκριμένα, τα οποία αν δεν λύσει με εντελώς διαφορετική προσέγγιση, θα περιμένει απλά να μπουν τα τρίποντα:

      1) Για transition παιχνίδι θες σκληρή άμυνα, καθαρό αμυντικό rb και έναν play που να μπορεί να τρέξει το transition. Για την άμυνα θες ενέργεια και συγκέντρωση, πράγματα που λείπουν. Για το αμυντικό rb ΔΕΝ θες απέναντί σου τους Lasme-Gist-Μπράμο-Μασιούλις. Και για το transition όντως σου λείπει η Law, όπως δείχνει μέχρι σήμερα η σειρά

      2) Οι Πρίντεζης-Παπανικολάου είναι καθαρά physical παίκτες που βασίζονται στα αθλητικά τους προσόντα (ούτε σοβαρή ντρίμπλα, ούτε post, ούτε τρομεροί spot shooters κλπ). Όταν λοιπόν βλέπουν μπροστά τους Μπράμο-Μασιούλις-Διαμαντίδη και από πίσω τους τερματοφύλακες-τέρατα να περιμένουν, συν ότι οι τάπες πέφτουν σύννεφο, έχουν χάσει σχεδόν το 50% του παιχνιδιού τους.

      3) Οι συνεργασίες με αφετηρία ή/και κατάληξη τον Σπανούλη έχουν περιοριστεί ή και μηδενιστεί (λόγω Lasme-Gist και Διαμαντίδη λίμπερο). Έτσι πάει περίπου το 25-30% του παιχνιδιού συνολικά του γαύρου

      4) Άρα τι σου μένει ? Τα τρίποντα (καλά, κακά, δεν το συζητάμε εδώ), το όποιο αστάθμητο των Σλούκα-Κατσίβελη-Law, και το σχετικά πιο περίπλοκο και πλήρες παιχνίδι του Περπέρογλου.

      Βέβαια ξαφνικά να αποκτήσει σετ παιχνίδι ή καθαρό post ο ΟΣΦΠ σήμερα δεν γίνεται...άρα μόνο με κάποια tricks θα μπορέσει ίσως ο Μπαρτζώκας να βάλει και άλλες παραμέτρους στο παιχνίδι τους...

      Διαγραφή
    11. Συμφωνώ πάνω κάτω με όλα όσα έγραψες, έχω μόνο μια ένσταση και μια διευκρίνιση.

      Για τον Antic που έγραψα οτι για μένα δεν είναι επιπέδου top 8, δεν θέλω να ακυρώσω την πολύ σπουδαία του προσφορά σε κρίσιμα παιχνίδια και γενικά στην πορεία του ΟΣΦΠ προς την κατάκτηση των τίτλων της τελευταίας διετίας. Επίσης είμαι σίγουρος οτι πρέπει να είναι και ωραίο τυπάκι έξω απο το γήπεδο (γιατί μέσα στο γήπεδο είναι λίγο προβληματικός). Απλώς θεωρώ οτι αν πάρουμε την εικόνα του παίκτη σε ολόκληρες τις δύο σεζόν η εικόνα που μπορεί να βγει για τις δυνατότητες του δεν τον κολακεύει και ιδιαίτερα. Βαρύ 4άρι που δεν ποστάρει, κακός αμυντικός, μέτριος προς κακός σουτέρ (ναι, είναι κακός σουτέρ), μέτριος rebounder (κακός rebounder αν συνυπολογίσεις το ύψος του). Κατα τη γνώμη μου αν παραμείνει θα παραμείνει περισσότερο επειδή υπάρχει δέσιμο με την ομάδα παρά με καθαρά ορθολογικά κριτήρια. Και γενικά είναι ο μόνος παίκτης του ΟΣΦΠ (μαζί με Powell και Gecevicius που νομίζω είναι προφανές οτι πρέπει να αποχωρήσουν) που θα άλλαζα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Αλλά και αν μείνει δεν είναι οτι θα είναι η μαύρη τρύπα της ομάδας, εντάξει.

      Όσον αφορά το θέαμα και την τακτική προσωπικά πιστεύω οτι απο θέαμα οι τελικοί είναι απο τους πιο θεαματικούς που έχουμε δει στην Α1 και τακτικά έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό που δημιουργεί την ψευδαίσθηση οτι συμβαίνει κάτι διαφορετικό είναι οτι και στο θέαμα και στην τακτική η ζυγαριά γέρνει επικίνδυνα προς μια απο τις δύο ομάδες (ιδιαίτερα στο θέαμα η άλλη ομάδα δεν υπάρχει καν). Φυσικά ο καθένας έχει τη δική του άποψη, για παράδειγμα διάβαζα τον Τ. Μαγουλά (τον οποίο δεν εκτιμώ ιδιαίτερα για να τον θέσω κομψά) να λέει οτι το θέαμα των τελικών είναι εκτρωματικό και οτι τακτική σημαίνει επίθεση, όχι άμυνα (για να μην πω οτι στην κουβέντα ειπώθηκε οτι ο ΠΑΟ παίζει γυναικείο μπάσκετ και δεν μπορεί να κερδίσει τον ΟΣΦΠ "στα ίσα", ευτυχώς όχι απο τον Μαγουλά). Απόψεις που εμένα ας πούμε με κάνουν να καραφλιάζω, αλλά προφανώς του ίδιου του Μαγουλά του φαίνονται 100% λογικές και καλά κάνει ο άνθρωπος, δεν τον ψέγω. Δεν είναι παράλογο να θέλεις να βλέπεις σκορ 120-117 ας πούμε, απλά εμένα δεν με εντυπωσιάζει κάτι τέτοιο απο μόνο του. Εγώ προσωπικά σαν θεατής και θέαμα έχω απολαύσει και τακτική έχω θαυμάσει. Σύμφωνοι, τα σκορ είναι χαμηλά αλλά δεν προσωπικά δεν βλέπω μπάσκετ για τις κατοστάρες. Είναι θέμα γούστου θέλω να πω και προσωπικής προτίμησης. Για παράδειγμα εκεί που ο Μαγουλάς στην CSKA του Κιριλένκο (το 07) βλέπει κάτι ανάξιο αναφοράς εγώ είδα μια απο τις καλύτερες ομάδες που έχω δει στην Ευρώπη ever. Γούστα. Τι να κάνουμε;

      Διαγραφή
    12. Xrhsto kalhspera kai apo emena... h gnwmh sou einai oti pio swsto kai oloklhrwmeno exw diavasei edw kai kairo apo basketiko filathlo ... an mou epitrepeis tha hthela na dhmosiwfsw to comment sou sto fb ws oti pio omorfo kai swsto exw diavasei pou me antiproswpevei plhrws

      Διαγραφή
  41. Καλημέρα!
    Αυτές τις μέρες ανακάλυψα το συγκεκριμένο blog και ομολογώ πως το παρακολουθώ και το διαβάζω με αμείωτο ενδιαφέρον κατά την διάρκεια της σειράς των play-offs. Ομολογουμένως έχουμε να κάνουμε με την πιο φύσικαλ σειρά παιγνιδιών μέχρι τώρα, στην οποία ο ΠΑΟ παίζει καταπληκτική και καθαρή άμυνα. Η επίθεση είναι απόρροια της άμυνας και έχει πάει τα παιγνίδια εκεί που θέλει όσον αφορά το σκορ. Επίσης η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο και κλίνει την ζυγαριά προς το μέρος των πράσινων. Στο σημείο αυτό να αναφέρω πως η συμπεριφορά του ΔΓ είναι απαράδεκτη και δεν θα βοηθήσεις τον σύλλογο αν εξακολουθήσει.
    Η Λυδία λίθος του ΠΑΟ σε σχέση με την υπόλοιπη σεζόν είναι η προσθήκη του Ραμέλ Κάρι, ενός εγκεφαλικού παίκτη, που διαχειρίζεται το μυαλό και το κορμί του με τρόπο μοναδικό! Αν αυτός ο παίκτης βρισκόταν στις τάξεις της ομάδας από την αρχή ή έστω από τα μέσα της περιόδου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά όσον αφορά την Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι το παιγνίδι στο ΣΕΦ θα είναι και το τελευταίο της σειράς, γιατί αυτό τον στόχο ο ΟΣΦΠ δεν δείχνει να τον πιστεύει και να νοιάζεται και πολύ να τον χτυπήσει.
    Jim, συνέχισε την υπέροχη δουλειά που κάνεις, γιατί πραγματικά το blog σου είναι όαση στον κυκεώνα της ασχετοσύνης που κυριαρχεί στα ηλεκτρονικά μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πολυ καλα μιλησε ο Μπαρτζωκας στη συνεντευξη τυπου.Τι ειπε; Οτι προσπαθει να ηρεμησει τους παικτες του Ολυμπιακου αλλα δεν τα καταφερνει. Ειπε επισης οτι οι παικτες του Ολυμπιακου αισθανονται οτι δεν αντιμετωπιζονται με τον τροπο που τους οφειλεται(!?!?) και παροτι προσπαθει δεν μπορει να μπει στο μυαλο τους. Ο Σπανουλης στη διαρκεια παιχνιδιου του δευτερου γυρου στην Α1 ελεγε σε διαιτητη με αφορμη τεχνικη ποινη στον Περπερογλου οτι εκεινος (ο διαιτητης) ειναι εκει (στο παιχνιδι) χαρη σ'αυτον(το Σπανουλη).Υποθετω οτι αφου ειναι ετσι ο διαιτητης θα πρεπει και να σφυριζει οπως επιθυμει ο Σπανουλης. Και πανω κατω αυτο γινεται με εξαιρεση τα παιχνιδια με τον Παναθηναϊκο. Στο παιχνιδι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονικη ο Αντιτς εφτασε να ριξει 3 φορες την ιδια βολη μεχρι να τη βαλει , ο κοσμος στις εξεδρες δε διαμαρτυροταν καν , απλως γελαγε. Στο τελος ο Ολυμπιακος διαμαρτυροταν για τη διαιτησια γιατι εχασε. Οσο και να προσπαθησει ο Μπαρτζωκας να ηρεμησει τωρα τους παικτες του δε θα τα καταφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καποιος θα πρεπει να εξηγησει στον μπαρτζωκα οτι με 31 ποντουσ σε 30 λεπτα, δν σ φταιει κανενας διαιτητης!!!
    Το οτι ο πριτεζης πετουσε την μπαλα με κλειστα ματια καθε φορα π εμπαινε στο ζωγραφιστο δν σ φταει κανενας διαιτητης.
    και θα πρεπει να σταματησει η καραμελα της ποιοτητης του ροστερ ειδικα οταν στην ομαδα υπαρχουν παιχτες σαν τον διαμαντιδη τον μπραμο τον γκιστ τον σοφο και τα αλλα παιδια.
    Και για τον κ πεδουλακη το αν μπορουμε να παιξουμε επιθεση ειναι καθαρα θεμα δικο του. δν νομιζω οτι παιχτες οπως ο ουκιτς δν εχουν ταλεντο στην επιθεση!! ειδικα με την προσθηκη του καρι ειναι στο χερι του κοουτς να παιξει διαφορετικα πραγματα στην επιθεση.
    Εκει π υπαρχει θεμα ειναι του λασμε π δν μπορει να παιξει με πλατη αλλα νομιζω οτι ουτε ο γαυρος το εχει αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα τα λες αλλα γιατι γραφεις ετσι? στενογραφος εισαι? σορρυ αλλα ξερεις ποσο κουραστικο ειναι να διαβαζουμε κειμενα με λεξεις που δεν εχουν φωνηεντα?...
      ασε που δεν ειναι ελληνικα αυτα...

      Διαγραφή
  44. Περιμένω παραδειγματική τιμωρία από τους αρμόδιους στον ΔΓ για την απερίγραπτη ενέργεια που κάνει στο ημίχρονο. Καταδικαστέα πιστεύω από όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού - δεν χωράει για μένα η αλητεία στο μπάσκετ. Ας φάει μια καμπάνα γερή για να μαζευτεί κάπως, τουλάχιστον αν μην γίνεται επικίνδυνος για την ομάδα. Ελπίζω με τα χρόνια να μάθει και να σταματήσει τέτοια καραγκιοζιλίκια. Πραγματικά τον εκτιμώ σαν παράγοντα, έχει σώσει τον Παναθηναϊκό φέτος και στήριξε τον προπονητή του πάρα πολύ, για πρώτη χρονιά τα πάει πολύ καλά αλλά κάνει κάτι τέτοιες ηλιθιότητες και χάνει ο ίδιος πόντους στα μάτια των φιλάθλων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τ' άλλα η σειρά μέχρι τώρα αποδεικνύει πόσο κοντά είναι μεταξύ τους οι 5-6 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Είναι πάνω απ' όλα θέμα χημείας. Ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός αν έβρισκε μπροστά του ένα σκορποχώρι τύπου Ρεάλ μάλλον θα ήταν αυτός στο 2-0. Ο Παναθηναϊκός με την άμυνα του είναι μάλλον η ομάδα που δεν θέλει κανείς στον δρόμο του και αν καταφέρει να σου επιβάλλει το δικό της παιχνίδι, δεν πα να έχεις και μεγαλύτερη ποιότητα από τον ίδιο, έχεις ήδη χάσει.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, φίλε. Είπαμε, φέτος όλοι μαθαίνουν και εκπαιδεύονται. Άλλοι είναι δεκτικοί και βελτιώνονται και άλλοι μένουν μεταξεταστέοι. Πόσο κρίμα θα είναι να μην μπορέσει η ομάδα να κεφαλαιοποιήσει την προσπάθεια και τον ιδρώτα παικτών και προπονητών. Πόσο άδικο θα είναι για τον Άρτζι να χάσει μέσα από τα χέρια του τον τίτλο της καριέρας του. Όλα αυτά τίθενται εν αμφιβόλω γιατί ο νεόκοπος πρόεδρος θέλει να γίνει ένας από τους πρωταγωνιστές. Στο τέλος της χρονιάς θα τους κρίνουμε όλους. Και τότε θα δούμε ποιός και πώς βοήθησε την ομάδα. Μία υποσημείωση μόνο : Και στο παρελθόν οι διοικητικοί ηγέτες της ομάδας πέρασαν παρόμοια φάση στην προσπάθειά τους να ανέβουν στην κορυφή. Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής ήταν πενιχρά. Όταν κατάλαβαν ότι πρέπει να πάνε στην άκρη και να αφήσουν χώρο μόνο για τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, η ομάδα μεγαλούργησε και αυτοί απόλαυσαν την δόξα που τους αναλογούσε. Καλό είναι να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και στους νεότερους.

      77

      Διαγραφή
    3. θα συμφωνησω μαζι σου. Και εγω Παναθηναικος ειμαι αλλα αυτα που κανει ο Προεδρος ειναι καραγκιοζηλικια που μονο κακο κανουν στην ομαδα και γενικοτερα στο Ελληνικο μπασκετ

      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    4. Aκριβώς έτσι είναι. Γι αυτό και ελπίζω σε βελτίωση της κατάστασης. Όπως λες και εσύ στο τέλος θα κριθούν όλοι για τις ενέργειες και τις επιλογές του.

      Διαγραφή
    5. Τον εχω υπερασπιστει παρα πολλες φορες τον Δ.Γ. Οταν πολλοι τον λεγανε τρακη κ αμφισβητουσανε το ποσο αρρωστος ειναι με την ομαδα , σε σημειο να κλαιει σε συνεντευξη τυπου.το ποσο προσπαθει για τηνομαδα φαινεται κ απο τον χρονο που σπαταλαει,κ απο τα λεφτα που υπερβηκανε το προκαθορισμενο μπατζετ αλλα κ προσωπικη ενασχοληση με το μελλον της ομαδας οσο αφορα μεταγραφες με ταξιδια πχ στην ιταλια κ το μαρκετινγκ με ταξιδι στην κινα.
      Αλλα χτες εκανες ρε δημητρη μεγαλη μαλακια.εδωσες ευκαιρια να σε πατησουνοι φυλαδες κ οι αντιπαλοι παραγοντες οπαδοι.νομιζω εχει συνειδητοποιηση την μαλακια που εκανε αλλα ειναι πολλακις υποτροπος κ δεν την γλυτωνει.ποιος ο λογος να παει να τους βρισει κ να δωσει δικαιωματα δεν μπορω να καταλαβω.

      Διαγραφή
    6. Νομιζω οτι ο κος Γιαννακοπουλος εχει καποια θεματα προσωπικοτητας (το λεω ευγενικα) και ο ελεγχος του ξεφευγει συχνα-πυκνα.
      Απο την μια ευγε του που επενδυσε και στηριξε τη λυση Πεδουλακη.
      Απο την αλλη ομως, πλουσιος ανθρωπος ειναι, οποτε μπορει να πληρωνει για μια καλη ψυχαναλυση- θεραπεια για anger management που θα τον κανει τον καλυτερο προεδρο ever.
      Φιλικα παντα,
      B.

      Διαγραφή
    7. Φίλε μου, αυτός είναι ο ΔΓ και δεν πρόκειται να αλλάξει. Εδώ ο πατέρας του, που ήταν και άνθρωπος άλλης γενιάς (πιο συντηρητικής) και άλλου μπακράουντ (αυτοδημιούργητος, με εμπειρίες σε δύσκολες εποχές, σε αντίθεση με τον ΔΓ που μεγάλωσε ως πλούσιο μοναχοπαίδι), έπρεπε να φτάσει 70 χρονών για να καταφέρει να μένει ψύχραιμος και σοβαρός. Περιμένεις πως θα αλλάξει χαρακτήρα ο ΔΓ που δεν είναι καν 40 ετών; Αυτός είναι και αυτός θα είναι, με ό,τι καλό και κακό συνεπάγεταια αυτή η τρέλα και ο παρορμητισμός του.

      Διαγραφή
    8. Θα πρεπει τοτε να τιμωρηθει γιατι ετσι ισως μαθει.
      Λιγες εβδομαδες πριν του σφυριξε ενα τρελο ποσο η ευρωλιγκα.τωρα μπορει να φαει κανα διετη αποκλεισμο.αλλα ετσι ειναι.αν δεν τιμωρηθει θα συνεχισει να μαλακιζεται.κ φετος οσο κ αν τον συμπαθω εχει κανει τοσες μαλακιες που γραφει βιβλιο.

      Διαγραφή
    9. Δεν ήρθαν ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο διαιτητές-Γιαννακόπουλος

      Οι τρεις διαιτητές έστειλαν ήδη την έγγραφη αναφορά τους στον ΕΣΑΚΕ (περιγράφουν όσα συνέβησαν στο ντέρμπι) όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μετά από κάθε παιχνίδι.

      Σύμφωνα με πληροφορίες σ' αυτήν δεν αναφέρουν κάτι περισσότερο από ό,τι έγραψαν στο φύλλο αγώνα, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως η καταγραφή του γεγονός που έκαναν οι διαιτητές βασίζεται στον ήχο και όχι την εικόνα, καθώς ο Γιαννακόπουλος και οι οπαδοί δεν ήρθαν ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαιτητές, καθώς δεν βρίσκονταν εντός αποδυτηρίων, αλλά έξω απ' αυτά, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα.

      Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκεί; Αν ναι πως το ξέρουν; Τον κατάλαβαν... απ΄τη φωνή...;

      Διαγραφή
  45. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    Διαιτητές: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Αναστάσιος Πηλοϊδης, Ιωάννης Φούφης
    Η διαιτησία στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου ντέρμπι των “αιωνίων” στο ΟΑΚΑ ήταν εξαιρετική. Ίσως η καλύτερη για ένα ημίχρονο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Στην επανάληψη όμως έγιναν κάποια λάθη τα οποία δεν έπαιξαν ωστόσο ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος και κέρδισε απόλυτα δίκαια. Ουσιαστικά, η φάση όπου ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται είναι το καλάθι του Χάινς που δεν μέτρησε αν και ήταν εντός χρόνου. Γεγονός που φάνηκε από το ριπλέι που έδειξε πέντε φορές η Κρατική Τηλεόραση. Όμως, η αλήθεια είναι ότι επρόκειτο για φάση οριακή στην οποία θα έπρεπε να γίνει χρήση του instant replay, κάτι που δεν επιτρέπεται από τους εγχώριους κανονισμούς παρά μόνο στο τελευταίο 2λεπτο. Κι εδώ είναι ένα ζήτημα που πρέπει να τεθεί: Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν ορισμένα πράγματα ώστε να ισχύει ότι και στην Ευρωλίγκα, όπου ο διαιτητής ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει χρήση του instant replay; Διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν εύκολη η απόφαση για τους “γκρι”. Βέβαια, τότε θα πρέπει και οι ρέφερι να είναι πιο προσεκτικοί, καθώς δεν θα πηγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι να βλέπουν το instant replay, γιατί αυτό θα φανερώνει αδυναμία. Εν ολίγοις όμως πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός και να μπορούν οι διαιτητές να δουν μια φάση όταν είναι οριακή. Έτσι περιορίζεις τις πιθανότητες του λάθους.
    Μια άλλη φάση όπου προκαλείται συζήτηση είναι το φάουλ στον Άντιτς από τον Γκιστ στο κάρφωμα το οποίο δεν υποδεικνύει ο πρώτος διαιτητής Αναστόπουλος. Βέβαια, στην συνέχεια ορθώς χρεώνει με τεχνική ποινή τον Σκοπιανό πάουερ φόργουορντ για την αντίδραση του. Τα λάθη εν κατακλείδι ήταν λίγα για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι για το οποίο και ο Παναθηναϊκός μπορεί να απομονώσει κάποιες φάσεις όπως το φάουλ του Πρίντεζη στον Διαμαντίδη σε προσπάθεια για τρίποντο. Μπορεί στο δεύτερο 20λεπτο να έγιναν κάποια λάθη παραπάνω, αλλά δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα. Τα λιγότερα λάθη από τους τρεις ρέφερι έκανε ο Φούφης, ο οποίος δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση.
    ΒΑΘΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: Αναστόπουλος 7, Πηλοϊδης 7, Φούφης 8. basketnet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για την φαση του ριπλει αν μπει και χρησιμοποιειται σε καθε στιγμη του αγωνα παει , το χασαμε το παιχνιδι,καθε λεπτο η ομαδες θα ζητανε το ριπλει και θα χαλαει ο ρυθμος του παιχνιδιου. Ασε που μπορει να γινεται και εσκεμενα.
      Στον αγωνα.. ηταν οριακη φαση και ειναι λογικο να την δωσουν για τον γηπεδουχο.
      Το φαουλ του γκιστ. Αν το εχει καποιος σε βιντεο ας το παρεθεσει γιατι εγω ειδα οτι ψηλα δν εγινε φαουλ και το αυτος που σπρωχνει τον αντις στο κατεβασμα του ειναι ο χαινς!! γενικα ειναι δυσκολη φαση αφου ψηλα στα χερια δν ειδα να γινεται φαουλ.

      Διαγραφή
  46. Πολύ δρόμο ακόμη οι τελικοί! Τάσο απλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Συνεχίζοντας τα καθαρά μπασκετικά σχόλια, θέλω να αναφερθώ στον Διαμαντίδη και στην εικόνα που έχει παρουσιάσει στους δύο τελικούς. Καταρχήν, είναι οφθαλμοφανές ότι είναι κατάκοπος. Είναι 33 ετών και έχει εξοντωθεί τραβώντας κουπί όλη την χρονιά όταν η ομάδα τον είχε απόλυτη ανάγκη. Ειδικά μέχρι τον Φεβρουάριο, η επίθεση της ομάδας λειτουργούσε με βάση τις αποφάσεις του Μήτσου σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα. Χαρακτηριστικότερη απόδειξη είναι ότι δεν μπορεί να περάσει ούτε καν τον Σερμαντίνι όταν τύχει να τον βρει μπροστά του μετά τις αλλαγές στα σκριν. Η κούραση και η αίσθηση ότι δεν μπορεί να παίξει όπως θέλει και μπορεί, τον κάνουν να βγαίνει εκτός λογικής και να εκνευρίζεται. Παρόλα αυτά κατά την διάρκεια των παιχνιδιών καταφέρνει να βρίσκει μια σχετική ισορροπία ώστε όχι μόνο να μην γίνεται πληγή για την ομάδα αλλά και σε κρίσιμα σημεία να προσφέρει σημαντικά. Η κατάσταση του Διαμαντίδη, εκτός όλων των άλλων, είναι και αναμενόμενη. Όλη τη χρονιά λέγαμε, εδώ στο blog, ότι έτσι όπως εξελίσσεται η σεζόν στο τέλος ο Διαμαντίδης θα σκάσει. Και έσκασε. Ευτυχώς, υπήρξε η έγκαιρη προσθήκη του Κάρι ο οποίος καλύπτει την έλλειψη του καλού Διαμαντίδη και προσθέτει καθαρό μυαλό, ηρεμία και σημαντική βοήθεια σε τομείς που δεν περιμέναμε όπως άμυνα, ριμπάουντ, δημιουργία. Το γεγονός, όμως, ότι η ομάδα καταφέρνει να προσπερνά την κακή κατάσταση του αρχηγού και σε πολλά σημεία να τον βοηθά να ισορροπεί, είναι επίτευγμα του κόουτς. Τέλος, την επόμενη χρονιά πρέπει να θωρακιστεί ο Μήτσος ώστε μετά τον Μάρτιο να διατηρεί τη φρεσκάδα που χρειάζεται και να είναι όσο καθοριστικός ξέρουμε. Η φετινή του θυσία είναι παράδειγμα προς αποφυγή και μία εξαίρεση που αποτελεί οδηγό για το μέλλον. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη τουλάχιστον τεσσάρων γκαρντ πρώτης γραμμής. Για παράδειγμα Ούκιτς, Κάρι (νομίζω έστω και στα 34 μπορεί να προσφέρει 15-20 ποιοτικά λεπτά) και ένας ακόμη. Στόχος είναι ο Μήτσος να παίζει max 20’ κατά την διάρκεια της περιόδου ώστε στο τέλος να είναι φρέσκος. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να παίξει τουλάχιστον 2 ακόμη χρόνια σε υψηλό επίπεδο.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαχείριση του ΔΔ θα πρέπει να είναι όμοια πλέον με αυτή του ναβάρο ή του σάρας.Καλώς ή κακώς του χρόνου θα ναι κοντά στα 34 οπότε θα πρέπει να μην περνά τα 15 λεπτά στην Ελλάδα,τα 20-25 στην Ευρώπη οπότε στα κρίσιμα παιχνίδια και μετά στο τοπ8 να μπορεί να παίζει αποδοτικά για πάνω από 25 λεπτά.

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως δεν έχω λογική εξήγηση για την "κούραση" του Διαμαντίδη. Από την αρχή της χρονιάς είναι μονίμως κουρασμένος και εκνευρισμένος.

      Και πλέον η ένταση που παίζει τα φετινά 35λεπτα του είναι τουλάχιστον στο 50% αυτής που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια της ακμής του. Ο ρόλος του λίμπερο που του έχει βρει ο Πεδουλάκης στην άμυνα, έχει να κάνει πιστεύω και με την αδυναμία του πλέον να παίξει προσωπική άμυνα.

      Μια εξήγηση είναι να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, κάποιον κρυφό ύπουλο τραυματισμό.

      geof

      Διαγραφή
    3. Για μένα να μην παίζει καν Α1 ή να παίζει μόνο 10λεπτά για να μην χάνει ρυθμό. Η ομάδα πρέπει σιγά σιγά να μπει στην διαδικασία της επόμενης μέρας και καλό θα είναι να μάθει να ζει και χωρίς τον Διαμαντίδη.
      Αλλά υπάρχει θέμα μετά στη στελέχωση. Όπως είπε και ο Τζιμ αν κρατήσεις και Κάρι έχεις ένα veteran backcourt το οποίο πρέπει σίγουρα να πλαισιώσεις με πιο φρέσκα πόδια. Ο Ούκιτς είναι καλογυμνασμένος, αντέχει σωματικά αλλά πνευματικά δεν γνωρίζω, άρα θες οπωσδήποτε ένα τούρμπο γκαρντ με καλό footwork και αντοχή. Άρα πρέπει να ξεχάσουμε Παππά νομίζω.

      Διαγραφή
    4. madness ο Παππάς είναι 23 χρονών και φέτος βγάζει συνεχώς 30λεπτα,σε φουλ ρυθμούς μάλιστα,δηλαδή έχοντας στις μισές επιθέσεις τη μπάλα.Παρόλα αυτά βγάζει ενέργεια στην άμυνα με κλεψίματα,τάπες(σπάνιες-αλλά το χει κάνει κι αυτό),ριμπάουντ.
      Οπότε για το πρωτάθλημα είναι μια χαρά πιστεύω να ψηθεί...

      Διαγραφή
    5. Σίγουρα μπορεί να σταθεί, δεν λέω αυτό. Λέω ότι αν κρατήσεις τους 3 που έχεις θα έδενε καλύτερα από άποψη χημείας ένας πιο αθλητικός γκαρντ, στυλ Τζαμόν Λούκας για να δώσεις λίγη ταχύτητα και athlesism στην περιφέρεια σου..Τέλος πάντων θα δούμε τι επιλογές θα γίνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να προφυλαχθεί ο Διαμαντίδης με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό.

      Διαγραφή
    6. Kαλά,madness,για τζαμόν λούκας,όχι μόνο θα έδενε καλύτερα..είναι άλλη φάση!
      Εδώ που τα λέμε το δίδυμο ούκιτς-παππάς είναι κάπως επίφοβο.Με το διαμαντίδη σίγουρα δένει καλύτερα.

      Διαγραφή
  48. Δεν ήρθαν ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο διαιτητές-Γιαννακόπουλος Οι τρεις διαιτητές έστειλαν ήδη την έγγραφη αναφορά τους στον ΕΣΑΚΕ (περιγράφουν όσα συνέβησαν στο ντέρμπι) όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μετά από κάθε παιχνίδι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες σ' αυτήν δεν αναφέρουν κάτι περισσότερο από ό,τι έγραψαν στο φύλλο αγώνα, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως η καταγραφή του γεγονός που έκαναν οι διαιτητές βασίζεται στον ήχο και όχι την εικόνα, καθώς ο Γιαννακόπουλος και οι οπαδοί δεν ήρθαν ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαιτητές, καθώς δεν βρίσκονταν εντός αποδυτηρίων, αλλά έξω απ' αυτά, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα.

    Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκεί; Αν ναι πως το ξέρουν; Τον κατάλαβαν... απ΄τη φωνή...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. για καποιον γαυρακο που υποστηριζε οτι βαζελοκρατειται η τηλεοραση θελω να του πω οτι πριν 10 (5.30)λεπτα περιπου το Σταρ τα επε ολα χαρτι και καλαμαρι,μεχρι και την επισκεψη του ΔΓ στα αποδυτηρια, τις διαμαρτυριες των γαυρων κ.α να ηρεμησει λοιπον.Η διαφορα με τον προεδρο του παο ειναι οτι δεν ειναι σκιαχτρο για κανενα διαιτητη ενω του γαυρου οχι μονο τρεμουν τον γνωστο τραμπουκο που δεν γραφουν τιποτα στα φυλλα αγωνα.Ενω εμεις δεν μπορω να καταλαβω τι παραγκα εχουμε στο μπασκετ και χααμε τοσες φορες στο πρωταθλημα μεχρι και απο Ικαρο τρωγοντας τεχνικες ποινες οπως και με Πανιωνιο.Αυτα ειναι για παρηγορια στις ηττες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-1mXuHWcajk
    απο τον πρωτο αγωνα, και βεβαια υπαρχει παρομοιο απο τον δευτερο!! συνηθως το χτυπημα του παπ το κανει ο αμυνομενος οταν δν προλαβαινει να σηκωθει σε σουτ του αντιπαλου και μενει κατω, για να του χαλασει το σουτ τον χτυπαει στα οργανα!! τωρα ο καλος μας παπ το εκανε απο σποντα αλλα την εκανε την δουλεια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μην απαξιωνετε τα παντα! Αυτος ο ΟΣΦΠ ειναι πρωταθλητης Ευρωπης για 2η συνεχομενη χρονια, ακομα και το sweep να κανει ο ΠΑΟ ειναι μια ακρως επιτυχημενη ομαδα. Αυτο που πραγματικα χαιρομαι ειναι το επιπεδο του μπασκετ στην Ελλαδα που ειναι σε τοπ επιπεδο και αυτος ειναι και ο λογος που ο ενω Ολυμπιακος παιρνει την Ευρωλιγκα χωρις πολλες δυσκολιες, στην Ελλαδα βρισκει εναν αντιπαλο να τον παιζει στα ισια και να τον κερδιζει. Ο Παναθηναικος του Πεδουλακη αξιζει πολλων συγχαρητηριων για τον απλουστατο λογο οτι παρα την ελλειψη ποιοτητας και εμπειριας δειχνει οτι η θεληση και η προσπαθεια οταν ειναι ομαδικη αντισταθμιζει τα αλλα 2.
    ΥΓ Μακαρι Το διδυμο Γκιστ-Λασμε να μην χαλασει αλλα να ενισχυθει ενοψει νεας χρονιας!
    Michaelthe1andonly

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. http://www.contra.gr/Columns/Comment/h-peina-anevazei-kai-katevazei.2288960.html

    τι γραφει ρε παιδια το ατομο;

    με 2 λογια οτι
    ο ΠΑΟ δεν παιζει τιποτα και οτι αυτο ειναι το ταβανι του και οτι επιδη εχει πετυχει τον ΟΣΦΠ μετα το επος του λονδινου εχει κερδισει 2 ματς
    και οτι ο Σπανουλης παιζει εναντιον ολης της 5αδας του ΠΑΟ
    οταν γυρισει ο Law δεν υπαρχει ο ΠΑΟ

    αχ ρε μαγουλα

    http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Τάσος_Μαγουλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά υπάρχει και εξής τραγικός διάλογος στο live chat που έκανε με αναγνώστες :

      Τόλης : "Τάσο καλημέρα, πιστεύω πως αυτό που παίζει ο παο δεν είναι μπάσκετ ανδρικό, γυναικείο μπορεί πάντως ανδρικό δεν είναι, στα ίσα δεν μπορεί να νικήσει τον ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια νίκη με το τρόπο του (υψηλό σκορ και γρήγορο παιχνίδι). Αν το καταφέρει αυτό θα αρχίσει να παίζει με το μυαλό του παο και να του χαλάσει την ηρεμία του. Τι νομίζεις? Θα ήθελα την άποψη σου."

      Τ. Μαγουλάς : "Τόλη μου είναι καιρός οι κανονισμοί στην Ευρώπη και οι οδηγίες να σκοτώσουν αυτό το έκτρωμα. Μεγαλύτερο γήπεδο, τρίποντο πιο μακριά, περισσότερα φάουλ σε επαφές."

      Και λέω εγώ τώρα

      http://www.youtube.com/watch?v=oMbEg4v1a-0
      ^^ Είναι αυτό έκτρωμα;

      http://www.youtube.com/watch?v=04ZUfgHmqFg
      ^^ Αυτό μήπως;

      http://www.youtube.com/watch?v=1raI5SYQ3eo
      ^^ Μήπως αυτό είναι γυναικείο μπάσκετ;

      http://www.youtube.com/watch?v=ruN_vZ36-F0
      ^^ Μήπως αυτό;

      Βαριέμαι να βρω κι άλλα, τις τάπες στον Πρίντεζη, άλλη μια στον Law, πραγματικά πρέπει να έχει πολύ εξωτική άποψη του τι είναι αντρικό μπάσκετ αυτός ο Τόλης.

      Διαγραφή
    2. βρε σεις αυτος π ανθρωπος το μονο που ξερει ειναι το τρεχω και τπτ αλλο. Για αυτον ο απο ειχε πιασει ταβανι απο το παιχνιδι με την μαλαγα!!επειδη διαβαζω κοντρα τον εχω βαρεθει τον τυπο.
      Την ιδια καραμελα καθε μα καθε φορα.
      Για λασμε και γκιστ εχει πει οτι εχουν πιασει ταβανι επισης εδω και πολυ καιρο και καθε φορα καταπινει την γλωσσα του , ειναι κουραστικος, ας τον παρακολουθησετε στο ζωντανο του αγωνα και θα δειτε.

      Διαγραφή
    3. Προπαγανδιστης για ανεγκεφαλους ερυθρολευκους οπαδους.
      ή πως να πεισετε τον οπαδο σας οτι η ομαδα του δε χανει ποτε απο κανεναν παρα μονο οταν το θελει.
      Ο Τσακ Νορρις του αθλητισμου ενα πραμα.

      Διαγραφή
    4. Ειδικά ο Μαγουλάς -πέραν του ότι είναι γαύρος τελικά, δεν το ήξερα και μου το είπαν κάτι παιδιά εδώ μέσα- για κάποιο περίεργο λόγο νομίζει ότι έχει πιάσει τον Πάπα από τα @@, περίπου σαν ένας μικρός Συρίγος. Ως εκ τούτου, τα θέσφατα πάνε και έρχονται...και όπως λένε τα παιδιά που είδαν το live chat σήμερα, μόνο που δεν μας είπε ότι το γυναικείο μπάσκετ του σύγχρονου Μπόζα κέρδισε κατά τύχη το αντρικό super μπάσκετ του γαύρου επειδή ο ΟΣΦΠ είναι λίγο κουρασμένος (το λέει και σε άρθρο του το απόγευμα)...

      Εγώ πάντως, μόνο και μόνο από κάτι τέτοια, έχω σταματήσει να δίνω hits/visitors στο Contra, προτιμώ Gazetta (αν και εκεί υπάρχουν άλλα φυντάνια), ΧΩΡΙΣ όμως να διαβάζω καν τα σχόλια των "αναγνωστών" του (μιλάμε και πολύ καϊλα....)

      Διαγραφή
    5. Εγω ουτε γκαζεττα, γιατι η λογοκρισια των σχολιων ειναι απιστευτη.
      Στην ουσια επιτρεπουν σιγουρα τα καφρικα σχολια για να γινεται βαβουρα (αλλωστε σε αυτο το κοινο απευθυνονται).
      Τα κανονικα σχολια περνανε - δεν περνανε.
      ειδα κι αποειδα με τη λογοκρισια τους και σταματησα να μπαινω εκει μεσα.
      Ειλικρινα το μονο μερος που εχω βρει να μπορεις να μιλας πολιτισμενα ειναι εδω μεσα. Κι ας τρολλαρουν μερικοι βαμμενοι.

      Διαγραφή
    6. Μου φαίνεται ότι και το gazetta πλέον αρχίζει και "γαυρίζει" επικίνδυνα....φέρανε και τον άλλο τον γελοίο τον αποδυτηριάκια, για να μας πρήζει τα @@@ κάθε μέρα με τις μ@$#$ες και τις εξυπνάδες του...δεν μας έφταναν που οι σχεδόν μισοί "συντάκτες" είναι γαύροι στο site, θέλανε έναν ακόμα...

      Διαγραφή
  53. ΠΑΙΔΙΑ Ο ΟΣΦΠ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΞΗΣ ΦΑΣΕΙΣ

    1. ΤΑΠΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ(-ΦΟΥΦΗΣ
    2. Ο ΣΠΑΟΥΛΗΣ ΓΛΙΣΤΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΣΜΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΦΑΟΥΛ-ΦΟΥΦΗΣ
    3. Ο ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΔΕΝ ΠΑΤΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΓΡΑΜΜΗ-ΠΗΛΟΙΔΗΣ
    4. ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΧΑΙΝΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

    ΤΩΡΑ Ο ΠΑΟ:

    1. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΧΑΙΝΣ-ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
    2. ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣ-ΚΑΘΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ-ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
    3. ΤΑΠΑ ΤΟΥ ΛΑΣΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΣΕ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΣ
    4. KAΘΑΡΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ..Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΠΗΛΟΙΔΗΣ
    5. ΑΝΥΠΑΡΧΤΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΑΠΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ-ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΜΙΑΟΜΑΔΑ! ΕΚΑΘΑΝ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΗ.ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΑ-ΕΛΑΦΡΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ ΕΥΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΚΑΘΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ... ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΠΑΟ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΥΝΟΙΑΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ..ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΙΝΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΟ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΙΝΣΤΑΝΤ-ΡΙΠΛΕΙ) ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΗΤΑΝ ΟΡΙΑΚΗ ΦΑΣΗ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΙΝΣΤΑΝΤ..ΕΠΑΙΞΕ ΕΔΡΑ...ΣΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΤΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ! ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΟ...

    ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΙΛΟ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Ο ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Akrivos..Υπαρχουν και αλλες φασεις(τις φασεις αντιτς-λασμε, ματσιουλις-παπ δνε τις προσεξα να πω την αληθεια) αλλα αυτες ειναι απο τις κυροτερες.συμφωνω.Το φαουλ στον σπανουλη εγω δεν το βλεπω..

      Μελιγα λογια: και οι δυο ομαδες αδικηθηκαν..πιο ξεκαθαρες οιφ ασεις που αδικηθηκε ο παο αλλα χωρις αμφιβολια πιο σημαντικες και καθοριστικες(απο την αποψη οτι θα μειωνε και τπτ παραπανω) του οσφπ

      Και οι τρεις εκαναν λαθη(στο πρωτο ημιχρονο εκανε αρκετα ο φουφης κατα του οσφπ)..απλως ο αναστοπουλος μονο απο την μια μερια

      Διαγραφή
  54. Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός:

    1)Τον Φεβρουάριο 2013 μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ επιτέθηκε στους διαιτητές στα αποδυτήριά τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ο εφευρέτης της αλητείας» και απειλώντας τους ότι «θα τον βρουν μπροστά τους».

    2) Λίγες μέρες αργότερα, στον τελικό κυπέλου αποκάλεσε τον Ολυμπιακό από τηλεοράσεως «σύλλογο της βρωμιάς».

    3) Μέσα επικοινωνίας ιδιοκτησίας του συνεχίζουν να λειτουργούν ως μέσα εκτόνωσης της μανίας του και εκφοβισμού.

    4) Στο χθεσινό δεύτερο τελικό εισέβαλε πάλι στα αποδυτήρια των διαιτητών (στο ημίχρονο!!!) με πρόθεση να τους τρομοκρατήσει και τους επιτέθηκε λέγοντας «Φούφη γ……, π…… γιε θα σε γ….., δεν θα φύγεις από εδώ». Μάλιστα φαίνεται ότι αυτή τη φορά τα σκάγια πήραν και τον κομισάριο του αγώνα.

    Οι συμπεριφορές του εν λόγω κυρίου παραμένουν χωρίς συνέπειες. Αναρωτιόμαστε από πού αντλεί αυτή την ιδιότυπη ασυλία.

    Επιτέλους, μαζέψτε τον!

    Παναγιώτης Αγγελόπουλος Γιώργος Αγγελόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ τι εισαι τωρα? το γραφειο τυπου της ΚΑΕ Ολυμπιακου?
      εχει καμια σημασια να αναπαραγεις εδω αυτην την πανηλιθια ανακοινωση? Θα μας κανεις paste και την απαντηση του Δημητρακη μηπως? Να ξερουμε να μην εχουμε αγωνια.
      Που εχουμε μπλεξει ρεε....

      Β.

      Διαγραφή
    2. Καλα εσενα που ειναι το προβλημα σου?Συλλογος της βρωμιας δεν ειστε,δεν ειπε και κανενα ψεμα η κατι που δεν ξεραμε ο ανθρωπος..Πες μας τωρα και εσυ κατι.Το σπανακι που τρωνε οι Ποπαυ σου,Μπαρμπα-Σταθης ειναι?

      Διαγραφή
  55. Μας τα εχετε κανει Ζεπελιν με την διαιτητολογια.
    5 φασεις απο δω, 5 απο εκει...
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ...ελεος..

    Υπαρχει και η μαμημενη η ηττα σε αυτη τη ζωη, ποσο μαλλον στον αθλητισμο.
    Ας το παρουμε πλεον αποφαση ως λαος.
    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΦΟΒΕΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ-ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ρε παιδια ειδα τον Ματσιουλη και επαθα πλακα αυτον τον εγδαρε ασχημα ο Παπ για αυτο τον εσπρωξε ετσι, δειτε εδω την φωτογραφια.http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/322986-Panathhnaikos-Matwmenos-efyge-o-Matsioylis-ap-to-OAKA-photo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. παιδια πρεπει πλεον να τελειωνουμε με την ολη κατασταση.
    τα πραγματα ειναι απλα.κανενας δεν εχει τα παντελονια να παραδεχτει οτι η ομαδα του ευνοειται.τελος.
    τωρα ολα τα αλλα ειναι παπαριες μαριτσα μου.
    ο παναθηναικος στο μπασκετ και ο ολυμπιακος στο ποδοσφαιρο ευνοουνται τα τελευταια 15 χρονια.
    γιάυτο γραφω και παραπανω οτι σκασμος απο ολους λοιπον.η τα τρωμε ολα αμασητα η κριτικαρουμε και τα δικα μας και των αλλων χωρις παροπιδες.
    δηλαδη διαβαζω κατι αρρωστακια να γραφουν για σουπερ μαγκας ο δημητρακης και μου σηκωνεται η τριχα.οταν εγω που ειμαι ολυμπιακος εχω βρισει τον μαρινακη για παπαριες που εχει κανει.
    δηλαδη καποια στιγμη να βαλουμε λιγο σκεψη και οχι αλλη μ...κια!!!
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είπες και εσύ, δεν γράφω και εγώ μια μ...κία να συμπληρώσω;

      Διαγραφή
    2. Όπως επίσης πρέπει να καταλάβεις ότι αυτές οι γενικεύσεις, τσουβαλιάσματα και αόριστοι αφορισμοί των "κακών παραγόντων" είναι ένας από τους λόγους που έχουν φέρει την Ελλάδα εδώ που είναι.

      Το ξαναλέω -για πολλοστή φορά- μπας και γίνω κατανοητός: στο ποδόσφαιρο υπάρχει αποδεδειγμένα παράγκα με στόχο τα εκατομμύρια του CL (μόνο οι αρμόδιες Αρχές φαίνεται να μην το έχουν καταλάβει), ενώ στο μπάσκετ υπάρχει η αποδεδειγμένα καλύτερη ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια.

      Αυτό απέχει παρασάγγας από αυτό που επικαλείσαι εσύ γενικεύοντας. Όσο θα κάνεις αυτό το βασικό λάθος κρίσης, θα είμαστε εδώ για να σου δείχνουμε τα δεδομένα και τα γεγονότα...

      Και φυσικά δεν είναι καθόλου μάγκας ο ΔΓ, έχει σοβαρά θέματα αυτοσυγκράτησης, ελέγχου και -ίσως- ψυχολογικά (για να μην επεκταθώ), τα οποία πρέπει να κοιτάξει οπωσδήποτε...

      Διαγραφή
    3. και ρωταω εγω τωρα αφου εσεις εχετε παραγκα, εχουμε ακουσει κασετες εχουμε δει διαιτητες να χανονται και να μην ξανασφυριζουν ποτε επειδη τολμησαν να μην σφυριξουν αυτο που θελατε, γιατι κανεις δες σας αδικησε ποτε.Στην ευρωπη τρωτε σφαλιαρες ενω εδω ειστε πρωτοι με διαφορα απο τον δευτερο μονο βαθμολογικα.Στο μπασκετ τι κοινο εχουμε εμεις με εσας στο ποδοσφαιρο;; και μας βαζετε ρε συ στο ιδιο τσουβαλι;;Στην ευρωπη εχουμε σαρωσει σχεδον τα παντα σε 15 χρονια,ψηφιστηκαμε καλυτερη ομαδα,στην Ελλαδα εχουμε χασει φετος 4 φορες απο ομαδες που δεν ειναι φοβητρο μιας και το επιπεδο ειναι χαμηλο και τεχνικες ποινες εχουμε φαει και συνεχως γκρινιαζουμε για την διαιτησια.Τιμωρηθηκε ποτε ο χοντρος για το ντερμπι στο καραισκακη για τις δηλωσεις του στον Σισσε,η οταν ακουσαμε στις κασετες να μιλαει με τον Μπεο;;;Και μονο που το γραψαν στο φυλλο πορειας καταλαβαινεις τι παιζει,ασε που απο εγραψαν δεν τον ειδαν απλα πιστευουν οτι ηταν μαζι με αυτους που εβριζαν,μιλανε για ηχητικη απειλη οχι οπτικη(απιστευτο)Εμας ο τρελος ο προεδρος μας μπορει να ναι τραμπουκος αλλα παραγκα δεν εχει στησει.Πεντε αγωνιστικες εφαγε και πληρωσε και γερο προστιμο.Οι Αγγελοπουλοι που το παιζουν κυριοι για μενα μονο αυτο δεν ειναι,στο μονο που διαφερουν ειναι πιο σοβαροι και μαζεμενοι,υπουλοι ομως ειναι σιγουρα.Τιμωρηθηκαν ποτε για τις δηλωσεις τους η για τα μπλουζακια που φορουν και προκαλουν τους οπαδους σας.Η ξεχασες τις δηλωσεις τους στον τελικο κυπελλου;;Θα θελατε να ειμαστε στα ιδια ποδοσφαιρο και μπασκετ για να δικαιολογησετε την βρωμια σας ποδοσφαιρο αλλα λυπαμαι δεν εχουμε καμια σχεση.

      Διαγραφή
    4. αααα τελικα αυτος ειναι ο σκοπος ολης της φασαριας? να πουμε οτι εχει ο ΠΑΟ παραγκα στο μπασκετ ωστε "τελικα καλα να τους κανει ο Μαρινακης και ο Κοκκαλης τοσα χρονια".

      Κοιτα.. ο φερων κοκκινα γυαλια θα βλεπει παντα τον κοσμο μεσα απο το κοκκινο φανταστικο του συμπαν.
      Ο φερων πρασινα γυαλια το αυτο.
      Απλα μην εχετε την αυταπατη οτι οι αλλοι βλεπουν οτι βλεπετε εσεις ουτε οτι θα τους πεισετε.

      Και σε τελικη δε μας αδειαζετε ολοι τη γωνια λεω γω?

      Διαγραφή
    5. @αντωνης μαρινος
      ξεχνας συστηματικα οτι απεναντι στην ομαδα που εχει παρει 3 ευρωπαικα τα τελευταια 9 χρονια υπαρχει μια που εχει παρει δυο εχει παιξει αλλον ενα τελικο και τα τελευταια 2 ειναι μπακ του μπακ.
      αρα με τη λογικη σου επιβεβαιωνεις οτι φετος επρεπε να το παρει ο ολυμπιακος.αυτα ειναι ιστοριες για αγριους.μπορεις παρ'το δεν μπορεις μην κλαις.
      ασε να δουμε γιατι εχει δρομο μπροστα.
      οποιος το παρει μαγκια του.
      gskordak

      Διαγραφή
    6. Εγώ δεν ξεχνώ τίποτα, αλλά προφανώς οι ίδιοι οι γαύροι (από πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο οπαδό) ξεχνούν εύκολα και γρήγορα ότι απέναντί τους έχουν την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια, όχι την Μάλαγα, την Σιέννα ή ακόμα και την αφελέστατη Ρεάλ...

      Κανένας δεν είπε ότι ο ΟΣΦΠ δεν είναι καλή ομάδα (από τις καλύτερες στην Ευρώπη), και μάλιστα πήρατε 2 κούπες back-2-back. Αντί λοιπόν να κλαίγονται στον Πειραιά για 2-3 οριακά σφυρίγματα -που άντε να μείωναν την τελική διαφορά- θα έπρεπε να αντιδράσουν ως πρωταθλητές Ευρώπης και να κοιτάξουν τη δική τους καμπούρα...αλλά όχι, πρέπει να φωνάξουμε για τους διαιτητές, μην και χαλάσει το γούρι...

      Και στο κάτω-κάτω, στον αγώνα στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο ή στο ΣΕΦ, που χάσαμε και τα δύο, είπαμε εμείς τίποτα για διαιτησία ? Όχι, δεν παίξαμε καλά -ή απλά δεν παίξαμε καλύτερα από εσάς- χάσαμε και τέλος.

      Και δεν πάει ότι όποιος παίρνει την ευρωπαϊκή κούπα γίνεται αυτόματα και πρωταθλητής στη χώρα του...πρέπει να κερδίσει στο γήπεδο την ελληνική κούπα...

      Διαγραφή
  59. Στο παρακάτω video είναι όλες οι επίμαχες φάσεις,
    τα συμπεράσματα δικά σας.
    http://www.dailymotion.com/video/x10rinn_%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%B1_sport#.UbYoisvRrIV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια συμπερασματα ρε εξυπνε,τι θελεις να σου βαλω το κεφαλοκλειδωμα του Παουελ στον ΔΔ η την φαση που παει να σουτερει τριποντο ο ΔΔ και του κανει φαουλ ο Πριντεζης και ετσι διαμαρτυρεται ο ΔΔ.Μηπως την φαση που ετοιμαζεται να χτυπησει τριποντο ο Ματσιουλης ειναι στον αερα και τον σπρωχνει ο Παπ ΚΑΙ ΣΩΡΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ,απειρες φασεις.Αντε με τον καθε βλακα σε δυο φασεις αδικηθηκατε το ειπαμε.Απο την τεχνικη ποινη στον Αντιτς ενα ποντο κερδισαμε,αντε γιατι μας πρηξατε αμπαλοι,μου μαθατε μπασκετ νομιζετε οτι ειναι ποδοσφαιρο που με δυο αδικιες κρινεται αποτελεσμα.

      Διαγραφή
    2. Δεν παιζεστε οι γαυροι ακομη κανατε ειδηση ρε αστειοι τυποι τον ΔΔ που μιλα με τον διαιτητη.Δηλαδη παιχτης δικος σας δεν μιλησε ποτε με διαιτητη;;ο Σπανουλης δεν φωναζει δεν γκρινιαζει?? πηρε τεχνικη ποινη μηπως και θελατε να παρει ο ΔΔ.Να τον εβριζε να του δωσει τεχνικη αλλα οταν του κανουν φαουλ σε ολο τον αγωνα,ειδικα σε μια φαση τον πεταει ο Παουελ κατω εκτος φασης τι επρεπε να κανει;;Ο Σπανουλης που φλοπαρει και διαμαρτυρεται ολη την ωρα εμεις τι πρεπει να πουμε.Αφου βαζεις βιντεακια και προκαλεις δες και συ αυτο,http://www.leoforos.gr/article/56395/e-apadese-gia-diamadide

      Διαγραφή
    3. Βιντεο απο pireotis-7 .... ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    4. Αρε προβατα οσουφουπουδες..Δεν αντεχεστε ρε με τιποτα..Το κατατντησατε αηδια και το μπασκετακι μολις πηρατε μια κουπα

      Διαγραφή
  60. Επειδή κι ο Ολυμπιακός επισήμως για το 2ο ημίχρονο έκανε λόγο, είδα μία - μία τις φάσεις κι απομόνωσα τις παρακάτω:

    22’ (σκορ 30-34): ο Πάουελ βάζει τους αγκώνες του στον σβέρκο του Διαμαντίδη, ο οποίος έχει τόσα νεύρα που δεν συμμετέχει στην επίθεση (!) αλλά γκρινιάζει επί ώρα στον διαιτητή.

    25’ (σκορ 41-41): ο Διαμαντίδης κάνει φάουλ στον Σπανούλη στην ντρίμπλα. Ακολουθεί γερό πάτημα και σουτ. Ο Αναστόπουλος δίνει βολές. Εδώ είναι που ο Διαμαντίδης του λέει "τι έχεις πάθε ρεφ"

    28’ (σκορ 48-43): ο Κάρι κλέβει απ’ τον Σλούκα, η μπάλα γίνεται διεκδικήσιμη κι ο Σλούκας με τη φόρα του γκρεμίζει τον Κάρι, ο οποίος διαφορετικά είχε ευκαιρία για λέι απ μόνος του. Όχι μόνο δεν δίνεται φάουλ (θα ήταν βολές), αλλά και άουτ στον Ολυμπιακό.

    29’ (σκορ 53-48): στο άστοχο σουτ του Διαμαντίδη η μπάλα αγγίζει στεφάνι, αλλά η επίθεση δεν ανανεώνεται. Το ριμπάουντ είναι ήδη στα χέρια του Λάσμε, ο οποίος ακούει σφύριγμα και σταματάει.

    31’ (σκορ 53-48): στον αιφνιδιασμό ο Πρίντεζης σπρώχνει τον Γκιστ. Εν τέλει κάνει βήματα, αλλά φάουλ δεν χρεώνεται – κι αυτό σημαίνει ότι το μπόνους στις βολές θα ερχόταν γρηγορότερα.

    32’ (σκορ 53-45): καθαρή τάπα του Γκιστ στον Λο δίνεται φάουλ και βολές.

    35’(σκορ 55-50): δεν έχει ξαναγίνει, δείτε το. Ο Χάινς είναι στη ρακέτα του Παναθηναϊκού επί 9 (εννιά, ολογράφως) δευτερόλεπτα. Αλλά ποιος μετράει…

    36’ (σκορ 55-50): ο Σλούκας κάνει φλόπινγκ στον Τσαρτσαρή. Τεχνική ποινή; Όχι δα…

    Τι θέλω να πω; Είναι εύκολο να απομονώσει κανείς φάσεις όπου αδικήθηκε, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και να δημιουργήσει εντυπώσεις βγάζοντας από τη μύγα ξύγκι, είτε για να δικαιολογηθεί, είτε ως προεργασία για το επόμενο ματς, είτε και τα δυο μαζί. Κι ο Ολυμπιακός έχει φάσεις όπου πραγματικά αδικήθηκε: στιγμές σημαντικές στη ροή του ματς (π.χ. γιατί δεν σφυρίχτηκε το τράβηγμα φανέλας του Γκιστ πριν την τεχνική ποινή του Άντιτς ή εκεί που ο Διαμαντίδης πάτησε γραμμή), αλλά και στιγμές που "ξεχειλώνει" για τις εντυπώσεις και μόνο. Γιατί πράγματι το καλάθι του Χάινς ήταν εμπρόθεσμο, αλλά ήταν στο +8, 2'.50'' πριν το τέλος. Ή το φάουλ του Σπανούλη στον Ματσιούλις ήταν αυστηρό (όχι πάντως αυστηρότερο από αυτό που δόθηκε στην τάπα του Γκιστ στον Λο), αλλά σε ένα ματς τελειωμένο, στα 2'.00''.
    Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο. Οι διαιτησίες κρίνονται ως σύνολο. Και στο 2ο ματς ο Παναθηναϊκός δεν είχε τίποτε παραπάνω από το 51-49 της έδρας. Όπως την είχε ο Ολυμπιακός στο 1ο ματς (αλήθεια, μάθαμε γιατί ανανεώθηκε εκείνη η επίθεση στην τάπα του Λάσμε στον Παπανικολάου;). Κι ο θριαμβευτής του φάιναλ φορ Μπαρτζώκας θα έπρεπε πλέον, τουλάχιστον, να είναι λιγότερο ανασφαλής και να μην δίνει άλλοθι στους παίκτες του. Δεν φταίει κανένας διαιτητής που αδυνατεί να καλύψει το κενό του Λο, ούτε που η δική του "πινελιά" στην ομάδα του Ίβκοβιτς (τον Πάουελ εννοώ) είναι αποτυχημένη

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Δ.ΑΛΕΞ. η καλύτερη/ψυχραιμότερη ανάλυση που έχω ακούσει αυτές τις ημέρες για τη διαιτησία του αγώνα.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά, ας μην το εξαντλούμε, είναι λογικό στα πλαίσια του ψυχολογικού μέρους της σειράς να δημιουργείται κλίμα περι διαιτησίας, Γιαννακόπουλου κλπ. Αν ο Ολυμπιακός δεν αναφερθεί στη διαιτησία ουσιαστικά επικοινωνεί προς τον κόσμο και τον εαυτό του οτι η σειρά έχει τελειώσει. Αν πεις στον μέσο φίλο του ΟΣΦΠ οτι χάσαμε δίκαια και πεντακάθαρα απο τον αιώνιο αντίπαλο μας, πως θα έρθει αυτός την Τετάρτη στο ΣΕΦ; Αυτά δεν γίνονται. Είναι λοιπόν λογικό και αναμενόμενο όλο αυτό και το ίδιο θα συνέβενε (οκ, σε άλλο βαθμό ίσως λόγω διαφορετικού επιπέδου ωριμότητας του μπασκετικού τμήματος) και απο τον ΠΑΟ σε αντίστοιχη περίπτωση. Δεν χρειάζεται να το βασανίζουμε άλλο. Όποιος θέλει να πιστεύει οτι κινδυνεύει να χάσει σκούπα μια σειρά με ευθήνη της διαιτησίας δεν πρόκειται να πειστεί μέσω του διαλόγου για τον παραλογισμό της σκέψης του. Θα το πιστεύει εσαεί. Το θέμα είναι οτι κάθε χρονιά, αντί να απολαμβάνουμε τους τελικούς καθόμαστε και αναλωνόμαστε στα της διαιτησίας. Και έχουμε δύο απο τις καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης, αυτό είναι το γαμώτο της υπόθεσης.

      Διαγραφή
    3. Να προσθέσω και γω άλλες 2 φάσεις, που περισσότερο η εξέλιξή τους έχει ιδιαίτερη σημασία :

      37' (Σκορ 58-50 , 3:10): ο Σπανούλης κάνει βήματα κατά την υποδοχή της μπάλας από πάσα του Παπανικολάου. Δύσκολα βέβαια δίνονται , αλλά σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν τέτοιες φάσεις (βήματα) με τον συγκεκριμένο παίκτη και ποτέ δε σφυρίζονται. Η συγκεκριμένη φάση τελειώνει με το εμπρόθεσμο καλάθι του Χάινς (2:55) που λανθασμένα δε μέτρησε.

      38' (Σκορ 58-50 , 2:35) : Γίνεται φάουλ στον Λάσμε στην διεκδίκηση του ριμπάουντ από τον Περπέρογλου , μετά από άστοχο σουτ του Μπράμου, αλλά δε δόθηκε. Ακολουθεί διείσδυση του Σπανούλη (πέταξε την μπάλα στον στύλο της μπασκέστας - άουτ) και μετά επίθεση του Παναθηναϊκού όπου σφυρίχτηκε αμυντικό φάουλ στον Σπανούλη , στο ποστάρισμα του Ματσιούλις.

      Διαγραφή
  61. Πολύς ντόρος για την διαιτησία, χωρίς κανένα λόγο. Οι έχοντες νιονιό οπαδοί του Ολυμπιακού απλά γνωρίζουν ότι η διαιτησία δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο. Καλό θα ήταν πάντως να διαβάσετε το βιβλίο του Μπατίστ όπου γράφει για τους τελικούς γενικότερα..."Όταν βλέπαμε ότι οι αντίπαλοι ξεκινούσαν να ασχολούνται με την διαιτησία γνωρίζαμε ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει."

    Πολλοί φίλοι Ολυμπιακοί θα έχουν ενστάσεις αλλά στη παρούσα φάση αυτό που είπε ο Μπατίστ είναι περισσότερο σημαντικό γιατί ο Ολυμπιακός οφείλει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα και να καταλάβει ότι είναι ΔΙΣ Πρωταθλητής Ευρώπης με εμφατικό τρόπο μάλιστα. Όταν συνειδητοποιήσουν ότι είναι Πρωταθλητές Ευρώπης και αγωνιστούν σαν Πρωταθλητές Ευρώπης τότε θα δούμε άλλον Ολυμπιακό και άλλοις τελικούς.

    Το θέμα είναι εάν προλαβαίνουν να το καταλάβουν αυτό...φοβάμαι ότι όχι γιατί με την αστεία συνέντευξη τύπου του Μπαρτζωκα το μυαλό τους έχει ήδη πάει αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πόσο άνετοι και υπεράνω είναι οι φίλοι του Παναθηναικού στα θέματα της διαιτησίας όταν αφορούν το μπάσκετ και πόσο διαφορετικοί είναι όταν μιλάνε για το ποδόσφαιρο στο οποίο και ένα ανάποδο πλάγιο άουτ μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα και γκρινιάζουν. Στην ευρωλίγκα φυσικά και ιδιαίτερα σοτυς αγώνες με τη μπαρτσελόνα αν έμπαινες στο blog (το οποίο πρασινίζει άπειρα στα σχόλια του) θα έβλεπες την ανωτερότητα τους στο θέμα διαιτησία!!!!!! Η κλάψα της κλάψας.... Για τον ολυμπιακό φυσικά και δεν φταίει η διαιτησία, άλλωστε έχουμε δει πολύ χειρότερα στο ΟΑΚΑ όπως ο 3ος τελικός με Κλέιζα και Τσιλντρες και τις απίστευτες αποφάσεις των διαιτητών για να γυρίσουν ενα ματς 15 πόντων, φταίει πάνω απ' όλα η τραγική έλειψη 5αριού και η υπεροψεία-χαλαρώτητα του πρώτου αγώνα οτι και με 15 πόντους να χάνουμε θα το γυρίσουμε κάτι όμως που με τον παναθηναικό και την ενέργεια που βγάζει δεν μπορεί να γίνει. Η συνέχεια της σειράς είναι γνωστή, διαιτησία 70-30 υπέρ του ολυμπιακού στο ΣΕΦ και νίκη έστω και δύσκολη και μετά στο ΟΑΚΑ αν χρειαστεί θα γίνει η μεγάλη σφαγή!!!!!
    Νίκος 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Έχεις δίκιο, το ίδιο είναι, γιατί ως γνωστό στον δεύτερο τελικό σφυρίχτηκαν 3 φάουλ στον Σπανούλη από το 4', όπως Βαρκελώνη... Φαίνεται όμως ότι δεν διάβαζες το μπλογκ: ακόμα και τότε οι μισές ευθύνες ήταν της διαιτησίας κι οι άλλες μισές στην ομάδα, που έχει ακόμα ανεπίτρεπτη εξάρτηση από έναν παίκτη.

    Όσο για τη σύγκριση Ολυμπιακού ποδοσφαιρικού και Παναθηναϊκού μπασκετικού, να υποθέσω ότι είναι ανέκδοτο... Η μια είναι ομάδα - θρύλος πανευρωπαϊκά, η άλλη ευρωπαϊκό ανέκδοτο.
    Α, κι αν θυμάμαι καλά οι κάθε λογής Μανιάτηδες δεν τη βγάζουν με ανάποδα πλάγια. Εκτός κι αν το πλάγιο άουτ εκτελείται από την άσπρη βούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως και το non call δεν είναι άξιο λόγου? Να σου θυμίσω οτι με τις δύο βολές του Πεν θα κερδίζαμε το παιχνίδι και ίσως και το τίτλο? Μήπως θυμάσαι τη σφαγή στο 3ο τελικό με Κλέιζα και Τσίλτρες? Ή και αυτά δεν είναι άξια λόγου? Και αν ξαναδιαβάσεις την άποψη μου δεν λέω οτι χάσαμε απο τη διαιτησία αλλά οτι όλα τα χρόνια της σχεδόν δίκαιης κυριαρχίας σας πάντα την επιρροή της διαιτησίας στους αγώνες την θεωρείτε αμελητέα. Ας είσασταν καλύτεροι και ας κερδίζατε λέτε κάτι που φυσικά για το ποδόσφαιρο δεν ισχύει. Και το οτι έχετε πάρει τόσα ευρωπαικά στο μπάσκετ και μπράβο σας σημαίνει οτι δεν πρέπει να κάνουμε κριτική στη διαιτησία όταν σαν ευνοεί?

      Νίκος 7

      Διαγραφή

    2. Θες να πάω κι εγώ παραπίσω; Είσαι μικρός ή να σου θυμίσω την... επιπεφυκίτιδα του Παπαδημητρίου; Πιο πρόσφατα την μπουνιά του Τόμιτς στον Μποντιρόγκα που πάει να χωρίσει Λάζαρο - Ρισασέρ κι αποβάλλεται εξαιτίας της άνανδρης (για να μην το γράψω όπως του πρέπει και "λερώσω" το σάιτ) πράξης του Μιλανάκου;

      Έγραψα εγώ να μην κάνεις κριτική στη διαιτησία; Αλλά να της αποδίδεις τις πραγματικές της διαστάσεις, όχι τις μυθικές του κόουτς Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός χάνει 2-0 γιατί τόσο αξίζει να είναι το σκορ. Φυσικά κι αδικήθηκε σε συγκεκριμένες φάσεις ο Ολυμπιακός, αλλά η σούμα δεν είναι εις βάρος του

      Διαγραφή
    3. Στη σούμα έχετε την εύνοια του δυνατού όπως είχε και ο Ολυμπιακός επι Ιωαννίδη, απλά στη συγκεκριμένη σειρά δεν έχει μυθικές διαστάσεις όπως άλλες χρονιές. Ελπίζω να κερδίσουμε αύριο όχι τόσο γιατί έχω ελπίδες οτι θα κάνουμε διπλό στο ΟΑΚΑ (είμαι 100% σίγουρος οτι αν χρειαστεί θα πάρει μυθικές διαστάσεις η διαιτησία) όσο για να μην τελειώσει τόσο πρόορα η σειρά των τελικών που τόσο περιμέναμε και η ομάδα μου μας έχει απογοητεύσει τόσο πολύ.

      Νίκος 7

      Διαγραφή
    4. Ποιες μυθικές διαστάσεις; Έχεις την εντύπωση ότι ιστορικά - ούτε μόνο σήμερα, ούτε μόνο επί Ιωαννίδη, αλλά διαχρονικά - πρόκειται για ισοϋψείς ομάδες; Ο Παναθηναϊκός έχει τα τριπλάσια (και βάλε...) πρωταθλήματα, ενώ ακόμη και μετά από το ριπίτ έχει τα διπλά στην Ευρωλίγκα.
      Αλλά ακόμη και σήμερα, που ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι, έχεις τόση εμπιστοσύνη στην ομάδα σου που έχεις ήδη προεξοφλήσει ότι τελείωσε το πρωτάθλημα; Ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς τουλάχιστον είχε να επιδείξει ένα σωρό υπερβάσεις με τη διαιτησία κόντρα...

      Διαγραφή
  64. Καλημέρα.
    Κατά την διάρκεια και μετά το ματς της Κυριακής, έχουν μεσολαβήσει και πιθανόν θα μεσολαβήσουν διάφορα γεγονότα και δηλώσεις που επηρεάζουν το κλίμα ενόψει του αυριανού 3ου τελικού στο ΣΕΦ. Δεν εξετάζω αν αυτά που συνέβησαν ή θα συμβούν εντάσσονται σε μια γενικότερη τακτική από τις δύο πλευρές. Ούτε με απασχολεί ποιος άρχισε πρώτος. Προκύπτει, όμως, αβίαστα η διαπίστωση ότι οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί και θα επηρεάσουν τον τρόπο που θα μπουν στο παρκέ παίκτες και τεχνικά team. Αυτό που φαίνεται με μια γρήγορη ματιά, είναι ότι ο ΠΑΟ δεν είχε κανένα λόγο να βάλει στην εξίσωση της σειράς καινούργιες παραμέτρους. Αντίθετα χρειαζόταν την διατήρηση του status των δύο πρώτων αγώνων ώστε από τη μία να εξασφαλίσει την ίδια με το 1ο ματς ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και από την άλλη να κρατήσει συγκεντρωμένη την ομάδα για να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά. Αυτά τώρα πήγαν περίπατο. Στην αντίπερα όχθη ο ΟΣΦΠ χρειαζόταν διάφορα «τρικ» που θα βοηθήσουν την αφύπνιση της ομάδας και θα εφεύρουν νέα κίνητρα για να ενεργοποιηθεί το θυμικό των παικτών του. Τέτοιες πρακτικές συνηθίζονται κατά την διάρκεια παρόμοιων σειρών και έχουν συμβεί στο παρελθόν χωρίς να αποτελούν μεμπτές επιλογές. Όλα όσα, όμως, παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες είναι πέρα από κάθε λογική προσέγγιση των πραγμάτων. Και οι δύο κάνουν τα αντίθετα από ό,τι προστάζει η λογική και το συμφέρον τους. Ο μεν ΠΑΟ δίνει αφορμές στον αντίπαλο να ξυπνήσει, να αντιδράσει και να ανασυνταχθεί. Συσπειρώνει την ομάδα του ΟΣΦΠ και βάζει στην εξίσωση τον κόσμο του που μέχρι τώρα ένιωθε έκπληκτος, σοκαρισμένος και απογοητευμένος. Επιπλέον, με βάση την αυξημένη πιθανότητα να γίνει το 2-1 θα προσθέσει παραπάνω πίεση στην δική του ομάδα ενόψει του «υποχρεωτικού» 3-1 στο ΟΑΚΑ. Κάνει δηλ. όλα όσα δεν συνιστώνται σε τέτοιες περιστάσεις. Όχι και τόσο σοφό. Από την άλλη πλευρά, αντί οι του ΟΣΦΠ να αδράξουν την ευκαιρία ώστε να καταφέρουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να συσπειρωθούν, πέφτουν στην παγίδα της «χιλιοτραγουδισμένης» διαιτησίας. Το μόνο που κατορθώνουν είναι να προσφέρουν το τέλειο άλλοθι στους παίκτες δίνοντάς την αίσθηση ότι δεν υπάρχει η πίστη για την ανατροπή. Τα λάθη στην πνευματική διαχείριση της σειράς είναι πολλά και από τις δύο πλευρές και προδίδουν απειρία και ερασιτεχνισμό. Έχουμε, λοιπόν, μία κατάσταση που είναι άγνωστο πως θα επηρεάσει το ματς της Τετάρτης. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Νέα εύκολη επικράτηση του ΠΑΟ ή πειστική νίκη του ΟΣΦΠ ή να δούμε το πρώτο ματς που θα κριθεί στο σουτ. Δυστυχώς, όμως, πιθανά είναι και τα ενδεχόμενα είτε να μην τελειώσει το ματς είτε να μην αρχίσει καν. Ποιος μπορεί να ποντάρει σε οποιαδήποτε εξέλιξη;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Jim σε παρακαλώ κλείσε τα σχόλια και φτιάξε community ώστε να μιλάνε μόνο οι υγιείς μπασκετικοί φίλαθλοι... Έχει γεμίσει το blog με κάφρους και είναι κρίμα γιατί "κρύβονται" και ενδιαφέρουσες απόψεις μέσα στο χαμό που γίνεται κάθε φορά...

    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Jim, θα ανεβάσεις άρθρο για το δεύτερο ματς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. πάντως εχει αναλωθεί η συζήτηση σε όλα τα ξεκάρφωτα θέματα εκτός του κυρίου πιάτου,γιατί έχουμε δεί κατα τη γνώμη μου δύο τραγικά παιχνίδια.
    ειδικά ο ολυμπιακός που προφανώς όλοι είχαν απαιτήσεις,απο τα 4 ημίχρονα στα τρία είναι φάντασμα.
    σε αυτό, το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει οτι το καλύτερο του γκαρ είναι εκτός λόγω υγείας.
    με τον λο καλά οι τελικοί θα ήταν αλλα παιχνίδια.δεν λέω ότι θα τα έπαιρνε,αλλα δεν θα είχε αυτην την εικόνα.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνώ οτι τα παιχνίδια είναι τραγικά. Τραγικά είναι για τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός έτσι παίζει και τηρουμένων των αναλογιών είναι και ιδιαίτερα θεαματικός. Συμφωνώ όμως απόλυτα οτι θα βλέπαμε άλλους τελικούς με τον Law μέσα. Οχι απαραίτητα άλλη έκβαση, αλλά σίγουρα άλλους τελικούς.

      Διαγραφή
  68. Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, για την χαμηλή ποιότητα αρκετών σχολίων που πράγματι δεν συνάδει με τα συνήθη στάνταρ του μπλογκ (και που στην τελική δεν αντανακλά κάτι άλλο πέρα από την ομαδική σεληνίαση που μας διακατέχει κάθε Ιούνιο πριν από κάθε σειρά των αιωνίων) πρωτίστως ευθύνονται οι δύο ομάδες που, στις προσπάθειες να συσπειρώσουν και να φοβίσουν εξωγενείς παράγοντες, ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το μπάσκετ. Δεν φταίει ούτε το μνημόνιο, ούτε η Τουρκοκρατία, τα καραγκιοζιλίκια Μπαρτζώκα και Αγγελόπουλων και φυσικά η άθλια συμπεριφορά του δικού μας πρόεδρου είναι η αιτία για ότι γίνεται. Προοσωπικά είμαι αρκετά μεγάλος για να ψαρώσω αλλά βρίσκω λογικό το να ψαρώνουν πολλοί.

    Όσο για το μακροπρόθεσμο επίπεδο του μπλογκ, μην ανησυχείτε. Τελικοί είναι, θα περάσουν. Αρκεί ένα κείμενο 500 λέξεων του Τζιμ που θα αναλύει το εκπληκτικό hedge out του νέου Αμερικάνου που απέκτησε ο Απόλλων Π. για να καθαρίσει η ήρα από το στάρι, να φεύγουν οι πρωινοί και να γυρίσουμε στα ίδια. :)

    Edwood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ακουω καποιους που αναφερουν συνεχως την περιβοητη "σφαγη του αιωνα" στον 3ο τελικο του 2011....Ε, λοιπον εκατσα με προσοχη να δω εκεινο το ματς και δεν ειδα τιποτα μεμπτο..Ειδα μια επιθετικη αμυνα του ΠΑΟ (θυμιζε την αμυνα ΟΣΦΠ στο Λονδινο) και εναν ΟΣΦΠ μπλοκαρισμενο, ο οποιος βιαζοταν να ληξει το ματς και εκανε επιθεσεις μονο με 3ποντα στη ληξη του χρονου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Σκόρπιες σκέψεις από τους τελικούς:
    1) Ο ΟΣΦΠ χωρίς τον Law (δεν είναι δικαιολογία για τις ήττες, of course) είναι άλλη ομάδα στο transition.
    2) Αν ο Παπανικολάου είχε καλή τρίπλα θα ήταν το κορυφαίο 3άρι στην Ευρώπη. Επειδή ακριβώς δεν έχει, ρεζιλεύεται στις προσπάθειές του να πάει coast to coast. Κι ο αιφνιδιασμός ακόμα θέλει καθαρό μυαλό.
    3) Lamse - Gist έχουν δέσει απίστευτα, παρά τις αρχικές προβλέψεις όλων εμάς των προπονηταράδων.
    4) Ο Ολυμπιακός επέλεξε να μην χάσει από τον Διαμαντίδη, γι' αυτό ο αρχηγός των πρασίνων δεν κάνει καλά επιθετικά ματς. Και χάνει από τον Ukic (με την μπάλα στα χέρια) και τον Curry (off ball moves).
    5) Δεν νομίζω πώς υπάρχει σύγκριση μεταξύ Πεδουλάκη - Μπαρτζώκα. Ο παλιός είναι αλλιώς. Με έναν καλό general manager (άγνωστη λέξη στην Ελλάδα) στο πλευρό του θα μακροημερεύσει -επιτέλους- και σε μία μεγάλη ομάδα.
    6) Ο Ολυμπιακός δεν έχασε. Τον κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Κατά κράτος.
    7) Τα ποσοστά στα τρίποντα του Ολυμπιακού δεν είναι πλασματική εικόνα. Δεν ήταν σουτ υπό καλές προϋποθέσεις (με εξαίρεση αυτών του Antic), ώστε να μιλήσουμε για ατυχές συμβάν. Είναι αποτύπωση της επιθετικής ανυπαρξίας των ερυθρολεύκων στα δύο παιχνίδια, χωρίς plan-b, κουτουρού γρήγορες επιθέσεις, μεγάλα διαστήματα χωρίς time-out από τον εξαφανισμένο Μπαρτζώκα.
    8) Ο Παπανικολαόυ παραείναι ανώριμος. Ένας μεγάλος προπονητής θα τον είχε μαζέψει.
    9) Ο Guinn μέχρι στιγμής δεν μ'άρεσε. Υπάρχουν πlays για αυτόν που δεν αξιοποιούνται στο έπακρο, ενώ στην άμυνα είναι (δικαιολογημένα) μπερδεμένος. Αντιθέτως ο Curry αποδίδει αυτό που του ζητείται. Για παραμονή θα παίξει ρόλο (και) η ηλικία του παίκτη.
    10) Τεράστιο credit στον RG για την μεταμόρφωση του Gist. Άλλον παίκτη είδαμε σε Partizan, άλλον σε Ulker-Malaga, άλλος ήρθε στον Παναθηναϊκό και πλέον άλλος εμφανίζεται στου τελικούς. Απέχει ακόμα από το top επίπεδο, αλλά έχει πολλά να δώσει.
    11) Ο Διαμαντίδης το έχει παρακάνει με την γκρίνια, ακόμη κι όταν έχει δίκιο.
    12) Ο Ολυμπιακός ΦΥΣΙΚΑ και δεν αδικήθηκε στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι οπαδοί το ξέρουν αυτό καλύτερα από τον καθένα και καλό θα είναι να μην ξαναποθεώσουν "το παιδί του μπαμπά" που έχουν για πρόεδρο όταν διαμαρτύρεται επειδή οι διαιτητές σφυρίζουν έδρα και στην Ευρώπη.
    13) Ντροπή ρε Περπέρογλου, 29 χρονών και να μην ξέρεις να κάνεις αριστερό lay-up. Ποιος είσαι δηλαδή, ο Σπανούλης;
    14) Ποσο επαγγελματίες είναι ο Μπράμος και ο Lasme!! ΚΥΡΙΟΙ (με όλα κεφαλαία). Μακριά από διενέξεις και ψευτοτσαμπουκάδες, δεν αφήνουν κανέναν να παίξει με το μυαλό τους.
    15) Ο Κατσίβελης δεν είναι αποτελεσματικός σουτέρ τριών πόντων (σιγά το νέο ρε ψηλέ..). Ακόμα όμως κι αν ήταν, η "άμυνα" του ΔΔ στο πρώτο ματς, με την πλάτη επιδεικτικά γυρισμένη καταστρέφει την ψυχολογία οποιουδήποτε. Eyge 3D & RG!
    16) Ορισμένες φορές τα split-outs του Σπανούλη είναι υπερβολικά προβλέψιμα.
    17) Περιμένω και του χρόνου να ακούσω το ανέκδοτο με τον πιο dominant center της Γηραιάς Ηπείρου, Σοφοκλή Σχορτσανίτη..
    18) Το πόσο μάγκας είναι αυτός που παριστάνει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού θα φανεί από το πόσο βαθεία θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να κρατήσει τον Lasme. Δεν μπορώ να βρω ούτε μία ομάδα στην Ευρώπη που δεν θα τον ήθελε (ίσως η Barcelona, αλλά και πάλι).
    19) Ο Ukic είναι καλύτερος στα contested shots, παρά στα ελεύθερα. Παράδοξο, αλλά τρανή απόδειξη του πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία για ένα σουτέρ.
    20) Ο μετρ του αμυντικού προσανατολισμού, Αργύρης Πεδουλάκης, έβγαλε εκπληκτικά επιθετικά plays στη σειρά.

    PART 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή