Athlenda

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

EUROBASKET 2013: SPAGHETTI WESTERN..




Η συμμορία των Ιταλών «πιστολέρο» της Δύσης «γάζωσε» τους Τούρκους και ο Πιανιτζιάνι έχει βάλει ήδη πόδι στην επόμενη φάση.. Εύκολα η εθνική τελικά το «δείγμα» της Ρωσικής ομάδας. Τα θετικά και τα αρνητικά.. Η συνήθης ήττα των Ισπανών στη πρώτη φάση. Το Hoopfellas για την δεύτερη ημέρα του Ευρωμπάσκετ..




Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013.. Γράφω στο Hoopfellas, μετά το Ακρόπολις, ότι παρά την κακή εικόνα της Ιταλικής ομάδας  «..ο Ιταλός ελπίζει σε ένα καλό ξεκίνημα και την μυστήρια αύρα που μπορεί να δώσει αυτό στην ομάδα που το επιτυγχάνει σε τέτοια τουρνουά». Αυτό ακριβώς έχει συμβεί με τους «ατζούρι» αυτή τη στιγμή. Πήραν τα δύο πιο καυτά για αυτούς ματς του ομίλου απέναντι στους κύριους ανταγωνιστές τους και τώρα βρίσκονται σε stroke.. (ή τουλάχιστον έτσι νιώθουν μέχρι να βρεθεί κάποιος και να τους κόψει το βήχα). Ότι καλύτερο για έναν προπονητή η συγκεκριμένη κατάσταση για την ομάδα του.


Παίζοντας εντός –ουσιαστικά- έδρας, στη γειτονική Σλοβενία, με πολύ κόσμο στο πλευρό τους και μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που πέρασε γρήγορα στο παρκέ, οι Ιταλοί έδωσαν σόου για μεγάλο διάστημα, στο «δικό» τους  γήπεδο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γιατί δεν ήταν μόνο οι Ιταλοί στις κερκίδες..

-Έχοντας ανά πάσα στιγμή 4 χειριστές στην πεντάδα του, ο Πιανιτζιάνι «έπαιξε» πάνω σε αυτό με πολύ iso, δημιουργώντας ρήγματα και βρίσκοντας καλά σουτ, στοχεύοντας να ζεστάνει τους gunners του. Πολύ προσωπική φάση, απέναντι σε μια άμυνα με Κ Α Μ Ι Α συνοχή και καμία συνεννόηση (οι Τούρκοι σε πολλές φάσεις παίζουν άμυνα μακριά από τη μπάλα με το κεφάλι κάτω, δεν ακολουθούν και δεν μιλάνε ώστε να αλλάξουν στα κοψίματα του αντιπάλου, «τρώνε» πάσες σε καίριες θέσεις σκοραρίσματος), με τους Ιταλούς να παρατάσσουν διαφορετικό παίκτη σε θέση απομόνωσης κάθε φορά. Μπελινέλι (17, 2/3 τριπ.) Αραντόρι (23π. 9/10σ.) και Τζεντίλε (20π. 3/5τριπ.) έδωσαν σόου. Ειδικά στην τελευταία περίοδο, οι Γκονλούμ-Ιλιασόβα έβλεπαν τη…μύγα και δε μπορούσαν να τη πιάσουν, στη προσπάθεια τους να παίξουν άμυνα στον Τζεντίλε.


-Ο Τάνιεβιτς προσπάθησε (με καθυστέρηση 40 λεπτών, δηλ. το κάζο με Φινλανδία) να βάλει τη μπάλα κοντά στο καλάθι, παίζοντας στο ποστ με τον Ασίκ που δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του αλλά το δίδυμο Κουζίν-Μέλι βρέθηκε σε σπουδαία βραδιά, αμυνόμενο με αυταπάρνηση στο κομμάτι «άμυνα θέσης» μακριά από τη μπάλα. Και εάν ο νεαρός της Αρμάνι –που του..είπαν ότι θα παίξει «5» σε  αυτό το Ευρωμπάσκετ- εντυπωσίασε γράφοντας 14π.-10ριμπ., ο σκληροτράχηλος Κουζίν (επιλογή Τρινκιέρι στη Καντού) είναι μάλλον ο πιο ..πολύτιμος παίκτης σε αυτό το ρόστερ, όχι με την έννοια του MVP αλλά με αυτή του «δε με παίρνει να σε χάσω..» με την ιδιαιτερότητα του να είναι το μοναδικό δυνατό κορμί στη ρακέτα. Ο Πιανιτζιάνι επέλεξε να «πονέσει» το μυαλό του αντιπάλου με εναλλαγές στον τρόπο που αμυνόταν αφού χρησιμοποίησε προσωπική άμυνα, ζώνη 3-2 αλλάζοντας τον παίκτη στο κεφάλι συχνά με αυτόν που αμυνόταν ως «4» στη πίσω γραμμή καθώς με Ντατόμε-Τζεντίλε-Βιτάλι (στο «4» και αυτός χωρίς πολλές κουβέντες και ας έπαιζε μια ζωή «1» που μετατέθηκε στα φτερά την τελευταία 2ετία) υπάρχει αυτό το περιθώριο, άλλαζε με man to man μόνο στο πικ εν ρολ των Τούρκων και είχε την πολυτέλεια (και το έκανε)να παίξει switch με όλους τους παίκτες εκτός του Κουζίν.

Ωραία πράγματα από μια ομάδα που δείχνει επαναλαμβάνω να βρίσκεται σε stroke και έχει πολύ δυνατή ψυχολογία πλέον. Ο Αραντόρι ήταν το τοπ-γκαν εχθές σε αντίθεση με τον Ντατόμε που αυτή τη φορά έμεινε «πίσω» κάνοντας σκριν για τους περιφερειακούς του αφού ο ίδιος ήταν άστοχος. Μάλιστα σε μια φάση προσπάθησε να κάνει και την γνωστή (από Μποντιρόνγκα και σήμερα Σπανούλη) El latigo ντρίμπλα αλλά το μπέρδεψε πολύ το θέμα, προσπαθώντας να «κουμπώσει» και μια σταυρωτή παραπάνω στο τέλος.. Όπως και να’χει πάντως, η παρουσία του είναι δεσποτική στην ιταλική ομάδα καθώς είναι αλτρουιστής και κομπλέ παίκτης. Οι Ιταλοί περιμένουν αύριο τους αήττητους Φινλανδούς, με στόχο το 3-0..


-Η συνήθης ήττα της πρώτης φάσης για τους Ισπανούς ή σημάδι..? Πολύ μαχητικοί οι Σλοβένοι, με τον Μάλκοβιτς να κερδίζει την παρτίδα κατάφεραν να πάρουν το παιχνίδι μπροστά σε 5000 οπαδούς τους, δημιουργώντας μια σπουδαία ανάμνηση για όλους με τους πανηγυρισμούς στο τέλος. Ο Μάλκοβιτς έβαλε στη μούρη των Ισπανών όλα αυτά για τα όποια περιμέναμε απαντήσεις στις συζητήσεις μας πριν το τουρνουά. Χαμήλωσε το ρυθμό και τον αριθμό των κατοχών, τους έκοψε τη δημιουργία αναγκάζοντας τους να παίξουν με πολλές προσωπικές φάσεις απέναντι σε έτοιμη για αυτό άμυνα και κυρίως αντεπεξήλθε ο ίδιος άψογα στην πίεση  του αντιπάλου , κυκλοφορόντας σωστά τη μπάλα και τελειώνοντας με μόνο 5 λάθη το ματς (ένας ακόμα σοβαρός λόγος που δεν άνοιξε το τέμπο). Ο Γκόραν Ντράγκιτς ήταν εντυπωσιακός (ΝΒΑερ με κεφαλαία..) τελειώνοντας με 18π.-6 ριμπ.-7 τελικές και μηδέν λάθη.. Καλύτεροι των Ισπανών οι Καλντερόν-Γκαζόλ, με τον τελευταίο να μετρά 37’ στο παρκέ.. Αυτή η σκληρότερη -και πιο κοντά στη ..Σερβία- version των Σλοβένων είναι πιο ομάδα από άλλες φορές και μπορεί να κάνει μια τέτοια νίκη στην πρώτη φάση. Δε ξέρω εάν μπορεί όμως σε νοκ αουτ παιχνίδι.. Θα το μάθουμε λογικά στη συνέχεια..



-Πάμε και στη δική μας ομάδα..  Κατά διαστήματα ήμασταν κακοί και σε άλλα πολύ καλοί, οπότε θα γίνω άμεσα λίγο πιο συγκεκριμένος .

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

-Μου άρεσε ο χαρακτήρας και η διάθεση μας. Υπήρχε η θέληση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο να παίξουμε σωστά, να βγάλουμε αυτό που έχουμε δουλέψει ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Έστω και εάν στο τέλος χάλασε λίγο αυτό. Το επίπεδο της προσπάθειας ήταν καλό.


-Η άμυνα μας σε αρκετά διαστήματα του αγώνα ήταν εξαιρετική. Με το σωστό επίπεδο έντασης, ταχύτητα στις περιστροφές, καλή συμπεριφορά στα close outs. Ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήμασταν πολύ καλοί και εκεί ουσιαστικά καθαρίσαμε.  «Εκεί» ουσιαστικά θα καθαρίζουμε κάθε φορά, με αυτό το όπλο.  Είναι αυτό που σας έλεγα το χειμώνα, όταν μιλούσαμε για ρυθμό στην άμυνα..  Όταν η εθνική μας ομάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση αρχίζει και της βγαίνει καλύτερη επίθεση ενώ γίνεται και περισσότερο εμφανής η δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, σε μια φάση που σαν σύνολο ξεκινά να χτίσει αμυντικούς αυτοματισμούς.

-Το ποστ παιχνίδι του Περπέρογλου έχει μετατραπεί σε «σταθερά». Άλλωστε το έχουμε πεί, ότι η συγκεκριμένη κατάσταση εντασσόταν στα «plays ασφαλείας» του playbook του Ομπράντοβιτς τόσα χρόνια και χρησιμοποιείται επίσης σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού από τον Ολυμπιακού. Ο φόργουορντ των ερυθρολεύκων με την versatile offense δίνει επιλογές στο μισό γήπεδο.
-Καλή κυκλοφορία της μπάλας, σωστό spacing , ένα χέρι συνεχώς πάνω στο πρόσωπο του Σβέντ σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Σπουδαίες συνεργασίες στο «τελείωμα», με «έξτρα» πάσα στη base line, κατάσταση που τη δουλεύουμε πολύ. Αποτέλεσμα..? Η επίθεση έχει λυθεί. 80 πόντοι και πάλι..

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ


-Θα το λέω κάθε φορά ακόμα και εάν χρειαστεί να το κάνω copy paste.. Δε μπορεί ο Μπράμος να παίξει «κεφάλι» στην επίθεση, να λειτουργήσει ως αποσυμπιεστής του Σπανούλη γιατί απλά το παιδί δεν είναι τέτοιος παίκτης. Αυτό το σχήμα (σίγουρα το έχει καταλάβει ο Τρινκιέρι) είναι αναγκαστικό, για να μπορείς 1.) να αμυνθείς με τον wing του Παναθηναϊκού στο καλύτερο περιφερειακό του αντιπάλου εφόσον δεν έχεις άλλον defensive stopper στο 1-2 και  2.) για να έχεις την πολυτέλεια να βγάλεις δύο γκαρντ από τον πάγκο (βασικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού σήμερα). Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινάμε άσχημα στα πρώτα λεπτά και ισορροπούμε όταν παίζουμε δύο γκαρντς στη συνέχεια..


 -Το ίδιο θα πω και για το αντίστοιχο δίδυμο ρακέτας (και πάλι), Μαυροκεφαλίδη-Πρίντεζη. Η ομάδα αποκτά αυτόματα θέμα στο ριμπάουντ και στην προστασία του καλαθιού, με την άμυνα να γίνεται πιο ευάλωτοι σε lay ups. Θυμηθείτε πως άλλαξε η υφή και πόσο πιο hard caliber έγινε η φρόντκόρτ μας με την είσοδο των Μπουρούση-Καϊμακόγλου.. Έχω πεί ότι το σχήμα Μαυροκεφαλίδη-Πρίντεζη μπορεί να φανεί χρήσιμο αποκλειστικά σε στοχευμένες καταστάσεις (άνοιγμα διαδρόμων για διείσδυση, ποστ επίθεση από Πέρπε ή Καϊμακόγλου στο «3») και όχι για πολλά λεπτά γιατί είμαστε light και πιο ευάλωτοι στην άμυνα χαμηλά, όπου η κατάλληλη ομάδα θα μας τιμωρήσει σίγουρα.


Γενικότερα, σε πολλούς μπορεί να φανεί «κάπως» αυτό που θα πω αλλά για αυτό είναι το Hoopfellas εδώ και να τα λέει «κάπως» έτσι, όμως … αυτή η εθνική, ενώ έχει κάνει ένα θαυμαστό βήμα μπροστά στο κομμάτι επίθεση-συνεργασίας (διάταξη, αποστάσεις, στόχοι) δεν είναι τόσο «σκληρή», τόσο «τραχιά» ομάδα όσο θα ήθελα να τη δώ. Δε ξέρω εάν είναι η έλλειψη ενός defensive stopper (τύπου Καλάθη ή Μάντζαρη) στο «1» ή η απουσία ενός ακόμα δυνατού κορμιού στη γραμμή των ψηλών.. Σίγουρα (ειδικά η πρώτη) παίζουν ρόλο στο προφίλ που βλέπουμε.. Και σαν ελληνική ταυτότητα, επιτρέπεται να χάσω από κάποιον που είναι πιο εύστοχος ή  γρήγορος αλλά όχι  επειδή είναι πιο σκληρός ή έξυπνος (εδώ πάμε καλά..). Νομίζω με καταλαβαίνετε..

Υ.Γ:  Οι Τούρκοι είναι για βουτιές στη θάλασσα του Μαρμαρά.. Έτσι ακριβώς όπως σας το λέω.. Αυτό βγήκε από το αγωνιστικό/ψυχολογικό πρόσωπο που παρουσιάζουν. Παίζουν χάλια και βρίσκονται πεσμένοι κάτω..Αλλά το ματς μυρίζει αύριο γιατί με την εικόνα που έχουν δείξει παραείναι αουτσάιντερ και τους δίνεται μια τελευταία ευκαιρία να σηκωθούν από το καναβάτσο. Εμείς πιθανόν χωρίς τον Σπανούλη (έτσι δείχνει αυτή την ώρα η κατάσταση του) και με δύο χειριστές της μπάλας που σημαίνει ότι ο Τάνιεβιτς θα βάλει τον Γκιουλέρ να πρεσάρει από τη..φυσούνα. Πολύ δυνατό τεστ για την ομάδα και τον χαρακτήρα της. Η μεγαλύτερη δύναμη στον άνθρωπο, είναι το ένστικτο της επιβίωσης.. Για αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτούς..

144 σχόλια:

  1. Σωστός όπως πάντα (ε, σχεδόν).
    Πολύ καλά μέχρι τώρα.
    Χωρίς Σπανούλη γίνεται βαρύ και δύσκολο
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Θοδωρή. Τώρα θα δείξει.. Το τουρνουά μόλις ξεκίνησε. Πολύ σημαντικό το αυριανό ματς. Όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και για τον χαρακτήρα μας.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς ο Τρινκιέρι πρέπει να τιμωρηθεί για το ρίσκο να μην πάρει 4 guards... Ελπίζω όχι από τους (πιο τραγικούς και από το Σοφοκλή) Τούρκους

      Διαγραφή
  2. Γειά σου μεγάλε Τζίμ,
    Ο Παππούς λέει οτι τελικά ο Πιανιτζάνι δεν ξέχασε το μπάσκετ, επίσης έχω πει οτι ο γιόκας μου θα πάει τελικό, μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά δεν είναι τυχαία γιός μου και πατέρας του εγγονού μου...
    Εμείς (οι έλληνες δλδ), θα πάμε όπου μας πάει ο Μπράμος, αν το παιδί ανταποκριθεί (όχι σε δημιουργία τόσο, όσο σε άμυνα, σουτ, ενέργεια ) στο 2 θα πάμε μακριά. Ο Πεδουλάκης του το έβγαλε φέτος ίσως πρέπει αυτός ο Ιταλός να τον πάρει τηλέφωνο, βεβαια άλλο ΔΔ, Ούκιτς άλλο Ζήσης Σλούκας, αλλά δεν υπάρχει κ κάτι άλλο να γίνει. Τέλος θέλω να μου σχολιάσεις το εξής:

    Οι Ρώσσοι πίεσαν συχνα το κατέβασμα και μερικές φορές το ξεπεράσαμε έχοντας στην κορυφή κ μετά το κέντρο του γηπέδου, Πρίντεζη, Καιμακόγλου ή Περπέρογλου. Μάλιστα αυτό δημιουργούσε στιγμιαία μις ματς που μπορούσαμε να εκμεταλευτούμε, βλέπε πρίντεζη στο 8-2 που κατεβάζει, δίνει σε μπράμο, αυτός σε σπανούλη κ όταν ξαναφτάνει η μπάλα σε αυτόν (Πριντ) έχει όλο τον χώρο να πάει προς το καλάθι, γιατί οι αντίπαλοι έχουν αργήσει στις αλλαγές αφού έχουν μπερδευτεί πλήρως. Αυτό μπορύμε να το εκμεταλευτούμε περισσότερο; Τέλος με ισπανία κ άλλες ομάδες φοβόμαστε πολύ την υπεροπλία τους στα γκάρντ, δεν θα έπρπεπε κ αυτοί να φοβούνται τα 3-4άρια μας; Εννοώ πως μου φαίνεται πως επιθετικά βγάζουμε πολύ παιχίδι απ τα φτερά όχι τόσο κάθετα, αυτοί με ποιους θα μας παίξουν εκεί; με τον Κλαβέρ;
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δάσκαλε, σωστή παρατήρηση για τα 3-4άρια μας αλλά πρέπει να υπολογίσεις οτι για να κατεβάσεις την μπάλα και να την δώσεις στα 3-4αρια Ή στον ψηλό, κάποιος πρέπει να την κατεβάσει. Και αν οι Ισπανοί παίξουν πρες σε όλο το γήπεδο (που θα παίξουν) θα κλάψουνε μανούλες. Εδω ζοριζόμασταν να περάσουμε την σέντρα με την Ρωσία.

      Και τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι θέλουμε ή δεν θέλουμε το μπάσκετ είναι άθλημα των κοντών. Εμείς τόσα χρόνια με καλούς κοντούς είμαστε πρώτο όνομα στην πιάτσα. Και ως Εθνική ομάδα και ως σύλλογοι.

      Χάρης Π.

      Διαγραφή
    2. Τα σέβη μου Δάσκαλε. Σε τέτοιες καταστάσεις αν δεν ανεβάσεις το "4" ως σκαλοπάτι δεν περνάς κέντρο. Αυτονόητο.Και έχουμε "4" που μπορούν να "σπάσουν" τη μπάλα ή να την βάλουν κάτω και να επιτεθούν. Στο σύγχρονο μπάσκετ η επιρροή των γκαρντς είναι τεράστια, πάνω από κάθε άλλη θέση. Είδες το Σερβία-Σκόπια?

      Διαγραφή
    3. Ναι Τζιμ εχεις δίκιο απλά αυτό που λέω είναι οτι το δικό μας σκαλοπάτι έχει κ καλό χειρισμό της μπάλας, γενικά ψάχνω να δώ πως μπορούμε να φτιάξουμε "ποιντ φοργουόρντ" για να αποσυμπιέσουμε τους κοντους. Το είδα το Σερβία Σκόπια, στεναχωρήθηκα, μας ξεγύμνωσαν παντού, άνευροι κ άστοχοι οι μικροί σαν να βαριότανε. Ίσως είχα υπερτιμήσει τον Μάρκοβιτς κ τον Μπογκτάνοβιτς, ίσως όμως κ να μας κάνει καλό...
      "Άτσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  3. Μια βασική διαπίστωση νομίζω σκεπάζει όλα τα επιμέρους συμπεράσματα: πρόκειται για το χειρότερο Ευρωμπάσκετ που τουλάχιστον εγώ έχω παρακολουθήσει (από το 1983 ως εικόνα, από το 1989 καταλαβαίνοντας και τι βλέπω).
    Με αυτό ως δεδομένο, η εικόνα της εθνικής είναι αρκετά καλή. Οι κακοί αντίπαλοι έπαιξαν ασφαλώς ρόλο, κι οι ομάδες που θα βρούμε στη συνέχεια όμως δεν έχουν κάτι σπουδαίο. Μόνο που η επιλογή των τριών γκαρντ από τον Τρινκιέρι – υψηλού ρίσκου την είπαμε εξαρχής όλοι, ηλίθια αποδεικνύεται μετά τον τραυματισμό Σπανούλη – απειλεί να τα διαλύσει όλα. Η ποιότητα του Σπανούλη δεν καλύπτεται, αλλά πλέον θα κινδυνεύουμε να μας τρελάνουν όλοι στην πίεση. Ο 1ος γύρος, πάντως, κουτσά – στραβά θα βγει. Για παραπέρα, άγνωστο…
    Χθες δεν είδα το ελληνικό τέλος, προτίμησα το Σλοβενία – Ισπανία και δικαιώθηκα. Ο Μάλκοβιτς, πιο γερασμένος και πιο χοντρός από ποτέ, αποδεικνύει ότι παραμένει προπονητής. Σ’ αυτό το τουρνουά, μόνο απέναντι σε έναν – δύο ίσως να υστερεί. Και αν… Τα αδέρφια - ζερβοκουτάλες (Ντράγκιτς) οργίασαν, εξαιρετικός ο Νάχμπαρ, αλλά βρέθηκαν και λύσεις απρόσμενες. Μου άρεσαν πολύ οι Βίντμαρ, Μούριτς. Για την Ισπανία, no Navarro, no party. Α, κι ο Μαρκ Γκασόλ είναι βούβαλος, παλικάρι, αλλά από μπάσκετ δεν νιώθει. Ούτε μια τρίχα από τα γένια του Πάου.
    Συνεπέστατη η Σερβία, συγκεκριμένων δυνατοτήτων, αλλά παίζει στα όριά της. Επόμενοι σταρ οι Νέντοβιτς, Μπογκντάνοβιτς, ωρίμασε και κάνει σπουδαία πράγματα ο Μπιέλιτσα. Κι έκπληξη ο μπαρμπα-Κάτιτς. Αξιοπρεπέστατος.
    Από άλλες ομάδες μου άρεσε η Γεωργία. Αλλά έχει 4-5 παίκτες όλους κι όλους.
    Υ.Γ. Παράγινε αυτή η αηδία. Κάθε ομαδούλα κι έναν μαυρούκο πλέι μέικερ… Μακάλεμπ, Ντρέιπερ, Ράις, Χίκμαν, Τζέτερ. Μπράβο σε Έλληνες, Σέρβους, Λιθουανούς κι όσους ακόμη δεν κάνουν ή δεν έκαναν στο παρελθόν μαϊμουδιές.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Jim, πολύ καλό άρθρο.

    Όπως φαίνεται δεν θα έχουμε Σπανούλη στο ματς με την Τουρκία. Εύχομαι να είναι μόνο αυτό το ματς καθως πριν απο λίγο διάβασα ένα άρθρο του Παπαδογιάννη στο GAzzetta που μόνο τον πανικό μπορεί να φέρει.

    Η Τουρκία θα έρθει με το μαχαίρι στα δόντια να παίξει το τελευταίο της χαρτί και όπως είπες θα προσπαθήσει να πιέσει πολύ τα 2 γκαρντ που μας έχουν απομείνει. Δυστυχώς το σχήμα με Μπραμο στο 2 (που συμφωνώ οτι δεν ταιριάζει) θα αναγκαστούμε να το δούμε παραπάνω σε αυτό το ματς.

    Κατα την γνώμη μου το ματς με την Τουρκία είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να ανεβάσουμε περισσότερο την ψυχολογία μας, να πιστέψουν οι ίδιοι οι παίχτες οτι μπορούν χωρις τον Σπανούλη (χθες μόλις χτύπησε επικράτησε ενας εμφανής πανικός) και βέβαια να πετύχουμε μια εμφατική νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο που πιστεύω θα είναι καλύτερος απο την Ρωσία (καλά, προφανώς και την Σουηδία).

    Το παιχνίδι της Τουρκίας με τους λίγους γκαρντ που έχει και αυτή πιστεύω μας ευνοεί και νομίζω οτι θα δούμε πολύ περισσότερο στο γήπεδο τον Μπουρούση (καθώς έχουν ψηλά κορμιά στο 5 οι Τούρκοι) και τον Φώτση ο οποίος δείχνει στην επίθεση να είναι μονίμως στημένος και να περιμένει να σουτάρει. Δεν πιστεύεις οτι απο τον Φώτση ο Τρινκιέρι μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω απο αυτό που δείχνει;

    Χάρης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλά τα λες Τζιμ, το παιχνίδι με την Τουρκία είναι ο πρώτος τελικός. Κερδίζουμε και προχωράμε, χάνουμε και μπλέκουμε σε περιπέτειες. Η εθνική είναι καλή ομάδα,όμως επειδή έχω απαιτήσεις θέλω,περιμένω ένα μεγάλο ματς από τον Παπανικολάου. Ειδικά από αυτόν. Τα γκαρντ των Τούρκων δεν τα φοβάμαι επομένως αν τα φοργουορντ μας μαζί με τους Μπουρούση-Μαυροκεφαλίδη πάνε καλά δεν μπορούμε να χάσουμε.

    Για τον όμιλο του Γεζενίτσε,ένα θα πω Χαμός. Φαντάσου να κερδίσουν σήμερα Λιθουανοι και Σκοπιανοί τι έχει να γίνει.

    Για την Ισπανία νομίζω ότι ήταν καμπανάκι αυτό,τους ψιλοχάλασε, τους άγχωσε και επιεδή δεν υπάρχει ο μπαμπάς(Ναβάρρο) και ο Θειός(Γκασόλ) δεν είμαι σίγουρος ότι θα το περάσουν εντελώς ανώδυνα.

    Υ.Γ. Θέλω να δω τη Γεωργία στην επόμενη φάση. Και θα κόντραρα το ματς Ισπανία-Τσεχίας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jim, γουστάρουμε να διαβάζουμε κάθε μέρα άρθρο!!!

    πιστεύεις πως ο Πιανιτζιάνι "έκρυβε" αυτό το mentality της ομάδας του στα φιλικά και μας έπιασε όλους στον ύπνο ή απλά συνάντησε δύο ομάδες χειρότερες από αυτούς και εκμεταλλεύτηκαν το momentum οι εκτελεστές του? τι γίνεται αν δεν τους μπουν τα τρίποντα λόγω πιεστικότερης άμυνας? μήπως αυτό είναι το ζενίθ τους και το έπιασαν νωρίς??

    Θέλω να πιστεύω πως είμαστε πιο λογική, δεμένη, τετράγωνη ομάδα από αυτές του ομίλου μας. Ξέρουμε να διαβάζουμε άμυνες και επιθέσεις. Θα δούμε με Τούρκους, Ιταλούς και Φινλανδούς πόσο σταδιακά μπορούμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας!

    Η νίκη της Σλοβενίας άλλαξε τις ισορροπίες στη 2η φάση. Οι Σλοβένοι θα κουβαλάνε 4 βαθμούς και οι Ισπανοί 2. Παιχνίδια φωτιά με την ΕΘνική μας που θα καθορίσουν το χιαστί των προημιτελικών.

    Τι θα γινόταν σε ένα υποτιθέμενο χιαστί με Σέρβους αυτή τη στιγμή? Θα μας έτρωγαν ζωντανούς?

    Ο Τrinchieri είναι μεγάλη αλεπού. θα αφήσει εποχή στην Εθνική!!!

    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίγες παρατηρήσεις...

    1. Το ξέραμα, το είχαμε πει όλα, το έχει γράφει κι ο Τζιμ, το ξανάγραψε σήμερα. Η αναθεση του συγκεκριμένου ρόλου στον Μπράμος είναι σκέτος παραλογισμός. Και η ομάδα εκτίθεται και ο παίκτης, χωρίς επί της ουσίας να φταίει ο ίδιος. Το είχα γράψε και στη διάρκεια των φιλικών. Με δεδομένη την ύπαρξη του Παπανικολάου, αλλά και τις λύσεις που προσφέρει ο Περπέρογλου, ο καλός κατά τα άλλα Μπράμος, μάλλον δεν έχει θέση σε αυτήν την ομάδα.

    2. Μια και αναφέρθηκα στον Παπανικολάου, πολύ θετικό ότι έκανε επιτέλους ένα καλό ματς. Ο "Καταλανός" σταρ, περνάει φάση ντεφορμαρίσματος από το final4 και έπειτα και ψάχνει τέτοια ματς για να αποκτήσει ξανά το κατάλληλο ψυχολογικό στάτους.

    3. Από την άλλη, ο Στράτος δείχνει ότι δεν ήταν τυχαίες οι φετινές του εμφανίσεις στο final4, ούτε οι περσινές στα ελληνικά play off. Είναι πολύ καλός παίκτης, με δεδομένα μειονεκτήματα, ο οποίος είναι πλέον στην καλύτερη ηλικία του, έχει απίστευτες εμπειρίες, έχει ξεπεράσει το σημαντικό πρόβλημα υγείας του, και πλέον θα παίξει το καλύτερό του μπάσκετ.

    4. Το έχω γράψει από την πρώτη μέρα, και θα επιμείνω μέχρι την τελευταία, ακόμα κι αν αρχίσει να τα "κοπανάει" από τα 9 μέτρα. Ο Φώτσης δεν έχει λόγο ύπαρξης σε αυτήν την εθνική. Καμία συμμετοχή στη λειτουργία της ομάδας, στημμένος ή καλύτερα σταματημένος μακριά από τη γραμμή να παρατηρεί τον αγώνα.

    5. Και στην αγωνία του Τρνικέρι να τον χωρέσει στο rotation προβαίνει σε μικρά εγκλήματα. Δε γίνεται να ξεκινάει ο Πρίντεζης με τέτοια φούρια και να τον πετάς στον πάγκο για 14 αγωνιστικά λεπτά. Απλά δε γίνεται.

    6. Η διαφαινόμενη απουσία του αρχηγού από το αυριανό ματς, μπορεί να έχει και μεγάλα θετικά. Θεωρώ πιθανό να πάρουν τα πάνω τους Σλούκας και Ζήσης. Ειδικά ο πρώτος έχει ανάγκη από τέτοιες ευκαιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αρχηγος ειναι ενας και αυτος ειναι ο Φωτσης,αντε γαβρακο πότε θα το καταλαβεις;.

      Διαγραφή
    2. Οι παιχτες της εθνικης που ξεχωρισα με ρωσια ειναι ο περπερογλου, ο καιμακογλου και ο ανελπιστα πολυ καλος στην αμυνα μαυρος..τρομερες βοηθειες..ο πριντεζης καλος επιθετικος αλλα απο αμυνα λιγα πραγματα..ο παπανικολαου κινειται στη μετριοτητα ενω ο μπραμος δυσκολευεται με τα πειραματα του τρινκιερι..ο μπουρουσης κανει 3 φαουλ ευκολα και βγαινει εκτος παιχνιδιου ο ζησης εξαιρετικος(και δεν πιστευω που το λεω αυτο),πολυ καλος και ο σλουκας..ο σπανουλης ειναι ο σπανουλης..Την διαφορα η εθνικη παντως την πηρε οταν στο 4 επαιζε ο φωτσης και στο 5 ο μαυρος..1 λεπτο πριν τελειωσει το ημιχρονο μπουμπουναει και ενα ετσι για πλακα ο αρχηγος..Αυτα τα ολιγα..και φιλε οταν βλεπεις εθνικη να την βλεπεις με γαλανολευκα γυαλια και οχι κοκκινα πρασινα κιτρινα πορτοκαλι..

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω με τα παιδιά....8.50 βγάζεις απίστευτη εμπάθεια...Είναι σα να θέλεις να βλέπεις Ολυμπιακό και όχι τους καλύτερους Έλληνες....Βγάλε τα Ολυμπιακά σου αισθήματα....Είναι Εθνικηηηηηηηηηηηη...>!!!!

      Διαγραφή
    4. Με συγχωρείτε φίλοι μου αλλά έχω διαφορετική άποψη. Την Εθνική δεν την βλέπω ούτε με κόκκινα, ούτε με πράσινα γυαλιά, αλλά ευτυχώς ούτε με γαλανόλευκα.

      Και έτσι είναι καλύτερα γιατί μερικά πράγματα φαίνονται καλύτερα δια γυμνού οθφαλμού.


      @11:22
      Συγγνώμη ειλικρινά μπερδεύτηκε. Προς στιγμήν νόμιζα ότι ο αρχηγός είναι ρόλος και όχι αξίωμα.

      Διαγραφή
  8. και κάτι ακόμα.
    Διαβάζω από πολλούς για την καλή απόδοση του Μπράμος στο "2" την χρονιά που μας πέρασε.

    Με συγχωρείται αλλά έχω μια πολύ μεγάλη ένσταση.

    Αν η εθνική έχει την επιθετική λειτουργία που είχε ο ΠΑΟ φέτος, τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Δεν πάμε πουθενά.

    Αν ο ΠΑΟ κατάφερε να προχωρήσει στην Ευρώπη τόσο ώστε οι οπαδοί του να νιώθουν ικανοποιημένοι, αυτό προφανώς δεν επήλθε από την επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟ, αλλά από την πολύ σφιχτή του άμυνα. Δυστυχώς όμως η Εθνική δεν έχει Λάσμε να κλείνει κάθε πιθανή και απίθανή τρύπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ για Μπράμο έχετε εν μέρει δίκιο (για φώτση καθόλου), αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι ο Μπράμος έκανε καλή χρονιά στο 2 του ΠΑΟ, σε διάφορα ματς μες την χρονιά κ κυρίως με την Μπάρτσα έβαλε μεγάλα σουτ, πρόσφερε σκορ κ λύσεις στην άμυνα, η ομάδα του ΠΑΟ πέρυσι είχει επιθετικό πρόβλημα και γιατί είχε περιορισμένες λύσεις στο 4 κ το 5 αφού μετά τους Λάσμε-Γκίστ δεν υπήρχε κανείς κ η ομάδα δεν μπορύσε να έχει πλουραλισμό στον τρόπο επίθεσης (Πχ με πλάτη κλπ κλπ)
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    2. Έκανε μια χαρά χρονιά ο Μπράμος, δε διαφωνώ καθόλου. Αγωνιζόμενος κυρίως στο 3, αλλά προσφέροντας συχνά και από το 2.

      Τίποτα όμως από όσα πρόσεφερε, δεν βοήθησαν την επιθετική λειτουργία του ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ είχε μια δυσλειτουργική επίθεση, κυρίως πιστεύω εγώ, επειδή είχε μέτρια κυκλοφορία της μπάλας. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Τζιμ "φώναζε" όλη τη χρονιά για έναν επιπλέον οργανωτή.

      Νομίζω ότι η χρήση του Μπράμος στο "2" ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την κακή κυκλοφορία. Σαφώς προσέφερε σε άλλους τομείς και κυρίως στην κλειστή άμυνα του Πεδουλάκη. Μόνο που ο Τρινκιέρι δεν έχει επιλέξε να στηρίξει την ομάδα μας σε τέτοιου τύπου συνταγή, και ενδεχομένως να μην μπορούσε κιόλας...

      Διαγραφή
    3. Σωστά όσα λέτε, αλλά κ με την Καντού που ο Μπράμος έβαλε 7/8 τριποντα ο ΠΑΟ τελείωσε με 71 πόντους. Ο ΠΑΟ ήθελε οργανωτή πέρυσι αλλά κ Πεντάρι να παίζει με πλάτη αφού ο Σόφο κινήθηκε ρηχά δεν ήταν μόνο η έλλειψη οργανωτή που έκανε το ΠΑΟ σφιχτό αν κ σίγουρα 2 γκάρντ ταιριάζουνε καλύτερα αλλά κ με Κάρυ στους τελικούς ο ΠΑΟ δεν έφτανε ψηλά στο σκορ. Ο Μπράμος μπορεί να προσφέρει στο τελείωμα των φάσεων κ η δημιουργία να βγαίνει απ το 3 ή το 4.
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    4. Atsa ierosylia να χρησιμοπιεις αυτο το ονομα.Ο απο πανω εχει απολυτο δικιο.
      Η επιθεση του παο ηταν πολυ κακκη περσι.Ενα παιχνδι δεν λεει τιποτα και ο κουβελας μια φορα ειχε βαλει 20 ποντους..

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 1.44,
      Άλλο λέω δια βάστε σας παρακαλώ πιο προσεκτικά, αυτό που λέω είναι οτι ο Μπράμος στο 2 έχει πολλά να προσφέρει, όχι οργάνωση όμως μπορεί άλλα, πχ εκτέλεση, άμυνα κλπ. Η επιθετική δυστοκία του ΠΑΟ πέρυσι δεν οφειλόταν μόνο στην έλλειψη οργανωτή...
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    6. Κανείς δεν είπα ότι το μοναδικό πρόβλημα η έλλειψη οργανωτή αλλά ήταν βασικότατο.
      Και όσα και να προσφέρει τελικά από το "2" ο Μπράμος, η γνώμη μου είναι ότι το κακό που κάνει παίζοντας σε αυτή τη θέση είναι μεγαλύτερο. Και ξαναγράφω προς αποφυγή παρεξηγήσεων χωρίς να φταίει ο ίδιος.

      Διαγραφή
    7. Ουφ αγαπητέ κουράστηκα, είμαι κ μεγάλος άνθρωπος κανείς δεν προσπαθεί να περάσει τον Μπράμο για δημιουργικό παίκτη, αυτόν έχουμε όμως, κ εγώ πρώτος φώναζα για τα 3 γκάρντ. Αυτό που λέω είναι οτι αν χρησιμοποιηθεί σωστά ίσως μπορεσει να προσφέρει 1-2 καλά πράγματα όπως έκανε φέτος στον ΠΑΟ ανα περιπτωσεις, δεν προσπαθώ να πω οτι είναι το Alter ego του Ναβάρο στο 2. Που διαφωνούμε τελικά;
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  9. εμπνευσμένος τίτλος τζιμάρα, πολύ καλό κείμενο, σε έχω κάνει αρχική σελίδα. Σπανούλης από ότι φαίνεται τέλος για αύριο, 50-50 με ιταλία τη κυριακή. πακέτο φάγαμε κυριε τρινκιέρι.παίξε με δύο γκαρντ τώρα. και μη πεί κανείς ότι είναι ατυχία. μ@@@#$ είναι με όλο το σεβασμό.

    Κωστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 5 αγαλματα στημενα απο τον τανιεβιτς εναντιον 5 που κινουταν συνεχως...το πιο απλο εκανε ο πιανιτζιανι του οποιου εμεις θα κοψουμε την φορα...παντως οπως ειπες τζιμ το αυριανο παιχνιδι μυριζει τζιμ απεναντι σε ομαδα που θα παιζει τη ζωη της και θα ειναι φανατισμενη για τους γνωστους λογους...εχω την εντυπωση οτι μια ηττα δεν θα μας δημιουργουσε και σοβαρο προβλημα...μαλλον καλο θα κανε αλλωστε πρεπει να διαχειριστουμε και την κακη βραδια....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε παιδιά, ας πάρουμε τη περίπτωση που ο Σπανούλης χάνει τα επόμενα 4 ματς γιατί ακούγεται έντονα. Μένουμε με 2 γκαρντ. Τι αλχημεία πιστεύετε μπορεί να κάνει ο τρινκιέρι? ευχαριστώ

    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Παπαδο ξαναχτύπησε.. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνω με την παρατηρηση σου χετικα με το μπασκετικο DNA της ελληνικης ομαδας και τα χαρακτηριστικα του.ο πριντεζης ωστοσο δεν νομιζω οτι ειναι αδυναμος στην αμυνα χαμηλα για παικτη της θεσης και του υψους του.μαλλον αυτο ειναι απ τα πλεονεκτηματα του παικτη.για τον μαυροκεφαλιδη εχεις δικιο.ο παικτης που πιστευω θα πρεπε να δωσει την θεση του στον κατσιβελη στην προετοιμασια και με βαση τα οσα εχω δει ειναι ο φωτσης.ο περπε αποδεικνυεται πολυ χρησιμος και μαλλον δικαιωνει τον τρινκιερι που τον επελεξε αντι του βασιλειαδη στο 3.
    υγ αυτος ο παπαδογιαννης πολυ μετριος υποτιθεται οτι ειναι μπασκετικος τοσα χρονια αλλα τα σχολια του ειναι πιο ρηχα και ανουσια και απο αυτα των παρουσιαστων στις αθλητικες ειδησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ καλή επιθετικά η εθνική (παρά τα κενά διαστήματα). Καλή κυκλοφορία, απλό και θεαματικό (για τα γούστα μου) μπάσκετ, το κάνουν να φαίνεται εύκολο. Μένει να τους δούμε και στα δύσκολα.

    Δυστυχώς έγινε αυτό που γράφατε και που όλοι φοβόμασταν (βλ. Σπανούλης). Ώρα να δείξει ο Τρινκέρι πόσα κιλά κουβαλάει στα παντελόνια του...

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα στα παιδιά.. Μη μου πεί κανείς ότι δε περίμενε αυτό που συμβαίνει στο Σκόπια-Σερβία.. Και για είμαι πιο ακριβής δε μιλώ για τη διαφορά (στο +16 οι Σκοπιανοί στο ημίχρονο) που όντως είναι μεγάλη, αλλά για το οτι οι Σέρβοι θα τα βρούν μπαστούνια απέναντι στη παρέα του Μακάλεμπ που παίζει την ύπαρξη της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ, μόλις ετοιμαζόμουν να γράψω οτι πρέπει να δούμε καλά το Σκόπια Σερβία για να μην πάθουμε τα ίδια.

      Χάρης Π.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς Χάρη.. Εκεί ήθελα να καταλήξω. Έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά οι δύο περιπτώσεις.

      Διαγραφή
    3. Den sunfono me tin sugkrisi kathos pisteuo oti oi servoi den exoun oute to vathos oute tin poiotita tis ethnikis enos i fyrom adikeitai apo to arxiko 0-2 kathos exase kai ta duo match stis leptomeries, se antithesi me tous tourkous p mexri tora einai epieikos athlioi. Montana

      Διαγραφή
    4. Ναι, για αυτό και μίλησα για παρόμοια χαρακτηριστικά, όχι ίδιες περιπτώσεις. Τα Σκόπια είναι πιο ομάδα από την Τουρκία και είχαν φλόγα σήμερα. Από την άλλη βέβαια εμείς έχουμε να διαχειριστούμε την απουσία του Σπανούλη..

      Διαγραφή
  16. σαν πολυ στοιχημα δεν πεφτει στο ευρωμπασκετ φετος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Jim,

    Τι συμβαινει με Φωτση? Ειναι ο προτελευταιος παικτης που βαζει μεσα κ παντα αργα. Εχτες μπηκε στο τελος του 1ου ημιχρονου. Γιατι δεν παιζει ο ιταλος με Μαυροκεφαλιδη-Φωτση αφου το διδυμο Μαυρο-Πιντεζη ειναι προβληματικο στην αμυνα? Αμα δεν τον πιστευει καθολου ο ιταλος, γιατι δεν πηρε μαζι του καποιον αλλο? Ευχαριστω.

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Γιάννη, εγώ ευχαριστώ για το σχόλιο. Το πλάνο αλλάζει ανάλογα με τον αντίπαλο. Ο Φώτσης μπορεί να ξεκινήσει στην πρώτη πεντάδα ή να βγεί τελευταίος από τον πάγκο. Αυτό δείχνει εμπειρία και ποιότητα, δε μπορεί ο καθένας να αποδώσει ανεξαρτήτου συνθηκών. Εκτός του ότι δίνει πολλά και εκτός παρκέ.. Θεωρώ ότι με Μαυροκεφαλίδη στο "5" θα πρέπει να δούμε περισσότερο Φώτση δίπλα του και Καϊμακόγλου στο "3".

      Διαγραφή
    2. Την ίδια απορία έχω...Ο Φώτσης με το above the rim παιχνίδι που διαθέτει θα βοηθούσε να υπάρχει μια αμυντική ισορροπία όταν βρίσκεται μαζί με τον Μαυροκεφαλίδη.Προσωπικά δεν βλέπω καμιά διαφορά στην άμυνα του Λουκά...από τον χθεσινό αγώνα έχω να θυμάμαι ένα σουτ από μέση απόσταση όταν μας πίεζε η Ρωσία και ένα καθοριστικό hedge out προς το τέλος του αγώνα.Το ''highlight'' του Λουκά,όταν κάποια στιγμή ο Shved παίρνει την εσωτερική του Σλούκα,αν θυμάμαι σωστά,και καρφώνει μπροστά στον Μαυροκεφαλίδη ο οποίος δεν προσπάθησε καν να τον αναχαιτίσει! Γι@ννης

      Διαγραφή
    3. Την ίδια απορία έχω...Ο Φώτσης με το above the rim παιχνίδι που διαθέτει θα βοηθούσε να υπάρχει μια αμυντική ισορροπία όταν βρίσκεται μαζί με τον Μαυροκεφαλίδη.Προσωπικά δεν βλέπω καμιά διαφορά στην άμυνα του Λουκά...από τον χθεσινό αγώνα έχω να θυμάμαι ένα σουτ από μέση απόσταση όταν μας πίεζε η Ρωσία και ένα καθοριστικό hedge out προς το τέλος του αγώνα.Το ''highlight'' του Λουκά,όταν κάποια στιγμή ο Shved παίρνει την εσωτερική του Σλούκα,αν θυμάμαι σωστά,και καρφώνει μπροστά στον Μαυροκεφαλίδη ο οποίος δεν προσπάθησε καν να τον αναχαιτίσει! Γι@ννης

      Διαγραφή
    4. Συγγνώμη για την επανάληψη! Γι@ννης

      Διαγραφή
  18. Τζιμαρε φοβερα τα αρθρα σου σε καθημερινη βαση, τρελλανε μας κι αλλο!
    Π καλη χθες η Ιταλια, παταγε πολυ καλα στο γηπεδο. Καμια σχεση με την κουρασμενη και ο,τι να ναι ομαδα του Ακροπολις. Ο Πιανιτζανακος δειχνει να τους στρωνει σιγα σιγα. Π ωραιος ο Μπελινελι χθες που φαινεται να μπορει να σηκωσει στις πλατες του αυτην την ομαδα οταν χρειαστει. Επισης φοβερος ο μηχανισμος του στο σουτ, απο τη στιγμη που υποδεχεται την μπαλα μεχρι τη στιγμη που σηκωνεται για να σουταρει. Πολυ στυλατος παιχτης και ουσιαστικος φυσικα. Αξιοσημειωτη και η παρουσια του Μελι ,ειδικα στο πρωτο ημιχρονο. Κριμα που δεν εχουμε τη δυνατοτητα να δουμε πληρη στο παρκε αυτην την ομαδα. Αληθεια Τζιμ ,τι ταβανι πιστευεις οτι εχουν τα ragazzi??
    Περιεργο τα ματσακι της εθνικης μας αυριο,οντως μυριζει ,αν και χωρις Σπαν, μπορουμε να τα καταφερουμε. Οχι οτι μια ηττα θα ειναι καταστροφικη. Καλη μας επιτυχια!
    Βλεπω τον Ιβκοβιτς να τραβαει αυτια στα αποδυτηρια μετα το σημερινο! Και οι ηττες φτιαχνουν χαρακτηρα βεβαια και πεισμωνουν. Παιζει και να μασανε σιδερα στο επομενο ματς τα παλικαρακια του Ντουντα.

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Κωστάρα, ευχαριστώ.. Άγνωστό για Ιταλία. Είναι σε stroke και αυτό την κάνει επικίνδυνη. Νομίζω ότι με τις απουσίες που έχει εαν φτάσει μέχρι τα νοκ άουτ, ο Πιανιτζιάνι θα είναι επιτυχημένος φουλ. Και εκεί όλα γίνονται..

      Διαγραφή
    2. Ο Μπελινέλι είναι σούπερ σουτέρ. Και ο Αραντόρι επίσης. Φονιάδες..

      Διαγραφή
    3. Τον Αραντόρι τον θυμάμαι πρόπερσι στην Σιέννα και πέρυσι στην Καντού του Τρινκιέρι!Στην Σιέννα ο χρόνος συμμετοχής του δεν ήταν αρκετός εν αντιθέσει με πέρυσι που έπαιξε περισσότερο.Τρομερό χέρι...! Γι@ννης

      Διαγραφή
    4. Έχανε σε πόδια και δεν μπορούσε να ακολουθήσει την άμυνα που έπαιζε τότε η Μοντεπάσκι αλλά σου'πα είναι δολοφόνος. Στο ξεκίνημα της περυσινής σεζόν τον είχα εδώ στο Hoopfellas στους 10 παίκτες που μπορούν να κάνουν break out season..

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα.Αν γνωρίζει κάποιος ποια η διαφορά ανάμεσα στο διάστρεμμα και το στραμπούλιγμα του αστραγάλου;Πάντα είχα αυτήν την απορία! Γι@ννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρακολούθησα την 4η περίοδο του αγώνα FYROM-Σερβίας.Πιστεύω ότι η απείρια της Σερβίας σε ορισμένα σημεία σε συνάρτηση ότι τα Σκόπια είναι περισσότερο ''ομάδα'' διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.Πάντως το full court press της Σερβίας με εντυπωσίασε.Περαστικά στον Μάρκοβιτς,ελπίζωντας να μην έπαθε τίποτα σοβαρό το παιδί. Γι@ννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν είμαι καθόλου λάτρης του Μαυροκεφαλίδη και του Βουγιούκα.Τους θεωρώ εξαιρετικά αργούς και νωθρούς!Αλλά Jim δεν θα ήταν προτιμότερο ο Τρινκιέρι να επιλέξει τον δεύτερο που είναι ''καθαρός'' post player;Ούτως ή άλλως,ο Μαυροκεφαλίδης μέχρι στιγμής στο 5 χρησιμοποιείται και απλά δεν μπορεί...! Γι@ννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τους δύο μπορούσε να πάρει. Πέρα από το αμυντικό κομμάτι ο Μαυροκεφαλίδης έχει πολυδιάστατο παιχνίδι στην επίθεση που δε το βρίσκεις εύκολα. Ο Βουγιούκας είναι πιο καθαρός ποστ παίκτης, πιο δυνατός.

      Διαγραφή
  22. οπως ειπα και στο προηγουμενο ποστ το φορτωμα στο 3 με περπε μπραμο και παπ ειναι υπερβοληκο γιατι πολυ απλα υπαρχει απο πισω και ο καιμακογλου... με αποτελεσμα στο 1 και 2 να μν εχουμε βαθος.οπως επισης και στο 4... μεχρι τωρα δεν εχς δει ομαδα που να φοβιζει , και νομιζω η φετινη χρονια ειναι απο τις χειροτερες σε επιπεδο εθνικων.. με διαφορα η ελλαδα εχει το καλητερο υλικο στο παρκε και τον παγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νας πως δεν εχεις βαθος στο 4; Γιου αρ φουλινγκ μη; Έχεις Φωτση Καιμακογλου Πριντεζη και Μαυροκεφαλιδη αυτό δεν είναι βάθος, είναι ωκεάνιο βάθος. :p

      Διαγραφή
    2. συντακτικο λαθος που μαλλον φταιει η δυσλεξια μου.. το δεν εχουμε βαθος πηγαινε για τις θεσεις 1 και 2...
      για την θεση 4 λεω οτι η κατασταση ειναι οπως στο 3 που εχουμε πολλεσ επιλογες...

      Διαγραφή
  23. Τζιμ θυμάμαι που έγραφες μέσα στην χρονιά ότι ο Πεδουλακης ακλούθησε και εξέλιξε το πλάνο του Ίβκοβιτς στον ΠΑΟ .Έχοντας δει τις 2 πρώτες παραστάσεις του παππού (την χθεσινή την έχασα) ομολογώ ότι ο Αργύρης ούτε καν την πλησίασε αλλά ο Ντούντα την πήγε ακόμα πιο περά . (δημιουργεί νέα τάση στο μπάσκετ η μου φαίνεται;) μπράβο του πάντως είμαι φαν του όπως και της Σερβίας και του βγάζω το καπέλο.
    Ρετρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παίδες ο Μπράμος έκανε καλή χρονιά μόλις άρχισε να κόβει τις βόλτες στο "2". Δηλαδή από Δεκέμβριο και μετά, όταν αρχικά ο Μπανκς και έπειτα ο Ούκιτς έδωσαν την ευκαιρία στον Πεδουλάκη για καθαρά 2 guard lineups. Μέχρι τότε ο Μπράμος στο 2 ήταν όπως τον βλέπουμε και στην Εθνική. Θα αμυνθεί λυσσασμένα, θα βάλει κάποια σουτ θα πάρει κανά drive αλλά δεν νοιώθει άνετα στη θέση. Έκανε 2-3 καλά ματς κυρίως επειδή τα βράδια εκείνα ήταν εύστοχος αλλά από κει και πέρα δεν βοηθούσε δημιουργικά στο ελάχιστο.
    Ο λόγος που τον πήρε ο Τρινκιέρι είναι ότι μπορεί να παίξει 2 υπό προϋποθέσεις. Πρέπει οι αντίπαλοι να έχουν ανάλογο 2άρι. Με δυάρια τύπου Αραντόρι, Πότσιους θα τα πάει μια χαρά. Mην εκπλαγείτε άμα παίξει 20λεπτο με Ιταλία δηλαδή. Επίσης με έναν καθαρό ποστ παίκτη σαν τον Σοφοκλή μπορεί να στηθεί σαν 2 στα φτερά για να πάρει το σουτ. Αυτό μπορούμε να το δούμε και με Μπουρούση και με Μαύρο.
    Ο οποίος Μαύρος εμένα μου έχει κάνει καλή εντύπωση σε σχέση με το Ακρόπολις. Πιο συγκεντρωμένος αμυντικά και με περισσότερη διάθεση. Ήταν αρκετά "ψάρι" στο πρώτο ματς αλλά συνήλθε. Κυρίως στην ομαδική άμυνα.
    Τζιμ προχτές με Μαύρο και Πρίντεζη τα πήγαμε καλά στα ριμπάουντ και στην άμυνα γενικότερα. Θα μου πεις η Ρωσία δεν είχε αμαν τους ψηλούς αλλά όταν συνολικά η άμυνα ρολάρει και δίνει βοήθειες καλές τότε τα όποια ατομικά μειονεκτήματα δεν γίνονται παράγοντες.
    Όσο για τον Φώτση θα έλεγα να κάνουμε υπομονή. Είναι τέτοια η φύση του σαν παίκτης που μπορεί να αποδώσει σε κάθε συνθήκη. Ο κόουτς θα τον χρησιμοποιήσει ανάλογα στη συνέχεια. Ο Αντώνης δεν θα βγάλει γκρίνια όσο και να παίζει. Βοηθάει έτσι κι αλλιώς και εκτός παρκέ. Από την άλλη είναι κάποια όπλα που μπορεί να μένουν κρυμμένα για τη συνέχεια.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έμενα μια χαρά μου φαίνεται ο Φωτσης . τα 5 λεπτά δεν μου λένε τίποτα. όσο παίζει είναι θετικότατος και προσφέρει κλάση στην Εθνική.Από την άλλη ο Μπραμος δείχνει περιττός στο δυο με την έλλειψη των γκαρντ. προτιμούσα Κατσιβελη (αφού δεν εχω Καλαθη/Μαντζαρη) αλλά δεν θα πεθάνω κιόλας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επίσης, η πράσινη σήμερα 7 Σεπτεμβρίου 2013 αναφέρει το επίθετο του Σπανουλη κανονικά! κλαπ κλαπ (να σημειωθεί στα πρακτικά παρακαλώ). Στο οπισθόφυλλο βέβαια τον γραφει φραγκοφονουλη και ότι αυτός έκοψε τον Παπά από την εθνική ( το ότι ο Παπάς κόπηκε μόνος του με την στάση του δεν μας παίρνει από το μυαλό ε πράσινη;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα είναι ότι εσύ ασχολείσαι με το τι γράφει μια κωλοφυλλάδα που στο κάτω-κάτω δεν απασχολεί (ως κυκλοφορία) ούτε καν το 0,1% του ελληνικού λαού.

      Διαγραφή
  27. Ασε μας ρε φιλε,τι θελεις τωρα;;δηλαδη αν γραφαμε και εμεις τα σχολια του γαυρου, του πρωταθλητη, ακομη και αυτα που γραφει το Φως θα ηταν καλυτερα νομιζεις,το ιδιο και χειροτερα, σιγουρα και μην αμφιβαλεις.Τρεις καφρικες εφημεριδες φανερες εχετε να μην αναφερω τοσες αλλες δηθεν μου ταχα αντικειμενικες.Οσο για το ποιος ευθυνεται για το κοψιμο του Παππα δεν το ξερουμε σιγουρα γιατι απλα ακουσαμε μονο την μια αποψη.Ο Παππας δεν μιλησε καθολου εφαγε τοση λασπη και δεν ειπε κιχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι φωνάζεις εσύ; Εγώ ένα καλό είδα και το σημείωσα … αμέσως να το μειώσεις…Όσο για γαύρο και πρωταθλητή δεν με ενδιαφέρουν (το φως είναι άλλη εφημερίδα πιο παλιά και πιο αθλητική όχι τόσο οπαδικη) π.χ. έγραψε ότι ο ΠΑΟ πήρε δικαία το πρωτάθλημα.Αλλά την πράσινη την θεωρώ (εγώ και πολύς κόσμος ) μακρά την χειρότερη .όποτε σε ένα καλό που έκανε της το αναγνωρίζω. Όσο για τον Παπά τι να πει δηλαδή; Έκανε λάθος και βλέπει τον Καβαδα στο τουρνουά.

      Διαγραφή
    2. Εσυ και ο πολυς αλλος κοσμος μαλλον ειστε της Θυρας 7
      Ολες αυτες οι οπαδικες τα ιδια σ...α ειναι καθως ο γ(κ)αυρος και ο Πρω(κ)ταθλητης πιο πολυ γραφουν για παναθηναικο ριχννοντας λασπη φυσικα παρα για τους γελακτικος σας
      (Το πιο αστιεο δε ειναι οταν διαμαρτυρονται για τα οργανα τα οποια ο συλλογος σας ελεγχει)
      Οποτε το παραπανω σχολιο θα μπορουσε να λειπει

      Διαγραφή
    3. Μπα καμία σχέση με θύρα 7
      Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις βλέπω μπάσκετ από το 83 και μετά και δεν καταλαβαίνω τι υπερασπίζεσαι; Την πράσινη; και γιατί; Την έθιξα ; τι γράφει είπα διάβολε! (καλά το επιχείρημα ότι δεν την διαβάζει ο κόσμος, σαν απάντηση ότι είναι μακρά η χειρότερη φυλλάδα με ισοπέδωσε!) πάντα τέτοια!

      Διαγραφή
  28. Αρχίσανε τα όργανα
    http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/anhsyxia_gia_lasme.2401038.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Den paizei me tpt o spanoulis simera , duskola akoma kai aurio. I ethniki prepei na ta kataferei me 2guard sta epomena 2 paixnidia .Vlepo slouka kai zisi na paizoun apo 30 lepta kai arketo bramo sto 2 isos kai pepreroglou. Allios den vgainei. Episis ksexnamae pentada me 2guards. Vevaia poso leitourgiki tha einai mia paintada tou stul zisis-bramos-pap-printezis- mpourousis einai megali kouventa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. την αλλη βδομαδα με την περιφερειακη αμυνα των Ισπανων εχει να πεσει το γελιο της αρκουδας..προσωπικη εκτιμηση αμα περασουμε τους 50 ποντους θα ναι επιτυχια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βλέπω τους Ισπανούς...
    Αν εμείς έχουμε 2 τρωτά σημεία αυτοί έχουν 10.Δεν ξέρω,δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ομάδα..
    Πολλά τρίποντα και αιφνιδιασμοί αλλά καθόλου μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι.Οι Τσέχοι παρουσιάζονται διαβασμένοι αμυντικά.Οι Σπανιόλοι παίζουν πολύ με τους πόιντ γκαρντ τους και τις διεισδύσεις τους και πολλά split out.Ένα σοβαρό θέμα είναι ο παραπαίων Μαρκ.Πραγματικά σέρνεται,δε μπορεί να κουνηθεί-πολύ παθητική αντιμετώπιση επιθετικά,κάτι που δυσχεραίνει τα πικ ν ρολ τους(τα ολοκληρωμένα απλά κεντρικά πικ ν ρολ είναι ανύπαρκτα..).
    Γενικά κάτι λείπει από την ομάδα...που πέρα από το χαρακτήρα που δεν με πείθει,αγωνιστικά έχει πολλά μείον.
    *Ο Ρούντι προσπαθεί να μπει στα παπούτσια του Ναβάρο επισήμως ως εκτελεστικός μπορστάρης της ομάδας.Η ευστοχία του θα είναι βαρόμετρο για την πορεία τους.Από την άλλη εμένα ο Καλντερόν δεν με πείθει και γενικά η σύγκρουση των καθηκόντων των 3 playmaker.Νομίζω η ομάδα με γιουλ στην 5άδα λειτουργεί πιο normal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Polu sosta ta les peris . Auto pou paizoun apenanti stous filotimous tsexous den einai basket. ( oxi basket epipedou ispanias basket genika..) I apousia tou navaro kai 1-2 poiotikon psilon gvazei mati( o claver mia metriotita).

      Διαγραφή
    2. Peris, έχεις πολύ δίκιο στο σχόλιο για τον Ρούντι. Είναι κάτι που το έχω παρατηρήσει εδώ και χρόνια: δίπλα στον Ναβάρο έχει μια συμπεριφορά Ιζνογκουντ και φέτος μάλλον έτριβε τα χέρια του. Δεν είναι τυχαίο που στο διάστημα που αγωνίζεται στη Ρεάλ βγάζει στο παρκέ μια κάψα να γίνει "ο δικός τους Ναβάρο" που θα πέρνει τρελά σουτ και κανείς δεν θα του λέει κουβέντα.

      Κρίμα για τον παίκτη, γιατί έχει τρομερά αθλητικά προσόντα και θα μπορούσε, αν αποδεχόταν την πραγματική του φύση ("εργαλείο") να αφήσει εποχή στο μπάσκετ. Θυμίσου πόσο σούπερ ήταν η (σε δεύτερο πλάνο) συμβολή του στις καλές Ισπανίες (π.χ. του Πεκίνου). Αλλά είναι κομπλεξικός. Τελεία.

      shaddamn

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ μεν,όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό δε...
      Σε εκείνες τις Ισπανίες όντως ήταν τρομερά θετικός για την ομάδα και δεν εκβίαζε τέτοιες προσπάθειες.Αποτελούσε ένα φοβερό εργαλείο στο σύνολο όπως σωστά επισημαίνεις.
      Νομίζω αναγκαστικά στη Ρεάλ παίρνει το ρόλο του ηγέτη και ψάχνει τρελά σουτ και δικές του προσπάθειες.Καλώς αναζητά να βγει μπροστά αλλά θα μπορούσε να το κάνει πιο στρωτά..Ναβάρο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ στον τρόπο που τιμωρεί τις αντίπαλες άμυνες και την επαφή με το καλάθι,γι αυτό θα πρέπει να αφήσει λίγο τα σουτ να έρθουν σε αυτόν κι όχι να τα τραβάει απτά μαλλιά.Σούπερ αλτικός,εξαιρετικός αμυντικός(αρκεί να θέλει) και πολύπλευρος.Δε μπορώ να τον πω εργαλείο(κάτι σαν ρολίστα) αλλά θεωρώ ότι πρέπει να φτιάξει τα ποσοστά του μέσα από καλύτερο shot selection.

      Διαγραφή
    4. ntropi na sigrinete o navaro me kati pextakia tou stil fernanteth i spanouli

      Διαγραφή
  32. Το βλέπω και εγώ peris.. Οι Τσέχοι θα μπορούσαν να είχαν φέρει το σκορ στα ίσα, είχαν ευκαιρίες αλλά έκαναν πολλά λάθη. Ο Γιούλ παίζει 2-3 σε αυτή την ομάδα.. Διαφωνώ για Καλντερόν. Ναι, ο Ρούντι έχει καθαρά εκτελεστικό ρόλο με όλους αυτούς δημιουργούς δίπλα του αλλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση με Ναβάρο. Καμία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φυσικά εννοώ με τον Γιουλ στο 2(δεν εννοώ στον άσσο όπως μάλλον κατάλαβες) κι όχι με σύνθεση 2 πλέιμεικερ.
      Οι Τσέχοι καλοί αμυντικά αλλά στην επίθεση πολύ λίγοι...

      Εννοείται σαν τον Ναβάρο κανείς,απλά πλέον είναι το πρώτο βιολί επιθετικά(και μπορείς να τον πεις streacky-άλλοτε τα σπάει κι άλλοτε σε σκοτώνει..) και καθοριστικός παίκτης στην ομάδα.

      Από την άλλη σίγουρα μιλάμε για τεράστο λάθος τέτοιας υπερφόρτωσης του Μαρκ.Εικάζω ότι δεν αντέχει,γι αυτό και παίζει έτσι..
      Ο Ρέι δεν είναι και κακός.Έχει τα βασικά, κάτι που επιτρέπει τη χρησιμοποίηση του(ειδικά σε παιχνίδια με μικρές ομάδες) για 15+ λεπτά...Με το ζόρι τον βάζει πάνω από 6-7 λεπτά ο Ορένγκα.

      Διαγραφή
    2. Σωστός. Δε θα του βγεί σε καλό με τον Μαρκ.. Θα σκάσει. Άσε που αν χρειαστεί η ομάδα δε θα είναι έτοιμη να παίξει χωρίς αυτόν.

      Διαγραφή
  33. Ego jim vlepo oti oi ispanoi den exoun kapoia sigoura plays stin epithesi . Otan to match stravosei ta triponta den mpoun kai o antipalos ontas antagonistikos tous gemisei anxos einai eukolo na xasoun. Episis auti i omada exei enan kalo psilo pollous epipolaious paiktes kai duskola pernaei tous 75 pontous ( mono me eksarseis kai polla triponta)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακοί οι Ισπανοί σήμερα, αυτό είπα. Το παν είναι να μη μασήσεις στη πίεση τους.. Οι Τσέχοι σήμερα πούλαγαν μπάλες συνεχώς σε σημεία που γνωρίζεις ότι κάθε λάθος είναι lay up.. Συν τοις άλλοις, τραγική ανάπτυξη και καμία συνεργασία στην επίθεση για τους Τσέχους.

      Διαγραφή
  34. Entometaksu oi rossoi pane na kataferoun to akatorthoto....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σουηδία-Ρωσία 66-52 στο 34'. Ο Καράσεφ τις έχει κόψει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. επειδή ο Τάνιεβιτς είναι ερωτευμένος με ψηλά σχήματα, χρησιμοποιώντας σχήματα που θυμίζουν μέσα της δεκαετίας του '90, η διαφαινόμενη απουσία του Σπανούλη φρονώ ότι δε θα πολυ-φανεί.

    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πες τα άνθρωπέ μου! Πράγματι ο συνδιασμός των όσων είπες περί λαϊτ εθνικής με το γενικότερο κλίμα ευφορίας που επικρατεί σε ΜΜΕ και μπασκετική πιάτσα νομίζω ότι δημιουργούν ένα πολύ επικίνδυνο κοκταϊλ.Έχω την εντύπωση ότι 3 4άρια είναι υπερβολή και δυστυχώς ειδικά ο Φώτσης με τον Καϊμακόγλου επικαλύπτονται. Ο Κατσίβελης όσο ανέτοιμος και να είναι, αφενώς θα ψηνότανε ακόμα περισσότερο, αφετέρου θα μας ήταν εξαιρετικά χρήσιμος για φθορά των αντίπαλων γκαρντ - τώρα μετράμε τα φάουλ του Ζήση και του Σπανούλη ένα προς ένα -αλλά και για να ανεβάζει και το τέμπο στην άμυνα. Δεν υπάρχει αντίστοιχος στο ρόστερ. Στο κάτω- κατώ μιλάμε για πρωταθλητή Ευρρώπης και μάλιστα με σημαντική συνεισφορά σε ένα τελικό που όταν χρησιμοποιήθηκε ο Ολυμπιακός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Επίσης δεν μου αρέσει και το στυλάκι του προπονητικού επιτελείου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Den tha petuxei i tha apotuxei i ethniki apeidi eleipse o katsivelis , enas kata tin gnomi m metrios paiktis. To provlima sta guard den einai toso posotiko oso poiotiko . An to thema itan o arithmos as kalousan kai ton papamakario ( to onoma den exei simasia auto thelo na po). Den xreiazomastan enan akoma kavvada na mpainei 3-4 lepta otan ola exoun krithei, i ethniki xreiazotan enan maximo guard pou to texniko epiteleio ekrine pos den ypirxe.

      Διαγραφή
    2. Επίσης καλή λύση θα ήταν και ο Άγγελος ο Κορωνιός..Αφού είναι το ίδιο Κατσίβελης και Παπαμακάριος μάλλον δεν βλέπυμε το ίδιο άθλημα. Βάλε λίγο να δεις την άμυνα του Κατσίβελη από τα ματς με την Εφές και μετά...Είναι πολύ μέτριος μα και ΠΟΛΥ χρήσιμος

      Διαγραφή
    3. to noima itan allo( se kamia periptosi i sygkrisi tou katsiveli me ton papamakario ton koronio i ton giannaki) alla mallon tzampa apanto...

      Διαγραφή
    4. Το να λέμε για αλληλοεπικάλυψη Φώτση-Καϊμακόγλου δείχνει βαθιά παρανόηση (και λίγα λέω). Ο ένας λέγεται Μπάτμαν, ο άλλος δεν πηδάει εφημερίδα. Ο ένας ντριμπλάρει θαυμάσια, ο άλλος σκάει βόμβες. Ο ένας δημιουργεί από το ποστ και έχει ωραιότατες κινήσεις, ο άλλος δεν μπορεί καθόλου με πλάτη. Ο ένας καλύπτει χώρους στην άμυνα, ο άλλος μπαίνει περισσότερο για τα σπρωξίδια. Τέλος, ο ένας είναι γαμώ τα παιδιά και ο άλλος περίπου κρετίνος. Μόνο κοινό στοιχείο το καλό τους στατικό τρίποντο.

      Για τον Κατσίβελη, συμφωνώ ότι ίσως να χρησίμευε, φοβάμαι όμως ότι ίσως να πνιγόταν, λόγω έλλειψης παραστάσεων στην Εθνική. Θυμίσου πόσο ψάρι ήταν ο Σλούκας στη Λιθουανία το '11.

      Για το προπονητικό επιτελείο δεν μπορώ να διαφωνήσω. Αναρωτιέμαι αν στην ΕΟΚ ήθελαν πραγματικά να την σπάσουν στον Τρινκιέρι.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    5. Σαντάμ ποιός είναι το γαμώ τα παιδιά από τους δύο?

      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    6. Ναι ρε shaddamn ποιός είναι ο κρετίνος? Μη φοβάσαι πες. Δικτατορας είσαι..

      JOHNYQ

      Διαγραφή
    7. ελα ρε... κρετινος ειναι ο Φωτσης και το γαμω τα παιδια ο καιμακογλου...(η το αναποδο)

      Διαγραφή
    8. nomizo gamo ta pedia ine o fotsis ke kretinos o kai telika malon o giorgis o printezis den xriazotane se autin tin omada

      Διαγραφή
    9. Δεν είμαι δικτάτορας, απλώς έχω ομόηχο όνομα με τον συγχωρεμένο. Δικτάτορα με προσφωνεί ο Jim βέβαια, αλλά σε αυτόν τα συγχωρούμε όλα. Όσο γι' αυτό που με ρωτάτε, νομίζω ότι παραείναι προφανές και η διευκρίνηση περιττεύει.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  38. Απλά το ματς Σουηδία-Ρωσία καθιστά ακόμα σαφές το ότι εμείς δεν έχουμε παίξει ακόμα ματς επιπέδου Ευρωμπάσκετ ( ακόμα και του φτωχού φετινού). Τα 2 αυτά ματς ήταν ιδανικά για να μπούμε στο τουρνουά και τίποτα παραπάνω, να βρούμε κάποια αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι μας πριν έρθει η σφαλιάρα. Για διαπιστώσεις τύπου " καλός ο Μαυροκεφαλίδης στην άμυνα", " θετικός ο Περπέρογλου" δεν προσφέρονται ούτε γι'αστείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ένα μπράβο στη ρωσική ομοσπονδία.. Και του χρόνου παιδιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του χρόνου δεν θα έχουν θέμα Τζιμ, σε διακοπές θα είναι, όπως τα κατάφεραν :)

      Διαγραφή
  40. οι δυο καλυτεροι παικτες της εθνικης αποψε θα ναι μπραμος και φωτσης....εγω προβλεπω παρτι τους εξω απο τα 6.75....λιγο σωστα να κυκλοφορησει η μπαλα και θα κανουν τον επικηδειο της τουρκιας....τι ονειρο ειδε ο κατσικαρης και την γλιτωσε τζιμ?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Με απογοήτευσαν οι Τσέχοι ρε Τζιμ, τους είχα για πιο πάνω. Η Ισπανία είναι κακή και πάιζει με μπλαζέ υφάκι στην επίθεση. Κανένα πλάνο από τον Ορένγκα στο σετ παιχνίδι.

    Όσο για τους Ρώσους... Είναι σίγουρο ότι ο υιος Καράσεφ θα πάιξει στον ΝΒΑ; Θα τραβάνε ζόρια στις επόμενες διοργανώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τζιμ είδες τη Σερβία χθες?Κάποιο σχόλιο για το παιχνίδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ναι το είδα, μίλησα και με κάποια παιδιά live εδώ. Αναμενόμενο ότι τα Σκόπια θα τους δυσκόλευαν πολύ. Τελικά τους κέρδισαν εύκολα. Είπαμε peris πριν το τουρνουά, αυτή η νέα ομάδα του Ίβκοβιτς θα έχει διακυμάνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την απάντηση,ρώτησα επειδή δεν το είδα ώστε να έχω μια γνώμη για το πως πήγε το παιχνίδι..
      Για μένα θα κάνει και καλό στους Σέρβους η ήττα.Το τουρνουά είναι μεγάλο και πρέπει να κρατήσουν ενέργεια..

      Διαγραφή
    2. Θα ήταν έκπληξη εαν κέρδιζαν εύκολα τα φανατισμένα Σκόπια, που έτσι και αλλιώς δεν είναι κακή ομάδα. Προχωρώντας βλέπουμε..

      Διαγραφή
  44. Εξαιρετικος για αλλη μια φορα Jim,χαιρομαστε να σε διαβαζουμε!Γενικα το τουρνουα φαινεται πως θα εχει πολλες εκπληξεις ακομη μεχρι τα χιαστι παιχνιδια οπου εκει σιγουρα θα "σφιξουν οι κωλοι".Θα ηθελα να σου κανω μια ερωτηση:Ποια στοιχεια θεωρεις πως πρεπει ενα συγχρονο "4" τοσο αμυντικα οσο και επιθετικα;
    υ.γ. εξαιρετικη κατ'εμε η φαση της Γαλλιας με το alley oop του Parker στον Batum με το back screen..βγαζουν πολυ καλες συνεργασιες οι δυο τους.
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φίλε, τι κάνεις? Σε ευχαριστώ και εγώ χαίρομαι να τα λέμε. Δυνατά πόδια, παιχνίδι με πρόσωπο, court vision είναι μερικά στοιχεία που θα κοίταζα πρώτα.

      Διαγραφή
    2. Βλεποντας το Ιταλια-Φιλανδια απο το 2ο δεκαλεπτο και μετα καποιες μικρες παρατηρησεις...Και οι 2 ομαδες δοκιμασαν να κανουν deny στον ασο της αντιπαλης ομαδας στο κατεβασμα της μπαλας αναγκαζοντας το "2" η το "3" να κανουν αυτη τη δουλεια.Σημαντικο για εμας και νομιζω πως το "4" θα πρεπει να λειτουργει ως σκαλοπατι σε καταστασεις πιεσης.Ακομη ο Bellinelli κραταει αρκετα μπαλα χαλωντας το ρυθμο της ομαδας του.Γενικα μετριο εως κακο το παιχνιδι μεχρι τωρα.
      gelo

      Διαγραφή
    3. 0/8 o belinelli 1/6 o aradori kai parola auta i italia proigeitai... Polu astoxoi kai oi filandoi.

      Διαγραφή
  45. Μολις τελειωσε το ημιχρονο στο Ιταλια -Φινλανδια. Αστοχες γενικα οι 2 ομαδες... Καλο πρωτο ημιχρονο απο τον Τζεντιλε, μετριος ο Μπελινελι ,αστοχος ο Αραντορι, ελαφρως καλυτερος ο Ντατομε που ποτε δε μου γεμιζε το ματι. Δεν ξερω τι θα κανει στο Detroit ,αλλα σε κορυφαια ομαδα της Ευρωλιγκα δε νομιζω να επαιζε ευκολα. Εντελως street basketball to στυλ του και η νοοτροπια του, η τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω...Καλοδουλεμενη και συμπαθητικα στημενη ομαδα οι Φινλανδοι ,αλλα αν παιξουμε λιγο σοβαρα απεναντι τους ,δε νομιζω να εχουμε ιδιαιτερο προβλημα... Οσο για την Ιταλια πολυ πιο μεστο για την ωρα το παιχνιδι που εκαναν κοντρα στους Τουρκους. Περιμενω να ανεβει στο δευτερο ο Μπελινελι που τον γουσταρω πολυ!

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το ματς Ιταλία-Φινλανδία είναι "σκυλομαχία".. Όποτε οι Ιταλοί ψάχνουν την έξτρα πάσα με υπομονή, σκοράρουν. Είναι όμως φανερό ότι τους συμφέρει να ανοίξουν το γήπεδο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τζιμ πιο πανω εγραψα δυο λογια για τον Ντατομε. Εσυ τι γνωμη εχεις για την παρτη του?? Πιστευεις οτι μπορει να καθιερωθει στο ΝΒΑ? Παραμενει αστοχη η Φινλανδια ,θα το καθαρισει λογικα το ματσακι η Ιταλια...

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ITALIA MAFIA!!!
    Πολύ πιο ομάδα από άλλες...
    Την υπολογίζω πολύ πλέον...
    Θα κάνει ΠΟΛΥ ντόρο φέτος..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Kαλά κάτσε να παίξει με καμιά ισπανία και θα σου πω εγώ.. απλά τώρα έχουν την ψυχολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. O omilos mas einai polu pio eukolos telika se sxesi me ton trito.Stin deuteri fasi tha fanoun oi pragmatikes dynatotytes toso tis italias oso kai tis dikis mas omadas. Perimeno megali kontra slovenias georgias to vradu, me tin georgia na me exei entuposiasei mexri tora kai as exase diko tis match me tin kroatia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ο μαγουλας στο κοντρα εχει ξεφυγει.. αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oloi exoume ksefugoi me autin tin emfanisi... Tora to mono p xreiazetai einai oi proponites na metriasoun ton logiko enthousiasmo ton paikton. Stoxos autis tis omadas itan kai einai mono i proti thesi.

      Διαγραφή
    2. Oloi exoume ksefugoi me autin tin emfanisi... Tora to mono p xreiazetai einai oi proponites na metriasoun ton logiko enthousiasmo ton paikton. Stoxos autis tis omadas itan kai einai mono i proti thesi.

      Διαγραφή
    3. μεγαλη πενα ο Μαγουλας, ειδικα για τα εμετικα "εκ Μογγγολιας ορμωμενοι γειτονες" ειναι δειγμα μεγαλου ανδρας...

      Διαγραφή
    4. αχαχχα ολη την περασμενη χρονια ξεφευγε σε αγωνες ευρωλιγκας..

      Διαγραφή
  52. http://hoopfellas.blogspot.com/2013/09/spaghetti-western.html?showComment=1378563220720#c846291349326619394 από το απόγευμα είχα επισημάνει ότι με τον τρόπο που στήνει την ομάδα ο Τάνιεβιτς, δε θα έχουμε προβλήματα.

    1) Η Εθνική απόψε είναι εξαιρετική 2) Ο αντίπαλος είναι καφενείο με προπονητή που σήμερα έκανε ό,τι μπορούσε για να χάσει. Ας τα σταθμίσουμε

    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 9/14 τρίποντα??? Χμ... Αν βάζαμε και τις βολές θα πιάναμε καιτην κατοσταρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ας περιμενουμε λιγο πιο δυσκολα παιχνιδια παιδια, ρωσια τουρκια φετος ειναι της πλακας... αν η σουδια καταφερνει να τους βαζει δυσκολα καταλαβαινουμε τι ομαδες εχουν...
    μεγα λαθος τελικα το οτι ο μπραμος βρισκεται στην 12.. ο πριτε γιατι δεν επαιξε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να υποθεσω αφησαν τα βηματα στο καρφωμα του τειλορ για να παιξει ως καλητερο καρφωμα της διοργανωσης???

      Διαγραφή
    2. KΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟ
      ΝΙΚΟΣ3

      Διαγραφή
    3. Ρε chris nas, τι δεν σου άρεσε στον Μπραμος; Όσο χρόνο έπαιξε, έπαιξε αμυνάρα, έβαλε 2/3 τρίποντα και έκανε 3 σωστά φάουλ που έκοψε 3 σίγουρα καλάθια των Τούρκων.

      Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.

      Διαγραφή
  55. τα στατιστικα του αγωνα μηπως τα εχει καποιος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vevaios http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=1&gameID=23815&lng=en

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ.Ρε Κρις ο Μπραμος σε πειραξε,εδω πηρε τον Καββαδα και αφησε εξω τον Βουγιουκα,οτι και να ειναι σιγουρα ειναι καλυτερος του μικρου.Ο Μπραμος μια χαρα ειναι σε 13 λεπτα χρεωθηκε 3 φαουλ ηθελημενα για να σταματησει τους αιφνιδιασμους,εβαλε 6 ποντους και μια ωραια ασιστ.Ο Πριντεζης επαιξε 9-10 λεπτα αλλα ηταν απων,τι παει να πει οτι κακως τον πηρε;;

      Διαγραφή
  56. Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ..ΑΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΝΛΑΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 2 ΣΤΑ 2 ΠΕΡΝΑΕΙ..

    ΝΙΚΟΣ3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Jim perimenoume sxolia .Elpizo na min kseportises gia kana poto....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα.
    Εύκολη νίκη με τους Τούρκους η οποία μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη. Η ομάδα εξασφάλισε την πρόκρισή της αλλά τα 2 επόμενα ματς με Ιταλία και Φινλανδία είναι πιο σημαντικά από αυτά που έχουμε κερδίσει έως τώρα. Κατά τα φαινόμενα αυτές τις δύο θα πάρουμε μαζί μας στην επόμενη φάση οπότε πρέπει να κερδίσουμε τουλάχιστον ένα ματς ώστε να μην μπούμε με μειονέκτημα στην β΄ φάση του τουρνουά.

    Η σημερινή εύκολη νίκη πρέπει να μην αποπροσανατολίσει την ομάδα και να αναλυθεί στη σωστή της διάσταση. Παίξαμε χωρίς τον Σπανούλη, με μόνο 2 διαθέσιμα γκαρντ και με εμπύρετο τον Μπουρούση. Κι όμως, οι αντίπαλοι δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν τις αδυναμίες μας. Ούτε πίεσαν (δεν έχουν και τους παίκτες να το κάνουν άλλωστε) ούτε προσπάθησαν να παίξουν στο post παρά αναλώθηκαν σε τραβηγμένες ατομικές προσπάθειες με κυρίαρχη μορφή τον Τούρκογλου. Η διαχείριση αυτής της νίκης είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια.

    Η ομάδα, παρόλα αυτά, βελτιώνεται σταδιακά, βάζει κι άλλους παίκτες στην εξίσωση (σήμερα Σλούκας) και έχει την τύχη να βρίσκει απροσδόκητα μεγάλη βοήθεια από παίκτες που δεν ανέμεναν πολλοί όπως ο Περπέρογλου. Ο Στράτος κάνει μεγάλο τουρνουά και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη. Σήμερα ήταν εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ ξεκινώντας μάλιστα ως 2. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Μπουρούση σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς τι καριέρα θα μπορούσε να είχε κάνει αυτό το παιδί αν είχε άλλη πνευματική συγκρότηση (και μόνο τον Ασίκ που παίζει στο ΝΒΑ να κοιτάξει ο Γιάνναρος θα πρέπει να τον πιάνει μια θλίψη). Πολύ καλός (κυρίως στο β’ μέρος) και ο Ζήσης αν και νομίζω ότι μπορεί περισσότερα.

    Το τουρνουά έχει μεγάλο δρόμο, πολλές παγίδες και επιφυλάσσει πολλά απρόοπτα. Είμαστε καλά, πρέπει να βελτιωθούμε σε κομμάτια όπως η άμυνα, το αμυντικό ριμπάουντ και οι βολές όπου δεν είμαστε σταθεροί και πρέπει να αρχίσουν να ρολάρουν και κάποιοι σημαντικοί παίκτες που φαίνονται εκτός ρυθμού όπως ο Μπράμος και ο Πρίντεζης. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, έλεγχος των συναισθημάτων και πολύ σκάουτινγκ στους αντιπάλους αφού όλες οι ομάδες είναι ασταθείς και μεταμορφώνονται από μέρα σε μέρα.


    Υ.Γ. Τραγική φιγούρα αυτού του τουρνουά ο μέγας Τάνιεβιτς. Δεν του αξίζει να περνά τέτοιο βασανιστήριο με αυτούς τους κακομαθημένους σταρ που έχει μπλέξει.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το Υ.Γ ειναι ολα τα λεφτα...αυτος επρεπε να κανει οτι ο ντουντα στην σερβια...με πιτσιρικια και εναν δυο παλιους και οτι βγει...κριμα...και κατι αλλο πρεπει να ναι μεγαλη γατα ο ιταλος....stonerook

      Διαγραφή
    2. Γειά σου φίλε.
      Δεν ξέρω αν υπήρχαν τα πιτσιρίκια για να κάνουν κάτι παρόμοιο οι Τούρκοι. Αλλά όλο αυτό το σκηνικό-τσίρκο έχει τις αιτίες του και δεν είναι ανεξήγητο. Μην ξεχνάς ότι οι Τούρκοι βιώνουν την υπερβολή (τα τελευταία χρόνια) σε όλα τα επίπεδα. Απλώς, ο Τάνιεβιτς θα μπορούσε να αποφύγει να γίνει μέρος αυτής της παρωδίας.

      Για εξηγήσου για τον Ιταλό. Κι εγώ τον πιστεύω αλλά γιατί τον θεωρείς γάτα;

      77

      Διαγραφή
    3. γιατι προσαρμοσε το παιχνιδι αμεσως με την απουσια του σπανουλη οπως αυτος ηθελε και οι παικτες τον ακολουθησαν,δεν ειναι ευκολο να χανει μια ομαδα τον ηγετη της και να ανταποκρινεται τοσο καλα....μου φαινεται και πολυ δικαιος και δεν καταλαβαινει απο ονοματα....stonerook

      Διαγραφή
    4. Εγώ θα κάνω απλά μια επισήμανση επειδή έχει αναφερθεί από πολλούς κάτι παρόμοιο...
      Προχθές λέγαμε για τον Παπανικολάου και το Φώτση,σήμερα τον Μπράμο και τον Πρίντεζη..

      Η εθνική έχει ένα ενεργό rotation 11 παικτών στο οποίο δε μπορεί όλοι οι παίκτες να πρωταγωνιστούν ή να απλώνουν στο παρκέ όλη τη γκάμα του παιχνιδιού τους κάθε βραδιά.Έτσι,δε θα χει πάντα τα εύστοχα τρίποντα του Παπ και του Μπράμου,τα πολλά πεταχτάρια του Πρίντεζη και την αεροπορική δύναμη του Φώτση.Αυτό δε σημαίνει ότι οι παίκτες δεν είναι παρόντες..Μπορεί κάθε βραδιά να διαφέρει η αποστολή τους και ο τρόπος που βοηθούν την ομάδα.Σημασία έχει οι παίκτες να συμβάλλουν στην ομάδα μέσα από την καλή της λειτουργία και την επιτυχημένη πορεία.
      77 δε το λέω για σένα αυτό που γνωρίζω πως αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να πω,αλλά ως γενική διαπίστωση γιατί είδα σε πολλά μέρη να γράφουν για ανύπαρκτο πρίντεζη την ώρα που η πληθωρική εθνική "γαζώνει"...

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απόλυτα στα λεγόμενά σου για την απόδοση των παικτών.Επίσης πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας τι έχει ζητήσει από τον κάθε παίκτη ο κόουτς.Προφανώς οι ρόλοι που τους έχει αναθέσει δεν είναι πάντα αυτοί που τους έχουμε συνηθίσει να έχουν στις ομάδες τους.Το ότι αυτοί τους εκτελούν χωρίς να κοιτάζουν τα προσωπικά τους νούμερα δείχνει και γιατί η εθνική μας είναι τόσο καλή.Καλύτερα λοιπόν και εμείς να σταματήσουμε να τους κρίνουμε αυστηρά, και κακά τα ψέματα τις περισσότερες φορές με βάση την ομάδα στην οποία ανήκουν.

      Διαγραφή
  59. Καλησπερα,
    Καταπληκτικος περπερογλου σε αμυνα και επιθεση
    Καταπληκικος ζησης σε οργανωση,σε οργανωση και σε οργανωση
    Καταπληκτικος-καυτος μπουρουσης σε επιθεση
    Καταπληκτικος σλουκας σε επιθεση
    Τρομερος μπραμος σε αμυνα και σε σουτ οποτε χρειαστηκε
    Τρομερος μαυρος σε αμυνα και τρομερα αγχωμενος σε επιθεση
    Τρομερος παπ σε αμυνα και επιθεση
    Καλος φωτσης που ηταν το καλυτερο αμυντικο μας 4αρι
    Καλος καιμακ σε επιθεση
    Κακος πριντεζης ειδικα σε αμυνα
    Αδιαφορος καββαδας
    Εξαιρετικος τρινκιερι μπραβο
    ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΟΥ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα πολύ σωστά και χωρίς πολλά λόγια.Ο καθένας δείχνει να έχει πάρει τον ρόλο του και να τον εκτελεί πολύ καλά.Δύο ερωτήματα,γιατί τον Μαυροκεφαλίδη που τον ξέρουμε καλό επιθετικό και όχι τόσο αμυντικό σ΄αυτή την διοργάνωση συμβαίνει το αντίθετό?Ο Βουγιούκας τελικά στην θέση του Καβαδά δεν θα ήταν πιό χρήσιμός?

      Διαγραφή
    2. Και μενα εντυπωση μου κανει αυτο με τον μαυροκεφαλιδη..Παντως νομιζω οτι επιθετικα δεν ειναι καλος λογω αγχους,φοβου μην χασει το σουτ..οσο για βουγιουκα πιστευω τον εκοψε γιατι θα ηταν πολυ δυσκολο το ροτεισον καθοτι θα ηθελε χρονο..με λιγα λογια ενας εκ των μπουρουση-μαυρο-βουγιουκα επρεπε να κοπει..διαλεξε τον βουγιουκα..

      Διαγραφή
  60. Πειστική νίκη που στέλνει μηνύματα στους ανταγωνιστές των άλλων ομίλων. Και δεν παίζαμε με μια διαλυμένη ομάδα με αλεξιπτωτιστή προπονητή όπως η Ρωσία. Άλλο αν έχουν τα εσωτερικά τους προβλήματα οι Τούρκοι, μια φορά δικαιώματα δεν τους δώσαμε. Σημαντικό το παιχνίδι με την Ιταλία, την Φινλανδία θα την κερδίσουμε εύκολα ή δύσκολα, μην τρελαθούμε.

    Αν με τον Ασίκ και τον Ερντέν ήταν έτσι ο Μπουρούσης, με τον Κουζίν πόσους θα βάλει; Επίσης και η Ιταλία μας βολεύει εν όψει της απουσίας Σπανούλη αφού και αυτή, όπως κι εμείς, έχει περίσευμα στους πλάγιους και λίγους περιφερειακούς για να μας πιέσουν. Είναι η ομάδα της στιγμής σίγουρα, αλλά η Ελλάδα είναι η ομάδα των τελευταίων 10 (σχεδόν) ετών, θα πρέπει να γίνουν πολλά για να χάσουμε.

    Είδα και το Πολωνία-Κροατία, αυτήν την Κροατία την έχουμε επίσης πολύ χαλαρά. Ανύπαρκτη καθοδήγηση από την περιφέρεια (όπου δύναμη σταθερότητας ήταν ο...Ούκιτς), και οι ψηλοί της όχι σε πολύ καλή κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Den einai toso kakoi oi kroates apla exoun mono 6-7 paiktes kai meta xaos.Exoun arithmitiko provlima sta guard opou oi yparxontes paiktes ksezoumizontai kai anagkazontai na paiksoun polu ora me ton bogdanovic sto 2 se sximatata oxi idiaitera leitoutrgika. Paratheto kai ena video gia tin ispania na katalavoume to klima p epikratei...
      http://www.youtube.com/watch?v=uDyMJ7eTvic

      Διαγραφή
  61. Είχε φανεί από τα φιλικά ότι η εθνική παίζει καλύτερα χωρίς τον Σπανούλη οπότε όσο πιο πολύ αργήσει να επιστρέψει τόσο καλύτερα για την εθνική.
    Ο Μαυροκεφαλίδης δεν έπρεπε να βρίσκετε στην εθνική, έβγαζε μάτια ότι δεν μπορεί το παλικάρι να αντεπεξέλθει σε τόσο υψηλό επίπεδο.
    Ο Φώτσης δυστυχώς γέρασε, κάποτε θα γινόταν και αυτό.
    Ο Σλούκας εχθές ήταν μαγική εικόνα, είναι αδύνατον να επαναλάβει τέτοια εμφάνιση ξανά στην καριέρα του.
    Ο Περπέρογλου απόδειξε για άλλη μια φορά ότι μαζί με τον Παπαλουκά είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία 20 χρόνια.
    Κατσίβελης και Γιάνκοβιτς δικαίως κόπηκαν από την εθνική, ο Μπράμος θέλει 10 σαν τον Γιάνκοβιτς, αλλά ο Παπάς ήταν απαραίτητος.
    Τέλος αν και ο Τρινκέρι έκανε μερικά λάθη στην κατάρτιση του ρόστερ έχει όμως μεγάλη συμμετοχή με το κοουτσαρισμά του στην έως τώρα πετυχημένη πορεία της εθνικής.

    Nikos B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο περπερογλου ειναι οτι καλυτερο εβγαλε το ελληνικο μπασκετ τα τελευταια 20 χρονια;;;.Ο Φωτσης ειναι 32 ετων γεννημενος το ΄81 και επαιξε 13 λεπτα περιπου, τι ηθελες να προλαβει να σου κανει 3 ποντους 2 κλεψιματα 3 ριμπαουντ 1 ασιστ.Ο Μαυροκεφαλιδης δεν εχει παραστασεις σε υψηλο επιπεδο;;;ΟΚ, τι μαθαινουμε Θεε μου.

      Διαγραφή
    2. Kαλα Nikos B. άντε σε κανα μπλογκ μαγειρικής να το παίξεις ειδήμονας γιατί με αυτά που γράφεις εκτίθεσαι.

      Διαγραφή
  62. ετσι οπως ειναι το συστημα του τουρναουα ειναι απαραιτητο να κερδιαουμε τουλαχιστον εναν απο τους δυο αγωνες γιατι αν παμε χωρις νικη η οχταδα τελειωσε.Ειμαστε καλυτερη ομαδα αλλα το προγραμμα με φοβιζει λιγο σημερα η ομαδα παιζει παιχνιδι σε λιγοτερο απο 24 ωρες και την δευτερα παλι σε λιγοτερο απο 24 ωρες διαφορα τα παιχνιδια δεν ξερω τι ενεργεια θα εχουν οι παικτες την δευτερα αν και η Φιλανδια ειναι υποδεεστερη ομαδα και με την εικονα που δειχνουμε μεχρι τωρα κανονικα θα την κερδιζαμε ευκολα ακομη και χωρις Σπανουλη


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλημέρα.
    Μερικά σχόλια για την 3η ημέρα του Eurobasket κρίνοντας αποκλειστικά από τα αποτελέσματα και τα στατιστικά. Είδα μόνο ματς της Εθνικής, δυστυχώς πάλι.

    Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Η άνετη επικράτηση των Σκοπιανών επί των φουριόζων Σέρβων. Απόδειξης ότι η FYROM δεν τα παρατάει ποτέ και ότι όσο καλή κι αν είναι η προσπάθεια των Σέρβων η απειρία μετράει πολύ σε τέτοια τουρνουά.

    ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Το Ελλάδα-Τουρκία. Η απουσία του Σπανούλη και η αναμενόμενη αντίδραση των Τούρκων έδινε extra χρώμα στο ούτως ή άλλως μεγάλο ματς. Οι Τούρκοι αποδείχθηκαν όχι απλώς κατώτεροι των περιστάσεων αλλά ένα τσούρμο από κακομαθημένους σούπερ σταρ χωρίς κίνητρο και μπασκετικό εγωισμό.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ
    H νίκη των Βόσνιων επί του Μαυροβουνίου. Κάνει τον όμιλο άνω κάτω με όλα τα ενδεχόμενα ορθάνοιχτα. Οι 2 τελευταίες αγωνιστικές θα είναι αίμα και άμμος. Θα ήθελα, αν γινόταν, να έβλεπα και τα 6 εναπομείναντα ματς του ομίλου. Θα σπάσουν καρδιές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

    Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
    Ο Μπορούσης. Σε 19’ είχε : 21pts, 4rebs, 1blk, FG 8/10 (1/2 3p.), FT 4/5. Αν και με πυρετό πήρε σβάρνα τους υπερεκτιμημένους Τούρκους σέντερ και δείχνει σεληνιασμένος.

    ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Τα 31’ του Gasol σε ένα ματς που κρίθηκε νωρίς. Έτσι όπως το πάει ο Ορένγκα θα τον σκάσει πριν τα νοκ άουτ ματς.

    Η ΕΘΝΙΚΗ
    Σταδιακή βελτίωση. Χρειάζεται δουλειά σε διάφορους τομείς και με δεδομένο το αίνιγμα της κατάστασης του Σπανούλη. Οι Τούρκοι αποδείχτηκαν πολύ εύθραυστοι και χωρίς κίνητρο. Η ομάδα χτίζει αυτοπεποίθηση και συνεχίζει αήττητη. Τα ματς που ακολουθούν, πάντως, είναι τα πιο κομβικά της α’ φάσης.


    Υ.Γ. Οι Ρώσοι θερίζουν ότι έσπειραν. Ο διασυρμός τους είναι η δίκαιη ανταμοιβή για τα καραγκιοζιλίκια που προηγήθηκαν.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλο ειναι να δουμε την εθνικη και με ποιο δυνατους αντιπαλους.. η τουρκια μονο ομαδα δεν ειναι..
      παιζανε πιεση σε ολο το γηπεδο και ο τουρκογλου επαιζε τα δικα του... κριμα γιατι εχουν ταλεντο αλλα εχουν και μεγαλο εγκο.
      σε πιο πανω σχολιο σου ειπες για το ροτεισον.. το θεμα ειναι οτι θα μπορουσε να εχει στην ομαδα πχ τον παππα αντι του μπραμου και να μν ειναι τοσο φουσκωμενο το 3... ή αντι του καββαδα (που τελικα ουτε για να παιξει ξυλο τον πηρε στην ομαδα...) τον βουγιοκα. αν ο σπανουλης ειναι οκ τοτε δεν υπαρχει κανενα θεμα , ομως αν ειναι οφ υπαρχει μεγαλη πιεση στον ασσο και το δυο , που αν παιξουμε με σοβαρη ομαδαμ ε σοβαρα γκαρντ σιγουρα θα μας πιεσουν σε αυτες τις θεσεις

      Διαγραφή
  64. Θα την πω την αμαρτία μου γιατι αμαρτία εξομολογημένη δεν είναι αμαρτία.

    Είχα ποντάρει στην Τουρκία χθες. Ήταν η πρώτη φορά που χάρηκα τόσο πολύ που έχασα στοίχημα.

    Χάρης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τιμή και δόξα στον μυρωδιά τον Τάνιεβιτς που 4 λεπτά πριν το τέλος και με το σκορ στους 14 πόντους αυτός έπαιζε ζώνη, ρε ούτε μυρωδιά από μπάσκετ δεν πρέπει να έχει αυτός ο άνθρωπος.

    Nikos B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή