Athlenda

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

The Choice..


Η Αμερικανική ομοσπονδία ανακοίνωσε τα 28 ονόματα των αθλητών που θα μπούν στη δεξαμενή επιλογής και θα στηρίξουν την ομάδα τους την επόμενη τριετία υπό τον Σιζέφσκι. Το Hoopfellas σας παραθέτει –με καθαρά προσωπικές επιλογές- το δικό του ρόστερ και βάζει στο παρκέ της σελίδας την “What if..” team της.. Γιουγκοσλαβίας του 2014!



Για την επιλογή υπήρξαν ενστάσεις που συζητιούνται και θα συζητηθούν ακόμα εντονότερα στο μέλλον. Για παράδειγμα έγινε ντόρος για την απουσία του Τζον Ουόλ έναντι του οποίου προτιμήθηκε ο Κάιρι Ίρβινγκ, πρώην Blue Devil και παιδί του κόουτς Σιζέφσκι. Ο Κολάντζελο «άδειασε» διακριτικά τον Ουέηντ λέγοντας πως «δεν ήταν μαζί μας στο προηγούμενο ρόστερ οπότε δεν κρίναμε ότι πρέπει να κληθεί… προσέχει πιο πολύ το σώμα του τώρα.. η εθνική ομάδα δεν είναι προτεραιότητα για αυτόν.. τον ευχαριστούμε κτλ.». Επίσης υπάρχει στο πλάνο η σκέψη αυτό το καλοκαίρι να διαφυλαχθεί η τριάδα Άντονι-Πολ-Τζέημς, η οποία θα κατέβει κανονικά το 2016 στη Βραζιλία, αν και τίποτα δεν είναι επίσημο αυτή τη στιγμή. Μερικές σημειώσεις πριν πάμε στις επιλογές του Hoopfellas..

*Καθαρά προσωπικά και σαν προπονητική δουλειά, ξεχωρίζω την ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια το 2010 στη Τουρκία, από τα πρότζεκτ που παρουσίασε ο κόουτς-Κ τα τελευταία χρόνια με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.  Μια ομάδα φτιαγμένη πάνω στις απαιτήσεις του σύγχρονου international basketball που παίζεται σε αυτά τα τουρνουά και διαφέρει αρκετά από αυτό της αμερικανικής λίγκας. Ένα σύνολο –από το οποίο ξεχώριζε η η πατρική φιγούρα του Τσόνσεη Μπίλαπς- φρέσκο, διψασμένο, έτοιμο να πιέσει ασφυκτικά τη μπάλα και να αμυνθεί στο πικ εν ρολ. Με δύο γκαρντς, τον Όντομ στο «5» και τον Ντουράντ να γαζώνει ως stretch-4. Μια ομάδα θνητή, που αντιμετώπισε δυσκολίες, δε δίστασε να «τσαλακωθεί», αλλά όσο προχωρούσε η διοργάνωση έπαιξε καλύτερο μπάσκετ και ξεπέρασε τους πνευματικούς της φραγμούς και φόβους. Μια πραγματικά καλή προπονητική δουλειά.

*Ο όλος τρόπος που στήσει πλέον ως ομοσπονδία το κομμάτι «Εθνική ομάδα» με τον Κολάντζελο δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνουν οι Αμερικανοί τα διεθνή τουρνουά και πόσο υπολογίζουν πλέον τον ανταγωνισμό. Υπάρχει μια σοβαρότητα και λεπτομερείς δουλειά για το κεφάλαιο «εθνική ομάδα» που δεν υπήρχε σε αυτό τον βαθμό τα τελευταία 7-8 χρόνια. Οι Αμερικανοί παρατάσσουν ένα πανίσχυρο προπονητικό επιτελείο, με ότι καλύτερο διαθέτει η σχολή της χώρας τους σε όλα τα επίπεδα. Σιζέφσκι, Μπεχάιμ, Θίμποντο, Μόντι Ουίλιαμς. Βλέπω πολύ καλή χημεία εδώ..


*Επανειλημμένως έχω πεί ότι ο Καρμέλο Άντονι είναι το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτουν οι Αμερικάνοι, ο καλύτερος τους παίκτης  για αυτά τα τουρνουά της FIBA (και πιθανόν ο καλύτερος στον κόσμο μετά τον Τζινόμπιλι που λόγω πολλών παραγόντων είναι σε άλλη κατηγορία από κάθε παίκτη).  Η φύση του παιχνιδιού του Άντονι, ο δυναμισμός και η ποιότητα του σε επίπεδο fundamentals απλά δε ματσάρετε από κανέναν παίκτη. Παρ’όλα αυτά η πρόθεση της ομοσπονδίας να δώσει ανάσες στις παλιοσειρές αλλά και να αναπτύξει το πρόγραμμα της δίνοντας ευκαιρίες σε νέα παιδιά, κάνει τη φετινή επιλογή πιο ιντριγκαδόρικη. Ο Άντονι είναι «ασφάλεια» αλλά στο δικό μου μυαλό «ασφάλεια» στα δύσκολα  είναι η ομάδα και κυρίως το υψηλό επίπεδο αμυντικής απόδοσης που μπορεί να βγάλει αυτή η ομάδα στο παρκέ.


*Ο Σιζέφσκι έχει δείξει ότι βρίσκεται αρκετά «μέσα» σε αυτό που λέμε international basketball. Έπαθε και έμαθε. Παίζει μοντέρνο μπάσκετ ειδικά από τη στιγμή που κατάλαβε πως το πλεονέκτημα της ομάδας του δεν είναι τα ύψη και τα μούσκουλα αλλά η ταχύτητα σε πόδια-αντιδράσεις-εκτέλεση. Αρέσκεται σε χαμηλά σχήματα πλέον και δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές στο Λονδίνο σε δύσκολες καταστάσεις η φροντκόρτ του αποτελούταν από τον Τζέημς (5) και Άντονι (4). Το ερωτηματικό είναι εάν φέτος θα πάει σε ψηλότερα σχήματα, φορτώνοντας λίγο την επιλογή του στη 12αδα με έναν έξτρα ψηλό. Προσωπικά δεν έχω λόγο να πιστεύω κάτι τέτοιο. Και στο παρελθόν είχε την επιλογή αυτή. Ο Σιζέφσκι προσπαθεί να έχει ένα όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο και λειτουργικό ρόστερ που θα ρολάρει άμεσα.


*Η σύνθεση μιας τέτοιας ομάδας είναι εγχείρημα με ευαισθησίες. Δεν είναι ολ σταρ ομάδα, το έχουμε πεί παλαιότερα και αυτό  ισχύει για όλες τις ομάδες, όχι μόνο την team USA. Παρακάτω σε παραθέτω τις ΑΥΣΤΗΡΑ δικές μου επιλογές. Δεν πρόκειται για προγνωστικό σχετικά με το τι θα επιλέξει ο κόουτς-Κ, μη πέσετε σε αυτή τη παγίδα. Είναι τι θα επέλεγα εγώ και εσείς (στα σχόλια σας που θα ακολουθήσουν).. Οι δικοί μου 11+2 λοιπόν:

GUARDS

Starting backcourt: Chris Paul, Stephen Curry
Bench: Kyrie Irving, Russell Westbrook, James Harden


Δε θα άντεχα στον πειρασμό να μη δω το μπακόρτ των Πολ-Κάρι σε διεθνές επίπεδο. Αν και οι εκτιμήσεις στην Αμερική θέλουν (σωστά) τον σταρ των Ουόριορς να είναι ο βασικός πόιντ γκαρντ της ομάδας το καλοκαίρι (με τον Πολ να ξεκουράζεται φέτος) , το σχήμα είναι πολύ ιντριγκαδόρικο για να το προσπεράσω. Ο Πολ, ο καλύτερος πόιντ γκαρντ (ίσως και παίκτης αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα) της λίγκας και ένας σούπερ αμυντικός περιφερειακός με πολύ δυνατό κορμί παράλληλα (και σε ρόλο «μάνας του λόχου») θα έχει δίπλα του ένα two-guard με playmaking abilities και καρπό που θα κάνει πολλές άμυνες να..προσκυνήσουν. Από πίσω το δίδυμο Χάρντεν-Ουέστμπρουκ. Η «γενειάδα» θα πάρει αρκετά λεπτά σε αυτό το τουρνουά τόσο στο «2» όσο και στο «3» καθώς το πακέτο του προσφέρεται για τέτοια τουρνουά (προσωπική φάση, finishing, πολύ καλό σουτ και διάβασμα) ενώ η ικανότητα του Ουέστμπρουκ στο να πιέσει τη μπάλα σε προηγούμενα τουρνουά τρόμαξε. Για 5ο γκαρντ διάλεξα τον Ίρβινγκ. Εντυπωσίασε στην προετοιμασία του 2012 και είναι πνευματικά έτοιμος (πολύ σημαντικό) να μπεί και να προσφέρει σε ένα τέτοιο σύνολο. Ένας παίκτης που θα μου άρεσε πολύ επίσης να τον δώ να πλαισιώσει αυτή την περιφερειακή γραμμή είναι ο Έρικ Γκόρντον, ο οποίος όμως δεν βρέθηκε μεταξύ των 28..

FORWARDS

Starting forwards: Kawhi Leonard, Kevin Durant
Bench: Gordon Hayward*, Paul George

Το βαρύ χαρτί της ομάδας Κέβιν Ντουράντ στο «4» από όπου έχει αποδείξει ότι «γαζώνει» σε τέτοια τουρνουά». Έχει το μέγεθος, την εκτελεστική ικανότητα και την ποιότητα να κυριαρχήσει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο χωρίς πολλές κουβέντες. Οι διάδρομοι που μπορεί να ανοίξει μόνο με τη παρουσία του για τους συμπαίκτες του  (π.χ. για τους Ουέστμπρουκ-Χάρντεν) τα λένε όλα.. Ο Κ. Λέοναρντ είναι ο «σύγχρονος Ιγκουοντάλα» σε αυτή την ομάδα (τον προτίμησα από τον wing των Ουόριορς στα πλαίσια του να πάρουν το βάπτισμα σταδιακά όλο και περισσότεροι αθλητές, στόχος του προγράμματος άλλωστε και πάντα σε  μια επιλογή αυτό παίζει σημαντικό ρόλο). Κόμπο φόργουορντ με εξαιρετικές αμυντικές ικανότητες, μπορεί να παίξει ακόμα πιο χαμηλά (και στο «5») σε διεθνή τουρνουά με την ικανότητα του να αμυνθεί στο πικ εν ρολ. Ο δυναμισμός και η πειθαρχία του είναι ότι καλύτερο δίπλα στον Ντουράντ. Ο Π. Τζορτζ δε χρειάζεται συστάσεις. Η αμυντική του ικανότητα (σε ρόλο defensive stopper) μπορεί να τον φέρει στην πρώτη πεντάδα αλλά θα τον προτιμούσα από τον πάγκο ως μπαλαντερ στις δύο θέσεις των φόργουορντς (2.06μ. γαρ), ως game changer χρησιμοποιώντας την επαφή του με το καλάθι. Ο Γκόρντον Χέηγουορντ είναι από τους παίκτες που μου αρέσουν περισσότερο στην αμερικανική λίγκα. Εξαιρετικός σουτέρ, δημιουργός και finisher με τα 2.04μ. μπορεί να παίξει και ως wing και ως stretch-4. Μια πολύ ποιοτική επιλογή στα φόργουορντς από ένα νέο παιδί που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο στο πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ της Γιούτα. Το όνομα του έχει αστερίσκο. Το γιατί θα το δείτε στη συνέχεια.

CENTERS


Starting C: Anthony Davis
Bench: Kevin Love (F/C,  David Lee (F/C)

Όχι, δεν με εμπνέει ο Ντουάιτ Χάουαρντ σε αυτό το επίπεδο. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει η επιλογή του εξαιρετικού Άντονι Ντέηβις, ενός κυρίαρχου αμυντικού παίκτη στο κέντρο της ρακέτας. Ο 20χρονος σταρ των Πέλικανς βρισκόταν και στο Λονδίνο, οπότε η φυσική εξέλιξη τον φέρνει ένα βήμα μπροστά. O Kέβιν Λοβ πιθανόν θα είναι ο παίκτης  που θα τραβήξει το κουπί στη θέση ενώ αναμένεται να πάρει λεπτά και στο «4» σε περίπτωση που ο Σιζέφσκι θελήσει να παίξει big λόγω της περίστασης (αφοί Γκαζόλ). Ο Ντέηβιντ Λι  είναι μια επιλογή που δίνει ταχύτητα στο «5» και πολύ καλή πικ εν ρολ άμυνα, κομμάτι στο οποίο πλέον δίνεται πολύ μεγάλη βάση από τον Σιζέφσκι και το επιτελείο του(α ρε Ελλαδάρα τι έκανες..). Τριάδα υψηλών προδιαγραφών, με χημεία,  έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε δυσκολία σε ένα απαιτητικό τουρνουά.

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ

Οι παλιοί αναγνώστες θα γνωρίζεται ότι πρόκειται από τους αγαπημένους μου ψηλούς στη λίγκα (μαζί με τον Λι). Ο Λαμάρκους Όλντριντζ  είναι ο ..13ος (μεταξύ ίσων) σε αυτό το ρόστερ, όπως ήταν κάποτε ο Ρόντο. Η απόφαση έχει να κάνει με τον αν θέλεις να παίξεις small ή να πας σε κάτι πιο συμβατικό που θα αναδείξει την υπεροχή σου σε κορμιά. Για αυτό και ο αστερίσκος στον Χέηγουορντ. Σε αυτή την περίπτωση ανεβάζεις τον Λοβ στα φόργουορντς και πηγαίνεις στο «5» με την τριάδα Ντέηβις-Όλντριτζ-Λι. Είναι η απόφαση της τελευταίας στιγμής. Προσωπικά όμως υποστηρίζω τα γρήγορα σχήματα του Σιζέφσκι και αυτή τη στιγμή θα μένω με την αρχική 12αδα. Εκεί πηγαίνει σήμερα η ψήφος μου. Μέχρι να ανοίξει ο καιρός όμως και να καλοκαιριάσει, πολλά μπορούν να αλλάξουν.. Το μιλάμε πάλι τότε..!


Η “What if..” team (ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ..2014)


Για να σας ιντριγκάρω περισσότερο τη σκέψη (και τη δική μου) έφτιαξα σύμφωνα πάντα με τα δικά μου γούστα (οπότε να ξέρετε ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν ξέχασα κάποιον, απλά διάλεξα..) την ανάλογη γιουγκοσλαβική ομάδα. Για σκεφτείτε, έστω για όσο διαρκεί η ανάγνωση σας, να μην είχε γίνει αυτή διάλυση και εκείνος ο πόλεμος πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, ακόμα και (δευτερεύων) δικό μας κομμάτι, αυτό του μπάσκετ.. Χωρίς πολύ σκέψη λοιπόν δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το παρκέ του Hoopfellas η παρακάτω ομάδα με τους Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς εκλέκτορες:


GUARDS

Starting backcourt: Goran Dragic, Nemanja Nedovic
Bench: Vasilije Micic, Emir Preldzic

Μια transition-offense μόνος του το δίδυμο Γκ.Ντράγκιτς-Νέντοβιτς, «θεριστές» στο ανοιχτό γήπεδο με εκπληκτικά πόδια. Ποια Τουρκία τώρα, μην ακούω τέτοια.. Σε περίπτωση ύπαρξης του Γιουγκοσλαβικού κράτους ο Πρέλντζιτς δε θα είχε πάρει καμία υπηκοότητα. Μαζί με τον νεαρό Μίσιτς ένα εξαιρετικό δίδυμο δημιουργών στο μισό γήπεδο..

FORWARDS


Starting forwards: Bojan Bogdanovic, Nemanja Bjelica
Bench: Bogdan Bogdanovic, Mirza Teletovic

Καλά εδώ το starters-bench είναι ..flexible. Μπογκντάνοβιτς επί ..2, για όλα τα γούστα και Μπιέλιτσα συν Τελέτοβιτς στο «4» είναι ένα φοβερό πακέτο που προσφέρει τα πόντα. Firepower, άμυνα, δύναμη, μέσα-έξω παιχνίδι, ταχύτητα, athleticism.. Τρομάζει.

CENTERS

Starting C: Nikola Pekovic
Bench: Ante Tomic

Xωρίς πολλές κουβέντες.. Το ποστ παιχνίδι θα ήταν η ναυαρχίδα της επίθεσης αυτής της ομάδας..


*Οι δύο εναπομείναντες θέσεις θα μπορούσαν να έχουν πολλούς κατόχους. Δε περνά απαρατήρητη η ποιότητα του Κρίστιτς  που είναι ένας υποψήφιος, όμως με τους Πέκοβιτς-Τόμιτς στην ομάδα, χρειάζεσαι έναν ψηλό μα διαφορετικά χαρακτηριστικά.  Ο Πέρο Άντιτς ίσως είναι μια καλύ λύση εδώ για το βάθος του πάγκου (F/C). Μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο καλά πιστεύω. Στην περιφέρεια επίσης, ο Ζόραν Ντράγκιτς θα ήταν ένα καλό εργαλείο που θα μπορούσε να πάρει μια θέση. Γιατί αν πάρω τον Τεόντοσιτς είναι σαν παίζω το σπίτι μου σε μια βραδιά στο Ατλάντικ Σίτι.. Καλά δε κάνω..?


Υ.Γ: Παραδέχομαι ότι εξέτασα σοβαρά την υποψηφιότητα του Κένεθ Φαριέντ. Η πικ εν ρολ άμυνα του εξιτάρει..

Μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook..
https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

281 σχόλια:

  1. Νομιζω θα κερδιζαν οι Γιουγκοσλαβοι...θα τους ξφτυλιζαν οι κουμπαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν παρεις τον τεοντοσιτς δεν τζογαρεις το σπιτι σου, το χαριζεις απλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ............. ΑΥΤΕΣ ΕΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ...... ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΖΙΜ
    # Α.Κ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim μιας και που ανεφερες τον Carmelo σχετικα με τα διεθνη τουρνουα ...αν μπορεις δες αυτο ....
    http://www.youtube.com/watch?v=DQEzmPKdqt4
    It is time to go to school son...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας από τους λόγους που εξελίχθηκε σε αυτό που γράφω.. Το συγκεκριμένο βίντεο το έχω ανεβάσει δις στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook και θα το ξανακάνω..

      Διαγραφή
  5. Για τους λίγους εκείνους, που ως εγώ, δεν γνωρίζουν τους ξενόγλωσσους ορους της καλαθοσφαίρισης, παραθέτω ορισμένους συνδέσμους με κάποιες λίστες τέτοιων όρων.

    ΝΒΑ Όροι
    http://www.nba.com/analysis/00422966.html

    ΝΒΑ Στατιστικά (Συντομογραφίες)
    http://www.basketball-reference.com/about/glossary.html

    FIBA
    http://www.fibaeurope.com/cid_UD-XflK3IQgl4t8JKzEA00.html

    General
    http://en.wikipedia.org/wiki/Glossary_of_basketball_terms
    http://www.firstbasesports.com/basketball_glossary.html
    http://www.winninghoops.com/pages/Glossary-of-Basketball-Terms.php

    Ο σύνδεσμος της FIBA θεωρώ ότι καλύπτει και έννοιες όπως τακτικές του αθλήματος και συγκεκριμένες κινήσεις π.χ. Box-and-one, Delay offense, Pick-and-roll, Outlet pass, κλπ.

    Οι γενικοί σύνδεσμοι συμπληρώνουν τους υπόλοιπους, καθώς καμία λίστα δεν είναι 100% πλήρεις όρων. Για παράδειγμα, τον όρο Stretch 4, τον είδα μόνο στην ιστοσελίδα του wikipedia, ενώ τον Pick-and-pop (αλλά ΜΚΦ) δεν τον βρήκα σε καμία από τις παραπάνω ιστοσελίδες (τουλάχιστον με αυτό το όνομα). Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιούν αυτοί οι σύνδεσμοι, μπορείτε να βαλετε κάποιες λέξεις κλειδιά σε κάποια μηχανή αναζήτησης (π.χ. basketball glossary) και να εντοπίσετε άλλες ιστοσελίδες με αυτό το θέμα.

    Τώρα πάντως δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην ξέρουμε αυτούς τους όρους!

    Jim, όσον αφορά την εθνική Γιουγκοσλαβίας, νομίζω πολύ καλή η επιλογή σας, αλλά ομάδα με Mozart, Jordjevic, Kukoc, Radja, Divac, Savic, Paspalj, κλπ, δεν θα ξανα-υπάρξει! Με διαφορά η Ευρωπαική Dream-Team!

    Για τον Teodosic συμφωνώ απόλυτα. Αν μπορούσε, να διατηρείται σε σταθερά μεγάλες εμφανίσεις που κάνει μόνο κάποιες φορές (όπως στο 3ο δεκάλεπτο του CSKA - Fenerbahce, που ήταν μια ομάδα μόνος του), τότε θα το ξανασκεφτόμουν. Αλλά αυτές είναι μια κάθε πανσέληνο, οπότε ...

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aλέξη, σε ευχαριστούμε πολύ για την συνεισφορά σου σε αυτό το ιστολόγιο. Θα είχες μήπως την ευγενή καλοσύνη να μας έβρισκες αντίστοιχους συνδέσμους που να υπήρχαν οι όροι στα ελληνικά καθώς δεν τυγχάνω γνώστης της Αγγλικής.

      Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      Hawk

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η αλήθεια είναι ότι έκανα χθες μια σκέψη για περιγραφή αυτών των όρων στα ελληνικά, παρόλο που οι ίδιοι οι όροι είναι στα Αγγλικά. Θα κοιτάξω μήπως βρω κάτι, γιατί πολύ φοβάμαι ότι λόγω του ότι οι περιγραφές των όρων είναι επίσης εξιδεικευμένοι (και όχι κλασικά καθημερινά αγγλικά), ακόμη και αν βαλετε μια περιγραφή με αντιγραφή και επικόλληση σε μια ιστοσελίδα μετάφρασης κειμένου, πιθανότατα δεν θα μπορέσει να μεταφράσει σωστά την περιγραφή στα ελληνικά. Αν βρω κάτι, θα το αναρτήσω εδώ.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. http://en.wikipedia.org/wiki/Pick_and_roll#Pick_and_pop

      Το p'n'p είναι play τακτικής, το stretch-4 ή το stretch-5 είναι περιγραφή παίκτη...

      Ody

      Διαγραφή
    4. Εδώ θα τα βρείτε όλα....

      http://www.coachbasketball.gr/2013/04/orologia-basket-leksiko-mpasketikon-oron.html

      Διαγραφή
  6. ΤΖΙΜ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

    ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΓΚΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...

    ΘΕΙΚΗ Η ΔΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΠΛΑΒΙ (ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ ΘΑ ΜΕ ΚΡΑΞΟΥΝ), ΑΛΛΑ ΕΧΩΝΤΑΣ ΔΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΕΚΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ), ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΤΕΛΕΤΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΜΕΝΤΑΛΙΤΥ (ΕΔΩ ΤΟΥ ΤΑ ΕΧΩΣΕ Ο ΑΤΣΟ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ, ΦΑΝΤΑΣΟΥ)...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΥΝΤΑΝΑΚΙ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΠΕΝΤΑΔΑΤΟ ΝΤΑΝΙΛΟΒΙΤΣ ΤΟ 89, ΜΕ ΤΟ ΝΟΒΟΣΕΛ ΝΑ ΩΡΥΕΤΑΙ)...
    ΝΤΑΡΙΟ ΣΑΡΙΤΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΝΕΞΤ ΜΠΙΓΚ ΘΙΝΚ ΤΗΣ ΧΡΒΑΤΣΚΑ...

    ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν λογική (προωθουμε και 1-2 ταλενταρες) ναι, αλλα σε καμία περίπτωση ο Σαριτς δε μπορεί να δώσει αυτά που θα δώσει τώρα ο Τελετοβιτς

      Διαγραφή
  7. Respect χωρις πολλα πολλα εκπληκτικο. Εχω εκστασιαστει ακολουθει ελαφρως παραλογισμος να με συγχωρεσετε.
    Μεχρι να φθασω στο διλημμα ημουν ετοιμος να κατεβω κ να σου γραψω what about le marcus !!!! μετα τα εβαλα κατω κ δε βγαινει δε ξερω πως χωρεσες κ το λι βασικα εκει μεσα, αδυναμια σου γαρ δε το περιμενα να σου πω την αληθεια.

    Εγω επειδη ειμαι εμπαθης με τον CP3 θα τον παρκαρα στην κερκιδα η στον παγκο !!!!! κ θα ξεκινουσα με στεφ κ γουεστ, κ απο τον παγκο θα ερχοτανε ο καιρι με χαρντεν για να γουσταρουμε τρελες. μετα KD χωρις πολλα πολλα , πρεπει να του κανεις αρθρο ο ανθρωπος κανει οργια, θα τον πλαισιωνα με πολ κ λεοναρτ., τζειμς καρμελο κλεινω τις θεσεις 2/3/4 , ναι θα ανεβαζα στο 2 τον πολ/λεοναρντ αν χρειαζοτανε για αυτο κ κοβω τον cp3!!! οσον αφορα το 5 θα εφερνα τον αντονι ντειβις χωρις πολλα πολλα μαζι με ντρουμοντ κ μας μενει μια θεση αναμεσα στον κεβιν λοβ κ τον λε μαρκους θελει πολυ σκεψη κ δεν μπορω να αποφασισω αλλα επειδη θα αρχιζανε τα κραξιματα ισως να μην επαιρνα κανεναν κ να κατεβαζα τον cp3 !!!

    Και επειδη τυρανιομουνα πως τους χωρεσες ολους αυτους σε 12αδα ανεβηκα κ τους ξαναμετρησα κ λες 11+2 ε τοτε κ εγω θα φερω τον ολντριτζ διοτι θεωρω οτι ειναι καλυτερος στο ποστ απο τον λοβ.
    Υ.Γ. Αμα κοψω τον cp3 κ φερω την αδυναμια μου απο το φετινο δραφτ MCW θα ειμαι παρανοικος?

    Οσον αφορα την Σερβια θα εδινε πονο κ αυτη, διαφορετικες σχολες αλλα ποιος δε θα ηθελε να τους δει ολους αυτους μαζι, εναν βουκσεβιτς ξεχασες για την σερβια γιατι πιστευω οτι θα τους πηγαινε το high ball

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα που το ξανασκεφτηκα θα κατεβαζα 5αδα γουεστ/πολ τζορτ/ντουραντ/τζειμς/ντειβις κ ελατε να παιξουμε ξυλο , παντου miss match θα ειχα μονο ο μαρκ γκαζολ με πεκο θα με ζοριζαν στον 5 αλλα μεχρι εκει !!! Full court pressing μεχρι αηδιας .

      Επισης στην απο πανω 11+2 ισως σκεφτομουνα κ τον ροι χιμπερτ αντι ντρουμοντ

      Διαγραφή
    2. Απολαυστικος Ζοζε !!

      Διαγραφή
    3. Χαχα.. Χείμαρρος.. Ζοζέ, όντως κάπου παραλογίζεσαι.. Σκέψου ότι άλλο ΝΒΑ basketball και άλλο international. Παίχτες όπως ο Λέοναρντ δν ανεβαίνουν στο "2" σε αυτά του τουρνουά. Αλλά ωραία τα γράφεις!

      Διαγραφή
  8. Jimara ελειψαν πολυ αυτα τα αρθρα..Νice work...

    Αλεξη πολυ χρησιμοι οι συνδεσμοι που προτεινεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερες δημητρη διαβασα προσεκτικα τις επιλογες σου εχω τις ενστασεις μου κα εξηγουμαι.....ιρβινκ θα ειναι καλα στην υγεια του;στην αμερικη αρχιζουν να τον κατακρινουν οτι ειναι υπερτιμημενος και δεν μπορει να κουβαλισει το καραβι των ιπποτων του κλιβελαντ ισως ο σιζεφσκι που τον ειχε στο ντιουκ παιξει ρολο-εγω θα πηγαινα σε λιλαρντ στη πενταδα των γκαρντ(ερωτηματικο ο ροουζ).Στους φοργουορντ θα κατεβαζα το κεβιν λοβ,ο χειγορντ ειναι καλος παιχτης αλλα στο nba παιζει συχνα 2 και πολυ καλα μαλιστα(μακαρι να τον υπογραψουν οι πιστονς το καλοκαιρι),σχετικα σοφτ στην αμυνα στο 3 στην γιουτα,ισως οχι στο παγκοσμιο παντως.Συμφωνω για τον ολντριτζ θα τον εβαζα σεντερ διπλα στον αντονι ντειβις και οπως εγραψες σε smalball καταστασεις φαριντ στο 5, ο ντειβιντ λι ειναι παλιοσειρι πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άκη. Είπες για Ίρβινγκ αλλά για ποιόν μπορείς να είσαι σίγουρος για θέμα υγείας? Για τον Ουέστμπρουκ? Τον Πολ? Ή μήπως τον Κάρι..? Δεν είναι παράμετρος αυτή στη παρούσα συζήτηση. Δουλέψτε λίγο στη σκέψη σας το ότι οι θέσεις των παικτών στο ΝΒΑ δεν έχουν να κάνουν με τα τουρνουά της FIBA. Τελείως διαφορετικές προδιαγραφές/απαιτήσεις. Ο Χέηγουορντ για παράδειγμα που ανέφερες, για την Αμερικανική λίγκα είναι wing (2-3) ενώ σε ένα τέτοιο τουρνουά πάει περισσότερο προς τις 2 θέσεις των φόργουορντς (αν και ο Σιζέφσκι έχει παρουσιάσει πολλάκις σχήματα με 3 τέτοιους φόργουορντς να εναλλάσσονται μεταξύ 2-3-4)

      Διαγραφή
    2. Εαν ο καρι εχει θεμα με τους αστραγαλους του ο ουεστμπρουκ και ο πολ ειναι σε αποθεραπεια τοτε ο ιρβινκ παιζει μονιμα στο 60%,η επιλογη του στο 1 του ντραφτ του 2011 με 9 ματς τη σεζον στο ντιουκ ειχε απο τοτε συζητηθει,ο τυπος εχει πολυ ταλεντο αλλα φενεται οτι τα ποδια του δεν τον βοηθανε παντα-επιπλεον ο λιλαρντ δειχνει ποιο συνεπεις αν και το παιχνιδι του μιαζει με του καρι.Αμαρτια να μεινει ο ολντριτζ εκτος παντως για το χειγορντ και το λι,ειναι ο παιχτης με σωματοτυπο σεντερ που παιζει 4 με προσωπο στο καλαθι οπως εκανε ο ρασιντ ουαλας-τεριαζει γαντι σε τετοια τουρνουα. πολ-ουεστμπρουκ-ντουραντ-λοβ-αντονι ντειβις σουπερ 5αδα για βασικοι.

      Διαγραφή
  10. Ενώ ξέρεις (ή άκουσες) ότι η τριάδα Paul - James - Anthony θα ξεκουραστεί φέτος, διάλεξες τον ένα και άφησες έξω τους άλλους δύο. Καρφώνεσαι... ;)
    Ομολογώ ότι δεν ξέρω τους 28 αλλά θα ρίξω μερικά ονόματα ούτως ή άλλως!
    Αν μείνει έξω ο Paul θα ήθελα Lillard (για να μην πω ότι τον ήθελα στη θέση του Irving γενικώς) αλλά τα στοιχεία του συμπίπτουν με του Curry χωρίς να έχει φτάσει το επίπεδό του ακόμα. Πάνω από Lillard και Irving θα ήθελα Conley. Αχτύπητο αμυντικό δίδυμο με Paul.
    Στα forwards πιθανόν να είχα τον Parsons αντί του Hayward.
    Και τέλος στους F/C θα έβαζα τον Griffin αντί του Lee. Φέτος έχει ανεβάσει πολύ το παιχνίδι του, έχει προσθέσει στοιχεία που του λείπαν τις προηγούμενες χρονιές και έχει και πολύ περισσότερο μέλλον από τον Lee.
    Παίχτες που κόπηκαν τελευταία στιγμή: Faried, Lawson, Randolph (Zac)
    Ο Hibbert έχει παίξει με την Jamaica οπότε δεν μπαίνει στην συζήτηση.

    Υ.Γ. Είμαι πολύ κομπλεξικός με τον Anthony. Παραδέχομαι ότι είναι τεράστιο επιθετικό ταλέντο, αλλά δε μου αρέσει ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το μπάσκετ. Υπάρχουν και άλλα πράγματα εκτός του σουτ και ο Anthony τα αγνοεί επιδεικτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 28 ονόματα θα τα βρείτε εδώ (ο Πάρσονς δε βρίσκεται μεταξύ τους και μάλιστα ευχαρίστησε για το κίνητρο..)

      http://espn.go.com/nba/story/_/id/10335862/usa-basketball-announce-wide-variety-standouts-new-28-player-pool

      Συμφωνώ πολύ για Κόνλεη. Για Λίλαρντ, θεωρώ ότι ο Ίρβινγκ, χωρίς να είναι καλύτερος, είναι πιο έτοιμος πνευματικά για ένα τέτοιο τουρνουά. Ο Γκρίφιν έχει πολύ καλή τύχη να είναι στη τελική 12αδα.

      Διαγραφή
  11. Και για να δικαιολογήσω (χωρίς να νιώθω τέτοια υποχρέωση - απλά για την συζήτηση) την επιλογή Griffin, ιδού:
    http://grantland.com/the-triangle/dispelling-the-blake-griffin-myths/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία ιδέα για άρθρο Τζιμ!
    Τελικά(ευτυχώς) δεν κάθομαι μόνο εγώ να σκέφτομαι φανταστικές ομάδες τύπου Γιουγκοσλαβίας ή μεικτής Ευρώπης κλπ...
    Για Αμερικάνους ως μη ειδικός θα βγάλω απλά το καπέλο στονν Ντουράντ που πάντα δείχνει ότι το έχει παντού και τρομάζει τους πάντες με την ύπαρξη του στο παρκέ,για μένα ο πιο αποτελεσματικός-καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ.(ο Λεμπρόν γιατί λείπει από τις ομάδες σου Τζιμ?)
    Η δική μου επιλογή...
    Paul,Westbrook,Curry,Korver,Harden,James,George,Hayward,Durant,Love,Davis,Lee.

    Για τους Γιουγκοσλάβους τώρα...μεγάλη κουβέντα..
    Θα πήγαινα κάπως έτσι..
    .Τεόντοσιτς,Γκ.Ντράγκιτς,Μάρκοβιτς,Ζ.Ντράγκιτς,Πόποβιτς,Μπογκντάνοβιτς(2),Σαβάνοβιτς,Μπιέλιτσα,Άντιτς,Τόμιτς,Πέκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα peris..! Καλή τύχη με τον Τεόντοσιτς! Θέλεις να σου δώσω το κινητό του Μεσίνα?

      Διαγραφή
    2. Xαχαχα....και δεν το δίνεις?Όλο και κάπου θα φανεί χρήσιμο...

      Μεταξύ μας,δεν μπορώ να τον αφήσω εκτός αφού δε βλέπω άλλον γκαρντ με πολύ καλή δημιουργία στο μισό γήπεδο. Να τον πετύχεις και σε καμιά νύχτα σαν αυτή,αν θες να κερδίσεις τους Αμερικάνους μετράει...
      https://www.youtube.com/watch?v=tOIbu1pWPY8

      Διαγραφή
  13. Μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση των ομάδων στην Euroleague παρατίθεται στο σύνδεσμο

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/582589/i-zoi-stin-eyroligka-piso-ap-ta-675-metra

    όπου μπορεί κανείς να δει την παραγωγικότητα των ομάδων, και τα επιμέρους στοιχεία τους σε δίποντα και τρίποντα. Ειδικά ο τελευταίος πίνακας για το ΤΟΠ 16, νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραια αναρτηση Τζιμ, ευγε!

    Να σου εγω ενα αλλο what-if? Ο Ολυμπιακος αναζητα αντικαταστατη για το Λο, δε θα βγαλει τη χρονια ο Κολλινς.
    Φαντασου αν ο Ολυμπιακος ηξερε οτι δεν υπολογιζε τον Λο για φετος οταν επαιζε το σιριαλ Χακετ.....

    What if, Σπανουλης και Χακετ μαζι στην ιδια πενταδα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον χακετ εχω κλαφτει αρκετες φορες.. τοσο για παο οσο και ολυ !!
      Και στους 2 θα εκανε τρομερη δουλεια!! ειδικα ο ολυμπιακος και μετα την πωληση του παπ επρεπε να τα σκασει για τον χακετ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ DS.. Δε ξέρω αν θα είχε κατά νου να δώσει τόσα χρήματα αλλά τι να λέμε, θα ήταν σπουδαία ενίσχυση για τον Ολυμπιακό//

      Διαγραφή
  15. Προσωπικά θα έβαζα Τζιμ μέσα και τον Ολντριτζ.Ο τύπος είναι σαν ίδρυμα μέσα στη ρακέτα.
    Μάλλον δεν θα έπαιρνα τον Λέοναρντ και θα έβαζα καθαρό 4αρι το Λί αφού δεν μπορεί ως 5.
    Στα γκάρντ δεν θα ήθελα να αλλάξω τίποτε.

    Αν και μελλοντικά θέλω να δώ και τον Στίβενσον των Πέισερς σε αυτή την ομάδα....

    Στους Σέρβους τώρα....Ομαδάρα αλλά...Σίγουρα θα πρόσθετα Σιμόν-Ντράγκιτς-Μίτσοφ..έχω δύο ερωτηματικά :
    Α) Νέντοβιτς..μέχρι στιγμής ο Τζάκσον δεν του έχει δώσει οσο χρόνο θα περίμενα και ειδικά πλέον με Κρόφορντ δεν παίζει να τον ξαναδούμε.Οποτε χωρις παιχνίδια στα πόδια του δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα β΄ρισκεται..
    Β) Άμυνα των γκάρντς.Μήπως να κοιτάζαμε και την περίπτωση του Μάρκοβιτς?Μπορεί να μην πρέπει απόλυτα να φτιάξουμε μια all star ομάδα αφού χρειάζονται και εργαλεία για τη βρώμικη δουλειά...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκι έχεις μπερδευτεί λίγο. Για αυτά τα τουρνουά ο Λι είναι πιο πολύ "5". Βγάλε από το μυαλό σου το ΝΒΑ. Τον Ζόραν Ντράγκιτς τον έγραψα ως τη πιο πιθανή λύση για το βάθος του πάγκου.

      Διαγραφή
  16. Φοβερό άρθρο!!!

    Προσωπικά θα επέλεγα Όλντριντζ στη θέση του Λι
    Συμφωνώ απόλυτα για πενταδάτο Λέοναρντ
    Σίγουρα δεν θα έπαιρνα Κάιρι Ίρβινγκ, δίπλα σε τέτοιους πολυδιάστατους pg δεν έχει θέση...
    Θα βάλω σίγουρα τον Carmelo μόνο και μόνο γιατί θέλω να τον απολαμβάνω όσο περισσότερο γίνεται!!

    Όσον αφορά την επιλογή της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας συμφωνώ απόλυτα με την 12άδα.

    Τι θα βλέπαμε σε έναν τέτοιο τελικό??!!!
    Στη προκειμένη περίπτωση θα μπορούσα να δεχτώ να μην παίξει η Ελλαδάρα για το χρυσό...

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μαιαμι-οκλαχομα αποψε...κατι μου λεει οτι ο ντουραντ δεν θα περασει καλα αποψε..αξιζει το ξενυχτι...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. Που σαι ρε τζιμαρα...Πως την βλεπεις την Αρειαναρα?

      nikos

      Διαγραφή
    2. Περιμένω Νικόλα.. Έχει φέρει κραδασμούς η αποχώρηση του τιμονιέρη, όμως η διοίκηση κάνει καλή δουλειά πραγματικά (έχω δώσει πολλάκις συγχαρητήρια) Ακόμα τεστάρω τον Μίνιτς, διατηρώ επιφυλάξεις. Σπουδαίος γνώστης, δύσκολη κατάσταση.. Περιμένω το καλοκαίρι. Με Γιαννάκη και χωρίς μπαν, ο Άρης μπορεί να γίνει η πιο θελκτική ομάδα της λίγκας.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα σε όλους! Παρακολουθώ το blog πολύ καιρό, αν κ αυτή είναι μόλις η πρώτη φορά που γράφω!
    Jim κάνεις καταπληκτική δουλειά, πραγματικά όλα τα κείμενα είναι απόλαυση!

    Στα της "επιλογής" τώρα κ αφού εξαιρέσουμε αυτούς που λογικά θα "ξεκουραστούν":
    Guards: Curry, Irving, Westbrook, Harden, Lillard (τα νέα παιδιά που λέγαμε..)
    Forwards: George, Durant, Iguodala, Love
    Centers: Davis, Lee, Aldridge (θα πάω με τη δεύτερη επιλογή του αστερίσκου..)

    ΥΓ: Για να ευθυμήσουμε κιόλας, ξεχάσαμε για το backcourt της "Γιουγκοσλαβίας" τον ...Μακάλεμπ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ντοκ και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. Είπα να το γράψω για Μακάλεμπ να γελάσουμε.. Η δωδεκάδα σου έχει πολύ τύχη να είναι η πραγματική που θα επιλεχθεί, θυμήσου το αυτό..

      Διαγραφή
  20. αυτα ειναι Jim

    ωραια η δωδεκαδα της Αμερικης με μεσα το ψηλο του Πορτλαντ η' του Ντιτροιτ.παντως αν παιξουν με τους ψηλους της Ισπανιας(αν εχουν κατεβει ολοι) μπορει να χρειαστουν κανα Χριστοδουλου παλι οπως στο Λονδινο.

    στους Γιουγκοσλαβους θα εβαζα μεσα τον Μιροτιτς και τον παικταρα
    τον Σαριτς.

    για την εθνικη μας
    Σπανουλης,Καλαθης,Μαντζαρης,Σλουκας στους κοντους
    η παικτουρα ο Αντετοκουμπο και ο Παπανικολαου στο 3.
    Πριντεζης και Φωτσης η΄ Καιμακογλου για τεσσαρια,σε μια θεση που εχουμε προβλημα λειψανδρειας.
    Μπουρουσης,Κουφος στο 5.
    τους αλλους 2 για την 12αδα θα τους αφησω να τους διαλεξει ο προεδρος.
    τους παλιους θα τους καλουσα για μια τελευταια παρασταση και μετα
    θα εκανα ανανεωση.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η δικη μου δωδεκα:
      Διαμαντιδης (σλουκας αλλα η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια)
      Σπανουλης
      Καλαθης
      Ζησης
      Μπραμος
      Παπανικολαου
      Αντεντοκουνμπο(οπως και αν γραφεται)
      Φωτσης
      Καιμακογλου
      Μπουρουσης
      Κουφος
      Σοφο

      Αντικειμενικος

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα.
    Jim, η ανάρτηση είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. Δεν έχω λόγια.
    Διαβάζοντας την δεξαμενή παικτών για την επιλογή σε πιάνει ίλιγγος.
    Αυτό που μ’ αρέσει είναι η αλλαγή στάσης των Αμερικανών απέναντι στα τουρνουά της FIBA και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η απόφασή τους δηλ. να ασχοληθούν σοβαρά με την υπόθεση USA NATIONAL TEAM και την προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στις ανάγκες των τουρνουά. Ξέχασαν σνομπισμούς, βεντετισμούς, υποτιμητικά σχόλια, αλαζονικές συμπεριφορές και περιόρισαν την αίσθηση ανωτερότητας που έχουν από τη φύση τους.
    Επιλέγουν να στελεχώσουν την ομάδα για να παίξουν το μπάσκετ που χρειάζεται για να νικήσουν. Νομίζω ότι σ’ αυτήν την αλλαγή φιλοσοφίας έχει συμβάλλει τα μέγιστα η νίκη της Εθνικής το 2006 και ο τρόπος που αυτή επιτεύχθηκε.
    Τώρα για την θεωρητική ομάδα της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Μου θύμισες, ρε Jim, το 1992 όπου φανταζόμασταν ΤΟ ΜΑΤΣ μεταξύ της Dream Team και της ομάδας των πλάβι του διαλύθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα 77 και σε ευχαριστώ. ΑΥΤΟ το ματς το συζητούσαμε όλοι τότε σαν παιδιά. Ο Ντράζεν μας έδωσε με το προσωπικό του performance στον τελικό της Βαρκελώνης μια μικρή γεύση για το τι μπορούσε να επακολουθήσει αν γινόταν πραγματικότητα. Άλλα χρόνια βέβαια όπου ο Ευρωπαίος δεν είχε παγιώσει τη θέση του απέναντι.. Το έγραψα, η ήττα από την Ελλάδα ήταν σεισμός στα θεμέλια για το Αμερικανικό μπάσκετ που άλλαξε όλη τη φιλοσοφία τους πάνω στην εθνική ομάδα.

      Διαγραφή
  22. @jim
    αν με τον τεοντοσιτς παιζεις το σπιτι σου στο ατλαντικ σιτυ,με τον τελετοβιτς το παιζεις σε υπογα στο αιγαλεω σε μπαρμπουτι και με δυο μουστακαληδες πισω σου να ακονιζουν τα νυχια τους με τα μαχαιρια.
    ζητω η τρελα!!!!!
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γειά σου Τζίμ,
    Για να συμπληρώσω τον Wilkins κ η What if team της Ελλάδας με
    βασικό backcourt Καλάθη, Διαμαντίδη, πίσω Σπανούλη Μάντζαρη και Παππά (τον προτιμώ απ τον Σλούκα λόγω 1-1), forwards, Παπ,Μπράμο, Αντετοκούμπο,Καιμακόγλου,Φώτση και στο 5 Κουφό Μπορούση (σημείωση, η 12κάδα είνα ενδεικτική παρακαλώ όχι οπαδό κουβέντα πάλι).
    Πιστέυω μόνο η Team USA θα ήταν a priori καλύτερη ακόμα κ αν κατέβαινα με Πάου οι ισπανοί (βα΄βαι θα ήταν φαβορί σε αυτήν την περίπτωση). Αλλά θα μείνει what if...... "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν και μια 5αδα όμως οι Αργεντίνοι.. 4 βασικά, αλλά λύκοι δάσκαλε.. Έχει ασπρίσει το τρίχωμα όμως δαγκώνουν ακόμα..

      Διαγραφή
    2. 5: PRIGIONI,GINOBILI,DELFINO,NOCIONI,SCOLA
      ΚΑΙ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΠΟΤΕ :)

      MANU GINOBILI

      Διαγραφή
    3. Mια Ισπανία με Σέρχιο,Ναβάρο,Ρούμπιο,Καλντερόν,Ρούντι,Ιμπάκα(ή Μίροτιτς),αδέρφια Γκασόλ,τι να ζηλέψει από εμάς???

      Διαγραφή
    4. Οι Αργεντίνοι σίγουρα είναι παικταράδες και έχω απεριόριστο σεβασμό σε αυτούς, αλλά και το 2008 αμα ο Γιαννάκης είχε λίγο συναίσθηση της θέσης εργασίας του και δεν γέμιζε την ομάδα με γλυνιαδάκηδες και πελεκάνους θα τους είχαμε περάσει. Με μια πεντάδα δεν βγαίνει, όσο για τους ισπανούς ο Ιμπάκα τους ανεβάζει πολυ, αλλά ο Ναβάρο δεν είναι πλέον σε ηλικία να τους ξελασπώνει, επειδή όμως θα λείπει ο Μήτσος όλα αυτά θα μείνουν στο χαρτί.... "Άτσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  24. Stephen Curry G
    James Harden G
    Damian Lillard G
    Chris Paul G
    Russell Westbrook G
    Carmelo Anthony F
    Kevin Durant F
    Paul George F
    Kevin Love F
    LaMarcus Aldridge C
    David Lee C
    Anthony Davis C

    5 Gs
    4 Fs
    3 Cs

    Damian Lillard εκπληκτική χρονιά αξίζει την ευκαιρία του σε σχεση με Irving
    Carmelo μέσα δεν γίνεται χωρις αυτόν
    Αφήνω έξω τον Andre Iguodala με βαρια καρδια και πέρνω Paul George που το παλικάρι εχει κάνει άλματα προόδου
    (φοβάμαι όμως και λίγο για την συνεκτικότητα που δίνει ο Andre Iguodala σε αμυνα-επίθεση)
    κατεβάζω τον παχταρα Kevin Love στους Fs και έτσι χωράω και τον LaMarcus Aldridge για να εχω απέναντι στους Gasolέους

    σε μια άλλη προσέγγιση ίσως να έπαιρνα Farried για να παίξει η ομαδα πιεστική άμυνα στα 3/4 (μην πω στα 4/4) και με στόχο να μην φτάσει ποτέ ο αντίπαλος να κάνει οργανωμένη επίθεση

    Gordon Hayward
    &
    Kawhi Leonard
    μένουν έξω
    με τον πρώτο λόγω αποτελεσμάτων της utah (μπακαλίστικο αλλά ισχύει)
    και με τον δευτερό επειδη μπαίνει ο Carmelo

    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συγχαρητήρια και πάλι, έχεις ανεβάσει πολύ τον πήχυ της μπασκετικής δημοσιογραφίας.
    Αν και πολύ νωρίς, θα ήθελα να διαβάσω τις σκέψεις σου για την Εθνική μας(12αδα), με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί(3 ΝΒΑερς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ THEO, αν και νομίζω καταλαβαίνεις ότι δε κάνω δημοσιογραφία.. Είναι όντως νωρίς. Δε ξέρουμε αν θα αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο, δεν έχουμε προπονητή, οπότε οτιδήποτε να πούμε τώρα θα είναι..κουτσομπολιό. Ας μπούμε σε μια σειρά, να τρέξει και η χρονιά (πολύ βασικό για να αποφασίσεις) και θα στα γράψω όλα!

      Διαγραφή
  26. για την yugoslavia δεν θα ξέχναγα τους σκοπιανούς McCaleb και Antic

    αλλά και Zoric θα τον σκεφτόμουνα

    ( ο ουκιτς έχει πρόβλημα με τους αχίλειους για αυτό έμεινε έξω; :) )

    Super Sport Spy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Ζακ Ράιτ που τον πας..? Τον Ράις? Τον Ντάρντεν? Παιδιά του πολέμου..

      Διαγραφή
    2. Με τρολάρεις

      Μ'αρέσεις..

      :)

      Super Sport Spy

      Διαγραφή
  27. Τζιμ,επειδη αναφερθηκες στον Ζοραν Ντραγκιτς,θα ηθελα τη γνωμη σου για την αξια του.Τον θεωρω παικτη που μπορει να στελεχωσει τον Παναθηναικο..Κι επισης την αποψη σου για τον Γιουσουφ Νουρκιτς,ο οποιος μαζι με τον Τζοκιτς(για τον οποιο εχεις εκφρασει τη γνωμη σου),παιζει να ειναι ψηλα στο ντραφτ του καλοκαιριου,αν βεβαια δηλωσουν συμμετοχη..Τουλαχιστον αυτο ειδα τσεκαροντας το draftexpress.com..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω θα ηθελα την αποψη σου τζιμ γαι ζοραν ντραγκιτς.. μενει ελευθερος το καλοκαιρι και φαινεται πολυ καλη περιπτωση. Θεωρεις οτι παιζει μονο στα φτερα η μπορει να δωσει λυσεις και στο 1? θεριστης ,οπως λεει και μια ψυχη, στο τρανζισιον, αλλα και πολυ καλος αμυντικος.. Μαζι με μαρκοβιτς, που επισης μενει ελευθερος, και 3d ,παππα θεωρω οτι ανεβαινει επιπεδο η περιφερεια.. Και νομιζω τους παιρνεις και τους δυο με τα λεφτα του ουκιτς... dim

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ καλός και εμένα μου αρέσει, αλλά τα pg abilities του πρέπει να είναι σε βρεφικό επίπεδο. Με την προϋπόθεση ότι τον παίρνεις για να σου βγει σε βάθος χρόνου ίσως να είναι καλή περίπτωση.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά έχω πεί ότι ο Ζόραν Ντράγκιτς ναι, θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση για τον Παναθηναϊκό αλλά είσαι γεμάτος στα φτερά, δε μπορείς να βάλεις κι άλλον παίκτη. Μη ξεχνάς ότι από τη νέα σεζόν πρέπει να παίξει και ο Γιάνκοβιτς.. Σαν ποιότητα ο Σλοβένος είναι εξαιρετικός. Καμία σχέση με άσσο, ούτε να το σκέφτεστε.. Wing είναι όπως ο Μπράμος. Πολύ καλά πόδια, μπορεί να βάλει πολύ ενέργεια στο παρκέ. Ο Νάρκιτς είναι σούπερ. Εξαιρετική περίπτωση για να επενδύσει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Θα πρέπει να βελτιώσει λίγο την ταχύτητα των αντιδράσεων του στην άμυνα. Έχω σκοπό να αναφερθώ πιο αναλυτικά κάποια στιγμή. Τον κοιτάνε πολύ στην Αμερική.

      Διαγραφή
    4. @yOzh1

      Αύριο το πρωί παίζει ο Ντράγκιτς στον Παναθηναϊκό, άμεσα και με βασικό ρόλο, δεν είναι επένδυση για το μέλλον.

      Διαγραφή
    5. Δεν μιλούσα για τον wing Dragic ως επένδυση, αλλά να εκπαιδευτεί ώστε να έχει το ρόλο του pg, όπως και ο αδερφός, δίπλα στον Παππά αφού ο σχεδιασμός το καλοκαίρι, ελπίζω τουλάχιστον, θα γίνει με τον 3D να είναι το κερασάκι!

      Όπως πολύ σωστά είπες καις πολύ κόσμο. Τώρα για να λες ότι ως άσσος καμία σχέση κάτι ξέρεις! ;D Το καλοκαίρι που τον είδα πλάι στον αδερφό του με εξέπληξαν οι δυνατότητές του, χωρίς βέβαια να μπορώ να δω -τόσο- μακρυά για το αν κάνει ως "1", η οποία και είναι η μοναδική θέση στην οποία θα χώραγε.

      Διαγραφή
    6. Έλα φιλαράκι, ναι, καμία σχέση με πόιντ. Είναι καθαρόαιμο. Θέλει δουλειά στο ballhanbdling και τη δημιουργία. Δεν έχει προδιαγραφές λοιπόν για εκεί. Το κλειδί είναι που θα δουλέψεις τον Παππά.. Σε ποιά θέση τον βλέπει ο προπονητής για τη νέα σεζόν. Και μετά προχωράς..

      Διαγραφή
    7. Βλέπω και στη συγκεκριμένη συζήτηση και πιο κάτω πολλή κάψα να τους κάνουμε όλους πλέιμεικερ...
      Οι πλάγιοι δηλαδή θα αλλάξουν άθλημα? :P

      Διαγραφή
  28. Jim, μπορώ να έχω εγώ το κινητό του Μεσίνα? Θέλω να του πω, πρόπερσι τον πετύχαμε στον τελικό, πέρσι στον ημιτελικό, μήπως φέτος τον πετύχουμε στα play-off? Ας ετομάζεται καλού κακού :-) .

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προπερσι προπονητης της cssk ηταν ο γιονας ο υπναουσκας ;)

      Διαγραφή
    2. Και φέτος πολύ πιθανόν παιδιά να διασταυρωθεί με ελληνική ομάδα στους 8..

      Διαγραφή
  29. Ο Vucevic αναφέρθηκε;Στηρίζω Μαυροβούνιους στα C! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Διερευνώντας τους χαώδεις ιστούς του διαδικτύου, αλλίευσα κάποιες ιστοσελίδες, οι οποίες παρόλο που δεν αντικαθιστούν τις αντίστοιχες ξένες (οι περισσότερες είναι ερασιτεχνικές, όπως τα περισσότερα πράγματα στη Ελλάδα), προσφέρουν κάποια ενημέρωση σε πολλούς από τους όρους της καλαθοσφαίρισης. Νομίζω η πιό πλήρης λίστα βρίσκεται στο σύνδεσμο

    http://www.coachbasketball.gr/p/blog-page_4139.html

    αν και τα ελληνικά που χρησιμοποιούνται γενικά δεν με εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα, π.χ. τον όρο Flex τον εξηγεί ως Επίθεση Flex και το Float ως Φλοτάρισμα (όποιος καταλαβε παρακαλείται να μου εξηγήσει και εμένα). Γενικα όμως στις περισσότερες έννοιες βγαίνει κάποιο νόημα.


    Ο επόμενος σύνδεσμος (τον οποίο ήξερα ήδη και είχα στους σελιδοδείκτες μου) έχει κάποιους όρους, αλλά γενικά είναι οι στοιχειώδεις που διέπουν την καλαθοσφαίριση. Όμως στον συγκεκριμένο ιστοχώρο μπορείτε να δείτε και τους κανονισμούς του αθλήματος, και να διαπιστώσετε τη δυσκολία της διαιτησίας του αθλήματος (στο δεξιό πλαίσιο με όνομα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ και ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ).

    http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_athl/KANONISMOI/basket/orologia.htm

    Μια και αναφέρθηκα στους κανονισμούς του αθλήματος, αν θέλετε, ρίξετε μια ματιά, στο παρακάτω εγχειρίδιο που περιέχει τους επίσημους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης της FIBA το 2001, για να πάρετε μια ιδέα του τί πρέπει να γνωρίζουν οι διαιτητές για να αποφασίσουν σε 1 δευτερόλεπτο τι να σφυρίξουν.
    http://www.ekasth.gr/pdf/kanonismoi.pdf


    Μια απλή περιγραφή του αθλήματος (καθώς και της πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, ανάμεσα σε άλλα) μπορεί κανείς να δει στον σύνδεσμο

    http://lyk-iasmou.rod.sch.gr/bsem.doc

    που έχει και κάποια ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για το άθλημα, στις σελίδες 33-43.


    Τέλος, για να καταλάβουμε πόσο πολύπλοκα είναι τα πράγματα όταν μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό (εν προκειμένω για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης), αν θέλετε, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω συλλογή διαφανειών, από τη διαφάνεια 23 και μετά, όπου θα δείτε πώς λειτουργεί σε παιδικό-εφηβικό επίπεδο η προετοιμασία, ενεργειακές απαιτήσεις, βιομηχανική του αθλήματος, πρόγραμμα προπόνησης, προγραμματισμός (τί στοιχεία δουλεύονται στους καλαθοσφαιριστές), προπονητική αναπτυξιακών ηλικιών, κλπ. Φανταστείτε τί γίνετε σε επίπεδο ομάδων όπως οι ανδρών του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ.
    http://webzone.itc.auth.gr:40001/userfiles/file/ISTOSELIDA_GALAZOULAS/%CE%99%CE%
    A3%CE%A4%CE%9F%CE%A3%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%94%CE%91_2011/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%9B
    %CE%95%CE%9E%CE%95%CE%99%CE%A3%20%CE%98%CE%95%CE%A9%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3%20%
    CE%95%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91%CE%A3%20%CE%9A%CE%91
    %CE%9B%CE%91%CE%98%CE%9F%CE%A3%CE%A6%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%97%CE%
    A3_2010_11.pdf

    Αὐριο θα δώσω τα SOS για την εξέταση του μαθήματος. Κανονίστε να ζηλέψει και ο φούρναρης της γειτονιάς απο τις κουλούρες! :-)

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ὀσον αφορά τους εξιδεικευμένους όρους της καλαθοσφαίρισης (και για όσους ξέρουν αγγλικά), προσωπικά, θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την ιστοσελίδα της FIBA και θα συμβουλεύομαι τις ελληνικές περιγραφές, μόνο όταν δεν καταλαβαίνω την αντίστοιχη αγγλική. Η επιλογή μετάφρασης ολόκληρης της ιστοσελίδας της FIBA στα ελληνικά, που προσφέρει το πρόσθετο FoxLingo του Firefox (για όσους χρησιμοποιούν αυτόν τον Browser) με την ονομασία WebTrans, ναι μεν λειτουργεί, αλλά όπως είχα υποψιαστεί, οι περιγραφές στα ελληνικά δεν γίνονται σωστά, λόγω της εξειδικευμένης ορολογίας για το άθλημα, που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Εξάλλου κάποιοι από τους όρους στην ιστοσελίδα της FIBA, νομίζω δεν υπάρχουν στις ελληνικές ιστοσελίδες (αλλά και σε κάποιες από τις ξένες).

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Jim,φοβερο αρθρο. USA(ιδανικη):PAUL-ROSE(υγιης)-CURRY-WESTBROOK-HARDEN, JAMES-ANTONY-DURANT, LOVE-GRIFFIN-HOWARD-ALDRIDGE. YUGO:G.DRAGIC-THEODOSIC-UKIC-NEDOVIC, BOGDANOVIC(x2)- PRELDZIC-N.BIELICA, MIROTIC-PEKOVIC-TOMIC-KRSTIC. ΕΛΛΑΔΑ(ιδανικη) ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ-ΚΑΛΑΘΗΣ-ΜΑΤΖΑΡΗΣ, ΜΠΡΑΜΟΣ-ΠΑΠ-ΑΝΤΕΤΟΚ-ΠΡΙΝΕΖΗΣ,ΦΩΤΣΗΣ-ΚΟΥΦΟΣ-ΜΠΟΥΡΟΥ-ΣΟΦΟ.ΥΓ.και αφου φανταστηκες γιουγκους ενωμενους τι λες και για πρωην ΕΣΣΔ SVED-KALNIETIS-KARASEV-SEIBUTIS,FRITZON-KIRILENKO-MACIULIS-KRIAPA-KLEIZA,PACHULIA-VALANCIUNAS-KAUN. Αυτα και ευχαριστω. THRAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολύ καλός. Και ο Βούτσεβιτς και ο Μίροτιτς και ο Κρίστιτς.. Τι να λέμε τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. παντως 2 παικτες πρεπει να ειναι οπωσδηποτε μεσα και στις δυο περιπτωσεις.
    1) για τους usa o farried η αλλιως ο χαινς με κοτσιδα και..
    2) για τους ex yug ο πανμεγιστος περο αντιτς.Αποτελει τιμη στην εργατικοτητα και τον επαγγελματισμο.ενας αθλητης μα Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

    @JIM
    δηλαδη στον ολυμπιακο χωρις λο δεν επαιζε ο ντραγκιτς της μαλαγα?
    για πλακα επαιζε και κουμπωνε ταμαμ.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λέμε παίζει Παναθηναϊκό, η έννοια σαφώς περιλαμβάνει και τον Ολυμπιακό και γενικά το υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας. Δεν έχει σχέση ο Λο με τον Ντράγκιτς. Ο Ντράγκιτς (για τον οποίο μιλάμε) είναι πλάγιος. Όχι ασσόδυο.. Σκεφτείτε λοιπόν ότι οι Ελληνικές ομάδες παίζουν επί το πλείστον με 2 γκαρντς και έναν wing. Και για αυτή τη θέση του πλαγίου η κάθε μια έχει κάβα τρείς παίκτες.. Σαφώς και στο επιθετικό τρανζίσιον του ΟΣΦΠ ο Σλοβένος θα έκανε παπάδες..

      Διαγραφή
    2. Γεια χαρά gskordak.
      Αυτό με την μπαρμπουτιέρα ήταν το post της χρονιάς!!!
      Ρε φίλε, μήπως, υπερβάλλεις με τον Άντιτς;
      Σε έχω διαβάσει και παλιότερα να γράφεις πολλά και καλά για τον Πέρο. ΟΚ. Κούμπωσε καλά με τον Πρίντεζη και τα υπόλοιπα μέλη της front line του Ολυμπιακού τα προηγούμενα χρόνια. Βοήθησε δηλ. στην χημεία μεταξύ των ψηλών και έχοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά έπαιξε αρκετά καλά τον ρόλο του συμπληρωματικού. Αλλά, όχι και αθλητής με Α κεφαλαίο!!! Πολύ δεν πάει;

      Διαγραφή
    3. γεια σας παιδες
      @jim
      δημητρη,τον βαζουν πλαγιο,ομως η σωματοδομη του και ο χειρισμος του ειναι για γκαραρα,οχι απλα γκαρ.ετσι πιστευω.
      @77
      γεια σου αγορινα μου,
      κοιτα...οποιος θυμαται στην αεκ τον αντιτς αν τον συγκρινει με τον τωρινο...καταλαβαινεις για τι δουλεια και τι επαγγελματισμο μιλαμε. δυο εντελως διαφορετικοι παικτες...και οχι μονο λογω καραφλας,αλλα τρομερης εξελιξης.
      τα καλα λογια που λεω για αυτον δεν ειναι επειδη τον θεωρω το καλυτερο 4αρι.αλλα τον θεωρω πολυ καλο εργαλειο που κουμπωνει στην χημεια πολλων ομαδων και ειναι τιμιος παικτης.
      οπου παιζει προσφερει.εγω αυτους τους κανω τρομερα κεφι.
      επισης οταν γραφω αθλητης με Α εννοω οτι εφτασε εκει επειδη ειναι δουλευταρας,οχι οτι ειναι κατσικι και πηδαει σαν τον πετγουει.
      gskordak

      Διαγραφή
    4. @gskordak
      Καλημέρα φάτσα.
      Κατάλαβα το πνεύμα σου από την αρχή. Πιο πολύ ήθελα να σε τσιγκλήσω. Έχω καταλάβει πώς αντιλαμβάνεσαι το παιχνίδι και ποιες είναι οι απόψεις σου.
      Ο Πέρο είναι, όντως, αυτό που λέμε αγωνιστικά τίμιος. Περίεργη μούρη, μυστήριος τύπος, μανουριάζει εύκολα (νομίζω ότι αυτό του στοίχησε τη θέση του το καλοκαίρι), παθιάζεται και γενικώς είναι δύσκολος χαρακτήρας για να τον διαχειριστείς. Η αντίρρησή μου δηλ. είναι ως προς την συγκέντρωσή του και στις εκρήξεις του μέσα κι έξω από το παρκέ. Ε, δεν είναι και η αποθέωση του επαγγελματισμού αυτό.
      Βέβαια, όταν είναι αφοσιωμένος θα σου δώσει αυτό που περιμένεις. Το θέμα είναι ότι αφοσιώνεται όποτε αυτός γουστάρει.
      Για φαντάσου, όμως, ότι αν δεν έπαιρναν την απόφαση οι Αγγελόπουλοι το καλοκαίρι του 2011 να πετσοκόψουν το budget και να πουν στον Ντούντα «κόψε το λαιμό σου», δεν θα βλέπαμε τον Άντιτς στον Ολυμπιακό. Όπως δεν θα βλέπαμε κι άλλους, βέβαια. Ο παίκτης μέχρι τότε έπαιζε σε συμπαθητικές ομάδες χωρίς να έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Η αλλαγή πολιτικής, λοιπόν, τον έφερε στην Ελλάδα και η απίστευτη πορεία της ομάδας εκτόξευσε και τις δικές του μετοχές.

      Διαγραφή
  35. Jimάρα, ο Σκίλμπ πήγε Παρί!!!
    Τί γίνεται, ρε φίλε; Στραβοί είναι οι GM και οι κόουτς στην Ευρωλίγκα; Δηλ. σε κανέναν δεν έκανε κλικ ο παίκτης; Για παράδειγμα ο Αγγέλου ψάχνει τον αντικαταστάτη του Χόπσον. Θα τον χαλούσε ο Σκιλμπ;

    Με τον Γουίμς τί γίνεται στην ΤΣΣΚΑ; Έχει σοβαρό πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Mike Conley
    MC Dub
    Damian Lillard
    Bradley Beal

    Jimmy Butler
    Kawhi Lenard
    PG-13
    Iceberg Slim

    Kevin Love
    Derrick Favors
    Anthony Davis
    Andre Drummont

    Να παίζουν και λίγη άμυνα οι κοντοί, να παίζουν και λίγη άμυνα και οι ψηλοί.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ευχαριστω Τζιμ για το σχολιο σχετικα με τον μικρο Ντραγκιτς για τον οποιο ηθελα τη γνωμη σου,αφου τον εχω δει κυριως σε στιγμιοτυπα..Κι ενα σχολιο για τον Νουρκιτς της Τσεντεβιτα.Θεωρω οτι εχει τρομερα περιθωρια βελτιωσης,αν και ο Τζοκιτς μαλλον ειναι περισσοτερο ταλαντουχος..Οι αναγνωστες σου περιμενουν καποια στιγμη μια λιστα με τις εκτιμησεις σου για τα νεα φυντανια που ξεχωρισες στα γηπεδα της Ευρωπης..PISTOL PETE..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. τζιμ κανε και μια επιλογη για ολες τις πρωην σοβιετικες χωρες για να ειμαστε κομπλε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. o zots na ton klene i reges pai gia sintribi stin italia mono me mas epeksan kala eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. zots to psilogirizi entometaksi real xani apo macambi sto trito me 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αποσύρθηκαν Κίνα και Ρωσία απο wild card. Βραζιλία, Τουρκία και εμείς φαβορί. Μετά μάλλον ο Καναδάς!
    Ο Γιαννάκης στο Eurohoops θέτει υποψηφιότητα για coach της Εθνικής.
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να ερθει ο γιαννακης στην εθνικη...Ειναι ο μονος που καταφερνει να βγαζει απο την ομαδα την ελληνικη μαχητικη ψυχη...Για μενα ειναι το Α κ Ω αυτης της ομαδας, η αμυνα και η μαχιτηκοτητα...Με αυτα θα ερθουν ολα τα αλλα...οι τιτλοι και οι διακρισεις...

      Διαγραφή
  42. Ο αχρηστος ο ζοτς μονο με μας ηξερε για ματς ζωης ή θανατου...Πλεον το μιλανο παει να αποκλεισει την φενερ..Οποτε μαλλον η ηττα του οσφπ θα ναι πιο σημαντικη αποσο εδειχνε (με μιλανο)...Το ιδιο βεβαια ισχυει και για παο αφου η ηττα απο τη φενερ ηταν μαλλον εκτος προγραμματος ετσι οπως εξελισσεται το πραγμα..Βεβαια και η νικη του οσφπ δεν μετραγε οσο πιστεψαμε ολοι στην αρχη...Το ιδιο ισχυει και για την διαφορα 16 ποντων του παο με την αρμανι που ολοι ειπαμε και σιγα το πραγμα..Αυριο ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα το ματς ειναι ζωης ή θανατου αν θελουμε τη δευτερη θεση...

    Οσο για ρεαλ...Θα αρχιζω σε λιγο να λεω σιγα την ομαδα...Η μακαμπι αν ειχε τζεημς θα το επαιρνε το ματσακι...Παντως νομιζω την εχουμε υποτιμησει την μακαμπι ολοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι εχει περασει ο παο απο το μιλανο??ειναι νωρις ακομα μην βιαζεσαι..επισης αν η μακαμπι ειχε τζειμς το ιδιο θα ηταν το αποτελεσμα..το ματς θα το επαιρνε ο χοντρος..ο τζειμς δεν θα εκανε καποια διαφορα σε σχεση με τον ταιους..μην ξεχνας περσι τι κηδειες εκανε ο χοντρος στον παο με την μακαμπι..

      Διαγραφή
    2. Άχρηστος ο Ζοτς? Ή μηπως άχρηστος Πεδουλάκης που κατάφερε να χάσει από Φενερ? Όπως και στον πρωτο γυρο που η Λιετουβος μονο με ΠΑΟ έκανε νικη, βλεπω και στο τοπ16 να μαστε η μονη ομαδα που θα νικησει η Φενερ

      Διαγραφή
    3. Προς 11.46:
      Ναι ο τζεημς για μενα κανει την διαφορα..Με τζεημς πιστευω θα το επαιρνε το ματς...Ο χοντρος περσι εκανε κηδειες με τη ρεαλ και οχι με τη μακαμπι..Και ο χοντρος δεν νομιζω να μπορει πλεον να λειτουργησει ως gamechanger σε τετοια ματς..Κουραζεται στο 5λεπτο και πολυ λεω,και κανει συνεχεια ηλιθια λαθη..

      Προς 12.18..
      Αχρηστος ο πεδουλακης που εκανε μια εκτος εδρας ηττα?Και μαλιστα εχοντας δωσει 3 ντερμπυ απο παρασκευη σε πεμπτη?Σε καμμια περιπτωση..Ο παναθηναικος κερδισε το μιλανο και μαλιστα με διαφορα τετοια που ειναι δυσκολο να χασει....Μολις κερδισε στο μεταξυ το μιλανο ολοι λεγαμε οτι ηταν νικη ομαδας καφενειου,κατι το οποιο δεν φαινεται..Ο οσφπ εχασε με 30 που θεωρω δεν καλυπτεται..Οποτε σε μια τριπλη ισοβαθμια χανει το πλεονεκτημα..Μπορει να ειναι νωρις αλλα οπως φαινεται μεχρι τωρα ειναι εφικτο...Οσο για τον ζοτς τα αποτελεσματα μιλανε απο μονα τους..Ηθελε να φτιαξει ομαδα χωρις αμυνα...Ε δεν γινονται πλεον αυτα...Και αν συγκρινεις τωρα τον πεδουλακη με τον ζοτς να σου θυμισω την περυσινη πορεια του παο που ηταν μια εντελως νεα ομαδα και που την εφτασε..Αρα δικαιολογιες ο ζοτς δεν εχει για μενα..Οπως λεμε τα καλα του ,να λεμε και τα στραβα του..Και η φετινη του δουλεια μιοαζει τουλαχιστον κακη μεχρι στιγμης φετος..Προσεξε συγκρινω τις δουλειες τους τις τωρινες οχι την ιστορια τους σαν προπονητες..

      Διαγραφή
    4. Το Μιλάνο είναι πολύ καλή ομάδα (και φυσικά όχι καφενείο!) και η νίκη και μάλιστα με διαφορά που κάναμε μαζί τους θα αποδειχτεί πολύτιμη.

      Ως Παναθηναϊκός, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα κάνει η Φενερ και αν ο Ζοτς θα έχει αποτυχημένη σεζόν, όπως φαίνεται. Μακάρι να αποτύχει οικτρά εκεί στα 2 χρόνια που θα κάτσει και να γυρίσει πίσω. Εμένα με ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς! Θα ναι μεγαλη νικη αποψε αν τα καταφερουμε

      Διαγραφή
  43. Με τη σειρα μου να πω και γω "το μακρυ μου και το κοντο μου" και να πω την προσωπικη μου αποψη για την ιδανικη ομαδα για το παγκοσμιο.Σημαντικο για εμενα οπως ειπε και ο Jim οτι δεν εχουμε all star ομαδα και επιπλεον ψαχνεις για μια χημεια οσο μπορεις μεταξυ των παικτων.Με δεδομενο οτι οι 3 ιεραρχες(λογω της ημερας μου ηρθε...)δεν θα κατεβουν σε αυτο το τουρνουα οι επιλογες μου ειναι...
    guards:curry,harden,irving,westbrook,lilard
    forwards:durant,george,love,leonard,hayward
    centers:aldridge,davis
    τα τελευταια χρονια απο τη δικια μου αποψη ψαχνουν επισης πολυ για πολυθεσιτες,τους λεγομενους versatile,οποτε ειναι ταμαμ...οσο για τους 2 σεντερ εχεις τον love μπαλαντερ αν χρειαστει...
    για τη δικη μας εθνικη εχουμε ακομη πολλλυυυυυυυ μελλον....
    keep up the good work
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα.
    Μερικά σχόλια για τα χθεσινά.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΑΛΑΓΑ
    Ο Ολυμπιακός δείχνει να συνέρχεται σιγά-σιγά και να ξεπερνάει την κρίση. Χωρίς να εντυπωσιάσει καθάρισε το ματς στο 3ο δεκάλεπτο ξεκινώντας από την άμυνα και την extra ενέργεια. Καθοριστική η υπεροχή του στους ψηλούς και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ όπως και το άπλωμα του rotation και στους 12 παίκτες (αν και μερικές φορές το παρακάνει ο Μπαρτζώκας). Η Μάλαγα με έναν pg και μάλιστα τον Γκρέιντζερ δεν είχε λύσεις και μετά το ημίχρονο κατέρρευσε. Πέρασε, λοιπόν, στο ντούκου η κακή μέρα του Σπανούλη και τα μέτρια ποσοστά από τα 6,75. Συνεχίζω να θεωρώ τον Κόλινς ακατάλληλο. Πιστεύω ότι η ομάδα θα ψάξει (αν δεν ψάχνει ήδη) για άλλον παίκτη.

    ΑΡΜΑΝΙ-ΦΕΝΕΡ
    Η τρελο-Αρμάνι εκτέλεσε τους Τούρκους. Είδα το β’ ημίχρονο. Το ματς ήταν όσα πάνε κι όσα έρθουν. Οι Ιταλοί εκδήλωναν επιθέσεις στο transition, με τα κλασσικά iso plays (εκφραστές οι Λάγκφορντ, Χάκετ, Τζέρελς και Τζεντίλε) και τα τρίποντα (εντυπωσιακό το 4/4 του Κάγκουρ). Οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Απλά παρακολουθούσαν.
    Όλο το β’ ημίχρονο έπαιξαν με κοντά σχήματα και front line τους Κλέιζα και Μπιέλιτσα (ξέρω ότι τραυματίστηκε ο Βίντμαρ αλλά δεν ξέρω γιατί έπαιξε μόνο 2’ ο Ζόριτς). Αποτέλεσμα τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ σε κρίσιμα σημεία, κάμποση ώρα ζώνη και αδυναμία να σταματήσουν τον ρυθμό των Ιταλών. Σε κάποιο σημείο, λίγο πριν το τέλος, έκαναν απέλπιδα προσπάθεια να φέρουν τούμπα το ματς αλλά δεν άντεξαν. Με 90 πόντους παθητικό είναι σχεδόν αδύνατον να πάρεις τέτοιο ματς και μάλιστα εκτός έδρας.
    Περίμενα καλύτερη προσέγγιση του ματς από τους Τούρκους. Η Αρμάνι είναι ανοιχτό βιβλίο και εύκολο να την αντιμετωπίσεις. Αρκεί να έχεις τα εργαλεία και αυξημένη αμυντική προσήλωση. Τίποτα από τα δύο δεν είδα. Καλοί οι Σίπαχι, Μαχμούτογλου (33΄ χθες, DNP με ΠΑΟ!!!) αλλά όχι γι’ αυτό το επίπεδο ακόμη.
    Ο Ζοτς ασχολείται ασυνήθιστα πολύ με τους διαιτητές. Το ίδιο είχε γίνει και στη Μάλαγα.
    Περιμένω διορθωτικές κινήσεις πριν τον β’ γύρο.

    ΡΕΑΛ-ΜΑΚΑΜΠΙ
    Είδα τα τελευταία 5’. Ο Μπλάτ επέλεξε το ταμπούρι και περίμενε. Στο τέλος με 2 κολλητά τρίποντα καθάρισε το ματς ο Γιούλ. Οι Ισραηλινοί, χωρίς τον Τζέιμς, πάλεψαν το ματς αλλά υπέκυψαν. Λογικά θα πάρουν παίκτη για να αντικαταστήσουν το βασικό τους πεντάρι. Δείχνουν επικίνδυνοι αλλά φαίνεται κάτι να τους λείπει. Οι Ισπνανοί, ίσως, διανύουν την περίοδο που τόσο πολύ όλοι περίμεναν. Την κάμψη. Πόσο θα διαρκέσει και πόσο θα κοστίσει, μένει να φανεί.

    Υ.Γ. Ο ΠΑΟ έχει μπροστά του 4 καυτά ματς. Μπάρτσα μέσα, Μάλαγα έξω, Ολυμπιακό μέσα και Αρμάνι έξω. Αν πάρει τα 3 από αυτά, νομίζω ότι δύσκολα θα χάσει το πλεονέκτημα έδρας στα play-off. Ειδικά αν η ήττα του είναι στη Μάλαγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Ζόριτς τώρα που το λες έχεις δίκιο. Δεν μου πέρασε από το μυαλό καθόλου, 77. Γιατί άραγε? Ήθελε ο Ζοτς να παίξει smallball?
      Δεν αναφέρθηκες επίσης στον πολύ κακό και πάλι Μπογκντανοβιτς (μόνο με τον ΠΑΟ τράβηξε και χάσαμε). Έβαλε βέβαια ένα τρίποντο σημαντικό (το πρώτο του και μοναδικό στο TOP16) αλλά έχασε τις τελευταίες σημαντικές επιθέσεις με δικά του λάθη.
      H Fener έχει θέματα στον άσσο, δύσκολα θα περάσει πια.
      ElGreco

      Διαγραφή
    2. @ElGreco
      Καλημέρα, φίλε.
      Ακόμα και με τέτοιον Μπογκντάνοβιτς θα μπορούσε να το πάρει το ματς. Αρκεί να μην ήταν τόσο αδύνατοι στην άμυνα. Ο Κροάτης περνάει την φάση του λόγω Ευρωμπάσκετ. Έτσι νομίζω.
      Για Ζόριτς, δεν κατάλαβα κι εγώ. Δεν άκουσα τον speaker να αναφέρει τίποτα και σκέφτηκα μήπως τραυματίστηκε κι αυτός, όπως ο Βίντμαρ. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω την επιλογή του Ζοτς να παίξει με 5άρι τον Μπιέλιτσα σε όλο το β’ ημίχρονο.
      Για τα γκαρντ έχεις απόλυτο δίκιο. Μάλιστα, πιστεύω ότι χρειάζεται δύο γκαρντ αλλά λόγω του χρονικού σημείου που βρισκόμαστε λογικά θα πάρει έναν. Δεν έχει τα πόδια, την ενέργεια και την ταχύτητα που απαιτείται κυρίως στην άμυνα.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα παίδες,

      Το θέμα με το Μπιέλιτσα στο 5 με ξένισε και εμένα πολύ.Είχε αναφερθεί πιστεύω στο παρελθόν και εδώ μέσα πως ο Ζότς εκτός από άσο χρειάζεται και πεντάρι αξίας.

      Ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ - εκτος απο κάποιο πιθανό τραυματισμό του Ζόριτς - ειναι το να μην μπορεί να ακολουθήσει στα πόδια πιθανά pnr (τι ??) των Ιταλών ή να τα "βάλει" με το Λαβάλ.

      Όπως και να έχει απαράδεκτο τέτοιο μάτς και να μην μπορεί να το έχει διαβάσει σωστά πριν ακόμη ξεκινήσει ο Ζότς αλλα και να το πάρει.Πόσο μάλλον όταν οι γκρίζοι από το 15' έχουν φορτώσει με 4 φάουλ (σε κάποιο βαθμό με υπερβολικά σφυρίγματα) και δύο τεσσάρια του αντιπάλου...

      ΥΓ Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε πως ο Κλέιζα έχει μείνει Μιλάνο και είναι ακόμη στην γραμμή της φιλανθρωπίας και βαράει βολές...

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα Run TMC.
      Ο Λαβάλ έπαιξε 6 λεπτά νομίζω. Όσον αφορά το p’n’r’ οι Ιταλοί δεν το τιμούν ιδιαίτερα. Το β’ ημίχρονο που είδα ήταν αποκλειστικά επιθέσεις με iso και των 3 παικτών που έπαιζαν στο 1,2,3 και είτε τελείωναν τις φάσεις είτε έκαναν spit out όπου τα έχωνε ο Κάγκουρ. Αυτά στο σετ. Όταν μπορούσαν χτυπούσαν στο transition όπου η άμυνα της Φενέρ ήταν για κλάματα. Όταν, δε, απελπίστηκε ο Ομπράντοβιτς και το γύρισε σε ζώνη τότε σούταραν ανενόχλητοι και έπαιρναν και τα κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ.
      Αυτό που με ξένισε περισσότερο ήταν οι διαμαρτυρίες του Ζοτς προς του διαιτητές. Επειδή τα ίδια έκανε και στη Μάλαγα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Σέρβος ζορίζεται. Πρέπει να παιδευτεί πολύ για να αλλάξει την κατάσταση και μάλλον θα πάει σε προσθήκη ή προσθήκες. Τώρα, ποιους θα πάρει, πόσο γρήγορα θα τους βάλει στην ομάδα και τι θα κάνει με την τουρκική λίγκα και τους γνωστούς περιορισμούς, μόνο αυτός ξέρει.

      Διαγραφή
    5. Καλημερα σε ολους..Ο ζοτς ειχε την ατυχια να βλεπει τον ζοριτς να τραυματιζεται απο τον σαμιουελς..Νομιζω διαστρεμμα...Και μετα απο κανα 10λεπτο τραυματισε και τον βιντμαρ..Και αναγκαστηκε να παιξει χωρις πενταρι ο ζοτς..
      Παντως πολυ κακη στελεχωση εχει κανει ο ζοτς..Ειχε οσα χρηματα ηθελε και δεν πηρε τριτο πενταρι,δεν πηρε ασσο δημιουργο-αμυντικο..Αφησε την ομαδα του με τοσα κενα και πλεον βγαζει ματι..

      Διαγραφή
    6. Το είδα το ματς.Είδα τα iso των Hackett-Jerrels-Langford. Είδα επίσης και τη ζώνη. Καλά για το 4/4 του Καγκούρ τι να λέμε...
      Απλά δεν γνώριζα οτι είχε τραυματία γρήγορα γρήγορα το Ζόριτς (έτσι εξηγείται τελικά...) και δεν μπορούσα να καταλάβω τη λογική του Μπιέλιτσα στο 5.

      Με τα χρήματα που είχε να διαχειριστεί ο Ζότς , αν τα δίνανε σε μένα δεν θα έψαχνα για τρίτο πεντάρι αλλά για πρώτο και καλό.Θα άφηνα το Βίντμαρ για τρίτο , αν και έτσι όπως έχουν δείξει πλέον τα πράγματα φετος δείχνει πιο αξιόπιστος από τον Ζόριτς σε αυτό που προσπαθεί να παίξει ο Ζότς.

      Run TMC

      Διαγραφή
    7. Ωραία. Ο Γιάννης έλυσε το μυστήριο. Ο Ζόριτς τραυματίστηκε. Αυτός ο αθεόφοβος ο Παπαβασιλείου δεν μπορούσε σε όλο το β' ημίχρονο να κάνει μια αναφορά; Αλλά αυτά γίνονται όταν βάζεις να μεταδώσει μπάσκετ ένας ποδοσφαιρικός. Ό,τι καταλαβαίνει λέει το παιδί.
      Και πάλι, όμως, η Φενέρ φάνηκε λίγη με δεδομένο ότι και ο Μπάνκι ακολούθησε με σχήμα που είχε τον Μέλι στο 5.

      Διαγραφή
    8. Ο Σαββά μάλλον είναι το τρίτο πεντάρι με τον Κάραμαν που είναι τραυματίες

      Διαγραφή
    9. 77 πείστηκες λίγο για την Αρμάνι...?

      Κι επειδή ξέρω οτι θα μου πεις οτι πάλι δε σου άρεσε η ομάδα και είναι όσα πάνε κι όσα έρθουν το παιχνίδι τους εγώ δε σου είπα κάτι διαφορετικό.Και πέρσι ο Μπάνκι έπαιζε όλο τρέλα με τη Σιένα αλά έκανε πολύ ντόρο για τα υλικά που είχε...Το θέμα είναι ότι οι Μιλανέζοι έχουν ομάδα ικανή για ζημιές και είναι σε φάση χτισίματος στα βασικά με την προσθήκη Χάκετ και Λαβάλ να θέτει νέα στάνταρ και δεδομένα στη λειτουργία τους..

      Διαγραφή
  45. τελικα ο μπαρτζωκας την πηρε την αποφαση του. περπερογλου στην 5δα και λοτζεσκι σλουκας μαζι με τον κολινς. αυτοι οι 2 γινονται οι εκφραστες της 2ρης πενταδας(!!!!) στην επιθεση ο ολυμπιακος σκληρυνε κυριως λογω των αμερικανων. ειχα χρονια να δω 5δα 4 αμερικανοι και ενας ελληνας (σλουκας) ακομα και ο μπεγκιτσ τροφοδοτηθηκε ( η φαση που τον ταϊζει ο σπανουλης εις διπλουν χαρακτηριστικη τον εντολων που δοθηκαν και ακολουθηθηκαν..

    ολο το παιχνιδι τα επιθετικα ριμπαουντ και εβαζες ποντους αλλα κυριως εκοβες το transition απο τους ισπανους.

    μεχρι και ο κατσιβελης συνησεφερε με την αμυνα του. μεγαλητερο ξεβρακωμα της πλημμηρας που εχει στο κεφαλι η διεισδυση που επιχειρησε(περασε πολυ ομορφα τους μπροστινους αλλα χωρις ψυχολογια εκανε μια ποικιλια).

    ο σλουκας ποιο χαρουμενος αλλα εξακολουθει να μην τα βαζει!!!

    υ.γ. μαλλον κανεις δεν θα περασει απο το μιλανο. τα iso τους κανουν ζημιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. το πνευματικο επιπεδο των πρωην γιουγκων πλεον ειναι πολυ χαμηλο για να μπαινει σε συγκριση ,εστω και σε μια και μονο αναμετρηση, με τους αμερικανους!!!!

    δεν εχουν καμια σχεση πλεον τα παιδια απο την πρωην ενωμενη γιουγκοσλαβια με τους προκατοχους τους, βλεπε ζαρκο, σαβιτς, ντανιλοβιτς, ντραζεν, ρατζα, στογιαν, ρεμπρατσα,ζντοβτς, τζορτζεβιτς και σια.....που εμαθαν να παιζουν μπασκετ με τις οβιδες να πεφτουν διπλα τους!!!!

    τα νεα παιδια ειναι μαθημενα αλλιως.βγαινουν απο την πατριδα τους, οπου τους εχουν λαικους ηρωες και ο εκαστοτε προπονητης τους τους εχει σαν παιδια του (βλεπε βουγιοσεβιτς). και πηγαινουν σε ομαδες του εξωτερικου και χανουν τη γη κατω απο τα ποδια τους!!!με εξαιρεση το μιλος και τον κρστιτς, που εφυγαν νωρις, ολα τα υπολοιπα παιδια (εκτος και απο τον πεκα που ειναι πραγματικο βουνο) δυσκολευτηκαν αφανταστα με αποτελεσμα πολλοι να γυρισουν πισω!!!!

    ο μπιελιτσα εκανε 2 χρονια να παρει μπρος στη βιτορια μεχρι να δειξει καποια στοιχεια του ταλεντου του τον τριτο χρονο, ο τεπιτς πηγε ακλαυτος, ο τριπκοβιτς επισης, ο βελιτσκοβιτς χαροπαλευει, ο ματσβαν επισης κτλ κτλ.

    σερβοι, κροατες, σλοβενοι και λοιπες δυναμεις ειναι πολυ πισω πια απο ισπανους και ελληνες, κατι που φαινεται και απο τα διεθνη τουρνουα αλλα και απο το οτι μεγαλα ευρωπαικα κλαμπ ολο και λιγοτερο στηριζονται σε αυτους.ναι μεν εχουν διαιρεθει, αρα και η δυναμη τους δε γινεται να ειναι η ιδια, αλλα και οι ιδιοι εχουν "φλωρεψει" αρκετα τα τελευταια χρονια.παρτε για παραδειγμα το ντραγκιτς χθες στο σεφ!!!ταλαντουχος παικτης, ικανος, θεαματικος φυσικα, αλλα χθες ουτε που τον καταλαβαν τα γκαρντ του οσφπ, οπου δεσποζε και η μετρια μερα του σπανουλη!!!δηλαδη ο σλουκας, ο μαντζαρης, ο κατσιβελης ουτε καταλαβαν ποιον ειχαν απεναντι τους!!!το ζντοβτς σιγουρα θα τον ενιωθαν περισσοτερο στην ηλικια του ντραγκιτς ανεξαρτητα απο την ποιοτητα των 2 σλοβενων παικτων!!!!

    και για να ολοκληρωνω και να γινω ακομα πιο κατανοητος!!!ο ντραγκιτς μπορει να ειναι ανωτερος παικτικα απο τον τεοντοσιτς, το δευτερο ομως θα τον νιωσεις περισσοτερο.θα κοιταξεις να προφυλαχθεις περισσοτερο απο το μιλος, ο οποιος εχει θρασσος, εχει μπασκετικο τσαμπουκα και ας κανει μια τρυπα στο νερο στο τελος.

    το 1992 ειχε βαση μια αναμετρηση αναμεσα σε team usa και γιουγκοσλαβια, σημερα θα ηταν απλα χασιμο χρονου!!

    μιληστε καλυτερα για τους ισπανους (που ειναι ανωτεροι απο τους παλιους γιουγκους) και τους ελληνες και αφηστε σερβοκροατες και σλοβενους στη μπασκετικη τους μιζερια!!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Φίλε ΣΜ, σιγά μην είναι και οι παρακατιανοί της Ευρώπης.
    Η άποψή σου είναι απόλυτα μηδενιστική!!!
    Άκου «μπασκετική μιζέρια»… Χαρακτηρισμός εκτός πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε σχεση με το παρελθον τους εγω ετσι το βλεπω, μιζερια.

      αν θες να κανεις αντιλογο κανε τον, να ανταλλαξουμε και αποψεις.αν θες απλα να χαρακτηρισεις αυτο που εγραψα τοτε απευθυνσου καπου αλλου.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. @ΣΜ
      Κάνεις πλάκα, έτσι; Δεν μπορεί να σοβαρολογείς.
      Άκου, δεν θέλω να σε προσβάλλω. Αντίλογος είναι και να χαρακτηρίζεις την αντίθετη άποψη. Δεν εννοώ να βρίζεις. Οπότε οι χαρακτηρισμοί που απέδωσα στην άποψή σου είναι αντίλογος.
      Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να αρχίσω να αραδιάζω το γιατί θεωρώ υπερβολές όλα όσα γράφεις. Είναι τόσο μεγάλη η απόσταση που χωρίζει την άποψη σου με την δική μου που δεν θα βγει κανένα αποτέλεσμα. Το post σου θεωρώ ότι εμπαθές (δεν εξετάζω το λόγο, δικό σου θέμα) και άρα η όποια προσπάθεια να συζητήσουμε θα πέσει στο κενό.
      Μου κάνει εντύπωση, πάντως, γιατί δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιες λεκτικές ακροβασίες.

      Διαγραφή
    3. *Το post σου θεωρώ ότιείναι εμπαθές

      Διαγραφή
    4. Καθόλου εμπαθές. Νομίζω ότι ο ΣΜ δεν μιλάει για ταλέντο - υπάρχουν πιο άρτιοι παίχτες σήμερα και από τον Σάβιτς και από τον Πάσπαλιε και από τον Βράνκοβιτς πχ. Μιλάει για την 'βρώμα' και την αλητεία που έβγαζαν οι Γιουγκοσλαβικές ομάδες (λιγότερο οι Σλοβένοι, αυτοί ήταν πάντα πιο 'κύριοι') μέχρι τα μέσα των 90ς και τους έκανε μοναδικούς. Αλλάζουν οι κοινωνίες, αλλάζει και ο αθλητισμός.
      Δεν θα την χαρακτήριζα 'μιζέρια' (στους Ιταλούς ο όρος ταιριάζει γάντι), αλλά είναι πλέον πιο 'κανονικοί', πιο 'κοινότοποι', πιο γήινοι. Τα δε στοιχεία που παραθέτει ο ΣΜ δείχνουν του λόγου το αληθές. Οι αντίστοιχοι Ντανίλοβιτς και Τζόρτζεβιτς του σήμερα είναι ο Σπανούλης, ο ΔΔ και ο Ναβάρο, όχι ο Τεόντοσιτς ή ο Ντράγκιτς.
      Διαφωνώ πάντως με τον ΣΜ στο ότι οι σημερινοί Ισπανοί είναι καλύτεροι από τους παλιούς Γιούγκους. Μεγάλη κουβέντα που αν θέλεις την κάνουμε.

      Διαγραφή
    5. @77

      γραφω την αποψη μου και εσυ μπαινεις και απλα τη χαρακτηριζεις μηδενιστικη, ισοπεδωτικη.σου απανταω οτι ετσι το βλεπω και σου λεω α θες, να κανεις αντιλογο, αλλιως απευθυνσου αλλου, και μου απαντας οτι ειναι εμπαθης η αποψη μου και οτι δε μπαινεις στον κοπο να γραψεις τη δικη σου αφου απεχει απο τη δικη μου.

      δεν ειμαι για τετοια φιλε μου........

      @απεργοσπαστης

      οι τωρινοι ισπανοι ειναι τεραστια μεγεθη.ο τελικος του πεκινου ειναι ο,τι πιο μεγαλειωδες εχει να επιδειξει η κοντρα ηπα-ευρωπης.απεναντι στους καλυτερους και απιστευτα διψασμενους (και μελετημενους) αμερικανους η ισπανια με ολα της τα αστερια που τους πηγε μεχρι τελους!!!

      αποψεις ειναι αυτες ομως και γουστα.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα Απεργοσπάστη.

      Αφού ο ΣΜ παρεξηγήθηκε ας μιλήσουμε μαζί.

      Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε. Δώσε βάση :

      1. «το πνευματικο επιπεδο των πρωην γιουγκων πλεον ειναι πολυ χαμηλο για να μπαινει σε συγκριση»

      Τι θέλει να πει; Ότι όλοι οι πρώην Γιούγκοι δεν μπορούν καν να σταθούν απέναντι σε μια αμερικάνικη ομάδα γιατί είναι πνευματικά ανεπαρκείς. Οι προηγούμενοι στάθηκαν; Έστω και διαμελισμένοι. Και μη μου πεις το 2002 γιατί εκεί η αμερικανική ομάδα ήταν β’ διαλογής.

      2. «και σια.....που εμαθαν να παιζουν μπασκετ με τις οβιδες να πεφτουν διπλα τους»

      Δηλ. επειδή οι παλιότεροι έμαθαν μπάσκετ σε πολεμική περίοδο (που κι αυτό λάθος είναι, τότε ήταν ήδη φτασμένοι) έγιναν καλύτεροι ενώ οι πιο πρόσφατοι που μαθαίνουν εν καιρώ ειρήνης θα γίνουν μέτριοι; Τι συνειρμός είναι αυτός;

      3. «πηγαινουν σε ομαδες του εξωτερικου και χανουν τη γη κατω απο τα ποδια τους!!! »

      Ώπα!! Ας μην αραδιάσω πόσοι πρώην Γιούγκοι στελεχώνουν top ομάδες της Ευρωλίγκας. Και πόσοι έρχονται.

      4. «σερβοι, κροατες, σλοβενοι και λοιπες δυναμεις ειναι πολυ πισω πια απο ισπανους και ελληνες, κατι που φαινεται και απο τα διεθνη τουρνουα αλλα και απο το οτι μεγαλα ευρωπαικα κλαμπ ολο και λιγοτερο στηριζονται σε αυτους. »

      Πίσω από τους Έλληνες. Μάλιστα. Και φαίνεται και στα τουρνουά της FIBA. Ας μην ξύσω πληγές. Πού καταλήγουμε τα τελευταία 4 χρόνια. Αλλά εμείς εκτός μιζέριας, έτσι;

      5. «δηλαδη ο σλουκας, ο μαντζαρης, ο κατσιβελης ουτε καταλαβαν ποιον ειχαν απεναντι τους!!! »

      Για τον Ντράγκιτς της Μάλαγα αυτό. Δηλ. για έναν εξαιρετικό ρολίστα που κάνει super χρονιά (κατά γενική ομολογία). Δεν τον κατάλαβε ο Κατσίβελης που δεν έχει ακόμα αυτοπεποίθηση να τελειώσει ένα drive. Και είναι σε μιζέρια ο Σλοβένος αλλά όχι ο δικός μας.

      6. «το ζντοβτς σιγουρα θα τον ενιωθαν περισσοτερο στην ηλικια του ντραγκιτς»

      Συγκρίνει έναν από τους σημαντικότερους Σλοβένους όλων των εποχών με έναν ρολίστα σε καλή ευρωπαϊκή ομάδα. Ο αντίστοιχος σημερινός Ζντόβτς είναι ο άλλος Ντράγκιτς. Του ΝΒΑ. Γιατί δεν συγκρίνει αυτούς; Μίζερος και ο άλλος των Σανς;

      7. «μιληστε καλυτερα για τους ισπανους (που ειναι ανωτεροι απο τους παλιους γιουγκους) και τους ελληνες και αφηστε σερβοκροατες και σλοβενους στη μπασκετικη τους μιζερια!!!!»

      Οι σημερινοί Ισπανοί είναι ανώτεροι από τους παλιούς Γιούγκους. Το αφήνω ασχολίαστο.

      Ο ΣΜ δεν μιλάει απλά για διαφορά κλάσης, αθλητικού εγωισμού, σκληράδας κ.λ.π. Εννοείται ότι υπάρχει διαφορά. Εδώ αναφέρεται σχεδόν σαν να πρόκειται για τη μέρα με τη νύχτα. Συγκρίνει δηλ. δύο τελείως διαφορετικές εποχές (από όλες τις απόψεις) και θωρεί ότι μόνο οι πρώην Γιούγκοι έχουν τεράστια διαφορά ενώ όλοι οι άλλοι (Ισπανοί, Έλληνες, Γάλλοι, Ρώσοι, Λιθουανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Τούρκοι) έχουν πάει μπροστά.

      Ε, αν όλα αυτά δεν είναι αφοριστικά τότε έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων.

      Διαγραφή
    7. @ΣΜ
      Φίλε, όπως είδες στο post που έγραψες για τον Ομπράντοβιτς σου απάντησα επί της ουσίας. Αλλά, η οπτική σου στο θέμα με τους Γιούγκους είναι σαν να γράψει κάποιος για παράδειγμα ότι όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι κλέφτες κι εγκληματίες. Ε, θα του πω ότι αυτή είναι μηδενιστική άποψη. Δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να του απαντήσω επί της ουσίας γιατί είναι εμπαθής.
      Παρόλα αυτά, επειδή με τσίγκλησε ο Απεργοσπάστης, έγραψα μερικές από τις διαφωνίες μου. Μόνο και μόνο επειδή γράφεις συχνά και με ξένισε το σημερινό σου ύφος.

      Διαγραφή
    8. @77

      εσυ το ξεκινησες, οχι εγω.εγω την αποψη μου ειπα.

      και επειδη ειπες και εσυ επιτελους την αποψη σου σου απανταω...


      1.ημουν σαφης.οι νεοι ειναι λιγοτερο μαχητικοι, εχουν λιγοτερο μπασκετικο θρασος, φευγουν απο τα σπιτια τους και δυσκολευονται να προσαρμοστουν οταν οι προκατοχοι τους αναγκαζονταν να φυγουν απο τα 18 τους.ατοφια ταλεντα σαν τον τεπιτς και το βελιτσκοβιτς κανουν μια τρυπα στο νερο επειδη δεν αντεχουν, μεταξυ αλλων , την πιεση.

      2.ενας λογος ειναι και ο πολεμος, φυσικα.οι συνθηκες παντα παιζουν ρολο.οι μεν τον εζησαν και προσπαθησαν να επιβιωσουν και οι δε γευονταν την αγκαλια του βουγιοσεβιτς που τους ειχε σαν παιδια του και ο τομιτς με τον ταρλατς , με το νακιτς και το μποντι εφευγαν και επαιζαν βασικοι και αναντικαταστατοι σε μεγαλες ευρωπαικες ομαδες απο τα 18-19....
      δεν ειχαν αλλη εναλλακτικη ομως και επρεπε να πετυχουν.

      3.ποσοι?μονο η τσσκα και ειδαμε την πορεια της τα τελευταια 2 χρονια!!!εχει ο παο?ο οσφπ?που παλια απο κει ξεκιναγε η στελεχωση!!!και στην ισπανια ποσοι παιζουν?τομιτς ενας, αλλος?
      να μου βρεις 3-4 παικτες σε σχεση με τους δεκαδες παλιοτερα δεν εχει και τοση σημασια!

      4.επειδη σαν εθνικη ομαδα δεν παμε καλα τα τελευταια 4 χρονια σημαινει οτι εχουμε κατωτερο μπασκετ απο αυτους?οκ!!και τι εχουν κανει αυτοι τα τελευταια 4 χρονια?οι ομαδες δεν ειναι κριτηριο?το οτι καταδυναστευουμε την ευρωλιγκα δνε ειναι κριτηριο?

      5.δε συνεκρινα ντραγκιτς με κατσιβελη.ειπα οτι ο ντραγκιτς, που τοσο μνημονευεται φετος (και εμενα μου αρεσει φυσικα) δεν ειναι δυνατον να περνα απαρατηρητος απο την εδρα του οσφπ!!δεν επιτρεπεται να εισαι περαστικος, δε μιλαμε για κακη βραδια απλα!!!δεν τον καταλαβαν καν οι αντιπαλοι γκαρντ εκτος και αν πιστευεις το αντιθετο!!!

      6.επισης δε συνεκρινα ντραγκιτς ζντοβτς.εγραψα για διαφορα νοοτροπιας ανεξαρτητα απο τη διαφορα ποιοτητας των 2 παικτων!!!

      7.και εγω το αφηνω ασχολιαστο που το αφηνεις ασχολιαστο.

      προσωπικα δεν εστιαζω στη μπασκετικη ποιοτητα αυτη καθαυτη αλλα στο χαρακτηρα.οι τωρινοι παικτες μασανε ενω οι παλιοι οχι!!και τωρα μπορεις να βρεις παικτες καλυτερους απο τους παλιους, δεν ειναι εκει το θεμα μου, αλλα τσαμπουκαδες που δεν κολωνουν πουθενα δυσκολα θα βρεις.


      σεβαστη η αποψη σου λοιπον και καλο ειναι να ανταλλασουμε αποψεις χωρις ομως να σνομπαρουμε και να μηδενιζουμε την αποψη του αλλου οσο και αν μας ξενιζει.

      αποψεις και γουστα ειναι αυτα.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    9. Να σταθώ σε ένα όνομα;

      Βουγιόσεβιτς.

      Ο Τζον Καλιπάρι των Βαλκανιών.

      Ody

      Διαγραφή
    10. @ΣΜ
      Τι ξεκίνησα; Όταν επιλέγεις να εκφραστείς με τόσο οξύ τρόπο πρέπει να περιμένεις κάθε είδους αντίδραση. Και, πάντως, η δική μου δεν ξεπέρασε τα όρια.
      1. Δεν μου απάντησες. Έγραψες για ούτε καν σε ένα ματς σύγκριση με τους Αμερικάνους. Εγώ ρώτησα, τι έκαναν απέναντι στους Αμερικάνους οι προηγούμενοι.
      2. Ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία ξεκίνησε το 1990-1991. Από το 1992 (πλην των αποκλεισμένων Σέρβων) κατέβαιναν με τις φανέλες των νέων τους πατρίδων. Οι περισσότεροι από αυτούς, τότε, ήταν ήδη φτασμένοι. Το μπάσκετ το έμαθαν και τον χαρακτήρα τους τον διαμόρφωσαν νωρίτερα. Σε ειρηνική περίοδο.
      3. Μην με βάζεις να τους γράψω τώρα. Μίροτιτς, Τόμιτς, Λόρμπεκ, Νάχμπαρ, Ντράγκιτς, Τεόντοσιτς, Κρίστιτς, Μπογκντάνοβιτς, Ούκιτς, Πρέλτζιτς, Ζόριτς, Σαβάνοβιτς, Μπιέλιτσα, Άντιτς, Μπέγκιτς, Μίτσοβ, Πόποβιτς, Σίμον, Βίντμαρ κ.α. Και δεν βάζω τους ΝΒΑers που είναι πάρα πολλοί και στην τότε εποχή θα έπαιζαν Ευρώπη αφού η μετάβαση στο Αμέρικα ήταν πολύ πιο δύσκολη.
      4. Δεν με κατάλαβες. Συγκρίνεις τους πρώην Γιούγκους με την εποχή 1992-1996. Αν το ‘πιασα. Και γράφεις για μεγάλες διαφορές που φαίνονται και στα τουρνουά της FIBA. Ε, κάνε την ίδια σύγκριση της δικής μας εθνικής με αυτή της περιόδου 2004-2008. Υπάρχει και εδώ διαφορά. Και μάλιστα στο χαρακτήρα και στο winning spirit. Δεν είδα να καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα. Και ορθά.
      5. Εδώ πέρασε απαρατήρητος ο Σπανούλης, χθες. Στον Ντράγκιτς θα κολλήσουμε;
      6. Να συγκρίνεις παίκτες του ίδιου status. Αυτό σου έγραψα. Ο Ντράγκιτς της Μάλαγα δεν είναι παίκτης επιπέδου Ζντοβτς.
      7. Ειλικρινά, πες μου θεωρείς αυτή τη γενιά των Ισπανών (Ναβάρο, αφοί Γκασόλ, Ρούντι, Ρούμπιο, Καλντερόν, Σέρχι) καλύτερη από την τότε των Γιούγκων; Αλήθεια το πιστεύεις; Κρίνεις βάσει διακρίσεων της Εθνικής; Μόνο;

      Υ.Γ. Φίλε, αυτό το «μαυρέλια» να θεωρήσω ότι το έγραψες για να δώσεις έμφαση στα αθλητικά προσόντα, έτσι;

      Διαγραφή
    11. αν ειναι να μας λογοκρινεις ....παω πασο!!!ειπα την αποψη μου και μας την επεσες......μην το συνεχιζεις σε παρακαλω.

      1.σ εχασα.

      2.εκεινη την περιοδο βγηκε στο προσκηνιο εκεινη η γενια παικτων.καποιοι σαφως ηταν μεγαλυτεροι!!δεν ειναι ομως ο πολεμος το σημειο αναφορας μου αλλα ενας λογος ακομα που χαλυβδωσε εκεινη τη γενια.

      3.καμια εκ των μπαρτσελονα, ρεαλ, παο, μακαμπι, οσφπ, μιλανο, βαλε και τσσκα δε ξεκινα και δεν τελειωνει τη στελεχωση της με πρωην γιουγκους.αν νομιζεις οτι το ιmpact τους ειναι το ιδιο στις τοπ ομαδες σε σχεση με παλιοτερα τοτε παω πασο αλλα διαφωνω.

      4.σ εχασα παλι.

      5.θες να απαντησω?

      6.εισαι σωστος.λαθος επιχειρημα απο μερους μου.

      7.ευκολα!!!!αλλα υποθετικα.....

      υ.γ χαιδευτικα τη χρησιμοποιω αυτη τη λεξη.αν θες ομως να βγαλεις καποιο συμπερασμα δεκτο.δε με πειραζει.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    12. @ΣΜ
      ΟΚ, διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια. Μια δυο διευκρινίσεις μόνο για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις.

      Δεν σε λογόκρινα. Σιχαίνομαι τη λέξη λογοκρισία και μόνο που την ακούω. Είναι δικαίωμά σου να λες αυτό που πιστεύεις. Αρκεί, όντως, να το πιστεύεις. Που έτσι αποδεικνύεται ότι πιστεύεις αυτά που γράφεις. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι από τον τρόπο. Οι λέξεις και οι φράσεις δίνουν τον τόνο. Αυτές καθορίζουν τον τρόπο αντίδρασης και πολλές φορές αδικούν την ίδια την άποψη. Όταν, λοιπόν, επιλέγεις να εκφραστείς με οξύ, υπερβολικό (βάλε όποια λέξη θες) τρόπο είναι φυσικό να έχεις παρόμοιες αντιδράσεις. Παρόλα αυτά, η απάντησή μου δεν ήταν τέτοιου τύπου. Ούτε σε έβρισα ούτε σε πρόσβαλλα ούτε έγραψα κάτι που να σε θίγει προσωπικά. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο.

      Τώρα για τα μαυρέλια που χρησιμοποιείς χαϊδευτικά. Πιστεύω ότι κατάλαβες γιατί σε ρώτησα. Με κάλυψε το χαϊδευτικά. Μην μπλέκουμε και με άλλα τώρα.

      Διαγραφή
    13. Νομίζω ότι το ποστ του ΣΜ επικεντρώνεται στο winning mentality των Γιούγκων και την ικανότητα τους να μένουν στον αφρό στα σπουδαία....
      Δεν είναι ψέμα πλέον πως τα μεγάλα επιτεύγματα και οι περισσότερες υψηλές πτήσεις στο Ευρωπαικό προσκήνιο ανήκουν σε Ισπανούς και Έλληνες με τους Γιουγκοσλάβους να έχουν μείνει μακριά από αυτές σε συλλογικό και ατομικό(παικτών) επίπεδο.

      Διαγραφή
    14. Περί σύγκρισης Γιουγκοσλαβίας 80ς-90ς με Ισπανία 00ς-10ς:

      α) Αστέρες παγκόσμιου βεληνεκούς (Ολ Σταρ στο ΝΒΑ και larger than life για τα δεδομένα της Ευρώπης): Γιουγκ-Ισπανία 3-1. Ντίβατς, Μότσαρτ, Κούκοτς έναντι Πάου.
      β) Αστέρες ευρωπαϊκού βεληνεκούς (παρουσία στο ΝΒΑ και/ή κυρίαρχοι στην Ευρώπη): Γιουγκ-Ισπανία 9-6. Ζντοβτς, Κόμαζετς, Στόγιαν, Ράτζα, Σάβιτς, Ντανίλοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Πάσπαλιε, Ναουμόσκι έναντι Ναβάρο, Καρμπαχόσα, Ρούντι, Καλντερόν, Μαρκ, Σέρχι. Μπορεί να ξεχνώ κάποιους εκατέρωθεν (πχ δεν έβαλα Μποντιρόγκα και Ρούμπιο σε κάθε μεριά επειδή είναι πιο νέοι από τις αντίστοιχες γενιές) αλλά νομίζω ότι οι Γιούγκοι βγαίνουν πιο πάνω.
      γ) Συλλογικές επιτυχίες: Ίδια πάνω κάτω. Για όποιον ξεχνάει μεταξύ 1985 και 1992 η Γιουγκ/βία πήρε 6/8 Ευρωλίγκες με τρεις διαφορετικές ομάδες. Η Ισπανία τα τελευταία 15 χρόνια έχει πολύ πιο βαθύ πρωτάθλημα και επιτυχίες στα μικρότερα κύπελλα Ευρώπης, αλλά έχει και περισσότερα χρήματα.
      δ) Προπονητές: Δεν θα μπω καν στην διαδικασία σύγκρισης. Μοναδικός πραγματικά σπουδαίος Ισπανός προπονητής είναι ο Ρενέσες (ο 'λούζερ' που μας τον έλεγαν εδώ οι δημοσιογράφοι-φίλοι του Ιωαννίδη κάποτε).
      ε) Εθνικές επιτυχίες: Η καταμέτρηση αδικεί τους Γιουγκους αφού διασπάστηκαν. Με δεδομένο όμως ότι οι Σέρβοι πήραν μόνοι τους 3/4 Ευρωμπάσκετ από το 1995 μέχρι το 2001 και δυο συνεχόμενα παγκόσμια (1998 και 2002) ενώ το 1992-1995 οι Κροάτες ήταν πάντα στα μετάλλια, υπάρχει αμφιβολία ότι η ενωμένη Γιουγκοσλαβία θα είχε φτάσει σε 7 συνεχόμενα χρυσά σε Ευρωμπάσκετ (1989-2001), συν τα δυο παγκόσμια, συν τρία Ολυμπιακά μετάλλια (1992, 1996, 2000); Τέτοια συγκομιδή οι Ισπανοί δεν έχουν μέχρι σήμερα.
      στ) Μικρές εθνικές: Εδώ υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Οι Γιουγκοι ποτέ δεν έκαναν εισαγωγή ταλέντου, αντίθετα είχαν και περίσευμα να δίνουν (Φούτσκα, οι δικοί μας 'ομογενείς', ο Βόσνιος Τουρκσάν και ο Κοσοβάρος Τούρκογλου κοκ). Οι Ισπανοί τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κάνει σύστημα το παιδομάζωμα, κυρίως Αφρικανών αλλά και (σωστά μαντέψατε!) Γιούγκων (Μίροτις, Χεζόνια, Τοντόροβιτς κλπ).

      Συνοπτικά φίλε ΣΜ τα βγάζω υπέρ των Γιούγκων - και πίστεψέ με μου είναι εξαιρετικά αντιπαθείς και οι δυο σχολές. Η ομοιότητά τους είναι η αύρα νικητή που τους χαρακτηρίζει σε εθνικό επίπεδο. Οι τότε Γιούγκοι είχαν την αλητεία του φτωχού Βαλκάνιου, οι σημερινοί Ισπανοί την αλαζονεία του πλούσιου Ευρωπαίου. Αλίμονο σε αυτούς που ταλανίζονται μεταξύ δυο κόσμων και δεν έχουν τίποτα από τα δυο σε πλήρη βαθμό (καλή ώρα εμείς:)).

      Διαγραφή
  48. οσο για το ζοτς και την ευκολια με την οποια κρινεται.......

    κατ αρχας ειμαι πολεμιος της αποφασης του σερβου να αφησει την ομαδα τη χρονικη στιγμη που η διοικηση του παο αποφασισε να κατεβασει το μπατζετ.σα φιλαθλος δεν ειμαι σε θεση να ξερω τι παιχτηκε πισω απο τις κουρτινες και μπορει ο σερβος να ειχε 1000 δικια.το αναφερω γιατι η θεση μου δεν εχει να κανει καθολου με το συναισθημα.
    παμε παρακατω.....

    ο σερβος λοιπον ειναι ενας λαμπρος επιστημονας του μπασκετ που ομοιοι του παγκοσμιως ειναι 3-4 κοουτς ακομα, οχι παραπανω!!!
    αυτο που λεμε ολοι, οτι δεν εχει ποιντ, δεν εχει βαθος, δεν εχει ποιοτικους γηγενεις τα ξερει ο ιδιος καλυτερα απο τον καθενα!!!αν νομιζει κανεις οτι θα βαλει τα γυαλια στο ζοτς καλυτερα να ασχοληθει με κατι αλλο!!!!

    η φενερ ειχε χρημα το καλοκαιρι να ριξει στην πιατσα, ισως οχι τοσο αφθονο οσο ειχε ο πιανιτζιανι, αλλα ειχε αρκετο!!και ρωταω εγω, ποιον να επαιρνε?ποιον μπορουσε να παρει ωστε να θωρακιστει?

    ενας σταρ κυκλοφορουσε ελευθερος στην αγορα, ικανος να σε παει στο επομενο επιπεδο, και με αυτον δεν ανταλλαζαν ουτε καλημερα!!πως ειναι δυνατον ο σπανουλης να συνεργαστει πλεον με το ζοτς?προσπαθησαν να παρουν το τεοντοσιτς αλλα οι ρωσοι τον ηθελαν ακομα.να παει ο ζοτς να πεισει το μητσο να παει στην τουρκια?δε θα το εκανε ποτε κατι τετοιο ουτε ο ενας ουτε ο αλλος!!!!μπορουσε να παρει το σερχιο απο ρεαλ?οχι!!!εστω τον ουερτας απο μπαρτσα?παλι οχι!!!
    αρα, καλως εμεινε με τον μακαλεμπ, τον οποιο και θα τον προσαρμοσει σιγα σιγα στα θελω του και θεωρω οτι ο αμερικανος ηδη δεν εχει καμια σχεση με αλλες χρονιες του!!!και δε στηριζεται μονο στο μακαλεμπ αλλα εχει και τον πρελντζιτς ο οποιος ειναι εργαλειο σοβαρο και ολο το παιχνιδι της φενερ περναει απο τα χερια του.και αυτος ειναι καλυτερος απο αλλες χρονιες.

    στα φοργουορντ εδωσε αγωνα να κρατησει το μπογκντανοβιτς και να μην παει νβα!!!τα καταφερε και ο κροατης φετος του δινει πολλα!!!
    μπορεσε και πηρε το μπιελιτσα.βελτιωμενος παικτης , εκανε συμπαθητικη χρονια με την καχα, θα τον ανεβασει επιπεδο!!!

    στα σεντερ πηρε εναν απο τους καλυτερους σεντερ, το ζοριτς!!!ποιον αλλον να επαιρνε?και σημειωτεον, ο ζοτς δεν ειναι φαν της νεας μοδας που θελει μαυρελια να τρεχουν πανω κατω, να κοβουν και να καρφωνουν, βλεπε λασμε, γκιστ, χαινς, λαβαλ!!!θελει πιο εγκεφαλικο μπασκετ απο τους παικτες του.να επαιρνε κρστιτς?δυσκολο!!τομιτς?αδυνατον!!μπουρουση?τι να τον κανει?σοφο?με τιποτα!!!

    λεμε επισης, πώς και πηρε τον κλειζα που ειναι τσακισμενος απο τραυματισμους!!!ειδε σε τι κατασταση ειναι και ηξερε καλυτερα απο τον οποιονδηποτε τι μπορουσε ο λιθουανος να δωσει!!!και επεσε μεσα!!ο λιθουανος μπορει να μην ειναι ο παικτης του 2010 που κατεδαφιζε μπασκετες και τα κολλαγε απο παντου αλλα ειναι αυτος που ο ζοτς θα δωσει τη μπαλα οταν αυτη καιει!!!

    να παρει τουρκους?πηρε!!ειναι καλοι?και να μην ειναι με αυτους θα πορευθει!!!!δε μπορει να κανει κατι αλλο......

    πιστευει κανεις οτι η φενερ , με το που πηγε ο ζοτς, θα ταν φαβορι για ευρωλιγκα?εγω προσωπικα οχι!!!αλλα δεν υπαρχει κανεις που να θεωρουσε οτι η φετινη φενερ θα ειχε την παραμικρη σχεση με την ομαδα αλλων σεζον.
    αυτο θα πετυχει φετος ο ζοτς!!να ανεβασει την ομαδα πηγαινοντας την μεχρι τους 8 και ο,τι αλλο προκυψει απο κει και περα και να διεκδικησει μεχρι τελους τους εγχωριους τιτλους!!!τα καλυτερα απο του χρονου.....

    οταν ο ζοτς ηρθε στον παο βρηκε μποντι, του πηραν ροτζερς, ρεμπρατσα, κατας......ο,τι καλυτερο μπορουσε να ειχε το ειχε!!ε δεν υπηρχε το καλοκαιρι αυτη η προυποθεση στη φενερ!!!ας μην παρει ευρωπαικο απο φετος.....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΣΜ
      Φίλε νομίζω ότι σήμερα δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα.
      Μάλιστα. Μονά ζυγά δηλ. δικά του του Ζοτς.
      Δεν πάει έτσι, όμως. Τι πάει να πει και ποιον να έπαιρνε; Μπορώ να σου αναφέρω πολλούς παίκτες που ήταν στην αγορά το καλοκαίρι αλλά ο Ζοτς δεν τους πήρε. Δεν έχει νόημα. Και δεν χρειάζεται να πάρει απαραίτητα star. Δεν κατάλαβα δηλ. ο Ομπράντοβιτς μόνο με star έχει δουλέψει στο παρελθόν; Εδώ δεν έχει έναν παίκτη να μαρκάρει στην περιφέρεια. Τι με νοιάζει εμένα αν το ξέρει και έχει καταλάβει τις ελλείψεις του ρόστερ. Αυτό έλειπε να μην γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Αλλά, φίλε μου, το αποτέλεσμα μετράει. Έτσι είναι. Όπως τα αποτελέσματα τον ανέδειξαν τόσα χρόνια και τον έκαναν τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης όλων των εποχών, με τον ίδιο τρόπο τα αποτελέσματα θα κρίνουν και την φετινή του χρονιά στην Τουρκία. Η κακή στελέχωση της ομάδας είναι εμφανής και δεν έχει σημασία αν το ξέρει ή όχι.
      Για το άλλο ότι δεν γουστάρει μαυρέλια (προσπερνώ τον χαρακτηρισμό) να τρέχουν πάνω κάτω, έχω να σου πω ότι όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Δηλ. μας λες ότι ο Ζοτς δεν συμβαδίζει με τις τάσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ γιατί δεν γουστάρει τέτοιους παίκτες. Είναι μονομανής και μυωπικός. Δηλ. αν μπορούσε να πάρει το Λάσμε θα τον χαλούσε. Ε, ας μείνει με τον Ζόριτς και τον Βίντμαρ.
      Και κάτι τελευταίο. ΟΚ βελτιώνει την ομάδα σε σχέση με πέρσι. Αν, όμως, αποκλειστεί από τα play-off της Ευρωλίγκας και δεν πάρει και το πρωτάθλημα Τουρκίας σε τι θα διαφέρει από τον προκάτοχό του στα αποτελέσματα;
      Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Όταν ένας άνθρωπος δουλεύει θα κάνει και λάθη. Και όποιος κάνει λάθη θα κρίνεται.

      Διαγραφή
    2. Κοιταξε παιρνει 3 εκατομμυρια το χρονο,ακριβως για να μπορει να στελεχωσει την ομαδα του..Δεν τα περνω εγω που του κανω κριτικη..Εμενα ολα αυτα μου φαινονται διακαιολογιες..Γκαρντ υπαρχουν που λες..Δηλαδη ο χακετ λιγος του επεφτε?Και δηλαδη για να φτιαξει ομαδα θελει μια 12αδα ολ σταρ?Σε λιγο θα μας πει οτι φταιει και η διοικηση της φενερ...Του τα προσφερανε ολα και αυτος αυτη την ομαδα εφτιαξε..
      Ο ζοτς πληρωνει την ξεροκεφαλια που εχει με τους αμερικανους..Δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα τον χαλαγε ο λαβαλ για παραδειγμα..Ο γκιστ που ηρθε στον παναθηναικο μηπως δεν εμαθε να παιζει το σκεπτομενο μπασκετ που λες?Το μαυρελι ο γκιστ μονο τρεχει και πηδαει?
      Μπορει να ειναι επιστημονας και μεσα στους 3 καλυτερους αλλα δεν παυει να ειναι ξεροκεφαλος και να το πληρωνει φετος...
      Στο τελος θα τον λυπηθω τον ζοτς ετσι οπως τα λες...

      Διαγραφή
    3. 77 παιζει σε νοημα να γραψαμε τα ιδια, ταυτοχρονα..

      Διαγραφή
    4. Δεν παίρνει 3εκ, αλλά γύρω στα 1,7-1,8 το χρόνο.

      Από πού κι ως πού δεν παίρνει αμερικανούς? Στον ΠΑΟ τόσα χρόνια λίγους αμερικανούς είχαμε? Μα που εισασταν τα τελευταια 13 χρονια, δεν βλεπατε την ομαδα? Απορώ δηλαδή...

      ΥΓ Α και σιγα το σκεπτομενο μπασκετ που παιζει ο Τζειμς, μην υπερβαλλουμε. Ειναι καταπληκτικος αθλητης, υπερφιλοτιμος, παλικαρι απο τα λιγα αλλα οχι και σκεπτομενος..Με το ενστικτο και το παθος παιζει.


      Διαγραφή
    5. Ακυρο, 1,35 εκ το χρονο παιρνει χωρις τα μπονους

      Διαγραφή
    6. Θυμαμαι κατι ντελκ,χαισλιπ που τους εκαψε γιατι δεν του εκαναν..Οπως και γιαφτοκας που ηταν το ιδιο στυλ..
      Εκτος απο νικολας,μπατιστ,μιντλετον,μακντοναλντ θυμασαι αλλον αμερικανο που εκανε καριερα με ζοτς?4 σε 13 χρονια..Αρα λιγους ειχαμε ουσιαστικα..
      Δεν με νοιαζει ποσα παιρνει(http://www.contra.gr/Basketball/sth-fener-o-omprantovits.2316684.html) παντως αναφερει 3..

      Δηλαδη ο μπιελιτσα παιζει πιο σκεπτομενο μπασκετ απο τον γκιστ? Ή μηπως ο κλειζα?

      Διαγραφή
    7. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10779&subid=2&pubid=129428954

      Διαγραφή
    8. Και τοσα να παιρνει ειναι λιγα δηλαδη?Και εχει σημασια αν κανει καλη δουλεια στην τουρκια?

      Διαγραφή
    9. Ποιος ειπε πως παιζουν πιο σκεπτομενο μπασκετ ο Κλειζα ή ο Μπιελιτσα? Κι αυτοι ενστικτωδεις παιχτες ειναι, απλα πιο αρτιοι τεχνικα απο τον Τζειμς -και λιγοτεροι αθλητικοι απο αυτον "Σκεπτομενος" (αν και ο ορος μου φαινεται καπως, δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοουμε με αυτο) ειναι πχ ο Χριαπα που δε χανει περιστροφες, δεν κανει χαζα φαουλ, ξερει που να παει και πως να σταθει.

      Αληθεια, ο Ναβαρο παιζει "σκεπτομενο μπασκετ"?

      Διαγραφή
    10. O ΣΜ αναφερει οτι ο ζοτς δεν πηρε μαυρελια γιατι δεν παιζουν εγκεφαλικο μπασκετ...
      Φανταζομαι οτι με τον ορο σκεπτομενο-εγκεφλικο εννοουμε το μπασκετ δινω σωστες βοηθειες,δεν χανω περιστροφες,δεν κανω χαζα λαθη,δεν κανω βιαστικες επιλογες στην επιθεση,τηρω στο συστημα,βλεπω τους διαδρομους,διαβαζω την αδυναμια,βλεπω την σωστη πασα τη σωστη στιγμη κλπ...
      Συμφωνω οτι ειναι πιο αρτιοι τεχνικα και λιγοτερο αθλητκοι απτον τζεημς..Και να συμπληρωσω ενας λαβαλ τον χαλαγε τον ζοτς?ενας ντορσευ?Ενας λασμε?Ο ναβαρο παιζει τον ορισμο του σκεπτομενου μπασκετ αλλα οταν ειναι ζεστος τα ξεχναει ολα..

      Διαγραφή
    11. Για να πάρει το Λασμε, έπρεπε να τον παρει απο εμας, σιγα μην αφησουμε το Στεφαν να φυγει :)

      Γενικά ο Ζοτς φαινεται διαχρονικα να προτιμαει πιο τεχνιτες παιχτες, με πιο μπασκετικη παιδεία σε σχεση με του μεσου αθληταρα-αλλα-ατεχνου αμερικανου, σε αυτο θα συμφωνησω. Και οσοι αμερικανοι πετυχαν σε μας, ήταν παιχτες που ξεχωριζαν σε σχεση με αλλους αμερικανους σε μενταλιτυ.

      Ωστοσο, στο τελευταιο ευρωπαϊκο που πηρε (-πηραμε), ειχε στησει μια ομαδα να ματσαρει την τοτε μεγαλη αντιπαλό μας στην Ευρωλιγκα, την Μπαρτσα, κυριως με αμυντικα εργαλεια, παιχτες δηλαδη με αμυντικα+αθλητικα προσοντα χωρις μεγαλες τεχνικες αρετες, βλεπε Καλαθη, Μαριτς, Σατο. Για αυτο και κυριαρχησαμε σε αμυνα, ριμπαουντς, επιβολη ρυθμου, κλπ. Οποτε δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα πως έχει μία και μόνο προσεγγιση, εκεινη η σεζον ηταν στην τελειως αντιθετη κατευθυνση σε σχεση με την τωρινη στη Φενερ. Ποιος ξερει τι θελει να φτιαξει....Πιστευω θα φανει αυτο μετά και απο το καλοκαιρι που θα κανει προσθαφαιρεσεις στο ροστερ και που γενικα θα εχει λογικα δωσει ενα χαρακτηρα σταθερο στην ομαδα του.

      Διαγραφή
    12. Και τους Χάρλεμ να κατέβαζε στο παρκέ, έναν προπονητή που όταν αυτός ερχόταν οι άλλοι ακόμα πήγαιναν, "άχρηστο" δεν τον χαρακτηρίζεις και ξεπερνάει τα όρια της κριτικής. Και ο πιο πονεμένος οπαδός του Ολυμπιακού, θα δυσκολευόταν να τον αποκαλέσει έτσι. Εκτός κι αν πχ, τα ευέλικτα σχήματα με κοντό πεντάρι τα πρωτοείδαμε χτες κι όχι εδώ και μια δεκαετία που οι υπόλοιποι έπαιζαν με δεινόσαυρους. Εμάς περίμενε ο Σέρβος για να αντιληφθεί κατά που πάει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, δεν έβαζε κάθε φορά ο ίδιος τους κανόνες του παιχνιδιού...Το ότι δείχνει να αποτυγχάνει φέτος ( λες και είναι απλό να φτιάξεις την ομάδα που φαντάζεσαι σε ένα τρίμηνο ή είναι εύκολο τα " ανέκδοτα" οι Τούρκοι να μπουν σε καλούπι εν μια νυκτί ή απαγορεύεται να κάνεις λάθος επειδή πληρώνεσαι αδρά) δεν αναιρεί ούτε στο ελάχιστο το γεγονός ότι είναι μακράν ο κορυφαίος προπονητής. Σίγουρα έχει κάνει και λάθη στη στελέχωση, αλλά ας βάλουμε και στη εξίσωση το ρόστερ που έπρεπε να διαχειριστεί μετά το πέρασμα Πιανιτζιάνι και τι προσέφερε η αγορά τη δεδομένη στιγμή.

      ΥΓ
      Μόνο μη φτάσουμε σιγά σιγά και στη " 13ετή λαίλαπα Ομπράντοβιτς" επειδή έκαψε τον Ντελκ, τον Χάισλιπ και τον...Γιαφτόκας. Λες και υπάρχει προπονητής με 100% επιτυχία στις μεταγραφές ή λες και όλοι οι παίκτες κολλάνε σε όλες τις ομάδες.

      Διαγραφή
    13. Απο την στιγμή που ο μεγαλύτερος εν ενεργεία στην Ευρωλίγκα προπονητής σε επίπεδο τίτλων κάνει και λάθη , θα κριθεί και σε αυτά. Ο προπονητής δεν είναι μόνο για τις επιτυχίες.Είναι και στις αποτυχίες.

      Ο Σκαριόλο μπορεί να είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής της Εθνικής Ισπανιας.Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν θα κάνουμε κριτική.Απόψεις εξάλλου ανταλλάζουμε.

      Παίκτες το καλοκαίρι υπήρχαν. Και οχι μόνο το καλοκαίρι.Ακομη και μετα την κανονική περίοδο από ομάδες που αποκλείστηκαν.

      Ο Ζοτς αποκλείεται να μην ξέρει την αγορά καλύτερα από εμάς. Υπήρχαν και Σέρβοι αλλά και άλλοι Ευρωπάιοι πάικτες είτε στάρ είτε ρολίστες με τους οποίους θα μπορούσε να στελεχώσει πιο ορθολογικά την Φενέρ.

      Το βασικό πρόβλημα του Ζοτς όμως είναι χιλιοειπωμένο εδω μέσα. Δεν έχει παίκτες τύπου Σπανούλη-Αλβέρτη-Διαμαντίδη (μεγάλους γηγενείς παίκτες δηλ.) προκειμένου να πλαισιώσει την ομάδα του.

      Δεν είναι δυνατόν να φέρει 9 ξένους και κοινοτικούς και να είναι μόνο με Σιπάχι και Μαχμούτογλου , Οναν στον πάγκο.

      Είναι φυσικό να θέλει μια χρονιά προκειμένου οχι μονο να μεταδώσει μια νέα φιλοσοφία στους παίκτες του αλλα και να τους εμφυσήσει το αίσθημα του μεγάλου κλάμπ και να τους "μεγαλώσει" και παικτικά. Ποιός ήξερε εξάλλου πέρυσι τους γηγενείς του Ζοτς. Μετα από 2 χρόνια πιθανόν να είναι είτε περιζήτητοι είτε στο ΝΒΑ.Ποιος μπορεί να ξέρει.

      Σε αυτό το κομμάτι ο Ζοτς δικαιολογείται.

      Στην στελέχωση δεν δικαιολογείται αφου θα μπορούσε ένα χρόνο που καθόταν να έχει δεί με το έμπειρο μάτι του παίκτες από την ιδιαίτερη πατρίδα του όπως ο Μπογκντάνοβιτς, παίκτες που μπορούν να μπούν στο στύλ που γουστάρει ο Ζοτς όπως ο Ερτέλ, παίκτες εργαλεία τύπου Μάντζαρη-Μάρκοβιτς για την βρώμικη δουλειά , ψηλούς τύπου Αζινσά-Ντέιβις αντί του ξυλοκόπου αλλά φιλότιμου μέν Βίντμαρ..

      Ο Ολυμπιακός πως βρήκε ας πούμε τον Λοτζέσκι ?

      Τα ονόματα είναι τυχαία αλλα πιθανον και ενδεικτικά...

      Ο Ζοτς θα εξυμνείται για τα κατορθώματά του αλλά θα δέχεται και κριτική και για τις επιλογές του.Αυτή εξάλου είναι η μοίρα των μεγάλων αθλητών και προπονητών.

      Run TMC

      Διαγραφή
    14. O χαρακτηρισμος μου σιγουρα ηταν βαρυς,υπερβολικος αλλα το εννοουσα με φιλικο τροπο (βλεπεις ηταν 13 χρονια εδω και ειναι τετοιας φυσης χαρακτηρισμος).. Ο ζοτς ηταν ο πρωτος που εβαλε-καθιερωσε τα underzized 5αρια..Ειναι ο κορυφαιος προπονητης αλλα με την φενερ φαινεται να αποτυγχανει..Το τι προσφερε η αγορα ολοι το ξερουμε..Παιχτες οπως ο χαινς,ο μαρκοβιτς,ο χακετ,ο λαβαλ,ο λαμπε..Η αγορα ηταν γεματη.. Απλα εκανε πολλες λαναθσμενες επιλογες και σιγουρα δεν υπαρχει καμμια διακαιολογια για εκεινον..
      Οσο για αυτους που εκαψε αναφερομαι σε αμερικανους που δεν ειχε ο παναθηναικος τοσα χρονια..Προφανως δεν βγαινουν ολες οι μεταγραφες αλλα με τους αμερικανους εχει θεμα και νομιζω ολοι το ξερουμε..

      Διαγραφή
    15. @ΣΜ
      φιλε ΣΜ στο θεμα με τους γιουγκους συμφωνω,πλεον δεν υπαρχει η ποιοτητα που υπηρχε ουτε καν η μιση.
      και αυτο ειναι ενα πολυ καλο θεμα για συζητηση σαν ποστ.
      επισης στο θεμα ομπραντοβιτς.....
      ειναι δεδομενο οτι δεν θα μπορουσε να δημιουργησει ομαδα που θα σαρωνει απο την πρωτη χρονια,οπως και οτι οι δυσκολιες που θα συναντησει λογω των τουρκικων νομων στο πρωταθλημα με την υποχρεωτικη χρησιμοποιηση τουρκων παικτων,θα του δεσουν τα χερια σε πολλα θεματα.
      ομως...χωρις να εχω καν συμπαθεια στον ομπραντοβιτς,απλα μονο σεβασμο....ειναι δεδομενο οτι δεν μπορουσε να παρει κατι καλυτερο,καθως η αγορα ηταν ηδη σε μεγαλο κομματι περιορισμενη και ειναι γνωστο οτι ο συγκεκριμμενος δεν γουσταρει μεταγραφες μεσα στη σεζον.
      ας πουμε αν ειχε συμφωνησει πιο νωρις με τη φενερ και ειχε επιλογες,θεωρεις οτι θα κρατουσε τον μακαλεμπ? εγω σου λεω οτι θα του εκανε ασφαλιστικα μετρα να μην περναει ουτε εξω απο την κωνσταντινουπολη.ομως για να ειμαι δικαιος....το κολλημα του με αργους ψηλους τεχνιτακους τυπου ζοριτς ειναι απιστευτο και αποδεικνύεται και λαθος,καθως σε αυτο το κομματι το ευρωπαικο μπασκετ εχει παει αλλου.
      παντως κανεις δεν μπορει να μην τον υπολογιζει πλέον ως μια δυναμη πολυ σημαντικη οπου στο μελλον θα παρει τιτλους.
      ειναι δεδομενο.
      gskordak

      Διαγραφή
    16. To να γίνεται συζήτηση για την ποιότητα και την αξία του Ομπράντοβιτς είναι αστείο...
      Απλά το μπάσκετ αλλάζει συνεχώς και κανείς δεν παίζει μόνος του. Δεν είσαι θέος ότι και να κάνεις να σου πετυχαίνει...Θέλει ιδέες τη σωστή στιγμή,θέλει συνεχή προσαρμογη,θέλει κατάλληλες επιλογές..
      Νομίζω ο Ζοτς έχει πάει σε κάτι πολύ ριζοσπαστικό με πολλούς φόργουορντ που έχουν δημιουργικές ικανότητες και παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια ποντάροντας εκεί με πυρήνα την 3άδα που είχε αναφέρει και ο Τζιμ στο άρθρο στο basketblog.
      Δύο (όπως φαίνεται) λάθη η έλλειψη σύγχρονου σέντερ με γρήγορα πόδια(κάτι που λείπει και από τους έτερους Τούρκους της Εφές) και η μη ύπαρξη νορμάλ γκαρντ με την κλασική έννοια που να έχει all around game και να καλύπτει αυτές τις ανάγκες.(ο Πρέλντζιτς πχ.παρά τις εξαιρετικές του επιδόσεις θα μπορούσε να έχει πιο ευεργετική επίδραση στην ομάδα ερχόμενος ως ένας έξτρα δημιουργός στο πικ ν ρολ,παρά ως καθαρός πλέιμεικερ στο μισό γήπεδο).
      Φυσικά πολύ σημαντικό το στοιχείο με τους γηγενείς που αναφέρθηκε που αφαιρεί από τον Σέρβο τη δυνατότητα να έχει έτοιμους ρολίστες και παίκτες ομάδας από τον πάγκο.

      Διαγραφή
  49. Άμα η Φενέρ είχε Μάντζαρη και Λάσμε αντί Βίντμαρ θα είχε φοβερό ρόστερ.....Με αυτους τους 2 θα ηταν μεγαλη εκπληξη να μεινει εκτος play-off..Τωρα δυσκολεψαν τα πραγματα

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. http://www.euroleague.net/main/results/by-date
    ελεγα για πεδουλακη και το ροτεισον αλλα ο φιλος μας ο ζοτς το πεθανε το πραγμα.. 39 λεπτα ο μπιελιτσα και ροτεισον 6 παιχτων!!! Αγνωριστη η φενερ που στην επιθεση ξερει να χτυπαει μονο με προσωπικες ενεργειες και στην αμυνα για το ριμπαουντ πηδαει μονο ο ζοτς απο τον παγκο!!
    Για ολυμπιακο το ειχα τονισει παμπολες φορες οτι ειχε δωσει συσκολα παιχνιδια οποτε η μια νικη μονο που ειχε δεν μου ελεγε κατι!!
    Αν ο παο κερδισει σμρ μπαρτσα μπαινει δυνατα για τις 2 πρωτες θεσεις και μετα τα παντα θα πεχτουν στο ντερμπι με τον ολυ !!
    Αναμονη λοιπον για σμρ το βραδυ και καλη μας επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο λαβαλ γιατι τοσο λιγο χρονο??? προβλημα τραυματισμου??

      Διαγραφή
  51. Να πω κάτι αφοριστικό απλά για να κάνουμε συζήτηση;

    Γιατί ο Ζοτς ο οποίος πήρε μια ομάδα με πολλά λεφτά, την στελέχωσε όπως νόμιζε ( η οπως μπορούσε με δεδομένη την αγορά) και παει να μείνει εκτός 8αδας είναι καλύτερος προπονητής απο τον Πεδουλάκη που πήρε μια ομάδα με 2 παίχτες (3Δ, Τσαρτσαρη), την στελέχωσε με χαμηλό μπατζετ (έκανε και αλλαγες παραδεχόμενος τα λάθη του) και την έφτασε να χάνει στα σημεία το F4 κ πήρε νταμπλ;

    Ξαναλεω, η ερώτηση ξέρω οτι δεν μπορεί να απαντηθεί αν δεν τελειώσει η φετινή σεζον (ώστε να κριθεί ο Ζοτς) απλά ειναι τροφή για σκέψη και για συζήτηση.

    Hawk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ο ζοτς εχει ενα καρο τιτλους και αλλαξε το μπασκετ σε ολη την ευρωπη. Ο αρτζι ακομη εχει να δειξει πολλα και ακομη δεν εχει σηκωσει τιτλο.
      Τα λεφτα δεν κανουν τις ομαδες το ξαναλεω, ο σατο δλδ που επαιξε στον παο εηταν καλητερος απο τον ματσιουλη που βλεπουμε τωρα???

      Διαγραφή
    2. Αν και το σημειώνω και στην υζήτηση που γίνεται πιο πάνω θεωρώ απλά πως ο Ζοτς δεν έχει τόσο ποιοτικά καλούς γηγενείς παίκτες όπως είχε όταν βρήκε στην Ελλάδα. Αναγκάζεται να σ΄τησει μια ομάδα από μέτριους στην παρούσα φάση γηγενείς , all star Ευρωπαίους και καθόλου Αμερικάνους.Και όλοι αυτοί κατω υπό το πρίσμα διαφορετικής φιλοσοφίας για το άθλημα.

      Προσωπική μου άποψη είναι πως η μπασκετική παιδεία , ικανότητα , ευφυία (πέστε το όπως επιθυμείτε) είναι πιο ριζωμένη στους Έλληνες αθλητές απ' ότι στους γέιτονές μας. Ας είναι καλά ο Γκάγκστερ που άλλαξε το ρουν της ιστορίας του αθλήματος στη χώρα μας.

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. Bασικά, για να σου πω την αμαρτία μου, ο σκοπός της ερώτησης μου δεν ήταν για να κατηγορήσω τον Ζοτς. Όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Απλά πιστεύω οτι ο Πεδουλάκης έχει ακούσει πολλά ο καημένος και απο το φετινό εγχείρημα του Ζοτς, μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο δύσκολο ειναι αυτό που έκανε πέρσι ο Αρτζι.

      Και αν μη τι αλλο, πρέπει να του το δώσουμε για την περσινή προσπάθεια.

      Διαγραφή
    4. πολυ σωστος ΤΜΣ σε αλλο ποστ ειχα πει οτι πλεον ο ζοτς δεν εχει τους ελληνες που ειχε σαν πυρηνα και στην τουρκια πρεπει να εχει μινιμουμ τουρκουν παιχτων οποτε ειναι λιγο δυσκολο να εχει μια ομαδα για το πρωταθλημα και μια για την ευρωπη.
      Και ναι χοκ για αυτο εκανα αυτο το ποστ γιατι ο αρτζι σιγουρα εχει ακουσει πολλα, σιγουρα εχει κανει λαθη ειδικα στην διαχειρηση αλλα πρεπει να παρει τα ευσημα για οτι εχει φιαξει, το ιδιο βεβαια και ο μπαρτζωκας!!!

      Διαγραφή
    5. Με τη λογικη του Hawk, o Μπαρτζωκας ειναι καλυτερος προπονητης απο τον Ιβκοβιτς, αφου πηρε Ευρωλιγκα με χαμηλοτερο μπατζετ απο αυτο που ειχε ο Ντουντα οταν πχ απετυχε στη Ρωσια (με ΤΣΣΚΑ και Δυναμο).

      Τα λεφτα δεν κανουν απο μονα τους τις ομαδες, αλλα απο την αλλη, εγω τη Ρεαλ βλεπω ως φαβορι φετος και οχι την Παρτιζαν ή τη Ζαλγκιρις.

      Διαγραφή
    6. @Run TMC

      Για την δυσκολία της Τουρκικης λίγκας που υποχρεώνει να έχεις Τούρκους παίχτες (οι οποίοι είναι χαμηλού επιπέδου και ακριβοί) συμφωνώ.

      Όμως ο Παναθηναικός πέρσι δεν είχε Έλληνες παίχτες. 3 ήταν όλοι και όλοι (δεν λογιζω Έλληνα τον Μπραμος).

      Και επίσης παρόλο που δεν είχε μπατζετ, βρήκε διαμάντια στην λάσπη ο Αρτζι. Χαρακτηριστικά αναφέρω Ματσιούλις που είχε έρθει απο σοβαρό τραυματισμό και κανείς δεν ήξερε αν θα έρθει σε υψηλό επίπεδο, Γκιστ που τον αντάλλαξαν με τον Πανκο!!! και Λάσμε για τον οποίο έσκιζε τα πτυχία του και τον περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή.

      Διαγραφή
    7. Παντως και ο πεδουλακης τι πυρηνα ειχε περυσι?Τον δδ που ειναι δδ,τον σοφο του 10λεπτου και μετα απο καποιο σημειο 3λεπτου και τον τσαρτσαρη που ηταν κατι μεταξυ πρωην και νυν επαγγελματια..Οι σκορδιλης,ξανθοπουλος,γιαννοπουλος δεν νομιζω να εκαναν την διαφορα..
      Σε παλιοτερο ποστ ειχα πει οτι θα δυκολευτει λογω γηγενων,αλλα το πηγαινει για αποκλεισμο στο τοπ16 νομιζω ειναι βαρυ..Παντως απτου χρονου θα φανει τι θελει να φτιαξει..

      Διαγραφή
    8. @5:11

      Όχι, ο Μπαρτζωκας δεν ειναι καλύτερος του Ντουντα, ούτε ο Πεδουλάκης είναι καλύτερος του Ζοτς. Εχουν πολλά ψωμιά να φάνε και πολλές κούπες να σηκώσουν έστω για να τους πλησιάσουν.

      Απλά δεν μου αρέσουν οι αφορισμοί εναντίον τους που κατα καιρούς έχω διαβάσει. Είναι και οι δυο πολύ καλοί προπονητές, που δουλευουν και προσπαθούν πολύ και αυτό ειναι που μετράει.

      Και τέλος. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι τα μπατζετ φτιάχνουν τις ομάδες. Δεν τις φτιάχνουν μόνες του αλλα ένα μεγάλο μπατζετ είναι το κυριότερο συστατικό. Ξέρω, μπορεί να μου αραδιάσετε ενα καρο παραδείγματα (Ολυμπιακός 2012-13, Ζαλγκιρις, αποτυχία ΤΣΣΚΑ 2012 κτλ κτλ) αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότερα παραδείγματα που αποδεικνύουν το αντίθετο.

      Hawk

      Διαγραφή
    9. To μεγαλύτερο παράσημο για τον Πεδουλάκη είναι συζητήσεις όπως αυτή. 1,5 χρόνο πριν, το να βάλεις στην ίδια πρόταση τον Ομπράντοβιτς και τον Αργύρη θα ήταν...ιεροσυλία. Τώρα, ακόμα και μεταξύ Παναθηναϊκών ακούς/ διαβάζεις μέχρι και για " υπερτιμημένο προπονητή των μεγάλων μπάτζετ" ( μπούρδα ολκής, ιστορικά ανακριβής, αλλά ενδεικτική του κλίματος). Από εκεί και πέρα, αναγνωρίζω το "προβοκατόρικο" της ερώτησης και δεν μπαίνω στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσω για το αυτονόητο, ποιός δηλαδή είναι καλύτερος προπονητής και γιατί...Θεωρώ ότι ο Πεδουλάκης έχει δεχτεί και άδικη κριτική, αλλά οποιοσδήποτε στη θέση του θα τη δεχόταν αφού μιλάμε για τον ηλεκτρικό πάγκο του Παναθηναϊκού μετά την αποχώρηση του κορυφαίου. Εχει δεχτεί όμως και πάρα πολλά εύσημα, μην τον παρουσιάζουμε σαν τον φτωχό πλην τίμιο προπονητή που δεν του έχει αναγνωριστεί τίποτα γιατί είναι κάτι εκτός πραγματικότητας. Απλά, επειδή μιλάμε για τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει ( προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ) οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και μπορεί το νταμπλ να ήταν ένα μίνι "'επος", αλλά όπως είπε και μια ψυχή εκ Σερβίας " δις ιζ παστ". Ο Παναθηναϊκός έχει σημείο αναφοράς την Ευρώπη, εκεί δείχνεις αν είσαι ένας καλός προπονητής με ταβάνι ή ένας τοπ προπονητής. Μακάρι ο Πεδουλάκης ( που χαίρει της εκτίμησης του Ομπάντοβιτς, είναι γνωστό) να αποδειχθεί τοπ.

      Διαγραφή
    10. Συμφωνουμε. Και προφανως πρεπει και ο Πεδουλακης και ο Μπαρτζωκας (αυτος ιδιαιτερα, ως Πρωταθλητης Ευρωπης) να παιρνουν το κρεντιντ που τους αξιζει για την καλη δουλεια τους. Οσο για τους μεγαλους του ευρωπαϊκου μπασκετ, τον Ζοτς και τον Ντουντα, αυτοι εχουν αποδειξει πολλακις την αξια και την ικανοτητά τους και δε χρειαζονται ουτε αφορισμους ουτε δικαιολογιες οταν αποτυγχανουν. Και οι αποτυχιες στο προγραμμα ειναι για ολους, ακομα και για τους τοπ.

      Διαγραφή
    11. @pensierix

      Τα είπες όλα και συμφωνώ στο ακέραιο. Όπως είπα, σκοπός της ερώτησης προφανώς δεν ήταν να κάνω σύγκριση των δυο προπονητών αλλα να δώσω το κρεντιτ στο Αρτζι. Παναθηναϊκός είμαι και θα έπρεπε να είμαι λοβοτομημένος για να πω κακή κουβέντα για τον Ζοτς.

      Anyway, σκοπός της ερώτησης μου ήταν απλά η κουβέντα (η οποία όντως έγινε) και όπως είπα με κάλυψες ακριβώς αυτο που είπες.

      Hawk

      Διαγραφή
    12. να ρωτησω κατι,
      εχετε τον Ομπραντοβιτς για κανα γατακι να στησει επιτοπου ομαδα φαβορι για ευρωλιγκα;

      κατ αρχας υπαρχει το προβλημα με τους γηγενεις που ειπαν οι φιλοι παραπανω.
      επειτα σιγουρα θα ληγουν συμβολαια παικτων που δεν του ταιριαζουν.
      ετσι θα μπορει του χρονου να στησει την ομαδα που θελει.
      θα εχει αυτους που διαλεξε φετος συν αυτους που θα ζητησει του χρονου μειον λογικα τον Μπογκντανοβιτς που θα παει NBA.
      απο ολους τους παικτες που εχει κανενας δεν εχει σηκωσει ευρωλιγκα.σκοπος του φετος ειναι να μεταδωσει τον τροπο παιχνιδιου του, να δωσει εμπειρια στους νεους παικτες και να φτιαξει τη φενερ ομαδα πρωταθλητισμου σε επιπεδο ευρωλιγκας.
      σιγουρα θα κηνυγαει τους παικτες και θα φωναζει στους διαιτητες αλλα μεσα του ειναι ρεαλιστης και ξερει τι γινεται.
      αν ομως η φενερ στο τελος αποκλεισει τη Ρεαλ η' την ΤΣΣΚΑ και παει F4 σιγουρα θα κυνηγησει τις πιθανοτητες του και μαλλον θα ειναι αρκετες αφου θα εχει μεινει μια απο τις παραπανω ομαδες εξω απο το F4.
      αν αποτυχει φετος θα κυνηγησει τους παικτες,θα διωξει αυτους που δε θελει και θα αγορασει το καλοκαιρι με οσα λεφτα θελει οτι παικτες του χρειαζονται και λογικα μεσα στην επομενη διετια χτυπαει ως φαβορι την ευρωλιγκα.

      οσον αφορα τον Πεδουλακη αυτο που εχει καταφερει εδω και 1,5 χρονο ειναι αξιοθαυμαστο.ενω ειχε μεινει η ομαδα με μονο 2 παικτες και με το βασικο του ανταγωνιστη για δυο φορες κατοχο της ευρωλιγκας καταφερε να παρει 2 συν το κυπελο φετος(λογικα),3 εγχωριους τιτλους.
      με πολυ χαμηλο μπατζετ,λιγο επιθετικο ταλεντο και παικτες που
      που δε θα πηγαιναν ποτε στην μπαρτσα,τη ρεαλ,τη τσσκα κτλ.
      και ομως καταφερε να στησει ετσι την ομαδα γυρω απο τον θρυλο του ευρωπαικου μπασκετ τον Διαμαντιδη,με αποτελεσμα να νομιζουν οι αντιπαλοι οτι παιζουν με τον παλιο Παο σαρωνε τους τιτλους παρολο που εχουν αλλαξει σχεδον ολα εκτος απο τον 3D.
      δεν πρεπει να υπαρχουν και πολλοι προπονητες που θα καταφερναν σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα αυτα που εχει καταφερει.

      WILKINS

      Διαγραφή
    13. Σορρυ φίλε @wilkins αλλα ο ζοτς πηρε Ευρωλιγκα στην πρώτη του χρονιά σε Παρτιζαν, Μπανταλονα, Ρεαλ κ Παναθηναικο. Μονο στην Τρεβίζο δεν πηρε.

      Και φέτος αν μπορεί, θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να το πάρει.

      Hawk

      Διαγραφή
    14. δε διαφωνω φιλε σε αυτο που λες αλλα μη ξεχνας οτι και η ισπανικη σχολη αλλα και η ελληνικη σχολη ειναι ανωτερες της της τουρκικης.
      οι τουρκοι δε μπορουν να πανε ουτε στο F4,δε μπορει να εχει ψευδαισθησεις οτι θα παρει το κυπελο απο την πρωτη του χρονια.δε λεω οτι δε θα το παλεψει ουτε οτι δε θα το παρει.
      ειδικα αν αποκλεισει Ρεαλ,ΤΣΣΚΑ.
      αν δε το παλεψει δε θα μπορει να μεταδωσει και στους παικτες
      του αυτα που θελει.
      απλα λεω οτι ειναι ρεαλιστης και ξερει τι του γινεται.

      WILKINS

      Διαγραφή
  52. Προς Ανώνυμος31 Ιανουαρίου 2014 - 4:00 π.μ.

    Ευχαριστούμε για το σύνδεσμο!

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα και από εμένα.

    Όσον αφορα τα χθεσινά παιχνίδια, εκτός από τον αγώνα του ΟΣΦΠ, μπόρεσα να δω μόνο το 2ο ημίχρονο του αγώνα της Real και τον αγώνα στο Μιλάνο τον είχα ανοιχτό σε παράθυρο, μόνο για να βλέπω περιστασιακά το σκορ (ας είναι καλά η Euroleague για αυτό, που έβαλε όλα τα παιχνίδια ουσιαστικά μαζί).

    ΟΣΦΠ - Malaga

    Ήταν ένα παιχνίδι πιό δύσκολο από ότι δείχνει το τελικό σκορ (που διαμορφώθηκε στο 2ο ημίχρονο), και στο οποίο, αν ο ΟΣΦΠ δεν έπαιζε την άμυνα που έπαιξε, τότε και με το δεδομένο ότι στην επίθεση, γενικά ξεκίνησε πολύ θετικά το χτήσιμο ενός νέου γηπέδου δίπλα στο υπάρχον στο ΣΕΦ (συν το γεγονός ότι το κύριο πυρηνικό του όπλο έπαθε αφλογιστία χθες), μπορεί να έμπλεκε σε περιπέτειες. Η ενέργεια που έβγαλε όλη η ομάδα, η ομαδικότητα, αλλά και το πολύ καλό rotation για άλλη μια φορά και με όλους τους διαθέσιμους παίκτες να ματώνουν τα διχτάκια, ήταν στοιχεία που βοήθησαν να μην συναντήσει περαιτέρω προβλήματα στην προσπάθεια της να πάρει τη νίκη. Στην άμυνα δεν υστέρησε κανείς, και μου αρέσει ιδιαίτερα που ο Collins κανει πραγματικά foul, που ο αντίπαλος τα νιώθει στο πετσί του. Σε μια φάση, ο παίκτης στον οποίο έκανε foul έχασε την πρώτη του βολή, φανερά επηρεασμένος από το μαρκάρισμα που δέχτηκε. Ο ΟΣΦΠ φρόντισε να κόψει τις δάγκανες του κανγκρέχο ή θιγάλα (ισπανιστί κάβουρας ή καραβίδα, δεν μπόρεσα να διαπιστώσω τί ακριβώς ήταν) που ονομάζεται και Malaga, και πριν ακριβώς μια εβδομάδα είχε δαγκώσει πολύ άσχημα στην Βαρκελώνη με 79 πόντους, αφήνοντάς την στους 55!. Ο VSpan μπορεί να ήταν σε διακοπές χθες στην επίθεση, αλλά στην άμυνα ήταν πολύ καλός, σε πείσμα όσων τον κατηγορούν ότι δεν παίζει άμυνα (όποιος επιθυμεί ας ξαναδεί τους αγώνες του περσινού final-four για να καταλάβει τί εννοώ). Η επικράτηση της ομάδας, μου αφήνει την εντύπωση ότι και τον Έλληνα Rambo να είχε στη σύνθεσή της η Malaga, όσο καλή άμυνα και να έπαιζε, δεν θα μπορούσε να αλλάξει την εξέλιξη του παιχνιδιού. Δύο σημεία δεν μου άρεσαν χθες, το πρώτο αφορά τις αλληλοκαλύψεις όταν ο ψηλός μας έβγαινε από τη ρακέτα για να σταματήσει συνήθως το αντίπαλο 5. Τουλάχιστον 2-3 φορές δεν υπήρχε παίκτης μας να πάρει το rebound ή έστω να εμποδίσει τον αντίπαλο παίκτη να το πάρει, και ειδικά σε μια φάση που βγήκε για κόψιμο ο Dunston, ο αντίπαλος παίκτης μέσα στη ρακέτα, αφού τελείωσε τον καφέ του (νομίζω ότι ήταν capuccino), πήρε το rebound και άφησε τη μπάλα στο πλεκτό σε ρυθμό προπόνησης. Το δεύτερο σημείο αφορά τη χαλάρωση που εμφάνισε η ομάδα στο 4ο δεκάλεπτο, που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, τόσο λόγω του rotation που είχε γίνει, όσο και της σημασίας που μπορεί να παίξει η διαφορά στο μέλλον (η Armani γιατί χτυπιόταν επί 40 λεπτά στο παιχνίδι της με τον ΟΣΦΠ, ενώ είχε ήδη πάρει τεράστια διαφορά στο σκορ?). Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να μην έχει επίπτωση στο παιχνίδι με την Efes, αλλά στην επόμενη τετράδα αγώνων (ΠΑΟ εκτός, Fenerbahce εκτός, Armani εντός και Barca εκτός), μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ΝΙΚΗΣ και ΗΤΤΑΣ, καθώς σε αυτούς τους αγώνες απαιτείται 100% ενέργεια και συγκέντρωση για 40 λεπτά. Πάντως, η Malaga στην Ισπανία, θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, καθώς με τον Calloway στη σύνθεσή της, και το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού της (ίσως η πιό γρήγορη ομάδα στον αιφνιδιασμό σε όλη την Ευρώπη) από ότι παίζει στα εκτός έδρας παιχνίδια, μπορεί να κανει ζημιές.

    Επίσης, πιστεύω θα ήταν πολύ χρήσιμο, αν υπήρχαν στο γηπεδο τα διάφορα ηχητικά εφέ (αλλά ΝΒΑ, και όχι οι αντιαισθητικές για τα κακότυχα αυτιά μας σειρήνες), που ακούμε κάποιες φορές στους αγώνες, αλλά σε ολόκληρο τον αγώνα, και πιό εμπλουτισμένα, γιατί ειδικά σε αγώνες με λίγο ή καθόλου κόσμο δίνουν κάποιο χρώμα, και το έναυσμα στην ομάδα να ξυπνήσει από τον αναπόφευκτο λήθαργο και να αγωνιστεί όπως μπορεί. Και μπορεί να κάνουν και καλό στα εισητήρια, αφού ο κόσμος θα έχει ένα λόγο παραπάνω να δει ένα ὸχι και τόσο σημαντικό αγώνα, αφού θα τον βλέπει σαν show όπως στο ΝΒΑ (με πολλές κουταλιές της σούπας ποιητική αδεία).

    Συνέχεια στο σχόλιο 2.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σχόλιο 2.

    Real - Macabbi

    Έχοντας δει μόνο το 2ο ημίχρονο, θα σχολιάσω μόνο αυτό.

    Πρώτον, πιστεύω τελικά (εκ του αποτελέσματος μέχρι τώρα), ο Σόφο κακώς δεν έμεινε στον ΠΑΟ, γιατί τουλάχιστον σε σχέση με τον Batiste ως τώρα, του λείπει μόνο το μακρινό σουτ. Με τη Real, ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο ήταν καταπληκτικός και έκανε γιο γιο τον Μπουρούση, στέλνοντας τον στον πάγκο, ανήμπορο να αντιδράσει, και με τρία foul. Το δε κλέψιμο που έκανε κάποια στιγμή, ήταν εκπληκτικό για σωματοδομή Σόφο, και αντάξιο εκείνων του 3D. Για τη Real έχω μόνο να πω ότι αφενός, χωρίς τον κούκο της δεν υπάρχει ως ομάδα, αφετέρου αν έπαιζε ο James ίσως και να μην τη γλίτωνε χθες. Κάποια ψυχή στον περσινό τελικό είπε για την Real, ότι αν την κάνεις να σκεφτεί, την τελείωσες. Πόσο δίκιο είχε τελικά...


    Armani - Fenerbahce

    Δεν είδα το παιχνίδι, λόγω Euroleague, ΟΣΦΠ και Real, με αυτή τη σειρά, αλλά πρόσεξα μια διαφορά της Armani των 16 πόντων, σε περίπου ένα δεκάλεπτο έγινε μόλις 2 και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι (ΕΡΓΟ OBRADOVIC), ενώ όλοι θυμόμαστε πώς αντέδρασε ο ΟΣΦΠ στο αντίστοιχο παιχνίδι, όταν βρέθηκε στο -16. Με δεδομένα τα προβλήματα (ή αν θέλετε τις ελλείψεις) στη σύνθεση της Fenerbahce, ότι έχει καταφέρει μέχρι τώρα η ομάδα αυτή στη Euroleague (όντας πολύ ανταγωνιστική και αρνοὺμενη να πεθάνει μέχρι το τέλος) είναι σαφέστατα ΕΡΓΟ OBRADOVIC. Δεν νομίζω ότι υπάρχει προπονητής σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή, που παίρνοντας το (πραγματικό) καφενείο που ήταν μέχρι πέρσι αυτή η ομάδα, να μπορεί να την κάνει ανταγωνιστική και άξιας σεβασμού από όλες τις ομάδες όταν την αντιμετωπίζουν, στο βαθμό που το έχει καταφέρει αυτός. Και ας μην ξεχνάμε ότι αφενώς έχει το θέμα των Τούρκων παικτών στο πρωτάθλημα τους, με τους Τούρκους της ομάδας να μην έχουν καμία σχέση με τους αντίστοιχους Έλληνες ή Ισπανούς, αφετέρου έλειψε από την προπονητική 1 χρόνο, που μπορεί να μην φαίνεται πολύς καιρός, αλλά είναι αρκετός, για να μην έχει ακόμη και ο κορυφαίος προπονητής, την πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα των εξελίξεων στο άθλημα. Έχω την εντύπωση, ότι του χρόνου, μάλλον θα πρέπει πάλι να ψάχνουμε τον δεύτερο, όπως μας έκανε τόσα χρόνια με τις προηγούμενες ομάδες του.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και ένα μικρό σχόλιο για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟ. Θα χρειαστεί συγκέντρωση, ενέργεια και σκληρή άμυνα για 40 λεπτά, για να έχει τύχη απέναντι στην Barca, την μόνη ομάδα μαζί με την Armani, εμφανώς βελτιωμένη, από την κανονική περίοδο (βλέπε ήττα από Nanterre στη Βαρκελώνη, κλπ), και την μόνη αήττητη στο TOP-16 μέχρι στιγμής. Η Barca, φέτος με τις προσθήκες των Παπ και Dorsey είναι σαφώς πολυ πιό σκληρή ως ομάδα από ότι πέρσι, και θυμίζω ότι νίκησε στην Πόλη, χωρίς τον La Bomba (τον δικό της κούκο, ο οποίος συνήθως φέρνει την άνοιξη στην ομάδα του). Καλή επιτυχία στον ΠΑΟ.

    Παρεπιτπόντως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ΠΑΟ - ΟΣΦΠ είναι το σημαντικότερο παιχνίδι αυτού του ομίλου για εμάς τους Έλληνες, και όχι το σημερινό. Επίσης, συνεχίζω να πιστεύω, ότι το πρόγραμμα του ΟΣΦΠ στη Euroleague είναι πολύ καλό.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ουκιτς για παντα.
    Δεν θελουμε αλλο παιχτη ουτε playmaker.
    Εχουμε διαμαντιδη ως τα 40

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ουκιτς για παντα.
    Δεν θελουμε αλλο παιχτη ουτε playmaker.
    Εχουμε διαμαντιδη ως τα 40

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ Ο ΑΡΤΖΙ!!! ειναι απιστευτος πραγματικα!!! εχουμε 3,4 λεπτα χωρις να σκοραρουμε και επιμενει χωρις καρυ μεσα και τον κακιστο μπραμο στην επιθεση!! Ο διαμαντιδης βαρεσε παλι 35 λεπτα στο παρκε και παει λεγοντας. Ειμαστε ενα λεβελ κατω απο μπαρτσα αυτο φανηκε αλλα να αφηνεις παιχτες οπως ο καρυ και ο παππας στον παγκο ενω ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς να σκοραρεις μονο αυτος θα το εκανε. Οσο μπαινανε τα τριποντακια ακολουθουσαμε , μετα τελος , κανενα πλανο τπτ, ακομη και στο τελαυταια 2 λεπτα με την διαφορα στους 6 ζητουσε 3ποντο!!!
    ΤΡΑΓΙΚΟ κοουτσαρισμα και τραγικη διαχειρηση παιχτων.. ο ντορσει μπηκε μεσα για να εκνευρησει τον λασμε και ομως τον αφησε μεσα.. αποτελεσμα?? 3 λαθη 3 αστοχα σουτ που αναθεμα και αν θα τα επιχειρουσε σε αλλες περιστασεις...
    Πανω στον ναβαρο ποιος επαιξε?? ο μπραμος που μπορει να βοηθησει επιθετικα μονο σε καταστασεις τριποντου!!!! ο καρυ που ητανε?? στον παγκο να κουναει την πετσετα.
    Σορρυ αλλα με τετοια διαχειρηση καλητερα να μην παμε επομενη φαση γιατι θα φαμε πολυ ξυλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν όχι τόσο το κοουτσάρισμα...ο σχεδιασμός της ομάδας επιθετικά είναι πολύ κακός.
      Είσαι ομάδα που ότι ευκαιρία για αιφνιδιασμό έχεις την παραμερίζεις,οι περισσότεροι φόργουρντ δεν έχουν προσωπική φάση και παιχνίδι με μπάλα στα χέρια,ενώ δεν υπάρχει καθόλου φέτος το ποστ γκέιμ που τόσο χρειάζεται η ομάδα στους ρυθμούς που παίζει.
      Πραγματικά μια λαμπάδα στον Λάσμε και τα πόδια του(που μάλλον είναι ο καταλληλότερος πικ ν ρολ σέντερ στην Ευρώπη-από κοντά κι ο Τάιους) και φυσικά στην ικανότητα του Διαμαντίδη να διαβάζει την άμυνα και την οξυδέρκεια του στη δημιουργία.
      Πραγματικά όλα από εκεί πηγάζουν πλέον στην επίθεση.Το μόνο πράγμα που παράγει η ομάδα και από το οποίο προέρχονται τα τρίποντα και οι πόντοι που παίρνει η ομάδα αφού το δίπολο αυτό αναγκαστικά συγκεντρώνει την αντίπαλη άμυνα πάνω του.

      Διαγραφή
    2. τιποτα περι απλα απογοητευτικα, τοσες αναλυσεις επι αναλυσεων για τον μαυρο και τον παππα , και σημερα οσο επαιξε ο μαυρος τον ειχε τραβηξει στο τριποντο..και οπως ειπες παμε σε αργο παιχνιδι και ποστ δεν εχουμε!! Το χειροτερο ειναι ποσο τρομαζει ο κοουτς οταν τα παιχνιδια δεν πανε οπως τα θελει!! Ειναι ντεφορμε και ο ουκιτς και δενει το γλυκο.
      Τον πεδουλακη τον ειχα για κοουτς που διαβαζει τα παιχνιδια, αλλα το οτι αφησε τον μπραμο πανω στον ναβαρο και δεν πηραμε ποντους μονο αυτος θα το εκανε!! γιατι?? γιατι ο μπραμος παιζει σκυλιασια αμυνα...

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός τόσο μπορεί να παίξει και τόσο παίζει. Αναλογιστείτε πόσες φορές έχει χάσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια. Το θέμα είναι ότι η όποια σοβαρή κριτική τόσο για τον αρχικό σχεδιασμό όσο και για τις επιλογές του RG κατά τη διάρκεια των αγώνων καλύπτονται από τις επιτυχίες έναντι του Ολυμπιακού. Και κάτι ακόμη...Το όνομα της ομάδας είναι Παναθηναϊκός και όχι Εξάστερος. Αναλογιστείτε πόσα πράγματα κρύβονται κάτω από το χαλί, με τη χρήση του..

      Διαγραφή
    4. νομιζα ισως και λαθος μου οτι μπορουσαμε το κατι παραπανω και ισως να μπορουμε, αν υπαρχει λογικη εξηγηση γιατι ολοι οι επιθετικοι παιχτες μας μενουν παγκο και γιατι ο αρχηγος παλι αφησε τις σολες στο παρκε ας μου την πει καποιος...

      Διαγραφή
    5. Διότι αγαπητέ μου φίλε δεν υπάρχει ουδείς περιφερειακός να δημιουργήσει παιχνίδι, δεν υπάρχει ουδείς να ποστάρει στο καλάθι και φυσικά δεν υπάρχει ο Τσαρτσαρής. Δεν εμπιστεύεσαι τον Παππά, θεωρείς τον Γιάνκοβιτς soft για το 3, δεν εμπιστεύεσαι τον Μαυροκεφαλίδη στις περιστροφές και πήρες το Μπατιστ τιμής ένεκεν. Α και τον Κινέζο για την αγορά της Κίνας.

      Διαγραφή
  59. Αγγουρια το πλεονεκτημα.6 ομαδες πλεον παλευουν για τις προνομιουχες θεσεις.
    Τωρα να πω οτι θες PG;Ο φουκαρας ο διαμαντιδης ποσο θα παιζει αραγε;περσι παιζαμε με 2 ασ πουμε.φετος με εναν κ τον καρυ αν του δινει χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα οποιος ειχε παρακολουθησει την προηγουμενη χρονια και το καινουργιο συστημα ηξερε οτι με το 3-0 δεν ειχε κριθει τπτ, γιατι πολυ απλα δεν ειχαμε παιξει ουτε με τον ολυ ουτε με μπαρτσα ουτε με τον ομπρα, το θεμα ηταν να κανουμε νικες ειτε με μπαρτσα ειτε με φενερ. Υποτιθεται το θεμα διαμαντιδης ειχε λυθει, και τον ξεκουραζε ειτε με παππας ειμε με ουκιτς ειτε με καρυ, αλλα ειπαμε οταν υπαρχει πιεση ο κοουτς ζει και πεθαινει με λασμε διαμαντιδη για 40 λεπτα!!!

      Διαγραφή
  60. Αρχισαν παλι οι γκρινιες!!!!Λουφαξτε ρε κ περιμενετε.Βγαλτε χολη στο τελος!
    Θ'αρχισετε παλι τις Κομμανετσιες κυβισθησεις, ειμαι σιγουρος.
    παμε ρε παναθα, γερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω λεω να μαθεις μπασκετακι 1.52 και να ερθεις ξανα για κουβεντα.
      Μεχρι τοτε τραβα ποδοσφαιρο.
      Ο καθε ασχετος βλεπει μπασκετ.

      Νικος

      Διαγραφή
    2. Εγω γουσταρω ουκιτς ρε παιδι μου.Φτιαχνομαι να τον βλεπω να φτιαχνει επιθεση.Θεος.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω με τον 152 εγω..Καλη κριτικη αλλα παυει να ειναι καλοπροαιρετη απο ενα σημειο...Αμαν με αυτη τη γκρινια παντως....

      ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ3

      Διαγραφή
    4. Ωραια χαιδευετε αυτια.
      Μην τυχον κ δουμε το προβλημα κ το διορθωσουμε.
      Αφηστε την ομαδα ως εχει.56 ποντους σημερα.58 με ολυμπιακο.Στα παπαρια μας.Να νικαει τον γαυρο κ τον Μπαοκ ελαντα κ τοπ 8 ταβανι.
      Μια χαρα η ομας.Μπασκεταρα.Ασ ελπισουμε ο μητσος θα κρατησει μεχρι τελη μαιου την σημαια γερα χωρις απροοπτα.
      Και οσο αφορα το σχολιο του 1.46 πιο πανω και να αρεις παιχτη δεν θα μπει στο ροτεισιον γιατι θα πρεπει να ειναι επιεδου πεδουλακη στην αμυνα...

      Νικος

      Διαγραφή
    5. Οι περισσότεροι εδώ μέσα και γκρινιάζουμε και λάθη λέμε και σωστά λέμε και τα πάντα. Ποτέ κακοπροαίρετα, πάντα επειδή αγαπάμε την ομάδα μιλάμε (είτε αυτή είναι ο Παναθηναϊκός, είτε ο Ολυμπιακός, είτε ο Άρης κλπ)! Και όταν θίγουμε κάποιον βγαίνουμε και λέμε ένα μπράβο και ένα συγγνώμη.

      Διαγραφή
  61. Δε μπόρεσε ο Πάο να πάρει το ματς στην έδρα του παρότι οι Καταλανοί δεν βρήκαν πόντους από Ναβάρο λόγω της εξαιρετικής αντιμετώπισης που είχε από τους πρασίνους.
    * Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πολύ δυναμικά επιθετικά με τη δημιουργία του Τόμιτς στο λόου ποστ και τα ωραία cut των παικτών της μέσα στο καλάθι,ενώ ο Χουέρτας αποστόμωνε τον Πεδουλάκη για την φλοτ άμυνα από πίσω στα σκριν εκτελώντας κατά ριπάς στην πρώτη περίοδο.
    *Φανερό ότι οι πράσινοι έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην επίθεση.Το λέμε καιρό αλλά ΟΚ...Σήμερα μπήκε ο καθρέφτης κατάμουτρα.Η Μπαρτσελόνα πάντα καλή στην ομαδική άμυνα δεν επέτρεπε εύκολους πόντους στον Πάο από αδράνειες και οι πράσινοι μη μπορώντας να χτυπήσουν τους οχυρωμένους στη ρακέτα φιλοξενούμενους στο ποστ με Μασιούλις ή ΜΚΦ,κατέφυγαν αποκλειστικά στην p'n'r offense(το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη στον τομέα-κάτι που σώζει την επιθετική λειτουργία της ομάδας) των ΔΔ-Λάσμε σε μια μεταξύ άλλων παντελώς στατική επίθεση των πρωταθλητών Ελλάδας.
    *Η άμυνα των πρασίνων έχει σίγουρα αντίθετο προφίλ από αυτό της επίθεσης της,με μια σκληροτάχηλη-οργανωμένη ομάδα και εργαλεία που βοηθούν σε ένα χτίσιμο μιας πολύ συμπαγούς ομάδας.(ακόμα και χωρίς defensive stopper περιφερειακά).Παρόλα αυτά ο Πασκουάλ(για μένα από τους πιο έξυπνους κόουτς,μάλλον ο καλύτερος μαζί με Μπλατ στο σύγχρονο μπάσκετ) επέφερε ανισορροπία μέχρι ενός σημείου στις περιστροφές του Πάο περνώντας τη μπάλα και μαζί τη δημιουργία στο ποστ όπου δεν υπάρχει η ανάλογη θωράκιση και εκμεταλλεύτηκε τις αναγκαστικές βοήθειες που ήρθαν με έξυπνη κυκλοφορία της μπάλας και σοβαρή επίθεση απέναντι στα closeout.
    *Ο Ούκιτς πολύ καλός αμυντικά ρε παιδί μου,αλλά αυτό το πράγμα στην επίθεση...Από τη στιγμή που δεν δρα ως καθαρός penetrator σε αυτή και περνά σε ρόλο decision maker ώρες ώρες,σε πιάνουν τα χασμουρητά.Απίστευτα κουραστικός και ανήμπορος να γυρίσει γρήγορα τη μπάλα.(πλέον σήμερα ο χρόνος εκτέλεσης των επιθέσεων σου και λήψης των αποφάσεων παίζει μεγάλο ρόλο)Η επίθεση του Πάο σήμερα πάντως χρεθαζόταν σίγουρα κάποια ένεση.Ο Κάρι είχε διαβαστεί καλά,ο Μαυρό δε μπήκε ποτέ,ο Γκιστ δεν κατάφερε να βγάλει ενέργεια και να σπρώξει την ομάδα στο τρανζίσιον(όσο μπορεί...),ο Μασιούλις δεν είχε την ευκαιρία να πάρει πιο εύκολες μπαλιές χαμηλά..Νομίζω ότι φώναζε λίγο η χρησιμοποίηση Παππά να ταρακουνήσει την αντίπαλη άμυνα.(ίσως τον κρατά για κρυφό χαρτί ο Άρτζι ή αδυνατεί να τον εμπιστευτεί αμυντικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Η Μπαρτσελόνα για άλλη μια φορά στοο τοπ16 δείχνει η πιο στρωτή ομάδα της διοργάνωσης.Στο 4 θα ήθελε κάτι πιο σύγχρονο μιας και ο Νάχμπαρ παρότι λειτουργεί καλά σαν stretch δε μπορεί να ανταποκριθεί αμυντικά(σήμερα έπαιξε πολύ μιας και το επέτρεπαν Φώτσης κυρίως-Γκιστ σαν αντίπαλοι που δε βάζουν εύκολα τη μπάλα στο παρκέ).
      Ο Παπανικολάου και τώρα είναι εξαιρετικός συνδετικός ιστός αλλά νομίζω ιδιαίτερα στη συνέχεια θα είναι βαρόμετρο με την ενέργεια και την ένταση που θα χρειαστεί η Μπάρτσα μέσα στο παρκέ στα κρίσιμα.(λίγο μπλαζέ πάλι ο Ντόρσει? κρίμα γιατί έχει τρομερές αμυντικές δυνατότητες όταν μένει σοβαρός...).Σίγουρα θα είναι τρομερό οξυγόνο ο Ναβάρο στις μέρες που θα δίνει στην ομάδα ως extra contributor με τους πόντους του.
      *3-2 πλέον και οι 2 ελληνικές..Γύρισαν μπούμερανγκ τα δεδομένα.Ο Πάο είναι σε καλό επίπεδο από πλευράς έντασης αλλά θέλει βελτίωση και ιδέες...Πάλι σαφής και επώδυνη η έλλειψη παιχνιδιού στο λόου ποστ και παρτενέρ του ΔΔ στα γκαρντ που θα γυρίσει σωστά τη μπάλα.(επιβαρύνει αυτή την κατάσταση ότι τα 3άρια σου δεν είναι καλοί ballhandlers παρότι αποδοτικοί και έξυπνοι παίκτες σε teamwork).Πρέπει να βάλει πράγματα στο playbook o Άρτζι και να τραβήξει κανάν άσσο από μανίκι.(ο ΔΔ κοντεύει να λιώσει)Το πρόβλημα στο recruiting στη θέση 5 δυστυχώς είναι από αυτά που δε λύνονται εύκολα με τεχνάσματα και τρικ.
      Ο Όσφπ βρήκε κίνητρο και στόχο μέσα από τις σφαλιάρες του.Πολύ θετικό ότι πήρε πράγματα από τους ψηλούς του..Το ζήτημα πλέον είναι στο ρόστερ των ερυθρολεύκων.Θέλει σπρώξιμο και από Σλούκα πλέον δίχως Λο,και την ύπαρξη δεύτερου αξιόπιστου 4αριού(είτε λέγεται Μουν είτε Πέτγουει).Είπαμε είναι πολλά τα στοιχήματα φέτος για τον Ολυμπιακό σε καίριες θέσεις της ομάδας. Συνεχίζει κυκλώνοντας το 3ο ματς στο Οάκα μέσα σε 2 μήνες.Σημαντικό το ότι το κυκλώνει για τη δίψα που θα δείξει εκεί με βάση τα όσα έχει υποστεί...

      Διαγραφή
    2. νομιζω οτι λιγο πολυ εχουν αρχισει οι ομαδες και ξερουν το παιχνιδι μας, οχι οτι πριν δεν το ηξεραν αλλα δεν ειχανε τροπο να το αντιμετωπισουν.. το ειδαμε και με φενερ το ειδαμε και σμρ, κλεινουν το οπτικο πεδιο του αρχηγου κλεινουν την ρακετα και τελος .Δεν εχουμε τον κιλλερ στο τριποντο εκτος του καρυ και οσα και να βαλουμε καπου θα αρχισουμε να αστοχουμε.. οπως εγινε και σμρ!! Οσο καλη αμυνα και να παιξουμε πρεπει να σκοραρουμε!!! Οταν ο λασμε δινει σε αμυνα το 150% δεν πρεπει να περιμενουμε στην επιθεση να δημιουργει κιολας!!! εκανε τουλαχιστον 3 λαθος πασες οταν πηγε να μοιρασει παιχνιδι απο την κορυφη της επιθεσης!!

      Διαγραφή
    3. Ο Λάσμε παίζει να ναι η μισή ομάδα σε impact πραγματικά...
      Λογικό Κρις όσο συνεχίζεις αποκλειστικά με 3ποντα μετά την πρώτη πάσα αποδέσμευσης στο πικ ν ρολ να χαλάει και το μυαλό και να μην μπαίνουν τα σουτ.Πρέπει να βρει κι άλλους άξονες παιχνιδιού εκτός Διαμαντίδη για να είναι λειτουργική η επίθεση..

      Διαγραφή
    4. Τα είπες πολύ ωραία Peris στο γήπεδο σκεφτόμουν περίπου τα ίδια με κάλυψες πλήρως, ο χουέρτας μας έδειξε ότι τελικά δεν είναι τόσο κακός όσο λέμε εδώ στην Ελλάδα ή χλευάζανε στο γήπεδο πως και καλά φάγαμε 17 πόντους από αυτόν! ;)

      Διαγραφή
  62. Πάντως μου άρεσε ο τρόπος που αντιμετώπισε το ματς ο Ναβαρο σημερα....

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η μεγάλη μάχη των Tank!!!

    Milwakee Bucks @ Orlando Magic

    Η σημαντικότερη μπασκετική κόντρα των τελευταίων ετών!!!

    Ποιος θα νικήσει; Ποιος θα χάσει; Ποιος είναι ο χειρότερος;!

    Η μεγάλη μάχη των Tank!!!

    Milwakee Bucks @ Orlando Magic

    Για τον Wiggins... για τον Parker ... για τον Randle...

    Για περισσότερες μπάλες στο lottery!!!

    Η μεγάλη μάχη των Tank!!!

    Milwakee Bucks @ Orlando Magic

    Απόψε στις 2 το βράδυ, κλείστε τα μάτια σας και απολαύστε...

    τη μεγάλη μάχη των Tank!!!

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δεν χρειάζεται να είσαι δα και ειδήμων για να αντιληφθείς τα, μόνιμα δυστυχώς, προβλήματα του Παναθηναϊκού. Ούτε καν το ματς δεν χρειάζεται να δεις, μια ματιά και μόνο στους χρόνους συμμετοχής αρκεί. Κακό κοουτσάρισμα του Πεδουλάκη, η ομάδα από ένα σημείο και μετά έδειχνε ότι πάει να πάρει το ματς με ηρωισμούς και σουτ ψυχολογίας παρά με οργανωμένες, στοχευμένες καταστάσεις...Η Μπαρτσελόνα πχ δεν σκόραρε ούτε με αίτηση, είχε συμπληρώσει φάουλ και η εντολή ήταν τρίποντο και πάλι τρίποντο και πάλι τρίποντο τη στιγμή που υπήρχε χρόνος για την ανατροπή. Το να τρως πάντως 63 πόντους, έχοντας άποντο το βαρύ πυροβολικό του αντιπάλου και να χάνεις χαλαρά στην έδρα σου, είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό. Με μια στομαχική διαταραχή ( φτου φτου) του Διαμαντίδη, θα πανηγυρίζαμε έτσι και ξεπερνούσαμε τους 40 πόντους σήμερα.

    Αν ο άξονας παραμείνει Μήτσος-Λάσμε κι έχει ο Θεός από εκεί και πέρα, το κάτι παραπάνω δεν θα το κάνουμε. Απλά θα αναπαράγουμε τα γνωστά ( μικρό ροτέισον, μοναξιά 3D, έλλειψη 5ριου πίσω από τον Γκαμπονέζο κοκ) και θα μένουμε μονίμως με το "γαμώτο" και την λεπτομέρεια που μας έλειψε στα κομβικά ματς.

    ΥΓ
    Και κριτική και "γκρίνια" θα υπάρξει μετά από ένα τέτοιο ματς. Καλή η υπομονή και η στήριξη, αλλά αν δεν το έχεις γυρίσει εδώ και καιρό στο διαλογισμό, στο βουδισμό ή σε κάτι παρεμφερές, ένα μπινελίκι με αυτό που είδες σήμερα, σου βγαίνει, ρε παιδί μου...Ανθρώπινο είναι, μην "ποινικοποιήσουμε" και τη γκρίνια τώρα και μην μειώνουμε την ομάδα, λες και θα πέσει ψυχολογικά αν εγώ γκρινιάξω σε ένα μπλογκ. Για τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης μιλάμε άλλωστε, που έβαλε 56 πόντους εντός έδρας. Οχι για την Ανω Ραχούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. με 20 λαθη σημερα χασαμε και μας εφταιξε και ο προπονητης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Είμαστε περίπου 2 με 3 επίπεδα κάτω από αυτή τη Barcelona, έγινε ακριβώς ότι φοβόμουν.

    - Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που πάω γήπεδο το ΟΑΚΑ ήταν τόσο εκκωφαντικά ήσυχο τα τελευταία 5 λεπτά που παίζονται όλα.

    - Η φάση που ο Μπατίστ πάει να ποστάρει τον Ντόρσεϋ και αυτός καρφώνει το δεξί πόδι κάτω χωρίς να κουνιέται ούτε χιλιοστό δείχνει πόσο μπασκετικά τελειωμένος είναι ο πρώτος...

    - Ο ούκιτς επηρεάζεται τόσο πολύ από την εξέδρα...στο 2ο δεκάλεπτο στα τελευταία δεύτερα είναι εντελώς μόνος δεν σουτάρει γιουχάρει η εξέδρα, μετά παίρνει τη μπάλα χωρίς ισορροπία και το ρίχνει και φυσικά το χάνει.

    Δεν είναι κακό που χάσαμε, είναι φανερά πολύ ανώτερη ομάδα, χωρίς ασυνέχειες στο ρόστερ, με μία συνεχή λειτουργία στην επίθεση και στην άμυνα. Κακό είναι να προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο. Ταβάνι μας και για φέτος (στην Ευρώπη) είναι ένας ηρωικός αποκλεισμός από το final 4 (σε περίπτωση που, στη καλύτερη, βγούμε 2η και παίξουμε με τη Μακάμπι δεν έχουμε την ποιότητα να την κερδίσουμε).

    Ο speaker στο γήπεδο κούρασε φωνάζοντας πάμε άμυνα, ρε φίλε το παιχνίδι δεν το έχασες από την άμυνα. Μπροστά δεν μπορούσες να βάλεις καλάθι με Τ Ι Π Ο Τ Α. Δεν νομίζω ότι χάσαμε από τα λάθη (που διαβάζω δεξιά και αριστερά), τα λάθη γίνανε γιατί πολύ απλά η Barcelona ήταν πιο γρήγορη, πιο δυνατή, πιο αποφασισμένη και γενικά πιο διαβασμένη. Σε κάθε μας κίνηση είχαν απάντηση και εμείς, ως συνήθως, φτωχοί στην επίθεση με μηδενικό παιχνίδι στο post, split-outs, κάθετα ρήγματα στη καρδιά, κλπ. Με παιχνίδι γύρω από τα 6,75 και πάσες από τη μία γραμμή στην άλλη ώστε να δημιουργήσεις μία υποτυπώδης φάση θα βάλεις κάποια τρίποντα, μέχρι εκεί.

    Τέσπα γιατί κουράζω ο RG θα γίνει πραγματικά καλός-μεγάλος προπονητής όταν εκτός από μία ατσαλένια άμυνα παρουσιάσει και μία επιθετική λειτουργία με συνοχή-συνέχεια-συνέπεια, που θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα στυλ παιχνιδιού και δεν θα καταφεύγει στο τρίποντο ως η εύκολη λύση, που θα φθείρει τον αντίπαλο -σωματικά, ψυχολογικά και με φάουλ (με 15 κερδισμένα φάουλ και 5 βολές στο γήπεδό σου δεν κερδίζεις!), θα στοχεύει στις αδυναμίες και δεν θα στηρίζεται τόσο πολύ στον 3D (πρέπει να πάρουμε πολλά μαθήματα από τη φετινή στελέχωση της Barcelona και το πόσο ανεξάρτητη είναι από τον Navarro τόσα χρόνια μετά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Το παιχνίδι εξελίσσεται σε καταστροφή για τ Orlando

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Κινούνται σε διαφορετικά επίπεδα οι δύο ομάδες. Η μια παίζει μπάσκετ αξιώσεων και ποιότητας και η άλλη προσπαθεί, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να παίξει μπασκετ, να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου. Πολύ άσχημη εικόνα απ' τον παναθηναικό και το θέμα είναι πως αυτό το αντιμπάσκετ δεν σε πάει πουθενά, τουλάχιστον στην ευρωλίγκα. Τέτοιου τύπου ομάδες έχουν να πρωταγωνιστήσουν από την δεκαετία του 90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

    ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠ 16...ΑΥΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ...

    ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ...ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΕΙΧΕ ΡΥΘΜΟ...ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΛΛΗΣΕ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΥΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΑΙΖΩΝΤΑΣ ΜΕ 5 ΠΑΙΧΤΕΣ!!!! (Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΡΡΥ, ΟΥΚΙΤΣ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΦΙΛΙΚΗ)...
    ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ...ΕΝΩ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΦΕΝΕΡ, ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΧΘΕΣ ΤΑΜΠΟΥΡΙ, ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ...
    ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΟΥΤ...ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΡΑΣΗ ΦΩΤΣΗΣ ΚΑΙ 3ΝΤ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΑΝΕ ΣΤΕΦΑΝΗ (ΝΑ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΦΩΤΣΗΣ ΚΥΝΗΓΑΓΕ ΝΑΒΑΡΟ)...
    ΤΕΛΟΣ Ο ΓΚΙΣΤ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ...ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΦΕΤΟΣ...

    ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΣΤΟ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ (Η ΕΜΜΟΝΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΝΑΒΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑΧΜΠΑΡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ)...

    Ο ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΗ ΦΕΝΕΡ...Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΡΕΝΟ...

    ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΧΡΩΜΗ ΜΑΛΑΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ.: ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΦΕΝΕΡ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αυτο ειναι το ταβανι του φετινου Παναθηναικου. Και ενα χρονο να επαιζαν ποτε ο Παναθηναικος δεν θα μπορουσε να περασει μπροστα. Σε κανενα σημειο του αγωνα δεν αισθανθηκα οτι κινδυνευει η Μπαρτσελονα ή οτι ο Παναθηναικος εχει τις λυσεις για να καταφερει την ανατροπη. Και ολα αυτα εντος εδρας απεναντι στη χειροτερη φετινη Μπαρτσελονα (68 ranking!) χωρις να χρειαστει να μπουν στην εξισωση τα βαρια χαρτια του Ναβαρο και του Τομιτς.
    Μου αρεσε πολυ που ο Πασκουαλ εριξε το Ντορσευ πανω στο λασμε με σκοπο να τον εκνευρισει. Ο Λασμε φετος εχει 4,1 φαουλ ανα παιχνιδι, που σημαινει οτι κανει στανταρ 4 φαουλ και μερικες φορες θα βγει εκτος και με 5 φαουλ. Απλα ο Ντορσευ μπηκε με σκοπο να παρει αυτο το ενα φαουλ παραπανω. Ο Πασκουαλ ξερει οτι περαν του Λασμε δεν υπαρχει αλλη λυση στο 5 και τα παντα σε αμυνα και επιθεση ξεκινουν απο αυτον. Ευτυχως δεν επιασε το τρυκ αλλα ηταν μια κινηση που μελλοντικα θα την ξαναδουμε. Θα κυνηγησουν δηλαδη πολλες ομαδες την φορτωση με φαουλ του Λασμε ωστε να τον βγαλουν εκτος παιχνιδιου.
    Θα διαφωνησω με πολλους φιλους που λενε οτι ημασταν αστοχοι. Η Μπαρτσελονα επαιξε πολυ καλη αμυνα(μειναμε στους 56 ποντους εντος εδρας!) σχεδον σε ολα τα τριποντα υπηρχαν χερια να πιεσουν, ενω το ζωγραφιστο ηταν απαγορευμενος χωρος.
    Ο Γκιστ δεν ηταν καθολου σε κακη μερα. Απεναντι σε ομαδες που εχουν Τομιτς και Ντορσευ μην περιμενετε καλες εμφανισεις. Δεν φταιει ο Γκιστ, για να βγει κατι καλο εκει χρειαζονται προπονητικα τρυκ ή μεταγραφες.

    Δυστυχως χωρις μεταγραφες αυτη η ομαδα αντε να φτασει εως τους 8, τιποτα παραπανω. Σχεδον ολα τα ματς με ομαδες επιπεδου (Μακαμπι, Μπαρτσελονα) ο Παναθηναικος τα εχασε και μαλιστα εντος εδρας. Οποιος εθελοτυφλει και δεν βλεπει πραγματα που φωναζουν θα πληγωθει πολυ απο την συνεχεια.

    ΥΓ Υπομονη λιγοι μηνες μεινανε για να τελειωσει η χρονια και να ληξει το συμβολαιο του Ουκιτς...

    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή