Athlenda

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΚΑΡΝΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ: ΡΑΗΤ Ή ΤΖΕΤΕΡ..?



Η επικαιρότητα τρέχει και το Hoopfellas, μετά τη χθεσινή "καταιγίδα" της Ανδαλουσίας,  γράφει τη δική του άποψη για την επιλογή στα γκαρντς του Παναθηναϊκού. Ράητ ή Τζέτερ..?



Οι πράσινοι βρίσκονται μπροστά σε μια σημαντική απόφαση που θα καθορίσει αρκετά πράγματα για το δεύτερο μισό της περιόδου και σκέφτηκα λόγω της κατάστασης να αφήσουμε λίγο την ανάλυση των αγώνων και να πούμε δύο λόγια για την επιλογή αυτή, γιατί πολύ απλά «έχουμε κάτι να πούμε» βλέποντας ότι στα ελληνικά media η γνώση των υποψηφίων σε συνάρτηση με την πραγματική ανάγκη του Παναθηναϊκού είναι μάλλον επιφανειακή..

Θα προσπαθήσω να σας βάλω στο κλίμα άμεσα, χωρίς πολλά λόγια (αυτά στο report μετά την υπογραφή) καθώς σκοπός μου δεν είναι να αναλύσω τους παίκτες τη παρούσα στιγμή αλλά να προβώ σε ένα crash test ή καλύτερα interview για τη δουλειά.. Ποιος μπορεί να βελτιώσει πιο άμεσα τον Παναθηναϊκό αυτή την περίοδο?  Νομίζω είμαι κατανοητός. .

Και οι δύο αθλητές είναι πολύ γνωστοί στην ευρωπαϊκή μπασκετική πιάτσα.


Πάμε λοιπόν στον Ράητ, που φέρεται ως φαβορί για τη θέση. Τον παίκτη είχε προτείνει στις ελληνικές ομάδες το Hoopfellas το καλοκαίρι του 2011 (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/07/made-in-usa2-gerrod-henderson1.html ) πολύ πριν «πατήσει» Ελλάδα και ακουμπήσει σχεδόν το ΜVP με τους gunners του ΑΓΟΡ και την up tempo offense του Κουφού με τα πολλά iso. Ο 28χρονος, ύψους 1.88μ. γκαρντ (με βοσνιακό διαβατήριο) έχει προσόντα που λείπουν από το παιχνίδι των πρασίνων τη δεδομένη στιγμή. Χωρίς πολλές κουβέντες, μπορεί να φέρει «δράση» στο κουρασμένο μπακόρτ του Αργύρη Πεδουλάκη. Το αθλητικό του πακέτο είναι εξαιρετικό. Έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών και  πολύ δυνατά πόδια, συνδυασμός που τον βοηθά να μένει μπροστά από τον παίκτη του και επίσης (σε εξαιρετικό επίπεδο για γκαρντ) να αμύνεται ψηλά. Οι καταστάσεις απομόνωσης (πολύ καλό πρώτο βήμα) και η transition offense είναι το «δικό του γήπεδο» μιας και σε αυτό το περιβάλλον μπορεί να βάλει τα αθλητικά του χαρίσματα στο παρκέ καλύτερα. 


Αμυντικά, ενώ θεωρείται εύκολα πάνω από τον μέσο όρο και γενικότερα καλός/θετικός παίκτης, παίζει ακόμα με το ένστικτό δηλ. θα χρειαστεί δουλειά για να γίνει top-defender στο ανώτερο επίπεδο. Βάζει πολύ καλά τα χέρια του πάνω στη μπάλα, χρειάζεται όμως βελτίωση στην ομαδική άμυνα, περισσότερο στις τοποθετήσεις/θέσεις, γιατί ως help defender σε κατάσταση μιας πάσας είναι αρκετά αποτελεσματικός. Στη Brose Baskets φέτος πλαισίωνε τον ηγέτη και κύριο δημιουργό της ομάδας στο μισό γήπεδο, Άντονι Γκαβέλ, μαζί με τον πρώην off guard και κανονιέρη των Σέλτικς, Τζαμάρ Σμιθ, με τον Γκόλντσμπερι να έρχεται ως 4ος περιφερειακός στο ροτέησιον. H motion offense του Φλέμινγκ με τα πολλά cuts και τη συνεχή κίνηση του προσέφερε ευκαιρίες, όμως οι Βαυαροί είναι ομάδα με μεγάλο πλουραλισμό στο επιθετικό κομμάτι και πολλές επιλογές (post, ball screen offense, transition) με αποτέλεσμα ο Ράιτ να παίζει τον ρόλο εξισορροπιστή και στις δύο πλευρές, σε μια ομάδα με σοβαρό αμυντικό πρόβλημα. 


Η βασική του αδυναμία έγκειται στο κομμάτι του σουτ. Αν οι πράσινοι έπαιζαν flot τον Σάδα με τον Διαμαντίδη να αμύνεται.. κάτω από το καλάθι, η Μπαρτσελόνα  θα αμυνθεί με τον παίκτη του  Ράιτ ..έξω από το παρκέ (εντάξει, σε βοήθειες παντού..). Σημαντική λεπτομέρεια, ειδικά για περιφερειακό παίκτη που κουβαλά τη μπάλα, είναι το ότι πρόκειται για κακό σουτέρ από τη γραμμή των προσωπικών. Απλά φανταστείτε το λίγο.. Πόσα κλειστά ματς έχει μπροστά ο Παναθηναϊκός και αν μπορεί να εμπιστευθεί τον Ράιτ στο παρκέ στο τέλος των παιχνιδιών αυτών. Η επόμενη αδυναμία του Αμερικανού , με σοβαρό αντίκτυπο στην κατάσταση που ενδεχομένως να μπεί (αυτή του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού) είναι ότι δεν αποτελεί ικανό δημιουργό στο μισό γήπεδο. Δεν ήταν ποτέ ο pick & roll γκαρντ που χρειάζονται οι πράσινοι για να αποφορτίσει τον Διαμαντίδη, δεν έχει χαρακτηριστικά για να παράγει στο μισό γήπεδο σε μια επίθεση με δομή αντίστοιχη αυτής των πρασίνων. Μπορεί να βάλει το drive μέσα από απομόνωση ή εφόσον ο Αργύρης Πεδουλάκης προσθέσει για αυτόν «κοψίματα» για να τελειώσει, όμως δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα δούμε κάτι τέτοιο. Και μην ξεχνάτε βέβαια, άλλο Λε Μαν/Λιμόζ, άλλο ΑΓΟΡ, άλλο Μπάμπεργκ και άλλο τοπ-επίπεδο Ευρωλίγκας δηλ. Παναθηναϊκός. Ο Ράιτ δεν έχει παίξει σε αυτά τα ..ύψη μέχρι τώρα.


Πάμε και στον τελείως διαφορετικό, Γιουτζίν Τζέτερ. Τον 31χρονο, ύψους 1.78μ. πόιντ γκαρντ που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη Κίνα (στις 16/2 τελειώνει η regular season τους, οπότε θα γνωρίζουμε εάν θα συνεχίσει στα πλέη-οφς ή όχι). Ο Τζέτερ είναι γκαρντ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Ράιτ. Πρόκειται για έναν fundamental περιφερειακό, με ηγετικό στοιχείο που αναδεικνύεται μέσα από το ομαδικό πνεύμα. Του αρέσει να δουλεύει με τους συμπαίκτες του. Η ταχύτητα του είναι ένα από τα πιο δυνατά του κομμάτια. Δεν έχει τα φοβερά πατήματα ή το vertical leap όμως ο τρόπος που επιταχύνει με τη μπάλα είναι εντυπωσιακός.


 Ο Αμερικανός με Ουκρανικό διαβατήριο έχει επίσης στοιχεία που λείπουν από το παιχνίδι των πρασίνων. Είναι ένας πολύ ικανός pick & roll γκαρντ, με δημιουργία στο μισό γήπεδο. Έχει εξαιρετικό court vision και μπορεί να «φτιάξει» στο transition ή σε σετ παιχνίδι, να ενταχθεί άμεσα και να παράγει στην pick & roll offense του Παναθηναϊκού.  Με εντυπωσίασε το πόσο δούλεψε το κομμάτι του σουτ με το πέρασμα των χρόνων φτάνοντας να αποτελεί μια πολύ αξιόλογη επιλογή από την περιφέρεια. Ιδιαίτερα το pull up jumper του είναι πολύ δυνατό. Έχει σωστούς μηχανισμούς, ανάταση και απελευθέρωση σε συνδυασμό με body control. Είναι clutch. Πολύ σημαντικό. Κομμάτι της ταμπέλας του leader που κουβαλά. Παίκτης που μπορεί να διαβάσει. Λόγω σωματοδομής όταν πάει προς τα μέσα θα τελειώσει με floater ή τοποθετώντας το κορμί του ανάμεσα στη μπάλα και τον αντίπαλο πολύ συχνά. Αμυντικά το καλύτερο κομμάτι του είναι η πίεση στη μπάλα. Δεν είναι τόσο ικανός help defender όσο ο Ράητ αλλά έχει γρήγορα άκρα και ξέρει να προσθέτει πίεση στον χειριστή, όπως και να μένει μπροστά του. Πιθανόν με μεγάλα γκαρντς να έχει θέμα χαμηλά παρότι το upper body του είναι δυνατό, όμως γενικότερα η φετινή ρακέτα των πρασίνων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τέτοιες τακτικές από τον αντίπαλο. 


Ο Τζέτερ βρίσκεται σε συνθήκες χαμηλού ανταγωνισμού στην Κίνα όπου αγωνίζεται από πέρυσι και αυτό είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό στην περίπτωση του.  Διατηρώ επιφυλάξεις αλλά σίγουρα ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Το καλοκαίρι έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά στη Σλοβενία υπό τον Μάικ Φρατέλο, όντας ο ηγέτης της εκπληκτικής Ουκρανίας, συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό δίδυμο στη περιφέρεια με τον Σερτζί Γκλαντίρ της Ναντέρ. Στην Ισπανία –όπου έχει «βαθύ» βιογραφικό- τον εκτιμούν αρκετά ενώ το 2010-11 έπαιξε μια σεζόν (61 ματς) στους Κίνγκς όπου ήταν αρκετά θετικός.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Τα ψώνια στην αγορά αυτή την περίοδο διαφέρουν πολύ από αυτά του καλοκαιριού. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες και ειδικά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού αυτές είναι πολλές. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, παίκτης δεν έχει κλείσει, αν και ακούγεται ότι ο Ράιτ είναι φαβορί. Εγώ θα ψηφίσω, μεταξύ των δύο, Τζέτερ δαγκωτό. Στη παρούσα φάση και με τα τωρινά δεδομένα, δε θέλει πολύ σκέψη. Ναι, εάν έχτιζα μια ομάδα το καλοκαίρι (τον φετινό Παναθηναϊκό δηλ. για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα) θα κοίταζα τον Ράιτ περισσότερο, αντί του Ουκιτς όμως. Πλέον από τη στιγμή που ο Κροάτης είναι στην ομάδα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τρακάρουν.. Δύο από τη φύση τους transition-guards, με μέτριο περιφερειακό σουτ μέσα σε μια επίθεση μισού γηπέδου με τη δομή που έχει ο Παναθηναϊκός είναι ίσως too much. To μεγάλο μείον του Ράητ είναι ότι δεν έχει δημιουργία στο μισό γήπεδο. Έχει quarterback skills (καλός ριμπάουντερ, μπορεί να αμυνθεί) αλλά παρουσία του Ούκιτς νομίζω ότι οι πράσινοι πρέπει να κολλήσουν ένα διαφορετικό κομμάτι στο μπακόρτ τους. Ο Τζέτερ αυτή τη στιγμή

1.) μπορεί να μπεί πιο άμεσα λόγω ικανοτήτων στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και

2.) να ανεβάσει λίγο την παραγωγικότητα της επίθεσης των πρασίνων που αδυνατούν χαρακτηριστικά να παίξουν πάνω από τους 70+ πόντους.

Είναι μια πρακτική επιλογή τύπου Κάρι. Καθαρά πρακτική που μπορεί να βελτιώσει την ομάδα γρήγορα σε κάποιο κομμάτι. Αυτό χρειάζεται τώρα. Ο Ράιτ υπό τον Πεδουλάκη θα μπορούσε σε βάθος χρόνου να αναπτύξει τα quarterback skills του –όπως έκανε ο Ούκιτς- όμως κύριοι, χρόνος δεν υπάρχει πλέον. Αυτό είναι ξεκάθαρο. .

Υ.Γ:  Ο Τζέτερ μπορεί να δώσει λίγο «δηλητήριο» και το αίσθημα του απρόβλεπτου που χρειάζεται η επίθεση των πρασίνων αλλά δε μπορεί να αλλάξει τη δομή της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Αυτή μόνο με έναν post ψηλό μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένη. Αυτή η κίνηση τώρα ίσως ήταν πιο ακόμα πιο σημαντική και από γκαρντ, παρόλο που με το πρόβλημα του Ούκιτς το μπακόρτ «χάνει» σε μεγάλο βαθμό, κυρίως στο κομμάτι της συνοχής (που  έχει κρατήσει τον Παππά απ’έξω από το ροτέησιον, όχι άδικα). Η αγορά δεν σου δίνει τη δυνατότητα επιλογής ποιοτικού ψηλού αυτή τη στιγμή, εκτός και διαθέσεις αρκετό χρήμα για «αγορά» παίκτη. Βλέπετε ότι η Μακάμπι πήρε τον Ζίζιτς (που με το εξαιρετικό ποστ παιχνίδι ακόμα και στα 34 του θα ήταν χρήσιμος στον Παναθηναϊκό), ο οποίος πέρα των ικανοτήτων του δε παύει να είναι σε μια ηλικία που προκαλεί ερωτηματικά, πάντα σε συνάρτηση με αυτό που ζητούσε ο Μπλατ.. (α ρε Ραζνάτοβιτς..)

Μπείτε στη παρέα μας στο Facebook..

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

225 σχόλια:

  1. Για Ράιτ γράφουν ότι έρχεται σήμερα Ελλάδα.
    ps: πόσο δίκιο είχες για τη λάθος στελέχωση της ομάδας σε κοντούς και ψηλούς, το καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα προσέθετα ως αναγκαίο χαρακτηριστικό και την (ψυχολογική κυρίως) ικανότητα του κάθε παίκτη να ανταποκριθεί σε αυτό το επίπεδο (έντασης, ρυθμού, πίεσης, άγχους, ποιότητας κλπ) όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί και οι δύο παίζουν στο backyard της Ευρωλίγκας (κατά το κοινώς λεγόμενο). Από όσα λες (γιατί δεν τους έχω δει) καταλαβαίνω ότι το leader mentality του Jeter πιθανότατα να "δείχνει" αυτόν ως πιο έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Χώρια το στυλ του που φαίνεται να κουμπώνει στο στυλ του RG (κυρίως) και ακολούθως και στο στυλ του ΠΑΟ.

    Γιατί όμως η όλη περίπτωση μου θυμίζει έντονα Logan (κοινώς από του χρόνου και βλέπουμε....) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζέτερ έχει διαφορετικό μπαγκράουντ και μπορεί να ανταποκριθεί πιο άμεσα. Να "δώσει" στη ταβανιασμένη επίθεση του ΠΑΟ, να ανασάνει ο Διαμαντίδης στον πάγκο χωρίς το χρονόμετρο στο χέρι.. Λόγκαν?

      Διαγραφή
    2. Ως σωματότυπο, θέση και προσδοκίες. Παρκαρισμένος για πολύ καιρό, δεν μπορούσε να κολλήσει με το mentality του Ζοτς...άργησε να βρει "τριβή" κοινώς....να μου πεις, τόσοι και τόσοι αμερικανοί δεν μπόρεσαν να το κάνουν αυτό...

      Διαγραφή
  3. απλα και ωραια αν ο προεδρος ειχε βλεψεις για ευρωπη θα τα σκαγε να παρει χακετ..τωρα οτι και να λεμε..ας κανουμε προσευχες να βγει λαχειο..αλλα δυσκολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν διατεθειμένη η ΚΑΕ για τέτοιο οικονομικό άνοιγμα..

      Διαγραφή
    2. γι αυτο και εχουμε ταβανι σαν ομαδα..παμε σε μεσοβεζικες λυσεις και οπου βγαλει..

      Διαγραφή
  4. Κανέναν από τους δύο για όλους τους λόγους που εξήγησες. Ο Jeter είναι αντι-Curry και είναι scorer από τη φύση του και ο Wright αντι-Ukic. Πιο σοβαρή περίπτωση για τον ΠΑΟ θα ήταν να πάνε προς μία λύση τύπου Collins του ΟΣΦΠ. Στον Πειραιά ο Αμερικανός είναι μάλλον αχρείαστος.. Jim, υπάρχει έστω και ένα ενδεχόμενο να κοιτάξει ο Παναθηναϊκός προς Lampe μεριά (απλά το προτείνω, δεν έχω ακούσει κάτι);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sir Desticado, απ' ότι θυμάμαι, έχει υπογράψει πανάκριβο συμβόλαιο με Μπάρτσα.

      Διαγραφή
    2. Και δεν μπορεί να πάιξει και Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
    3. Desti δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Τζέτερ έχει δημιουργία στο μισό γήπεδο και playmaking abilities, είναι πόιντ γκαρντ σε αντίθεση με τον Κάρι. Όχι, δε βλέπω να κινείται ο Παναθηναϊκός για τον Λαμπέ. Δε μπορεί να τον χρησιμοποιήσει Ευρωλίγκα κατ'αρχάς.

      Διαγραφή
  5. Μια χαρα για τον Παναθηναϊκο θα ηταν ο DJ Cooper.To ερωτημα ειναι ποσα θα ζητουσε ο ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κούπερ είναι κορυφαίος pick & roll PG. Έχει άλλα μείον βέβαια. Δε θα έδινες περισσότερα από αυτά που πρόκειται να δώσεις για τον Ράητ σε καμία περίπτωση.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνουμε. Ειναι παντως απο τους (πολυ) λιγους σε αυτα τα λεφτα που θα μπορουσαν να εκτελουν με αξιοπιστια το pnr απουσια του ΔΔ. Αν δεν ειχε και τις αδυναμιες στις οποιες αναφερεσαι θα ηταν απλησιαστος.

      Διαγραφή
  6. Jimάρα, ήρθες την κατάλληλη στιγμή. Και μας αποφορτίζεις από την χθεσινή απογοήτευση και μας δίνεις τα φώτα σου για τους υποψηφίους. Πολύ σωστή η παρατήρηση και για τον αναγκαίο ψηλό για post up παιχνίδι.
    Κατά τα φαινόμενα, πάμε για Ράιτ. Ο Πεδουλάκης δεν πολυγουστάρει τους μικρόσωμους γκαρντ και ο Τζέτερ παραείναι κοντός. Νομίζω ότι επιλέγει τον γκαρντ της Μπάμπεργκ γιατί έχει αντιληφθεί ότι ο Ούκιτς δεν μπορεί. Οπότε, ψάχνει κάποιον να κάνει την δουλειά του Κροάτη. Αν μπορέσει ο Αμερικανός και του δώσει κάτι και στην δημιουργία αυτό θα είναι extra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα 77. Απλά φοβάμαι το τρακάρισμα.. Ο Τζέτερ θα έβαζε κάτι συν στο παιχνίδι σου, δεν θα "αντικαθιστούσε"..

      Διαγραφή
    2. Jim, έστω ότι πάρουν τον Τζέτερ.
      Θεωρείς ότι η ομάδα με αυτήν την προσθήκη μπορεί να βελτιωθεί τόσο ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στο F4;

      Διαγραφή
    3. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να βελτιώσει την εικόνα της στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό για το Φ4 είναι σχετικό.. Διεκδικητής είσαι από τη στιγμή που μπαίνεις στα πλέη-οφς. Αλλά ειλικρινά, θα προτιμούσα ποστ-ψηλό.. Το έγραψα άλλωστε. Μόνο μια τέτοια προσθήκη μπορεί να σε σηκώσει αρκετά τώρα.

      Διαγραφή
    4. Νομίζω ότι η χθεσινή εικόνα του Ούκιτς έπεισε τον Άρτζι ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Προφανώς και χρειάζεται ψηλός με post, αλλά άντε βρες τον τέτοια εποχή.
      Επειδή, λοιπόν, ο γκαρντ βρίσκεται ευκολότερα δίνεται προτεραιότητα σ' αυτόν.
      Υπάρχει πιθανότητα να δούμε (αν τελικά έρθει ο Ράιτ) περισσότερο επίθεση στο transition; Με δεδομένο ότι ο Αμερικανός είναι αποδοτικός σ' αυτό.

      Διαγραφή
    5. Ο ερχομος του Ράιτ σημαινει αυτοματα και το παρκαρισμα του Ουκιτς στα πιτς οποτε το τρακαρισμα μαλλον αναβαλλεται μεχρι τα ελληινκα πλαιη οφ.

      Διαγραφή
    6. 77, σου απαντάω εδώ, στην ερώτησή σου από το προηγούμενο Post.

      Με ενοχλεί αφάνταστα το δίχτυ, αλλά είναι αναγκαίο κακό, είμαστε πολύ πίσω σε τέτοια θέματα και δεν καταλαβαίνομε ότι η έδρα μπορεί να είναι πολύ καυτή χωρίς την παραμικρή ρίψη αντικειμένων.

      Δεν συμφωνώ ότι είμαστε σε παρακμή, αν κατάλαβα καλά. Εμένα η διαχείριση αυτής της κατάστασης είναι το μοναδικό πράγμα που με τσαντίζει, γιατί δεν βλέπω μία συνέχεια. Δεν γίνεται δηλαδή, όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, στους απέναντι να παίζει ακόμη και ο Καββαδάς και εδώ σε εμάς όλοι να σκουπίζουν τον πάγκο. Δεν συμφωνώ με την τακτική, προστατεύω τα παιδιά και τα έχω στον πάγκο. Ένας παίχτης μέσα από τα παιχνίδια κερδίζει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του.

      Τα F4 και οι τίτλοι έρχονται όταν υπάρχει μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και είναι δεύτερα, για μένα. Όταν υπάρχει αρμονία τότε έρχονται και αυτά. Πέρσι στήριζα 150% και φέτος στηρίζω και θα συνεχίσω (έμπρακτα..), απλώς γράφω ότι δεν μου αρέσει να βλέπω τέτοια μεταχείριση σε παίχτες που έχουν κάτι να σου δώσουν, ειδάλλως αν δεν έχουν τότε θα έπρεπε να αποδεσμευθούν, αυτό θα το κρίνουν άλλοι.

      Η μοναδική απαίτηση που έχω λοιπόν, είναι να παίξεις με τα όπλα που έχεις και να μην βάζεις μόνος σου εμπόδια. Όπως έχεις πει και εσύ το μεγάλο ρόστερ είναι ευλογία....κάτι που συμφωνώ 200%, το είδαμε άλλωστε με την ολική καθίζηση στο 2ο ημίχρονο. Το Τop 16 είναι brutal.

      Διαγραφή
  7. Τζιμ συγχαρητήρια για το άρθρο.
    Συμφωνώ με όσα λες ειδικά στο υστερόγραφο. Δεν ξέρω όμως, εάν αυτή τη στιγμή ο Πεδουλάκης θέλει έναν clutch player ή έναν παίκτη που να μπει στη θέση του Ούκιτς όσον αφορά τον αγωνιστικό πλάνο, ήτοι καλή άμυνα και ικανότητα στο 1-1 μιας και μην ξεχνάμε πως ο Κροάτης δεν είναι και ο καλύτερος δημιουργός.
    Το μόνο που με προβληματίζει για τον Ράιτ είναι, ότι είσαι κατηγορηματικός πως δεν μπορεί να βοηθήσει στο σετ παιχνίδι. Σε συνεντεύξεις προπονητών που κυκλοφορούν από το πρωί διάβασα, ότι ο παίκτης έχει εξελιχθεί σε ένα βαθμό σε αυτό το κομμάτι.
    Μεγάλο μειονέκτημα ασφαλώς ότι ο παίκτης δεν σουτάρει τρίποντα όπως επίσης ότι δεν έχει παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο.
    Ίσως να έχεις δίκιο ότι ο Τζέτερ είναι καλύτερη επιλογή.
    Μπορώ να τον φανταστώ να παίζει με μπακορτ Μπράμο και Μασιούλις ώστε να δώσουν αυτοί την ασφάλεια στην άμυνα ενώ ο Τζέτερ θα αποτελεί πηγή δημιουργίας στην επίθεση.
    Θεωρώ δύσκολο όμως ο Πεδουλάκης να διαλέξει έναν τέτοιο παίκτη που δεν εξυπηρετεί άμεσα τον δόγμα "Εν αρχή ην η άμυνα".

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ. Μα ο Κάρυ πέρυσι αποκτήθηκε με άλλες προτεραιότητες και όχι το αμυντικό κομμάτι.. Κατά τα άλλα σωστά τα λες. Για τον Ράητ γράφω ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίθεση μισού γηπέδου του Παναθηναϊκού. Άλλο πως παίζει στο μισό γήπεδο ο Φλέμινγκ και ο άλλο ο Πεδουλάκης. Αυτό δε ξέρω κατά πόσο το έλαβαν υπόψη τους αυτοί που διάβασες. Η Μπάμπεργκ παίζει με πολύ κίνηση στο μισό γήπεδο, με κοψίματα κάθετα ή οριζόντια από την base line που σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για έναν τέτοιο παίκτη. Σε μια αυστηρά pick & roll οffense ειλικρινά δε ξέρω πόσο θα μπορέσει να "πατήσει"..

      Διαγραφή
    2. Καταλαβαίνω τι εννοείς. Απλά εμμένω, ότι ο αυτή τη στιγμή ο Πεδουλάκης δεν θέλει κάτι διαφορετικό όπως πέρυσι πού είχε ήδη τον καλό Ούκιτς στα πλάνα του και ήθελε ένα παίκτη που να μπει στο ροτέισον για 10-15 λεπτα και να δώσει πόντους.
      Για μένα Δημήτρη πάντως, φταίει για την επιλογή του να ταλαιπωρεί τον Κροάτη ως τώρα. Έπρεπε από την αρχή να τον αφήσει εκτός ομάδας 2-3 μήνες μέχρι να γίνει καλά και να τον έχει έτοιμο στο τοπ-16. Τώρα είμαι περίεργος να δω τι σκέφτεται αγωνιστικά με την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη με τα ίδια χαρακτηριστικά.
      Γνώμη επίσης είναι ότι δεν εκμεταλλεύεται τον Μπατίστ όσο μπορεί για να πάρει σκορ στο ποστ. Εντάξει είναι 36 αλλά μπορεί άνετα να μπει μέσα για δέκα λεπτά και να δώσει μάχες αλλά και πόντους στο ζωγραφιστό.

      Υ.Γ. Τι πιστεύεις ότι σκέφτεται να κάνει με τους Παππά και Γιάνκοβιτς στο απώτερο μέλλον; Μου φαίνεται απίθανο να γίνει ο Παππάς παίκτης τύπου Ούκιτς και ο Γιάνκοβιτς να κατέβει στο 1-2.

      Υ.Γ. 2; Κάτι που θα ήθελα το καλοκαίρι να δω...
      Μπογκντάνοβιτς και Λοβέρν στη θέση των Μπατίστ και Κάρι.
      Θα ανέβαζε απίστευτα το ρόστερ του ΠΑΟ αυτή η αλλαγή.

      Διαγραφή
  8. τι παικτη να βρουν τετοια εποχη.
    παντως ετσι οπως ειναι ο Παο, θελει αυτη τη στιγμη τον Τζετερ αν και στο τελος μπορει να παρει τον Ραιτ.
    το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει προς το παρον να μειωσουν τα λεπτα του Ουκιτς.
    Τζιμ συμφωνεις οτι ηταν λαθος η φυγη Σχορτσιανιτη εστω για αυτα τα 10-12 λεπτα που μπορουσε να παιξει;

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ή μάλλον ήταν λάθος που δεν αντικαταστάθηκε το ποστ παιχνίδι του Σοφοκλή.

      Διαγραφή
  9. Τζίμ όλα ωραία αυτά που έγραψες αλλά περίμενα να κάνεις και κάποια άλλη πρόταση από παίχτες που να μπορούν να παίξουν άμεσα (εκτός και αν όντως έχει κλείσει ο Ράιτ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω γράψει Γκρεγκ, δεν υπάρχει λόγος να το ξανακάνω από τη στιγμή που "παίζουν" αυτοί..

      Διαγραφή
  10. καλησπερα σε ολους! περασε μεγαλο διαστημα απο τοτε που εγραψα τελευταια φορα..συμπτωματικα η οχι παλι εκεινη τη περιοδο ο κοουτς αρτζι ηταν στα σχοινια..θα επαναλαβω λογια που εχουν πει πολυ πιο "ειδικοι" απο μενα για να καταλαβουμε ολοι ποσο απλο ειναι το προβλημα του παο κ ποσο δυσκολο ειναι να το καλυψει στα δυσκολα ματς που ερχονται..ΛΑΘΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ..την ιδια κακη εκτιμηση του ροστερ την εκαναν στο παο κ περυσι -την ιδια,ισως και χειροτερη,την εκαναν κ φετος..προσωπικα θεωρω τοσο κακες τις επιλογες του προπονητικου σταφ σε σημειο που νομιζω οτι δεν εγιναν ολες οι κινησεις οπως αυτοι πραγματικα ηθελαν..1) συμπεριλαμβανομενου κ της τελευταιας χρονιας ζοτς,δεν εγινε καμμια κινηση αποκτησης παικτη-ων που θα αποφορτισουν το διαμαντιδη κ ταυτοχρονα ν αρχιζει να προετοιμαζεται η διαδοχη του..η πλαισιωση του τα τελευταια 3 χρονια απο παικτες που δε μπορουν να τον "καλυψουν" τον εφεραν στο σημερα οπου χρειαζεται να βαραει 30αρια..κανεις αλλος παικτης στην ηλικια του δε το κανει στην ευρωπη κ ευτυχως που 9/10 φορες ειναι υγιης..2)στους ψηλους λασμε-γκιστ κ απο κει κ περα χαος..για την εικονα μπατιστ πραγματικα λυπαμαι,ο μαυροκεφαλιδης σε οποιαδηποτε ομαδα κορυφης δε θα ειχε πολυ χρονο..(κατι αντιστοιχο στη μπαρτσα με λορμπεκ το προεβλεψαν) παλαιας κοπης παικτης που μπορει να κανει πολυ συγκεκριμενα πραγματα στο μπασκετ του σημερα,ο φωτσης αρχιζει να ξεθωριαζει στο χρονο(τα ποδια στην αμυνα δεν ειναι τα ιδια-πολλες φορες δε μπορει ν ακολουθησει) αν κ απ αυτον περιμενω τα κρισιμα οπου πραγματικα μιλαμε για κρυο αιμα..για τον κινεζο κ τον σκορδιλη μεχρι εσχατως η εκφραση συμπληρωματικοι μπορει να ναι κ τιμητικη..
    το κραξιμο στον ουκιτς,ειδικα αυτη τη στιγμη που παιζει με ενεσεις,ειναι αδικο.χρονια τωρα ξερουμε τις δυνατοτητες του,ειναι ευθυνη του κοουτς που δεν αντικατασταθηκε..τωρα και με το προβλημα που αντιμετωπιζει δε γινεται να ζηταμε πολλα..οσο κ να το παλευει ο αρτζι μες στο παιχνιδι(που ειναι πραγματικα καλος σ αυτο) οι επιλογες του καλοκαιριου στοιχιζουν..κ κανει τα ιδια λαθη στις επιλογες δευτερη σερι χρονια.

    Υ.Γ για τους 2 παικτες δεν εχω τοσο καλη εικονα..η αγορα περιορισμενη-τα λεφτα το ιδιο,οποιος κ να επιλεχθει θα πρεπει να δωσει κατι απο αυτα που λειπουν απ την ομαδα..σ ενα σεναριο φαντασιας,υπαρχει πιο ταμαμ παικτης απο τον χικμαν τζιμ???

    JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζόκερ. Ο Χίκμαν όντως θα ήταν πολύ δυνατή επιλογή για τον Παναθηναϊκό (σε μια άλλη ζωή βέβαια). Έχει όλο το πακέτο.

      Διαγραφή
    2. se mia ali zoi mboro na skefto kamia 10 se ena alo paralilo sumban kamia 100 ke an ixame ke streblosi tou xronou kamia 1000

      Διαγραφή
    3. με τις δικες σου προυποθεσεις μπορω να βρω κ γω πολλους φιλε μου..αν δε κανω λαθος περυσι τον ανανεωσαν οι ισραηλινοι γι αυτο το αναφερα..τωρα φυσικα ειναι ουτοπικη μια τετοια μεταγγραφη για πολλους λογους..για να παρεις ομως τετοιο παικτη που θα βοηθησει τα μεγιστα την ομαδα θελει λεφτα..αναγκαστικα καποια στιγμη θα πρεπει να δοθουν αφου δεν εχει γινει προεργασια τοσα χρονια..ειτε αυτος λεγεται χικμαν ειτε αλλιως η αγορα αντι-διαμαντιδη θα κοστισει παραπανω JOKER

      Διαγραφή
  11. Τζιμ στο μυαλο σου ο Παναθηναικος πρεπει, αν παρει τελικα γκαρντ, να ριξει κατα πολυ τον χρονο του Κροατη μεχρι αυτος να συνελθει απο το προβλημα του, σωστα; Αλλιως το θεμα πιστευω οτι θα μπερδευτει και θα εχουμε μια επαναληψη με την προσθηκη Παππα στο ροτεισιον. Κι εγω προτιμω εξ αρχης Τζιτερ επειδη εχουμε και μια αγαπη με τους Κινγκς (χαχα)...Περα απο την πλακα εδειξε στη Σλοβενια το καλοκαιρι οτι εχει εξελιχθει και αποτελει πολυ καλο γκαρντ που κανει δουλειες και οπως ειπες θα δωσει στο σκορ σημαντικη βοηθεια...Ο Ραιτ ναι μεν πιο καλος αμυντικος αλλα πιστευω πως στην αμυνα εχουμε τα εφοδια να αντεπεξελθουμε και ως η κορυφαια αμυντικη ομαδα στην διοργανωση. Τωρα αυτο που εγινε χτες με 15-26, αντε 27 αν βαλουμε και το τελευταιο σκοτωμενο στην εξισωση, τριποντα και πολλα εξ αυτων περα απο τα 7 μετρα δεν νομιζω να ξαναγινει...Εκτος και αν η Μαλαγα παει τρενο για Μιλανο.
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Στάθη. Ο χρόνος συμμετοχής θα ξαναμοιραστεί με την έλευση καινούργιου περιφερειακού. Το σκεπτικό μου είναι ότι εφόσον κρατάς τον Ούκιτς και ότι αυτός και ο ρόλος του αντιπροσωπεύουν, πηγαίνεις να προσθέσεις κάτι που σου λείπει (δημιουργία στο μισό γήπεδο). Νιώθω ότι ακυρώνει τον Ούκιτς κατά κάποιο τρόπο με τον Ράητ. Θα δούμε..

      Διαγραφή
    2. Και κατι ακομα τρελε Τζιμ. Ξεχασα να σε συγχαρω ετι μια φορα για το ντοπα-αρθρο σου. Πριν λιγο καιρο ειχες γραψει σε σχολιο νομιζω και οχι μεσα σε αρθρο οτι η πρασινη αμυνα εχει πιτ μπουλς σε καθε γραμμη εκτος απο το μπακ κορτ και ποσο καλυτερη (ακομα καλυτερη) θα ηταν η αμυνα μας με ενα defensive stopper στα γκαρντ. Θεωρεις οτι ο Ραιτ μπορει να γινει ενας τετοιος αυτη τη στιγμη και οχι απο του χρονου;
      Σταθης

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Στάθη. Ναι, με δουλειά σε βάθος χρόνου, γιατί όχι.. Τώρα όμως δεν υπάρχει χρόνος για "πανεπιστήμιο"..

      Διαγραφή
  12. Εναν παίκτη, πάντως, από το πάνω ράφι αναγκαστικά θα πρέπει να τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, αργά ή γρήγορα ( μάλλον το δεύτερο). Καλά τα μπαλώματα τύπου Ράιτ, Τζέτερ ( αν και είναι απορίας άξιον το οτι έπρεπε να φτάσουμε στα μέσα Φλεβάρη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για να γίνει το προφανές), αλλά με τον Διαμαντίδη στη δύση του, η ομάδα έχει ανάγκη από μια τονωτική ένεση ικανοτήτων/ προσωπικότητας, κακά τα ψέματα... Και για να προλάβω τα κλισέ τύπου " το μπάτζετ είναι δεδομένο", " δεν κάνουμε κουμάντο στην τσέπη του ΔΓ" κτλ κτλ, από τη στιγμή που η διοίκηση διαδίδει ότι θα μπει και στην ΠΑΕ, σαν απλός φίλαθλος/ οπαδός της ομάδας θεωρώ πως θα ήταν παράλογο έτσι και το ασημικό της οικογένειας, ονόματι "μπασκετικός Παναθηναϊκός", έμενε αγυάλιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το βρήκα. Κάθε φορά που ποστάρω βίντεο από το Grantland ο Τζιμ αμέσως ανεβάζει άρθρο. Ετοιμάσου για 5 άρθρα τη βδομάδα Τζιμ!

    Ο Παναθηναϊκός είναι τελικά τόσο άσχημα δομημένος που δεν μπορεί, ό,τι και να πάρει αυτή τη στιγμή. Έχω χάσει κάθε ενδιαφέρον για το how-to-fix.

    Τζιμ, βλέπω τη Μακάμπι στο Φ4 και πάλι, και σχετικά χαλαρά; Τι λες;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα.. Γειά σου Όντι.. Χαλαρά δε βλέπω καμία.. Η Μακάμπι έχει τύχη, πολύ πιθανόν να βρεθεί με αντίπαλο ελληνική στους 8. Πάντως πέρα από τη πλάκα, φάιναλ-4 χωρίς Μακάμπι, δεν είναι πραγματικό φάιναλ-4..

      Διαγραφή
    2. re ody deuteri fora pou grafis san na exo grapsi ego anebazis stin ali anartisi to video tou theou ,ke edo les kati pou distixos simfono gerase pedia o diamantidis petakse to pouli opion ke na paroume distixos etimastite gia poli xiroteres meres idios stin europi

      Διαγραφή
  14. Μαλιστα ...Αφου ο Παναθηναικος θα παρει τον Wright νομιζω πως πρεπει να αλλαξει και η διαχειρηση του ροστερ πλεον...Κατα την αποψη μου, καλο θα ηταν ο Ουκιτς να κατσει στον παγκο...Το παιδι εκτος απο το προβλημα τραυματισμου βλεπουμε οτι και η ψυχολογια του ειναι παρα πολυ πεσμενη (γενικα για μενα οι περισσοτεροι κροατες ειναι ευθραστοι ψυχολογικα. για αυτο μακρια...)...Ο coach πρεπει να δωσει πλεον ενεργο ρολο στο Παππα .κυριως επιθετικα. Πιστευω ο Παππας μπορει να δωσει λιγο το απροβλεπτο στην επιθεση του Παναθηναικου (μπουκα,σταματημα και σουτ απο μεση αποσταση)... Σ ολα τα ματς που χει παιξει δειχνει διαθεση να παιξει ,κυριως, προσωπικη αμυνα..Θα ηθελα να δω πολυ αυτη την πενταδα Wright-Παππας-Maciulis-Gist-Μαυροκεφαλιδης στο γηπεδο...και ποτε μαζι Διαμαντιδης-Παππας .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παππας δεν μας κανει γιατι μπορει ακουσον ακουσον να παρει και ατομικες προσπαθειες και να παιξει 1vs1 και ο RG θελει παικτες που παιζουν ΜΟΝΟ αμυνα και τον 3Δ να κανει ολα τ αλλα
      Επιπλεον ο Παππας ειναι μικρος ακομα (24-25 σε κανα δυο χρονια να παρει μπειριες το παιδι)και συμφωνα με τον 2ο καλυτερο προπονητη της ευρωπης δεν μπορει να σταθει ακομα σε τετοιο επιπεδο οπως πχ ο ουκιτς ο καλυτερος φθηνοτερος αμυντικος(παιρνει ΜΟΝΟ 800Κ για να παιζει αυτη τη σεμιναριακη αμυνα που απολαμβανουμε σε καθε παιχνιδι)
      Δυστυχως το γραφα και μετα το ματς με τον ερυθρο η νοοτροπια του ΠΑΟ θα αλλαξει μονο με μια αλλαγη προπονητη(αυτη ειναι η γνωμη μου και θα αλλαξει παρα πολυ δυσκολα)και αυτη η νοοτροπια ειναι οτι ο ΠΑΟ ειναι αουτσαιντερ με οποιον και να παιξει(απο κατω ραχουλα μεχρι ΜΑΙΑΜΙ ΧΗΤ)κατι το οποιο μονο κολακευτικο δεν ειναι

      Διαγραφή
    2. Ράιτ = νεροβραστος Αμερικανός που οι μανατζερ του διαφημιζουν οτι εχει βελτιωθει πολυ αλλά που δεν εχει δειξει τιποτε απολυτως στην Ευρωλιγκα εφετος. Και ποιος δεν θα διαφημιζε την πραματεια του για μερικες χιλιαδες ευρω?

      Τζετερ = παικτης ομαδας αλλα και με καλη επιθετικη ικανοτητα που ομως θελει προπονητη που να τον αφηνει ελευθερο για να δειξει κατι καλο - κατι που ο Πεδουλακης ΔΕΝ ειναι.

      Αρα... οποιαδηποτε επιλογη θα ειναι μια φθηνη μεταγραφη για λογους καθαρα εντυπωσιασμου ωστε να κλεισει στοματα και να κρατησει τον κοσμο στο ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή
  15. Πραγματικα ο κοουτς με εχει τρελανει.. εχουμε και λεμε..
    ραιτ παιζει καλες αμυνες αλλα στο αλλο μισο του γηπεδου μπορει να παριε μονο προσωπικες.. δεν μπορει να οργανωσει δεν μπορει να σκοραρει απο τριποντο.. κατι σε ουκιτς δλδ με καλητερα ποδια και πιο δυνατο...
    Τζετερ.. ο παιχτης που ποτε μα ποτε δεν θα παιξει μπασκετ με τον πεδουλακη κοουτς και τα μυαλα που εχει ο κοουτς για αυτη την χρονικη στιγμη.. δεν μπορει να βρεθει στο παρκε με διαμαντιδη και θελει διπλα του ουκιτς οπως και να εχει.. σχηματα με καρι-παππα και τζετερ ειναι απογορευτικα... μπορει ομως να σπασει το προβλεψιμο παιχνιδι μας , μπορει να δημιουργησει και μπορει να απειλησει..
    Α ναι ο ραιτ θα βοηθησει τους αντιπαλους μας που ηδη μας εχουν παρει μυρωδια βλεπω μπαρτσα και φενερ, να κλειστουν ακομη περισσοτερο στην ρακετα.. οποτε ζησε μαι μου....
    Κανενας απο τους 2 δεν μπορει αυτη την στιγμη να βοηθησει , μονο ΑΝ ερχοντουσαν ΚΑΙ οι 2!!!! Και πως μπορουμε να λεμε ή τον εναν ή τον αλλο οταν μιλλαμε για 2 διαφορετικους παιχτες...
    Εγω μαλλον για ραιτ το βλεπω για να παιζει την αμυνα που ο ουκιτς δεν μπορει αυτη την στιγμη... ουσιαστικα θα αποτελεσει την πανοπλια του αρχηγου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @jim
    θα συμφωνησω με τη σημειωση σου στο θεμα του ψηλου για τον παο.
    ομως τον μαυροκεφαλιδη για αυτο δεν τον πηρε?
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ragland ή DJ Cooper. Οργανωτές που μοιράζουν και ασίστ. Ο Τζέτερ είναι για μικρομεσαία ομάδα και ο Ράιτ καλός αλλά δυάρι και μάλιστα χωρίς σουτ έξω απο τα 6,75

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. οσον αφορα τα χθεσινα παιχνιδια θα ηθελα να κανω καποιες παρατηρησεις.
    νομιζω οτι πολυ περισσοτερο φετος σε σχεση με το τοπ 16,παιζει τεραστιο η σειρα των παιχνιδιων.
    και στον κακο μηνα του ολυμπιακου και στον κακο μηνα του παναθηναικου,ειναι κοινο χαρακτηριστικο οτι ειχε μπακ του μπακ παιχνιδια δυσκολα και μαζεμενα.
    τωρα λοιπον θα κληθει ο ολυμπιακος να παιξει 4 παιχνιδια που ειναι πραγματικα θανατου.παο εκτος,φενερ εκτος,μιλανο μεσα,μπαρτσα εκτος.
    οπως καταλαβαινουμε αν κανει μια νικη στα 4 αυτα παιχνιδια που ειναι και το πιο λογικο,θα μιλαμε για νεα κριση του ολυμπιακου.
    ενω αν ο παο κανει μια δυο νικες μαζεμενες θα μιλαμε οτι το ξεπερασε.
    γενικοτερα ισως ολοι μας πολλες και εγω μεσα,να αδικουμε καποιες φορες τις ομαδες μας,καθως τους θελουμε ατρωτους.ομως και οι αλλοι μπασκετ παιζουν παιδια και δεν ειναι και της πλακας.ειναι καλες ομαδες,ασχετα με τις υπερβολες πολλες φορες στη κριτικη.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @jim
    Δημητρη...ο τζαμπερ(που νομιζω ειναι καλυτερη λυση απο αυτους τους 2) και ο λορενς ρομπερτς(που τον εκτιμω και νομιζω θα βοηθουσε στους ψηλους του οσφπ) που βοσκουν φετος?
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζάμπερ φιλαράκι θα ήταν εξαιρετική λύση.Σούπερ αμυντικός ειδικά πάνω στην μπάλα και με ικανοποιητική απόδοση στις επιθετικές του επιλογές. Πραγματικά ότι πρέπει....αλλά...τα περσινά του έδειξαν ότι δεν πρόκειται ο παίκτης να παίξει σοβαρό μπάσκετ στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
  20. Ράιτ=μέρα, (σημερινός) Ούκιτς νύχτα! Τόσο σχέση έχουν... Επίσης όση σχέση έχει ο Σχορτσιανίτης με τη θέση του power forward, τόση σχέση έχει ο Ζακ με αυτή του sg. Άσος είναι και καλός. Απλά είναι τόσο αθλητικός που μπορεί να ποστάρει και τον ...Πρίντεζη! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπασκετικε,καντο ασχετικος.Μαθε ρε ποσο μ.ο εχει στα στατιστικα του ο ΠΑΟ και μην πουλας πνευμα.http://www.euroleague.net/main/results/showgame?clubcode=PAN&gamecode=164&seasoncode=E2013#!preview

      Διαγραφή
    2. Καιρό είχα να διαβάσω τέτοια κοτσάνα. Τα ποσοστά των σουτ, φίλε μου, δεν λένε τίποτα από μόνα τους. Πρέπει να λάβεις υπόψιν και τις κατοχές. Δηλ. αν μία ομάδα σουτάρει με 70% και κάνει 30 προσπάθειες, θα χάσει από μια ομάδα που σουτάρει με 35% αλλά κάνει 100 προσπάθειες. Μάθε να διαβάζεις στατιστικά. Έλεος...

      Διαγραφή
  23. Ά,ρε καημένε Παππά τράβα πουθενά αλλού να βρεις την υγειά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πριν καν ξεκινήσει το τοπ 16 είχα γράψει ότι άμα είναι να κάνεις κίνηση πρέπει να την κάνεις σωστά, δηλαδή να πάρεις και pg και ψηλό! Βλέποντας όμως ότι γενικότερα δεν υπάρχει διάθεση έλεγα κι εγώ, ότι έστω να πάρεις 5, να έχεις ρε παιδί μου έναν να σου δώσει μία ποικιλία, να πάρεις κανένα φάουλ, να αλλάξει λίγο το παιχνίδι σου από αυτό το 100% προβλέψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Jim,
    Εξαιρετικό το άρθρο σου όπως πάντα, για τον Wright όμως νομίζω ξεχνάς δυο-τρία πράγματα, να φλοτάρεις άνα παίκτη με το drive του wright δεν είναι τόσο έυκολο ο Σάδα δεν έχει σουτ αλλά δεν έχει και το drive του wright, και ο καλάθης έχει (είχε) μέτριο σουτ μόνο όμως μια - δυο φορές τον έχω δει να τον φλοτάρουν με αντίπαλο κυρίως τον ολυμπιακό , για φλοτ νομίζω χρειάζεται κακό/μέτριο σουτ σουτ αλλά και κακή επιθετική δυνατότητα γενικά, αλλιως σαν παίκτης θα ήταν πολύ απλό να τον αμυνθείς και αυτο γενικά δεν προκύπτει. Το άλλο είναι οτι με την μέτρια παρουσία του Ukic ο Πάο δεν έχει παίκτη που να τρυπάει την άμυνα και αυτό είναι (κατα την γνώμη μου πάντα) κάτι που φέτος του λείπει τρομερά, τέλος ο Πεδουλάκης έκανε θαύματα με τον Gist σε 2 μήνες μέσα ήταν άλλος παίκτης εγώ νομίζω οτι η ενέργεια που θα δώσει ο Wright θα βοηθήσει πολύ πιο πολύ απ ότι ας πούμε ένας καλός σουτέρ με όχι τοσο γρήγορα πόδια.
    Χαιρετισμούς και ευχαριστούμε γι την απόλαυση
    "Ατσα Νίκολιτς¨"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα,ωραίο άρθρο Jim και επίκαιρο.Από τα λίγα videos που είδα,θα συμφωνήσω απόλυτα για τον Ράιτ.Για τον Τζέτερ δεν έχω άποψη.
    Διάβασα ότι έφυγε ο Bykov από τη Λοκομοτίβ.Έχει δικαίωμα ο Παναθηναϊκός να τον πάρει,μπορεί να ταιριάξει αγωνιστικά και στο οικονομικό κομμάτι της ομάδας?
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα, ο Μπικοφ, βεβαια. Επισης αφου κοιτας προς Κινα, για κοιτα μηπως ερχεται κι ο Μπομπυ Μπραουν.

      Αν πραγματικα σ' ενδιαφερει η Ευρωλιγκα, τετοιυς παιχτες πρεπει να κοιτας.

      Διαγραφή
  27. ποσο σιχαμενοι ειναι οσοι το παιζουν Παο και βγαζουν χολη ως πικραμενοι Παναθηναικοι.Αηδια σκετη.Α και εσυ Περη μην τον λυπασαι τον Παππα, ασχολησου με την ομαδα σου και ασε μας εμας εκει που ειμαστε.Βγηκατε ολοι να σταξετε χολη.Mpasketike λαθος τα λες ρε συ 69,2 στα διποντα και 80% στις βολες ειχαμε, οταν ριχνεις τα βελη σου (με μπολικη χολη) καντο σωστα τουλαχιστον.http://www.euroleague.net/main/results/showgame?clubcode=PAN&gamecode=164&seasoncode=E2013#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ πρεπει να εισαι ενας αυθεντικος πικραμενος Παναθηναικος, ετσι δεν ειναι?

      Εχεις την αμεριστη συμπαθεια μου αγαπητε.

      Διαγραφή
    2. Γλυφτε τον παο για να στε αυθεντικοι οπαδοι.
      Η κριτικη δεν χωραει σε αυτην την ομαδα.κανει τζιζ.οι μαλακες χωρανε παντως

      Διαγραφή
  28. Παναθηναικος ειμαι και ασχολουμαι μονο με την ομαδα μου δεν μπαινω στον κοπο να το παιξω θλιμμενος γαυρος και να ριχνω χολη.οταν η ομαδα μου εχει χασει.Αυτο το κομπλεξ δεν ειναι προνομιο των Παναθηναικων.Εξαλλου εχω δεχτει οτι δεν γινεται η ομαδα μου να ειναι παντα πρωτη,νομοτελιακα δεν γινεται.Καταλαβες.η πικρα λοιπον ανηκει σε αλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για την υπόθεση της μετακίνησης του Ζακ Ράιτ από την Μπάμπεργκ στον Παναθηναϊκό μίλησε ο γενικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας Βόλφγκανγκ Χάιντερ.

    Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του σε γερμανική ιστοσελίδα:

    «Υπάρχουν συζητήσεις, αλλά ακόμα δεν είναι οριστικό ή τελικό» τόνισε αρχικά ο Χάιντερ, με δηλώσεις που φιλοξενούνται στη γερμανική ιστοσελίδα sport1.de, και συνέχισε: «Ο προπονητής της Μπάμπεργκ υπολογίζει τον Ράιτ για την αναμέτρηση στην έδρα της προτελευταίας Τούμπινγκεν την Κυριακή (16/2). Υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα στον ίδιο και στον ατζέντη του. Αλλά είναι νωρίς να ανακοινώσουμε οτιδήποτε, επειδή ακόμα δεν είναι οριστικό. Του έχουμε εξηγήσει πως δεν θα βάλουμε εμπόδια στο δρόμο του, αλλά πρώτα πρέπει να επέλθει συμφωνία κι απέχουμε αρκετά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ,

    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ...
    ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΟΥΚΙΤΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΠΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΟΓΙΚΑ: ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ+ΚΑΡΥ & ΟΥΚΙΤΣ+ΡΑΙΤ? Ή ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΡΑΙΤ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ?

    ΑΝ ΤΩΡΑ Ο ΟΥΚΙΤΣ ΠΑΡΟΠΛΙΣΘΕΙ, ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ? ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΡΑΙΤ+ΚΑΡΥ ΣΤΕΚΕΙ?

    ΦΥΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σου φίλε Jim. Χαίρομαι πολύ που διάβασα το σχετικό post, γιατί καλά τα power rankings αλλά στο scouting είναι το expertise σου και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά σου σε σχέση με ο,τιδήποτε άλλο μπασκετικό κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

    Πριν και πρώτα από όλα (μάλλιασε η γλώσσα μου) ο ΠΑΟ χρειάζεται PLAY MAKER. Ούτε πόδια, ούτε στήθος, ούτε μακριά δάχτυλα, ούτε γαλάζια μάτια. Χρειάζεται απεγνωσμένα, σαν νερό μετά από μαραθώνιο, έναν τίμιο και κανονικό πλεϊμεκεράκο Β' κλάσης, με Α' κλάσης κατέβασμα και δημιουργία (πάσα, διάβασμα, στήσιμο επίθεσης), με Α' κλάσης τρίποντο (αδιαπραγμάτευτο για τη θέση σε αυτό το επίπεδο), να πιέζει και λίγο καλά ψηλά τον αντίπαλο και σε όλα τα άλλα ας είναι Β' κλάσης.

    Ένας δημιουργός θα ανοίξει τους πόρους και θα ανασάνει η επίθεση. Θα βρει το ρόλο του ο Ούκιτς όπως τον είχε βρει ο Λο, θα βρει άνθρωπο να επικοινωνήσει εγκεφαλικά στο σετ παιχνίδι ο Μήτσος, θα βρουν ανοιχτά σουτ οι Φώτσηδες-Μπράμοι-Κάρηδες-Μασιούληδες κλπ, και θα σκοτώνουν ευκολότερα τα σκυλιά μέσα. Έχω βρε αδερφέ τόσο άγχος όλη μέρα, δεν μπορώ να βλέπω και τον Ούκιτς να ντριμπλάρει προς την σέντρα σαν να έχει κόντρα κύμα! (Θυμάμαι τώρα ένα scouting report του Τεόντοσιτς όταν ήταν παιδί και τον κοιτούσαν στο ΝΒΑ, που έλεγε ότι κατεβάζει την μπάλα σαν να πηγαίνει βόλτα το σκύλο του στο πάρκο...)

    Θες αυτόν που θα τρέξει την τελευταία επίθεση, στην οποία ο Μήτσος πλέον πρέπει να πάρει την αργότερα και όχι στη σέντρα. Θες ένα παιδί που θα μπορεί να βάζει 10 πόντους από τα σουτ που θα δίνει η άμυνα, ακόμα όμως και αν οι 10 είναι στα λεπτά που καίει η μπάλα. Θες έναν έμπειρο Play Maker να κατεβάσει την μπάλα όταν ο Ούκιτς θα έχει χεστεί και ο Παππάς θα ανακατεύεται. Κι ας μην έχει quarterback skills, κι ας μην έχει potential, κι ας είναι γέρος ή φθηνός ή λίγο αργός ή κάτω από 1.90 ή αδύναμος στο ποστ ή μέτριος στην προσωπική άμυνα. Ιδανικά ήθελα έναν τύπο Πριτζιόνι, έναν Πέπε Σάντσεθ, έναν Ιλιέφσκι... δεν μπορεί να έχουν τελειώσει στα ράφια αυτού του τύπου οι παίχτες, δεν μπορεί.

    Τώρα για τα παιχτάκια που ανέλυσες, δεν τα έχω παρακολουθήσει, ας πάρει όποιον θέλει ο κόουτς. Σε όλους όσους έχουμε ζήσει τον ΠΑΟ επί Σκάρλετ Γιόχανσον (link με fb...), κανένας από τους δύο δε φαίνεται να μας πείθει. Αν λες τον κοντό εσύ, κάτι θα ξέρεις, αν και δεν είναι ο τύπος μας το πας καλά το σκεπτικό σου.

    Επίσης, θέλω να τονίσω ότι το ύψος του φετινού μας ταβανιού θα εξαρτηθεί κατά τη γνώμη μου από τη λύση στον άσσο (όχι απαραίτητα από τον μεσσία που θα έρθει, αλλά από την συνολική κάλυψη της θέσης), και από την αξιοποίηση του Κάρυ και του Μαυροκεφαλίδη (με πλάτη;). Αν ο Κάρυ και ο Λουκάς δεν βάζουν από 10 πόντους σε κάθε αγώνα, το ταβάνι είναι χαμηλό και δεν θα υπάρξει υπέρβαση. Οφείλει ο Πεδουλάκης να βρει τα plays που θα του δώσουν αυτά τα επιθετικά χτυπήματα, και να τους καλύψει στην άμυνα.

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...μια μικρή διόρθωση στο σκάουτινγκ ραπόρτο περί Θεοδόση : δεν έλεγε "...σαν να βγάζει βόλτα τον σκύλο του στο πάρκο", αλλά τον...εαυτό του (ας πούμε) :
      "He often drives the ball looking very care free, like someone taking a walk in the park"...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. χαχαχα. μας έφτιαξες με τα μακριά μάτια και τα γαλάζια δάχτυλα...!!!

      Διαγραφή
    4. Ωραίος ο washcloud, αυτό ακριβώς, είχα χρόνια να τη διαβάσω τη φράση αλλά μου είχε μείνει η εικόνα. Από το κόντρα κύμα προτιμώ το άνετο και care free του Θεοδόση που δίνει και ασίστ με δόσεις. Έναν πλέι-μέικερ ρε παιδιά... Θα κλάψω σαν τον Αλέφαντο στην Έλλη Στάη...

      ΥΓ. Κάποτε πρέπει να γίνει κάτι με το φαινόμενο Χατζηγεωργίου στην ΕΡΤ... Όλοι καταλαβαινόμαστε και συμπάσχουμε... Και Τζιμ θέλω ορισμό της φράσης "Point (position)" που πλέον λανσάρεται σε όλες τις θέσεις και μάλιστα ως αναδρομικός χαρακτηρισμός ολόκληρης καριέρας. π.χ. ακούσαμε ότι ο Μπατίστ τόσα χρόνια έκανε θραύση στην Ευρώπη ως "point center"... Δηλαδή;; Να μου πεις τον Κατσουράνη Point Defensive Midfielder να σε καταλάβω... Αλλά ο Μπατίστ Point Center?? Έπαιζε και ανάποδο PnR με τον Διαμαντίδη Posting Guard? Κάτι δεν πάει καλά...

      # Russell

      Διαγραφή
    5. @Russell ο Χατζηγεωργίου δεν έχει ποτέ άδικο...απλά δεν μπορούμε να πλησιάσουμε την σκέψη του και τις γνώσεις του..

      Δες εδώ στο 0:21 να καταλάβεις..
      https://www.youtube.com/watch?v=EBxoLFf8t8w

      Διαγραφή
  32. υπομονη παιδια να δουμε που θα καταληξουμε...σιγουρα οι παιχτες που ακουγονται δεν ειναι σιγουρο οτι θα βοηθουσουν.. ποσο μαλλον οταν μιλλαμε για παιχτες που μου φαινεται δυσκολο οτι θα εμπιστευτει ο κοουτς.. καποιος να τον ρωτησει τι γινεται και γιατι δεν παιζουν μερικοι παιχτες και γιατι αποκτηθηκαν δεν υπαρχει???
    Με εχει εντυπωσιασει η σταση του προεδρου , και το ποσο ωριμος ειναι.. αντι να τον διωξει τον στηριζει, μπραβο του λοιπον!!! εδω ο ομπρα και η φενερ παραπαιει...και με τι μπατζετ ε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι γενικα στην ομαδα υπαρχουν πολλα ερωτιματικα, οπως ποιος ειναι αυτος που αποφασιζει για τις μεταγραφες. Θα πρεπει καποια στιγμη να βγει καποιος και να δωσει καποιες εξηγησεις. Εκτιμω τον Πεδουλακη παρα πολυ, αλλα κατι τρεχει στην ομαδα, συμβαινουν ανεξηγητα πραγματα. Επισης ο Προεδρος φαινεται να ειναι προθυμος να ριξει εκκατομυρια στην ΠΑΕ(τα εκκατομυρια ειναι ψιχουλα στο ποδοσφαιρο. χρειαζεσαι δεκαδες εκκατομυρια για να πεις οτι κανεις κατι καλο) αλλα δεν εχουμε λεφτα για να καλυψουμε τις τεραστιες τρυπες στο μπασκετ

      Κώστας Β.

      Διαγραφή
  33. Να τον διωξει και να φερει ενδιαμεσα στη χρονια ποιον? Τον Γκερσον?
    Ο Πεδουλακης θα φυγει οταν το αποφασισουν οι μανατζαραιοι και όχι οταν το θελει ο ΔΓ (που μαλλον πρεπει να το ηθελε τουλαχιστον 3-4 φορες μεχρι τωρα).

    Τωρα για τους παιχτες που δεν παιζουν μαλλον υπαρχουν ευλογοφανεις απαντησεις:

    (1) Παππας = κατα πασα πιθανοτητα ο τραυματισμος του ηταν/ειναι αρκετα σοβαρος αλλα δεν ειναι χρησιμο να γινει ευρυτερα γνωστο αυτο.

    (2) Γιανκοβιτς = δεν εχει την απαιτουμενη σκληραδα για Ευρωλιγκα, πεφτει σε λαθη, η παρουσια του στοιχιζει ποντους στην αμυνα και για τον Παναθηναικο των λιγων ποντων καθε ποντος ειναι σημαντικος.

    (3) Μαυροκεφαλιδης = αμυντικο κενο, παρουσια στο ποστ μηδενικη, σκοραρει μονο απο το χαϊ ποστ, δεν εχει την απαιτουμενη ενεργεια για αμυνα και επιθεση σ' αυτο το επιπεδο για πανω απο 6-7'.

    (4) Μπατιστ = δεν μπορει να πηδησει πια, χανει το αμυντικο ριμπαουντ ακομη κι απο γκαρντ.

    (5) Αποστολιδης = τον θελει μονο για τις προπονησεις

    (6) Πινγκ Σανγκ = δεν εχει φερει ακομα χρημα απο την Κινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το οτι ο μαυρος δεν παιζει την αμυνα των γκιστ και λασμε δεν σημαινει οτι ειναι και τρυπα στην αμυνα!!! δλδ ο πεκοβιτς επαιζε αμυνα???
      στην θεση που παιζει ο γιανο ειμαστε φουλ οποτε δεν μου κανει αντυπωση.. αν και σε αγωνες του ελληνικου θα επρεπε να παιζει πιο συχνα και πιο πολυ!!!!

      Διαγραφή
    2. Ολα ειναι σχετικα, π.χ. για το Γιαννακη μπορει να μην ηταν τρυπα στην αμυνα αλλα για τον Πεδουλακη ειναι.

      Αντικειμενικα παντως, και περισυ στην Μπαρτσελονα ηταν τρυπα οπως επισης και στην Εθνικη το καλοκαιρι ηταν τρυπα.

      Δυστυχως το μπασκετ εξελισσεται σε γρηγορους ρυθμους ενω ο ΜΚΦ φαινεται να εχει μεινει στασιμος και μαλλον ειναι πια ξεπερασμενος.

      Διαγραφή
    3. Οσον αφορα το Γιανκοβιτς, φυσικα δεν φταιει αυτος που δεν μπορει αλλα ισως θα επρεπε να σκεφτει περισσοτερο σε τι ειδους προπονητη υπεγραφε.

      Υπαρχουν προπονητες και προπονητες. Υπαρχουν αυτοι που οταν βλεπουν τον παιχτη να κανει ντραϊβ και να κερδιζει φαουλ με δυο βολες τον κατσαδιαζει γιατι επρεπε να ειχε πεταξει τη μπαλα εξω για τριποντο (Πεδουλακης στον Παππα) και αλλοι που αφηνουν την ελευθερια στους παιχτες να παιρνουν πρωτοβουλιες (πως ηταν περισυ ο Τζερελς στη Γαλατα και πως ειναι φετος, πως ηταν περισυ ο Λανγκφορντ στην Αρμανι ή προπερσι στη Μακαμπι και πως ειναι φετος). Καθε καρυδιας καρυδι που λεει κι η παροιμια.

      Διαγραφή
  34. re pedia ke ego theoro ton platha oti kalitero kiklofori ke mboroume na -paroume omos sas to leo ke pistepsteme diafora min perimenete den ine o pedoulakis to problima to problima ine oti gerasan batiste mitsos autoi oi dio to pirane to 11 ke kanenas zots o batiste ine idi gia aposirsi tou xronou isos ine i teleutea xronia tou diamantidi to katalabenete auto pios pedoulakis edo ine sta teleutea tou o megaliteros ke pliresteros pextis pou ebgale to europaiko basket ke gia mena oxi mono on ithele ke pigene nba me ligi proponisi sta niata tou oxi aplos tha epiane tha egrafe istoria pios pedoulakis ke platha ke zots lipon to melon mas distixos ine anatrixiastika asximo lipame osous den to katalabenoun ke asxolounte me pedoulaki ke pion tha paroume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πριν λίγο βγήκε ότι πρώτος στόχος του ΠΑΟ είναι ο Τζέτερ και ο Ράϊτ είναι σταντ-μπάϊ.

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που το διαβασες αυτο??? γιατι διαβαζω οτι ο ραιτ εχει κλεισει...

      Διαγραφή
  36. Τον οποίο Τζέτερ χτυπάει δυνατά και ο Ομπράντοβιτς

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. mipos ton boznio amerikano ton perni gia na apodesmefsi ton oukits mias kai o kroatis den antapokrinete katholou fetos alios giati na min tin psaksi kalitera kai na theloun mono kinotiko.
    kai to poniro mialo mou skeytete kai defteri metagrafi stin thesi tou center parkarontas ton batist .sorry pou den grafo elinika alla den girnaei to pliktrologio
    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το ενδεχόμενο απόκτησης ΚΑΙ γκαρντ ΚΑΙ ψηλού τι πιθανότητες πιστεύετε πως έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω πολύ πιθανό γιατί 1ον και ξεχειλώνεις το μπάτζετ και 2ον δημιουργείς θέμα με τους ξένους. Εκτός αν γίνει αυτό που λέει ο φίλος από πάνω. Τραβηγμένο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

      Διαγραφή
    2. Δείχνει οτι υπολογίζει σε αφύπνιση του Κροάτη, διαφορετικά δεν θα του έδινε τόσο χρόνο.

      Ιδανική κατάσταση η αποδέσμευση του και ο ερχομός σέντερ που θα τον νοιώθουν οι αντίπαλοι ψηλοί, όπως ο παρακάτω..

      http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/competition/players/showplayer?pcode=005061&seasoncode=U2013

      #7 Becirovic

      Διαγραφή
  39. Καλημέρα Τζιμ και παίδες, οι εξελίξεις τρέχουν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Στην προκειμένη περίπτωση στο ερώτημα Τζέτερ η Ράιτ εγώ θα απαντήσω κανέναν. Εδώ και μήνες και εγώ και άλλα παιδιά έχουμε πει ότι πρέπει καποτε να γίνει μια μεγάλη κίνηση στην περιφέρεια και ο Χάκετ ήταν μια χρυσή ευκαιρία. Άλλαζες επίπεδο. Τώρα με μπαλώματα μπορεί να βελτιωθούν πρόσκαιρα ορισμένα πράγματα αλλά σε 1,2,5 μήνες πάλι τα ίδια θα λέμε.
    Σε κάθε περίπτωση άμα είναι να πάρουν παίκτη ας πάρουν κάτι πραγματικά καλό. Ο Ράιτ είναι καλή περίπτωση overall, αλλά δεν οργανώνει και δεν σουτάρει (τα 2 βασικά καθήκοντα ενός playmaker) ενώ ο Τζέτερ ενώ είναι καλός σκόρερ και δημιουργός θα δημιουργήσει ρίγμα στην άμυνα με το ύψος του.
    Όσο για τον ψηλό θα έρθει και θα είναι ο Βουγιούκας. Το θέμα είναι το πότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου μεγάλε, Madness!!!

      Αδειούλα, αδειούλα;

      Ελπίζω όλα να πηγαίνουν ΟΚ.

      Διαγραφή
    2. Όλα πάνε καλά και απολαμβάνω τις πρώτες μέρες "έξω"! Το άσχημο είναι ότι δεν θα προλάβω να δω Ευρωλίγκα καθόλου!

      Διαγραφή
  40. Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά την Πέμπτη παίζουμε ένα αγώνα επιβίωσης ή τον αγώνα της αλήθειας όπως σωστά λένε κάποιοι εδώ μέσα και ο Ράιτ, ο Τζέτερ ή ο Τόνυ Πάρκερ άμα έρθει δε μπορούν να βοηθήσουν.
    Αν χάσουμε θα έχουμε 4 εκτός στο β' γύρο και 3 εντός με το ένα από αυτά να είναι η Φενέρ που θα καίγεται οπότε η πορεία θα είναι προδιαγεγραμμένη...
    Ωραίος ο αποπροσανατολισμός αλλά για το χάλι της ομάδας κάποιοι έχουν ευθύνες, είτε ο Πεδουλάκης αν διάλεξε το ρόστερ ή ο ΔΓ αν επέβαλε τους παίχτες στον κοουτς

    Saras for ever

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω φιλε..αν κατι κραταει τον αρτζι στην ομαδα ειναι οι νικες επι του οσφπ..ΜΟΝΟ αυτο..η ομαδα θα παιξει παλι πλει οφ με 7 παικτες..αυτο κοστισε κ περυσι στα ματς με μπαρτσα,αυτο θα ναι κ φετος..τα ιδια λαθη λοιπον..2λεπτα και 3λεπτα συμμετοχης δειχνουν ελλειψη εμπιστοσυνης,τοτε τι τους πηρε??οσο για το ανοιγμα στη κινα,απλα γελαει ο κοσμος..μονο μπασκετικο δεν ειναι το θεμα..κ αν ηθελαν πραγματικα κατι τετοιο δε θα παιρναν αυτο το παικτη..κ οι ιδιοι οι κινεζοι αγνοουσαν την υπαρξη του νομιζω..με 0.9 ποντους και 1 ριμπαουντ μ.ο στη κινα..τραγικο μαρκετινγκ και προγραμματισμος JOKER

      Διαγραφή
    2. Πήραμε τον κινέζο για μάρκετινγκ, πήραμε μπατίστ για το συναίσθημα που στην άμυνα απλά δεν υπάρχει, πήραμε Μαυρο με τρελά λεφτά για να την πούμε στο γαύρο, πήραμε Παππά/Γιανκοβιτς επίσημα για να έχουμε Έλληνες παίχτες, ανεπίσημα για να μη πάρει και άλλους Έλληνες ο γαυρός.
      Από όλους τους παραπάνω ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι αμυντικός σαν αυτούς που παίζουν στις ομάδες του Πεδουλάκη.
      Τότε γιατί τους πήρε??? και αν τους πήρε ο ΔΓ γιατί δεν έφερε αντίρρηση .
      Η ομάδα είναι στημένη μόνο για να αντιμετωπίζει το γαύρο με ευθύνη και των 2 και εμείς ονειρευόμαστε αστέρια και μας πουλάνε σανό ότι κερδίζουμε στο πιο γελοίο πρωτάθλημα και κύπελο στην Ευρώπη

      Saras for ever

      Διαγραφή
    3. μα ο μπατιστ δεν λεμε οτι πεταει λογω ντοπας τοσα χρονια,τωρα τι εγινε;;;(μυαλα που κουβαλατε μερικοι)

      Διαγραφή
    4. απο τη ντοπα δε μπορει να πηδηξει ουτε εφημεριδα,απο τη ντοπα δε μπορει ν αντιμετωπισει ουτε ψηλους της α1..απο τη ντοπα δε τον ηθελε ο ζοτς ουτε για την ακρη του παγκου του(κ ας μην εχει ψηλους)..απο τη ντοπα χανει ριμπαουντ απο αντιπαλα γκαρντ..μονο θλιψη προκαλει η εικονα του φετος..οι συναισθηματισμοι εξαντληθηκαν περυσι οταν ηρθε ως αντιπαλος..ηρωας ο λασμε που δε παιρνει βοηθεια απο κανεναν εδω κ 2 χρονια JOKER

      Διαγραφή
    5. Όποιος είδε τον αγώνα με την Μπάρτσα είδε το Μπατίστ σε μια φάση να προσπαθεί να ποστάρει το Ντόρσευ με το σώμα του και δε μπορούσε να τον κουνήσει ούτε εκατοστό... Η συζήτηση τελειώνει εκεί

      Saras for ever

      Διαγραφή
    6. Μην ανησυχειτε ο προεδρας θα φερει τπυ χρονου παιχταραδες και ο δευτερος καλυτερος προπονητης στην ευρωπη θα τους εκμεταλευτει στο επακρο
      Περα απο την πλακα μεχρις στιγμης ο ΔΓ δειχνει πολυ λιγος για προεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟ.Βεβαια καλυτερος απο το τιποτα αλλα ως υποστηρικτης της ομαδας η οποια ειναι στη κορυφη τα τελευταια 15 χρονια παιζοντας ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος με αυτο που παρουσιαζει η ομαδα φετος(περισυ το σωσε καπως με την μπαρτσα)
      Ο πεδουλακης επρεπε να μας ειχε χαιρετησει μετα το ματς με τον Γαβρο...Τωρα προσευχες μπας και το σωσει καπως(δεν εχω ιδεα πως αλλα για αυτο ξεχωριζουν οι μεγαλοι προπονητες απο τους υπολοιπους)

      Διαγραφή
  41. Καλημέρα μάγκες και Τζιμάρα!

    Μόλις είδα το ματς του ΠΑΟ, Ολυμπιακό δεν βλέπω αυτή τη βδομάδα, δεν νομίζω πως βγαίνουν σοβαρα συμπεράσματα από τέτοια ματς...

    Θέλω το σχόλιο σου για να το ματς του ΠΑΟ ως προς τις κατοχές-ριμπαουντ-λάθη, η Μάλαγα εκτέλεσε 63 σουτ εντός πεδιάς και ο ΠΑΟ 48... Στα μάτια μου η διαφορά είναι τεράστια...
    Θεωρώ πως ο Γκιστ είναι το βαρόμετρο του ΠΑΟ φέτος, αλλά και νιώθω πως ο Αρτζι ψάχνει το παιχνίδι της Πέμπτης...

    Α, για την ομάδα μου, πολύ πιθανό σενάρια να κάνουμε 3 ήττες και μία νίκη στα επόμενα 4 παιχνίδια. Αφήστε τις πλερέζες στο ντουλάπι, έχει ο Θεός!

    ΥΓ: Heja Sverige! Ζήτω η σουηδία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, μόλις αποκλείσαμε τη μισητή Φιλανδία στο χόκεϋ γυναικών! Πάμε ημιτελικό με ΗΠΑ και καρφί για τελικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναικός ψάχνεται για γκαρντ με ευρωπαϊκό διαβατήριο; Food for thought.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εχει ηδη 4 Αμερικανους (Καρυ, Μπατιστ, Γκιστ, Λασμε) - δεν περισσευει αλλη θεση εκτος κι αν τον παρει μονο για την Ευρωλιγκα.

      Διαγραφή
    2. παρκαρισμα μαικ στην ελλαδα μαλλον....η ουκιτς.....μαλλον το πρωτο ειναι πιο πιθανο...παντως μπορει και να παιζει και το σεναριο παρκαρισμα και των δυο ....και ισως και αποκτηση σεντερ.....

      Διαγραφή
  43. μπηκα να διαβασω κανα σοβαρο σχολιο για μπασκετ και μετα λυπης μου βλεπω μιρλα, γκρινια, κατηγοριες, για παραγοντες του Παο απο δηθεν Παναθηναικους η μη,,Ελεος ρε σεις ποση γκρινια και αχαριστια,τοση μαυριλα πια,μπλιαχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. True story: το celebrity game χτες ήταν απείρως καλύτερο από το rising stars με τους ρούκις και τους περσινούς ρούκις.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ψηλός για απλά αξιοπρεπές ποστ παιχνίδι βρίσκεται αυτή την εποχή Jim (κ λοιποί)? Ή θα μιλάμε για υπέρβαση του μπάτζετ οπότε δεν έχει νόημα να το συζητάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ένας παίκτης. Είναι δύσκολη περίπτωση, αφενός είναι Αμερικανός χωρίς άλλο διαβατήριο, αφετέρου είναι δύσκολο να έρθει στον ΠΑΟ. Αλλά θα άξιζε μια δοκιμή.

      Μιλάμε για έναν παίκτη με το πλήρες πακέτο στο low post. Εξαιρετικό footwork, ξέρει πως να βγάλει τον αντίπαλο εκτός ισορροπίας και να έρθει στη θέση που θέλει για να τελειώσει. Εξαιρετικά καλά τελειώματα γύρω από το καλάθι. Η ικανότητά του στο low post απαιτεί από τους αντιπάλους συνεχή διπλή κάλυψη, όμως ο παίκτης μας είναι και απίστευτος πασέρ από το ποστ, διαβάζοντας γρήγορα την άμυνα και βγάζοντας τη μπάλα αμέσως μόλις έρχεται η βοήθεια. Μάλιστα η αγαπημένη του πάσα δεν είναι στην περιφέρεια αλλά κατευθείαν στον παίκτη που κόβει προς το καλάθι. Μπορεί να εκτελέσει πάσες υψηλού βαθμού δυσκολίας σε ελάχιστο χρόνο. Επίσης είναι τερατώδης επιθετικός ρημπάουντερ, παίρνοντας εύκολους πόντους από putbacks.

      Αμυντικά δεν είναι αλτικός όπως οι Λάσμε-Γκιστ, είναι και λίγο undersized, αλλά πρόκειται για έξυπνο παίκτη που μπορεί να αμυνθεί καλά. Λόγω της πολύ καλής κατανόησης του παιχνιδιού και των μαλακών χεριών του είναι και πολύ καλός κλέφτης, πράγμα που ταιριάζει με την ταυτότητα της άμυνας του Παναθηναϊκού που αρέσκεται στο να αλλοιώνει πάσες.

      Κατά τ' άλλα, είναι εργατικός παίκτης. Μαζεύει ρημπάουντ, τρέχει στον αιφνιδιασμό, παίζει άμυνα. Καλός πασέρ, ικανός στο midrange σουτάκι, λίγο undersized όπως και οι άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού. Σίγουρα όμως πολύ καλή περίπτωση, ενώ η απόκτησή του θα δώσει έναν "αέρα" στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

      Πάρε τα higlights από τον τελευταίο αγώνα του που σημείωσε 20 πόντους, 11 ρημπάουντ και 6 ασσίστ.

      http://www.youtube.com/watch?v=DWTGUBDiwJ0

      Ody

      Διαγραφή
    2. χαχαχα...δεν υπαρχεις.....

      Διαγραφή
    3. H ασσίστ στο τέλος, όλα τα λεφτά ( του προϋπολογισμού). Μπορούμε να πάμε και σε πιο φτηνές λύσεις, πάντως. Ο συνονόματός του, γερο-Τιμ, δε νομίζω ότι θα είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις...

      :)

      Διαγραφή
    4. Ο Tim έχει δεν έχει ακόμα 3 χρόνια μπάσκετ; Ίσως λιγότερα. Αυτός εδώ έχει ακόμα πολλά χρόνια καριέρας!

      Ody

      Διαγραφή
    5. Βγάλτε του κοινοτικό διαβατήριο κ κλείστε τον..χθες!

      Διαγραφή
    6. ελα παικτουρα Ody,ωραιος.

      κοιτα τεσσαρι που εχουμε για εθνικη. ποσταρει
      και κατεβαζει τα ριμπαουντ για πλακα.
      εχει 20 ποντους και 14 ριμπ μεσο ορο
      στο ιδιο πανεπιστημιο εχουμε και αλλη ελληνικη συμμετοχη.
      www.youtube.com/watch?v=WzfdFwp_PR0

      WILKINS

      Διαγραφή
  46. Ραιτ στον Παναθηναικο. Μιλαμε για ενα μετριοτατο παιχτη επιπεδου Β Εθνικης του οποιου ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!. Και ομως αυτος ο παιχτης τρωει την θεση του Παππα. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! Πλεον δεν ψωνιζουμε ουτε απο το δευτερο ουτε απο το τριτο ραφι, Ισως να ψωνιζουμε απο το δευτερο ραφι απο το πατο... Κατα τα αλλα εχουμε λεφτα να ριξουμε στο ποδοσφαιρο. Οποιος εχει ελπιδες οτι θα ερθουν καλυτερες μερες στον Παναθηναικο καλυτερα να το ξεχασει αλλιως θα απογοητευτει. Οσο πιο γρηγορα χωνεψουμε οτι θα ειμαστε η νεα Παρτιζαν της Ευρωλιγκας τοσο το καλυτερο.

    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει Κώστα, αφού το χώνεψες εσύ, φτάνει..

      Διαγραφή
    2. Κωστακη παρτο λιγο αλλιως......και για τον καρυ τα ιδια θα ελεγες ......χαλαρωσε

      Διαγραφή
    3. Μιλαμε για παιχτη ο οποιος δεν ειναι δημιουργος και δεν ειναι σουτερ. Ειναι αξιο αποριας ποιος ακριβως θα ειναι ο ρολος του. Το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτος ο παιχτης θα τρωει τη θεση του Παππα ο οποιος εχει τουλαχιστον διπλασιες ικανοτητες απο τον Ραιτ... Μιλαμε για τουρλουμπουκι ομαδα..
      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    4. Ο ρολος του ειναι να κατεβαζει την μπαλα, να παιζει αμυνα και να πηγαινει στα ριμπαουντ.

      Δεν νομιζω οτι ο Πεδουλακης ζηταει τιποτε περισσοτερο στα λεφτα αυτα. Καθε τι εξτρα απο τα παραπανω ανεβαζουν την τιμη ενος παιχτη οχι απλα με γεωμετρικη προοδο αλλα με εκθετικη.

      Διαγραφή
    5. και ο παππας τι απο αυτα τα δυο δεν μπορει να κανει????
      Αλλα ειπαμε στοχος μας ειναι να φαμε λιγοτερα απο οσα μπορουμε να βαλουμε πλεον...

      Διαγραφή
    6. Νομιζω οτι ο Ουκιτς, Καρρυ, Παππας αυτα κανουν, κατεβαζουν την μπαλα και παιζουν αμυνα, μονο που ειναι και σκορερ. Αυτα ομως ειναι που χρειαζεται η ομαδα αυτη τη στιγμη; Η ομαδα φωναζει για ασσο-δημιουργο οταν θα ειναι εξω ο Διαμαντιδης καθως και πενταρι. Δυστυχως καμια απο αυτες τις τρυπες δεν κλεινει ο Ραιτ. Συγγνωμη που με βλεπετε να εχω βγει απο τα ρουχα μου αλλα μιλαμε για τραγικες κινησεις του Παναθηναικου στο μεταγραφικο κομματι, σε κομβικο χρονικο σημειο για την συνεχεια. Βεβαιως στο τελος ξυριζουν το γαμπρο. Θα δουμε.

      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    7. Εγω σας ειπα τι ειδους γκαρντ θελει ο Πεδουλακης, οχι αν αυτα που κανει ο Ράιτ μπορει να τα κανει ο Παππας ή ο Ουκιτς ή αν η ομαδα θελει σκορερ-δημιουργο κλπ.

      Μια ομαδα θελει αυτο που θελει ο προπονητης της κι ο παρων προπονητης θελει αμυνα...

      Εξαλλου οι Ουκιτς/Παππας απ' οτι δειχνουν τα πραγματα εχουν μακροχρονιους τραυματισμους οποτε ξεχαστε τους για σοβαρα πραγματα για φετος.

      Διαγραφή
    8. Και να σας πω κι ενα μυστικο:

      Η ζημια στους αχιλλειους του Ουκιτς ηταν γνωστη πριν το Ευρωμπασκετ οπως επισης ηταν γνωστο οτι εκανε καθημερινα ενεσεις στην προετοιμασια της Κροατιας (κι οχι μονο κατα τη διαρκεια των αγωνων οπως εντεχνα εχει αφεθει να εννοηθει στον τυπο).

      ΄Τι εκανε ο Παναθηναϊκος γι αυτο ή για να μην επιδεινωθει η κατασταση του 2ου πιο ακριβου περουσιακου στοιχειου της ομαδας? Απ' οτι φαινεται τιποτε απολυτως τιποτε ισως γιατι δεν ηξερε. Μα καλα δεν διαβαζε ουτε την ιστοσελιδα του Eurobasket;

      http://www.eurobasket2013.org/en/coid_g3mnOd9ZGTgp-D94kVjr83.articleMode_on.html

      Επομενως κανενας Πεδουλακης και κανενας Χατζηγεωργιου δεν δικαιουνται να μιλανε για την δηθεν "εγκληματικη αντιμετωπιση" του τραυματισμου του Ουκιτς απο τους γιατρους της εθνικης Κροατιας γιατι η αντιμετωπιση ηταν γνωστη πριν ακομα αρχισουν οι αγωνες. Ο Παναθηναϊκος ειχε ολο το χρονο να παρεμβει τοτε και δεν το εκανε - μαλλον ο Πεδουλακης ηταν απασχολημενος με το σχεδιασμο των νεων επιθετικων συστηματων της ομαδας εκεινη την εποχη ;-)

      Διαγραφή
  47. http://www.gigantes.com/noticia/6496/Reportajes/Baile-de-bases:-Wright-llega-el-lunes-al-PAO-Hodge-podria-sustituirle-en-el-Brose-y-Jeter-tiene-dos-ofertas-de-Euroliga.html
    Το άρθρο αναφέρει πως ο Ράιτ έρχεται για τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι άλλο σημείο αυτό που θέλω να αναφερθώ κ θέλω να το σχολιάσεις Jim.
    Λέει πως η Μπάμπεργκ θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του μεταξύ Χοτζ (οκ) ή Ρόουλαντ ή Μάρκοβιτς της Μπάτβιντ του Ιτούδη!
    Συγγνώμη κιόλας, αλλά αν συζητείται απ την Μπάντβιτ το ενδεχόμενο αποδέσμευσης ενός εκ των δύο, μήπως λέω μήπως να κοιτούσε ο ΠΑΟ κανέναν απ αυτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μαρκοβιτς ειχε ακουστει και στην αρχη της χρονιας μετα τον τραυματισμο του ουκιτς..δεν τον εχω παρακολουθησει αλλα απο οσα εχω διαβασει φαινεται αρκετα καλυτερη επιλογη απο τον ραιτ..
      JIMMY

      Διαγραφή
  48. Παρακαλείσθε όπως προσπαθήσετε να φτιάξετε γλωσσάρι με ανάληση-επεξήγηση της ορολογίας που σε αυτό το άρθρο αγγίζει τον αριθμό 10 (και βάλε)...

    Έτσι,θα γίνει πιο κατανοητό το νόημα του κειμένου και θα εξαπλωθεί καλύτερα και στη νέα γενιά,αλλά και στην παλιότερη,το παρόν ιστολόγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γραφουν οτι η φενερ παει για πιερ τζκσον...Τον γνωριζει καποιος??
    http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/fenerbakse/h_fenermpaxtse_exei_stoxo.2645395.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκόρερ. Έθεσε πριν λίγο καιρό ρεκόρ πόντων στη D-league. Μάλλον πολύ καλύτερος στο μισό γήπεδο από τον Bo. Έχει καλό σουτ. Ολίγον τι ζουμπάς, μάλλον θα τον έχει για άμεσο σκορ από τον πάγκο. Μάλλον όχι κακός οργανωτής, αν κρίνω από τα νούμερα στο κολλέγιο.

      http://www.youtube.com/watch?v=no-fAgD_GDY
      http://www.draftexpress.com/profile/Pierre-Jackson-40592/

      Διαγραφή
    2. μη πας μακριά τον έχει προτείνει ο τζιμ το καλοκαίρι στις λίστες

      Διαγραφή
  50. Ο Μπικοφ που εμεινε ελευθερος απο Κουμπαν καλυτερη περιπτωση μου φαινεται απο τον Ραιτ...τι αποψη εχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιχτη της γιουρολινγκ δεν μπορεις να παρεις.

      Διαγραφή
    2. μονο αν εχει παιξει στην πρωτη φαση της ευρωλιγκας μπορεις να τον παρεις......στο τοπ 16 οχι....

      Διαγραφή
  51. Vas. Papatheodorou @fullgazzia
    Αν στο μπάσκετ υπήρχαν κάρτες, ο Μπατής δεν θα τελείωνε ματς. Κάθε φάουλ που κάνει είναι για κίτρινη.ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τότε που πήραξε τον ΔΔ, ο πρώην πρασινοφρουρός τον έχει από κοντά και του τα χώνει.

      Διαγραφή
    2. καλα κανει..Ο Μπατης και που παιζει μπάσκετ είναι ντροπη για το αθλημα και το υποβιβαζει,και δημιουργει το ένα πρόβλημα μετα το άλλο...εσενα δηλαδή σου αρεσει??

      Διαγραφή
    3. Ο Μπατής μπορεί να είναι ντροπή για το μπασκετ, αλλά πιο πολύ ντροπή είναι οι καφροδημοσιογράφοι, που γράφουν σαν καφροοπαδοί και στην πραγματικότητα δεν τους ενδιαφέρει το άθλημα. Παρα μόνο η ομάδα τους και η τσέπη τους.

      Διαγραφή
  52. 5.05,δεν μπορει να τον κακολογουν ολοι τυχαια τον Μπατη καποια δικαιωματα θα χει δωσει.Παιζει και μιλαει βρωμικα αυτο ακουγεται καιρο τωρα.Εσενα ο καημος σου ειναι ο ΔΔ.πολυ πριν γινει η φαση το διαβαζα παντου,ειδικα ο σκυλος τον στολιζε καταλληλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είπα πως ο πρώην πρασινοφρουρός κ ο σκύλος που ανήκουν στον ίδιο όμιλο από τότε που έγινε εκείνος ο τσακωμός, τον έχουν από κοντά και τον σχολιάζουν συχνά. Αν έχουν δίκιο, η όχι δεν ξέρω. Αλλά δεν λαμβάνω σοβαρά υπόψη γνώμες πρώην και νυν πρασινοφρουρών.

      Διαγραφή
    2. τι κανουν λεει ανηκουν στο ιδιο ομιλο;;;;.ε καλα δεν ξερεις την τυφλα σου.Oτι να ναι για να υποστηριξεις τα λεγομενα σου.Ασχετε καλα θα κανεις να διαβαζεις πρωταθλητη και γαυρο ειναι καλυτερα....

      Διαγραφή
    3. @12:26
      Θεωρώ ντροπή κάποιος να αγοράζει γάυρο και πρωταθλητή, όπως και να το υπερασπίζεται τους πρώην πρασινοφρουρούς που τώρα φόρεσαν άλλη μάσκα.
      Ψάξου, εσύ είσαι άσχετος και φανατισμένος.

      Διαγραφή
    4. tote na ntrepese gia thn fara soy, sintirite treis evdomadies kai mia miniaia,H PRASINH THA EIXE KLHSEI AN den htan toy DG.TA FYLLA THS EINAI ellaxista EDO KAI XRONIA..

      Διαγραφή
    5. @1:04
      Ντρέπομαι και γι' αυτους και για τον από πάνω που στηρίζει τον κάφρο-πρασινοφρουρό και για σένα που κάνεις το ίδιο.
      Όλοι εσείς φτιάχνετε ένα μίγμα πολύχρωμης ηλίθιας μάζας, που υπερσπίζεται καφρό-προέδρους και καφρο-δημοσιογράφους, μηδαμινού επιπέδου.

      Διαγραφή
    6. Δεν μπορω να εχω αποδειξεις οτι ειναι στον ιδιο ομιλο αλλα ειναι σιγουρα στον ιδιο server. Κι αυτο ειναι ΜΕΓΑΛΗΗΗΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ.

      ----------------------------------------------------------
      www.gazzetta.gr:

      96.17.203.56 is from United States(US) in region North America

      TraceRoute from Network-Tools.com to 96.17.203.56 [www.gazzetta.gr]
      Hop (ms) (ms) (ms) IP Address Host name
      1 0 0 0 206.123.64.46 -
      2 0 0 0 173.219.246.92 173-219-246-92-link.sta.suddenlink.net
      3 5 5 5 173.219.254.168 173-219-254-168-link.tex.sta.suddenlink.net
      4 608 583 Timed out 173.219.254.44 dllscrs01.tex.sta.suddenlink.net
      5 4 4 4 173.219.229.89 173-219-229-89-link.sta.suddenlink.net
      6 7 4 7 96.17.203.56 a96-17-203-56.deploy.akamaitechnologies.com
      -------------------------------------------------------------------

      www.sportdog.gr:

      96.17.203.56 is from United States(US) in region North America

      TraceRoute from Network-Tools.com to 96.17.203.56 [www.sportdog.gr]
      Hop (ms) (ms) (ms) IP Address Host name
      1 0 0 0 206.123.64.46 -
      2 0 0 0 173.219.246.92 173-219-246-92-link.sta.suddenlink.net
      3 6 5 5 173.219.254.168 173-219-254-168-link.tex.sta.suddenlink.net
      4 Timed out Timed out Timed out -
      5 4 4 4 173.219.229.89 173-219-229-89-link.sta.suddenlink.net
      6 4 9 4 96.17.203.56 a96-17-203-56.deploy.akamaitechnologies.com

      Διαγραφή
    7. Kαλα εισαι αστειος ρε συ,καθησες και εψαξες αυτες τις ασχετες δηθεν αποδειξεις,δεν πας καλα ρε ανθρωπε.Χανεις τον χρονο σου με παπαρες.2.14 εχεις προβλημα να το κοιταξεις.Τον Μπατη χρονια τωρα τον σχολιαζουν αρνητικα εσυ θελεις να αποδειξεις οτι το κανουν πρασινοφρουροι,απλα αστειος.

      Διαγραφή
    8. Οχι φιλε μου, δεν προκειται για τον Μπατη, ποιος τον χεζει το Μπατη και οποιοδηποτε αλλον Μπατη (συγγνωμη κιολας προς τον παικτη). Κανενας δεν μιλησε για πρασινοφρουρους. Το θεμα του Μπατη που συζητιεται εδω ηταν απλα η αφορμη για κατι πιο ενδιαφερον. Nα μαθουμε εαν αυτα τα sites, που ομολογουμενως τραβουν το ενδιαφερον πολλων φιλαθλων, ειναι οντως "ανεξαρτητα" και "αντικειμενικα" οσο θελουν να μας κανουν να πιστευουμε.

      Το gazzetta.gr ειναι το πιο δημοφιλες ελληνικο αθλητικο site και το sportdog αλλαξε ιδιοκτησια εδω και 2-3 χρονια αν θυμαμαι καλα. Φαινεται λοιπον οτι ανηκουν στην ιδια ιδιοκτησια με οτι αυτο συνεπαγεται.

      Τωρα να εγω καθησα κι εψαξα, ειναι ψωμοτυρι της δουλειας μου αγαπητε. Εγω τουλαχιστον απ' αυτη τη διαδικασια εμαθα κατι παραπανω. Εσυ τι εμαθες?

      Διαγραφή
  53. Ράιτ λοιπόν όπως όλα δείχνουν. Είναι καλό που θα μπει ένας καλός αμυντικός στην περιφέρεια που έχει και τάση στο 1ον1 και προς το transition το οποίο όμως ο Πεδουλάκης ποτέ δεν παίζει.
    Σε γενικές γραμμές ο φάκελος γκαρντ Παναθηναϊκού θα έπρεπε να αποτελείται από πολλές σελίδες με πολλά ερωτηματικά. Αναρωτούμαι εγώ γιατί ο Πεδουλάκης (στον οποίο έχω πει πολλά μπράβο για την δουλειά του) εδώ και 2 χρόνια, και ενώ γνωρίζει ότι υπάρχει θέμα στην δημιουργία και το έχει δηλώσει και δημοσίως, δεν έχει προσπαθήσει να υπογράψει έναν ακόμα δημιουργό πλην Διαμαντίδη. Αναρωτιέμαι επίσης γιατί υπογράφει παίκτη, αδειάζοντας ουσιαστικά τον Ούκιτς και μπλοκάροντας τον Παππά, χωρίς ο συγκεκριμένος παίκτης να είναι και μια τρελή περίπτωση. Προφανώς οι απαιτήσεις είναι ψηλές και σε αυτό το σημείο έκρινε ότι πρέπει να δωθεί μια ένεση με έναν παίκτη αναλώσιμο που στην τελική αν δεν σου βγει δεν έγινε και τίποτα και δίνεις και μερικές ανάσες παραπάνω στον Ούκιτς ώστε να επανέλθει σε αποδεκτά επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. προς 11.51 http://www.newsbomb.gr /http://www.onsports.gr /http://www.queen.gr/http://www.astrology.gr/http://www.mothersblog.gr/http://www.onmed.gr/ αυτα ειναι του DPG σε λιγο θα μας πεις οτι και το gazzeta ειναι στον ιδιο ομιλο.Οτι του φανει του Στεφανη εισαι ρε!!!!!!!!Εδω και χρονια ακουγονται διαφορα για τον Μπατη μην κοπτεσαι λοιπον να πεισεις οτι ειναι εργο των πρασινοφουρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετε, μιλάω για τον ΠΡΩΗΝ πρασινοφρουρό, που έφυγε εδώ και χρόνια απ' την πράσινη και είναι στον ίδιο όμιλο με το σπορτόσκυλο πλέον. Μάθε να διαβάζεις και μετά γράφε.

      Διαγραφή
  55. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και ο κ. Σούλης Μαρκόπουλος στη συνέντευξη τύπου μίλησε για δύο διαφορετικά παιχνίδια: Αυτό του αγωνιστικού χώρου και αυτό των διαιτητών.

    Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε συγκεκριμένα μετά τον αγώνα: ” Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Είναι πολύ καλή ομάδα και τους εύχομαι καλή συνέχεια σε Ευρώπη και Ελλάδα όπου είναι καταξιωμένοι.

    Το παιχνίδι είχε 2 όψεις: μία όπως ήταν μέσα στο γήπεδο και μία όπως σφύριξαν οι διαιτητές. Σφύριξαν διαφορετικά σε ορισμένες φάσεις. Αξίζαμε κάτι καλύτερο και κάτι παραπάνω σαν ΠΑΟΚ. Είχαμε ξαφνικό πρόβλημα με τον Μπόγρη.

    Θέλαμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό .Μπήκαμε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός, έβαλε τη μπάλα μέσα και μετά έξω και μας δυσκόλεψε. Στο 2ο ημίχρονο δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έβαλε μεγάλα σουτ και πήρε στο τέλος το παιχνίδι. Για την τελευταία φάση δεν σφύριξε σωστά ο διαιτητής.

    Δε θυμάμαι ποτέ άνθρωπο της διοίκησης να πάει στην κλήρωση των διαιτητών, όπου βλέπετε πολλές φορές τι γίνεται.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει λοιπόν είναι γνωστό το έργο πια. Ο Χριστοδούλου επιτελεί με τον καλύτερο τρόπο τον ρόλο του. Προστατεύει όπου χρειάζεται εντός συνόρων ΟΣΦΠ και ΠΑΟ και έτσι εξασφαλίζει τη συνεχή παρουσία του σε μεγάλους αγώνες της Ευρωλίγκας.
      Τι μου θυμίζει; τι μου θυμίζει; Α!! Τον Πιτσίλκα.
      Και ύστερα έχουν το θράσος οι οπαδοί των ΟΣΦΠ και ΠΑΟ να μιλούν για διαιτητικές αδικίες.
      Μην αναρωτιέστε για την κατάντια του μπάσκετ εντός συνόρων κύριοι.Το σύστημα που έχουν στήσει οι κοκκινοπράσινοι και οι γκρίζοι λύκοι της Α1 τα πηγαίνουν περίφημα.
      Καληνύχτα!!

      Διαγραφή
    2. Μονο που εκει προστατευεται μονο ο γαβρος,ο Ρηγας κανει κουμαντο εκει και ειναι γνωστος ως γαβρος.Ο Βασιλακοπουλος ειναι απο την εποχη Ιωαννιδη τοτε ειχαν την ευννοια του με συνεχη πρωταθληματα τωρα τον κατηγορουν για τα παντα.τοτε ηταν καλος.

      Διαγραφή
  56. Καλα απο την μια γελοιοτητα στην αλλη εισαι ρε χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!οι περισσοτεροι γραφουν ανωνυμα εκει.Και εσυ ξερεις οτι ειναι αυτος και ενω εφυγε απο την πρασινη ακομη τον στηριζει.Ε τοτε ολοι οι δημοσιογραφοι παντου ειναι πρωην συντακτες της πρασινης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δηλαδή αν ο Καραπαπάς φύγει απ' τον ολυμπιακό θα γίνει μετά σοβαρός δημοσιογράφος που μου μπορεί να γράφει αντικειμενικά? Αυτό λες?
    Ο ίδιος ο πρόεδρος σου είχε αποκαλύψει ότι έγραφε στην στήλη πρασινοφρουρός, μετά από μια δικαστική διαμάχη.
    Αλλά γιατί κάθομαι να εξηγώ σε ζωάδια, δεν έχει και πολυ νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανήκει στην ελίτ των παικτών της σύγχρονης ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στα 33 του ο Δημήτρης Διαμαντίδης ζει τη 10η σεζόν στον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμα δεν έχει ξεχάσει τις πρώτες ημέρες που κλήθηκε να παίξει σε αυτόν τον οργανισμό, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δείτε όσα είχε να πει στο Weekly Show της Euroleague.

    "Ήξερα πού πήγαινα, όταν πήρα μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Γνώριζα πως θα παίξω σε ομάδα που είναι στο κορυφαίο επίπεδο, που παίρνει τους τίτλους στην Ελλάδα και παλεύει πάντα για να φτάσει στα Φάιναλ Φορ της Euroleague. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Την ίδια ώρα όμως, ερχόμουν από μια μικρή ομάδα, όπως ήταν ο Ηρακλής και έπρεπε να τα αλλάξω όλα. Ήξερα ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα".

    Δεν πίστευε όμως, πως θα είναι τόσο δύσκολα. "Δεν περίμενα ότι το μπάσκετ θα είναι... έτσι. Δεν περίμενα να έχει τόσες λεπτομέρειες. Όσο πιο πολύ μελετούσα, τόσο πιο δύσκολο μου φαινόταν. Ήταν πολύ περίεργο, αλλά προσπαθούσα χρόνο με το χρόνο να γίνω όλο και περισσότερο μέλος του ΠΑΟ" πολλώ δε από τη στιγμή που έπαιζε υπό τις οδηγίες του "Ζοτς" "και όλοι ξέρετε ποιος είναι ο κ. Ομπράντοβιτς".

    Ο κύριος που κάνει το voice over στην εκπομπή της Euroleague, ενημέρωσε ότι ο έξι φορές "καλύτερος αμυντικός της Euroleague" είναι εκ των πιο πολυδιάστατων παικτών ενδεχομένως στον κόσμο, με χαρακτηριστικό ότι έχει 928 ασίστ, 374 κλεψίματα και σχεδόν 10π. σε κάθε ένα από τα 212 ματς που έχει δώσει στη διοργάνωση.

    "Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας: όλοι παίζουν για την ομάδα και κανείς δεν είναι έξω από το σύστημα. That's it. Από την αρχή, προσπαθούσα να βοηθήσω στο παρκέ με όλους τους πιθανούς τρόπους. Αν μπορούσα να παίξω μια άμυνα, να κάνω ένα κλέψιμο, μια τάπα, να σκοράρω ένα καλάθι, να πασάρω, το έκανα. Ό,τι χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός, προσπαθούσα να το κάνω".

    Είναι αρχηγός, αλλά δεν αισθάνεται πως πρέπει να διδάσκει τα... βασικά σε κάθε νεοφερμένο. "Όλοι όσοι έρχονται στον Παναθηναϊκό, γνωρίζουν πού έρχονται: σε μια ομάδα στην οποία όλοι οι παίκτες πρέπει να δίνουν το 100% σε κάθε παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι είμαι υπεύθυνος να τους διδάξω κάτι. Δεν νιώθω έτσι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. http://euroleague.sport24.gr/article/2646842/ti_ekane_o_panathhnaikos_ston_diamantidh.html το ανω σχολιο το πηρα απο σπορτ24,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Έκτακτο ανακοινωθέν από τη Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας

    Η προκήρυξη αυτή γράφτηκε την περασμένη εβδομάδα, λίγο μετά την εξαφάνιση του υπό συνεχούς παρακολούθησης, και ύποπτου για τρομοκρατικές ενέργειες, Τζων Αυλακιώτη (γνωστού και με τα ψευδώνυμα Αλέξης, Κουφομαρίας και Υγρός), ο οποίος φέρεται, ως βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης με κωδική ονομασία "Διογένης ο Κυνικός", να χρησιμοποιεί ως κέντρο αποφάσεων για τα τρομοκρατικά της χτυπήματα, τη γιάφκα που εντοπίστηκε, κατόπιν συντονισμένων επιχειρήσεων της Αστυνομίας, στη γωνία των οδών Ιστοχώρου Hoopfellas και Καλαθοσφαιρίσεως 1. Ο εν λόγω ύποπτος, γνωστός και με το χαρακτηρισμό "Τρομοκράτης του Πληκτρολογίου", παρά τις συντονισμένες προσπάθειες της Αστυνομίας, διέφυγε της σύλληψης το περασμένο Σαββατοκύριακο, και έκτοτε καταζητείται στους τριγύρω στη γιάφκα της οργάνωσης, ιστούς του διαδίκτυου, εξαιτίας των συνεχών τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιεί στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, και ενίοτε, στους απαγορευμένους, για πρόσβαση του ευρύτερου κοινού, χώρους του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας.

    O Κουφομαρίας θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος, έχοντας καταδικαστεί στο
    παρελθόν, σε βαθμό κακουργήματος, για εγκλήματα κατά της αρχής, όπως η χρήση βομβιστικών επιθέσεων με προκυρήξεις "πικάντικου χιούμορ" ή και
    "ύπουλου" περιεχομένου που δύναται να προκαλέσουν τον ακαριαίο θάνατο του όποιου άτυχου αναγνώστη, καθώς και ο ανηλεής, και απροκάλυπτος βαμβαρδισμός των κατοίκων της περιοχής που βρίσκεται η γιάφκα της οργάνωσης, με πληροφορίες για το χώρο της καλαθοσφαίρισης (και όχι μόνο). Έχει διαπιστωθεί ότι ειδικά το δάγκωμα της γραφής αυτών των προκηρύξεων είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο, και σε περίπτωση μη γρήγορης αντιμετώπισης, μπορεί να αποβεί ακόμα και θανατηφόρο. Επίσης κατηγορείται ότι περνάει γραμμές (αν και δεν έχει διευκρινιστεί, αν
    πρόκειται για σιδηροδρομικές γραμμές, τις λευκές και κίτρινες γραμμές του
    οδικού δικτύου, ή αν είναι πρώην υπάλληλος εταιρίας τηλεπικοινωνιών).

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο Κουφομαρίας ετοιμάζει νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, εντός της ερχόμενης εβδομάδος, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα πιθανότατα απογευματινή. Οι κάτοικοι των περιχώρων της γιάφκας, καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και να ειδοποιήσουν την Αστυνομία ή την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε περίπτωση που αντιληφθούν στην περιοχή τους τυχόν ύποπτες κινήσεις.


    Αστυνόμος Μπέκας


    ΥΓ. 1 Ο Αστυνόμος Μπέκας επιβεβαιώνει ότι η παρούσα προκήρυξη, περιέχει ως συστατικά, μόνο χιουριστικό υλικό, και σε καμία περίπτωση ειρωνικό περιεχόμενο, για την αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων στον οργανισμό του αναγνώστη.

    YΓ. 2 Η Αστυνομία δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν εμφάνιση υπερθερμίας, λόγω της πρόκλησης ζέστης από τη χρήση της παραπάνω προκήρυξης-κουβέρτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o kathenas me ti trela tou file ego ena exo na po o diamantidis telioni xoris auton o panathinaikos tha pesi pola epipeda den pana girisi o zots o spanoulis telionoume distixos opos ola ta orea aloste sti zoi

      Διαγραφή
  61. Εχουμε και λεμε.. παππας γιανκο με 2φιο αριθμο ποντων ο μαυρος σαν 4 αρι να σκοραρει 12 απο 22 ποντους του παο στο δευτερο δεκαλεπτο!! με 4 ασιστ και και 5 ριμπαουντ !!! και ο παο επιτελους ετρεξε... ναι εκανε αυτο που μπορουνε να κανουνε καλα το 80% των παιχτων του!!!
    Οχι και ασχημα για τους προπονητες της εξεδρας ε??? πραγματα που τα λεμε εδω και 6 μηνες!!!!!
    Αν παππας και γιανο δεν ειναι ετοιμη για ευρωλιγκα τουλαχιστον ας παιζουν ελλαδα... αν εχουμε προβλημα στην επιθεση ας παιξει λιγο παραπανω ο μαυρος.. ετσι και αλλιως θα χασουμε αν δεν σκοραρουμε... Αν δεν μπορουμε να σκοραρουμε σε σετ επιθεση ειτε γιατι ο αρχηγος ειναι στον παγκο ειτε γιατι δεν εχουμε ποστ παιχνιδι.. τοτε ας τρεξουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου μια ομάδα που παιζει σετ παιχνίδι 2 χρόνια τώρα δεν μπορει ξαφνικα να αρχίσει να ... τρεχει. ειδικά με rotation 7 παιτκών και την υπερπροσπάθεια στην άμυνα θα χουν ψοφήσει στο 4ο δεκάλεπτο και θα φάνε 20 παραπάνω πόντους τότε.

      Το συστηματικό τρανζισιον, ή το συστηματικό σετ παιχνίδι θέλουν και κατάλληλους παίκτες και κατάλληλη προετοιμασία. Ούτε μπορεί να αλλάξει δραματικά τον ρυθμό εν ώρα αγώνα. Δηλαδή από επιθέσεις στο 1ο δεκάλεπτο 20 δευτερολέπτων να πάει σε επιθέσεις των 6 στο 2ο; Δεν γίνονται αυτά. Μη βγάζεις συμπεράσματα από την αστεία Α1. Παπας, Γιάνκοβιτς δεν θα παίξουν ούτε δευτερόλεπτο με ΟΣΦΠ. Κι αν είναι καλά ο Γκιστ δεν βλέπω το Λουκα να παίρνει πάνω από 5λεπτο.

      Υ.Γ. Μ αρέσει χίλιες φορές περισσότερο στο 4 ο Λουκας. Εκεί είναι η φυσική του θέση και μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα από ότι στο 5 που τον έχουν για πλάκα τα 9/10 5αρια της Ευρωλίγκα

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΑ ΤΑ λες με ροτεισον 7 παιχτων τρεξιμο δεν γινεται ειδικα για ομαδες οπως ο παο που ριχνουν βαρος στην αμυνα..με 10 ομως μια χαρα γινεται. Και βεβαια δεν ειπα να παιζουμε μονο τρανζισιον ή μονο σετ παιχνιδι.. αυτο που ειπα ειναι οτι οταν στο σετ δεν μπορουμε να σκοραρουμε καλο θα ειναι να τρεξουμε γιατι εχουμε τους παιχτες!!! παππας ουκιτς ουσιαστικα αυτο ειναι το παιχνιδι τους... Μην που πεις δλδ οτι ο παππας και ο γιανκο ειναι πιο ανετοιμοι απ οτι ηταν οι σλουκας ματζαρης οταν επαιξαν στον ολυμπιακο....
      Ο λουκας μπορει να βοηθησει και στο 4 και στο 5 απλα στο 4 μπορει να δωσει περισσοτερα.. ειδικα στο ποστ παιχνιδι που δεν εχουμε καθολου απο τα 4ρια μας.. και ο ματσιουλης δεν ειναι 4αρι....

      Διαγραφή
    3. Χαχα, Chris, ακουσες ομως τι ειπες ο Πεδουλακης στις δηλωσεις του?

      "Οι νεοι παιχτες πρεπει να μαθουν να μην πηγαινουν σε ατομικες ενεργειες..."

      Δηλ. οταν ο Ουκιτς κανει μπασιμο ειναι λογω ομαδικης δουλειας, ενω οταν το κανει ο Παππας ειναι ατομικη ενεργεια?

      Διαγραφή
    4. αχαχχα ειναι θεος ο αρτζι ναι το διαβασα και λεω οκ.. μαλλον παππας και σια πρεπει να ξεχασουν το μπασκετ που ξερουν....

      Διαγραφή
    5. Καλά δηλαδή που δεν είχε τον Μποντιρόγκα παίχτη ο Αρτζυ, θα τρωγε παγκο...

      Διαγραφή
    6. Οχι ο Παπας κι ο Βλαντο δεν ειναι πιο ανέτοιμοι απ ότι ήταν οι αλλοι 2. Αλλα εκείνοι έπαιζαν από την αρχη της σεζον. Δεν ξεκίνησαν το Μαρτη στο τοπ16. Γι αυτό αμφιβάλω ότι θα τους δουμε στη συνεχεια.

      Τετοιες εποχες ολοι κλεινουν το rotation, δεν γίνεται να το ανοίξει ο Αρτζυ. Αυτά γίνονται απο την αρχη, που δεν σε πειραζουν 2-3 ηττες. Τωρα δεν ειναι ωρες για πειραματα, τωρα μετρανε τα αποτελεσματα

      Διαγραφή
    7. καλα μην φυγουν γιακανα αλλο λιμανι (και οποιος το πιασε το πιασε) και να πληρωνουμε μετα τις μ....ς του RG

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ με τα λεγόμενα και του φίλου 17 Φεβρουαρίου 2014 - 1:15 π.μ. αλλά και με αυτά του φίλου 17 Φεβρουαρίου 2014 - 3:51 π.μ.

      Δεν γίνεται να παίξει ομάδα γρήγορα χωρίς rotation, απλά είναι ανέφικτο. Από την εποχή του ζοτς το rotation έκλεινε σταδιακά προς τον Μάιο.

      Ο Φίλος στο 2ο σχόλιο (που λογικά είναι ο ίδιος με το 1ο ;D) συμπληρώνει πολύ ωραία, που να εντάξεις παίχτες στο rotation στο TOP16 όταν δεν τους έχεις εμπιστευτεί με τον Ερυθρό Αστέρα.

      Διαγραφή
  62. Καλημέρα σε όλους.
    Οι αιώνιοι έβγαλαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα παίζοντας δύο τελείως διαφορετικά ματς. Ο ΠΑΟ ένα εύκολο εντός με την Κηφισιά όπου έγινε το περιβόητο rotation, ξεκουράστηκαν παίκτες, άλλοι πήραν πολύ χρόνο και άλλοι (Γκιστ) απείχαν συνεχίζοντας την αποθεραπεία τους. Ο Ολυμπιακός είχε δύσκολο βράδυ στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός ότι το ματς κρίθηκε στο σουτ, ο Μπαρτζώκας επέλεξε να το τελειώσει χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη αφήνοντας ως το τέλος μέσα τους Κόλινς και Μουν. Αντιμετώπισε δηλ. με τελείως διαφορετικό τρόπο ένα αδιάφορο ματς που στράβωσε στο πρωτάθλημα από ότι ο ΠΑΟ που ξεζούμισε τους βασικούς του στο ματς της Δράμας πριν από 10 ημέρες. Ας την σημειώσουμε την παράμετρο ενόψει του ματς του ΠΑΟ την Κυριακή στη Ν. Σμύρνη που μεσολαβεί μεταξύ δύο πολύ σημαντικών αγώνων στην Ευρωλίγκα εντός με Ολυμπιακό και εκτός με Αρμάνι. Τα ματς αυτά είναι κομβικά για το μέλλον της ομάδας στην διοργάνωση. Δεν βλέπω, λοιπόν, το λόγο γιατί οι πράσινοι να παίξουν στα κόκκινα ένα αδιάφορο ματς, σε ένα παραδοσιακά εχθρικό περιβάλλον, με το προηγούμενο του φιλικού στην Κρήτη (κοκορομαχία Μπατή-Διαμαντίδη) να βαραίνει κι άλλο την ατμόσφαιρα.

    Το ματς στη Θεσσαλονίκη ήταν ενδιαφέρον και είχε δραματική εξέλιξη. Αυτό που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει διαλέξει τον λάθος παίκτη για να αντικαταστήσει τον Λο. Ο Κόλινς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μπει στα παπούτσια του Έισι και απλά συμπληρώνει ως 4ος την back court. Αν, όντως, οι ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει να μην τον αλλάξουν για το υπόλοιπο της Ευρωλίγκας τότε είναι αναγκασμένοι να ποντάρουν στην αισθητή άνοδο των Μάντζαρη και Σλούκα ώστε να καλυφθεί έστω μερικά η απώλεια του Λο. Διαφορετικά θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να δουν το F4 στον ορίζοντα.

    Στο ΟΑΚΑ, πέρασε το απόγευμα με την αγωνία για την κατάσταση του Γκιστ και την αναμονή του Ράιτ που κατά τα φαινόμενα θα προστεθεί στο ρόστερ. Εξυπακούεται ότι πιθανή απουσία του Αμερικανού φόργουορντ την Πέμπτη αλλάζει άρδην τα δεδομένα του ματς. Αν έλειψε αρκετά στην Μάλαγα, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη.
    Όσον αφορά τον Ράιτ. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι κατάλληλος γι’ αυτό που ψάχνει η ομάδα κι άλλοι θεωρούν ότι δεν θα δώσει τίποτα παραπάνω από μια ακόμη λύση στην ταλαιπωρημένη back court. Οι πρώτοι δηλ. τον θεωρούν ως μια ποιοτική προσθήκη ικανή να ανεβάσει επίπεδο και οι δεύτεροι τον υπολογίζουν ως ένα απλό ποσοτικό συμπλήρωμα.

    Και μια επισήμανση για την Μπάρτσα. Είδα το ματς με την Αρμάνι. Περίεργο ματς όπου οι μπλαουγκράνα δεν έπαιξαν καλά. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι ο Πασκουάλ έχει καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα που παρά τις ανορθογραφίες της (π.χ. στο 4 υπάρχει η τρύπα του όζοντος) έχει ένα σπουδαίο πλεονέκτημα. Μπορεί να παίζει στο ίδιο επίπεδο με και χωρίς το Ναβάρο. Είναι τόσο εντυπωσιακός ο τρόπος που προσαρμόζεται η ομάδα ανάλογα με την παρουσία ή όχι του Λα Μπόμπα στο παρκέ, που δεν μπορείς παρά να βγάλεις το καπέλο στον κόουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαρτσα - Αρμανι ενδιαφερον παιγνιδι.

      Νομιζω οτι ο Πασκουαλ (α) υποτιμησε την πιεση στην περιφερεια που επιβαλλει η Αρμανι στα αντιπαλα γκαρντ αλλα και (β) δεν ειχε (περαν του Σαδα) τους παιχτες να περιορισει τους γκαρντ της Αρμανι στην κυκλοφορια της μπαλας στην περιφερεια.

      Οποτε πηγε το ματς σε κοντινα σκορ χρησιμοποιωντας το μεγαλο ροτεϊσιον που εχει και οταν κουραστηκαν οι παιχτες της Αρμανι στο 4ο δεκαλεπτο πηγε σε μεγαλα σουτ ξεροντας οτι οι αντιπαλοι δεν ειχαν την ενεργεια για αμυνα ή για ριμπαουντ.

      Γενικα η Μπαρτσελονα εχει κερδισει ολα τα "δυσκολα" παιγνιδια με το ροτεϊσιον και οχι με κανενα φοβερο μπασκετ κατα τη γνωμη μου. Εχει χτυπητες αδυναμιες σε συγκεκριμενες θεσεις (π.χ. θεση 4) αλλα μεχρι τωρα οι βασικοι αντιπαλοι της (Φενερ, Ολυμπιακος, Παναθηναϊκος) ειτε δεν ειχαν το απαιτουμενο ροστερ εκεινη τη στιγμη λογω τραυματισμων, ειτε ηταν κουρασμενοι.

      Η ΤΣΣΚΑ απο την αλλη εχει φτιαξει καποιες συστηματα-πενταδες που παιζουν πιο εκλεπτυσμενο-ανεπτυγμενο μπασκετ και που (αυτη τη στιγμη που ολοι ειναι υγιεις) φαινεται να εχει λυσεις για καθε προβλημα. Μη κοιταμε τους 3 ποντους στο ματς με τη Γαλατα. Η ΤΣΣΚΑ το πηρε ευκολα το παιγνιδι. Καθε φορα που πλησιαζε η Γαλατα ο Μεσινα εβαζε πενταδες με δυο ή τρεις δημιουργους αλλα και 3-4 εκτελεστες και ξεφευγε με 8-10 ποντους στο τριλεπτο. Για μενα η ΤΣΣΚΑ ειναι το 1ο φαβορι για φετος.

      Διαγραφή
    2. το ειδα και εγω,ωραιο παιχνιδι ηταν.
      μεχρι την τριτη περιοδο ηταν καλυτερη η Αρμανι στην τεταρη περιοδο εδωσε ενεργεια στην αμυνα ο Παπανικολαου
      και επιθεση τα εβαζαν ολα.εβαλαν 5 τριποντα με τρομερο τον Ολεσον.
      και εμενα φιλε 77 μου κανει εντυπωση η Μπαρτσα που προσαρμοζεται ακομα και στην κακη μερα του καλυτερου παικτη της.
      απο την αλλη η Αρμανι ειναι ομαδα που βασιζεται στις προσωπικες φασεις των παικτων της ειτε απο μακρια ειτε απο κοντα.
      χωρις δημιουργια στο παιχνιδι της,βγαζει δυσκολα σουτ αλλα μπαινουν ολα και οπως ειπε και ο ανωνυμος παιζει καλη περ. αμυνα.επισης κερδιζει πολλα φαουλ.
      αν παει F4,θα ειναι μεσα στην εδρα της δυσκολος αντιπαλος.

      και εγω βλεπω ανωνυμε να το παιρνει φετος ΤΣΣΚΑ για διαφορους λογους.ενας απο αυτους ειναι οτι ματσαρει καλα ολα τα αλλα φαβορι.το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι ως ομαδα εχει αυτοκαταστροφικες τασεις καποιες φορες.

      WILKINS

      Διαγραφή
  63. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ 77...

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ...

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΟΛΛΙΝΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ, ΛΟ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΣΥΝΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΜΕ ΠΕΡΚΙΝΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ...

    Ο ΚΟΛΛΙΝΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΥΝΑ...

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ...

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΡΑΙΤ Ή ΟΠΟΙΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΡΘΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ1: Ο ΓΚΙΣΤ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΕΤΟΙΜΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΜΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ...

    ΥΓ2: Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΑΠ & ΝΤΟΡΣΕΥ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ...ΧΩΡΙΣ ΝΑΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ...ΑΝ Ο ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΕΦ (ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα να έχουμε, Ζεν. Και κυρίως ήρεμη.
      Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να βρει καλύτερο παίκτη από τον Κόλινς. Προφανώς και ήταν δύσκολο έως αδύνατο να βρει έναν γνήσιο αντι-Λο. Αλλά, ρε φίλε, ο Κόλινς απέχει πολύ. Θα φανεί στα δύσκολα ματς όπου θα χρειαστεί extra βοήθεια από την περιφέρεια η ομάδα. Δεν αρκεί δηλ. να πιέζεις καλά την μπάλα. Στην επίθεση;
      Όσον αφορά τον Μουν, είμαι περίεργος να δω πώς θα τον χωρέσει κι αυτόν στο rotation ο Μπαρτζώκας με δεδομένο ότι θα έχει 3 τεσσάρια (Πρίντεζη, Μουν, Πέτγουεϊ) που κανένας τους δεν μπορεί να πάει στο 5.
      Πάντως, οι δύο προπονητές (Πεδουλάκης-Μπαρτζώκας) κινούνται σε εντελώς αντίθετες κατευθύνσεις. Ο ένας έχει κουρέψει με την ψιλή το rotation και αν μπορούσε θα άρχιζε και θα τελείωνε το κάθε ματς με τους ίδιους 5 παίκτες (που λέει ο λόγος). Και ο άλλος έχει ανοίξει το rotation τόσο που το έχει ξεχειλώσει. Ο Μπαρτζώκας θα ήταν ευτυχής αν μπορούσε να κατεβάζει 18άδα σε κάθε ματς. Εδώ χθες ήταν εκτός 12άδας ο Μπέγκιτς που την Πέμπτη έκανε ίσως το καλύτερό του ματς με την φανέλα του Ολυμπιακού.
      Για τον Ράιτ έχω μπερδευτεί μ’ αυτά που διαβάζω αν και εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια το scouting report του Jim. Ανεξάρτητα από το τι παίκτης είναι τελικά και αν θα βοηθήσει και πόσο, πρέπει να μπει άμεσα στο ρυθμό της ομάδας. Δεν υπάρχει χρόνος, τα περιθώρια έχουν στενέψει και τα σημαντικά ματς έρχονται σύντομα. Οπότε, ο Ράιτ θα κάνει φροντιστήριο στην Ελλάδα και θα δίνει εξετάσεις στην Ευρωλίγκα. Πάντως, το καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ με τη φανέλα της Βοσνίας μάλλον απαρατήρητος πέρασε.

      Διαγραφή
  64. Σαν κίνηση γενικότερα Jim, θεωρείς ότι υπάρχουν σκέψεις για τον DJ Cooper του ΠΑΟΚ; Prospect να γίνει από τα καλύτερα γκαρντ στην λίγκα, pick n roll guard, leader, χωρίς εμφανείς αγωνιστικές αδυναμείες με μόνο μείον την εμπειρία που δεν έχει ακόμα. Ακόμα και σε αυτό το σημείο της σεζόν θα τον κοιτούσα άνετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεστα Madness. Θα τον πάρει καμιά άλλη ευρωπαϊκη ομαδα, θα μεγαλουργήσει και μετά θα χτυπάμε το κεφάλι μας που τον είχαμε στα πόδια μας και τον αγνοούσαμε.

      Διαγραφή
    2. Το ‘πες μόνο σου, Madness. Prospect είναι η λέξη κλειδί. Ο ΠΑΟ δεν ψάχνει για κάτι τέτοιο τώρα.
      Λογικά, ο Κούπερ ήταν από τους πρώτους της λίστας των υποψηφίων. Παίζει στην Ελλάδα, είναι γνώριμος πλέον μετά από το μισό της σεζόν και έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα του. Οπότε, μάλλον τον εξέτασαν ως λύση και τον απέρριψαν.
      Αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι φέτος είναι η πρώτη του χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο μετά το κολλέγιο. Ο ΠΑΟ χρειάζεται έναν παίκτη που να μπορέσει άμεσα να σταθεί σε ματς επιπέδου Ευρωλίγκας και μάλιστα σε σημείο της σεζόν που κρίνονται πολλά. Τώρα, αν αυτός είναι ο Ράιτ είναι άλλη συζήτηση.
      Είμαι σίγουρος ότι το καλοκαίρι θα τον κοιτάξουν πολλοί. Το στυλ, ο σωματότυπος, ότι είναι αριστερόχειρας και γενικώς τα χαρακτηριστικά του μου θυμίζουν τον Τερέλ Μακιντάιρ.

      Διαγραφή
    3. Και τώρα θα έδινε μερικές λύσεις. Ίσως επιθετικά να κολλήσει ακόμα και έτσι περισσότερο από τον Ράιτ, ο οποίος αν έχω καταλάβει καλά θα αποκτηθεί ως αντι-Ούκιτς και θα έχει κυρίως αμυντικογενή προσανατολισμό στο παιχνίδι του και επιθετικά θα κυνηγάει το iso και τον αιφνιδιασμό (;). Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν θα βοηθήσει. Ίσα ίσα, τον βλέπω που παίζει με πολύ ενέργεια στο παιχνίδι του και αυτό μπορεί να δώσει πολλά σε μια ομάδα με τους προσανατολισμούς του Παναθηναικού.
      Σε κάθε περίπτωση πρέπει πάντως είτε τώρα είτε το καλοκαίρι να αποκτηθεί καλός δημιουργός. Ο κόουτς Πεδουλάκης καλά έκανε και έχτισε τον νέο Παναθηναϊκό πάνω στην άμυνα. Είναι η βάση κάθε καλής ομάδας. Όμως για να κατακτήσεις Ευρωλίγκα πρέπει να φτιάξεις και μια αξιοπρεπή και παραγωγική επιθετική λειτουργία. Αυτή τη στιγμή, αν μια οποιαδήποτε ομάδα Ευρωλίγκας ή έστω τοπ-16, είναι καλοστημένη και διαβασμένη αμυντικά και πετύχει τον Πρωταθλητή Ελλάδας σε κακή τρίποντη μέρα, θα τον ζορίσει πάρα μα πάρα πολύ.

      Διαγραφή
    4. Κοίτα Madness, αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει δύο προβλήματα στα γκαρντ.
      Το ένα αφορά την αδυναμία του φετινού Ούκιτς να ανταποκριθεί. Υποθέτω ότι ο Πεδουλάκης θεώρησε ότι μετά από τους 2-3 πρώτους μήνες ο Κροάτης θα ξεπερνούσε το πρόβλημα τραυματισμού και όταν θα έφτανε ο Γενάρης, Φλεβάρης θα ήταν έτοιμος ώστε να προσφέρει τα αντίστοιχα περσινά όπου στο β’ μισό έπαιξε αρκετά καλά τον ρόλο του quarterback. Δυστυχώς, οι υπολογισμοί δεν επαληθεύτηκαν. Γενικά για τον τραυματισμό του Ρόκο υπάρχει ενημέρωση με το σταγονόμετρο. Μυστήρια πράγματα.
      Το δεύτερο πρόβλημα δεν έχει να κάνει με απρόβλεπτους παράγοντες. Ήταν γνωστό από το καλοκαίρι, το συζητούσαμε, προβληματιζόμασταν και γενικά ήταν από τα θέματα που απασχολούσαν. Ο δεύτερος δημιουργός πίσω ή με τον Διαμαντίδη. Εκεί, υπήρξε λάθος προσέγγιση. Γιατί ούτε ο Κάρι ούτε και ο Παππάς μπορεί να θεωρούσαν ότι θα έδιναν τέτοιου είδους λύσεις.
      Τώρα φτάσαμε στο και πέντε. Επειδή παίκτες που να έχουν προσόντα ώστε να καλύψουν και τις δύο ελλείψεις δεν υπάρχουν αυτήν την εποχή (πολύ περισσότερο με το ποσό που διατίθεται) πρέπει να γίνει μια επιλογή. Αυτή που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που θεωρείται πιο σοβαρό. Ε, ο Άρτζι θεωρεί πιο σημαντική την απώλεια του Ούκιτς και κατά συνέπεια πιστεύει ότι του λείπει ένας παίκτης που θα δώσει ενέργεια, γρήγορα πόδια, πίεση στην μπάλα και ανάσες. Με δεδομένο ότι και πέρσι με έναν δημιουργό μείναμε ως το τέλος. Προτιμά δηλ. να μπετονάρει την άμυνα που είναι η αρχή της φιλοσοφίας του (είδαμε τα νερά που έκανε η άμυνα στην Μάλαγα αν και έλειπε και ο Γκιστ) και να μην αρχίσει να χάνει λάδια κι εκεί, παρά να πάρει έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία αλλά ενδεχομένως να ρισκάρει την αμυντική συνοχή της ομάδας.

      Διαγραφή
  65. Καλησπέρα αρρωστάκια και Jim
    Θεωρώ πως ξεχνάτε την λογική Πεδουλάκη ζω και πεθαίνω από την άμυνα γι' αυτό και η προσθήκη Ράητ σας φαίνεται περίεργη. Ο Τζετερ μπορεί να παίξει τη θέση του ΔΔ με μεγαλύτερη επιτυχία αλλά στην πραγματικότητα για τον Πεδουλάκη αυτό που λείπει φέτος είναι οι ανάσες και η πίεση στη μπάλα που επιτυχώς έκανε πέρυσι ο Ρόκο. Ο Παππάς δεν τον έχει πείσει πως μπορεί να το κάνει και γι' αυτό έστω και στα μισά του Τop16 ενώ φαινόταν ότι θέλει να τελιώσει με το αρχικό ρόστερ τη σεζόν αποφάσισε την προσθήκη Ράητ.
    Υ.Γ. Πολύ καλή λύση ο Κάρυ αλλά έχει φανεί οτί ο RG δεν τον ήθελε και όχι άδικα στην ουσία ήταν το 3ο sg που απλά προσπέρασε τον Παππά,μπορεί να προσφέρει μόνο στην ομαδική άμυνα και παρότι δεν είναι τρύπα δεν πάει με την απαιτούμενη ενέργεια στην άμυνα
    Υ.Γ.2 Ο Ράητ για μένα μπορεί να μην είναι η ιδανική λύση αλλά στα χρήματα που μιλάμε είναι μια ακρως ικανοποιητική επιλογή,θα δώσει ενέργεια και αν ανοίξουν χώροι καλάθια και εύκολους πόντους από διεισδύσεις που λείπουν πολύ φέτος
    Υ.Γ.3 Χαμένη χρονιά για Ούκιτς, φαίνεται ότι δεν έκανε καλή αποθεραπεία και όλα εδώ πληρώνονται

    BFANATIC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χτες τα νεα παιδια Παππας και Βλαντο στο πρωτο ημιχρονο ηταν σωστοι αμυντικα στο β ημιχρονο η ομαδα εχασε την διαφορα των 27 ποντων,κυριως απο την αμυντικη τους προσυλωση.Τι να σου κανει ο προπονητης οταν δεχεσαι ενα 22-8.Ουτε στην επιθεση δεν βοηθησαν οσο επρεπε στο 3-4 δεκαλεπτο.

      Διαγραφή
    2. @ BFANATIC
      Καλημέρα, φίλε.
      Όλα καλά και ωραία αυτά που γράφεις. Αλλά αυτό με τον Κάρι στο πρώτο ΥΓ δεν το κατάλαβα. Δεν τον ήθελε ο Πεδουλάκης και μάλιστα όχι άδικα. Από πού προκύπτει αυτό το συμπέρασμα; Αν δεν ήθελε τον Κάρι, δεν ήθελε τους Λουκά-Μπατίστ (όπως έχει χιλιογραφτεί), δεν ήθελε τον Παππά (το διαβάσαμε το καλοκαίρι πριν τον πάρει) και δεν τρελαινόταν και για το Φώτση (το διαβάσαμε και αυτό), σαν πολλοί δεν μαζεύονται; Δηλ. ο κόουτς του ΠΑΟ δεν ήθελε στην ομάδα τα 5/12 του ρόστερ;

      Διαγραφή
    3. Φιλε bfanatic λες οτι η μεταγραφη Ραιτ εγινε για την αμυνα. Με λιγα λογια το προβλημα του Παναθηναικου ειναι η αμυνα αυτη τη στιγμη και οχι η τρυπα στο πενταρι η η αδυναμια στη δημιουργια απο τον ασσο οταν ξεκουραζεται ο ΔΔ. Περιεργα πραγματα συμβαινουν στο Παναθηναικο...

      Κώστας Β.

      Διαγραφή

  66. *Ο Μπαρτζώκας έσπευσε να προαναγγείλει την βαθμολογία οκτώ βδομάδες πριν το τέλος. “2οι θα είμαστε” είπε... Τι ωραία...; Άρα 8 στα 8 και μην ασχολείστε ούτε στα άσχημα βράδυα του. Ούτε στην Ουγκάντα...

    *Γκέλα νούμερο 2 του κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης. “Αυτά τα ματς τα έχουμε για το ροτέισον και για την προσαρμογή παικτών” είπε. Να στείλει ευχαριστήριο ο ΠΑΟΚ που συμμετέχει στα φιλικά του Ολυμπιακού. Κανένας σεβασμός από τον κύριο αυτόν που ξεχνά από που και πως ξεκίνησε. Αλλά η ζωή κύκλους κάνει, δεν μπορεί να είναι πάντα στον αφρό, κάπου θα κολλήσει για να κατεβεί επιτέλους από το σύννεφο. Τουλάχιστον ο Πεδουλάκης δεν βγάζει τόσο σνομπισμό και αλλαζονεία...

    *Βέβαια ελάχιστους πείθει. Ούτε έπεισε κανέναν όταν είπε ότι τον Σπανούλη τον άφησε για ώρα στον πάγκο λόγω ροτέισον. Με αυτόν ο Ολυμπιακός δεν βλεπόταν, θάχανε το ματς εύκολα. Καλά που ήταν ο Σλούκας, τον οποίο μάλιστα ξέχασε ένα ολόκληρο 10λεπτο (3ο).
    - See more at: http://basketplus.gr/index.php/rssall/item/57311-apagoreyetai-re-ptoxe-paok-o-bartzokas-thelei-roteison#sthash.sb4UL66k.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η πικρή αλήθεια αυτή όσο και να κράζεις. Τα ιδια έλεγε κι ο Χατζηγεωργιου στη μετάδοση του Παναθηναικου-Κηφισια. Ή μήπως δεν είναι φιλικά επειδή δεν το λέμε δημόσια;
      Ολοι θα θελαμε μια ανταγωνιστικοτερη Α1 αλλα δεν την εχουμε και εχουμε μαθει ετσι. deal with it.
      Κι την Κηφισια χτες στο ΟΑΚΑ δεν λες οτι τη σεβαστικαν κιολας που της ακυρωσαν καμποσες ταπες και τις μετρησαν καλαθια, κι οταν διαμαρτυρηθηκαν πηραν ποσες τχνικες; 4; Το πλεονεκτημα εχει κριθει πια... καμια διαφορα δεν θα χε αν εχναε ο ΟΣΦΠ η ο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος 4:36
      Τα παραλές....μια (1) τάπα μέτρησε -κακώς- ως καλάθι και μια (1) τεχνική πήραν -δικαίως- οι της ΑΕΝΚ. Ωραία, ας αφαιρέσουμε 4 (το καλάθι και οι βολές από την τεχνική) πόντους από την τελική διαφορά...

      Διαγραφή
    3. ρε δες ποσες βολες χτυπησε η Κηφισια,δες ποσα φαουλ κερδισε,και μετα πουλα πνευμα.Απο την Κηφισια κλαφτηκαν οταν επαιξαν μαζι σας η το ξεχασες;;Χτες (Κηφισια) τουλαχιστον δεν μιλησαν για διαιτησια.20 βολες στην Κηφισια εναντι 14 του ΠΑΟ.20 φαουλ στο Παο και 17 στον ΑΕΝΚ.Οσο για τον Χατζηγεωργιου να τον δειτε εσεις που λετε οτι ειναι βαζελος.Αλλο να σφυριξουν καποιες φασεις λαθος και αλλο να καθορισουν αποτελεσμα οι γκρι.Αλλο να κερδιζεις στο τσακ και αλλο να κανεις μια διαφορα 27 ποντων και στο τελος να χαλαρωνεις και να αφηνεις τομ παιχνιδι,Αντε βλακα που πουλας πνευμα.

      Διαγραφή
    4. http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=2F52366B&mode=2 Ανοιξε τα γκαβα σου γαβρε.Η πικρη αληθεια ειναι ολη δικη σου.

      Διαγραφή
    5. Δεν μιλάω για αλοίωση αποτελέσματος φίλε μου. Για την αντιμετώπιση που έχουν όλες οι ομάδες όταν παίζουνε μτ υους 2 μεγάλους μιλάω.

      Διαγραφή
    6. Βασικα επειδη δεν ειμαι σαν κατι ορκ σαν και του λογου σου δεν θα ασχοληθω παραπανω. Αλλα λεω αλλα καταλαβαινεις, ή μαλλον τα παραβλεπεις για να κανεις το κομματι σου.

      Ευχομαι να σταματησεις να παρακολουθεις μπασκετ για το καλο του αθληματος που αγαπω και να μην πατησεις ποτε στη ζωη σου σε οποιοδηποτε γηπεδο.

      Διαγραφή
    7. Από πού κι ως πού ο ΠΑΟΚ αποτελεί εύκολο αντίπαλο για ΟΣΦΠ; Πέρσυ τον πάτησε και φέτος (με μοναδικο σεντερ τον Καλλε!) ειχε τον ελεγχο του παιχνιδιου και το εχασε ουσιαστικα μονος του με τα λαθη στο τελος (και με τη βοηθεια της διαιτησιας βεβαια στην τελευταια φαση). Πόσα ματς πρέπει να παίξουν ακομα για να καταλαβει ο Μπαρτζωκας ότι ο ΠΑΟΚ τον κοντραρει στα ισα:

      Παρομοίως και για αλλους αντιπαλους στην Α1: ο ΚΑΟΔ τον νικησε κατά κρατος, ενω η Κηφισια και ο Ηλυσιακος τον ζόρισαν πάρα πολύ. Κατα τα αλλα, βγαινει και δηλωνει πως "κανει ροτεισον επιδη δεν εχει σκοπο να διασυρει τους αντιπαλους"!!!! Ή μας τρολαρει ο κοουτς ή την έχει ψωνισει

      Διαγραφή
    8. δεν καταλαβα δεν εχουμε το δικαιωμα οι του Παοκ να πουμε την γνωμη μας.Αμεσως να κανετε αντιπαραθεση με του βαζελου τον αγωνα.Και οι δυο εχετε καταστρεψει το μπασκετ.Οι του γαυρου μια ζωη κλαιγονται ενω αυτοι ειναι το ιδιο και χειροτεροι.

      Διαγραφή
    9. 5.09 αγαπας το αθλημα και μιλας για κακη διαιτησια με Παο και Κηφισια.Τον ειδες τον αγωνα;;προφανως οχι γιατι εβλεπες και τον αγωνα της ομαδας σου.Λοιπον αφου αγαπας το αθλημα καλα θα κανεις να μην μιλας για αγωνες που δεν ειδες ολους η εστω ολοκληρους.Η πικρη αληθεια λοιπον ειναι αυτη.Τις υποδειξεις στους ομοιους σου.Κανω το κομματι μου;;χαχαχα τι λες ρε αληθεια γιατι υπογραφω με ονομα και το παιζω εξυπνος ενα ανωνυμο σχολιο γραφω που μπορει να ναι και αδιαφορο..

      Διαγραφή
    10. Εγώ φιλε μου σχολιασα την ηλιθιοτητα που εγραψες περι φιλικου. Και σου λεω οτι και οι αντιπαλοι του ΠΑΟ ετσι αντιμετωπιζονται.

      Μετα μου παραθετεις στατισικα, αναφερεις για τις βολες και λες οτι μιλαω για κακη διαιτησια με την Κηφισια. Δεν ειναι γκαζετα εδω μαστορα και δεν εχω σκοπο να απαντησω στο ιδιο υφακι.

      Η ουσια ειναι οτι και η Κηφησια διαμαρτυριθηκε σωστα για φασεις που αδικηθηκε και εισεπραξε τεχνικες. Αυτο ειναι η ελειψη σεβασμου και γι αυτο μιλησα εξ αρχης. Ουτε για το αποτελεσμα ειπα ουτε τιποτα. Μαθε να διαβαζεις τι γραφουν οι συνομιλητες σου, ισως καταφερεις στο μελλον να συζητησεις σαν ανθρωπος.

      Διαγραφή
  67. Απαγορεύται. Που πας ρε πτωχέ ΠΑΟΚ να κερδίσεις τον Ροκφέλερ του μπάσκετ; Πάρε την σφαλιάρα σου και μείνει εκεί στην μιζέρια σου. Και μην τολμήσεις να σηκώσεις κεφάλι γιατί θα σου το κόψουμε...

    Απαγορεύεται. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης δεν γίνεται σε άδειο γήπεδο και με τον αντίπαλο των 300 χιλ. Ευρώ μπάτζετ που δεν είχε και τον βασικό του σέντερ να φύγει με έναν βαθμό από το γήπεδο.

    Φάουλ στον Κούπερ...; Έλα μωρέ τώρα... Τι ασχολείσαι; Τράβα να βρεις χρήματα για να πληρώσεις τέλος του μήνα το δημόσιο, πήγαινε ζήτα δανεικά για να δώσεις πέντε ευρώ στους παίκτες σου και άσε τις ελπίδες και τις προοπτικές.

    Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα. Και έγινε ήρωας ο Μουν. Ελέω Χριστοδούλου και των άλλων γκρι. Μπροστά ήταν στην φάση, απλά δεν ήθελαν να σφυρίξουν το φάουλ, γιατί οι δύο βολές του Κούπερ θα έδιναν κατά 90% τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Και ποιός άκουγε μετά τους Αγγελόπουλους... Δεύτερη σερί ήττα από τον πτωχό Δικέφαλο στο Παλατάκι και με όλες τις προυποθέσεις υπέρ τους;

    Δεν μπορεί να ξέρει κανείς ποιά θα ήταν η εξέλιξη αν ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τιμωρημένος. Αν όμως έφτανε εκεί το ματς, είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος θα είχε άλλη μια γερή τιμωρία. Τους νοιάζει όμως..
    - See more at: http://basketplus.gr/index.php/rssall/item/57311-apagoreyetai-re-ptoxe-paok-o-bartzokas-thelei-roteison#sthash.sb4UL66k.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ψάχνεις και ΄συ ρε φίλε. Πιο βρώμικη ομάδα απο τον ΟΣΦΠ παγκοσμίως δεν υπάρχει και μιλάμε για όλα τα αθλήματα. Σιχάματα.

      Διαγραφή
  68. Ο Μπαρτζώκας έπρεπε να βγει μετά το ματς και να πει ευθαρσώς (η φάση έγινε μπροστά στα μάτια του) ότι υπήρχε καθαρό φάουλ στον Κούπερ. Μια τέτοια παραδοχή μόνο καλό θα έκανε στον ίδιο και στην ομάδα του.
    Από όποια οπτική κι αν το βλέπει κανείς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΤΕ?

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΑΘΗ? ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΒΑ?

    Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΟ...ΑΥΤΗ Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ...

    ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ...ΟΤΑΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ...ΟΤΑΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ ΣΤΑ @@ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ...ΤΕΣΠΑ, ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ1: ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΝΕΟΥΣ (ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ) ΄Η ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ...

    ΥΓ2: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΟΥΛΗ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός -εν μέρει- αλλά....άλλο το "ήμουν πολύ μακρυά και δεν είδα" ή φάση που γίνεται αστραπιαία και ο διαιτητής άνθρωπος είναι, που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος, και άλλο αν ήταν 1,5 μέτρο από την φάση και δεν το σφύριξε εσκεμμένα -προφανώς. Όπως επίσης υπάρχουν πολλά σφυρίγματα που πέφτουν στις τρύπες ή στην ερμηνεία του κανονισμού (όπως το προτείνει ο ίδιος ο κανονισμός "κατά τη κρίση του διαιτητή") και άρα ότι και να σφυρίξει ο διαιτητής είναι μέσα ή έξω, αναλόγως πως το βλέπεις εσύ ως τρίτος.

      Πάντως δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην πω ότι η ομάδα μου ευνοήθηκε ή κατακρεουργήθηκε από τους διαιτητές, ανεξαρτήτως αντιπάλου...ειδικά αν κάποιες φάσεις "βγάζουν μάτι".

      Νομίζω πιο πολύ ενόχλησε το γεγονός ότι ο ΟΣΦΠ "έπρεπε" να κερδίσει έναν ΠΑΟΚ που όντως με τα ψέματα έχει φτιάξει ανταγωνιστικό σύνολο...πρέπει να χάσεις ? χάσε...σιγά την σημαντική βαθμολογική νίκη (ή απώλεια)...

      Διαγραφή
    2. ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ, ΚΙ ΑΣ ΜΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΤΖΩΚΙΚΟΥ"...

      ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο ΟΣΦΠ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ, ΟΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ...ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΦΕΤΟΣ, ΟΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ...ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ Ο ΟΣΦΠ ΤΟΥΣ ΔΙΣΙΤΗΤΕΣ? Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ...

      ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙΤΑΙ...

      ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΝΟΝ-ΚΟΛΣ ΣΤΟ ΝΒΑ, ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΥΤΗ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    3. Αφού λοιπόν δεν "έπρεπε να κερδίσει" ούτε είχε νόημα η νίκη/ήττα για την τελική κατάταξη, ενώ προφανώς δεν είχε στήσει ο Μπαρτζώκας τους διαιτητές, για ποιο λόγο έγινε ότι έγινε ? Εγώ λέω ότι απλώς πήρε τα 1-2 σφυρίγματα ως μεγάλη ομάδα, μόνο που ένα από αυτά ήταν εξώφθαλμο.

      Ο Μπαρτζώκας μια χαρά μιλάει και ασχολείται και σχολιάζει τους διαιτητές όταν αδικείται (ή νομίζει ότι αδικείται). Όταν όμως ευνοείται, δεν βγάζει μιλιά, ή ακόμα χειρότερα προσβάλλει τον αντίπαλο. Κάτι που μεγάλοι προπονητές (π.χ. Ζοτς) ή μετρημένοι στα λόγια τους απλώς δεν κάνουν. Ακόμα και αν εν γνώσει τους ξέρουν ότι μιλάνε με "καλούς τρόπους".

      Εγώ τουλάχιστον μια χαρά βγαίνω και λέω σε ποιες φάσεις ευνοήθηκε ο ΠΑΟ μετά από κάθε παιχνίδι, ούτε τυφλός είμαι ούτε πιστεύω ότι απευθύνομαι σε τυφλούς.

      Και ας μην ξεχνάμε ότι οι διαιτητές είναι μέρος του παιχνιδιού. Το να μην ασχολούμαστε μαζί τους σημαίνει ότι έχουν κάνει 100% επιτυχημένη διαιτησία, που ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι στο μπάσκετ. Επιθυμητό, αλλά όχι πάντα εφικτό...

      Διαγραφή
    4. ο Πεδουλακης πιστευει πολυ τον μικρο τον Χαραλαμποπουλο,τον βαζει συνεχεια στα τελευταια παιχνιδια του δινει αρκετο χρονο για τα 17 του χρονια,

      Διαγραφή
  70. Τελικά τι γίνεται με τον Ράιτ? Θα έρθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Απλά είχαμε non call στην Πυλαία... Εσείς του Παναθηναϊκού ξέρετε από αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Εγώ ρε Τζιμάρα γτ έχω φάει κόλλημα με τον Κουπερ του Παοκ ως του ιδανικου εν Ελλαδι παιχτη που μπορει να αποφορτισει τον Διαμαντιδη απο τη δημιουργια?Ειναι παιχτης που ξερει να οργανωνει πολυ πολυ καλα.Και μια χαρα σουτακι εχει και πολυ καλος σε pnr καταστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Το θέμα είναι ότι, πέρα από τα (ψευτο)διλήμματα και την ονοματολογία, αν ο Πεδουλάκης αυτή τη στιγμή είχε να διαλέξει μεταξύ του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους της Ολύμπια Λουμπλιάνας και του Ράιτ της Μπάμπεργκ, θα πήγαινε καρφί στον δεύτερο γιατί ο Λιθουανός παίζει άμυνα με τα μάτια και είναι λεπτεπίλεπτος.

    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή