Athlenda

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

EUROLEAGUE 2013-14 (2): He is back..



Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε αγριεμένος.. Πρώτο «θύμα» στη μάχη κορυφής η Μπαρτσελόνα του Πασκουάλ. Νίκη-μήνυμα του πρωταθλητή Ολυμπιακού μέσα στη κόλαση του Αμπντί Ιπεκτσί.. Νέο «έπος» του Σκαριόλο στην Κύπρο, αρχίζει να «χτίζει» ο Παναθηναϊκός. Το Hoopfellas σχολιάζει..




Ξεκίνησα με την «επιστροφή» του Ζοτς (ή μάλλον τη δήλωση παρόντος στο υψηλό επίπεδο) γιατί δίνει άλλη αίγλη στη διοργάνωση.  Κάνει τη Φενέρ ένα τόσο ενδιαφέρον πρότζεκτ αυτομάτως..
Δεν είναι καλύτερη ομάδα η Φενέρ αυτή τη στιγμή από τους Καταλανούς. Τώρα όχι, μετά τον Ιανουάριο το ξανασυζητάμε. Το γνωρίζει ο Ομπράντοβιτς αυτό.. Το να πάρεις όμως ένα τέτοιο ματς είναι πολύ διαφορετικό. Και ο Σέρβος mastermind ξέρει να φτιάχνει καταστάσεις υπέρ του..


Ξέρει επίσης ότι έχει πολύ –μα πολύ- δουλειά μπροστά και πολλά ερωτηματικά να απαντήσει. Ο Ζοτς έχει αναθέσει το κουμάντο και το κύριο μερίδιο στο οργανωτικό/δημιουργικό κομμάτι στον Πρέλντζιτς, όπως είχαμε προβλέψει το καλοκαίρι. Αντίθετα όμως με την τότε σκέψη μου (θεωρούσα ότι θα είναι ο play-maker μετά την  πρώτη πάσα στο μισό γήπεδο) ο Πρέλντζιτς χρησιμοποιήθηκε από την εισαγωγή στο «1», εκτοπίζοντας τον Μακάλεμπ στο φτερό και μάλιστα στην αδύνατη πλευρά, κατάσταση στην οποία εμφανιζόταν περισσότερο ως spot shooter (τι..?) καθώς  δεν ήταν εύκολο να χτυπήσει στα close outs την flot (πάνω του) άμυνα του Πασκουάλ. Εδώ μυρίζομαι πρόβλημα για τον Ζοτς που θα πρέπει να «παντρέψει» τον Αμερικανό με την σετ επίθεση, χωρίς αυτός να είναι ο main ball handler. Καλείται επίσης να βάλει δύο εξαιρετικούς finisher στο τρανζίσιον (Μακάλεμπ-Μπογκντάνοβιτς) στην ίδια σελίδα, σε μια δηλ. ολοκληρωμένη transition offense.  Το θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής ο Κλέιζα λειτουργεί θετικά ως game changer από πίσω (αντίθετα με τον Νάχμπαρ, θυμάστε τι σας είπα για την επιλογή του Σλοβένου και του Λαμπέ) με τον Σέρβο κόουτς ν α γνωρίζει ότι ο Λιθουανός σίγουρα θα έχει βραδιές που δε θα βλέπεται (απλά θα προσπαθήσει να τις μειώσει).


Οι Τούρκοι εστίασαν στις δύο κύριες πηγές δημιουργίας  των Καταλανών, Χουέρτας και Τόμιτς. Ειδικά με τον Κροάτη, ήταν εμφανής η κατεύθυνση του Ζοτς να τον αφήσει να εκτελέσει και όχι να δημιουργήσει (πολύ σωστά).. Στο διάστημα που τους περιόρισαν την «επαφή»/συνεργασία με τους υπόλοιπους πήραν και τη διαφορά. Επίσης είδα πολλά plays με άξονα τον..αποπροσανατολισμό της άμυνας. Συνεχόμενα πικ εν ρολ με το ίδιο «απομονωμένο» -σε σημείο του γηπέδου- ζευγάρι παικτών, την ώρα που σε καίρια στιγμή στην απέναντι πλευρά συνέβαινε κάτι άλλο (συχνά αυτό ήταν ένα κόψιμο στη base line) και έπιανε τους Καταλανούς στο ροχαλητό. Έξυπνα, πρακτικά πράγματα για μια ομάδα που θέλει να φτάσει στο τοπ-επίπεδο. Η παρουσία του μπακόρτ Σιπάχι-Μαχμούτογλου λειτουργεί εξισορροπητικά στο τουρκικό ροτέησιον. Ειδικά ο Σιπάχι, μπορεί το μόνο κοινό που έχει αυτή τη στιγμή με τον Διαμαντίδη να είναι η ελιά στο πρόσωπο, όμως έχει καλές προδιαγραφές και μπορεί να αναπτυχθεί αρκετά σαν παίκτης..


Νext week έχει Μεσίνα.. Αυτό δε χάνεται όπως καταλαβαίνετε.. Δεύτερο σπουδαίο τεστ για την ομάδα του Ζέλικο. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να μη παίζει καλό μπάσκετ αλλά πλέον θα είναι πιο έτοιμη μετά το πάθημα της Μπαρτσελόνα..

Άλλο είμαι και άλλο θέλω να γίνω champ..



-Μετά την πρεμιέρα είχα υπογραμμίσει το πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό, με βάση τη δομή που έχτισε το φετινό του ρόστερ, να ετοιμάσει σταδιακά τον Αγραβάνη ώστε να μπεί πιο γρήγορα στο ροτέησιον. Πάντα στη λογική ότι η ομάδα θα «ζητήσει» κάτι παραπάνω από τη θέση «4». Πήραμε μια πρώτη γεύση λοιπόν στην Πόλη.. Ο νεαρός ξεκίνησε με συγκεκριμένη αποστολή (να αμυνθεί στον Έρτσεγκ και να μεταδώσει ενέργεια στην ομάδα) και η προσαρμογή του Γιώργου Μπαρτζώκα βγήκε στο απόλυτο.. Ο Αγραβάνης δείχνει ότι είναι ζωντανός στο ροτέησιον και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπράβο και στον κόουτς για την training day.. Οι Τούρκοι νόμιζαν ότι θα πάρουν τον νεαρό στον..μεζέ, τον «έδειραν» αλλά ο προπονητής του (που ξέρει καλύτερα τι αντέχει αυτή τη στιγμή το παιδί) τον άφησε μέσα και δικαιώθηκε.


-Ο Ολυμπιακός έδειξε τα γαλόνια του στη Πόλη. Απέναντι σε μια ομάδα-δελφίνο, που δίψαγε για μια τέτοια νίκη, σε μια έδρα που κόχλαζε από θέληση να δεί τη Γαλατά να νικά την team to beat της διοργάνωσης. Ο χαρακτήρας των πρωταθλητών όμως δεν αγοράζεται αγαπητοί «γείτονες». Χτίζεται, κερδίζεται, με πολύ αίμα και κόπο κάθε δευτερόλεπτο μέσα στο παρκέ.  Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που οι ερυθρόλευκοι χαλιναγώγησαν την ορμή, τον ενθουσιασμό, την «έδρα» και στο σύνολο, τον αντίπαλο. Στα πρώτα 15 λεπτά η ελληνική ομάδα ακούμπησε το 100% σε απόδοση για την εποχή πάντα.

-Οι «προσαρμογές» του Γιώργου Μπαρτζώκα δε σταμάτησαν φυσικά στον Αγραβάνη. Ενώ η λογική έλεγε πως θα ξεκινούσε τον Μάντζαρη (ως συνήθως) να αμυνθεί στον Γκόρντον, στέλνοντας τον Σπανούλη στο πιο (πλέον) midrange game του Αρόγιο, αυτός παρέταξε από την αρχή τον Λο (στα πλαίσια ίσως του προγράμματος επαναφοράς του Αμερικανού που θέλει φανερά χρόνο) στον Πορτορικάνο, «τζογάροντας»  με τον ηγέτη του πάνω στον aggressive Γκόρντον. Παράλληλα, αποσυμπίεσε τον Λαρισαίο γκαρντ, ξεκινώντας τον Λοτζέσκι στο «3» (συνεπικουρούμενος από το ότι ο Αταμάν δε παίζει με post-3 αλλά με σουτέρ) από τη στιγμή που περίμενε μεγάλη πίεση στον Σπανούλη.  Ο Ολυμπιακός κυνήγησε καταστάσεις με παιχνίδι από τον Λο στη base line (κόψιμο κατά μήκος, ποστ, σκριν στη μπάλα χαμηλά), κομμάτι του γηπέδου στο οποίο ο Αμερικανός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς γκαρντς στην Ευρώπη.


-Ο Αταμάν βλέποντας την επίθεση της ομάδας του «εκτός» αλλά και το πρόβλημα του αντιπάλου με τα φάουλ στη φροντκόρτ, πήγε το ματς καθαρά στη δύναμη (κάτι που ανέβασε τους Τούρκους στην εκτίμηση μου γιατί στο μέλλον μπορεί να τους φανεί πολύ χρήσιμο στα δυνατά ματς υψηλού επιπέδου). Έβαλε τον Κοκσάλ κομάντο στον Σπανούλη ώστε να αντλήσει ενέργεια η άμυνα του από εκεί και φόρτωσε επιθέσεις στο ποστ παίζοντας με τα πολύ δυνατά κορμιά τον Τζαγουάη-Ντάντλεη σε συνδυασμό. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να παίξει από μπροστά τον θηριώδη Αυστραλό και έστελνε βοήθεια μόνο στο γύρισμα λίγο πριν εκτελέσει και όχι στη ντρίμπλα τη στιγμή που κέρδιζε πόντους και «θέση» με τον όγκο του. Ο Αταμάν τον χρησιμοποίησε ψηλά ως σκρίνερ επίσης σε πολλές καταστάσεις , κρατώντας τον Ντάντλεη χαμηλά στο ποστ ώστε να εκμεταλλευτεί τη σωματική υπεροχή του απέναντι στα «4» του αντιπάλου. Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι από το πρώτο λεπτό φάνηκαν πολύ διαβασμένοι στην off-ball screen offense  των γηπεδούχων με τους Μαρκοϊσβίλι-Ντόμερκαντ, έτοιμοι να κυνηγήσουν, να σπάσουν ή να αλλάξουν για να μη τους δώσουν καλές ματιές.  Το αποτέλεσμα, στο φύλλο της στατιστικής, τα λέει όλα..


-Στη κρίσιμη στιγμή φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων αυτή τη στιγμή.. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παίρνει λύσεις από την άμυνα και τους πολύ σημαντικούς clutch παίχτες του. Ο Λοτζέσκι και φυσικά ο Σλούκας επαναλαμβάνω, κάνουν την επίθεση της ομάδας να πατάει καλά ακόμα και χωρίς τον Σπανούλη στο παρκέ. Μια επίθεση δομημένη σε λιγότερα πικ εν ρολς (σε σύγκριση με την εποχή Ντούντα)  αλλά με περισσότερες πάσες (συχνότερη μετακίνηση της αντίπαλης άμυνας) και καλή κυκλοφορία της μπάλας, ειδικότερα τώρα που έχει προστεθεί ένας τόσο καλός πασέρ στο «3» όπως ο Λοτζέσκι. 

Σκαριολίκια..


Ειλικρινά είναι από τις φορές που δε θεωρώ ότι πρέπει να πούμε πολλές κουβέντες. Δε χρειάζεται.. Απογοητεύτηκα μάλιστα γιατί το συγκεκριμένο ζευγάρι αντιπάλων αποτελεί ένα κλασσικό ευρωπαϊκό ντέρμπι που πάντα «γουστάρω» να παρακολουθώ.


-Τι να πείς και τι να αναλύσεις.. Οι Βάσκοι (τους τιμά το τελικό σκορ) δεν έδωσαν ούτε ..μια δυνατή προπόνηση στους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Σκαριόλο το πήρε ανάποδα.. Ναι, σημαντικές απουσίες αυτές των Σαν Εμετέριο-Χάμιλτον που είναι κομβικοί παίκτες στο παιχνίδι της Λαμποράλ, αλλά αυτό το χάλι είναι απαράδεκτο. Ο Ιταλός εκίνησε με ζώνη από την αρχή, δεν έκανε καμία αλλαγή, κανένα τρικ που επιβάλλεται με την εξέλιξη που είχε πάρει ο αγώνας. Απλά κάθισε αναπαυτικά πίσω και περίμενε τη λήξη..  Ναι είχε 8 παίκτες (7+1, τον νεαρό Ντιόπ ουσιαστικά) και φοβήθηκε τη φθορά αλλά μάλλον θα ήταν πιο λογικό να ξεκινήσει με προσωπική άμυνα (για να μην αφήσει την επίθεση του αντιπάλου «να πατήσει» τόσο εύκολα) και μετά να πράξει αναλόγως. Σε αντίθεση με το σκορ, η εικόνα των Βάσκων ήταν διασυρμός και εάν δε ήταν και ο “loco” Νοτσιόνι στο παρκέ, η λέξη αυτή θα αντικατοπτριζόταν και στο σκόρ. Ας αφήσουμε όμως τους Βάσκους και τον Σκαριόλο και ας πούμε δύο πράγματα για την ελληνική ομάδα που μας ενδιαφέρει φυσικά περισσότερο.


- Για τον Παναθηναϊκό το συγκεκριμένο ματς ήταν μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει να ρολάρει, να βγάλει αναίμακτα την «τιμωρία» και να δυναμώσει την ψυχολογία του.  Ο Αργύρης Πεδουλάκης μάλλον είχε ακριβώς την ίδια σκέψη μαζί μου (αυτή που σας εξέφρασα την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με τη χρήση του ροτέησιον)βγάζοντας μπροστά τον Ούκιτς, ως τον «περιφερειακό ρόλων» που χρειάζεται η ομάδα δίπλα στον Διαμαντίδη. Την ίδια στιγμή ο Παππάς έφαγε ένα υγιές (από αυτόν θα εξαρτηθεί βέβαια ο όρος) καψόνι, παίζοντας στο τελευταίο ενάμιση λεπτό..


Η ευκολία με την οποία οι πράσινοι επιτιθόντουσαν στην αντίπαλη άμυνα (…τέσπα, αυτό που είδατε) ήταν χαρακτηριστική. Οι Βάσκοι εκτός των άλλων, δεν ήταν έτοιμοι να παίξουν τέτοιου είδους άμυνα..  Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, σωστό spacing, κυνικά χτυπήματα χωρίς οίκτο  σε μια άμυνα που δεν είχε αντίσταση κάθε φορά που η μπάλα έμπαινε στη γραμμή του φάουλ (ο κακομοίρης ο Πλεής τραβιόταν ψηλά και πίσω οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν χάι-φάιβ στη base line..). Το κομμάτι της κυκλοφορίας (ναι, ξέρω, δε δέχτηκε πίεση μεν..) ήταν το καλύτερο στοιχείο των πρασίνων (εξ ου και το εκκωφαντικό νούμερο των 31 ασσίστς). Ο Μάικ Μπράμος ζεστάθηκε από νωρίς, είχε καλές επιλογές στα σουτ (το πιο σημαντικό στοιχείο που κρατάμε) και πυροβόλησε μέχρι θανάτου τον αντίπαλο.. Για άλλη μια φορά ξεχώρισα τον Ράμελ Κάρι και τη συμπεριφορά του στο παρκέ. Ο Αμερικανός έχει ένα από τα καλύτερα shot selection στην Ευρώπη, δείγμα του πόσο κοντρολαρισμένος και πειθαρχημένος πνευματικά/αγωνιστικά αθλητής είναι. Βγάζει «πολύ μπάσκετ» ο Αμερικανός γκαρντ..

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός ξεκινά να χτίζει το ροτέησιον του και ο αγώνας αυτός μπορεί να είναι η αφετηρία στο ψυχολογικό κομμάτι. Αγωνιστικά δε ξέρω αν η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα ξανασουτάρει 40 τρίποντα με 50%.. (και οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη λίγκα φυσικά). Βλέπω όμως ότι σταδιακά η δουλειά που κάνουν οι πράσινοι θα βγεί στο παρκέ. Και με ναυαρχίδα του παιχνιδιού τους την άμυνα και το ριμπάουντ, θα βγάλουν και την ποιότητα τους στο παρκέ. Στο επόμενο τεστ στο καυτό Βελιγράδι, θα έχουμε πολύ περισσότερα να πούμε..

Τα like σας στη σελιδάρα μας στο Facebook..

112 σχόλια:

  1. τζιμ στο χα γραψει και κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου αν ημουν κερεχετα αυτος δεν γυριζε βιτορια...παιξε ρε αδερφε μου 20-25 λεπτα οσο αντεξεις το παιχνιδι σου και χασε με αξιοπρεπια,ασε που αυτο το πραγμα δεν ηταν ζωνη...αν βρω αλλα 4 ατομα και παμε για μπασκετ καλυτερη ζωνη θα παιξουμε απο αυτον.....μου αρεσει η φενερ αλλα μου φαινεται οτι η τσσκα θα περασει ευκολα απο εκει μεσα,ασε που ο ομπραντοβιτς αν δεν ειναι κρισιμο το παιχνιδι δεν θα πολυκαιγεται(μην παρουν και τα μυαλα καποιων παικτων του αερα)....παντως εγω την μπαρτσελονα την φοβαμαι φετος,μπορει να μην εχει ξεκινησει καλα αλλα οταν γυρισει ο ολεσον θα ναι αλλη ομαδα......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο Shawn. Τη Barca θα την φάει η εμμονή του Pascual να παίζει με τόσο βαριά σχήματα.

      Διαγραφή
    2. πραγματικα εχει εμμονη ο τυπος...αν τα χρηματα που εδωσε για τον λαμπε(που δεν ταιριαζει καθολου)τα εδινε για εναν ασο τοπ επιπεδου θα ηταν το πρωτο φαβορι....stonerook

      Διαγραφή
    3. Οι ακατανόητες κινήσεις του Πασκουάλ είναι αρκετές φέτος.
      1. Στο 4 η ομάδα είναι απλά άδεια. Και δεν μιλάω μόνο για τώρα που λείπει ο Λόρμπεκ. Χρειαζόταν ένα ελαφρύ τεσσάρι, πιο αθλητικό από το Σλοβένο και με καλό σουτ. Έναν παίκτη δηλ. καλύτερο του Γουάλας που θα έδινε αυτά που λείπουν από τον starter της ομάδας. Αντ' αυτού πήρε τον Νάχμπαρ (τον οποίο χρησιμοποιεί και στο 3 που απλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί) και προσπαθεί να καλύψει τη θέση με τον Λάμπε που είναι κλασσικό 5. Τα προβλήματα από την δυσλειτουργία των σχημάτων αυτών φαίνονται με το καλημέρα.
      2. Στον άσσο ήταν φανερό από πέρσι ότι ο Σάδα μόνο ως τρίτος μπορεί να προσφέρει σε ομάδα αυτού του επιπέδου. Επομένως, ο Πασκουάλ αναζητούσε έναν παίκτη που θα συμπλήρωνε ιδανικά τον ασταθή Χουέρτας. Τελικά, επέλεξε τον Πούλεν ο οποίος αποτελεί ένα τεράστιο ρίσκο. Πιστεύω, ότι ο κόουτς φοβήθηκε την κατάσταση του Ναβάρο και έχοντας την κάλυψη του Όλεσον θέλησε να προσθέσει extra επιθετική επιλογή στην περιφέρεια.
      3. Ενδεχομένως να υπάρξει θέμα και στο 3. Παρατηρώ τον Παπανικολάου να χτυπάει συνεχόμενες τριαντάλεπτες συμμετοχές. Ο Αμπρίνιες καλύπτει και το 2 (με δεδομένη την απουσία του Όλεσον) ως back up του Ναβάρο και φαίνεται (τουλάχιστον για την ώρα) να δυσκολεύεται αρκετά. Γι’ αυτό βλέπουμε σχήματα και με τον Νάχμπαρ στο 3 όπου κάνουν την 5άδα αργή όσο δεν πάει.

      Με 1-2 αλλαγές, πάντως, πριν το top-16 πολλά μπορούν να διορθωθούν αφού η ποιότητα του ρόστερ είναι δεδομένη.

      77

      Διαγραφή
    4. 77 γειά σου. Σχετικά με τον Παπ και το χρόνο συμμετοχής του, πώς πήρε μόνο 5 σουτ σε 31 λεπτά; Χαμαλοδουλειά είμαι σίγουρος πως έβγαλε αγόγγυστα και μπόλικη μάλιστα αλλά δε τον χρυσοπληρώνουν για αυτή τη δουλειά υποθέτω. Και ο Πασκουάλ σίγουρα ξέρει το παιχνίδι του και τι να περιμένει από αυτόν επιθετικά. Οπότε είναι απλά τυχαίο ή δε φτάνουν οι μπάλες στα χέρια του; Να σημειώσω πως δεν έχω δει Μπαρτσελόνα φέτος.

      Διαγραφή
    5. Έχω δει λίγο από το Φενέρ-Μπάρτσα και διαβάζω τα στατιστικά των αγώνων των μπλαουγκράνα. Πράγματι, ο Παπ παίρνει από λίγες έως ελάχιστες επιθέσεις στα τελευταία ματς. Νομίζω ότι για την ώρα όλη η ομάδα ψάχνεται (του Πασκουάλ συμπεριλαμβανομένου) και είναι φυσικό ο Παπ να μην έχει βρει ρόλο και τρόπο. Συμφωνώ ότι δεν τον πήραν ως χαμάλη πολυτελείας αλλά είναι τόσο παράξενη η στελέχωση της ομάδας που δεν ξέρω που θα βγει όλο αυτό.
      Για να καταλάβεις τη σύγχυση, στο ματς στην Πόλη στο 4ο δεκάλπετο μπήκε ο Πούλεν για πρώτη φορά στην θέση του Χουέρτας και έκανε 4-5 σουτ σε ένα τρίλεπτο (όλα άστοχα). Στα 3 από αυτά δεν άλλαξε πάσα ούτε με τον εαυτό του. Οπότε, τί να περισέψει για τον άμοιρο τον Κωστάκη...
      Ας περιμένουμε, όμως, γιατί και καλός προπονητής είναι ο Πασκουάλ και αλλαγές μπορούν να γίνουν πριν το top-16.

      77

      Διαγραφή
    6. Θα πω κι εγώ να περιμένουμε παιδιά....έχει καλό υλικό η Μπαρτσελόνα...Πέρσι ήταν η καλύτερη ΟΜΑΔΑ σχεδόν μέχρι τα πλέιοφ.Μετά μάλλον κλαταρε και ξεγυμνώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα της όταν ανέβηκε η ένταση.Ο Πασκουάλ είναι πολύ καλός προπονητής,δε νομίζω ότι έχει αφήσει έτσι στο φλου την ομάδα.Ξέρει τι κάνει.Κι ο Λάμπε όσο τον έχω δει,μπορεί να σταθεί στο 4,θα μοιραστούν αλλιώς οι ρόλοι όταν γυρίσει ο Λόρμπεκ.Το μόνο που δεν μου κολλάει είναι οι εστίες δημιουργίας της ομάδας.Ο Χουέρτας θα είναι βαρόμετρο και πάλι ενώ ο Παπ πρέπει πραγματικά να αναπτύξει το παιχνίδι του.Από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα θα τον χρειαστεί επιθετικά.(ο Ινγκλς για παράδειγμα ήταν πολύ πιο μπροστά σε σουτ μετά από ντρίπλα-μπάσιμο κ.α)

      Διαγραφή
  2. 25 πόντους ο Ντορόν Πέρκινς απέναντι στη Φενέρ.. Μυρωδιάδες. Τζιμ πάει για mvp season στη τουρκία ο πέρκινς, κάνει φοβερά ματς. Που οφείλεται η μεταστροφή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ότι είναι point guard και στην Τουρκία παίζει στον άσσο. Απλά πράγματα.. Του πάει, φυσικά, και ο ρόλος του πρωταγωνιστή

      Διαγραφή
    2. 7/12 διπ. 8/9 βολές 1/1 τριπ. 25 πόντους απέναντι στη Φενέρ. ΄΄Ηταν σούπερ και με τη Γαλατά. Ήθελε απλά λεπτά και ρόλο.

      ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΗΣΙΑ

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά γκάνγκστερ! Καλή δύναμη και υγεία.

    THANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο ρε Τζιμάρα, λίγο hangover από χτες, αλλά η ανάλυση όπως πάντα τα σπάει!
    Ολυμπιακός πραγματικά αναπάντεχα καλός, αναρωτιέμαι τι θα γίνει όταν οι αντίπαλοι διαβάσουν το παιχνίδι του Λοτζέσκι, πώς θα ανταποκριθεί όταν ο αμυνόμενος θα περιμένει την κάθε του κίνηση... Έχει τα φόντα να παραμείνει κι έτσι σε καλό επιπεδο, αλλά θα μου πεις αν έχεις μέσα Λο/Σλούκα, Σπαν και Λοτζέσκι, δεν έχεις από που να φυλαχτείς... Πάντως φτιάχνει ενδιαφέρον δίδυμο με Πέρπε και Παπαπέτρου (περαστικά το παιδί, περαστικά και στον Τζαβάι). Δεν είδα να σχολιάζεις καθόλου τον Πέτγουεη, το παιδί αν έχει ενα αξιοπρεπές και σχετικά σταθερό σουτ από τα 6.75 θα κάνει τη διαφορά...
    Σκαριολο=στη θάλασσα του Μαρμαρά με τσιμεντένια μποτάκια! Τι έκανε ο θεός, γελοία εμφάνιση... Πολύ καλός στη κυκλοφορία ο ΠΑΟ, βγάζει πολύ θετικά στοιχεία, το σουτ του 5 από το χαι-ποστ μοιάζει να θελει να γίνει safe play του RG. Καλή ιδέα, μαζί με το πικνρολλ του ΔΔ. Ο Μπράμος έχει τα φόντα να γίνει ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ από τα 6,75, όποτε το βλέπω το παιδί λέω "φτου να μη το ματιάσω"!!!
    Υποψιάζομαι πως οι παικτες του Ζοτς πέρασαν την επόμενη του αγώνα κλειδωμένοι για βιντεοθεραπεία, κακές επιλογές στα τελευταία λεπτά, όμως στο πρώτο δεκάλεπτο πολύ καλό διάβασμα την αντίπαλης άμυνας και ένας Μακκαλεμπ να τον πιεις στο ποτηρι, τέτοια άμυνα/πίεση στην μπάλα δε θυμάμαι ούτε σε ενα αγώνα πέρυσι! Και η απογείωση για να κόψει την πάσα στον Τόμιτς στην τελευταία φάση του αγώνα, ΑΠΟΛΑΥΣΗ ο τύπος! Και 8 ριμπάουντ!
    Πάντως πήρε ψυχολογία η Φενέρ από τα εύστοχα τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου, νομίζω πως έπαιξε ρόλο, όμως ηταν καλά σουτ μέσα από καλό passing game, κι έπρεπε να τα παρει! Το κρεντιτ στην ομάδα και όχι στην τυχη!
    Αυτα Τζιμάρα, ΟΑΣΗ των μπασκετικών! Τα λέμε, άμα θες και με ανταπόκριση από το σουηδικό πρωτάθλημα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξεκιναω απο τον οσφπ.

    μ αρεσει περισσοτερο απο περυσι αλλα εχω τις ενστασεις μου (οκτωβρη μηνα βεβαια τι να πεις....αλλα τεσπα).

    τον πετγουει τον περιμενα , το ντανστον και το σιμονς δεν τους περιμενω.δυνατα παιδια, καλα ποδια αλλα χαμηλο ταβανι.δεν με εντυπωσιαζουν και δεν πιστευω οτι μπορουν να φθασουν σε επιπεδο λασμε-γκιστ (των περσινων ....).

    λαχειο ο λοτζεσκι, τρομερο διδυμο οι σλουκας-μαντζαρης, βελτιωμενος ο σπαν (παιζει και αμυνα....), ο λο θα φτιαξει (αν και γυαλινος πλεον...) αλλα βλεπω οτι η φετινη ομαδα εχει χαμηλοτερο οριο δυνατοτητων απο περυσι!!!δεν εχει τους κιλερς τους περσινους (μονο ο λοτζεσκι αναπληρωνει αυτο το κενο) σε αμυνα (χαινς, παπ) και επιθεση (χαινς, παπ, αντιτς).

    θεωρω οτι θα φανει στην πορεια αυτο, οπου ο οσφπ θα κανει μια πολλη καλη regular season και στα ζορικα δε θα μου κανει εντυπωση να κλαταρει!!!
    του χρονου τον περιμενω αρκετα καλυτερα με την ενσωματωση των αγραβανη-παπαπετρου , τη γιγαντωση των σλουκα-μαντζαρη και την εμπειρια των λοτζεσκι-πετγουει!!!

    ο παο θελει πολλη δουλεια!!!αμυντικα δεν υπαρχει!!ο λασμε δεν παιζει ουτε στο 30 τοις εκατο!!ο φωτσης δε μπορει ουτε να πηδηξει πλεον!!!τσεκαρετε το αλμα του στην ασιστ του ουκιτς!!!σου δινει την εντυπωση οτι μολις και μετα βιας φθανει το στεφανι!!!

    λεμε για την ξεφτιλισμενη αμυνα ζωνης του σκαριολο αλλα και η αμυνα του παο δεν εφτυνε και αιμα.......ποσα σουτ φουνταραν ανενοχλητοι οι ισπανοι?πολλα.....απο ποτε εχει να βαλει +20π ο νοθιονι?

    ο παο θελει δουλεια μεχρι ο περσινος κορμος να γινει 100% μαχημος και οι νεοι παικτες να απορροφηθουν απο το συστημα.αν δεν εχει τραυματισμους θα δουμε τις δυνατοτητες του παο απο φεβρουαριο και μετα!!θεωρητικα ειναι για πολυ ψηλα φετος αλλα απο τη θεωρια στην πραξη υπαρχει ενα χαος αναμεσα.

    κατα τα αλλα,

    ο ζοτς ειναι επικνδυνος αλλα θα ναι πολυ πιο επικινδυνος του χρονου!!με πρελντζιτς -μακαλεμπ στο κουμαντο δεν πας μακρια και με αιχμη τον κλειζα!!!ο μπογκντανοβιτς ειναι ακομα μικρος μπασκετικα, ο μπιελιτσα δε μου λεει πολλα, ενω οι μικροι τουρκοι θα πρεπει να μεγαλωσουν πρωτα.

    τη μπαρτσα την κερδισε αλλα στο β γυρο στο παλαου θα ναι αλλιως...ο αρχικος ενθουσιασμος ειναι καλο οπλο!!να δουμε πώς θα αντιδρασουν μετα απο 2-3 ηττες.....εχει δρομο ο ζοτς εκει....

    η τσσκα για β σερι ματς ζοριζεται!!πηγε να τους κλεισει το σπιτι ο λευκος ο σουτερ της μπουντιβελνικ με 4 τριποντα στο τελος....


    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την περίμενα χειρότερη την φενέρ σε αυτό το στάδιο. Σίγουρα έχει πολύ δρόμο για να γίνει η ομάδα που μπορεί να ελέγχει ρυθμό σε αυτό το επίπεδο όπως θέλει ο ομπράντοβιτς αλλά μου άρεσε ιδιαίτερα η προσπάθεια στην άμυνα.

    Έχει διάθεση να μπεί στο καλούπι ο μακαλέμπ και αυτό είναι θετικό.
    Γεμάτο ροστερ αλλα δεν ξέρω κατα πόσο αυτό το πλάνο είναι μακροπρόθεσμο. Η πρώτη χρονιά είναι σίγουρα προσαρμογής μάλλον όμως θα έχει και σημαντικές αποχωρήσεις του χρόνου....
    Πάντως φέτος περιμένω να την δώ να παλέυει με αξιώσεις για το F4.

    Jim έχεις γνώμη για τον Τονι Κροκερ της Κηφησιάς??
    Τον είδα τις προάλες στο Αλεξάνδρειο και μου φάνηκε πολύ καλή επιλογή αμερικάνου.Το κάσε του που κυμαίνεται?

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά μεγάλε δάσκαλέ μας! ;P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα.
    Jim, κλασσική ανάλυση Ευρωλίγκας. Εξαιρετική όπως πάντα.
    Για τον Ολυμπιακό έγραψα σε προηγούμενο post. Για τον ΠΑΟ δεν έχεις να πεις και πολλά λόγω της ιδιαιτερότητας του ματς. Εντύπωση μου έκανε η μικρή συμμετοχή του Παππά. Σιγά σιγά ανεβάζει ρυθμούς ο Λάσμε, ο Μπράμος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι και ο Φώτσης προσπαθεί εντατικά να ξαναμπεί στη φιλοσοφία της ομάδας. Για τον Σκαριόλο τι να πείς. Σε κανά μήνα θα ψάχνει για το επόμενο θύμα.
    Πιο πολύ ενδιαφέρον είχε το ματς της Φενέρ. Το πρώτο συμπέρασμα αφορά το πρόβλημα χημείας που θα έχει μ’ αυτό το ρόστερ η Μπάρτσα. Με ολοφάνερη τρύπα στο 4 και ειδικά με την απουσία του Λόρμπεκ, χωρίς ξεκάθαρους ρόλους ακόμη φαίνεται πολύ βαριά. Έχει πολλή δουλειά μπροστά του ο Πασκουάλ. Οι Τούρκοι από την άλλη, έδειξαν ενθουσιασμό, δίψα, πάθος και φλόγα. Η αύρα και η καθοδήγηση του Ζοτς ήταν αρκετά για να πάρουν αυτό το ματς. Εξακολουθώ να θεωρώ το ρόστερ τουλάχιστον ανισοβαρές και προς το παρόν κοντό. Υπάρχουν ελλείψεις στα γκάρντ, πληθώρα φόργουορντ ενώ η κάλυψη του Ζόριτς δεν μου φαίνεται επαρκής. Ο Ζοτς έχει πολύ δρόμο να διανύσει αλλά φαίνεται να γουστάρει την πρόκληση. Θα δούμε, είναι πολύ νωρίς ακόμη.
    Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχώρισα την άνετη νίκη της Μπάγερν επί του πτώματος της Σιένα και την δεύτερη σερί νίκη της Λοκομοτίβ και μάλιστα άνετα επί της Λιέτουβος.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα από την άλλη δεν μου έκανε καμία εντύπωση η μικρή συμμετοχή του Παππά. Ο Πεδουλάκης προσπάθησε να δώσει ρυθμό στους 3 βασικούς του περιφερειακούς οι οποίοι για διάφορους λόγους ο καθένας είχαν ένα "μούδιασμα" στα πρώτα 2 επίσημα ματς της σεζόν. Είναι και λογικό άλλωστε, ο Παππάς ξεκινάει 4ος στο rotation της περιφέρειας με την δυνατότητα να ανέβει μέσα στη σεζόν. Στα κρίσιμα σημεία δεν νομίζω να τον δούμε στην 5άδα τουλάχιστον για φέτος.
      Από την άλλη πιο πολύ με προβλημάτισε η μικρή συμμετοχή του Μαυροκεφαλίδη.

      Διαγραφή
  9. ειναι σημαντικο που ο σπανουλης παιζει αμυνα, για ποσο δεν ξερω. ειναι αμαρτια που δεν εστειλαν τον κατσιβελη δανεικο.
    Οσο ολυμπιακος θα εχει σλουκα-λοτζεσκι σε τετοια φορμα δυσκολα θα παιζεται, γιατι ματσαρεται δυσκολα εχοντας την σταθερα σπανουλη. εαν ο λο δεν τραυματιστει ξανα παει για τρενο.

    ο ζοτσ ευτηχησε να δει τον κλεϊζα να κανει παιχνιδαρα. οταν δεν θα κανει τετοιες εμφανισεις θα φανει η γυμνια του project.ειναι σημαντικο παντως που τα καταφεραν απεναντι στην μπαρτσελονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και χρόνια πολλά Jim. Εύχομαι ότι καλύτερο. Βλέποντας το τίτλο αμέσως κατάλαβα ότι αφορούσε τον Ζοτς και σκέφτηκα ότι αν τον έγραφα εγώ θα ήταν "is he back?". Και αυτό γιατί, κακά τα ψέμματα και οι συνεντεύξεις του σχετικά με nba και μερική αλλαγή νοοτροπίας Από μέρους του το χρόνο που έμεινε ανενεργός, η παρουσία του Μακαλεμπ (και μπογκτανοβιτς) δεν συμβαδίζει με το μπάσκετ που αγαπάει ο Ζοτς. Θα προσπαθήσει να τον αλλάξει αλλά νομίζω για φέτος ουσιαστικά θα συμβιβαστεί! Πιστεύω ότι ο αυτός ο παίχτης πιθανός να αποτελέσει για τον Ζοτς το προσωπικό του στοίχημα. Διαβάζοντας το άρθρο όμως κατάλαβα τη λογική σου και συμφωνώ σχεδόν σε όλα Και από ότι βλέπω ούτε εσύ παίρνεις θέση σχετικά με την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Θα έχει ενδιαφέρον πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιάννη, να'σαι καλά φίλε.. Ενδιαφέρον όντως..

      Διαγραφή
  11. Οτι και να πω για αυτον τον ολυμπιακο ειναι λιγο, ναι ο ομιλος του ειναι ο πιο αδυναμος ναι οι αντιπαλοι του δεν ειναι σοβαρες ομαδες αλλα εχει μεταλλο πρωταθλητη ευρωπης τελος.. οι επαναφορες που κανει στα παιχνιδια και η πιστη οτι δεν χανει ειναι απιστευτη. Σιγουρα θα περιμενω και πιο δυσκολα παιχνιδια για να αρχιζω να εχω μια πιο σαφη εικονα.
    Για τον παο.. μεγαλο μεγαλο θεμα στην αμυνα. Οι περιστροφες ειναι χαλια και οι αντιπαλοι βγαζουν πολλα ελευθερα σουτ. Η ομαδα ακομη ψαχνεται οπως και ο κοουτς που εδεσε λιγο το ροτεινσον και ειδε εβεργετικα αποτελσματα. Για επιθεση δεν νομιζω οτι μπορουμε να πουμε κατι αφου βγαλαμε πολλα σουτ ελευθερα και ειχαμε και τρομερη ευστοχια.
    Ο λασμε δειχνει εξω απο τα νερα του και με πολλα νευρα, συνεχιζω να επιμενω οτι με τα λεφτα που πηρε δεν επρεπε να μεινει.. πολυ παθος απο τον νεαρο τον γιανκοβιτς που δαγκωνει οτι βρει στα λιγα λεπτα που ειναι στο παρκε.
    Με παππα δεν καταλαβα τι εγινε.. εχουμε καμια πληροφορια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζιμ χρονια πολλα και καλα για χθες...Πως εξηγεις το οτι οταν Μπατιστ και Γκιστ επαιζαν μαζι ο Μαικ που ηταν "5" επαιζε στο high post ενω ο Γκιστ κοντα στο καλαθι;
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι..? Εάν σου έδινε κάτι το αντίπαλο σχήμα τη συγκεκριμένη στιγμή γιατί να μη το πάρεις..?

      Διαγραφή
  13. Χαιρετώ την παρέα. Δυο λόγια κι' από μένα για τα συγκεκριμένα παιχνίδια:
    ΖΟΤΣ: Θα ήμασταν αφελείς αν θεωρούσαμε ότι ο Ζοτς φέτος θα κάνει διακοπές αμειβόμενος...Ο τύπος είναι ψυχάκιας με το μπάσκετ...Παρουσιάζει ένα δύσκολο project, ένα μάλλον όχι ελκυστικό θέαμα, αλλά μια ομάδα με απόλυτη πειθαρχία, στηριγμένη αποκλειστικά και μόνο στο μεγάλο προπονητή της...Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον...
    ΜΠΑΡΤΣΑ: Έχω βαρεθεί να γράφω για το ασυνάρτητο recruiting του καλοκαιριού. Ένα κάρο λεφτά για ψηλούς (όταν έχεις Τόμιτς και Λόρμπεκ), επιλογή Παπ χωρίς να υπάρχει ο παίχτης που θα τον αξιοποιήσει, και στην περιφέρεια παίζεις με Σάδα και Χουέρτας. Ομάδα και φέτος του Ναβάρο, ο οποίος όμως ποτέ δεν ήταν δημιουργός. Διαφωνώ επίσης για τον Όλεσον, γιατί επίσης πρόκειται για εκτελεστή και όχι δημιουργό...
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η ομάδα είναι φανερά ανέτοιμη, η ομάδα ακόμα ψάχνεται, έχει προβλήματα (Μπέγκιτς, Λο), παρόλα αυτά κερδίζει σε δύσκολες έδρες και έχει μια αύρα εντυπωσιακή. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και ήττες, αλλά αξίζουν πολλά μπράβο στο Μπαρτζώκα για το project, σημειώνοντας ότι αντιμετώπισε καταστάσεις που δεν ήθελε (πχ. φυγές Χάινς και Παπ). Ο Ολυμπιακός φέτος έχει 16 παίχτες που μπορούν να προσφέρουν, μοιράζει το χρόνο σωστά (ακόμα κι ο Σπανούλης δείχνει να το αποδέχεται) και έχει παίχτες με μεγάλο κίνητρο. Διαφωνώ με την κριτική στους ψηλούς, ακόμα είναι νωρίς...
    ΠΑΟ: Μέγα σφάλμα η θριαμβολογία, μπορεί να αποπροσανατολίσει...Σημαντικό σημείο το "θέμα" με τον Παπά...Διαφωνώ με τη λογική "καψόνι"... Η ομάδα έχει ανάγκη 4 περιφερειακούς, δεν μπορεί να βγει η χρονιά με 3D, Ρόκο και Κάρι...
    ΣΚΑΡΙΟΛΟ: Το ότι ο Κερεχέτα είναι τρελός για δέσιμο το ξέρουμε. Αλλά κανείς δεν κατάλαβε γιατί έδιωξε τον Τάμπακ για τον Σκαριόλο...Εκτός αν νομίζει ότι θα πάρει πρωτάθλημα (sic). Το να κατεβάσεις 9 παίχτες είναι μάλλον ντροπή για το θεσμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας δε κατάλαβε γιατί έδιωξε τον Τάμπακ. Ακριβώς

      Διαγραφή
    2. ποια θριαμβολογια;;;μονο ρεκορ στατιστικης ακουσα να αναφερουν τπτ αλλο.Εδω ολοι προσπαθουν να μειωσουν τον ΠΑΟ που την ειδες την θριαμβολογια;;

      Διαγραφή
    3. Όταν μιλάω για θριαμβολογία δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο μπλογκ, αλλά σε όλα γενικά τα μέσα και σε κατ ιδίαν συζητήσεις με φίλους...Θριαμβολογία είναι και η αναφορά σε ρεκόρ...Αυτό που τέλος πάντων εννοώ είναι ότι ο ΠΑΟ πρέπει να προσέξει πολύ, γιατί έχει μια "κακιά ήττα" και ακολουθούν παιχνίδια δυσκολότερα από αυτό της προηγούμενης βδομάδας...

      Διαγραφή
    4. Rε Τζιμ γιατί δε τον κόβεις τον από πάνω?προκαλεί.Το "καψόνι" ξερόλα είναι για να έχει ο ΠΑΟ 4 γκαρντ μέσα στη χρονιά και όχι 3..

      ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΗΣΙΑ

      Διαγραφή
    5. Άν διαβάσες όλο το άρθρο, τον όρο καψόνι τον χρησιμοποίησε και ο Jim...Οι περισσότεροι φίλοι του ΠΑΟ στο μπλογκ έχουν από καιρό δηλώσει έναν προβληματισμό για την περιφέρεια του, όχι φυσικά λόγω αξίας των υπαρχόντων παικτών, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών, όπως η ηλικία του Διαμαντίδη, ο τραυματισμός του Ούκιτς, η απειρία σε μεγάλες ομάδες (και ο χαρακτήρας) του Παπά...Άν πάλι μπερδεύτηκες, εδώ δεν είναι τα παναθηναϊκά νέα...Είναι ένα μπλογκ που ο καθένας λέει ελεύθερα και τεκμηριωμένα τις απόψεις του για το μπάσκετ...Άν, τέλος, με φασιστικό τρόπο ζητάς από τον host του μπλογκ να με "κόψει" επειδή σε "προκαλώ", ας το κρίνει ο ίδιος....

      Διαγραφή
    6. ποια ηταν η κακια ΗΤΤΑ;;;Που παιξαμε χωρις Μπραμο με μισο Ουκιτς και την ομαδα ασυνδετη με ενα ποντο;;;;Καλα σε λεει ξερολα ο αλλος, προκαλεις πραγματικα.Ας χασουμε και τι εγινε.Στους 16 θα περασουμε ετσι και αλλιως, δυο ομιλοι ειναι και οι δυο φωτια.Η ομαδα καλυτερα να χασει τωρα παρα μετα τον Γεναρη.Κ.Μ

      Διαγραφή
    7. E oxi kai diskoles edres toy osfp apo toys pio efkoloys omiloys mazi me real exoyn.

      Διαγραφή
    8. Kατ'αρχήν συμφωνώ με τον όρο καψόνι και σου ξαναλέω μιας και δε κατάλαβες δε διάβασες ότι χωρίς αυτό το γυμνάσιο ο πεδουλάκης μπορεί να χάσει τον παππά. Αυτό είναι μέρος της ανάπτυξης του παίκτη πνευματικά. Το μπλογκ μέσω του ιδιοκτήτη και το συντριπτικό ποσοστό των ακολούθων του έχει τοποθετηθεί από την αρχή για την περιφέρεια του ΠΑΟ εκφράζοντας τις ανησυχίες του για δομή της και την έλλειψη παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (ο τζιμ πρότεινε ρόουλαντ, μάρκοβιτς αλλά τους πήρε και τους δύο ο ιτούδης). Που την είδες τη θριαμβολογία εξήγησε μου.. Για αυτό λέω προκαλείς. Ακόμα και το κείμενο δίνει το σύνθημα μιλώντας από την αρχή για τα χάλια του Σκαριόλο και βάζοντας τη νίκη σε δεύτερη μοίρα.

      ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΗΣΙΑ

      Διαγραφή
    9. Πάντως για να μην τρελαινόμαστε με το μεγάλο πείραμα του Ζοτς,αναγνωρίζοντας το πόσο δύσκολο είναι να ταιριάξεις ρόλους,να πειθαρχήσεις σούπερ σταρ,να βρεις χημεία και να οργανώσεις ένα καλοδουλεμένο σύνολο, οι περισσότεροι πονοκεφάλοι του είναι ευχάριστοι....Όταν έχεις στην ομάδα σου Μακκάλεμπ,Μπογκντάνποβιτς,Κλέιζα,Μπιέλιτσα,Πρέλντζιτς,Ζόριτς κλπ... μόνο παραπονεμένος δε μπορείς να είσαι.

      Διαγραφή
  14. Μπράβο σου Τζιμ! Όαση! Χωρίς εσένα η μπασκετική Ευρώπη, θα ήταν σαν το πρωινό μου χωρίς τη Μενεγάκη και τον Κωστόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Που μπορούμε να δούμε στατιστικά από την preseason στο ΝΒΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι Wizards δεν θα ασκήσουν την option του JANSTER VESELY για τον επόμενο χρόνο, η οποία ήταν κάπου 4 εκατομμύρια δολάρια. Έλα Jan, μπορεί να τα καταφέρεις φέτος και να τελειώσεις τη χρονιά με περισσότερα φάουλ από πόντους ή ρημπάουντ. Εμπρός το αγριοκάτσικο!!!

    Η Μπαρτσελόνα, πέρα από το Ναβάρρο, δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τα γκαρντ της. Πολύ ανησυχητικό. Ο Ζοτς ποντάρει πάρα πολλά στους 2 μικρούς Τούρκους και πρέπει να βγουν και οι 2 μπροστά φέτος για τη στιγμή που ο Κλέιζα θα σιγήσει, τα fw θα πιεστούν και ο ΜακΚάλεμπ θα μείνει μόνος στην περιφέρεια. Μέχρι τότε, αναμένεται μια κοιλιά αργότερα.

    Καιρό είχαν να δω άμυνα να δείχνει τόσο μηδενική αντίσταση. Μπράβο Σέρτζιο

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φενέρ Τσσκα είναι Η ΜΑΤΣΑΡΑ μεθαύριο. Θα πάρω το διπλό. Δεύτερο φαβορί στο καναβάτσο η Φενέρ? Χλωμό

    Sotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γιανκοβιτς μπράμος στο 3 και περισσότερο χρόνο ο ματσιούλης στο 4 όσο ή όταν ο φώτσης είναι ντεφορμέ. και γιανκοβιτς 2 σε ειδικές καταστασεις. προς τα κει το βλέπω να πάει το πράγμα. βέβαια οι γιανκοβιτς παππάς είναι φανερό ότι ακόμα ψάχνονται και μαζί τους και ο πέδουλας.. ελπίζω να ξεψαρώσουν γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάει και ο Ζούρος! Απολελε!

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O Σκορδιλης αγνοειται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Περι τίνος προκειται η μεταγραφικη εκπληξη που γραφει ο Κοτζιας? (Καββαδα-Ολυμπιακο λεω εγω καθαρα διασθητικα, πειτε αν ξερετε!!)
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μαρκοισβιλι εξω για 3-4 μηνες στη γαλατα ,παει για μαλικ χερστον.....καποιος την ματιασε αυτη την ομαδα δεν εξηγειται αλλιως...ποιος πηγε εκει τωρα τελευταια?...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Ζούρος τα ήθελε που γύρισε στο κάουνας. κρίμα. πολύ νωρίς έφυγε. να δώ την επόμενη δουλειά του. Θα ξαναβρεί σε ομάδα γιουρολίγκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μυστήριοι εκεί στο κάουνας και χωρίς ρομανώφ. Και ζούρος και κατσικάρης περιμένουν τώρα. Ο δεύτερος με καλύτερες προοπτικές. Τον Ζούρο τον βλέπω ιταλία ή γαλλία. Εκτός και γίνει έκπληξη από Γερμανία.

      Διαγραφή
    2. Πήρε Στομπέργκας η Ζαλγκίρις.

      Πανίκας

      Διαγραφή
  24. Πόσο δίνει στοιχηματικά να μη βγεί το ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στα ημιτελικά στην αυριανή κλήρωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και 1,01.Καλή ευκαιρία.Money in the bank...

      Διαγραφή
    2. εγω στοιχηματιζω ολυμπιακος-παο στον ημιτελικο με κοσμο στο σεφ....stonerook

      Διαγραφή
  25. Κάποια σχόλια για 2 ματσακαι που είδα τις προάλλες και ίσως ενδιαφέρουν:
    1) Bayern-Sienna: Αν η άμυνα της Κάχα ήταν η χειρότερη σε ομάδα αυτού του επιπέδου, έπρεπε να δείτε ΟΛΗ την εικόνα της Σιέννα. Το παιχνίδι ήταν για 30 πόντους, καλοδουλεμένη ομάδα η Bayern του Πεσιτς, αλλά η Σιέννα απίστευτο σκορποχώρι, στην άμυνα καμία δυνατότητα ανακοπής των επιθέσεων των Γερμανών και στην επίθεση απλά πετούσαν τη μπαλα στην εξέδρα. Φαίνεται οι πολλοί νέοι παίκτες να δυσκολεύονται αφάνταστα να αφομοιώσουν τα συστήματα. Κρίμα για μια ομάδα που μας είχε συνηθίσει σε θεαματικό μπάσκετ, ελπίζω να βελτιωθούν σύντομα. Α, και κάτι άλλο: Οι Γερμανοί (ξανα;)έρχονται!

    2) Αρμάνι - Ζαλγκίρις: Μια και πρόσφατα αναφέραμε το Λάνγκφορντ στους υποψήφιους για τον καλύτερο στο 1 με 1, όποιος είδε το παιχνίδι αυτό θα κατάλαβε στα πρώτα 3 λεπτά οτι ο άνθρωπος ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να παίξει με το Τζέρελς! Ο άλλος κρατά τη μπάλα 15 δεύτερα μέσο όρο σε κάθε επίθεση εκνευρίζοντας τους πάντες και ιδιαίτερα το Λάνγκφορντ, που όποτε πάρει επιτέλους την πάσα είναι "θολωμένος" και σουτάρει αλόγιστα.

    Τελευταίο σχόλιο: Έπαθα πλάκα με το Μέλι!!! Πέρυσι γελούσα μαζί του, το καλοκαίρι δεν το πίστευα ότι τον πήρε εθνική, αλλά το παιδί έχει φοβερές δυνατότητες! Τεχνικά τουλάχιστον είναι απίστευτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο για το αταίριαστο δίδυμο της Αρμάνι. Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για το αντίστοιχο ντουέτο της Γαλατά (Αρόγιο-Γκόρντον) ενώ παρόμοια προβλήματα ίσως αντιμετωπίσει και ο Μεσίνα στην ΤΣΣΚΑ με Πάργκο-Τεόντοσιτς. Είναι πολύ δύσκολο να παντρέψεις στην ίδια πεντάδα δύο γκάρντ που είναι αποτελεσματικοί μόνο όταν έχουν την μπάλα στα χέρια και πρώτο μέλημά τους είναι να σκοράρουν.

      77

      Διαγραφή
    2. Και εμένα μου έκανε εντύπωση η ροή και η μορφή του αγώνα Bayern-Sienna...και επειδή ήταν τόσο κακοί οι ιταλοί και γιατί ήταν τόσο καλοί (?) οι γερμανοί...να δούμε 2-3 ματσάκια τους ακόμα να σχηματίσουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη...

      Διαγραφή
    3. Για το Μelli έχετε άποψη; Εγω το ξαναλέω εντυπωσιάστηκα! Φοβερό έλεγχο του κορμιού, αξιόπιστο τελείωμα και με τα 2 χέρια, παιχνίδι και κοντά και μακριά από το καλάθι...Καμία σχέση με πέρυσι!

      Διαγραφή
    4. Είπαμε από πέρυσι η Σιένα έπαιξε "χοντρά" για την απόκτηση του και αυτό κάτι λέει. Είναι το καλύτερο πρόγραμμα στην Ιταλία, πολύ επιλεκτικό κλαμπ στους γηγενείς..

      Διαγραφή
    5. Η Μοντεπάσκι έπαιζε έτσι τέτοια περίοδο πέρυσι επίσης αλλά υπήρχε ο Μπάνκι.. Είπα πριν ξεκινήσει η σεζόν, ο μεγαλύτερος τζόγος του κλαμπ φέτος είναι ο Κρέσπι..

      Διαγραφή
    6. Για Τζέρελς-Λάνγκφορντ φωνάζαμε παιδιά τόσο καιρό.. Δύσκολα θα βρεί λειτουργικότητα ο Μπάνκι..

      Διαγραφή
  26. Μόλις ανέβηκε άρθρο του Τζιμ στο μπασκετμπλογκ για τη Βαλένθια

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=129643:2013-10-29-09-23-43&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με τον Μπατιστ ή τον κινέζο θα παίξουμε με τον γαύρο
    στον ημιτελικό τον Δεκέμβριο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επιτέλους, γλιτώσαμε!!!
    Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια δεν θα υποστούμε την κακοποίηση του μπάσκετ σε έναν τελικό των αιωνίων. Ούτε Ελληνικό, ούτε άδεια καθίσματα, ούτε γκρίζες ζώνες, ούτε κράνη, ούτε μέτρα ασφαλείας, ούτε εκκενώσεις γηπέδου, ούτε, ούτε...
    Ευτυχώς, φέτος θα ξεμπερδέψουμε με ένα μονό ματς στην έδρα του ενός από τους δύο. Όχι ότι η κατάσταση θα είναι ιδανική αλλά όπως και να το κάνουμε δεν θα συνυπάρξουν οι Ούνοι σε κλειστό γήπεδο του μπάσκετ.
    Ιστορική, λοιπόν, η φετινή σεζόν.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος στα γραφεία της Ομοσπονδίας και οι δύο αιώνιοι θα συναντηθούν στους «4» και δεν θα τα πουν για 7η συνεχή χρονιά στον τελικό. Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό σε ένα νοκ άουτς ματς που θα οδηγήσει στον τελικό με θεατές μόνο του γηπεδούχου."

      Γιατί μόνο του γηπεδούχου ? Όσο και αν δε μου αρέσει η θέα ενός άδειου (π.χ. 1000 + 1000) ΟΑΚΑ, άλλο τόσο δεν μου αρέσει η θέα 20.000+ "καμμένων"....γιατί δεν μπορούμε να βρούμε μια μέση λύση (π.χ. 5Κ στους "φιλοξενούμενους") ? Να μου πεις γιατί δεν γίνεται....εγώ θα πω γιατί δεν θέλουμε...

      Διαγραφή
    2. Πολλές μέρες ακουγόταν αυτό και απο πολλούς φίλε 77 Ότι είναι καιρός και μάλλον έτσι θα συμβεί, οι αιώνιοι να βρεθούν στον ημιτελικό.Να που έγινε...
      Δε συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου γιατί ως οπαδός θα ήθελα να είμαι μέσα σε έναν τέτοιο τελικο με χιλιάδες δικούς μου και άλλους τόσους αντιπάλους, αλλά δυστυχώς οι συνθήκες και η ανυπαρξία οργάνωσης και κατα κύριο λόγο θέλησης απομάκρυνσης των ταραχοποιών απο τα γήπεδα, καθιστά κάτι τέτοιο ουτοπικό.Ίσως δεν το ζήσω ποτέ κάτι τέτοιο χωρίς να κινδινεύω να μου ανοίξει το κεφάλι απο πέτρα η φωτοβολίδα...
      Δυστυχώς όπως έχουν τα πράγματα καλύτερα να γίνεται νωρίτέρα ένα τέτοιο ματς, παρά τους τελικούς παρωδία που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, με μόνους καλεσμένους στο γήπεδο τα εκάστοτε πρωτοπαλίκαρα, κόκκινα και πράσινα.
      Το κακό είναι ότι φέτος θα "καλομάθουμε" και αν του χρόνου δε γελάσει η κληρωτίδα, θα έχουνμε πάλι ακριβώς τα ίδια τα παλιά.Το θέμα είναι να υπάρξει επιτέλους η δυνατότητα και κυρίως η βούληση να γίνει το μπάσκετ, ο αθλητισμός μας εν γένει καλύτερος...Τι λέω και γω τώρα εεε....



      Υγ- Αλήθεια τα παλιά χρόνια πως καταφέρναμε και συνηπήρχαμε χωρίς πολλά παρατράγουδα στις κερκίδες;
      Δε μιλάω για το 1960, αλλά για το 1999 για παράδειγμα.Τι άλλαξε τόσο πολύ απο τότε;Τα "πολεμοφόδια" έχουν σήμερα μεγαλύτερο βεληνεκές άραγε;

      Το κερατό μου μέσα, Μπαρτσα - Ρεάλ έπαιζαν το Σάββατο, όλη η Βαρκελώνη είχε γεμίσει συνθήματα και αφίσες, μέχρι και κωμικά σκετς με σκπό να πικάρουν τον αντίπαλο έφτιαξαν οι καταλανοί και δεν άνοιξε ρουθούνι...Στο μεγαλύτερο ντέρμπι του κόσμου, με πολύ μεγαλύτερες διαφορές και έχθρες απο τις δικές μας...
      Πότε θα γίνει και εδώ το ίδιο.... Μάλλον ποτε...


      Human Highlight Meat

      Διαγραφή
    3. Φίλε ΗΗΜ, δεν κατάλαβα που διαφωνείς. Πραγματικά...
      Δεν μιλάω για εξιδανικευμένες καταστάσεις. Μιλάω για την πραγματικότητα που βιώνουμε κάθε χρόνο. Απλός ρεαλισμός. Το τί θα 'θελα ή τί θα ήταν ωραίο δεν έχει καμία σημασία από τη στιγμή που δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Από τη στιγμή που είμαι ανήμπορος να αντιδράσω, φτάνω στο σημείο να αρκούμαι στο ελάχιστο.
      Τις αποφάσεις σ' αυτό το θέμα (και όχι μόνο) τις παίρνουν οι μειοψηφίες. Αυτές αποφασίζουν, πού θα γίνει ο τελικός, πότε, με πόσους, ποιοι θα είναι αυτοί, τι οπλισμό θα φέρουν και γενικώς καθορίζουν τους όρους και τις συνθήκες. Αδιαφορώντας για τους πολλούς. Και μας λένε : «Έτσι είναι και αν σας αρέσει».
      Την καφρίλα την βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Ε, δεν θέλω να την βλέπω και τις 2 ώρες που παρακολουθώ έναν αγώνα μπάσκετ. Δεν θέλω να γίνομαι μάρτυρας όλου αυτού του πανηγυριού ενώ προσπαθώ να κάνω κάτι που μ’ αρέσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβανόμαστε.

      Όσον αφορά το Υ.Γ. σου, έχω μόνο να σου πω ότι απορώ με τις απορίες σου.

      77

      Διαγραφή
    4. Δεν λέμε το πιο απλό....Γιατί να μην είναι διπλά τα ματς...(να μου πεις έτσι όπως είναι η Ευρωλίγκα άντε να βρεις κενό διάστημα...)

      Διαγραφή
    5. Το πιο απλό από όλα είναι να καταργηθεί το κύπελλο. Τί σόι διοργάνωση είναι αυτή που παίρνεις τίτλο παίζοντας 2 ματς με το ένα να είναι της πλάκας; Παντού, σε όλη την Ευρώπη, γίνεται γιορτή είτε με F4 είτε με F8. Ο κυπελλούχος αναδεικνύεται μέσω μιας διοργάνωσης που προάγει το άθλημα. Και ο τίτλος έχει κάποια αξία.
      Εφόσον εδώ συμβαίνει το ανάποδο δηλ. δυσφημείται το μπάσκετ τότε ποιος ο λόγος να συνεχίζεται αυτό το καλαμπούρι; Μετά από κάθε τελικό κυπέλλου τα τελευταία χρόνια, το άθλημα μετράει τις πληγές του. Τα τραύματα που του έχουν καταφέρει οι μειοψηφίες είναι βαθιά και χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν.
      Γιατί να συνεχίζεται αυτή η παρωδία; Γιατί όλοι όσο αγαπούν το μπάσκετ να πρέπει να παρακολουθούν την επίδειξη δύναμης των δύο στρατών και των στρατηγών τους;
      Ας το καταργήσουν, λοιπόν, να πάει στον διάολο. Και αν και όταν καθαρίσουν τις αυλές τους από τα σκατά τότε τα ξαναλέμε.

      Υ.Γ. Από όλο αυτό το σίχαμα εξυπηρετούνται πολλοί και διάφοροι που το επιδιώκουν και το συντηρούν. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι τα τελευταία 6 χρόνια ο τελικός είναι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Και μόνο με βάση το νόμο των πιθανοτήτων αυτή η σύμπτωση είναι περίεργη. Τί στο διάολο, αυτή η καριόλα η κληρωτίδα δεν μπορούσε να τους βάλει να παίξουν νωρίτερα;

      77

      Διαγραφή
    6. Αδερφέ 77 δεν είπα ότι διαφωνώ με αυτά που λες, απλώς ότι δε συμφωνώ απολύτως.Στο πρώτο σου ποστ "ακουστηκες" απόλυτος και μάλλον σε αδίκησα.Γιαυτό εξηγώ πως θα ήθελα χιλιάδες οπαδούς και των δύο ομάδων, ενώ σε πρώτη ανάγνωση ΜΟΥ, η δική σου γνώμη ήταν αντίθετη με αυτό έστω και σε ιδανικές συνθήκες.Συγγνώμη, παρεξήγησα την ακριβή διάσταση του νοήματος του σχολίου σου.Σε όλα τα υπόλοιπα , έτσι και αλλιώς συμφωνούμε.
      Όσο για τις απορίες μου που απορείς, ακριβώς αυτό κάνω και γω..Απορώ , όχι με σένα αλλά με τις ίδιες τις απορίες...
      Είναι ρητορικά τα ερωτήματα μου, τροφή για σκέψη και ανησυχία.
      Είναι απο τις περιπτώσεις που απορείς για του ηλίου τα φαεινότερα, που όμως δεν απαντώνται ποτέ.Ναι δυστυχώς μία ακόμα επανάληψη των χιλιοειπωμένων θα μου πεις και έχεις δίκιο.Αλλά τι να κάνουμε, να μην τα τονίζουμε με κάθε ευκαιρία;


      Όσο για την σκέψη σου peris, ομολογώ πως και εγώ σκέφτηκα το ίδιο αλλά δεν πήγε το μυαλό μου σε διαθέσιμες ημερομηνίες
      αλλά σε ...ντράβαλα...Φαντάζεσαι να έχει γίνει κάτι μεμπο στο ένα παιχνίδι, και να πρέπει να υπάρξει και δεύτερο στην έδρα του αντιπάλου;Και μάλιστα νωρίς στη σεζόν με μία πιθανή τιμωρία έδρας να μην επηρεάζει τη σειρά των τελικών;
      Μπρρρρρ..... καλύτερα ένα ματς να τελειώνουμε.


      Human Highligh Meat

      Διαγραφή
    7. Είστε βέβαιοι ότι σε ένα τελικό ΠΑΟ-ΑΡΗΣ ή ΟΣΦΠ- ΑΡΗΣ ή τελωσπάντων κάντε ότι συνδυασμό θέλετε, δε θα έχουμε θέματα; Ειδικά εφόσον γίνει στην επαρχία (αποκλείεται να συναινέσει ο Αρης να γίνει τελικός Αθήνα);

      Διαγραφή
    8. HHM, δεν έχω πρόβλημα αν διαφωνείς. Απλά δεν κατάλαβα σε ποιό σημείο εστιάζεται η διαφωνία σου. Και όχι δεν με αδίκησες. Είμαι απόλυτος. Είμαι υπέρ των ριζοσπαστικών αποφάσεων. Αλλά ποιός θα βρεθεί να τις πάρει; Δεν υπάρχει κανείς με ... Ακόμα και αν υπήρχε κάποιος με τέτοια πρόθεση, το σύστημα θα φρόντιζε να τον εντοπίσει εγκαίρως και να τον ξεβράσει στην κυριολεξία. Μην τυχόν και χαλάσει την πιάτσα.
      MisterKidd, όχι δεν πιστεύω ότι όλα θα είναι μέλι-γάλα. Πάει καιρός που Άρης ή Πανιώνιος έπαιξαν σε τελικό (άτιμη κληρωτίδα με τα σκέρτσα σου). Ελπίδες να πάρουν κύπελλο δεν έχουν, οπότε η κατάσταση μάλλον καλύτερη θα είναι από την κόντρα των αιωνίων. Θα έλεγα, δε, ότι αφού δεν καταργούν την διοργάνωση ας γίνει ο τελικός στην έδρα του νικητή του Άρη-Πανιωνίου μήπως και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και γίνει καμιά έκπληξη.

      77

      Διαγραφή
    9. Δε διαφωνώ μαζί σου, απλά θα προτιμούσα αντί να "δημιουργήσουμε" συνθηκες δυσκολίας για ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, να ασχοληθουμε με το πως θα δυναμώσει ουσιαστικά ο ανταγωνισμός. Φέτος κάποιες από τις ομάδες της Α1 φαίνεται να έχουν αρχή και τέλος, και να παρουσιάζονται ανταγωνιστικές, αλλα με το που ξεκίνησε η χρονιά, οι 30ρες δίνουν και παίρνουν. Ας ελπίσουμε να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί Άρης, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος στην πορεία.

      Διαγραφή
    10. Κοίτα MisterKidd, η συζήτηση καταλήγει σε ένα απλό δίλημμα :
      Είτε θα έχεις ανταγωνιστική λίγκα αλλά στην Ευρωλίγκα θα μετράς σφαλιάρες.
      Είτε θα έχεις 1-2 ομάδες top επιπέδου στην Ευρωλίγκα και στην Ελλάδα θα κάνουν πλάκα.
      Ας ξεχάσουμε για τα επόμενα 5 χρόνια (τουλάχιστον) και ανταγωνιστική εθνική λίγκα σε υψηλό επίπεδο και ισχυρές ομάδες στην Ευρωλίγκα.
      Γι’ αυτό είμαι υπέρμαχος της άποψης της κλειστής Ευρωλίγκας όπου οι ομάδες θα συμμετέχουν στις εθνικές λίγκες μόνο στα play-off ή και καθόλου. Είμαι σίγουρος ότι πάμε προς τα εκεί. Τις προάλλες διάβαζα δηλώσεις του Μπερτομέου περί νέας αύξησης του αριθμού των αγώνων της διοργάνωσης. Οι ενδείξεις, λοιπόν, οδηγούν σ’ αυτήν την κατάληξη. Αυτό θέλουν οι ομάδες, αυτό θέλει Ευρωλίγκα, αυτό θέλουν οι χορηγοί, αυτό θέλουν οι τηλεοράσεις κ.α. Μόνο οι ομοσπονδίες αντιστέκονται αλλά λίγοι τις υπολογίζουν πλέον. Μήπως το ίδιο δεν έγινε και το 2002; Μετά τα τραγελαφικά με την Ευρωλίγκα και την Σουπρολίγκα, πέρασε αυτό που ήθελαν οι σύλλογοι.
      Υποθέτω ότι και οι δύο ελληνικές ΚΑΕ αυτό θέλουν (αν και τους έχω ικανούς για το ανάποδο). Κλειστή Ευρωλίγκα = περισσότερα ενδιαφέροντα ματς = αναβάθμιση προϊόντος = περισσότερα έσοδα = μικρότερη χασούρα = λιγότερα λεφτά από τις τσέπες των μετόχων.

      77

      Διαγραφή
    11. Μαζί σου 100%... Έχω γράψει και εγώ κάπου σε αυτό το Blog οτι αυτή είναι η μόνη προοπτική για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικά.
      Συν βέβαια την προταση να μπει ενα τέλος στην αστεία ρητρα συμβολαιου που προβλεπει να μενει ελευθερος ο παικτης οταν ερθει προταση απο ΝΒΑ.

      Διαγραφή
  29. @jim
    μετα τον τιτλο....ΣΚΑΡΙΟΛΙΚΑ..οτι κα να πει κανεις για το κειμενο σου δεν θα ειχει ουσια.
    απλα θεικο!!!!!!!!!!
    υ.γ εισαι καταβαθος μεγαλος σκαριολης!!!χαχαχαχαχαχαχ!!!
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχχααχ ωραίος ο gsgordak, ελπίζω να μην παρεξηγηθούν μερικοί.Όντως κορυφαίο το σκαριολίκια.

      Human Highlight Meat

      Διαγραφή
  30. κατι μου λεεi οτι ο κατσικαρης θα ειναι ο επομενος της καχα (π)η(κ)ουτσα
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει κόσμο inside που εκτιμά τη δουλειά του, αυτό στο υπογράφω..

      Διαγραφή
  31. Κλασσικό άρθρο Τζιμ για ομάδα εξωτερικού, πάρα πολύ καλό, ανέβηκε πριν λίγο

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=129643:2013-10-29-09-23-43&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάο-Όσφπ
    Άρης-Πανιώνιος
    Τα ζευγάρια των ημιτελικών στις αντίστοιχες έδρες.
    Ένας σύντομος σχολιασμός:
    Πάο και Όσφπ συναντιούνται στο τέλος της χρονιάς για μια θέση στον τελικό(που σχεδόν ισοδυναμεί και με κύπελλο...) στο καυτό Οάκα.Αν τα επόμενα 2-3 παιχνίδια στην Ευρώπη πάνε όπως τα θέλουν οι 2 αιώνιοι,θα χαλαρώσει το κλίμα περιμένοντας να ανεβάσουν και πάλι ταχύτητα στο μεγάλο τοπ16 που ακολουθεί.Ματς συναγερμός λοιπόν και για τους δύο,έδρα στο κόκκινο(βασικά στο πράσινο) και καθορίζει μια κούπα.Μεγάλο ραντεβού και είναι ο πρώτος βραχυπρόθεσμος στόχος για τις δύο ομάδες.Θα βγάλουμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για το επίπεδο τους εκείνη την κομβική εποχή.Ο Πάο έχει σημαντικό αβαντάζ με τον κόσμο του και μαζί αρκετό καιρό να κολλήσει το παζλ.
    Από την άλλη ένα επίσης ενδιαφέρον παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο.Η ομάδα μου από τη μια απέφυγε αυτή τη φορά τα δύο μεγαθήρια.αλλά πρέπει να περάσει από μια ιστορική έδρα μιας θρυλικής ομάδας.Ο Άρης δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη και έχοντας ένα παιχνίδι στην έδρα του απέναντι σε μη αιώνιο έχει την τεράστια ευκαιρία να αναβιώσει μνήμες του παρελθόντος και να φτάσει στον τελικό.Ένα νεανικό και ελπιδοφόρο σύνολο,ένας προπονητής γάτα που θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κλέψει αυτό το μονό παιχνίδι,συσπειρωμένος κόσμος και η αύρα ενός μεγάλου μπασκετικού συλλόγου.Από την άλλη ο Πανιώνιος,για το ρόστερ του ανεβαίνει γολγοθά για τα μέτρα του με 2 σοβαρά παιχνίδια κάθε εβδομάδα.Θα έχει τελειώσει η πρώτη φάση του Γιούροκαπ.Η Ευρωπαική αρχή είναι καλή και φαίνεται πως μπορεί να έχει πάρει την πρόκριση.Και οι κυανέρυθροι ψάχνουν χρόνια το κάτι παραπάνω στο κύπελλο και επιθυμούν διακαώς τον τελικό.Το ρόστερ είναι σαφώς ανώτερο και με μεγαλύτερο βάθος από αυτό του Άρη και αν η ομάδα είναι αφοσιωμένη και μπει στο παιχνίδι με το 100% έχει πολύ καλή τύχη.Το εμπόδιο όμως είναι πολύ μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τζιμ διάβασα το άρθρο για Βαλένθια.Ένα μπράβο(αν και πλέον έγινε ρουτίνα..) για το πολύ ενδιαφέρον θέμα που ανέλυσες.Αυτά μόνο εσύ τα προσφέρεις και το ξέρεις....
    Πολύ καλή δουλειά(και το άρθρο αλλά και η Βαλένθια.).Σωστή δόμηση-κλειδί για μια επιτυχημένη ομάδα.Πάντως όπως είπες πρέπει να μη θέτουν τόσο ψηλά τον πήχυ για να μην πέσουν απότομα.Η Μάλαγα του Πλάθα είναι θεωρητικά πιο πάνω,αλλά ακόμα και αυτή η ομάδα του Σκαριόλο έχει υλικό που δεν μπορείς να ξεκινάς από πάνω του...Βήμα βήμα για την επιτυχία με μυστικό την ολόσωστη λειτουργία σε κάθε κατεύθυνση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά peris.. Η Ουνικάχα, η οποία μου αρέσει φέτος, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είναι καλύτερη της Βαλένθια και δε το λέω γιατί ο Περάσοβιτς πέρασε από τη Μάλαγα προχθές.. Όπως και η ταλαντούχα Λαμποράλ υπό -όμως- το καθεστώς Σέρτζιο. Η Βαλένθια είναι καλύτερη ομάδα και από τις δύο..

      Διαγραφή
  34. Jim, με αφορμή τη συζήτηση με τον MisterKidd θα παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μία ανάρτηση για την μετεξέλιξη της Ευρωλίγκας και των εθνικών λιγκών. Να μάθουμε την άποψή σου για το θέμα αλλά και τις απόψεις των παιδιών του blog. Αν δηλ. θα ήταν προτιμότερο για το άθλημα και το ενδιαφέρον των φιλάθλων να γίνει πράξη η κλειστή Ευρωλίγκα και η αναπόφευκτη υποβάθμιση των εθνικών λιγκών. Υποθέτω ότι μία τέτοια ριζική αλλαγή έχει συν και πλην.
    Μήπως θα είχε ενδιαφέρον να τα συζητήσουμε στα πλαίσια μιας σχετικής ανάρτησης;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν ξερω κατα ποσο καποιος θα θελησει να δει αλλα το NBA εχει τους αγωνες της πρωτης βδομαδας δωρεαν μεσω του website του, registration θελει απλως. Αξιζει εστω κ για αυτα τα λιγα ματς... 35 λεπτα μεινανε για τζαμπολ κ μιας κ αυριο εχω ρεπο λεω να δω οσο αντεξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. γκρινια στη μακαμπι τζιμ για μπλατ,παιζει τωρα με κουμπαν στη ρωσια δυσκολο παιχνιδι....αν το χασει λες να βρηκε η εθνικη τον επομενο προπονητη της?εχω μια υποψια οτι αυτος θα παρει τη θεση του τρινκιερι......πως το βλεπεις τζιμ?εχει ελπιδες το σεναριο μου?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ακριβός αλλά σαφώς εξαιρετική λύση. Δε θα είναι τόσο εύκολο να φύγει από τη Μακάμπι για πολλούς λόγους αυτή τη στιγμή. Πάντως εαν γίνει μέσα στη σεζόν κάτι τέτοιο (στο ξαναλέω, δύσκολο) φαβορί είναι ο Κατσικάρης..

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα.
    Τί είναι πάλι τούτο :
    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10600&subid=2&pubid=129536572

    O Acie Law προσπαθεί (;) να μαζέψει όσα προλαβαίνει αλλά η ζημιά έγινε. Είναι να απορεί κανείς με τον Αμερικανό που παίζει 2 χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα μέχρι τώρα.
    Υποτίθεται ότι οι παίκτες προσπαθούν να μείνουν έξω από το χορό του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας.
    Εύχομαι όλο αυτό να είναι μία παρεξήγηση και να λήξει εδώ.
    Κρίμα...

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @77
      Δεν μιλησε ασχημα ο ανθρωπος.ισα ισα που μεχρι και τον γιαννακοπουλο καλυψε.
      τοτε για τα τρελα που εχει πει τοσες φορες ο μπατιστ τι να πουμε? να τον λιθοβολισουμε στο συνταγμα?
      ελα ρε...μην τρελενομαστε.ειναι κυριος και παικταρα μεγαλη.
      τωρα αν δεν του αρεσει ο διαμαντιδης...τι να κανουμε.ετσι και αλλιως απο το οτι θεωρει τον πλανινιτς καλυτερο ποιντ...δειχνει οτι ειναι κακογουστος!!!
      gskordak

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, gskordak.
      Δεν λέω ότι μίλησε άσχημα, ούτε με απασχολεί αν γουστάρει τον Διαμαντίδη, ούτε μου καίγεται καρφί για τι τί πιστεύει για τον ΔΓ, ούτε με νοιάζει αν πιστεύει ότι θα κερδίσει +20 στην Ευρωλίγκα. Είναι δικαίωμά του να πιστεύει ό,τι γουστάρει. Άλλο είναι το θέμα. Ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει δηλ. το καφενίστικο στυλ και το γεγονός ότι πήγε να το μαζέψει αλλά στην πορεία μετάνιωσε και μπερδεύτηκε και ο ίδιος.
      Και τελικά τί εξυπηρετεί όλο αυτό; Δεν κατάλαβα. Ούτε ο ίδιος το έχει ανάγκη ούτε η ομάδα του.

      77

      Διαγραφή
    3. Και για να συμπληρώσω, μου κάνει εντύπωση το γεγονός γιατί εμπλέκεται ο Λο που μέχρι τώρα δεν είχε δώσει παρόμοια δείγματα. Αν π.χ. τα έλεγε ο Ντόρσι δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση. Τέλοσπάντων ίσως το παιδί να βαριόταν το βράδυ και ξέφυγε λίγο. Πάντως, όταν θα γίνουν τα επεισόδια από τους κάφρους, μην ακούσω τους παίκτες να βγάζουν την ουρά τους απ' έξω και να απορούν. Μπορεί να μην είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της αρρωστημένης καφρίλας αλλά μια χαρά πουλάνε την εκδούλευσή τους στους οπαδούς όταν τους δίνεται η ευκαιρία.

      77

      Διαγραφή
    4. @77
      ξερεις απο το στυλακι του δειχνει οτι δεν ειχε παρει χαμπαρι οτι θα τον εδιναν.νομιζε οτι εκαναν καθημερινη κουβεντα και οχι συνεντευξη.
      εγω στη θεση του σε καθημερινη κουβεντα θα ελεγα χειροτερα.
      gskordak

      Διαγραφή
    5. Παιδιά καλησπέρα ,

      Καλός , χρυσός , παικτάρα ο Law αλλά εδώ έκανε γκάφα.
      Και οχι μόνο μια αλλα συνεχόμενες.Και εξηγουμαι...

      Ο ΔΔ δεν είναι χτεσινός στο Ευρωπαικό μπάσκετ.Εαν ο Law δεν γνωρίζει το τι έχει πετύχει σε συλλογικό επίπεδο (αλλά και σε Εθνικό) καλά θα έκανε να πάει πρώτα να δεί. Μονο και μόνο διοτι είναι συναδελφός του και αγωνίζονται και ως αντίπαλοι αν το δείς έπρεπε να ήξερε.Πάμε παρακάτω....
      Τα του τύπου "δεν ήξερα οτι θα μαθευτουν" εγώ τα ακούω βερεσέ.Συνέντευξη σε blog δίνεις.Οχι στους γονείς σου.Πόσο μάλλον αυτοί που σου παίρνουν συνέντευξη δεν είναι ουτε δημοσιογράφοι αλλα χειρότερα ακόμη οπαδοί και Ελληνες.

      Οι προτιμήσεις του είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό και δεν με αφορούν. Αλλα το να λές οτι ο ΔΔ ΗΤΑΝ και οχι ΕΙΝΑΙ σπουδαίος παίκτης τοτε εδω φίλε Law πέφτεις σε τεράστιο ατόπημα.(Μίλα με Πασκουαλ ίσως ξέρει κατι παραπάνω...)

      Τα περι διαφορετικής αντιμετώπισης από Ευρωλίγκα είναι μονο και μόνο για να δημιουργήσουν κλίμα και ΕΑΝ και εφόσον τα ανέφερε δείχνει και την Ελληνική νοοτροπία που έχει αρχίσει να ποτίζεται...

      Στο κάτω κατω στην τελική εαν φοράς παντελόνια στήριξε την άποψή σου ή βγες και πες οτι έκανα λάθος.Το ξανασκέφτηκα και κρίνω πως είπα κατι λάθος. Μην το γυρίζεις σε κωλοτούμπες...

      Εαν δεν έβγαινε να διαγράψει από το twitter όσα έγραψε για να δικαιολογηθεί θα πίστευα πως είναι παιχνίδι των blogger που του πήραν συνέντευξη.Από τη στιγμή που είπε και ξείπε και ξαναξείπε τοτε καρφώνεται μόνος του και το μόνο που δημιουργεί είναι έντονες αμφιβολίες για το εαν δεν τα είπε έτσι....

      Run TMC

      Διαγραφή
    6. Φίλε Run TMC, αυτό που έγραψες ''...δείχνει και την Ελληνική νοοτροπία που έχει αρχίσει να ποτίζεται...'' είναι όλα τα λεφτά.
      Ούτε παρασύρθηκε, ούτε μπερδεύτηκε, ούτε τον παγίδευσαν. Ούτε είναι αποτέλεσμα της αμερικανικής κουλτούρας αφού στο ΝΒΑ συνηθίζονται τέτοιου είδους λεκτικές υπερβολές μεταξύ των παικτών ως μέρος της show biz. Ο Λο ξέρει και που παίζει και ποιοι είναι οι αντίπαλοί του και πώς λειτουργεί η κόντρα των δύο. Γνωρίζει πολύ καλά την ατμόσφαιρα, το κλίμα και όλα όσα τα συνοδεύουν.

      77

      Διαγραφή
    7. Εγω αν και στην αρχή θεώρησα τραγικό το ατόπημα του, κρατάω μια πισινη μηπως οντως ηταν καφενειακη κουβεντα. Και αυτο γιατι ο Λο γενικα δεν εχει δειξει τετοια δειγματα, και νομιζω οτι περυσι ηταν απο αυτους που κατεβηκαν για συγχαρητηρια στα αποδυτηρια στον 3ο τελικο (ο Χαινς σιγουρα).

      Ενα γενικο ομως σχόλιο: Ακομα και αν υποθεσουμε οτι ο ΔΔ δεν ειναι στο peak σαν "μετοχη" πλεον, θεωρω ότι

      (1) Έχει ακόμα την ικανότητα να "αλλάζει τις ισορροπίες" όπως είχε πει κάποτε ο Θεος Νικος Γκάλης.

      (2) Άν θες να λέγεσαι επαγγελματίας, οφείλεις να ξέρεις και να σέβεσαι την ιστορία των μεγάλων αντιπάλων σου. Ο ΔΔ έχει απιστευτους ατομικούς και ομαδικους τίτλους και οταν τον αξιολογείς δε βασίζεσαι στην τωρινή αλλα τη συνολικη εικόνα του.

      Αλλιως, μπορεί ο καθε ενενημέρωτος να πει για το Ναβαρρο ότι πρόκειται για "σακάτη με καλό σουτακι" ή παλιότερα για τον Παπαλουκά (στα τελειώματα πια) οτι επρόκειτο για αργό παίκτη και κακό σουτερ...Η για το Μπατίστ ότι δε μπορεί να κάνει άλμα...Η μελέτη και ο σεβασμός της ιστορίας είναι must αν θες να ανήκεις στο τοπ επίπεδο

      Διαγραφή
    8. ΟΚ. Τότε ο καθένας να βγαίνει να λέει ότι του κατεβαίνει στο μυαλό και μετά να δικαιολογείται με το ''εντάξει ρε παιδιά, καφενειακού επιπέδου συζήτηση κάναμε''. Δεν λέω ότι ο Λο έκανε έγκλημα. Αλλά έχοντας ως δεδομένη την ατμόσφαιρα που υπάρχει καλό θα ήταν οι παίκτες να απέχουν περιορίζοντας το ρόλο τους στο παρκέ. Νομίζω ότι οι Αγγελόπουλοι και ο ΔΓ δεν χρειάζονται βοήθεια από παίκτες και προπονητές. Μια χαρά καταφέρνουν και μόνοι τους να πολώνουν το κλίμα.

      77

      Διαγραφή
  38. ο φαρμαρ των λεικερσ ειναι ο δικος μας φαρμαρ απο τουρκια μερια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι , εκανε παπαδες χθες, πως αλλαζει ο παιχτης σε λιγους μηνες :D.

      Διαγραφή
    2. Παπάδες έκανε και στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    3. Ενταξει εγω περιμενα πολυ περισσοτερα απο τον φαρμαρ, καλος ηταν οσο επαιξε στην ευρωπη αλλα μεχρι εκει καλος, δεν εφθασε ποτε στο επιπεδο που τον περιμενα, δε θυμαμαι να εκανε βραδια αναλογη με τη χθεσινη κ μιλαμε απεναντι σε τοπ γκαρντ !!!

      Διαγραφή
    4. μεγαλη διαφορα παντως.. αλλος παιχτης... ισως να τον ευνοουν και οι αμυνες εκει???

      Διαγραφή
  39. Εξαιρετικός μπασκετμπολίστας ο Law κακά τα ψέμματα και διαφωνώ κάθετα μέ όσους σε εκείνο το σάιτ σχολιάζουν "ποιος είναι ο law" κλπ.Ίσα ίσα που θεώρησα τύχη για την ομάδα μου που στους δύο περσινούς τελικούς έλλειπε. Απόδειξη, η απόδοση του Οσφπ στον τρίτο τελικό στον οποίο έπαιξε και έφερε το ματς στο νήμα.
    Επίσης εμένα ρε μάγκες δε με ενοχλεί που δε θεωρεί το Διαμαντίδη κορυφαίο, αλλά απλώς σπουδαίο.Γούστο του και μαγκιά του.Με ενοχλεί όπως που λέει πως ο Διαμαντίδης έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε Ελλάδα και Ευρώπη και πως εδώ απολαμβάνει προστασίας.Αυτό είναι το νόημα του "θα τους ρίξουμε 20 πόντους στην Ευρωλίγκα" φίλε 77.
    Σόρρυ ρε σεις αλλά επειδή δεν είναι του γούστου μου να γράφω τίτλους και διακρίσεις, ας του δώσει καποιος ένα χαρτάκι με τους προσωπικούς τίτλους που έχει πάρει ο ΔΔ στην ευρώπη μπας και δει το σφάλμα της άποψής του το παιδί.Α ναι να του πει και το αποτέλεσμα του ημιτελικού του Βερολίνου.
    Επίσης μου κάνει εντύπωση που , θεωρεί τον εαυτό του μέσα στους καλύτερους..Ούτε ίχνος μετριοφροσύνης και φουλ αμετροέπεια γενικότερα.
    Οκ δεν είναι κάτι μεμπτό αυτό αλλά εμένα προσωπικά που έκατσε κάπως.Τι και αν το είπε παρείστικα, και στην δική μου την παρέα να το έλεγε, η πρώτη ατάκα που θα ακουγόταν θα ήταν "ΨΩΝΑΡΑΑΑ" και μάλλον θα την έλεγα πρώτος.Θέμα χαρακτήρα και προσωπικού γούστου είναια υτό δεν περιμένω να συμφωνήσει κανείς με την άποψή μου.
    Όσο για το τι εξυπηρετεί και γιατί το έκανε έτσι,τι περιμένεις ρε συ 77, αθλητής είναι, δεν είναι ο Αινστάιν.Στην τελική πόσες φορές έχουμε δει αθλητές να πέφτουν σε "φάουλ" και να κάνουν ανοησίες ή να λένε μπαρούφες.Δε φημίζονται όλοι για το υψηλό τους iq και τη γενικότερη παιδεία τους.Δεν είναι προσωπική μομφή προς τον Acie αυτό, αλλά γενικότερη παραδοχή του τι πρέπει να περιμένουμε από επαγγελματίες αθλητές που όλη τους η ζωή είναι μία μπάλα του μπάσκετ, ένα ζευγάρι παπούτσια με καρφιά, η μία ρακέτα.

    Πάντως όλα τα λεφτά είναι η ατάκα του υποβάλλοντα τις ερωτήσεις:

    ¨Δεν είμαστε εδώ για να σε κάψουμε "

    χαχαχαχαχα έλεος

    gskordak για ακόμα μία φορά μου φτιάχνεις το κέφι με αυτό που είπες περί κακογουστιάς

    μου θύμισες παλιό αστείο διάλογο ελαφρώς παραλλαγμένο βέβαια

    "μου θυμίζεις τη μάνα μου γιαυτό σε αγαπάω" "να χέσω το γούστο σου"

    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν, πάντως, πετύχαινα τον Λω σε χαλαρή φάση με διάθεση να "κελαηδήσει", πέρα από το τι πιστεύει για τον Διαμαντίδη θα τον ρωτούσα και ποιόν θεωρεί MVP του φετινού φάιναλ φορ, τον εαυτό του που έσπασε τα κοντέρ του ράνκινγκ ή τον...κατατρεγμένο από την Ευρωλίγκα συμπαίκτη του; Εκεί είναι που θα έπεφτε το γέλιο της αρκούδας και θα γινόταν της κωλοτούμπας το κάγκελο. ( παίζει να έδινε στο τέλος το βραβείο στον...Μήτσο από τη πολλή θολούρα)

      :p

      Πέρα από την πλάκα, 1000 φορές καλύτερες οι δηλώσεις τύπου Λω από τις βαρετές, πολιτικά ορθές κασέτες που αναπαράγουν οι αθλητές. Μας τα χάλασε, βέβαια, με τα τριπλά άξελ, τόλουπ που ακολούθησαν αλλά χαλάλι. Αυτό δεν αναιρεί, φυσικά, το γεγονός ότι οι μπούρδες που αράδιασε για τον Διαμαντίδη εξακολουθούν να παραμένουν μπούρδες διότι πέρα από τους τίτλους και τις ατομικές διακρίσεις, υπάρχουν και ουκ ολίγοι ριμαδοαριθμοί σε ουκ ολίγες ριμαδοκατηγορίες στην Ευρωλίγκα, αγαπητέ Λω, που καλό θα ήταν να τους ρίξεις μια ματιά...

      Διαγραφή
    2. @HHM
      Δηλ. πρέπει να είσαι διάνοια για να καταλάβεις το μέγεθος της γκάφας σου;
      @pensierix
      Κι εγώ βαριέμαι με τις προκάτ δηλώσεις και τα political correct λόγια. Αλλα προτιμώ όσοι παίκτες δεν τα γουστάρουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό παρά να πλειοδοτούν σε πίστη και αφοσίωση στον εκάστοτε πύρινο λαό.

      77

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα.

      Γράφω πρώτη φορά αν και διαβάζω καιρό το blog.Τα κομπλιμέντα μου για τη δουλειά που γίνεται περισσεύουν πιστεύω.

      Στο θέμα λοιπόν:
      Εγώ από τα tweets του Λο, αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν περίμενε να πάρουν τέτοια έκταση αυτά που δήλωσε. Πίστευε ότι αφού είναι μια συνέντευξη που προοριζόταν για το Αμερικανικό κοινό, θα πέρναγε... άβρεχτος εδώ, οπότε τον έπαιρνε να δηλώσει ό,τι θέλει.
      Αυτό είναι κάτι που απ' όσο θυμάμαι έχουν πάθει και άλλοι αθλητές τα τελευταία χρόνια.Και εκεί έγκειται το πρόβλημα... περιορισμένης αντίληψης που αναφέρει ο HHM. Υπάρχουν ακόμα αθλητές που νομίζουν (ή δεν κάθονται να σκεφτούν καν) ότι την εποχή του διαδικτύου θα δηλώσουν κάπου κάτι και δεν θα είναι πανεύκολο να το μάθει ο οποιοσδήποτε.Αν είναι δυνατόν δηλαδή.

      Διαγραφή
  40. Εγω θα κανω ενα σχολιο για τους μιαμι κ μπουλς, πολλοι καλοι χθες οι μιαμι πνιξανε τους μπουλς το τελικο σκορ αδικει ττο μιαμι. Εξαιρετικη εμφανιση απο ολο το μιαμι οποιος κ αν εμπαινε εκανε αισθητη την παρουσια του. ΤΟ μιαμι επελεξε να πνιξει τον ροουζ στα πρωτα λεπτα τα καταφερε πολυ καλα αλλα μετα το σικαγο εβγαλε αρκετα σουτ (ολα αστοχα) πολυ κακη εμφανιση απο ντανλιβι κ χαινριχ δε βοηθησαν καθολου εκτος των τελευταιων λεπτων που ειχαν χαλαρωσει οι μιαμι. Νοα εμφανως ανετοιμος οπως κ ο ροουζ θελει λιγο χρονο. Γενικα ηταν μια εμφανιση που εκοψε των αερα πολλων, πιστευω πολλοι περιμενανε(κ εγω) το σικαγο να τους ζορισει κ να τους δειξει απο την 1 βραδια οτι φετος ειμαστε κ εμεις εδω, αντιθετως το μιαμι περασε απο πανω, που για εμενα μονο καλο μπορει να κανει στο σικαγο.

    Στην ιντιανα, τι να πω πραγματικα πολυ κακη ομαδα οι ορλαντο αν κ το παλεψαν παρα πολυ.

    Για το ΛΑ δε εχω να πω πολλα μιας κ δεν αντεξα να δω τον αγωνα αλλα ολος ο παγκος των λεικερς εκανε παπαδες :) . Πολυ σημαντικη νικη για τους λεικερς την χρειαζοτανε ισως οσο καμια αλλη ομαδα στη λιγκα (κ οι σελτικς χρειαζονται μια τετοια νικη) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Τζιμ μάλλον ετοιμάζει power rankings, το έβγαλε στο Facebook

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημερες στα παιδια,οι μπουλς εκτος του ταζ του ντανλιβι και του χαινριχ εχουν παιχτες σχεδον να συμπληρωνουν το ροστερ τους-ειδαμε τους παγκητες του μαιαμι ποσο καλα παιζουν θα τους ληψει ο μαικ μιλερ φετος...Η ιντιανα δυσκολευτηκε με το ορλαντο που εδειξε πολυ καλα δειγματα και τους ελειπε ο γκλεν ντειβις και ο βασικος τους σμολ φοργουορντ που ειναι και καλυτερος τους παιχτης ο τομπιας χαρις (τι σκεφτοταν οι μπακς που τον ανταλλαξαν;;) ισως το ορλαντο μπορει να γινει η εκπληξη της σεζον και να μπει πλει οφ,επαιξε απεναντι στη δευτερη καλυτερη ομαδα της ανατολης δειχνωντας πολυ σφιχτη αμυνα για ενα ημηχρονο που λογικα χαλαρωσε με τα φουλ και τις λυσεις της ιντιανα στο δευτερο,ο ορλαντιπο επαιξε οπως αναμενωταν 12ποντους οχι ασχημα...Οι κλιπερς θα πρεπει να μαθουν να παιζουν αμυνα ειδικα στο ζωγραφιστο,εχει πολυ δουλεια ο ντοκ ριβερς(που εχει βαλει στο ματο τον Gordon Hayward της γιουτα).Το βραδακι εχει μπολικο πραμα 1κ'30 αρχιζει η χρονια(για πιστονς) με την ουασινγκτον σε ζορικο ματς με το γοουλ να ποσταρει τους κοντους γκαρντ των πιστονς,αντε να δουμε και φετος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμενα προσωπικα δε μου αρεσαν καθολου οι ορλαντο, εδειξαν ομαδα χωρις καθολου ταλεντο, ο ολαντιπο εδειξε πραγματικα ενδιαφερον παιχτης. Ναι τους ελειπε χθες ο εξαρετικος τομπιας αλλα μεχρι εκει, τα δωσανε ολα κ εκαναν κ μια πολυ αξιοπρεπεστατη εμφανιση αλλα δεν ειδα ταλεντο. Ισως κανω λαθος μιας κ αρχη ειναι ακομη αλλα αυτη ειναι η τωρινη μου αποψη .

      Διαγραφή
  43. + 16 o paok sto imixrono paei gia to 3 sta 3 . O bogris fainetai na anagenatai. Oso proxoraei i season fainetai olo kai pio ksekathara oti exoun xtisei mia polu sovari omada stin thessaloniki fetos. Na doume an tha kratisei kai sto deutero imixrono. Montana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. εμενα παντως δεν μου εκανε εντυπωση αυτα που δηλωσε ο Λο.Σαν να διαβαζα σχολιο καποιου οπαδου της ομαδας του ηταν.Ακριβως ομως,Αφου αυτο τους εχουν πει το εχουν πιστεψει οι περισσοτεροι.Λιγοι πιστευουν στην αξια του ΔΔ.Οταν διαβαζεις οτι τους αδικουν μια ζωη οτι ο ΔΔ εκανε καριερα με Πηλοιδη κ.α τι να σου πει μετα ο Λο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή