Athlenda

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

EUROLEAGUE POWER RANKINGS ( TOP-16)



Το Hoopfellas,  στο τέλος της μικρής αυτής διακοπής της Ευρωλίγκας, σας παρουσιάζει τα Power Rankings των ομάδων, κρίνοντας με τον δικό του τρόπο το performance κάθε μιας στο ξεκίνημα του TOP-16..


Μετά από μια μίνι-διακοπή λοιπόν στη διοργάνωση και σαββατοκύριακο γεμάτο ..Κύπελλο σε όλη την Ευρώπη, επανερχόμαστε με την δημοφιλή στήλη των Power Rankings της Ευρωλίγκας, που μόνο το Hoopfellas πλέον δίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Βεβαίως, το σωστό θα ήταν αυτή στήλη να δίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να κρίνονται οι ομάδες με βάση το διάστημα από την τελευταία του αξιολόγηση αλλά οι υποχρεώσεις είναι τέτοιες που αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Πήρα λοιπόν ως «αφετηρία» την έναρξη του TOP-16 αυτή τη φορά. Πάμε να δούμε τι βγάλαμε..



1. BARCELONA (5-0): Η μοναδική αήττητη ομάδα στο TOP-16, έχει πείσει μέχρι και τον πιο δύσπιστο για την ποιότητα του παιχνιδιού της, περνώντας μέσα από Πόλη (Φενέρ), ΣΕΦ και ΟΑΚΑ κάνοντας επίδειξη δύναμης. Η Μπαρτσελόνα παίζει παραδοσιακά καλά σε αυτή τη φάση και το αποδεικνύει και φέτος με τον Πασκουάλ να έχει στα χέρια του ένα πιο λειτουργικό σύνολο με την επιστροφή του Λόρμπεκ και την αλλαγή στο ροτέησιον της φροντκόρτ, όπου η παραφωνία με τον Λαμπέ στο «4» για αρκετό χρόνο «κόλλαγε» τους Καταλανούς στην επίθεση και τους έκανε αργούς στην άμυνα. Η Μπαρτσελόνα στηρίζεται στην έξυπνα δομημένη αμυντική γραμμή της (σε αυτό το πνεύμα έχει επιλέξει τα «ζευγάρια» στο ροτέησιον ο Πασκουάλ) που στέλνει τον αντίπαλο μαεστρικά εκεί που θέλει, κατεβάζοντας δραματικά τα ποσοστά του ενώ η ίδια παρουσιάζει στην επίθεση της το πιο υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας. Οι Καταλανοί  δείχνουν να έχουν καθαρίσει την υπόθεση πλεονέκτημα έδρας, με τα σημερινά δεδομένα. Σημαντικό στη παρούσα στιγμή, να μην επηρεαστούν από τον τρόπο που έχασαν τον τελικό του Κυπέλλου..


2. CSKA MOSCOW (4-1): Πλήρη στροφή στο αμυντικό κομμάτι για τον Ετόρε Μεσίνα, που έχει μεταμορφώσει την αρκούδα στην αρχή του TOP-16. Η ΤΣΣΚΑ είναι μαζί με τον Παναθηναϊκό και το Μιλάνο οι καλύτερες άμυνες στη διοργάνωση σήμερα, με τους Ρώσους να πνίγουν τον αντίπαλο κυνηγώντας  μέχρι τέλους ψηλά τις προσπάθειες για σουτ και αναγκάζοντας τον στα χαμηλότερα ποσοστά στη λίγκα, ενώ παράλληλα είναι δυνατοί στο αμυντικό ριμπάουντ. Από αυτή τη δύναμη της αμυντικής τους γραμμής μάλιστα, «τρέχουν» πολύ πιο αποτελεσματικά την επίθεση τους, η οποία βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις σε καθαρά νούμερα αποτελεσματικότητας. Το τέμπο είναι αυστηρά χαμηλό (στα πρότυπα ΠΑΟ, Μπαρτσα) και η απουσία του τραυματία Ουίμς  «βοήθησε» ώστε να βρεθεί χημεία, μιας και οι big lineups του Μεσίνα με τον Κριάπα στο «3» και τους Χάινς-Κρίστιτς στη φροντκόρτ είναι το κλειδί για αυτήν την πολύ καλή εικόνα. Με έναν «σταρ» λιγότερο (έστω και εάν αυτός είναι ο πολύ αποτελεσματικός και πειθαρχημένος Ουίμς) η ΤΣΣΚΑ μοιάζει πιο λειτουργική. Δεν με έχει πείσει η αρκούδα, όχι ακόμα, αλλά είναι η πρώτη φορά/περίοδος μέσα στη σεζόν που φαίνεται να δουλεύει στη σωστή κατεύθυνση.


3. REAL  MADRID (4-1): Το προφίλ της απόλυτης ομάδας λερώθηκε λίγο μετά τα ματς στη Μόσχα και στη Μαδρίτη με τη Μακάμπι, όμως οι Μαδριλένιοι παραμένουν τοπ-διεκδικητές του εισιτηρίου για το φάιναλ-4 και φυσικά του τίτλου. Η τριβή με δύο ισχυρούς αντιπάλους θα δείξει πολλά για το σύνολο του Λάσο, που πρόσφατα κέρδισε το Κόπα Ντελ Ρέη με εκπληκτικό τρόπο. Παραμένει η ομάδα με το μεγαλύτερο οπλοστάσιο στη λίγκα και την αποτελεσματικότερη επίθεση με μια εντυπωσιακή ανάπτυξη στο ανοιχτό γήπεδο και συνεργασία/εκτέλεση σε σετ παιχνίδι. Παρουσιάζει πτώση στο αμυντικό της performance και αυτό το κομμάτι θεωρώ ότι δουλεύει τώρα ο Λάσο, μιας και τα νούμερα στα μετόπισθεν είναι πεσμένα. Το σημαντικό είναι ότι συνεχίζει να παίζει σε πολύ χαμηλό αριθμό λαθών, στατιστικό αν μη τι άλλο εντυπωσιακό για μια ομάδα με τη συγκεκριμένη δομή, προϊόν συνοχής. Κοιτώντας το πρόγραμμα έχει καλή τύχη για την πρωτιά, ειδικά σε περίπτωση που κερδίσει στο Τελ Αβίβ, τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ μετρά ήδη ένα στραβοπάτημα στο Βελιγράδι.


4. MACCABI TEL AVIV (4-1): Είναι φανερό ότι δε πρόκειται για underdog στη κούρσα για το Μιλάνο. Ο Μπλατ έχει φέρει τη Μακάμπι εκεί που θέλει. Είναι η μόνη διεκδικήτρια (μαζί με την πιο ποιοτική αλλά λιγότερο σκληρη Ρεάλ) που παίζει σε τόσο υψηλό αριθμό κατοχών, συνδυάζοντας υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας σε επίθεση (με πολύ υψηλό efficiency στα σουτ και low mistake basketball)  και άμυνα δηλ. ισορροπημένο παιχνίδι. Πολύ σημαντικό αυτό. Σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να επιβιώσει σε οποιοδήποτε τέμπο, μα παίξει στο μισό και στο ανοιχτό γήπεδο. Οι Ισραηλινοί είναι στην αγορά για ψηλό που θα πλαισιώσει τους Τάιους-Σοφοκλή μετά την τεράστια ατυχία του Τζέημς, γνωρίζοντας ότι με μια καλή επιλογή εδώ, μπορούν να λάβουν την απαραίτητη ώθηση για να φτάσουν μέχρι τέλους. Έχασαν δικό τους ματς στη Μαδρίτη (με απίστευτα λάθη στο τέλος), από αυτά που σπάνια χάνουν ομάδες του Μπλατ όταν έχουν φέρει τον αντίπαλο στα σχοινιά. Η Μακάμπι παίζει σωστό και σύγχρονο μπάσκετ, με ταχύτητα-κίνηση-δημιουργία και επιλογές και όσο καλύτερα μακιγιάρει τις αδυναμίες της τόσο πιο «μέσα» στην υπόθεση Μιλάνο θα βρεθεί.


5. EA7 (3-2): Credit στον Μπάνκι που μετέτρεψε ένα σύνολο με περιορισμένα ομαδικά ένστικτα σε «αρπακτικό». Η ΕΑ7 παίζει αυτή τη στιγμή την πιο επιθετική άμυνα στη λίγκα, πιέζοντας πολύ τη μπάλα στα ¾ του γηπέδου και οδηγώντας τους αντιπάλους σε μεγάλο αριθμό λαθών. Ειδικά τα λεπτά που βρίσκεται ο Μος στο παρκέ, το performance στα μετόπισθεν είναι εντυπωσιακό με τους διαδρόμους να κλείνουν και τον Αμερικανό να δίνει defensive stops σε ..ότι βρίσκεται μπροστά του. Οι Λομβαρδοί σπρώχνουν τη μπάλα γρήγορα στην επίθεση, παίζουν πολύ με τα one on one προσόντα των περιφερειακών τους (που πηγαίνουν πολύ συχνά στις προσωπικές), ενώ η προσθήκη του Χάκετ έχει αλλάξει το DNA της επίθεσης στο κομμάτι των αποφάσεων. Βεβαίως, συνολικά τα πολλά λάθη παραμένουν και αυτό ίσως είναι απόρροια της φύσης του ρόστερ ενώ υπάρχει το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ που διέπει τις ιταλικές ομάδες σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό. Το κίνητρο ενός φάιναλ-4 στην πόλη σου είναι μεγάλο, για κάθε ομάδα που τουλάχιστον έχει δυνατότητες για πλέη-οφς- όμως η ΕΑ7 θα πρέπει να αναπτύξει δολοφονικά ένστικτα για να κοιτάξει προς τα εκεί, «τελειώνοντας» τον αντίπαλο όταν πρέπει. Η πρόσφατη τραγωδία του Κυπέλλου αλλά και το ματς με την Εφές στη Πόλη είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μη ξεχνάτε ότι χωρίς το απίστευτο καλάθι του Πλάνινιτς, το Μιλάνο θα βρισκόταν στο 4-1, περιμένοντας στο τέλος του μήνα Ουνικάχα & Παναθηναϊκό σε κολλητά παιχνίδια στο Φόρουμ..


6. PANATHINAIKOS (3-2): Βρίσκεται στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν. Εκεί που θα δείξει η πυξίδα την κατεύθυνση, ειδικά εάν αναλογιστούμε τα παιχνίδια του Φεβρουαρίου, που ακολουθούν. Τα πραγματικά καλά νέα έρχονται από την μετάλλαξη της ομάδας στο αμυντικό κομμάτι από τη στιγμή που έκλεισε το ροτέησιον (το περιβόητο οι 7+Φώτσης για το οποίο μιλούσαμε εδώ μετά τα πρώτα ματς της σεζόν). Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα στη λίγκα  στο ΤΟP-16. Η άμυνα του στο μισό γήπεδο είναι πολύ πιεστική σε βαθμό που μειώνει το ποσοστό του αντιπάλου στη λήψη σωστών αποφάσεων, ενώ οι πράσινοι «βουτάνε» πάνω στη μπάλα, καταπίνοντας τα ριμπάουντς στις δύο πλευρές του παρκέ συν το ποσοστιαίο νούμερο τους στα κλεψίματα, στοιχεία που βγάζουν aggressiveness. Τέλος τα καλά νέα. Πάμε και στα άλλα.. Η ομάδα χαρακτηρίζεται από μια limited offense η οποία, απέναντι σε μια έξυπνη, σωστά στημένη  άμυνα- καταφεύγει σε πολλά περιφερειακά σουτ από το τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός δε πατάει με συνέπεια ζωγραφιστό –ούτε με τους περιφερειακούς ούτε με τους ψηλούς- ενώ το πρόβλημα του Ούκιτς έχει κοστίσει πολύ στην εύθραυστη χημεία των 8 του σκληρού πυρήνα. Επίσης, ο εφιάλτης των λαθών έχει γυρίσει πάλι, στοιχείο που σίγουρα δε περνά απαρατήρητο.  Περιμένουμε να δούμε για να κρίνουμε. Η επόμενη τριάδα αγώνων είναι όλα τα λεφτά.


-OLYMPIAKOS (3-2): Είναι η στιγμή που πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς. Τώρα, όχι αύριο, μιας και το πλεονέκτημα έδρας στην ποστ σίζον βρίσκεται το ίδιο κοντά με μακριά. Η απαράδεκτη εμφάνιση στο Μιλάνο (που μπορεί να τον βάλει σε μπελάδες..) και η καθαρή εντός ήττα από την Μπάρτσα είναι σίγουρα τα μελανά σημεία σε αυτή τη φάση αλλά μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για μια ομάδα που δεν έχει μάθει και δε θέλει να είναι ατσαλάκωτη. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να βελτιώσουν το  efficiency στα σουτ τους που είναι χαμηλό ώστε να αξιοποιήσουν τα χαμηλά ποσοστά στα οποία οι ίδιοι αναγκάζουν τους αντιπάλους τους και τα λίγα λάθη τα οποία κάνουν. Δουλεύουν στο αμυντικό ριμπάουντ και περιμένουν τον Μούν από τον 2ο γύρο που θα δώσει βάθος στα φόργουορντς. Πολλά θα εξαρτηθούν από το performance του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός είναι μια εκ των τοπ-ομάδων στην transition offense και εάν λάβουμε υπόψη μας τις βάσεις που έχει σαν ομάδα (καλή αμυντική συμπεριφορά, αποτελεσματικότητα και στο σετ παιχνίδι, πνευματικά χαρίσματα, βαθύ ρόστερ) μπορεί να ξαναβάλει το τραίνο στις ράγες..

8. LOKOMOTIV KUBAN (3-2): Εκτιμώ πολύ τον Πασούτιν και έχω πεί από τον Οκτώβρη ότι με έναν πικ εν ρολ γκαρντ αυτή η ομάδα (στυλ Καλάθη) θα μπορούσε να αποτελέσει το μαύρο άλογο στη κούρσα για το Μιλάνο. Όμως οι αυτοκαταστροφικές τάσεις και ο πόλεμος που γίνεται μέσα στο ..ρώσικο κεφάλι του κόουτς (συνεχώς θέματα με τους Αμερικανούς, τώρα με τον Μπίκοβ που τα πληρώνει η ομάδα) με κάνει να αναρωτιέμαι..


9. GALATASARAY (2-3): Σε δύσβατο μονοπάτι ο Αταμάν. Η Γαλατά φτιάχτηκε με άλλες προδιαγραφές το καλοκαίρι όμως «όταν κάνεις σχέδια για τη ζωή, η ζωή κάνει άλλα σχέδια για εσένα..» Οι Τούρκοι έχουν πολλές αυξομειώσεις στο performance τους, κατάσταση αλληλένδετη του τρόπου παιχνιδιού τους. Παίζουν σε χαμηλό αριθμό κατοχών, τρέχουν μια εξαιρετικά αποτελεσματική επίθεση που ξεκινάει από την ασφάλεια που  τους δίνει το αμυντικό ριμπάουντ και τα λίγα λάθη αλλά η άμυνα τους είναι κάτω του μετρίου. Το διπλό στο Μόναχο είναι όλα τα λεφτά, δεν είναι φαβορί για την ποστ σίζον και αυτό μάλλον αρέσει στον Αταμάν. Θέλουν έξτρα νίκες –εκτός προγράμματος- μακριά από την Πόλη για να «μπούν» γερά. Αυτό είναι δεδομένο.

10. UNICAJA (2-3): Δεν αποτελεί χαρτί που θα ποντάρεις πάνω του.. Στο ξεκίνημα του ΤOP-16 έχουμε δεί τα πάντα από την Ουνικάχα. Επιβλητική 4η περίοδο και νίκη στην Ανδαλουσία απέναντι στη Φενέρ, σπουδαία εμφάνιση στη Βαρκελώνη, διπλό στην Εφές αλλά και συντριβή εντός από την Λαμποράλ και ένα άσχημο δεύτερο ημίχρονο στο ΣΕΦ.  Το πρόβλημα της ομάδας του Πλάθα είναι αμυντικό και παρότι είναι πολύ δυνατή στο επιθετικό ριμπάουντ πληρώνει την τακτική της να το διεκδικεί με έξτρα παίκτη, στο αμυντικό τρανζίσιον. Ήθελε σίγουρα έναν fundamental γκαρντ αλλά πάνε οι εποχές που στην Ανδαλουσία βόλταρε ο Πέπε Σάντσεθ.. Παίζει στις λιγότερες κατοχές από κάθε άλλον στο ΤΟP-16.. Είναι μέσα στο παιχνίδι σαφώς και το ματς που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό είναι κλειδί για τη συνέχεια όπως και τα δύο παιχνίδια με την Αρμάνι. Για να σε δούμε κόουτς Πλάθα..

11. ANADOLU EFES (2-3): Η ρουκέτα του Πλάνινιτς στο ματς με το Μιλάνο και το διπλό στη Βιτόρια κράτησαν ζωντανή την Εφές που πέρασε (και ακόμα περνάει δηλαδή..) μια πραγματικά άσχημη περίοδο. Ο Αγγέλου παλεύει να βρεί αμυντικές πεντάδες (εξ ου και τα λεπτά του Μπαλμπάι)γνωρίζοντας ότι μόνο από εκεί μπορεί να βρεί λύση μιας και η επίθεση του είναι πολύ κακή (η χειρότερη ουσιαστικά σε αυτή τη φάση) με τον dominated ballhandler Πλάνινιτς να δικαιώνει την άποψη που εκφράσαμε το καλοκαίρι. «Κάηκε» και ο Χόπσον στο «βωμό» του Μπατούκ που είναι ο γηγενής που υπολογίζεται περισσότερο για τη νέα σεζόν..


- FENERBAHCE (1-4): Η μαγική εικόνα του Οκτώβρη χάθηκε και η Φενέρ έχει σκορπίσει, βγάζοντας τη κακή στελέχωση του καλοκαιριού από τον Ομπράντοβιτς. Σου κάνει «κάπως» να βλέπεις ομάδα του Σέρβου mastermind να τα τρώει από παντού (η χειρότερη άμυνα, 122π. ανά 100 κατοχές..) με ανύπαρκτα defensive stops και πόδια που θα βγούν μπροστά για να κυνηγήσουν και να αμυνθούν ώστε να κολλήσει το μείγμα και να βγούν στο παρκέ  τα individual offensive skills που έχουν οι Τούρκοι. Σοβαρή απουσία για τη φύση του ρόστερ ο Βίντμαρ.  Και όμως, η Φενέρ δεν έχει μείνει βαθμολογικά τόσο πίσω. Το πρόγραμμα της είναι καλό και είναι πολύ πιθανό να παίξει την πρόκριση στη Τουρκία.. Αυτό κρατείστε το.

13. BAYERN MUNICH (2-3):  Ο Πέσιτς κάνει πολύ αξιόλογη προσπάθεια και οι Βαυαροί, αν και ομάδα με συγκεκριμένες δυνατότητες σε αυτό το επίπεδο, παραμένουν μέσα στο κόλπο. Το πρόγραμμα δεν είναι άσχημο, αν και κόστισε η εντός απώλεια από την κατευθείαν ανταγωνιστική  Γαλατά. Αυτό που πρέπει να δουλέψουν οι Γερμανοί (ο Πέσιτς δηλαδή γιατί μόνοι τους  αμφιβάλλω αν καν το έχουν εντοπίσει σαν πρόβλημα…) είναι στο να γίνουν πιο κυνικοί στο παιχνίδι τους. Στέλνουν εύκολα τον αντίπαλο στο φάουλ ενώ οι ίδιοι πηγαίνουν αραιά, χρειάζονται λίγο περισσότερη εξυπνάδα για να εξαργυρώσουν το physical strength που έχουν ως σύνολο. Ο νοών νοείτω.. Καλή παρακαταθήκη για του χρόνου από  μόνο του το γεγονός ότι όσο περνάνε οι αγωνιστικές μένουν μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης για την ποστ σίζον.


14. PARTIZAN (1-4): Έκανε τη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ αλλά οι συνεχόμενοι τραυματισμοί, με βάση τη δομή του ρόστερ, την άφησαν πίσω. Το πρόβλημα στον άσσο και  η έλλειψη stretch-4 (α ρε Μπέρτανς) που θα «μεγαλώσει» το γήπεδο για τους slashers του Ντούλε απεικονίζονται πολύ πειστικά κάθε βράδυ στο παρκέ. Η Παρτίζαν είναι φανερό ότι έχει μεγάλη πρόβλημα στην επίθεση, ειδικά στο μισό γήπεδο. Παρόλα αυτά εάν κάνει το 2 στα 2 στη συνέχεια ίσως παίξει μια ζαριά στο Κράζνονταρ (αν και με τα τωρινά αγωνιστικά δεδομένα δεν έχει τύχη, ότι και αν κάνει η «αρρώστια» που λέγεται Μπογκντάνοβιτς). Ο Βουγιόσεβιτς πάντως υπέγραψε τον Πάβλοβιτς (επιτέλους) που θα «κολλήσει» στο «4» στοχεύοντας τον εγχώριο τίτλο. Εκεί όπου μετά από πολλά χρόνια, η Παρτίζαν δεν είναι φαβορί.

- CAJA LABORAL (1-4): Μοναδικές παραστάσεις Σέρτζιο Σκαριόλο σε όλο τους το μεγαλείο. Κανείς δε καταλαβαίνει τι παίζει η Λαμποράλ . Βασικά τι βλέπει και κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο ουραγοί αυτής της λίστας παίζουν στο υψηλότερο pace από όλους, παράγοντας τον μεγαλύτερο αριθμό κατοχών στην επίθεση από τους υπόλοιπους.. Το θέμα είναι πως και σε ποιο πλαίσιο το κάνουν.. Για αυτό σας λέω, ο μάγος Σέρτζιο για μερικές παραστάσεις ακόμα στην πόλη. Τρέξτε να προλάβετε. Δε θα τα δείτε αλλού.. 


16. ZALGIRIS (0-5): Η Ζαλγκίρις έκανε μεγάλη υπέρβαση που έπιασε το TOP-16 και η γύμνια της ομάδας βγήκε σε αυτή τη φάση. Τα οικονομικά προβλήματα γονάτισαν το αμιγώς μπασκετικό Κάουνας. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι η ομάδα του Στομπέργκας είναι για κλάματα.. Και η επίθεση για μπόλικα δάκρυα..


Υ.Γ: Ρε λέτε μετά την επιτυχία του Ιτούδη να ξεκινήσει να ψωνίζει και ο Ζοτς  από το Hoopfellas..? Πιερ Τζάκσον ακούω.. Δεν είναι όμως αυτό που θέλει η Φενέρ, είναι εμφανές. Επίτηδες το κάνει..?



Υ.Γ1: Πονάει πλέον να βλέπεις αυτό το πανηγύρι, τη γιορτή του μπάσκετ στο εξωτερικό και να συγκρίνεις το απαξιωμένο ελληνικό προϊόν. Βαρεθήκαμε τους συνεχείς τελικούς ΟΣΦΠ-ΠΑΟ και τη δομή της διοργάνωσης η οποία μικραίνει την πιθανότητα ο Άρης π.χ.να γίνει μια νέα Σάσσαρι και να πάρει το τρόπαιο. Ναι, η διαφορά είναι μεγάλη μεταξύ των δύο αιωνίων και των υπολοίπων (στον τελικό ο τροπαιούχος είχε 25-30 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από τον φιναλίστ..) αλλά και η παρούσα δομή δε βοηθά καθόλου στο να δούμε κάτι διαφορετικό. Ο Άρης δεν άξιζε τέτοια ήττα ακόμα και εάν θεωρητικά πολεμούσε με σφεντόνες τα ..καλάσνικοφ και σημαντικό μερίδιο σε αυτήν έχει και ο προπονητής του, ο οποίος ήταν θεατής στην εντυπωσιακή τρίτη περίοδο του Παναθηναϊκού που τελείωσε το ματς. Καμία αντίδραση, κανένα τρικ (αγωνιστικό ή ψυχολογικό) για να αλλάξει το μομέντουμ. Δυστυχώς λοιπόν δικαιώθηκαν  όσοι χαρακτήριζαν ως τελικό τον ημιτελικό του ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός πήρε απόλυτα δίκαια τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Η γιορτή όμως που στήνεται στην Ευρώπη είναι άδικο να μην υπάρχει και σε μια τόσο μπασκετική χώρα όπως η Ελλάδα..

Υ.Γ2: O Vasilije Micic απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο ντόρος που γίνεται για αυτόν στη σελίδα μας, δεν είναι άδικός. 18π.-4 ριμπ.-9 τελικές στον τελικό απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα όπου η Μέγκα Βιζούρα ηττήθηκε με 81-80..

Υ.Γ3: Για ψηλό ο Ολυμπιακός στην αγορά..? Μμμ.. Ο Μπαρτζώκας το καλοκαίρι είχε ζητήσει παραμονή Σερμαντίνι όμως το ποσό που ζήτησε η πλευρά του Γεωργιανού κρίθηκε υπερβολικό. Τώρα φαίνεται να υπάρχει προσέγγιση. Για να δούμε..

Περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebook
https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274




207 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Τζιμ, μας έφτιαξες πάλι.
    Θα προτείνω κάτι σε σχέση με το υστερόγραφο σου, ανέφικτο μεν, ενδιαφέρον δε.
    Οι Αιώνιοι σε ένδειξη μεγαλοψυχίας(sic) να παραιτηθούν από τον θεσμό του Κυπέλλου. Ένα παραπάνω ή παρακάτω κύπελλο δεν σημαίνει τίποτα ουσιαστικό για αυτούς...
    Διεξαγωγή final 4 αρχικά με τους υπόλοιπους και βλέπουμε...Πιο ενδιαφέρον θα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατι να μην παραιτηθει και ο Αρης; Tοσους τιτλους εχει, πανω κατω οσους και ο Ολυμπιακος, αρα ειναι χορτασμενος, έτσι δεν ειναι; Να παίζουν μονο ο ΠΑΟΚ, ο Πανιωνιος κι οι μικρες ομαδες επαρχιακες και μη.

      Διαγραφή
    2. Αυτή τη στιγμή, οι αιώνιοι είναι εκτός συναγωνισμού.Θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί οι 2 πρώτοι της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου να μην συμμετέχουν στο κύπελλο της επόμενης χρονιάς, αν σε ικανοποιεί περισσότερο

      Διαγραφή
    3. Κοίτα, αν θες να μιλήσουμε σοβαρά, ίσως να είχε ενδιαφέρον πχ να συμμετείχαν μόνο ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Ή πχ, εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, κάτι σαν επαρχιακή διοργάνωση. Αλλιώς, δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι αιώνιοι.

      Θα ήθελα να το σκεφτείς ξανά με το νου στο παρελθόν: τελη 80s-αρχες 90'ς, όπου υπήρχαν ουσιαστικά 2 ομάδες, Αρης και ΠΑΟΚ. Αν σου λέγανε τότε, να αποσυρθούν από το Κύπελλο οι δυο γιατί είναι εκτός συναγωνισμού, πώς θα το έβλεπες;

      Διαγραφή
    4. Εγώ δεν είμαι οπαδός καμμιάς ομάδας.
      Όταν ένας θεσμός καταρρέει, κάτι πρέπει να κάνεις για να τον σώσεις.
      Τα ίδια θα έλεγα και τότε λοιπόν, αν και τότε δεν είχαμε τέτοια απαξίωση και επεισόδια.
      Έγραψα εξαρχής ότι η πρόταση είναι μάλλον ανέφικτη...αλλά εσύ δεν θα γούσταρες παραπάνω μια διοργάνωση χωρίς δεδομένο νικητή;

      Διαγραφή
    5. Εννοείται ότι θα το θελα! Και μου άρεσε που για ένα ημίχρονο ήταν αμφίρροπο το αποτέλεσμα. Αλλά πχ και στο ποδόσφαιρο, αν μια ομάδα που είναι πιο αδύναμη (ακόμα κι αν παλαι ποτέ ήταν ισχυρη, πχ Leeds) κατάφερνε να περάσει στον τελικό κυπελλου Αγγλίας κι έπεφτε με την Μαντσεστερ Σιτυ, 7 γκολ θα έτρωγε. Και κανείς δεν θα έβγαινε στην Αγγλία να γράψει "απαξιώνεται ο θεσμός του Κυπελλου όταν ουσιαστικά ξέρεις το αποτέλεσμα από πριν" ούτε "να αποσυρθούν η Σιτυ και η Τσελσυ προκειμενου να εχει σασπενς". Δεν το λεω τοσο για σενα προσωπικα (σεβομαι την άποψή σου), αλλά περισσότερο για το κλίμα που επικράτησε την επομενη του τελικου στα μηντια επειδη, όπως αναμενόταν, το φαβορί επικρατησε.

      Κατα τη δικη μου γνώμη, η μεγαλύτερη απαξίωση είναι που συνήθως ο τελικός γίνεται με άδειες εξέδρες, με μερικες εκατονταδες μονο μαο-μαο εκατερωθεν να πλακωνονται εντος και εκτος γηπεδου και την αστυνομια, τους εισαγγελεις, τις διοικησεις των ομαδων και τη διοργανωτρια αρχη να σφυριζουν αδιαφορα -την ωρα που διπλα στα κεφαλια των αθλητων (των εργαζομενων δηλαδη, στο χωρο εργασιας τους) σφυριζουν ιπταμενα αντικειμενα θετοντας τη σωματικη τους ακεραιοτητα σε κινδυνο. Οπότε, από μια άποψη, ήταν ευχαριστη εξαιρεση ο φετινός, ήρεμος τελικός.

      Για μενα λοιπον, ετσι θα πλησιάσει κάποια στιγμή την αιγλη και το αθλητικο κλιμα των αλλων χωρων: όταν αντιμετωπιστεί σε ενα σημαντικο βαθμο η βια και μπορουμε χιλιαδες κοσμου να απολαυσουμε τον τελικο με ασφαλεια και ανεση, κι ας παιζουν ειτε οι μεγαλοι ειτε εκπληξεις ειτε ο ΚΑΟΔ, ποσως με απασχολει.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις και δεν έκανα την πρόταση επειδή κέρδισε φέτος τόσο εύκολα ο ΠΑΟ.
      Καμμιά σχέση, επ"ευκαιρία του ΥΓ1 του Τζιμ πρότεινα αυτό που πρότεινα.
      Στην πεζή μας πραγματικότητα, δεν μπορεί με κανένα τρόπο που να μπορώ να σκεφτώ πρόχειρα, να εξαλειφθεί το θέμα που βάζεις στην τελευταία σου παράγραφο, η βία είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στην ελληνική κοινωνία που χρειάζονται γενιές και γενιές για να υπάρξει πρόοδος. Αυτά, καλή συνέχεια

      Διαγραφή
  2. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΤΖΙΜ..... Ο ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΤΡΑ? ΓΙΑ ΠΑΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ?
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζίμ καλησπέρα,
    θα ήθελα (όπως φαντάζομαι και άλλοι) την άποψή σου, για το αν έχει να δώσει κάτι μεταγραφή Πούχ Τζέτερ στον Παναθηναικό που γράφτηκε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γνωμη σου για τον ΤΖΕΤΕΡ???? Ισχύει το ενδιαφερον που φημολογειται απο πλευρας ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο πεδουλακης ψαχνετε για κοντο εσυ ποιον πιστευεις καλυτερο αυτην την στιγμη για τον παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/586686/vlepoyn-tzeter-ston-panathinaiko

    Τι παιζει ? και αν πραγματι παιζει .. μπορει να βοηθησει ?

    υγ: Πολυ ωραιο αρθρο jim , αν και νομιζω αδικεις τους αιωνιους βαζοντας πιο πανω το μιλανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι ειναι αυτος ο τζετερ ρε παιδια; αυτος ειναι η λυση στα προβληματα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1.80μ και 31 ετους?! Να τον κανει τι? Τοσοι παικτες υπαρχουν, αυτον βρηκαν?Εκτος κι αν αποφασισε ο Παναθηναϊκος να ακολουθησει το παραδειγμα του Ολυμπιακου κι αρχιζει να μαζευει παικτες με μονο κριτηριο τη χαμηλη τιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ρε γαμωτο γιατι δεν παιρνει αυτον τον καραμανο του ατρομητου… κανει πολλα γκολ φετο…

      Διαγραφή
  9. δεν εχω καταλαβει με ποιο κριτηριο η αρμανι και ο παο ειναι πανω απο ολυμπιακο..δλδ η αρμανι που εχασε με διψηφιο στο οακα και απο εφες χςρις χομπσον και ερντεν ειναι πιο πανω απο τις ελληνικες ομαδες??οπως επισης και ο παο με τον ολυμπιακο για εμενα ειναι στην ιδια φαση..δεν υπερεχει ο παο σε τπτ..μην μπερδευεστε με το κυπελο που κερδισει ο παο στην εδρα του με τον κοσμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 30 πόντους έφαγε ο Ολυμπιακός από την Αρμάνι. Ούτε 2 ούτε 5 ούτε 10, αλλά 30, κανονική συντριβή. Δεν είναι λογικό -ως τώρα τουλάχιστον -να είναι παραπάνω στο ranking;

      Διαγραφή
    2. Πιθανως.. Αλλα με τον Παναθηναϊκο ειναι οντως στα ιδια πανω κατω..

      Διαγραφή
    3. παναθηναικος ολυμπιακος ειναι μαζι στην 6 θεση, μαθε να διαβαζεις

      Διαγραφή
    4. ανωνυμε και πηγε και εχασε μεσα στην εφες..αρα???

      Διαγραφή
    5. συνονοματε ανωνυμε νο1 αυτο που ειδα απο το ματς στο Μιλανο η αρμανι ηταν μια σκληρη αμυντικα ομαδα που καταπινε τον ολυμπιακο οταν προσπαθουσε να μπει στο ζωγραφιστο κυριως οταν ηταν μεσα ο Lawal. Απο την αλλη ομως πολυ δυσκολα να επαναληφθει αυτη η εικονα στο σεφ, ο Ολυμπιακος θα βρει τα κουμπια της και θα την νικησει ευκολα. Για μενα ηταν φυσικο ηταν να χασει απο τη Μπαρτσελονα καθως εβγαινε απο μια περιοδο παρατεταμενου ντεφορμαρισματος αλλα το ματς στο μιλανο ηταν μια wake up call για τον Μπαρτζωκα και τους παικτες, αναλογη με αυτη της περυσινης συντριβης με την εφες στη πολη

      Διαγραφή
  10. Ετσι να βλεπω χαμηλα στα power rankings τον Ολυμπιακο.. του ταιριαζει!

    τακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 8.43 XAXAXA γελοιο σχολιο, ναι χαρη στον κοσμο μας κερδισαμε με 37 ποντους τον Αρη.χαχαχα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοω το ματς κυπελου με τον ολυμπιακο..ουγκ..

      Διαγραφή
  12. Ειναι της ΤΣΚΑ εφετος εστω κι αν δεν εδειξε στην αρχη πολλα πραγματα.

    Kατι χαμηλα σχηματα που κρυβει επιμελως για την ωρα ο Μεσινα τα τελειοποιει σιγα-σιγα και εχει σκοπο να τα ριξει ως εκπληξη στο F4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα ετοίμαζε και πέρσι για το f4 και μας θάμπωσε όλους

      Διαγραφή
  13. αν ισχυουν τα ονοματα που διαβαζω παμε σε λυσεις που αμφιβαλλω αν θα βοηθησουν... δλδ τοσο δυσκολο ηταν να χτυπησει χακετ?? και ειδικα που απο του χρονου θα εφευγε το βαρυ συμβολαιο του ουκιτς???
    ο γουστερμαν της παρτιζαν θα κολλουσε αψογα αλλα εχει συμβολαιο μεχρι το 15 και ολοι θυμομαστε ποσο πουλανε οι σερβοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτος χανει ολη την χρονια λογω τραυματισμου..

      nikos

      Διαγραφή
    2. οκ νικο να εισαι καλα, δεν βρηκα καπου οτι ειναι τραυματιας.. απο τους αγαπημενους νεους γκαρντ

      Διαγραφή
    3. Ο Ουέστερμαν είναι εκτός για φέτος.

      Διαγραφή
  14. jim καλησπέρα, ξέρεις καθόλου τα χαρακτηριστικά των 2 παικτών που ακούγονται για τον ΠΑΟ; αναφέρομαι στους Που Τζέτερ και Ζακ Ράιτ. Προσωπικά δεν τους γνωρίζω καθόλου αλλα απο το λίγο που κοίταξα εχω την αίσθηση οτι δεν είναι αυτό που ψάχνει ο Παναθηναικός στα guard, παρόλο που δείχνει οτι η ομάδα κινείται για να ενισχυθεί εκει όπου πραγματικά πονάει δηλαδή στην δημιουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Είναι παίκτες πολύ γνωστοί. Θέλω να είμαι σίγουρος για τον ενδιαφέρον και θα τα πούμε αναλυτικά.

      Διαγραφή
  15. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

    ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ Ο ΤΖΙΜ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΡΑΝΚΙΝΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ...ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΟ ΤΟΝ ΤΖΕΤΕΡ Ή ΤΟΝ ΡΑΙΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΚΟΨΙΑ ΚΑΙ ΣΤΥΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΟΛΥΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ...ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΡΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ...ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΚΙΤΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ...ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΚΙΤΣ, ΤΟΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΖΙΜ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ...

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΡΑΝΚΙΝΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΡΑΝΚΙΝΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΜΦΑΝΗΣΕΩΝ...

    ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΡΑΝΚΙΝΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΤΣΣΚΑ ΠΑΡΕΠΕΑΝ, ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΓΡΑΨΟΥΜΕ...ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΦΕΝΕΡ ΦΑΙΝΑΛ 4...ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΟΠ 16, ΕΙΠΑ (ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ) ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗ ΦΕΝΕΡ...

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΜΑΝΤΗΣ ΚΑΛΧΑΣ Ή ΦΩΣΤΗΡΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ...

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΠΑΡΤΣΑ,ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΤΣΣΚΑ ΔΥΣΚΟΛΑ Ή ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΦΑΙΝΑΛ 4 (ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΟΠΟΤΕ 50-50), ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ 4 ΘΕΣΗ ΘΑ ΣΦΑΧΘΟΥΝ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΠΑΟ, ΜΕ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ ΤΗ ΦΕΝΕΡ...

    ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ:
    ΜΠΑΡΤΣΑ: ΣΟΡΡΥ ΤΖΙΜ, ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΦ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΠΟΔΟ ΜΟΥΝΤ, ΝΙΚΗΣΕ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΡΙΣΚΑΔΟΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΣΕΦ ΕΙΧΕ ΚΙ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΝΑΒΑΡΟ...Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΠΑΠ ΚΑΙ ΝΤΟΡΣΕΥ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΠΛΗΝ ΝΑΒΑΡΟ) ΕΝΑ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΑΛΕΝΤΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΛΕΣΟΝ ΚΑΙ ΧΟΥΕΡΤΑΣ...

    ΡΕΑΛ: ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΤΑΘΜΟ...ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΙΤΛΟ...ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΣ (ΜΕ ΦΕΝΕΡ, ΠΑΟ, ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΣΣΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ)...ΚΑΙ ΟΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ 4 ΕΙΝΑΙ 1 ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ)...

    ΤΣΣΚΑ: ΤΖΙΜ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ...Ο ΜΕΣΣΙΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΛ, ΑΛΛΑ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ...ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΡΕΑΛ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ...ΜΕ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΩΡΗΣΑΝ ΠΟΛΥ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΙΛΟΣ...

    ΠΑΟ: ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ? ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ? ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΙΧΤΗ (ΚΑΙ ΔΕΙ ΚΑΛΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ?)...ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...Ο ΚΟΟΥΤΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΗΤΤΕΣ...ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ...ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΟΡΟΣΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΦΕΝΕΡ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...

    ΟΣΦΠ: Η ΚΟΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ...Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΑΨΟΓΗ (ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ)...ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟ...ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΙ ΠΕΡΣΥ ΕΛΛΕΨΕ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ...ΑΝ Ο ΜΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΑΝ Ο ΚΟΛΛΙΝΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΟΣΦΠ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...

    ΦΕΝΕΡ: ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ...ΒΑΡΙΑ ΚΟΡΜΙΑ, ΜΕΤΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ, ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΖΟΤΣ...

    ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ...
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ1: Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΚΑΙ Η ΑΡΜΑΝΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ...Η ΔΕ ΑΡΜΑΝΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ...

    ΥΓ2: ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΑΤΑΡΕΙ ΗΨΥΧΟΛΟΓΙΑ...

    ΥΓ3: ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ζεν παιχταρα, νομιζω οτι το θεμα ρανκινς μεταγραφικη ενισχυση ειναι συνδεδεμενα!!! ποσο καλητερος θα ηταν ο παο με προσθηκη στο 5 και στον 1 !!! το ιδιο και ο ολυμπιακος.. που εκανε μεταγραφες πριν περιπου ενα μηνα χωρις ουσια... νομιζω οτι αν τελικα ο παο ενισχυθει εστω στα γκαρντ θα δουμε αλλη ομαδα..

      Διαγραφή
  16. Μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω φέτος απο τον Μπλάτ!!
    Απο κάποια στιγμή και μετά βρήκε την σωστή διανομή των ρόλων στο υπάρχον ρόστερ και έτσι αθόρυβα νομίζω θα πάει ψηλά.

    Η απόδοση της αρμάνι έχει βελτιωθεί σημαντικά με την προσθήκη του Χακετ. Θα παλέψει δυνατά να μπεί στην οκτάδα και αν δεν κάνει κανένα θεύμα ο Ζοτς μάλλον θα τα καταφέρει. Προσωπικά δεν μου αρέσει το μπάσκετ που βλέπω επιθετικά απο τους Ιταλούς.

    Αντίθετα η ομάδα του Πλάθα παρουσιάζεται αρκετά δυνατή επιθετικά. Καθόλου μονοδιάστατο παιχνίδι και κατα κύριο λόγο σωστό διάβασμα της αντίπαλης άμυνας. Προσωπικά βγάζω τον καπέλο στον κόουτς και μετά τον Μπλάτ θεωρώ ότι έχει παρουσιάσει την καλύτερη εικόνα μέχρι στιγμής (με τις δεδομένες συν΄θηκες των ρόστερ).

    Πολύ φοβόμουν στην αρχή της χρονιάς ότι φέτος θα δούμε F4 χωρίς ελληνική παρουσία... Συνεχίζω να το φοβάμαι και το απεύχομαι!!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΝΤΑΛΙ.Σ,

      ΑΝ Ο ΠΑΟ Ή Ο ΟΣΦΠ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΝ...Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΔΥΟ ΣΕΡΙ ΤΙΤΛΟΙ) ΚΑΙ ΤΡΑΝΖΙΤΙΟΝ...
      ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΣΕΙΡΑ ΤΕΛΙΚΩΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΑΛ 4, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      ΥΓ: ΕΓΩ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΤΑ ΚΑΦΡΙΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΙΠΑΝΕ)

      Διαγραφή
  17. ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ (ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)...

    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μαγκεςμιλαμε για μια σειρα 14 αγωνων. δεν κρινει ενα ματςτα παντα. επισηςτο ματςστο σεφ με μπαρτσελονα δεν ηταν καθαρη νικη ρε δημητρη… μια φαση μια κατοχη ενα σφυριγμα ηταν… μαλλον το παο-μπαρτσα ητα. καθαρη νικη ασχεετα το σκορ… ισχυουν τα power rankings με βαση αυτα που χουμε δει ως τωρα.επιμενωστη αρχικη προβλεψη μου ολυμπιακος 10-4 2ος και παο 8-6 τεταρτος. δε θα παει κανεις φ4… προβλεψη κουπας ρεαλ εμφατικα… δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μάγκες ο Ζακ Ράιτ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ. Στο Ρέθυμνο που τον είχαμε πριν 2 χρόνια ακόμα τον μνημονεύουμε σαν τον απόλυτο Play Maker. Δεν έχει ιδιαίτερα το τρίποντο, δεν το πολυεπιχειρεί άλλωστε, αλλά στα υπόλοιπα είναι άψογος!!! Δεν κάνει λάθη, πολύ αλτικός και με διάρκεια στο άλμα του, τελειώνει σχεδόν πάντα τις φάσεις στο ένας εναντίον ενός που το επιδιώκει (δεν κόβεται εύκολα, και μόνο με βοήθεια...), παίζει άμυνα, οργανώνει άριστα, δεν εκβιάζει προσπάθειες, πηδάει πάντα για ριμπάουντ, μοιράζει ταπες σε πολύ ψηλότερους αντιπάλους, πολύ καλός χαρακτήρας, επαγγελματίας, κελεπούρι που έπρεπε να το έχουν προσέξει από τότε που έπαιζε σε μας. Το είχα πει από τότε σε ένα φόρουμ, Κρίστμας και Ράιτ ήταν ότι έπρεπε για τον Παναθηναικό, και αυτός πήγε και έμπλεξε με Μπάνκς και Καπόνο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ,

      ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΙΡΩΝΙΑΣ, ΑΛΛΟ ΡΕΘΥΜΝΟ, ΑΛΛΟ ΠΑΟ (ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΓΟΥΕΙ)...ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΝΕΙ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ...

      ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΚΙΝΣ ΠΕΡΣΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ...
      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Ζεν Μαστερ, ο Περκινς παντως φετος κανει ωραια σεζον,,, Ψαξε και θα δεις.
      Αν ο Αργυρης πιστευει και βλεπει οτι ενας παικτης μπορει να ταιριαξει τωρα με αυτο που ζηταει και ψαχνει δεν θα διστασει να παρει τον Ζακ Ραιτ τον Ουκρανο αμερικανο η οποιοδηποτε αλλο...

      Διαγραφή
  20. ΖΙΖΤΣ ΓΙΑ ΜΑΚΑΜΠΙ!!!

    ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΘΑΨΕ Ο ΜΠΛΑΤ? ΣΕΝΤΕΡ ΣΕ ΚΟΡΜΙ ΤΕΣΣΑΡΙΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ!!!

    ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΚΕΡΣΟΝ, ΛΑΘΟΣ ΖΟΤΣ, ΠΑΙΔΙ ΜΑΛΑΜΑ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τους πιο κλασσικούς ποστ ψηλούς στην Ευρώπη, σεμιναριακές τοποθετήσεις.. Είναι μεγάλος ναι, έκανε πολύ καλή σεζόν στη Τσιμπόνα και ο Μπλατ έχει την ασφάλεια των Τάιους, Σόφο ήδη.

      Διαγραφή
  21. Απαντήσεις
    1. θελουμε πληροφοριες για τους παιχτες που ακογονται.. πιο πολυ σε τι κατασταση βρισκονται...

      Διαγραφή
  22. Θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα.. Για τον Ράιτ έχω εκφραστεί στην αντίστοιχη ανάρτηση φέτος με κάποια γκαρντς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερες ,κρισιμη αγωνιστικη στην ευρωλιγκα γαι τις 2 ομαδες,η μαλαγα ειναι περιεργη ομαδα πολυ ασυνεπης στο σουτ αλλα με καλο κοουτς ερωτηματικο ο γκιστ-δεν ξερω κατα ποσο η (μαλλον)απουσια πριντεζη θα επιρεασει τον ολυμπιακο στη πολη,ο πετγουε'ι' ειναι ρολιστας ισως δουμε σχηματα με ντανστον στο 4. Κατα τα αλλα εγινε το αναμενομενο...ο τομ γκορς απελυσε τον τσικς εχει υπ ατμον το ντουμαρς και πιθανοτατα να βγαλει τη χρονια με το λογιερ,η πιατσα βουηζει οτι ο κοουτς των σπαρτανς του μισιγκαν στειτ τομ ιζζο(ο ποιο ακριβοπληρωμενος κοουτς στο κολλεγιακο μαζι με το καπιλαρι του κεντακι) θα ειναι ο κοουτς απ του χρονου(κολλεγιο που φοιτησε ο γκορς).Για μονρο ουτε κουβεντα για ανταλλαγη εκτος αν πεσουν στο τραπεζι ονοματα οπως του χαρισον μπαρνς η του χειγορντ( σε 3way trade)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άκη. Στο Φάληρο παίζει ο Ολυμπιακός και όντως θα είναι σημαντική μια απουσία του Πρίντεζη. Είμαι μεγάλος φαν του Άιζο φίλε.. Και μελετητής της δουλειάς του. Δε ξέρω εαν θέλω να τον δω εκτός NCAA αλλά οι Πίστονς είναι Η πρόκληση.

      Διαγραφή
    2. Μπερδευτηκα με το ματς του οσφπ αλλα και παλι ειναι ζορικο ματς ισως παλι δουμε το περπερογλου στο 4 αλλα εκει υπαρχει ο σαβανοβιτς απεναντι.Ειδα το προχθεσινο συγκολονηστηκο ματς των σπαρτανς στο γουισκονσιν οπου εχασαν στο τελευταιο σουτ,σιγουρα καλος κοουτς αλλα η μεταβαση στο nba με προβληματιζει,ολοκληρος ρικ πιτινο και απετυχε στους επαγγελματιες!!Ο πε'ι'ν στο 4 φενεται επιπεδατος παιχτης ο γκαρι χαρρις φενεται κατι σε με'ι'ο ενω ο τραβις ραις μου μιαζει ευρωπαιος αμερικανος ποιντ γκαρντ(κατι τετοιους κοζαρει ο μινουτσι),ο ντεκερ του γουινσκονσιν γρηγορο πιστολι θυμιζει λιγο τον δικο μας καιλ σινκλερ.

      Διαγραφή
    3. Κάνενας κόουτς κολλεγίου δεν θα καταφέρει κάτι στο NBA ουρλιάζοντας όπως στα αδέκαρα παιδάκια...

      Ody

      Διαγραφή
  24. γεια χαρα σε ολους
    η ευρωλιγκα εχει πορεια και εχουμε καιρο να τα πουμε.
    θελω να κανω μια αναφορα στο Υ.Γ.
    οτι δομη και να εχει το κυπελο θα ειναι μια απο τα ιδια.ειτε F8,ειτε F4 ,ειτε με τραμπουκους,ειτε χωρις ο πραγματικος τελικος θα ειναι οταν συναντηθουν
    Παο-Ολυμπιακος.οπως φετος που συναντηθηκαν στον ημιτελικο.
    δυστυχως οι αλλες ομαδες θα ειναι,οπως δειχνουν τα πραγματα,οι κομπαρσοι της υποθεσης.
    για να αλλαξει λιγο αυτο γενικοτερα,θα πρεπει οι δυο μεγαλες ομαδες με τα εγγυημενα συμβολαια της ευρωλιγκα να απαιτησουν να δωθει στην Ελλαδα
    και τριτο συμβολαιο.δεν γινεται να σηκωνουμε καθε χρονο την κουπα και να συμμετεχουμε με μονο 2 ομαδες.ειναι μεγαλη αδικια και δε μπορω να καταλαβω γιατι το ανεχονται τοσα χρονια.
    ετσι θα αποκτησει νοημα ο μικρος τελικος του πρωταθληματος για ομαδες
    οπως ο Πανιωνιος,ο Αρης και ο Παοκ και μπορει να σκασει μυτη και καποιος επενδυτης να σπρωξει τα φραγκα του σε αυτες τις ομαδες να τις δυναμωσει.

    Jim το θυμασαι αυτο το ταιμ αουτ του Ντουντα;ολα τα λεφτα ο Λαιος
    www.youtube.com/watch?v=4t4F2wrQncc

    αν βρεις χρονο κανε καμια αναφορα στους παικτες του επομενου ντραφτ.
    θα ειναι αρκετα γεματο και με πολυ ταλεντο.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/379714-Olympiakos-Stoheyei-Ntragkisevits Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς, σύμφωνα με το Σέρβο δημοσιογράφο Τζόρτζε Μάτιτς.

    Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Μάτιτς ο 27χρονος Μαυροβούνιος έχει ήδη κλείσει στους Πειραιώτες. «Ο Βλαντιμίρ Ντραγκίσεβιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ύστερα από μία χρονιά στη Ζιελόνα Γκόρα». Η ιταλική ιστοσελίδα sportando.net, μάλιστα, έδωσε συνέχεια στην είδηση, καθώς γράφει πως θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μίρσα Μπέγκιτς. «Η ελληνική ομάδα ψάχνει ψηλό για τη θέση του Μίρσα Μπέγκιτς. Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς παίζει στη Ζιελόνα Γκόρα, με την οποία είχε 14,7 πόντους και 6,7 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα, 12,4, 12,4 πόντους και 4,7 ριμπάουντ στο πολωνικό πρωτάθλημα και 12,3 πόντους και 4,7 ριμπάουντ στο Eurocup», αναφέρει το κείμενο του Εμιλιάνο Γκαρσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Eurohoops.net @Eurohoopsnet
    "@DjordjeMatic: Vladimir Dragicevic could continue his career in Olympiacos after the season in Zielona Gora" u talking about summer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τζιμ αφου λεμε για ενισχυση και αφου οι ομαδες μας ψαχνονται για κοντο, κυριως ο ΠΑΟ μου κανει εντυοωση πως δεν εχει ακουστει καθολου ενα όνομα που προσωπικα με ελκυει πολυ. Για τον Αντουαν Ντιο λεω της Στρασμπουργκ. 1.93 ασσος νεαρός αλλα και αρκετα χρονια για την ηλικια του σε ψηλο σχετικα επιπεδο. Φετος ειχε στην Ευρωλιγκα 8.3 π. 2,6ρ. 3.8ασ. 2κλ. σε 27.30 ανα αγων. Όχι άσχημα αλλα δεν επαιζε και σε καμια σουπερ ομαδα. Και επισης εδειξε ποσο χρησιμος μπορει να ειναι σε μια ομαδα οπου δεν ειναι το 1ο, ουτε καν το 2ο βιολι το καλοκαιρι οποτε και στεφθηκε πρωταθλητης ευρωπης παιζοντας το ρολο του ρομπιν διπλα στον μπατμαν τονι παρκερ. Ενα σχολιο για αυτη την περιπτωση τζιμ αν σου ειναι ευκολο.
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ας πει κάποιος στον Ζοτς ότι ο πάγκος είναι το Α και το Ω πλέον στην EL. Παίζει με 8 παίκτες από τον Νοέμβρη και δεν θα αντέξουν μέχρι το Μάιο. Δεν είναι και οι πιο αθλητικοί αν εξεραίσεις το Μπο. Κρίμα, ελπίζω να δούμε διαφορετική νοοτροπία από του χρόνου σε θέματα διαχείρησης ρόστερ.

    Κι ο Παναθηναικός το κάνει αυτό εν μέρη, αλλά έχει ελαφρυντικά. Με κυριότερο το μπάτζετ του, αλλά έχει σίγουρα καλύτερους αθλητές για ν αντέξει περισσότερο και φυσικά λιγότερο ανταγωνισμό/κούραση εντός συνόρων.

    Πιστεύεις ότι η κατάρευση της Φενερ στις 4ες περιόδους του τοπ16 μπορεί να δείχνουν ήδη σημάδια κούρασης απέναντι σε βαθύτερες/αθλιτικότερες ομάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ζοτς φαντάζομαι οτι το ξέρει αλλα τι να κανει??οσους ξένους μπορούσε πήρε...να κανει πρωτοκλασατους τους Τούρκους σε μισή χρονια??εδω ο αγγελου με χειρότερο ροστερ πετάει εξω τον χοπσον μπάς κ πάρει παιχνίδια ο Μπατουκ κ γίνει ενας έξτρα παίχτης....μεγάλη η διάφορα Ελλάδα Τουρκία στο βάθος των παιχτων...

      Διαγραφή
    2. @ zegelias7
      Φίλε, δεν παίζει ως δικαιολογία το «και τι να έκανε;».
      Ο Ζοτς είναι. Ο κορυφαίος ever.
      Το καλοκαίρι ήξερε και που πήγαινε και τι θα συναντήσει και πόσα λεφτά είχε να διαχειριστεί και την έλλειψη πρωτοκλασάτων Τούρκων παικτών. Τα πάντα ήταν γνωστά. Όλα στο τραπέζι. Όλα τα χαρτιά ήταν ανοιχτά. Κι αυτός έκανε τις επιλογές του.
      Όπως έστρωσε, λοιπόν, θα κοιμηθεί.

      Διαγραφή
    3. Και πήρε μερικούς από τους λιγότερο αθλητικούς ξένους που μπορούσε να πάρει. Η backcourt του έχει ταλέντο/αντοχές/καλή ηλικία για να ανταπεξέλθει 6-7 μήνες σε φουλ ρυθμούς. Ο Βιντμαρ ο Ζοριτς και ο Κλέιζα δεν υπήρχε περίπτωση να άντεχαν τόσο.

      Δεν ξέρω αν φταίει ότι είναι η πρώτη του χρονιά με αυτό το format της διοργάνωσης. Αλλά τα κλειστά rotation (7 παικτών) γίνονται από δω και πέρα, πιο πριν πρέπει να τραβάει κουπί κι ο πάγκος

      Διαγραφή
  29. Εχω βαρεθει να ακουω αυτες τις μερες για το κακομοιρο το κυπελλακι. Δεν καταλαβαινω τι ακριβως περιμενουν να δουν οι φιλαθλοι απο το κυπελλο. Υπαρχουν δυο διοργανωσεις το πρωταθλημα και το κυπελλο. Οι διαφορα τους στην ουσια ειναι οτι η πραγματικα καλη ομαδα στο πρωταθλημα θα βγει πρωτη ενω στο κυπελλο λογω του οτι οι αγωνες ειναι νοκ ουτ ολα μπορει να συμβουν. Με λιγα λογια το κυπελλο ειναι η ελπιδα του αδυναμου για διακριση. Θα επρεπε λοιπον να περιμενουμε, αν οχι να αποζητουμε, ματς παρομοια με αυτα του τελικου που ειδαμε. Μια ομαδα αδυναμη δηλαδη να εχει φτασει στον τελικο και να διεκδικει μια διακριση. Και τι καλυτερο απο τον Αρη που ειναι μια ομαδα θρυλος με φανατικους φιλαθλους. Εγω προσωπικα καταευχαριστηθηκα, και ειδικα στο πρωτο ημιχρονο τον τελικο κυπελλου. Οκ, στην ισπανια επαιξαν οι Ρεαλ με την Μπαρτσελονα, θα ξαναπαιξουν στον τελικο πρωταθληματος, θα ξαναπαιξουν στην Ευρωλιγκα κτλ κτλ κτλ δεν μου λεει κατι. Τελικα τι θελουμε στην Ελλαδα, να βλεπουμε και εμεις Παναθηναικος - Ολυμπιακος σε ολες τις διοργανωσεις ή θελουμε να βλεπουμε και αλλες ομαδες να διεκδικουν κουπες; Εν ολιγοις απολυτη επιτυχια για μενα ο φετινος τελικος κυπελλου και ντερμπυ για τουλαχιστον ενα ημιχρονο. Ελπιζω και του χρονου να εχουμε καποια εκπληξη οπως φετος με τον Αρη στο κυπελλο.
    Έχω βαρεθεί να ακούω αυτές τις μέρες για το κακόμοιρο το κυπελλάκι. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς περιμένουν να δουν οι φίλαθλοι από το κύπελλο. Υπάρχουν δυο διοργανώσεις το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Οι διαφορά τους στην ουσία είναι ότι η πραγματικά καλή ομάδα στο πρωτάθλημα θα βγει πρώτη ενώ στο κύπελλο λογω του ότι οι αγώνες είναι νοκ ουτ όλα μπορεί να συμβούν. Με λίγα λόγια το κύπελλο είναι η ελπίδα του αδύναμου για διάκριση. Θα έπρεπε λοιπόν να περιμένουμε, αν όχι να αποζητούμε, ματς παρομοια με αυτά του τελικού που είδαμε. Μια ομάδα αδύναμη δηλαδή να έχει φτάσει στον τελικό και να διεκδικεί μια διάκριση. Και τι καλύτερο από τον Άρη που είναι μια ομάδα θρύλος με φανατικούς φιλάθλους. Εγώ προσωπικά καταευχαριστηθηκα, και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο τον τελικό κυπέλλου. Οκ, στην Ισπανία έπαιξαν οι Ρεαλ με την Μπαρτσελονα, θα ξαναπαίξουν στον τελικό πρωταθλήματος, θα ξαναπαίξουν στην Ευρωλίγκα κτλ κτλ κτλ δεν μου λέει κάτι. Τελικά τι θέλουμε στην Ελλάδα, να βλέπουμε και εμείς Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός σε όλες τις διοργανώσεις ή θέλουμε να βλέπουμε και άλλες ομάδες να διεκδικούν κούπες; Εν ολίγοις απολυτή επιτυχία για μένα ο φετινός τελικός κυπέλλου και ντέρμπυ για τουλάχιστον ένα ημίχρονο. Ελπίζω και του χρόνου να έχουμε κάποια έκπληξη όπως φέτος με τον Άρη στο κύπελλο.
    Τέλος αυτή η κλάψα με το ελληνικό μπάσκετ καταντά κουραστική. Ποιος δεν έχει καταλάβει πως λειτουργεί το μπάσκετ; Νομίζετε ότι βγαίνει κέρδος από το μπάσκετ; Αν δεν υπάρχει τρελαμένος πρόεδρος που να θέλει να χαλάσει τα λεφτά του δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κανείς ομάδα. Σταματήστε λοιπόν να κλαψουρίζετε κατά του ελληνικού μπάσκετ και ρίχτε το φταίξιμο στους πρόεδρους που δεν χαλανε χρήματα από την τσέπη τους. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα και γενικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το Α και το Ω είναι οι πρόεδροι. Τώρα αν θέλετε να μιλήσουμε για το ΝΒΑ εκεί ίσως είναι διαφορετικά τα πράγματα.

    Μεταγραφή άσσου στο τριφύλλι. Για να κάνει τι; Για να δημιουργήσει παιχνίδι στο ποστ; Με ποιον; Θα πάρουμε λοιπόν ένα δημιουργικό άσσο για να αποκτήσουμε παιχνίδι στην ρακέτα, χωρίς όμως να έχουμε αντίστοιχο πεντάρι για αυτή τη δουλειά οπότε λοιπόν ο άσσος μας θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει η ομάδα όλη τη χρονιά. Να βαραει δηλαδή τρίποντα. Εύγε. Μισοδουλειες και θέλουμε και ευρωλίγκα...

    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχεδόν έχεις δίκιο. Για το κύπελλο συμφωνώ κατά 90%, θεωρώ ότι μια διαφορετική "στρατηγική" που να ευνοεί ακόμα περισσότερο τους αδύναμους (το όλοι οι αγώνες εκτός έδρας για τους "δυνατούς" είναι μια καλή αρχή, ακόμα και ο τελικός π.χ. στην έδρα του "αδύνατου") είναι ότι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε. Κάτι F4 και F8 καλά μεν, αλλά ίσως όχι για Ελλάδα ακόμα (και αυτά προφανώς να γίνονται "εκτός έδρας" για τους μεγάλους).

      Αλλά συμφωνώ 100% στο οικονομικό. Τα λεφτά στο basket, και ειδικά λόγω ισπανίδων και Bertomeu, είναι απειροελάχιστα. Όποιος λοιπόν θέλει να κάνει ομάδα πρέπει (α) να βάλει το χέρι στη τσέπη, (β) να είναι τσακάλι στις μεταγραφές, και (γ) να στήσει σωστό αθλητικό team και να το αφήσει να κάνει τη δουλειά του. Μαγικά κόλπα στυλ εγγυημένου συμβολαίου (άντε και βγήκες 3ος, τι λεφτά θα πάρεις από την EL ?) και salary cap δουλεύουν αλλού, όπου πραγματικά λεφτά υπάρχουν (στυλ ΝΒΑ, Τουρκία, Ισπανία).

      Διαγραφή
  30. Εγω που θυμαμαι τον Πάβλοβιτς στο Κλίβελαντ δυαρι κάνω λάθος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα.
    Με τα power rankings του Jim αλλά και την μεταγραφολογία για τις ελληνικές ομάδες επιστρέφουμε σε ρυθμούς Ευρωλίγκας.

    Κοιτάζοντας το πρόγραμμα των αιωνίων και την βαθμολογική κατάσταση του ομίλου τους προκύπτει ότι οι 9 νίκες είναι υπεραρκετές για την πρόκριση και υπό ευνοϊκές προϋποθέσεις εξασφαλίζουν την πολυπόθητη 2η θέση. Με 8 νίκες ενδεχομένως να μπλέξουν σε ισοβαθμίες που μπορούν να τους αφήσουν απ’ έξω. Επομένως, στοχεύουν στις 9 νίκες ώστε να είναι σίγουροι για την πρόκριση και να μπορούν να κοιτάξουν ψηλότερα.

    Αυτή τη στιγμή, ΠΑΟ και Ολυμπιακός είναι στο 3-2. Απομένουν 9 ματς ακόμη. Έστω ότι μοιράζονται τις νίκες στα μεταξύ τους ματς (ο καθένας κερδίζει εντός). Στα υπόλοιπα 7 (3 εντός και 4 εκτός) ματς ψάχνουν για 5 νίκες. Αν θεωρήσουμε ότι δεν θα έχουν άλλες απώλειες στην έδρα τους (ο ΠΑΟ με Φενέρ, Λαμποράλ και Μάλαγα, ο Ολυμπιακός με Εφές, Αρμάνι και Λαμποράλ) τότε πρέπει να αναζητήσουν 2 νίκες στα παρακάτω εκτός έδρας ματς :

    Ο ΠΑΟ με Μάλαγα, Αρμάνι, Εφές και Μπαρτελόνα.
    Ο Ολυμπιακός με Φενέρ, Μπαρτσελόνα, Μάλαγα και Εφές.

    Εξυπακούεται ότι αν γκελάρουν εντός τότε πρέπει να πάρουν 3 νίκες στα εναπομείναντα εκτός έδρας ματς.

    Ο ΠΑΟ καλείται αύριο να πετύχει την μια από αυτές. Αν δεν τα καταφέρει τότε δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει την 2η θέση. Η επόμενη τριάδα αγώνων είναι καυτή για τους πράσινους. Μάλαγα εκτός, Ολυμπιακός εντός, Αρμάνι εκτός. Με 3/3 γίνονται φαβορί για την 2η θέση. Αν κάνουν το 2/3 σχεδόν κλειδώνουν την πρόκριση και παραμένουν στο κυνήγι για την 2η θέση. Ενώ αν καταφέρουν το 1/3 τότε ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί με τις πιθανότητες να είναι εναντίον τους. Το ενδεχόμενο του 0/3 δεν το εξετάζω καν.
    Όλα αυτά, βέβαια, είναι θεωρίες επί χάρτου. Τα πάντα είναι ακόμα ανοιχτά ενώ ρόλο παίζει η σειρά των αγώνων, οι διαφορές πόντων αλλά και πιθανές εκπλήξεις σε ματς μεταξύ των άλλων ομάδων του ομίλου. Για παράδειγμα είναι αδύνατο η Μπάρτσα να συνεχίσει μέχρι τέλους το αήττητο σερί της. Το ματς που έρχεται με την Αρμάνι στην Βαρκελώνη είναι πονηρό. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κουβαλά την κακή ήττα από την Αρμάνι που ενδεχομένως να του κοστίσει παραπάνω από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

    Όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση ΠΑΟ, Ολυμπιακός, Αρμάνι και Φενέρ θα παίξουν για τις θέσεις 2-4 με τη Μάλαγα να ακολουθεί έχοντας λιγότερες πιθανότητες. Νομίζω ότι το ματς του ΠΑΟ στο Μιλάνο θα κρίνει πολλά και για πολλούς. Θα βολευτούν και οι δύο ελληνικές ομάδες μια χαρά αν έρθει το διπλό αφού οι Ιταλοί θα έχουν χάσει πολλές από τις πιθανότητές τους. Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν αποκλείεται οι ελληνικές ομάδες να καταλήξουν στην 2η-3η θέση με την διαφορά στα μεταξύ τους ματς να καθορίζει το πλεονέκτημα έδρας και μάλιστα την τελευταία αγωνιστική.

    Υ.Γ. Και οι δύο είναι στην αγορά και ψάχνουν παίκτες. Ο ΠΑΟ γκαρντ και ο Ολυμπιακός γκαρντ και ψηλό αντί του Μπέγκιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα διαφωνήσω εντελώς με τα ranking του Jim.
    Πρώτο φαβορί παραμένει για μένα η Ρεαλ, έχει κάνει μόνο μια ήττα στη Μόσχα σε ένα παιχνίδι που έχανε με τρελή διαφορά και αντί να το παρατήσει παραλίγο να το γυρίσει.
    Αντίθετα η Τσσκα δε μου λέει τίποτα, Με Τεόντοσιτς και Πάργκο να οργανώνουν παίξε όσο ξύλο θες όταν έρθουν τα δύσκολα κρύβονται και οι δυο τους. 3η με 4η θα την έβαζα
    Η Μπάρτσα θα έλεγα 2η
    Η Μακάμπι 4η μου φαίνεται τελείως κουφό, δεν έχει τέτοιο βάθος να βγάλει σειρά 5 αγώνων στα playoff και ακόμα και με πλεονέκτημα που δύσκολα θα πάρει δε τη βλέπω F4
    Η Αρμάνι ακόμα πιο κουφό από τη Μακάμπι, έχασε με κάτω τα χέρια από ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, και να δεχτώ ότι δεν είχαν προσαρμοστεί ακόμα οι νέοι παίχτες, έχασε από την Εφές που παίζει χάλια, ομάδα που δε κερδίζει εκτός έδρας δεν έχει ελπίδες ούτε χαρακτήρα.
    Ο Παο 6ος, θα έλεγα ότι δε μπορεί να είναι κάτω από την Αρμάνι με τίποτα, είναι από τις ομάδες που παλεύουν όλα τα παιχνίδια και μπορεί να κερδίσει σε κάθε έδρα αλλά επίσης μπορεί να χάσει ακόμα και στο ΟΑΚΑ. Θα τον έβαζα 5ο-6ο λόγω του τραγικά μικρού rotation. Όπως έγινε και πέρσι στα playoff με συνεχόμενα παιχνίδια θα ζοριστεί από τη κούραση.
    ΟΣΦΠ 6ος, ο οποίος έχει 2 ήττες σε όλη τη διοργάνωση σε αγώνες που είχε προβλήματα και η Μπάρτσα για να τον κερδίσει χρειάστηκε να παίζει με -2 αμερικανούς και ένα αφηνιασμένο Ναβάρο. Με τον Λο θα τον έβαζα 2ο, χωρίς αυτόν χάνει μεγάλο μέρος της δύναμης του και θα έλεγα είναι 3ος ή 4ος
    Η Φενέρ έχει τεράστια προβλήματα τραυματισμών αλλά και πάλι δε μπορεί να είναι κάτω από την Αρμάνι, με 6 παίχτες έπαιξε ουσιαστικά και έχασε με 5 πόντους εκτός έδρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H εξάρτηση της Ρεαλ όμως από τον Ροντρίγκεθ βάζει αρκετά ερωτηματικά. Η Μπάρτσα από την άλλη κερδίζει κερδίζει δύσκολα παιχνίδια και χωρίς τον ηγέτη της, ενώ όταν αυτός είναι καλά τότε ανεβαίνει πολλά επίπεδα πάνω από τους υπόλοιπους

      Για τον τίτλο :

      1) Μπάρτσα
      2) Ρεαλ
      3-4) Οι δύο ελληνικές
      5-6) Μακάμπι-ΤΣΣΚΑ

      Μιλάνο και Φενερ δεν είναι φια φαιναλ φορ

      Διαγραφή
    2. Για Ροντρίγκεθ έχεις δίκαιο αλλά αυτό συμβάινει σχεδόν σε όλες τις ομάδες, ΟΣΦΠ-Σπανούλης, ΠΑΟ-Διαμαντιδης, ΤΣΣΚΑ-Παπαλουκας πιο παλιά.
      Η μπάρτσα έχει το πιο πλήρες ρόστερ έχει 5-0 αλλά δε με εντυπωσίασε σε κάνενα αγώνα όπως κάνει η Ρεαλ στα καλά της.
      Γενικά οι διαφορές είναι μικρές και Μπάρτσα-Ρεαλ φαίνονται ένα βήμα μπροστά αλλά σίγουρα όχι ανίκητες

      Διαγραφή
    3. Οι εντυπώσεις είναι σχετικές. Τρία δύσκολα διπλά που τα καναν να μοιάζουν εύκολα και τα 2 χωρίς Ναβάρο. Αυτό είναι πιο εντυπωσιακό από τις 50αρες του πρώτου γύρου. Στο τοπ16 η Ρεαλ τρένο ΔΕΝ είναι, κι ας είναι καλα τα λάθη της Μακάμπι που ίσως τη γλιτώσουν από ιστορίες που θα κριναν το πλεονέκτημα στα προημιτελικά.

      Η Μπαρτσελόνα παίρνει την πρώτη θέση στον δυσκολότερο όμιλο ΧΑΛΑΡΑ πριν τελειώσει καν η πρώτη φάση. Σίγουρα η καλύτερη ομάδα του τοπ16

      Διαγραφή
  33. 1)καταρχήν η Μπάρτσα είναι ήδη στο φ4.
    2) η τσσκα θα είναι και αυτη καθώς δεν νομίζω να μπορεί κάποια ομάδα να την πετάξει έξω σε 4-5 παιχνίδια των νοκ άουτ.
    οπότε μένουν 2.
    3)θα παίξει μεγάλο ρόλο στο ποιός θα είναι στο 2 και το 3 των 2 ομίλων
    πχ η μακάμπι με τον παναθηναικο δεν θα εχει καμία τύχη σε νοκ αουτ,ανεξάρτητα απο το τι έγινε στον 1ο γύρο,ενώ και η ρεάλ θα έχει τεράστιο πρόβλημα και θα ματώσει να τον αποκλείσει, αν τον πετύχει σε κ.ο.
    4)αυτός ο ολυμπιακος όπως τον βέπω,για να έχει τυχη να περάσει στο φ4,θα πρέπει να του κάνει τη χάρη η τύχη και να διασταυρωθεί με τη μακάμπι.δεν εννοω οτι θα περασει,αλλα οτι θα έχει πολλες ελπίδες,καθώς με καμία απο τις ρεαλ τσσκα δεν μπορει σε 4-5 παιχνιδια.
    απο κει και περα το φ4 ειναι αλλη ιστορια.αν παει πχ εκει ο ολυμπιακος...ολα ειναι πιθανα.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Ομάδα που να είναι ήδη στο F4 δεν υπάρχει... και 14-0 να κάνει στο ΤΟΠ-16 έχει πολύ ψωμί ακόμα

      Διαγραφή
    2. @gskordak
      Συμφωνώ ότι η Μπάρτσα είναι από τώρα F4. Όποια ομάδα και αν αντιμετωπίσει από τον άλλο όμιλο (Λοκομοτίβ, Γαλατά ή Μπάγερν) δεν θα έχει πρόβλημα. Ένα ωραίο sweep και να τους μπλαουγκράνα στο Μιλάνο καμαρωτούς.
      Για την ΤΣΣΚΑ κρατώ μικρό καλάθι. Πράγματι, είναι δύσκολο να μείνει εκτός σε σειρά αγώνων από κάποια από τις ΠΑΟ, Ολυμπιακό, Αρμάνι, Φενέρ ή Μάλαγα. Ακόμη και με μειονέκτημα έδρας οι Ρώσοι έχουν προβάδισμα. Είναι, όμως, και αυτή η τάση της αυτοκαταστροφής που τους διακατέχει που δεν μπορείς να τους θεωρήσεις σίγουρους. Μου φαίνονται αρκετά εύθραυστοι. Ερωτηματικό εδώ.
      Η Ρεάλ πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα είναι στο Μιλάνο. Λογικά θα έχει και το αβαντάζ της έδρας και δύσκολα θα μείνει εκτός. Μπορεί να δυσκολευτεί περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα τον αντίπαλο αλλά θα είναι παρούσα στο Μιλάνο. Ο ΠΑΟ, όντως, δεν της ταιριάζει αλλά έχει αυτό το κοντό rotation που δυσκολεύει το πράγμα.
      Από τις υπόλοιπες τώρα. Φενέρ και Αρμάνι χλωμές. Οπότε, μένουν οι δύο δικές μας και η Μακάμπι. Ο Ολυμπιακός αν δεν πάρει παίκτη στη θέση του Κόλινς δύσκολα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τις top ομάδες. Ο ΠΑΟ πρέπει να λύσει το θέμα με το βάθος του πάγκου. Σε σειρά αγώνων κάθε δυο μέρες θα έχει τεράστιο θέμα με 8 παίκτες. Η Μακάμπι βελτιώνεται συνεχώς αλλά έχει την ατυχία με τον Τζέιμς. Ο Λαβρίνοβιτς που ακούγεται, μόνο ως μπάλωμα μπορεί να λογιστεί. Όποια ομάδα και να αντιμετωπίσει θα της βγάλει το λάδι. Μπορεί να φαίνεται βολική για μας αλλά και το 2012 βολική φαινόταν και γλιτώσαμε την κηδεία στο ΟΑΚΑ στο παρά 1.

      Διαγραφή
    3. @77
      το θεμα με τη μακαμπι δεν ειναι ο τζειμς.
      σιγουρα ειναι απωλεια αλλα δεν ειναι αυτο.και τον τζειμς να ειχε την ιδια αποψη θα ειχα.
      η μακαμπι ειναι μια ομαδα που δεν εχει γκαρ για παιχνιδια με το πιστολι στον κροταφο.ο χικμαν ειναι εντελως μονος του.οχαγιον κτλ δεν τους εχω σε καποια εκτιμηση.
      οποτε σε ενα κοντραρισμα δυνατο στα κο με παιχνιδια θανατου δεν θα αντεξει σε ολη τη σειρα.ετσι πιστευω.
      μπορει να την δεις να σπαει την εδρα και στο καπακι να χανει στην εδρα της.
      μην ξεχνας οτι ο μπλατ ειναι one night stand προπονητης.
      μπορει να κανει την μεγαλυτερη εκτος εδρας νικη,αλλα στο καπακι μπορει να κανει και μια γκελα στην εδρα του.
      gskordak

      Διαγραφή
    4. @ανωνυμος
      στο θεμα της μπαρτσα δεν εχει ουτε ψωμι ουτε φρυγανια.
      ειναι ηδη στο φ4,γιατι ουτε με αυτοκτονια δεν χανει την 1η θεση και γιατι στη διασταυρωση με αυτους(γαλατα-μπαγερ-ρωσσους)θα κανει παρελαση 3-0 αντε 3-1 για να εχει και λιγο σασπενς αν παιξει με τους ρωσσους.
      gskordak

      Διαγραφή
    5. Πέρσι η Μπάρτσα με (Μαικλ) πήγε τραίνο στο ΤΟΠ-16 έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση, νίκησε όλους τους αγώνες άνετα ακόμα και τον μελλοντικό πρωταθλητή Ευρώπης στο ΣΕΦ
      Τραυματίστηκε ο Μαικλ και παραλίγο να απόκλειστεί από το F4...
      Έχει πολύ ψωμί ακόμα...

      Διαγραφή
    6. @gskordak
      Θυμάμαι τη σειρά του 2012 στα play-off.
      Από το ζενίθ στο ναδίρ 2-3 φορές. Το πρώτο ματς ήταν πολλά με λίγα. Οι Ισραηλινοί είχαν χάσει το τόπι. Στο δεύτερο ματς, όμως, έκατσε η κέντα. Χάσαμε το ματσάκι πριν να καταλάβουμε το πώς και το γιατί. Φύγαμε για Τελ Αβίβ με ζητούμενο τη 1 νίκη τουλάχιστον στα δύο ματς εκτός. Το τρίτο ματς ήταν το βολικότερο για break. Αλλά χάσαμε έστω και δύσκολα και η ομάδα του Μπλάτ είχε το match ball στην έδρα της που θα την έστελνε στην Πόλη. Στο ματς, λοιπόν, που ζεματούσε η Μακάμπι δεν άντεξε. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το «πρέπει» και πέταξε την χρυσή ευκαιρία στα σκουπίδια. Ε, εκεί είπαμε όλοι ότι πάει αυτοί είναι τελειωμένοι. Την περιμέναμε στο ΟΑΚΑ να έρθει σαν πρόβατο στη σφαγή. Κι εκεί ξαφνικά την είδαμε να ανασταίνεται σαν το Λάζαρο. Νομίζω ότι κερδίζαμε με 7 πόντους 40’’ πριν τη λήξη. Και παραλίγο να δούμε τα ραδίκια ανάποδα. Για να λέμε του στραβού το δίκιο δεν είχαμε και καμιά σούπερ ομάδα. Η τελευταία χρονιά του Ζοτς, οι Γιαννακόπουλοι στο μένω-φεύγω, πολλά συμβόλαια έληγαν και γενικά η ομάδα ήταν όλη τη χρονιά σε μια περίεργη φάση.
      Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι Ισραηλινοί είναι μυστήρια τρένα και ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Προτιμώ, λοιπόν, να μας λείπει το βύσσινο. Αλλά αν έχεις από την άλλη ως εναλλακτική την ΤΣΣΚΑ ή τη Ρεάλ, παίρνεις τη Μακάμπι και λες κι ευχαριστώ. Σκέψου πόσο καλύτερη ομάδα θα ήταν αν είχαν έναν κανονικό γκαρντ αντί του Ράις.

      Διαγραφή
  34. Ρε συ Τζιμ, να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν μεταφράζεις τη σελίδα στα αγγλικά ώστε να εξάγεις το πόνημά σου στα διεθνή blog;
    Ή μήπως δεν θες να τους ξεστραβώσεις;...

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. και μια παρατήρηση : αυτή τη στιγμή τα rankings βγάζουν τις ελληνικές ομάδες ως outsider για το f4 !! Ποια ήταν η τελευταία φορά χωρίς εκπρόσωπο της χώρας μας στο f4;

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To 2008. Αλλά ο jim δεν μιλάει για φαβορί και outsider τίτλου/F4, αλλά για την εικόνα των ομάδων του τοπ16 μέχρι τώρα. Οι θέσεις για τους 8 είναι ανοιχτες (και θα είναι μέχρι τελευταία αγωνιστικη λογικα)

      Διαγραφή
    2. Καταλαβαίνω τι εννοεί (παρακολουθώ τη σελίδα αρκετό καιρό), αλλά η συζήτηση γεννά την επόμενη και διάφορες απορίες.
      Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

      Μιμης

      Διαγραφή
  36. Polu kalh amuna tou Nick sta teleutaia deuterolepta

    http://www.youtube.com/watch?v=vfHDT1KabBI

    Tromakse men, me antipalo kaluteros tou alla ton enoxlhse opws mporouse!

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τελικά κι εσύ μιζαδόρος ρε Πέδουλα?Τζέτερ, λέει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εγώ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, αφού κοιτάμε τον κοντούλη Τζέτερ, γιατί δεν κοιτάξαμε να πάρουμε τον κορυφαίο ασιστμαν της Α1, τον Κούπερ; Μιλάμε για παίχτη με ικανότητες που λίγοι PG στην Ευρώπη έχουν αυτή τη στιγμή και σε φοβερή ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. εχει καποιος το λινκ για τους γκαρντ του τζιμ που εχει μεσα και τον ραιτ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρηκα αναφορές εδω

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/01/top-foreign-performers.html

      κι εδω

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/07/made-in-usa2-gerrod-henderson1.html

      Διαγραφή
  40. Βλεποντας τον τελικο Γαλλια-Ισπανια εκτιμησα τον Ντιο γιατι εδειξε πως διαθετει ταλεντο και ψυχη.Δεν τον εχω δει με την ομαδα του ωστε να εχω πιο ολοκληρωμενη αποψη.Λογω ηλικιας ο συγκεκριμενος θα μπορουσε να ειναι μια απο τις επιλογες για την καλυψη του κενου στο ''1'' οταν σταματησει ο Μητσος..Περισσοτερες πληροφοριες για το αγωνιστικο προφιλ του μπορει να δωσει ο Τζιμ..Για το θεμα που προεκυψε με τον Τζητερ και τον Ραιτ,θεωρω πως στον τροπο παιχνιδιου της ομαδας ταιριαζει καλυτερα ο Ραιτ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html

    οι προτάσεις για γκαρντ πριν 2 μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το ανέκδοτο της χρονιάς!!! Ο ΠΑΟ προσέγγισε τον Ρούλ Λόπεθ αλλά ο Ισπανός αρνήθηκε την πρόταση.

    http://www.eurohoops.net/el/2014/02/flopping-el/42225

    Δεν πάμε να πάρουμε καλύτερα τον Ραφαέλ Ζοφρέσα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. http://espn.go.com/nba/recap?gameId=400489646

    MVP: Nick Calathes! The former second-round pick outstripped his modest draft pedigree, scoring 18 points and frustrating John Wall (5 points) into Wall's worst game in recent memory.
    The phyllo on top of the spanakopita was his driving layup and-1 with 4:33 left in the fourth, breaking an 82-82 deadlock.

    Επαναλαμβάνω: The phyllo on top of the spanakopita

    The phyllo on top of the spanakopita!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Ποιός θεός το έγραψε αυτό; Μιλάμε ότι πόνεσε το στομάχι μου από τα γέλια!!!
      Η εναλλακτική αμερικανική άποψη του ''κερασάκι στην τούρτα''.

      Θεός!!!

      Διαγραφή
    3. Μετά από σύντομη έρευνα, ο Conor Dirks του blog truthaboutit.net του δικτύου truehoop που ασχολείται με τους Wizards.

      Ody

      Διαγραφή
    4. Λέμε και ξαναλέμε για το λάθος του Ζοτς με τον...Μάντζαρη, αλλά το χρυσό βατόμουρο ( στη σπανακόπιτα) πάει δικαιωματικά στη διοίκηση, που είχε έναν θυσαυρό μέσα στα χέρια της ( οι φωστήρες τον θεωρούσαν υπερτιμημένο επειδή δεν είχε καλό σουτ) και αντί να κάνει μια οικονομική υπέρβαση-επένδυση χτίζοντας τον νέο Παναθηναϊκό στη βάση "Διαμαντίδης-Καλάθης", τον άφησε επιδεικτικά να φύγει. Τώρα πάμε σε λύσεις εξαμήνου για να αποφορτίσουμε τον Μήτσο και σε λίγο θα ψάχνουμε τον διάδοχό του.

      Διαγραφή
    5. Αργά ή γρήγορα, ο Νικ θα πήγαινε στο ΝΒΑ. Αυτό ήταν στόχος καριέρας για τον ίδιο. Ακόμα και αν έμενε στον ΠΑΟ κάποιο από τα επόμενα καλοκαίρια θα δοκίμαζε την τύχη του στο ΝΒΑ. Δεν είναι οικονομικό το θέμα. Αν δεν τα καταφέρει και επιστρέψει από το Αμέρικα, τότε κάθε ενδιαφερόμενος θα βάλει τα λεφτά στο τραπέζι και θα περιμένει.
      Τότε θα απαιτηθεί η υπέρβαση με δεδομένο ότι και ο Μήτσος σε 1-2 χρόνια θα μας χαιρετήσει.

      Διαγραφή
    6. Ναι, αλλά πριν το ΝΒΑ προέκυψε...Ρωσία. Δεσ'τον εσύ με καλό συμβόλαιο και χρήσ' τον διάδοχο του Μήτσου και μετά βλέπουμε αν θα έχει την ίδια κάψα για Αμέρικα. Αλλά και να έφευγε κάποια στιγμή, προτιμώ 2-3 χρονιές με Καλάθη στην ομάδα, από τους τυχάρπαστους που μας κουβαλήθηκαν και τις λύσεις ανάγκης με ημερομηνία λήξης που ψάχνουμε μέσα στη σαιζόν.

      Διαγραφή
    7. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ...

      ΤΑ ΜΠΑΤΖΕΤ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ...

      ΕΔΩ Ο ΟΣΦΠ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ!!!

      ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΑΝΤΖΑΡΗ - ΣΛΟΥΚΑ...

      ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ (ΠΑΠΑΣ, ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ, ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ, ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΤΗΝΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ - ΛΑΧΕΙΑ (ΒΛΕΠΕ ΧΑΙΝΣ - ΛΑΣΜΕ ΛΟ - ΓΚΙΣΤ)...

      ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝ ΑΥΤΟΙ (ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΞΕΝΟΙ) ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ, Ή ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ (ΒΛΕΠΕ ΛΑΣΜΕ - ΓΚΙΣΤ) Ή ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ (ΒΛΕΠΕ ΧΑΙΝΣ)...

      ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΗ ΚΑΚΟ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΞΕΝΟΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΠΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ, ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    8. @pensierix

      Άστα να πάνε, θυμάμαι κάποια λαμπρά πνεύματα που προσπαθούσαν να πείσουν πως ο Ούκιτς ήταν καλύτερος από τον Καλάθη...

      Ody

      Διαγραφή
    9. Ω ρε ody τι μου θυμισες τωρα...Εναν συνωνοματο μου νατουραλιζε...


      Διαγραφή
    10. Καλημέρα σε όλους.

      @pensierix
      Αυτό που περιγράφεις θα ήταν το ιδεατό. Η πραγματικότητα, όμως, το καλοκαίρι του 2012 ήταν σκληρή για την ομάδα. Θεωρητικά υπήρχε η πρόθεση και για κάποιους έγινε προσπάθεια για να παραμείνουν οι Καλάθης, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για την υπόθεση του Περπέρογλου. Δεν επιχειρήθηκε, καν, προσέγγιση με τους Σάτο, Σμιθ, Λόγκαν, Μάριτς ενώ ο Μπατίστ κέρδισε τον πρώτο λαχνό του λαχείου με την προσφορά της Φενέρ. Α, υπήρχε και ο Σάρας στον οποίο προτάθηκε να αναλάβει προπονητής.
      Από τους Έλληνες, λοιπόν, ο Καλάθης είχε μια τεράστια προσφορά από την Λοκομοτίβ και με τον όρο της εύκολης αποχώρησης για το ΝΒΑ (η κάψα που λέγαμε) και οι άλλοι δύο (Καϊμακόγλου, Βουγιούκας) βρήκαν πολύ καλά συμβόλαια στη Ρωσία που σε συνδυασμό με το άγνωστο που συνόδευε την νέα εποχή στον ΠΑΟ τους οδήγησαν στη φυγή. Ο Νικ, λοιπόν, ακόμα κι αν έμενε το επόμενο καλοκαίρι (2013) θα έφευγε για τις ΗΠΑ. Από όταν ήρθε στην Ευρώπη αυτός ήταν ο στόχος του. Το ΝΒΑ. Κι εγώ θα τον ήθελα μπροστάρη στη νέα εποχή της ομάδας αλλά το πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό. Αν τώρα δεν τα καταφέρει (παρά που πιστεύω ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να καθιερωθεί) και επιστρέψει, τότε υπάρχει η χρυσή ευκαιρία για να λύσουμε το πρόβλημα της αντικατάστασης του Μήτσου μια και καλή.

      @ody
      Ο Ούκιτς καλύτερος από τον Καλάθη; Ποιός το έγραψε, πού και πότε; Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Ο Νικ αν βελτιώσει το μακρινό του σουτ θα κάνει σπουδαία καριέρα στην Αμερική και μάλιστα σε top ομάδα. Δεν νομίζω ότι χωράει συζήτηση για το αν είναι καλύτερος από τον Κροάτη.

      @ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ
      Όπως τα γράφεις είναι για τα budget. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι ακόμα και με τα μικρότερα ποσά που τώρα διαθέτουν οι ελληνικές ομάδες θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Για κάθε λαβράκι τύπου Χάινς ή Λάσμε υπάρχει κι ένας Μπέγκιτς ή Μπανκς και για κάθε Έλληνα νέο παίκτη τύπου Παπ ή Σλούκα υπάρχει κι ένας Πάουελ.

      Διαγραφή
    11. Ρε παιδια,
      επειδη ειναι ψυχοπαθεις οι Ρωσσοι και δινουν υπερβολικα λεφτα σε παιχτες,θα πρεπει να ακολουθησουν και οι Ελληνες?
      δεν το καταλαβαινω αυτο το πραγμα.
      δηλαδη θα ηταν λογικο να εδινε ο παναθηναικος στον Καλαθη 1,5 εκ ευρω που εδωσαν αυτα τα νουμερα? τωρα θελουμε και τα λεμε η μας ξεφευγουν?
      εδω σου λεει οτι η χαλυβουργικη απολυει ενα σκασμο κοσμο και εσεις μου λετε να εδινε τοσα να εδινε αλλα τοσα....επειδη πηγε ο Καλαθης στο nba.ε και? επειδη πηγε ο καλαθης εκει εγινε και τζορνταν? και εδω καλαθης ηταν και εκει καλαθης ειναι.δηλαδη το nba εκτος απο 5-6 ομαδες που παιζουν πραγματικα σοβαρο μπασκετ,οι αλλες τι ειναι ? τιποτα φοβερο και τρομερο?
      κατι ματσουλιαρεοι ειναι οι περισσοτεροι που παιζουν οσα βαλουμε και οσα φαμε.
      ρε εδω εκανε καριερα ο οκουρ και ο τουρκογλου ρε σεις. καντε μου τη χαρη σας παρακαλω πολυ.
      τα μπατζετ στην ευρωπη δεν ειναι πραγματικα.καποιοι παικτες παιρνουν λιγοτερα απο αυτα που αξιζουν και αλλοι περισσοτερα.
      πχ ο ολυμπιακος ο περυσινος και ο προπερσινος,εκτος απο τον σπανουλη ολοι οι αλλοι επαιρναν πολυ λιγοτερα.
      στον ολυμπιακο του Γιαννακη ολοι επαιρναν πολυ 3 φορες περισσοτερα απ'οσα αξιζαν.
      η μια ομαδα τα πηρε ολα και η αλλη πηρε μονο τα μπινελικια μου,που μου εβγαζε το στανιο οποτε την εβλεπα.
      gskordak

      Διαγραφή
    12. @ gskordak
      Φίλε, ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Η άποψή σου στηρίζεται σε δύο παραδοχές.
      Η πρώτη αφορά τη συνάφεια οικονομικού κόστους και αθλητικού αποτελέσματος. Λες π.χ. ότι ο Χάινς και οι λοιποί του ΟΣΦΠ έπαιρναν λιγότερα από όσα άξιζαν κι αυτό αποδείχτηκε από τους τίτλους που πήραν. Στηρίζεις με άλλα λόγια την άποψή σου αφού πρώτα έχεις δει το αθλητικό αποτέλεσμα της ομάδας. Μα, όταν τους υπέγραφαν δεν είχαν τίποτα να επιδείξουν και άρα τα κασέ τους ήταν χαμηλά. Μήπως τώρα ο Χάινς αξίζει τα λεφτά που παίρνει; Και εντάξει Ρώσοι και Τούρκοι πληρώνουν αδρά. Ο Χάινς άξιζε να πάρει τα λεφτά που του προσέφερε ο Ολυμπιακός; Επίσης, αν ο Ολυμπιακός του 2010 έπαιρνε την Ευρωλίγκα, τι θα έλεγες; Ότι ο Κλέιζα, ο Τσίλντρες, ο Παπαλουκάς, ο Βασιλόπουλος, ο Βούιτσιτς κ.λ.π. άξιζαν τα λεφτά τους; Εγώ λέω όχι.

      Η δεύτερη παραδοχή είναι καθαρά η υποκειμενική άποψη που έχει ο καθένας μας. Δεν τα αξίζει ο ένας και τα αξίζει ο άλλος. ΟΚ, γούστα είναι αυτά. Για τον οποιοδήποτε υπάλληλο ή στέλεχος ή συνεργάτη που πληρώνεται σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας μπορείς να το πεις αυτό. Και για σένα και για μένα μπορεί κάποιος να πει ότι μας πληρώνουν πολλά ή λίγα. Το θέμα είναι ποιος αξιολογεί και με ποια κριτήρια. Ποια είναι η δουλειά που σου έχουν αναθέσει, ποιοι οι στόχοι, πώς τεκμαίρεται η παραγωγικότητά σου, πώς αποτυπώνεται η αποδοτικότητά σου και πολλά άλλα. Αλλά στην αγορά ισχύει ο κανόνας ότι ο οποιοσδήποτε αξίζει τα λεφτά που παίρνει αν υπάρχει κάποιος να του τα δώσει. Μπορεί να ακούγεται άδικο, μπορεί να είναι υπερβολικό, μπορεί να φαίνεται απλουστευμένο αλλά είναι η πραγματικότητα.

      Σχετικά με τον Καλάθη, τον αδικείς. Έχεις δίκιο για το μπάσκετ που παίζεται στο ΝΒΑ. Έστω, όμως, ότι το καλοκαίρι του τη βαρέσει και πει γυρνάω Ευρώπη. Όλες οι top ομάδες της Ευρώπης θα πέσουν να τον αρπάξουν. Άντε αφήνω εκτός της Ρεάλ γιατί είναι πλήρης. Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ, ΠΑΟ, Ολυμπιακός, Φενέρ, Αρμάνι, Μακάμπι, Εφές θα τον κοιτάξουν σαν ξερολούκουμο. Όλες. Γιατί είναι ο τύπος του παίκτη που μπορεί να κάνει πολλά, να κολλήσει με πολλούς και είναι απαραίτητος σε κάθε ομάδα που στοχεύει ψηλά.

      Υ.Γ. Έχω διαβάσει την ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ. Η υπόθεση μυρίζει άσχημα. Αν αληθεύουν όλα όσα γράφονται, πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση που αποτυπώνει ανάγλυφα τα διαχρονικά πρότυπα της επιχειρηματικής ελίτ στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    13. Το θέμα είναι να μην είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ'αλεύρι...Οταν σκας του κόσμου τα λεφτά σε Μαυροκεφαλίδηδες και Ούκιτσες, έχεις κουβαλήσει ανέκδοτα τύπου Μπανκς κι ακόμα ψάχνεις ποιός θα αποφορτίσει τον Μήτσο για 3 μήνες και βλέπουμε, τότε είναι γκάφα ολκής να μην έχεις κάνει μια υπέρβαση για παίκτη με ελληνικό διαβατήριο, που τον ξέρεις και τον έχεις μέσα στο σπίτι σου. Κουμάντο δεν κάνουμε στην τσέπη της διοίκησης ( κλισέ, αλλά τεσπα), αλλά στην περίπτωση Καλάθη υπήρξε λάθος εκτίμηση, πως να το κάνουμε. Μόνο οι προσθαφαιρέσεις που έγιναν για να εξακολουθεί να λιώνει ο Μήτσος στο παρκέ αρκούν.

      Διαγραφή
    14. @77
      μην μπερδευεσαι.
      ολα εχουν τη σωστη τιμη και τα σωστα ορια.
      το οτι ο χαινς ισως να μην ηταν για την τσεπη του ολυμπιακου στα 1,5 εκ δολ δεν σημαινει οτι τα 300 χιλ που επαιρνε ηταν σωστα.
      ομως εχει να κανει με το ποιος καθοριζει την αγορα.
      δηλαδη τα 3 εκ για κλειζα ειναι λογικα?
      το 6 για τσιλντρες ηταν σωστα?
      τα 1,8 για βουισιτς τα 3 για παπαλουκα?
      ειτε το επαιρνε ειτε οχι...ηταν εγκληματα.
      ετσι λοιπον δεν σημαινει οτι ο παπανικολαου ηταν για 300χιλ η ο αντιτς για 350-400 κτλ.
      νομιζω ενας μεσος ορος 600-900 ειναι μια χαρα.
      τα μεγαλα μπαντζετ εχουν πληρωμενες υπεραξιες.
      ας πεσουν ολοι αγορι μου να παρουν οποιον θελουν.
      με τους λασο και τους μπανκι,μια ζωη το ιδιο γιαουρτι θα τρωνε και μαλιστα ακριβοπληρωμενο.αντε να παρουν μια κουπα στις 10.
      μην τσιμπατε!!!!
      στο θεμα με τον καλαθη...δεν αδικω κανενα καλαθη.ισα ισα τον εκτιμω,αλλα πολλες φορες ακουγονται υπερβολες που ειναι εκτος σωστης λογικης.δηλαδη αξιζε ο καλαθης να παρει τοσα λεφτα που του εδωσαν αυτοι? η τωρα εγινε παιχταρα επειδη πηγε στο nba?
      και ρωταω τι εννοουμε nba?
      το nba των χιτς των σπερς και καποιων λιγων καλων και σωστων κυριως ομαδων,η το πανηγυρι του τρελου οπως σχεδον ολοι οι αλλοι που το βλεπεις και σε πιανει ναυτια? να ξερουμε για ποιο nba μιλαμε.
      gskordak

      Διαγραφή
    15. @ gskordak
      Δεν με έπιασες ακριβώς.

      Μου γράφεις για διάφορους και τα λεφτά που παίρνουν ή έπαιρναν. Σε κάποιους συμφωνώ σε άλλους όχι. Το υποκειμενικό που λέγαμε. Την εποχή των παχιών αγελάδων στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟ πληρώνονταν υπεραξίες στο μέγιστο βαθμό. Οι ατζέντηδες ήξεραν ποιοι μπορούσαν να πληρώσουν και τους πλεύριζαν. Τώρα που άλλαξαν τα κόζια οι Ραζνάτοβιτς την κάνουν για Τουρκία. Εκεί έχει τώρα ψωμί. Μήπως άξιζε ο Σάρας τα 3,5εκ.; Ο Μάριτς; Ο Φώτσης τώρα αξίζει αυτά που παίρνει; Ο Ντελκ; Ο Τέπιτς; Γι’ αυτό σου λέω η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ.

      Δεν σου έγραψα ότι ο Καλάθης όπου πάει θα κάνει την ομάδα να πετάξει. Αλλά ότι έχει τέτοια χαρακτηριστικά που ταιριάζει παντού και γι’ αυτό θα πληρωθεί αδρά. Τώρα αν δεν μπορεί ο προπονητής του να τον αξιοποιήσει, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Σου ανέφερα τις ομάδες για να υποστηρίξω τη λογική ότι όλοι αξίζουν αυτά που παίρνουν αφού υπάρχουν κάποιοι που τα δίνουν. Δεν μπορεί π.χ. να παίρνει 800χιλ ο Ούκιτς ή 1εκ. ο Τζάκσον και να μην χτυπήσει καλύτερο συμβόλαιο ο Καλάθης.

      Πριν μέρες κάποιο παιδί στο blog έβαλε ένα link με τις αμοιβές των παικτών φέτος στην Ευρώπη. Έπαθα πλάκα. Τι Φριτζόν, τι Τζάκσον, τι Λόρμπεκ, τι Λάμπε, τι Κλέιζα, τι Ερντέν. Απίστευτα λεφτά για super υπερτιμημένους παίκτες.
      Δεν είμαι φαν του ΝΒΑ. Ούτε τρελαίνομαι με το μπάσκετ που παίζεται εκεί ειδικά στην regular season. Στα play off, όντως, παίζεται μπάσκετ υψηλού επιπέδου, με τακτικές, με προπονητικές παρεμβάσεις, με άμυνες, με τρικ, με σασπένς κ.λ.π. Επίσης, δεν θεωρώ ότι όποιος Ευρωπαίος πάει ΝΒΑ και γυρίσει Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίζεται ως super star. Βλέπω αυτόν τον Ερντέν και είναι πραγματικά για κλάματα.

      Υ.Γ. Τα λεφτά που έγραψες για τον Άντιτς μια χαρά μου φαίνονται!!!

      Διαγραφή
    16. @ gskordak

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΦΙΛΕ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ...ΠΧ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ...ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ (ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ) ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕΝΤ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...

      ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΠΑΟ ΤΟΥ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΧΑΠΥ, ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ (ΒΛΕΠΕ ΣΑΡΑΣ)

      @77
      ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΓΕΤΗ...ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΠΑΠ, ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ...ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...ΥΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ, ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΙΧΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ)

      ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ Ο ΠΑΟ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ...

      ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΝΙΚ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ, ΑΡΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡΤ

      Διαγραφή
    17. Όποιος ξαναπεί πως το NBA είναι τουρλουμπούκι, τότε να ξέρει πως η Ευρωλίγκα είναι η μπανανία του μπάσκετ. Αν κοιτάς τις μέτριες και τις κακές ομάδες εκεί, κοίτα τες κι εδώ να δεις τη γλύκα!!! Άντε να πούμε!!!

      Εδώ έχουμε κάνει παίκτες το Λάσμε και τον Γκιστ που τρέχουν, πηδάνε, και όταν δεν καρφώνουν πιάνουν τη μπάλα απ' το κοτσάνι και κοιτάγαμε φέτος τον Αζινκά και πέρσι τον Μπέινς λες και ήταν το τέρας της ρακέτας.

      @ZEN MASTER
      ... ο Νικ είναι αμερικανάκι, κοιτάει την τσέπη του;
      Πρώτον, οι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες κοιτάνε την τσέπη τους. Είναι επαγγελματίες.
      Δεύτερον, πέρσι έπαιρνε 1,4 εκατομμύρια Ευρώ καθαρά. Φέτος παίρνει λιγότερα από 500 χιλιάδες δολλάρια και τα μισά πάνε στον θείο Σαμ σε φόρους και τον ατζέντη του.
      Τρίτον, ήδη έχει παίξει με την απουσία του Conley ως παίκτης πολύ μεγαλύτερης αξίας.
      Τέταρτον, έχασε χρήμα για να πάει εκεί, και πέμπτον, αν τον ένοιαζαν τα χρήματα δεν θα πήγαινε για ένα κλάσμα του προηγούμενου συμβολαίου του.

      Ody

      Διαγραφή
    18. συμφωνω με Ody για το ΝΒΑ.
      μη ξεχναμε οτι οι ομαδες εκει παιζουν 3-4 παιχνιδια την εβδομαδα
      εχοντας να διανυσουν και μεγαλες αποστασεις.
      οσον αφορα την αμυνα το μονο που εχω να πω ειναι οτι οι πολλοι παικτες στο NBA ειναι τοσο καλοι που απλα δε μαρκαρονται και ελπιζεις να βρισκονται σε κακη μερα.
      μη ξεχναμε οτι ερχονται στην Ευρωπη παικτες που δε χωρανε στα ροστερ του NBA και κανουν παπαδες.
      αντιθετα μεγαλοι παικτες της ευρωλιγκα,πλην Διαμαντιδη-Σπανουλη για τους γνωστους λογους-δεν υπαρχει περιπτωση να μην παιξουν στο NBA.
      ναι μεν δεν εχει σχεση το επιπεδο του μπασκετ και το ταλεντο στην Αμερικη σε σχεση με αυτο που ηταν πριν 15 χρονια αλλα δε παυει να ειναι στο κορυφαιο επιπεδο.
      το μελλον του ευρωπαικου μπασκετ ειναι να παει το τριποντο στα 7,25 και να παιζουν 48 λεπτα.
      ειδαμε οτι με την αλλαγη που εγινε πριν 3-4 χρονια στο τριποντο
      οι Ευρωπαιοι προσαρμοστηκαν αμεσα και χωρις να χαλασουν τα ποσοστα τους. με αυτην την αλλαγη βλεπουμε απο τοτε και καλυτερο μπασκετ.

      δυστυχως θα συμφωνησω με τον ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ.
      μακαρι να κανω λαθος αλλα πιστευω οτι αν σταματησουν καποια στιγμη το μπασκετ Διαμαντιδης-Σπανουλης και με την κριση που εχει η χωρα,Παο και Ολυμπιακος θα γινουν κατι σαν την Παρτιζαν.
      ομαδες δηλαδη με χαμηλα μπατζετ και αρκετους ταλανταχους παικτες.μια προκριση τοτε ακομα και σε F4 θα ειναι επιτυχια.
      για αυτο πρεπει να απολαυσουμε τις ομαδες μας τωρα που ειναι δυνατες και εχουν αυτους τους 2 μεγαλους παικτες.
      επαναλαμβανω οτι μακαρι να κανω λαθος.

      WILKINS

      Διαγραφή
    19. @ζεν
      δεν διαφωνουμε, συμφωνουμε
      το ιδιο λεω και εγω
      οταν εννοω μεσο ορο σε συμβολαια εννοω να μην υπαρχει χασμα ωστε να διασφαλιζετε η ισσοροπια που ειναι το α και το ω σε ολα τα ομαδικα αθληματα
      @77
      στο θεμα του καλαθη δεν το λεω για σενα αλλα για αποψεις τυπου ...γιατι χαθηκε κτλ.
      παντως και με σενα δεν διαφωνω, το ιδιο λεμε.
      απλα συμβαινει με ολους τους παικτες και οχι μονο με αυτους που αναφεραμε.
      αυτο βεβαια γινεται γιατι νεοπολουτοι κυριως προεδροι η καλυτερα νεοεμφανιζομενοι θελουν ομαδα στο τσακ μπαμ και ανατιναζουν τα συμβολαια των παικτων.μαζι βεβαια και με αλλους παραγοντες τυπου ρωσσια.
      @ody
      ρε αμερικανια ασε μας ησυχους χαχαχαχα
      κοιτα...σε θεμα ταλεντου χαιρω πολυ....υπαρχει χασμα.
      ομως σε θεμα τακτικης ...ασε αγορι μου...μιλαμε οτι παιζουν κατι μεταξυ ρολοι,κοροιδο και τικι τακα μπουμ.
      εκτος απο λιγες ομαδες πχ την ιντιανα που παιζει τη μπασκεταρα του θεου
      gskordak

      Διαγραφή
    20. Ενώ η Γαλατά, η Κάχα, η Μπάγιερν και οι άλλες μεσαίες ευρωπαικές ομάδες παίζουν το τακτικά ευφυέστατο μπάσκετ; Σύγκρινε τις καλές ομάδες με τις καλές ομάδες και τις κακές με τις κακές. Μπορείς να συγκρίνεις την Ιντιάνα, το Φοίνιξ, το Σαν Αντόνιο, το Μαϊάμι και τους Κλίππερς με τη Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ, τους δύο αιώνιους και τη Ρεάλ; Προς τα που γέρνει η πλάστιγγα νομίζεις; Αν θες να κοιτάς ομαδούλες όπως τίποτα Ουάσινγκτον, Νέα Ορλεάνη, Μιλγουώκι και άλλες τέτοιες ομορφιές, κοίτα και τις ευρωπαϊκές αντίστοιχες... Και η Εφές και η Ζαλγκίρις κέρδισαν και κάποια παιχνίδια για να φτάσουν εδώ που έφτασαν...

      Αμάν με το σνομπάρισμα της Αμερικής όταν η Ευρωλίγκα τραβάει βουτιά από το 2009.

      Ody

      Διαγραφή
    21. Nα χωθώ κι εγώ...
      @77 Από που αντλείς αυτή τη σιγουριά ότι όλοι θα τον κοίταζαν σαν ξερολούκουμο αν γύρναγε του χρόνου στην Ευρώπη? Είχαμε κάποια ανάλογη μεταγραφική ζήτηση το καλοκαίρι που έφυγε από τον Πάο ή ο παίκτης(χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τα όποια φετινά του κατορθώματα) έχει χτίσει κάποιο όνομα-φήμη και έχει στοιχεία που αδιαμφισβήτητα τραβάνε τις σούπερ ομάδες?
      @Οdy
      Προφανώς η αναφορά του gskordak για το ΝΒΑ ως τουρλουμπούκι κλπ. δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των παικτών,τα αθλητικά τους προσόντα ή τις ικανότητες τους.Για αυτό και η αναφορά στους Λάσμε-Γκιστ και την αξία που έχουν σαν παίκτες στην Ευρώπη(που στο ΝΒΑ θα ήταν λαντζιέρηδες στον πάγκο) μου φαίνεται λίγο άστοχη.Ο gskordak(και όλοι όσοι έχουμε παρόμοια άποψη) στάθηκε στην λειτουργία των ομάδων,στην αντιμετώπιση των αγώνων,στην τεχνική προσέγγιση του παιχνιδιού και στην σημασία του ρυθμού που έχει το παιχνίδι.
      Τώρα ως προς τη γενικότερη συζήτηση..
      Φυσικά,ο Καλάθης θα ήταν σούπερ εργαλείο και υπεραπαραίτητος στον τωρινό,τον περσινό,τον μελλοντικό Παναθηναικό και η διοίκηση θα έπρεπε να δώσει όσα μπορεί περισσότερα για να τον κρατήσει,κάνοντας και μια μίνι υπέρβαση αλλά εφόσον έχει ένα συγκεκριμένο μπάτζετ,δε θα έπρεπε να καταργήσει και τα στάνταρ του και να ακολουθήσει την πρόταση των Ρώσων και των κάθε Ρώσων...
      Τώρα,η κουβέντα που ανοίξατε για το ποιος και τι..."αξίζει" στην αγορά(του μπάσκετ και μη) είναι πολύ μεγάλη και ξεφεύγει από τα όρια της μπασκετικής συζήτησης.
      ΥΓ.Προφανώς και ο Καλάθης δεν άλλαξε σαν παίκτης ή έγινε ξαφνικά παικτούρα στο ΝΒΑ(ή έδειξε την αξία του..) πέραν της όποιας βελτίωσης στο σουτ(όπως ανάλογα παρουσιάζουν πολλοί παίκτες σε personal skills αποτέλεσμα δικής τους διάθεσης να δουλέψουν όταν περάσουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αλλά και τεχνογνωσίας των Αμερικάνων στο κομμάτι).
      Εδώ που τα λέμε δε θυμάμαι και πολλές περιπτώσεις παικτών με δεδομένη αξία που έφυγαν από την Ευρώπη,πήγαν στην Αμερική και όταν βρήκαν αρκετό χρόνο συμμετοχής δεν έκαναν τα ίδια ή περίπου τα ίδια....
      Μια ματιά και στον Άντιτς,τον Αζινσά κλπ. αρκεί..

      Διαγραφή
    22. Ζούμε και λίγο στον μικρόκοσμό μας πάντως...Αρέσει-δεν αρέσει το μπάσκετ που παίζεται στο Αμέρικα ( ούτε κι εμένα με ενθουσιάζει, αλλά είναι και αστικός μύθος τα περι τουρλουμπουκίου, ειδικά στα πλέυ οφς) , μόνο το γεγονός ότι 20-30 ομάδες αυτή τη στιγμή θα έπαιρναν αέρα μια διοργάνωση στην οποία εμείς αραδιάζουμε κατεβατά επί κατεβατών αρκεί. Κι αυτό το ριμαδοταλέντο που έχουν, πρέπει να υπάρχει και μια κάποια ριμαδοτεχνογνωσία που το καλλιεργεί και το αναδεικνύει. Εδώ πανηγυρίζουμε αν ένας παίκτης κάνει αυτά που στην από εκεί πλευρά του Ατλαντικού θεωρούνται σχεδόν αυτονόητα...

      Διαγραφή
    23. σωστα ολα αυτα αρκει ομως να δουμε καποτε κι εναν ελεγχο αιματος-ουρων καποια στιγμη . ειναι γνωστο οτι οι αιματολογικες τους ειναι ιδιες με αυτες των αθλητων που κατεβαινουν στο mr.olympia ...

      Διαγραφή
    24. @ody, @gskordak

      Έχετε μπλέξει στη σύγκριση ΝΒΑ και Ευρωλίγκας που είναι τελείως αδόκιμη. Μιλάμε για δυο εντελώς διαφορετικά αντικείμενα. Τα δύο αντικείμενα είναι η μέρα με τη νύχτα.

      Το ΝΒΑ είναι μια τεράστια αγορά, με τεράστιους τζίρους, πελώρια μεγέθη, απίστευτη εξάπλωση και αναγνωρίσιμο και από την κουτσή Μαρία στο Ουζμπεκιστάν. Γι’ αυτό το λόγο έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Ε, για να γίνει αυτό πρέπει το μπάσκετ που παίζεται να είναι ελκυστικό για την μάζα και να το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Καρφώματα, τρεχαλητό, τάπες, ωραίες φάσεις, εντυπωσιακά κόλπα κλπ. Μιλάμε για άλλη κουλτούρα, άλλη φιλοσοφία και άλλη προσέγγιση στο άθλημα. Όταν η regular season έχει 82 ματς είναι αδύνατον το μπάσκετ που παίζεται να είναι όπως αυτό της Ευρωλίγκας. Δεν υπάρχει και λόγος.
      Στα play-off παίζεται κανονικό μπάσκετ. Μπάσκετ για τους λάτρεις του αθλήματος, μπάσκετ που γουστάρουν οι μυημένοι. Μπαίνουν στην εξίσωση οι λέξεις νίκη, πρόκριση, σκοπιμότητα, τακτική, σκέψη, άμυνα κ.λ.π.

      Η Ευρωλίγκα είναι στην αντίπερα όχθη. Και μόνο το γεγονός ότι η ομάδα που κατακτά την Ευρωλίγκα παίρνει 3-4 κατοστάρικα, νομίζω αρκεί.

      @peris
      «Από που αντλείς αυτή τη σιγουριά ότι όλοι θα τον κοίταζαν σαν ξερολούκουμο αν γύρναγε του χρόνου στην Ευρώπη?»

      Απλή προσωπική εκτίμηση. Πες μου εσύ ποια από τις ομάδες επιπέδου F4, θα τη χάλαγε ο Νικ;

      Διαγραφή
  44. In other news

    http://www.youtube.com/watch?v=efEUKljmdrY

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο Αμερικανός γκαρντ Ζακ Ράιτ έκανε retweet το ρεπορτάζ του Eurohoops.net για αυτόν και τον Παναθηναϊκό παρότι ακόμα είναι σε συμβόλαιο με την Μπάμπεργκ. Αυτό σημαίνει σίγουρα κάτι, τουλάχιστον για τις προθέσεις και το τι θέλει ο παίκτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα της μεταγραφής? τι έγινε στην Κίνα? Χθές δεν ήταν το ματς που θα έκρινε αν ο Ουκρανός θα παρέμενε εκεί για τα πλ. οφφ?

      Διαγραφή
    2. όχι, στις 14 είναι. Ο ''Ουκρανός'' παίζει στην Shandong και χρειάζεται νίκη εναντίων της Shanxi και λογικά θα την πάρει. Ταυτόχρονα όμως χρειάζεται ήττα της Liaoning που αγωνίζεται κόντρα στην αδιάφορη Jiangsu. Παρακάτω δες και τη βαθμολογία της
      Shandong FB Feb. 14 Shanxi Zh
      Liaoning H. Feb. 14 Jiangsu D.

      CBA Standings
      1. Guangdong ST 29-3
      2. Xinjiang FT 24-8
      3. DongGuan L. 23-9
      4. Beijing Ducks 22-10
      5. Guangsha L. 20-12
      6. TianJin S. 19-13
      7. Shanghai S. 19-13
      8. Liaoning H. 18-14
      9. Shandong FB 17-15
      10. Fujian QB 15-17
      11. Jiangsu D. 15-17
      12. Sichuan BW 14-18
      13. Zhejiang CB 13-19
      14. Jilin NE T. 11-21
      15. Foshan LL 10-22
      16. Shanxi Zh. 9-23
      17. Bayi R. 6-26
      18. Qingdao E. 4-28

      Διαγραφή
    3. Μιλάμε για ρεπορτάΖ, όχι αστεία αχαχαχαχχαχαχαχχαχαχα

      Διαγραφή
  46. Eurohoops.net
    Mε τον Που Τζέτερ να έχει 33 πόντους η Σαντόνγκ νίκησε 103-93 την Χινγιάνγκ, ωστόσο τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν τον ευνόησαν και παραμένει ένατη και εκτός πλέι οφ με δύο ακόμα αγωνιστικές να απομένουν (14/2 και 16/2). Επομένως ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να περιμένει

    Ο Παναθηναϊκός στο κατόπι του Που Τζέτερ
    eurohoops.net
    Ο Παναθηναϊκός θέλει να αναβαθμίσει την περιφέρεια του για το υπόλοιπο της σεζόν και ο Που Τζέτερ είναι ο πρώτος του στόχος. Ο Αμερικανός γκαρντ με ουκρανικό διαβατήριο παίζει στην Κίνα και οι Πράσινοι επικοινώνησαν μαζί του, όπως έγραψε το...Του Άρη Μπάρκα/ barkas@eurohoops.net

    Ο Παναθηναϊκός θέλει να αναβαθμίσει την περιφέρεια του για το υπόλοιπο της σεζόν και ο Που Τζέτερ είναι ο πρώτος του στόχος. Ο Αμερικανός γκαρντ με ουκρανικό διαβατήριο παίζει στην Κίνα και οι Πράσινοι επικοινώνησαν μαζί του, όπως έγραψε το ebasket.gr και επιβεβαίωσαν πηγές του Eurohoops από την Κίνα.

    Ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο για τον Παναθηναϊκό να τον αποκτήσει. Ο παίκτης αυτή τη στιγμή είναι συγκεντρωμένος στο κυνήγι των πλέι οφ που αρχίζουν στις 19 Φεβρουαρίου. Το Τριφύλλι μπορεί να κάνει μεταγραφή νέου παίκτη για την Ευρωλίγκα μέχρι τις 27 του ίδιου μήνα. Πρακτικά, μόνο αν η ομάδα του, η Σαντόνγκ, μείνει εκτός των πλέι οφ του CBA, οι Πράσινοι θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν τον Τζέτερ μέχρι το τέλος της σεζόν. Για αυτό το λόγο δεν έχουν ακόμα συζητηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές λεπομέρειες μιας πιθανής συμφωνίας και ο Παναθηναϊκός έχει έναν πολύ καλό λόγο ακολουθεί την κούρσα των πλέι οφ στην Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κατατοπιστικότατα τα rankings Jim, well done!
    Κατά τ άλλα ο γκαρντ που θέλει ο ΠΑΟ για ποιον απ τους παρακάτω λόγους κρίνεται απαραίτητος;
    α) για να κάνει αυτά που υποτίθεται θα έκανε ο Ούκιτς, άρα να πάρει λεπτά απ το χρόνο του Κροάτη
    β) για να αποφορτίσει τον ΔΔ ώστε να παίζει ο αρχηγός λιγότερα λεπτά
    γ) και τα δυο παραπάνω
    Με βάση αυτό θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το ποιος απ τους παίχτες που ακούγονται μπορεί να το κάνει καλύτερα. (Τζίτερ, Ράιτ, Κουκ, από Α1 κάποιος..;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. αυτο το να βαζει τον γιανκοβιτς μεσα για τις αμυνες μονο , και ενω δεν εχει δευτερολεπτο σημετοχης στον αγωνα με σκοτωνει... και την στιγμη που εχουμε διαθεσιμους ματσιουλης και μπραμος...
    Ο ουκιτς παρα τις 4 ασιστ δεν παταει καλα στο γηπεδο κανει λαθη επιπολαια οπως και τα σουτ που κανει ειναι αψυχολογητα!! φαινεται να ψαχνει ενα μεγαλο σουτ να παρει τα πανω του.. φασεις που τις ειχε πλεον ισα που φτανουν στεφανη!!!
    Καλη κινηση απο τον κοουτς και επιτελους ο αρχηγος παιρνει ανασες μεσα στον αγωνα με το να κατεβαζει την μπαλα ο ουκιτς ή ο καρι, και επιτελους γινεται καλη διαχειρηση του ως προς τις τον παγκο που καθεται για να ξεκουραστει.. το θεμα δεν ειναι το συνολο των λεπτων την βδομαδα .. το θεμα ειναι τα συνεχομενα λεπτα μεσα σε εναν αγωνα. Η αμυνα μας μπαζει απο παντου και στα ριμπαουντ πηδαει μονο ο πεδουλακης!!!
    Επιθεση ας αναψουμε μια λαμπαδα στον καρι.. φουλ τριποντο μετα απο ντραιβ ειμαστε.. ο θεος βοηθος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσο χειροτερος μπορει να ειναι ο παππας απο αυτον τον ουκιτς??? ρε κοουτς ξυπνα, ξυπνααααα, οτι κερδος εχουμε ΑΝ εχουμε απο τον ουκιτς στην αμυνα το χανουμε μολις πιανει την μπαλα στην επιθεση1!!!!

      Διαγραφή
    2. για ποια αμυνα του ουκιτς μιλαμε ? ολοι οι αντιπαλοι του εγιναν ηρωες !

      Διαγραφή
    3. λολ μιλλαω για 2,3 φασεις που ειτε τις κερδισε απο λαθος αντιπαλου.. ειτε απο κλεψιμο.. αν δεις στην επομενη φαση ο ουκιτς εκανε παντα το λαθος..

      Διαγραφή
    4. Ποια ειναι η λογικη να βαζεις να παιζει 30λεπτα ενας παιχτης που σε δυο μηνες θα φυγει 100% απο την ομαδα (Ουκιτς) και να μην βαζεις να παιξει καθολου παιχτες που ειναι Ελληνες, θα παιζουν και τα επομενα χρονια και γενικα ειναι το μελλον της Ομαδας;(Παππας, Γιανκοβιτς). Ναι ειναι η λογικη του προπονητη που βλεπει στο μελλον(ΔΕΝ).

      Κώστας Β.

      Διαγραφή
  49. Απαντήσεις
    1. παρτε πλαθα στον παο θες να πεις.. πονεσαν τα ματακια μου παλι σμρ απο τον αρτζι...

      Διαγραφή
    2. Ο άνθρωπος 2 χρόνια τώρα δίνει ρέστα με το μπάσκετ που παίζουν οι ομάδες του,τις ξεζουμίζει-παίρνει το μάξιμουμ από αυτές,ενώ κάνει και άριστες παρεμβάσεις στο παιχνίδι.Εξαιρετικός κόουτς...
      Το ρόστερ της Μάλαγα πραγματικά δεν είναι για πολλά.Δεν υπάρχει κανένας γκαρντ υψηλού επιπέδου,οι περισσότεροι παίκτες της είναι Ευρωπαίοι ρολίστες και δεν υπάρχουν σημεία αναφοράς σε αυτή την ομάδα για να βάλει κόντρα σε δυνατές ομάδες στο τοπ16.Παρόλα αυτά ο Ισπανός με ένα open offensive style,μια ομάδα δυνατή και καλοδουλεμένη στα βασικά(ριμπάουντ,ομαδική άμυνα)και άψογα καλομοιρασμένες επιθέσεις με όμορφα plays και εξαιρετική ισορροπία μεταξύ τρανζίσιον-σετ(με την έννοια ότι η ομάδα εκμεταλλεύεται τα πόδια των φρέσκων ποδιών περιφερειακά και ανοίγει το ρυθμό όποτε πρέπει).Και όλα αυτά τονίζω ξανά δίχως να υπάρχει δημιουργικός γκαρντ να οργανώσει στο μισό γήπεδο ή παίκτες με πλούσιο ρεπερτόριο επιθετικά.Αποδεικνύει ότι φτιάχνοντας καλούς αυτοματισμούς στην ομάδα(η οποία είναι επίσης εξαιρετικά δεμένη και με έτοιμα πόδια στην άμυνα) μπορείς να κάνεις καλή δουλειά και χωρίς τον σούπερ μαέστρο ή τον top go-to guy.
      Δυστυχώς ο Άρτζι αδυνατεί να ανοίξει λίγο το επιθετικό ρεπερτόριο και η ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα δίχως ισορροπία στο αμυντικό τρανζίσιον(όπου πόνεσε η απουσία Γκιστ και εν πολλοίς η κούραση).
      Τον πληγώνει πραγματικά αυτή τη στιγμή η ανυπαρξία post offense στην ομάδα,πρέπει να βγάλει πράγματα στην επίθεση,κατάντησε αηδία η στατικότητα της ομάδας στο 5vs5.Αν δεν είχες έναν τέτοιο οξυδερκή οργανωτή και high class δημιουργό σαν τον Διαμαντίδη θα πήγαινες για βρούβες...

      Διαγραφή
    3. σωστος για πλαθα αλλα δεν ξερω τι θα μπορουσε να κανει σε συνθηκες πρωταθλητισμου..γενικα δεν εχω δει αλλες δουλειες του.. νομιζω σε λιθουανια ηταν πριν με την ζαλγκιρης να παιζει εντυπωσιακο μπασκετ.. μπορει να κανω και λαθος..
      Το καλοκαιρι ο προεδρος θα πρεπει να βαλει καποια πραγματα κατω.. θα μπορεσει να βαλει μερικα λεφτα ακομη??? ειδα οτι φετος η ομαδα εχει κερδη!!!! για πρωτη φορα μετα απο παμπολα χρονια...τι μπασκετ θελει να παιζουμε.. ποια σχολη θελει να ακολουθησουμε.. θα ηθελα να δω κατσικαρη σε μεγαλο παγκο παροτι τον αντιπαθω...

      Διαγραφή
    4. Σωστός,σίγουρα δεν είναι και τόσο δοκιμασμένος στις συνθηκες σούπερ πρωταθλητισμού και σε πολύ μεγάλες ομάδες ή δυσκολίες-δηλαδή τίθεται εν αμφιβόλω το βάρος του-αλλά εφόσον σου χει δώσει την εικόνα ενός καλού προπονητή που λογικά το κασέ του είναι σχετικά προσιτό δεν μπορείς να μην τον κοιτάξεις.Αναφέρομαι στην εθνική πάντα,μιας και για μένα όλοι οι προπονητές που παίζουν τώρα είναι στοιχήματα..
      Ο Πεδουλάκης κακά τα ψέματα όσο μπορεί και έχει επιτεύγματα όπως τα περσινά και κρατάει την ομάδα σε αξιοπρεπή επίπεδα με το μπάτζετ αυτό,αξίζει τη θέση του.Και ας μην τον μηδενίζουμε...Έχει τα καλά του και τα κακά του.Το κακό είναι ότι δε δείχνει να ανοίγει τις επιλογές του και σε στιλ παιχνιδιού και σε παίκτες.Και το να μην εκμεταλλεύεσαι τόσο καλά το ρόστερ σου(και ειδικά τους μικρούς Έλληνες) είναι ρίσκο για το μέλλον...Όσο ο πρόεδρος έχει τα στάνταρ αποτελέσματα που θέλει,εφόσον η τσέπη του δε μπορεί να στηρίξει κάτι άλλο θα πρέπει να πάει στα σίγουρα και ο Πεδουλάκης έχει δώσει αρκετά διαπιστευτήρια.(όμως ποτέ δε σταματάς να παλεύεις στις συνθήκες του σημερινού ανταγωνισμού...)

      Διαγραφή
  50. ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ο Παναθηναικος σε μια εδρα που θα περασουν ολοι με νικη. Και τωρα κυνηγαει την τεταρτη θεση του ομιλου. Τα υπολοιπα τα εχουμε ξαναπει δεν υπαρχει λογος να τα ξαναλεμε, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ αλλιως αλλη μια χρονια καναπε.

    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Με ροτέισον 8 παικτών εκ των οποίων σήμερα σου έλειπε ένας κομβικός ( Γκιστ) κι ένας είναι σταθερά ο 6ος παίκτης της αντίπαλης ομάδας ( Ούκιτς), το ταβάνι σου είναι ένας ηρωικός αποκλεισμός στα πλέυ οφ και πρέπει να είσαι κι ευχαριστημένος. Σήμερα βγήκαν στη φόρα όλα τα κουσούρια του Παναθηναϊκού στον μέγιστο βαθμό, για να τα πάρει πρέφα και ο πλέον αδαής με το άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδη ο κοσμος του παο στηριζει την ομαδα στα παντα, θα πρεπει να μας δωσει καποιες εξηγησεις ο κοουτς.. αλλιως την επομενη φορα ο πρωτος που θα ακουσει τις ψιλες στο γηπεδο θα πρεπει να ειναι αυτος...
      1ον γιατι ο παππας δεν παιζει.. ενω στην αρχη επαιζε τουλαχιστον 10λεπτα...
      2ον γιατι ο ουκιτς ενω εει προβλημα το παιδι και φαινεται, και ο ιδιος ο κοουτς ειπε οτι παιζει με μια προπονηση την βδομαδα παιζει τοση ωρα στο παρκε...
      3ον ο μαυρος με ποιο σκεπτικο αποκτηθηκε!!!???
      4ον ο γιανκο για ποιο λογο μπαινει σε κρισημες φασεις να παιξει αμυνα οταν στην θεση 3 δεν εχουμε κανενα μα κανενα θεμα??!!!
      Τα αλλα τα εχουμε πει απο την αρχη της χρονιας, και μαλλον δεν βγαινει η χρονια χωρις προσθηκη ψηλου οποτε θελουμε 2 μεταγραφες....
      Οκ η μαλαγα εβαζε τα παντα αλλα το θεμα δεν ηταν τοσο η αμυνα οσο η αδυναμια στην επιθεση.. ομαδα που να βγαινει αιφνιδιασμο και να μην μπορει να τον τελειωσει και να παει την επιθεση στο τριποντο μονο στο κολεγιακο εχω δει...
      και ναι μπαινουμε σε περιπετειες πλεον.. η φενερ και η μιλανο παραμονευουν...

      Διαγραφή
  52. εγκλημα πεδουλακη με τον ουκιτς . ο ροκο διασυρεται ολο και πιο πολυ καθε μερα και ο αρτζι οσο πιο χαλια παιζει τοσο πιο πολυ τον βαζει . δεν υπηρχε ουτε μια περιπτωση στο εκατομμυριο ο παππας να επαιζε χειροτερα απο τον ουκιτς ειτε σαν πλεη μεηκερ ειτε σαν οτιδηποτε . μολαταυτα ο πεδουλακης τον καιει στον παγκο και ψυχολογικα και παικτικα . με τετοιο καψιμο τον ξεχναμε τον παππα για φετος . αν δεν τον εχεις ψησει ηδη σε αυτα τα ματς ειναι αδυνατον να θες να σου αποδοσει μετα στα δυσκολα . αρα τι μενει ? οπωσδηποτε μεταγραφη γκαρντ αφου ο κοουτς δεν υπολογιζει τον παππα . ουτε μιση χρονια δεν βγαινει μονο με 2 γκαρντ διαμαντιδη-καρυ . ειχαμε που ειχαμε λιγα γκαρντ , μας εμειναν και τα μισα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες ότι παίρνεις γκαρντ ΤΏΡΑ
      Δεδομένης της αμυντικογενους σκέψης του αρτζι ο νέος θα πρέπει να μπορεί να μαρκάρει επαρκώς (να γιατί δεν βάζει τον παππα και τον Βλαδίμηρο) , δηλαδή να γίνει ΑΝΑΠΌΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΑΤΙ του συνόλου
      Εδώ δεν τα έχει καταφέρει ο παππάς Μια ολόκληρη χρονιά, αμφιβάλλω πολύ ότι θα τα καταφέρει ο νέος

      Κατ'εμέ το πρόβλημα ξεκινάει από το split που επιβλήθηκε (???) στα δύο bad boys λόγω της έλλειψης ΑΞΙΌΠΙΣΤΟΥ 5αριου που -Εκτός από σκοράρισμα - να έχει και αμυντικό παιχνίδι... Το πρόβλημα της λάθους στελέχωσης της θέσης FROM THE GET GO θα μας στείλει σπίτι μας νωρίς φέτος (δυστυχώς) .

      Διαγραφή
  53. Κακιστοι σε όλα τα aspects του αγώνα, αλλά πρωτίστως ΚΑΜΜΊΑ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ

    Με 7 λεπτά να απομένουν και μονοψήφια διαφορά τα λάθη ήταν ΤΡΑΓΙΚΆ

    Να δω συγκεκριμένα πράγματα στον επόμενο αγώνα αλλιώς αντίο για φέτος... Ίδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστεψε με η συγκεκριμενη ομαδα με τους συγκεκριμενους παιχτες και τον συγκεκριμενο κοουτς δεν θα σου δειξει τπτ διαφορετικο...ολα αυτα τα ποασταρω μαζι με καποια παιδια απο τον πρωτο γυρο..Επιθετικα ειμαστε τραγικοι και ο κοουτς εχει μαζεψει το ροτεισον χωρις λογο.. ενω σημερα ξεκουρασε τον αρχηγο παλι εκαψε τον ουκιτς που ΔΕΝ μπορει το παιδι.. δες παλι τα καλαθια που χανει και θα καταλαβεις τι εννοω

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι το ταβάνι μας για φέτος, δεν έχει παραπάνω. Όσο θα μπαίνουν τα τρίποντα θα είμαστε ανταγωνιστικοί αλλιώς, θα κουτουλάμε κλπ! :)

      Διαγραφή
    3. μα αν δεις το πρωτο σολιο μου ηταν στο ημιχρονο.. οπου ειμασταν καλα στο σκορ.. αλλα σκοραμε μονο απο τριποντο!!! για αυτο ειπα ο θεος βοηθος.. γιατι ετσι δεν πας πουθενα.. εκλεισε η αμυνα της μαλαγα στον καρι.. τελος το σκοραρισμα μας..

      Διαγραφή
    4. Διορθωση
      Αυτο ειναι το ταβανι οποιασδηποτε ομαδας με τον RG στο παγκο
      Και δυστυχως δεν φταιει αυτος αλλα ο προεδρος που το μονοπου τον νοιαζει ειναι να κερδαει τον Ολυμπιακο!!!!!!

      Διαγραφή
  54. ελπιζω μονο να μην διαβαζει πρασινη ο κοουτς και παρερμηνευσε το πρωτοσελιδο της.. οταν εννουμε να παιξουμε επιθεση... ΔΕΝ εννοουμε ΔΕΝ παιζουμε αμυνα και βουργια βγαινουμε μπροστα και δεν ξερουμε τι να κανουμε την μπαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε chris, η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού που μας κρατάει ακόμα στο παιχνίδι και τον Πεδουλάκη στη θέση του, είναι προϊόν κατά 60% των Λάσμε -Γκιστ. Αυτοί καλύπτουν τα αργά μας πόδια στην περιφέρεια, αυτοί κατεβάζουν τα ριμπάουντ, αυτοί κόβουν. Σήμερα, με τον ένα απόντα και τον άλλο έξω με φάουλ, ήταν αναμενόμενο πως δεν θα κρατούσες την Μάλαγα στους 60 πόντους που είναι το προαπαιτούμενο για να κερδίσει ένα σοβαρό ματς ο Παναθηναϊκός φέτος. Με 7 παίκτες την έβγαλες σήμερα, με τους 34χρονους Κάρυ-Διαμαντίδη στην περιφέρεια κι έναν Ούκιτς να περιφέρεται σαν αποκεφαλισμένο κοτόπουλο εντός παρκέ.

      Διαγραφή
    2. σωστος.. μα για αυτο δεν επρεπε να εχουμε ενα σχεδιο στην επιθεση, καπου να χτυπησουμε?? χαριτολογωντας το ειπα το σχολιο, δεν μας πληγωσε κατεξοχην η αμυνα οσο το ριμπαουντ και οι δευτερες επιθεσης τους...ε-π-ι-θ-ε-σ-η-, εχουμε θεμα , τα εχουμε πει παμπολες φορες. ντραιβ -τριποντο και καμια συνεργασια αρχηγου λασμε...

      Διαγραφή
  55. Ειμαι ετοιμος να σπασω ο,τι βρω μπροστα μου....Τραγικη εμφανιση και παλι σημερα στην Ευρωλιγκα..Ο Ουκιτς πρεπει να μεινει εξω....Δεν πιεζει την μπαλα στην αμυνα στη επιθεση δεν ξερω τι του εχουν πει να κανει...Ολη η περιφερεια του Παναθηναικου ,εκτος του Μπραμου, δεν μπορει να παιξει πιεστικη αμυνα..Πιστευω σημερα Βλαντο και Παππας επρεπε να παρουν λεπτα...Δηλαδη ποσο χειροτερη αποδοση θα ειχαν απο τον Ουκιτς...Απ οτι ειδα εχουν παρει ολοι πρεφα οτι τα ποδια του Διαμαντιδη ειναι καρφωμενα στο παρκε και του βαζουν οι αντιπαλοι προπονητες παικτη να τον πηγαινει στην διεισδυση,με αποτελεσμα ο μητσος να μην μπορει πλεον να μαρκαρει...Σημερα ο Λουκας ξεκινησε καλα και παλι δεν επαιξε οσο επρεπε..Δεν ξερω.... η περιφερεια εντελως γυμνη παιχνιδι ....με πλατη παιχνιδι ουτε ο Μαικ το χει (ουτε στο 40% του παρεθλοντος), ο οποιος Batiste πρεπει να κανει αιτηση για να κανει μπλοκ αουτ και δευτερο αλμα για ριμπαουντ...Παρα μα παρα πολυ κακη διαχειρηση του παιχνιδιου απο τον Πεδουλακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν κρατήθηκα και την πλήρωσαν κάποια μπιμπελο

      Διαγραφή
    2. ελα μωρε αφου αποφασισε ο RG οτι Παππας γιανκοβιτς δεν κανουν πρεπει πρωτα να τους δωσει εμπειριες(αυτα τα 10'' ειναι πολυ σημαντικα του χονου μπορει να τους βαζει και κανα 2λεπτο)
      ΠΕΔΟΥΛΑ ΞΥΠΝΑ Η ΦΥΓΕ!!!!

      Διαγραφή
  56. μ αυτες και μ αυτες τις μ...κιες στρωνεται η δευτερη θεση στον ολυμπιακο και το πλεονεκτημα εδρας . ο ολυμπιακος θα ειναι παλι στο φαιναλ φορ . και μπραβο του . εμεις την ευρωπη δεν την εχουμε πια . τελεια και παυλα . παμε για το νταμπλ τωρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. δεν τους υποτιμαω αλλα Ουκιτς και Φωτσης ειναι πολυ μουφα αυτη τη στιγμη.
    σημερα φανηκε τι περιφερειακη αμυνα παιζει ο Γκιστ και ποσο βασιζεται
    η αμυνα του Παο πανω του.
    στην επιθεση μεχρι το 54-57 ηταν σχετικα καλος.στην αμυνα ομως χωρις Γκιστ ειχε μεγαλο προβλημα,τα ετρωγε απο παντου.
    εχει πορεια ακομα η διοργανωση αλλα το παιχνιδι με Ολυμπιακο ειναι πολυ σημαντικο.
    η ομαδα θελει παικτη αμεσα και για τις 2 διοργανωσεις.
    ο Ουκιτς ειναι οπως τα λεει ο pensierix ,ο 6ος παικτης των αλλων.

    αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι γιατι εσπασαν το συμβολαιο του Σχορτσιανιτη.τι τους πειραζε να τον ειχαν για 10 λεπτα ως τριτο ψηλο,
    αφου ειχε συμβολαιο και ειναι και Ελληνας οποτε δε σου επιανε θεση ξενου.
    εκτος του ηρωα Μασιουλις δεν εχει καθολου παιχνιδι στο ποστ.
    περσι ειχε και Σχορτσιανιτη ειχε και ενιοτε τον Τσαρτσαρη να παιρνουν τη μπαλα χαμηλα.τωρα εχει μονο Μασιουλις.

    δικιο εχεις peris για Πλαθα.τον ειχα δει με Ζαλγκιρις στην αρχη που πεταγε και μου εκανε για εθνικη.μεγαλο λαθος που πηραμε το καλοκαιρι το Τρινκιερι αντι για αυτον.λετε στο τελος να παρει η εθνικη τον Πεδουλακη;

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο σοφο επαιρνε 800 , και βεβαια δεν επαιζε αμυνα!!! Αν επρεπε ο καθε παιχτης να παιζει αμυνα για να παιξει μπασκετ τοτε θα ειχαμε μονο ξυλοκοπους στο αθλημα.. αυτο δεν μπορει να καταλαβει ο κοουτς..
      εφυγε ο σοφο γιατι βοηθουσε μονο 10 λεπτα.. και πηραμε τον μαυρο για να παιζει 2 λεπτα.. ετοιμη ομαδα υποτιθεται απο την προηγουμενη χρονια.. με ολους τους παιχτες να μενουν +καρι + 2 ταλαντουχους ελληνες + φωτση + μαυρο.. και βλεπουμε αυτο το πραγμα που βλεπουμε.. πες μου αν εχει εστω και μιση διαιολογια ο πεδουλακης...

      Διαγραφή
    2. καλησπερα Jim και σε ολη την παρεα.
      αν οι ομαδες φιλε κρις δειχνουν τετοια εικονα ειναι ολοι αδικαιολογητοι.απο τον προπονητη μεχρι τους παικτες,με βασικο υπευθυνο τον πρωτο.
      αλλα το συμβολαιο ενος παικτη δε το σπαει ο προπονητης.

      στην αμυνα ο Σχορτσιανιτης δεν ειναι Λασμε αλλα δε μπορεις να
      τον πεις και κακο.ειναι αργος και τρωει τα καλαθια του αλλα θα σπρωξει και θα φοβησει και θα σε κρατησει μακρια απο το ζωγραφιστο μεχρι να φορτωθει με φαουλ η' να κουραστει.
      επιθεση ομως για 10 λεπτα το παιχνιδι του ειναι ολοκληρωτικο.
      του βαζεις 2-3 παικτες να του την πεφτουν,σε φορτωνει με φαουλ
      και αν περασει η πασα εξω εχεις και πολλα ελευθερα σουτ.
      ετσι κρατηθηκε περσι η ομαδα μεχρι τα μεσα της σεζον.
      δεν ειναι χαζος ο Μπλατ που τον πηρε.
      και μιλαμε για εναν παικτη που ειχε συμβολαιο και θα επαιρνε τη θεση του μπατιστ στο φετινο ροστερ.εστω για 10 λεπτα αφου ετσι και αλλιως αν κουραστει η' φορτωθει με φαουλ ειναι αχρηστος παικτης για την ομαδα.επαιρνες και Μαυροκεφαλιδηαμα αμα ηθελες.
      με μια καλη προσθηκη κοντου το καλοκαιρι χτυπαγες με πιθανοτητες την ευρωλιγκα.

      WILKINS

      Διαγραφή
  58. Ενταξει ο ουκιτς ειναι παιχτης παγκοσμιας κλασης αλλα σημεραα πεδειξε οτι ειναι ο μοναδικος παιχτης στον πλανητη που με μια προπονηση την εβδομαδα και με προβλημα στους χιαστους παιζει 30λεπτα σε καθε αγωνα.
    Ποιος λεμπρον κ μαλακιες, ο ανθρωπος ειναι τερας φυσης εκτος απο αδιαμφισβητητη αξια.
    Ασε που ειναι και ο πιο φθηνος καλυτερος αμυντικος της ευρωπης.
    Μην σου πω του πλανητη.
    Μονο 1εκατ ευρω.τσαμπα πραγμα

    Μητσακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. οταν ειχα πει οτι συντομα θα πεσουν οι μασκες για τον παο..καποιοι γελουσαν..οπως λεει και ενας γνωστος..το μπασκετ ειναι σαν την εκκλησια..πολλοι πηγαινουν..λιγοι καταλαβαινουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα σε όλους. Έχουμε πεί ότι στα κλειστά ροτέησιονς των 7-8 παικτών οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και ένας τραυματισμός μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Αντίθετα, μου άρεσε ο Ολυμπιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Τζιμ...!!
      Σωστά,πολύ κομβική η απουσία του Γκιστ και φυσικά έπαιξε ρόλο και κάποια κούραση σήμερα(ειδικά σε ορισμένα πρόσωπα-Κάρι,Φώτση πχ.) με τον Πάο να ξεμένει από defensive stops και να γίνεται βορά στις ορέξεις τρεξίματος της Μάλαγα...Όμως είναι για δικαιολογίες οι πράσινοι?Δεν πρέπει να ψάξει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι ο Άρτζι και να ενεργοποιήσει ενδεχομένως κι άλλο παίκτη? Η ήττα καταπίνεται,αλλά με το μοτίβο που προχωρά ο Παναθηναικός,το ταβάνι χαμηλώνει και φτάνει το πολύ μέχρι τα περσινά..
      * Πολύ ενδιαφέρον(κάτι λέω τώρα..) το ντέρμπι την άλλη εβδομάδα.Πραγματικά σε εξαιρετικό σημείο να δούμε μεγάλο και χορταστικό ματς(έστω και με χαμηλό σκορ).Νομίζω το timing ευνοεί τον Ολυμπιακό που 1.δεν έχει το μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ από πάνω του,2. βρίσκεται σε φάση ξεμπουκώματος και η ομάδα ρολάρει,3. έχει το κίνητρο από τις δύο συνεχείς ήττες στο Οάκα και πάει στο παιχνίδι με ευρωπαικό κίνητρο και στόχο εκδίκησης με βαθμολογικό αντίκρισμα...
      ** Ο Σκαριόλο,η αδυναμία σου έδωσε ρέστα σήμερα,ε? 44 πόντους 8 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου....

      Διαγραφή
    2. τζιμ σου αρεσε ο ολυμπιακος γιατι τροφοδοτηθηκαν οι ψηλοι και δεν χαμαλοποιηθηκαν..για να δουμε και με τον παο..

      Διαγραφή
    3. Γίνεται καιρό η προσπάθεια από τον Μπαρτζώκα να "μπεί" στην επίθεση ο Μπέγκιτς. Ο Παναθηναϊκός θέλει γκαρντ παιδιά. Θα αναφερθούμε σύντομα σε αυτό γιατί επείγει. Παρ'όλα αυτά, ακόμα και αν υπογράψει περιφερειακό δύσκολα θα βρεί ισορροπία στην επίθεση χωρίς ποστ παιχνίδι στο μισό γήπεδο.

      Διαγραφή
  61. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,

    ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΤΖΙΜ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΝΚΙΝΣ:
    ΠΑΟ: οι πράσινοι «βουτάνε» πάνω στη μπάλα, καταπίνοντας τα ριμπάουντς στις δύο πλευρές του παρκέ συν το ποσοστιαίο νούμερο τους στα κλεψίματα, στοιχεία που βγάζουν aggressiveness.

    ΟΣΦΠ: Πολλά θα εξαρτηθούν από το performance του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέχεια.

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...
    Ο ΠΑΟ, ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΚΙΣΤ-ΛΑΣΜΕ ΦΑΝΕΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ, ΜΕ ΤΟΝ 3ΝΤ ΉΔΗ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΚΙΤΣ ΕΚΤΟΣ, ΜΕ ΠΑΠΠΑ-ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ-ΜΚΦ ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΩΝ, ΜΕ ΜΠΑΤΙΣΤ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ...Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΦΟΒΟΜΟΥΝΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΘΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΘΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ...

    Ο ΟΣΦΠ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...ΠΛΑΝΟ, ΤΑΚΤΙΚΗ, ΡΟΤΕΙΣΟΝ, ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΜΟΝΟ 20 ΛΕΠΤΑ, ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ...

    Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΑΤΑΡΕΙ...ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ: @ΟΝΤΥ: ΦΙΛΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ) ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΑΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΑΛΛΟΥ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ...ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (ΛΟΓΩ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ)...Ο ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ...ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΟ ΜΕΜΦΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΒΑ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ...ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Λοιπον για να μιλαμε σοβαρα
    Ειχες την ευκαιρια στο τελος της πρωτης φασης να διορθωσεις ατελειες και προβληματα της ομαδας οπως το κανανε και ο ολυμπιακος κ αλλες.
    Ε εσυ δεν το κανες.αφησες την ομαδα με τα γνωστα προβληματα.
    Ποσα παιδια εδω μεσα τα εχουν πει.Ποσα?
    Οποτε εισαι αξιος της μοιρας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. οσο ο RG δεν ανοιγει το ροτεησον και δινει χρονο στον ανεπαρκη φετος ουκιτς τοσο θα μειωνονται και οι πιθανοτητες προκρισης
    Ο ουκιτς σημερα επαιξε σ ολο το 3ο και η μονη καλη ενεργεια ππου ειχε ηταν μια ασσιστ
    Αν δεν αλλαξει μυαλα καλυτερα να παραιτηθει και να τον παρει μαζι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ο Ούκιτς το μόνο θέμα παιδιά. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο, το λέμε από τον Οκτώμβρη και οφείλεται στη λάθος στελέχωση του ρόστερ. Τέτοια εποχή δε μπορείς να αλλάξεις δραστικά πολλά πράγματα. Τζογάρεις (λόγω της αγοράς τώρα) και ευελπιστείς να βελτιώσεις.

      Διαγραφή
    2. Γιατι μονο σημερα ειναιχ αλια ο ουκιτς
      Ρε σεις ο τυπος ειναι αμπαλος.Ο παο ειχε την τυχη να εχειτ εραστιους γκαρντ.Και υπαρχουν ατομα ,ασχετα κυριως με τοα θλημα,που θελουν και καλα να μας τον παρουσιασουν καλο επειδη εχει...γρηγορα ποδια (και μιαλο κουκουτσι).Ο τυπος κοροιδεψε ολους απο τις επικες εμφανισεις του με τον ολυμπιακο (πραγματικα μεχρι και ο ιδιος δεν θα το πιστευε).
      Ειναι δυνατον να ειναι παιχτης 30λεπτου σε τετοιας ημαντικοτατη θεσης το συγχρονο μπασκετ ,σε μια ομαδα επιπεδου του παο ο κροατης?Πονανε τα ματια μου οταν τον βλεπω.
      Δεν θα σχολασω μπατιστ που εχει ελαφρυντικα βεβαια και δεν εχεις και απαιτησεις...ουτε για πεδουλακη που δενε χει καμια δικαιολογια για το πως παιζει η ομαδα.Μα καμια.

      Διαγραφή
    3. ρε τζιμ το προβλημα δεν εχω θεμα με τον ουκιτς
      Μ αυτον που τον βαζει τοσο χρονο και δεν εμπιστευεται τους νεους ΕΛΛΗΝΕΣ παικτες τους οποιους (υποτιθεται) ο ιδιος εχει επιλεξει...
      Δυστυχως πιστευω οτι στον ολυμπιακο και οι δυο (κυριως ο βλαντο!!!!!!!!!!!!!!!! θα εβρισκαν πολυ περισσοτερο χρονο)

      Διαγραφή
    4. Τζιμ οταν δεν εχει ψηλο να τον τροφοδοτεις ανοιγεις απλα τον ρυθμο και γινεσαι ικανοτερος στο τρανζισιον.αρκει να εχεις γκαρντ...που δενε χεις...
      Αν δεν εχεις λοιπον,το βλεπεις και δεν το διορθωνεις και οταν εχεις καποιους στην ομαδα που μπορουν να το εφαρμοσουν ,οπως ο μπραμος,ο αμπαλος, οι γρηγοροι ψηλοι σου ,οι παραγκωνισμενοι απο ευρωπη και συ σαν εκτος τοπου χρονου πας σε σετ επιθεσεις (με ακαταλληλους παιχτες ,μα τελειους ακαταληλους) ε τοτε εισαι
      ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ

      Διαγραφή
    5. 3:16 το λεω και στον τζιμ το προβλημα δεν ειναι ο ουκιτς
      Επισης ο μπατιστ φετος επρεπε να χρησιμοποιηθει οπως ο αλβερτης στην τελευταια του χρονια στον ΠΑΟ τιμης ενεκεν δηλαδη...αλλα τι να κανουμε που ο Λασμε δεν ειναι βιωνικος και 25 χρονων και ο Λουκας 4αρι

      Διαγραφή
    6. Το προβλημα ειναι το πως παιζειτ ην ομαδα ο πεδουλακης.
      Και οτι η στελεχωση ειναι εντελως λαθος και σαν ποιοτητα και σαν αυτα που ζηταει ο πεδουλακης.
      Ο ουκιτς συμβαλει στο χαλι που βλεπουμαι.Για την ακριβεια ειναι ο πρωταγωνιστης και ο πεδουλακης ο σκηνοθετης :)

      Διαγραφή
    7. Στην πραγματικοτητα το προβλημα δεν ειναι ουτε ο ουκιτς ουτε ο rg
      Το πραγματικο προβλημα ειναι στο κεφαλι της ομαδας δηλ ο μεχρις στιγμης ανεπαρκης προεδρος....
      Ο RG το καλοκαιρι επρεπε να μας αφησει(τον θεωρω ανεπαρκη μετα την απιστευτη ηττα του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ (και μην μου πει κανεις για Μπαρτσελονα διοτι με οποιαδηποτε αλλη σοβαρη ομαδα πεφταμε περσι θα φευγαμε με sweep,και μην ακουσω για σκουπες γιατι παιζαμε με τον κορεσμενο (αδικαιολογητα) ΟΣΦΠ).
      απλα ο RG ειναι μια φτηνη λυση που δεν θα σου φερει αντιρησεις(βλεπε κινεζο(απο αλλο ανεκδοτο αυτος)Λουκα Μπατιστ Παππα Γιανκοβιτς (γαι τους δυο τελευταιους πειθομαι ολοενα και περισσοτερο σε καθε παιχνιδι))και νικαει τον ΟΣΦΠ (οσο κρατησει και αυτο).Μακαρι να βγω ψευτης αλλα βλεπω οτι ενας νεος τζιγγερ γενιεται...

      Διαγραφή
    8. *απιστευτη ηττα του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ απο τη ΡΕΑΛ περισυ εννοω

      Διαγραφή
    9. τελος δεν ξερω ποσο κακο θα κανει στην ομαδα μια αλλαγη προποητη αλλα ουτως η αλλως ταβανι εχουμε τους 8
      Προτιμω λοιπον να γινει μια αλλαγη με οριζοντα το χτισιμο της επομενης χρονιας(προσωπικα αμα ημουν ο ΔΓ δεν θα με ενδιεφερε τοσο το πρωταθλημα)τωρα οσο μπορουμε να αλλαξουμε κανα παιχτη παρα να μας κοψει το μπασκετ ο rg...

      Διαγραφή
    10. δεν πειραζει συνεχιστε το κραξιμο αλλα σας το βαζω και στοιχημα σε δυο μηνες θα εχει μεγαλη κολοτουμπα...... εγω τα λεω απο τωρα και τα γραπτα μενουν η ομαδα θα παει φαιναλ 4 με την προσθηκη και του ραιτ αλλα δυσκολα θα το κατακτησει αν δεν υπαρξει ανταλλαγη βουγιουκα-μαυροκεφαλιδη.....
      και μερικες μικρες παρατηρησεις μεγαλο λαθος του πεδουλακη η απομακρυνση σοφο.....
      καρυ μαζι με διαμαντιδη στην ιδια πενταδα δεν γινεται εκτος αν ο διαμαντιδης μετακινειται στο 3 αλλιως πολυ αργα ποδια...
      μαυροκεφαλιδης αν βρει φορμα το σουτ απο τα 5μετρα ειναι σχεδον μη αντιμετωπισιμο εκτος αν δωσεις τον διαδρομο στον διαμαντιδη να παει για λει απ.......
      ποστ παιχνιδι ο παναθηναικος εχει απο τον μασιουλις που ποσταρει ανετα σχεδον ολα τα 3αρια της ευρωλιγκας......
      το καλο με τον ραιτ αν και παραδοξο ειναι οτι δεν σουταρει 3ποντο οποτε αυτο το πραγμα που κανουν οι αντιπαλοι προπονητες παιζοντας ουσιαστικα με το μυαλο των παικτων του παναθηναικου με τα τελειως αμαρκαριστα σουτ απο την περιφερεια και καταληγει σε καθε ματς τα τριποντα να ειναι περισσοτερα απο τα διποντα δεν πιανει στο ραιτ....
      στα ματς παναθηναικου ολυμπιακου ο ραιτ αν και κοντυτερος θα ποσταρει αρκετα τον σπανουλη.....
      η 5αδα ραιτ-ουκιτς-μασιουλις-γκιστ-λασμε ειναι η καλυτερη αμυντικη 5αδα στην ευρωπη αλλα επιθετικα μονο στο ανοικτο γηπεδο.........
      ο πεδουλακης την αλλη εβδομαδα παλι θα νικησει τον μπαρτζωκα εστω και με αντι-μπασκετ.....
      σημερα αν επαιζε ο γκιστ δεν θα εχανε ο παναθηναικο γιατι δεν θα εκανε το παρτι που εκανε ο μεντλει και δεν θα γινοταν αυτο το χαλι στα ριμπαουντ......
      παικτεσ σαν το λασμε δεν αξιζουν πανω απο 500χιλ και βρισκεις και ευκολα απο την αμερικανικη αγορα νομιζω ο γκαμπονεζος πληρωνεται πανω απ την αξια του......

      dejan bodiroga 10

      Διαγραφή
    11. Ανταλλαγη Βουγιουκα - Μαυροκεφαλιδη; Τι αλλο θα ακουσω... Ο Μαυροκεφαλιδης ειναι αναντικαταστατος στην ομαδα, μπορει να σου προσφερει λυσεις που κανενας αλλος παιχτης δεν μπορει. Τωρα αν ο προπονητης δεν μπορει να τον χρησιμοοπιησει σωστα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια. Και οχι δεν πας φαιναλ φορ. Οσο πιο γρηγορα το χωνεψεις τοσο το καλυτερο για σενα. Αυτη η ομαδα εχει χαμηλο ταβανι. Τα σημαδια ειναι εκει εξω αν δεν μπορεις να τα δεις μαλλον δεν ξερεις πολλα απο μπασκετ...

      Διαγραφή
    12. πως δεν ξερεις πολλα απο μπασκετ ειναι φανερο αφου δεν καταλαβαινεις οτι ο παναθηναικος εχει ηδη δυο πολυ καλα 5αρια οποτε χρειζεται 5αρι και οχι 4αρι οπως ειναι ο λουκας...... το ποσο χαμηλο ταβανι εχει αυτη η ομαδα θα κριθει τον μαιο και οχι απο κατι ξερολες οπως εσενα....... εγω ξερω οτι αυτη η ομαδα εχει ηδη εναν τιτλο ηδη φετος ενω εχει και πλεονεκτημα εδρας οποτε με βαση τις πιθανοτητες το πιο πιθανο φετος ειναι ο παναθηναικος να παρει 2 τιτλους φετος ενω ο ολυμπιακος κανεναν.......

      dejan bodiroga 10

      Διαγραφή
    13. ρε dejan εγω μαζι σου θα παει η ομαδα F4
      Για να παει η ομαδα F4 θα πρεπει η να κυνηγησει τη 2η θεση στο TOP16 νικωντας ολους τους "μικρους" και ολυμπιακο μπαρτσα εκτος(βαζω στους μικρους και φενερ γιατι περα απο ομπραντοβιτς δεν ειναι καμια μεγαλη ευρωπαικη ομαδα)και αποκλειοντας στο TOP 8 τη μακαμπι η κανωντας μια υπερβαση με ΤΣΣΚΑ η ΡΕΑΛ στο TOP8.Πιστευεις οτι αυτη η ομαδα με αυτον τον προπονητη μπορει να κανει κατι απο τα δυο.Δεν το αποκλειω αλλα δεν το πολυβλεπω κιολας γιατι στη τελικη αμα το αναλυσουμε ολες οι ομαδες της EL ειναι καλυτερες απο περσι...Στη πρωτος θα βγω και θα πω μαγκας ο RG σε περιπτωση συμμετοχης στο F4 (συμμετοχης οχι ηρωικου αποκλεισμου στο TOP 8)αλλα η αποψη μου ειναι οτι επρεπε να χε φυγει μετα το ματς κυπελλου με τον ΟΣΦΠ...

      Διαγραφή
    14. το ματς που κρινει την 2η θεση ειναι την αλλη εβδομαδα με τον ολυμπιακο δεν χρειαζεται να κερδισει καμια μπαρτελονα εκτος και κανεναν ολυμπιακο αν και εκει πιθανον να μετρησουν οι διαφορες.... αυτην την στιγμη ο παναθηναικος εχει χασει εντος μονο απο την μπαρτσα ενω εχει κερδισει εκτος μονο την καχα το ιδιο ακριβως εχει κανει και ο ολυμπιακος οποτε αν την αλλη εβδομαδα κερδισει ο παναθηναικος θα ξεκινουν απο τα ιδια αν και μετραει και η διαφορα στο οακα.... η 2η θεση λογικα θα παιχτει στις 8 νικες οποτε αν νικησει την αλλη εβδομαδα ο παναθηναικο στον 2ο γυρο θα ψαχνει ουσιαστικα 4 νικες και θα εχει περιθωριο 3 ηττων οποτε το σημαντικο ματς ειναι της αλλης εβδομαδας με τον ολυμπιακο........

      επισης λιγο και για το φορμαρισμα που ακουω ο παναθηναικος εχει 3 συνεχομενες ηττες μια στη φενερ που τον κερδισε η διαιτησια, μια με την μπαρτσα που ηταν κακος και μια με την μαλαγα που δεν επαιζε ισως ο καλυτερος του παικτης στην φετινη ευρωλιγκα...... αντιθετα ο ολυμπιακος 3 συνεχομενες νικες με την καχα εκτος,την μαλαγα και την εφες εντος ουσιαστικα με τις 2 ισως και 3(η μαλαγα ισως χτυπησει τετραδα) τελευταιες του ομιλου.....

      dejan bodiroga 10

      Διαγραφή
    15. μποντιρομπα..λιγη αντικειμενικοτητα δεν βλαπτει..ουτε στα πρασινα νεα δεν γραφονται οι αρλουμπες που μας λες..

      Διαγραφή
  64. Επισης σημερα ηταν το πρωτο ματς του ΠΑΟ που δενκαταφερα να το παρακολουθησω ολοκληρο(περιπου στο τριτο 10λεπτο εσπασαν τα νευρα μου με τις μ....ς του RG) και δυστυχως δεν μπορεις να μαθεις σε γερικο αλογο νεα κολπα...οποτε η διωχνεις πεδουλα η καις παππα βλαντο (οσο περνα ο καιρος ολο και περισσοτερο πιστευω οτι αποκτηθηκαν για να μην τους παρει ο ΟΣΦΠ κατι το οποιο σιχαινομαι ως τακτικη...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Για να μην πω το αλλο με το προβλημα του ουκιτς και την μια προπονηση την εβδομαδα (και καλα) και το προβλημα στους χιαστους (οπου δια μαγειας σε καθε αγωνα παιζει γρηγορους παιχτες πανω απο 25 λεπτα με αρκετη πιεση στα ποδια ).
    Α ρε κουτοχορτο που εχουμε φαει.Για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα.Αλλα στο οακα ο κοσμος τα βλεπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Κουτοχορτο νομιζεις οτι τρως εσυ ,ποιος ειπε οτι κανει μια προπονηση ο Ουκιτς;;Αυτο γινοτανε μεχρι τον Δεκεμβρη.Τον βλεπεις μηπως;; εισαι παρων στην προπονηση και δεν το ξερουμε,αν εισαι παρων οκ. τοτε εχεις δικιο.Αντε με τον καθενα φαντασιοπληκτο.Καθε μερα στην προπονηση ειναι παρων και συμφωνα με το ρεπορταζ,ο Παναθηναικος εχει ολους τους παιχτες παρων,ποσες φορες το εχουμε διαβασει αυτο τους τελευταιους μηνες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον μιλάει για την περίπτωση του Ματσιούλις, που πριν το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό ο RG έλεγε ότι είναι πιθανόν να μην παίξει καν, και έπαιξε κανονικά για 30 λεπτά.

      Διαγραφή
  67. Η κυρια ανισορροπια στο ροστερ του Παναθηναϊκου ειναι ο ιδιος ο Πεδουλακης.Ναι λειπει σεντερ που να παιζει με πλατη, ναι λειπουν γκαρντς με γρηγορα ποδια, ναι ο Μπατιστ επρεπε να καθεται στον παγκο με πολιτικα. Τετοιου ειδους θεματα εχουν ομως και αλλες ομαδες. Η Μακαμπι παιζει με τον Ραις, τον Μπλου (στα 37 επεστρεψε στην ενεργο δραση για να παιξει), τον Πνινι (απο τον Κεραυνο Στροβολου), το Σοφοκλη(που ειναι μεν παιχταρας αλλα για τον Πεδουλακη δεν μπορουσε), τον Ταιους(που ειναι εξισου σοφτ με το Λουκα) και τους υπολοιπους που σε καμια περιπτωση δεν ειναι στο επιπεδο του ροστερ του ΠΑΟ. Ο Μπλατ ομως ειναι κανονικος προπονητης και βρισκει λυσεις. Τα ιδια και ο Πλαθα που καταφερε να μπλοκαρει τον Παναθηναικο με τον Κανερ Μεντλει, τον Τουλσον και τον Γκρειντζερ.. Ο Μπλατ, ο Πλαθα και οι κανονικοι προπονητες ευρωλιγκας παιζουν οπως νομιζουν, κανουν επιτυχιες και αποτυχιες, απολυονται και επαναπροσλαμβανονται απο ομαδες της ευρωλιγκας. Πληρωνονται καλα και εχουν σχεδον παντα δουλεια. Δεν εχουν λοιπον ιδιαιτερο αγχος που να επηρεαζει τη δουλεια τους. Ο Πεδουλακης δεν ειναι προπονητης ευρωλιγκας.Αν απολυθει απο τον Παναθηναϊκο θα επιστρεψει ειτε στη ΔΤ ειτε στο Περιστερι. Το αγχος του ειναι μεγαλο κι εχει εξισου μεγαλο αντικτυπο στον τροπο που προπονει.Τοσον καιρο μας επρηζε οτι χρειαζεται Ελληνες παικτες και τωρα που εχει Παππα, Γιανκοβιτς και Μαυροκεφαλιδη τους καιει ψυχολογικα.Τον Ουκιτς τον εβαλε να παιζει απο την αρχη της χρονιας με σοβαρο τραυματισμο χωρις να σκεφτει πως θα την τελειωσει. Η δικη του ελλειψη αυτοπεποιθησης εχει μολυνει ολοκληρη την ομαδα. Η αποψη μου ειναι οτι η χρονια για τον Παναθηναϊκο ειναι χαμενη.Ας κανουν τα κουμαντα τους για την επομενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλημέρα. Άρχισαν τα όργανα πάλι!!! Ζεν, θυμάσαι τι σου ‘γραφα πριν μερικές μέρες;
    Για το χθεσινό ματς του ΠΑΟ και το ναυάγιο :

    1. Ο μόνος τρόπος να χάσεις από μια ομάδα σαν τη Μάλαγα είναι να παρασυρθείς από τον ρυθμό της. Να παίξεις δηλ. στο τέμπο που βολεύει τους Ισπανούς. Αυτό ξέρουν, αυτό έχουν μάθει, γι’ αυτό προπονούνται, μ’ αυτό ζουν και πεθαίνουν. Ο ΠΑΟ ούτε μπορεί, ούτε θέλει, ούτε ξέρει να παίζει αυτό το στυλ. Πολύ περισσότερο που αυτός ο ρυθμός απαιτεί ενέργεια, λύσεις, ανάσες. Με rotation 8 παικτών που χθες έγινε 7,5, αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο. Γι’ αυτό και η έλλειψη ενέργειας στο 4ο δεκάλεπτο, τα λάθη, οι κακές επιλογές, η ευάλωτη άμυνα στο transition.

    2. Από την αρχή της χρονιάς γράφουμε για την πολυχρηστικότητα του Γκιστ. Σε όσους τομείς προσφέρει ο Αμερικανός, η ομάδα χθες πονούσε (αμυντικό ριμπάουντ, άμυνα στο post, άμυνα στα αντίπαλα γκαρντ, επίθεση, ενέργεια). Κανείς δεν μπόρεσε να καλύψει έστω ένα μέρος απ’ αυτά.

    3. Η ομάδα είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε 3 παίκτες να είναι αναντικατάστατοι. Διαμαντίδης, Γκιστ, Λάσμε. Είδαμε τα προβλήματα στην αρχή της χρονιάς όταν ο Λάσμε ήταν ανέτοιμος. Βλέπουμε και τώρα πόσο επηρεάζει η απουσία του Γκιστ. Ισορροπία τρόμου το rotation 8 παικτών με τους 3 από αυτούς να είναι υπερ-απαραίτητοι.

    4. Στο β’ ημιχ. υπήρξε σαφής αλλαγή τακτικής της αντιμετώπισης του Διαμαντίδη στο p’n’r’ από τον Πλάθα. Η ομάδα φάνηκε απροετοίμαστη να το διαχειριστεί. Αδικαιολόγητα, αφού έχει συμβεί αρκετές φορές στα φετινά ματς της Ευρωλίγκας.

    5. Ούκιτς. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Ο Κροάτης δεν μπορεί. Είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αγώνων της Ευρωλίγκας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μπορεί να τελειώσει ούτε φάσεις που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. Εφόσον το παιδί έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα τότε θα ήταν καλύτερο για όλους να μείνει εκτός ώστε να μην ταλαιπωρεί και να μην ταλαιπωρείται.

    6. Μπατίστ. Την φύση και τον χρόνο δεν μπορεί να τα νικήσει κανένας. Δυστυχώς το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Μάικ αδυνατεί να κάνει τα απαραίτητα. Δεν του αξίζει αυτή η εικόνα.

    7. Ζακ Ράιτ. Δεν τον θυμάμαι και πολύ. Ελπίζω και εύχομαι να είναι η λύση στο πρόβλημα στα γκαρντ. Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, όμως, που περιμένουν.

    8. Όπως το ‘γραψα τις προάλλες. Déjà vu το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Βρισκόμαστε γύρω από το ίδιο σκηνικό με τον ημιτελικό του κυπέλου. Νομίζω ότι αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έχει ΤΗΝ ευκαιρία να αλώσει το ΟΑΚΑ. Αν τα καταφέρει, σχεδόν κλειδώνει την 2η θέση, στέλνει τον ΠΑΟ στα τάρταρα, σπάει την κατάρα του ΟΑΚΑ και αποκτά και ψυχολογικό αβαντάζ για τους τελικούς.

    9. Έχω βαρεθεί να γράφω φέτος για το πόσο εύκολα χάνει την συγκέντρωσή του ο Λάσμε. Χθες, έκανε 2 φάουλ μέσα σε σκάρτο 1’. Και αυτό κόστισε διπλά λόγω και της απουσίας του Γκιστ.

    10. Είναι να τρελαίνεσαι. Να έχεις απέναντί σου μια ομάδα με 1 pg και αυτός να είναι ο Γκρέιντζερ και να μην μπορείς να πιέσεις την μπάλα γιατί δεν έχεις τον κατάλληλο παίκτη.

    Υ.Γ. Διαβάζω στο blog τον θαυμασμό κάποιων για τον Πλάθα. Μέχρι να τον πάρουμε και στην Εθνική. Δεν λέω, καλός ο Ισπανός. Αλλά, ας μου πει κάποιος, πέρα από την αλλαγή τακτικής στην αντιμετώπιση του 3D στο β’ μέρος ποια ήταν η παρέμβασή του στο ματς. Η ομάδα του εκτελούσε ανηλεώς από το τρίποντο και ό,τι έχανε το μάζευε με επιθετικό ριμπάουντ. Ο Πλάθα δεν άλλαξε επίπεδο στην Μάλαγα. Η ομάδα του έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα (ήττα το ΣΚ εντός από Σαραγόσα στο final 8) και δεν φαίνεται και πολύ καλύτερη από πέρσι. Ας μην υπερβάλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ,

      ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΠΑΟ...ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝ Ο ΠΑΟ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ 50-45, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ?

      ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΤΖΙΜ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ (ΒΛΕΠΕ ΠΕΡΥΣΙ ΠΕΡΚΙΝΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ...ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ...

      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΧΘΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ AGRESSIVENESS...

      ΙΔΩΜΕΝ...Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΚΡΥΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  69. Σωστα τα λες στο ΥΓ. Ο Παναθηναϊκος το εχασε μονος του, οπως ειχε χασει με αναλογο τροπο κι απο την Κουμπαν. Δεν ειναι οτι εκανε κατι ιδιαιτερο ο Πλαθα αλλα οτι δεν υπηρξε η παραμικρη αντιδραση απο τον Πεδουλακη.Και για να μην τα ριχνουμε ολα στον Ουκιτς. Οπως μπερδευτηκε ο Ουκιτς απο την παγιδα στο κεντρο του γηπεδου κι εκανε μεταφορα μπαλας, μπερδευτηκε στην επομενη φαση και ο ΔΔ και του εκλεψαν. Δεν ειναι τα προσωπα το θεμα.Η ομαδα εχει το προβλημα. Οποιος και να ηταν θα την εχανε γιατι η ομαδα δεν εχει μαθει (ή δεν εχει τη συγκεντρωση) να αντιμετωπιζει αυτο το απλο πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ο Μπαρτζωκας καταφέρνει και αξιοποιεί ως και τον τελευταίο παίχτη του ρόστερ, ως και τους άτεχνους Κατσιβελη, Κολινς, Καββαδα και ο Πεδουλάκης δεν χρησιμοποιεί ουτε λεπτο παίχτες που στον ΟΣΦΠ θα κανανε παρτυ αν τους ειχε (Παππας, Γιανκβιτς, Μαυροκεφαλιδης). Δεν μπορεί ο ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Για να μην τρελαθούμε...και εγώ πήγα να τα σπάσω όλα χθες το βράδυ, αλλά ας πούμε και μερικά βασικά πραγματάκια και μερικές αλήθειες...Ο ΠΑΟ μέχρι και το σημείο με το γκολ-foul του Μασιούλη ήταν στο +3, δεν έπαιζε μεν το καλύτερο μπάσκετ, αλλά είχε καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα.....και ξαφνικά έσβησαν τα φώτα, οι προβολείς, οι διαγραμμίσεις, οι πίνακες, οι λάμπες έξω στο δρόμο, μέχρι και στο σπίτι μου έκλεισαν 2-3 λάμπες...

    Ταυτόχρονα έχεις τις ισπανίδες -λέμε τώρα...- να κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους και να έχουν +80% από τα 8,5 μέτρα -κυριολεκτικά, ΕΝΑ τρίποντο εκεί κοντά στα 7 μέτρα δεν σούταραν...καταλαβαίνεις ότι δεν σε θέλει η π#$@να η μπάλα σήμερα, λες και εσύ "δεν κάνω το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ 10λεπτο της καριέρας μου ?"

    Με Gist εκτός, Lasme "εκτός" (γρήγορα fouls και εκνευρισμός μετά) και τον ΔΔ να προσπαθεί να τα κάνει όλα (και να αποτυγχάνει δυστυχώς...) το στυλ του RG δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Μεθαύριο που θα είναι όλοι παρόντες και καλά, θα μπορεί, και πιθανότατα να ξανακερδίσουμε άνετα το γαύρο. Αλλά αυτή η καθίζηση στο τέλος χθες δεν μου κάθησε καθόλου, μα καθόλου καλά....

    Άντε να δούμε τώρα...με νίκη μεθαύριο και με ΕΑ7 πάλι παίζουμε για την 2η θέση, αλλά με ήττα παίζεται πλέον και αποκλεισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. εγω θα εστιασω σε κατι που εχω να το πω χρονια για αυτη την ομαδα!!!!η χθεσινη ηττα μας δειχνει οτι φετος δε χρειαζεται να χουμε ελπιδες για κατι παραπανω!!σε πρωτη φαση λοιπον , τα περσινα επιτευγματα δεν τα ξεπερναμε.σε δευτερη φαση, ειναι δυσκολο και να τα επαναλαβουμε και σε τριτη, δε ξερω αν το ταβανι μας (ελεος, χρησιμοποιησα και εγω αυτη τη λεξη) ειναι για πολυ λιγοτερα πλεον!!!!

    οι λογοι:

    -το βασικο σου γκαρντ, πλην του δδ, ειναι σε κακιστη σωματικη και κυριως ψυχολογικη κατασταση.δε θυμαμαι αλλη φορα επαγγελματια παικτη να παιζει 20-30 λεπτα και να μην κανει ουτε μια καλη ενεργεια!!!μια καλη πασα, μια καλη αμυνα, ενα σουτ, να παρει ενα φαουλ, κατι .......
    τωρα, αν ο ραιτ αποδειχθει εισι λο ειναι αλλη ιστορια που δεν πιστευω κιολας!!!!

    -συμφωνω απολυτα με κατι που εγραψε ο 77.οταν παιζεις με 8 παικτες εκ των οποιων οι 3 (δδ, γκιστ, λασμε) ειναι υπεραπαραιτητοι τοτε ενας να μην παιξει εχεις χοντρο προβλημα!!!ο λασμε μπορει χθες να επαιζε, και να ελειπε ο γκιστ, αλλα και αυτος ραθυμος μου φανηκε!!!καμια σχεση με το λασμε που ουρλιαζε απο παθος στο πρωτο ματς με τη μπαρτσα στο οακα περυσι!!!μπλαζε, νευρικος και του βαζαν και καλαθια στη μουρη του, κατι που μεχρι περυσι απαγορευοταν....

    -ποστ παιχνιδι δεν εχεις!!!ποσο θα ποσταρει ο μασιουλις?και εδω να πω οτι το σοφο ο πεδουλακης τον ηθελε αλλα κοστιζε πολυ για αυτα που εδινε!!!βεβαια, ψυχικα τυπου μπατιστ θα εχουν καταλαβει στη διοικηση οτι καλο ειναι να μην επαναληφθουν!!!

    -η χρονικη στιγμη της χθεσινης ηττας για μενα ειναι το χειροτερο απο το χθεσινο ματς!!!τετοια εποχη η ομαδα δειχνει για τι ειναι ικανη και δυστυχως απογοητευτηκαμε.

    -ο χθεσινος αντιπαλος για μια σοβαρη ομαδα ειναι παιχνιδακι!!δε γινεται να σε κερδιζει καποιος τουλσον και ο μεντλει με σουτ απο τα 8 μετρα και χωρις το βασικο του ποιντ!!!δε γινεται να μην παιζεις αμυνα στα σουτ , οι περιστροφες σου να ειναι απαραδεκτες (σαν αλαφιασμενοι τρεχαμε τελευταια στιγμη να προλαβουμε το σουτ στην αμυνα) και να χανεις ολα τα ριμπαουντς!!!!

    -δε γινεται ο προπονητης σου να μη γκαζωνει στα παλαβα που βλεπει!!!με το γαντι δε γινεται συνεχεια!!!εχει προβλημα ο ουκιτς?αστον στον παγκο?εφαγε πολυ το μεσημερι ο μητσος και ειναι πιο βαρυς και απο μενα?παγκο!!!παιξε ρε που#στη μου με αυτους που μπορουν!!!ο αλλος γινοταν , οχι κοκκινος αλλα μωβ απο τα νευρα του.

    -η συμπεριφορα της ομαδας στο παρκε, οχι μονο απο πλευρας αγωνιστικης, ηταν απαραδεκτη!!!αρχιζουν και μιλανε ολοι τους!!και καλα ο μητσος, αυτος εχει κερδισει καθε δικαιωμα, αλλα οι αλλοι?εκνευριζεται ο λασμε, εκνευριζεται ο μασιουλις!!!παει ο λιθουανος και σε κρισιμο σημειο τρωει τεχνικη ποινη!!!τι ειναι αυτα ρε?ο αλλος κανει απο τα νευρα του φαουλ πιο γρηγορα και απο το φιλιππου, τον παλιο παικτη του αρη (πού τον θυμηθηκα τον αμπαλο?).που ειναι ο πεδουλακης σε κατι τετοια?ας τραβηξει κανα αυτι!!!

    -τι θελουν οι παικτες για να μπουν κομμαντα σε ενα ματς?τον προπονητη να τους κουραρει ψυχολογικα για καμια εβδομαδα?δεν καταλαβαινουν οτι δε γινεται να χανουν απο το τουλσον?

    και τον οσφπ?θα τον κερδισουν επειδη θα μπουν λες και πανε σε πολεμο?θα πιασει αυτη τη φορα?ή θα ερθει ο ολυμπιακος και θα τερματισει επιτελους το αστειο με το οακα?και αν το κανει, δε θα βγει και απο πανω λεγοντας "να ρε, στην ευρωπη, που ειναι πιο αξιοκρατικα, σας κερδιζουμε και μαλιστα μες στο γηπεδο σας"?και αν κερδισουμε, οπως το δεκεμβριο, μετα τι?θα περιμενουμε μεχρι το τελος του τοπ16 που θα παμε σεφ?τοτε που ο πεδουλακης θα προετοιμασει ξανα την ομαδα ψυχολογικα....και εν τω μεταξυ θα χουμε αποκλειστει?


    το χθεσινο ματς η μακαμπι, η ρεαλ, η μπαρτσα, η τσσκα, ο οσφπ θα το κερδιζαν με διαφορα, αυτο ξερω εγω!!και εμεις χασαμε με 20 ποντους!!!απλα , ντροπη!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'το αστειο με το οακα' ποιο ειναι δλδ;;;πως το εννοεις;οι ολυμπιακοι χασουν κερδισουν,θα βρουν δικαιολογια και κατι να πουν,ως τι το αναφερεις αυτο;

      Διαγραφή
    2. αστειο για τον οσφπ, ο οποιος βλεπει να χανει , αδικαιολογητα κατ αυτον, 2 χρονια τωρα στο οακα και ας εχει καλυτερη ομαδα.ειδικα αν το πετυχει σε ευρωπαικο ματς η λεξη αστειο θα ναι λιγοι μπροστα σε αυτα που θα υποστηριξουν μετα!!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. καλα σε περιπτωση νικης του ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ θα πρεπει να βρουμε τρυπα να κρυφτουμε μετα απο αυτα που θα ακουσουμε απο του επιπεδου τσουκαλα γαβρους και απο τους αδιαφθορους προεδρους....

      Διαγραφή
  73. Όλες οι μεγάλες και επιτυχημένες ομάδες που παίρνουν τίτλους, που δημιουργούν μύθους, που φτιάχνουν δυναστείες, που εδραιώνονται στη συνείδηση όλων, περνούν αναπόφευκτα στη φάση του restart. Στην περίοδο της αλλαγής σελίδας, της κάμψης, της υποχώρησης και της προετοιμασίας για την επαναφορά. Αυτό είναι αξίωμα διαχρονικό και αφορά όλες τις ομάδες, σε όλα τα αθλήματα, σε όλο τον κόσμο.

    Ο ΠΑΟ βρέθηκε το καλοκαίρι του 2012 σ’ αυτή τη φάση. Όλα από το μηδέν. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η περσινή χρονιά θα χρησίμευε ως η αφετηρία της περιόδου ανασυγκρότησης. Με απλά λόγια, θα ήταν απόλυτα φυσικό να αποκλειστεί στο top-16 χωρίς να παίξει στα play-off της Ευρωλίγκας. Και επίσης, θα ήταν λογικό να χάσει το εγχώριο πρωτάθλημα από μια ομάδα που και πιο έτοιμη ήταν, και διάγει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της. Στην δεύτερη χρονιά, η ομάδα θα έκανε κάποια βήματα μπροστά, θα προόδευε, θα αποκτούσε παραπάνω εμπειρίες, θα κατόρθωνε πράγματα και γενικά θα συνέχιζε απρόσκοπτα το πλάνο της ανοικοδόμησης. Στον τρίτο χρόνο καλύτερα και πάει λέγοντας.

    Αντ’ αυτού, είδαμε πέρσι μια ομάδα που έχασε ένα match ball στην έδρα της για να πάει F4, τελείωσε με sweep τους τελικούς και πήρε το κύπελλο Ελλάδας. Η μη αναμενόμενη εκτόξευση της ομάδας, οι τίτλοι που ήρθαν ανέλπιστα, η ολοκληρωτική επικράτηση επί του μεγάλου αντιπάλου και γενικά οι υπερβάσεις που έκανε αποπροσανατόλισαν τους πάντες.
    Και το χειρότερο είναι ότι γέμισαν με προσδοκίες, πίεση και βάρος για τη συνέχεια. Οι επιτυχίες της πρώτης χρονιάς καθόρισαν τους στόχους της επόμενης. Γι’ αυτό ακούμε από το καλοκαίρι για triple crown, για το 7ο αστέρι κλπ. Σ’ αυτή τη λογική έγιναν οι επιλογές του καλοκαιριού και καθορίστηκαν οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας. Ο,τιδήποτε λιγότερο από το νταμπλ και την πρόκριση στο F4 συνιστά πλέον αποτυχία. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος.

    Οι ομάδες χτίζονται βήμα-βήμα, χρονιά τη χρονιά. Δεν πεθαίνουν και ανασταίνονται σε ένα καλοκαίρι. Έτσι γίνονται οι σχεδιασμοί που στοχεύουν στην δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι αντάξια του παρελθόντος. Ο,τιδήποτε παραπάνω προκύπτει δεν πρέπει να αλλάζει στο παραμικρό το σχέδιο.

    Αλλά τι γράφω τώρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?clubcode=PAN&gamecode=169&seasoncode=E2012#!boxscore Περσι την ιδια εποχη οταν παλι ειχαμε κερδισει το κυπελλο.Παλι φαγαμε πολλους ποντους τους,μπηκαμε νωθροι.Ρωταω ηταν τυχαιο που χτες ομαδες που κερδισαν το κυπελο Ρεαλ Μακαμπι δυσκολευτηκαν να κερδισουν στην εδρα τους με υποδεεστερες ομαδες;;;Χτες ελπιζω να ηταν μια απο τα ιδια τα περσινα,μα μονο ενα κλεψιμο, ενα σε ολο τον αγωνα;;;Οσο για τους γαυρους αυτο ειναι δεδομενο αν χασουμε να δεις τι θα πουν παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. σύντομος και περιεκτικός! φίλε 77 το 5 και το 6 είναι τα βασικά προβλήματα του ΠΑΟ όλη τη χρονια ενω το 10 πραγματικά σε κάνει να βγείς απο τα ρούχα σου.
    Τα επόμενα 2 ματς είναι must win αλλιως αποχαιρέτα το μιλάνο που χάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ας χαμηλώσουμε, λοιπόν ( υποθετικά πάντα) τον πήχυ των προσδοκιών κι ας δεχτούμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που χτίζεται από το μηδέν, με βασικό στόχο να είναι ανταγωνιστικός με τον αιώνιο, με ταβάνι στην Ευρώπη έναν ηρωικό αποκλεισμό στα πλέυ οφ και κριτική που πρέπει να περιορίζεται στο " δεν πειράζει, κοιτάμε το επόμενο ματς, ο δρόμος είναι μακρύς κι όπου μας βγάλει". Αφού περάσαμε, λοιπόν, από το τοπ κλαμπ με τοπ απαιτήσεις και στόχους στη μεγάλη ομάδα που χτίζεται από το μηδέν, μήπως πρέπει να δούμε τουλάχιστον σε τη φάση βρισκόμαστε, ποιά βελτίωση έχει υπάρξει, τι κερδίζουμε σε σχέση με πέρσι;

    Απεξάρτηση από τον Διαμαντίδη; Δεν χρειάζεται ούτε καν να το συζητάμε.
    Απεξάρτηση από Λάσμε-Γκιστ; Ενας εκ των δύο να λείψει, αγκομαχάμε.
    Ανάδειξη νέων παικτών; Ο Παππάς εξαφανισμένος και ο Γιάνκοβιτς να μπαίνει για μια άμυνα και να βολοδέρνει μπερδεμένος από θέση σε θέση.
    Βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι; Χμ.....
    Μεταγραφικό λαβράκι-λίρα εκατό; Οχι.
    Ανανέωση; Δε νομίζω ότι ο μ.ο ηλικίας έπεσε δραματικά σε σχέση με πέρσι.
    Βελτίωση στη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στο μεγάλο ματς; Και φέτος με τα "αν" μένουμε.

    Προσωπικά δε βλέπω κάποια εξέλιξη, τόσο σε επίπεδο παιχνιδιού όσο και σε επίπεδο οργανισμού ονόματι "Παναθηναϊκός". Δεν μπορώ δηλαδή να πω " το έχω γραμμένο το φάιναλ 4 από τη στιγμή που κέρδισα 2 παίκτες που του χρόνου θα κάνουν παπάδες, βρήκα τον διάδοχο του Μήτσου, έπαιξα καλύτερο μπάσκετ σε σχέση με πέρσι".

    ΥΓ
    Μπορεί από αύριο πχ ο Γιάνκοβιτς να μετράει 25λεπτα στην Ευρωλίγκα, αλλά το σχόλιο γίνεται με βάση αυτά που έχουμε δει και όχι αυτά που ίσως δούμε στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. αχ Αργυρη..
    http://www.youtube.com/watch?v=fv9lRqjVtwI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας (σας) για έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του μπάσκετ, καθώς πλησιάζει στο δύση του. Κυρίες και κύριοι, Steve Nash, the finish line.

    http://grantland.com/features/approaching-the-finish-line/
    http://www.youtube.com/watch?v=baR57TLvxhc

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεράστιος παίκτης ( αν και το "καλλιτέχνης" αποδίδει καλύτερα το τι εστί Νας) και εξαιρετικά ενδιαφέρων τύπος.

      Διαγραφή
  79. τα πράγματα για μένα είναι ξεκάθαρα...ο ΠΑΟ "έδειξε" στους οπαδούς του ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από ότι είναι στην πραγματικότητα γιατί είχε την τύχη ΠΡΩΤΑ και την ικανότητα στη συνέχεια να πάιξει κομβικά παιχνίδια για την ψυχολογία του στο ΟΑΚΑ όπου πέρνει πολύ δύναμη από όλα...και η ομάδα μου αδυνατεί εκεί να παίξει ορθολογικά για δικούς της λόγους....σαν ομάδα ο ΠΑΟ έχει ταβάνι όπως το περσινό...τώρα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα έχει πολύ οπαδικό γέλιο...εμεις με διπλο θα ξεσπαθώσουμε στα "όριστε με ξενους διαιτητές" ενώ οι του πάο με νίκη θα λένε τα δικά τους "όριστε με ξενους διαιτητές"...μεγάλη ευκαιρία για τον Μπαρτζώκα και τον Σπανούλη να ξεπεράσουν τα κολλήματα τους στο οακα σε έναν αγώνα με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ο Παναθηναϊκός έφθασε να έχει 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επειδή πρωτίστως οι διοικητικοί του ηγέτες είχαν το όραμα, τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις (αν θέλετε) να τον δούνε εκεί.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μειώσουμε εμείς τις απαιτήσεις μας, όταν μάλιστα η περσινή χρονιά ήταν επιτυχημένη.

    Η ομάδα από πέρσι παίζει αποκρουστικό μπάσκετ επιθετικά, φέτος σε πολλά παιχνίδια παίζει αποκρουστικά και στην άμυνα, ο λόγος είναι προφανής και χιλιοειπωμένος. Όμως ΔΕΝ πονάνε οι ήττες, μία ατσαλένια ομάδα δεν την πονάνε οι ήττες, καλό της κάνουν. Αυτό που πονάει είναι η εικόνα.

    Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο pensierix. Έτσι όπως παίζουμε αυτή τη στιγμή και καταστρέφουμε τους παίχτες του ρόστερ και δεν βγάζει πουθενά το όλο ξεζούμισμα. Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν κερδίσουμε και το πρωτάθλημα, ακόμα και αν νικήσουμε τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα, δεν υπάρχει κανένα ίχνος εξέλιξης, αν δεν σου κάνουν οι παίχτες δεν τους παίρνεις, δεν μπορώ να καταλάβω πως σνομπάρουμε έτσι παίχτες που αλλού θα δίνανε κάτι (όχι το μπαίνω για τα φάουλ δεν είναι δίνω κάτι).

    Οπότε ή πρέπει να αλλάξουμε παίχτες ή να τους εμπιστευτούμε. Το TOP16 είναι brutal, με 5 παίχτες ακόμα και αν αυτοί είναι ο chris paul, o kobe, o lebron, o love kai o howard δεν βγαίνει! Υπάρχει τεχνογνωσία τόσων χρόνων -Πρωταθλητισμού- στον Panathinaikos BC. ενεργοποιήστε την. Δεν επιτρέπετε να υπάρχει τέτοια καθίζηση.

    Τέσπα, δεν ξενερώνουμε ποτέ (μόνο καλοπροαίρετη κριτική κάνουμε! ;D) την άλλη εβδομάδα όλοι γήπεδο θα είμαστε πάλι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή