Athlenda

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

WHO LET THE DOGS OUT..?


Με «κέλτικο» μπάσκετ και τον Τζέημς-Γκιστ να παίζει και για το έτερο πράσινο πιτ-μπουλ (Στεφάν Λάσμε),ο Παναθηναϊκός πήρε ένα μέτριο ποιοτικά ντέρμπι, το οποίο απλά διαχειρίστηκε καλύτερα. Παλεύει με φαντάσματα ο Ολυμπιακός. Κατώτεροι των περιστάσεων οι ερυθρόλευκοι, έχασαν, με κάτω τα χέρια στη τελική ευθεία, ένα ματς στο οποίο  είχαν μεγάλη τύχη αποτυγχάνοντας  να γυρίσουν τον διακόπτη του μυαλού τους..Το Hoopfellas σας παραθέτει τις σκέψεις του τη 2η σερί νίκη των πρασίνων επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ..


Καλησπέρα «καλόπαιδα».. Μέτριο όντως παιχνίδι εχθές, του οποίου όμως η ιδιαιτερότητα και το επίπεδο ανταγωνισμού βοηθά στο να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα για την παρούσα, πραγματική κατάσταση των δύο ομάδων. Για πάμε..


-Από τις πιο σημαντικές συνισταμένες του αγώνα, ότι και να σας πουν ή να διαβάσετε, ήταν η διαχείριση (πνευματικά και κατά προέκταση, λόγω της ιδιαιτερότητας του ματς, αγωνιστικά) του αγώνα από τους δύο προπονητές. Ο Μπαρτζώκας  μου έδωσε την εντύπωση ότι έπεσε στη δική του παγίδα (?) Πολύ νευρικός, μετέδωσε στην ομάδα του το προφίλ του αδικημένου το οποίο «έστησε» μια καλή κατάσταση για τον αντίπαλο δείχνοντας του, αυτό που ουσιαστικά έψαχνε  χωρίς αποτέλεσμα: τον τρόπο να τελειώσει το ματς.  Θεωρώ τον Μπαρτζώκα έξυπνο άνθρωπο. Το να δημιουργήσει μια τέτοια ατμόσφαιρα στο συγκεκριμένο γήπεδο απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα δεν είναι ότι πιο σοφό. Απέναντι σε παίκτες που εύκολα μπορούν να σε βάλουν περισσότερο «στα νεύρα»..  Μου δημιουργεί μεγάλη εντύπωση και δε σας κρύβω ότι (με το σάπιο το μυαλό μου) στη πορεία σκέφτηκα ότι «το’καψε» το ματς.. Ναι, δε «καίς» ποτέ ένα τέτοιο ντέρμπι (σύμφωνοι) όμως νομίζω οι περισσότεροι καταλάβατε τι εννοώ, ενόψει Ευρωλίγκας (οπότε δεν αναφέρομαι σε διαιτησίες κτλ. αλλά στην ίδια του την ομάδα και το «χτίσιμο» της επόμενης πιο κρίσιμης αναμέτρησης)...


Credit στον Αργύρη Πεδουλάκη. Κέρδισε τον ομόλογο του και πάλι χωρίς να παρουσιάσει κάτι καινούργιο, με τη σιγουριά ότι ούτε η απέναντι πλευρά θα παρουσιάσει κάτι εξεζητημένο το οποίο θα προβληματίσει. Δε τον κατάπιε το άγχος (βοήθησε σαφώς και η φύση του ματς), διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ρόστερ του και τις μεγάλες «αναποδιές» εντός του 40 λέπτου με τα φάουλ (και το πρόβλημα) του Λάσμε και του γηπέδου (συν τον Ούκιτς). Ρίσκαρε τοποθετώντας τους νωρίτερα στο παρκέ σε ένα σημείο που η ομάδα του κινδύνεψε και δικαιώθηκε. Πάτησε στην ικανότητα του Μαυροκεφαλίδη να βάζει γρήγορους πόντους στο σημείο που η ομάδα του φώναζε για αυτούς. Δε τους πήρε, όμως ο Έλληνας σέντερ/φόργουορντ άλλαξε το μομέντουμ γνωρίζοντας ότι το νωθρό..στυλάκι δε δίνει μεροκάματο και για να σταθείς στον Παναθηναϊκό των high speed/energy Λάσμε-Γκιστ χρειάζεται η υπέρβαση στο κομμάτι της ενεργητικότητας. Αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για τον Αργύρη Πεδουλάκη, που δεν έδωσε pick 'n pop φάσεις στον Λουκά αλλά αντίθετα μπάλες χαμηλά και ανεξαρτήτων αριθμών η κατεύθυνση αυτή είναι σωστή. Το να κερδίσει έναν τέταρτο ψηλό στο ροτέησιον ο Παναθηναϊκός (που θα έρχεται καθαρά πίσω από την τριάδα Λάσμε-Γκιστ-Φώτση) είναι στοιχείο σημαντικό για τη συνέχεια. Καθαρή προπονητική νίκη λοιπόν για τον "Άρτζι" ο οποίος σε ένα παιχνίδι που φαινόταν να στραβώνει (με την φθορά των δύο βασικών του αξόνων νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο) κατάφερε να κρατηθεί μέσω της άμυνας του και στη τελική ευθεία να καρατομήσει τον αντίπαλο. Είναι φανερό ότι οι πράσινοι τον τελευταίο καιρό έχουν καλύτερα τρεξίματα στο μισό γήπεδο, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι και αυτό οφείλεται και στο ότι με το πιο σφιχτό ροτέησιον έχουν περισσότερο χρόνο καλές αμυντικές πεντάδες στο παρκέ με συνοχή και αμυντικό ένστικτο.
   

-Με τον Σπανούλη «εκτός» οι ερυθρόλευκοι ήταν προβλέψιμοι απέναντι σε μια άμυνα που τους έχει διαβάσει και το νιώθουν και οι ίδιοι.. Και ο Ολυμπιακός εχει δουλέψει το κομμάτι «παίζω χωρίς τον V-Span» πάνω στη βάση του καλύτερο φετινού footwork του Σλούκα ο οποίος είναι πιο δυνατός στη προσωπική φάση και πατάει πολύ αξιόλογα στο ζωγραφιστό αλλά και την παρουσία ενός ποιοτικού πλάγιου που ξέρει να παίξει σωστά με τη μπάλα στα χέρια όπως ο Λοτζέσκι. 


Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να ανοίξει με συνέπεια το γήπεδο ελλείψει ικανότητας στο αμυντικό ριμπάουντ (ο Μπαρτζώκας δοκίμασε ψηλά σχήματα-Λοτζέσκι στο «2»-  για να βρεί λύση εδώ), δε σκοτώνει στο τρανζίσιον με το slashing ability & finishing των Σπανούλη-Λο όπως παλιότερα. Οι καλύτερες φάσειςς αυτής της ομάδας σε αυτή την κατάσταση είναι η κάθετη πάσα (κυρίως με τον Μάντζαρη που χρησιμοποιεί άψογα την σκαστή) χαμηλά στον Πρίντεζη είτε σε πρώτο χρόνο στη  base line είτε στο ποστ πριν στηθεί και αποκωδικοποιήσει ολόκληρη η αντίπαλη άμυνα και τα σουτ μεταφέροντας τη μπάλα από τη μια πλευρά της επίθεσης στην άλλη. Αυτά τα «παιχνίδια»/καταστάσεις παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του φετινού Ολυμπιακού. Θέλει κάτι διαφορετικό η ομάδα του Μπαρτζώκα.. Ιδέα/ιδέες.. π.χ. περιμένει τον Γκιστ πάνω στον Σπανούλη, με τα γνωστά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Μήπως θα έπρεπε να προσεγγίσει διαφορετικά αυτό το μαρκάρισμα από το οποίο ξεκινά η άμυνα του Παναθηναϊκού και βοήθα τους πράσινους να πάρουν κάθε φορά το τιμόνι..? Ίσως να εκμεταλλευτεί το ότι ο Αμερικανός βγαίνει ψηλά δηλ. την απουσία του από το ζωγραφιστό.. Να τον φθείρει και όχι να τον νικήσει (στο δυνατό του σημείο)  κατευθείαν με κάθετο μπάσκετ. Ακόμα και να ανεβάσει τον Πρίντεζη από την base line ψηλά ως σκρίνερ ώστε ο Σπανούλης να πάρει την αλλαγή με τον Μασιούλις ή να βρεί χρόνο απαλλαγής. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ τα βρεί σκούρα με τον Αμερικανό φόργουορντ. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους πιο δυνατούς/καλοπροπονημένους (με εξαιρετικό footwork) γκαρντς της Ευρώπης δε μπορεί να περάσει και να τελειώσει βαθιά μέσα απέναντι στο «ελικόπτερο» του Παναθηναϊκού. Ο Σπανούλης λοιπόν βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση εδώ και θα πρέπει να βοηθηθεί από την ομάδα του για να βοηθήσει και ο ίδιος όπως πραγματικά μπορεί.


Σημαντικό πρόβλημα προς λύση για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι τα περιφερειακά ποσοστά. 16/66 τρίποντα μετράει στα 3 τελευταία δυνατά ματς (ΕΑ7, Μπάρτσα, ΠΑΟ) η ομάδα που γάζωνε έξω από τη γραμμή πριν λίγο καιρό.. Αυτό επηρεάζει την όλη λειτουργία, κλείνει τον χώρο επίθεσης, χαλάει τις αποστάσεις. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα εχθές στο ΟΑΚΑ αμύνθηκε προκλητικά –για μια ομάδα με τα όπλα του Ολυμπιακού- κλειστά σε ορισμένες περιπτώσεις, με τους αμυνόμενους παίκτες του να δημιουργούν ένα νοητό ανάχωμα γύρω από τη ρακέτα ώστε και τα ..κουνούπια να τρώνε πόρτα. «Πάτησαν» έξυπνα στη συνεχιζόμενη περιφερειακή αστοχία των αντιπάλων τους φυσικά. Για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό να αλλάξει κάτι εδώ ώστε να δημιουργηθούν και πάλι σωστές συνθήκες για να λειτουργήσει η επίθεση του.


-«Κέλτικο» μπάσκετ.. Ναι..(!) Είναι το μπάσκετ της δύναμης, πραγματικά physical μεταξύ άλλων, με προσήλωση στο πλάνο μάχης. Αν και το πνευματικό υπόβαθρο του ματς ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό του αγώνα του Κυπέλλου, είναι αξιοπρόσεχτος ο τρόπος που βάζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα χέρια τους πάνω στη μπάλα. Δείτε τον Κάρι για παράδειγμα ή τον Μασιούλις. Πέρα από τις διεκδικούμενες μπάλες αυτό φαίνεται και στον τρόπο που αμύνονται οι πράσινοι. Βλέπουν τη μπάλα ως έπαθλο, βγαίνουν (με τον εξαιρετικό Μπράμος και τον Γκιστ συχνότερα) στα passing lanes του αντιπάλου γεγονός που επέφερε καίριο χτύπημα στη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και στη μεταφορά αυτής από τη μια πλευρά της επίθεσης στην άλλη, πάνω  στην οποία στηρίζει μεγάλο κομμάτι της επιθετικής του φιλοσοφίας ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα. Φανερά αυτή η ενεργητικότητα/μαχητικότητα των γηπεδούχων στην άμυνα κλόνισε πνευματικά τους ερυθρόλευκους. Τα 19 λάθη για μια ομάδα με τέτοια περιφερειακή στελέχωση και καλά δουλεμένη κυκλοφορία/μεταφορά της μπάλας είναι πάρα πολλά.  Μου αρέσει πολύ λοιπόν αυτό που βγάζουν οι πράσινοι τον τελευταίο μήνα εδώ. 


Σημαντικό επακόλουθο επίσης αυτής της συμπεριφοράς στην άμυνα είναι το ότι ο Παναθηναϊκός πλέον δείχνει πιο άνετος να αυξήσει τις «επιλεκτικές» του καταστάσεις για transition offense (το έχει ήδη κάνει) που υλοποιούνται στο 90% των περιπτώσεων όταν η μπάλα βρίσκεται κατά τη μεταφορά στα χέρια του Διαμαντίδη είτε με πάσες ψηλά στο δίδυμο Γκιστ-Λάσμε (που τρέχουν εξαιρετικά στον άξονα) είτε με περιφερειακά σουτ σε πρώτο χρόνο λιγότερο και περισσότερο μετά από έξτρα πάσα με τους Κάρι-Φώτση-Μπράμος. Αντίθετα με τον Ούκιτς (όταν δεν υπάρχει καθαρή one on one κατάσταση) οι πράσινοι πάνε σε σετ επίθεση.


-Ο τίτλος αναφέρεται στο δίδυμο των πιτ-μπουλς, Λάσμε-Γκιστ, παρότι ο πρώτος βρέθηκε «εκτός» λόγω της αδιαθεσίας αλλά και των φάουλ του. Ο Αργύρης Πεδουλάκης "χτίζει" πάνω στα δύο αυτά σκυλιά που ..δαγκώνουν στην εξώπορτα της ρακέτας και το μικρό ροτέησιον των 8 παικτών την άμυνα του, έχοντας κερδίσει το σκληρό προφίλ που είχε απολέσει η ομάδα στην αρχή της φετινής σεζόν. Εκεί ποντάρει ο Παναθηναϊκός γιατί η επίθεση του είναι (ήταν και εχθές) τουλάχιστον μέτρια. Και αυτό μπορεί να κοστίσει στο μέλλον. Η ομάδα έχει ξαναρχίσει να δίνει defensive stops και αυτό είναι το πιο σημαντικό μιας και είναι η ναυαρχίδα του παιχνιδιού τους, ο χαρακτήρας της και η φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίστηκε. Η επίθεση όμως είναι ένα πρόβλημα. Ελλείψει ποστ παίκτη στο «5» που θα έδινε άλλη διάσταση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο Πεδουλάκης χρησιμοποιεί εναλλακτικές τακτικές για να πάρει φάσεις από το συγκεκριμένο σημείο με τον Μασιούλις, τον Γκιστ, τον Ούκιτς (και παίζει πολύ με την ευελιξία και τις καλές τοποθετήσεις του Λάσμε) ενώ  εχθές είδαμε να κάνει χώρο για να διαλέξει τη δική του θέση στο ποστ ο Διαμαντίδης απέναντι στον Μάντζαρη. Όχι σε διάρκεια επιθέσεων όμως έξυπνα, γιατί ο αρχηγός των πρασίνων (που ακόμα παραμένει ένας εξαιρετικός δημιουργός χαμηλά) χάνει πολύτιμες ανάσες με τις συνεχείς επαφές χαμηλά. Τα περιθώρια για θεαματική βελτίωση επιθετικά λοιπόν μπορεί να μην είναι μεγάλα, όμως οι πράσινοι γνωρίζουν ότι κρατώντας το δεδομένο της πολύ καλής  αμυντικής τους απόδοσης, μια μικρή αύξηση της παραγωγικότητας μπορεί να αποβεί καθοριστική υπέρ τους, τη στιγμή που η ομάδα έχει ξαναρχίσει να κερδίζει "κατοχές" μέσα στο γήπεδο.


-Σε προσωπικό επίπεδο, ο Ραμέλ Κάρι (12π.-4 κλεψ.)και ο Τζέημς Γκιστ (10π.-6 ριμπ.) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών καταθέτοντας σπουδαίο effort  και στις δύο πλευρές του παρκέ. Και οι δύο πλέον τόσο «μέσα» σε αυτό που λέγεται Panathinaikos basketball. Ο Κάρι έδωσε ρυθμό με τις «αλά Μπεν Γκόρντον» ματιές του στο καλάθι και τα ευθύβολα σουτ ενώ ο Γκιστ  αμυνόταν σε ..ότι έβρισκε μπροστά του καλύπτοντας εξαιρετικά και το «5» απουσία του Λάσμε. Ο Διαμαντίδης χωρίς να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρντς ήταν καθοριστικός στο τέλος ενώ θετική παρουσία είχαν και οι Μπράμος-Φώτσης.  Από την άλλη πλευρά, υστέρησε σημαντικά η περιφερειακή γραμμή των ερυθρολεύκων η οποία έχασε κατά κράτος τη μάχη από το δίδυμο Διαμαντίδη-Κάρι. Αυτό σίγουρα προβληματίζει. Ο Μπαρτζώκας έδωσε 9 λεπτά στον Κόλινς (τοποθετώντας τον από το «1» μέχρι το «3») και εάν θέλει τον παίκτη πρέπει να συνεχίσει να τον κάνει αρκεί να τον «αγριέψει» λίγο. Είπαμε, έχει στοιχεία ο Κόλινς, το δύσκολο είναι να βρεί το χώρο του σε αυτό το μπακόρτ αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο. Ένα μπακόρτ που χρειάζεται κάτι παραπάνω και μπορεί να το πάρει από το δίδυμο Σλούκα (κυρίως)-Μάντζαρη. Ο πρώτος είναι σε χαμηλή πτήση τον τελευταίο καιρό μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, όμως είμαι αισιόδοξος ότι γρήγορα θα ανέβει γιατί το χρειάζεται απεγνωσμένα η ομάδα. Ο δεύτερος θα πρέπει να δουλέψει το κομμάτι της διείσδυσης εάν θέλει να πάει λίγο παραπέρα. Είναι «πακέτο» από αυτά που μας αρέσουν πολύ αλλά θα πρέπει να απειλεί και με drive για να γίνει πραγματικά ολοκληρωμένος περιφερειακός. Οι Λοτζέσκι-Πρίντεζης (με διακυμάνσεις και οι δύο) ήταν οι πιο μαχητικοί παίκτες του Μπαρτζώκα εχθές στο ΟΑΚΑ.


-Ανακεφαλαίωση. Τι πήραμε από το ντέρμπι λοιπόν.. Γνωρίζετε ότι είμαι από αυτούς που μπορούν να βρούν σπάνια ομορφιά σε ένα ματς που τελειώνει 55-50 αρκεί να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία (δύναμη, πάθος, «σκυλομαχίες», αμυντικό πλάνο, κατεύθυνση, συνεργασία). Το χθεσινό όμως ματς , ίσως και λόγω της βαθμολογικής του φύσεως (αν και με διπλό όλα έπαιζαν) δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Μέτριο θέαμα, πολλά λάθη γαρνιρισμένο βέβαια με την ένταση ενός Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που σου δίνει άλλα πράγματα τα οποία δε συναντάς εύκολα στην Ευρώπη, ειδικά εκτός Βαλκανίων. Στην ουσία ο Παναθηναϊκός πήρε μια νίκη παρόμοια με αυτή της Βιτόρια όπου έμεινε μέσα στο ματς με την πολύ καλή του άμυνα η οποία «παγώνει» τον αντίπαλο και έχοντας το know how των μεγάλων σουτ στη τελική ευθεία «έφυγε» στο σκορ. Και οι δύο ομάδες θα πρέπει να βελτιώσουν το κομμάτι της επίθεσης. Οι ερυθρόλευκοι ειδικά έχουν προοπτική να παίξουν πολύ καλύτερα εδώ. Overall ο Παναθηναϊκός είναι σε σαφώς καλύτερο φεγγάρι. Από τη στιγμή που έσφιξε το ροτέησιον ανέβασε την ένταση και τη συνοχή του στην άμυνα, από την οποία θα ζήσει ή θα πεθάνει στη συνέχεια. Και να ξέρετε, αυτή η προοπτική αρέσει πολύ στον Αργύρη Πεδουλάκη και το επιτελείο του.. Ο Ολυμπιακός από την άλλη πρέπει να θυμηθεί.. Μιλήσαμε στη προηγούμενη ανάρτηση για τα δεδομένα που κάποια στιγμή γίνονται ζητούμενα στη ζωή. Το "πρέπει" που έχει μπεί δίπλα στο ματς με τη Λαμποράλ μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά σε περίπτωση που η ομάδα καταφέρει και περάσει από τη Βιτόρια..


Υ.Γ: Tην Παρασκευή με αντίπαλο την Εφές, ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε το καλύτερο ματς της σεζόν. Εντυπωσιακός απέναντι σε μια άμυνα που πολύ στοχευμένα τον πίεσε από το ξεκίνημα... Βλέποντας τον Τζαμόν Λούκας (ακόμα και στη μέτρια του βραδιά) στο παρκέ του ΟΑΚΑ, οι συνειρμοί ήταν αναπόφευκτοι.. Πόσο καλύτερα θα μπορούσε να λειτουργήσει η αμυντική μηχανή των πρασίνων βάζοντας ένα ακόμα.. πιτ μπουλ αυτή τη φορά όμως στη περιφέρεια της?

Υ.Γ1: Καταλαβαίνετε γιατί ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι ο τελευταίος μεγάλος καλλιτέχνης του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αρτίστας απλά.. Και –ότι και εάν λέμε εμείς εδώ στην Ελλάδα- ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος. Με αυτό οδηγό έφτασε εκεί που έφτασε.. Η Μπάρτσα λειτουργεί καλύτερα με την επιστροφή Λόρμπεκ και τη μετατόπιση του Λαμπέ ως 5ου ψηλού στο ροτέησιον. Κέρδισε γιατί ήταν καλύτερη στο ΣΕΦ. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά όμως ότι μπορεί να κάνει το ίδιο απέναντι στον Ολυμπιακό σε έναν ημιτελικό/τελικό στο Μιλάνο..

Περισσότερα στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook..
https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274


328 σχόλια:

  1. Jimάρα, σούπερ ανάλυση!!!
    Δεν μας είπες, όμως, τη γνώμη σου για το αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται αλλαγές. Πού πιστεύεις οτι μπορεί να γίνει παρέμβαση και αν αυτή μπορεί να αλλάξει την ομάδα;
    Για Σίλμπ που έγραψε ο stonerook, τί γνώμη έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ 77, να'σαι καλά φίλε.. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι καλό. Να γυρίσει πρώτα ο Πετγουέη που είναι πολύ σημαντική απώλεια έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα και νομίζω θα είναι εντάξει. Και ο Κόλινς να παίξει αλλιώς καλύτερα να μη τον υπέγραφε η ομάδα. Στο "5" έχω πεί από το καλοκαίρι για τον Μπέγκιτς, δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναλέμε. Αλλά είναι κοινοτικός.. Ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ να στραφεί στον πάγκο του και τους ρολίστες του για να αλλάξει κάτι στην ομάδα, να τη φρεσκάρει ψυχολογικά και να βγεί από τη δίνη.

      Διαγραφή
  2. δημήτρη , μήπως πρόσεξες τι έκανε όλη την ώρα που έπαιξε ο κόλινς ;

    τον παρακολουθούσα και ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που έβρισκε αντίπαλο μπροστά του ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ πήγαινε και τον "έσπρωχνε" (πότε με το στήθος - μασιούλις- όταν έβγαινε από το court, πότε με το χέρι -κάρι- , και το αποκορύφωμα ο παρατρίχα αποκεφαλισμός του διαμαντίδη) .

    μου έδινε την εντύπωση ότι ακολουθούσε εντολή για να εκνευρίσει αντίπαλους
    ειδικά με τον μασιούλις , ο οποίος έμπαινε σαν αλλαγή και επιδεικτικότατα τον χτυπάει
    ο μασούλις το "σκέφτηκε" ... η σκηνη είναι χαρακτηριστικότατη !
    (δες την αν μπορείς)

    θα ήθελα την γνώμη σου αν ήταν εντολή από τον πάγκο ή όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Παναγιώτη, καλησπέρα. Είδα τη σκηνή με τον Μασιούλις, δε ξέρεις ποιός πάει πάνω σε ποιόν.. Είναι απλό. Δε νομίζω ότι υπήρχε τέτοια πρόθεση. Σε καμία περίπτωση εντολή από τον πάγκο. Ήταν το πρώτο του ντέρμπι και προφανώς ήθελε να παίξει δυνατά.

      Διαγραφή
    2. και εν τελει επαιξε (και) αντιαθλητικα... θυμασαι απο τον κολλινς τι καυγας ξεκινησε, στο μαντισον

      Αγγελος

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την ανάλυση.
    Μια παράκληση... Αν γίνεται να αναλύσεις με περισσότερη λεπτομέρεια και ίσως ιδέες τον τρόπο που θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός στην επίθεση του Ολυμπιακού.Νομίζω οι προτάσεις σου θα αποτελέσουν τροφή για προβληματισμό για κάποιους...
    Αν μου επιτρέπεται να προσθέσω και εγώ 2 λόγια.
    Αυτήν την φορά, για 3 περίπου δεκάλεπτα εγώ δεν είχα παράπονο από την ψυχή των παικτών του Ολυμπιακού. Τσαμπουκαλέυτηκαν, είχαν περισσότερα ριμπάουντ, δεν είδα φόβο στα μάτια τους.
    Στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου όμως ο Μπαρτζώ, είδε πάλι το όνειρο με τον Περπερογλου στο 4(που απέναντι στον Παναθηναικό δεν βγαίνει ρε παιδί μου), και ο Παναθηναικός πήρε μια διαφορά 4-5 πόντων.
    Στο τελευταίο δεκάλεπτο με το άγχος να μεγαλώνει και τον χρόνο να μειώνεται, πολλά λάθη, χαμένα ριμπάουντ και χαμένα σουτ.

    Εν τέλει, απαιτείται step up από τους υπόλοιπους σε αυτά τα παιχνίδια όσο δεν βρίσκεται η λύση για τον Σπανούλη, κάτι που δεν ξέρω αν είναι εφικτό.
    Ο Κόλινς θέλει χρόνο, αλλά θα προτιμούσα κάποιον πιο αθλητικό πάικτη, αφού έτσι και αλλιώς δεν είναι σουτέρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ THEO.. Ίσως εκθέσω κάποιες ιδέες μου εν καιρώ για αυτό. Σωστά όπως είπες, προβληματίζει. Νομίζω θα εστιάσουν σε αυτό πριν το επόμενο ματς. Ο Μπαρτζώκας έβαλε τον Πέρπε στο "4" για να ανοίξει χώρους στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Σωστή σαν σκέψη αλλά δε βγήκε.

      Διαγραφή
    2. Jim,είναι σωστή σαν σκέψη αν δούμε μόνο την επίθεση. Στην άμυνα όμως όποτε γίνεται, οι ψηλοί του Παναθηναικού κάνουν πάρτυ στα επιθετικά ριμπάουντ, τον ποστάρουν και γενικά δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα από το όποιο κέρδος στην επίθεση που μέχρι τώρα ούτε αυτό δεν υπάρχει.Τέλος πάντων, άλλοι είναι πιο ειδικοί

      Διαγραφή
  4. @77

    Ο Σιλμπ είναι παιχτάρα αλλά εντάξει, τώρα δε νομίζω ότι έχει ανάγκη κάτι τέτοιο καμία από τις ελληνικές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim, εξαιρετικό άρθρο.
    Παρακολουθώ αρκετό καιρό αλλα δεν είχα γράψει, οπότε ήρθε και εμένα η ώρα μου.
    Λίγα λόγια για το ματς και απο εμένα:
    Θεωρητικά ήταν ενα αδιάφορο ματς το οποίο όμως το ήθελαν και οι δυο ομάδες για ψυχολογικούς λόγους. Οι μεν πράσινοι ήθελαν να επιβεβαιώσουν το καλό τους μομέντουμ και τις καλές επιδόσεις απένταντι στον αντίπαλο (οτι “τον εχουν” με λίγα λόγια) οι δεν κόκκινοι ήθελαν την νίκη αφενός για να ξεκολλήσουν το κάρο που δείχνει να έχει κολλήσει στην λάσπη, αφετέρουν να πιστεψουν οτι μπορούν να κερδίσουν στον ΟΑΚΑ (στο οποίο μπορεί να δώσουν αλλους 4 αγώνες ακόμα).
    Ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι αποπροσανατολισμένος τελείως στα ματς με τον Παναθηναικο. Δεν ξέρω αν φταίνει οι συνεχόμενες ήττες, οι ασταμάτητες διαμαρτυρίες για την διαιτησία (δεν εννοω το χθεσινό ματς, εννοω γενικότερα) Ή οτι απλά δεν μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στην αμυνα του Παναθηναικού, αλλα οτι και να είναι, ο προπονητής του Ολυμπιακού (αν θέλει να είναι και του χρόνου σε αυτό τον πάγκο) πρέπει να βρει λύσεις.
    Το ματς κατα την γνώμη μου λοιπόν κρίθηκε στο γεγονός οτι ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει ενα έξτρα εκνευρισμό, μια αμηχανία, ενα κάτι απέναντι στον Παναθηναικό και αυτό αποτυπώνεται στην απόδοση του ηγέτη της Βασίλη Σπανούλη.
    Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι η ισορροπία στα ρημπαουντ. Όσο ο Ολυμπιακός είχε υπεροχή στα ρημπαουντ, έπαιρνε δεύτερες και τριτες επιθέσεις, ήταν μέσα στο ματς κ ισοφάριζε την κακή επιθετική λειτουργία και την αστοχία του. Όταν ο Παναθηναικός ισορρόπησε στα ρημπαουντ, ήρθε και η διαφορά.
    Ο τρίτος λόγος για τον οποίο επικράτησε ο Παναθηναικος, κατα την γνώμη μου, είναι οτι 2 παίχτες (σε διαφορετικά χρονικά σημεία) βγήκαν μπροστά και τραβήξανε όλη την ομάδα. Αναφέρομαι στην παρουσία του Γκιστ και του Καρι που ήταν καθοριστικοί και στην άμυνα και στην επίθεση.
    Υ.Γ. Πρέπει να γίνει ειδική μνεια στον τεράστιο παίχτη Αντώνη Φώτση. Ο μοναδικός παίχτης μαζί με τον Ναβάρο που βρίσκεται σε ομάδα που διεκδικεί Ευρωλίγκα, ως βασικό γρανάζι της μηχανής, για 14 χρόνια. Μην ξεχνάμε οτι ο Αντώνης σήκωσε το πρώτο του Ευρωπαικό το 2000 σαν ενα πολύ βασικό γρανάζι της μηχανής του Ομπραντοβιτς και το 2014 είναι ο παίχτης που βοηθάει σε άμυνα, επιθεση και ρημπαουντ παρόλο που είναι 1 ισως και 2 κλικ πιο αργός στο πόδια απο οτι ήτανε. Εξακολουθεί να είναι 2 κλικ πιο γρήγορος στην σκέψη...

    Hawk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς τον.. Σίγουρα το αμυντικό ριμπάουντ είναι θέμα για τους ερυθρόλευκους και βαρόμετρο σε τέτοια ματς καθώς μόνο έτσι η ομάδα μπορεί να ανοίξει το γήπεδο και να βάλει στην εξίσωση την ικανότητα της στο τρανζίσιον. Ο Φώτσης είναι από τα τοτέμ πλέον της διοργάνωσης. Δεν ήταν ποτέ ο παίκτης της σκέψης αλλά του ενστίκτου. Μετά από τόσα χρόνια σε.. ανώτερα ιδρύματα με δυνατούς καθηγητές το γνωρίζει καλά το άθλημα σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Jim σε περίπτωση ισοβαθμίας 2 ή παραπάνω ομάδων στο top16 ποιά είναι τα κριτήια κατάταξης;;;
    Τα μεταξύ τους παιχνίδια ή το + - των πόντων της κάθε ομάδας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφορά πόντων μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν από τα μεταξύ τους παιχνίδια.

      MANOS

      Διαγραφή
  8. Jim, καλησπέρα
    σε διαβάζω από το καλοκαίρι με μεγάλο ενδιαφέρον. Η άποψή μου για το ματς είναι ότι πλέον το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι όπως λες καθαρά ψυχολογικό. Η γκρίνια έχει κολλήσει το μυαλό. Μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνει το "κόλλημα"του Σπανούλη. Στην προσπάθειά του να αποδείξει (άραγε τι ; ) , μόλις κολλάνε οι πρώτες προσπάθειές του δεν μπορεί να μπει στο παιχνίδι.
    Από την άλλη ευτυχώς για τον Πεδουλάκη , η μετάλλαξη του ΠΑΟ συνεχίζεται προς το καλύτερο. Αν είχε κάνει την περσινή πορεία ο Ομπράντοβιτς ακόμα θα διαβάζαμε αναλύσεις.
    Ελπίζω στο Ολυμπιακό να μην κάνουν ανάλογες σκέψεις για τον Μπαρτζιώκα (είναι ικανοί αν δεν πάει F4).
    Θέλω ένα σχόλιο για το πως πιστεύεις ότι σκέφτονται οι δύο προπονητές στο εξής : Αν ο Ομπράντοβιτς ήταν το καλοκαίρι στη θέση του Μπαρτζιώκα θα μετακόμιζε σε μεγαλύτερο μπατζετ ( έτσι έκανε στην καριέρα του), για να είναι διεκδικητής ξανά με αυξημένες πιθανότητες. Ο Μπαρτζίώκας δεν το έκανε λόγω έλλειψης πίστης στον εαυτό του ( άλλο πρωτάθλημα κλπ.) ή έμεινε λόγω του ότι είναι Έλληνας και με το ενδεχόμενο τρίτης κούπας γράφει ιστορία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Θεωρώ ότι μετά την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κούπας δεν υπάρχει "έλλειψη πίστης", άσχετα εαν η ομάδα που είχες στα χέρια σου ήταν αρκετά καλή, με συνοχή. Ήθελε να μείνει ο Μπαρτζώκας ειδικά από τη στιγμή που του εξασφάλισαν ότι η ομάδα θα μείνει ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Είναι βέβαια και τι θέλεις σε κάθε φάση της ζωής σου.. Ο Μπαρτζώκας μόλις είχε γνωρίσει την επιτυχία σε τέτοιο επίπεδο, ο Ζοτς ήταν χρόνια στην ίδια κατάσταση. Διαφορετικά κριτήρια.

      Διαγραφή
  9. "Από τις πιο σημαντικές συνισταμένες του αγώνα" γράφετε.... είναι συνιστώσες και όχι συνισταμένες... η συνισταμένη είναι μία όχι πολλές... στοιχειώδης θεωρία διανυσμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eνταξει ρε φιλε. Σε μπλογκ για μπασκετ γράφει, όχι εξετάσεις για το μαθηματικό.

      Διαγραφή
    2. Και επειδή; Πρέπει να γράφουμε λάθος ελληνικά σε αθλητικά blogs ;

      Διαγραφή
    3. Σωστός. Ευχαριστώ για τη διόρθωση.

      Διαγραφή
    4. Πολλή ευαισθησία με τις συνιστώσες ο φίλος 6:30. Συριζαίος;;;

      Shaddamn

      Διαγραφή
  10. πιο σημαντικη ισως και απο τη νικη του παο χθες η καλη εμφανιση του μαυροκεφαλιδη.

    μπηκε μεσα, εσπρωξε, πηρε ριμπαουντς, κερδισε φαουλ, εκανε και το φολου και βγηκε ιδρωμενος και με αυξημενους παλμους......

    ο φετινος παο, αν θελει να παει να παει φ4, εχει τεραστια αναγκη το μαυρο, ο οποιος θα κερδισει το καθε λεπτο συμμετοχης απο την αμυνα και τη χαμαλοδουλεια.χαμαλοδουλεια ο λουκας?και ομως, στον παο κανεις δεν παιζει αν πρωτα δεν "πληρωσει".......

    επισης, ο καρι οσο περναει ο καιρος τοσο αποδεικνυει ποσο καταπληκτικο μπασκετ ξερει!!!βλεπει γηπεδο, εχει καταπληκτικη τεχνικη , ενω μπορει να εχει σχετικα αργα ποδια αλλα υπαρχουν φασεις που λες "τι εγινε τωρα?", οπως το ριμπαουντ που αρπαξε μεσα απο τα χερια ερυθρολευκου ψηλου στο α ημιχρονο!!!!

    ο οσφπ εμενα μου αρεσε χθες.επαιξε αμυνα, μπηκε δυνατα στις φασεις, τραβηξε ο λοτζεσκι, ο ντανστον ηταν αρκετα καλος, ο πριντεζης εδειξε και αυτος πραγματα στην αρχη.ξαναλεω ομως, ο μαντζαρης πρεπει να σταματησει να ειναι διστακτικος.μια φορα μπηκε μεσα και πηρε γκολ φαουλ......γενικα μου δειχνει οτι το παιδι αυτο δεν εξελισσεται πλεον......

    ο μπαρτζωκας δε μιλησε για διαιτησια χθες αν και ο σχοινας του δωσε πατημα!!!

    προσωπικα, οσα προβληματα και αν εχει ο οσφπ, και η αληθεια ειναι οτι εχει αρκετα, τον περιμενω ακομα πιο δυσκολο στο μελλον........

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αδερφε ο μαυρο ειναι καλος παικτης και σιγουρα ο αρτζι θα τον ενταξει περισσοτερο οσο περνανε τα ματς για να αυξησει το ροτεισον τουλαχιστον μεχρι τα πλειοφ........παντως καθε παικτης για να αποδωσει πρεπει να παιζει μινιμουμ 20 λεπτα....και ο λουκας παιζει 5 οποτε μην τον κρινουμε ακομα

      Διαγραφή
    2. Για τον Κάρι τα έχουμε πεί τόσο καιρό που πολύ κόσμος φώναζε για αλλαγές.. Σπουδαίος παίκτης. Και ναι, κάποια τελειώματα του σε κάνουν πραγματικά να λες "τι έγινε"..

      Διαγραφή
  11. Γεια σου Τζιμαρα..Να σου πω την αληθεια αυτο που λες για τον μπαρτζωκα και το χτεσινο παιχνιδι(οτι ετοιμαζε την ομαδα κυριως για το επομενο ματς) το σκεφτηκα και εγω..Εδειξε ορισμενα καινουρια πραγματα χτες στην αμυνα αλλα και στην επιθεση τα οποια δεν τα συνεχισε σε ολο το ματς..Επισης θεωρω αυτης της λογικης και την απουσια του πετγουεη(οχι οτι δεν ειναι τραυματιας ) τον οποιο ετοιμαζει για εκεινο το ματς οπως και συνολικα για τον δευτερο γυρο...Απο την αλλη πλευρα στα ματς του παο με αρμανι,λαμποραλ,εφες,οσφπ(χτες) μου εχει δειξει οτι το καλο δεκαλεπτο ειναι το τεταρτο οπου σφιγγει την αμυνα και χτιζει διαφορες,ενω σε ολο το υπολοιπο ματς ειναι σαν να κανουνε συντηρηση..Θεωρω επισης οτι και οι 2 ομαδες εκαναν συντηρηση χτες..Ο οσφπ στο τριτο-τεταρτο και ο παο στο πρωτο-δευτερο..Το χτεσινο παιχνιδι ο μπαρτζι θεωρω θα το χρησιμοποιησει για να σκληρυνει την ομαδα του και κυριως τον σπανουλη(για τα ματς με τον παο εννοω)..Να προσθεσω κατι ακομα..Πιστευω οτι ο μπαρτζωκας εδειξε ενα τροπο αντιμετωπισης του ποστ του παο,των δυεισδυσεων μηπως και ΄΄παρει΄΄ κατι απο τον πεδουλακη,οπου ο τελευταιος ειτε δεν ειχε αντιδοτο ειτε κρατησε τα χαρτια του κλειστα..Με λιγα λογια θεωρω οτι το χτεσινο παιχνιδι ηταν χρησιμο μονο για τους προπονητες και για κανεναν αλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιάννη. Πολλά συμπεράσματα, ειδικά από ματς τέτοιου επιπέδου. Τι διαφορετικό είδες στο ποστ από τον ΟΣΦΠ?

      Διαγραφή
    2. Τα συμπερασματα τα βγαζω απο την εικονα του ματς..Βεβαια μπορει να κανω και λαθος ειναι κατι ομως που θα φανει στο επομενο ματς..
      Στο ποστ..
      Ειδα τον πριντεζη σε μερικες φασεις να βγαινει στον ματσιουλης..Ειδα βοηθειες απο τον ψηλο(πενταρι) οταν εμενε το εκαστοτε 3αρι..Ειδα επισης να μαρκαρει και την ντριμπλα ο εκαστοτε κοντος..Γενικα νομιζω οτι ο οσφπ θωρακισε χτες την ρακετα του και ο μπαρτζωκας πηγε σε βοηθειες μία αμυνα που δεν χρησιμοποιησε στον τελικο κυπελλου..Πιο χαρακτηριστικη φαση ειναι εκει που τρωει ταπα ο παπας οπου στον ημιτελικο ειχε βαλει καλαθι(και τις δυο φορες ειχε αντιπαλο τον σλουκα οπου τον νικησε με το αλματακι πισω).. Και τις 2 φορες παει απο αριστερα μετα απο σταυρωτη..Γενικα παντως νομιζω οτι και οι 2 κρατησαν κλειστα χαρτια..Το ποιος εχει τον ασσο θα φανει..

      Διαγραφή
    3. Αυτό εννοώ, ότι το ματς προσέφερε αρκετά συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    4. Γραψε λαθος, το πηρα διαφορετικα..Το θεμα ειναι οτι ολοι μιλανε για ενα παιχνιδι κακο..Εμενα μου αρεσε(οπως και σε πολλα παιδια που γνωριζουν μπασκετ οχι οτι γνωριζω εγω αφου τωρα μαθαινω,παντως πριν αρχισω να σε διαβαζω το ματς δεν θα μου αρεσε ) αν και δεν ολοκληρωθηκε αφου η συνεχεια θα παιχτει σε κανα μηνα...
      Τζιμαρα μια παρακληση μονο αν βρεις χρονο γραψε ενα αρθρο για τα ματς που ερχονται..Με ενδιαφερει πολυ το παιχνιδι με ζοτς απο αποψη στρατηγικης αλλα και το ματς του μπριγιαντινι που νομιζω οτι ειναι ευχης εργον που αντιμετωπιζει ο οσφπ αυτον και οχι τον πλαθα στην ισπανια..

      Διαγραφή
  12. @jim
    αυτο ακριβως συζητουσαμε στη δουλεια.
    παιζει ο γκιστ στον σπανουλη και αντι να τον τραβηξει εξω να αδειασει τη ρακετα,η να στησει πνρ με τον πριντεζη,παει και το στηνει με τον ψηλο και παιρνει ο σπανουληs πακετο λασμε -γκιστ. που να δει γηπεδο ρε παιδι μου? 1,90 ειναι οχι 2,05.
    στησε πνρ με τον πριντεζη και αν δεν γινει αλλαγη παιξε στο μις ματς του πριντεζη,αν γινει αλλαγη εχει ο σπανουλη διαδρομο.
    ομως να σου πω κατι?
    απο τη στιγμη που δεν υπαρχει κανεναςψηλος να εχει σουτ απο τα 4 μετρα,αυτοματα ο λασμε γινεται λιμπερο φιλαρακι και ολα τα πκρ πανε αδιαβαστα.οποτε σουταρεις θες δεν θες απο περιφερεια.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gskordak
      Άντε και στήσει p’n’r με τον Πρίντεζη και του βγει μπροστά ο Μασιούλις. Άντε και σκοράρει ο Σπανούλης ή δημιουργήσει και βάλει το καλάθι άλλος. Στην επόμενη φάση θα πάει πάνω του ο Ούκιτς και τα μαρκαρίσματα θα γίνουν φυσιολογικά. Ο Λάσμε στον Ντάνστον και ο Γκιστ στον Πρίντεζη. Τον Κροάτη δεν τον πολυέχει στο 1-1. Το είδαμε και πέρσι.
      Ε, όταν θα ξαναστήσει p’n’r με τον έναν από τους δύο ψηλούς θα βρει μπροστά του Λάσμε ή Γκιστ. Και μετά άντε πάλι από την αρχή.
      Δεν είναι μόνο το μαρκάρισμα στον Σπανούλη. Και επί Ίβκοβιτς ο Σπανούλης δεν έπαιζε καλά απέναντι στον ΠΑΟ. Ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν ανταποκρίνονται με αποτέλεσμα ο Σπανούλης να πρέπει να πάρει σκοτωμένες επιθέσεις πέφτοντας συνεχώς σε τοίχο.
      Το ματς της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός με την ίδια σύνθεση συν τον Πέτγουεϊ έχει την Λαμποράλ έξω, τη Μάλαγα μέσα και την Εφές μέσα. Εγώ λέω ότι αν πάρει το δύο εντός θα είναι ΟΚ. Το θέμα είναι ότι δεν τον βολεύει η σειρά των αγώνων. Γιατί αν χάσει την Παρασκευή πάει στο 1-3 και τότε το βάρος θα γίνει ασήκωτο.

      Διαγραφή
    2. Ετσι οπως εχει επιλεξει να αμυνεται ο Πεδουλακης στα pnr του ΟΣΦΠ με παιχτες που μπορουν να κλεινουν ευκολα τις γραμμες πασας του δημιουργου και παραλληλα να κλεινουν προς τη ρακετα αποφευγοντας τις διεισδυσεις, η λυση καλως ή κακως ειναι το μακρινο σουτ για να ανοιξει η αμυνα. Αυτο λεει η λογικη αφου ψηλο που να ποσταρει δεν εχει ο Ολυμπιακος. Απλα αν εμπαιναν χθες τα πρωτα τριποντα του ΟΣΦΠ μπορει να βλεπαμε διαφορετικο ματς.
      ΥΓ. Μεγαλο λαθος των Αγγελοπουλων που δεν εδωσαν 500 χιλιαρικα παραπανω να παρουν τον Ντειβις. Θα βλεπαμε διαφορετικη ομαδα φετος.
      ΥΓ2. Οταν οι ξενοι σου ειναι συνεχως off λογω τραυματισμων και αναγκαζεσαι να κανεις συνεχως αλλαγες ή να περιμενεις να ξαναβρουν ρυθμο πως να αποδοσεις τα αναμενομενα?
      Φωτης

      Διαγραφή
    3. 500 χιλιάρικα παραπάνω? Με 500 οι Αγγελοπουλοι παίρνουν 3 ξένους.

      Διαγραφή
    4. Οι Αγγελοπουλοι μαλλον ειναι ή του υψους ή του βαθους. Εκει που εδιναν 3 για εναν ξενο τωρα τσιγγουνευονται και το 500αρικο. Μακαρι να βγει και φετος η συνταγη με του φθηνους ξενους αλλα ειναι κριμα για την ομαδα τωρα που ειναι η ευκαιρια να καθιερωθει στην ελιτ της Ευρωπης να μην κανουν την υπερβαση για εναν ποιοτικο σεντερ.
      Φωτης

      Διαγραφή
    5. @77
      μα η ουσια ειναι να διωξει τον γκιστ απο τον σπανουλη.
      αν μαλιστα γινει τοσο γρηγορα,δηλ,σε 2-3 φασεις τοτε θα εχει πετυχει το στοχο του.
      ομως και αυτο να μην γινει,μπορει να τον χτυπησει με διαφορα μεσα.
      ισως στα παιχνιδια με τον παο που ειναι ομαδα που δεν τρεχει στο τρανζισιον και θελει 5-5,να μπορει να παιξει και με 2 ψηλους,να τους χτυπαει σε καθε φαση με μις ματς στην επιθεση και στην αμυνα να παιζει κλειστα και ας αφησει τον γκιστ να σουταρει ολο το βραδυ.ποσα θα βαλει? αν ειναι να χασει απο το τριποντο του γκιστ,τοτε χαλαλι,ομως ετσι πλεον θα εχει πειραξει αυτος το μυαλο του παο και το σουτ σε πειραγμενο μυαλο εχει αλλη στατιστικη.
      βεβαια μιλαω για plays στο παιχνιδι να ανακατεψει την τραπουλα και να μην ειναι τοσο προβλεψιμος,δεν συζητω να ειναι οι βασικοι αξονες της ομαδας.το σημειωνω για αποφυγη παρεξηγησεων
      υ.γ.ο σπανουλης επι ιβκοβιτςεκανε καλους τελικους και ιδιαιτερα το τελευταιο,τα εβαζε απο παντου.
      gskordak

      Διαγραφή
    6. @gskordak
      Αν δεν κάνω λάθος, τον Γκιστ πάνω στο Σπανούλη και μάλιστα από την αρχή του ματς, τον είδαμε πρώτη φορά στον ημιτελικό. Ο λόγος ήταν η απουσία του Ούκιτς και η ανετοιμότητα του Παππά. Από ανάγκη δηλ. γιατί η ομάδα είχε μείνει με 2,5 γκάρντ. Στο ματς του α’ γύρου στο ΣΕΦ που ο Κροάτης ήταν ανέτοιμος, τον Σπανούλη χρεώθηκε την περισσότερη ώρα ο Παππάς. Πέρσι στους τελικούς, που και πάλι ο Σπανούλης δεν ήταν καλός, ο Γκιστ δεν τον μάρκαρε καθαρά 1-1 παρά μόνον μετά από αλλαγές στα σκριν.
      Αφού, λοιπόν, ο Πεδουλάκης είδε ότι στον ημιτελικό το κόλπο έπιασε το δοκίμασε και προχθές με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός φάνηκε απροετοίμαστος να το αντιμετωπίσει.
      Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού και του Σπανούλη δεν είναι η τόσο η άμυνα του Γκιστ στον Βασίλη όσο ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν λειτουργούν έτσι ώστε ο Σπανούλης να έχει επιλογές στην δημιουργία. Δεν υπάρχουν δηλ. εναλλακτικά plays που να γυρίσουν το μαρκάρισμα του Γκιστ μπούμερανγκ. Να το μετατρέψουν από άρμα μάχης του ΠΑΟ σε πρόβλημα.

      Διαγραφή
    7. @77
      απο πέρυσι γινεται,απο τους τελικους.
      πιστευεις οτι ο ουκιτς και ο παππας μπορουν να παιξουν αμυνα στα ποδια ευκολα τον σπανουλη?αν ηταν ετσι δεν θα εβαζε τον γκιστ.
      ομως το θεμα ηταν οτι μπορει να βρει την πασα στον ψηλο σε μις ματς σε αλλαγη της αμυνας στο πνρ,οταν τον μαρκαρεi γκαρ ενω με τον ψηλο τους παιρνει πακετο και τους δυο,δεν μπορε3ι να βρει την πασα αναμεσα στα μεγαλα χερια και κανει λαθος .
      οσον αφορα το οτι δεν λειτουργουν οι αλλοι,συμφωνω απολυτα,ομως αυτο δεν γινεται τυχαια.
      ο παναθηναικος επιλεγει να μην δινει βοηθειες παντου,ωστε να μην μπαινει σε διαδικασια διαρκων περιστροφων,αφηνοντας επιλεκτικα καποιους παικτες του ολυμπιακου να σουταρουν προκλητικα ελευθεροι ολο το βραδυ.πχ τον πριντεζη.
      η σε πολλες αλλες καταστασεις αφηνει προκλητικα τον διαδρο στον μαντζαρη ξεροντας οτι δεν θα τον παρει ποτε.
      ειναι χαρακτηριστικο οτι μια φορα εκανε ντραιβ ομαντζαρης και ξαφνιαστηκαν toso που εβαλε γκολ φαουλ απο τον ουκιτς.
      καταλαβες?
      ειναι επιλογη του παναθηναικου εχοντας διαβασει τις αδυναμιες του ολυμπιακου.γι'αυτο λοιπον θα πρεπει και ο ολυμπιακος να παιξει και αυτος με το μυαλο του παναθηναικου.
      εχεις προσεξει πχ οτι ο διαμαντις οταν ειναι μονος του το χανει και οταν εχει 1-2 σκαρφαλομενους επανω του,το βαζει για πλακα?
      η ο γκιστ το ιδιο.ασε τον γκιστ να σουταρει ολο το βραδυ.θα βαλει 2?3? ε θα χασει ομως αρκετα και μετα θα αρχισει η διστακτικοτητα οπου ειναι αμυντικη νικη
      gskordak

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα gskordak.
      Σχετικά με το αν ο Ούκιτς και ο Παππάς μπορούν να παίξουν το Σπανούλη στα πόδια. Για τον Κροάτη έχουμε αρκετά δείγματα από πέρσι που δεν τον πήγε άσχημα. Το αντίθετο. Και μάλιστα, στην άλλη πλευρά στην άμυνα του ΟΣΦΠ του έβαλε και πολλά. Για τον Παππά, λέω ανεπιφύλακτα όχι.
      Για το p’n’r’ του Σπανούλη με τον ψηλό. Με ποιόν να το παίξει, όμως, ρε gskordak; Στο τσακίρ κέφι με τον Ντάνστον και όχι σε μόνιμη βάση.
      Πολλή σωστή η παρατήρηση ότι ο ΠΑΟ επιλέγει να μην δίνει βοήθειες παντού. Αλλά, ρε φίλε, αυτό είναι αναμενόμενο. Πρέπει να το περιμένεις. Δεν είναι καμιά φοβερή ιδέα που σκαρφίστηκε ο Άρτζι. Το θέμα είναι αν αυτός που πάρει την μπάλα ξέρει τι να την κάνει. Εδώ βλέπουμε διαγωνισμό χαρταετών από τα 6,75 είτε ο ελεύθερος είναι ο άλλος γκαρντ, είτε το τριάρι είτε ο Πρίντεζης.
      Συμφωνώ, επίσης, στο ότι ο Μπαρζώκας πρέπει να στοχεύσει είτε στη φθορά και στην συγκέντρωση του Γκιστ. Παρά την φοβερή βελτίωση (μάλλον μετάλλαξη είναι) του Αμερικανού, υπάρχουν περιθώρια να τον βγάλεις πνευματικά εκτός ισορροπίας. Την έχει την ροπή ο Γκιστ. Ένας τρόπος είναι σίγουρα να του δώσεις το τρίποντο. Όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να σε εκτελέσει από εκεί αλλά κυρίως γιατί θα τον κλονίσεις και θα χάσει την συγκέντρωσή του στην άμυνα φθείροντάς τον πολύ πιο εύκολα.
      Τελικά, λέω ότι ο Πεδουλάκης έχει βρει την άκρη και δεν αλλάζει πλάνο γιατί δεν χρειάζεται. Ο Μπαρτζώκας αντί να προσπαθεί να βρει εναλλακτικές (μετά την πρώτη άντε την δεύτερη φορά) προσπαθεί να τρυπήσει τοίχο. Ε, όσο και να προσπαθεί ο τοίχος θα είναι εκεί. Ιδέες χρειάζονται και καθαρό μυαλό. Και μετά θα δούμε την αντίδραση του Πεδουλάκη και πάει λέγοντας. Έτσι θα έχει και περισσότερο ενδιαφέρον.
      Σήμερα τι βλέπεις;

      Διαγραφή
  13. Σε διαβάζω καιρό τώρα, και πάντα με ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια για το blog!
    Νομίζω πως κι ο Μπαρτζώκας και ο Πεδουλάκης ξέρουν πολύ καλά να βάζουν στο παρκέ μόνο μια πρακτική, διαφορετική έκαστος.

    Ο πρώτος διατήρησε τις αμυντικές τακτικές του Ίβκοβιτς, τον πλουραλισμό στην περιφερειακή απειλή όταν ο Σπανούλης μαζεύει γύρω του κόσμο, και τα συχνά ποσταρίσματα του Πρίντεζη, και κάνει την ομάδα να βγάζει πολλά τρεξίματα κι αρκετή ενέργεια όταν το ματς προσφέρεται για αυτά, με χώρους και ανοιχτές άμυνες (τύπου nba) όπως συνέβη και στο ματς με τη Φενέρ. Το θέμα είναι πως δεν έχει plan B όταν του στερούνται οι χώροι (και μάλιστα με physical τρόπο!) και τα σουτ δεν μπαίνουν για να ανοίξουν οι αποστάσεις. Μοιάζει να λέει τότε στον Σπανούλη κάτι σαν: "Βασίλη το πλάνο δεν βγήκε, κάνε εσύ ότι μπορείς".

    Ο δεύτερος είχε την ευκαιρία να χτίσει ομάδα πρωταθλητισμού εκ του μηδενός, με τη δική του φιλοσοφία - που στα μάτια μου θυμίζει αρκετά το "στρατιωτικό" του στο Περιστέρι - και το έκανε. Μια διαβασμένη μέγγενη. βασισμένη στη νέα λογική των γρήγορων ψηλών, η οποία παίρνει το αποτέλεσμα no matter what. Το θέμα είναι πως ούτε αυτός έχει plan Β απέναντι σε αντίπαλο που θα παίξει εξίσου καλή άμυνα με ευελιξία ψηλά. Το είδαμε πέρυσι με τη Μπαρτσελόνα: όταν οι καταλανοί αμύνθηκαν σαν Παναθηναϊκός, οι πράσινοι δεν ήξεραν τότε να επιτεθούν σαν Μπαρτσελόνα...

    Σκέφτομαι δύο πράγματα: 1ον, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ο Μπαρτζώκας παρέκκλινε σημαντικά από τους άξονες του Ίβκοβιτς, και οι επιλογές του (και η έλλειψη εναλλακτικής πρακτικής) κινδυνεύουν να τον υποβαθμίσουν σαν coach μεσοπρόθεσμα - και ας έχει κατακτήσει Ευρωλίγκα - και 2ον, φοβάμαι πως ο Πεδουλάκης έχει σημαντική αδυναμία στον πλουραλισμό επιθετικών σχεδίων, όταν ο αντίπαλος καταφέρνει να σταθεί απέναντι στην αμύντική του "μέγγενη". Γι'αυτό ούτε αυτός θα ανέλθει επίπεδο στο ευρωπαϊκό στερέωμα...

    Συμφωνείς με αυτές τις σκέψεις; Πιστεύεις ότι οι δύο αυτοί προπονητές μπορούν να αναδειχθούν και στους τομείς που υπολείπονται ως τώρα;
    Ή είναι... ότι είδατε, είδατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ El Markador, να'σαι καλά. Κάθε προπονητής έχει δυνατά και αδύνατα σημεία, ακόμα και οι κορυφαίοι. Οι δύο Έλληνες κόουτς είναι από τους καλούς στο υψηλό επίπεδο, πίστεψε με. Ο Πεδουλάκης είναι περισσότερο κόουτς (θα προβληματιστεί και θα την ψάξει περισσότερο μέσα στο ματς χωρίς να φοβηθεί να ρισκάρει) ενώ ο Μπαρτζώκας είναι αρκετά καλός recruiter (ξέρει να στελεχώνει ομάδες) και γνωρίζει να τις προετοιμάζει.

      Διαγραφή
    2. @El Markador
      Μπορείς να εξηγήσεις τί εννοείς με τη φράση ''οι καταλανοί αμύνθηκαν σαν Παναθηναϊκός'';
      Γιατί εγώ θυμάμαι μια ζώνη που έπνιξε τον ΠΑΟ (στο 4ο και 5ο ματς) και για την οποία διαβάσαμε και ακούσαμε τα μύρια όσα.

      Διαγραφή
    3. Δεν ήταν μόνο η ζώνη, ήταν η απενεργοποίηση του p'n'r ειδικά στο τελευταίο ματς, ήταν ο αποκλεισμός των διαδρόμων του διαμαντίδη στο ζωγραφιστό, ήταν δλδ και πράγματα που κάνει ο πεδουλάκης στον σπανούλη...

      Διαγραφή
    4. Μα φίλε μου, ο Διαμαντίδης μετά τα μισά της περσινής σεζόν δεν έμπαινε στο ζωγραφιστό ούτως ή άλλως. Το απέφευγε όπως ο διάλος το λιβάνι. Και τελικά, χάσαμε τη σειρά γιατί τα σπάσαμε από τα 6,75 μην μπορώντας να βρούμε λύσεις στην καταραμένη ζώνη.
      Όπως και να 'χει, θεωρώ τους δύο προπονητές ότι καλύτερο μπορούσαν να έχουν οι αιώνιοι υπό τις δεδομένες συνθήκες. Μάλιστα, θεωρώ ότι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ κατά την διάρκεια της θητείας τους. Κυρίως ως προς την διαχείριση χαρακτήρων και καταστάσεων.

      Διαγραφή
    5. Να συμφωνησω με τον el markador..Πιστευω και εγω το ιδιο για το πικ ν ρολ του δδ και τις δυεισδυσεις..Η διαφορα ομως ειναι η εξης..Ο δδ ειναι πρωτα δημιουργος και μετα εκτελεστης..Δηλαδη πρωτα θα δει το εν λογω μισ-ματς που θα δημιουργηθει λογω αλλαγων μαρκαρισματων και μετα θα σκεφτει πως θα εκτελεσει..Απτην αλλη ο σπανουλης ειναι πρωτα εκτελεστης και μετα δημιουργος..Δηλαδη θα βρει ο ιδιος την αμυντικη αδυναμια και θα προσπαθησει να την χτυπησει..Μολις καταλαβει οτι ειναι κλεισμενος και δεν μπορει ο ιδιος να εκτελεσει τοτε θα δημιουργησει για τους αλλους..Με λιγα λογια ο μπαρτζωκας θα πρεπει να βρει αλλη τακτικη απο αυτην για να κλεισει τον δδ..Ο καθε παιχτης βεβαια ειναι αχτυπητος στο ειδος του αλλα εδω νομιζω εγκειται η κυρια διαφορα τους..

      Διαγραφή
    6. περσι απο τα χριστουγεννα και μετα ο ΔΔ επαιζε με ενα ποδι,ειναι γνωστο αυτο (τραυματισμος στον αστραγαλο).

      Διαγραφή
    7. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ στα παιχνίδια με Barcelona πέρυσι αν ήταν λίγο πιο εύστπχπς στις βολές όπου ελιχε απλά τραγικό ποσοστό θα είχε περάσει την σειρά αν θυμάσαι τους αγώνες!!!

      Διαγραφή
    8. Ελ Μαρκαδόρ ωραίες σκέψεις..
      Ο ΔΔ περιορίστηκε αρκετά από τη Μπάρτσα πέρσι(αν θυμάμαι καλά έπεσε πολύ στις ασίστ σε εκείνα τα ματς) η οποία φημίζεται για την πολύ έξυπνη άμυνα της ακόμα και πέρσι που δεν είχε τα καλά αμυντικά εργαλεία...

      Διαγραφή
  14. Πολύ σωστά. Υπάρχει και η πάσα όμως. Έτσι μπορεί να αξιοποιήσει την κίνηση είτε κάθετα από τον άξονα είτε από τη base line τη στιγμή που ο Λάσμε θα κυνηγήσει το lay up. Θέμα πλάνου & συγχρονισμού είναι όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στον gskordak πήγαινε η παραπάνω απάντηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @jim
      δεν νομιζεις οτι για καποια plays τη στιγμη που εχει γκιστ στον σπανουλη,θα μπορουσε να παιζει με δυο ψηλους και να χτυπαει στο μις ματς στη επιθεση και στην αμυνα να κλεισει μεσα με τον εναν πχ τον νταντστον που ειναι πιο γρηγορος και να φησει τον γκιστ να σουταρει?θα μπορουσε ετσι να δωσε και ανασες σε πρειντεζη περπερογλου μια που εχει ελλειψη σε φοργουορντ.
      το λεω γιατι ο παο δεν το θελει το τρανζισιον,οχι οτι δεν μπορει,αλλα δεν το θελει και ισως ο λογος ειναι οι ανασες του διαμαντιδη.
      gskordak

      Διαγραφή
  16. Τελικά βρε παιδιά με το Ούκιτς τι ακριβώς συμβαίνει; Γιατί κανένας ρεπορτερ της ομάδας δεν δίνει σαφή απάντηση; Ωραία, κάνει συντηρητικη αγωγή με μια προπόνηση την βδομάδα, το έχει πει 2,3 φορές ήδη ο κόουτς. Μέχρι; Το τέλος του μήνα; Της χρονιάς; Της καριέρας του παίκτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστεύω ότι όταν κάποιος είναι τραυματίας η αποκατάσταση είναι συνάρτηση του χρόνου θεραπείας και αποθεραπείας ... είδες εσύ να γίνεται κάτι τέτοιο με τον ρόκο ?

      μάλλον έτσι θα βγει η χρονιά !

      Διαγραφή
  17. Αναμενόμενη η επικράτηση του ΠΑΟ, καθώς ο ΟΣΦΠ έχει φτωχύνει πολύ το ρόστερ του, απόρροια της περαιτέρω μείωσης του μπάτζετ του φέτος. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική της διοίκησης του ΟΣΦΠ. Βεβαίως, δικά τους είναι τα χρήματα και τα ξοδεύουν όπως αυτοί θέλουν, αλλά αναρωτιέμαι, δεν τους πειράζει όταν βλέπουν το δημιούργημά τους, τον Πρωταθλητή Ευρώπης, να παίζει με κάτι παίχτες που θυμίζουν εποχές Γκούλια και Αγαδάκου; Δεν τους πειράζει να βγαίνει εκτός 12άδας ένας διεθνής παίχτης (πρώην της περσινής φιναλίστ της Ευρωλίγκας και πρωταθήτριας Ισπανίας) προκειμένου να μπει μέσα να μοιράσει μπουνιές και σπρωξιές ο παντελώς αμπάσκετος, πορτιέρης Καββαδάς; Δεν τους πειράζει να δίνουν 2 εκ. συμβόλαιο σε έναν παιχταρά όπως ο Σπανούλης για να παίζει με ξένους συμπαίχτες που μετά βίας θα χωρούσαν σε επαρχιακές ομάδες όπως ο ΚΑΟΔ; Δεν τους πειράζει να βλέπουν να φοράνε τη φανέλα του back2back παίχτες αντιαθλητικοί όπως ο Κόλινς (ντροπή για την καρατιά στο κεφάλι του Διαμαντίδη!!!); Δεν τους πειράζει που στη θέση του παιχταρά και απροσπέλαστου Χαινς έφεραν τον Ντανστον που αλλού πατά κι αλλού βρίσκεται στην άμυνα;

    Είπαμε να κάνουν οικονομίες, αλλά αυτοί ξεφτιλίζονται με τους παίχτες των 100.000 δολλαρίων που πάνε και παίρνουν, στη θέση παιχταράδων που επί δυο χρόνια κυριάρχησαν στην Ευρώπη. Και φυσικά, απέναντι στον ΠΑΟ που έχει ένα σεβαστό μπάτζετ και ένα καλό ρόστερ σε όλες τις θέσεις, θα συνεχίσουν να χάνουν. Όπως θα συνεχίσουν να χάνουν κι από άλλες καλές ομάδες στην Ευρωλίγκα, εκτός και αν αποφασίσουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη να πάρουν καλούς παίχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου Jim, συγχαρητήρια για μία ακόμα εξαιρετική ανάλυση.
    Παρακολουθούσα τα ξημερώματα το Warriors - Pacers και πραγματικά οι δεύτεροι έχουν εκπληκτικό σύνολο, αλλά ρε φίλε ειλικρινά, πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο David Lee; Ειδικά εκείνος ο αιφνιδιασμός με την ντρίμπλα στον George Hill μ'άφησε άφωνο. Δε θυμάμαι την τελευταία φορά που είδα ψηλό με τέτοια τεχνική και ταχύτητα, ειδικά στην ντρίμπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα φίλε μου.!!!!

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Σας έχω πεί ότι είναι ο αγαπημένος μου ψηλός.. Παιχτούρα.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχως για εκεινον και τους Ουοριορς δεν παίζει αμυνα με τιποτα , ειναι απο τους χειροτερους αμυντικούς του NBA , και δεν ειναι προσωπική άποψη μου αποψη μονο.

      Διαγραφή
  19. Τις προάλλες ο εκφωνητής του ΣΕΦ πριν τον αγώνα με Μπάρτσα έκανε συστάσεις στους φιλάθλους του ΟΣΦΠ να μην πετάξουν αντικείμενα, να μην χρησιμοποιούν λειζερ, κλπ, γιατί, όπως είπε "πληρώσαμε πρόστιμο 10.000 ευρώ"

    Αναρωτιέστε γιατί τα 10.000 ευρώ είναι πλέον τόσο σημαντικό ποσό για τον ΟΣΦΠ ώστε να τα μνημονεύουν σε ανακοίνωσή τους στον κόσμο;; E προφανώς, αν δεν είχανε πληρώσει 10.000 ευρώ σε πρόστιμα θα είχαν πάρει άλλον έναν ξένο σαν αυτούς που πήραν φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΟΥ Ο ΜΠΑΤΙΣΤ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΝΑ ΜΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΣΥΝ ΠΑΠΠΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΑ 10ΛΕΠΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΥΝ ΕΝΑ 5ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΚ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΡΓΥΡΗ ΣΕ ΞΕΛΑΣΠΩΣΑ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω θεωρω οτι ο Μαικ πρεπει να παραμεινει στο Ελληνικο πρωταθλημα, ωστε να διατηρειται αφενός σε αγωνιστικη φορμα και αφετερου για να δινει ανασες σε Λασμε-Γκιστ ενόψει της δυσκολης συνεχειας σε Ευρωλιγκα...
      Estiakos

      Διαγραφή
  21. Εχθές ο Ολυμπιακός μου θύμισε έντονα ένα μείγμα από Σιένα του 11' και Παναθηναϊκό του 12'.

    Πολύ ωραίο άρθρο σε ευχαριστούμε, jim!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα και από μένα σε όλη την παρέα....

    Έχω να σχολιάσω πάρα πολύ καιρό παρότι έχω διαβάσει όλες τις αναρτήσεις και τα αντίστοιχα σε αυτές σχόλια όλο αυτόν τον καιρό.... Αποφεύγω να σχολιάσω γιατί περισσότερο οι σκέψεις μου είναι απόρρεια συνδυασμού γεγονότων-λογικής-διαίσθησης/ενστίκτου και όχι μπασκετικής γνώσης....
    Σήμερα όμως θα το κάνω γιατί βλέπω και διαβάζω πραγματάκια που κάπως με στεναχωρούν.... Θα ζητήσω συγνώμη εκ των προτέρων από τους φίλους Ολυμπιακούς, το σχόλιο μου δεν έχει να κάνει με τους ίδιους, αλλά με τους δημοσιογράφους και το σύστημα γενικότερα.
    Πέρασε η 3η αγωνιστική της Euroleague με λιγότερα από ότι συνήθως άρθρα στα διάφορα site και ήρθε το παιχνίδι πρωταθλήματος και έγινε κατακλυσμός. Το πιο σημαντικό θέμα λοιπόν σήμερα σε όλη την Ελλάδα είναι γιατί δεν παίζει μπάσκετ ο ΟΣΦΠ ...... Σέβομαι τις φίλαθλες/οπαδικές προτιμήσεις ολονών αλλά όταν καλούμαστε να υπηρετήσουμε ένα επάγγελμα που 'καλείται' και λειτούργημα οφείλουμε να είμαστε όσο τον δυνατόν πιο επαγγελματίες......
    Αναλύσεις των αναλύσεων γιατί ο ΟΣΦΠ δεν παίζει, γιατί ο Σπανούλης δεν παίζει.....στον αντίποδα ποιος ασχολείται για το τι παίζει ο ΠΑΟ, κανείς.... ο Σπανούλης έχει σημασία.....
    Δεν αμφισβητώ την αξία του παίκτη αλλά η εικόνα η σημερινή στα media με κάνει να νιώθω θυμό απέναντι στο πρόσωπό του... δε μου έχει κάνει και να έχει την υγειά του το παλικάρι ....
    Αναλύουμε λοιπόν γιατί δεν μπορεί να παίξει ο Σπανούλης, ο καλύτερος για πολλούς Ευρωπαίος παίκτης αυτή τη στιγμή, έχοντας ως προφανή αιτία την άμυνα του Γκιστ και σε συνέχεια τη συνολική αμυντική λειτουργία του ΠΑΟ αλλά δεν έχω δει βρε παιδιά να γίνεται μια αναφορά έστω στο μισό όλο αυτόν τον καιρό για αυτό τον 'υποδέεστερο' παίκτη που ακόμα και στην κακή του μέρα αρνητικός για την ομάδα του δεν έχει υπάρξει ποτέ, για αυτόν τον παίκτη που δεν είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος αυτή τη στιγμή αλλά ακόμα και να τον 'βαράνε' σε όλο το παιχνίδι και να τον κυνηγούν σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου ακόμα και 4 φάουλ να του σφυρίξουν, αυτός είναι πάντα εκεί και κάνει το παιχνίδι που ξέρει και ανεβάζει την ομάδα.
    Θα καταλήξω για να μην κουράσω.... ο Σπανούλης είναι κατ΄εμέ περισσότερο παίκτης σκόρερ, παίκτης ενστίκτου.... διαβάζει μεν το παιχνίδι αλλά όχι άριστα... για αυτό και όταν τον κλείσουν βραχυκυκλώνει..... γιατί ξέρει να κάνει ένα πράγμα καλά ...... Ακόμα και να βρεθεί η λύση για την αναχαίτιση του Γκιστ πάλι κάτι θα υπάρξει από την πλευρά του ΠΑΟ που ο Σπανούλης δε θα μπορέσει να το διαβάσει τόσο εύκολα......
    Θα μπορούσα να γράψω πραγματικά ένα σωρό.... αλλά θα σταματήσω κάπου εδώ .... λέγοντας μόνο το εξής ...
    Αν λέμε ότι ο ΠΑΟ παίζει ξύλο και κακοποιεί το μπάσκετ - απλώς επειδή αμυντικά στο σύνολο η ομάδα λειτουργεί συγχρονισμένα, έξυπνα, με βοηθείες, με πλάνο, με τακτική - χθες να υποθέσω ο Καββαδάς και ο Κολινς απλώς έπαιξαν μπάσκετ επιπέδου ΝΒΑ σωστά ??
    Επαναλαμβάνω πως το σχόλιο μου έχει να κάνει καθαρά με τους δημοσιογράφους/αρθρογράφους/σχολιαστές που αδυνατούν να διατηρήσουν ισορροπίες και να σχολιάσουν αντικειμενικά και με γνώμονα τη γνώση για μπάσκετ αλλά αντ' αυτού φοράνε τη φανέλα του αγαπημένου τους παίκτη/ομάδας και διαμορφώνουν κλίμα/εικόνα/απόψεις πολλές φορές μη έχοντας ούτε τις μισές γνώσεις από την πλειοψηφία των παιδιών που γράφουν εδώ στο hoopfellas.....
    Συγνώμη Jim αλλά αν δεν τα έλεγα θα έσκαγα ...... ευχαριστώ για το 'χρόνο' :-)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης φέτος είναι σκόρερ και παίκτης ενστίνκτου. Λέγεται Γκόραν Ντράγκιτς. Σημασία δεν έχει τι είδους παίκτης είσαι, αλλά τι κάνεις στο παρκέ και τι σημαίνει αυτό για την ομάδα σου. Σε γενικές γραμμές ολόσωστη, Ναταλία.

      Πλέον είσαι επισήμως το και ζόμπι του blog.

      Ody

      Διαγραφή
    2. Ody καταρχήν σε ευχαριστώ.... είπα και πρωτύτερα δεν αμφισβητώ την αξία του ως παίκτη..... αλλού θέλω να εστιάσω....... μας αρέσει λίγο η καταστροφολογία και σε τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτή του ΟΣΦΠ όλοι θα βγουν να κάνουν τους ειδικούς.... και θα γραφτούν χιλιάδες άρθρα και πονήματα.......το αντίστοιχο συνέβαινε και με τον ΠΑΟ στην αρχή της σεζόν .....
      Από την άλλη σαφώς κ ο κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει την ομάδα που αγαπά και να γράφει για αυτή.....
      Το ζητούμενο στο γραπτό μου ήταν το εξής.... θαρρω πως στην περίπτωση που είχε χάσει ο ΠΑΟ αυτές τις δύο φορές η πλειοψηφία των άρθρων θα ήταν ΟΧΙ τι δεν έκανε ο ΠΑΟ και πως δεν έπαιξε καλά αλλά πόσο τέλειος και σούπερ και γαμάτος ήταν ο ΟΣΦΠ..... δε ζητάω υποκλίσεις στον έναν και όχι στον άλλον..... ζητώ αντιμετώπιση επί ίσοις όροις για δύο από τις κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες μπάσκετ στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια...... ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ανεξαρτήτος φίλαθλων αισθημάτων και προτιμήσεων.... αν μη τι άλλο το έχουν κερδίσει

      Διαγραφή
    3. Έλα Ναταλάκι, που είσαι? Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας τουλάχιστον η ομάδα που έχει το πρόβλημα περιέχει και περισσότερο "θέμα". Είχα πάρει μηνύματα από φιλάθλους του ΟΣΦΠ όταν η ομάδα τους έτρεχε το σερί του στυλ "Τζιμ, μήπως δίνεις περισσότερο χώρο στον Παναθηναϊκό..?" και ασυνείδητα κατάλαβα ότι εκείνη την περίοδο οι πράσινοι -που είχαν προβλήματα- μου έδιναν περισσότερο τροφή για κουβέντα με εσάς από τον Ολυμπιακό που είχε εξασφαλίσει την 1η θέση. Έτσι είναι..

      Διαγραφή
    4. Καλέ μου Jim συγνώμη αν φάνηκε έτσι αλλά το σχόλιό μου επ΄ουδενί δεν ήταν για σένα και το hoopfellas ..... αν μη τι άλλο - και δεν είναι για να σε καλοπιάσω - είσαι ο μόνος που οι αναλύσεις σου είναι αμειγώς μπασκετικές και καθαρά στο τι καταφέρνουν ή όχι οι ομάδες εμπεριέχοντας παραδείγματα, ορισμούς, αναλύοντας συστήματα, τακτικές κοκ..... Το σχόλιό μου ήταν για όλα τα υπόλοιπα site και δημοσιογράφους, για αυτό και ανέφερα στο τέλος ότι η πλειοψηφία των παιδιών που γράφουν εδώ στο Hoopfellas μοιάζουν να έχουν περισσότερες μπασκετικές γνώσεις από εκείνους..... Δε με πειράζει να αναλύουν τα θέματα του ΟΣΦΠ και λογικό είναι, είπαμε είμαστε και λίγο καταστροφολόγοι, αλλά ας αναλύσουμε ή ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε (καλή ώρα άρθρο Σκουντή, αυτό που κοινοποιήσαν κάποια παιδιά) την επιτυχημένη τακτική του Άρτζι στην άμυνα και όχι απλώς να λέμε ξύλο και κακοποιήση επειδή πολύ απλά οι γνώσεις μας δε μας επιτρέπουν να δούμε πέρα από αυτό που νομίζουμε ότι καταλαβαίνουμε.... Άλλωστε είσαι από τους λίγους που πάνε κόντρα στο ρεύμα να το πω έτσι και δηλώνεις και φαν της άμυνας χωρίς να χρησιμοποιείς όρους 'ξύλο και κακοποιήση' .... Κλείνοντας επέτρεψέ μου να συμπληρώσω πως αν ήθελα να κάνω κάποιο 'παράπονο' για σένα προσωπικά ή για κάποια ανάρτησή σου, σεβόμενη πρωτίστως τον κόπο σου, το μεράκι σου για αυτό που κάνεις, τις γνώσεις που μας μεταδίδεις και την ποιότητα γενικότερα του blog και της πλειοψηφίας των παιδιών που σχολιάζουν, σίγουρα θα το έκανα σε καθαρά προσωπικό επίπεδο και όχι σε ένα 'δημόσιο' να το πω έτσι σχόλιο .....

      Διαγραφή
    5. Ναταλία, καλημέρα.
      Νομίζω ότι κατάλαβα την ουσία και το πνεύμα της άποψης που εξέφρασες. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλα όσα ανέφερες σου έκαναν εντύπωση και προκάλεσαν την απορία σου ή ακόμα και την διαμαρτυρία σου. Τα προβλήματα, οι δυσλειτουργίες, οι αστοχίες, οι αρρυθμίες ενός οργανισμού (στην προκειμένη περίπτωση μιας ομάδας μπάσκετ) προκαλούν το ενδιαφέρον του Τύπου. Αυτός είναι κανόνας για την δημοσιογραφία παγκοσμίως. Αυτά θέλουν να διαβάζουν οι αναγνώστες, αυτά θέλουν να ακούν οι ακροατές, αυτά θέλουν να βλέπουν οι τηλεθεατές. Αυτά αποτελούν τις αφορμές για να εξυφανθούν θεωρίες συνομωσίας, ίντριγκες, παρασκηνιακές εξηγήσεις και πιπεράτες «αποκαλύψεις» που πάντα προσελκύουν το ενδιαφέρον της μάζας. Τα παραδείγματα είναι άπειρα. Αυτά πουλάνε. Αυτά θέλουμε αυτά μας δίνουν. Η αμφίδρομη σχέση όποιου εκφέρει δημόσιο λόγο (πομπός) και όποιου γίνεται αποδέκτης αυτού (δέκτης) μ’ αυτόν τον τρόπο λειτουργεί. Η επιλογή του καθενός μας στο τι διαβάζει, πώς το αξιολογεί, τι καταλαβαίνει και τελικά το απορρίπτει ή όχι, είναι η λογική προσέγγιση της κατάστασης. Είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι σε ό,τι θεωρούμε ανάξιο να διαβαστεί.

      Επί του προκειμένου, είναι απολύτως φυσιολογικό το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, σχολιογράφων, αρθρογράφων να εστιάζεται τώρα στον προβληματικό ΟΣΦΠ και πριν από ένα μήνα στον προβληματικό ΠΑΟ. Οι διαφορές στον τρόπο, στην ένταση και στην έκταση των επικριτικών (κατά βάση) σχολίων δεν αλλάζουν την γενική εικόνα.
      Αυτό που με ενοχλεί και μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ως διαφορά, είναι η οπτική με την οποία προσεγγίζονται οι ευθύνες και τα λάθη των δύο προπονητών. Σήμερα, ξεσκίζεται ο Μπαρτζώκας αλλά η κριτική περιορίζεται σε καθαρά μπασκετικά ή περίπου μπασκετικά ζητήματα. Κι έτσι πρέπει. Αντίθετα, όταν στη θέση αυτή βρισκόταν ο Πεδουλάκης η κριτική έπαιρνε και άλλου είδους διαστάσεις. Και τι δεν έχουμε διαβάσει. Για τα πουκάμισα που βγαίνουν έξω από τα παντελόνια, για τις κακοδεμένες γραβάτες, για τα ξεκούμπωτα κοστούμια, για τα καθόλου αγγλικά και γενικά πολλά για το «αντιτουριστικό στυλ του λαϊκού Αργύρη» που δεν αξίζει να κάθεται στον πάγκο του ΠΑΟ. Εδώ διαβάσαμε πριν το ματς του Κυπέλλου ότι είχε υποβάλλει παραίτηση και ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα αποχωρούσε. Η κριτική, λοιπόν, σ’ αυτήν την περίπτωση πέρασε στο επίπεδο του κιτρινισμού, της κακεντρέχειας και της λοιδορίας.

      Υ.Γ. Φίλε Madness, θα μας λείψεις. Είσαι από αυτούς που έχουν σημαδέψει το blog με το ύφος και το ήθος των σχολίων σου. Εύχομαι αυτό χρονικό διάστημα της θητείας (χαμένος χρόνος στην κυριολεξία) να περάσει όσο πιο ευχάριστα γίνεται. Έχει και η στρατιωτική θητεία τα καλά της. Σ’ αυτά να εστιάσεις. Σε περιμένουμε να επιστρέψεις δριμύτερος.

      Διαγραφή
    6. Και για να το τελειώσω.
      Η αντίδραση του Πεδουλάκη σε όλες αυτές τις επιθέσεις είναι πάντα η ίδια. Ασχολείται μόνο με την δουλειά του με ψυχραιμία, ήθος και αυτοπεποίθηση. Δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την διαιτησία, δεν κυνηγάει χίμαιρες, δεν βλέπει εχθρούς παντού, δεν ψάχνει για δικαιολογίες ώστε να ρίξει ευθύνες αλλού. Μιλάει μόνο για μπάσκετ, με σεβασμό στους αντιπάλους, με χαμηλό προφίλ και πολλές φορές γίνεται ασπίδα των παικτών.
      Τώρα θυμήθηκα τον τρόπο που διαχειρίστηκε την περσινή πρώτη ήττα στην Βαρκελώνη. Σύσσωμος ο Τύπος, οι παρατρεχάμενοι στην ομάδα και βασικά ο Πρόεδρος ασχολούνταν με τους διαιτητές. Θυμόμαστε όλοι, τα απίστευτα και τραγελαφικά που ακούσαμε από επίσημα και μη χείλη. Κι όμως. Ο Πεδουλάκης κράτησε την ομάδα έξω από αυτό το πανηγύρι, διατήρησε το επίπεδο συγκέντρωσης των παικτών και το δικό του και κατάφερε να θωρακίσει το αγωνιστικό τμήμα αποτρέποντας κάθε πιθανότητα αποπροσανατολισμού. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Όχι δεν εννοώ το διπλό στο δεύτερο ματς. Εννοώ τον τρόπο που σφυρηλάτησε το χαρακτήρα της ομάδας.

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα 77..... να σου πω γιατί προκάλεσαν τη διαμαρτυρία μου, το αναφέρω μέσα στο σχόλιό μου άλλωστε.... αν ο ΟΣΦΠ είχε πετύχει αυτές τις 2 νίκες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όλα τα άρθρα θα έγραφαν απλώς διθυράμβους για τον ΟΣΦΠ και για το πως τα κατάφερε, τα μαγικά που έκανε, τι σούπερ ομαδα που είναι, θα εξηγήσουν επιστημονικά τα της άμυνάς του κοκ..... ενώ τώρα που τις έκανε ο ΠΑΟ αναφέρουν 'ξύλο και κακοποιήση' και ψάχνουν μόνο να βρουν τους λόγους που δεν μπορεί να παίξει ο Σπανούλης.... κι εδώ είναι η ένστασή μου .... στη διαφορά αντιμετώπισης των δυο ομάδων ..... και δεν βάζεις απέναντι στον ΟΣΦΠ την 'κωλοπετινίτσα' στην τελική, τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης έχεις... σεβασμός, αυτό θέλω .......... Και ΟΚ σε αντίστοιχη περίπτωση εγώ ο απλός και αμαθής φίλαθλος να αγωνιώ και να προσπαθώ να καταλάβω/να μάθω ρωτώντας πχ το Jim άπειρες φορές για την εικόνα της ομάδας ή ενός παίκτη, άντε και το κατανοώ ... αλλά κάποιοι λίγο κάπως ξεφεύγουν.... και όχι εδώ μέσα επαναλαμβάνω .....

      Διαγραφή
    8. @ΝΑΤΑΛΙΑ
      Ναταλία μου υγεία για μια ομάδα,είναι να μην ασχολούνται τα μέσα με αυτήν.
      Άρα καλό είναι για την ομάδα σου να μην ασχολούνται,είτε θετικά είτε αρνητικά.
      όσον αφορά για την άμυνα του Παναθηναϊκού,δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να γνωρίζει μπάσκετ και να πει κάτι αρνητικό για αυτό το κομμάτι και στο λέω εγώ που είμαι αντίπαλος.
      gskordak

      Διαγραφή
    9. Kάποια σχέση με την Μπάκουλη?
      (χωρίς παρεξήγηση...)

      Διαγραφή
    10. Hi gskordak, θα συμφωνήσουμε στο κομμάτι της υγείας... θα επιμείνω πάραυτα για το θέμα της ίσης αντιμετώπισης..... πολλά έχουν δει τα μάτια μας πολλά χρόνια τώρα.... ;-)

      Γεια σου Peris.... μπα όχι καμία.... δε μοιάζουμε άλλωστε χιχι ;-)
      no any taken (παρεξήγηση) ....

      Διαγραφή
  23. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/579944/o-kodikas-nta-spanoyli-toy-argyri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    Διαιτητές: Χρήστος Χριστοδούλου, Χρυσόστομος Σχινάς, Παναγιώτης Αναστόπουλος
    Ελάχιστα ήταν τα λάθη για τους τρεις διαιτητές στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ. Οι «γκρι» βρίσκονται πάντα στο στόχαστρο σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, αλλά αυτή τη φορά παίρνουν υψηλό βαθμό για τις αποφάσεις τους. Ο Σχινάς ήταν εκείνος που παίρνει τον υψηλότερο βαθμό από τους τρεις καθώς αν και δεύτερος σφύριζε ως πρώτος, αφού ο Χριστοδούλου δεν σφύριξε βάση της εμπειρίας του στο πρώτο 20λεπτο και έκανε ελάχιστες υποδείξεις, ενώ ο Αναστόπουλος ήταν πιο αυστηρός με την έδρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόδειξη με την μια βολή που μέτρησε για δυο πόντους με την παρέμβαση του Χριστοδούλου που δεν ήταν λόγω θέσης εκείνος που έπρεπε να υποδείξει το καλάθι για δυο πόντους, αλλά ο Αναστόπουλος. Γενικά πάντως, η διαιτησία για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι αν και αδιάφορο βαθμολογικά ήταν καλή και γι’ αυτό δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για τους «γκρι» από τους ηττημένους στο φινάλε. Στον πειθαρχικό έλεγχο σωστή ήταν η υπόδειξη του Σχινά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να τιμωρήσει με τεχνική ποινή τον Γιώργο Μπαρτζώκα για διαμαρτυρία.
    ΒΑΘΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: Χριστοδούλου 7, Σχινάς 8, Αναστόπουλος 7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ...

    ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ...

    ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...

    ΠΑΟ:
    ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ...ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ, Η ΚΟΥΡΑΣΗ (Ή ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ) ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ...ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΣΕΖΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΔΟΝ 5 ΜΗΝΕΣ, Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΜΚΦ ΣΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΑ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ...ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΨΙΛΟΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ...Ο ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ) ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ...

    ΟΣΦΠ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕΣΤΑΡΤ...ΚΑΤΑΡΧΙΝ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΡΑΤΟΙ...ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, Ο ΟΣΦΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΠΑΟ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΦΕΝΕΡ...ΞΕΡΩ, ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ...Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΧΤΩΝ, ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ...ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΣ, ΑΠΟ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΓΚΙΤΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΑΠΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ, ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ, ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΒΒΑΔΑΣ...

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ 4...ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΠΕΤ, ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΜΟΥΝ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ...ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΟΛΛΙΝΣ...

    ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ, ΑΛΛΑ Η ΣΕΖΟΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΖΟΥΜΙ ΑΚΟΜΑ...
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μια και είπα τη γνώμη μου πριν στη Ναταλία, θέλω και τη γνώμη σας!

    Ποιος είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης, φέτος, αυτή τη σεζόν, αυτή τη στιγμή;

    Ψηφίζω Ντράγκιτς! Εσείς;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ σχετικό ...μα πάρα πολύ :P
      Παίζουν πολλά ρόλο όπως και ο ρόλος του σε μια ομάδα. Εγώ έχω και το ΔΔ στο μυαλό μου σαν υποψήφιο πάντως αφού τρέχει μόνος του την επίθεση του ΠΑΟ( όταν κάθεται όλοι βλέπουμε τι γίνεται ...). Από την άλλη και ο Λάνγκφορντ είναι υποψήφιος αφού και αυτός μόνος του παλεύει , και ας είναι λίγο άναρχος . Δεν ξέρω , δε μπορώ να πω με σιγουριά κάποιον. Ξέρω οτι μου αρέσει πολύ ο Ροντρίγκεθ , και θα τον ψήφιζα σαν καλύτερο εύκολα, αλλά δεν εξαρτάτε τόσο η ομάδα του από αυτόν όσο πχ ο Ολυμπιακός από το Σπανούλη . Ίσως αν βάλουμε το επιθετικό ταλέντο σαν κύριο χαρακτηριστικό και αφήσουμε στην άκρη το πως τα πάει η ομάδα και δώσουμε δευτερεύοντα ρόλο στην άμυνα τότε θα έλεγα το Μπαγκντάνοβιτς της Φερέρ εύκολα...ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
    2. Αν και δηλώνω ΠΑΟ , χωρίς υπερβολές βέβαια, νομίζω πως ο Σπανούλης έχει όλο το πακέτο για να θεωρηθεί ο καλύτερος παίχτης τώρα. Και ηγέτης στην ομάδα είναι , και πάντα ήταν αξιοπρεπής αμυντικός και επιθετικό υπερόπλο είναι ..Έχει τα πάντα , τι να λέμε τώρα. ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
    3. καλα ΣτελιοΚ μας επεισες εισαι φουλ παναθα,μην ορκιζεσαι.

      Διαγραφή
    4. Πλάκα έχεις ανώνυμε , όχι δεν είμαι φουλ πανάθα αν πρέπει να το ξέρεις. Δεν βρίσκω νόημα στον οπαδισμό . Μου αρέσει να παρακολουθώ και να παίζω μπάσκετ. Απο κει και πέρα σαν Έλληνας και γω έπρεπε να διαλέξω κάτι , δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί αλλά δεν πειράζει , και αυτά πάνε συνήθως πάππου προς πάππου. Πάντως εσύ δεν πρέπει να είσαι και πολύ σχετικός με το άθλημα για να τρολλάρεις κάτω από σχόλιο για το Σπανούλη ...Πόσα γκολ έβαλε εχθές ο Διαμαντίδης , θυμάσαι ? ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
    5. Να φανταστώ οτι μιλάς γενικά για όλους τους Ευρωπαίους και αναφέρεσαι στον Γκόραν?

      Διαγραφή
  27. Τέλος ο Μπαρτζώκας? και φήμες για κατσικάρη? αυτό ακούγεται παιδιά.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τον διώξουν, οι Αγγελόπουλοι θα έχουν κάνει την δεύτερη μεγαλύτερη μ@@@@ία κατά την διάρκεια της θητείας του στην ΚΑΕ.
      Η πρώτη είναι η πρόσληψη του Γκέρσον. By far...

      Διαγραφή
  28. γραφεται οτι ο μπαρτζωκας φευγει απο οσφπ και ακουγεται κατσικαρης!!!!!

    σε υποληψη τους αγγελοπουλους δεν τους εχω καν.εχω ξαναγραψει οτι ο θριαμβος των 2 ευρωπαικων ειναι μαγκια των προπονητων και επ ουδενι αποτελεσμα διοικητικου πλανου τη στιγμη που εβγαζαν ανακοινωσεις οτι αποσυρονται και αναγκαζαν τον ιβκοβιτς να βολευτει με λουκας και χαουαρντ!!!που πηγαν και πουλησαν τον παπ το καλοκαιρι στη μπαρτσα και απορουν μετα γιατι εχασαν στο σεφ!

    ΟΜΩΣ

    δεν τους εχω τοσο ικανους να διαπραξουν ενα τετοιο εγκλημα!!!!να διωξουν ποιον?τον ανθρωπο που κοντρα σε καθε λογικη πηρε το δευτερο ευρωπαικο, που αν ο ιβκοβιτς εκανε μια φορα μαγκια ο μπαρτζωκας εκανε 10, οταν ολη η ευρωπη περιμενε σε καθε ματς ποτε θα χασει ο οσφπ για να δωσει δικιο σε αυτους που ελεγαν τυχαιο και φωτοβολιδα το ευρωπαικο του 2012!!!!!που επαιξε το τελειοτερο μπασκετ σε φ4 τα τελευταια τουλαχιστον 20 χρονια!!!που κερδισε σε ματς αμυνας και ξυλου τη τσσκα και σε ματς 100 ποντων τη ρεαλ.......

    και να φερουν ποιον?τον κυριο "εχω κονε στην ισπανια και καλο μανατζερ και με βολεψε καποια στιγμη το προγραμμα και πηγα τελικο στην acb"!!!!

    αν και παναθηναικος, ελπιζω αυτη η φημη να ειναι μονο φημη!!!!αλλιως θα ναι ξεκαθαρο οτι προκειται περι ανοητων καθαρα....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Δημήτρης Καρύδας στο twitter του έγραψε πως υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής προπονητή στον ολυμπιακό και οι υποψήφιοι είναι ο Κατσικάρης και ο Σφαιρόπουλος. Επίσης γράφει πως η διορία του Μπαρτζώκα είναι μια εβδομάδα. Δηλαδή ή κερδίζει στη βιτόρια και σώζεται ή χάνει και χάνεται. Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. η φημη για κατσικαρη ακουστηκε για την εθνικη....!το ειπε και ο παπαδογιαννης στο live chat,οτι οι συζητησεις με κατσικαρη για τον παγκο της εθνικης ειναι σε πολυ καλο δρομο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είμαι ΠΑΟ αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι ο Μπαρτζώκας είναι καλός προπονητής. Παρουσίασε μια ομάδα θαύμα στο f4. Φρόντισε για την εξασφάλιση μέλλοντος στην ομάδα παίρνοντας τους ταλαντούχους Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Καββαδά. Έκανε ματ με την απόκτηση Λοτζέσκι. Έκανε μια καλή αλλαγή Πέτγουει-Άντιτς, αλλά στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του Πέτγουει. Το ίδιο ισχύει και με τον Λο. Τη φυγή Παπανικολάου, Χάινς ήταν αδύνατο να την αποτρέψει γιατί οι παίκτες ήθελαν να φύγουν. Ο Κόλινς μου φαίνεται καλή επιλογή. Για τον Μουν δεν έχω γνώμη. Με τον Παναθηναικό πλήρωσε το ντεφορμάρισμα της ομάδας του και το κακό timing του ματς. Πραγματικά αν τον διώξουν οι Αγγελόπουλοι, κρίμα για το ελληνικό μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσες φορες εχει χιλιοειπωθει αυτο με τον Παπ,τον εδωσαν οι Αγγελοπουλοι στην Μπαρτσα.Το χει πει το παιδι ενα εκατομμυριο φορες.Οταν σου λεει "οι προεδροι ξερουν καλυτερα" τι καταλαβαινεις;; ε πως να μην τον αφησουν να φυγει με τοσα μυρια προσφορα.

      Διαγραφή
    2. διορθωνω:@ ε πως να μην τον "δωσουν" με τοσα μυρια προσφορα

      Διαγραφή
  32. Καλησπέρα....
    Αν και λάτρης των παιχνιδιών τακτικής..πόνεσαν τα ματάκια μου χθες.Και λόγω έλλειψης μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και γενικά κινήτρου.
    Το κλασικό πλέον ντέρμπι Πάο-Όσφπ,Πεδουλάκη-Μπαρτζώκα...
    Γκιστ στον Σπανούλη,αλλαγές στα σκριν από Πάο,φοβερό κλείσιμο ρακέτας από τους πρασίνους με καταπληκτικές αντιδράσεις-αλληλοκαλύψεις πίσω και επιλογή να στείλουν τον αντίπαλο στο τρίποντο ο οποίος το δέχεται αλλά τα σπάει άλλη μια φορά ανήμπορος να βγει από το ψυχολογικό τέλμα.Από την άλλη πολύ ποστ από τον Πάο με Μασιούλις και έπειτα Μαυροκεφαλίδη(αν και γενικά νομίζω οι πράσινοι χρειάζονται πιο ζυγισμένες αποφάσεις σε αυτό το ζήτημα),μια προσπάθεια του Όσφπ αυτή τη φορά να φέρει ομαδική βοήθεια στο 1ο μαρκάρισμα και η υπεροχή των πρασίνων κοντά στη ρακέτα παίρνοντας τους πόντους που θέλουν από την περιφέρεια. Άλλο ένα παιχνίδι αιωνίων που (αν και αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο πολεμικά και σκυλιασμένοι-τους πρόδωσε η έλλειψη λύσεων) κρίθηκε στο πάθος,την ένταση,τα ριμπάουντ και την ομάδα που αποκωδικοποίησε πιο σωστά και συμπεριφέρθηκε πιο ψύχραιμα στα κρίσιμα.
    Μερικές παρατηρήσεις για τις 2 ομάδες
    -Ο Όσφπ φωνάζει από μακριά ότι χρειάζεται σουτ στο 4.Αν και δεν υπάρχει ο παίκτης που να το έχει σε τέτοιο βαθμό.Πρέπει να δείξει βελτίωση ο Πρίντεζης,να δούμε τους Μουν ή Πέτγουει να το κάνουν καλά και όποτε χρειαστεί ο Περπέρογλου(αν και σαφέστατα είναι ημίμετρο.)
    -Ο Παναθηναικός φέτος έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει το σκυλίσιο αμυντικό προφίλ του σε σαφή κατεύθυνση και αυτό τον ανεβάζει στάνταρ(με την έλευση του Φώτση να δίνει τη δυνατότητα να παίζει ο Γκιστ 5-κάτι που πέρσι με τον Τσαρτσαρή δεν απέδιδε τόσο σαν σχήμα) αλλά σίγουρα θα χρειαστεί x-factor(s) σε μια πιθανή σειρά πλέιοφ.Κι επειδή ο Κάρι δε μπορεί να παίζει πάντα έτσι(είχε ειπωθει και από τον Τζιμ ότι από τέτοιον παίκτη περιμένεις να έχει τα πάνω του και τα κάτω του μες στη σεζόν) ενώ δε θα αφήνεις τον αντίπαλο πάντα κάτω από 60 πόντους θα χρειαστεί κάτι από το 5 η ομάδα.(η αλλαγή απομακρύνεται..οπότε ποντάρει στις ορέξεις Μπατίστ και ΜΚΦ)
    -Ο Ούκιτς πρέπει να δώσει δημιουργικά στον Πάο.Η σωστή διαχείριση του ΔΔ έχει χιλιοσυζητηθεί,πάντως ο Κροάτης πρέπει να εκμεταλλεύεται την ικανότητα του να μαζεύει παίκτες και να πασάρει σε σπλιτ άουτ και γενικά να παλεύει να παίζει μυαλωμένα και πιο έξυπνα στην επίθεση.
    -Πραγματικά φοβερή επιλογή ο Λοτζέσκι.Λαχείο αν σκεφτεί κανείς το ότι πέρα από καλός σουτέρ και ότι παίζει πολύ σωστά στην επίθεση βγάζει ενέργεια και είναι θετικός σε άμυνα και ριμπάουντ.
    -Ο Σπανούλης φάνηκε να ξεθύμανε με τα σουτ του χθες.Αν μιλούσαμε για σημαντικό παιχνίδι θα επρόκειτο για μια από τις χειρότερες εμφανίσεις μεγάλου παίκτη ever.
    -Ο Σιλμπ πολύ καλός σίγουρα...Και σαν παίκτης με τις δημιουργικές του ικανότητες θα ήταν χρήσιμος στον Πάο που ψάχνει κι άλλη δημιουργική λύση εκτός Διαμαντίδη.Αλλά αδιαμφισβήτητα,όταν τα 3άρια σου είναι τόσο βασικά στο rotation και οι ρόλοι είναι ξεκαθαρισμένοι πλέον,δε χωράει με τίποτα στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν αυριο σας ελεγαν διαλεξτε οποιους παιχτες θελετε απο την Α1 εκτος απο ΠΑΟ-ΟΣΦΠ και φτιαξτε ομαδα για ευρωλιγκα ποια 12αδα θα κατεβαζατε??

    1-2-3) Ντι Τζει Κουπερ,Αθηναιοιυ,Μακκολουμ,Πειν,Κασελακης, Μποχωριδης,Βεζενκοφ
    4-5) Μπογρης,Γκαμπριελ,Γκαρετ,Τσαιρελης,Φαγιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίο θεματάκι.. Υπάρχουν όντως παιδιά που μπορούν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
    2. Ούτε την πρώτη φάση δε θα περνούσε αυτή η ομάδα. Γενικά με εξαίρεση λίγους ξένους δε βλέπω φως...

      Διαγραφή
    3. Να σου πω την αληθεια 50-50 μπορει και να περναγε με εναν αγγελου ή μαρκοπουλο..Αλλα η ουσια αυτης της ερωτησης δεν ειναι αν θα περναγαν αλλα ποιοι κανουν για ευρωλιγκα..Αυτο που διαπιστωνω ειναι οτι εκτος τους 2 μεγαλους ελαχιστοι παιχτες ξεχωριζουν πραγματικα..Παντως μια τετοια ομαδα θα ειχε τεραστιο για μενα ποτενσιαλ οπου μεσα σε 2-3 χρονια θα παλευε στο τοπ-16..

      Διαγραφή
  34. Η καλητερη αναλυση απο εναν αξιολογο ανθρωπο του χωρου!!! http://www.gazzetta.gr/basketball/article/579944/o-kodikas-nta-spanoyli-toy-argyri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το χειρότερο λογοπαίγνιο έβερ στον τίτλο. Μου πήρε μια ώρα να το καταλάβω και καράφλιασα όταν το πιασα.

      Ody

      Διαγραφή
    2. ε εκει θελει βελτιωση!!! Ολη ομως η αναδρομη στο παρελθον και ολα αυτα που αναφερει πραγματικα μου θυμισαν πολλα πραγματα!!! και μαλιστα πολλα τα οποια δεν γνωριζα!!

      Διαγραφή
  35. Το στυλ παιχνιδιου που υποστηριζει ο Ολυμπιακος χρειαζεται πολλους παικτες στο ροτεισιον. Περισυ επαιζε με τεσσερα εως και πεντε γκαρντ (Σπανουλης, Σλουκας, Μαντζαρης, Λο, Κατσιβελης) με δυο 3αρια (Παπανικολαου, Περπερογλου) και σχεδον 5 ψηλους (Χαινς, Παουελ, Σερμαντινι, Πριντεζης, Αντιτς). Δηλαδη ολοκληρη την 12αδα.

    Δεν ειναι τυχαιο οτι παντα στο 4ο δεκαλεπτο, εχοντας χρησιμοποιησει ολους τους παικτες, πηγαινε φρεσκος, σε αντιθεση με αλλες ομαδες που εχουν εξαντληθει μεχρι τοτε. Ετσι εκανε τις ανατροπες, ετσι πηρε 2 ευρωπαικα, ετσι ειναι η καλυτερη ομαδα (βασει τιτλων) στην Ευρωπη 2 χρονια τωρα.

    Φετος, οσο δεν ειχε τραυματισμους πηγαινε τραινο, γιατι ειναι πολυ καλος στο στυλ παιχνιδιου που υποστηριζει. Οταν αρχισανε τα προβληματα, ξεμεινε με λιγους παικτες (συνολικα 8 παιζουν), φτανουνε σκασμενοι στο τελος, οποτε αναγκαστικα αρχισανε οι ηττες. Ο Ολυμπιακος θα συνελθει οταν θα εχει ετοιμοπολεμους πανω απο 10 παικτες, που να ξερουν τι υπηρετουν στο παιχνιδι της ομαδας, και να μπορουν να προσφερουν στην λειτουργια της.

    Αυτα απο εναν Ελληνα οπαδο πρωτα, και μετα Παναθηναικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ανεφερα σε ενα προηγουμενο ποστ του τζιμ που πολλοι λεγανε μα γιατι να παρει και αλλο γκαρντ ο ολυμπιακος την στιγμη που εχει αυτους που εχει... η δυναμη του ολυμπιακου ειναι εκει, οπως και την προηγουμενη χρονια ειναι εκει, και το να χανεις τον δευτερο βασικο σου γκαρντ δεν ειναι λιγο πραγμα!!!

      Διαγραφή
  36. Jim πολυ ωραια η ανάλυση σου οπως παντα άλλωστε!ενα πράγμα θα ηθελα να σε ρωτήσω για τον ολυμπιακο που το εχω απορία...δεν θα ειχε νόημα κάποια στιγμη ο μπαρτζωκας να δοκιμάσει τον ντανστον με τον σιμονς στην ιδια 5αδα;ειδικα τωρα με τον προβλημα στο 4 που εχουμε.πιστευω οτι ετσι θα κερδίσουμε κ σε δύναμη κ σε ύψος κ ειδικα εναντίον του ΠΑΟ αυτοι οι δυο νομιζω μπορουν να ματσαρουν πιο καλα τον γκιστ με τον λασμε.η ομάδα ειναι σοφτ!με τον περπερογλου στο 4 χάνει σε δύναμη.ειδαμε κ χτες να μαρκάρει τον γκιστ κ τον μαυροκεφαλιδη!οι οποίοι του πηραν κ κρίσιμα ριμπάουντ. Θα ηθελα πολυ να ακούσω την άποψη σου για την απορία μου...ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιώργο. Όχι, σε καμία περίπτωση Ντάνστον-Σίμονς μαζί γιατί πολύ απλά μειώνεται δραστικά ο χώρος επίθεσης σου. Κανένας δεν απειλεί από μακριά, θα κλείσουν όλοι οι χώροι..

      Διαγραφή
  37. Ακόμα ένα κάκιστο ματς από άποψη θεάματατος αλλά ακόμα και έτσι θαύμασα το αμυντικό effort του Παναθηναικού. Ο Γκιστ (χαλαρά ο MVP της σεζόν μέχρι στιγμής) βγάζει ενέργεια και ουσία και είναι για μένα ο καταλύτης.
    Από κει και πέρα συμφωνώ με τα λεγόμενα του Τζιμ. Ενόψει και της συνέχειας ο Μπαρτζώκας οφείλει να βρει λύσεις στα προβλήματα που του βάζει ο Παναθηναϊκός και να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στην άμυνά του. Αλλίως θα είναι καταδικασμένος να χάνει σε κάθε ματς που πηγαίνει "φυσιολογικά".
    Για τον Παναθηναϊκό τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με Φενέρ και Μπάρτσα. Τα 2 αυτά ματς θα δείξουν τον χαρακτήρα και τις προοπτικές της ομάδας.
    Με αυτό το σχόλιο θα αποχαιρετήσω το blog για ένα διάστημα μιας και η μαμά πατρίδα με καλεί. Καλή συνέχεια στη μπασκετική χρονιά παίδες!! Και το τρόπαιο πάλι σε Ελληνικά χέρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και πολυ νωρίς ακόμα, καλός πολίτης !!!

      Διαγραφή
    2. Έλα ρε Τρελέ.. Καλή θητεία φιλαράκι, το μπλογκ μας θα σε περιμένει..!

      Διαγραφή
    3. καλη θητεια!! Εκει που θα πας δεν εχει internet??? Μα στη Ζιμπαμπουε σε στελνουν??? Ξερεις..δεν σε στελνουν εσωκλειστο, υπαρχουν οι εξοδοι και οι αδειες....:)
      estiakos

      Διαγραφή
    4. @madness
      ποντικιιιιιι
      καλος πολιτης λεβεντη μου,η μαλλον πλεον καλες διακοπες.
      gskordak

      Διαγραφή
  38. Για ολους αυτους που μιλουν για Λιμοζ και αντι-μπασκετ δεν λεω τιποτα γιατι θα κοπει.

    Οταν ο Ολυμπιακος του Ιωαννιδη επαιζε το ξυλικι της αρκουδας για να σταματησει τον σουπερ επιθετικο παναθηναικο της περιοδου 94-95 με Ζαρκο,Γιαννακη και τους υπολοιπους και κερδιζε στην Σαραγοσα 58-52 και στον τελευταιο τελικο με 45-44,τοτε ηταν ολα καλα φανταζομαι, κανενα αντιμπασκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιμπασκετ με την επιθεση στα 24 δευτερολεπτα σημερα πλεον δεν γινεται να παιχτει, αντιμπασκετ με Λασμε Γκιστ Διαμαντιδη και τους υπολοιπους δεν γινεται να παιχθει σημερα..
      Οποτε η συγκριση με το 90 ειναι ατοπη ειτε μιλας για Ιωαννιδη η Μαλκοβιτς.
      Εαν ο Ολυμπιακος μπλοκαρε εχτες ειναι γιατι δεν μπορεσε και δεν τον αφησε ο Παναθηναικος να τρεξει στην επιθεση , αυτο δεν ειναι αντιμπασκετ ονομαζεται κοινη λογικη, διαλυω το ατου του αντιπαλου μου με καθαρο τακτικο μπασκετικο τροπο..
      Αντε τωρα να παρει ευκολο αμυντικο ριμπαουντ ο Ντανστον ο Πριντεζης η ο Λοτζεσκι απο τους Φωτση Λασμε Γκιστ... Δεν γινονται αυτα...
      Ας μην επερνε τον Μπεγκιτς ας επερνε Λαβαλ για να ειναι ησυχος ο κοουτς ΜΠ...

      Διαγραφή
  39. Γραφουνε παρα πολλοι μπασκετικοι δημοσιογραφοι για κακοποιηση του μπασκετ εχτες και αναρωτιεμαι γιατι τοση γκρινια και μιζερια για δυο ομαδες που τα τελευταια χρονια εχουν φερει τοσες επιτυχιες στη χωρα.
    Μου αρεσει ο τροπος που παιζει ο Παναθηναικος για εναν απλο λογο , εχει βαση εχει πλανο και ξεκινα τα παντα απο την αμυνα.
    Προβληματιζομαι ωστοσο γιατι βλεπω και εγω οπως και ολοι μας οτι επιθετικα δεν παρουσιαζει κατι καλυτερο απο περισυ παροτι υπαρχουν καποια διαφορετικα στοιχεια στην εξισωση (Καρυ).
    Η εμμονη σε δυο τυπους επιθεσης οσο δυσκολα και να αντιμετωπιζονται ειναι λαθος. Πικ εν ρολ -λομπες ΔΔ σε Λασμε -Γκιστ και ποσταρισματα απο οσους και οποτε μπορουνε.
    Ενταξει εαν καταφερνει σε καθε παιχνιδι να παιζει σε τετοιο ρυθμο το καταλαβαινω γινεται ειναι εφικτο αλλα αν βρει απεναντι του τη περισυνη Μπαρτσα(οχι τη φετινη) παλι θα εχανε γιατι επιθετικα οι επιλογες του ειναι πολυ μινιμαλ.
    Οπως λεει ο Τζιμ και συμφωνω και εγω απολυτα πρεπει να μπει ο Μαυρο στο ροστερ. Ομως βλεπω οτι τον στελνει να ποσταρει και αυτον, αντι να μπει στη διαδικασια να εκμεταλευτει αλλα καλα στοιχεια του παικτη οπως η ικανοτητα του να σουταρει απο τα 4-5 μετρα...
    Ωραια η αμυνα ωραιο το σκεπτομενο μπασκετ αλλα δεν βλεπω διαφορα επιθετικα σε σχεση με περισυ..
    Ο Ολυμπιακος εχει προβλημα ταυτοτητας σαν ομαδα πλεον, το οποιο ξεκινησε με τραυματισμους Λο και Πετγουει , πανω που ειχε αρχισει να ανακαμπτει μετα την ηττα στο Κυπελλο νικωντας τη Φενερ..
    Πολυ αρνητικοτητα πολυ σκεψη καθολου αυτοπεποιηθηση, οι ρολοι δεν ειναι το ιδιο ξεκαθαροι οπως περισυ.
    Δεν ξερω εαν ειμαι ο μονος αλλα ακομα δεν ειδα τον Μαντζαρη που ηξερα πριν, για οσους δεν ξερουν οι χιαστοι οσο και να το θελουμε δεν δενουν σε 6-7 μηνες ακομα και αν εισαι επαγγελματιας αθλητης.. Το θεμα ειναι επισης και στο μυαλο.
    Περιεργο ντεφορμαρισμα , οι απουσιες επαιξαν το ρολο τους αλλα πιστευω οτι τα τελευταια δυο χαστουκια θα ξυπνησουν κοσμο στον Ολυμπιακο..

    υ/γ Οι ακολουθοι της ομοσπονδιας προσπαθουν να μας πεισουν οτι εχουμε wild card στο τσεπακι απεναντι σε Κινα -Τουρκια-Βραζιλια , νομιζω οτι θα γινει της κακομοιρας οταν θα συμβει αυτο που ειναι λογικο να συμβει, δηλαδη να μεινουμε εξω απο το παγκοσμιο.....Αν εχει καποιος πληροφοριες για αυτο το θεμα ας γραψει κατι...
    Μανος Μασσαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα τον μπλακχεντ τον εχει για το λεγομενο σουτ του απο τα 4,5 μετρα , και τον τραβαει πολυ εξω, μεχρι σμρ ειτε γιατι ο ιδιος ο παιχτης δεν μπορει ειτε γιατι ο κοουτς δεν τον εχει βαλει , ο μαυρος δεν εχει παιξει ποστ επιθεση!!

      Διαγραφή
    2. Κρις και εγω αυτο πιστευα που λες και εσυ και ειμαι απο αυτους που δεν πιστευουν στο ποστ παιχνιδι του Μαυρο, εχθες το εκανε για να παρει το μισματς απο Περπερογλου ... Φαινεται ομως οτι ο Πεδουλακης θελει να τον κατεβασει χαμηλα ισως για να του φτιαξει τη ψυχολογια..
      Τελικα πρεπει να διαλεξει η θα τον βαλει μεσα με τα καλα του το σουτακι του καμια ασιστ κανα ριμπαουντ η απλα θα τον κρατησει για να ποσταρει πιο χαμηλους αντιπαλους..
      Στη δευτερη περιπτωση νομιζω οτι χανουμε πιο πολλα απο τα 3-4 ριμπαουντ που εβγαλε εχτες, χανουμε 6-8 ποντους σε καθε παιχνιδι....
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
    3. Και κατι αλλο στα αρθρα για αντιμπασκετ και ειδικα απο τον μαγουλα του απαντησα οτι αν θελει να βλεπει πολλα καλαθια και 0 τακτικη υπαρχει και το ουκρανικο πρωταθλημα!!! μια χαρα θα περασει εκει!!! Το να βλεπω 2 ομαδες να τρεχουν πανω κατω και να βαζει ο ενας στον αλλο λει απ και τριποντα ειναι το ιδιο κουραστικο με το να βλεπω 2 αντιπαλους να σπαταλανε ολη την ενεργεια τους στην αμυνα!!! Και αν μπαινανε τα 3ποντα τοτε παλι θα μιλλουσαμε για κακοποιηση??? η μηπως οι ποντοι θα μας ξεγελουσαν??? Το μπασκε του ειχε παιξει ο ολυμπιακος με την μπαγερν τι ητανε??? αλλο οι συγκινησεις και αλλο καλο μπασκετ, γιατι και χθες αν ο οσφπ ακολουθουσε στο σκορ μεχρι τελους θα ειχαμε συγκινησεις!!!

      Διαγραφή
    4. Μάνο μάλλον κάποιο λάθος κάνεις. Μέχρι στιγμής ο ΜΚΦ έκανε ΜΟΝΟ p-n-p και ΚΑΘΟΛΟΥ p-n-r, άρα ισχύει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λες. Μέχρι και χθες δεν είχε ποστάρει ποτέ, δεν είχε βουτήξει προς τη ρακέτα, δεν είχε πάρει ποτέ κάθετη πάσα στο ζωγραφιστό.

      Ας ελπίσουμε ότι τα δείγματα χθες μας δίνουν μια ιδέα που θέλει να το πάει ο RG....

      Διαγραφή
    5. Ο Μαυροκεφαλίδης πρέπει να παίξει στο ποστ. Μόνο έτσι θα δώσει κάτι διαφορετικό (μπορεί να το κάνει) και θα μπεί στο ροτέησιον. Και πάντα εφόσον παίζει με την χθεσινή ένταση..

      Διαγραφή
    6. και χθες στο προηγουμενο ποστ σου με καποιον φιλο λεγαμε για το ποστ παιχνιδι του μαυρο.. νομιζω με τον οντι, το θεμα ειναι να θελει και ο κοουτς να του δωσει την μπαλα εκει που πρεπει και οχι να οτν τραβαει στις βολες . Δεν ξερω κατα ποσο θα μπορει να ποσταρει και με ποιους αντιπαλους γιατι την επαφη την μισει οσο τπτ αλλο...

      Διαγραφή
  40. Και σκεφτομαι ποσο διαφορετικοι θα ειμασταν με τον χακετ στην 5 αδα!!! μου ξαναηρθε γιατι ο κοουτς εκανε αναφορα στις αλλαγες παιχτων , και η προσθηκη του λεγαμενου σιγουρα θα ηταν οτι καλητερο!!
    Το συμβολαιο του ουκιτς λυγει και ποιος θα ηταν καλητερος ωστε να παρει την θεση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. το θεμα ειναι εγκεφαλικο στο πρωτο ημιχρονο που εφαρμοζαν το πλανο ηταν μεσα στο παιχνιδι. το πλανο ηταν πολυ απλο συνεχομενο σκριν στον σπανουλη με το δευτερο να ειναι απο τον πριντεζη, Β) περασμα της μπαλας στο ποστ απο 3-2 χωρις συστημα (κοψιματα κλπ ).

    στο δευτερο ημιχρονο χωρις προβλημα στα φαουλ, χωρις τραυματισμους μπηκαν να παιξουν τουρλουμπουκι.

    τι τουρλουμπουκι ομως: φοβουνται να διεισδυσουν, επειδη φοβουνται την ταπα? επειδη φοβουνται οτι θα τους γινει φαουλ δεν θα σφυριχτει και θα κανουν ποικιλια? δεν ξερω.

    μπραβο στον μπαρτζωκα για τα τρικ.

    να πω κατι στον κυριο σπανουλη τα καθετα βηματα ο γκιστ τα εχει, μηπως εχει και τα διαγωνια?

    και επειδη το μπασκετακι ειναι τοσο απλο ή τοσο συνθετο. το βραδυ που ο ολυμπιακος θα εχει καλητερο ποσοστο απο τον παναθηναϊκο στα 3 ποντα θα κερδισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Όσο κι αν χαίρομαι για τις νίκες της ομάδας μου, μου έχει κολλήσει στο μυαλό το εξής: Είναι και άτυχος ο Ολυμπιακός.
    Όπου κι αν οφείλεται το ντεφορμάρισμα, του έλαχε σε αυτή τη συγκυρία να έχει απανωτές επισκέψεις στο ΟΑΚΑ.
    Αν τα δύο παιχνίδια Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου είχαν γίνει στο ΣΕΦ θα είχε δύο απανωτές ήττες;
    Όσο ευεργετικός ήταν ο ημιτελικός του Κυπέλλου για μας, άλλο τόσο σωτήρια θα μπορούσε να είναι μια νίκη για τον Ολυμπιακό τώρα.

    Και ξανάρχονται Μαρούσι στις 20 Φεβρουαρίου για την Ευρωλίγκα.
    Τρίτη και φαρμακερή.

    Φίλε Chris Nas, εγώ τρελαίνομαι όποτε βλέπω τον Μάντζαρη στα πράσινα στη Βαρκελώνη το 2011. Δεν είναι *ακριβώς* αυτό που λείπει από την ομάδα; Φαντάσου τον μετά από ένα χρόνο με Ζοτς και δύο με ΔΔ. Ίσως βέβαια να είχε δύο ευρωπαϊκά λιγότερα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα φιλε και αυτα ειναι λαθη που χρεωνονται στον ζελικο και που βεβαια αν τα εκανε πχ ο πεδουλακης θα ειχε ακουσει τα παντα ολα!!!
      Αφησε την ομαδα χωρις πυρηνα δλδ τους ελληνες παιχτες που παντα τον ξελασπωναν.. ολοι βλεπουμε στην φενερ που δεν εχει τουρκους να παιξουν σε τοπ επιπεδο τι κανει... οσους ξενους και να μαζεψεις αν δεν εχεις τον ελληνα ή τον τουρκο ομαδα δεν θα φιαξεις.. μονο ως εγλημα μπορω να το χαρακτηρισω οτι δεν αφησε πισω στην ομαδα ουτε εναν ελληνα παιχτη σε καλη ηλικια...

      Διαγραφή
  43. Η αισθητική είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση, το έκτρωμα του ενός είναι το αριστούργημα του άλλου. Για μένα πχ το ματς Ολυμπιακός-Φενέρ με βροχή τριπόντων και άμυνες σοφτ δεν μου άρεσε καθόλου. Κάποιοι άλλοι είδαν ΤΗΝ ματσάρα και με το δίκιο τους. Το θέμα εγείρεται όμως όταν η αισθητική προσαρμόζεται ανάλογα με τα οπαδικά αισθήματα. Το ξύλο της αρκούδας πχ μας αρέσει και παίρνει επικολυρικές διαστάσεις έτσι και μιλάμε για τους κίτρινους, αλλά το αντίστοιχο των μπλε ξυπνάει ως δια μαγείας τον καλλιτέχνη μέσα μας και με ύφος-Μεγάλη Παρασκευή ανακοινώνουμε το θάνατο του μπάσκετ και την επιστροφή σε εποχές Λιμόζ. Με άλλα λόγια, της υποκρισίας-δηθενιάς το κάγκελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γκαλινάρι από του χρόνου, μετά τον περσινό τραυματισμό στο χιαστό. Πολύ κρίμα.

    Αν και μου το σκοτώσατε πριν, θα γυρίσω στον "καλύτερο Ευρωπαίο παίκτη αυτή τη σεζόν, αυτή τη στιγμή". Νο1, Γκόραν Ντράγκιτς. Οι περσινοί Suns ήταν για κλάματα, έδωσαν τον Gortat, τον καλύτερο ψηλό τους, χωρίς απτό αντάλλαγμα, το Lottery pick τους δεν έχει δώσει τίποτα απολύτως, ο πιο έμπειρος παίκτης τους είναι πρώην καρδιοπαθής, το μεγάλο απόκτημα της offseason είναι παίκτης σε παρόμοιο στυλ, ίδια θέση, και παρόμοιες αδυναμίες με το Dragic (Bledsoe),ενώ τώρα τραυματίστηκε...
    ...
    ...
    και οι Suns είναι ακόμα σε τροχιά Playoffs στην ανταγωνιστικότατη Δύση!!! Η ομάδα που έκανε tanking! Είναι απλά ασύλληπτο.

    Ο Νοβίτσκι είναι πάλι Νοβίτσκι και σουτάρει με φωτιές. Μεγάλο comeback!!!

    Και ο Μπελινέλι είναι μέχρι στιγμής πολύ δυνατός για τους Spurs από τον πάγκο αλλά και για ένα διάστημα βασικός. Σουτάρει με 50% από το τρίποντο!!!

    (Ο Γκασόλ ο πρεσβύτερος ξανάνιωσε όταν βρήκε τον Kendrall Marshall. Τι παίκτης κι αυτός, από εκτός πρωταθλήματος είναι σε τροχιά για πρωταθλητής ασσίστ!!!)

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. τζιμ το τελευταιο μεγαλο ονομα του σιατλ τηα φυγει??? κατι ακουσα για ανταλλαγη του γιατι ειναι δυσαρεστημενος και δεν παιζει με τπτ να ανανεωσει το συμβολαιο που λυγει το 15 !!! απο το κακο στο χειροτερο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑ (ΑΠΟ ΤΟ ΝΒΑ)ΣΤΟ GAZZETTA ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ;
    ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΙΚΟΣ....ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ''ΑΡΠΑΞΕ''...ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. πολυ ωραιο το μπλογκ σας παιδια και ωραιες αναλυσεις...θα μου αρεσε να δω και καποιες αναλυσεις για τα συστηματα που τρεχουν οι ομαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. http://www.sportando.net/eng/national-teams/national-teams/72220/brazil-greece-china-already-certain-to-get-a-wild-card-for-world-cup.html

    Είναι δυνατόν να δώσαμε 1 εκατομμύριο για wild card? Ισχύει το δημοσίευμα?

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καταρχάς μπράβο για ακόμα ένα άρθρο με σπουδαία ανάλυση και ευχαριστούμε που μας δίνεις τροφή για σκέψη.
    Στα του ντέμπρι τώρα είμασταν στο ίδιο έργο θεατές.Σκληρό και κλειστό παιχνίδι με τον ΠΑΟ να εχει πάρει ξεκάθαρα την ψυχολογία του Ολυμπιακού.Δεν ξέρω πώς θα διαχειριστούν οι πράσινοι τα παιχνίδια του-λογικά- θα πραγματοποιηθούν στο ΣΕΦ-μπορεί να είναι και ένα παιχνίδι-αλλά στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναικός και 80 λεπτά να έπαιζε δεν έδειχνε να μπορούσε να χάσει.
    Από την άλλη,ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ψυχολογίας,άμα μπουν τα σουτ ξεκίνησε το πάρτυ,αν πάλι όχι,δύσκολα τα πράγματα.

    Είμαι αισιόδοξος τόσο για τον σταθερό πλέον ΠΑΟ όσο και το ότι ο Ολυμπιακός θα ξαναβρεί τον ευατό του,τουλάχιστον στα άλλα παιχνίδια γιατί στα μεταξύ τους ο Σπανούλης έχει ΘΕΜΑ με Γκιστ-Λασμε

    Υ.Γ Δύσκολο το έργο του ΠΑΟ στην Τουρκία.Οι ψηλοί του θα έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα βαριά κορμιά της Φενέρ και ας κάνω και μία πρόβλεψη,όχι για το σκορ,αλλά για το γεγονός ότι ο Ζοτς θα βάλει στην άμυνα πάνω στον Διαμαντίδη τον ΜακΚαλεμπ.Ναι ξερω,παράτολμο,αλλά κάτι μου λέει ότι ο κοντός θα βγάλει το λάδι από τον 3D...

    Υ.Γ Γκιστ και Λασμε πάνε να γίνουν αυτό που ήταν ο Μπατίστ τόσα χρόνια.Τοτέμ και η κερδίδα στο πόδι.Όσο για τον Κάρι,ΤΕΡΑΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ θα τον χαρακτηρίζα εγώ!

    Υ.Γ3 Αυτό που είπες για τον Jamon Lucas,ξαναπές το,απλά ξαναπές το.

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει παίκτες ο ζοτς να ρίξει πάνω στον 3D, τόσο ο Σιπάχι όσο και ο Πρέζλιτς ταιριάζουν γάντι. Δεν νομίζω να ρισκάρει με bo, πιο πολλά να χάσει έχει από το ποστάρισμα παρά να κερδίσει.

      Το θέμα για την Φενέρ είναι πιός θα ματσάρει Γκιστ - Λάσμε. Δεν έχει παίκτη ούτε καν κοντά στα χαρακτηριστικά των δύο παικτών και προφανώς θα κοιτάξει πάρα πολύ τουλάχιστον επιθετικά να πάει στο παιχνίδι με πλατύ μέσα στη ρακέτα.

      Κατα τη γνώμη μου σημείο κλειδί επιθετικά για τον Πεδουλάκη είναι να καταφέρει να ανοίξει όσο γίνεται το γήπεδο στο σετ παιχνίδι ώστε να βρούν χώρο κίνησης οι ψηλοί. Θεωρώ ότι ο Ζοτς θα επιδιώξει να κλέισει αρκετά τη άμυνα του στη ρακέτα ρισκάρωντας τα σουτ.

      Πολύ ενδιαφέρον το ματσάρισμα Maciulis - Bogdanovic. Πολύ δυνατοί και οι δύο, κλάσεις ανώτερος σουτέρ ο Κροάτης και πολύ καλός στην πλειοψηφία των καταστάσεων 1-1 αλλά θεωρώ ότι ο Maciulis υπερέχει στο post.

      Μακάρι να δούμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που το περιμένω πως και πώς όπως και αυτό της Μόσχας!!!

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. καλυτερος ο μασιουλις απο το μπογκντανοβιτς στο ποστ??το ακουσαμε και αυτο..

      Διαγραφή
    3. Ατυχές το σχόλιό σου Dali S. μάλλον δεν είδες το παιχνίδι Κροατία-Λιθουανία το Σεπτέμβρη που ο Bogdanovic έκανε ότι ήθελε τον Maciulis στο post, στη περιφέρεια και γενικά παντού! :D

      Διαγραφή
    4. Να συμφωνησω με τον Dali S. για Μασιουλης-Μπογκντανοβιτς..Και δεν νομιζω ο Μπογκντανοβιτς να εκανε οτι ηθελε τον Ματσιουλης ουτε στο ποστ ουτε πουθενα..Νομιζω αντιθετα ο Ματσιουλης εκανε οτι ηθελε τον Μπογκντανοβιτς..Και για τους πλεον δυσπιστους
      http://www.fiba.com/pages/eng/fe/14/wcm/p/eid/6241/gid/A/grid/86/rid/8735/sid/8722/game.html

      Ματσιουλης:23 ποντους με 7/9 βολες,2/4 διποντα,4/6 τριποντα,6ριμπαουντ,1 ασιστ, 2κλεψιματα,1 λαθος σε 32'...
      Μπογκντανοβιτς:15 ποντους,με 5/6βολες,5/10 διποντα,0/5τριποντα,0 ριμπαουντ,0ασιστ,0κλεψιματα,1 λαθος..Τωρα πως εκανε οτι ηθελε τον Ματσιουλης ενας θεος ξερει..Παντωε ειναι πολυ ενδιαφερουσα μονομαχια μεταξυ τους..

      Διαγραφή
  50. Jim καλημέρα...
    Αυτο που είπες για τον Jamon Lucas και ο Venus Vidi Vici σε προτρέπει να το ξαναπείς, πιστεύεις ρισκάροντας αυθαίρετη πρόβλεψη ότι μπορεί να μας απασχολήσει στο μέλλον για τον Παναθηναικό;;

    Γιώργος Γκρενόμπλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλημέρα Γιώργο. Έχω πεί από πέρυσι ότι είναι ο ιδανικός παρτενέρ για τον Διαμαντίδη στο μπακόρτ. Για αυτό που παίζει ο Πεδουλάκης είναι ταμάμ. Δε μπορώ να ξέρω πως σκέφτονται οι υπεύθυνοι. Μη ξεχνάς ότι εαν ο Ντούντα υπογράψει στην Εφές το καλοκαίρι πολύ πιθανόν να τον κρατήσει τον παίκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο λουκας παιρνει πολλα και κανει λιγα, εκτος και αν εχει αλλαξει κατι στα λεφτα που επαιρνε.. υπερτιμημενος παιχτης που εχει συμπαθιες σε συγκεκριμενους προπονητες και παντα εβρισκε καλα συμβολαια!!
      Για τους κελτες περιμενω να πεις κατι αφου ο ροντο φαινεται να φευγει???

      Διαγραφή
    2. Ώπα, chris!!!
      Υπερτιμημένος ο Λούκας; Πόσα λεφτά έπαιρνε και τα θεωρείς πολλά;
      Μετά λες ότι κάνει λίγα. Εγώ λέω ότι είναι από τους πιο πληθωρικούς γκαρντ της Ευρωλίγκας. Αν εξαιρέσεις το μακρινό σουτ, που δεν το λες και αναξιόπιστο, τα κάνει όλα με πολύ πειστικό τρόπο.
      Φαντάσου τον στον ΠΑΟ με αυτόν αντί του Ούκιτς, στην Μπάρτσα δίπλα σε Ναβάρο ή όλεσον ή Χουέρτας, στην ΤΣΣΚΑ δίπλα σε Μίλος ή Πάργκο, στην Μακάμπι αντί του Ράις, στον Ολυμπιακό αντί του Λο, στην Αρμάνι αντί του Τζέρελς, στην Φενέρ με με τον Μακάλεμπ, στη Γαλατά δίπλα στον τρελο-Αρόγιο και πάει λέγοντας.
      Τί λες; Θα ήταν καλύτερες αυτές οι ομάδες ή όχι;

      Διαγραφή
    3. ο λουκας ειναι ενας πολυ χρησιμος παικτης αλλα το προβλημα που εχει στο σουτ ισως του στερήσει μεγαλύτερη καριέρα απο αυτην που κάνει.
      @ο λο ειναι τουλαχιστον ενα επιπεδο πανω απο τον λουκας,χωρις να σημαινει οτι οτι ο δευτερος ειναι κακος ετσι?
      ομως ο καλος λο ειναι μεσα στα 2-3 καλυτερα γκαρ στην ευρωπη.απλα τα εχει ολα.μεχρι και το σουτ στα μεγαλα παιχνιδια.
      gskordak

      Διαγραφή
    4. Μετα τον ολυμπιακο επαιρνε +800κ παιχτες σαν τον γκορντον υπαρχουνε, που να παιζουνε αμυνα , οργανωση του παιχνιδιου και μηδεν εκτελεστικες ικανοτητες.. με προλαβε ο ντακ απο κατω και θα σου ανεφερα τον Λο..οργανωση εκτελεση και αμυνα!!!

      Διαγραφή
    5. Προφανώς κάνεις χιιούμορ gskordak. Δε το εξηγώ αλλιώς. Πολύ καλός μέχρι πέρυσι ο Λο (γιατί φέτος ήταν επιεικώς τέταρτος και όχι πέμπτος γκαρντ στον ολυμπιακό) αλλά χάνει σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες από τον Λούκας. Και μάλλον κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι ο Λο έχει καλύτερο σουτ από τον Λούκας. Τον Λο τον παίζουν φλοτ που λέει και ο τζιμ όλες οι ομάδες, τον Λούκας όχι τουλάχιστον από τα 6και κάτι μέτρα και πίσω. Δύναμη, κορμί, αθλητικά προσόντα, άμυνα,ριμπάουντ, παιχνίδι ψηλά, τρανζίσιον άμυνα-επίθεση, πολυχρηστικότητα σε όλα αυτά Λούκας. Εκεί που ο Λο είναι καλύτερος είναι οι κλατς καταστάσεις.

      manu chao

      Διαγραφή
    6. @gskordak
      Η διαφορά των δύο είναι η σταθερότητα. Ο Λο είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του ακόμα και μέσα στο ίδιο ματς. Πολλές φορές τον βλέπαμε να είναι χαμένος στο α' ημίχρονο και στο β' να πετάει σπίθες. Να γαζώνει τη μια εβδομάδα και την άλλη να σέρνεται. Νομίζω ότι ήταν θέμα συγκέντρωσης. Και από σουτ δεν μου φαίνεται καλύτερος.
      @chris
      Για πες μερικούς παίκτες σαν τον Λούκας. Ε, όχι και μηδέν εκτελεστικές ικανότητες, ρε chris.
      Τώρα που είπες 800χιλ., τόσα δεν παίρνει ο Ούκιτς;

      Διαγραφή
    7. 77 Καταλαβαινω το σχολιο σου, αλλα αν ο Λουκας παιξει αντι του Ουκιτς ποιος θα παιξει στον ασσο? Προφανως θελεις να πεις οτι ταιριαζει στον Παο αλλα για να γινει αυτο πρεπει να ερθει στην θεση του Καρι και στην θεση του Ουκιτς να ερθει αλλος ποιντ γκαρντ. Αλλιως δεν βγαινει.....Εκτος και αν ο Παο ειχε εναν ελληνα στο 1 πχ Μαντζαρη ή Καλαθη (ονειρο μακρινο)

      Ηugo

      Διαγραφή
    8. καλος ο παικτης ο λουκας αλλα οχι για παο, οσφπ πλεον........

      ειναι ακριβος παικτης γι αυτα που δινει και γι αυτα που δε μπορει να δωσει.

      να συμφωνησουμε οτι το πακετο λουκας κοστιζει κανα εκατομμυριο?με 7,5-8 κατοσταρικα εφυγε για γαλατα , αρα για να παει στην εφες πηρε παραπανω.....

      κατεβαζει μπαλα με καποιες οργανωτικες ικανοτητες , εχει καλο σουτ απο τα 4 μετρα, οχι παραπερα, δεν τρυπαει αμυνες με ντραιβ, παιζει καλη αμυνα.

      γενικα προκειται για ενα σπουδαιο εργαλειο , για εναν ετοιμο και εμπειρο παικτη για μια πλουσια ομαδα που εχει ηδη στο ροστερ της 2-3 παικταραδες να την τραβηξουν στα ζορια!!!

      αντε και φευγει ο ουκιτς να τον κανει τι ο παο?να του τραβηξει στο σκορ ο λουκας?δε γινεται!!!να παιξει αμυνα?και ο κροατης παιζει!!!να συγκρινουμε το φετινο ουκιτς που παιζει τραυματιας με το λουκας?ναι, υπερτερει ο αμερικανος!!!ή μηπως εχουμε μπατζετ αλλων εποχων να τον παρουμε ως 3ο , 4ο παικτη στην περιφερεια?

      το να γραφεις για χακετ, γκορντον ή ξερω γω ποιον αλλον σου γυαλιζει δεν προσφερει αν δεν εχει ηδη λαβει υποψιν τις αντικειμενικες δυσκολιες αποκτησης απο ελληνικη ομαδα!!!

      ουτε νομιζω το χακετ και το γκορντον να τους ανακαλυψαμε πρωτοι εμεις και μετα ο πεδουλας ή ο μπαρτζωκας.......

      υ.γ ο λο δε χωραει στην ιδια προταση με γκορντον!!!οταν ειναι υγιης ο πρωτος απλα δεν παιζεται.......

      υ.γ παλι καλα που ο μπαρτζωκας ειναι ακομα στη θεση του!!!τελικα οι αγγελοπουλοι δεν ειναι 100% ανοητοι!!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    9. @Ηugo
      Ο Λούκας μπορεί να σταθεί άνετα ως pg αφού έχει αναπτύξει τις playmaking abilities του. Δες φέτος, με τον Πλάνινιτς να τρεκλίζει, ποιος είναι pg. Θυμήσου πέρσι με τον Φάρμαρ ποιος έπαιζε pg και ποιόν έστελνε ο Μαχμούντι στα φτερά. Η Εφές, πέρσι, αν διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρόκριση στο F4 το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Λούκας που συμμάζεψε το τρελοκομείο με Φάρμαρ, Βούγιατσιτς, Σιπ και σία. Οπότε, ως pg αντί του Ούκιτς δίπλα στον Διαμαντίδη μου κάνει super.

      @ΣΜ
      Αν ο σημερινός και πολύ βελτιωμένος ,σε σχέση με την προ ΠΑΟ καριέρα του, Ούκιτς κοστολογείται με 800χιλ. τότε ο Λούκας πόσα να πάρει για να θεωρηθεί fair το deal; Ο Λούκας έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο ΠΑΟ για να ντύσει τον Διαμαντίδη. Όπως σωστά λες, είναι παίκτης-εργαλείο που μπορεί να κουμπώσει σε ρόστερ top ομάδας. Ο ΠΑΟ αυτήν την στιγμή δεν χρειάζεται και ούτε μπορεί να πάρει έναν super star. Ο παίκτης αυτός, αν δεν τον πληρώσει με εξωφρενικά ποσά, θα μπορούσε άνετα να σταθεί σε back court με Κάρι, Παππά και φυσικά Διαμαντίδη. Ταιριάζει με όλους και μπορεί να προσφέρει στους τομείς που λέμε από την αρχή της σεζόν ότι πάσχει η ομάδα. Κι εγώ αναγνωρίζω το ζήλο, την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό του Ούκιτς. Αλλά μπορείς με τα ίδια λεφτά να έχεις έναν παίκτη που ταιριάζει καλύτερα με τους υπάρχοντες και να σου προσφέρει αυτά που σου λείπουν για να ανέβεις ένα επίπεδο.
      Για τον Λο έγραψα στον gskordak. Πολύ ασταθής για να στηριχτείς πάνω του.

      Διαγραφή
    10. Καλός ο Λούκας αλλά έχει γίνει πλέον λίγο ασταθής και μη ουσιαστικός...Συν του ότι είναι αρκετά παρορμητικός παίκτης επιθετικά.Η δημιουργική του οξυδέρκεια δεν μεταφράζεται πάντα σε σωστές επιλογές. Σίγουρα εργαλείο,αλλά είμαι αντίθετος με την άποψη ότι ταιριάζει τόσο πολύ με τον Διαμαντίδη(με άλλους παίκτες ναι).

      Διαγραφή
    11. Τις προαλλες διαβασα ενα μικρο αρθρακι για τον λουκας και ειχε τα παντα απο στατιστικα μεχρι βιντεο και τα χρηματα που παιρνει!! και βεβαια ελεγε ποσο υπερτιμημενος ειναι, που αν και αμερικανος ειναι αρκετα οργανωτικος..και του αρεσει να πασαρει αντι να εκτελει.
      Ειπα οτι για τα χρηματα που παιρνει, δλδ +800, τωρα αν ηταν να παιξει με 400-500 ενοοειται οτι θα ηταν λυση πρωτης γραμμης!! Και βεβαια περιμενω με αγωνια το επομενο ροστερ του παο αφου μαλλον ο ουκιτς φευγει οπως και ο καρυ .

      Διαγραφή
    12. παιδια μην μπερδευεστε,
      ο λο εχει ενα σκασμο τραυματισμους,ενω ο λουκας οχι.
      γι'αυτο λοιπον γραφω οτι ο καλος ο λο ειναι μεσα στα καλυτερα γκαρ της ευρωπης...δηλαδη οταν δεν εχει τραυματισμους και ειναι σε καλη φυσικη κατασταση.
      φετος ας πουμε που σερνεται εχει 3 τραυματισμους.
      αυτο δεν σημαινει οτι ο λουκας δεν ειναι καλος παιχτης, ισα ισα που τον συμπαθω.
      οσον αφορα το σουτ....η ρεαλ ξερει καλα αν εχει καλο σουτ ο λο.
      επισης εχει πολλα κομματια του παιχνιδιου καλυτερα απο τον λουκας και θεωρω οτι ειναι και μεγαλυτερος ΝΙΚΗΤΗΣ απο τον λουκας
      gskordak

      Διαγραφή
  52. http://www.youtube.com/watch?v=xkJ0SwfLo7Y αραγε αυτο ειναι βηματα???!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Εφοσον δεν ειναι αυτο.....http://www.youtube.com/watch?v=gGLe87ZkL_k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ένα καλό θέμα για συζήτηση είναι η ψηφοφορία των GM της Ευρωλίγκας τα αποτελέσματα της οποίας ανέβηκαν πριν λίγο στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook. Βλέπω πολλές "ανορθογραφίες" .. Δίνω το λινκ και εδώ για όποιον δε την έχει δεί..

    http://www.euroleague.net/euroleague-basketball/news/i/130677

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Τζιμ ή μας τρολαρουν ή αποτελούνται κυρίως από μυρωδιάδες...
      Δεν ξέρουν ποιοι είναι διαθέσιμοι για rising star,(όπου ο Μπογκντα έχει μόνο 33% ενώ παίζει μόνος του την κατηγορία), Διαμαντίδης-Ντάνστον(!!!) οι καλύτεροι αμυντικοί...,επιλογές από κάποιον πάντα ανέκδοτα(Μαυρό ως tough,ΔΔ και Γουιμς pure shooters,Mαριάνοβιτς MVP?)

      Διαγραφή
    2. Πολύ ψήφοι είναι "αλλού". Ποιό τσακάλι ψήφισε Μαυροκεφαλίδη στους σκληρότερους παίκτες(?), είμαι περίεργος.. Στη συγκεκριμένη κατηγορία έχει γίνει ένα μεγάλο μπέρδεμα μεταξύ σκληράδας και ανθεκτικότητας, σωματικά ή πνευματικά. Επίσης ο Δημήτρης Διαμαντίδης σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός της λίγκας (παραμένει ένας πολύ καλός help defender αλλά στην προσωπική άμυνα απέχει πολύ από τον παίκτη φόβητρο των προηγούμενων ετών) όπως και ο Ντάνστον το Νο2, όταν υπάρχουν ο Μος (ο καλύτερος αμυντικός παίκτης στην Ευρώπη για εμένα) και φυσικά οι Λάσμε-Γκιστ..

      Διαγραφή
    3. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι το ένα μάτι κοιτάζει μάρκετινγκ ....ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
    4. Η ψηφοφορια εχει πολλες αστειοτητες..Ειναι δυνατον ο γκιστ να μην υπαρχει μεσα στους καλυτερους power forward?Ειναι δυνατον να μην υπαρχει μεσα στους καλυτερους αμυντικους και να υπαρχει ο δδ ο οποιος παιζει αμυνα επειδη ειναι αλεπου..Επισης rising star ο παπαπετρου???που εχει παιξει κανα 20λεπτο ολη τη σαιζον?Στα pointguard o χακετ που ειναι?Ο ερτελ?Τεσπα μετα θελουν και ευρωλιγκες..Μονο εμεις επρεπε μου φαινεται να τις παιρνουμε,οπως αλλωστε γινεται τα τελευταια 3 χρονια..

      Διαγραφή
    5. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το 55% που θα επέλεγε τον Σπανούλη για το τελευταίο σουτ της ομάδας του. Σου λένε, μεγάλος σκόρερ άρα η μπάλα σε αυτόν. Πάτερ, άφες αυτοίς...

      Διαγραφή
    6. Κοιταζουν το περτυλιγμα και οχι την ουσια..Οσο το κανουν αυτο θα μενουν πισω..

      Διαγραφή
    7. Tζιμ προσωπική ερώτηση:εσύ σε ποιον θα έδινες το τελευταίο σουτ?

      Διαγραφή
    8. Ένας παίκτης που πιστεύω πολύ σε μια τέτοια κατάσταση είναι ο Ντέηβιντ Μπλού. Ίσως ο παίκτης με τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα χέρια του..

      Διαγραφή
    9. Τα μισα ειναι να γελαει ο κοσμος, αλλα μαλλον για αυτο τοσα χρονια γελανε οι ελληνικες ομαδες :)

      Διαγραφή
    10. Για γέλια οι επαγγελματίες......

      Διαγραφή
    11. Κρίμα που δεν έχουμε trades, draft κτλ. Οι ομάδες μας και 3-4 ακόμα θα κάνανε πάρτυ με όλους αυτούς τους ζντούρνους.

      Ody

      Διαγραφή
  55. Ας κλειδώσουμε την Ευρωλίγκα για καμιά δεκαετία στην Ελλάδα, μέχρι δηλαδή να μάθουν τα βασικά του αθλήματος οι τζένεραλ μάνατζερς των ομάδων, και μετά το ξανασυζητάμε. Ακόμα κι ένας που ασχολείται περιστασιακά με το μπάσκετ θα έδινε πιο σοβαρές απαντήσεις από δαύτους, που υποτίθεται είναι η δουλειά τους.
    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλησπεριζω τον τζιμαρα κ ολη την παρεα, εχω καιρο να παρω μερος στις συζητησεις σας λογο χρονου αλλα διαβαζω ολα τα αρθρα κ ριχνω κ πολλες ματιες στα σχολια.

    Στα του αγωνα εμενα μου εκανε μεγαλη αρνητικη εντυπωση ο μπαρτζωκας κ η ολη συμπεριφορα του, εχε χαθει το ματς απο εκει. Ο οσφπ θελει ποστ παιχνιδι για να φθειρει κ να κουρασει τον παο αλλα δε το εχει, με τα 3ποντα δε θα βρει ευκολα την ακρη, βλεπεις ακομη κ οταν ο πριντεζης πεφτει στον μασιουλις δε μπορει να τον βαλει μεσα, εκει εγγυται το θεμα για εμενα στο ποστ του. Μετα κακως δε παιρνει πιο πολυ χρονο ο καββαδας , την γνωριζετε την αποψη μου κ το ποσο καυστικος ημουν το καλοκαιρι για την επιλογη του τρινκιερι αλλα στον οσφπ εχει αλλο ρολο κ μπορει να δωσει 5~7λεπτα ξυλου κ να ουρασει τον λασμε/γκιστ εχει τον ογκο κ την δυναμη, οχι την τεχνικη καταρτηση αλλα αυτος ειναι οτι καλυτερο διαθετει ο οσφπ σε ποστ κατεμε, μιας κ ο περπε δεν μπορει με μασιουλις.

    Ο παο απο την αλλη δεν ειναι τοσο καλος οσο εμφανιζεται, θελει βελτιωση εγω περιμενω περισσοτερα, με χαροποιει ιδιαιτερα ο καρι (τζιμ ησουν ισως ο μονος που τον πιστευες τοσο) , το παιδι παιζει εξαιρετικα τον τελευταιο μηνα κ πιστευω οτι ο αρτζι καταλαβε οτι ο συγκεκριμενος παιχτης θελει χρονο για να αποδωσει. ΑΝαμενω επισης την ανοδο του ροκο που λογικα μεσα στις επομενες 2 βδομαδες θα βρει τον κανονικο ευατο του κ επιθετικα!!! Λουκας εκανε αυτο που επρεπε κ ελπιζω να καταφερει να δωσει εστω κ 5 λεπτα στην ευρωλιγκα.

    Ενα μικρο σχολιο για την μπαρτσα θα κανω μιας κ εχω δει κ το ματς στη φενερ οσο κ στο οσφπ. Βγαζει μια κuνικοτητα κ δεν εχει φθασει ακομη στο πικ της αν κ εχω αμφιβολιες για τα γκαρντ της. Και στα 2 ματς φαινοτανε οτι θα τα γυρισει, τοσο στη φενερ πο επαιζε χωρις πλανο οσο κ με οσφπ που επαιζε κ αυτος χωρις σοβαρο πλανο, απλως κ στους 2 μπηκανε ολα τα σουτ στο α δεκαλεπτο, η μπαρτσα σου εβγαζε οτι εγω ειμαι εδω κ οταν χασεις 2 σουτ που θα τα χασεις τοτε να σε δω , κ ετσι εγινε κ στα 2 ματς, μου εχει κανει τεραστια εντυπωση αυτο.

    Τζιμ θα εχουμε κανα αρθρο για ΝΒΑ πριν το all star?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χαιρετώ τον κορυφαίο blogger στην Ελλάδα. Βαρέθηκα να διαβάζω για "DNA νικητή" (χωρίς περαιτέρω ανάλυση), "το ήθελε πιο πολύ" κλπ.
    Jim, ο Μπαρτζώκας προσπάθησε να αδρανοποιήσει την άμυνα του Gist στο Σπανούλη, βγάζοντας αρχικά τη δημιουργία από τα χέρια του αρχηγού των Ερυθρολεύκων (τον έστελνε πλάγια, εκεί που θα τον πήγαινε και ο ΠΑΟ, δλδ), στο high post βρισκόταν ο Μάντζαρης ή και ο Lojeski και στη συνέχεια η μπάλα περνούσε χαμηλά στον Πρίντεζη, που είχε σαφές πλεονέκτημα έναντι του Maciulis. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την υπομονή να παίξει περισσότερη ώρα χωρίς τον ηγέτη του σε πρώτο πλάνο, ούτε όμως δούλεψε το μαρκάρισμα που τον ταλαιπωρεί από τους περσινούς τελικούς. Έχω χιλιοκράξει το Μπαρτζώκα και θα συνεχίσω να το κάνω στην πρώτη ευκαιρία, είναι σαφός χειρότερος coach από το συνάδελφό του, Αργύρη Πεδουλάκη (κακός recruiter ο προπονητής των Πρασίνων, πολύ καλός σε άλλους τομείς), δεν μπορώ, όμως, να μην του βγάλω το καπέλο για το καψώνι (έτσι το βλέπω εγώ) στον "άναρχο" τον τελευταίο καιρό Σπανούλη στην τελευταία περίοδο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παράτησε τον αγώνα, το ότι δεν έκανε τίποτα σπουδαίο για να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση το έχουμε δει πολλές φορές (ύπνος βαθύς, ειδικά όταν τα time-out's είναι επιβεβλημένα).
    Υ.Γ.: Το γράφω τώρα που είναι στα ντουζένια του: ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει και καλύτερο παίκτη από τον Curry στη σύνθεσή του (γνωρίζουμε τις αποδοχές του;).
    Υ.Γ. 2: Ο Παπαντωνίου για ΠΑΟ πώς σου φαίνεται (στη θέση του Αποστολίδη και με πιο ενεργό ρόλο);
    Υ.Γ. 3: Ειλικρινά πιστεύεις ότι θα γυρίσει ο Petway; Εννοώ να γυρίσει πραγματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καλός heat check off the bench. Πολλοί καλύτεροι παίκτες θα είχαν πιθανότατα θέμα να προσαρμοστούν σε αυτό το ρόλο.

      Ody

      Διαγραφή
    2. Χαιρετώ τον καλύτερο σχολιαστή του blog! :D είχεσ χαθεί καιρό ! :P

      Επιτέλους 1 στο blog που ενστερνίζεται την άποψή μου για Παπαντωνίου! ;P

      Διαγραφή
    3. (yozhi, ο Ace είναι αυτό το μικροσκοπικό πράμα που έχεια για avatar?)

      Ody

      Διαγραφή
  59. ΓΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
    ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΤ...ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ:

    -ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ...Ο ΠΕΤ ΛΕΕΙ ΕΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΒΙΤΟΡΙΑ...
    Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, Ή ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ, Ή ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ...ΑΝ Ο ΠΕΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΟΥΝ? ΤΙ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΟΣΦΠ? ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΟΙΜΟΣ, ΠΟΙΟΣ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ? ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

    -ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΧΑΣΜΟΥΡΗΤΑ ΜΟΥΝ, ΚΟΛΛΙΝΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΥ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΧΑΣΜΟΥΡΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ, ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ?)...ΣΟΡΡΥ ΓΚΑΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΔΙΩΞΕΙ ΧΘΕΣ...

    -ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ? ΠΟΙΟΙ ΤΖΕΝΕΡΑΛ ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ?Ο ΚΡΕΟΥΣ? Ο ΠΕΣΙΤΣ Ή Ο ΤΟΥΡΚΣΑΝ? ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΤΖΕΝΕΡΑΛ ΜΑΜΑΤΖΕΡΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΒΑ...ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΝ ΤΙΜΠΟΝΤΟ...

    ΦΙΛΙΚΑ
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ: Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΓΚΑΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Νο1 ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ...ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΡΟΥΝΤΙ...ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΦΕΝΕΡ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ...ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΧ ΤΟΥΡΚΙΚΟ), ΟΥΤΕ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΜΕ ΠΑΟ...Η ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα σε όλους,

    Μετά το υπερθέαμα της Δευτέρας και έχοντας ξαναβρεί το φως μου, έκανα κάποιες σκέψεις για τους αγώνες της Euroleague που θα διεξαχθούν στις επόμενες δύο ημέρες.

    Καταρχήν, θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρένθεση σχολιάζοντας (με το δικό μου φυσικά τρόπο) τον αγώνα Αστέρα - ΟΣΦΠ για το κύπελλο. Jim ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για το άσχετο του θέματος, αλλά όπως πιστεύω θα δείτε, δεν μπόρεσα να μην μπω στον πειρασμό, και αυτά που θα πω έχουν και μια δόση καλαθοσφαίρισης, οπότε παρακαλώ να με υποστείτε για λιγάκι, κάνωντας λίγη υπομονή (μπας και είμαι ο Δράκος?)

    Το παιχνίδι ήταν φυσικά διαδικαστικό για τον ΟΣΦΠ λόγω του 4-0 του πρώτου αγώνα, αλλά γεμάτο ένταση, νεύρα και προκατάληψη για τη διαιτησία για τους παίκτες του Αστέρα, σε βαθμό που μου θύμισε τον ΟΣΦΠ ὸταν παίζει στο ΟΑΚΑ. Δύο εύθυμες στιγμές σημάδεψαν τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο.

    Η πρώτη ήταν η χαμένη ευκαιρία του Dominguez (που με έκανε να σκεφτώ ότι θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος), γιατί όταν βρέθηκε ουσιαστικά τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να στείλει την μπάλα εκεί που μόνο μπεκάτσες θα μπορούσε να πετύχει, και σίγουρα όχι γκολ ή ακόμη και το τέρμα.

    Η δεύτερη αφορά τον έναν από τους επόπτες του αγώνα, που σε corner του Αστέρα, έκανε στον παίκτη που πήγε να το εκτελέσει, ένα εκπληκτκό tackling που θα ζήλευε και ο Paolo Maldini, σε σημείο που σκέφτηκα ότι μάλλον αδικείται ως επόπτης, και θα πρέπει να ανησυχούν οι Αβραάμ και Μανωλάς για τη θέση τους στην ομάδα.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ήταν μια από τα ίδια, με πρόσθετα στοιχεία τα:

    1) Το παρατεταμένο σφύριγμα κάποιου, που μάλλον προσπαθούσε από το γήπεδο, να μαζέψει τα πρόβατά του στο διπλανό χωράφι, καθοδηγώντας με αυτό τον τρόπο το τσοπανόσκυλο του, στο πώς να τα βάλει στο μαντρί.

    2) Όταν κάποια στιγμή ακούστηκαν σειρήνες (ναι, σειρήνες) και έσβησαν τα φώτα στο γήπεδο, άρχισα να κοιτάω τους παίκτες του Αστέρα, για να δω μήπως έβαλε στο γήπεδο ο προπονητής του Αστέρα τους Lasme και Gist!

    3) Τελικά, ο αγώνας κρίθηκε όταν ο Ibagaza, σαν άλλος Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ή 3D, βάλτε όποιον θέλετε στην θέση του), χόρεψε (μια που είναι και την μόδας αυτήν την εποχή) την άμυνα του Αστέρα, στο δικό του ρυθμό, και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τελική πάσα, πάρε-βάλε για το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Εκείνη τη στιγμή, δεν μπόρεσα να μην σκεφτώ πόσο πολύ χρήσιμος θα ηταν τώρα ο Ariel, με την εκπληκτική του δημιουργική ικανότητα, αλλά και εμπειρία, στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του ΟΣΦΠ. Μήπως να τον πέρναμε στην ομάδα ως point-guard? Οι Spud Webb και Tyrone Bogues 1.60 ήταν δεν ήταν, και όμως είδατε τί έκαναν στο ΝΒΑ. Α ρε Ariel δυστυχώς σε λάθος άθλημα σε χρειαζόμαστε.

    4) Το μόνο που απέμεινε μετά τον αγώνα, είναι να αποφασίσω τί χρώμα να ξαναβάψω τους τοίχους του σπιτιού μου, καθώς μετά την ακύρωση του γκολ του Αστέρα στο τέλος του αγώνα, από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία οι οπαδοί του Αστέρα στόλισαν τους διαιτητές και τον ΟΣΦΠ, οι τοίχοι μου απέκτησαν ένα μάλλον σκούρο ροζ προς κόκκινο χρώμα από την ντροπή τους.

    Και περνάω (επιτέλους) στην Euroleague. H ULEB έκανε πάλι το θαύμα της και κατάφερε να βάλει τους 2 σημαντικότερους αγώνες (τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες) αύριο, στις ακόλουθες ώρες:

    CSKA - Real 17:45 CET
    Fenerbahce - PAO 19:00 CET

    ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι σαφώς χαμηλότερου ενδιαφέροντος. Και άφησε μόνο 3 αγώνες για την Παρασκευή, όπου και πάλι οι ώρες των δύο σημαντικότερων αγώνων είναι

    Efes - Armani 19:15 CET
    Laboral - OSFP 20:30 CET.

    Τα σχόλια δικά σας.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ώρα Ρωσίας είναι CET+3, οπότε το ματς αρχίζει 20.45 τοπική.

      Ody

      Διαγραφή
    2. αλεξη δεν καταλαβα κοκκινησες επειδη εβριζαν οι του αστερα η επειδη παλι η διαιτησια σας ευνοησε προκλητικα για ακομη μια φορα;;ακομη μια φορα που δεν πηρατε ουτε μια κιτρινη,δηλαδη παιζετε διαστημικη αμυνα(με τα ματια και απο μακρια)Αστο γιατι αν γραψω παραπανω θα ναι ασεβεια (για Τζιμ).

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ήθελα να ήξερα πόσα γκολ έπρεπε να πετύχει ο Αστέρας για να του μετρήσουν ένα....δεν πειράζει ρε παιδιά, το ξέρουμε χρόνια στην Ελλάδα, "ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πα να γ@#$@νε"....και δεν τα λέω εγώ με τον κολλητό μου, πρόεδρος ΚΕΔ -Σπάθας- με αντιπρόεδρο ΕΠΑΕ -Μητρόπουλος- τα λένε αυτά, την ώρα που κανονίζουν τις ταρίφες για τους διαιτητές, έτσι ?

      Διαγραφή
    5. πραγματικα ρε μαγκες...ειστε εσεις σε θεση να κρινετε αντικειμενικα οτιδηποτε σε μπασκετ και ποδοσφαιρο?
      βασικα εσεις δινετε πατημα και άλλοθι στον καθενα που βγαινει και βριζει η ειρωνευεται η γενικοτερα που τρολλαρει.
      με αυτα τα σχολια θα βγουνε οι αλλοι και θα αρχισουν για τον Γιαννακοπουλο και τον βασιλακοπουλο και παει λεγοντας το γαιτανακι.
      gskordak

      Διαγραφή
  61. Jim γράφω 1η φορά. Συγχαρητήρια για τις αναλύσεις σου. Με τη βοήθεια σου μπαίνουμε στο μυαλό του προπονητή.
    Θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ το θαυμασμό μου για την άμυνα του ΠΑΟ. Δε θα μπορούσα να το κάνω σε καταλληλότερο άρθρο...
    Ο Πεδουλάκης πήρε πριν 1,5 χρόνο μια κατάσταση με 2 παίχτες, βαριά φανέλα και βάρκα την ελπίδα. Ωστόσο αυτοί οι 2 παίχτες (ΔΔ, Τσαρτσαρής) ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος μιας αμυντικής λειτουργίας που ήταν η καλύτερη στην Ευρώπη, ή τουλάχιστον ήταν πατενταρισμένη στη βιομηχανία Ομπράντοβιτς. Απαρχή όλων η μοναδική ικανότητα του 3D να παίζει λίμπερο, δίνοντας την αίσθηση ότι μαρκάρει και τους 5. Ο Ζοτς δεν ήταν χαζός (προφανώς) και οδήγησε το αμυντικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού σε λειτουργία "Διαμαντίδη". Εύκολο να λες άμυνα με βοήθειες, αλλά αν δείτε τις λεπτομέρειες (συμπεριφορά δυάδας παιχτών σε back screen, cross screen, αλλαγές στα screen, hedge out κλπ) θα καταλάβετε ότι μιλάμε για επιστήμη.
    Έφυγε ο Ομπράντοβιτς, ήρθε ο Αργύρης. Είχε όμως αυτούς τους 2, το θεμέλιο λίθο. Ζήτησε γοργοπόδαρους ψηλούς, με μειωμένο μπάτζετ έφαγε πόρτες αλλά οι αρχικές του επιλογές ήταν πάντα οι πιο πετυχημένες (π.χ. Λάσμε). Δεν υπήρχαν λεφτά για buy-out. Μόνο το Φώτση κυνήγησαν κι αν τον είχαν εικάζω ότι θα την είχαν κάνει την κηδεία στη Μπαρτσελόνα. Οι 7,5 του rotation θα ήταν 8,5-9 και θα είχε 2 μεγάλα σουτ.
    Τώρα όμως με Φώτση και Κάρι;
    Ο Κάρι είναι επιθετικός παίχτης. Τιμή του που προσπαθεί στην άμυνα, ωστόσο επιλέχθηκε για το επιθετικό του ταλέντο. Θυμηθείτε παλιά Αργύρη σε Περιστέρι & Μακεδονικό, με κόμπο γκαρντ που κάνουν φάση για τον εαυτό τους και βάζουν 20+ πόντους βρέξει χιονίσει. Αλφόνσο Φορντ & Πιτ Μάικλ. Εξού κι η επιλογή του Κάρι που δίνει άλλη διάσταση στο επιθετικό παιχνίδι καθώς δεν επιτίθεται στα 20-24 sec αλλά μόλις βρει ένα μέτρο. Που απειλεί από παντου και ζει για να σκοράρει (όχι τις 20άρες του αείμνηστου Αλ, αλλά στην Ευρωλίγκα οι 10 πόντοι είναι μεγάλο ζήτημα ειδικά σε σετ παιχνίδια 65 κατοχών).
    Ο Φώτσης είναι ο 3ος της παρέας που έπαιζαν την άμυνα του Ομπράντοβιτς. Έφυγε βέβαια ο Τσαρτσαρής αλλά ο Πεδουλάκης είχε προσθέσει πλέον τα αμυντικά γρανάζια Μπράμο, Μασιούλις και κυρίως Λάσμε. Ο καθένας μπορεί να κάνει 2 και 3 δουλειές στην άμυνα, αλλά η πραγματική ευτυχία του Αργύρη είναι η έλευση του λυκόσκυλου που μπορεί να κάνει ΟΛΕΣ τις δουλειές στην άμυνα. Όταν σφίγγουν τα γάλατα απλά UNLEASE THE BEAST, ή ισοδύναμα UNLEASE THE GIST. Τι κάνει ο τύπος; Δεν υπάρχει τέτοιο κορμί και τέτοια ενέργεια! Η μεγαλύτερη επιτυχία του Πεδουλάκη είναι ότι ο Γκιστ είναι καθαρό δημιούργημά του και κυριότερα ότι τον πείθει να ζει και να πεθαίνει για την ομάδα του.
    Η άμυνα του ΠΑΟ είναι ό,τι ποιο σύγχρονο κυκλοφορεί. Πραγματική ραψωδία! Ο Πεδουλάκης πήρε κάτι μοντέρνο και το εξέλιξε. Βρήκε τα σωστά κομμάτια. Π.χ. υπάρχουν 5-6 ψηλοί στην Ευρώπη που να μπορούν να παίξουν τον αντίπαλο (σταρ) γκαρντ στα πόδια. Ο Παναθηναϊκός έχει τους 3! Ομάδα που στην αμυντική της φόρμα δε μπορείς εγγυημένα να ξεπεράσεις τους 60-65 πόντους.
    Αν είχε μεγαλύτερο rotation θα ήμουν σίγουρος για κατάκτηση Ευρωλίγκας. (π.χ. Ντόρσει, Καλάθη, τον Παππά 2 χρόνια μετά). Ίσως πάει Μιλάνο αν ανέβει κάποτε ο Ούκιτς.
    Εν κατακλείδι πάντως αν έχετε αμυντικοκεντρική προσέγγιση στη σκέψη σας θα καταλάβετε πολλές από τις κινήσεις του Πεδουλάκη. Θα καταλάβετε:
    1) γιατί κονταίνει το rotation στα must win παιχνίδια και δε βρίσκουν χρόνο Παππάς, Γιάνκοβιτς, ΜΚΦ
    2) γιατί ο ΔΔ παίζει 30+ λεπτά ώστε να εφαρμόζεται η γνωστή άμυνα. Ο Μήτσος μπορεί επίσης να αλλάζει παίχτη εκτός μπάλας, στην αδύναμη πλευρά, παρατηρήστε το.
    3) γιατί θέλει να τελειώνει με Λάσμε, Γκιστ στους ψηλούς και τους προστατεύει από τα φάουλ. Τώρα ειδικά και με Φώτση...
    4) γιατί ο Σόφο έπαιζε 10-13 λεπτά & γιατί το ίδιο γίνεται με ΜΚΦ - Μπατίστ
    5) γιατί στην επίθεση υπάρχει λιγότερη ενέργεια ύστερα από τόσο εξαντλητική άμυνα
    6) πότε ξεκουράζεται ο ΔΔ μέσα στο παιχνίδι και γιατί επιλέγεται το σετ παιχνίδι
    Για μένα πάντως το μεγαλύτερο προσόν του Πεδουλάκη είναι ότι πονάει την ομάδα και σκέφτεται και την επόμενή της μέρα...
    Αυτά τα ολίγα. sorry αν κούρασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πραγματική ραψωδία" η καλύτερη απάντηση προς όλους τους δημοσιογράφους που λένε για κατακρεούργηση του μπάσκετ ή και για όσους τσαντίζονται με αυτά που γράφουν αυτοί! :)

      Με λίγες κουβέντες τα είπες πολύ ωραία, συμφωνώ σε όλα 150%.

      Διαγραφή
    2. ωραιο σχολιο φιλος, νομιζω οτι αν θελουμε να εχουμε βλεψεις για κατι καλητερο απο τους 16 πρεπει να ανοιξει το ροτεισον. μαυρος και ισως παππας δλδ.
      Οπως λεγαμε και για καρυ οτι ειτε πρεπει να παρει χρονο στο παιχνιδι ειτε να γινει αλλαγη!! Θα ηθελα να δω την ρεαλ με εμας νομιζω οτι θα ιεναι πολυ ενδιαφερον παιχνιδι.
      Βεβαια αλλο ενα ματσακι που ερχεται ειναι με την φενερ και τα βαρια κορμια της.

      Διαγραφή
    3. μπραβο φιλε,ωραια αναλυση.
      επισης ο Διαμαντιδης παιζει 30+ λεπτα γιατι χωρις αυτον δε βγαινουν και τα συστηματα.
      και το θεμα με τον ΜΚΦ δεν εχει να κανει με την επιθεση αλλα με το ποσο μπορει να ανταπεξελθει στην αμυνα που θελει να παιξει ο Παο.αν μπορεσει να παιξει αυτην την αμυνα θα βρει και το ρολο του στην επιθεση.

      τι παικταρα ο Αλφονσο Φορντ;γουσταρα πολυ να τον βλεπω να γραφει απο παντου.απιστευτος στο ενας εναντιον ενος.
      ωραια ομαδα ειχε τοτε το Περιστερι με Φορντ ,Ντινκινς Τσαρτσαρη Ζεβροσενκο.

      WILKINS

      Διαγραφή
    4. Turn back the clock...

      Πέρσι τέτοια εποχή ο νυν αμυντικός εξολοθρευτής Γκιστ αδυνατούσε να καταλάβει που πατούσε, που βρισκόταν και τι γινόταν γύρω του στην ομαδική άμυνα, με ένα παιχνίδι ειδικά εναντίον της Εφές να μετατρέπεται σε ρεζίλεμά του από τον Σαβάνοβιτς.

      Ασύλληπτη βελτίωση στο κομμάτι της σκέψης και της κατανόησης. Εύγε Τζέημς, εύγε Αργύρη!!!

      Ody

      Διαγραφή
  62. Κατά σειρά, ποιό σημαντικά θεωρώ ότι είναι τα παιχνίδιa (με κεφαλαία η ομάδα για την οποία είναι πιό σημαντικός ο αγώνας):

    EFES - Armani
    Baeyrn - GALATASARAY
    FENERBAHCE - Panathinaikos
    Laboral - OSFP
    Cska - REAL

    η κάθε μια για τους δικούς της λόγους. Πιστεύω ότι προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν σε κανένα από αυτά τα πέντε παιχνίδία για τον νικητή. Ελπίζω να ευχαριστηθούμε θέαμα.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. τα δικα μου βραβεια

    -mvp κανονικης περιοδου ...πολυ νωρις.....

    -rising star......μπογκντανοβις.

    -ποιντ............δδ (και ασε το σερχιο να ξυριζεται!!)

    -δυαρι....σπανουλης

    -τριαρι........μπογκντανοβιτς ο κροατης..

    -τεσσαρι....γκιστ....

    -πεντε.....τομιτς


    -καλυτερος αμερικανος......γκιστ (αν θες να κανεις ομαδα, αλλιως παρε τον κιθ το λαγκφορντ να φτιαχνει νουμερα και εσυ να καταποντιζεσαι)

    -σουτερ....ποιος αλλος, ναβαρο!!!

    -πασερ.....δδ

    -πιο θεαματικος....ντραγκιτς

    -αμυντικος....γκιστ


    -break out season.....μπογκντανοβιτς...και οι 2....και ο σερβος και ο κροατης!!!

    -στον παο το σπανουλη, στον οσφπ το δδ, και σε ολες τις αλλες ομαδες ή τον εναν ή τον αλλον!!!!

    -πιο σκληρος παικτης......λασμε!!!!...βγαινω εξω, ξερναω, ξαναμπαινω μεσα....

    -ηγετης.....δδ

    -iq......δδ

    -τελευταιο σουτ ......δδ

    εν ολιγοις.....μεχρι να αποσυρθουν οι δδ, ναβαρο, σπαν ολοι οι αλλοι επονται......

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βγαινω εξω ξερναω ξαναμπαινω μεσα... αχαχαχχαχαχαχα
      σιγουρα πρεπει να το δουνε αυτο.. εχει ξαναγινει να βγαινει και να τα βγαζει.. καλα τι τρωει??? με βρωμικα την βγαζει?

      Διαγραφή
    2. -συμφωνώ.
      -συμφωνώ.
      από δω και πέρα έχω την απορία αν μιλάμε γενικά σε αξία ή για τη φετινή χρονιά...εν πάσει περιπτώσει θα διαλέξω γενικά σαν αξία..
      -Σέρχιο -Σπανούλης -Ρούντι/Παπανικολάου -Γκιστ -Τόμιτς/Χάινς

      -Χάινς
      -Φριτζόν/Κάρολ
      -ΔΔ
      -Ναβάρο(ΚΑΙ κάπως έτσι ορίζεται το θέαμα)/Γκιστ
      -Λάσμε/Ντόρσει σε ψηλούς Μάντζαρης/Μος περιφερειακοί
      -Μπόγκνταν και Ζόρα...
      -Πολύ δύσκολη απόφαση...αυτή τη στιγμή θα πήγαινα μάλλον στον Σπανούλη
      -Χάινς(θα παλέψει μέχρι να φύγει νεκρός από το παρκέ-δεν εξηγείται αλλιώς η επιτυχία του ως σέντερ με ύψος 1,98)
      -Σπανούλης
      -ΔΔ
      -Εδώ μιλάμε για πολύ σύνθετο ερώτημα...Δεν μπορείς να πεις αν πρόκειται για ολόκληρη κατοχή και decision taking ,οπότε θες γκαρντ ή μιλάμε για ένα απλό σουτ οπότε μπορείς να πας και σε φόργουορντ.
      Νομίζω θα έλεγα Βιτζιάνο(χαχα οκ...)
      Ναβάρο κι όπου έβγαινε..

      Διαγραφή
  64. http://www.youtube.com/watch?v=az4RhMwUIsQ
    http://www.youtube.com/watch?v=lk50cxPUNdI

    Θεός. Θεοί.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι και ο γιατρος φοβερος!!! λικε λικε

      Διαγραφή
    2. Ωραια βιντε οντι,μιας και πιασαμε το θεμα με τις μασκοτ ...http://www.youtube.com/watch?v=HreSZMPMmAA

      Διαγραφή
    3. Οκ! Στο "ποιον θέλω να πάρει το τελευταίο σουτ" ψηφίζω Hooper! Έκλεισε!

      Πέρα από την πλάκα, ο Ράπτορ πραγματικά έπαθε ρίξη αχιλλείου

      Ody

      Διαγραφή
    4. http://www.sbnation.com/lookit/2013/10/9/4821910/toronto-raptors-inflatable-mascot-tear-acl

      Ody

      Διαγραφή
    5. θεικη η πτωση ενω φορουσε την στολη μπαλονι!!! αχαχαχχαχα

      Διαγραφή
  65. @desti

    σε ευχαριστώ φιλαράκι.. Ο Παπαντωνίου θα ήταν εξαιρετικός για 5ος γκαρντ, σαφώς καλύτερος πλέον του Αποστολίδη. Πέρυσι με είχε ρωτήσει κάποιος φίλος εαν θα μπορούσε να είναι η απάντηση του ΠΑΟ στους Μάντζαρη-Σλούκα και του είπα όχι. Έτσι είναι, δεν είναι για πρωτο-δεύτερος π.χ. δίπλα στον Διαμαντίδη αλλά φέτος κάλλιστα θα μπορούσε να τον κοιτάξει ο ΠΑΟ αντί του Αποστολίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τζιμαρα σε ειχα ρωτησει περυσι για παπαντωνιου και παναθηναικο οταν επαιζε στο περιστερι και ειχες πει οτι εχει χαμηλο ταβανι κατι που τελικα ισχυει αλλα σαν ελληνας για κανα 15λεπτο μαζι με παπα στην ελλαδα και κανα 5λεπτο στην ευρωλιγκα σιγουρα θα ηταν μια χαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Γεια σας παιδιά. Πρώτη φορά γράφω στο μπλογκ και οφείλω να δώσω να συγχαρητήρια μου στον Τζιμ. Αφορμή για να γράψω μου έδωσε το "δημοφιλέστερο" αθλητικό σαιτ, το οποίο έχει στείλει δημοσιογράφο για ανταπόκριση από το NBA και εκεί που περιμέναμε να διαβάσουμε συνεντευξεις και ιστορίες από το μαγικό κόσμο, ω του θαύματος τα 9 στα 10 ρεπορτάζ που στέλνει ο συγκεκριμένος δημοσιογραφος (Καλκαβούρας) είναι για τον.....Σπανούλη!!!!!!!!!!!!

    Ήθελα να το γράψω, γιατί μου κάνει εντύπωση, που εδώ και 10 μέρες, όλα τα "αντικειμενικά" αθλητικά, ψάχνουν αφορμές για να αναφέρονται στον Σπανούλη και μερικές φορές (όπως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος) φαίνονται και αστείοι.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οντως φιλε,εχει κουρασει αυτο με τον σπανουλη!!!αντε και να εκανε καποιο φοβερο ματς σε πολυ σημαντικο αγωνα,να πεις οκ,αλλα να μας 'ζαλιζουν' τοσες μερες τωρα για να εξηγησουν γιατι δεν επαιξε καλα;;;;;και ο αλλος ο δημοσιογραφος να ρωταει τους nbaερς συνεχως για τον σπανουλη;;;μ'αρεσε στο σημειο που ρωταει για διαμαντ-παπαλ-σπαν και ο παιχτης κανει αναφορα στους 2 πρωτους,και ο καλκαβουρας ρωταει απο μονος του 'και ο σπανουλης;''....!!!
      επισης,ο σπανουλης βρισκεται στον 4ο χρονο του στον ολυμπιακο και το μονο καλο παιχνιδι του εναντιον του παναθηναικου ειναι ο 5ος τελικος οταν πηρε το πρωταθλημα ο ολυμπιακος!!!αρα δεν ειναι μονο φετινο το θεμα....σε 4 χρονια εχει παιξει καλα 1 αγωνα,τωρα ανακαλυψαν την αμερικη καποιοι;;;;;;;

      Διαγραφή