Athlenda

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

EUROLEAGUE 2013-14 POWER RANKINGS (1)




To Hoopfellas ανοίγει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τη σεζόν παρουσιάζοντας τα πρώτα power rankings και παράλληλα αξιολογώντας/σχολιάζοντας  το recruiting των 24 μονομάχων..
               




Η κατάσταση δεν είναι για πολλές κουβέντες για αυτό αφήνω τους προλόγους προς το λαό του Hoopfellas.. Κατευθείαν τζάμπολ..!





1. REAL MADRID


RECRUITING: Παίρνει εύκολα –κατ’εμέ- το Νο1 στο συγκεκριμένο κομμάτι, δεδομένου του ότι κράτησε ακέραιο το περυσινό ρόστερ και προέβηκε σε ένα-δύο πινελιές, με σημαντικότερη την αναβάθμιση της θέσης «5», με την υπογραφή του Μπουρούση αντί του Μπέγκιτς (συν τον Μεζχρί).  Η Ρεάλ έχει συνοχή, δύναμη, ποιότητα και μερικά από τα καλύτερα  υλικά για να παίξει σύγχρονο μπάσκετ και να επιβιώσει στο υψηλό επίπεδο. Από την αρχή πλέον φέτος στο «3» ο Τρέμελ Ντάρντεν και το δυνατό αθλητικό/φυσικό του πακέτο, το οποίο ισορροπεί το παιχνίδι των Γιούλ-Ρούντι ως στάρτινγκ-μπακόρτ.

ΣΧΟΛΙΟ:  O Λάσο θα πατήσει στην περυσινή σεζόν (πρωταθλητής ACB, Φιναλίστ Ευρωλίγκας) ώστε να αναπτύξει την ομάδα του και κυρίως τα αμφισβητούμενα winner instincts αυτής. Η Ρεάλ δεν έχει το δολοφονικό ένστικτο ακόμα και πρέπει να δουλέψει προς τα εκεί. Παίκτης κλειδί στην πορεία, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Καλά τα συμβόλαια και οι επενδύσεις στον Γιούλ ή τα σταριλίκια του Ρούντι, όμως όταν σφίγγουν τα πωπουδάκια ο Ροντρίγκεθ είναι ο πιο αξιόπιστος αθλητής της Ρεάλ. Η Ρεάλ δεν είναι πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Όχι. Διατήρησε τα κεκτημένα και βελτίωσε κομμάτια στα οποία έχανε. Για αυτό και ξεκινά από την pole position..

2. CSKA MOSCOW


RECRUITING: Ο Μεσίνα έφαγε γερό χαστούκι πέρυσι στο Λονδίνο και πλέον φέτος η κορυφή είναι μονόδρομος. Έδωσε άλλη διάσταση στο μπακόρτ του, με τους Πάργκο-Φριντζόν και πιστοποίησε την Αμερικανική λογική που κληροδότησε από το πέρασμα του στο ΝΒΑ με τις big lineups καθώς πάντρεψε τον Κρίστιτς με τον Χάινς στην ίδια πεντάδα. Straight θα μιλήσω.. Αν η ΤΣΣΚΑ είχε ένα πόιντ όπως ο Σέρχι Ροντρίγκεθ αντί του Τεόντοσιτς θα σας μιλούσα για  πλήρη ισορροπία στο ρόστερ. Τώρα..? Το σταυρό σου και πήδα..

ΣΧΟΛΙΟ: To υλικό που έχει ο Μεσίνα είναι εξαιρετικό, του διασφαλίζει το δικαίωμα να κοιτάζει στο Μιλάνο. Ειλικρινά δεν γνωρίζω όμως εάν άλλαξε ή θα αλλάξει και κάτι στον χαρακτήρα αυτής ομάδας, που στα χαρτιά ξεκινά σαν πρώτο (ή το πολύ πρωτο-δεύτερο) φαβορί και πάλι τη σεζόν. Αυτό το προσόν δεν πωλείται..

3. PANATHINAIKOS


RECRUITING: O Παναθηναϊκός μετά το περυσινό πάθημα, γέμισε το ρόστερ του έχοντας βάθος και λύσεις σε όλες τις θέσεις ενώ παράλληλα κοίταξε και στο μέλλον ενισχύοντας το ελληνικό στοιχείο και δημιουργώντας μια ισχυρή βάση νέων γηγενών παικτών. Κενά υπάρχουν, σίγουρα. Δε βλέπω τον floor general, τη στιγμή που η ομάδα έχει ως μόνο δημιουργό τοπ-επιπέδου τον Διαμαντίδη. Επίσης ένας sevenfooter με σκληρό κορμί ίσως αποδεικνυόταν  χρυσάφι μέσα στη μακριά σεζόν. Προσωπικά δε ξέρω εάν θα το ρίσκαρα. Συνολικά όμως, η δουλειά του καλοκαιριού στην αγορά, ήταν καλή. Το μόνο που μένει είναι να βγεί στο γήπεδο τον χειμώνα..

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Πεδουλάκης έχει μακράν πιο δύσκολο έργο φέτος. Το μοίρασμα ρόλων, οι επιτυχημένες καινοτομίες, η δημιουργία συνοχής και η εύρεση χημείας  είναι κομμάτια δύσκολα όταν το ρόστερ είναι μεγαλύτερο. Βλέποντας τη δουλειά του πέρυσι θεωρώ ότι μπορεί να αναπτύξει αυτή την ομάδα και να προετοιμάσει παράλληλα το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός θα βρεί σίγουρα δυσκολίες αλλά πλέον είναι πιο έτοιμος να τις αντιμετωπίσει.

-BARCELONA


RECRUITING: Καλές και κακές στιγμές.. Αυτή ήταν για εμένα η off season των Καταλανών.. Για παράδειγμα, δεν υπήρχε καλύτερη προσθήκη δίπλα στον Τόμιτς από τον ωμό/defensive high flyer Τζόη Ντόρσεη που μαζί με τον Παπανικολάου αύξησαν το επίπεδο ενέργειας /δύναμης και αμυντικής απόδοσης κάνοντας την ομάδα πιο hard-caliber. Δε μου άρεσε ιδιαίτερα η επιλογή Λαμπέ, δε κατάλαβα την επιλογή Νάχμπαρ (περίμενω κάποιον που θα βάλει δυνατά πόδια δίπλα στον Λόρμπεκ). Το ρόστερ συνολικά, σαφώς και είναι top-class. Απλά το περίμενα overall πιο μοντέρνο.. Πιο έτοιμο να παίξει σύγχρονο μπάσκετ.

ΣΧΟΛΙΟ: Σίγουρα οι Καταλανοί βρίσκονται μέσα στα φαβορί για το φάιναλ φορ, δε χωρά αμφισβήτηση. Αυτό συμβαίνει για κάποιες επιλογές τους. Ο χαρακτήρας της ομάδας θα δοκιμαστεί σκληρά και φέτος. Θα βρίσκεται «εκεί», όμως μπορεί να τερματίσει..? Βαρόμετρο η υγεία του Ναβάρο.  

5. OLYMPIAKOS


RECRUITING: Σας έχω πεί ότι μου αρέσει ο φετινός Ολυμπιακός και η φιλοσοφία με την οποία κινήθηκε στην αγορά. Ο τρόπος που τοποθέτησε τα χρήματα του σε αυτήν, χαμηλώνοντας το κόστος όχι όμως και την ποιότητα του, κάνοντας επένδυση παράλληλα στην επόμενη ημέρα. Μεγαλύτερος σύμμαχος αυτών των κατευθύνσεων για τις ελληνικές ομάδες είναι η τεχνογνωσία να επιλέγουν αλλά κυρίως να αναπτύσσουν νέα υλικά μέσα σε γερά θεμέλια. Οι ερυθρόλευκοι βελτίωσαν το αθλητικό τους επίπεδο. Αντικατέστησαν τον Χάινς με ποσότητα, προσθέτοντας βάθος στη φροντκόρτ τους. Κοίταξαν τον αντικαταστάτη του Παπανικολάου σε βάθος χρόνου με τον Παπαπέτρου και πολύ προσεκτικά –για αυτή τη διαδικασία- προσέθεσαν στο «σήμερα» τον Λοτζέσκι. Φυσικά και υπάρχουν στοιχήματα. Για παράδειγμα ο Πετγουέη.. Ή ο Μπέγκιτς, από τον οποίο θεωρώ μπορούσε να υπογράψει καλύτερο ο Ολυμπιακός. Όμως είναι η «αίσθηση» της προετοιμασίας της επόμενης ημέρας που κάνει «χρήσιμη» ακόμη και ενδεχόμενη αποτυχία.

ΣΧΟΛΙΟ: Oι ερυθρόλευκοι ξεκινούν σαν outsider στην Ελλάδα και αυτό προσπαθούν να το γυρίσουν υπέρ τους. Η δίψα των πρασίνων τους κατασπάραξε στους τελικούς. Τώρα πρέπει να είναι αυτοί οι διψασμένοι. Στην Ευρωλίγκα γνωρίζουν ότι έχουν το know how να επιβιώσουν. Ο στόχος είναι υψηλός και εδώ. Η περυσινή πορεία οδηγός. Παραμένει η team to beat στη διοργάνωση, ως πρωταθλητής. Το performance του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είναι κομβικής σημασίας..

6. FENERBAHCE



RECRUITING: Σε λευκό χαρτί και με μπόλικο χρήμα (το όνειρο κάθε προπονητή..) ξεκίνησε να σχεδιάζει σχεδιάζει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τη νέα Φενέρμπαχτσε και βλέποντας το τελικό «μείγμα» μπορώ να πω (ειδικά με τις απώλειες στόχων που είχε στο ξεκίνημα στην αγορά) ότι έκανε αρκετά καλή δουλειά. Πολύ ταλέντο, με παιδιά που  τώρα ξεκινούν τα πραγματικά καλά τους χρόνια. Το δίδυμο Μπογκντάνοβιτς-Μπιέλιτσα στα φόργουορντς είναι must see (σε συνδυασμό με τον Πρέλντζιτς στα γκαρντς) , ο Ζόριτς θα παίξει τον ρόλο του mobile ψηλού ενώ πολύ ενδιαφέρον θα έχει η διαχείριση του Κλέιζα. Προσωπική μου άποψή..? Για τη Φενέρ (όχι μόνο τα επόμενα χρόνια αλλά και φέτος) σπουδαίο ρόλο θα παίξει η ανάπτυξη των γηγενών νέων  παιδιών (Σιπάχι, Μαχμούτογλου, Τουρκιλμάζ, Κάραμαν κ.α. ) τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την ομάδα με τη δίψα τους να κερδίσουν λεπτά στο παρκέ μέσω της αμυντικής τους επίδοσης και της ενέργειας που θα φέρουν.  Αυτό μπορεί να αποτελέσει την ώθηση για τη Φενέρ για αυτό και εντέχνως ο Ζοτς έχει αφήσει «κενά» στην πρώτη γραμμή του ρόστερ ώστε να υπάρχει η χαραμάδα της ελπίδας και η ευκαιρία για τους νεότερους, που θα αυξήσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και το επίπεδο προπόνησης.

ΣΧΟΛΙΟ: Πρώτη χρονιά του Ομπράντοβιτς με τη Φενέρ και ο κύριος στόχος του είναι να εμφανιστεί ανταγωνιστικός. Ρεαλιστικά, η ομάδα θέλει να γράψει χιλιόμετρα για να κοιτάξει προς τα..λούσα του Μιλάνο, παρότι έχει την ποιότητα (όχι ακόμα όμως τη συνοχή). Ο Ομπράντοβιτς δε το κοιτά αυτό, ξέρει ότι η συμμετοχή στα πλέη-οφς είναι σημαντική, αν και στο πίσω μέρος του μυαλού του είμαι σίγουρος ότι περιμένει την ευκαιρία που θα του δοθεί για την υπέρβαση. Για να την κερδίσει όμως θα χρειαστεί δουλειά. Ξαφνικά η Φενέρ είναι μάλλον το πιο ενδιαφέρον πείραμα της διοργάνωσης..

7. GALATASARAY



RECRUITING: Η Γαλατά επένδυσε πάνω στη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα συμπληρώνοντας το ήδη πολύ καλό ρόστερ της με παίκτεςπου της δίνουν περισσότερο βάθος. Κακά τα ψέματα, οι Τούρκοι είναι υπερπλήρεις και έχουν την ποιότητα να κοιτάξουν τα πλέη-οφς. Κορμιά στη φροντκόρτ και παιχνίδι πρόσωπο-πλάτη, ποιότητα  στην πολυπρόσωπη περιφερειακή γραμμή. Το μπακόρτ των Αρόγιο-Γκόρντον σε συνδυασμό με τον εκάστοτε wing-shooter  του «3» (Μαρκοϊσβίλι-Ντομερκαντ) είναι η ραχοκοκαλιά της. Κρίμα που δεν έχει και τον Ντέηβιντ Χόκινς (από τις συμπάθειες της σελίδας και ένας εκ των κορυφαίων πλάγιων στην Ευρώπη). Ας όψονται τα ..κοκόρια.

ΣΧΟΛΙΟ: Η Γαλατά ξεκινά τη χρονιά ως φαβορί στην TBL, πάνω από τη Φενέρ του Ζοτς και την Αναντολού, ενδεικτικό της ποιότητας της του ρόστερ αλλά και του κατεστημένου που έχει δημιουργήσει ο Αταμάν στη γειτονική λίγκα. Από τη διαχείρηση και το performance του Τούρκου κόουτς θα εξαρτηθούν πολλά και στην Ευρωλίγκα. Είναι γάτος, αυτό είναι δεδομένο. Αλλά και λίγο μάγειρας.. Μπορεί να σε φέρει προ εκπλήξεων (όλων των ειδών). Ο στόχος πάντως είναι τουλάχιστον η ποστ σίζον .. Μένει να δείξει η Γαλατά ότι διαθέτει εκτός από καλό ρόστερ και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να προχωρήσει..

8. MACCABI TEL AVIV


RECRUITING: Είναι μερικές ομάδες που «με κάνουν» να δείχνω πιο έξυπνος από ότι είμαι στο κομμάτι της στελέχωσης και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μακάμπι. Πέρυσι φωνάζαμε για την έλλειψη ενός stretch-4 που «κολλάει» όλη την επίθεση της ομάδας «κλείνοντας» το γήπεδο από χώρους και βγάζοντας «εκτός» δύο σπουδαίους penetrators όπως ο Χίκμαν και ο Οχαγιόν. Φέτος ο Μπλατ μας άφησε με ανοιχτό το στόμα όταν μετά την υπογραφή του Σοφοκλή είχε στο πλάνο να κάνει το ίδιο λάθος με τον Τάιους στο «4».. Βέβαια η έλλειψη λειτουργικότητας ήταν σαφής, με αποτέλεσμα στροφή 360 μοιρών και χρησιμοποίηση του γρήγορου, μοντέρνου, light σχήματος με τους Ινγκλς και Σμιθ στα φόργουορντ (δουλεύει καλύτερα με τον Τζέημς «5»)και η υπογραφή του Ντέηβιντ Μπλού, παίκτη που με τα ατσαλένια balls του και το σουτ του μπορεί να δώσει άλλη διάσταση ερχόμενος από τον πάγκο (αν και θέλει λίγο δουλίτσα στα πόδια από το διάστημα της αποχής στο L.A..) Αμφιβολίες για τον Ράις. Ίσως είναι το μεγαλύτερο individual bet του Μπλατ φέτος..

ΣΧΟΛΙΟ: H Mακάμπι στη σημερινή μορφή της είναι ένα γεμάτο σύνολο για επίπεδο υψηλού ανταγωνισμού. «Βάζει» πράγματα (όπως όλοι) στο παιχνίδι της και χρειάζεται λίγο χρόνο αλλά πιστεύω ότι  είναι από τις ομάδες που μπορούν ξεχωρίσουν, ειδικά στο β’ μισό της σεζόν..


9. ANADOLU EFES

RECRUITING: Ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πλάνινιτς ήταν το κομμάτι που έλειπε από την Εφές στη φετινή off season.. To ότι προέρχεται από μια σπουδαία σεζόν ή ακόμα ότι μπορεί να κάνει και άλλη μία φέτος, δε λέει κάτι.. Το θέμα είναι πως θα αντανακλά η νευραλγική παρουσία του στο σύνολο. Οι Τούρκοι κατέβασαν το κόστος φέτος με επιλογές σαν του Χόπσον, στις οποίες θα έπρεπε να στραφούν χρόνια. Πώς να στραφούν όμως..? Έχουν την τεχνογνωσία να τις κάνουν και πόσο μάλλον να τις υποστηρίξουν/αναπτύξουν..? Για αυτό και πληρώνουν. 

ΣΧΟΛΙΟ: Λείπει το αμυντικό φίλτρο στο ρόστερ. Ο γρήγορος ψηλός, τα πόδια π.χ. του Γκιουλέρ, τραυματίστηκε και ο Γκονλούμ.. Στα μάτια μου η Εφές, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται φανερά πίσω από τις συμπολίτισσες..

- LOKOMOTIV KUBAN


RECRUITING: Έχασε στο τέλος τον Καλάθη και το λέω αυτό γιατί με τα quarterback skills και το έξυπνο μπάσκετ του Έλληνα γκαρντ στο μείγμα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση τώρα. Παραμένει ένα αρκετά αξιόλογο σύνολο με ένα από τους καλύτερους νέους προπονητές.  Επιτυχία η παραμονή του Ρίτσαρντ Χέντριξ. Της λείπει ο floor leader, μιας και το μπάσκετ που πρεσβεύει ο Πασούτιν δύσκολα μπορεί να το «βάλει» στο παρκέ με τον Καλνιέτις. Ο Μπίκοφ είναι εξισορροπιστής στη περιφέρεια και οι Μάρκους Ουίλιαμς-Σιμόν-Γιασάιτις  οι τοξοβόλοι.. Καλό ρόστερ. Ο Καλάθης όμως ήταν «κολλητικό υλικό». Όπως είπα, περίμενα έναν fundamental guard για να βάλει την ομάδα να παίξει στο μισό γήπεδο.

ΣΧΟΛΙΟ: Το «άστρο» του Πασούτιν ανατέλλει στους Ευρωπαϊκούς πάγκους  και στο Κράσνονταρ θέλουν να επενδύσουν πάνω του. Η Λοκομοτίβ δεν είναι πρώτης ταχύτητας ομάδα (μιλάω για το τοπ επίπεδο της Ευρωλίγκας) όμως εκεί φιλοδοξεί να φτάσει. Ο όμιλος είναι «αυτός, αυτή και τα μυστήρια..» όμως θεωρώ ότι οι Ρώσοι μπορούν να βρούν το κλειδί της πρόκρισης..

11. UNICAJA


RECRUITING: Ο Πλάθα νοικοκύρεψε το ρόστερ και η φετινή Ουνικάχα είναι δομημένη έτσι ώστε να παίξει πιο ορθολογικό μπάσκετ.  Ο Ισπανός κόουτς δημιούργησε ένα καλοπροπονημένο σύνολο, με προσανατολισμό να μπορεί να επιβιώσει σε κάθε τέμπο. Υπέγραψε δύο καλά ποστ «3» (Κουζμίνσκας-Σουάρεθ), αντικατέστησε τον Ουίλιαμς με τον Γκρέηντζερ, τζογάρει με τον Μέντλεη (τον πήρε στις..εκπτώσεις αλλιώς δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα τον κοίταζε), έβαλε κιλά με τον Στίματς και firepower με τον Τούλσον. Έχει βάθος και ποιότητα, σίγουρα και πολύ δουλειά όμως για να «πατήσει» σαν ομάδα.

ΣΧΟΛΙΟ: Καλύτερη από πέρυσι, η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι must. Η παρουσία του Πλάθα εγγυάται ότι θα μπεί λίγο φρένο στο «αλέγκρο» attitude που έχει υιοθετήσει το κλαμπ τα τελευταία χρόνια. Έχει καλές προδιαγραφές σαν ομάδα, σε αντίθεση με πέρυσι μου αρέσει.

-EA7

RECRUITING: Μπερδεμένο.. Έχει πάρει καλούς παίκτες –με καλύτερη κίνηση αυτή του Μος- αλλά δε θα είναι εύκολο να τους ταιριάξει. Η απόκτηση του Τζέρελς το «μπέρδεψε» παραπάνω το πράγμα, τη στιγμή που η ομάδα ήθελε έναν pass first PG δίπλα στον Λάνγκφορντ. Ο Μπάνκι παίζει -αλά Πιανιτζιάνι το καλοκαίρι- τους Μος-Τζεντίλε στα φόργουορντς και προσπαθεί να βάλει την ταχύτητα των παικτών του ως ενιαία δύναμη στο παρκέ. Δε θα είναι εύκολο. Κατά τη γνώμη μου ο Μπάνκι θα έπρεπε (κάνοντας enter σε μια τέτοια κατάσταση) να πάρει πιο κοφτές αποφάσεις στο χτίσιμο της ομάδας (π.χ. αποπομπή του μακράν καλύτερου individual παίκτη της, του Λάνγκφορντ, «πόντα» σε Τζεντίλε-Μέλι..)

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Μπάνκι είναι έξυπνος άνθρωπος και καλός προπονητής. Έκανε θαύματα πέρυσι στην Τοσκάνη και πλέον καλείται να κάνει ένα μεγαλύτερο στον βαριά άρρωστο από νεοπλουτίστικη συμπεριφορά και έλλειψη know how οργανισμό του Μιλάνο. Θέλω να τους δώ να προχωρούν, μπορούν να δώσουν ώθηση στη διοργάνωση. Θα χρειαστούν χρόνο πάντως. Σίγουρα..

13. LABORAL KUXTA


RECRUITING: Ο Σέρτζιο Σκαριόλο σε νέες περιπέτειες αναλαμβάνοντας το Μωσαϊκό της Βασκονίας.. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα βγεί από την..κατσαρόλα. Τα υλικά είναι καλά πάντως. Ο Κερεχέτα επιχείρησε να δώσει έναν πιο νεανικό τόνο στην ομάδα, χαμηλώνοντας παράλληλα το κόστος. Εκτός από την κλεισμένη μεταγραφή του Χάμιλτον, η Λαμποράλ υπέγραψε τον Χοτζ (τον ήθελε ο Σκαριόλο από πέρυσι στο Μιλάνο) και στα πρώτα τεστ έπαιξε αρκετά με δύο γκαρντ (δίπλα στον Ερτέλ). Το ρόστερ «φωνάζει» ότι παίρνει ανάπτυξη και μάλιστα σύντομη, με νέα παιδιά που έχουν ποιότητα, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω αν ο Ιταλός είναι ο κατάλληλος για αυτή την κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΟ: Οι Βάσκοι έχουν προδιαγραφές να παίξουν γρήγορο και καλό μπάσκετ. Το υλικό μπορεί να φέρει χρήμα στα ταμεία τα επόμενα χρόνια αρκεί να αναπτυχθεί σωστά (μιλάω για τα νέα παιδιά). Η πρόκριση είναι μέσα στις δυνατότητες της Λαμποράλ στον όμιλο. Ο αποκλεισμός επίσης, σε αυτές του Σκαριόλο..

-MONTEPASCHI


RECRUITING: Έξω από τα δόντια, επειδή τυχαίνει να είμαι γνώστης της κατάστασης. Μια χαρά είναι η Μοντεπάσκι. Αν κρατούσε και τον Τζάνινγκ (του ζητήθηκε μείωση, ζήτησε NBA opt-out.. τρέχα γύρευε) θα ξεκίναγε σε καλύτερη βάση ως προς το κομμάτι «συνοχή». Οι επιλογές από την Αμερικανική αγορά δεν είναι άσχημες, ειδικά ο Γκριν που όπως σας έχω πεί, ήταν ένας εκ των καλύτερων σκόρερς του NCAA. Αντί του Καραρέτο έφερε τον Βιτζιάνο (παίρνει χρόνο στις small lineups κυρίως του Κρέσπι), διατήρησε τον οικονομικό Ορτνερ ενώ με τον Κάρτερ θα καλύψει το «3» και το «4». Επέλεξε γενικότερα πολυθεσίτες για να γλιτώσει ένα-δύο συμβόλαια παραπάνω.. Στοιχήμα ο Ινγκλς. Mεγαλύτερο στοίχημα ο Κρέσπι. Σαν σύνολο με τη πρωτή ματιά βλέπεις ότι μπορεί να σουτάρει, χαρακτηριστικό της περυσινής ομάδας. Ο Χάκετ είναι το επόμενο «καλύτερο γκαρντ της Ευρώπης». Ελπίζω να ακολουθήσατε εχθές το tip μου για αυτόν στο fantasy..

ΣΧΟΛΙΟ: Πέρυσι ξεκίνησε με τις ίδιες προδιαγραφές, άργησε να πάρει μπρός αλλά όταν το έκανε, η Ευρώπη κοίταζε με το δάχτυλο στο στόμα. Έφτασε να αυτοκτονήσει για να  μείνει εκτός ποστ σίζον. Φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Η ομάδα «έχασε» την έδρα της Παλα Έστρα μετακομίζοντας στη Φλωρεντία και τον κόουτς Μπάνκι. Το ρόστερ –βάσει των χρημάτων που μπορούσαν να δαπανηθούν- είναι μια χαρά (και σας το λέω από πρώτο χέρι γιατί τα οικονομικά προβλήματα του καλοκαιριού «φόβισαν»). Είναι ένα σύνολο που θα βελτιώνεται. Μπορεί να περάσει την πρώτη φάση. Αν και δεν είναι αυτό που «καίει» τη παρούσα στιγμή..

15. PARTIZAN


RECRUITING: Βλέπω καλή δουλειά για τα λεφτά που δαπανήθηκαν.  Το σύνολο είναι πολύ ανταγωνιστικό και κυρίως η πιθανότητα βελτίωσης του μέσα στη σεζόν μεγάλη. Σπουδαία περιφερειακή γραμμή (με τον Κίνσεη), φρεσκάδα, ταχύτητα, αμυντική ικανότητα. Κολλάω λίγο στη φροντκόρτ. Θα ήθελα ένα «4» με πιο γρήγορα πόδια. Overall για μπάτζετ  κάτω των 4εκ. η προοπτική του συνόλου είναι εξαιρετική και το βαρύ χαρτί σε αυτή την κατάσταση δεν είναι οι εξαιρετικές επιλογές από τη Γαλλική αγορά αλλά ο Βουγιόσεβιτς.

ΣΧΟΛΙΟ: Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τους Σέρβους. Η φετινή ομάδα είναι ουσιαστικά συνέχεια του περυσινού πρότζεκτ που ξεκίνησε με την επάνοδο του Ντούλε στο κλαμπ.  Εφόσον η Παρτίζαν βγεί από την πρώτη φάση όρθια, μέρα με μέρα θα γίνεται πιο επικίνδυνη.  Αν και η ομάδα έχει προδιαγραφές να παίξει και πιο ψηλά, από τα συνηθισμένα, όσον αφορά στο σκορ, το αμυντικό performance θα είναι το τιμόνι.. Αυτό θα δείξει την κατεύθυνση.

16. BROSE BASKETS

RECRUITING: Έχω εκφραστεί πολύ θετικά από τον Αύγουστο για τη στελέχωση των Βαυαρών σε ξεχωριστό άρθρο μου http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=126562:2013-08-10-14-31-08&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

ΣΧΟΛΙΟ: Πολύ ενδιαφέρον. Η  είναι πλέον φαβορί στη Γερμανία και τη φετινή χρονιά έχει να υπερασπιστεί πολλά. Πιστεύω ότι έχει την ποιότητα να περάσει την πρώτη φάση, μέσα από ένα δυνατό γκρούπ μάλιστα.  Περιμένω να δω τη motion επίθεση του Φλέμινγκ με περισσότερα συστατικά και φυσικά τον Βελίτσκοβιτς να έρχεται στην επιθυμητή κατάσταση. Με βάζει σε σκέψεις ότι σαν αγωνιστικό προφίλ Αμερικανίζουν λίγο και μιλώ για τον κυνισμό που χρειάζεται στα ματς της Ευρωλίγκας..


17. LIETUVOS RITAS


RECRUITING: H oμάδα του Βίλνιους έχει βελτιωθεί αρκετά φέτος, έχοντας δημιουργήσει ένα καλό σύνολο,  χωρίς υπερβολές στην αγορά. Είναι από τις «σωστές» καλοκαιρινές δουλειές, για αυτό και πέρασε την ψυχοφθόρα (κυρίως για το φαβορί) διαδικασία των προκριματικών.  Ο Μπάουερμαν έχτισε μια πολύ ισχυρή περιφερειακή γραμμή η οποία θα κουβαλήσει την ομάδα στη σεζόν και βασίζεται στην τετράδα των Κούκ, Τέπιτς, Σεημπούτις, Γκεσεβίτσιους που θα δίνει μάλιστα πληθώρα σχημάτων από το «1» μέχρι το «3». Έχει το πολυεργαλείο Παλάσιος δίπλα στους Γλυνιαδάκη-Λίντεκα στη φρόντκορτ ενώ πρόσφατα πρόσθεσε και τον Σονγκάιλα. Καλή δουλειά, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος από τον Μπάουερμαν.

ΣΧΟΛΙΟ: Η Λιέτουβος Ρίτας δείχνει φέτος ότι είναι η καλύτερη ομάδα της Λιθουανίας, όμως ο όμιλος στην Ευρωλίγκα είναι «πολεμικής φύσεως» και ο ανταγωνισμός τεράστιος που θα χρειαστεί κόπο για να βγείς ακόμη και ..6ος. Ξεκινά σαν outsider, είναι καλή ομάδα, σε καμία περίπτωση φαβορί για πρόκριση μιας και οι αντίπαλοι  δεν αστιεύονται. Ανοιχτά όλα.

18. BAYERN MUNICH

RECRUITING: «Φορτωμένη», «βαθιά» ομάδα όσον αφορά το ρόστερ και πάντα σε σύγκριση με τα γερμανικά πρότυπα στην Ευρωλίγκα. Ο Πέσιτς έχει επιλέξει ένα ευρύ ροτέησιον, κατάσταση στην οποία στηρίζει την επιμονή του να πιέσει στην άμυνα παίζοντας με επαφή, ενώ παρουσιάζει μια ζυγισμένη επίθεση βασισμένη σε πολλά πρόσωπα. Σάβοβιτς-Μπένζινγκ στα φόργοουντ, Μπράιαντ-Τρούτμαν και φυσικά Ντιόν Τόμπσον στο ζωγραφιστό, Ντζέντοβιτς-Τέηλορ στα φτερά, Ντιλέηνι συν το γερμανικό δίδυμο (Σάφαρτζικ-Χάμαν) στα γκαρντς..

ΣΧΟΛΙΟ: Με τις ευλογίες της διοργάνωσης, οι Βαυαροί είναι το κλειδί για ανοίξει η πόρτα της γερμανικής αγοράς που θα εξασφαλίσει οικονομική ευημερία τα επόμενα τουλάχιστον χρόνια. Βρίσκονται μάλιστα σε όμιλο με ανοιχτές πιθανότητες πρόκρισης. Μεγάλο της όπλο ο προπονητής της. Με άλλον, διαφορετικής ταχύτητας κόουτς, αυτό το «βαθύ» ρόστερ θα μπορούσε να καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτο..

19. CRVENA ZVEZDA:

RECRUITING:   Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του Σέρβικου μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, με πολλά ερωτηματικά που αφορούν την λειτουργικότητα της φροντκόρτ, την αμυντική ικανότητα της ομάδας και αυτή του προπονητή να διαχειριστεί μια τέτοια επένδυση. Η τριάδα Νέλσον-Τζένινγκς-Μπλάζιτς μπορεί να σκοτώσει στο τρανζίσιον και ο Σκίλμπ να παίξει το ρόλο του εξισορροπιστή και στις δύο πλευρές του παρκέ. Λείπει το γρήγορο αμυντικό 4/5..

ΣΧΟΛΙΟ:  Για κάποιο λόγο βλέπω αλλαγές, ίσως και σύντομα στον Ερυθρό Αστέρα. Το γκρούπ στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολο, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα θα χρειαστεί να είναι έτοιμη νωρίς. Αρκετό ταλέντο, δε βλέπω όμως εύκολα να βρίσκεται «συνοχή»..

20. ZALGIRIS:


RECRUITING: Η Ζαλγκίρις πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι και για αυτό κινήθηκε οικονομικά, δίνοντας βάση στο εγχώριο στοιχείο και αναθέτοντας την ομάδα στον Ηλία Ζούρο, γνώστη της κατάστασης. Το εξτραδάκι ήταν η υπογραφή του Γιασικεβίτσιους που μπορεί να δώσει άλλη αύρα στο σύλλογο (στη παρούσα φάση) μαζί με την επιστροφή του Μαρτίνας Πότσιους. Μόνος Αμερικανός ο Ντέντμον στο «1» (σκόρινγκ-γκαρντ). Η παλιά φρουρά (Γιανκούνας-Γιαβτόκας-Κσιστόφ) του λιθουανικού μπάσκετ θα είναι εκεί, μαζί με νέα παιδιά που θα βγούν μπροστά (Κούπσας, Λιμκεβίτσιους) για να στηρίξουν τη φετινή ομάδα. Τα οικονομικά ήταν πολύ περιορισμένα και φάνηκε. Λίγα πράγματα..

ΣΧΟΛΙΟ: Δύσκολο έργο για τον Ηλία Ζούρο. Πρέπει να βάλει στην ίδια σελίδα παλιούς και νέους παίκτες, σε μια όχι και τόσο καλή περίοδο για το κλαμπ. Ρεαλιστικά η Ζαλγκίρις δεν είναι ποιοτικά καλύτερη π.χ. από τη Στρασμπούργκ, έχει όμως τη τεχνογνωσία για να παλέψει στο γκρούπ τέτοιες ομάδες. Ενδεχόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση θα είναι επιτυχία και μάλιστα σπουδαία. Μυστήρια κατάσταση..

21. STRASBOURG:


RECRUITING: Οι Γάλλοι ισχυρίζονται ότι έχουν φαβορί στη λίγκα τους για φέτος ενώ θεωρούν ότι η Στρασμπούργκ μπορεί να φτάσει στο τοπ-16 της Ευρωλίγκας.  Δε θα είναι εύκολο. Έχει γίνει σοβαρή δουλειά στην ομάδα πάντως, αυτό φαίνεται και πάντα σε συνάρτηση με το τι βλέπουμε από τις ομάδες των Γάλλων διαχρονικά. Με Αζινσά στο «5», Ντιότ στα γκαρντ και Κολέτ στον πάγκο έχουν λίγο από την αύρα των πρωταθλητών του καλοκαιριού αν και η δύναμη τους είναι στα φτερά με το δίδυμο του Μέρφι (εξαιρετικός, τσεκάρετε τον) με τον γερόλυκο do it all Γκρίρ. Το θέμα είναι ότι δεν έχει βάθος, κάτι που είναι απαραίτητο σε μια τέτοια διοργάνωση.

ΣΧΟΛΙΟ: Δε θα είναι εύκολα τα πράγματα. Για παράδειγμα, θεωρώ τη Μπάμπεργκ καλύτερη των Γάλλων αλλά όχι τόσο την Ζαλγκίρις (μπορεί να καβαλήσει εδώ ο Κολέτ).Ο όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός. Η ομάδα ακόμα «χτίζει» το προφίλ της, στοχεύοντας σε κάτι καλό φέτος.

22. BUDIVELNIK

RECRUITING: Mε οδηγό την ομάδα του ..Φρατέλο, η Μπουντιβέλνικ ετοιμάζεται για τα σαλόνια της Ευρωλίγκας στοχεύοντας για την μεγάλη έκπληξη. Κινήθηκε το καλοκαίρι στην αγορά έντονα για ουκρανική ομάδα υπογράφοντας τους Μπλέηκ Αχέρν (τον θυμάστε στις λίστες μας?), Ντεχουάν Σάμερς και Ντάριους Λαβρίνοβιτς μεταξύ άλλων. Φτάνουν λέτε..? Εξαρτάται τι ζητάς. Αξιοπρεπή παρουσία ή ..δεύτερη φάση?

ΣΧΟΛΙΟ: Όντως οι Ουκρανοί κοιτούν το μεγάλο κόλπο. Η φύση του ομίλου τους αφήνει ανοιχτό παράθυρο(?) τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως. Αν και κατά τη γνώμη μου κύριε Βουγιόσεβιτς, θα πρέπει να αυτοκτονήσετε για να χάσετε την πρόκριση..

23. ZIELONA GORA

RECRUITING: Οι Πολωνοί  ξήλωσαν όλη σχεδόν την ομάδα και έχτισαν από την αρχή. Κακός σύμβουλος, ειδικά από ομάδες που δεν έχουν αποδεδειγμένα τεχνογνωσία και βάσεις. Υπέγραψαν τον Γκρέγκ Μπράκινς, έφεραν στην Πολωνία τον Γκουίν και –στην καλύτερη τους κίνηση- έδωσαν το κουμάντο στον Ράσελ Ρόμπινσον, που δυστυχώς τραυματίστηκε.

ΣΧΟΛΙΟ:  Η συμμετοχή, το ότι θα αντιμετωπίσουν τους καλύτερους και η τριβή με αυτούς θα είναι ότι καλύτερο μπορούν να αποκομίσουν οι Πολωνοί, οι οποίοι θεωρητικά πάντα, παίζουν το ματς της χρονιάς με το καλημέρα υποδεχόμενοι τη Μπάγερν.

24. NANTERRE

RECRUITING: Oι δυνατότητες της ομάδας ήταν έτσι και αλλιώς συγκεκριμένες και το περυσινό θαύμα δε θα άλλαζε 360 μοίρες το οικονομικό στάτους της ομάδας σε καμία περίπτωση. Το ότι κατάφερε να υπογράψει τον Αλί Τραορέ ήταν μεγάλη επιτυχία, δεδομένου ότι ότι θα αποτελέσει τον παίκτη που θα στηριχθεί το οικοδόμημα.Ο Ουίλ Ντάνιελς, από τα κόμπο φόργουορντ που μας αρέσουν, παίκτης με δυνατότητες,  έκανε φύλλο και φτερό τους ψηλούς του Κολέτ στο Στρασβούργο τις προάλλες. Αλλά μη γελιόμαστε, οι Γάλλοι έχουν περιορισμένες δυνατότητες σαν ομάδα για αυτό το επίπεδο.
ΣΧΟΛΙΟ: Η Ναντέρ βρισκόταν στην τελευταία κατηγορία του Γαλλικού μπάσκετ, τη 13η, καταφέρνοντας  μέσα σε 25 χρόνια να φτάσει στην Ευρωλίγκα. Πως σας φαίνεται αυτό.. Στη Γαλλία μου λένε ότι εάν η ομάδα κάνει νίκη στη φετινή διοργάνωση θα γίνει χαμός.. Τους απαντώ «εδώ έφτασε στην Ευρωλίγκα, η νίκη θα σας πειράξει..» Πέρυσι τέτοιο καιρό ήταν από τα πρώτα φαβορί για …φούντο στην ProB.

Σας περιμένω και στη σελίδα μας στο Facebook..


185 σχόλια:

  1. γεια σου τζιμ γνωστα τα φαβορι αυτη την στιγμη αλλα εχω την εντυπωση οτι φετος κατι καινουριο θα ξεπεταχτει ...η γαλατα ειναι αρκετα καλη.ο ζοτς αν φτασει στους 8 κανεις δεν θα θελει συναπαντημα μαζι τουη μακαμπι ειναι μακαμπι.......για ρεαλ και μπαρτσα σιγουρα σουπερ υλικο αλλα...υπαρχει κανεις που υποτιμαει τους ελληνες?επροσωπικα βλεπω μεσινα....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Ρεάλ, πέρα από τον Ρέγιες, ποιος θα παίξει λίγο ξύλο όταν σφίξουν τα πράματα; Πολύ σοφτ ομάδα, δεν νομίζω να μπορεί να νικήσει σε σειρά με αντίπαλο από το πάνω ράφι (ΤΣΚΑ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, Barca)

    Ο Ζοτς θα πάθει ό,τι ο Μεσσίνα πέρσι. Κάπου, κάποιος, θα κόψει τη Φενέρ σε μικρά μικρά κομματάκια. Αυτές οι ομάδες με ένα γκαρντ και 3 fw που αναλαμβάνουν τη δημιουργία μπορούν να κοπούν στη μέση από μια πιεστική άμυνα.

    Καλή τύχη στη Μπαρτσελόνα με τους Ναβάρρο-Όλεσσον συνεχώς κουτσούς.

    Ο Ολυμπιακός θέλει ένα 4. Αλλά είχε ίσως την καλύτερη offseason μετά την ΤΣΚΑ, ανεβάζοντας πάλι το επίπεδο αθλητικότητας των ψηλών και παίρνοντας έναν χρήσιμο αυτή τη φορά 7footer.

    CP από το σχόλιό μου στην προηγούμενη ανάρτηση...

    1. ΤΣΚΑ (CKA). (Πλέον και) Με περιφέρεια, του Έκτορος Μαλώ.
    2. Ολυμπιακός. Με απώλειες αλλά πάλι μια πολύ σκληρή ομάδα.
    3. Παναθηναϊκός. Ξεκινάει φέτος με κανονικό ρόστερ, μεγάλη επιστροφή Φώτση.
    4. Μπαρτσελόνα. Χωρίς περιφέρεια, του Έκτορος Μαλώ. Θα την έβαζα στο 3, αν ήταν υγειής.
    5. Ρεάλ. Φελλός σαμπάνιας. Τινάζεται στον ουρανό και μετά πέφτει στο πάτωμα. Δε νικάει σε σειρά κανέναν από τους παραπάνω.
    6. Maccabi. Προπονητής.
    7. Εφές. Δια της ατόπου απαγωγής, γιατί οι αμέσως επόμενοι είναι χειρότεροι.
    8. Φενέρ. Ο Μποντιρόγκα έχει αποσυρθεί. Άρα, χρειάζεται κανέναν ακόμα γκαρντ.
    9. Γαλατά. Κάτσε να τη δούμε.
    10. Λοκομοτίβ. Ατέλειωτη γραμμή ψηλών.
    11. Βιτόρια. Ο ατζέντης του Σκαριόλο με τι τους απείλησε; Γυμνές φωτογραφίες;
    12. Αρμάνι. Πρέπει να δουλέψουν για να πείσουν.
    13. Μάλαγα. Granger και Vasquez στην ίδια ομάδα; Otis Smith alert, Otis Smith alert!!! (βλ. NBA 2005 draft)

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολαυστικός ο Ody!
      "Φελλός σαμπάνιας. Τινάζεται στον ουρανό και μετά πέφτει στο πάτωμα", γελάω ένα τέταρτο...

      Διαγραφή
  3. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή...
    Πλασματική εικόνα το σκορ στο Budivelnik-Fenerbachse (84-102), καθώς για 33-34 λεπτά οι Τούρκοι ήταν υπνωτισμένοι στο ρυθμό της ομάδας του Bagatskis (λέτε μετά από το πρόσφατο Eurobasket να είναι η χρονιά ανάκμψης των Ουκρανών;) και χρειάστηκε ένα ασύλληπτο 31-7 (πολλές βιαστικές επιλογές από την άπειρη -σε τέτοιο επίπεδο- Budivelnik) στην τελευταία περίοδο για να πάρει το διπλό. Οι φωνές του Obradovic πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα υπερκάλυπταν αυτές των θεατών....
    Απαράδεκτη η εικόνα στις αμυντικές περιστροφές για ομάδα του Ζοτς, τέτοια που στο β' ημίχρονο έκανε τον Darius Lavrinovic να μοιάζει με ..Tim Duncan στα μάτια των -ανήμπορων να αντιδράσουν- Τούρκων. Πολλά τα "εγώ" σε αυτήν την ομάδα (που κατ' εμέ είναι λάθος στελαχωμένη για τα λεφτά που έριξε), και αυτό φαίνεται στην off-ball κίνηση (ποια;...) σε set καταστάσεις. Kleiza, McCalebb, Preldjic, Bjelica, Bogdanovic χρειάζονται την μπάλα για λειτουργήσουν, τη στιγμή που plays παίρνουν και οι Zoric - Mahmutoglu (εξαιρετική περίπτωση ο 23χρονος shooting guard, που πάντως πρέπει να μάθει να παίζει και για τον προπονητή του). Τα περί νέας ομάδας τα ακούω βερεσέ, στο κάτω-κάτω και οι αποψινοί αντίπαλοί τους νέα ομάδα είναι και αποδείχτηκαν μάγκες, γιατί απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί κατάφεραν να επιβάλουν σχετικά εύκολα το ρυθμό τους.
    Υ.Γ.: Μπράβο στον -γάτο σε αυτά- Zelimir Obradovic που όχι απλά ξεκίνησε, αλλά κράτησε στο παρκέ για 15' τον '95άρη Kenan Sipahi. Στατιστικά, ο νεαρός point guard ήταν ο χειρότερος παίκτης της ομάδας του (-5 στο +/-, ο μοναδικός παίκτης της Fenerbachse με αρνητικό ranking), αλλά αυτά λίγη σημασία έχουν για ένα παιδί 18 ετών.
    Υ.Γ.2: Jim, sorry για το off-topic. Όπως καταλαβαίνεις, έχουμε match day οπότε και εγώ, όπως και αρκετοί φίλοι ίσως αργήσουμε να διαβάσουμε την σημερινή ανάρτησή σου. Άλλωστε, στο μπάσκετ, οι εξελίξεις πάντα τρέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και νόμιζα πως είχα πάρει τον Darius στο fantasy με το κλασσικό σκεπτικό "ψηλός σκόρερ, παίρνει πολλές μπάλες, βασίζονται σε αυτόν"

      http://www.youtube.com/watch?v=GPz-j3bfq3E

      Τουλάχιστον ο Vidmar με έσωσε με ένα 12.

      Ody

      Διαγραφή
    2. Άσε ρε Ody, εγώ το πήρα πρέφα καθυστερημένα και δεν πρόλαβα να κάνω ομάδες. Τώρα το μετανιώνω, αλλά παραείναι αργά....

      Διαγραφή
    3. Δε γίνεται να φτιάξεις τώρα,για τις επόμενες αγωνιστικές?

      Διαγραφή
    4. μια χαρά γίνεται

      jokey

      Διαγραφή
    5. Thnx for the advice! Νομίζω πως μέχρι πέρυσι δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα

      Διαγραφή
  4. Αντε να ξεκιναει η χρονια σιγα σιγα! Αναμενω,οπως και οι περισσοτεροι φανταζομαι, δυνατη χρονια!
    Συμφωνω απολυτα με τα φαβορι στις πρωτες θεσεις. Απο τα underdog της διοργανωσης,ειμαι περιεργος να δω τι θα παρουσιασει και μεχρι που μπορει να φτασει η Αρμανι. Μου αρεσει και ο Μπανκι ,αλλα θα χρειαστει χρονο. Θελω πολυ να δω και τη Φενερ, η οποια σιγουρα ερχεται μετα απο τα 5-6 πρωτα φαβορι. Λογω Ζοτς παντως,underdog εντελως δεν τη λες! Και η Γαλατα στα χαρτια καλη, αλλα μονο τη Φενερ πιστευω για την υπερβαση απο Τουρκια. Πραγματικα πολυ ταλεντο μαζεμενο σε αυτο το ροστερ.

    Υ.Γ. 31-7 επιμερους σκορ για τη Φενερ στο τεταρτο 10λεπτο!

    Υ.Γ.1 Ρε συ Τζιμ, στα ισια, τι γνωμη εχεις για το Σκαριολο??!! Το φετινο ροστερ της Καχα παντως, κακο δεν το λες.

    Cool Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον έχω «κολλήσει» υπερβολικά με το μπλογκ και συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα προγνωστικά σου Τζιμ… Οι δικές μου πρόσθετες παρατηρήσεις:
    ΡΕΑΛ: Ένα πράγμα λείπει νομίζω, ένας ψηλός με ποστ παιχνίδι στην επίθεση. Ο Λάσο, επίσης, κρίνεται πλέον πολύ πιο αυστηρά.
    ΤΣΣΚΑ: Καλοί χρυσοί κι ο Πάργκο κι ο Χάινς, ωστόσο η ομάδα παραμένει εξαρτημένη από τη «ζαριά» Τεόντοσιτς. Προσωπικά δεν μου αρέσει το μπάσκετ του «μετά ΝΒΑ» Μεσίνα. Το βρίσκω αρκετά «ξύλινο».
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Έχω εκφραστεί από τον Ιούνιο ότι χρειαζόταν πιο «φρέσκος» γκαρντ από τον Κάρι, όπως φυσικά κι άλλος σέντερ από τον Μπατίστ. Σίγουρα το ρόστερ είναι γεμάτο πάντως. Για τον Πεδουλάκη ισχύει ό,τι και για τον Λάσο.
    ΜΠΑΡΤΣΑ: Συμφόρηση στους ψηλούς, ερωτηματικά στα γκαρντ. Αν «βγει» ο Πούλεν όμως κι επίσης αν ο Αμπρίνες συνεχίσει την πρόοδο, θα είναι το πρώτο φαβορί.
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πολλά τα «στοιχήματα», μάλλον θα χρειαστούν μια-δυο διορθώσεις στους ψηλούς. Ο κόουτς Μπαρτζώκας φέτος κρίνεται πραγματικά. Πέρσι λειτούργησε ο αυτόματος πιλότος.
    ΦΕΝΕΡ: Γράφω το σχόλιο έχοντας μόλις δει το ματς με την Μπουντιβέλνικ. Μάλλον κολακευτικό το «6» που της δίνεις. Αλλά με τον Ζοτς όλα να τα περιμένεις… Μεγάλο, πάντως, το κενό στο πόιντ γκαρντ.
    ΓΑΛΑΤΑ: Εξαιρετική στελέχωση, διαθέτει μερικούς από τους παίκτες – αδυναμίες μου (Μαρκοϊσβίλι, Γκόρντον, Μάτσβαν). Αλλά θεωρώ τον Αταμάν τσαρλατάνο.
    ΜΑΚΑΜΠΙ: Εγώ θα την έβαζα πολύ ψηλότερα, μάλλον στο 6. Ο Μπλατ έχει φέτος μπόλικες λύσεις, και για διαφορετικά αγωνιστικά στιλ.
    Κατά τα άλλα, να πω ότι μου αρέσει πολύ η στελέχωση της Κουμπάν και της Μάλαγα, ενώ διαφωνώ με τη γενικότερη θυμηδία για τον Σκαριόλο. Εντάξει, τα έκανε μαντάρα στο Μιλάνο, αλλά μην ξεχνάτε ότι τις καλύτερές του δουλειές τις είχε στην Ισπανία (Ρεάλ, Μάλαγα, ακόμα και την Ταουγκρές πολύ παλιότερα).

    Υ.Γ. Αν πρέπει να ψάξουμε τον παίκτη - αποκάλυψη της φετινής Ευρωλίγκας, όπως π.χ. ήταν πέρσι ο Μπόμπι Μπράουν, θα πόνταρα στον Γκόρντον της Γαλατά. Τον θεωρώ πολύ αδικημένο ως καριέρα.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε. Μερικές παρατηρήσεις:
      1) Ο Μπουρούσης του Eurobasket είναι post ψηλός. Μεγάλο ατού για τη Real.
      2) Φαντάσου την Barcelona με Cook στη θέση του Pullen. Απόλαυση!
      3) Pettway το μεγαλύτερο στοίχημα για μένα στο φετινό Ολυμπιακό.
      4) Αν θεωρείς τον Ataman τσαρλατάνο, πού να δεις τους guards του.....
      5) Τον παίκτη-αποκάλυψη νομίζω πως μας τον υπέδειξε ορθότατα ο Δημήτρης: Daniel Hackett

      Διαγραφή
  6. Δεκά ημέρες απομένουν για να απαντηθεί το μεγάλο ερώτημα της ημέρας :
    Ο Αργύρης θα κάνει παρέλαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pelekane ai gamhsoy kao psofa mazi.

      Διαγραφή
    2. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τη συμπεριφορά σου. Δε θα πέσω στο επίπεδό σου. Ξυδάκι.

      Διαγραφή
    3. δεν χρειαζεται να πεσεις, εισαι ηδη χαμηλα.Μπαινω εδω μεσα να διαβασω σοβαρα σχολια και μου γυριζουν τα αντερα με τον θαυμαστη του πελεκανου,μη χειροτερα.

      Διαγραφή
    4. ρε πελεκανε αν εχανε με 10 ποντους επρεπε να τον εκτελεσουμε;;με ενα ποντο στην παραταση εχασε απο μια ομαδα η οποια ειναι αητητη τελευταια.Εδωσε μπαραζ για να περασει ειναι ετοιμη εδω και πολυ καιρο.Η μηπως δεν ειδαμε τα φαλτσογυρισματα στη τελος;;για χαλαρωσε που το παιζεις και ειδημων,τρομαρα σου.

      Διαγραφή
    5. Το μόνο που σώζει τον Αργύρη είναι να προλάβει να κάνει τράμπα τον άμπαλο Μπράμο με τον αδικημένο από το κατεστημένο παιχταρά Πελεκάνο. Αν και αμφιβάλλω αν θα δεχτεί ο Άρης.

      Διαγραφή
    6. Αδικημένος από το κατεστημένο ο Πελεκάνος;;; χαχαχα! Πότε ακριβώς ήταν αδικημένος, όταν έπαιρνε τρελά συμβόλαια (σχεδόν εκατομμυρίου ευρω!) για να κουναει πετσετες, να δίνει 2 άμυνες κι ενα σουτ το πολύ σε ένα παιχνίδι στα τρία; Ώρα είναι να ακούσουμε και για τον αδικημένο Γκετσεβίτσιους (μιαου), το Χαλπερίν (μιαου μιαου), τον Παλτάουελ και τον Σειμπούτις...

      Διαγραφή
    7. Μου άρεσε πολύ ο Πελεκάνος τις προάλλες με ΠΑΟΚ που πήρε σε μια φάση την εσωτερική και έκανε λευ απ airball (!!). Αέρινος πραγματικά!

      Διαγραφή
  7. εδω δυσκολευτηκε η μπαρτσα και η τσσκα απο ομαδουλες εχασε η μακαμπι και ο αλλος πετα μαλακιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eλπίζω να κατανοείς τη διαφορά του "δυσκολεύομαι" από το "χάνω".


      Το θέμα πάντως είναι ότι οι ομάδες που αναφέρεις έχουν σοβαρούς ανρθώπους στη διοίκησή τους.

      Διαγραφή
    2. Με Μιχάλη Πελεκάνο δε θα έχανε η ομάδα. Τα έλεγε ο Σκάι

      Διαγραφή
    3. Τον Αγαδάκο ξέχασες, ήταν καθοριστικός.

      Διαγραφή
  8. Δεν θα προτείνω κάποια σειρά, δεν έχω ακόμη ξεκαθαρισμένη άποψη. Θα μου επιτρέψεις κάποιες παρατηρήσεις στη δική σου κατάταξη:
    1) Real Madrid: No 1 και για μένα (μήνες τώρα, από τότε που έκλεισε το roster)
    2) CSKA Moscow: Στην ψύχρα: αμερικανικού τύπου ομάδα (όπως πολύ σωστά εννόησες για τις επιρροές του Messina) με ότι αρνητικό αυτο συνεπάγεται.. Έχει την ποιότητα για να τη δούμε στην Ιταλία. Το τι θα κάνει στα do-or-die είναι άλλο θέμα
    3) Παναθηναϊκός: Νομίζω πως τον υπερτιμάς σαν no 3. "Άδειος" στο '5' (ο Batiste είναι -ανθρώπινα- περιορισμένης χρήσης, σκιά του εαυτού του, ο Μαυροκεφαλίδης δεν είναι 5άρι, είδαμε τι συμβαίνει στην κακή βραδιά του Lasme που είναι ο μοναδικός center). Πολύ πιο γεμάτος από πέρυσι, αλλά με το ίδιο βασικό κενό: τον quarterback που τόσο θαυμάζεις (καμία ειρωνία) και είναι τόσο ζωτικής σημασίας για μία backcourt με Curry, Ukic, Παππά και τον ταλαιπωρημένο Διαμαντίδη.
    4) Barcelona: Βλακεία ολκής (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) η απόκτηση του Σλοβένου. Ο Nachbar δεν κάνει για ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό, όπως επίσης δεν κάνει για ρολίστας. Τις μεγάλες του στιγμές θα τις δούμε δίπλα στον master της transition offence, Marcelinho Huertas. Ο Pullen (άλλο ένα πουλέν σου που κάνει καριεράρα, εύγε!) καλείται να μπει στα παπούτσια του Jasikevicius και να κάνει ότι ο Draper πριν από δύο χρόνια στην αιώνια αντίπαλο: Να γίνει (με επιτυχία, φυσικά) από δήμαρχος κλητήρας. Όσο για τον Lampe, αυτη είναι η λογική του Pascual χρόνια τώρα. Παραφορτώνουμε το '5'.
    5) Ολυμπιακός: Φέτος θα είναι η ομάδα του Μπαρτζώκα, οπότε η διακιολογίες στερεύουν. Υπερσυγκέντρωση στη θέση '5', όπου υπάρχει και ο -κακώς- ξεχασμένος Μαυροειδής. Παρόλα αυτά για μία ακόμη χρονιά ο μόνος ψηλός με post game είναι ο Πρίντεζης, που είναι 4άρι. Ένας παίκτης όπως ο John Bryant της Bayern στη θέση του Begic και ένα πιο versatile 4-5άρι στη θέση αντί του Simmons (η πρώτη φετινή μεταγραφή, θυμίζω..) ίσως βοηθούσαν περισσότερο. Παρά τα μακρυά του χέρια, ο Lojeski θα τα βρει σκούρα στο να αμυνθεί σε τέτοιο επίπεδο. Σωστός παίκτης, αλλά λίγος, θυμίζει κάτι από Gecevicius το πρώτο του τρίμηνο στον Πειραιά υπό τον Ivkovic. Βαρόμετρο ο Pettway. Το ταλέντο υπάρχει, η προσαρμογή στο υψηλό επίπεδο θα είναι ένα θέμα.
    6) Fenerbachse-Ulker:Για την ..αρμάδα του Obradovic, τα έγραψα και παραπάνω με αφορμή την πρεμιέρα της στη φετινή διοργάνωση.
    7) Galatasaray: Την είδα απέναντι στη Siena. Ασύλληπτο επιθετικό (και μόνο επιθετικό) ταλέντο στη περιφέρεια, απορίας άξιο το πώς θα γίνει συγκροτημένη ομάδα. Στην καλή βραδιά της, όπως χθες στην Τοσκάνη, μπορεί να σκοτώσει τον οποιονδήποτε. Ο Ataman είναι καλός προπονητής, αλλά όχι μάγος για να τιθασεύσει ταυτόχρονα τους Arslan & Arroyo.
    8) Maccabi Tel Aviv: Αν δέσει μπορεί να πάει μέχρι τέλους. Παραφωνία ο Σοφοκλής, θα χαθεί σαν παίκτης σε αυτό το rotation. +1 για Rice ρε Jim (για Πανιώνιο & Bayern καλός είναι)....
    9) Anadolu Efes: Εξαιρουμένων των Gordon & Balbay είναι πάρα πολύ άργη ομάδα. Ευκαιρία για τον Βασιλειάδη να ξεχωρίσει και σε "μεγάλη ομάδα" (πολύ σχετικό αυτό για τους Τούρκους) καθώς δεν υπάρχει πληθώρα επιθετικού ταλέντου στην περιφέρεια. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον ασταθή παικταρά Zoran Planinic.
    10) Locomotiv Kuban: O Bykov πρέπει να ξαναγίνει άμεσα ο star που ήταν στην Dynamo. Παραφωνία ο Williams (το γράφω από πέρυσι) για όποια ομάδα στοχεύει ψηλά. Ο Kalnietis είναι σε μόνιμο limit-up τα τελαυταία 4 χρόνια, αλλά δεν είναι point-guard.
    11) Unicaja Malaga: Κλασσική Malaga. Μεγάλο roster, ατομικές δυνατότητες, για να δούμε..
    12) Laboral Kutxa: Sergio Scariolo..... Α, και είναι η ομάδα που έδωσε τον Oleson για να πάρει τον Jelinek..
    13) Milano: Προσυπογράφω σε όλα. Το ότι κατάφεραν, πάντως, και απέκτησαν τον Moss είναι τεράστια υπόθεση.
    14) Siena: Άχρωμη, άγευστη, άοσμη.
    15) Partizan: Λείπει ο Bertans από αυτή την ομάδα... Και ναι, στο '4' υπάρχει κενό, το θέμα είναι μέχρι πού είναι το ταβάνι της, διότι διαφορετικά αν υπάρχει ομάδα στη διοργάνωση για να το μπαλώσει, αυτή είναι οι Σέρβοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 16) Bamberg: Πρέπει να σου αρέσει πάρα πολύ ο Velickovic, Jim, δεν εξηγείται αλλιώς. Καλή ομάδα, προερχόμενη από καλό πρωτάθλημα (το βασικότερο)
      17) Lietuvos Rytas: Αυτήν κι αν την αδικείς! Εύχομαι να να είναι έτσι όπως τα γράφεις και να παρακόλουθήσουμε τόσο σπουδαίου επιπέδου διοργάνωση ώστε οι λιθουανοί να ξεκινούν από το no 16. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, επιτέλους πραγματικός point guard (Cook, τον καραλατρεύω, κοιμούνται οι "μεγάλοι" της ηπείρου) στη θέση του Nedovic, και τρίποντο με τη σέσουλα.
      18) Bayern Munich: Σαν roster μου μοιάζουν ανώτεροι από την Bamberg, αλλά θα εμπιστευτώ την κρίση σου. Nihat Djedovic!!!!!!
      19) Crvena Zvezda: Με ψιλοχαλάει που όλες οι καλές φετινές επενδύσεις έγιναν στις θέσεις των guards, δίχως στις υπόλοιπες γραμμές να είναι πλήρεις.
      20) Zalgiris: Είμαι συναισθηματικά δεμένος με τη Zalgiris, δεν μπορώ να τη δεχτώ τόσο χαμηλά! #lol
      21) Strasbourg: Δεν μου γεμίζει το μάτι (χρόνια τώρα οι γαλλικές)...
      22) Budivelnik: Τους Ουκρανούς τους είδα. Καημένη ομάδα δεν τους λες. Δυστυχώς για αυτούς στηρίζουν πάρα πολλά όσων αφορά τη γραμμή των ψηλών στον Lavrinovich (ίσως αποδειχθεί από τις "κλοπές" της χρονιάς).
      23) Zielona Gora: Επιτέλους και μια νέα πολωνική ομάδα αντί για το ανέκδοτο των τελευταίων χρόνων (Prokom). Ο Walter Hodge είναι σε άλλες πολιτείες..
      24) Nanterre: Αν μείνει υγιής ο Traore, ίσως έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάποια αίσθηση στη φετινή Euroleague. Μέχρι εκεί...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ για Λοτζέσκι Ντεστι, θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε απόψε κόντρα σε 3άρια με κατεξοχήν ποστ παιχνίδι... Το πώς θα αμυνθεί απόψε έχει μεγάλη σημασία για το ποια θα είναι τελικά η χρισημότητα του...

      Διαγραφή
  9. Lietuvos Ritas - Παναθηναϊκός: 84-83
    Μερικές παρατηρήσεις για το παιχνίδι:
    1) Ο Παναθηναϊκός θέλει σκληροτράχηλο point guard (ή έστω τον quarterback που λέει ο Δημήτρης). Όχι σήμερα, χθες!
    2) Ο Batiste έχει εξελίξει (προς τιμήν του σε αυτή την ηλικία) το παιχνίδι του, παίζει κυρίως στο post (πανέξυπνα έβγαλε ο Πεδουλάκης knock-out τον Γλυνιαδάκη με δύο φάουλ στην πρώτη περίοδο), μιας και τα πόδια για p'n'r δεν τα έχει πλέον. Δυστυχώς είναι περιορισμένης χρήσης, δεν φταίει ο Πεδουλάκης που τον ξαναθυμήθηκε στην παράταση. Ο Μπουλντώζας δεν μπορεί παραπάνω, απλά πράγματα.
    3) Ο Γιαννακόπουλος έχει πολύ κακούς συμβούλους. Το καλοκαίρι δεν είχε στα πλάνα του για τη νέα σεζόν τον Maciulis!
    4) Το καλό με τα τρίποντα του Παναθηναϊκού είναι ότι ήταν σωστά, ελάχιστα ήταν εκβιασμένα ή κουτουρού. Το κακό είναι ότι για πολλοστή φορά δεν μπήκαν..
    5) Δεν υπάρχει η δικαιολογία "νέα ομάδα". Και οι Λιθουανοί νέα ομάδα είναι (ο Songaila έχει σκάρτο ένα 10ήμερο που γύρισε στην πατρίδα του μετά από 12 χρόνια και ήταν ο MVP) και παίζουν πανέμορφο μπάσκετ, με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας.
    6) Στο πρώτο ημίχρονο η Lietuvos επέβαλε το ρυθμό της και ήλεγχε τον αγώνα, μέχρι που μπήκε μέσα κάποιος Tepic (στο ίδιο σημείο βρήκε χώρους ο Παππάς)... Φάουλ για ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα.
    7) Όσοι με έβγαζαν κομπλεξικό όταν έλεγα ότι -ανθρώπινα- ο Φώτσης είναι σε πτωτική πορεία, φαντάζομαι ότι κατάλαβαν τι εννοούσα.. Μπορεί να βοηθησει, αλλά παραείναι αγύμναστος για να επιστρέψει στην παλιά του φόρμα. Λείπει η intensity (οι φάσεις με τον Jelovac αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες).
    8) Ο Μαυροκεφαλίδης δεν είναι center!!! Είναι εξαιρετικός σε ρόλο strech-4 για να ανοίγει τις άμυνες (κάτι σαν τον Lorbek, χωρίς το παιχνίδι στη ρακέτα).
    9) Ο "έχον ρόλο" και "σε γνώριμο περιβάλλον" Gecevicius είναι εξαιρετικός παίκτης για μικρομεσαία ομάδα.
    Υ.Γ.: Game of the Week, σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή, με τον Johnny Rogers στο μικρόφωνο να σχολιάζει δύο παλιούς συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό (Φώτση & Γλυνιαδάκη) με τους οποίους κατέκτησε την Euroleague του 2000 #retro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιο σχολιο αν και διαφωνω με αρκετα σημεια :
      1) ναι θελουμε τον σκληροτραχηλο γκαρντ που λες αλλα αυτη την στιγμη δεν χωραει. δεν γινεται να εχουμε 5 παιχτες ο καθενας με μια ικανοτητα, θελουμε 3 που να εχουν ολο το πακετο.
      2)νομιζω οτι ο μπατιστ ανετα μπορουσε να βγαλει περισσοτερα λεπτα στο παρκε αλλωστε δεν ηταν απο τους παιχτες που ζητησαν αλλαγη γιατι κουραστικαν (βλεπε μαυροκεφαλιδη)
      3) για τον ματσιουλης ακουστηκαν παρα πολλα, οτι ψαχναμε παιχτη σε αλλη θεση, οτι το κανανε για να τον κλεισουν με μικροτερο συμβολαι, οτι ο γιανκοβιτς δεν ηταν ετοιμος ακομη για να ειναι βασικο γραναζι στην μηχανη. (στο 3 συμβαινει αυτο που σου λεω για τα γκαρντ.. ο γιανκο δεν βρισκει χρονο)
      5) σωστα νεα ομαδα δεν ειμαστε αλλα οι λιθουανοι εχουν δωσει επισημα ματσακια εμεις μονο με τον γευρο.
      7) ο φωτσης με εχει ψηλο απογοητευσει γιατι ενω ειναι λιγα κιλα ειναι πολυ αργος
      8)ο μαυροκεφαλιδης ειναι ενας παιχτης που εξελισεται ακομη και στην ηλικια που ειναι, νομιζω θα προσαρμοστει σε οτι του ζηταει η θεση 5, για αυτο που τον θελει ο κοουτς μια χαρα ειναι, χθες μαζεψε ριμπαουντ επιθετικα εκανε κοψιμο εσπασε την αμυνα τον λιθουανων με τα σουτακια απο μεση αποσταση που περυση δεν τα ειχαμε.
      Ματσαρα απο τις λιγες το χθεσινο που παρα την ηττα καναμε αρκετα καλη εμφανιση επιθετικα.
      Θα ηθελα περισσοτερο γκιστ ειδικα στις δυσκολες τελευταιες φασεις και περισσοτερο παππα για τους λογους που ειπες...
      Για τον λασμε επεμενα να μν του δωθουν αυτα τα χρηματα που πηρε και να παμε για κατι αλλο, ντορσει θα ηταν ιδανικος για μενα αν και θα μπορουσαμε και καποιον με περισσοτερο παιχνιδι με πλατη

      Διαγραφή
    2. Για την ανάγκη ενός αθλητικότερου γκαρντ, ούτε συζήτηση. Προσωπικά έχω εκφραστεί από τον Ιούνιο, παρά τη συγκυρία της στιγμής (νταμπλ), ότι δεν θα κρατούσα άλλον έναν 33χρονο (Κάρι).

      Σαφές επίσης ότι αγωνιστικά υπάρχουν καλύτερα σέντερ από τον Μπατίστ. Απλά νομίζω ότι αυτό εξηγήθηκε από τα στελέχη της ομάδας. Ο Μπατίστ είναι κι ο υπαρχηγός των αποδυτηρίων αντί του Τσαρτσαρή (ο Φώτσης δεν είναι χαρακτήρας που θα λειτουργούσε έτσι).

      Για τον Φώτση θα έλεγα να μη βιαστείς. Ακόμα και στα καλύτερά του, πριν 2-3 χρόνια, έδινε συγκεκριμένα πράγματα. Όχι πολλά, αλλά αυτά τα λίγα που έκανε, τα έκανε τέλεια (τρίποντο, παιχνίδι πάνω από το στεφάνι). Απλά κάπου μοιάζει με τον Γκιστ κι οι ρόλοι τους μπερδεύονται.

      Μεγαλύτερο πρόβλημα της στιγμής για μένα ο Λάσμε. Δεύτερο σερί ματς που είναι αόρατος επιθετικά, φορτώνεται γρήγορα με φάουλ, αλλά ούτε και στην άμυνα διακρίνεται. Η μηνιαία αποχή του λόγω τραυματισμού είναι μερική μόνο εξήγηση. Για μένα είναι μπερδεμένος με τη νέα κατάσταση στη φροντλάιν. Λιγότερα λεπτά ίσον χειρότερος ρυθμός, μέχρι να συνηθίσουν τουλάχιστον τους ρόλους τους. Κι ο Πεδουλάκης είναι έξω από τα νερά του και θέλει τον χρόνο του. Το ότι έχει 11-12 παίκτες πλέον δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίζουν όλοι πάντα ούτε όλοι το ίδιο.

      Οι αρνητικές συγκυρίες ήταν πολλές: η Λιέτουβος σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας λόγω προκριματικών, ο Παναθηναϊκός με προβλήματα - και μάλιστα σε παίκτες πυλώνες της περσινής σκληρής ομάδας (Μπράμος, Λάσμε, Ούκιτς). Ο όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός ακόμα και για 4άδα και επιβάλλεται άμεση συνειδητοποίηση, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα θα παίξει έναν ολόκληρο γύρο εκτός έδρας. Έχει την ποιότητα να κάνει ακόμα και 9-1 ως το τέλος, αλλά αν δεν προσέξει θα μπλέξει ακόμη και για 4άδα. Και οι 6 του ομίλου διεκδικούν πρόκριση.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    3. 1) Τρεις που να τα έχουν όλα δεν βρίσκεις. Δεν είμαι στην τσέπη του Γιαννακόπουλου, αλλά η παραμονή του Curry είναι ρίσκο για ομάδα top επιπέδου. Και αυτός και ο Ukic (πολύ ηψηλό συμβόλαιο, γύρω στα 800 κατοστάρικα) εξαργύρωσαν την καλή τους εμφάνιση στους θριαμβευτικούς τελικούς της Α1.
      2) Η χαμένη λόμπα του Διαμαντίδη στον Mike (άλλοτε φάση-ψωμοτύρι) είναι ενδεικτική του τι μπορεί να κάνει πλέον ο Αμερικανός center.
      3) Όταν πρωτοαποκτήθηκε ο Γιάνκοβιτς, πίστευα ότι θα πάρει χρόνο στο '4'. Τώρα με Maciulis, Μπράμο, Gist, Φώτση & Μαυροκεφαλίδη θα δυσκολευτεί να πάρει χρόνο σαν forward. Για να δούμε αν θα μπορεί να δουλευτεί και να λειτουργ;hσει σαν point forward, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της προετοιμάσιας ο Jim.
      5) Ισχύει. Ο Παναθηναϊκός έδωσε 2 και οι Λιθουανοί 7. Τα τρία εκ των οπόιων ήταν μάλλον βαρβάτα (προκριματικά Euroleague) και παίχτηκαν σε μόλις 4 ημέρες.
      7) Ειναι καλή μεταγραφή. Απλά αν κάτι προσδιόριζε τον πετυχημένο περσινο Παναθηναϊκό ηταν η intensity, και αυτή τη στιγμή ο Φώτσης δεν το έχει στο συγκεκριμένο κομμάτι..
      8) Ο Bauerman τζόγαρε προστατεύοντας το ζωγραφιστό του μετά τα screen και δίνοντας στον Μαυροκεφαλίδη σουτάκια από μέση απόσταση. Ο Έλληνας forward τον τιμώρησε. Ιδανικός παίκτης για high-low παιχνίδι (μην ξεχνάμε ότι είναι Έλληνας - κέρδος για το στήσιμο του roster), μυστήριο (ακόμα) το πώς θα μπορεί η ομάδα να είναι ανταγωνιστική στο rebound με τέτοια σχήματα..
      Στις δύσκολες τελευταίες φάσεις έχεις τον "Ευρωπαίο Paul Pierce", δεν χρειάζεσια ούτε Παππά ούτε Gist. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ο παίκτης που θα "απορροφήσει τους κραδασμούς" για χάρη του Διαμαντίδη (chech also note no1 #quarterback).
      Τον Dorsey τον ήθελε η Barcelona και τον πήρε (καλύτερο πρωτάθλημα, ομάδα με ισχυρότερη προοπτική στην παρούσα φάση και καλύτερη "τσέπη από αυτή των "Πρασίνων"). Το να έφευγε ο Lasme θα ισοδυναμούσε για μένα με έγκλημα.

      Διαγραφή
    4. το ωραιο ειναι οτι και οι 3 πανω κατω γραφουμε τα ιδια ισως με μια εξαιρεση του λασμε. κοιτατε φετος ποσο καλητερος ειναι ο παο στα ριμπαουντ οκ το δειγμα ειναι μικρο αλλα υπαρχει σαφης βελτιωση, την φαση του μπατιστ ηθελα να την αναφερω αλλα την ξεχασα.. πραγματικα περασμενα μεγαλεια αλλα το οτι δεν μπορει να κανει αυτα που εκανε δεν νομιζω οτι δεν μπορουσε να ειναι μερικα λεπτα επιπλεον ΙΣΩΣ ομως να εισαι και σωστος.
      Για ντορσει συνεχιζω να επιμενω οτι ηθελε να ερθει και θα ερχοντα με τα λεφτα του λασμε. αν δεν κανω λαθος εκλεισε πρωτα ο λασμε και μετα ο ντορσει. Για τις εμφανισει που ειναι απογοητευτικες δεν λεει τπτ απλα ειχε τραυματισμο κτλ κτλ , καλα ειναι να περιμενουμε. θελω να δω σιμερα ολυμπιακο γιατι μου αφησε πολυ καλη εικονα με παο.

      Διαγραφή
  10. Πολυ ωραια αναρτηση (εχουν χασει νοημα τα κοπλιμεντα για το blog αυτο)
    Η μονη μου διαφωνια εγκειται στις θεσεις 1-2. Θα εβαζα αναποδα cska και real
    μεχρι η δευτερη να αποκτησει το απαραιτητο toughness που απαιτουν τα παιχνιδια της ανοιξης. Μπορει μεχρι τοτε βεβαια ειτε να το αποκτησει ειτε να το αγορασει..

    PS: ο hackett αρχισε την αποσβεση στο fantasy δινοντας το πρωτο 30αρι!! προφανως και ηταν ο πρωτος γκαρντ που αγοραστηκε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορει να μου λυσει μια απορια καποιος?Πως γινεται ο παικτης Γιονας Ματσιουλης,που μας ειχαν ζαλισει οτι δεν χωραει στο ροστερ ολο το καλοκαιρι,να παιζει σμρ 36 λεπτα????Δλδ αμα χωραγε στο ροστερ ποσο θα επαιζε????Δεν δειχνει μια ανοργανωσια του σχεδιασμου??Και παλι καλα που τον πηρε τελευταια στιγμη...
    Κακη ηττα,απο ανετοιμοτητα και επιπολαιοτητα(ειδικα στην παραταση...76-80).

    Δημητρης Berkshire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1. Ο Λάσμε για άλλο ένα παιχνίδι ήταν τραγικός
    αν και έπαιξε 22 λεπτά ενώ ο Μαυροκεφαλίδης που ήταν αλάνθαστος,
    είχε 4/4 και 2/2 έπαιξε όμως μόνο 10 λεπτά.

    2. Ο Παπάς στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε,
    μόνο 11 λεπτά, ήταν αλάνθαστος, είχε 1/1 διπ. και 1/1 τριπ.
    και μετά ξεχάστηκε στον πάγκο.

    3. Ο ΔΔ είχε 1/7 τριπ. και 1/4 βολές σε 37 λεπτά συμμετοχής,
    αν έπαιζε στη θέση του ΔΔ ο Παπάς δεν θα έχανε σήμερα ο Παο.

    4. Ο Φώτσης αμυντικά τίποτα και επιθετικά είχε 1/5
    το μόνο που έβαλε ήταν εκείνο το τρίποντο με το ταμπλό.

    1. Ο Pelicans αναδεικνύετε ως η κορυφαία πένα του hoopfellas.

    Υ.Γ. Μια πεντάδα σχόλια νομίζω ότι αρκούν.

    NIKOS B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Και εγώ πιστεύω ότι είναι περίεργη αυτή η εμμονή στον Διαμαντίδη. Υπήρξε μεγάλος παίκτος, αλλά μήπως είναι καιρός να κάνει χώρο σε αυτούς που αξίζουν να βγουν μπροστά;

      Διαγραφή
    2. αν δεν εβαζε το τριποντο πως θα πηγαιναμε παραταση;;Τελικα μου σπας τα νευρα.Ελεος.Kανενα λαθος ο ΔΔ και τεσσερα λαθη ο Ουκιτς απιστευτο.πρωτη φορα συμβαινει αυτο.Μονο ο Φωτσης ηταν αρνητικος σημερα.http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=10&seasoncode=E2013#!boxscore

      Διαγραφή
  13. ΟΣΟ ΓΙΑ TO POWER RANKING ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ REAL ΝΟ.1 ΠΡΙΝ ΔΩ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.ΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ.CSKA ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΦΑΒΟΡΙ...ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΥ...ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Berkshire
    ΒΕΒΑΙΑ,ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΡΟΛΑΡΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για free NBA fantasy, ποιο site προτείνετε;

    Devin Smith με κατέστρεψες.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω κι εγώ που πόνταρα στον Μός και είδα ένα ωραίο σταυρουδάκι δίπλα στο όνομα του...

      Διαγραφή
  15. ο Λασμε εχει καλη δικαιολογια συμφωνα με οσα ειπε ο τεχνικος του Παο ακομη ποναει.Σημερα ελλειψε και η καλη αμυνα του Μπραμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτά συμβαίνουν όταν παραμονή της πρεμιέρας της Ευρωλίγκα ασχολείσαι με το αν ο Αγγελόπουλος χρησιμοποίηση το μέσο, τον δείκτη ή τον παράμεσο.

    Φυσικά αυτόν δεν ήταν το μόνο πρόβλημα του ΠΑΟ.

    Αλλά η κυκλοθυμική συμπεριφορά του προέδρου, πιστεύω ότι θα αποδειχθεί μπαρούτι για την ομάδα του. Για αυτό λέω ότι ο Αργύρης πολύ δύσκολα θα κάνει παρέλαση. Κάτι που δεν είναι βέβαια κακό για τους φίλους του ΠΑΟ, αλλά ούτε και για το υπόλοιπο αθώο κοινό που τουλάχιστον θα γλιτώσει λίγη από την κακογουστιά που έχει καταλύσει τη ζωή του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα ρε πελεκανε εδω τον εμπιστευτηκε περσι φετος δεν θα το κανει;;Δηλαδη εισαι κολληταρι του ΔΓ και ξερεις καλα τον χαρακτηρα του εεεεεεεεεε.Αντε βρε πες τι ξερεις;;;;Αν δεν τον γνωριζεις προσωπικα και κρινει απο φημες εισαι γελοιος.

      Διαγραφή
    2. Αφού πήραν δυο συνεχόμενα ευρωπαικα οι Αγγελόπουλοι που βγάζουν μπλουζακια και κανουν μουτρα στις ηττες σαν μικρα παιδια (και στην επιχειρηση του μπαμπα τους παιζουν ονλαιν σκακι), λογικο να ελπιζει ο ΔΓ που είναι και πιο κωλοπετσωμενος

      Διαγραφή
    3. Aνώνυμε 3:26,

      ειλικρινά ποτέ δεν περίμενα καλύτερη απάντηση από κάποιον Πεδουλακίσιο. Φαντασία μηδέν, επιχειρήματα δημοτικού, φθηνή ειρωνεία και πάνω από όλα κακογουστιά.

      Λοιπόν, ούτε τον Τσοχατζόπουλο τον ξέρω προσωπικά αλλά μπορώ να πω ότι είναι λαμόγιο. Είμαι γελοίος και για αυτό;

      Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος βγαίνει μια μέρα σε τραγική κατάσταση, και με λιγμούς ανακοινώνει την αποχώρησή του από την προεδρία και τρεις μέρες μετά παίρνει παίκτη, όταν ο ίδιος άνθρωπος έλεγε ότι τον πρόδωσε το αίμα του αλλά μετά δεν έτρεxε τίποτα, όταν τη μια μέρα δηλώνει ότι σέβεται του προέδρους του Ολυμπιακού και την άλλη του καθυβρίζει χυδαία, τότε εγώ συμπεραίνω ότι είναι ένας άνθρωπος με κυκλοθυμική συμπεριφορά.

      Και πάνω σε ένα σοκ του, δεν αποκλείω να πει αντίο στον Πεδουλάκη.


      Πάντως, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να γράψεις ένα σχόλιο, σκέψου αν αυτό το σχόλιο αξίζει να δημοσιοποιηθεί έστω και σε αυτή τη μικρή γωνιά.

      Διαγραφή
  17. Καποιες πρωτες σκεψεις μετα τα 2 επισημα ματς σε πρωταθλημα και ευρωλιγκα:
    Η συνεχομενα κακη παρουσια αμυντικα (απ τα πρωτα φιλικα δειχναμε ευθραστοι στο δυνατο μας σημειο) συνεχιστηκε σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο απ το ντερμπι με τον οσφπ. Μπορει το ματς στο σεφ να εληξε με παθητικο 55, αλλα υπηρχε μεγαλη τρυπα στην ρακετα που μετριαστηκε απ την δυστοκια και των ψηλων του οσφπ.
    Επιθετικα ειμαστε σε δυο συνιστωσες. Ή ανελεητο ποσταρισμα μεχρι να μας καταλαβει και ο τελευταιος θεατης στις εξεδρες ή πικ εν ρολ με Μαυρο και σουτακι απ τα 5 μετρα. Ειναι αποριας αξιο πως μια σχεδον ιδια ομαδα δεν μπορει να βγαλει με πλεον περισσοτερα οπλα στο δυναμικο της, μια μεγαλυτερη γκαμα επιλογων. Στο ματς στο σεφ το πρωτο σουτ δουλεμενο με εξτρα πασα εγινε στο 4ο 10λεπτο απ τον Μπραμο. Μηδεν συνεργασια στο πικ με Μητσο-Λασμε, μηδεν hogh-low.
    Ο Αρτζι δειχνει πραγματικα πνιγμενος, μπερδεμενος, σαν να προσπαθει να τους χωρεσει χωρις να ξερει ουτε ο ιδιος τι θελει να παρει απ τον καθενα! Σημερα και στις 2 ακρες του γηπεδου ο Φωτσης ηταν κακος, παρολα αυτα προτιμηθηκε σε μεγαλο διαστημα αντι του πολυ καλου Λουκα ή του Γκιστ. Ο Παππας δειχνει οτι εχει ερθει για να μεινει για τα καλα, εχει τσαμπουκα και φαινεται, ο καλυτερος παιχτης στο παρκε για οσο επαιξε στην αρχη, στην πορεια ξεχαστηκε.
    Ειναι πολυ νωρις ακομα για συμπερασματα, και βασικοι παιχτες μας επιστρεφουν απο τραυματισμους και ακομα δεν ειναι ουτε στο 60%. Φετος διαθετουμε βαθος και ποιοτητα στον παγκο που πρεπει να αξιoποιηθει και εκει ειναι που θα δειξει ο κοουτς την κλαση του.
    Σημερα ηταν εμφανης η ελλειψη του γρηγορυ Μπραμου στις αλλαγες των μαρκαρισματων, αλλα και η μη χρησιμοποιηση του Γιανκο που ειδικα στην τελευταια επιθεση με τα μακρυα του χερια και τα γρηγορα ποδια του θα ηταν ιδανικοτερος του Φωτση.

    Raging Bull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειπαμε, το μεγαλο ροστερ θελει και μεγαλα καστανα... καμια σχεση η διαχειριση ροστερ 7,8 παιχτων με αυτο των 11. νομιζω οτι ειναι περιοδος προσαρμογης για ολους.. αν αρχισει τις εμμονες ο κοουτς νομιζω οτι φετος θα του στοιχισει.

      Διαγραφή
    2. Επιτέλους η αποτύπωση της κατάστασης με μια πρόταση...
      Τα πράγματα ειναι απλά: Παικτες υπάρχουν, ικανότητα υπάρχει. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει ο RG να τους χωρέσει όλους στα σενάρια επι χάρτου...και κατόπιν επί γηπέδου

      Διαγραφή
  18. Το ρόστερ του Παο είναι σχεδόν κομπλέ,
    αυτό που λείπει ακόμα είναι μόνο
    12 παίκτες και 1 προπονητής,
    με αυτές τις μικρές προσθήκες το 7ο το έχουμε σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απλά τα πράγματα στο μπάσκετ. Χωρίς τον καλό Λάσμε ο Παναθηναϊκός είναι ένα επίπεδο πιο κάτω. Επιθετικά κάναμε ένα αρκετά καλό ματς και φάνηκαν και τα πρώτα safe plays που θα μας πάνε πιστεύω αρκετά μέσα στη σεζόν. Τα pick n pop του Μαυροκεφαλίδη, το ποστάρισμα από Μπατίστ και Ματσιούλις και τα σουτάκια μετά από σκριν και πάνω στην ντρίπλα από Κάρι. Από κει και πέρα όμως υπήρχε μεγάλο θέμα αμυντικά, πολύ βαριά πόδια και μηδέν ενέργεια. Μου θύμισε Εθνική ο σημερινός Παναθηναϊκός στην άμυνα.
    Ξεκάθαρα είμαστε πίσω αυτή τη στιγμή στην περιφερειακή άμυνα. Η σημερινή απουσία του Μπράμου έκανε το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Αναμένουμε τον Ούκιτς πάλι στο 100% αλλά και πάλι δεν ξέρω αν αυτό αρκεί. Η άμυνα του Πεδουλάκη με τις συνεχείς αλλαγές είναι μια πολύ καλή τακτική αλλά σε σημεία δεν πιάνει. Ειδικά όταν έχεις απέναντι παίκτες ικανούς να πάνε στην προσωπική φάση και σε σουτ μέσης απόστασης. Πραγματικά πόσα καλάθια ίδια, με step back και εύκολο τελείωμα.
    Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει δουλειά στον καταμερισμό ρόλων. Ο καλός αρχικά Γκιστ έμεινε στον πάγκο για πολύ ώρα με αποτέλεσμα να χάσει το μομέντουμ που είχε, ο Παππάς δεν πάτησε παρκέ από δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, ο Κάρι έμοιαζε χαμένος όταν βρισκόταν στο τιμόνι της ομάδας, ο καλός Μπατίστ έμεινε έξω (θα μου πεις είχαμε θέμα στην άμυνα κυρίως) το ίδιο και ο Μαυροκεφαλίδης.
    Πάντως τα θέματα που έχει ο Παναθηναϊκός σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν είναι φυσιολογικά και μπορούν να λυθούν μέσα από τους αγώνες. Σαφώς και είναι νωρίς αλλά υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά. Τα εφόδια για μια καλή πορεία υπάρχουν αλλά πρέπει να δέσει το γλυκό. Σε πρώτη φάση πρέπει άμεσα να επανέλθει η αμυντική ενέργεια. Επιθετικά υπάρχει μια καλή αναβάθμιση σε σχέση με πέρσι.
    Εδώ κολλάει και το σχόλιο μου στο προηγούμενο άρθρο για Αζινκά και Ντιό. Επιθετικά σαν πακέτο οι Μπατίστ - Κάρι ίσως και να δίνουν περισσότερα αλλά overall χάνουν. Ο Γάλλος σέντερ είναι ταμάμ για τον φετινό Παναθηναϊκό ρε ρόλο δεύτερου ψηλού. Σε εμπειρία και προσωπικότητα σαφώς και είναι πίσω σε σχέση με τον Μάικ αλλά μακροπρόθεσμα πιστεύω θα βοηθούσε πολύ. Με την σωστή δουλειά μέσα στη σεζόν θα μπορούσε από τον Μάρτιο και μετά να γίνει game changer. Ο Ντιό από την άλλη αν και δεν είναι γνήσιος defensive stopper , είναι ένα καλό δείγμα σύγχρονου περιφερειακού. Γρήγορα και φρέσκα πόδια, καλό μπόι και σωματοδομή, τακτικά πολύ σωστός, αξιοπρεπές σουτ, γενικά ένας παίκτης που θα σου κάνει καλά πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο (τον εκτίμησα πολύ στο ευρωμπάσκετ - ο αφανής πρωταγωνιστής της Γαλλίας). Ο Κάρι έχει σπουδαίο σουτ και γνήσιο επιθετικό ταλέντο, ανεβάζει μια κλάση την ομάδα αλλά από κει και πέρα στο θέμα της φρεσκάδας υστερεί σημαντικά.
    Όλη η κουβέντα γίνεται γιατί πιστεύω ότι τα κρίσιμα ματς τα παίρνει πλέον η ομάδα με την περισσότερη ενέργεια και την καλύτερη χημεία. Σαφώς και ο Μπατίστ με τον Κάρι είναι παίκτες επιπέδου που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα σε κρίσιμες στιγμές, ο Μπατίστ ειδικά σήμερα ήταν θετικότατος, αλλά συνολικά πιστεύω ρίχνουν την ομάδα στο επίπεδο της ενέργειας που πλέον είναι αρκετά σημαντικό στη διοργάνωση.
    Απλά τροφή για σκέψη. Η διοργάνωση τώρα άρχισε και ο χρόνος είναι σύμμαχος. Ελπίζω να μην κούρασα.
    ΥΓ 77 μέσα έπεσες.
    ΥΓ 2 Φέρτε Ντιό και Αζινκά στον Παναθηναϊκό να ράψουμε το 7ο. Χεχε (φυσικά και γνωρίζω ότι είναι ακριβές περιπτώσεις). Θα τους κοιτούσα για τοπ-16 πάντως χαλαρά.
    ΥΓ3 Τον Πεδουλάκη τον γνωρίζουμε χρόνια. Σαφώς και θα κοιτάξει και φέτος ( αν παρουσιαστεί η ανάγκη μέσα στη σεζόν) να κάνει αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμυντικά,δε τον φοβάμαι τον Πάο.Φαντάζομαι αργά ή γρήγορα θα ξαναβρει την περσινή του συνοχή και ομοιογένεια και θα ανακτήσει την αμυντική του αρτιότητα.
      Τα πιο ανησυχητικά στην ομάδα είναι ότι εκεί όπου υπήρχε ένας καλός και βασικός κορμός που μπορείς να χτίσεις και εμπλουτίστηκε και με 2 νέα Ελληνόπουλα,η ομάδα αντί να κινηθεί στον ίδιο δρόμο κάπως..βάρυνε την ομάδα και τη γέμισε με μεγάλους και περπατημένους-μη διψασμένους παίκτες.Μπατίστ,Κάρι,Φώτσης άσχετα με τη σημερινήη τους παρουσία δε συμβάλλουν στη φρεσκάδα του συνόλου.
      Για μένα θα πρέπει να επενδύσει ο Πάο στο δίδυμο Λάσμε-Γκιστ(αγωνιστικά πάντα) και να εκμεταλλευτεί όπως πρέπει τη δημιουργική ικανότητα του αρχηγού του.Είδαμε πολύ περιορισμένο κεντρικό πικ ν ρολ με ΔΔ-Λάσμε,αντιθέτως βλέπουμε τον Διαμαντίδη να παίρνει πιο πολλά τρίποντα από όσα πρέπει.
      Φυσικά είναι αρχή,σίγουρα θα διορθωθούν πολλά από τα κακώς κείμενα αλλά μου φάνηκε ότι η ομάδα,όπως είχα σημειώσει από πιο πριν ότι είναι σε πολύ νωθρό mood,αδούλευτη επιθετικά και με ύφος ελαφρώς μπλαζέ.
      Καλόο θα ήταν να συνέλθει γιατί έχει να επισκευτεί το καυτό ΄Βελιγράδι,την Νοκια Αρίνα,να πάει στη Ρωσία να χτυπήσει τη Λοκομοτίβ και να περάσει από την Βιτόρια.
      Έχουμε ψωμί,ε???

      Διαγραφή
    2. Έχουμε, έχουμε! Εγώ έκανα ένα σχόλιο πιο πολύ για το recruiting.Απο κει και πέρα το πιστεύω ότι το φετινό σύνολο έχει πολλές προοπτικές και μόλις βρει ρυθμό θα είναι ικανό για πολλά πράγματα.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα, Madness.
      Όπως είδες συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα είναι ότι είμαστε στην Ελλάδα και με 1-2 συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα μπορεί να βρεθούμε προ ισχυρών ανακατατάξεων. Να φύγει ο Πεδουλάκης, να αλλάξουμε παίκτες κ.λ.π. Βλέπεις, ξεμύτισαν όλοι όσοι έκραζαν την ομάδα και τον προπονητή μέχρι και τον περασμένο Γενάρη. Κρύφτηκαν για μερικούς μήνες και τώρα καμαρωτοί καμαρωτοί κάνουν υψηλή κριτική.
      Τί μπάσκετ είναι αυτό, δεν μπορείς να κερδίσεις την Λιέτουβος, έβαλες 45π. με τον ΟΣΦΠ, δεν παίζεις άμυνα, δεν έχεις σύστημα στην επίθεση, πήρες τους γέρους και όλα αυτά τα γραφικά.
      Ελπίζω αν συνεχιστούν τα άσχημα αποτελέσματα ο Γιαννακόπουλος να δείξει την δέουσα ψυχραιμία και να βοηθήσει ώστε να διατηρηθεί η ηρεμία στην ομάδα. Και πίστεψέ με δεν είμαι καθόλου βέβαιος γι' αυτό.

      77

      Διαγραφή
    4. Αυτη η παρανοια που εχει κυριευσει ορισμενους παναθηναικους ειναι απιθανη. Μετα το 1ο παιχνιδι της ευρωλιγκας εχετε ηδη βγαλει σεναρια για μεταγραφες! unreal!

      Διαγραφή
    5. Δίκιο έχεις φίλε, εγώ ουσιαστικά τώρα που είμαστε στην αρχή ήθελα να βγάλω λίγο το παράπονό μου όσον αφορά την στελέχωση.
      Από κει και πέρα αυτούς έχουμε, είναι αρκετά καλοί μάλιστα και με αυτούς θα πορευτούμε.

      Διαγραφή
  20. Παιδια αν δεν κανω λαθος τις ηττες τις κουβαλαμε και στο top-16????Eτσι,δεν εγινε και περυσι και κοιταγαμε τις ισοβαθμιες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τη Δευτέρα με τον Πανελευσινιακό πως το βλέπετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/351550-Beltiosi-kai-Paneleysiniakos

      Διαγραφή
  22. Καλημέρα.
    Με τα power rankings του Jim συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Έχω κάποιες επιμέρους ενστάσεις όπως η Φενέρ αλλά είναι μικρής σημασίας. Αντιγράφω την γνώμη μου από χθεσινό post στην προηγούμενη ανάρτηση.

    Group 1 – 3 (Φαβορί για F4 και τίτλο)
    Real Madrid, CSKA Moscow, FC Barcelona

    Group 4 – 7 (Φαβορί για play off και μάχη για είσοδο στο F4)
    Panathinaikos Athens, Olympiacos Piraeus, Maccabi Electra Tel Aviv, Anadolu Efes Istanbul

    Group 8 – 13 (Φαβορί για είσοδο στο top-16 και μάχη για πρόκριση στα play off)
    Fenerbahce Ulker Istanbul, EA7 Emporio Armani Milan, Laboral Kutxa Vitoria, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Unicaja Malaga, Galatasaray Liv Hospital Istanbul

    Group 14 – 20 (Μάχη για είσοδο στο top 16)
    Partizan NIS Belgrade, Montepaschi Siena, Crvena Zvezda Telekom Belgrade, Brose Baskets Bamberg, Lietuvos Rytas Vilnius, FC Bayern Munich, Strasbourg

    Group 21 – 24 (Ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στο top 16)
    Zalgiris Kaunas, Budivelnik Kiev, Stelmet Zielona Gora, JSF Nanterre

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σχετικά με τη χθεσινή ήττα του ΠΑΟ.
    Είχα γράψει τις προηγούμενες ημέρες ότι το ματς θα ήταν δύσκολο γιατί οι Λιθουανοί δεν είναι αμελητέα ποσότητα σημειώνοντας ότι ο όμιλος του ΠΑΟ κρύβει παγίδες. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη και αυτό είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. Εγώ θα πω, κιόλας, ότι ευτυχώς που δεν είναι έτοιμη. Δικαιολογίες υπάρχουν αλλά δεν έχει σημασία να αναμασάμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Είμαστε στην αρχή και η ομάδα τώρα μοντάρεται. Χρειάζεται χρόνος και παιχνίδια ώστε να βρει ρυθμό. Δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα που έχει πιάσει κάποιους.
    Είναι δυνατόν να ζητάμε από αυτήν την ομάδα να βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο ενέργειας, αυτοματισμών, διάρκειας και συνοχής; Δηλ. η ΤΣΣΚΑ που κέρδισε στο σουτ την Ναντέρ και η Μπαρτσελόνα που πήρε αγκομαχώντας την Παρτίζαν, τι διαφορετικό παρουσίασαν; Ας ηρεμήσουμε, λοιπόν, και ας αφήσουμε ήσυχη την ομάδα να βρει την περπατησιά της. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι από όλη αυτή την μουρμούρα δημιουργείται extra πίεση ώστε η ομάδα να βρεθεί σύντομα στην κατάσταση που πρέπει. Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ευτύχημα που τα επόμενα 4 ματς της ομάδας στην Ευρωλίγκα δεν θα είναι στο ΟΑΚΑ.
    Προσοχή, δεν λέω ότι δεν πρέπει να προβληματίζουν τα προβλήματα και οι δυσκολίες. Ούτε ότι μπορούμε να κάνουμε 2-3 ήττες που δεν θα κοστίσουν. Αλλά διάολε όχι να αρχίσουμε την γκρίνια και την αυστηρή κριτική με το καλημέρα. Είμαι βέβαιος ότι ο Πεδουλάκης έχει το πλάνο ώστε να ετοιμάσει την ομάδα όταν πρέπει παίρνοντας και τα παιχνίδια που χρειάζεται ώστε να αποφορτιστεί ο ίδιος και οι παίκτες.
    Όσον αφορά τα κενά στο ρόστερ και τις πιθανά καλύτερες επιλογές που θα μπορούσαν να γίνουν. Ας μου βρει ένας μία ομάδα της Ευρωλίγκας με φιλοδοξίες που να μην έχει κενά ή ελλείψεις στη στελέχωσή της. Μήπως δεν έχει θέματα η ΤΣΣΚΑ; Η Μπαρτσελόνα έκανε τις καλύτερες δυνατές επιλογές; Η Ρεάλ είναι πλήρης; Η Φενέρ, η Μακάμπι, η Εφές, η Γαλατά, η Αρμάνι, η Λαμποράλ; Μετά την α’ φάση της διοργάνωσης και πριν το top-16 όλοι αυτοί θα κάνουν κάποιες αλλαγές ή προσθήκες. Έτσι λειτουργούν οι ομάδες και οι προπονητές. Δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί η κουβέντα για το αν είχαμε τον Χ ή τον Ψ αντί του οποιουδήποτε παίκτη του υπάρχοντος ρόστερ. Μ’ αυτούς θα πάμε τουλάχιστον μέχρι το top-16 και είναι αρκετοί και ικανοί για να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο. Τότε θα ληφθούν και οι όποιες αποφάσεις για αλλαγές.

    Υ.Γ. Το παράλληλο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο blog από μερικούς νέους επισκέπτες και περιλαμβάνει γραφικές αναλύσεις, δίνει ένα ιλαρό τόνο που προσφέρει άφθονο γέλιο.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *να προβληματίζουν τα προβλήματα
      Τί έγραψα, ρε;
      να προβληματίζουν οι ελλείψεις

      77

      Διαγραφή
    2. Δυο λόγια και για το ματς.
      Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε το ματς με συντηρητική αμυντική τακτική λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά των γκαρντ των Λιθουανών και την απουσία του απαραίτητου αμυντικού φίλτρου της ομάδας. Παρά την πλήρη απουσία post παιχνιδιού από την Λιέτουβος και το γεγονός ότι οι αντίπαλοι γκάρντ έβαλαν τα σουτ που τους έδωσε η άμυνα, η ομάδα δεν απλώθηκε για να τους σταματήσει τον ρυθμό. Ίσως γιατί δεν μπορεί ακόμη. Η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα είχε άθλια αμυντική επίδοση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο με 25 πόντους παθητικό ενώ στα υπόλοιπα 35’ δέχτηκε 59 που δεν είναι και απογοητευτικό νούμερο.

      Το ότι η ομάδα είχε μια σχετικά καλή και με ποικιλία επιθετική βραδιά και η σχετική αμυντική της βελτίωση, της έδωσαν την δυνατότητα να πάρει κεφάλι στο σκορ. Οι κακές επιλογές σε κάποια μικρά διαστήματα του παιχνιδιού (κυρίως από τους περιφερειακούς που δεν πήραν τις σωστές αποφάσεις) και η εξαιρετική βραδιά του Σεϊμπούτις έφεραν το ματς στην κόψη του ξυραφιού. Ήταν φανερό ότι θα κρινόταν στο σουτ. Όπως κι έγινε.

      Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο πλησίαζε προς το τέλος το ματς, ο Πεδουλάκης επέλεξε να αφήσει στο παρκέ την περσινή πεντάδα (Διαμαντίδη, Ούκιτς, Μασιούλις, Γκιστ, Λάσμε) για αρκετή ώρα ποντάροντας στην καλύτερη συνοχή. Η κακή κατάσταση, όμως, των Λάσμε και Ούκιτς δεν επέτρεψε στην ομάδα ούτε το αμυντικό της φίλτρο να ενεργοποιήσει αλλά ούτε και ασφαλή plays στην επίθεση να βρει.

      Σε ατομικό επίπεδο ήταν ενθαρρυντικές οι παρουσίες των Μπατίστ, Μαυροκεφαλίδη αν και για να λέμε την αλήθεια δεν υπήρχε απέναντι ο αντίπαλος σέντερ που θα τους έπαιζε στο post. Εξαιρετική παρουσία και από τον Μασιούλις (αν και κουράστηκε εμφανώς στο τέλος). Είναι απορίας άξιο πώς διανοήθηκαν (αν δεν ήταν διαπραγματευτική τακτική) το καλοκαίρι να τον αφήσουν ελεύθερο. Βελτιωμένος ο Γκιστ σε σχέση με το ματς στο ΣΕΦ, με καλές και κακές στιγμές ο Κάρι, φανερά ανέτοιμοι οι Λάσμε και Ούκιτς και με προβλήματα προσαρμογής στις ανάγκες του ματς ο Φώτσης. Οι μικροί Παππάς-Γιάνκοβιτς θέλουν χρόνο. Ο Διαμαντίδης είχε ένα μέτριο βράδυ χωρίς λάθη μεν αλλά και χωρίς να μπορεί να αποφασίσει για το ματς. Εξαίρεση το τρίποντο της ισοφάρισης εν πολλοίς λόγω της εγκληματικής αμέλειας των Λιθουανών.

      77

      Διαγραφή
  24. Ο ΔΔ τελείωσε το παιχνίδι χωρίς να έχει κάνει ούτε 1 φαουλ,
    τι στο διάολο με τα μάτια έπαιζε άμυνα??

    NIKOS B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι λίγο εμπαθής με τον Διαμαντίδη ή μου φαίνεται; Κακώς γιατί μιλάμε για έναν εκ των 4-5 καλύτερων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών στην μετά-87 εποχή.

      Και στο κάτω κάτω, το γεγονός ότι δεν χρεώθηκε ούτε ένα φάουλ, δε σημαίνει ότι δεν έκανε κιόλας. Αλλά φαίνεται ότι οι ξένοι (διαιτητές), τον σέβονται και τον εκτιμούν περισσότερα από κάποιους αχάριστους Έλληνες (φίλαθλους).

      Διαγραφή
    2. χαχαχα..ελα ρε πελικανς..γεννημενος προβοκατορας..δωσε..

      Διαγραφή
    3. Καλος ο ΔΔ, αλλά Πελεκάνος δεν είναι.

      Διαγραφή
    4. Μην είμαστε υπερβολικοί. Η καριέρα του ΔΔ απέχει έτη φωτός από αυτήν του Πελεκάνου. Ασχέτως ότι τον πρώτο τον έχει χτυπήσει το γήρας, ακόμα και σήμερα παραμένει καλύτερος, έστω και ελαφρά.

      Διαγραφή
  25. @jim
    πολυ ωραια αναλυση χωρις υπερβολες Δημητρη.
    ομως ελα...πες μου αληθεια....μεταξυ μας ειμαστε...εισαι ξαδερφος του μπλατ ετσι?.... :)
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά πολύ φοβάμαι ότι στα μέσα της σεζόν
    θα είναι αναπόφευκτη η αντικατάσταση του Λάσμε αν συνεχίσει έτσι.

    NIKOS B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα κάνεις λάθος γιατί α) ο Γκαμπονέζος δεν θα συνεχίσει έτσι αλλά και β) έτσι να πάει όλη τη σαιζόν, μόνο σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Γιαννακόπουλος θα έσπαγε το συμβόλαιο του Λάσμε πληρώνοντας μια βαρβάτη αποζημίωση και στη συνέχεια θα έχωνε επιπλέον φράγκα για να φέρει ισάξιο αντικαταστάτη.

      Διαγραφή
    2. Ίσως ο Λάσμε να δεχθεί να αποχωρήσει χωρίς αποζημίωση ή με μια ελάχιστη αποζημίωση φοβούμενος ότι εάν πάει δικαστικά αυτό θα είναι πολύ χρονοβόρο και θα του πάρουν και τα μισά οι δικηγόροι.

      Διαγραφή
    3. Ακόμα κι αν προσπεράσουμε το κατά πόσο είναι σοβαρό να συζητάμε Οκτώβρη μήνα για ενδεχόμενη αντικατάσταση ενός παίκτη-κλειδί που προέρχεται από τραυματισμό και ανύπαρκτη προετοιμασία, αθλητής στα 30 κάτι με βαρβάτο συμβόλαιο που θα φύγει χωρίς υψηλότατη αποζημίωση δεν έχει γεννηθεί ακόμα ούτε πρόκειται. Το να βρεις, βέβαια, και τον ισάξιο αντικαταστάτη του στη μέση της χρονιάς σε μια θέση όπως αυτή του σέντερ, δίνοντάς του και κάποια περίοδο προσαρμογής πέρα από τα φράγκα, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...

      Διαγραφή
    4. Είναι τυχαίο άραγε ότι ποτε ο Γκαμπονέζος δεν έχει μείνει σε ομάδα για περισσότερο από ένα χρόνο;

      Μην αποκλείετε να πει αντίο μαζί με τον Αργύρη πριν την παρέλαση.

      Διαγραφή
  27. Kυκλοφορεί μια φήμη που δε θέλω να την πιστέψω.

    Φίλος από μεγάλο ταξιδιωτικό πρακτορείο, που συνεργάζεται με την πράσινη ΚΑΕ, μου εκμυστηρεύτηκε το εξής παράδοξο. Τα εισιτήρια για Κύπρο, δεν είναι όλα allez-retour. Υπάρχουν τουλάχιστον δυο εισητήρια που είναι μονής διαδρομής. Κάποιος δηλαδή, δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα τη θέση του στο αεροπλάνο της επιστροφής από Λευκωσία...

    Για να δούμε, γιατί αυτή η υπόθεση μοιάζει να έχει ζουμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην espresso γραφεις???πολυ παρασκηνιακος ρε παιδι μου..

      Διαγραφή
    2. Ο Pelicans είναι απλά δεν υπάρχει, ένας από τους λόγους που μπαίνω στο hoopfellas είναι για να απολαμβάνω και τα θεϊκά σχόλιά του.

      NIKOS B.

      Διαγραφή
  28. Aυτό που με εντυπωσίασε από τη χθεσινή παρουσία του Αργύρη, ήταν ο τρόπος με τον οποίο σχεδίασε την τελευταία άμυνα και επίθεση του παιχνιδιού. Αριστοτεχνικός, θα έλεγα!

    Ξεκινώντας από την άμυνα, έκανε την καλύτερη επιλογή να δώσει εντολή για αλλάγη στο pick, ώστε να μείνει στην κορυφή με τον ευκίνητο Seibutis, το αργοκίνητο και παροπλισμένο καράβι που λέγεται Αντώνης Φώτσης. Ο Έλληνας βετεράνος, θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό -αν όχι ευλογημένο- που στα πισωπατήματά του, δεν έπεσε κάτω με τα μούτρα και να έχουμε και χειρότερα.

    Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η αμέσως επόμενη φάση. Εκεί που ο σατανικός Μποχού, χαίδεψε την τελειότητα. Η μπάλα στον Ούκιτς, κι αυτός σε ένα out of balance τρίποντο.

    Νομίζω ότι τέτοιες φάσεις, θα πρέπει να περιλαμβάνονται στα βίντεο όλων των διεθνών σεμιναρίων προπονητικής. Τέτοια σοφία πρέπει να διαδίδεται με κάθε μέσο και τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε δεν πας εσυ να του τα μαθεις?τι καθεσαι και γραφεις εδω..τρεχα γρηγορα αδερφε..

      Διαγραφή
    2. Ο Pelicans είπαμε απλά δεν υπάρχει, ένα ακόμα θεϊκό σχόλιό του, σήμερα πρέπει να βρίσκετε σε μεγάλο μπασκετικό οίστρο!

      NIKOS B.

      Διαγραφή
    3. θεός όντως

      βεβαια δε μας λεει για το δικο του μεγαλο οραματιστη-προπονητη

      αυτον που κατεχει την παγκοσμια πρωτοτυπια, ως βοηθος προπονητη καποτε, να τραβαει παιχτη της αντιπαλου ομαδας την ωρα που εκανε σουτ

      αυτο θα πει να εισαι πιστος στον αμυντικο προσανατολισμο: εκει που αποτυγχανουν οι παίχτες σου, μπαίνεις εσύ ως 6ος μέσα και καθαρίζεις!

      Διαγραφή
    4. Η αλήθεια είναι ότι ο Αγγέλου κατά το παρελθόν υπήρξε μεγάλος πεδουλακίσιος. Κοινώς αποδεκτό πλέον, ότι η τελευταία του θητεία στο πλευρό του Ίβκοβιτς, το δίδαξε πολλά.

      Πλέον είδε ότι στην Έλλάδα δεν υπάρχουν μόνο άξεστοι γιδοβοσκοί, ακροατές του Πετρέλη, εν δυνάμει ψηφοφόροι του Κασιδιάρη, και καταναλωτές Haig και ρετσίνας.

      Είδε ότι υπάρχει και ένα ισχυρό υγιές κοινωνικό ρεύμα, που μπορεί να εκτιμήσει την καλή δουλειά κάποιου, ακόμα και όταν δεν έχει συμπεριφορά γορίλα. Είμαστε λιγότεροι, αλλά είμαστε εδώ και είμαστε δυνατοί.

      Διαγραφή
  29. Νίκο Β.,

    Χαίρομαι που χαίρω (λογοπαίγνιο) της εκτίμησής σους, γιατί και εγώ αναγνωρίζω στο πρόσωπό σου, έναν από τους πλέον αξιοπρεπείς και φιλαλήθεις συμμετέχοντες στην μπασκετική μας συντροφιά.

    Συνέχισε να τιμάς την γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λοιπόν για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, αν χρειασθεί να αντικατασταθεί ο Λάσμε υπάρχει τρόπος χωρίς να χρειάζεται ο ΔΓ να βάλει το χέρι στη τσέπη.

    Από ότι φαίνεται ο Σφαιρόπουλος δεν πολυπιστεύει τον Μισελ αφού τον χρησιμοποιεί ελάχιστα όποτε μπορεί να γίνει αλλαγή Λάσμε με Μισελ.

    Ο 2,13 Μισελ μια χαρά είναι για τον Παο αφού κατά 1ον δεν έχει άλλον sevenfooter και 2ον έτσι θα ματσάρει και τον άλλο sevenfooter του αντιπάλου δηλαδή τον Μπέγκιτς.

    NIKOS B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @NIKOS.B.
    Νικολα,αν υπαρχει η δυνατοτητα,παρε τον μισελ να σου δωσω και τον μπεκιτς δωρο, να παρω εγω το λασμε.
    @pelicans
    αφου ειπε ο Δημητρης στην πρασινη οτι εφταιγε η διαιτησια.δηλαδη εσυ δεν το προσεξες αυτο?μηπως εβλεπες αλλο ματς? να τα λεμε και αυτα ετσι?

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέγα λάθος gskordak.
      Ετοιμάσου να πληρώσεις το τίμημα.
      Και θα είναι και βαρύ...

      77

      Διαγραφή
    2. @77
      xaxaxa χαβαλε κανουμε !!!!
      gskordak

      Διαγραφή
    3. Εννοείται ότι χαβαλέ κάνουμε, πίστεψες ποτέ ότι ο Λιανός που βάζει τα ωραία του λεφτά θα δεχτεί τέτοια ανταλλαγή, σιγά μην ξεφορτωθεί ο Παο τον Λάσμε και τον φορτωθεί ο Πανιώνιος για να πληρώνει τέτοιο συμβόλαιο ο Λιανός, ψάξτε αλλού για κορόιδα όχι στον Πανιώνιο. Εγώ παρά Λάσμε προτιμώ Μισελ και ξερό ψωμί!

      NIKOS B.

      Διαγραφή
    4. Το ξέρω, ρε φίλε. Αλλά κοίτα :
      Πες ότι έχεις παγιδεύσει μια μέλισσα αναποδογυρίζοντας ένα ποτήρι. Η μελισσούλα τρελαίνεται. Στριφογυρνάει από 'δω κι απο 'κει, κουτουλάει στο γυαλί, νιώθει παγιδευμένη και ασφυκτιά. Είναι βέβαιο ότι μόλις της δώσεις την παραμικρή ευκαιρία θα βγει από το ποτήρι και θα σου ορμήξει.
      Κι εσύ, τί κάνεις; Γυρνάς το ποτήρι ανάποδα και της δίνει το δικαίωμα να σου επιτεθεί.
      Ε, πες μου ποιός φταίει;

      77

      Διαγραφή
    5. Και Καββαδα, μην ξεχνας αυτον τον εκπληκτικο (και διεθνη πλεον) παιχταρα! Προχτες σηκωθηκε κατω απο το καλαθι να καρφωσει και δεν εφτασε καν στη στεφανη χαχαχαχα

      Διαγραφή
    6. Στα 'λεγα, gskordak για τη μελισσούλα.
      Ετοιμάσου τώρα για ολοκληρωτική επίθεση.
      Και όποιος προλάβει...

      77

      Διαγραφή
    7. Ο @77 τώρα δικαιώνεται
      http://www.youtube.com/watch?v=JsbFTlitOwA

      Διαγραφή
  32. http://www.youtube.com/watch?v=lTVHMB41YFA
    O μεγαλύτερος εγωιστής και παρτακιας του μπασκετ.
    Δειτε στο 2 κ 50 πως κανει επειδη εχασε ενα ποντο στο index rating.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που δεν συγχώρεσε ποτέ ο Έλληνας οπαδός στον Παπαλουκά είναι ότι δεν μοίριζε παστουρμά και φέτα.

      Διαγραφή
  33. Σήμερα το hoopfellas ήταν μια όαση εν συγκρίσει με
    την καθημερινή παναθηναικοκρατούμενη μονοτονία.
    Επιτέλους σήμερα μπήκα στο hoopfellas και διάβασα
    και κάποια ενδιαφέροντα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Pelicans για τα μάτια σου μόνο, τα χθεσινά highlights από άλλη κάμερα, η φάση στο 5:25 που κουτουλάνε ο ΔΔ με τον Φώτση είναι όλα τα λεφτά!
    http://www.youtube.com/watch?v=I1Q4oyyZM_U

    NIKOS B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που ξαναβλέπω αυτή τη φάση στο 5:25 από άλλη κάμερα, ο Φώτσης πρέπει να σκύβει τόσο πολύ γιατί πρέπει να έχασε τα κλειδιά του και να έψαχνε για να τα βρει.

      Διαγραφή
  35. Ο Γιάνκοβιτς αφού δεν έπαιξε ούτε χθες που ο Μπράμος έμεινε Αθήνα άρα δεν τον υπολογίζει καθόλου ο Πεδουλάκης για το rotation. Κατά τα αλλά ο.κ. το εμπεδώσαμε, 5άρι δεν έχουμε φέτος, με τον Μπατιστ θα βγάλουμε την χρονιά, αλλά η μη χρησιμοποίηση του Παπά χθες στο τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σσσσσσσσσσστ ησυχία μην ξυπνήσει ο Πεδουλάκης.

      Διαγραφή
  36. Ο Πεδουλάκης δεν είναι αυτος που σκούπισε τον πρωταθλητη ευρωπης, τον καθαρισε και στο κυπελλο και επαιξε στα ισια την Μπαρτσελονα με πολυ μικροτερο μπατζετ, ξεκινώντας τον Σεπτεμβριο με μια διαλυμενη ομαδα χωρις αρχη και τελος?
    Για χαλαρωστε λιγο νεοελληνες... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μπαινεις να διαβασεις κανα μπασκετικο σχολιο και πεφτεις πανω στους αργοσχολους "Ορεστηδες" να γραφουν μπουρδες χωρις κανενα ιχνος χιουμορ.
    Ωραια τα γραφομενα σου Τζιμ, αλλα τα κομπλεξικα σχολια των ηλιθιων που γραφουν ανοστες παπαριες επειδη για καποιο λογο δε γουσταρουν το Βαζελο σου χαλανε το μπλογκ. Να γελαγαμε τουλαχιστον, αλλα που με τοσες κρυαδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα που το σκεφτομαι...αργοσχολοι "Ορεστηδες,,, κανενας απο τους Αγγελοπουλους θα ναι...

      Διαγραφή
  38. 35-24 η Ρεαλ στο ημιχρονο. Πολλα λαθη η Ζαλγκιρις σε αυτο το πρωτο ημιχρονο ,χαρισε πολλες μπαλες.. Εχει πολλη δουλεια ο Ζουρος μου φαινεται..Εχει και την ατυχια να εχει και το Σαρας σε προχωρημενη πια ηλικια. Παντως σαν τη μυγα μεσα στο γαλα ξεχωριζει ακομα και τωρα.. Εσταξε και ενα τριποντακι οση ωρα επαιξε. 7 ποντους πρεπει να εχει μεχρι στιγμης. Αειθαλης πραγματικα!! Οχι κατι φοβερο η Ρεαλ μεχρι στιγμης. Γενικα ολα τα φαβορι σε αυτην την πρωτη αγωνιστικη, πολυ μουδιασμενα φανηκαν.

    Cool Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Από τον Χατζηγεωργίου και τον Ιωάννου πάντως δεν γλιτώνουμε ούτε με δέκα μνημόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεγάλη αλήθεια...ο ολυμπιακός χθες είχε φάει 33 πόντους στο ημίχρονο κ αυτός έβλεπε το πρόβλημα στην άμυνα κ όχι στην επίθεση που είχε βάλει 26...

      Διαγραφή
  40. O Dragic από το ευρωμπάσκετ έχει καταλάβει μάλλον ότι ο Σπανούλης παίζει άμυνα με τα μάτια και του δίνει και καταλαβαίνει. 4 στα 31 τρίποντα είχε πέρσι στην ευρωλίγκα,έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ολόκληρο το χθεσινό παιχνίδι του Παο, ίσως κάποιοι να θέλουν να το ξαναδούν ή να μην το έχουν δει και να το ψάχνουν.

    http://www.youtube.com/watch?v=1rt-L-gbbXA

    NIKOS B.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προβοκατορας και συ σαν τον pelican..σεβαστες οι αποψεις σας αλλα δεν χρειαζεται το ειρωνικο υφος..δεν ταιριαζει στο blog παιδια..φιλικα παντα

      Διαγραφή
  42. απο οτι φαινεται ο παο ειχε προβλημα με τα 5αρια του οχι οτι τα εξαφανισαν οι του γαυρου (οι ψηλοι) σημερα δεν βλεπονται ειναι χειροτεροι και απο τον Λασμε που βλεπουμε τελευταια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι ο Παο έχει πρόβλημα με τα 5αρια του το βλέπουν ολοι εκτός από αυτούς που φοράνε πράσινα γυαλιά!

      Διαγραφή
  43. http://www.grantland.com/story/_/id/9842281/the-grantland-annual-nba-league-pass-rankings

    (Bill Simmons-Zach Lowe στο ranking: ποιες είναι οι πιο ενδιαφέρουσες ομάδες του NBA στην τηλεόραση φέτος.)

    Bill: And we haven't even mentioned the Greek Freak yet. If the Greek Freak is playing a meaningful minute, I'm watching that meaningful minute. The Bucks should create a Twitter account just to update people when he comes into a game — I'd absolutely make that a text alert on my phone. I'm driving the Greek Freak's bandwagon, Zach. Get in now. I'm telling you. Wow, we just spent an impossible amount of time on the 2013-14 Bucks.

    ...

    https://twitter.com/Bucks/status/391217022278696960

    https://twitter.com/GreekFreakAlert

    Σχεδόν 2000 followers σε λιγότερο από 6 ώρες.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...με πρόλαβαν τα ελληνικά σάιτ ρε γαμώτο; Πριν λίγο είδα το retweet του Zach. Φτου!

      Ody

      Διαγραφή
  44. κριμα για το μοναδικο αυτο σαιτ να μπαινουν κομπλεξικα ατομα και να πουλανε κακια και ειρωνια χωρις λογο.Ο θαυμαστης του Πελεκαν και ο Νικοσ ειναι ενα και το αυτο,Ειρωνια μαγκια και οτι σαχλοεξυπναδα σκεφτουν,κριμα.Οχι τιποτα εδιωξαν παιδια που χαιρονταν το μπασκετ και διασκεδαζαν να σχολιαζουν εδω μεσα.Ηταν οαση τα σχολια αυτα,και ας ηταν μερικα ατελειωτα.Ακομη και αν δεν συμφωνουσες μαζι τους,καταλαβαινες οτι ολα ηταν καλοπροαιρετα χωρις ειρωνιες και εξυπναδες.ΚΡΙΜΑ.Που χαθηκατε ρε παιδια!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό που δεν συγχώρεσε ποτέ ο Έλληνας οπαδός στον Παπαλουκά είναι ότι δεν μοίριζε παστουρμά και φέτα.
    Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τη συμπεριφορά σου. Δε θα πέσω στο επίπεδό σου
    Eιλικρινά ποτέ δεν περίμενα καλύτερη απάντηση από κάποιον Πεδουλακίσιο. Φαντασία μηδέν, επιχειρήματα δημοτικού, φθηνή ειρωνεία και πάνω από όλα κακογουστιά.
    Πάντως, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να γράψεις ένα σχόλιο, σκέψου αν αυτό το σχόλιο αξίζει να δημοσιοποιηθεί έστω και σε αυτή τη μικρή γωνιά.
    Φίλος από μεγάλο ταξιδιωτικό πρακτορείο, που συνεργάζεται με την πράσινη ΚΑΕ, μου εκμυστηρεύτηκε το εξής παράδοξο. Τα εισιτήρια για Κύπρο, δεν είναι όλα allez-retour. Υπάρχουν τουλάχιστον δυο εισητήρια που είναι μονής διαδρομής
    Yπάρχει και ένα ισχυρό υγιές κοινωνικό ρεύμα, που μπορεί να εκτιμήσει την καλή δουλειά κάποιου, ακόμα και όταν δεν έχει συμπεριφορά γορίλα.
    Είμαστε λιγότεροι, αλλά είμαστε εδώ και είμαστε δυνατοί.

    Ta parapano sxolia graftikan se diarkeia mias meras apo ton idio anthropo . Tha itan ena idiaitera endiaferon deigma apo psuxiatrikis apopsis . Omos edo milame gia basket.
    Jim apeuthinomai se esena prosopika . Imoun edo apo tote pou ta sxolia meta vias ftanan ta 20. Paremeina mexro tora epeidi auti edo i selida itan kati diaforetiko toso oson afora to blogger alla kurios oson afora tous sxoliastes- anagnostes. Simera to blog exei kulistei sto vourko tis ilithiotitas anthropoeidon. Kata tin aposi m stoxos tous den einai i klasiki kafrilla alla meso eironikon eristikon apakseiotikon kai isopedotikon sxolion na dialusoun oti oriao eftiakses . Stoxos tous einai i apaskiosi tou blog kai en sunexeia i diki s. Nomizo oti irhe i ora na pareis thesi .
    YG1 77 aderfe m otan o vothros s epitithetai einai metalio timis min masas.
    YG2 Eipa na grapso ligo kai gia to fantasy alla pou oreksi pia.
    YG3 Pelekanoi kai loipa ptina mi xanetai to xrono sas askopa den prokutai na apantiso se oti eironiki eristiki autareski kafriki mpourda kai na grapsete.
    Montana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Montana. Χάθηκες.
      Είμαι αρκετά μεγάλος για να παίρνω τοις μετρητοίς το μεταμεσονύχτιο τρολάρισμα ενός παιδιού. Πρόλαβα και διάβασα τα σχόλια πριν τα διαγράψει ο Jim και πραγματικά δεν με πείραξαν καθόλου. Όταν είσαι 4 ή 5 η ώρα το πρωί μπροστά σε ένα PC και δεν έχεις τι να κάνεις, αυτά συμβαίνουν. Το παιδί αυτό (ένα είναι απλώς αλλάζει ονόματα ή γράφει ως ανώνυμος) προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να αποσπάσει την προσοχή. Άλλοι τσιμπάνε και του απαντούν οργισμένοι, άλλοι προσπαθούν να το διασκεδάσουν και άλλοι απλά αδιαφορούν. Δεν υπάρχει λόγος να χαλιέσαι. Θα βαρεθεί κάποια στιγμή και θα τα παρατήσει. Κάτι άλλο θα βρει να κάνει. Από τους υπόλοιπους εξαρτάται αν το blog θα διατηρήσει το επίπεδό του ή όχι. Νομίζω, άλλωστε, ότι ο Jim δεν μπορεί να κάνει και πολλά πέρα από το να διαγράφει τέτοια post.
      Πες μου πώς είδες το χθεσινό ματς και άσε τα υπόλοιπα.

      Υ.Γ. Όταν πρωτομπήκα στο blog, μετά από λίγες ημέρες διάβασα τις πρώτες αναρτήσεις του Jim και τα ελάχιστα σχόλια που υπήρχαν. Ο τρόπος που τα σχόλια πολλαπλασιάστηκαν και τα παιδιά που ασχολούνται πλέον είναι εντυπωσιακά.

      77

      Διαγραφή
    2. Ένας από τους λόγους που δεν σβήνω από την αρχή τα troll είναι ότι το μπλογκ και πολλά από τα παιδιά του (εσείς δηλ. όπως ο 77) έχουν αίσθηση του χιούμορ να τους χειριστούν (και να γελάσουν μάλιστα μαζί τους) γιατί πραγματικά μερικοί από αυτούς βγάζουν γέλιο. Είναι δεδομένο ότι στις τόσες χιλιάδες θα βρεθούν και σκάρτοι.. Αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κανένας δεν έχει προσωπικά με κανέναν. Απλά το η σελίδα έχει ξεφύγει πλέον, ενοχλεί.. Εμάς από την άλλη καθόλου..

      Διαγραφή
    3. Jim, αν ενοχλεί κάποιους αυτοί έχουν το πρόβλημα και όχι το blog. Μην κάνουμε θέμα τις ορμές ενός πιτσιρικά. Την ίδια τύχη θα έχει είτε είναι βαλτός είτε κινείται από μόνος του. Εμείς συνείζουμε, πάντως, με μεγαλύτερη διάθεση. Έχουμε τόσα να συζητάμε που είναι απόλαυση το blog. Αυτό να το θυμάσαι...

      77

      Διαγραφή
    4. Το ξέρω 77.. Δεν υπάρχει καν θέμα. Έχουμε φτιάξει μια τόσο δυνατή μπασκετική κοινότητα εδώ, που σκέφτομαι πως θα την αξιοποιήσω. Πως θα την προάγουμε. Νέα πράγματα. Θέλω σκέψεις σας, εδώ ή στο προσωπικό μου μέηλ.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα! Σας απόλαυσα με κυριακάτικο καφέ! Όλα έχουν την νοστιμιά τους! Με επικρατέστερες τις ενδιαφέρουσες απόψεις των περισσοτέρων στο blog, χρειάζεται μικρή δόση ανοχής και χιούμορ, ώστε να προσπερνάμε τα κακόγουστα σχόλια χωρίς να χαλάμε τη διάθεσή μας! :)
      ---Ria---

      Διαγραφή
  46. Καλημέρα Μοντάνα. Το ρύθμισα ήδη.. Le poulet...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. καλήμερα. μου άρεσαν πολύ τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής . θα ματώσουν πολλές ομάδες από τα φαβορί και τα αουτσάιντερ θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.
    για τον ΠΑΟ νομίζω ότι δεν έχει φτιάξει σωστά την ομάδα του (κυρίως στο 1-5) άλλα δεν είναι και εντελώς λάθος το στήσιμο της .
    για μένα έκανε καλή αρχή ο ΠΑΟ με Φωτση Γιανκοβιτς και Παππα ,αλλά μετά το πήγε λάθος . γέμισε με δυάρια (Παππα Καρυ Ουκιτς) και άφησε τον άσσο μόνο τον ΔΔ (στα 33). επίσης καλώς κράτησε Λασμε , Γκιστ καλώς πήρε και Μαυρο αλλά έσφαλε στον Μπατίστ ( ο παίχτης έπρεπε να αποσυρθεί για μένα). πχ με έναν καλό ποιντ γκαρντ αντί καρυ (π.χ Ζόραν Πλάνινιτς,δεν βάζω τον τζαμοντ γκορντον που θα ήταν ονείρωξη )και τον μπωχοριδη από πίσω (για να ανεβάσει τον ελληνικό κορμό του ) στην περιφέρεια θα ήταν σούπερ. και αν αντί Κινέζους και Μπατίστ επερνε έναν καλό νεαρό εξελίξιμο ψηλό που να έχει και λίγο πλάτη θα ήταν άπαιχτος.(ένας παίχτης που δεν είναι νεαρός είναι τρελός και ήταν ταμάμ ειναι ο Ντορσει, ιδικά τώρα που δεν είναι καλά ο Λασμε ο Τζοι θα τους είχε όλους κομπλέ, με τον Μαυρο να παίζει σαν τρίτο 4 και για καμιά ανάγκη 5 ). ο μαυρο για μένα είναι μεν καλός παίχτης άλλα για τοπ ομάδα κάνει μόνο για τρίτη λύση στο ροτεσιον στην θέση 4και 5.

    ο γαυρος από την άλλη μου αρέσει πιο πολύ στο στήσιμο του ιδικά αν το δω σε βάθος χρόνου. άνοιξε την ψαλίδα στον ελληνικό κορμό πάλι με Παπαπετρου και Αγραβανη,έφερε Λοτζεσκυ για το τώρα στο 2-3 και έβαλε στην ρακέτα του κορμιά που στην κακή τους μέρα (όπως είναι τώρα στην αρχή ο Νταστον και ο Σιμονς )θα δώσουν πράγματα (ριμπάουντ άμυνες τάπες ξύλο) αν ανεβούν επιθετικά (ιδικά ο Νταστον που μπορεί πιο καλά ) τότε είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα. .
    υγ. τζιμακο πως ο ΠΑΟ 3 φαβορί; σαφώς μπορεί να πάρει την ευρολιγκα αλλά τρίτο φαβορί δεν νομίζω να είναι (αν ο γάβρος είναι πεμτο με 2 κούπες σερί τότε ο ΠΑΟ παίζει για μένα από την 6 θέση και μετά.

    αυτά
    φιλικά

    ρετρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι, καλησπέρα. Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λες. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει καλύτερο recruiting από τον Παναθηναϊκό ο οποίος με τη σειρά του έχει πιο πολλά πρόσωπα με τεσταρισμένη ποιότητα όπως έγραψα. Όχι Πλάνινιτς, Σέρχιο ή Λούκας ναι, με τα μπούνια.. Τα power rankings δεν είναι προβλέψεις για φαβορί όπως είπες φίλε.. Εδώ είσαι λάθος. Και μην επηρεάζεσαι από τα πρώτα αποτελέσματα. Κανένας στην Ευρώπη δε θα έβαζε τον ΠΑΟ κάτω από το 4.. Να'σαι καλά, ευχαριστώ για την επικοινωνία.

      Διαγραφή
    2. καλα ναι και σερχιο σουπερ ! αυτο με το power ranking εχεις δικιο λαθος μου !το ψαξα και το καταλαβα οποτε εδω συμφωνω και γω μαζι σου με την σειρα μου...
      ρετρο

      Διαγραφή
  48. Μπράβο ρε Τζιμάρα! Είσαι Ο Α Σ Η παρά τα έφηβα πτηνά που πετάνε τριγύρω μας!
    Περιμένουμε ποστ για να σχολιάσουμε ευρωλίγκα! Ωραία ματς, αυτός ο Ολυμπιακός είναι πραγματικό μυστήριο... Αν δεν χάνει με διψήφιο, δεν αρχίζει να παίζει... Πότε θα την πληρώσει να ηξερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με εσένα αγόρι μου, αν συναντήσω πραγματική όαση θα σκεφτώ Napidious.. Κάτι θα ανέβει, μη φοβάσαι.. Όντως, το συζητούσε στο twitter ο Ζήσης με τον Λούκας αν διάβασες..

      Διαγραφή
  49. Τζιμ τον Σάμιουελς πώς τον βλέπεις?Θα μπει πιο γερά και θα ανέβει ή να πουλήσω???
    (το κάναμε φάντασυ φόρουμ έδω μέσα,αλλά περιμένω 1-2 αγώνες ακόμα για πιο σοβαρό σχολιασμό γιατί αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν έχουμε κάτι καινούριο να πούμε όσον αφορά την αγωνιστική...Έχω περιέργεια να δω πώς θα εξελιχθεί ο όμιλος του θανάτου όπου βρίσκεται και ο Πάο.Νομίζω θα γίνει σφαγή.Τόσο μεγάλη που μπορεί η Κάχα(μαζί με τον Σέρχιο-τον υπερλατρεύουμε όλοι βλέπω) να πληρώσει το μάρμαρο...Θέλει προσοχή από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πουλήσεις, τώρα που έχει πέσει..? Περίμενε λίγο να ανέβει..

      Διαγραφή
  50. Δημητρη καλησπερα!!! Διαβαζω το σαιτ απο τις πρωτες αναρτησεις (το ανακαλυψα νωρις, ημουν τυχερος σε αυτο) και το εχω προτεινει σε δεκαδες φιλους. Οταν αρχισαν να πυκνωνουν τα σχολια απο τη μια μερια χαρηκα για σενα γιατι το αξιζεις, απο την αλλη ομως σκεφτηκα οτι το επιπεδο αναποφευκτα θα επεφτε. Υποθετω οτι τοσο καιρο δεν επαιρνες καποια δραστικα μετρα γιατι νομιζες οτι σε συνεφερε το ολο σκηνικο και μετρουσες καποια κλικ παραπανω στο μπλογκ σου. Θα πρεπει ομως να σκεφτεις και ενδεχομενα κλικ τα οποια θα χαθουν. Προσωπικα παλια διαβαζα τα αρθρα σου και μετα μεσα στην εβδομαδα εμπαινα αλλες 10 φορες για να διαβασω και σχολια παιδιων πολυ αξιολογων. Πλεον μπαινω μονο μια φορα την εβδομαδα διαβαζω το αρθρο και τελος. Ξερω οτι δεν εχεις πολυ προσωπικο χρονο αλλα καλο θα ηταν τα σχολια να περναν πρωτα απο εγκριση. Στην τελικη ας αργησουν να ανεβουν στο μπλογκ και δυο μρες δεν τρεχει τιποτα. Ειμαι σιγουρος οτι θα κανεις τα απαραιτητα ωστε το προσωπικο σου μπλογκ, να αντικατροπτιζει την ποιοτητα σου.
    Γιαννης Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη καλησπέρα. Σε καταλαβαίνω αλλά πρόσεξε τι γίνεται.. Τα σχόλια δε γίνεται να καθυστερούν να ανέβουν, κόβει τον ρυθμό της κουβέντας (το δύο μέρες άστο, ξέχνα το, έχει αλλάξει όχι η κουβέντα αλλά η επικαιρότητα). Τα κλικ τα γράφω στα ..κλικ μου. Μπορείς να φανταστείς πάνω κάτω πόση επισκεψιμότητα υπάρχει..? Ούτε διαφήμιση δεν έχω βάλει.. Θέλω να σου πω ότι δεν έχω προμοτάρει την όλη κατάσταση όπως θα "έπρεπε" Γιατί πλέον ας μη γελιόμαστε, η σελίδα είναι ότι ποιοτικότερο στον χώρο (και το ότι αυτό το λέει ο "ανταγωνισμός μας -όλους μας εδώ, εμένα και εσάς- τιμάει διπλά). Έγκριση μπήκε ήδη φίλε. Έχουμε αποβάλλει τέτοια άτομα από εδώ μέσα πολλές φορές και εύκολα. Να'σαι καλά, keep in touch..

      Διαγραφή
  51. Τι παιχτάρα είναι αυτός ο Petway, εχθές πάλι έβγαλε μάτια, αυτόν το παίχτη χαίρεσαι να τον βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα παιχταράδες μου.. Θα είμαι εδώ, όποιος θέλει μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. jim ειδες καθολου την εφες???πραγματικα πολυ βελτιωμενος ο χοπσον...με εναν ψηλο αθλητικο αντι του μπαρατς η εφες θα ηταν σουπερ
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι την είδα. Σας έγραψα για τον Χόπσον το καλοκαίρι παιδιά.. Πολύ σωστά ήθελε έναν γρήγορο ψηλό η Εφές και -καθαρά προσωπική γνώμη- κάτι διαφορετικό του Πλάνινιτς. Ο παίκτης-διαφορά είναι και πάλι ο Λούκας..

      Διαγραφή
  54. Jim kalispera . Xthes protimisa na do to match tis bayern kathos pisteua oti eidika meta tis apousies ton urtasoun kai toolson ( ksereis poso tha leipsoun?) o olympiakos eukola i duskola tha kerdize. Para to profanes xamilo epipedo ton antipalon tous emeina ekpliktos. Eida ena polu gemato roster me polu epithetiko talento empeirous germanous kai ksenous pou exoun kapoia xaraktiristika idiaitera aneptygmena. Eidika entuposi m ekane o bryant o opoios mporei na fainetai antitouristikos alla nomizo oti tha apodeixthei lira ekato. Gia mena to top 16 einai ypoxreosi gia auto to roster kai oxi epituxia. Eidika meta ton noemvri pou tha mpei kai o deon thompson , an kataferoun na moirasoun sosta rolous mporei na ginoun i euxaristi ekpliksi tis fetinis xronias. Jim thelo to sxolio s gia tous vavarous kathos kai gia ton bryant. Montana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα "συνάδελφε".. Περίεργο σκεπτικό, το ΟΣΦΠ-Μάλαγα αναμενόταν δυνατό παιχνίδι, εμένα μου άρεσε η ένταση στο παρκέ που έβγαλαν οι δύο ομάδες. Για την Μπάγερν έγραψα ανάλυση πέρυσι αν θυμάσαι με λεπτομέρειες. Ο Μπράιαντ είναι σούπερ για τη Γερμανία. Καλός ριμπάουντερ, έχει επαφή με το καλάθι αλλά για υψηλό επίπεδο μπορεί συγκεκριμένα πράγματα. Βέβαια έχει τον Τόμπσον ο Πέσιτς οπότε..Βάθος υπάρχει στο έγραψα. Με άλλον κόουτς όμως ίσως πήγαινε περίπατο. Την άλλη εβδομάδα παίζει στην Άουντι Αρίνα με Μοντεπάσκι (?) αν θυμάμαι καλά.

      Διαγραφή
    2. Nai tin alli vdomada exei bayern- siena. Koita to project tis bayern me endiaferoi polu kai den s kruvo pos thelo na petuxei. Oson afora to osfp malaga den ksero apla pisteuo oti gia na xasei o olympiakos apo omades opos i xthesini malaga ( kai logo apousion) i i fetini sienna prepei na autoktonisei. To megalo match einai auto tis allis agonistikis kontra sti galata . Montana

      Διαγραφή
    3. Λάθος, η Ουνικάχα μπορούσε εχθές να κάνει ζημιά. Και η Σιένα, όχι σήμερα, σε λίγο καιρό όμως ναι. Με τη Γαλατά θα είναι σούπερ παιχνίδι όντως.

      Διαγραφή
  55. Jim θα ήθελα αν μπορέσεις κάποια στιγμή να κάνεις μια μελέτη στο κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει μια λίγκα όπως το NBA στην Ευρώπη και αν έχεις ακούσει κάτι σχετικό να απασχολεί τους ευρωπαίους μιας και γυρνάς στα πέριξ.
    Θεωρώ άδικο το τωρινό καθεστώς για τις ομάδες που παίζουν σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα καθώς και το γεγονός ότι ένα ολόκληρο τουρνουά 29 αγωνιστικών να κρίνεται σε ένα διήμερο.
    Αλήθεια πόσες πρωταθλήτριες θα είχαν χάσει το ευρωπαϊκό σε μια σειρά 3 νικών και πόσες άλλες θα ήταν οι πραγματικές πρωταθλήτριες;

    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε εν μέρει μαζί σου,αλλά πραγματικά τα ματς που είναι μονά και κρίνουν τίτλους(γενικά τα φάιναλ4) είναι μακράν τα πιο απολαυστικά.Κρύβουν όλη τη μαγεία,το σασπένς και την ένταση.Όπως και στα διεθνή τουρνουά τα ανάλογα παιχνίδια...
      Τώρα για κλειστή λίγκα δεν ξέρω.Είναι όντως πολύ βαρύ το πρόγραμμα για ομάδες όπως οι Ισπανικές που έχουν 2 παιχνίδια τη βδομάδα με σημαντικό βαθμό δυσκολίας.
      Από την άλλη,αρκετά κλειστή είναι ήδη η Ευρωλίγκα...Αυτά τα συμβόλαια εμποδίζουν μικρές ομάδες από διάφορες χώρες να κοιτάξουν λίγο πιο πέρα και το άθλημα να ανοίξει και σε άλλες χώρες-αγορές.

      Διαγραφή
    2. Σωστά το λες έχει πλευρές το θέμα αυτό. Απλά εγώ το πάω απ΄την πλευρά του δίκαιου. Επειδή το μπάσκετ είναι ένα απ' τα πιο δίκαια αθλήματα θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει σειρά νικών όπως σε όλα τα σοβαρά πρωταθλήματα του κόσμου και όχι όπως τα τουρνουά των εθνικών ομάδων. Στο κάτω κάτω πρωτάθλημα είναι και όχι τουρνουά.

      Yannos

      Διαγραφή
    3. Yanno μεγάλη κουβέντα, θέλει πολύ συζήτηση. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ βαδίζει προς τα εκεί, αν και τώρα δεν υπάρχουν ακόμα οι προδιαγραφές. Τα φάιναλ-φορ είναι όπως είπατε μαγεία, σου δίνουν το αίσθημα του απροσδόκητου που κάνει το περιτύλιγμα λιγότερο δίκαιο αλλά πιο ελκυστικό στον μέσο θεατή/πελάτη. Πάρε από την άλλη το NCAA.. Βγάζω έξω το χρήμα γιατί δεν είναι επαγγελματικός αθλητισμός. Και εκεί παίζουν νοκ άουτ (άλλη δομή βέβαια αλλά έτσι κρίνεται ο τίτλος). Όντως "χάνει" λοιπόν σε δικαιοσύνη (αν και το μπάσκετ είναι πραγματικά δίκαιο άθλημα) αλλά κερδίζει σε σασπένς..

      Διαγραφή
  56. τζιμ ο πλανινιτς θα σου αρεσε στον παο; (εμενα μου εκανε )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, για τον ΠΑΟ σε καμία περίπτωση. Πως θα βάλεις δίπλα στον Διαμαντίδη έναν παίκτη που 1.) είναι αποτελεσματικός μόνο με την μπάλα και το απόλυτο κουμάντο στα χέρια και 2.) δεν έχει τα πόδια και το τραχύ κορμί να αμυνθεί.. Τζαμόν Λούκας ήθελες..

      Διαγραφή
    2. τζιμ δεν θα τον εβαζα; μαζι με δδ αλλα αλαγη του δδ (μεσα ο ενας εξω ο αλλος) και τους δυο με τιποτα (διπλα τους τον ουκιτς η τον παππα

      Διαγραφή
    3. Αξίζουν τόσα χρήματα? Έπαιρνες τον Λούκας..

      Διαγραφή
    4. καλα αν κοστιζουν το ιδιο οκ επερνα και μισο λουκας

      Διαγραφή
  57. Λοιπόν Τζιμάρα, υπερπηδώ τα δικά μας ματς αφού θα τα σχολιάζουμε για μέρες, μόλις είδα σε επανάληψη το ματς της ΤΣΣΚΑ. Η πεντάδα Πάργκο, Μίτσοφ, Γουιμς, Κριάπα και Κάουν εκανε δουλειά. Ο Μίλος πολύ εκτός παιχνιδιού, νοθρός στην άμυνα, αρνητικός γενικά, το ίδιο και ο Χάινς, έπαιξε όσο έπαιξε στο 4 και δε διακρίθηκε, το αντίθετο, έφαγε 2 τάπες από περιφερειακούς που η μία μπήκε και στον Τοπ10 της αγωνιστικής.
    Γουίμς όμως παικταράς και εγγύηση, στο 1vs1 απίθανο να τον σταματήσεις, σε βάζει μέσα στα 3-4 μέτρα από το καλάθι και σε εκτελεί. Κριάπα απλά απόλαυση, υπομονή στο σουτ, καλές πάσες, πόιντ φόργουορντ. Κάουν γεννημένος για να κόβει δέντρα, αλλά όταν είναι κοντα στο στεφάνι, το ματώνει... Εύκολο θύμα όμως να του κάνεις φάουλ και να τον στέλνεις στις βολές. Πολύ γεμάτο ρόστερ πάντως η ΤΣΣΚΑ, θα είναι ακόμη πιο δύσκολος αντίπαλος φέτος για όλους τους άλλους μεγάλους της Ευρώπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ακριβώς τα είπες φίλε.. Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι. Απλά να πω ότι σε αυτή την πεντάδα ο Μίτσοβ βάζει quarterback skills στο παρκέ δίπλα στον εκάστωτε χειριστή ενώ έχει μαζί με τον Κριάπα μεγάλο μερίδιο στη δημιουργία. Ουίμς ή Λάνγκφορντ στο ένας εναντίον ενός..?

      Διαγραφή
    2. Weems, με πολύ καλύτερο stop n pop.

      Ody

      Διαγραφή
    3. Μμμμ.. Θέλει σκέψη. Και εδώ ο Λανγκφορντ είναι δυνατός,. Και καλύτερος ντριμπλέρ. Ο Ουίμς είναι πιο πειθαρχημένος, καλύτερο shot selection.

      Διαγραφή
    4. Αν είχα ένα play μετά από καλάθι θα την έδινα στον Λάνγκφορντ, να πάρει φόρα από τη μία ρακέτα στην άλλη, αλλά αν είχα ταιμ αουτ (πω ρε έγινα Μεσσίνα) θα πόνταρα σε play του Γουιμς στο μισό γηπεδο...

      Διαγραφή
  58. Καλησπερα τζιμ,εν αναμονη του ξεκηνηματος του nba εαν μπορεσεις θα ηθελα ενα power ranking για ανατολη κ'δυση,απ τα σχολια νομιζω οτι υπαρχει ενδιαφερον και η χρονια θα εχει κ'μπολικο tanking απο αρκετες ομαδες.Η ομαδα εχει πολους''τραυματιες"... guard στη preseason (στακι-τζενικς-ντατομε) και απ τα3 φιλικα που καπως ειδα με νετς-μπουλς-καβς πολλα συμπερασματα δεν εβγαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι θα έχουμε Άκη.. Εγώ θα είμαι συγκρατημένος. Θέλω να δω τους Πίστονς στην ποστ σίζον. Αυτός πρέπει να είναι στόχος. Είναι ένα καλό βήμα προς τα εμπρός..

      Διαγραφή
    2. Ειμαι σιγουρος οτι θα εχει αρκετο ενδιαφερον αυτο που θα ανεβασεις,εχω διαβασει διαφορες εκτιμησεις αλλα ακομα ξεκαθαρη εικονα δεν βγαζεις για τη λιγκα(εκτος απ τα φαβορι).Οι αστειοι τραυματισμοι του στακι(επιασε τον αντιχειρα στη πορτα αυτοκηνητου) και τζενικς(ο φρονημητης του επριξε το σαγονι) μιαζουν σεναρειο ταινιας..Χωρις το βασικο σου ποιντ γκαρντ δεν μπορεις να δεις ποσο καλα θα δουλεψει το σχημα με 3 ψηλους(τζος σμιθ στο 3-μορο στο 4 κ'ντραμοντ στο 5) ,ο ντατομε εξαφανηστηκε απ το ροτεισον ενω ο μπιλαμπς που επαιξε προχθες παει καθαρα για δυαρι.Υπολογιζω πολυ τους ουιζαρντς αν και οι ψηλοι τους μιαζουν λιγοι.

      Διαγραφή
    3. Στην Ανατολή βλέπω πολύ Bucks, οι υπόλοιποι διεκδικητές των playoff έχουν θέματα. Οι Pistons δεν έχουν πάγκο και spacing (θα ανταλλάξουν τον Monroe;) οι Wizards δεν έχουν πάγκο και ψηλούς, η Atlanta δεν έχει πάγκο και ύψος. Frontline Horford, Millsap, Corver στο 3. Not when Pekovik come to town. (http://www.youtube.com/watch?v=MnyPBjGUaLc , στο 6.54)

      Πιστεύει κανείς ακόμα στον Στάκι;

      Ody

      Διαγραφή
    4. Ody δεν εχεις αδικο με το spacing αλλα οπως εγραψα ποιο πριν δεν μπορεις να βγαλεις ακρη αν δεν δεις το ροστερ πληρεις και με το βασικο σου ποιντ γκαρντ(τζενικς),ο στακι εινα μια λυση κυριως απο θεμα αμυνας και ικανοτητων δημιουργιας απο σκοραρισμα τον ξεγραφω και εγω. Τωρα μιλας σοβαρα τους μπακς;;;;με το ναιτ ποιντ γκαρντ;;;Στο μυαλο του ναιτ υπαρχει μονιμα το δυλλημα ''να πασαρω η΄να σουταρω-να σουταρω η΄'να πασαρω''.Οκ εχεις ενα ποντο πειραν το με'ι'ο αλλα δες απο κει και μετα ντελφινο-ιλιασοβα ειναι ειδη τραυματιες ο καρον μπατλερ εχει ιστορικο τραυματισμων ενω ο κακομηρης ο σαντερς εχει το ζαζα πατσουλια και το χενσον στην φροντκορτ!!!Στη σεντραλ τους εχουν πεμπτους πισω και απ τους καβαλιερς.Εαν το τοροντο ειχε βαθος παγκου με τη πενταδα που εχει(λοουρι-ντεροζαν-γκε'ι'-αμιρ τζονσον-βαλανσιουνας κ'εκτο παιχτη τερενς ρος) θα τους ειχα φαβορι,αλλα και αυτοι οπως αρκετες ομαδες εαν δουν οτι δεν πανε καλα θα κανουν tanking απ το γεναρη και μετα.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα κι από μένα γράφω πρώτη φορά στο μπλογκ. Στην Ανατολή μετά από Μαιαμι, Σικάγο, Ιντιάνα και Μπρούκλυν βλέπω ένα σκαλί πιο κάτω Νέα Υόρκη και μετά ένα γκρουπ ομάδων που είναι πολύ κοντά για να διεκδικήσουν τα πλει οφ: Κλιβελαντ, Γουασινγκτον, Μιλγουοκι,Ντιτροιτ, Ατλαντα. Οι διαφορες μεταξυ τους θεωρω οτι ειναι πολυ μικρες και μπορουν ολες ανετα να κανουν απο 32 ως 48 νικες αναλογα με το ποιος θα κανει την αλλαγη επιπεδου ή τους τραυματισμούς που μπορεί να τους πλήξουν Γιάννης Κ.

      Διαγραφή
    6. Το Τορόντο νομίζω πως ξεπουλάει τον Gay.

      Οι Μπάκς έχουν στην περιφέρεια τους Gary Neal και Ridnour, που είναι ικανοί παίκτες, ο Meyo βελτιώθηκε πολύ σαν δημιουργός στο Dallas, ο Henson έγραψε τεράστια νούμερα πέρσι όποτε πήρε σοβαρό χρόνο συμμετοχής, o Pachulia είναι ο καλύτερος αναπληρωματικός σέντερ στο ρόστερ των Bucks, Cavs Hawks και Raptors μαζί. Ο Larry Drew μ' αρέσει πολύ σαν προπονητής, πέρσι με μια ομάδα γεμάτη free agents και τον ίδιο με συμβόλαιο που έληγε και ήξερε πως δεν θα τον κράταγαν αλλά θα έφερναν κάποιον από τους Spurs, κράτησε την Atlanta 6η και άνετα, παρά τους τραυματισμούς.

      Με τους Heat, ο LeBron έχει παίξει 284 παιχνίδια. Στο ίδιο διάστημα, ο Bogut, το τέλειο παράδειγμα τραυματία, έχει παίξει 121 παιχνίδια. Ο Bynum, 136 παιχνίδια. Κανένα από αυτά πέρσι. Ο Varejao έχει παίξει στο ίδιο διάστημα 81 παιχνίδια. Καλή τύχη, Cavaliers.

      Η ερώτηση είναι ποιος θα κάνει το trade που θα τον ανεβάσει.

      Ody

      Διαγραφή
    7. Συμφωνω για το ρουντι γκει,το τρε'ι'ντ αυτο ομως ειναι δυσκολο να γινει,ποια ομαδα θα δωσει συμβολαια παιχτων για τα 18 μυρια του γκε'ι' που ειναι κακος σουτερ τριων ποντων;;;Μια ομαδα που θα εχει ψηλους να του ανοιξουν το γηπεδο για να δυησδησει οπως το μεμφις που επαιζε πριν,δεν νομιζω οτι ταιριαζει σε πολλες ομαδες.Τωρα για τους μπακς θα δηξει ο χρονος,η ουασινκτον εχει πολυ παραπανω ταλεντο στη περιφερεια αλλα μετριοτατους ψηλους.Για το μονρο που εγραψες θα εξαρτηθει η πορεια των πιστονς μεχρι το γεναρη,σμιθ-μονρο-ντραμοντ ΔΕΝ θα παιζουν πολυ μαζι ο ντατομε και σινγκλερ θα παρουν χρονο στο 3,η τρυπα στο ροστερ των πιστονς ειναι στο 2,ο στακι δεν σκοραρει ο μπιλαμπς ειναι για 10-15 λεπτα ενω ρουκι καντγουελ ποουπ δειχνει ανετιμος ακομα,για το τζενικς δεν ανυσηχω ειναι ο παιχτης που ουσιαστικα βαζει τους πιστονς γερα στο παιχνιδι για πλει οφ,εαν πασαρει παραπανω θα ειναι ακομα καλυτερα.

      Διαγραφή
    8. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Smith, ο Monroe μάλλον είναι αναλώσιμος και οι Pistons ψάχνουν την καλύτερη προσφορά. Αλλιώς γίνεται restricted agent και είτε κρατάνε μια πανάκριβη frontline που δε χωρά μαζί στο ζωγραφιστό, είτε τον χάνουν τσάμπα.

      Και ίσως το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι το tanking. Αυτή η ομάδα μπορεί χωρίς πρόβλημα να βουλιάξει, μόνο με λίγο κακό κοουτσάρισμα. Γιατί να μην πιάσουν πάτο, να είναι μέσα στις 8 χειρότερες ομάδες της λίγκας, να κρατήσουν το pick τους (από 9 και πάνω πάει στην Charlotte, Ben Gordon trade alert!!!), να πάρουν ό,τι έχει μείνει μέχρι τότε στο draft (αρκεί να μην είναι ψηλός) και μετά φύγαμε για τα playoffs;

      Ο Dumars είναι μακράν ο πιο τσαπατσούλης gm του πρωταθλήματος.

      Ody

      Διαγραφή
    9. Το χαμηλο ρουκι συμβολαιο του νταραμοντ κ'τα 17 μυρια συμβολαιων που ληγουν(βιλιανουεβα-στακι) τους δινουν τη δηνατοτητα να κρατησουν το μονρο το καλοκαιρι(καπου στο συμβολαιο του σαντερς 44μυρια για 4 χρονια) ετσι ωστε να παρουν ενα free agent SF(το γκρειντζερ η' το ντενγκ) και να εχουν ποιοτητα και εναλλακτικες στο 4-5,δεν θα ανταλλαξουν το μονρο εκτος εαν το γεναρη ειναι σε μειονεκτικη θεση για πλειοφ δεν θα κανουν tanking -ο ντουμαρς θα κανει τα παντα να σωσει τη δουλεια του,ο ιδιοκτητς (τομ γκορς) θελει πλειοφ θελει εισητηρεια στο παλας και συμφωνω απολυτα μαζι σου ειναι τσαπατσουλης και εχει χασει τις διασυνδεσεις του στους μανατζερ,μην ξεχνας οι πιστονς επαιζαν τελικους ανατολης απο τη σεζον 2003 εως τη σεζον 2008 κατι που του αναγνωριζεται ακομα παρα τις τραγικες ομαδες που εφτιαξε.

      Διαγραφή
    10. Ααααααα, είμαστε πολύ μακριά από τα 11. 14 τουλάχιστον ο Monroe. Εδώ ο Pekovic πήγε στα 12 χωρίς να καταθέσει άλλος προσφορά. Ο Favors υπέγραψε σήμερα extension κάπου στα 12-13. Που ανεβαίνει υπό προϋποθέσεις. Να δω πως θ' αντέξει το Detroit το 2016-7 με 13,5 Smith, 14 τουλ. Monroe, 14 τουλ. Drummont. 42 εκατομμύρια, 3 παίκτες. Και ο Smith δεν έχει σπουδαίες προοπτικές τότε. Και να μην βάλουμε το 3ετές του καλού SF που λες καλύτερα! Αν ο Dumars ήθελε λύση για τους πλάγιους, ας έκανε καμιά προσφορά στον Henderson φέτος! Για 18 μύρια, 3 χρόνια υπέγραψε.

      Monroe, Stuckey, Villanueva, για Wallace, Rondo;

      Η Ανατολή δεν υπήρχε εκείνη την εποχή! Οι Pistons δεν έπαιζαν απέναντι σε ομάδες, αλλά απέναντι σε μεμονομένους παίκτες! Και ήταν τυχεροί το 2005 που έφτασαν στον τελικό όταν χτύπησε ο Wade. Την ίδια περίοδο οι Warriors κέρδισαν μια χρονιά 48 παιχνίδια και δεν χώρεσαν στα Playoffs.

      Αν δε κάνουν κάτι, θα καταλήξουν στην ουδέτερη ζώνη. Ούτε μια προσθήκη μακριά από την άμεση διεκδίκηση, ούτε μια αφαίρεση μακριά από τον πάτο.

      Ody

      Διαγραφή
    11. http://www.grantland.com/story/_/id/9790038/ranking-nba-tiers-power-2013-14-season

      εξαιρετικο κειμενο για power rankings 13-14, αναμενοντας του jim για οποιον ανυπομονει..

      ΣΓ

      Διαγραφή
    12. Ody ο αντζεντης του μονρο οντως θελει μαξιμουμ συμβολαια αλλα 14 για το μονρο λιγο δυσκολο,δεν θελουν να δωσουν παραπανω απ τα 13,5 του σμιθ κατι που σημαινει οτι περιμενουν τη φετινη χρονια του,εαν ειναι μετρια δεν θα τα παρει ουτε θα τα βρει,ποιο πιθανο σεναρειο ειναι το sign&trade το καλοκαιρι αν θες τη γνωμη μου-αν τα μουσκεψουν αγωνιστικα μεχρι το δεκεμβρη θα τον ανταλλαξουν μαλλον με τον εβαν τερνερ της φιλαδελφεια ωστε οι ''φιλι'' να συνεχησουν το tanking και σε καμμια περιπτωση δεν θα συνεργαστουν με τη βοστωνη.Σημαντικο στοιχειο εκτος απ τους τελικους του 08 ποτε οταν η μια ομαδα ειταν στα πανω της ποτε δεν ειταν η αλλη(πιστονς-σελτικς).Τωρα για εκεινη την ομαδα τα εχει γραψει και δημητρης στο μπλογκ ειταν πολυ εξυπνη και σκληρη σε σχεση με τα οντως ημητελη συνολα που εβρισκε(εκτος απ την ιντιανα που παντα μας δυσκολευε),αυτο το καταραμενο ντραφτ του 03 μας κυνηγαει ακομη-εαν στη θεση του μιλισιτς ειχαν διαλεξει οχι τους μελο γουειντ αλλα το κρις μπος τωρα θα ειχαν τουλαχιστον 1 ακομα προταθλημα.

      Διαγραφή
    13. "Κύριοι, ο πελάτης μου δίνει 16 πόντους, 9 ρημπάουντ και 3 τελικές ανά παιχνίδι. Τον πληρώνετε όσο του αξίζει ή κάποιος άλλος τον πληρώνει όσο του αξίζει και τον χάνετε για το τίποτα."

      Ο Monroe είναι ψηλός, οι ψηλοί πληρώνονται, sign-and-trade δεν γίνεται αν ο Dumars δεν έχει παραφρονήσει. Ξέρεις, Joe, τι πήραν οι Nuggets από το sign and trade του Iguodala; Τον Randy Foye.

      Greg Monroe, τα 2 λήγοντα για Boozer, το πικ της Σαρλότ, το πικ των Bulls και το Μίροτιτς; Βασικά, όλο και κάτι καλύτερο βρίσκουν οι Bulls έτσι.

      Η Φιλαδέλφια μπορεί να τον πάρει τσάμπα. Εδώ είναι κάτω από το salary floor, μπορεί να του δώσει όσα μπορεί να πάρει! (80/4) Άσε που ο Turner είναι μετριότατος.

      Στο κάτω κάτω, ο Monroe είναι παραγωγικός σκόρερ και πολύ καλός πασέρ. Ο Drummont με ανησυχεί, με 37% βολές και έναν τραυματισμό μέσης την πρώτη του χρονιά.

      Smith, 52% βολές. Μπρρρρ.

      Ody

      Διαγραφή
    14. Καλημερες,Ody λυπησου με μα με το Boozer!!!θα αρχησω να φωναζω και θα ξηπνησει η μικρη στο διπλα δωματιο....Μαζι σου οι ψηλοι πλερωνονται(που ελεγε ο big mac) αλλα αμυντικα ο μονρο ειναι κακος,αν ειταν και εκει καλος τοτε θα ειχαμε βρει το νεο τιμ ντανκαν στη κλαση 2010! Δες και καπως διαφορετικα ο εβαν τερνερ ειναι ιδια κλαση με το μονρο ανεβασε πολυ τα νουμερα του φετος, μπηκε στο ντραφτ με το βαρυ χαρκτηρησμο ''ο νεος πιπεν'' απ το οχα'ι'ο και η σκια του ''ιγκι'' επεσε καπως επανω του,το δεκεμβρη οι πιστονς τον τσιμπανε για να μπουν πλει οφ(κολαει στο ροστερ) και αν θελουν τον κρατανε το καλοκαιρι,η φιλαδελφεια χωρις το νοελ(απ του χρονου ισως) με το μονρο κανει οσο tanking γουσταρει,με fake injuries κ.α- και το βασικοτεροτο το συμβολαιο του βασικου της σεντερ σπενσερ χο'ι'ς ληγει το καλοκαιρι...Τωρα αν μιλησουμε για mega trade ο ντουμαρς προσπαθησε να τσημπησει το γκε'ι' με την αστεια προσφορα των συμβολαιων που ληγουν(Stuckey, Villanueva),εαν προσθεσει σε αυτο το πακετο το μονρο για τους ρουντι γκε'ι' και τερενς ρος(8 ντραφτ περσυ) τοτε ενταξει ας γηνει μεχρι της 31 αυτου του μηνα...Ο ντραμοντ εχει βελτιωθει στις βολες αρκετα τον παρατηρησα στα φιλικα ο rasheed εχει κανει καλη δουλεια ο πιτσιρικας εμφανησε και ποστ παιχνιδι με πλατη ''coach don't lie''!!!!!! Κατι για αυτο το περηφημο ντραφτ του 14,ποσοι πραγματικα μπορουν να γινουν μεγαλοι παιχτες;;;;;;;Οκ ο ουγκινς φενεται απο τωρα αλλα ας δουμε παρακατω.Jabari Parker, ακομα δεν ξερουν που μπορει να παιξει στο 3 η'στο 4;;το παιχνιδι του ειναι ακομα προ'ι'μο,το καλο για αυτον ειναι οτι πηγε στο κοουτς 'Κ στο duke.
      Julius Randle παουερ φοργουορντ που δεν του αρεσει να παιζει στο ζωγραφιστο,αν και 19 εχε τραυματισμους ενας bennet το 14;;Dante Exum ο αυστραλος ακομα κολλεγιο δεν εχει,εχει φοβερες ικανοτητες αλλα το σουτακι του θελει πολυ δουλεια ακομα.Αξιζει οι μισες ομαδες να φαγωθουν κανωντας tanking ουσιαστιακα για 2 παιχτες;;

      Διαγραφή
    15. Το κλού δεν είναι τόσο ο Μπούζ, όσο το αποστάτευτο το 2016 πικ της Σαρλότ. Δεν το βλέπω να ανεβαίνει πάνω από το 10 μέχρι τότε!!! Συν το εξτραδάκι του Μίροτιτς.

      Επίσης δεν μ' αρέσει καθόλου η ιδέα για Gay-Ross. Σε μια 5άδα Jennings-Ross-Gay-Smith-Drummont, ποιος θ' ανοίξει χώρο;

      Πολύ καλοί παίκτες θεωρούνται επίσης ο Marcus Smart (πιθανό Νο1 φέτος αν είχε κατέβει στο draft) και ένας Harrison, και οι 2 guards. Τέλος πάντων, δεν νομίζω να τρελάθηκαν ξαφνικά ΟΛΟΙ και να αυτοκτονούν για να πάρουν καλή θέση στο draft. Θα δούμε εν καιρώ τι πιάνουν όλοι αυτοί οι παίκτες.

      Το πρόβλημα με τους Pistons είναι πως γεμίζουν με συμβόλαια που πέφτουν μαζί, οπότε πήζουν το cap space τους. Η επέκταση του Drummont θα αρχίσει την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του Smith, οπότε θα ήταν καλό για το Detroit να βρει συμβόλαια που λήγουν στα 3 χρόνια από τώρα.

      Monroe, Smith, για Vasquez, Isaiah Thomas, McLemore, Landry και ίσως ένα μελλοντικό πικ; Ούτε κι αυτό βγαίνει καλά, ο Landry έχει 4ετές, οι Vasquez, Thomas, θα πάρουν τουλάχιστον 3 χρόνια επέκταση.

      Επιμένω για Rondo-Wallace. Αφήστε τη Βοστώνη να πιάσει πάτο ελεύθερα.

      Ody

      Διαγραφή
  59. Μίλαγα πριν με τη μάνα μου.. Μου "έκραζε" Σπανούλη-Διαμαντίδη.. "Εγώ τον Γκάλη δεν το είδα ποτέ σε τέτοια χάλια.. Όταν έμπαινε στο παρκέ, ήταν πάντα Γκάλης" (με τσιριχτή φωνή). Μπράβο η θειά-Βούλα.. Της έταξα στήλη στο μπλογκ να βγάζει τα απωθημένα της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα..Τζιμ, κλασικές μανάδες...Τα ίδια και η δικιά μου.

      Και φυσικά μετά τον Σαμπόνις δεν ξαναβγήκε καλός μπασκετμπολίστας...οι υπόλοιποι ήταν άσχετοι..

      Διαγραφή
    2. φιλε ... η γιαγια μου ηξερε απο τον γκαλη την ριβερς τριπλα...
      τι λεμε τωρα...

      ρετρο

      Διαγραφή
  60. Την ενημέρωσες για το πόσα παιχνίδια έπαιζε το χρόνο ο Γκάλης και σε τι ρυθμούς και πόσα έπαιξε φέτος ο Σπανούλης και Διαμαντίδης και σε τι ρυθμούς;

    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπερα και απο μενα στην καλυτερη παρεα,

    Χτες δεν ειδα κανενα παιχνιδι λογω υποχρεωσεων οποτε οποιος θελει ας μπει στο κοπο να μας πει 5 πραγματα για την χτεσινη μερα..

    Οσο για την προχτεσινη μερα μεγαλη απογοητευση η αμυνα του παναθηναικου και κυριως η γραμμη των ψηλων και δη ο λασμε..Ειναι φανερο οτι φτανει σκαρτα το 60% της αποδοσης του συγκριτικα με περυσι..Απο τον μπατιστ ειδα πραγματα που δεν τα περιμενα ειδικα επιθετικα και αυτο ειναι πολυ θετικο..Για τον φωτση νομιζω ειναι θεμα χρονου να βρει τα πατηματα του και για τον λουκα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και νομιζω οταν λασμε και γκιστ ειναι απολυτα ετοιμοι θα μπορει να κανει με οποιοδιποτε απο τους 2 ενα καλο διδυμο ψηλων οπου αμυντικα θα βοηθιεται πολυ απο τους 2..

    Παμε και λιγο στα αλλα..
    Για φενερ οσο ειδα ηταν μια απογοητευση οπου οι ουκρανοι μου φανηκαν αρκετα δυνατοι..Βεβαια στην τεταρτη περιοδο ειναι σαν να πατησε το διακοπτη ο ζοτς και οι τουρκοι εξαφανιστηκαν..
    Η κουμπαν οπως τα περιμενα πολυ δυνατη παει για μακρα σεζον φετος..Μαρεσει πολυ σαν ομαδα φετος..Πολυ ωραιο ροστερ..Οσο για τον αστερα φωτια η εδρα του θα γινουν πολλες κηδειες εκει μεσα..
    Το μιλανο απογοητευση για μια ακομα φορα αν και το πιστευα χωρις τον μπριγιαντινη προβλεπεται μια απο τα ιδια φετος..Η εφες ανωτερη αποσο περιμενα αν και πιστευω οτι δεν εχει το απαραιττο βαθος οποτε λογικα θα ξεφουσκωνει..Αυτα τα ολιγα και απο εμενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ειναι το πρωτο σχολιο που κανω και περιμενει εγκριση..Χαιρετιζω αυτη την προσπαθεια με μεγαλη μου καθως το περιμενα απο περισυ κατι τετοιο..ευγε τζιμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. jim αναρτηση για την γιουρολινγκ, τιποτις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. FYI, Ο υποψήφιος προπονητής της Εθνικής Β. Αγγέλου κερδίζοντας με 3 πόντους και απομένοντας 30" δε σκέφθηκε να κάνει φάουλ για να μη δεχτεί τρίποντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ αυτό το έκανε ολόκληρος Popovic κρίνοντας πρωτάθλημα ΝΒΑ ο Αγγέλου δεν θα το έκανε? Για άλλους λόγους δεν κάνει για Εθνική όχι γι'αυτό.

      Διαγραφή
    2. Καλά, αν το επιχείρημα του Αγγέλου είναι "αυτό το έκανε ολόκληρος Popovic κρίνοντας πρωτάθλημα ΝΒΑ" θα τον πάρουν με τις πέτρες...

      Συμφωνώ ότι δεν κάνει το παιδί για προπονητής της Εθνικής (σε 3-4 χρόνια το ξανασυζητάμε), εδώ χάνει μέσα από τα χέρια του ματς γιατί δε δίνει οδηγία για φάουλ...

      Διαγραφή
  65. Καλημέρα σε όλη τη μπασκετοπαρέα..μήπως ξέρει κάποιος πώς μπορώ να βλέπω αγώνες που χάνω, της ευρωλίγκα ή του ελληνικού πρωταθλήματος?υπάρχουν torrents?Ευχαριστώ.

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ο πεδουλακης αν θελει να δει προκοπη φετος πρεπει να βαλει στην περιφερεια της ομαδας γρηγορα ποδια...ο διαμαντιδης εχει βαρυνει πολυ....τα χρονια περνανε δυστυχως....μονο με τον ουκιτς γρηγορο στην περιφερεια δεν παμε πουθενα....οπως και το να κατεβει ο μπραμος στο δυο....η μοναδθκη λυση τωρα θα ηταν η αλλαγη του Καρυ με κατι πιο φρεσκο νκαι γρηγορο....θεμα υπαρχει και κατω απο την ρακετα,αλλα νομιζω οτιειναι διαχειρισιμο με καποιες αλχημειες....το ζητημα στην περιφερεια δεν λυνεται με το υπαρχον ροστερ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλησπέρα "καλόπαιδα".. Σε λίγο ανάρτηση για Ευρωλίγκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τζίμ, το ματς Καχα - Ρεαλ βρίσκεται σε εξέλιξη, Ο Κάρολ, εχει εκτελέσει τους βάσκους με 3 τριποντα στην σειρα. Απίστευτος....
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή