Athlenda

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ..


Το Hoopfellas αποκρυπτογραφεί τις νίκες των «αιωνίων» στη τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας, οι οποίες δεν πρέπει να αποτελέσουν ένα καλό make up αλλά κίνητρο για δουλειά και βελτίωση.. Σε αυτό το χρονικό σημείο, τίποτα δεν είναι τόσο καλό και τίποτα τόσο χάλια όσο μπορεί να φαίνεται..




Έτσι είναι..

Πάμε γρήγορα να κοιτάξουμε πίσω από τους διθυράμβους που έχετε διαβάσει τις τελευταίες ημέρες για τον «ανίκητο» Ολυμπιακό και τον «αναγεννημένο» Παναθηναϊκό..

Για τον Ολυμπιακό..

Το σύνηθες αποτέλεσμα στο Φάληρο με τους ερυθρόλευκους να προσθέτουν άλλο ένα classic στη συλλογή που κάνουν τα τελευταία χρόνια, αυτή τη φορά απέναντι στη Μοντεπάσκι του Κρέσπι. Τι είδαμε..


-Είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα από κάθε ομάδα στην Ευρώπη υπό καθεστώς –χρονικής κυρίως-πίεσης. Οι πρωταθλητές είναι απίστευτα αποτελεσματικοί όταν μπούν σε return mood σε παιχνίδι που ακολουθούν, δε βλέπουν χρονόμετρο, βγάζουν τρομερή συγκέντρωση, έχουν..τσάι στις φλέβες τους και όχι αίμα. Ο χαρακτήρας αυτός δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη αλλά σκεφτείτε λίγο το πόση «πραγματική» πίεση έχουν αντιμετωπίσει φέτος..? Σχεδόν μηδενική. Μιλάμε για μια αήττητη ομάδα που ουσιαστικά έχει χτίσει αυτό το πρόσωπο κάτω από εικονικές συνθήκες πίεσης. Πολύ απλά, δεν θα έτρεχε ..nothing εάν έχανε είτε από τη Ζιελόνα, είτε στο Μόναχο είτε από τη Μοντεπάσκι. Δεν διακυβευόταν κάτι.. Αυτό είναι πίεση. Αντίθετα αυτές οι καταστάσεις που βλέπουμε φέτος είναι κάτι..πιο κοντά σε «συνθήκες κανονικού παιχνιδιού» (δηλ. ματς μεγάλου ενδιαφέροντος). Φυσικά δε φταίει ο Ολυμπιακός σε αυτό. Προσωπικά δε θα πω σε καμία περίπτωση ότι η ομάδα δε μπορεί να παίξει τόσο καλά στο τέλος ενός  κλειστού ματς π.χ. με τη Ρεάλ ή τη Φενέρ. Έχει χτίσει το προφίλ και την ψυχολογική βάση να το κάνει απέναντι σε οποιονδήποτε. Απλά, έτσι όπως ξεκινά τα παιχνίδια, δε θα έχει την ευκαιρία να γυρίσει απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. Γιατί η ομάδα βγάζει σαφώς προβλήματα που θάβονται πίσω από την ταμπέλα του αήττητου..


-Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα «μύριζε».. Άδειο γήπεδο, αδιάφοροι ουσιαστικά αντίπαλοι (η Σιένα έτσι κι αλλιώς πρέπει να κερδίσει την Ουνικάχα), μυστήρια κατάσταση..


Ο Κρέσπι το πήγε καλά το ματς. Ειδικά χωρίς τον Χάκετ, μάλλον μιλάμε για άθλο.  Πρόκειται για τα παιχνίδια που (οι προπονητές θα με καταλάβουν) ο κόουτς είναι σε «καλή βραδιά», έχει ιδέες, του «πηγαίνουν» πράγματα και το σχέδιο προχωρά καλά. Περισσότερο (στη βάση που έχτισε ο Μπάνκι πέρυσι) προσπάθησε να χαλάσει το μυαλό του Ολυμπιακού ο Ιταλός. Με συνεχείς εναλλαγές στο αμυντικό στο αμυντικό κομμάτι. Προσωπική άμυνα σε άμυνα χώρου και καπάκια σε διαφορετική άμυνα χώρου, στόχευε καθαρά στο να μην βρεί ο αντίπαλος ρυθμό και το κατάφερε σχεδόν στο απόλυτο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκίνησε του Κουρνούχ (σας έχω μιλήσει για τον νεαρό αρχές  σεζόν, νομίζω στο basketblog, που γύρισε από την Φορτιτούντο και «πρέπει» να βγεί με κάθε κόστος) πάνω στον Σπανούλη ενώ μετά παρουσίασε μια ζώνη 3-2 με τον Κάρτερ ψηλά στην πρώτη γραμμή (αλά Μος..) στοχεύοντας στο να αναχαιτίσει το κεντρικό πικ εν ρολ των ερυθρολεύκων.
Μοιραίο λάθος του Κρέσπι το ότι έπαιξε τα τελευταία λεπτά χωρίς τον Ρες στην πεντάδα του. Απλά απαράδεκτο. Ναι, είχε χαμηλό σχήμα με 4 περιφερειακούς για να μπορέσει να αμυνθεί στο τρίποντο (όπου πέταγε φωτιές ο Ολυμπιακός)και ο Χάντερ έπαιζε ..τέρμα, αλλά ο Ρες είναι ο clutch παίκτης σου με πολύ καθαρό-αποδεδειγμένα- μυαλό, δε το αφήνεις έξω (ακόμα και αν χρειαζόταν να αλλάξεις τον Χάντερ ή ακόμα και την άμυνα σου λέω εγώ η οποία έτσι κι αλλιώς μάζευε από παντού). Η αυτοπεποίθηση που έχει κερδίσει ο Βιτζιάνο μετά το δεύτερο νικητήριο σουτ, μάλλον κόστισε στο Φάληρο..


-Ο Ολυμπιακός πρέπει να ήταν η πρώτη ομάδα την τελευταία διετία σε αγώνα Ευρωλίγκας που δεν έβαλε καθαρά, ωμά, τη μπάλα στο ποστ απέναντι στη Μοντεπάσκι προχθές. Εννοώ, να βάλει τη μπάλα εκβιαστικά χαμηλά, αν με καταλαβαίνετε.. Ελλείψει Μπέγκιτς και Πρίντεζη σίγουρα υπάρχει μια δικαιολογία αλλά και πάλι περίμενα πολύ περισσότερες καταστάσεις για τον Ντάνστον.  Ειδικά η παρουσία του Περπέρογλου στο «4» ευνοούσε ακόμη περισσότερο τον Αμερικανό.

-Προσωπικά και σε συνάρτηση με τον αντίπαλο (το πώς και τι παίζει) δε μου άρεσε το αμυντικό performance των ερυθρολεύκων. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο σε επίπεδο διαβάσματος/προετοιμασίας παιχνιδιού και αδυνατώ να πιστέψω ότι τον αποπροσανατόλισε τόσο ή απουσία του Χάκετ (παρά το ότι πρόκειται για τον παίκτη που «αποφασίζει» στην επίθεση της Μοντεπάσκι). Οι ερυθρόλευκοι δεν πίεσαν τη μπάλα και τους περιφερειακούς της Ιταλικής ομάδας, έφαγε πόντους σταswitch, αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα με τον Γκριν, ένα παιδί που είναι χαρισματικός επιθετικός αλλά «διαβάζεται» καθώς δε του αρέσει η επαφή, δε πηγαίνει βάσει της φύσης του προς τα μέσα, δε πατάει ζωγραφιστό.


-Ο κόουτς Μπαρτζώκας προσπαθεί εδώ και καιρό να «βάλει» τον Λο σε ρυθμό. Γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι ο Αμερικανός –ειδικά για τα παιχνίδια που έρχονται- αλλά το πλαίσιο δράσης του έχει κατά κάποιο τρόπο αλλάξει. Ο Λο ως γνωστόν χτυπάει καλύτερα σε δεύτερο χρόνο επίθεσης, όχι τόσο ως  δημιουργός σε καταστάσεις πικ εν’ ρολ. Αυτή τη στιγμή όμως στην αδύνατη πλευρά των ερυθρολεύκων βασιλεύει το δίδυμο Λοτζέσκι-Περπέρογλου που μονοπωλεί τα τελειώματα στα close outs (ο Λο υπερέχει στο να χτυπήσει με διείσδυση πάνω σε αυτά, ο Λοτζέσκι έχει το συν της πάσας ενώ ο Πέρπε έχτισε μια καριέρα σε αυτή την πλευρά) ενώ τα τελειώματα του (δυνατό σημείο)δεν είναι τα ίδια (δείγμα του ότι δεν έχει επανέλθει 100% σε φυσικό/σωματικό επίπεδο).


-Σε ατομικό επίπεδο ο Στράτος Περπέρογλου ήταν κατά την προσωπική μου άποψη ο MVP και σημαιοφόρος της αντεπίθεσης. Μετά ο Σπανούλης των μεγάλων σουτ. Ο Περπέρογλου βγάζει φωτιές αυτή την περίοδο, περνώντας χρόνο στη base line και στο «4», όπου είναι εμφανές ότι μπορεί να κάνει παπάδες. Γνωρίζει πολύ καλά το ..χώρο, έχει μια απίστευτη αίσθηση του καλαθιού παίζοντας πάνω σε αυτή τη γραμμή και πολύ γρήγορο χρόνο εκτέλεσης αλλά και αποτελεσματική κίνηση μακριά από τη μπάλα. Θα έλεγα ότι στην καριέρα του έως τώρα, έχει παίξει εκεί πολύ λιγότερο από ότι θα έπρεπε. Ειδικά όπως είναι σήμερα το άθλημα. Εξαιρετικός ο Έλληνας φόργουορντ λοιπόν, με μεγάλα σουτ και τη γνωστή versatile επίθεση του να δίνει άλλη διάσταση στους ερυθρολεύκους.
Εύφημος μνεία και στον Κώστα Σλούκα. Έχει δυναμώσει την αχίλλειο πτέρνα του φέτος, δουλεύοντας το footwork του που τον έχει κάνει πολύ πιο αποτελεσματικό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Παίζει πάνω στις αλλαγές, μεταφέρει καλύτερα τη μπάλα, αμύνεται πιο σωστά πάνω σε αυτή, τελειώνει φάσεις με μεγάλη άνεση πλέον. Μαζί με τον Περπέρογλου είναι οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού που «θάβουν» τον αντίπαλο..

Για τον Παναθηναϊκό..

Πάμε και στο Κράζνονταρ.. Επιτέλους η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έπαιξε καλό μπάσκετ, με μεγάλη διάρκεια και αποτελεσματικότητα και στις δύο πλευρές του παρκέ.  Ας πούμε όμως δύο πραγματάκια..


-Όποιος παρακολουθεί  τη Λοκομοτίβ μπορεί να σας πεί δύο πράγματα. Όποιος όχι, απλά θα μείνει εκστασιασμένος από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός «πάτησε» μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα που θα μπορούσε άνετα να είναι 1η στον όμιλο. Η Κούμπαν είχε θέμα. Ή μάλλον θέματα.. Διαβάζω ύμνους για την άμυνα πάνω στον Μπράουν. Είναι γνωστό στη Ρωσία ότι έχει προκύψει πρόβλημα με τον δαντελένιο φόργουορντ, MVP του Νοεμβρίου στη διοργάνωση. Την προηγούμενη εβδομάδα η Λοκομοτίβ έπαιξε την πρωτιά στο Τελ Αβίβ και ο Μπράουν έμεινε σιωπηλά στον πάγκο, χωρίς –όπως δήλωσε ο ίδιος μετά εμφανώς επηρεασμένος- να υπάρχει πρόβλημα τραυματισμού. Κάτι έχει σπάσει βέβαια, ήταν εμφανές στη γλώσσα του σώματος του παίκτη, που ήταν υπερβολικά σνομπ.  Και σχήματα με τον Χέντριξ και τον Μάριτς μαζί, παίζουν σήμερα μόνο σε βιντεοκασέτες..
Θέμα υπάρχει (από την αρχή της σεζόν με πολλές διακυμάνσεις) και με τον Ουίλιαμς. Χωρίς τον Μπίκοβ ο Αμερικανός ήταν απαραίτητος στο ροτέησιον (όχι ότι και με τον Μπικοβ γερό δεν είναι) αλλά ο Πασούτιν του έκανε ένα κρύο ντούς  7 λεπτών..  Ο όντας σε passive mood Ουίλιαμς (εκεί βγάζει το ..καλύτερο του) μπορούσε να αλλάξει πολλά στην εικόνα των Ρώσων. Για τον Πασούτιν γνωρίζετε ότι έχω πολύ καλή γνώμη. Τον θεωρώ εξαιρετικό προπονητή με προδιαγραφές για σπουδαία καριέρα. Θα απογοητευτώ όμως να πέσει στο τριπάκι των εξ Ανατολάς coach και να εμφανίσει κολλήματα με τους Αμερικανούς παίκτες..


-Για τον Παναθηναϊκό από την αρχή φαινόταν ότι υπάρχουν προδιαγραφές για ένα καλό παιχνίδι.  Μη παραξενεύεστε που αυτό έγινε υπό καθεστώς απουσιών και μικρότερου ροτέησιον. Το μικρό ροτέησιον είναι πολύ φυσικό να είναι πιο λειτουργικό, πιο εύκολο στη χρήση. Απλά είναι πιο ευάλωτο και λιγότερο ασφαλές σε βάθος χρόνου.


-Πέρα από τα εσωτερικά θέματα και την εικόνα της Λοκομοτιβ, θα πρέπει να αξιολογήσουμε την προσπάθεια των πρασίνων.  Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έκανε ένα καλό αμυντικά παιχνίδι. Από τα πολύ καλά του φέτος.  Αν εξαιρέσουμε την 1η περίοδο όπου έγινε ζημιά από τον Γιασάητις  και τα σουτ που βρήκε (ήταν ξεκάθαρο βέβαια ότι δε θα έχαναν από εκεί οι πράσινοι γιατί πολύ απλά δε θα συνεχιζόταν αυτό) ώστε οι Ρώσοι να φτάσουν το σύνολο των 23 πόντων, η ελληνική άμυνα κυμάνθηκε σε αρκετά καλά επίπεδα. Μου άρεσε το πώς οι πρωταθλητές Ελλάδας «έσπρωχναν» την επίθεση του αντιπάλου έξω από το ζωγραφιστό τους, μένοντας με συνέπεια μπροστά από τον παίκτη. Έπαιξε ρόλο και η παρουσία του Μπράμος  για 30 λεπτά στο παρκέ, ο οποίος  έδωσε ταχύτητα στο συγκεκριμένο κομμάτι και ένταση η οποία λείπει από τα γκαρντς.  Με τον Διαμαντίδη ως συνήθως μακριά από τον άξονα (ώστε να έχει πιο εύκολα βοήθεια, λιγότερη φθορά) και αμυντικό «στόχο» το high low των Χέντριξ-Μπράουν, η συνεργασία των οποίων  αποτελεί  ένα από τα καλύτερα κομμάτια του παιχνιδιού της φετινής Λόκο) όπου έδωσαν φάουλ οι πράσινοι και τον Λάσμε στο ποστ απέναντι στον Χέντριξ  να δίνει ότι μπορεί και τον Ούκιτς να ελέγχει τη μπάλα και στις δύο πλευρές του παρκέ, η ελληνική ομάδα κέρδισε τη μάχη του ρυθμού δίνοντας αρκετά defensive stops. Ο Πασούτιν έδωσε μπάλες (συνήθης τακτική) ψηλά στην πλευρά στον Χέντριξ ώστε να πάει «μέσα» με ντρίμπλα εκμεταλλευόμενος το court vision του Αμερικανού ψηλού και την ικανότητα του να δεί το κόψιμο και να πασάρει εγκαίρως στην ανοιχτή ρακέτα, κατάσταση που γρήγορα διάβασε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.


-Επιθετικά ο Παναθηναϊκός  προσπάθησε να καλύψει την έλλειψη ποστ παιχνιδιού (μη ξεχνάμε δεν είχε ούτε τον Μασιούλις) παίζοντας πολύ  καταστάσεις dive με τον Λάσμε, ο οποίος «βουτούσε» στο κέντρο του ζωγραφιστού μετά από σκριν, παίρνοντας πόντους από εκεί με την γρήγορη κίνηση  του Γκαμπονέζου. Επίσης ο κόουτς Πεδουλάκης προσπάθησε να δώσει περισσότερη κίνηση στην -μέχρι τώρα στατική- επίθεση του, βάζοντας συνεχόμενα σκριν ψηλά με τους Μπατίστ-Φώτση και τον Αμερικανό να μένει ψηλά διαβάζοντας.

Βέβαια το κλειδί ήταν η ευστοχία στο τρίποντο. Αυτό απαλείφει τα προβλήματα λειτουργικότητας στην επίθεση. Με εξαιρετικό τον Φώτση και 14/23 τρίποντα οι πράσινοι άνοιξαν το γήπεδο ώστε να βρεί  πατήματα στη ρακέτα αλλά και κατ’επέκταση ακόμα καλύτερα σουτ.  Ας μη κλείνουμε τα μάτια όμως..  Η περιφερειακή ευστοχία δε θα είναι εκεί κάθε βράδυ. Όσο οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν ποστ παιχνίδι, η δική τους επίθεση μισού γηπέδου δύσκολα θα αρχίσει να αποδίδει σταθερά. Σε παιχνίδια σαν αυτό της Ρωσίας εάν ο αντίπαλος επέστρεφε στο σκορ, είναι σίγουρο ότι θα φαινόταν η απουσία παιχνιδιού  χαμηλά. Εφόσον ο κόουτς κρίνει ότι ο Μαυροκεφαλίδης  δε μπορεί να δώσει πόντους από εκεί (ο Μπατίστ με συγκεκριμένους πλέον αντιπάλους) υπάρχει πρόβλημα. Δε παίζει transition offense ο Παναθηναϊκός αλλά στηρίζεται στο μισό γήπεδο. Πέρυσι είχε την επιλογή της post offense με τον Σοφοκλή (και όλων των ευεργετικών αυτής, ασχέτως παραγωγικότητας) και της pickn roll με τους Διαμαντίδη-Λάσμε. Φέτος δεν υπάρχει αυτό. Επίθεση μισού γηπέδου χωρίς ποστ παιχνίδι σε σταθερή βάση δεν υπάρχει επίσης, απλά δε θα είναι κάθε βράδυ εκεί..


Έχουμε πεί ότι από τους πράσινους λείπουν «κιλά» στη ρακέτα και ποστ παιχνίδι στο ζωγραφιστό. Χωρίς τον Μασιούλις αυτό είναι πιο έντονο αν και η αλήθεια είναι ότι η ποστ επίθεση με το «5» σου δίνει πολλά περισσότερα. Καλύτερη ισορροπία και προδιαγραφές για αμυνθείς στην επόμενη επίθεση του αντιπάλου. Ο Πεδουλάκης βάζει φάσεις με τον Γκιστ πλάτη ενώ στο Κράζνονταρ είδαμε πάλι και τον Ούκιτς χαμηλά. Δεν είναι η βάση όμως τέτοιες καταστάσεις. Και ναι, μια ανταλλαγή Μαυροκεφαλίδη-Βουγιούκα θα έλυνε πολλά θέματα στους πράσινους αυτή τη στιγμή (νομίζω ο Τρινκιέρι θα πέταγε τη σκούφια του..) μόνο που δεν είναι όλα τόσο εύκολα..


-Σε ατομικό επίπεδο, μπορεί οι περισσότεροι να εστίασαν στον –εξαιρετικό- Αντώνη Φώτση, όμως η ψήφος μου για τον πολυτιμότερο παίκτη πάει στον Ούκιτς. Δε ξέρω πόσες τέτοιες βραδιές μπορεί να έχει φέτος ο Κροάτης. Όταν όμως βγαίνει μπροστά σε δημιουργικό και εκτελεστικό επίπεδο διευκολύνει πολύ τον Δημήτρη Διαμαντίδη και αυτό είναι εμφανές. Όπως και το ότι ο Κάρι ανασαίνει καλύτερα στο ροτέησιον των τριών γκαρντς όπου έχει το χώρο του (χωρίς τον Παππά, όπως πέρυσι). Σαφώς το πρόβλημα παραμένει, χρειάζεται προσθήκη κατά τη γνώμη μου. Απλά σε βραδιές όπου ο Κροάτης θα παίζει έτσι μπαλώνοντας κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα λειτουργικότητας στο μπακόρτ, θα στρεφόμαστε στην έλλειψη ποστ ψηλού. Μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι της ομάδας στη Ρωσία λοιπόν θα σας πω ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί αλλαγές στη συνέχεια. «Αλλαγές» εσωτερικές, αλλαγές στο παιχνίδι του (π.χ. να βάλει σίγουρα περισσότερη κίνηση), αλλαγές πιθανόν σε πρόσωπα (ή καλύτερα προσθήκη/ες).

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ


Αυτό μου έβγαλε η παράσταση της Παρτίζαν στη Πόλη.. Τα μωρά του Ντούλε άφησαν τα κόκκαλα τους στο παρκέ. Τίποτα άλλο. Ειδικά τη στιγμή που έπεσε στο μείον 8 στο δεύτερο ημίχρονο με τους Τούρκους να φαίνεται ότι αποκτούν το πάνω χέρι, η Παρτίζαν έμοιαζε με πυγμάχο. Γροθιά με γροθιά, φάση με φάση πήρε το τιμόνι και δε το άφησε ποτέ.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ο..καλύτερος Μπογκντάνοβιτς του παρκέ, κερδίζοντας κατά κράτος τον φημισμένο Κροάτη (σύντομα ΝΒΑερ) ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς είναι το κορυφαίο παράδειγμα δουλειάς και του πόσο μπορείς να καλύψεις τις τεχνικές σου αδυναμίες με αυτή. Η Φενέρ ήταν χαμένη, γονάτισε τελείως βλέποντας τα μεγάλα σουτ του αντιπάλου. Είναι φανερό (και πολύ φυσικό) ότι περνά περίοδο κρίσης και ακούγεται ότι θα ψαχτεί για παίκτη. .


Υ.Γ:  Η ΤΣΣΚΑ νίκησε τη Μπάρτσα αλλά αυτή τη στιγμή έχει λιγότερες πιθανότητες να μπεί στη σωστή κατεύθυνση από τους Ισπανούς που έχουν σημαντικές επιστροφές. Είναι ενδιαφέρον (με αφορμή το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με την Φενέρ) να παρατηρήσετε σε πόσα plays που χαλάνε (κάτι που συμβαίνει σε όλους) μένει η μπάλα στα χέρια του Τεόντοσιτς ο οποίος καθυστερεί χαρακτηριστικά λες και ψάχνει αφορμή να συμμαχήσει με το ρολόι για να μπουμπουνίσει ένα κακό σουτ.. Πόσοι πόντοι, πόσες πιθανότητες μάλλον για πόντους χαμένες. Συμβαίνει συνέχεια στο παιχνίδι των Ρώσων. Αν δε κάνουν κάτι άμεσα, στην επόμενη φάση θα πνιγούν..




                

155 σχόλια:

  1. Καλησπέρα..
    Μια τράμπα Μαυροκεφαλίδη-Βουγιούκα θα ήταν το colpo grosso για ΠΑΟ αυτη τη στιγμή. Θα μας αλλαζε επιπεδο -τουλ. ενα επιπεδο πανω. Είναι και Έλληνας!

    Στην αρχη -πριν ξεκινησει η χρονια- δεν ημουν και πολυ ζεστος για Βουγιουκα, γιατι τον θεωρουσα αργο στα πόδια και ευαλωτο στην αμυνα. Όμως τωρα εχω αλλαξει γνωμη. Χρειαζομαστε όπως και δηποτε το ποστ παιχνιδι του. Και ας προσπαθησουμε να κρυψουμε την αμυντικη του αδυναμια. Εδω κρυβαμε τον Σόφο...

    Ρε λέτε να γινει καμμια τραμπα όπως πέρσυ, με Γκιστ-Πανκο...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δώσει άλλη διάσταση στην επίθεση σου.. Το καλοκαίρι οι φανατικοί της σελίδας θα θυμούνται ότι είχαμε πεί πως ο Ίαν είναι το ιδανικό συμπλήρωμα δίπλα στον Λάσμε για τη θέση "5".

      Διαγραφή
  2. καλησπερα τζιμ.....η ανταλλαγη που λες ειναι οτι πρεπει για τον παναθηναικο...και ελληνας ο βουγιουκας και παιχνιδι με πλατη και γνωριζει προσωπα και καταστασεις...ουτως ή αλλως ξερουν απο ανταλλαγες στον παναθηναικο...μακαρι....οσο για τον ολυμπιακο παιζει καλα και με αυτοπεποιθηση αλλα ακομα δεν εχει παιξει με σκληρη ομαδα στην ευρωπη,το πρωτο κρας τεστ ειναι την δευτερα οπου θα πεσουν κορμια και μου φαινεται οτι ο ολυμπιακος εχει παικτες πολυ δαντελενιους για τετοιο παιχνιδι..παντως πλακα πλακα πρασινοι και κοκκινοι πρεπει να ναι οι μονες ομαδες στην ευρωπη χωρις παικτες με παιχνιδι με πλατη στο καλαθι,μονο περπερογλου και ματσιουλις το κανουν σχετικα καλα...την τσσκα μην την υποτιματε ο μεσινα δεν θα πεσει τοσο ευκολα...απο φημες για μεταγραφες πριν το τοπ16 εχεις τιποτα?.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε ρε Τζιμ που εισαι τοσο καιρο...Θεωρεις πως ο Λασμε ειναι στο 100%; Εχεις ακουσει τιποτα για ανταλλαγη Λουκα-Ιαν; Επισης μου φαινεται οτι το σχημα Γκιστ Φωτση αρχιζει να γινεται ενα βασικο σχημα για την φροντκορτ, τι λες; Εξαιρετικο αρθρο by the way!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Στάθη, να'σαι καλά. Η αδυναμία ανταπόκρισης στα ζητούμενα των Μαυροκεφαλίδη (κυρίως) και Μπατίστ το έχει τοποθετήσει ψηλά στο ροτέησιον..

      Διαγραφή
  4. Καλός χρυσος ο Βουγιούκας..Αλλά επειδή τα αθλήματα όσο τακτική και αν έχουν μεσα τους(το μπασκετ ειναι 2o παγκοσμιως σε επιπεδο συστηματων μετα το NFL) δεν παύουν να παίζονται απο ανθρώπους.Με λίγα λόγια,δεν φτανει τι μπορεις να κάνεις,αλλά πως και με πόση ενέργεια το κανεις.Και ο Ιαν δυστυχως υστερει σε αυτον τον τομεα.Το ακρως αντιθετο παραδειγμα του Βουγιούκα ειναι αυτο του Γκιστ. Φλογα,δύναμη,ενέργεια.Το when the going gets tough,the tough get going δε βγηκε τυχαια. Απο την αλλη βεβαια πέφτεις και σε τοιχο, καθως χρειαζεσαι οπωσδηποτε post παιχνιδι σαν ομαδα(και σαν αθλημα γενικοτερα).Καλυτερα να παιρναμε εναν άλλον παρα τον Ιαν,ακομα και όχι τόσο εγνωσμένης αξίας σαν τον έλληνα σέντερ.Αν οι παίχτες δεν παίξουν με το μαχαιρι στα δόντια,δεν υπαρχει μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπαμε ότι είναι το πλήρες πακέτο. Είναι όμως μια εξαιρετική λύση. Θα βοηθούσε πολύ τη συνολική λειτουργία.

      Διαγραφή
  5. Αν έχεις αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει ανατροπές και με τις μεγάλες ομάδες μπορείς απλά να ξαναδείς τους 2 τελευταίους τελικούς της ευρωλίγκας...
    Και με την σοβαρή ομάδα του ομίλου (Γαλατά) δεν έκανε ανατροπές, έκανε 2 φορές πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειπα οτι δεν παιζει καλα ο ολυμπιακος αλλο καταλαβες,πραγματικα χαιρεσαι να τον βλεπεις απλα οι λοτζεσκι,πετγουει,ντανστον,σιμονς δεν εχουν δοκιμαστει με σκληρους αντιπαλους..οι χαιντς,παπανικολαου ηταν δοκιμασμενοι...ο χρονος θα δειξει....stonerook

      Διαγραφή
    2. Φίλε stonerook δεν το έγραψα για σένα

      Διαγραφή
  6. Η επιστροφή Βουγιούκα πιστεύω προσωπικά ότι είναι θέμα χρόνου. Είτε τώρα μέσω buy-out, ή trade είτε το καλοκαίρι ως ελεύθερος. Η ανταλλαγή μοιάζει ιδανικό σενάριο μιας και δεν θα έχει κόστος ενώ θα φέρει και ισορροπία στην φροντλάιν.
    Όπως είχα πει και πιο πριν λάθος δεν ήταν η μεταγραφή του Μαυροκεφαλίδη ούτε του Μπατίστ. Ο ένας είναι δεδομένα καλός παίκτης, άρτιος τεχνικά, με δεδομένα μεγάλα πλεονεκτήματα και δεδομένα μεγάλα κενά, ο άλλος είναι χρόνια γνωστός στην ομάδα. Το λάθος είναι ότι αποκτήθηκαν μαζί σαν τα 2/3 μιας φροντκορτ που συμπληρώνεται με τον Λάσμε. Ο τραυματισμός του Γκαμπονέζου έφερε στην επιφάνεια πιο γρήγορα από ότι προβλεπότανε τα προβλήματα που έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα φαινόντουσαν.
    Ουσιαστικά είναι δύο ίδιοι παίκτες πλέον. Και οι 2 απειλούν περισσότερο από τα 4-5 μέτρα με σουτ, και οι 2 ποστάρουν με συγκεκριμένους αντιπάλους μόνο και οι 2 στην άμυνα δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της θέσης. Μόνο ο ένας από τους 2 θα ήταν ταμάμ μαζί με έναν 7footer στυλ Βουγιούκα. Μια φροντλάιν Λάσμε, Βουγιούκα, Μαυροκεφαλίδη εμένα θα μου έκανε. Το θεμα όμως είναι ότι δεν μπορείς να έχεις τον τρίτο σου ψηλό με συμβόλαιο 800 χιλιάρικα οπότε μάλλον συμφέρει τώρα από την στιγμή που και ο κόουτς δεν παίρνει πράγματα από αυτόν, να κάνεις την ανταλλαγή Λουκά-Ίαν και να συνεχίσεις με ξεκάθαρα τρίτο σέντερ τον Μάικ, σε έναν ρόλο που πιστεύω οτι μπορεί να βοηθήσει.
    Είναι όμως επίσης θέμα γιατί δεν τροφοδοτήθηκε ποτέ στο ποστ ο Μαύρος. Ο Πεδουλάκης όταν τον πήρε ήξερε ότι στην άμυνα δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά επιθετικά τα βγάζει τα λεφτά του. Μόνο σε ποπ-αουτ τον είδαμε.
    Στην περιφέρεια τα πράγματα είναι γνωστά. Όσο ο Ούκιτς παίζει εξαιρετικά το κενό θα φαίνεται όλο και λιγότερο. Το θέμα είναι ότι δεν θα παίζει λογικά έτσι όλη τη σεζόν.
    Πλέον, με δεδομένη και την επιστροφή του Παππά σε κάποιο σημείο και με απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη υγείας στην ομάδα, θεωρώ πιο σημαντική την ενίσχυση στο 5. Όχι ότι στον άσσο είμαστε καλά. Απλά λείπει το ποστ παιχνίδι πάρα πολύ και από την στιγμή που δεν το παίρνουμε από τον Μαυροκεφαλίδη πρέπει κάτι να γίνει και να το πάρουμε. Πέρσι είχαμε τον Σόφο που άσχετα με το πως έπαιζε στην τελική πάντα είχε ένα αποτέλεσμα, Είτε πόντους, είτε φάουλ, είτε κούραση στα αντίπαλα σέντερ. Φέτος δεν ζορίζουμε τους αντίπαλους ψηλούς με κανέναν τρόπο.
    Οπότε ιδανικό να έρθει ο Βουγιούκας σε αυτή τη φάση της σεζόν, με το τοπ-16 μπροστά μας και θα ήταν και ακόμα καλύτερο και μια προσθήκη στον άσσο με παίκτη τα στοιχεία του οποίου έχουμε χιλιοπεί. Αυτά σε θέματα βελτιστοποίησης της υπάρχουσας χημείας και ισορροπίας. Από κει και πέρα η απόδοση είτε τώρα είτε μετά τις αλλαγές είναι άλλη υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "και να συνεχίσεις με ξεκάθαρα τρίτο σέντερ τον Μάικ, σε έναν ρόλο που πιστεύω οτι μπορεί να βοηθήσει"

      TERASTIA alhtheia, magka mou!!
      Thanos

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια είναι ότι ο Μαυροκεφαλίδης δεν έχει πάρει μπάλες καν στο ποστ. Δεν είναι ωμός (που λέμε) αλλά είναι τεχνικά άρτιος με ρεπερτόριο. Ο κόουτς έχει συμπεράνει ότι δεν μπορεί μάλλον εκεί.

      Διαγραφή
  7. Εγώ θα έδιωχνα τον Λουκά και θα έβαζα στο rotation τον Διαμαντάκο, δεν είναι εποχές για μεγάλα ανοίγματα, το ίδιο κάνει άλλωστε και ο οσφπ, μεταγραφές με λίγα λεφτά και κυρίως νεαρά παιδιά, τι μέλλον να έχει μια ομάδα με τα χούφταλα Φωτση Κάρυ ΔΔ Μπατίστ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιο το αρθρο σου Jim αλλα με μπερδεψες λιγο..γραφεις " ότι ο Κάρι ανασαίνει καλύτερα στο ροτέησιον των τριών γκαρντς όπου έχει το χώρο του (χωρίς τον Παππά, όπως πέρυσι). Σαφώς το πρόβλημα παραμένει, χρειάζεται προσθήκη κατά τη γνώμη μου. "

      εφοσον ο Καρι δεν μπορει να αποδωσει σε rotaton τεσσαρων γκαρντ,πως θα μπορεσει να αποδωσει με ενδεχομενη αποκτηση ενος 5ου γκαρντ?οπου λογικα ο χρονος συμμετοχης του θα μειωθει κι αλλο..οποτε στη ουσια ο Παναθηναικος χρειαζεται αλλαγη(κ οχι προσθηκη) του Καρι με καποιον πιο δημιουργικο παικτη με τον Παππα οταν με καλο επιστρεψει υγιης να συμπληρωνει την τετραδα των περιφερειακων κ τον Καρι να μας χαιρεταει..σωστα?

      αυτο περι ανταλλαγης Βουγιουκα-Μαυροκεφαλιδη ετσι τυχαια το ανεφερες 'η εχει παρει κατι το αυτι σου?

      ο Χακετ τελικα εχει κλεισει πουθενα? 'η ειναι εστω κοντα σε καποια ομαδα?

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά. Το ότι ο Κάρι παίζει καλύτερα δε σημαίνει ότι καλύπτονται όλες οι ανάγκες της ομάδας στο μπακόρτ. Ο Κάρι μπορεί να συνεχίσει να αποδίδει καλύτερα με μια προσθήκη ενός γκαρντ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Παππά με τον οποίο ..τρακάρουν. Είναι πολύ απλό. Και οι δύο είναι off guard, διαφορετικού τύπου μεν αλλά κοιτούν το καλάθι πρώτα. Ένας γκαρντ με διαφορετική κατεύθυνση (αμυντική/οργανωτική) δε θα έπνιγε τον Κάρι (ή τον Παππά) σε ένα ροτέησιον 4 περιφερειακών.

      Διαγραφή
  8. kalhmera paides...
    Jim, na se rwthsw kati asxeto?o Karaman ti exei apoginei?emena mou arese sto persino navagio tou Pianigiani!!giati den tou dinei kamia shmasia o Obradovic?mhpws exei provlhmata travmatismwn h apla den tou kollaei sto sxhma??
    YG: h CSKA ontws ta exei xamena...pio xamena ki apo th Barca tou (kata th gnwmh mou) proponhtakou Pasqual.ase pou o Messina mou fainetai les kai exei ksexasei na paizei amyna...tou ekane toso kako to NBA?
    YG2: na parei ki alla lepta o Xaralampopoulos...einai kormi kai tha arxisei SIGA SIGA na voithaei.tonizw to siga siga....einai 16 xronwn to paidi, mhn perimenoume kai polla!apla, gia na doume mellon apo ton paixth, tha prepei na tou dwsoume rolo sto parwn...

    filia reeeeeeeeeeeee!!!!!!!
    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τον Jim συμφωνούσαμε εξ'αρχής για τον Σόφο, απλώς το (ξανα)επισημαίνει για το θέμα του post παιχνιδιού: ένας παίκτης σαν τον Σόφο, ακόμα και αν δεν βάλει ο ίδιος 15-20 πόντους, ακόμα και αν είναι επιρρεπής σε λάθη, ή ακόμα και αν είναι σχετικά τρωτός στην άμυνα, σου δίνει τόσα άλλα πλεονεκτήματα και δυνατότητες επίθεσης, που μπορεί να είναι ένας άποντος game-changer !! Ο Ίαν μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο/παρόμοιο, αλλά επ'ουδενί δεν μπορούν να το κάνουν Μαύρο (εκ γενετής) και Mike (σήμερα, παλιότερα ναι). Ο Lasme δεν έχει post παιχνίδι έτσι και αλλιώς, ενώ ο Gist τώρα προσπαθεί να το μάθει (αν και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, ούτε καν να πλησιάσει στο επίπεδο του Σόφο ή του Ίαν).

    Άρα τι ? Ανταλλαγή, όπως λέει ο Jim και ακούγεται γενικότερα ? Αγορά/πώληση ? Ήμουν από τους πρώτους -ίσως και ο μοναδικός- που έλεγε ότι η φυγή Σόφο ήταν κακή κίνηση, ακριβώς για τους λόγους που ανέφερε ο Jim και εγώ παραπάνω. Αλλά αυτή τη στιγμή μόνο η πιθανότητα ανταλλαγής μπορεί να παίξει -και λόγω οικονομικού- και μόνο ο Ίαν *ίσως* να παίζει σαν ενδεχόμενο. Και πάλι όμως είναι υψηλού κινδύνου κίνηση, καθώς θα χάσεις τα -δεδομένα- πλεονεκτήματα του Μαύρο στην επίθεση και το σχετικό "κόλλημα" που φαίνεται να έχει πλέον με τα 4αρια μας. Αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι πλέον και επιτέλους θα αποκτήσουμε ξανά καθαρό παιχνίδι στο post, αρκεί για να κριθεί θετικά μια τέτοια κίνηση.

    Από την άλλη, στην περιφέρεια δεν μας λείπει κάποιος παίκτης, όπως και πέρσι δεν μας έλειπε (συμπεριλαμβανομένου του Curry, μέχρι τότε είχαμε ένα θέμα). Μας λείπουν ο καλός Ukic, ο ξεκούραστος ΔΔ και ο αποφασιστικός/επιθετικός Curry. Αν τους ξαναβρούμε, τότε οι λύσεις θα βρεθούν (ή θα εφευρεθούν). Αλλιώς θα πάμε όσο μακρυά μας επιτρέψει η αντοχή του ΔΔ και η "άγνοια κινδύνου" του Παππά, καθώς ο μέτριος Ukic και ο κακός Curry που βλέπαμε μέχρι στιγμής ήταν και οι αιτίες της δυσλειτουργούσας περιφερειακής γραμμής του ΠΑΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

    ΩΡΑΙΟ ΠΟΣΤ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ...

    ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

    ΟΣΦΠ: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΝΟ ΟΠΩΣ Η ΡΕΑΛ...ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΛΟΓΩ ΡΟΤΕΙΣΟΝ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΤΙΜΩΡΙΩΝ...ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ ΚΑΤΕΥΑΖΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΟΠΟΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΘΕΛΗΣΕΙ...ΙΣΩΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...Ο ΟΜΙΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟΣ ΓΕΝΙΚΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ...ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΤΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ" ΚΟΝΤΥΜΑ ΤΟΥ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΛΟΤΖΕΣΚΙ, ΝΤΑΝΣΤΟΝ ΚΑΙ ΠΕΤΓΟΥΕΙ...ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΠΑΠ-ΧΑΙΝΣ-ΑΝΤΙΤΣ...ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΕΙ...

    ΠΑΟ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ...ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΟΦΟ, Ο ΠΕΡΣΥΝΟΣ ΠΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΣΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ΜΕ ΕΞΕΡΕΣΗ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ)...ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΟΣΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ...ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΠΟΣΤ; (ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΠΕΚΟΒΙΤΣ Ο ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ)...ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ...ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΤΕ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΑΟ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΛΑΣΜΕ, ΓΚΙΣΤ, ΜΚΦ, ΕΝΩ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΙΝΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ...ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΗ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ...ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΚΟΥΙΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ...

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ...
    ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ, ΑΝΑΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟ...

    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ζεν.. Θα διαφωνήσω φίλε για την αναφορά σου στο ποστ παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Παραδοσιακά έριχνε μεγάλο βάρος εκεί και μετά τον Πέκοβιτς. Θυμήσου πόσο κυνικά έπαιζε με τον Βουγιούκα ο Ζοτς με κάθετες πάσες, τον Μπατίστ που ήταν πολύ δυνατός με πλάτη (..τότε), ακόμα και μακριά από το "5" (Καϊμακόγλου, Περπέρογλου ακόμα και Σάτο) με αιχμή των Διαμαντίδη που ήταν εκ των πιο αποτελεσματικών περιφερειακών στη συγκεκριμένη κατάσταση, στην Ευρώπη. Το παιχνίδι εκεί φέρνει πολλά συν στη συνολική λειτουργία, δεν είναι μόνο η παραγωγικότητα.

      Διαγραφή
    2. ΤΖΙΜ, ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΙΜΑΙ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΥΜΙΨΗΛΩΝ ΣΕΝΤΕΡ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΛΥΓΕΜΙΖΕΙ...ΤΟ ΠΟΣΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΤ ΕΠΙΘΕΣΗΣ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΟ ΠΙΚ-ΕΝ-ΡΟΛ ΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ...ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ...
      ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΤΟΥ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ (Ο ΚΑΛΟΣ ΠΕΡΣΥΝΟΣ ΠΑΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΣΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)...
      ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, Ο ΠΑΟ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΕΝΤΕΡ (ΡΑΝΤΖΑ, ΡΕΜΠΡΑΤΣΑ, ΠΕΚΟΒΙΤΣ ΚΛΠ), ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ...ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΖΟΤΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΠΟΣΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ 3ΑΡΙ ΜΠΑΤΙΣΤ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ...

      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    3. Φίλε Ζεν και ο Ζοτς έδωσε πολύ παιχνίδι στο ποστ στους Κάιμακ,Βουγιούκα και κάμποσο στον Μπατίστ.
      Πάντως ειδικά πέρσι ο Πάο έριξε φοβερό βάρος στο ποστάρισμα.Στη σειρά με τη Μπάρτσα έζησε και πέθανε από το λόου ποστ και το παιχνίδι από μέσα προς τα έξω και είχε πολυδιάστατο παιχνίδι εκεί είτε με Μασιούλις στο 3,είτε με την πλαστικότητα του Τσαρτσαρή,είτε με την ωμή τροφοδότηση του Σόφο βαθιά στη ρακέτα.
      Πάντως,αν και η επιλογή ΄ποστ επίθεσης από 3άρια,4άρια γκαρντ σου δίνει ένα ακόμη play και μια επιλογή,αν θες να στηρίξεις σοβαράα την post offense σου πρέπει να το κάνεις από την ναυαρχίδα της που είναι το 5.Και όσον αφορά θέματα αμυντικής ισορροπίας στην επιστροφή αλλά και του "κόπου" και της κίνησης που χρειάζεται για να βρεθεί ο παίκτης στο λόου ποστ.

      Διαγραφή
    4. ΕΛΑ ΠΕΡΙΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

      ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΖΙΜ, ΠΟΣΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕΝΤΕΡ Ή ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ 4ΑΡΙ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΡΛ ΜΑΛΟΟΥΝ)...ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΠΕ ΠΟΣΤΑΡΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΙΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ Ο ΜΑΤΣΙΟΥΛΗΣ ΘΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΟΖΕΤΣΚΙ, ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ)...ΣΕ ΑΥΤΑ Ο ΖΟΤΣ ΗΤΑΝ ΜΑΝΟΥΛΑ...
      ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΕΡΣΥΝΟ ΠΑΟ, ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ (ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΟΦΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ) ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΞΕΡΑΙΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ...
      ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
      1. Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΑΡΓΟΤΕΡΑ (ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΠΕΓΚΙΤΣ - ΣΙΜΜΟΝΣ ΚΑΙ ΚΑΒΒΑΔΑ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ).
      2. Ο ΜΚΦ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ...ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ...

      ΦΙΛΙΚΑ

      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα.
    Μπαίνω απ’ ευθείας στο ψητό :

    ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
    Οι περισσότεροι τάσσονται υπέρ της αποπομπής του είτε μέσω ανταλλαγής είτε μέσω αποδέσμευσης και απόκτησης άλλου παίκτη στη θέση του. Ως κυριότερη δικαιολογία προβάλλεται η αδυναμία του να ανταποκριθεί στα «θέλω» της ομάδας. Αλλά τελικά ποια είναι τα «θέλω» της ομάδας; Ο Μαυροκεφαλίδης, όπως και κάθε παίκτης, έχει αγωνιστικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που είναι σε όλους λίγο-πολύ γνωστά. Ο προπονητής και το τεχνικό team οφείλουν να αξιοποιούν τις αρετές του παίκτη και να καμουφλάρουν τις αδυναμίες του. Αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα είναι η πλήρης ανάδειξη των αγωνιστικών μειονεκτημάτων του παίκτη και η σχεδόν παντελής έλλειψη της δυνατότητας να εμφανίσει τις δεδομένες ικανότητές του. Γι’ αυτό το λόγο παρατηρούμε τον παίκτη να εκτίθεται συνεχώς και να παίζει όλο και λιγότερο. Πώς, λοιπόν, κρίνουμε ότι δεν ταιριάζει, δεν κάνει, δεν μπορεί; Ας διαμορφώσουν τις συνθήκες ώστε ο παίκτης να δείξει αυτά που μπορεί και αν δεν ανταποκριθεί τότε ας τον αλλάξουν. Όπως έχω γράψει και σε παλιότερο post η πίεση που προήλθε από τις συνεχόμενες ήττες, οι τραυματισμοί που ξεχαρβάλωσαν τον σχεδιασμό του προπονητή και η έντονη και σκληρή κριτική, οδήγησαν τον Πεδουλάκη να στηριχθεί (κυρίως) στους περσινούς παίκτες ώστε να βγει από αυτή τη στενωπό κερδίζοντας χρόνο. Σ’ αυτή τη λογική είναι απολύτως φυσιολογικό να μένει πίσω ο Λουκάς και η προσπάθεια να ενταχθεί στο rotation της ομάδας.

    ΓΚΙΣΤ
    Νομίζω ότι του ανήκει πολύ σημαντικό κομμάτι από την πρόκριση της ομάδας στο top-16. Στα δύο καυτά ματς με Ερυθρό Αστέρα και Λιέτουβος ήταν καθοριστικός. Πολυδιάστατος, ανεξάντλητος, με φοβερή αυτοπεποίθηση, με καθαρό μυαλό. Έπαιξε για τον εαυτό του και για τον Λάσμε. Είναι απίστευτος ο τρόπος που βελτιώνει το παιχνίδι του και αποτελεί αυτή τη στιγμή το βαρύ σασί της ομάδας. Credit τεράστιο στον ίδιο και στον Άρτζι για την πλήρη μεταμόρφωσή του. Παίζει να είναι το καλύτερο τεσσάρι της regular season της Euroleague.

    ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ
    Είναι φανερό ότι ανάσανε με τη νίκη στη Ρωσία. Κόντυνε το rotation από ανάγκη. Το κοντό ρόστερ, όμως, μπορεί να σε δικαιώσει σε ένα ματς αλλά μακροπρόθεσμα δεν σε πάει μακριά. Το είδαμε και πέρσι. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν θα αντέξει στον πάγκο αν χάσει τον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η πίεση θα τον φάνε. Πιστεύω ότι μπορεί να βελτιώσει την ομάδα, ακόμη και με την υπάρχουσα προβληματική στελέχωση, σε τέτοιο βαθμό ώστε να διεκδικήσει το F4. Αλλά από ό,τι φαίνεται θα παίξει το κεφάλι του απέναντι στον Ολυμπιακό όπως και πέρσι. Κανονικό déjà vu ή όχι, θα δούμε.

    ΡΟΣΤΕΡ
    Τελικά χρειαζόμαστε ή όχι παίκτες; Ή μήπως παίκτη; Και σε ποιες θέσεις; Άσσο ή/και σέντερ; Μετά το ματς με την Λοκομοτίβ παρατηρούμε μια μερική μεταστροφή από αρκετούς. Αρκεί μία καλή εμφάνιση να αλλάξει τα δεδομένα; Όχι, βέβαια. Η γνώμη μου είναι ότι αν η ομάδα αποφασίσει να κάνει προσθήκη ή αλλαγή αυτή θα είναι στα γκάρντ. Στο 5, μετά την πλήρη επανένταξη του Λάσμε, την αναμενόμενη προσαρμογή του Μαυροκεφαλίδη (επιμένω σ’ αυτό), την οριστική μετατόπιση του Μπατίστ στο ρόλο του 3ου και την όλο και συχνότερη χρήση και του Γκίστ (με πολύ καλά αποτελέσματα) στη θέση, θα είμαστε ΟΚ. Στα γκάρντ, όμως, το θέμα υφίσταται και νομίζω ότι η άνοδος του Ούκιτς δεν αρκεί. Κι εγώ μπερδεύτηκα από την άποψη του Jim ότι ο Κάρι λειτουργεί καλύτερα σε τριάδα γκάρντ αλλά η ομάδα χρειάζεται και 5ο. Πώς, λοιπόν, θα λειτουργήσει ο Αμερικανός με άλλους 4 όταν δυσκολεύεται με τους 3 υπάρχοντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρα 77.. Νομίζω το εξήγησα πλήρως (το θέμα Κάρι) στον φίλο που ρώτησε πρώτα από πάνω.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Jimάρα. Ναι το διάβασα. Αλλά γράφεις ότι ''Ένας γκαρντ με διαφορετική κατεύθυνση (αμυντική/οργανωτική) δε θα έπνιγε τον Κάρι (ή τον Παππά) σε ένα ροτέησιον 4 περιφερειακών.''
      Οι 4 θα περιλαμβάνουν ή τον Κάρι ή τον Παππά; Και καλά τώρα ο μικρός είναι off. Αν υπάρξει τέτοια προσθήκη και επιστρέψει ο μικρός, τότε θα γίνουν 5. Εκτός και αν το πρόβλημα στον αγκώνα είναι τόσο σοβαρό που θα αργήσει να επανέλθει.

      Διαγραφή
    3. Πλέον (να'σαι σίγουρος για αυτό) όσο περνά η χρονιά και από τη στιγμή που δεν παίζεις σχήματα τριών γκαρντς (εδώ προσπαθείς να στριμώξεις τον Γιάνκοβιτς στο ροτέησιον που είναι το τρίτο σου "3"..) το ροτέησιον στα γκαρντς θα είναι 4μελές αυστηρά. Είναι δύσκολο να βρείς χρόνο για 5ο γκαρντ (δε μιλάω για 3 λεπτά ανά ματς..) Εάν λοιπόν αποκτηθεί παίκτης (εάν, λέω) θα παίζουν 3 κενές θέσεις δίπλα στα λεπτά του Διαμαντίδη, για 4 πρόσωπα (και ο Ούκιτς στο μοίρασμα καθώς θα χάσει την ιδιαιτερότητα του σε περίπτωση απόκτησης πόιντ), ανάλογα με τις προδιαγραφές του κάθε παιχνιδιού.

      Διαγραφή
    4. pw pw, endiaferonta afta pou les...profanws kai de symfwnw se ola(opws kanenas de symfwnei se ola me kanena)...
      wraia h analysh mavrokefalidh!!an den paikseis systhma ftiagmeno panw tou(opou kai o idios exei rolo) den vgazeis akrh gia to an kanei h oxi..kai, proswpika, epishs den exw polydei na to kanei afto o RG.ton vazei mesa, tou zhtaei na foresei ta papoutsia tou Lasme, tou Sofo h tou Tsartsarh kai ton afhnei sto eleos tou theou...gia 2-3 lepta, mexri na ton petaksei ston pagko kai na epanelthei stis "dokimasmenes" lyseis.nai...einai alhtheia oti yparxoun antikeimenikes synthikes pou se afth thn periodo ton anagkazoun na psaksei to sigouro.poses fores exoume akousei kai ton idio na leei "afto to paixnidi exoume ypoxrewsh na to nikhsoume"?einai piesmenos kai to kserei.....

      to Gist den ton sxoliazw....ta kseroume oloi!!
      oso gia to kalytero tessari ths regular season, den to exw skeftei....alla, sth sygkekrimenh thesh, exw entypwsiastei apo thn anodo tou Vorontsevich fetos!!apo perysi mou arese, alla omologw oti den ton perimena toso grhgora.elpizw mono na mhn einai mia aplh analamph, giati to palikari aksizei polla!!

      h metastrofh pollwn sto thema tou roster einai anagkaio psyxologiko sthrigma pou afthormhta xrhsimopoioume pia oloi!!oloi kseroun oti o PAO den egine omada apo mia nikh sth rwssia...apla, gnwrizontas kala oti den pswnizoume pia apo to panw rafi, den mporoun na exoun apaithseis...
      akrivws gi afto tha htan idanikh prosthikh enos ekseliksimou paixth sta guard...politimes anases ston ukic sta xamhlou tempo diasthmata tou paixnidiou, treksimata sth thesh 2 gia na apeleftherwsei tis mpoukes tou Curry, skylisia amyna me prosylwsh stis allages sta shmeia pou theleis na elegkseis to rythmo...
      kai tha einai kai paixths pou sou menei!fetos vrethikame me lathos sxediasmo sthn omada giati perysi kaname kinhseis diorthwtikes, xwris na koitaksoume kai para poly to mellon(fetos dhladh).fetos, as koitaksoume kai thn mellontikh(tou xronou) omada.giati etsi kindynevoume na ftasoume tou xronou tetoia epoxh na syzhtame to idio akrivws thema(kai sto metaksy na thn exoume VGALEI me epilogh enos akomh Curry-vlepe Cook)

      Διαγραφή
    5. ΟΚ, κατάλαβα.
      Σ' αυτή τη βάση με την οποία συμφωνώ, αν προστεθεί παίκτης που μάλλον θα είναι ξένος, και με δεδομένο το πρόβλημα του Παππά τότε ο 4ος στην ελληνική λίγκα θα είναι ο μικρός και στην Ευρωλίγκα ο Κάρι. Λίγο απλοϊκό φαίνεται αλλά μόνο έτσι βγαίνει το πράγμα.
      Για τον Λουκά, γιατί πιστεύεις ότι ο Άρτζι τον θεωρεί ανεπαρκή για να του δώσει μπάλες στο post; Αφού δεν έχει δοκιμαστεί καθόλου πώς απορρίπτει την ιδέα; Πιστεύω ότι ο Λουκάς μπορεί να αξιοποιηθεί και να προσφέρει πράγματα.

      Διαγραφή
    6. 4ος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε 77.. Απλοϊκό είναι να λέμε ότι 4ος στην Ευρωλίγκα θα είναι ο Κάρι και στην Α1 ο Παππάς. Αυτό εξαρτάται καθαρά από το πλάνο που έχεις ετοιμάσει, τον αντίπαλο και τις συνθήκες αγώνα. Ναι, είναι απορίας άξιο για Λουκά, όντως..

      Διαγραφή
  12. καλησπέρα παίδες!!!
    Θα συμφωνήσω και εγώ στα παραπάνω σχόλια που αφορούν τη λάθος κατάρτιση της φροντ λαιν του ΠΑΟ, που με τους τραυματισμούς του Λασμε εμφανίστηκαν νωρίτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό τα αναμενόμενα προβλήματα.
    Σίγουρα το ιδανικό για τον ΠΑΟ θα ήταν να έχει 2 σεντερ πρώτης γραμμής (Λασμε και ένας με ποστ παιχνίδι) και τον Μαυροκεφαλίδη για 3ο σεντερ με προοπτική να παίζει και στο 4 κάποια λεπτά καθώς μπορεί να κάνει δίδυμο με τους περισσότερους από τους ψηλούς του ΠΑΟ.. και να δώσει και μια διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι (πιθανόν με κάποια χαι λοου εκμεταλλευόμενος την καλή τεχνική του για πάσα και το σουτ από τα 4-5 μέτρα). Η επιλογή του Μπατίστ έχει συναισθηματικό χαρακτήρα αλλά στο γήπεδο και σε υψηλό επίπεδο αποδεικνύεται μια εντελώς λάθος επιλογή..
    Κλείνοντας με τον ΠΑΟ η απόκτηση ενός γκαρντ (αθλητικός, σχετικά ψηλός για να μην οδηγεί σε μις ματς, με καλό αμυντικό περφορμανς και ικανότητα στις διεισδύσεις) που θα είναι ικανός για να πάρει την 3η θέση στην ιεραρχία των γκαρντς θα βοηθήσει πολύ στην αποφόρτιση του Διαμαντίδη και στην καλύτερη λειτουργία όχι μόνο της περιφέρειας των πρασίνων αλλά και ολόκληρης της ομάδας!!!
    Πάμε τώρα και στον Θρύλο μας!!! :)
    Πολλά τα προβλήματα που παρουσίασε η ομάδα στο παιχνίδι με την Σιένα (όπως και σε άλλα παιχνίδια φέτος, δείγμα χαλαρότητας). Η ομάδα δεν έχει πατήσει το γκάζι ακόμα και σίγουρα έχει δυνατότητες για καλύτερο μπάσκετ με μεγαλύτερη διάρκεια!! Εγώ θα ήθελα να επισημάνω και τις δοκιμές σε εισαγωγικά του κοουτς Μπαρτζώκα καθώς του δόθηκε η ευκαιρία με την εύκολη και γρήγορη πρόκριση αλλά και με τις τιμωρίες των μπέκγιτς και πριντεζη..
    Με την Σιένα λοιπόν παρατήρησα αρκετές δοκιμές, ειδικά στην άμυνα. Εκτός από την άμυνα με τον ψηλό μέσα που με ευλάβεια από την αρχή της σεζόν εκτελεί κατά γράμμα η ομάδα είδαμε και άμυνες με δυναμική έξοδο του ψηλού(χεντ αουτ) καθως και άμυνα 2 εναντίον 2 (χωρίς δηλαδή να μπαίνει η ομάδα σε διαδικασία βοηθειών και περιστροφών). Μου άρεσε πολύ το φουτγουορκ του Πετγουει στο 5 (στο 4 εμφανίζει θεματάκια και τρακάρει πάνω στα αντίπαλα γκαρντς) και η αντίληψη που δείχνει στον τρόπο που αμύνεται σε αυτή τη θέση. Επίσης ο ρεντ χοτ τσίλι Περπερ τα πήγε αρκετά καλά στο 4, ειδικά στην επίθεση.. ίσως φορεθεί ξανά μέσα στη χρονιά η επιλογή αυτή όχι όμως για μεγάλα διαστήματα μέσα σε κάθε παιχνίδι.
    Τέλος να πω πως στα μάτια μου η απουσία ενός "Παπανικολάου" από το 3 κάνει πιο αδύναμη την ομάδα στην άμυνα και λιγότερο ευέλικτη στον τρόπο που θα αμυνθεί.
    εξαιρετικό το άρθρο σου JIM για άλλη μια φορά
    marselinos_7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά.. Ωραίες οι σκέψεις/παρατηρήσεις σου..

      Διαγραφή
    2. Καλές οι σκέψεις σου μαρσελίνο, αλλά η πρότασή σου για 2 σεντερ πρώτης κλάσης+μαυρο είναι ανέφικτη μιας και αποκλείεται με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα να είχαμε 3 παίχτες των 700-800.000 για μια θεση μονο...

      Και η πλάκα είναι πως τα λες αυτά τη στιγμή που στην ομάδα σου ο μόνος πρώτης γραμμής (στο κασέ και στο βιογραφικό εννοώ, όχι στην απόδοση) είναι ο Μπέγκιτς των 650-700.000 ευρω το χρόνο και τη θέση συμπληρώνουν οι Ντανστον των 400-450.000 και ο Σιμονς των 100-150.00. Δηλαδή, για τον ΠΑΟ θεωρείς ότι θα πρεπε να ξοδεψει για τους σεντερ του γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ενώ εσείς είστε ΟΚ (?) με 1 και κάτι. Δεν είναι λίγο παράλογο;

      Διαγραφή
    3. Το ότι λέω 2 παίχτες πρώτης γραμμής δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοστίζουν και ένα καράβι λεφτά φίλε μου!! Να είσαι σίγουρος ότι με 100 χιλιάρικα παραπάνω από αυτά που παίρνει τώρα ο μπατίστ θα είχες μια καλύτερη επιλογή για 2ο ψηλό.. δεν θα μπέρδευες την χημεία σου και θα αξιοποιούσες καλύτερα τον Μαυροκεφαλίδη.. Τώρα για την σύγκριση που κάνεις για τα χρήματα στο 5 που δίνει η κάθε ομάδα θα πρέπει να σου τονίσω ότι για μια ομάδα που παίζει σε χαμηλό ρυθμό και επιδιώκει τ σετ παιχνίδι πρέπει να έχει καλό παιχνίδι από μέσα(χαμηλό ποστ). Οι παίχτες που έχουν καλό ποστ και χρειάζονται στον ΠΑΟ προφανώς και στοιχίζουν πιο πολύ από τους παίχτες που θέλει ο ΟΣΦΠ σε ένα πιο τρανζίσιον παιχνίδι και είναι κατά σχεδόν αποκλειστικότητα μόνο φίνισερ στην επίθεση...
      Ευχαριστώ για το σχόλιο σου!!!
      marselinos_7

      Διαγραφή
  13. Ο Αζινκά στους Πελεκάνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερες,ειναι πολυ ενδιαφερον εβδομαδα αυτη της ευρολιγκας-οι νεοι ομιλοι θα κρηνουν πολλα,ως πρωτα συμπεραματα της πρωτης φασης δινουν 3 ομαδες μπετο για φαιναλ φορ, Ολυμπιακο-ρεαλ-φενερ ειδωμεν.....trade or not trade greg monroe ειναι μεγαλο το ερωτημα,ο σμιθ θολωσε τα λεπτα με δυο 30αρες(αλλα μετρια στατιστικα),ισως ο στακι αποκτα ανταλλακτικη αξια...εαν μπορεις θα ηθελα τη γνωμη σου για τους πιστονς,προσωπικα ειμαι λιγακι μπερδεμενος ακομα και με το τροπο που ο τσικς σχεδιαζει τα ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Άκη καλησπέρα. Πιστεύω ότι οι Ντράμοντ-Μονρόε μπορούν σύντομα να είναι το καλύτερο φροντκορτ δίδυμο στη λίγκα. Ο Σμιθ ήταν μάλλον λάθος επιλογή. Το είπαμε το καλοκαίρι. Ένας λόγος που ο Στάκι έχει παραπάνω λεπτά είναι και αυτός. Υπάρχει και ο Σινγκλέρ στο φτερό, αρκετά καλός. Είναι καλή η ομάδα Άκη, μια το πολύ δύο κινήσεις πριν κοιτάξει πραγματικά ψηλά. Καθαρά αγωνιστικά, ο Μονρόε πρέπει να μείνει.

      Διαγραφή
    2. τους λειπει κατι σε μπατουμ ή γκρειντζερ ή ντενγκ....εχουν ευκαιρια με μια ανταλλαγη του σμιθ να γινουν πραγματικα καλη ομαδα...τους ειδα απεναντι στους πεισερς οπου νικησαν ...αρκετα καλη ομαδα οι δυο ψηλοι ειναι σκληροτραχηλοι δεν ειναι ευκολο να τα βαλεις μαζι τους....stonerook

      Διαγραφή
  15. Kαλησπέρα! Πολύ ωραίο άρθρο ρε Jim...keep going....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα σε όλους!
    Πολύ ωραία ανάγνωση της αγωνιστικής, Δημήτρη, μερικές παρατηρήσεις:
    1) Ο Ukic δεν έκανε τυχαία αυτή την εμφάνιση. Ο Πεδουλάκης διέγνωσε επιτέλους την αδυναμία του Διαμαντίδη να παίζει για 35' σε κάθε ματς στην κορυφή και στην -αναγνωριστική ίσως- αρχή του αγώνα έριξε στο high post τον Κροάτη. Οι πρώτες του επιλογές είχαν ευτυχή κατάληξη και ο παίκτης αναθάρρησε. Βάσει ιστορικού, δεν μπορώ να πω ότι θα συνέβαινε το ίδιο αν ο Ukic χαράμιζε μια-δυο κατοχές στο ξεκίνημα.
    2) Θα συμφωνήσω στο ότι ο Williams έχει παράδοση επιτυχιών στο crunch time. Αν πάντως κάποιος κατέστρεψε το παιχνίδι των Ρώσων και έθεσε τις βάσεις για να αποκτήσει ο ΠΑΟ το πλήρες momentum, αυτός ήταν ο Αμερικανός. Απορώ με την εμμονή που έχουν μαζί του τόσοι και τόσοι managers, ο τύπος είναι πραγματική κατάρα.
    3) Φανταστείτε τι ομάδα θα είχε στήσει η Kuban αν είχε αποκτήσει τον Ohayon και δεν περνούσαν τα διάφορα μανατζεριλίκια.
    4) Ο Law δεν είναι καλά ψυχολογικά. 4/9 βολές δε δικαιολογούνται από guard (ακούς Νίκο Καλάθη;), ακόμη και σε "αδιάφορο" αγώνα.
    5) Μόνο εγώ βλέπω επιθετικά φάουλ στα μισά screens που επιχειρεί ο Lasme; Να το προσέξει αυτό ο Παναθηναϊκός, δεν ξέρω αν οι γκρι θα του χαριστούν σε knock-out σειρές ή σε ζόρικες έδρες.
    6) Την Πέμπτη παρακολουθήσαμε το χειρότερο παιχνίδι του Μάντζαρη στην Euroleague.
    7) Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν είδα το Lasme να πιάνει τα περσινά εξωπραγματικά επίπεδα έντασης; Μία μεγάλη επιστροφή;
    8) Jim, θεωρώ ότι καλώς ο Μπαρτζώκας προστάτευσε το Dunston και δεν τον "ταλαιπώρησε" παραπάνω από όσο έπρεπε.
    9) Ο Παναθηναϊκός με 2 -όχι εξωπραγματικές- μεταγραφές μπορεί να πάει στο Milano (λες και σας είπα κάτι καινούριο..). Η μία ΠΡΕΠΕΙ να γίνει στη θέση του Curry (όσο αξιόπιστος και να είναι σαν λύση δε δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα) και η άλλη (η πρφανέστερη, δηλαδή) στη θέση του Batiste, με δεδομένο ότι αυτός είναι που μπορεί να παραγκωνιστεί πιο εύκολα και όχι ο Μαυροκεφαλίδης (μία ανταλλαγή, βέβαια, όπως αυτή που περιέγραψες θα ήταν "λουκούμι" και για τις δύο πλευρές). Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις παικτών όπως ο Hackett ή ο Ajinca, διότι τους θέλει όλη η Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο ρε Τζιμάρα, είσαι στ' αλήθεια σαν ΟΑΣΗ, για μέρες σε ψάχνουμε, κι αυτό δεν είναι πια εύκολο, αλλά όταν σε βρίσκουμε "δροσιζόμαστε" μπασκετικά!
    Απόλαυση το ποστ και τα σχόλια των παιδιών από κάτω, θα πω μόνο πως για ΟΣΦΠ τα δύσκολα δεν έχουν έρθει και θέλει υπομονή, γκέλες θα γίνουνε σίγουρα.
    Ο ΠΑΟ με καλό Ούκιτς είναι ΑΛΛΗ ομάδα. Ευχή και κατάρα το μικρό rotation, να το δώ στο τέλος της σεζόν ή στα κρίσιμα μόνο, είναι οκ, αλλά αν από τώρα πάμε σε 7/8 παίκτες, ο κίνδυνος να καταρρεύσει το οικοδόμημα είναι μεγάλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τελευταια αγωνιστικη της πρωτης φασης-γεμιζουμε το καλενταρι,κοβουμε εισητηρια,φορμαρονται οι ομαδες, χαιρονται οι αμπαλοι της ευρωπης. απο την επομενη φαση ξεκιναει η ευρολιγκα και εχουμε και λενε με τα απλα. ο παναθηναϊκος δεν παει πουθενα μονο αλλαγες σε στυλ law-σχιζοφρενη μπορει να σωσει την αλλαγη. εχει θεμελιακα λαθη που θα τα πληρωσει ακριβα.

    στα δυσκολα, ολυμπιακος: δεν μπορω να καταληξω. η ομαδα παραπαιει για ενα μεγαλο μερος του παιχνιδιου. ναι οκ εχει τραυματισμους,τιμωριες ! αλλα για 20-30 δεν βλεπεται. αυτα τα τελευταια 10λεπτα ειναι δικοπο μαχαιρι γιατι καλη η πιστη τα γυριζω ολα τους παταω ολους. αλλα δεν ειναι καθε μερα κυριακη. υπαρχει το γνωστο προβλημα στο 4 (με τον light petway), ο law ειναι εκτος κλιματος και οι τραυματισμοι συνεχιζονται.

    Απο την αλλη χωρις ψηλους, χωρις τον λο, με το σπανουλη σε καποια κακα βραδυα παντα κερδαει (που λενε και στο χωριο μου) στην αρχη ειχε τον λοτζεσκι μετα τον περπερογλου βγαζει παικτες μπροστα.

    εχει ελπιδες για F4 σοβαρες. γυριζουν τραυματιες και τιμωρημενοι,εχει ψυχολογια!

    πολλα θα παικτουν στα παιχνιδια με τον ζοτσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ερυθρός Αστέρας,Νίζνι Νόβγκοροντ,Μπιλμπάο(στο τελευταίο δευτερόλεπτο....πφφφφ)
    Τζιμ ένα μικρό σχόλιο όποτε μπορέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Jim, μια γαργαλιστικη ερωτηση, εντελως υποθετικα:

    Τι θα ελεγες για ανταλλαγη Λουκα με Μπεγκιτς του Ολυμπιακου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για τον μαυρο το πραγμα ειναι απλο, ο κοουτς απλα δεν τον εμπιστευεται, και πιστευει οτι η ομαδα θα χσει πιο πολλα απ οτι θα κερδισει με αυτον μεσα. Το ιδιο εγινε και την προηγουμενη χρονια με τον σοφο. Ο αρτζι ειναι καθαρα αμυντικος κοουτς και αυτο το δειχνει με την επιλογη παιχτων που κανει, αλλα και την δυσκολια του να βαλει στο παιχνιδι οποιονδηποτε δεν βγαζει ενταση στην αμυνα.
    Λεμε για βουγιουκα αλλα αμφιβαλω αν θα βρει χρονο στην ομαδα, το εχουμε σκεφτει αυτο??? μπορει ο βουγιουκας να παιξει την αμυνα που θελει ο κοουτς??? σιγουρα οχι, οποτε το να λεμε για παιχτη οτι θα βοηθησει ενω στην πραγματικοτητα θα παιζει 10 λεπτα και στο 4ο δεν θα παταει καν παρκε ειναι μαλλον υπερβολη. Ειδικα ο βουγιουκας που στο ριμπαουντ μετα το πρωτο αλμα δεν μπορει να σηκωθει καν!!!!
    Καλες οι θεωριες μας αλλα πρεπει να σκεφτουμε και ποιος στην πραγματικοτητα θα μπορουσε να παιξει αυτο που θελει ο αρτζι.
    Για τα γκαρντ το εχ ω χιλιο πει, 5ος στην παρεα δεν χωραει, καποιος θα χαθει μπορει και καποιοι...αφου ειναι ξεκαθαρο οτι ουκιτς παππας θελουν χρονο στο παρκε για να πιασουν ρυθμο γενικα , και ο καρυ για να πιασει ρυθμο στο σουτ.
    Πχ αν ερθει ο χακετ... ποιος πιστευει οτι θα βγαινει απο την 5 αδα?? και με τον διαμαντιδη να χτιπαει ενα 25 λεπτο τον χακετ ενα 30 αρι.. μενουν απο 15 και 10 λεπτα για 3 παιχτες.. αστεια πραγματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι δεν γουστάρει ούτε υπολογίζει τον Μαυροκεφαλίδη ο κόουτς κάνει κάτι παραπάνω από μπαμ όπως "φωνάζει" το γεγονός ότι δεν πρόκειται να παίξει τη ζαριά παραμονής του στον πάγκο της ομάδας με τον Λουκά στην εξίσωση. Εδώ με την Κούμπαν στο +20 και τον έβαλε ενάμιση λεπτό, λιγότερο κι από τον Χαραλαμπόπουλο...Είτε του τον έφεραν με το ζόρι είτε δεν μπορεί να του βρει ρόλο, απ'όπου κι αν το πιάσεις, την κύρια ευθύνη που ένα σεβαστό μέρος του μπάτζετ ξοδεύτηκε για να μετράει 10λεπτα με Ικαρους και 2λεπτα στην Ευρωλίγκα την έχει ο Πεδουλάκης.

      Ο Χάκετ ή ανάλογου επιπέδου παίκτης ααααααν αποκτηθεί ( λέμε και καμιά μ%$#$α) θα έρθει ως εν δυνάμει "διάδοχος" του Διαμαντίδη, δεν θα είναι απλά ένα μπάλωμα που θα φάει χρόνο από τους υπόλοιπους. Αν πας σε τέτοια λύση, δεν το κάνεις για ένα εξάμηνο ούτε μπαίνεις στη λογική "μη χαλάσουν οι ισορροπίες εντός της ομάδας". Αν ποντάρεις σε έναν παίκτη και κάνεις μια γενναία επένδυση, το αν θα πρέπει στη συνέχεια ο κοουτς να μοιράσει εκ νέου χρόνους και ρόλους περνάει σε τρίτη μοίρα.

      Διαγραφή
    2. θα συμφωνησω σε ολα, για χακετ τυχαια το ειπα το ονομα αφου εχει γινερι και καποιος θρυβος για παρτι του, ηθελα να τονισω οτι ηδη υπαρχει θεμα με τους χρονους των γκαρντ , απο την στιγμη που ο διαμανταρος παιζει 35 λεπτα.. φαντασου να ερθει και καποιος επιπλεον γκαρντ τι θα γινει.. και βεβαια δεν μιλλαω για γκαρντ τυπου ξανθοπουλου.. που ετσι και αλλιως δεν θα βοηθουσε σαν προσθηκη.
      Για χακετ εγω θα τα εσκαγα ειδικα απο την στιγμη που ο διαμανταρος θα σταματησει σε μια δυο χρονιες μαξ, οποτε το μεγαλητερο συμβολαιο που υπαρχει θα εβγαινε απο την εξισωση του μπατζετ...

      Διαγραφή
    3. re paidia, pws vgazete xronous mono gia th thesh 1?giati ksafnika ston panathinaiko exoume ksexasei ti tha pei "paizw me 2 organwtes sta guard"?
      sorry...den to lew proklhtika!!alla, afou oloi symfwnoume toulaxiston sto oti den pswnizoume apo to panw rafi, den einai apla skandalwdes to na mhn anaferomaste kai s'afth thn epilogh??poso tha apeleftherwsei to paixnidi tou Ukic enas paixths pou tha paizei kai 15-20 lepta dipla tou(sto 2), kai tha kanei olh th vrwmikh douleia???xwris pontous, xwris tipota!!!otan den exeis fragka, toulaxiston psaxneis enallaktikes lyseis...kai tis perissoteres fores vgainoun...giati tha tis topothethseis se systhmata kai tha doulepseis!!!anti na zhtas apo tous paixtes na kanoun afto pou kanan alloi perysi...
      perysi eixes plano!!!apo thn prwth agwnistikh me th Real kai thn htta sto oaka...eixes omws ksekatharo plano mesa sto ghpedo akomh kai se ekeino to paixnidi!!twra, an tha einai se kalh mera o Ukic ki an tha vgoun ta triponta se Bramos-Fwtsh....
      to basket den einai mono post kai triponta reeeeeee!!!!!!

      Thanos

      Διαγραφή
    4. φιλε θανο σωστος, αλλα εχουμε γεμισει ρολιστες.. που κανουν ενα μονο πραγμα, μονοδιαστατους.. μπραμος λασμε παππας καρυ μαυρο ειναι μερικοι απο αυτους.. και επειδη το μπασκετ δεν ειναι μονο τριποντα βλεπουμε αυτο που βλεπουμε.. και επειδη λειπει ενα γκαρντ με πασα και οργανωτικες ικανοτητες βλεπουμε αυτο που βλεπουμε.. και βεβαια λειεπει το 5 που να ποσταρει.

      Διαγραφή
    5. wraios re nas...
      apla to point mou einai oti, apo to na parw allon ena Curry, kai na prosefxomai na mou vgei, protimw na parw ena Pongrasov(pou einai kai eleftheros kai de tha epivarynei to budget) kai na ton valw sto 2, dipla se Ukic h DD..
      etsi apeleftherwneis to paixnidi twn "arxhgwn" pou hdh exeis!!kai glytwneis kai tis poly epikindynes alxhmeies sth mesh ths xronias!!

      Thanos

      Διαγραφή
  22. Το θεμα είναι ότι εγινε λαθος με την στελεχωση της ομαδας το καλοκαιρι.Η εντυπωση πως ο Μαυροκεφαλιδης θα ερχοταν να παιξει 5 ηταν λαθος.....Νομιζω ότι μονο σαν 4αρι με τον Λασμε στο 5 ή με έναν 7footer θα κουμπωνε καλα ο Μαυροκεφαλιδης.Αλλα εχοντας τους Γκιστ,Φωτση στο 4 συν τον Ματσιουλις,που να χωρεσει και ο Μαυροκεφαλιδης...Δεν μπορει να εχει μια ομαδα 3 παικτες πρωτης γραμμης στο 4 συν τον Ματσιουλις.Καποιος θα πρεπει να καει...Από την άλλη η ομαδα εμεινε γυμνη στο 5 διωχνωντας τον 27χρονο Σοφο των εστω 10 λεπτων σε κάθε αγωνα,για να παρει τον 37χρονο Μπατιστ...Αντι να τον κρατησει και να παρει έναν 7footer όπως ο Βουγιουκας,ο Γλυνιαδακης ή καποιος από την ξενη αγορα τελοσπαντων,ο Πεδουλάκης εκανε το εγκλημα και αφησε την ομαδα γυμνη στο 5...Στα γκαρντ νομιζω ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζοταν κατι πιο "σκληρο",πιο bad boy απο τον καρρυ...Με γρηγορα ποδια και ικανοτητα και στις 2 πλευρες του γηπεδου...Που θα κουμπωνε και με Ουκιτς και με Διαμαντιδη...Ωστοσο με τον Ουκιτς να βρισκει τον υγιη εαυτο του νομιζω ότι εστω και ετσι η ομαδα δεν θα εχει τοσο μεγαλο πρόβλημα εκει...Το χοντρο πρόβλημα το εχει στο 5...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. AΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΡΕΑΛ ΣΤΟ 4o 10lepto με την Εφες...

    Δημητρης Gloucester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. re, mhpws ton exoun hdh antikatasthsei kai to kserei??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω ότι με την εμφάνιση αυτή θα σφίξουν οι πισινοί τη Δευτέρα για Παο και αυτό ίσως τον ευνοήσει. Ο Γιάνκοβιτς φάνηκε ότι μπορεί να κουβαλήσει την μπαλα με άνεση. Πρέπει να μπουν τα σούτ απο την περιφέρεια τη Δευτέρα αλλιώς ο Ολυμπιακός θα κάνει περίπατο. Θα πιέσει πολυ στη περιφέρεια οποτε ίσως υπάρξουν διαδρόμοι μέσα στο καλάθι. ¨Ομως το ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός.
    Μπορεί να είναι και το κύκνει άσμα του Πεδουλάκη.

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο να τρέξουν τον Μήτσο και στην 4 Η περίοδο - αν προφτάσουμε μέχρι τότε να είμαστε κοντά - θα έχει Παραδώσει πνεύμα.

      Αυτά που κάναμε εμείς όταν είχαμε 4 πρωτοκλασατους στην περιφέρεια και οι αντίπαλοι έναν μας τα κάνουν εμάς τώρα

      Who is apostolidis?

      Διαγραφή
  26. Κάκιστη εμφάνιση με διάστημα - μικρό όμως - που έδειξε ένταση στην άμυνα

    Ναι, έχει πολλούς τραυματίες, αλλά η εικόνα είναι - δυστυχώς - ΠΟΛΥ ΚΑΚΉ

    Πάνω που ο ρόκο πήρε λίγο τα πάνω του, πάρουν και αυτόν έξω
    Πως την γλύτωσε ο μπραμος και δεν τον διέλυσε ο σοφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ 2 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.ΕΝΑ GUARD ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΜΕ POST ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ!!
    ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ..Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ...ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
    ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ !ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ 3Π...ΠΕΛΑΓΟΣ!ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΤ ΣΧΟΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΙΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ!
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΑΠΟΥΣΙΕΣ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΜΡ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ!
    ΕΛΠΙΖΩ Ο ΜΙΚΡΟΣ Ο ΓΙΑΝΚΟ...ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ...ΓΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ.ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ!
    ΜΠΑΤΙΣΤ,ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΔΡΟΜΟ ΧΘΕΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ ΤΗΣ CSKA,TΗΣ REAL...TOY ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ?
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ Ο ΟΥΚΙΤΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ....ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΗΤΤΗΤΟ ΟΣΦΠ(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΟΜΙΛΟ) ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΩ...ΜΕ ΤΠΤ.
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Gloucetser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κάκιστη εμφάνιση με διάστημα - μικρό όμως - που έδειξε ένταση στην άμυνα

    Ναι, έχει πολλούς τραυματίες, αλλά η εικόνα είναι - δυστυχώς - ΠΟΛΥ ΚΑΚΉ

    Πάνω που ο ρόκο πήρε λίγο τα πάνω του, πάρουν και αυτόν έξω
    Πως την γλύτωσε ο μπραμος και δεν τον διέλυσε ο σοφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΚΑΙΣ,

    ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ...

    ΟΣΦΠ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΟΜΙΛΟ, ΧΩΡΙΣ ΛΟ, ΠΡΙΝΤ, ΜΠΕΓΚΙΤΣ...ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΕΡΠΕ, ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΣΙΜΜΟΝΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ...ΔΕΙΧΝΕΙ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ...

    ΠΑΟ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ...ΑΠΛΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΑΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΥΝΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΝ...Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΩΘΙ...(ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Ο ΑΡΤΖΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ).

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Ο ΟΣΦΠ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΦΩΤΙΑ, ΜΕ ΦΕΝΕΡ, ΜΠΑΡΤΣΑ, ΑΡΜΑΝΙ, ΕΦΕΣ, ΜΑΛΑΓΑ, ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΟΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΟΡΑΛ..ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ, ΑΝ ΚΑΙ Ο ΟΣΦΠ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΥΓΕΙΑ...

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΕΥΚΟΛΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ...ΝΤΕΡΜΠΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΓΚΡΙΖΟΥΣ...

    ΦΙΛΙΚΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ...

    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Νομίζω ότι είναι καιρός να δούμε το βουνό που σχηματίστηκε στη μέση του σαλονιού ( τι να πρωτοχωρέσει κι αυτό το έρμο το χαλί από κάτω; ) γιατί αν και σήμερα το γυρίσουμε στα " είχαμε το μυαλό στον Ολυμπιακό", " μας επηρέασε ο τραυματισμός του Ούκιτς", " δεν ήμαστε συγκεντρωμένοι", " κάναμε συντήρηση δυνάμεων" και λοιπά κοινότοπα προβλέπω στο τέλος της χρονιάς να μένουμε με τη ...μπουχάρα στο χέρι. Ακόμα και νίκη στον ημιτελικό θα είναι στάχτη στα μάτια έτσι και δεν γίνουν διορθωτικές κινήσεις, με ή χωρίς τον Πεδουλάκη στον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω μας ειδα αδιαφορους και να μν καιγομαστε για την νικη...

      Διαγραφή
  31. Παρακολουθήσαμε ακόμα ένα τυπικό παιχνίδι Παναθηναϊκού στη φετινή regular season της Ευρωλίγκας. Αμυντικά, σε στιγμές θυμίσαμε την περσινή ομάδα και σε στιγμές μοιάζαμε αρχιπέλαγος. Επιθετικά, ήμασταν αρχιπέλαγος από την αρχή μέχρι το τέλος, σε ένα ρεσιτάλ κακών επιθέσεων και λανθασμένων επιλογών. Πραγματικά η εικόνα κάπου στο 3ο δεκάλεπτο ήταν αποκαρδιωτική με τους παίκτες να επιδίδονται σε λάθη επί λαθών και να μην μπορούν να αλλάξουν πάσα.
    Είναι φανερό και καθόλου τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός εμφανίζει τέτοιο επιθετικό πρόβλημα απέναντι σε ομάδες με γρήγορους, φρέσκους και πιεστικούς περιφερειακούς αμυντικούς. Χίκμαν και Ράις δημιούργησαν μεγάλο θέμα στον Διαμαντίδη που εκνευρίστηκε και ειδικά από την στιγμή που βγήκε και ο Ούκιτς το ματς ήταν χαμένη υπόθεση.
    Περιττώ να πω πως χωρίς και τον Ούκιτς στο 100% (ότι και να γίνει απόλυτα έτοιμος δεν θα είναι) θεωρώ την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και θα χρειαστεί μεγάλη υπέρβαση από Διαμαντίδη και Κάρι για να "βγει" καλά το παιχνίδι.
    Μόνο θετικό η εμφάνιση του Λάσμε, που δείχνει να επανέρχεται στα περσινά στάνταρ.
    Πέρσι τέτοια εποχή είχα κάνει και εγώ και πολλά άλλα παιδιά μια πρόχειρη κριτική στους πράσινους παίκτες αλλα φέτος δεν έχει νόημα. Πλην του Παππά, του Γκιστ και του Ματσιούλις όλοι οι υπόλοιποι κυμάνθηκαναν σε μέτρια έως άσχημα επίπεδα, χωρίς όμως να είναι και αποκλειστικά ευθύνη της ομάδας (βλ. τραυματισμοί).
    Απο δω και πέρα αν υπάρχει σχέδιο για φάιναλ φορ αυτό προϋποθέτει είτε την ταυτόχρονη επαγρύπνηση και φορμάρισμα της πλεοψηφίας των παικτών του υπάρχοντος ρόστερ είτε την απόκτηση 2 παικτών, ενός γκαρντ και ενός ψηλού με τα στοιχεία που έχουμε πει.
    Υπάρχουν παίκτες από το πάνω ράφι που έμειναν έξω (Χάκετ, Αζινσά, κλπ.) υπάρχουν παίκτες απο το Γιούροκαπ, υπάρχουν γενικά λύσεις. Το καρπούζι και το μαχαίρι βρίσκονται στα χέρια του ΔΓ και του Πεδουλάκη. By the way, εγώ τάσσομαι υπερ της παραμονής του ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του ημιτελικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ Ο ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ Η Ο ΜΠΑΤΙΣΤ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.ΕΙΔΙΚΑ Ο ΜΠΑΤΙΣΤ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ...ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ.
      Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ!ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ...ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE ...ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΨΑΡΩΣΕΙ!ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ.
      ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΦΕΤΟΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΑΛΛΑΓΕΣ....ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ.
      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ.
      ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ...

      Δημητρης Gloucetster

      Διαγραφή
    2. mikrh yposhmeiwsh...o Ajinca nomizw Pelicans...
      wraios madness!
      Thanos

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ υπέρ της παραμονής Πεδουλάκη ήμουν ( χωρίς να τον θεωρώ προπονητή επιπέδου Παναθηναϊκού), αλλά περίμενα μια πιο "καρυδάτη" στάση από τη μεριά του. Οταν από την αρχή της χρονιάς παίζεις εκτρωματικό μπάσκετ, προκρίνεσαι με τα χίλια ζόρια στο τοπ 16, τα έχεις κάνει μαντάρα σε επίπεδο διαχείρισης υλικού και δεν έχεις βγει μια φορά να αναλάβεις την ευθύνη έστω για τα μάτια του κόσμου ή για να αποφορτίσεις τους παίκτες σου, τότε κάτι δεν πάει καλά. Ακόμα ΚΑΙ σήμερα, με 55 πόντους κόντρα στην Μακάμπι που ήρθε για χριστουγεννιάτικα ψώνια στην Αθήνα, φταίνε οι παίκτες που παίζουν ατομικά σύμφωνα με τον κόουτς. Ε, δεν μπορεί μονίμως να είναι στραβός ο γιαλός...Υπάρχει και ο καπετάνιος στη ριμάδα την εξίσωση. Αν ξένος προπονητής είχε ανάλογη στάση, είμαι βέβαιος ότι οι δημοσιογράφοι θα είχαν προ πολλού γράψει ότι ο τύπος μας κοροϊδεύει, μας περνάει για ιθαγενείς κοκ...

      Διαγραφή
    4. O Ajinca έχει φύγει από Στρασβούργο και κυκλοφορεί ακομα ελεύθερος. Πολλά έχουν ακουστεί αλλά τίποτα επίσημο.

      Διαγραφή
    5. δηλαδη τι να βγει να πει;;; φταιω εγω για τα 4/22 τριποντα και για τα 31/12 διποντα κρεμαστε με.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.Δηλαδη αν πει οτι παιρνει την ευθυνη αλλαζει κατι;;

      Διαγραφή
    6. ο χακετ παει αρμανι με 500.000 μεχρι τελους του χρονου,ετσι γραφουν λεει τα ιταλικα μμε

      Διαγραφή
    7. πεστα ρε πενσιεριξ να αγιασει το στομα σου . γραφε εδω γιατι σε καποια παλαι ποτε doubleteam ειμαστε επικηρυγμενοι ...

      Διαγραφή
  32. Προφανώς δεν έχετε καταλάβει πως με το μπάζερ μπίτερ της Μάλαγα και την πρόκρισή της ως 3η το Γκρουπ Ε έχει γίνει καρατούμπανο πια...

    Φενέρ
    Μπαρτσελόνα
    Μιλάνο
    Εφές
    Ολυμπιακός
    Μάλαγα
    και 2 απο Λοκομοτιβ/Κάχα/Παο.

    Η Κάχα μπορεί να βγει 3η στον όμιλό της και να πάει στο πιο εύκολο Γκρουπ της Ρεάλ μόνο και μόνο αν κερδίσει την Λοκομοτίβ με 1 ακριβώς πόντο.Αν κερδίσει με 2 και πάνω ή αν χάσει θα βγει 2η/4η.
    Άρα για να αποφύγει το δύσκολο Γκρουπ η Λοκομοτίβ πρέπει να κάτσει και να χάσει με αποτέλεσμα να περάσουν ως 2οι και 4οι οι Κάχα και ο Παο.....
    Άρα κατα 99% το Γκρουπ Ε θα είναι

    Φενέρ
    Μπαρτσελόνα
    Μιλάνο
    Εφές
    Ολυμπιακός
    Μάλαγα
    Κάχα Λαμποράλ
    Παο

    Στο άλλο Γρουπ τις πρώτες 2 θέσεις θα τις πάρουν κατά πάσα πιθανότητα οι Ρεάλ και Τσκα με αποτέλεσμα ακόμα και αν καταφέρεις να βγεις 3ος ή 4ος στο Γκρουπ "του θανάτου" Ε θα είσαι και πάλι τεράστιο αουτσάιντερ στα πλέι οφς γιατί δεν θα έχεις το πλεονέκτημα έδρας κόντρα σε φαβορί του Φ4....

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οσο τα 3 ποντα δεν μπαινουν τοσο στην αμυνα θα ειμαστε ευαλωτοι.. οσο υπαρχουν οι τραυματισμοι σε θεσεις που ποναμε τοσο δεν θα βελτιωνομαστε..οσο το ροτεινσον ειναι κακο και β' πλανο δεν υπαρχει τοσο χειροτερα θα παιζουμε.
    Αν δεν μπει στην ομαδα ενα γκαρντ ειτε ενα 5 αρι με διαφορετικα χαρακτηριστικα απο αυτα του λασμε στην επομενη φαση θα φαμε ξυλο... μα πολυ ξυλο...αν ο κοουτς πιστευει οτι θελουμε παιχτη ας το πει οτι με αυτους εχουμε με αυτους θα παμε.. οχι ομως να λεει για αγωνιστηκη βελτιωση και να βλεπουμε αυτο το πραμα.
    Ο δημητρης θα πρεπει να σκεφτει μερικα πραγματακια.. μπορει ο αρτζι να παιξει με παιχτες εκτος απο αυτους που παιζουν ξυλο???
    μπορει ο αρτζι να κανει σωστες μεταγραφες χωρις να χρειαστουν αλλαγες??? ( να θυμισω οτι παντα στις ομαδες του θα εκανε τουλαχιστον 2 αλλγες ξενων)
    Σηκωνει η τσεπη του δημητρη να γινονται αλλαγες σε παιχτες και μαλιστα σε παιχτες με συμβολαι 800 κ .
    Νομιζω οτι ειναι χαζο να μιλλαμε για συστηματα και το πως παιξαμε οταν υπαρχει αυτη η συνεχομενη εικονα στο παρκε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. επιτελους.
    τελειωσε το μαρτύριο του 1ου γυρου,να δουμε επιτελους λιγο μπασκετ.
    τι λιγο δηλαδη...με τετοιο τοπ 16 τι να το κανεις το φ4.
    πραγματικα ευχομαι να ειναι και ο παο σε αυτον τον ομιλο για να εχει ακομα μεγαλυτερο σασπενς.
    ειναι ενας ομιλος που νομιζω θα παιχτει μεχρι τελους.
    ομαδες τρενα μπορουν να εκτροχιαστουν και ομαδες που δεν τραβαγαν να παρουν καποιες σημαντικες νικες και να αλλαξουν τα δεδομενα.
    το ποιοι θα ειναι στην τελικη τετραδα πανω κατω νομιζω οτι ολοι εχουμε την ιδια αποψη.
    ομως να εισαι η ρεαλ να κανεις περιπατο μεχρι τα πλει οφς και να σου κατσει καποια απο αυτες τις 4 εστω και με αβανταζ...ειναι λιγο καπως.
    το μοναδικο συμπερασμα που μπορω να βγαλω εγω,ειναι οτι η ομαδα που θα παρει την 1η θεση στον ομιλο του θανατου,θα ειναι στο φ4,ολα τα αλλα παιζονται.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα.
    Η κατάσταση στον ΠΑΟ είναι πλέον ξεκάθαρη. Δεν έχει νόημα να αναλυθούν περαιτέρω τα αίτια της κακής αγωνιστικής εικόνας, να καταλογιστούν ευθύνες και να διαπιστωθούν λάθη και παραλείψεις. Αυτά έχουν συζητηθεί αρκετά και σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα αυτής της συζήτησης είναι γνωστά και χιλιογραμμένα. Το μεγάλο θέμα είναι τι μπορεί να γίνει τώρα, με τα σημερινά δεδομένα και τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν.

    Πρώτα από όλα, είναι σαφές πια ότι το ματς της Δευτέρας είναι κριτήριο για αρκετούς. Πρώτος και καλύτερος ο Πεδουλάκης θα παίξει ξεκάθαρα το κεφάλι του στο ματς με τον Ολυμπιακό. Κατά τα φαινόμενα, σ’ αυτήν την μεγάλη δοκιμασία θα κληθεί να διαχειριστεί μία ομάδα με 3 μεγάλες απουσίες αλλά ούτε κι αυτό το γεγονός δεν πρόκειται να του αναγνωριστεί ως ελαφρυντικό σε περίπτωση ήττας. Ο Άρτζι θα παίξει την παρτίδα της χρονιάς με σημαντικά μειονεκτήματα. Το κυριότερο είναι ότι έχει πολλά να χάσει και λίγα να κερδίσει. Δυστυχώς, ένας αποκλεισμός θα τον οδηγήσει στην έξοδο. Η νίκη θα του δώσει χρόνο και ίσως την ευκαιρία να ζητήσει κάποια αλλαγή στο ρόστερ.

    Το αποτέλεσμα του ματς θα καθορίσει και την τύχη κάποιων παικτών. Μαυροκεφαλίδης, Μπατίστ και Κάρι βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής δικαίως ή αδίκως. Ειδικά ο Λουκάς αποτελεί φέτος ό,τι ήταν πέρσι στο πρώτο μισό στης χρονιάς ο Ούκιτς. Μόλις πάρει την μπάλα στα χέρια έχουμε μουρμούρα, γκρίνια, ψιθύρους κ.λ.π. Η ομάδα πέρα από τα αγωνιστικά προβλήματα και τους τραυματισμούς, έχει και ψυχολογικό χάντικαπ να υπερβεί. Το χθεσινό ματς, που ήταν χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, μαρτυρά την πνευματική ανισορροπία σε όλα τα επίπεδα. Άγχος, πίεση, βιασύνη, νεύρα ήταν ορατά δια γυμνού οφθαλμού και δεν δικαιολογούνται μετά την νίκη και την καλή εμφάνιση της προηγούμενης εβδομάδας. Οπότε, το πρόβλημα είναι βαθύ.

    Κατά την γνώμη μου, το βάρος που έχει δοθεί στο ματς της Δευτέρας και η συζήτηση περί του ομίλου του top-16 είναι αποπροσανατολιστικά. Η ομάδα έχει αντικειμενικά προβλήματα που δεν πρόκειται να λυθούν με μία νίκη επί του αιωνίου και σίγουρα δεν θα εξαφανιστούν αν πάει στον «εύκολο» όμιλο. Με τέτοια εικόνα θα αποκλειστεί από τα play-off όποια και αν είναι η σύνθεση του ομίλου του.

    Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, που είναι σχεδόν όλα εναντίον του ΠΑΟ, και παρά το γεγονός ότι όλοι έχουν προεξοφλήσει την ήττα και τις αναπόφευκτες αλλαγές, το ματς είναι ειδικών συνθηκών και άρα απρόβλεπτο.

    Κατά τα λοιπά :
    1. Είναι σκέτη αυτοκτονία η ήττα και ο αποκλεισμός της Μπάμπεργκ. Εύφημος μνεία στην ταπεινή Ζαλγκίρις και για το γεγονός ότι σεβάστηκε το άθλημα και την διοργάνωση.
    2. Απίστευτο άστρο η Μάλαγα με δύο σουτ προσευχές και αποχαιρετισμός από τη Σιένα. Ποιός ξέρει πότε θα ξαναδούμε τους Ιταλούς στην Ευρωλίγκα.
    3. Ο όμιλος της Φενέρ, της Μπάρτσα, του Ολυμπιακού και κατά τα φαινόμενα του ΠΑΟ είναι γεμάτος με ιδιαιτερότητες. Ζοτς vs. Σπανούλη, Παπ-Ντόρσεϊ vs. ΟΣΦΠ, ΠΑΟ vs. Ζοτς κ.λ.π.
    4. Πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η Μακάμπι αν αντί του Ράις βρει έναν πραγματικά καλό γκάρντ;
    5. Ο περιλάλητος γκάρντ που χρειάζεται ο ΠΑΟ θα μπορούσε να είναι υπό άλλες συνθήκες ο Χίκμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν. Μεταγραφική ενίσχυση και επαναφορά της περσινής αγωνιστικής νοοτροπίας. Πέρσι ο Παναθηναϊκός είχε χειρότερο ρόστερ κι όμως απέδωσε πολύ καλύτερο μπάσκετ γιατί είχε ξεκάθαρες αρχές. Άμυνα. Τελεία και παύλα. Στην επίθεση η μπαγκέτα στον Διαμαντίδη, που θα πλαισιωθεί από έναν ακόμα καλό γκαρντ, ποσταρίσματα και πικς. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.
      Από αγωνιστικής άποψης συμφέρει να αντικατασταθούν Μπατίστ και Κάρι. Ο Μαυροκεφαλίδης σαφώς και υπολειτουργεί αλλά μπορεί να σου κάνει τουλάχιστον 1-2 πράγματα καλά σε κάθε περίπτωση. Μπορεί να αποδειχθεί και χρήσιμος απέναντι σε άμυνες τύπου Πασκουάλ πέρσι.
      Ας μαζευτουν λίγο εκεί να δούνε τι θα κάνουν γιατί όπως σωστά λες το πρόβλημα είναι βαθύ και μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό δεν θα φτιάξει τίποτα, απλά θα δώσει ένα ασήμαντο τρόπαιο στην ομάδα. Η εικόνα συνολικά είναι τραγική και τα κενά εμφανή. Ας κανονίσουν την πορεία τους.
      ΥΓ Ο Χάκετ τελικά Αρμάνι.

      Διαγραφή
    2. @77
      κανενας δεν τον εχει ξεγραμμενο για τη δευτερα.
      μονο οι παναθηναικοι τον εχουν ξεγραμμενο,οχι μονο για τη δευτερα αλλα γενικοτερα.
      και κανονικα δεν θα επρεπε να ειναι κανενα παιχνιδι κριτηριο για μια ολοκληρη χρονια.
      ομως αυτοι που τον εχουν ξεγραμμενο ειναι οι πρωτοι που θα βγαλουν γλωσσα αν κερδισει ο παναθηναικος.
      δηλαδη ειναι μονα ζυγα δικα τους.αν χασει σου λεει το ελεγα...αν κερδισει σου λεει...τους καναμε τους δειξαμε....
      εγω σου λεω οτι ο παο θα κερδισει τη δευτερα και σχετικα ευκολα.
      και αυτο γιατι απλα για αυτον ειναι παιχνιδι ζωης η θανατου,για τον ολυμπιακο ειναι ενα ντερμπι σε ενα αφιλοξενο γηπεδο με πολλα αρνητικα αποτελεσματα που το θελει για το σερι και την εικονα του.
      gskordak

      Διαγραφή
    3. @gskordak
      Μα για τους Παναθηναϊκούς μιλάω. Οι περισσότεροι από αυτούς που θα πάνε και στο γήπεδο την Δευτέρα και περιμένουν στη γωνία τη στραβή, έτοιμοι για κράξιμο στον προπονητή και σε μερικούς παίκτες. Τα ίδια που έκαναν ή θα κάνουν και οι απέναντι.
      Κι εγώ πίστευα ότι ο ΠΑΟ θα το έπαιρνε το ματς. Μετά, όμως, την οριστικοποίηση της απουσίας του Ούκιτς υπάρχουν κάποια αντικειμενικά δεδομένα που δεν μπορείς να παραβλέψεις. Καλή η συσπείρωση, καλό το πάθος, καλή η διάθεση αλλά με 2 γκάρντ και ειδικά αν αυτοί είναι 33+, το πράγμα δυσκολεύει πολύ.
      Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είμαστε χαμένοι και το ματς είναι δύσκολο να το διαβάσει κανείς. Απρόβλεπτο. Οι αστάθμητοι παράγοντες είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.
      Πάντως, αυτό που γίνεται φέτος με τους τραυματισμούς δεν το θυμάμαι άλλη χρονιά σε ομάδα αυτού του επιπέδου.

      Διαγραφή
    4. ΦΙΛΕ GSKORDAK....
      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ Ο ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΤΣΙΟΥΛΗ, ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΡΟΚΟ...
      ΑΠΛΑ Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΕΥΚΟΛΑ...ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΩΡΑΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...

      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    5. 77,μια ερώτηση μόνο.Τι εννοείς ότι η Ζαλγκίρις σεβάστηκε το άθλημα και ήταν αυτοκτονία της Μπάμπεργκ?
      Και οι 2 ομάδες για την πρόκριση έπαιζαν και λογικά όποιος νίκαγε περνούσε.Νομίζω οι Λιθουανοί συνολικά έδειξαν ότι την είχαν την Μπάμπεργκ...

      Διαγραφή
    6. χασει κερδισει αποψη μου ειναι οτι για το καλο της ομαδας αυτο πρεπει να ειναι το τελευταιο παιχνιδι του RG στον ΠΑΟ

      Διαγραφή
    7. @peris
      Εννοώ ότι αν η Μπάμπεργκ κέρδιζε την Ζαλγκίρις και με δεδομένη την ήττα της Εφές (η οποία είχε προηγηθεί) θα προκρίνονταν και οι δύο και θα έμεναν έξω οι Τούρκοι. Παρόλα αυτά, οι Λιθουανοί πήραν το ματς και με ανατροπή μάλιστα, στέλνοντας τους Γερμανούς στο Eurocup.

      Διαγραφή
    8. Σωστά.έχεις δίκιο,δν είχα δει ότι οι αγώνες δε γίνονταν την ίδια ώρα(ένα μπράβο στην Ευρωλίγκα αξίζει εδώ....)
      Πάντως η Ζαλγκίρις είχε και πάλι ένα ενδιαφέρον ώστε να μην πέσει στον όμιλο με Μπάρτσα,Φενέρ,Οσφπ και λοιπούς μεγάλους και να πάει στον άλλον.Οπότε εκ του αποτελέσματος έκανε χάρη και στον εαυτό της..

      Διαγραφή
    9. παιδια εγω που σας το λεω αυτο παραπανω...ειμαι ολυμπιακος...απλα ....ετσι ειναι αυτα τα παιχνιδια...οποιος πεθαινει το παιρνει.
      επισης ακομα δεν εχουμε καταλαβει τι ρολο βαραει η καθε ομαδα.
      υπαρχουν τραυματισμοι ανετοιμοι παικτες και αδυναμοι αντιπαλοι.
      τωρα θα αρχισει το πραγμα να δειχνει και για τους 2.
      gskordak

      Διαγραφή
  36. καλα αυτος ο τυπος που παει να καρφωσει μπροστα σε χαινς, δεν βλεπει καθολου μπασκετ??? δεν ξερει καθολου τι μπορει να κανει ο μικροκαμομενος παιχτης που λεγεται χαινς???? δεν πειραζει μας χαρησε την ταπα τις βραδιας, εις υγειαν του λοιπον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πρόεδρος τα ακούμπησε χοντρά στον άσσο.Δεμένο είναι.Παίχτε το και...καλες γιορτές εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άσε ρε φιλαρακι που θα ρθεις να μας πεις υπονοούμενα ότι "ειναι δεμενο" το ματς

      Διαγραφή
    2. 3.36 ακομη δεν εμαθες πως λειτουργουν οι απεναντι;;μια ζωη λασπη και κλαψα.

      Διαγραφή
    3. Δεν με νοιαζει αν ο προεδρος να τα ακουμπησε χοντρα στον ασσο
      Θα προτιμουσα να τα ακουμπουσε χοντρα στο προπονητη

      Διαγραφή
    4. οπα παρανοηση λαθος καταλαβα.νομιζα οτι ασσο εννοουσε πλευ μεικερ
      Κλασσικος γαβρος συνομοσιολογος..απλα σας λυπαμαι

      Διαγραφή
  38. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ 77...

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ...ΤΟ ΜΕΓΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΤ'ΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ (Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)...Η ΟΜΑΔΑ ΧΘΕΣ ΕΔΕΙΞΕ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΩΘΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΟΣΦΠ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...

    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. η συντριβη που θα υποστει ο παναθηναικος απο τον ολυμπιακο θα ειναι ολοκληρωτικη και ανευ προηγουμενου . ισως να εχουμε και διαφορα-μαμουθ σε ποντους π.χ. πανω απο 25 . και αν μετα απο την συντριβη παλι δεν εχουμε σοβαρες αλλαγες στην ομαδα , δηλαδη κυριως αλλαγη προπονητη αλλα και αντικατασταση καποιων παικτων , ο παναθηναικος θα διασυρεται και θα ξεφτιλιζεται σε καθε αγωνα λογω εκμηδενισμενης ψυχολογιας . ας αφησει ο δημητρης τις παε και ας καταπιαστει μονο με την καε διοτι η ομαδα εχει κολοσσιαια προβληματα . ευχαριστουμε πολυ τον πεδουλακη για την περυσινη προσπαθεια αλλα φετος του εχει ξεφυγει τελειως απο καθε ελεγχο το πραγμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το "πιστεύω"
    (ή αλλιώς "δε θέλω να το πάρει η Real")

    Πιστευω εις ενα Obradovic, αστερα, αυτοκράτορα..ποιητην Διαμαντίδη και Batiste, pick n' roll τε πάντων και συστημάτων..


    Και εις έναν εξάστερο ΠΑΟ, το δημιούργημα του "θεού" το μοναδικό, τον εκ του Παύλου γεννηθέντα προ πάντων των αγώνων..Φως εκ φωτός, αστέρια αληθινά εξ ουρανού αληθινού, ραφθέντα, ου σταμπαρισθέντα, εκ της παρέας του Ζοτς, δι' ου το basket εγένετο..

    Τα δι' ημάς τους φιλάθλους και δια την κατάκτησην τίτλων κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εις την πράσινη φανέλα, άνωθεν του ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ..

    Αδικηθέντα τε υπέρ ημών επί Bertomeu και παθόντα και αποκλεισθέντα..

    Και αναστάντα την 23η δεκεμβρίου κατά τας γραφάς..

    Και προκριθέντα εις το final 4 και ανταγωνιζόμενον τα άλλα μεγαθήρια..

    Και πάλιν ερχόμενον μετά κούπας κερδίζοντας Lasso και λοιπούς..ου της δυναστείας ουκ έσται τέλος..

    Και εις το Basket το σκληρόν, το τεχνικόν, το ζωοποιόν, το εκ του Ζοτς εκπορευόμενον, το συν Zelico και ΠΑΟ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των αθλητικογράφων..

    Εις μίαν Αγίαν, Καθολικήν και Εντυπωσιακήν Ευρωλίγκα..

    Ομολογώ εν παρακολούθησην εις ύπαρξην link..

    Προσδοκώ κατάκτησιν τίτλων.Και προσπέρασμα των 8 της Real..

    I'M IN

    ΥΓ: Ούτε ο Ολυμπιακός θέλω να το πάρει..αλλά μη με παρεξηγήσετε πολύ..έχει καταντήσει μονότονο τα τελευταία 2 χρόνια..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αν ημουνα ΔΓ θα ειχα στειλει σπιτι του τον Πεδουλα μετα το παιχνιδι με τον ερυθρο αστερα εντος
    Πρεπει οπωσδηποτε να γινει αλλαγη πρπονητη στον ΠΑΟ πριν τα χριστουγεννα και να ερθει ενας προπονητης με ΣΧΕΔΙΟ κατι το οποιο ο RG δεν φαινεται να εχει
    Και να ερθει ο Πλευ μεικερ τι να κανει οταν δεν υπαρχει πλανο στην επιθεση??
    Και μην ακουσω για αδιαφορο ματσ
    Οσο αδιαφοροι ημασταν εμεις αλλο τοσο αδιαφορη ηταν η Μακαμπι
    Τετοια ματσ τα παιρνεις για να φτιαξεις χαρακτηρα
    Ελατε να μιλησουμε για παιχτες οταν ερθει κανονικος προπονητης
    Επισης μην ακουσω για τραυματισμους
    Εχει καταστρεψει ο μας ουκιτς Λασμε και βγαινει και μιλαει και για τραυματισμους
    Ελπιζω τη Δευτερα να μιλησει η φανελα και να μην εχουμε συντριβη γιατι θα ειναι κριμα να γραφουν σ αυτη τα ονομτατα παιχτων οπως ο διαμαντιδης ο φωτσης και ο μπατιστ, παιχτες απο μια αλλη εποχη παναθηναικου
    Οσοι σκεφτεστε να απαντησετε με απαντηση του τυπου δεν κανει καλομια αλλαγη πρπονητη αυτη τη στιγμη απλα σκεφτειτε ποσες ευκαιριες ειχε αυτος ο ανθρωπος να αποδειξει τι αξιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Όλοι εσείς που ζητάτε τώρα αλλαγές στο ρόστερ του Παο που ήσασταν το καλοκαίρι όταν γινόντουσαν οι μεταγραφές?? Αλλά ξέχασα εσείς οι ίδιοι δεν είστε που τότε εκθειάζατε το πόσο ποιοτικές μεταγραφές έκανε ο Παο!

    Για να τελειώνουμε μια και καλή, το μεγάλο πρόβλημα που έχει φέτος ο Παο ακούει στο όνομα Δημήτρης Διαμαντίδης, δυστυχώς τα χρόνια πέρασαν, το παλικάρι δεν έχει πια την εκρηκτικότητα που είχε στα νιάτα του και τώρα το μόνο που μπορεί να κάνει καλά είναι κανένα τρίποντο της απελπισίας. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον Φώτση.

    Τους Μπατιστ και Καρυ δεν θα τους σχολιάσω, εάν αυτούς τους 2 τους έκανε μεταγραφή ο Οσφπ θα γέλαγαν και τα τσιμέντα στο Οακα, τώρα επειδή τους φορτωθήκαμε εμείς προσπαθούμε να χρυσώσουμε το χάπι!

    Όλα τα παραπάνω τα έχει εμπεδώσει καλά ο Γ.Δ. και για αυτό δεν πρόκειται να κάνει καμία μεταγραφή, γιατί να πετάξει τα λεφτά του άλλωστε αφού η χρονιά φέτος είναι χαμένη, δεν σώνεται με τίποτα. Καλά κάνει λοιπόν ο Γ.Δ. και περιμένει το καλοκαίρι για να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη.

    NIKOS B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nikos b ρε φιλε εσυ τωρα εγραψες σχολιο και το παιζεις παο;;;.Ειναι χαμενη η χρονια απο τωρα;;χαχαχαχα.Τοσο παο εισαι που γραφεις αναποδα τα αρχικα του προεδρου;;.Οταν ειχατε Ιβκοβιτς την πρωτη χρονια κοντεψατε να πεταχτειτε εξω απο τους 16 στο τελος πηρατε ευρωπαικο ενω για μας ειναι χαμενη η σεζον απο τωρα.Εισαι Παο και μιλας απαξιωτικα για τον ΔΔ;;Τις 9 ασιστ που δημιουργησε χτες εσυ τις ειδες;; Ε ρε ορισμενοι ποσο κουτοπονηροι ειναι;;

      Διαγραφή
  43. Παντως εγω θα ηθελα να δω στον παγκο του ΠΑΟ μια χαμενη ψυχη ονοματι Σιμονε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ!ΟΧΙ!ΟΧΙ!!ΟΧΙ!!!ΟΧΙ!!!ΟΧΙ!ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ!!!
      Σε παρακαλώ, μη λες τέτοια!!Ειναι η μεγαλύτερη απάτη του ευρωπαικού basket!Αυτός και ο Scariolo!
      Ως άνθρωπος και ως μπασκετόφιλος ποτέ δε μιλάω τόσο απόλυτα..αλλά, στην προκειμένη, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Θάνος

      Διαγραφή
    2. Ρε φιλε θανο ποσο χειροτερα μπορει να παει ο ΠΑΟ αυτη τη στιγμη???
      Και μια χαρα πορεια ειχε στη σιενα αλλο που δεν επιασε στη φενερ
      Δεν ειναι ολοι ομπραντοβιτς να πιανουν παντου
      Στη τελικη δεν νομιζω να υπαρχουν καλυτερες επιλογες διαθεσιμες αυτη τη στιγμη

      Διαγραφή
    3. proswpika den mou arese oute sth siena...ton thewrousa ton klasiko oportounistako pou apla "ekleve" nikes apo dw ki apo kei(den eixe kai asxhmous paixtes!!!!)...eksou kai h siena den ekane pote to kati parapanw, par'olo pou htan panta ekei..
      yparxoun epiloges...na afhsoume ton Pedoula na doulepsei kai na mathei kai apo ta lathi tou(arkei na mathei)!perysi mas apedeikse peritrana oti einai anthrwpos me mpasketikh proswpikothta!xrono thelei na thn metadwsei stathera sthn omada...
      kai einai KAINOURGIA omada...mhn to ksexname afto...meta ta 13 tou Zots, ksekinhsame apo to mhden!!mh geliomaste, oti kai kala, afou paiksame perysi, prepei na to kanoume kai fetos!
      gia na gineis afto pou oloi oi panathinaikoi theloume, prepei na to xtiseis!!!!!
      a, kai gia na mhn parekshghthw, de thewrw thn apopsh sou lathos!!th sevomai!to "katheto" kai "apolyto" ths apanthshs mou den htan gia na meiwsw th dikh sou apopsh...htan gia na tonisw poso kathetos eimai egw sthn dikh mou...
      apo'kei kai pera mono o xronos tha deiksei poios exei dikio...den eimaste medium na kanoume akriveis ektimhseis...
      filia sta moutra...Thanos

      Διαγραφή
    4. Διαφωνω και παλι.Ο RG στον ΠΑΟ ,μπορει να ακουστει υπερβολικο,αλλα εχει κανει μπασκετικα εγκληματα (ειδικα φετος)και μονο να μαθαινει απο τα λαθη του δεν φαινεται.
      Δεν ξερω ποιο θα ειναι το αποτελεσμα τη Δευτερα αλλα τη Τριτη η ομαδα θα πρεπει να εχει αλλο προπονητη.Αυτο πιστευω οτι ειναι καλυτερο για τον ΠΑΟ (μπορει να ειμαι και λαθος)και το μονο που θα με κανει να αλλαξω αποψη ειναι να φερει ο RG μια ευρωκουπα(συγνωμη αλλα ο ΠΑΟ ειναι ομαδα πρωταθλητισμου στην ΕΥΡΩΠΗ καρφι δεν μου καιγεται για το ελληνικο νταμπλ)οπως επισης και να φτιαξει μια ομαδα με ΜΕΛΛΟΝ (Αυτο ειναι ευθυνη και του ανεπαρκη (το λιγοτερο) μεχρι στιγμης Προεδρου)

      Διαγραφή
    5. και με το που ερθει ο νεος προπονητης,ως δια μαγειας η ομαδα θα αλλαξει!!!!!!!!!!!!Τα μυαλα σας τα κλουβια.Ο Πεδουλακης καθεται τζαμπα στον ΠΑΟ ποιος θα ερθει με αυτα τα λεφτα,θα διωξει παιχτες;;θα παρει νεους;; θα γινουν καλα αμεσως οι τραυματιες;;;.Θα χαθει ο πωτος γυρος μεχρι να αφομοιωθει η νεα φιλοσοφια.Κουκουρουκου μου εσεις.

      Διαγραφή
    6. oso gia ton proedro, tha symfwnhsw...!!edw kai mhnes ta lew(stous filous mou) gia ton Ping Pong(to pio klasiko paradeigma)...
      tha mporouses na exeis ena wraio pitsirikaki, kormi, sth thesh tou...pou tha tou dineis poiotika lepta se kathe agwna kai tha ton xtizeis...
      anyway...de th'arxisw, giati tha vrisw...kai den kanei na riksw to epipedo enos tetoiou blog...
      Thanos

      Διαγραφή
  44. Θλάση, λοιπόν, και ο Ούκιτς. Άρα μετράμε -3.
    Στα γκάρντ το πρόβλημα γίνεται τεράστιο και η υπεροχή του Ολυμπιακού καταλυτική. Απέναντι στους 33+ Διαμαντίδη-Κάρι και με ολίγη από Βλάντο και Μπράμο θα παραταχθεί η 4άδα Σπανούλης-Σλούκας-Μάντζαρης-Λο αν και για τον Αμερικανό υπάρχει ένα ερωτηματικό. Είναι βέβαιο ότι ο Μπαρτζώκας θα επιχειρήσει από το ξεκίνημα να σκάσει τους δύο γκάρντ του ΠΑΟ και θα πιέσει ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς η back court των πράσινων θα καταφέρει να ανταπεξέλθει σε αυτό το κυνηγητό.
    Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ξεκινάει με ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που από μόνο του είναι ικανό να κρίνει το ματς. Η τακτική του Πεδουλάκη θα έχει ως κύριο μέλημα να αποσυμπιέσει τους δύο γκάρντ του ώστε να μην καταρρεύσουν την 4η περίοδο. Το σταυρόλεξο είναι δύσκολο και απαιτεί ιδέες και ρίσκο. Ελπίζω ότι ο Άρτζι θα έχει το καθαρό μυαλό παρά την αδιαμφισβήτητη πίεση να σκαρφιστεί τους τρόπους αντίδρασης.
    Ο ΠΑΟ θα πάει το ματς φάση με φάση, κατοχή με κατοχή και σε όσο το δυνατόν πιο αργούς ρυθμούς. Θα προσπαθήσει να χτίσει αυτοπεποίθηση από μικρές νίκες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ώστε να βάλει και την κερκίδα στην εξίσωση. Είναι απαγορευτικό ένα ξεκίνημα σαν το χθεσινό ή σαν αυτά που μας έχει συνηθίσει τελευταία. Θα είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει την κατάσταση αν στραβώσει από νωρίς.
    Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να ανοίξει τον ρυθμό και στην επίθεσή του, ποντάροντας στο πλεονέκτημα που περιέγραψα παραπάνω. Έχει τα όπλα να επιβάλλει το τέμπο που τον εξυπηρετεί, έχει το momentum και κυρίως είναι ήρεμος.
    Με λίγα λόγια, δεν θυμάμαι άλλο ματς τα τελευταία χρόνια που να ξεκινάει με τόσο περίεργες συνθήκες και τόσο αντίθετες αφετηρίες. Ο Ολυμπιακός για πολλούς λόγους είναι φαβορί αλλά είναι τόσο απρόβλεπτη η εικόνα του ΠΑΟ που όλα είναι πιθανά.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι το βράδυ της Δευτέρας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Εύχομαι, μόνο, το ματς να τελειώσει κανονικά. Στο 40ό λεπτό και όχι νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. nikosb εσυ τωρα νομιζεις οτι μας επεισες ως Παο;;Χαμενη η χρονια απο τωρα;;οταν πηρατε ευρωπαικο με Ιβκοβιτς κοντεψατε να πεταχτειτε εξω απο τους 16 στο τσακ περασατε.Εισαι Παο και απαξιωνεις ετσι τον ΔΔ,Τις 9 ασιστ εχτες εσυ τις εδωσες;;Ορισμενοι ποσο κουτοπονηροι ειναι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σκέφτεται την παραίτηση ο Άρτζι, έντονη φημολογία

    "Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά" λέει ο σοφός λαός. Το greenhoop σας μεταφέρει τις εξελίξεις που αφορά το... θέμα προπονητή στον Εξάστερο.

    Μπορεί απ΄την ΚΑΕ να ισχυρίζονται πως υπάρχει στήριξη αλλά τα δεδομένα είναι άλλα.

    Σύμφωνα λοιπόν, με τις τελευταίες πληροφορίες αλλά και την έντονη φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες ώρες στη μπασκετική "πιάτσα", ο Αργύρης Πεδουλάκης θα κάτσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού για τελευταία φορά στο ματς της Δευτέρας κόντρα στον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

    O "Άρτζι" έχει αποφασίσει να δηλώσει παραίτηση όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο. Οι παίκτες είναι φανερό πλέον πως δεν εμπιστεύονται τον έλληνα τεχνικό και ο ίδιος φαίνεται να το έχει καταλάβει.

    Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του; Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί παραίτησης του Αργύρη Πεδουλάκη, θα υπάρξει ένα χρονικό όριο στο οποίο η πράσινη ΚΑΕ θα πάρει την απόφαση της για τον επόμενο τεχνικό. Μεγάλο "φαβορί", μέχρι στιγμής, ο Φώτης Κατσικάρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μάλλον πάει να αποτραπεί ο εμφύλιος και ο Παναθηναικός να πέσει σε έναν πιο βατό θεωρητικά όμιλο. Με τέτοιες εμφανίσεις όμως, κανένας όμιλος δεν είναι βατός γι΄αυτόν τον Παναθηναικό. Θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να πάρει 5άρι που να μπορεί να ποστάρει και να σπρώξει. Επίσης μάλλον θα πρέπει να αποκτηθεί και άσσος. Δυστυχώς το μαντήλι έτσι όπως είναι τα πράγματα θα πρέπει να το κουνήσει ο Μπατίστ και ενδεχομένως ο Κάρρυ.

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. καλος τα παιδια καλος τα 30 στο κεφαλι. Εαν αυτο εκτρωμα με τις λαχανι εμφανισεις δεν το διασυρει ο ολυμπιακος θα εχουμε σοβαρο προβλημα σαν ομαδα. αυτο το πραμα που ειδα εγω χθες δεν νομιζω να το εχω ματαξαναδει απο τον βαζελο. υπαρχει μια πλημμυρα στο ΟΑΚΑ που οι τραυματισμοι και ο μαυροκεφαλιδης το κανουν τσουναμι. ειχα να δω τοσο χαλια recruting το καλοκαιρι απο την εποχη του ντουντα τοτε μετα κολεγιοπαιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε μας ρε Λεω.που αν τυχει και χασετε απο αυτο το "πραμα" θα μας πρηξετε παλι με την διαιτησια.Εχουμε ψυχη φανελα και τον κοσμο μας.Μονο ατυχοι να μην ειμαστε και να δεις για ποτε η υπερομαδα σου χανει τα αυγα με τα πασχαλια.

      Διαγραφή
    2. για να κραξω εγω πρεπει να εχουμε κανα non call παλι.sorry mate αλλα ουτε ψυχη βγαζουν, η φανελα ηταν λαχανι και ο μονος τροπος να μην παθετε στραπατσο ειναι να εχετε κανα ποσοστο 60% στα 3ποντα. δεν ειναι μονο η κακιστη εικονα ειναι και οι τραυματισμοι. με 4 κοντους εκ των οποιων οι 2 34 χρονοι απεναναντι στα πιτσιρικια μας?

      πρεπει να κανετε κυνικα αργο παιχνιδι, με πολυ μεγαλα ποσοστα ευστοχιας και επιθετικα ριμπανουντ ωστε να μην σας ανοιξουμε τον ρυθμο.

      Διαγραφή
  49. Αυτο το αστειο πραγμα που βλεπουμε στη Βιτορια εχει καποιο ονομα. Εχω δει μονο το 2ο ημιχρονο αλλα η Λοκομοτιβ το δωσε το ματσακι και οτι ακουστηκε τις προηγουμενες μερες οτι και καλα η Ευρωλιγκα δεν ηθελε εμφυλιο ηταν καθαρα για στοιχηματικους λογους για να μην φραγει η νικη της Λαμποραλ απο τον ογκο που θα παιζοταν πανω της. Ο ΠΑΟ επαιξε επιεικως χαλια και δεν του φταιει κανενας για τον ομιλο ποου του εκατσε. Οφειλει να κανει RESTART σε ενα νεο ομιλο στο 0-0 με ομαδες που σε δοκιμαζουν εκτος απο αγωνιστικα και πνευματικα. Ο ΟΣΦΠ pause&continue ωστε να διατηρησει το μομεντουμ και να φτασει ψηλα. Δεν νομιζω να ηταν δισκολο να εμπαιναν τα ζευγαρια 1-3 και 2-4 του καθε ομιλου σε μια κληρωτιδα και να εβγαιναν αυριο οι νεοι ομιλοι παρα να εχουμε ομαδες να "στηνουν" παιχνιδια για ευνοικοτερες διασταυρωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΩΤΙΑ!
    ΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩ TA DB ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΖΟΤΣ....ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!
    ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΓΕΝΑΡΗ.
    ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ...ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΙΛΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ 2 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ 1000ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    Υ.Γ:ENAΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΟ DERBY ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Ο ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ.
    ΕΧΩ ΠΡΟΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΜΑΤΣ.Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ....

    Δημητρης Gloucester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. πραγματικα απορω με ορισμενους....ειναι δυνατον να υπαρχει απο σοβαρη ομαδα θεμα αλλαγης προπονητη στα μεσα της χρονιας?ποτε μια ομαδα που αλλαξε κοουτς στα μεσα της χρονιας πετυχε κατι πολυ καλο στο τελος?συνηθως αλλαζε η ψυχολογια εκανε καποια καλα αποτελεσματα και στη συνεχεια μια απο τα ιδια...αν θελετε βοηθηστε με και πειτε μου μια ομαδα που καταφερε με αλλαγη να φτασει στο τελος...το τοπ 16 ειναι κατι διαφορετικο θα δουμε ομαδες που σερνοταν και θα τριβουμε τα ματια μας και το αντιθετο...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ.

      Άλλωστε γενικότερα προτιμώ σαν κατάσταση ο εκάστοτε προπονητής που έχει φέρει μια ομάδα σε δύσκολη κατάσταση να καλείται να την διαχειριστεί και να την... "γυρίσει" ο ίδιος. Το να φέρνεις έναν άλλο σε τέτοιες περιτπώσεις είναι σα να του έχεις βρει ήδη μια δικαιολογία για πιθανές αποτυχίες στο τέλος της σεζόν.

      Δημήτρης

      ΥΓ: Αζινσά στους Πέλικανς.

      Διαγραφή
    2. stonerook αποκλειεται καποιος σοβαρος ανθρωπος να θελει να φυγει ο κοουτς αυτην την στιγμη.Κατι παιδακια χαζοχαρουμενα μονο ισως.

      Διαγραφή
  52. Eίναι που είνα του σκοτωμού ο 1ος όμιλος με Μπαρτσελόνα,Όσφπ,Φενέρ,Πάο....
    Πάει κι ο Χάκετ στην Αρμάνι,ακούγονται περί Ίβκοβιτς(ή Αγγέλου) στην Εφές...Έχει να γίνει το έλα να δεις..3 ισπανικές,2 ελληνικές,2 τούρκικες....
    Ωραία τα φέρανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ το πρόβλημα ειναι οτι ακομα κ οποίος καταφέρει να περάσει εαν βγει τρίτος η τέταρτος πέφτει λογικα πανω σε τσσκα η Ρεάλ με μειονέκτημα έδρας...αρα οι αιώνιοι ψάχνουν τις δυο πρώτες θέσεις...υγ. Κακό το προγράμμα για οσφπ που θα ψάχνει ισως καλύτερο πλασάρισμα την τελευταία αγωνιστικη με ΠΑΟ στο σεφ σε ματς ειδικών συνθηκών...

      Διαγραφή
  53. Tζιμ για τον παο το ποστ σου πρεπει να λεει .. 'και τωρα τρεχουμε' ... τι κανουμε τωρα μρ αρτζι??? ο ουκιτς μπηκε μεσα με μια προπονηση ενω επαψε να ποναει μολις εναν αγωνα πριν!!! δεν ηταν φυσικο επακολουθο να τραυματιστει??? αντε και καλη τυχη γιατι κατι αλλο δεν βλεπω να μας σωζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τζιμ καλησπερα,
    Δεν εχω να σχολιασω κατι για το τοπ16 αφου ηταν αναμενομενο..Μονο μια ερωτηση: αν ο παναθηναικος αλλαζε προπονητη πιος πιστευεις ειναι καταλληλος? Ο γκερσον? Παντως δεν τον πιστευω καθολου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα να δω Μαρκόπουλο να παίρνει μια ευκαιρία στα βαθιά και δεν θα με χάλαγε καθόλου ο Μαχμούτι..

      Διαγραφή
    2. Ο Μαρκοπουλος ειναι ιδανικος αν θελει να ξαναφτιαξει σοβαρη ομαδα ο Παναθηναϊκος με νεους παικτες κλπ.Παντως δεν πιστευω οτι προλαβαινει να αλλαξει φετος την εικονα της ομαδας.Αν τον παρουν θα πρεπει να εχουν υπομονη και να δειξουν εμπιστοσυνη.Επειδη δε νομιζω οτι υπαρχουν αυτες οι προϋποθεσεις καλυτερα να κοιταξει αλλου ο ΔΓ.

      Διαγραφή
    3. 2..55 ελεος ο Μαχμουτι που ξεφτιληστηκε με Ρεαλ και τον διωχνουν κακην κακως,ρε τι ακουμε εδω μεσα??Ναι ο Μαρκοπουλος ειναι για τον Παο και θα τρεξει αμεσα.Ρε σεις ποσο χρονων ειστε??η μαλλον πλακα κανετε και το χετε παρακανει.

      Διαγραφή
  55. Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε, έστω και τέταρτοι.

    NIKOS B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Για προπονητή δεν θα έλεγα όχι σε Έλληνα και για΄τι όχι σε Σφαιρόπουλο. Τι λέτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ο χακετ εκλεισε σε μιλανο... 500 κ θα πανε στην σιενα, οποτε δυναμωνει πολυ η μιλανο. Δηλαδει σοβαρα υπαρχει καποιος που πιστευει οτι θα περασουμε με αυτες τις εμφανισεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

    ΒΛΕΠΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΛΟΓΙΑ....ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ...ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...

    ΕΓΩ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠ 16...ΠΑΜΕ:

    ΦΕΝΕΡ: ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ...ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

    ΜΠΑΡΤΣΑ: ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ...Ο ΠΑΠ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΛΕΙΠΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΡΣΕΥ...ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΝΑΒΑΡΟ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ...

    ΑΡΜΑΝΙ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΕΝΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ...ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΧΑΚΕΤ (?), ΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΥΝΗ ΣΙΕΝΝΑ.

    ΕΦΕΣ: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΗΣΕΙΣ, ΘΕΜΑΤΑ ΧΗΜΕΙΑΣ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΕΡΣΥ.

    ΜΑΛΑΓΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Η ΜΑΛΑΓΑ ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΕΜΑΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ...Η ΔΕ ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΕΡΣΥΝΗ ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΤΟΥ ΖΑΝ ΤΑΜΠΑΚ, ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ...ΟΠΟΙΣ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

    ΠΑΟ: ΜΕ ΕΜΦΑΝΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ...ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...ΑΝ ΠΑΛΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ (ΠΩΣ;) ΚΑΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΣΥΝΑ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤΣ, ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ...

    ΟΣΦΠ: ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΥ, ΤΟ ΑΚΛΟΝΗΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ...ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΙΖΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΜΕ 10-0...ΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΥΝΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ...ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΦ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ)...

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ...ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ

    ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ,

    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ κακο το προγράμμα του ολυμπιακού!οπως κ πολυ κακό το σμιξιμο με ΠΑΟ στον ίδιο όμιλο...πολλες ιδιαιτερότητες σε αυτα τα παιχνίδια κ ενώ με κουμπαν πχ θα είχε 80% για νίκη μέσα εξω με ΠΑΟ εχει 50-60.η μπαρτσα εαν ο χουερτας καταφέρει να μοιράσει καλα την μπάλα στους ψηλούς θα χτυπήσει πρωτιά,ο ζοτς θα πάρει πολλα παιχνίδια απλα περιμενω να κανει κ κάποια γκέλα πχ με ΠΑΟ που μπορει να του στοιχίσει την πρωτη δυαδα..η άρμανι ειναι καλύτερη απο αυτο που νομίζουμε...με χακετ κ Λαβάλ θα ειναι αρκετά ισχυρή κ θα κανει κηδείες...νομιζω οτι οι πρώτοι 2 του ομίλου περνάνε αερα f4, ενώ τρίτος κ τέταρτος θα εχουν βουνό απέναντι τους...σαν Ολυμπιακός ελπιζω να καταφέρουμε να βγούμε δυαδα κ να αποφύγουμε Ρεάλ κ τσσκα στο σταύρωμα αλλα ακομα κ η τετράδα δεν θα ειναι εύκολη για κανέναν

      Διαγραφή
  59. Kι εγώ νομίζω ότι ο Μαρκόπουλος αξίζει την ευκαιρία στο κορυφαίο επίπεδο.. Βέβαια θεωρείστε δεδομένο ότι ο Φώτης Κατσικάρης θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναικού στο top 16! Mαθαίνω ότι ήδη έχουν υπάρξει επαφές..

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόνο επαφές έχουν υπάρξει. Έκλεισε ο κατσικάρης και όχι μόνο έκλεισε αλλά ήδη έχει αναλάβει καθήκοντα προπονητή. Ο Γιαννακόπουλος κατάφερε να διώξει τον πεδουλάκη χωρίς να το πάρει πρέφα κανείς, έκλεισε κατσικάρη και μάλιστα ο νέος προπονητής έχει προπονήσει τους παίκτες του παο. Και όλο αυτό έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα για να μη ξέρουν στον ολυμπιακό την αλλαγή και να ξέρουν τι τους γίνεται

      Διαγραφή
    2. Η σιγουριά θα σε φάει εσένα, ναι όντως έκλεισε ο Κατσικάρης, άλλωστε ο Πεδουλάκης τι έκανε;;; απλά εκτροχίασε το αήτητο τρένο του Μπαρτζώκα... γιατί να μείνει άραγε

      Διαγραφή
  60. Ουσιαστικά η ομάδα όλο το πρώτο γύρο απογοήτευσε. Είχε δικαιολογίες ναι, αλλά ήταν μία ομάδα που όλα τα γρανάζια της περσινής επιτυχημένης χρονιάς μείνανε ακέραια, ορισμένα πιο γερασμένα, αλλά κάποια άλλα (πιο πολλά) βελτιώθηκαν και απέκτησαν εμπειρίες σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις. Έπαιξε σχετικά καλά σε μόλις δύο παιχνίδια που είχαν ως κοινό παρανομαστή την ευστοχία έξω από τα 6,75%.

    Δεν έχει νόημα να σταθούμε για χιλιοστή φορά στις ανορθοδοξίες κλπ. Από το βράδυ της Δευτέρας θα έρθουν αλλαγές. Απλά τις περιμένουμε και θα τις κρίνουμε στο τέλος (αλλά και ως απλοί φίλαθλοι που αγωνιούν και κατά τη διάρκεια! ;D).

    Ο όμιλος στο TOP16 είναι βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα κάθε φιλάθλου. Κάθε εβδομάδα θα έχεις τεράστια παιχνίδια. Το εμπορικό ενδιαφέρον αυξάνεται κατακόρυφα (άρα και τα έσοδα). Τα γήπεδα θα γνωρίσουν μεγάλες δόξες. Περιμένω στο ΟΑΚΑ το λιγότερο 12.000 προσέλευση κατά μ.ο. πλέον. Διαφημίσεις, τηλεοπτικά, νέα mini πακέτα διαρκείας, απλά εισιτήρια. Για πρώτη φορά θα έχουμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το μπάσκετ από τον πολύ κόσμο, πέρα από τους κλασικούς λίγους. Καλή επιτυχία, όλα τώρα ξεκινάνε, let the money flow! :)

    Μέσα στα νεύρα και φυσικά την απογοήτευση της Πέμπτης είδα ένα Λάσμε που για πρώτη φορά πόσταρε έκανε κινήσεις κλασικού Post player κλπ ωραία που δεν τα είχε στο ρεπερτόριό του. Δεν είδα κάποιος να το αναφέρει και είπα να το γράψω αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. στο τοπ16 ο παναθηναικος θα πρεπει να προσεξει να μην αμαυρωσει την ιστορια του με ολοκληρωτικες συντριβες . οι δυνατες ομαδες που τον περιμενουν δεν θα τον λυπηθουν και θα τον ποδοπατησουν σαν καρυδοτσουφλο αν τον βρουν αδυναμο . ο πεδουλακης πρεπει να κοιταξει τον εαυτο του στον καθρεφτη και να παραδεχτει αν μπορει αμεσα να κανει την νυχτα μερα . εαν οχι , ειναι πιο τιμιο να δωσει την θεση του σε καποιον που να μπορει παρα να οδηγηθει και αυτος και η ομαδα σε ολικη καταστροφη . ο μαρκοπουλος εχει και την εμπειρια και την οξυδερκεια και την ψυχραιμια να βγαλει την ομαδα απο το τελμα και μακαρι να μπορει να ερθει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 12 15 κοφτο το τρολλαρισμα.Ποια συντριβη ρε,ιδια ομαδα με περσι ειμαστε,εκτος αν εννοεις οτι περσι ειμαστε καρουδοτσουφλα και μας λυπηθηκαν.Ελεος με τον καθε πυροβολημενο εδω μεσα,ποιος Μαρκοπουλος ρε δηθεν μου ταχα παναθηναικαρα.Ντροπη σας.Με τοσους τραυματισμους ο Προπονητης σας φταιει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε φιλε ποιον πιστευεις οτι μπορει να κοντραρει ο RG σ αυτον τον ομιλο με το κοουτσαρισμα που εχει κανει μεχρι τωρα???
      Και αμαν η καραμελα με τους τραυματισμους ¨ο ουκιτς γυρισε τραυματιας απο το ευρωμπασκετ και ο RG συβεχιζε να τον χησιμοποιει
      Και δεν ειμαστε ιδια ομαδα με περσι...απλα εχουν μεινει τα ιδια ονοματα στις φανελες(τουλαχιστον αυτο δειχνουν μεχρις στιγμης)

      Διαγραφή
    2. δηλαδη περσι τα διπλα με Ρεαλ του Λασο και Μπαρτσα του Πασκουαλε και οχι μονον, ποιος τα εκανε;;Αν δεν αντεχε ο Ουκιτς νομιζεις οτι θα επαιζε;;Σιγουρα δεν ηταν πανετοιμος αλλα επαγγελματιας ειναι και εφοσον αντεχε και λογο ελλειψη γκαρντ ηταν ολοι υποχρεωμενοι να το ρισκαρουν(παιχτης τεχνικο τιμ).Συμφωνω μαζι σου σε ενα μονο, "τα ονοματα στις φανελες εχουν μεινει",.Ισως γιατι οι τραυματισμοι ολων εκτος Γιανκοβιτς και ΔΔ (μονο αυτοι την γλιτωσαν)τους αποσυντονησαν.Δεν νομιζω οτι φταιει 100% το τεχνικο τιμ,αλλα η ολη κατασταση,το ενα επηρεασε το αλλο.

      Διαγραφή
  63. 12.15 ποτε χασαμε με πανω απο 10-12 ποντους ρε συ.Εδω ο γαυρος ξεφτιληστηκε στην Τουρκια με 27 ποντους περσι και δεν ακουστηκε κιχ.Φτανει η ξεφτιλα σας στον Πεδουλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠ-16 ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ-ΕΣ.ΘΕΩΡΩ ΑΠΙΘΑΝΟ Ο Δ.Γ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΕΧΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΟΣΦΠ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο Δ.Γ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ.ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...
    ΠΑΝΤΩΣ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΞΥΝΕΙ ΤΑ ΠΜΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ-ΔΙΑΤΗΤΕΣ ΚΤΛ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΙΧΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΟΜΠΛΕΞ.ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Gloucester

    Y.Γ¨ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΑΣΤΕΙΟ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο φετινος ΠΑΟ εκανε ενα λαθος μονο στη στελεχωση. Δεν καταλαβε τι του ελειπε αλλα και τι ειχε στα χερια του... Η οποια περσινη επιτυχια ηρθε μεσα απο παλιομοδιτικο σκληρο μπασκετ με φοβερο footwork σαν αποτελεσμα σκεψης στην αμυνα, συνδιαζοντας και καλα φυσικα προσοντα στις βοηθειες απο τα φοργουορντ και τον σεντερ. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Ειναι χαρακτηριστικο οτι πχ με την Μπαρτσα καταφερνε να την κραταει με 0π. για 7--8 λ. αλλα επιθετικα υπηρχαν πραγματικα 4 plays που αν δεν εβγαιναν η λυση ηταν να σκληρυνει η αμυνα με φαουλ. Το προβλημα δεν ειναι το ποστ, η μπαλα στο ποστ ακουμπαει και χρονικα να το δεις 3-4 sec, το θεμα ειναι οι κοντοι, αυτοι εν τελει παιρνουν τις αποφασεις. Σιγουρα η επιλογη ΜΚΦ ηταν τραγικη, ειδικα αν προοριζοταν για ποστ-5(!!) και οχι συμπληρωματικα στο βασικο 4αρι για 10-15 λ. που αυτος ειναι ο ρολος του σε σοβαρα ροστερ (back-up Kleiza στον ΟΣΦΠ τ Γιαννακη). Δεν αρκει η τεχνικη και το ρεπερτοριο στο 5, οι αμυνες ειναι κυνικες, ο ΜΚΦ δεν τελειωνει φασεις ισορροπώντας στο σωμα του αντιπαλου,θελει απουσια επαφης, ταχυτητα στη δημιουργια, εκτελει μετα απο ηδη υπαρχουσα ανισορροπια στην αμυνα, δεν μπορει να τη δημιουργησει...
    Τελος παντων, δεν εχω σε καμια εκτιμηση τον Καρι,ο Ουκιτς παροτι εξεπληξε περσι, δεν επαψε να ναι αντι-δημιουργικος γκαρντ, ο ΔΔ ειναι τεραστιος παιχτης αλλα πρωτη φορα στη ζωη του νιωθει τοοοοοση μοναξια στη δημιουργια. Η λυση ειναι πιστευω 1 γκαρντ για τον ΠΑΟ πρωτης γραμμης, με ικανοτητα σε ολους τους τομεις και κυριως στη δημιουργια και στην αμυνα και η μετακινηση του Γκιστ στο 5 για λιγα λεπτα, η αλλιως ενα 5αρι για 2-3 plays με πλατη και καλα τελειωματα.
    Προταση: Marko Marinovic, Est. Batista - σουπερ σ' αυτα που λειπουν
    assistant

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μπορεί να χλευάσεται αλλά το κενό φέτος είναι ο ΚΩΣΤΑΣ (Τσαρτσαρής). Τρομερό τεσσάρι σε άμυνα με συνδυασμό ΞΥΛΟΥ και γρήγορα πόδια. Για επίθεση θα θυμίσω πως καθάρισε τον γαύρο σαν αβγό στο τελευταίο ματς πέρσι και ένα παιχνίδι τελικού κυπέλλου δεν θυμάμαι πια χρονιά ήταν όταν επιστρέφοντας από τραυματισμό έβαλε νομίζω 6 τρίποντα και καθάρισε πάλι τον τελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Παίδες καλησπέρα!
    Είναι κρίμα, πραγματικά κρίμα να διαθέτουμε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης (σε ιστορία, τίτλους, μπατζετ, δυναμικό) και οι διοικήσεις, στις οποίες οφείλονται όλα αυτά, να φέρονται τόσο άθλια, τόσο κάφρικα και να απαξιώνουν την ίδια τους την προσπάθεια. Κρίμα.
    jpg13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. για το ντερμπυ του κυπελλου....

    αν ο οσφπ ειχε κερδισει τα τελευταια 10 χρονια 1-2 ματς κρισιμα (που να εκριναν τιτλους) μεσα στο οακα τοτε θα δινα 100-0 πιθανοτητες να κερδισει και το ματς!!!!επειδη ομως δεν εχει δειξει κατι αντιστοιχο τοσα χρονια τοτε δινω και ενα 20% στον παο να κερδισει το ντερμπυ.
    σημειωτεον, ο οσφπ δεν πηρε ματς τελικων τη σεζον 11-12 που ο παο αγκομαχουσε και ο ιδιος πεταγε.....

    για το τοπ16....

    πραγματικα δεν εχει καμια σημασια το ποιος κληρωθηκε στον ομιλο του παο!!!

    τη χρονικη αυτη στιγμη ο παο δεν εχει πλανο, τακτικη, δεν εχει τιποτα!!!
    οι τραυματισμοι εχουν διαλυσει τα παντα και ο κοους ειναι εγκλωβισμενος σε αυτη την κατασταση και νιωθει οτι δε μπορει να κανει το παραμικρο!!!!

    παραδειγμα αυτης της χαοτικης καταστασης ο μαυροκεφαλιδης!!!

    ο παικτης δεν εχει μαθει ακομα να κινειται στην επιθεση της ομαδας ενω , απο την αλλη, σε αυτη τη δυσκολη φαση που βρισκεται η ομαδα δεν ειναι διαθετημενος (ή δεν τον εχουν βαλει απο το τιμ) να βαλει πλατη και να παιξει πιο δυναμικα και πιο βρωμικα για να κερδισει λεπτα συμμετοχης!!!

    η παρουσια του ειναι αδικαιολογητη εντελως!!!ναι, ξεραμε οτι στην αμυνα ηταν τρυπα αλλα ξεραμε κιολας οτι ειναι παικτης 10-15π!!!εδω , εχει φθασει στο σημειο να του φευγει η μπαλα μεσα απο τα χερια και απαθεστατος να γυρναει αμυνα!!!

    ο πεδουλακης εχει ελαφρυντικα αλλα στεκεται εκει!!!νιωθει ανημπορος να κανει το οτιδηποτε!!!και περυσι ειχαμε τραυματιες αλλα το παλευαμε!!!δε μπαιναμε κοιμισμενοι στα ματς!!φετος το κανουμε!!!

    το να αλλαξει ο προπονητης ποτε δεν οδηγησε καπου με ασφαλεια!!!κριση περνανε ολες οι ομαδες!!δεν εχει νοημα να αλλαξεις κοουτς.αντε και τον αλλαξες......να παρεις ποιον?τον κατσικαρη και το μαρκοπουλο?οχι δα!!!ο πεδουλακης , θα μου πει κανεις, ειναι καλυτερος?ναι ειναι θα ελεγα εγω!!!τα περσινα αποτελεσματα του παο (και απεναντι σε οσφπ στην Α1 και μπαρτσα στην ευρωλιγκα και ρεαλ ) δεν τα εχει πετυχει ποτε ο κατσικαρης στα 10 χρονια που ειναι εξω!!!

    στο τοπ16 λοιπον θα αντιμετωπισουμε τον αφρο της ευρωπης!!!συμφωνα με το τι εχουμε δειξει μεχρι τωρα λογικα θα παμε για εναν ηρωικο αποκλεισμο με ματς που θα χανουμε στο τελος, ματς χαμενα που θα κλεινουμε τη διαφορα στο τελος, ματς κερδισμενα απο την ευστοχια μας!!!

    δεν πατας ενα μαγικο κουμπι και θα αλλαξεις προς το καλυτερο!!!δε γινονται αυτα!!!

    εκει που πονταρω εγω ειναι να σταματησει αυτο το χαλι με τους τραυματισμους,να επανελθουν σιγα σιγα οι τραυματιες, να ξεκινησουμε με ενα 3-0 (με αρμανι και εφες στο οακα και νικη μες στη λαμποραλ που τη ξερουμε) και η ομαδα να μαζεψει ψυχολογια για τη δυσκολη συνεχεια!!!!

    αν συμβουν αυτα ισως και να χουμε τις πιθανοτητες μας στο β γυρο!!αν ομως ο ουκιτς ειναι μπες βγες, ο λασμε το ιδιο και η περιφερεια μας αποτελειται απο 2-3 ατομα τοτε............ας κοιταμε τον καλοκαιρινο σχεδιασμο!!!!


    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε ο μαρκοπουλος εννοειται οτι ειναι καλυτερος προπονητης απο τον αργυρη ...

      Διαγραφή
  69. και καπως ετσι λοιπον γυριζει το πανηγυρι και γινεται αυτο για το οποιο μιλαω τοσο καιρο.
    η κληρωση εχει φερει τον παο σε θεση να εχει την δυνατοτητα να ξεκινησει με ενα 4-0 και να γυρισει το κλιμα εντελως.
    αντιθετα ο ολυμπιακος μπορει να βρεθει στο 1-2 η και στο 0-3 και να τρεχει και να μην προλαβαινει.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Τι κανει ο Άρης στο πρώτο δεκάλεπτο ρε παιδιά????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ο Σφαιρόπουλος δυστυχώς δεν κάνει ούτε για Γ ΕΣΚΑ.....

    Μπράβο στον Άρη.
    Τα μάτια μας στον Βεζένκοφ....Δε βλέπω λόγο το παιδί να μην κάνει πολύ μεγάλη καριέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Άρθρο καινούργιο του Τζίμ μόλις ανέβηκε

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=132384:2013-12-22-20-18-10&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. re, plaka exei...kai oi 2 omades tou top16 pou allazoun proponhtes, perimenoun tous hmitelikous tou kypelou ellados gia na to anakoinwsoun!!

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Τεράστια εμφάνιση απο τον Άρη στο α΄ ημίχρονο!
    Μπράβο στους παίκτες για την πρόκριση ύστερα απο 9 χρόνια σε τελικό!!

    Ο Βεζένκοφ είναι ο πιό ώριμος παίκτης που έχω παρακολουθήσει σε τέτοια ηλικία. Μεγάλο μπασκετικό ταλέντο αλλά και το mentality του είναι για σπουδαία πράγματα. Εύχομαι να κάνει μεγάλη καριέρα με πολλούς τίτλους!!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή