Athlenda

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

2013-14 EUROLEAGUE COACH OF THE YEAR



Με την αγωνία να χτυπάει "κόκκινο" λίγο πριν την ολοκλήρωση του TOP-16 το Hoopfellas κάνει κάποιες πρώτες σκέψεις για το βραβείο του "προπονητή της χρονιάς"..



Είναι ίσως η σημαντικότερη προσωπική διάκριση της διοργάνωσης, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Στοχευμένα έβγαλα αυτή την ανάρτηση τώρα, σε αυτό το χρονικό σημείο (ένα..τικ πιο νωρίς) γιατί θέλω να κρίνουμε και να συζητήσουμε τη "δουλειά" των προπονητών χωρίς την ασφάλεια του τελικού αποτελέσματος. Καμία αντίρρηση, αύριο ο Μπαρτζώκας ή ο Αλβέρτης μπορεί να δώσουν μια "σπίθα" στην ομάδα τους και να τους πάρουν..σβάρνα όλους κατακτώντας τον τίτλο του προπονητή της σεζόν αλλά χωρίς τη μεμβράνη ασφαλείας του τελικού αποτελέσματος, ποιόν θα ψηφίζατε αλήθεια εσείς κρίνοντας κυρίως τη δουλειά που έχει παρουσιάσει, με βάση τα υλικά και τους στόχους της κάθε ομάδας, στη φετινή διοργάνωση..?


Πάμε να δούμε τους τελικούς υποψήφιους..

ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ (ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ)-ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΡΕΚΟΡ: 20-2


Είχαμε μιλήσει για τη σοβαρότητα που δείχνει στη δουλειά του στην αρχή της πρώτης του σεζόν στη Μαδρίτη όταν και ανέλαβε μια ομάδα που έδειχνε "άρρωστη". Mε υπομονή και πλάνο έφερε τη Ρεαλ πάλι στη κορυφή, κάτι το οποίο απέτυχε να καταφέρει ο μεγάλος Ετόρε Μεσίνα, κερδίζοντας τον τίτλο πέρυσι στην ACB και φτάνοντας μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας. Η φετινή Ρεάλ πάντως, ειδικά εαν πάρει τον τίτλο, θα είναι μια ομάδα που θα μνημονεύεται ιστορικά. Ο Λάσο στη τρίτη του σεζόν στο κλαμπ, διατήρησε ακέραιο σε συντριπτικό ποσοστό τον κορμό του προβαίνοντας σε πολύ συγκεκριμένες κινήσεις και προσπάθησε να χτίσει πάνω στην "ήττα" στον περυσινό τελικό της διοργάνωσης. Οι Μαδριλένοι παίζουν ένα ξεχωριστό πραγματικά μπάσκετ αν και η "ανάπτυξη" τους σαν ομάδα σε κάθε τους δραστηριότητα πηγάζει από τη μακρά συνύπαρξη παικτών-προπονητή. Γρήγορος ρυθμός, τρανζίσιον επίθεση που συγκρίνεται μόνο με αντίστοιχη Αμερικανικής ομάδας με γκάμα επιλογών σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό που η Ευρώπη έχει χρόνια να δει, εξαιρετικές συνεργασίες στο μισό γήπεδο, σωστή αμυντική προσέγγιση κάθε σχεδόν παιχνιδιού με όπλο τη πίεση. Ο Λάσο έλυσε την εξίσωση του πολυμελούς, γεμάτου σταρ backcourt του, μετατοπίζοντας στο "1"΄τον Γιούλ και ανεβάζοντας τον Ρούντι στο "2" (τον οποίο εξέλιξε ως δημιουργό παίζοντας τον χωρίς τον Ροντρίγκεθ μαζί του, στοιχείο που αποτελεί το κλειδί σε μια τόσο αποτελεσματική επιθετική λειτουργία) και βγάζοντας από πίσω τον πραγματικό ηγέτη/κινητήριο μοχλό του, Σέρχιο Ροντρίγκεθ και τον (κατ'εντολή του Λάσο) πολύ επιθετικό Κάρολ, ενώ φέτος (τον είχε υπογράψει πέρυσι χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα) "κλείδωσε" αμυντικά το "3" με τον Ντάρντεν και ανέβασε σημαντικά την ποιότητα και το αθλητικό του κομμάτι με τον Μπουρούση αντί του Μπέγκιτς. Πλέον η Ρεάλ παίζει πιο σωστό μπάσκετ από ποτέ δίχως να ευνουχίζει τα ίδια της τα όπλα. Χαρακτηριστικό ότι στη regular season αποτέλεσε την καλύτερη επιθετική και αμυντική ομάδα της λίγκας ενώ είναι απίστευτος ο χαμηλός αριθμός λαθών για το τέμπο της (γνώρισμα επίσης αμερικανικής ομάδας, στην Ευρώπη το έφερε σε τέτοιο βαθμό η Μοντεπάσκι τα τελευταία χρόνια). Το θέμα βέβαια είναι τι θα κάνει η Ρεάλ την ώρα της κρίσεως? Υπάρχουν ακόμα ερωτήματα αναπάντητα για το mentality της, ακόμα και εαν τα δείγματα στις μάχες για τους εγχώριους τίτλους είναι θετικά. Θα φτάσει μέχρι τέλους ο Λάσο ή η Βασίλισσα θα πνιγεί από την ίδια της τη δίψα για εκδίκηση..?

ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ (ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ)-ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΡΕΚΟΡ: 19-3


H φετινή σεζόν πραγματικά αποδεικνύει το πόσο καλός προπονητής είναι ο Πασκουάλ. Με εντυπωσίασε ο τρόπος που έφερε "στα ίσα" την ομάδα του μέσα στη σεζόν, ανεβάζοντας πολύ τον πήχη σε σημείο που από "ένας εκ των διεκδικητών", η Μπαρτσελόνα μετατράπηκε σε Alpha Dog της λίγκας στο ΤOP-16. Ιδανική διαχείριση θα το ονομάσω, ακόμα και εαν κάποιες επιλογές του το καλοκαίρι ήταν τουλάχιστον συζητήσιμες. Ο Πασκουάλ "στόχευσε" φέτος στο αθλητικό κομμάτι, θέλοντας να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του εκεί, ειδικότερα από το "3" μέχρι τη ρακέτα, ώστε να αναπτύξει κι άλλο την αποτελεσματικότητα της Μπαρτσελόνα στην άμυνα και να της δώσει μια πιο σκληρή υφή ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στα παιχνίδια-τίτλων. Για αυτό ταίριαξε τον lockdown defender Κώστα Παπανικολάου στο "3" με τον Αμπρίνες και έσπευσε να βάλει ταχύτητα και μούσκουλα με τον βράχο Τζόεη Ντόρσεη δίπλα στη κολόνα της επίθεσης του, Άντε Τόμιτς. Η Μπαρτσελόνα είναι η πιο δουλεμένη ομάδα στη λίγκα σε συνεργασίες μισού γηπέδου (και εδώ εισπράττει μια ομάδα από μακρά συνύπαρξη πολλών παικτών  με τον προπονητή) και παίζει μια εξαιρετική άμυνα (θα τη χαρακτήριζα "άμυνα που διαβάζει" όπως για παράδειγμα η επίθεση που πρεσβεύει το ελληνικό μπάσκετ και η ταυτότητα αυτού) όχι ιδιαίτερα physical αλλά πολύ πιεστική σε επίπεδο χώρων που σου κόβει τις ματιές και κατ'επέκταση το οξυγόνο, κλείνοντας τον διαθέσιμο χώρο επίθεσης, με όπλο το μέγεθος και την εξυπνάδα της. Πολύ καλή δουλειά. Ο Πασκουάλ πρεσβεύει κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με τους υπόλοιπους προπονητές της ισπανικής σχολής, ποντάροντας περισσότερο στο half court execution κατά τα ελληνικά πρότυπα έχοντας ως γνώρισμα την ταχύτητα στη συνεργασία και την εκτέλεση σε αυτό το καθεστώς επίθεσης. Στο ΤOP-16 η Μπαρτσελόνα κάνειπαρέλαση έχοντας πνίξει κάθε αντίπαλο κατεβάζοντας τα ποσοστά εντυπωσιακά στην άμυνα της, ενώ από τη στιγμή που γύρισαν οι δύο βετεράνοι δημιουργοί/εκτελεστές (Όλεσον-Λόρμπεκ) η επίθεση της απέκτησε άλλη γκάμα επιλογών.και απορρίφθηκαν τα δυσλειτουργικά σχήματα με τον Λαμπέ στο "4". Εξαιρετική διαχείριση από τον κόουτς στον Ναβάρο. Η Μπάρτσα είναι η ομάδα που εκ πρώτης όψεως βρίσκεται πιο κοντά στο Μιλάνο σήμερα..

ΣΛΕΤΙΣΛΑΒ ΠΕΣΙΤΣ (ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ)-ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΡΕΚΟΡ : 9-13


Ο σπουδαίος Σέρβος προπονητής ανέλαβε το πιο σημαντικό πρότζεκτ για την ημέρα που.. ξημερώνει στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και νομίζω η σημερινή ρευστή κατάσταση στο GROUP F για την πρόκριση, είναι η καλύτερη απάντηση για το επίπεδο της δουλειάς του. Χωρίς σπουδαίο μπάτζετ και προτιμώντας να χτίσει μια ομάδα πάνω σε blue collar παίκτες (παρότι είχε την οικονομική δυνατότητα να επενδύσει σε 1-2 αστέρες) ο Πέσιτς δείχνει τα "γαλόνια" με τους Βαυαρούς να διεκδικούν στα ίσα την πρόκριση στην ποστ σίζον από τις πανάκριβες Λοκομοτιβ και Γαλατά. Σκληρή ομάδα με δυνατά κορμιά, καλά τρεξίματα και πολύ έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, η Μπάγερν έβαλε δύσκολα σε πολύ κόσμο και χρειάζεται να γίνει λίγο πιο κυνική στο τέλος των παιχνιδιών σε αυτό το επίπεδο. Ο ίδιος ο Πέσιτς έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Ντιλέηνι σε top-level γκαρντ (όποιος γνώριζε πιο πριν τον Αμερικανό μπορεί να το δεί εύκολα στο παιχνίδι του). Η νίκη επί της Ρεάλ λέει πολλά για τη δουλειά που γίνεται στο Μόναχο. Χωρίς πολλές κουβέντες και γκλαμουριές, όπως είναι το στυλ του ίδιου του Πέσιτς. Πρόκριση στα play-offs για τη "Σταχτοπούτα" ισοδυναμεί με ..κούπα. Και αυτό πιστώνεται στον πολύπειρο κόουτς σε μεγάλο βαθμό. Γιατί το βραβείο δεν απευθύνεται μόνο σε όσους κόουτς κοιτούν τον τίτλο αλλά στον καθένα για τον ..προσωπικό του τίτλο.


ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΝΚΙ (ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ)-ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΡΕΚΟΡ: 14-8




O διανοούμενος από το Γκροσέτο, παιδί της Τοσκάνης ανέλαβε την πιο καταραμένη ίσως θέση πάγκου τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και εδώ και αρκετό καιρό μας έχει κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας. Η ασύνδετη, επιπόλαιη ΕΑ7 της ρέγκιουραλ σίζον, η οποία λαχτάρησε σε έναν βατό όμιλο τελειώνοντας με παθητικό στην άμυνα 76.2 πόντους, έδωσε τη θέση της στο αρπαχτικό που έχει φοβίσει την Ευρώπη στο TOP-16. Η προσθήκη ενός τοπ-δημιουργού και κουμανταδόρου που παίζει "διαβάζει" όπως ο Χάκετ, έφερε ανακατανομή ρόλων και ένα ντόμινο αλλαγών σε όλη την ομάδα που προσεγγίζει πιο σωστά, πιο σοφά τα παιχνίδια της ενώ η έλευση του Λαβάλ έχει ανεβάσει το επίπεδο της pick'n roll άμυνας δίνοντας προσθέτοντας ενέργεια και έναν -πολλές φορές- καταλυτικό game changer από τον πάγκο. Ειλικρινά, δε ξέρω αν με τη παρούσα δομή η Αρμάνι του Μπάνκι θα μπορούσε να έχει την ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας που διακρίναμε στο περυσινό πρότζεκτ του Μπάνκι στη Τοσκάνη ή την ταχύτητα εκτέλεσης στο τρανζίσιον (γενικά η επίθεση της ΕΑ7 δεν είναι κάτι ιδιαίτερα καλό, βασίζεται πολύ στις απομονώσεις και το ποστ παιχνίδι του Σάμιουελ σε δεύτερη φάση) αλλά η άμυνα της είναι εντυπωσιακή. Ειδικά το επίπεδο έντασης και η ενέργεια που καταθέτουν οι Ιταλοί στο παρκέ θυμίζει ομάδα του NCAA. To Mιλάνο παίζει πολύ "φυσικά", με χέρια και επαφές πάνω στη μπάλα και τον αντίπαλο, απλώνει την άμυνα του με μεγάλη επιτυχία στην πίεση, διαθέτει τα καλύτερα πόδια στα close outs και τις περιστροφές. Βγάζει ωμά, γενετικά ένστικτα στο παρκέ και τη γυαλάδα του διεκδικητή στο μάτι. Δε μπορώ να προβλέψω που θα φθάσουν οι Λομβαρδοί γιατί είναι μια ομάδα που τώρα χτίζεται και προσπαθεί να σφυρηλατήσει χαρακτήρα (μέχρι να το κάνει η απόσταση είναι μεγάλη) αλλά υπογράφω ότι ο κόουτς Μπάνκι έχει δημιουργήσει την (αυτή τη στιγμή) "team to watch" της διοργάνωσης. Σήμερα, 2/4/14 η δική μου ψήφος για τον κόουτς της χρονιάς πάει εδώ κύριοι..Περιμένω τη δική σας.




250 σχόλια:

  1. Παμπλο Λασο προπονηταρα απο τις λιγες θα λατρευα να τον δω μια μερα σε μια απο τις δυο μεγαλες ομαδες της ελλαδα (με ολο τον σεβασμο προς τον Παοκ και τον Αρη )
    Τζιμ πιστευεις απο οτι η ρεαλ εχει τον πρωτο λογο για την Ευρωλιγκα φετος?
    Στεφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου Jim... o κοόυτς Μπάνκι πήρε μια ομάδα με καλές μονάδες (αλλα και πολύ looser ταυτόχρονα) και την μετέτρεψε σε ένα dark horse για τον τίτλο της φετινής Ευρωλίγκας. Του βγάζω το καπέλο, τον παραδέχομαι... Να πω την αλήθεια δεν πολυπίστευα καν την Αρμάνι στην αρχή του ΤOP 16. Με έκανε να τρίβω τα ματάκια μου... Εξαιρετική δουλειά...

    Δεύτερος (χάνει στο photo finish) είναι ο κοόυτς Πέσιτς. Καταπληκτική δουλειά χωρίς υψηλό budget και από μια γερμανική ομάδα που πολλοί νομίζαμε ότι οι γερμανοί στο μπάσκετ είναι ο Νοβίτσκι και οι ομάδες τους της φάπας (βλ. Άλμπα και Μπάμπεργκ). Έβαλε το γερμανικό μπάσκετ στο χάρτη και μας έκανε να τον θαυμάσουμε για την δουλειά του...

    Κρίνω πως αν η ΕΑ7 παει Final Four δεν έχω αμφιβολία οτί ο coach Μπάνκι θα είναι ο κοουτς της χρονιάς... Αντιθέτως, προβλέπω Πέσιτς...

    -Dino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι παιζουν τωρα Αρμανι-Μπαρτσα ξερει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν καν φθασω στον τριτο της λιστας ημουν ετοιμος να σκρολαρω προς τα κατω να δω αν εχεις τον πεσιτς κ τον ειχες :), ε λοιπον για εμενα αυτος ειναι ο κοουτς της χρονιας, μια μπαγερ που παιζει σε τρομερο ρυθμο κ μας εχει προσφερει μερικα απο τα καλυτερα ματς της χρονιας. Συγχρονη ομαδα που αν ειχε απο την αρχη της χρονιας υγιης τον τομπσον ισως βλεπαμε ακομη πιο δυναμικο μπασκετ, επισης ο μπιανκι εχει παρουσιαση εξαιρετικο εργο ασυζητητι αλλα αλλη η δυναμικης της μπαγερ κ το τι εκανε φετος κ αλλο η αρμανι που μπορει τα τελευταια χρονια να ηταν περιγελος αλλα φετος δε βλεπουμε την αρμανι αλλα ενα κομματι της σκληρης σιενα!!!
    Οσον αφορα τον λασο οτιδηποτε εκτος τελικου ευρωλιγκας κ νικης τον καθιστα λιγο κ επειδη δε θα τη σηκωσει λογικα γιατι θελει καρυδια, κ αυτη η ομαδα δε ξερω κατα ποσο τα εχει δεν νοειται να κερδισει το βραβειο, εκτος κ αν τη σηκωσει μεχρι τοτε δεν ακουω τιποτε για λασο κτλ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΑΝΕΙ ΜΕ 26 Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΣΤΟ 29"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου Jim.
    Ποτέ δεν κατάλαβα την ευκολία με την οποία κάποιοι απαξίωναν τον Πέσιτς. Σοβαρός, low-profile προπονητής. Θα ήταν ταμάμ για τον ΠΑΟ αλλά δεν μπορώ να τον φανταστώ να συνεργάζεται με τον Δημήτρη. Με τους προηγούμενους (κυρίως με το στυλ του Παύλου) θα ταίριαζε γάντι και σαν οπαδός θα ήμουν ήσυχος γιατί η ομάδα θα έλυνε ένα σοβαρό ζήτημα - προπονητής - για πολλά χρόνια.
    Δυστυχώς με το ΔΓ δεν μπορείς να έχεις δεδομένη μια σταθερή, ανοδική, πορεία χωρίς να νοιώθεις ότι σχοινοβατείς. Κατάφερε προς στιγμήν πέρσυ να με κάνει να αμφιβάλω αλλά φευ, ήταν πολύ ωραίο για νά είναι αλήθεια...
    Θοδωρής
    Υ/Γ
    Ο Πασκουάλ έχει παρουσιάσει παπάδες. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να κόψει το νήμα και να σηκώσει την κούπα (το θεωρώ ως το πιο πιθανό) αλλά παίζει ολοκληρωμένο μπάσκετ και ζηλεύω τους οπαδούς της Μπάρτσα. Μόνο ο Ζότς μας έχει προσφέρει στιγμές τέτοιας πληρότητας τα τελευταία 10 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ολύμπια "πνίγει" τη Μπάρτσα. 69-40 στο 3ο 10λεπτο και έπεται συνέχεια.
    Το ματς βέβαια είναι αδιάφορο αλλά παρόλα αυτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ αλλά βρε τζιμ ο κιντ στους Μπρούκλιν πως σου φαίνεται σαν κόουτς ; εγώ ήμουν επιφυλακτικός αλλά έχει κάνει καλή δουλειά (με τους βετεράνους του )
    Υ.Γ. η ασσιστ του CP3 στον Γκριφιν με τους Πελεκαν μαγεία …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε μια τετράδα θα είχαΜπιανκι λάσο πλαθα μπαρζωκα
    Τον Μπιανκι γιατί η αλλαγή της Αρμάνι φωτογραφίζει ότι είναι δουλειά του προπονητή . τον Λάσο γιατί τον αδικούμε από πέρυσι ( με το αφελές μπάσκετ ) τον Πλάθα γιατί μου αρέσουν οι δουλειές του σε Ζαλγκιρης , Μαλάγα και Μπαρζωκα γιατί σήκωσε την κούπα πέρυσι (και το ότι όλες αυτές οι ομάδες παίζουν μοντέρνο μπάσκετ).
    Πασκουαλ αν και τον εκτιμώ την ώρα της κρίσης παίρνει χαμηλό βαθμό
    Και Πεστιτς τζιμ μόνο αν το πάρει μπαίνει στην κουβέντα
    (σκέψου απλά ότι τον βάζεις πάνω από Μπαρζωκα)
    ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ αλλά βρε τζιμ ο κιντ στους Μπρούκλιν πως σου φαίνεται σαν κόουτς ; εγώ ήμουν επιφυλακτικός αλλά έχει κάνει καλή δουλειά (με τους βετεράνους του )
    Υ.Γ. η ασσιστ του CP3 στον Γκριφιν με τους Πελεκαν μαγεία …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοτε μαλλον εννοεις μπιανκι λασο πλαθα και ιβκοβιτς. Το μπασκετ που παιζει ο Ολυμπιακος ειναι το μπασκετ που εφαρμοσε ο Ιβκοβιτς την πρωτη χρονια. Μετα η μπηκε ο αυτοματος.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Προς Ανώνυμος 3 Απριλίου 2014 - 3:50 π.μ

      Έχετε δίκιο, οι Πέρπε, Dunstion, Lojeski, Pet, Johan, Sherma, Simmons, Καββαδάς, Αγραβάνης και Collins, με τα ίδια συστήματα που έπαιζαν το 2011-2012 παίζουν.

      Τους Hines, Dorsey, Παπ, Antic, Keselj, Gecevicius, Παπαδόπουλο, Γλυνιαδάκη και Πελεκάνο τους έχει ο προπονητής στην άκρη του πάγκου και δεν έχουν παίξει καθόλου φέτος, γιατί είναι ακατάληλοι για αυτό το επίπεδο...

      Αυτόματες σκέψεις...

      Αλέξης.

      ΥΓ. Συγνώμη για τις αφαιρέσεις, μπερδεύτηκε το σύστημα.

      Διαγραφή
  10. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
    ΡΕΣΠΕΚΤ ΣΤΟ ΜΠΑΝΚΙ...ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΡΜΑΝΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ ΚΑΙ ΤΖΕΡΕΛΣ (ΚΟΙΝΟΣ Η ΜΠΑΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΕΞΙ).
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΧΙΑΣΤΙ ΜΕ ΜΑΚΑΜΠΙ (ΤΟΥ ΜΠΛΑΤ)...

    ΦΙΛΙΚΑ
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ1: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΣΟ...ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΡΕΑΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΑΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΚΟΥΠΑ...
    ΥΓ2: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΜΑΣ...ΔΕ ΜΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ, Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΚΡΕΣ...ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ...
    ΥΓ3: ΑΣΧΕΤΟ...ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ Ο΄ΝΗΛ ΣΤΟ ΝΤΑΛΑΣ-ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΉΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Ή ΌΧΙ? ΑΚΟΥΩ ΑΠΟΨΕΙΣ (ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως μαλακια που δεν εμπιστευτηκαμε τον πεδουλα
      Επρεπε να του δωσουμε πιστωση χρονου.Το πολυ πολυ να παιρναμε γυαλια να βλεπουμε το ματς και μετα κυαλια

      Διαγραφή
    2. ενω τωρα η ομαδα παιζει φανταστικα μονο με 22 ποντους χασαμε απο Μπαρτσα φατην τωρα και χαλαρωσε,τσσσσσσσσσσσσσσ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ρε παιδια κι εδω για τον Πεδουλακη θα τσακωνεστε; Εχετε προηγουμενα μαζι του; Ημαρτον πια. Αφηστε ησυχο τον ανθρωπο.

      Διαγραφή
    4. Μη χαλιεστε εχετε τον αλβερτη τωρα, καλυτερος προπονητης για το 2014. Συν το οτι βλεπετε και μπασκετ χωρις γυαλια. Α εχετε και ξυδακι.

      Διαγραφή
    5. Προς ανωνυμο 3:52: ποιοί είστε εσεις και ποιοι οι άλλοι?

      Διαγραφή
    6. @ζεν μαστερ:πολυ οριακο, για εμενα κ καθοδο να το εδινε δεν ελεγε κανεις τιποτε κ πιστευω οτι ηταν αντικανονικο το κοψιμο του ονιλ

      Διαγραφή
    7. THANKS ZOSE (EΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ).
      ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ...
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  11. Jimara καλησπερα,,
    Παντα απολαμβανω αυτα τα αρθρα...

    Μια παρατηρηση για τους φιλους πιο πανω...Το αρθρο μιλαει καθαρα για φετινες δουλειες προπονητων...Καμμια σχεση δηλαδη με το τι εγινε περυσι ή τοσα χρονια...

    Και χωρις τη σημερινη 30αρα στην Μπαρτσα,,ψηφιζω Μπανκι...Για μενα ειναι ακριβως το στυλ μπασκετ που μου αρεσει...Αμυναρα,,Τριποντα,,Καρφωματα,,Και με δαιμονιωδη ρυθμο σε πολλα σημεια...

    Μαζεψε τους καλυτερους επιθετικους παιχτες και εφτιαξε την καλυτερη αμυνα...Βεβαια εχει και Μος-Λαβαλ που ειναι αμυντικαρες...Αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι για να παιξεις αμυνα πρεπει να το γουσταρεις,,οχι να εισαι απαραιτητα αμυντικογενης παιχτης...Φαινεται οτι ο Μπανκι εμπνεει...Και μαλιστα πολυ...Μεγαλη μαγκια του...

    Οσον αφορα το σημερινο ματς φανηκε οτι η Μπαρτσα τους υποτιμησε..Χωρις Ναβαρο-Ναχμπαρ και απο το δευτερο δεκαλεπτο εβαλε μεσα τους πιτσιρικαδες Χεζονια-Τοντοροβιτς(Αμπρινες ειναι πλεον εμπειρος και βασικος)...Η Αρμανι και χωρις Λανγκφορντ εδειξε καρυδατη ομαδα...Φαινεται παντως οτι η ελλειψη του Λανγκφορντ ειναι τεραστιο κερδος για τον Τζεντιλε ο οποιος δειχνει οτι θα γινει πολυ μεγαλη παιχταρα...Παντως εδειξε το τρομερο ροστερ που εχει η Αρμανι...

    Το αρνητικο που διεγνωσα για την Αρμανι ειναι οτι χωρις τον Χακετ δυσκολευεται πολυ στην οργανωση...Ο Τζερελς δεν ειναι οργανωτης επιπεδου F4 αλλα εκτελεστης τετοιου επιπεδου...Ο Τζεντιλε μου φαινεται πιο πολυ 2αρι αρα υπαρχει ενα θεματακι εκει...Βεβαια οταν γυρισει ο Λανγκφορντ και αν προλαβει να φορμαριστει δεν ξερω ποιος τους σταματαει αυτους...Παντως αν ερθουν τα φυσιολογικα αποτελεσματα και πεσει η Μακαμπι πανω στην Αρμανι δεν νομιζω οτι εχει καμμια τυχη ειδικα με μειονεκτημα εδρας...Και το F4 φετος ειναι στο Μιλανο...Ωραια πραγματα θα δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομιζω ειναι νωρις για ψηφους..Αμα αποκλειστει για παραδειγμα η αρμανι στο τοπ-8 και παει η μπαρτσα φαιναλ-φορ παιρνω πασκουαλ αλλιως μπανκι και παλι....

    ΥΓ.Τον εφαγες τον Πασκυοαλ ρε τζιμ..-30 σημερα

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σέρτζιο Σκαριολο! Με διάφορα ο κουτς της χρόνιας!
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αν δεν επαιρνε τοσες βολες σημερα η Μπαρτσα δεν θα εφτανε τους 60 ποντους 30 βολες χτυπησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα στην παρέα, μπορεί κάποιος που έχει ασχοληθεί με την ACB να εξηγήσει πως γίνεται η Barca να έχει 6 ήττες; Εντάξει δυνατή λίγκα κλπ καμμια σχέση με την Ελλάδα εκεί πέφτουν κορμια αλλά η Real πως είναι στο 25-0; Και η Valencia πάνω από την Barca στο 25-3;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβασα καπου οτι ειχε νεους παιχτες "που επρεπε να εμπεδωσουν τα 15 συστηματα που παιζουν, για αυτο στην αρχη εφερνε αρνητικα αποτελεσματα". Μπορει να φταιει αυτο.

      Διαγραφή
    2. Θα προσπαθήσω να το απαντήσω, αν και δεν παρακολουθώ την ACB.

      Η Barca τους πρώτους 2-3 μήνες της χρονιάς είχε θέματα χημείας αλλά και προσαρμογής των νέων παικτών (Παπ, Dorsey, Oleson), με συνέπεια να μην έχει σταθερότητα στην απόδοση της, και κατ` επέκταση να κάνει κάποιες ήττες-έκπληξη (με βάση το υλικό της) τόσο στην ACB, όσο και στην κανονική περίοδο της Euroleague π.χ. από την Nanterre στην Βαρκελώνη. Όταν η ομάδα απέκτησε ομοιογένεια, χημεία και οι παίκτες ενσωματώθηκαν στον τρόπο παιχνιδιού και γενικά τα συστήματα της ομάδας , η μηχανή ζεστάθηκε και πήρε μπρος.

      Η Real δεν είχε αλλαγές στο ρόστερ της, αφού είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα με την περσινή, με μόνη ουσιαστική αλλαγή τον Μπουρούση και τον Mejri, στην θέση του Begic, οπότε έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από πέρσι, και δεν είχε θέματα προσαρμογής και εκμάθησης συστημάτων στην αρχή της χρονιάς.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  16. Μακράν πέδουλας.Απο πέρσι το φωνάζουμε στο μπλογκ.Ελπίζω φέτος να πάρει αυτό που του στέρησαν την περασμένη σεζόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Tο underdog της φετινής ευρωλίγκας θα είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και θα το δείτε. Με νίκη αύριο επί της Μάλαγα και διασταύρωση με Ρεάλ θα δείτε τι έχει να γίνει.

    ΥΓ: Ο Μπάνκι έχει κάνει φοβερή δουλειά, ο Λάσο είναι looser και θα φανεί στα κρίσιμα παιχνίδια!

    Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ προσυπογράφω το σχόλιο σου! ΕΙδικά για τον Λάσο!

      Περικλής Τσουμ.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο γιατρέ καλά τα λες, προπονητής λάσο δεν υπάρχει, έχει καλή ομάδα, ας έκανε ο λάσο όσα εκαναν πέσιτς κ μπάνκι και να τα ξαναλέγαμε.

      Διαγραφή
    3. γιατρε εγω λεω καλυτερος κοοουτς θ βγει ο μπατιστ. ο αλβερτης θ χασει τ 2 πρωτα παιχνιδια στ μαδριτη..θ τν διωξει ο γιαννακοπουλος ...για ν αλλαξει η ψυχολογια θ βαλει τν μπατιστ παικτη-προπονητη..θ παρει 3 ματσ απτη ρεαλ κ μετα κ τν κουπα!! τ λεες?

      Διαγραφή
  18. Φραγκίσκος Αλβέρτης για CoY.Αντικειμενικά να το δει κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εγω θα λεγα οτι ο μπαρτζωκας φετος επιβεβαιωνει οτι ο περσινος τιτλος του δεν ειναι πυροτεχνημα και οτι σε μεγαλο βαθμο ειναι αποτελεσμα και της δικης του μεγαλης προπονητικης κλασης εστω και αν υπαρχουν ψεγαδια, τα οποια σια σιγα θα εξαλειψει!!!!

    και εξηγουμαι...

    ο ολυμπιακος εχει ενα μπατζετ γυρω στα 15εκ χονδρικα χονδρικα...δεν εχει ουτε τα εκατομμυρια της τσσκα ουτε αυτα των ισπανικων ομαδων ουτε καν αυτα της αρμανι που χειμωνιατικα πηρε πακετακι χακετ λαβαλ!!!

    εχασε το δευτερο καλυτερο παικτη του ουσιαστικα απο την αρχη της χρονιας, το λο.

    εχασε στην πιο κρισιμη στιγμη του τοπ16 παικτες οπως ο σπανουλης, ο περπερογλου, ο πριντεζης, ενω ο πετγουει πηγαινοερχεται στα πιτς!!!

    εχασε περυσι σημαντικους παικτες που ειχαν συμβαλλει στα 2 ευρωπαικα και που ουσιαστικα δεν ευθυνεται ο κοουτς πλην του αντιτς.στη θεση τους πηρε παικτες απειρους γι αυτο το επιπεδο, μιας και μεχρι εκει εφθανε η τσεπη της διοικησης.

    πηρε ασημους παικτες που τους εκανε πρωταγωνιστες σε αυτο το επιπεδο, οπως ο ντανστον (οκ,σε μικρομεσαια ομαδα της ιταλιας επαιζε) και ο λοτζεσκι.ο πετγουει εχει αρκετες πιθαοτητες να εξελιχθει, ενω και ο σιμονς δε νομιζω οτι ειναι ασχημη επιλογη για γ σεντερ.εκανε και ατυχεις επιλογες οπως ο κολινς , ο μπεγκιτς ή ο μουν αλλα ολες οι ομαδες εχουν και παικτες ειτε κατωτερους ποιοτικα ειτε παικτες που δεν τους προσαρμοζουν στα θελω τους.

    ο κοουτς εχει δημιουργησει και εχει εξελιξει μια μεγαλη βαση νεων παικτων που ομοια της δεν υπαρχει σε ολοκληρη την ευρωπη.μαντζαρης, σλουκας, παπαπετρου, καββαδας, αγραβανης, κατσιβελης συν ο κυπριος που ερχεται απο πισω ειναι παικτες με ρολο ουσιαστικο στην ομαδα, παικτες που ερχονται επικουρικα και παικτες που τωρα κανουν το ξεπεταγμα τους.η μιση 12αδα της ομαδας ειναι νεαρα παιδια και αυτη η ομαδα κανει πρωταθλητισμο!!!

    για μενα, τα παντα εξαρτωνται απο τις συνθηκες και οι συνθηκες δεν ευνοουν σε καμια περιπτωση τον κοουτς μπαρτζωκα, ουτε καν περυσι που επαιζε με το πιστολι στο κροταφο υπο τη σκια του ντουντα!!!!

    το να κανει καποιος μια επιτυχια δε μου λεει πολλα εκτος βεβαια και αν αυτη η επιτυχια ειναι το ευρωπαικο του οσφπ το περσινο!!!
    ο πλαθα ειχε ενα φανταστικο τριμηνο με τη ζαλγκιρις αλλα φετος με τη μαλαγα δε μου λεει τιποτα!!
    ο πεσιτς οκ τα παει με τη μπαγερν αλλα παιζει χωρις αγχος.
    ο μπανκι καλα τα παει στο φετινο τοπ16 αλλα αν ο μπλατ τον ξκλειδωσει στην ποστ σιζον θα χει ακυρωθει η καλη πορεια των ιταλων.
    ο πασκουακ, τον οποιο θεωρω τονκαλυτερο κοουτς μετα τους σερβους εκανε 3-4 χρονια να καταλαβει οτι του λειπει η εκρηξη και η σπιρταδα που βρηκε φετος με παπ-ντορσει!!!σιγα το κατορθωμα λοιπον , μετα απο τοσες αποτυχιες (για το μεγεθος της μπαρτσα), που καταλαβε το αυτονοητο και εχει τη χρονια που εχει με αυτους τους παικτες!!!

    ο λασο απο την αλλη διαψευδει κοσμο αλλα εχει ακομα να κλεισει πολλα στοματα.ιδωμεν!!!

    εμμενω στην επιλογη μου λοιπον, μπαρτζωκας , γιατι μιλαμε για κοουτς και οχι για ομαδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Πλάθα, πρέπει να πούμε όμως ότι έπαιξε σε μεγάλο μέρος του TOP-16 με σημαντικούς τραυματισμούς και κυρίως του Caner- Medley, καθώς νομίζω δεν έχει βάθος στο 4. Νομίζω ότι είναι σημαντική αυτή η θέση, γιατί είδαμε τί σκαμπανεβάσματα είχε ο ΟΣΦΠ με τις απώλειες των Πριντ και Pet κατά διαστήματα, στο ΤΟΠ-16 (και όχι μόνο), και ο ΠΑΟ με αυτή του Gist.

      Επίσης, η Malaga δεν έχει την πληθώρα ποιοτικών παικτών που έχουν π.χ. η Real και η Barca (ακόμα και οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ), λόγω του χαμηλού της budget, οπότε ο Πλάθα είναι αναγκασμένος να δουλέψει με ότι υλικό έχει διαθέσιμο.

      Για τον προπονητή του ΟΣΦΠ συμφωνώ με τα λεγόμενά σας, αν και θα τον θεωρήσω τον προπονητή της χρονιάς, αν καταφέρει να πάει στο final-four.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  20. Μπάνκι και απο εμένα για κόουτς της χρονιάς στην Euroleague.
    Μου έκανε πολύ εντύπωση που κατάφερε τόσο γρήγορα να βρεί τις ισορροπίες με τις προσθήκες των Hacket και Laval. Fun to watch ομάδα πραγματικά η φετινή Αρμάνι με σκυλίσια άμυνα και πολύ ταλέντο στην επίθεση 1on1. Έχει βέβαια σημαντικές αδυναμίες όσον αφορά τις λύσεις από τον πάγκο κυρίως στην frontcourt αλλα νομίζω θα πάει μακρυά.Θα ήθελα να την δώ τελικό με Ρεάλ!!
    Περιμένω πώς και πώς την μετωπική κόντρα με τον Μπλάτ που επίσης τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Έχει παρουσιάσει μια πολύ δυνατή Μακάμπι και φέτος παρά τους τραυμαρισμούς και τις απουσίες. Απο τα καλύτερα ματς της σεζόν αυτό της προηγούμενης εβδομάδας με την Ρεάλ

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο ΟΣΦΠ καταφέρει να βρεθεί στο final-four the rest will be history... (X)

      Πράγματι , πολύ καλός αγώνας το Maccabi - Real, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα δύο κορυφαία σε θέαμα και παραγωγικότητα παχνίδια που έχω δει φέτος (και μέχρι τώρα), θεωρώ ότι ήταν τα Real - Efes και Bayern - ΟΣΦΠ, το καθένα για τους δικούς του λόγους (το πρώτο ήταν παιχνίδι 100% ΝΒΑ από την Real, το δεύτερο είχε πολύ σασπένς και εναλλαγές στο σκορ μέχρι το ... 0`).

      Αν όμως μιλήσουμε για άμυνα και τακτικές, πάμε σε άλλους αγώνες με πολύ σασπένς κια εναλλαγές στο σκορ, αλλά λιγότερο θέαμα και παραγωγικότητα.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  21. Μπράβο για την ιδέα, Τζιμ. Γενικά νομίζω πως αρέσει σε όλους μας να φεύγει το βλέμμα και το μυαλό από τη συνεχόμενη τριβή με τους δικούς μας. Θα έχεις παρατηρήσει άλλωστε ότι στα "εξω-ελλαδικά" θέματα που κάνεις υπάρχει καλύτερο κλίμα και στα σχόλια.

    Γενικώς, η ρήση του Μεσίνα για την σημασία του σωστού recruiting επαληθεύεται διαρκώς. Οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, μάλλον από κακή στελέχωση, παρά από κακό coaching. Αυτό δεν ευδοκιμεί στα παρκε της Ευρωλίγκας, ειδικά στο τοπ-16, με τον κ. Σκαριόλο να αποτελεί την τιμητική (προσεχώς και με cult status) εξαίρεση. Προπονητικά Βατερλό δεν είδαμε φέτος. Όσοι έφυγαν νύχτα (Μαχμούτι, Ζούρος...), μάλλον πλήρωσαν τo άνισο ρόστερ τους και η ευθύνη γι' αυτό είναι πάντα μεγάλη συζήτηση. Ο Πεδουλάκης πάντως έφυγε μέρα και (προσποιούμαι ότι) δεν ξέρω τι ακριβώς πλήρωσε, ελπίζω μόνο να μην το πληρώσει η ομάδα. Κατά τα άλλα:

    -ο Μπλατ κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και έχει καταφέρει να ψιλοξεπεράσει την απουσία του βασικού του σέντερ - φανταστείτε τον ΠΑΟ με νοκ-άουτ τον Λασμε π.χ.

    - Ο Πέσιτς δίνει πάντα καλές ομάδες, με αρχές - πέρα από τον Ντιλέινι θεωρώ ότι έχει ανεβάσει πολύ και τον Τζέντοβιτς, ενώ του κοστίζει η κακή κατάσταση του Ντιον Τομπσον.

    - Ο Αταμάν έχει πίσω του χρήμα, αλλά έχει και το πιο γκαντεμιασμένο ιατρικό δελτίο της χρονιάς, άρα δεδομένης της αναποδιάς πρέπει να πάρει καλό βαθμό.

    - ο Στομπέργκας κατάφερε να βγάλει αξιοπρεπή εικόνα από μια ομάδα επιπέδου Eurocup, ενώ κατάφερε να με πείσει ότι ο Γιαφτόκας είναι πράγματι μπασκετμπολίστας.

    - ο Ντούλε είναι ειδικός στο ανέβασμα μικρών και πρέπει να τον φέρουμε επειγόντως στην Ελλάδα για φροντιστήρια στους δικούς μας.

    - ο Ζοτς μάλλον έπεσε στην παγίδα του να μην επαναλάβει τον εαυτό του, πιστώνεται όμως την σωστή εκμετάλλευση του Μπιέλιτσα (άσχετα αν πατάει σε αρχική ιδέα του κουμπάρου Ντούντα).

    - Ο Πασούτιν είχει στα χέρια του σπουδαίο recruiting, αλλά μου φαίνεται ότι την πατάει από τον σλάβικο χαρακτήρα του. Η Λοκομοτίβ δεν έχει πείρα στη λίγκα, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να παίξει καλύτερα με τους παίκτες που είχε.

    - Πολύ γούσταρα την Ναντέρ του κυρίου Ντοναντιέ, αλλά δύσκολα θα πήγαινε μακριά. Είχαμε και χρόνια να δούμε παριζιάνικη ομάδα στη λίγκα.

    - Ο Μεσίνα έχει μπλέξει άσχημα με τους Σέρβους του που όση αξία κι αν έχουν (το ομολογώ, γουστάρω το flamboyant στυλ του Τεόντοσιτς) επιβραδύνουν την πρόοδο της ΤΣΣΚΑ σε σύγχρονη μπασκετική μηχανή.

    - Ο Λάσο έχει καλουπώσει το τεράστιο ταλέντο των παικτών του, κάνοντας σοφές κινήσεις σε τακτική και μεταγραφές. Είναι και σε πολύ ζόρικο πάγκο.

    - Ο Μπάνκι χωρίς να ξεσκίσει το μπάτζετ έχει φτιάξει μια ομάδα που τρομοκρατεί τον κόσμο. Με Χάκετ-Μος να δαγκώνουν και γρήγορα 4-5άρια η άμυνα είναι πάντα ΕΚΕΙ. Για την ώρα παραμένει πολύ εξαρτημένος από το χέρι του Λάνγκφορντ στα δύσκολα, όμως ανυπομονώ για την εξέλιξη της ιστορίας την επόμενη χρονιά. Του δίνω τη δεύτερη θέση.

    - Ο Πασκουάλ είναι εκπληκτικός, κυρίως γιατί είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να καμουφλάρει τα όποια προβλήματα έχει στο recruiting. Παίζει τοπ άμυνα με ελάχιστους (τρεις;) τοπ αμυντικούς. Για μένα, μέχρι στιγμής, το βραβείο είναι δικό του.

    Αυτά και συμπαθάτε με για την πολυλογία.

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μην ξεχάσετε την αναφορά στο σούλη το μαρκόπουλο. όταν μιλάμε για προπονητές, πάντα ξεφυτρώνει στην κουβέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. coach of the year ειναι καποιος που εχει κανει υπερβαση.
    υπερβαση εχει κανει μονο το μιλανο.αρα μπανκι.
    ουτε η ρεαλ ουτε η μπαρτσελονα εχουν κανει υπερβαση.πανε την πεπατημενη.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήταν έτσι ο Obradovic δεν έκανε ποτέ υπέρβαση άρα σιγά τον coach.

      Διαγραφή
    2. @ανωνυμος
      μαλλον εισαι μικρουλης,γιατι εχει κανει καποιες απο τις μεγαλυτερες υπερβασεις.
      παρτιζαν - μπανταλονα- και παο μεσα στην μπολονια
      gskordak

      Διαγραφή
  24. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτού του είδους προϋποθέτουν την αξιολόγηση παραμέτρων που ιεραρχούνται διαφορετικά από τον καθένα μας. Οπότε, είναι φυσιολογικές οι διαφορετικές προσεγγίσεις και οι αντίθετες απόψεις.
    Την ίδια εποχή πέρσι είχα επιλέξει τον Πασκουάλ. Τελικά η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο αφού πλήρωσε την μοναξιά του Τόμιτς στον ημιτελικό με τη Ρεάλ.
    Το ίδιο θα επιλέξω και φέτος. Και πιστεύω ότι στο F4 θα πάρει αυτό που δεν κατάφερε πέρσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα στην πρώτη πρόταση...
      Για άλλον μπορεί ο καλύτερος να είναι αυτός που έχει κάνει υπέρβαση(όπως λέει ο gskordak από πάνω),για άλλον αυτός που έχει παίξει το θεαματικότερο μπάσκετ,για άλλους αυτός που έχει σφυρηλατήσει τον πιο ισχυρό χαρακτήρα στην ομάδα του,για άλλος αυτός που έχει καταφέρει να βγάλει το παραπάνω από το ρόστερ του,για άλλους αυτός που έχει παρουσιάσει το πιο στρωτό και σωστό μπάσκετ με καλοκουρδισμένη ομάδα.
      Και η δική μου ψήφος πάει στον Πασκουάλ γιατί έχει α.παίξει για άλλη μια φορά το πιο πλήρες μπάσκετ στην Ευρώπη β.κάνει πολύ καλό recruiting και έχει φτιάξει ένα σύνολο λερναία ύδρα που αλληλοσυμπλήρώνεται σχεδόν παντού γ.διατηρήσει σταθερή την απόδοση της ομάδας του δίνοντας της συγκεκριμένες αρχές και αποδίδοντας πολύ καλά στους περισσότερους τομείς δ. κάνει πολύ έξυπνες προσαρμογές και προσεγγίσεις τακτικά σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά...

      Από εκεί και πέρα credit παίρνουν πολλοί ακόμα (5-6 για αυτά που έχουν καταφέρει και τι προοπτική έδωσαν στην ομάδα τους σε σχέση με τις προσδοκίες) παρ'όλα αυτά θεωρώ πιο άρτιο το έργο του Ισπανού.

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΡΕΚΡΟΥΤΙΝΓΚ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ...Ο ΛΑΜΠΕ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΠΑΓΚΟ, Ο ΝΑΧΜΠΑΡ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Ο ΠΟΥΛΕΝ ΣΥΝΕΧΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΤΩΝΕΙ ΤΡΙΠΟΝΤΑ...

      ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ...ΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛ ΝΤΕΙΒΙΣ ΚΑΙ ΜΟΣ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Ζεν, φίλε σε κάθε ομάδα 12 ατόμων λογικό είναι να υπάρχουν και αυτοί που θα σκουπίζουν πάγκο.Και ήταν αναμενόμενο ότι ο Λάμπε θα είναι ο 5ος ψηλός στην ομάδα στην αρχή της χρονιάς...Αφού οι Καταλανοί έχουν την πολυτέλεια να έχουν ένα τόσο ακριβό και από το πάνω ράφι παίκτη σε τέτοιο ρόλο ας το κάνουν...Από την άλλη σκέψου και ποια είναι η χρησιμότητα του στην ομάδα.Θα μπορούσες κάλλιστα να δώσεις τη θέση σε έναν νέο πχ. στον Τοντόροβιτς και να τον ψήσεις..Αλλά σκέψου ότι ο Πολώνός έχει(έστω και όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό) την ταυτότητα του tweener μεταξύ 4 και 5 και ότι μπορεί να καλύψει ποιοτικά ένανν ενδεχόμενο τραυματισμό.(δες πέρσι πως την πάτησε με την απώλεια Τζαβάι να παίζει 35λεπτα ο Τόμιτς-φέτος δεν έχει τέτοιο φόβο σε καμία θέση πλέον).
      Ο Νάχμπαρ όντως δεν είναι και τόσο σταθερός αλλά προσφέρει το μακρινό σουτ από το 4,έχει το ρόλο του stretch.Οκ,μπορεί κάποιος να πει ότι λείπει η αθλητική ικανότητα από τους power forward και ότι δεν έχει τόσο δυναμικούς παίκτες αλλά αναγκαστικά θυσιάζεις και κάτι για να έχεις έναν πολύ καλό λόου ποστ παίκτη και έναν σουτέρ.
      Για μένα η περιφέρεια είναι πολύ πλήρης.Δε βλέπω κάποιο κενό.Ο Χουέρτας είναι ο βασικός δημιουργός,ο Σάδα είναι ο αμυντικός εξολοθρευτής που δίνει και ενέργεια,ο Ναβάρο ο leader,ο Όλεσον βοηθάει σε πολλούς τομείς ενώ ο Πούλεν παλεύει για το ξεπέταγμα σαν game changer (ενώ είναι φαρμακερός παίκτης που μπορεί να σου δώσει πράγματα αν χρειαστεί να μπει στα βαθιά έχοντας πάρει και τα λεπτά του..)

      Συμφωνώ απόλυτα για το μπάτζετ,δεν το συζητώ.Δεν το ανέφερα ξεκάθαρα,το εντάσσω στην κατηγορία που λέω για το ποιος παίρνει το παραπάνω από το ρόστερ του(όπου ο Μπάρτζ παίρνει εξαιρετικό βαθμό).

      Διαγραφή
    4. Παιδιά, μιλάμε για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς κι ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος του top-16. Οπότε, εκ των πραγμάτων, πρέπει να περιοριστούμε σε συγκεκριμένα κριτήρια αφού δεν ξέρουμε πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν για κάθε ομάδα. Μιλάμε, λοιπόν, για τον καλύτερο σε σχέση πάντα με τους υπόλοιπους. Υπάρχουν αρκετοί προπονητές που η δουλειά τους παρουσιάζει ενδιαφέρον και αξίζει τον κόπο να αναφερθούν.

      Ότι ο Πασκουάλ έχει κάνει 1-2 αμφισβητούμενες επιλογές το καλοκαίρι είναι γεγονός. Όπως και το ότι έχει μεγάλο budget να διαχειριστεί και άρα διορθώνει με σχετική ευκολία τα λάθη ακόμη και τα δικά του. Κι εγώ συμφωνώ με τον Ζεν ότι στο 4 και στον Λάμπε ίσως μπορούσε να επιλέξει κάτι καλύτερο ή πιο ταιριαστό στην υπόλοιπη ομάδα. Αν και για τον Πολωνό, μάλλον, μέτρησε η περσινή περιπέτεια με τον Τζαγουάι και η καταπόνηση του Τόμιτς στο Ευρωμπάσκετ. Μην ξεχνάμε ότι ο Κροάτης είναι βαρύ κορμί.

      Η ουσία, όμως, είναι ότι αγωνιστικά η Μπάρτσα είναι σχεδόν πλήρης. Σωστά γράφει ο peris. Ο Πασκουάλ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα που φαίνεται να είναι κομμένη και ραμμένη για τα μεγάλα ματς που θα κρίνουν τον τίτλο. Και επιπλέον, συνεχίζοντας από πέρσι, έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο με και χωρίς το Ναβάρο. Είτε ο Λαμπόμπα παίζει πολύ, είτε παίζει λίγο, είτε απουσιάζει η επίδραση είναι ελάχιστη.

      Καλό είναι, βέβαια, να σημειωθεί ότι ο Πασκουάλ είναι αρκετά χρόνια στον πάγκο της ομάδας, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των διοικούντων και βελτιώνεται κάθε χρόνο. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της θητείας του έχει υποστεί οδυνηρούς αποκλεισμούς και έχει μόνο 1 ευρωλίγκα στο ενεργητικό του.

      Διαγραφή
    5. αντι για τον λαμπε επρεπε να παρει ενα πλει μεικερ οχι απαραιτητα ακριβο και πρωτης κλασης αλλα πραγματικο ασο....υπαρχουν και τραυματισμοι στο παιχνιδι και τους καταλανους δεν τους εχουν χτυπησει σοβαρα,....αν τραυματιστει ο χουερτας τι κανουν?....παντως και για μενα ο πασκουαλ ειναι ο προπονητης της χρονιας μεχρι τωρα,κανει παρα πολυ καλη δουλεια.....stonerook

      Διαγραφή
    6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...
      ΩΡΑΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ, ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ...
      ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΜΑΤΑ!!!

      ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  25. Πασκουαλ, Μπανκι, Μπαρτζωκας. Με αυτη τη σειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αλβερτης, σκαριολο, μπαρτζωκας. Με αυτη τη σειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπάρχουν οι ομάδες που φτιάχνονται που μοναδική επιτυχία για αυτές είναι ο τίτλος και αυτές που ανάλογα με το τι θα καταφέρουν θα κριθούν από τη διαδρομή.

    Έτσι λοιπόν οι Μεσίνα, Πασκουάλ, Λάσο θα κριθούν αποκλειστικά και μόνο στο τέλος.

    Οπότε αυτόματα ο καλύτερος προπονητής για φέτος είναι ο Μπάνκι. Ο Μπαρτζώκας είναι επίσης πολύ καλός (σίγουρα καλύτερος από τον RG - πιο ολοκληρωμένος- παρόλο που δεν του πήρε νίκη σε, σημαντικό, μεταξύ τους παιχνίδι), ο Πέσιτς έχει επίσης πολύ καλή παρουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @y0zh1
      εχεις κανει τη σωστοτερη τοποθετηση
      gskordak

      Διαγραφή
  28. Μόλις ανέβασε άρθρο ο Τζιμ για Παναθηναϊκό!

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=136656:2014-04-03-13-45-58&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. «Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς και ελπίζουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει για να καταφέρουμε να περάσουμε στους 8. Το ξέρουμε ότι ο κόσμος θα σταθεί δίπλα στην ομάδα όπως κάνει κάθε φορά, αλλά περιμένουμε να είμαστε εμείς ο εαυτός μας και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά μέσα στο γήπεδο», ανέφερε ο Αλβέρτης.

    Τι μας λέει ο Φράγκι; Ότι η ομάδα κάνει αυτά που ξέρει είναι δηλ. ο εαυτός της τότε θα έρθει και η νίκη. Ωραία.

    Ποια είναι αυτά, όμως; Δεν μας λέει.

    Υποτίθεται ότι γίνεται μια προσπάθεια από το νέο τεχνικό να παίζουμε πιο γρήγορα, πιο θεαματικά και να ανοίξει το rotation. Αυτοί είναι οι διακηρυγμένοι στόχοι του Αλβέρτη και ταυτόχρονα οι λόγοι αποπομπής του Πεδουλάκη.

    Τι εννοεί, λοιπόν, ο κόουτς;

    Είτε ότι θα αφήσει στην άκρη νεωτερισμούς, αλλαγές και νέες φιλοσοφίες και θα ακολουθήσει την πεπατημένη που προσφέρει μια σχετική ασφάλεια. Να κάνουν δηλ. οι παίκτες αυτά για τα οποία προπονούνται εδώ και 1,5 χρόνο.

    Είτε θεωρεί ότι οι παίκτες έχουν ήδη αφομοιώσει τα νέα στοιχεία στο στυλ παιχνιδιού, τα έχουν μάθει, τα κάνουν καλά και πρέπει να τα καταθέσουν σήμερα στο παρκέ.

    Ο καθένας διαλέγει ότι τον βολεύει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλά,και πέρυσι τέτοιο καιρό θυμάμαι βγάζατε τον Πέδουλα(!!!) κόουτς της χρονιάς, αλλά το κατσαρόλι το σήκωσε ο Μπαρτζώκας πανάξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ας μην ειχε τους τραυματισμους και ειδικα του Ουκιτς και να δεις που θα εφτανε φετος.Απο δυο τρια ασχημα παιχνιδια ξαφνικα εγινε αχρηστος.Ο Μπαρτζωκας με ετοιμο ροστερ και παιχτες ετοιμους σηκωσε την κουπα,ο Πεδουλακης αλλαξε παιχτες,ο Μπαρτζωκας τους βρηκε ετοιμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να είμαι ο από πάνω φίλος που απαντάς πρέπει να σου πω πως αυτά τα βρήκε έτοιμους παίχτες είναι χαζά. Ο Ολυμπιακός στην πολη έκανε ένα θαύμα ! απλά στο Λονδίνο το επανέλαβε .
      Για σκέψου λίγο, είναι μια ομάδα με ένα μπατζετ 12-15 εκατομμυρίων που την πρώτη σαιζόν παίζει με πολλά ρουκι εναντίων ομάδων όπως τσσκα (με το μεγαλύτερο μπατζετ στην ιστορία της,μην το ξεχνάμε αυτό ) Μπάρτσα και Σιένα.
      Την δεύτερη χρονιά με την ίδια περίπου ομάδα( έφυγε Ντορσέι ήρθε Παουελ Σερμαντινι )κέρδισε ρεαλ και τσσκα .
      Πόσοι έδιναν στον Ολυμπιακό την ψήφο τους ότι θα πάρει την πρώτη ευρωλίγκα; Ελάχιστοι! Και για την δεύτερη ακόμα πιο λίγοι!
      Εξάλλου αν δεχτούμε το επιχείρημα ότι την δουλειά την έκανε ο Ντουντα π.χ. αυτόματα τον ακυρώνουμε γιατί την δεύτερη φορά την έκανε ο Μπαρζωκας (άρα την δουλειά την έκαναν οι παίχτες άρα οι κοουτς δεν χρειάζονται ) εμ δεν είναι έτσι όμως .

      Διαγραφή
  32. η Καε ΠΑΟ ζητησε εισητηρια για το μεταξυ μας παιχνιδι την αλλη βδομαδα,ξερει κανεις αν ζητησε στο πρωτο παιχνιδι η Καε του ΟΣΦΠ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν νομιζω να το επιτρεψει η αστυνομια ετσι και αλλιως. αλλα και γιατι να παρει; για να παρακολουθισουν κοσμια τον αγωνα; πονηριες...

      Διαγραφή
    2. Βρε ανθρωπε εγω ρωταω αν ζητησατε εισητηρια,το αν θα δωσετε η οχι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

      Διαγραφή
    3. δεν νομιζω να ζητησαμε.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω πολυ.

      Διαγραφή
    5. ΟΧΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΤΕ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ.Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ.ΤΟΝ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟ.

      Διαγραφή
    6. Δεν νομιζω φιλε.

      Διαγραφή
  33. 13η Αγωνιστική
    (ή η τελευταία ελπίδα)

    Δύσκολη η επιλογή του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς, δεδομένου ότι οι Banchi και Pesic έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στις ομάδες τους.

    Ο πρώτος έκανε την Armani την πιό βελτιωμένη ομάδα της διοργάνωσης, μεταξύ κανονικής περιόδου και TOP-16, και το πρώτο outsider για την κατάκτηση του τίτλου φέτος.

    Ο δεύτερος διεκδικεί με την ομάδα του την είσοδο στο TOP-8, παρά το ότι μεταξύ αστείου και σοβαρού πρέπει κανείς να κοιτάξει στον ιστοχώρο της Euroleague για να δω ποιοί παίκτες παίζουν στην Bayern, καθώς τους περισσότερους από αυτούς είναι ζήτημα αν τους γνωρίζει η... μάνα τους. Προκαλώ όποιον θέλει, χωρίς να κοιτάξει το ρόστερ της ομάδας, να παραθέσει 10-12 από τους παίκτες της. Είμαι σίγουρος ό,τι οι περισσότεροι θα σταματήσουν στους 4-5 (με το ζόρι).

    Αφού πρώτα πω ένα μεγάλο GRACIAS BARCA για το γεγονός ότι ξέπλυναν την ντροπή του -30 από την Armani, με την συντριβή τους χθές (Χ), να έρθω στα σημερινά παιχνίδια της Euroleague.

    Και τα τρία παιχνίδια του προγράμματος της 13ης αγωνιστικής σήμερα έχουν ένα κοινό στοιχείο, η μια από τις δύο ομάδες είναι με την πλάτη στον γκρεμό, και με ήττα σήμερα αποχαιρετούν και μαθηματικά τις όποιες ελπίδες έχουν για την πρόκρισή τους στο TOP-8. Αυτές είναι φυσικά οι Malaga, Fener και Bayern, συνεπώς για αυτές τα σημερινά παιχνίδια είναι χωρίς αύριο.

    Για τo Malaga - ΠΑΟ έχω καλυφθεί απόλυτα από το άρθρο του κ. Τριαντάφυλλου

    http://euroleague.sport24.gr/article/2719929/h_analysh_ths_oynikaxa_malaga.html

    και για μία ακόμα φορά να προσθέσω μόνο ότι ο ΠΑΟ χρειάζεται 40 λεπτά συγκέντρωση, άμυνα και ενέργεια, για να αντιμετωπίσει την Malaga που θα έχει και το βασικό της 4, τον Caner-Medley στη σύνθεση της (ο οποίος είχε κάνει πράγματα και θαύματα στο πρώτο παιχνίδι στη Μάλαγα).

    Το παιχνίδι στο Μόναχο είναι πολύ σημαντικό και για την Maccabi, που δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την 3η θέση του ομίλου της, με τις Kuban και Galatasaray να καραδοκούν (και την Maccabi να παίζει την άλλη εβδομάδα στο Ισραήλ με την CSKA, που μπορεί με τη σειρά της να παίζει την πρωτιά με την Real, οπότε τίποτα δεν έιναι σίγουρο). Αναμένεται λοιπόν ντέρμπι αντάξιο του Bayern - Real...

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. σκαριολο for coach of the year. δεν υπαρχει το καζο το σημερινοοοοοοοοο!!!!θελω εικονα απο ζοτσ σημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σφαλιαρα - συντριβη για τον Ομπραντοβιτς σημερα με ταυτοχρονο αποκλεισμο απο την συνεχεια της Ευρωλιγκας. Αποτυχια για την Φενερ η φετινη χρονια λαμβανοντας υποψη το μπατζετ, αποτυχια για αλλη μια χρονια που ουτε καν η εμπειρια του Ομπραντοβιτς δεν καταφερε να αποτρεψει. Και αναμενεται να περασουν αρκετα χρονια εως οτου τουρκικες ομαδες να καταφερουν να κανουν καλη χρονια στην ευρωλιγκα.
    Μπραβο στον Παναθηναικο που καθαρισε την προκριση με τεραστιο παιχνιδι απο Διαμαντιδη που τα εκανε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΣΟΡΡΥ ΠΑΙΔΙΑ,
    ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΑ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ Ο ΟΣΦΠ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!
    ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΣΕ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΜΕ ΜΑΛΑΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΕΝΕΡ ΕΝΩ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΜΑΛΑΓΑ-ΦΕΝΕΡ-ΟΣΦΠ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο 3D σημερα δικαιωσε αυτους που τον εβγαλαν ετσι , 31 pir και ουτε ενα λαθος με 6 ασιστ.13 ποντους. 4 ριμπαουντ. 1 ταπα. 3/4διποντα. 1/1 βολη, 2/2 τριποντα,8 κερδισμενα φαουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=220&seasoncode=E2013#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν μπορω να καταλαβω πως σφυριζουν οι διαιτητες τα φαουλ του Λασμε,τα 2 τουλαχιστον ηταν ανυπαρκτα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. παιδια ο αοτς στην φενερ εκτος απο την λαθος στελεχωση δεν εχει τουρκους παιχτες που να μπορουνε να σταθουνε.. ας δουμε τι ελληνες παιχταρες ειχε ο παο ολα αυτα τα χρονια!! την διαφορα δεν την εκανα ουτε οι ξενοι σερβοι ουτε οι ξενοι αμερικανοι.. αυτοι απλα εδιναν το κατι παραπανω...ειμαι περιεργος αν τελικα ο σερβος θα μεινει και την επομενη χρονια ή θα φυγει για αλλες πολιτειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα chris.
      Υπό άλλες συνθήκες ο Ζοτς θα ήταν από σήμερα το πρωί απολυμένος. Για να συσπειρωθεί η ομάδα και να υπάρξει το απαραίτητο ψυχολογικό σοκ στους παίκτες μήπως και αφυπνιστούν.
      Οι δικαιολογίες θα περίσσευαν. Δεν αξιοποιεί τους Τούρκους παίκτες, έκανε κακή στελέχωση, δεν ανοίγει το rotation. H ομάδα δεν παίζει άμυνα, δεν έχει μαχητικό πνεύμα, δεν έχει ψυχολογία, δεν έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι στο ελάχιστο και έχασε και από το σκορποχώρι του Σκαριόλο.
      Αλλά είπαμε υπό άλλες συνθήκες...

      Διαγραφή
    2. Με την διαφορα οτι ο Ζοτς χει αποδειξει την αξια του στο Ευρωπαικο στερεωμα εχει φτιαξει ομαδαρες στο παρελθον και ηταν και η 1η του χρονια στη τουρκια,Ο υπο αλλες συνθηκες(ελα τωρα εχει και ονομα ο ανθρωπος αλλα αφου θες να ο θεσουμε ετσι) 2 χρονια στην ομαδα παρουσιασε το ιδιο ακριβως εργακι με τους ιδιους ακριβως παιχτες ,το οποιο δεν παλευοταν, και αυτο οπως ηταν φυσικο το πληρωσε...

      Διαγραφή
    3. υπο αλλες συνθηκες... καπου στην Ελλαδα.....ε 77? ;)

      Διαγραφή
    4. γεια σου 77 !! αν καταλαβα καλα μιλλας για περιπτωση παο πεδουλα??? μα φιλε μου ειναι ακυρες οι συγκρισεις.. ο ζοτς ειναι το οτι καλητερο σε προπονητη αυτη την στιγμη σε ευρωπη.. ο αρτζι οχι..ο σερβος ειχε ηδη παιχτες που μαλλον ποτε δεν θα επαιρνε, και περιεργος πηρε και παιχτες που ποτε δεν θα επαιρνε!! + τον χαζο νομο για τους γηγενης παιχτες..
      Αν παλι εννοεις οτι στην θεση του ζοτς ηταν αλλος κοουτς τοτε ναι εχεις δικιο και σιγουρα θα ειχε παρει ποδι...
      Αλλα σκεψου..η εφες και η γαλατα εχουν επισης ριξει χρημα!! και τι εκαναν?? ενα μεγαλο τιποτα.. αντιθετα στην ελλαδα ο οσφπ παιζει πολυ καλητεορ μπασκετ απο εμας.. εβγαλε ολη την πρωτη φαση χωρις να χασει κτλ κτλ οποτε ειναι αλλες συνθηκες σιγουρα...

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος 4 Απριλίου 2014 - 1:31 π.μ.
      Φίλε μου, μα επειδή ακριβώς είναι ο Ζοτς, επειδή έχει κάνει ομαδάρες, επειδή έχει σηκώσει 8 κούπες, επειδή είναι ο Νο 1, επειδή παίρνει ένα σκασμό λεφτά, επειδή διαχειρίζεται τεράστιο budget, υπάρχουν απαιτήσεις και προσδοκίες απ’ αυτόν.
      Γι’ αυτό η αποτυχία του είναι ηχηρή. Φυσικά δεν λέω ότι πρέπει να απολυθεί. Το αντίθετο.
      Αλλά, υπό άλλες συνθήκες, να ‘σαι σίγουρος ότι κανένα από τα γαλόνια του Ομπράντοβιτς δεν θα μετρούσε και ο Σέρβος θα είχε απολυθεί.
      Το εργάκι που ανέβηκε φέτος στην Τουρκία πώς σου φάνηκε;

      Διαγραφή
    6. Για κάτσε, ρε chris.
      Μη μου βάζεις στην ίδια ζυγαριά Εφές-Γαλατά και Φενέρ. Μη μου συγκρίνεις το επίπεδο και την κλάση του Ζοτς με τον Αταμάν, τον Μαχμούντι και τον Αγγέλου. Και στην τελική, η Γαλατά δεν μου φαίνεται και αποτυχημένη, έτσι; Και είχε και τόσους σοβαρούς τραυματισμούς. Τις ίδιες προσδοκίες και φιλοδοξίες είχε η Εφές με τη Φενέρ;

      Πρόσεξε την διαφορά στις κρίσεις σας (δεν μιλάω μόνο για σένα).

      1. Κακή στελέχωση η Φενέρ. Τι να κάνει κι ο Ζοτς; Δεν είχε τους παίκτες που ήθελε. Δεν μπόρεσε να πάρει αυτούς που χρειαζόταν. Ε, πώς να φτιάξει ομάδα;

      Κακή στελέχωση ο ΠΑΟ. Μα τον άχρηστο τον Άρτζι, τι παίκτες διάλεξε; Ακόμα κι αν δεν τους διάλεξε αυτός, φταίει γιατί τους δέχτηκε.

      2. Αποτυχία η Φενέρ. Ε, δικαιούται και ο Ζοτς μια κακή χρονιά. Είναι ο πιο επιτυχημένος.

      Στον ΠΑΟ, δεν αφήσαμε καν τον Πεδουλάκη να αποτύχει. Τον τελειώσαμε πριν την αποτυχία την οποία βλέπαμε να έρχεται και την προλάβαμε.

      3. Μαύρο χάλι το παιχνίδι της Φενέρ. Προσπάθησε ο Ζοτς με τεχνητές κρίσεις να τους αφυπνίσει, να σοκάρει, να ταρακουνήσει αλλά οι παίκτες δεν χαμπαριάζουν. Ε, τι άλλο να κάνει. Το καλοκαίρι σκούπα.

      Κακή εικόνα ο ΠΑΟ. Μα ο προπονητής φταίει. Το ίδιο έργο 1,5 χρόνο. Αυτός ευθύνεται για την εικόνα της ομάδας. Δεν μπορούμε να διώξουμε όλους τους παίκτες οπότε φεύγει αυτός.

      4. Πρόβλημα στα αποδυτήρια των Τούρκων. Οι μισθοφόροι φταίνε που δεν νοιάζονται παρά μόνο για την πάρτη τους. Θα τους τελειώσει ο Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι.

      Πρόβλημα στα αποδυτήρια των πρασίνων. Ο Πεδουλάκης φταίει που έχει χάσει τον έλεγχο και έχει γαμήσει την ψυχολογία τους. Ας φύγει για να αλλάξει το κλίμα.

      5. Δεν χρησιμοποιούνται οι Τούρκοι παίκτες. Μα είναι χαμηλού επιπέδου. Πώς να τους βάλει. (Το καλοκαίρι, βέβαια, διαβάζαμε για τον νέο ΔΔ Σίπαχι και τον killer Μαμούτογλου)

      Δεν χρησιμοποιούνται οι νέοι Έλληνες παίκτες. Ο Πεδουλάκης φταίει που δεν τους πιστεύει, δεν τους δίνει ευκαιρίες και τους έχει κάψει. (Χθες πόσο έπαιξαν οι Παππάς-Γιάνκοβιτς;)

      6. Συντριβή της Φενέρ στην Βιτόρια και αποκλεισμός. Οι παίκτες φταίνε. Καμία προσπάθεια, καμία διάθεση, κανένα ομαδικό πνεύμα. Τους άφησε ο Ζοτς να συντριβούν μήπως και αλλάξουν μυαλά.

      Ήττα του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ από την Λαμποράλ. Ο προπονητής φταίει για την άθλια εικόνα. Να φύγει τώρα μήπως και προλάβουμε το τρένο.

      Ξαναγράφω για να μην τρελαθούμε. Δεν εξισώνω Ζοτς-Πεδουλάκη. Ο Ζοτς έχω γράψει κατ’ επανάληψη ότι είναι ο καλύτερος προπονητής όλων των εποχών στην Ευρώπη. Δύσκολα κάποιος θα καταρρίψει τον μύθο του. Αλλά να έχουμε το ίδιο αισθητήριο στις κρίσεις μας απέναντι σε όλους.

      Διαγραφή
    7. 77 χιλια like,πεστα,ετσι ακριβως ειναι,δυο μετρα και δυο σταθμα.Η ομαδα ειναι ακομη του Πεδουλακη,οι παιχτες επισης,ο τροπος που παιζουν το ιδιο,οι χρονοι που παιζουν ακομη και τωρα παλι ιδιοι.Ισως ο ΔΔ να παιζει 2 λεπτα λιγοτερα.Κατα τα αλλα ο Πεδουλακης ηταν αχρηστος,ντροπη.

      Διαγραφή
    8. 1) Όποιος λέει άχρηστο τον Πεδουλάκη, μάλλον είναι εμπαθής απέναντί του ή/και άσχετος από μπάσκετ. Είναι ένας καλός προπονητής με 20 χρόνια καριέρα στην Ελλάδα. Προσωπικά, θα τον έβαζα στην εξάδα των καλύτερων Ελλήνων προπονητων.

      2) Όσοι πιστευουν πως επιτελουν εργο υποστηρικτικο για το Ζοτς με το να βαφτιζουν το κρεας ψαρι, σφαλλουν. Ο ιδιος ο Ζοτς ειναι βεβαιο πως γνωριζει πολυ καλα οτι απετυχε και θα σκυλιασει να πετυχει. Ποτε δεν εδειξε να ειναι ανθρωπος που δεν προσπαθει να διορθωσει τις οποιες επιλογες δεν του βγηκαν. Ισα ισα, κατι τετοια του δινουν κινητρο για ακομα περισσοτερη δουλεια και προσπαθεια.

      3) Προφανώς δεν γίνεται να χρησιμοποιούνται τα ίδια μέτρα και σταθμά στην κριτική που γινεται στον πιο πετυχημένο προπονητή όλων των εποχών και σε έναν που δεν έχει καν διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρώτος, ακόμα και να αποτύχει και του χρόνου και του παραχρονου, παλι θα εχει τοσες πολλες επιτυχιες (ευρωπαικοι τίτλοι και συμμετοχες σε ΦΦ) που θα εξακολουθεί να ξεχωρίζει και να έχει αποδείξει τις ικανότητές του στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο δεύτερος, αν και καλός προπονητής όπως έγραψα και προηγουμένως, προφανώς και δεν έχει "κερδίσει" τέτοια εμπιστοσύνη και τέτοιο όνομα. Είναι σαν να λέμε πως αν ο Φεργκιουσον αποτυγχανε 1-2-3 χρονιές, θα αντιμετωπιζόταν όπως πχ ο Βαλβερδε. Ε, πως να το κανουμε, ο σερ Αλεξ εχει κερδισει πλεον τα γαλονια ωστε οταν αποτυγχανει να μην τον βγαζουν τοσο ευκολα "αποτυχημενο". Μπορει να μην ειναι τοσο δικαιο, αλλα μακαρι -το ευχομαι - ο Πεδουλακης να εχει τις ευκαιριες και στο μελλον να διακριθει σε ευρωπαικη διοργανωση, ώστε να αντιμετωπίζεται με μεγαλυτερη εμπιστοσυνη και επιεικια.

      Διαγραφή
    9. Φίλε μου, ξέρεις ποια είναι η ειδοποιός διαφορά;

      Ότι ο ένας απέτυχε και ο άλλος δεν πρόλαβε να αποτύχει.

      Και κάτι άλλο. Ποιά είναι η βαρύτητα μιας αποτυχίας του Ζοτς και ποιά η αντίστοιχη του Άρτζι; Ε, λόγω του μύθου του (και όχι μόνο), η αποτυχία του Ζοτς είναι μεγαλύτερη. Παίρνεις τον καλύτερο για να πετύχεις. Ο Πεδουλάκης ποιες περγαμηνές είχε για να κρίνεται μ’ αυτόν τον τρόπο;

      Είναι μάταιο να προσπαθούν κάποιοι να βρουν ελαφρυντικά για τον Ομπράντοβιτς. Είναι ο ίδιος τόσο αυστηρός με τον εαυτό του που δεν υπάρχει περίπτωση να επικαλεστεί τέτοιες φτηνές δικαιολογίες. Γι’ αυτό ήταν και είναι ο κορυφαίος.

      Διαγραφή
    10. Η επιτυχία κρίνεται από αυτον που εχει βαλει τους στοχους. Η διοίκηση της ΚΑΕ έκρινε ότι οι στόχοι που έβαλε φετος (βελτίωση του παιχνιδιού του ΠΑΟ ώστε να πάει παραπάνω από πέρσυ, δηλ. να φτάσει στο ΦΦ) δεν είχαν επιτευχθει και γι αυτό προχώρησε στην απόλυσή του. Έκριναν με την εικονα που εδειχνε η ομαδα και μετα και απο την ήττα με Λαμποραλ, πως κατα πασα πιθανοτητα δεν θα περνουσαμε στους 8. Δικαιο ή αδικο, οι διοικουντες πληρωνουν και επιλεγουν προπονητη, οπότε αυτοί είναι εκεινοι που αποφασιζουν.

      Νομιζω ειναι στο χερι του Αρτζυ να εκμεταλλευτει την επομενη ευκαιρια που θα του δοθει απο ομαδα Ευρωλιγκας ωστε να αποδειξει την αξια του σε αυτη τη δριογανωση.

      Διαγραφή
    11. Το ίδιο λέμε.
      Έκριναν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποτύγχανε.
      Δεν απέτυχε.
      Πίστεψαν ότι θα αποτύχει και τον έδιωξαν.

      Διαγραφή
    12. 77, αν ήταν καποιος αλλος (πχ Μπαρτζωκας, Πεδουλακης, κλπ) στη θεση του Ντουντα μετα την οικτρη σεζον 2010-11 και την παταγωδη αποτυχια του, θα ειχε απολυθει. Ευτυχως για τον ΟΣΦΠ, ήταν ο Ντουντα και οχι καποιος αλλος, οποτε οι Αγγελοπουλοι δεν τον απολυσαν, τον στηριξανε και ετσι την επομενη χρονια το σηκωσε.

      Διαγραφή
  41. με διαφορα καλυτερος ο κοουτς μπαρτζωκας αφου καταφερε να περασει με τετοιο ροστερ τον ολυμπιακο στους 8......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ πέρασε ο Παο με χειρότερο ρόστερ, με τον Πεδουλάκη ή χωρίς προπονητή παίζοντας το χειρότερο μπάσκετ της ιστορίας του, ο Μπαρτζώκας δεν θα περνούσε;

      Διαγραφή
    2. δεν εχεις και απολυτο αδικο αλλα ο παναθηναικος οπως φαινεται και απο τα λεγομενα σου δεν περασε λογω προπονητη αλλα λογω φανελας 6 ευρωπαικα ειναι αυτα ενω αντιθετως η προκριση του ολυμπιακου ειναι καθαρα λογω μπαρτζωκα χωρις αυτο πιθανως να τερματιζε και τελευταιος σ αυτον τον ομιλο..... ο μπαρτζωκας ειναι ισως και ο καλυτερος ευρωπαικος προπονητης αυτην την στιγμη....

      Διαγραφή
  42. Καλησπέρα Τζιμ,
    Ο Λάσο δεν παίρνει φυλακισμένους φέτος, όμως θέλω να τον δω σε F4, ο Μπάνκι όμως μ έχει εντυπωσιάσει πολύ. Παίρνει την ψήφο μου
    Χαιρετισμούς
    "Άτσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. αρμανι-μακαμπι λοιπον........χωρις να θελω να υποτιμησω τη φανελα και την εμπειρια της μακαμπι δεν βλεπω τροπο να μεινει εκτος το μιλανο...αυτο το νευρο που βγαζει στην αμυνα ειδικα στα γκαρντ ειναι για μενα ο ιδανικος τροπος να αντιμετωπισεις το περιφερειακο παιχνιδι του μπλατ....αν δεν βγαλει ο μπλατ κανεναν λαγο απο το καπελο του το μιλανο ισως και ευκολα παει...σπιτι του για το φαιναλ φορ....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και κατι αλλο στο τοπ 16 η μονη ομαδα που εριξε σε ενα παιχνιδι στο καναβατσο την αρμανι ειναι ο παναθηναικος του πεδουλακη.....την μπαρτσελονα και μεσα στην ισπανια την προβληματισε.....stonerook

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνοι αρχηγέ, απλώς ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη να την βρει στην πρώτη της εμφάνιση μετά τις μεταγραφές των Χριστουγέννων και είναι λογικό ότι υπήρχαν θέματα μονταρίσματος.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    3. Μιλαει για το δευτερο παιχνιδι που κριθηκε στο τελευταιο σουτ και μπορουσε ο Παναθηναικος να παρει τη νικη μεσα στο Μιλανο

      Διαγραφή
    4. Stonerook ο Παο του Πεδουλάκη μπορούσε να κεδρίσει τον οποιονδήποτε γιατί είχε χαρακτήρα και ήταν σκληρή ομάδα. Βέβαι δυστυχώς απ΄οτι είδαμε μπορούσε να χάσει και απ τον Σκαριόλο στην έδρα του, νομίζω όμως οτι ο Γιαννακόπουλος έχει κάνει μεγάλο λάθος...
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...
      ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ...ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...Ο ΠΑΟ ΤΟΥ ΑΛΒΕΡΤΗ ΚΕΡΔΙΣΕ 3 ΣΤΑ 4 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΔΙΚΑΙΑ...ΣΤΟ ΣΕΦ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ "ΕΧΕΙ" ΤΟΝ ΟΣΦΠ...ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ...
      ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΥΨΩΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚΗΣ...
      ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  44. Αλβέρτης. Πολύ brutal, χωρίς να είναι άσχημος. Σκαριόλο πολύ περιποιημένος, πολύ στυλάτος, αλλά γερασμένος πλέον. Μπαρτζώκας πολύ άσχημος. Απορρίπτεται...Λάσο, Πασούτιν μου χαλάν την αισθητική. Απαπαππα....Χοντροκέφαλοι. Πασκουάλ γλίτσας και Πλάθα το στερεότυπο του απατημένου συζύγου. Δεμ...
    Φράγκι γιατί έχει κάτι πρωτόγονο που μου ανεβάζει τη λίμπιντο....

    Μαριάννα Ντούβλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gia ton RG den mas eipes. Trelo sex symbol!

      Διαγραφή
    2. Ομοίως με Μπαρτζώκα, μυστηριώδες αγόρι χωρίς όνομα.

      Μαριάννα Ντούβλη

      Διαγραφή
    3. Ειναι αυτο το κατι με τα ματια του RG που σου ανεβαζουν τη λιμπιντο.

      Διαγραφή
    4. @ntoyblh
      μαριαννα μου θελω να σε δω σε μια ταινια με τον λασμε.
      να κανεις εσυ το αρνι και αυτος τη σουβλα...με τιτλο ο οβελιας.
      gskordak

      Διαγραφή
    5. @gskordak
      Τραγανό μου αγόρι, οικτίρω το αγοραίο/ χυδαίο/ καγκουρίστικο ύφος σου. Πάντως μεταξύ μας, είναι και δική μου επιθυμία να πρωταγωνιστήσω σε ταινία με τον Στεφάν.

      Μαριάννα Ντούβλη

      Διαγραφή
  45. Με τη νικη του Παναθηναικου περασε και ο Ολυμπιακος. Αλλη μια επιτυχια του Μπαρτζωκα λοιπον μετα το ευρωπαικο που πηρε με την ομαδα του Ιβκοβιτς. Αλλοι κανουν ολη τη δουλεια αλλοι παιρνουν τα ευσημα. Μαλλον το παρατσουκλι γκαστονε σε λαθος προπονητη το εδωσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω λεω σκαριόλο για κοουτς οφ δε γιαρ. αφουέστειλε τον καλύτερο μετα τον ζοτς σπίτι του πεταξεκαι τονομπράντοβιτς εκτος φάιναλ 8. και χωρις να χαλάσει ουτε τριχα απο την κομη του... ε;

      Διαγραφή
    2. @ανωνυμος 11:45
      xaxaaxxa σκαριολο με διαφορα.
      μαζι σου και εγω.ο ανθρωπος μας!!!!
      απλα θεος.
      gskordak

      Διαγραφή
    3. Ελα ντε
      Τώρα εδώ στο γκριχελαντ που γνωρίζουμε μπάσκετ δεν οφείλουμε αποθέωση σκαριολο;
      Με την κούτσα κούτσα αλαξε το ρου της ιστορίας
      Να τα λέμε παιδιά αυτά και να τα γραφούμε…

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος 3 Απριλίου 2014 - 10:10 μ.μ.

      Πρώτον, ο ΟΣΦΠ δεν προκρίθηκε από χθες μόνο με την νίκη του ΠΑΟ, αλλά σε συνδυασμό με την ήττα της Fener.

      Δεύτερον, ο ΟΣΦΠ με νίκη σήμερα στην Πόλη, θα έπαιρνε ούτως ή άλλως το εισητήριο για το TOP-8 (άσχετα από την εξέλιξη των χθεσινών αγώνων).

      Όσον αφορά την τύχη του προπονητή του ΟΣΦΠ, είναι σαφώς μεγάλη τύχη να μην ξέρεις στην κυριολεξία όλη τη χρονιά, ποιοί παίκτες σου είναι σε θέση να παίξουν στον επόμενο αγώνα, και να μην έχεις σε κανένα απολύτως αγώνα από την αρχή της χρονιάς πέρσι (ούτε καν στη Βραζιλία), όλους τους παίκτες σου διαθέσιμους για τους αγώνες.

      Αλέξης.

      ΥΓ. Αν δεν ήταν η Galatasaray, ο ΟΣΦΠ θα είχε ήδη, δικαιότατα, μπει στο βιβλίο Guinness για τον αριθμό τραυματισμών μιας ομάδας καλαθοσφαίρισης σε διάστημα 7 μηνών! Τόση τύχη...

      ΥΓ 2. Άτυχοι και οι προπονητές των ομάδων που αντιμετώπισε φέτος ο ΟΣΦΠ, διότι συχνά έπρεπε να παίξουν "πάμε στοίχημα" για να βρουν με ποιούς παίκτες θα κατέβει στον αγώνα ο ΟΣΦΠ. Η απόδοση για πλήρη ομάδα του ΟΣΦΠ έδινε (και συνεχίζει ακόμα να δίνει) μηδέν κέρδη...

      ΥΓ 3. Στον "γκαστόνε" Μπαρτζώκα να προσθέσουμε και την τύχη που είχε να παρακολούθήσει τον πυγμαχικό αγώνα στο ΟΣΦΠ - Galatasaray, που είχε ως αποτέλεσμα την τμωρία των Πριντ και Begic για τρεις αγωνιστικές, με ότι αυτό είχε ως επακόλουθο.

      Διαγραφή
  46. Φαντάζεστε να γίνει η "στραβή" και να αποκλείσουμε και Real και CSSKA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε.
      Τίποτα δεν αποκλείεται. Αλλά κανείς από τους αιώνιους δεν έχει πάνω από 30% πιθανότητες για να τα καταφέρει.
      Νομίζω ότι στον ΠΑΟ ταιριάζει καλύτερα η Ρεάλ και στον ΟΣΦΠ η ΤΣΣΚΑ.

      Διαγραφή
    2. Προτιμώ Real, γιατί πέρσι με την CSSKA σε 2 παιχνίδια χάσαμε πολύ εύκολα, ενώ με τη Real σε 4 την κοντράραμε σε όλα και κερδίσαμε και 2

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι μόνο αυτό.
      Η Ρεάλ έχει θέματα με τους Ντρέιπερ και Κάρολ. Ο ένας τώρα πρέπει να επέστρεψε από τραυματισμό και ο άλλος αγνοείται. Ο Κάρολ, δε, είναι πολύ σημαντικός στο παιχνίδι της ομάδας και στο rotation. Οι γκαρντ της, λοιπόν, είναι ήδη επιβαρυμένοι και θα παίζουν ανά 2-3 ημέρες. Οπότε, το γρήγορο τέμπο, που τους βολεύει και εμείς θα επιδιώξουμε να χαμηλώσουμε, δεν θα είναι εύκολο να διατηρηθεί σε διάρκεια χρόνου.
      Η ΤΣΣΚΑ έχει βαριά κορμιά και είναι καλή στο 5-5. Ειδικά στις θέσεις των ψηλών έχει τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στον ΠΑΟ. Βάλε και την καθιερωμένη εύνοια των διαιτητών (η κολόνια κρατάει χρόνια τώρα) και έδεσε το γλυκό.
      Σαν ομάδα οι Ισπανοί μου φαίνονται καλύτεροι. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχει δομηθεί ο ΠΑΟ, θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να κοντράρει την ομάδα του Λάσο. Εξακολουθώ να πιστεύω, βέβαια, ότι το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι το 0-3 ή το 1-3, έτσι;

      Διαγραφή
    4. Ναι όπως τα λες είναι.

      Τι εννοείς, θα σκουπίσουμε αυτούς φέτος? :D

      Συνήθως γράφουμε τις νίκες αυτού που έχει το πλεονέκτημα όχι το αντίστροφο. Αλλά πέρα από τα αστεία δεν βλέπω πως μπορούμε να τις κοντράρουμε αφού σε σύγκριση με πέρσι είναι και οι δύο ομάδες καλύτερες. Οπότε και εγώ κάτι τέτοιο βλέπω ένα γρήγορο 2-0 και μετά μία νίκη στο πρώτο παιχνίδι και ήττα στο δεύτερο (στην καλύτερη).

      Αλλά θα δούμε ευτυχώς τα λεγόμενά μας, που στηρίζονται πάντα σε αυτά που βλέπουμε, πολλές φορές δεν βγαίνουν αληθή γιατί τα play-off είναι παιχνίδια που τέτοιες ομάδες τα προετοιμάζουν όλη τη χρονιά και οι παίχτες με αυτά τα κασέ-φιλοδοξίες έχουν μεγάλη υστεροφημία να διαφυλάξουν.

      Διαγραφή
  47. Καλημέρα.
    «Να είμαστε ο εαυτός μας» δήλωνε πριν το χθεσινό ματς ο Αλβέρτης. Σοφά σκεπτόμενος βασίστηκε σε αυτά που έχει μάθει να κάνει η ομάδα και την χαρακτηρίζουν. Ενεργοποίησε τις δικλίδες ασφαλείας και πήγε το ματς εκεί που έπρεπε. Με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε την ομάδα του Πλάθα και πάει στα play off κάνοντας τα απολύτως αναγκαία. Ξεχάστηκαν το γρήγορο τέμπο (ο Ράιτ έπαιξε 9’ και νομίζω ότι όσο προχωράει η σεζόν θα παίζει όλο και λιγότερο στα μεγάλα ματς), το μεγάλο rotation, το θεαματικό μπάσκετ, η προώθηση των «μικρών» (εκτός 12άδα ο Παππάς). Το ζητούμενο σ’ αυτό το επίπεδο είναι το αποτέλεσμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Υπό αυτό το πρίσμα ο ρεαλισμός του Φράνκι είναι θετικό σημάδι.
    Μια απορία μόνο. Είναι ολοφάνερο ότι ο Μπατίστ δεν μπορεί να μένει στο παρκέ πάνω από 5’. Είναι απλά αδύνατο. Αν πρέπει ντε και καλά να παρουσιάσουμε κάποια αλλαγή στο rotation σε σχέση με τον προκάτοχο, ας μην ταλαιπωρούμε τον Αμερικανό και ας στρέψουμε αλλού το βλέμμα μας. Μια καλή αφορμή μας έδωσε χθες ο Λουκάς.

    Ελπίζω οι οπαδοί της θεωρίας για τις τεχνητές κρίσεις που προκαλεί φέτος στη Φενέρ ο Ζοτς, να μην θεωρούν το κάζο στην Βιτόρια άλλον ένα κρίκο σ’ αυτήν αλυσίδα. Οι Τούρκοι είναι μια από τα ίδια σε σχέση με την εποχή Πιανιτζιάνι. Δεν μπόρεσαν να περάσουν τον όμιλο αφού κατέρρευσαν στο πιο κρίσιμο σημείο. Η διαφορά είναι ότι ο Ζοτς θα έχει και δεύτερη ευκαιρία σε αντίθεση με τον Ιταλό. Περιμένω τρελή σκούπα το καλοκαίρι.

    Ντιλέινι. Θα γίνει σφαγή για την υπογραφή του Αμερικανού. Θα ταίριαζε γάντι στην back court των πράσινων αλλά θεωρώ δεδομένο ότι έχει εκτοξευθεί το κασέ του. Εξαιρετική περίπτωση. Θα σπεύσουν Τούρκοι και Ρώσοι να προλάβουν (αν δεν έχουν κάνει ήδη).

    Υ.Γ. Το χθεσινό ρεσιτάλ του Χατζητέτοιου της ΔΤ ήταν απλά απολαυστικό. Από την αρχή της μετάδοσης μας είχε ζαλίσει για τις συζητήσεις του Ντράγκιτς με την διοίκηση της Μάλαγα για την ανανέωση του συμβολαίου του που έχουν κολλήσει. Ο μέγιστος δημοσιογράφος διέγνωσε ότι το ντεφορμάρισμα του Σλοβένου είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιό του και την δυσαρέσκεια του παίκτη. Και φρόντιζε μετά από κάθε άστοχο σουτ να αυτοθαυμάζεται για την προφητεία του. «Σου τα’ πα. Δεν σου τα ‘πα;», έλεγε και ξανάλεγε στον Φραγκιά. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του ανδρός!!!
    Α, μας έμαθε και πως προφέρεται το μικρό όνομα το Πλάθα διορθώνοντας τους πάντες.

    Υ.Γ.1 Το 3ο και το 4ο φάουλ του Λάσμε ήταν απλά ανύπαρκτα. Και δεν είναι τα μοναδικά που έχει χρεωθεί φέτος ο Γκαμπονέζος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ela file ! Swstos opws panta !
      Delaney nai, o Djedovic omws kota stis shmantikes stigmes, to poulhse to mats ...

      Pes ta gia thn DT pou evlepa thn omada na stamataei na paizei sta teleutaia lepta se shmeio epikindino, na mpainei o 3D mesa kai na ta xwnei s'olous, ktlp ... kai autoi to violi tous !!!!!! Den antexwntai ! Kai na mhloun gia thn diafora me thn Malaga, na asxolountai sunexws me thn Fener enw exane me +25, na mhn noiazontai gia to Bayern-Maccabi epeidh kai kala den mas afora ... Thee mou ...

      MANOS

      Διαγραφή
    2. Kai gia ta faoul tou Lasme, les kai evlepa thn tainia me ta faoul tou 3D perush sthn Barca...

      MANOS

      Διαγραφή
    3. Και ξέρεις ποιά είναι η μαλακία φίλε 77, έτσι; Οτι ο Joan Plaza δεν λέγεται ούτε Ζοάν ούτε Πλάθα. Άλλα άμα θες να το παίξεις ξερόλας και να κάνεις και διορθώσεις on air στους συναδέλφους σου λες και είναι τίποτα μαλακιστήρια, αυτά παθαίνεις.

      Διαγραφή
    4. Γεια σου, ρε Χρήστο.
      Το καλύτερο δεν το ‘γραψα. Λοιπόν, ο τύπος τώρα τελευταία κάνει παρατηρήσεις στους τεχνικούς να μιλάνε πιο σιγά γιατί τους ακούει από τα ακουστικά και ενοχλείται. Οπότε, είτε τους λέει on air να μη μιλάνε είτε ζητάει να του χαμηλώσουν την ένταση της επιστροφής.
      Χθες, τι έκανε ο τύπος; Κάποια στιγμή, λέει στον αέρα : «Παρακαλώ τους συναδέλφους τεχνικούς. Τον Κώστα (τυχαίο το όνομα, δεν θυμάμαι ακριβώς) τον αγαπώ πολύ. Αλλά τον παρακαλώ να χαμηλώσει την ένταση»
      Μιλάμε για φοβερά πράγματα!!!

      Διαγραφή
    5. ο ντιλεινι λενε εχει κλεισει εφες......stonerook

      Διαγραφή
    6. Προς Christos Tsagkournis

      Με την ευκαιρία, δεδομένου ότι ο Plaza είναι αυτή τη στιγμή στη Malaga (Νότια Ισπανία), το επίθετό του προσφέρεται εκεί ΠΛΑΖΑ, όπως και στην Λατινική Αμερική, αλλά στην Κεντρική και Βόρεια Ισπανία (Καταλωνία) προφέρετε ΠΛΑΘΑ (όπως η Μπαρτσελόνα προφέρεται ΜΠΑΡΘΕΛΟΝΑ στην Καταλωνία. αλλά στην Νότιο Ισπανία ως ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ - το C πριν από I ή E προφέρεται Θ στην Βόρειο Ισπανία). Το όνομα του φυσικά προφέρεται παντού ως ΧΟΑΝ.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    7. Διογένη. Πολύ ωραίο αυτό που λες και σωστό (σχετικά), αλλά κάνεις ένα σημαντικό λάθος, το ίδιο λάθος που κάνουν όλοι όσοι εχουν μάθει καστιγιάνικα ως ισπανικά (κάτι που συμβαίνει κατα κόρον στην Ελλάδα). Σκέφτεσαι σε λάθος γλώσσα. Η Βαρκελώνη και οι κάτοικοι της (μεταξύ των οποίων και ο Plaza όταν γεννήθηκε) είναι Καταλανοί (απο την Καταλονία, χωρίς ωμέγα) και μιλούν καταλανικά και όχι ισπανικά, και φυσικά κανείς Καταλανός δεν θα έκανε το ιερόσυλο λάθος να αποκαλέσει το καμάρι του με το κατάπτυστα καστιγιάνικο "Μπαρθελόνα" (ίου, ίου, αίσχος και αηδία). Για τον ίδιο λόγο, o καταλανός Plaza προφέρεται Πλάσα και φυσικά το ολοφάνερα καταλανικό του μικρό όνομα δεν προφέρεται ούτε Ζοάν ούτε Χοάν αλλά Γιοάν. Αυτό που μπερδεύει τον Χατζητέτοιο είναι οτι αυτό το "Γιο" προφέρεται περίπου όπως οι δικοί μας κρητικοί θα πρόφεραν το "Γιατί", δηλαδή περίπου "Ζατί".

      Διαγραφή
    8. Αν διάβασετε πιό προσεκτικά το σχόλιο μου , θα διαπιστώσετε ότι πρώτον, δεν ανέφερα πουθενά τη λέξη ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ γλώσσα. Αναφέρομαι ξεκάθαρα στην ΙΣΠΑΝΙΚΗ γλώσσα, γι` αυτό ανέφερα την Λατινική Αμερική, και μίλησα για βόρειο (που νομίζω δεν είναι μόνο η Καταλονία) και κεντρική Ισπανία. Φυσικά στην Καταλονία (όπως πολύ σωστά, και ευχαριστώ, μου διορθώσατε) η μητρική γλώσσα είναι η καταλανική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μιλάνε και ισπανικά (τουλάχιστον με τους μη Καταλανούς), καθώς και τα παν-ισπανικά ΜΜΕ χρησιμοποιούν την κοινή ισπανική γλώσσα και όχι τοπικές διαλέκτους (το ίδιο ισχύει και στην Ιταλία, στην οποία κάθε περιοχή έχει την δική της γλώσσα ή διάλεκτο που δεν καταλαβαίνουν και δεν μιλούν καθόλου οι κάτοικοι άλλων περιοχών, αλλά τα ιταλικά ΜΜΕ χρησιμοποιούν την καθομιλούμενη ιταλική που όλοι γνωρίζουμε ως ιταλική γλώσσα). Οι προφορές που ανέφερα λοιπόν αφορούν μόνο την ισπανική γλώσσα, όπου τα z και j προφέρονται όπως ανέφερα.

      Δεύτερον, έγραψα που εργάζεται αυτή τη στιγμή ο Plaza, και όχι από ποιά περιοχή της Ισπανίας είναι, αφού έτσι και αλλιώς δεν είχα ιδέα μέχρι που με ενημερώσατε γι` αυτό. Όπως δεν είχα ιδέα ότι το Joan είναι καταλανικό όνομα, γιατί γενικά δεν γνωρίζω καθόλου την προέλευση των ισπανικών ονομάτων.

      Σας ευχαριστώ πάντως για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

      Παρεπιπτόντως, δεν μιλάω ούτε ισπανικά, ούτε καταλανικά, απλά έχω κάνει, αυτοδίδακτα. πολύ λίγο ισπανικά και γνωρίζω το Ισπανικό αλφάβητο αρκετά καλά. Για καταλανικά έχω μόνο ουσιαστικά ξεφυλλλίσει λίγο ένα βιβλίο και έχω ρίξει μια ματιά στο αλφάβητο, αλλά όπως λέτε και εσείς πολύ σωστά υπάρχουν πολλές διαφορές στην προφορά πολλών γραμμάτων μεταξύ των δύο γλωσσών, οπότε αυτή τη στιγμή, έχοντας δύστυχώς μόνο ένα κεφάλι, έχω επικεντρωθεί μόνο στην ισπανική γλώσσα.

      Καλό Σαββατοκύριακο,

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  48. @77
    φιλαρακι μου 77,γι'αυτο κανουν οι προπονητες τεχνητες κρισεις.για να αφυπνησουν μισθοφορους μπασκετμπολιστες να παιξουν γιατην ομαδα.
    γιατι τις κανουν? τωρα οποιος δεν συμορφωνεται το καλοκαιρακι θα εχει μετακομιση.
    απλα πραγματα ειναι.
    εδω μαλιστα ειναι που κουμπωνει και ολο αυτο το θεμα που εγινε τοτε.
    τα παλικαρακια που εχει μαζεψει εκει αυτη η ομαδα ξεχωρα απο τα μειονεκτήματα ως παικτες,εχουν τρομακτικο θεμα χαρακτηρα.
    ειναι η παρταρα τους.δεν βαζουν τον κωλο τους κατω να παιξουν αμυνα ουτε για πλακα.ειδικα αυτος ο κλειζα μονο γελιο μπορει να προκαλεσει.
    και ενταξει αυτος ειναι τελειωμενη υποθεση,ο μπογκντανοβιτς ομως και ο μπιελιτσα δεν επιτρεπεται να ειναι τετοιο χαλι.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gskordak
      Καλημέρα, ρε μορφή.
      Δηλ. μονά-ζυγά δικά μας, έτσι; Δεν μας τα λες καλά.
      Μα οι μισθοφόροι, ρε φίλε, όση προσπάθεια κι αν κάνεις και όποιον τρόπο κι αν χρησιμοποιήσεις δεν αλλάζουν. Γι’ αυτό το λόγο είναι μισθοφόροι. Υποτίθεται ότι ο Ζοτς έχει τον τρόπο να πείθει ή να επιβάλλεται στους παίκτες.
      Και εντάξει, έκανε 1-2 μανούρες για να σφίξουν οι κώλοι στην αρχή. Ε, μετά τι έγινε; Πάλι τεχνητές κρίσεις; Δηλ. το πρόβλημα είναι μόνο στο μυαλό των παικτών; Θα σου πω για τον Μακάλεμπ. Το παιδί φέτος είναι πολύ καλύτερος του αναμενομένου. Κάνει προσπάθεια να ανταποκριθεί σ’ αυτά που θέλει ο Ομπράντοβιτς. Αλλά, ρε φίλε, έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεν μπορείς να τον κάνεις για παράδειγμα master στο 5-5.
      Τον Κλέιζα ποιος τον μάζεψε; Μιλάμε για τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ευρωλίγκα φέτος. Ένα καράβι λεφτά για να βάλει μερικά σουτάκια σε 2-3 ματς. Όσες τεχνητές κρίσεις κι αν δημιουργήσεις, ο Κλέιζα δεν θα αλλάξει. Το παιδί έχει θέμα, δεν μπορεί με τέτοια γόνατα να παίζει κάθε εβδομάδα σε υψηλή ένταση.

      Διαγραφή
    2. @77
      ρε συ μου κανεις πλακα ετσι?
      τι σου λεω? απλα οτι αυτα τα εξτριμ που εκανε ειναι αυτο που λες εσυ τωρα προσπαθεια.
      αφου δεν βαζουν μυαλο θα τους στειλει.οσον αφορα το ποιος τους εφερε,φυσικα και αυτος εκανε παπαριες και τις λεω απο το καλοκαιρακι που μου λεγατε για τις σουπερ παιχταρες το μπογκντανοβιτς τον ζοριτς τον κλειζα και τους αλλους.
      ο μακαλεμπ αυτος ειναι και πραγματι ειναι ο πιο φιλοτιμος απο ολους.
      gskordak

      Διαγραφή
    3. @gskordak
      Ώπα. Όχι «λέγατε». «Λέγανε». Από τα καλοκαίρι τα έγραφα για τον Ζοτς. Μάλιστα, ένας φίλος (νομίζω ο George από το Manchester) μου απάντησε ότι έχω θέμα με τον Ομπράντοβιτς γιατί ήμουν πολύ δύσπιστος ως προς τις πιθανότητες επιτυχίας στην Τουρκία.
      ΟΚ. Θα τους στείλει το καλοκαίρι. Και μετά φτου κι απ’ την αρχή. Πάει η φετινή χρονιά στον βρόντο.
      Να προσπαθήσεις να ταρακουνήσεις τους παίκτες που δεν παίζουν με βάση τις δυνατότητές τους, να το καταλάβω. Αλλά πόσοι είναι αυτοί τελικά; Εγώ πέρα από τον Μπογκντάνοβιτς, τον Πρέτζιλιτς και τον Μπιέλιτσα, δεν βλέπω άλλον.

      Διαγραφή
    4. @77
      ok λεγανε,μη σε στεναχωρησω που εισαι φιλαρακι μου.
      οσον αφορα το αλλο...νομιζω οτι ο μπογκντανοβιτς και ο μπιελιτσα μπορουν να ειναι καλυτεροι απο αυτην την εικονα.
      αυτος ειναι και ο λογος που το εκανε στον μπιελιτσα και στο ειχα πει και τοτε...οτι το εκανε γιατι τον πιστευει.
      βεβαια μετα ειχα δωσει και ενα παραδειγμα που φανηκε αποτυχημενο γιατι πηγε την κουβεντα αλλου και μπλεξαμε τα μπουτια μας.
      οχι ομως οτι ειναι τιποτα φοβητρα κτλ.
      gskordak

      Διαγραφή
    5. Πέραν του ότι μαζεύτηκαν διάφοροι παίκτες με ιδιαίτερο προφίλ-προσωπικότητα στην Φενέρ που απαιτούν ειδική διαχείριση είναι κι αυτό ένα στοιχείο,όμως νομίζω η κύρια αιτία της αποτυχίας είναι η χημεία του συνόλου και το πως ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα πράγματα στο σύγχρονο μπάσκετ.
      Δεν ξέρω αν είναι θέμα εγωισμού παικτών,σταριλικίου και μη εργατικότητας τόσο πολύ..
      Σίγουρα παίζουν κι αυτά,αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν να επηρεάσουν συνολική εικόνα ομάδας και να εξαπλώνονται πολύ πέρα από μεμονωμένα περιστατικά.Έπειτα πάει και σε θέμα προσωπικών ικανότήτων κάποιων παικτών.
      Κλέιζα κακός αμυντικός,ο Μπιέλιτσα δεν είναι και αμυντικό φόβητρο-θέλει πολλή δουλειά στο κομμάτι,ο Μακκάλεμπ δεν είναι ο δημιουργός στο μισό γήπεδο που θα στηρίξεις half-court επίθεση, ο Ζόριτς δεν έχει τα γρήγορα πόδια που χρειάζεσαι στο 5 και είναι ο παλαιάς κοπής σέντερ,ο Μπόγιαν ήταν αγνώριστος στο τοπ16 και όλοι αυτοί έρχονται και δένουν σε μια ομάδα που υπήρχαν φορές(με την απώλεια του Βίντμαρ) που έπαιζαν στην ίδια 5άδα Μακκάλεμπ,Πρέλτζιτς,Μπογκντάνοβιτς,Μπιέλιτσα,Κλέιζα.
      Ε,αυτοί μπορεί να είναι ο ένας πιο παικταράς από τον άλλον αλλά είναι και όσο πιο αμφιλεγόμενο σύνολο πάει...

      Διαγραφή
  49. Εαν ισχύσει το προγραμμα της Ευρωλίγκα για την τελευταια αγωνιστική
    τότε η Ρεαλ θα διαλέξει αντίπαλο...Ολυμπιακο η παναθηναικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση ότι αν διάλεγε η Real, μάλλον θα προτιμούσε το ΟΣΦΠ από τον ΠΑΟ, λόγω στυλ παιχνιδιού και της ικανότητας του ΠΑΟ να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    2. εγω γενικα δεν νομιζω να διαλεξει κανεις κανεναν
      και αυτο ειναι το ωραιο στην νεα ευρολιγκα. το ευ αγωνίζεσθαι

      Διαγραφή
  50. Κάποιες παρατηρήσεις μου από τον χτεσινό αγώνα:

    -Ένα θετικό είναι ότι ο Πάναθηαικός κέρδισε σχετικά εύκολα σε ένα παιχνίδι που ο Λάσμε και ο Γκιστ έπαιξαν από 12-13 λεπτά..

    -Επίσης βλέπω τον Γκιστ να ποστάρει αρκετά (είχε ξεκινήσει και στη αρχή της χρονιάς αλλά αργότερα σταμάτησε).

    -Ο Μπατίστ είναι φανερό οτί δε μπορεί πλέον στο ποστ παιχνίδι, καλό θα ήταν να έβγαζε κάποιες pick and pop φάσεις.

    -Διακρίνω εγάλη προσπάθεια από τον Ούκιτς

    -Ο Ματσιούλης είναι αρκετα ντεφορμέ: στο τοπ16 έχουν μειωθεί στο μισό πόντοι, ευστοχία στα τρίποντα και pir - ίσως και λόγω κούρασης από το ευρωμπάσκετ..

    -πραγματικά άλλη ομάδα με τον κάρυ.. ο αμερικανός παίρνει απίστευτες θέσεις για ριμπάουντ παρ' όλο το υψος του και την ηλικία του, απίστευτη τεχνική κάποιες φορές παρ' ολο που είναι αργός περνάει τον αμυντικό σα σταματημένο.. πανέξυπνος παίκτης.

    -μεγάλη σταθερότητα από τον Μπράμος


    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου αργυρη!! Ξεχασες την θετικη εμφανιση του black head ενος παιχτη που μου αρεσει αλλα που εχει βαλθει να με διαψευσει φετος!!!
      Επαιξε ωραιες αμυνες παροτι δεν τον γουσταρει κανενας σαν αμυντικο γιατι δ εν αντεχει το ξυλο, και επιθετικα βοηθησε να ανοιξουμε την αμυνα της μαλαγα και ειδικοτερα την ζωνη..
      Για τον καρυ οτι και να πουμε ειναι λιγο. κιλλερ απο τους λιγους που αν ειχε -5 χρονακια θα εκανε παπαδες.. νομιζω ειναι ο παιχτης που μας λειπει και του χρονου θα πρεπει να βρουμε τον νεοτερο καρυ και να τον πληρωσουμε οσο οσο!!
      Ο ουκιτς προσπαθει αλλα του ζηταμε να κανει πραγματα που δεν μπορει τοτε φαινεται πολυ μετριος παιχτης.. οι μπουκες ειναι το φορτε του το σταθερο τριποντο οχι... ξεκαθαρα πραγματα!!
      Ο ματσιουλης ειναι υποψηφιος για να φυγει το καλοκαιρι αν θελουμε να βγει μπροστα ο γιανκο.. αν και σαν παιχτης θα μα λειψει τοσο το ποστ παιχνιδι του οσο και η δυναμη του...

      Διαγραφή
    2. O Maciulis phre omws megala rebounds kai einai polu apotelasmatikos sthn amuna, na ta vlepoume ola paidia !

      MANOS

      Διαγραφή
    3. ο μασιουλις εχει διετες ...δε φευγει....

      Διαγραφή
    4. Φίλε Μάνο,
      δεν είπα ότι είναι αρνητικός.. ντεφορμέ είπα. Τέτοιοι παίκτες σκυλιά όπως ο Ματσιούλης και ο Μπράμος σπάνια είναι αρητικοί για την ομάδα.. όπως είπες και συ θα μαζέψει ριμπάουντ, θα κλέψει, θα κάνει τη βρωμοδουλειά. Απλά είπα ότι έχει πέσει πολύ η απόδοσή του.
      - Όσο για τον Μαυροκεφαλίδη chris, έκανε όντως καλή δουλειά. Παρατήρησα σε μια φάση το βλέμμα του όταν σηκώθηκε ο Γκιστ σε φάση 'ακόμη δε μπήκα'' και κάποια ανακούφιση όταν βγήκε τελικά ο Φώτσης. Πιστεύω ότι πρέπει να βάλουν λίγο και το ποστ παιχνίδι από τον Μαυροκεφαλίδη και όχι μόνο σουτάκια..

      Φιλικά,
      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    5. Nai htan omws anamenomeno, opws to eipes kai esu : den einai mono to Euro, einai oti epaikse PARA polu me ton Pedoula. Ta opla mas, sthn arxh ths season (Lasme, Gist, Maciulis), evgalan eite deformarismata eite traumatismous ... Ti na kanoume ; Apla upoferei auth thn stigmh o Maciulis alla paramenei aparaithtos.
      Swstos gia Mavro, ton sumpathw para polu (kai tote pou epaize ston OSFP), fainetai omws na exei provlhma autoektimhshs enw diathetei px spania texnikh gia tetoia thesh.

      MANOS

      Διαγραφή
    6. Παιδιά, ο Γιόνας έσωσε την χρονιά της ομάδας στην Ευρωλίγκα, έτσι; Μην ξεχνάμε ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ με την Εφές. Ντεφορμέ μπορεί να είναι αλλά όταν χρειάστηκε ήταν εκεί.

      Διαγραφή
    7. Νταξει τρολαρω αλλά με καλή διάθεση, το σουτ του μιστερ μ …

      http://www.youtube.com/watch?v=TuCxuq-yn1w

      Διαγραφή
    8. Ο Maciulis είναι πολύτιμος για την ποικίλη προσφορά του στον ΠΑΟ μεχρι τώρα. Φρονώ ότι αν τον διώξει ο ΠΑΟ θα κάνει μεγάλο λάθος.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    9. Ο Μασιούλις απορροφάει πολλούς κραδασμούς,είναι ταύρος το παλικάρι...Λογικό να βγαίνει και κούραση να έρχονται και κάποιες αστάθειες.Πολύ σκληρός,πολύ clutch,πολύ παθιασμένος.

      Μπατίστ για μένα τελειωμένος από αυτό το επίπεδο,μεγάλο λάθος η επιλογή του το καλοκαίρι για τη θέση του σέντερ.Το μόνο στοιχείο που διατηρεί σε αξιοπρέπεια πλέον(και μιλάω για υψηλό επίπεδο-όχι να ποστάρει τον Σίμτσακ) είναι το σουτάκι από τα 5-6 μέτρα,κάτι που διαθέτει όμως κι ο Μαυροκεφαλίδης,άρα θαρρώ ότι δεν πολυκολλάει στην ομάδα.
      Ο Μαυροκεφαλίδης θα μπορούσε να έχει βοηθήσει πολύ περισσότερο σε αυτά που μπορείς μες στη χρονιά.Παρότι και σοφτ είναι αρκετά καλός στην post defense και τα μεγάλα του χέρια τον βοηθούν στα ριμπάουντ όπου έχει αξιοπρεπή αποτελέσματα και κάνει συνήθως αυτά που πρέπει.

      Διαγραφή
  51. Παιδιά, σας παρακαλώ απαντήστε μου!!!

    Γιατί ο Ούκιτς παίρνει τόσο χρόνο? Υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό του που να μιλάει για ελάχιστο χρόνο συμμετοχής 20'?

    Δεν βλέπουν ότι το παιδάκι δεν μπορεί να παίξει, καταστρέφει το ρυθμό της ομάδας και του αρέσουν μόνο τα ντραμς? Για όνομα του θεού.
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενες να δεις κάτι άλλο από τις επιλογές του Αλβέρτη μάλλον και τώρα κάτι δεν σ αρέσει...

      Μίμης

      Διαγραφή
    2. Καλός είναι στην άμυνα, αλλά όχι και τόοοσο καλός ώστε να δικαιολογείται ο χρόνος που έχει πάρει μέσα στη σαιζόν!

      Μίμης

      Διαγραφή
    3. O 3D exei ta lepta tou, o Curry paizei ta lepta pou mporei na paiksei gia na valei ta farmakera shoot pou mporei na valei, o Wright den einai idiaitera kalos amuntikos kai einai gia apostoles, o Pappas den upologizetai (kati den kseroume profanws ...), o Bramos den mporei polu sto 2, poion na valeis ;

      MANOS

      Διαγραφή
    4. Ο Ουκιτς ειναι πολυ καλος στην αμυνα.Οχι απλα καλος. Και επιθετικα ειναι καλος στα πρωτα λεπτα και μετα σερνεται. Ειναι εμφανες οτι ισχυει αυτο που ελεγε ο Πεδουλακης. Χρειαζεται ειδικη προετοιμασια, ζεσταμα για να παιξει. Οταν κρυωσουν τα ποδια του ποναει. Κακως λοιπον τον βαζουν. Οχι γιατι δεν ειναι καλος, αλλα γιατι δεν ειναι σωστο να βαζεις στο παιχνιδι συστηματικα εναν παικτη που εχει προβλημα. Παντως αδικειται απο τις κρισεις που γινονται ακομα και με το προβλημα που εχει. Τι να πει δηλαδη η Εφες για τον Πλανινιτς και τον Γκορντον ; Τι να πει η Μαλαγα για τον Ντραγκιτς;Τι να πει η ΤΣΣΚΑ που δινει ενα σκασμο λεφτα στον Παργκο και τον Τεοντοσιτς; Ο Ουκιτς εχει διαφορα προβληματα στο παιχνιδι του, φετος λογω τραυματισμου και κακης διαχειρισης ακομα περισσοτερα αλλα ειναι χρησιμος. Προφανως ο Καρι ειναι πιο αποδοτικος αλλα δεν βρισκεις καθε μερα τετοια λαχεια.
      Ο Παππας κατα τη γνωμη μου αδικειται ή αδικει τον εαυτο του. Ο Ραιτ ειναι χαμηλοτατου επιπεδου παικτης.Γρηγορος και δυνατος αλλα τι να την κανω την ταχυτητα οταν φτανει στην αντιπαλη ρακετα και τρωει ταπα απο το ταμπλο ή κανει airball layup; Αν υπερεχει σε κατι εναντι του Παππα ειναι σε αυτοπεποιθηση και διαθεση.

      Διαγραφή
  52. Jim ξερεις ποτε ξεκινουν τα play-off της ευρωλιγκας?Μεγαλη Βδομαδα ή πιο μετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 15-25 Απριλίου! και μάλιστα θα παίξουμε και ανήμερα Κυριακής του Πάσχα! Ωραία πράγματα..

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  53. Ξερει κανεις τι παιζει με Παππα??
    Θα μεινει του χρονου η μας χαιρεταει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα, αν κανουν κανα τετοιο εγκλημα στον ΠΑΟ και τον αφησουν να φυγει, θα ειναι γελοιοι. Δεν το νομιζω ομως. Η ομαδα εχει ελλειμα σε ταλαντουχους και με μελλον Ελληνες

      Διαγραφή
    2. σιγα μην τον αφησουν να φυγει μην ακουω χαζα.Μια χαρα ειναι το παιδι,επεσε μετα τον τραυματισμο του.Ξεχασατε που ελεγαν οτι εχασε ολη την χρονια,μεχρι Ιταλια τον πηραν για γνωματευση.

      Διαγραφή
  54. Ο Παππάς έχει πρόβλημα συμπεριφοράς μέσα σην ομάδα. Έχει attitude που λένε και δεν τα πάει και πολύ καλά με τους Αμερικάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. με ολους τους Αμερικανους η με συγκεκριμενους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3 αμερικανους εχει η ομαδα: Μπατιστ, Γκιστ και Καρυ

      Διαγραφή
    2. ΛΌΓΩ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΏΝ ΦΡΟΝΗΜΆΤΩΝ?

      Διαγραφή
    3. ΟΧΙ! ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΠΛΑ!

      Διαγραφή
    4. Ξεχασες τον Ραιτ...

      Διαγραφή
  56. Επίσης, επειδή λέγονται πολλά και για την απόδοση του Λάσμε, το θέμα έχει ως εξής: άλλος παίκτης της ομάδας που ξέρει τα Αθηναικά νυχτερινά κατατόπια από ...παλιά, παρασύρει αυτόν και έναν άλλον ξένο ακόμα, σε ατασθαλίες. Οι άλλοι δύο όμως συγκρατούνται, ο Λάσμε όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Μπατίστ φωτογραφίζεις. Ο άλλος, Γκιστ?

      manu chao

      Διαγραφή
    2. gk εσυ τωρα τι εισαι εδω μεσα ρουφιανος;;;Φταιει ο Λασμε που του σφυριζουν φαουλ με το παραμικρο;;Αντε κανε μας την χαρη.Ο Παππας ειναι εκτος αποστολης επειδη την περασμενη βδομαδα ηταν εκτος ο Γιανκοβιτς.Μετα τον Ραιτ δεν μπορουν να παιζουν και οι δυο στην ευρωπη.Αυτο ηταν το πιο δικαιο,ασε που χτες το παιχνιδι δεν ζητουσε γκαρντ λογω αντιπαλου.

      Διαγραφή
    3. Το πιο δικαιο θα ειναι να παρει πουλους ο Ραιτ ο υπεραμπαλος! Ο Παππας ειναι 2 κλασεις καλυτερος

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος4 Απριλίου 2014 - 7:35 π.μ.

      Το

      (Ο Παππας ειναι εκτος αποστολης επειδη την περασμενη βδομαδα ηταν εκτος ο Γιανκοβιτς)

      ειλικρινά ελπίζω ότι είναι απόπειρα να κάνετε χιούμορ...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  57. Pisteyw o Panathinaikos mono me Real mporei na to palepsei....ME Cska den pairnei 3 nikes apennti se toso megala kormia twn psilwn tis Cska!
    Na pw in alitheia tha ithla Cska,logw twn diaforwn kai proistorias poy yprxei me diaitisia ktl...Alla me Real mas dinw pio poly pithanotites.Idwmen!


    Dimitris Gloucester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Με βάση το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας, τα play-off ξεκινούν την αμέσως επόμενη (Μεγάλη για τους ορθόδοξους) εβδομάδα από το τέλος του top-16. Δεν έχουν βγει οι ημέρες και οι ώρες αλλά τα ματς μάλλον θα πάνε όπως και πέρσι. Δηλ. τα δύο πρώτα ζευγάρια θα πάνε Τρίτη-Πέμπτη και τα υπόλοιπα Τετάρτη-Παρασκευή. Το ματς στο ΣΕΦ θα γίνει την Πέμπτη 10/4 (δηλ. μετά από 3-4 ημέρες έχουμε τα πρώτα ματς των ply-off) και βάσει του προγράμματος της 14ης αγωνιστικής δεν θα δώσει σε κανέναν από τους δύο την δυνατότητα να επιλέξουν αντίπαλο (αν μπουν σ’ αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη λογική). Αυτό θα το κάνει η Ρεάλ (αν το θελήσει) την Παρασκευή.

    Υπάρχει, όμως, μία σημαντική παράμετρος που αφορά κυρίως τις Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ αλλά και τους δικούς μας. Όποιος από τις Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ καταλήξει 2ος και καταφέρει να προκριθεί στο F4, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Μπαρτσελόνα (οι μπλαουγκράνα είναι σχεδόν απίθανο να αποκλειστούν από Γαλατά ή Κούμπαν). Αντίθετα, όποιος πάρει την 1η θέση, θα βρει μπροστά του τον νικητή του ζευγαριού Αρμάνι-Μακάμπι. Στη λογική αυτή, θεωρώ δεδομένο ότι και η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ θα σκιστούν για να αποφύγουν την Μπάρτσα και άρα δεν θα μπουν στην διαδικασία να επιλέξουν αντίπαλο στα play-off χάνοντας κάποιο ματς ή κερδίζοντας με μικρότερες διαφορές. Λογικά κι επειδή η ΤΣΣΚΑ τελειώνει το top-16 με τη Μακάμπι, φαβορί για την πρωτιά είναι οι Ισπανοί. Θυμίζω ότι αν κάνουν αμφότεροι το 2/2 η πρώτη θέση θα κριθεί από τη συνολική διαφορά πόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η Real είναι φέτος στην Ισπανία, σε πρωτάθλημα και κύπελλο αήττητη από την Barca. Γιατί να την φοβηθεί? Επειδή οι δικές μας ομάδες δεν τα κατάφεραν απέναντι της?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστή παρατήρηση...
      Αν και νομίζω ότι στη φάση του φάιναλ4 παίζει σχετικά μικρό ρόλο αυτό.Μικρή η διαφορά του να πας τελικό και να χάσεις από τον αποκλειστείς στον ημιτελικό.Άλλωστε αν θες να το σηκώσεις θα τους βρεις όλους μπροστά σου.

      Πάο και Όσφπ μετά την επόμενη Πέμπτη ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον τελικό..

      Διαγραφή
  59. Edwse kapoies apanthseis o Battist

    "Με τον Πεδουλάκη έπαιζαν 6-7 παιδιά, τώρα χρησιμοποιούνται 10-11 παίκτες σε κάθε παιχνίδι! Αυτή η κίνηση βελτίωσε την διάθεση πολλών από μας, που χρησιμοποιούμαστε από λίγο έως καθόλου και όποιος μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, είναι έτοιμος να τα δώσει όλα για την ομάδα και τον προπονητή..."

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανο μην ξεχνας οτι Γκιστ και Καρυ ηταν εναν μηνα εξω.Μονο του Μπατιστ ο χρονος αυξηθηκε.Επι Πεδουλακη χωρις τραυματισμους παλι 8-9 παιχτες επαιζαν οχι 6-7 παιδια.Ακομη τωρα εχουμε και Ραιτ αυξηθηκε λοιπον κατα 3 παιχτες.Το αλλο που λεει για την φιλοσοφια του Πεδουλακη δεν το εκανες κοπι, δεν σου αρεσε;;;Ετσι τυχαια σου δινω λινγκ το πρωτο παιχνιδι στους 16 με Αρμανι.http://www.euroleague.net/main/results/showgame?clubcode=PAN&gamecode=124&seasoncode=E2013#!boxscore

      Διαγραφή
    2. re file, den upostirizw kanenan edw pera, apla eipa auta pou leei o Battist ... kai pou deixnei oti mallon o RG eixe "xasei" kapoious paixtes, tipota allo

      MANOS

      Διαγραφή
  60. Γειά σου Jim.
    Ο Μπατίστ είχε πάντα ένα θέμα φορμαρίσματος. Εννοώ ότι πάντα φορμαριζόταν μέσα απο τους αγώνες και όχι μέσα απο την προπόνηση. Ίσως ναχει να κάνει με τα πόδια του που τον ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια. Απλά τώρα παραμεγάλωσε και παραβάρυνε. Ο Φράνκι, που έχει βιώσει σαν παίκτης ανάλογα προβλήματα με τον Μάϊκ, καταννοεί το ζήτημα και διαχειρίζεται πιο σωστά τον Μπατίστ απο τον Αργύρη - και μπορεί να πάρει τα όποια θετικά του έχουν απομείνει να δώσει στη σειρά των προημιτελικών αγώνων ή/και στους τελικούς του ΕΣΑΚΕ;
    Μακάρι να αντιμετωπίσει ανάλογα και τον Μαυροκεφαλίδη.
    Όσον αφορά στους Παππά και Γιάνκοβιτς, πολύ φοβάμαι ότι - για διαφορετικούς ο καθένας λόγους - έχουν ήδη αυτοαποκλειστεί απο την ομάδα.
    Εκτός απο τις γνωστές απώλειες του ΠΑΟ, ένας παίκτης που θα μπορούσε να βρεί ρόλο και να δώσει πράγματα, φέτος και πέρσι, είναι ο Σέρμα. Πολύ υποτιμιτικά φερθήκαμε σε κάποια παιδιά και σε κάποια άλλα πολύ άνισα. Θυμίζω πόσο προνομιακή μεταχείριση είχε παλιότερα ο Στράτος - που ίσως δεν την άξιζε τότε - και πόσο εύκολα τέθηκε εκτός το καλοκαίρι του 2012.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θοδωρη μπορει να μας εξηγησεις με ποιον τροπο αυτοαποκλειστηκαν Παππας και Γιανκοβιτς απο την ομαδα;
      Δε λεω οτι κακως εγινε αυτο. Αυτα που ξερει ο προπονητης δεν τα ξερει κανενας αλλος και για να συμφωνουν Πεδουλακης, Αλβερτης, Πριφτης κλπ κατι παραπανω θα ξερουν. Ποιοι ειναι ομως ο λογοι;

      Διαγραφή
    2. Ο ένας δεν έχει guts για τέτοιο επίπεδο (έλλειψη συγκέντρωσης; διάθεση; αυτοπεποίθηση; Δεν διαρρέει κανείς προς το παρόν για να μάθουμε συγκεκριμένα) και ο άλλος είναι χαλαρός για τέτοιο επίπεδο - Δεν θέλει να δουλέψει την άμυνα και τη λεπτομέρεια (τεμπέλης; καβαλημένο; Τελικά φίλε έχει σημασία για ποιο λόγο δεν δουλεύει;)

      Διαγραφή
  61. Προς Ανώνυμος 4 Απριλίου 2014 - 3:43 π.μ.

    Έγκλημα θα είναι για τον ίδιο τον Παππά και την εξέλιξή του, να τον κρατήσουν και του χρόνου στον ΠΑΟ, και να παίζει όσο παίζει τώρα, κοινώς να γυαλίζει τον πάγκο (στην καλύτερη περίπτωση) στα παιχνίδια της Euroleague. Αυτό είναι πιθανόν χρήσιμο όταν είσαι 19-20, αλλά στα 25 σου (του χρόνου)...

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. http://www.in-the-game.org/stats.php?season=2014&league=EL&player=DIAMANTIDIS,%20DIMITRIS&level=player&sub=onoff Ο ΔΔ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΧΤΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Προς 77 4 Απριλίου 2014 - 2:12 π.μ.

    Πολύ τροφή για σκέψη! Έχω μόνο ένα δύο σχόλια στις παρατηρήσεις σας.

    Στο 2, λέτε

    (Στον ΠΑΟ, δεν αφήσαμε καν τον Πεδουλάκη να αποτύχει. Τον τελειώσαμε πριν την αποτυχία την οποία βλέπαμε να έρχεται και την προλάβαμε.)

    Είχα την εντύπωση ότι πέρσι το καλοκαίρι (δεδομένου του επιτεύγματος της σκούπας, της Barca στο TOP-8 και των ελπιδοφόρων μεταγραφών), η ομάδα είχε θέσει ως επιτυχία για φέτος το 7ο αστέρι.

    Η αποτυχία που προλήφθει ήταν φυσικά ο αποκλεισμός στο TOP-16. Ὀμως θα είναι επιτυχία αν ο ΠΑΟ αποκλειστεί τιμητικά στο ΤΟΠ-8? Έχει επιτύχει φέτος?

    Στο 5 λέτε,

    (Δεν χρησιμοποιούνται οι νέοι Έλληνες παίκτες. Ο Πεδουλάκης φταίει που δεν τους πιστεύει, δεν τους δίνει ευκαιρίες και τους έχει κάψει. (Χθες πόσο έπαιξαν οι Παππάς-Γιάνκοβιτς;))

    Αυτό το κρατάω γιατί συμφωνώ μαζί σας, ότι αν τον πιστεύεις έναν παίκτη δεν τον έχεις εκτός 12αδας σε παιχνίδι με την Malaga. Δηλαδή, με την CSKA και την Real, ο Παππάς θα κουβαλάει τις... πορτοκαλάδες και τις πετσέτες?

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τη στιγμη που πηραμε ραιτ και επανηλθε ο καρι απο τον τραυματισμο καποιος απο τους παπα,γιανκοβιτς θα εμενε εκτος. Που ειναι το παραξενο,Αφου εχουμε 13 παικτες και σε καθε αγωνα κατεβαινουν 12.Εσυ νομιζεις αν ηταν γερος περπερογλου πριντεζης η εβγαινε καλος ο κολινς θα επαιζαν κατσιβελης και παπαπετρου.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ Aλεξης ποσο βλακας ειστε καλε μου.

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμος4 Απριλίου 2014 - 10:10 π.μ.

      Αφού εσείς πιστεύετε ότι δεν είναι παράξενο να παίζει αυτός ο Wright που βλέπουμε, αντί για τον Παππά, εγώ με το φτωχό μου το μυαλό τί μπορεί να ξέρω?

      Όσον αφορά τον Κατσίβελη, τον βάζετε στο ίδιο επίπεδο με τον Παππά? Αφού θεωρείται ότι δεν είναι καλός ο Κατσίβελης, τότε γιατί παραπονιέστε για το γεγονός ότι δεν παίζει ο Παππάς στην Ευρώπη?

      Για Πέρπε και Johan, όσο καλός και να είναι ο Johan, το βασικό 3 του ΟΣΦΠ (αν υπάρχει τέτοιο) είναι ο Πέρπε, που εκτός από το ότι είναι ΕΛΛΗΝΑΣ (παίρνοντας τη θέση Έλληνα, ενώ ο Wright είχα την εντύπωση ότι δεν είναι), είναι και "αρκετά" χειρότερος από τον Wright...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  64. Παδιά ποια θα ψηφίζατε σαν καλύτερη 5αδα της Ευρωλίγκα ως τώρα; Εγώ θα ψήφιζα:
    Τζέρελς
    Χίκμαν
    Μος
    Γκιστ
    Ντόρσει ή Λάσμε
    Αμφιταλαντεύομαι στη θέση του σέντερ

    Μαριάννα Ντούβλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροντρίγκεθ ( Χάκετ )
      Λάνγκφορντ ( Μάντζαρης )
      Περπέρογλου ( Μος )
      Μίροτιτς ( Γκιστ )
      Τόμιτς ( Ντόρσευ )

      Η καλύτερη πεντάδα είναι η πρώτη . Αν βάλεις και τους άλλους 5 πάρε και ΠΙΝΓΚ ΣΑΝΓΚ και ΚΟΛΙΝΣ για να κλείσουν 12άδα και είσαι άρχοντας

      Διαγραφή
    2. Έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεσαι το παιχνίδι λεβέντη μου!!!!

      Μαριάννα Ντούβλη

      Διαγραφή
    3. Ντορσει μαριαννα τοτε.ουτε συζητηση

      Διαγραφή
    4. Ρε Μαριάννα γιατί Χικμαν και Μος? Δεν έψαξες καλά...
      Πιστεύω ότι θα σου ταίριαζε εκεί ένας Κίνσει κι ένας Χέρστον καλύτερα...

      Στα σοβαρά η δική μου 5άδα:
      Σέρχιο(Διαμαντίδης)
      Λάνγκφορντ(Σπανούλης,Χάκετ)
      Ρούντι(Μος,Γουιμς)
      Μίροτιτς(Γκιστ)
      Τόμιτς(Ντάνστον,Σόφο)

      Διαγραφή
  65. Γράφω λίγο καθυστερημένα που έχουν προκριθεί οι 2 ελληνικές ομάδες. Για το μόνο ζευγάρι που έχει κλειδώσει δηλαδή το Αρμάνι - Μακάμπι. Η άποψη μου είναι ότι ο Μπιάνκι είναι υποψήφιος για best coach of the year, αλλά νομίζω ότι με το Μπλατ έχει σοβαρό πρόβλημα. Ειλικρινά παρόλο που το Final4 γίνεται στο Μιλάνο δε βλέπω πως μπορεί να περάσει τη Μακάμπι. Δίνω 80% στη Μακάμπι για αρκετούς λόγους (κυρίως περισσότερα επιθετικά plays, πιο "ψημένη" ομάδα που σου βγάζει κι αυτή το λάδι, δεν υστερεί στο 5 αν ο Σόφο είναι καλός ή σε κάποια άλλη θέση). Μιλάμε για 2 ομάδες με αρκετά "αμερικανάκια".
    Η Μακάμπι έχει σημαδέψει εδώ και καιρό την 3η θέση μένοντας μακριά από Μπάρτσα, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Ο Μπλατ είναι γάτα, δεν τον περνάς με physical game...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανεξηγητα πραγματα στη Μοσχα.

    Θελει 10.5" να ληξει, η ΤΣΚΑ ειναι μπροστα με 86-85, κανει επαναφορα απο ευστοχη βολη ΚΑΙ η Γαλατα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΦΑΟΥΛ αλλα αφηνει τον Γουϊμς να κατεβασει την μπαλα ανενοχλητος και να σουταρει τριποντο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το τελευταίο 1,5 λεπτό γίνονται εντελώς ανεξήγητα φάουλ από τον Τεόντοσιτσ ενώ θα μπορούσαν να αμυνθούν, το ίδιο και από την πλευρά της Γαλατά, ενώ στα τελευταία 10 δεύτερα έχουμε το κερασάκι όπου δεν κάνουν φάουλ!!!!!

      Διαγραφή
  67. Παιδιά είδα το παιχνίδι Τσσκα-Γαλατά....
    Στην παράταση ενώ ήθελε 10 δευτερόλεπτα και το παιχνίδι ήταν ισόπαλο με την μπάλα για την Τσσκα η Γαλατά αντί να παίξει άμυνα επιλέγει να κάνει φάουλ στον Γουίμς... Αφού ευστοχεί και στις 2 βολές και το σκορ γίνεται 86-84 η Τσσκα κάνει φάουλ στα 9 δευτερα. Οι Τούρκοι ευστοχούν στην μια βολή και το σκορ γίνεται 86-85. Στην επαναφορά οι Τούρκοι δεν πιέζουν καθόλου και συνειδητά επιλέγουν να μην κάνουν φάουλ και το παιχνίδι λήγει 86-85 υπέρ των Ρώσσων... Πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έγινε αυτό αφού με ενδεχόμενη νίκη οι Τούρκοι περνούσαν στην 4 θέση αν η Λοκομοτίβ χάσει από την Ρεάλ πράγμα πολύ πιθανό.
    Αν μπορεί κάποιος να δώσει κάποια εξήγηση γιατί πραγματικά έβλεπα την τελευταία φάση και απορούσα ...

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 10:59 με πρόλαβες... Τουλάχιστον πάλι καλά που το είδα και από άλλον γιατί νόμιζα ότι είμαι τρελός...

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    2. Απλα,,με τις ισοβαθμιες με την κουμπαν θα παιξουν ρολο οι διαφορες στους ποντους...Λοιπον το -1 το θεωρησαν πολυ καλο αν σκεφτεις οτι παιζουν οι ρωσοι στην ρεαλ σημερα...

      Διαγραφή
    3. Οπως ειπε και ο γιαννης προτιμησαν να χασουν εστω με ενα παρα με πιθανο μεγαλυτερο σκορ σε δευτερη παραταση.
      Μαλακια αλλα στεκει σαν στρατηγικη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  68. Αν όμως κερδίσει η Κουμπάν είναι σίγουρα έξω...
    Τέλοσπάντων..
    Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο κλασσική Τούρκικη loser ομάδα.. Πάλεψε τόσο δυνατά για να χάσει ... μόνο με 1 πόντο.. Καθόλου αυτοπεποίθηση και καθόλου πίστη για τις δυνατότητες των παικτών από τον προπονητή για να τους πει να κάτσουν να χάσουν σε παιχνίδι που έχουν πάει παράταση και το κοντράρουν στα ίσα.

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Kala megala kseftilikia sto CSKA-GALATA...Ola ayta ta mageirmeta me epiloges antipalwn ktl ktl den deixnoun adynama simeia st diorganwsi???

    P.s:I mlkia me ti Real einai oti fetos exei veltiwthei kai sklirinei st amyna...I Cska se sxesi em ta proigoumena 2 xronia emfanws pio adynami.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο αδυνατη φαινεται η cska η καλυτερα οχι σε καλη κατασταση αλλα ο παο δ ταιριαζει σαν ομαδα με τα κορμια της.ειδικοτερα ο λασμε εχει κανει τραγικοτατα παιχνιδια εναντιον της.τραγικοτατα.βεβαια εχεις και τους αναπληρωματικους να σωσουν την κατασταση...ποιους?:)
      Ρεαλ ταιριαζει πιο πολυ και ας ειναι καλυτερη μαδα της ευρωπης.η λγικη λεει θα σε παει στο 3-0 αλλα ταιριαζει καλυτερα.αυτο και μονο χωρις μεγαλα λογια

      Διαγραφή
    2. O Πάο είναι αρκετά αδύναμος αμυντικά στο ποστ,κυρίως από τη θέση 5.Και αυτό είναι σημαντική πληγή για να κοντράρεις την Τσσκα. Πχ. πέρσι ο Όσφπ κατάφερε να την στραγγαλίσει και να μην την αφήσει να πατήσει ρακέτα με πλάτη με τη φανταστική άμυνα του Χάινς σχεδόν στα 4/4 μπροστά του επιτιθέμενου.Φανταστικός στην άρνηση της εισαγωγής της μπάλας στο ποστ.Ο Λάσμε και ο Γκιστ αν και πολύ ευκίνητοι και μαχητικοί ψηλοί δεν έχουν καμία σχέση στον τομέα αυτό και δεν φημίζονται για την άμυνα τους εκεί.Οπότε σαφώς και είναι ένα πρωτεύον θέμα για την αντιμετώπιση σου εκεί.(φυσικά και για κάθε ομάδα είναι κύριο μέλημα αυτό απέναντι στην Τσσκα-ασφαλώς ούτε ο Όσφπ την έχει εύκολα σε αυτό).
      Μεγάλα κορμιά οι Ρώσοι καιι πολύ ψηλές 5άδες.Ο Μεσίνα αποφεύγει πολύ πλέον τις 5άδες με 2 guard-lineup και χρησιμοποιεί σκαλοπάτια στην επίθεση του με πολλά high-low και αρκετή δημιουργία και από τον Γουιμς όπου αναλαμβάνει μεγάλη μπαγκέτα πλέον στο κομμάτι pick n roll offense.
      Η μπάλα επίσης περνάει πολύ από τα χέρια του Κριάπα που έχει πάντα passing mood και αυτό μπορεί να λειτουργήσει καλά για το team σου μιας και οι Ρώσοι έχουν κάποιες εξαναγκαστικές μεθόδους επίθεσεις που καλείσαι να διαβάσεις καλά και να αμυνθείς στοχευμένα πάνω σε αυτές ώστε να έχεις καλή τύχη.

      Διαγραφή
    3. συμφωνω απολυτα peris πιστευω οτι δεν εχει τυχη ο παο με τσσκα,με τον μεσινα και με την πληροτητα σε ψηλους που εχουν οι ρωσοι καλυτερα μακρια....ειναι και οι περιεργοι διαιτητες που παντα της δινουν τα σπορια....καλυτερα να παιξει ο ολυμπιακος με αυτους να τους παρει αλλη μια φορα τα σωβρακα....stonerook

      Διαγραφή
  70. ο Χαινς φετος, βλεποντας τα στατιστικα του,δεν εχει καμια σχεση με τον Χαινς του Ολυμπιακου.Ο Ντανστον φετος ειναι πολυ καλυτερος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή