Athlenda

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ..




..πως τα δεδομένα κάποτε γίνονται ζητούμενα.



Δύσκολη εβδομάδα στην οποία λόγω πίεσης χρόνου δε προβήκαμε στη καθιερωμένη τακτική ανάλυση μας.. Θα ήθελα όμως να κάνω ένα γενικό σχόλιο γιατί σίγουρα η αγωνιστική «έβγαλε» πράγματα.. Και σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, κάθε αγωνιστική θα έχει πολύ «υλικό»..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 


-Ο Ολυμπιακός παρουσίασε ανησυχητική εικόνα. Όχι γιατί έφαγε τα μούτρα του σε ένα γήπεδο που χειροκροτήθηκε ιπποτικά πέρυσι αλλά γιατί πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια παρουσίασε τέτοιο χαρακτήρα. Καμία δικαιολογία για μια ομάδα που δεν έχει επιτρέψει το παραμικρό.. Γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Ένα μπράβο στον Μπάνκι από εμάς.. Όχι για το εύρος της νίκης, αυτό περισσότερο «έτυχε» παρά «πέτυχε» αλλά γιατί για μια ακόμη φορά καταφέρνει να αιχμαλωτίζει το μυαλό των ερυθρολεύκων και του πάγκου τους. Ουσιαστικά αυτό αποτελεί ένα είδος υπνωτισμού.. Η ΕΑ7 έφυγε στο σκόρ όταν ζεστάθηκε ο ..προπονητής της. Οι αναγνώστες-κόουτς μπορούν να καταλάβουν γιατί ακριβώς μιλάω.. Αποφάσεις σε σωστό timing, εμπνεύσεις, επιλογές στιγμιαίες  ως τέλεια ακολουθία της φάσης που διαδραματιζόταν στο παρκέ. Συνεχείς αλλαγές –από απλωμένες άμυνες στα 4/4 σε ζώνες προσαρμογής, από προσωπική άμυνα σε χώρου- στο αμυντικό κομμάτι με το δίδυμο Λαβάλ (στο πικ εν ρολ)- Τσερέλα (μπαλαντέρ βγαίνοντας μπροστά στο μαν του μαν και κεφάλι στην 3-2 σε ρόλο Μος απέναντι στο κεντρικό πικ εν ρολ των πρωταθλητών) να βγάζει απίστευτο effort. Και όμως, πολλές άμυνες των Λομβαρδών δεν είναι τόσο καλές (υπάρχει έντονο το στοιχείο του λάθους) ή μάλλον τόσο σωστές (από διάταξη έως συμπεριφορά) και όμως έβγαζαν την αντίπαλη επίθεση «εκτός». Πιο σωστά, χάλαγαν τη σκέψη του αντιπάλου. Πέρα από το αρχικό πλάνο, ο προπονητής των γηπεδούχων βρισκόταν σε stroke μοιάζοντας με σουτέρ που καίει με συνεχόμενες επιτυχίες.. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για διαύγεια μυαλού και οξυδέρκεια στον πάγκο.  Καμία δικαιολογία για τον Ολυμπιακό και πάλι..


Αυτό δε σημαίνει βεβαίως ότι ο Λάνγκφορντ δεν ήταν εκπληκτικός (δίνοντας κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα του Hoopfellas..  http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/10/one-n-one.html ). To jump shoot του είναι απλά ποίημα και μην ξεχνάτε ότι αυτό συνδυάζεται με κορυφαία slashing ability. Ο Χάκετ επίσης έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε όποιον αμφισβητεί το ότι πρόκειται για τον «επόμενο κορυφαίο Ευρωπαίο γκαρντ». Η δυνατή, παθιασμένη αλλά αθλητική κόντρα του με τον Σπανούλη «μιλούσε» από μόνη της για αυτό το κάτι στην ατμόσφαιρα των δύο παικτών.. Πολύ προσωπική φάση λοιπόν (ως συνήθως)από την ομάδα του Μπάνκι και πλήρης επιβολή στο προσωπικό κομμάτι των γηπεδούχων σε όλες τις γραμμές. Μος, Λαβάλ, γκαρντς, πάγκος, παντού..

 Οι πρωταθλητές  λοιπόν έχουν θέματα να λύσουν. Όχι δε πιστεύω ότι η ομάδα θα κολλήσει ψυχολογικά σε αυτό το κομμάτι της σεζόν. Έχει το know how να ξεπεράσει τέτοιον σκόπελο. Αντίθετα με προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι πρέπει να βάλει στο ροτέησιον του δύο καινούργιους παίκτες. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των παικτών αλλά με το πώς θα τους απορροφήσει (και εάν μπορεί να το κάνει) η ομάδα στο παιχνίδι της. Δεν ανησυχώ για ταμπέλες τύπου “soft”. Η φετινή version είναι λιγότερη σκληρή σε υφή και το σύνολο λιγότερο τραχύ από το αντίστοιχο π.χ. του Ίβκοβιτς αλλά παραμένει πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και γενικά το παιχνίδι της δε φωνάζει ότι αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα. Σίγουρα πρέπει να «βάλει» κάτι. Για παράδειγμα στο «5» αυτό πρέπει να γίνει με το ..ζόρι. Λάθος επιλογή ο Μπέγκιτς το είπαμε αλλά πλέον η ομάδα θέλει κάτι.. Πρέπει να πάρει ένα σπρώξιμο από του role players είτε μιλάμε για τον Μπέγκιτς είτε για τον Καββαδά είτε για τον Κατσίβελη. Νομίζω ότι το δίδυμο Κατσίβελη-Μπέγκιτς μπορεί να δώσει μια μικρή ένεση (για να δούμε στο ματς με τη Μπάρτσα τον Σλοβένο). Κάτι λίγο αλλά..αρκετό. Σε αυτή τη φάση κοιτάς να κερδίσεις από το κάθε τι που διαθέτεις..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


-Ότι είχατε διαβάσει ως λύση-μονόδρομος απλά συμβαίνει.. Είχαμε εστιάσει στο ποσό επηρεάζει τον Παναθηναϊκό το ότι η δεύτερη πεντάδα του δε μπορεί να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο αποτελεσματικότητας στην άμυνα και στο ποσό σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η δυσλειτουργική προσπάθεια ένταξης στον σκληρό πυρήνα των δύο νέων –με καθαρά επιθετική φύση και προσανατολισμούς- παικτών του, Παππά και Μαυροκεφαλίδη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει καταλάβει πλέον ότι η μόνη σωτηρία είναι να κλείσει το ροτέησιον, στηριζόμενος στους περυσινούς 7 που δουλεύουν  σωστά μαζί+τον Φώτση που μπορεί να ανταποκριθεί στο αμυντικό κομμάτι. Με αυτή την 8αδα οι πράσινοι έχουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα και κυρίως συνοχή στο αμυντικό κομμάτι.  Βάζουν καθαρά αμυντική κατεύθυνση στο παιχνίδι τους, δείχνουν τουλάχιστον ότι ξέρουν τι παίζουν και σε τι ποντάρουν. Μια γεύση από πέρυσι δηλαδή. Μπορούν να χαλιναγωγήσουν ομάδες όπως η Λαμποράλ του Σκαριόλο .  Να τις αποκωδικοποιήσουν πιο εύκολα διατηρώντας έναν αμυντικό πήχη για πολλά λεπτά χωρίς διακυμάνσεις. Τα λεπτά που περνούν απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις λειτουργούν υπέρ της άμυνας (αν και δεν περίμενα ότι  δε είχε διαβάσει από την αρχή το step in και το κλείδωμα του Πλεής στο κέντρο της ρακέτας που παίζει συνέχεια η Λαμποράλ). Όχι, μη χοροπηδάτε από ενθουσιασμό..

Στο επιθετικό κομμάτι οι πρωταθλητές Ελλάδας προβλημάτισαν σε μεγάλο βαθμό. Ο κόουτς προσπαθεί να «φτιάξει» μια εναλλακτική ποστ επίθεση με τους Ούκιτς και Γκιστ –εκτός του Μασιούλις- να παίρνουν μπάλες χαμηλά, κατάσταση που δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για εξωτερικό σουτ και μια ισορροπημένη άμυνα. Δε θα υπάρχουν πάντα οι προϋποθέσεις όμως για τους συγκεκριμένους παίκτες (δεν έχουν ξεκάθαρο ποστ παιχνίδι εκτός του Λιθουανού) ενώ μη ξεχνάμε τα συν του «παίζω ποστ επίθεση με τον σέντερ μου»..  Παρόλα αυτά στη Βιτόρια, όταν οι δύο αντίπαλοι τα έσπαγαν παλεύοντας να ξεχωρίσουν στο σκορ, έβγαζε μάτι ότι η ομάδα που θα έβαζε με κάποιο τρόπο τα σουτ που θα έδιναν κεφάλι ήταν ο Παναθηναϊκός. Αυτό διαφαινόταν στη συγκεκριμένη κατάσταση όμως..  Αύριο οι πράσινοι θα χρειαστούν κάτι παραπάνω.


Μου άρεσε η ετοιμότητα των πρασίνων στο να περιορίσουν τη γρήγορη ανάπτυξη των Βάσκων, να μην τους αφήσουν να βρούν περιφερειακά σουτ στο τρανζίσιον ανοίγοντας το γήπεδο με τις πάσες τους. Καλή δουλειά. Μου άρεσε επίσης το ότι η ότι η ομάδα αρχίζει και πάλι να παλεύει για κατοχές, απόρροια της αμυντικής κατεύθυνσης/μαχητικής φύσης με το κλείσιμο του ροτέησιον. Όπως και το ότι κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν στη σωστή τους βάση, ακόμα και στην άκρη. Για παράδειγμα ο Φώτσης (το ξαναλέω) δεν έχει την ίδια ικανότητα με τους Λάσμε-Γκιστ να κυνηγήσει ταχύ γκαρντ μετά από switch. Ή ότι ο Μπατιστ (που είναι πιο αποτελεσματικός πλέον παίζοντας πρόσωπο) μπορεί στο ποστ να πάρει μπάλα μόνο απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους. Τώρα δεν υπάρχει το πείραμα αλλά η λεπτομέρεια..

Και κάτι τελευταίο. Πολύ, μα πολύ, προσοχή στο ματς με την Εφές που έρχεται. Η σημασία των παιχνιδιών που θεωρητικά «έχεις», για τα οποία λέγαμε.. Μόνο με θετικό αποτέλεσμα παίρνει αξία η νίκη της Βιτόρια. Δεν είναι εύκολη αναμέτρηση..

Y.Γ: Eντάξει, ναι.. Το χιούμορ του Σκαριόλο με το να αφήσει τον Ερτέλ εκτός στο συγκεκριμένο σημείο, παίζοντας με τον κρύο Χοτζ, κανείς δε το κατάλαβε..

Υ.Γ1: Mατσάρα με τη Μπάρτσα.. Και μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Αντίθετα με το ματς του Μιλάνο, ένα κακό αποτέλεσμα μπορεί να σε βαλτώσει ψυχολογικά..

Υ.Γ2: Ο Σίμονς είναι μια χαρά.. Για τον Κάρυ, ούτε λόγος..




346 σχόλια:

  1. Γειά σου ρε Jim.
    Δεν σου γράφω τελευταία γιατί δεν προλαβαίνω. Αλλά σε διαβάζω ανελλιπώς.
    Θέλω την γνώμη σου για το αν ο Παππάς θα μπορέσει φέτος να βοθησει στην ευρωλίγκα λίγο παραπάνω βελτιώντοντας άμυνα και κυρίως σουτ. Νομίζω με 8,5-9 παίκτες πας F4 ειδικά έχοντας πολύ πιο ανοιχτό rotation στην ελλάδα. Για τον ολυμπιακό πιστέυω αν πάρει μπάρτσα να το ξεπεράσει εύκολα αν όχι όμως, ο Όλεσον καταπληκτικός στο τελευταίο ματς.
    Τους χαιρετισμούς μου και καλή χρονιά
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ευχές μου προφέσορα, να'σαι καλά.. Τώρα είναι σοφό η ομάδα να βασιστεί σε αυτόν τον σκληρό πυρήνα. Ο Παππάς πρέπει να περιμένει, να μάθει να περιμένει. Έχει το πακέτο να αποτελέσει το κρυφό χαρτί σε μια σειρά πλέη-οφς, ανάλογα με τον αντίπαλο πάντα και το πόσο συμβατός είναι στο πλάνο του κόουτς. Ο Όλεσον είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Σκέψη και εκτέλεση.

      Διαγραφή
  2. Γεια σου ρε Τζιμαρα..Το περιμεναμε αυτο το αρθρο γιατι πολλα ειπωθηκαν στο προηγουμενο ποστ..ΙΘα διαφωνησω για την σκληραδα του οσφπ..Πιστευω οτι αυτο τον εκανε να ξεχωριζει απεναντι σε υπετιθεμενα καλυτερες και σιγουρα ακριβοτερες ομαδες (βλ.τσσκα,μπαρτσα,ρεαλ)..Δεν ξερω κατα ποσο μπορει πλεον να τις υποταξει με αυτον τον εμφατικο τροπο ή εστω να τις υποταξει απλα..
    Θεωρεις οτι λο και πετγουεη αντικαθιστουνται επαξια??Καθως δεν νομιζω ο λο φετος να δωσει καποια ιδιαιτερη βοηθεια ενω και για τον πετγουεη θεωρω οτι θα καταληξει στο χειρουργειο καθως μια κηλη στη μεση μονο ετσι αντιμετωπιζεται ουσιαστικα αφου σε καθε αλλη περιπτωση παντα θα εμφανιζεται..
    Οσο για τον παο ποια η γνωμη σου για λουκα-παπα??Μπορουν να ενταχτουν στο προγραμμα πεδουλακη??Διοτι χωρις αυτους δεν βλεπω την χρονια να βγαινει(λογω μικρου ροτεισον)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιάννη. Ο Λο είναι ίσως ο πιο σκληρός παίκτης αυτής της ομάδας. Ο Ολυμπιακός δεν υστερεί εκεί σε σχέση με τις ισπανικές π.χ.. Ναι είναι πιο sof από τις ομάδες που πήραν τις τελευταίες 2 κούπες.. Ο Λουκάς και ο Παππάς στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να δουλέψουν και να μάθουν να περιμένουν. Ο Νικ Καλάθης κέρδισε μια θέση στο..σύμπαν μέσα από τα πλέη-οφς.. Ο Γκίστ έλαμψε πέρυσι. Υπομονή.

      Διαγραφή
    2. Ο Παππας παντως δειχνει τεραστια διαθεση στην αμυνα. Το εδειξε και στον αγωνα με τον οσφπ. Αυτο που μενει ειναι δουλεια δουλεια και δουλεια.Εχεις πολλα καλα στοιχεια και δυνατοτητες αλλα πολλα να βελτιωσει

      Διαγραφή
    3. Ο Οσφπ σιγουρα δεν υστερει στη σκληραδα απλα νομιζω οτι ισοσκελουσε και πολλες φορες ξεπερναγε τα μειονεκτηματα του μεσα απο αυτον τον τομεα του παιχνιδιου του αφου ουσιαστικα ευνουχιζε τους αντιπαλους του..Πλεον δεν ξερω κατα ποσο μπορει να παιρνει πλεονεκτημα απο αυτον τον τομεα που σημαινει οτι επρεπε φετος να αναπτυξει καποιο αλλο στοιχειο..Πολυ σημαντικος κατεμε και ο αντιτς ο οποιος εβαζε πολλα μεγαλα σουτ ενω εσπαγε και τον τσαμπουκα σε πολλους...Αριστος σε παιχνιδια μυαλου..Στα υπολοιπα με καλυψες πληρως..

      Διαγραφή
    4. Φιλε 3.18 οντως ισχυει αυτο που λες,το χω παρατηρησει και γω..Νομιζω οτι τον καταλαμβανει πνευμα ντερμπυ,δηλαδη παθιαζεται,ασε που νομιζω οτι επειδη ειναι στην ιδια ηλικια με τους περισσοτερους του οσφπ και γνωριζονται απο μικροι θελει να αποδειξει πραγματα..

      Διαγραφή
    5. Πολύ σημαντικός ο Άντιτς στο κομμάτι αμυντικό ριμπάουντ. Δεν έχει τέτοιο "4" η ομάδα του Μπαρτζώκα φέτος. Συνειδητά βέβαια.

      Διαγραφή
    6. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΝΤΙΤΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΠΟΣΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ, Η ΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΧΤΗ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΗΤΑΝ ΠΕΤΓΟΥΕΗ-ΑΝΤΙΤΣ

      Διαγραφή
  3. Jim ετσι οπως αποδειχθηκε ηταν λαθος η επιλογη Μαυροκεφαλειδη εναντι Σοφο. Ναι ο Σοφο ηταν αδυναμος κρικος στην αμυνα, στην επιθεση πολλες φορες εκανε πολλα λαθη απο την αλλη ομως ειναι ενα επιθετικο οπλο οταν η ομαδα κολαει και μαζευει παιχτες πανω του με αποτελεσμα να ελευθερωνει την περιφερεια. Βεβαια πιστευω οτι ο Πεδουλακης δεν χρησιμοποιει σωστα τον Λουκα οπου εχει σαφης οδηγειες να παιζει στα 6 μετρα για να τραβαει τον αντιπαλο ψηλο και να σουταρει. Ναι μεν ο Λουκας εχει αδυνατα σημεια αλλα συνολικα ειναι πιο ισορροπημενος απο τον Σοφο. Παντως πρεπει να τον αξιοποιησει

    ΥΓ να τονισουμε το λαθος του Παο για την ελλειχη ενος καθαρου ποιντ γκαρντ για να μοιρασει παιχνιδι. Γιατι μονο ο ΔΔ ειναι κατι τετοιο
    ΥΓ2. ΤΙ εννοεις για τον Καρυ ουτε λογος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oti ine poli megalos pextis kapies stigmes stin ektelesi mono mou thimizi kati apo saras

      Διαγραφή
    2. Έχω πεί ότι ο Κάρι είναι πολύ καλός παίκτης αρκεί να ξέρεις τι θέλεις και που τον τοποθετείς. Σε αυτό το ροτέησιον με τα τρία γκαρντς είναι ο κερδισμένος και φαίνεται.

      Διαγραφή
    3. Μα ακριβώς. Όταν στην αρχή (και λόγω του Παππά) ο Κάρυ έπαιζε 2-3 λετπά ανά αγώνα, πώς να βρει ρυθμό και να αποδώσει όπως μπορεί? Τώρα που παίζουν 3 guards και παίζει αρκετά, δείχνει τί μπορεί να προσφέρει.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  4. Πιστεύεις ότι θα έχει διάρκεια ο Κάρυ σε απόδοση? Έτσι πρέπει να μπαίνει στο rotation.. ο Παππάς, πρέπει να του δωθεί "ειδικός" ρόλος όπως στο Καλάθη το "τρέξιμο" απέναντι στο Ναβάρο να πάρει ψυχολογία και να αποκτήσει εμπιστοσύνη ο ίδιος και η ομάδα σε αυτόν.. PANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Jim και σε όλη την παρέα!

    Δεν πίστευα στα μάτια μου βλέποντας το ματς στο Μιλάνο! Είχα δεί αρκετά μάτς της αρμάνι και πραγματικά τέτοια απόδοση δεν την περίμενα. Με απογοήτευσε πάντως ο Μπαρτζώκας στο σημείο ότι ακόμα και η αντίδραση του σε ένα τέτοιο ακραίο σενάριο είναι προβλέψιμη. Δεν δείχνει να σκέφτεται λίγο out of the box.

    Για τον ΠΑΟ πιστεύω θα συνεχίσει την ανοδική πορεία αρκεί να μείνει μακριά απο τραυματισμούς που είχαν ταλαιπωρήσει πολύ στην αρχή της σεζόν. Είναι ρίσκο το μικρό rotation γιατί στη περίπτωση απώλειας ένός σημαντικού παίκτη αλλάζουν πολύ οι ισορροπίες και άντε να βγάλεις να κατάλληλο αντικαταστάτη απο τον πάγο (Καμία σχέση Euroleague με το πολύ χαμηλό επίπεδο της Α1).

    Εύχομαι το καλύτερο καί για τους δύο. Σίγουρα ένας θα είναι πάντως στη πρώτη δυάδα και θα αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας.

    Υ.Γ Την επιλογή Μίνιτς στον Άρη πώς την κρίνεις. Ακούγεται ότι ήταν άμεση πρόταση του Αγγέλου και τελικά επιλέγει μετά τις ήττες παρά τις αρχικές αντιδράσεις του προέδρου και ενδεχομένως να συνεχίσει μετά το καλοκαίρι σε άλλο πόστο...
    Προσωπικά δεν τον βλέπω αρνητικά αλλά δεν ξέρω πόσο ζεστός είναι μετα απο πολύχρονη απουσία στην πρώτη γραμμή.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Άρης ήθελε προπονητή άμεσα. Ο Μίνιτς ξέρει να δουλεύει κάποια πράγματα και ήταν, ναι, πρόταση Αγγέλου αλλά διατηρώ σημαντικές αμφιβολίες για το τι μπορεί να κάνει φέτος. Η ομάδα πάει για Γιαννάκη το καλοκαίρι. Ποιος άλλος θα ερχόταν για 5 μήνες..? Ο Μίνιτς θα δουλέψει τα νέα παιδιά, δε τον θεωρώ σπουδαίο κόουτς όμως. Μακάρι να με διαψεύσει. Ο Μάρκοβιτς αντίθετα έχει πολύ καλές περγαμηνές (αλλά είχε συμβόλαιο οκ..)

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα, άρχοντα Τζιμ. Καταρχάς, μην απολογείσαι που δεν έγραψες πολλά - προτιμάμε 10 γραμμές δικές σου, παρά 1000 σελίδες των γνωστών άσχετων "αναλυτών".
    Στον ΠΑΟ η περίπτωση Μαυροκεφαλίδη εξελίσσεται σε μεγάλο φιάσκο. Ήταν δεδομένο ότι ο παίκτης δεν ταίριαζε με το στυλ της ομάδας - τώρα πάμε τοπ16 χωρίς πραγματικό ροτέισον στο "5" και προσευχόμαστε να μην φορτωθεί γρήγορα φάουλ ο Λασμε. Τουλάχιστον αυτός έχει ανέβει πλέον και μπορεί πια να αμύνεται βάζοντας λιγότερο χέρι στο σώμα του αντιπάλου. Για τον Παππά δεν ανησυχώ και τόσο. Το παιδί έχει το ντράιβ κι έτσι θα είναι πάντα χρήσιμος (αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα, προκαλεί φθορά με φάουλ). Για την άμυνα τον σώζει ότι αυτό που καλείται να κάνει (κυρίως πρεσάρισμα στον αντίπαλο πόιντ) δεν είναι θέμα αντίληψης (εδώ τα καταφέρνει ο Γκιστ!!), αλλά περισσότερο θέμα ποδιών και διάθεσης. Το πρώτο σίγουρα το έχει, για το δεύτερο θα δείξει.
    Στον Ολυμπιακό νομίζω ότι το τρυκ με Περπέ στο "4" δεν μπορεί να αποδίδει για πάντα, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει δίπλα ένα σέντερ που να πατάει 100% στα πόδια του (Σίμονς και Ντάνστον τώρα μαθαίνουν τη λίγκα). Το δεύτερο σημείο κλειδί είναι η απόδοση του Σλούκα και πόσο μπορεί να κρατήσει τη δημιουργικότητα ψηλά όσο ξεκουράζεται ο Σπαν ή πόσο μπορεί να δουλέψει σε σχήμα μαζί με τον αρχηγό - ίσως στα κλεισίματα ζόρικων ματς. Όσο δεν τα καταφέρνει θα κλαίμε για τον Λο.
    Κλείνω με μια ερώτηση: από τη φετινή φουρνιά της Α1 ποιούς (ξένους ή Έλληνες) βλέπεις ικανούς για το παραπάνω επίπεδο; Ωραίο θα ήταν ένα κομμάτι με 5-6 περιπτώσεις. Λέω εγώ...

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ πολύ Σαντάμ ειλικρινά.. Ο Σλούκας έχει βελτιώσει σημαντικά ορισμένα κομμάτια φέτος. Είναι και δημιουργικός και πιο δουλεμένος στα πόδια. Ναι, υπάρχουν παιδιά στην Α1 που μπορούν το παραπάνω. Το έχω υπόψιν το κείμενο αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερες,περαν απ τα συμπερασματα των 2 παιχνιδιων που σωστα αναλυσε ο δημητρης ερχονται 2 must win ματς και για τις 2 ομαδες,το κακο για τον ολυμπιακο ειναι οτι ο πασκουαλ βλεποντας τα ματς του ολυμπιακου στο μιλανο και στο οακα θα παει σε δυναμικα σχηματα με το ντορσι στο 5 και ισως το παπ πανω στο σπανουλη.Ο αγγελου απ την αλλη ειναι καλος κοουτς θα κυνηγησει το διαμαντιδη στη δημιουργια και θα ψαξει το σαβανοβιτς στα σουτ,εξισου ζορικα και τα δυο ματς. Στα απεναντι του ατλαντικου ειναι τοσο χαλια το κλιβελαντ που οχι μονο δεν προλαβαινουν πλει οφ(στη χειροτερη ανατολη των τελευταιων χρονων) αλλα και στο τελος θα χασουν και το ντενγκ(οσα και αν δωσουν υτπαρχουν καλυτεροι προορισμοι)!!!Το ιδιο βλεπω και γιατη σαρλοτ που ξεφτυζει σιγα σιγα(κρισημο ματς με νικς σε λιγο),λογικα οι 2 τελευταιεw θεσεις θα παιχτουν αναμεσα σε νικς-μπρουκλιν και την ομαδα που χανει σε ολα τα δευτερα ημηχρονα με το πλει μεικερ του Doctor-j στη φιλαδελφεια να ψαχνεται στο παγκο αλλαζοντας σχηματα σε καθε ματς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΖΙΜ,

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ:
    Αντίθετα με προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι πρέπει να βάλει στο ροτέησιον του δύο καινούργιους παίκτες. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των παικτών αλλά με το πώς θα τους απορροφήσει (και εάν μπορεί να το κάνει) η ομάδα στο παιχνίδι της. Δεν ανησυχώ για ταμπέλες τύπου “soft”. Σε αυτή τη φάση κοιτάς να κερδίσεις από το κάθε τι που διαθέτεις...

    ΓΙΑ ΠΑΟ:
    Όχι, μη χοροπηδάτε από ενθουσιασμό...Στο επιθετικό κομμάτι οι πρωταθλητές Ελλάδας προβλημάτισαν σε μεγάλο βαθμό...Αύριο οι πράσινοι θα χρειαστούν κάτι παραπάνω.

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ...ΤΟ ΤΟΠ 16 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ1: Ο ΟΣΦΠ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...ΠΑΝΤΩΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΕΝΕΡ) ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΕΙ...

    ΥΓ2: ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ? ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠ 16 ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ...

    ΥΓ3: ΜΗ ΞΕΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΦΕΝΕΡ ΚΑΙ ΖΟΤΣ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλημερα τζιμ...σιγουρα αμυντικα ο παναθηναικος θυμιζει την περσινη ομαδα αλλα επιθετικα αν δεν βρει ρυθμο θα χει προβλημα απεναντι σε πιο καλες ομαδες...εκει βεβαια πρεπει να βγουν μπροστα οι καινουριοι στο ροστερ....εγω θα μαι αισιοδοξος για τον παναθηναικο αν τα αλει ουπ στον λασμε ερχονται απο τα χερια του παππα ή αν ο βλαντο βγαλει αμυνες σαν τον διαμαντιδη..οσο για τον καρι τα πραγματα ειναι απλα μολις παιζουν καλα ροκο-3D παιζει και αυτος αλλιως...για τον ολυμπιακο μαλλον καλο θα του κανει αυτο το πατατρακ,αυτο παντως με τους νεους παικτες ειναι τεραστιο ρισκο....πολυ κρισιμο το παιχνιδι με μπαρτσα γιατι αν χασει τρεχει....
    Υ.Γ 1 πως βλεπεις το μαλαγα-φενερ?πολυ κρισιμο μου φαινεται για το μελλον του ομιλου αν και νωρις
    Υ.Γ 2 περιμενουμε κατι για αντετοκουμπο-καλαθη-κουφο τζιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο παναθηναϊκος με ροτεϊσον 8 με μεγαλο μεσο ορο ηλικιας παικτων δεν παει πουθενα. Δεν θα αποκλειστει αλλα οσο θα περναει ο καιρος το πραγμα θα δυσκολευει.

    Η απωλεια του λο αλλαζει του ρολλους στην περιφερεια. ο σλουκας θα πρεπει να γινει λο, θα πρεπει να παρει τις προσπαθειες και θα πρεπει να τις βαλει (και αυτο το πρεπει ειναι το δυσκολο) και ο κατσιβελης θα πρεπει να παρει τον ρολο του σλουκα. Ειναι μεγαλη ευκαιρια για τα παιδια να βγουν μπροστα να παρουν πρωταγωνιστικους ρολους (η δευτερη του σλουκα μετα την εθνικη το καλοκαιρι).

    το κακο με τον μπαρτζωκα ειναι οτι δεν του αρεσει να δουλευει εκτος πλανου (το ειπε και μονος του). αλλα καπως πρεπει να αξιοποιησει τον μπεγκιτσ κ αι καπως πρεπει να κλεισει την τρυπα στο 4 εκτος του small ball με τον περπερογλου


    υ,γ, ενδιαφερων το σχολιο του παπανικολαου οτι ο μπαρτζωκας δινει χωρο για προσωπικες πρωτοβουλιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω θελω να αρχισω με το γεγονος οτι πλεον δεν γραφεις στο μπλογκ με την συχνοτητα που εγραφες και με στεναχωρει που σου παιρνει τοσες μερες μεχρι να σηκωσεις το επομενο ποστ. Τιμη σου να γραφεις και στο μπασκετ μπλογκ αλλα ισως πρεπει να διαλεξεις ...
    Για τον παο μου αρεσε που επιτελους στην επιθεση δεν ειχαμε μονο το τριποντο(εκτος της 4ης περιοδου) και σκοραραμε και με αλλους τροπους.
    Στην αμυνα ειμασταν ο γνωστος καλος παο που δεν αφηνε τον αντιπαλο να αναπνευσει χωρις να πρεπει να σκεφτει τι θα κανει με την μπαλα!! το ιδιο ειχαμε κανει και με αρμανι.
    Ο κοουτς το λεω εδω και πολυ καιρο ειναι ειδικων καταστασεων και γουσταρει πολυ το μικρο ροστερ και ειδικα τους παιχτες που θα παιξουν ξυλο στην αμυνα. Ροστερ 8 παιχτων φετος ροστερ 8 παιχτων και την περσινη χρονια.
    Αυτα τα 800 χιλιαρικα του μαυρου που δεν παιζει 5 λεπτο ουτε στο ελληνικο πρωταθλημα μου καθονται καπως και αν τελικα ειναι επιλογη του κοουτς πρεπει να τα βγαλει απο την τσεπη του να τα δωσει.. αν ειναι του δημητρη αυτος πληρωνει ας τον πληρωσει να καθεται!!
    Νομιζω αυτη την χρονικη στιγμη ενα 5 αρι που να παιζει με πλατη και να ξερει και αμυνα ειναι πιο λειτουργικο απο το να παρουμε γκαρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ολυμπιακος εχει θεμα σε περιπτωση που μπλοκαρει ο σπανουλης απο την στιγμη που ο λο ειναι εκτος!!
      Στο 5 και το 4 ποναει οταν βρισκει αθλητικους αντιπαλους και δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησουν οι παιχτες που ηρθαν .
      Να δω τον μπεγκιτς vs ντορσει να γελασουν και τα μουστακια μου!!!

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες, λογικά θα έχουμε Simmons - Dorsey και Begic- Tomic, με τον Dunston να αγωνίζεται ανάλογα με την εξέλιξη, ίσως απέναντι και στους δύο της Μπάρτσα, κάποιες στιγμές.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. αλεξη και εγω αυτους βλεπω απλα το σχολιασα γιατι κατι ειπε ο τζιμ οτι ο μπεγκιτς ειναι ευκαιρια να δειξει οτι μπορει, και μαλιστα με αντιπαλο τον ντορσει...

      Διαγραφή
  13. jim σε εκτιμω αλλα ο ολυμπιακος δεν γυρισε χρονια πισω με αυτη την ηττα..να θυμισω οτι εχουν γινει αντιστοιχες ηττες περσι με ζαλγκιρις και εφες..σιγουρα η ομαδα εχει θεματα..αλλα εχει κερδισει την φενερ στο σεφ και εχει χασει ενα εκτος εδρας δυσκολο ματς που μεχρι τωρα μονο η ρεαλ εχει περασει απο το μιλανο..αντιθετα ο παο εχει κανει 2 νικες με αρμανι ΕΝΤΟΣ και με καχα ΕΚΤΟΣ που θεωρω οτι δεν ειναι απο τα δυσκολα ματς..επρεπε να τα παρει ο παο αυτα τα ματς και τα πηρε..οπως πρεπει να παρει και το ματς με την εφες..αν χασεις αυτα τα ματς δεν εχεις ελπιδα για μια απο τις προνομιουχες θεσεις..σημαντικη η επομενη δυαδα αγωνων για τον ολυμπιακο με μπαρτσα εντος και καχα εκτος..αν παρει και τα 2 ματς ειναι πολυ καλα..εγω για μπεγκιτς διαφωνω σε αυτο που ειπες..δεν εχει να προσφερει κατι ο παιχτης γιατι πολυ απλα ο κοουτς δεν τον εμπιστευεται..εγω βλεπω θετικα στοιχεια στον μπεγκιτς..αλλα ο παιχτης πρεπει να αξιοποιηθει σωστα γιατι εχει και αδυναμιες..οποτε χρειαζεται αμεση αλλαγη του μπεγκιτς απο την στιγμη που δεν δειχνει να εχει την εμπιστοσυνη του μπαρτζωκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστα τονισες οτι δεν εχουν σημασια οι νικες και οι ηττες σε αυτη την χρονικη στιγμη ειδικα απο την στιγμη οπυ ο παο απλα εχει νικησει παιχνιδια που επρεπε να νικησει. Το προβλημα εστιαζεται οτι ο ολυμπιακος εχασε με τα χερια κατω και του εκανε πλακα η αρμανι φανερωνοντας τεραστια κενα στο 4 το 5 και τον 1σο. Και μαλιστα μιλλαμε για την ιδια ομαδα που ο παο την νικησε σχετικα ευκολα την προηγουμεν αγωνιστικη!!
      Απο την προηγουμενη σεζον ξερουμε οτι σε αυτη την φαση μετραει η διαρκεια και οχι το ξεκινημα ουτε το τελειωμα...

      Διαγραφή
    2. την νικησε σχετικα ευκολα μεσα στο οακα..οχι στο μιλανο..επισης ο χακετ μπαινει μεσα στην ομαδα οσο περναν οι βδομαδες..προσωπικα δεν πιστευω οτι η ομαδα εχει τεραστια κενα..αλλα οταν βαζεις τον σλουκα πανω στον λανγφορντ τοτε ναι θα φαινονται κενα..ετσι εκθετεις πρωτα απ ολα τον σλουκα..αυτο το μαρκαρισμα δεν βγαινει και το ξερουν και οι πετρες..επισης το να προσπαθεις να ποσταρεις τον μος με τον περπε μονο ηλιθιος θα το εκανε..η ομαδα πηγε απροετοιμαστη στο μιλανο..εντελως απροετοιμαστη για το συγκεκριμενο ματς και δεν ειχε κανενα πλανο..γι αυτο εφαγε και 30αρα..οταν ο ολυμπιακος θα κατεβει σοβαρος τοτε θα φανουν τα πραγματικα κενα..

      Διαγραφή
    3. σωστες οι παρατηρησεις σου αν και νομιζω στον λανγκφορντ επεσαν ολα τα γκαρντ του ολυμπιακου και οχι μονο ο σλουκας. Στο 3 απο την στιγμη που εφυγε ο παπανικολαου η ομαδα ειναι πολυ σοφτ, γενικα επρεπε να βρει λυσεις ο ολυμπιακος απο την στιγμη που τον ειχε στριμωξει η μιλανο οποτε ο κκουτς δοκιμασε το καθε τι θα του εδινε ποντους. αλιμονο αν δεν αφηνε τον περπε να ποσταρει μονο και μονο γιατι ηταν μεσα ο μος. Τοτε και ο σπανουλης δεν επρεπε να παιξει γιατι ο χακετ θα τον μαρκαρε. Ισως το οτι ο παο νικησε σχετικα ευκολα να ηταν παραγοντας στην χαλαρωτητα με την οποια μπηκανε οι παιχτες του ολυμπιακου???!!

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα σε όλους.
    Τις απόψεις μου για τα ματς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ τα έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση. Δεν θα τα επαναλάβω για να μην κουράσω. Ο Jim κατέγραψε με ακρίβεια την κατάσταση των δύο ομάδων και περιέγραψε με σαφήνεια τι πρέπει να αναμένουμε από εδώ κι εμπρός.
    Μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές του top-16, νομίζω ότι υπάρχει μια εικόνα που μας δείχνει προς τα πού θα πάει το πράγμα στους δύο ομίλους. Είναι αρκετά νωρίς, βέβαια, και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγών μετά τα πρώτα 7 ματς. Γενικά, πάντως, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την γεωγραφία των ομίλων.
    Στον όμιλο που δεν έχει ελληνική συμμετοχή, είναι σαφές ότι η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για τις θέσεις 1-2. Δύσκολα θα βρεθούν εκτός δυάδας παρά το ότι οι Ρώσοι συνεχίζουν να έχουν τα θέματά τους (εσχάτως και θέμα τραυματισμού του Χάινς) και οι Ισπανοί αναμένεται να κάνουν την αναπόφευκτη κοιλιά. Για τις θέσεις 3-4, κατά τα φαινόμενα θα παλέψουν οι Μακάμπι, Λοκομοτίβ και Γαλατά. Οι Ισραηλινοί έχουν ξεκινήσει με 2 νίκες (η 1 εκτός έδρας μάλιστα) απέναντι στους άλλους δύο και φαίνεται να έχουν ένα σχετικό προβάδισμα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα κάνουν πολλές ανέλπιστες γκέλες. Η Λοκό δείχνει να διέρχεται μια περίοδο κρίσης και οι Τούρκοι (με το 0-2 στην πλάτη και μία εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι) παιδεύονται να βρουν χημεία μετά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν. Στην εξίσωση της πρόκρισης ίσως καταφέρει να μπει η Μπάγερν (με το 2-0 μέχρι τώρα) αν και τα δεδομένα δεν είναι με το μέρος της. Παρτίζαν και Ζαλγκίρις είναι ήδη επιτυχημένες και μόνο με την πρόκρισή τους στο top-16.
    Στον όμιλο με τις ελληνικές ομάδες, τα πράγματα είναι πιο καθαρά για την πρόκριση αλλά και πιο συγκεχυμένα για τις θέσεις 1-2. Φαβορί για την πρόκριση είναι η Μπάρτσα, η Φενέρ και οι δύο δικοί μας. Πιστεύω ότι δύσκολα θα σπάσει αυτή η 4άδα. Η μάχη θα γίνει για το πλεονέκτημα έδρας και το τελικό πλασάρισμα. Ήδη, η Μπάρτσα έχει +1 σ’ αυτή τη μάχη με τη νίκη της στην Πόλη και αν κερδίσει και στο ΣΕΦ θα γίνει σούπερ φαβορί για την 1η ή την 2η θέση. Αν κάποιος από τους 4 βρεθεί σε δύσκολη θέση, περισσότερες πιθανότητες να τον εκτοπίσει έχει η Αρμάνι και δευτερευόντως η Λαμποράλ. Μάλαγα και Εφές δείχνουν για την ώρα αρκετά πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελω πολυ να δω την μιλανο στα επομενα...νομιζω στα επομενα 2,3 παιχνιδια θα δειξει αν μπορει να χτυπησει την 4αδα προκρισης!!
      Πολυ σημαντικη αυτη η αγωνιστηκη που θα φανουν αρκετα πραγματα.. πχ αν ο παο μπορει να παιρνει τα παιχνιδια που πρεπει να παιρνει, αν η μπαρτσα ειναι το απολυτο αφεντικο ή αν ο ολυμπιακος παει φορτσα για πρωτη θεση αφου θα εχει βγαλει τις πιο δυσκολες ομαδες του ομιλου και θα του μενει το ντερμπι με παο.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα και από μένα παίδες ,

      Προσωπικά θεωρώ πως δίχως ακόμη να έχει τρέξει η τρίτη αγωνιστική είναι πολύ πρώιμο να λέμε για ομάδες που προκρίνονται...

      Όλα μπορί να συμβούν σε ένα μαραθώνιο παιχνιδιών όπως είναι το Top-16.Αν πάρουμε το υποθετικό σενάριο κιόλας οτι ο Παναθηναικός παθαίνει κάποιο πατατράκ από την Εφες , ή οτι η Κάχα χτυπάει το διπλό μέσα στο Μιλάνο και μετά υποδέχεται τον Ολυμπιακό , ο οποίος μετά υποδέχεται σε 2 εύκολα ματς στο Φάληρο Μάλαγα και Εφές , δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι ούτε για τις ομάδες και κατα πόσο μάλλον για τις θέσεις.

      Όσον αφορά τις αδυναμίες των ομάδων μας είναι θέματα χιλιοειπωμένα μέσα στο μπλόγκ. Η έλλειψη αξιόπιστου σέντερ με πόστ κυρίως παιχνίδι κάνει και στους 2 μπάμ.Ομοίως εαν οι σταρ των ομάδων (Σπαν , ΔΔ ) βραχυκυκλώσουν από αμυντικά τρίκ του αντιπάλου και κοπεί και η δημιουργία...

      Ο Πεδουλάκης είναι γνωστό οτι είναι περισσότερο αμυντικογενής στην φιλοσοφία του.Μην ξεγελιόμαστε.Και ο Ζοτς αμυντικογενής ήταν.Μην ξεχνάμε τις επιθετικές άμυνες που εφάρμοζε με παίχτες με μακριά άκρα όπως ΔΔ, Φώτσης ή ψηλούς φόβητρα όπως Μπατίστ,Πέκοβιτς,Λάζος (ίσως όχι και τόσο..αλλα παρόλα αυτά ψηλός!). Εξάλλου ο ρυθμός στην επίθεση έρχεται από την άμυνα , και η καλή άμυνα είναι αυτή που θα μπορέσει να δώσει και πόντους στο ανοιχτό γήπεδο για ομάδες που μπορούν να το κάνουν.

      Ο Πεδουλάκης δεν έχει την πολυτέλεια επιθετικών υπερόπλων τύπου Σάρας,Σίσκα,Νίκολας,Μποντιρόγκα,ΔΔ (πιο νέου),Μπατίστ (πιο νέου πάλι) κλπ...
      Αναγκάζεται και εν μέρει να επικεντρωθεί σε αυτό που είναι πιο πρόσφορο στην συγκεκριμένη φάση στην ομάδα.Και είναι γνωστό και ειπωμένο και από τον ίδιο πως "Δεν με νοιάζει τι κάνεις μπροστά και αν μου βάζεις 10-12 πόντους , αλλα με ενδιαφέρει τι κάνεις πρωτίστως πίσω στην άμυνα" Και αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που δεν μπορεί να εμπιστευτεί παίκτες όπως ο ΜΚΦ και ο Μάικ.

      Πιστεύω πως τα επόμενα 2 μάτς είναι κομβικά.Ο Παναθηναικός επιβάλλεται να πάρει το μεθαυριανό , επικίνδυνο και γεμάτο παγίδες κατα την άποψή μου , ματσακι για να του "επιτραπεί" κάποιο στραβωπάτημα στην Πόλη.Ομοίως ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει το αυριανό ματς για να μην πάει περισσότερο αγχωμένος ύστερα από 2 συνεχόμενες ήττες στην έδρα της Κάχα.

      Υγ : Άσχετο...Όσο το Curry είναι υγιής και ο Lee προσθέτει το ένα double-double μετά το άλλο δεν ανησυχώ!

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. Φίλε 77 Συμφωνώ με την πλειοψηφία αυτών που αναφερεις. Παρολα αυτά δεν καταλαβαίνω για πιο λογο θα πρεπει να θεωρήσω την φενερ μεγαλυτερο φαβορι απο την αρμανι στην κούρσα της πρόκρισης. Αν βγαλεις απο την μέση τον παραγοντα Ομπράντοβιτς δεν θα έλεγα οτι αυτές οι δυο ομάδες έχουν τόσο μεγάλες διαφορές. Μικρο ροτεισον και οι δυο, βασικά μια πεντάδα δυναμίτης που ειναι ικανή για μεγαλα πραγματα αλλά απο εκεί και πέρα το χάος. Οσον αφορα την Ρεαλ δεν θα περίμενα αγωνιστική κοιλιά στο άμεσο μέλλον. Η ομάδα πέραν της διατηρησης της αψογης περσινής περιφερειας ενισχύθηκε σε τρομαχτικό βαθμο και στη ρακέτα. Όταν θα ερχισει να κανει κοιλιά η περιφέρεια θα ξεκινήσουν να μιλάνε οι ψηλοί της. Καλά θα κανει ο Παναθηναϊκός να ξεχάσει τις περσινες καλές εμφανίσεις απέναντι στη ρεάλ όταν είχε κλείσει τους διαδρόμους. Φέτος δυστυχώς θα χτυπήσουν πολύ μεσα στη ρακέτα με τον Μπουρούση ο οποίος είναι τρομερά αποτελεσματικός. Αν θες την γνώμη μου η αποφυγή της 4ης θέσης στον όμιλο είναι εξίσου σημαντική όσο και η αποφυγή της 5ης. Θα γίνει σφαγή για τις πρωτες τρεις θέσεις αλλά και για το ποιος θα πάρει τη μοιραία 4η θέση που θα παίξει με ρεάλ.

      Διαγραφή
    4. Ο "τρομαχτικός βαθμός ενίσχυσης της Ρεαλ στη ρακετα" είναι ο Μπουρούσης;

      Διαγραφή
    5. Μην απατάστε παιδιά...Η ρεάλ έχει αρκέτα αξιόλογη ρακέτα. ΔΕν είναι μόνο ο Μπουρούσης.Έχει σαν αλλαγή το Σλότερ που έχει γρήγορα πόδια και είναι ιδιαίτερα αθλητικός και τον Μεχρί ο οποίος είναι δεινόσαυρος (τύπου Μαριάνοβιτς ένα πράμα...) με αργά πόδια δε αλλα κατεβάζει τα ριμπάουντ σαν στραγάλια.Να υπολογιστεί πως ο Μπουρούσης έχει και υποφερτό σουτάκι από το τρίποντο οπότε δεν μπορείς εύκολα να τον αφήσεις.

      Στο 4 δε , αλλάζει ο Ρέγιες με το Μίροτιτς που είναι πολύ ποιοτικοί παίχτες.Μέσα και έξω από το ζωγραφιστό...

      Το μπάσκετ της Ρεαλ εξάλλου για όσους την έχουν παρακολουθήσει φέτος βασίζεται στα πολύ γρήγορα γκάρντ της με αποτέλεσμα να βρίσκουν πολλές ευκαιρίες μετα από pnr ή αλλαγές στις περιστοφές στις άμυνας προκειμένου και να ταίζουν τους ψηλούς τους...

      Run TMC

      Διαγραφή
    6. Τις καλησπέρες μου παιδιά...
      Στον όμιλο της Ρεάλ,μπορώ να πω κι εγώ ότι το δίδυμο δύσκολα θα σπάσει αν και η Μακάμπι με σοβαρότητα και διάρκεια θα μπορούσε να παλέψει για το πλεονέκτημα έδρας.Πέρα απο αυτές που εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν νομίζω ότι και οι νικητές του Γιούροκαπ δύσκολα θα μείνουν έξω.Η Γαλατά και η Μπάγερν θα παλέψουν για κάτι παραπάνω αλλά θαρρώ ότι οι παραπάνω ομάδες έχουν πιο ανεπτυγμένο πακέτο ποιότητας,πληρότητας και εμπειρίας για τα απαιτούμενα.
      Στον ελληνικό όμιλο τα πράγματα είναι πολύ πιο μπλεγμένα.Θα έβαζα χέρι στη φωτιά για πρόκριση μόνο για τη Μπαρτσελόνα.Από εκεί και πέρα υπάρχουν φαβορί,αλλά υπάρχουν και κάποια υπολογίσιμα underdogs(με πρώτο και καλύτερο την Αρμάνι).
      Από κει και πέρα κανείς δεν είναι σίγουρος.Νομίζω πέρα από Μάλαγα-Εφές που κατ'εμέ για να έχουν ελπίδες πρέπει να τους γίνει ηλεκτροσόκ(με λίγα λόγια δεν έχουν) οι άλλες 5 ομάδες μπορούνν να διεκδικήσουν μια θέση.Μπορώ να βγάλω απέξω και την Λαμποράλ με πολύ λιγότερη σιγουριά,αλλά νομίζω ότι η Ισπανική ομάδα θα κάνει και ζημιές.(αυτό είναι σίγουρο)Από κει και πέρα,οι 2 ομάδες μας,έχει η κάθε μια τις δυσκολίες και τα προβλήματα της.Ο Πάο νομίζω ότι λόγω προφίλ και συσπείρωσης αυτή τη στιγμή θα μπορέσει εύκολα ή δύσκολα να περάσει.Ο Όσφπ έχει πολύ σοβαρά θέματα την παρούσα φάση,αλλά νομίζω λόγω διάρκειας του τοπ16 αυτή η ομάδα έχει το μέταλλο και το χαρακτήρα να προχωρήσει με κάθε μέσον.Περιμένω πραγματική μάχη Φενέρ-Αρμάνι αν πρέπει να κανω μια τρομερά ριψοκίνδυνη πρόβλεψη.Η μεν Φενέρ έχει αρχίσει να μου βγάζει προβλήματα στελέχωσης και λειτουργικότητας,αλλά λόγω Ζοτς μπορεί να ξεπεράσει τον όποιο σκόπελο,η δε Αρμάνι ενώ έχει επίσης κάπως αταίριαστο περιφερειακό σχήμα και πιο αμφίβολο βάρος,διαθέτει ένα εκρηκτικό μείγμα που θα την σπρώξει.(το attitude του Χάκετ είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα)Βαρόμετρο η διάρκεια της και το mentality που λέμε...Ασφαλώς και τα παιχνίδια με Φενέρ...

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ απόλυτα, και πιστεύω θα ήταν ισως καλύτερα να περιμένουμε μερικές αγωνιστικές για να δούμε που παν τα πράγματα. Η Μακάμπι πράγματι μπορεί να κάνει τη ζημιά, και δείχνει σταθερότητα. Αξιοσημείωτο δε, ότι σε κάποιους αγώνες δεν είχε και τον James, και παρόλα αυτά δεν επιρεάστηκε όσο θα περίμενε κανείς.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  15. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που γράφεις jim, δεύτερη συνεχόμενη φορά, για το Φώτση και φάνηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι με την Κούτσα. Το επιτυχημένο πείραμα με τον Γκίστ αμυντικά στον άσσο ΔΕΝ μπορεί πλέον να το βγάλει ο, μια ταχύτητα πιό αργός, Φώτσης. Διαφωνώ λιγάκι για τον Μπατίστ, ο οποίος φάνηκε να είναι ο μόνος με την εμπειρία να τα βάλει με τον Pleiss. Φυσικά όχι να τον παίξει πλάτη ή να αγωνιστεί για 20λεπτο, αλλά νομίζω οτί ο Πεδουλάκης τον έχει αδικήσει αρκετά (μαζί με 2-3 ακόμη, αλλά κυρίως τον Μά'ι'κ). Ο..elephant in the room, και θα ήθελα τη γνώμη σου εδώ jim, είναι οτί μάλλον βγήκαμε ζημιωμένοι από τη φυγή Σόφο ή από τη μη έλευση ενός ψηλού με τα χαρακτηριστικά που, βεβιασμένα,ο Αργύρης θεώρησε πως τα έχει ο Μαυροκεφαλίδης ή που, λανθασμένα, θεωρεί πως δεν έχει πλέον ο Μπατίστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΖΙΜ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΓΚΙΣΤ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ενδιαφέροντα τα περισσότερα από τα σχόλια. Μερικές σύντομες παρατηρήσεις.
    1. Ο Μπουρούσης είναι παιχτάρα και αγωνιστικά είμαι βέβαιος ότι ο Μπαρτζώκας και ο Πεδουλάκης τον κοιτάζουν σαν ξερολούκουμο. Τα εξωαγωνιστικά και η πνευματική ισορροπία είναι ξεχωριστά κεφάλαια. Αλλά αναρωτιέμαι, αν δεν έχει αρπάξει ακόμα στις γρήγορες τον Ρούντι, αν δεν αντέδρασε στα καψώνια του Τρινκιέρι το καλοκαίρι τότε ίσως και σ’ αυτούς τους τομείς να έχει κάνει προόδους ο Γιάνναρος.
    2. Ο Άντιτς παιχνίδι στο post; Δεν θυμάμαι να το είχε ποτέ… Νομίζω ότι δεν ήταν αγωνιστικοί οι λόγοι που έφυγε από τον ΟΣΦΠ. Τουλάχιστον, όχι κυρίως αγωνιστικοί. Και τελικά τι θέλουμε; Φτύνουμε τον κόρφο μας όταν ακούμε για Μπουρούση (για εξωαγωνιστικούς λόγους, παρελθόν, αποδυτήρια κλπ) και αναπολούμε τον Άντιτς (παρά τα περσινά επεισόδια με τον Μπαρτζώκα). Και για να το πω πιο απλά, ο Σκοπιανός δεν είναι μεγάλη απώλεια για τον ΟΣΦΠ. Φαίνεται ως τέτοια γιατί ο αντικαταστάτης του δεν ανταποκρίνεται.
    3. Πράγματι, το ρόστερ της Αρμάνι δεν είναι χειρότερο από αυτό της Φενέρ. Η διαφορά των δύο ομάδων έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δεν την λες και μικρή.
    4. Για τον ΠΑΟ διαβάζω ότι θέλουμε έναν παίκτη με παιχνίδι στο post, να μην είναι αργός στα πόδια, να παίζει καλά το p’n’r, να είναι καλός στα ριμπάουντ και να μπορεί να σπρώξει παίκτες σας τον Πλέις. Και όλα αυτά για ρεζέρβα του Λάσμε. Δηλ. ένα κράμα Σόφο, Ντόρσεϊ, Χέντριξ, Λάμπε. Ε, αυτός ο παίκτης απλά δεν υπάρχει.
    5. Ο Ντούντα είναι παλιά καραβάνα. Έστειλε τον Αγγέλου τώρα στην Πόλη για να φάει την λέζα, να του καθαρίσει το ρόστερ, να προετοιμάσει την διοίκηση της ομάδας ότι του χρόνου πρέπει όλα να στηθούν από την αρχή (δηλ. ξηλωθείτε ξανά) και γενικά να πιάσει η ομάδα πάτο. Κάτι σαν την περσινή Φενέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 77 ,

      Στα 1,2,5 συμφωνώ.Δεν υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση περι αυτών.Ειδικά για το θέμα Μπουρούση που είναι και Έλληνας...

      Έχω όμως μερικές ενστάσεις στα άλλα δύο..Ας τα πιάσουμε έναν ένα...

      3) Ρόστερ Αρμάνι-Φενέρ...Δεν γνωρίζω εαν μπορούν να μπούν σε ζυγαριά και τι μπορούν να βγάλουν...Προσωπικά η διαφορά εκτος του προπονητή , έγκειται στο γεγονός πως η Αρμάνι δεν έχει τα ποιοτικά φόργουορντ της Φενέρ και η τούρκοι τα γκάρντ των Ιταλών...Απο εκεί και πέρα με την έννοια ΟΜΑΔΑ μπορεί πιστεύω να χαρακτηριστεί ίσως λίγο περισσότερο η Φενέρ οχι μόνο λόγω κόουτς αλλα και λόγω των προσωπικοτήτων των ρόστερ.

      4)Το οτι ο Παναθηναικός χρειάζεται ένα παίκτη για ποστ παιχνίδι δεν σημαίνει αυτόματα οτι χρειάζεται να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αναγράφεις γιατι όντως ο παίκτης αυτός δεν υπάρχει.O Παναθηναικός χρειάζεται έναν παίκτη να "συμπληρώνει" τον Λάσμε και να καλύπτει τις αδυναμίες του.Εαν η αδυναμιες του Λάσμε ονομάζονται ποστάρισμα και όγκος δεν σημαινει οτι απαιτείται απαραίτητα ο δεύτερος τη τάξει σέντερ που θε έρχεται από πίσω του να έχει όλα τα υπόλοιπα.Καλό θα ήταν να υπήρχαν σε πληθώρα τέτοιοι παίκτες αλλα αυτοί είναι δυσεύρετοι..
      Εξάλλου καλό είναι να έχει τέτοια διαφορετικότητα και το ρόστερ για να μπορεί να προσαρμόζει το παιχνίδι της και τα ματσαρίσματα αναλόγως...

      Προσωπικές μου απόψεις φυσικά και θα ήθελα την άποψή σου περι αυτών

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Run TMC. Γουστάρω την κουβέντα μαζί σου. Το ξέρεις.
      Καταρχήν, θέλω να σου πω ότι έχω πάθει πλάκα με τον Κάρι αλλά δεν προλαβαίνω να τον παρακολουθήσω. Γενικά δεν είμαι φαν του ΝΒΑ και ειδικότερα του μπάσκετ που παίζεται στη regular season. Φέτος, λόγω του Αντετοκούμπο διαβάζω λίγο παραπάνω. Υποθέτω για τον παιχταρά του Golden State θα υπάρχουν βιντεάκια στο youtube.
      Όπως θα κατάλαβες (το έγραψα κιόλας) συνοψίζω κάποια από τα σχόλια των υπολοίπων. Για τον πολυθρύλητο 2ο σέντερ του ΠΑΟ και την μεγάλη συζήτηση που γίνεται για το Λουκά, απλά σταχυολόγησα τις απόψεις που έχω διαβάσει. Ο ένας λέει γιατί δεν πήραμε τον Ντόρσεϊ αφού θέλουμε τον ίδιο ρυθμό και στυλ στην άμυνα. Ο δεύτερος υποστηρίζει ότι έτσι όπως είμαστε καλύτερα να κρατούσαμε τον Σόφο. Ο τρίτος θεωρεί ότι ο Μπατίστ πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο κι έχει αδικηθεί. Ο τέταρτος ονειρεύεται trade με τον Βουγιούκα. Άλλος, πάλι, χτυπιέται γιατί δεν πήγαμε να πάρουμε τον Αζινσά. Οι μισοί θεωρούν απαραίτητο το παιχνίδι στο post από το 5 και οι άλλοι μισοί ότι δεν χρειάζεται και ότι οι περισσότερες ομάδες δεν το έχουν. Τα έχουμε ακούσει όλα. Η γνώμη μου είναι ότι ο Πεδουλάκης πρέπει να εξαντλήσει κάθε δυνατό τρόπο ώστε να κερδίσει το Λουκά. Έγραψα σχετικό post χθες. Αφού τον έχει να στύψει το μυαλό του να τον αξιοποιήσει.
      Όσον αφορά τη σύγκριση Αρμάνι-Φενέρ συμφωνώ. Απλά σχολίασα την άποψη ενός φίλου που θεωρεί τις ομάδες (μάλλον τα ρόστερ) σχεδόν ισάξιες με μόνη διαφορά τον προπονητή. Ε, του έγραψα ότι ακόμη κι έτσι να είναι η διαφορά αυτή είναι ικανή να αλλάξει επίπεδο την κάθε ομάδα. Πάντως, θεωρώ ότι η Φενέρ έχει αρκετές ανορθογραφίες στο ρόστερ της και δύσκολα θα μπορέσει να τις διορθώσει.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει , ο Curry είναι παιχτάρα.Δεν είναι ο guard που θα βασιστεί στα αθλητικά του προσόντα ή στην ταχύτητα όπως οι υπόλοιποι παιχταράδες τύπου Irving,Paul,Rose κλπ αλλα είναι παλαιάς κοπής και μπορεί εαν βρεί το χέρι του να σου κλέισει το σπίτι...Έχει ο άτιμος και αυτή την τρίπλα που ξεμαρκάρεται....απαπα

      Έχω την εντύπωση πως στο θέμα "κερδίζω" τον παίκτη αυτό που αναφέρεις πιθανόν να είναι το μισό του όλου.Τι θέλω να πώ...Ο RG κατάφερε να κερδίσει 2 παίχτες (πχ Λασμε,Γκίστ).Μιλάμε όμως για παίκτες που πλέον μπορείς να τους κατατάξεις στους καλύτερους στην Ευρώπη.Χωρίς να έχουν παίξει στα μεγάλα κλάμπ της και χωρίς τεράστιους δασκάλους-κόυτς (άντε πες ο Λάσμε με Βουγιόσεβιτς ίσως..) τον βοήθησαν όμως και αυτοί...Δούλεψαν και έκαναν ατό που ζήτησε ο προπονητής τους.Φυσικά μεν και με την βοήθεια των συμπακτών τους..Αλλα το θέμα είναι πως δούλεψαν...Θα ξεχάσουμε τι ακούγαμε για το Γκίστ πχ όταν γινόταν το trade με τον Πάνκο?

      Ο ΜΚΦ άγνωστο γιατί (ίσως και λόγω ρυθμού-δεν ξέρω) δεν έχει καταφέρει να αποδείξει στον RG οτι αξίζει να πάρει το ρόλο ενός Τσαρτσαρή ή Βουγιούκα ή Λάζου ή ή ή...

      Όποτε παίζει σπάνια ποστάρει,σουτάρει με μέτρια σχετικά ποσοστά, είναι κακός screener και οχι πολύ καλός στο επιθετικό ριμπάουντ.Αυτά για την επίθεση....Γιατι στην άμυνα είναι χειρότερα τα πράγματα.Δεν μποεί να ακολουθήσει στα πόδια ακόμη και ψηλότερους επιθετικούς,χάνεται στις περιστροφές,παίζεται εύκολα στο πόστ,δεν βγάζει την ενέργεια άλλων ψηλών.

      Οπότε το ερώτημα είναι το εξής : Ένας παίκτης που έχει πάρει παραστάσεις απο πολλά πρωταθλήματα και μεγάλες ομάδες (π.χ. ΟΣΦΠ,Μπάρτσα) για ποιό λόγο δεν μπορεί να βρεί ρυθμό ή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα θέλω του κόουτς του?

      Είναι θέμα εμπιστοσύνης και κατα συνέπεια ψυχολογίας του παίκτη? Εαν είναι αυτό σόρρυ αλλα προτού υπογράψει γνωρίζει πως ο ανταγωνισμός,οι απαιτήσεις,οι υποχρεώσεις είναι πολύ περισσότερες από αυτά που έχει συνιθίσει.
      Είναι θέμα εμπιστοσύνης και κατα συνέπεια ρυθμού και παιχνιδιών-συμμετοχών?Αν δεν κάνω λάθος με τραυματία το Λάσμε είχε τις ευκαιρίες του? Παρόλα αυτά εαν όντως ισχύει κατι τέτοιο ο κόουτς δεν μπορεί να ρισκάρει κάποια μάτς με την συμμετοχή του παίκτη μόνο και μόνο για να δει εαν μπορεί να τον κερδίσει
      Είναι θέμα ποιότητας ? Εαν ναι δεν φταίει ο κόουτς για ο επίπεδο του παίκτη παρα μονο για την επιλογή του να τον προσθέσει στο ρόστερ

      Δεν κάνω κανένα δικηγόρο κανενός RG.Απλά θεωρώ πως με την δουλειά μπορεί ο κάθε παίκτης να κερδίσει χρόνο,συμμετοχή και δόξα από το παιχνίδι του.Δεν μπορώ να πιστέψω πως έχει κάτι προσωπικό ο Πέδουλας μαζί του.Οπότε αυτό που μένει στον ΜΚΦ είναι να δουλέψει.Να δουλέψει.Και να δημιουργήσει έναν νέο πονοκέφαλο στον προπονητή του, ευχάριστο αυτή τη φορά, για το πού μπορεί να τον αξιοποιήσει.Στο 4 ως αντι-Τσάρτσα? Δουλειά σε σούτ και κυρίως τεχνική , Στο 5 ως ένα strech-4? Δουλειά και προπόνηση για να αυξήσει την ενέργειά του και τα πόδια του (αφού και το σουτ το έχει αλλα και μια καλή fundamental τεχνική) προκειμένου να αντιμετωπίζει επάξια τα undersized 5αρια που εμφανίζονται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη και βγάζουν ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας τους.

      Σορρυ για το σεντόνι.Πάντα χαρά μου να ανταλλάσουμε απόψεις καθώς επίσης και με τα άλλα παιδιά.

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. ο ψηλος που λες υπαρχει και παιζει στην μπανβιτ του ιτουδη!!!

      Διαγραφή
    5. @ Run TMC
      Κοίτα, τον Λουκά δεν τον συγκρίνω με τις περιπτώσεις Λάσμε-Γκιστ ούτε μ’ αυτή του Ούκιτς. Αυτοί οι 3 είχαν τα αθλητικά προσόντα, τις προδιαγραφές για να κάνουν αυτά που τους ζητάει ο Άρτζι. Αυτό που τους έλειπε ήταν η αντίληψη του παιχνιδιού, η συγκέντρωση και γενικά η προσαρμογή τους σε στυλ παιχνιδιού τελείως διαφορετικού από αυτό που είχαν συνηθίσει. Είχαν, όμως, τα προσόντα για να ανταπεξέλθουν.
      Την περίπτωση του Μαυροκεφαλίδη την βάζω στην ίδια κατηγορία με αυτή του Κάρι. Είδαμε στην αρχή της σεζόν τον Αμερικανό να δυσκολεύεται. Δεν είχε βρει το χώρο για να κάνει αυτά που μπορεί. Μπερδεύτηκε με τον Παππά, έλειψε ο Ούκιτς και έχασε και έδαφος με μικροπροβλήματα. Τώρα, όμως, μπαίνει και δίνει αυτά που του ζητούν. Αν π.χ. τον βάλεις να μαρκάρει στα 4/4 τον αντίπαλο pg ή να βγάλει τα συκώτια του Λάνγκφορντ, απλά θα τον εκθέσεις. Και ανεπαρκής θα φανεί και δεν θα σου δώσει αυτά που αποδεδειγμένα μπορεί. Το ίδιο ισχύει και για τον Λουκά. Πρέπει να διαμορφώσεις τις συνθήκες ώστε να πάρεις από τον παίκτη αυτά που ξέρεις ότι μπορεί να σου δώσει. Εξυπακούεται ότι χρειάζεται και η προσπάθεια του ίδιου. Δεν αμφισβητείται αυτό.
      Αν ο Πεδουλάκης ήθελε έναν παίκτη που θα έχει τα χαρακτηριστικά του Λάσμε και θα τον σκαντζάρει ή έναν αντι-Τσαρτσαρή ή κάποιον αντι-Σόφο, τότε έκανε λάθος επιλογή. Αν ήθελε, όμως, έναν παίκτη με χαρακτηριστικά που έλειπαν από την περσινή front line και θα έδιναν επιπλέον πράγματα, τότε πήρε τον κατάλληλο.

      Διαγραφή
    6. Φίλε 77 ,

      Όντως οι Λάσμε , Γκίστ έχουν τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν εφοσον δουλέψουν και οι ίδιοι σε αυτά που ζητά ο προπονητής. Αντιστοίχως θεωρώ έχει και ο ΜΚΦ τα δικά του προτερήματα που τυγχάνει να μην έχουν οι πρώτοι δύο , όπως μια πιο fundamental τεχνική και ενα πιο αξιόπιστο σούτ από μέση απόσταση.

      Όχι απόλυτα αξιόπιστο αφου αυτό είναι κατι που έχει όντως ο Κάρι (και λόγω θέσεως φυσικά).Ούτε ο Κάρι θεωρώ πως είχε στο παρελθόν τύχει να παίζει είτε σε ομάδες βεληνεκούς ΠΑΟ είτε με Έλληνες κόουτς οι οποίοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν την δική τους σχολή.Είναι όμως παίκτης οικονομίας και γνωρίζεις τι ακριβώς μπορείς να πάρεις από αυτόν καθως και το οτι ο ίδιος γνωρίζει και βάσει της εμπειρίας του το πότε θα το κάνει.
      Στην υποθετική ερώτηση οτι μπορώ να πάρω ορισμένα πράγματα από το Λουκά στην επίθεση (midrange shot,post) το θέμα που γεννιέται είναι το τι μπορεί να μου δώσει και στην άμυνα.

      Θεωρώ πως ο Λουκάς θα μου έχει αποδείξει το οτι ο RG πήρε τον κατάλληλο σεντερ όταν δείξει στο παρκέ εκείνα τα στοιχεία που λείπουν και έλειπαν και απο τον περσινό ΠΑΟ στην θέση 5.

      Προς το παρόν ακόμη δείχνει είτε να φοβάται , ειτε να μην έχει την αυτοπεποίθηση, είτε την ψυχολογία είτε απλά την θέση.Προσωπικά θα προτιμούσα να τον δώ σαν μια φυσική συνέχεια ενος Τσαρτσαρή αφου έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να το κάνει.

      Run TMC

      Διαγραφή
    7. Εγώ λέω άμα είναι να πάρουμε τον Stephan Curry, για να πλαισιώσουμε τον Ραμέλ και μετά η κουβέντα για σέντερ πάει περίπατο. Ας τον αυτόν να σουτάρει τρίποντα και βάλε το Λάσμε απο κατω και τον Φώτση να πέρνουνε rebounds άμα, άμε λέμε, αστοχήσει ο Σ. Κάρι.
      Χεχε, σοβαρά πάντως η κουβέντα για Λουκά όσο και να μου αρέσει έχει αρχίσει να κουράζει. Όλη η μπασκετική κοινότητα της Ελλάδας γνωρίζει ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης με δεδομένα μεγάλα πλεονεκτήματα και δεδομένα μειονεκτήματα. Αποτέλεσε και μεταγραφική επιτυχία το καλοκαίρι καθώς μαζί με Μπουρούση ήταν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε ελεύθερο απο Ελλάδα (βγάζω εκτός τον Σπανούλη). Πρέπει κάπως να βοηθήσει και είναι θέμα του Πεδουλάκη να το κάνει. Αν δεν το κάνει ας τον αλλάξει στα μισά του τοπ-16. Να κάθεται στον πάγκο δεν ωφελεί κανέναν.
      Αμυντικά δεν είναι όσο κακός νομίζουμε στην ομαδική πάντως. Στα συν του είναι οι καλές τοποθετήσεις και η διάθεση που δείχνει να διεκδικήσει μπάλες. Έχει βοηθήσει στα rebound όποτε παίζει.
      Τέλος πάντων, ελπίζω και αυτός και ο Παππάς να μπορέσουν να μπουν στο rotation, το θεωρώ κρίσιμο να το κάνουν.

      Διαγραφή
    8. Νομίζω πως ο Πεδουλάκης δεν είχε στο μυαλό του τον ΜΚΦ ως αντι-Σόφο, αλλά μάλλον ως ένα ακόμη μεγάλο μπόι με χαρακτηριστικά αντι-Τσαρτσαρή, έναν διθεσίτη παίκτη στο 4 και το 5. Η πρακτική βέβαια δείχνει πως όταν παραστεί ανάγκη οι Γκιστ και Φώτσης παίζουν αξιοπρεπέστερα στο 5 από αυτόν, αμυντικά τουλάχιστον.
      Τείνω να συμφωνήσω με τον φίλο 77 που λέει ότι, αφού τον έχεις και τον πληρώνεις, στύψε το κεφάλι σου να τον αξιοποιήσεις.
      Μπορεί κάποιος όμως να μου εξηγήσει γιατί δεν πήρε χρόνο ούτε σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι όπως το προχτεσινό με τον Απόλλωνα Πατρών;

      Διαγραφή
    9. 1) Πράγματι ο Μπουρούσης έχει κανει μεγάλη πρόοδο, αλλά στον ΟΣΦΠ από όσο καταλαβαίνω δεν μπορεί να έρθει ξανα λόγω της διοίκησης.

      2) Πολύ σωστά ότι ο αντικαταστάτης του Antic (δηλαδή ο Pet) δεν έχει βγει ακόμη, αλλά με τους τραυματισμούς του είναι 1 μέσα 1 έξω, σαν φαντάρος. Πώς να προλάβει να βρει ρυθμό και να προσφέρει?

      4) Συμφωνώ και αν υπήρχε, θα κόστιζε πάνω από ένα 1 εκατ., για να τον έχει μια ομάδα ως δεύτερο ή τρίτο ψηλό.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  18. Πιστευω ότι φαινεται καθαρα ότι ο ολυμπιακοs εχει μεγαλη δυσκολια στο να αντιμετωπισει αθλητικεs ομαδεs.εχει φανει καθαρα σε ολα αυτά τα παιχνίδια που εχει δωσει.του λειπει πολύ η δυναμη κι ο τσαμπουκαs παππανικολαου και ειδικα του χαινs!Οπωs και τα μεγαλα σουτ του αντιτs!Ο παναθηναικοs μικρυνε το ροτεσιον,εδεσε η αμυνα και για οσο αντεχων τα ποδια καποιων παιδιων είναι ικανοs και για final four!καποα παιδια οπωs ο ουκιτσ δεν εχουν ακομα φοθλ ρυθμο,εχουμε ακομα να δουμε πραγματα από τουs πρασινουs και το πεδουλακη.ο μπαρτζωκαs δεν είναι το ιδιο καλοs oπωs ο πεδουλακηs σε τοσο ειδικεs καταστασειs! TT 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα.Βλέπεις πιθανό ο Παναθηναικός να ενισχυθεί τελικά στην θέση 5 στον β΄ γύρο του ΤΟΡ 16 η στα play off? Κάτι τέτοιο ακούγεται πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
    2. Oύτε εγώ ακούω τίποτα..

      Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Ούτε εγώ ακούω τίποτα.

      Μπετοβεν

      Διαγραφή
  20. καλησπερα σε ολους

    απο την πλευρα μου δε θα μιλησω για τους παικτες και προπονητες των
    δυο ομαδων αλλα για τους προεδρους.

    πρωτα θα μιλησω για τους προεδρους του Ολυμπιακου.δε γινεται να εχεις
    δωσει στον Τσιλντρες 10 εκατομυρια δολαρια,να εχεις πουλησει τον
    Παπανικολαου το καλοκαιρι με 1,5 χαρτι και να παιρνεις για ξενους ψηλους παικτες τους Μπεγκιτς,Ντανστον,Σιμονς και Πετγουει μονο και μονο για να ματσαρεις θεωρητικα τον Παναθηναικο..
    τωρα που εισαι μια ανασα απο το να ισοφαρισεις το μυθικο ρεκορ της Γιουγκοπλαστικα πρεπει να παρεις τους καλυτερους.τωρα τα σκας να κυνηγησεις τις πιθανοτητες σου και το καλοκαιρι μη δινεις μια.
    δε μπορεις να εχεις την καλυτερη περιφερεια στην Ευρωπη και να μη μπορουν να παρουν οι ψηλοι σου τα αμυντικα ριμπαουντ.δε μιλαω για το τελευταιο παιχνιδι που εχασε αλλα μιλαω γενικα.
    επιθετικα δε γινεται να βαρας ολο τριποντα,καποια στιγμη πρεπει να βαλεις
    τη μπαλα στη ρακετα και να παρεις σκορ και απο εκει.

    οσον αφορα τον Παναθηναικο δεν εχει λογικη να πας να παιρνεις τον Μαυροκεφαλιδη για να μην τον παρει ο Ολυμπιακος και να βγαινεις την επομενη μερα να πανυγυριζεις στις εφημεριδες λες και πηρες τον Χακιμ.
    ο Πεδουλακης ζητησε φετος καποιον παικτη η΄ ηταν ολες οι μεταγραφες
    επιλογη της δοιηκησης;
    θυμιζω οτι πηρε φετος Μαυροκεφαλιδη,Μπατιστ,Φωτση,Παππα,Γιανκοβιτς.
    για τους 3 τελευταιους και εμεις θα λεγαμε ναι ξεροντας ομως οτι οι δυο μικροι δε μπορουν να βοηθησουν αμεσα.
    τον Μαυροκεφαλιδη και τον Μπατιστ ομως ποιος τους διαλεξε;

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα συγχαρητήρια για τα άρθρα σου Τζιμ έχουν γίνει πλέον τετριμμένα οπότε προχωράω στο ψητό...
    -Ο Ολυμπιακός είχα(με) πει ότι έχει κάποια σαφή προβλήματα-ρίσκα στο ρόστερ(όπως τα λάιτ-low valued 3άρια,η έλλειψη αξιόπιστου σουτ από το 4,όπως και μεγάλου κορμιού-η αβεβαιότητα για την ποιότητα στο 5) αλλά όσο θα παίζει με τέτοια ένταση και θα αντλεί ενέργεια κυρίως από την πολυδιάστατη-πληρέστατη περιφέρεια του μπορεί να κάνει τα πάντα.
    Προφανώς είναι αναμενόμενο η ομάδα να κάνει και κοιλιά και φυσικά να μη βγάζει την αύρα του ματς με τη Φενέρ ή των ανατροπών με Ζιελόνα Γκόρα-Μπάγερν-Μάλαγα κλπ. πάντα στο παρκέ.
    Όμως έφτασε σε ένα σημείο προφανούς ντεφορμαρίσματος-ανισορροπίας ρόλων στο 5 και μαζί με τους τραυματισμούς σημαντικότατων παικτών όπως Λο-Πέτγουει η ομάδα στηρίχθηκε(όσον΄αφορά το κουπί που τράβηξαν) σε έναν πυρήνα 6 παικτών(Σλούκας-Μαντζ-Σπαν-Πέρπε-Λοτζ-Πρίντεζης) που ξεζουμίστηκε και φυσικά δεν αντέχει να προσφέρει αδιάκοπη ροή στο παιχνίδι.Έτσι η ομάδα έχει πέσει σε ένα μίνι αγωνιστικό τέλμα παρουσιάζοντας προβλήματα σε αμυντική ισορροπία και επιθετική παραγωγικότητα.Στο Μιλάνο το γήπεδο έγειρε εντάξει...Τα περιέγραψες πολύ σωστά Τζιμ και το πόσο καλό timing και in-the-game coaching είχε ο Μπάνκι μπλοκάροντας την επιθετική λειτουργία του Όσφπ με το εξαιρετικό deny για τα πικ ν ρολ ψηλά,και την τρομακτική προστασία της ρακέτας από Λαβάλ.Φυσικά αυτό έβγαλε αιφνιδιασμούς αλλά και μαζί με φανταστική ευστοχία εκτόξευσε απότομα τη διαφορά,σβήνοντας την όποια προσπάθεια αντίδρασης από τον λαβωμένο Ολυμπιακό.
    Αυτή τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι μου μοιάζουν να έχουν ξεμείνει από καύσιμα...Προκύπτουν προβλήματα και αυτός ο όμιλος και το χρονικό σημείο στενεύουν τα περιθώρια..Θαρρ'ω πως η ομάδα πρέπει έτσι όπως είναι η κατάσταση της να στραφεί περισσότερο στα fundamentals.Να διασφαλίσει το αμυντικό ριμπάουντ,να κλείσει την άμυνα,να ρίξει λίγο το τέμπο γιατί η λειτουργικότητα του ρόστερ αυτή τη στιγμή και οι τρύπες που άνοιξαν είναι επικίνδυνες.Νομίζω πρέπει να "χτίσει" λίγο το αμυντικό του προφίλ ο Μπαρτζώκας τώρα.Να παραμερίσει για λίγο τη λογική του "όσα φάμε κι όσα βάλουμε" μέχρι η ομάδα να αναπληρώσει τα κενά της.Το ζήτημα που προκύπτει είναι αν υπάρχει η ανάλογη στελέχωση για αυτό το στόχο.Υπάρχουν στο ρόστερ αδύναμοι κοντοί και αργοί ψηλοί...Τώρα είναι τα κρίσιμα για τον Όσφπ και πιστεύω πως θα πάθει κι άλλα μικρά ή μεγάλα βατερλώ(όπως και αύριο πιθανόν) αλλά με κάποιον τρόπο θα ξαναβρει τον εαυτό του και θα τα δώσει όλα για την πρόκριση με έμβλημα το μέταλλο που έχει αυτή η ομάδα.Θα χρειαστεί κάποιον έξτρα παράγοντα.Είτε την μεγάλη επιστροφή κάποιου τραυματία,είτε την ανάδειξη κάποια εκ των μεταγραφών,είτε την αφύπνιση κάποιων παικτών...
    (ξεσπασμα Μπέγκιτς ή Πρίντεζη).Παρ'όλα αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να κοστίσουν αν όχι την πρόκριση,την έδρα στα πλέιοφ ασφαλώς με τις όποιες συνέπειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Ο Πάο βρίσκεται σε πολύ καλύτερο δρόμο αυτή τη στιγμή.Το rotation έχει σφίξει,η άμυνα έχει ανεβάσει στροφές,η σωματική-πνευματική ετοιμότητα των παικτών έχει επανέλθει πλήρως.Πολύ σημαντικό το πόσο θα μπορέσει να έχει διάρκεια η ομάδα και να βρίσκει συνεχώς λύσεις στα ματς του τοπ16.Πρέπει να εκμεταλλευτεί την υπεροπλία που έχει πλέον και την ικανότητα του να επιβάλλει αυτά που θέλει στο παιχνίδι του ώστε να πλησιάσει σταδιακά την πρόκριση και να φλερτάρει με την πρώτη δυάδα.
      Παρ'όλα αυτά είναι επιτακτική η ανάγκη να ενεργοποιήσει κι άλλους παράγοντες στην επίθεση,να ανοίξει τις επιλογές της και να βρει έξτρα λύσεις.Φοβάμαι ότι σε σειρά πλέιοφ,ειδικά με μειονέκτημα έδρας η ομάδα αν μείνει έτσι θα στερηθεί γκάμας επιλογών και βάθους(όπως πέρσι και χειρότερα) από τη στιγμή που στο rotation οι μόνες ενεργές προσθήκες τώρα είναι οι Κάρι-Φώτσης(ενώ δεν υπάρχει πλέον και η εναλλακτική του ωμού ποστ παιχνιδιού από τον Σόφο-όαση για το στιλ της σετ επίθεσης των πρασίνων)...
      *Ο Πανιώνιος σκέτη απογοήτευση...δεν ξέρω το τι κατεύθυνση δίνει στην ομάδα ο Σφαιρόπουλος.Αναγνωριζοντας ότι δεν είχε πολλές επιλογές στο recruiting ώστε να ετοιμάσει όπως πρέπει την ομάδα με παίκτες καλούς στην άμυνα και τη δημιουργία(ή ψηλούς),βλέπω πολύ αναρχικό τρόπο παιχνιδιού χωρίς καν αυτός να ναι καινοτόμος ή ριζοσπαστικός(με την έννοια ότι υποστηρίζει κάποιο στιλ που μπορεί υπό συνθήκες να χτυπήσει φλέβα..).
      Μόνη ιδέα που έχω είναι να θέλουν να μοσχοπολήσουν τον Μακκόλουμ κάνοντας απλά τα συνηθισμένα(3η θέση στην Α1) για άλλη μια χρονιά.

      Διαγραφή
    2. Ε όχι και αναρχικό τρόπο παιχνιδιού βρε peris. Μην έιναι και αταξικός; Είναι που'ναι ξεχαρβαλωμένος ο όρος, μην τον τεντώσουμε κι άλλο.

      Διαγραφή
    3. Χρήστο το ότι είναι ξεχαρβαλωμένος ο όρος σε πολιτικά και κοινωνικά πλαίσια δεν μας απαγορεύει να τον χρησιμοποιήσουμε με τρόπο που να συνδέεται με την ετυμολογία του,έτσι δεν είναι? :P
      Προφανώς και εννοώ ότι δεν υπάρχουν προπονητική κατεύθυνση και συγκεκριμένες ομαδικές αρχές στο παιχνίδι της...

      Διαγραφή
  22. Πιστεύω το σημερινό παιχνίδι στη Μαδρίτη, είτε μοιάσει όπως το Ρεάλ - Έφες στην κανονική περίοδο, είτε με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής στη Μαδρίτη, θα είναι πολύ ωραίο. Και οι δύο ομάδες είναι επιθετικογενείς, και τους αρέσει να τρέχουν, οπότε θεωρώ ότι θα έχουμε και θέαμα.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτά που κάνει φέτος η Ρεάλ δεν έχουν ξαναγίνει στο μπάσκετ. Και παρακολουθώ μπάσκετ από τότε που ο Δαυίδ ντρίμπλαρε τον Γολιάθ και έβαζε καλάθι μπροστά του με μπομπίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αναφέρεστε στο χθεσινό παιχνίδι, τί έχει κάνει η Ρεάλ που δεν ξαναέγινε στο άθλημα (θέλω να πω αν μπορείτε να μας διεκρινίσετε τί εννοείτε)? Οι 111 πόντοι? Να σας θυμίσω ότ ο ΟΣΦΠ στο Μόναχο είχε πετύχει 105, και το ranking του ήταν επίσης στα επίπεδα της Ρεάλ χθες. Τα 12 τρίποντα της Ρεάλ? Η Μπάγερν στο ίδιο παιχνίδι, μέσα στη Μαδρίτη έβαλε 14 με μεγαλύτερη ευστοχία (50%!). Απλά η Ρεάλ έβαλε 16 πόντους παραπάνω από τη γραμμή των βολών, και είχε και 7 παραπάνω δίποντα, χωρίς ιδιαίτερα εντυπωσιακή ευστοχία (59.5%), σε ένα παιχνίδι με 81 προσπάθειες για δίποντο και 55 για τρίποντο συνολικά. Το Bayern - ΟΣΦΠ ήταν σαφώς ανώτερο ποιοτικά και σε θέαμα, από το χθεσινό (όχι βέβαια ότι δεν είχαμε και χθες καλό θέαμα). Αν εννοείτε στα άλλα της παιχνίδια, τότε ζητώ συγνώμη καθώς έχω δει μόνο τα Ρεάλ - Έφες και Ρεάλ - Galatasaray, οπότε μόνο για αυτά μπορώ να εκφέρω γνώμη. Και με τη Έφες ήταν πολύ πιό εντυπωσιακή, νικώντας με σχεδόν 50 πόντους διαφορά, και με εκπληκτικό θέαμα. Αν εννοείτε το 13-0 στη Euroleague, o ΟΣΦΠ πριν την Armani, είχε 14-0, από τον περασμένο Απρίλιο, με σαφώς πιό δύσκολα παιχνίδια (final-four, 5ος αγώνας στα play-off κλπ).Αν εννοείτε το 30-0, που έχει αυτή τη στιγμή η Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις, το ρεκόρ το έχει άλλη ισπανική ομάδα με 33-0, που έκανε πριν πολλά χρόνια, και η Ρεάλ θέλει 4 νίκες για να το ξεπεράσει. Μετά από όλα αυτά, αν θέλετε, διευκρινήστε μας σε τί αναφέρεστε. Ευχαριστώ.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  24. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150367927474963&set=a.278991514962.31495.216493834962&type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω η τριπλή ανταλλαγή Douglas-Crawford-Anthony βγάζει το golden state φανερά ενισχυμένο στη θέση πίσω από τον Curry. Run TMC για πες γνώμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε ρε Madness και είμαι και ξενυχτησμένος και νευριασμένος αφου αυτοκτονήσαμε απόψε με τους Nuggets....

      Για τον Crawford ολα θα φανούν στο παρκέ.Δεν παύει να είναι μια πολύ καλή ποιοτική προσθήκη.Εαν όντως όπως έγραψε ο Jim μπεί και στα παπούτσια του Jaredd Jack θα βοηθήσει οχι μόνο στο σκοράρισμα αλλά και στην δημιουργία αφού φέτος σερβίρει περίπου 6 ασίστ ανά αγώνα.
      Κόμπο γκάρντ με πολύ καλά στοιχεια.Το σημαντικό είναι οτι το μπάκορτ των πολεμιστών θα δείχνει πιο γεμάτο με Curry-Thompson-Bazemore-Crawford-Nedovic (αν και αυτός πλέον δεν πολυ-υπολογίζεται από τον Jackson)

      Οι βοήθειες που παίρνει επίσης - και οχι μόνο από την περιφέρεια - από τους Green-Iggy-Barnes είναι πολύ σημαντικές.

      Το πρόβλημα των πολεμιστών ως επι το πλείστον επικεντρώνεται στην λειψή φροντκόρτ. Αν εξαιρέσει κανείς τον πολύ αξιόπιστο Lee και τον Bogut μετά το χάος...

      Ο Ezeli και ο O'Neal είναι τραυματίες και μένει μονάχα ο Speights.Φιλότιμος μεν οχι αξιόπιστος πάντα δε..Οι πολεμιστές με έναν ακόμη ψηλό πρώτης γραμμής τύπου Howard ή De andre Jordan θα προορίζονταν για πολύ ψηλα.

      Εξού και το προβληματικό τους ως ομάδα που βασίζονται σε υπερβολικό βαθμό από το περιφερειακό τους σούτ.

      Θα ήθελα και τη γνώμη των παιδιών που παρακολουθούν περισσότερο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού από μένα.

      Run TMC

      Διαγραφή
  26. τρομερο ροτεισον απο ρεαλ!!! ολοι στα 20 λεπτα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έκατσα να δω το "τρένο" της Ρεάλ, για να καταλάβω τι γίνεται τεςπα με αυτούς....sorry δηλαδή, αλλά αυτό δεν είναι μπάσκετ. Όπως έκανε και ο γαύρος προ μηνών, τρίποντο, τρίποντο και άμα μπουν καλώς. Αλλιώς σε έχει από κάτω η Bayern μέσα στην έδρα σου. Βέβαια ο Delaney έβγαζε φωτιές (τους έπαιζε μόνος του), αλλά έναν σοβαρό αμυντικό να πιάσει τον μουσάτο δεν έχει ο Πέσιτς, αλλιώς το είχε πάρει το ματσάκι χθες...βέβαια τσίμπαγαν και τα σφυριγματάκια τους οι σπανιόλες, όλα καλά...

    Όπως ξέρουμε όλοι μας όμως, τέτοια κολπάκια δεν πιάνουν στον ΠΑΟ (κυρίως) και στον γαύρο (δευτερευόντως), οπότε θα έχουμε καλά ματσάκια και όχι τα τσίρκουλα που κάνει μέχρι στιγμής η Ρεάλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Εντάξει, είπαμε ότι η Ρεάλ θα κάνει την κοιλιά της, δεν θα ρίχνει 20άρες και 30άρες όλη τη χρονιά, θα δυσκολευτεί όταν βρεθεί απέναντι σε ομάδες που θα την δείρουν και θα ρίξουν το ρυθμό. Αλλά όχι να κάνουμε και το άσπρο μαύρο. Χθες, οι Γερμανοί ήταν μέσα στο ματς μέχρι το ημίχρονο κυρίως λόγω των απίστευτων ποσοστών στα τρίποντα μερικά εκ των οποίων ήταν είτε στη λήξη του χρόνου και «κρεμασμένα» είτε στο transition. Ούτε καμιά φοβερή άμυνα έπαιζαν ούτε πήγαν το ματς στο set παιχνίδι. Από την άλλη οι Ισπανοί έκαναν φοβερή επίδειξη ισχύος στο 3ο δεκάλεπτο, είχαν 20 ασίστ και μόνο 7 λάθη σε ένα ματς με δαιμονισμένο ρυθμό. Επίσης, εκτέλεσαν 29 βολές που σημαίνει ότι δεν έπαιζαν μόνο γύρω γύρω όλοι και τρίποντα. Και τελικά, μιλάμε για μια ομάδα με 30-0 σε όλες τις διοργανώσεις. Ε, δεν υπήρξε ούτε ένα ματς που μια αντίπαλος να τις έβαλε δύσκολα; Και, επιπλέον, δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει η Ρεάλ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ας μην έχουμε ως δεδομένο ότι αν για παράδειγμα παίξει απέναντι στον ΠΑΟ θα έχουμε μια επανάληψη των περσινών αγώνων.
      Θυμίζω ότι σε σύγκριση με πέρσι έχει Ντάρντεν αντί Σουάρες, Μπορούση αντί Μπέγκιτς, με φοβερή αυτοπεποίθηση και φόρμα το Σέρχι, βελτιωμένο το Ρούντι, πιο ώριμο το Μίροτιτς και σε εξαιρετική κατάσταση το Ρέγες. Και, βέβαια, πολύ πιο έμπειρο το Λάσο. Δεν λέω ότι θα πάρει την κούπα στα σίγουρα αλλά αυτή τη στιγμή ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους όπως και να το δει κανείς.
      Με άλλα λόγια, θεωρώ κι εγώ υπερβολικά τα φοβερά και τρομερά σχόλια για τις επιδόσεις της Ρεάλ (που είναι πολύ καλύτερη από πέρσι) αλλά εξίσου υπερβολική θεωρώ και την άποψη ότι μόνο οι ελληνικές ομάδες μπορούν να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Λάσο.

      Διαγραφή
    2. οτι δεν πιανουν τετοια κολπακια στον παο απο που προκυπτει ακριβως???

      Διαγραφή
    3. Αντικειμενικά εαν συνεχίσει έτσι πυραυλοκίνητη που πάει η Ρεαλ δεν θα υπάρξει κανένας αντίπαλος να την σταματήσει.

      Μπορεί ο μοναδικός τρόπος για να την αντιμετωπίσεις να είναι το physical game και το αργό tempo όμως το κακό είναι πως 9/10 περιπτώσεις το ρυθμό του παιχνιδιού τον επιβάλλει η ίδια η Ρεάλ λόγω εμπειρίας και ταλέντου των guard της.

      Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω πως υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη που να έχει ένα αντίστοιχο μπάκορτ σε θέματα οξυδέρκειας,ταχυδύναμης,δημιουργίας και εκτέλεσης.

      Και μόνο που ο Σέρχιο όντας ο έκτος παίκτης της Ρεάλ καταφέρνει να έχει τα καλύτερα νούμερα απο στατιστικής άποψης στην ιστορία της Ευρωλίγκα είναι πολύ σημαντικό.

      Ακόμη και εαν μια ομάδα προσπαθήσει να παίξει πιό "σκληρά" την Ρεάλ τίθεται το εξής ερώτημα.Έχει το βάθος σε περίπτωση που χρεωθούν βασικά της στελέχη με φάουλ?

      Ακόμη και αυτό που μπορεί κάποιοι να θεωρούν ρέντα στα τρίποντα μπορεί να εξηγηθεί.Όταν τρίποντα σε αυτή την ομάδα μπορούν να βαράνε σχεδόν όλοι (Ρούντι, Γιούλ, Σέρχιο, Κάρολ, Ντάρντεν, Μίροτιτς, Ρέγιες, Μπουρούσης) ακόμη και εαν κάποιος δεν είναι στην μέρα του αυτό δεν συνεπάγεται οτι δεν θα βρεί σκόρ από άλλον παίκτη.

      Οκ το παιχνίδι της Ρεαλ ίσως ξενίζει, ίσως μπορεί να φέρνει και σε πιο ΝΒΑ επίπεδα λόγω υπερβολικών προσπαθειών τριών πόντων.Μην ξεχνάμε όμως το ταλέντο των παιχτών της και το βάθος του μπάκορτ.Φυσικό είναι να παίρνουν τις περισσότερες προσπάθειες και να στήνει ανάλογα επιθετικά plays ο Λάσο.

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Το πρόβλημα της Bayern είναι ότι πήγε να χτυπήσει τη Ρεάλ στο παιχνίδι της. Αν είχε έναν αμυντικό να σταματήσει ή να δυσκολέψει τον μούσια, τότε θα έμενε το περιφερειακό σουτ και οι ατομικές προσπάθειες. Ακριβώς αυτό που μπορεί να κάνει κατεξοχήν ο ΠΑΟ, και γι'αυτό λέω ότι θα δούμε διαφορετικό ματς. Άλλωστε το έχουμε ξαναδεί το έργο, δεν είναι κάτι καινούριο αυτό που λέω...

      Διαγραφή
    5. Αντώνη , η Bayern αυτο το παιχνίδι ξέρει να παίζει διοτι δεν γνωρίζει κάτι διαφορετικό λόγω και των παικτών που διαθέτει.

      Ο φετινός Παναθηναικός δεν είναι βέβαιο οτι θα μπορέσει να κοντράρει στα ίσια τη Ρεάλ όπως πέρυσι.
      Οι λόγοι είναι οι εξής : ούτε τα γρήγορα πόδια στα γκάρντ έχει φέτος σε αντίθεση με τη Ρεάλ , δεν έχει τον όγκο να σπρώξει στη ρακέτα όπως είχε πέρυσι ενω η Ρεάλ φέτος το απέκτησε και τρίτον δεν έχει το βάθος της Ρεάλ.

      Τα ματσαρίσματα φέτος δεν είναι και τα πιο εύκολα...
      Στην θέση 5 δεν έχουμε δεινόσαυρο για το όποτε παίζει ο Μεχρί, ο Λάσμε δεν μπορεί να παίξει στον όγκο τον Μπουρούση , και ο Μπατίστ σίγουρα δεν προλαβαίνει στα πόδια το Σλότερ.Οπότε εκέι ο Πεδουλάκης θα ψάξει για να ματσάρει τα κατάλληλα ζεύγη.

      Στο 4 μπορεί ο Γκίστ να πιάσει το Μίροτιτς , αλλα το ερώτημα είναι εαν θα επιλεχθεί για κάτι τέτοιο ή για το μαρκάρισμα του Ρούντι.Οπότε με Φώτση-Μασιούλις θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναικός το Μίροτιτς και το Ρέγιες.Αμφίροπα και αμφίβολα μαρκαρίσματα.

      Μπράμος-Ούκιτς-ΔΔ-Κάρυ θα πρέπει να κυνηγήσουν ανελέητα τους Κάρολ,Σέρχι,Λιούλ,Ντάρντεν,Ρούντι.Μακαρι να τα καταφέρουν αλλά δεν είναι εύκολη δουλειά αφού εαν δεν σε βοηθάνε τα πόδια σου τότε δεν ακολουθεί έυκολα και το μυαλό εκτος και εαν είσαι top class player όπως ο ΔΔ.Οι περιστροφές και οι αλλαγές μαρκαρισμάτων θα είναι μαρτύριο.

      Μιλάμε φυσικά για θεωρητικό σενάριο αφού για να προκύψει κάτι τέτοιο θα πρέπει ο Παο να τερματίσει 4ος.Εχουμε ακόμη πολύ ψωμι...

      Run TMC

      Διαγραφή
    6. Έχω την εντύπωση, ότι αν παίζανε οι δύο ομάδες (ΠΑΟ, Ρεάλ), με τον Rodriguez στην κατάσταση που φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή, είναι το ίδιο (αν όχι περισσότερο) επικίνδυνος με το VSpan, συνεπώς δεν βλέπω πώς μπορούν στον συγκεκριμένο παίκτη, να αλλάξουν τα μαρκαρίσματα, σε σχέση με αυτά στον VSpan, όταν παίζει ο ΠΑΟ με τον ΟΣΦΠ. Δηλαδή, από όσο μπορώ να καταλάβω, μόνο ο Gist θεωρώ ότι θα έκανε καλή δουλειά επάνω του. Το λέω αυτό με δεδομένο ότι τουλάχιστον χθες, ήταν άλλη ομάδα η Ρεάλ με και άλλη χωρίς τον Rodriguez. Βεβαια ο ΟΣΦΠ δεν έχει τρίποντο από τη θέση 5, οπότε θα ήταν πιό δύσκολο να βρεθούν οι σωστές ισορροπίες στην άμυνα του ΠΑΟ, αν έπαιζε με τη Ρεάλ.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    7. Έχει δηλαδή η ρεαλ τρίποντο από το 5;;;

      Διαγραφή
    8. Δεν έχει τον Μπουρούση με 6/12 στη Euroleague φέτος, και συνολικά με 70/195 σε όλη του την καριέρα στη Euroleague, και 133/392 συνολικά στις υπόλοιπες διοργανώσεις των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε στην καριέρα του (χωρίς να υπολογίσω την Ισπανία φέτος, γιατί δεν έχω τα νούμερα για εκεί)?

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=MAD&pcode=AQU&seasoncode=E2013

      Και επίσης, αν χρειαστεί, δεν μπορεί o Mirotic (2.08 και με 23/40 τρίποντα (57.5%) φέτος στη Euroleague) να παίξει και στο 5 σε συγκεκριμένα σχήματα, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τηε ομάδας του? Πώς παίζει ο Gist στο 5 όταν κριθεί από τον προπονητή του απαραίτητο? Ο ΟΣΦΠ ποιόν έχει? Και να θυμίσω ότι ο Πριντ φέτος στη Euroleague, έχει 5/30 τρίποντα. Πόσο καλύτερος από τον Μπουρούση είναι στο τρίποντο φέτος? Απλά ο Μπουρούσης, δεν χρειάζετε να πάρει πολλές προσπάθειες στο τρίποντο φέτος, γιατί η Ρεάλ στις θέσεις 1-4 είναι υπερπλήρης στον τομέα αυτό. Αν όμως χρειαστεί να πάρει προσπάθειες, μπορεί κανείς να τον αφήσει να σουτάρει ανενόχλητος? Με την Έφες είχε 3/3.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    9. Προφανώς η Bayern έπαιξε το παιχνίδι που ξέρει, δεν είπα ότι ήθελε και μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Απλά η Ρεάλ είναι καλύτερη σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Από την άλλη όμως, ο ΠΑΟ έχει εντελώς διαφορετικό στυλ, το οποίο είναι ακριβώς το αντίδοτο σε αυτό που κάνει η Ρεάλ. Όποιος λοιπόν καταφέρει να επιβάλλει το δικό του στυλ, αυτομάτως παίρνει το πάνω χέρι, αφού ο άλλος δεν μπορεί να ακολουθήσει, αφού δεν του ταιριάζει το "αντίπαλο" στυλ. Έχουμε ξαναδεί ακριβώς το ίδιο έργο, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε πως περίπου πηγαίνουν αυτά τα παιχνίδια.

      Αυτό που είπα στο πρώτο post έχει να κάνει με την μονοδιάστατη συμπεριφορά της Ρεάλ. Δεν είναι π.χ. όπως η προπέρσινη Μπάρτσα, που είχε τρομερή ποικιλία στο παιχνίδι της (από στατικό/αργό 5x5 μέχρι "τρεχάτε ποδαράκια μου"). Γι'αυτό και τα ματς Μπάρτσα-ΠΑΟ ήταν οι καλύτερες σειρές που έχει δει η Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Αν λοιπόν της Ρεάλ της κόψεις το ρυθμό της και βρεις ένα τρόπο να περιορίσεις (όχι να σταματήσεις, δεν χρειάζεται) τον μουσάτο, και φυσικά ελέγξεις rbs και ρυθμό (για να μην τρως αιφνιδιασμούς), τότε αυτομάτως έχεις τον πρώτο λόγο.

      Προφανώς easier said than done, αλλά ξαναλέω ότι αυτό ακριβώς είναι το στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟ, και γι'αυτό αν και εφόσον φτάσουμε σε τέτοια ματς, βλέπω διαφορετική έκβαση από ότι το χτεσινό. Και όπως ήδη έχουμε δει, σε τέτοια -αμυντικά- τεχνάσματα ο RG είναι πολύ καλός, και έχει και τα εργαλεία για να πετύχει το σκοπό του.

      Διαγραφή
    10. Συμφωνώ μαζί σας. Αν αναφέρεστε σε μένα, εγώ απάντησα στον Run TMC 2.52pm. Σαφώς, αν ο ΠΑΟ ελέγξει το ρυθμο του αγώνα, και παιξει την άμυνα του 4ου δεκαλέπτου με τη Λαμποράλ, για 40 λεπτά, τότε πολύ δύσκολα θα ανταποκριθεί η Ρεάλ. Σε μονο αγώνα, δεν υπάρχει πιστεύω πρόβλημα, σε best-of-five όμως, όπως με τη Barcelona, θα μπορέσει ο ΠΑΟ να παίζει αυτή την άμυνα, 40 λεπτά, κάθε 2-3 ημέρες με 8 ουσιαστικά παίκτες? Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να ξερω τί θα γίνει. Αλλά ας δούμε πρώτα αν θα παίξουν, γιατί το Ρεάλ - ΠΑΟ, ομολογώ ότι το βλέπω λίγο δύσκολο να γίνει στα play-off, τουλάχιστον από τις θέσεις Ρεάλ 1, ΠΑΟ 4, όπως υποθέτουμε μέχρι τώρα, ότι μπορεί να συναντηθούν. Προσωπικά δεν ξέρω ακόμη αν η Ρεάλ θα κρατήσει την πρώτη θέση (μέχρι τώρα στο TOP-16, έπαιξε μόνο με Partizan, Galatasaray (εντός) και Baeyrn (εντός), και έχει ακόμη να παίξει με CSKA, Macabbi και Kuban) ή ότι ο ΠΑΟ θα βγει τέταρτος (έγω όπως τον βλέπω, πιστεςύω ότι μπορεί να βγει στις παραπάνω θέσεις). Ας περιμένουμε να δούμε τί θα γίνει, γιατί τώρα αρχίζει το ενδιαφέρον στην υπόθεση.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    11. Όλη η Ευρώπη τρέμει το δολοφονικό τρίποντο του Γιάνναρου. Όλοι οι Ευρωπαίοι κόουτς στήνουν τα αμυντικά τους πλάνα με τέτοιο τρόπο ώστε να σταματήσουν το δολοφονικό ένστικτο αυτό του τριποντάκια που μετά τον Καπόνο είναι ό,τι πιο κοντινό σε ολ-σταρ 3p σουτερ.

      Συγγνώμη για την ειρωνία, αλλά βρε παιδιά, όταν λέτε πως ο Μπουρούσης, με 12 σουτ σε 11 ματς (ουτε καν 1 σουτ ανα ματς) αποτελεί κίνδυνο από το τρίποντο, μαλλον τρολλαρετε.

      Διαγραφή
    12. Βλέπω έχει γίνει της "μόδας" να κράζεις τη Ρεάλ και να κάνεις την...πρωτοτυπία να πεις ότι "θα κάνει κοιλιά,θα χάσει από σοβαρή ομάδα,στα κρίσιμα όπου οι κ*λοι σφίγκουν και ο κλοιός στενεύει θα δούμε τι πουλιά πιάνει κλπ." για να το παίξεις ψαγμένος.

      Διαγραφή
    13. σορυ, 1,0κατι σουτ σε καθε ματς για να μην λεω ανακριβειες

      Διαγραφή
    14. Peris, προσωπικά δεν κράζω τη Ρεαλ, ίσα ίσα που τη θεωρώ αδιαμφισβητητο φαβορι για την Ευρωλίγκα. Αν είχε έναν σοβαρό σεντερ -πχ Χαινς -θα το έπαιρνε από τώρα, ουτε που θα θελαν να κατεβουν οι αντιπαλοι. Αλλα δεν εχει Χαινς, εχει Μπουρουση.

      Διαγραφή
    15. Θεωρώ πως η Ρεάλ αξίζει το credit που της αναλογεί δεδομένων των αποτελεσμάτων και των καταστάσεων. Δεν σημαίνει πως επειδή δεν έχει τον σέντερ πρώτης γραμμής δεν είναι φαβορί.Έχει όμως βάθος που δίνει χρόνο και ξεκούραση στους υπόλοιπους παίχτες.

      Η πυραυλοκίνητη Μακάμπι των Σάρας-Πάρκερ σήκωνε κούπες με μοναδικό αξιόλογο ψηλό τον Βούισιτς.Ο Παναθηναικός σήκωσε κούπα με κρυφό χαρτί το Λάζο.Η Μπάρτσα του Μποντι είχε ψηλούς τον Φούτσκα και τον Φέμερλινγκ(!!) ενω η Ζαλγκίρις που όλοι θαυμάσαμε με τον Ζουκάουσκας και το Ζίντεκ.

      Με αυτά θέλω να πω πως ο τελικός είναι ΕΝΑΣ αγώνας.Και εκεί γίνονται όλα.Εαν όμως σε μια σειρά 5 αγώνων δεν έχει βάθος κάποια στιγμή αυτό θα φανεί.Και εαν η Ρεαλ πέσει με κάποιον από τους αιώνιους θα φανεί περισσότερο.

      Run TMC

      Διαγραφή
    16. Κι εγώ ρε παιδιά κατά βάθος αν με βάζατε να ποντάρω σε κάποια ομάδα δε θα έλεγα τη Ρεάλ(με πολύ βαριά καρδιά θα έλεγα Μπάρτσα αν η φετινή βασίλισσα δεν αποδειχθεί λερναία ύδρα) για κούπα,αλλά το να βρίσκει κανείς συνέχεια αρνητικά σε μια ομάδα που έχει 30-0 σε όλους τους θεσμούς χωρίς καν να απειληθεί είναι τουλάχιστον γραφικό.Κι εγώ να σου πω την αλήθεια εκεί πιστεύω ότι μπορεί να κριθεί το θέμα...Σε μια περίσταση όπου η Ρεάλ θα μπλοκάρει να παράγει στο σετ(γιατί αυτό είναι το πρόβλημα της,παρότι υπάρχει ο εξαίρετος πλέιμεικερ και οι πολλοί σκόρερ,η ομάδα έχει πολύ περιορισμένο playbook) και ο αντίπαλος θα αξιοποιήσει τα ποιοτικότερα και ανώτερα πιθανώς 5άρια που θα έχει μπορεί να την κερδίσει τη Ρεάλ.Κανείς δεν τη λέει ανίκητη.

      Από την άλλη όμως δεν υπάρχει λογική σε ρήσεις στιλ "Τουρλουμπούκι που τρέχει και σουτάρει είναι η Ρεάλ,μόνο τρανζίσιον.Μια ομάδα του σετ όπως ο Πάο αν επιβάλλει τον ρυθμό της την έχει...".
      Δηλαδή βλέπω μια έντονη τάση απαξίωσης του γρήγορου παιχνιδιού και του τρανζίσιον σε κάθε ευκαιρία.Έχω ξαναπεί ότι δεν υπάρχει καλό και κακό στο θέμα προσανατολισμού στο ρυθμό του παιχνιδιού.

      Διαγραφή
    17. Peris, η απάντηση στο ερώτημά σου είναι "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"...

      Διαγραφή
  28. Πραγματικά αξιοσημείωτο το rotation του Λάσο. Μου έκανε εντύπωση από την αρχή που παρακολούθησα το ματς το πόσο πιστά ακολουθούσε το πλάνο του για τη διαχείριση του υλικού ακόμα και όταν η Bayern ήταν μπροστά και κοντά στο σκόρ. Για παράδειγμα ο Mirotic έμεινε εκτός σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο.

    Το σημείο που υστερεί η Real είναι η δύναμη, όχι η ταχυδύναμη τομέας στον οποίο είναι η καλύτερα προπονημένη ομάδα αλλά τα καθαρά μούσκουλα κυρίως κάτω από την ρακέτα. Βέβαια μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει καταφέρει να περιορίσει το up tempo παιχνίδι της και να την οδηγήσει στο physical game στο post, βλέπεις όταν έχει να κυνηγάς τους δαίμονες στην περιφέρεια 40 λεπτά στερεύει δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο.
    Ότι και να πούμε μέχρι στιγμής χαίρεσαι να την βλέπεις αυτή την ομάδα!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι εξαιρετική η Ρεάλ. Η μόνη αδυναμία της είναι στους ψηλούς όπου πλην Μιροτιτς οι υπόλοιποι είναι μετριότητες.

      Διαγραφή
    2. Ο Reyes και ο Μπουρούσης είναι μετριότητες?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. Παίδες μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.Όχι και μετριότητες η φρόντκορτ της Ρεάλ.
      Ας δούμε την συγκριση των τεσσάρων βασικότερων ψηλών Ρεάλ - Ολυμπιακού - Πάο.
      Τι σκοράρουν και τι κατεβάζουν σε ριμπάουντ ανα παιχνίδι φέτος στην Ευρωλίγκα και οι τέσσερις μαζι.

      Ρεάλ:Μπουρούσης-Σλότερ-Μίροτιτς-Ρέγιες:35,2 Πόντους και 20 ριμπάουντ ανα παιχνίδι
      Ολυμπιακός:Σίμονς-Ντάνστον-Πρίντεζης-Πέτγουει:30,4 Πόντους και 18,6 ριμπάουντ ανα παιχνίδι
      Παναθηναικός:Λάσμε-Μαυροκεφαλίδης-Γκίστ-Φώτσης:28,9 Πόντους και 14,3 ριμπάουντ ανα παιχνίδι

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή, Αλέξη, πέρσυ εσύ με τον Χαινς φοβήθηκες το Σλότερ στον τελικό; Ή τον Ρεγιες; Η μήπως ανησυχείς απέναντι στο Γιάννη τον Μπουρούση που είναι ικανός να φάει τάπα από το στεφάνι; LOL έλα τώρα.

      Η δύναμη της Ρεαλ είναι η περιφέρειά της+ό,τι σκοράρει μπροστά ο Μίροτιτς (γιατί στην άμυνα είναι ανύπαρκτος)

      Διαγραφή
    5. run τα στατιστικα αυτα αδικουν τον Παο,δεν εχουν καμια σχεση τα δυο τελευταια παιχνιδια με τον πρωτο γυρο.(βλεπε Λασμε)

      Διαγραφή
    6. Φίλε ανώνυμε δεν ξεχώρισα παιχνίδια.

      Μπορεί να τον αδικούν αλλα δείχνουν όμως κάποιες γνωστες σε όλους μας αλήθειες.

      1)Ο παναθηναικός δυσκολεύεται να βρεί πόστ παιχνίδι και σκορ από τους 4 πιο ψηλούς του πάιχτες.
      2)Είναι καθαρά αμυντικογενής ομάδα και βασίζεται πιο πολύ επιθετικά στην περιφέρειά του και σε χαμηλότερα σκορ.
      3)Πιθανόν η Ρεαλ μεχρι σήμερα να συνάντησε πιο εύκολους αντιπάλους (σε θέμα ψηλών) και να την ευνοεί η στατιστική.

      Παρόλα αυτά η στατιστική δεν λέει (στο επιθετικό κομάτι τουλάχιστον) ψέμματα.Δεν αποδίδεται απόλυτα η αμυντική προσπαθεια των παιχτών.Το ξέρω.Αλλα από τα ριμπάουντ αλά και το σκοράρισμα φαίνεται οτι υπάρχει κάπου ένα θεματάκι.

      Run TMC

      Διαγραφή
    7. Προς Run TMC

      Πολύ σωστά. Επειδή πάιζει ρόλο κα το πόσα λεπτά έπαιξαν για να επιτύχουν αυτές τις επιδόσεις, παραθέτω και τις μέσες τιμές των ranking και χρόνων συμμετοχής αυτών των 4 παικτών

      Real: PIR 12,45 Time: 18.25 min.
      OSFP: PIR 9.22 Time: 18.75 min
      PAO: PIR 8.55 Time: 18 min

      Όμως, ο Mejri της Ρεάλ είναι σημαντικότερος από τον Slaughter συμφωνα με τα νούμερα. Δηλαδή,

      Mejri: 12min, PIR 7.2, Points 4.6, Rebs 4.2 Blks 1.1
      Slaughter:14min, PIR 5.1, Points 4.1, Rebs 2.7, Blkls 0.5.

      Επίσης στους ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, έχουν πάρει πολύ χρόνο και τα πανε πολύ καλά στο 4, οι Maciullis και Πέρπε, οπότε η θέση 4 είναι λίγο συγκεχημένη ως προς αυτά τα στατιστικά.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    8. Αλέξη σπάνια θα δείς στο 4 Περπέρογλου ή Μασιούλις και εαν το δέις αυτό θα είναι για ελάχιστο χρόνο και για συγκεκριμένα στοχευμένες επιθέσεις-άμυνες.

      Ο Παναθηναικός χαρακτηριστικά μιας και το συζητάμε όποτε παίζει με Γκίστ στο 5 θα βάλει Φώτση δίπλα του στο 4 , ενώ όποτε έπαιζε ο Σίμονς έπαιζε με 4 πάντα ή τον Πρίντ ή τον Πετγουει (προ τραυματισμού)

      Run TMC

      Διαγραφή
    9. Προς ανώνυμος 4.24 πμ

      Εγώ, χαριτολογώντας, αν έβλεπα μπροστά μου το Slaughter (2.04) να με παίζει άμυνα, θα έφευγα τρέχοντας, άρα μάλλον τον φοβάμαι. Τώρα για τον Hines (1.98), εγώ πώς να ξέρω αν αυτός τον φοβήθηκε? Μόνο ο ίδιος το ξέρει αυτό. Εγώ πάντως, μεταφορικά, στον τελικό, φοβήθηκα τον Begic που στο 1ο δεκάλεπτο είχε κάνει 3-4 κοψίματα και σχεδόν μας έκλεισε το σπίτι (που λένε).

      Ο Reyes, αν δεν κάνω λάθος, είναι ένας από τους κορυφαίους στα επιθετικά rebound, στη Euroleague, και εκτός από αυτά που έκανε στον τελικό, ο ΠΑΟ πώς κέρδισε στον ημιτελικό τον ΟΣΦΠ?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    10. Να συμπληρώσω στο προηγούμενο, ότι εγ προσωπικά, μετά τον Mirotic, θεωρώ τον Reyes , μακράν τον ποιοτικότερο ψηλό τηε Ρεάλ.
      Παρεπιτπόντως, στη Euroleague φέτος και μέχρι τώρα έχουμε:

      Reyes: 17 min, PIR 13.5
      Dunston: 24 min, PIR 14.7
      Bourousis: 19 min, PIR 12.8
      Lasme: 20 min, PIR 11.5
      Gist: 25 min, PIR 11.1

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    11. Προς Run TMC 5.27pm

      Δεν είμαι σίγουρος πόση ώρα, παίζει ο Macioulis στο 4 στον ΠΑΟ, αλλά ο Πἐρπε από το Δεκέμβριο, αρχικά με την απουσία του Print λόγω τιμωρίας, και τώρα του Petway, όχι απλώς παίζει, αλλά κάνει υπερωρίες στο 4. Για αυτό η ομάδα πήρε και τον Moun, γιατί να μην ξετιναχτούν ο Πριντ και ο Πέρπε στο 4, αφού ο 2ος παίζει φυσικά (και κανονικά) στο 3.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    12. Είχα ξεκάσει το in-the-game.org. Δέστε στους παρακάτω συνδέσμους τί έκαναν οι δύο παίκτες (Πέρπε, Maciulis) στη Euroleague στις θέσεις 3-4.

      http://www.in-the-game.org/stats.php?season=2014&league=EL&player=PERPEROGLOU,%20STRATOS&level=player&sub=bypos

      http://www.in-the-game.org/stats.php?season=2014&league=EL&player=MACIULIS,%20JONAS&level=player&sub=bypos

      Ο Maciulis έχει παίξει και 2 λεπτά στη θέση 2.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    13. Στον παρακατω σύνδεσμο θα βρείτε τί σημαίνουν οι ορολογίες και συντομεύσεις στα στατιστικά.

      http://www.in-the-game.org/glossary-for-detailed-stats/

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  29. Μερικές παρατηρήσεις για τη Ρεάλ για να μην χάσουμε την ουσία :

    1. Παρά τις όποιες ενστάσεις είχαμε όλοι για την περσινή ομάδα, η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Τίτλος στην ACB και φιναλίστ της Ευρωλίγκας μετά από πολλά χρόνια. Μάλιστα, στον τελικό η Ρεάλ έχασε σε ένα ματς που πήγε στον δικό της ρυθμό. Απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες την Μακάμπι στα play off και την μισητή αντίπαλό της Μπάρτσα στον ημιτελικό.
    2. Ο Λάσο διανύει την 3η χρονιά του στην ομάδα και άρα και πιο έμπειρος είναι και καλύτερα διαχειρίζεται το ρόστερ.
    3. Σε σχέση με πέρσι υπάρχουν μόνο δύο αλλαγές στο ρόστερ που είναι αρκούντος ποιοτικές. Μάλιστα, οι νέοι παίκτες έχουν προσαρμοστεί στο ρόλο τους συντελώντας στην δημιουργία της απαιτούμενης χημείας με ένα βαθύ ρόστερ και ισορροπημένο rotation.
    4. Έχει στην πιο ώριμη και παραγωγική ηλικία τους σημαντικότερους παίκτες της.
    5. Έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και συνοχή μετά από αρκετά χρόνια στην αφάνεια και μετά από συνεχόμενες εκτεταμένες αλλαγές σε ρόστερ και τεχνικό team.
    6. Είναι τεράστιο club, με βαριά φανέλα και ιστορία.

    Όλα αυτά δεν συνεπάγονται, σε καμία περίπτωση, ότι θα πάρει την Ευρωλίγκα. Οι ομάδες είναι δυναμικοί οργανισμοί που οι αλλαγές και τα απρόοπτα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μπορεί η ομάδα να κάνει κοιλιά στα play-off και να δει το F4 από την τηλεόραση. Μπορεί να της προκύψει ένας τραυματισμός που θα την βρει απροετοίμαστη και να διαταράξει τη χημεία της. Πολλά μπορούν να συμβούν. Θυμίζω το τρένο της ΤΣΣΚΑ του Ίβκοβιτς πριν μερικά χρόνια.

    Με βάση, όμως, τα τωρινά δεδομένα,το δείγμα 3 μηνών περίπου και παρά το γεγονός ότι τα δύσκολα είναι μπροστά δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι η Ρεάλ είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

    Νομίζω ότι οι ενστάσεις των περισσότερων είναι βασισμένες στην κακή εικόνα της ομάδας στον β’ γύρο του περσινού top-16 και τον απόλυτο εγκλωβισμό της και στα 4 περσινά ματς με τον ΠΑΟ. Δεν αποκλείεται να δούμε το ίδιο έργο και φέτος. Οι πιθανότητες, όμως, με βάση την μέχρι τώρα εικόνα των ομάδων δεν προοιωνίζουν κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ρεαλ δεν εχει καμια διαφορα απο την περσινη ρεαλ. το ιδιο πραγμα ειναι.ζει και αναπνέει απο το τρανζισιον παιχνιδι και τις ατομικες ενεργειες των σερχιο και ρουντι.
      οι προσθηκες της ειναι ο νταρντεν που δεν παιζει σχεδον καθολου και ο μπουρουσης που ειναι μπουρουσης.
      οταν λοιπον θα ερθουν τα δυσκολα,εχω την εντυπωση οτι ο σλοτερ οπως και περισυ θα ειναι ο βασικος της ψηλος(δηλαδη αυτος που θα τελειωνει τα παιχνιδια) και οταν θα συναντησει την κρισιμη στιγμη μια ομαδα που θα της κοψει τον ρυθμο,θα παει παλι κουβα.
      αυτο που ειναι τρομερα αξιοσημείωτο στην περιπτωση της,ειναι οτι δεν εχει κανενα τραυματισμο εδω και 2-3 χρονια.
      ολες οι ομαδες εχουν απωλειες και η ρεαλ τιποτα.
      επισης μου κανει εντυπωση ο λασο.
      μιλαμε ο τυπος κοπανιεται στους διαιτητές σαν να μην πω τι,κανει κατι γκριματσες γραφικες,μιλαμε για χαμηλοτατο επιπεδο προπονητη και χαρακτηρα ανυπαρκτο.
      gskordak

      Διαγραφή
    2. Γεια σου μούτρο gskordak. Μπορεί να μην συμφωνούμε πάντα αλλά το στυλ που γράφεις είναι μοναδικό, ρε μπαγάσα!!!
      Πάμε τώρα στις διαφωνίες μου.

      Ο Ντάρντεν δεν παίζει καθόλου. Παίζει αλλά έχει περιορισμένο ρόλο στην επίθεση. Πού να πάρει προσπάθεια ο άμοιρος όταν έχει μέσα Ρούντι, Γιούλ, Κάρολ, Μίροτιτς και σία. Αν περισσέψει κανένα σπόρι το τσιμπάει. Στην άμυνα, πάντως, είναι σημαντικός και σίγουρα είναι πιο χρήσιμος από τον μορφονιό τον Σουάρες.

      Ο Μπουρούσης είναι Μπουρούσης. Ρε φίλε, μήπως τον αδικείς τον Γιάνναρο; Έχει πατήσει τα 30 και νομίζω ότι έχει πήξει λίγο το μυαλό του. Δεν λέω ότι θα κάτσεις να ανοίξεις φιλοσοφική συζήτηση μαζί του αλλά όσο να πεις έχει ωριμάσει. Και ξέρεις από πού το συμπεραίνω; Όταν έκλεισε στη Ρεάλ το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι με την πρώτη ευκαιρία θα αρπάξει από το λαιμό τον Ρούντι ή θα πλακώσει στα χαστούκια τον Γιούλ. Μέχρι τώρα είναι κύριος. Και μην μου πεις ότι αφού η ομάδα κερδίζει είναι όλα ΟΚ γιατί θα σου επιστρέψω το «ο Μπορούσης είναι Μπουρούσης».

      Τώρα για το Λάσο. Ναι συμφωνώ είναι γραφικός ώρες ώρες. Αλλά σκέψου ότι του ανανέωσαν το συμβόλαιο, είναι 3 χρόνια στην ομάδα και την έχει πάει πολύ καλύτερα από τ ον πολύ Μεσίνα. Από την άλλη, οι αντιδράσεις όλων των Ισπανών παικτών της Ρεάλ είναι του ίδιου επιπέδου. Π.χ. παρατηρούσα χθες τον Γιούλ όταν πήγε στον πάγκο στο 1ο δεκάλεπτο μετά από 3ο φάουλ. Το τι καντήλια έριχνε και για πόση ώρα δεν φαντάζεσαι.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...

      ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΤΑ 70% ΜΕ ΤΟΝ gskordak ΚΑΙ ΚΑΤΑ 30% ΜΕ ΤΟΝ 77...

      Η ΡΕΑΛ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΣΥ, ΑΠΛΑ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΓΚΙΤΣ...ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ (ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ Νο1 ΣΕΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ) ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ...

      ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΣΟΒΑΡΟ...

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟ, ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ!!! (ΧΑΧΑΧΑ)...ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΚΟΟΥΤΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΡΑΧΤΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...

      ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΕΣΣΙΝΑ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    4. Ο Ντάρντεν ναι μεν δεν έχει μεγάλο μερίδιο στις επιθετικές εκδηλώσεις της ομάδας,αλλά είναι εξαιρετικά αθλητικός και συμβάλλει πολύ σαν ρολίστας στην ενέργεια που βγάζει η ομάδα στο παρκέ.
      Ο Μπουρούσης παιδιά σίγουρα είναι παίκτης με αδιαμφισβήτητη ποιότητα.Έχει όμως αμφίβολο χαρακτήρα(και δεν εννοώ φυσικά του στιλ 'κακό παιδί') και δεν ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες του σύγχρονου μπάσκετ κάτι που τον μειώνει λίγο(όπως πχ. άμυνα και ταχύτητα επιθετικής εκδήλωσης-έχει παρόλα αυτά εξαιρετική επαφή με το καλάθι για τη θέση).

      Ο Λάσο εμένα δεν μου αρέσει σαν στιλ προπονητή και ομάδας,αλλά πρέπει τουλάχιστον να του αναγνωρίσουμε ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.Και πέρα από αυτό είναι πολύ καλός στο κομμάτι coaching που θα τον χρειαστεί στα μεγάλα η Ρεάλ.Έχει σωστές παρεμβάσεις στο παιχνίδι και ανάλογα τρικ.

      Διαγραφή
    5. gskordak Η περιγραφη σου για τον Λασο δεν διαφερει και παρα πολυ απο τον MrB στα ελληνικα παιχνιδια εναντια στον ΠΑΟ ;)

      Διαγραφή
  30. Παρεπιπτόντως, δεν έχουν το θεό τους στη Euroleague. Το σημαντικότερο παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής για τον F όμιλο (Galatasaray - Kuban), πήγαν και το έβαλαν να ξεκινάει περίπου στο ημίχρονο του ΟΣΦΠ - Barcelona. Τουλάχιστον θα δούμε το 2ο ημίχρονο του αγώνα της Πόλης.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΖΙΜ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΡΑΒΑΝΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΝΕΙ Ο ΠΡΙΝΤ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 4, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΠΕ, ΕΝΩ Ο ΚΟΛΛΙΝΣ (Ή Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ) ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ 3 (ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΨΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΠ ΚΑΙ ΑΜΠΡΙΝΕΣ...

    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΔΥΜΟ ΣΕΝΤΕΡ (ΚΥΡΙΩΣ ΝΤΑΝΣΤΟΝ - ΣΙΜΜΟΝΣ) ΕΙΔΙΚΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ?

    ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΩΝ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Όχι δε βλέπω καθόλου σχήμα με 2 ψηλούς. Θα μικρύνει πολύ ο χώρος στην επίθεση του ΟΣΦΠ. Δε παίζει έτσι ο Μπαρτζώκας. Εγώ έω, γιατί να μην ακολουθήσει η Μπάρτσα την ελληνική ομάδα?

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ, ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΟ 3...

      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  32. Με την Ευρωλίγκα στην υπάρχουσα μορφή, το να μιλά κανείς για "φαβορί" δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων/ διεκδικητών και τέλος. Αν ο τίτλος κρίνονταν σε σειρά παιχνιδιών αλα ΝΒΑ, τότε ναι, μπορούμε να μιλάμε για φαβορί και αουτσάιντερ. Τώρα, αρκεί μια κακή βραδιά δική σου, μια σούπερ του αντιπάλου ή μια ομάδα που θα σε ξαφνιάσει, ειδικά αν δεν την έχεις συναντήσει κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, και βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα παρέα με το αήττητο σερί. Οχι ότι η Ρεάλ δεν μπορεί να πάει τρένο μέχρι το τέλος ( η περιβόητη/ αναμενόμενη "κοιλιά" μιας ομάδας έχει καταντήσει ΤΟ κλισέ, λες και πρέπει σώνει και καλά να περάσει από τέτοια φάση), αλλά "φαβορί" σε διοργάνωση της μιας βραδιάς σε καμία περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Θα συμφωνήσω σχετικά με το σχόλιό σου για τη διοργάνωση (χωρίς να το θεωρώ απαραίτητα κακό ότι όλα κρίνονται σε έναν τελικό, έχει το ενδιαφέρον του κι αυτό), αλλά θα διαφωνήσω σχετικά με την «κοιλιά». Θεωρείται δεδομένο (από τους ειδικούς) ότι κάθε αθλητής (και ομάδα κατ΄ επέκταση) δεν μπορεί να είναι σε «φόρμα» σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Εκτός από το γεγονός ότι το βλέπουμε καθημερινά σε όλα τα αθλήματα, έχει τύχει να διαβάσω σε βιβλίο πανεπιστημίου σχετικά με αυτό. Οπότε όλες οι ομάδες θα κάνουν ή έχουν ήδη κάνει ντεφορμάρισμα.
      Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο κάθε αθλητής δεν θα μπορεί να πάρει τα πόδια του, ούτε ότι η κάθε ομάδα θα κάνει απαραίτητα ήττες και κακές εμφανίσεις. Ίσως δηλαδή και η Ρεάλ να έχει ήδη περάσει από αυτό το στάδιο και να μην φάνηκε σε εμάς.

      Μίμης.

      Διαγραφή
  33. Καλησπέρα στα παιδιά.. Θα είμαι, όποιος θέλει μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Jimάρα, καλησπέρα.
    Τί παίζει με Λάμπε;
    Ο Ζοτς πάει για την παλιά του καψούρα τον Ντε Kολό. Ισχύει ή είναι αρβύλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπερα
    πιστευεις θα αποκτηθει καποιος παικτης στον παο ?(μετα το τελος του 1ου γυρου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικαιωμα στην συνεχεια της ευρωλιγκας εχει οποιος ερθει απο ομαδα εκτος τοπ16?

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα 77. Κάτι παίζει.. Θα δούμε, ο Λαμπέ είναι δυσαρεστημένος. Ο μάνατζερ του Ντε Κολό και η Φενέρ έχουν διαψεύσει. Είναι παίκτης που μπορεί μαζί με Πρέλντζιτς να κάνει παπάδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως. Αν τον πάρει ο Ζοτς λύνει τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχει στα γκάρντ. Ταιριάζει και κουμπώνει με όλους.
      Με τον άλλο τον τουρίστα τον Πάργκο, τί γίνεται;

      Διαγραφή
    2. Φέτος και να τον υπέγραφε θα είχε αμυντικό θέμα. Του χρόνου με πιο έτοιμο τον Σιπάχι θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον. Δε φταίει ο Πάργκο 77. Τα έχουμε πεί..

      Διαγραφή
  37. μπορει ο παναθηναικος να παρει παιχτη που παιζει ακομη στην ευρωλιγκα;ας πουμε τον λαμπε και να τον χρησιμοποιησει αμεσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. jim yparxei kanena metagrafiko neo gia pao?exei parei kati t auti s?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Jim είπες πιο πάνω ότι κάτι παίζει με Λάμπε.
    Μπορείς να μας πείς κάτι παραπάνω κ δεν θα το πω σε κανέναν , θα μείνει μεταξύ μας!!!
    Σοβάρα τώρα ρε φίλε πες μας έστω κ κάτι λίγο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, εννοούσα ότι όντως κάτι παίζει μεταξύ Λαμπέ-Μπάρτσα. Ο Πασκουάλ τον έχει κάνει πολύ στην άκρη ένα μήνα τώρα, γύρισε και ο Λόρμπεκ.. Σας το έχω ξαναπεί.

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα Jim. Ερώτηση καθαρά θεωρητική: ο Μπράιαντ της Μπάγερν θα ταίριαζε στον Παναθηναϊκό; Αμυντικά είναι ένα δράμα, αλλά κατεβάζει ΟΛΑ τα αμυντικά ριμπάουντ και έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι ΚΑΙ από μακριά. Να μην προσθέσω ότι είναι και cult φιγούρα που θα τρελάνει την εξέδρα...

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι. Όχι, κατά τη γνώμη μου, δε χρειάζεται κάτι τέτοιο η ομάδα του Πεδουλάκη.

      Διαγραφή
  41. Ευχαριστώ για την απάντηση Jimako!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ρε παιδια, τι σκορποχωρι ηταν αυτο? Το 95% των επιθεσεων του ΟΣΦΠ ηταν απο τη θεση του τριποντου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Απλα τα πραγματα...
    Αυτα που ηξερε ο Οσφπ να γυριζει τα ματς παντα στο τελευταιο 10λεπτο,ακομα και στον τελευταιο δευτερολεπτο,οπως με Ζιελοβα Γκορα κτλ ,σε ομαδες με φανελα δεν περνανε....
    Στο 1 δεκαλεπτο ηταν καλος...Μετα....Σφιξανε τα πραγματα.Ενα απο τα θεματα του Οσφπ ειναι οτι δεν εχει διαρκεια στα ξεσπασματα του.
    Καλη επιτυχια στην Παναθα αυριο!!
    Καληνυχτα σε ολους!!

    Δημητρης Gloucester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σχετικά άνετα η Barca και χωρίς να βρεθεί σε καλή ημέρα πέρασε απο το ΣΕΦ αν και δεν την βλέπω να πατάει πολύ γερά επιθετικά. Ο Ολυμπιακός είναι φανερό οτι πλέον στερείται επιλογών στο ρόστερ του λόγω και των γνωστών απουσιών αλλά πιστεύω οτι θα ανακάμψει, έχει άλλωστε ένα σχετικά βατό σερί τριών παιχνιδιών στην Ευρωλίγκα μέχρι να πάει στο ΟΑΚΑ για τον πόλεμο. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα είναι κατα τη γνώμη μου αδιάφορο και η ήττα θα κοστίσει πολύ περισσότερο στον ΠΑΟ τη δεδομένη στιγμή παρά στον ΟΣΦΠ και απο αυτή την άποψη θεωρώ οτι θα ήταν καλό να το διαχειριστούν ως ένα σχετικά αδιάφορο παιχνίδι στο οποίο παίζεται ολίγον γόητρο και τίποτα παραπάνω (γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει). Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσουν στον ΟΣΦΠ είναι να πάρουν πολύ σοβαρά τα επόμενα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα γιατί στην διαχείριση της ψυχολογίας στον πάγκο της ομάδας υπάρχει θέμα και ένα δύο άσχημα αποτελέσματα μπορούν να δημιουργήσουν πολύ σοβαρό πρόβλημα για το υπόλοιπο της σεζόν. Προσωπικά θεωρώ οτι ο Ολυμπιακός δεν έκανε κακή στελέχωση (με εξαίρεση τον Petway) αλλά το σχετικά μονοδιάστατο μπάσκετ που λανσάρει ίσως να μην είναι το ιδανικό για κάποια απο τα μέλη του ρόστερ του. Και κατα τη γνώμη μου οι συνεχόμενες νίκες μετά απο κακές εμφανίσιες και τις trademark πλέον ανατροπές του ίσως μασκάρεψαν λίγο υπερβολικά καλά τις αδυναμίες του. Παρά την τέταρτη ήττα στα τελευταία 6 παιχνίδια πάντως και ακόμα και αν αυτό το σκορ γίνει 5/7, χρόνο έχει αρκεί να κάνει μια σχετικά καλή διαχείριση στα αμέσως επόμενα παιχνίδια. Λίγη ψυχραιμία, λίγη αυτοκριτική και λίγο λιγότερες δικαιολογίες και όλα θα πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψιλοαναμενόμενη η ήττα σήμερα,είναι φανερό ότι ο Όσφπ είναι σε φάση αυτοάμυνας.Βέβαια εύκολη δεν τη λες την επικράτηση της Μπάρτσα.την οποία πιστεύω πολύ για φέτος(ειδικά αν αυτός ο Λόρμπεκ φιλοτιμηθεί να ανεβάσει στροφές,αν και οι καιροί φαίνεται να τον αφήνουν πίσω...).
      Συμφωνώ κι εγώ,πιστεύω θα συνέλθει ο Όσφπ αλλά δεν είναι κι εύκολο πράγμα.Σίγουρα χρειάζεται μια έξτρα ένεση για να ανέβει,είτε από τις μεταγραφές,είτε από επιστροφές είτε από μια αποκάλυψη.Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται δεύτερο 4άρι...δε γίνεται πλέον να βγει πρόγραμμα έτσι.Βαρόμετρο η απόδοση του Μουν.
      Πάντως η γνώμη μου είναι ότι ο Μπαρτζώκας διαχειρίζεται πολύ καλά το υλικό που έχει και η ομάδα υποστηρίζει με το στιλ που λανσάρει τις δυνατότητες των παικτών της.Πολύ δύσκολα θα έλεγα ότι είναι μονοδιάστατος ο τρόπος παιχνιδιού του.Νομίζω ότι καταφέρνει και παίρνει σχεδόν από κάθε παίκτη του ότι μπορεί να δώσει.
      Πρέπει να θωρακίσει την άμυνα επειγόντως η ομάδα και να ανεβάσει ένταση σε αυτό το κομμάτι για να πάρει τα αποτελέσματα.
      Πάντως σήμερα ο Πασκουάλ μπλόκαρε εντυπωσιακά τη δημιουργία των ερυθρολεύκων,έκλεισε την άμυνα κοντά στο ζωγραφιστό και τις passing lanes με προτεραιότητα ψηλά στο high post,όπου κόπηκε το κεντρικό πικ ν ρολ του Όσφπ και η δυνατότητα να γυρίσει η μπάλα από τους περιφερειακούς των γηπεδούχων.Βρήκε και λύσεις με εξαιρετικό βράδυ Ναβάρο(και διαχείριση υπόδειγμα ώστε ο Ισπανός "καλλιτέχνης" να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει στην ομάδα χωρίς να εκβιάζει και να τον κυνηγάνε αλλά όντας ο X-factor) και καλά μοιρασμένες επιθέσεις.Περίμενα περισσότερο παιχνίδι στο ποστ με τον Τόμιτς ειδικά όσο δεν ήταν μέσα ο Μπέγκιτς αλλά εν γένει ήταν πολύ καλά μοιρασμένες οι επιθέσεις τους με ωραία ισορροπία.Περιμένει κάτι από το 4 η Μπάρτσα...Προς το παρόν μοιάζει καλύτερο να μένει μέσα ο Νάχμπαρ ως απειλητικό stretch4 και να ανοίγει το παρκέ γιατί ο Λόρμπεκ δεν έχει καλά πατήματα.

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΠΕΡΙΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...

      ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ...ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ...ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ...
      ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΩ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΣΤΟ 4, ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΟΝ ΠΕΡΠΕ, ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΙΝΤ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ 25 ΣΧΕΔΟΝ ΛΕΠΤΑ ΣΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 18 ΛΕΠΤΑ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΠΕ!!!
      ΣΤΟ 4 ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ (ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟ 38 ΤΟ ΣΚΟΡ ΗΤΑΝ 66-69), ΕΛΕΙΨΕ Ο (ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ) ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ...
      ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣ...ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΧΩΡΑΓΕ ΝΤΑΝΣΤΟΝ-ΣΙΜΜΟΝΣ ΜΑΖΙ (ΟΤΑΝ ΣΤΟ 4 ΗΤΑΝ Ο ΛΟΡΜΠΕΚ) - ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΤΖΙΜ ΔΙΑΦΩΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΣΗ ΣΤΟ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΑ ΜΠΟΜΠΑ, ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ...
      ΓΕΝΙΚΑ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ...ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΣΦΠ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΕΡΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ)...
      ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΥΤΟ ΣΕΦ ΕΚΑΝΕ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ (ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΟΥ) ΤΟΥΣ ΑΜΠΡΙΝΕΣ, ΟΛΕΣΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΣΑΔΑ ΚΑΙ ΧΟΥΕΡΤΑΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΙΚΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ) ΣΕ ΣΠΑΝΟΥΛΗ...
      Ο ΟΣΦΠ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΩΘΕΙ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      ΥΓ1: ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ Ο ΣΙΜΜΟΝΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΡΣΕΥ, ΕΝΩ Ο ΜΠΕΓΚΙΤΣ ΤΑ ΠΗΓΕ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΙΤΣ...ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ...

      ΥΓ2: ΣΟΡΡΥ ΚΟΟΥΤΣ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΛΛΙΝΣ DNP? ΓΙΑΤΙ?

      ΥΓ3: ΜΕ ΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΑΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ (ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ)...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΕΣ...

      Διαγραφή
    3. Γεια σου φίλε Ζεν.
      Καταρχάς να διευκρινίσω ότι λέγοντας πως ο Μπαρτζώκας διαχειρίζεται σωστά το υλικό που έχει και υποστηρίζει τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματα του στο παρκέ,αναφέρομαι γενικά και δεν εξετάζω το σημερινό παιχνίδι και μάλιστα το rotation που χρησιμοίησε ο προπονητής των ερυθρολεύκων.
      Έχεις δίκιο για αυτό που λες για Πρίντεζη,ο παίκτης προσφέρει σίγουρους πόντους ειδικά απέναντι σε παίκτες με βαρύ κορμί,όμως ήταν δίκοπο μαχαίρι η φάση.Βλέπω έπαιξε 32 λεπτά,δηλαδή πάρα πολλά ειδικά για τη φύση του(δεδομένου ότι δεν είναι το κλασικό fundamental 4άρι αλλά βασίζεται στην ενέργεια που βγάζει,στην ταχύτητα εκτέλεσης του και την άνοδο στροφών που δίνει στην ομάδα του με τους γρήγορους και εύκολους πόντους του).Εννοώ δηλαδή ότι ο κόουτς Μπ είχε και τον προβληματισμό του Λόρμπεκ και του παιχνιδιού του με πλάτη ώστε να βάλει τον Περπέρογλου αρκετά απέναντι του οπότε μπορούμε να του αποδώσουμε αρκετά ελαφρυντικά στο κομμάτι αυτό μιας και οι επιλογές που διέθετε δεν του επέτρεπαν ευκολία εναλλαγών.
      Θα διαφωνήσω για το σχήμα Σίμονς-Ντάνστον.Ειδικά με τον τρόπο που η Μπαρτσελόνα έκλεινε στο πικ ν ρολ πάνω στον Σπανούλη και τη βοήθεια από παίκτη μακριά από τη μπάλα,χωρίς το παραμικρό σουτ σε μια 5άδα,θα είχε σοβαρά θέματα στην επιθετική του λειτουργία.Και σήμερα νομίζω είδαμε ότι ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη έναν παίκτη που θα ανοίξει το παρκέ όπως ο Άντιτς.(μιας και ο Πέρπε γενικά ενώ διαθέτει την εξαιρετική κίνηση στη baseline με την πλαστικότητα του,δεν έχει τη σταθερότητα και το σώμα να παίξει αποτελεσματικά από την κορυφή και να βρίσκεται μέσα σε φάσεις για ριμπάουντ,διεκδικήσεις κλπ...)
      Ο Σίμονς πολύ καλός για ρεζέρβα.Απλά φέτος και όπως δείχνει ο Ντάνστον με την αστάθεια του,δεν υπάρχει ο τοπ σέντερ ώστε και ο 2ος ή 3ος να κάνουν τη δουλειά τους να φαίνεται καλύτερη.

      Διαγραφή
    4. ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΝΤΑΝΣΤΟΝ-ΣΙΜΜΟΝΣ, ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΙΝΤ ΣΤΟ 4...
      ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ, ΚΟΙΝΩΣ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ...Ο ΠΡΙΝΤ ΕΠΑΙΞΕ 32 ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 8ΛΕΠΤΟ, ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ...ΤΕΣΠΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ...
      Ο ΝΤΑΝΣΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΣΙΜΜΟΝΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...

      ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    5. χωρίς το παραμικρό σουτ από το 4 και την κορυφή σε μια πεντάδα*(για πριν...).
      Ζεν κι εγώ δεν είμαι αρνητικός στην χρησιμοποίηση τους μαζί και τέτοιες αλχημείες ειδικά έτσι όπως είναι τώρα η ομάδα και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και ανασών στον Πρίντεζη,απλά έχω την αίσθηση λόγω αυτού που περιγράφω παραπάνω πως σήμερα ήταν αρκετά δύσκολο και ριψοκίνδυνο να δοκιμάσει κάτι τέτοιο.
      Να σαι καλά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    6. Τoν Πριντεζη χτες μηπως τον αφησαν στον παγκο γιατι στο + - ειχε -18

      Διαγραφή
    7. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
      ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο ΠΡΙΝΤ ΧΘΕΣ ΕΠΑΙΞΕ 32 ΛΕΠΤΑ...ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΠΕ...
      Ο ΟΣΦΠ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΤ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ (ΣΛΟΥΚΑΣ, ΛΟΤΖΕΣΚΙ) ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΑΝ...ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ (ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ), Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ...
      ΤΟΝ ΠΡΙΝΤ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ "ΘΑΒΩ", ΑΛΛΑ ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΧΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      ΥΓ: ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ + - ΤΟΥ ΠΡΙΝΤ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ?

      Διαγραφή
  45. Τι παιχταράς είναι αυτός ο Ναβάρο..Ακυρώνει μια άμυνα μόνος του. Φοβερή περίπτωση. Αυτός και ο Όλεσον στο τέλος πήραν το ματς. Σε μέτριο πάντως βράδυ οι καταλανοί, αλλά το βάθος του ρόστερ που λέγαμε και στην αρχή της σεζόν φάνηκε. Όλοι οι περιφερειακοί πλην Σάδα που έχει αμυντικό ρόλο είναι game changers η frontline Ντόρσεϊ, Τόμιτς έχει δέσει και ο Λόρμπεκ με την επιστροφή του γεμίζει το "4" με το καλό παιχνίδι από το ποστ πριν φυσικά ξαναχαθεί στα play offs.
    Η διαιτησία έσμπρωξε λίγο Μπάρτσα αλλά τελικά οι Ισπανοί νικήσανε επειδή έπαιξαν έξυπνη άμυνα και έβαλαν 2-3 μεγάλα σουτ.
    Κακό κοουτσάρισμα από Μπαρτζώκα. Στα τελευταία 3 λεπτά η Μπάρτσα έπαιζε με τον Όλεσον πάνω στον Περπέ και δεν πόσταρε καμία φορά. Αντ΄ αυτού ακολούθησε ακόμα μια φορά την λύση τρίποντα. Εκεί θα μπορούσε να γυρίσει το ματς.
    Τέλος πάντων, θα συμφωνήσω με το Χρήστο. Δεν έχει κριθεί τίποτα, απλά πρέπει τα κεφάλια να σκύψουν κάτω και να κάνουν ένα καλό σερί τώρα που το πρόγραμμα βολεύει.
    Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι στο 2-0 αλλά δεν έχει παίξει ακόμα με τους "δύσκολους" του ομίλου. Θα συναντήσει και αυτός δυσκολίες με την Μπαρτσελόνα και εντός έδρας. Οι έξτρα παράγοντες Όλεσον και Ντόρσεϊ θα διαφοροποιήσουν τις 2 αναμετρήσεις από την περσινη σειρά. Σε κάθε περίπτωση με νίκη αύριο πάμε στο 3-0, μια πολύ καλή αρχή για λόγους ουσίας αλλά και ψυχολογίας.
    Για το ντέρμπι μιλάμε το ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ξέχασες τον Παπανικολάου Madness..
      Kαι επίσης άλλη μια αλλαγή που μπορεί να την βοηθήσει να βρει λύσεις είναι ο Νάχμπαρ αντί του Γουάλας.
      Η διατησία πολύ κουφή πάντως...δεν θυμάμαι να χω δει τόσα πολλά άθλια σφυρίγματα σε ένα ματς πρόσφατα.Μέχρι ενός σημείου απορούσα για το τι επαφές δίνονταν και μου φαινόταν ότι δίνουν αρκετά σπόρια στον Όσφπ.Μέχρι που στο τελευταίο δεκάλεπτο τα έκαναν ακόμα χειρότερα και η Μπάρτσα ευνοήθηκε πολύ σε κάποια σημεία.

      Διαγραφή
    2. Ναι, τον ξέχασα..Αν και πιστεύω μέχρι τώρα δεν έχει προσαρμοστεί στην καινούργια του ομάδα όσο θα ήθελε. Για τον Νάχμπαρ δεν ανησυχώ ιδιαίτερα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αμυντικά δεν μπορεί να ακολουθήσει κανέναν forward του Παναθηναϊκού!
      Η διαιτησία ήταν κάπως αλλά δεν πρέπει να σταθεί σαν δικαιολογία.

      Διαγραφή
  46. το εχουμε ξαναδει το εργο. συνηθως στην πρωτη φαση. φετος θα το δουμε στην δευτερη φαση.

    πρωτος μπραβο στο μπαρτζωκα για την ζωνη, παραλιγο να το γυρισει με αυτο και αυτο το γουσταρω στους κοουτσ και το εκτιμω.

    απο εκει και περα οπως ειχα πει (το ξερω οτι το θυμαστε ολοι) ο σλουκας πρεπει να βγει μπροστα και αυτο το πρεπει ειναι δυσκολο.

    γενικα ειχαμε κακες επιλογες και στο τελος κακο μυαλο να εκμεταλευσουμε τα μισσ ματσ.

    για δευτερο παιχνιδι στην σειρα η περιφεριακοι της αντιπαλου εκαναν παιχνιδαρα.

    μπραβο και στον σπανουλη για την αμυνα στο τελος!!

    το τοπ-16 ειναι μεγαλο, ολοι χανουν παντου απο ολους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ναι ο οσφπ έχει θέματα και δυστυχώς τα έχει απο την αρχή της σεζόν και δεν μπόρεσε να τα διορθώσει..
    1ον δεν υπάρχει μπασκετμπολίστας Καββαδάς τουλάχιστον για το επίπεδο που θέλει να παίξει ο οσφπ (ο πανιώνιος ταβάνι)
    2ον δεν υπάρχει ο σέντερ που θα τον πάει παρακάτω(Ντορσευ*) ο σίμμονς πολύ καλός γιαυτό που τον πήρανε,Μπεγκιτς ερωτηματικό από την πρώτη στιγμή( δεν κολάει) Νταστόν καλός αλλά για 2ος...
    3ον δεν υπάρχει 2ο αξιόπιστο 4αρι πλην της αλχημειας με πέρπε...
    4ον μεγάλη η απουσία του Λό σίγουρα αλλά θεωρώ τις 3 πρώτες ποίο σημαντικές αιτίες για την άσχημη εικόνα του οσφπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εμφανίστηκε ο Πρίντεζης εξαφανίστηκαν οι άλλοι.

    Έχει τρομερό βάθος αυτή η Barcelona.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πανοπλία στην ρακέτα, γύμνια στον άσσο..αν δεν τραβήξει ο Ναβάρο να βάλει τα τρελά του και να δημιουργήσει, έχει θέμα με σοβαρές περιφερειακές άμυνες.


    --Σάνι Μπετσίροβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. με 1 τεσσαρι που δεν εχει σουτ,3 γραρ,και 3 ψηλους μονοκόμματους που δεν μπορει κανεις τους να βοηθησει στο 4,που μπορει να φτασει μια ομαδα,σε ενα τοπ 16 σαν αυτο?
    μια ομαδα που θελει να τρεχει,αλλα δεν εχει πλεον βαθος και παιζουν οι κομβικοι της παικτες 30 λεπτα μεσο ορο σε ευρωλιγκα αλλα και πρωταθλημα.
    τον μπαρτζωκα τον εκτιμω αφανταστα σαν προπονητη και θα ηθελα να συνεχισει για πολλα χρονια στον ολυμπιακο.
    ΟΜΩΣ δεν γινεται να μην του καταλογισω την ευθυνη για τις τραγικες επιλογες του σε μεταγραφες.
    εχουμε και λεμε.
    ΝΤΑΝΣΤΟΝ...δηλαδη τωρα ειμαστε σοβαροι? υπαρχει γκαρ που του παιρνει διαδρομο και δεν του εχει αφησει την μπαλα με λει απ? μεχρι και ο κυριτσης το εκανε την κυριακη.ελεος.αργα βηματα στην αμυνα,αφηνει την εσωτερικη για να κόψει θεωρητικα την μπαλα ψηλα και τελικα το ταιμινγκ στο αλμα του ειναι αλλου φαν παρκ.
    ΣΙΜΟΝΣ...για τριτος ψηλος ειναι μια χαρα.εως εκει.τιποτα παραπανω.
    ΜΠΕΓΚΙΤΣ....στα special olympics θα εκανε παπαδες.
    ΚΟΛΛΙΝΣ....το αλλο με τον τοτο το ξερετε?
    ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ , ΚΑΒΒΑΔΑΣ, η Α' ΕΣΚΑΝΑ ειναι τιγκα απο τετοιους,
    ΠΑΟΥΕΛ....προσκυνάω.....είμαι σίγουρος οτι ακομα δεν εχει καταλαβει τι εγινε πέρυσι,ουτε καν σε ποια χωρα βρισκοταν.
    ΠΕΡΚΙΝΣ...ισως η πιο νορμαλ επιλογη,αλλα δεν βγηκε καθολου.
    ΑΝΤΙΤΣ...εισαι τοσο μεγαλο μπατζετ που εχεις την πολυτελεια να διωξεις αυτο το εργαλειο τοσο ευκολα και αβιαστα? ενα κομπο 4αρι αλλα που μπορει να βοηθησει στο 5, με μεγαλο σουτ και δυναμη στην αμυνα και στα ριμπαουντ,αλλα και στα αποδυτήρια?
    ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ......τον πηρε αφηνοντας να εννοηθεί στα μεσα οτι θα βοηθησει αμεσα και δεν εχει παιξει δευτερολεπτο.
    Και για να κλείσω....οταν θελεις παικτη να σε βοηθησει αμεσα,κοιτας να τον παρεις απο ομαδα ευρωλιγκα και οχι απο το nbdl η απο τη μοντεγκραναρο η απο την κινα.
    υ.γ ειναι η μεγαλη ευκαιρια του παναθηναικου να παρει το ευρωπαικο.
    με αυτα που εχω δει μεχρι τωρα,ειναι η μοναδικη ομαδα που μπορει να παγιδευσει το τουρλουμπουκι της ρεαλ και να αντιπαραταξει μεγαλα κορμια απεναντι σε φενερ,τσσκα,μπαρτσα.
    εκτος και αν νευριασει η παικταρα ο λανκφορντ και τα παρει ολα μονος του ,αφου βεβαια πρωτα εχει σκισει κανα καλτσον!!!!!
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε αυτο με τα σπεσιαλ ολυμπικς δεν ηταν και οτι πιο πετυχημενο..συμφωνω σε ολα..διαφωνω στο θεμα αντιτς..δλδ υπηρξε παιχτης αντιτς στην περσινη χρονια εκτος απο το φαιναλ4??που στο φαιναλ4 γενικα ολη η ομαδα ηταν σουπερ..απλα τον θυμομαστε επειδη αυτοι που παιζουν τωρα στο 4..δλδ οι πετγουει και πριντεζης..ο ενας ειναι τραυματιας και ο αλλος θυμαται να κανει ενα καλο ματς ανα 2 μηνες..για να παρει ο παο την ευρωλιγκα πρεπει να βρει λυσεις επιθετικα..θα τον δουμε και αυτον απεναντι στην μπαρτσα και την φενερ..μην βιαζομαστε

      kostas a

      Διαγραφή
  51. Καλημέρα σε όλους.
    Πολύ ζουμί είχε το χθεσινό ματς. Από τα κλασσικά ματς Ευρωλίγκας που γουστάρουμε να βλέπουμε. Οι παρατηρήσεις μου :

    Ο Ολυμπιακός τηρουμένων των συνθηκών ήταν καλός. Πάλεψε το ματς μέχρι εκεί που μπορούσε αλλά υπέκυψε λόγω της έλλειψης φρεσκάδας και ενέργειας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Μπαρτζώκας στόχευσε εξαρχής στο πρόβλημα της Μπάρτσα στο 4 φορτώνοντας μπάλες στον Πρίντεζη ο οποίος ανταποκρίθηκε πολύ καλά μετά από αρκετό καιρό.
    Διαβάζω από ορισμένους ότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο το ματς πήγε σε ρυθμό που βόλευε την Μπάρτσα με τον Ολυμπιακό να μην έχει ευκαιρίες να χτυπήσει στο transition. Αυτό ήταν αναπόφευκτό δεδομένης της λειψανδρίας του Ολυμπιακού, κυρίως στα γκάρντ. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά την γρήγορη επιστροφή της Μπάρτσα από το -9 το ματς πήγε στο set και εκεί ο Ολυμπιακός έμπλεξε. Η πίεση, το άγχος, το βάρος των τελευταίων κακών εμφανίσεων οδήγησαν στην έλλειψη καθαρού μυαλού. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του Μάντζαρη ο οποίος δεν παίρνει ελεύθερα σουτ διώχνοντας την μπάλα από πάνω του. Ο τρόπος που ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο, το κρεσέντο του Ναβάρο και η αλλαγή του momentum αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
    Η φοβερή 6λεπτη παράσταση του Ναβάρο δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, το έκανε χθες και θα το ξανακάνει. Το περίεργο είναι γιατί δεν σταμάτησαν το ρυθμό του. Ούτε φάουλ έκαναν για να του κόψουν το ρυθμό, ούτε τον σημάδεψαν στην άμυνα. Θα μπορούσε να θυσιαστεί ο Κατσίβελης κάνοντας 1-2 φάουλ. Ο Μπαρτζώκας πιστώνεται την άμυνα ζώνης που μπλόκαρε τους Ισπανούς αλλά χρεώνεται ότι στα πιο κρίσιμα σημεία δεν είχε στο παρκέ τον Πρίντεζη την ώρα που έψαχνε απεγνωσμένα σκορ για να γυρίσει το ματς.
    Ο Πασκουάλ έκανε πολύ καλή διαχείριση στο rotation, διάβασε σωστά την επίθεση του Ολυμπιακού περιορίζοντας την δημιουργία του Σπανούλη και ευτύχησε να έχει τον Ναβάρο σεληνιασμένο. Παραλίγο, όμως, να τα πετάξει όλα στα σκουπίδια όταν εγκλωβίστηκε στην ζώνη διατηρώντας στο παρκέ τον Σάδα. Η Μπάρτσα έχει σοβαρό θέμα στο 4 όπου φωνάζει η ανάγκη ενός παίκτη που θα ελαφρύνει την front line, θα δώσει ενέργεια και ταχύτητα και θα αποσυμφορήσει το post. Οι Λόρμπεκ και Νάχμπαρ, για διαφορετικούς λόγους, δεν μπορούν να καλύψουν τη θέση. Ίσως πρέπει να θυσιαστεί ο παροπλισμένος Λάμπε ώστε να προστεθεί ο παίκτης που λείπει. Ο Ισπανός κόουτς έχει καταφέρει, πάντως, δύο μεγάλα διπλά παίζοντας με και χωρίς το Ναβάρο. Δεν είναι και λίγο αυτό.
    Μετά το χθεσινό η Μπάρτσα είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά. Ο Ολυμπιακός πάει στην Βιτόρια την άλλη εβδομάδα και έχει την ευκαιρία να κάνει μία νίκη που θα τον βοηθήσει να ισορροπήσει. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία, ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης, λογική και υπομονή. Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα προκριθεί στα play off.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε 77 ,

      Και εγώ θεωρώ πως σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός χτές ήταν καλός.Πρέπει όμως να πούμε πως και η Μπαρτσελόνα έχει πολλές διακυμάνσεις στο παιχνίδι της και μετά το χτεσινό ματς ξεκαθάρισαν και στο μυαλό μου οι λόγοι που η Ρεάλ πλέον την κάνει ότι θέλει.

      Ο Μπαρτζώκας έκανε για τα δεδομένα του ρόστερ που έχει στα χέρια του ένα αρκετά καλό κοουτσάρισμα.Προσωπικά σιχαίνομαι στο top επίπεδο που βρίσκονται αυτές οι ομάδες στην Ευρωλίγκα να τις βλέπω να παίζουν ζώνη.Την θεωρω απελπιστικά παθητική άμυνα και ως την έσχατη λύση προκειμένου να γυρίσει ένα παιχνίδι.
      Μπορώ να την δεχτώ (σε αυτό το επίπεδο) μόνο σε περιπτώσεις που η ομάδα έχει σοβαρα προβλήματα με φάουλ.Ειδάλλως δίνει την εντύπωση πως "παίζω ζώνη μπας και δεν κάτσουν στον αντίπαλο τα σούτ".Το επίπεδο όμως στο top-16 όμως είναι υψηλό , και επειδή "έκατσε" του Πασκουάλ με τον Παναθηναικό δεν σημαίνει πως θα πετυχαίνει πάντα.

      Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο πρόβλημα στην θέση 5. Όσο προβλημα έχει στο ποστάρισμα ο Παο άλλο τόσο έχει και ο Ολυμπιακός. Κατα την προσωπική μου άποψη οι Αγγελόπουλοι έκαναν έγκλημα το καλοκαίρι και δεν έδωσαν λίγα χρήματα παραπάνω (μετά και την φυγή του Παπ και το 1.5 εκ. ευρω) να φέρουν έναν σεντερ πρώτης γραμμής.

      Η απουσία του Λω δίνει είναι μια ακόμη μεγάλη απόδειξη σε αυτά που γράφει ο Τζιμ για το ποσο σημαντικός είναι ένας quarterback guard σε αυτή τη διοργάνωση και το πόσο βοηθάμια ομάδα.

      Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει έλλειψη ενέργειας και αμυντικής συνοχής σε σχέση με πέρυσι.Οι Λό-Παπ έδιναν περισσότερη ταχύτητα και ενέργεια στην ομάδα.Ακόμη και ο Σερμαντίνι στα μάτια μου δείχνει πιο γρήγορος και ενεργητικός από τον Μπέγκιτς.

      Για τον Ναβάρο πλέον τα λόγια είναι περιττά.Πέρυσι οι ίδιοι είμασταν που , παρα το πόσο μπορεί να μας εκνευρίζει , παραδεχτήκαμε οτι είναι ένας παίκτης μεγάλης πάστας.Όταν τον είδα στο γήπεδο χτές στο πρώτο ημίχρονο κούναγα αρνητικά το κεφάλι μου πιστέυοντας οτι πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Λα Μπόμπα.Πόσο πολύ με διέψευσε και με εξέθεσε στο δεύτερο μισο...

      Δεν τίθεται θέμα για το εαν θα περάσει ο Ολυμπιακός.Έχει το υλικό και την ποιότητα και θα το πράξει.Μετά την Κάχα έρχονται 2 σχετικά εύκολα παιχνίδια με Μάλαγα και Εφές εντός και θα ρεφάρει. Θα ξαναδοκιμαστεί μετά πάλι με 2 κομβικά ματς εκτός (Παο και Φενερ).

      Πλέον θεωρώ πως εαν καταφέρουν οι αιώνιοι να περάσουν , εφοσον η πρώτη θέση έχει ήδη όνομα (αν φυσικά μπορούμε από τωρα να το κάνουμε αυτό) , οι ιδανικές για αυτους θέσεις είναι οι 2 και 3 αφού θα πέσουν σε Μακάμπι και Τσσκα.Για να μην πω πως θα παρακαλάνε κιόλας να πέσουν πάνω σε Τσσκα...

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. καλημερα Run TMC ...με μακαμπι ας παιξουν οι ελληνικες αλλα μακρια απο τσσκα,με τον μεσινα δεν βγαζεις ακρη σε σειρα παιχνιδιων,ουτε που θυμαμαι απο ποτε εχει να χασει τετοια σειρα η τσσκα...την τσσκα πρεπει να την ξερανεις σε ενα παιχνιδι οπως εκανε ο ολυμπιακος στα φαιναλ φορ..οσο για την μπαρτσελονα αν ειχε εναν ποιοτικο ασο ακομα δεν νομιζω να μιλαγαμε για ρεαλ φαβορι....stonerook

      Διαγραφή
    3. Κι ένα τεσσάρι, stonerook. Αυτό λείπει περισσότερο από τους μπλαουγκράνα. Φωνάζει από μακριά. Θέλει ένα 4 πιο γρήγορο από τα αργοκίνητα καράβια Λόρμπεκ, Νάχμπαρ και Λάμπε (κατά συνθήκη στην αρχή της σεζόν), με καλό σουτ και αθλητικά προσόντα. Είναι τόσο αργή η front line του Πασκουάλ που νομίζεις ότι βλέπεις slow motion. Στον άσσο κουτσά στραβά θα την βρει την άκρη έστω κι έτσι. Με τα φεγγάρια του Χουέρτας.
      Κι εγώ προτιμώ μακριά από ΤΣΣΚΑ. Και ειδικά με μειονέκτημα. Μπορεί να μην πείθει αλλά καλύτερα να μπλέξεις μαζί τους. Αν και για να σου πω την αμαρτία μου, ένα ακόμα συναπάντημα με τον παλιόφιλο το Μίλος με εξιτάρει.

      Διαγραφή
    4. *να μην μπλέξεις μαζί τους

      Διαγραφή
    5. Τι να σας πώ ρε παιδιά...

      Έτσι όπως βλέπω τις ελληνικές φρόντλάιν και από την άλλη την Μακάμπι με Τζέιμς-Τάιους-Σόφο...δύσκολο να την αντιμετωπίσουν...Άσε που οι Ράις-Χίκμαν-Σμίθ-Οχαγιον έχουν αρχίσει και βρίσκουν ρυθμό.

      Μπορεί να κάνω και λάθος.Όπως και να έχει η δεύτερη θέση στον όμιλο μας θα είναι ευλογία.

      Run TMC

      Διαγραφή
    6. Run TMC, αν βάλεις στη ζυγαριά τα ενδεχόμενα να αντιμετωπίσεις τη Μακάμπι με μειονέκτημα ή την ΤΣΣΚΑ με πλεονέκτημα, τί θα έπαιρνες.
      Εγώ, χωρίς δεύτερη κουβέντα, το πρώτο.

      Διαγραφή
    7. Είναι βέβαιο οτι η Μακάμπι θα είναι με μειονέκτημα (τρίτη)?
      Έχει πολύ ψωμί ακόμη η φάση...Εικασίες κάνω.

      Run TMC

      Διαγραφή
    8. Μάλλον, δεν με κατάλαβες.
      Λέω, τί προτιμάς να παίξεις ως 3ος με την 2η Μακάμπι ή ως 2ος με την 3η ΤΣΣΚΑ;
      Εγώ διαλέγω χωρίς πολλά πολλά το πρώτο ενδεχόμενο για πολλούς λόγους.

      Διαγραφή
    9. Η κατάταξη και άρα το πλεονέκτημα έδρας για μένα δεν λέει πολλά στην φετινή κυρίως Ευρωλίγκα. Σπάνε εύκολα οι έδρες, ήδη η Μπάρτσα έχει 2 μεγάλα διπλά. Το κύριως μέλημα για μένα είναι η χημεία μεταξύ των ομάδων.
      Για τον Παναθηναϊκό το καλό με τον όμιλο-φωτιά που βρισκόμαστε είναι ότι ακόμα και στην τέταρτη θέση να τερματίσουμε θα έχουμε απέναντι με μειονέκτημα έδρας την Ρεάλ. Μια Ρεάλ σε καλή κατάσταση αλλά όχι ακόμα πλήρως δοκιμασμένη, ενώ σαν στυλ μπάσκετ κάνουμε ακριβώς αυτό που δεν θέλει η Ρεάλ και παράλληλα οι παίκτες μας θα είναι "στην τσίτα" μετά τις αναμετρήσεις με Μπάρτσα, Ζοτς και τον αιώνιο την ώρα που οι Μαδριλένοι θα είναι πιο χαλαροί, αντιμετωπίζοντας ομάδες που τους βολεύει το στυλ τους. Ξεγραμμένο τον Παναθηναϊκό δεν θα τον έβγαζα σε καμία περίπτωση. Ίσα ίσα, μια σειρά με τέτοιες συνθήκες είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο Πεδουλάκης.
      Αντίθετα την ΤΣΣΚΑ δεν θα την ήθελα ούτε και με πλεονέκτημα έδρας. Παρότι δεν φοβίζει καθόλου, είναι ασύμβατη ομάδα με τον Παναθηναϊκό. Σε ένα ματς ίσως γίνει η δουλειά, σε σειρά την βλέπω να πεφτει δύσκολα.

      Διαγραφή
  52. Έχει θέματα ο Ολυμπιακός και μάλιστα πολλά…και δεν βλέπω τον τρόπο να τα λύσει…η μάλλον ο μοναδικός τρόπος είναι μέσα από την ίδια την ομάδα. Ίσως η επιστροφή του Πετγουει να δώσει κάποιες λύσεις…αλλά αν δεν ανεβεί αγωνιστικά και ψυχολογικά ο Σλούκας κυρίως και μετά ο Λοζετσκι αλλά και ο Ντάνστον δεν υπάρχει ελπίδα. Πρόβλημα και στην επίθεση και στην άμυνα.
    Στην επίθεση γιατί όλα και όλοι περιμένουν τον Σπανούλη , στον οποίο πέφτει όλη η αντίπαλη ομάδα και οι υπόλοιποι δικοί μας δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή το πλεονέκτημα που δημιουργείται (έχουν βαρύνει πολύ τα πόδια από πλευράς ψυχολογίας βλέπε το air ball του Σλούκα χθες στο πρώτο σουτ που έκανε εντελώς αμαρκάριστος. Τώρα το παιχνίδι στο πόστα το ακούω βερεσέ …γιατί είχε παιχνίδι πόστα ο Ολυμπιακός τα δύο προηγούμενα χρόνια ? μην λέμε αστεία…ούτε ο Χάινς ποστάριζε …ούτε ο Άντιτς αλλά κανένας ψηλός. Είχε όμως καλύτερο pick n roll που δεν το έχει φέτος με κανέναν από τους δυο Ντάνστον ή Σίμμονς ο οποίοι είναι πολύ αργοί στο ρολάρισμα ή δεν ακολουθούν καθόλου και σουτ απ έξω με τον Άντιτς είτε έπαιζε στο 4 είτε στο 5 ο σκοπιανός αλλά και με τον Χαινς , ο οποίος έβαζε και σουτ από τα 3-4 μέτρα , στοιχείο που δεν υπάρχει από κανέναν ψηλό με αποτέλεσμα να ανοίγουν πιο εύκολα οι άμυνες και περισσότερους διαδρόμους για split και δημιουργία είτε μέσα στο καλάθι είτε σουτ από μακριά αλλά με καλές προϋποθέσεις πράγμα το οποίο είδαμε χθες μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο .
    Στην άμυνα φαίνεται πολύ πιο soft από πέρυσι όπου Άντιτς και Σερμαντίνι έπαιζαν πολύ καλά το Hedge out , καθώς και οι αλλαγές του Χάινς ο οποίες μπορούσε να παίξει στα πόδια όλους τους αντίπαλους γκαρντ. Εμφανής είναι πλέον και η απουσία του δυνατού αμυντικού Λο οπότε μάλλον πρέπει να εμπιστευθεί τον Κατσίβελη περισσότερο. Επίσης ο Λοζέσκι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αμυντικά στα επίπεδα του Παπανικολάου είτε στην προσωπική άμυνα και επαφή αλλά και στις βοήθειες – περιστροφές. Θέμα υπάρχει και στο αμυντικό ριμπάουντ , το οποίο όμως στους τελευταίους αγώνες έχει βελτιωθεί.
    Όσον αφορά τη συνέχεια είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα , ναι έχει δρόμο ακόμη αλλά η επαναφορά από το παρισινό 1-3 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει και φέτος διότι ο όμιλος είναι πολύ πιο δύσκολος με όλες τις ομάδες μέσα στο παιχνίδι και ικανές να προκριθούν .Αυτό βέβαια ίσως σημαίνει ότι ίσως και με 7 νίκες να περάσεις στην επόμενη φάση φυσικά ως τελευταίος. Περιμένουμε οπωσδήποτε την επιστροφή Πέτγουει και να δούμε μήπως μπορέσει και βοηθήσει ο Μουν (χλομό το βλέπω) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Εχουν αρχησει και γραφουν για τον ολυμπιακο τα ιδια που εγραφαν για παο. Οτι χανει την πρωτη 2αδα οτι , οτι , οτι...
    Απλα να θυμισω οτι ο ολυμπιακος εχει βγαλει τα 3 πιο δυσκολα παιχνιδια και μενει βεβαια ο παο. Σε αντιθεση με εμας που ναι μεν εχουμε 2 νικες και λογικα παμε για 3η αλλα ακομη και την μιλανο την ειχαμε εντος και οχι εκτος.
    Με λιγα λογια ο ολυμπιακος με συνεχομενες νικες μπορει ανετα να ανεβει στην 2η θεση.
    Το προβλημα ειναι οι εμφανισεις που δεν πειθουν κανεναν!! Οι οποιες βεβαια ειναι ιδιες με αυτες του πρωτου γυρου αλλα εκει νικουσε οποτε κανενας δεν μπορουσε να πει κατι!!!
    Ενδιαφερον ματσακι το σημερινο του παο που αν κερδισει λιγο πολυ κανει βημα για την προκριση και θα κυνηγαει τις 10 με 12 νικες για να ειναι στην πρωτη 2αδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ ΚΡΙΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. ολυμπιακος ειμαι και συμφωνω πολυ σε οσα ειπες..θεωρω οτι ο παο θα το παρει το ματσακι σημερα..δεν πιστευω οτι θα πιεστει ιδιατερα γιατι αυτη η εφες..με αυτη την στελεχωση και με αυτο το χαρακτηρα δεν ειναι για να δημιουργησει προβληματα σε μια σοβαρη ομαδα οπως ο παο..τα δυσκολα ερχονται στην συνεχεια με φενερ και μπατσα..παντως ο παο θα εχει κανει το καθηκον του να καθαρισει τα υποτιθεμενα ευκολα ματς..

      kostas a

      Διαγραφή
  54. για οσφπ,

    και στο μιλανο και στο σεφ χθες εβλεπα εναν παικτη να κυνηγαει τον αντιπαλο γκαρντ-σκορερ χωρις ιδιαιτερες βοηθειες απο τους συμπαικτες του και χωρις ιδιαιτερο πλανο απο τον κοουτς!!!!οσο καλη αμυνα και να παιξει ο μαντζαρης δεν παυει, ως αμυντικος, να εχει μειονεκτημα απεναντι σε μια καλη επιθεση , που εξισορροπειται απο τις βοηθειες και απο μια συγκεκριμενη αμυντικη τακτικη.

    αν ο παο μεχρι τωρα ειχε βατο προγραμμα ο οσφπ ειχε υπουλο εως δυσκολο προγραμμα!!!ναι μεν επαιξε 2 φορες στο σεφ αλλα με αντιπαλους τους 2 απο τις 3 πιο δυσκολους ανταγωνιστες του, φενερ και μπαρτσα!!!τι να πει βεβαια και η μπαρτσα που επαιξε σε Πολη και σεφ!!!!το 1-2 βεβαια μεχρι στιγμης δε λεει κατι, υπαρχουν μεγαλα περιθωρια......

    θα λεω και θα ξαναλεω, καλος ο περπερογλου αλλα αλιμονο στη μεγαλη ομαδα που θα στηριχτει πανω του.....

    πλεον κρισιμο το επομενο μεσα στην καχα.ενδεχομενη ηττα θα ζορισει πολυ τα πραγματα για τον οσφπ που θα βρεθει στο 1-3!!!!απο αποψης ψυχολογικης περισσοτερο....θα βαρυνουν πολυ τα ποδια μετα!!!ειδικα των νεων στην ομαδα παικτων!

    για παο,

    με μισο ποντο πρεπει να κερδιθει το σημερινο παιχνιδι.υπουλο ματς με μια εφες φαινομενικα τελειωμενη απο πολλους , που θα κατεβει μαλιστα (και το δηλωσαν αλλωστε) να παιξει χωρις αγχος σε ενα αδιαφορο γι αυτους ματς!!!!σε συνδιασμο με την οποια ποιοτητα εχουν οι τουρκοι κανει το παιχνιδι αρκετα δυσκολο τουλαχιστον πνευματικα.το 3-0 ειναι επιτακτικη αναγκη για την προκριση μιας και δε ξερουμε καν πώς θα παρουσιαστει η ομαδα στα μεγαλα ματς που ερχονται με φενερ, μπαρτσα κυριως αλλα και απεναντι στο διψασμενο οσφπ!!!!!

    απο κει και περα,

    μετα και το χθεσινο , προσωπικα θεωρω τη μπαρτσελονα να εξελισσεται σιγα σιγα στο μεγαλυτερο φαβορι για φ4 και ευρωλιγκα!!!!
    εχει πλουσιο ροστερ, το οποιο σιγα σιγα δενει, ο ηγετης της ανακαμπτει, παιζει ως μεγαλη ομαδα, κατι που φαινεται απο τις νικες της σε φενερ και οσφπ, ενω δεν εχει τη σταμπα αλλων ετων του φαβορι, κατι που εχει δοθει καιρο τωρα στη ρεαλ!!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. συμφωνω σε ολα εκτος απο το τελευταιο για την μπαρτσα..εγω προσωπικα δεν ειδα καμια υπερομαδα..ομαδα χωρις γκαρντ δεν μπορει να παρει ευρωλιγκα..απλα εδω κερδισε τον ολυμπιακο που επαιζε μονο με ενα σπανουλη..α και ενα τραγικο σλουκα..δεν εχει καμια ελπιδα απεναντι στην ρεαλ για παραδειγμα..

    kostas a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Jim θα ήθελα την γνώμη σου για την Τσσκα και μέχρι που μπορεί να φτάσει φέτος στην διοργάνωση?
    Γιατί η εμμονή του Μεσίνα στον Πάργκο ? Χρύσωσε ένα παίκτη για να προσφέρει ανάσες στον ανεκδιήγητο Τεόντοσιτς ??
    Αφού τον χρησιμοποιεί από καθόλου στην VTB league έως και κανα πεντάλεπτο στην ευρωλίγκα και εν τέλει δεν κόλλησε στην ομάδα γιατί δεν προχωράει σε αντικατάσταση ??
    Όσο για την φροντ-λαιν και ειδικά στο (5) θεωρώ οτι με Κρίστιτς (επίσης υπερτιμημένος και βαρύς πλέον ) και Καουν δεν μπορείς να ευελπιστείς σε τίτλο.

    Αλεξ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δεν καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις ορισμένων φίλων για το σημερινό ματς του ΠΑΟ.
    Θεωρώ υπερβολική την εκτίμηση ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο και ότι η Εφές μπορεί να δημιουργήσει τόσα προβλήματα ώστε να κάνει τη ζημιά. Ο ΠΑΟ είναι σε φάση διαρκούς βελτίωσης και έχει κίνητρο το 3-0 στο top-16. Από την άλλη έχουμε μία ομάδα που προκρίθηκε από σπόντα (χρωστάει μεγάλη χάρη στην Μπάμπεργκ και στην Ζαλγκίρις), που δεν έχει χημεία, έχει καινούργιο προπονητή και γενικά βρίσκεται σε προπαρασκευαστικό στάδιο για την επόμενη χρονιά. Οι Τούρκοι, προφανώς, δεν έχουν ελπίδες για πρόκριση στα play-off, προέρχονται από συνεχόμενες ήττες με κακές εμφανίσεις και δείχνουν η χειρότερη ομάδα του ομίλου. Χωρίς κίνητρο, με άλλα λόγια και με άλλη μια χρονιά χαμένη.
    Με βάση αυτά τα δεδομένα, θεωρώ αυτονόητο ότι μία ομάδα που έχει ως στόχο το F4, όπως ο ΠΑΟ, θα πάρει σχετικά εύκολα το ματς και μάλιστα χωρίς να παίξει στα κόκκινα.
    ΟΚ, όλα μπορούν να γίνουν, μιλάμε για ένα παιχνίδι. ΟΚ, η υποτίμηση του αντιπάλου, ο εφησυχασμός, η χαλάρωση και η σκέψη του ντέρμπι είναι μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη.
    Είναι, όμως, τέτοιες οι αντικειμενικές συνθήκες που δεν μπορώ να φανταστώ με ποιο τρόπο θα πάθουν οι πράσινοι τέτοιο κάζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. τζιμ ο πιτ μαικλ ποσο θα προσεφερε στον φετινο ολυμπιακο πραγματικα?μοιαζει να ειναι η σκληραδα,το μενταλιτι και η εμπειρια του πολυτιμη για μας.Ελπιζω αν παει καλα στην ισπανια μετα το μηνιαιο συμβολαιο να κινηθούμε για αυτον.Κατα τα αλλα δεν ανησυχω για αποκλεισμο,ελπιζω για 2η θεση που προυποθέτει ανακαμψη της ομαδας αρχης γενομενης απο το ντερμπυ την δευτερα που μπορει να αλλαξει το μομεντουμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Θεωρω το σημερινο ματς πολυ δυσκολο του παο..Φοβου τις ομαδες που ερχονται χωρις κανενα αγχος μετα απο τοσες ηττες..Νομιζω οτι πολλοι φοβουνται το σημερινο παιχνιδι οπως και γω μηπως και σημερα κανει το καλο της παιχνιδι η εφες και ο παο μετα απο τοσες νικες εμφανισει σημαδια επαρσης και αλαζονειας..Ειναι δυσκολο ματς απο αποψη κυριως προσεγγισης παιχνιδιου και ψυχολογιας..Ερχεται ντερμπυ την δευτερα οπου οπως κ να το κανεις οι παιχτες θα το σκεφτονται λιγο-πολυ αφου αυτα τα ματς ειναι γοητρου πρωτα και παντα μετρανε κυριως ψυχολογικα και μετα βαθμολγικα..Γενικα ο παο απο δευτερα ξεκιναει ενα πολυ δυσκολο προγραμμα και οι παιχτες μπορει να το εχουν στην ακρη του μαυαλου τους και να μην παρουν τοσο σοβαρα το σημερινο ματς..Στο μεταξυ και οι εφες δεν νομιζω να εχει και τοσο κακο ροστερ..

    Για χτες εχω να πω οτι το μεγαλο προβλημα του ολυμπιακου ειναι οτι πηρε παιχτες χωρις εμπειρια στην ευρωλιγκα και αυτο φαινεται πλεον..Ο παο οσες μεταγραφες εκανε περυσι αλλα και ο οσφπ τα τελευταια 2 χρονια με παιχτες χωρις ευρωπαικη εμπειρια δεν τους βγηκαν με ελαχιστες εξαιρεσεις ισως..Θα μπορουσε να κανει μεταγραφες φτηνες αλλα με παιχτες ειτε με μεγαλο potencial ειτε με παιχτες οπου εχουν δειξει στοιχεια στην ευρωλιγκα αλλα για καποιο λογο δεν πανε πολυ καλα τα τελευταια χρονια..
    Με λιγα λογια:
    Λοτζεσκι 28 ετων μεχρι τωρα στο βελγιο???(παιζουν μπακετ εκει???) σκορερ αλλα χωρις εμπειριες..
    Πετγουεη 28 ετων απο το ρεθυμνο με συχνα προβληματα τραυματισμων και εκει..
    Σιμμονς 28 ετων σε ομαδες οπως η καβαλα,η μπριντιζι και εφυγε ως αποτυχημενος απο ισπανια..Βεβαια σαν τριτος ψηλος ειναι μια χαρα..
    Ντανστον 28 ετων απο αρη ισραηλ και μια καλη χρονια με την βαρεζε..σαν δευτερος ψηλος και αυτος ειναι οκ..
    Μπεγκιτς και αυτος βεβαια 28 ετων οπου εκτος της ρεαλ δεν εκανε τιποτα σπουδαιο στη καριερα του..Και στη ρεαλ βεβαια δεν ξεχωρισε,αλλωστε γιατι τον αφησαν ελευθερο??
    Εκει που καταληγω ειναι οτι ο οσφπ πηρε ρισκα και οταν παιρνεις τετοια ρισκα και τοσο πολλα ειναι λογικο να σου δημιουργουνται προβληματα..Τωρα για κολλινς και μουν δεν εχω να πω πολλα..
    Αρα οι παιχτες του οσφπ πρεπει να μαζεψουν εμπειρια στη διοργανωση,να μαθει το παιχνιδι ο ενας του αλλου(δεσιμο ομαδας),να φορμαριστουν και να μαθουν οι νεοι διπλα στους παλιους να κερδιζουν και ολα αυτα σε εναν ομιλο φωτια..Πραγμα δυσκολο..
    Ο οσφπ για μενα συγκριτικα με την ομαδα του ιβκοβιτς ειναι μειον 5 βασικους(χαινς,ντορσευ,παπ,λο,αντιτς) εχοντας προσθεσει στον υπολοιπο κορμο(σπαν,πριντ,σλουκα,μαντζαρη) μονο εναν παιχτη τον περπερογλου..Οσο λοιπον ο οσφπ δεν παιρνει λυσεις στα κρισιμα απο τους παιχτες πλην τους 5 του κορμου θα εχει προβλημα γιατι και αυτοι φαινονται ξεζουμισμενοι πλεον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχωντας παρακολουθήσει την Εφές απο την αρχή νομίζω ότι ο Παο θα νικήσει εύκολα σήμερα. Άναρχη επιθετικά χωρίς ιδιαίτερο πλουραλισμό οι Τούρκοι και ο Αγγέλου δεν έχει προλάβει να βελτιώσει τόσο την άμυνα.

      Αν ο Παο πιάσει τα στάνταρ μιάς μέτριας απόδοσης δεν θα έχει θέμα. Εντάξει δεν μιλάμει να έχει κανα 15% στα ττρίποντα και 30% στα δίποντα. Ριμπάουντ και inside game το ελέγχει σχετικά εύκολα. και πλεονεκτείς σημαντικά στο ποστάρισμα στο 3. Ο μπατούκ μπορεί να πιέσει πολύ καλά στον άσσο και εκεί ίσως θα υπάρχει ένα θέμα.

      Ίσως είναι σήμερα ευκαιρία να ανοίξει λίγο το ροτέισιον, όπως και στο ματς με ΟΣΦΠ, που έχει χάσει λίγο τη σημασία του το μάτς, γιατί το πρόγραμμα της συνέχειας είναι κόλαση.

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές για τα ματς του πρωταθλήματος. Η σειρά, αν δεν κάνω κάποιο λάθος, έχει ως εξής :
      17/1/2014 Euroleague - Anadolu Efes Istanbul (εντός)
      20/1/2014 ΕΣΑΚΕ - Ολυμπιακός (εντός)
      23/1/2014 Euroleague - Fenerbahce Ulker Istanbul (εκτός)
      26/1/2014 ΕΣΑΚΕ – Πανελευσινιακός (εκτός)
      31/1/2014 Euroleague - FC Barcelona (εντός)
      3/2/2014 ΕΣΑΚΕ – Τρίκαλα (εντός)
      6/2/2014 ΕΣΑΚΕ – ΚΑΟΔ (εκτός)
      9/2/2014 Τελικός κυπέλλου - Άρης
      13/2/2014 Euroleague - Unicaja Malaga (εκτός)
      16/2/2014 ΕΣΑΚΕ – ΑΕΝΚ (εντός)
      20/2/2014 Euroleague - Olympiacos Piraeus (εντός)
      23/2/2014 ΕΣΑΚΕ – Πανιώνιος (εκτός)
      27/2/2014 Euroleague - EA7 Emporio Armani Milan (εκτός)
      2/3/2014 ΕΣΑΚΣΕ – Άρης (εντός)

      Διαγραφή
    3. Αστα 77,
      Το προγραμμα ειναι τρομακτικο και για τους 2 και αν δεν ανοιξουν το ροτεισον δεν παμε πουθενα..

      Dali S. Οσον αφορα το ματς με την εφες συμφωνω ,απλα φοβαμαι το ξεμπουκωμα οπου καποια στιγμη θα το κανει αφου εχει ποιοτητα και μηπως αψηφησουν την εφες οι παιχτες του παο,οπου η υποτιμηση αντιπαλου ειναι οτι χειροτερο για τη καθε ομαδα..

      Διαγραφή
    4. Παιδιά ξέρετε εαν θα αγωνιστεί απόψε ο Hopson? Κατι πήρε το αυτί μου για τραυματισμό. Εαν ισχύει δεν τίθεται θέμα πιστεύω ήττας αφού μιλάμε για τον πιο επικίνδυνο παίκτη της εφες επιθετικά (15,5ppg).

      Run TMC

      Διαγραφή
    5. Ρε Γιάννη, η Εφές είναι χάλια μαύρα από την αρχή της χρονιάς. Ποιός φοβάσαι ότι θα ξεμπουκώσει;
      Ο Πλάνινιτς είναι αόρατος, ο Βασιλειάδης προοριζόταν ούτως ή άλλως για συμπληρωματικός, ο Σαβάνοβιτς ναυάγιο, ο Ερντέν τσίρκο, ο Γκονλούμ λίγα πράγματα, ο Μπάρατς άστα να πάνε, ο Μπιέλιτσα τώρα πήγε αλλά δεν είναι για πολλά και οι μικροί Τούρκοι τώρα παίρνουν χρόνο με τον Αγγέλου.
      Οι μόνοι παίκτες που στέκονται πάνω από το νερό (όλοι οι υπόλοιποι του προηγούμενου προπονητή συμπεριλαμβανομένου έχουν βουλιάξει) είναι ο Χόπσον και ο Λούκας. Ε, αν μας κερδίσει ο Λούκας μόνος του (κάτι διάβασα για τραυματισμό του Χόπσον και ότι δεν θα παίξει) χαλάλι του. Τί να πώ;
      Για να χάσει σήμερα ο ΠΑΟ πρέπει να κάνει το χαρακίρι της 10ετίας!!! Αυτή είναι η αλήθεια.

      Διαγραφή
    6. Γνώμη μου πως αν και η Εφές φέτος πραγματικά δε βλέπεται,θα της ταιριάξει πολύ το σημερινό ματς(και γενικά ο Πάο).Είναι στο ρυθμό της και στο στιλ της οι πράσινοι και πιστεύω και λόγω Αγγέλου θα δείρουν τον Πάο και θα του βάλουν προβλήματα.Πιθανότατα θα το πάρει το ματς ο Πάο,απλά νομίζω δεν θα έχει την τόσο εύκολη βραδιά που μπορεί να αναμένεται..

      Διαγραφή
    7. Να σου πω ρε 77, μακαρι να ναι οπως τα λες για εφες και να κερδισει ευκολα ο παναθηναικος και εγω αυτο θελω αλλα συμφωνω με τον peris σε αυτο που λεει..Παντως η εφες δεν ειναι τοσο κακη..Ουτε ο πλανινιτς,ουτε ο σαβανοβιτς,ουτε ο μπιελιτσα ουτε ο γκονλουμ και φυσικα ουτε ο ερντεν..

      Διαγραφή
  60. γκαλοπ . απο τοτε που ντεφορμαριστηκε ο οσφπ ποιος αντιπαλος κοουτς εκανε το χειροτερο κοουτσαρισμα ? α)σφαιροπουλος β)ομπραντοβιτς γ)αλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αφού διάβασα τις απόψεις των παιδιών στην ιστοσελίδα και κάποιων δημοσιογράφων σε άλλο ιστοχώρο, καταθέτω και εγώ κάποιες σκέψεις και διαπιστώσεις που έκανα μετά την χθεσινή ημέρα.

    Πρώτον, εμένα προσωπικά με ενδιέφερε περισσότερο η αντίδραση της ομάδας μετά το Μιλάνο, και με δεδομένα τα προβλήματα τραυματισμών και την ενσωμάτωση των νέων παικτών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όσον αφορά λοιπόν την προσπάθεια της ομάδας, υπό τις προαναφερόμενες συνθήκες, είμαι ευχαριστημένος. Είδα την ομάδα να παλεύει (ειδικά ο Πριντ ήταν απίστευτη πηγή ενέργειας χθες), να βγάζει άμυνες (η όλη διαφορά στις δύο ομάδες όσον αφορά το σκορ ήταν ουσιαστικά 5 δίποντα παραπάνω για την Barca), όπως δείχνουν και τα κλεψίματα (6-3 υπέρ του ΟΣΦΠ), τα κοψίματα (4-2 υπέρ του ΟΣΦΠ), τα rebounds (32-32 σύνολο και 11-10 στα επιθετικά, για άσχετους και άπειρους ψηλούς όπως όλοι λένε του ΟΣΦΠ, αλλά για αυτό το θέμα θα μιλήσω παρακάτω). Προφανώς δεν θα μπορούσε ποτέ η ομάδα να βγάλει επί 40 λεπτά τα αποθέματα ενέργειας που θα έβγαζε αν είχε διαθέσιμους τους Law και Petway (ούτε θα αναγκάζονταν ο προπονητής να χρησιμοποιεί τόσο πολύ τους ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ παίκτες λόγω των απωλειών, ακόμη και στην Α1), οπότε εγώ κρατάω το ότι η ομάδα έδειξε σαφώς σημάδια ανάκαμψης από το στραπάτσο του Μιλάνου, το σημαντικότερο χωρίς να έχει λύσει ακόμη τα προβλήματα, και μάλιστα απέναντι στην Barca. Γιατί σημασία έχει τί θέση θα έχει την 14η αγωνιστική και όχι την 3η. Επίσης είναι λογικό όλοι οι παίκτες να έχουν κάποια διαστήματα μειωμένης απόδοσης σε μια τέτοια χρονιά με 60-70 αγώνες, γιατί είναι άνθρωποι και όχι robot (πέρα από το ότι τα γυμναστικά επιτελεία των ομάδων φροντίζουν όσο μπορούν αυτές οι κοιλιές να εμφανίζονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα).

    Συνεχίζω στο σχόλιο 2 με το 1ο σημείο που θέλω να θίξω.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Σχόλιο 2

    Δεύτερον, στα επιμέρους θέλω να σταθώ σε δύο σημεία, που καλό θα ήταν να έχουν υπόψη τους όλοι όσοι αναφέρονται σε αυτά (ναι, και οι αρμόδιοι για το άθλημα δημοσιογράφοι).

    1) Με τα πολύ λίγα που γνωρίζω για το άθλημα, και θεωρώντας δεδομένο ότι ΟΛΟΙ θεωρούμε την τριπλέτα των ψηλών της Barca (Tomic, Dorsey, Lampe) την κορυφαία στην Ευρώπη (ή έστω για να προλάβω τους βιαστικούς, μέσα στις 3 κορυφαίες στην Ευρώπη, μαζί με CSKA και Macabbi), παραθέτω τα στατιστικά των πενταριών των δύο ομάδων στο ΧΘΕΣΙΝΟ παιχνίδι (αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει ΑΥΤΗ τη στιγμή, γιατί
    για Simmons και Begic υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί και τιμωρίες, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, και για παίκτες που με το ζόρι έχουν 5 μήνες στην ομάδα):

    Dunston PIR 1 min 12 Pts 6 Rbs 1(1) As 0 St 0 Blk 1 Fl Rv 1
    Simmons PIR 10 min 13 Pts 5 Rbs 5(4) As 0 St 0 Blk 0 Fl Rv 2
    Begic PIR 4 min 14 Pts 2 Rbs 2 As 0 St 0 Blk 2 Fl Rv 1

    Average PIR 5 min 13 Pts 4.33 Rbs 2.66 As 0 St 0 Blk 1 Fl Rv
    1.33


    Tomic PIR 4 min 22 Pts 8 Rbs 4(1) As 3 St 1 Blk 0 Fl Rv 0
    Dorsey PIR 9 min 14 Pts 6 Rbs 6(3) As 0 St 0 Blk 1 Fl Rv 1
    Lampe PIR 1 min 3 Pts 0 Rbs 1 As 0 St 0 Blk 0 Fl Rv 0

    Average PIR 4.66 min 13 Pts 4.66 Rbs 3.66 As 1 St 0.33 Blk 0.33 FlRv1.33

    Στις παρενθέσεις είναι τα επιθετικά rebounds. Ο Lampe χθες έπαιξε περίπου 3 λεπτά, και αν δεν τον έβαζα, ναι μεν θα ανέβαινε ο μέσος όρος των επιδόσεων, αλλά σε μέσο όρο 18 λεπτά, και όχι 13, οπότε θα αδικούσαμε τότε τους ψηλούς του ΟΣΦΠ, έχντας παίξει 15 λεπτά συνολικά λιγότερα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Από τα παραπάνω νούμερα προκύπτει ότι οι ψηλοί του ΟΣΦΠ υπερίσχυσαν στο PIR (έστω και ελάχιστα), ειχαν ελάχιστα λιγότερους πόντους (0.33), 1 rebound και 1 τελική πάσα λιγότερο (πάντα κατά μέσο όρο), 0.33 κλεψίματα λιγότερα, 0.67 κοψίματα περισσότερα και 1 κερδισμένο φάουλ περισσότερο. Συγκεντρωτικά είχαμε για τους ψηλούς του ΟΣΦΠ και της Barca με αυτή τη σειρά τα ακόλουθα:

    Pts 13 -14, Rbs 8 - 11, As 0-3, St 0-1, Blk 3-1, Fl Rv 4-1

    και στα σουτ

    OSFP 2FG 5/10 FT 3/4
    BARCA 2FG 7/9 FT 0/1

    Με άλλα λόγια και οι τρεις (κορυφαίοι, έτσι δεν λέμε) ψηλοί της Barca πέτυχαν μόλις 2 δίποντα παραπάνω από τους άχρηστους δικούς μας, και πήραν μόλις MIA βολή και 1 MONO κερδισμένο foul (για κορυφαία 5 που είναι). Οι δικοί μας άχρηστοι πήραν 4 βολές και κερδισμένα foul, και ο Simmons πήρε 4 επιθετικά rebounds, ενώ ο expert Dorsey 3!). Για να προλάβω κάποιους, ο Tomic έδωσε στην ομάδα του τουλάχιστον άλλους 6 πόντους με τις τρεις τελικές του πάσες και το κλέψιμό του, αλλά ο TOMIC. Το πιθανότατα κορυφαίο επιθετικό και δημιουργικό 5 στην Ευρώπη.
    Πόσοι τέτοιοι παίκτες υπάρχουν στην Ευρώπη? Και μήπως θα μπορούσε κάποιος να μας ενημερώσει πόσα παίρνει ο Tomic στην Barca? Και επίσης, να προσθέσω ότι προφανώς και η άμυνα και ενέργεια του Dorsey χθες ήταν πολύ σημαντική, και δεν φαίνεται βέβαια στα στατιστικά. Τα οποία όμως μετά, τα όσα ήδη ανέφερα, δείχνουν ότι οι τρεις ψηλοί μας δεν είναι και τόσο άχρηστοι τελικά. Είναι? Παρεπιπτόντως, αν τα τρία 5 της ομάδας σας είχαν την χθεσινή εμφάνιση των 5 της Barca και τους δίνατε τα χρήματα που παίρνουν, θα ήσασταν ευχαριστημένοι με την χθεσινή τους εμφάνιση?
    Αν θέλετε, δέστε και τους μέσους όρους των Tomic και Dorsey στα 13 παιχνίδια της Euroleague και συγκρίνετε τους με αυτούς του χθεσινού αγώνα, για να δείτε πως τα πήγαν οι άχρηστοι με τους κορυφαίους. Και μην ξεχνάτε, o Lampe ήταν στα κορυφαία 5 στην Ευρώπη πέρσυ, και φέτος δεν παίζει καθόλου.

    Συνεχίζω στο σχόλιο 3 με το 2ο σημείο που θέλω να θίξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Σχόλιο 3

    Να διορθώσω στο σχόλιο 2, ότι στους μέσους όρους οι ψηλοί της Barca έχουν 0.33 κερδισμένα foul και όχι 1.33, που έγραψα λόγω αντιγραφής. Συγνώμη για τη δυσκολία στην ανάγνωση των στοιχείων, αλλά δεν έχω άλλο τρόπο (π.χ. με κανονικό πίνακα) να τα παραθέσω στο πλαίσιο που γράφουμε.

    Έρχομαι λοιπόν στο άλλο θέμα που φαίνεται να προέκυψε εσχάτως, τη σύγκριση Lojeski - Παπ. Πώς σας φάνηκαν οι εμφανίσεις τους χθες? Παραθέτω τα στατιστικά τους στον χθεσινό αγώνα.

    Ματ PIR 4 min 19 Pts 5 Rebs 7(1) As 1 St 0 To 2 Bl 0 Fls Cm 5 Rv 1
    Παπ PIR 3 min 20 Pts 2 Rebs 1(1) As 4 St 1 To 4 Bl 0 Fls Cm 1 Rv 2

    Και τα σουτ

    Ματ 2FG 1/2 3FG 1/3
    Παπ 2FG 1/1 3FG 0/2.

    Από τα νούμερα αυτά, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι υστέρησε ο Ματ σε σχέση με τον Παπ? Με εξαίρεση την άμυνα (αν και με 5-1 στα foul δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Παπ έπαιξε καλύτερη άμυνα), ποιός έβγαλε ΞΕΚΑΘΑΡΑ περισσότερη ενέργεια? Και γιατί? Υπήρξε ΞΕΚΑΘΑΡΑ κάποιος? Και να θυμίσω ότι ο Ματ πήρε 7 rebounds (1 επιθετικό), απέναντι στην Barca, μια πολύ ψηλότερη ομάδα (όπως όλοι λέμε), και ήταν ο κορυφαίος rebounder του αγώνα και για τις δύο ομάδες. Ο δε Παπ πήρε μόλις 1 (επιθετικό) ενώ με τη Φενέρ 7. Τα στατιστικά και τους μέσους όρους των δύο παικτών, στην Euroleague φέτος, τα έχω ήδη γράψει σε άλλα σχόλιά μου χθες και παλιότερα. Όπως και τις διαφορές τους ως παίκτες.
    Παρεπιπτόντως, αν ο Ματ είναι εκτός φόρμας, με τα χθεσινά του νούμερα, ο Παπ τότε τί είναι?

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αλέξη , τα νούμερα στο μπάσκετ είναι πολύ σχετικά. Δυστυχώς είμαι άυπνος και δε μπορώ να αναλύσω αλλά θα φέρω 2 παραδείγματα. Το ίδιο έπαιζε πέρυσι στον ΠΑΟ ο Μπράμος με τον Σοφοκλή εντός παρκέ και το ίδιο εκτός? Και δεύτερον τη συμπεριφορά του Πρίντεζη σε όλα τα ματς με τον ΠΑΟ μετά τη γνωριμία του με Λάσμε και Γκιστ... Άντε να πω και ένα τρίτο, την πολύ χαρακτηριστική άμυνα σε γκαρντ που ''δε σουτάρει καλά'' (αυτό το μέτρο που αφήνουν και ότι μπει).Οπότε τα νούμερα λένε μισές αλήθειες , μην τα πιστεύεις . Κατά τα άλλα καλή δουλειά που τα συγκέντρωσες όλα :) Έχεις κάποιες καλές ερωτήσεις που δεν απαντώνται όμως στα νούμερα. ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
  64. Και κατι που ειδα στο σαιτ του γιαννακοπουλου..Λεει ο Αντερσεν ειναι ακομα ελευθερος και ψαχνει ομαδα ευρωλιγκας..Λεω εγω ενα ποιοτικο δεκαλεπτο πιστευω θα μπορουσε να το δωσει σεναν απο τους αιωνιους και κυριως στον Παο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν ταιριαζει.δευτερος μπατιστ θα ειναι.αν χρειαζεσαι καποιον ειναι να απειλει στο ποστ κ να ειναι ικανος στις αλλαγες αμυντικα κ στην αντιμετωπιση του pnr.ο αντερσεν δεν ειναι κατι απο αυτα πλεον

      Διαγραφή
    2. Παιχταράς, από τους καλύτερους ψηλούς της δεκαετίας που πέρασε στην Ευρώπη. Πολύ καλός σκόρερ, σπάνια επαφή με το καλάθι. Αλλά είναι 33 χρονών και πέρα από αυτό είναι παίκτης στυλ Μαυροκεφαλίδη. Παίζει 4-5, απειλεί από σουτάκια μέσης απόστασης, στο ποστ απειλεί με την άρτια τεχνική του και όχι με τη δύναμη του, αμυντικά δεν διακρίνεται σε καμία περίπτωση, πλέον έχει και αργά πόδια. Aν ο Πεδουλάκης δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τον Λουκά, κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο θα γίνει και με τον Άντερσεν.
      Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη που ίσως και να βοηθήσει αν πάρει χρόνο αλλά οι συνθήκες νομίζω δεν είναι οι κατάλληλες.

      Διαγραφή
    3. Μου αρεσε πολυ σαν παιχτης στα νιατα του..Παντως οπως ειδα την ειδηση ετσι στο ασχετο στο onsports :http://www.onsports.gr/basket/Euroleague/item/373278-Psahnei-akoma-omada-Eyroligkas-o-Antersen
      μου φανηκε σαν καπνος..Και καπνος χωρις φωτια δεν γινεται..Τεσπα το μελλον θα δειξει..Παντως τον θεωρω ακομη και τωρα καλυτερο αμυντικο απο μαυροκεφαλιδη ειδικα σε ριμπαουντ και απεναντι σε ψηλα κορμια..Σιγουρα αμυνα με αλλαγες το βλεπω δυσκολο οπως και σε pic 'n roll αλλα θα μπορουσε να προσφερει πιστευω λυσεις καθως το σουτακι το εχει οπως και το παιχνιδι με πλατη..Αν προσθεσεις και την πειρα που παιζει σημαντικο ρολο σε κρισιμα παιχνιδια θα ελεγα οτι ενα 8'-10΄λεπτο κατι θα μπορουσε να δωσει..Δεν νομιζω παντως να ειναι περιπτωση μπατιστ καθως τα τελευταια 4 χρονια ειναι σε ελευθερη πτωση ο μπατιστ ενω ο αντερσεν και στη φενερ αλλα και στη σιενα επαιξε αρκετα καλα και προσεφε..

      Διαγραφή
  65. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σήμερα στον ΠΑΟ. Πιστεύω ότι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, πρέπει να προσέξει μόνο την ένεργεια που θα βγάλει. Αν είναι αντίστοιχη αυτής με τον Απόλλωνα, πιθανόν λόγω συντήρησης για το παιχνίδι της Δευτέρας, τότε μπορεί να μπλέξει και να τρέχει και να μη φτάνει. Μπορεί η Έφες να μην δείχνει ιδιαίτερα αξιόμαχη, αλλά δεν είναι Απόλλωνας (με όλη τη συμπάθεια προς την ελληνική ομάδα), και ο ΠΑΟ θα πρέπει σίγουρα να την σεβαστεί.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παο θα ειναι πολυ καλυτερος σημερα για τους εξης λογους
      Πρωτος επειδη στο ματς με τον απολλωνα ειχε κοινος αδειασει σαν ομαδα
      Δευτερον επειδη ειχαν πολυ κουραστικη διαμονη κ στην ουσια δεν ειχαν συνελθει ακομα.
      Ααα κ τριτον επειδη εκτος του οτι ηταν αδειες οι εξεδρες κ βαθμολογικα ηταν εντελως αδιαφορο ματς.κοινος αγγαρεια

      Διαγραφή
  66. Παρεπιπτόντως, αν μια ομάδα αυτοκτόνησε χθες, αυτή ήταν η Galatasaray, που τουλάχιστον στο 2ο ημίχρονο που ειδα (λόγω ΟΣΦΠ), έλεγχε τον αγώνα και είχε σε κάποια διασηματα διαφορές 3-7 πόντων, και στο τέλος κατάφερε να χάσει, όπως έχασε, με τρίποντο στα 4".

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Και κάτι που ξέχασα να αναφέρω για την Barca, και αφορά και τον ΠΑΟ. ΣΤΕΙΛΤΕ τον Dorsey στις βολές! Η καλύτερη επιλογή σε παίκτη για σκόπιμο foul, όταν φυσικά αυτό είναι δυνατό. Ο ΟΣΦΠ χθες δεν εκμεταλλεύτηκε όσο θα μπορούσε αυτή τη δυνατότητα, και ο Dorsey εκτέλεσε μόνο μια βολή, άστοχη φυσικά. Θυμάτε κανείς τους τελικούς της Α1 το 2012?

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Σημερα πρεπει να γινει ενα δωρο αν κ δυσκολο στην μαλαγα για τους αιωνιους.για να δουμε αν η μαλαγα μπορει να το χτυπησει το ματς.
    Αν το χασει η φενερ θα ειναι καταστροφικη αρχη κ την επομενη εβδομαδα θα ναι τρομερα αγχωμενη
    Για να δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. πολυ ενδιαφερον παιχνιδι malaga-fener

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Η Μάλαγα πολύ ασταθής ομάδα, νομίζω εύκολα ή δύσκολα θα περάσει η Φενέρ που έχει το Μακάλεμπ σε μεγάλη μέρα. Επίσης και ο Ζόριτς πάει καλά. Ο Ζέλικο την ψάχνει αρκετά για playmaker, μέχρι και τον Ντε Κολό κοιτάει απο Σαν Αντόνιο, αλλά θα του τον δώσει ο Πόποβιτς?

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. κουβα ο ομπραντοβιτς!!! αλλαζουν τα δεδομενα στον ομιλο, αφου πλεον με 10 νικες η 2 αδα ειναι εφικτη για τον παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΓΚΑΙΖ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...
    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠ-16...Η ΤΣΣΚΑ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ (ΘΑ ΣΦΑΧΤΟΥΝ ΖΟΤΣ-ΒΚΟΒΙΤΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)...Ο ΖΟΤΣ ΠΑΛΙ ΕΧΑΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΛΑΓΑ (ΕΞΑΛΟΣ ΑΦΑΓΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ)....

    ΞΑΦΝΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΛΑΓΑ ΚΑΙ ΑΡΜΑΝΙ ΒΑΛΑΝΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ 4ΑΔΑ, ΕΝΩ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΜΕ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 4ΑΡΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΦΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠ 16)...
    ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΜΑΤΣ...ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΑΥΣΤΗΡΑ 8 ΑΤΟΜΑ +ΛΙΓΟ ΜΑΙΚ...

    ΑΥΤΑ
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αχταρμάς οι 2 όμιλοι μετα τα σημερινά και σταυρόλεξα για δυνατούς λύτες...Καλά λέγαμε πως είναι πολύ νωρίς να λέμε για προκρίσεις απο την δεύτερη αγωνιστική

    ΥΓ1 Ευφημος μνεία σε Μπράμο για τη σημερινή εμφάνιση
    ΥΓ2 Μπορεί να φανεί και ως μια μικρή ιεροσυλία...Αν είχαμε βρει 3-4 χρόνια τον Κάρι πιο πρίν θα μιλάγαμε για έναν Αμερικανό "Μίκαελ Κόχ" σήμερα...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΑΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...
      Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΥ, ΧΑΛΑΡΩΣΕ (ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ)

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Ζεν

      Μπορεί να υπερβάλλω δε λέω αλλα πραγματικά μπορείς να φανταστείς πως θα μπορούσε να είναι ο Κάρυ (παίκτης οικονομίας και αξιόπιστος σκόρερ) 4 χρόνια πιο νέος και με Ζοτς-Ιτούδη στον πάγκο?

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. ΚΟΙΤΑ,
      ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΚΑΡΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ, ΔΙΝΕΙ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ...ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΛΟ (ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ) ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...

      ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ / ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΤΣ...

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΟΤΣ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΖΟΤΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΠΑΤΖΕΤ (ΘΥΜΙΣΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΣΠΑΝΟΥΛΗ, ΣΑΡΑΣ, ΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ), ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΓΕ...

      ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑΧΟΥΜΕ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ!!!

      ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    4. Περαστικά στο γιόκα

      Run TMC

      Διαγραφή
  74. Αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι οι τούρκικες ομάδες σε 9 αγώνες έχουν 0/9!

    ΑπάντησηΔιαγραφή