Athlenda

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

EUROBASKET 2013 POWER RANKINGS



Το Hoopfellas, μια ημέρα πριν η μεγάλη γιορτή ξεκινήσει, σας παρουσιάζει τα δικά του "φρέσκα" Power rankings για το τουρνουά που έρχεται..



Σε μια πανέμορφη και άκρως μπασκετική χώρα. Ότι καλύτερο. Για πάμε..


1. ΙΣΠΑΝΙΑ: Πέρα από όλα αυτά που ακούγονται, θα σας πω κάτι μεταξύ μας.. Η Ισπανία παραμένει  η πιο ποιοτική ομάδα μπαίνοντας σε αυτό το τουρνουά απλά χωρίς την ασφάλεια του Ναβάρο όλοι περιμένουν ότι θα στραβοπατήσει στο κακό της βράδυ. Ταχύτητα ανάπτυξης/εκτέλεσης, small lineups, πίεση στη μπάλα με απλωμένες άμυνες και παγίδες.  Αυτό θα παίξει ο Ορένγκα που θα χτυπήσει ..στα πόδια. Προσοχή στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Μέχρι και MVP του τουρνουά μπορεί να βγεί..


2. ΓΑΛΛΙΑ: Ναι, είναι ώριμοι αρκετά πλέον για να μπούν σε μια τέτοια διοργάνωση και να κοιτάξουν κατευθείαν ψηλά. Πολλά τα χρόνια που έφταναν κοντά.. Επιμένουν, μαζεύονται κάθε χρόνο, παλεύουν.. Ίσως η ιστορία τους χρωστάει κάτι..  Νομίζω ότι φέτος έχουν καλή τύχη ειδικά εάν περάσουν τον σκόπελο του πρώτου νοκ αουτ ματς (και δεν βρούν την Ελλάδα αντίπαλο..) Από τις δυνατές υποψηφιότητες για μετάλλιο, ειδικά εάν ο Ατζίνκα ανταποκριθεί στο «5».


3. ΕΛΛΑΔΑ: To χαμηλό προφίλ είναι το παν για την εθνική μας ομάδα ώστε να προσεγγίσει σωστά  μια διοργάνωση στην οποία καλώς ή κακώς φέρει τον τίτλο του φαβορί για ένα μετάλλιο (τουλάχιστον). Σίγουρα η δυνατότητα είναι εκεί, όπως όμως και η πιθανότητα έκπληξης μιας και το τουρνουά αυτό μυρίζει ..μπαρούτι πριν αρχίσει. Γνώμη μου είναι ότι το αμυντικό performance της ομάδας του Τρινκιέρι  θα κρίνει την πορεία της στο Ευρωμπάσκετ. Είναι από τις ελάχιστες φορές που η Ελλάδα ξεκινάει ένα τουρνουά και εκφράζονται –έστω και λίγες- αμφιβολίες για το αμυντικό της κομμάτι, ελέω της απουσίας ενός defensive stopper στο «1». Μεγάλο συν το winning attitude που έχει ποτίσει σε αυτά τα παιδιά.. Υπάρχει καλό προαίσθημα στην ατμόσφαιρά.. Πάμε..!

4. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ:  «Αδικείται» το πολύ καλό ρόστερ από την έλλειψη σπουδαίου τιμονιέρη, του παίκτη που θα τους βάλει να «παίξουν». Παίζουν καλά το τρανζίσιον και η φροντλάιν τους είναι μάλλον η πιο βαθιά στη διοργάνωση. Πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος με υψηλές βλέψεις. Παίκτης-κλειδι ο Ντελινικάιτις (λόγω της στελέχωσης του ρόστερ). Ο Καζλάουσκας παρατηρείτε ότι επιδιώκει να βάλει περισσότερο τη μπάλα στο ποστ (παίζοντας πολύ με cross screens τον Κουζμίνσκας ) ενώ ο Βαλαντσιούνας είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα.


5. ΣΛΟΒΕΝΙΑ:  Ομάδα πιο πολύ στη φύση του Μπόζα η φετινή, θα πρέπει να διαχειριστεί τον παράγοντα έδρα ώστε να φτιάξει μια κατάσταση υπέρ της γιατί αλλιώς μπορεί να πνιγεί. H νέα version είναι πιο σκληρή αλλά και πιο εύκολο να διαβασθεί από τον αντίπαλο.


- ΣΕΡΒΙΑ: Όσο η Σερβία παρουσιάζει το καλύτερο αμυντικό performance θα έχει τύχη, όντας ικανή για όλα. Ερωτηματικό το status της απειρίας σε αυτό το επίπεδο από πολλά παιδιά. No fear.. «αγάπες μου»!

7. ΤΟΥΡΚΙΑ: «Πάει»  και ο Ονάν εχθές, πίσσα και πούπουλα το μπακόρτ των Τούρκων. Ο Τάνιεβιτς χωρίς  θόρυβο θέλει να πιάσει τους πάντες στα πράσα αλλά παρά την ποιότητα της φροντκόρτ η ομάδα του δεν με εμπνέει ιδιαίτερα. Θεωρώ ότι μπορεί να αναρριχηθεί  πατώντας στα λάθη των άλλων πιο πολύ παρά στη δική της ικανότητα. Σοβαρός αντίπαλος στον δικό μας όμιλο πάραυτα.

8. ΣΚΟΠΙΑ:  Το underdog της προ διετίας διοργάνωσης στη Λιθουανία, ετοιμάζεται να παγιώσει το status που δημιούργησε στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, πλέον στα γήπεδα της Σλοβενίας. Το δίδυμο των ..ΝΒΑερς (Αντιτς: κανείς δε κατάλαβε πως πήγε εκεί.. Μακάλεμπ: κανείς δε καταλαβαίνει γιατί δεν έχει πάει ακόμα εκεί..) και η μαχητικότητα που παρουσιάζουν όταν βρίσκονται στα σχοινιά, ματσάρει την έλλειψη ιδιαίτερης ποιότητα και βάθους που χαρακτηρίζει το ρόστερ τους. Οι ομάδες που δεν θα έχουν παίκτη για τον Μακάλεμπ θα αντιμετωπίσουν θέμα (ο νοών..)




9. ΚΡΟΑΤΙΑ: Άλλη μια ομάδα με εντυπωσιακή φροντκόρτ αλλά έλλειμμα στα γκαρντ.. Η παρουσία των Τόμιτς-Ζόριτς (συν τον Άντριτς)  δίνει μεγάλη δύναμη στον Ρέπεσα όσον αφορά το ποστ παιχνίδι, όμως με δύο main ballhandlers τους Ντράπερ-Ούκιτς (το έχει η μοίρα του να ξεζουμίζεται φέτος..) είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει τον Σιμόν εδώ. Οι Κροάτες θέλουν να μπούν κάνοντας θόρυβο στο τουρνουά αφού στην πρεμιέρα αντιμετωπίζουν τους Ισπανούς. Ο όμιλος δεν είναι εύκολος. Η Κροατία έχει ποιότητα αλλά θα πρέπει να τη βάλει στο παρκέ. Μη ξεχνάμε ότι με τέτοιο mentality δε μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα..


10. ΠΟΛΩΝΙΑ: Οι Πολωνοί είναι περισσότερο καλοί από ότι νομίζουν πολλοί εκεί έξω. Ο Κελάτι τους δίνει firepower από την περιφέρεια ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες δράσης για το δίδυμο Γκόρτατ-Λάμπε που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Θα είναι ανταγωνιστικοί και θα παλέψουν για την πρόκριση στο δεύτερο γύρο.


-ΙΤΑΛΙΑ: Ο Πιανιτζιάνι  έφαγε κράξιμο γιατί πήρε τον ..ελαφρύ Ντανιέλε Μάγκρο αντί ενός heavyweight ψηλού τύπου Κροσαριόλ, ώστε να αντικαταστήσει τον τραυματισμό του Τζίλι και οι Ιταλοί πάνε με ένα μόνο «5» στη Σλοβενία (Κουζίν, μετά πάμε σε κάτι τύπου..Μέλι) και «4» τους Ντατόμε-Τζεντίλε. Αυτά είναι..

12. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Σε έναν όμιλο ..χαρακωμάτων (Βοσνία, Σερβία, Σκόπια, Λετονία, Λιθουανία) η ομάδα του Παβίσεβιτς θα παλέψει να σταθεί όρθια χωρίς τον Πέκοβιτς αλλά με τους Βούτσεβιτς-Ντούμπλιεβιτς-Ντάσιτς και τον Ράις στο πόιντ. Στο Μαυροβούνιο περιμένουν τους αδερφούς Σέχοβιτς και τον Μπάκιτς ώστε να «δώσουν» στο σκοράρισμα από την περιφέρεια.

13. ΡΩΣΙΑ: Που πας αγόρι μου..? Σε μια διοργάνωση στην οποία οι Ρώσοι θα μπορούσαν να είναι το φαβορί, κάνουν τον σταυρό τους να μην είναι ο περίγελος. Το μπακόρτ των Σβέντ-Φριντζόν θα κάνει όλο το παιχνίδι (μαζί με τον Μόνια) τη στιγμή που θα παρουσιαστεί επίσημα (δηλ. σε πρώτο ρόλο) ο Σεργκέη Καράσεφ στη διεθνή σκηνή. Στα φιλικά ήταν χάλι. Ο Θεός βοηθός..

14. ΙΣΡΑΗΛ: Οι Ισραηλινοί  διαθέτουν μια από τις καλύτερες first lineups των τελευταίων ετών με τους Οχαγιόν-Χαλπερίν-Κάσπι-Ελιάγχου-Τάιους. Παρ’όλα αυτά στα φιλικά έπαιξαν κάτω από τις δυνατότητες τους δείχνοντας πρόβλημα συνοχής. Παρόλα αυτά ο όμιλος τους αφήνει μεγάλα περιθώρια για την πρόκριση, ακόμα και για την 2η θέση. Θα πρέπει πρώτα να βελτιώσουν τη συγκέντρωση τους στο αμυντικό κομμάτι.


15. ΒΟΣΝΙΑ:  Είναι μαχητικοί αλλά παραπάνω ..αλέγκρο από όσο χρειάζεται. Ο όμιλος είναι πόλεμος και θα χρειαστούν –εκτός των άλλων- και μεγάλη τύχη για να μείνουν ζωντανοί. Ο Ράιτ τους έχει δώσει ώθηση στην περιφέρεια. Δε τους βλέπω..

-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ:  Μια χαρά είναι η Φινλανδία. Συνεργασίες, αποτελεσματικό επιθετικό τρανζίσιον.. Μη σας φανεί έκπληξη να περάσει ως τρίτος ο Ντέτμαν. Εμένα καθόλου ..

17. ΓΕΩΡΓΙΑ: Ομάδα πρωταθλητών με τους Σανικίτζε (Ιταλία), Μαρκοϊσβίλι (Τουρκία), Σερμαντίνι (Ευρωλίγκα).. Η παρουσία του Χίκμαν  (δίπλα στον Τσιντσάντζε) έχει δώσει σκληράδα ανεβάζοντας τον δείκτη ποιότητας στο μπακόρτ. Δεν είναι άσχημη η Γεωργία, μάλιστα θα έλεγα ότι παλεύει. Ο όμιλος της είναι δύσκολος..

18. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Mπαααα…. Δεεεν…. Μέτρια ομάδα, χωρίς φαντασία. Παρ’όλα αυτά στον όμιλο που θα αγωνιστεί έχει καλή τύχη. Νομίζω ο δεύτερος γύρος θα είναι επιτυχία. Θα ήθελα να τους δω με τους Σρόιντερ-Χάρις στο ρόστερ.


19. ΛΕΤΟΝΙΑ: Οι Λετονοί είναι ικανοί να τιμωρήσουν οποιονδήποτε τους υποτιμήσει μιας και  το υλικό δεν είναι άσχημο (αν και εδώ τους γονάτισαν βασικές απουσίες). Μπλούμς, Τζανικένοκς, Ντάιρις Μπέρτανς, Μπέρζινς.. Το θέμα είναι ότι θα χρειαστούν παραπάνω από μια εκπλήξεις στον όμιλο που παίζουν για να επιβιώσουν.

20. ΒΕΛΓΙΟ: Χωρίς τον Λοτζέσκι χάνουν μέρος της δύναμης τους. Το δίδυμο στα γκαρντ (Ταμπού-Βαν Ρόσομ) δεν είναι άσχημο, όπως και η κατάσταση στον 1ο όμιλο. Το Βέλγιο είναι ομάδα συγκεκριμένων  δυνατοτήτων και η πρόκριση στον 2ο γύρο θα πρέπει να θεωρηθεί  σπουδαία επιτυχία.

-ΤΣΕΧΙΑ: Οι Τσέχοι έμοιαζαν ασύνδετοι όσο τους παρακολούθησα στα παιχνίδια προετοιμασίας. Έχουν ποιότητα. Σατοράνσκι, Γιέλινεκ και κυρίως Βέσελι. Περίμενα όμως καλύτερες εμφανίσεις να πω την αλήθεια..


22. ΣΟΥΗΔΙΑ: Εντάξει.. Δείτε το δίδυμο των ΝΒΑερς, Γερέμπκο-Τέηλορ που είναι κάτι που πραγματικά αξίζει και τίποτα άλλο παραπέρα.


23. ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Που έχεις μπλέξει ρε Φρατέλο? Ποιανού ιδέα ήταν αυτή..? Πέρα από τη πλάκα, οι Ουκρανοί στοχεύουν να «χτίσουν» μέσα από αυτά τα παιχνίδια έναν κορμό νέων σχετικά παικτών ώστε να βασίσουν την ομάδα τους τα επόμενα χρόνια. (αν και εγώ πιστεύω ότι ο Αμερικανός έχει καταδικαστεί σε καταναγκαστικά έργα στην Ουκρανία από κάποια παράβαση του..)

24. Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ:  Χωρίς Ντένγκ, Φρίλαντ, Ποπς.. Χωρίς ελπίδα. Οι Άγγλοι πρέπει να αναθεωρήσουν κάποιες απόψεις τους πάνω στο άθλημα μπας και ξεκινήσουν να παράγουν τίποτα. Στα παιχνίδια προετοιμασίας ήταν επιεικώς για κλάματα.


Σας περιμένω στη σελιδάρα μας στο Facebook..

157 σχόλια:

  1. Καλό άρθρο τζίμμι,
    Για να δούμε αν τα παιδια θα δικαιώσουν τις προσδοκίες μας.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να υποθέσουμε ότι έχεις λάβει υπ' όψη την "ετοιμότητα" - ικανότητα των προπονητών των ομάδων, έστω κι αν δεν φαίνεται στα συγκεκριμένα σχόλια...

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον τζιμ μιλάς μίμη, είναι το πρώτο που κοιτάζει. Συμφωνώ σχεδόν με όλα. Για κάποιο λόγο θα άλλαζα τη Σλοβενία με τη Λιθουανία μόνο.

      ΘΑΝΟΣ

      Διαγραφή
  3. re tzim thymasai to pro trietias match ellada tourkia sthn agyra pou mas ekane me ta kremmydakia o tanievic?eixe katevasei mia afysika pshlh pentada me 4 forward/center ki enan perifereiako kai katafere na mperdepsei kai na mplokarei thn ethnikh me diamantidh kai spanoulh kai kalathi kai zhsh sta guard.malista eftase mexri ton teliko ekeinh h omada.mhpws o trinkieri exei sto myalo tou tipota antistoixa trick kai aifnidiasei sto tournoua me pshla sxhmata?yparxei tetoia dynatothta ti exeis na peis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι, αλλά...

      Ποιοτικά τα forward μας, αλλά δεν είναι Τούρκογλου και Ιλιασόβα - ειδικά Τούρκογλου, που είχε καλή ικανότητα χειρισμού και έπαιζε περιφέρεια. Από τους δικούς μας μόνο ο Μπράμος και λίγο ο Περπέρογλου μπορούν να το κάνουν αυτό - και δε μιλάμε σε καμία περίπτωση για ίδια μεγέθη.

      arisff

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίος για άλλη μια φορά..
    Εγώ βλέπω την Ελλάδα για βαθιά απογοήτευση. Σε όλα τον στηρίζω τον Αντρέα, αλλά αυτό με τους 3 γκάρντ με σκότωσε. Και ο Γιαννάκης στο Πεκίνο ειχε τεράστιο βάθος αλλά έπαιζε με three guard lineups κ είχε μόνο 4 στην αποστολή, τους ξεζούμισε κ η Αργεντινή με 5,5 παίκτες μας κέρδισε αφού μας εξέθεσε ο Μανού... Ο κατσίβελης χωρουσε και κατα την γνώμη μου μπορούσε να γίνει ο Stopper που ψάχνουμε, όχι στο επίπεδο που μπορούν οι Καλάθης, Μάντζαρης Διαμαντίδης, αλλά μπορούσε. Τωρα ποιος θα παίξει τον ΜακΚάλεμπ που λες κ εσύ? Κ άν τύχει να πάμε ψηλά πως θα παίξουμε κόντρα στην Ισπανία; Ποιος θα μαρκάρει τον Ρούμπιο? Παρεμπιμπτόντως ο Μπράμος σε τέτοιους ρόλους πως σου φαίνεται; Γιατί μου εγώ πιστέυω πως η ομάδα θα πάει όσο ψηλά μπορούν να την πάνε τα πόδια του Μπράμος (παραφράζοντας Μάτζικ). Όσο για τον Γιό μου θα παίξει τελικό με Ισπανία, ή θα τους πετάξει έγω πιο πριν.
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφέσορα, ο γιος σου έχει βουνό μπροστά του. Αν πάει στους 8 θα είναι σούπερ επιτυχημένος.

      77

      Διαγραφή
    2. Σωστά τα λες 77 αλλά πιστεύω στην εκπληκτική ψυχολογία που μπορούν να χτίσουν στην πορεία του τουρνουά το 2010 πχ είχε κόντρα στην Ισπανία βάλει 5 τρίποντα ο Κέσελ πριν τους τελειώσει ο Τεόντοσιτς.
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  5. Τα πάντα θα κριθούν στα χιαστί και στην ψυχολογία.
    Γάλλοι (λόγω παράδοσης), Λιθουανοί (λόγω προπονητή) και Σλοβένοι (λόγω πίεσης από έδρα - θυμηθείτε στο προηγούμενο Ευρομπάσκετ την Λιθουανία) δεν έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους.
    Στα χιαστί χρειάζεται φυσικά και τύχη...Η εθνική μας έχει την ψυχολογία, έχει τις δυνατότητες, αλλά πρέπει να προσέξει πολύ, γιατί σ'ένα τόσο μεγάλο τουρνουά σίγουρα θα σκάσουν βόμβες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με πολύ ελάχιστες διαφοροποιήσεις σε κάποια νουμεράκια μαζί σου Τζιμ.Ένα ωραίο classic του hoopfellas στην ώρα του..
    Ωραίο και περιεκτικό.Αφού λοιπόν μόνο...συμφωνώ θα δώσω και τις προβλέψεις μου(που δεν σχετίζονται με τα power rankings τα οποία θεωρώ ότι είναι ολόσωστα δοσμένα.)
    Στον 1ο όμιλο,Γαλλία και μετά το χάος.Να δούμε αν το Ισραήλ(που για μένα περνάει αέρα) θα πάρει και θα δώσει κάτι παραπάνω από την πρόκριση..Μαζί τους βλέπω τους Βέλγους-ακόμα και χωρίς Λοτζέσκι.Αλλιώς το προφίλ των Γερμανών αν αποδειχθεί σκληρό μπορούν να ελπίζουν στη χαρά του τοπ12.

    2ος όμιλος:Πολύ δυνατός όμιλος Βαλκανίων εδώ.Οι Λιθουανοί είναι το σιγουράκι του ομίλου.Από την άλλη θα γίνει σφαγή...Μπορεί η Βοσνία να μη γεμίζει το μάτι,αλλά μπορεί να χτυπήσει και τα αξιόλογα Σκόπια αλλά και το Μαυροβούνιο.Προσωπική εκτίμηση ότι οι Λετονοί θα πάρουν μαζί τους το Μαυροβούνιο στην επιστροφή.Για πρόκριση βλέπω Σκόπια και Σερβία..Η Βοσνία όμως μπορεί να κάνει ζημιές και το πρότζεκτ του Ντούντα μοιάζει με όλα ή τίποτα(αν περάσει από τον όμιλο έχει μέλλον..)

    3ος όμιλος:Μάλλον ο πιο δυνατός του τουρνουά.Οι Ισπανοί συνηθισμένοι στις πρώτες γκέλες.Αφού αφήσουμε στην άκρη την Τσεχία,πάμε για τα υπόλοιπα.Κομβικό παιχνίδι το Γεωργία-Πολωνία αύριο.Αν οι Πολωνοί το χάσουν παύουν να είναι ισχυρό underdog,από την άλλη και οι Γεωργιανοί θα μπορούσαν να κάνουν κάποια ζημιά.Παρότι μου αρέσει η τριάδα πυρρός των Πολωνών,νομίζω ότι Ισπανία-Κροατία-Σλοβενία περνάνε...(πιο επικίνδυνο να μας εκπλήξει βλέπω τον Μάλκοβιτς κι όχι τους αμφίβολους Κροάτες.)

    4ος όμιλος:ο δικός μας.Με σοβαρότητα και ενδεχομένως με ζημιές(μιας και θέλει 3-4 δυνατά παιχνιδάκια παρά την αποδυνάμωση των αντιπάλων μας) θα περάσουμε.Μαζί(με βάζει σε σκέψεις η αποχώρηση του πιο σημαντικού τους περιφερειακού χθες) μάλλον η Τουρκία.Από κει και πέρα όλα γίνονται.Μιας και δεν με πείθει η Ιταλία,παρότι το μπάσκετ της Φινλανδίας στηρίζεται σε κάτι συγκεκριμένο και τους δίνει βάσιμες ελπίδες,βλέπω τη Ρωσία του Σβεντ να παίρνει το δρόμο για το 2ο γύρο.

    2ος γύρος.Για να μην πολυλογώ...Στο πρώτο γκρουπ οι 2 μόνες ομάδες που μου δίνουν ασφάλεια είναι Λιθουανία-Γαλλία.Προβάδισμα στους Γάλλους για την 1η θέση.Από κει και πέρα βλέπω τους Σέρβους,αν τα έχουν καταφέρει από το Βαλκανικό γολγοθά και τα Σκόπια.
    Στο δεύτερο βλέπω Ελλάδα,Ισπανία,διοργανωτές.Η 4η είναι ερωτηματικό.Μια καθαρή διαίσθηση ότι η Ρωσία μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη του τουρνουά και να χτυπήσει την 8άδα.
    Γαλλία-Ρωσία
    Λιθουανία-Σλοβενία
    Ελλάδα-Σκόπια
    Ισπανία-Σερβία
    (μια πιθανή διασταύρωση-χωρίς να διευκρινίζω θέσεις..)
    Αν πόνταρα κάπου για τροπαιούχο θα ήταν η Ελλάδα(ανεξαρτήτως αποδόσεων κλπ..)
    Η Γαλλία έρχεται πίσω μας.
    Όσο για Ισπανία συμμερίζομαι αυτή την άποψη για Ναβάρο.Δεν με πείθει ο χαρακτήρας τους.Τους πάω κόντρα στις πιθανότητες...(το ενδεχόμενο διασταύρωμα που ανέφερα μπορεί να φέρει θόρυβο..)
    Από τη Λιθουανία έχει ανέβει τελευταία δημιουργικά ο Καλνιέτις.Παίκτης κλειδί-μαζί και ο αμφίβολος Κλέιζα.
    1.Ελλάδα,2.Γαλλία,3.Λιθουανία,4.Ισπανία
    (καθαρά για τίτλο..)-->5.Σερβία,6.Σλοβενία
    7-->κανείς
    players to watch:Kalnietis,Spanoulis,Printezis,Batum,Krstic,SHVED,Nedovic,Dragic,Gasol.
    (Τζιμ τον Βαλανσιούνας σκέτο-χωρίς Σάρας όπως έγραψες δεν τον υπολογίζω για τόσο ψηλά.Επίσης σε βρίσκω πολύ ρομαντικό(:Ρ) στη θέση για Σέρχιο μφπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τζιμ τον βαλαντσιυνας οπως λεει και ο φιλος πιο πανω πολυ ψηλα τον εχεις....για μενα απο τοτε που πηγε αμερικη εχει γινει σαν τον κουφο....λες φετος να γινω προπονητης στη θεση του κρεσπι?πολλα χαιρετισματα.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επόμενη διετία μπορεί να εκτοξευθεί. Βέβαια σήμερα μπορεί να τα βρεί σκούρα με την άμυνα του Ντούντα.. Ετοιμάσου μέχρι τα Χριστούγεννα. Θα χτυπήσει το τηλέφωνο..

      Διαγραφή
    2. Άλλη φάση ο κουφός, κάπτεν. Ως πιτσιρίκι ήταν περισσότερο τεχνίτης και πλαστικός, παρά doninant. Αν και είχε μεγάλο μπόι, θυμίσου τι άλογο τον είχε κάνει ο Μάτσβαν του 2.05.

      Αντίθετα, ο Λιθουανός ήταν πάντα επιβλητικός ως παρουσία και το παιχνίδι του ξεκίναγε πάντα από τη σωματική του υπεροχή. Για τώρα, φοβάμαι ότι θα τον εκθέσουν οι κοντοί του. Κρίμα το παιδί. Πρόπερσι, με Σάρας, έκανε παπάδες στα 19!

      Shaddamn

      Διαγραφή
  8. Τζιμ ευχαριστούμε που υπάρχεις!!!!! Με κάνεις να περιμένω το ευρωμπάσκετ και μετά τον χειμώνα. Πολύ ωραίος ο peris.

    JOHNYQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνο μια διαφωνία: Η Λιθουανία έχει καλούς παίκτες αλλά ο Καζλάουσκας είναι ο χειρότερος προπονητής του τουρνουά (δεν ξέρω καν γιατί αυτοαποκαλείται προπονητής...) είανι συνώννυμος της αποτυχίας οπότε δε βλέπω η λιθουανία να περνάει καν απο τα πρώτα νοκ αουτ.
    ΣΩΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ρωσία παρουσιάζεται αδύναμη αλλά σε τέτοια τουρνουά μετράει η ψυχή μιας άκρως μπασκετικής χώρας. Έχει βασικότατες ελλείψεις πάντως, δύσκολα να κάνει κάτι καλό, αλλά περίγελος δεν νομίζω να γίνει. Ή μάλλον να γίνει περαιτέρω περίγελος, αφού τα γεγονότα με τον Κατσικάρη, έχουν ήδη στοιχίσει.
    Κατά τ' άλλα συμφωνώ απολύτως. Ίσως να έβαζα και δεύτερη την Ελλάδα. Πρώτη φορά υπάρχουν τόσες απαιτήσεις, πρώτη φορά που η αμυντική απόδοση είναι ζήτημα για την Εθνική. Το κόψιμο Κατσίβελη μετατοπίζει πολύ αμυντική ευθύνη στον Μπράμο, που θα κληθεί να μαρκάρει παίκτες όχι και τόσο στα μέτρα του. Τα πήγε καλά στο φιλικό με τον Τε Πε αλλά σε επίσημο δεν νομίζω να γίνει το ίδιο.
    Φυσικά δίνω ελπίδες και στην Λιθουανία, αν ο Καλνιέτις είναι καλά έχει μέλλον στην διοργάνωση.
    Το δε μεγάλο φαβορί είναι η Ισπανία. Αποτελούν και τον κακό μας δαίμονα που κάποια στιγμή πρέπει να ξορκίσουμε. Θα υπάρξει θέμα στο μαρκάρισμα της περιφέρειας τους, αλλά έχω την εντύπωση ότι η κατάσταση φέτος είναι now or never.
    Κατεβαίνουμε με περίεργο ρόστερ, όμως αν υπάρξει αμυντική συγκέντρωση, η επίθεση είναι φέτος σε θέση να καθαρίσει σημαντικούς αγώνες. Είμαστε σε θέση να διαθέτουμε πολλούς αθλητές στο peak τους, προερχόμενοι από εξαιρετικές χρονιές και έχουν την κατάλληλη ψυχολογία για κάτι καλό. Μακάρι να ζήσουμε πάλι στιγμές 2005. Μας έλειψε η Εθνική στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
    Υ.Γ. Οι Κροάτες αν είχαν Πλάνινιτς θα ήταν σοβαρότατοι διεκδικητές μεταλλίου.
    Υ.Γ. Φοβάμαι και τους Σλοβένους. Ο Μπόζα είναι αλεπού σκέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Madness, τον Μπόζα τον έχει ξεπεράσει ο χρόνος προ πολλού. Οι εποχές που θεωρούνταν αλεπού χάνονται στα βάθυ της προηγούμενης 15ετίας. Οι Σλοβένοι έχουν καλό ρόστερ αλλά πάντα τα έκανα μαντάρα στις δύσκολες στιγμές.

      77

      Διαγραφή
  11. Ή εγώ έχω υπερτιμήσει την αξία του Calderon ή οι υπόλοιποι τον έχουν υποτιμήσει. Νομίζω ότι είναι ο αντι-Navarro ως go-to-guy και ότι μπορεί να το κάνει πολύ καλά. Όχι όσο ο Navarro αλλά καλύτερα από πολλούς άλλους (Ισπανούς και μη).

    Για την Ελλάδα από αυτά που είδα, έχω να πω ότι όσο καλά και να έπαιξε μου άφησε την εντύπωση ότι μπορούσε και καλύτερα. Συμφωνώ με τον φίλο που λέει ότι ο Μπράμος θα είναι κομβικός στην άμυνα, και έχω να προσθέσω ότι εξίσου κομβικός θα είναι και ο Σλούκας στην επίθεση. Με την έννοια ότι όταν ο Σπανούλης δεν θα είναι στο γήπεδο η ομάδα δεν θα πρέπει να κάνει κοιλιά. Προφανώς ο Σλούκας δεν μπορεί να προσφέρει ότι και ο Σπανούλης αλλά τουλάχιστον να μην κολλάμε.
    Στην άμυνα στους ψηλούς νομίζω θα την βρούμε την άκρη, εκτός του Gasol. Αλλά μέχρι εκεί έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, και εγώ έχω πολύ πρωινή πτήση για Τεργέστη. Αν προλάβω μπορεί να γράψω κανένα σχόλιο από εκεί, μετά το γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν εσύ τον έχεις υπερτιμήσει, για μένα είναι ο καλύτερος ευρωπαίος play maker της τελευταίας δεκαετίας (τουλάχιστον) και ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος άσσος -ως αντίπαλο πλέι μέικερ τον φοβάμαι πολύ περισσότερο από τον Πάρκερ, πχ.

      Πάντως η δουλειά του είναι να δίνει τον κατάλληλο ρυθμό, να προσθέτει πόντους και να πνίγει την αντίπαλη ομάδα. Όχι τόσο να παίρνει τα παιχνίδια μόνος του στο τέλος, όπως ο Ναβάρο.

      arisff

      Διαγραφή
    2. Ο Καλντερόν είναι τουλάχιστον ισάξιος με τα δικά μας γκαρντ στο πικ τους (Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Σπανούλη). Το ποιόν θα διάλεγε ο καθένας είναι θέμα υποκειμενικό. Αν και στην Αμερική θα έχουν διαφορετική άποψη, εγώ στην ομάδα μου θα διάλεγα αυτόν και όχι τον Πάρκερ. Κομπιούτερ και δηλητήριο μαζί..

      Διαγραφή
  12. Τζιμ να σου πω την αμαρτία μου, επειδή σε κάθε διοργάνωση παίζω μια έκπληξη με μεγάλη απόδοση (να φανταστείς πέρσι τέτοια εποχή έπαιξα Παναθηναϊκό για Ευρωλίγκα), ήθελα να παίξω Κροατία για τίτλο, αλλά με "έψησε" το θέμα σου κι έπαιξα κάτι ψιλά στη Σερβία. Με απόδοση 23 παρακαλώ... Φανέλα έχουν, προπονητή, φιλοσοφία, γιατί όχι;
    Προσωπικά πάντως αυτό το Ευρωμπάσκετ μου θυμίζει έντονα το 1993, όταν πάλι δεν υπήρχε μεγάλο φαβορί (Σερβία-Λιθουανία απούσες, Κροατία σοκαρισμένη από θάνατο Ντράζεν), αλλά 5-6 ισάξιες ομάδες, καμία σε σπουδαία κατάσταση, και εν τέλει το πήρε μια έκπληξη (Γερμανία).

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, φίλε θυμίζει 1993. Και τότε χάσαμε μεγάλη ευκαιρία για μετάλλιο με την ήττα στον ημιτελικό με τη Γερμανία.

      77

      Διαγραφή
    2. Θα πανηγυρίσουμε μαζί δηλαδή..εγώ βέβαια στον ΟΠΑΠ με 18 κι ενώ περίμενα ακόμα ότι θα παίξει ο Τεόντοσιτς..

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα Jim, πολύ καλό άρθρο για άλλη μια φορά!! POWER RANKINGS EUROLΕΑGUE και αξιολόγηση - RECRUITING ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ θα κάνεις μετά το Ευρωμπάσκετ ή πριν, ρωτάω γιατί τα ρόστερ των ομάδων έχουν κλείσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαφωνώ λίγο για τη Ρωσσία,όχι βάση εμφανίσεων στα φιλικά, αλλά βάση mentality. Ομάδα που μας έχει δώσει τους καλύτερους "players to watch" των τελευταίων δύο διοργανώσεων (Σβεντ,Φριτζόν) μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Jimάρα, πολύ καλή για ζέσταμα η ανάρτηση. Τα δικά μου power rankings τα έγραψα σε post της προηγούμενης ανάρτησης και στις 4 πρώτες θέσεις συμφωνούμε πλήρως. Ένα-δυο ερωτήματα-απορίες :

    1. Μήπως υπερεκτιμάς την δυνατότητα του Ντούντα να φτιάξει τόσο σύντομα ομάδα που να χαρακτηριστεί underdog;

    2. Πιστεύεις ότι η FYROM είναι ικανή να επαναλάβει τα προπέρσινα; Νομίζω, φέτος, θα ξεφουσκώσει.

    3. ΟΚ η Λιθουανία δεν έχει Σάρας και γενικά της λείπουν οι καλοί γκαρντ. Ο Καλνιέτις είναι, όμως, πραγματικά πολύ καλός και βελτιώνεται συνεχώς.

    4. Αν αποτύχει η Ιταλία, ο Πιανιτζιάνι θα έχει πάθει τεράστια ζημιά μέσα σε μια χρονιά. Φοβάμαι ότι θα τον χάσουμε από τον χάρτη και είναι καλός προπονητής, πανάθεμά τον.

    5. Οι Ρώσοι, μετά τις απουσίες, έχασαν και τις όποιες ελπίδες τους με τα τραγελαφικά που έγιναν με Κατσικάρη και Καράσεφ.

    6. Η Εθνική εκτός 4άδας είναι αποτυχημένη, 4η είναι ούτε κρύο ούτε ζέστη, 3η επιτυχημένη, φιναλίστ σούπερ. Είμαστε φαβορί για μετάλλιο, απλά.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Hoopfellas,
    Jim είσαι μεγάλος ατακαδόρος και εσύ σαν τον Τρινκιέρι ...ειδικά στο παρόν άρθρο είχες κέφια !!
    Άμα η Ελλάδα μπορέσει να επιβάλλει το τέμπο της έστω κ με τα λίγα γκάρντ θα έχει καλή πορεία, ΠΡΟΣΟΧΗ στα "εύκολα" παιχνίδια.

    Καλό Eurobasket!

    Mookie10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θα το ξαναπω , χωρις να φοβαμαι οτι γινομαι κουραστικος(γιατι ποιος θυμαται τι μαλακιες λεω): οι ισπανοι δεν θα πανε τελικο. ειτε λογω καμιας σερβιας ειτε επειδη θα πεσουν πανω σε καμια ομαδα με πολλους σοβαρους ψηλους και ο γκασολ δεν θα αντεξει.

    Οι γαλλοι παλι τους βλεπω τρενο μεχρι τον τελικο.

    σε εμας ολα θα κριθουν απο την αμυνα. εαν δαγκωνουμε θα παιξουμε με τους γαλλους στον τελικο. εαν οχι........

    λογικα ο τεταρτος θα ειναι η λιθουανια ή σερβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η δική μου πρόβλεψη
    http://omegabet.net/index.php/tipsters-blog/iron1980-blog/115-eurobasket-2013-predictor

    iron80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προβλέπω τετράδα με Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα και Τουρκία ή Σλοβενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι άλλο πολύ ενδιαφέρον θέμα:
    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=127119:-qplayers-to-watchq--&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    Τζιμ συμφωνώ απόλυτα για Μπλάζιτς. Σύντομα θα παίζει σε μεγάλη ομάδα. Και μου κάνει εντύπωση που κόπηκε ο Πρέπελιτς.
    Υ.Γ. Ως γαλλομαθής και ξερόλας, να πω την εξυπνάδα μου: ο παίκτης είναι Αζενσά, όχι Αζινκά

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα, χρυσόστομε. Και συμφωνώ για τα Σλοβενάκια. Η περσινή Ολίμπια ήταν απόλαυση.

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα jιμ επίτρεψέ μου να σου κάνω μία διόρθωση.Γράφεις "Σοβαρός αντίπαλος στον δικό μας όμιλο πάραυτα".Θέλω με όλο το σεβασμό και την αγάπη, να σου πω πως το πάραυτα σημαίνει αμέσως, εδώ και τώρα και ουδεμία σχέση έχει με το παρόλα αυτά που μάλλον εννοείς.Υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα στη γλώσσα μας που τα κάνουν σχεδόν όλοι λάθος αλλά βγάζουν μάτι ειδικά σε αυτούς που γουστάρουν να διαβάζουν σωστά γραπτά, να ακούνε ωραίο λόγο και ξέρουν λίγο παραπάνω ελληνικά απο τους υπόλοιπους.Ένα ακόμα παράδειγμα είναι και η λέξη επίτρεψέ μου που έγραψα νωρίτερα.Είναι προστακτική και δεν παίρνει αύξηση,δηλαδή δε λέμε επέτρεψέ μου, κάτι που κάνει το 99% του πληθυσμού.Η αύξηση μπάινει μόνο σε παρελθοντικούς χρόνους με τη μορφή αυτή, δηλαδή το (ι) ναι γίνεται (ε).Δεν το παίζω καθηγητής ούτε είμαι grammar nazi όπως έχει γίνει της μόδας τελευταία ως όρος.Απλώς επιθυμώ απο έναν άνθρωπο σαν εσένα που ακουμπας την τελειότητα στη δομή την πληρότητα και τη συνοχή των άρθρων σου, να κάνεις επίσης την "υπέρβαση"όσον αφορά στη γλώσσα.Τέλος, ένα παραδείγμα ακόμα τα οποίο και μόλις έγραψα στην τελευταία πρόταση.Γράφω "όσον αφορα στη γλώσσα".Δε το συζητάμε για αυτούς που λένε ως αναφορά,ή οσονοφορά...Αυτό είναι εγκληματικό .Εγω στέκομαι στη λεπτομέρεια που λέει ότι όταν γράφουμε όσον αφορά , θα πρέπει να πόυμε στον στην στο και όχι το την το.Αφορά δηλαδή σε αυτόν σε αυτήν σε εκείνον."Όσον αφορά στην εθνική, στον όμιλό μας" και όχι "όσον αφορά τους άλλους ομίλους" για παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός ο φίλος. Επίσης Jim, να προσθέσω στα παραπάνω πως καλό θα ήταν να προσπαθήσεις περισσότερο να χρησιμοποιείς ελληνικά και όχι αγγλικά στα κείμενά σου. Και δεν εννοώ προφανώς κάποιους μπασκετικούς όρους που έχουν καθιερωθεί στα αγγλικά, αλλά για φράσεις τύπου "body control", "scoring ability", "main ballhandlers". κλπ. Εκτός αν είσαι ελληνοαμερικανός και σου βγαίνουν πιο εύκολα τα αγγλικά από τα ελληνικά, οπότε πάω πάσο...

      Διαγραφή
    2. Eυχαριστώ για τη διόρθωση, να'σαι καλά..

      Διαγραφή
    3. Τζιμ κράτα τις συμβουλές των από πάνω στο μυαλό σου,αλλά γράφε ΌΠΩΣ θες...(αυτή είναι η δική μου συμβουλή.)

      Διαγραφή
  22. και αφου τελειωσα με τα νερντς, τα δικά μου προγνωστικά για το ευρωμπάσκετ.

    1.) Λιθουανία (θα τρελάνει κόσμο ο γιόνας)
    2.) Γαλλία
    3.) Σπέην
    4.)Εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πόσο θέλω να πετύχουμε τα Σκόπια στους 8...

    SS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ με το Ισραήλ τελικό

    Hermann Göring

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πρόβλεψη καλύτερης πεντάδας (το πάω πολύ μακριά το ξέρω)

    1-2 Πάρκερ-Σπανούλης
    3-4 Νάχμπαρ-Ν.Μπιέλιτσα
    5 Γκασολοπαίδι

    Η Σλοβενία θα πάρει μετάλλιο -Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρκερ.
      Σπανούλης.
      Στο 3 όποιος εκ των Μπατούμ-Ρούντι πάρει χρυσό.
      Κλέιζα.
      Γκαζόλ.

      Διαγραφή
  26. καλησπέρα,
    υπάρχει παιχνίδι fantasy για το τουρνουά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπ'ότι έχω ψάξει επίσημο μάλλον όχι...Διάφορα άλλα υπάρχουν αλλά δεν έχω βρει κάτι που να αξίζει..

      Διαγραφή
  27. Μεταφέρω από τη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook για το σκηνικό με τη σβάστικα του Λαβρίνοβιτς

    " O Kσιστόφ και ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς μαζί τον Ριμάντας Καουκένας ήταν υποψήφιοι με το -ακροδεξιών πεποιθήσεων- κόμμα του προέδρου της Ζαλγκίρις, Βλαντιμίρ Ρομανώφ, το οποίο έμεινε τελευταίο στις εκλογές συγκεντρώνοντες μόλις το 0.26% των προτιμήσεων του λαού.."

    Τίποτα δεν είναι τυχαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλή επιτυχία στην ομάδα! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αναπολώ παλαιότερες διοργανώσεις όταν η «αμαρτωλή» ΕΡΤ μετέδιδε όλα τα ματς και καθόμουν με τις ώρες να βλέπω μπάσκετ χωρίς να χορταίνω. Τα τελευταία χρόνια, λόγω υποχρεώσεων και περιορισμένου ελεύθερου χρόνου, βλέπω λιγότερα ματς. Το ίδιο προβλέπεται να γίνει και φέτος. Θα προσπαθήσω να δω τα ματς της Εθνικής και αν ξεκλέψω χρόνο θα δω μερικά ακόμη. Αν, λοιπόν, είχα την δυνατότητα να δω όσα ματς ήθελα, θα περίμενα με μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσω τους παρακάτω παίκτες :

    1. Alexis Ajinca : Λόγω της κουβέντας που έχει γίνει στο blog σχετικά με την χρησιμότητά του για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ.

    2. Thomas Heurtel : Με εξέπληξε θετικά φέτος με την Κάχα και θέλω να δω πώς θα ενσωματωθεί στην περιφερειακή γραμμή των Γάλλων.

    3. Martynas Pocius : Τα 2 τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατιούσα και έχει τη μεγάλη ευκαιρία να φωνάξει ξανά «παρών».

    4. Jonas Valanciunas : Για τον ντόρο που έχει προκαλέσει στο blog και όχι μόνο.

    5. Mantas Kalnietis : Πέφτουν πολλές ευθύνες πάνω του και θέλω να δω πώς θα ανταποκριθεί. Η απόδοσή του είναι κομβικής σημασίας για τους Λιέτουβους.

    6. Bo McCalebb : Είναι σε κρίσιμη φάση η καριέρα του. Γενικώς δεν τον πολυεκτιμώ αλλά αν κάνει καλό τουρνουά τότε ίσως έχει τη μεγάλη ευκαιρία στη Φενέρ του Ζοτς.

    7. Nikola Vucevic : Μετά την απουσία του Pekovic το Μαυροβούνιο στηρίζει πολλά πάνω του. Έχω διαβάσει πολύ κολακευτικά σχόλια για την αξία του και δεν τον έχω δει ποτέ.

    8. Nemanja Nedovic : Λόγω των όσων έχει γράψει ο Jim.

    9. Victor Claver : Ποτέ δεν τον θεωρούσα top class παίκτη και η μετακίνησή του στο ΝΒΑ με εξέπληξε. Για να δούμε πόσο έχει βελτιωθεί

    10. Dario Saric : Οι διθύραμβοι και οι υπερβολές που έχω διαβάσει για την αξία του δεν περιγράφονται. Δεν τον έχω δει ποτέ και είμαι περίεργος να δω αν όλα αυτά δικαιολογούνται.

    11. Aleksey Shved : Θέλω να τον δω να ηγείται της προβληματικής Ρωσίας και αν έχει βελτιώσει συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού του έχοντας παίξει 1 χρόνο στο ΝΒΑ.

    12. Anton Ponkrashov : Θεωρώ ότι αδικήθηκε από τον Μεσίνα ενώ στην Εθνική παίζει πάντα καλά. Θέλω να δω πόσο στον έχει επηρεάσει η φετινή χρονιά απραξίας.

    13. Travis Diener : Οι φίλοι του blog που βλέπουν ιταλικό μπάσκετ έχουν γράψει αρκετά γι’ αυτόν. Θέλω να τον δω σ’ αυτό το επίπεδο.

    14. Luigi Datome : Λόγω των όσων έχει γράψει ο Jim.

    15. Omri Casspi : Τον θεωρώ μεγάλο ταλέντο και τον θαύμασα στην Μακάμπι. Θέλω να διαπιστώσω την εξέλιξή του και έχοντας μάλιστα ηγετικό ρόλο.

    16. Jaka Blazic : Προέρχεται από πολύ καλή χρονιά με την Ολύμπια. Για να τον δούμε και σ’ αυτό το επίπεδο με την πίεση της γηπεδούχου.

    17. Mirza Teletovic : Καλός σκόρερ αλλά όχι και παίκτης ΝΒΑ. Θα επιστρέψει σύντομα στην Ευρώπη. Πλακώθηκε με τον Petrovic και θέλω να δω την αγωνιστική συμπεριφορά του.

    18. Hidayet Türkoglu : Το άστρο του Χέντο δεν είναι πλέον λαμπερό. Είναι, όμως, μαχητής και μετά την φετινή του περιπέτεια έχει επιπλέον κίνητρο.

    19. Nemanja Bjelica : Πρωταγωνιστής στην εθνική Σερβίας και μεταγραφή στην Φενέρ του Ζοτς. Όχι κι άσχημα. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και θέλω να δω την αντίδρασή του.

    20. Ricky Rubio : Τον θεωρώ υπερεκτιμημένο. Θέλω να δω αν έχει βελτιώσει κάποιες από τις αδυναμίες του (π.χ. το σουτ).


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι φίλε. Σε έπεισαν ότι η ΕΡΤ ήταν "κακή" γιατί την πλήρωνε 50 ευρώ τον χρόνο ο καθένας μας. Έβλεπες όμως Ευρωλίγκα, Ευρωμπάσκετ, Τσάμπιονς Λιγκ, Α1 κι ένα σωρό άλλες διοργανώσεις. Πλήρωνε τώρα ΟΤΕ, Νόβα και τα σχετικά. Ή βολέψου με μία στενοχωρημένη μετάδοση Αντέννα. Σήμερα και κάποιες άλλες μέρες, όχι πάντα, θα έχει από δύο ματς. Γενικότερα όμως θα προτιμά τα τούρκικα.

      Μ.

      Διαγραφή
    2. Το αμαρτωλή ήταν ειρωνικό γι' αυτό και τα εισαγωγικά. Το καραγκιοζιλικι του ΑΝΤ1 με τις διαφημίσεις και τον Φιλιππούση ήταν αναμενόμενο. Γυρίσαμε σε εποχές 1995-1996. Τουλάχιστον στη Nova σεόβνται τον τηλεθεατή και το προϊόν που λέγεται μπάσκετ.

      77

      Διαγραφή
  30. Sχεδόν 7 λεπτά χωρίς πόντο οι Τούρκοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτή τη τουρκία φοβόμασταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολλη εκπληξη μεχρι στιγμης..στο -17 οι πολωνοι,.στο -4 οι ισραηληνοι..στο -7 οι τουρκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρε τη Φινλανδία..Καλά το έλεγες Τζιμ.Αρκετά μαχητικοι ομολογώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πόσο φαίνεται ότι η Τουρκία δεν έχει γκαρντς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. η πρωτη ημερα κρύβει εκπλήξεις.
    όλοι έχουν άγχος και έχει μικρύνει και η ψαλίδα. ας περιμένουμε να δούμε την Ελλάδα!
    πάντως οι Τούρκοι δεν έχουν βρει ρυθμό, οι Γεωργιανοί είναι προσεκτικοί και οι Λετονοί συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησε η U20.
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιο-γιο τους παίζουν οι Φινλανδοί τους Τούρκους. Χωρίς ανάσες οι γείτονες! -17...
      ΕGreco

      Διαγραφή
  36. εχουν βαλει μονο 24 ποντους οι Τουρκοι στη 3 περιοδο... τι εγινε ρε γειτονες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ο Τουρκόγλου 6.000.000€ το χρόνο και δεν μπορεί να βάλει βολές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12 εκ. δολάρια παίρνει. για να τον διώξουν οι ματζικ θα του δώσουν τα μισά του επόμενου χρόνου. δλδ 6εκ δολ.

      Διαγραφή
  38. Εντάξει.. Είχαμε γράψει ότι αυτό το τουρνουά μυρίζει μπαρούτι αλλά τέτοια εντυπωσιακή "είσοδο" το πρώτο μεσημέρι δε την περίμενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Paixnidia me entasi kai underdogs me kardia . Oxi polli poiotita omos....

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς.. Και τι παιχνίδια έχουμε μπροστά μας σήμερα..

      Διαγραφή
    3. πες το ψέματα Τζιμ...2/4 εκπλήξεις δυνατές (Βρετανία-Φιλανδία) και στα άλλα 2 οι νικητές κερδίσανε από σχετικά μέχρι πολύ άνετα χωρίς να είναι φαβορί θεωρητικά...

      Είμαι ήσυχος για το βράδυ, άλλες εκλπήξεις δε χωράνε σε μια μέρα :p

      Διαγραφή
    4. Nα σου πω την αλήθεια περίμενα ότι η Φινλανδία θα χτυπήσει το ματς δυνατά. Αντίθετα δεν περίμενα τέτοια (ειδικά) ήττα της Πολωνίας (είναι καλοί οι Γεωργιανοί) και φυσικά τα χάλια του Ισραήλ. Μπαίνουν "τσίτες" με το καλημέρα στους ομίλους, δεδομένη πρόκριση δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    5. Ήμουν επίσης ψιλιασμένος για τη Φινλανδία...
      Οι Άγγλοι ήταν η μπόμπα για μένα...μεγατόνων.
      Επίσης θεωρούσα,όπως και όλοι τη Βοσνία φαβορί αλλά από όσο είδα η Λετονία έπαιζε ωραίο και ομαδικό μπάσκετ-ενδιαφέρουσα ομάδα.Τους έριξε(και εμένα μαζί στον κουβά)
      Γεωργία-Πολωνία άλλο ένα ματς έκπληξη...
      Μπορεί να ήταν αμφίρροπο αλλά τέτοια διαφορά-και μάλιστα από τους Γεωργιανούς δεν περιμέναμε.
      Ενδιαφέρον clue: στα σημερινά ματς τα φιλικά αποδείχθηκαν αξιόπιστα δείγματα..

      Διαγραφή
  39. Για το βράδυ (Σερβία-Λιθουανία) τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim, νομίζω οι Λιθουανοί θα μπουν πολύ δυνατά και θα καθαρίσουν σχετικά εύκολα το ματσάκι.
      Στο Ιταλία-Ρωσία τί βλέπεις;

      77

      Διαγραφή
    2. servia polla erotimatika , lithuania gumni sta guard poitiki sto 3-4-5 . Mallon pros tous lithuanous alla perimeno kleisto match kai xamilo score.

      Διαγραφή
    3. Έλα φίλος, ωραίο σχόλιο από πάνω.. Τι να σου πω, ότι βλέπω κάτι? Πολύ ομίχλη.. Είναι σε κακή κατάσταση και οι δύο. Είναι και το ματς πολύ σημαντικό. Καταλαβαίνεις.. Μακριά από οποιαδήποτε πόντα εδώ..

      Διαγραφή
    4. Για τους παίκτες που θα 'θελα να δώ; Σ' αυτό αναφέρεσαι;

      Πόσα ματς θα βλέπεις κάθε μέρα, ρε μπαγάσα;

      Πες μου να ζηλέψω...

      77

      Διαγραφή
    5. Τζιμάρα το ότι είσαι εδώ και μιλάμε τέτοιες μπασκετικές ώρες είναι ότι καλύτερο. Άντε να μαζευόμαστε όλοι εδώ από το μεσημέρι να σχολιάζουμε! Απόλαυση.. Λοιπόν θέλω να σε ρωτήσω κάτι, αν θες απαντάς. Με ποιόν θα είσαι στα ματς Ρωσία-Ιταλία και Λιθουανία-Σερβία? Ποιός θέλεις να νικήσει?

      Διαγραφή
    6. @77
      Εξαρτάται.. Μη σου λέω αοριστίες. Αυτά που θέλω θα τα βλέπω όμως (ακόμα και με υπέρβαση προγράμματος). Δεν είναι κάτι διαφορετικό πάντως για εμένα σε σχέση με το χειμώνα. Απλά είναι συνεχόμενες οι ημέρες..

      @ανώνυμος

      Εδώ στη "φωλιά".. Ιταλία και Σερβία. Είμαι φαν.

      Διαγραφή
    7. Νομίζω ότι η Ιταλία και τη Ρωσία θα κερδίσει και την 2η θέση θα πάρει στον Όμιλο πίσω από μας. Ποντάρω στον Πιανιτζιάνι. Πρέπει να αντιδράσει και να αλλάξει την ροή των πραγμάτων. Έχει τα προσόντα και θα το προσπαθήσει. Τον βοηθά το χάλι των Τούρκων και το τσίρκο των Ρώσων.

      77

      Διαγραφή
    8. και εγώ θέλω ιταλία. αλλά με αυτά που βλέπω σήμερα φοβάμαι μη πέσουν τίποτα καρατιές από ρωσία μεριά.όχι ότι και οι ιταλοί είναι κανένα φαβορί.


      sotos13

      Διαγραφή
  40. Megali apogoiteusi o simerinos hedo, teleios ektos rythmou.Gnorizei kaneis ti traumatismo eixe persi? An den parei mpros den vlepo pos oi tourkoi tha pane makria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οι Λιθουανοί θα έχουν πρόβλημα αν δεν πάρουν διαφορά 10 πόντων και άνω μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο. μετά η ψυχολογία θα ανεβάσει τους Σέρβους και θα σπάνε κόκκαλα στην άμυνα. προβλέπω ένταση και πολύ ξύλο!!! νικητές ελπίζω οι σέρβοι.
    στο ιταλία - ρωσία μάλλον οι κόκκινοι θα περάσουν αν και είμαι τιφόζο ιταλιάνο.
    είχα ακούσει πως οι Τούρκοι ήταν down αλλά με εντυπωσίασε και η απραξία του Τάνιεβιτς, όλο τα χέρια άνοιγε...χαμηλός βαθμός.
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. μου μυρίζει τουρκία η εμφάνιση μας..τώρα στο β' θα δείξει..

    JOHNYQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. με μπουρούση σε άλλο επίπεδο η ομάδα παιδιά. Εντάξει δεν έχει αντίπαλο αλλά σαμπως οι άλλοι δικοί μας έχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πολύ σεξ στο Ισπανία Κροατία ρε παιδιά. Καλά με 30πόντους ? Μήπως να φοβηθούμε?
    Μάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλή εμφάνιση από τους περισσότερους, αλλά ήταν πολύ αδύναμη η Σουηδία.

    Χάνουμε όμως πολλές βολές και πολλοί παίχτες χάνουν εύκολα, για την κλάση τους, καλάθια.

    Μπράβο λοιπόν και καλή συνέχεια, με υγεία! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλη εμφανιση με σαφεστατα υποδεεστερο αντιπαλο
    Θελω να δω αυτη την εθνικη με πιο δυνατες ομαδες
    Απο το σημερινο συμπερασματα μπορει να βγαλει μονο ο coach Trinkieri ξερωντας τι ζηταει απο τον καθενα και κατα ποσο το πηρε απο τη σημερινη εμφανιση...
    ΥΓ:καλα θα κανουμε να παρακολουθησουμε τη διοργανωση απο κανα internet γιατι αν περιμενουμε απο ΑΝΤ1 θα χασουμε πολλα καλα στιγμοτυπα(βλεποντας την εξυπνη σιτα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. η ομαδα που θα το παρει ειναι αυτη που θα ανεβαινει σταδιακα....μην ξεγιελιεστε απο 30αρες....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. και αυτο με τον αντεννα με τις διαφημισεις εχω να το δω απο τοτε που επαιζε γλυφαδα ο παναθηναικος.....με πανο κρεμασμενο ''ζουμε για να σε δουμε πρωταθλητη ευρωπης''....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπερες,40 ποντους οι κροατες με ισπανια ειναι πολυ εντυπασιακο νουμερο γιΑ την αμυνα των ισπανων(δικαωθηκε εν αρχη ο δημητρης αμυντικα)θα ηθελα να τους δω καποια στιγμη γιατι δεν το δα το ματς,τα σκοπια την πατησαν με το μαυροβουνιο ενω οι τουρκοι τα εσπασαν εντελως,βαρια ομαδα αλλα δεν τους περιμενα ετσι απ την αρχη ,λογικα θα κρεμαγαν οσο θα κουραζονταν με τα ματς.Ματσαρα το σερβια-λιθουανια λογικα,οσοι πιστοι ας σπευσουν.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι για την άμυνα των Ισπανών αλλά και την επίθεση των Κροατών.Οι κροάτες μου χαλάνε κάπου σαν εξίσωση επιθετικά.Δημιουργός nowhere.Χημεία κακή,αναγκαστικό φόρτωμα στο ποστ για ζόριτς-τόμιτς,3ποντα μπογκντανοβιτς και ο θεός βοηθός.Γνωρίζουμε ότι ο Ούκιτς δημιουργικά είναι πολύ λίγος(0 ασίστ σε 31 λεπτά-αδυναμία να τρέξει ομαλή επίθεση με ασφάλεια),ενώ ο ντρέιπερ δεν κάνει και τόσο για floor general(αναγκαστικά θα ανέβει πολύ στο rotation.)
      Σωστά ο Τζιμ αναφέρει ότι θα χρειαστεί μέχρι και ο Σιμόν στην αποστολή αυτή.Οι κροάτες έχουν πολύ δρόμο για να περάσουν στην επόμενη φάση...
      Από την άλλη δεν είμαι φαν του να σκας τους παίκτες σου χωρίς λόγο,και τα 34 λεπτά του Μαρκ μου κακοφαίνονται.(όχι τόσο αυτό καθαυτό,αλλά η νοοτροπία που δείχνει εν μέρει ο κόουτς.)
      Κατά τ'άλλα η Ελλάδα τα συνηθισμένα-αναμενόμενα(μένω ικανοποιημένος ελπίζοντας ότι η επιθετική κινητικότητα θα ανέβει σταδιακά στο τουρνουά.Είμαστε αναμφίβολα η πιο "μοιρασμένη" σε πρόσωπα ομάδα στο τουρνουά-θέλει προσεκτική διαχείριση αυτό.)
      Τα Σκόπια έχασαν απογοητευτικά,κάτι που θα πληγώσει την ψυχολογία τους.Θα γίνει χαμός στον όμιλο.Το Μαυροβούνιο με εξέπληξε,δεν περίμενα ότι θα παρουσιάσει ισορροπημένο παιχνίδι και από την περιφέρεια-καλός ο Rice.(στον Πανιώνιο δε μου άρεσε..)

      Διαγραφή
  50. Κοίτα ρε γαμώτο που οι Λιέτουβοι πάνε να κάνουν μέγκα τον μπαρμπαμυτούση και την παρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τώρα ποιος περίμενε ότι θα χανε η Γαλλία....ή η Σλοβενία θα κέρδιζε με 2 δεν ξέρω..
    Σερβία όπως την περιμέναμε..Δάγκωνε στην άμυνα,έψαχνε το τρανζίσιον και το ποστ(όπως μας την έχει περιγράψει ο Τζιμ στο μπάσκετμπλογκ)
    Νέντοβιτς-τρομερά πόδια το παιδί.Η ομάδα όπως ήταν αναμενόμενο κόλλαγε επιθετικά ανα καιρούς αλλά το πάθος που επιδείκνυε υπερκάλυπτε τα πάντα.
    Κακή η Λιθουανία αμυντικά,ακατανόητο το επίμονο δίδυμο Λαβρίνοβιτς από τον Καζλάουσκας,ολοφάνερη η έλλειψη παικτών στην περιφέρεια να δημιουργήσουν.Πάλι καλά που χτύπαγε και ο Καλνιέτις μόνος του.Η Σέρβικη ομάδα έπαιζε άμυνα έντασης,σπρώχνοντας προς τα πάνω την Λιθουανική επίθεση ξεγυμνώνοντας την αδυναμία των τελευταίων να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα..
    Smallball με νικητή τον Πιανιτζιάνι στο Ρωσια-Ιταλία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Λιγα παραγματα για τα ρωσια-ιταλια κα σερβια λιθουανια,τυχερη η εθνικη μας που ΄΄κληρωθηκε΄΄ σε αυτο τον ομιλο,πολυ ποιο δυνατες οι ομαδες του αλλου ομιλου ερχεται δυσκολο ματς χιαστη στους 8.Οι σερβοι τη βρηκαν την ακρη στην αμυνα,σκληρη ομαδα με το κριστιτς να κανει ματς που δεν εκανε φετος στη τσσκα,ο νεντοβιτς καλος αλλα οχι καθαρο ποιντ γκαρ,περισσοτερο κομπο με πολυ καλα πατηματα στο παρκε,δυσκολα τα πραγματα στους σανς που τον διαλεξαν(στο 30 ντραφτ),οι λιθουανοι εχουν μεγαλο θεμα στη περιφερεια και στις περιστροφες στην αμυνα,αστοχοι σημερα.Οι ιταλοι επεξαν εντος εδρας,ο ντατομε δειχνει να ειναι μακραν ο καλυτερος παιχτης στο ροστερ της ιταλιας,εκτος απο καλος σουτερ ειναι καλος αμυντικα προσφερει γενικα,οταν απουσιαζε οι ιταλια επεφτε αρκετα καθως ο μπελινελι σουταρει οποτε πρει τη μπαλα!Ευτηχως για αυτους οι ρωσοι ειταν μουδιασμενοι,ο σβεντ αργησε να μπει στο παιχνιδι και ο κακομηρης ο μονια τραβουσε μονος του κουπι.Λογικα δε θα εχουμε θεμα αυριο με τους ρωσους ακομα στη φροντ λαιν δειχνουν αδυναμοι(τους εκαναν πλακα οι σεντε ρτης ιταλιας)και χωρις σκορ,μια προσοχη στη περιφερειακη αμυνα χρειαζετε.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 3-4 μονόφθαλμοι και με ολίγη μυωπία ψάχνουν έναν φακό επαφής που έχει πέσει στο πάτωμα για να κάνουν κουμάντο στους στραβούς. ΟΚ, θα έχει την πλάκα του το φετινό Ευρωμπάσκετ, θα δούμε αμφίρροπα παιχνίδια και εκπλήξεις αλλά από ποιότητα και προσωπικότητες, " περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 17/7 το αρχιπαλτό ο Vesely? Ε ρε γλέντια!

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τζιμ, εσύ ωραία τα έγραψες, αλλά η πρώτη μέρα είχε τις αναπόφευκτες εκπλήξεις. Από εδώ και πέρα μένει να δούμε αν οι ομάδες (είτε κέρδισαν, είτε έχασαν) θα επηρεαστούν ψυχολογικά από τα περίεργα της πρεμιέρας. Πιο πολύ με σόκαρε των Γάλλων και λίγο των Ισραηλινών.

    Για την ώρα τις εντυπώσεις κερδίζουν Ισπανία και Σερβία. Πόντο και σε Φινλανδία-Μαυροβούνιο. Εμείς νομίζω πως θα ξεκινήσουμε με πέντε νίκες και μετά βλέπουμε: πολύ γκαντεμιασμένους αντιπάλους έχουμε στον όμιλο.

    Αστέρι της ημέρας ο Νέντοβιτς, ρόμπα της ημέρας ο Μοτιεγιούνας. Μιλάμε το παληκάρι είναι τελείως στον κόσμο του, παίκτης της φιγούρας εντελώς. Ήταν μια φάση σε αμυντικό τρανζίσιον που ο επιτιθέμενος επέλαυνε πίσω του κι εκείνος κοιτούσε προς το καλάθι του, ψάχνοντας να βρει ματσάπ! Μάλιστα έκοψε και το δρόμο στον Βαλαντσιούνας που έτρεχε να κόψει το λέι-απ του Σέρβου - και φυσικά δεν πρόλαβε. Πολύ γέλιο...

    Shadamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν έδωσα βάση στη φάση που περιγράφεις το παλικάρι είναι για τα πανηγύρια..(αλήθεια πόσους παίκτες καρναβάλια έχει μαζέψει αυτό το ΝΒΑ?-πόσοι είναι δήθεν σταρ και τους ξεφτυλίζουν οι Ευρωπαίοι τα καλοκαίρια..)
      Άπαξ και γίνει το πικ ν ρολ με τον ψηλό που μαρκάρει έχει τελειώσει η φάση...παραλίας ο τύπος..

      Διαγραφή
    2. Αυτό το "ο τάδε παίζει στο NBA αλλά είναι κακός παίκτης, τι χάλια μαζεύουν" πρέπει να σταματήσει. Οι Rockets ήταν η Σάρα, η Μάρα και η Γενειάδα φέτος, ο Μοτεγιούνας ο 12ος τους παίκτης που αναβαθμίστηκε για λίγο όταν έδωσαν ό,τι 4αρι είχαν για τον Robinson. Μήπως πρέπει να κρίνουμε και τους αμερικάνους στην Ευρώπη από τον τελευταίο τροχό της Μπεσίκτας ή της Άλμπα;

      Ody

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια Ody είναι πως έχουν μαζευτεί αρκετοί Ευρωπαίοι τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ. Πολλοί από τους οποίους άλλες φορές δεν θα έμπαιναν ούτε καν σαν κουβέντα...
      Με αφορμή τον Μοντεγιούνας ο οποίος απλά έχει το ύψος αλλά είναι άτεχνος , πολύ γρήγορα και πρόχειρα θα θυμηθώ τον Ασίκ και μην ξεχνάμε πως φέτος οι Χόκς υπέγραψαν τον Άντιτς !!!
      Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες του ΝΒΑ έχουν πάρει σβάρνα και υπογράφουν όποιο μεγάλο και ψηλό κορμί βλέπουν ανα την υφήλιο. Το θέμα είναι ποιός από τους Ευρωπαίους που πάνε εκεί θα βάλει κάτω το κεφάλι και θα δουλέψει...(βλέπε Ντίβατς, Αφοι Γκασόλ)

      Run TMC

      Διαγραφή
  56. Απαράδεκτες οι μεταδόσεις του αντεννα. Επιτρέπονται αυτά που κάνει από τη Fiba; Δεν πρέπει να τους βάλει κάποιος χέρι; Και πρέπει να γίνει σύντομα γιατί όταν το επίπεδο ανέβει θα βλέπουμε μόνο διαφημίσεις. Αν δε βγαίνουν, όπως λένε, να μην έπαιρναν τα δικαιώματα, εμείς δε φταίμε για αυτό το χάλι που μας σερβίρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΠΕΣΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
    ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΑΝΚ 17 ΠΟΛΩΝΙΑ ΡΑΝΚ 10
    ΜΟΝΟ 17 ΠΟΝΤΟΥΣ ΕΧΑΣΕ Η ΠΟΛΩΝΙΑ.
    ΒΟΣΝΙΑ ΡΑΝΚ 15 ΛΕΤΟΝΙΑ ΡΑΝΚ 19 ΜΟΝΟ 11 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΦΑΓΕ Η ΒΟΣΝΙΑ.
    ΙΣΡΑΗΛ ΡΑΝΚ 14 ΑΓΓΛΙΑ ΡΑΝΚ 24η ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΙΞΕ ΜΟΝΟ 4 ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
    ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΑΝΚ 7 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΡΑΝΚ 16 ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΣΗ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΠΟΝΤΟΥΣ ΕΧΑΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.
    ΒΕΛΓΙΟ ΡΑΝΚ 20 ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΑΝΚ 23 ΕΔΩ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΝΙΚΗΣΕ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
    ΣΚΟΠΙΑ ΡΑΝΚ 8 ΜΑΥΡΟΝΟΥΝΙΟ ΡΑΝΚ 12 ΚΙ ΕΔΩ ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ ΣΤΟ ΤΣΑΚ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ.
    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΡΑΝΚ 4 ΣΕΡΒΙΑ ΡΑΝΚ 6 ΜΟΝΟ ΜΕ 7 ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΑΛΑΡΑ ΝΙΚΗΣΕ Η ΣΕΡΒΙΑ.
    ΓΑΛΛΙΑ ΡΑΝΚ 2 ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΑΝΚ 18 ΜΟΝΟ ΜΕ ΙΣΗ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΑΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΟΜΩΣ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ , ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΒΟΡΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΡΙΞΑΝ ΕΙΚΟΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΡΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΜΕ ΡΑΝΚ 5 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΑ ΜΕ ΡΑΝΚ 22 ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΤΑΛΙΑ ΡΩΣΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ 4 ΣΤΑ 12.
    ΒΑΣΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΤΑ ΜΑΤΣ ΑΥΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΒΟΡΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΕ 8 ΣΤΑ 10 ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε βλεπεις μπασκετ?

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ,ΜΟΝΟ ΤΑΒΛΙ. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΣΑΙ;

      Διαγραφή
    3. Φιλε ξερεις τι εστι power rankings ή νομιζεις οτι ειναι καμια στοιχηματικη στηλη;

      Διαγραφή
    4. Βλέπεις μπάσκετ όμως...

      Shaddamn

      Διαγραφή
    5. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΠΑΣΚΕΤ.ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΙ ΑΓΓΛΙΚΑ.
      ΑΜΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΞΕΡΩ ΓΑΛΛΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΙΣΠΑΝΚΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ; ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΒΛΕΠΩ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗ ΕΚΕΙΝΕΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗ ΓΚΟΥΓΚΛ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ.ΤΟΜ ΚΑΠΟΣ.
      ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ 2 ΓΚΡΑΝ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ 8 ΣΤΑ 10 ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ 9 ΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ 10 Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ. ΑΡΑ ΤΟ ΡΑΝΚ ΕΙΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ. ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΠΕΥΣΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ;

      Διαγραφή
    6. Μπα, ούτε καν ταβλαδόρος. Πιο πιθανό τρακαδόρος.

      Τεσπά. Το θέμα είναι ότι εδώ οι σχολιαστές το βλέπουν (βλέπουμε) το πράμα λίγο πιο σφαιρικά, για τη χαρά του παιχνιδιού, ας πούμε. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι αυτό το μονοσήμαντο και επίπεδο πράμα, στυλ "κερδίζω-χάνω", μας κάνει να αντιδρούμε λιγάκι άτσαλα. Ενίοτε. Δεν είναι στοιχηματζήδικο εδώ.

      Η αναφορά σε κάποιον Τομ... κάπως, δεν αποτελεί καθαρή απάντηση whatsoever. Όσο για τις γνώσεις σου στις ξένες γλώσσες είναι όντως αξιοσημείωτες και αποτελούν χρήσιμο εφόδιο για την αγορά εργασίας. Στη χειρότερη θα μπορείς να διδάσκεις τάβλι (συ είπας!) στους τουρίστες που πραγματοποιούν αθρόα προσέλευση τους τελευταίους μήνες.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    7. Τομ... κάπως


      ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ
      Shadamn έγραψες..!!!!

      Διαγραφή
    8. Γενικά τα power rankings δείχνουν τη δυναμική που θα έχει μία ομάδα στο βάθος μίας διοργάνωσης και όχι τι θα γίνει στην πρεμιέρα.

      π.χ. Η Ισπανία σχεδόν πάντα ξεκίναγε νωθρά και κατέληγε να σαρώνει τα πάντα.

      Αλλά στο κάτω κάτω και έξω 100% να πέσουν προς το τέλος της διοργάνωσης τη σημασία έχει? :D Το χαβαλέ του κάνει ο κάθε ένας εδώ (όπως επίσης και ο Jim) δεν το παίζουμε στοιχηματζήδες κλπ.

      Εγώ πχ ο Περπέρογλου έγραψα ότι είναι τελειωμένος και ήταν ο πιο καλός παίχτης εχθές και φυσικά ελπίζω να συνεχίσει έτσι και καλύτερα! :D

      Διαγραφή
  58. τους σερβους περιμεναμε να δουμε και εδειξαν μεταλιο.
    Με τρομαξε το αποτελεσμα της γαλλιας που την ειχα για φαβορι

    απο την ισπανια κραταω τα 35 λεπτα του γκαζολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημέρα.
    Μερικά σχόλια της 1ης ημέρας του Eurobasket κυρίως για τα αποτελέσματα και τα στατιστικά. Είδα μόνο το 1ο ημιχ. της Εθνικής και το 2ο ημιχ. του Σερβία-Λιθουανία.

    Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Η ήττα των Γάλλων από την Γερμανία. Νομίζω πιο πολύ καλό θα κάνει στα Γαλλάκια αυτό το αποτέλεσμα παρά κακό. Τους προσγείωσε απότομα και σύντομα στην πραγματικότητα και μάλιστα με μηδενικό βαθμολογικό κόστος αφού δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση του Ομίλου τους.

    ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Το Σερβία-Λιθουανία. Οι Σέρβοι έδειξαν ότι παρά το γεγονός ότι είναι μια ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Ειδικά στην επίθεση έδειξαν αρκετές αδυναμίες σε αντίθεση με την άμυνα όπου τσάκιζαν κόκαλα (με την ανοχή των διαιτητών, πάντως). Το ένα πουλέν του Jim (Nedovic) δικαιολόγησε το ντόρο. Το άλλο (Markovic) έβγαλε τα συκώτια του Kalnietis αλλά πολύ μικρή συμμετοχή στην επίθεση, ρε παιδί μου. Οι Λιθουανοί ήταν σκέτη απογοήτευση με τους Kleiza, Valanciunas και Pocius να είναι εκτός τόπου και χρόνου και τον Kalnietis μόνο να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο coach Kazlauskas στα γνωστά του στάνταρ με τον Ντούντα να του παίρνει για άλλη μια φορά το σκάλπ.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ
    Η ήττα της FYROM από το Μαυροβούνιο ίσως αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξη του Ομίλου. Επιπλέον, ο τρόπος που έχασαν οι Σκοπιανοί και πολύ πονάει και ψυχολογικά επηρεάζει.

    Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
    Μακράν στα δικά μου μάτια ο Datome. Σε 35’ είχε : 25pts, 8rebs, 2ass, 1stl, FG 9/13 (3/4 3p.), FT 4/4. Νομίζω o MVP της 1ης ημέρας.

    ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Οι 40 πόντοι της Κροατίας και η επιλογή του Ορένγκα να αφήσει 34’ στο παρκέ τον Gasol σε ματς 30 πόντων. Αν το όποιο ματς με τους Ισπανούς (θα παίξουμε σίγουρα 1 φορά στην β’ φάση) κριθεί στην τακτική τότε ελπίζω ότι ο Τρινκιέρι δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στον Ορένγκα.

    Η ΕΘΝΙΚΗ
    Παρά το αρχικό μούδιασμα, η ομάδα έπαιξε όσο χρειαζόταν για να καθαρίσει το ματς και μάλιστα νωρίς. Μου άρεσε το μοίρασμα του χρόνου που έγινε στοχευμένα από τον coach, η διάθεση του Μπουρούση και η ετοιμότητα του Σλούκα. Η αλήθεια είναι ότι ο αντίπαλος ήταν αδύναμος αλλά μήπως τα ίδια δεν ισχύουν και για Γερμανία, Τσεχία και Μεγ. Βρετανία;


    Υ.Γ. Τα καλάθια των γηπέδων είναι πιο σκληρά από ό,τι συνήθως ή μου φάνηκε; Ξέρναγαν πολλές φορές την μπάλα ειδικά στα lay up.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ξεκινήσω από το τέλος δεν είμαι απόλυτα βέβαιος αν τα στεφάνια είναι όντως σκληρά αλλα υπήρχαν αρκετές φορές που άκουγες ένα έντονο "γκντούπ" μετά τα σούτ.
      Η λογική του Ορένγκα να χρησιμοποιήσει το Μαρκ 34' δεν έχει στα δικά μας μάτια ιδιαίτερη βάση.Το θέμα είναι εαν ο Μαρκ κουράζεται ή ζορίζεται και τρώει το ίδιο ξύλο και έχει τις ίδιες επαφές με το ΝΒΑ.Πιθανόν να έρχεται με κεκτημένη ακόμη ταχύτητα...Άσε που δεν έχει άλλη αξιόπιστη βάση στο 5.Μην ξεχνάμε πως το σκορ ξέφυγε εντελώς στην 4η περίοδο οπου οι Κροάτες κατέρρευσαν.

      Η Εθνική δείχνει πιό ομάδα απο κάποιες άλλες αλλα κάποιες λεπτομέρειες θα μας κοστίσουν και για αυτό θα πρέπει να τις διορθώσουμε το συντομότερο.
      Μου άρεσαν οι γρήγορες αλληλοκαλύψεις,ο πλουραλισμός στην επίθεση και το μοίρασμα του χρόνου αλλα οι βολές πρέπει να μπάινουν και να μην κοιτάμε μετα το 17/31 όπως επίσης και το οτι κάναμε μεγάλο αριθμό λαθός σε σχέση με το σχετικά εύκολο έργο που είχαμε χτες.Ο ίδιος αριθμός με δυσκολότερο αντίπαλο θα είναι καταδικαστικός.

      Για τον Ντατόμε λίγο πολύ τα είδαμε και στο Ακρόπολις.Δεινός σουτέρ και σχετικά καλός ριμπάουντερ.Θα φανεί όμως με πιο ζόρικο αντίπαλο αφού οι Ρωσοι πραγματικά κατεβάζοντας τα πιτσιρίκια δεν μπόρεσαν να τον κάνουν καλά...

      Οι Σέρβοι στα μάτια μου δείχνουν εκτός από μέταλλο , πάθος και μετάλιο. Δωσε στο Σοφό πιτσιρικάδες με σιγοντάρισμα και προσωπικότητα 2 παλιών να σου κάνει παπαδες...Μου άρεσε η ενέργεια που έβγαλαν,η επιθετική τους άμυνα και τα καλά κλεισίματα στη ρακέτα προκειμένου να βγάλουν από τα νερά τους τους τα ψηλά κορμιά των Λιθουανών.Σαν να τους είπε ο Ντούντα.."Αν θέλουν να πάρουν το ματσάκι ας το πάρουν με τρίποντα.Πόσα θα βάλουν.." Και οι λιθουανοί επεσαν στην παγίδα...

      Ανέβηκε πολύ στα μάτια μου χτες ο Καλνιέτις αφού προσπαθούσε μόνος του να κρατήσει όλη τη Λιθουανία και εύχομαι να μας "πιάσει" (στο Golden State εννοω) ο Nedovic.Δείχνει πολύ καλό παιχτάκι και με δουλειά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα κανει καλή καριέρα...

      ΥΓ. Δεν στέκομαι στην ήττα της Τουρκίας.Το 5/30 που είχαν μαζι Ιλιασόβα-Τούρκογλου και Πρελτζιτς δεν είναι ο κανόνας αλλα η εξαίρεση.Όσον αφορά τη Γαλλία η αλήθεια είναι οτι ήταν μεγάλη έκπληξη.Αλλα η Γερμανία δεν ξεγελά.Το τρίποντο πήγαινε σύννεφο...Μεγάλες ασίστ ο Σαφάρτζικ -έκοβε σαν βούτυρο την άμυνα των αντιπάλων - σε σημείο να δείχνει τις αδυναμίες της ρακέτας των Γάλλων και να κάνει την frontline τους να φαίνεται αστεία..

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Ντούντα έλα στο Άρη!
      Νεανικό ρόστερ και Ασημακόπουλος - Πελεκάνος...
      Άμα λάχει ψύνουμε κ γκάλη! (Τί λεμε τώρα ούτε λαι απ δεν έκανε στην τιμητική εκδήλωση)

      Dali.S

      Διαγραφή
  60. Μα διαιτητής με όνομα KOKAINIΣ ?Αλήθεια τώρα;Πόσο πολύ μας τρολάρει ο τύπος!!Ηρωική και η προσπάθεια του Φιλλιπούση να τον πει, αλλάζοντας τον τόνο που λογικά είναι στο ίνης, και τον έλεγε κοκάινις.Όχι ότι άλλαζε και τίποτα δηλαδή..Ο τύπος πάντως ήταν συνεχώς διατητής.... γραμμής!!!! χαχαχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. To ματς της Ελλάδας δεν αντέχει σε -πολύ- κριτική, καθώς μετά το 7ο-8ο λεπτό, δεν υπήρχε θέμα τελικού νικητή. Αν και δεν το βλέπουμε συχνά, όλη τη διαφορά την έκανε ο "10-μέρες", που χθες τα έκανε και τα έβαζε όλα. Έπαιζε βέβαια με παίκτες στο 1/10 της αξίας του (ωραίος ο αραπάκος, μου θύμιζε λίγο Harden το μούσι του), αλλά γενικότερα άλλαξε το ρουν του ματσακίου...

    Για τις εκπλήξεις δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, πλην ίσως Γάλλων και Τούρκων που τα έμπλεξαν μόνοι τους....και μόνοι τους μπορούν να τα ξεμπλέξουν. Εγώ θέλω να σχολιάσω μόνο το σχεδόν 60-40 των διαιτητών στο Σερβία-Λιθουανία. Η "επιθετική άμυνα" των Σέρβων ήταν μονίμως πέρα από τα όρια του foul, ώστε τελικά οι Λιθουανοί είχαν να αντιμετωπίσουν και -σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία- τους διαιτητές (όλα τα άλλα στατιστικά πλην fouls και βολών είναι σχεδόν ίδια). Και το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι σε δύο περιόδους, όπου οι Σέρβοι έπαιζαν σχεδόν ξύλο, τελείωσαν χωρίς οι Λιθουανοί να μπουν στο bonus των βολών...!

    Ούτε Λιθουανός/Σέρβος είμαι, ούτε στοίχημα έχω παίξει...απλώς το συγκεκριμένο μου έκανε έντονη αλγεινή εντύπωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με το περί διαιτησίας και είναι πολύ περίεργο, γιατί η γενικη εικόνα που αποκόμισα από τα άλλα ματς είναι ότι οι σφυρίχτρες παίρνουν φωτιά από την υπερβολική χρήση. Να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα γιατί, όσο κι αν με εκνευρίζει η διαιτητολογία, το επίπεδο του μπάσκετ που βλέπουμε επηρεάζεται άμεσα από την πολιτική των σφυριγμάτων. Δυστυχώς.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    2. Επίσης, χωρίς να το έχω δει, διάβασα/άκουσα ότι έγιναν επίσης σημεία και τέρατα στο Σλοβενία-Τσεχία, και φυσικά όλοι ξέρουμε τι έγινε στο ΠΓΔΜ-Μαυροβούνιο...

      Γενικά δεν είχαμε καλή πρεμιέρα, τόσο καθαρά μπασκετικά (+διαιτητικά) όσο και διοργανωτικά (και από πλευράς FIBA)...

      Διαγραφή
  62. Καλημέρα και από εμένα, πρώτη φορά που γράφω αν και εχω διαβάσει όλα τα άρθρα και τα σχόλια τους τελευταιους 4-5 μήνες.

    Αναφορικά με τη "διαμάχη" των power rankings, να πω ότι όλα θα κριθούν στο τέλος, αλλά πράγματι η πρεμιέρα δε δικαίωσε τις τοποθετήσεις.

    Πάντως η Σερβια και η Φινλανδία ήταν στα πλαίσια της λογικής.

    Η Γεωργία έχει πολύ καλύτερη ομάδα απ΄οσο ακουγεται. Το ΜΑυροβούνιο το ίδιο, συν οτι στο ματς με FYROM δε μπορεί να μείνει εκτός "εξισωσης" αγώνα η ειδική σχέση των 2 χωρων.

    Για μένα μεγαλύτερη έκπληξη συνιστα η νίκη της Μ. Βρετανίας, όχι γιατί το Ισραηλ ειναι κατι ιδιαιτερο, αλλα γιατι (α) Η Μ. Βρετανια είναι πολύ πολυ αδύναμη ομαδα, (β) το ματς πηγε στην παραταση, που σημαινει ότι το θεωρητικο φαβορι μπορουσε να ανακαμψει ψυχολογικά και πνευματικα, καθώς οι Βρετανοί δεν "έκλεψαν" τη νίκη.

    Σε αντίκτυπο βεβαια, η νίκη Γερμανίας ήταν πιο δυνατή, ειδικά εφόσον σε όλη τη διαρκεια σχεδόν οι Γερμανοι ηταν μπροστά! Νομιζω πως σε συνδυασμο με τη συνεχη ανοδο του πρωταθλήματός τους, οι Γερμανοί έρχονται...Απλα εχουν επιλεξει το δυσκολο δρομο, του αν μαθουν στους ομοεθνεις τους μπασκετ και οχι να παρουν ετοιμους παιχταραδες (δε νομιζω πχ πως η Μπαγερν θα ειχε προβλημα να κατεβει με μπατζε 20 εκατομμυρια στην Ευρωλιγκα)

    MVP συμφωνω ο Ντατόμε, πολύ γεματη εμφάνιση και δε μου λέει τιποτα η δηθεν αδυναμη Ρωσια: Για την Ιταλία που στόχο έχει σε πρώτη φάση την πρόκριση, το ματς αυτο ηταν κομβικό, και το πήρε χάρη στο Ντατόμε. Τοσο απλά!

    Παρα πολύ καλός - καθοριστικος θα ελεγα- ο Ντεντοβιτς, οποτε εμπαινε ανεβαζε μια ταχυτητα τη Σερβία!

    Οσον αφορά την Ελλάδα, θα πω οτι με τη Σουηδια (το τονιζω), ξεκινησαμε με Μπραμο στο 2 να βοηθα στο κατεβασμα...Αποτελεσμα...

    Στα πρωτα 7 λεπτα (μεχρι να τον αλλαξει ο κοουτς)...6 λαθη και σκορ 8-2 για τους Σουηδους..Ασε που ο Μαικ λογω κατεβασματος ηταν εκτος επιθετικων πλανων!

    Δε καμια περιπτωση δεν ευθυνεται ο Μαικ για το σκορ και την εικονα των πρωτων λεπτων, ομως ειλικρινα τρομαζω τι μπορει να γινει οταν θα μας πιεσουν ανελεητα οι Σερβοι και οι Ισπανοι! Μακαρι να αντεξει η τριάδα, και ας ελπίσουμε να παρουμε μερικά φαουλ, γιατι οι κακομοιροι Λιθουανοί εφαγαν αλυπητο ξύλο!

    culdesac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τζιμ εαν θέλεις σβήσε με αλλά δε μπορώ άλλους άμπαλους εδώ μέσα που δε γνωρίζουν τι σημαίνει power rankings. Άστα γίδια στο σκοτάδι ρε Τζιμ, κανονικά πρέπει να σε πληρώνουν για να κάνουν κλίκ εδώ μέσα. Με τη λογική του βλάχου από πάνω που μιλάει για κυριάκους βίδες και ροδέλες, η γερμανία έπρεπε να είναι πάνω από τη Γαλλία στα ράνκινγκς επειδή κέρδισε.! Ουστ ρε γίδια από δω μέσα. Μολύνετε τη καλύτερη σελίδα μπάσκετ.

    Στηβ Γιατζόγλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Στιβ φιλάρα, βιάζεται ο άλλος, αλλά βιάζεσαι κι εσύ. Μπορεί η Γαλλία να συνεχίσει να χάνει από τον κάθε πικραμένο. Δεν πρέπει να αναθεωρηθεί τότε το power ranking; Μπορεί βέβαια και να αρχίζει να κερδίζει και να δικαιώσει τον Jim. Προς το παρόν κάνουμε υπομονή να τελειώσει τουλάχιστον ο πρώτος γύρος για να έχουμε καλύτερη εικόνα των ομάδων.

      Διαγραφή
  64. Tzim αλήθεια τώρα..Είσαι ο Ιτούδης?Μετά την υπογραφή όλων σχεδόν των παικτών που έχεις προτείνει η Μπάνβιτ υπέγραψε και τον Κόπονεν, που πέρυσι είχες πεί ότι θα ήταν σούπερ για ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim = http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=243&Itemid=254

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω Αντώνη, προφανώς έκανα χιούμορ.Απλά έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο συντάσσονται οι επιλογές ιτούδη στη μπάνβιτ με παίκτες για τουε οποίους ο τζιμ είτε έχει προτείνει είτε έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ.

      Διαγραφή
    3. OK, όλα καλά τότε...και μη νομίζεις φίλε ότι οι σοβαροί προπονητές δεν "κρυφοκοιτάζουν" προς τα εδώ, ή ακόμα και ζητάνε ημί- ή και full επισήμως τη γνώμη ανθρώπων σαν τον Jim (δεν ξέρω το εργασιακό status του Jim, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι άλλο) ;-)

      Διαγραφή
  65. Πολύ δυνατό backcourt Nedovic, Markovic. Δένουν ωραία, ο ένας πρωτεύει κυρίως αμυντικά ο άλλος επιθετικά στο συγκεκριμένο ματς αλλά έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Η Σερβία εν γένει δεν νομίζω να εξέπληξε και κανένα. Σχολή είναι και αυτή, για κάθε έναν που λείπει υπάρχει ένας μικρός που είναι μεν πιο κάτω σε επίπεδο, αλλά θα έχει ποιότητα και αγωνιστική φιλοσοφία. Αμφιβάλω βέβαια ότι θα κινηθεί σε τέτοια επίπεδα σε όλο το Ευρωμπάσκετ αλλά θα πέσει δύσκολα. Ο Νέντοβιτς και ο Κρίστιτς την ανεβάζουν πάντως μια κλάση. Χαίρομαι και εγώ για την μεταγραφή του Σέρβου στο Golden State. Έχει ρόλο να παίξει.
    Αντίθετα η Λιθουανία απογοήτευσε, ακόμη και στους ψηλούς δεν έδειξε τίποτα. Η διαιτησία ήταν μάλλον κακή αλλά αυτό δεν αφαιρεί κάτι από τη νίκη της Σερβίας. Μέχρι και ο καλός Καλνιέτις βοήθησε μόνο στο σκορ ενώ δημιουργικά τα πράγματα ήταν άστα να πάνε. Μηδεν εις το πηλίκο και ο Βαλανσιούνας, δεν τροφοδοτείται καλά και τα βρήκε σκούρα με τον έμπειρο Κρίστιτς.
    Την Εθνική δεν την είδα. Αλλά και το ματς δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Σήμερα με Ρωσία, σε ένα ματς με άλλο ειδικό βάρος θα δούμε περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Madness.
      Οι Σέρβοι έχουν πολλές αδυναμίες και περιορισμένες δυνατότητες. Μην μας ξεγελάει η χθεσινή νίκη επί της ανεκδιήγητης Λιθουανίας. Είναι, πάντως, σκληροί μαχητές και δεν θα χάσουν εύκολα από κανένα.

      Φίλε, καλός ο Μάρκοβιτς αλλά στην επίθεση είναι σαν να μην παίζει.

      Οι Λιθουανοί πληρώνουν την επιλογή του Καζλάουσκας που είναι γνωστός σε όλους πλην των ίδιων, προφανώς. Η επίθεση τους χθες ήταν για γέλια.

      77

      Διαγραφή
    2. Καλα ρε 77 (φιλικά μιλάω μη με παρεξηγήσεις) μη τα γειώνεις όλα. Χθες έγραφες ότι θα μπούν δυνατά και θα το πάρουν το ματς σχετικά εύκολα. Άλλον προπονητή νόμιζες ότι έχουν? Για τη Λιθουανία μιλάω πάντα.

      Sotos13

      Διαγραφή
    3. Έκανα λάθος εκτίμηση, φίλε μου Soto. Είναι απλό.

      Υποτίμησα τις δυνατότητες των Σέρβων, αν και επιμένω ότι δεν είναι για 4άδα, θεωρώντας ότι έχουν λίγους ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ τους. Δεν πίστεψα ότι το μαχητικό τους πνεύμα και η σκληρή τους άμυνα θα ήταν αρκετά για να νικήσουν αυτήν την Λιθουανία.

      Από την άλλη θεωρούσα ότι παρά το έλλειμμα στον πάγκο, οι Λιθουανοί έχοντας ποιοτικότερο ρόστερ θα κατάφερναν να πάρουν το ματς σχετικά εύκολα. Αποδείχτηκε, όμως, ότι χωρίς υποτυπώδη τεχνική καθοδήγηση είναι όλα δύσκολα.

      Τέλος, δεν είχα λάβει υπόψη μου την ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι των Σέρβων.

      Εκτιμώντας, λοιπόν, λάθος τα δεδομένα έκανα λάθος πρόβλεψη.

      Τί γειώνω, δεν κατάλαβα;

      77

      Διαγραφή
    4. Έναν Τεόντοσιτς θέλει αυτή η Σερβία...
      Κρίμα που τον χάσαμε τελευταία στιγμή.

      Κατά τ'άλλα κανέναν δεν είδα να μιλάει για τον Μπιέλιτσα.Ο οποίος δεν έκανε απλά μια καλή εμφάνιση,αλλά έδειξε κάποια εξαιρετικά δείγματα ballhandling,δημιουργίας και επιθετικής λειτουργικότητας...Έπαιξε σαν αυθεντικό point forward και μάλιστα από το 4.

      Διαγραφή
    5. Σωστός ο Peris. Ο Μπιέλιτσα ήταν πολύ καλός και ώριμος, χθες. Βλέπω τον Κλέιζα να τρώει πολύ πάγκο στη Φενέρ τη χρονιά που έρχεται.


      77

      Διαγραφή
    6. Ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα. Παιχτούρα ο Νεμάνια
      Vincanity

      Διαγραφή
    7. Παιδιά μπορεί να ευνοήθηκε η Σερβία σε κάμποσες φάσεις (αμυντικά φάουλ) αλλα δεν είναι σε καμία περίπτωση ο λόγος που κέρδισε.Αυτο το γράφω διότι έχει αναφερθεί σε αρκετά post από ότι είδα...
      Απο τη μία είχες μια ομάδα με νεα διψασμένα παιδιά και μπροστάρηδες την τριάδα Κρίστιτς-Νέντοβιτς-Μπιέλιτσα και ένα σοβαρό προπονητή που έχει δώσει ούκ ολίγα δείγματα γραφής. Η ομάδα αυτή στο γήπεδο είχε συγκεκριμένο πλάνο και φάνηκε...Το αν δεν μπόρεσε η Λιθουανία να το αναχαιτήσει είναι άλλο θέμα.Και το θέμα έχει όνομα :Καζλάουσκας.
      Ο Ντούντα κακα τα ψέματα του έκλεψε και το πορτοφόλι χτες του Γιόνας...Απλά πραγματα...Λίγα γκάρντ η Λιθουανοι,πίεση στα 3/4 του γηπέδου τα νεανικά γκάρντ των Σέρβων -μερικές φορές και στα 4/4 - , κατα συνέπεια μείωση του χρόνου εκτέλεσης επίθεσης,κόπωσης και "κλειδώματος" των Λιθουανικών γκάρντ (όσα είναι δηλαδη...) και διχως να έχουν και ιδιαίτερες οργανωτικές ικανότητες το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά....
      Το οτι ο Καλνιέτις έκανε τον Ελ Σιντ θα παρατηρήσετε πως οι πόντοι είναι κυρίως από drive.Οργανωτικά το παιδί δεν είχε ούτε το χώρο ούτε τη δύναμη να το πράξει...
      Είναι και η λιθουανική σχολή "Πάμε να βαρέσουμε τρίποντα..."...

      Run TMC

      Διαγραφή
    8. Φίλε RunTMC, το πλάνο της Σερβίας -που προφανώς και υπήρχε, δεν είναι τυχαίος ο παπούς- υλοποιήθηκε ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είχαν την ανοχή των διαιτητών. Η "επιθετική άμυνα" της Σερβίας, που βραχυκύκλωσε τους Λιθουανούς, δούλεψε τόσο καλά επειδή ήταν πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια από τον κανονισμό. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ, υπήρχαν πολλές πανομοιότυπες φάσεις που δίνονταν μόνο υπέρ της Σερβίας (κυρίως σε αυτό που λες, δηλαδή στην πίεση στην περιφέρεια). Γι'αυτό και το ανέφερα, επειδή ακόμα και αυτή η κακή και άστοχη -για τα μέτρα της- Λιθουανία μπορούσε να το κερδίσει το ματσάκιον αν παιζόταν στα ίσα...αυτό δεν είναι άλλωστε το νόημα του διαιτητή ? Να τηρεί το 50-50 ?

      Και στο κάτω-κάτω, ισχύει αυτό που λέμε πάντα: το ότι έπαιξε μέτρια η Λιθουανία, αυτό δεν είναι δικαιολογία για την κακή -ή μάλλον "μονόπαντη"- διαιτησία...

      Διαγραφή
    9. Καλά τα λες, φίλε Run TMC. Αλλά...

      Αν δεχτούμε ότι η Λιθουανοί έχουν καλύτερο ρόστερ από τους Σέρβους (που έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι) τότε η αδύναμη ομάδα δηλ. η Σερβία θα έπρεπε να διαμορφώσει την τακτική της έτσι ώστε να περιοριστούν ή να μην ξεδιπλωθούν οι αρετές των απέναντι. Η πιο αδύναμη ομάδα παιδεύεται να βρει τρόπους ώστε να ανταπεξέλθει στην ποιοτική υπεροχή της δυνατής. Αυτό έκανε ο πολύπειρος Ντούντα όπως π.χ. σωστά αναφέρεις την πίεση στον Καλνιέτις.

      Ο άλλος ο ύπνος, που υποτίθεται ότι υπερτερεί σε παίκτες, τί διάολο έκανε για να απαντήσει στο πρόβλημα; Τίποτα. Σταύρωσε τα χέρια και άφησε τους παίκτες να παίζουν μπάσκετ ελευθέρας βοσκής ευελπιστώντας ότι θα τον ξελασπώσουν με την κλάση τους. Το πιο τραγικό, δε, είναι ότι πήγε να γυρίσει το ματς στο τελευταίο 5λεπτο με μία παθητική ζώνη στην οποία οι Σέρβοι κόλλησαν για αρκετό χρόνο αλλά αστόχησαν σε δύο ελεύθερα τρίποντα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

      Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για να υπάρξει ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα χρειάζεται να συμβάλλουν και τα δύο μέρη. Και ο νικητής και ο ηττημένος. Και αυτό συνέβη και χθες.

      Σχετικά με την διαιτησία, δεν μιλάμε για σφαγή ούτε για διαμόρφωση αποτελέσματος. Αναφέρομαι στο γενικό πνεύμα των διαιτητών να αυξήσουν την ανοχή τους στο σκληρό παιχνίδι κάτι που ήταν βέβαιο ότι θα ευνοήσει τους Σέρβους. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Ντούντα μπόρεσε να εφαρμόσει κατά γράμμα την τακτική του χωρίς να του προκύψουν παράμετροι που θα τον υποχρέωναν να αναπροσαρμόσει κάποια από τα πλάνα του.

      77

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα παίδες. 77, για τον Markovic συμφωνώ, απλά τόνισα ότι δένει καλά με τον Nedovic και λειτουργει σαν πανοπλία του. Σαν δίδυμο πήγαν εξαιρετικά χτες και γενικά έχουν χημεία. Μου θυμίζει τον Sada σε σημεία του παιχνιδιού του. Σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμος στην ομάδα και θα τον δούμε και στη συνέχεια.
      Για την Σερβία είπα, αποκλείεται να βγάλει όλο το τουρνουά σε τέτοια κατάσταση. Προφανώς το ετοίμασε το ματς αυτό καιρό ο ϊβκοβιτς και του βγήκαν αυτά που ήθελε - είναι μανούλα ο Σοφός. Αλλά δεν έχει παθόλου πάγκο αυτή η ομάδα και πλέον θα είναι όλοι πιο προσεκτικοί απέναντί τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα παλέψουν.
      Οι Λιθουανοί από την άλλη μια ζωή μου βγάζουν μια υπεροψία σαν ομάδα. Αυτό έκαναν και χτες. Σαφώς και δεν έπαιξαν καλό μπάσκετ και λογικά έχασαν. Καλός ο Καλνιέτις αλλά πρέπει να δημιουργήσει κιόλας. Μπορεί να το κάνει αλλά κοιτάει πιο πολύ το σκορ. Έτσι δεν θα πάνε μπροστά. Επίσης μαζί με τον Καλνιέτις έχουν στην περιφέρεια Πότσιους, Σεϊμπούτις, παίκτες με άσχημο mentality, ο μεν επειδή έχει να πάιξει ουσιαστικά 2 χρόνια και ο δε επειδή απλά δεν το 'χει. Προσόντα έχει αλλά από μυαλό δεν..2 λεϊ απ μόνος του έχασε χτες. Χωρίς περιφέρεια δύσκολα είσαι απέναντι σε σχεδόν κάθε ομάδα - πόσο μάλλον απέναντι στη Σερβία.

      Διαγραφή
    11. Δεν ξέρω αν λέγεται υπεροψία αυτό που βγάζουν οι Λιθουανοί. Πιο πολύ σε αφέλεια μου κάνει.

      Πράγματι, ο Markovic ταιριάζει με τον Nedovic. Αλλά στα δύσκολα η ομάδα θα χρειαστεί περισσότερα από αυτόν.

      77

      Διαγραφή
    12. Αντώνη μπαίνουμε -κακώς κατα τη γνώμη μου αλλα είναι και αυτό κομμάτι του παιχνιδιού- στο τριπάκι να συζητάμε για τη διαιτησία.
      Ούτε το δικηγόρο του διαβόλου κάνω ούτε τον υποστηριχτή του παππού...Ούτε καν υποστηρίζω κάποια ομάδα από τις 2.

      Το μπάσκετ όμως που είδα από τις δύο ομάδες με κάνει να θεωρώ πως η Σερβία νίκησε δίκαια. Ανέφερα και πιο πάνω πως όντως πήρε σφυρίγματα...Δεν ήταν όμως τα σφυρίγματα του τύπου που γονάτιζαν την Λιθουανία όποτε πήγαινε να το γυρίσει.Ούτε σφυρίγματα σε κρίσιμα δευτερόλεπτα.
      Στηλιτεύω και εγώ το γεγονός των δύο μέτρων και δύο σταθμών.Αλλα έστω και εαν έδινε τα φάουλ που έπρεπε κατα των Σέρβων προσωπικά θεωρώ πως και πάλι θα έφευγε νικήτρια από το παρκέ.

      Όταν έχεις τα κορμιά (Βαλανσιουνας-Μοντεγιούνας-Κλέιζα-Γιαφτόκας) και δεν μπορέις να τα εκμεταλλευτείς είτε από κακό coaching (έπρεπε να γνώριζε τις αδυναμίες στη ρακέτα της Σερβίας ο Γιόνας και να είχε καταστρώσει σχέδια για το πως θα χτυπήσουν τις αδυναμίες του στον άσο προκειμένου να μην του χαλάνε τις επιθέσεις), είτε από του διαιτητές (όπως αναφέρθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις) , είτε από κακό διάβασμα της άμυνας και επομένως κακό στήσιμο της επίθεσης από τους Λιθουανούς με αποτέλεσμα να μην γίνονται ορθολογικά τοτε 9/10 φορές θα χάσεις.
      Τον ρυθμό εξάλλου στο ματς τον επέβαλε η Σερβία.Και τον επέβαλε στα δικά της θέλω. Γιατι ήταν διαβασμένη. Όσο και αν τα ονόματα των Λιθουανών είναι πιο γνωστά ή ο πάγκος δείχνει πιο γεμάτος αυτό θα πρέπει να αποδειχτεί στο παρκέ. Και προσωπικά εμένα οι Λιθουανοι μου έδειχναν 1 ταχύτητα πιο κάτω.

      Run TMC

      Διαγραφή
    13. Για να διευκρινήσω, δεν κάνω λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος επειδή π.χ. οι διαιτητές έδιναν ανύπαρκτα fouls/βήματα ή σφύριζαν ανάποδα σε πλάγια ή κατοχές. Όπως είπες και εσύ, σε ορισμένα σημεία ήταν -εξώφθαλμα- εμφανές το "δύο μέτρα και σταθμά". Το ίδιο σπρώξιμο/χέρι/χτύπημα/κ.ο.κ. δινόταν άμεσα foul στους Λιθουανούς -όπως έπρεπε- και γαργάρα στους Σέρβους -όπως ΔΕΝ έπρεπε. Ως εκ τούτου οι Λιθουανοί δεν έπαιξαν ποτέ -σοβαρή- άμυνα (γιατί δεν ήθελαν αλλά και δεν μπορούσαν πλέον), ενώ οι Σέρβοι πήραν άμεσα όλα τα εκατοστά -ή και μέτρα!- "λάσκα" που τους έδωσαν οι διαιτητές. Σε ματς που κρίνεται σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση ναι, μπορεί να καθορίσει τον τελικό νικητή. Μια πολύ χονδροειδής αντιμετώπιση μπορεί να είναι ότι η διαφορά στο τελικό score ήταν οι διαφορά στις βολές (τις οποίες οι Σέρβοι έπαιρναν εύκολα ενώ οι Λιθουανοι με τίποτα...)

      Και να σου πω την αλήθεια, δεν περίμενα να δω τα συνολικά στατιστικά για να το καταλάβω. Είναι αυτό το gut feeling που λένε στο χωριό μου την ώρα του παιχνιδιού. Είτε παίζοντας είτε βλέποντας, καταλαβαίνεις αν και ποιον "παίζουν" οι διαιτητές....

      Δεν λέω ότι οι Λιθουανοί άξιζαν να κερδίσουν, προφανώς οι Σέρβοι μπήκαν πιο δυνατά και προετοιμασμένοι. Και πάλι όμως, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία/πάτημα για την κακή διαιτησία...

      Διαγραφή
    14. H Σερβία φέτος είναι πραγματικά fun to watch.Ενδιαφέρουσα ομάδα από όποια πλευρά και να το δεις με τον τεράστιο Ίβκοβιτς να παραδίδει μαθήματα....
      Μπορεί να κάνει πολλές ζημιές,μου αρέσει το θράσος και η σκληράδα της.Στηρίζεται σε συγκεκριμένα πράγματα.Απλά για μένα,παίρνοντας και παράδειγμα από το χθεσινό(όπου έφτασαν τους 63 με μεγάλο Κρστιτς και τρέξιμο,ενώ κόλλησαν και στη ζώνη) κάποια στιγμή θα φανεί η έλλιψη ποιότητας και πρωτοβουλιών,κυρίως από τα γκαρντ της.Το γεγονός ότι βασικός δημιουργός είναι ο Μπιέλιτσα,είναι μεν πολύ ελκυστικό και εξαιρετικά υποσχόμενο για τον παίκτη,αλλά αναδεικνύει εξίσου την αδυναμία της ομάδας να βρει γκαρντ με σοβαρή συμμετοχή στο να στήνει τα πικ ν ρολ,πασάροντας είτε εκτελώντας.(γι'αυτό για μένα η ομάδα με την απουσία Τεόντοσιτς πληγώθηκε ανεπανόρθωτα.).Παρ΄'ολα αυτά δεν παύει να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project,μια εξαιρετική οικοδόμηση και να έχει ελπίδες.Για να δούμε που φτάνει λοιπόν το ταβάνι τους και πόσο μπορούν να μας εκπλήξουν.Πίεση δεν υπάρχει,δίψα,πάθος και ζωντάνια ναι...
      Από την άλλη ο Καζλάουσκας μου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αρνητική εντύπωση που έχω για αυτόν...Η ομάδα είναι πολύ άδεια περιφερειακά-κυρίως καθαρά στον άσσο.Ο Ντελινινκάιτις από την άλλη έμεινε 7 λεπτά στο παρκέ.(είχα επισημάνει ότι ο Καλνιέτις είναι το Α και το Ω στην ομάδα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί.)
      Στους ψηλούς αργά πόδια(Λαβρίνοβιτς,Μοτιεγιούνας,Βαλαντσιούνας.)
      Νομίζω θα πρέπει να μένει όσο πιο πολύ γίνεται παρκέ ο Κλέιζα,αλλά και να προτιμάται ο Γιαβτόκας από τον Ντάριους.
      Δύσκολο τεστ σήμερα...Πολλές παγίδες,τα Σκόπια δε θα πέσουν εύκολα και μια 2η ήττα προβληματίζει ιδιαίτερα τους Λιθουανούς.
      Ζεστό πρόγραμμα το βραδάκι.Μέχρι τότε ολίγον μετριότητες..

      Διαγραφή
    15. Σωστές παρατηρησεις Peris.
      Μια μόνο ένσταση έχω. Δεν νομίζω οτι ο Βαλανσιούνας είναι τόσο αργός.Απλά εαν δεν βρεθεί ο κατάληλος point αλλα και τα σωστά plays για να τον αξιοποιήσεις είναι σαν ένα άδειο όπλο.Θυμάμαι με το Σάρας είχε κάνει παπάδες.Σκέψου να έβαζες ένα Ελληνα point τύπου Θοδωρή ή ΔΔ μαζί του...
      Τα PnR που θα στήνονταν θα ήταν σκέτη ονείρωξη!!!

      Run TMC

      Διαγραφή
    16. Συμφωνώ απόλυτα για το επιθετικό κομμάτι,έχει φοβερό σώμα και έφεση στο pick n roll.(αξιοζήλευτο για το ύψος του..)
      Αργός δεν είναι τόσο με τη γενική έννοια,μάλιστα έχει εξαιρετική εκρηκτικότητα.
      Ένα θέμα έχει ελαφρώς στην άμυνα στα πόδια είτε με κοντύτερους,είτε στην αναχαίτιση της συνεργασίας κοντού-ψηλού.

      Διαγραφή
  66. Τζιμ στη πραγματικότητα=

    http://basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=123611&Itemid=90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΜΗΝ υποτιματε την ιταλια...εχει εναν απο τους 2-3 καλυτερους προπονητες του τουρνουα...οσο για τους σερβους δε λεω καλη δουλεια οπως παντα ο ιβκοβιτς αλλα αυτο που λεει και ο φιλος πιο πανω με την βρωμικη αμυνα και την ανοχη με την διαιτησια βγαζει ματια....αλλα μια ζωη ετσι ηταν αυτοι προστασια απο τους διαιτητες ειχαν....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Power rankings και κουραφέξαλα. Η σύνοψη. Τρεις ομάδες υπάρχουν στο τουρνουά: Ισπανία (απόλυτο φαβορί), Σερβία, Ελλάδα. Η Σερβία ματσάρει καλύτερα την Ισπανία, λόγω Κρίστιτς και λόγω της δυνατότητάς της να πιέσει αποτελεσματικά τα αντίπαλα γκαρντ. Πρόβλεψη: Θα πάρουμε το χάλκινο και θα λέμε ότι είναι επιτυχία, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι αυτονόητο. Επιτυχία για μένα θα είναι το αργυρό και σούπερ επιτυχία το χρυσό. Τζίμυ Λακούβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως βιάζεσαι λίγο, φίλε;

      77

      Διαγραφή
    2. Nαι,και αύριο είναι ο τελικός...


      Διαγραφή
    3. Ναι ρε φίλε βιάζομαι. Αν ήταν να λέμε μόνο τα σιγουράκια, δεν θα μιλούσαμε καθόλου ή θα πεθαίναμε από τη βαρεμάρα. Τζίμυ Λακούβας

      Διαγραφή
    4. Αμα βιάζεσαι πάρε παπί..

      MANU CHAO

      Διαγραφή
  69. Απαντήσεις
    1. Zευγάρωμα νικών Λετονοί-Ουκρανοί...μάλιστα!!!
      Παραλίγο και η Γεωργία...
      Εξαιρετικό σύστημα των Γεωργιανών για το τελευταίο σουτ,μεγάλη καρδιά από τον Σανικίτζε.
      Βιάστηκαν να πανηγυρίσουν όμως μιας και οι κακοί Κροάτες βρήκαν τον Τόμιτς(που στη στατιστική μοιάζει με πλέι-μέικερ-7 τελικές) με ένα εξαιρετικό αριστερό κάτι σαν χουκ να τελειώνει τη φάση.Ο φοβερός Τσιντσάντζε των 25 π. πέταξε στο στεφάνι το τελευταίο λέι απ.
      Δραματικό παιχνίδι...

      Διαγραφή
  70. Γυαλιζει το ματι των Ιταλων και παιζουν και στην εδρα τους..
    Οι Τουρκοι προσπαθουν να παιξουν χαμηλα με τα βαρια τους κορμια και οι Ιταλοι βγαζουν καλες προσπαθειες ως τωρα ...
    Αν δεν το βλεπετε πηγαινετε να το δειτε πολυ ωραιο παιχνιδι ..
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Από ότι φαίνεται οι Τουρκία,Λιθουανία αρχικά και η Κροατία δευτερυόντως δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο αγωνιστικό πλάνο. Αντίθετα οι Ατζούροι δαγκώνουν,δείχνουν πωρωμένοι, οι Σέρβοι δαγκώνουν και οι Λετονοί τιμωρούν. Περιμένω να δω και τη Γαλλία αν και νομίζω ότι εχθές τους έπιασαν Κώτσους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ρεφαρουν οι Γαλλοι το βραδυ θα τους νικησουν τους Βρετανους αλλα τα χαλια που ειδα εχτες με απογοητευσαν ..Ειδικα ο προπονητης τους καμια δυναμη καμια φωνη κανενα σωστο ταιμ ουτ να τους ξυπνησει..
      Η Ιταλια μοιαζει με την ομαδα που ηθελε να δει ο Τζιμης τετοια ενεργεια και ψυχη δεν τη περιμενα, οι Τουρκοι κουτουλανε σε τοιχους συνεχεια δεν βγαινει τιποτα ...
      Στο τεταρτο δεκαλεπτο θα εχει κουραση η Ιταλια και προβλημα με φαουλ ελπιζω να τα καταφερουν...
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
    2. Μπα Μάνο οι Τούρκοι δε βλέπονται. Ομάδα χωρίς κίνητρο. Η συνεπής Ιταλία δεν το χάνει αυτό το ματς. Παιδιά έχει κανείς άποψη για την Ουκρανία;

      Διαγραφή
  72. Υπάρχει διαφορά από την ανάλυση πολύ λίγων παιχτών εξ Αμερικής από την ανάλυση Εθνικών Ομάδων...
    Κοινώς,άλλο scouter άλλο coach και πρωτίστως άλλo manager και ΚΥΡΙΩΣ άλλο agent!!!

    Σωστά Δημήτρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή