Athlenda

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

“ΧΤΙΖΕΤΑΙ” Η ΜΑΚΑΜΠΙ..




Μετά το εφιαλτικό τέλος της περυσινής σεζόν και την απώλεια των σκήπτρων στο Ισραήλ, διοίκηση και Ντεήβιντ Μπλατ,  αφουγκραζόμενοι την γκρίνια του κοινού της Μακάμπι, χτίζουν τη νέα ομάδα με στόχο το Μιλάνο. Το Hoopfellas ρίχνει μια ματιά στη φετινή OFF SEASON της «ομάδας του λαού»..



Η Μακάμπι, η βαριά φανέλα της, η μυσταγωγία της NOKIA ARENA και η «αύρα» του κλαμπ, ο κόσμος που την ακολουθεί πιστά και η ιστορία της.. Πολύ μπάσκετ.. Για αυτό  η «ομάδα του λαού» είναι ένα από τα αγαπημένα μας θέματα  και το Ηοοpfellas δεν παραλείπει  την αναφορά στη δική της off season ούτε αυτό το καλοκαίρι.



Η μεγάλη επένδυση από τους μετόχους δεν έγινε ούτε φέτος. Το μπάτζετ θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι αλλά συγκεκριμένο. Από την άλλη είναι φανερό ότι ο Μπλατ θέλει να επιφέρει μια αλλαγή στη γενικότερη φιλοσοφία του κλαμπ, καθώς προσανατολίζεται στη δημιουργία μιας πιο fundamental ομάδας φεύγοντας από τη βάση της κυριαρχίας σε φυσικό και αθλητικό κομμάτι, τομέας που παραδοσιακά η Μακάμπι  ήταν ασυναγώνιστη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στροφή των Ισραηλινών στην αγορά των «Γιούγκο» (μια αγορά η οποία για το κλαμπ είναι μάλλον..παρθένα) με την ενίσχυση του τμήματος σκάουτινγκ σε συγκεκριμένες λίγκες όπως η Αδριατική που συγκεντρώνει μεγάλο τους ενδιαφέρον. Μιλάμε για την Μακάμπι έτσι..?  Έναν από τους πιο διακεκριμένους πελάτες της αμερικανικής μπασκετικής βιομηχανίας στην Ευρώπη (..) Τα λάθη σε επιλογές όπως του Μάτσβαν (κατά τη γνώμη μου δε τον χειρίστηκε σωστά η ομάδα) και του Ντάρκο Πλάνινιτς δείχνουν ότι η Μακάμπι ακόμα «μαθαίνει» μια αγορά μέχρι τώρα άγνωστη, στο δρόμο για να αποκτήσει κάποια στιγμή την τεχνογνωσία της σωστής επιλογής παικτών από εκεί, όπως συνέβαινε (και συμβαίνει) τόσα χρόνια με την αντίστοιχη στην Αμερική.


Η Μακάμπι  φέτος θέλησε να μην βρεί μπροστά της πάλι μια περίπτωση «Λάνγκφορντ-Χέντριξ» με τους Ντέβιν Σμιθ και Σόουν Τζέημς. Ειδικά στην περίπτωση του Τζέημς ήταν φανερό ότι είχε γίνει προεργασία πριν τελειώσει η σεζόν, με αποτέλεσμα ο παίκτης (αν και ελεύθερος) να μη βγεί καθόλου στην αγορά. Προερχόμενος από εξαιρετική σεζόν όπου κουβάλησε την «ομάδα του λαού» επιδεικνύοντας βελτίωση ακόμα και στο ποστ παιχνίδι, με ένα αθλητικό/φυσικό πακέτο που πληροί σχεδόν στην εντέλεια τις προδιαγραφές για τη θέση «5» στο ανώτατο επίπεδο του μοντέρνου ευρωπαϊκού μπάσκετ,  ο Αμερικανός σέντερ θα ήταν σίγουρα στη λίστα ομάδων (τοπ επιπέδου) που μπορούσαν να του εξασφαλίσουν περισσότερα λεφτά. Η Μακάμπι μάτσαρε αυτή της την αδυναμία σε χρήμα με χρόνο, προσφέροντας στον 30χρονο Τζέημς τετραετές συμβόλαιο, το οποίο σίγουρα εμπεριέχει ρίσκο αλλά δείχνει και τη θέληση της Μακάμπι να κρατήσει τον αθλητή (μη ξεχνάμε πόσο έχει πληρώσει τα πολυετή συμβόλαια που λάνσαρε τα τελευταία χρόνια..) Με τον Σμιθ αντίθετα το πράγμα τράβηξε αρκετά, με τον Αμερικανό φόργουορντ (32, 1.96μ.) να υπογράφει τελικά διετές που θα του αποφέρει συνολικά 1.7 εκ. δολάρια. Παράλληλα με την παραμονή του σκληροτράχηλου Ρίκι Χίκμαν, η Μακάμπι (κάνοντας χρήση της οψιόν για τον τελευταίο) κατάφερε να διατηρήσει  όχι μόνο τρία ποιοτικά, σπουδαία αμυντικά εργαλεία αλλά ουσιαστικά τον καλύτερο παίκτη της σε κάθε γραμμή ώστε έπειτα να χτίσει.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Όπως κάθε κλαμπ αυτού του επιπέδου, το οποίο ακολουθεί σφιχτή οικονομική πολιτική, έτσι και οι Ισραηλινοί αναγκαστικά «τζογάρουν», με την έννοια ότι πήγαν σε σχετικά οικονομικές επιλογές και όχι σε αθλητές που έχουν δώσει διαπιστευτήρια σε top level καταστάσεις . Ποια είναι τα στοιχήματα της φετινής Μακάμπι..?


1. ΤΑΪΡΙΣ ΡΑΪΣ:  Η διοίκηση ξεκίνησε δυναμικά το καλοκαίρι αποφασισμένη να κάνει την υπέρβαση φέρνοντας πίσω  τον Τζέρεμι Πάργκο. Μάλιστα η πεποίθηση ήταν ότι ο Ντέβιν Σμιθ δύσκολα θα μείνει, οπότε το συμβόλαιο του και ..βάλε, θα πήγαινε στον νυν κόμπο της ΤΣΣΚΑ. Η προσφορά ξεπέρασε το 1εκ. δολάρια ετησίως (ότι καλύτερο πραγματικά μπορούσε η Μακάμπι) αλλά ο Πάργκο επέλεξε Μόσχα. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος «φτιάχτηκε» με συνέπεια η έλευση του Ράις αργότερα να αφήσει μια σχετική παγωμάρα. Ο Μπλάτ είχε στη λίστα του τον απόφοιτο του Μπόστον Κόλετζ από πέρυσι, όμως υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να είναι αυτός που θα κρατήσει το τιμόνι. Ο «πρώην» πόιντ του Πανιωνίου είναι ένας εξαιρετικός penetrator και τον χαρακτηρίζει μια no fear attitude σε όλες του τις αντιδράσεις στο παρκέ αλλά παρά το γεγονός ότι μπορεί να κάνει θραύση στο ανοιχτό γήπεδο, δεν είναι ο floor general που ζητούσε η ομάδα, είναι ένας ακόμη γκαρντ στο ρόστερ με ασταθές περιφερειακό σουτ έχοντας δημιουργήσει αμφιβολίες για το εάν μπορεί να ηγηθεί της επίθεσης της Μακάμπι (ειδικά εάν το τέμπο δεν είναι πολύ υψηλό). Ο Ράις πρέπει να αποδείξει. Και εκεί έγκειται ο τζόγος.. Υπέγραψε για 1+1 χρόνια.


2. ΘΕΣΗ «4»: Πέρυσι «κράξαμε» την Μακάμπι που έχασε μάλλον από υπερβολική σιγουριά τον Άλεξ Τάιους, αναγκαζόμενη φέτος να πληρώσει 50χιλ. buy out στην Καντού για τον αποκτήσει. Ο Τάϊους είναι καλή επένδυση και μια win-win situation από τη στιγμή που έχει ισραηλινό διαβατήριο.  Με δεδομένο ότι ο Τζέημς βελτίωσε πολύ την αποτελεσματικότητα/παραγωγή του από παιχνίδι στο ποστ, νομίζω ότι ο Τάϊους θα ήταν εξαιρετική επιλογή ως μπακ απ, με το athleticism του και την εξαιρετική ικανότητα του να τελειώνει μπάλες γύρω από το καλάθι. Το πράγμα μπλέχτηκε όμως.  Στη θέση «4» έπεσε σκούπα με τους υπεύθυνους του σχεδιασμού να βγάζουν στην απ’έξω από την αρχή τον Ελιάγχου (ο Μπλατ  τον είχε «παρκάρει» από πέρυσι στον πάγκο και η αλήθεια είναι ότι ο Ισραηλινός φόργουορντ είναι τεμπελάκος..) προτείνοντας του μείωση αποδοχών την οποία ο παίκτης , όπως αναμενόταν, απέρριψε ενώ παράλληλα η πόρτα είχε ανοίξει από νωρίς για τον Κάνερ-Μέντλεη ο οποίος απογοήτευσε πέρυσι έχοντας μάλιστα το βαρύτερο συμβόλαιο στην ομάδα (800χιλ. δολάρια). Ο Μέντλεη είναι πολύ κοντά στον Ερυθρό Αστέρα (που μαζεύει πολύ ..πράμα φέτος).


Κάπως έτσι η Μακάμπι άδειασε ουσιαστικά το «4» και υπογράφοντας τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη φανέρωσε το πλάνο της για μετακίνηση του Τάιους στη θέση «4». Έχω σοβαρές αμφιβολίες για τη λειτουργικότητα της κίνησης αυτής. Ρίξτε μια ματιά στη δομή της ομάδας. Ο Μπλάτ αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα πέρυσι και η Μακάμπι έπαιξε καλύτερα μόνο όταν ο Σμιθ με τον Πνίνι κατέβηκαν στο «4» (διάστημα στο οποίο έτρεξε και το σερί της στην Ευρωλίγκα) λειτουργώντας ως stretch-4 και ανοίγοντας διαδρόμους για τους slashers της ομάδας στην περιφέρεια. Νομίζω ότι κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος και η παρουσία του Ινγκλς ευνοεί τη μετακίνηση του Σμιθ χωρίς η ομάδα να χάνει σε ποιότητα στο «3». Είναι  φανερό ότι  ο Μπλατ στοχεύει , με την παρουσία του Τάιους ως πάουερ φόργουορντ στο παρκέ και του Τζέημς στο «5», να ελέγξει το ριμπάουντ ώστε να μπορεί να ανοίξει το γήπεδο και να αξιοποιήσει τα γκαρντς του. Ο κόσμος το απαιτεί. Είναι γαλουχημένος με αυτό το μπάσκετ και πέρυσι υπήρξε μεγάλη γκρίνια. Αυτό (up tempo) είναι το μπάσκετ της Μακάμπι  και η φετινή ομάδα είναι δομημένη με αυτές τις προδιαγραφές. Ο Μπλατ βέβαια γνωρίζει ότι στα μεγάλα ματς η ομάδα του θα πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και σε διαφορετικό τέμπο.. Για αυτό απέκτησε όπλα όπως ο Σχορτσανίτης ή Ίνγκλς. Και για αυτό επένδυσε στον Τζέηκ Κοχέν από το Davidson (Αμερικανο-εβραίος), ο οποίος μπορεί να καλύψει το «4» και το «5», συνδυάζοντας αξιόπιστο σουτ από το  τρίποντο  και παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι. Το παιδί (22, 2.09μ.) είναι λίγο άγουρο ακόμα και στη Μακάμπι (του έδωσαν 4ετές) πιστεύουν ότι θα «μπεί» πραγματικά στο ροτέησιον από του χρόνου, όμως εγώ βλέπω ότι με τα δεδομένα της θέσεως θα πάρει ευκαιρίες (όπως και ο 18χρονος Ζεγκέφ που άρεσε πολύ πέρυσι), ειδικά εάν ο Μέντλεη αποχωρήσει και το κενό του δεν καλυφθεί. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Η Μακάμπι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ένα stretch-4 με ικανότητα στη πάσα/δημιουργία το οποίο θα αποτελέσει το «λάδι» για να λειτουργήσει η επιθετική μηχανή της..


3. ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΧΑΓΙΟΝ: Το σήριαλ του περυσινού καλοκαιριού συνεχίζεται και φέτος. Ο Ισραηλινός γκαρντ έχει γίνει το «μήλο της έριδος» μεταξύ Μακάμπι και Λοκομοτίβ Κούμπαν, οι οποίες (όπως σας είχαμε γράψει παλιότερα) βρίσκονται σε «πόλεμο». Οι Ρώσοι περιμένουν να βγεί η απόφαση υπέρ τους και θέλουν τον παίκτη ειδικά σε περίπτωση που χάσουν τον Νικ Καλάθη. 


Η Μακάμπι τηρεί σιγή ιχθύος αλλά «δουλεύει» την υπόθεση και παίρνει τα μέτρα της . Ήδη υπέγραψε  τον Γιουβάλ Ναϊμί (28, 1.88μ.) για τρία χρόνια, κίνηση που προκάλεσε αίσθηση μιας και ο Ισραηλινός πόιντ γκαρντ υπήρξε «είδωλο» για χρόνια στους «απέναντι» (αριστερούς) της Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Μάλιστα στο συμβόλαιο του υπάρχει όρος δανεισμού εφόσον θελήσει η ομάδα για την πρώτη σεζόν, άμεσα συνδεδεμένος με την κατάληξη της υπόθεσης Οχαγιόν. Ο Ναϊμί (έπαιξε στη Ρωσία φέτος, αρκετά καλός με την Τριούμφ) δεν έχει τα πόδια, το κορμί και το αθλητικό πακέτο του Οχαγιόν (ούτε την αποτελεσματικότητα του στην άμυνα) όμως είναι πιο εγκεφαλικός, καλύτερος σουτέρ και πιο δημιουργικός γκαρντ από τον (πιθανό) συμπαίκτη του. Το μπακόρτ της Μακάμπι  περιέχει  δυνατά κορμιά και διεμβολιστές που μπορούν να πιέσουν καλά τη μπάλα στα μετόπισθεν, όμως λείπει το σουτ και η δημιουργία και αυτό θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα το χειριστεί ο Μπλατ. Πιθανόν δίνοντας παιχνίδι στο Τζόε Ίνγκλς από το «φτερό», μια ποιοτική προσθήκη για τους Ισραηλινούς  που έχει δημιουργία και πικ εν ρολ παιχνίδι. Η υπογραφή του σχολιάστηκε πολύ θετικά στο Τελ Αβίβ καθώς ο Αυστραλός γκαρντ-φόργουορντ αποτελεί Euroleague material.  Ενδιαφέρον επίσης θα έχει και η ανάπτυξη του Σίλβεν Λάντεσμπεργκ (είχαμε μιλήσει αρκετά πέρυσι για αυτόν) τον οποίον ο Μπλατ έβαλε να παίζει όλη τη χρονιά μακριά από τη μπάλα, με spot up shoots/cuts και transition χωρίς προσωπική φάση (θέλει δουλειά στη ντρίμπλα) όμως οι οπαδοί φωνάζουν για να τον δούν περισσότερο (έχει ισραηλινό διαβατήριο) και για αυτό η διοίκηση δεν «σκοτώθηκε» για να φέρει πίσω τον Χαλπερίν..



4. ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ: Στη δεύτερη παρουσία του στο Τελ Αβίβ ο Σοφοκλής, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ντέηβιντ Μπλατ, ο οποίος θα ποντάρει πολλά στην ποστ παρουσία του Έλληνα σέντερ. Ο Σχορτσανίτης μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο όπλο των Ισραηλινών στο μισό γήπεδο, εφόσον όμως τον υποστηρίξουν κατάλληλα και εννοώ με ένα «4» που θα μπορεί να ανοίξει άμυνες και την παρουσία στην περιφέρεια επίσης παικτών που δε θα επιτρέψουν κάθετες ή άλλων ειδών βοήθειες από ψηλά. Ο Σοφοκλής έχει κίνητρο και μετά τη φυγή του από το ΟΑΚΑ η Μακάμπι ήταν για αυτόν ευλογία. Αυτός θα είναι για τους Ισραηλινούς?


Η φετινή Μακάμπι  έχει σαφώς  μεγαλύτερη ποιότητα και πιο βαθύ ρόστερ από την περυσινό, το οποίο όμως μην ξεχνάμε ότι ήταν σίγουρα το πιο αδύναμο των τελευταίων ετών. Η ιστορία και ο κόσμος φωνάζουν για συμμετοχή στο φαϊναλ-4.. Τρίτος χρόνος εκτός τελικής φάσης θα είναι «χοντρό» για την «ομάδα του λαού» (δεν έχει συμβεί από το 2000 και μετά). Η γνώμη μου είναι ότι η Μακάμπι χρειαζόταν κάτι περισσότερο στο «1» και το «4», όμως ας περιμένουμε καθώς οι εξελίξεις τρέχουν ακόμα. Από την άλλη, floor general μπορεί να μην έχει, έχει όμως «στρατηγό» στον πάγκο. Και ο Ντέηβιντ Μπλατ , μετά το περυσινό φινάλε, βρίσκεται ήδη «σε αποστολή» .. Όπως κάποτε και ο Αχιλλέας, το παιδικό του πρότυπο..



Y.Γ: Δεν κρύβω ότι μου αρέσει πολύ το recruiting της Μπάμπεργκ. Ο πρώην «Σέλτικ» Τζαμάρ Σμιθ  μπορεί να αποδειχθεί «κλέψιμο», ενώ ταίριαξε πολύ ωραία τον Ζακ Ράιτ δίπλα στον Γκαβέλ. Και φυσικά, Βελίτσκοβιτς. Μια κατάσταση που μυρίζει μπάσκετ, αυτό χρειαζόταν ο Σέρβος. Οι Γερμανοί άλλωστε έχουν το know how στην επιλογή καλών ξένων παικτών, μόνο που φέτος (σε αντίθεση με πέρυσι) έχουν φτιάξει σωστή στελέχωση που θα τους βοηθήσει να βρούν χημεία νωρίτερα. Πάρτε τον Φλέμινγκ πολύ σοβαρά..

Υ.Γ1: Mπατίστ λοιπόν.. Θα αναφερθούμε σύντομα. Για Λοτζέσκι επίσης. Αν και περιμένω κάτι από τον Ολυμπιακό..

Υ.Γ2: Tι θα γίνει με Μάρκους Ουίλιαμς τελικά..?

Σας περιμένω στη παρέα μας στο Facebook..

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

311 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Jim

    Για άλλη μια φορά πολύ καλό το άρθρο σου. Tην maccabi εγώ προσωπικά με το υπάρχον ροστερ μέχρι τους 8 την βλέπω,πολύ δύσκολα για final four.
    Περιμένουμε την αναφορά σου στον Βatiste και θα ήθελα αν έχεις εικόνα και ένα σχόλιο για τον Ping Sang,αν μπορεί να βοηθήσει καθόλου την ομάδα και σε ποιους τομείς!

    Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Doc.. Aυτό λένε και στο Ισραήλ αλλά η χρονιά κρύβει εκπλήξεις. Εγώ λέω θέλει βελτιώσεις αλλά δε τη ξεγράφω με τίποτα.

      Διαγραφή
  2. Μάρκους Γουίλιαμς είχε ακουστεί για Μπάρτσα. Άραγε έκλεισαν το ρόστερ τους οι Καταλανοί; Η Μακάμπι έχει την ίδια προοπτική φέτος που έχει ο Παναθηναικός. Από το να φτάσει μέχρι το f8 και να αποκλειστεί μέχρι να το σηκώσει. Υπάρχουν αρκετές καλύτερες ομάδες από αυτήν σε ρόστερ(όπως και από τον Παναθηναικό), αλλά η παράδοση, το know how και η μαχητικότητα έχει αποδειχθεί ότι μετρούν πολύ στο κορυφαίο επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαμπι ιδια προοπτικη με ΠΑΟ;;; Κι η μπασκετικη συζητηση θα πρεπε να τελειωσει εδω.
      Μεχρι τη σειρα που ειδαμε με Μπαρτσα(απο την οποια η Μακαμπι εχασε ευκολα στο Ισραηλ και δε μπορεσε ουτε στο τελευταιο ματς που οι καταλανοι ηταν παντελως αδιαφοροι) ,ο Παο δεν εχασε κανεναν παιχτη στην περιφερεια και μονο Τσαρτσα-Σοφο στους ψηλους και απεκτησε
      Καρυ-Παππα-Γιανκοβιτς περιφερεια και
      Φωτση,Λουκα,Μπατιστ στους ψηλους.Do the math.
      Ο Αρτζι προδοθηκε απο το μικρο ροτεισον,οσο αντεχε ειχε και την Μπαρτσα (αυτη που κερδιζε ανετα ολα τα ματς στο τοπ16).
      Φανηκε και απο τους τελικους που μεγαλωσε το ροτεισον,ειδαμε τα αποτελεσματα.
      Οτιδηποτε εκτος απο κουπα θα ειναι για μενα αποτυχια και το λεω απο τωρα.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου
      Χωρίς να θέλω να σε ψέξω
      Μην συγκρίνεις το τοπ 16 με το φιναλ8 η το φιναλ 4 η τους τελικούς Ελλάδας
      Μιλάμε για άλλη φάση του παιχνιδιού
      Κατάλαβες;
      ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ
      Από τοπ 16 ως φιναλ 8 παίζουν άλλοι παράγοντες (πχ τραυματισμός πιτ μαικλ , κούραση/αστοχία στον προγραμματισμό εκγύμνασης)
      Στο φ4 πχ τζαγουαι
      Στους τελικούς ( άδειος οσφπ , δυο προσθήκες ο παο, περισσότερος χρόνος προετοιμασίας)

      Και άλλα πολλά
      Αλλά, στο ξαναγράφω μιλάς και συγκρίνεις άλλες φάσεις
      Άλλη φάση
      Άκου την δίψα σου
      Υγ. τζιμ
      Σου αφισα ένα σχολιο που σου ζηταγα αναρτιση
      Και με εκανες να χαθω σε ένα δασος μεσα
      Θενξ
      Χρήστο τσαγκρουνη
      Να σου πάνε όλα καλά φίλε μου στην νέα δουλειά
      Να γράφεις λιγότερο (λόγο δουλειάς)
      Και να γουστάρεις περισσότερο

      Διαγραφή
    3. Έλα φίλος.. Τώρα με κάνεις εσύ να χαθώ γιατί γράφεις ανώνυμα και δε γνωρίζω το αίτημα σου..

      Διαγραφή
    4. βασικα κωστας το ονομα τζιμ
      αλλα γραφουν πολλοι κωστηδες
      οποτε για μην μπερδευομαστε
      θα με λεγω ρετρο
      (και περημενω την αναρτιση για την καλυτερη ομαδα που εχεις δει)(συλογο)

      ρετρο

      Διαγραφή
  3. Ωραίος, Jim! Επιτέλους, να διαβάσουμε και κάτι για αυτή τη θρυλική ομάδα. Μια χαρά σύνολο θα φτιάξει ο Μπλατ φέτος, κακώς την υποτιμούν πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίος Τζίμ. Όλοι οι μπασκετικοί εκτιμούν απίστευτα πολύ την ομάδα του λαού και το μπάσκετ που μας έχει προσφέρει ανά κερούς. Αλλά εδώ και 2 χρόνια, μετά τον αποτυχημένο τελικό με τον Παναθηναϊκό η Μακάμπι μοιάζει να έχει πέσει επίπεδο. Το μπάτζετ έχει πέσει, αλλά αυτό από μόνο του δεν σημαίνει και πολλά. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσει και ο Μπλατ μερικά πράγματα.
    Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για βαριά φανέλα και μια έτσι κι αλλιώς υπολογίσιμη δύναμη. Για μένα και φέτος η Μακάμπι θα πάει με ταβάνι τους 8.
    Άμα έχεις τον χρόνο, να μιλήσουμε και κάποια στιγμή για Μπαρτσελόνα. Έχουν φτιάξει την καλύτερη γραμμή ψηλών (για σέντερ μιλάω) στην Ευρώπη και από οτι μαθαίνω γλυκοκοιτάνε και τον Ουίλιαμς. Πάει για μεγάλα πράγματα απο πλευράς ρόστερ ο Πασκουάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα madness μην σε ξεγελάει το ρόστερ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην βρουν χημεία οι παίχτες και να γίνουν τα αποδυτήρια μπάχαλο (με Ντρόρσεϊ και Ουίλιαμς εύκολο) εαν ο Ντόρσεϊ δεν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής αφού στο 5 είναι και ο Λάμπε και ο Τόμιτς πιθανόν να τα τινάξει όλα στον αέρα. Στο 3 είναι μια χαρα με Παπανηκολάου βασικό και Αμπρίνες φέτος να παίρνει περισσότερο χρόνο. Στα γκαρντ έχει Σάδα, Χουέρτας, Ναβάρρο, Όλεσον και μάλλον Ουίλιαμς θα είναι αρκετά δυνατή αλλά για μένα πολλά εξαρτώνται από το αν είναι υγιείς ο Ναβάρρο. Για Μακάμπι συμφωνώ και εγώ μέχρι στους 8 θα πάνε. Είμαι κάθετος πως στο Φ-4 θα πάνε τέσσερις από τις παρακάτω πέντε: Ρεάλ, Μπάρτσα, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΤΣΣΚΑ, οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ κάτω!!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα παιδιά. Επειδή βλέπω ένα "δέος" για την φροντκόρτ της Μπαρτσελόνα την τελευταία εβδομάδα, θα πω μην τρελαίνεστε.. Ο συνδυασμός Τόμιτς-Ντόρσεη μου άρεσε πολύ και εμένα. Τώρα για τον Λάμπε κρατείστε μια πισινή.. Ας δούμε πρώτα την λειτουργικότητα των σχημάτων που θα επιλέξει. Γιατί ο Ντόρσεη θα πρέπει να είναι "ζωντανός", με χρόνο στο ροτέησιον. Την χρειάζεται την ενεργητικότητα του η Μπάρτσα.

      Διαγραφή
    3. Κανένα δέος Jim. Ο Πασκουάλ μας έχει μπερδέψει μ' αυτά που κάνει. Αντί να βγει στην αγορά για ένα τεσσάρι διαφορετικό από τον Λόρμπεκ, πήγε και πήρε για τρίτο (;) σέντερ τον Λάμπε πληρώνοντας και την Λαμποράλ. Άντε να δούμε πώς θα τους έχει όλους ευχαριστημένους. Όσον αφορά τους γκάρντ, χρειάζεται παίκτη τύπου Williams;

      77

      Διαγραφή
    4. Χρόνια τώρα η Barcelona έχει παραφορτωμένες frontlines, με "αποθέωση" την γραμμή Perovic-Vasquez-NDong-Lorbek τη χρονιά 2010-11. Είναι το κλασσικό, δηλαδή, πλάνο του Pascual, δεν βλέπουμε κάτι καινούριο.

      Διαγραφή
    5. Ναι, αλλά τότε υπήρχε και ο Terrence Morris στο 4 πίσω από τον Lorbek. Επίσης, η τριάδα των σέντερ αποτελούνταν από έναν βασικό (Vasquez) και δύο συμπληρωματικούς του 10λέπτου (Perovic-NDong). Ενώ τώρα, έχει το Νάχμπαρ που στα 33 προσφέρει μόνο του σουτ και στο 5 τρεις πρωτοκλασσάτους παίκτες που θέλουν 20' συμμετοχής min. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι το παραφορτωμένο 5. Τρείς σέντερ είναι απαραίτητοι. Το πρόβλημα είναι ποιοί συνθέτουν την τριάδα.

      77

      Διαγραφή
    6. Έτσι μπράβο.. Η ΤΣΣΚΑ για παράδειγμα (με την τριάδα Κάουν-Χάινς-Κρίστιτς και τους Κριάπα-Βορόντσεβιτς στο "4") ίσως διαθέτει πιο λειτουργική συνολικά φροντκόρτ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αλλά αυτά θα φανούν στο γήπεδο.

      Διαγραφή
    7. Τη γραμμή ψηλών της Μπάρτσα το 10-11 την κονιορτοποίησε εκείνη του Παναθηναϊκού στο τοπ8 (Μπατιστ-Μαριτς-Βουγιουκας-Φωτσης-Τσαρτσαρης).

      Διαγραφή
    8. Σαφέστατα υπάρχει θέμα διαμερισμού του χρόνου συμμετοχής. Αυτά λέμε και για τον Παναθηναϊκό όταν τα ονόματα για σέντερ έφευγαν αράδα. Απλά στα χαρτιά, η τριάδα αυτή φαίνεται κομπλέ. Στο 4 υπάρχει θέμα στην Μπαρτσελόνα και απορρώ πως δεν έχουν κοιτάξει για κάτι καλύτερο εκεί. Ο Νάχμπαρ επιθετικά είναι συμπαθέστατος παίκτης, αλλά σαν παρουσία στο post δεν μετρά καθόλου, ενώ ούτε σαν stretch μπορεί να παίξει αποτελεσματικά. Τουλάχιστον πέρσι δεν επιχειρούσε πολλά τρίποντα.

      Διαγραφή
  5. Jimάρα, καλησπέρα.
    Πέρα από τα κλασσικά με τη Μακάμπι, πολύ εύστοχο το Υ.Γ. για την Μπάμπεργκ. Πράγματι, ο Φλέμινγκ έδειξε από την περασμένη χρονιά ότι δουλεύει με πλάνο που συνοδεύεται από προσεγμένες κινήσεις και καλό μπάσκετ. Φέτος, θα πάνε ένα βήμα παραπέρα (πέρσι αδικήθηκαν από τα αποτελέσματα, ήταν πολύ ανταγωνιστικοί) επιβεβαιώνοντας την πρόοδο των Γερμανών συνολικά. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένω και την έτερη γερμανική ομάδα (Μπάγερν) η οποία έχει πάρει αρκετούς παίκτες (ίσως τους καλύτερους) της Άλμπα. Οι Γερμανοί, λοιπόν, έρχονται και στο μπάσκετ. Καλώς να ορίσουν.

    Η Μακάμπι είναι ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα projects της χρονιάς (μαζί με Εφές, Αρμάνι, Φενέρ, Μάλαγα με Πλάθα, Γαλατά, Λοκομοτίβ, Ερυθρό Αστέρα). Θέλουν τεσσάρι οπωσδήποτε και παραμονή Οχαγιόν για να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο από πέρσι.

    Περιμένεις κάτι από Ολυμπιακό; Δεν νομίζω να εννοείς τον Παπαπέτρου. Μήπως ένα ακόμη τριάρι;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα 77. Έχουν τεχνογνωσία στην επιλογή παικτών, πέρυσι δε μου άρεσαν γιατί το είχαν μπερδέψει το πράγμα πολύ. Υλικά που δεν κολλούσαν για το μέγιστο αποτέλεσμα.. Πρόπερσι αντίθετα ήταν πολύ ελκυστικοί παντρεύοντας το base line monster P.J. Tucker με τον Σουπούτ στα φόργουορντ, τον Ρόμπερτς με τον Τζένκινς στα γκαρντ και τους Σλότερ-Πλεής στο "5". Αυτοκτόνησαν μάλιστα και έμειναν έξω νωρίς, παρ'όλο που απέδωσαν πολύ καλό μπάσκετ.

      Διαγραφή
  6. θεση 1,2 . Δ.Δ , Καρι , Ουκιτς , Παππας
    θεση 3. Μπραμος , Ματσιουλης , Γιανκοβιτς
    θεση 4. Γκιστ , Φωτσης , Χαραλαμποπουλος
    θεση 5. Λασμε ,Μαυροκεφαλιδης, Μπατιστ , Σανγκ , Σκορδιλης , Διαμαντακος

    Αν προσαρμοστουν γρηγορα οι Παππας,Γιανκοβιτς η ομαδα ειναι γτιαγμενη για Φ4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι περιμενεις απο ολυμπιακο τζιμ;εννοεις κι'αλλη μεταγραφη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Περιμένω μια κίνηση, δε μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος δυστυχώς τώρα.

      Διαγραφή
    2. ,,αλλιώς θα το έγραφα ευθέως

      Διαγραφή
  8. H Maccabi είναι "μαθημένη" να παίζει up tempo basket, ο Blatt όχι. Όσο και αν εκτιμώ τον Blatt, νομίζω πως το συγκεκριμένο πάντρεμα δεν έχει να δώσει πολλά. Έγκλημα κατά του αθλήματος η λανθανσμένη χρήση του Caner-Medley (αληθεύει ότι έχει μακρινή καταγωγή από Τουρκία -όπως ίσως να προδίδει το όνομά του- ; Κάπου το είχε πάρει το αυτί μου πέρσι..) με τους Ισραηλινούς να αποδεικνύονται serial killers αν συνυπολογίσουμε την περίπτωση Macvan που ανέφερες. Παραφορτωμένη η frontline και μάλιστα χωρίς δυνατότητα stretch. Σχήμα με Σχορτσανίτη-Tyus θα είναι για να το κλαίνε οι ρέγγες. Τα ρέστα της Maccabi, λοιπόν, στον Rice με την ευχή της παραμονής Ohayon. Λυπάμαι, αλλά δεν βλέπω μεγάλα πράγματα από αυτήν την ομάδα, εκτός και αν ο James ανεβάσει κι άλλο το παιχνίδι του, πράγμα εξωπραγματικό, αναλογιζόμενος την ήδη απίστευτη εξέλιξή του τα τελευταία χρόνια (πόσο ακόμα!!).
    Υ.Γ.: Ξέχασες να κάνεις αναφορά τον Jasikevicius ή δεν τον υπολογίζεις (απίθανο το κόβω);
    Υ.Γ.2: Οι Γερμανοί δουλεύουν πολύ σοβαρά παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Περιττό να αναφέρω ότι οι θεατές στα εγχώρια παιχνίδια είναι πολλαπλάσιοι αυτών του ελληνικού πρωταθλήματος.
    Υ.Γ.3: Υπάρχει παίκτης Marcus Williams; Πιο streaky πεθαίνεις, μόνο που μαζί πεθαίνει και η ομάδα. Αν το FIBA Basket είναι παιχνίδι αποφάσεων, ο Williams είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Και μην ακούσω κορώνες για clutch performances, αν ο τύπος ήταν στοιχειωδώς σοβαρός, ίσως η Malaga να μην έμπλεκε σε crunch time καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Desti.. Φιλαράκι ο Σάρας είναι free.. Δεν έχει ομάδα.. Για τον Ουίλιαμς σου είπα και πέρυσι. Πολύ καλός individual perfomer αλλά δε θα τον έπαιρνα στην ομάδα μου..

      Διαγραφή
    2. Είναι πολλά τα sites που τον δίνουν στη Maccabi (μεταξύ των οποίων και το -οικείο σε 'σένα- eurobasket.com. Κάτι παραπάνω θα ξέρεις..

      Διαγραφή
    3. Btw, στο επίσημο euroleague.net δεν τον αναφέρει στην ομάδα

      Διαγραφή
  9. Αν και έχουμε την ίδια αδυναμία στον κόουτς Μπλατ, νομίζω ότι αλλα η έκφραση ότι περίμενες κάτι καλύτερο στο 1 είναι λίγη....άσχετα με τον αρχικό στόχο ( παργκο) νομίζω ότι η καλαμπόκι δεν έχει γκαρντ να την πάνε μακριά.

    Να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κάποιος αν ισχύει και σε τι βαθμό: είχα ακούσει ότι στην προσπάθεια του πιανιτζανι να κατεβάσει τον Μπατίστ στο 4 τον είχε βάλει να αδυνατίσει και να χάσει όγκο και μυϊκή μάζα, ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κίνηση του ολυμπιακού εάν είναι μεταγραφική θα είναι φυσιολογικά ένας ακόμη S.F. Εάν είναι ξένος τότε κάποιος θα μείνει εκτός στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ εάν είναι έλληνας η μόνη αξιόλογη περίπτωση είναι του Καιμακόγλου ο οποίος όμως δεν είναι ελεύθερος,άρα θα πρέπει να πληρωθεί και η ομάδα του,και έχει και συμβόλαιο κοντά στο 1.500.000 €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. jim η καποιος αλλος μηπως ξερετε αν το τουρνουα του στρασβουργου θα μεταδοθει τηλεοπτικως και αν ναι απο ποιο καναλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παππάς και Γιάνκοβιτς δεν πάνε στο Στρασβούργο για το τουρνουά της Εθνικής.

    Μήπως βρήκαμε τους δύο πρώτους που θα κοπούν;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Βλαδίμηρο ήταν ψιλοαναμενόμενο νομίζω. Αρκετές λύσεις στο 3-4 και ποιοτικότερες. Εμπειρία για τον Γιάνκοβιτς όπως και να 'χει, στο χέρι του είναι να δουλέψει και να εμφανιστεί στα επόμενα camps ετοιμότερος.
      Από την άλλη, οι επιλογές στους guards δεν είναι πολλές οπότε δεν θέλω να πιστεύω ότι θα κόψει τόσο νωρίς τον Παππά, αν και δεν θα τον ήθελα στην τελική σύνθεση.

      Διαγραφή
    2. ο Παππας δεν ειναι ετοιμος ακομη ο Γιανκοβιτς επεσε πανω σε πολυ καλους παικτες στην θεση του

      Διαγραφή
    3. Μην προδικάζετε τίποτα για Παππά. Κατ' εμέ θα παιχτεί η τελευταία θέση μεταξύ Παππά/Κατσίβελη και Βασιλειάδη (1 από αυτούς θα μείνει έξω). Σε αυτό το τουρνουά μένει έξω ο Παππάς, στο επόμενο μπορεί να μείνει έξω ο Κατσίβελης, στο μεθεπόμενο μπορεί και ο Βασιλειάδης (αν και το κόβω λίγο χλωμό). Θα δοκιμάσει πράγματα νομίζω ο Ιταλός, είναι λίγο περίεργο πριν καν δώσει έστω έναν φιλικό αγώνα η Εθνική να έχει φτάσει σε ολοκληρωμένα συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    4. Ο Βλάντο ούτως ή άλλως μετράει μέρες..
      Ο Παππάς είχε ακολουθήσει και ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμού σε κάοιο δάχτυλο.Έπίσης θέλω να πιστεύω ότι δε θα βιαστεί τόσο ο Ιταλός να κόψει τον παίκτη μειώνοντας τον ανταγωνισμό στην περιφέρεια.

      Διαγραφή
  13. ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΜΠΑΤΙΣΤ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ( ΕΡΣΕΦΟΥΡΙΛ ) ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ . ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΜΑΙΚ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ,ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ ... FOYFOYTOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμαρτον! Ήμαρτον! Ήμαρτον!
      Είχες δίκιο Φούφουτε!Και χωρίς πλάκα, χαίρομαι που γύρισε ο Μπατίστ...

      Ερσεφουρίλ

      Διαγραφή
  14. Εχεις δικιο FOUFOUTOS.............Μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΤΑ TRIFILLAKIA.GR BRO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. diavazw arketa trifillakia , ontos grafei gia tin synantisi sto kotero kai alla polla ,alla den milagate gia ypografes ... o Maik prin 10 meres ekleise oristika ...

      Διαγραφή
  16. Τι έγινε με τον Λόγκαν και τη Μακάμπι οέο; Τον άφησε ελεύθερο; Δεν έκανε καθόλου κακή χρονιά, τουλάχιστον στην Euroleague...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λόγκαν δεν ανανεώθηκε απο την Μακάμπι, και στην συνέχεια υπέργραψε στην Άλμπα Βερολίνου.
      Σίμος

      Διαγραφή
    2. Είχε οψιόν η Μακάμπι (500χιλ. το συμβόλαιο αν θυμάμαι καλά) αλλά δε την ενεργοποίησε και ο παίκτης πήγε Βερολίνο..

      Διαγραφή
  17. ΟΚ, το δέχομαι. Διαπράττω το μεγαλύτερο και χειρότερο έγκλημα: κινούμαι φανερά off topic και για αυτό ζητώ την κατανόηση όλων και κυρίως του τζιμ. Όμως χουπφελίτες και χουπφελίτισες, μιας και είναι της μόδας η δημόσια διαβούλευση, και επειδή είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας οπότε συγχωρούνται τα λάθη μου, θέτω στην κρίση σας και θέλω τις απόψεις σας για τον μπασκετικό κανονισμό που ακολουθεί : είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο ; Παρακαλώ, διαβάστε το άρθρο, δείτε το βίντεο και πείτε μου...μου φαίνεται αδιανόητο....
    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/518290/o-agnostos-kanonismos-licence-kill-vid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την περασμένη βδομάδα έπαιζα μπασκετάκι με έναν διαιτητή και βρήκα την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω μερικές ασάφειες στο μυαλό μου όσον αφορά τα βήματα σε διάφορες περιπτώσεις και σε ποσταρίσματα και σε διάφορα άλλα.

      Αν και εγώ δεν τον ρώτησα αυτό που αναφέρει το ποστ γιατί το θεωρούσα καραμπινάτα βήματα μου το έδειξε μόνος του ότι δεν είναι βήματα αυτή η κίνηση. Τώρα οι λόγοι που νομίζω πως το αποφεύγουν οι παίχτες είναι γιατί φοβούνται μήπως ο διαιτητής δεν είναι ενήμερος και χάσουν κατοχές και ίσως να μην έχουν το σουτάκι με το ένα πόδι στον αέρα...Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αν δε το έχεις συνηθίσει...Βέβαια έχει όντως αρκετές εφαρμογές στη ρακέτα αλλά όσοι έχουν μείνει που ποστάρουν ακόμα έχει ο καθένας τα signature moves του που νοιώθει άνετα με αυτά ...

      ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
    2. o kanonismos einai ksekatharos file ,exeis dikaiwma na kaneis 2 vimata pros to kalathi (mpasimo) apo tin stigmi pou stamatas tin ntripla ,auto mporei na ginei panw stin kinisi i meta kai apo jump stop ...

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν , παίρνουμε την περίπτωση του τζαμπ στοπ. Πες οτι πηδάς και με τα δύο πόδια μαζί(γιατί μπορείς να πέσεις και με εναλάξ αλλά τότε το πρώτο που πατάει αυτόματα είναι το σταθερό , ενώ εμείς τώρα διαλέγουμε) και διαλέγεις σταθερό το δεξί. Έστω οτι κάνεις μια προσποίηση στα αριστερά και μετά πας δεξιά ( το γνωστό up and under). Ε λοιπόν το αν θα πηδήξεις πάλι με τα δυο πόδια ή αν θα σηκώσεις το σταθερό σου δεξί δεν έχει σημασία αρκεί να φύγει η μπάλα από τα χέρια σου και να μην γίνει ''άκυρο πήδημα''... Κατάλαβες τι εννοώ? Δεν χρειάζεται απαραίτητα να πηδήξεις και με τα δυο πόδια ή να πηδήξεις με το σταθερό. Μπορείς να το σηκώσεις αρκεί να φύγει η μπάλα από τα χέρια σου στην κίνηση, δηλαδή να τελειώσεις τη φάση με σουτ ή πάσα. Δε μπορείς να μείνεις δλδ με το ένα πόδι στον αέρα γιατί θα είναι το σταθερό στον αέρα που δεν γίνεται...Είναι λίγο περίεργο να το περιγράψω αλλά στην πράξη είναι ακριβώς αυτό από το βίντεο που περιλαμβάνεται στο ποστ του παιδιού από πάνω.

      ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
  18. να ρωτησω τωρα εγω...οκ στο 3 ειναι φυσικο να μν χωραει ο γιανκοβιτς, αλλα ρε παιδια ο κατσιβελης αντι παππα??? δλδ να προτιμησουμε εναν παιχτη που δεν επαιζε στον ολυμπιακο απο τον πρωτο σκορερ του πρωταθληματος??? μονο και μονο για την αμυνα του κατσιβελη??? και μιλλαμε για την εθνικη που χρειαζεται παιχτη που να μπορει να δωσει ποντους. ο κατσιβελης και απο κατω να τον αφησεις θα το χασει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε νας
      Έχεις σπανουλη σκόρερ
      Ζηση σλουκα (καλο σουτ)
      Και παππα πχ
      Ποιος μαρκάρει;
      (ο κατσιβελης από τον καναπε του) (ο μαντζαρης με την πατερίτσα) (ο καλαθης από Αμερική)

      Διαγραφή
    2. ναι αυτο ειπα οτι το να παρεις ενα παιχτη μονο και μονο για μαρκαρισμα και μαλιστα χωρις παραστασεις ειναι υπερβολικο.. ο σλουκας τοτε να μπει για ποιο λογο?? ο βασιλειαδης??

      Διαγραφή
    3. ναι αλλα ποσο βοηθησε αυτος ο παικτης χωρις παραστασεις τον Ολυμπιακο στο τελος για να παρει την ευρωλιγκα.Χρειαζονται σε μια ομαδα και αυτοι οι παικτες και στην τελικη δεν ειναι καποιος αταλαντος και χωρις αθλητικα προσοντα παικτης

      Διαγραφή
    4. σεβομαι την αποψη σου φιλος, θα δειξει το αποτελεσμα

      Διαγραφή
    5. νας ο χωρις παραστασεις παιχτης (απο τοπ επιπεδο) ειναι ο παππας
      ο κατσιβελης ειναι ασσος
      ο παππας δυο
      ο σλουκας δεν νομιζω οτι βγαινει απο την ομαδα( 2 ευρολιγκες στα 23 με ρολο)

      ρετρο

      Διαγραφή
    6. +σλουκας vs κατσιβελης(1.97) στην αμυνα καμια σχεση

      Διαγραφή
  19. αν δε κανω λαθος αυτη την κινηση κανει συνεχεια ο καημενος ο σοφο και του εχουν σφυριξει τα κερατα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ, παίζει να την έχω δει και από Σόφο αλλά δε νομίζω οτι σφυρίζουν εκεί, κάνει βήματα στην υποδοχή της μπάλας αρκετές φορές λόγο της δύναμης που βάζει για να πάρει θέση.Δεν είναι και απλό. Οι αντίπαλοι βάζουν όλο τους το απόθεμα...

      Διαγραφή
    2. μιλαω για συγκεριμενο ποσταρισμα που κανει και στη συνεχεια μετα την προσποιηση κανει βηματισμο και μπασιμο. δεν ξερω αν ειναι η περιπτωση που περιγραφει ο ασπρουλιας αλλα ειναι παρομοια

      Διαγραφή
    3. http://www.youtube.com/watch?v=ALZyWytUlxY

      Λοιπόν το κάνει 2 ή τρεις φορές σε όλοι το βίντεο αλλά μία είναι και ξεκάθαρη φάση αλλά και καλή λήψη στο 3.30( βάλτε το από το 3.20 για να το δείτε ολόκληρο)

      Αυτό τέλος πάντων που κάνει εκεί ο Σοφοκλής ενώ σήκωσε το σταθερό του πίβοτ στο τελείωμα δεν είναι βήματα αλλά καθόλα νόμιμο.

      Διαγραφή
  20. ρε παίδες.... εδώ στην ευρώπη σε αντίθεση με το nba οι διαιτητές σφυρίζουν βήματα και συγκεκριμενα σαν αλλαγή σταθερού ακόμη και το μικρό ή και οριακά ανεπαίσθητο βηματάκι που κάνουν οι παίκτες πριν αρχίσουν διείσδυση ακόμη κι αν συνεχίσουν την ντρίμπλα ...κι αν θέλετε την γνώμη μου καλά κάνουν γιατί θεωρούν [ ορθά επαναλαμβάνω για μένα ] ότι ο επιτιθέμενος αποκτά αθέμιτο προβάδισμα έναντι του αμυνόμενου...και μετά από αυτά είναι δυνατόν να είναι νόμιμη η εν λόγω κίνηση ; δεν ξέρω τι λενε οι κανονισμοί, ξέρω όμως τι επιτάσσει η στοιχειώδης και ενστικτώδης μπασκετική λογική όσων έχουν παίξει το άθλημα έστω και μία φορά στην ζωή τους....ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΗΜΑΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πάνω φίλε , δες το βίντεο που πόσταρα.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Jim και φίλοι του blog.
      Εμένα ρε μάγκες αρχικά. πιο πολύ μου έκανε εντύπωση άλλο σημείο του βίντεο.Στο 2.27 ο χοντρός κάνει μικρό πιν εν ρολ και τελειώνει με ανάποδο κάρφωμα!Την είχα ξεχάσει τελείως αυτή τη φάση.Μιλάμε ότι στη ίδια φάση έκανε 2 πράγματα που τα κάνει και τα καταφέρνει σπάνια!Συλλεκτική στιγμή.
      Πάντως με τον Ασπρούλια διαφωνώ σε αυτό που λέει πως θα είχε αλλάξει η ιστορία του μπάσκετ, γιατί αν ο α κανονισμός αυτός υπήρχε κανονικά ενταγμένος στα παιχνίδι των ψηλών, οι αμυντικοί θα είχαν μάθει με τα χρόνια να τους αντιμετωπίζουν και το όποιο πλεονέκτημα θα πήγαινε περίπατο.Επίσης μην προσπαθεί κανείς να πει πως είναι προφανές και είναι το σταθερό και χαζομάρες που διάβασα και στα σχόλια του gazzeta.Πιστεύω πως μιλάμε για ξεκάθαρη εξαίρεση στους υπόλοιπους κανόνες, κάτι που γίνεται μόνο του just cause.Νομίζω πως αφορά μόνο την επίθεση προς το καλάθι και μόνο για ποστ παιχνίδι..
      Αν δηλαδή σηκώσεις το σταθερό πχ στο playmaker με σκοπό να δώσεις πάσα ή να κάνεις μακρινό σουτ μπορεί να σφυριχτεί.Δεν ξέρω, κάνω υποθέσεις και περιμένω βόηθεια. Ρε μάγκες αν ισχύει ολοκληρωτικά πως το σταθερό μπορείς να το σηκώσεις αρκεί να διώξεις τη μπάλα πριν το ξαναπατήσεις στ έδαφος, ανατρέπονται πολλά απο αυτά που μαθαίναμε τόσα χρόνια και τα θεωρούσαμε δεδομένα.ΤΙ μαθαίναμε;Το σταθερό είναι σταθερό και σηκώνεται μόνο μαζί με το άλλο. πόδι.
      Αναφέρθηκε επίσης πως είναι μπάσιμο αφού μετά το σταμάτημα ο παίχτης έχει πάντα δικαίωμα να κάνει 2 βήματα.Ναι αλλά έτσι κάνει "αργό μπάσιμο" και πάει στα σκουπίδια η έννοια του σταθερού εν γένει,.Δηλαδή δε θα χρειαζόταν καν να υπάρχει ως όρος.Όποιος γούσταρε θα σταμάταγε και μετά θα έκανε δύο βήματα χωρίς σταθερό και χαζομάρες.Τι να πω είμαι σε σύγχυση.Φαντάζομαι πως σε σεμινάρια διατησίας θα έχουν αναλώσει πολλές ώρες σε ερωτήματα και επεξηγήσεις για την εν λόγω φάση.
      Δεν το παίζω πονηρός, προσπαθώ απλώς με βάση τη λογική να κάνω ερμηνεία.Όποιος ξέρει ακριβώς ι ισχύει χωρίς εικασίες και εξυπνάδες ας μας πει να καταλάβουμε..Επιμένω πως αν κάτι τέτοιο ισχύει εν γένει, το "σταθερο" στην τελική είναι τελείως άχρηστο και όρος που βγαίνει απο το μπάσκετ αύριο το πρωί.
      Ακούω γνώμες.77, Χρήστο,Desti, Madness, George@manchster και λοιποί, τοποθετηθείτε παρακαλώ, νομίζω πως είναι πραγματικά μεγάλης μπασκετικής σημασίας το θέμα.Jim τα φώτα σου!!!!


      Human Highlight Meat

      Διαγραφή
    3. Human Highlight Meat έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι και σίγουρος ότι ο όρος "σταθερό" είναι περισσότερο ελληνική μετάφραση.Οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν την λέξη pivot που σημαίνει άξονας περιστροφής.Το σταθερό όμως μας έχει μπει τόσα χρονιά στο μυαλό μας που ο κανονισμός αυτός μας έκανε να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε :P
      p.s.:Νόμιζα ότι ο kobe τόσα χρόνια το κάνει λόγω εύνοιας της φήμης του και μόνο. Όσο ζούμε μαθαίνουμε τελικά :D
      Glen Rice

      Διαγραφή
  21. jim ενα αρθρο για Βεζενκοφ και τη παραμονη του στον Αρη να το περιμενουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Exei grapsei gia ton Ari sto basketblog (sto arthro me thn Partizan).

      MANOS

      Διαγραφή
    2. πριν υπογραψει τριετες ο βεζενκοφ ομως.

      Διαγραφή
  22. Jim pisteveis pos prepei na minei o Ksanthopoulos ston Panathinaiko h tha einai 'petamena' lefta kai dn 8a hriastei kai dn 8a akoumpisei fetos...?

    Nikos Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Polu kalos opws panta, Tzim ! Ontws goustaroume Maccabi kai stenaxwrithikame pou thn eidame etsi perush.

    Polla den einai ta lefta pou tha parei o Smith omws ; 1,7 gia 2 xronia sta 32 tou !

    Epishs den einai krima pou den kanoun ligh upomonh me ton Planinic ; Einai 23 akoma alla eimai sigouros oti tha ginei polu kaluteros.

    Krima pou psiloakurwsan ton Tyus me ton Sofo ... ektws ama vallon ton James 4 ari pou kai pou ;!


    Pantws tha exei polu megalo endiaferon h fetinh euroleague : dunates CSKA, Barca, Real (giati afhsate ton Suarez re mal... ;! polutimo oplo !) enisxhmenos PAO, "periergos" OSFP, epitelous tourkikes omades pou moiazoun sovares (Efes me Planinic, Vasileiadis, Hopson ; Galata me Arroyo, Guler, Jawai ; Fener me Obradovic kai polu poiothko roster), germanikes kai servikes pou anevainoun, milano me pragmatiko proponith !
    Kai h Rytas, gia na doume ...

    Tha doume alla nomizw oti h Laboral mallon autoktonhse pali ! Thn Malaga thn vlepw na teleiwnei edw (me Platha h xwris !).

    Marcus Williams ontws ; kai alloi einai afantoi : Lavrinovic, Davis, Saras, Eze, kai ... Josh Powell !

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Jim καλημέρα,μία ερώτηση άσχετη με το θέμα του άρθρου....έχεις γνώση για τον Khalid Mutakabbir , compo guard ,φετινό απόφοιτο Presbyterian College?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Jim πολύ ωραίο άρθρο και μας δίνει τροφή για σκέψη. Αν μη τι άλλο η ο ομάδα του λαού έχει φτιάξει ένα δυνατό σύνολο όπου θα τρώει σίδερα καθώς δεν έχει και το απόλυτο αστέρι.

    Καταρχάς ένα λαθάκι που παρατήρησα. :) Το προσωπικό μου κόλλημα, ο Devin Smith είναι στα 30 όχι στα 32.

    Πιστεύω ότι ο Μπλατ όταν θα κατεβαίνει με τον Σοφοκλή στο '5' αυτομάτως θα έχει ένα διαλλακτικό σκόρερ 4 όπως κάνεις και εσύ σενάριο με τον Σμιθ. Θα ανοίξουν άμυνες κι άμυνες έτσι-μη πω και κάτι άλλο...- αλλά στην άμυνα θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

    Προσωπικά εάν είχα μία ομάδα με περιορισμένο budget ο άσσος που θα έπαιρνα θα ήταν είτε ο Μάντζαρης είτε ο Οχαγιόν. Γρήγορα πόδια,αμυντικός εξολοθρευτής,καλή πάσα και μετρημένες επιθετικές προσπάθειες. Αν τυχόν πέσει η Μακάμμπι με καμιά ρώσικη αρκούδα τότε θα θέλω να δω πως θα αντιμετωπίσει ο Οχαγιόν τους Τεόντοσιτς και Πάργκο.

    Πολύ καλή προσθήκη ο Ίνγκλις όπως φυσικά και ο Τάιους.
    Τέλος, τρομακτική η εξέλιξη χρόνο με το χρόνο του Τζέιμς.Από τρίτος έφτασε να είναι πρώτος σέντερ!

    Μακάμπι για σοβαρότατες πιθανότητες στο φάιναλ φορ.

    Υ.Γ Ξέρουμε που πήγε ο Μος;

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μακάμπι θα είναι καλύτερη από πέρσι. Πιο ανταγωνιστική, με μεγαλύτερη ισορροπία στο ρόστερ, καλύτερη χημεία και πιθανώς περισσότερο βάθος ειδικά αν προστεθεί ένα τεσσάρι και ένας ακόμη γκάρντ. Περίπτωση να δούμε τον Τάιους στο 4 νομίζω ότι δεν υπάρχει. Τα παραπάνω δεν συνεπάγονται σε καμία περίπτωση με καλύτερη πορεία στην Ευρωλίγκα αφού και οι περισσότερες από τις καλές ομάδες έχουν ενισχυθεί και αρκετές από αυτές είναι στα κυβικά της Μακάμπι. Προστίθεται, λοιπόν, στις ομάδες που ανυπομονούμε να δούμε τη νέα της version.

    Σχετικά με τα κενά που υπάρχουν ακόμη στα ρόστερ των ομάδων, περιμένουμε μερικές ακόμη κινήσεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία :

    1. Τον βασικό PG της Φενέρ.
    2. Τον βασικό PG της Αρμάνι.
    3. Την παραμονή ή όχι του Καλάθη στην Κούμπαν και ποιός θα είναι ο διάδοχός του αν τελικά πάει ΝΒΑ (Οχαγιόν ;).
    4. Τον βασικό PF της Μακάμπι (αν πάρει τελικά).
    5. Την διαμόρφωση του τελικού ρόστερ της Γαλατά.
    6. Τις τελευταίες πινελιές του Μαχμούντι στην Εφές.
    7. Τους αντικαταστάτες των Μπιέλιτσα και Λάμπε στην Λαμποράλ.
    8. Τον γκάρντ που αναζητά (;) η Μπάρτσα.
    9. Την αλλαγμένη Μάλαγα του Πλάθα (ο Σουάρεθ δεν με τρελαίνει).
    10. Και, ναι, το τριάρι που θεωρώ ότι θα πάρει ο Ολυμπιακός.

    Θεωρητικά πάντα, με βάση μόνο τη στελέχωση των ομάδων (χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί 100% τα ρόστερ) και αναμένοντας την ομάδα από τον προκριματικό γύρο, οι ομάδες επιπέδου top-16 κατανέμονται ως εξής :

    1ο γκρούπ : ΤΣΣΚΑ, ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, ΡΕΑΛ ΜΑΔ.
    2o γκρούπ : ΠΑΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΕΦΕΣ, ΜΑΚΑΜΠΙ, ΦΕΝΕΡ, ΑΡΜΑΝΙ
    3o γκρούπ : ΜΑΛΑΓΑ, ΓΑΛΑΤΑ, ΛΑΜΠΟΡΑΛ, ΚΟΥΜΠΑΝ, ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ωραία η κίνηση να γράψεις και για Μακάμπι Τζιμ..
    (πρέπει να ναι και από τα αγαπημένα σoυ prospect).
    Σίγουρα ο πήχης ανέβηκε σε σχέση με πέρσι,ειδικά με τις κινήσεις στους ψηλούς.Εμφανής η διάθεση για ανοιχτό ρυθμό και τρέξιμο και φέτος.Θα παιχτεί υπό αυτό το πρίσμα για κάμποσο το σχήμα με τάιους-τζέιμς(risky επιλογή,μιας και ο ταιους πλέον πάει ξεκάθαρα στο 5 σαν παίκτης,αλλά πιστεύω αξίζει η σκέψη μιας και τα αθλητικά 4αρια πλέον δείχνουν να ανεβάζουν τις μετοχές τους) με ανεβασμένη ταχύτητα.Ο σόφο είναι η λύση βέβαια για σετ παιχνίδι και ωμό παιχνίδι στο ποστ.Μάλλον εκεί μαζί του θα δούμε και τον σμιθ στο 4 και συνάμα τις αγαπημένες ζώνες του Μπλατ για να ματσάρει την αμυντική αδυναμία.
    Η αλήθεια είναι ότι ο stretch4 είναι απαραίτητος,(ακόμα κι αν είναι πιο χαμηλής σκάλας) αλλά ο Μπλατ φαίνεται να σκέφτεται διάφορα..καινούρια(πάντα) για να κοντράρει τις οικονομικές υπερδυνάμεις των ισπανών και της Τσσκα.Το κυριότερο κενό το βρίσκω στην περιφέρεια,όπου λείπει και πάλι ο εγκεφαλικός παίκτης και γενικά η μεγάλη κλάση.Ο Ράις είναι πολύ μονοδιάστατος παίκτης,από τους γκαρντ χωρίς καμία τάση δημιουργίας και με ελάχιστη σκέψη στο παιχνίδι του,(καθαρή επιλογή τρανζίσιον).
    Η επιλογή εδώ είναι ξεκάθαρη και ρεαλιστική.Ο Γιασικεβίτσιους μπορεί να προσφέρει(ειδικά στα πιο κρίσιμα) 15 λεπτά εμπειρίας,υψηλής κλάσης,σπουδαίας αύρας και ποιοτικού σετ παιχνιδιού και δημιουργίας στην περιφέρεια.Λείπει το επίπεδο εδώ που τα λέμε από την περιφέρεια των Ισραηλινών και η έταιρη λύση πέραν του τρεξίματος και του up-tempo.Καλή η ομάδα στα φτερά...!!!
    *Η Μπάρτσα κάνει επικίνδυνα ποιοτικές κινήσεις στους ψηλούς.Στο 5 είχε τον σπουδαιότερο ποστ ψηλό στην ευρώπη(με φοβερή αντίληψη και πάσα όταν παίζει με πλάτη) μαζί με τον πιο τρομακτικό φύλακα της ρακέτας που της έδινε και το αθλητικό παιχνίδι.Προσθέτει πρωτοκλασάτο παίκτη με πολύπλευρο απειλητικό παιχνίδι,καλός p'n'r ψηλός με midrange shooting.Προκύπτει εδώ ένα θέμα ρόλων και διανομής χρόνου..Κάτι μου λέει πως αυτό που θα δούμε πολύ στη Μόσχα(με Κρστιτς 4-Χάινς 5) το έχει στο μυαλό του και ο Πασκουάλ βάζοντας τον Λάμπε στο ίδιο σχήμα με τον Ντόρσει.Ίσως εντείνει ακόμα περισσότερο το ψήλωμα και δούμε αρκετά και τον Νάχμπαρ στο 3 μιας και ο Παπ είναι ο μόνος βασικότατος small forward στην ομάδα.Ίσως παίρνει και τα μέτρα του μετά τα περσινά με 36λεπτο Τόμιτς σε ημιτελικό Ευρωλίγκα.(Περιμένουμε και τον γκαρντ,που λογικά θα πρέπει να ναι κάποιος με καλό courtvision και δεν ξέρω γιατί δεν κράτησαν τον Σάρας)
    ** Ξεκάθαρα το επίπεδο φέτος ανεβαίνει.Οι ήδη καλές Τσσκα-Ρεάλ,Μπάρτσα βελτιώνονται σημαντικά.Ο Πάο γέμισε τρύπες,η Μακάμπι το ίδιο,η Φενέρ πήρε τιμονιερη(δν την υπολογίζω για ψηλά φέτος),ο Οσφπ κρατά τον τίτλο και τον τωρινό άρχοντα της Ευρώπης ως βασικά όπλα ενώ πολλές ομάδες εμπλουτίζουν το ρόστερ τους.Η περσινή ήταν χρονιά μετάβασης,με την αλλαγή του προγράμματος και φέτος φαίνεται η Ευρωλίγκα να αρχίζει να λάμπει και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα. Έχω από εχθές μία απορία σχετικα με την Εθνικη και θα ήθελα να τη συζητήσουμε. Με ποια λογική πηγαινεις να παιξεις τα πρώτα φιλικά σου παιχνιδια και αφήνεις παίκτες εκτός αποστολής; Μιλάω γενικά και όχι για τους συγκεκριμενους παίκτες (Παππας-Γιανκοβιτς). ΈΣΤΩ ότι υπάρξει κάποιος μικρο-τραυματισμός (Ζήσης) και θελεις να προφυλάξεις τον παίκτη. Γιατί αφηνεις κάποιον πίσω και δεν του δινεις την ευκαιρία να δεις εστω για καποια λεπτά τι μπορεί να σου προσφέρει; Επίσης σκεφτειτε την ψυχολογία του παίκτη που μένει πίσω. Δεν ξέρω αλλά αυτό το γεγονός μου άφησε πολύ ασχημη εντύπωση. Ισως υπαρχει κάποια λογική που δεν τη γνωρίζω γι αυτό θέτω το θεμα προς συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστο ερωτημα ποσω μαλλον οταν οι δυο παιχτες σαρωσαν τους τιτλους σε ολες τις κατηγοριες στη θεση τους και αναδειχτηκαν στους καλυτερους παιχτες του πρωταθληματος. Επειδη επαιζαν στον Πανιωνιο και οχι στους μεγαλους? Τους κοβεις την ορεξη να ασχοληθουν στο μελλον με την εθνικη ειδικα οταν ηταν πρωτα βιολια στις μικρες εθνικες αμα ειναι να τους απορριπτεις για μετριοτατους κατσιβεληδες κλπ πριν καν τους δοκιμασεις στο αρχικο σταδιο προετοιμασιας

      Διαγραφή
    2. Eδωσε την απαντηση ο Τρινκιερις το πρωι , ο κυριος Παππας δεν δεχτηκε να συνεχισει με την Εθνικη γιατι δεν εχει εγγυημενη θεση επομενως δεν υπηρχε αλλη επιλογη απο το να μεινει στην Ελλαδα....
      Τωρα αν τραυματιστει καποιος πχ Ζησης τη κατσαμε τη βαρκα γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να γυρισει ο Παππας....Ουτε ο Καλαθης....
      Δεν θελω να τον κρινω τον Παππα απο τη μια βγαινει απο μια φοβερη χρονια και λογικα ειχε θεση σε αυτη την Εθνικη αλλα οπως εχουμε πει και σε αυτο το φορουμ αυτο που μετραει ειναι η χημεια και οχι τελικα το ποιος ειναι καλυτερος απο ποιον...
      Πρεπει και αυτος να μαθει να κατεβαζει τον εγωισμο του ...

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω τι ακριβως έγινε με τον Παππά και χωρίς να ακούσω και τη δικια του θεση δεν βγαζω συμπερασματα. Αλλά ο Τρικνιερις (οπως λες κι εσυ) νομιζω δεν το χειριστηκε σωστά το όλο θέμα. Παρε τους παικτες στην αποστολή και αναλογα κρινεις. Στο κατω κατω αν δεν τους θες τους βαζεις να παιξουν καποια λεπτα λες οτι ειδες οτι δεν μπορουν να βοηθησουν και τελος.

      Τωρα για το θεμα του Παππα αν εχει να κανει με το χαρακτηρα του ειναι αλλο θεμα
      Ειμαι ο 4:49

      Διαγραφή
    4. Και να προσθεσω ότι ουτε ο χειρισμος του προπονητη κυριως και μετα της ομοσπονδιας στο θεμα του Καλαθη δεν μου αφησε θετικες εντυπωσεις

      Διαγραφή
    5. Kοιτα εν μερει συμφωνω μαζι σου αλλα μηπως το εχει παραξεφτιλισει και ο Παππας... μηπως λεω...
      Η Εθνικη δεν πρεπει να ειναι ανταμοιβη ,η προσκληση και μονο ειναι ανταμοιβη..
      Υποτιθεται οτι πηγαινουν στη προετοιμασια για την Εθνικη οχι για τους εαυτους τους...
      Ο Τρινκιερης τη δουλεια του κανει ψαχνει να βρει τη χημεια της ομαδας.. Τα ιδια ειπε και ο Σπανουλης σημερα ..
      Τι να σε κανω ρε Παππα αν δεν καταλαβαινεις οτι στην ομαδα δεν εισαι το κεντρο του κοσμου αλλα η ομαδα ειναι το κεντρο των παντων..
      Αν δεν το καταλαβει αυτο θα εχει προβλημα στον Παναθηναικο...
      Ο ιδιος που σου απαντησε πριν ειμαι..

      Διαγραφή
    6. Ναι οκ αν ΟΝΤΩΣ (γιατι οπως ειπα θελω να ακουω και τις δυο απόψεις πριν κρινω) ετσι ειναι τα πραγματα με το Παππά ειμαι μαζί σου και δεν υποστηριζω οποιονδηποτε Παππά. Γι αυτό εξ αρχης εθεσα την ερωτηση γενικά και δεν ηθελα να μιλησω για τους συγκεκριμενους παικτες που κοπηκαν απο την αποστολή.

      Υ.Γ. Ελπίζω να βρουμε κανενα link για να δουμε τα φιλικα της Εθνικης και να εχουμε ενα πρωτο δειγμα της ομαδας

      Διαγραφή
  29. ΩΠ!! http://www.gazzetta.gr/basketball/article/531481/pio-simantiko-einai-i-kali-atmosfaira

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λοιπόν, ο Νίκος Παππάς μας τελείωσε από την Εθνική, τουλάχιστον για φέτος.
    Αυτά που είπε ο Τρινκιερί (δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε την αξιοπιστία του) αποδεικνύουν ότι ο Παππάς έχει θέμα και μάλιστα τεράστιο. Ακούγαμε όλο το καλοκαίρι ότι κάνει ατομικές προπονήσεις, ότι δουλεύει σκληρά, ότι έχει σκύψει το κεφάλι, ότι άλλαξε μυαλά, ότι έχει πάρει στα σοβαρά την καριέρα του, ότι βλέπει τον ΠΑΟ ως την ευκαιρία της ζωής του, ότι ωρίμασε, ότι τον αδίκησαν, ότι του έχει βγει το όνομα κ.λ.π. Δυστυχώς, κάθε τόσο φροντίζει ο ίδιος να μας πείθει για τα αντίθετα. Ο ίδιος, λοιπόν, θεωρεί ότι έπρεπε να έχει ειδική μεταχείριση από τον νέο κόουτς της Εθνικής.
    Το θέμα δεν είναι αγωνιστικό. Αν δηλ. ο Παππάς είναι καλύτερος από τον Κατσίβελη ή όχι. Εδώ έχουμε θέμα λανθασμένης νοοτροπίας του παίκτη ο οποίος αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η απόσταση που πρέπει να διανύσει μέχρι να θεωρηθεί ικανός να παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου είναι πολύ μεγάλη και ανηφορική.

    Υ.Γ. Περιμένω να δω την αντίδραση του Πεδουλάκη στην πρώτη στραβοτιμονιά του μικρού.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 θα ηθελα και τη δικια σου γνωμη στο ερωτημα που εθεσα 4:49

      Διαγραφή
    2. Οπως και τη γνωμη του Jim και των υπολοιπων

      Διαγραφή
    3. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΦΙΛΕ, ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ) ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ (ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ ΑΝΤΙ ΣΟΦΟΚΛΗ ΤΟ 2005, ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΑΝΤΙ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ, ΤΟΝ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗ ΚΛΠ). ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ, Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΘΗΚΑΜΕ...
      Υ.Γ.1:ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΜΠΝΕΕΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
      Υ.Γ.2:ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ; ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ, Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ, ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ; Ο ΠΑΠΠΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙ; ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Α1); ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ...
      Υ.Γ.3:Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΠΑΔΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ...ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΗ Ή ΓΑΥΡΟ, ΑΛΛΟΥ...

      Διαγραφή
    4. ΦΙΛΕ για να μην παρεξηγηθώ απλά ρωτησα αν εχει καποια λογική να αφηνεις παικτες εκτος αποστολης σε φιλικά και δη σε προετοιμασια. ΦΥΣΙΚΑ και τον τελευταιο λόγο τον εχει ο προπονητής. Απλά επειδή δε μου αρεσε σαν επιλογη ρωτησα μηπως είναι κάποια ειδους τακτική ή συνηθεια του προπονητη που δεν γνωρίζω

      4:49

      Διαγραφή
    5. ο Παππας με τετοια νοοτροπια δεν θα φτασει πουθενα εδω υπαρχει περιπτωση να μεινει εξω ενας απο τους Πριντεζη Φωτση Καιμακογλου Βασιλειαδη και ομως ενω οι παικτεες το ξερουν εχουν την υπομονη και την διαθεση να δουλεψουν στην προετοιμασια

      Διαγραφή
    6. Φίλε ανώνυμε, η γνώμη μου έχει ως εξής και αφορά τους πάντες όχι μόνο τον Παππά :

      Κάθε ομάδα ανθρώπων, για να θεωρείται ομάδα, πρέπει να έχει κανόνες και αρχές που καθορίζει ο επικεφαλής. Στην Εθνική ομάδα επικεφαλής είναι ο προπονητής και αυτός καλείται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να αποκτήσει συνοχή. Στα πλαίσια των κανόνων και των αρχών, ο προπονητής είναι απαραίτητο να σέβεται την προσωπικότητα του κάθε αθλητή και να διαχειρίζεται τις ιδιαιτερότητές του με δεδομένο ότι μιλάμε για 12 διαφορετικούς χαρακτήρες-επαγγελματίες.

      Παράλληλα, με δεδομένο ότι στην εθνική ομάδα συμμετέχουν όσοι θέλουν χωρίς να είναι υποχρεωμένοι, υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες παράμετροι που δεν ισχύουν στους συλλόγους. Στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ η κάθε εθνική ομάδα αποτελείται από μια παρέα επαγγελματιών αθλητών που χάνουν τα καλοκαίρια τους κυρίως γιατί αισθάνονται τουλάχιστον ευχάριστα.

      Επίσης, υπάρχει και η κατηγορία των rookies οι οποίοι συμμετέχουν αρχικά στις προετοιμασίες παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός. Γι’ αυτούς η συμμετοχή και μόνο στις προπονήσεις είναι εμπειρία ζωής και ως τέτοια οφείλουν να την βλέπουν.

      Όσον αφορά τις λύσεις στα γκάρντ και την ανάγκη να υπάρχει και ο Παππάς και όλα τα συναφή. Θεωρώ ότι πάνω από τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας βρίσκονται αυτά που περιέγραψα παραπάνω. Ως εκ τούτου, δεν θεωρώ λογικό να τύχει ειδικής μεταχείρισης ο Παππάς επειδή η ομάδα είναι ελλιπής στις θέσεις των γκάρντ. Ας κατέβουμε με 8 φόργουορντ και 4 σέντερ, που λέει ο λόγος. Για να τον αφήσει εκτός ο Τρινκιερί κάτι θα έχει δει στις προπονήσεις. Δεν έχει προηγούμενα μαζί του.

      Ο μικρός βιάζεται πολύ και διακατέχεται από μεγαλοϊδεατισμό. Με τέτοια μυαλά τον Δεκέμβρη θα αποτελεί, ήδη, ένα ακόμα χαμένο στοίχημα. Βαδίζει ολοταχώς προς τα εκεί.


      77

      Διαγραφή
    7. Φίλε 77 ευχαριστώ για την απαντηση σου.

      Τα πρωτα φιλικά εξάλλου θα δωσουν το έναυσμα για αμιγώς μπασκετική κουβέντα.

      Και για να μιλαμε πιο συχνά, από εδω και στο εξής θα ειμαι ο "Αιρετικός"

      Διαγραφή
    8. Φάουλ ο Παππάς, αλλά φάουλ και ο coach. Αυτά τα πράγματα καλό είναι να μένουν εντός της ομάδας. Απο αυτή την κίνηση (της ανακοίνωσης) δεν βγαίνει κερδισμένος κανείς. Αν ο coach ήθελε να περάσει ένα μήνυμα, και μόνο το κόψιμο του Παππά θα αρκούσε. Αν ήθελε να ταρακουνήσει τον παίκτη, το ίδιο. Κατα τη γνώμη μου το μόνο που μπορεί να εξυπηρετηθεί είναι η δημόσια εικόνα του Trincheri και τίποτα παραπάνω. Χαζομάρες δηλαδή για εσωτερική κατανάλωση. Φάουλ και μάλιστα αντιαθλητικό.

      Για τον Παππά, κακά μαντάτα. Για τον ΠΑΟ, εξίσου.

      Διαγραφή
    9. Και για να εξηγήσω λίγο παραπάνω την θέση μου, φανταστείτε να περάσετε ένα interview (ή ένα internship που είναι καλύτερη αναλογία) για μια δουλειά και όταν η εταιρία αποφασίσει οτι δεν τους κάνετε, να βγάλει δημόσια ανακοίνωση. Όχι και τόσο επαγγελματικό, έτσι δεν είναι;

      Το οτι η εθνική δεν είναι club να παίζεις με συμβόλαιο κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση.

      Και επίσης, αν κάποιος ήθελε να κάνει τον δικηγόρο του διαβόλου (εγώ πάντως δεν θέλω), θα μπορούσε να αναρωτηθεί αν θα προέκυπτε τέτοια ανακοίνωση για κάποιον πιο πρωτοκλασάτο παίκτη. Το λέω γιατί κάποιοι προπονητές το έχουν αυτό το συνήθειο, να γαμωσταυρίζουν τον Μαυροειδή επειδή δνε μπορούν να γαμωσταυρίσουν τους υπόλοιπους.

      Διαγραφή
    10. Και πως ξερουμε οτι επειδη ακριβως ο Παππας εχει δωσει δικαιωματα στο παρελθον ηταν και το ευκολο θυμα για να δειξει πυγμη ο Τρινκιερι?
      Κριμα κριμα αλλα η εθνικη εχει παρει κακο δρομο τα τελευταια χρονια και αυτο το πιθανοτερο να εχει να κανει με την Ομοσπονδια.

      Διαγραφή
    11. Kάτι πληρώνει ο Παππάς και ακόμα να καταλάβουμε τι...
      Πραγματικά τραγικά πράγματα,να βγαίνει ανακοίνωση για να δικαιολογήσει το κόψιμο?Τι ακριβώς?Τι είδους ρουφιανιά ή αντιεπαγγελματισμός είναι αυτός?

      Και επιτέλους κάντε μια φορά το σωστό..αφήστε αυτό το παιδί να παίξει μπάσκετ.ΟΚ,αν δε σου κάνει κόφτον αλλά να ξεκινάς τώρα αυτό το κους-κους και το κατινιλίκι εις βάρος του παίκτη μόνο κακό μπορεί να του κάνει.
      Εκτός αν υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αφήνοντας έξω από ένα φιλικό τουρνουά κάποιον παίκτη,του αφήνεις περιθώρια για κίνητρο...

      Διαγραφή
    12. Παιδιά, μην του δίνουμε μεγαλύτερη διάσταση από αυτή που έχει. Ο Τρινκιερί απάντησε σε ερώτηση γιατί τον έκοψε. Και απάντησε, ότι σχεδόν ήταν αδιάφορος. Αν έλεγε ότι είναι δική μου απόφαση και δεν έχω σχόλιο, τί θα άκουγε; Ότι υπεκφεύγει, ότι απέκλεισε άδικα τον 1ο σκόρερ του πρωταθλήματος, ότι προτιμά τους παίκτες του ΟΣΦΠ κ.λ.π.

      Ακόμα κι αν ο χειρισμός του Ιταλού ήταν άκομψος, η ουσία δεν αλλάζει.

      77

      Διαγραφή
    13. ""Ο Νίκος Παππάς δεν ήθελε να συνεχίζει το ταξίδι του με την Εθνική ομάδα, επειδή θεώρησε πως δεν τον συμπεριελάμβανε στα πλάνα του το τεχνικό επιτελείο εν όψει Ευρωμπασκετ. Ως εκτούτου δεν είχε κίνητρο να συνεχίσει."

      ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΠΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ?
      Αλλα ειπαμε, εχει παρελθον ο Παππας αρα ειναι ενοχος.
      Ασε μας βρε φιλε..

      Διαγραφή
    14. Το ''δεν είχε κίνητρο'', πώς το μεταφράζεις;

      Ότι σκοτωνόταν στις προπονήσεις;

      77

      Διαγραφή
    15. Εσυ διαλεγεις να το μεταφρασεις ετσι.

      Διαγραφή
    16. Την δική σου μετάφραση, ρώτησα.

      77

      Διαγραφή
    17. Εγω παλι δε βγαζω ετσι ευκολα συμπερασματα. Ιδιαιτερα αφου εχω ακουσει μονο τη ΜΙΑ πλευρα.
      Αλλα και παλι, αφου δεν ημουν παρων, μονο υπονοιες μπορω να εχω.
      Να βγαινω να λεω οτι φταιει ο ενας ή φταιει ο αλλος γιατι ετσι το "μεταφρασα"? Οκ αλλα μονο αν κανουμε κουτσομπολιο...

      Διαγραφή
  31. ΑΠΟΡΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ. ΜΕΓΑΛΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ...ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 19 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΡΙΒΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ (ΜΕ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΣΛΟΥΚΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΧΑΡΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ)...ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΩΛΟΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ...ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΙΛΜΠΑΟ, ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΣΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΙΑ) ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Α1. ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΖΟΤΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΖΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα ο Ζοτς δεν ηθελε και Μαντζαρη Σλουκα, Παπανικολαου κοκ. Επεσε ομως μεσα στον Τεπιτς :D

      Διαγραφή
    2. Φίλε 7:04 τουλάχιστον στην περίπτωση του Μάντζαρη είσαι λάθος.
      Τον ήθελε και ο παίκτης ήταν σχεδόν κλεισμένος, χάθηκε στο μπάχαλο που δημιούργησαν οι Γιαννακόπουλοι με τα φεύγουμε-δε φεύγουμε, πουλάμε-δεν πουλάμε, μια κατάσταση που κόστισε στον ΠΑΟ πολλά περισσότερα από τον Μάντζαρη.
      Στο Φ4 του '11 στη Βαρκελώνη ο Μάντζαρης ήταν με την κοπέλα του στις εξέδρες φορώντας φανέλα του ΠΑΟ (ενώ ήταν ακόμη παίκτης του Περιστερίου).
      Για Σλούκα, Παπανικολάου δε γνωρίζω, αλλά μην είσαι σίγουρος πως δεν τους ήθελε. Μπορεί απλώς να μην είχε την ευκαιρία να τους πάρει.

      Διαγραφή
  32. Ο Παπάς δεν πρόλαβε να πάει στην εθνική και τσακώθηκε!
    Και σε εμάς δεν βλέπω να κάνει παρέλαση!
    Στο τέλος θα παίζουμε πεντάδα με τα γεροντάκια
    Κάρι, Μπατίστ, ΔΔ και Φώτση
    και τον κινέζο σαν το κερασάκι στη τούρτα.
    Η Μπάρτσα έχει στο 5 Λάμπε Τόμιτς και Dorsey
    και εμείς θα την κοντράρουμε με τον γερομπατίστ??
    Θα μας γλεντήσει πάλι καλά ο Πασκουάλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικιο εχεις φιλε βαζελε...Αλλα κι εμεις οι γαυροι τι να πουμε? Με Βελγο τριαρι βασικο, με τα παιδια απο την Καβαλα, το Ρεθυμνο και τη Ρομα, πού θα πάμε στην Ευρωλίγκα; Θα μας γλεντάει ως και η Μπαμπεργκ

      Διαγραφή
    2. Ε μην έχουμε απαιτήσεις φέτος να κερδίσουμε και την Μπάρτα.
      Με ΔΔ Κάρι Φώτση Μπατίστ και τον κινέζο μπαλαντέρ
      φέτος τον έχουμε τον Ίκαρο στο τσεπάκι, τα παθήματα μαθήματα,
      ο πρόεδρος έβαλε βαθιά το χέρι στη τσέπη και έτσι
      δεν θα ξαναχάσουμε φέτος από τον Ίκαρο.

      Διαγραφή
    3. Έτσι ειναι, κανα πρωταθληματακι και πολυ σας ειναι.

      Το θεμα ειναι ομως εμεις, απο εκει που συνηθισαμε να σηκωνουμε ευρωλιγκες δυο χρονια τωρα, πως θα μας φανει που δε θα φτασουμε ουτε ως τους 16; Θα ναι δυσκολη σεζον, θα θυμηθουμε εποχες Αγαδάκου...Ασε που φοβαμαι μηπως η σφιχτη πολιτικη των προεδρων μας οδηγησει παλι στο Παπαστρατειο...Θα μου πεις, ετσι κι αλλιως 1000 παταμε όλοι κι όλοι στο ΣΕΦ, καλυτερα Παπαστρατειο που θα ειναι και ζεστη εδρα

      Διαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κλασσική περίπτωση πλατείας, κακομαθημένος Διαμαντόπουλος Νο2. Μακριά.. Ήδη το σημερινό είναι ένα βήμα πίσω στη καριέρα του την ώρα που άλλα παιδιά με λιγότερο ίσως ταλέντο πάνε μπροστά και εξαργυρώνουν σε δόξα και χρήμα. Μπράβο στον Τρινκιέρι μάγκας. Η ομάδα πάνω από όλα. Αν έχεις βαρύνει παππά νομίζω σε αλάφρωσε λίγο ο ιταλός. Στη μαμάκα σου.
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. παιδια ο παππας κοπηκε γιατι δεν ηθελε ο ιδιος να παει με την εθνικη στο ευρωμπασκετ γιατι λεει οτι ηθελε να κανει την προετοιμασια με τον παο για να ειναι ετοιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πρώτη φορά που σχολιάζω σε άρθρο του συνονόματου (όχι ότι ενδιαφέρει κανέναν) παρότι συνήθως προτιμώ να απολαμβάνω τις συζητήσεις των παιδιών και φυσικά τα ίδια τα άρθρα...

    Με αφορμή λοιπόν τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού σχετικά με τον αποκλεισμό του Παππά από τη συνέχεια της προετοιμασίας, θέλω να σταθώ όχι στο αν όντως ο συγκεκριμένος παίκτης είχε τη συμπεριφορά που δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά στο γεγονός ότι για άλλη μια φορά ο προπονητής "αδειάζει" με άκομψο τρόπο ένα εν δυνάμει μέλος της εθνικής. Το έργο το είδαμε με τον Ζούρο, το έχουμε δει με Καζλάουσκας και όσο δεν αλλάζει μυαλά η ηγεσία της Ε.Ο.Κ. (πρόσωπα θα έλεγα ακόμη καλύτερα) είμαι σίγουρος ότι θα το ξαναδούμε και στο μέλλον. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες της φετινής παράστασης που ξεκίνησε με Κουφό, συνεχίστηκε με Σόφο και για να μη βαριόμαστε με τα ίδια πρόσωπα, προστέθηκε ο Καλάθης και τώρα ο Παππάς.

    Για να μην παρεξηγηθούν τα όσα γράφω, δεν εξετάζω την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, άλλωστε τα έχετε συζητήσει όλα τα παιδιά που σχολιάζετε εδώ μέσα κατα καιρούς, όμως αυτοί οι χειρισμοί μόνο άσχημες εντυπώσεις προκαλούν από πλευράς ομοσπονδίας. Άλλες φορές μπορεί η ομοσπονδία και οι προπονητές -ως φερέφωνά της- να είχαν το δίκιο με το μέρος τους, άλλες ίσως όχι.Δική μου ταπεινή γνώμη είναι πως ό,τι συμβαίνει σε μια ομάδα καλό είναι να μένει μεταξύ των αρμόδιων και όχι να βγαίνει προς τα έξω -ειδικά με αυτό τον τρόπο- εκθέτοντας προσωπικότητες και στερώντας παίκτες που μελλοντικά ίσως είναι πολύτιμοι για την εθνική. Η εθνική πάνω απ' όλα είναι και θέμα διάθεσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όποιος δεν έχει, πρέπει να του κρεμάμε κουδούνια ή δεν ξέρω τι άλλο.

    Αυτά τα... λίγα και συγνώμη αν κούρασα, όμως κάποια στιγμή νομίζω πως πρέπει να σταματήσει το αστείο με τα παιδιά και τα αποπαίδια.

    Υ.Γ. Συνέχισε την καλή δουλειά Jim!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. εάν ήταν διαθέσιμος ένας εκ των μάντζαρη ή καλάθη ο παππάς θα είχε πολλές πιθανότητες για δωδεκάδα κ μάλλον στη θέση του ζήση αλλά έτσι όπως είναι φέτος η κατάσταση ή θα πήγαινες με 3 χειριστές ή χωρίς σουτέρ για να πάει ο παππάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχίζει να καταρρέει ο μύθος των παπαγιάνκοβιτς!

      Διαγραφή
    2. @zegalias7

      Αν οι Μάντζαρης, Καλάθης ήταν διαθέσιμοι ο Τρινκιερί θα έπαιρνε πέντε γκάρντ (Σπανούλη, Ζήση, Σλούκα, Μάντζαρη, Καλάθη). Αν είχε τον έναν από τους δύο είτε θα έπαιρνε 4 είτε 5 και ο 5ος θα ήταν ο Κατσίβελης.

      Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι η αγωνιστική αξία ή τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Παππά. Το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και έχει να κάνει με τη νοοτροπία του παίκτη.

      77

      Διαγραφή
    3. και με τους δυο διαθέσιμους προφανώς θα έπαιρνε αυτούς τους 5 αλλά με έναν μόνο εκ των δύο δεν θα χρειαζόταν ο κατσίβελης.

      Μιλάω για καθαρά αγωνιστικά ζητήματα φίλε 77 τα άλλα δεν τα ξέρω αλλά τα διαβάζω από εδώ κ από εκεί κ δεν θα ήθελα να πάρω θέση.

      με έναν εκ των 2 πάντως εγώ ως μέγιστος κόουτς(χαχαχαχαχα) θα έπαιρνα τον βασιλειάδη ως πέμπτο κοντό λόγω σουτ για συγκεκριμένες 5αδες.

      Διαγραφή
  38. Αρον Αρον Σταυρωσον Παππαν!
    Σιγα ρε, πεσατε να τον φατε, εσυ ειδικα 77 το βγαλες το πορισμα.
    Λες και ολα στην Εθνικη ειναι πριμα τα τελευταια χρονια και συνεχεια φταινε οι παικτες που δεν ερχονται ή αυτοι που φευγουν.

    Επειδη ειναι ολοι ευθυνοφοβοι και θελουν να καλυπτουν τον πισινο τους τη μια τους φταιει ο Βουγιουκας που δεν ηθελε δηθεν να παιξει κοντρα στους Ρωσους, την αλλη ο Καλαθης που ηθελε να δοκιμασει ΝΒΑ, την αλλη ο ΣΟΦΟ, ενω μονιμως τους φταιει ο Διαμαντιδης.

    Στην Εθνικη υπαρχει θεμα λοιπον.
    Και αυτο θα φανει γιατι ο Παππας αυτα δε θα τα κανει στον Παναθηναικο, κι αν τα κανει απλα θα φαει παγκο αφου πρωτα θα χει φαει και δυο-τρεις σφαλιαρες απο το Μπατιστ και το Φωτση και δε θα βγει κανεις να τον δωσει γιατι προεχει η ομαδα.

    Γιατι οπως ειπε και ο "K.Carter" αυτα πρεπει να μενουν μεσα στην ομαδα και να λυνονται μεσα στην ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά, ρε φίλε, μη του καρφώσαμε και τα καρφιά στο σταυρό. Πέσαμε να το φάμε το παιδί το αδικημένο. Στην τελική, αν ο Παππάς δεν ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, σιγά μη σκάσω εγώ.

      Το ''πόρισμα'' βγαίνει από τις επαναλαμβανόμενα φάουλ του Παππά. Μην τα ξαναγράφω, τώρα. Το ότι η ΕΟΚ είναι για τα μπάζα ή ότι ο Τρινκιερί τα κάνει εκεί που τον παίρνει, δεν αλλάζει την ουσία. Τί σχέση έχει το θέμα Καλάθη με το θέμα Παππά ; Όλες οι ομάδες στο Ευρωμπάσκετ θα έχουν πολλές και μεγάλες απουσίες. Δεν είδα, όμως, κανέναν 23χρονο να θεωρεί ότι αδικείται επειδή θεωρεί ότι δεν τον υπολογίζει ο προπονητής του.

      77

      Διαγραφή
    2. Και που ξερεις εσυ 77, τι γινεται μεσα στην Εθνικη? Εισαι παρων? αν εισαι κανω τουμπεκι.
      Διαφορετικα πως εσυ βγαζεις ετυμηγορια οτι φταιει ο Παππας?
      Εχει δωσει δικαιωματα στο παρτελθο, αρα θα φταιει κι εδω.
      Ελπιζω να μην εισαι δικαστικος στο επαγγελμα.

      Διαγραφή
    3. 77 πες μας το προηγούμενο φάουλ του Παππά...

      ΥΓ.Αν ο Ρούμπιο ήταν Έλληνας θα του λέγαμε ακόμα ότι έπρεπε να χαίρεται που βλέπει από κοντά τον Κατσίβελη και τον Βουγιούκα.(οι άσχετοι στην Ισπανία τον έβαζαν και έπαιζε από τα 18 του...)

      Διαγραφή
    4. Ρε φίλε, γιατί πρέπει κάποιος να φταίει; Έγινε κάποιο λάθος και πρέπει να γίνει ανάληψη της ευθύνης; Ο προπονητής έκοψε τον παίκτη γιατί έκρινε ότι ήταν αδιάφορος. Είναι απλό. Εγώ λέω ότι ο Παππάς δεν θα έπρεπε να είναι αδιάφορος στα 23. Δηλ. εσύ θεωρείς ότι μπορεί ο Τρινκιερί να μας παραμυθιάζει; Για ποιό λόγο; Έχει προηγούμενα με τον παίκτη; Αν ο μικρός ήταν ΟΚ στις προπονήσεις γιατί να τον αποκλείσει;

      Και κάτι άλλο. Το παρελθόν του καθενός μας βοηθάει να κρίνουμε πρόθεση και διάθεση. Ε, με τον Παππά και αυτά που έχει κάνει είμαι από επιφυλακτικός έως καχύποπτος.

      Πραγματικά, εύχομαι να τον αδικώ...

      77

      Διαγραφή
    5. @peris
      Προσπάθησε να βρεις τη συνέντευξη του Παππά στο ''ALL STAR BASKET'' και διάβασέ τη.

      Τα έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν. Προφανώς, θεωρείς ότι είμαι υπερβολικός και τον αδικώ.

      Μακάρι...

      77

      Διαγραφή
    6. Γιατι εγω δε ριχνω ευθυνες για πραγματα που δε γνωριζω.
      Το ποιος φταιει ή οχι πρεπει να μεινει μεσα στην ομαδα. Γιατι μπορει ναι να φταιει κι ο Τρινκιερι. Μπορει απλα να μην ταιριαζουν τα χνωτα τους. Μπορει να του ειπε η ΕΟΚ να το κανει. Μπορει ο Παππας να ειναι ο αντιχριστος.

      Να καθομαι να γραφω στο μπλογκ αρνητικα για τον Παππα επειδη τον "εδωσε" ο Τρινκιερι δε θα το κανω. Εσυ παλι μια χαρα βαζεις ρετσινιες και βγαζεις "πορισματα".
      Εμενα αυτο με ενοχλει. Τι να κανουμε.

      Και η πλακα ξερεις πια ειναι? οτι τον Παππα δεν τον πολυσυμπαθω, αλλα σχολια σαν τα δικα σου με "τρελλαινουν" περισσοτερο.

      Διαγραφή
    7. Άντε πάλι με τις ευθύνες. Δεν ρίχνω ευθύνη, φίλε μου, γιατί δεν υπάρχει λάθος, ξαναλέω.
      Είναι δικαίωμα του Παππά και του κάθε Παππά να κάνει ότι γουστάρει αφού δεν προκαλεί κακό σε κανέναν. Εγώ σχολιάζω τη νοοτροπία ενός 23χρονου παιδιού που με ενοχλεί. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα.
      Ούτε καταδίκες, ούτε συνομωσίες, ούτε σταυρώματα.
      Δικαίωμά σου είναι να διαφωνείς με την ένταση της κριτικής μου.

      77

      Διαγραφή
    8. ΗΡΕΜΑ παιδες κουβεντα κανουμε.

      Θα βγει λογικά και ο Παππάς να απαντήσει αν υπάρχουν κατηγορώ προς το προσωπό του.

      Εμένα πάντως με προβληματίζει η στάση και η συμπεριφορά τις Ομοσπονδίας σε πολλά θέματα, πολύ καιρό τώρα. Επαναλανβανόμενα φάουλ.

      "Αιρετικός"

      Διαγραφή
  39. Ήταν εντολή του Λιανού να παίζει ο Γιάνκοβιτς και όχι ο Πέιν
    μπας και τσιμπήσει κανένας χάνος σαν τον ΓΔ και τον πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Είπαμε, το μεγάλο στοίχημα είναι εάν ο Παπάς
    θα κάνει παρέλαση με τα πράσινα ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα μυαλά που κουβαλάει ο Παπάς
      χλωμό το βλέπω να κάνει παρέλαση.

      Διαγραφή
    2. Αραγε ο κοουτς Μπαρτζωκας θα κανει παρελαση?

      Διαγραφή
  41. Τον Παπά τον βλέπω να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα,
    στην Κύπρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και εγω λοιπον μπορει να πω με αυτα που διαβασα εδω μεσα και βαση της περιρρεουσα ατμοσφαιρας οτι τον Παπα τον εφαγε ο Σπαν.Μωρε πατε καλα,τι εκανε ο Παππας και πεσατε να τον φατε,τι εκανε μεχρι τωρα;;;Ακουγονται φημες και απο φημες τον θαβετε;;ε δεν ειστε σοβαροι.Απαραδεκτος ο Τρινκιερι,για να μην πω οτι η συμπεριφορα του κατινιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά για τον Παπά και την εθνική,
    ο Παπάς πονηρός γαρ κατάλαβε το Βατερλό της εθνικής
    στο ευρωμπάσκετ και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και σε τελικη ακομη κι αν ο Παππας ειναι ο χειροτερος χαρακτηρας αθλητη στον κοσμο, θα πρεπε να μας ενοχλει το πως τον "εδωσε" ο Τρινκιερι.
    Αντι αυτου να αρχισατε να λετε τα στραβα του Παππα. Ο Παππας, εκεινο, ο Παππας το αλλο.

    Για μενα αυτο που εκανε ο Τρινκιερι, που το εκανε και ο Ζουρος περυσι με τον Βουγιουκα,δεν ειναι δειγμα θετικο και κυριως δεν ειναι ηθικο ουτε προστατευει την ομαδα.

    Αλλα η ευκολια ειναι χτυπας το παλιοπαιδο τον Παππα που εχει δωσει τοσα δικαιωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλά κάνουμε και σχολιάζουμε όλοι, λάθος του Παππά που χάνει την ευκαιρία να παίξει Ευρωμπάσκετ και βάζει ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα των πολέμιών του, λάθος και από τον κόουτς που άδειασε ετσι απλά τον παίκτη. Υπάρχει μια αλαζονία εκ μέρους Παππά αλλά και ιδιαίτερα εκ μέρους της ομοσπονδίας απέναντι σε παίκτες που έχουν βοηθήσει ή πρόκειται να βοηθήσουν την Εθνική.
    Απο κεί και πέρα εγώ λέω να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τον Παππά και να τον ξαναπιάσουμε το φθινόπωρο. Εκεί θα δούμε την πραγματική του θέληση να αλλάξει συμπεριφορά και αν έχει πλέον άλλα μυαλά.
    Απλά μερικές φορές και εμείς υπερβάλουμε με την κρίση μας για τους παίκτες. Δεν είναι ανάγκη όλοι να είναι πιστοί στρατιώτες, υποδείγματα συμπεριφοράς κλπ. Υπάρχουν ιδιαίτεροι παίκτες, εγωιστές, αλαζόνες, ψωνάρες κλπ. που έφτιαξαν μεγάλες καριέρες μέσα από τον ιδιότροπο τους χαρακτήρα. Αυτό που μετράει είναι η διαχείριση της κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν καταλαβαινω γιατι εχουμε ολοι καταληξει στο συμπερασμα οτι εκανε κατι λαθος ο Παππας, επειδη το λεει ο Τρινκιερι?

      Διαγραφή
    2. Ποιό είναι το λάθος του Παππά; Ότι ζήτησε να κοπεί από την εθνική όταν ήδη είχε κοπεί από τα φιλικά; Δηλαδή αν παρέμενε και όντως χωρίς όρεξη στις προπονήσεις δεν θα δημιουργούσε τότε μεγαλύτερο πρόβλημα στο κλίμα;

      Διαγραφή
  46. Δηλαδή για να καταλάβω διώξαμε στον Σοφο
    για να πάρουμε στην θέση του τον 36χρονο γερομπατίστ??
    Και το πιο εξωφρενικό είναι ότι πανηγυρίζουμε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εεεε τωρα πετροβολουμε τον κακο Παππα.
      μη μας χαλας το παρτυ.

      Διαγραφή
    2. Εδω οι αλλοι διωξανε τους back to back πρωταθλητες Χαινς και Παπανικολαου για να παρουν ενα μαυρουλη αγνωστο απο τη Ρομα κι εναν Βελγο απ την Οστανδη!!

      Διαγραφή
    3. Πολύ κακώς ορισμένοι κατηγορούν τον Παπά ότι δεν είναι ομαδικός, εγώ τον έχω δει πολλές φορές να δίνει πάσα από το δεξί στο αριστερό χέρι.

      Διαγραφή
    4. ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΑΚΙ ΤΟ ΜΠΕΓΚΙΤΣ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΤΑΝΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΥΚΟ ΠΑΡΤΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΩΛΟΓΕΡΑΣ Ο ΜΠΑΤΙΣΤ. ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΤΕΙΒΙΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΑΣ ΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΚ ΤΟΥ ΦΑΠ. ΣΤΟ ΒΑΖΕΛΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ

      Διαγραφή
    5. οχι χαμηλης ποιοτητας εγγυημενης χαμηλης ποιοτητας.
      οσο για τον μπεγκιτς σαπακι δε τον λες αλλα πραγματι θελει μια αυλη για να γυρισει

      Διαγραφή
  47. Στην Ομπραντόιρο (Ισπανια) ο Ξανθόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην πήγαινε σε πιο σοβαρή ομάδα πχ μπαρτα ή τσσκα σαν τους Χάινς και Παπανικολάου. Αν έπαιζε σε εμάς ως πρωταθλητής Ευρώπης σίγουρα θα εύρισκε καλύτερο συμβόλαιο.

      Διαγραφή
    2. Το άσχημο για εμάς είναι ότι πρόλαβε και υπόγραψε στην Ισπανία ο Ξανθόπουλος οπότε θα τον φάμε στην μάπα τον Παπά, τουλάχιστον έως την παρέλαση.

      Διαγραφή
    3. Σωστος!! Σαν το Σερμαντινι που πηγε στη Σαραγοσα!

      Διαγραφή
  48. Δηλαδή αυτοί οι μάγκες στο Αρτάκης
    μας πασάρανε τον κατιμά τον Παπά
    και καλύψανε το κενό του στις θέσεις 1-2 με τους
    Μακόλουμ Κάρτερ Ντούβνιακ και Σταμάτη??
    Άρε γλέντια όταν ξαναπάμε στο Αρτάκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κι εγώ είχα στο σχολείο έναν μαθηματικό Παππά που ήταν πολύ αυστηρός και κακός και αχώνευτος.

    Άρα ξέρουμε ποιος φταίει.

    (Σε κάποια σημεία των σχολίων έχω την εντύπωση πως έχει παρεισφρύσει ο Δημοσθένης Καρμοίρης ως Ανώνυμος και κάνει διάλογο επιπέδου λυματολάσπης απαντώντας στον εαυτό του...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Η διαφορά του Γιάνκοβιτς από τον Παππά
    http://www.sportdog.gr/article/184296/i-diafora-toy-giankobits-apo-ton-pappa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  51. Ο Τρινκιέρι είναι ο προπονητής της εθνικής, σε αυτόν θα αποδοθούν τα εύσημα αν πετύχουμε κι από αυτόν θα γυρέψουν ευθύνες αν αποτύχουμε. Με αυτό το σκεπτικό, καλώς έπραξε κι έκοψε τον Παππά αν θεωρεί ότι του είναι χρησιμότεροι άλλοι. Ο Παππάς άλλωστε είναι ιδιαίτερος παίκτης, δεν μπορεί να γίνει ρολίστας τύπου Κατσίβελη.
    Φυσικά τα τελευταία χρόνια – πιο συγκεκριμένα, μετά την εποχή Γιαννάκη – η εθνική έχει πληρώσει ακριβά τις αμπελοφιλοσοφίες του Ζούρου, λιγότερο και του Καζλάουσκας. Θυμάμαι πρόχειρα πως ο Ζούρος «έκοψε» και το 2011 και το 2012 (ναι, δύο φορές…) τον Βουγιούκα προτιμώντας τον Μαυροειδή (!) ή πως πέρσι «έθαψε» ολόκληρο Φώτση καθιερώνοντας ως βασικό «4» τον Πρίντεζη με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες στο Καράκας… Εύχομαι ο Ιταλός να ξέρει τι κάνει. Όχι από τεχνικής άποψης, για τις γνώσεις του είμαι σίγουρος. Στο κομμάτι της διαχείρισης ομάδας όμως είναι εντελώς αδοκίμαστος κι η Ελλάδα είναι δύσκολο πράμα, έχει αρκετούς καλομαθημένους (ή κακομαθημένους, όπως το πάρει κανείς…) παίκτες στο ρόστερ της. Οι δημόσιες τοποθετήσεις στο θέμα Παππά ενισχύουν την άποψή μου: «έδωσε» ουσιαστικά έναν παίκτη που σήμερα μάλλον δεν τον πολυκαίει, αλλά για το αύριο θα είναι καθοριστικός.
    Τεχνικά, λοιπόν, το «κόψιμο» Παππά δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη: δεν είναι κι ούτε θα γίνει ποτέ συμπληρωματικό γκαρντ. Είναι πρωταγωνιστής, θέλει την μπάλα στα χέρια του, να παίρνει αποφάσεις. Κι από τη στιγμή που σήμερα υπάρχει Σπανούλης, χώρος πολύς δεν υπήρχε. Αυτό όμως για την εθνική του 2013: γιατί για το αύριο ο Παππάς είναι «κλειδί».
    Γκαρντ του στιλ του Μάντζαρη ή του Κατσίβελη – ακόμη και του Καλάθη, που πάντως είναι σαφώς περισσότερο πρωταγωνιστής – είναι πολύτιμα και οικονομικά, αλλά οι ομάδες δεν «χτίζονται» πάνω τους. Κι επειδή οι πρωταγωνιστές της περασμένης δεκαετίας για την εθνική τελείωσαν (Διαμαντίδης, Παπαλουκάς) ή τελειώνουν (Σπανούλης), αυτό πρέπει να προβληματίσει την ομοσπονδία. Ο Τρινκιέρι κοιτάζει το επόμενο Ευρωμπάσκετ, η διοίκηση οφείλει να νοιάζεται εξίσου – ίσως και περισσότερο – για το αύριο. Ο Παππάς, για όσους θυμούνται και τη «μικρή» εθνική που σάρωσε τα μετάλλια, είναι πάστα πρωταγωνιστή. Είναι εγωιστής, με όλα τα καλά και τα κακά που αυτό συνεπάγεται. Προφανώς ερχόμενος από τον Πανιώνιο δεν γνωρίζει πώς να είναι μέλος μιας ομάδας υψηλού πρωταθλητισμού, αλλά αυτό θα το μάθει φέτος. Μια σεζόν δίπλα στον καλύτερο, είναι το ιδανικό σχολείο.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΕΞ
      Είπαμε
      Γκαρντ
      Παππάς Παππάς Παππάς Παππάς
      2
      Παππάς Παππάς
      2-3 παππάς
      3 Παππάς
      4 Παππάς
      4-5 Παππάς
      5 Παππάς Παππάς
      Κόουτς Παππάς
      Γαμπρος Παππας
      Λέκτωρ Παππάς
      Νικ ναμε Παππάς
      Σπαιντερ μαν Παππάς

      Β ρόλος Κατσιβελης
      Για να κουβαλήσει την μπάλα στις προπονήσεις του Παππα; Κατσιβελης
      Βαριέται να πάρει τυρόπιτα ο Παππας; (θα πάει ο Κατσιβελης να του πάρει)
      Δεν είναι καλη η φωτο που εβγαλε;
      Θα κάνει λαικ ο Κατσιβελης .-

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε, μην αφήνεις τέτοια αριστουργήματα ανυπόγραφα. Υπέγραφε με ένα κεφαλαίο "Μ"

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    3. Καλά εκεί στο " γιατί για το αύριο ο Παππάς είναι «κλειδί».
      Γκαρντ του στιλ του Μάντζαρη ή του Κατσίβελη – ακόμη και του Καλάθη, που πάντως είναι σαφώς περισσότερο πρωταγωνιστής – είναι πολύτιμα και οικονομικά, αλλά οι ομάδες δεν «χτίζονται» πάνω τους" πέθανα…
      Βαλε και Διαμαντιδη βρε

      Διαγραφή
    4. Αλεξ για να μην τρελαίνεσαι το Παππα τον πάω σαν παίχτη
      Αλλά ρε φίλε ΕΛΕΟΣ
      Έχει δρόμο να τραβήξει…

      Διαγραφή
    5. Και επίσης αυτό το Μ που γράφεις για μένα
      ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΙΟΤΙΤΑ ΛΟΓΟΥ όχι την δική μου
      φιλικα

      Διαγραφή
    6. και να στο πω αλλιώς
      αφού τελειώνουν κάποιοι , κάποιοι έρχονται
      θες μια πεντάδα ποιντ γκαρντ;
      σλουκας κατσιβελης ανετοκουμπο μαντζαρης μπωχοριδης και εξτρα καλαθης( αν τα βρει με την ομοσπονδία

      Διαγραφή
    7. Και αντί να τρως τα νιάτα σου με τον παππά σαν έλλειψη εγώ θα την έτρωγα με τον κουφο (αυτος είναι έλλειψη)
      φιλικά

      Διαγραφή
    8. Δ.ΑΛΕΞ απειρα like.Tζιμ βαλε κατι να κανουμε κλικ οταν μας αρεσει ενα σχολιο.

      Διαγραφή
    9. ή πως πέρσι «έθαψε» ολόκληρο Φώτση καθιερώνοντας ως βασικό «4» τον Πρίντεζη με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες στο Καράκας…
      ασε που πηρε και v span

      (γιατι ρε ζουρο;)

      Διαγραφή
    10. Δεν μπορούσε ο Διαμαντιδης ρε

      Διαγραφή
    11. Ο Παππάς άλλωστε είναι ιδιαίτερος παίκτης, δεν μπορεί να γίνει ρολίστας τύπου Κατσίβελη.
      22 ο κατσιβελης 23 ο παππας

      Διαγραφή
    12. και πιο σωστα 22 με δυο ευρολιγκες ο κατσιβελης 23 ο παππας

      Διαγραφή
    13. λοιπον μαζι σου

      ποιος κατσιβελης;

      ας παρει παππα

      τι;εκανε μουτρα για την αποφαση του κοουτς;

      Π Α Ι Χ Τ Α Ρ Α Μ Ο Υ !

      Διαγραφή
    14. ποιος κουφος ο χαλαρος ο τιποτας

      Διαγραφή
    15. Πάντως από γαβρο παράπονο παίχτη δεν έχω ακούσει
      1 σλουκας επι ιβκοβιτς 4 μήνες εκτός (με φήμες ότι φεύγει) δεν είπε κουβέντα (μπήκε μέσα και έβγαλε μάτια)
      Μαντζαρης πάγκο στην αρχή (δεν είπε κουβέντα και έβγαλε μάτια)
      Κατσιβελης βασικός στην αρχη(1κ1/2 χρόνο πάγκο δεν είπε κουβέντα , μπήκε μέσα και έβγαλε μάτια)
      Παππάς δεν παίζει σ ένα φιλικό και έβγαλε τα μάτια του μόνος του
      Γιανκοβιτς
      Εδώ ναι

      Διαγραφή
    16. για καθε Σπανουλη και Διαμαντιδη υπαρχει και ενας Διαμαντπουλος και ενας Ταπουτος

      Διαγραφή
    17. Άλεξ συμφωνώ με όλα όσα λες.

      Βέβαια εγώ είμαι πιο αιρετικός...Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρονται όλοι τόσο πολύ για την απόφαση του παίχτη, ειδικά αν όπως λένε δεν τον θέλουν έτσι και αλλιώς μέσα στη δωδεκάδα, τότε γιατί καίγονται ? Τολμώ να πω ότι απλά όλοι κοιτάμε τη δικιά μας τη ζωούλα που σκύψαμε το κεφάλι - και όχι μόνο - παντού , και όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει τη ζωή του όπως αυτός θέλει αμέσως να τον ρίξουμε στην πυρά. (Εγώ εδώ δεν το έκανα, το έχω κάνει όμως κατ'επανάληψη στο παρελθόν).

      Υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτσι το στυλ τους να είναι πιο συγκαταβατικοί-βλέπε Διαμαντίδης- να είναι τα καλά παιδιά , αυτό τους βγαίνει . Δηλαδή τους υπόλοιπους θα τους εξαφανίσουμε? Ο εν λόγο παίχτης θα κριθεί όταν θα έχει τριανταρίσει ...Αν ακόμη και τότε συνεχίζει να σπαταλιέται τότε δικό του πάλι θα είναι το πρόβλημα...Αυτός θα έχει χάσει...

      Καλούπια προσωπικοτήτων θέλετε? Να γίνουμε όλοι ίδιοι, αυτοί που θα είναι οι πιο υπάκουοι? Όπα , όπα κάτι μου θυμίζει όλο αυτό ... Μπα καμιά ταινία θα είναι...

      Διαγραφή
    18. Στέλιος Κ
      ρώτα τον αλεξ γιατι καίγεται

      εγώ έχω σαλτάρει
      ειδικά εκεί που συμφωνείτε ότι κατσιβελης μαντζαρης καλάθης (αλλά και διαμαντιδης παπαλουκας (δικες μου προσθήκες αυτές -παροιμία χαρακτηριστικά είναι παίχτες που δεν κτίζεις ομάδα πάνω τους και είναι φτηνοί) και στο ότι ο πριντ φταίει για πέρσι

      αλλά αφού συμφωνείτε…

      Διαγραφή
    19. Στελιο Κ
      απλα ο Ελληνας ψοφαει για λυντσαρισμα δημοσιων προσωπων.
      εβγαλε στον τακο ο Τρινκιερι τον Παππα ορμησανε ολοι να την πεσουνε στον Παππα.
      Δεν ειναι καν ομαδικο, ειναι η δυναμη του οχλου, δωσε στον οχλο θυμα να λυντσαρει και θα το κανει με χαρα.
      Εχει αμαρτησει και στο παρελθον ο Παππας, να σου το τελειο θυμα.

      Διαγραφή
    20. @Ανώνυμε 1.46 αν πραγματικά θεωρείς ότι ο ΔΔ και ο Παπαλουκάς μπορούν να συγκριθούν με τους Κατσίβελη-Μάντζαρη-Καλάθη τότε χάνεται το νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα...

      @Ανώνυμε 2.06 έτσι είναι , ψυχολογία όχλου...

      Διαγραφή
  52. Θα το γράψω μια ακόμα
    ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΙΣΚΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ (κατά κόρων παναθηναϊκοί) ΛΟΓΟ ΜΥΑΛΟΥ!
    ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΠΑΠΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ (παλι παναθιναοικοι)
    Τι λέμε τώρα…
    Λοιπόν ο Παππας είναι Η μορφή για το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
    ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ (σαν ίνδαλμα) ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ!
    (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΓΩ!)

    ΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥΜΠΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ
    Εγώ πάντως δεν ακολουθώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Επειδή έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το θέμα του Παππά να πω ότι ο συγκεκριμένος παίχτης, δυστυχώς επιβεβαιώνει συνεχώς και αδιαλείπτως τις φήμες που κυκλοφορούν γύρω από το όνομά του. Απαράδεκτη συμπεριφορά να ζητήσει από τον κόουτς να μείνει εκτός αποστολής γιατί λέει δεν είχε κίνητρο λόγω του διαφαινόμενου κοψίματός του! Αν είναι δυνατόν! Είναι επίσης δεδομένο ότι τουλάχιστον ένας πρωτοκλασάτος παίχτης θα κοπεί από τις θέσεις 3-4 αλλά δεν είδα κανέναν τους να πάει και να ζητήσει αποδέσμευση! Παλεύουν μέχρι τελευταίας στιγμής για να κερδίσουν με το σπαθί τους μία θέση στην δωδεκάδα. Και έχεις τον πιτσιρίκο του -μέχρι χθες- Πανιωνίου να πουλάει ιστορία! Ποτέ δεν ήθελα αυτόν τον παίχτη στον Παναθηναικό και είμαι σίγουρος ότι θα φύγει νύχτα.

    Αν το γυρίσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα καλά κάνει ο Τρινκιέρι και προτιμάει τον Κατσίβελη αντί του Παππά. Όχι ότι ο μικρός είναι καλύτερος αλλά ελλείψει Καλάθη και Μάντζαρη χρειάζεται ένας καλός αμυντικός στην περιφέρεια. Δεν χρειάζεται να είναι σκόρερ, υπάρχουν άλλοι παίχτες για αυτή την δουλειά. Να μαρκάρει, να μοιράζει την μπάλα σωστά και να μην εκβιάζει καταστάσεις. Κατσίβελης λοιπόν.

    Τέλος να πω ότι ανεξαρτήτως της απαράδεκτης στάσης του Παππά, ο Τρινκιέρι χρεώνεται το φάουλ της δημοσιοποίησης της όλης ιστορίας. Καλό είναι κάποια πράγματα να μην βγαίνουν προς τα έξω. Αντίστοιχες καταστάσεις ζήσαμε λίγο καιρό πριν με τα δημόσια ξεκατινιάσματα του Βασιλακόπουλου για Καλάθη & Κουφό, ενώ φυσικά δεν ξεχνάμε και τα περσινά σχόλια του Ζούρου για τον Βουγιούκα. Ας τους πει κάποιος να μαζευτούν λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έμενα εντύπωση μου έκανε η μουρλα για παππά
      Τον πάω σαν παίχτη , αλλά όχι και έτσι .
      Ας πούμε ο βασιλιαδης μου δίνει (τωρα) πιο σημαντικά πράγματα
      Ο πριντεζης δεν είναι να παίζει για μια θέση όπως και ο φωτσης
      Και εμείς τρωγόμαστε για τον παππά (χου;)
      Μάγκες
      Ο καλαθης είναι έλλειψη ( αν και παίζουμε με τέσσερις όπως λετε για τα ποιντ γκαρντ χωρίς σουτ
      Ο μαντζαρης είναι έλλειψη
      Ο κουφος είναι έλλειψη
      Ο μπουρουσης τραυματίας είναι πρόβλημα
      Ο παππας όμως …. ΕΈΕΕΕΕΕ ΕΛΕΟΣ!

      Διαγραφή
  54. Και ξέρετε που με πλακώνει το γέλιο και δεν με παίρνει ύπνος;
    Που βγήκαν οι παοφύλακες και αποθεώνουν Παππα και 2 μέρες μετά κατηγορούν Τεοντοσιτς …

    Λέμε…
    Θάνατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κοιτα ρε που θα με κανετε να συμπαθησω τον Παππα...

    Ελεος πια ανθρωποφαγοι, ακεραιοι χαρακτηρες, κριτες των παντων που βγαζετε συμπερασματα βασισμενοι σε φημες και σε "μεταφρασεις" και οπαδικες προτιμησεις.

    Οχλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή