Athlenda

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..



Η Εθνική μας ομάδα πέρασε από πάνω από την Τουρκία κάνοντας ..παρέλαση και διδάσκοντας ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Το Hoopfellas σχολιάζει..



Σπουδαία εμφάνιση η οποία πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο ότι η ομάδα έχει χτιστεί σε γερά θεμέλια. Ο τίτλος όμως νομίζω  είναι  κατατοπιστικός, τουλάχιστον όσον αφορά στο κλίμα που πρέπει να επικρατήσει μετά τη χθεσινή νίκη και τη διαχείριση των συναισθημάτων. Ο Τρινκιέρι το’χει πιάσει αυτό, τα παιδιά –ειδικά τα πιο έμπειρα- το γνωρίζουν άριστα. Δυο-τρία πράγματα για εχθές και την εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας μας αν και το ξαναγράφω, αυτό συνέβη εχθές.. Σήμερα ξημέρωσε άλλη ημέρα.


-Η μεγαλύτερη βελτίωση που έχει επιδείξει, υπό τον Τρινκιέρι, τον εθνικό μας συγκρότημα (και δεν έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα μάλιστα) είναι στην ανάπτυξη της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι. Πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια επιτυχιών και μη, βλέπω την ομάδα (που παραδοσιακά είχε κάποιο θέμα στο συγκεκριμένο τομέα μοιάζοντας στατική, ειδικά μπροστά σε αυτό που βλέπουμε τώρα) να έχει τόσο πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και κίνηση στο μισό γήπεδο. Όταν αναλύαμε προ διετίας  τον Τρινκιέρι είχαμε σταθεί σε αυτό το χαρακτηριστικό που αποτελεί μαζί με το σωστό spacing (που επίσης έχει περάσει στην Εθνική μας) την ναυαρχίδα της επιθετικής του φιλοσοφίας.  Ζυγισμένη-μοιρασμένη-ισορροπημένη επίθεση με αρχές βασισμένες σε έννοιες όπως η απλότητα ή η αμεσότητα. Βλέπω προσοχή σε λεπτομέρειες επίσης (π.χ. σε plays με σκριν επιλογής ψηλά, ο Πρίντεζης που είναι στην αντίθετη πλευρά του σκρίνερ, «βουτάει» στη ρακέτα τη στιγμή του πικ και δε μένει ψηλά ως stretch, γιατί πολύ απλά αυτό είναι το δυνατό του σημείο). Αυτή ακριβώς η επίθεση κίνησης και η πολύ σωστή κυκλοφορία, βάζει/εμπλέκει πιο εύκολα μέσα στην επίθεση τον κάθε παίκτη κάτι πολύ βασικό μιας και ο Ιταλός μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρον και πραγματικά το βάθος του ρόστερ του. Από πότε είχε η ομάδας μας να παρουσιάσει επίθεση που έβαζε στο ρελαντί 80 κάθε βράδυ..?


-Τις ημέρες του Ακρόπολις σας είπα ότι η ομάδα ρολάρει/αποδίδει σαφώς καλύτερα  με τον Ζήση στο «1» και κάποιοι αναρωτηθήκατε (και εγώ το ίδιο όμως , με την αντίδραση τους..). Νομίζω καταλάβατε όλοι σε τι αναφερόμουν. Ο Ζήσης είναι ο ιδανικότερος παίκτης για αυτόν τον ρόλο γιατί πολύ απλά μετά τα τρία χρόνια μεταπτυχιακού στην Τοσκάνη (όπου αναγκάστηκε, λόγω του ότι η Μοντεπάσκι έμεινε χωρίς Αμερικανό πόιντ,  στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν να τρέξει μια επίθεση που εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον άσσο της, σε πολύ απαιτητικό επίπεδο) λειτουργεί καλύτερα ως pass-first PG, σε αντίθεση με τους Σπανούλη-Σλούκα που είναι από τη φύση τους πιο εκτελεστικοί.  Δε είναι το θέμα οι 11 τελικές του Νικόλα.. Και 20 μπορεί να έβγαζε.. Το θέμα είναι η φιλοσοφία και ο τρόπος με τον οποίος προσεγγίζει τον ρόλο του στο παρκέ. Μπορεί να φέρει ηρεμία μέσα στη καταιγίδα..  Ο Ζήσης εκμεταλλεύτηκε το μέγεθος και την οξυδέρκεια, πήγαινε (με τον κλασσικό τρόπο πλέον της  ελληνικής σχολής πόιντ γκαρντ) τον αντίπαλο εκεί που ήθελε αυτός δημιουργώντας καταστάσεις με καίριες πάσες/αποφάσεις. Κομπιούτερ πραγματικό. Εννοείται ότι με την επιστροφή του Σπανούλη δίπλα του, το μπακόρτ θα πάρει την ιδανική του μορφή. Σε καμία περίπτωση –όπως διάβασα από πολλούς..- η εθνική δε παίζει καλύτερα χωρίς τον ηγέτη της. Καλύτερα, όσο περνάει η διοργάνωση, να μη το νιώσουμε αυτό..

-Ο Τρινκιέρι έβαλε "σκαλοπάτια" για να μεταφέρει τη μπάλα με ασφάλεια και είχε δώσει εντολή η μπάλα (ειδικά μετά από ριμπάουντ) να περνά γρήγορα το κέντρο για να μην δωθεί η ευκαιρία στον αντίπαλο να την στοχεύσει και να δυναμώσουν τα πόδια του με σύμμαχο τα 8’’ και τις πλάγιες γραμμές. Ρεαλιστικά όμως, πίεση δεν υπήρξε από τους Τούρκους. Με το που είδα Μπαλμπάι-Γκιουλέρ στο αρχικό σχήμα, φαντάστηκα ότι θα μπούν για να πιέσουν μέχρι τις…διαφημιστικές ταμπέλες αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ γιατί απλά δεν έχουν τη συνοχή σαν ομάδα να παρουσιάσουν μια σωστή πιεστική άμυνα.  Με συνεχή κίνηση, δημιουργία από πολλά πρόσωπα σε πολλά σημεία του παρκέ, side και κεντρικό pick n roll με δημιουργούς σχεδόν όλα τα φόργουορντς έκανε σμπαράλια μια αδούλευτη/απροετοίμαστη, soft και χωρίς θέληση να πονέσει άμυνα.  Αντίθετα η δική μας άμυνα ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Έκοψε τον δεξί διάδρομο στον Τούρκογλου (που είναι για λύπηση σε αυτό του τουρνουά) και  ακολούθησε (με Παπ-Κάι) κάθε σουτ του με χέρι ψηλά, κάνοντας τον να δείχνει «χαζός» σε επίπεδο αποφάσεων. Ο Τρινκιέρι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αλά Σιζέφσκι σχήμα με 3 φόργουορντς (με μέσα-έξω παιχνίδι) που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν θέσεις στο παρκέ (δίπλα σε έναν άσσο και το πεντάρι) παίζοντας switch στη προσωπική άμυνα και δημιουργώντας miss match συνεχώς στο επιθετικό με στόχο τη μεταφορά στην αδύνατη πλευρά και την έξτρα πάσα (την οποία δουλεύουμε πολύ καλά).


-Σούπερ παιχνίδι από τον Περπέρογλου. Προσωπικά ομολογώ ότι έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου αν και αυτό που παίζουμε στην επίθεση (που σας περιέγραψα πιο πάνω)  ταιριάζει γάντι στο multiple offensive στυλ του Στράτου. Μετά από τόσα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο δράττει του καρπούς του σπουδαίου χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει. Δε το κρύβω (το έχω γράψει άλλωστε) ότι  θεωρώντας πως θα παίξουμε κάτι πιο συγκεκριμένο επιθετικά, θα διάλεγα μάλλον τον Βασιλειάδη. Αλλά σε αυτήν την επιθετική κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει, η πληθωρική επίθεση του φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι  ένα από τα βασικά μας στοιχεία. Εντυπωσιακός και ο Μπουρούσης που κατάπιε αμάσητους τους Τούρκους ψηλούς, οι οποίοι έμοιαζαν ξύλινοι μπροστά του. Η συνεργασία του με τον Ζήση ήταν άριστη και νομίζω οι δύο τους μοιράζονται το άτυπο βραβείο του MVP. Τελειώνω με το attitude του Σλούκα. Όχι δεν είναι έκπληξη. Έχει αυτό το θράσος, με αυτό ανέβηκε ενεργός στην κορυφή της Ευρώπης. Παρατηρείστε τη βελτίωση του σε σχέση με τη ρούκι σίζον του στα γαλανόλευκα και φανταστείτε τι θα επακολουθήσει. Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων..


-Κλείνοντας –γιατί έχουμε και ματς το απόγευμα, μεγάλο μάλιστα- θα πω ότι  δεν πρέπει να δημιουργούμε μια εικόνα που δεν υπάρχει. Δεν είμαστε γκραν φαβορί για το χρυσό, ούτε «φέρτε μας την Ισπανία..» και άλλα τέτοια. Έχουμε παίξει τρία πολύ καλά ματς, όντας σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο στόχο, συμπεριφορά που σε βάθος χρόνου μπορεί να μας βγάλει στον αφρό. Η Τουρκία και η Ρωσία είναι ίσως οι χειρότερες ομάδες σε επίπεδο συνεργασίας και σίγουρα αυτές με το χειρότερο performance αναλογικά με αυτό που αναμενόταν (κυρίως οι Τούρκοι).  Εμείς απλά συνεχίζουμε.. Και πρέπει να συνεχίσουμε προσηλωμένοι στο στόχο δηλ. την Ιταλία σήμερα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους «ατζούρι», ούτε καν τη μαγική αύρα που έχουν δημιουργήσει. Μόνο το δικό μας παιχνίδι του μυαλού.. Θα πρέπει να σουτάρουν πολύ καλά για να μας κερδίσουν. Προσοχή στο «τυράκι» του Πιανιτζιάνι που –κατά τη γνώμη μου- επίτηδες δεν πίεσε τη μπάλα στο Ακρόπολις και σήμερα μπορεί να βγεί ψηλά αν και με Μπελινέλι-Αραντόρι στα φτερά δε ξέρω πόσο αποτελεσματικά μπορεί να το κάνει.   Και μη ξεχνάμε, "αυρά" έχουμε και εμείς πλέον συν την συσπείρωση από τον τραυματισμό του Σπανούλη..  Συμπερασματικά, τα πραγματικά δυνατά παιχνίδια θα έρθουν στην επόμενη φάση λοιπόν. Από ότι δείχνουν τα πράγματα, θα «παιχτούμε» με 4-5 ομάδες, που δεν είναι καλύτερες μας, αλλά είναι κοντά μας και έχουν επίσης μαχητικό πνεύμα. Ας απολαύσουμε το σημερινό και μιλάμε..

Σας περιμένω και στη σελίδα μας στο Facebook..

356 σχόλια:

  1. Τζιμ γεια πολυ ωραιο αρθρο...Σου φανηκε οτι η εθνικη επαιξε καλυτερα χωρις τον Σπανουλη; Δεν εννοω οτι χωρις αυτον ειμαστε καλυτεροι, αλλα μηπως δεν υπηρχε αυτος που πρεπει να εχει την μπαλα στα χερια του συνεχεια και η επιθεση ηταν πιο ελευθερη, πιο ανετη;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι εχουμε νομιζω αυτη την εντυπωση αλλα παραμενει εντυπωση , ειναι το γεγονος οτι πολλες φορες η μπαλα κολλαει στα χερια του και χαλαει η εικονα της επιθεσης αλλα σε αυτο το τουρνουα δεν το ειδαμε πολυ αυτο..
      Εχω την εντυπωση οτι σε αυτο το τουρνουα θα δουμε τον πιο <> Σπανουλη που εχουμε δει τα τελευταια χρονια με την Εθνικη ....
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή

    2. Διορθωση....
      Ολοι εχουμε νομιζω αυτη την εντυπωση αλλα παραμενει εντυπωση , ειναι το γεγονος οτι πολλες φορες η μπαλα κολλαει στα χερια του και χαλαει η εικονα της επιθεσης αλλα σε αυτο το τουρνουα δεν το ειδαμε πολυ αυτο..
      Εχω την εντυπωση οτι σε αυτο το τουρνουα θα δουμε τον πιο συμπαφη Σπανουλη που εχουμε δει τα τελευταια χρονια με την Εθνικη ....
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
    3. Tην εθνική θα την κρίνουμε για το πως παίζει χωρίς τον Σπανούλη σε ένα δύσκολο αγώνα ή σε ένα αγώνα που τα πράγματα δεν μας πηγαίνουν όπως θα θέλαμε.Ένα τέτοιο παιχνίδι ίσως είναι το αποψινό, αλλά σίγουρα δεν ήταν το χθεσινοβραδινό.Μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα γιατί ο Σπανούλης(στον οποίο δεν τρέφω και ιδιαίτερη "αγωνιστική" συμπάθεια)βάση προσόντων και του ρόστερ της ομάδας είναι ο μόνος που μπορεί να την ξεκολήσει σε δύσκολες καταστάσεις.

      Διαγραφή
  2. Τζιμ, εντυπωσιαστηκα απο τη πνευματικη κατασταση και συγκεντρωση ολων των παικτων κατα τη διαρκεια του ματς.
    Η ενοτητα που επικρατησε μετα απο το τραυματισμο του Σπανουλη ειναι ενας λογος, αλλα σιγουρα η καλη ατμοσφαιρα και επικοινωνια της ομαδας εχει και τη σφραγιδα του Τρινκιερι
    Θα μετρησει πολυ αυτο οταν χασουμε καποιο παιχνδι πριν τα χιαστι.
    Η εθνικη ανεβαινει αργα αλλα σταθερα..
    υ/γ Περιμενω να δω σε ποιο ματς θα παιξει ο Καββαδας...
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού ξεροκαταπιώ τη μαλακιάρα που έγραψα στην αρχη της εβδομάδας για Ρωσσία (ελαφρυντικό, δεν είχα ιδέα για το τελικό ρόστερ) επανέρχομαι με ακόμα..μία! Προσωπικά θεωρώ οτί ο Σπανούλης έχει μπολιαστεί με το σύστημα Γιαννάκη. Επίθεση στα 24, split out μετά από επικά γιουρούσια κοκ. Άν συνυπολογίσουμε το, χωρίς οπαδικά γυαλιά, Ναπολεόντειο σύνδρομο του συγκεκριμένου αθλητή, αλλά και το οτί απαραίτητα πολλές επιθέσεις πρέπει να περνούν από τον "Star" της ομάδας, οι απαντήσεις έρχονται εύκολα για το πώς απέδωσε η εθνική χωρίς αυτόν. Για να μην το παρακάνω, ας πούμε οτί θα χρειαστεί πολύ π.χ με Ισπανία. Για πολλούς λόγους (και κυρίως υγείας) θα τον κρατούσα εκτός μέχρι τη δεύτερη φάση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε καραφλε δαιμονα, δεν το εχω δει αυτο που λες σε αυτο το τουρνουα και δεν νομιζω οτι στα πρωτα παιχνιδια υπηρχε προβλημα με τη συμμετοχη του Σπανουλη..
      Η εθνικη τον χρειαζεται και δεν τον εχω δει να πουλαει και σταριλικι εδω που τα λεμε....
      Οσο για το 24 και τα σπλιτ ουτ , με τον τροπο που παιζουμε στην επιθεση ως τωρα εξακολουθουμε να το επιχειρουμε , μη ξεχνας οτι ολοι οι Ελληνες γκαρντ το εχουν αυτο λογω Παπαλουκα και Διαμαντιδη , λογω Ομπραντοβιτς και Ιβκοβιτς και οχι λογω Γιαννακη...

      Διαγραφή
  4. Αψογος οπως παντα Δημητρη. Συμφωνω πως τιποτα δεν εχει τελειωσει και τα δυσκολα τωρα ξεκινανε.
    παρακολουθω ομως δεκαετιες την εθνικη και πρεπει να παραδεκτω πως τετοιο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ μπασκετ δεν εχω ξαναδει απο την εθνικη μας. Ειδικα στην επιθεση η μπαλα μπαινει απο παντου και με ολους τους τροπους. Πολυ καλοι στην αμυνα, τελειοι στην επιθεση. Προσπαθω να βρω τον αδυναμο κρικο σε αυτη την ομαδα και πραγματικα δεν βρισκω κανενα. Ολοι οι παικτες δινουν παραπανω απο τον εαυτο τους, ακομα και οι παικτες που θα μπουν για ενα λεπτο θα βαλουν το λιθαρακι τους. Επισης εντυπωση μου εκανε οτι παρολες τις πολλες αλλαγες η αποδοση της ομαδας δεν πεφτει καθολου γιαυτο και βλεπουμε τις διαφορες να χτιζονται σιγα σιγα στη διαρκεια του αγωνα και να φτανουν στη κορυφωση τους στο τελος. Πραγματικα εχω χορτασει μπασκετ αυτες τις μερες! θελω να πω και ενα μπραβο στο Ζηση που παρολο που στις ομαδες που παιζει ειναι γενικα ενας μετριος παικτης, παντα στην Εθνικη μεταμορφωνεται και καταπινει τους ανιπαλους του. Ειδικα χτες τετοιο μυαλομενο παιχνιδι απο ασσο δεν εχω ξαναδει. Σκοραρε, μοιραζε, επαιζε πικ εν ρολ. Αριστος.
    Υ.Γ. Η μπουνια του Παπανικολαου στο διαιτητη ολα τα λεφτα. Ξεσπασε!

    ΚΩΣΤΑς Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γεια σου τζιμ
    συμφωνω απολυτα με αυτο που λες οτι ο τρινκιερι απελευθερωσε επιθετικα την ομαδα
    απο κει και περα ειναι ολα μαθηματικα
    ειναι δυσκολο για οποιαδηποτε ομαδα να κρατησει την ελλαδα στους π.χ 65 ποντους...ομως και η αμυνα της εθνικης δεν ειναι ασχημη δυσκολα θα της βαλεις πανω απο 70 ποντους
    Αρα πρεπει και εμεις επιθετικα να μην κανουμε καλο παιχνιδι αλλα και ο αντιπαλος να ειναι μπροστα καλος...μου φαινεται πολυ λιγες (ισως καμια)ομαδες μπορουν να το κανουν αυτο...ειμαι πολυ αισιοδοξος γιατι εχουμε αυτο που μας ελειπε σε αλλα τουρνουα,το ευκολο σκορ και ο επιθετικος πλουραλισμος....στο μονο που χρειαζομαστε βελτιωση ειναι στο ριμπαουντ αλλα με λιγη διαθεση.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρομερή ανάλυση, πραγματικό φροντιστήριο. Μονο μειονέκτημα το γεγονός οτι μπορεί να γίνει αντιληπτή απο φίλους που γνωρίζουν αρκετά περισσότερα απο τα βασικά του αθλήματος .
    Ανηκω σε αυτούς που θεωρούν υπερτιμημενη τη συνεισφορά του Σπαν στην εθνική.πιο πολύ η ιδία η παρουσια του ωφελεί, και λιγοτερο η αγωνιστική του συνεισφορά.
    Πρόβλεψη μου οτι τα πραγματικά δύσκολα θα μας τα βάλουν ομάδες που είναι δομημένες πανω στα fundamentals του αθλήματος, δηλαδή οι γιουγκοι και τα παράγωγα τους!
    Τέλος να πω πως με έχουν αφάνταστα κουράσει οι ελεεινές κορώνες των ελλήνων "δημοσιογράφων". Πάμε γερά και καλη επιτυχία απόψε

    Culdesac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πες τα ρε Τζιμάρα! Η ελληνική σχολή δίδαξε χτες το βράδυ, απόψε όμως είναι τα δύσκολα, αν ο "Μπριγιαντίνης" (Πιανιτζιανι) δεν καταφέρει να μας πιέσει να κάνουμε λάθη στο κατέβασμα της μπάλας, θα τους ισωπεδώσουμε! Αν και ο Αντρίκος (Τρινκιερι) είναι μαφία, έχει κάποια κόλπα ακόμη έτοιμα, λογικά και με το 4άρι μας ψηλά, Πρίντ και Κάι μπορούνε να βοηθήσουνε, το κάνανε και χτες.
    Δράμα η Ρωσσία, η Τουρκία συνοθύλευμα και απροσδόκητα συμπαθής η Φιλανδία, που την είχα του πεταματού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο διαβασμένος είσαι ρε Τζιμ?
    Αυτό με τον Σιζέφσκι με σκότωσε γιατί είχα διαβάσει μια παρόμοια ανάλυση πρ 10ετίας για τον Σιζέφσκι σε ενα αμερικάνικο περιοδικό προπονητών απο ένα βοηθό του NCAA που αδυνατώ να θυμηθώ τ όνομα του (πρέπει να το έχω κάπου όμως θα το βρώ)...
    Πρέπει όμως να πιστωθώ κ εγώ κάτι σαν δάσκαλος που είμαι :-) απο το προηγούμενο ποστ συζητούσα για τα ποιντ φόργουορντς που ίσως βγάζαμε και τελικά ο Ιταλός εκεί το πήγαινε, το είχε πει άλλωστε κ όταν έκοψε τον κατσίβελη. Το σωστό spacing είναι απαραίτητο να γίνει αυτό, χρειάζεται όμως κ ευστοχία πολύ απ έξω για να μην μπορεί ο αντίπαλος να κλειστεί μέσα να κόψει τα drives. Να υπάρχει δλδ χώρος να κινηθείς... Τελικά δάσκαλο θα φωνάζω εσένα μου φένεται...
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτο για τον ζηση μαλλον για μενα παει ε?χαχαχα οκ δικαιωθηκες παλι.ειναι η ψυχη της φετινης εθνικης ομαδας αμα παρουμε το κυπελλο θα το σηκωσει πρωτος
    μια που το φερε η κουβεντα αν εχεις ορεξη πες μια γνωμη για ποιο λογο δεν εφτασε το επιπεδο παπαλουκα-διαμαντιδη-σπανουλη,παρολο που στα 22 ηταν μεγαλυτερο προσπεκτ και απο τους 3 στην αντιστοιχη ηλικια τους(καλυτερος νεος παικτης ευρωλιγκας,πρωτος σκορερ εθνικης στο ευρωμπασκετ της σερβιας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και μια χαζομαρα μου ακομα να προσθεσω,οι ελληνες παικτες δεν ειναι οι καλυτεροι αθλητες στο ευρωπαικο μπασκετ,ενω δεν εχει βγει τα τελευταια χρονια ενα ταλεντο επιπεδου νοβιτζκι,παρκερ,τζινομπιλι η γκασολ,αλλα απο
    μπασκετοσυνη ειναι οι κορυφαιοι στον κοσμο(εκτος ΗΠΑ βεβαια...),στοιχειο που εχουν παρει πιστευω απευθειας απο την σχολη των πλαβι και την επιρροη που αυτη ασκησε στο ελληνικο μπασκετ απο τα 90's και εντευθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μονο σε μενα θυμιζει αυτος ο ζησης τον παιχτη που ηταν πριν φαει την αγκωνια στο ματι ή απλα δεν εχει σχολιαστει απο καποιον???
    στο προ προηγουμενο ποστ του τζιμ ειπα οτι παιζουμε και επιθεση εκτος της αμυνας (ποου δεν ειναι το ιδιο σκληρη με τα προηγουμενα χρονια) και το εκπληκτικο ειναι οτι παιχτες οπως μπουρουσης περπερογλου και ζησης κανουν παιχνιδια που χρονια ειχαν να κανουν με την εθνικη. μακαρι και στα δυσκολα παιχνιδια να συνεχισουμε ετσι. σημερα ειναι ενα καλο τεστ να δουμε τελικα ποσο γουινερς ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή παρατήρηση. Είναι το καλύτερο μπάσκετ του Ζήση με Εθνική από το Παγκόσμιο του '06 και δώθε. Το '09 με Καζλάουσκας ήταν ως και "αδύναμος κρίκος" και μόνο ισορροπούσε τον οίστρο του Σπαν. Το '11 με Ζούρο ήταν ο καπετάν ένας μιας τελείως λειψής ομάδας και η 6η θέση που πήραμε έδειξε καθαρά ότι ο μάγκας δεν είναι για παραπάνω.

      Φέτος έχει φτερά και μοιάζει ικανός για το κάτι παραπάνω. Πάντα του ήταν φαινόμενο στο να κάνει ελάχιστα λάθη, αλλά να μοιράζει 11 ασίστ είναι κάτι καινούριο.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  12. Το κουφό φάουλ που κάνει ο Σβεντ στο τέλος του ματς με τη Φινλανδία είναι η χαρά του κάθε συνωμοσιολάγνου-στοιχηματζή.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, τέτοιο φάουλ και μετα να ψιλοχαμογελάει είναι να απορείς...
      Τυχερέ Κατσικάρη, από τι δράμα γλίτωσες!

      Διαγραφή
  13. Στημενο το φινλανδια ρωσια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Auta pou kanoun oi rossoi gia na xasoun to paixnidi den yparxoun...Atexnoi alla peismatarides oi filandoi ta dinoun ola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πανε να αυτοκτονησουν οι Ρωσσοι..δευτερη παραταση..αν νικησουν ομως προκρινονται μαλλον

    νικος3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δεν νικησαν..αρα πρεπει να κανουμε το απολυτο τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απαντήσεις
    1. Jim. Ξέρεις παρασκήνιο μεταξύ ζήση και πανιτζιανι;;;

      Διαγραφή
    2. Ναι οντως, σε καποια φαση γυρισε προς τον ιταλικο παγκο ο Ζησης

      Διαγραφή
  18. Δε πάει πουθενά η Εθνική, αύριο μπορεί να χάσουμε κι απ' τους θρυλικούς Φινλανδούς...Τάπα μεγαλοπρεπέστατη σε όλους εσάς που μιλούσατε για μετάλλιο τρομάρα σας...Οι λόγοι είναι λίγο πολύ γνωστοί και δε θα τους αναλύσω τώρα αλλά ειλικρινά δυο-τρεις εύλογες ερωτήσεις
    1) Υπάρχει άνθρωπος που να μη σκέφτεται ότι ο Ζήσης παίζει τόσα χρόνια με βύσμα στην Εθνική;
    2) Για ποιο λόγο κλήθηκε ξανα στην ομάδα ο Περπέλογλου;
    3) Γιατί δε πήρε τουλάχιστον τον Ξανθόπουλο, έστς και σαν μπάκ απ του φοβερού και τρομερού Σλούκα
    4) Τόσοι καταξιωμένοι Έλληνες προπονητές και επιλέξαμε μία ιταλική μετριότητα για την πιο αγαπημένη ομάδα όλων των Ελλήνων..μπράβο...
    Εξηγούμαι¨η Εθνική δε πάει πουθενά γιατί έστς και με 1-1, αν και πιστε'υω ότι αύριο με Φινλανδία θα τα χρειαστούμε, θα χάσουμε με κατεβασμε΄να χέρια λόγω κόμπλεξ από Σπανούλη, Ζήση, Σλούκα, Περπέλογλου από την Ισπανία και με τη Σλοβενία θα είναι όλοι και όλα εναντίων μας...Κρίμα......
    Γιάννης, Παιανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα για το Ζηση βρηκες να πεις?? Ειδικα αποψε?? Σε καποια φαση μονο αυτος σκοραρε και μας κραταγε στο παιχνιδι. Οσο για Περπερογλου ,φετος κανει τις καλυτερες εμφανισεις του με την Εθνικη. Ο Τρινκιερι δεν ειναι δυνατον να κριθει απο τωρα. Εχει πολυ δρομο το τουρνουα ακομα. Οι Ιταλοι εχουν το μομεντουμ και την ψυχολογια,εχουν παιχτη-ηγετη(Μπελινελι), αλλα δε νομιζω οτι ειναι καλυτεροι απο εμας. Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
    2. Καλα φιλε, ενταξει... Το χεις χασει εντελως!
      1) Οσοι βλεπουν μπασκετ βλεπουν τι δουλεια κανει ο Ζησης στην ομαδα κ ειλικρινα δε μπορω να το καταλβω αυτο το κομπλεξ που εχετε με το Ζηση!!!
      2)Για Περπερογλου πλακα κανεις???? Μεχρι στιγμης ειναι ο καλυτερος μας παιχτης μαζι με ΖΗΣΗ και Μπουρουση!!!Ειναι δυνατον να μη μπορεις να το δεισ αυτο διαολε???
      3) Ξανθοπουλος???? Really??? Ημαρτον...
      4)Χανει η ομαδα, ασχετος ο κοουτς.Κερδιζει θεος!!

      Γενικα εισαι απ'οτι βλεπω, ή εισαι ασχετος απο μπασκετ ή μας τρολλαρεις. Μια ηττα δεν εκανε την ομαδα κακη. Κ οι ισπανοι εχασαν απο τους Σλοβενους. Λες η Σλοβενια να παει πιο μακρυα απο την Ισπανια στο τουρνουα???

      mc00057

      Διαγραφή
    3. Αδερφε τραβα στην Παιανια να υποδεχτεις το τσουρμο που λεει οτι παιζει μπαλα( οχι ποδοσφαιρο προς θεου) και αφξστε το μπασκετ και την εθνικη στην ησυχια της.

      Διαγραφή
    4. κοιτα για το μονο που θα συμφωνισω ειναι στην ερωτηση με ποιοα κριτηρια πηραν τον περπερογλου στην εθνικη(ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν λεω οτι δεν παιζει καλα) μετα απο τη χειροτερη ατομικα χρονια της καριερας του (3 καλα παιχνιδια ολη τη σεζον/ανυπαρξια στους ελληνικους τελικους)

      Διαγραφή
    5. εχω δει αμπαλους και αμπαλους αλλα εσυ πραγματικα εγραψες! ΘΕΟΣ!

      Διαγραφή
    6. Ασχολήσου με άλλο άθλημα φίλε...τάβλι π.χ.

      Διαγραφή
  19. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΜΠΟΥΟΣΥΣΗ? Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΗΤΑΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ! ΤΩΡΑ ΜΕ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΟ Τ-Ε-Λ-Ι-Κ-Ο-Σ...

    ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ΠΕΡΝΑΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως περνάμε ρε φίλε στην άλλη φάση με μία νίκη;
      Πέφτουμε πάνω σε Ισπανία-που το έχουμε χαμένο από χέρι με τρία γκάρντ όλα κι όλα και τον Σπανούλη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας- και με Σλοβενία που θα έχουν κόσμο, ενέργεια και μάλλον πάνε τρένο αήττητοι. Ακόμα και με Τσεχία-αν περάσουν οι Τσέχοι και όχι οι κροάτες- έχουμε πάιχτη να σταματήσει τον Βέσελυ; Τα κάναμε σαλάτα απόψε, δε μπορείς να χάνεις από ομάδα με τόσο κακούς παίχτες..Δέκα ξυλοκόποι, ο Ντατόμο και ο Μπελινέλι είναι όλη η Ιταλία, αλλά έχουν κανονικό προπονητή...
      Γιάννης, Παιανία

      Διαγραφή
    2. αντε γεια...πηγαινε να δεις το φιλικο παναχαικη-παο ή να δεις καμια προπονηση στου ρεντη...παρατα το μπασκετ

      Διαγραφή
  21. Τα είπαμε και εχθές και δυστυχώς ξαναεπιβεβαιώθηκα και σήμερα,
    ο Μαυροκεφαλίδης δεν κάνει το παλικάρι για τόσο υψηλό επίπεδο μπάσκετ,
    δεν έπρεπε να τον πάρει ο Τρινκέρι στην εθνική.
    Τα ίδια ισχύουν και για τον Φώτση, γέρασε πια δεν έχει άλλα κουράγια
    για τόσο υψηλό επίπεδο μπάσκετ,
    δεν έπρεπε να πάρει και αυτόν ο Τρινκέρι στην εθνική.

    Nikos B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καληνύχτα σας κύριοι...
      Θέλουν γερό κράξιμο όλοι, όχι μόνο αυτοί που λες. Δε κατάλαβα, δηλαδή ο Βασιλακόπουλος είναι μόνο για να κάνει μαγκιές και να επιλέγει όποιο όργιο του φέρουν οιμανατζαραίοι; Που πας ρε Καραμήτρο με τρεις κοντούς, που πας;;;;; Αυτός νόμιζε πως έπαιζε στο Ευρωμπάσκετ του '87..... άχρηστοι..

      Διαγραφή
    2. ΝικοςΒ,ο Φωτσης ηταν κατα συμπτωση σημερα ο πρωτος στα ριμπαουντ με 5,ολη η ομαδα ηταν χαλια.Εχεις εμμονη μαζι του ασχετε,ε ασχετε που θα πεις οτι ο Περπερογλου ειναι ενας απο τους καλυτερους παιχτες του Ελληνικου μπασκετ τα τελευταια χρονια.Ουτε στο νυχακι του Φωτση δεν πιανει,αν οχι τωρα πριν δυο χρονια σιγουρα.

      Διαγραφή
    3. A ola kai ola "ta teleftaia 20xronia" egrapse.

      Διαγραφή
  22. ΝΙΚΟΣ Β.Μπορεις να σκασεις σε παρακαλω;;Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ónoma den écheis fíle? Edó̱ scholiázoume, den évrise kanénas, an écheis epicheirí̱mata pes̱ ta allió̱s skáse esý. Évala tésseris ero̱tí̱seis, apánti̱se an écheis logikí̱ apánti̱si̱. Eímaste óloi stenacho̱ri̱ménoi kai tsatismenoi giatí mía Ethnikí̱ échei meínei kai échei gínei agnó̱ristoi pros to cheirótero. Tó̱ra an esý vlépeis to potí̱ri misogemáto brávo, synchari̱tí̱ria kai kaló ýpno. Di̱mí̱tri̱s Vasileiádi̱s, Ikaría

      Διαγραφή
    2. πουντες οι ερωτησεις ρε φιλε,στο κατω κατω ευγενικα το ζητησα.Εδω μεσα απαγορευεται να γραφουν οι ασχετοι μπαινουμε και διαβαζουμε στοχευμενα και to the point σχολια μην μας το χαλατε ορισμενοι.

      Διαγραφή
  23. Σλουκας -12
    Ζησης -5
    Περπερογλου-2
    Φωτσης -5
    Παπανικολαου -13
    Μαυροκεφαλιδης -7
    Καιμακογλου -4
    Μπραμος +5
    Πριντεζης -2 Δηλαδη, αμυνα για κλαματα




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξύπνησαν οι προπονητές του πλήκτρολόγιου και λένε τα δικά τους....Σας φταίει ο φωτσης, ο μαυρο, ο σλουκάς κλπ. Παίζουμε χωρίς τον φυσικό ηγέτη μας, χάσαμε από τη γηπεδούχο ουσιαστικά αήττητη Ιταλία που έχει μιΑ χαρά ροστερ και μόνο ξυλοκοποι δεν είναι... Μερικοί είναι τόσο τελικοί που νομίζει κανείς ότι είναι βαλτοί ακι τρολαρουν... Αλλά εδώ μέσα ρε παιδιά;;; Αλουυυυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μια ζωη ετσι ειναι οι ελληνες οπαδοι,χτες ηταν ομαδαρα σημερα δεν κανει ο τρινκιερι και οι παικτες.....δηλαδη η ισπανια δεν εχασε?η σερβια?η λιθουανια?εμεις απαγορευεται να χασουμε?τι πραγμα ειναι αυτο ρε γαμωτο?κουνηστε ορισμενοι το κεφαλακι σας να δειτε αν εχει τιποτα μεσα....ΕΛΕΟΣ....γι αυτο αυτη η χωρα δεν παει γενικα μπροστα σε ολους σχεδον τους τομεις....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτην την χωρα δεν εχουμε καταλαβει οτι δεν παιζουμε μονοι μας αλλα εχουμε και αντιπαλους..εδω νομιζουν οτι παιζουμε με αντιπαλο τον αερα και ο καθενας λεει τα δικα του...

      Διαγραφή
  26. Τρελαίνομαι... Πάμε ρε Ιταλία γερά. τι παιχταρας αυτός ο Μπελινέλι (μοιάζει με τον τοροσίδη βέβαια).
    arrivederci

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οσο γραφικές ήταν οι περισπούδαστες αναλύσεις των άμπαλων αθλητικογράφων τύπου " πάμε να το σηκώσουμε" μετά τις νίκες κόντρα στα καφενεία του ομίλου, άλλο τόσο είναι και οι αφορισμοί μετά από την πρώτη ήττα, έχοντας εκτός τον καλύτερό σου παίχτη και σε θέση μάλιστα που πονάς αριθμητικά. Απλά οι Ιταλοί, χωρίς να διαθέτουν ΤΟ ταλέντο, είναι ομάδα με το Ο κεφαλαίο, έχουν προπονητή, έχουν παίχτη ηγέτη, παίζουν σχεδόν εντός έδρας, πήραν κάποια σφυρηγματάκια στα δύσκολα, έχουν και ανεβασμένη ψυχολογία και κυρίως, ξεβράκωσαν τις χτυπητές μας αδυναμίες. Εκτός κι αν περιμέναμε να μην πιέσουν αφόρητα τα λιγοστά μας γκαρντ ή δεν ξέραμε ότι δεν διαθέτουμε ΤΟΥΣ αμυντικούς στην περιφέρεια ή μάθαμε σήμερα ότι δεν υπάρχει σέντερ για να ακουμπήσουμε (βλ. Βουγιούκας) στην επίθεση όταν ζοριζόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουν ομαδα οι Ιταλοι; Πραγματικα αυτη η Ιταλια ειναι το απολυτο μηδεν. Τριποντα ολα υπο πιεση(μπηκαν βεβαιως, αλλα θα ξαναμπουν;), προσωπικες ενεργειες και εναν παικτη που να σηκωνει το βαρος στις δυσκολες στιγμες. Αυτη ηταν η Ιταλια. Ναι, περασαν αλλα τους περιμενουν δυσκολες ωρες, οταν θα τους φυγει η αυρα που εχουν και τα τριποντα υπο πιεση δεν θα μπουν, οι προσωπικες ενεργειες δεν θα καταληγουν σε καλαθι με φαουλ, και ο Μπελινελι θα ειναι σε κακη βραδια τι θα κανουν, θα δωσουν τη μπαλα στο... ψηλο τους; ναι μπραβο τους μεχρι εδω αλλα... μεχρι εδω.

      Διαγραφή
  28. Θα το ξαναγράψω και ας γίνομαι κουραστικός, ο Παπάς ήταν απαραίτητος σε αυτή την εθνική.

    Nikos B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε 'σεις ηρεμήστε, καλύτερα που χάσαμε τώρα για να κουμπωθούμε λίγο. Τρία καθαρόαιμα γκάρντ δεν είναι πολλά αλλά όταν έχεις Παπανικολάου στα wings είναι σα να παίζεις με συν έναν στους κοντούς, χώρια το ότι μπορεί να χαμηλώσει τα σχήματα με Καιμάκ στο πέντε. Να σας θυμίσω ότι η Ιταλία πήρε χρυσό το '99 χωρίς πλευ μέικερ!!
    Όσο για τον άλλο γύρο, μπορεί και όλοι εκτός απ' την Ιταλία να πάμε με 1-1 στη Λιουμπλιάνα.
    Μανόλης Πράγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξεχνας οτι θα προκριθει η σουηδια....οποιος κερδισει στο φιλανδια-ελλαδα παει με 2-1

      Διαγραφή
    2. Μπορεί ακόμα να προκριθεί η Σουηδία; Νόμιζα ότι έκλεισαν οι τρεις που πάμε στον άλλο γύρο

      Διαγραφή
  30. Με 2-3 καλα παιχνιδια καποιοι παιχτες ειναι τελειωμενοι και καποιοι αλλοι με ισαριθμα ειναι παιχταραδες και μαλιστα εικοσαετιας.Ο Τρινκιερι με μια ηττα ειναι αχρηστος,ελεος.Ακομη και με Σπανουλη θα χαναμε, με τετοια αμυνα δεν πας πουθενα,τπτ δεν εχει κριθει η ηττα αυτη μπορει να μας κανει καλο και η Ισπανια δευτερη δεν θα τερματισει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερες μαγκες ψυχραιμια,μερικα πραγματα που νομιζω ΔΙΟΡΘΟΝΟΝΤΑΙ.Κακο κοουτσαρισμα,ο μπουρουσης δεν εμφανιστηκε στο β'ημηχρονο πολυ,το καλο διαστημα της εθνικης ειταν στο τελος του δευτρου δεκαλεπτου με παπανικλαου-πριντεζη(φωτση)-μπουρουση αν δεν κανω λαθος αυτο το σχημα δεν το ξαναειδαμε.Ζωνη;;;για να προστετευσει το ζωγραφιστο;;;;;Διαιτησια,τον εψεισε ο πιανιτζιανι το μπελοσεβιτς απ το δευετερο δεκαλεπτο,στο δευτερο ημηχρονο ειδαμε διαφορες ομορφιες με την αμυνα των ιταλων....Αυτο που δυστηχως ειναι μη αναστρεψιμο ειναι η στελεχωση του ροστερ,ο μαυροκεφαλιδης ειναι ενα στρετς φοργουρντ ουτε κατα διανοια 5,το καββαδα τον εχει προφανως να ζεσταινει το επιπλο,εφοσον εχει 3 παουερ φορογουοντ ας ειχε ενα κανονικο σεντερ ρεζερβα του μπουρουση,για το τεταρτο γκαρντ εχουμε ολοι επισημανει το ρισκο.Μεχρι το χιαστη εχουμε καιρο να μαζευτει το πραγμα ελπιζω... ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χίλιες φορές καλύτερα προτιμώ τον Παπά σαν 2 παρά τον Μπράμος που μπορεί να είναι παικταράς σαν 3 και δικαίως είναι στην εθνική αλλά σαν 2 δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο.

    Τζιμ σε παρακαλώ πάρε θέση.

    Nikos B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οπως μετα απο νικες ετσι και μετα απο ηττες θελει ψυχραιμια και αυτοσυγκρατηση, τοσο στον αθλητισμο οσο και στη ζωη.. Ειναι σχεδον αδυνατο να παραμεινει μια ομαδα αηττητη σ ενα τετοιου ειδους τουρνουα με συνεχομενα παιχνιδια. Και καλυτερα σε αυτο το σημειο να ερθει μια ηττα ή και δυο παρα στη συνεχεια.

    Για μενα δεν ηταν τοσο κακο το παιχνιδι της εθνικης. Ο τρανκιερι πηρε παλι ρισκο για να σταματησει τα προσωπικα καλαθια των Ιταλων και επελεξε να θυσιασει την επιθεση για χαρη της αμυνας που μεχρι και το τριτο δεκαλεπτο δε μας εβγαινε. Γι αυτο αφησε στον παγκο τον Μπουρουση και επαιξε ουσιαστικα το τελευταιο δεκαλεπτο χωρις πενταρι ωστε μετα απο καθε pick n roll των Ιταλων να εχει εναν παικτη μετα τις αλλαγες που να μπορει να ανταπεξελθει στην προσωπικη αμυνα στον Belineli και στον Datomo, τοσο ψηλα οσο και στα ποδια.

    Εξαλλου ουτε οι Ιταλοι εκαναν κανενα σπουδαιο ματς ομαδικα.. Απομονωση ενος παικτη καθε φορα (κυριως Belineli και Datomo αλλα καποιες φορες και τον Gentile που μας σκοτωσε) και προσωπικες φασεις καποιες φορες και με μεγαλη δυσκολια.. Οι ψηλοι τους στην επιθεση διακοσμητικοι και θυμαμαι και φασεις που μαρκαρε το πενταρι τους ο Ζησης η ο Σλουκας και ουτε ακουμπουσανε την μπαλα.

    Φανηκε η απουσια του Σπανουλη κυριως στο γεγονος οτι στο σχημα χωρις πενταρι μπορουσε να συνεισφερει στην επιθεση και να δημιουργησει ρηγματα στη σκληροτραχηλη ιταλικη αμυνα, να κερδισει φαουλ και να ανοιξει το παιχνιδι μας που ειχε γινει προβλεψιμο..

    Εν κατακλειδι, ηρεμια και αυτοσυγκεντρωση και με μεγαλυτερο παθος. Εχουμε πολυ μελλον ακομα.

    ΣΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. συνεχιζουν να σχολιαζουν το μπασκετ αυτοι που το ανακαλυψαν το 12 και το παιζουν και ειδημονες....
    το προβλημα της ελλαδας στην περιφερεια ειναι στην δημιουργια και κυριως οτι δεν εχει καποιος περιφερειακος φασεις ενας εναντιον ενος (εκτος απο τον σπανουλη) ειλικρινα πιστευει κανενας οτι θα μπορουσε να βοηθησει σ αυτο ο κατσιβελης.....
    ο φωτσης στα 32 του ειναι ο καλυτερος με διαφορα αμυντικος της εθνικης και γι αυτο επαιξε σχεδον σ ολο το 2ο ημιχρονο επειδη ηταν ο μονος που μπορουσε να μαρκαρει τον ντατομε αλλα επιθετικα ηταν διστακτικος....
    το 4αρι που δεν ταιριαζει στο στυλ του τρινκιερι ειναι ο πριντεζης γι αυτο και σιγα σιγα βγαινει απο το rotation......
    το ματς σημερα χαθηκε απο τον παπανικολαου που οι τελευταιοι 10 ποντοι της ιταλιας ηταν απο παικτες που μαρκαρε προφανως τον σημαδεψε ο πιανιτζιανι στην αμυνα και δικαιωθηκε.....
    ο μαυροκεφαλιδης δεν ειναι σε καλη κατασταση ειδικα επιθετικα που ειναι και το δυνατο του σημειο αν και λειπει και ο σπανουλης που μπορει να τον εκμεταλλευτει καλυτερα απ ολους και εδω ειναι ισως το μονο λαθος του ιταλου γιατι αντι του οικοδομου καββαδα που δεν τον χρησιμοποιει καθολου θα μπορουσε να υπαρχει ο παντα χρησιμος βουγιουκας....
    οσο για τον σλουκα πρεπει να καταλαβει οτι δεν ειναι παικτης τοσου υψηλου επιπεδου ωστε να σουταρει ενω εχουμε 18 δευτερολεπτα ακομα επιθεση καποιος πρεπει να του τραβηξει το αυτι.....
    το καλυτερο διαστημα η εθνικη το εκανε με 5αδα ζησης-μπραμος-περπερογλου-φωτσης-καιμακογλου..........
    dejan bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεστα dejan,συμφωνω σε ολα μα ολα ομως,με αυτους τους 5 μειωσαμε στο τελος

      Διαγραφή
    2. Ο Σλούκας ηταν μονος του και καλα έκανε και σουταρε...
      Ο μονος που δεν περασε ο Μπελινελι ηταν ο Πριντεζης και οχι ο Φωτσης..
      Μραβο σε Ζηση και Περπερογλου για την προσπαθεια.

      Διαγραφή
    3. Μήπως όμως εκει που είχες μειώσει κ ήθελες απλα ενα καλάθι για να κσοφαρισεις κ να περάσεις μπροστά χρειαζοσουν τον μπουρουση να βάλει ενα η δυο εύκολα καλάθια στο ποστ?

      Διαγραφή
    4. οχι και μονος του να ηταν ο σλουκας δεν επρεπε να σουταρει στην αρχη της επιθεσης πολλες φορες μενουν μονοι τους παικτες στις αρχες της εκδηλωσης μιας επιθεσης αλλα αμα ο καθενας αρχιζει να σουταρει τοτε αυτο ειναι αναρχο μπασκετ ο μονος που εχει το δικαιωμα να το κανει στην εθνικη ειναι ο ηγετης της ο σπανουλης που και αυτος σπανια το επειχειρει μονο καποιες φορες για να αλλαξει τον ρυθμο και σιγουρα οχι ο σλουκας....
      μπορει στο τελος να χρειαζοταν ο μπουρουσης για να παρει μπαλες μεσα στο καλαθι αλλα το δικαιολογησε ο τρινκιερι οτι προτιμησε ευελικτο σχημα επειδη οι ιταλοι ηταν πολυ ευστοχοι στα 3ποντα και ο μπορουσης δεν μπορει να βγει να μαρκαρει ψηλα........
      ο πριντεζης στο τελος επαιξε καλες αμυνες στις αλλαγες αλλα στην επιθεση δυο φορες που του ακουμπησαν την μπαλα στο ζωγραφιστο ηταν τραγικος.....
      dejan bodiroga

      Διαγραφή
    5. Τη μια φορά που θυμάμαι τωρα πρόχειρα ήταν φάουλ των Ιταλών αλλα οκ.γενικα σημερα οσο ήταν έξω ο μπουρουσης οι Ιταλοί μπαινοεβγαιναν αέρα στην ρακετα,έπαιρναν επιθετικα και εμείς δεν είχαμε plays ασφαλείας...αν διαφωνώ σε κατι με τον Ιταλό ειναι οτι προσαρμόζει υπερβολικά την ομάδα του στον αντίπαλο αντί να αναγκάσει τον αντίπαλο να ακολουθήσει...κ αυτο ειναι νοοτροπία κ οχι κατι που διορθώνεται...ας ελπίσουμε να έχω άδικο όπως με τον περπερογλου(τεράστιο τουρνουά ιδίως σε επίπεδο μυαλωμενου μπάσκετ )

      Διαγραφή
  35. Αυτη η ηττα ηταν οτι επρεπε..Φαγαμε την σφαλιαρα μας τωρα που ειναι νωρις και θα κατεβασουμε το κεφαλι..απο χτες την ψωνισαμε..σημερα παιξαμε κακη αμυνα εκτος απο τον μπραμο και λιγο τον φωτση και ειχαμε το νου μας στις διαμαρτυριες..οταν βλεπω την εκαστοτε ομαδα να διαμαρτυρεται και να ψαχνει για δικαιολογιες ξερω οτι θα χασει..απλα τα πραματα..νομιζαμε οτι γιναμε υπερομαδα και οτι χωρις προσπαθεια στην αμυνα θα κερδισουμε..δικαιολογω μονο ζηση-σλουκα λογω κουρασης..αν και στο τελος ο ζησης ειχε να δωσει 2-3 ελευθερα τριποντα και σουταρε υπο πιεση και φυσικα τα εχασε..πρεπει να το χε παρει και λιγο προσωπικα και αποτι διαβασα απο ενα φιλο πιο πανω κατι επαιζε με τον πιανιτζιανι..η ομαδα αυριο θα κερδισει με ή χωρις σπανουλη..

    Υ.Γ οσο για κατι προπονητες οτι δεν επρεπε να παρει αυτον γιατι δεν κανει και κατι τετοιες αηδιες ειναι για λαικη καταναλωση..αστειοτητες..προσωπικα θα επαιρνα κατσιβελη αντι περπε και βουγιουκα αντι καββαδα..ο περπε μεχρι στιγμης ειναι απο τους καλυτερους,με διαψευδει πανηγυρικα..οσο οτι ο φωτσης ,ο μπραμος,ο ζησης,ο μαυρος δεν κανουν ειναι απλα γελοιοτητες..ο μαυρος μεχρι στιγμης ειναι το καλυτερο αμυντικο πενταρι..ο φωτσης το ιδιο για το 4..οπως και μπραμος..για το ζηση τι να πω..απλα το παλικαρι με εκανε να αναθεωρησω οτι κακο εχω πει για αυτον,και δεν ειναι και λιγα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πολύ ωραία, πες μας λοιπόν για το μαεστρικό έλεγχο του παιχνιδιού από τον Ζήση στα τελευταία λεπτα. Γιατί τότε τον χρειάστηκε η ομάδα. Βύσμα από τα λίγα..
    Γιάννης, Παιανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε Γιάννη αφού δεν την κατέχεις την ρημάδα την καλαθόσφαιρα...Αυτά τα ποδοσφαιρικά που λες δεν τα κατέχω....

      Διαγραφή
  37. Σήμερα φάνηκε ολοκάθαρα η απουσία του Μπίδη από την εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλα εσυ κοιμησου..δεν το εχω κανει και ουτε προκειται..και οσοι με θυμουνται το ξερουν,γιατι γραφω επωνυμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ναι ρε φιλε στο τελος εκανε λαθη..επαιξε χτες 31και βαλε λεπτα και μετα απο 18 ωρες αλλο τοσο τι περιμενες?εδω εχω δει διαμαντιδη σπανουλη να κανουν κακο τελος σε παιχνιδια οταν εχουν ξεμεινει τι περιμενες δηλαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ''Είχαμε πρόβλημα στην αρχή στο low post με τη διαφορά στα ύψη, αλλά σταδιακά προσαρμοστήκαμε και μείναμε συγκεντρωμένοι. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ, αλλά πιέσαμε πολύ και περιμέναμε να επιτεθούμε όταν έπρεπε'' ειπε ο πιανιτζιανι,αν υπηρχε ενας κανονικος σεντερ να κατεβει στο low post στο β΄'ημηχρονο ο μπουρουσης η' η ρεζερβα του η περιφερειακη αμυνα των ιταλων δεν θα εκλεινε πανω στους 2 εναπομηναντες γκαρντ της εθνικης και θα ειχαν χωρο για ενας με ενα και καλυτερη κυκλοφορεια της μπαλας και δημιουργια.............ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Hremhste paidia, egine to blog ... gazzetta apo ta xaza sxolia!

    Den skefthke KANEIS oti meta apo enan megalo match opws to xtesino htan anamenomeno na pesei h ethnikh shmera ;!!!

    Oxi oti eimastan apsogoi shmera ... fanera ta amhntika mas provlhmata (m'auta ta eukola shoot ston Datome kai Bellineli) ... alla den paizei o Spanoulis, o Bourousis ksekourasthke, kai alla.

    Apla mallon fanera mas eleipe o Vougioukas shmera, mporei na eleipe kai h "trela" pou mporei na edhne px enas pappas. Ti na kanoume ; pame m'ola ta forward twra kai as fainetai kathe mera oti o Trink eprepe na dialeksei enas twn Print kai Fotsi, kai akoma shmera thn epilogh tou Kavvada den thn polupianw. Anagkasthke na valei Kaimak kai Fotsi se center !

    Pantws exoume dromo akoma hremiste ! To deutero guro metraei pio polu.

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 1. Από την αρχή του τουρνουά, διάφορες φίρμες των εφημερίδων και των site, λιβανίζουν την Εθνική και μιλάνε για τον "αντικειμενικό" στόχο του χρυσού μεταλλίου. Σε αυτό το κλίμα, ο κόσμος που γουστάρει να βλέπει εθνική, ακούει κάτι πεταμένους ανθυποπαπαδογιάννηδες τύπου Περπερίδη και Φιλιππούση κάθε βράδυ να μιλάνε λες και κάνουν ρεπορτάζ για την Τeam USA. Ελπίζω αυτό το πράγμα μετά από απόψε να κοπεί. Δεν χρειάζεται παραπάνω πίεση σε αυτή την ομάδα.

    2. Δεν συμφωνώ καθόλου με το "καλύτερα που χάσαμε τώρα". Για παιχνίδια που τα κουβαλάς στην επόμενη φάση δεν μπορεί να ισχύει αυτό. Πάμε σε όμιλο με Σλοβενία, Ισπανία και πιθανότατα Κροατία. Μπαίνουμε (αν δεν μας κερδίσουν οι Μότολες) με 1-1 εμείς και οι Ισπανοί. Ιταλοί, Σλοβένοι (πιθανότατα) με 2-0 και Κροατία, Φινλανδία με 0-2. Κερδίζοντας μόνο την Κροατία, περνάμε 4οι. Μετά έρχεται Γαλλία ή Σερβία. Άρα, αυτή η ήττα κοστίζει. Με μια νίκη στη β' φαση, περνάγαμε στη χειρότερη τρίτοι. Νομίζω στο δίλημμα Γαλλία ή Σερβία η απάντηση είναι προφανής. Όχι Πάρκερ στο χιαστί.

    3. Εχουμε έλλειψη στα γκαρντ; Έχουμε. Χωρίς το Σπανούλη ειδικά, το πράγμα ζορίζει πολύ. Χάσαμε από την Ιταλία λόγω αυτού; Σκεφτείτε λίγο. Έχουμε ένα ματς που την τρίτη περίοδο τρώμε 27 πόντους αλλά μένουμε μόνο 7 πίσω. Χάσαμε επειδή απέναντι τη στιγμή που οι Ιταλοί μπλοκάρουν, στο 70-70. Εμείς πάμε να τους πάρουμε με σουτάκια. Όχι διάολε. Έχεις κορμια, έχεις τουλάχιστον 5 παίχτες που μπορούν να ποστάρουν για πλακα κάθε Ιταλό, και στηρίζεσαι στο αν μπορεί να συνεχίσει τα (αξιοθαύμαστα) ηρωϊλίκια του ο Ζήσης; Γιατί; Ας δεχτώ ότι ο Μπουρούσης έμεινε στον πάγκο επειδή είχε πρόβλημα. Οι υπόλοιποι; Η μπάλα χαμηλά δεν πάει;

    4. Άν αυτή η ομάδα, μπορεί σε κάθε ματς από δω και πέρα να παίζει ορθολογικά, τότε θα πάμε καλά. Αλλά να μη χάνουμε μόνοι μας ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία ήττα δεν κάνει καλό όταν την κουβαλάς στην επόμενη φάση οπότε εκ πρώτης όψεως στερείται λογικής το "καλύτερα που χάσαμε τώρα" αφού θεωρητικά αντιμετωπίχεις καλή ομάδα στο νοκ αουτ ματς. Από τη στιγμή όμως που για να πάρεις μετάλλιο πρέπει αργά ή γρήγορα να κερδίσεις και μια ομάδα επιπέδου ( ακόμα και σε αυτό το φτωχό Ευρωμπάσκετ) κι έχεις αποφύγει στο χιαστί ομάδες όπως Σλοβενία, Ισπανία, Ιταλία, οποισδήποτε κι αν έρθει ως αντίπαλος πρέπει να τον κερδίσεις αν θες να λέγεσαι καλή ομάδα. Με αυτή τη λογική, "καλύτερα που χάσαμε τώρα" γιατί ξεβρακώθηκαν οι αδυναμίες μας που ενδεχομένως να μας κόστιζαν στο χιαστί παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου...

      Διαγραφή
  43. Για να πούμε και την αλήθεια οι Ιταλοί σήμερα βάλανε απίστευτα τριποντα και σε ποσότητα και σε εκτέλεση.

    Nikos B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Λογικα στην επομενη φαση θα ειμαστε
    Σλοβενία 2-0
    Ιταλία 2-0
    Ισπανία 1-1
    Ελλάδα 1-1
    Τσεχία\Κροατία 0-2
    Φινλανδία 0-2
    και θα θελουμε μια νικη για να περασουμε στους 8...
    εκει θα βρουμε μια απο Σερβια-Λιθουανια-Γαλλια εγω δεν εχω προτιμηση σε καμια απο αυτες,αν θελεις να πας στους 4 πρεπει να νικήσεις τέτοιες ομαδες

    DIMZARAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αγωνιστικά αυτή η ήττα δεν είναι και η καταστροφή. Χάσαμε ένα οριακό ματς από μια καλή ομάδα σε ένα ΜΗ νοκ-άουτ ματς, χωρίς να έχουμε τον κατά τεκμήριο καλύτερο μας παίκτη και κάνοντας μια μέτρια/κακή εμφάνιση. Οκ, δε χάλασε ο κόσμος.

    Βαθμολογικά όμως αυτή η ήττα θα μας κάνει τη ζωή μας δύσκολη. Μπαίνουμε στον άλλο όμιλο με 1-1, έχουμε στο "πρόγραμμα" μία ακόμα πιθανή ήττα (Ισπανία ή και Σλοβενία) που επίσης δεν πρέπει να φέρει την καταστροφή αφού θα είναι μη νοκ-άουτ ματς.

    Τουτέστιν, μετά τη σημερινή ήττα απομακρυνόμαστε πολύ από την πρώτη δυάδα του νέου ομίλου (με Ιταλία/Ισπανία πιο κοντά σε αυτήν) άρα να πέσουμε στα νοκ άουτ με καλή ομάδα (πιο πολύ φοβάμαι τη Γαλλία, που δεν ξέρεις κι αυτή αν θα βγει πρώτη για να σου αρκεί η τρίτη θέση). Συνεπώς η σημερινή ήττα μας αναγκάζει να χρειαστούμε νίκη με ομάδες ίσως καλύτερες της Ιταλίας, δηλαδή Ισπανία, Σλοβενία ή Γαλλία/Σερβία.

    Δε χρειάζεται πανικός ούτε λαϊκά δικαστήρια, οι διεθνείς μας ας χτυπήσουν λίγο το κεφάλι τους στον τοίχο που κάνουν τη ζωή τους πιο δύσκολη, από κει και πέρα όλα θα κριθούν στα νοκ άουτ (κυρίως τα ημιτελικά στα οποία ελπίζω να φτάσουμε). Και τρένο μπορούμε να πάμε από 'δω και μπρος, κανείς δεν είναι φόβητρο, και στα ημιτελικά να φτάσουμε ακόμη και από την τρίτη θέση, τίποτα δεν κρίθηκε σήμερα. Απλά θα πάρουμε το δύσκολο δρόμο αντί για τον εύκολο.

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπέρα παιδιά..Κακή ήττα (γιατί μεταφέρεται) αλλά ο τίτλος της ανάρτησης είναι οδηγός. Συνεχίζουμε.. Aύριο δε χωρά στραβοπάτημα.

    Y.Γ. Βλέπω πολύ κόσμο από Ιρλανδία μέσα αυτή τη στιγμή. Όποιος θέλει ας επικοινωνήσει μαζί μου είτε στο προσωπικό μου mail ή με ένα inbox στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim πες κάτι αν ξέρεις για τα γαλλικά του ζήση στον πανιν... Γιατί ήθελε τόσο πολύ να τον μαμισει ξέρεις;;;;

      Διαγραφή
    2. Τζιμ βλέπεις την κροατία με σλοβενια μαλλον.. μου μυρίζει νικη ρέπεσα

      Διαγραφή
    3. αντε ντε γιατι ο Ζησης κοιτουσε συνεχεια προς τον ιταλικο παγκο?

      Διαγραφή
    4. Tζιμ,να υποθέσω ήθελες να πεις Ιταλία?
      Δε μου βγαίνει αλλιώς..

      Διαγραφή
  47. Mεγαλο ντερμπι 41-35 οι Σλοβενοι ημιχρονο.

    Sakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Έχω την αίσθηση ότι οι Ιταλοί παίζουν στο ταβάνι τους, ίσως και καλύτερα, και δεν νομίζω να συνεχιστεί για πολύ αυτό.Τους βλέπω από τους 8 και μετά να ντεφορμαρίζονται.
    Όσο για εμάς νομίζω ότι η συνολική μας εικόνα ήταν σχετικά καλή αν και δείξαμε αδυναμίες σε ποστ άμυνα και κυρίως στην περιφερειακή άμυνα.Φάνηκε και η κούραση και πάρα πολύ η απουσία του Σπανούλη (ειδικά εκεί που κολλήσαμε στους 70 πόντους θα ήταν ό,τι πρέπει).Νομίζω έχουμε μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Η ευστοχία των Ιταλών ήταν εκνευριστική.

    Αλλά η μπάλλα μπήκε στο καλάθι οπότε κάνουμε μόκο, τρώμε το αυγό μας και προχωράμε. Μπράβο στα παιδιά και στον coach.

    Νίκη αύριο και μετά ξεκούραση. Θα έχουμε δύο μέρες ηρεμίας. Ο Σπανούλης δεν χρειάζεται αύριο, μη τρελλαθούμε.

    Η Ελλάδα μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε. Σλοβενία, Κροατία είναι του χεριού μας. Ισπανία αν βρεθούμε σε καλή μέρα θα τη πάρουμε. Μην προδικάζουμε αρνητικά.

    Το πρόβλημα το έχουν οι Ιταλοί που δεν θα τους μπουν πάντα αυτά τα σουτ!
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα σε όλους...
    Η σημερινή ήττα δεν ήταν καλή, γιατί πιθανόν θα πάμε ως 3οι-4οι στο χιαστί...Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει τόσο η ήττα, αλλά ορισμένα άλλα πράγματα, που χρήζουν σχολιασμού / κουβέντας (και βέβαια δεν είναι η επιλγή 3 γκαρντ ή ο Καββαδάς). Πάμε λοιπόν:
    - Οι επιλογές όταν το παιχνίδι είχε γυρίσει (δηλαδή μετά το 70-70) ήταν κάκιστες, με ξεκάθαρη έλλειψη καθαρού μυαλού.
    - Τελικά η εθνική δεν μπορεί να παίξει πολλά παιχνίδια χωρίς την ηγετική φυσιογνωμία (με όσα ρίσκα συνοδεύεται) του Σπανούλη.
    - Καλό και άγιο το ροτέισον, αλλά κάποιους παίχτες παίχτες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση δεν πρέπει να τους ξεχνάμε στον πάγκο (Μπουρούσης - Πέρπε).
    - Ο Μπράμος μάλλον χαντακώνεται από το συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.
    - Την Φινλανδία τη νικάμε άνετα χωρίς Σπανούλη, παρότι είναι το 3 παιχνίδι σε λιγότερο από 48 ώρες (αυτά περί τελικού είναι βλακείες).
    - Στον επόμενο γύρο, δεν καταλαβαίνω γιατί οι Σλοβένοι και οι Ισπανοί θα μας κερδίσουν εύκολα...Σίγουρα έχουν καλές ομάδες, αλλά κι εμείς έχουμε καλή ομάδα...Άσε που οι Σλοβένοι παραδοσιακά όσο προχωράνε αγχώνονται.
    - Θα ήθελα επίσης ένα σχόλιο για τα σφυρίγματα στο τελευταίο 10 λεπτο (πριν με κράξετε, η Ιταλία ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συμπληρώνω, πριν αλέκτωρ λαλήσει...οι Κροάτες κάνανε την κηδεία στους Σλοβένους (αν και στο τέλος της παράτασης κάνανε το παν για νά χάσουνε - οι Κροάτες εννοώ). Άν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, πάνε οι Ιταλοί πρώτοι και 4 ομάδες με ίδιο ρεκόρ.
      Για αυτό λοιπόν πρέπει να κοιτάξουμε τα σημερινά μας λάθη και να μην τα επαναλάβουμε. Το τουρνουά έχει πολύ ψωμί ακόμα.
      (Α, ναι, κι ο Σωλήνας, με όσο κύρος του έχει απομείνει ας κάνει μια βόλτα μέχρι τη Σλοβενία, γιατί οι γκρίζοι δε μας τα λένε καλά)...

      Διαγραφή
  51. Για μενα η ιταλια επαιξε το πιο κρισιμο ρολο στο παιχνιδι!...Αμα δεν ηταν αυτη θα χαμε νικησει..σημερα...θελουμε νικη σλοβενιας λεω εγω..
    νικος3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Βιάζεστε όλοι. οι Σλοβένοι έχασαν από τους Κροάτες.

    Αν οι κροάτες δεν χάσουν αύριο, από τους Τσέχους, περνάνε και οι τρεις του ομίλου κουβαλάνε απο 2 βαθμούς.

    Το κακό με εμάς είναι πως την επόμενη Πέμπτη ξεκινάμε τους αγώνες του ομίλου με Ισπανία. Μετά παίζουμε με Σλοβενία και μετά με τον τρίτο (Κροατία ή Τσεχία).

    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το τελευταίο που έγραψα ισχύει στην περίπτωση που οι ισπανοί περάσουν ως δεύτεροι!

      ElGreco

      Διαγραφή
  53. Το ανησυχητικο για μενα δεν ηταν η ηττα απο μια καλη ομαδα που βρισκεται εμφανως σε stroke ,αλλα το οτι απουσιαζουν απο την δικη μας εθνικη καποια plays ασφαλειας που θα δωσουν τους σιγουρους ποντους οταν το παιχνιδι γινεται κλειστο...Περα απο τον Περπερογλου,που η απουσια του στο τελος εγειρε την πλαστιγγα στην ιταλικη πλευρα,δεν διαθετουμε καποιον αλλον που θα του ακουμπησουμε με ασφαλεια την μπαλα...Επισης σημερα με απογοητευσε ο Παπανικολαου...Περιμενα περισσοτερα,μιας και ο Μπελινελι τον καταπιε...Ο Σλουκας πρεπει να γινει πιο σκεπτωμενος τακτικα αν θελει να εξελιχθει περισσοτερο...

    ΥΓ1.Δεν ξερω τι παιζει μεταξυ Τρινκιερι - Πιανιτζανι,αλλα ισως να υπαρχει μια αυρα ανωτεροτητας του τεχνικου της Ιταλιας,ελεω Σιενα.Οταν νικας καποιον τοσες φορες στο Ιταλικο πρωταθλημα,λογικα του παιρνεις και τον αερα...Χωρις να αυτο να αποτελει μομφη για τον κατα τ' αλλα συμπαθη και ικαοτατο Τρινκιερι,νομιζω οτι ο Πεδουλακης θα του ειχε παρει το σκαλπ του Πιανιτζανι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης,με απογοητευει ο Μαυροκεφαλιδης μεχρι τωρα...Ελπιζω να βελτιωθει στην συνεχεια...

      Διαγραφή
  54. Με τις μαλακίες του Αντέννα, που δείχνει Σεφερλή και Ψάλτη, αναγκαζόμαστε βλέπουμε όλες τις ματσάρες στο Ίντερνετ. Κρίμα... Μόλις τελείωσε Σλοβενία - Κροατία, μεγάλο διπλό στην παράταση οι Κροάτες με τρομερό Μπογκντάνοβιτς, καλούτσικο Ούκιτς κι έναν απίθανο Ρούντεζ. Κρίμα αυτή η ομάδα να μην έχει τον Πλάνινιτς, να πάει για χρυσό...
    Για μας αυτό που έγινε ήταν ό,τι καλύτερο πάντως. Περνάνε οι δυο τους με την Ισπανία κι έχουν όλες 1-1 στη 2η φάση. Όσο θα έχουμε κι εμείς αύριο, ελπίζω. Και μόνο η Ιταλία στο 2-0, αλλά αυτή μπορεί να μην κάνει ούτε νίκη στο 2ο γύρο.
    Για την Ελλάδα τώρα, όσο γραφικό ήταν να ενθουσιαστεί κανείς γιατί νικήσαμε τους κουλούς στα πρώτα ματς, τόσο είναι και τώρα να βγάλει αρνητικά συμπεράσματα γιατί χάσαμε. Εμένα περισσότερο με ανησυχεί ότι είδα να κυνηγάμε εκτός συστήματος, με φουστανέλα και παλικαριά. Συγκινητικός ο Ζήσης, αλλά όσα (πολλά) έβαλε ήταν παράλογα σουτ. Όσο κι αν συμπαθώ τον Καϊμακόγλου, ο άνθρωπος δεν είναι για να ποστάρει τα αντίπαλα πεντάρια. Δεν είδα μισό σύστημα να βγει ελεύθερος ο καλύτερος σουτέρ (Φώτσης), δεν είδα να βάζει κανείς χαλινάρι στον Σλούκα, που αίφνης την "είδε" Σπανούλης. Ίσως να τον αδικώ τον Ιταλό, σίγουρα επηρεάστηκε γιατί έπαιζε κόντρα στην πατρίδα του, αλλά το έχω ξαναδεί και στην Καντού: ετοιμάζει καλά την ομάδα, αλλά δεν αντιδρά το ίδιο στην εξέλιξη των αγώνων.
    Ας ελπίσουμε να γυρίσει γρήγορα ο Σπανούλης, γιατί με έναν άσο κι έναν ενάμιση δεν βγαίνει. Ο κακομοίρης ο Μπράμος δεν μπορεί να εκτίθεται έτσι επειδή ο Τρινκιέρι πήρε τον Καββαδά να κουνάει πετσέτα κι άφησε έξω τον Κατσίβελη.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κάποιες σκέψεις μετά την σημερινή μας ήττα:
    α) Κάποιος έγραψε κάπου σωστά ότι η Ιταλία παίζει σαν την Ντριμ Τιμ, με πολλούς πλάγιους να εναλλάσσονται στο 2, 3 και 4 και πολύ 1 ον 1. Είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος παιχνιδιού για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, και δεν νομίζω ότι σήμερα ο Πιανιτζιάνι πέτυχε καμιά σπουδαία νίκη επί του Τρινκέρι. Το παιχνίδι του έκανε, στηριζόμενος στο ταλέντο των παιχτών του.
    β) Ως συνέχεια του παραπάνω: Ποιος μέσος φίλαθλος του μπάσκετ θα προτιμούσε στην ομάδα του την τετράδα Μπελινέλι-Αραντόρι-Τζεντίλε-Ντατόμε και ποιος Μπράμο-Περπέρογλου-Παπανικολάου-Πρίντεζη; Πριν πάμε στα βαθιά (και κλάσικ Ελληνοπρεπή) περί 'σκεπτόμενου μπάσκετ', εγώ (και νομίζω οι περισσότεροι) θα διάλεγαν την πρώτη τετράδα με κλειστά τα μάτια.
    γ) Για να συνεχίσω, δεν είναι ομάδα του πεταματού η Ιταλία. Σήμερα μας έλειπε ο Σπανούλης και της έλειπε ο Ντίνερ - πάνω-κάτω ίδια η σημασία της κάθε απουσίας για κάθε ομάδα. Απουσίες από το τουρνουά; Δικές μας οι Κουφός-Καλάθης. Δικές τους οι Μπαρνιάνι-Γκαλινάρι. Μάλλον πιο ταλαντούχους τους κόβω.
    δ) Αν κλαίμε που δεν έχουμε τον Βουγιούκα και τον Κατσίβελη, τί να πει ο Πιανιτζιάνι που έχει αναπληρωματικό του Κουζίν τον Μέλι και αναπληρωματικό του Τσιντσιαρίνι τον Ποέτα;
    ε) Γεμάτο πάθος το παιχνίδι. Ο Τσιντσιαρίνι ήταν σαν δαιμονισμένος στο πρώτο ημίχρονο, μάλλον το έχει άχτι που ο Τρινκιέρι τον κράτησε μόνο ένα χρόνο στην Καντού. Για τον Ζήση τα είπαμε. Διέκρινα επίσης και ψιλοκοιτάγματα μεταξύ Τζεντίλε και Φώτση-Μπουρούση. Οι βεντετισμοί του μικρού μάλλον είχαν φέρει στο αμήν τους δικούς μας στο Μιλάνο.
    στ) Παίξαμε με την ομάδα της οποίας το στυλ κατεξοχήν ευνοείται από ζεστή έδρα και υποστήριξη από τις κερκίδες. Κάτι μου λέει ότι όταν παίξουμε με την Σλοβενία, η έδρα θα είναι ο καλύτερος μας σύμμαχος (ελπίζω να με εννοείτε).
    ζ) Αυτή η ήττα είναι ανάλογη με αυτήν από την ΠΓΔΜ το 2011 και την Σλοβενία το 2005. Μετά από κάποιες καλές εμφανίσεις, πέσαμε σε μια ομάδα σε οίστρο και πελαγώσαμε. Και στις δυο προηγούμενες περιπτώσεις βγήκαμε δυνατότεροι από την δοκιμασία.
    η) Πριν το σημερινό παιχνίδι ξέραμε ότι θα παίξουμε προημιτελικό με κάποιον εκ των Γαλλία, Λιθουανία, Σερβία και μόνο στην πολύ καλύτερη περίπτωση (αν βγαίναμε πρώτοι) ίσως με κανένα Ισραήλ ή Μαυροβούνιο ή ΠΓΔΜ. Σήμερα ξέρουμε ότι θα παίξουμε με έναν εκ των Γαλλία, Λιθουανία, Σερβία - είμαστε ακριβώς στα ίδια δηλαδή. Ψυχραιμία θέλει και απαραιτήτως νίκη με την Φινλανδία αύριο.
    θ) Και τέλος, για αυτούς που ακόμα ονειρεύονται τελικό: Τελευταίο νοκ-άουτ παιχνίδι που κέρδισε η Ελλάδα ήταν το 2009, με την Τουρκία. Έκτοτε μόνο ήττες και αποκλεισμοί. Κάποτε κάναμε και 7 χρόνια να κερδίσουμε προημιτελικό (1998-2005). Η οικοδόμηση χαρακτήρα προέχει πάνω από όλα, και νομίζω ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν εξόχως διδακτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι μάλλον υπερβάλεις στις εκτιμήσεις των Ιταλών...Από την τετράδα Μπελινέλι-Αραντόρι-Τζεντίλε-Ντατόμε, μόνο ο Μπελινέλι ξεχωρίζει, άσε που οι Πέρπε, Παπ, Πρίντεζης έχουν πάρει και κάποιες ευρωλίγκες. Όσο για τη σύγκριση Ντίντερ - Σπανούλη και το ρόλο τους στην ομάδα, μάλλον πλάκα κάνεις.

      Διαγραφή
    2. Είπα ανάλογης σημασίας για κάθε ομάδα. Ελάχιστους γκαρντ οι Ιταλοί, ελάχιστους εμείς. Πολύ κουβάλημα ο Ντίνερ, πολύ κουβάλημα και ο Σπανούλης. Καμία σύγκριση στην αντικειμενική τους αξία φυσικά.

      Ο Μπελινέλι πού να πάρει Ευρωλίγκα, στην Σέντραλ Ντιβίζιον;

      Χωρίς Ευρωλίγκα είναι επίσης στην καριέρα τους και η τετράδα Γιουλ-Σαν Εμετέριο-Ρούντι-Ρέγες. Λέω εγώ τώρα...

      Διαγραφή
    3. Χωρίς παρεξήγηση, μου θυμίζεις την ατάκα του Ιωαννίδη "πήρε ευρωπαικό ο Ισμαήλ Σάντος και δεν έχει πάρει ο Γκάλης"...Και για να μην μακρυγορούμε, η Μπάρτσα τον Παπανικολάου έτρεξε να πάρει, όχι τον Σαν Εμετέριο...Και με το δικό σου σκεπτικό, κι ο Ασίκ παίζει ΝΒΑ και δεν έχει πάρει Ευρωλίγκες. Επειδή όμως έτσι δεν θα βγει άκρη, η άποψη μου είναι απλά ότι υπερεκτιμάς τους Ιταλούς...Απόψεις...

      Διαγραφή
    4. Σόρυ αλλά το θέμα Ευρωλίγκα εσύ το ανέφερες πρώτος (και με την Ιωαννίδεια λογική) χωρίς να έχει καμία σχέση, όχι εγώ. Κατά τα άλλα συμφωνώ, απόψεις...

      Διαγραφή
    5. Ε, θέλει πολύ μεγάλη φαντασία για να χαρακτηριστούν "ανάλογης σημασίας" οι απουσίες Ντίνερ-Σπανούλη. Αντιπαθώ σφόδρα τον Λαρισαίο και τον θεωρώ υπερτιμημένο αλλά αν ο Πιανιτζάνι είχε την επιλογή α) ομάδες πλήρεις και β) Ντίνερ-Σπανούλης έξω και επέλεγε το α, τα μαλλιά του δεν θα ξαναδέχονταν ζελέ σε ένδειξη διαμαρτυρίας...

      Διαγραφή
    6. Εγώ πάλι τον Σπανούλη τον συμπαθώ πάρα πολύ και τον θεωρώ μέσα στους 3 καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης, και νομίζω ότι σήμερα, everything else being equal, και με αυτόν θα χάναμε. Έγραψα κάτι πολύ συγκεκριμένο και το επεξήγησα. Από εκεί και πέρα, αν θέλεις να τεστάρεις την ικανότητά σου στο ευθυμογράφημα απόψε δικαίωμά σου. Όπως είχε πει και ο Κλιντ Ίστγουντ, ο καθένας έχει και μια γνώμη (μαζί με κάτι άλλο).

      Διαγραφή
    7. ΟΚ, αφού θεωρείς ανάλογης σημασίας τις απουσίας Ντίνερ-Σπανούλη, τουτέστιν πονοκεφάλιασαν το ίδιο Τρινκιέρι και Πιανιτζάνι επειδή ο ένας δεν είχε εναν νεροκουβαλητή κι ο άλλος έναν εκ των κορυφαίων γκαρντ στην Ευρώπη, τότε πάσο και δεν μπορώ να συμφωνήσω με τη σειρά του με τα λεγόμενα του μέγιστου Κλιντ. Οσο για το ευθυμογράφημα, από τη στιγμή που δεν θίγει και δεν χαρακτηρίζει κανέναν και μιλάμε χαλαρά για μπασκετάκι, δεν βλάπτει. Η πολλή σοβαροφάνεια, ίσως.

      :)

      Διαγραφή
    8. Aν και έχασα ένα μεγάλο μέρος του ματς, και δε θέλω να μπω στην ανάλυση του παιχνιδιού οι διαπιστώσεις σου είναι τόσο υπερβολικές που δεν σχετίζονται( με την έννοια ότι το βάρος και η στήριξη αυτών που λες είναι τέτοια που θα τα λεγες και χθες το βράδυ..) με το παιχνίδι-οπότε θα σημειώσω κι εγώ κάτι.
      Σε βρισκω υπερβολικό και ισοπεδωτικό.Πολύ ταλέντο η Ιταλία στο 2-3(που το μετακινεί στο 4) αλλά οι αξίες των παικτών δε φαίνονται σε ένα παιχνίδι.Η Ιταλία βρίσκεται σε stroke σε μια κατάσταση που την ευνοεί και τη σπρώχνει.Κατάμεστο γήπεδο-δίψα για διάκριση,αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση κινήτρου υπό ένα κοινό αγωνιστικό πλάνο που ευνοεί τους πλάγιους της.Και δε νομίζω ότι μέχρι χτες θα έδειχνε κάποιος τέτοια εκτίμηση στον Τζεντίλε.(εμένα πάντα μου άρεσε..)

      Διαγραφή
    9. Μου κάνει εντύπωση γιατί σας κακοφάνηκε τόσο πολύ αυτό που είπα για τους τέσσερις περιφερειακούς της Ιταλίας σε σχέση με τους δικούς μας. Ούτε παντρεμένοι με τον Παπανικολάου και τον Περπέρογλου να είσασταν.

      Να ξεκαθαρίσω (αν και δεν θα έπρεπε και βαριέμαι) ότι αναφέρθηκα σε άθροισμα μονάδων με βάση το ταλέντο, καμία σχέση πώς λειτουργούν όλοι αυτοί σαν ομάδα ή πόσο πλήρεις παίχτες είναι με βάση προσωπικότητα, μυαλό κλπ (ο Τζεντίλε ειδικά πρέπει να κόψει το υφάκι του). Σαν ωμό ταλέντο θεωρώ τους 4 της Ιταλίας καλύτερους από τους δικούς μας και το σημερινό παιχνίδι πήγε εκεί που τους βόλευε κατεξοχήν. Αυτά (και χαλαρώστε θα προσέθετα).

      ΥΓ: Τον Μπελινέλι τον πρωτοπρόσεξα στα παιχνίδια ΠΑΟ-Κλιμαμίο Μπολόνια στην δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα του 2005. Τον Αραντόρι στο Ευρωπαϊκό εφήβων του 2006 στην Αμαλιάδα (το ίδιο που πρωτοείδα τον Μπατούμ). Τον Ντατόμε σε ένα ΠΑΟ-Σιένα τον χειμώνα του 2005 στο ΟΑΚΑ, και τον Τζεντίλε τον είδα στο Ευρωπαϊκό Νέων το καλοκαίρι του 2011 στο Μπιλμπάο. Γενικά έχω εικόνα του Ιταλικού μπάσκετ, ίσως και 'υπερβολική'...

      Διαγραφή
    10. Αγαπητέ απεργοσπάστη,
      Δεν νομίζω οτι έχει κανένα νόημα η σύγκριση αυτή, ο μόνος συγκρίσιμος του Μπελινέλι απο την Ελλάδα σε ρόλο κ ικανότητες είναι ο Σπανούλης, ο Ντίνερ είναι καλός παίκτης αλλά όχι τόσο σημαντικός, in short αν ο Ντίνερ εχτες ήταν μέσα κ έλειπε ο Μπελινέλι η Ιταλία θα έχανε... Οσο για τους υπόλοιπους περι, ορέξεως μπορεί να προτιμάτε Ντατόμε απο Πρίντεζη, το ίδιο κάνουν οι Μπλέηζερς, κ ο Αντιτς όμως πήγε ΝΒΑ τι σημαίνει αυτό; Εκεί όμως που κάνετε σίγουρα λάθος είναι το βάθος των επιλογών, απο την Ιταλία λείπουν Μπαρνιάνι, Γκαλινάρι κ αυτοί είναι οι μόνοι που θα μπορούσε να καλέσει, απο την Ελλάδα λείπουν Κουφός, Καλάθης, Διαμαντίδης, Μάτζαρης κ λόγω επιλογών Σόφο, Βοθγιούκας (για να μην πάω παρακάτω), σκεφτείτε πόσοι απ αυτούς τους 6 θα έπαιζαν πενταδα Ιταλίας...
      Φιλικά
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    11. Ehete dikio, gousta einai afta. Efharisto pantos pou mou milate ston plithintiko professora:)

      Διαγραφή
    12. Είναι λόγω ηλικίας αγαπητέ,
      Στην εποχή μου δεν μίλαγες στον ενικό σε κανένα που δεν είχες γνωρίσει πριν. Δηλώνει σεβασμό και το κρατώ για τους ανθρώπους που τον αξίζουν... (ο οικοδεσπότης απο την άλλη μου έχει δώσει την άδεια του ενικού, την οποία καταχρώμαι πολλάκις:-))
      "Ατσα Νικολιτς"

      Διαγραφή
  56. Με τις μαλακίες του Αντέννα, που δείχνει Σεφερλή και Ψάλτη, αναγκαζόμαστε βλέπουμε όλες τις ματσάρες στο Ίντερνετ. Κρίμα... Μόλις τελείωσε Σλοβενία - Κροατία, μεγάλο διπλό στην παράταση οι Κροάτες με τρομερό Μπογκντάνοβιτς, καλούτσικο Ούκιτς κι έναν απίθανο Ρούντεζ. Κρίμα αυτή η ομάδα να μην έχει τον Πλάνινιτς, να πάει για χρυσό...
    Για μας αυτό που έγινε ήταν ό,τι καλύτερο πάντως. Περνάνε οι δυο τους με την Ισπανία κι έχουν όλες 1-1 στη 2η φάση. Όσο θα έχουμε κι εμείς αύριο, ελπίζω. Και μόνο η Ιταλία στο 2-0, αλλά αυτή μπορεί να μην κάνει ούτε νίκη στο 2ο γύρο.
    Για την Ελλάδα τώρα, όσο γραφικό ήταν να ενθουσιαστεί κανείς γιατί νικήσαμε τους κουλούς στα πρώτα ματς, τόσο είναι και τώρα να βγάλει αρνητικά συμπεράσματα γιατί χάσαμε. Εμένα περισσότερο με ανησυχεί ότι είδα να κυνηγάμε εκτός συστήματος, με φουστανέλα και παλικαριά. Συγκινητικός ο Ζήσης, αλλά όσα (πολλά) έβαλε ήταν παράλογα σουτ. Όσο κι αν συμπαθώ τον Καϊμακόγλου, ο άνθρωπος δεν είναι για να ποστάρει τα αντίπαλα πεντάρια. Δεν είδα μισό σύστημα να βγει ελεύθερος ο καλύτερος σουτέρ (Φώτσης), δεν είδα να βάζει κανείς χαλινάρι στον Σλούκα, που αίφνης την "είδε" Σπανούλης. Ίσως να τον αδικώ τον Ιταλό, σίγουρα επηρεάστηκε γιατί έπαιζε κόντρα στην πατρίδα του, αλλά το έχω ξαναδεί και στην Καντού: ετοιμάζει καλά την ομάδα, αλλά δεν αντιδρά το ίδιο στην εξέλιξη των αγώνων.
    Ας ελπίσουμε να γυρίσει γρήγορα ο Σπανούλης, γιατί με έναν άσο κι έναν ενάμιση δεν βγαίνει. Ο κακομοίρης ο Μπράμος δεν μπορεί να εκτίθεται έτσι επειδή ο Τρινκιέρι πήρε τον Καββαδά να κουνάει πετσέτα κι άφησε έξω τον Κατσίβελη.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. αφηστε τα πλασαρισαμτα παιδια..νικη μας αυριο και της τσεχιας και ειμαστε προημητελικα..ας βγουμε και τεταρτοι....

    νικος3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Θα ήθελα ο Jim ή κάποιος άλλος με περισσότερες γνώσεις στο άθλημα να σχολιάσει λίγο την αμυντική επίδοση της ομάδας μας. Διαβάζω αλλού ότι δεν είχαμε άμυνα, αλλά εγώ είδα ότι χάσαμε λόγω μεγάλης ευστοχίας των Ιταλών σε δύσκολα και μερικές φορές κακά σουτ. Λάθη δεν προκαλέσαμε, αλλά ήμασταν σούπερ στο ριμπάουντ. Αυτό μου ακούγεται σαν καλούτσικη άμυνα. Διορθώστε με, αν κάνω λάθος.

    Ευχαριστώ.

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ,
      Μάλλον δεν έχω τι γνώσεις που ζητάτε, κ σίγουρα δεν έχω ούτε το 1/10 απο του Τζιμ, θα κάνω όμως μια προσπάθεια. Η άμυνα μας δεν ήταν καλή γιατί επέτρεψε πολλά 1-1. Κάποια σουτ (όχι πολλά) μπήκαν υπο δύσκολες συνθήκες(in extremis στα λατινικά), αλλά το βασικό πρόβλημα είναι οτι παίκτες επιπέδου Μπελινέλι το κάνουν αυτό. Η άμυνα μας δεν ήταν καφενείο, (σε αυτήν την περίπτωση οι Ιταλοί θα ήταν συνεχώς μόνοι τους), όμως οι περιστοφές και οι αλληλοκαλύψεις ήταν μάλλον μέτριες. Οταν ένας παίκτης με ικανότητα αποτολμά διείσδυση σπάνια ένας αμυντικός μπορεί να τον καλύψει (γιατί οι καλοί επιθετικοί παίκτες έιναι κ γρήγοροι), αυτό που πρέπει(και μπορεί) να κάνει ο αμυντικός είναι να τον οδηγήσει μέσα στο καλάθι οπου ένας ψηλότερος συνήθως παίκτης θα έρθει για βοήθεια, τώρα αυτός ο παίκτης θα αφήσει κάποιον άλλο μόνο του που συνήθως θα έιναι κάτω απο το καλάθι, εκεί πρέπει να κοπεί η πάσα κ επίσης να μην δωθεί το περιθώριο για πάσα έξω, αυτά μπορούν να γίνει με 2-3 τρόπους. Σε μια τέτοια κατάσταση συνήθως οι αμυντικόι "ανταλλάσουν" παίκτες μεταξύ τους ανάλογα με το ποιος επιτίθεται και πως, αυτό είναι περιστροφή της άμυνας. Αν οι περιστροφές γίνουν γρήγορα επιτιθέμενος κατα 90% θα αστοχήσει ή θα κάνει λάθος. Αν όχι θα μπορεί να πηγαίνει συνεχώς στο καλάθι ή να βρίσκει σωστές πάσες. Το ότι δεν τους προκαλέσαμε λάθη λοιπόν έιναι ένας σημαντικός δείκτης οτι η άμυνα μας ήταν μέτρια....
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  59. Μια ήττα είναι-και μάλιστα καλύτερα να γίνει τώρα...
    Το να πάρεις χρυσό αήττητος είναι πολύ δύσκολο.Καλό είναι να γίνει μια ήττα στην πρώτη φάση να τσιτώσει η ομάδα.
    Μερικές υπενθυμίσεις θα κάνω μιας και δε μου επιτρέπεται να αναλύσω τακτικά σημεία του παιχνιδιού δίχως να το έχω παρακολουθήσει επαρκώς..
    - Η Ιταλία είναι μέσα στα 6-7 πιο δυνατά χαρτιά του τουρνουά με βάση όσα έχουμε δει..
    -Είναι ομάδα με ιδιότροπο στιλ.Χαρακτηρίζεται από το πάθος και τις σωστές αλληλοκαλύψεις στην άμυνα(γενικά κατευθύνεται σωστά η ομάδα εκεί από τον προπονητή της) ενώ επιθετικά χτυπάει φανερά στο τρανζίσιον και στηρίζει το παιχνίδι της στην ικανότητα 3-4 παικτών να σκοράρουν από παντού και σε γρήγορο χρόνο.Φυσικά έχουν αναπτύξει μια εξαιρετική χημεία και έχουν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας,ειδικά περιφερειακά.Αν τους βγει το παιχνίδι είναι ικανοί να χτυπήσουν κάθε αντίπαλο...Καλό το ότι χτυπάνε πολύ συγκεριμένα όμως κάποια στιγμή και η αντίπαλη ομάδα θα είναι έτοιμη να μελετήσει τους Ατζούρι που δεν έχουν ασφάλειες και πλουραλισμό στο παιχνίδι τους.
    -Έλειπε ο βασικότερος παίκτης μας-όχι ένα απλό επιθετικό όπλο.Ένα πρόσωπο στο οποίο στηρίζεται το κύριο μέρος της pick n roll offense και της δημιουργίας πίσω από τα σκριν.Μπορεί να φάνηκε ότι η μπάλα κυκλοφορούσε καλά το Σάββατο χωρίς αυτόν,αλλά πέρα από την ηγεσία και την ασφάλεια που παρέχει,δε μπορούσαμε να παγώσουμε το ρυθμό και να επιτεθούμε βάσει κυρίαρχου επιθετικού πλάνου.
    -Η αύρα των Ιταλών αυτή τη στιγμή είναι το κάτι άλλο.Η ομάδα βρίσκεται σε stroke,το καλό ξεκίνημα,ο αυθόρμητος τρόπος παιχνιδιού με σιρόπι τη δύναμη και τον ενθουσιασμό του κόσμου προσφέρουν κάτι πολύ ισχυρό.Σε βραδιά όπου δεν υπάρχει φόβος αλλά κίνητρο και η ομάδα γαζώνει επιθετικά είναι λογικό να είναι άκρως ανταγωνιστική.
    -Το ματς δεν ήταν do or die,δεν είχε το χαρακτήρα που θα έβαζε τους παίκτες μας να βάλουν χέρια στη φωτιά.Μετά και τη χθεσινή μεγαλη νίκη η ομάδα μπήκε σε ασφαλή δρόμο σε παιχνίδι που δεν ήταν ή δε θεωρούταν τόσο κομβικό..
    Συν τοις άλλοις,γνωστή η απουσία μας που σε συνδυασμό με το χθεσινοβραδινό παιχνίδι είχε ταλαιπωρήσει σωματικά τους παίκτες και κυρίως τους περιφερειακούς...

    Καλή συνέχεια στην Ελλάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Eimaste akoma favori . I omada exei apisteutes dynatotytes kai tha to apodeiksei. Se 10 meres oloi ekeinoi oi elaxista exontes sxesi me to basket opadoi pou vgikan san ta saligkaria gia na riksoun tin xoli tous tha sopasoun. Oti thesi kai na exoume stin b fasi oi antipaloi ektos tis gallias einai tou xeriou mas .Etsi kai allios stoxos autis tis omadas einai i proti thesi kai gia na ftasei ekei tha prepei na tous nikisei olous kai tha to kanei.
    Montana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δεν με πείθει ο Ιταλός κόουτς. Εχει ιδέες αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να μας οδηγήσουν ψηλά. Μακάρι να πέσω έξω, γιατί με αυτούς τους παίκτες πρέπει να χτυπάς μόνο πρωτιά.
    Η ομάδα απλά δεν μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό, ενώ η περιφερειακή άμυνα εκτός του τετάρτου δεκαλέπτου ήταν για κλάματα. Ακολουθούσαμε τις ορέξεις του Μπελινέλι, ενώ ο Πιανιτζιάνι ήταν ένα βήμα μπροστά. Ο Σλούκας ήταν κουρασμένος ενώ θα σκάσει και ο Ζήσης. Ταχω ξαναγράψει, έγκλημα με τον τέταρτο γκαρντ, έγκλημα με τον Καβαδά που δεν παίζει καθόλου. Ντεφορμέ ο Μαυροκεφαλίδης. Νομίζω η αγωνιστική χημεία-ισορροπία θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Μακάρι να διορθώσει κάποια πράγματα και να πάμε όσο ποιο ψηλά γίνεται αν και νομίζω ότι είναι πλέον αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινα δεν καταλαβαινω πως πρεπει να χτυπας μονο πρωτια με αυτους τους παικτες, ειλικρινα ομως... σιγα τους 12 μικρους Λεμπρον...

      Διαγραφή
  62. ΚΑΛΑ ΡΕ ΓΑΤΑΚΙ ΠΙΑΝΙΤΖΙΑΝΙ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ, ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΙΜΗΘΕΙΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ;
    ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΧΩΡΙΣ 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΝΚΙΡΙ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑΘΗ ΚΟΥΦΟ.
    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 12 ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΕΞΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΒΑΕΡ ΜΠΕΛΙΝΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΝΤΑΤΟΜΕ; ΑΥΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΦΕΡ.
    ΕΔΩ Ο ΤΡΙΝΚΙΕΡΗΣ ΣΟΥ ΞΗΓΗΘΗΚΕ ΩΡΑΙΑ ΚΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΨΗΛΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΤΑΡΙ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΛΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ.
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΒΑΔΔΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΠΑΜΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΤΣΕΤΑ ,ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΙΜΙΟ ΓΓΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΕΡΟΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑ.
    ΠΑΒΤΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ . ΟΛΟ ΣΤΟ ΕΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ. ΑΦΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ. ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΡΟΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Η ΟΜΑΔΑ.
    Υ.Γ. ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΛΟΓΟ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ 11 ΠΑΙΚΤΕΣ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ .Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΒΑΔΔΑ ΕΧΕΙ 50 ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑ 4 ΜΑΤΣ. ΚΑΙ Ο ΚΑΒΑΔΔΑΣ 8. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ. Υ.Γ. 2 ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΤΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΝΦΕΡ ΤΟΥ ΤΖΕΝΤΙΛΕ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΝΟΥΡΙΑΣΕ (ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ,ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ )ΤΟ ΠΟΥΛΕΝ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΚΑΛΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ Η ΠΡΩΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΛΙΓΚΑ ΠΕΡΥΣΙ; ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ; ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψιλοσυμφωνώ σε μερικά που γράφεις -αν και είσαι λίγο υπερβολικός, χάριν αστεϊσμού υποθέτω :-) - αλλά στην τελευταία φάση το λάθος είναι ΟΟΟΟΛΛΛΛΟΟΟ δικό μας. Αυτή η ιστορία με το "στα τελευταία sec χαλαρά και δεν κάνουμε επίθεση" είναι ΤΡΑΓΙΚΟ. Και ειδικά σε ματς που έχει πάει πόντο-πόντο, παίζεται η πρώτη θέση του ομίλου, και σου έχουν πάρει τον αέρα οι αντίπαλοι. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, και το είπε ξεκάθαρα ο Κάι....

      Διαγραφή
  63. καποια στιγμη στην τεταρτη περιοδο ενω καταφερνουμε να βγαλουμε τεσσερις αμυνα δεν καταφερνουμε να βαλουμε καλαθι απο δικα μας λαθη εκει ειναι που κανει την διαφορα ο Σπανουλης.Με τον Σπανουλη νομιζω δεν το χαναμε το παιχνιδι αλλα παλι οτι εγινε εγινε σημερα ειναι απαραιτητο να κερδισουμε και χωρις τον Σπανουλη και να παει η ομαδα χωρις προβληματα και με μια νικη στον δευτερο γυρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλημέρα.
    Μερικά σχόλια για την 4η ημέρα του Eurobasket.

    Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Η νίκη των Βόσνιων επί των Σκοπιανών. Παρά την τεράστια νίκη επιβίωσης επί των Σέρβων (3η αγωνιστική) οι Σκοπιανοί τα έκαναν θάλασσα και πλέον είναι με το 1,5 πόδι εκτός 12άδας. Αντίθετα, οι Βόσνιοι επέστρεψαν από την κόλαση του 0-2 και με 2 νίκες έχουν την τύχη στα χέρια τους.

    ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Το Κροατία-Σλοβενία. Οι Κροάτες είχαν δείξει ότι δύσκολα θα είχαν πιθανότητες για κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Κατάφεραν, όμως, να κερδίσουν τους οικοδεσπότες καταδεικνύοντας ότι σ’ αυτό το τουρνουά όλα είναι δυνατά. Οι Σλοβένοι χάνοντας το ματς και αν περάσουν οι Κροάτες, απώλεσαν την τεράστια ευκαιρία να μπουν με 2-0 στην β’ φάση και να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό σταύρωμα στο χιαστί. Βέβαια, επειδή μιλάμε για την Κροατία, ας περιμένουμε και το σημερινό ματς με τους Τσέχους.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ
    H νίκη της Φινλανδίας επί της Ρωσίας. Οι Σκανδιναβοί προκρίθηκαν οριστικά και δίκαια στην 12άδα. Αν κάνουν, δε, το κόλπο γκρόσο σήμερα, προκρίνονται και με αξιώσεις για παραπάνω.

    Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
    Ο Bogdanovic. Σε 42’ είχε : 24pts, 7rebs, 2blk, 1ass., 1stl. FG 9/21 (2/5 3p.), FT 4/4. Είναι ξεκάθαρα το βαρόμετρο της Κροατίας.

    ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Τα 35’ του Ponkrashov σε ένα ματς do or die για τους Ρώσους κι ενώ μέχρι τώρα είχε ολιγόλεπτες συμμετοχές ή dnp. Τώρα τον θυμήθηκε ο μέγας Karasev ;

    Η ΕΘΝΙΚΗ
    Σε χθεσινό post (μετά την νίκη επί της Τουρκίας) είχα εκφράσει την άποψη ότι ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτα, μερικά κομμάτια του παιχνιδιού χρήζουν αισθητής βελτίωσης και απλά η ομάδα βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η διαχείριση των συναισθημάτων είναι τεράστιας σημασία σ’ αυτά τα τουρνουά. Τα συνεχόμενα ματς προκαλούν πνευματική και σωματική καταπόνηση και γι’ αυτό η διαχείριση των νικών και των ηττών αποτελούν προτεραιότητα. Ότι δεν παίξαμε καλά απέναντι στην Ιταλία είναι το αυτονόητο και εύκολο συμπέρασμα. Οι αιτίες που έχουν καταγραφεί στο blog καλύπτουν μέσες άκρες την πραγματικότητα. Το ζήτημα είναι να μην αναμασάει κανείς δικαιολογίες του στυλ «γιατί πήρε τον τάδε και όχι τον δείνα» αφού αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα σ’ αυτό το κομμάτι. Οι παίκτες είναι αυτοί που ξέρουμε, μ’ αυτούς θα πορευτούμε και αυτούς πρέπει να διαχειριστεί το τεχνικό team. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αμυντικές επιδόσεις της ομάδας είναι χειρότερες του αναμενομένου και του εφικτού. Η τύχη της ομάδας στην διοργάνωση θα κριθεί από το αν και κατά πόσο θα ενεργοποιηθεί το κλασσικό αμυντικό φίλτρο της ελληνικής σχολής. Εκεί είναι όλα τα λεφτά. Να παίξουμε την άμυνα που παραδοσιακά ξέρουμε και μπορούμε. Δεν πρόκειται να κερδίσουμε κανένα κρίσιμο ματς με παθητικό 80 πόντους.

    Υ.Γ. Σήμερα κοιτάμε εκτός του δικού μας ματς και το Τσεχία-Κροατία.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τουλάχιστον αστείο ειναι να συζητάμε για απουσίες και τραυματισμούς. Έλεος πια με αυτη τη νοοτροπία να βγάζουμε καλύτερο παίχτη αυτόν που δεν παίζει!

    Αν κατεβαίναμε εμμείς με τις απουσίες της Ιταλίας και παίρναμε ματς κοντρα σε αυτο το ροστερ της Ελλάδας, δεν τολμώ να σκεφτώ τα πρωτοσέλιδα των ηλιθίων!

    Το μονο που δε μπορώ να αφήσω ασχολίαστο και με βγάζει εκτός εαυτού ειναι η επιλογή ΚΑββαδά! Ειλικρινά τι νοημα εχει να κουβαλας ενα παιχτη που πραγματικά δε σκοπευεις να χρησιμοποιήσεις. Πραγματικά πιστευει κανεις οτι ακομα και αν τραυματιστει ο Μπουρουσης η ο Μαυροκεφαλιδης, θα παρει χρόνο ο Καβαδας;

    Στα του παιχνιδιού, σε επίπεδο προσέγγισης του ματς αδυνατό να καταλάβω γιατι πρεπει να μπουμε στη λογική των αντιπάλων που ΔΕΝ έχουν σεντερ, και μειώνουμε το χρόνο συμμετοχής των δικών μας ψηλών! Να προσθέσω πάντως πως δε συμμερίζομαι στο 100% την αποθεωση για Μπουρουση, στα δικα μου ματια όσο παιζει ειναι ασταματητος στην επιθεση αλλα δυσλειτουργικος στην αμυνα (χαρακτηριστικη εικονα στο μυαλο μου το ξεφτιλικι με τον αλκοολικο Σοκολοφ να του καρφωνει 3 φορες στα μουτρα και να παιρνει και 2 φαουλ, και τον μυρωδια σπικερ να χτυπιεται οτι ο Μπουρου ειναι ασταματητος!)

    Επίσης με απογοητευσε το επιθετικο μας πλάνο των τελευταιων 100 δευτερολεπτων. Κακιστες βεβιασμενες επιλογες, σα να ειχαμε αποδεχτει την ήττα.

    Σε ατομικό επίπεδο, θα ήθελα να αναφέρω το πραγματικά τραγικό κατα την αποψη μου παιχνίδι του Σλούκα (ο οποιος κατα τα άλλα αποτελει αδυναμία μου): Ξεκινά απο την αρχή ασχημα χάνοντας βολές (πολύ σπάνιο για τον ίδιο), στην άμυνα μαυρη τρύπα, στην επίθεση με βιαστικές και άστοχες επιλογές.
    Εξίσου κακός θεωρώ πως ήταν και ο Καιμακόγλου, που πιστευω οτι παιρνει παραπάνω χρόνο απ οσο του αναλογει.
    Τέλος, ο Παπανικολάου θεωρω πως αν δε βελτιώσει το mentality του, θα καταστρεψει την προοπτικη μιας μεγαλης καριερας (θα ηθελα το σχολιο σου πανω σε αυτο Jim): Ειναι αδιανοητο να πανηγυριζει εξαλλα καθε του καλαθι απο το πρωτο λεπτο, να χτυπιεται σε καθε φαουλ που του σφυριζεται, να προσπαθει λυσσασμενα να κοψει καθε προσπαθεια για καρφωμα αντιπαλου και απο την αλλη στην αμυνα να τον εκθετει συνεχως ο προσωπικος του αντιπαλος.

    culdesac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπουρούσης είναι γνωστή ποσότητα: ποτέ δεν ήταν ο πιο συνεπής αμυντικός (γιατί πάθος έχει), με αποτέλεσμα όταν "συναντιέται" με άλλον επίσης μη συνεπή αμυντικό, στις αλλαγές να χάνουμε τα αυγά και τα καλάθια. Το παράδοξο είναι ότι στην Εθνική πολλές φορές σταυρώνεται στην άμυνα με το Σλούκα, ο οποίος είχε δείξει αρκετά καλή συνέπεια μέσα στη χρονιά. Ειδικά χθες όμως και αυτός ήταν κακός (ειδικά στο τέλος πραγματικά δεν κατάλαβα τι έκανε, ίσως ένιωθε ότι τα είχε τα σουτ). Το ίδιο καυτός μάλλον ένιωθε και ο Ζήσης, αλλά αυτός δικαιολογημένα γιατί κάποια στιμή έβγαζαν καπνό τα χέρια του. Στην συνέχεια όμως λογικά κουράστηκε, και αυτό φάνηκε στα τελευταία του σουτ και επιλογές.

      Ο Κάι είναι ο παίκτης -μαζί με Πέρπε- της ομάδας που κάνει πάντα και συνεχώς αυτό που πρέπει (ίσως και ο Μπράμος). Δεν χάνει αλλαγή, δεν χάνει φάση, δεν ξεχνιέται, είναι πάντα εκεί που πρέπει. Χθες έχασε ένα απίστευτο lay-up, αλλά κατά τα άλλα ήταν ένας από τους 2-3 καλύτερους παίκτες μας.

      Τέλος ο Παπανικολάου έχει γενικότερα θέμα συμπεριφοράς, το έχω/έχουμε πει δεκάδες φορές. Δικαιολογίες του στυλ "έτσι είναι ο χαρακτήρας μου" και "πανυγηρίζω μόνος μου και όχι προς τους οπαδούς" μπορεί και να υφίστανται, δεν παύουν να είναι δικαιολογίες...Και το ότι πραγματικά χθες τον έκαναν χωνί όλοι οι παίκτες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μου δείχνει ότι, τουλάχιστον χθες, δεν ήταν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι αλλά στο πως θα "φανεί".

      Όσο για τους διαιτητές, εγώ θα πω ότι χθες ήταν -σχετικά- καλοί. Προφανώς δεν διαμόρφωσαν αποτέλεσμα, έκαναν λάθη εκατέρωθεν (πολλά από αυτά για να "διορθώσουν" προηγούμενα λάθη -βλέπε βήματα Παπανικολάου), και μόνο ψιλοπταίσματα μπορούμε να τους προσάψουμε. Ας κάναμε μία (ΜΙΑ) σωστή επίθεση στο 70-70 και το είχαμε πάρει το ματσάκι...

      Διαγραφή
    2. Να σημειώσω για τη διαιτησία πάντως ότι, ξαναβλέποντας τη φάση με το σουτ του Μπράμου στο τέλος, αν και "σκοτωμένο", είναι εκπληκτικό ότι γίνεται τόσο καθαρό διπλό foul (οι δύο ιταλοί του χτύπησαν και τα δύο χέρια) πάνω στο σουτ και δεν δίνεται...

      Διαγραφή
    3. Tο μόνο που σε κάνει λίγο να απορείς είναι ότι ο Πρίντεζης είχε σε 7 λεπτά 7 πόντους χθες(δηλαδή ξεκίνησε πολύ καλά) και ο Ιταλός τον ξέχασε στον πάγκο για όλο τον αγώνα αφήνοντας μέσα τον Καιμακόγλου-τον οποίο έχουμε παινέψει αμέτρητες φορές- αλλά το παιδί έχει συγκεκριμένο ταβάνι και δυνατότητες.Από καμία πλευρά δε βλέπω δικαιολογημένη τη χρησιμοποίηση του εις βάρος Πρίντεζη-Φώτση.Ένα πλεονέκτημα που έχουμε σε αυτή τη θέση πάμε να το αναιρέσουμε..

      Διαγραφή
    4. Ναι ίσως ο Πρίντεζης να μπορούσε να παίξει πιο πολύ αλλά όχι όπως το θέτεις αντί του Καϊμακόγλου. Ειδικά στο σχήμα με τα δύο "4" θα είχαμε θέμα στο ριμπάουντ εαν ο ένας φόργουορντ ήταν ο Συριανός.

      Διαγραφή
  66. Αντε να έρθει ο χειμώνας να μείνουμε ξανά λίγοι, γιατί το έχετε κάνει gazzetta εδω μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να έρθει κυριως ο χειμωνας να δουμε μπασκετακι σε συλλογικό επίπεδο γιατί σε εθνικό το επίπεδο είναι πολύ χαμηλότερο. σε 1 μήνα ομάδα δε φτιαχνεις.

      Διαγραφή
  67. Πιανιτζιάνι-Τρινκιέρι 1-0 και το λέω αυτό βασιζόμενος στο εξής απλό (ή και απλοικό για άλλους):

    Η Ιταλία που είναι φορτωμένοι με πολύ ταλαντούχα και επιθετικά πολύ ικανά δυάρια και τριάρια τους παίζει όλους κατά διαστήματα και τους απλώνει μέχρι το 4 και κάνει την ανάγκη φιλοτιμία έχοντας στον άσο μόνο Τσιντσιαρίνι και Ποέτα. Δεν έχει άλλο τρόπο παιχνιδιού εκτός από το 1-1 και τη πρωτοβουλία/δημιουργία/σουτ από Μπελινέλι, Ντατόμε, Τζεντίλε, Αραντόρι από τους οποίους δεχθήκαμε 66 από τους 81 πόντους με έκπληξη χθες (για μένα τουλάχιστον) το καλό παιχνίδι του Τσιντσιαρινι μεχρι ένα σημείο. Αυτόν τον αναμενόμενο τρόπο παιχνιδιού κατάφερε να επιβάλει για ένα πολύ μεγάλο μέρος του παιχνιδιού η Ιταλία και αυτό λογικά πιστώνεται στο προπονητή της, πόσω μάλλον αφού στο παρκέ δεν έχει και κανένα γκαρντ-"στρατηγό" να τον βοηθήσει.

    Τα δικά μας όπλα δηλαδή υπεροχή σε όγκο και ύψος δε τα αξιοποιήσαμε, ούτε παίξαμε στη περιφέρεια άμυνα ανάλογα σκληρή με αυτή που έπαιξαν οι Ιταλοί π.χ. στα ποσταρίσματα του Και, του Πρίντεζη και του Πέρπε. Κατά τη γνώμη μου κάνανε πολλά φάουλ που δε δόθηκαν σε αυτές τις άμυνες αλλά εμείς εκτός από κάποια διαστήματα του 4ου 10λέπτου δε δοκιμάσαμε να παίξουμε με ανάλογο τρόπο οπότε μείναμε με την απορία σχετικά με το αν εμάς θα τα δίνανε φάουλ ή όχι(και 81 πόντους στο κεφάλι).

    Για να το παίξω λίγο κόουτς και να γελάσουνε και τα τσιμέντα η επιμονή στο Καιμακόγλου χθες μου φάνηκε υπερβολική ενώ ο Πρίντεζης μετά το καταπληκτικό επιθετικά 2ο 10λεπτο, έπαιξε φοβερή άμυνα στα ελάχιστα λεπτά που του δόθηκαν στο 4ο και στη σούμα έπαιξε 10 λεπτά όλα και όλα. Τρικυμία εν κρανίω η διαχείριση των 4αριών χθες.

    Λόγος πανικού δεν υπάρχει, θα επιστρέψει και ο Σπανούλης λογικά μετά το παιχνίδι με τη Φινλανδία (δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να παίξει σε αυτό το παιχνίδι) και θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος απέναντι σε Ισπανία, Σλοβενία, Κροατία (;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Το Ευρωμπάσκετ με τον τρόπο που εξελίσσεται (σχετικά αναμενόμενος) επιτρέπει σε αρκετές ομάδες να κάνουν όνειρα για μετάλλιο. Οι μεταμορφώσεις των ομάδων από μέρα σε μέρα, οι αδυναμίες και οι ελλείψεις που επιδεικνύουν όλες οι ομάδες, το γεγονός ότι μοναδική αήττητη ομάδα του τουρνουά είναι η Ιταλία (ποιος το περίμενε πριν την έναρξη;) και κυρίως η διαπίστωση ότι καμία ομάδα δεν δείχνει να ξεχωρίζει δημιουργούν ένα θολό τοπίο που όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Πολλά ματς θα κριθούν στον πόντο οπότε κάθε πρόβλεψη είναι επισφαλής. Για την εξέλιξη της πορείας της Εθνικής, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι κομβικό το σημερινό ματς με τους Φινλανδούς στο οποίο η νίκη είναι εκ των ων ουκ άνευ. Σε περίπτωση νίκης, λοιπόν, θα πάμε με 1-1 στην επόμενη φάση όπου μας ενδιαφέρει και το σημερινό ματς Κροατία-Τσεχία.

    Αν κινήσουν οι Κροάτες, περνούν και ο νέος όμιλος της β’ φάσης θα έχει ως εξής :

    GROUP F
    Italy 2-0
    Greece 1-1
    Spain 1-1
    Slovenia 1-1
    Croatia 1-1
    Finland 0-2

    Σε αυτό το σενάριο έχουμε πιθανότητες να καταταγούμε από 1οι έως και 5οι μένοντας εκτός 8άδας.

    Αν κινήσουν οι Τσέχοι, προκρίνονται αντί των Κροατών και ο νέος όμιλος της β’ φάσης θα έχει ως εξής :

    GROUP F
    Italy 2-0
    Slovenia 2-0
    Greece 1-1
    Spain 1-1
    Czech Republic 0-2
    Finland 0-2

    Σε αυτό το σενάριο αισθανόμαστε πιο ασφαλείς για την πρόκριση αλλά έχουμε μικρές πιθανότητες να αποφύγουμε την 3η ή την 4η θέση.

    Υ.Γ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ομάδα είναι φαβορί για το μετάλλιο η απώλεια του οποίου συνιστά αποτυχία (ειδικά αν συνοδεύεται με αποκλεισμό και από την 4άδα). Το σενάριο που μου φαίνεται και το πιο ιντριγκαδόρικο για την ομάδα είναι προημιτελικός με τους Σέρβους, ημιτελικός με τους Ιταλούς και τελικός με τους Ισπανούς.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μιας και μίλησες για τα μετάλλια, δεν ξέρω αν θα θεωρούσα αποτυχία την μη είσοδο της ελλάδας στην τετράδα. ασφαλώς μπορεί, αλλά υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες...

      κάποια στιγμή (όταν τελειώσει η πρώτη ή/και η δεύτερη φάση του τουρνουά) θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πάλι τα εκτιμώμενα power rankings για τις ομάδες που θα συνεχίσουν.

      Μίμης

      Διαγραφή
  69. Εντάξει άμα ο Ζήσης είναι η ψυχή της εθνικής? τι να πω...
    Μόνος σου το είπες Jim ότι παίξαμε με δύο πολύ αδύναμες ομάδες και δεν νομίζω ότι είναι ασφαλή τα συμπεράσματα απο αυτούς τους δύο αγώνες.
    Δεν μου αρέσει που κάνω τώρα το σχόλιο (μετά το ματς με Ιταλία) αλλά έλειπα ΣΚ και δεν παρακολούθησα τη συζήτηση στο blog.

    Η γνώμη μου χωρίς καμία εμπάθεια κ προκατάληψη.
    Ελπίζω ο ζήσης να μας διαψεύσει όλους όσους δεν τον πιστεύουμε σε αυτό το ρόλο και η ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι λίγο άδικος με τον Ζήση. Έτσι και αλλιώς κάνει καλό τουρνουά. Χωρίς τον Σπανούλη παρόντα, είναι ο παίκτης που θα πάρει όλες τις αποφάσεις σε κλειστό ματς.

      Διαγραφή
  70. Καλημέρα παιδιά,
    ας πω και εγω τις μπαρούφες μου για το χθεσινό παιχνίδι.
    Υπερβολικά καλός Ζήσης και κουρασμένος Σλούκας.Ο Σλούκας δεν έβαζε τα σουτ και τις βολές αλλά το να φτάσουμε σε σημείο να λέμε γιατί σούταρε είναι χαζό!Καλός σουτέρ είναι,ελεύθερος ήταν,ψυχολογία νόμιζε ότι είχε σούταρε.Ο Σπανούλης δηλαδή πόσα τέτοια έχει χάσει?Ο Διαμαντίδης?
    Περπέρογλου για άλλη μια φορά εξαιρετικός!Απορώ πόσο άδικο είχαμε όλοι με πρώτο εμένα που δεν τον είχα σε καμία πιθανή δωδεκάδα.
    Μπράμος καλός αμυντικός αλλά στο 2 επιθετικά κ δημιουργικά είναι τρύπα.Κρίμα γτ είναι πολύ καλός παίχτης.Ιδίως αυτός κ ο παπανικολάου όταν του κλέβεις τη μπάλα τόσο εύκολα στο κατέβασμα σημαίνει πρόβλημα,
    Καιμακόγλου κακός σήμερα αλλά δικαιούται ένα κακό παιχνίδι.Απλά με 3 4αρια ίσως έπρεπε να παίξει λιγότερο.
    Πρίντεζης Μπουρούσης θεωρώ ότι θα μπορούσαν να παίξουν στο 4ο δεκάλεπτο που είχαμε πλησιάσει κ χρειαζόμασταν κάποιον να μας ξεκολλήσει στο σκορ.
    Γενικά διαφωνώ πολύ με την νοοτροπία του ιταλού να ακολουθεί τα σχήματα των αντιπάλων αντί να κοιτάξει να πάει στο μις ματς κ να κερδίσει ότι μπορεί.Στο 3ο δεκάλεπτο η διαφορά έγινε με λουκά μέσα αντί για Μπουρούση.Γενικά χωρίς μπουρούση δεν υπήρχε κανείς στη ρακέτα να κόψει ττις διεισδύσεις.
    Πάντως τπτ δεν χάθηκε με μια ηττα.Κακό οτι την κο0υβαλάς αλλά φέτος δεν με τρομάζει κ καμία άλλη ομάδα εκτός από τους ισπανούς.

    Υγ.Αφού ο Καββαδάς δεν παίζει και ο Λουκάς δεν φοβίζει στην ρακέτα γτ δεν χρησιμοποιεί τον Φώτση στο 5 περισσότερο μπας κ κόψουμε όλα αυτά τα σουρταφερτα μέσα στη ρακέτα.
    υγ2. οι ιταλοί έχουν γαμώ τα ποσοστά κ εμείς παίζουμε ζώνη?really????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω 100% με ΟΛΑ οσα λες. ειδικα με αυτο που λες στο 2ο υ.γ.

      περα απ'αυτα παντως εγω συμπαθω και στηριζω τρινκιερι. ειναι μπασκετοφατσα ο τυπος (οχι κυριολεκτικα προφανως)

      παμε για νικη με φινλανδια σημερα και απο κει και περα ας το παλεψουμε με τσεχους/κροατες και σλοβενους. για ισπανους βλεπουμε

      BLACKOUT 13

      Διαγραφή
  71. Σε ελάχιστα λεπτά, 7 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 κερδισμένα φάουλ ένα κλέψιμο. Και πολύ πάγκο.
    Και με Ρωσία, 6 πόντους σε 7 λεπτά και μετά πάγκο.

    Ελπίζω η αστοχία του Ιταλού να βασίζεται απλά σε λάθος μπασκετικά κριτήρια, και να υποκινείται από "άλλα" συμφέροντα.


    Μήπως κάποτε πρέπει να γυρίσει στον πάγκο της εθνικής ο μόνος που δεν έκανε δημόσιες σχέσεις, που δεν υπάκουγε ούτε σε "χαρτάκια" ούτε σε θελήματα μανατζαραίων, αλλά έβαζε την ομάδα πάνω από όλα και όλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, τα στατιστικά της πρώτης γραμμής είναι του Πρίντεζη. Σωστά;

      Της δεύτερης με τη Ρωσία ποιανού είναι;

      Όσοαν αφορά την επιστροφή του Δράκου (αυτόν ελπίζω να εννοείς) ήμουν υπέρμαχος αλλά τώρα όλο αυτό τί νόημα έχει;

      77

      Διαγραφή
  72. Μπράβο στον αντέννα που θα δείξει το Τουρκία-Ρωσία. Όλοι είχαμε ανάγκη να δούμε έναν αδιάφορο αγώνα.

    Είναι άσχετοι αλλά είναι και άτυχοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο μπράβο!!!
      Περιμέναμε μέρες έτσι ένα παιχνίδι που να τρώνε σίδερα οι παίκτες...
      Τι Τσεχία-Κροατία και Λιθουανία-Βοσνία...
      Αφήστε τονν ΑΝΤ1 να σας μάθει μπασκετάκι...

      Διαγραφή
    2. Γλιτώσαμε από τον Χατζηγεωργίου και πέσαμε στους Αντενναίους. Σαν να λέμε από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη.
      Οι αμπάσκετοι του ΑΝΤ1 έκαναν πάλι τι θαύμα τους!!! Αλλά τί περιμένατε από ένα κανάλι που βιάζει το άθλημα διαχρονικά και του δίνει να καταλαβαίνει όπου το πετύχει; Nova και πάλι Nova έστω και με τον πάνσοφο ''Δίχως μαλλιά στη γλώσσα'' ή τις όποιες ενστάσεις του καθενός. Ξέρουν να προβάλλουν τηλεοπτικά το άθλημα, γνωρίζουν το παιχνίδι, παίζουν τη μοναδική μπασκετική εκπομπή εδώ και χρόνια και είναι μανούλες στην προώθηση του προϊόντος. Ελπίζω, εκτός των 12 ομάδων, να πάρουν και τα δικαιώματα των αιωνίων στο πρωτάθλημα.

      77

      Διαγραφή
    3. οπα "77" δεν εχουν ολοι λεφτα να πληρωνουν Νοβα για να μπορουν να βλεπουν λιγο μπασκετ... κανε κρατη (εκτος αν δουλευεις στη Νοβα)

      Διαγραφή
    4. Έχεις δίκιο. Το ξέρω πολύ καλά ότι δεν μπορούν όλοι να πληρώνουν τη Nova. Απλά ήθελα να δώσω έμφαση στην διαφορετική αντιμετώπιση του αθλήματος.

      Υ.Γ. Δεν δουλεύω στη Nova.

      77

      Διαγραφή
    5. τι να κανουμε βρε "77", υπομονη κανουμε, κλεινουμε τα αυτια μας... αλλα τουλαχιστον βλεπουμε κατι.
      Και σημερα μπουρδολογει ο σχολιαστης στον Αντ1.
      Αυτο το "ατυχος" οταν χανει η ομαδα μας σουτ με τρελλαινει. Θυμαμαι οταν πρωτακουσα περιγραφη ΝΒΑ που ελεγε "too short", "too strong" και δεν ελεγε ποτε "too unlucky" και ειχα παθει ενα σοκ :D

      Διαγραφή
    6. Παιδιά, για να μην παρεξηγηθώ, δεν ζω σε γυάλα ούτε μου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια. Επίσης, σιχαίνομαι τις ελιτίστικες λογικές και συμπεριφορές. Μακριά από μενα αυτά. Απλά, ήθελα να τονίσω τις διαφορές μεταξύ των δύο καναλιών. Στην θέση της Nova θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε ''ελεύθερο'' κανάλι.

      Υ.Γ. Μεταξύ μας και τα ''ελεύθερα'' κανάλια εμείς οι τηλεθεατές τα συντηρούμε έστω και έμμεσα.

      77

      Διαγραφή
  73. Καλησπέρα στη Παρέα.Θέλω μία βοήθεια.Θα δω το πρώτο ημίχρονο του ματς στη δουλειά και δυστυχώς αυτός ο αρχαίος υπολογιστής δεν παίζει καλά το live streaming του ΑΝΤ1.Πάει σε slow motion το βίντεο ενώ ο ήχος κινείται κανονικά.Έχει κανείς καμμία πρόταση για ενναλλακτικό λινκ του ίδιου του ΑΝΤ1 ή κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Το δείχνει στο live streaming?θυμαμαι ενα παιχνίδι ΟΥΕΦΑ που ήθελα να δω κ επειδη ήταν αθλητικό γεγονός δεν το έδειχνε κ ήθελε να πληρώσεις ενώ έδειχνε όλο το υπόλοιπο προγράμμα... Γενικα κοιτά στο myp2p όλο κ κάποιο λινκ θα βρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Έλα φίλος

    http://www.sportcategory.com/a-0/14/42/a-144316.html

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Καλησπέρα 77 και σε όλα τα παιδιά. Παλικάρια.. έχουμε αμυντικό πρόβλημα πάλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Σαν να ψαχνομαστε λίγο στη ζώνη ε?απεναντι σε καλούς σουτερ γτ ο ψηλός μας δεν κανει hedge out να αποτρέψει το σουτ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Θυμάμαι Τζιμ που πριν αρχίσουν οι αγώνες μιλούσες για πρόκριση της Φινλανδίας και να σου πω την αλήθεια αν το έλεγε άλλος δε θα το πίστευα. Καλή ομάδα πρώτη φορά τους παρακολουθώ. Νίκος Πέραμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Εντάξει να σε πιανει κορόιδο ο Πιανιτζανι. Αλλά ο Ντέτμαν;
    Πάμε να κερδίσουμε τη Φινλανδία με τρίποντα; Τι ειναι αυτά τα πράματα ρε...
    Στο 2ο ημίχρονο κομμένες οι ζώνες και οι αηδίες, να συνέλθουμε, να φάει καμια φάπα ο Κοπονεν που την έχει δει Μπελινέλι και να πάει η μπάλα στο ζωγραφιστό.
    Και λίγο μυαλό ρε γαμώτο. Στη 2η περίοδο συμπληρώσαν 5 ομαδικά στο 5ο λεπτό και επαφες ζήταγε μόνο ο Σπανούλης.
    Αντε με τα έλκηθρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. κυριε τρινκιερι παιξε επιτελους αμυνα.... παει το dna της Ελλαδας κριμα....χωρις αμυνα δεν παμε πουθενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Τζιμ αυτός είναι ο Κόπονεν που έλεγες για ΠΑΟ κάποια στιγμή το χειμώνα αλλά ήταν ακριβός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. 5 λεπτά κανονικού μπάσκετ αρκούν για να κερδίσουμε.

    Θα τα παίξουμε ή θα το πάμε το ματσάκι στη ρουλέτα;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. 77 επέτρεψε μου να σου πω ότι είσαι πολύ αισιόδοξος

    Sotos13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Soto είναι ευκαιρία να δούμε πώς αντιδράει η ομάδα όταν της στραβώσει ένα ματς. Μέχρι το Σάββατο ήμασταν σε εκδρομή. Τώρα που σφίγγουν οι κώλοι θα δούμε το χαρακτήρα της ομάδας.

      77

      Διαγραφή
  84. μου φαινεται εχουμε θέμα και με την ατομικη αμυνα...
    δε γινεται να τρωει ενα σκριν ο παικτης και να χανεται μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ξέρετε αν δείχνει χόκεϊ επί πάγου ή κέρλινγκ σήμερα ο ΑΝΤ1;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. στην επιθεση δλδ δεν εχουμε προβλημα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chris, αν δεν παίζεις άμυνα δεν βρίσκεις ρυθμό και στην επίθεση.

      77

      Διαγραφή
    2. 77 δλδ τα +10 λαθη ιεναι θεμα ρυθμου?? ή συγκεντρωσης??? ο σπανουλης εχει κανει τα μισα λαθη της ομαδας και τα περισσοτερα αβιαστα...

      Διαγραφή
    3. Η κακή άμυνα επηρεάζει το μυαλό των παικτών. Όταν δεν σου πάει το ματς, όταν βλέπεις τον Κόπονεν να είναι καυτός τότε αγχώνεσαι, χάνεις την συγκέντρωσή σου και αρχίζεις τις βιαστικές επιλογές. Αν δεν παίξουμε άμυνα, ματς δεν γυρίζουμε στον αιώνα τον άπαντα.

      77

      Διαγραφή
  87. Τεράστιο πρόβλημα στο ριμπάουντ. Ο Φώτσης τώρα μπήκε για πρώτη φορά? Τρινκιέρι τράβα στο Καντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. εχει αρχισει τα "hail Mary" o Tρινκιερι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. και μεσα σε ολα τα στραβα εχουμε και μυστηρια διαιτησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ ΡΕ!!! ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ.ΧΑΧΑ ΧΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ρε Τρινκέρι πόσα ριμπάουντ πρέπει να του πάρουν μέσα από τχα χέρια, πόσες αμυντικές μάχες να χάσει, πόσο άδεια πρέπει να αφήσει τη ρακέτα για να το βγάλεις επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. οκ τελειωσε το ματσακι.. ο σπανουλης δεν ειναι διαμαντιδης ουτε εντος ουτε εκτος γηπεδου... με την φυγη διαμαντιδη και παπαλουκα χασαμε παρα πολυ σε προσωπικοτητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε κάφρε, με τον Διαμαντίδη δε βγήκες 12ος στο μουντομπάσκετ;

      Ο Σπανούλης έχει προσωπικότητα για να παίρνει ευρωλίγκες και ευρωπαικά αλλά όχι για να νικάει τη Φινλανδία;

      Δε φτάνει που παίζει με ένα πόδι όταν η κυρία σου ταξιδεύει στην Κίνα έχει και θράσος.

      ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΩΡΑ

      Διαγραφή
    2. μπαααα, ποιον προπονητή τώρα
      βολέψου με καναν Κατσικάρη ή κάποιον άλλο παρόμοιου επιπέδου και κύρους με Τρινκιέρι...

      ο σοβαρός προπονητής με περγαμηνές 1) θέλει λεφτά και 2) δεν θα ανέχεται χαρτάκια, υποδείξεις, αστείους βοηθούς κλπ

      Διαγραφή
  93. ο εθνικος σταρ απλα παρουσιαζει ενα σκορποχωρι παιζοντας χωρις υπομονη και εξυπναδα στην επιθεση και ανυπαρκτη αμυνα δηλ αυτη δεν ειναι εθνικη ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. πληρωνουμε τις Ευρωλιγκες του ΟΣΦΠ.
    αλλα η Εθνικη δεν ειναι ΟΣΦΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Άρχισαν τα τσάμικα... Έλεος ρε παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Καλά τάλεγα για τα έπαιζα και στοίχημα...


    gogos1974 26 Αυγούστου 2013 - 11:45 μ.μ.
    Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω και να απολαμβάνω μία φουλ αθλητική ομάδα με τρομερή πίεση σε όλες τις γραμμές. Αλλαγές, κλεψίματα αιφνιδιασμοί και γρήγορο τέμπο. Με το κόψιμο Κατσίβελη η πίεση από τα γκαρντ ελαχιστοποιείται. Οπότε το συγκεκριμένο ρόστερ με τα γρήγορα τεσσάρια και τριάρια χάνει την δυναμική του. Επίσης προβλέπω πάρτι κάτω από τα καλάθια, πιος θα σπρώξει? : Ο Βουγιούκας, ο Μαυροκεφαλίδης, ο Μπουρούσης, εδώ θα πέσουν κλάματα. Γι αυτό σκέφτεται Καββαδά. Επίσης δεν καταλαβαίνω την θέση του Ζήση στην ομάδα (πτωτική πορεία), γιατί κόβεις το νεαρό με το πάθος και την όρεξη για τον κορεσμένο που κανονικά έπρεπε να αποσυρθεί από μόνος του. Ο Βασιλειάδης μπορεί να έχει σουτ αλλά είναι κάτι σαν Καπόνο στην άμυνα,οπότε καλώς κόπηκε. Γενικά, θεωρώ ότι είμαστε φαβορί για την οκτάδα τίποτα παραπάνω.

    Διαγραφή

    Ανώνυμος27 Αυγούστου 2013 - 12:29 π.μ.
    profanos den exeis dei ta alla roster....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Προπονητή στην εθνική που δε θα παίρνει χαρτάκια από μάνατζερ.

    ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. ομαδα χωρις ταυτοτητα με μονη σταθερα το 5 που εχει γινει προβλεψιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. φαγαμε πανω απο 85 ποντους απο τον νικι λαουντα και τον αρι βατανεν... ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη τι πρεπει να κανει η Φιλανδια για να της αναγνωρισεις οτι εχει καλη ομαδα μπασκετ? να νικησει την ντριμ-τιμ?

      Διαγραφή
    2. μπροστα σε μας ειναι ομαδαρα.... α ξεχασα και τον κιμι ραικονεν...

      Διαγραφή
  100. Για όποιον δεν το κατάλαβε, σήμερα χάσαμε το νοκ-άουτ της φάσης των '16'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια φάση των 16????

      Διαγραφή
    2. Εννοώ ότι ουσιαστικά έχουμε αποκλειστεί από τους 8 ήδη. Χρειαζόμαστε πλέον 2 νίκες στα επόμενα τρία ματς - μπορεί και τρεις αν η Φινλανδία κερδίσει ένα τουλάχιστον παιχνίδι.

      Διαγραφή
  101. χμμ, οκ...Σιγουρα υπάρχουν θέματα και τακτικής και βήθειας απο τον πάγκο να συζητηθουν σημερα, αλλα αυτα τα αφηνω στον Jim

    Εγω δεν μπορω να καταλάβω την παντελή ελλειψη συγκέντρωσης και τη νωθρότητα των παικτων μας σημερα. Δε γινεται μετα απο μια απλη σταυρωτη ο αμυντικος να ψαχνει τη βοηθεια, ουτε να τρωμε τα σκριν σαν κυριες και ασ μη μιλησω για block out...Aφού χαναμε τις θεσεις τοσο ευκολα, ευλογα ήμασταν και εκτος διεκδίκησης ριμπαουντ. Ελπίζω μόνο να ηταν απλα μια κακη μερα και να μην υπαρχει κατι που δεν ξερουμε. Καλη μας συνεχεια

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα πλέον.. Ας δούμε και το Τσεχία-Κροατία που μας ενδιαφέρει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Οχι ρε δεν χρειαζόμασταν ενα defensive stopper στα guard...χρειαζόμασταν 3 τριαρια κ 3 τέσσαρια κ 3 σεντερ απο τους οποίους ο ένας δεν παίζει κ ο άλλος μονο αμυντικό φόβητρο δεν ειναι...ρε τρινκιερι αγόρι μου τον φωτση στο τέλος τον θυμηθηκες?τον μπουρουση αν ο αντίπαλος δεν εχει 2.20 παίκτη απαγορεύεται να τον δούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. κι αν δεν εχω καθόλου μυαλόόόόόό
    Φινλανδία το πήρες κι αυτόόόόό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή