Athlenda

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

EUROBASKET 2013: ROCK STAR..





Το Hoopfellas για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.. Η νίκη της Σερβίας στο κλασσικό ευρωπαϊκό ντέρμπι, η "πνιγμένη" Κροατία και η Εθνική μας που έκανε το καθήκον της..




Εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με βόμβες να σκάνε εκατέρωθεν, γεγονός που δημιουργεί «τσίτες» από νωρίς σε όλους μιας και το μήνυμα που πέρασε η χθεσινή ημέρα είναι ότι οι πάντες πρέπει να «πονέσουν» για να προκριθούν. Ωραία πράγματα..
Πάμε να δούμε τι ξεχωρίσαμε από τα ματς που παρακολουθήσαμε..
-Ίβκοβιτς παλικάρια..Ο τύπος είναι ροκ σταρ..  Έχω δηλώσει στο παρελθόν μέσα από το προσωπικό μου μπλογκ ότι για αυτές τις διοργανώσεις της  FIBA (τα τουρνουά της μιας ανάσας), o «νονός» του Ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι ο καλύτερος προπονητής όλων κυρίως γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσει στο μάξιμουμ το μεγαλύτερο χάρισμά του, που είναι η εξιδείκευση στο ψυχολογικό κομμάτι. Τα είπαμε και πριν μερικές ημέρες στο “Reservoir dogs” στο basketblog. Η Σέρβία εχθές παρουσιάστηκε έτοιμη για να παίξει ένα κλασσικό ευρωπαϊκό ντέρμπι στην πρεμιέρα με τους σαφώς πιο «παιγμένους» σε τέτοιο επίπεδο Λιθουανούς, βγάζοντας όλα τα χαρίσματα και τη δουλειά της στο παρκέ. Καλοπροπονημένη ομάδα, με γκαρντ που σε σκάνε με τη πίεση που ασκούν, εξαιρετικό αμυντικό τρανζίσιον (προσέξτε πόσο άμεσα βγαίνει παίκτης πάνω στη μπάλα και «μένει» μαζί με τον χειριστή μέχρι να τον στείλει στα πλάγια ή να του σταματήσει τη ντρίμπλα), ταχύτητα στις περιστροφές, χέρια παντού που χαλούσαν τα passing lanes του αντιπάλου και μια πολύ πειθαρχημένη post επίθεση με βάση την ποιότητα του Κρίστιτς στο συγκεκριμένο κομμάτι. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ο χαρακτήρας που έδειξε και πάλι όταν ο αντίπαλος γύρισε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Εκεί, σε αυτά τα λεπτά γίνεται «επεξεργασία μετάλλου».. Εντυπωσιακός ο Νέντοβιτς, φοβερά πόδια, εξαιρετικός finisher, ωριμάζει στο κομμάτι των αποφάσεων υπό τον Ντούντα. Οι fast pace Ουόριορς του πάνε γάντι.. Σήμερα οι Σέρβοι παίζουν με τη Βοσνία, παιχνίδι που κρύβει παγίδες και μόνο εύκολο δεν είναι. Αλλά το έγραψα και στα Power rankings του Hoopfellas.. Όσο διατηρούν αυτό το επίπεδο έντασης στο αμυντικό κομμάτι και με τον ..Mastermind του πάγκου σε φόρμα, θα μοιάζουν με..ατσάλι.
-Μου άρεσε ιδιαίτερα η ψυχολογική προσέγγιση των Φινλανδών για το ματς απέναντι στους Τούρκους. Σκληράδα, πάθος πάνω στη φάση (έβγαιναν μπροστά σε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες), μπλοκ άουτ-τανάλιες και συνολικά πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά από ένα σύνολο με συγκεκριμένες δυνατότητες. Εάν μάλιστα ο Κόπονεν ήταν πιο εύστοχος (οργανωτικά ήταν καλός με εξαίρεση τα τελευταία 3-4 λεπτά που έμεινε από ανάσες) δε θα φτάναμε καν σε τέτοιο τέλος. Κακό ματς από τον Τάνιεβιτς. Μετέδωσε νευρικότητα στην ομάδα του και όχι το καθαρό μυαλό που περιμένεις από έναν «δάσκαλο» σε μια τέτοια κατάσταση.  Soft οι Τούρκοι και τελείως απροετοίμαστοι ψυχολογικά. Το πρόβλημα τους είναι βαθύτερο από ότι δείχνει.
-Περίπατος για την Ισπανία απέναντι σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά της δημιουργεί προβλήματα. Ο Ορένγκα «πάτησε» πάνω στην εντυπωσιακή πληρότητα και τα «πόδια» του μπακόρτ του, πνίγοντας την ρηχή περιφερειακά Κροατία και παίρνοντας από την αρχή κεφάλι και τον έλεγχο του ματς. Οι Κροάτες «έσκασαν» στην πίεση του αντιπάλου με αποτέλεσμα να χάσουν ανάσες και (φυσικό επακόλουθο) καθαρό μυαλό. Για αυτό από το σημείο που πάλευαν να «μπούν» πάλι στο ματς έφτασαν πολύ γρήγορα στη διάλυση.


-Στο δικό μας παιχνίδι.. Μετά από όλα αυτά που έγιναν στα υπόλοιπα παιχνίδια, νομίζω ότι θα πρέπει να εκτιμήσουμε τη νίκη ακόμα και εάν αυτή έγινε επί των Σουηδών. Σαφώς και την ομάδα μας θα την κρίνουμε καλύτερα σήμερα απέναντι στους Ρώσους, οι οποίοι ναι μεν είναι πολύ αποδυναμωμένοι (δε το συζητάμε ότι υπερέχουμε σχεδόν παντού και μάλιστα αισθητά) αλλά είναι μια ομάδα με παράδοση και μπασκετική κουλτούρα.
Μετά το μουδιασμένο αναγνωριστικό ξεκίνημα, διαβάσαμε, αποκωδικοποιήσαμε τον αντίπαλο και προσαρμόσαμε την άμυνα μας (περίπου ένα οχτάλεπτο μας πήρε) καθαρίζοντας άμεσα το ματς. Εξακολουθώ να στέκομαι στο μη λειτουργικό για τις ανάγκες ενός τέτοιου τουρνουά σχήμα των Μαυροκεφαλίδη-Πρίντεζη, με το οποίο αντιμετωπίζουμε θέμα στην άμυνα χαμηλά και στο ριμπάουντ. Επίσης είδατε πως «λύθηκε» η ομάδα όταν έπαιξε με δύο γκαρντς. Ο Μπράμος δε μπορεί να βαπτισθεί quarterback guard εν μια νυκτί γιατί πολύ απλά το παιδί δεν είναι τέτοιος παίκτης. Το βράδυ παρακολούθησα τις δηλώσεις Τρινκιέρι.. Μου αρέσει το πώς έχει προσεγγίσει την κατάσταση και το πνεύμα του για αυτή την Εθνική. Όμως μη ξεχνάμε ότι ακόμα μαθαίνει.. Βοηθά και βοηθιέται και ο ίδιος από αυτή τη συνεργασία. Υπομονή λοιπόν..

Υ.Γ: Πως θα διαχειριστούν οι Γάλλοι το στραπάτσο της πρεμιέρας...?

101 σχόλια:

  1. σαν αυγο καθαρισε ρωσους και τουρκους ο πιανιτζιανι τζιμ...αστεια ομαδα η τουρκια....με δυο καλους σουτερ και σχετικα καλη κυκλοφορια την καθαρισες(μαικ μπραμο ετοιμασου)...μου αρεσει που ακομα καποιοι αμφιβαλουν για τον πιανιτζιανι...εγω στο χιαστι θελω σερβια αιμα και αμμος...αυτους που ανεδειξε στον ολυμπιακο ο ντουντα αυτοι θα τον αποκλεισουν θυμησου με...forza italia...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Shawn.. Όχι ρε Σερβία στα χιαστί (όχι ότι δε μπορούμε να τουςπάρουμε αλλά Ντούντα σε νοκ άουτ ματς..?) Και εγώ χάρηκα με Ιταλία. Βλέπω παράταση Βέλγιο-Γερμανία..

      Διαγραφή
    2. Καλά που οι Γερμανοί δεν πολυασχολούνται με μπάσκετ, γιατί τον έβλεπα τον Πλάις να έχει να διαλέξει μεταξύ Άουσβιτς και Νταχάου...

      Shaddamn

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα..Κρίμα, γιατί δεν είναι κακός παίκτης..

      Διαγραφή
  2. Jim σε τρομάζω. Είσαι καυτός. Κολλητές μέρες και κολλητές αναρτήσεις; Πάντα τέτοια...

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Jim πόσο δίκαιο είχες τελικά, μεγάλη παιχτάρα ο Μάρκοβιτς (μόλις τελείωσε ο Βοσνία-Σερβία) καταπληκτικός αμυντικός!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου έχει κάνει(φυσικά όλοι οι Σέρβοι έχουν επιδείξει εξαιρετική ετοιμότητα στον τομέα) εξαιρετική εντύπωση στην άμυνα ο Κάλινιτς.Απίστευτος αμυντικός ο Σέρβος φόργουορντ,πραγματικά εντυπωσιακός..!!!

      Διαγραφή
  4. Και έβαλε και 15 πόντους Χρήστο

    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε εγω σας το ειπα το εκανε ο παππους το θαυμα. θα χασουν παιχνιδια λογω νεανικης μαλακιας γηρατος του κρισιτσ αλλα θα ειναι μεταλιο.

    οι ιταλοι ξεφτυλισαν τους τουρκους και εας μην ξεχναμε οτι η φορμα κερδιζει την αξια σε τετοια τουρνουα

    και επεισης οτι κουβαλαμε της νικες επι αυτων που συνεχιζουν μαζι μας στην επομενη φαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίστευτο φινάλε στο Γερμανία-Βέλγιο...
    Ο Πλάις πήρε το επιθετικό ριμπ.μετά τη βολή αλλά κατάφερε να το χάσει μόνος του από κάτω...
    Όμιλος φωτιά με την Ουκρανία(!!!) να παίρνει κεφάλι...
    (εκτός αν οι Άγγλοι μας αφήσουν καραφλούς μετά..!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά από αυτό που έχασε ο Πλεης (επιθετικό ριμπάουντ μετά από δύο άστοχες βολές, 4'' και τη Γερμανία πίσω 73-75, φάτσα με το καλάθι) μπορεί να σταματήσει το μπάσκετ.. Η επίσημη ανακοίνωση σήμερα το βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Αφοσιώθηκα στη Σερβία αλλά είδα τα 2 τελευταία λεπτά.
      Την πάτησε από το φόβο του ο...ψηλός.
      Φοβερός όμιλος.(σε ανταγωνιστικότητα πάντα..)
      Σε ποιους δίνεις προβάδισμα Τζιμ?

      Διαγραφή
  9. Πολύ δυνατός ο καθημερινός -λόγω τουρνουά- Τζιμάρας!!!
    Μερικές σκόρπιες σκέψεις
    1) Η εθνική έχει σοβαρό θέμα στις βολές. Σοβαρότατο...
    2) Όταν το κουμάντο πάει στον Σπανούλη, υπάρχει θέμα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, παραείμαστε μονοδιάστατοι. Το πολυδιαφημισμένο pick 'n' pop με το Μαυροκεφαλίδη (άργα πόδια) δεν θα βγαίνει πάντα και τότε το κλασσικό πρόβλημα της ελληνικής σχολής που λέγεται "κίνηση χωρίς την μπάλα" θα βγει στην επιφάνεια.
    3) Οι Σουηδοί μας αντιμετώπισαν (αφελώς) με πολύ επιθετική άμυνα κμαι το πλήρωσαν με μαζεμένα φάουλ, παρότι το σκορ τους ευνοούσε. Μία πιο έμπειρη ομάδα ίσως μας δημιουργήσει σοβαρότερα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα.
    4) Η διαχείρηση των φάουλ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της Ελλάδας. Δεν ξέρω αν θα έχουμε πάντα την πολυτέλεια να στέλνουμε τις αντίπαλες επιθέσεις στα φτερά. Ναι, σε αυτό το roster ο Σπανούλης και ο Μπουρούσης είναι πολυτέλειες..
    5) Δεν πρόλαβα να σχολιάσω την χθεσινή ανάρτηση, αλλά θα τοποθετούσα την Γαλλία ως ισότιμο νο1 με τους Ισπανούς. Ο Collet δεν έχει καταφέρει να μπαλώσει τα ..αμπάλωτα με την λειψή frontline του και οι άπειροι, λίγοι αριθμητικά και μέτριας κλάσης Γερμανοί (δεύτερη σερί μέρα αγώνων και ήρθε η κατάρρευση με το Βέλγιο) έκαναν πάρτυ κατοχών. Μεγάλο βύσμα ο Diot, ο Westermann ίσως έδινε άλλη νότα στο παιχνίδι των τρικολόρ.
    6) Περιμένω να δω την Σερβία του "Σοφού" απέναντι σε μια οργάνωμένη άμυνα και σε set ρυθμούς παιχνιδιού. Ο Nedovic έκανε ότι ήθελε απέναντι στου high-paced γνώριμούς του Λιθουανούς και έπιασε +23 στο +/- απέναντι στην Βοσνία, παρέα με το πουλέν του blog, Stefan Markovic. Δεν θα είναι κάθε μέρα Κυριακή (μάλλον..)
    7) Έγραψα ότι έβλεπα την Κροατία να πηγαίνει ψηλά. Αν χθες απέναντι στον Tomic υπήρχε ο -καλύτερος Ευρωπαίος center- Marc Gasol, σήμερα ήταν απλώς ο Shermadini. Τεράστιο credit στον Pasqual (εσχάτως άκουσα ότι κάποιοι τον θεωρούν άσχετο, έλεος!!) που τον αναδεικνύει σε top επίπεδο. Sorry ρε Jim για την κοτσάνα μου στο fb με Repesa-Perasovic....
    8) Οι Λιθουανοί χωρίς playmaker (o Kalnietis δεν είναι τέτοιος, μην σας ξεγελά η στατιστική του, κάνει κακό στην ομάδα) θα πρέπει να είναι τρισευτυχισμένοι με την 4η θέση. Ο Kazlauskas δεν είναι για πέταμα, απλά στο in-the-game coaching είναι μετριότητα. Κανένας Kleiza στα δύσκολα, το γράφω τόσο καιρό. Κρίμα
    9) Συνέχεια εκ του προηγουμένου: οι Τούρκοι με τον γνωστό άφαντο στα FIBA games, Hidayet Turkoglou, να παριστάνει εναλλάξ με τον συμπατριώτη του (#diplis_anagnwsis), Emir Preldjic, τον point forward με ατυχή side p'n'r, τον Arslan να συνεχίζει να ταλαιπωρεί την μπάλα και μοναδικό καθαρό point guard τον '95άρη Kenan Sipahi, είναι ένα καταπληκτικό roster το οποίο θα απογοητεύσει.
    10) Οι Σκοπιανοί έχουν ομάδα. παρά το κάζο με τους Μαυροβούνιους θα συνεχίζουν σε καλό επίπεδο. Οι Μαυροβούνιοι, από την άλλη, όχι.
    11) Μιλώντας για ομάδες, η Φινλανδία έχει να δώσει. Πιστεύω ότι θα κονταροχτυπηθεί με Τουρκία για την πρόκριση. Hanno Mottola μάθε τους μπάσκετ ρε παιχταρά!
    12) Οι Ιταλοί εντυπωσιάζουν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις νίκες. Είναι εμφατικός ο τρόπος που κερδίζουν. Ομάδα 8άδας με την μέχρι τώρα εικόνα (το τουρνουά είναι μεγάλο).
    13) Οι Σλοβένοι είναι οι διοργανωτές. Αυτό μοιάζει να είναι το μοναδικό ατού της ομάδας του Maljkovic. Ο Nachbar δεν κάνει για ρολίστας και εκθέτει τους προπονητές για ακόμη μία φορά. Θεωρώ ότι έκανε μέγα λάθος η Barcelona και τον πήρε για αντι-Mickeal.
    13) Αυτοί οι πούστηδες οι Ισπανοί σε κάθε άθλημα είναι πρώτοι (υποστολή καπέλου, υπόκλιση κλπ.)!
    Υ.Γ.: Jim, δώσε μας τα φώτα σου για Τσεχία-Ισραήλ. Αρκετά ανταγωνιστική ομάδα η πρώτη μέχρι στιγμής, κλαίει η μπασκετομάνα από την άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρώσω για Ελλάδα ότι τα κενά διαστήματα στην αρχή των δύο ημιχρόνων και η νωθρότητα σε κάποιες αλληλοκαλύψεις μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο λόγω συντήρησης δυνάμεων (μπράβο στα τζιμάνια της FIBA-Europe, ωραίο πρόγραμμα αν θες να κάψεις τους αθλητές, στο επόμενο Eurobasket να μην έρθει κανείς NBAer...).
      Για τον ΑΝΤ1 πείτε ότι θέλετε σχετικά με την ηλίθια εμπορευματοποίηση του προϊόντος (και θα έχετε και δίκιο). Παρακολουθώ τόσα χρόνια την Εθνική. Πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό οι εκφωνητές σε αμφισβητούμενη φάση δεν έκαναν σαν άμπαλοι οπαδοί απορώντας για κάποια καταλογισμένη παράβαση εναντίον μας, το οποίο συνιστά τεράστια πρόοδο στην χώρα που τα αυτονόητα τα βαφτίζουμε πρόοδο. Το επίπεδο της μετάδοσης προφανώς και χρήζει βελτίωσης.

      Διαγραφή
    2. Ωραίος Desti.. Δε τρέχει τίποτα, όλοι κάνουμε λαθάκια. Ο Βέσελι φίλε είναι εκπληκτικός. Μεγάλη νίκη εχθές, φοβερή εμφάνιση. Το Ισραήλ.. Τα έγραψα πριν το τουρνουά. Καμία συνοχή. Τεράστια απογοήτευση..

      Διαγραφή
  10. Jim το πείραμα με τον Μπράμο σε θέση 2 δεν βγαίνει με τίποτα και έχω την εντύπωση οτι δεν θα το δουμε συχνά (σε σημεία όπου όλα θα έχουν κριθεί ίσως) όπως και αυτό με τον Σπανούλη στον άσο, που μας αποδυναμώνει επιθετικά καθώς απενεργοποιεί τον Kill Bill και βραχυκυκλώνει συνολικά την επίθεση μας. Σε αγώνες με μεγάλο βαθμό δυσκολίας η πίεση στα γκάρντ μας θα είναι ασφυκτική και θα κριθεί αυστηρά η επιλογή του Τρινκέρι με 3 γκάρντ. Ποιά θα ήταν η αντίδραση της Εθνικής μας για παράδειγμα κόντρα στον δαιμονιώδη ρυθμό των Σέρβων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η μεγαλη διαφορα της εθνικης μας με τους υπολοιπους ειναι ο παγκος.. οι ρωσοι με δυσκολια εχουν καλη 5 αδα.. ενω εμεις κοψαμε βουγιουκα παππα γιανκοβιτς...
    Εκτος απο αμυνα παιζουμε και επιθεση και αυτο ειναι ενα + που πρεπει να πιστωθει στον κοουτς.. εχουμε φυγει απο το σκεπτικο παιζουμε φουλ αμυνα και απλα σκοραρουμε ενα ποντο επιπλεον για να παρουμε το ροζ.
    Και βεβαια εχουμε επιτελους στο 3 παιχτες που κανουν την διαφορα... στα γκαρντ παντα ημασταν τοπ , αν και φετος μαλλον εχουμε απο τις χειροτερες 3 αδες σε συγκριση αυτων των παπαλουκα διαμαντιδη ζηση σπανουλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ κόψαμε Βασιλειάδη. Με τους μέτριους ασχολείσαι;

      Διαγραφή
  12. kai twra ti ginete me Spanouli ; ama deis ton pagko sou Itale , mono ton Limniati tha vreis ston asso ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγινε αναγκαστικο φορτωμα στο 4 με καιμακογλου φωτση πριτε μαυροκε και στον ασοο μειναμε με σλουκα ζηση και σπανουλη... επισης στο 3 ηταν υπερβολικο το μπραμος παπανικολαου περπερογλου και απο πισω να υπαρχει και ο καιμακογλου.. γενικα οι 12 ηταν μν σου κατσει τραυματισμος στο 1 και 2...

      Διαγραφή
    2. αναγκαστικό λέγοντας;

      Διαγραφή
    3. οτι δεν γινοταν να μεινει εκτος καποιος απο πριτετζη, καιμακογλου (μπορει να παιξει και στο 3) φωτση .. ισως ο μαυροκεφαλιδης να μπορουσε να κοπει αλλα βρισκεται σε τρελη φορμα και θα ηταν τρελα να μν τον παρει....

      Διαγραφή
    4. Ναι, κατάλαβα ότι εννοείς ότι δεν γινόταν να κοπεί κάποιος από αυτούς. Η ερώτηση είναι γιατί δε γινόταν;

      Αν τα δυο ματς μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο, μπορείς να πεις ότι ο Φώτσης προσφέρει κάτι συγκεκριμένο σε αυτήν την ομάδα;

      Το ίδιο ισχύει και για Μπράμος-Καββαδά.

      Αν σε ένα ματς που έχει ανοίξει το σκορ, ο βασικός σου σέντερ χρεώνεται με φάουλ και παρόλα αυτά δεν παίζει ο Καββαδάς, τότε τι τον πήρες ρε κόουτς;

      Διαγραφή
    5. για να παιζει ξυλο στην προπονηση???!!! αχαχα
      ο μπραμος απλα δεν εχει παρει την μπαλα για αυτο δεν εχει φανει.. σιγουρα μπορει να βοηθησει στις αμυνες

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα.
    Μερικά σχόλια για την 2η ημέρα του Eurobasket κρίνοντας αποκλειστικά από τα αποτελέσματα και τα στατιστικά. Είδα μόνο ματς της Εθνικής, δυστυχώς.

    Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Η 2η ήττα των Ισραηλινών από την Ουκρανία που μάλλον τους αφήνει εκτός 12άδας. Οι Ισραηλινοί στον πιο αδύναμο όμιλο της διοργάνωσης κατάφεραν να τα θαλασσώσουν παρά το καλό τους ρόστερ.

    ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Το Σλοβενία-Ισπανία. Θα μπορούσε να είναι και το ματς-έκπληξη της ημέρας αλλά οι Ισπανοί μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες ήττες στα ματς των πρώτων φάσεων των μεγάλων διοργανώσεων. Παρά την μέτρια εικόνα των Σλοβένων στο ματς της πρεμιέρας και την επιβλητική νίκη των Ισπανών επί της Κροατίας, οι οικοδεσπότες πέτυχαν μία σημαντική νίκη που στέλνει μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Οι Ισπανοί δεν είναι άτρωτοι και για να πάνε στην 4άδα θα πρέπει να ματώσουν. Μα να δεχτούν 53 πόντους σε ένα ημίχρονο;

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ
    H εύκολη νίκη της Ιταλίας επί της παραπαίουσας Τουρκίας ισοδυναμεί με πρόκριση των Ιταλών (μεγάλη ένεση στην ψυχολογία τους) και αποκλεισμό κατά τα φαινόμενα για τους γείτονες. Οι Τούρκοι παρουσιάζουν εικόνα αποσύνθεσης. Ας μην ξεγράφουμε την Ιταλία από τους υποψήφιους για τα μετάλλια.

    Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
    Ο Aradori. Σε 32’ είχε : 23pts, 3rebs, 2ass, 2stl, FG 9/10 (4/5 3p.), FT 1/2. Δείχνει σε καλή κατάσταση όπως όλη τη χρονιά στην Cantu του Trinchieri.

    ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Τα 13’ συμμετοχής και οι 0 πόντοι του Kleiza στο ματς Λιθουανία-FYROM. Ο Λίνας χρειάζεται δουλειά και χρόνο για να επιστρέψει στα γνωστά (αν τα καταφέρει).

    Η ΕΘΝΙΚΗ
    Όπως και στην πρεμιέρα έπαιξε όσο χρειαζόταν για να καθαρίσει εύκολα το ματς. Ανέβασε ρυθμό στην άμυνα, κυρίως στο 3ο δεκάλεπτο, δείχνοντας καλά στοιχεία.
    Στα θετική η πολύ ενθαρρυντική η εμφάνιση του Περπέρογλου (ήμουν από αυτούς που τον θεωρούσαν περιττό στο ρόστερ), η καλή παρουσία του Μαυροκεφαλίδη και στις δύο πλευρές του παρκέ ενώ η προσφορά στην ομάδα του Καϊμακόγλου είναι πολύ σημαντική.
    Δεν ξέρω το λόγο της μικρής χρονικά παρουσίας του Μπουρούση (11’), ο Μπράμος είναι εκτός κλίματος για την ώρα ενώ χρειάζεται μεγαλύτερη επιθετική συνεισφορά από τους Ζήση-Σλούκα κυρίως στο μακρινό σουτ. Εύχομαι και ελπίζω ο τραυματισμός του Σπανούλη να είναι επιπόλαιος γιατί αλλιώς…


    Υ.Γ. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι ο Markovic απάντησε με τον πειστικότερο τρόπο στις ενστάσεις για την πενιχρή επιθετική του παρουσία. Όχι ότι μεταμορφώθηκε σε παίκτη ορχήστρα αλλά χθες, ήταν εξαιρετικός και στην επίθεση αποδεικνύοντας ότι για κάποια βράδια μπορεί να προσφέρει και επιθετικά (κατά το μέτρο του δυνατού, πάντα).


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε 77.

      Πρέπει να ομολογήσω πως ήμουν και εγώ ανάμεσα σε αυτούς που δεν πιστευα πως θα έπρεπε ο Στράτος να είναι σε αυτή τη δωδεκάδα αλλα μπράβο στο παιδί , μέχρι στιγμής με έχει κανει να καταπιώ τη γλώσσα μου και να τον φτύνω να μην ματιαστεί. Πολύ καλός επιθετικά και σχεδόν αλάνθαστος σε όλα τα ποσταρίσματα που έχει κάνει σε αυτό το διήμερο.
      Ελπίζω το σημερινο ρεπό να βοηθήσει στην αποθεραπεία του Σπαν γιατι σε αυ΄τη την Εθνική είναι αναντικατάστατος. Και η συνέχεια δείχνει μεγάλη...

      Ο Μάρκοβιτς έχει -και πιστεύω θα συνεχίσει- κάνει μέγα μάγκα το Τζιμ (για πολλοστή φορά Τζίμ μετα από τοσα παικτάκια που μας έχεις αναδείξει στο φόρουμ) αποδεικνύοντας πως το σκάουτινγκ που κάνει δεν έιναι παπάτζα και το μάτι του είναι έμπειρο. (Ευχαριστούμε Τζιμ που μας επισημαίνεις τέτοια διαμαντάκια και μας βοηθάς να δώσουμε ακόμη πιο διεισδυτική ματιά μέσα στο παιχνίδι και των ομάδων αλλά και των παιχτών ατομικά).

      Δεν θα τρομάξω από την Ιταλία...Το να βάζεις 90 πόντους στο φάντασμα της Τουρκίας είναι σαν να έριχνα κατοστάρα στους Σουηδούς...Θέλω να δώ πως θα αντιμετωπίσουν πιο ενεργητικά γκαρντ οι Ιταλοί απέναντί τους , όπως οι Σλοβένοι , οι Ισπανοί και οι Σέρβοι.

      ΥΓ Άλλα 37' λεπτά στο κοντέρ για τον Μάρκ...Κατι μου λέει πως δεν υπάρχει δεύτερη κολώνα της προκοπής στο ρόστερ ούτε για δείγμα...

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και σένα φίλε Run TMC.

      Η Ισπανία φαίνεται να έχει μέγα θέμα με τους ψηλούς και την υπερβολή εξάρτηση από τον Μαρκ. Η αλήθεια είναι ότι εξακολουθώ να την θεωρώ πρώτο φαβορί και δεν επηρεάστηκα από την χθεσινή ήττα. Το θέμα είναι, όμως, ότι δεν πρόκειται να πάει 4άδα σβηστή. Πρέπει να παιδευτεί αρκετά αφού κι αυτή έχει ελλείψεις, αδυναμίας και προβλήματα. Το βασικό της μειονέκτημα είναι η απειρία του Ορένγκα που κάνει την διαχείριση των παικτών-σταρ δύσκολο εγχείρημα.

      Η Ιταλία νομίζω είχε υποτιμηθεί από πολλούς. Ήταν φανερό ότι το κύριο πρόβλημά της ήταν ψυχολογικό και αφορούσε παίκτες και προπονητή. Νομίζω ότι η καλή αρχή την βοήθησε να ξεμπουκώσει, να ξεπεράσει το βάρος των αποτυχιών των προηγούμενων διοργανώσεων και να κάνει τον Πιανιτζιάνι να πιστέψει ξανά στον εαυτό του μετά το φετινό κάζο με τη Φενέρ. Συμφωνώ ότι δεν βγάζει μάτια αλλά είναι, πλέον, υπολογίσιμη και συγκαταλέγεται στις υποψήφιες για 4άδα.

      Ποιός βλέπεις να παίρνει την 3η θέση στον όμιλό μας; Ρωσία, Τουρκία ή Φινλανδία; Έχουν τύχει οι σκανδιναβοί; Τί λες;

      77

      Διαγραφή
    3. Οι γέιτονες ανέκαθεν είχαν κακό mentality.Τουλάχιστον όσο τους θυμάμαι εγώ.
      Έχουν τύχη για μετάλλιο δεν το αποκλείω , αλλα θα τους έδινα πιο πολλές δυνατότητες με ένα πληρέστερο ρόστερ.
      Οι Τούρκοι χτες με μία πολύ βαθιά στην frontcourt ομάδα που έχουν αντί να χτυπήσουν την αχίλλειο πτέρνα των Ιταλών στην ρακέτα (μόνο με Cousin αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές δεν πάνε πουθενά...) περίφεραν το σαρκίο τους...Δεν ξέρω εαν είναι τόσο αγωνιστικό ή τεχνικό το προβλημά τους (Ο Τάνιεβιτς μην ξεχνάμε πέρασε μεγάλη περιπέτεια με τον καρκίνο) αλλα το μόνο σίγουρο είναι πως δεν ζόρισαν όσο έπρεπε τους Ιταλούς.

      Οι Φινλανδοί έχουν τύχη.Αλίμονο.Κατ αρχάς έχουν ήδη φτιάξει την τύχη τους μόνοι τους. Με δυο νίκες ήδη είναι αν μπορούμε να το πούμε από τωρα φαβορί. Θεωρώ όμως πως το ματσακι κλειδί είναι όχι το επόμενο (Φινλανδία-Ιταλία) αλλά το μάτς do or die με τους Ρώσους.Οι τελευταίοι θα έχουν περάσει ήδη τους Σουηδούς και θα περιμένουν τους Φινλανδούς πως και πως να ρεφάρουν την γκέλα της πρεμιέρας.
      Καλα....ας μην πιάσουμε το ματσακι της τελευταίας αγωνιστικής Τουρκία-Ρωσία αφου εαν περάσουμε τους Τούρκους αύριο θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα...Οπότε ματς κλειδιά? Ελλάδα -Τουρκία αύριο και Φινλανδία-Ρωσία την επόμενη αγωνιστική...
      Πρόγνωση δεν μπορώ κάνω...Οι Φινλανδοί έχουν μπροστά 3 ματς φωτιά...

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα παίδες! Ο Πέρπε πραγματικά βουλώνει στόματα με τις πρώτες εμφανίσεις του. Με την Εθνική γενικά δεν έχει παίξει ποτέ καλά αλλά σε αυτό το τουρνουά είναι μεστός και χρήσιμος. Μπράβο του. Από κει και πέρα είναι φανερό ότι ο Μπράμος σαν 2 δεν μπορεί να βοηθήσει πολύ, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Κάτι πρέπει να γίνει εδώ.
      Ο Markovic με δικαίωσε πάνω στη χθεσινή μας κουβέντα 77, τα πήγε περίφημα χτες επιθετικά. Αυτό βέβαια δεν τον κάνει καλό επιθετικό αλλά όπως λες και εσύ, αν κληθεί να σου κάνει την ζημιά θα στην κάνει όσο μπορεί.
      Η Σλοβενία είπαμε θα κάνει ζημιές, έψαχνε μια καλή νίκη για να ανέβει ψυχολογικά η ομάδα και η εξέδρα και την πέτυχε. Έχει καλό ρόστερ, πιστεύω χτυπάει 8άδα άνετα και ανάλογα την διασταύρωση έχει ελπίδες και για παρακάτω.
      Η Ιταλία έχει κάνει καλό τουρνουά αλλά και πάλι νομίζω τα ψωμιά της στη διοργάνωση είναι μετρημένα.

      Διαγραφή
    5. Κατ'αρχήν ευχαριστώ τοn RUN TMC.. Να'σαι καλά αδερφέ..

      Λοιπόν επειδή βλέπω ότι το κουβεντιάζουμε.. Τον Μάρκοβιτς δε τον ανακάλυψα εγώ! (χαχα) Το παιδί είναι πολύ γνωστός παίκτης στην Ευρωπαϊκή σκηνή και χρόνια διεθνής. Απλά τον πρότεινα για τον Παναθηναϊκό. Είναι ρολίστας πολυτελείας, σκληρό παιδί, σούπερ αμυντικός, εξαιρετική συμπεριφορά στο πικ εν ρολ, με αδυναμία στο εκτελεστικό κομμάτι (μέτριος επιθετικός). Μοντέρνο γκαρντ, που κάνει πολλά στο παρκέ. Αυτόν που μπορείς να πείς πουλέν είναι ο Νέντοβιτς που πρότεινα πριν το Ευρωμπάσκετ στους 6-must watch players (basketblog.gr) αλλά και αυτός πασίγνωστος είναι στους ανθρώπους του χώρου και τη διεθνή αγορά. Όπως μου αρέσει επίσης (το έχω επισημάνει το χειμώνα) το θράσσος και η "σέρβικη αλητεία" του Μπογκντάνοβιτς..

      Διαγραφή
    6. Πάντως αν αντι για Μπραμο,Καββαδα ειχαμε Μάτζαρη και Καλάθη θα ειχαμε το μεταλλιο στο τσεπάκι και ας μην επεζε ο Μπιλαρος καθόλου...

      Διαγραφή
  14. Χθες νομίζω και ο τελευταίος από μας (μαζί με τον εθνικό μας σταρ) είδε ότι το παιδί δεν είναι play, δεν είναι άσος, δεν το έχει στην οργάνωση. Η πιο χαρακτηριστική φάση (που σε επίπεδο ΕΣΚΑ ο προπονητής σταμάταγε την προπόνηση και σε έστελνε ΕΠΙΤΟΠΟΥ για 20 γύρους στο τετράγωνο και μετά ντους -και μετά με τον κηδεμόνα σου) είναι που κάνουν με τον Κάι το p'n'r, μένουν πάνω του και οι δύο αμυντικοί, ο Κάι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ μόνος του στο ΚΕΝΤΡΟ της ρακέτας, με τον πιο κοντινό αμυντικό στα 3 μέτρα, και ο Σπανούλης προσπαθούσε να βρει πετρέλαιο κάπου στη σέντρα...

    Μόλις αποφάσισε να παίξει και ο Ζήσης (γιατί τα πρώτα 3-4' ήταν ακόμα στα αποδυτήρια και είδε ότι ο Σλούκας τον έκανε να φαίνεται ολίγον άχρηστος και βλάκας), και ο Σπανούλης πήγε καθαρό 2αρι, παίξαμε επιτέλους λίγο μπάσκετ και έληξε το ματσάκιον...στο τέλος πήγαμε να κάνουμε τον Σβεντ μείγμα Magic-Jordan-Kobe, αλλά όπως είπε και ο Πρίφτης "λογικό και αναμενόμενο"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη, καλημέρα.

      Μήπως υπερβάλλεις λίγο με το Σπανούλη; Μην πούμε στην συζήτηση αν είναι άσσος ή δυάρι, αν είναι point ή comdo guard. Προφανώς, είναι combo αλλά είναι δημιουργός και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Στην εκτέλεση του p'n'r' είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Τώρα, αν σε μια φάση έκανε λάθος επιλογή αυτό δεν λέει τίποτα. Απλά, πιστεύω ότι ο Σπανούλης δεν ταιριάζει στον άσσο σε σχήμα με δύο wings στο πλάι του. Η ομάδα γίνεται δυσλειτουργική, χωρίς καλή κυκλοφορία και μπουκώνει στην επίθεση. Θεωρώ ότι ο κόουτς το έχει καταλάβει και θα το αντιμετωπίσει. Από τον Ζήση πάντως η ομάδα χρειάζεται περισσότερα.

      77

      Διαγραφή
    2. Έχω βαρεθεί να βλέπω πράσινους και κόκκινους οπαδούς να βλέπουν πράσινους και κόκκινους διακριθέντες στα παιχνίδια της εθνικής.
      Η εμμονή όμως με το Σπανούλη ξεπερνάει κάθε προηγούμενο...Σε λίγο θα βγούμε και θα πούμε ότι φταίει ο Σπανούλης γιατί δεν τσακώνεται με τον Ιταλό επειδή τον βάζει να παίζει άσσος.
      Επίσης το να αναφερόμαστε σε μια φάση είναι μάλλον άστοχο. Στα τελευταία 10 παιχνίδια ο Σπανούλης, με το συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, είχε 6 ασίστ μέσο όρο.Γιατί δεν κάναμε τότε σχολιάκι; Αυτός είναι ο προπονητής μας κι έτσι θα πορευτούμε μέχρι τέλους. Οι εξυπνάδες ποιον οφελούν;
      Να συμπληρώσω, για να μην παρεξηγηθώ, ότι δεν συμφωνώ με την επιλογή του Ιταλού να παίζει ο Σπανούλης στον άσο, και ποτέ δεν είχε παίξει σε αυτή τη θέση σε Λάρισα, Μαρούσι, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ.
      Αλλά το να κάνουμε σχόλια επιπέδου "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" του στυλ "σε επίπεδο ΕΣΚΑ ο προπονητής σταμάταγε την προπόνηση και σε έστελνε ΕΠΙΤΟΠΟΥ για 20 γύρους στο τετράγωνο και μετά ντους -και μετά με τον κηδεμόνα σου" καταντάει εντελώς γραφικό.
      Άμα ρε παιδιά δεν θέλετε τον Σπανούλη στην εθνική, μαζέψτε υπογραφές να τον διώξετε...

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω αν εκείνη τη στιγμή κόλλησε, ή δεν πρόλαβε να πιάσει καλά τη μπάλα για να την πασάρει ή κάτι άλλο...επειδή όμως είχε γενικό πλάνο η τηλέοραση, έκανε τόσο εντύπωση η αποτυχία αυτού του συγκεκριμένου p'n'r (χωρίς κάποιο ιδιαίτερο -εμφανή- λόγο, έχουμε δει π.χ. το Σάρας ή το ΔΔ να βγάζουν πολύ δυσκολότερα), και το γενικότερο κόλλημα της ομάδας όταν παίζει στον άσσο επιτείνει αυτή την εντύπωση...

      Γι'αυτό και λέω ότι είτε ως μοναδικός PG είτε ως άσσος σε 2-Gs lineup ο Σπανούλης φαίνεται -εδώ και χρόνια, και στο ΝΒΑ επίσης- ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο...απλώς συγκρίνετε πόσο πιο στρωτά έπαιζε η ομάδα όταν μπήκε ο Σλούκας -γιατί ο Ζήσης άργησε να πάρει μπροστά- και πόσο καλύτερα ένιωθε και ο Σπανούλης στο 2

      Διαγραφή
    4. Και για να απαντήσω και στο νέο σχόλιο που τώρα είδα, δεν λέω ότι ο Σπανούλης είναι κακός παίκτης, ούτε ότι δεν ξέρει μπάσκετ, ούτε ότι δεν τον θέλω στην Εθνική (?!?!). Απλώς ότι δεν είναι καθαρός play. Όσο για τις ασιστ, και ο Tomic είχε 7, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παίξει άσος ?

      Διαγραφή
    5. Θεωρώ ότι η συζήτηση για το αν ο Σπανούλης είανι ή δεν είναι καθαρό play δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή. Και οι πέτρες κράζουν τον Ιταλό για τη επιλογή του (άν ήταν δική του). Αλλά την πήρε και τέλος.
      Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι η κριτική, με ενοχλεί η κακόπιστη κριτική, γιατί καταντάει γραφική. Ειδικά όταν μιλάμε για την εθνική ομάδα, και δεν έχει να κάνει μόνο με το Σπανούλη, αλλά με όλους τους παίχτες ανεξαρτήτως ομάδας...
      Σημείωση: επειδή νομίζω ότι κατάλαβες τί εννοούσα για τις ασίστ του Σπανούλη σε 10 παιχνίδια, η εξυπνάδα για τον Tomic δεν χρειαζόταν.

      Διαγραφή
    6. Ο λαϊκισμός στα όριά του. Και Ο Τόμιτς είχε 7 ασσίστ...
      Μήπως είχε και 5,5 ασσίστ μέσο όρο όπως είχε φέτος στην Ευρωλίγκα ο Σπανούλης;
      Μιλάμε για έναν παίκτη που ακόμα και όταν έπαιζε δίπλα του ο Διαμαντίδης, ήταν αυτός που αναλάμβανε το κύριο δημιουργικό κομμάτι στην πράσινη επίθεση. Για τους δύσπιστους θα θυμίσω ότι όλες σχεδόν τις χρονιές που αγωνιζόταν μαζί, ο Σπανούλης έβγαζε περισσότερες τελικές, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη δημιουργία...


      Ο Σπανούλης είναι ο παίκτης που θα πάρει πάνω του πάρα πολλές επιθέσεις. Μακρινά σουτ, διεισδύσεις πάνω στους ψηλούς, σουτ από ενδιάμεση απόσταση. Είναι ο παίκτης που θα δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του είτε από pnr είτε με split out. Είναι ο παίκτης που θα τρέξει πρώτος στον αιφνιδιασμό. Είναι ο παίκτης που θα τον κηνυγάνε οι αντίπαλοι σε όλο το γήπεδο, που θα τον παίζουν double και triple team, ανοίγοντας χώρο να δράσουν οι συμπαίκτες τους (βλ. πρώτη εκπομπή Πρίφτη). Το μόνο του ελάττωμα είναι ότι έχει μόνο δυο πνευμόνια και όχι 5-6 για να μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα μέσα στο γήπεδο.

      Διαγραφή
    7. Καμία -περίπου- αντίρρηση στα παραπάνω. Όμως ούτε αγιοποίηση πρέπει να κάνουμε. Απλώς επαναλαμβάνω "....δεν είναι καθαρός play". Όπως π.χ. -για να είμαστε συνεπείς- δεν είναι καθαρός άσσος ο Ukic (επειδή παρεξηγήθηκες με τον Tomic). Το ότι είχε και ο Ukic σχεδόν 5 assists στον ΠΑΟ δεν τον κάνει καθαρό άσσο, ασχέτως αν προσπαθεί να "μπει στα παπούτσια" του play...

      Διαγραφή
    8. 2,8 παρεμπιπτόντως.

      Διαγραφή
    9. 5 assist μεσο όρο ο Ούκιτς δε βγάζει ούτε στα μονάκια που παίζω στο Χαιδάρι...(άλλος ανώνυμος)

      Διαγραφή
    10. Για το Σπανούλη όλα αυτά???
      Μάλιστα...
      Είναι κρίμα να παρακολουθούμε εθνική και ορισμένοι να κατασιώκονται ακόμα από πρασινοκόκκινα φαντάσματα.Από τις απόψεις για τον μπουρούση και τον σπανούλη μέχρι τον περπέρογλου και τον μπράμο..

      Διαγραφή
    11. ελεος με τον Σπανουλη,λες και σε καθε παιχνιδι τα κανει ολα μονος του κανουν ορισμενοι.Τι λετε ρε σεις;; πιανει 10 ριμπαουντ βαζει 20 ποντους, κανει πεντε κοψιματα,με 2-3 ταπες και μοιραζει και 10 ασιστ;;.Ναι ειναι ο καλυτερος μας παιχτης,ναι βαζει τα περισσοτερα καλαθια,ναι ειναι ο καλυτερος στην επιθεση αλλα δεν ειναι καταλυτικος οσο λετε ορισμενοι.Αν λειψει ο Σπαν δεν θα λειψει ο ιδιος αλλα η θεση του γκαρντ που θα χαθει.Υ.Γ δεν ειμαι βαζελος.

      Διαγραφή
    12. Αν και τελικά νομίζω ότι όλοι συμφωνήσαμε πάνω στον αρχικό στόχο του post μου, θα ήθελα απλώς να σημειώσω ότι η αρχική μου τοποθέτηση περί "διακοπής προπόνησης" είναι τόσο προσωπική εμπειρία σε αντίστοιχο ατόπημα, όσο και κοινή πρακτική σε προπονήσεις με στόχο τα συγκεκριμένα plays (εδώ το είδα να συμβαίνει σε προπόνηση ομάδας Δ' ΕΣΚΑ....)

      Διαγραφή
    13. Αντώνη, εντελώς φιλικά μερικές παρατηρήσεις :

      1. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο στόχος του post που έκανες αλλά στη θέση που πήρες, να με συγχωρείς αλλά δεν συμφώνησαν όλοι. Στην ουσία δηλ. της άποψής σου οι περισσότεροι μάλλον είναι αντίθετοι. Αν κατάλαβα λάθος μάλλον φταίει ο τόπος διατύπωσης και όχι το νόημα αυτό καθεαυτό.

      2. Καταλαβαίνω ότι το επιχείρημα με τις πρακτικές της προπόνησης ήταν για να δώσεις έμφαση στο πόσο λάθος ήταν ο τρόπος αντιμετώπισης της συγκεκριμένης φάσης από τον Σπανούλη. Μπορεί οι πρακτικές προπόνησης να είναι αυτές που περιγράφεις. Δεν ξέρω. Η τελευταία φορά που έκανα προπόνηση με ομάδα της Δ’ ή Γ’ ΕΣΚΑ χάνεται στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και από τότε δεν έχω παρακολουθήσει τέτοια ούτε απ’ έξω. Πάντως, μου φαίνεται πολύ αναχρονιστική αυτή η τακτική ώστε να δώσεις σε έναν παίκτη να καταλάβει τι είναι σωστό και τι λάθος.

      3. Κι εγώ είμαι ΠΑΟ αλλά αναγνωρίζω την αγωνιστική αξία του Σπανούλη που είναι τεράστια. Δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει ότι πρόκειται για έναν παίκτη που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην Ευρώπη. Κι αυτό δεν αλλάζει επειδή προτίμησε να πάει στον Ολυμπιακό.

      77

      Διαγραφή
    14. Ίσως το στυλ να ήταν έντονο, αλλά ο στόχος μου ήταν το "....δεν είναι καθαρός play...", στο οποίο συμφωνούμε όλοι. Νομίζω ότι ήταν κοινή πεποίθηση εδω και χρόνια για τον Σπανούλη, απλώς φαίνεται επειδή το είπα εγώ χτύπησα ευαίσθητες χορδές...(?!?)

      Όσο για το στυλ προπόνησης, έχω δει -ευτυχώς ή δυστυχώς- πολύ χειρότερα πράγματα (μιλάω πάντα για επίπεδο ΕΣΚΑ) όταν παίκτης/ες δεν κάνουν αυτό που λέει ο προπονητής...π.χ. να τους στέλνουν για ντους ή γύρους επειδή μπερδεύτηκαν σε κάποιο step ενός συστήματος...

      Και φυσικά δεν μπορώ να καταλάβω πως και πότε είπα ότι είναι κακός παίκτης, ανάξιος, ότι δεν τον θέλω στην Εθνική κλπ, όπως ανέφεραν κάποια παιδιά παραπάνω...

      Διαγραφή
    15. ΟΚ. Με κάλυψες.

      Για την τελευταία παράγραφο που αναρωτιέσαι είναι απλό. Το είπες και μόνος σου :

      ''Ίσως το στυλ να ήταν έντονο...'' και ''απλώς φαίνεται επειδή το είπα εγώ χτύπησα ευαίσθητες χορδές...''

      Σχετικά με τις πρακτικές των προπονητών σε μικρές κατηγορίες μένω έκπληκτος. Γίνονται ακόμη τέτοια καψώνια; Τελικά ο Ιωαννίδης έχει αφήσει το αποτύπωμά του για τα καλά... Θυμάμαι έναν προπονητή που είχα σε εφηβικό που ήταν τάλε κουάλε. Χριστοπαναγίες, μπουκάλια, γύρους, ξεφωνητά κ.λ.π. Τότε όλοι τον θεωρούσαν αυθεντία και προπονητή που επιβάλλει την τάξη σε παιδιά 15-16 χρονών. Αστεία πράγματα δηλ. Αλλά αυτά ήταν πριν από 20 χρόνια. Ακόμη υπάρχουν τέτοιοι τύποι;

      77

      Διαγραφή
    16. Από αυτά που έχω δει (δεν λέω ομάδα και ονόματα, προς Ανατολική Αττική πάντως είναι) δεν είναι ότι σηκώνουν χέρι ή ότι είναι βίαιοι, προς Θεού, απλώς προτιμούν την τιμωρία από το "καλόπιασμα" και την επανάληψη. Μου έκανε και μένα εντύπωση, γιατί είχα πολλά χρόνια να το δω real-time μπροστά μου, αλλά τελικά όντως μερικά πράγματα δεν αλλάζουν (εύκολα ή και ποτέ....)

      Την εποχή μου ('80s) είχαμε και χειρότερα κιόλας...

      Διαγραφή
    17. Θα πρέπει να αρχίζουν οι μεγάλοι προπονητές να το σκέφτονται...
      Τώρα,καθαρά άσχετα από το θέμα Σπανούλη,δε θα πρεπε να θεωρούμε παραδείγματα κάτι καραγκιόζηδες που προπονούν σε πρωταθλήματα χεσκά και νομίζουν ότι κάποιοι είναι.
      Είναι πάρα πολλοί αυτοί οι τύποι που απλά τρομάζουν-αποθαρρύνουν τα παιδιά από το να ασχοληθούν με τον αθλητισμό μη μαθαίνοντας τους τα βασικά-δηλαδή τη χαρά της άθλήσης,της συνεργασίας και της ομαδικότητας.Οι ομάδες δεν είναι στρατόπεδα όπως μερικοί νομίζουν..

      Διαγραφή
    18. Ακριβώς αυτό...

      Μου γίνανε όλοι winners και πρπονητές για πρωταθλητισμό. Σ' αυτές τις ηλικίες και κατηγορίες ο στόχος δεν είναι η νίκη αλλά το ίδιο το άθλημα. Αλλά τί να λέμε τώρα... Πρέπει να υπάρχει και το στοιχειώδες background. Αλλά πού...

      77

      Διαγραφή
    19. Peris έχεις δίκιο, αλλά δυστυχώς αυτοί είναι ή αυτούς επιλέγουμε...πιο πολύ χαβαλέ κάνουμε τώρα 40ρηδες στο πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ (που μας κάνει μονίμως ρόμπες ο Ρωμανίδης :-) ) παρά όταν είμασταν μικροί και ξεκινάγαμε (?) στον όμορφο κόσμο του -ημιεπίσημου- αθλητισμού...

      Διαγραφή
    20. Έτσι ακριβώς κι αυτό είναι το κρίμα...αυτές οι ηλικίες είναι που θα πρέπει να το απολαμβάνουν...αλλά αντιθέτως...Δε μπορώ να εξηγήσω αυτή τη νοοτροπία του να δημιουργείς μονίμως στρατόπεδα πειθαρχίας ή δήθεν ομάδες πρωταθλητισμού.Ακόμα θυμάμαι που ήμουν 10 χρονών και έπαιζα μπάλα και έδιωχνε ο προπονητής τα μισά παιδιά(επειδή ήταν στη μια πλευρά) επειδή γελάσαν 2 παιδάκια την ώρα που έκαναν διατάσεις..Πραγματικά ανεκδιήγητες καταστάσεις..

      Εδώ βλέπω που είχε μπει υποχρεωτική συμμετοχή 2 πιτσιρικάδων στις ομάδες της ΕΣΚΑ και έβλεπα όλες τις ομάδες να διαμαρτύρονται επειδή χαλάει τα πλάνα του προπονητή...Δηλαδή έλεος..

      Διαγραφή
  15. Πολύ καλό αμυντικό performance και από Μαυροκεφαλίδη. Όλοι τον βλέπαμε σαν τρύπα στην άμυνα της Εθνικής αλλά χτες ειδικά στην ομαδική άμυνα ήταν καταλυτικός. Στην προσωπική δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο αλλά τουλάχιστον όταν προσπαθεί μπορεί να βοηθήσει. Αυτός έκοψε τα πικ εν ρολ των Ρώσων που μας είχαν πληγώσει στο πρώτο δεκάλεπτο. Μπράβο στο παιδί, δείχνει παίκτης ομάδας. Γρήγορα πόδια για 5άρι του ύψους του, μπορεί να βγει καλά στα hedge out και χτες είχε και καλές επιστροφές στο βύθισμα. Με εντυπωσίασε.
    Από κει και πέρα ο Σπανούλης ξεκάθαρα μπορεί να παίξει point guard. Και ο Ομπράντοβιτς εκεί τον έβαζε πολλές φορές. Απλά μετά την διετία στον Ολυμπιακό είναι φυσικό να θέλει να πάρει πάνω του επιθέσεις και να χάνει κάποιες συνεργασίες. Αυτό δεν τον κάνει όμως κακό δημιουργό. Μια χαρά είναι.
    Γενικά καλή η εμφάνιση της Εθνικής. Ουσιαστικά 15 λεπτά έπαιξε και τους καθάρισε άνετα τους Ρώσους. Επαγγελματική νίκη. Αυτά θέλουμε για να είμαστε και πιο ξεκούραστοι στη συνέχεια. Στην τρίτη περίοδο η άμυνα πετούσε φωτιές, εξαιρετικές περιστροφές και εξαιρετικές βοήθειες. Όταν συμβαίνουν αυτά τα 2, δεν είναι ανάγκη οι παίκτες σου να είναι μάστερ στην προσωπική άμυνα.
    Ελπίζω τέλος ο τραυματισμός του Σπανούλη να μην είναι τίποτα σοβαρό. Χωρίς αυτόν χάνουμε μεγάλο μέρος της δυναμικής μας στο τουρνουά. Ο Ζήσης κάνει μεστό τουρνουά ως τώρα. Δημιουργικά άριστος, πρέπει σε σημεία να παίξει πιο επιθετικά όμως. Παρόλα αυτά βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα και αυτό φαίνεται. Υπεραπαραίτητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι ριμπαουντ εχει κατεβασει ο μαυροκε ε?? καθοριστικοτατος μεχρι τωρα

      Διαγραφή
    2. Για την ιστορία όσο έπαιζε ο Μαυροκεφαλίδης η εθνική έχασε με 5 πόντους, όπως και ο Μπράμος.

      O Σπανούλης αντίστοιχα +19.


      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω...Ήταν αξιοπρεπής...
      Το μοίρασμα στο 4 με προβληματίζει εμένα..
      Δεν είναι και ότι καλύτερο να παίζει μόνο 8 λεπτά ο Φώτσης.Είναι καθαρά στο χέρι του Τρινκιέρι να βρει τη συνταγή ώστε να εκμεταλλεύεται κατάλληλα κάθε παίκτη και να μην υπάρχουν ..."παραπονεμένοι".

      Κατά τ'άλλα εγώ δε θεωρώ τον Σπανούλη καθαρό πόιντ,μάλιστα προτιμώ να υπάρχει ένας τέτοιος δίπλα του.Το πρόβλημα που μπορούσαμε να διαγνώσουμε χθες δεν αφορούσε τον Σπανούλη στον άσσο αλλά οποιαδήποτε 5άδα ήταν μέσα ο Μπράμος.¨(κι όχι εξαιτίας του,αλλά επειδή μέναμε με έναν γκαρντ-ο Μπράμος είναι ξεκάθαρα τριάρι.)

      Εγώ τον Μαυροκεφαλίδη τον θεωρούσα ανέκαθεν 4άρι.Ο Τζιμ μας είπε ότι είναι tweener.Περιμένω να δω λίγο από το ποστ παιχνίδι του.Δε τον θυμάμαι στον Ολυμπιακό να παίρνει πολλές επιθέσεις στο ποστ και γενικά να παίζει με πλάτη.Έχω διαβάσει και έδω μέσα αλλά και αλλού ότι παίζει αρκετά με πλάτη,ειδικά τελευταία.΄Θέλω να τον δω να εκμεταλλεύεται αυτή του την ικανότητα-θα το χρειαστούμε.

      Διαγραφή
    4. Για την ιστορία με τον Μαυροκεφαλίδη στο παρκέ η διαφορά εκτοξεύτηκε από το +8 στο +22. Είπαμε έχει δεδομένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το νόημα που ήθελα εγώ να πω είναι ότι χτες είχε διάθεση για άμυνα και φάνηκε αυτό. Είχε καλές αμυντικές προσπάθειες, κάτι στο οποίο δεν μας είχε συνηθίσει. Όσο για τον Μπράμο είναι θέμα ναι, δεν του πάει η θέση 2 καθόλου. Αρχές της σεζόν με τον Παναθηναϊκό επίσης είχε θέμα όταν έπαιζε 2. Γενικά θέλει πολύ δουλειά για να νιώσει άνετα στη θέση.
      Τώρα αν το πας στο οπαδικό δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ. Αυτές τις μέρες όλοι είμαστε Εθνική Ελλάδος και τίποτα άλλο. Κρίνω τον Μαυροκεφαλίδη και τον Μπράμο και τον Σπανούλη και όλους σαν παίκτες της Εθνικής Ελλάδος.

      Διαγραφή
    5. Όσο για τον Ζήση...στα φιλικά όπου κανείς δεν πιέζει τη μπάλα μοιάζει...Παπαλουκάς.Τώρα θα πρέπει να ανεβάσει λίγο την ταχύτητα στις αποφάσεις του και να προσπαθήσει να είναι πιο εύστροφος δημιουργικά.Εκτελεστικά είναι μια χαρά-θα πρέπει να κοιτάξει να είναι πιο "σπίρτο" στις αποφάσεις του.Το να οργανώνεις ήρεμα μια επίθεση δε σημαίνει ότι κόβεις τους αιφνιδιασμούς ή επιμένεις να κρατάς τη μπάλα έξω από την περιφέρεια ενώ υπάρχουν παίκτες που μπορείς να αξιοποιήσεις.Έμεινα πάντως ικανοποιημένος από την άμυνα του χθες.Εδώ που "πονάει" αρκετά θα πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω.

      Διαγραφή
    6. @madness

      Δεν το παω στο οπαδικό, μη φοβάσαι...

      Αλλά ειλικρινά εγώ δε βλέπω πολλά διαφορετικά πράγματα από τον Μαυροκεφλίδη του 2011 σε σχέση με αυτόν του 2013. Και για μένα όλα συνοψίζονται στο εξής: μπορεί να φαίνεται ότι παίζει καλά (κυρίως από τη στατιστική του) αλλά όταν είναι μέσα η ομάδα πάει χειρότερα. Το ίδιο έγινε και χθες το ίδιο θα γίνεται και το χειμώνα στον ΠΑΟ.

      Όσο για τον Μπράμο, είναι απόλυτα σαφές. Ο Τρινκιέρι τον έκαψε. Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορεί να αποδώσει αυτά που αδίκως του ζητάει, είναι ότι του χαλάει και την ψυχολογία. Αφού ο Τρινκέρι εμπιστεύεται στο 3 περισσότερο τον Περπέρογλου, θα έπρεπε να αφήσει τον Μπράμο στην Αθήνα...

      Διαγραφή
  16. Και τώρα Αντρέα... για μια Ελλάδα νέα, χωρίς γκάρντ. ότι κ να λέμε τα 2 κολλητά τρίποντα του Σπανούλη στο 20-27 κ στο 23-29, μας έσωσαν. Αν οι Ρώσσοι συνεχιζαν να προηγούνται με διαφορές 7-8 πόντων εκεί θα διεκδικούσαν πολλά περισσότερα απ το ματς αυτό. Ακόμα κ αν η ομάδα με Σλούκα οργανώνει καλύτερα (όχι τόσο αλλά τέσπα), ματς χωρίς σπανούλη σημαίνει οτι για να βγούν τα λεπτά πρέπει ο Μπράμος ή ο Στράτος να παίξουν 20 λεπτά στο 2. είμαστε κ λίγο τυχεροί γιατί με τους τούρκους που έχουν ψηλά κορμιά ίσως βγαίνει, αλλά με ομάδες με καλά γκάρντ αντίο ζωή. Δεν πειράζει ο καθένας ζει με τις επιλογές του...
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο δάσκαλε.. Ένας τραυματισμός στα γκαρντς (ειδικά του Σπανούλη) που θα μας αφήσει με δύο main ballhandlers θα είναι ότι χειρότερο..

      Διαγραφή
    2. δυστυχώς Τζιμ μου θυμίζει πολύ τον ΠΑΟ στη φετινή σειρά με Μπάρτσα, 1-2 ματς ίσπως και να βγούν, παραπάνω όχι...
      "Άτσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    3. μμμμ... Ναι, καταλαβίνω τη σκέψη σου. Η διαφορά είναι (σε διαφορετική κλίμακασ φυσικά) ότι αυτή η Εθνική είναι πολύ βαθιά στις υπόλοιπες θέσεις και χρησιμοποιεί μεγάλο ροτέησιον. Πάντως το είπα από την αρχή. Θα υπάρξει πρόβλημα. Ειδικά απέναντι στην ομάδα που ξέρει να πιέσει τη μπάλα. Και δεύτερον, η ομάδα παίζει καλύτερα με 2-guard σχήματα. Όταν συνολικά έχεις 3, είναι δύσκολο να τα παρατάξεις για μεγάλα διαστήματα χωρίς απώλειες.

      Διαγραφή
    4. Αυτό λέγαμε όλοι για τις επιλογές του Τρινκιέρι. Είχε μεγάλο πονοκέφαλο ο κόουτς, αλλά προτίμησε να πάρει τα φοργουορντ και να πάει σε ρίσκο με τον Μπράμο αποκλειστικά σε θέση 2. Μέχρι τώρα ο ομογενής γκαρντ δεν πατά καλά στη θέση και γενικά δυσκολεύεται να το κάνει.

      Διαγραφή
  17. -δε θυμαμαι ποτε μου εκανε τοσο μεγαλη εντυπωση ενας νεος και ασημος παικτης σε ενα τουρνουα σαν και αυτο του ευρωπαικου.ο νεντοβιτς ειναι φοβερος αθλητης, ξερει τελεια τα βασικα, το λεει η καρδουλα του και αν ολα πανε καλα θα κανει μεγαλη καριερα.

    -το ελληνικο μπασκετ εχει τρομερο μελλον!!τα παιδια που ερχονται απο πισω ειναι ετη φωτος πιο μπροστα απο τους μικρους αλλων χωρων!!κοιταξτε ομαδες οπως η ρωσια, η σερβια, η ισπανια, η γαλλια, η ιταλια και με 3-4 απουσιες η καθε μια εχουν σχεδον παραλυσει!!ο λογος για την ισπανια φυσικα εχει να κανει οτι στις μεγαλες ομαδες και στην εθνικη δεν παιζει σχεδον κανενας μικρος.εξαιρεση ο αμπρινες της μπαρτσα φυσικα...εμεις εχουμε τις απουσιες των δδ, καλαθη, κουφου, ο παπαλουκας με το τσαρτσα αποσυρθηκαν και αν εξαιρεσει κανεις το προβλημα στον ασο και στο 5, που μπορει να μας στειλει σπιτι μας νωρις, δειχνουμε οτι εχουμε πολυ μελλον....με τον καταλληλο βεβαια προπονητη, που προπονητη της προκοπης εχουμε να δουμε στην εθνικη απο το γιαννακη!

    -ο ζοτς της φενερ μαλλον τα χει χαμενα φετος εκει που εμπλεξε!!!το να δωσει ενα καραβι λεφτα να παρει το χεντο μονο ως ανεκδοτο μπορω να το αντιμετωπισω.οσο για τον κλειζα, σαπιος εντελως....τον βλεπω το μπιελιτσα να παιζει 35λεπτα φετος.

    -συμφωνα με τον μπλογκερ για το ντουντα!!!κορυφαιος σε τετοια τουρνουα και μαζι με το ζοτς μακραν οι κορυφαιοι στην ευρωπη!!!βγαζει απο τη μυγα ξυγκι.

    -να παιξει ο σπανουλης η οχι με την τουρκια?εγω λεω οχι.

    -ελεος με εναν μαρκοβιτς.αντιπροσωπευτικο δειγμα της πορειας του σερβικου μπασκετ τα τελευταια χρονια.φιλοτιμος αλλα ποιοτικα πολυ υποδεεστερος απο πολλους στη θεση του!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, μας έχιυν ρπήξει τα σκώτια με τους μπετατζήδες-πλην 2,5 εξαιρέσεων, γιατί ο Μπιέλιτσα, όσο και αν εκτιμώ το μπάσκετ που ξέρει, είναι ήδη 26 και ακόμα περιμένουμε να κάνει μια καλή χρονιά
      Ακου εκεί Μάρκοβιτς...αν φτάσαν τα σερβάκια να αποθεώνουν τέτοιους κτίστες, φαντάσου...
      Και δεν είναι δικαιολογια το ότι έπαιζε τη Βαλένσια, και ο "Τεπκο" έπαιζε στον Παο, και ακόμα γελάμε
      Αλλα και να τα λέμε όλα, καλός αυτλος ο Ντέντοβιτς, Νεντοβιτς, Ντεντοβιτς, πώς τον λένε τέλος πάντων, όχι κάτι να τρίβουμε τα μάτια μας, αλλα για τα δεδομένα καλός είναι, κρατάει λίγο τα προσχήματα

      Διαγραφή
  18. Κακά τα ψέματα βαφτίσαμε την ανάγκη φιλοτιμία φέτος.

    Και ο Τρινκιέρι ξέρει, και ο V-Span ξέρει και οι παίκτες της Εθνικής αλλα και εμείς οτι ο Βασίλης δεν είναι το κλασσικό point-guard.Μπόρει να πάιχει στον άσο.Δεν παύει όμως να είναι δυάρι.
    Αυτο δεν σημαίνει αυτόματα όμως οτι δεν μπορεί να δημιουργήσει.
    Σίγουρα μπορεί να μην έχει την ικανότητα του Θοδωρή και του ΔΔ να στήσει τις επιθέσεις και τα plays της ομάδας , γνωρίζει άριστα όμως και βάσει της εμπειρίας του πλέον πως μέσα από τα δικά του plays ή τις προσωπικές του ενέργειες ανοίγονται και διάδρομοι αλλα και πάσες για τους συμπαίχτες του.Και τις 8/10 φορές θα το κάνει.
    Δεν θα σταθώ στο λάθος που θα κάνει γιατι αυτόματα θα συνυπολογίσω την κόπωση σωματική και πνευματική κατα τη διάρκεια του αγώνα (όσοι έχουν πάιξει , και νομίζω όλοι μας εδώ μεσα , ξέρουν πως μέσα από την κόπωση γίνονται τα τζάμπα λάθη ή και τα τζάμπα φάουλ).
    Επίσης θα υπολογίσω πως αυτόματα ο πάιχτης που θα πάρει τις περισσότερες φορές τη μπάλα είναι και το πιο πιθανό να έχει και τα περισσότερα λάθη στο ματς. Είναι το τίμημα που πληρώνει η κάθε ομάδα που στηρίζεται στους παίχτες-ηγέτες (δείτε πχ τα λάθη άλλων παιχτών όπως ο Γκασόλ...).

    Όπως και να έχει πρέπει να παραδεχτούμε οτι σε αυτή την σχετικά "γεμάτη" ομάδα ο Σπανούλης είναι πιο ταλαντούχος από όλους και κατα συνέπεια πιο ίσος από τους άλλους.Όπως και το οτι εαν η Εθνική αυτή πάει μακριά και ανέβει βάθρο θα είναι ακόμη μια επιτυχία στο μεγάλο ήδη παλμαρέ του δίχως την συνεπικούριση του ΔΔ ή του Θοδωρή. Και αυτό από μονο του είναι μεγάλο παράσημο.

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μια χαρά παίκτης είναι ο Μάρκοβιτς. Απλά μερικές φορές εδώ πέρα, αποθεώνουμε το αυτονόητο. Παίκτης που από τα 22-23 παίζει 25 λεπτά σε μια πολύ καλή ομάδα (Valencia), το αποθεώνουμε επειδή είχε καλή απόδοση σε έναν σχεδόν μη ανταγωνιστικό ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λοιπόν, ελαφρύ διάστρεμmα ο Σπνούλης και αμφίβολος με Τουρκία. Εγώ λέω ότι θα ήταν καλύτερα να μείνει εκτός ώστε να αυξήσει την ετοιμότητά του για το ματς της Κυριακής με τους Ιταλούς. Κι εξηγούμαι :

    Οι Τούρκοι κατά πάσα πιθανότητα θα αποκλειστούν εκτός και αν μεταμορφωθούν (δύσκολο φαίνεται). Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, μία πιθανή ήττα της Εθνικής στο αυριανό ματς θα είναι άνευ σημασίας αφού δεν θα τη μεταφέρει στην επόμενη φάση.

    Αντίθετα, αν αγωνιστεί αύριο ο Σπανούλης υπάρχει ο κίνδυνος της υποτροπής και η επιβάρυνση του αστραγάλου του με έναν ακόμη αγώνα. Σ' αυτήν την περίπτωση μπορεί να απουσιάσει από το ματς με την Ιταλία το αποτέλεσμα του οποίου είναι κρίσιμο αφού θα το πάρουμε μαζί μας στην β' φάση.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάνοντας ένα ελαφρύ σχόλιο, αυτή η διοργάνωση μπορεί να χαρακτηριστεί ως η διοργάνωση του "δεν".

    Οι Λιθουανοί δεν έχουν άσους, οι Ιταλοί δεν έχουν ψηλούς, οι Τούρκοι δεν έχουν γκαρντ, οι Ισπανοί δεν έχουν ψηλούς, εμείς (για λίγο ελπίζω και σίγουρα όχι στο βαθμό της Τουρκίας ή της Λιθουανίας π.χ.) δεν έχουμε γκαρντ, οι Ρώσοι δεν έχουν παίκτες γενικώς, οι Σέρβοι δεν έχουν πείρα και παραστάσεις, οι Γάλλοι δεν έχουν ψηλούς, οι Κροάτες δεν έχουν @@, οι Σλοβένοι έχουν την έδρα και η όλη διοργάνωση δεν έχει ποιότητα. Έχει όμως εκπλήξεις, ανατροπές και δράμα.

    Μακάρι να έχει και κάτι λαμπερο κρεμασμένο στο λαιμό των παιδιών της Εθνικάρας μας στις 22/9!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα παιδιά.. Ωραία η κουβεντούλα σας.. Τώρα μίλαγα με Ισραήλ-Τουρκία. Κλαίνε.. Το μεσημέρι ανάρτηση.. Σας θέλω έτοιμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Jimάρα.

      Οι Τούρκοι τί λένε; Πιστεύουν ότι έχουν πιθανότητες να επανέλθουν; Θέλουν σίγουρα νίκες με Ρωσία και Σουηδία και ίσως με Ελλάδα.

      77

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά 77. Δεν είναι τόσο το βαθμολογικό που έχουν να καλύψουν αλλά η αποκαρδιωτική εικόνα τους. Αυτό τους έχει κόψει τα πόδια. Μεγάλη απογοήτευση. Ελπίζω να μη τους αναστήσουμε γιατί αυτό το κλίμα ότι "ερχόμαστε σαν πρόβατα στη σφαγή" απέναντι στην πολύ καλύτερη Ελλάδα δε μ'αρέσει. Καταλαβαίνεις..

      Διαγραφή
    3. Η γνωστή τακτική του μουλωχτού που πιάνει τον άλλο στον ύπνο.

      Με την αγαπημένη σου Ιταλία είχες επαφή; Φαίνεται ότι έχουν αναθαρρήσει οι ατζούρι.

      77

      Διαγραφή
    4. Το μεσημέρι θα μιλήσω με ραγκάτσια.. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το τουρνουά. Το συν της Ιταλίας είναι ότι το δικό της 2-0 είναι πιο δυνατό από ότι φαίνεται γιατί έχει κερδίσει τους δύο βασικούς ανταγωνιστές της.

      Διαγραφή
    5. Ακριβώς. Και τους έχει κερδίσει με πολύ πειστικό τρόπο ανεβάζοντας της αυτοπεποίθηση της ομάδας. Το κυριότερο είναι ότι ο Πιανιτζιάνι βρίσκει πάλι το βηματισμό του και παρά τις αδυναμίες του ρόστερ μπορεί να κάνει αρκετό θόρυβο στο τουρνουά.

      77

      Διαγραφή
    6. Θα μιλήσουμε και το απογευμα για αυτό 77, με την νέα ανάρτηση. Έτσι είναι όπως τα λες.

      Διαγραφή
    7. οποτε η απουσια Σπανουλη τους βοηθαει εκτος απο αγωνιστικα και ψυχολογικα

      Διαγραφή
  23. Καλησπερες,δημητρη βλεπω με ικανοποιηση το ντατομε να παζει ΚΑΙ αμυνα,εξεληχθηκε αρκετα απ τα χρονια που τον ειχα για στασημο,θα ειναι σημαντικος παιχτης για την ομαδα μου οταν ο σμιθ θα ανεβαινει στο 4 που ειναι η καλη του θεση,ο νεντοβιτς απ την αλλη δειχνει αρκετα γρηγορος και δυνατο κορμι αλλα η ομαδα που παει θα τον δυσκολεψει να αναδηχθει,δεν πιστευω οτι θα παρει τα λεπτα του τζαρετ τζακ που αποχωρησε απ το γκολντεν στειτ,ποιο πολυ βλεπω τον αδερφο του καρρυ για εκει αν και ο σερβος ειναι πολυ δραστηριος αμυντικα.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Άκη. Για τον Ντατόμε είχα γράψει "εξαιρετικό πακέτο". Σκέψου ότι παίζει "4" σε αυτή την Ιταλία. Ο μικρός Κάρι (ξέρεις ότι μου αρέσει, τον είχα στη καλοκαιρινή λίστα MADE IN USA) δεν είναι καλύτερος του Νέντοβιτς. Μπορεί να βρεί λεπτά ο Σέρβος στο fast pace των Ουόριορς. Σταδιακά, όχι από την αρχή.

      Διαγραφή
  24. Jim με Μάτζαρη και Καλάθη αντι για Μπράμο και Καββαδα πως μας εβλεπες (και να πηγαινε ο Μαυρο μονιμα στο 5)
    ΜΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συνοψίζω τα σχόλιά μου από όσα έγραψαν διάφορα παιδιά (Madness, Peris, Run TMC) και ο Jim.

    Καταρχήν, επί της ουσίας, έχουμε δείγμα από ένα επίσημο ματς. Το χθεσινό με τους Ρώσους. Οπότε, ας περιμένουμε τουλάχιστον και το αυριανό (που και πάλι θα είναι περίεργο αν λείψει ο Σπανούλης).

    Ο Μπράμος, όντως, είναι καθαρά 3 και υπό προϋποθέσεις μπορεί και στο 2. Ποιες προϋποθέσεις, όμως; Πρώτα από όλα να ταιριάζει το σχήμα των αντιπάλων (π.χ. η Ιταλία με σχήμα Αραντόρι και Μπελινέλι ταιριάζει, η Ισπανία με δύο από τους Καλντερόν, Ρούμπιο, Σέρχι, Γιούλ καθόλου) και δεύτερον να έχει έναν PG που θα υπερκαλύπτει τις αδυναμίες του Μάικ στο ballhandling και στην δημιουργία. Με τον καιρό και δουλεύοντας θα μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στη θέση αφού και στον ΠΑΟ προβλέπεται να παίξει φέτος και στο 2.

    Ο Μαυροκεφαλίδης, αν ερμηνεύω σωστά τον Madness, είναι καλύτερος του αναμενομένου στην άμυνα. Οι αδυναμίες του δηλ., που τόσο συζητήθηκαν με αφορμή την μεταγραφή του στον ΠΑΟ, δεν φαίνονται τόσο έντονα. Δείχνει πιο γρήγορος, πιο συγκεντρωμένος και λιγότερο soft. Όχι ότι μεταλλάχθηκε αλλά φαίνεται προς το παρόν βελτιωμένος.

    Ο Φώτσης φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι ο 11ος παίκτης της ομάδας και πήρε τη θέση γιατί είναι ο αρχηγός. Ο κόουτς τον προορίζει για περιορισμένα κομμάτια των παιχνιδιών και για ειδικές καταστάσεις. Με βάση το σχεδιασμό που ξεδιπλώνεται και την κατάσταση των παικτών, μάλλον αυτός περίσσευε και όχι ο Περπέρογλου που υποστήριζαν αρκετοί (κι εγώ μέσα σ’ αυτούς).

    Ο Ζήσης πρέπει να ανέβει. Η λειψανδρία στα γκαρντ απαιτεί πιο ενεργό τον Ζήση και με μεγαλύτερες αντοχές. Δεν ξέρω αν μπορεί αλλά πρέπει να το παλέψει.

    Και τέλος για τον Σπανούλη. Μπορεί να μην αρέσει σε αρκετούς ή να ξινίζει σε άλλους. Η αλήθεια είναι ότι είναι ο μόνος super top class παίκτης που διαθέτει η ομάδα. Δικαίως, λοιπόν, είναι ο ηγέτης της ομάδας και μάλιστα παίζει αρκετά πιο απελευθερωμένα και ώριμα από την φετινή δύσκολη χρονιά του στον Ολυμπιακό.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κατα τα φαινόμενα θα παίξουμε χωρίς Σπανούλη απέναντι στη Τουρκία, μια ομάδα που ευτυχώς είναι φτωχή στα γκαρντ και ίσως η απουσία του Σπαν δε φανεί.

    Ο Τρινκιέρι εκτός από ρισκαδόρος (με την επιλογή να κατέβει με 3 γκαρντ και 6 ή 7 φοργουορντ δε μπορεί να είναι κάτι άλλο) είναι και ικανός προπονητής και την άκρη θα τη βρει με τους τουρκαλάδες αλλά γενικά αν το πρόβλημα του Σπαν είναι πιο σοβαρό από όσο ανακοινώθηκε (φτου σκόρδα) τη στρουμφίσαμε.

    Επιπλέον, με την επιλογή του Μπράμου ως παίκτη που θα είχε ρόλο δυαριού με οργανωτικά καθήκοντα καίγεται ο ίδιος ο παίκτης - ήδη ο χρόνος του μειώνεται - αφού του ζητείται να κάνει πράγματα που ουδέποτε έδειξε πως μπορεί να κάνει (δε μπορούμε να κατηγορηθούμε ως μ.Χ. προφήτες αφού η αδυναμία του αυτή καταγράφηκε εδώ πάρα πολλές φορές) και εκτίθεται το παληκάρι. Τι όνειρο είδε ο Τρινκιέρι δε μπορώ να καταλάβω αλλά όπως είπε και ο Ατσα παραπάνω, όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε.

    Στη συνέχεια βλέπω ενεργοποίηση του Πέρπε σε "οργανωτικό" ρόλο (υποβοηθητικά και όχι ως floor general εννοείται) για μικρά διαστήματα εις βάρος του χρόνου του Μπράμου και το ροστερ των 8-9 παικτών πλησιάζοντας στο τέλος της διοργάνωσης όταν το rotation κλείνει μάλλον έχει ήδη καταρτιστεί: όλοι πλην Μπράμου, Φώτση, Καβαδά. Φαίνεται πρόωρη η ετυμηγορία αλλά τι διάολο, μόνο ο Τρινκιέρι θα παίρνει ρίσκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πανάγο...Το πιο εκνευριστικό είναι ότι υπάρχουν αθλητικογράφοι(με ειδίκευση στο μπάσκετ) εκεί έξω που λένε τον Μπράμο 2άρι.Ξεκάθαρα-χωρίς να τα συσχετίζουμε με την αποστολή του τώρα.

      Όσο για την ριψοκίνδυνη πρόβλεψη,πραγματικά δεν ξέρω αν θα ρίξει το rotation τόσο πολύ ο Τρινκιέρι.Μου φαίνεται δύσκολο να πέσει τόσο πολύ ο Φώτσης σε χρόνο..(να μου πεις,εδώ κάναμε σενάρια να μη μπει και καθόλου..)
      Θέλω να περιμένω μερικά παιχνίδια ακόμα για να κάνω μια εκτίμηση για το πώς θα ρίχνει την ομάδα στα κρίσιμα(όταν με το καλό έρθουν-πχ. χιαστί)
      Νομίζω ότι προτίθεται να διαλέγει τα 4άρια ανάλογα με τον αντίπαλο και τις ανάγκες του παιχνιδιού.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το καθαρό δυάρι για τον Μπράμο το έχω ακούσει από το Λαούδη. Υπάρχει κι άλλος;

      77

      Διαγραφή
    3. Aυτόν είχα περισσότερο στο μυαλό μου,αλλά ναι το έχω δει να γράφεται και από αλλού.Νομίζω κι ο Τριαντάφυλλος(ο οποίος δεν είναι και κακός) είχε γράψει κάτι ανάλογο και δεν θυμάμαι ποιος άλλος..

      Διαγραφή
    4. Γειά σου peris, γεια σου 77.

      Κάνοντας λόγο για περιορισμό σε 8-9 παίκτες, δεν εννοώ πως ο χρόνος των άλλων θα πέσει στο 0 αλλά η το μονοψήφιο νούμερο είναι πολύ πιθανό. Υποθέτοντας πως ο Τρινκιέρι αρέσκεται σε πολυσύνθετους παίκτες και εκτιμά τη πληθώρα επιλογών που του δίνουν παίκτες όπως ο Και ή ο Πρίντεζης ή ο Πέρπε (αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον), ο Φώτσης είναι αντικειμενικά ο πιο "μονοδιάστατος" επιθετικά φοργουορντ που έχουμε. Ένα μέρος της πρόβλεψής μου για μειωμένο χρόνο βασίζεται σε αυτό του το χαρακτηριστικό.

      Ο Μπράμος δε "φταίει" αλλά ειδικά στο crunch time που λένε και οι αμερικανοι ενός χιαστί παιχνιδιού μου είναι αδύνατο να φανταστώ το Μπράμο στη 5άδα ως γκαρντ (εφιαλτικό) ή ως sf με παρόντες τους Παπ και Πέρπε, παίκτες πολύ πιο παιγμένους σε αυτό το επίπεδο και έμπειρους.

      Διαγραφή
    5. Γειά χαρά Πανάγο.

      Για το Φώτση δεν έχεις άδικο. Τα έγραψα και πιο πάνω.

      Για το Μπράμο ας περιμένουμε λίγο. Νομίζω ότι το αυριανό ματς του έρχεται κουτί. Πρέτζλιτς στο 2, χωρίς σοβαρά γκαρντ οι Τούρκοι και απουσία Σπανούλη. Επίσης, ο Περπέρογλου δεν θα είναι σε όλα τα ματς όσο καλός είναι μέχρι τώρα (ελπίζω να συνεχίσει έτσι βέβαια). Οπότε, ο Μάικ θα βρει και χρόνο και ρόλο στην ομάδα.

      77

      Διαγραφή
    6. Ο συλλογισμός μου έχει ως εξής:

      Κλήθηκε να κάνει μια δουλειά την οποία δε μπορεί να κάνει, αυτά που μπορεί να κάνει τα έχουν επωμιστεί άλλοι ήδη. Δε νομίζω πως θα αλλάξει το rotation στο 3 ο κόουτς, στο 2 δε μπορεί να παίξει οπότε του μένουν κάποια λεπτά ως defensive stopper και ίσως αν βρεθούν σε κακή μέρα και τα άλλα 3 3αρια;! Λίγα πράγματα δηλαδή...

      Εννοείται πως δεν έχω κάποιο θέμα με το παίκτη, μακαρι το παιδί να παίξει και να κάνει και μαγικά με την Ισπανία στο τελικό!

      Διαγραφή
  27. Να συνοψίσω και εγώ κάποια που διάβασα. Εχθές παίξαμε καλά απέναντι σε μια μέτρια ομάδα,με βαριά φανέλα όμως. Αύριο θα είναι ένα περίεργο ματς και περιμένω -απαιτώ- από τον Παπανικολάου να κάνει μεγάλο ματς και απο τον Σλόυκα να συνεχίσει όπως παίζει μέχρι τώρα. Μπορεί και καλύτερα.

    Όσο για τον Μπράμο, το παιδί δεν κάνει καλές διοργανώσεις με την εθνική. Το 2011 είχε 5/30 3ποντα, πέρυσι ήταν άφαντος ενώ μέχρι στιγμής πελαγοδρομεί στο τουρνουά με Τέιλορ αρχικά,8 συνεχόμενοι πόντοι του έβαλε και με το σουτ δευτερευόντως. Συμφωνώ για Φώτση,εύχομαι όταν κληθεί να βοηθήσει να το πράξει, όπως και ότι αυτός ήταν ο λόγος που κατεβήκαμε με τρία γκαρντ(μουρμούρα).

    Συμφωνώ για Μαυροκεφαλίδη,ανεβασμένος στην άμυνα και σε βοληθειες αλλά και για τη χρησιμότητα των Μπουρούση(άμυνα-ριμπάουντ-σπρωξίματα) και Καιμακόγλου(τα κάνω όλα και συμφερω).

    Τα σπουδαία θα είναι άυριο με τους ατάλαντους Τούρκους περιφερειακούς αλλά τους πολλοί επικίνδυνους στις υπόλοιπές θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Teletovic στο ημίχρονο 4/15. Συνεχίζει τα μπετά...

    Η Ουκρανία πάει καρφί για το 3/3. Fratello και τα μυαλά στα κάγκελα...

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bλέπω Ουκρανία..πολύ δουλεμένη ομάδα..μεγάλο μπράβο στον προπονητή της.Έχουν όρεξη και αυτοπεποίθηση οι παίκτες-πολύ ομαδικότητα.

      Η ομάδα έκπληξη της διοργάνωσης ως τώρα.Το απόλυτο-θα περάσει ως 2η ή 1η.
      Ωραίο να βλέπουμε τέτοιες ομάδες..

      Διαγραφή
    2. Όντως, είναι πολύ ωραίο.

      Αλλά, ρε φίλε, ξέρεις κανέναν παίκτη από αυτούς; Θα δούμε κανέναν στην Μπουντιβέλνικ φέτος στην Ευρωλίγκα;

      77

      Διαγραφή
    3. Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί κανέναν..
      Ούτε καν τα ονόματα τους δεν ξέρω(παρότι ασχολούμαι-όπως κι εσύ και όλοι εδώ-αρκετά)
      Αλλά αυτό είναι και το ενδιαφέρον..άσημοι παίκτες να χτυπάνε ομάδες που διαθέτουν ονόματα με εμπειρία και παραστάσεις-υψηλότερο status.

      Διαγραφή
  29. Η Σερβία δεν έχει τα φόντα να κάνει κάτι πολύ σπουδαίο στο eurobasket. Όποια ομάδα έχει καλά γκαρντς ή/και την παίζει σε αυστηρό σετ παιγνίδι (καλή ώρα τα Σκόπια), θα τη διαλύει.

    BTW, η (όχι και τόσο) έκπληξη του eurobasket δεν μπορεί παρά να είναι η Γεωργία. Όσο αντέχουν οι εξαιρετικοί βασικοί της, θα προχωρά.

    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα σκόπια έτρεξαν βαγγέλη δε ξέρω αν το είδες το ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. και ο τζιμ μάλιστα είχε τονίσει ότι πρέπει να περιμένουμε σκαμπανεβάσματα είναι νέα ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σωστά. Η παρένθεση πήγαινε στα γκαρντς, ευχαριστώ!

    Π.χ. η Σερβία θα κερδίσει εύκολα την Κροατία που έχει λειψανδρία στα γκαρντ. Αλλά η 8αδα είναι το ταβάνι της.

    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή