Athlenda

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

AMORES PERROS (Χαμένες αγάπες)



Στο ΤOP-16 δε χωρούν συναισθηματισμοί. Ο Παναθηναϊκός λύγισε στο τέλος στην Πόλη, από τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος έπαιζε την επιβίωση του στη διοργάνωση. Παρέλαση του Ολυμπιακού στη Βιτόρια απέναντι στη Λαμποράλ. Το Hoopfellas αναλύει..


Όχι, δε πρόκειται για..κανιβαλισμό. Ο Παναθηναϊκός της τελευταίας διετίας είναι ένα διαφορετικό πρότζεκτ από αυτό των χρόνων του Ζοτς, που όμως –σαν οργανισμός- κουβαλά την τεχνογνωσία για να χτίζει winning teams, κομμάτι στο οποίο η συνεισφορά του Ομπράντοβιτς είναι τεράστια. Ο καθένας παλεύει για την επιβίωση του πλέον..

Είναι πάντα ενδιαφέρον να αναφερόμαστε στο κομμάτι της τακτικής όταν έχει να κάνει με κόουτς όπως ο Ομπράντοβιτς ή ο Αργύρης Πεδουλάκης που έχουν ιδέες και είναι ικανοί για προσαρμογές μέσα στο 40λεπτο. Πάμε να σχολιάσουμε –με τον δικό μας τρόπο- μερικά πράγματα..


-Ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε την προετοιμασία του για το αμυντικό πλάνο του παιχνιδιού με ένα μεγάλο συν. Την ύπαρξη στο ρόστερ του αντιπάλου γκαρντς που του δίνουν τη δυνατότητα να τους φλοτάρει.. Πιο συγκεκριμένα, ο Πεδουλάκης πολύ σωστά (και κατά την προσφιλή του τακτική, γιατί σε τοπ λίγκες όπως η ACB ή η TBL δεν είναι πολλοί οι προπονητές που παίρνουν αυτό το ρίσκο) τοποθέτησε τον Διαμαντίδη πάνω στον Μακάλεμπ ή τον Σιπάχι (όποιον από τους δύο ήταν στο παρκέ) γεμίζοντας στην ουσία αμυντικά την ρακέτα του. Αυτές κύριοι, είναι οι ιδανικές συνθήκες άμυνας σήμερα για τον αρχηγό των πρασίνων. Εκεί, ως πολύ ικανός help defender, μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα και όχι μπροστά στα χαρακώματα μόνος, όπου πρέπει να έχεις πόδια και ανθεκτικό κορμί για να παλέψεις με τους σκρίνερς. Αυτή ήταν η αρχή πάνω με βάση την οποία επέλεξε και τα υπόλοιπα ματσαρίσματα..


-Με το θάρρος της γνώμης μου θα πω ότι ήταν λάθος η χρησιμοποίηση του Γκιστ πάνω στον Πρέλντζιτς, στα πρότυπα της κατάστασης Σπανούλη, με το σκεπτικό «βάζω τον Αμερικανό πάνω στον καλύτερο περιφερειακό δημιουργό». Ο Πρέλντζιτς είναι τελείως διαφορετικός περιφερειακός από τον Έλληνας γκαρντ του Ολυμπιακού. Είναι λιγότερο aggressive και μπουκαδόρος (ο τύπος παίκτη που ο Γκιστ μπορεί να μαρκάρει πολύ καλά) και έχει τάση να εκμεταλλεύεται συνεχώς το μέγεθος και την οξυδέρκεια του «μένοντας» μέσα στο ζωγραφιστό. Ο γκαρντ της Φενερ ξεκίνησε με 5 γρήγορους πόντους. Δεν υποστηρίζω ότι έκανε το μεγάλο ματς αλλά αντίθετα ότι ο Γκιστ θα μπορούσε να βοηθήσει αλλού περισσότερο. Και αναφέρομαι στο μαρκάρισμα (από την αρχή) του Μπογκντάνοβιτς. Νομίζω την επόμενη φορά πρέπει να το σκεφτεί ο Παναθηναϊκός αυτό το ζευγάρι..


-Στον Κροάτη ο Αργύρης Πεδουλάκης επέλεξε (όπως και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο ΣΕΦ) κοντό παίκτη, τοποθετώντας πάνω του αρχικά τον Ούκιτς (Μάντζαρη είχα επιλέξει οι ερυθρόλευκοι) με τον Διαμαντίδη να ελέγχει κάθε γύρισμα στο ποστ παίζοντας βαθιά στη ρακέτα, δεδομένου του ότι τον ευνοούσε η θέση του Μακάλεμπ στην επίθεση της Φενέρ (παίζει στα περισσότερα plays στη γωνία και στην αδύνατη πλευρά).  «Λάθος» υπήρξε στην ομαδική προσέγγιση της υπόθεσης Μακάλεμπ καθώς ναι μεν σωστά οι πράσινοι αμύνθηκαν με flot όμως αγνόησαν την λεπτομέρεια του «να τον νιώθουν και στα 24’’» ακόμα και εάν βρίσκεται μακριά από τη μπάλα. Όταν ο Μακάλεμπ επιτίθεται και πατήσει ζωγραφιστό κανένας παίκτης του Παναθηναϊκού δεν έχει τύχη ψηλά (εκτός Λάσμε-Γκιστ). Το θέμα είναι να του καρφώσεις τα πόδια στο πάτωμα, να μη τον αφήσεις να πατήσει.. Εξ ου και τα τρυπήματα του Αμερικανού στην ελληνική άμυνα στην 1η περίοδο.



-Ο Ομπράντοβιτς είχε το δικό του πλάνο.  Ξεκίνησε με άμυνα στα 4/4, τον Μπογκντάνοβιτς στον Διαμαντίδη και τον Μακάλεμπ στον Ούκιτς, γεγονός που ανάγκασε τους πράσινους να χρησιμοποιήσουν ως μεταφορέα στην αρχή τον αρχηγό τους αποφεύγοντας σκόπιμα τον παίκτη που μάρκαρε ο Μακάλεμπ (που μπορεί να πιέσει και περισσότερο τη μπάλα). Αυτό επηρέασε τον ρυθμό της ελληνικής επίθεσης αλλάζοντας τους χρόνους μιας και ο Διαμαντίδης συνήθως λαμβάνει τη μπάλα σε 2ο χρόνο για να δημιουργήσει ενώ ο Ούκιτς περιορίστηκε από την αρχή στο φτερό.  Η Φενέρ επέλεξε άμυνα help recover με τον Ζόριτς να βγαίνει στο πικ εν ρολ του Διαμαντίδη και να προσπαθεί να του κόψει (με τα χέρια και το μέγεθος του) την ορατότητα, γεγονός καθόλου εύκολο μιας και μιλάμε για έναν από τους πιο έμπειρους και οξυδερκής παίκτης της λίγκας. Ο Διαμαντίδης το διάβασε και πάσαρε σε πρώτο χρόνο κάθετα. Με τον Βίντμαρ αντίθετα επέλεξε hedge out και μάλιστα όταν οι πράσινοι είχαν το μπακόρτ των Κάρι-Διαμαντίδη είδαμε συνεχόμενα hedge και στους δύο για να τους κουράσει.


-Και ο Σέρβος mastermind είχε βέβαια τον δικό του λίμπερο.. Για κακή τύχη των πρασίνων αυτός ήταν ο εξαιρετικά μακρύς και ταχύς Νεμάνια Μπιέλιτσα μιας και ο Ομπράντοβιτς επέλεξε να δώσει το σουτ στον Γκιστ (θυμάστε που γράφαμε πέρυσι ότι 2-3 άστοχα σουτ στην αρχή μπορούν να του αποδιοργανώσουν γενικά το παιχνίδι, αν και προσπαθεί πολύ πλέον να μείνει συγκεντρωμένος, είναι φανερό). Θα το κάνουν και άλλες ομάδες αυτό εναντίον του Παναθηναϊκού, είναι δεδομένο (το έκανε και ο Πασκουάλ πέρυσι). Για αυτό και ο Πεδουλάκης επέμενε στον άστοχο Φώτση (1/7 τριπ.) τόσο πολύ. Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος απόκτησης του. Κρατώντας τον Μπιέλιτσα στο ζωγραφιστό ο Ομπράντοβιτς γνώριζε πως μπορεί να αμυνθεί πολύ πιο αποτελεσματικά στην πράσινη post επίθεση και φυσικά στο πικ εν ρολ. Αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός να ακολουθήσει την κατεύθυνση που του έδειξε ο Ομπράντοβιτς και να πάρει 40 (!) σουτ από το τρίποντο. Αυτό πρέπει να το δουλέψουν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Πολλοί αντίπαλοι θα τους δείξουν αυτό το δρόμο. Δε γίνεται να παίζουν τη ζαριά του τριπόντου σε καθημερινή βάση. Θέλει υπομονή, επιμονή και πλάνο ώστε να τελειώνουν περισσότερες επιθέσεις από μέσα ακόμα και εάν οι συνθήκες δεν είναι οι ευνοϊκότερες. Αυτή η τακτική θα έχει πολλά συν..

(Το σχήμα με έναν χειριστή που διάλεξε ο Πεδουλάκης στη 2η περίοδο, ειδικά όταν αυτός ήταν ο Ούκιτς, ήταν σχεδόν καταστροφικό για την επίθεση του Παναθηναϊκού. Η λέξη που αρμόζει καλύτερα ήταν «αμηχανία». Ακόμα και όταν τον Κροάτη αντικατέστησε ο Διαμαντίδης η ομάδα φώναζε για δεύτερο γκαρντ. Ένα ακόμα στοιχείο λοιπόν που κρατάμε για το επόμενο ματς μετά την επιλογή Γκιστ για Μπογκντάνοβιτς που νομίζω θα δώσει καλύτερη ισορροπία)


-Με οδηγό το ματς της Δευτέρας εναντίον του ΟΣΦΠ (τα συμπεράσματα που λέγαμε..)  ο Αργύρης Πεδουλάκης προσπάθησε να δώσει ώθηση στη ρηχή επίθεση του με τον Μαυροκεφαλίδη σε ρόλο game changer από τον πάγκο. Στοχευμένα καθώς ο Λουκάς είναι παίκτης που μπορεί να δώσει συνεχόμενους πόντους, γρήγορα με το μαλακό του άγγιγμα. Ως game changers μπορεί να λειτουργήσουν παίκτες με ικανότητα στο να αλλάξουν τον ρυθμό είτε με προσωπική φάση είτε με σουτ (τύπου Κάρολ π.χ.) ή με την ενέργεια και την αμυντική του ικανότητα. Ο Μαυροκεφαλίδης δείχνει να βρίσκει λεπτά μέσα από αυτή τη κατάσταση και στα συν του εδώ είναι ότι πρόκειται για tweener (4/5, τίποτα από τα δύο ξεκάθαρα που είναι πλεονέκτημα και μειονέκτημα) που μπορεί να παίξει μαζί με όλους τους υπόλοιπους ψηλούς της ομάδας. Το ρίσκο βέβαια (ο κόουτς τον έπαιξε στο «4») ήταν ότι απέναντι  υπήρχε ο Μπιέλιτσα (πιθανόν το πιο πλήρες πακέτο στη θέση σε όλη την Ευρώπη σήμερα). Αλλά ευτυχώς η ζημιά ήταν μικρή. Στις 4 άμυνες που η Φενέρ κοίταξε τον πολυτάλαντο Σέρβο, ο Μαυροκεφαλίδης, αν και τον έχασε τις 3 βγαίνοντας εκτός ισορροπίας, δέχτηκε μόλις 2 πόντους κλέβοντας μάλιστα τη μπάλα σε μια από αυτές (1 φάουλ, 1 άστοχο τρίποντο, 1 καλάθι, 1 καλή άμυνα/κλέψιμο η συγκομιδή). Μπράβο στον Λουκά. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται απελπισμένα αυτοπεποίθηση. Αυτό και μόνο.


-Εκεί άλλαξε το μομέντουμ του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός   πλησίασε, έκλεισε την άμυνα του κι άλλο παίζοντας με 5 παίκτες μέσα από το τρίποντο, ασφάλισε το ποστ του απέναντι στον Μπογκντάνοβιτς (με τον Διαμαντίδη να έρχεται ως βοήθεια οριζόντια και το «5», Λάσμε ή Γκιστ, κάθετα από τις προσωπικές), ενώ χρησιμοποίησε καθαρό trapping στα pnr του Κροάτη όταν αυτός πήγαινε προς τα μέσα για διείσδυση (με τους Λάσμε-Ούκιτς) αφήνοντας τον Ζόριτς στον φλοτ-αμυνόμενο Διαμαντίδη που «έπαιρνε» το ρολάρισμα του. Τα σουτ που θα σήκωναν την ομάδα ήρθαν και το ματς έγινε θρίλερ. Οι έμπειροι Οναν και Κλέιζα έβαλαν καθοριστικούς πόντους, συνεπικουρούμενοι από το αίσθημα της απόγνωσης τη στιγμή εκείνοι. Τα δύο σουτ του Λιθουανού (9 πόντοι στη 4η περίοδο)μάλιστα στο τελευταίο λεπτό θύμισαν «Πέτζα»..


-Overall, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να παίζει ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο στην αρχή, το μετέτρεψε σε ματς που δύσκολα χάνει (αυτά που παίζονται οριακά) και εν τέλει το έχασε.. Δε συμφωνώ με τους «ευχαριστημένους» φίλους του, στη βάση ότι οι πράσινοι δεν έχουν να φοβηθούν κάτι από τη νεόκτιστη τουρκική ομάδα, ειδικά αυτή τη περίοδο. Οι πράσινοι πρέπει να «πνίγουν» τέτοιες ομάδες, ειδικά στην Αθήνα. Σίγουρα το αποτέλεσμα δε κοστίζει στη παρούσα φάση. Όμως επειδή όλα στο τοπ-16 αλλάζουν από τη μια ημέρα στην άλλη, την επόμενη εβδομάδα οι πράσινοι πρέπει να αφήσουν..τα κόκκαλα τους στο παρκέ εναντίον της Μπαρτσελόνα. Δε βλέπω κάτι άλλο, καμία άλλη επιλογή. Οι Καταλανοί έχουν περάσει από Φάληρο και Πόλη (Φενέρ), οπότε μια νίκη μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό. Είναι από αυτά τα αποτελέσματα που δίνουν ακτίνες φωτός από και προς τη γη της επαγγελίας (Μιλάνο).  Και είναι ευλογία ότι μπορεί να παίξει ένα τέτοιο ματς στο καμίνι του ΟΑΚΑ.. Όλα τα λεφτά εκεί λοιπόν.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΙΤΟΡΙΑ


Ειλικρινά δε νομίζω να περιμένετε εκτενή ανάλυση των όσων συνέβησαν στη Βιτόρια και αναφέρομαι σε επίπεδο τακτικής. Οι γνώστες θα καταλάβουν αμέσως τι εννοώ.. Όσο ενθουσιασμένος ήμουν για το, εντυπωσιακό για 27 λεπτά (αφαιρώ εκτός των τελευταίων 10 και τα πρώτα 3’ όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν θέμα ειδικά στην άμυνα, αποκωδικοποιώντας ακόμα),  performance της ελληνικής ομάδας, τόσα ερωτηματικά μου έβγαζε η τραγική Κάχα, ειδικά σε επίπεδο τακτικής. Θεωρώ ότι το θέαμα των Ισπανών, ειδικά για τον Έλληνα φίλαθλο/γνώστη του αθλήματος που έχει συνηθίσει να βλέπει κατεύθυνση/πλάνο από τους προπονητές μας (όχι μόνο των δύο αιωνίων αλλά γενικότερα στην  Α1) ήταν αποκρουστικό. Και φυσικά ο πρωταθλητής Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε δεόντως.


-Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε τον Μπέγκιτς σε μια εμφανή προσπάθεια να τον βάλει στο ροτέησιον, με την παρουσία του Πλεής να αποτελεί έξτρα κίνητρο. Είναι μεγάλη η ανάγκη να μπεί στο βασικό ροτέησιον ο Σλοβένος κυρίως για να ανακουφιστεί το δίδυμο Ντάνστον-Σίμονς και να μπεί στη θέση «5» κάτι διαφορετικό, σε μέγεθος και δεξιότητες.  Ο Έλληνας κόουτς  διάλεξε ψηλό παίκτη στο ξεκίνημα (Περπέρογλου) για τον Γιέλινεκ και δικαιώθηκε από τη στιγμή που δε είχε θέμα να κυνηγήσει γύρω από τα σκρινς. Ουσιαστικά η Κάχα «παρέδωσε ψυχή» νωρίς, στο 5ο λεπτό, μετά το φόρτωμα με φάουλ του Νοτσιόνι που αποτελεί τον παίκτη ο οποίος σε πολλά άσχημα βράδια φέτος κρατάει την ομάδα με ηλεκτροσόκ που μόνο αυτός ξέρει να κάνει.


Το κομβικό κομμάτι σε επίπεδο τακτικής (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) ήταν προφανώς η άμυνα (πως..?) που επέλεξε ο Σκαριόλο πάνω στον Σπανούλη. Μιλάμε για παγκόσμιες πρωτοτυπίες που σε βάθος χρόνου έδειχναν προπονητή που είτε μόλις έχει έρθει από άλλη λίγκα είτε δεν είχε μπεί καν στον κόπο να παρακολουθήσει το πώς αναπτύσσεται ο Ολυμπιακός και πως κινείται ο Σπανούλης στο παρκέ.


Και τι δεν είδαμε.. (ειδικά στις καταστάσεις pnr του ΟΣΦΠ). Κοζέρ, Γιέλινεκ, Χοτζ, Ποέτα.. Λάθος στάση κορμιού επανειλημμένως, ανέτοιμα πόδια/καμία πνευματική συγκρότηση για τη σοβαρότητα της αποστολής. Ο αμυνόμενος ψηλός που αναμειγνυόταν μάλιστα ήταν ακόμα χειρότερος. Λάθος τάιμινγκ στα hedge που χρησιμοποιήθηκαν με τον Χάμιλτον, παθητικός σε απερίγραπτο βαθμό ο Πλεής που βγήκε μέχρι και στα 6μέτρα να αμυνθεί στον..Μπέγκιτς , τόσο ψηλά που φυσικά δεν είχε τύχη απέναντι στον κάτοχο της μπάλας εκείνη τη στιγμή/ες Σπανούλη. Η άμυνα των Βάσκων φαινόταν μάλιστα να ξαφνιάζεται από συνήθεις πρακτικές του σούπερ σταρ των ερυθρολεύκων, όπως π.χ. το να πάει ανάποδα στο σκριν ή να «σπάσει» ενδιάμεσα. Όλη αυτή η συμπεριφορά εκεί ψηλά δημιουργούσε συνεχώς μια πλήρη ανισορροπία στο rotation της άμυνας των γηπεδούχων την οποία εισέπραξε πολλάκις ο Ματ Λοτζέσκι, βρίσκοντας ελεύθερες ματιές από τη γωνία και σκοράροντας επανειλημμένως από το τρίποντο. Ο Ολυμπιακός χτύπησε κατά συρροή από εκείνο το σημείο  είτε με  drivekick  είτε με έξτρα πάσα.


-Ο Ολυμπιακός είχε ριμπάουντ την Παρασκευή. Αμυντικό ριμπάουντ. Βασικό κομμάτι του προβλήματος που βιώνει η ομάδα τον τελευταίο καιρό. Προϋπόθεση για να τρέξει το γήπεδο. Η ελληνική ομάδα βρήκε ευκαιρίες σε πρώτο και δεύτερο κυρίως χρόνο, μιας και οι Βάσκοι έχουν παίκτες που μπορούν να τρέξουν γρήγορα αλλά όχι και να συνθέσουν γρήγορα αμυντική διάταξη.  Ο Ντάνστον κλείδωσε τον Χάμιλτον ενώ η απουσία των δύο σμολ-φόργουορντς (Σαν Εμετέριο και Χάγκα) είχε κόψει στα δύο τους γηπεδούχους και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Κοζέρ δε μπόρεσε στο «3» όπου κατέβηκε αναγκαστικά (με έχει απογοητεύσει φέτος, είχε και προβλήματα τραυματισμών βέβαια..)


-Κάπως έτσι ο κόουτς των ερυθρολεύκων μοίρασε άριστα τον χρόνο στο ρόστερ του, δίνοντας   σχεδόν διψήφιο νούμερο λεπτών σε όλους, βάζοντας ομαλά τον Πετγουέη πίσω, δίνοντας χρόνο στον Μπέγκιτς και συνεχίζοντας τη διαδικασία εγκλιματισμού του Κόλινς. Σας είχα πεί ότι ο Κόλινς είναι κόμπο γκαρντ, ο οποίος στην undersized ιταλική λίγκα έπαιζε ως wing. Ο Μπαρτζώκας τον τοποθετεί στο «1» με στόχο να «μπεί» πιο γρήγορα στην ομάδα αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό αποτελεί ρίσκο για την (επιθετική κυρίως) λειτουργία της καθώς πρόκειται για τη θέση του πόιντ γκαρντ σε ένα σύνολο που έχει δημιουργήσει με χρόνια δουλειά και συνύπαρξη συγκεκριμένους αυτοματισμούς. Είναι και το θέμα στο ballhandling που έχει (άλλο η Ευρώπη και οι πιεστικές άμυνες και άλλο το ΝΒΑ των μεγάλων χώρων..) οπότε πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσει αυτό. Έχουμε γράψει ότι οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να στραφούν στο βάθος του πάγκου τους ώστε να φρεσκάρουν την ομάδα και να βρούν απαντήσεις. Τώρα είναι η ώρα για αυτό και πιθανόν να κερδίσουν και έναν παίκτη για τη συνέχεια της σεζόν. Είναι η ώρα των ευκαιριών..


-Από την άλλη η Κάχα και οι μεταπτώσεις της είναι το κάτι άλλο. Αυτό βέβαια εξηγείται από τον τρόπο που αγωνίζεται, το στυλ μπάσκετ που παίζει και το αποτέλεσμα ποικίλει ανάλογα με τη φύση του αντιπάλου. Οι Βάσκοι έχουν ένα εξαιρετικό παίκτη για να χτίσουν, τον Ερτέλ, ένα από τα πιο σπουδαία overseas prospects, τον Ντιόπ και μερικές πολύ αξιόλογες περιπτώσεις παιχτών σε καλή ηλικία όπως ο Γιέλινεκ, ο Πλεής και ο Χάνγκα (συν τους Βαν Όστρομ και Μαρτίνεζ που βγαίνουν από πίσω) για να φτιάξουν μια πολύ καλή ομάδα στο κοντινό μέλλον. Αλλά φέτος θα πρέπει να εκπλήξουν και τους ίδιους τους τους εαυτούς για μπούν στην ποστ σίζον. Το διπλό στη Μάλαγα τους κρατά ζωντανούς ενώ ο μήνας που έρχεται (με τρία κρίσιμα εντός) θα δείξει που πάει το πράγμα.

Υ.Γ:  Έίναι η σειρά του Ολυμπιακού να «πατήσει» στο καλό του πρόγραμμα και να ανατρέψει την κατάσταση στον όμιλο. Η πολύ αξιόλογη Ουνικάχα και η Αναντολού Εφές έρχονται στο ΣΕΦ (ενώ μετά ακολουθεί το ματς του ΟΑΚΑ, που σημαίνει ότι η ομάδα δε θα έχει ταξίδια για ένα μεγάλο διάστημα, βασικό τη παρούσα στιγμή) τις δύο επόμενες αγωνιστικές. Η «ανατροπή» έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στο αίμα αυτής της ομάδας..


Υ.Γ1: To Buzzer-Beater  του Πλάνινιτς.. Συμβαίνει.. Στο Μιλάνο η ψυχολογία είναι στο πάτωμα γιατί το ματς ήταν κλειδί και η ΕΑ7 το έλεγχε στη μεγαλύτερη του διάρκεια. Μετά από τέτοιες καταστάσεις που κατεβαίνει ο ουρανός στο κεφάλι σου, φαίνεται πόσο καλό προπονητή έχεις. Η ομάδα του πραγματικά ικανού κόουτς στο επόμενο ματς (με Φενέρ στο Φόρουμ) θα μπεί και θα μασάει σίδερα.. Αλλιώς θα διαλυθεί.. Για να δούμε κύριε Μπάνκι..


Υ.Γ2: Πρώτη ήττα της Ρεάλ στη Μόσχα. Η Βασίλισσα παραμένει φαβορί για την πρώτη θέση. Είναι καλύτερη ομάδα από την ΤΣΣΚΑ και πιο βαθιά από τη Μακάμπι (που έχει μεγαλύτερη συνοχή/λειτουργικότητα από την ΤΣΣΚΑ αλλά δε ξέρω πόσο "ματσάρει" με τους Ρώσους στα μεταξύ τους). Αρκετό ενδιαφέρον και εδώ πλέον..

Αυτά και άλλα, στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

142 σχόλια:

  1. τζιμ θελω να σε ρωτησω κατι γενικο. ξερω οτι δεν κανεις το μεντιουμ αλλα ο παναθηναικος σου δινει την αισθηση οτι μπορει να ειναι στο final 4; ή ισως και τι πιθανοτητες εχει για την κουπα; και σε τι πιστευεις θα εξαρτηθει περισσοτερο το αν θα βρισκεται εκει. το μικρο ροτεισον που υιοθετησε αρκετα νωρις στη σεζον, στις αντοχες των καταπονημενων γκαρντ, στο μονοδιαστατο επιθετικο του προσωπο;

    να σου πω την αληθεια πιστευω οτι αν παρει το πλεονεκτημα εδρας στο τοπ 16 αυτο θα κρινει την πορεια του μεχρι το τελος. μου δειχνει ομαδα πολυ ικανη για την φυση ενος final 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει τώρα ότι και να σου πω είναι καφενειακό (δηλ. πρόβλεψη). Είναι μέσα στις 6-7 ομάδες που έχουν καλή τύχη.

      Διαγραφή
  2. Ο Πέτζα δεν είχε κάνει βήματα πριν βάλει τρίποντο. Κομβικά το τρίποντο του Ονάν και η λανθασμένη υπόδειξη στο γκολ-φάουλ του Διαμαντίδη. Σε αυτές τις φάσεις κρίθηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι ότι και να λέμε...

    Πανίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απολαυση απλα...Τζιμ σχετικα με τον Κολινς, παρολο που δεν εχουμε σαφες δειγμα ακομα, ωστοσο μου αρεσει...Φαινεται οτι κολλαει στην ομαδα...Δινει κατι διαφορετικο..Ενα πιο σκληροτραχιλο στυλ, καλος ριμπουντερ φαινεται(επιτοπιο αλμα για γκαρντ πολυ καλο), ενω εχει μακρια χερια και δειχνει οτι μπορει να παιξει αμυνα τοσο καλυπτοντας χωρο, οσο κ παικτη...Τελος, Κολλινς στο 1, Λοτζε στο 2, Μουν στο 3, Πετ στο 4 και Σιμμονς/ Ντανστον στο 5...η 5αδα με 2μετρους παικτες που ονειρευοταν ο Ντουντα...Πως θα σου φαινοταν?

    ΤΖΟΝ-ΤΖΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sthn epithesi 8a koutoulane pisteuw, amuntika akougetai kalo alla an den to dume den mporoume na kseroume.

      Διαγραφή
    2. Και με Μάντζαρη-Σλούκα το ίδιο ύψος έχεις σχεδόν.. Πλέον το μπάσκετ έχει αλλάξει τζον. Κερδίζεις τετραγωνικά στο παρκέ, το ύψος δε παίζει πρωτεύοντα ρόλο..

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...ΠΛΗΡΗΣ ΤΖΙΜ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΔΕΝ ΑΦΗΣΕΣ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ...ΚΡΕΝΤΙΤ!!!

    ΓΡΑΦΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΛΕΙΨΩ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ...

    ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ (ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ) ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ...ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ...ΕΛΠΙΖΩ (ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ) ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ...Ο ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ - ΚΟΜΒΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΠΑΡΤΣΑ...

    Ο ΣΚΑΡΙΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΤΥΠΟΣ...Ο ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΟΟΥΤΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ ΠΡΟΝ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ, ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΤΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΥ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ (Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ) ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΜΥΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΤΕΜΠΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΛΟ...ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ (ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ) Ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ...

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΖΙΜ...ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΚΟΛΛΙΝΣ...Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΣΩΣΤΗ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΠΑΙΧΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΕΣΦΕΡΕΙ ΛΙΓΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΣΦΠ (ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΛΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ)...ΤΙ ΛΕΣ?

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά.. Για τον Κόλινς λόγω φόρτου δεν πρόλαβα να γράψω αναλυτικό report. Είναι καλός παίχτης το είπα, από αυτούς που μου αρέσουν. Όμως αυτό δεν εγγυάται ότι θα μπορέσει να βρεί το χρόνο/ρόλο που χρειάζεται σε ένα τόσο απαιτητικό μπακόρτ και σημείο της σεζόν.

      Διαγραφή
  5. Τζιμ να πνιγουμε τετοιες ομαδες νεες οπως οι φενερ, αλλα ρε φιλε ειχαμε 3 παιχνδια κολλητα, οπως και να εχει εκτος της κουρασης υπαρχει και το αδειασμα...νομιζω οτι χωρις τον παππα και τον μαυρο και βεβαια τον καρυ ειμαστε προβλεψιμοι.. ποσο μαλλον οταν τα ριμαδο τριποντα δεν μπαινουν!! ο σερβος μας αφησε προκλητικα να σουταρουμε αφου ειχε κλεισει ολη την αμυνα του μεσα στην ρακετα.. το αν θα ειμαστε τοσο αστοχοι και αλλες φορες δεν το ξερω αλλα να του βγει και στο οακα αυτα δεν παιζει.. ειδωμεν!!
    Οσο παιρνει χρονο ο μαυρος και ο παππας τοσο πιο φρεσκοι θα ειμαστε!!
    Θελουμε ενα καλο ροτεινσον στο ελληνικο πρωταθλημα ωστε να μν χαοσυμε σε ενεργεια στην ευρωλιγκα!!
    Κομβικοτατο παιχνιδι αυτο με μπαρτσα.. αν κερδισουμε βαουμε χερι στις 2 πρωτες θεσεις!! Αν χασουμε θα μετραμε παλι τους βαθμους για το περναμε δεν περναμε. Ας ειναι καλα ο πλανιντς που αφησε πισω την μιλανο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προσωπικα το ειχα τονισει και απο τον πρωτο δευτερο αγωνα οτι το εντος ματς με τη μπαρτσα ειναι κομβικο (οπως και για τον οσφπ) για τον παο.το γραψε και ο τζιμ.

    δεν ειναι τοσο βαθμολογικο το εννδιαφερον (που καθε νικη σε αυτον τον ομιλο ειναι χρυσαφι) αλλα το οτι μια ενδεχομενη νικη ειναι μυνημα , αν οχι τιτλου, τουλαχιστον φ4!!!!

    προσωπικα θεωρω τον παο, οσο μενει μακρυα απο τραυματισμους, ικανο να κερδισει οποιονδηποτε οπουδηποτε!!!του λειπει μονο ο αερας, η ψυχολογια!!!πηγαμε μες στη φενερ και ειμασταν το αουτσαιντερ!!!και παιξαμε ως τετοιο!!!γιατι?τι εχει η φενερ που δεν το εχει ο παο?σεντερ?ποιντ?δυαρι?μονο ο ζοτς ειναι υπερ των τουρκων αλλα και εκει υπαρχει ενας σκεπτομενος κοουτς που σπαει το κεφαλι του καθημερινα να κανει τη δουλεια του καλυτερα.

    η μπαρτσα θα μας δωσει σουτ, θα μας παιξει ζωνη, συνταγη δηλαδη που την οδηγησε περυσι στο φ4 εις βαρος μας!!!στα υπερ τους ειναι οτι φετος ειναι πιο αθλητικοι και πιο γεματοι αλλα μεσα στο οακα θα πρεπει ο παο να μπει σαν κομμαντα που πανε σε επικινδυνη αποστολη!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο παιχνίδι με τη Barcelona θα μετρήσουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και για το πόσο μακρυά είμαστε φτιαγμένοι να πάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί αυτό αγαπητέ φίλε; Είναι σημαντικό να μην μπεις σε μπαράζ ηττών και οι Καταλανοι, εκτός από μεγάλη (και έμπειρη) ομάδα, είναι μάστορες στο set game, όπως και ο Παναθηναικος, απλά υπάρχουν ένα σωρό ωραία παιχνίδια ακόμα (10 στο σύνολο) μέχρι να τελειώσει η β' φάση, οπότε ,ασχέτως αποτελέσματος, δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Τίποτα δεν μπορείς να προδικάσεις για το αν θα περάσεις στο TOP16 ή όχι, σαφώς. Απλώς τα παιχνίδια με τον αντίπαλό αυτό (και το συγκεκριμένο ρόστερ) θα σου δείξει αν μπορείς να αντιμετωπίσεις τόσο καλές, στο σετ παιχνίδι όπως λες και εσύ, ομάδες και το κατά πόσο θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις απέναντι στο τόσο ισχυρό "5" της. Προφανώς και δεν λέω ότι αν τους νικήσεις μέσα έξω πας για κύπελλο, απλά μόνο με τέτοιες ομάδες μπορείς να μετρήσεις την πραγματική σου δυναμική.

      Διαγραφή
    3. εννοειται πως σε αυτα τα παιχνιδια θα φανει που ειμαστε και τι μπορουμε να παιξουμε!!! σιγουρα το να νικησουμε η να χασουμε δεν σημαινει και πολλα, αφου και ως 4οι να περασουμε ενα μικρο σερι στους 8 φτανει για να μας παει μεχρι τελικο. Τα παιχνιδια ομως με φενερ μπαρτσα ολυμπιακο μας δειχνουν ποσο δυνατοι ειμαστε και που ποναμε.. και βεβαια ειναι ευκαιρια για τους παιχτες που δεν εχουνε φανει να δειξουν οτι αξιζουν χρονο στο παρκε

      Διαγραφή
    4. Όπως τα είπε ο chris, απλά για μένα η Barcelona, με τη Real και τη CSSKA είναι πιο πάνω από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

      Διαγραφή
  8. ΚΡΙΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ Η ΚΟΥΡΑΣΗ Ή ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ, ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΨΗΛΑ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ...ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΔΕ ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ (ΚΥΡΙΩΣ) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΚΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, Η ΤΣΣΚΑ ΠΑΙΖΕΙ VTB LEAGUE...

    ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΚΦ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΣΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σωστα ολα αυτα ζεν, αλλα σκεψου οτι ακομη και στο φτωχο πρωταθλημα μας ο διαμαντιδης παιζει... 30 λεπτα.. οι λασμε γκιστ επισης επιβαρυνονται και μην ξεχναμε οτι ειναι παιχτες που τα δεινουν ολα σε αμυνα και επιθεση!! Ολεσ οι ομαδες που ανεφερες εχουν ροστερ 12 παιχτων!! εμεις ακομη και στο ελληνικο δεν δινουμε ευκαιριες σε παιχτες οπως ο μαυρος(Κατι που φαινεται να αλλαζει!!!)
      Μην ξεχναμε οτι η ομαδα ειχε μεγαλη πιεση για τα αποτελεσματα που δεν εφερνε, που σημαινει πιεση.. που σημαινει οτι οταν ηρθαν τα αποτελεσματα αρχισαν να αδειαζουν οι παιχτες!!
      Γενικα νομιζω οτι αιφνιδιαστηκαμε που οι τουρκοι μας αφησαν τοσο πολυ το 3ποντο και μεχρι να προσαρμοστουμε μας πηρε χρονο.. να τονισω οτι αν δεν εμπαινε ο μαυρος θα μιλλουσαμε για ηττα με τα χερια κατω και ελπιζω οπως λες να καταλαβε ο κκουτς οτι ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ και αλλους παιχτες στο ροτεισον!!

      Διαγραφή
  9. Ωραία Ταινία!!
    Το στιγμιότυπο διαμαντίδη- Ομπράντοβιτς θα μείνει στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και η αλληγορική σημασία του τίτλου πάει γάντι!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζιμ,
    Μια γνωμη για το αν θα επρεπε/ πρεπει απο εδω και μπρος να χρησιμοποιηθει ο Παπας αντι του τραγικου Ουκιτς που φαινεται ακομα να ειναι τραυματιας?
    Για να πνιξει τετοιες ομαδες ο ΠΑΟ θελει μια σταθερα που δυστυχως δεν εχει. Αξιοπιστο παιχνιδι στη ρακετα (ενας Βουγιουκας). Συνεπως ρισκαρει με τα τριποντα.
    Πως βλεπεις τον Ζοτς? Πολυ ευκολα δεν του κανουν σερι οι αντιπαλοι (Μαλαγα/ ΠΑΟ)? Το ειχε και στον ΠΑΟ αυτο το μειονεκτημα.
    Ολα για ολα τωρα με Μπαρτσα. Πολυ σωστα τονιζεις ποσο σημαντικο ειναι το ματς. Θα βρεθεις ειτε καβαλα στο αλογο, ειτε με το μαχαιρι στο λαιμο να παιξεις στην δυνατη Μαλαγα τη ζωη σου.
    Edgar Jones - "The Helicopter"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά E.J. Όχι, είχα πει πως μόνο με την τριάδα Ούκιτς-Κάρι-Διαμαντίδη θα ρολάρει η ομάδα. Ο Παππάς μπορεί να βρεί λεπτά σε σθγκεκριμένες καταστάσεις, στοχευμένα, ως game changer όπως ο Μαυροκεφαλίδης. Ο Ζοτς θα κριθεί από του χρόνου. Δεν έχει defensive stopers η ομάδα του, αυτό το χρεώνεται.

      Διαγραφή
  11. Jim, σχετικά με το άρθρο σας, μπορείτε να μας πείτε που στηρίζετε την άποψή σας ότι η Βασίλισσα είναι καλύτερη ομάδα από την CSKA, δεδομένου ότι στον μεταξύ τους αγώνα, η CSKA επικράτησε μάλλον εύκολα, και μάλιστα χωρίς δύο βασικότατους παίκτες της, τους Hines και Weems?

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι ο Jim, αλλά θα σου πω και εγώ τη γνώμη μου. Μία ήττα, σε ολόκληρη τη σεζόν δε λέει τίποτα. Συν τοις άλλοις, η Real Madrid μοιάζει να μην έχει κενά, σε αντίθεση με τους Ρώσους που η γραμμή Teodosic-Pargo (ο τελευταίος χάνει τη θέση του σταδιακά) είναι ανέκδοτο. Βάλε και την κακή χημεία που έχουν τα βαριά σχήματα στους ψηλούς και έχεις μία εικόνα.

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε μίλα σαν άνθρωπος επιτέλους! Το καταλάβαμε ότι μεγάλωσες με γαλλικά και πιάνο, αλλά πραγματικά, εδώ μέσα δεν έχει καμία σημασία αυτό.

      Διαγραφή
    3. Αλέξη ήταν απλά ένα ματς.. Τη στηρίζω στα προηγούμενα 25-30 της σεζόν μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Ναι, αλλά όταν η ίδια η Ρεάλ λέει (επιβεβαίωση Κατσικάρη που μίλησε μαζί τους στην Ισπανία, όπως ανέφερα σε άλλο μου σχόλιο στο παρελθόν) ότι δεν είχε μέχρι την Πέμπτη δοκιμαστεί με δυνατές ομάδες, εμένα αυτό μου λέει ότι ούτε οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, τουλάχιστον μέχρι να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους με δυνατές ομάδες όπως η CSKA. Στα δε προηγούμενα 25-30 παιχνίδια της, μπορώ να δεχτώ μόνο ορισμένα από αυτά που έδωσε στην Ισπανία. Στην κανονική περίοδο της Euroleague, και στα πρώτα 3 παιχνίδια του TOP-16, δεν είχε δυνατές ομάδες να αντιμετωπίσει (η Armani έπαιζε χωρίς τον Hackett και η Galatasaray έχει αποκαλεστεί ως καφενείο, όπως όλοι την λένε ή θεωρούν, επειδή ήταν στον όμιλο του ΟΣΦΠ, στην κανονικη περίοδο). Τέλος πάντων, το μέλλον θα μας δείξει τί τελικά ισχύει.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    6. à anonyme 26 janvier 2014 - 1:22 μ.μ.

      Bonne soirée à tous

      Με συγχωρείτε αλλά οι γνώσεις μου περί της Γαλλικής γλώσσης εξαντλούνται εδώ, οπότε δυστυχώς θα πρέπει να συνεχίσω να γράφω στη μόνη γλώσσα που γνωρίζω, λόγω της περιορισμένης μου διανοητικής ικανότητος, που δυστυχώς όπως λέτε δεν είναι ανθρώπινη.

      Επειδή, όπως δηλώνετε, δεν είμαι άνθρωπος, άρχισα να σκέφτομαι διάφορα θέματα υπαρξιακής φύσεως, διερωτόμενος είμαι άνθρωπος? Και αν δεν είμαι, τί ζώον τελικά είμαι?

      Για να δώσω απάντηση στον προβληματισμό μου αυτόν, αποφάσισα να ανατρέξω στο έρμο το λεξικό (το οποίο αν ανοίγαμε που και που όλοι, ίσως και να μην είχαμε να υποστούμε σχόλια τέτοιου είδους) για να δω την ερμηνεία της λέξεως άνθρωπος. Ανάμεσα στις πάνω από 15 ερμηνείες, υπήρχαν 2 που θεωρώ ότι ταιριάζουν στην περίπτωση, και τις παραθέτω παρακάτω, με την αρίθμηση όπως δίνεται στο λεξικό:

      1. το έμβιο ον που ανήκει στα πρωτεύοντα θηλαστικά και διαφέρει από τα υπόλοιπα όντα τής τάξης του λόγω τής ικανότητάς του να παράγει έναρθρο λόγο και αφηρημένες σκέψεις, έχει συνείδηση τής δύναμης και τής αυτοτέλειάς του και τη δυνατότητα ηθικών κρίσεων (ορθού - εσφαλμένου).

      6. (ειδικότερα)

      το πολιτισμένο ον που συμπεριφέρεται με καλούς τρόπους και ευγένεια, που η συμπεριφορά και η εμφάνισή του φανερώνουν ότι έχει λάβει σωστή κοινωνική αγωγή π.χ. φάε σαν άνθρωπος, ντύσου σαν άνθρωπος, γίνε άνθρωπος, και επίσης όπως εσείς μου είπατε, μίλα σαν άνθρωπος.

      Δεδομένου ότι από τα λεγόμενά σας, δεν μιλάω σαν άνθρωπος, συμπεραίνω με απλή λογική ότι δεν μπορεί να είμαι άνθρωπος, σύμφωνα με τον ορισμό 6. Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι, αφού δεν είμαι άνθρωπος, τελικά τί είμαι?

      Μἠπως είμαι γάιδαρος, πετεινός, ή μήπως είμαι ο ΚΕΦΑΛΑΣ?

      Έχοντας βεβαιωθεί ότι δεν ανήκω στην κατηγορία homo sapiens (σοφός), homo erectus (όρθιος), homo faber (κατασκευαστής) ή τουλάχιστον homo habilis (επδέξιος), αφού δεν είμαι από ότι φαίνεται ανθρωποειδές, τελικά μετά πολλών κόπων και βασάνων, λόγω της χαμηλής μου διανοητικής ικανότητoς, κατάφερα να βρω τί τελικά είμαι.

      Ανοίγω στην κατηγορία Homo Alextus (ή sapios ή skabilis) και τα χαρακτηριστικά που με διέπουν είναι τα παρακάτω:

      (το έμβιο ον που ανήκει στα ωοτόκα ζώα και διαφέρει από τα υπόλοιπα όντα τής τάξης του λόγω τής ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ του να παράγει ΑΝΑΡΘΡΟ λόγο και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ σκέψεις, ΔΕΝ έχει ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ τής ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ και τής ΜΗ αυτοτέλειάς του και ΔΕΝ έχει την δυνατότητα ηθικών κρίσεων (ορθού - εσφαλμένου).

      Το μάθημα περί της Ελληνικής γλώσσης, λέω να το παραδώσω άλλη φορά, γιατί σήμερα σας έβαλα πολύ ύλη για μελέτη, και αύριο έχει διαγώνισμα.

      Και καθώς δυστυχώς γνωρίζω μόνο μια ανθρώπινη φράση, επιτρέψτε μου να σας πω

      Μάγκες και μάγκισσες, όποιος δεν γουστάρει ας μην βλεφαριάζει τις αράδες μου.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    7. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ
      Πλήρωμένη απάντηση....

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα στην παρέα, ωραίος ο Δημήτρης και αναλυτικότατος.
    Θα αναφερθώ στις νέες βελτιωμένες προσεγγίσεις των προπονητών των δύο εκπροσώπων μας στη Euroleague. Κρίσιμη καμπή της σεζόν το Top-16 και ημερομηνίες ορόσημα για το πώς θα πορευτούν οι δύο αιώνιοι από εδώ και στο εξής.
    Μου αρέσει η "αλλαγή ρόλων" στο rotation του Παναθηναϊκού (ως τέτοια την εκλαμβάνω εγώ). Ο Curry έρχεται ορθώς σαν 6ος παίκτης (το ξαναγράφω για πολλοστή φορά, ο Αμερικανός προσφέρει, ειδικά τον τελευταίο καιρό, όμως για τα προβλήματα των Πρασίνων στη backcourt θα ήθελα να δω καλύτερο και διαφορετικό παίκτη, με δεδομένο ότι ο Ukic των 800 χιλιάδων ετησίως έχει "άσπαστο" συμβόλαιο), ενώ στο εκτελεστικό κομμάτι έχει πάρει τη θέση του Ukic (όσοι με παρακολουθείτε θα θυμάστε ότι ποτέ δεν συμπάθησα της επιλογές του στην επίθεση). Ο παραγκωνισμός του Παππά δε γνωρίζω αν είναι προϊόν σχεδιασμού του Πεδουλάκη, όμως είναι καλή κίνηση, ο Έλληνας guard δεν είναι παίκτης-ομάδας και σε μεγάλους συλλόγους αυτό αποτελεί πρόβλημα. Τέλος, ο Μαυροκεφαλίδης καλώς χρησιμοποιείται στο '4' (επιτέλους....) και όχι σαν center, όμως νομίζω ότι η παρουσία του μπορεί αν είναι μόνο σποραδική και σε ειδικές καταστάσεις. Σε μόνιμη βάση, το υψηλό usage-rate του θα διαβάζεται πολύ εύκολα από αντίπαλους προπονητές.
    Ο Μπαρτζώκας, από την άλλη, ευτύχισε να δει τον Petway να επιστρέφει (έστω και χωρίς το δυναμισμό του), όμως το στοίχημα είναι ο Begic, όπως έγραψε και ο Jim. Ο Simmons συνεχίζει να μη με γεμίζει σαν παίκτης του πρωταθλητή Ευρώπης, όμως στα συστήματα του Ολυμπιακού, η παρουσία ενός αθλητικού center σε μόνιμη βάση μοιάζει επιβεβλημένη (δεν υπάρχει προς το παρόν παίκτης Καββαδάς για ομάδα που ανήκει στην elite). Έτσι ο Σλοβένος προορίζεται για ένα συμπληρωματικό ρόλο, ώστε να πάρει τα φάουλ και να "κλέψει" πολύτιμο χρόνο ώστε οι δύο Αμερικανοί να είναι ετοιμοπόλεμοι για τη συνέχεια. Καλώς ο Collins περνάει χρόνο στον άσσο, κακώς παίρνει πρωτοβουλίες σαν playmaker. Πρέπει να του το ξεκόψει από την αρχή ο προπονητής του. Το σχήμα με αυτόν και το Σλούκα έχει να δώσει.. Συνεχίζω να τον θεωρώ περιττή μεταγραφή, καίγεται και πάλι ο Κατσίβελης (αν και λένε πως όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος). Τέλος, ταχθηκα ενάντια στη μεταγραφή Moon, διότι δεν τον θεωρώ αρκετά mental παίκτη για να διαχειριστεί το κενό που προέκυψε λίγο πριν αποκτηθεί (ο Petway, φερ' επείν, προσαρμόστηκε αρτιότατα, παρά την απειρία του). Εκτιμώ ότι στη Euroleague (που έχουν όλοι ανεξαιρέτως δικαίωμα συμμετοχής) ένα σχήμα Petway-Moon στους forwards μπορεί να κάνει πολλές κηδείες αν βρει χημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, αυτό το " ο Παππάς δεν είναι παίκτης ομάδας" τείνει να λάβει πλέον διαστάσεις αστικού μύθου. ΟΚ, έχει ειπωθεί ( σε βαθμό...κακουργήματος) ότι δεν ήταν ( είναι;) και ο πιο εύκολος χαρακτήρας, μπορεί και να φύγει νύχτα από την ομάδα, αλλά μέχρι τώρα ούτε έχει ακουστεί να έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, ούτε έχει πουλήσει στυλάκι, ούτε έχει προσπαθήσει να κάνει παραπάνω από αυτά που του ζητούν και δείχνει τελοσπάντων να προσπαθεί να μπει στο πετσί του ρόλου, με τα πάνω και τα κάτω του, όπως κάθε νεοφερμένος. Είχε ( έχει;) κι εναν πολύ ύπουλο τραυματισμό στο χέρι που ψυχολογικά και μόνο να το δει κανείς, σε πάει πίσω, και πάλι μπήκε το παιδί στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό κι έβαζε το χέρι του κυριολεκτικά στη φωτιά, με βουτιές κοκ. Ε, από που προκύπτει ότι " δεν είναι παίκτης ομάδας", ειλικρινά αδυνατώ να το καταλάβω.

      Διαγραφή
    2. αστικος μυθος;;ακριβως,Καλυτερα να σου βγει το ματι τελικα παρα το ονομα,Παντως το ποσοστο του στις ασιστ ειναι ψηλο οταν παιζει.Τοση λασπη το καλοκαιρι για την εθνικη και ουτε κιχ δεν εβγαλε.Εδω εισαι λαθος Sir Desti

      Διαγραφή
    3. Εδω παππας εκει ο παππας στο παγκο ο Παππας, αλλα τιποτα δεν εχει ακουστει για παραπονα η ασχημη σταση του απεναντι σε οποιονδηποτε παικτη -προπονητη..
      Ο τραυματισμος του αλλα και η επιμονη του Πεδουλακη να τον ανεβασει η αλλαξει επιπεδο (ετσι το λεει ο ιδιος) ειναι οι λογοι που δεν τον βλεπουμε..
      Περιμεναμε για τον ΜΚΦ τον ειδαμε με χαρα τη Πεμπτη πιστευω οτι το επομενο ανοιγμα στο ροστερ θα αφορα το Παππα..
      Κακα τα ψεματα μιλαμε για το μελλον της Εθνικης εδω και οπωςδηποτε ο Παναθηναικος πρεπει να το αξιοποιησει..
      Ας μη ξεχναμε αλλωστε το παιχνιδι με τον Ερυθρο στο Βελιγραδι που το κερδισε σχεδον μονος του..
      Εχει πολυ ψωμι ο Παππας.
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
    4. Παλικάρια, δεν αναφέρθηκα στο χαρακτήρα του παίκτη. Αγωνιστικά είναι που δε μου κάθεται καλά. Είναι μια χαρά για ηγέτης στην επίθεση μίας μέτριας ομάδας. Ο Παναθηναικος δεν έστησε καλά τη γραμμή των guards του το καλοκαίρι. Με αλλους συμπαίκτες (αντί Curry-Ukic) θα μου φαινόταν πιο χρήσιμος. Αν βελτιώσει τα οργανωτικά του καθήκοντα (να βλέπει, τουλάχιστον, λίγο γήπεδο), θα είναι εξαιρετικός. Ναι είναι τσαμπουκάς (με την καλή έννοια, κυνηγάει τις φάσεις), ναι, είναι γομαρακι και αυτό τον κάνει αξιοπρεπέστερο αμυντικό από τους προαναφερθέντες -και ανεπαρκείς σε αυτόν τον τομέα- "εισαγόμενους" ομοθεσιτες του, όμως οι απαιτήσεις από έναν τέτοιο παίκτη είναι στον επιθετικό τομεα και εκεί α) χωρίς τη μπάλα στα χέρια, πάσχει (κλασικό ελληνικό σύνδρομο) β) με αυτήν μετατρέπει το παιχνίδι σε one-man-show, δίχως να υπάρχει εναλλακτικό πλάνο. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν τον βγάζω ούτε άχρηστο ούτε κωλοπαιδαρα όπως θέλουν καποιοι.

      Διαγραφή
    5. Πως να θεωρηθει παιχτης 'ομαδας' φιλε pensierix?...δεν μπορει να δημιουργησει για αλλους... γηπεδο δεν βλεπει.. αμυνα καλη δεν μπορει να βγαλει.. πολυ μετριος στον χειρισμο και στην μεταφορα της μπαλας..Προσπαθει θα μου πεις στην αμυνα και οντως ισχυει και μπραβο του...αλλα δεν ξερει...και ουτε προκειται να μαθει ποτε...Αλλα αυτο δεν ειναι το μεγαλο προβλημα...επιθετικος παιχτης ειναι και στοιχειωδης αμυντικη προσηλωση θα αρκουσε...Η ελλειψη των αλλων στοιχειων ομως που αναφερω παραπανω θα ειναι προβλημα στην καριερα του στο τοπ επιπεδο...Θα ημουν πιο αισιοδοξος αν ηταν 20-21 χρονων...ειναι ομως 24...

      Διαγραφή
    6. Νομιζω οτι με τα λεφτα που παιρνει ο καρυ παιχτη που να παιζει οπως αυτος στην επιθεση δεν βρισκεις!! Ειναι φθηνος και συμφερει με λιγα λογια...
      Παππας.. μεγαλο κεφαλαιο για την ομαδα.. Και εδω θα συνεχισω να το λεω οπως το ελεγα για τον καρυ οπως το ελεγα για τον μαυρο, οτι ειναι παχτης μεγαλης αξιας.. αλλα δεν μπορει να κανει τα παντα στο παρκε.. οποτε αντι να του ζητας τα παντα και να παιρνεις το τπτ ζητα του αυτο που μπορει να κανει καλα και πιεσε τον να βελτιωθει!! αλλα μην στερεις απο την ομαδα γραναζια που εσυ προσθεσες το καλοκαιρι!!
      Νομιζω οτι το καλοκαιρι μπορουμε να παμε για ενα παιχτη αντι καρυ ουκιτς και να κλεισουμε τα γκαρντ με διαμαντιδη παππα τον γκαρντ στο 2 με καλο σουτ και καλη αμυνα και εναν ακομη ασσο!! Βαζουμε και τον βουγιουκα στο 5 αντι μπατιστ και κλεισαμε.

      Διαγραφή
    7. Το οτι ειναι 24 δεν λεει κατι..Ο διαμαντιδης ηρθε στον παναθηναικο στα 25..Το θεμα εχει ως εξης..Ειναι αριστος δημιουργος και επιθετικος για τον εαυτο του..Στην αμυνα πλεον τον θεωρω αξιοπιστο..Ενα βημα εχει να κανει,αυτο του δημιουργου και πιστευω οτι αυτο θα γινει μολις μαθει τα συστηματα,μολις μαθει να διαβαζει τον αντιπαλο..Αυτο θελει χρονο και θεωρω οτι απο του χρονου θα ειναι ετοιμος,εχοντας ξεπερασει πλεον τον τραυματισμο του πληρως..Ο τραυματισμος του ,του εχει δημιουργησει προβλημα στο κατεβασμα της μπαλας και στην κατα μετωπο επιθεσης..Πριν αυτο δεν θυμαμαι να ειχε προβλημα σε αυτον τον τομεα..Παντως ειναι για μενα ο επομενος μεγαλος γκαρντ της εθνικης αρκει να το αποδειξει..

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ απόλυτα με τον @chris_nash και για Παππά και για Curry. Απλά εκτιμώ ότι το πάντρεμα των συγκεκριμένων παικτών δε λειτουργεί στην εντέλεια και αυτό φαίνεται από την μεγάλη καθυστέρηση που πήρε στην ομάδα να βρει χημεία (στην επίθεση έχει δουλειά ακόμα) και συγκεκριμένη ταυτότητα στο γήπεδο.

      Διαγραφή
    9. για Παππα προς το παρον θα συμφωνησω με το Desti.
      κατ αρχας να ξεκαθαρισω οτι εμενα που δε με ενδιαφερουν τα
      αποτελεσματα και γουσταρω να βλεπω να μπαινει η μπαλα στο
      καλαθι με καθε τροπο,μου αρεσουν τετοιοι παικτες.
      επισης αν δεν ειχε κανει ο Παππας εκεινη την επικη εμφανιση
      στη Σερβια μπορει ο Παο να μην ειχε περασει ουτε στην επομενη φαση.για καποιο διαστημα κραταγε μονος του την ομαδα με τις
      μπουκες του.

      ομως υπαρχουν δυο θεματα.
      το πρωτο ειναι οτι φαινεται να τρακαρει το παιχνιδι του με αυτο του χερα του Καρι.δεν ειναι τυχαιο οτι ο Καρι εχει ανεβει απο τη στιγμη που τραυματιστικε ο Παππας.
      και το αλλο ειναι,οτι οπως παιζεται αυτη τη στιγμη το μπασκετ και σε ομαδες με στοχους πρεπει τετοιοι παικτες,αν μπορουν,να μπαινουν σε καλουπια.αλλιως βλαπτουν την ομαδα τους.

      επειδη τον παρακολουθω χρονια και ειδα οτι φετος βελτιωσε το ομαδικο του παιχνιδι, αμυνα-επιθεση,σε σχεση με πριν,θα περιμενω να τον δω.μολις αποθεραπευτει πληρως,παρει χρονο συμμετοχης και παιξει φετος και του χρονου.θα δουμε
      αν μπορει να γινει μεγαλος παικτης ομαδας πρωταθλητισμου η΄ απλα ενας καλος σκορερ.

      WILKINS

      Διαγραφή
    10. Ας περιμένουμε να τον δούμε λίγο ακόμα τον Παππά...
      Μην προδικάζουμε τίποτα.Κάθε παίκτης ΄καλείται να δώσει αυτά που έχει οπότε δεν περιμένεις από τον Παππά να γίνει ξαφνικά πλέιμεικερ ή να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη ο πιο ομαδικός παίκτης του κόσμου.
      Πάντως έχει κάνει παιχνίδια πολύ καλά,με σχεδόν εξίσου σημαντική προσφορά όπως αυτή του Κάρι( Βελιγράδι,εναντίον σε Κουμπάν).
      Ο Αμερικανός έχει εντυπωσιακό σουτάκι με χαρακτηριστική ευστοχία και πραγματικά πολύ ώριμο και έξυπνο παιχνίδι(που αναρωτιέμαι τι έκαναν τόσα χρόνια οι Ευρωπαικές ομάδες και δεν τον έβλεπαν...).Όμως πιστεύω θα έχει πάλι τα κάτω του,και σε συνδυασμό με την κατάσταση του Ούυκιτς,πιστεύω είναι σημαντικό για τους πράσινους να κοιτάξουν να δώσουν ευκαιρίες και χρόνο στον Παππά με τον ίδιο να ξεκινάει με την προσπάθεια από την άμυνα και να προσπαθεί να δίνει χωρίς υπερβολές και εκβιασμούς προσπαθειών αυτά που μπορεί να δώσει στην επίθεση(γιατι στον τομέα 'επαφή με το καλάθι' είναι από τους τοπ στην Ευρώπη).
      Κι επειδή ο Πεδουλάκης είναι πονηρός δεν αποκλείω να τον έχει για άσσο από το μανίκι του για αργότερα(δεδομένου ότι ο παίκτης όταν δεν έχει ειδική αντιμετώπιση από την αντίπαλη άμυνα και τον υποτιμήσουν μπορει πολύ εύκολα να φορτώσει το καλάθι με διψήφιο αριθμό προτού το καταλάβεις...)

      Διαγραφή
    11. ε οχι δεν το γυρισε μονος του με τον Ερυθρο Αστερα μην λεμε οτι θελουμε,απλα μας εξεπληξε ο μικρος για πρωτη φορα,Μαζι με τον ΔΔ το γυρισαν ειχαν το ιδιο pir και ας ειχε περισσοτερους ποντους ο μικρος .http://www.euroleague.net/main/results/showgame?clubcode=PAN&gamecode=35&seasoncode=E2013#!boxscore

      Διαγραφή
  13. Και από εμένα 2-3 γρήγορα λόγια τώρα που βρήκα λίγο χρόνο μετά τον ερχομό του μεθ-μεθ-επόμενου PG του ΠΑΟ :-) :-) :-)

    Για το ματς του ΠΑΟ τα έγραψα προχθές, το ματς πήγε πολύ "λογικά" και όπως το περίμενα, ακόμα και στα μη καθαρά αγωνιστικά κομμάτια ;-) Και στο κάτω-κάτω της γραφής, ακόμα και αν έκανε βήματα ο Κλέιζα ή δεν μέτρησε το "μου έβγαλε τα μάτια το σφύριγμα" goal-foul του ΔΔ, τα κόλλησε τα δύο κρίσιμα σουτάκια του μαλλιάς, ενώ Φώτσης και Ούκιτς βρήκαν σίδερο. Δεν το υπολόγιζα εξαρχής στα (+1) του ΠΑΟ στον όμιλο, οπότε για μένα φυσιολογική εξέλιξη.

    Το ματς του γαύρου δεν αντέχει καν σε κριτική, αφού πλην των βασικών ελλείψεων της Κάχα, έκατσε και ο εξαιρετικά γρήγορος παροπλισμός του μοναδικού σοβαρού παίκτη τους (ο συνδυασμός αυτών δηλαδή που είχε κάνει ανταγωνιστικούς τους ισπανούς στο ματς με τον ΠΑΟ), και απλώς....πάπαλα. Τα εξωπραγματικά ποσοστά του γαύρου ήταν λογικό επακόλουθο, ούτε σε προπόνηση δηλαδή....

    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ματς με την Μπάρτσα είναι κομβικό για μας, και μάλιστα των άκρων. Δηλαδή με νίκη στοχεύεις στις θέσεις 1-2 (γιατί καβατζώνεις Μπάρτσα και αυτούς που έχουν χάσει από αυτήν εντός έδρας), ενώ με ήττα μπορεί και να διακινδυνεύσεις την πρόκριση (γιατί αντιθέτως με την περίπτωση νίκης, είσαι πρακτικά κάτω από όλους αυτούς που προανέφερα). Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν να μπούμε απασφαλισμένοι, και όχι μόνο να πάρουμε και να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ -που σίγουρα θα δημιουργήσουμε- αλλά να πάμε το ματς και λίγο πιο μέσα από τη γραμμή, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να περιμένουμε ποσοστά γαύρου για να κερδίσουμε μόνο έτσι.

    Για μένα το βασικό θέμα είναι αν θα μπορώ να παρατήσω γυναίκα και παιδιά για να είμαι μέσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρέψου, κοτζάμ άντρας πας και διαβάζεις πρασινοφρουρό?

      Διαγραφή
    2. Εδώ ψηφίζει Χρυσαύγουλα, ο Πρασινοφρουρός σε πήραξε?

      Διαγραφή
    3. μια εφημεριδα εχει ο Παο και αυτη πουλαει ελαχιστα φυλλα,δειτε τα χαλια σας προβατα που συντηρειτε τρεις και μια μηνιαια και μετα μιληστε για σανο.

      Διαγραφή
  14. διαβαζω τακτικα το μπλογκ σου,μου αρεσει αλλα γραφω για 1η φορα.συμφωνω 100% για το ματσαρισμα γκιστ-μπογντανοβιτς(αυτο ελεγα και εγω εκεινη την ωρα) καθως και για το λαθος της χρησης 1 χειριστη.θα περιμενα ομως(αν και ασχολεισαι καθαρα στο τεχνικο) επειδη ειπες οτι αυτα τα παιχνιδια πρεπει να τα τελειωνει ο παο και να σου πω οτι απλα δεν τον αφησαν στο τελος!ο μη καταλογισμος του καλαθι και φαουλ του μητσου και καπακι ο μη καταλογισμος βηματων στο τριποντο του κλειζα ειναι 6 ποντοι σε κρισιμο σημειο και μαλιστα μετα απο μια υπερπροσπαθεια σε ενα εκτος εδρας παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα & καλή εβδομάδα.
    Την προηγούμενη εβδομάδα άκουσα από τον Παπαδογιάννη μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για ένα διαφορετικό διάβασμα της βαθμολογίας των δύο γκρουπ στο top-16. Με βάση αυτή την ανάλυση, υπάρχει ένας συντελεστής +1 για κάθε εκτός έδρας νίκη και -1 για κάθε εντός έδρας ήττα. Αν, λοιπόν, θεωρήσουμε ότι ισχύει το αξίωμα ότι για να εξασφαλίσει μια ομάδα την πρόκριση χρειάζονται 8 νίκες και με δεδομένο ότι όλες οι ομάδες έχουν παίξει 2 ματς εντός κι εκτός (αν και όχι με την ίδια βαρύτητα) προκύπτουν, τα εξής :

    GROUP E
    FC Barcelona +2
    Panathinaikos Athens +1
    Olympiacos Piraeus 0
    EA7 Emporio Armani 0
    Unicaja Malaga 0
    Fenerbahce Ulker Istanbul -1
    Laboral Kutxa Vitoria -1
    Anadolu Efes Istanbul -1

    FC Barcelona : Μπορεί να έχει 4/4, μπορεί να έχει αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα για τις δύο πρώτες θέσεις αλλά δείχνει ευάλωτη. Στα δικά μου μάτια. Στο ματς με τη Μάλαγα τα χρειάστηκε και κέρδισε με μεγάλη δυσκολία. Δεν είναι (ακόμα) τόσο δυνατή όσο δείχνει η βαθμολογική της συγκομιδή.
    Panathinaikos Athens : Το ματς στο ΟΑΚΑ με την Μπάρτσα είναι κριτήριο για το που θα στοχεύσει η ομάδα. Αν κερδίσει, κάνει το βήμα που χρειάζεται για να κυνηγήσει με αξιώσεις το 1-2. Αν χάσει, κάνει ένα πισωγύρισμα και μπλέκει με τους από κάτω. Αν συνυπολογίσουμε και το ματς στη Μάλαγα που ακολουθεί, τότε στο ντέρμπι της 7ης αγων. στο ΟΑΚΑ μπορεί να πάει με 5-1, 4-2 ή 3-3.
    Olympiacos Piraeus : Κέρδισε στη Βιτόρια. Κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό και λιγότερο τους Βάσκους. Η Λαμποράλ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να προκύψει στον Ολυμπιακό την δεδομένη χρονική στιγμή. Η εμφατική νίκη σημαίνει πολλά και λίγα ταυτόχρονα. Το ματς που έρχεται με τη Μάλαγα είναι πολύ σημαντικό.
    Fenerbahce Ulker Istanbul : Κράτησε το κεφάλι της πάνω από το νερό αλλά χρειάζεται και νίκες εκτός. Το ματς στο Μιλάνο προσφέρεται ιδανικά. Κερδίζει και αφήνει την Αρμάνι πίσω και μένει να βάλει από κάτω και τη Μάλαγα ώστε να εδραιωθεί στην 4άδα.
    EA7 Emporio Armani : Το ματς των Ιταλών στην Πόλη αναμενόταν με ενδιαφέρον γιατί θα φαινόταν αν η Αρμάνι έχει πραγματικά βελτιωθεί και μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση. Ανεξάρτητα από το ουρανοκατέβατο buzzer beater του Πλάνινιτς, οι Ιταλοί απογοήτευσαν. Αν θέλεις να παίξεις για την 4άδα καθαρίζεις με συνοπτικές διαδικασίες τέτοια ματς. Νομίζω ότι το ματς που έρχεται με τη Φενέρ θα κρίνει πάρα πολλά. Οι Ιταλοί, μέχρι τότε, θα βράζουν στην αφέλειά τους.
    Unicaja Malaga : Δείχνει βελτιωμένη τελευταία. Πάλεψε στην Βαρκελώνη και υπέκυψε στο τέλος παρά την απουσία του Βάσκεθ. Στα 2 ματς που έπονται με τις ελληνικές ομάδες πρέπει να πάρει τουλάχιστον το ένα. Ειδάλλως, θα αρχίσει το άσκοπο κυνηγητό.
    Laboral Kutxa Vitoria : Ό,τι και να πεις θα είναι λίγο. Παρά τις δύο σοβαρές απουσίες το θέαμα που παρουσίασε ήταν αποκρουστικό. Μιλάμε για το απόλυτο πανηγύρι. Δεν νομίζω ότι έχει να ελπίζει σε κάτι. Είναι ικανή να χάσει εντός κι από αυτή την Εφές.
    Anadolu Efes Istanbul : Χωρίς Χόπσον, Ερντέν και με τον Λούκας ντεφορμέ πήρε μια μεγάλη νίκη. Δεν έχει σημασία αν αυτή ήρθε με το απίστευτο καλάθι του Πλάνινιτς. Και μόνο ότι πήγε το ματς στον πόντο είναι μεγάλο επίτευγμα. Δεν αποκλείεται να κάνει καμιά κηδεία την άλλη εβδομάδα στην Βιτόρια. Ο Αγγέλου δουλεύει και για τις ελληνικές ομάδες.

    GROUP F
    Maccabi Electra Tel Aviv +2
    Real Madrid +1
    CSKA Moscow +1
    Lokomotiv Kuban 0
    FC Bayern Munich 0
    Galatasaray Liv Hospital -1
    Partizan NIS Belgrade -1
    Zalgiris Kaunas -2

    Εδώ, υπάρχει η ιδιομορφία του προγράμματος της Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί μπορεί να είναι αήττητοι αλλά δεν έχουν παίξει ακόμη ούτε με την Ρεάλ ούτε με την ΤΣΣΚΑ. Παρόλα αυτά, δείχνουν ένα σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους (Λοκομοτίβ που κάνει νερά τελευταία, Γαλατά που πήρε σπουδαίο διπλό στη Γερμανία αλλά μοιάζει λίγη, Μπάγερν που είναι ανερχόμενη αλλά έχει ψωμιά να φάει) και δύσκολα θα πέσουν κάτω από την 3η θέση. Αν, μάλιστα, η ΤΣΣΚΑ συνεχίσει τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να τους δούμε και πιο ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αυτο με τον παππα συγκρινεται αν θυμουνται οι παλιοτεροι με τον αγγελο κορωνιο .....λεγανε τοτε οτι δεν κανει για τους μεγαλους ουτε για την εθνικη αλλα μονο για το περιστερι....οταν πηγε στην αεκ και επαιξε και στην εθνικη μια χαρα ητανε....ο παππας πρεπει να σκυψει το κεφαλι και να κανει οτι του πει ο πεδουλακης.....το χω ξαναγραψει οταν θα δω τον παππα να κανει οτι ο διαμαντιδης με τον λασμε τοτε θα χει αλλαξει επιπεδο...παντως το προσπαθει πολυ και η διαθεση του στην αμυνα ειναι το πρωτο θετικο σημαδι.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μέρος της εκπαίδευσης του αυτό που βιώνει τώρα. Αν το δεί έτσι μόνο να κερδίσει έχει.

      Διαγραφή
    2. ...πιο πολυ προς Λιαδελη και Διαμαντοπουλο φερνει παρα προς Κορωνιο...Ο Αγγελος ηταν σημαντικος παικτης αλλα κι'αυτος οχι σε πολυ ψηλα στανταρ για το ευρωπαικο μπασκετ...εξ'αλλου και η εθνικη στην εποχη του δεν καταφερε και πολλα...

      Διαγραφή
    3. Ο Άγγελος ήταν τεχνικά καλύτερος από όλα τα νεότερα αστέρια της χρυσής γενιάς. Θεωρώ ότι εαν είχε φύγει λίγο νωρίτερα από το Περιστέρι δουλεύοντας με κάποιον σαν τον Ίβκοβιτς (όπως έκανε) θα μπορούσε να κάνει πολλά παραπάνω. Πολύ σπουδαίος παίκτης. Ηγέτης και ατόφιο μπασκετικό ταλέντο.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα stone. Τι μου θύμησες, ρε φίλε. Παιχτάρα μεγάλη ο Άγγελος.
      Νομίζω ότι η περίπτωσή του δεν μοιάζει μ’ αυτή του Παππά. Ο Κορωνιός έκανε όνομα στο Περιστέρι και κάθε καλοκαίρι το όνομά του ήταν από τα πιο hot στο μεταγραφικό παζάρι. Άργησε να παίξει σε μεγάλη ομάδα (ΑΕΚ). Μάλιστα, όπως ο ίδιος έχει πει, το καλοκαίρι του 1996 έφτασε μια ανάσα από τον ΠΑΟ. Ήταν με το στυλό στο χέρι. Ίσως αν γινόταν εκείνη η μεταγραφή, η καριέρα του να ήταν πολύ διαφορετική.
      Δεν είχε τη φήμη του κακού παιδιού. Μερικές ιδιοτροπίες του είχαν χρεώσει, τίποτα ιδιαίτερο. Απλά, οι τότε μεγάλες ομάδες (ΠΑΟ-ΟΣΦΠ) και οι προπονητές τους θεωρούσαν τον Άγγελο έναν σούπερ επιθετικό παίκτη χωρίς την δυνατότητα να προσφέρει κι αλλού εξίσου καλά. Πίστευαν, λοιπόν, ότι δεν μπορούσε να αποδώσει ως συμπληρωματικός στις ομάδες τους.
      Στην Εθνική είχε την ατυχία (μετά το 1992 όπου άρχισε να ξεχωρίζει) να πέσει πάνω στον Γιαννάκη ως παίκτη. Οι προπονητές της Εθνικής ήθελαν χαμάληδες τύπου Παταβούκα, Μπακατσιά, Κακιούση που δεν θα είχαν μεγάλο ρόλο στην επίθεση και αγνοούσαν τον Κορωνιό θεωρώντας τον πολυτέλεια. Μετά, δε, και την καθιέρωση του Σιγάλα στην θέση 2, τα λεπτά των γκαρντ μειώθηκαν αισθητά. Τον θυμάμαι να είναι στην 12άδα ως 11ος ή 12ος παίκτης μόνο στο προολυμπιακό τουρνουά της Μούρθια. Πριν, είχε παίξει σε κάποια σκόρπια ματς σε προκριματικά. Μετά το τέλος της καριέρας του Γιαννάκη και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον ίδιο, ο Άγγελος έγινε ο βασικός και αναντικατάστατος pg της ομάδας. Έκανε μερικά μεγάλα ματς στο Ευρωμπάσκετ ’97 και στο Μουντομπάσκετ ’98 (ο ημιτελικός με τους Σέρβους και τα γαλλικά με τον Σάσα Ομπράντοβιτς και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς έχουν μείνει στην ιστορία) ενώ συμμετείχε και με τον Πετρόπουλο στο Ευρωμπάσκετ του ’99. Σε εκείνες τις ομάδες έδειξε κι άλλες αρετές και απέδειξε ότι κακώς τον παραμέριζαν τα προηγούμενα χρόνια.
      Γενικά, μένει η γεύση ότι δεν έκανε την καριέρα που του άξιζε.

      Διαγραφή
    5. ρε αλανια τι πλακα ειχε καθε καλοκαιρι που περιμεναμε να τον
      δουμε στη δωδεκαδα και του ετρωγε παντα τη θεση ο Μπακατσιας;

      ισως να ηταν ο πιο αδικημενος αθλητης σε εθνικο επιπεδο.
      παντως διαχρονικα κανουμε μαλακιες στην εθνικη ειτε με τους παικτες,ειτε με το ροστερ,ειτε με τους προπονητες.

      ο παικτης απεδειξε οπως ειπε και 77 εστω και στα 28-29 του,οτι κακως τον παραμεριζαν τοσα χρονια.
      σε συλλογικο επιπεδο δεν ειχε να αποδειξει κατι αλλο.
      ειναι πρωτος σκορερ .πρωτος σε τριποντα,δευτερος σε ασιστ,
      δευτερος σε κλεψιματα στην A1.

      WILKINS

      Διαγραφή
    6. τα κουτσομπολια της εποχης λεγανε οτι δεν τον ηθελε ο δρακος στην εθνικη για συμπαικτη του...παντως ηταν ιδιορρυθμος ο αγγελος ομως παικταρας απο τους λιγους και ισως ο πιο αδικημενος .....stonerook

      Διαγραφή
  17. Συγγνώμη για την άγνοια, αλλά τί είναι το pnr;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. jim,
    Ξέρεις τι ακριβώς παίζει με τον Ούκιτς? Όντως κάνει 1 προπόνηση την εβδομαδα? Και αν ναι πως γίνεται να ανταπεξέλθει?

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα

      Σοβαρά τώρα Jim, μήπως ξέρεις τι γίνεται με Ούκιτς και αν ισχύει κάτι τέτοιο οτι κανει μια προπόνηση ποια είνει η γνώμη σου. Εϊναι σωστό? Μπορεί να βοηθήσει γιατί φαίνεται ότι δεν είναι ο Ούκιτς του περσινού φινάλε..

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    2. Επειδη λογω σχολης εχω καποιες γνωσεις πανω στο θεμα ο ουκιτς αν εχει προβλημα στους τενοντες πανω απο το 50% του καθε τενοντα θα πρεπει να χειρουργηθει και αναλογως τον βαρυτητα του τραυματισμου να λαβει-τοποθετηθει και μοσχευμα..Αν ο τραυματισμος ειναι κατω απο το 50% τοτε θα πρεπει να ακολουθησει συντηρητικη αγωγη για περιπου 20 μερες, αν εχει φυγει η ενοχληση-πονος, να αρχισει προπονησεις ατομικες μαζι με γυμναστη και ειδικες ασκησεις και μετα απο περιπου 2 βδομαδες εφοσον ολα πανε καλα να αρχισει σιγα-σιγα κανονικες προπονησεις..
      Με λιγα λογια φετος ολη την χρονια αν δεν υπαρχει η απαιτουμενη αποχη ετσι θα την βγαλει..Μην υπολογιζετε κατι παραπανω..

      Διαγραφή
    3. Ωραια τοτε.
      Αν δεν κανουμε μεταγραφη pg δεν μας βλεπω καλα.
      Παιζουμε στο οριο και νομιζω το ξερετε ολοι...

      Lol

      Διαγραφή
  19. Τζιμαρα πιστευεις απο του χρονου ο παπας θα μπορει να παρει τον ρολο του ουκιτς??Και ο παο να παει για εναν καλο δημιουργο-αμυντικο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας περιμένουμε να τελειώσει η σεζόν.. Ο Παναθηναϊκός έχει επενδύσει στον Παππά. Με μια πρόχειρη ματιά φαίνεται ότι θα χρειαστεί πόιντ γκαρντ η ομάδα. Τουλάχιστον έναν (μπορεί και δύο λέω εγώ εφόσον δε μείνει ο Κροάτης).Αλλά αυτά τώρα είναι απλά εικασίες.

      Διαγραφή
    2. Δυο θεωρω θα χρειαστει με πιθανη αποχωρηση καρυ οπου εκει θα χρειαστει εναν σουτερ-σκορερ-και φυσικα να μπορει να παιζει αμυνα..Ισως και τρεις αν ειναι του στυλ μποχωριδης(για πεμπτος δηλ.)

      Διαγραφή
    3. Περίεργη φάση το επόμενο καλοκαίρι μιας και αλλάζουν οι ισορροπίες λόγω ηλικίας του ηγέτη σου.Σίγουρα θα παίξει ρόλο το πως θα κλείσει η σεζόν...
      Φαντάζομαι το πιο πιθανό είναι ο Πάο να κοιτάξει να πλαισιώσει Παππά-ΔΔ με 2 παίκτες που θα αλληλοσυμπληρώνονται καλά και θα έχουν τα fundamentals για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πρασίνων.(βέβαια θα παίξει ρόλο και πως θα κλείσουν τη σεζόν οι παίκτες της ομάδας-Τζ.Λούκας και Λαφαγιέτ μια πρόχειρη ιδέα σαν πακέτο παικτών)

      Διαγραφή
    4. Καλα μια τετοια περιφερεια θα ηταν χαρμα ιδεσθαι πιστευω...Δυσκολο για τζαμον λουκας πολυ..Παντως με τετοια περιφερεια και διαμαντιδης και παπας θα ηταν 2 φορες καλυτεροι..

      Διαγραφή
  20. Ο Πεδουλακης κλαιγεται λιγο παραπανω αλλα οντως ο παικτης προφυλασσεται και στις προπονησεις...Ειναι κριμα γιατι απο το Φεβρουαριο και μετα επαιζε το πιο μεστο μπασκετ της καριερας του...Δυστυχως το προβλημα του ειναι μονιμου χαρακτηρα και δεν μπορουν να γινουν πολλα...Η συντηρητικη αγωγη που ακολουθει του στοιχιζει σε προπονησεις και ηδη αυτο αρχιζει να φαινεται αγωνιστικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Eνδιαφέρουσα η επόμενη αγωνιστική με το ματς στο Μιλάνο να ξεχωρίζει,ενώ και στον άλλο όμιλο ματς για χρήσιμα συμπεράσματα στη Μαδρίτη.

    Θέλω να δω σε τι ρυθμό θα πάνε Αρμάνι και Φενέρ και που θα στοχεύσει να χτυπήσει ο Ζοτς μια ομάδα που παρότι υποστηρίζει και παίζει ένα γρήγορο και πολύ ευθύ επιθετικό παιχνίδι διαθέτει κάποια πολύ καλά αμυντικά εργαλεία που θα τη βοηθήσουν στο στόχο της.Νομίζω ο Ομπράντοβιτς θα χτυπήσει στο ποστ(είναι μεγάλο πλήγμα να μην έχει γρήγορους σύγχρονους σέντερ ώστε να χτυπήσει την αδύναμη στο πικ ν ρολ αμυντικά Μιλάνο) και θα κοιτάξει να περιορίσει το περιφερειακό σκοράρισμα των Ιταλών.(οι οποίοι έχουν αρχίσει να μου αρέσουν σαν δομή ομάδας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση χτισίματος που σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν σοβαριές ζημιές σε καίριο χρονικό σημείο στη διοργάνωση.Θα την χαρακτήριζα το underdog της διοργάνωσης.)

    Η Ρεάλ όπως ήταν φυσικό έκανε την πρώτη της ήττα..Έχει παίκτες σε καλή ηλικία και παίζει σίγουρα με τις μεγαλύτερες πηγές ενέργειας σαν ομάδα μπορώντας να σε σκοτώσει αλλά δεν έδωσε απαντήσεις για την ικανότητα της να βρει λύσεις και να παίξει ποιοτικά στο μισό γήπεδο(με κακή ομαδική άμυνα και αργές περιστροφές) ενώ κάποιοι παίκτες πρέπει να δώσουν απαντήσεις για το χαρακτήρα τους στα δύσκολα(Μίροτιτς,Μπουρούσης..).

    Τζιμ κάπου αναφέρθηκες για Μακάμπι με πολύ καλά σχόλια.Ο Μπλατ και πάλι overachiever βγάζει πράγματα στο παρκέ δείχνοντας ότι είναι ο πιο ευέλικτος και εξελίξιμος κόουτς στην Ευρώπη αυτή την στιγμή.Μου αρέσει πολύ η ρακέτα και τα wing της ομάδας ενώ έχει και μερικούς παίκτες πολύ καλούς σε τρανζίσιον και προσωπική φάση.ΌΜΩΣ,νομίζω μια ομάδα όση ποιότητα και να χει σε άλλες θέσεις αν δεν διαθέτει έναν παίκτη κλάσης και με ταλέντο στην περιφέρεια να δημιουργήσει και να φτιάξει παιχνίδι πίσω από τα σκριν ή να κατευθύνει την επίθεση δεν έχει πολλές προοπτικές(εκτός αν εμφανίσει κάτι πολύ καινοτόμο και αποτελεσματικό ως ομάδα σε τρανζίσιον ή ταχύτητα εκδήλωσης επιθέσεων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Καλησπέρα peris.
      Μερικές ενστάσεις στα όσα έγραψες.

      Underdog της διοργάνωσης η Αρμάνι; Αν ήταν πραγματικό underdog δεν θα έχανε ματς όπως αυτό με την Εφές. Οι Ιταλοί είχαν όλες τις προϋποθέσεις με το μέρος τους. Προέρχονταν από 2 εύκολες νίκες στην έδρα τους, έδειχναν να βρίσκουν μια σχετική ισορροπία με την προσθήκη του Χάκετ και την μετατόπιση του Τζέρελς σε καθαρά συμπληρωματικό ρόλο, έπαιζαν με έναν αντίπαλο περιορισμένων δυνατοτήτων που είχε 2 σημαντικές απουσίες και αγωνίστηκαν μπροστά σε ένα άδειο γήπεδο. Τα είχαν όλα με το μέρος τους. Κι όμως, τα θαλάσσωσαν. Δεν λέει απολύτως τίποτα το τρίποντο του Πλάνινιτς. Και μόνο ότι έφτασαν το ματς στο σουτ αποτελεί τεράστια ήττα. Το ψυχολογικό σοκ από τον τρόπου που έχασαν είναι μεγάλο. Ιδανικές συνθήκες για να τους δέσει κόμπο ο Ζοτς. Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνει έτσι ο Σέρβος. Βέβαια, με τέτοιο τρελοκομείο που είναι η Αρμάνι όλα είναι πιθανά. Αλλά με βάση τη λογική, η Φενέρ θα περάσει από το Μιλάνο.

      Τώρα για τον χαρακτήρα των Μίροτιτς, Μπουρούση στα δύσκολα. Δηλ. το ματς στη Μόσχα ήταν τόσο σημαντικό ώστε να απαιτείται η επίδειξη χαρακτήρα; Και ο Ρούντι ήταν χάλια και ο Ρέγες και άλλοι. Η Ρεάλ έκανε φυσιολογικά την πρώτη της ήττα αλλά αυτό δεν μειώνει την εικόνα της σε όλα τα προηγούμενα ματς. Για να κρίνουμε τον χαρακτήρα της θα περιμένουμε την στιγμή που έρθουν τα ματς που καίνε. Αυτό στη Μόσχα ήταν απλά ένα test και τίποτα παραπάνω. Ναι δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, ναι έπεσε στην παγίδα των προβοκατόρων Κρίστιτς-Τεόντοσιτς, ναι παγιδεύτηκε στο χαμηλό τέμπο. Δικαιούται, όμως, κι αυτή ένα κακό βράδυ.

      Και το σημείο που συμφωνώ.
      Η Μακάμπι βοηθήθηκε από την έλευση του Μπλου. Φώναζε η έλλειψη ενός stretch-4 τη στιγμή που στο 5 είναι υπερπλήρης. Έχει, όμως, ταβάνι. Αν και παίζει καλά εσχάτως ο Ράις, αν υπήρχε κάποιος ποιοτικότερος γκαρντ στην θέση του η ομάδα του Μπλάτ θα ήταν δυνατή υποψήφια για F4.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου 77.
      Την Αρμάνι τη χαρακτήρισα ως underdog,δηλαδή ως μια ομάδα που ξεκινάει με βασικό στόχο την 8άδα έτσι όπως είναι τώρα και για διάφορους λόγους μπορεί να γίνει επικίνδυνη στην πορεία κι ακόμα παραπέρα.Αυτό που περιγράφεις ως μια ομάδα που απαγορεύεται για το στάτους της να χάσει από Εφές στην έδρα της(η οποία δεν είναι και τόσο αμελητέο ρόστερ-κι εσύ ο ίδιος την είχες τοποθετήσει στα power rankings σε ίδιο επίπεδο με Πάο-Όσφπ) παραπέμπει στον όρο του φαβορί.Μια ομάδα που θεωρείται underdog είναι από αυτές που δε θα κερδίζουν τόσο εύκολα τις ομάδες που οι βασικοί διεκδικητές έχουν πιο άνετα,αλλά επίσης σε καλές βραδιές και στην πορεία της διοργάνωσης μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα(το έχουν κάνει ήδη) στις μεγάλες ομάδες.Μην ξεχνάς κι ότι ο περσινός Πάο που αποτελούσε ένα τέτοιο δείγμα είχε προβλήματα με Μπάμπεργκ στην έδρα του(και ακόμα πιο μετά από το αντίστοιχο χρονικό σημείο),με Μάλαγα μέσα-έξω όπως και με Άλμπα στη Γερμανία.

      Για Ρεάλ χρησιμοποιείς κάποιες λέξεις που δεν είπα.Ασφαλώς και η Ρεάλ δικαιούται κακό βράδυ(ειδικά όταν παίζει σε τέτοιο volume για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα) και δεν είπα ότι το ματς ήταν σημαντικό και έκρινε κάτι.Απλά ήταν το πρώτο πολύ δυνατό τεστ στην Ευρωλίγκα που πολλοί περίμεναν και θα μπορούσε ως ομάδα να ανταποκριθεί καλύτερα.
      Αυτό που αναφέρω σκοπίμως για τους 2 παίκτες δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι,απλά ήταν άλλη μια φορά που οι 2 παίκτες σε πιο σοβαρό και δυνατό παιχνίδι δείχνουν να μην πιάνουν τα στάνταρ που έχουν στους άλλους αγώνες(πχ. Ρούντι και Ρέγιες δε χρειάζεται να αποδείξουν κάτι τέτοιο γιατί το έχουν κάνει στο παρελθόν).

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα peris.
      Μου φαίνεται άστοχος ο παραλληλισμός της φετινής Αρμάνι με τον περσινό ΠΑΟ. Οι διαφορές τους είναι και πολλές και ποιοτικές. Ο ΠΑΟ ξεκίνησε την περσινή χρονιά από μηδενική βάση προσπαθώντας να χτίσει από την αρχή. Ούτε υψηλές προσδοκίες υπήρχαν ούτε φιλοδοξίες. Κατά την διάρκεια της σεζόν μετατράπηκε όντως σε underdog της διοργάνωσης αφού η βελτίωσή του ήταν συνεχής. Είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκε σε λίγα ματς όπως αυτό με την Μπάμπεργκ εντός έδρας αλλά πήρε σχεδόν όλα τα ματς που έπρεπε με ανάλογους αντιπάλους. Η επιβεβαίωση του χαρακτηρισμού του ως underdog ήταν τα ματς στα play off με την Μπάρτσα. Από την άλλη, η Αρμάνι ξεκίνησε και φέτος με καλό ρόστερ και μεγάλες φιλοδοξίες λόγω και του f4 στην έδρα της. Η φετινή της πορεία είναι συνεχώς ένα βήμα μπρος ένα πίσω. Πέρασε στο top-16 από έναν όμιλο με μέτριες ομάδες και πριν την έναρξη του top-16 έκανε μια ακόμη ποιοτική προσθήκη στο ρόστερ της. Πέρα από την εντυπωσιακή νίκη επί του Ολυμπιακού δεν έχει να επιδείξει κάποιο αποτέλεσμα ή έστω εμφάνιση που να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό underdog. Αντίθετα, έχει πάθε αρκετές νίλες με πιο πρόσφατη και σημαντική αυτήν από την Εφές.
      Οι Τούρκοι, πράγματι, ήταν ψηλά στα δικά μου power rankings στην αρχή της σεζόν. Παρά την περικοπή στο budget θεωρούσα ότι ο Μαχμούντι θα έφτιαχνε καλύτερη ομάδα σε σχέση με πέρσι. Τελικά, έφτιαξε μια σαλάτα και πέρασε στο top-16 από σπόντα. Με την αλλαγή του προπονητή βλέπουμε και μια μεταβολή στις προτεραιότητες του club. Αρκετά νέα παιδιά μπαίνουν στο rotation με την προοπτική να ετοιμαστούν για του χρόνου. Αν συνυπολογίσεις και τους τραυματίες τότε το προχθεσινό ματς ήταν must win για την Αρμάνι. Για να χαρακτηριστεί underdog. Εγώ, λοιπόν, δεν θα την χαρακτήριζα underdog. Μάλλον, το «τρελός του χωριού» της ταιριάζει καλύτερα.

      Υ.Γ. Σχετικά με τον χαρακτήρα που έχουν δείξει στα δύσκολα ο Ρούντι και ο Ρέγες, ψάχνω να θυμηθώ πού, αλλά δεν μπορώ.

      Διαγραφή
    4. Φίλε στο εξήγησα όσο καλύτερα γινόταν,δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Underdog θα πει μια ομάδα που δε συγκαταλέγεται στα φαβορί αλλά στην πορεία της διοργάνωσης και για διάφορους λόγους αρχίζει να έχει μια άλλη δυναμική και να θεωρείται πιο επικίνδυνη.
      Από ότι καταλαβαίνω οι ενστάσεις σου είναι 2(αν δεν κάνω λάθος)
      1.Η Αρμάνι είναι πολύ πιο δυνατή από τον περσινό Πάο για να χαρακτηριστεί underdog.
      2.Δε θεωρείς οτι πρόκειται να κάνει κάτι παραπάνω από το να διακοσμήσει τον όμιλο ή απλά να κάνει κάποιες ζημιές τερματίζοντας κάτω από την 4άδα.


      Και απαντώ
      Για το 1. Η Αρμάνι βρισκόταν στο νούμερο11 των power rankings του hoopfellas φέτος,ενώ ο Πάο στα αντίστοιχα περσινά power rankings βρισκόταν στο νούμερο 8.
      2. Αυτό μένει να το δούμε αρχής γενομένης από το ματς με τη Φενέρ και γενικά στην πορεία.Απλά ο όρος δε σημαίνει ότι έχουμε μια ομάδα σχετικά πιο αδύναμη και με χαμηλότερες βλέψεις από τα φαβορί αλλά θα τα χτυπήσει.Εγώ λέω ότι η ομάδα μπορεί να μετατραπέι σε ένα πολύ απειλητικό αντίπαλο για διάφορες ομάδες.Μένει να δούμε αν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο και έχω εν μέρει δίκιο ή αν οι Ιταλοί θα είναι κατώτεροι των προσδοκιών μου.

      ΥΓ.Ο Ρέγιες έχει δώσει απαντήσεις πολλά χρόνια τώρα(δεδομένου ότι δεν είναι και σούπερσταρ αλλά ρολίστας) και τα παιχνίδια με εθνική Ισπανίας αλλά και Ρεάλ στα φάιναλ4 2013 και 2011 είναι μια καλή απάντηση(βασικά και πολλά άλλα που απλά δε μπορώ να θυμηθώ και να αναφέρω τώρα)
      Ο Ρούντι η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ποτέ εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στα μεγάλα παιχνίδια αλλά δεν τον λες και non factor σε αυτά.Τελικός 2008 με Αμερική έτσι πρόχειρα,τελικός 2011 με Γαλλία ενώ σε συλλογικό επίπεδο τη μόνη χρονιά που έπαιξε στην Ευρώπη σε μεγάλα παιχνίδι(πέρσι δηλαδή) ήταν πάρα πολύ καλός στο φάιναλ4 με πολύ μεγάλη εμφάνιση στον τελικό που δεν ήταν αρκετή.

      Κι άλλες απόψεις δεκτές.

      Διαγραφή
    5. Στο μόνο που συμφωνούμε είναι στον ορισμό του underdog.
      Απλά, εγώ υποστηρίζω ότι η Αρμάνι δεν έχει τα στοιχεία που σωστά περιγράφεις ως χαρακτηριστικά του underdog («μια ομάδα που δε συγκαταλέγεται στα φαβορί αλλά στην πορεία της διοργάνωσης και για διάφορους λόγους αρχίζει να έχει μια άλλη δυναμική και να θεωρείται πιο επικίνδυνη»). Δεν βλέπω δηλ. να έχει αρχίσει να έχει την άλλη δυναμική. Δεν βλέπω να βελτιώνεται σταθερά και να λύνει τα προβλήματα της πρώτης φάσης. Και, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι θεωρώ την φετινή Αρμάνι πολύ πιο δυνατή από τον περσινό ΠΑΟ. Πιο ακριβή, ναι. Πιο δυνατή, όχι.
      Για τους Ισπανούς (Ρούντι-Ρέγες), έχουμε τελείως αντίθετες απόψεις. Εντάξει, αν επικαλείσαι τα κατορθώματα της εθνικής Ισπανίας… Τί να πω…
      Διαφωνούμε. Δεν πειράζει.
      Θέλω την γνώμη σου σε κάτι άλλο.
      Πέρσι είχες γράψει ένα καταπληκτικό post για τον αγωνιστικό (και όχι μόνο) χαρακτήρα των Παππά-Γιάνκοβιτς από την καθαρή εικόνα που είχες από τον Πανιώνιο. Πώς βλέπεις την μέχρι τώρα εικόνα τους; Αναμενόμενη ή περίμενες κάτι παραπάνω; Πώς βλέπεις την εξέλιξή τους;

      Διαγραφή
    6. OK,τώρα σε πιάνω,απλά δεν θεωρείς ότι έχουν αυτό το κάτι για να αποτελέσουν την έκπληξη.Πολύ πιθανόν να αποδειχθείς σωστός,απλά προσωπικά πιστεύω ότι έχουν να κάνουν πράγματα και τους θεωρώ επικίνδυνους.
      Για τους Ισπανούς καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην τους εκτιμάς σαν παίκτες,αλλά αποδεδειγμένα(ο Ρέγιες πχ.κουβαλάει χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο,ενώ όσο κι αν δεν τον πας-ούτε εγώ τον συμπαθώ-κι ο Ρούντι πέρσι στον τελικό έκανε μεγάλη εμφάνιση) έχουν δείξει ότι μπορούν να σταθούν στα στάνταρ τους και σε μεγάλους αγώνες.

      Για Παππά-Γιάνκοβιτς το θέμα είναι σχετικό με το χρόνο τους.Να σου πω την αλήθεια,φαινόταν ότι ο Βλάντο δεν πρόκειται να βρει ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα εκτός κάποιου απροόπτου.Ακόμα βρίσκει πατήματα,μαθαίνει...Είχα πει ότι θέλει βελτίωση σε κομμάτι τελειωμάτων και γενικά δύσκολα θα βρει χώρο στον φετινό Πάο.Απλά βλέπω πως είναι κομματάκι παραπάνω αγχωμένος από ότι θα έπρεπε.Η αλήθεια είναι ότι του ζητείται συχνά και κάτι διαφορετικό από όσα έχει μάθει με την ομάδα να τον βάζει στο κομμάτι της δημιουργίας αρκετά. Τον περίμενα λίγο πιο ελεύθερο και να βγάλει περισσότερη ενέργεια που την διαθέτει στο μέγιστο.Νομίζω ότι αυτή η πρώτη του χρονιά είναι καθαρά εκμάθησης.Πάντως σε περίπτωση κάποιου τραυματισμού,αν χρειαστεί να βγει μπροστά για λίγο παραπάνω πιστεύω πως έχει να δώσει.

      Ο Παππάς είναι πιο σύνθετο θέμα μιας και έχει βρει κάποια λεπτά και έχει καταφέρει να μπει στο επίκεντρο έστω για λίγο.(ήταν και αναμενόμενο λόγω της σύνθεσης του μπακόρτ των πρασίνων)
      Είναι πολύ θετικός σε σχέση με τις προσδοκίες σε αμυντικά θέματα,(προφανώς γιατί ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει και πλέον δεν είναι και top guy επιθετικά οπότε εύλογα καλείται με πιο πολλές ανάσες να παίζει στο maximum) ενώ δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει στο υψηλό επίπεδο επιθετικά καθώς οι αρετές του σε συγκεκριμένους τομείς είναι σίγουρα σπουδαίες. Ο ρόλος που έχει τώρα νομίζω ότι είναι καθαρά να βγάλει κάτι extra στην επίθεση και να λειτουργήσει ως game changer και πιστεύω πως είναι κρυφός άσσος από το μανίκι του Πεδουλάκη που πρέπει να τον διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.
      Είναι κυρίως ζήτημα του ρόλου που αναλαμβάνει,πάντως μέχρι τώρα έχει κρατήσει ψηλά την αυτοπεποίθηση και το πείσμα του με πολύ καλά ποσοστά σε σουτ και προσπάθειες γενικώς.Αυτό που ακόμα δείχνει να θέλει πολλή δουλειά είναι το κομμάτι των αποφάσεων και του courtvision,εκεί που πονάει πιο πολύ.
      Παίρνω το ρίσκο να πω ότι θα πάρει λεπτά σίγουρα στη συνέχεια και θα τον χρειαστεί ο Πάο(γιατί αυτή τη στιγμή ο Κάρι είναι hot και κρύβει την ανάγκη του 4ου περιφερειακού) με την υποψία πως ο Άρτζι τον φυλάει και για ώρες ανάγκης.

      Διαγραφή
    7. Underdog ή μη, η Αρμάνι παίζει την πρόκριση στα playoff με τη Φενέρ. Αν χάσει πρέπει να ξεχάσει τα όνειρα περί Final-4. Μόνο με νίκη μένει στο κόλπο της πρόκρισης. Την είδα στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟ και για μένα είναι πολύ "λίγη". Ένιωθα ότι δεν αλλάζανε καμία πάσα. Δεν την είδα με Ολυμπιακό και δεν πίστευα το σκορ!
      Ο Ζοτς θα κλείσει μέσα όπως με ΠΑΟ και θα δώσει το σουτ. Όλα εξαρτώνται από το περιφερειακό σουτ της Αρμάνι, το οποίο όμως βγαίνει μέσα από ατομικές ενέργειες κι όχι από plays ή έστω από 2 πάσες. Συνήθως κάνει isolation ο Λανγκφορντ, στεπ μπακ και σουτάκι (ή ποικιλία στις δύσκολες μέρες). Το ίδιο πλάνο με Μπαζίλε και Χάκετ. Αν μπουν έχει τύχη, αλλιώς όχι. Μαχητικοί είναι όλοι τους πάντως και στις 2 πλευρές του παρκέ.
      ΥΓ: Ο ΠΑΟ πρέπει να μπει να κερδίσει τη Μπάρτσα, αλλιώς θα την αφήσει να κάνει τουρισμό με 3 διπλά στους βασικούς ανταγωνιστές. Με ήττα θα επανέλθει η αμφισβήτηση. Το μομέντουμ τον ευνοεί γιατί δεν έχει άγχος και η Μπάρτσα δε μπορεί να το πάει αήττητη...

      Διαγραφή
  22. ομπραντοβιτσ εκανε τα αυτονοητα, πηρε το μικροτρερο ρισκο(γκιστ) εβαλε τον διαμαντιδη ποιο νωρις στο παιχνιδι (σε καθε επιθεση) και αλλαζε την αμυνα του ψηλου αναλογα τα χαρακτηριστικα του. αυτα που δεν κανει ο μπαρτζωκας (στην αμυνα στην επιθεση το δουλευει-διαφοροποιη λιγακη).

    δυστηχως ο παναθηναϊκος πληρωσε το ταϊμινκ να παιξει μετα το ντερμπυ με τον ζοτσ.

    οσο περναει ο καιρος παντως ο παναθηναϊκος θα εχει προβλημα-θα πληρωνει το μικρο ροτεϊσον, τον σφικτο ρυθμο που δεν επιτρεπει να ανοιξει το ροτεϊσον, την ελλειψη ενος σκορερ, τον τραυματισμο του ουκιτσ. πολλα παιχνιδια θα τα παιξει στο τελευταιο 2λεπτο οπου με τον διαμαντιδη εχει την ευκαιρια να τα παρει, αν δεν εχει μεινει απο ανασες.

    ο παππας δεν μπορουσε να παιξει με τις ψηλες πενταδες του ζοτσ και τους παικτες που θα επρεπε να χρεωνεται στην αμυνα.σωστα δεν τον εβαλε!! θα ερθουν παιχνιδια που θα ειναι ταμαμ (με τις ισπανικες πχ).

    σκαριολο ευχαρηστουμε. ο ανθρωπος κατεβηκε για να χασει! δεν ξερω σε τι ηλπιζε, ποιος κανει σκαουτινκ αλλα ουτε απο την κινα να ηταν οι ανθρωποι. ευχαρηστουμε πολυ! τελικα ο ρολος του πετγουϊ ειχε υποτιμηθει! φερνει εναν ορθολογισμο στο ροτεϊσον πολυ σημαντικο.

    ο μπαρτζωκας πρεπει να βρει τροπο να γεμισει τα λεπτα που ξεκουραζεται ο σπανουλης (ή τα βραδυα που δεν θα τραβαει). καποιος πρεπει να κανει τον law!!

    επικ fail η CSKA, ενας πολυ ακριβος αχταρμας.

    η ρεαλ θα ειναι η καλητερη ομαδα μεχρι το τελευταιο δεκαλεπτο του παιχνιδιου που θα τα κρινει ολα, εκει θα παθει το κλακαζ της. ομαδα με φερναντεθ και μπουρουση δεν μπορει να παει πουθενα. εγω δεν μπορω να τους φανταστω να κερδιζουν σειρα 'η νοκ αουτ παιχνιδι με καμια με τις 2 ελληνικες.

    ΕΑ ποσο γκαντεμηδες πρεπει να ειναι!! τροπος ηττας που σου σμπαραλιαζει τα αποδυτηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προβα τελικου καμανε τα παιδια, Βαγγελιω..μη τα βλεπεις ετσι, μες στις αγγαλιες και τα μελια! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να κανω και εγω την δικη μου αναλυση για το παιχνιδι του Παναθηναικου με την Φενερ. Ο Παναθηναικος πηρε τα τρια δεκαλεπτα εκτος απο το πρωτο οποτε θα επικεντρωθω στο πρωτο δεκαλεπτο που στην ουσια χαθηκε το παιχνιδι.
    Δειτε το πρωτο δεκαλεπτο αλλη μια φορα:
    http://www.youtube.com/watch?v=EjAW1JRjRVU

    Εκατσα και το ξαναειδα για να δω ποια ηταν τα τρικ του Ομπραντοβιτς σε αυτο το διαστημα και πως εν τελει επαιξε η ομαδα του και πηρε τοσο μεγαλη διαφορα που μας κοστισε την νικη.
    Καθηστε και μετρηστε στο πρωτο δεκαλεπτο ποσες πασες αλλαζουν οι παικτες της Φενερ. Εγω τις μετρησα: ΤΡΕΙΣ!!! Τρεις πασες σε ολο το δεκαλεπτο! Μιλαμε για ομαδικοτητα και μπασκετ υψηλου επιπεδου. και ομως ολοι οι ποντοι της Φενερ ηταν απο καθαρα πρωσοπικες ενεργειες των παικτω. Δηλαδη οποιος τυχαινε να κατεβασει την μπαλα επαιρνε και την προσπαθεια για καλαθι! Στο πρωτο δεκαλεπτο απο τους 23 ποντους της φενερ τους 8 πετυχε ο Πρελντζιτς. Ενα διποντο(σας προκαλω να το δειτε ξανα,http://www.youtube.com/watch?v=EjAW1JRjRVU&feature=player_detailpage#t=235 εγω οταν το ξαναειδα εβαλα τα γελια, τετοια προσπαθεια δεν παιρνεις ουτε στο εφηβικο, κι ομως το εβαλε) και δυο τριποντα υπο απιστευτη πιεση. Και αυτα μπηκαν. Και επισης αλλους τοσους ποντους εβαλε ο μακ καλεμπ με προσωπικες προσπαθειες βεβαια και παλι, αν και πιστευω οτι σε αυτες πιο πολυ ευθυνεται η αμυνα του Παναθηναικου. Ταλεντο παικτων λοιπον ή αριστοτεχνικο στησιμο της ομαδας απο τον Ομπραντοβιτς; Κατα τη γνωμη μου θα χαρακτηριζα την Φενερ ως την ομαδα του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. Δεν υπαρχει καν ομαδα. Ειναι ενα συνοθυλευμα μερικων ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ταλαντουχων παικτων.
    Την ιδια στιγμη ο Παναθηναικος εκτελεσε παρα πολυ απο την περιφερεια που ομως κατα την γνωμη μου εκανε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ καθως ολα τα τριποντα ηταν προκλητικα ελευθερα. Δεν νομιζω οτι υπαρχει προπονητης που θα σου πει οταν εισαι ελευθερος να μην σουταρεις τριποντο. Απλα σκεφτομουν αν ηταν οι παικτες της ρεαλ αντι του παναθηναικου σε αυτο το ματς και τοσο ελευθεροι οι παικτες στην περιφερεια ποσο θα ηταν το σκορ στο πρωτο δεκαλεπτο...
    Κατα τα αλλα οσες φορες πηγε η μπαλα στο ζωγραφιστο ειδα απο τους παικτες μια αδυναμια να τελειωσουν τις φασεις. Πιστευω οτι ο Παναθηναικος εδειξε περισσοτερη χαλαροτητα απο οσο επρεπε στο ματς, αν και θα μπορουσα να την αποδοσω στην κουραση των συνεχομενων ματς και του ταξιδιου.
    Επαναλαμβανω για τα υπολοιπα τρια δεκαλεπτα δεν μπαινω καν στο κοπο να τα σχολιασω καθως η ανωτεροτητα του Παναθηναικου ηταν εμφανεστατη και με λιγο καλυτερη διαιτησια θα ειχε φυγει ευκολα με το διπλο απο μια Φενερ που δεν εχει καμια τυχη στη συνεχεια του θεσμου.

    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιες παρατηρησεις , ξαναειδα το πρωτο δεκαλεπτο που λες και σιγουρα οι ποντοι της φενερ δεν ηταν ομαδικη δουλεια αλλα περισσοτερο ατομικες ενεργειες.Αν δεις σε κατασταση αμυνας ολοι οι παιχτες της φενερ ειναι μεσα απο το τριποντο και 3 απο αυτους πολυ κοντα στην στεφανη. Στο σχολιο μου ειπα οτι ο ομπρα ξερει πως στον παο δεν εχουμε τον κιλλερ και τζογαρε οτι δεν θα βρεθουνε σε καλη μερα οι μπραμος ματσιουλης φωτσης γκιστ, αντιθετα στον καρυ επαιξε δυνατη αμυνα και ο παιχτης του τον ακολουθουσε παντου. Για αυτο τονισα οτι στο οακα αν γινει το ιδιο μαλλον θα φυγουνε με πολλους ποντους στο κεφαλι. Η χρησιμοποιηση του μαυρου για μενα ειναι σοσ αφου ειναι απο τους λιγους παιχτους που εχουμε που μπορουνε να τραβηξουν εκτος ρακετας τον αντιπαλο ψηλο. Και σιγουρα ο παππας που δειχνει να ξεπερναει τον τραυματισμο του, θα δωσει πολυτιμες ανασες στο σκοραρισμα με προσωπικες του ενεργειες

      Διαγραφή
  25. Αν συνέχιζε στο ίδιο τέμπο ο Ολυμπιακός, ο Ιωάννου θα κατέβαινε στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου για να τα ψάλει στους παίκτες που υποτίμησαν τον Ηλυσιακό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να του μείνουν 5 τσιρίδες αχρησιμοποίητες.

    :ppppppppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ειναι το πρωτο μου σχολιο.και αυτο που θελω να γραψω ειναι οτι σε ανακαλυψα σχετικα προσφατα και θελω να εκφρασω πολλα συγχαρητηρια για τις αναλυσεις σου.Κατι που αφορα ολους που αγαπαμε το μπασκετ.
    Νομιζω πως παρακαλουθουμε τη καλυτερη euroleague των τελευταιαων ετων και το ευρωπαικο μπασκετ ως προιον φαινεται πως ανεβαινει αισθητα εχει ανεβει αισθητα.Να το χαρουμε οσο μπορουμε ανεξαρτητως ομαδας και συναισθηματων.Jim τα ξαναλεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο μουν τελικα δειχνει ωραιο παιχτακι αν και μπορει να τρακαρει με τον πετγουεη..Ο κολλινς αντιθετα δεν μαρεσει καθολου και αμφιβαλλω αν θα προσφερει... Ο ολυμπιακος και ειδικα ο σπανουλης-μπαρτζωκας εχουν αδικαιολογητα νευρα με τους διαιτητες..Συνεχως διαμαρτυρονται και μαλιστα σε ματς στο σεφ με τον ηλυσιακο..Εχουν καταντησει γραφικοι πλεον...Αντι να στρωθουν να παιξουν σκεφτονται τι θα σφυριξει ο διαιτητης...Απαραδεκτοι να χαλανε την εικονα τους ετσι χωρις ουσιαστικο λογο..Μονο κακο κανει στην ομαδα τους αυτη η συμπεριφορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Kαι κατι που ξεχασα να αναφερω..Τιμη και δοξα στο νικο χατζη..Νομιζω οτι και αυτος αδικηθηκε απο την καριερα του..Θα μπορουσε να εχει κανει πολλα παραπανω απο αυτα που εκανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν αδικηθηκε. μια χαρα καριερα εκανε απλα παντα ετσι επαιζε. δεν ηταν ποτε αθλητικος!!

      Διαγραφή
    2. Πραγματικα πολυ αξιολογος παιχτης ο Νικος Χατζης..

      Διαγραφή
    3. @leonidas
      Υηρξαν και αλλοι παιχτες που δεν ηταν αθλητικοι και εκαναν μεγαλυτερη καριερα..Απλα πιστευω οτι αν δουλευε με κανεναν απτους σερβους θα μπορουσε να σταθει ευρωλιγκα για κανα 15..
      Τρομερο σουτ και πολυ υψηλο μπασκετικο iq..
      @Thanos 96-00-02-07-09-11
      Τον ειδα στο ματς οσφπ-ηλυσιακος και στα 37 του ξεχωριζε σαν την μυγα μες στο γαλα..

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά και ακόμα ένα μπράβο στον Jim για την ανάλυση των παιχνιδιών.
    Για να ξεκινήσω από τον ολυμπιακό αφού δεν έχω και πολλά να πω.Ταμάμ ομάδα του έτυχε το χρονικό διάστημα που έπρεπε.Αναρωτιέμαι πως έγινε προπονητής ο μυρωδιάς ο Σκαριόλο;!;Το τσίρκο της Κάχα ήρθε ως μάνα εξ ουρανού κυριως για τον ψυχολογικό τομέα των ερυθρολεύκων.Αλλά είδα πάλι τρίποντα.Ξανα και ξανα και ξανα.Δεν είναι κάθε μέρα πασχαλιά καθώς με σοβαρές άμυνες η ομάδα του Πειραιά θα έχει θέμα!

    Ο Παναθηναικός από την άλλη πάλεψε και έχασε με την Φενέρ.Τα έχει αυτα το μπάσκετ.Περίμενα ΜαΚάλεμπ πάνω στον Διαμαντίδη για να τον κουράσει αλλά θα είχαν πρόβλημα οι Τούρκοι στο Ποστ offense.Αυτό το +5 δεν είναι κακό,διόλου κακό.

    Υ.Γ Το καλοκαιράκι εάν ΔΕΝ Jamon Lucas και Mαντζαρης για διαφορετικούς λόγους τότε προσωπική μου άποψη ότι για το αμυντικό κομμάτι ότι χρειάζεται ο Παναθηναικός θα το βρει στο πρόσωπο του Ohayion.Ξέρουμε απολαβές και συμβόλαιο μήπως;
    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://a.espncdn.com/photo/2014/0127/dal_a_bbts_600x400.jpg

    Το πιο σκληρό συγκρότημα στο μπάσκετ αυτή τη στιγμή

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μια ενδιαφερον συγκριση ΔΔ-Ναβαρο γινεται ςδω: http://euroleague.sport24.gr/article/2613526/otan_o_diamantidhs_synanta_ton_navaro.html
    Οπου σε διακρισεις στην euroleague o ΔΔ ειναι αρκετα καλυτερος και κατι που μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ειναι οτι η μπαρτσελονα εχει την προιστορια και μαλιστα επι ομπραντοβιτς ειχαμε τις πιο βαριες ηττες..Το σκορ ειναι 16-12 υπερ των ισπανων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια στις εθνικές ο ναβάρο είναι απλησίαστος ειδικά απο τον διαμαντίδη που στην εθνική ελλάδος δεν ήταν παρα ένας χαμάλης πολυτελείας.Ο ναβάρο αντίθετα ακόμα κ με καλύτερους συμπαίχτες,έβγαινε μπροστά.

      Διαγραφή
    2. Τι ηταν ο Διαμαντιδης; Ενας χαμαλης πολυτελειας χαχαχαχα ποσο πονο σας εχει μοιρασει.Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ειτε το θελετε ειτε οχι ειναι ο κορυφαιος ελληνας παιχτης ολων των εποχων.

      Διαγραφή
    3. o 3d χαμαλης πολυτελειας;;χαχαχαχα ποσο βλακας πρεπει να σαι για να λες αυτη την μ@@@ια,αντε το ακουσαμε και αυτο.

      Διαγραφή
    4. Ο κορυφαίος Έλληνας παίχτης όλων των εποχών είναι ο Νικ ο Θεός. Δικαιολογείστε μόνο όσοι είστε μικροί και δεν τον ζήσατε.

      Ο ίδιος ο ΔΔ θα τα έπαιρνε στο κρανίο με αυτά που γράφονται από αδαείς συν-παναθηναικούς. Άλλωστε, ο Μήτσος έχει δηλώσει ότι τέτοιες συγκρίσεις είναι γελοίες και πως, φυσικά, δεν τίθεται θέμα, ο Νικ είναι ο καλύτερος παίχτης έβερ. Αφού δεν δείχνετε σεβασμό στον Νικ (είπαμε, δεν τον ζήσατε, εξ ου και η ελαφρότητα με την οποία τον αντιμετωπίζετε), τουλάχιστον δείξτε σεβασμό στον τεράστιο ΔΔ και μην τον "μαγαρίζετε" με τέτοιες ανίερες συγκρίσεις.

      Μια (κατα)πράσινη

      Διαγραφή
    5. ω δοιαμαντέιδις οινε καλύτερως ωλον αμπαλαι

      Διαγραφή
    6. διαμαντίδαρε παιχταρά,δεν είμαι γκέι αλλά για σένα γίνομαι κ βάζελος

      Διαγραφή
    7. διαμαντιδη μπρός στις γαιδουροτρίχες πάνω στις κρεατοελιές του προσώπου σου,χαιδευομαι τα βράδια

      Διαγραφή
    8. προς μια (κατα)πραςινη ο νικ αν επαιζε σημερα θα ητανε ενας ρολιστας πολυτελειας. Το μπασκετ σημερα ειναι ΔΕΚΑ φορες πιο δυσκολο απο τοτε. Τοτε ολες οι καλες ομαδες ειχαν δυο τρεις σουπερ σταρ και απο εκει και περα ξυλοκοπους. Κακα τα ψεματα, το τωρινο μπασκετ δεν συγκρινεται με το τοτε σε επιπεδο δυσκολιας. Ελπιζω να καταλαβαινεις τους λογους που λεω τον Διαμαντιδη καλυτερο.

      υγ. Ο Διαμαντιδης ειναι κορυφαιος σε δημιουργια, οργανωση, αμυνα και ειναι απο τους καλυτερους clutch players. Ενω και στην επιθεση δινει λυσεις , αν και ειναι το αδυνατο σημειο του. Ο Γκαλης στην επιθεση δεν τον σταματουσε κανεις, αλλα στην αμυνα ηταν τρυπα.

      υγ2. Θελω να κουσω και τα δικα σου επιχρηματα και οχι τετοια του στυλ δεν συγκρινεται και τετοια .

      ενας αρειανος

      Διαγραφή
    9. ο διαμαντίδης μόνο σε ονόματα τύπου τσάμπερλαιν,τζόρνταν,μάτζικ,βασίλη λυπηρίδη μπορεί να σταθεί δίπλα.Ή μάλλον μόνο αυτοί μπορούν ΙΣΩΣ να σταθούν δίπλα στο μεγαλείο του διαμαντίδη

      ένας προοδευτικάνος

      Διαγραφή
    10. Προς αρειανό: Η δική μου αίσθηση είναι πως ο Νικ σήμερα θα είχε ΜΟ τουλάχιστον 20 πόντους για πλάκα. Ναι, μπορεί να μην έβαζε εύκολα και άκοπα 40ρες όπως παλιά γιατί πράγματι οι άμυνες ήταν πολύ πιο σοφτ τότε, αλλά σε παίχτη τέτοιας κλάσης απλά θα του ρίχνανε λιγάάάκι τους συνολικούς πόντους και τα ποσοστά. Τίποτε παραπάνω. Απόδειξη αυτού που λέω είναι πως και σήμερα εξακολουθούν παγκοσμίως να υπάρχουν φοβεροί σκόρερς.

      Ο Γκάλης ήταν εξαιρετικός αμυντικός και play maker στο λίγο που έπαιξε στις ΗΠΑ πριν έρθει εδώ. Απλά όταν ήρθε εδώ και βλέποντας πόσο ερασιτέχνες είναι οι συνάδελφοί του σε σχέση με τον ίδιο (ήταν ΤΟΥΜΠΑΝΟ αθλητικά) και πόσο λιγότερο ικανοί ήταν, αποφάσισε να σκοράρει και να αφήσει κατά μέρος τις άλλες δεξιότητές του. Εικάζω πως αν χρειαζόταν να παίξει σήμερα, θα προσαρμοζόταν μια χαρά σε ό,τι θα χρειαζόταν να κάνει, μιας και ήταν άριστος επαγγελματίας και απόλυτα συγκεντρωμένος σε ό,τι έκανε.

      Ο ΔΔ για μένα είναι ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας μετά τον Νικ -χωρίς να θέλω να υποτιμήσω άλλους σπουδαίους παίχτες όπως ο Σπανούλης, ο Παπαλουκάς, ο Γιαννάκης, ο Φάνης, κλπ. Προσωπικά τον λατρεύω και ως φίλη του μπάσκετ και ως οπαδός του Παναθηναϊκού και τον θεωρώ το σημαντικότερο αθλητή (όχι μόνο μπασκετμπολίστα) στην ιστορία του Συλλόγου. Αυτό για να μην νομίζεις πως δεν τον έχω ψηλά στην εκτίμησή μου.

      Μια (κατα)πράσινη

      Διαγραφή
    11. 2:57 π.μ. Εσυ εισαι αρηανος απο τον Αρη ετσι?

      Διαγραφή
  32. To kainourgio tou Tzim (gia Maccabi)

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=133864:2014-01-28-06-57-00&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254&Itemid=254

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα.
    Έχω μπερδευτεί με αυτά που κάνουν ή θέλουν να κάνουν στον Ολυμπιακό. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της χρονιάς και μετά την οριστικοποίηση της απουσίας του Λο μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Μπαρτζώκας καλείται να διορθώσει το ρόστερ ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του 16 παίκτες και δύο διαφορετικές ομάδες σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα.
    Έχουμε και λέμε : 5 γκάρντ με τους δύο από αυτούς (Κόλινς, Κατσίβελης) να μην δείχνουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. 3 τριάρια που κανένα δεν μπορεί να παίξει γκάρντ. 4 τεσσάρια που κανένα δεν μπορεί να μετακινηθεί στο 3 αλλά ούτε και να σταθεί στο 5. Και 4 πεντάρια που επίσης δεν μπορούν να κατέβουν στο 4. Ας πούμε ότι ποσοτικά η κατάσταση είναι ΟΚ, αν και υπάρχει μια ανισοκατανομή. Ποιοτικά, όμως, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται παρέμβαση.
    Από αυτά που είπε ο Μπαρτζώκας, χθες, κατάλαβα ότι το διάστημα μέχρι την έναρξη του β’ γύρου του top-16 θα είναι κρίσιμο για μερικούς παίκτες. Κατά την γνώμη μου οι Κόλινς, Πέτγουεϊ, Μουν και Μπέγκιτς είναι οι υπό κρίση παίκτες για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Λογικά, ο Μπαρτζώκας δεν θέλει να έχει διαφορετικά ρόστερ στις δύο διοργανώσεις και με δεδομένο τον περιορισμό στις αλλαγές στο πρωτάθλημα, καλείται να λάβει αποφάσεις.
    Πιθανολογώ ότι ο Ολυμπιακός θα ψάξει για έναν γκαρντ που θα αντικαταστήσει τον Λο μέχρι τέλους και θα πάρει την θέση του Κόλινς ο οποίος φαίνεται να μην κολλάει με τους υπόλοιπους γκαρντ. Η επιλογή του νέου παίκτη είναι τόσο σημαντική που ενδεχομένως να κρίνει και την πορεία της ομάδας στην Ευρωλίγκα αφού είναι μεγάλο το κενό που άφησε ο Λο. Για τους Μουν και Πέτγουεϊ, θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του δεύτερου και αν αυτός έχει ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημα στην μέση που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα. Και τέλος, δεν αποκλείεται να δούμε τον Μπέγκιτς να μένει μόνο για την Ευρωλίγκα (ως 7ος ξένος) με δεδομένο ότι δεν του ταιριάζουν τα ματσαρίσματα με τους ψηλούς του ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λοτζέσκι παίζει και στο 2, Ο Μουν ήταν 3αρι στο NBA, ο Ντανστον παίζει και στο 4
      Ο Μπέγκιτς με τη Ρεαλ χαλαρά τον είχε το Λάσμε, φέτος κάτι έχει πάθει ή δε ταιριάζει στο στυλ του Ολυμπιακού
      Για κόλινς κατσίβελη συμφωνούμε

      Διαγραφή
  34. για αυτο την νικησαμε τοσες φορες περσι την Ρεαλ;;,ποιος ειχε χαλαρα ποιον;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα είδες τα παιχνίδια? γιατί άμα τα είδες εξήγησε μας γιατί ο Μπέγκιτς στο ΟΑΚΑ στο ΤΟΠ-16 τα τελευταία 5 λεπτά που έπαιζε έκανε ότι ήθελε και ο Παναθηναικός έχασε ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια του?

      Διαγραφή
  35. τα ειδα φυσικα,λεπτομεριες δεν θυμαμαι,υπαρχει το boxscore που λεει πολλα,Τωρα αν νομιζεις οτι εκανε οτι ηθελε για σενα παω πασο.Με 6 ποντους εκανε οτι ηθελε, ετσι;; ο.κ. Nα σου εξηγησω λοιπον οτι ο Παο ανεβασε στροφες μετα τον Φεβρουαριο-Μαρτη,τοτε εδεσε ο Γκιστ και ο Λασμε.Ο ΔΔ μονο με 3 ποντους ειχε 18 pir τι παιχτουρα ειναι ο ανθρωπος;;. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?clubcode=PAN&gamecode=153&seasoncode=E2012#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είπε κανείς ότι ο Λάσμε δεν είναι παιχταράς ρε φίλε, αυτό που είπα ήταν ότι δεν ισχύει ότι δε μπορεί να ματσάρει τους ψηλούς του ΠΑΟ. 6 πόντους έβαλε μόνο αλλά στη ρακέτα της Ρεάλ στο τέλος δε πλησίαζε κανείς, Ο ΠΑΟ είχε ένα παιχνίδι στα χέρια του και το έχασε επειδή στα τελευταία λεπτά δε μπορούσε να σκοράρει με τίποτα

      Διαγραφή
  36. τι παιχτη πηραμε στο 4, ο Μουν χτες με κατεπληξε,καρφωσε ταπωσε,ετρεξε,παιχτης ομαδας,θα μου πεις με τον Ηλλυσιακο παιζαμε,ναι αλλα μην ξεχναμε οτι ειναι λιγο καιρο στην ομαδα,ακομη δεν εμαθε τα βασικα και εβαλε 15 ποντους,θα δουμε πολλα απο αυτον,σπουδαιος παιχτης.Απο το πρωτο παιχνιδι κανεις δεν ρολαρει ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμαμαι ενα παιχνιδι του παναθηναικου με την καντου περυσι στην Ιταλια(ματς ο θανατος σου η ζωη μου) που μπαινει μεσα ενας τυπος ονοματι μαρκους μπανκς και λεω τι παιχτης ειναι αυτος?Παιχταρας...
      9 ποντους,3 ασιστ,2 ριμπαουντ,2κλεψιματα,3κερδισμενα φαουλ και 11 πιρ..
      Την εξελιξη ολοι την γνωριζουμε..Δεν λεω οτι το ιδιο θα ειναι ο μουν αλλα λιγη εγκρατεια δεν βλαπτει..

      Διαγραφή
    2. Αααααααααααααααααα τι μου θυμισες τωρα giannis!!!!!!!!!!!!!.Tι χαρα καναμε τοτε και μεις και τι πιστευαμε.

      Διαγραφή
    3. Με το που είδα τον τύπο να δείχνει και να ξαναδείχνει τα μπράτσα του μετά από μια επιτυχημένη προσπάθεια, κατάλαβα ότι οι μέρες του στον Παναθηναϊκό είναι μετρημένες. " Αμερικανάκι" με την...κακή έννοια. Ο Ζοτς θα μας χάριζε μια νέα απόχρωση του μελιτζανί έτσι και είχε την τύχη (;) να τον κοουτσάρει.

      Διαγραφή
    4. Γιαννη ο Moon έκανε τα ίδια και στο NBA οπότε μάλλον άστοχη η σύγκριση με μπανκς

      Διαγραφή
    5. Καλα μπες εδω και συγκρινε στατιστικα παιχτων: μπανκς 348 παιχνιδια, 5,9 ποντοι,16 λεπτα...μουν 286 παιχνιδια, 6,3 ποντοι 22,6 λεπτα...Προσωπικα δεν βλεπω και μεγαλες διαφορες...Τωρα πως μπορεις και λες αστοχη την παρατηρηση εσυ ξερεις...Παντως οτι εβαζε 15 ποντους ανα ματς δεν φαινεται κατι τετοιο..Αρα πως εκανε τα ιδια στο νβα??Την δικη σου παρατηρηση την θεωρω αστοχη..

      Διαγραφή
  37. συνεντευξη ραμελ καρυ Για τον κόουτς Πεδουλάκη;
    «Είναι άνθρωπος που σκέφτεται πολύ. Λένε ότι ο Ομπράντοβιτς είναι το μεγάλο μυαλό. Ο κόουτς είναι ένα άνθρωπος που σκέφτεται συνέχεια το μπάσκετ. Κάθε παιχνίδι που παίζουμε, με οποιονδήποτε αντίπαλο, έχει έτοιμο το κατάλληλο πλάνο. Είτε είναι ένα παιχνίδι με το μυαλό των αντιπάλων, είτε ένα πλάνο να παίξεις δυνατά, ότι κι αν έχεις, υπάρχει ένα σχέδιο. Αυτό το σέβομαι. Είναι ένας πραγματικός σπουδαστής του παιχνιδιού» .Θα μας μιλήσεις λίγο για τον παρτενέρ σου στην περιφέρεια, τον Δημήτρη Διαμαντίδη; Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά, τώρα που τον ζεις, ποιο είναι πραγματικά το δυνατό του σημείο;
    «Ο Μήτσος είναι πολύ διαφορετικός άνθρωπος. Με ρωτούν συνέχεια από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην Ελλάδα: “τι άνθρωπος είναι, τι παίκτης....”. Την παρουσία του στο γήπεδο την βλέπουμε όλοι. Δεν έχει σημασία που θα βρισκόμαστε τον αναγνωρίζουν παντού στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Πετάμε με αεροπλάνα, ταξιδεύουμε, όλοι τον ξέρουν και το αξίζει. Αλλά με εντυπωσιάζει πραγματικά ποιος είναι εκτός γηπέδου. Πολύ ήσυχο άτομο, πολύ ταπεινός, δεν αφήνει την επιτυχία να τον αλλάξει, δεν έχει καθόλου εγωισμό. Είναι το ίδιο συγκεντρωμένος εκτός γηπέδου όπως και στο παρκέ. Για οποιονδήποτε τόσο επιτυχημένο η πραγματική του επιτυχία αφορά στην παρουσία του εκτός γηπέδου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10495&subid=2&pubid=129624430
    Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!!! Και όπου επιστήμη ας βάλει ο καθένας όποια θέλει. Θα γίνει, λέει, συζήτηση στην Βουλή για τον «ανήθικο» πλειστηριασμό της Ε.Ο.Κ. σχετικά με το ποσό που θα καταβληθεί στην FIBA για την wild card. Κάποιος βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό ο οποίος καλείται να απαντήσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα σε τι αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια.
    Οι τελευταίοι που νομιμοποιούνται ηθικά να ζητούν εξηγήσεις, να αντιδρούν, να φωνάζουν, να διαμαρτύρονται επιδεικνύοντας (δήθεν) ευαισθησίες είναι οι Έλληνες βουλευτές.
    Δεν μπαίνω, καν, στην ουσία του θέματος. Αν έπρεπε να δοθούν τα λεφτά, από πού τα βρήκε η Ε.Ο.Κ., αν θα κόψει από τα κονδύλια του ερασιτεχνικού μπάσκετ, αν προέρχονται από την χορηγία της κρατικής (επί της ουσίας) τράπεζας, αν αποτελεί πρόκληση, αν η FIBA είναι ξευτιλισμένη και όλα τα σχετικά. Αυτή είναι μια συζήτηση που αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και πολλά επιχειρήματα μπορούν να στηρίξουν την μία ή την άλλη άποψη.
    Αλλά όχι να ελέγχεται η Ε.Ο.Κ. από την Βουλή. Αυτό πάει πολύ. Να σηκωθούν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι;
    Ε, όχι δα…

    Υ.Γ. Μια ιδέα είναι το ποσό να καλυφθεί από τον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει το Ελληνικό Δημόσιο και στον οποίο επιστρέφονται μικροποσά από μιζαδόρους και καταχραστές δημοσίου χρήματος. Τι λέτε κύριοι βουλευτές; Καλή ιδέα, έτσι;
    Υ.Γ. 1 Βάζω στοίχημα ότι όσοι βουλευτές, πολιτικάντηδες κ.α. τώρα σκούζουν, το καλοκαίρι αν η Εθνική πάρει κανένα μετάλλιο θα είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για φωτογραφίες, πανηγύρια και λεζάντες. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγουρα το θεμα ειναι οικονομικο αυτη την περιοδο αλλα πιστευω οτι οι της ομοσπονδιας δεν σκεφτονται σωστα και αγωνιστικα για την wild card.....η γενια των ζηση,σπανουλη,μπουρουση εχει τελειωσει και πρεπει να ξεκινησει η ανανεωση με τα τοσα ταλεντα που εχουμε ....ειναι καλυτερο να λειψουμε απο μια διοργανωση και να προετοιμαστει σωστα η επομενη μερα με προπονητη σοβαρο και χωρις πιεση χρονου...οι αντετοκουμπο,καλαθης,κουφος,παπανικολαου,σλουκας,μαντζαρης,παππας να ειναι η βαση για το μελλον...πολυ φοβαμαι οτι θα παμε στο παγκοσμιο,ελλειψει χρηματων θα κανουμε βιαστικη επιλογη στο θεμα προπονητη και μετα παλι απο την αρχη....77 στο Υ.Γ1 τα ειπες ολα......stonerook

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, ρε φίλε.
      Δεν μπαίνω στην ουσία. Καταλαβαίνεις.
      Μπορεί και να έχεις δίκιο από την καθαρά αγωνιστική σκοπιά. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι που να έχουν επιχειρήματα ενάντια σ’ αυτήν την επιλογή κρίνοντας με διαφορετικά κριτήρια. Άλλοι, πάλι, να είναι υπέρ της συμμετοχής με βάση την δική τους λογική. Όλα αυτά είναι κατανοητά και αποδεκτά. Συμφωνώ να κάνουμε αυτήν την συζήτηση. Να ανιχνεύσουμε το μέλλον της ομάδας, να βάλουμε στη ζυγαριά τα συν και τα πλην, να κρίνουμε μετά και την επιλογή προπονητή, να δούμε αν υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο και πολλά άλλα.
      Αυτή, όμως, η κουβέντα δεν μπορεί να γίνει αφορμή για να σηκώσουν έργο οι πολιτικάντηδες. Δεν γίνεται να μας κουνάνε το δάχτυλο όλοι αυτοί οι υποκριτές. Δεν δέχομαι ότι έχουν το ηθικό ανάστημα να κριτικάρουν τον οποιονδήποτε Βασιλακόπουλο προτάσσοντας ηθικούς φραγμούς. Δεν επιτρέπεται ο κάθε λαϊκιστής, κουτοπόνηρος βουλευτής να παίζει (και πάλι) με το θυμικό των πολιτών αναδεικνύοντας ένα θέμα που αφορά το που θα διατεθούν οι πόροι μιας αθλητικής ομοσπονδίας. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ@@@ί χτενίζεται!!!
      Φτάνει πια με αυτό το καραγκιοζιλίκι!!!
      Πότε θα καταλάβουν επιτέλους ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

      Διαγραφή
    3. Τώρα που το θυμήθηκα.
      Δεν θυμάμαι κανέναν από τους πολιτικούς μας ταγούς να ρωτάει τις ομοσπονδίες της Άρσης Βαρών και του Στίβου πώς διέθεταν τα κονδύλια των επιχορηγήσεων πριν το 2004. Δεν θυμάμαι κανέναν να αναρωτιέται πώς δημιουργήθηκαν όλοι αυτοί οι υπεραθλητές. Δε θυμάμαι κανέναν από δαύτους να ευαισθητοποιείται, να θέτει ηθικά ζητήματα και να ψάχνει. Και, βέβαια, όλοι να στριμώχνονται για φωτογραφίες με φάτσα κάρτα τα μετάλλια. Να συνωστίζονται για μια καλή θέση στα αεροδρόμια, στα γήπεδα, στα προεδρικά μέγαρα και στα υπουργεία.
      Αλλά ξέχασα. Μετά την κατάρρευση των χάρτινων πύργων όλοι βγήκαν από τα ρούχα τους, όλοι εξεγέρθηκαν, όλοι θύμωσαν, όλοι έκραξαν.

      Σχετικά με τον λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, διαβάζω ότι έφτασε τα 17.000.000€, βρήκα ένα ωραίο άρθρο :

      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=31303

      Διαγραφή
    4. να κουνανε οπως λες οι υποκριτες το δακτυλογια το μονο πραγμα στην ελλαδα που εχει αντεξει την κριση και ειναι το μπασκετ(αντε και η εθνικη ποδοσφαιρου)...ολα τα αλλα απλα εχουν εξαφανιστει απο το χαρτη....να βγαινει ο καθε καραγκιοζης βουλευτης που ειναι ο μονος που δεν εχει μειωθει ο μισθος του και να κανει κριτικη ειναι το λιγοτερο υποκρισια..αν τωρα δεν τους τιμωρησει ο λαος ειμαστε αξιοι της μοιρας μας....stonerook

      Διαγραφή
    5. Όποιος κάνει ερώτηση για τα 800,000 της wild card να κάνει και ερώτηση για το πόσα δίνονται(ν) στις ομάδες ποδοσφαίρου της Α Εθνικής αφενός μέσω της ομοσπονδίας και αφετέρου μέσω χορηγιών καθώς περσι είχαμε την παγκόσμια πρωτοτυπία ολες οι ομάδες της Α Εθνικής να έχουν χορηγό τον μέχρι πρόσφατα κρατικό ΟΠΑΠ.

      Όσο αφορά το αγωνιστικό, α) πιστεύω οτι προφανως και δεν έχει τελειώσει η προηγούμενη γενιά αλλα μπορει να γίνει μια μίξη παλιών και νεων παιχτών (γιατί δηλαδή να μην παίξει και ο Καλαθης και ο Μαντζαρης αλλα και ο Σπανουλης) και β) η καινούρια φουρνιά θα χτιστεί και θα γαλουχηθει μέσα απο μεγάλες διοργανώσεις και όχι μέσα απο προκριματικά Ευρωμπασκετ με Βουλγαρίες, Ρουμανίες, Πορτογαλίες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

      Hawk

      Διαγραφή
    6. Το αστείο της συγκεκριμένης ερώτησης βρίσκεται και στο περιεχόμενο.
      Ο βουλευτής επικαλείται την προϋπηρεσία του στο αθλητικό ρεπορτάζ για να εξηγήσει την ιδιαίτερη ευαισθησία του στο θέμα. Τρομάρα του. Εδώ πέφτει το πρώτο γέλιο.
      Μετά αναφέρεται σε αθλητικό ευτελισμό και άλλα συναφή. Να μιλάνε στην Βουλή για ευτελισμό. Καμία τσίπα. Εδώ πέφτει το δεύτερο.
      Στη συνέχεια κράζει τον Βασιλακόπουλο ο οποίος θυμίζω ότι είναι παιδί του κομματικού σωλήνα της αντίθετης (και καλά) παράταξης του βουλευτή. Αν ήταν κανένας δικός του, η ερώτηση προφανώς δεν θα υπήρχε. Τρίτο γέλιο.
      Και, τέλος, κλείνει με την σωστή αντίδραση των Ιταλών. Και ξεκαρδίζεσαι. Δεν του είπαν του Τέρενς του Γρήγορου ότι οι Ιταλοί την έκαναν γιατί κατάλαβαν τι θα έπαιρναν.
      Μιλάμε για ανεκδιήγητους τύπους.

      @Hawk
      Τα καλύτερα δεν τα είπες.
      Πόσα χρέη ΠΑΕ έχουν σβηστεί (ρυθμίσεις τα ονόμαζαν) με νόμους που εμπνεύστηκε αυτός που τα τελευταία 3 χρόνια καμώνεται ότι μας σώζει διαρκώς.
      Πόσα γήπεδα έχουν χτιστεί και θα χτιστούν με χορηγό το Ελληνικό Δημόσιο.
      Πόσες Α.Ε. αθλητικού θεάματος έχουν πτωχεύσει και έχουν επιστρέψει με άλλα ονόματα ή συγχωνευόμενες.

      Διαγραφή
    7. Μπορεί ο βουλευτής να πέταξε την υποκριτική του μπούρδα-πυροτέχνημα, αλλά την εξουσία καθόλου δεν θα τη χαλάσει η παρουσία μας στο παγκόσμιο. "Τους κόψαμε τον άρτο, ας τους αφήσουμε τουλάχιστον το θέαμα για να ξεχνιούνται, άσε που θα πετάξουμε και κανένα πιασάρικο επικολυρικό περί " ελληνικής ψυχής που κάνει θαύματα" ( βλ. έξοδο από την κρίση) σε περίπτωση διάκρισης". Θα μου πεις, εδώ διαλύθηκε το σύμπαν και δεν κουνήθηκε φύλλο, με την εθνική εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος θα ξεκινούσε η επανάσταση; Οχι φυσικά, αλλά αυτό δεν αναιρεί τις οπιούχες ιδιότητες του θεάματος. Οπως έγραψε και ο stonerook, " το μόνο πράγμα που έχει αντέξει την κρίση είναι το μπάσκετ". Ε, μήπως θα ήταν καιρός να ασχοληθούμε με όλα τα βασικά πράγματα που δεν άντεξαν και τα πήρε ο διάολος αντί να μπαίνουμε σε στείρες λογικές τύπου "αφήστε το μπασκετάκι στην ησυχία του, υποκριτές";

      ΥΓ
      Απλός προβληματισμός χωρίς καμία διάθεση παράδοσης μαθημάτων " επαναστατικότητας", και μάλιστα του πληκτρολογίου.

      Διαγραφή
    8. έχω την αίσθηση ότι τα 800 τα βάζει η Eurobank. Και το κράτος να τα βάζει ...ας είναι! Δεν το λέω εύκολα γιατί κι εγώ ζορίζομαι αλλά προτιμώ να δω μπασκετάκι κι όχι τα λεφτά αυτά να γίνουν 100 επιπλέον wild cards φίλων του Σαρρή που θέλουν να πάνε στο μουντιάλ της Βραζιλίας τσαμπέ. Εδώ ρε παίδες δίνανε δις ευρώ για υποβρύχια και δεν τους ενδιέφερε ούτε να τα παραλάβουν, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Μόνο η μίζες τους ενδιέφεραν. Το μπασκετάκι είναι πολύ μακριά από τη βρώμα του κράτους, οπότε ας μην ψάχνουμε το που βρέθηκαν τα 800...

      Διαγραφή
    9. Η όλη διαδικασία είναι περίγελος.

      Ενστερνίζομαι την άποψη του Hawk, δεν πετάς στα σκουπίδια όλους τους παίχτες της προηγούμενης γενιάς. Το καλύτερο είναι ένα μείγμα. Ένας καλός προπονητής σε ένα camp μπορεί να ξεχωρίσει τους 12 καλύτερους.

      Το να πληρώνει ο ελληνικός προϋπολογισμός το οτιδήποτε έχει σχέση με επαγγελματικό αθλητισμό κλπ, είναι γελοίο....

      Κι εγώ διάβασα ότι τα 800k είναι χορηγία από την Eurobank, οπότε αν ισχύει μια χαρά!

      Είναι όντως άσχημο να ασχολούνται οι βουλευτές μας μόνο με διάφορα θέματα της επικαιρότητας και να μην κοιτάνε μπροστά, να είναι καινοτόμοι και να σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα...

      Διαγραφή
    10. Τα λαμογια αυτα ψηφους ζητιανεουν με αυτο τον τροπο..Κανουν τους σωστους και τους ηθικους για να ταιζουν σανο τον κοσμο...
      Παντως αν ειναι χορηγια της eurobank ειναι οκ.. Διαφορετικα ειμαι κατα..Πειναει ο κοσμος και θεωρω λαθος εστω και αυτα τα λιγα χρηματα να δωθουν εκει...

      Διαγραφή
    11. Διάβασα τα σχόλια όλων των παιδιών σχετικά με το θέμα που έθιξα. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιορίστηκαν ακριβώς στο θέμα αλλά μπήκαν στην διαδικασία να πάρουν θέση για τον αν είναι ωφέλιμη η συμμετοχή στο παγκόσμιο, με ποια στελέχωση κ.λ.π. Παίρνω αφορμή από μερικές ατάκες :
      Πολλοί υποστηρίζουν ότι αν τα λεφτά είναι από την τράπεζα τότε ΟΚ. Αν όχι, υπάρχει θέμα. Έστω ότι είναι από τη χορηγία της Eurobank. Θυμίζω ότι όλες ,μα όλες, οι ελληνικές τράπεζες είναι ανακεφαλαιοποιημένες με κεφάλαια που έχουν εγγραφεί στο ελληνικό χρέος. Δηλ. κεφάλαια που δανείστηκε το Ελληνικό Δημόσιο για να τις (μας) σώσει. Άρα, μιλάμε για κρατικές τράπεζες επί της ουσίας. Οπότε το θέμα υφίσταται, ούτως ή άλλως.
      Έστω, τώρα, ότι οι 800.000€ είναι απ’ ευθείας από την κρατική επιχορήγηση. ΟΚ, να μην τα δώσουμε έστω και για συμβολικούς λόγους. Μπορεί κάποιος να μας πει πού θα διατεθούν τα λεφτά; Όχι τίποτα άλλο αλλά να συγκρίνουμε. Εκτός κι αν κάποιος ασπάζεται τη θεωρία ότι θα πάνε στην υγεία όπως αυτά που επιστρέφουν οι μιζαδόροι.
      Από την άλλη, η συμμετοχή της εθνικής στο Μουντομπάσκετ συνιστά προβολή της χώρας διεθνώς και λόγω καλοκαιριού αποτελεί πολύ καλή διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό. Μπορεί κάποιος να μας πει πόσα λεφτά και με ποιο τρόπο διαθέτει ετησίως το Υπουργείο Τουρισμού για την προβολή της χώρας διεθνώς και την προώθηση του ελληνικού τουρισμού; Γιατί να μην δοθούν, λοιπόν, από εκεί;
      Όσον αφορά το θέαμα και το όπιο των μαζών. Φίλε pensierix, δεν ξέρω αν ζεις στην Ελλάδα αλλά ειλικρινά σου λέω ότι στην προκειμένη περίπτωση ούτε αυτό χρειάζεται. Είναι τόσο απονευρωμένος ο κοινωνικός ιστός και τόσο αποσβολωμένα παρακολουθούμε όλοι μας αυτά που μας συμβαίνουν που δεν χρειάζεται το όπιο. Το πολύ πολύ να αποτελέσει ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της προπαγάνδας του success story και του ακαταμάχητου ελληνικού πνεύματος που δεν λυγίζει από την κρίση.

      Ξαναλέω ότι πολλά μπορούν να κατατεθούν στο τραπέζι του διαλόγου. Αυτό που με ενόχλησε σήμερα ήταν η αντίδραση του βουλευτή. Αυτή σχολίασα.

      Διαγραφή
    12. Εύχομαι ολόψυχα να προτιμήσει η FIBA κάποιον πλειοδότη τύπου Κατάρ. Να ξεφτιλιστούμε τελείως για τη γελοία στάση μας να πάμε να αγοράσουμε τη θέση που δεν καταφέραμε να πάρουμε αντρίκεια μες στο παρκέ. Είναι ντροπή αυτό που κάνουμε, όσο και να προσπαθούμε να το ωραιοποιήσουμε. Παίξαμε και χάσαμε. Αντί να χρησιμοποιήσουμε αυτή την αποτυχία για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, αντί να είμαστε εστιασμένοι στο με ποιον προπονητή και με ποια υλικά θα χτίσουμε την ομάδα στα προσεχή 1-2 χρόνια, κοιτάμε πώς θα μπούμε από το παράθυρο, ωσάν κλασικοί Έλληνες πονηρίδηδες. Είναι κρίμα όμως που μπαίνει η Εθνική μπάσκετ σε τέτοια διαδικασία, γιατί τόσα χρόνια κατάφερνε με το σπαθί της να πρωταγωνιστεί, παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά σοβαρότητας, δουλειάς, οργάνωσης, κλπ, χαρακτηριστικά δηλαδή που μάλλον απείχαν από τα συνήθη ελληνικά. Αντιθέτως, όποτε πήγαμε να κάνουμε κάτι με πλάγιο τρόπο (όπως τότε που κάτσαμε να χάσουμε για καλύτερο πλασάρισμα), την πατήσαμε. Το αυτό εύχομαι και τώρα.

      Διαγραφή
    13. Δεν εξετάζουμε καν το ποιος έκανε την ερώτηση ή τους σκοπούς του,αλλά είναι ηθικό και σωστό(δηλαδή που να μη σηκώνει αμφισβήτηση-ερωτήσεις-ενστάσεις από αντιπολίτευση και πολίτες) το να εγκρίνονται κονδύλια και χρηματοδοτήσεις που φτάνουν το εκατομμύριο για το μπασκετάκι όταν διαλαλείται από την κυβέρνηση και τα υπουργεία ότι δεν υπάρχει σάλιο και ταυτόχρονα δεν εγκρίνονται κονδύλια για τη μεταφορά φοιτητών με κινητικά προβλήματα στο πανεπιστήμιο λόγω των καυσίμων(αναφέρω αυτό γιατί το συνάντησα πρόσφατα) και 1002 ακόμα σημαντικά προβλήματα?

      Αλλά όταν μπαίνει στη μέση πολιτικό συμφέρον,(εκ του άρτος και θεάματα) και ένα σωρό άλλες κερδοσκοπικές ευκαιρίες(με επιχειρήσεις,τηλεοράσεις,διαφημίσεις κλπ.) όλα πάνε περίπατο...

      Διαγραφή
  39. Η εφες χτυπαει καρτερ του νιονιου, ο αγγελου θα εμπιστευτει παιχτες που ξερει και για αλλη μια φορα φαινεται η πολυ καλη δουλεια και η τεχνογνωσια των ελληνικων ομαδων στο σκαουτινγκ!!! Ο αρτζι μας τα εχει χαλασει λιγο και περιμενω απο αυτον λαβρακια τυπου πιτ μαικλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με Lasme, gist, curry δεν νομίζω ότι μας τα έχει χαλάσει ! :D

      Διαγραφή
    2. lasme και ειδικα γκιστ ηταν ηδη γνωστοι.. αλλα τους εξελιξε πολυ αυτος, και βεβαια τον λασμε τον εχει κανει αυτον που ειναι ο διαμανταρος!!
      Ο καρυ σιγουρα ηταν λαβρακι αλλα βεβαια σε μια ηλικια που δεν μπορεις να επενδυσεις πανω του.

      Διαγραφή
    3. Άλλο γνωστός, άλλο να παίζουν στο επίπεδο που παίζουν πλέον. Για 1 χρόνο και 5 μήνες? του RG είμαστε κομπλέ από λαυράκια ;) από το καλοκαίρι περιμένουμε και άλλα !! ;P

      Διαγραφή
    4. Πιο καλοκαιρι....απο μεσα φεβρουαριου και μετα περιμενουμε...

      Διαγραφή
    5. Μέσα στα πόδια μας είναι ο DJ Cooper, τέλειος στο p'n'r και με καλό σουτ ώστε να απειλεί και από μακριά. Οκ, στην άμυνα θα έχει ένα θεματάκι αλλά δεν μπορείς να τα έχεις και όλα. Μια χαρά επιπλέον λύση θα ήταν, να έχουμε δημιουργία όταν βγαίνει ο Μήτσος.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ με τον Cooper μιλάμε για τρομερό ασίστ-man και bomber απο το τρίποντο και πολύ εξελίξιμος. Αλλά νομίζω ταιριάζει σαν Αντι-Κάρυ σε αυτό το ρόστερ.

      Διαγραφή
  40. Για όσους έχουν αμφιβολίες σχετικά με το που θα βρεθούν τα χρήματα της "δωρεάς" για την wild card, προτείνω, αν θέλετε, να δείτε το παρακάτω άρθρο στο οποίο αναφέρονται κάποιες λεπτομέρειες για το πώς έχει η κατάσταση στην Εθνική ομάδα.

    http://www.pamesports.gr/277538/polemos-se-varos-toy-mpasket

    Η ενότητα "Μερικές απλές απαντήσεις" εξηγεί που βρήκε (ή θα βρει) τα χρήματα η ΕΟΚ.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εξαλλου, ρε συ Αργυρη, δε θελει να δουλεψεις πιο σκληρα, επειδη "αν λιγο σκληρα ειναι καλα, ακομη σκληροτερα θα ειναι καλυτεροτερα"!Να συνεχισεις να δουλευεις σκληρα πρεπει...τοσο απλα τα πραγματα!
    with love, ρέ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή