Athlenda

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ONE οn ONE ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ?





Το Hoopfellas βάζει στο δικό του παρκέ τους πιο προικισμένους στη προσωπική φάση παίκτες της Ευρωλίγκας και ζητά τη γνώμη του κοινού του για τον καλύτερο..





Το ερώτημα έχει να κάνει με το ποιος μπορεί να φτιάξει μόνος του καλύτερα τη δική του φάση. Σαφώς και σε τέτοιες περιπτώσεις, αξιολογείς όλες τις ένας με έναν καταστάσεις που προκύπτουν  μέσα σε ένα παιχνίδι (απομονώσεις, face και post up, καταστάσεις μετά από pick n roll κτλ. οτιδήποτε έχει να κάνει με ένας-ένας). Όπως όμως θα δείτε εστίασα σε παίκτες που μπορούν να παίξουν με τη μπάλα στα χέρια «πάνω» στην άμυνα, να εκτελέσουν ή να φτάσουν μέχρι τέλους, διαλέγοντας «καθαρόαιμα» και κυρίως penetrators και όχι σουτέρ μέσα από off ball offense (Ναβάρο, Κάρολ) ή παίκτες ρακέτας (Σόφο, Κρίστιτς) που χρειάζονται τη μπάλα σε συγκεκριμένα σημεία για να «παίξουν», ώστε να βάλω τη κουβέντα σε πιο ξεκάθαρη βάση. Μιλάμε για "ωμά ένας-ένας προσόντα", δυνατότητα στην, καθαρά, προσωπική φάση.. 


ΜΠΟ ΜΑΚΑΛΕΜΠ:  Έχω πεί ότι ο φτεροπόδαρος Μπο αποτελεί μια transition offense από μόνος του. Ίσως ο καλύτερος , ο πιο φονικός παίκτης στην Ευρώπη στο ανοιχτό γήπεδο, με πατήματα που θυμίζουν σκηνές από την ταινία «τίγρης και δράκος». Σκεφτείτε ότι στο playbook του Πιανιτζιάνι, οι καταστάσεις 1 απέναντι σε 2 ή 3 (ο ένας ήταν ο Μακάλεμπ όπως καταλαβαίνετε..) μετά από πάσα 6 μέτρων (είτε εισαγωγική μετά από καλάθι είτε –κυρίως- μετά από αμυντικό ριμπάουντ) στο τρανζίσιον  ήταν αυτές με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας (!) από όλα τα common plays της ομάδας (αναφέρομαι στη διετία της Τοσκάνης). Πλέον θα πρέπει να βελτιώσει και τα half court skills του - τα οποία δεν ήταν ποτέ τόσο άσχημα (στη Μοντεπάσκι του εξαιρετικού spacing)- και κυρίως να διαβάζει όχι την αδυναμία του κορμιού αλλά του συνόλου.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Δε θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα. Παίκτης φτιαγμένος  για αυτό το παιχνίδι που γαλουχήθηκε σε ένα περιβάλλον και γενικότερα μια σχολή που πρεσβεύει το ..μοίρασμα και την ομαδικότητα. Αυτό ήταν ίσως τελικά το γεγονός που τον βοήθησε να φτάσει στην κορυφή. Ο Σπανούλης παραμένει ένας εκ των κορυφαίων one on one παικτών στην Ευρώπη. Είτε χρησιμοποιεί ντρίμπλες όπως η el latigo για να βγάλει τον αντίπαλο εκτός, είτε πάει με τη τον συνδυασμό δύναμης/εκρηκτικότητας μέχρι μέσα όπου έχει έκτη αίσθηση στο να τελειώσει, είτε μένει ..πίσω στον αέρα ή σταματά απότομα για σουτ ή step back.. Η ικανότητα του να διαβάζει και να αξιοποιεί είναι από τα δυνατά συν του πακέτου. Δεν τρέχει όπως οι υπόλοιποι της λίστας, δε ξύνει το κούτελο του με τη ..στεφάνη αλλά παίζει καλύτερα από όλους κάτω από πίεση. Σημαντικό έτσι..?


ΤΖΕΡΕΜΙ ΠΑΡΓΚΟ: To «αγρίμι» της ΤΣΣΚΑ  επιστρέφει στην Ευρώπη και καλείται να βάλει τα φοβερά προσόντα του στο συντηρητικό περιβάλλον του Μεσίνα, μέσα σε ένα επιθετικό πλαίσιο με αρχές. Το θετικό είναι βέβαια ότι ο Ιταλός κόουτς έχει διαφοροποιήσει την γενικότερη οπτική του –ειδικά στο επιθετικό κομμάτι- μετά την εμπειρία των Λέηκερς και τις Αμερικανικές επιρροές , αφήνοντας 1 on 1 καταστάσεις , για αυτό και επέλεξε και συγκεκριμένους παίκτες στο ρόστερ του. Ο Πάργκο σίγουρα δεν είναι απλά μια κόπια του Ουίλ Μπάινουμ (όπως είχε εκτιμηθεί στην αρχή της θητείας του στη Μακάμπι) αλλά ένας πολύ καλός κόμπο, πραγματικός θεριστής στο τρανζίσιον, με εξαιρετικά finishing abilities, σταυρωτή για highlights και έναν πραγματικά σπάνιο τρόπο να επιτίθεται στο καλάθι. Δυνατό κορμί, τέρας στη base line, εκπληκτικό drop step, θα πρέπει σίγουρα να δουλέψει το midrange παιχνίδι του και τον τρόπο που τρέχει (γιατί θα χρειαστεί να το κάνει) μια επίθεση μισού γηπέδου σε τόσο υψηλό επίπεδο.


ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ:  Σπάνια περίπτωση παίκτη με τέτοιο βάθος ρεπερτορίου στην επίθεση, σε τοπ-επίπεδο. Είναι απλό, ο απόφοιτος του Κάνσας μπορεί να κάνει τα πάντα. Αποτελεί το πλήρες πακέτο. Slasher από τους λίγους, με ποικιλία στο finishing at the rim, έξυπνος ώστε να χρησιμοποιεί το καλοπροπονημένο κορμί του κερδίζοντας με τις τοποθετήσεις του ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο, καλογυαλισμένο midrange παιχνίδι από τα πιο αποτελεσματικά στην Ευρώπη- το οποίο βγάζει στη σκηνή αφού παρουσιάσει πρώτα μια σειρά από ντρίμπλες που μπορούν να εκθέσουν τον καθένα. Το πρόβλημα με τον Λάνγκφορντ είναι ότι ποτέ, δε «θα αφήσει τα κόκκαλα του» στο παρκέ. Όχι ότι δεν παίζει δυνατά, απλά δε θα σκοτωθεί μέσα στις τέσσερις γραμμές κουβαλώντας μόνιμα μια αμερικανική regular season νοοτροπία..


ΣΟΝΙ ΟΥΙΜΣ:  Πρίν δύο χρόνια, όταν αγωνιζόταν στη Ζαλγκίρις  σας τον είχα χαρακτηρίσει ως τον Κόμπι της Ευρωλίγκας.. Κάτι τέτοιο (..) θα είδε και ο Μεσίνα υπογράφοντας τον στη Μόσχα και βάζοντας τα φοβερά του προσόντα στη μηχανή της ΤΣΣΚΑ. Ο Ουίμς είναι σούπερ περίπτωση για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Μακράν τα καλύτερα προσόντα για ένας-ένας παιχνίδι στην Ευρώπη και ίσως το πιο αξιόπιστο midrange παιχνίδι στην κορυφαία διοργάνωση, γαρνιρισμένο με ισχυρή δόση πειθαρχίας, γεγονός σπάνιο για ΝΒΑερ τέτοιων δυνατοτήτων. Κορμί 4αριού (για το από εδώ μπάσκετ) με ικανότητες σούτινγκ γκαρντ (που είναι και η θέση του από ..εκεί), φοβερές προδιαγραφές ώστε να περάσει από πάνω οποιονδήποτε αμυντικό, καρπός στο σουτ, βροντερά τελειώματα στο ζωγραφιστό, σούπερ slashing abilities, έμαθε και να διαβάζει από το ποστ δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Υπερόπλο, σε γρήγορο και αργό τέμπο. Πλην μιας λεπτομέρειας.. Δεν έχει αποδείξει ότι έχει την καρδιά να ηγηθεί.. Τελικά, αυτό δεν είναι που μετρά..?


ΜΑΡΚΟΥΣ ΟΥΙΛΙΑΜΣ: Μετενσάρκωση του συνονόματου «δολοφόνου με τη Βίβλο» Χένρί..? Ο γκαρντ της Λοκομοτίβ είναι μια κατηγορία μόνος του. Δεν είναι τόσο slasher όσο οι υπόλοιποι της παρέας (ακόμα και όταν «μαζεύει» τη μπάλα για να επιτεθεί δυνατά αφού έχει ξεκινήσει τα βήματα είτε για να πάει μέχρι τέλους είτε για τις καμινάδες του..)αλλά έχει ένα μοναδικό τρόπο να φτιάχνει με τη μπάλα στα χέρια το δικό του σουτ, δημιουργώντας χώρο όταν δεν υπάρχει..χώρος. Τα dribbling abilities του Ουίλιαμς ήταν φημισμένα από το ΝΒΑ άλλωστε.. Πέρυσι συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό ως ένας από τους καλύτερους closer, καθαρίζοντας στο τέλος για την Ουνικάχα.. Ο Ουίλιαμς δεν είναι ο σούπερ αθλητικός γκαρντ αλλά γνωρίζει το άθλημα και βλέπει γήπεδο, γεγονός που –για έναν σκόρερ- είναι πολύ σημαντικό καθώς βάζει προβλήματα στον αντίπαλο αμυντικό.


ΜΠΟΓΙΑΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ: Μια άλλη εκδοχή της υπεροχής σε καταστάσεις ένας με έναν, αυτή της versatile offense. Ξέρετε πολλούς που μπορούν να παίξουν πραγματικά και τόσο αποτελεσματικά σε τόσες διαφορετικές καταστάσεις, μεταμορφωμένοι ως χαμαιλέοντες  κερδίζοντας συνεχώς τον αντίπαλο και μαζί την ταμπέλα του miss-for sure-match..? Στον Μπογκντάνοβιτς (σε αντίθεση με τον επίσης πολύ καλό και versatile Γιούγκο, Μίροτιτς) ξεχωρίζω το ότι είναι «και μπαλαρίνα και γκάνγκστερ..» Τη μια θα τον δείς να τις παίζει με τον Ματσιούλις στο ποστ και να επιβάλλεται με τη δύναμη του και την άλλη να διδάσκει..πιρουέτα αλά λίμνη κύκνων με τελείωμα που σου φέρνει στο μυαλό τέχνη και πίνακες της Αναγέννησης.. Για αυτό και ο Ζοτς φαγώθηκε να τον κρατήσει, τη στιγμή που πατούσε Μπρούκλιν..

Ακούω τη γνώμη σας για όλους και για όλα..



Υ.Γ: Εύφημος μνεία στον Κάρλος Αρόγιο..

Υ.Γ1: Εάν ο Φάρμαρ έμενε και φέτος θα ήταν φαβορί..?

Η σελίδα μας στο Facebook





217 σχόλια:

  1. καλημερα ....τζιμ,αυτα ειναι θεματα για αυτο το μπλογκ...χωρις πολλα λογια ο μακαλεμπ ειναι απλα ανικητος στο ενας εναντιον ενος με δευτερο για μενα τον μπογκντανοβιτς....και κατι αλλο για ολων των εποχων νομιζω ο γκαλης παιρνει χωρις αντιπαλο τον τιτλο αυτον(με δευτερο τον ντραζεν)......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλη ζημια βραδιατικα Jimαρα...Πανω που ελεγα να παω να κοιμηθω...Να φτιαξω καφε;;;;Διαβαζω/μελετω και επανερχομαι...
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πραγματικα μου απεσπασες την προσοχη πανω στην ωρα που ολοκληρωνα ενα zone play για 1-3-1.το παραταω και θα ασχοληθω με το θεμα σου.χαλαλι σου δηλαδη, γιατι ηταν οντως εμπνευση το αποψινο.
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικος για αλλη μια φορα Jim.Νομιζω πως στο ερωτημα που εθεσες και με τους συγκεκριμενους παικτες θα δωσω τοπο στα νιατα...Ψηφιζω λοιπον τον last but not least στην αναρτηση σου Μπογκντανοβιτς,ακριβως για τον λογο που αναφερεις...Εχει την ικανοτητα να δει τον παικτη που τον μαρκαρει, να "διαβασει" τις αδυναμιες που αυτος εχει και να τον παιξει αναλογως...Να δυναμιτησω λιγακι παραπανω την αναρτηση;Ποιον απο τους παραπανω παικτες,περα απο το 1on1, θα επιλεγατε να παρει την τελευταια επιθεση της ομαδας σας, ενα εισασταν πισω για 2π;Jim, keep up the G0(0)D work!
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tζιμάρας σε μεγάλη(και μεταμεσονύχτια..) φόρμα!!!
    Λίγο πριν πέσω για ύπνο πέφτω στο άρθρο σου ανυποψίαστα...Ευχάριστη έκπληξη!!!
    Δυσκολεύομαι αφάνταστα να αποφασίσω καθαρά...
    Οι 2 αμερικανοί Πάργκο,Μακκάλεμπ ξεχωρίζουν αλλά αν έπρεπε να διαλέξω θα έπαιρνα τον..Σκοπιανό.Απίστευτος ο τρόπος που παρά τη σωματοδομή του μπορεί να νικήσει τα πάντα μέχρι να φτάσει το καλάθι.Εξετάζω καθαρά την 1ον1 ικανότητα και το ποιος...γονατίζει πιο εύκολα τον αντίπαλο.Ο τύπος δεν χρειάζεται ούτε σκριν,ούτε iso,ούτε παίκτη δίπλα να πασάρει τη μπάλα.Ξέρει να μπουκάρει όπως κανένας άλλος.
    Θα βγάλω και το καπέλο στον νεαρό Κροάτη που αν αποδειχτεί και δυνατός στο..μενταλιτέ θα αφήσει εποχή για το ταλέντο του!
    Φυσικά θα έλεγα ότι αυτός που μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα την ικανότητα του να σπάει αστραγάλους στα κρίσιμα είναι ο Σπανούλης,και στο καθαρό 1με1 δύσκολα χάνει...Αλλά προτίμησα τον πιο κοντούλη Μπο γιατί δεν έχει καν αρχές στν τρόπο που μπουκάρει,αλλά είναι αξιοζήλευτο το πως θα στείλει τη μπάλα το διχτάκι.

    *Δηλώνω κατηγορηματικά ως κάπως ακατάλληλος πάντως να ψηφίσω με θάρρος.Δεν έχω την πλήρη εικόνα που θα θελα για να συγκρινω ολοκληρωτικά τον κάθε παίκτη στον τομέα.Έχω μεγάλο ενδιαφέρον να δω τι θα πουν άλλα παιδιά εδώ και αν θα πάρεις κι εσύ θέση Δημήτρη.
    **Εύχομαι σε λίγα(καμιά 10αριά) χρόνια να ναι κι άλλος Έλληνας σε μια ανάλογη λίστα.(περιττό να πω τ όνομα του)
    ***Τον Φάρμαρ δε θα τον έβαζα και τόσο ψηλά.Δεν με εξέπληξε κιόλας σε αυτό το κομμάτι..
    ****Ο Ρούντι θα μπορούσε να χωρέσει στους υποψηφίους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ο Ρούντι με τίποτα.

      Συμφωνώ για τον Φαρμαρ.

      Διαγραφή
    2. O Γκάλης θα κέρδιζε άνετα τον τίτλο αυτό για τον καλύτερο στο ένας εναντίον ενός όλων των εποχών. Είχατε υποσχεθεί και μια ανάρτηση για το Νικ,μην καθυστερείτε θα έχει ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρααα!!!!!! Τα πρωινά με καφεδάκι και Hoopfellas είναι ότι καλύτερο, συγκρίνονται μόνο με αυτά του καλοκαιριού και των διακοπών. Τα σέβη μου στον γκουρού μας τον Τζιμ. Θα πάρω Λάνγκφορντ. Πυρηνικό πακέτο.Από Βίρτους-Κίμκι χρόνια,

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάργκο και τόμαχοκ καρφώματα1!!!

    Sotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @JIM
    κοιτα, το να φτιαξεις τετοια λιστα χωρις το ναβαρο...θα ερθει ο πάπας και θα σε αφορίσει.
    απο κει και περα,ο λο ειναι oλα τα λεφτα σε τετοιο παιχνιδι,οπως επισης και ο χοντρος ο σχορτσιανιτης.ειδικα ο χοντρος στο 1-1 δεν παιζεται.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο εξηγεί για Χουάν και Σόφο στον πρόλογο gskordak..

      Sotos

      Διαγραφή
  9. Καλημερα Τζιμ !
    1)Μήπως είχε και ο Ούκιτς μια θέση στην λίστα ;
    2)Eλπίζω σε λίγα χρόνια να μπέι στην λίστα και ο Παππάς, στο χέρι του είναι !

    ΝιckD_13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Spanoulis.. Ο τρόπος που τον αντιμετωπίζουν οι άμυνες του δίνει το Νο1.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρωινιάτικος προβληματισμός Τζιμ ενώ ακόμη καλα καλά δεν έχουμε πιεί καφεδάκι και δεν έχει ανοίξει το ματι.
    Είναι όμως από τα ποσταρίσματα που κάνεις και οχι μόνο ανοίγει το μάτι αλλα τα γούρλωνει κανονικά...
    Στο θέμα μας τώρα προσωπικά θα επέλεγα Mπογκντάνοβιτς.Έχει και το μακρινό σουτ και αξιοπρεπέστατη διείσδυση αλλά και πολύ καλό ποστ παιχνίδι.Για τους Αμερικάνους...θέλω ακόμη λίγο χρόνο να τους δώ καλύτερα...ειδικά τον Πάργκο.
    Σίγουρα ο Μπο είναι ο καλύτερος penetrator αυτή τη στιγμή καθώς επίσης και στο transition αλλά εκτος αυτων το σουτ δεν είναι το δυνατό του σημείο ακόμη και εαν θελήσει να παίξει στα πόδια με step back καθώς επίσης και λόγω ύψους δεν μπορεί να απομονώσει τον αντίπαλο αμυντικό για καταστάσεις ποσταρίσματος.
    Πιστεύω όμως πως καλό είναι να δούμε μια πρώτη ιδέα από όλους στην Ευρωλίγκα αυτή τη σεζόν για να είμαστε πιο βέβαιοι , αφου δεν ξέρουμε σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται όλοι τους

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα σε όλους.
    Ωραίο το εξτραδάκι Jimάρα και αρκούντος ιντριγκαδόρικο.
    Νομίζω ότι στην προσπάθειά μας να επιλέξουμε τον καλύτερο από τη λίστα των 7, θα ήταν σκόπιμο να προσδιορίσουμε την επιτομή των one on one παικτών. Από αυτούς που έχω προλάβει να δω (από το 1986 και μετά δηλ. και μιλώντας μόνο για Ευρώπη), κορυφαίοι είναι ο Γκάλης, ο Ντράζεν, ο Μποντιρόγκα και ο Τζινόμπιλι.

    Σ’ αυτήν την βάση τα κριτήρια για την επιλογή μου είναι τα εξής :

    1. Ποικιλία κινήσεων
    2. Ηγετική ικανότητα
    3. Σωστές αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία
    4. Winning spirit
    5. Εξέλιξη με την πάροδο των χρόνων

    Συνεκτιμώντας, λοιπόν, όλα τα παραπάνω επιλέγω το Σπανούλη. Έχει το πιο πλήρες πακέτο από όλους τους υπόλοιπους.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Τζιμάρα. Ο Ουίμς είναι κάτι εκτός Ευρώπης, δίχως συναγωνισμό.
    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aπό τη στιγμή που είναι ο Μακάλεμπ στη λίστα δεν υπάρχει κόντρα. Μακράν το Νο1. Δε τον βλέπεις καν.


    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι τζιμ, ο Φάρμαρ θα ήταν ο καλύτερος αν έπαιζε εδώ. Σε αυτό το κομμάτι ήταν εκπληκτικός.. Τώρα θα πάρω Σπανούλη.

    JOHNY Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μ αρεσε η παρατηρηση σου για τον σπανουλη.το πώς οι τεχνικες δεξιοτητες,η ηγετική ικανοτητα και η τακτικη παιδεια μπορουν να ισοσταθμισουν η και να υπερσκελισουν ακομα τα αθλητικα προσοντα.οχι οτι ο kill bill δεν διαθετει και τετοια,αλλα σιγουρα σε μικροτερο βαθμο απο τους εχγρωμους γκαρντ τυπου παργκο η μακκαλεμπ.νομιζω θα αποτελει παραδειγμα για τις υποδομες της επομενης μερας και τη δημιουργια παικτων υψηλου επιπεδου με μια αθλητικοτητα παραπανω απ το μεσο ορο αλλα οχι εντυπωσιακη.
    για την λιστα(στην οποια εγω θα εβαζα και τον τζερελς)ψηφιζω μπογκντανοβιτς μου θυμιζει σκορερ δεκαετιας 90 τυπου κομαζετς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. To έχω πει πλείστες όσες φορές, ο Sonny ορισμένες φορές μοιάζει πραγματικά ασταμάτητος, κάτι που δεν μπορεί να λεχθεί στον ίδιο βαθμό για κανέναν άλλο της λίστας. Είναι τέρας φυσικών/σωματικών δυνάμεων, είναι -για τα μέτρα του- freakish athlete (καθώς "κρύβει" έναν PG/SG σε ΠΟΛΥ δυνατό κορμί PF), έχει καλή -όχι άριστη- τεχνική, και απλά όταν θέλει να βάλει καλάθι θα το βάλει από δεξιά, από αριστερά, από κοντά, από μακρυά, από πάνω σου, από παντού...

    Το μοναδικό του μείον είναι δυστυχώς αυτό που λέει και ο Jim: φαίνεται να υπολείπεται π.χ. του Σπανούλη στο κομμάτι "μπαλάκια", κοινώς όπως λέει ο φίλος gelo στην αρχή, δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή για το τελευταίο σουτ ενός αμφίρροπου παιχνιδιού.

    Από τους άλλους και εγώ θα έβαζα τον Μπογκντα στην κορυφή, απλά και μόνο επειδή είναι "πακέτο", η προσωποποίηση της multiple/versatile offense ικανότητας στο μπάσκετ.

    Οι υπόλοιποι κάπου υπολείπονται: ο Μακάλεμπ είναι πυραυλοκίνητος, αλλά λόγω ύψους έχει μικρότερο ρεπερτόριο, για τον Λαγκφορντ τα είπες και μόνος σου (ζήλος και @@@ στο παιχνίδι), ενώ δεν ξέρω γιατί, ποτέ δεν θεώρησα τον Πάργκο μέλος αυτής της ιδιόμορφης elite. Και ο Σπανούλης...είναι ο Σπανούλης, με τα καλά και τα κακά του (όσο και να έμαθε δίπλα στον Ζοτς, θολώνει και χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή ώστε να δει το παιχνίδι από τον πάγκο, να το "διαβάσει" καλύτερα και μετά να παίξει όπως πρέπει. Αλλά δεν έχει π.χ. την ωμή ταχύτητα και δύναμη των Μπο και Sonny για να ανέβει στη κορυφή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οσο και να μην τον γουσταρω,νομιζω οτι ο σπανουλης κερδιζει τον τιτλο του καλυτερου 1v1 παιχτη..Μπορει οι αμερικανοι να ειναι πιο γρηγοροι και συνηθως να βαζουν περισσοτερους ποντους αλλα οταν σφιξουν οι κωλοι μονο ο σπανουλης ξεχωριζει..Τι να το κανω δηλαδη να εχω τον ουιμς ή τον μακαλεμπ για παραδειγμα στην ομαδα και ολη την χρονια να βαζουν 20-30 ποντους και οταν ερχεται η ωρα για τον τιτλο να κρυβονται..Ολοι τους εχουν κρυφτει σε καποιο κρισιμο παιχνιδι ,καποια στιγμη στην καριερα τους εκτος τον σπανουλη ο οποιος ζει για αυτα τα παιχνιδια..Εξαιρειται ο μεγαλος κροατης, ο μπογκντανοβιτς ο οποιος δεν μπορει να κριθει διοτι δεν εχει μπει ακομα στα βαθια και γιαυτο δεν τον κρινω..Εξαιρειται και ο μαρκους γουιλλιαμς αν και νομιζω οτι ειναι ενα σκαλι κατω απο τους υπολοιπους ακομα..

    Υ.Γ1:Τζιμαρα ειχες εμπνευση τελικα..Μπραβο..
    Υ.Γ2:Νομιζω οτι θα μπορουσες να βαλεις και τον περυσινο πρωτο σκορερ της ευρωλιγκα μεσα σαυτη την λιστα,πααρολο που φετος μας την εκανε για αλλες πολιτειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. you need bob to reach F4 and you need spanoulis to win it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λοιπον τζιμαρα , ξυπναω παω στη δουλεια κοιταω τα μειλ μου κ τι εχω για σημερα, ανοιγω τη σελιδα απο συνηθεια κ βλεπω αυτο το αρθρο!!! Ε με τελειωσες σε κανα 3ωρο θα αρχισω να δουλευω με κατεστρεψες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. απο την αλλη εντελως αξιοκρατικα αν και ειμαι ΠΑΟ πιστευω πρεπει να διαλεξουμε σπανουλη αφου εχει τις περισσοτερες ατομικες και συλλογικες διακρισεις απο ολους τους αλλους γιατι στην τελικη αυτο ειναι που μετραει...
    υγ:ερωτημα για τον μπλογκερ,ο παπαπετρου εχει τα φοντα να εξελιχθει στον ελληνα μπογκντανοβιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακυρο το σχολιο δεν το εβγαζε για πολλη ωρα και το ξαναγραψα απο κατω με αλλα λογια...tragic χαχαχ

      Διαγραφή
  23. Συνεχιζεις ακαθεκτος να μας (εκ)-παιδευεις!!

    Ασχετο αλλα οι υποψιες για την σχεση του coach Ιτουδη με το μπλογκ γινονται παραπανω απο βασιμες!
    Ο Στεφαν Μαρκοβιτς εκλεισε στην Μπανβιντ.

    altri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. η επιλογη μου του μπογκντανοβιτς βεβαια παει αμιγως για την ερωτηση του γκαλοπ σε σχεση με τα ατομικα προσοντα,γιατι σαν μεγεθος παικτη υποχρεουμαι να προκρινω σπανουλη παρολο που ειμαι ΠΑΟ.αντικειμενικα εχει ατομικες και συλλογικες διακρισεις σε επιπεδο ευρωλιγκας που δυσκολα θα φτασει καποιος αλλος απ τη λιστα και εχει ακομα 3-4 χρονια μπροστα του.


    ΥΓ:ερωτηση για τον μπλογκερ πιστευεις οτι ο παπαπετρου εχει τα φοντα να γινει ο δικος μας μπογκντανοβιτς?οταν σου εκανα την ιδια ερωτηση για τον βλαντο γιανκοβιτς ησουν επιφυλακτικος ενω ο παπανικολαου μαλλον δεν μπορει να φτασει τεχνικα αυτο το επιπεδο αν και αθλητικα μαλλον τον αφηνει πισω τον κροατη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Jim, αν ξαναμπουκάρει ο γενικός και με πιάνει να διαβάζω τα άρθρα σου, θα σου στείλω το χαρτί απόλυσης!

    Είχα διάφορα να γράψω, αλλά όσο διάβαζα το άρθρο σου σκεφτομουν (και χαμογελουσα) ότι θα βάσιζα όλη την επιχειρηματολογία μου στο ότι ο καλύτερος είναι ένας που λείπει...O Farmar!

    Το ΥΓ σου με σκότωσε, εύγε!

    ΥΓ Σαν προοπτική θα ψήφιζα Bogda (αν και ακόμα έχει να αποδείξει πολλά), αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύω οτι το βραβείο πρέπει να πάει στο Span... γιατί όσο και αν είπες να απομονώσουμε στην κρίση μας, τα αποτελέσματα μετράνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα σε όλη την παρέα.Jim, εξαιρετικό άρθρο.Κατά την γνώμη μου την δεδομένη χρονική στιγμή θα επέλεγα έναν εκ των Μακάλεμπ ή Πάργκο.Επιλέγω όμως τον Μπο γιατί όπου και να έχει παίξει έχει κάνει υπερβάσεις με τις ομάδες του.Με την Παρτιζάν που τον γνώρισε το ευρύ κοινό(ανάμεσά τους και εγώ)παραλίγο να φτάσει τελικό F4.Με την σιένα είχε την ατυχία να είναι τραυματίας στα δύσκολα(επανήλθε λίγο πριν το f4 της Βαρκελόνης και δεν είχε βρει τα πατήματά του)ενώ με τα Σκόπια ήταν μια ομάδα μόνος του.Θεωρώ πως με τον Ζοτς θα γίνει πιο ολοκληρωμένος παίχτης και θα ωφελήσει ακόμα περισσότερο τις ομάδες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ερώτηση νομίζω πρέπει να περιλαμβάνει και σε ποιο σημείο της χρονιάς αναφερόμαστε. Για regular season, άντε και τοπ 16 είναι μάλλο ο Λάνγκφορντ και ο ΜκΚέηλεμπ, για φ4 είναι ο Κούκοτς με τα τρία του MVP. Υπάρχει κανένας άλλος με τέτοιες διακρίσεις;

    Γλάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για μενα η σειρα προτιμησης
    1) McCalebb
    2) Weems
    3) Langford
    Ειδικα ο πρωτος εχει εξαιρετικο πατημα και δυσκολα σταματιεται απο την ορμη που εχει αποκτησει απο το αλμα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολύ ωραίο άρθρο Jim και συγχαρητήρια που επανήλθες σε φόρμα;)
    Εγώ θα πάω με τον Μπο, γιατί ενώ όλοι αμυντικοί ξέρουν πως δε "σκοτώνει" απο μακριά και του δίνουν απόσταση κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει σε καθαρές one on one καταστάσεις...

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τζιμ πες την αλήθεια στο λαό σου! τι κόλλημα έχει φάεο ο Ιτούδης, πάλι δικό σου πήρε, τον Μάρκοβιτς!

    Ψηφίζω V-span αν και Παναθηναϊκός. Σε αυτή τη κατηγορία κορυφή, το στοιχείο του. Μόνο ο Φάρμαρ δίπλα του.

    PANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Kιθ Λάνγκφορντ. Απλά..

    ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. πολύ σωστά ανέφερες Αρόγιο. Πριν 2-3 χρόνι;α ίσως ήταν ο καλύτερος όλων. Τώρα στα 34 έχει βγεί προς τα έξω. Τζιμάρα είσαι κορυφή, η σελίδα έχει γίνει εθισμός!

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αφού αποσύρθηκα εγώ, η επόμενη ημέρα είναι Μακάλεμπ.

    Παναγιώτης Λιαδέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάληψη Βόλου σου λέει κάτι?.....άστα αυτά περι απόσυρσης και έχεις προπόνηση απόψε.... lol
      http://www.gazzetta.gr/stili/paraskinia/article/551417/epistrefei-o-liadelis
      ---Ria---

      Διαγραφή
  34. Αν και μεγάλος σε ηλικία, θεωρώ οτι ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει θέση στη λίστα, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι πόσες κρίσιμες φάσεις έχει τελειώσε επιτυχώς. Επίσης η μπασκετική οξυδέρκεια αυτού του παιδιού σε συνδιασμό με τον μοναδικό χαρακτήρα του νομίζω ότι τον κάνουν από τις πρώτες επιλογές για κάθε προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και εγώ για τον μοναδικό χαρακτήρα του!

      Διαγραφή
  35. Overall Σπανούλης..Τον Τζέρεμι περιμένω να τoν δω φέτος πως θα πάει μετά το πέρασμα από ΝΒΑ, ο Ουίμς είναι μεγάλο ταλέντο στο 1ον1 αλλά υστερεί σε προσωπικότητα, ο ΜακΚάλεμπ από προσόντα είναι ίσως ο καλύτερος, σε καταστάσεις αιφνιδιασμού είναι σίγουρα στην κορυφή αλλά δεν έχει το ειδικό βάρος που χρειάζεται. Ο Μπογκντάνοβιτς με την multiple offense του ξεχωρίζει αλλά ακόμα ανεβαίνει. Οπότε, V-Span

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα Jim και φίλοι του μπλογκ.
    Πολύ ωραίο το θέμα που τέθηκε και ευχάριστη η συζήτηση.Αν και Παναθηναικός και χωρίς συμιπάθεια προς τον πρόσωπο του Σπανούλη, δε μπορώ παρά να μην βγάλω το καπέλο στα προσόντα του και τον ψηφίσω ως τοπ της λίστας αυτής.Πολύ κοντά του για μένα και ο Μακάλεμπ αλλά τον αφήνω δέυτερο γιατί δεν έχει πάρει τις επιθέσεις - αποφάσεις του Σπανούλη, αυτές που του έχουν χαρίσει τρόπαια.
    ΄Όπως είπαν και τα άλλα παιδιά ελπίζω και γω σε λίγα χρόνια στην ανάλογη λίστα να να βρίσκεται και το όνομα του Παππά.Είναι τρομακτική η ποικιλία του.
    Όσον αφορά στους παλιούς,πέρα απο Γκάλη και Ντράζεν, μου έχει μείνει αξέχαστος και λόγω ηλικίας και πιο πολλών παραστάσεων που έχω από αυτόν, ο Μποντίρογκα.Το έχω ξαναπεί και εδώ μέσα αλλά ο θαυμασμός μου γιαυτόν καυθώς και η απορία μου θα υπάρχουν πάντα .
    Πραγματικά εκνευριστικός.Ευτυχώς για τους αντιπάλους...
    Αυτό το παιδί ήταν αργό, χωρίς αθλητικά προσόντα και χωρίς τη σούπερ ουάου τεχνική.Το μόνο νομίζω που είχε σε υπερθετικό βαθμό ήταν η τρίπλα.
    Δε μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πως ήταν τόσο δύσκολο για τους πάντες να τον σταματήσουν.Η επιτομή του 1 ον 1 σε χρόνια που το μπάσκετ είχε αρχίσει ήδη να αλλάζει
    Τέλος, πιστεύω πως αν η λίστα αφορούσε την πρώτη δεκάδα και δεν είχε 7 ονόματα όπως τώρα, θέση σε αυτήν θα είχε και ο Ούκιτς.Λατρεύω τον τρόπο που βρίσκει να τελειώνει φάσεις με lay up ειδικά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού.Θα βρει πάντα τον τρόπο να τη στείλει στο σιχτάκι χωρίς πιρουέτες, σπασίματα της μέσης και τρελά of balance σουτ.

    Α! Να πω και ένα σχόλιο για την ομάδα μου και μάλλον "καμπανάκι".
    Μόλις διάβασα πως η αποστολή ;έφτασε σήμερα Κύπρο, με το παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή.Αν συνυπολογίσω και το πρόγραμμα του ταξιδιού που περιαμβάνει επίσκεψη σε κέντρο φροντίδας παιδιών αλλά και το γενικότερο κλίμα ευφορίας και τουριστικής διάθεσης που θα υπάρχει στο νησί κυριώς απο τη πλευρά των φίλων του τριφυλλιού, μου δίνουν μία έξτρα ανησυχία για την έκβαση του αγώνα.Ελπίζω αυτό το διήμερ,ο η ζέστη του κόσμου, οι υποχρεώσεις και η όποια κόπωση να μην αποσυντονίσουν το παιχνίδι της ομάδας.Ομολογώ πως όταν είδα και μόνο την είδηση που γράφει "Το πρόγραμμα του Παναθηναικού στην Κύπρο" αναφώνισα ένα μακρόσυρτο ωωωχ.Ευελπιστώ πως αυτή τη φορά έχουν γνώση οι φύλακες, γιατί δε μπορούμε να κάνουμε άλλο ένα πισωγύρισμα σε αγωνιστική ετοιμότητα και φυσικά άλλο ένα στραβοπάτημα στη συγκομιδή βαθμών.

    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. προσωπικα λατρευω τον τροπο που ο ουιμς επιτι8εται στη ρακετα τρομερη αποφασιστικοτητα αλλα περυσι περιμενα περισσοτερα απο αυτον, αλλα το να τον βλεπεις να τρεχει το γηπεδο κ να πηγαινει στο καλαθι ειναι εκπληκτικο, κανεις αλλος ουτε ο μακκαλεμπ(εξαιρετικος πενετρατορ επισης) δε δινει αυτη την αισθηση οτι τωρα δε με σταματαει κανεις , θα περασω απο πανω !!! Μπογκανοβιτς το πιο πληρες επιθετικο οπλο στην ευρωπη ενας παιχτης που ξερεις στην κακη του βραδια θα εχει 15.
    Αλλα #1 για εμενα ο σπανουλης (ξερετε ποσες φορες τον εχω κατακρινει) ολες οι ομαδες τον παιζουνε με βοηθειες κτλ κ παλι δε καταφερνουνυ να τον σταματησουν. Συν το οτι εχει κανει μεγαλες εμφανισεις σε ματς που καινε π.χ.περυσι με την εμφανιση του στ β ημιχρ στο τελικο του Φ4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζοζε καλησπερα. Ρε γμτ ,δεν εχω παρακολουθησει πολυ τον Weems, απλα οσο τον ειδα περισυ ,μου φανηκε λιγακι αποπροσανατολισμενος. Καπως σα να χαθηκε λιγακι στο rotation του Μεσινα. Δυστυχως , δν τον ειχα δει ιδιαιτερα οταν επαιζε στη Ζαλγκιρις, οπου και εκανε ονομα σαν παιχτης. Για Μπογκντανοβιτς και Σπανουλη, συμφωνω απολυτα.

      Cool Κωστας

      Διαγραφή
  38. Καλησπερα και απο εμενα. Σουπερ το αρθρο, Τζιμ, μας κακομαθαινεις.
    Μαλλον Σπανουλης στην κορυφη της λιστας, λογω τιτλων, διακρισεων, winning mentality αλλα και σταθεροτητας ολα αυτα τα χρονια.
    Aπο κει και περα Παργκο και Μακαλεμπ ακολουθουν πιστευω. Πυραυλοκινητοι και οι δυο, εκρηκτικοι οσο δεν παει. Περιμενω πολυ να δω τον Παργκο φετος, μου αρεσει πολυ αυτος ο παιχτης. Επισης θελω να δω πως θα ανταποκριθει και ο Μακαλεμπ στο καλεσμα του Ζοτς. Βασικα θελω να δω ποσο θα καταφερει ο Σερβος να τον "κοντρολλαρει" λιγο, για το καλο του συνολου. Παιχταραδες παντως και οι δυο. Και πολυ θεαματικοι επισης.
    Μετα θα τοποθετουσα Λανγκφορντ και Ουιμς. Για τον πρωτο πιστευω οτι θα επρεπε να μοιραζει λιγο περισσοτερο την μπαλα. Καποιες φορες μου δινει την εντυπωση οτι την κουραζει λιγο παραπανω απ' οτι θα επρεπε. Σιγουρα εχει το πακετο παντως και κανει τη διαφορα.Μανουλα στο να ανοιγει τις αμυνες και αυτος...Π καλος σουτερ επισης(καλυτερος του Μακαλεμπ,εχω την αισθηση). Τον Ουιμς τον εχω παρακολουθησει λιγοτερο, εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα απο τους προηγουμενους, ειναι πιο ψηλος και πιστευω οτι θα ειναι κομβικη η φετινη χρονια για αυτον. Παντως δεν ειναι και ευκολο να ξεχωρισεις σε μια ομαδα σαν την ΤΣΣΚΑ με τοσα αστερια.
    Ο Williams ,μου φαινεται οτι ειναι ενα κλικ κατω απο τους υπολοιπους. Και επειδη στο αρθρο γινεται αναφορα στον Henry Williams, πιστευω οτι ο Henry ηταν καλυτερος παιχτης! Παντως σαν παιχτης ο Williams εχει μεγαλυτερη καρδια και balls απο τον Weems π.χ.
    Αφησα επιτηδες για το τελος τον Μπογκντανοβιτς. Τεραστια επιτυχια του Ζοτς που τον κατεβασε απο το αεροπλανο με προορισμο το New Jersey τελευταια στιγμη. Θα ειναι βαρομετρο φετος για τη Φενερ η αποδοση του. Ακομα και περισυ που η Φενερ δεν την παλευε ,ξεχωρισε ευκολα. Εχει πραγματικα φοβερο επιθετικο πλουραλισμο(σουτ, παιχνιδι με πλατη). Απορω πως η Ρεαλ αφησε αυτον τον παιχτη οταν ηταν μικροτερος.Εχει μεγαλα περιθωρια βελτιωσης ακομα και μπορει μελλοντικα να σταθει και στο ΝΒΑ. Επισης τον διακρινει και μια σοβαροτητα στο παιχνιδι του. Δυσκολα θα παρει τραβηγμενη απο τα μαλλια προσπαθεια.

    Υ.Γ. Αν μου εκανε καποιος αυτην την ερωτηση 10 χρονια πριν ,ευκολα θα απαντουσα Ντεγιαν...Τον Μποντιρογκα ντε! Οι υπολοιποι 4 στις γωνιες και ο Ντεκι στην κορυφη να παιξει 1vs1...Ποσες φορες το ειδαμε αυτο τα χρονια που επαιξε Ελλαδα?? Η καταληξη γνωστη...

    Cool Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μπορεί όλοι οι ξένοι να είναι καλύτεροι στο 1on1, αλλά κανένας δεν συγκρίνεται βάση τίτλων με τον Σπανούλη.

    Είναι πολύ καλοί όλοι τους, αλλά έχουν ακόμη πολλά χιλιόμετρα για να κερδίσουν έστω και ένα μεγάλο ευρωπαϊκό τίτλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχεση εχουν οι τιτλοι με την αξια του καθε παιχτη;;Εχουμε δει αμπαλους να παιρνουν ευρωλιγκες και παιχταραδες να μην κερδιζουν τπτ.Παραδειγμα ο Γκαλης.Οι διακρισεις που εχει κερδισει δεν αντανακλουν την πορεια του, ετσι δεν ειναι.Ειναι αδικο να κρινετε τους παιχτες βασει των βραβειων τους.Συνηθως αυτοι που παιρνουν την ευρωλιγκα εχουν σαν ομαδα τις περισσοτερες διακρισεις δεν σημαινει οτι εχουν τις καλυτερες μοναδες.Για μενα ο καλυτερος παιχτης σε αυτην την κατηγορια ειναι ο Ναβαρο.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχουν σχέση οι τίτλοι σε ένα άθλημα?

      Προφανώς και όταν λέμε για τίτλους που έχει ένας παίχτης είναι, νομίζω, αυτονόητο ότι μιλάμε για τον TOP παίχτη (ή τουλάχιστον κάποιον εκ των TOP) της ομάδας που κατακτάει τον τίτλο, όχι τον πχ Tepic, Kecman, Gegevicius της.

      Είτε μας αρέσει είτε όχι ένας παίχτης μπαίνει σε οποιαδήποτε σύγκριση με ένα άλλο με βάση την συνολική του πορεία σε ένα άθλημα και φυσικά τους τίτλους του. Στο ΝΒΑ ο Jordan ακόμα γελάει όταν πάνε να το συγκρίνουν με τον Kobe και ο ίδιος φυσικά δεν τολμάει να συγκριθεί μαζί του μέχρι τουλάχιστον να τον ισοφαρίσει και λέει απλά ότι ο Jordan είναι ο Jordan και εγώ είμαι εγώ.

      Οπότε λοιπόν πως γίνετε να συγκρίνουμε ένα παίχτη σαν τον Σπανούλη (ή 3D ή Παπαλουκά κλπ κλπ κλπ) ο οποίος έχει κάνει TOP παιχνίδια (και στο 1vs1) στο κορυφαίο επίπεδο της euroleague, του Εurobasket, των Ολυμπιακών Αγώνων, του Μυndobasket επί χρόνια... με παίχτες που απλά έχουν πάει μέχρι ένα final 4 μία φορά (ή κανένα) στη καρίερα τους στο οποίο έχουν χαθεί κιόλας. Είναι ή δεν είναι ανόμια πράγματα αυτά που πάμε να συγκρίνουμε.

      Ο Σπανούλης λοιπόν, είναι εκτός συναγωνισμού στο συγκερκιμένο poll, παρ' όλα αυτά όντως όλοι οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι στο 1vs1 από αυτόν (το έχω ήδη αναφέρει παραπάνω) απλά μένει να κάνουν την πορεία τους για να δούμε που θα φτάσουν.

      Ο Γκάλης στην εποχή του πήρε τον μεγαλύτερο δυνατό τίτλο.

      Διαγραφή
    3. Btw είμαι Παναθηναϊκός με διαρκείας και έχω και το σύνδρομο της χωρισμένης γκόμενας με τον Σπανούλη! :D ahahaha

      Διαγραφή
  40. Μακράν ο πιο killer ο Μάρκους Ουίλιαμς. Και ντράιβ και φυσικά σούτ. Μαρκάρεται μόνο από την κακή του βραδιά. Νομίζω ότι ένας Αμερικάνος αυτή τη ψήφο θα έδινε.

    PF09

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σπανούλης, Bogdanovic και Williams...
    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Προσωπικα ειμαι αναμεσα σε ΜακΚαλεμπ και Σπανουλη.Ο πρωτος ειναι απιστετα γρηγορος και οριακα καλυτερος finisher αλλα ο δευτερος επιτιθεται με μεγαλυτερη ποικιλια.
    Ο Γουιμς απο το τοπ 16 και μετα χωλαινει σε ολες του τις χρονιες, κατι το οποιο δειχνει πολλα, ο Λανγκφορντ ειναι πολυ καλος αλλα για μενα οχι τοσο οσο ο ΜακΚαλεμπ και ο Σπανουλης και ο Μπογκντανοβιτς εχει απιστευτη ποικιλια αλλα οχι τοσο καλο φουτγουορκ οσο οι παραπανω.
    Οι υπολοιποι νομιζω ειναι σε πιο χαμηλο επιπεδο απο οσους εχουν αναφερθει.
    Επισης ουτε εμενα με εντυπωσιασε τοσο ο Φαρμαρ ωστε να βρισκεται σε αυτη τη λιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Παιχταράδες όλοι αυτοί, αλλά κάποιος φίλος ανέφερε το όνομα του Γκάλη... Ο άνθρωπος ήταν άλλο επίπεδο, θα έπρεπε να συγκριθεί με τους κορυφαίους για το ποιος είναι καλύτερος στο ένας εναντίων όλων !!

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ... ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΥΙΜΣ Κ ΣΕ ΟΥΙΛΙΑΜΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ... ΤΖΙΜ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ Κ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΟΥΔΗ... ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ Η ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΗΟΟΡFELLAS..............
    # AK-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Επειδή ποτέ δεν μου άρεσε ο point guard τύπου bo κλπ, προτιμώ mental και play-making abilities σε αυτή τη θέση, δεν επιλέγω κανέναν απο αυτούς για τον Euroleague 1on1 best player. (Αναμφισβήτητη όμως η αξία τους σε αυτό τον τομέα)

    Θα επιλέξω ανάμεσα σε Μπογιαν και Ουιμς:

    Στο Μπόγιαν περισσότερο με εντυπωσιάζει η ικανότητα του να διαβάζει την άμυνα και να επιλέγει σωστά πως θα χτυπήσει στο 1on1 και φυσικά ο πλουραλισμός στα τελειώματα.

    Ο Ουιμς είναι επίσης εντυπωσιακός, με πληθώρα κινήσεων και απίστευτα σωματικά προσόντα. Απο τους παίκτες που κάνουν το μπάσκετ ελκυστικό ακόμα και για αυτούς που δεν παρακολουθούν.

    Εφόσον όμως το ερώτημα είναι για τον καλύτερο της Ευρωλίγκα...
    Θα αποφύγω τα "προϊόντα" εισαγωγής και θα επιλέξω Μπογιαν Μπογκντανοβιτς που συνεχίζει τη μεγάλη των πλάβι σχολή σε αυτό τον τομέα!!!

    Ευτυχώς έφτασαν τα λεφτά να τους πάρω και τους δύο στο fantasy γιατι το δίλημμα είναι μεγάλο...

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ο καλυτερος απο τους 7 διαχρονικα ειναι αυτος με τις περισσοτερες κουπες
    στην ευρωλιγκα και ειναι ο Σπανουλης.
    για φετος θα πω Μπογκντανοβιτς και Γουιμς που εχουν μεγαλυτερη
    ποικιλια σε 1 με 1 και μπορουν να σκοραρουν απο διαφορα σημεια του γηπεδου.
    Σπανουλης και Μακαλεμπ θα μοιρασουν πιο πολλες πασες φετος απο οτι τα προηγουμενα χρονια λογω της αμυνας που θα εχουν πανω τους.παντως και φετος θα ειναι απο τους κορυφαιους στο ειδος τους.οι αλλοι τρεις ειναι πολυ καλοι παικτες επισης στο ενας με εναν και θα τους δουμε και φετος να γραφουν.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χαχαχαχαχαχα, δεν το πιστεύω! Είχε πέσει μια μίνι συζήτηση σε ένα από τα τελευταία άρθρα και τελικά απέκτησε ολόκληρη ανάρτηση το θέμα.

    Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όλοι, παιδιά, είναι να μετράτε στο 1 on 1 και τις καταστάσεις πικ εν ρολ. Όοοοοοχι. Ούτε μισό σκρην, ούτε τρέξιμο στο transition, ούτε ποστάρισμα, ούτε τίποτα. Ειδικά όχι Pick n roll, που είναι πάντα τουλάχιστον 2 on 2.

    Γι' αυτό ο Σπανούλης είναι από τους τελευταίους της λίστας, για μένα. Τον Σπανούλη τον θέλω σε Pick n roll, να παίρνει το σκρην αφήνοντας τον προσωπικό του αντίπαλο πίσω και να αναγκάζει όλη την άμυνα να φοβάται και το σουτ του, και την πάσα, και το drive. Αλλά δεν θα του πέταγα τη μπάλα, για να ανοίξουν οι άλλοι χώρο και να ορμήξει κατευθείαν επάνω στην άμυνα. Πλέον δεν το 'χει. Και ήταν πάντα ένας πολύ επιρρεπής στα λάθη παίκτης.

    Απλά τα πράγματα, Weems. Ούτε σκρην ούτε τίποτα, μπορείς να του πετάξεις τη μπάλα με την αντίπαλη άμυνα έτοιμη και οργανωμένη, και να τον αφήσεις να κάνει τη δουλειά. Είναι ο μόνος παίκτης της λίστας που μπορεί να τελειώσει με κάθε τρόπο, από κάθε απόσταση. Και είναι δεύτερος μόνο μπροστά στον Williams στο να δημιουργεί χώρο με τη ντρίπλα του για να σηκωθεί να σουτάρει. Για δεύτερο θα έπαιρνα Bogdanovic.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ody , το σκέφτηκα και εγώ αυτό..Όταν λέμε ένας εναντίον ενός μιλάμε για iso καταστάσεις..
      Μετά ξαναδιάβασα το άρθρο του Τζίμ και αυτό που αναφέρει είναι ανάμεσα σε κάποια και τα pnr που στήνει για παρτη του ο κάθε πάιχτης...
      Με την λογική που σκέφτηκες (και πίστεψέ με αυτό σκεφτηκα και εγώ και δεν έβαλα το Σπαν) φυσικό είναι να μπεί ο Weems...Παρόλα αυτά προτίμησα Κροατία...

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Ody,
      Και εγώ την επιλογή μου την έκανα με βάση το παιχνίδι 1on1 με το προσωπικό αντίπαλο.
      Τα χαρακτηριστικά του σπανούλη που περιγράφει ο Jim στη πλειοψηφία των περιπτώσεων τα εκμεταλεύεται μετά απο pnr και στις αλλαγές. Άλλη λίστα αυτή...

      Μη παρεξηγηθώ βέβαια μιλάμε για παίκτη γύρω απο τον οποίο στήνονται ολόκληρες άμυνες τα τελευταία χρόνια. Η ποιότητα του είναι δεδομένη.

      Dali.S

      Διαγραφή
  48. Λάγκφορντ , Μακάλεμπ , Σπανούλης , Γουιμς για μένα

    Επίσης διαχρονικά θα πω τον μεγάλο μου έρωτα : Όταν έκανε νόημα ''κάντε άκρη να παίξω 1vs1'' η αντίπαλη ομάδα απλά περίμενε να δει ... πως θα φάει το καλάθι

    Ντέγιαν Μποντίρογκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Παιδιά μια καθαρά καλοπροαίρετη παρατήρηση.Βλέπω αναφέρετε πολλοί πράγματα για κούπες,τίτλους,εμπειρία,ηγετική ικανότητα,winning spirit και τα σχετικά.
    Νομίζω η ερώτηση και η σύγκριση αφορά καθαρά abilities και personal skills.Δεν είναι ερώτηση για τον πιο επιτυχημένο παίκτη,για τον καλύτερο,για το ποιον θα διαλέγαμε στην ομάδα μας κλπ. αλλά πρόκειται για το καθαρό 1on1 με τη μπάλα στα χέρια.Δηλαδή το ποιος παίκτης είναι ο πιο φοβερός στο να δημιουργήσει τη δική του φάση-να πάρει τη μπάλα και να κάνει ότι χρειάζεται για να τη στείλει στο διχτάκι(μιλώντας για slashers κι όχι για σουτέρ ή ψηλούς...).Ας με διορθώσει και ο θεματογράφος αν κάνω λάθος στη διόρθωση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου peris,
      ανεφερα πιο πανω για κουπες και ιστοριες..Το θεμα ειναι να μπορεις αυτα που κανεις,να τα κανεις και στο φιναλ-4,οχι μονο σε ασημαντα παιχνιδια..Ο σπανουλης λοιπον αυτα που κανει τα κανει και σε κρισιμα παιχνιδια..Τι να το κανω εγω να εχω τον γουιμς και να μου βαζει 40 ποντους σε μια ομαδα οτι να ναι, και μετα να πηγαινει στο φιναλ-4 και να μην βαζει ποντο?Αρα πρεπει να βαλεις και ως παραμετρο τον βαθμο δυσκολιας παιχνιδιου..Γιατι να το πω και αλλιως,,πας στο νβα και βλεπεις τους χαρλεμ ωραιο θεαμα αλλα αν τους βαλεις βαθμο δυσκολιας δεν κανουν τιποτα..

      Διαγραφή
    2. Φίλε και ορθώς κάνεις την παρατήρηση και εκεί είναι όλη ιστορία...
      Κάποιοι παίκτες αποδίδουν καλύτερα και στην πίεση και σαφώς έχουν πιο πολλούς τίτλους.Άλλοι μπορεί να μη βρέθηκαν στην κατάλληλη ομάδα,να μην κατάπιαν ποτέ το άγχος τους,να μην είχαν ποτέ την απαιτούμενη ποιότητα να πρωταγωνιστήσουν πιο πολυδιάστατα στα μεγάλα ματς...Γιαυτό επισημαίνω ότι κρίνουμε το ποιος είναι ο πιο ικανός στο κομμάτι αυτό σαν ρεπερτόριο,κι όχι ποιος κατάφερε κυρίως πχ. μέσω αυτού να αναρριχηθεί και να κατακτήσει πράγματα(γιατί η κατάταξη θα ήταν αυτονόητη).

      Διαγραφή
    3. Το θεμα ειναι να ειναι ικανος στο κομματι αυτο να εχει το ρεπερτοριο και να μπορει να το εφαρμοσει αναιξερετως αντιπαλου και κρισιμοτητας αγωνα..Το τελευταιο το θεωρω ως παραγοντα στο 1v1..Σαφως ο γουιμς ξεχωριζει με την ταχυτητα, το ρεπερτοριο του και το σουτ,το ιδιο και ο μακαλεμπ ειδικα στο ανοιχτο γηπεδο αν και δν εχει τοσο καλο σουτ..Για μενα παντως καθαρα απο ρεπερτοριο ξεχωριζει ο κροατης..Ως κλατσερ ο γουιλλιαμς, ως πενετρειτορ ο μακαλεμπ και ως ολ αραουντ και σουτερ ο γουιμς..Ο σπανουλης εχει αρκετο απο ολα αλλα σε τιποτα απο ολα αυτα ξεχωριστα δεν ειναι καλυτερος..Συνολικα πανω κατω κυμαινονται στα ιδια επιπεδα ολοι,ομως αν βαλεις και τον παραγοντα κρισιμοτητα αγωνα και εφαρμογη ολων αυτων σε κρισιμο παιχνιδι ο σπανουλης ξεχωριζει..Και να ξερεις οτι μου ειναι πολυ αντιπαθης..Αυτα

      Διαγραφή
  50. Paidia ksero eimai ektos thematos alla epeidi psaxno enagonios, an exei kaneis link gia to match tou panioniou ( paleuei sta isa mexri stigmis) as dosei na doume to deutero imixrono . Montana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε άστα κι εγώ κοίταξα και τίποτα....
      Φύγαμε όμως με το διπλό!!!
      Μεγάλο μπουμ και εξαιρετικό μπάσιμο στη διοργάνωση η ομάδα....!!!Μακάρι να συνεχίσουμε αναλόγως και να ζευγαρώσει τη χαρά ο Πάοκ σε λίγο...

      Διαγραφή
    2. Pantos peris koitousa ligo to roster tis spartak kai kathe allo para entuposiastika. M fainetai polu pesmeni se sxesi me perisu. O panionios prepei na koitaksei psila kai na xtupisei tin deuteri thesi ston omilo. Exeis dei katholou mccollum sto panionio apo statistika pantos skizei... Montana

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ έχω πολύ περιορισμένη εικόνα από την ομάδα,συνεπώς κι από τον ΜακΚόλουμ.
      Σίγουρα πεσμένη η Σπαρτακ,πάντως από την έδρα της Μπεσίκτας πέρασε....
      Ανοιχτός ο όμιλος,δεν μπαίνω σε σενάρια έχει δρόμο ακόμη....

      Διαγραφή
  51. πολλοι μαλλον δεν καταλαβαν το θεμα οταν βλεπω και απαντανε "λογω τιτλων σπανουλης". δεν λεμε ποιος εχει κανει την μεγαλυτερη καριερα(σπανουλης) ουτε ποιος εχει το μεγαλυτερο ταλεντο(μπογντανοβιτς), λεμε κατι πολυ συγκεκριμενο, το ποιος ειναι καλυτερος στο ενας εναντιον ενος. και αυτος ειναι ο μακαλεμπ. κανενας αμυντικος δεν μπορει να τον σταματησει το 1 on 1 και βασικα τις πιο πολλες φορες ουτε με βοηθεια. κι ας μην εχει παρει τιτλους κι ας μην ειναι ολοκληρωμενος οταν ειναι ενας εναντιον ενος ειναι ο καλυτερος.

    δλδ αν η ερωτηση ελεγε ποιος ειναι καλυτερος σουτερ, ο γκετσεβιτσιους ή ο παπαλουκας θα λεγατε λογω τιτλων και ταλεντου ο παπαλουκας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς. Είναι άλλο πράγμα το παλμαρέ ενός παίκτη και το ποιόν θα επιλέγαμε για την ομάδα μας και άλλο η σύγκριση σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού. Αν και δεν είναι του γούστου μου, κι εγώ πιστεύω ότι κορυφαίος στο ένας εναντίον ενός είναι ο Μακ Αλεμπ.

      Διαγραφή
    2. καλα αλλοι κρινουν και απο την ομαδα τους, δηλαδη αν δουν καποιον απο την ομαδα τους τον εχουν επιλεξει οπως και να εχει. αλλα επειδη πολλοι οντως μπορει να κρινουν με βαση τις διακρισεις και αυτο το σκεπτικο ειναι λαθος. δεν μιλαμε ουτε για την αξια ενος παιχτη ουτε για το τι ταλεντο εχει γενικα οποτε φυσικα δεν μιλαμε και για το παλμαρε του που ειναι το λιγοτερο σχετικο με το θεμα. μιλαμε για κατι πολυ συγκεκριμενο.

      προσοχη ομως, αν μιλαμε για το ποιος ειναι καλυτερος παιχτης τοτε ναι δεν θα παρεις αποκλειστικα το ατοφιο ταλεντο του σαν κριτηριο, θα παρεις και αυτα που εχει καταφερει. δηλαδη ο λεμπρον μεχρι πριν 2 χρονια δεν μπορουσε να συγκριθει με τον κομπε γιατι παροτι ειναι πιο πληρης σαν παιχτης, υπερεχει σχεδον σε καθε τομεα του παιχνιδιου κτλ, δεν ειχε παρει ομως τιτλους που ειναι και ο σκοπος του αθληματος οποτε δεν μπορουσε να θεωρειται καλυτερος αφου αποτυγχανει στον αυτοσκοπο του παιχνιδιου. ελπιζω να ειναι κατανοητα αυτα που λεω

      Διαγραφή
    3. "πιο πληρης σαν παιχτης";;;!!!! Σαφως και ειναι κατανοητα αυτα που λες και συμφωνω σε μεγαλο βαθμο αλλα στο παραπανω εχω αντιρηση μεγατονων...φιλικα

      G-Bo

      Διαγραφή
  52. Κιθ Λάνγκφορντ εύκολα παιδιά. Εξίσου καλός σε ανοιχτό γήπεδο και σε μισό. Σούτ, ντράιβ, ντρίμπλα, ταχύτητα, αθλητικά προσόντα. Εύκολα.

    Γιάννης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Γκάλης τότε, Μακάλεμπ σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ V-SPAN...RESPECT...
    ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟΣ, ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ BO, ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΛΥΣΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ξαναγραφω μετα απο πολυ καιρο οποτε ξαναχαιρετω την παρεα
    με την παραδοχη ότι δεν περιλαμβανουμε τα pnr
    τοτε θεωρω τον Μακάλεμπ ειδικα στην Σιενα επαιζε τουλαχιστον 5-6 φορες στο ματς εναντιον τεσσαρων
    αλλιως Σπανουλης

    weems εχει ολο το πακετο αλλα θα ανεβει στην πρωτια μετα απο καποιο τιτλο


    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. και κατι ακομα

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=129363:2013-10-22-20-40-31&catid=56:diethni&Itemid=80

    πες την αληθεια πληρωνει καλα ο Ιτουδης ;;;

    :) :) :) :)

    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εγώ πάλι πάντα πίστευα ότι οι μαχαιριές με το αριστερό πονούσαν περισσότερο. Δεν ξέρω, είναι απλά η αίσθηση του σουτ που βλέπω να φεύγει με το αριστερό ότι θα πάει σίγουρα μέσα. Όπως ανέφερε και ο Τζιμ, ίσως αυτό είναι κατάλοιπο της εποχής που βλέπαμε τον 'αιμοσταγή' δολοφόνο Χένρι Γουίλιαμς να αλωνίζει με τα πράσινα της Μπενετόν. Είμαι λοιπόν μεταξύ Λάνγκφορντ και Μ. Γουίλιαμς, και προτιμώ τον δεύτερο γιατί απλούστα μου έχει αποδείξει ότι κουβαλάει τόνους στα παντελόνια του και είναι απίστευτα κυνικός στην εκτέλεση.

    ΥΓ: Φήμη κίλερ στα χρόνια του στο Τέξας Α&Μ είχε και ένας άλλος ζερβοχέρης, ο Έισι Λο. ΄Εκτοτε βέβαια έχει μπει σε καλούπια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως επειδη μπηκε σε καλουπια( παραμενοντας βεβαια υπεραπαραιτητος στην ομαδα του), σηκωσε και 2 ευρωπαικα σερι. Δυσκολα στο συγχρονο μπασκετ, ομαδα κερδιζει κατι σημαντικο στηριζομενη σε μεγαλο βαθμο σε ενα μονο παιχτη.

      Cool Κωστας

      Διαγραφή
  58. μπαινουμε και διαβαζουμε το αρθρο του Jim και λεει:

    Το ερώτημα έχει να κάνει με το ποιος μπορεί να φτιάξει μόνος του καλύτερα τη δική του φάση. Σαφώς και σε τέτοιες περιπτώσεις, αξιολογείς όλες τις ένας με έναν καταστάσεις που προκύπτουν μέσα σε ένα παιχνίδι (απομονώσεις, face και post up, καταστάσεις μετά από pick n roll κτλ. οτιδήποτε έχει να κάνει με ένας-ένας).

    για τον Σπανουλη λεει οτι παιζει καλυτερα απο ολους κατω απο πιεση.
    για τον Λανγκφορντ οτι δε θα αφησει τα κοκαλα του στο παρκε,ενω για τον
    Ουιμς λεει:Δεν έχει αποδείξει ότι έχει την καρδιά να ηγηθεί.. Τελικά, αυτό δεν είναι που μετρά..?

    λογικο δεν ειναι απο τα παραπανω καποιοι να εχουν διαλεξει τον Σπανουλη
    για τις κουπες που εχει παρει;
    οσον αφορα το παιχνιδι του σιγουρα βασιζεται στο πικ του ψηλου.
    οταν ομως βρεθει με τη μπαλα στα χερια του κατα τη διαρκεια της επιθεσης
    σε ενας με εναν ο παικτης γραφει.εχει προσποιηση οτι θα παει μεσα και
    τριποντο στο προσωπο του αντιπαλου.εχει μπασιμο και αποτομα σουτ.
    εχει μπασιμο που παει μεχρι μεσα και πεφτει πανω στον ψηλο.
    στα συν του οτι κερδιζει και πολλα φαουλ σε τετοιες καταστασεις.
    με αμυνες προσαρμοσμενες,ισως σε μεγαλυτερο βαθμο απο ολους
    στη λιστα,πανω του.το μονο θεμα που εχει ειναι οτι τα χρονια περνανε.
    ποιος θα ανταπεξελθει φετος καλυτερα σε καταστασεις ενας με εναν
    μενει να το δουμε.

    WILKINS



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να υποθέσω ποιος από τους παραπάνω θα έβγαινε νικητής σε έναν διαγωνισμό ...μονού :P Μιλάμε για εξαιρετικούς παίκτες με τεράστια προσόντα (και διαφορετικά μεταξύ τους).

    Γι' αυτό θα εκλάβω την ερώτηση όπως με ...βολεύει: "στο πιο οριακό σημείο του παιχνιδιού, πρέπει να δώσεις τη μπάλα σε ένα συμπαίκτη σου και να τον αφήσεις να πάρει αυτός την επίθεση χωρίς να μπλεχτεί κανείς στα πόδια του". Σε αυτή την υποθετική ερώτηση λοιπόν, θα διάλεγα το Σπανούλη, τον οποίο κατά τα άλλα δε ...λατρεύω κιόλας γιατί κατά τη γνώμη μου ...κουράζει αρκετά τη μπάλα (ειδικά όταν ήταν πιο μικρός) και είναι επιρρεπής στα λάθη.

    Αλλά σε τέτοια κρίσιμα σημεία, θα τον προτιμούσα. Μετράει πολύ για μένα το πόσο "clutch" είναι ένας παίκτης σε ένα τέτοιο ερώτημα.

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα στον Jim και στη λοιπή gang. Θαυμάσιο κομμάτι και πολύ ωραία τα σχόλια, μου φτιάξατε τη νύχτα. Πάμε στο παρασύνθημα...

    Το ντράιβ του Πάργκο με δυνατό πάτημα και κάρφωμα (με τον αριστερό ώμο να "εμβολίζει" τον αντίπαλο) είναι χάρμα ιδέσθαι, welcome back. Ο Ουίμς είναι απολαυστικός ακόμα και όταν επιστρέφει στην άμυνα, πόσο μάλλον όταν στέκεται στον αέρα για ένα απαλό σουτάκι από τον "αγκώνα". Ένας playground artist. O Μπο είναι τρομοκράτης σε καθαρο 1on1, τόσο για τον γκαρντ που θα τον χάσει σίγουρα, όσο και για τον ψηλό που δεν θα προλάβει να τον δει. Ο Σπανούλης προκαλεί πανικό: όταν βρει χώρο να κινηθεί με την μπάλα, πολύ απλά μπορεί να δοκιμάσει/καταφέρει οτιδήποτε - είναι και ο πιο πιστοποιημένος leader του συγκεκριμένου γκρουπ. Ο Μπογκνάνοβιτς μοιάζει ανεξάντλητος, αλλά 1. δε μου αρέσει η φάτσα του και 2. τον παίρνει μπάλα η (μέχρι φέτος) μέτρια ομάδα του. Ο Λαγκφορντ είναι νομίζω ο πιο στυλάτος Αμερικανός σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων: ατελείωτες κινήσεις, άψογο shooting touch.

    Τελικά όμως διαλέγω Μάρκους Ουίλιαμς ο οποίος ναι μεν έχει τουλάχιστον ένα στοιχείο όπου υστερεί σε σχέση με καθέναν από τους παραπάνω, ΑΛΛΑ είναι γεννημένος closer και, αυτό είναι το μοναδικό, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να κάνει καλύτερα μέσα στο παρκέ. Αυτά που έκανε πέρσι στην Ουνικάχα δεν υπάρχουν. Όταν πάρει την μπάλα και αρχίσει τις πιρουέτες ξέρουμε όλοι ότι δεν πρόκειται να κοπεί και ότι είναι ικανός να πετύχει το πιο παλαβό σουτ (χωρίς να βλέπει, από 8 μέτρα, εκτός ισορροπίας κλπ). Και πάντα swish.

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλημέρα παιδιά.Μία παρατήρηση και απο μένα.
    Εκτός απο το γεγονος πως έβαλε και o Jim στην ανάλυση του για κάθε παίχτη τα χαρακτηριστικά της καρδιάς και της ηγετικής νοοτροπίας, υπάρχει κάτι ακόμα το οποίο και τόνισα στο προηγούμενο μου ποστ.Την λήψη και εκέλεση απόφασης και επίθεσης σε σημαντικό σημείο του αγώνα.
    Όπως είπαν και άλλοι φίλοι, αλλιώς παίζεις στην αλάνα,αλλιώς σε ένα πρωτάθλημα όπως πχ το Ιταλικο, και αλλιώς σε έναν τελικό Ευρωλίγκας.
    Με αυτό που είπα για τον Σπανούλη καταδυκνείονται πολλά πράγματα.

    "....αλλά τον αφήνω δέυτερο γιατί δεν έχει πάρει τις επιθέσεις - αποφάσεις του Σπανούλη, αυτές που του έχουν χαρίσει τρόπαια."

    Εξηγουμαι.
    Ένας αθλητής που παίρνει την τελευταία επίθεση σε τελικο έστω και αν δεν είναι αυτός που βάζει το νικητήριο καλάθι,είναι σίγουρα εξαιρετικός, δεδομένα.
    Όταν η αντίπαλη άμυνα προσαρμόζεται πάνω του για να μη χάσει τον τίτλο και τελικά αυτός πασάρει έξω, στον αμαρκάριστο Πρίντεζη, είναι πρώτα δική του νίκη και μετά του σκόρερ.Γιατί πολύ απλά αν ο Σπανούλης δεν ήταν αυτός που ήταν στο ένας εναντίον ενός, ο Πίντεζης δε θα βρισκόταν ποτέ σε εκείνο το σημείο σε θέση βολής.
    Αντίστοιχα και το 2013 ο Σπανούλης και η ικανότητα του στο 1 ον 1 ήταν το κύριο συτατικό που ανέτρεψε τη διαφορά με τη Ρεαλ και οδήγησε στη νίκη.
    Με λίγα λόγια, επειδή το είπε και κάποιος φίλςο παραπάνω δεν έχουν τόσο σημαντική σχέση οι τίτλοι με την ικανότητα κάθε παίχτη , αφού πχ ευρωλίγκα έχει κατακτήσει και ο Τέπιτς ενώ αντίστοιχα ο Μπουρούσης ποτέ.
    Όμως όταν ο παίχτης στον οποίο αναφερόμαστε τυχαίνει να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του και ολόκληρης της διοργάνωσης και δυνατότερό του όπλο να είναι αυτό ακριβώς που εξετάζουμε στην συγκεκριμένη συζήτηση, δηλαδή η ικανότητα στο 1 ον 1, και ακριβώς με αυτόν τον τρόπο έχει καρδίσει τους τίτλους , είναι απόλυτα λογικό να προτιμάται απο κάποιον που είναι εξαιρετικός μεν, αλλά αυτή του η ικανότητα δεν του έχει χαρίσει καμμία διάκριση.
    Επίσης υπάρχει πάντα μέσα μας και η σκέψη του τι θα γινόταν αν...Αν πχ ο Μακάλεμπ ήταν στον Ολυμπιακόκαι αν θα μπορούσε να κάνει τα ίδια σε ένα μεγίστης σημασίας αγώνα, ή αντίστοιχα αν ο Σπαν ήταν σε μία μικρότερης δυναμικότητας ομάδα αν θα ξεδίπλωνε τις αρετές του.
    Η απάντηση μου σε αυτό είναι πως στις περισσότερες φορές οι μεγάλοι παίχτες είναι στην ομάδα που τους αξίζει εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και είναι θεμα ικανοτήτων, επιλογών και προσωπικών φιλοδοξιών.Σίγουρα και η τύχη παίζει το ρόλο της αλλά όχι πρωταρχικό.Στην τελική επειδή είναι η φύση της ικανότητας για την οποια κουβεντιάζουμε (δηλαδή του 1 ον 1) μπορεί κάποιοι, λέω τώρα, χωρίς να εννοώ κάποιον απο τη λίστα μας, να είναι καλοί μόνο σε αυτό και να μην μπορούν να προσαρμοστούν στη λογική της ομάδας πόσω μάλλον στης ομάδας που πρωταγωνιστεί.Ε όταν έχουμε ρε παιδιά δύο σχεδόν ίδιους παίχτες αλλά ο ένας παίζει στον αο ταταύλας και ο άλλος στη Μπάρτσα, ποιον θα επιλέξουμε;


    (Δεν το περίμενα ποτέ να αφιερώνω σχεδόν δύο ποστ για να "υπερασπιστώ" τον Σπανούλη την τύχη μου μέσα...χαχαχα)

    Ηuman Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο HHM.
      Αυτή είναι η λογική στην επιλογή του καλύτερου. Τουλάχιστον όσον αφορά την δική μου προσέγγιση. Δεν γίνεται να παραγνωρίζεις το περιβάλλον στο οποίο καθένας από τους επτά της λίστας επιδεικνύει την ικανότητά του στο 1 on 1.

      77

      Διαγραφή
    2. Xaxaxaxaxa μεγάλε HHM σε πάω ρε φίλε, όλα τα λεφτά η παρένθεση!!!

      Διαγραφή
    3. Παιδιά δεν το περιβάλλον αλλά η χημεία.. Είστε σίγουροι ότι ο Σπανούλης θα μπορούσε να κάνει τα ίδια σε άλλη ομάδα (έστω και όχι τοπ-5στην Ευρώπη, στο Μιλάνο π.χ.)? Η απάντηση είναι όχι. Αφήστε το περιβάλλον κοιτάξτε τη διοργάνωση. Κανείς δε λέει ότι ο Κόμπι π.χ. είναι καλύτερος στο ένας ένας "αλλά που παίζει ο ένας και που παίζει ο άλλος" δεν υπάρχει αυτο παιδιά, ξεχάστε το. Είναι 5-6 παίκτες σε υψηλό επίπεδο και κοινή λίγκα, αυτοί της λίστας.

      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    4. δεν μετράει το περιβάλλον εννοούσα

      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    5. Ο Κόμπι του μόντα έλις πήγα να γράψω, συγνώμη παιδιά τα έκανα σκ..

      Διαγραφή
    6. ΟΚ, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά ( προσωπικά, όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού θεωρώ λάθος να μπαίνουν στο λογαριασμό τίτλοι και περιβάλλον διότι δεν κάνουμε σύγκριση πακέτου ούτε η ερώτηση είναι "ποιόν θα θέλατε στην ομάδα σας;") αλλά ακόμα κι έτσι, το να βρεθείς μια ανάσα από τελικό Ευρωλίγκας με την Παρτιζάν και από το μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ με τη FYROM ( σε τουρνουά όπου έκανε ΤΙΣ ματσάρες) δεν είναι και λίγο. Οπότε Μακάλεμπ και πάλι Μακάλεμπ. Και για να βάλω πιπέρι στη συζήτηση ( :p), θα είχαμε λιγότερες παρερμηνείες αν η ερώτηση του Τζιμ ήταν η εξής: Ποιός παίκτης πιστεύετε ότι θα δυσκόλευε περισσότερο τον Διαμαντίδη στα ντουζένια του;

      :)

      Διαγραφή
  62. Καλημέρα σε όλους. Έχουμε τίποτα για φάνταζι?

    Νάκλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Loipon mias kai to aneferes file leo na ksekiniso tin kouventa parathetontas kapoious paiktes pou skeftomai na xrisimopoiiso auti tin vdomada kai theoro kales epiloges :

    Zoran Dragic Unicaja Malaga 44
    Curtis Jerrells EA7 Milan 56.95
    Georgios Printezis Olympiacos 45.05
    Earl Calloway Unicaja Malaga 42.5
    Krunoslav Simon Lokomotiv 40,8
    Samardo Samuels EA7 Milan 39,95
    Sergey Bykov Lokomotiv 28,30
    Sergii Gladyr JSF Nanterre 37,40
    David Moss EA7 Milan 57,00
    Djordje Gagic Partizan NIS 32,30

    Perimeno tis antiriseis/ protaseis sas... Montana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μος εγινε καλά κ θα παίξει?

      Διαγραφή
    2. Epaikse 25 lepta tin kuriaki stin niki tis milano epi tis varese ,opote fantazomai an den prokupsei tpt teleutaia stigmi tha nai ok. Montana

      Διαγραφή
    3. Ντράγκιτς-Σάμιουελς-Μπίκοβ-Γκλαντίρ καλές επιλογές να σου κάνουν νούμερα. Τους υπόλοιπους δε τους βλέπω Μοντανα.

      Διαγραφή
    4. Φίλε δεν πας πουθενά έτσι! Χτύπα παικτες που θα σου δώσουν αξία από την άλλη αγωνιστική.

      Bykov καλός γιατι και ποντους θα δωσει και αξία. Οι άλλοι όλοι είναι λόττο!

      Δώσε τα 50 για Πρέλζιτς, είανι λεφτά σιγουρα...

      κατά τα άλλα δεν ειναι σωστο σε αυτο το post να μιλάμε για fantasy, αδικία στον κόπο του συντάκτη

      Διαγραφή
    5. Eγώ θα προτείνω τον Σέρβο Μπογκντάνοβιτς.Ίσως είναι ο παίκτης που παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες στην Παρτιζάν.Value for money...

      Διαγραφή
  64. Παιδιά μια εκτίμηση θα ήθελα. Μπάμπεργκ 2 με 15,5 μέσα στη Ρεάλ και 1 μιλάνο (5.5) εντός με ζάλγκιρις πως σας φαίνονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω αυτα σκεφτομουνα καθως και διπλο λιετουβος....παντως τη ρεαλ για μενα μην την παιζεις τετοια εποχη....stonerook

      Διαγραφή
    2. η ρεάλ όντως στόουνρουκ μπορεί να ανοίξει αλλά για κάποιο λόγο τη πιστεύω τη μπάμπεργκ, ίσως με έχει επηρεάσει και ο τζιμ, νομίζω πως θα αντέξει σήμερα. το μιλάνο δε ξέρω..

      Διαγραφή
    3. Τη λιέτουβος διπλό στη λοκο μέσα? Δύσκολο. Πολλά με λίγα βλέπω..

      manu chao

      Διαγραφή
    4. και εγω στην αρχη σκεφτηκα ασο την κουμπαν αλλα ρωσολιθουανικη μαχη ειναι το κοβω για ντερμπι στο τελος....stonerook

      Διαγραφή
    5. Eγώ θα την απέφευγα επίσης την Ρεάλ.Την Λόκο την βλέπω άσσο.Σκληροτράχηλη πάντως και η Ρίτας.
      Προσοχή όμως γιατί βλέπω τα πλεονεκτήματα αλλάζουν ...

      Διαγραφή
    6. ΡΕΑΛ 1 ΠΕΡΙΠΑΤΟ,
      ΜΑΛΑΓΑ 1 ΠΕΡΙΠΑΤΟ
      ,ΜΠΑΡΤΣΑ 2 ,
      ΜΑΚΑΜΠΙ 1 ΔΩΡΟ.
      ΚΑΛΑ ΚΕΡDH
      gskordak

      Διαγραφή
  65. Θα επιλέξω Σπανούλη διότι έχω ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που ομάδα τον έπαιξε χωρίς βοήθειες από παντού και με κάθε τρόπο. Όλοι θέλουν να διώξουν τη μπάλα από τα χέρια του. Μεγαλύτερο παράσημο από την άμυνα που παίζει ο ΠΑΟ απέναντί του δεν υπάρχει.

    David Rivers εξαιρετικά δυνατός στο 1-1, έτσι για να κάνω μια αναφορά στο παρελθόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρίβερς πανάγο.. Μανούλα στο ένας εναντίον ενός.

      manu chao

      Διαγραφή
  66. Γι αυτούς που λένε ότι η σύγκριση δεν πρέπει να επηρεάζεται από τους τίτλους: Δεν εξετάζουμε αν ο παίκτης απλά έχει στο παλ,αρέ του τίτλους, αλλά εαν έχει την ικανότητα να "βγάζει" το ταλέντο του σε κρίσιμα ματς. Αυτο το στοιχείο δε γίνεται να το αγνοήσει κανείς.

    Δε γίνεται να αγνοήσω τις μέτριες εμφανίσεις του Γουιμς ή για παράδειγμα τις κάκιστες του Λάκοβιτς σε κρίσιμα ματς.

    Οπότε Σπανούλης.... (Παναθηναικος ειμαι btw)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μονο που οταν παιζει με τον Παναθηναικο εξαφανιζεται παντα.

      Διαγραφή
    2. Ε, στον τελευταίο τελικό του 2012 δεν τον έλεγες και εξαφανισμένο. Κι εγώ Παναθηναϊκός.

      Μη λέμε τρέλες. Με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται (όλα τα χρόνια, με Ζοτς και με Άρτζι) από τον ΠΑΟ θα ήταν αδύνατον να έχει 25 πόντους μ.ο.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    3. Δε διαφωνώ αλλά πάντα τον παίζουμε με βοήθειες, οπότε δεν πιάνεται ;)

      Ίσως πάντως ο καλύτερος όλων στο 1οn1 να ηταν οντως ο Bodiroga...Οπως εγραψε και ενας φιλος οταν επαιρνε τη μπαλα στην κορυφη και εκανε με το χερι νοημα να του αφησουν χωρο να παιξει 1 με 1, απλά περιμενες να δεις με πιο τροπο θα το βαλει

      Διαγραφή
  67. Ρε Jimάρα, ωραία κατέγραψες τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη και μας κάλεσες να εκφράσουμε γνώμη. Κι εμείς γράφουμε και ξεγράφουμε, αναλύουμε και αξιολογούμε, διαφωνούμε ή συμφωνούμε και έχουμε εξαντλήσει το θέμα όσο δεν πάει.
    Αλλά, ρε μπαγάσα, την άποψή σου δεν μας την έχεις γράψει, ακόμη.
    Γι' αυτό σου λέω : Σπάστα και ξαναρίχτα...

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Εγω θα πρότεινα παράλληλα με την απαντηση σας στο ερωτημα του jim (ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ONE οn ONE ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ? ), να δίνετε απάντηση και στο ερωτημα ποιον απο ολους αυτους θα θελατε στην ομαδα σας;

    graz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΓΙΑΦΤΟΚΑΣ ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151651988091786&set=a.415399831785.195427.161897876785&type=1&theater

    Aυτή η φωτό δημοσιεύτηκε από τη σελίδα της Fiba Europe.Mε την παραδοχή του Γκάλη ως καλύτερου Έλληνα μπασκετμπολίστα ρωτάει την άποψη του κόσμου για τον 2ο καλύτερο.Μέτρησα λοιπόν(άλλη δουλειά δεν έχω..) τις ψήφους από τα σχόλια.Προσέθετα ένα ψήφο για κάθε σχόλιο που έλεγε για μέχρι δύο παίκτες της παρακάτω λίστας(γιατί αναφέρθηκαν κι άλλοι και ήταν δύσκολο να τα συγκρατήσω.)
    Ιδού:
    Ξενοι:
    Γιαννάκης 8
    Διαμαντίδης 22
    Παπαλουκάς 9
    Σπανούλης 24

    Έλληνες:
    Γιαννάκης 10
    Διαμαντίδης 40
    Παπαλουκάς 1
    Σπανούλης 17

    Σύνολο
    Γιαννάκης 18
    Διαμαντίδης 62
    Παπαλουκάς 10
    Σπανούλης 41

    (Αν έχει πολλά ακόμα σχόλια θα την ανανεώσω την καταμέτρηση ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. το θεμα δεν ειναι μονο τι μπορει κανεις να κανει καλα αλλα και σε επιπεδο μπορει να το κανει!!!

    απο ολους αυτους που ανεφερε ο τζιμ κανεις δεν παιζει ενας εναντιον ενος επιτυχημενα στο πιο υψηλο ευρωπαικο επιπεδο εκτος απο το σπανουλη!!!

    δε θα βαλω στην ιδια κουβεντα , εστω και για ενα μεμονωμενο χαρακτηριστικο, το σπανουλη με το μακαλεμπ!!αν ο ενας το χει κανει σε υψηλο επιπεδο σε 2-3 αγωνες στην καριερα του ο αλλος το κανει χρονια τωρα.....

    αυτο για τον καλυτερο.....ο σπανουλης με διαφορα γιατι επι σειρα ετων δεν τον σταματαει κανεις και αναγκαζει ολους τους αντιπαλους του να προσαρμοζουν ολοκληρες αμυνες πανω του!!!

    απο κει και περα, οι προαναφερομενοι καλοι ειναι αλλα υπαρχουν και αλλοι.
    ο ζοραν ντραγκιτς ειναι ενας απο αυτους.
    ο ουκιτς επισης!
    ο σλουκας ευκολα.....
    δε θα παραλειψω το ναβαρο!!μεγαλο ρεπερτοριο!!σουτ μετα απο ντριπλα, ντραιβ με μπομπιτα και το κυριοτερο....παιζει ενας εναντιον ολων οταν το χρονομετρο ληγει....
    ο γιουλ επισης!!πολυ δυνατο παιδι, δεν κολωνει πουθενα!

    υ.γ ο φαρμαρ σε ενα πραγμα ειναι καλος!!να βγαζει τσαμπα λεφτα απο το μπασκετ.σε τιποτα αλλο....
    υ.γ 1οn 1= γκαλης....και μετα ριβερς με ουιγκινς....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. νομίζω ο Jim επιλέγει Μαρκους Γουιλιαμς απο αυτή τη λίστα...

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλησπέρα "καλόπαιδα".. Ήμουν σε νιρβάνα, είχα πέσει με τη μούρη στο Eurocup.. Σας διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον. Δύο παρατηρήσεις/διευκρινήσεις. Εξήγησα πιο πάνω, ότι το ένας/ένας δεν είναι μόνο το iso. Είναι κάθε κατάσταση στην οποία ο επιτιθέμενος βρίσκει καθαρά έναν αμυνόμενο μπροστά του και περιέχει π.χ. post @ face up παιχνίδι, καταστάσεις μετά από πικ εν ρολ ή of ball παιχνίδι κ.α. Επίσης, το να βάζετε πως αντιδρά ένας παίκτης στη πίεση, αυστηρά όμως και μόνο σε καταστάσεις ένας/ένας είναι σωστό. Όχι οι τίτλοι ή το wining mentality, μόνο η αποτελεσματικότητα του στη συγκεκριμένη κατάσταση που αφορά την κουβέντα μας. Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος "κάθετος" παίκτης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι ο Μακάλεμπ. Προ διετίας είχα μιλήσει για τη μάχη του με τον Σπανούλη για το Νο1 σε αυτό το κομμάτι στην Ευρωλίγκα, ίσως θυμούνται κάποιοι..Σε μια πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση της έννοιας του ένας/ένας θα έπαιρνα Μπογκντάνοβιτς. Νομίζω ότι είναι οι δύο παίκτες της λίστας που μπορούν να κάνουν το μεγαλύτερο impact στη μεγαλύτερη one on one σκηνή του πλανήτη, το ΝΒΑ (ο Ουίμς είναι πιο έτοιμος να παίξει αύριο το πρωί ακόμα και ως στάρτερ απλά θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη λίγκα έχει ταβάνι..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. o gkalis apla htane o kalyteros sto enas enantion olwn mpoza13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. O Έρτσεγκ πρέπει να χει σοκαριστεί βλέποντας την Ελληνική κόπια του..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως. Μόνο στο χρώμα τον μαλλιών ψιλοαπέτυχε...

      Shaddamn

      Διαγραφή
  76. Κάπου το είχα ξαναγράψει Τζιμ και υπόλοιποι φίλοι!
    Αν ήμουνα προπονητής και είχα να διαλέξω θα έπαιρνα Γουιμς και Λανγκφορντ.
    Ο Γουιμς είναι απλά δολοφόνος στο μισό γήπεδο, δε μαρκάρεται το παιδί, έχει τρομακτικό πρώτο βήμα για Ευρώπη (η μαγκιά του είναι πως ΔΕΝ κάνει βήματα) και θα βάλει τον αντίπαλο με πλάτη στα 3-4 μέτρα για να "στάξει" το σουτάκι. Απλά δεν μπορείς να τον "σμπρώξεις" μακριά με κάποιο γκαρντ, είναι τέρας δύναμης (α ρε αυτοί οι Ρώσσοι, από την εποχή του Ρόκυ ήταν μάστορες...)
    Από την άλλη αν ήθελα να βάλω κάποιον να φύγει σφαίρα από την άμυνα και να πάει στο καλάθι "με τα χίλια" στο 1vs1 (κοινώς ο αντίπαλος δεν έχει μέσα ένα τέρας τύπου Μαριάνοβιτς, Βράνκοβιτς για να δώσει βοήθεια) θα έπαιρνα Λανγκφορντ! Τρομέρα προσόντα, καλό σταμάτημα στο σουτ, άπειροι τρόποι να τελειώσει τη φάση...
    Και ναι ρε μάγκες, βλέπουμε ματσάααααααααρες! Αράξτε να γουστάρουμε κι απόψε, να έχουμε να λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. γαλατα σαραι και πρασινα αλογα....ξοδευουν αλογιστα εκατομμυρια σε ολη την ευρωπη και στο τελος τα παιρνουν οι ελληνικες ομαδες....αμαρτια να μην εχουμε δει ελληνικο τελικο ευρωλιγκας...ας οψεται ο κυριος μπερτομεου......ποιος ξερει μπορει φετος να γινει αυτο......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stonerook, έχεις δίκιο. Οι Τούρκοι θέλουν πολλά ψωμιά να φάνε ακόμη. Είναι πασιφανές ότι οι Αρόγιο και Γκόρντον μαζί δεν ταιριάζουν. Μοιάζουν αρκετά για να παίζουν μαζί. Μια φιλόδοξη, κατά δήλωσή τους, ομάδα δεν μπορεί να στηρίζεται τόσο πολύ σε έναν παίκτη σαν τον Αρόγιο και να τον έχει στο παρκέ για 35'. Επίσης, δεν μπορώ να εξηγήσω την περιθωριοποίηση του Μάτσβαν. Ειδικά, χθες, που ο Έρτσεγκ ήταν χάλια. Και, τέλος, η Γαλατά μπορεί να έχει την ποιότητα να καθαρίζει ματσάκια σαν αυτό με τη Σιένα αλλά αυτό ούτε είσοδο στα play-off σου εξασφαλίζει ούτε μεγάλες φιλοδοξίες σου επιτρέπει. Είναι νωρίς ακόμη και πρέπει να περιμένουμε. Ίσως πριν το top-16 με 1-2 αλλαγές να καταφέρει να βελτιωθεί αρκετά.

      77

      Διαγραφή
  78. Tι κάνει ρε ο Ματ! Που ήτανε κρυμμένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα δεν ητανε κρυμμενος...απλα τσσκα,τουρκικες,μπαρτσελονες πεφτουν στα διχτυα των μανατζερ που τους πινουνε το αιμα και στο τελος μια απο τα ιδια....μονο τα λεφτα δεν δινουν τιτλους θελει δουλεια απο ολους,εξυπνο scouting και υπομονη.....stonerook

      Διαγραφή
    2. Πέρσι τον είχα τσακώσει κανονικά με την Οστάνδη...τον είχα προτείνει εδώ για μεγάλες ομάδες Ευρωλίγκα.
      Πολύ οικονομικός παίκτης(σε όλα του)...Με αυτόν μέσα ο Όσφπ απέδιδε πολύ καλύτερα...

      Διαγραφή
    3. δεν λεγεται λοτζεσκι παιδια,σισκαουσκας λεγεται.μιλαμε για κανονικη κλωνοποιηση.
      gskordak

      Διαγραφή
  79. Μαζί με τα εκατομμύρια που ξοδεύουν για παίκτες καλά θα ήταν να ξοδέψουν και λίγα για προπονητές. Τα τελευταία 3 λεπτά του Αταμάν θα πρέπει να διδάσκονται σε σεμινάρια προπονητικής ως αντιπαράδειγμα επιλογών coach σε κλειστό ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ο Ντανστον είναι αθόρυβος και κάνει σπουδαία δουλειά. Χρειάζεται και ο Μπέγκιτς στην ομάδα. Φάνηκε εχθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλημέρα σε όλους. 1 Παρτίζαν και....? Άλλο ένα σημείο ποιός θα προτείνει?

    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Sto erwtima apantw Makaleb. Omws otan exeis zisei Gkali, oti kai na apantiseis moiazei me ierosylia.

    On a slide note, Jim thelw xarh. Paizw kana basketaki pou k pou, sta niata mou eftasa a'eska. An to ksanarxisw mporeis na grapseis ena kalo logo gia mena wste na eksasfalisw k egw kapoio kalo symvolaio me tin Banvit? :-)

    Edwood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμέ, θα το κανονίσω, αρκεί να είσαι κάτω από 45. Θα χρειαστεί να σου κάνω ένα-δύο try outs και να ξέρεις θέλω το 15% μανατζερικά και ποσοστό μεταπώλησης. Τώα αν δε κάτσει, μπορώ να σε βάλω σερβιτόρο στο beach bar του Ομπράντοβιτς.. Σκέψου το..

      Διαγραφή
    2. Hlikiaka exw 1-2 xronia kalou basket, manatzerika pare to 50% k xari sou xrwstaw, pososto metapwlisis par'to olo, dn me noiazei, siga min vrethei koroido na me agorasei otan anakalypsoun tin pragamatiki mou aksia. :-)

      Sovara twra. Eixes grapsei kati san "oti o Itoudis symfwnei mazi mou simainei apla otu goustaroume tous idious paixtes. Siga mipws omades me toso megalo scouting budget perimenoun na diavasoun Hoopfellas g to poious tha paroun".

      Meta tin metagrafi Markovic to pisteueis akomi auto?

      Edwood

      Διαγραφή
    3. Κοίτα Ed, γνωρίζω ότι διαβάζουν τη σελίδα σχεδόν οι πάντες από την ..αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ. Το πόσο μπορεί να επηρεαστεί ο καθένας δε μπορώ να το γνωρίζω. Απλά ξέρω ότι διαβάζουν και αρκετοί σχολιάζουν εδώ μέσα, μιλάτε δηλ. μαζί τους καθημερινά.Φυσικά και το πιστεύω ακόμα..

      PS: Σκέψου το για το σερβιτοριλίκι.. (έχει και tips)

      Διαγραφή
    4. Ωραίος ο Εντγουντ...δηλαδή Τζιμ άλλη φορά να προσέχουμε τι λέμε για Άρτζι,Μπαρτζώ κλπ. γιατί μπορεί να μας βλέπουν και να έχουμε διαμάχες...

      Διαγραφή
  83. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Εγώ, πάντως, αυτό που είχα δει από τον Μακιντάιρ στα καλά του, στην Σιένα (γιατί μετά τον πήραν μπάλα οι τραυματισμοί και ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτος), δεν το έχω ξαναδεί. Ειδικά τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟ, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί άλλον παίχτη, σε σειρά αγώνων, απέναντι σε ομάδα-άμυνα του Ζοτς, να κάνει κάτι έστω παραπλήσιο. Με ύψος 1.78, έβαζε την μπάλα στο καλάθι όπως ήθελε και απέναντι σε οποιονδήποτε (με τον Διαμαντίδη, τότε, θυμίζω, 6-7 χρόνια μικρότερο, και στο peak του αθλητικά-αμυντικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ 250%... Ο Μακιντάιρ του τότε ήταν αχτύπητος στο ένας με έναν..

      Διαγραφή
  85. Ματσάρα σήμερα στις 8, Φενερ μπαρτσελόνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμ μου θυμιζει το γαλατα-ολυμπιακος αυτο το παιχνιδι.....ηταν πλασματικη η εικοσαρα στην ουκρανια.......βλεπω και αλλο ενα διπλο....μπαγερν μοναχου υπαρχει μια και εχει ριμπερι-ρομπεν....stonerook

      Διαγραφή
    2. Το πρώτο παιχνίδι της Barca που θα κριθεί στην τακτική. Εδώ θα φανεί η αδυναμία της στην περιφέρεια. Η Φενέρ είναι σίγουρα ανέτοιμη, ο Ζοτς όμως (λόγω χαρακτήρα) δε θα το αφήσει έτσι το παιχνίδι...

      Διαγραφή
    3. Καλά, ας υποθέσουμε για χάρη της συζήτησης ότι η Μπάρτσα έχει πρόβλημα στην περιφέρεια. Άντε, επειδή λείπει ο Όλεσον, είναι μονίμως τραυματίας ο Ναβάρο, δεν έχει προσαρμοστεί ο Πούλεν και πάει λέγοντας. Η Φενέρ από πού προκύπτει ότι είναι δυνατή σ' αυτό το κομμάτι; Στο 3 και στο 4, ΟΚ. Αλλά στα γκάρντ η Φενέρ είναι ολόγυμνη.

      77

      Διαγραφή
    4. Με ΜακΚαλεμπ που ακόμα ψάχνεται, τον Ονάν που είναι πιο μεγάλος και από μενα και ένα πιτσιρικά ακόμα (δε θυμάμαι όνομα) πιο γυμνή και από φωτογράφηση του playboy είναι η περιφέρεια της Φενέρ...

      Διαγραφή
  86. Στην εντατικη ο Τζαγουάϊ παιδιά.. Ζαλάδα και μούδιασμα στα αριστερά.. Να'ναι καλά το παιδί μόνο.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. δηλαδη η ενοτητα αυτη ειναι....ποιος τορλουμπουκας ειναι ο αγαπημενος μας?
    δηλαδη πιο πανηγυρι που η λεξη πασα δεν ειναι στο λεξικο του μπορει να παρει τη μπαλα και να περασει αντιπαλους,γραμματεια,ηλεκτρολογους,να βαλει καλαθι και να γουσταρει και η ομαδα του να τρωει 20 στο κεφαλι?
    τοτε ναι...λανκφορντ,παργκο,μακινταιρ,μπομπι μπραουν,αρογιο και ενα σωρο τετοια παικτακια ειναι οι κορυφαιοι...sto streetball.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 παίκτες της ΤΣΣΚΑ, 2 του Ζοτς, ο MVP και πρωταθλητής της διοργάνωσης είναι στη λίστα.. Άμπαλε. Τζιμ το αφήνω στη κρίση σου αν θα περάσει.

      manu chao

      Διαγραφή
    2. Φίλε gskordak με όλο το θάρρος είσαι λίγο ισοπεδωτικός...εντάξει για Πάργκο ή Μπράουν να το καταπιώ χωρίς να συμφωνώ. Αλλά "τουρλουμπουκάς" και "ας χάνει η ομάδα του με 20 πόντους" ο ΜακΙντάιρ π.χ.;

      Διαγραφή
    3. @manu chao
      φιλε δεν μιλας ομορφα και κυριως δεν βλεπεις.
      το οτι καποιον μπορει να εχει ο ζοτς και καποιον αλλον η τσσκα τι να μου πει δηλαδη?να ανατριχιασω?
      ολοι αυτοι που ανεφερα ειναι παικτακια της σειρας.
      κοντα γκαρακια που δεν ξερουν να παιζουν αμυνα που τα ποσταρεις και τα στελνεις στο παγκο για ξεκουραση.
      αυτα τα παιχτακια δειχνουν, οταν μονο τα αφησεις και με αντιπαλους σοβαρους προπονητες δεν δειχνουν ποτεεεεεεεεε!!!!
      αν δεν τον εβρισκε τον μακαλεμπ εκει θα τον επαιρνε?
      κατεμε βλεπετε λαθος μπασκετ..με ολο το σεβασμο.
      @panagos
      φιλαρακι μου παναγο...ηταν πανμεγιστος τουρλουμπουκας απλα ειχε καλυτερο σουτ απο τον μακαλεμπ.
      μην κολλατε στο οτι κερδισε ενα παιχνιδι στο οακα,αλλα να δειτε οτι στα δυο στην ιταλια τον ξεβρακωσαν και ο διαμαντιδης και κυριως ο σπανουλης!!!!!
      ρε δειτε τη γαλατα...υπηρχε ποτε περιπτωση καλος προπονητης να παρει ολα αυτα τα πανηγυρια μαζι στα γκαρ?
      περυσι η εφες τι εκανε?
      εχουν καποια σχεση ολοι αυτοι με σπανουλη,λο,σλουκα,διαμαντιδη,η ακομη και με τον ουκιτς?
      αν τα γατακια σηκωσουν το κεφαλι απο το παρκε τους πιανει ναυτια.με το κεφαλι κατω παιζουν και δε βλεπουν στο μισο μετρο.
      το αληθινο μπασκετ δεν ειναι το τοπ 10 των φασεων,ειναι ολα τα αλλα που δεν φαινονται.
      gskordak

      Διαγραφή
    4. gkordak δε παίζει ρόλο και η ομάδα στην οποία παίζει ένας παίκτης; Μνημονεύεις τον Ούκιτς ας πούμε και τον βάζεις στην ίδια πρόταση με Σπαν ή ΔΔ επειδή ουσιαστικά έπαιξε μια χρονιά στο ΠΑΟ και στάθηκε τυχερός που έπεσε σε ένα προπονητή που του δίδαξε πράγματα που δεν ήξερε. Προ ΠΑΟ ήταν υπερταλαντούχος "τουρλουμπουκάς" από τους λίγους, έτσι δεν είναι;

      Και τέλος πάντων παίκτες που πήραν τίτλους (όχι ντε και καλά Ευρωλίγκα) και υπήρξαν καθοριστικοί για επιτυχημένες ομάδες με σταθερή παρουσία στα ψηλά πατώματα της Ευρωλίγκας αξίζουν περισσότερο σεβασμό.

      Άσε που με το αρκετά "τσουβαλιαστικό" σχόλιο "κοντα γκαρακια που δεν ξερουν να παιζουν αμυνα που τα ποσταρεις και τα στελνεις στο παγκο για ξεκουραση." βάζεις μέσα και το Γκάλη (πλάκα κάνω, δεν ειρωνεύομαι έτσι; ο γραπτός λόγος μπορεί να γίνει πολύ παρεξηγήσιμος)!!

      Διαγραφή
    5. Για να βοηθήσω στην κουβέντα, ο gskordak ισχυρίζεται ότι αυτοί οι παίκτες δεν παίζουν το μπάσκετ που μπορεί να νικήσει. Είναι εντυπωσιακοί, γρήγοροι, εκρηκτικοί δηλ. για regular season. Ωραίοι για να τους βλέπεις. Όταν, όμως, σφίξουν οι κώλοι (play off, F4 κλπ) δεν έχουν τα περιθώρια να παίξουν το παιχνίδι που ξέρουν γιατί δεν τους δίνεται η ευκαιρία. Αναγκάζονται, λοιπόν, να ακολουθήσουν ρυθμούς και τακτικές που δεν τους βολεύουν. Το αποτέλεσμα είναι να βουλιάζουν παρασύροντας και τις ομάδες τους οι οποίες συνήθως στηρίζονται πολύ πάνω τους. Ο εγκλωβισμός του Μακιντάιρ στα ματς του 2009 με τον ΠΑΟ είναι χαρακτηριστικός. Και συμφωνώ ότι ο Ζοτς απλά δεν μπόρεσε να ξεφορτωθεί τον Μακάλεμπ. Αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να τον αποκτήσει από άλλη ομάδα.
      Επομένως, μπορεί να υπερβάλει φραστικά λίγο ο gskordak και να υπάρχουν και 1-2 εξαιρέσεις αλλά επί της ουσίας δεν έχει και πολύ άδικο. Τα τελευταία χρόνια τον επιβεβαιώνουν.

      77

      Διαγραφή
    6. Μέσα στα τουρλουμπούκια που λες βάζεις και τον μπογντάνοβιτς μήπως?

      Διαγραφή
    7. @panagos
      γεια σου ρε παναγο.δεν εισαι καθολου παρεξηγησιμος.
      κοιτα ο γκαλης επαιξε μπασκετ σε αλλη εποχη,αρα αλλα δεδομενα.τεραστια παιχταρα.
      τωρα...αν εβαζα τον ουκιτς στην ιδια μοιρα με σπανουλη διαμαντιδη θα γινοτανε τσουναμι με επικεντρο το συνταγμα.προς θεου.απλα γραφω...ακομη και ο ουκιτς και εννοω τον περυσινο,γιατι οπως σωστα λες πιο παλια ηταν ενα πανηγυρι και αυτος.
      εισαι ολοσωστος και νομιζω οτι με πιανεις.!!
      @77
      εσυ αγορι μου εισαι γατα.
      ακριβως αυτο λεω ο π......στης,αλλα δεν κοβει καποιων το νιονιο!!
      καποιοι βλεπουν μπασκετ και καποιοι βεγγο!!!
      gskordak

      Διαγραφή
    8. @gskordak
      Προτιμώ και εγώ 100% να βλέπω ένα πιό λολκληρωμένο μπάσκετ και πολυδιάστατους παίκτες.
      Δεν πιστεύω όμως ότι υπάρχει άσπρο-μαύρο στο τί είναι καλό μπάσκετ (άλλωστε δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο στο post) και οτιδήποτε αποκλίνει απο τις προτιμήσεις μας μπορεί να απορίπτεται.

      Αναπόσπαστο μέρος της γοητείας του αθλήματος είναι το παιχνίδι 1on1 και καλώς ή κακώς παίκτες με έφεση σε αυτό θα είναι πάντα στις επιλογές των προπονητών ακόμη και να μην είναι πολυδιάστατοι.

      Άλλωστε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουρλουμπούκας ο Γκάλης? Ίδια σχολή με τους παίκτες που σχολιάζουμε και ακόμα χειρότερος σε θέματα οργάνωσης, τακτικής, άμυνας κλπ

      Dali.S

      Διαγραφή
    9. Αν θες να περιορίσεις έναν σταρ, έναν Σπανούλη, πχ, (που ΔΕΝ είναι παίκτης one-on-one, p'n'r παίκτης είναι), πρέπει να τον κάνεις να δουλέψει και στην άλλη μεριά του γηπέδου. Σε αυτό είναι καλοί όλοι αυτοί οι γκαρντ. Επιτίθενται, κουράζουν τον προσωπικό τους αντίπαλο, κερδίζουν φάουλ από την άμυνα επειδή επιτίθενται στο καλάθι, δίνουν περισσότερο χώρο στους συμπαίκτες τους όταν οι άμυνες προσηλώνονται πάνω τους.

      Κόψτε αυτή την καραμέλα για το μπάσκετ που δεν μπορεί να νικήσει. Καραμέλα είναι. Το να παίζεις ένας εναντίον ενός, δηλαδή έναν εναντίον ενός και όποιας βοήθειας και προσαρμογής κάνει η άλλη ομάδα είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια του μπάσκετ. Γι' αυτό και όλοι οι παίκτες που βλέπετε έχουν εξαιρετικές ικανότητες. Ικανότητες που οι all-around "παίκτες που παίζουν το μπάσκετ που μπορεί να κερδίσει" δεν έχουν ούτε για πλάκα. Πείτε μου καλύτερους χειριστές και finishers από αυτούς στην Ευρώπη.

      Το πρόβλημα "όταν σφίγγουν οι κώλοι", κύριοι, είναι πως δεν σφίγγουν οι κώλοι, σφίγγουν οι άμυνες. Ο αντίπαλος έχει πολύ καλύτερο scouting και προσαρμογές από τη regular season, η άμυνα είναι, πέρα από πιο σφιγμένη, και πιο προετοιμασμένη, και, από μόνο του, το iso είναι δύ-σκο-λο. Παίρνεις τη μπάλα κι επιτίθεσαι στον αντίπαλό σου, και συνολικά την άμυνα του αντιπάλου, με σκοπό να σκοράρεις ή να πάρεις το φάουλ, χωρίς καμία βοήθεια. Το 1vs1 είναι συχνά vs2 ή vs3, και ας μην το πάμε στις λάθος κινήσεις ή το κακό spacing που μπορούν να προσφέρουν οι συμπαίκτες.

      Για κάτσε όμως, πράγματι το iso είναι το μπάσκετ που δεν κερδίζει; Θα το λέγατε αυτό, αν πιάναμε την προηγούμενη δεκαετία πχ, στο Bodiroga; Στον Anthony Parker; Στον Siska; Στον JR Holden;

      Ody

      Διαγραφή
    10. Προσυπογράφω την απάντηση του Σαλβαδόρ...

      Διαγραφή
    11. Και πηγαίνοντας το πιο μακριά....Αναφέρετε ότι οι παίκτες αυτοί παίζουν ένα μπάσκετ που δεν μπορεί να νικήσει ή είναι ανύπαρκτοι όταν σφίγγουν οι κώλοι...
      Ο Μακκάλεμπ οδήγησε τα Σκόπια(τα στατιστικά περιττά) μέχρι τους 4 όπου δεν κατάφερε να ισοπεδώσε του Γκασόλ,τον Ναβάρο,τον Ρούντι κλπ..(συγγνώμη κιόλας..)
      Με την Παρτιζάν έγραψε 16.5 στο φάιναλ4 με 16 ράνκινγκ και 13.5 με 17 ράνκινγκ στα πλέιοφ.
      Με τη Σιένα το 2012 έγραψε στα πλέι οφ 15.8 πόντους και 11 ράνκινγκ.Πέρσι ήταν σε μια ομάδα πανηγύρι οπότε δεν χωράει κριτική..
      Ο Τζ.Πάργκο στη μόνη σοβαρή χρονιά στην Ευρωλίγκα έφτασε τελικό με τη Μακάμπι.Στο φάιναλ4 είχε 12.5 πόντους με 13.5 ράνκινγκ και στα πλέιοφ 17.3 πόντους με 19.5 ράνκινγκ.
      Μπογκντάνοβιτς δεν επιδέχεται κριτική.
      Ο Λάνγκφορντ στα πλειοφ της Μακάμπι το 2012 είχε 13.4 με 10.6 ράνκινγκ.Πέρσι επιβίωνε μόνος σε μια ομάδα πανηγύρι.
      Ο Γουίμς είχε πέρσι στν ημιτελικό 13 πόντους με την μοναδική αξιοπρεπή παρουσία από την Τσσκα.
      Εν πάσει περιπτώσει αναφέρονται αυτά γιατί λέγεται ότι αυτοί οι παίκτες υπάρχουν μόνο στα εύκολα και μετά απλά εξαφανίζονται(εκτός αν απαιτούμε από αυτούς να πετάνε επίσης 20βάλε σε σοβαρές άμυνες).
      Είμαι λάτρης του σκεπτόμενου μπάσκετ και τακτικού παιχνιδιού.Αγαπημένος μου(τονίζω αγαπημένος) Έλληνας παίκτης είναι ο Παπαλουκάς στα καλά του.Αποφεύγω την επαφή με το ΝΒΑ.
      Εδώ όμως ισοπεδώνουμε βασικές έννοιες του μπάσκετ.Βλέπω συχνά παιδιά εδώ μέσα να μειώνουν παίκτες που χαρακτηρίζονται από ταλέντο και έτσι ή αλλιώς είναι frontmen στις ομάδες τους,έχουν έφεση και προτίμηση στο σκοράρισμα κλπ.
      Στα κρίσιμα ματς μπορεί όντως κάποιοι από αυτούς να βγαίνουν έξω από τα νερά τους γιατί όπως λέτε προσαρμόζονται οι άμυνες πάνω τους ή πρέπει να παίξουν σε άλλο τόνο από ότι έχουν συνηθίσει.Δεν φταίει ο κάθε Μακκάλεμπ ή Πάργκο αν η ομάδα του στηρίζεται υπέρ το δέον σε αυτόν και όταν θα χρειαστεί να βάλει 10 πόντους αντί για 20 να θεωρείται αποτυχημένος.
      Ο καθένας θέλει το κατάλληλο περιβάλλον να αποδώσει.Όπως ο Παπαλουκάς και ο ΔΔ είχαν 10 παικταράδες και μια σωστά δομημένη ομάδα δίπλα τους(με μεγάλους προπονητές) να πασάρουν και να κάνουν όποια άλλη δουλειά χρειάζεται,έτσι και αυτοί οι άλλου είδους παίκτες χρειάζονται κάποιους να κάνουν τα βρώμικα,άλλους να βοηθάνε,να πασάρουν,μια ομάδα με συνοχή.
      Έχουμε εξυμνήσει ουκ ολίγες φορές το Ελληνικό μπάσκετ,την σκέψη,την τακτική,τους εγκεφαλικούς γκαρντ.Δε βλέπω το λόγο σε μια συζήτηση που αφορά καθαρά ένα κομμάτι του παιχνιδιού όπου οι παραπάνω παίκτες σίγουρα είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους,να κατηγορούνται για αυτή τους την ιδιότητα και να χαρακτηρίζονται τουρλουμπουκάδες,πανηγύρια,losers κλπ.
      Ρε 77 μήπως μπερδεύτηκες?Εγκλωβίστηκε ο ΜακΙντάιρ το 2009?Το τερμάτισε ο τύπος....

      Διαγραφή
    12. Λοιπόν, έχουμε και λέμε :
      Δεδομένο 1ο : Τα ματς που καίνε στην Ευρωλίγκα (και όχι μόνο) κρίνονται σε χαμηλούς ρυθμούς, 5-5 και μετρημένες επιθέσεις. Αυτό ισχύει τα τελευταία 10 χρόνια, τουλάχιστον.
      Δεδομένο 2ο : Οι παίκτες που είναι μανούλες στο 1 on 1 και στο transition, συνήθως δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικοί στο 5-5 όπου οι αρετές και τα προσόντα τους δεν μπορούν να αξιοποιηθούν.
      Δεδομένο 3ο : Σχεδόν όλοι οι τελευταίοι πρωταθλητές Ευρώπης και φιναλίστ δεν είχαν τέτοιους παίκτες σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν ήταν στημένες δηλ. έτσι ώστε να ζουν ή να πεθαίνουν από αυτό το είδος του παιχνιδιού. Όσες ομάδες είχαν τέτοιους, φρόντιζαν να τους ντύνουν με τις κατάλληλες πανοπλίες.
      Δεδομένο 4ο : Είναι πολύ πιο ευχάριστο στο μάτι το είδος του παιχνιδιού που πρεσβεύουν αυτού του είδους οι γκάρντ (γιατί για γκάρντ βασικά μιλάμε). Αλλά, τελικά, όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων ή και γούστου.
      Δεδομένο 5ο : Άλλο είναι να ηγείσαι της FYROM που μπαίνει 4άδα από τα αζήτητα και άλλο να ηγείσαι μιας ομάδας που ΠΡΕΠΕΙ να πάει κάπου.

      Υ.Γ. Και ναι ο Μακιντάιρ το 2009 και ειδικά στο 3ο καθοριστικό ματς πιάστηκε κυριολεκτικά αιχμάλωτος. Αν το τερμάτιζε θα ήταν τουλάχιστον στο Βερολίνο.
      Υ.Γ. 1 Για να αποφύγω παρερμηνείες και εθνικιστικές ακροβασίες, το μπάσκετ που κερδίζει το παίζουν και οι Έλληνες. Όχι μόνο αυτοί

      77

      Διαγραφή
  88. Καλησπέρα.
    Επειδή παρατηρώ άκρατο ενθουσιασμό, θριαμβολογίες, διθυράμβους για παίκτες και προπονητές, μεγάλα λόγια και υπέρμετρη αισιοδοξία, θέλω να υπενθυμίσω ότι απλά βρισκόμαστε στην αρχή. Καμία ομάδα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι έτοιμη (ούτε ο Ολυμπιακός που πέρασε από την Πόλη). Αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι η εξέλιξη της προσπάθειας των ομάδων να μονταριστούν, να βρουν χημεία και να αποκτήσουν την απαιτούμενη συνοχή. Άλλοι έχουν μείνει πίσω και πρέπει να εντείνουν την προσπάθειά τους και άλλοι είναι πιο μπροστά και νικώντας εξασφαλίζουν την δυνατότητα να δουλεύουν χωρίς extra πίεση χρόνου. Ακόμη και μετά την regular season και πριν το top-16 υπάρχει η δυνατότητα των αλλαγών. Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι με 1-2 στοχευμένες αλλαγές, οι ομάδες μεταμορφώνονται εντελώς.

    Ούτε ο Λοτζέσκι είναι Σισκάουσκας, ούτε ο Ντάνστον καλύτερος του Χάινς, ούτε ο Αγραβάνης έχει για πλάκα τον Έρτσεγκ, ούτε ο Μπαρτζώκας έγινε ξαφνικά ο μάγος των πάγκων με ποσοστό 100% στις επιλογές των παικτών. Ο Ολυμπιακός, χθες, έβαλε τα δύσκολα στην Γαλατά που δεν έβαλε την προηγούμενη εβδομάδα η Σιένα. Αρκετοί , είχαμε επισημάνει ότι η εύκολη νίκη των Τούρκων στην Ιταλία δεν ήταν αρκετή για να μας επιτρέψει να θεωρήσουμε την ομάδα του Αταμάν καλοδουλεμένο σύνολο. Και να που αυτό αποδείχτηκε. Και η Γαλατά, όπως και οι υπόλοιποι, θέλουν χρόνο για να μας δείξουν την πραγματική τους δυναμική.

    Υπομονή, λοιπόν, και σύνεση γιατί η χρονιά είναι μακριά και κρύβει πολλά σκαμπανεβάσματα.

    Υ.Γ. Ελπίζω το πρόβλημα του Τζαγουάι να είναι περαστικό και το παιδί να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @77
      συμφωνω απολυτα στο κειμενο σου(βεβαια πιστευω να καταλαβες οτι οταν λεω τον λοτζεσκι σισκαουσκας εννοω οτι παιζει με αυτη τη λογικη κατα την ωρα με αυτη την αποτελεσματικοτητα.αν ειναι θα φανει στο χρονο),ειναι ακομα πολυ νωρις και σχολια διθυραμβικα μονο κακο κανουν.
      ετσι και αλλιως δεν εχει παιξει με ομαδες φ4 και ισως ουτε καν πλει οφς.
      επισης το οτι ο ομιλος του ειναι τοσο ευκολος μονο κακο θα του κανει.οχι καλο.
      gskordak

      Διαγραφή
    2. ΟΚ, κατάλαβα. Αλλά ακόμα κι έτσι μου φαίνεται too much. Ο Σίσκα ήταν άλλη κλάση. Παρόλα αυτά και μένα ο Λοτζέσκι με έχει εντυπωσιάσει. Αλλά είπαμε, ας περιμένουμε. Είναι πάρα πολύ νωρίς.

      77

      Διαγραφή
    3. Καλά ρε παιδιά αράξτε...κουβέντα να γίνεται...
      Και τον Μπράμος τον λέγαμε Ντανίλοβιτς...Κανείς δεν πιστεύει ότι ο Βέλγος έγινε Σισκάουσκας ούτε ο Μπαρτζώκας Πόποβιτς,ούτε ο Αγραβάνης καλύτερος του Έρτσεγκ.(δεν αναφέρθηκαν από κάποιον αυτά.)Γενικά υπερβάλλεις στην κριτική σου 77,δεν είδα διθυραμβικές κριτικές κάπου.
      ΥΓ:Μου αρέσει που είχα σκοπό να παίξω Μπουντιβέλνικ 2πλό με χάντικαπ τόσες μέρες και με πήρε ο ύπνος και το ξέχασα...Καλά να πάθω..

      Διαγραφή
    4. Peris, δεν εννοώ εδώ. Μιλάω για sites, ραδιόφωνα, εφημερίδες κλπ.Μιλάω για γενική αίσθηση.

      77

      Διαγραφή
  89. @panagos
    παναγο μου ξεχασα να σου απαντησω στην ερωτηση σου..αν παιζει ρολο και η ομαδα που παιζει καποιος.
    μα για να παιξει καποιος στην καταλληλη ομαδα θα πρεπει να εχει και τα απαραιτητα στοιχεια.και αυτοι ολοι δεν τα εχουτν και για αυτο δεν επαιξαν.
    η μαλλον δεν τους επελεξε κανενας μεγαλος προπονητης.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Καλησπερες,βλεπωντας το ματς της φενερ με τη μπαρτσα υποψιαζομαι οτι ο ζοτς προσπαθει να φτιαξει αμυντικα ενα διαμαντιδη στο προσωπο του πατριωτη του σιπαχι...μεγαλοσωμος ποιντ γκαρντ με μεγαλα ακρα και καλο ballhadling,μεχρι την ελια στο μαγουλο πετυχε ο μπαγασας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Τελικα η φενερ εγινε ομαδα..Πολυ δυσλειτουργικο το σχημα χωρις 4αρι της μπαρτσα..Της λειπει πολυ ο ολεσον και πουλεν..Ο πουλεν ξερει κανεις γιατι δεν παιζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Πάντως αυτή η πεντάδα με Μακάλεμπ, Πρέλντζιτς, Μπογκντάνοβιτς, Κλέιζα και Ζόριτς, αμυντικά δεν πιάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Στο άλλο ματς εν τω μεταξύ, παίζουν κατς κανονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Με 8 παίκτες έχει κατέβει η Λαμποράλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. To κανε ο Ζοτς παλι το θαυμα του..Επνιξε τη Μπαρτσα για κανα 25λεπτο..τα κενα διαστηματα και οι επιθεσεις γιουρουσι συντομα θα εξαληφθουν μολις η ομαδα κανει κτημα της τον τροπο σκεψεις του...κατ εμε (εστω και νωρις η προβλεψη) δυσκολα χανει το τρενο για φ4

    G-Bo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικος αλλα αν ημουν προεδρος της καχα λαμποραλ ο σκαριολο δεν θα γυριζε στη βιτορια....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ξέχασα ν' αλλάξω τα lineups στο fantasy. Παναγία μου.

    Gortrat και σαβούρα για Okafor κι ένα πικ με προστασία top 14 φέτος. Καλό deal και για τους 2.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Giati re Ody kalo deal kai gia tous duo. Oi wizards theloun pasi thisia na xtupisoun playoff fetos kai meta tin anapodia me ton okafor psaxnan ena aksioprepi psilo. Tiroumenon ton analogion ton vrikan. Oi alloi ti omada tha parousiasoun fetos... Entaxi eipame den pane gia tpt fetos alla allo auto kai allo na epileksoun toso anoixta na kseftulistoun kunigontas tous sixers stin maxi gia to xeirotero record ever stin regoular season. Telos den theoro ton Shannon Brown savoura , eidika gia tous fetinous suns. Ksero oti to trade egine gia to mellon alla kai pali m fainetai upervoli. To mono pou leipei pia einai na antalaksoun kai ton dragic gia kana pick tou 2015 kai meta na kleisoun to magazi. Montana

      Διαγραφή
  98. Μητσαρα, φοβερο μπλογκ, απιστευτες συζητησεις, να στε ολοι καλα μαγκες περναω απειρες ωρες εδω μεσα!

    μονο μια παρακληση - request..

    γραψε αν προλαβεις κανα αρθρακι για πανιωνιο-παοκ που (κιολας) στη 2η αγωνιστικη ειναι αηττητοι! ο πανιωνιος ειδικα ολοκληρη σπαρτακ εκτος κερδισε!

    ΤΗΕ BLACKOUT 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. μια μικρη προσθηκη στο απο πανω : (γενικα πιστευω οτι εχει υποβαθμιστει το eurocup απο τα ελληνικα αθλητικα site- αξιζουν πιστευω οι δυο παλαι ποτε αρκετα μεγαλες ομαδες ενα αφιερωματακι-εστω αναλυση των αγωνων τους-παρεπιπτοντως, παναθηναικος ειμαι)

    cheers!

    THE BLACKOUT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Jimάρα!!!
    Να 'σαι καλά, με υγεία!!!

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Δεν το λέω εγώ τα μαθηματικά το λένε και συγκεκριμένα η απλή μέθοδος των τριών. Ομάδα με 8 παίκτες σκοράρισε 74 πόντους, αν έπαιζε με 12 πόσους πόντους θα έβαζε? 12Χ74/8=111

    NIKOS B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάσου δηλαδή οι ομάδες του D'Antoni στο Phoenix με 8 παίκτες rotation που έβαζαν 120 στην καθησιά τους τι θα έκαναν αν έπαιζε 12 παίκτες.

      Ody

      Διαγραφή
  102. Τζιμάρα χρόνια πολλά! Να'σαι δυνατός και να συνεχίσεις να μας προσφέρεις τη καλύτερη μπασκετική σελίδα..

    ΜΑΝΟS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Χρόνια πολλά Δημήτρη με υγεία, συνέχισε να μας ταξιδεύεις!

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Χρόνια πολλά Μητσάρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. ρε παιδιά η συμμετοχή του Παππά σε παιχνίδι που είχε κριθεί από τόσο νωρίς δεν είναι λίγο περίεργη ? Σαν να του έκανε πλάκα ο Άρτζι χτες .Εμένα μου φάνηκε σα να θέλει να του δώσει κάποιο μήνυμα .

    jokey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Καψόνι κανονικό jokey. Είμαι υπέρ καλά κάνει ο Πέδουλας

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Xρόνια πολλά στον αρχηγό της σπείρας..

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Χρόνια πολλά Δημήτρη! Ό,τι επιθυμείς φίλε, σου εύχομαι ζωή γεμάτη με χαρές, επιτυχίες και μπάσκετ!!
    Στα χτεσινά σαφώς και η μισή Λαμποράλ δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο αλλά τουλάχιστον επιθετικά έδωσαν ρεσιτάλ οι πράσινοι. Τα τρίποντα μπήκαν σχεδόν όλα, ήταν όμως ελεύθερα και αποτέλεσμα καλής κυκλοφορίας (και επιλογής της άμυνας), ενώ είδαμε πολλές φορές το 4αρι να βγαίνει offside στην baseline και να τελειώνει την φάση ή να μοιράζει παιχνίδι στο high post όπου Λάσμε, Μπατίστ, Λουκάς μπορούν να σκοτώσουν ή να μοιράσουν και αυτοί με τη σειρά τους παιχνίδι. Είδαμε και 2-3 αιφνιδιασμούς, γενικά πολύ καλή εικόνα. Αμυντικά χαλάσαμε τα passing lanes και αυτό φάνηκε, πήραμε ριμπάουντ αλλά απο κει και πέρα τίποτα το ιδιαίτερο. Πάλι ο αντίπαλος σταρ μας πέταξε εικοσσάρα, πάλι δώσαμε πολλά σουτ που ήταν αποτέλεσμα κακών περιστροφών. Βελτίωση πάντως υπήρχε έστω και μικρή.
    Για τον Παππά και εμένα το παρολίγον ΔΠ δεν παιχνίδι που είχε κριθεί από το ημίχρονο μου φάνηκε κάπως. Ηταν όμως καλή επιλογή από την άλλη να μείνει πολύ ο Κάρι και ο Μπράμος στο παρκέ γιατί και οι 2 μου έμοιζαν μπουκωμένοι στα πρώτα ματς και χτες ρόλαραν και βρήκαν έναν ρυθμό. Πρέπει να τα δέχεται αυτά ο Παππάς, χτες επίσης έπαιξαν λίγο και ο Μαυροκεφαλίδης και ο Γιάνκοβιτς και ο Ματσιούλις, δεν είναι κάτι για να σκαλώνεις, είμαι σίγουρος στο ματς πρωταθλήματος θα παίξει και αυτός και οι άλλοι αρκετά περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Χρόνια καλά Τζιμάρα, ΟΑΣΗ των μπασκετικών!
    Καλός ο Τουτζιαρακης χτες, 13 πόντους και 7-8 ριμπαουντ, 2 τάπες και 2 ασσίστ. Αυτά μέτρησα /θυμάμαι εγώ!
    Ο προπονητής της Σόλνα (Φιλανδός, μη ρωτάς όνομα) έπαιξε πολύ ωραιο μπάσκετ με μία ζώνη του γινόταν ματς απ στο τέλος της επίθεσης. Αν δεν ήταν ο Rydberg (πάμε στο ίδιο γυμναστήριο, χέρια τούμπανα το παιδί) να στάξει 3/4 τρίποντα στα τελευταία 15 λεπτά, θα γινόταν ντερμπυ! Πωπω, κοίτα να δεις που σε λίγο θα γράψω ρεπορτάζ για τον αγώνα!
    Χιλιόχρονος Τζιμάραααα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Jimara χρονια πολλα, να σαι γερος δυνατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Χρονια Πολλα Jimara!

    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Δημητρη χρονια πολλα!!! Να 'σαι γερος και τυχερος και να ομορφαινεις τις μερες μας με μπασκετικες συζητησεις
    Γιαννης Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Τα σέβη μου και τις ευχές μου στον ηγέτη αυτού του μπασκετικού κινήματος που τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχει αλλάξει τη καθημερινότητα μας. Χρόνια πολλά Τζιμάρα, να'σαι γερός και πάντα εδώ. Κράτα τις αρχές σου (γιατί ξέρω ότι το κάνεις) μείνε αυτόνομος και ο ίδιος. Τα καλύτερα εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.

    Μανώλης Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Χρόνια πολλά μεγαλύτερε μπασκετικέ μαφιόζε της Ελλάδος!!!
    Εύχομαι κάθε επιτυχία και ότι επιθυμείς φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. ρε παιδιά πως μπορώ να μπω στην παλιά καλή παραδοσιακή (χαχα) ιστοσελίδα της euroleague??? γιατί με πετάει στο sport24???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Χρόνια πολλά Jim! Γερός, δυνατός, να χαίρεσαι τ' όνομά σου!

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή