Athlenda

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

AΠΟ-ΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ..!



Μια ασυνήθιστα κυνική Γαλλία κατασπάραξε τους Λιθουανούς και ανέβηκε άξια στο Ευρωπαϊκό Έβερεστ μετά από πολλά χρόνια «παρόντος», δουλειάς και υπομονής στις διοργανώσεις της FIBA. To Ηoopfellas «κλείνει» το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας..


Ομολογώ ότι περίμενα μεγαλύτερη μάχη μέσα στο παρκέ και έναν πιο ανταγωνιστικό τελικό. Οι συνισταμένες έδειχναν κάτι τέτοιο.. Οι Γάλλοι έρχονταν από τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους απέναντι στους Ισπανούς με τον Πάρκερ να αφήνει τα κόκαλα του στο παρκέ και αντιμετώπιζαν μια ομάδα που λίγες ημέρες πρίν (σε παιχνίδι σαφώς τελείως διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας) έδειξε ότι μπορεί να τους ματσάρει. Κάτι τέτοιο δε συνέβη..  Αντίθετα ολοκληρώθηκε μια ωραία αθλητική ιστορία, για μια γενιά παιδιών με δέσμευση απέναντι στο φίλο-συμπαίκτη και πάνω από όλα στην Εθνική τους ομάδα και μια ομοσπονδία η οποία υποστήριξε ένα πρόγραμμα και δικαιώθηκε. Μπράβο λοιπόν στους Γάλλους. Μη ξεχνάμε πόσες φορές έχουν πάει στη κόλαση.. Με υπομονή και επιμονή έφτασε και η δική τους στιγμή..

Λίγα πραγματάκια για το ματς..


-Τα πρώτα 16 λεπτά του αγώνα φαινομενικά ήταν πιο κοντά σε αυτό που περιμέναμε με τους δύο αντιπάλους να ανταλλάσσουν καλάθια και προβάδισμα στο σκορ. Ουσιαστικά όμως, μια ψύχραιμη ανάγνωση της κατάστασης φώναζε ότι οι πιθανότητες των Λιθουανών για τη συνέχεια δεν είναι μεγάλες.

Οι Γάλλοι είχαν από το πρώτο λεπτό καταστείλει οποιαδήποτε εναέρια κυκλοφορία των Λιθουανών, κυριαρχώντας σε οτιδήποτε γινόταν ψηλά και έχοντας καθαρό προβάδισμα στη μάχη του ριμπάουντ. Πολύ επιτυχημένα ο Κολέ εστίασε σε δύο κομμάτια τακτικής λοιπόν 1.)  Παίρνουμε τα ριμπάουντς 2.) Προστατεύουμε το καλάθι μας  δηλ. απαγορεύεται δια ροπάλου το lay up..


To σκόρ μέχρι τότε ήταν αποτέλεσμα των λαθών των Γάλλων και του εκπληκτικού performance του Λίνας Κλέιζα , ο οποίος σε αγρία κατάσταση θύμιζε ..Πέτζα, ειδικά στον τρόπο που στηνόταν στα 5.5μ. λαμβάνοντας τη μπάλα σε θέση πίβοτ. Ήταν βέβαια αφύσικο να συνεχίσει έτσι.. Γιατί εάν το έκανε οι Λιθουανοί θα έπρεπε να μετονομάσουν το εθνικό τους νόμισμα σε ..Λίνας, από λίτας.


Ο Κολέ δικαιολόγησε τα καλά λόγια που λένε οι Γάλλοι χρόνια για αυτόν. Γνωρίζει την ομάδα και ξέρει να «την πάει».. Παρουσίασε ένα σύνολο πολύ πιο έτοιμο (πνευματικά κυρίως) από τον αντίπαλο να παίξει ένα τέτοιο ματς. Συγκεντρωμένο και με θέληση, ανεπηρέαστο από τη μεγάλη βραδιά του ημιτελικού. Χτύπησε πολύ επιθετικά «πάνω» στον Κλέιζα πατώντας στο ποστ παιχνίδι και την περιφερειακή όραση του Ντιαό και ευτύχησε να δεί τους αθλητές του να «γράφουν» στο midrange και μακρινό παιχνίδι κάτι που αυτόματα σήμαινε ΧΩΡΟΥΣ για τη Γαλλία. Είναι εκπληκτικό το πώς η ομάδα του Κολέ σκότωσε τους Λιέτουβο, χτυπώντας συνεχώς στη καρδιά της ρακέτας με lay ups απέναντι σε μια ανήμπορη να αντιδράσει άμυνα. Ο τρόπος λοιπόν που σκόραραν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα έδινε (σε αντίθεση με τον πίνακα) σαφή προβάδισμα στους Γάλλους. Ο μόνος παίκτης του Καζλάουσκας που μπήκε στο «άβατο» κάποιες φορές και σκόραρε από μέσα ήταν ο Καλνιέτις (στις γνωστές του επελάσεις) χωρίς όμως να πονέσει ιδιαίτερα τους μετέπειτα πρωταθλητές (το πιστεύετε ότι ακόμα δε μου βγαίνει να τους αποκαλώ έτσι, μετά τα τόσα στραπάτσα..?)


Ο συνολικός βαθμός στην αξιολόγηση της Γαλλικής άμυνας είναι αρκετά υψηλός. Ειδικά από τη στιγμή που πάτησε παρκέ ο Πιετρούς, ανέβηκε σημαντικά το επίπεδο έντασης και ουσιαστικά κλείδωσε η επίθεση του αντιπάλου, με την ποικιλία επιλογών στα μετόπισθεν που δίνει το πολυεργαλείο από τη Γουαδελόπη (τρεξίματα, βοήθειες, αλλαγές με περιφερειακούς, μονή lockdown άμυνα δική του στο ποστ). Ο Καζλάουσκας είχε στοχεύσει σε καταστάσεις επιθετικού τρανζίσιον να βάλει τη μπάλα σε πρώτο χρόνο στο ποστ στον Μασιούλις, κρατώντας ψηλά τον Λαβρίνοβιτς, όμως και εκεί οι Λιθουανοί είχαν πρόβλημα καθώς ο Bull είχε συνεχώς στην πλάτη του τον Ζελαμπάλ και τη βοήθεια να καραδοκεί.


Το τελειωτικό –στα μάτια μου- χτύπημα του Κολέ, ήταν η φρεσκάδα που έφερε στο παρκέ το αναπληρωματικό (..) μπακόρτ των Ντε Κολό-Ντιότ, το οποίο με το μέγεθος, την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση του μάτσαρε τα γκαρντς των Λιθουανών και έδωσε το σύνθημα για το σερί των Γάλλων στο τέλος του πρώτου μισού. Ήταν το διάστημα που η γαλλική άμυνα στραγγάλιζε ότι περνούσε από μπροστά με πεντάδα αυτό το μπακόρτ, τον εκπληκτικό (ειδικά στο εκτελεστικό κομμάτι) Μπατούμ και τους Πιετρούς-Πετρό στη φρόντκόρτ. Κακά τα ψέματα.  Το ότι ο Κολέ έχει την ευκαιρία να βγάζει παίκτη της αξίας του Ντε Κολό από πίσω, δείχνει ξεκάθαρα την ποιότητα του ρόστερ του..


Ο Καζλάουσκας  δοκίμασε να αλλάξει τον ρυθμό και το μομέντουμ του ματς με ζώνη (2-3) και ενίοτε ζον πρες. Μπααα… Πολύ έτοιμοι οι Γάλλοι για κάτι τέτοιο και φάνηκε από τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης. Στη ζώνη του Γιόνας, η ομάδα του Κολέ μετακινεί την άμυνα συνεχώς κυκλοφορόντας τη μπάλα (με cross screens και υπερφόρτωση) στοχεύοντας την κατάλληλη στιγμή και σε δεύτερο χρόνο να πασάρουν στον Ντιαό στη γραμμή του φάουλ ο οποίος ουσιαστικά ήταν το κέντρο αποφάσεων απέναντι σε αυτή την άμυνα επιλέγοντας δημιουργία ή τα πολύ δυναμικά τελειώματα που μας προσέφερε (μετά από 12-15’’ πέρα-δώθε, η Λιθουανική άμυνα έχανε συγκέντρωση/ένταση) τα οποία διέλυσαν τελικά αυτή την αμυντική τακτική του Καζλάουσκας.


Άξια λοιπόν πρωταθλητές οι Γάλλοι. Τους το χρωστούσε η ιστορία. Άλλωστε  ο δρόμος τους είναι παράδειγμα. Ο δρόμος της υπομονής και επιμονής. Πίστη στον προπονητή και το σύνολο.  Σας ξαναείπα, θυμηθείτε πόσες φορές είχαν πάει στη κόλαση.. Μπράβο τους λοιπόν. Δεν ήταν η καλύτερη ομάδα, αυτή ήταν οι Ισπανοί, νομίζω φάνηκε καθαρά και φέτος. Αλλά οι Γάλλοι αποδείχθηκαν οι πιο ικανοί/σκληροί ψυχολογικά να προχωρήσουν όταν ο δρόμος στένευε.. Και σε αυτά τα κύριοι, κατεργάζεται και δημιουργείται ο χαρακτήρας και το mentality του νικητή. Αξία –πέρα από κάθε τρόπαιο- ανεκτίμητη..



Υ.Γ: Γελούσαν οι Λιθουανοί με την είσοδο του Κλέιζα στη καλύτερη πεντάδα του τουρνουά.. Ε ναι, ήταν «κάπως» η απόφαση αυτή.. Ο Ντατόμε ή ο Μπιέλιτσα π.χ. έκαναν καλύτερα παιχνίδια και ας μην έφτασαν στον τελικό..

Υ.Γ1: Σας το έγραψα και λάιβ αλλά.. δε χόρταινα να έβλεπα την multiple offense του  Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς  απέναντι στους Ισπανούς. Με κάθε τρόπο..

Υ.Γ2: Τέλος ο Ντούντα από την εθνική ομάδα της Σερβίας αφού αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε. Η επιλογή του διαδόχου έχει μεγάλη βαρύτητα. Ο Τζόρτζεβιτς είναι πολύ γερό χαρτί για την ομοσπονδία η οποία δε θέλει να τον κάψει, ο Σάσα Ομπράντοβιτς μια επιλογή επίσης αλλά «παίζει» και η έκπληξη.. Ο Ιγκόρ Κοκόσκωβ, κόουτς των Γεωργιανών στη διοργάνωση που μόλις τελείωσε, με μακρά θητεία στο ΝΒΑ σαν ασσίσταντ. Παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον..

Υ.Γ3: Φυσικά θα ακολουθήσει πολύ σύντομα ανάρτηση και για το θέμα του δικού μας κόουτς. Κρατηθείτε να τα πούμε εκεί.. Έχει πολύ θέμα η κατάσταση..

Υ.Γ4: Άλλες σκέψεις μου για το Μουντομπάσκετ στο άρθρο που ανέβηκε στο basketblog.gr



Υ.Γ5: Ρούντι.. Ρουντάκο.. Που είσαι αγορίνα μου..?


Σας περιμένω και στο Facebook, όποιος δεν έχει μπεί στη «παρέα» να το κάνει τώρα χωρίς πολλές κουβέντες..



116 σχόλια:

  1. Jimάρα, όλα τα λεφτά η τελευταία παράγραφος.
    Αυτό το ''Ο δρόμος της υπομονής και επιμονής. Πίστη στον προπονητή και το σύνολο. ...
    Δεν ήταν η καλύτερη ομάδα...
    Αλλά αποδείχθηκαν οι πιο ικανοί/σκληροί ψυχολογικά να προχωρήσουν όταν ο δρόμος στένευε.. Και σε αυτά τα κύριοι, κατεργάζεται και δημιουργείται ο χαρακτήρας και το mentality του νικητή. Αξία-πέρα από κάθε τρόπαιο-ανεκτίμητη...'' πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό και της δικής μας ομάδας.
    Τέλος τα πειράματα.
    Τέλος οι πατέντες.
    Τέλος οι μάγοι (μαθητευόμενοι και μη).
    Τέλος η βιασύνη.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυο μικρές παρατηρήσεις (έτσι, για να γίνεται κουβέντα):
    - Καλύτερη ομάδα δεν ήταν η Ισπανία, ήταν η Γαλλία. Ειδικά στα 3 τελευταία παιχνίδια ήταν ΟΜΑΔΑ με τα όλα της. Οι Ισπανοί είχαν εκπληκτική περιφέρεια και Γκασόλ, αλλά στο παιχνίδι με τη Γαλλία, στα τελευταία λεπτά, μόνο ομαδικότητα δεν έδειξαν.
    - Οι Γάλλοι - πλην Πάρκερ - δεν ήταν η πιο ταλαντούχα ομάδα του τουρνουά, με δεδομένο ότι ο Ντε Κολό και ο Μπατούμ (πλην τελικού) ήταν σε μέτρια κατάσταση. Παρόλα αυτά έπαιξαν πολύ μυαλωμένα στους τρεις τελικούς των χιαστί.
    - Respect στο Γιόνας Καζλάουσκας, αλλά έχει χάσει πολύ πιο εύκολα παιχνίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι για Μπογκντάνοβιτς...Ήταν συμπαίκτης του Παπά στη Β' Ρεάλ Μαδρίτης πριν από κάποια χρόνια. Η εξέλιξη των δύο αυτών παιδιών πρέπει να προβληματίσει αφενός τους ταλαντούχους νέους Έλληνες, αφετέρου τη χρησιμοποίηση - αξιοποίηση των ταλέντων από τις ελληνικές ομάδες....

      Διαγραφή
    2. o παππας αν θυμαμαι καλα ιεναι ενα χρονο μικροτερος!! οποτε εχει ακομη!! αχαχα
      περα απο την πλακα ο παππας φετος θα κανει την πρωτη του χρονια σε μεγαλη ομαδα που θα εχει στοχους 3 διοργανωσεις ενω αντιθετα ο μπογκντα εχει ενα χρονο επιπλεον στην πλατη του σε μεγαλη ομαδα.. χωρια που η τσιμπονα ειναι μεγαλο μπασκετικο σχολειο.. μν ξεχναμε οτι και ο παπας βγηκε πρωτος σκορερ στην Α1 !!

      Διαγραφή
    3. Κανείς δεν αμφισβητεί το τεράστιο ταλέντο του Παππά...Αμφιβολίες υπάρχουν για το χαρακτήρα του...Ο δε Μπόγκντα έχει τέσσερις γεμάτες χρονιές Ευρωλίγκας...Το θέμα είναι ότι ο Μπόγκντα είναι έτοιμος για ΝΒΑ και ο Παππάς για 4ος περιφερειακός στον ΠΑΟ. Τέλος πάντων, κοντός ψαλμός...

      Διαγραφή
    4. για νβα δεν νομιζω οτι ειναι ετοιμος ακομη, και βεβαια υπαρχει και η περιπτωση οτι ο ενας ειναι απλα καλητερος παιχτης!! σωστος για τον χαρακτηρα αφου πολλα ακουγονται και οπως ειπες κοντος ψαλμος...

      Διαγραφή
    5. Δεν νομίζω πως υπάρχει σοβαρή σύγκριση μεταξύ Μπογκντάνοβιτς και Παππά σε επίπεδο ταλέντου και σωματικών/αθλητικών προσόντων. Άν η συζήτηση πάει και σε επίπεδο nba prospects, η ψαλίδα ανοίγει πάρα πολύ...

      Διαγραφή
    6. Πανάγο διαφωνώ...Ο Παππάς ήταν (και παραμένει) τεράστιο ταλέντο...Το θέμα είναι πόσο δούλεψε τα τελευταία 4 χρόνια (γιατί χαμένα ταλέντα έχουμε δει πολλά). Αλλά βέβαια πώς να δουλέψει όταν άλλαξε 5 ομάδες σε 4 χρόνια...Αλλά όπως είπα και πιο πάνω, κοντός ψαλμός.

      Διαγραφή
    7. Φίλε ανώνυμε απλά φαντάσου το Μπογκντάνοβιτς να παίζει στο Πανιώνιο παίρνοντας το χρόνο του Παππά. Οι 40άρες θα πέφτανε βροχή. Είναι ψηλότερος, γρηγορότερος και πληρέστερος ο Κροάτης. Δε θα το κουράσω άλλο το θέμα, έτσι και αλλιώς η Ευρωλίγκα ξεκινάει σε λίγο όπως λες και συ, εδώ θα 'μαστε να τα "χώσουμε" ο ένας στον άλλο καταλλήλως! : )

      Διαγραφή
    8. Πολύ σωστός...Επειδή όμως η κουβεντούλα είναι ωραία, φαντάζεσαι όμως τον Παππά με προπονητή το Ζοτς (μιλάω αγωνιστικά πάντα, ξέχνα τα περί χαρακτήρα);
      Υποσημείωση: Δεν είμαι βάζελος...

      Διαγραφή
    9. Δε θυμάμαι να έχει δουλέψει και τελικά αναδείξει πολλούς νεαρούς προικισμένους σκόρερ ο Ζοτς και για αυτό δεν νομίζω πως θα είχαμε πολλά να περιμένουμε από ένα τέτοιο πάντρεμα. Μάλλον θα τον έτρωγε το μαύρο σκοτάδι το μικρό, ειδικά τη περίοδο που το ροστερ του ΠΑΟ στη περιφέρεια ήταν τρομακτικό. Θυμίσου πως τον κάποτε σκορερ Χατζηβρεττα τον έκανε defensive stopper και ο επίσης σκορερ Νίκολας είχε πολύ πιο γρήγορα πόδια στην άμυνα και για αυτό τελικά έπαιξε.

      Επεκτείνοντας την ωραία κουβεντούλα, στο παρόν ρόστερ του ΠΑΟ θα βρει χρόνο αλλά αν δε παίξει άμυνα και δη σωστή ομαδική άμυνα (όχι να πάει πονηρά για το κλέψιμο όπως κάνει συχνά) ο Πεδουλάκης θα τον αφήσει στην άκρη.

      Υποσημείωση: Kαι να ήσουν βάζελος δε πειράζει, με ένα-δυο δε τα πολυπάω καλά εδώ μέσα. Εγώ πάντως είμαι γαύρος.

      Διαγραφή
    10. Δεν έχεις κι άδικο...Ανέφερα πάντως το Ζοτς για λόγους πειθαρχίας και για το γεγονός ότι ο μπαγάσας παίρνει ότι καλύτερο μπορεί από τον κάθε παίχτη...
      Κι εγώ γαύρος είμαι, αλλά πάνω απόλα μπαίνει το μπάσκετ και τα καργκιοζιλίκια κάθε χρώματος αλλού...

      Διαγραφή
    11. Με τη καλή (μόνο για αυτόν φυσικά) συγκυρία του τραυματισμού του Ούκιτς, θα βρει λογικά ακόμα περισσότερο χρόνο.

      Πάντως θυμάμαι φίλε στο Παγκόσμιο 3Χ3 στο Ζάππειο που τον είχα δει από απόσταση φάπας, είχε ένα υφάκι πωπωωωωωω (και ο Μπόγρης δε πήγαινε πίσω). Δε λέω ότι αυτό είναι απαραίτητα πρόβλημα αφού πολλοί έχουν υφάκι αλλά η πειθαρχία του Ζοτς που ανέφερες μόνο καλό θα του έκανε. Και ο Πεδουλάκης πάντως δε θα τον αφήσει χαλαρό...και άμα δεν ανταποκριθεί "στο βάθος πάγκος".

      Διαγραφή
  3. Oι 2 ομάδες έδειξαν με το ξεκίνημα ότι αποτελούσαν φρέσκες,γρήγορες,αποφασιστικές ομάδες.Χαρακτηριστικό αρχικά του αγώνα η πολύ γρήγορη λήψη αποφάσεων και η εκδήλωση των επιθέσεων πολύ πριν το 24άρι.Αποφασιστικά σουτ,όχι γιατί τα έφερε η φάση,αλλά γιατί τα ήθελαν ούτως ή άλλως,πολλές κατοχές και τρέξιμο.
    Ήταν το κύριο κοινό σημείο που διέγνωσα στις ομάδες του τελικού.Αυτό που τις έσπρωξε ως εκεί.Ένταση στην επίθεση με κινητικότητα,τη μπάλα να αλλάζει σε μικρό χρόνο πολλά χέρια(ιδίως στους Λιθουανούς-μιας και οι Γάλλοι έδιναν τη μπαγκέτα στον Πάρκερ) και σκριν μακριά από τη μπάλα.
    Οι επιθέσεις των ομάδων σπάνια κόλλαγαν.(....κάτι μου θυμίζει)

    Στο πρώτο 15λεπτο πήραμε μια γεύση ότι οι Γάλλοι είναι πιο μπροστά..Και γιατί? Οι Λιθουανοί που το μάτωναν από παντού,είχαν βρει τον ηγέτη Κλέιζα σε μεγάλη μέρα,και έδειχναν γεμάτοι ενέργεια(το βασικό συστατικο των δύο ομάδων) κατάφερναν να μην έχουν πάρει διαφορά από τους κλασικούς Γάλλους.Οι τρικολόρ με όπλο την συμπαγή άμυνα,την αθλητικότητα τους,το ριμπάουντ και την ατρόμητη επίθεση τους(δεν υπήρχε καμία νευρικότητα όπως με την Ισπανία-μετά από αυτό το παιχνίδι είχαν πάρει ξεκάθαρα την ψυχολογία να εκτελούν δίχως φόβο) είχαν καταφέρει να είναι στα ίσα με τους πολύ hot Λιθουανούς.Όταν το καλάθι έκλεισε ακόμα περισσότερο με τη βοήθεια του Φλοράν και ήρθε το ξέσπασμα(υποβοηθούμενο από το ανέβασμα ταχύτητας στο παιχνίδι) οι Γάλλοι έφυγαν και δεν ξανακοίταξαν πίσω.Στο 2ο ημίχρονο οι Λιθουανοί πλέον έμοιαζαν πολύ μικροί για να καταλάβουν πως σε ένα τετράλεπτο βρέθηκαν πίσω με 16.Μέχρι να συνέλθουν και δίχως να ξέρουν ποιο όπλο να χρησιμοποιήσουν για να βρεθούν πίσω στο ματς οι Λιθουανοί είχαν χάσει το τρένο.Οι Γάλλοι συνέχισαν με τη συνταγή της επιτυχίας-άμυνα που για να διαπεράσεις πρέπει να συνεργαστείς πολύ καλά-και επίθεση στηριζόμενη στην ενέργεια και την αυτοπεποίθηση που είχαν χτίσει στα 60 τελευταία αγωνιστικά λεπτά.Προσέξτε την εξαιρετική αλληλοκάλυψη των Γάλλων στην άμυνα.Πόσο γρήγορα ο παίκτης που βρίσκεται κοντά στον αμυνόμενο τρέχει σε βοήθεια,είτε στο πικ ν ρολ,είτε σε προσωπικές προσπάθειες των Λιθουανών.Συμπαγής-ενωμένη άμυνα(αυτό που θέλαμε κι από τη δική μας εθνική..)
    Εκεί ήρθε η τελευταία κίνηση από τον πάγκο.Ο Καζλάουσκας εναπόθεσε τις τελικές ελπίδες σε μια ζώνη 2-3.Νομίζω φανερά ακατάλληλη για τον συγκεκριμένο αντίπαλο.Οι Γάλλοι με ευθύ τρόπο δεν μάσησαν,έβαλαν παίκτες γύρω από το καλάθι και δεν μπήκαν στην παγίδα να απλώσουν την επίθεση(κύριος στόχος της άμυνας με 3 παίκτες στα μετόπισθεν) και έχοντας έναν μεσαίο παίκτη(..χαχα) σαν τον Ντιαό δεν είχαν κανένα πρόβλημα.Κάπου εκεί ήρθαν και οι προσωπικές ενέργειες του Πάρκερ και απλούστατα οι Λιθουανοί δεν είχαν άλλες ελπίδες.

    --- Έκλεισε το κεφάλαιο Ντούντα από την εθνική Σερβίας όπως φαίνεται.Μεταβατικό στάδιο για τους Σέρβους,θα είναι δύσκολο να βρουν τρόπο να κατεβάζουν ανταγωνιστική ομάδα ασχέτως παικτών και να διατηρήσουν το πλάνο και την εξαιρετική ομαδική λειτουργία των τελευταίων 5 χρόνων.

    --- Ο Κλέιζα ήταν ο καλύτερος της Λιθουανίας στα 2 τελευταία παιχνίδια αλλά και στο εξαιρετικά κρίσιμο με τη Βοσνία που της χάρισε την πρόκριση.Από τη στιγμή που μπήκε ο διοργανωτής Ντράγκιτς αντί του Καλνιέτις,δε γινόταν να μείνει έξω.

    -- Το αστείο με τον Ρούντι δεν το πιασα.. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περρης γραψε κατι για τον Παππα,κατι θα χεις ακουσει τοσα χρονια για τον χαρακτηρα του.,Μας παρουσιαζουν το παιδι λες και ειναι καθαρματακι.

      Διαγραφή
    2. Για το χαρακτήρα του ξέρω ότι ξέρουν όλοι και ότι έχει κάνει μες στο γήπεδο.Ο χαρακτήρας είναι και κάτι υποκειμενικό και δισήμαντο.Από όσα έχω ακούσει πρόκειται για μια χαρά παιδί.
      Μπορεί να θέλει όμως πιο..ειδική μεταχείριση ή να είναι δύστροπος στις οδηγίες και τα μπασκετικά(ως ψώνιο ας πούμε).Σε κάθε περίπτωση,τα θεωρώ υπερβολές και νομίζω με τον Πεδουλάκη φέτος θα φανεί.
      Για αγωνιστικά στοιχεία έχω γράψει αναλυτικά ότι μπόρεσα να συγκεντρώσω από αυτά που πρόσεξα φέτος στο άρθρο του Τζιμ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ".(αν και δεν ήρθαμε ποτέ..)

      Διαγραφή
    3. αυτο ακριβως πιστευω και εγω Περρη,σου εκανα την ερωτηση επειδη εισαι Πανιωνιος και λογικα θα χες καποια πληροφορια παραπανω.

      Διαγραφή
  4. Τα δίδυμα φασισταριά τι τα κοτσαρες ρε τζιμ στο τέλος. για τον ρουντι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι εκεινα τα αδερφια που εδωσαν μια ξεγυρισμενη φαπα σε αγωνα Ευρωλιγκας στον Ρουντι, επειτα απο συνεχομενες προκλησεις του τελευταιου...Μαλιστα τους εχει διακοπει η εισοδος σε αγωνες Ευρωλιγκας..
      Estiakos

      Διαγραφή
    2. ναι ρε εστιακέ, το ξέρω. αλλά πρώτον είναι φασισταριά. και δεύτερον η ενέργεια τους να χτυπήσουν παίχτη, όσο και προκλητικός και αχώνευτος και να είναι, είναι καταδικαστέα. ή τουλάχιστον θα έπρεπε. αν εγώ παω και βαρέσω τον σπανούλη ή τον διαμαντίδη θα κοτσάρει την φωτο μου σε άρθρο?

      Διαγραφή
  5. Οι Γάλλοι εαν πάρουν μετάλλιο του χρόνου θα είναι τεράστια επιτυχία. Ελπίζω οι ομάδες να έχουν λιγότερες απουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΝΟVA ΠΉΡΕ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ. ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ

    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καπου ειχες αναφερει οτι θα εγραφες την ατομικη βαθμολογια των ελληνων παικτων της εθνικης..
    κατι γι' αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσω να βγάλω κάτι, ναι το είχα στο πρόγραμμα αλλά δε ξέρω πόσο σημασία έχει πια.

      Διαγραφή
    2. νομιζω θα ειχε ακομα ενδιαφερον

      Διαγραφή
  8. Τζιμάρα καλησπέρα. Πολύ ωραίο κείμενο. Νομίζω ότι οι Λιθουανοί αδίκησαν λίγο τον εαυτό τους. Μπορούσαν καλύτερα ειδικά στην άμυνα, όπου σε όλη τη διοργάνωση ήταν αρκετά καλοί. Κουζμίνσκας χάθηκε.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΗΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως.. Ανέβηκαν στο β' μισό του τουρνουά. Νομίζω ότι ένα οποιοδήποτε μετάλλιο ήταν το μάξιμουμ για αυτούς.

      Διαγραφή
  9. Τζιμ ολόσωστο αυτό για τον Ντε Κολό. Και συμπληρώνω εγώ: ο Ερτέλ έπαιξε ελάχιστα, ο Βεστερμάν κι ο Κοζέρ εκτός 12άδας. Αλλά και στα σέντερ έβγαλαν μπροστά τον Αζενσά και κανείς δεν κατάλαβε ότι έλειπαν 4 σέντερ από το ΝΒΑ (Νοά, Τουριάφ, Σεραφέν, Μαϊνμί). Θα ήταν άδικο, όχι μόνο για τον Πάρκερ, αλλά και για όλη αυτή τη φουρνιά, να μην κέρδιζαν έναν μεγάλο τίτλο οι τρικολόρ.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jim πώς εξηγείς την ανικανότητα του Καζλάουσκας να αξιοποιήσει το δίδυμο D-Mo και J-Val; Είναι δυνατόν να πάρεις τελικό Ευρωμπάσκετ με τον Ντάριους 40 λεπτά στο 5; Ο Μπογκντάνοβιτς είναι το φετινό dark horse για MVP της Ευρωλίγκας... Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για μεγάλα prospects αλλά και οι 2 αυτή τη στιγμή μάλλον ήταν ακόμα άγουροι για έναν τελικό Ευρωμπάσκετ. Ο Καζλάουσκας προτίμησε να πάει σε πιο έμπειρες και δοκιμασμένες λύσεις όπως ο Λαβρίνοβιτς και ο Κλέιζα αλλά το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε. Πάρτυ κάναν οι Γάλλοι στα ριμπάουντς, ίσως τουλάχιστον ο Βαλανσιούνας να έπρεπε να παίξει περισσότερο. Στα επόμενα τουρνουά θα έχουν άκρως πρωταγωνιστικούς ρόλους πάντως.

      Διαγραφή
    2. Για Βαλαντσιούνας έγραψα πιο κάτω.. Ο Μπογκντάνοβιτς είναι κομπλέ επιθετικός. Υπέρ κομπλέ.. Αμυπομονώ να τον δώ με Ζοτς.

      Διαγραφή
  11. Tζιμ ένα σχόλιο για την Ιταλία,αν μπορείς.Η ομάδα τελικά απέτυχε στον βασικό σκοπό και δείχνουν δυσοίωνα τα πράγματα.Με τη λογική ότι η ομάδα και η χώρα έδειχνε να ξυπνά με ορισμένους παίκτες σε καλή ηλικία,δίψα και καλό timing-κλίμα,αλλά από όσα ακούγονται δύσκολα θα είναι στο Μουντομπάσκετ κάτι που μπορεί να μετατρέψει το βήμα της σε πισωγύρισμα.
    Πώς τα βλέπεις εσύ που είσαι μέσα στα πράγματα και έχεις και πιο ιδιαίτερες επαφές με τη γείτονα χώρα?

    ---Διαβάζοντας για την wild card,είδα ότι ο Καναδάς θέτει σοβαρή υποψηφιότητα.Εντάξει ας πούμε ότι δίνονται 4 κάρτες.Δεκτόν ότι η μία θα πάει κάπου με καθαρά εμπορικά-πληθυσμιακά κριτήρια.Οι υπόλοιπες 3 ομάδες απαιτείται να είναι καθαρές μπασκετικές δυνάμεις...Τέτοιες υπάρχουν και θα είναι κρίμα να προτιμηθεί ο Καναδάς από ομάδες όπως η Ελλάδα,η Ιταλία,η Τουρκία κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού ο Καναδάς μπορεί να κατεβάσει περισσότερο ταλέντο, γιατί όχι;

      Αν θυμάμαι καλά αυτοί είναι οι δίδυμοι που είχαν χτυπήσει το Φερνάντεθ.

      Ody

      Διαγραφή
  12. Καλημερα τζιμ...θα ηθελα να πω ενα μεγαλο respect σε αυτους τους δυο παιχτες:παρκερ και ντιαο....πραγματικα τεραστιοι και οι 2...για μας που δεν πολυβλεπουμε nba ηταν μια καλη ευκαιρία να τους θαυμασουμε....θα ηθελα μια αναρτηση για παρκερ παντως....ζακυνθος..διονυσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πάρκερ Διονύση έφαγε μεγάλη πίκρα το καλοκαίρι στους τελικούς. Μεγάλη... Το άξιζε το τρόπαιο τώρα. Μπράβο για την επιμονή του.

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα.
    Μία σύντομη σύνοψη της εικόνας των ομάδων που συμμετείχαν στο Ευρωμπάσκετ και των προοπτικών τους για του χρόνου.

    ΓΑΛΛΙΑ : Κατάφερε να φτάσει στην κορυφή που τόσα χρόνια ονειρευόταν. Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες στη front court και το μουδιασμένο ξεκίνημα, έπαιξε όπως έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και πήγε ως το τέλος. Λογικά, του χρόνου θα είναι παρόντες και κάποιοι από αυτούς που απουσίασαν φέτος εκτός και αν ο Πάρκερ αποφασίσει να ξεκουραστεί το επόμενο καλοκαίρι. Με πλήρη την γραμμή των ψηλών και τον ίδιο προπονητή είναι φαβορί για μετάλλιο στην Ισπανία.

    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ : Πήγε καλύτερα του αναμενομένου με δεδομένες τις χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ της. Απολύτως επιτυχημένη η παρουσία της στο τουρνουά. Δύσκολα θα εμφανιστεί πολύ διαφορετική του χρόνου, με ερωτηματικό την βελτίωση των Βαλανσιούνας και Μοντεγιούνας, ενώ εκκρεμεί και η παραμονή ή όχι του Καζλάουσκας. Σ’ αυτήν την βάση δύσκολα θα μπορέσει να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα για τις ανάγκες του Μουντομπάσκετ.

    ΙΣΠΑΝΙΑ : Απέτυχε στο Ευρωμπάσκετ. Ήταν το ακλόνητο φαβορί, είχε το καλύτερο ρόστερ και έδειχνε ικανή να πάρει άνετα το χρυσό έστω και χωρίς τους Ναβάρο, Γκασόλ και Ιμπάκα. Ανακοινώθηκε η παραμονή του Ορένγκα και του χρόνου αναμένεται γενικό προσκλητήριο για μια τελευταία παράσταση χωρίς απουσίες και μάλιστα εντός έδρας.

    ΚΡΟΑΤΙΑ : Επανήλθε στο προσκήνιο μετά από χρόνια προκαλώντας πολύ θετικά σχόλια και δημιουργώντας προσδοκίες για το μέλλον. Οι Κροάτες έδειξαν ικανοί να παίξουν διαφορετικά από ό,τι έχουμε συνηθίσει και κατάφεραν να αποτινάξουν από πάνω τους τη μαυρίλα των προηγούμενων ετών κυρίως όσον αφορά τις μεταξύ τους σχέσεις και τη χημεία. Οι βασικοί παίκτες της ομάδας είναι σε καλή ηλικία, υπάρχει η καθοδήγηση του Ρέπεσα, τονώθηκε η αυτοπεποίθηση της ομάδας και με 1-2 προσθήκες από τους φετινούς απόντες (Πλάνιντς ;) δείχνει ικανή να συνεχίσει στο ίδιο δρόμο.

    ΣΛΟΒΕΝΙΑ : Η 5η θέση φάνηκε να είναι το ταβάνι της. Ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων και προεξάρχουσα μορφή τον Ντράγκιτς εκμεταλλεύτηκε την αύρα της έδρας και εξασφάλισε την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ και με καλό πλασάρισμα. Η μόνη πιθανή προσθήκη του χρόνου θα είναι ο Λόρμπεκ και ανεξάρτητα από την παραμονή ή όχι του Μπόζα δύσκολα θα διαφέρει αισθητά με την φετινή ομάδα.

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ : Η έκπληξη του τουρνουά. Μία αθλητική ομάδα που με την καθοδήγηση του Φρατέλο πέτυχε την απόλυτη υπέρβαση. Οι Ουκρανοί έχουν δημιουργήσει μία ομάδα που στηρίζεται στις αρχές και τη φιλοσοφία του προπονητή βασισμένη σε αμερικάνικα πρότυπα. Η συμμετοχή τους στο παγκόσμιο θα προσθέσει εμπειρία και παραστάσεις από τέτοια τουρνουά με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία με το βλέμμα στραμμένο στην διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ του 2015 που θα φιλοξενήσουν οι ίδιοι.

    …………………………………

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. …………………………………

      ΣΕΡΒΙΑ : Κατά την γνώμη μου η παρουσία της ομάδας κρίνεται επιτυχημένη. Χτυπημένη, ίσως περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες ομάδες, από σοβαρές απουσίες και τραυματισμούς σημαντικών παικτών κατά την διάρκεια του τουρνουά (Μάρκοβιτς) κατάφερε με ένα εντελώς νεανικό σύνολο να πετύχει την απ’ ευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο. Εξασφάλισε τη συνέχεια, λοιπόν, και εκκρεμεί η αντικατάσταση του Ντούντα η αποχώρηση του οποίου, πάντως, δεν θα την αφήσει ανεπηρέαστη.

      ΙΤΑΛΙΑ : Ξεκίνησε με χαμηλούς τόνους και μικρές προσδοκίες. Με τις εμφανίσεις στην α’ φάση δημιούργησε την αίσθηση ότι θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια του τουρνουά. Στην β’ φάση και στα νοκ άουτ έκανε μία μόνο νίκη και αυτή επί της αδιάφορης Ισπανίας. Με λίγα λόγια κατέρρευσε χάνοντας και τον ελάχιστο από τους εφικτούς στόχους δηλ. την απ’ ευθείας πρόκριση για το Μουντομπάσκετ. Αναζητά, λοιπόν, μία από τις wild cards. Το αν θα την πάρει ή όχι θα καθορίσει και την εξέλιξη της ομάδας και κυρίως την παραμονή του Πιανιτζιάνι και τη συμμετοχή παικτών όπως ο Γκαλινάρι και ο Μπαρνιάνι.

      ΡΩΣΙΑ : Παταγώδης αλλά και αναμενόμενη αποτυχία. Πρέπει να μαζέψει τα συντρίμμια της και να αρχίσει από το μηδέν. Οι πολλές απουσίες της αφαίρεσαν τεράστιο μέρος της δυναμικής της και η τραγελαφική ιστορία με τον προπονητή κατέστρεψαν τις όποιες ελπίδες. Οι Ρώσοι ψάχνουν για μία wild card και για προπονητή. Κάτι ακούστηκε για επαναπροσέγγιση του Μπλάτ. Αν συμμετέχει στο Μουντομπάσκετ, λογικά θα έχει παρόντες όλους τους αστέρες της που απουσίασαν φέτος (Κιριλένκο, Χριάπα, Μοζγκόφ, Κάουν) και θα προσπαθήσει να επανέλθει σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

      ΤΟΥΡΚΙΑ : Αποτυχία και κακή εικόνα. Ο Τάνιεβιτς δεν μπόρεσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και η ομάδα βυθίστηκε. Οι Τούρκοι είναι μπροστά σε μία νέα αφετηρία η οποία και εξαρτάται από το αν θα πάρουν την πολυπόθητη wild card. Αναζητούν νέο προπονητή με τους Αταμάν και Μαχμούντι να είναι οι πιο λογικές επιλογές και φρεσκάρισμα του ρόστερ με βασική παράμετρο τον Τούρκογλου. Αν κερδίσουν τη συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ και ο Χέντο βρει ομάδα να παίξει ίσως έχουν μία ακόμη ευκαιρία με την υπάρχουσα στελέχωση.

      ΕΛΛΑΔΑ : Απλά αποτύχαμε. Για 4η συνεχή χρονιά δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε τους στόχους που είχαν τεθεί με βάση τις δυνατότητες της ομάδας (ίσως αποτελεί εξαίρεση το Ευρωμπάσκετ του 2011 και η 6η θέση). Η αντικατάσταση του Τρινκέρι θεωρείται δεδομένη αλλά η επιλογή του διαδόχου του εξαρτάται από την wild card. Σε περίπτωση θετικής έκβασης θα αναζητηθεί προπονητής που να μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε ένα τέτοιο τουρνουά ενώ η υπάρχουσα σύνθεση με τις απαραίτητες προσαρμογές θα έχει μία ακόμη ευκαιρία για να ρεφάρει τις αποτυχίες των τελευταίων ετών. Κομβικό ρόλο θα παίξουν οι προσθήκες ή όχι των Καλάθη και Κουφού.

      77

      Διαγραφή
    2. Ωραίο σχόλιο όπως πάντα φίλε..

      Διαγραφή
  14. Γενικά δίκαιο αλλά ποιοτικά μέτριο ευρωμπάσκετ το τέλος του οποίου νομίζω πως αποδίδει σε κάθε ομάδα ό,τι της άξιζε. Ω ναι, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. Στραβά στρώσαμε, στραβά κοιμηθήκαμε και ξυπνήσαμε από εφιάλτη.

    Ρε κόουτς, εντάξει πες με συντηρητικό εμένα που είμαι οπαδός του κανόνα 5(γκαρντ)-4(φοργουορντ)-3(σεντερ) αλλά 3-7-2; Ε, το παράκανες...ο Βασιλακο ήδη μηχανεύεται τρόπους να σε στείλει (αρκεί να βάλεις κάποιον να σου διαβάσει τα ολοένα και αυξανόμενα άρθρα που σε κράζουνε, δίκαια ή άδικα σημασία δεν έχει). Άμεση ανασύνταξη για την Εθνικάρα, λογικά με καινούριο έμπειρο προπονητή (νομίζω πως δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν όλες οι ομάδες της 8άδας είχαν προπονητές που έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι). Εγώ θέλω και Έλληνα αλλά και ο Ντουντα καλός είναι βρε αδερφέ, δε θα τα χαλάσουμε εκεί...Αδημονώ για τη σχετική ανάρτηση του Τζιμ!

    Διάβασα κάτι για αλλαγή του συστήματος και κατάργηση της 2ης φάσης. Περιττή αφού επιβαρύνει τους παίκτες πολύ χωρίς να διακρίνω κάποιο αντίκρυσμα στο τελικό αποτέλεσμα ή τη δημοφιλία του αθλήματος.

    Τιμή και δόξα στον αγαπημένο μου Μπορίς Ντιό τον μπιφτεκούλη, τον πανέξυπνο αυτό παίκτη. Μπορίς σε αγαπάμε όπως είσαι, μη χάσεις γραμμαριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αξιζουν συγχαρητηρια στους Γαλλους για την κουπα.
    το παλευουν χρονια και το αξιζαν πιο πολυ λογω της αφοσιωσης τους
    στην εθνικη.
    ισως ο Παρκερ να ειναι ο καλυτερος Ευρωπαιος ολων των εποχων.
    οσον αφορα τη δικη μας εθνικη εχω να πω τα εξης:
    ο Τρινκιερι και οι βοηθοι του δε πρεπει με τιποτα να ξανακατσουν
    στον παγκο της εθνικης.κανενας τους
    η ενεργεια τους να αφησουν την εθνικη με 3 γκαρντς ειναι απαραδεκτη.
    μας κερδισαν κατωτερες ομαδες επειδη μας σκοτωσαν απο την περιφερεια.
    αυτη ηταν δικια τους αποφαση.
    γενικα η στελεχωση του ροστερ σηκωνει μεγαλη κουβεντα.
    αν ασκηθηκαν πιεσεις απο την ομοσπονδια πρεπει και αυτοι να παραιτηθουν.ειναι και αυτοι απαραδεκτοι.
    η εθνικη θελει ανανεωση.
    πρεπει να τα παρατησουν για να μην χανουμε χρονο
    Ζησης,Φωτσης,Μπουρουσης.
    ο Σπανουλης πρεπει η΄ να φυγει και αυτος αμεσα η΄
    να κατσει μια τετραετια να βοηθησει και ας ειναι τοτε 33-34.
    για 1-2 χρονιες δεν τον χρειαζομαστε.
    οι ομαδες του Σπανουλη ειναι εξαρτημενες σε μεγαλο βαθμο απ αυτον.
    η΄ καθεται να βοηθησει να φτιαξουμε ενα καλο κορμο
    η΄ πρεπει να φυγει αμεσα.
    αν καταφερουμε να φτιαξουμε κορμο στην επομενη διετια
    θα μπορεσουμε να ενσωματωσουμε καλυτερα τα 5-6 ταλεντα
    που ερχονται.
    το ποιος θα ειναι ο επομενος προπονητης θα αποτελεσει
    τον πιο σημαντικο παραγοντα στην νεα εθνικη.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ολυμπιακος ηταν εξαρτημενος απ' το λο, οχι απ' τον σπανουλη... τις δυο κουπες στα φαιναλ φορ τα πηρε με μετριο ή κακο σπανουλη..
      οταν απουσιασε ο λο (ελληνικα φαιναλ φορ) και και με καλο σπανουλη, διασυρθηκε,.,.
      οτι η εθνικη εγινε εξαρτημενη απο σπανουλη ειναι θεμα του τρινκερι

      Διαγραφή
    2. Wilkins δε νομίζω πως θα ήταν σοφό να αποχωρήσουν οι μοναδικοί πραγματικά έμπειροι παίκτες αυτής της ομάδας εκτός και αν οι ίδιοι θέσουν ευατό εκτός Εθνικής.

      Παίκτες επιπέδου Παπαλουκά-ΔΔ δεν υπάρχουν πίσω τους για να γίνει αυτή η αποχώρηση "ελαφρά τη καρδία", όπως έγινε ας πούμε όταν ο Γιαννάκης συνειδητά και σταδιακά απέκλεισε σχεδόν όλη τη παλιά φρουρά (Σιγάλας, Αλβέρτης κλπ).

      Σε ποιούς θα στηριχθεί η ανάκαμψη; Αν είμαστε ειλικρινείς με τους ευατούς μας θα διαπιστώσουμε πως στις ηλικίες 23-30 (χοντρικά) υπάρχει ένα χαώδες κενό παντού εκτός από τις θέσεις των φοργουορντ και θα ήταν άδικο να ρίξουμε όλο το βάρος της νέας προσπάθειας σε 20άρηδες και κάτι.

      Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ληθφεί η θαρραλέα απόφαση να στηριχθεί ένα τέτοιο σχέδιο αποδεχόμενοι όμως πως η ένδεια διακρίσεων θα συνεχιστεί, με απώτερο στόχο την ανταμοιβή σε 3-5 χρόνια από τώρα. Τολμηρό αλλά και πολύ μακρινό σε σχέση με τη νοοτροπία που έχουμε επιδείξει ως τώρα (σε ομοσπονδιακό-διοικητικό επίπεδο, εθνικό κλπ)

      Διαγραφή
    3. Η εθνική δεν είναι τυπική ομάδα στην οποία θα βάλεις πρόγραμμα να τρως σφαλιάρες για 3-5 χρόνια προκειμένου να φτιάξεις ένα καλό σύνολο. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φτιάξεις γενιές λούζερ παικτών και τίποτα παραπάνω. Είναι δουλειά των συλλόγων να δώσουν χρόνο συμμετοχής στους πιτσιρικάδες για να ωριμάσουν και να αποκτήσουν παραστάσεις, όχι της εθνικής. Ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς δεν περίμεναν τις 20 μέρες ενός τουρνουά για να στρώσουν , ήταν ήδη έτοιμοι παίκτες με ρόλο στις ομάδες τους και απλά απέκτησαν επιπλέον εμπειρία αγωνιζόμενοι με την εθνική. Το να βάλεις τον χ Μποχωρίδη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά όταν στον χ Αρη τρώει πάγκο, καις και τα κάστανα και τον χ Μποχωρίδη.

      Διαγραφή
    4. ευτυχως Παναγο που δεν ειμαι προεδρος της ομοσπονδιας.
      θα τους εδιωχνα ολους.τοσο ξενερωμα εφαγα σε αυτο
      το ευρωπαικο.με τα κοψιματα που εγιναν και την ανακοινωση των 12 ,φανηκε το πραγμα.δε σκεφτηκε ουτε ενας τι θα γινει
      αν εχουμε τραυματισμο κοντου;και πιο πολυ τα εχω με τους βοηθους του που ξερουν την ελληνικη νοοτροπια στο μπασκετ.
      για την ανανεωση θα σου πω το εξης:
      δε μπορω να βλεπω αυτους τους μεγαλους παικτες ,
      που εχουν παρει τοσα τροπαια να χανουν
      απο τα σκοπια,την Νιγηρια και την Φιλανδια.
      ειναι κριμα.
      φταινε σε μεγαλο βαθμο οι προπονητες που παιρνει η ομοσπονδια.φταιει ομως και ο χρονος και ο κορεσμος.
      επισης δε θελω να μου πουν αυτοι οι παικτες του χρονου οτι αποχωρουν απο την εθνικη.καλυτερα να το κανουν τωρα.
      τους χρειαζομαστε τοσο πολυ για 3-4 χρονια
      λογω ελλειψης παικτων που αμα κατσουν μονο μια χρονια
      δε θα λεει τιποτα και δε θα βοηθησει.
      ειμαι περιεργος να δω ποιον θα φερουν προπονητη.

      Διαγραφή
    5. Παιδιά είναι θέμα πλάνου και χάραξης πορείας από το κεφάλι. Έχουμε παιδιά γύρω από τα 30 (λίγο κάτω λίγο πάνω) που μπορούν να προσφέρουν ακόμα, ειδικά σε ένα ενδεχόμενο τουρνουά του χρόνου αλλά όλα είναι θέμα φιλοσοφίας. Θα πρέπει σίγουρα να επιλεχτεί το σωστό άτομο για να τρέξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα αποφασιστεί. Αυτή είναι η πιο κομβική επιλογή και μετά τα πρόσωπα..

      Διαγραφή
    6. Φίλε ανώνυμε-πρόεδρε 1.32 ουδείς εκ των παλιών έχει δηλώσει πως επιθυμεί να σταματήσει, ίσα-ίσα που Σπανούλης-Ζήσης ξεκαθάρισαν πως συνεχίζουν. Ο Φώτσης ίσως τη κάνει (δικαιολογημένα, το παληκάρι έχει λιώσει τόσα χρόνια, οδεύει προς τα 33), βάζω μέσα και το Μαυροκεφαλίδη για απροσδιόριστους λόγους και ας μην είναι παλιός.

      Το μέλλον θα φανεί από την επιλογή της διάδοχης κατάστασης σε διοικητικό επίπεδο και αμέσως μετά σε προπονητικό. Νομίζω πως ο Τζιμ έχει τάξει ανάρτηση τουλάχιστον για το 2ο σκέλος αφού ο Βασιλακόπουλος για τα επόμενα 173 χρόνια θα παραμείνει πρόεδρος της Ομοσπονδίας οπότε διοικητικά δεν αλλάζει τίποτα.

      ΥΓ Το όποιο σχέδιο κατά τη ταπεινή μου γνώμη πρέπει να έχει ορίζοντα τους Ολυμπιακούς του '16 όταν οι παλιοί για τους οποίους μιλάμε θα είναι 33-34. Τότε οι σημερινοί 23-25ρηδες θα ειναι πολύ πιο έτοιμοι να πάρουν τα ηνία (μαζί με τους "ενδιάμεσους" ηλικιακά παίκτες) και να αποχωρήσουν οι μεγαλύτεροι. Εξιδανικευμένο σενάριο που δύσκολα θα ευοδωθεί αλλά οκ...

      Διαγραφή
    7. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ανανέωση και άλλα τέτοια ριζοσπαστικά. Με ορίζοντα την Ολυμπιάδα του 2016 (όπως λέει και ο Πανάγος), η ομάδα που θα επιλέγεται κάθε φορά για να κατέβει σε ένα τουρνουά θα επιλέγεται από την παρακάτω δεξαμενή :
      G: Σπανούλης, Ζήσης, Ν. Καλάθης, Μάντζαρης, Σλούκας, Παππάς, Μποχωρίδης, Κατσίβελης.
      F : Μπράμος, Βασιλειάδης, Παπανικολάου, Περπέρογλου, Γιάνκοβιτς, Παπαπέτρου, Καϊμακόγλου, Πρίντεζης, Φώτσης, Π. Καλάθης.
      C : Μπουρούσης, Κουφός, Μαυροκεφαλίδης, Σχορτσιανίτης, Βουγιούκας, Γλυνιαδάκης.
      + απροσδόκητες προσθήκες όπως Αντετοκούμπο, Βασιλόπουλος, Αγραβάνης, Καββαδάς
      Αν από αυτούς τους παίκτες και με τον κατάλληλο προπονητή δεν μπορούμε να φτιάχνουμε κάθε χρόνο μία άκρως ανταγωνιστική 12άδα, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

      77

      Διαγραφή
    8. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα στα παιδιά.. Πριν λίγο μίλαγα με Γαλλία.. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μήνυσε τη Λιμόζ ζητώντας 1,5 εκατ. ευρώ. Για την ακρίβεια 1.463...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία...και τα λεφτά για τη wild card θα δώσει και συμβόλαιο από την Ομοσπονδία δε θα έχει ανάγκη!

      Διαγραφή
    2. Ρε Jimάρα, τί φλασιά έφαγαν οι Λιμουζό; Τόσο πολύ τους πείραξε η συμφωνία του Γιαννάκη με τους Κινέζους;
      Αλήθεια, ο ''δράκος'' έλυσε τη συνεργασία με την κινέζικη ομοσπονδία ή όχι;

      77

      Διαγραφή
    3. Unofficial έχει τελειώσει με Κίνα. Υπάρχει ένα κενό στο όλο θέμα με το ενημέρωσε ή όχι για να λείψει ή πήρε άδεια ή όχι.. Η Λιμόζ σίγουρα δε μπορεί να πληρώσει αυτό το ποσό αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
    4. ο γιαννάκης δεν υπάρχει σαν προπονητής. δεν κανει βρε αδερφέ. ήταν θρύλος σαν παίχτης αλλά μέχρι εκεί. ήταν κωλόφαρδος με την εθνική και μετά παει από το κακό στο χειρότερο. φραγκοφονιάς απο τους λίγους πάντως. συνεχίστε εσεις να τον λέτε και δράκο. όσο υπάρχουν κορόιδα αυτός θα πληρώνετε.

      Διαγραφή
    5. Γειά σου ρε Αλέφαντε!!!
      Αλλά, ρε Νικόλα, βάλε το Σινάνογλου να στα γράφει γιατί δεν το 'χεις...

      77

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα Jim. Άξια πρωταθλήτρια η Γαλλία μια ομάδα που το πάλευε πολλά χρόνια και στο τελος δικαιώθηκε. Για μένα ο τελικός ήταν το Γαλλία – Ισπανία.
    Οι Λιθουανοι δεν είχαν καμία απολύτως τύχη στον τελικό γιατί σε ένα τέτοιο παιχνίδι θες κυρίως εγκεφαλικό παιχνίδι μέσα από τα πλει μεικερ κυρίως και όχι παιχνίδι με γιουρουσιολόγους (Καλνιετις, Σειμπουτις και δεν συμμαζεύεται).
    Και δεν μιλαω μόνο για την καθ’αυτου μπακορτ Παρκερ, Ντε Κολο , Ντιοτ αλλά και το πολυεργαλείο Ντιαο και άλλους που έδιναν σκέψη στο παιχνίδι της. Και με πολύ καλό κοουτσαρισμα από το Κολε.
    Τα γιουρούσια μπορούν να σε φέρουν μέχρι ένα σημείο. Όχι όμως να σε κάνουν και πρωταθλητή. Κι ο Καζλάουσκας θαύματα δεν μπορεί και δεν έχει και την ικανότητα να κάνει.

    Υ.Γ. 1 Βαλανσιούνας μεγάλη απογοήτευση. Αρκετά υπερεκτιμημένος κατά την γνώμη μου.
    Υ.Γ. 2 Μπιέλιτσα παικτουρα μεγάλη θα κάνει θαύματα με Ζοτς!
    Υ.Γ. 3 Αναμένουμε την επιστροφή στην πεζή ελληνική πραγματικότητα με μια ανάλυση από εσένα του τι θα δούμε από τις ελληνικές ομάδες φέτος μετά τα πρώτα φιλικά τουρνουά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα Άρη. Δεν είναι και η πιο εγκεφαλική σε συνολική λειτουργία και συμπεριφορά ομάδα η Γαλλία. Έχει παίκτες που μπορούν να σκεφτούν/διαβάσουν σίγουρα.. Ο Βαλαντσιούνας -δεν έχω κανένα προσωπικό κόλλημα- έκανε χαμηλή πτήση στο τουρνουά αλλά είμαι σίγουρος ότι -ακόμα και μέσα σε αυτό το ρόστερ χωρίς τον εγκεφαλικό γκαρντ που θα τον αξιοποιούσε- σε 23-25 λεπτά μ.ο. όρο συμμετοχής θα είχε νταμπλ-νταμπλ μέσους όρους, το έχει πολύ εύκολο. Μπιέλιτσα δε το συζητώ, πολύ καλός. Ήξερε ο Ζοτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα τζιμάκο,
      Μήπως, λέω μήπως φτάνει με το Eurobasket 2013? μήπως να μπαίναμε σιγά σιγά σε mood Ευρωλίγκας?
      Απ ότι φαίνεται τα περισσότερα ροστερ έκλεισαν. κυρίως των μεγάλων ομάδων(τσκα, μπαρτσα, ρεαλ, παο, γαυρος, μακαμπι). δε βάζω τη φενερ γιατί θεωρώ ότι της λείπει ένα guard. Αλήθεια, ακούγεται τίποτα? ωραία ρόστερ έχουν και οι εφες, κουμπαν, μαλαγα, αρμάνι. "υπο διάλυση" η σιενα και η ζαλγκιρις?

      υ.γ. σατο, λαφαγιετ στη βαλένθια? τώρα το πήρα χαμπάρι.

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
  19. http://www.basketnet.gr/main/2/europe/articles/1/anak-fimp-wild.html

    Πάμε για Φλεβάρη για τις wild cards. Όπερ σημαίνει ότι, λογικά, μέχρι τότε δεν θα έχουμε μάθει τον αντικαταστάτη του Τρινκέρι. Η επιλογή της ΕΟΚ για τον προπονητή έχει άμεση σχέση με τη συμμετοχή της ομάδας στο Μουντομπάσκετ. Με λίγα λόγια, η διαδικασία της αναζήτησης προπονητή αναμένεται να τραβήξει αρκετά και ενδεχομένως στην πορεία να δημιουργήσει νέα δεδομένα που στην παρούσα φάση αγνοούμε.
    Μπορεί κανείς να αποκλείσει την πιθανότητα τον Φλεβάρη ή και νωρίτερα να είναι διαθέσιμος είτε ο Πεδουλάκης είτε ο Μπαρτζώκας; Ασφαλώς και όχι. Στην Ελλάδα ζούμε, άλλωστε. Οπότε, δεν είναι απίθανο κάποιος από τους δύο να έχει αποχωρήσει από την ομάδα του και να έχει αντικατασταθεί για παράδειγμα από τον Κατσικάρη (ο οποίος αυτόματα διαγράφεται από τους υποψηφίους ενώ τώρα θεωρείται από αρκετούς ένας από τους καταλληλότερους). Έχουμε, λοιπόν, πολύ δρόμο μπροστά μας και αρκετό χρόνο ώστε η ΕΟΚ να καταρτίσει ένα πλάνο, να καθορίσει τα κριτήρια και να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή σε συνδυασμό με τον γενικότερο επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας της εθνικής ομάδας.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 77 και για τη προηγούμενη επιλογή υπήρχε χρόνος αβέρτα αλλά οι επιλογές μεμονωμένα ως άτομα αλλά και συνολικά σκάσανε στα μούτρα μας. Όπου ΕΟΚ βάζε Βασιλακόπουλος, μη κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλό μας.

      Κάπου είχε γράψει ο Παπαδογιάννης για Πεδουλάκη ως ιδανική επιλογή προπονητή, με τον οποίο ουδέν πρόβλημα έχω αλλά εδώ δεν άντεξε κοτζάμ Γιαννάκης, θα το κάνει ο Άρτζι; Να ευχηθώ να έχει απολυθεί μέχρι την ανακοίνωση των wild cards για να είναι επιλέξιμος για την Εθνική πάει πολύ.

      Διαγραφή
    2. Πανάγο, έχεις δίκιο ο χρόνος δεν εξασφαλίζει και το ορθό της επιλογής. Αλλά, ελπίζω με τόσο χρόνο να δούν με καθαρό μυαλό τα δεδομένα μήπως και δεν ξανακάνουν το ίδιο λάθος.
      Όσον αφορά τον Πεδουλάκη, μέσα σε ένα χρόνο άλλαξαν τα πάντα γύρω από το πρόσωπό του. Και αυτό το κατέκτησε ο ίδιος με την δουλειά του.
      Αλλά, ρε μπαγάσα, όχι και να απολυθεί για να είναι διαθέσιμος για την Εθνική.
      Σε κάποια άλλη χώρα θα ήταν απολύτως φυσιολογικό ο προπονητής του ΠΑΟ ή του ΟΣΦΠ να ήταν και προπονητής της Εθνικής. Όχι εδώ, όμως...

      Υ.Γ. Για να σου πω την αμαρτία μου, πιο πολύ τον Μπαρτζώκα είχα στο μυαλό μου. Από τη μία γιατί έχει πιο δύσκολο έργο φέτος και από την άλλη γιατί νομίζω του έκανε πολύ κακό η ιστορία με τη Φενέρ. Δεν θα με χάλαγε, πάντως, να τον έβλεπα στον πάγκο της Εθνικής.

      77

      Διαγραφή
    3. To Πεδουλάκη τον προτιμώ όχι λόγω της υψηλότερης πιθανότητας να απολυθεί : ) αλλά επειδή είναι πιο κοντά στο πνεύμα της επιτυχημένης περιόδου της Εθνικής.

      Θέλω να πάει ο Πεδουλάκης να φέρει το βαπόρι στα ίσια του και μετά από 3-4 χρόνια να πάει ο Μπαρτζώκας (πολύ άπειρος για να αναλάβει από τώρα την Εθνική) και να εμπλουτίσει την ομάδα με νέα στοιχεία.

      Τώρα όμως χρειαζόμαστε "επιστροφή στα πάτρια" και ο Άρτζι είναι ιδανικός για αυτό.

      Όλα τα παραπάνω είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας φυσικά...

      Διαγραφή
    4. Επιστημονικής φαντασίας, ε; Καλά εδώ θα ΄μαστε και θα δούμε.Φίλε, μιλάμε για Έλληνες παράγοντες, Έλληνες οπαδούς, ελληνικό τύπο κ.λ.π. Μην το ξεχνάς αυτό.
      Επί της ουσίας, συμφωνώ ότι ο Πεδουλάκης μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή από όλες τις απόψεις.
      Αν έπρεπε να επιλεγεί προπονητής με τα σημερινά δεδομένα, σε ποιόν θα έδινες την ψήφο σου;

      77

      Διαγραφή
    5. Παιδιά, θεωρώ αδιανόητο να προσλάβει η εθνική απολυμμένο προπονητή από ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ για πολλούς λόγους. Κακά τα ψέμματα, το ποιος θα είναι ο προπονητής θα το καθορίσουν τα φράγκα (που είναι λίγα, μην ξεχνάτε ότι ο ξανθός δεν είναι πια υπουργός) αλλά και οι προσωπικές σχέσεις του "Σωλήνα".
      Αν και νωρίς, μάλλον επιστροφή Γιαννάκη είναι πιο λογική λύση...
      ΥΓ.:Αλήθεια, τι θα λέγατε για Γιαννάκη πρώτο προπονητή με βοηθούς Πεδουλάκη - Μπαρτζώκα;

      Διαγραφή
    6. Στο Μπαρτζώκα δε δίνω πολλές πιθανότητες λόγω μικρής σχετικά εμπειρίας σε κορυφαίο επίπεδο και λόγω ηλικίας, έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του σε συλλογικό επίπεδο. Δε νομίζω πως θα τρελαινόταν στην ιδέα να αναλάβει Εθνική ομάδα. Ο 'Άρτζι θα γουσταρε τρελά νομίζω.

      Το σχήμα που προτείνει ο ανώνυμος φίλος με ιντριγκάρει ΤΡΕΛΑ αλλά το θεωρώ πιθανό μόνο με Γιαννάκη πρώτο και βοηθό (και διάδοχο σε 3-4 χρόνια) το Μπαρτζώκα για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Γιαννάκης πρώτος, Πεδουλακης βοηθός δε μου πολυκολλάει. Σύγκρουση μου μυρίζει...

      77 πηγαίνοντας σε κάτι με πραγματικές πιθανότητες Μαρκόπουλο με βοηθό ένα εκ των Σφαιρόπουλο-Πρίφτη βλέπω. Φθηνοί, ικανοί και Έλληνες. Ξένος (πλην Ντούντα) χλωμός μετά τις 2 πρόσφατες εμπειρίες με ξένους προπονητές.

      Διαγραφή
    7. Παιδιά είδατε τα κριτήρια συμμετοχής της Fiba για τις wild cards; Στα δικά μου μάτια απλά δεν έχουμε σοβαρές ελπίδες... Οικονομικά ωφέλη κλπ, απλά δεν έχουμε να προσφέρουμε και πέραν του Σπανούλη που είναι πραγματικά αναγνωρίσιμος, δεν έχουμε να πουλήσουμε κάτι άλλο...

      Διαγραφή
    8. Ρε παιδιά,αντικειμενικά υπάρχει περίπτωση ονόματα που πλέον είναι πιο αναγνωρισμένα και έπεται και συνέχεια να δουλέψουν σαν βοηθοί στην Εθνική?Δεν νομίζω....
      Για μένα,αν στραφούμε σε Έλληνα προπονητή,έτσι όπως είναι τα πράγματα θα ψήφιζα Σούλη.

      Διαγραφή
    9. Καλά, δε χρειάζεται και κανένα τέρας της προπονητικής σε μια εθνική ομάδα ώστε να απαιτείται τριάδα με γιαννακομπαρτζωκοπεδουλάκηδες....Είδαμε και φέτος ποιοί ήταν στα μετάλλια. Καλό κλίμα, καλό σύνολο με σαφείς-απλούς ρόλους και στοιχειωδώς καλό κοουτσάρισμα απαιτούνται. Και στεγανά, να μην γίνεται η ομάδα μπιγκ μπράδερ. Ενας καλός προπονητής-ψυχολόγος (κατά προτίμηση Ελληνας) που δεν θα τον έχουν στη σφαλιάρα οι διεθνείς αρκεί. Αλίμονό μας αν έχουμε σχολή μπάσκετ και δεν μπορούμε να βρούμε έναν προπονητή που να πληροί τα αυτονόητα. Για εθνικές ομάδες και τουρνουά 2,5 εβδομάδων μιλάμε άλλωστε, όχι για πυρηνική φυσική.

      Διαγραφή
    10. Αν τη στιγμή που τεθεί το θέμα προπονητή είναι ελεύθερος ο Ίβκοβιτς δεν νομίζω να μην γίνει κάποια προσέγγιση. Ο τύπος είναι ουσιαστικά Έλληνας, γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσεις, είναι αναμφισβήτητα μέσα στους 3-4 καλύτερους κόουτς της Ευρώπης με βαρύ όνομα, άτομο που εμπνέει σεβασμό και θα υποτάξει τους εγωισμούς ορισμένων ατόμων μέσα και γύρω από την Εθνική, ενώ έχει και μεγάλη επιτυχία στο να δουλεύει με νέα παιδιά (μιας και μιλάμε για ανανέωση της Εθνικής). Μπορεί να πάρει την Εθνική στις πλάτες του και να την πάει πολύ ψηλά. Για μένα είναι ίσως ο καταλληλότερος την δεδομένη χρονική στιγμή να αναλάβει ένα project 3ετίας με στόχο α) την άμεση επάνοδο της Ελλάδας στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης παίζοντας ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό μπάσκετ και β) την ομαλή διάδοχη κατάσταση, με την προετοιμασία νέων παικτών να αναλάβουν τις ηγετικές θέσεις με την αποχώρηση των παλαιών.
      Υ.Γ. 77, αναμένω να τοποθετηθείς για τον λόγο που δεν κάνει καθόλου ο Ίβκοβιτς για Ελλάδα

      Διαγραφή
  20. http://www.ntvspor.net/canliyayin ο αγωνασ του ολυ-εφες ζωντανα.Παιζει πληρης η Εφες;;;ο Ολυμπιακος παντως πεταει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Jim, gia ftixe thema me tis protaseis sou gia asso ston pao auti ti stigmi.
    asap omos:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μποχωριδης. και χωρις τον τραυματισμό του ουκιτς πρέπει να τον πάρουμε από τώρα. για ξένο δε πας εκτος αν σου ξαναβγαλει πρόβλημα αφού επιστρέψει. για να δούμε τι θα κάνει ο παππάς που θα μπει κατευθείαν στα βαθιά. περιμενω πολλά απ αυτόν. και πιστεύω οτι θα δούμε τον γιανκοβιτς περισσότερο στο "2" απ ότι τον μπραμος.

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω να πάει σε μεταγραφή ο Πεοδυλάκης από τώρα greg. Λογικά θα προτιμήσει να συνεχίσει με την υπάρχουσα περιφέρεια, ρίχνοντας έτσι μεγαλύτερο βάρος στον Παππά (να δούμε αν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία με την πρώτη). Ουσιαστικά πέραν του αγώνα με τον Ολυμπιακό (αν και το -2 μας δίνει άνετα περιθώριο ήττας) δεν θα παιχτεί κάτι τρελά κρίσιμο και μη αναστρέψιμο οπότε δεν είναι μεγάλη ανάγκη ο έξτρα γκαρντ. Έτσι κι αλλιώς άμα ήθελε έναν ακόμα περιφερειακό ο Πεοδυλάκης για να παίζει μικρό ρόλο θα τον είχε πάρει ήδη.

      Διαγραφή
    3. Αν και βλέπω τον Μάρκοβιτς ελεύθερο και ίσως να γίνει κάτι, αλλά νομίζω δεν θα πάει σε τέτοια κίνηση ο Πεδουλάκης κυρίως γιατί θα χαλάσουν οι ισορροπίες όταν θα επανέλθει ο Ούκιτς.

      Διαγραφή
    4. 8ος ξενος στην ομαδα δεν παιζει με τιποτα ακομα και αν ο ουκιτς κατσει εξω και δυο μηνες.... ισως να υπογραψει συμβολαιο ο αποστολιδης που ετσι κι αλλιως υπηρχε πιθανοτητα να γινει και πριν τραυματιστει ο ουκιτς...... για μποχωριδη δεν παιζει με τιποτα για φετος τα λεφτα που ζηταει ο αρης ειναι τρελα ακουστηκε για κοντα στο εκατ για εναν παικτη που περυσι δεν εκανε την διαφορα ουτε στην α1 με τον αρη οποτε να περιμενουμε να δουμε πως θα εξελιχθει πρωτα και μην τα περνουμε ολα τοις μετρητοις απο τις εμφανισεις με τις εθνικες νεων αφου σκεφτειται οτι ο αλλος βασικος γκαρντ ο λαρεντζακης ηταν ελευθερος και δεν τον πηρε κανενας απο τους δυο μεγαλους αφου δεν το θεωρησαν ετοιμο ακομα ενω παλιοτερα το μεγαλυτερο ταλεντο απο την εθνικη νεων με διαφορα ηταν ο χρυσικοπουλος και φετος θα παιξει στον καοδ..... ετσι κι αλλιως χρονο στο 2 θα περνει και ο μπραμος ή εστω ο γιανκοβιτς αφου το 3 ειναι υπερβολικα φορτωμενο με μασιουλις,γιανκοβιτς και μπραμος...... το ροστερ ειναι πληρες και αν γινει καποια αλλαγη αυτη θα ειναι μετα τα χριστουγεννα που και αυτο δεν ειναι ιδιαιτερα πιθανο γιατι φετος τα συμβολαια των παικτων ειναι μεγαλυτερα απο περυσι οπτε δεν μπορει ευκολα να τα σπασεις οπως εκανες με τον αμστρονγκ και τον καρυ και επισης οι παικτες φετος ειναι δοκιμασμενοι σ αυτο το επιπεδο......οποτε οι φιλοι του παναθηναικου πρεπει φετος να ξεχασουμε την μεταγραφολογια εντος της σεζον γιατι θα ειναι ανουσιο και κακο για την ομαδα......

      dejan bodiroga

      Διαγραφή
    5. κιτσεν ηθελα να γραψω..... ελπιζω να μην τον ματιασω τον καρυ και εχει την πορεια του κιτσεν στην ομαδα.....

      Διαγραφή
    6. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/apokleistiko_markovits_o_anti-oukits.2429701.html μπορει τελικα και να διαψευστω.....

      dejan bodiroga

      Διαγραφή
    7. Για δες που μπορεί και να έπεσα μέσα. Ο Μάρκοβιτς είναι καλή κίνηση, έχει και τις ευχές του Δημήτρη και έχει αρκετά διαφορετικά στοιχεία από τον Ούκιτς. Καλώς να έρθει, θα βοηθήσει σίγουρα και είναι και παίκτης ομάδας.

      Διαγραφή
    8. Υπάρχει και θέμα με το ρεπορτάζ πάντως. Η ανακοίνωση λέει ότι θα μείνει έξω 6 εβδομάδες ο Ούκιτς ενώ διαβάζουμε ότι μπορεί άμα κάνει εγχείρηση να χάσει και την σεζόν!

      Διαγραφή
  22. τι μου θυμισες τωρα dejan,ο Κιτσεν πετουσε στα φιλικα, ολοι ημασταν ενθουσιασμενοι και μετα..... τελος.Αραγε στα φυλικα τι γινεται και πετανε ολοι.Εμεις με Γαλλια ειχαμε νικησει ευκολα,η Γαλλια το πηρε και μεις ασε μην πω τι πηραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ας βρεθεί τώρα ένας να πεί ότι στον ΠΑΟ δε διαβάζουν και δε πιστεύουν τον Τζιμ. Έχει τοποθετηθεί για Μαρκοβιτς από αρχές καλοκαιριού. Απίστευτο!

    JOHNY Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/06/show-me-money.html

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΓΙΑ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

    JOHNY Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρέμησε ρε φίλε... Αυτά τα πιστεύει ο Αλέφαντος, ότι δηλαδή οι ομάδες τον παρακολουθούν και ξεστραβώνονται. Επαγγελματίες είναι στον Παναθηναϊκό και τις άλλες ομάδες, πιστεύεις ότι κάνουν δουλειά διαβάζοντας μπλογκ; Ο Μάρκοβιτς είναι από τους λιγοστούς κοινοτικούς ελεύθερους.

      Μ.

      Διαγραφή
    2. Δικιο έχει ο Μ από πάνω χαλάρωσε λίγο. και με τον ντορον περκινς μας επριξε περισυ όλο το χρόνο. μάλιστα στον τραυματισμό του μάτζαρη είχε κάνει μια λίστα όπου τον παρουσίαζε ως ουτοπικό αντικαταστάτη του. τα αποτελέσματα γνωστά. δεν θέλω να μειώσω τον τζιμ αλλά δεν πρότεινε κανά πιτσιρικο που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του. όπως και πέρισυ με τον χέντριξ είδε ότι είναι ελεύθερος και καλό πακέτο για αυτό που λείπει από τον παο. θα είχε περισσότερο νόημα η κουβέντα αν στην αρχή του καλοκαιριού ο ουκιτς ήταν ελεύθερος και θα συζητούσαμε αν θα πρέπει να μείνει ή όχι...

      Διαγραφή
    3. Από τον τρόπο που γράφεις υποθέτω ότι είσαι ο ίδιος ''ανώνυμος'' που έχει γράψει παραπάνω για τον κωλόφαρδο Γιαννάκη. Οπότε :
      Γειά σου ρε Αλέφαντε!!!
      Αλλά, ρε Νικόλα, βάλε το Σινάνογλου να στα γράφει γιατί δεν το 'χεις...

      77

      Διαγραφή
    4. Όχι, δεν είμαι ο ίδιος. Και συμπτωματικά εκτιμώ απεριόριστα τον Γιαννάκη. Αν πάντως θεωρείς ότι μπορεί επαγγελματίες προπονητές με "γαλόνια" περιμένουν ακόμα και το καλύτερο μπασκετικό μπλογκ για να βρουν παίκτες, κάπου το έχεις χάσει φίλε 77.

      Μ.

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα.
    Εκτός ο Ούκιτς, λοιπόν, για 2 μήνες περίπου και ο σχεδιασμός της ομάδας για την έναρξη της σεζόν, τουλάχιστον, πάει περίπατο. Μετά την μακρά απουσία του Λάσμε από την προετοιμασία, τον τραυματισμό του Μαυροκεφαλίδη στο Ευρωμπάσκετ προστίθεται και το πρόβλημα του Κροάτη. Τελικά, δεν είναι γραφτό στον Πεδουλάκη να έχει μια πλήρη περιφερειακή γραμμή. Ο κόουτς του ΠΑΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα απρόσμενο πρόβλημα η σοβαρότητα του οποίου δεν μπορεί ακόμα να εκτιμηθεί. Υπάρχουν φόβοι ότι ο Ούκιτς μπορεί να χάσει μεγαλύτερο μέρος ή ακόμα και ολόκληρη της σεζόν.
    Και τώρα, λοιπόν, τί; Η απάντηση στο ερώτημα εξαρτάται από μία βασική παράμετρο : Πότε θα μπορέσει να προσδιοριστεί με σχετική ασφάλεια η επιστροφή του παίκτη και αν αυτός θα βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση που να του επιτρέπει να αγωνίζεται σε ρυθμούς και ένταση όπως απαιτείται.
    Έστω ότι ο Κροάτης θα είναι απόλυτα έτοιμος σε 2 μήνες. Σ’ αυτήν την περίπτωση, το πιθανότερο είναι η ομάδα να συνεχίσει ως έχει. Να ξεκινήσει δηλ. την Ευρωλίγκα και να στερηθεί τον Ούκιτς για 4-5 ματς με δεδομένο ότι δεν κινδυνεύει η πρόκριση της ομάδας στο top-16. Παράλληλα, στο Πρωτάθλημα υπάρχει το περιθώριο του χρόνου που παρέχει το -2 του ΟΣΦΠ. Ίσως ένας νεαρός και εξελίξιμος Έλληνας να μπορούσε να προστεθεί αλλά δεν βλέπω ποιος μπορεί να είναι αυτός τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
    Σε αντίθετη περίπτωση, που ο παίκτης χάσει μεγαλύτερο μέρος ή ακόμα χειρότερα ολόκληρη τη σεζόν, τότε η ομάδα καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του από τώρα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι η προσθήκη αυτή θα αυξήσει κι άλλο το budget τότε είναι βέβαιο ότι θα αναζητηθεί ένας παίκτης που δεν θα έχει το κασέ του Κροάτη.

    Υ.Γ. Είναι πολύ κρίμα για το παιδί μετά την περσινή εξαιρετική σεζόν και τις πολύ καλές εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα, να του τύχει τέτοια αναποδιά. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό.
    Υ.Γ. 1 Είχα την εντύπωση ότι ο Μάρκοβιτς είχε κλείσει στην Άλμπα. Προφανώς, ο Jim θα ξέρει περισσότερα. Αν ισχύει η πληροφορία για προσέγγιση από τον ΠΑΟ, φαίνεται ότι μάλλον ο τραυματισμός του Ούκιτς είναι πιο σοβαρός. Πάντως, ο Σέρβος δείχνει να κολλάει με τους υπόλοιπους 3 της περιφέρειας.
    Υ.Γ. 2 Madness, στην ανάρτηση που αναμένουμε για τον Jim σχετικά με τον προπονητή της Εθνικής, θα καταθέσω τη γνώμη μου και θα εξηγήσω γιατί πιστεύω ότι ο Ντούντα δεν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή την δεδομένη χρονική στιγμή.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά με Ukic, ενοχλήσεις στους τένοντες έχει, δεν τους έκοψε για να μιλάμε για ολόκληρη σεζόν απουσίας. Πιστεύω έχει σημαντική διαφορά! Αν ξεκουραστεί κάνα μήνα νομίζω ότι θα μιλάμε σε διαφορετική βάση. Αν από την άλλη πάει για εγχείρηση τότε το πρόβλημα θα πάρει αρκετό χρόνο και θα χρειαστεί και περίοδος προσαρμογής.
      Έτσι και αλλιώς κρα κάναμε όλοι να πάρουμε και άλλον παίχτη, οπότε ας ευχηθούμε να σταματήσουν επιτέλους οι αναποδιές και να μπαίνουμε επιτέλους σε μια σειρά.

      Διαγραφή
    2. Οταν σε φλομώνουν στις ενέσεις για να παίξεις πάση θυσία όντας τραυματίας ( με τη συναίνεσή σου βεβαίως...) και γυρίζεις στην ομάδα σου με τα πόδια σε μαύρο χάλι, τότε αυτό δε λέγεται αναποδιά. Αναποδιά είναι ο τραυματισμός από το πουθενά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με υπερβάλλοντα ζήλο-απερισκεψία ενός παίκτη (κατανοητό και ανθρώπινο) κι έναν ανεύθυνο γιατρό που του το επιτρέπει (απαράδεκτο). Ε, δεν έχουν και τόσο άδικο τα αμερικανάκια που βάζουν ρήτρες για τους παίκτες τους που πάνε στις εθνικές ομάδες...Οπως δεν έχουν άδικο όσοι "ακούνε" το σώμα τους και λένε " στοπ, μέχρι εδώ αντέχει ο οργανισμός μου" και γράφουν στα μπιιιιιπ τους όσους θέλουν να κάνουν κουμάντο στις αντοχές τους, απαιτώντας να αφήσουν τα κόκκαλά τους στην εθνική...

      Διαγραφή
    3. @pensierix
      Ας μάθουμε πρώτα τί συνέβη και μετά να το αναλύσουμε. Αλλά έστω ότι είναι όπως τα λες.
      Ο Ούκιτς τί είναι; Κανένα παιδάκι που τώρα αρχίζει την καριέρα του; Αν τον πίεζαν να παίξει και αυτός έβλεπε ότι κινδύνευε, δεν μπορούσε να προστατέψει τον εαυτό του; Ο Λάσμε δηλ. που εμφανίστηκε τραυματίας μετά από διακοπές, πού χτύπησε; Πού επιβαρύνθηκε το γόνατό του; Και ποιός μου λέει εμένα ότι το πρόβλημα του Ούκιτς δεν δημιουργήθηκε πέρσι όταν έπαιζε τα 35άρια ασταμάτητα και απλά με την εθνική του επιδεινώθηκε;

      77

      Διαγραφή
    4. Μα έγραψα ότι είναι κατανοητό και ανθρώπινο για έναν αθλητή να κάνει το παν για να παίξει, ειδικά όταν μιλάμε για ημιτελικούς Ευρωμπάσκετ κοκ...Και προφανώς δεν του έβαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό για να κάνει ενέσεις. Εκεί υποτίθεται ότι επεμβαίνει η φωνή της λογικής (γιατρός) και φρενάρει τον παρορμητισμό του παίκτη. Αν ο Ούκιτς ήταν κομμάτια λόγω ΠΑΟ, τότε η Κροατία θα έπρεπε να το κοινοποιήσει ή να μην τον καλέσει. Δεν προκύπτει άλλωστε από πουθενά ότι ο Κροάτης ήταν σε κακή κατάσταση. Τα ιατρικά δεν είναι το φόρτε μου, αλλά υποθέτω πως για να έχεις τους αχίλλειους τένοντες κομμάτια ( μα και τους 2; ) πρέπει να το "προσπαθήσεις" πολύ, τουτέστιν να τους καταπονήσεις πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο. Ε, με ενεσούλες δεν παίρνεις χαμπάρι από πόνο κοκ και μετά μένεις με τα πόδια στο χέρι.

      Διαγραφή
    5. Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟ πληρώνει πολύ ακριβά το Ευρωμπάσκετ. Και αν το πρόβλημα του Ούκιτς είναι σοβαρότερο τότε απλά επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η διεξαγωγή του τουρνουά κάθε 2 χρόνια είναι εκτός λογικής. Οι παίκτες σκάνε σαν τα κοτόπουλα. Τέλοσπάντων, ίσως προκύψει και κάτι καλό από αυτήν την υπόθεση. Να προστεθεί ένας ακόμη γκαρντ στην ομάδα.

      77

      Διαγραφή
    6. Βάλε στο λογαριασμό και τους 11 αγώνες σε 2,5 εβδομάδες που καλείται να παίξει ένας παίκτης...Και τους μονομάχους στο Κολοσσαίο λιγότερο παίζει να τους ξεθέωναν, για να έχουν καλύτερο θέαμα.

      Διαγραφή
  26. καλο παιχτακι ο μαρκο, εμενα μου θυμιζει ξανθοπουλο στο πολυ καλητερο βεβαια και σιγουρα θα δωσει ανασες σε διαμανταρο αφου απο παππα ουκιτς καρυ κανεις τους δεν ειναι ο κλασικος ασσος, και ολοι φερνουν αστο δυαρο-ασσο. το θεμα ειναι οταν επιστρεψει και ο ουκιτς ποιος ξενος θα μεινει εκτος πρωταθληματος.. ο μπατιστ θα ειναι στους δηλωμενους?? ή θα περιμενουμε μεχρι τελικους ωστε να δηλωθει εκει??
    επισης ο μαρκο εχει μερικα πολυ ελκιστηκα προσοντα οπως η σκληρη του αμυνα και ανετα μπορει να φαει πολυ χρονο απο τον παππα στο παρκε που ειναι αδικο για εναν παιχτη οπως ο τελευταιος. επισης με την επιστροφη του ουκιτς το προβλημα θα μεγαλωσει , ειδικα μεχρι να βρεθει λυση στο ποιος τελικα θα παιζει στο ελληνικο και ποιος οχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νομίζω η προσθήκη Μάρκοβιτς είναι χρήσιμη αν όχι επιβεβλημένη. Η πρώτη φάση της Euroleague δεν νομίζω να είναι τόσο παιχνιδάκι όσο πιστεύουν κάποιοι. Επιπλέον, ανεξαρτήτως της απουσίας του Ούκιτς, η ομάδα χρειαζόταν έναν ακόμα γκαρντ με καλά πόδια που να μπορεί να πιέζει στην άμυνα περιφερειακά και να οργανώνει με σοβαρό τρόπο το παιχνίδι. Να έρθω και στο θέμα ποιός θα πρωτοπαίζει. Εφόσον ο Ούκιτς θα λείψει αρκετό καιρό ξένοι στο πρωτάθλημα θα δηλωθούν ο Μάρκοβιτς και ο Πινγκ (αφού θα πρέπει να παίζει κάπου κι αυτός). Στην Ευρωλίγκα θα παίζει ο Μπατίστ επιπλέον, στη θέση του Πινγκ στη δωδεκάδα, όταν επιστρέψει ο Μαυροκεφαλίδης ή ενός από τα τριάρια, σε κάποια παιχνίδια, αν σώνει και καλά πρέπει να παίζει ο Πινγκ. Μετά την επιστροφή του Ούκιτς, θα βγει εκτός ελληνικού πρωταθλήματος ο Πινγκ. Στα ελληνικά playoffs ο Πεδουλάκης θα κρίνει αν του χρειάζεται περισσότερο ο Markovic ή ο Βatiste με βάση τα τότε δεδομένα, που ακόμα δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχικά ο Μπατίστ θα παίζει παντού καθώς είναι το 2ο 5άρι σου. Ο Λουκάς δεν είναι 5αρι και αυτό το ξέρουν στον Παο.Τώρα για τον Κινέζο δν νομίζω να τον δούμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα που έχει κ όριο στις αλλαγές των ξένων.....Λογικά ο Πίνκ θα είναι στην 12άδα στα Εύκολα-Αδιάφορα μάτς της Ευρωλίγκας και ίσως εφόσον έχουμε περιθώριο για άλλες αλλαγές σε κάποια μάτς στην Ελλάδα στο τέλος της Σεζόν....Γενικά δν νομίζω να πάρει πάνω απο 10-12 παιχνίδια.Αυτά για αυτούς τους παίχτες!Τώρα σε περίπτωση απόκτησης του Μάρκοβιτς(οτι καλύτερο στα γκαρντ μαζί με Μίλος στην Σερβία) θα υπάρξει πρόβλημα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και δεν ενοχλεί που είναι κοινοτικός καθώς και Ελληνας να ήταν δεν θα χώραγε στην 12αδα και κάποιος θα έμενε έξω!Επειδή τον παίχτη τον έχω δεί και έχω άποψη, σίγουρα Ούκιτς δεν είναι....ωστόσο σίγουρα είναι ένας παίχτης που κάθε ομάδα θα ήθελε!ΕΡΓΑΤΗΣ!Οπότε δεν αφήνεις εκτός 12άδας έναν τέτοιου επιπέδου παίχτη.Στην ευρώπη αν κάποιος μπορεί να μείνει έξω...αυτός είναι ο Βλάντο αλλα θα είναι αδικία.....στην Ελλάδα όμως πρέπει να βγάλεις κάποιον Μη-Έλληνα....(Λασμε-Μπατίστ-Ούκιτς-Μασιουλις-Γκιστ-Κάρυ) πολύ δύσκολο.......


      Δημήτρης

      Διαγραφή
    2. Η λογική λέει ότι Πινγκ-Μπατίστ θα αλλάζουν στα ματς Ευρωλίγκας-Α1 με τον ένα στο ένα και τον άλλο στο άλλο.
      Αν και νομίζω ότι η συμμετοχή του Κινέζου γενικά θα είναι πολύ μικρότερη από ότι αναμένεται,οπότε τα διλήμματα δεν θα υπάρχουν.
      Από την άλλη αν μπει και ο Μάρκοβιτς στο παιχνίδι θα έχουμε άλλα θέματα...Έχω την αίσθηση ότι δύσκολα θα το δούμε εκτός πια αν ο Ούκιτς είναι πολύ τελειωμένος...

      Διαγραφή
  28. Η καλύτερη λύση θα ήταν ένας Έλληνας που δυστυχώς όμως δεν υπάρχει.Άρα εάν πάμε σε κοινοτικό η λύση του Μάρκοβιτς είναι από τις καλύτερες.Μετά και από την επιστροφή του Ούκιτς θα έχουμε πολλές λύσεις αλλά και 8 ξένους τους οποίους ο κόουτς θα μπορεί να τους αλλάξει στην Ελλάδα όπως τον βολεύει ενώ στην ευρώπη υπάρχει μόνο το θέμα ποιός θα είναι στην δωδεκάδα.Το καλό είναι ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το πρωτάθλημα και δεν χάνουμε μία αλλαγή με την αντικατάσταση του Ούκιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διαβάζω ότι η απόκτηση του Μάρκοβιτς είναι ανεξάρτητη από τον τραυματισμό του Ούκιτς. Απλά το πρόβλημα του Κροάτη έτρεξε πιο γρήγορα τις εξελίξεις.

    Τί είδε ο Πεδουλάκης στην προετοιμασία ώστε να θεωρήσει απαραίτητη την προσθήκη ενός ακόμη γκάρντ;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο που βλεπουμε ολοι οτι χρειαζομασταν εναν ακομη ασο

      Διαγραφή
    2. Είναι Ελληνικό φαινόμενο να εμφανίζονται μεταγραφικές φήμες ή κινήσεις μετά από ένα τραυματισμό.
      Εαν ο επίσημος Παναθηναικός δεν επιβεβαιώσει τα ρεπορτάζ που αναγράφονται είναι πολύ εύκολο να υποθέσουμε πως απλά το δημοσιογραφικό λόμπι προσπαθεί λίγο να ταράξει τα νερά για μερικά παραπάνω άρθρα.
      Το οτι ο Μάρκοβιτς είναι απαραίτητος σε αυτόν τον Παναθηναικό είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο -ειδικά στο εδώ blog-.
      Αν μη τι άλλο όμως προκαλεί προβληματισμό το γεγονός εμφάνισης της είδησης αμέσως μετά την είδηση του τραυματισμού του Ukic κατοπιν και της προετοιμασίας που έχει ήδη κάνει ο Παναθηναικός χωρις να ακουστεί το παραμικρό.
      Εαν το τεχνικό επιτελείο είχε "δει" κάποια τρύπα στα γκάρντ , φρονώ πως θα είχε φροντίσει ήδη.
      Να μπώ στην διαδικασία να πιστέψω πως αφού ο Μάρκοβιτς ήταν στο Ευρωμπάσκετ δεν είχαν γίνει επαφές και περίμεναν να τον δούν αγωνιστικά και μετα το πέραν να γίνουν συνομιλίες? Δύσκολο μου φαίνεται αφενος λόγω της αξίας του που θα ανέβαινε λόγω τουρνουά αφετέρου διοτι θα ρίσκαρε τραυματισμούς αλλά και κάποιον επίδοξο ανταγωνιστή αφού πρόκειται για ελεύθερο quarterback guard..Συν το γεγονός πως αυτοί οι γκάρντ είναι ήδη γνωστοί στη μπασκετική πιάτσα.

      Μακαρι το παιδί να έρθει αφου φέρνει πιο πολύ σε ΔΔ από όλους τους υπόλοιπους γκάρντ της ομάδας αλλα κατι δεν μου κάθεται σωστά...

      ΥΓ. Είχα ήδη αναφέρει μέσα στο blog πως το Ευρωμπάσκετ θα "κάψει" φέτος αρκετό κόσμο ή θα φέρει στην επιφάνεια μυικά θέματα. Μακαρι να μην εμφανιστούν άλλα κρουσματα σε κανέναν αθλητή.

      Run TMC

      Διαγραφή
  30. Γκάλοπ-ξεκάθαρη ερώτηση?
    Προτιμάτε Μάρκοβιτς ή Ούκιτς?Αν πχ.μπορούσατε να έχετε μόνο τον έναν από τους 2...
    Εγκληματικοί πάντως οι Κροάτες,απορώ πως ο παίκτης συνέχιζε να παίζει...
    Στον Πάο πάντως διαψεύδουν τα σενάρια από ότι διάβασα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ πως συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις-παίκτες.Ο ρόλος του Ούκιτς είναι εντελώς διαφορετικός από του Μάρκοβιτς ο οποίος φέρνει περισσότερο σε ΔΔ.
      Αν σώνει και καλά πρέπει να διαλέξεις έναν τύπο μπασκετμπολίστα ανάμεσα από τους 2 το λογικό είναι να επιλέξεις ένα παίκτη σαν το Μάρκοβιτς λόγω σωματικών προσόντων, ηλικίας, εξέλιξης στο μέλλον και θέσεως.
      το σωστό πάντως είναι να έχεις στο ρόστερ σου και τα 2 συγκεκριμένα - διαφορετικά - είδη παικτών. Χρειάζεσαι πάντα έναν penetrator με γρηγορα πόδια όπως ο Ukic βάσει και της δεδομένης βελτίωσης που είχε στην δημιουργία τα τελευταία χρόνια για να δημιουργούνται τα απαραίτητα ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες αλλά και έναν guard-stopper τύπου Μάρκοβιτς με μεγάλη προσδοκόμενη εξέλιξη σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού του στο μέλλον.

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Προτιμώ Ούκιτς, χωρίς να με τρελαίνει σαν παίκτης.

      α) Καλός αμυντικός είναι. Μια χαρά τα πήγε πάνω στον Σπανούλη πχ.
      β) Δεύτερη χρονιά στην ομάδα, άρα λογικά (όσο μπορεί να βάλεις τη λογική έχοντας να κάνεις με τον τρελοΚροάτη) θα είναι βελτιωμένος. ( τα μπλακ άουτ μέσα στη χρονιά, βέβαια, δεν πρόκειται να τα κόψει)
      γ) Δεν είναι κανένας φοβερός άσσος, αλλά δεν είναι και του πεταματού.
      δ) Ηταν καθοριστικός στα ματς που έκριναν τίτλους.
      ε) Κυρίως, όμως, διαθέτει το απρόβλεπτο στην επίθεση κι εκεί που κολλάει η ομάδα μπορεί να τραβήξει το κάρο από τη λάσπη με προσωπικές ενέργειες.

      Διαγραφή
    3. Σημείωση, με δεδομένο ότι μπορώ να πάρω μόνο ένα εκ των δύο. Διαφορετικά, συμφωνώ με τον Run TMC αφού μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικούς παίκτες.

      Διαγραφή
    4. Κοίτα,εγώ προσωπικά δε θα είχα ποτέ τέτοιο δίλημμα...
      Το ρωτάω γιατί βλέπω πολύ αγάπη στον Μάρκοβιτς εδώ,ενώ έχουν γραφτεί για τον Ούκιτς μέσα στη χρονιά πολλά μη κολακευτικά.
      Μπορεί ο Μάρκοβιτς να είναι εξαιρετικός lockdown defender με φοβερά πόδια και συμβολή στα ριμπάουντ και την ενέργεια.Όμως ο Ούκιτς έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο στα αμυντικά του καθήκοντα,ενώ προσφέρει αξιοπιστία σε όλα αυτά τα κομμάτια,βοηθώντας με το μεγάλο του σώμα στις αλλαγές των σκριν και στα ριμπάουντ.Θεωρώντας ότι οι κύριες ανάγκες του Πάο βρίσκονται σαν ομάδα στο να έχει έναν καλό δημιουργό,ή γενικά ένα παίκτη να τρέχει επιθέσεις πέραν του Διαμαντίδη ή να ξεκολλάει λίγο την ομάδα,ο Ούκιτς είναι 10 φορές καταλληλότερος.Ο Σέρβος δεν με πείθει για την ικανότητα του στο playmaking,όντας πολύ μέτριος-συμβατικός σε αυτό το κομμάτι,ενώ είναι ρισκαδόρικη επιλογή ως προς τα εκτελεστικά.Συν τοις άλλοις ο Κροάτης είναι ήδη ενταγμένος στην ομάδα και ξέρει ακριβώς τι ζητάει ο κόουτς από αυτόν.

      Διαγραφή
    5. Ούκιτς γενικώς.

      Μάρκοβιτς στον σημερινό Παναθηναικό.

      Edwood

      Διαγραφή
    6. Παιδιά, μιλάμε για δύο διαφορετικούς παίκτες. Το θέμα είναι τί παίκτη χρειάζεται η ομάδα για να συμπληρώσει την τετράδα των γκάρντ. Είναι προφανές ότι η κλάση του Ούκιτς είναι ένα επίπεδο πάνω. Ο Κροάτης προσφέρει άλλα πράγματα από τον Σέρβο λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών τους. Και, πάντως, η παρουσία του Ούκιτς είναι πληθωρικότερη. Άλλωστε, δεν είναι ο παίκτης που θα δώσει το max σε 10' συμμετοχής για παράδειγμα σε αντίθεση με τον Μάρκοβιτς ο οποίος είναι ο τύπος του παίκτη που μπορεί να αποδώσει παίζοντας και 3' που λέει ο λόγος.
      Νομίζω ότι το θέμα με τον Σέρβο έχει προκύψει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ο φόβος ότι ο τραυματισμός του Ούκιτς είναι τόσο σοβαρός που να τον κρατήσει εκτός για αρκετό καιρό.
      Ο δεύτερος σχετίζεται με τα συμπεράσματα του Άρτζι από την προετοιμασία και ιδιαίτερα αν επιβεβαιωθεί ότι η απόκτηση ενός ακόμη γκάρντ είναι ανεξάρτητη από την ιστορία με τον Ούκιτς. Κάτι είδε ο κόουτς και θέλει να καλύψει τα νώτα του.

      77

      Διαγραφή
    7. Peris θα συμφωνήσω πως ο Ούκιτς έχει τη δύναμη να τραβήξει το κάρο από τη λάσπη όταν αυτό κριθεί αναγκαίο (οχι επιτυχως πάντως σε ορισμένες περιπτώσεις που του είχε ζητηθεί) όμως το βασικότερο θέμα στον Παναθηναικό είτε πέρυσι είτε στα έτη που έρχονται έχει το όνομα "δημιουργία".Στην προκειμένη περίπτωση ο Μάρκοβιτς πλησιάζει περισσότερο στο ρόλο που χρειάζεται ο Παναθηναικός όποτε δεν αντέχει ο ΔΔ.Πέρυσι το έλλειμα δημιουργίας απόντος του ΔΔ φάνηκε ουκ ολίγες φορες.Όσο περνά ο καιρός αυτό θα φαίνεται ολοένα και περισσότερο και κάποια στιγμή επίσης θα πρέπει να ετοιμαστεί μια διάδοχη κατάσταση.
      Επιπρόσθετα σημειώνω όπως και πριν πως ως prospect ο Μαρκοβιτς είναι πιο "θέλξιμος".
      Εννοείται πως οτι έχουμε κυρίως δει από Μάρκοβιτς είναι μεσα από το Ευρωμπάσκετ.Δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη εικόνα σε συλλογικό εππίπεδο.Εχω την πεποίθηση όμως πως με 2 playmakers όπως ΔΔ-Μάρκοβιτς και τα κατάλληλα plays για την υπόλοιπη ομάδα η απουσία του Ούκιτς όταν παρουσιάζονται τα δύσκολα δεν θα είναι εμφανής γιατι θα υπάρχει πάντα δημιουργία και πλήρες ρόστερ.
      Επιπρόσθετα καλό είναι πως εαν ο Παππάς φετος εχει το μυαλό στο κεφάλι του μπορεί άνετα να γίνει ο Αντι-Ούκιτς.

      Run TMC

      Διαγραφή
    8. Ο Ούκιτς πέρσι μεταλλάχθηκε κατά μεγάλο ποσοστό. Δείτε πώς έπαιξε με την Εθνική Κροατίας. Μιλάμε για κανονική μεταμόρφωση. Παιδεύτηκε αρκετά, μπέρδεψε και μπερδεύτηκε από την ομάδα, δυσκολεύτηκε πολύ, χρειάστηκε να περάσει ένα διάστημα που φαινόταν εκτός κλίματος αλλά από τον Φλεβάρη και μετά έδειξε πολύ θετικά δείγματα.
      Έχοντας, λοιπόν, ένα χρόνο εμπειρίας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της ομάδας και τα θέλω του κόουτς. Είναι φυσικό να περιμένουμε ακόμη καλύτερη χρονιά. Γι' αυτό το λόγο η απώλειά του (εύχομαι προσωρινή) είναι μεγάλη και σημαντική.

      77

      Διαγραφή
    9. Run TMC,o Πάο πέρσι πήρε το νταμπλ.Η μόνη του αποτυχία εν τέλει ήρθε στη σειρά 5 αγώνων με τη Μπάρτσα.Κι ενώ προηγούταν με σκόρ 2-1.
      Έχασε τα 2 τελευταία ματς με 56.5 πόντους μέσο όρο και 15% στα τρ'ιποντα...
      Πρόβλημα στο σκοράρισμα και την ικανότητα της ομάδας να ξεμπουκώσει επιθετικά...Δε θα το έλεγα τόσο πρόβλημα δημιουργίας.Η ομάδα κόλλησε στην αντίπαλη ζώνη λόγω έλλειψης ικανής λύσης κι όχι δημιουργίας.
      Το πρόβλημα που σημειώνεται από πολλούς προκύπτει για μένα απλούστατα γιατί όταν ο Διαμαντίδης βρισκόταν στο παρκέ η ομάδα λειτουργούσε χίλιες φορές καλύτερα.Κι αυτό θα συνέβαινε είτε αλλαγή του ήταν ο Μάρκοβιτς,είτε ο Ούκιτς είτε οποιοσδήποτε άλλος μη παικταράς δημιουργικά γκαρντ.Ταυτόχρονα υπήρχε λειψανδρία στα γκαρντ κάτι που έκανε τον Πεδουλάκη να βάζει Μπράμο στο 2.Ο Ούκιτς ήταν φανερά ανήμπορος να κατευθύνει μόνος ολόκληρη επίθεση 24 δευτερολέπτων.Να σου πω την αλήθεια και ο Μάρκοβιτς να έπαιζε μόνος στον άσσο πάλι τα ίδια θα γίνονταν.
      Ας σκεφτούμε το ματς όπου ο Πάο τα βρήκε μπαστούνια ελλείψει ΔΔ.Στην Πόλη με την Εφές.Ο Ούκιτς είχε μόνο συμπαραστάτη τον ανίκανο στο να "φτιάξει"στο μισό γήπεδο Μπανκς.Νομίζω και ο Μάρκοβιτς να ήταν,πάλι θα υπήρχε το θέμα.Άρα το πρόβλημα όπου οι επιθέσεις του Πάο κόλλαγαν ήταν αποτέλεσμα πολλών παραγόντων κι όχι μόνο ότι δεν υπήρχε άλλος δημιουργός,αλλά και ότι δεν υπήρχε κλασικό 2άρι με το μυαλό στο κεφάλι.
      Φυσικά θα συμφωνήσω και με τον 77 ότι η 2η χρονιά γεννά πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες από την παρουσία Ούκιτς.Το παιχνίδι του είναι πολύ περισσότερο πολυδιάστατό και ολοκληρωμένο,έχει βελτιωθεί πολύ,ανήκει στην ομάδα.Δε θεωρώ τον Σέρβο τόσο ικανό να σταθεί ως leader (όταν ο ΔΔ κάθεται στον πάγκο) της περιφέρειας παρά μόνο ως ένα πολύ ικανό παίκτη να στελεχώσει το ρόστερ μιας ομάδας είτε ως ρολίστας,είτε ως ασπίδα ενός παίκτη σταρ(πχ.Σπαν ή Ναβάρο-βλ.Σάδα-Μάντζαρη) είτε ως ένα αξιόλογο κομμάτι στο παζλ να προσθέτει λύσεις και σκληράδα.Δεν θεωρώ ότι είναι λύση που θα μπορούσε να αντικαταστήσει καθαρά τον Ούκιτς.Θα μπροούσε να είναι προσθήκη αν το μπακόρτ είχε διαφορετική μορφή.Ας πούμε το Μάρκοβιτς-Διαμαντίδης δεν μου αρέσει σε σχέση με το Διαμαντίδης-Ούκιτς.Φυσικά το Μάρκοβιτς-Παππάς φαίνεται καλύτερο από το Ούκιτς-Παππάς.
      Πάντως αυτά προς το παρόν είναι στη θεωρία,μιας και όλα θα κριθούν από τη σημασία του προβληματος του Κροάτη και το τι ρόλο προορίζει για τον κάθε παίκτη ο προπονητής.Η αλήθεια είναι ότι έστω και για 2 μήνες η ομάδα με 3 γκαρντ θα έχει προβλήματα καθώς θα χρειάζεται τον Διαμαντίδη μάχιμο στο φουλ,ενώ θα βάλει απότομα μέσα τον Παππά και θα χρειαστεί να παίζει χωρίς καθαρό πλέιμεικερ για αρκετά.Άλλωστε νομίζω ο Ούκιτς θα ήταν σίγουρα 1ος σε χρόνο συμμετοχής από τα γκαρντ(μάλλον και από όλους τους παίκτες) συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

      Διαγραφή
  31. η καε παντως αυτοδιαψευδεται συνεχεια.... ειδικα αυτο το καλοκαιρι με τις περιπτωσεις μασιουλις και μπατιστ ....σιγουρο ειναι οτι χρειαζομαστε αντικαταστατη ...σιγουρο ειναι οτι θα λειψει για τουλαχιστον δυο μηνες ο ουκιτς με υποψια ολη τη σεζον.....και σιγουρο ειναι οτι ο παικτης αυτος κουμπωνει ιδανικα σαν αντι ουκιτς......οχι για να κανει τις ιδιες δουλειες αλλα για να σου κανει τις δουλειες που θελεις μεσα στο γηπεδο......το οτι διαψευδει η καε παντως δε μου λεει τιποτα....ισως το κανει και για να μην μπει σε πλειστηριασμο....εφοσον ορμηξουν και αλλες ομαδες....ειναι παγια τακτικη αυτη.....τα ιδια δεν εγιναν και με λασμε?...Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Μάρκοβιτς με τον Ούκιτς δεν συγκρίνονται ούτε για πλάκα. Οι καριέρες τους μέχρι τώρα δείχνουν ότι είναι διαφορετικής κλάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ANOIΞΕ ΝΕΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή