Athlenda

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

So close, no matter how far..



Το Hoopfellas σχολιάζει τη μάχη των «αιωνίων» δίνοντας βάση στη διαχείριση της παρούσας συναισθηματικής κατάστασης που είναι «όλα τα λεφτά» αυτή τη στιγμή και για τους δύο, με τις ισορροπίες  -παρά το 0-2 – να παραμένουν λεπτές..




Στέψη ή στροφή”..? So close, no matter how far..

-Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση και να ανατρέψει τα δεδομένα, ξεκινώντας από μικρές ανατροπές φάση με φάση μέσα στο παρκέ που σταδιακά θα οδηγήσουν σε αποτέλεσμα και κυρίως αλλαγή της κατάστασης και των δεδομένων. Δεν είναι εύκολο.. Σίγουρα όμως εφικτό. Παράλληλα τόσο κοντά και τόσο μακριά..


Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να βρούν την πνευματική τους υγεία και ισορροπία, καθώς είναι φανερό ότι έχει πειραχτεί το μυαλό τους από το εξαιρετικό σε τακτικό επίπεδο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Όταν μια ομάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση η λύση είναι μια. Επιστροφή στα Β Α Σ Ι Κ Α.  Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα πρέπει να ξεκινήσει πάλι να κάνει τα μικρά απλά πράγματα (πάντα σε συνεργασία) που δούλευε και έκανε όλη τη σεζόν, τα οποία μάλιστα προ των τελικών θεωρούνταν δεδομένα. Όταν όμως δεν έχει πνευματική ισορροπία, συναισθηματικό έλεγχο και καθαρό μυαλό, απλά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός λοιπόν. Πάθος υπάρχει, η συνθήκη για μια νίκη σήμερα μοιάζει καλή ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι –πολύ λεπτό σημείο αυτό- να μετατραπεί ο θυμός σε ενεργειακή ώθηση και όχι σε ..πνιγμό.

Ο Ολυμπιακός κατά τη γνώμη μου και εφόσον η κατάσταση το επιτρέπει, θα πρέπει να βγάλει τον Λο μπροστά, από το αρχικό κιόλας σχήμα (έστω και αν βρίσκεται στο 80%) αλλάζοντας το ροτέησιον του, γεγονός που θα επιφέρει μια αλλαγή/φρεσκάδα στη σκέψη και ψυχολογική προσέγγιση του αγώνα. Τα δύο σημεία κλειδιά:


1.) Ριμπάουντ. BOX OUT στα οποία η μπάλα πρέπει να «χτυπάει στο πάτωμα».. Ο Παναθηναϊκός έχει κυριαρχήσει μέσα στο ζωγραφιστό και ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία. Το αμυντικό ριμπάουντ θα μειώσει τις κατοχές του αντιπάλου και κυρίως θα δημιουργήσει τη βάση για την τρανζίσιον επίθεση των γηπεδούχων.

2.)Σκορ από τη θέση «4». Ο Γκιστ έχει «κλειδώσει» τον Πρίντεζη σε βαθμό που μιλάμε για την επιτομή της lockdown defense.. Του έχει πραγματικά καρφώσει τα πόδια στο πάτωμα.. Μαζί με αυτό οι ερυθρόλευκοι έχουν χάσει μια από τις πιο αποτελεσματικές τους λύσεις στο μισό γήπεδο, το ποστ παιχνίδι του Συριανού φόργουορντ καθώς τα μυώδη και αθλητικά φόργουορντ των πρασίνων παίζουν εξαιρετικά στο ποστ και αυτόν και τον Περπέρογλου. Μαζί με τον Άντιτς, καλούνται να δώσουν την ώθηση στην ερυθρόλευκη επίθεση, με το περιφερειακό σουτ (που θα το βρούν να ξέρετε) να είναι must..


Το ιδανικό σήμερα για τον Ολυμπιακό θα είναι μια  «σβηστή» νίκη, χωρίς πολύ άγχος και με σχετικά καλό μπάσκετ, που θα αλλάξει τη ροή και τα δεδομένα της σειράς γιατί ξαφνικά δίνει στο 4ο ματς χαρακτήρα 5ου και αντιστρέφει την ψυχολογία, μιας και καλλιεργείται πιο έντονα η πιθανότητα επαναφοράς. Αντίθετα  μια ψυχοφθόρα νίκη στον πόντο, πιθανόν να κλονίσει την εμπιστοσύνη της ομάδας στις δυνατότητες της τη παρούσα στιγμή και την τύχη της στη σειρά. Για το ενδεχόμενο ήττας δε το συζητάμε καν.. Sweep του Παναθηναϊκού και πρωτάθλημα στο ΣΕΦ θα  είναι  «δηλητήριο» που θα βάλει σε άλλη βάση την οπτική για την ομάδα της νέας σεζόν..



-Ο φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός έχει το πληκτρολόγιο στα χέρια του και αν διαχειριστεί σωστά το σημερινό ματς, μπορεί πατώντας το κουμπί να δεί τον αντίπαλο του να αυτοκαταστρέφεται. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πράσινοι είναι μέχρι τώρα η καλύτερη –και «πιο»- ομάδα στη σειρά, κυριαρχώντας σε όλα τα επίπεδα.  Το σημαντικότερο είναι ότι έχει κλονίσει την αυτοπεποίθηση του αντιπάλου χαλώντας του το μυαλό και ξεσηκώνοντας «φαντάσματα» του παρελθόντος.


Η νίκη στο δεύτερο ματς για τους πράσινους, στα δικά μου μάτια, ήταν μακράν δυσκολότερο επίτευγμα από αυτήν στο πρώτο, όπου όπως είχαμε γράψει πριν το ματς, υπήρχε  το κλίμα, η κατάσταση, για διπλό. Ο Παναθηναϊκός στον αγώνα του ΟΑΚΑ διαχειρίστηκε το «άγχος» του για απώλεια του πλεονεκτήματος  που μόλις είχε κερδηθεί, βλέποντας μάλιστα τον αντίπαλο να προσπαθεί να ξεφύγει στην δεύτερη περίοδο στο σκόρ. Μεγάλη υπόθεση..

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και πάλι ο Παναθηναϊκός «ακούμπησε» στην άμυνα του. Δε ξέρω τι γράφουν και τι συζητάνε πολλοί μπασκετικοί, αλλά προσωπικά λατρεύω να βλέπω τέτοιας έντασης άμυνα και βρίσκω σπάνια ομορφιά ακόμα και σε παιχνίδια που τελειώνουν στους 65 πόντους.. Είναι θέμα κουλτούρας βέβαια και φιλοσοφίας.


 Ο Αργύρης Πεδουλάκης δικαίωσε την, προ των τελικών, σκέψη του Hoopfellas, ότι θα βγάλει πάνω στον Σπανούλη τον Γκιστ, όχι απλά σε καταστάσεις switch αλλά σε καθαρό μαν του μαν στο μισό γήπεδο. Ειλικρινά η θέα του λυγισμένου/χαμηλωμένου γεμάτου ένταση Γκιστ στην κορυφή της άμυνας σε συνδυασμό με τη «θολή» εκείνη τη στιγμή ματιά του επιτιθέμενου στον Λάσμε ο οποίος περιμένει στο κέντρο της ρακέτας, μπορεί να τσακίσει το ηθικό κάθε penetrator  στην Ευρώπη..
Επιθετικά μπορεί να δουλέψει καλύτερα ο Παναθηναϊκός. Ακόμα και εάν αυτή η ομάδα σε τοπ-επίπεδο Ευρωλίγκας δυσκολεύεται πολύ να σκοράρει 70 και πάνω πόντους.. Η λειτουργία όμως μπορεί να βελτιωθεί. Ο κεντρικός άξονας αυτής και βασικός (μόνος κλασσικός)δημιουργός, Δημήτρης Διαμαντίδης δεν βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση σε αυτό το κομμάτι, δυσκολευόμενος από τη φθορά μετά τη συνεχή επαφή με δυνατά κορμιά που επιδιώκει ο Ολυμπιακός πάνω του (με όλες τις γραμμές άμυνας). Είναι χαρακτηριστικό το πόσες λάθος κάθετες πάσες έχει κάνει ο 3D στα δύο πρώτα ματς. Η παρουσία του βέβαια σε ορισμένα plays είναι καταλυτική. Σήμερα ο Παναθηναϊκός θα τον χρειαστεί περισσότερο από κάθε τελικό..

Παίκτης-κλειδί για τους πράσινους μέχρι τώρα, ο Ράμελ Κάρι ο οποίος έχει δώσει άλλη διάσταση στο μπάκορτ του Αργύρη Πεδουλάκη. Αθόρυβος, συγκεντρωμένος, δυνατό κορμί με μεγάλη συνεισφορά στο ριμπάουντ (το 1 που του χρεώθηκε στο πρώτο ματς απλά δεν υπάρχει..) και ισχυρή θέληση να συνεισφέρει στο αμυντικό κομμάτι. Για το shot selection του δε συζητώ καν.. Δείχνει την ποιότητα του παίκτη.. Με αυτό το δυνατό κορμί/μυαλό (και ..χέρι) στη περιφερειακή γραμμή, ο εντυπωσιακός Ούκιτς του πρώτου ημιχρόνου δε χρειάστηκε να παίξει 35αρια, ενώ αποφορτίζεται σημαντικά και ο Διαμαντίδης ακόμα και όταν βρίσκεται στο παρκέ (παράλληλα με τον Κάρι). Ο Αμερικανός μαζί με τον Μπράμος ήταν οι παίκτες που έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση στο β’ ημίχρονο παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ούκιτς, ο οποίος για πολλοστή φορά έδειξε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία στο performance του. Απογειώθηκε μετά τα εύστοχα μακρινά σουτ και πρωτοστάτησε στο εκτελεστικό κομμάτι. Είναι πολύ εύθραυστος ψυχολογικά βέβαια για αυτό και τα τεράστια ups & downs. Στα συν του ότι κάνει πλέον λίγα λάθη γιατί δεν είναι δημιουργός αλλά ball -mover και «φτιάχνει» κυρίως με split out όπως και ο Κάρι.  Η συνεισφορά του πάντως υπήρξε αναμφίβολα σημαντική και η παρουσία του νέου Αμερικανού γκαρντ τον έχει βοηθήσει.


Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν βιώνει μια εύκολη κατάσταση προσεγγίζοντας το τρίτο ματς. Γνωρίζει ότι αν παρουσιάσει «χαλαρότητα» τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν και ο «ισοπεδωτικός» (μέχρι τώρα) Παναθηναϊκός, να βρεθεί να παίζει πρόωρα «5ο ματς» στον τέταρτο τελικό.. Οι πράσινοι θέλουν να πάνε σήμερα στο ΣΕΦ με την «τσίτα» του 2-2 και όχι του 0-2 στο οποίο βρίσκεται η σειρά. Δεν είναι βέβαια καθόλου εύκολο αυτό. Με την πραγματικότητα να λέει 0-2, το μυαλό είναι εύκολο να «φύγει».. Θέλει μεγάλη πνευματική πειθαρχία. Αγωνιστικά oι πράσινοι πρέπει να στραφούν στις σταθερές τους, δηλ.

1.) να είναι «εκεί» στην άμυνα. Πάντα μπροστά, ακολουθώντας μέχρι τέλους κάθε προσπάθεια.

2.)να βάλουν την ενέργεια τους στο ριμπάουντ, προστατεύοντας τη μέχρι τώρα υπεροχή τους στους αιθέρες.

Κάνοντας αυτά τα δύο πράγματα σωστά, ο Παναθηναϊκός θα είναι τουλάχιστον «μέσα» στο παιχνίδι. Γνώμη μου όμως είναι ότι, βάσει συνθηκών, ο δρόμος για τον παράδεισο θα είναι το τρίποντο, με το οποίο θα βάλει πίεση στον αντίπαλο. Έχει αποδειχτεί πολλάκις σε τέτοιες περιπτώσεις. Mια σχετικά καλή shooting-night των πρασίνων μπορεί να "βάλει τον Ολυμπιακό στα νεύρα", κατάσταση που αυτόματα σημαίνει (ειδικά σήμερα) «πνιγμός»..

Ελάτε στην παρέα μας στο facebook..

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

356 σχόλια:

  1. Jim, σούπερ ανάλυση με την οποία συμφωνώ στο 100%. Αυτά που έχουν προηγηθεί θα επηρεάσουν τις ομάδες; Τί λες;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλαράκι.. Σαφώς, παίζει ρόλο το ιστορικό (αγωνιστικό εννοείς..)

      Διαγραφή
  2. Τζιμ συγχαρητήρια για την ανάλυσή σου. Ας ελπίσουμε τα πράγματα σήμερα να κυλήσουν ομαλά γιατί κυκλοφορεί μία αίσθηση ότι οι οπαδοί του ΟΣΦΠ δεν θα αφήσουν το παιχνίδι να τελειώσει, αν αυτό τους στραβώσει. Ελπίζω να είναι και η διαιτησία καλή ώστε μετά να μπορούμε να μιλήσουμε για μπάσκετ και μόνο.

    UK13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Jim,δυο ερωτησεις..
    ποιον θεωρεις μεχρι στιγμης MVP των δυο αγωνων και ποια θεωρεις την αχιλλειο πτερνα του Παναθηναικου?
    Στεφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ ότι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά όσο βρίσκεται στο παρκέ είναι ο Στεφάν Λάσμε..

      Διαγραφή
    2. gia emena gist kai lasme,oi tupoi dn afinoun kounoupi na perasei kai exoun kleisei kathe dromo pros tin raketa!! Zip13

      Διαγραφή
  4. Γεια σου Τζιμ, απολαυστικός! Προσωπικά πιστεύω πως η κατάσταση για τον Παναθηναϊκό είναι πολύ πιο δύσκολη σήμερα από ότι φαντάζεται κάποιος, καθώς ενδεχόμενη ήττα θα φέρει νομίζω πολύ φόβο στους παίκτες και άρα διστακτικότητα. Από 'κει και πέρα, πιστεύω πως σήμερα ο Σπανούλης θα κάνει μεγάλο ματς γιατί είναι μεγάλος παίκτης και έχει μάθει να μιλάει στα κρίσιμα. Σε μεγάλο βαθμο το αποψινό ματς θα το κρίνει κατ' εμέ η απόδοση του Διαμαντίδη, όντας το μοναδικό αντίδοτο στον οίστρο του Σπανούλη σε ένα ΣΕΦ που θα φλέγεται. Ο περιορισμός του ρόλου του Τσαρτσαρή λόγω του Γκουίν και η χημεία Λάσμε-Γκιστ σε συνεργασία με την ένεση του Κάρι στα γκαρντς έχουν κάνει την ομάδα really tough. Περιμένω λοιπόν κλειστό αγώνα πάλι, με χαμηλό σκορ καθώς Λο, Χάινς και Πρίντεζης είναι άτομα που δίνουν απαντήσεις, κυρίως οι 2 πρώτοι...
    Νικηφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου ρε τζιμαρα!!Θελω το σχολιο σου για τη συμφωνια καχα με σκαριολο.Ομολογω οτι επεσα απο τα συνεφα με την επικειμενη συμφωνια.

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι να τον κάνουν τον Τάμπακ...
      Πήραν τον άρχοντα Σέρχιο..

      Διαγραφή
  6. Quote James Hetfield στον τίτλο και πωρωθήκαμε πριν καν διαβάσουμε!!
    Γειά σου ρε Τζιμ, μ αρέσει που δεν θα προλάβαινες να κάνεις αναρτήσεις. Κομπλέ είσαι. Κλειδί για σήμερα είναι όπως πολύ σωστά είπες το τρίποντο. Αν ο Παναθηναϊκός βάλει τα σουτ τότε θα είναι σε καλή θέση, ενώ αν ο Ολυμπιακός ευστοχήσει θα ανοίξει την σιδερένια άμυνα του Πεδουλάκη και θα βρει διαδρόμους. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η κατάσταση του Λο ο οποίος νομίζω δεν θα ξεκινήσει σήμερα.
    Για να απαντήσω και σε ένα φίλο πιο πάνω, θεωρώ αχίλλειο πτέρνα του Παναθηναϊκού τα κενά διαστήματα στην επίθεση που μπορούν να στοιχίσουν πάρα πολύ ενώ σαν MVP των δύο πρώτων αγώνων μάλλον επιλέγω τον Γκιστ αν και έχουν παίξει εξαιρετικά και ο Ούκιτς και ο Μπράμος (μεγάλα σουτ αυτό το παιδί και πολύ μυαλωμένος).
    Στη φάση πάντως που είναι η σειρά ο Παναθηναϊκός καλά θα κάνει να μπει με την προοπτική να τελειώσει σήμερα τη σειρά γιατί σε περίπτωση μείωσης της σειράς (ανάλογα και την εμφάνιση) θα καλλιεργηθεί κλίμα ανατροπής και αυτό είναι κάτι που δεν ευνοεί τους πράσινους δεδομένης της ποιότητας του Ολυμπιακού και της σχέσης του με τις ανατροπές.
    Παρόλα αυτά, το ξεκάθαρο πλεονέκτημα βρίσκεται στη πλευρά του Παναθηναϊκού. Αν επιβάλλει και πάλι τον δικό του νόμο θα βγει πρωταθλητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο ολυμπιακος νικησει δυσκολα και με την ψυχη στο στομα δν νομιζω οτι θα δημιουργηθει το οποιοδηποτε κλιμα ανατροπης.. το αντιθετο θα ελεγα!!!

      Διαγραφή
    2. Καθαρά με τη λογική, Ο ΠΑΟ πρέπει να κερδίσει 1 από τα επόμενα 3, ενώ ο ΟΛΥ πρέπει να κερδίσει 3 από τα επόμενα 3. Η πίεση είναι ξεκάθαρα στον Ολυμπιακό και μη ξεχνάμε ο ΠΑΟ φέτος αντιμετώπισε αρκετές μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, για ποιό λόγο να μη μπορεί να διαχειριστεί την πίεση με τον Ολυμπιακό?
      Δε νομίζω να πάμε για sweep αλλά ακόμα και ο Ολυμπιακός που είδαμε στο final4 δε μπορεί να βγάλει λαγούς από το καπέλο... Είναι ξεκάθαρα σε μειονεκτική θέση και απαιτεί και μια τάση αυτοκτονίας του ΠΑΟ για να το πάρει.

      Διαγραφή
  7. Ειπα και πριν τον 2 τερο αγωνα οτι αν δν βρεθει λυση με τους λασμε γκιστ ο ολυμπιακος εχει θεμα τοσο αμυντικα οσο και επιθετικα. Ειδαμε οτι στο 2τερο περιοριστηκαν αρκετα και οι 2 ειδικα απο την στιγμη που ο μπαρτζωκας δεν επελεξε να κυνηγαει σε ολο το γηπεδο την μπαλα. Αμυντικα ομως?? λασμε και γκιστ πηρανε ακομη περισσοτερο τα πανω τους με τις ταπες και τα καρφωματα και πλεον φανταζουν σαν κολοσοι!!
    Να θυμισω καρφωματα και λει απ που εχασαν παιχτες του ολυμπιακου και μονο στην σκεψη οτι απο πισω τους τρεχει ενας απο τους 2 ψηλους μας.
    Τα δυσκολα που εβαλε ο ολυμπιακος στον παο στο πρωτο ημιχρονο ηταν γιατι η αμυνα του τελευταιου ηταν χαλαρη.
    Οσο λοιπον ο μπαρτζω δν βρισκει καποια λυση στις θεσεις 4,5 τοσο οι πιθανοτητες του γαυρου για νικη μειωνονται!!
    Νομιζω οτι ο ΚΑΡΙ σμρ θα κανει την διαφορα στην επιθεση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ,άγρια ομορφιά αυτές οι άμυνες και ο Πεδουλάκης παίρνει άριστα για την ομάδα που έφτιαξε.Ειλικρινά αν του χρόνου δούμε και λίγα παραπάνω πράγματα στην επίθεση ο coach θα κερδίσει απεριόριστα τον σεβασμό μου(όχι ότι δεν τον έχει κερδίσει ήδη).Νικητής στην μάχη μέχρι στιγμής σε όλα τα επίπεδα η ομάδα του είναι καλύτερη και πιο προετοιμασμένη.Ειδικά το τρικ με Λάσμε δημιουργό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    Jim η ανταλλαγή Γιστ-Πάνκο τελικά παρά τις επιφυλάξεις σου έδωσε άλλο αέρα στον Παναθηναικό που διεκδίκησε 3 τίτλους(ό,τι έκανε επί Ζοτς δηλαδή).

    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εμένα το μεγάλο κέρδος αυτής της χρονιάς είναι η εμπιστοσύνη που έχει δημιουργηθεί προς τον Αργύρη και τον Πρόεδρο.
      Μη ξεχνάμε τι σκεφτόμασταν όλοι οι πράσινοι την αρχή της σεζόν, αισιοδοξία υπήρχε σε κάποιους όμως όλοι φοβόμασταν τα χειρότερα. Πλέον είμαστε σίγουροι πως ο Γιαννακόπουλος κάνει τα πάντα για την ομάδα μας, στηρίζει (ξεφεύγει λίγο σε αυτό τον τομέα) και αγαπάει πραγματικά. Ο Αργύρης είναι ένας προπονητής που πρώτη φορά σε μεγάλη ομάδα έχτισε ένα μεγάλο σύνολο και δε φοβήθηκε ποτέ να ρισκάρει στις επιλογές τους, θέλει μεγάλο τσαγανό.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ και επίσης το καλοκαίρι με προσεκτικές κινήσεις θα γίνει ακόμα καλύτερη η ομάδα.

      Χάρης

      Διαγραφή
  9. ωραια αναλυση και παλι, κυριως της ψυχολογικης πλευρας του αγωνα. εγω πιστευω οτι ο παναθηναικος εχει 2 πιθανοτητες. να παει σοβαρος, συγκεντρωμενος και χωρις αγχος για ενα επιβλητικο και πανηγυρικο σκουπισμα (του οποιου οι επιπτωσεις το καλοκαιρι θα ειναι μεγαλες) ή να χασει την συγκεντρωση του, να παρασυρθει και αν γινει το 2-1 να αρχισει να υπαρχει πιεση για τυχον "θαυμα" του ολυμπιακου.

    ο ολυμπιακος απο την αλλη μπορει να εχουμε πει οτι παιζει καλυτερα με την πλατη στον τοιχο αλλα δεν ειναι τετοια περιπτωση αυτη. νομιζω το οτι οι παιχτες του ολυμπιακου ειχαν τον χρονο να εμπεδωσουν το ποσο δυσκολη ειναι η κατασταση τους προσθετει αγχος απο το πρωτο δευτερολεπτο. η ολη ιστορια που δημιουργηθηκε για την διαιτησια δημιουργει εκνευρισμο και στον ολυμπιακο επρεπε να εχουν μαθει απο τα λαθη του παρελθοντος.

    καθαρα στα αγωνιστικα νομιζω οτι ο ολυμπιακος δεν εχει βρει και ειναι δυσκολο να βρει απαντηση στην αμυνα του παναθηναικου, οι λασμε, γκιστ απαγορευουν σε οποιονδηποτε να πλησιασει στο καλαθι ειτε με διεισδυση ειτε με ποσταρισμα οποτε παλι το ιδιο εργο με τα 3ποντα θα δουμε. και δεν μπορω να φανταστω πως αυτο το πλανο θα παει καλυτερα με το αγχος της σκουπας στην πλατη τους...

    louie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επισης να σημειωσω οτι θεωρω πολυ σημαντικο το πως θα ξεκινησει ο αγωνας, δλδ ποια ομαδα θα παρει πρωτη διαφορα. αν βρεθει ο παναθηναικος μπροστα μετα θα μπαινουν ολα πιο ευκολα, αν βρεθει ο ολυμπιακος παλι, θα αποκτησει την ψυχολογια οτι παει για την μεγαλη ανατροπη. και οι δυο ομαδες εχουν παιχτες ψυχολογιας(ουκιτς, παπανικολαου χαρακτηριστικα παραδειγματα απο τις 2 ομαδες) οποτε ειναι πολυ σημαντικο το πως θα μπουν στον αγωνα. ας φερουμε λιγο στο μυαλο μας το τι εκανε ο ουκιτς στις αρχες του προηγουμενου αγωνα για να παρουμε μια εικονα

      louie

      Διαγραφή
  10. Συγχαρητηρια για το αρθρο Jim! Το σημερινό ματς ειναι ίσως το πιο κομβικό. Κερδίζεις και τελειώνεις τη χρονιά επιτυχημένα (ανέλπιστα για τους περισσοτερους) ή χανεις και μπαίνεις σε περιπέτειες..Εχω την αποψη, πως μια ομάδα όπως ο Παο, καινούρια,χωρίς παραστάσεις και εμπειρία, είναι πολυ εύθραυστη ψυχολογικά. Η πίεση για τους παίχτες αυτή τη στιγμή ειναι τεράστια. Επιπλέον, σε περιπτωση ήττας, ίσως μπεί στην εξίσωση και ο φόβος οτι η ομάδα εφτασε τόσο κοντά, αλλα με δευτερη συνεχόμενη ήττα στο ΟΑΚΑ, ο τίτλος μπορεί να χαθεί μεσα απο τα χέρια της. Θεωρώ λοιπόν, αναγκαία μία ηγετική εμφάνιση του Διαμαντίδη. Καταλυτική θα είναι και η ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας απο τον Αρτζι, τομέας στον οποίο μεχρι στιγμής πέρνει άριστα.

    Στα συν του Παο είναι ότι μοιάζει φρέσκος στη σειρά, οπότε επιβάλλεται να βγάλει την ίδια ένταση στην άμυνα. Όπως επίσης σωστά λες και συ, οι ευστοχία από τα 6,75 θα έιναι αυτή που θα κρίνει το ματς. Αν όμως πάμε πίσω μερικούς μήνες, στα παιχνίδια με τη Μπαρτσα, που η ομάδα βρέθηκε σε παρόμοια θέση στο 4ο και καθοριστικό ματς, <> τα καλάθια σουτάροντας 5/23 τρίποντα! Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθεί.

    Από την άλλη, περιμένω ένα διαφορετικό Ολυμπιακό σημερα, που θα μπεί να καθαρίσει το ματς απο το πρώτο δεκάλεπτο. Με ενδιαφέρον επίσης περιμένω να δω τη προσέλευση του κόσμου.

    Τέλος, επειδή έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια απαξίωσης του μπάσκετ που παίζει η ομάδα από κάποιος (ακούστηκαν χαρακτηρισμοί όπως αντιμπάσκετ, άθλιο μπάσκετ, γυναικείο μπάσκετ κτλπ) η εικόνα μιλάει απο μόνη της...

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1raI5SYQ3eo

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Zgrlmp-m-Dw

    Καλή επιτυχία στην ομάδα σήμερα.

    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν καταλαβαίνω πως η άμυνα του ολυμπιακού στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ ήταν για σεμινάριο (69 πόντοι επίθεση;) ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει αντι- μπάσκετ ή μπάσκετ Λιμόζ....Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανές το πως θα έπαιζε, από τα παιχνίδια με την Μπάρτσα φαινόταν.

      Διαγραφή
  11. Jim είσαι το κάτι άλλο φίλε μου... Είσαι όαση!!! Τέλος.
    Έχω βαρεθεί να ακούω δημοσιογράφους, μπασκετικούς και μη, για κακό θέαμα, για αντιμπάσκετ, ακόμα και για κολλύρια στα μάτια!!! Δηλαδή επειδή υπερισχύει η άμυνα στα παιχνίδια, και είναι και ο καθοριστικός παράγοντας εδώ που τα λέμε, αυτό λέγεται αντιμπάσκετ;
    Και μπορεί κάποιος να πει "γούστα είναι αυτά". Το κατανοώ. Αλλά όλοι να συγκλίνουν στην ίδια άποψη;
    Και μόνο ο Jim να διαφωνεί;
    Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ θα πω εγώ που έγραψες, για να σταματήσω εγώ να βάζω κολλύρια με αυτά που διαβάζω δεξία και αριστερά.
    Μπασκετική όαση είσαι!!! Να'σαι καλά Jimako...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν δυο τρόποι να κερδίσεις, χαλαρώνεις στην άμυνα και αφήνεις τον άλλο να σκοράρει, γιατί εσύ έχεις ακόμα πιο μεγάλους σκόρερς και είσαι πιο πάνω στο σκόρ.
      Η άλλη λύση είναι να μην αφήσεις τον αντίπαλο να σκοράρει παραπάνω από εσένα. Δε καταλαβαίνω γιατί το θεωρούν αντιμπάσκετ η άμυνα είναι στοιχείο σε όλα τα αθλήματα.
      Οι δημοσιογράφοι πολλές φορές παρασύρονται επειδή πρέπει σώνει κ καλά να γράψουν ένα κείμενο και τελικά γράφουν βλακείες.

      Διαγραφή
  12. Γεια σου Τζιμ,τα σέβη μου...
    Credit για τον τίτλο σου...μπορεί το shot selection του κάρι να είναι εξαιρετικό αλλά δε συγκρίνεται με το δικό σου title selection! ;-P

    Δε θα μπω στη διαδικασία να κάνω μια μακροσκελή ανάλυση.2-3 σημεία κλειδιά για σήμερα.
    Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει σουτ από το 4.Τα ποσοστά του άντιτς δεν πείθουν αλλά έχει δείξει ότι σε σημαντικά ματς βρίσκεται εκεί...Σήμερα η ομάδα του τον χρειάζεται,μαζί και τον πρίντεζη..Με σουτ από τις κορυφές μπορούν να τραβήξουν έξω τον gist the beast και να κάνουν πιο φιλικές τις συνθήκες για εισόδους και ποστ γκέιμ.
    Η ομάδα του Οσφπ θα πρέπει να βρει καλό παιχνίδι από τα φτερά.Ο σπανούλης μπορεί να λογίζεται σούτινγκ γκαρντ αλλά στην ουσία είναι πλέι μέικερ μισού γηπέδου-σκόρινγκ γκαρντ.Βγαίνει στην κορυφή και αυτό ευνοεί τις αλλαγές και την ευθεία άμυνα του γκιστ και του λάσμε σε αυτόν.Με τον λο που μπορεί να παίξει στην απομόνωση από γωνίες και ένα καλό παιχνίδι(εκτελεστικά) από τον Παπ μπορούν να γίνουν πραγματικότητα τα παραπάνω.(να ανοίξει η άμυνα του Πάο)
    Ο Όσφπ λογικά θα σουτάρει καλύτερα σήμερα(καταλυτικός παράγοντας στα 2 ματς) οπότε νομίζω έχει το πάνω χέρι σε αυτό το σημείο.Για να κλέψει ο Πάο το παιχνίδι πρέπει να έχει έναν καλό ΔΔ σε αποδοτικότητα και οικονομία προσπαθειών,και να χτυπήσει πιο πολύ στο ποστ.Έλεγχος της ταχύτητας του παιχνιδιού.Αν μπορεί ας το πάει και για 55 πόντους το παιχνίδι.Ποστ,αυτοπεποίθηση στο σουτ,απόλυτη συγκέντρωση και προσήλωση σε άμυνα και ριμπάουντ.Κλειδιά για να κάνουν το παιχνίδι κλειστό και να σφίξουν τη θηλιά από την οποία είναι δεμένος ο Ολυμπιακός.
    Οι ερυθρόλευκοι είναι στα σχοινιά..Κακό μεν,η μπάλα τσουρουφλάει,καλό δε ώστε να βάλει τους παίκετς του να παίξουν στο 110% και να βρουν τυφλά τις συνεργασίες και τη χημεία τους.
    Jim,ένα μίνι σχόλιο για τους τελικούς σε vtb,όχι τόσο στην έκβαση αλλά το παιχνίδι και την ποιότητα των αγώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ...ΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΑΙΚΟΣ ΔΕ ΒΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ, Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ DO OR DIE ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΕΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ 3-0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νewbie εδώ, διαβάζω καιρό αλλα γραφω πρώτη φορά. Ότι και να πω για το blog είναι λίγο, άπειρα και 1 μπράβο Jim.
    Συμφωνώ ότι καίριο ρόλο θα παίξει το σουτ που ή θα δώσει φτερά στα πόδια ή θα καταρρακώσει. Για μένα πάντως ένα πάρα πολυ σημαντικό όπλο του Ολυμπιακού στο F4 που του έδινε ενέργεια στο transition, ειδικά στον τελικό, το δυναμικό hedge out, δεν έχει αποδώσει καθόλου καρπούς στους τελικούς κυρίως σωστού διαβάσματος απο το Διαμαντίδη.
    Επίσης Jim πόσο λογικό είναι ότι ο Μπαρτζώκας δεν έχει παίξει ούτε ένα λεπτό, έστω για δοκιμή (γιατί σίγουρα έχει γίνει προετοιμασια) τη ζώνη που έδωσε στον Πασκουάλ το εισητήριο για το F4?
    Bela Lugosi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μπαρτζωκας δυσκολα αμυνεται με ζωνη.δεν την πιστευει.
      Αλλα πλεον κ να παιζε ο παο εχει επιπλεον λυσεις απεξω με curry k quinn οπως επισης κ χρονο να ξεκουραζει εξαντλημενους παιχτες που δεν ειχαν ανασες κ επομενως τα σουτ κατω απο νορμαλ συνθηκες.

      Διαγραφή
  15. Παιδια τι σημασια εχουν τι λενε οι αλλοι για την ομαδα σου.αν εσενα σου αρεσει κ γουσταρεις αυτο αρκει.κ γω προτιμω χιλιες φορες να πεφτουν κορμια στην αμυνα απο ενα run n gun παιχνιδι η επιθεσεις μετα απο δυο τρεις πασες.γνωμη μου βεβαια αλλα ειλικρινα χεστηκα αν δεν αρεσει το πως παιζει η ομαδα σε αλλους.για μενα η προσπαθεια του λασμε κ γκιστ απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κ δεν το συναντας καθε μερα.αυτο μου αρκει.
    Οσο αφορα τον αγωνα το κλειδι ειναι ενα για μενα.το χα γραψει κ πριν τους τελικους.η ευστοχια στα σουτ 3 ποντων του ολυμπιακου γιατι απλα δεν εχει τις λυσεις μεσα αλλα κ λογω του απιστευτου αμυντικα διδυμου των πρασινων.μια λυση εχει ο ολυμπιακος για να παρει το παιχνιδι.να γυριζει την μπαλα. Με την ελπιδα να βρει καλα σουτ απεξω κ να ναι σε καλη μερα οι σουτερ τους.
    Υπαρχει κ αλλη μια βεβαια λυση αλλα λογω απουσιας law στα προηγουμενα παιχνιδια εχει περιοριστει.το πολυ καλο transition των κοκκινων.εκει μπορει να πιασουν μετα απο καλη αμυνα τον παναθηναικο ανοργανωτο,αλλα δεν τους εχει βγει στα δυο πρωτα.κυριως γιατι οι πρασινοι ειναι πολυ διαβασμενοι κ κυριως της απουσιας του αμερικανου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. oi olubiakoi apodeixthke gia akomh mia fora pto einai h xeiroteth ratsa an8rwpou..h xeiroterh fara..gia na dw tous andres aggelo ti 8a kanoun tr gia na ektwnwsou afth th katastash alla bebaia den einai aftos o skopos tou..an ta eixame kanei emeis o gianakopoulso 8a ebaine fulakh kai 8a mas ekleinan tin omada..eidame pios exei tin asulia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι περιμενεις;;εδω φωναζουν συνθηματα για την Ριζουπολη.

      Διαγραφή
  17. ποιοι σχολιαζουν τον αγωνα, ξερει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγνωστα παιδια.κανενας καμεραμαν ειναι με την παρεα του:)

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΘΑ ΝΕ ΔΕΝ ΕΞΕΙΓΗΤΕ ΑΛΛΙΩΣ

      Διαγραφή
  18. αγωνας μπασκετ μετα πυροτεχνηματων και φωτοβολιδων. Συγχαρητηρια σε ολους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. λεει ο μαγουλας : τριτο τριποντο και φαουλ σμρ, η διαιτησια ειναι αριστη!!!! και λιγες σειρες πιο κατω.. οι διαιτητες ειναι τραγικοι γιατι δν ειδαν το λειζερ στα ματια του διαμαντιδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να δω τι θα υπωθει για την διαιτησια σημερα αν νικησει ο παο..
    Ετσι απο περιεργεια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε 5 συμπληρωμενα απο το 7 ειχαμε στο 4ο ...κλαψα κλαψα ο μπαρτζωκακος το εκανε το θαυμα του... ο αντις ποτε θα τιμωρηθει επιτελους??

      Διαγραφή
    2. Ο παο θα το παρει στο σεφ με 3-0 κ δυο νικες εκει μεσα ,μαγκικα με κοντρα διαιτησια λογικο λογω εδρας ,με πιθηκους να πετανε οτι βρισκουν μεσα.
      Παρολα αυτα θα το παρει αδικα.....

      Διαγραφή
    3. mia zwh pelates...h pana8a tosa xronia pws den exei kathgorh8ei gia kthnobasia tosa xronia pou se aselgei se zwaaaaa(gavrieles)!!!

      Διαγραφή
  21. τελος ο αγωνας οι ουγκα ουγκα του γαυρου μεσα.... μια ζωη αρουγκαλοι ρε παιδι μου.. τι να σ κανει το ευρωπαικο αν εισαι καφρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλακα ειναι οτι ενω εχει χρονο για ανατροη ειναι τοσο ασχετοι καποιοι που διακοπτουν το παιχνιδι εναμιση πριν το τελος νομιζω.μιλαμε μυαλο κουκουτσι

      Διαγραφή
    2. Οντως iq ραδικιου

      Διαγραφή
    3. άσος Μαγουλάς: Οι...κατάρες μας έπιασαν και στους ρεζίληδες. Θα μείνουν στον αέρα μέχρι το πρωϊ και δεν θα έχουν να πουν τίποτα. Ο Γαργαλάκος με τον Μπακογιαννόπουλο.

      Διαγραφή
    4. Chris δεν το επιασα.τι εννοουσε?

      Διαγραφή
    5. στο κοντρα ο μαγουλας τα εχει βαλει με τους 2 σχολιαστες... αχαχχααχ αυτο ηταν το σχολιο του για αυτους... 'τάσος Μαγουλάς: Οι...κατάρες μας έπιασαν και στους ρεζίληδες. Θα μείνουν στον αέρα μέχρι το πρωϊ και δεν θα έχουν να πουν τίποτα. Ο Γαργαλάκος με τον Μπακογιαννόπουλο. '
      αχαχαχχαχαχαχα τα εχει παρει με την παρτη τους...

      Διαγραφή
    6. Εντωμεταξυ τους εκανε ολους πλακα ο παο σημερα.
      Αν νικησει κ εφοσον ολοκληρωθει ποτε ο τελικος... Θα χει παρει παιχνιδι που θα χει παει κ ψηλα σχετικα το σκορ.λεγανε λεγανε τοσο καιρο οτι ο παο δεν εχει τυχη πανω απο 70 ποντους.κοιτα να δεις τελικα ρε παιδι μου

      Διαγραφή
    7. Οι κάφροι δεν τυγχάνουν κάποιου συγκεκριμένου χρώματος.Οι κάφροι είναι κάφροι. Γι@ννης

      Διαγραφή
    8. Αν γινει καμια ανατροπη θα αποδειχτουν κ σωστα τα μαλακισμενα.οτι επραξαν σωστα

      Διαγραφή
    9. μα εχω πει πολλες φορες οτι με παιχτες οπως ουκιτς σοφο διαμαντιδη γκιστ δεν μπορεις να λες για μια ομαδα οτι δν εχει επιθεση!!! απλα ο κοουτς διαλεγει πως θα παιξει. ολοι οι παραπανω εκτος απο διαμαντιδη εχουν κανει καριερα για τις επιθετικες τους αρετες κ οχι την αμυνα τους...

      Διαγραφή
  22. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.Το άξιζε. Γι@ννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει χρονο ακομα.ειδικα τωρα που χουν παγωει κ οι δυο ομαδες αγνωστο πως θα μπουν.

      Διαγραφή
    2. Φίλε εγώ είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα μου.Σχεδόν ολόκληρη τη χρονιά είμαστε χωρίς 5άρι και με αρκετές απουσίες.Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο φρέσκος και αθλητικός στην σειρά.Το δικαιούται. Γι@ννης

      Διαγραφή
  23. traumatisthkan 3 an8rwopoi meta3u twn opoiwn kai enas paikths mas..ti prpei na ginei gia na diakopei o agwnas??na skotwsoun kanena?? prepei na mas to dwsoun etc to mats de prepei na boume ksana mesa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. είναι κρίμα σε τέτοιο ποιοτικό site να έχουν έχουν εισβάλει
    ΚΑΦΡΟΙ σαν και αυτούς στο ΣΕΦ. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η περιγραφη ειναι ανταξια της οργανωσης του ελληνικου πρωταθληματος μπασκετ.απλα
    ΓΤΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένεις κάτι καλύτερο από μια ανοργάνωτη και διεφθαρμένη χώρα; Γι@ννης

      Διαγραφή
    2. Γαμησε τα.
      Τετοιες ομαδες τετοιοι παιχτες κ ολα τριγυρω τους ΓΤΠ

      Διαγραφή
  26. Αυριο ολα τα λεφτα ο γιανακοπουλος.μετα το σημερινο βαζω στοιχημα θα το τραβηξει οσο παει.
    Ωρε κατι γλεντια απο αυριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ γιατι να μην το κανει.
      Σημερα ειδικα δικιο θα χει.
      Ακουγεται οτι τραυματιστηκαν 3 παιχτες απο την αποστολη κ ο μπραμος νωριτερα 4.να δω τι τιμωρια θα πεσει
      Η πλακα θα ναι να νικησει με ανατροπη σημερα ο ολυμπιακος.μιλαμε αποθεωση

      Διαγραφή
  27. Ρεσιταλ απο Μαγουλα σημερα.
    Στολιζει τους εκφωνητες.
    Το τελευταιο του για αυτους ηταν κοπριτες.χαχα
    Θεος

    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. to μπρατσο του Ματσιουλη ειναι γδαρμενο πολυ τελικα απο τον Παπ,να τον χαιρεστε τον παιχταρα σας.Η διαιτησια ηταν μακραν υπερ του γαυρου.28 βολες και 18 εμεις.Δυο τεχνικες ποινες στον ΔΔ ανευ λογου και αιτιας ειδικα η δευτερη ηταν απαραδεχτη.Με κοντρα διαιτησια και ειμαστε μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τάσος Μαγουλάς: Να ξεκινήσει ο αγώνας. ΤΩΡΑ. Οι κοπρίτες κάνουν και κοινωνικοπολιτικές αναλύσεις. Δώσε θάρρος τον κοπρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάσος Μαγουλάς: Ο Παναθηναϊκός ήδη ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά, ασχέτως αποτελέσματος γι αυτό κι έκανε πρόταση στον Λάσμε. Ο Γκιστ έχει συμβόλαιο. Η λογική λέει ότι ο Κάρι θα μείνει, έρχεται ο Φώτσης και αναζητούνται τα άλλα κομμάτια του παζλ. ,
      εχει ο γκιστ συμβολαιο?? για ενα χρονο δν ειναι??

      Διαγραφή
    2. Τον ρωτησα τον ιδιο αλλα οπως κ για λασμε αλλα στο καδο πηγε η ερωτηση:)
      Νομιζω ο γκιστ ειχε 1+1 με option απο παο

      Διαγραφή
    3. α μια χαρα τοτε γιατι το ψαχνω εδω και κανα ηνα για το συμβολαιο του αλλα δεν βρηκα λεπτομερειες... η μαλαγα ειχε θεμα με τον πανκο γιατι μεταφερθηκε το συμβολαιο του και δν ηθελαν για 2 χρονια, ενω του γκιστ ηταν για ενα

      Διαγραφή
    4. Για την ακριβεια ειχε μισο +1 :)

      Διαγραφή
    5. Πανο ο παο δεν μπαινει στο γηπεδο.Δεν θα γινει ο αγωνας.
      Δεν γουσταρει ο γιαννακοπουλος:)

      Διαγραφή
    6. Να δω την τιμωρια που θα φαει ο ολυμπιακος.
      Διακοπη αγωνα λογω επεισοδιων μπορει να σημαινει και αφαιρεση βαθμων απο το επομενο πρωταθλημα
      Συγχαρητηρια στους 30 που μεινανε για την αγαπη προς την ομαδα τους.
      ΠΑΟ πρωταθλητης ελλαδος 2013.
      Σας το χα πει αν θυμαμαι καλα ε.σκουπα 3-0.νομιζω μεσα επεσα...

      Διαγραφή
  30. Τάσος Μαγουλάς: Τί φώναζε ο Μπράμος για την φωτοβολίδα που έσκασε δίπλα του(αυτό συνεβη τελικά όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες); Μια χαρά πήδηξε πάνω από την γραμματεία για να γλυτώσει στο τέλος. Πολύς λόγος για το τίποτα. Ο αγώνας δεν ξεκινάει πριν το πέρας 20 λεπτών. Παρασυρθήκαμε από τους κοπρίτες που ακούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο μαγουλας δινει ρεσιταλ σημερα.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Pou einai oi Mpatsoi re, mono KSILO aksizan autoi oi 100 pou emeinan !!!!!! Alla Elladistan ....

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μανο ανωνυμες εταιριες ειναι οι ομαδες η αστυνομια δν εχει καμια δουλεια εκει μεσα κανονικα... Δν πειραζει αλλο ενα πρωταθληματακι με σκουπα

      Διαγραφή
    2. Γαμησαν την ομαδα τους γιατι ετσι γουσταρανε.
      Μπασκετικο κοινο ο πρωταθλητης ευρωπης πραγματικα.
      Τωρα αν φυγουν οι αγγελοπουλοι θα χουν δικιο η οχι?


      George

      Διαγραφή
    3. chris, den pisteuw oti se allh xwra, den tha empainan oi mpatsoi !!! Tha mou peis, se allh xwra, den tha ksanaarxize to match !!!

      MANOS

      Διαγραφή
    4. Το θεμα ειναι οχι αν μπουν αλλα αν συλλαμβανουν κ να ριχνουν χρονακια στα μαλακισμενα που χουν ξεφτυλισει τον αθλητισμο στην ελλαδα

      Διαγραφή
    5. ma den lew kati allo

      Mono edw auta, pouthena allou. O malakas o Ellhnas o ksupnios pou opotegoustarei kanei oti thelei alla kota ama tou erthoun skoura. Alla ti na peis ; Autoi den agapane thn omada tous, giati oute mporeis na peis oti tha exane o OSFP, den einai sigouro auto, mono fasaries kai fanatismo. Kathe xrono ta idia, ti na poume twra ... as milhsoume gia basket apo aurio mh tous dinoume tosh simasia alla shmera, den antexw prwsopika.

      Mia megalh season tou Hoopfellas teleiwse), pame gia ta metagrafika twra !!! Bravo ston Tzim kai stous foverous sxoliastes pou exoume sto blog edw pera !

      MANOS

      Διαγραφή
  33. Επειδή τόση ώρα αναμονή δεν περνούσε, πήρα να γράψω. Μερικές επισημάνσεις λοιπόν, πρώτα για τον 3ο τελικό:
    1. Τόση αγάπη / εμπιστοσύνη έχουν στην ομάδα τους – τη δις στη σειρά πρωταθλήτρια Ευρώπης, έτσι; – που δεν της έδωσαν ούτε το ενάμισι λεπτό να παίξει και να ανατρέψει τη… μυθική διαφορά του -4
    2. Σουίπ έχει ξαναγίνει σε τελικό. Σουίπ με διπλό μπρέικ – και μάλιστα επί πρωταθλήτριας Ευρώπης 30 ημερών – ποτέ! Μόνο Ισπανία, η Κάχα στην Μπάρτσα το 2010.
    3. Τελικά μπορεί ή όχι ο Παναθηναϊκός να νικήσει και σε αγώνα 80 πόντων; Αρκούσε ένα επιθετικά μεγάλο ματς του Μήτσου.

    Και καθώς τελειώσαμε, συμπεράσματα της σεζόν:
    ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: μισό βήμα πιο αργός, αλλά πιο καθοριστικός από ποτέ. Επειγόντως να πλαισιωθεί από 1-2 πόιντ γκαρντ, ο ένας επιπέδου Καλάθη τουλάχιστον. Για μένα ο Μήτσος πρέπει να περάσει αποκλειστικά στο «2» πια.
    ΟΥΚΙΤΣ: Τρομερό δεύτερο μισό σεζόν, σε αυτοπεποίθηση και εγκεφαλικότητα. Του έδειξαν εμπιστοσύνη, τους έδειξε ότι το λέει η καρδιά του.
    ΚΑΡΙ: Κρίμα να μην είναι δυο χρονάκια μικρότερος, θα είχε ήδη ανανεώσει. Νομίζω τα τελευταία χαμένα σουτ θα του στοιχίσουν το συμβόλαιο, αλλά δεν αποκλείω και να μείνει. Για την εποχή που αποκτήθηκε, μέγα κελεπούρι.
    ΜΠΡΑΜΟΣ: Ο πιο βελτιωμένος σε σχέση με ό,τι ξέραμε. Όχι μόνο σταθερά καλός σουτέρ (είχε φέτος 10-15 μεγάλα ματς), όχι μόνο άμυνα, αλλά και πάσα!
    ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ: Κάπως ασταθής, αλλά συνήθως εξαιρετικός. Για τα χρήματα που κόστισε, σούπερ επιλογή. Πρέπει να μείνει, αλλά 3η προτεραιότητα
    ΓΚΙΣΤ: Η 2η προτεραιότητα… Απόλυτη δικαίωση Πεδουλάκη, που μας φανέρωσε έναν εντελώς διαφορετικό από τον παίκτη ενστίκτου που γνωρίζαμε. Κάνει 4-5 πράγματα, αλλά τα κάνει σε τέτοια ένταση, που «κρύβει» τα άλλα 4-5 που δεν κάνει.
    ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ: Total respect… Καλύτερος στα μεγάλα φετινά ματς (θυμάμαι πρόχειρα ότι ήταν σούπερ και στα τέσσερα με τη Ρεάλ). 34χρονος, αργός, «τελειωμένος» κατά πολλούς το καλοκαίρι, να κάνει 14 πόντους και 23 ranking (!) στο ΣΕΦ, πάει πολύ. Δέκα κιλά «καρύδια»!
    ΛΑΣΜΕ: Φυσικά η απόλυτη προτεραιότητα για ανανέωση. Το παλικάρι είναι μακράν το κορυφαίο «5» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάνει να φαίνεται υποδεέστερός του ως κι ο Χάινς.
    ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ: Η μεγάλη απογοήτευση. Ακόμα και στην επίθεση έδωσε λίγα πράγματα. Αν μείνει, θα πρέπει να λογίζεται πια 3ος σέντερ, των 6-7 λεπτών. Αν κι οι καλοί Έλληνες (Βουγιούκας, Μαυροκεφαλίδης, Μπουρούσης) είναι δύσκολες περιπτώσεις…
    ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: Χρονιά δικαίωσης. Άριστα 10 για τη δουλειά του και 9,5 για το αποτέλεσμα (στον Μπαρτζώκα, αντίστοιχα, βάζω 7 για τη δουλειά και 9,5 για το αποτέλεσμα, αφού η Ευρωλίγκα είναι σχεδόν αποστομωτικό επιχείρημα). Αρκετές επιλογές δεν του βγήκαν, ειδικά στα γκαρντ μπορούσε να βρει καλύτερους από Κίτσεν και Μπανκς. Θα έχει, πάντως, στη 2η χρονιά του την ευκαιρία να «χτίσει» έχοντας ήδη μια βάση. Και κυρίως να παίξει καλύτερη επίθεση, γιατί στην άμυνα παίρνει… 11.
    ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Και τώρα η μπάλα στα χέρια του! Έχει δύσκολο καλοκαίρι, γιατί αρκετοί παίκτες ανέβασαν τις μετοχές τους (οι Λάσμε, Γκιστ, Ματσιούλις θα πάνε ένα εκατομμυριάκι πάνω κι οι τρεις μαζί), αλλά με τις συμφωνίες που φημολογείται να έχει ήδη κάνει (ανανέωση Μήτσου, απόκτηση Φώτση, Γιάνκοβιτς) δείχνει ότι τρώγοντας άνοιξε η όρεξή του. Μεγάλο στοίχημα να αποκαταστήσει και τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα. Παναθηναϊκός είσαι, θα σε σέβονται, δεν θα σε εξοντώνουν…

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαφορα με αλλες χρονιες ακομη και με ομπρα στο τιμονι ειναι οτι δν ξερεις απο που θα σ ερθει!! ουκιτς?? διαμαντιδης?? μπραμος? γκιστ και οι υπολοιποι.. μεγαλη πολυφωνια στην επιθεση. Θυμησου την τελευταια του ομπρα και θα καταλαβεις τι εννοω

      Διαγραφή
    2. Ta eipes ola me mia frash :

      "1. Τόση αγάπη / εμπιστοσύνη έχουν στην ομάδα τους – τη δις στη σειρά πρωταθλήτρια Ευρώπης, έτσι; – που δεν της έδωσαν ούτε το ενάμισι λεπτό να παίξει και να ανατρέψει τη… μυθική διαφορά του -4 "

      MANOS

      Διαγραφή
    3. Ναι,να γίνουν όλα αυτά για να απολαύσουμε τους επόμενους τελικούς όπως και τους φετινούς...
      Στην Ελλάδα δε διεξάγεται πρωτάθλημα..Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

      Διαγραφή
    4. Διαβάζω ότι ο Μπαρτζώκας πήγε κι έδωσε συγχαρητήρια. Μπράβο του, διόρθωσε το λάθος της Κυριακής. Πρωταθλητής Ευρώπης είναι, επιβάλλεται να είναι κύριος

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    5. Δεν ξέρουν από μπάσκετ για αυτό δεν είχαν εμπιστοσύνη, δεν ξέρουν ότι σε 90 δεύτερα φέρνεις τούμπα οποιοδήποτε παιχνίδι.

      Διαγραφή
  34. Τάσος Μαγουλάς: Καλό βράδυ σε όλους και συγνώμη που ακολουθήσαμε τον χορό των ηλιθίων. Εμείς οι αρχιηλίθιοι. Καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο Λάσμε είναι τσακωμένος με τον Πεδουλάκη, θεωρώ απίθανο να μείνει του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνα απο ντοπινγκ κοντρολ κ συ

      Διαγραφή
    2. Αυτό απο που το κατάλαβες ρε κομήτη;

      Διαγραφή
    3. Με τα καλύτερα λόγια για την προετοιμασία της ομάδας για τους τελικούς δίνοντας έτσι τα εύσημα στον Αργύρη Πεδουλάκη, μίλησε ο Στεφάν Λάσμε.: «Ήταν ένα πολύ σκληρό μας. Ο Ολυμπιακός έκανε προσαρμογές, αλλά το προπονητικό τιμ έκανε καταπληκτική δουλειά στο σκάουτινγκ και είχαμε εξαιρετικό πλάνο. Ήμασταν προετοιμασμένοι για τα πάντα και πήραμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, είναι η πιο δυνατή ομάδα που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Ελπίζω να τους αντιμετωπίσω ξανά».

      Διαγραφή
  36. Απιστευτο πραγματικα
    100 και αν μαλακες προτιμησανε να χαντακωσουν την ομαδα τους και να τιμωρηθει απο το να συνεχιστει και να τελειωσει ο αγωνας.
    Μιλαμε για κλασσικη περιπτωση βλαβης.
    Πιο χοντρομαλακας πεθαινεις

    T-MAC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δεν την χαρηκα τετοια νικη,ξενερωσα,αποκλειεται να μαι μονη μου."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oxi, vevaia ... alla autoi oi kafroi den eixan kai allo skopo : na mhn xairetai kaneis. Opws to anekdoto me to alogo "na tou pswfisei tou malaka"

      MANOS

      Διαγραφή
    2. Δεν είσαι μόνη σου...

      ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
  38. Το πιο καρυδάτο και το πιο εύκολο πρωτάθλημα ever που πήρε ο Παναθηναικός. Ακούγεται αντιφατικό αλλά δεν είναι. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος φέτος του Παναθηναικού δεν ήταν ο Ολυμπιακός αλλά ο ίδιος ο κόσμος του που δεν καλοείδε το εγχείρημα ανοικοδόμησης της ομάδας έχοντας μεγάλη δυσπιστία απέναντι στους δύο βασικούς συντελεστές τον Δ. Γιαννακόπουλο και τον Πεδουλάκη. Ο πρώτος απέδειξε την αγάπη του στην ομάδα στηρίζοντάς την μέχρι τέλους (κάνοντας βέβαια άπειρα λάθη), ο δεύτερος απέδειξε από την αρχή ότι είναι άξιος προπονητής, αλλά και ότι μαθαίνει μέσα από τα λάθη του και βελτιώνεται. Πραγματικός γάτος. Οι παίκτες τί δεν άκουσαν και αυτοί. Άλλοι έλεγαν τον Διαμαντίδη συνταξιούχο, άλλοι τον Τσαρτσαρή πρώην παίκτη, τον Ούκιτς ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς κλπ.. Ευτυχώς όλοι αυτοί είναι πρωταθλητές στην καρδιά και δεν άκουσαν κανέναν. Πάλεψαν και νίκησαν. Ευχαριστώ την ομάδα για την πιο ενδιαφέρουσα χρονιά όσο την παρακολουθώ (από 6 ετών και τώρα είμαι 43). Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "Γαμώ τον αθλητισμό μου!" Spanoulis prin ligo...

    Mallon efuge apo twra, einai sigouro.

    Ti na tou poume ; Uparxei enas paixths sovaros pou den hthele na paiksei auta ta 90 deuterolepta ;;;

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Etsi gia na allaksoume tono : theos o Alvertis!

    den kwlose katholou ama deite to video, o teleutaios pou feugei kai sxedon xwris agxos !!! pws fainetai h empeiria tou Ellhna prwh paixth s'auta !!!

    MANOS

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. εχει ξαναγινει στην παγκοσμια ιστορια ολων των αθληματων ο πρωταθλητης ευρωπης να χανει και νταμπλ και παρθενα και με πλεονεκτημα εδρας απο αλλη ομαδα ? τζιμ βοηθα με τις γνωσεις σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενας φιλος λιγο πιο πανω το εγραψε, μπαρτσα 2010

      Διαγραφή
    2. ειχε παρει και κυπελλο η καχα τοτε ??? δεν νομιζω θα το ψαξω

      Διαγραφή
    3. φιλε κρις νας δεν ειχε παρει και κυπελλο η καχα το 2010 αρα δεν ειχε κανει νταμπλ

      Διαγραφή
    4. νομιζω δεν υπαρχει παγκοσμιο προηγουμενο σε κανενα αθλημα

      Διαγραφή
  42. http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xNDI5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσαρτσαρής έκλεισε πολλά στόματα με αυτό το παιχνίδι...6 ασσίστς , 0 λάθη , 14 πόντοι ,7 κερδισμένα φάουλ, 23 πιρ ...

      ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
  43. Δυστυχώς επαληθεύτηκα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο...Τα συζητάγαμε εξάλλου χτες από το βήμα που μας δίνει ο jim με τον christo και τον madness...Σε ορισμένους δεν αξίζει να αναφέρονται ως οπαδοί αυτής της ομάδας που φέτος σήκωσε την κούπα στην ευρώπη....Προσωπικά εαν ήμουν αγγελόπουλος και θέλω να λέγομαι σωστός επιχειρηματίας και σεβεσαι το μαγαζί σου,παίρνεις από το χεράκι αστυνομικό διευθυντή και σια και απαιτείς τα στοιχεία αυτών που αρνόντουσαν να φύγουν....Τους τραβάς και μια μύνηση γερη για διαφυγόντα κέρδη...Δεν μπορέι το κάθε @@@παιδο να ακυρώνει προσπάθειες επαγγελματιών και χαρες οπαδών...Πόσο μάλλον χρήματα των προέδρων.

    Όπως και να έχει συγχαρητήρια στην ομάδα μου και κυρίως στο προπονητικό τιμ για τη δουλειά που έβγαλαν όλο αυτό το χρόνο.Συγχαρητήρια και στον ολυμπιακό για την προσπάθειά του ακόμη και αν ορισμένοι δεν τον αφησαν να την ολοκληρώσει.

    ΥΓ.1 Τα συνεχόμενα λάθη των παικτών του ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση στα τελευταία 5 λεπτά του ματς είναι το λιγότερο τραγικά...Απο που να ξεκινήσει κανεις...Το δεν επιθετικό του Χαινς ήταν το κερασάκι στην τούρτα...

    ΥΓ.2 Μπαρτζώκας για πρώτη φορά σε μεγάλη ομάδα σηκώνει ευρωπαική κούπα-πεδουλάκης ομοίως "σκουπίζει" τον πρωταθλητη ελλαδος και ευρώπης με μειονέκτημα έδρας...Τί έγινε ρε παιδιά φέτος?

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα ποιος τα προκαλεσε ολα αυτα?? δν τα προκαλεσαν οι τομιτς, αγγελοπουλοι?? ο μπαρτζωκας?? που αδικηθηκε??
      ο παπανικολαου και ο αντιτς?? οχι φιλε μου δν κανουν μυνησεις γιατι οι ιδιοι τους τα προκαλεσαν!!!

      Διαγραφή
    2. Και οι παράγοντες προκαλούν , και οι αθλητές και οι προπονητές γκρινιάζουν και προσπαθούν να επηρρεάζουν πράγματα και καταστάσεις...Mind games και trash talking υπήρχε , υπάρχει και θα υπάρχει.
      Αυτο δεν δικαιολογεί τον οποιοδήποτε να έρθει με το έτσι θέλω και να του "κλείσει" το μαγαζί...Κάφροι θα υπάρχουν πάντα - όλων των αποχρώσεων - στο χέρι τους είναι , εαν θέλουν οι παράγοντες , να τους διώξουν και να μην χαλάνε την προσπάθεια οπαδών και παιχτών.
      Εσυ chris τι θα απαιτούσες αό τον ΔΓ άμα συνέβαινε το ίδιο στο ΟΑΚΑ? Δεν θα απαιτούσες να κυνηγήσει αυτούς που καταδίκασαν την ομάδα σου και σε έκαναν να φύγεις άρον άρον από το γήπεδο στερώντας σου ακόμη κ τη δυνατότητα να χειροκροτήσεις όποιον εσύ επιθυμεις?

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. και βεβαια, αλλα αν ο ιδιος τα εχει δημιουργησει λεγοντας οτι δν θα μπορω να ελενξω οτι γινει και δν θα εχω ευθυνη ποιος φταιει?? παιδια τετοιες δηλωσεις στην αγγλια αν γινουν τους κυνηγανε!! ουσιαστικα παρακινεις να γινουν αυΤΑ!!!

      Διαγραφή
  44. Molis ekane mia dhlwsh o Lasme pou mou fainetai periergh "makari na ksanasunanthsw ton OSFP"

    Mallon efuge o Lasme. CSKA fantazomai ;

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς link τι προσπαθείς να πεις δεν μπορώ να καταλάβω.. Στο κινητό στο είπε ?
      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
    2. Εννοούσε, μακάρι να μείνω στον ΠΑΟ για να παίζω αντίπαλος του Ολυμπιακού. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για να μείνει και τα μηνύματα είναι θετικά.

      Διαγραφή
    3. MANO ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

      Διαγραφή
    4. Makari ! To katalava alliws giati apla deb thelw na fugei o gigantas ! Euxaristw, me hremhsate !!!

      MANOS

      Διαγραφή
    5. Kai ekane kai dhlwsh "tou xronou to europaiko" !

      MANOS

      Διαγραφή
  45. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της σειράς των τελικών και αφιέρωσε τον τίτλο στον κόσμο του Τριφυλλιού. Αποκάλυψε ότι ο Διαμαντίδης παίζει με ένα πόδι από τις 28/12! KAΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΡΥΦΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΔ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μπράβο η καλύτερη ομάδα κέρδισε.

    Παρακολουθήσαμε πολύ υψηλού επιπέδου μπάσκετ όλη τη χρονιά, ήταν μία καταπληκτική και πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά.

    Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για να σταματήσουν τα επεισόδια στα γήπεδα είναι οι προεδράρες μας και όχι η πολιτεία.

    Μπράβο στον Ολυμπιακό για το Repeat και στους υγιείς μπασκετικούς φιλάθλους όλων των ομάδων για αυτή την καταπληκτική χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. H Μπάκουλη τώρα λέει ότι θα μείνουν μάλλον όλοι για του χρόνου, δηλ. πλην Γκιστ και Ούκιτς και οι Λάσμε, Μασιούλις, Κάρι. Επίσης ότι είναι κλεισμένοι Φώτσης και Γιάνκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Διεκοψαν τον αγωνα επειδη τους αδικουσαν λεει οι διαιτητες, αφου εχουμε παραγκα οπως λενε.Τιμωρουν τον προεδρο επειδη υποψιαζονται οτι ηταν αυτος αφου δεν τον ειδαν(καλα του εκαναν μπας και βαλει μυαλο το κακομαθημενο)ηχητικη ηταν μονο η απειλη χωρις να τον δουν.Οταν κερδιζουν ειναι λογω της καρδιας πρωταθλητη που διαθετουν οταν χανουν ειναι μονο απο την διαιτησια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα κι απο μένα. Τέλος σε μια φανταστική χρονιά, τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Παναθηναϊκό με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να πλακώνονται οι χουλιγκάνοι, ίσα ίσα θα πρότεινα να τους παραχωρηθεί ένας χώρος να πάνε να σφαχτούνε να τελειώνουμε. Το οτι δεν σεβάστηκαν οι "φίλοι" του Ολυμπιακού τον ιδρώτα και τον κόπο αυτής της υπερομάδας δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω, δεν έχω τόσο ευρύ λεξιλόγιο. Το παλικάρι τον Σλούκα που έμεινε με κατεβασμένο το κεφάλι όταν ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή πολύ τον λυπήθηκα.

    Απο κει και πέρα, Τσαρτσαρής και Διαμαντίδης κατ'εμέ πήραν το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός κατα τη γνώμη μου ήταν εξίσου νωθρός με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια και γενικώς θεωρώ οτι μια ομάδα που έχασε 10 απο τις 12 περιόδους που παίχτηκαν στη σειρά δεν είχε καμμία ελπίδα να την πάρει.

    Δεν έχω να πω πολλά άλλα για το σημερινό παιχνίδι. Μπράβο και στις δύο ομάδες για τη φανταστική χρονιά που είχαν, τις περιμένουμε ακόμα καλύτερες την επόμενη χρονιά. Για να γίνει αυτό θεωρώ οτι για τον Ολυμπιακό πρέπει να καλυφθεί το κενό στη ρακέτα και να δουλευτεί πολύ σοβαρά ο τομέας της πειθαρχίας και της προσήλωσης στο πλάνο του προπονητή, όποιο κι αν είναι αυτό. Πάνω απ'όλα πρέπει ο Μπαρτζώκας να ακολουθήσει τη συμβουλή του Πεδουλάκη και να μην φοβάται να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Και γενικώς να μην φοβάται. Έχει παίκτες με μεγάλο ταλέντο και ενέργεια αλλά πρέπει να τους βάλει λίγο χαλινάρι. Φέτος ήταν δύσκολο, το καταλαβαίνω. Του χρόνου όμως θα πρέπει να αποβάλει τον φόβο του και να είναι πραγματικά το αφεντικό αυτής της ομάδας.

    Για τον Παναθηναϊκό, σήμερα που είναι θριαμβευτικά πρωταθλητής σκουπίζοντας τον πρωταθλητή Ευρώπης θεωρώ οτι έχει να διορθώσει τα ίδια πράγματα που είχε να διορθώσει για τη σειρά με τη Μπάρτσα. Δηλαδή, χρειάζεται έναν παίκτη που να παίζει τον ρόλο του Curry (ή τον Curry τον ίδιο), ένα τεσσάρι με σουτ (αλλά όχι τόσο μονοδιάστατο όσο ο Guinn ή ο Antic), ένα fundamental πεντάρι και οπωσδήποτε, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ έναν αντι-Διαμαντίδη. Και φυσικά όλα αυτά με την προοπτική να μείνουν όλοι οι παίκτες κλειδιά του.

    Για τον Διαμαντίδη, κλείνοντας, θέλω να πω οτι σήμερα πραγματικά έκανε την εμφάνιση της χρονιάς. Και γενικά, φέτος όλοι τον βρίσκουν χειρότερο αλλά για μένα ήταν η πιο εμβληματική χρονιά του αρχηγού του ΠΑΟ. Μόνο μπράβο έχω να του πω, πραγματικά θα μου λείψει αυτός ο άνθρωπος όταν αποσυρθεί που ελπίζω να είναι σε πολλά πολλά χρόνια.

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της σειράς των τελικών και αφιέρωσε τον τίτλο στον κόσμο του Τριφυλλιού. Αποκάλυψε ότι ο Διαμαντίδης παίζει με ένα πόδι από τις 28/12!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. apisteuto, pragmatika ! Kai oti emeine psulokrifo tosous mhnes !

      MANOS

      Διαγραφή
    2. Σε ένα διάστρεμμα που είχε πάθει πειράχτηκαν οι σύνδεσμοι και κανονικά έπρεπε να μείνει δύο μήνες εκτός δράσης. Ήταν ένα μεγάλο χτύπημα για την ομάδα, η οποία, όμως, μέσα από τις δυσκολίες αποκτούσε χαρακτήρα. Δούλευε την άμυνα, εγώ είμαι λάτρης της άμυνας και θεωρώ ότι όταν δεν έχεις πολύ ποιοτικό ταλέντο, μπορείς μέσα από την άμυνα να πάρεις τις νίκες. Σε πολλά παιχνίδια μπορούσαμε να πατήσουμε το γκάζι, αλλά δεν το κάναμε, γιατί θέλαμε να μάθουμε καλά το παιχνίδι «πέντε εναντίον πέντε». Και νομίζω ότι αυτή η επιλογή δικαιώθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου, και στους αγώνες κόντρα στην Μπαρτσελόνα και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Να νικήσεις με 3-0 μια ομάδα με την ποιότητα, το ταλέντο και την εμπειρία του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολο. Και, μάλιστα, με μειονέκτημα έδρας».

      Διαγραφή
  51. Συγχαρητήρια σε όλους.
    Στην ομάδα για την υπέρβαση και την κυριαρχία πάνω σε μεγαθήρια (Μπάρτσα - 3 πρώτα απο 5, Ολυμπιακό - 3 στα 3).
    Στον ΔΓ που πλήρωνε και στήριζε.
    Στον Αργύρη που πάνω απ' όλα έχει χαρακτήρα και χτίζει χαρακτήρες.
    Στον κόσμο που σταδιακά πίστεψε.
    Στο Δημήτρη που έκανε τα πράγματα ξεκάθαρα και προσφέρει αυτό το υπέροχο βήμα.
    Εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Συγχαρητηρια στην ομαδαρα που καταφερε ισως στη κρισημοτερη καμπη της συγχρονης ιστοριας της με ριζικη ανανεωση σε ολους τους τομεις να κανει νταμπλ με σκουπισμα στον δις πρωταθλητη ευρωπης
    Επισης ενα τεραστιο μπραβο στους Λο,Χαινς και Μπαρτσωκα οι οποιοι δεκτηκαν την ηττα τους και πηγαν να δωσουν συγχρητηρια στους νικητες.
    Για τους καφροοπαδους (υπαρχουν σε πολλες αποχρωσεις)του ολυμπιακου το μονο που μπορω να πω ειναι οτι το παιχνιδι πηγαινε στον ολυμπιακο και αυτοι το διεκοψαν δινοντας ετσι τον πιο ευκολο τιτλο τα τελευταια χρονια στον παναθηναικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλημέρα. Δυο-τρεις σκέψεις για το χθεσινό ματς.
    Το 3ο ματς της σειράς ήταν τελείως διαφορετικό από τα άλλα δύο. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα του ΠΑΟ είχε προβλήματα τα οποία οφείλονταν κυρίως στα δύο γρήγορα φάουλ του Γκιστ. Κλονίστηκε όλη η αμυντική ισορροπία της ομάδας η οποία κρατήθηκε μπροστά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο (17-24) λόγω της απίστευτης ευστοχίας στα τρίποντα, συνολικά 6 εύστοχα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου τα σουτ σταμάτησαν να μπαίνουν με τον ίδιο ρυθμό ο ΟΣΦΠ ανέκαμψε, βρήκε σκορ και είχε πρόβλημα στην άμυνά του μόνο από τα συνεχή ποσταρίσματα του Τσαρτσαρή ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε εκτέλεση και δημιουργία. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με υψηλό σκορ (39π. ο ΟΣΦΠ) απόδειξη ότι το ματς έφυγε από το αρχικό πλάνο του ΠΑΟ. Παρόλα αυτά, στο 2ο ημίχρονο ο ΠΑΟ κατάφερε να βελτιώσει αισθητά την άμυνά του και να φέρει το ματς στο ρυθμό που ήθελε εξαρχής. Στο τελευταίο δεκάλεπτο βοηθήθηκε και από δύο λάθος αποφάσεις του Μπαρτζώκα. Η πρώτη απόφαση αφορά στο μαρκάρισμα του Διαμαντίδη από το Σπανούλη για μεγάλο χρονικό διάστημα (νομίζω περίπου 10’). Εκεί ο 3D, βρήκε την ευκαιρία να εκτελέσει, να δημιουργήσει και να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας δείχνοντας ότι ο αρχηγός ήταν παρών. Ο Σπανούλης χανόταν στις περιστροφές, δεν ήταν συγκεντρωμένος στην άμυνα και προσπαθούσε να απαντήσει στην επίθεση με τραβηγμένες επιλογές. Η δεύτερη απόφαση σχετίζεται με τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής του Χάινς. Στο τέλος του παιχνιδιού ο Αμερικανός ήταν εξαντλημένος, χωρίς ενέργεια και καθαρό μυαλό κάνοντας ασυνήθιστα λάθη όπως π.χ. το επιθετικό φάουλ στο σκριν στο Λάσμε, χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, τζάμπα φάουλ στα hedge out κ.λ.π. Το ματς θα είχε κριθεί (μπορεί και διακοπεί) νωρίτερα αν ένα από τα δύο άστοχα ελεύθερα σουτ του Κάρι είχαν βρει στόχο. Ήταν τόσο εύθραυστη η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού στο -7, που αρκούσε ένα σουτ για να καταρρεύσουν. Τελικά, η σειρά κρίθηκε από την αδυναμία του ΟΣΦΠ να επανέλθει μετά το θρίαμβο του Λονδίνου και την άψογη προετοιμασία του ΠΑΟ. Ο Μπαρτζώκας μετά το τεράστιο credit στο F4, χρεώνεται (μάλλον λόγω απειρίας) το γεγονός ότι η ομάδα εμφανίστηκε απροετοίμαστη για τους τελικούς και το αποτέλεσμα ήταν βαρύ αδικώντας την προσπάθεια του ίδιου και των παικτών όλη τη χρονιά. Ο Πεδουλάκης δικαίωσε όσους ζητούσαν να του δοθεί χρόνος να δουλέψει (συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ σ’ αυτούς). Η χρονιά σημαδεύτηκε από δύο κρίσιμες χρονικές στιγμές γι’ αυτόν και τους παίκτες. Η πρώτη ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου η οποία ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση της ομάδας και της έδωσε το οξυγόνο που χρειαζόταν. Η δεύτερη ήταν ο αποκλεισμός από το F4 όπου ανάγκασε την ομάδα να ηρεμήσει και να προετοιμαστεί απερίσπαστα για τους τελικούς. Είναι προφανές ότι η ομάδα δημιουργήθηκε, άλλαξε, ξανάλλαξε και δούλεψε από ένα σημείο και μετά με βάση την αντιμετώπιση του ΟΣΦΠ. Αυτό κόστισε την πρόκριση στο F4 αλλά έδωσε το πρωτάθλημα με τον πιο πειστικό τρόπο. Θυμίζω ότι μετά τα δύο ματς της regular season, ο ΠΑΟ κέρδισε και τις 4 φορές που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η χρονιά είναι επιτυχημένη και για τους δύο. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι αποτέλεσε μια τεράστια εμπειρία η οποία αν αξιοποιηθεί σωστά θα τους επιτρέψει του χρόνου να εμφανιστούν ακόμη καλύτεροι.
    Υ.Γ. Πώς θα αντέξουμε τη στέρηση μέχρι το Ευρωμπάσκετ; Θα βολευτούμε με υποκατάστατα δηλ. την ακατάσχετη μεταγραφολογία που θα ακολουθήσει σε όλη την Ευρώπη.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός σε όλα πως πάντα...

      Παρατηρώ από το 4ο λεπτό πριν το τέλος του αγώνα τις επιθέσεις και άμυνες του ολυμπιακού , και την αντίστοιχη διαχείρηση της κρίσης από το Μπαρτζώκα...
      Έχουμε λοιπον...2/4 βολές Χάινς και Σπανούλης , αμυντικό φάουλ στο Λάσμε μετά από χαμένο ριμπάουντ , κλείσιμο στον Πρίντεζη από τα θηρία και λάθος πάσα , αμυντικό φάουλ του Χάινς στα hedge out , στα καπάκια χαζό επιθετικό του ίδιου παίκτη , χαμένο σουτ από Μπράμο και στον αιφνιδιασμό λάθος πάσα από τη βιασύνη του ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια καλάθι (τύπου drive) από Λάσμε....
      Πόσο κακή αντιμετώπιση από τον κόουτς του Ολυμπιακού και πόσο θα βοήθαγε την ομάδα του ένα τάιμ αουτ να τους συνεφέρει ? Τουναντίον , στο επιθετικό του Χάινς στο Λάσμε χειροκροτά ειρωνικά τους διαιτητές με σαρδόνιο χαμόγελο...
      Όσο τεράστια δουλειά έκανε στο Λονδίνο τόσο χαντάκωσε την ομάδα του χτες..Μάλλον το μυαλό του ήταν "χαλασμένο" από το πρώτο κιόλας ματς...Πόσο δίκιο είχε το RG που του έλεγε να ηρεμήσει και να δεί τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.....

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. τζιμ βαλε να κανουμε και κανα like.χιλια like 77.

      Διαγραφή
    3. φιλε ποιο ευρωμπασκετ??

      ποτε διεξαγεται??

      θα υπάρχει κανάλι που να το δείξει?

      θα τωρα χωρις ερτ που θα πανε οι φωναρες της?

      SuperSportSpy

      Διαγραφή
    4. Φιλε 77 συμφωνω με τη πλειοψηφια αυτων που αναφερεις. Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω οσον αφορα το 1 δεκαλεπτο που οπως λες ειχε απιστευτη ευστοχια ο Παναθηναικος. Νομιζω οτι δεν οφειλονται σε αυτο οι πολλοι ποντοι που πετυχε ο Παναθηναικος αλλα μαλλον στη μη διαθεση των παιχτων του Ολυμπιακου να παιξουν αμυνα. Σχεδον ολα τα τριποντα ηταν προκλητικα ελευθερα.

      Κωστας Β.

      Διαγραφή
  54. Ο Λάσμε τραγουδούσε μαζί με τον κόσμο το "Πεδουλάκης οε οε οε οε" στην οροφή του πούλμαν.Ξανθόπυλος Σκορδίλης Γκιστ Γκουίν οι πιο πορωμένοι.Ματσιούλις Λάσμε Μπράμος ακολούθησαν, άφαντοι Διαμαντίδης και Σχορτσιανίτης που καθόταν στη γαλαρία ( για να χωράει προφανώς) μόνος του αμίλητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΠΑΟ : ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (PART I)

    Ότι η χρονιά είναι επιτυχημένη είναι αυτονόητο. Τα επιτεύγματα της ομάδας ξεπέρασαν και την πιο αισιόδοξη προσδοκία. Παρά τις αντίξοες συνθήκες του καλοκαιριού, παρά τα λάθη από πολλούς και παρά τη μουρμούρα του κόσμου που μετατράπηκε κάποια στιγμή σε αμφισβήτηση, η ομάδα άντεξε, συγκεντρώθηκε, συσπειρώθηκε και πέτυχε.
    ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ : Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον Πεδουλάκη και το υπόλοιπο τεχνικό team. Ο Άρτζι, άπειρος σε τέτοια μονοπάτια, πίστεψε στο εαυτό του και στους παίκτες αλλά κυρίως έκανε τους γύρω του να πιστέψουν σ’ αυτόν. Παρά τα πολλά λάθη στις αλλαγές στους ξένους, πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος αφού πέτυχε βήμα-βήμα, μέρα-μέρα και αγώνα-αγώνα να φτάσει την ομάδα στο ταβάνι της. Πιο χαρακτηριστικά δείγματα από την μεταμόρφωση και προσαρμογή των Ούκιτς και Γκιστ δεν υπάρχουν. Διεκδίκησε και κατέκτησε το δικαίωμα του σεβασμού και της εκτίμησης. Του αξίζουν.
    ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ : Η πιο περίεργη χρονιά της τεράστιας καριέρας του. Μέχρι τον Φεβρουάριο σήκωνε την ομάδα στις πλάτες του, στηρίζοντας όλο το project. Παρά τα 33 χρόνια του, πρώτη φορά είχε τόσες ευθύνες και τόση πίεση πάνω του. Ανταποκρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό παρά τη σωματική του εξάντληση και τους τραυματισμούς. Η τεράστια συμβολή του ήταν στο κομμάτι της ένταξης των νέων παικτών και στην βοήθεια που τους προσέφερε μέσα στα παιχνίδια. Είναι το τοτέμ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τεράστια τιμή που ηγείται αυτής της ομάδας. Έχει 2-3 χρόνια μεγάλου μπάσκετ αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά.
    ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ : Η χρονιά του ήταν σούπερ. Φοβερή προσαρμογή στο νέο του ρόλο, με καθοριστική συμβολή στη συσπείρωση της ομάδας. Έπαιξε πολύ περισσότερο από όσο μπορούσε ή είχε υπολογιστεί, αλλά ανταποκρίθηκε στο 100%.
    ΛΑΣΜΕ : Πρώτος λαχνός του λαχείου και τεράστιο credit του Άρτζι για την επιμονή. Το βαρύ σασί της ομάδας, με άμεση προσαρμογή και φοβερό επαγγελματισμό. Το συμβόλαιό του απαιτείται να ανανεωθεί άμεσα.
    ΟΥΚΙΤΣ : Δυσκολεύτηκε, αμφισβητήθηκε και ήταν ασταθής αλλά δούλεψε και δικαιώθηκε. Προσαρμόστηκε όσο γινόταν στα θέλω του κόουτς, ήταν σούπερ στα ματς με τον Ολυμπιακό και έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε μεγάλη ομάδα. Αν φύγει, πάει στράφι όλη η δουλειά που έγινε φέτος. Επομένως, πρέπει να μείνει γιατί εκτός των άλλων διαθέτει επιθετικά στοιχεία που λείπουν από την ομάδα.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΟ : ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (PART II)

      ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ : Σταθερός και με καλή χημεία με τους υπόλοιπους. Έδωσε στην καριέρα ου μεγάλη ώθηση και δικαίωσε τον Άρτζι που τον επέλεξε. Αλληλοσυμπληρώνεται με τον Μπράμος και πρέπει να ανανεωθεί αφού αποτελεί πλέον απαραίτητο γρανάζι στην φιλοσοφία της ομάδας και στις δύο πλευρές του παρκέ.
      ΜΠΡΑΜΟΣ : Φοβερή πρόοδο και βελτίωση με την πάροδο του χρόνου. Η πρώτη του χρονιά σε top επίπεδο ήταν καταπληκτική. Φοβερός επαγγελματίας, σφουγγάρι στο μυαλό και χαμηλοί τόνοι. Είναι, πλέον, απαραίτητος.
      ΓΚΙΣΤ : Απίστευτη μεταμόρφωση. Ο παίκτης που είδαμε στην αρχή του ερχομού του, με τον παίκτη που είδαμε τους τελευταίους 2 μήνες είναι η μέρα με τη νύχτα. Το κλασσικότερο παράδειγμα της δουλειάς και της αφοσίωσης του τεχνικού team. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα το χθεσινό high low με το Λάσμε. Ένας παίκτης ενστίκτου και θεάματος μετατράπηκε σε λίγους μήνες σε παίκτη που σκέφτεται και αμυντικό υπερ-όπλο. Η παραμονή του είναι επιβεβλημένη.
      ΣΟΦΟ : Πικρή γεύση μας αφήνει η χρονιά του. Μετά το αρχικό φορτσάρισμα μετατράπηκε σε παίκτη 10λέπτου χωρίς να μπορεί τις περισσότερες φορές να προσφέρει τα απλά και αυτονόητα. Προϊόντος του χρόνου έπεφτε σε απόδοση και διάθεση. Αν μείνει, θα είναι ο 3ος σέντερ με συγκεκριμένο ρόλο. Από τα λίγα προβλήματα που ο Άρτζι δεν μπόρεσε να βρει τη λύση.
      ΚΑΡΙ : Σπουδαία προσθήκη με μεγάλη συνεισφορά στον τίτλο. Κάλυψε το κενό που στοίχισε την πρόκριση στο F4 προσφέροντας σε τομείς που η ομάδα έπασχε εμφανώς. Αν αποκτηθεί γκάρντ με αθλητικά προσόντα και ταχύτητα, μένει εύκολα ως 4ος.
      ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : Τρομακτική εμπειρία για τον ίδιο η φετινή χρονιά. Στα συν : 1) Συνεχίζει και χρηματοδοτεί την ομάδα από την τσέπη του, 2) Στήριξε τον Άρτζι στα δύσκολα, 3) Προσπαθεί να ασκήσει ένα πιο εξελιγμένο management κάνοντας ανοίγματα σε νέες αγορές ψάχνοντας έσοδα και χορηγούς. Στα πλην : 1) Η κόντρα με την Ευρωλίγκα και η μανία της καταδίωξης που δεν οδηγούν πουθενά, 2) Οι συχνές εκρήξεις του με αποκορύφωμα τη συνέντευξη τύπου για αποχώρηση, Θανάση κλπ, 3) Τα όσα έκανε και είπε πριν και κατά την διάρκεια των τελικών, 4) Η εντύπωση που μου δίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γκρεμίσει ό,τι οι ο ίδιος και οι άλλοι δημιουργούν με κόπο και αγώνα.
      Από την αρχή η φετινή χρονιά μου δημιούργησε ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα. Ίσως γιατί αισθάνθηκα ότι η ομάδα είχε ανάγκη την στήριξη όλων μας για πρώτη φορά τόσο πολύ. Κάθε ματς το περίμενα με μια ανεξήγητα μεγάλη προσμονή. Ήμουν προετοιμασμένος για δύσκολη χρονιά και θα δικαιολογούσα και την πιο παταγώδη αποτυχία. Έχω αποζημιωθεί στο ακέραιο.

      77

      Διαγραφή
    2. 77 να προσθέσω τα εξής. Κατ'αρχάς οι Διαμαντίδης, Ukic, Μπράμος, Gist και Lasme κέρδισαν την ανάγκη να παραμείνουν και την επόμενη χρονιά. Οι Τσαρτσαρής, Maciulis, Curry επίσης, αλλά και αν δεν παραμείνουν μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς να πονέσει η ομάδα ιδιαίτερα, αν και γνώμη μου είναι οτι και οι τρεις είναι υπερπολύτιμοι, ειδικά ο Maciulis και σε δεύτερο βαθμό ο Τσαρτσαρής που ως ρολίστας μπορεί να κάνει πολύ χρήσιμη δουλειά. Ο Curry κουμπώνει πολύ καλά και κανονικά πρέπει να μείνει γιατί δύσκολα βρίσκεις τέτοιο κούμπωμα αλλά απαιτείται οπωσδήποτε προσθήκη κι άλλου, πολύ ποιοτικού point guard ΜΕ σκορ. Ο Σχορτσιανίτης δεν. Δυστυχώς. Απογοήτευση σε τέτοιο βαθμό που είνια προτιμότερο να παίζει ο ΠΑΟ με τον Τσαρτσαρή πεντάρι. Οι Σκορδίλης, Γιαννόπουλος, Ξανθόπουλος, Guinn λογικά χαιρετούν.

      Επομένως θεωρώ οτι πάμε για καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι για τον ΠΑΟ.

      Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πιο απλά. Powell, Gecevicius, Antic κουνάνε μαντήλι και απαραιτήτως πρέπει να έρθουν δύο παίκτες στις θέσεις 4 και 5. Θεωρώ οτι ο ΟΣΦΠ έχει πολύ καλό υλικό και με έναν εξορθολογισμό του rotation του θα είναι πολύ πιο σοβαρός του χρόνου και θα παίζει πολύ περισσότερο μπάσκετ προπονητή παρά ενστίκτου. Overall και παρά τη σκούπα θεωρώ οτι ο ΟΣΦΠ τελειώνει μια ονειρική χρονιά.

      Για τους προπονητές θεωρώ οτι του χρόνου, ειδικά ο Μπαρτζώκας, θα είναι πολύ καλύτεροι. Ο Πεδουλάκης θα πρέπει να στηρίξει περισσότερο τις επιλογές παικτών που θα κάνει γιατί έχει ένα κακό συνήθειο να καίει παίκτες, έστω και αν δεν τον βοηθούν και οι ίδιοι να τους εμπιστευτεί. Αυτό του χρόνου πρέπει να κοπεί και πιστεύω οτι η φετινή Ευρωλίγκα ήταν πολύ διδακτική για την σημασία του μεγάλου rotation οπότε θα το διορθώσει. Ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να είναι πιο αυστηρός με τον εαυτό του πρωτίστως και με τους παίκτες του δευτερευόντως. Θα πρέπει να γίνει πιο τολμηρός, να μάθει να επιμένει στο πλάνο του και να το επιβάλει στους παίκτες του.

      Οι πρόεδροι των δύο ομάδων είναι απλά για τα σκουπίδια. Τους πιστώνεται μόνο η επιλογή του αθλητικού προσωπικού τους. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι απλά γελοίοι και πολύ, πολύ κατώτεροι του επιπέδου των ομάδων που διοικούν. Στο χέρι τους είναι να αλλάξει επίπεδο το μπάσκετ στην Ελλάδα αλλά ούτε το μπορούν ούτε το θέλουν.

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, καλημέρα. Είναι τόσες οι καραμπόλες που θα προκύψουν από μετακινήσεις παικτών στην Ευρώπη, που θα υπάρξουν πολλοί γνωστοί παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι το καλοκαίρι. Επίσης, η προσέγγιση των παικτών από τον ΠΑΟ θα γίνει από διαφορετική αφετηρία σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι. Νομίζω ότι η ομάδα χρειάζεται ένα γκαρντ + τον Κάρι, ένα τεσσάρι με μακρινό σουτ και ένα σέντερ για να συμπληρώνει το Λάσμε (παιχνίδι στο post κλπ). Όποια επιπρόσθετη επιλογή τύπου Γιάνκοβιτς είναι καλοδεχούμενη. Στον ΟΣΦΠ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί έχει ανανεώσεις που κοστίζουν πολύ. Για τον Μπαρτζώκα συμφωνώ 100% με αυτά που λες. Όσον αφορά το Σόφο, νομίζω αν και αυστηρός μάλλον προσεγγίζεις την πραγματικότητα. Ο Σόφο βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη καμπή της καριέρας του. Κινδυνεύει να υποβιβαστεί από το top επίπεδο και οι ευκαιρίες εξαντούνται, αν δεν έχουν εξαντληθεί ήδη.

      77

      Διαγραφή
    4. Μαγκιά του Αργύρη αν του δώσει κι άλλη ευκαιρία αλλά κατα τη γνώμη για δεύτερος πίσω απο τον Λάσμε ο Σόφο θα είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί η παρουσία του, ακόμα και στις καλές του βραδιές ρίχνει πολύ το αμυντικό intensity της ομάδας. Επομένως στην καλύτερη περίπτωση ο Σόφο πάει για τρίτος center και μόνο για ειδικές καταστάσεις, άρα μιλάμε για 5 λεπτά ανα αγώνα, με 10 λεπτά max. Με δεδομένο αυτό λοιπόν, τι ποσό είναι διατεθιμένος ο ΠΑΟ να πληρώνει για τον τρίτο του center;

      Διαγραφή
    5. Αν μείνει 300 χιλ. max. Συμφωνώ ότι ως δεύτερος αποδείχτηκε λίγος. Ο Άρτζι δεν θα επαναλάβει φέτος τα περσινά λάθη. Θα είναι και πιο αυστηρός και πιο προσεκτικός. Αν μείνει ως δεύτερος ο Σόφο, ο Λάσμε θα σκάσει αφού φέτος στο τσακ τη γλίτωσε. Ο Σόφο αν μείνει, πρέπει να έχει το ρόλο που είχε στην Εθνική το 2006. Λίγος και καλός όποτε μπορεί.

      77

      Διαγραφή
    6. Ωραίος 77, και εγώ ήθελα να κάνω μια αποτίμηση αλλά με κάλυψες σχεδόν απόλυτα.
      Για την επόμενη μέρα, η άποψη μου είναι ότι ο κορμός των φετινών 9 παικτών πρέπει να μείνει ώστε να έχει νόημα όλη η φετινή προσπάθεια. Άρα ψάχνουμε 3 παίκτες, έναν περιφερειακό, τον Φώτση και έναν ακόμα. Τον Σοφοκλή δεν τον καίω , έκανε ώριμη σεζόν με τα πάνω και τα κάτω της..Τα προσόντα του είναι ευλογία και κατάρα μαζί, πρέπει να μάθει και ο Παναθηναϊκός να ζει με αυτά τα δεδομένα για τον παίκτη και πιστεύω το έχει κάνει ως ένα βαθμό. Στη θέση μπορεί να βοηθήσει και ο Γκιστ και ο Τσαρτσαρής, υπάρχει και ο μικρός Διαμαντάκος που για μένα πρέπει να πάρει ευκαιρίες στην Α1 την επόμενη σεζόν. Και είναι και Έλληνας.
      Οπότε ένα ρόστερ της μορφής:
      Διαμαντίδης, Ούκιτς, Κάρι, Ζήσης π.χ.
      Μπράμος, Μασιούλις, Γιάνκοβιτς π.χ.
      Γκιστ, Τσαρτσαρής, Φώτσης
      Λάσμε, Σοφοκλής
      +Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος και ένας περιφερειακός ακόμα για ξεκούραση Διαμαντίδη στην Α1
      θα είναι μια χαρά. Έχει τις περσινές βάσεις και άμα δεις ότι χρειάζεται και κάποια προσθήκη την κάνεις αργότερα (υπάρχει θέση ξένου).
      Αλλά πράγματι θα γίνουν πολλές καραμπόλες και θα υπάρξουν καλές περιπτώσεις. Θα δούμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο προπονητής και ο πρόεδρος και κατά πόσο είναι δυνατόν να παραμείνουν όλοι οι φετινοί παίκτες. Απλά βλέπω υπάρχει μια διάθεση για απόκτηση Ελλήνων παικτών γι αυτό και έβαλε ας πούμε Ζήση στην περιφέρεια ενώ μπορεί και να υπάρχουν αρκετά καλύτερες περιπτώσεις από αυτόν στην αγορά.
      Θα έχει πράμα το καλοκαίρι. Για μένα προέχουν πάντα οι ανανεώσεις όμως.
      Υ.Γ. Λέτε να ανακοινώσει κανάν Φώτση στη φιέστα ο ΔΓ;

      Διαγραφή
    7. Madness, καλησπέρα. Οι προσθήκες το καλοκαίρι πρέπει να είναι προσεκτικές και στοχευμένες. Στόχος είναι η διατήρηση του αμυντικού φίλτρου της ομάδας και η αισθητή βελτίωση στα επιθετικά plays. Δεν γίνεται να ρισκάρεις και του χρόνου με το Σόφο 2ο σεντερ. Εκτός από τους συχνούς τραυματισμούς, την κακή φυσική κατάσταση και την αγωνιστική κάμψη ο Σόφο είναι περίεργη περίπτωση και ως νοοτροπία. Χρειάζεσαι, λοιπόν κάποιον για 2ο και μάλιστα καλό ώστe να έχεις την αναγκαία κάλυψη. Ο Ζήσης δεν με ενθουσιάζει. Αν μείνει ο Κάρι τότε καλύπτεις όλα όσα σου προσφέρει ο Ζήσης και ακόμα παραπάνω (π.χ.εκτελεστική δυνότητα). Άρα, χρειάζεσαι έναν πιο αθλητικό παίκτη. Τέλος, την υπόθεση Φώτση να την ξαναδούμε και με βάση το κόστος. Πιστεύω ότι είναι καλή λύση αλλά μπορεί να βρεθεί και καλύτερη. Για φαντάσου αν μείνει ο Κάρι και έρθει ο Φώτσης οι 30+ θα είναι αρκετοί του χρόνου.

      77

      Διαγραφή
  56. Χτες η διαιτησια εδινε φαουλ (και οχι μονον) σε τριποντα των ολυμπιακων,σε δυο τρεις φασεις μαλιστα εβαλαν και την βολη,4 ποντους η καθε επιθεση τους.Οι τεχνικες ποινες στον ΔΔ ασχολιαστες.Παρο ολα αυτα παλι γκρινιαζουν για την διαιτησια.Οι εφημεριδες τους με εξαιρεση το φως δικαιολογουν τους καφρους,παλι οι Παναθηναικοι φταινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Φοβερή σεζόν και για τους 2 αιώνιους. Ο ένας Ευρωλίγκα, ο άλλος Νταμπλ, η μοιρασιά ήταν fair and square.
    Θα σταθώ λίγο στην ομάδα του Παναθηναϊκού και θέλω να πω ένα μπράβο σε όλους τους αθλητές που επιβεβαίωσαν ότι στον ΠΑΟ υπάρχει ακόμα ζωή και μας προσέφεραν την πιο όμορφη (από άποψη άγριας ομορφιάς) μπασκετική σεζόν της τελευταίας 10ετίας. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτιάξει νέο κορμό, νέο αγωνιστικό προφίλ και πλέον θα κοιτάξει το καλοκαίρι ήρεμα να κάνει τις 2-3 προσθήκες που θέλει για να φτιάξει και την επίθεση του. Πολλά μπράβο ειδικά στον Κώστα τον Τσαρτσαρή που έμεινε με λίγα χρήματα για να υποστηρίξει την καινούργια προσπάθεια, ένας πραγματικός μύθος του Παναθηναϊκού, ο οποίος στο ΣΕΦ έκανε ματσάρα από τις λίγες. Για μένα αξίζει να μείνει και του χρόνου σαν τρίτη λύση και στην θέση 4 και στη θέση 5. Ο Διαμαντίδης είχε πολλές ατυχίες αλλά απέδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι πολλές φορές, ο Ούκιτς είχε την ψυχή και το μπασκετικό θάρρος να μάθει ένα καινούργιο στυλ μπάσκετ και στα κρίσιμα ειδικά του δευτέρου γύρου ήταν μαγικός, ο Μπράμος ανέβηκε απλά επίπεδο, ο Ματσιούλις απέδειξε ότι έχει απίστευτη ποιότητα, ο Λάσμε και ο Γκιστ καθιερώθηκαν σαν defensive monsters, ο Σοφοκλής έδειξε ότι ορίμασε....Πολλά μπράβο και στον κόουτς για την εκπληκτική του δουλειά.
    Ελπίζω όλα να πάνε καλά σε ανανεώσεις - μεταγραφές και να έχουμε του χρόνου μια ακόμα καλύτερη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Βασικά Jimmy, λάθος τίτλος.. Το σωστό ήταν "So Close, But Still So Far Away" τελικά.. Επική αντιμετώπιση του Ολυμπιακού από Πεδουλάκη. Περισσότερα στο άρθρο σου.. Πάρτε και το τραγούδι με αυτόν τον στίχο..΄
    http://www.youtube.com/watch?v=-7iwP5V6p08
    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. (SYNENBTEYKSI PEDOYLAKH)«Χρησιμοποιήσαμε» δύο παιχνίδια για να «φτιάξουμε» το μυαλό των παικτών μας στα αποδυτήρια. Το πρώτο ήταν το ματς της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ πριν τον τελικό του Κυπέλλου και το δεύτερο ήταν ο τρίτος αγώνας της σειράς με αντίπαλο τον Πανιώνιο πριν την έναρξη των τελικών. Θέλαμε πριν τους τελικούς να πάει ένας αγώνας πιο «κλειστά» για να μαζέψουμε το μυαλό των παικτών και να μπούμε δυνατά στον πρώτο τελικό. Ήταν από τα ψυχοπνευματικά κομμάτια, που έπρεπε να ετοιμάσουμε. Όταν η ομάδα νικά εύκολα, το μυαλό δεν είναι τόσο συγκεντρωμένο και χρησιμοποιήσαμε αυτά τα δύο ματς για να ετοιμάσουμε τους παίκτες μας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΤΤΑ. Νομιζω η παραπανω φραση αντικατοπτριζει τα συναισθηματα που πρεπει να αισθανονται οι φιλοι του Ολυμπιακου μετα το τελος της σειρας. Δεν ειναι δυνατον να εισαι πρωταθλητης Ευρωπης, για δευτερη μαλιστα συνεχη χρονια, να εχεις το πλεονεκτημα εδρας, και να χανεις με 0-3 απο τον μεγαλο σου αντιπαλο σε μια χρονια που εχει αλλαξει ολους τους παικτες, τους προπονητες και τους προεδρους, με μερικους παικτες να μην εχουν κλεισει ουτε μηνα στην ομαδα και ακομα να μαθαινουν τα συστηματα. Αν μαλιστα βαλουμε μεσα και το κυπελλο αυτη τη στιγμη ο Παναθηναικος μετραει 0-4 με 1 νικη εντος εδρας, 2 εκτος και μια σε ουδετερο γηπεδο. Πραγματικα η Απολυτη Ηττα.
    Η επικρατηση του Παναθηναικου νομιζω οτι ηταν σε ολα τα επιπεδα οχι μονο στο αγωνιστικο σκελος. Δεν ξερω αν ο Γιαννακοπουλος εκανε αυτα που εκανε επειδη ειναι ψυχακιας η τα εκανε βασει πλανου. Αυτο που καταφερε παντως ειναι αξιοσημειωτο. Χαλασε το μυαλο προεδρων, παικτων και φιλαθλων βαζοντας τους στο τρυπακι της αμφισβητησης λεγοντας οτι ο Ολυμπιακος ηταν ντοπε. Απο τη μια οι φιλαθλοι ισως και να να ειπαν καποια στιγμη "βρε λες;" ενω οι παικτες αρχισαν να εχουν αισθηματα αδικιας και ξαφνικα εκει που απολαμβαναν την κουπα βρεθηκαν να πρεπει να αποδειξουν τα αυτονοητα. Καθε φορα που περνουσαν απο ελεγχο αντιντοπινγκ πρεπει να αισθανονταν οπως αισθανονται οι φυλακισμενοι που ειναι εξω με αναστολη και πρεπει να δινουν το παρον στο αστυνομικο τμημα μια φορα το μηνα. Σιγουρα ολα αυτα χαλασαν το μυαλο των παικτων. Απο την αλλη ο Γιαννακοπουλος ξεροντας οτι οι φιλοι του Ολυμπιακου παρα πολυ ευκολα(οπως μας εχουν αποδειξει τα προηγουμενα χρονια) μπορουν να ξεφυγουν και να δημιουργησουν φασαριες, ισως και επιτηδες δυναμητισε το κλιμα θελοντας να προκαλεσει αναταραχη ακομα και την τιμωρια του Ολυμπιακου κρατωντας ταυτοχρονα τους δικους του Φιλαθλους με το ζωναρι. Ηταν ο μονος που μετα απο καθε παιχνιδι παρακαλουσε τους φιλαθλους του Παναθηναικου να παραμεινουν σε αγωνιστικα πλαισια, κατι που ποτε δεν εκαναν οι Αδελφοι Αγγελοπουλοι. Με λιγα λογια επαιξε με το μυαλο ολων.
    Απο την αλλη ο Πεδουλακης εστησε αψογα την ομαδα στο γηπεδο και οπως και ο ιδιος ειπε στον Μπαρτζωκα "εμεις παιζουμε με το μυαλο σας, οχι η διαιτησια".

    Πιστευω παντως για την φετινη χρονια του Παναθηναικου η μεγαλυτερη βραβευση ηταν αυτη που εκαναν οι φιλαθλοι του Ολυμπιακου. Αρνουμενοι να φυγουν απο το γηπεδο και οπως ελεγαν στο προεδρο που τους παρακαλουσε να βγουν εξω: "τι να βγουμε, ολα τελειωσαν", ηταν αυτοι στην ουσια που αναγνωρισαν την ανωτερωτητα του Παναθηναικου και που εκαναν την στεψη του Πρωταθλητη στον Παναθηναικο.

    ΥΓ 1. Νομιζω οτι στους τελικους φανηκε η απουσια του Ντορσευ απο τον Ολυμπιακο. Πιστευω οτι αν ηταν ακομα στην ομαδα θα ειχε καλυτερη τυχη απο το να παιζει ο Χαινς 40 λεπτα....

    ΥΓ 2. Ποσο γρηγορα ξεχαστηκαν απο το Παναθηναικο παικτες σαν το Μπατιστ. Δεν νομιζω οτι υπαρει εστω και ενας φιλαθλος του παναθηναικου που επυθυμει την επιστροφη του Μπατιστ οσο υπαρχει στην ομαδα ο Λασμε


    Κωστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Κώστα τα mind games είναι μέσα στο παιχνίδι όμως θα προτιμούσα να τα έκαναν (αν ήθελαν) οι πρωταγωνιστές. Ο Πεδουλάκης για παράδειγμα αφήνοντας προκλητικά αμαρκάριστο τον Κατσίβελη και τον Antic (και τον Law σε μικρότερο βαθμό) και βάζοντας τους Λάσμε και Γκιστ πάνω στα guards έπαιξε ένα πολύ επιτυχημένο mind game κι αυτό το είδαμε και το θαυμάσαμε όλοι μας γιατί ήταν ένα mind game καθαρό, αθλητικό και εντός των πλαισίων του αγώνα.

      Να με συγχωρείς αλλά αυτό που έκανε ο Γιαννακόπουλος δεν είναι mind game, είναι συκοφαντική δυσφήμιση, λασπολογία και σπίλωση συνειδήσεων. Και εκτός των άλλων είναι συνυπεύθηνος για τα χθεσινά έκτροπα γιατί ήξερε ακριβώς τι πρόκειται να γίνει (έχει ξαναγίνει πολλάκις άλλωστε) και το επεδίωξε. Παράλληλα, σ'ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού, με τον ΠΑΟ καβάλα στ'άλογο πήγε και τραμπούκιζε τους διαιτητές όπως κάνουν στα ορεινά χωριά οι γιδοβοσκοί πρόεδροι του ΑΟ Κάτω Ραχούλας. Και θέλεις να του πούμε και μπράβο;

      Και τελικά τι κατάφερε; Ο Παναθηναϊκός σκούπισε τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο και μόνο χάρη στο καταπληκτικό στήσιμο του Πεδουλάκη, την απόλυτη προσήλωση των παικτών του στο πλάνο και στην απέναντι όχθη στην ατυχία του Ολυμπιακού με τον Law και την αλαζονία με την οποία αντιμετώπισαν τους τελικούς ο προπονητής και οι παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης. Σε τι απο όλα αυτά συνέβαλε ο Γιαννακόπουλος; Σε τίποτα.

      Στο χέρι του είναι να παίξει έναν άλλο ρόλο του χρόνου και να αποτελέσει μια δύναμη ηρεμίας για την ομάδα του. Ούτως ή άλλως με το αποτέλεσμα να τον έχει δικαιώσει, το δημιούργημα του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και την συμπάθεια του φίλαθλου κοινού στην Ελλάδα και την Ευρώπη και κατα τη γνώμη μου μεγαλύτερη ικανοποίηση απο αυτήν δεν θα έπρεπε να υπάρχει για τον ΔΓ. Μακάρι του χρόνου να δούμε μια άλλη, πιο ψύχραιμη εικόνα απο αυτόν, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω.

      Διαγραφή
    2. Φιλε Χρηστο σε καμια περιπτωση δεν λεω οτι συμφωνω με αυτα που εκανε ο Γιαννακοπουλος. Αναφερω μαλιστα την περιπτωση του ως... ψυχακια. Και σιγουρα δεν τον κατηγορω γοα το παθος του. Απλα θα πρεπει να το εκφραζει με αλλους τροπους. Ολα αυτα ομως δεν αναιρουν το αποτελεσμα. Οτι δηλαδη χαλαστηκε το μυαλο του αντιπαλου τραβωντας ταυτοχρονα ολη τη προσοχη και τα φωτα της δημοσιοτητας πανω του, αφηνοντας τους παικτες του υσυχους να εκτελεσουν το πλανο του προπονητη τους

      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, είναι απλά τα πράγματα. Ο ΔΓ βλέποντας ότι η ομάδα του έχει τύχη πριν τους τελικούς αποφάσισε να γίνει μέρος του παιχνιδιού. Στόχος του ήταν να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας από αυτό που εύλογα του αναλογεί ώστε να γίνει αποδεκτός από τους οπαδούς. Όσο η σειρά παιζόταν και η ομάδα κέρδιζε, τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες για τον τίτλο. Άλλο τόσο αυξάνονταν και οι παρεμβάσεις του ΔΓ ώστε να πιστωθεί μεγαλύτερο μέρος της προδιαγραφόμενης επιτυχίας. Αυτό πίστευε και αυτό τον εξυπηρετούσε. Οι τρόποι και οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε είναι οι μόνοι που ξέρει και οι μόνοι που τον καθιερώνουν στη συνείδηση των οπαδών. Αυτά νομίζει. Τώρα καβάλα στο άλογο δίνει απαντήσεις σε όλους : Στον πατέρα του και στο θείο του αφού πήρε πρωτάθλημα από την 1η χρονιά ενώ αυτοί όχι. Στους Αγγελόπουλους αφού τους σκούπισε μετά το ευρωπαϊκό με τσαμπουκάδες και λοιπά γραφικά εντός και εκτός γηπέδου. Στους οπαδούς του ΠΑΟ που τον αμφισβήτησαν. Στον Ζοτς αφού πήρε τίτλο χωρίς να τον έχει ανάγκη. Στους παίκτες που αποχώρησαν το καλοκαίρι για τον ίδιο λόγο. Στον Μπερτομέου γιατί δεν τον άφησε να πάρει και την Ευρωλίγκα. Και δεν ξέρω και σε ποιόν άλλον. Η αλήθεια, όμως, είναι μία. Σε κάθε τέτοια επιτυχία ο καθένας έχει το μερίδιο που του αναλογεί. ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.

      77

      Διαγραφή
    4. Bravo 77, ta eipes swsta file !

      MANOS

      Διαγραφή
  61. Άλλο ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά για τον Παο,
    να δούμε στο γήπεδο πότε επιτέλους θα το πάρει.

    Από την στιγμή που δεν ολοκληρώθηκαν οι τελικοί με την λήξη της κόρνας
    αλλά διακόπηκαν τότε υπάρχει πρωταθλητής μόνο στα χαρτιά.

    Και ας είμαστε σοβαροί, οι τελικοί διακόπηκαν υπαιτιότητα του Παο,
    αυτός δεν βγήκε στο γήπεδο να συνεχίσει,
    οι παίκτες του Οσφπ ήταν εκεί στο παρκέ
    και περίμεναν τους παίκτες του Παο οι οποίοι λιγοψύχησαν.

    MVP της χρονιάς για τον Παο ήταν μακράν ο ΓΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Ανωνυμε, το παιχνιδι δεν διακοπηκε οριστικα επειδη δεν βγηκε ο Παναθηναικος να παιξει... Οι παικτες του Παναθηναικου περιμεναν στα αποδυτηρια εντολη του διαιτητη για να βγουν εξω, αφου αδειαζε το γηπεδο, κατι που δεν εγινε ποτε. Επισης δεν καταλαβαινω πως ακριβως πιστευεις οτι καταφερε να παρει ο Παναθηναικος το παιχνιδι στα χαρτια καθως σε καμια φαση του αγωνα δεν προκαλεσε ενω η διαιτησια ηταν αρκετα καλη παιζοντας μαλιστα και λιγο εδρα.

      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

      στα χαρτιά λέει

      χαχαχαχαχαχα

      το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

      πονάει ο φίλος και τον καταλαβαίνω, είναι σκληρό το 0-3

      περαστικά!

      Διαγραφή
    3. Μην τσιμπάτε, please, χορτάσαμε παραφροσύνη χθες, τι θα λέγατε να μην πάμε για επιδόρπιο;

      Διαγραφή
    4. Don't feed the trolls...

      Όσοι έχουν ακουμπήσει στα χέρια τους μπάλα ξέρουν...

      Run TMC

      Διαγραφή
    5. Ένας ακόμα καραγκιοζάκος troll...μην ασχολείστε, θα ξαναμπεί στην τρύπα του...trollάκι, την σκούπα και το σκουπόξυλο μην ξεχάσεις...

      Διαγραφή
    6. Πρωι πρωι γαυρο και πρωταθλητη,σου καναν το μυαλο κουρκουτι,διαβασε και λιγο φως μπας και δεις την αληθεια,ολυμπιακος ειμαι και εγω,ε δεν ειμαστε ολοι ιδιοι ετσι φιλοι.

      Διαγραφή
    7. Μπεεε προβατινα!!!

      Διαγραφή
  62. Πραγματικα ισως μια απο τις καλυτερες Παναθηναικες μπασκετικες σαιζον. Σαν παραμυθι ή αν θελετε σαν χολλυγουντιανη ταινια, αρχισε απο τη "διαλυση" της ομαδας, συνεχιστηκε με το χτισιμο, τα εμποδια, τις αλλαγες, τις ηττες, ειχε ηρωες και μαχητες και τελικα ολοκληρωθηκε με το νταμπλ.

    Απειρα μπραβο στον Αργυρη Πεδουλακη, κυριως γιατι εδειξε να μαθαινει αλλα και να ανταπεξερχεται τις δυσκολιες μιας ομαδας τοπ επιπεδου αντιμετωπος μαλιστα με τη σκια του μεγαλου Ομπραντοβιτς.
    Θυμηθειτε μονο τον Αργυρη με τα πουκαμισα εξω να χτυπιεται στο ματς με την Κιμκι και συγκρινετε τον με τον Αργυρη του τωρα.
    Εχει ακομη μιλια να διανυσει αλλα οι πιθανοτητες να μπει στο πανθεον των μεγαλων προπονητων ειναι πια με το μερος του.

    Δε μπορω να μη σταθω ομως στους δυο που εμειναν οταν ολοι οι αλλοι εφυγαν. Δημητρης Διαμαντιδης και Κωστας Τσαρτσαρης. Οι "ηρωες", αυτοι που τολμησαν, που ρισκαραν, που παλεψαν και στο τελος δικαιωθηκαν.
    Για μενα οταν ερθει η ωρα, οι φανελες τους πρεπει να κρεμαστουν εκει διπλα στου Αλβερτη.

    Δε ξερω ποιο θα ειναι το μελλον, εγω προσωπικα δε θελω πισω κανεναν απο τους παικτες που εφυγαν περυσι, ουτε το Μπατιστ. Οχι γιατι νιωθω οτι προδωσαν τον ΠΑΟ, αλλα γιατι δεν πιστευσαν στους εαυτους τους οτι θα μπορουσαν να βοηθησουν την ομαδα σε ενα νεο ξεκινημα, δεν ειχαν τη φιλοδοξια και την πεινα ενος αγωνιστη. Δεν ειχαν πιστη.
    Να ναι καλα και να παιζουν σε ομαδες που και πολλα λεφτα τους δινουν και δεν εχουν πιεση ιδιαιτερη. Απο τον ΠΑΟ ομως, μακρια.

    Κριμα που οι καφροι (επισημοι και ανεπισημοι) αμαυρωσαν τους τελικους αναμεσα σε δυο απο τις καλυτερες Ευρωπαικες ομαδες.
    Κριμα, γιατι μετα το τελος του χθεσινου τελικου, ακομη κι αν ειχαν χασει, οι παικτες του ΟΣΦΠ αξιζαν ενα τελευταιο χειροκροτημα για αυτα που πετυχαν φετος.
    Κριμα για τους Αγγελοπουλους που για πολλοστη φορα εδωσαν εισιτηρια σε καφρους, δεν δικαιολογουνται πλεον γιατι αυτα εχουν ξαναγινει στο παρελθον και θα πρεπε να ξερουν.

    Μπραβο στους συγκεκριμενους ανθρωπους του ΟΣΦΠ που αναγνωρισαν την αξια του νικητη.

    Επιτελους, το μπασκετ ειναι το μονο που μας εχει μεινει, εχουμε αθλητες επιπεδου, ας το προστατεψει καποιος απο τους καφρους που το απαξιωνουν. Μια χαρα βολευονται οι τελευταιοι στο ποδοσφαιρο, ας μεινουν εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή η παρατήρηση, πραγματικά ήταν ίσως η χρονιά που με ανάγκασε να κάτσω να δω όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια του ΠΑΟ και πραγματικά η ομάδα σε ανάγκαζε να της κάνεις παρέα σε όλη αυτή την πορεία. Παρ'ότι ο ΠΑΟ στο παρελθόν είχε ομαδάρες, δεν θυμάμαι ποτέ να μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον τόσο πολύ ένα μπασκετικό project, όχι απαραιτήτως επειδή παρουσίαζε κάτι το ενδιαφέρον μέσα στο παρκέ, όσο για το μυθιστορηματικό της υπόθεσης. Κάτι που προσέφερε απλόχερα και ο Ολυμπιακός με τις τελευταίες του δύο ευρωπαϊκές εποποιίες. Πραγματικά πιστεύω οτι μέσα στην ατυχία μας, με πρασινοφρουρούς, νοσταλγούς της ριζούπολης και..."πανιώνιους" (που εξαφανίστηκαν αυτά τα αγόρια;), είμαστε τυχεροί που έχουμε να θαυμάζουμε αυτές τις δύο ομάδες και μακάρι να γίνουν τρεις και τέσσερις και πέντε ξανά.

      Διαγραφή
  63. Jim πολλά συγχαρητήρια όχι μόνο γι΄ αυτά που γράφεις αλλά και για τον κόσμο που έχεις μαζέψει εδώ (π.χ. τον 77, αλλά και πολλά άλλα παιδιά).
    Η ποιότητα του Jim δεν καθιστά αμελητέους τύπους σαν τον Μαγουλά. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς ν΄ ακούς πάντα Χατζιδάκι.
    Ο ΔΓ φέρθηκε δυστυχώς "σωστά". Σε ένα θρασύδειλο λαό, η raw power έχει αποτελέσματα.
    Respect στους Διαμαντίδη - Σπανούλη. Με μελαγχολία σκέφτομαι το ελληνικό μπάσκετ μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Mεταγραφικά νεα στον Παναθηναικό περιμένω με αγωνία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Kαλημέρα σε όλη την παρέα.Το χθεσινό ματς ήταν πολύ ενδιαφέρον εντός των 4 γραμμών και θλιβερό εκτός γηπέδου.Ο παο μπήκε με ηρεμία και σιγουριά που αποτυπώνεται και στην ευστοχία του από τα 6,75.Νομίζω πως μόνο στο 1ο δεκάλεπτο είχαμε 6/8.Από την άλλη ο οσφπ πήρε εύκολους πόντους από Πρίντεζη μιας και απέναντί του δεν ήταν ο Γκιστ που του δημιουργούσε τεράστια προβλήματα.Το γεγονός πως φορτώθηκε με 2 φάουλ χάλασε τα αμυντικά πλάνα της ομάδας που από το 3ο λεπτό έπαιζε χωρίς ένα από τα βασικά αμυντικά του ατού.Ωστόσο,ο Τσαρτσαρής παρά την αδυναμία του να ακολουθήσει μακριά από το καλάθι και παρότι δεν είναι το ίδιο αλτικός και ικανός στο ριμπάουντ όπως ο Αμερικάνος έδωσε πολύτιμες βοήθειες κυρίως επιθετικά.Μου θύμισε τον Τσαρτσαρή πριν το 2009 με ένα μεστό επιθετικό παιχνίδι που περιελάμβανε τόσο κινήσεις στο ποστ που έδειξε την ποιότητά του όσο και τρίποντα.Τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον παο όταν μπήκε στο παρκέ αρχικά ο Σόφο και εν συνεχεία ο Γκουίν.Εκείνο το χρονικό σημείο η ομάδα κόλλησε επιθετικά,δεν είχε την ίδια αμυντική συμπεριφορά και ο οσφπ με την σκληράδα των Χάινς-Άντις κατάφεραν να κάνουν ένα σερί και να καλύψουν την διαφορά των 7 πόντων.Σε εκείνο το διάστημα βγήκαν και φάσεις πικ εν ρολ του Σπανούλη-Χάινς.Στο 2ο ημίχρονο με τρίποντα των Ούκιτς-Διαμαντίδη-Γκιστ-Μπράμου η ομάδα κρατήθηκε μπροστά στο σκορ και αυτό σίγουρα πρόσθεσε επιπλέον βάρος στον οσφπ που πήρε πόντους από μακρινά σουτ των Σλούκα-Παπ και το τετράποντο του Σπανούλη.Η άμυνα του παο έσφιξε αρκετά με την συνύπαρξη των Γκιστ-Λάσμε.Ποστ παιχνίδι ο οσφπ δεν είχε και ο Πρίντεζης που στο 1 ημίχρονο ήταν 1ος σκόρερ του οσφπ σίγησε σκοράρωντας 1 καλάθι από κοντά από μία λάθος συνεννόηση του Διαμαντίδη-Γκιστ.
    Στο 4ο δεκάλεπτο δεν παίχτηκε ιδιαίτερο μπάσκετ και τα πάντα κρίθηκαν από τα 2 τρίποντα του Διαμαντίδη που ανέβασαν την διαφορά στους 7 πόντους.Από το 7:36 πριν το τέλος που το σκορ ήταν 63-70 μέχρι το 1:27 το επιμέρους σκορ ήταν 9-6 υπέρ του οσφπ.Η σωματική κόπωση του Χάινς ήταν εμφανής και αυτός ήταν και ο κύριως λόγος που ο παο είχε το προβάδισμα μέχρι την διακοπή μιας και έκανε ένα φάουλ στο Διαμαντίδη,ένα επιθετικό στο Λάσμε και έχασε την μάχη του ριμπάουντ ενώ το σκορ ήταν 72-74..
    Με τα ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ γεγονότα που έγιναν μετέπειτα δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να δούμε τί μπορούσε να γίνει στο τέλος..Υπεύθυνοι για τα όσα συνέβησαν δεν είναι άλλοι από τις διοικήσεις των ομάδων.Συμφωνώ πως ο ΔΓ ανέβασε τους τόνους αλλά και οι Αγγελόπουλοι δεν πήγαν πίσω,προσπαθώντας ξεκάθαρα να δημιουργήσουν κλίμα υπερ τους στο 3ο τελικό.
    Μετά και τις δηλώσεις Σπανούλη θεωρώ δύσκολο να μείνει στον οσφπ.Ίσως χρησιμοποιηθεί και ως δικαιολογία(η διακοπή) και από τους Αγγελόπουλος όσο και από το Σπανούλη για να μην επέλθει συμφωνία.
    Μεγάλη μαγκιά των Λο-Χάινς και Μπαρτζώκα που πήγαν στα αποδυτήρια του παο για να τους συγχαρούν.
    Μετά και τους τελικούς,ξεκινά η χαρά των Ελλήνων.Οι μεταγραφές.Ανυπομονώ να μάθω τί θα γίνει στην Ευρώπη.Ήδη μία μεγάλη έκπληξη έγινε στην Βιτόρια με την ανακοίνωση Σκαριόλο :)
    Κλείνοντας,πρέπει να συγχαρώ και τον Πεδουλάκη και την διοίκηση που δέχτηκαν "επιθέσεις"αλλά στο τέλος βγήκαν ΝΙΚΗΤΕΣ απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. FLASH BACK ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΡΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ
    Οι κρισιμότεροι σταθμοί της φετινής χρονιάς για μια καινούργια ομάδα :
    1. Το πρώτο ματς στην Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία, πάλεψε το ματς, με φοβερό Σόφο και παίκτες στο ρόστερ τους Κίτσεν, Πάνκο, Άρμστρογκ.
    2. Η πρώτη αλλαγή Λάσμε αντί Άρμστρογκ.
    3. Η ήττα από τον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ. Έδειξε πόση απόσταση έχει να διανύσει για να φτάσει τον αντίπαλο (με Ντόρσι).
    4. Η ήττα από τον Ίκαρο. Οι πρώτες μουρμούρες για τον Άρτζι. Η ομάδα κλονίζεται και αρχίζει το ψάξιμο.
    5. Η ήττα από την Χίμκι στο ΟΑΚΑ. Αποδοκιμασίες για πρώτη φορά. Η ομάδα κομπλάρει με τον Διαμαντίδη άποντο. Οι πρώτες φήμες για αντικατάσταση του Άρτζι.
    6. Η νίκη με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ. Φοβερή εμφάνιση, άνετη νίκη με πειστικό τρόπο. Ο Άρτζι κατά πολλούς σώζει την καρέκλα του.
    7. Η νίκη στο Καντού. Με μισή ομάδα αλλά με εξωγήινο Μπράμο και καλό ντεμπούτο Μπάνκς η ομάδα εξασφαλίζει το top-16 και διώχνει τα άγχος.
    8. Δεύτερη αλλαγή Μπάνκς αντί Κίτσεν.
    9. Ο Δ. Γιαννακόπουλος μερικές ώρες πριν το ματς με τη Φενέρ και η συνέντευξη τύπου. Άνευ σχολίου. Μετά το ματς ο ΔΔ βγαίνει στη Nova και προσπαθεί να αποφορτίσει την κατάσταση.
    10. Έλευση Καπόνο.
    11. Τρίτη αλλαγή Γκιστ αντί Πάνκο.
    12. Η νίκη με τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ χωρίς ΔΔ. Η τύχη χαμογελά στο τελευταίο σουτ. Θυμόμαστε και το τρίλεπτο κρεσέντο του Καπόνο. Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα.
    13. Η ήττα από τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ. Φοβερή μεταμόρφωση μετά το ημίχρονο και τα τελευταία 7’ χωρίς σκορ. Πάλι γκρίνια για τον Άρτζι.
    14. Η νίκη με το ζόρι επί της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα κάνει κοιλιά και δυσκολεύεται.
    15. Η κατάκτηση του κυπέλλου. Έχει προηγηθεί η ήττα στο ΣΕΦ και οι φήμες ότι στο Ελληνικό ο Άρτζι παίζει το κεφάλι του. Παραλίγο ο ΟΣΦΠ να επιστρέψει από το -17. Μεγάλο ματς του Ούκιτς.
    16. Η νίκη στο Κάουνας. Η ομάδα σε do or die παίρνει άριστα και κλειδώνει την πρόκριση. Μεγάλο ματς του Ούκιτς.
    17. Η νίκη με την Εφές στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα δείχνει συνεχή βελτίωση και ανεβάζει απαιτήσεις και αυτοπεποίθηση.
    18. Φυγή Καπόνο. Μηδενική επίδραση. Δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγή στη Euroleague.
    19. Η ήττα στη Μάλαγα. Απλά μας υπενθυμίζει ότι οποιαδήποτε στιγμιαία χαλάρωση κοστίζει. Μπλέκουμε με τα σενάρια.
    20. Η τεράστια νίκη στη Μαδρίτη. Η ομάδα δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Εξασφαλίζει τα play off και πάει για καλό πλασάρισμα.
    21. Η σειρά με την Μπαρτσελόνα. Οι εναλλαγές των συναισθημάτων διαδέχονται η μία την άλλη. Η ομάδα δεν αντέχει την πίεση στο 4ο ματς (match ball) και αποκλείεται με ψηλά το κεφάλι. Δείχνει, όμως, ότι μπορεί.
    22. Ο ΟΣΦΠ κατακτά την Ευρωλίγκα, τελείως αναπάντεχα. Όλοι τον θεωρούν γκραν φαβορί και για την Ελλάδα. Επιπλέον κίνητρο για τους πράσινους.
    23. Προσθήκη Κάρι. Καθοριστικός στους τελικούς.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Γιατι οι γαύροι ήθελαν να τραβήξουν το παιχνιδι μεχρι αργά τη νύχτα;;;;
    Απάντηση: Γιατι ξέρουν οτι οσο νυχτώνει μεγαλώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Μου δημιουργούν τεράστια θλίψη τα σημερινά πρωτοσέλιδα των οπάδικων εφημερίδων γαύρος και πρωταθλητής (δεν αμφιβάλω πως σε αντίστοιχη περίπτωση η πράσινη τα ίδια θα έγραφε). Εκτός από τις αναφορές στη διαιτησία που τις περίμενα, να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με φράσεις όπως "εκκένωση για πλάκα" και "διακοπή με δάκτυλο ΔΓ". Νομίζω πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε όπως τα troll εδώ στον τζιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι εφημεριδες αυτες απευθυνονται σε συγκεκριμενο κοινο που τετοια θελει να διαβαζει. Οποτε πραγματικα δεν εχει σημασια τι γραφουν.

      Διαγραφή
  69. Αφού τελείωσαν όλα, τελειώνουν και τα γούρια (στο Φ4 πιάσανε, στους τελικούς όχι οπότε μάλλον θα βρω κάτι άλλο να ξεγελάσω την αγωνία μου χαχαχα), οπότε σκάω μύτη και γω.

    Ότι χάσαμε δε με πολυνοιάζει, έτσι και αλλιώς ήμαστε άθλιοι και η επικράτηση του ΠΑΟ είναι εν πολλοίς δίκαιη..τρέμω όμως στην ιδέα μήπως οι Αγγελόπουλοι αηδιασμένοι από (κατά αύξουσα σειρά σημαντικότητας) την ατιμωρησία και εν γένει παρανοική (αλλά περιέργως μεθοδική και προσχεδιασμένη) συμπεριφορά του ΔΓ, την άνιση αντιμετώπιση του Ολυμπιακού εντός Ελλάδος σα να μη πήρε ποτέ 2 συναπτές ευρωλίγκες και τους ΚΑΦΡΟΥΣ-ΖΩΑ-Μ%*(#Σ πούνε "αντε γαμηθείτε όλοι" και φύγουν και ό,τι ωραίο και υγιές χτίστηκε τα τελευταία χρόνια καταρρεύσει!

    Κριτική στην ομάδα ή το προπονητή δε πρόκειται να ασκήσω όχι διότι είναι υπεράνω αυτής αλλά διότι θα ήταν γελοίο αυτή να προέλθει από εμένα. Είναι δεδομένο πως με ξένισε η κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν σχεδόν όλοι, η ατολμία και η έλλειψη νεύρου την οποία επέδειξαν σιγουράκια όπως η συμπάθειά μου ο Σλούκας, τα απίστευτα κακά 2 πρώτα παιχνίδια του Πρίντεζη (σε ενα βαθμό λογικά αφού ο Γκιστ τον ματσάρει ολοκληρωτικά σε πόδια, ταχύτητα, έκρηξη) ή το ξεζούμισμα του Χάινς από το Μπαρτζώκα κλπ κλπ κλπ αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά σε μια τεράστια και κοπιώδη χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας τα είδα ΟΛΑ!!!

    Άφησε πικρή γεύση στο τέλος αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε Πανάγο. Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση, χωρίς διάθεση πρόκλησης, απλά ειλικρινά έχω μια απορία σχετικά με αυτά που γράφεις.

      Κατ'αρχάς, την άποψη μου για τον ΔΓ την γράφω και παραπάνω, οπότε πιστεύω αυτό βοηθάει για να κατανοήσεις το πνεύμα της ερώτησης μου. Και προχωρώ στο παρασύνθημα.

      Γιατί ακριβώς να αηδιάσουν οι Αγγελόπουλοι; Είναι μήπως περιστέρες και πυλώνες της αθλητικής ηθικής στην Ελλάδα; Ποιός καλλιέργησε κλίμα με τα περι διαιτησίας; Ποιόν συνέφερε να γίνουν οι τελικοί ροντέο βάσει εξέλιξης της σειράς; Ποιός δίνει τα εισητήρια στα καλόπαιδα και μετά τάχα μου τρέχει να τα μαζέψει; Ποιός στην Ελλάδα, εκτός των σοκαρισμένων και έκπληκτων ταχα μου Αγγελόπουλων δεν μπορούσε να μαντέψει οτι το χθεσινό παιχνίδι δεν θα τελείωνε ποτέ; Πόσες φορές έχει ξαναγίνει αυτό επι Αγγελόπουλων; Πόσες θα ξαναγίνει; Πότε έχασαν οι Αγγελόπουλοι χωρίς να φταίει η διαιτησία; Ποια χρονιά; Ποιός επέτρεψε σε διοικητικό στέλεχος της ομάδας να πανηγυρίζει με αισχρά συνθήματα και μετά τον κάλυψε πλήρως; Ποιός αγνόησε εντελώς τα πανέμορφα σχόλια παίκτη της ομάδας τους σε εκπομπή που παρουσιάζει οπαδός της ομάδας τους; Ποιός έκανε αβαβά την αντιαθλητική συμπεριφορά των παικτών της ομάδας του κατά τη διάρκεια της σειράς (Παπανικολάου, Άντιτς); Ποιός ηχογράφησε και έστειλε με email το ηχητικό με τους διαλόγους στην ΚΕΔ; Ποιός έβγαλε video με τον Διαμαντίδη να λέει στον διαιτητή "τι έχεις πάθει σήμερα ρε ref;";

      Και το σημαντικότερο όλων, τι ακριβώς σημαίνει αυτή η φράση οτι ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζεται εντός Ελλάδος ως δις πρωταθλητής Ευρώπης; Δηλαδή τι ακριβώς του οφείλει η Ελλάδα ως αντιμετώπιση; Να γίνονται επεισόδια στην έδρα του και να μην τιμωρείται όπως συνέβη στην Ευρωλίγκα την ώρα που τιμωρείται ο Παναθηναϊκός με εξοντωτική ποινή; Τι ακριβώς είναι αυτό που θα ήθελαν οι Αγγελόπουλοι ως αντιμετώπιση απο το ελληνικό μπάσκετ δηλαδή; Και ποιά είναι η ατιμωρησία του έταιρου μπάρμπα, του Γιαννακόπουλου, όταν ο ΠΑΟ φέτος έπαιξε 4 παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στο πρωτάθλημα, ο πρόεδρος του τιμωρήθηκε με τρίμηνο αποκλεισμό απο τα γήπεδα και χρηματικό πρόστιμο, στην Ευρώπη πέφτουν οι ποινές υπο μορφή ριπής και έρχονται τώρα οι Αγγελόπουλοι και μας λένε τι; Οτι ο Ολυμπιακός και οι ίδιοι προσωπικά είναι οι φρουροι του ήθους που αηδιασμένοι αντέχουν τον πόλεμο που τους γίνεται στας Ελλάδας και στας Ευρώπας; Στα σοβαρά ρε συ Panago;

      Φιλικά πάντα, σόρρυ αν το ύφος μου βγαίνει κάπως.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Και κάτι τελευταίο. Αν υπάρχει κάποιος που δεν σέβεται τον Ολυμπιακό, είναι κάποιοι οπαδοί του και όσοι τους εξυπηρετούν, δηλαδή οι οπαδικές εφημερίδες τους και οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι. Γιατί ο Ολυμπιακός, αντίθετα με ότι έχιε καθιερωθεί, δεν είναι ούτε ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ούτε ο Τάσος ο Μαγουλάς, ούτε ο Σκινδήλιας, ούτε τα αδέρφια Αγγελόπουλοι. Ο Ολυμπιακός είναι η ομαδάρα που πήρε φαλάγγι την CSKA, τη Barca και τη Real στο Λονδίνο και στην Κων/πολη. Και όλα αυτά, όχι βάσει ενός φανταστικού (μη) πλάνου των Αγγελόπουλων, αλλά χάρη στην καταπληκτική δουλειά που έκαναν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού, οι μόνοι που πραγματικά μετράνε, οι παίκτες και οι προπονητές του. Και σε μία τέτοια ομάδα δεν αξίζούν ούτε κωλόχαρτα όπως ο Γαύρος και ο Πρωταθλητής ούτε αστείοι άνθρωποι όπως αυτοί που διοικούν τον Ολυμπιακό, δήθεν "με τον δικό τους τρόπο".

      Διαγραφή
    4. Πανάγο και έγω εντελώς φιλικά θα σε παραπέμψω σε σχόλιό μου πιο πάνω.
      Οι Αγγελόπουλοι μακάρι να μείνουν στο άθλημα όσο πιο πολλά χρόνια είναι δυνατόν. Επιχειρηματίες που βάζουν το χέρι στην τσέπη στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε δεν υπάρχουν πολλοί...
      Αλλα θα πρέπει πρωτίστως να κάνουν 2 βασικά πράγματα.(όπως και ο δικός μας παράγοντας)
      Το ένα είναι να κυνηγήσει όποιον ζημιώνει το μαγαζί του...Ηθικά και χρηματικά.Όταν σφίξουν μερικοί κ@@@ να δούμε αν θα ξανατολμάνε κάφροι οποιαδήποτε απόχρωσης να κάνουν αίσχη
      Το δεύτερο είναι να αντιληφθούν οτι στο παιχνίδι υπάρχει πάντα και η ήττα...Για όλους μας...Δεν μπορεί όποτε νικάμε να είμαστε ήρωες και όποτε χάνουμε να μας φταίνε άλλοι παράγοντες.

      Το οτι αυτοαναιρείς τα λεγόμενά σου (δίκαιη επικράτηση του ΠΑΟ αλλα ταυτόχρονα υπονοούμενα για τη διαιτησία και την αντιμετώπιση του ολυμπιακού από αυτή) με μπερδεύει...Δεν έχω καταλάβει...Θεωρείτε οτι αδικηθήκατε ή οτι αδικήσατε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας?

      Πάντα φιλικά

      Run TMC

      Διαγραφή
    5. "την άνιση αντιμετώπιση του Ολυμπιακού εντός Ελλάδος"

      Γενικά μετά το πέρας τον Play-off είναι μία φράση που ακούγεται πολύ και την είδα και μετά από like φίλου να εμφανίζεται στο wall μου από αυτόν τον ανεκδιήγητο και κατά τη γνώμη μου αμπάσκετο τύπο "DON".

      Τι εννοείται με αυτή τη φράση, ειλικρινά έχω μεγάλη απορία.

      Διαγραφή
    6. Κι εγώ γι'αυτό ρωτάω. Κατ'αρχάς, άνιση σε σύγκριση με τι; Άνιση σε σύγκριση με τον ΠΑΟ; Άνιση σε σύγκριση με το πως τον αντιμετωπίζουν στην Ευρώπη; Και ως προς ποιό σκέλος; Τα διαιτητικά; Τα διοικητικά; Τι;

      Διαγραφή
    7. Και μιας και πιάσαμε την κουβέντα περι άνισης μεταχείρησης εχω ακόμη μια απορία...Και οποιος μπορεί παρακαλώ ας με διαφωτίσει...
      Μεγάλος ντόρος έγινε και μετά τους τελικόυς υπερβολικά θα έλεγα και αναφέρθηκε από το κόκκινο "στρατόπεδο" το θέμα με το αντιντόπινγκ και το σχετικό δημοσίευμα.
      Γιατι τόση κουβέντα για κατι το οποίο θεωρείται αυτονοητο? Απο την στιγμή που η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται αλλα και να είναι τίμια , και από την στιγμή που απ'όσο γνωρίζω το δημοσίευμα στοχοποιούσε και τους 2 αντιπάλους , γιατι τόσο πολύ το ευαγγελίζονται ως πρόβλημα και προσβολή?
      Εγω αν ήμουν αθλητής και ήταν μέσα στις υποχρεώσεις μου απέναντι στους αντίπαλους αθλητές αλλα και προς τον κόσμο δεν θα δημιουργούσα ένταση και διαμαρτυρία...Είναι υποχρέωσή τους...Τέλος...Τελείωσαν τρείς τελικοί και αντί να γίνει κουβέντα καθαρά μπασκετική στην συνέντευξη τύπου ακούστηκαν διάφορα για το ντοπινγκ...Πού κόλλαγε πάλι αυτό?

      Run TMC

      Διαγραφή
    8. Οι Αγγελόπουλοι είναι μία τελείως διαφορετική περίπτωση από τον Γιαννακόπουλο. Ξεκίνησαν δίνοντας την εντύπωση ότι είναι τα καλά παιδιά του χώρου που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να ασχοληθούν με το βούρκο. Γι’ αυτό το λόγο, πολλές φορές στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί από τους οπαδούς τους ότι είναι φλώροι, σαλονάτοι, του κατηχητικού κλπ. Η ενασχόλησή τους με το μπάσκετ προέκυψε από την αγάπη τους για το άθλημα το οποίο γνωρίζουν αρκετά (παίζουν κιόλας) και δευτερευόντως για τον Ολυμπιακό. Έχω διαβάσει στο παρελθόν ότι η κάψα τους για το μπάσκετ έφτανε σε σημείο να παίρνουν το αεροπλάνο την Παρασκευή για ΗΠΑ για να δουν play-off και να επιστρέφουν την Κυριακή. Το δυστύχημα γι’ αυτούς είναι ότι με την πάροδο των χρόνων πείστηκαν από τους καλοθελητές του περιβάλλοντός τους ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν με το σταυρό στο χέρι. Είτε μπήκαν στο τρυπάκι της πεπατημένης είτε άφησαν άλλους να ασχολούνται με αυτά, δεν έχει σημασία. Την ίδια ευθύνη έχουν, για μένα. Το θέμα με την διαιτησία ξεκίνησε εδώ και χρόνια αφού κάποιοι τους έπεισαν ότι πετάνε τζάμπα λεφτά και ότι τους πιάνουν κορόιδα οι Γιαννακόπουλοι, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν και ως παράδειγμα προς μίμηση. Και αυτοί δηλ. έβαζαν λεφτά στην αρχή αλλά πρωτάθλημα δεν έβλεπαν μέχρι που άρχισαν να φωνάζουν για την διαιτησία και στο τέλος την έλεγξαν και βρήκαν την υγειά τους. Νομίζω, με άλλα λόγια ότι οι Αγγελόπουλοι ήταν αρκετά μπασκετικοί αλλά όχι τόσο Ολυμπιακοί όσο θα ήθελε ο πύρινος λαός. Κύλησαν, λοιπόν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο και ακολούθησαν τον εύκολο δρόμο ώστε να πετύχουν την «ενδοολυμπιακή ειρήνη». Τον δρόμο της πόλωσης, της συνθηματολογίας, του φανατισμού, της εύκολης δικαιολογίας, της μανίας της καταδίωξης και επιδόθηκαν σε ένα κυνήγι μαγισσών με τα γνωστά αποτελέσματα. Όταν πριν από 2 χρόνια είπαν «ΤΕΛΟΣ», οι ίδιοι που τους έτρωγαν τα αυτιά με τα γραφικά επιχειρήματά τους, έπεσαν στα πόδια τους και τους παρακαλούσαν να ανακαλέσουν. Η ευθύνης τους για όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα είναι μεγάλη και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Απλά, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν δεν ήταν πρόεδροι του ΟΣΦΠ και δεν είχαν απέναντί τους τον αιώνιο και το ΔΓ. Είναι δηλ. δύο λάθος άνθρωποι, σε λάθος ομάδα και σε λάθος εποχή. Δυστυχώς, όμως, η ιστορία γράφεται από τις πράξεις και τις παραλείψεις των ανθρώπων και όλοι από αυτές κρίνονται. Ας πρόσεχαν, λοιπόν. Θα λουστούν τη σκληρή κριτική των μπασκετικών φιλάθλων όπως γεύτηκαν τα διθυραμβικά σχόλια μετά τις Ευρωλίγκες.

      77

      Διαγραφή
    9. Το δευτερο. Στην Ευρωπη τους αφηναν πολυ περισσοτερες επαφες χωρις φαουλ.Εκει στηριχθηκε το παιχνιδι του Ολυμπιακου στην Ευρωλιγκα. Φερνω σαν παραδειγμα δυο χθεσινες φασεις.
      1η Ο Περπερογλου διεκδικει την μπαλα μετα απο επιθετικο ριμπαουντ του Λασμε βρισκοντας καθαρα χερια. Στην ευρωλιγκα δε θα το εδιναν και ο Ολυμπιακος θα ειχε μια ακομα κατοχη.
      2η Ο Γκιστ μαζευει αμυντικο ριμπαουντ , ο Χαινς πιεζει χαμηλα και βρισκει μονο χερια , δινεται φαουλ και ο Χαινς διαμαρτυρεται. Στην ευρωλιγκα δε θα το εδιναν.Θα ειχε αλλη μια κατοχη ο Ολυμπιακος.
      Τετοιες φασεις με πιεση στην μπαλα και ανοχη στις επαφες τροφοδοτουσε το γρηγορο ρυθμο του Ολυμπιακου.Βεβαιως ειχε και τα καταλληλα οπλα , Χαινς , Λο και Σπανουλη.
      Στην Ελλαδα αυτα δινονται φαουλ. Εγω νομιζω οτι σωστα παιζουν οι Ελληνες διαιτητες. Γιατι επαιζαν διαφορετικα τον Ολυμπιακο στην Ευρωλιγκα δεν το γνωριζω.

      Διαγραφή
    10. Προφανως οι τεχνικες ποινες στον ΔΔ ανευ λογου και αιτιας σας αρεσαν,(ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ,ΕΝΩ Ο ΔΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ) οι 28 βολες;;; σε καποια τριποντα παιρνατε και φαουλ καπακι 8 ποντους σε 2 επιθεσεις.Ο Χαινς μεχρι το 34 ειχε 1 φαουλ με τοσο ξυλο παιζοντας 30 λεπτα,εχετε μαθει στο ποδοσφαιρο το 80-20 οποτε το παραμικρο σφυριγμα σας φαινεται αλλοιωση αποτελεσματος.ΕΛΕΟΣ.

      Διαγραφή
    11. Αντώνη Μαρίνο είχαμε πει κάποτε πως εμείς οι δυο δε θα αλληλεπιδρούμε κατόπιν δικής σου παρότρυνσης. Κάντο λοιπόν να χαρείς ε; Και επειδή γράφεις για κάλπικα, σφαγές κλπ ξαναγράφω "Ότι χάσαμε δε με πολυνοιάζει, έτσι και αλλιώς ΗΜΑΣΤΕ ΑΘΛΙΟΙ και η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ είναι εν πολλοίς ΔΙΚΑΙΗ". Τι δε καταλαβαίνεις;

      Χρήστο (αν αντέξεις να το διαβάσεις όλο είσαι ήρωας):

      Ατιμωρησία είναι να γίνεται λεκτική επίθεση από το πρόεδρο μιας ομάδας στους διαιτητές στα αποδυτήρια στο ημίχρονο τελικού πλει-οφ περιλαμβάνοντας χυδαίες απειλές κλπ, να καταγράφεται αυτή στο ΦΑ και η ποινή είναι 3 μήνες ακριβώς πριν το καλοκαίρι, δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ.

      Η αντιδραση των Αγγελόπουλων ήταν ήπια με μια μικρή ανακοίνωση της οποίας η βαρύτερη έκφραση ήταν "μαζέψτε τον". Ο ΔΓ έχει βγάλει κάμποσες ανακοινώσεις εξαιρετικά επιθετικές για "ολυμπιακό σύστημα", υπονοούμενα περί "ντόπας" κοκ. Άποψή μου είναι πως πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην εξέλιξη των πραγμάτων και το ξέσπασμα βίας αναλογεί στο ΔΓ και η αντίληψή σου πως το μερίδιο ευθύνης είναι περίπου ίσο δε με βρίσκει σύμφωνο.

      Για την αντιαθλητική συμπεριφορά Παπ-Άντιτς ειλικρινά δε καταλαβαίνω τι εννοείς εκτός και αν θεωρείς τη χαζομουλωχτή τρικλοποδιά του Μασιούλις στον Παπ μετά το τέλος του 1ου αγώνα στο ΣΕΦ (τυχαίο παράδειγμα) αθλητική και αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα διαφορετικά. Γενικά πάντως δεν παρατήρησα κάτι στη συμπεριφορά των παικτών και των δυο ομάδων που θα όξυνε τα πνεύματα σε βαθμό άξιο λόγου.

      Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς με αυτά περί διαιτησίας. Εκανα λόγο για άνιση αντιπετώπιση αφού στα 2 εντος έδρας παιχνίδια δε πήραμε ούτε τα σπόρια του γηπεδούχου που λέμε. Δεν είπα ότι χάσαμε απο τη διαιτησία ή ότι έγινε σφαγή, ούτε έγινε λόγος για κάτι τέτοιο από τους Αγγελόπουλους ή οποιονδήποτε άλλο.

      Διαγραφή
    12. και το 2ο μέρος...

      Τα συνθηματα του Τόμιτς ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών κατάκτησης της 2ης συναπτής Ευρωλίγκας (αυτά πώς διέρρευσαν άραγε;) και αν πιστεύεις πως δε λέγονται αντίστοιχα πράγματα σε πανηγυρισμούς του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ ή της Άνω Ραχούλας εις βάρος της Κάτω απλά είσαι αφελής ή αιθεροβάμων (φιλικά πάντα). Για τη δήλωση Πρίντεζη τι να πω. Ο άνθρωπος είναι βαμμένος Ολυμπιακός και γελώντας σε εκπομπή κομμένη και ραμμένη για χαβαλέ έκανε ακριβώς αυτό. ΧΑΒΑΛΕ!!! Λες αυτό να δυναμίτισε το κλίμα, ένα μήνα μετά ή ότι έπρεπε η διοίκηση να προβεί σε νουθεσίες; Μήπως πρέπει κιόλας να εμβαπτιζόμαστε σε Μπεταντίν για το φόβο των μικροβίων ρε Χρήστο;;; Η πολιτική ορθότητα μας μάρανε τώρα...

      Άν ξέρεις εσύ ποιός διαρρέει στο Τύπο βίντεο και ηχογραφήσεις πάω πάσο, είσαι πολύ δικτυωμένος. Εγώ ξέρω πάντως πως αυτά τα κάνουν όσοι θέλουν να πουλήσουν εκδούλευση ή/και παραπάνω φύλλα στις φυλλάδες ή views στα site τους (δημοσιογραφίσκοι δηλαδή).

      Η διάθεση των εισιτηρίων δεν είναι ονομαστικη αλλά και να είναι στα @@ τους, όπου "τους" οι ΚΑΦΡΟΙ-ΖΩΑ-Μ%&*ΕΣ της πρώτης ανάρτησης. Εδώ έγινε διπλός ελεγχος στα σκαλιά πριν τη ράμπα ΚΑΙ πριν την είσοδο στη θύρα και πάλι έγινε της π^&*^%$ς με αντικείμενα που περνάνε στο γήπεδο μέρες πριν τον αγώνα ή με ντου (ω του θαύματος μπήκε και κόσμος χωρίς εισιτήριο). Λες να φταίνε οι Αγγελόπουλοι για αυτό ή η αστυνομία που από ό,τι φαίνεται ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να ρίξει μερικές φάπες και να πετάξει κάποιους στο μπαλαούρο;;

      Οι Αγγελόπουλοι πολλά-πολλά με τους οργανωμένους δεν έχουν όσο και αν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου για το αντίθετο. Δε πάει πολύς καιρός που δεν πάταγαν στο γήπεδο ή έβριζαν τους προεδρους περίπου όπως και ο Μπουρούσης (έχω διαρκείας 6-7 χρόνια οπότε επίτρεψέ μου να το ξέρω λίγο καλύτερα αυτό). Οι πρόσφατες επιτυχίες προφανώς βελτίωσαν τα πράγματα αλλά αυτά είναι λυκοφιλίες.

      Για την τιμωρία της έδρας δεν έχει ειπωθεί το ελάχιστο από πλευράς Ολυμπιακού αφού η υπαιτιότητά του (έστω και μέσω πράξεων μερίδας ημιηλίθιων οπαδών του) είναι αναμφισβήτητη, οπότε η αναφορά σου σε τάχα μου επιθυμία να μείνουν τα επεισόδια ατιμώρητα από πού πηγάζει;

      Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και η δική μου ανάρτηση ίσως φαίνεται "επιθετική" αλλά δεν είναι. Ή δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση τέλος πάντων. Αν έφτασες μέχρι εδώ κάτω είσαι ήρωας...

      Διαγραφή
    13. Αφου οι διαιτητες δεν ηρθαν ποτε προσωπο με προσωπο με τον ΔΔ (το γραφουν οι ιδιοι στην αναφορα του) οι κατηγοριες περι απειλων στα αποδητηρια στο ημιχρονο δεν υφιστανται και γι αυτο δεν μπορουσαν να του ριξουν τη διχρονη καμπανα που ζητατε

      Διαγραφή
    14. Πανάγο, ο ήρωας 77 είμαι. Αυτό που υποστηρίζουμε όσοι λέμε ότι φταίνε και οι δύο πλευρές είναι ότι μία απλή σκέψη. Αν οι Αγγελόπολοι ήθελαν να προστετεύσουν το ΣΕΦ, θα είχαν πετάξει έξω όλους αυτούς που χθες μετά την ανακοίωνωση για την οριστική διακοπή του ματς ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Δεν το έκαναν. Αν ήθελαν, όντως, να μην οξύνουν τα πνεύματα, τότε απλά θα αγνοούσαν κάθε πρόκληση και θα ακολουθούσαν το ''Don' t feed the trolls''. Δεν το έκαναν. Και επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση.

      77

      Διαγραφή
    15. 77 και συ ήρωας είσαι. Δεν αμφιβάλω πως υπάρχουν ευθύνες εκατέρωθεν. Αυτό που προσπαθώ να αμφισβητήσω είναι το μερίδιο ευθύνης το οποίο (όπως το παρουσιάζει ο Χρήστος τουλάχιστον) είναι εντελώς αβάσιμο κατ' εμέ. Τίποτα παραπάνω.

      Όταν ο αντίπαλος σου σε διοικητικό επίπεδο αφήνει υπονοούμενα για ντόπες, σύστημα Ολυμπιακού και κάνει ντου στα αποδυτήρια των διαιτητών (δεν αμφισβητείται αυτό από κάποιον υποθέτω αφού καταγράφηκε όπως καταγράφηκε στο ΦΑ το οποίο δε συνέταξε ο Τόμιτς ας πούμε) και η μόνη αντίδραση ουσιαστικά είναι μια ανακοίνωση 5 γραμμών (με κορωνίδα ένα πολύ light "μαζέψτε τον")και ένα κάλεσμα στο κόσμο για ήρεμη παρακολούθηση του παιχνιδιού, δε θα τη χαρακτήριζα ρε αδερφέ και τάισμα των trolls αλλά το ελάχιστο δυνατό και επιβαλόμενο από τις περιστάσεις.

      Δεν μπορείς να κάνεις face control στο γήπεδο, ούτε να αποτρέψεις τα ντου, ούτε να κάνεις έλεγχο στις τουαλέτες του ΣΕΦ 2 μέρες πριν τον αγώνα για να βρεις εκει τις φωτοβολίδες. Προσωπικά τουλάχιστον τέτοια απαίτηση από διοίκηση οποιασδήποτε ομάδας δεν έχω. Με ποιό μηχανισμό να τα κάνουν αυτά; Με τους (δικαίως) κατατρομαγμένους κυρίους της εταιρείας ασφάλειας των 400 ευρώ; Αυτά είναι δουλειά της αστυνομίας φίλε μου...

      Διαγραφή
  70. Τα είπες όλα φιλαράκι...μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλημέρα Τζιμ και φίλοι του μπλογκ.
    Ήθελα να γράψω πολλά.Αλλά με πρόλαβε και μου χάλασε τη διάδεση ένας κατά τα άλλα "συμμπλογκικός" αν μου επιτρέπεται η λέξη, φίλος μου.
    Ρε πανάγο για ποια ανιση αντιμετώπιση μιλας ρε αδερφε.Μόλις κοίταζα το βίντεο

    https://www.youtube.com/watch?v=aZfFk5OdWqg&feature=endscreen&NR=1

    και μου πέσαν τα μαλλιά.Τώρα μπαίνω εδώ, διαβάζω και αυτά που λες και συ και μου πέφτουν και τα δόντια.

    Επειδή βαριέμαι να γράψω για όλα θα σημειώσω τα δύο πιο σημαντικά που οι δικοί σου κάνανε σημαία.

    Φάση Χάινς.Έπρεπε να μετρήσει το καλάθι αφού ήταν εμπρόθεσμο αν και δύσκολο με γυμνό μάτι.Στην αρχή της φάσης όμως, πριν ο Περπέρογλου μπει προς τα μέσα, κάνει πεντακάθαρα βήματα(γλυστράει το σταθερό)στην προσποίηση.
    Φάση Άντιτς και τεχνική ποινή.Του τραβάει την μπλούζα ο Γκιστ πριν σηκωθεί για το φόλλοου.Αντιαθλητικό φάουλ αν μπορέσει φυσικά να το δει ο διατητής, χωρίς να μετρήσει το καλάθι.
    Φυσικά τις αντίστοιχες δικές μας φάσεις δεν τις δείχνουν παρόμοια βίντεο των βασιλιάδων της προπαγάνδας.Και υπάρχουν πολλές.Πιο χαρακτηριστικά απο τα εκατοντάδες βήματα που κάνει ο Σπανούλης σε κάθε ξεκίνημα πριν την τρίπλα αλλάζοντας και πηδώντας το σταθερό δεν υπάρχει.Αλλα ουδείς ασχολείται και ο Σπαν απολαμβάνει εκνευριστική ασυλία.
    Ρε αδερφέ μου σόρι και ξέρεις ότι δεν είναι προσωπικό και στην τελική χέστηκες κιόλας, αλλα.με απογοήτευσες και πρέπει να στο πω.Τσακωμένοι με την αλήθεια οι γαύροι, τσακωμένοι και οι Ολυμπιακοί σαν εσένα που είστε η τιμή και η χαρά της ομάδας σας;Κρίμα ρε γαμώτο


    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΗΗΜ εφ' εξής θα σε αποκαλώ Μάρθα Βούρτση. H τελευταία σου παράγραφος ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! Με συγκίνησες σε μπαγάσα...(πλάκα κάνω ε; μα παρεξηγηθώ γιατί φοριέται πολύ αυτό τώρα τελευταία)

      Διαγραφή
  72. Δε μπαίνω καν στον κόπο να σχολιάσω διαιτησία, ούτε για τον 2ο ούτε για τον τρίτο τελικό.Ελπίζω όποιος έχει μάτια και βλέπει και ευαγγελίζεται ότι νικάει ο καλύτερος να το θυμάται και όταν παίζει πχ με την Μπαρτσελόνα, όχι μόνο τώρα.
    Για τον φίλο 77 που συνήθως είναι πιο προσεκτικός, πιστεύεις ότι οι Αγγελόπουλοι έχουν κάνει προσπάθειες να ελέγξουν το παρασκήνιο? πολύ περισσότερο ότι το έχουν καταφέρει? αν ότι είναι του ιδίου επιπέδου με τον ΔΓ?
    Jim μια τεχνική ερώτηση:όταν ο Γκίστ μαρκάρει στον Σπανούλη κάποιος κοντός (στην καλύτερη Ο ΜΑσιούλις) μαρκάρει το 4 ή το 5 του Ολυμπιακού. Γιατί δεν περνάει η μπάλα εκεί απο τη στιγμή που, εφόσον είναι απο την αρχή της επίθεσης, έχεις το χρόνο να το διαβάσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, διάβασε προσεκτικά το σχόλιό μου. Δεν είπα ότι έκαναν προσπάθεια να ελέγξουν το παρασκήνιο ούτε ότι τα έχουν καταφέρει. Αυτό που είπα είναι ότι τους έφαγαν τα αυτιά να γίνουν πιο επιθετικοί απέναντι σε όλους και σε όλα. Σ' αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται κάθε είδους δήλωση, ανακοίνωση, απάντηση ή προτροπή για την διαιτησία και όχι μόνο. Και κυρίως αφορά την ελαστικότητά τους (η ηπιότερη λέξη που μπορώ να βρω) απέναντι στην αλητεία, τον τραμπουκισμό και στην καφρίλα. Και αυτοί και οι απέναντι μπορούν σε 5' να βάλουν τέλος σ' αυτή την κατάσταση. Δεν το έχουν κάνει και γι' αυτό κρίνονται.

      77

      Διαγραφή
    2. Και κάτι τελευταίο : Τί σημαίνει του ίδιου επιπέδου; Όντως οι Αγγελόπουλοι φαίνονται πιο low profile τύποι σε σχέση με τον Γιαννακόπουλο που έχει μονίμως λυμένο το ζωνάρι για μανούρα. Αν μου έλεγες να βγω έξω με κάποιον να μιλήσω για μπάσκετ, τους Αγγελόπουλους θα διάλεγα. Αλλά τί σημασία έχει αυτό; Εδώ δεν μιλάμε για καλλιστεία, ούτε για ψυχανάλυση, ούτε εξετάζουμε την παιδεία και την ανατροφή του καθενός. Ούτε αν παρασύρθηκαν ή οι ίδιοι επιδίωξαν αυτό το κλίμα. Αυτό που κρίνουμε είναι την διαμορφωμένη κατάσταση για την οποία ευθύνονται και οι δύο. Άρα...

      77

      Διαγραφή
  73. "πιστεύεις ότι οι Αγγελόπουλοι έχουν κάνει προσπάθειες να ελέγξουν το παρασκήνιο? πολύ περισσότερο ότι το έχουν καταφέρει? αν ότι είναι του ιδίου επιπέδου με τον ΔΓ?"

    Ναι.Εχουν κανει προσπαθειες.Και το ειχαν καταφερει μεχρι την πρωτη αγωνιστικη του δευτερου γυρου της Α1. Μετα ανελαβε δραση ο Γιαννακοπουλος και το εκανε με τροπο λιγοτερο κομψο απο εκεινον που ειχαν χρησιμοποιησει οι Αγγελοπουλοι.(δεν ειμαι ο 77)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Πρωτοσελιδα Γαυρος κ Πρωταθλητης...
    ΜΙλαμε πολυ ναρκωτικο τα ατομα.Μλλον απευθυνονται σε γιδια κ προβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εγώ δεν είμαι ούτε οσφπ ούτε παο και θα γράψω κάτι σαν ουδέτερος.

    Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι 2 Αγγελόπουλοι είναι Κύριοι με το Κ κεφαλαίο και ο ΓΔ είναι μεγάλος αληταράς τότε καλύτερα να μην ξαναγράψει σε αυτό το blog. Η παρουσία τέτοιων ανθρώπων που δίνουν αξία σε αυτόν τον καταστροφέα του αθλήματος μόνο κακό κάνει σε αυτό το ωραίο blog.

    Καλώ τον Jim λάβει θέση επί αυτού του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου σε παρακαλω με επιχειρηματα τι εχουν κανει αυτοιοι κυριοι για ναδιωξουν τους καφρους απο τα γηπεδα
      γιατι εδω καιμια βδομαδα δυναμιτιζουν το κλιμα με δηλωσεις για διαιτησιες
      ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΛΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

      Διαγραφή
    2. ναι κυριοι,με χτυπηματα κατω απο την μεση.Ο ενας του Παο και δικιο να χει το χανει με τις κραυγες που βγαζει,ενω οι καθολα σεβαστοι κυριοι σε ξεγελουν με υπουλο τροπο.Τυπωνουν μπλουζακια,κατηγορουν προσωπικα τον αντιπαλο ριχνουν λασπη περισσοτερη απο οση του αξιζει.Στον τελικο του κυπελλου τα ιδια εκαναν,αυτα περι αλητειας εχουν διαψευτει απο τον ιδιο,ανωνυμος δημοσιογραφος των κοκκινων το διεδωσε και αυτη το εκαναν σημαια.Με ποιο δικαιωμα μαγνητοφωνουν συνομιλια και την δινουν σε ολα τα μμε,το ιδιο με το φυλλο αγωνα δοθηκε σε ολα τα μεσα.Κυκλοφορουν βιντεο με τον ΔΔ να ρωτα οτι ρωτα ο καθε αρχηγος στον ρεφ και βιντεακια απο δηθεν αδικιες.Τοσες μερες αυτη η γκρινια για την διαιτησια δεν ηξεραν οτι ηταν εις βαρος τους;;;;Καλα να παθουν ειναι αξιοι της μοιρας τους.

      Διαγραφή
    3. Αυτος που λες προσωπικα εχει πει τα καλυτερα για τους Αγγελοπουλους,οταν αναφερεται στον συλλογο της βρωμιας δεν εννοει τους Αγγελοπουλος.Και μονο που μαγνητοφωνησαν τον ΔΓ και προσπαθησαν να τον προκαλεσουν-εκθεσουν στην συσκεψη για την διαιτησια δειχνει ποσο υπουλοι ειναι. Ο δικος μας ειναι καφρος φανερος οι αλλοι κρυβονται πισω απο τον μανδυα της σοβαροφανειας.

      Διαγραφή
    4. υ.γ περσι οταν ζητησε αδεια ο ΔΓ να παει στα επισημα του Σεφ τον ειρωνευτηκαν οτι αν θελει μπορει να παει στον παγκο της ομαδας και οτι δεν του διαθετουν τον χωρο.(ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ)Θυμαμαι τοτε ο προεδρος μας τους απαντησε οτι "εμεις παντα σας φιλοξενουσαμε στα επισημα οπως σας αρμοζει".Οταν ο ΔΓ πηγε στο Σεφ στον παγκο την επομενη χρονια πηγαν με τις καμερες να δειξουν τις καλες τους προθεσεις,ε λοιπον εμενα δεν με πεισαν.Επεισαν εσενα και αλλους πολλους.Αυτα!!!!!!

      Διαγραφή
  76. Καλησπέρα σε όλους! Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Ίσως πρώτα συμβουλευτώ τον Ασκητή ώστε να μου φτιάξει το ψυχολογικό προφίλ των Αγγελόπουλων και του Γιαννακόπουλου. Το σίγουρο είναι ότι αυτοί δεν παίζουν μπάσκετ. Ίσως, και σίγουρα άκομψα ο ΔΓ κατάφερε να απορροφήσει αυτός την πίεση και να αφήσει την ομάδα αλώβητη να συνεχίσει το έργο της.

    Τα περί διαιτησίας, σεβασμού κ.τ.λ.π συγχωρέστε με αλλά είναι γραφικά από οπού και εάν προέρχονται. Άποψη μου είναι ότι είδαμε από τις καλύτερες διαιτησίες σε τελικούς τα τελευταία χρόνια, με λάθη που έγιναν αλλά που σίγουρα δεν κόστισαν και δεν έκριναν τα αποτελέσματα των αγώνων.

    Πιστεύω ότι το λάθος ξεκίνησε από την συνέντευξη τύπου του Μπαρτζωκα μετά τον 2ο τελικό. Αναλώθηκε σε μια άνευ προηγουμένου διαιτητολαγνεία με σκοπό άραγε καλύτερης αντιμετώπισης ή μετάθεσης ευθυνών? Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας προπονητής που λίγο καιρό πριν κέρδισε πανηγυρικά και δικαιότατα την Ευρωλίγκα έβγαλε τόση μιζέρια και άρνηση να δει την πραγματικότητα. Ο τρόπος που μιλούσε μου έδωσε την εντύπωση ότι ακόμα είχε μείνει στον τελικό του Κυπέλλου. Μέγα λάθος του...

    Εκεί έρχονται οι Αγγελόπουλοι και αναμασούν την καραμέλα της διαιτησίας…οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ήδη μπει στο τρυπακι του ότι και να γίνει θα χάσουμε. Είναι δυνατόν? Όταν έχεις κάνει δυο μυθικές ανατροπές τα δυο τελευταία χρόνια? Αντί λοιπόν η διοίκηση ή και ο προπονητής να τους προστατέψουν, αυτοί σήκωσαν το λάβαρο της διαιτησίας, οι άλλοι όμως δούλευαν σκληρά, φάνηκε άλλωστε και στους αγώνες όπου παρουσιάστηκαν πιο φρέσκοι, με περισσότερη θέληση, πιο συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους αλλά και με το μαχαίρι στο στόμα σε αντίθεση με αυτούς του Ολυμπιακού που το μαχαίρι είχε μείνει στο Λονδίνο. Πέρυσι όμως ο Σοφός είχε φροντίσει το μαχαίρι να το βάλει στις αποσκευές τους φεύγοντας από την Πόλη.

    Για μια ακόμη φορά δεν θα μιλήσω για τεχνικά ζητήματα αφού άλλοι τα γνωρίζουν καλύτερα από εμένα.

    Piece μάγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Μπατιστ εγραψε στο βιβλιο του, "οταν οι αντιπαλοι ξεκινουσαν την γκρινια για την διαιτησια ξεραμε οτι το πρωταθλημα ηταν ηδη δικο μας".

      Διαγραφή
  77. Ποιος εδωσε τα εισιτηρια στα παιδια με τα χυδαια κοκκινα μπλουζακια και τα μαχαιρια στον τελικο του Κυπελου φετος?
    Ποιος ξαναεδωσε εισιτηρια σε ποδοσφαιρικους οπαδους χθες που στο τελος εξαιτιας τους διεκοπη και παλι ενας τελικος ?

    Ποιος (που αγαπαει το μπασκετ υποτιθεται) εχει ανεχτει απιστευτης χυδαιοτητας πανο εναντιον του Διαμαντιδη?

    Παντως ουτε εγω, ουτε εσεις, ουτε ο Γιαννακοπουλος. Ασχετα με το τι ειναι ο τελευταιος, οι κυριοι Αγγελοπουλοι και η ΚΑΕ τους εχουν την απολυτη ευθυνη για το που πανε τα εισιτηρια και κατα συνεπεια για το τι συμβαινει στο γηπεδο τους. Και ξερουν παρα πολυ καλα που πανε αυτα τα εισιτηρια.
    Ουτε αγιοι ειναι ουτε αφελεις.

    Καλο θα ηταν λοιπον, οι δυο αυτες οικογενειες να βαλουν την κεφαλα κατω και να σκεφτουν τι πραγματικα τους συμφερει, γιατι θα το πεθανουνε το ελληνικο μπασκετ σε λιγο. Χιλιες φορες να πηγαινουν να τους βλεπουν 1000 ατομα που αγαπανε το μπασκετ παρα 15 και 20000 υστερικοι που βλεπουν την ομαδα τους σαν προεκταση του....αντε να μην πω τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή