Athlenda

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

EUROLEAGUE 2013-14 F4: Make a memory..



Έπος.. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ διαφήμισε τα περίφημα intangibles του αθλήματος και έφτιαξε για όλους εμάς μια ανάμνηση που θα θυμόμαστε και θα διηγούμαστε για χρόνια. Ήταν το καλύτερο τέλος σε μια καταπληκτική σεζόν με τον mastermind Ντέηβιντ Μπλατ να αποδεικνύει ότι ακόμα και στις μέρες μας  τα παραμύθια ζωντανεύουν.. Το Hoopfellas για τον εκπληκτικό τελικό της Ευρωλίγκας..



Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο η συμμορία του Ντέηβιντ Μπλατ έγινε η "ομάδα όλης της Ευρώπης" γκρεμίζοντας με τη ..σφεντόνα της τα καλάζνικοφ της ΤΣΣΚΑ (οικονομικά) και της Ρεάλ (αγωνιστικά και οικονομικά) παραδίδοντας (ειδικά στον τελικό) το απόλυτο σεμινάριο basketball intangibles δηλ. χαρισμάτων που δεν αποτυπώνονται στο χαρτί και δεν μετρούνται όπως τα πνευματικά (ανταγωνιστικό πνεύμα, πνευματική σκληράδα/χαρακτήρας) και στοιχεία όπως το πάθος, η αυταπάρνηση, η καρδιά, η ένταση σε κάθε εκδήλωση. Όπως σας έγραψα μετά το τέλος του παιχνιδιού, δεν έχω ξαναδεί τα τελευταία χρόνια, ομάδα σε τελικό να μάχεται έτσι για τη ζωή της..

Πάμε στα σχόλια μας..


-Το κομμάτι που πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι το σημείο στο οποίο και επίσημα η Ρεάλ Μαδρίτης απώλεσε τη "σιγουριά" με την οποία εκτελούσε πράγματα στο παρκέ. Εκεί που άρχισε να αμφιβάλλει. Ακριβώς εκεί κλονίστηκε το όλο σύστημα λειτουργίας της, το παιχνίδι της το ίδιο με φανερή την αδυναμία εκτελέσεως των πιο απλών και πολυδουλεμένων καταστάσεων. Αιτία η απόλυτη έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού. Αυτό εννοούμε "χαρακτήρα" και mental toughness, στοιχείο (και είμαι πολύ υπερήφανος που το λέω) που χαρακτηρίζει τις δικές μας ομάδες και έχει να κάνει αποκλειστικά με τη λειτουργία κάτω από καθεστώς μέγιστης πίεσης.


-Η pick & roll άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της τρικυμίας των Ισπανών. Ο Μπλατ επέλεξε ως main screener σε καταστάσεις κεντρικού pick τον Μπλού (ώστε πέρα από την επιλογή του pick&pop να διατηρήσει τον Τάιους στη base line όπου έκανε θραύση υποστηρίζοντας την επίθεση με επιθετικό ριμπάουντ και δίνοντας στον slasher την επιλογή μιας πάσας-σίγουρο τελείωμα χαμηλά) ενώ στο πλάγιο pick έστελνε τον Τάιους, στοχεύοντας είτε να βρεί τον Αμερικανό σέντερ πάνω στον βηματισμό στον κεντρικό άξονα είτε να χτυπήσει -ανάλογα με τη διάταξη- με back screen- στην αδύνατη πλευρά με τους Μπλού (σουτ) και Χίκμαν (close out). Το spacing της Μακάμπι  ήταν τέτοιο που έδινε τη δυνατότητα στον Ράις και τον Χίκμαν να παίξουν πάνω στο δυνατό τους κομμάτι με συνεχόμενες one on one καταστάσεις. Εξ ού και τα 35' που κράτησε τον Μπλού στο παρκέ ο Μπλατ, ώστε να "μεγαλώσει" το γήπεδο για τους slashers του, αυξάνοντας τη πίεση στην άμυνα με τον παίκτη από το "4". Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρεάλ έπαιξε αρκετά καλή pick&roll άμυνα στο τουρνουά, μέχρι το σημείο που είπαμε, ειδικά στον ημιτελικό όπου απενεργοποίησε πλήρως το βασικό ατού της Μπάρτσα. Σαφώς και η μεταστροφή αυτή στην τελική ευθεία του τελικού οφείλεται σε έλλειψη συγκέντρωσης, τα λάθη είναι ενδεικτικά..


-Ο Μπλατ πέταγε "δολώματα" συνεχώς στον Λάσο, κυρίες στο αμυντικό κομμάτι με σύνθετες άμυνες για να "πάρει" το μομέντουμ" αλλάζοντας εντός των 24'' από ζώνη σε προσωπική άμυνα ανάλογα με την κατάσταση που παρουσιαζόταν στον αντίπαλο και πέτυχε να φρενάρει τους χρόνους εκτέλεσης των Ισπανών (μετακινώντας τους στο δεύτερο μισό της επίθεσης) και να αποτρέψει πολλές καθαρές one on one καταστάσεις. Το δυνατό κομμάτι της Μακάμπι που βγαίνει μέσα από το small ball είναι τα πολύ γρήγορα πόδια στις περιστροφές που απέτρεψαν τα ελεύθερα σουτς και η ικανότητα των γκαρντς της να σταθούν -λόγω των δυνατών κορμιών τους παρά το μειονέκτημα ύψους- στην πίσω γραμμή άμυνας. Και εάν αρχικά η παγίδα στη base line φαινόταν κακή ιδέα, σταδιακά λειτούργησε καθώς το μόνο -σε βάθος χρόνου- καθαρό one on one που επεδίωκε η Ρεάλ ξεκινούσε με το face up του Μίροτιτς από τα πλάγια.


Παράλληλα, η Μακάμπι πήρε άριστα στο κομμάτι "μεταβιβάσεις" που είχαμε υπογραμμίσει πρίν τον τελικό. Επτά μόνο λάθη κύριοι σε ένας ματς με τεράστια πίεση και υψηλό επίπεδο ρυθμού είναι νούμερο ΝΒΑ. Το αμυντικό ντεμαράζ του δευτέρου ημιχρόνου μάλιστα έδωσε στους Ισραηλινούς το προβάδισμα στο μαγικό νούμερο των κατοχών που ισοσκέλισε την εκνευριστική αστοχία της σε lay ups. Βοήθησε βέβαια και η επιλογή του Λάσο να αφήσει πολύ ώρα εκτός τον καταπληκτικό (όπως όλη τη σεζόν έτσι και στον τελικό) Φελίπε Ρέγιες που είχε βάλει πλώρη στο ημίχρονο για το MVP του τελικού. Προσωπικά θα ρίσκαρα με αυτόν στο "5"..


-Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όσο προχωρούσαμε στο δεύτερο ημίχρονο ο μόνος αστέρας της Ρεάλ που παρέμενε aggressive ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο μόνος που έμοιαζε να έχει λίγο "δηλητήριο" στη φαρέτρα του. Ο Γιούλ είχε "κλειδώσει" από το 0/7 FG και αυτό ήταν ένα μεγάλο συν που διευκόλυνε τον τρόπο άμυνας της Μακάμπι (διάβασε τη διστακτικότητα για να ξανατζογάρει με παγίδα στη base line) ενώ ο Ρούντι έμοιαζε με ..ρούκι. Στην άλλη πλευρά, το δίδυμο Ράις-Χίκμαν "δάγκωνε καρωτίδες" ξεσηκώνοντας μνήμες Μακντόναλντ-Σαρπ και ο Τάιους έπαιζε με το μαχαίρι στα δόντια. Αυτή η ένταση και η επιθυμία κυρίως των τριών αυτών Αμερικανών της Μακάμπι "βγήκε" στο παρκέ και "πότισε" την ατμόσφαιρα του Μεντιολάνουμ που θύμισε το καμίνι της ΝΟΚΙΑ ARENA. Ειδικά ο Ράις (πανάξιος MVP με 26π. εκ των οποίων οι 21 σε 4η περίοδο και παράταση) έπαιζε με φοβερή εμπιστοσύνη στον εαυτό του, χτυπώντας και επιμένοντας στο πρώτο βήμα φτάνοντας μανιασμένα στο ζωγραφιστό για να "τελειώσει" (βελτίωσε στο τέλος τα ποσοστά του γιατί μέχρι ενός σημείου ήταν εκνευριστικά άστοχος) ενώ τιμώρησε τη Μακάμπι με δύο ελεύθερα σχεδόν σουτ από το τρίποντο μετά (θεωρητικά ως επιλογή τον παίζεις under, συγκεκριμένα όμως με αυτό το μομέντουμ σε καμία περίπτωση). Ο Αμερικανός PG ανέβασε το status του αγωνιστικά και οικονομικά πλέον ενώ αυτοί που επίσης έκαναν το enter στο επόμενο επίπεδο/βαθμίδα της αγοράς είναι οι Χίκμαν-Τάιους που είναι ότι καλύτερο έχουν οι πρωταθλητές Ευρώπης πίσω από τον προπονητή τους. Αρκετά καλοί και οι δύο Έλληνες που αγωνίστηκαν με μεγάλο πάθος. Ο Μπουρούσης έκανε πολύ καλό ματς (με μερικά λάθη στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο) ενώ ο Σοφοκλής παρασύρθηκε σε κρίσιμα σημεία αλλά έβγαλε πρωτόγνωρη θέληση ειδικά στην τελική ευθεία. Η Μακάμπι είναι το πεπρωμένο του και νομίζω το ιδανικό περιβάλλον για να πανηγυρίσει το τρόπαιο..


-Διαβάζω διάφορα για τον Πάμπλο Λάσο μετά τον τελικό, του στυλ "φύγε", "αστείος" και τα ρέστα. Ασόβαρα σχόλια. Το τονίζω γιατί θέλω εδώ, στο μπλογκ μας να μάθουμε να κρίνουμε διαφορετικά, με πιο ουσιαστικά κριτήρια μια δουλειά. Η Ρεάλ απέτυχε βάσει των δεδομένων που η ίδια δημιούργησε μέσα στη σεζόν. Σκότωσε τους βασικούς τους αντιπάλους (ΟΣΦΠ, Μπαρτσελόνα) αλλά ηττήθηκε στον τελικό. Θα έλεγα ότι ηττήθηκε από τη στιγμή που έχασε τη σιγουριά της και ένιωσε άβολα απέναντι στη σκληράδα της Μακάμπι και την οξυδέρκεια του Μπλατ. Overall όμως η δουλειά του Λάσο φέτος ήταν εξαιρετική. Είναι  προπονητής που δουλεύει σοβαρά και διαχειρίστηκε σωστά φέτος μια κατάσταση όμως ακόμα και ο ίδιος "αναπτύσσεται" "μεγαλώνει" σαν κόουτς μαζί με το σύνολο που έχει δημιουργήσει. Σίγουρα έχασε το μυαλό του στην επανάληψη. Δεν είχε τα τρικ ούτε τις εναλλακτικές για να ξαναπάρει το μομέντουμ του παιχνιδιού. Έχει συμβεί και σε καλύτερους και πιο έμπειρους προπονητές (περίπτωση Ίβκοβιτς στη Μόσχα μάλιστα). Απέναντι του μάλιστα είχε έναν τοπ κόουτς, αρκετά "φορμαρισμένο". Ο Λάσο πρέπει να ρισκάρει περισσότερο στο coaching. Δεν είναι εύκολο (αυτό που ακούτε τριγύρω ως plan B..) Σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να προσαρμοστείς, να φιλτράρεις και να επιλέξεις μια κατάσταση κάτι που απαιτεί πολύ καλή γνώση της ομάδας σου, του αντιπάλου αλλά και ανάγνωση της κατάστασης που βιώνεις εκείνη τη στιγμή. Ο Μπλατ είναι πολύ δυνατός σε αυτό. Σας έγραψα πρόσφατα ότι είναι από τους καλύτερους για να παίξει φάση-φάση τις τελευταίες 10 κατοχές ενός κλειστού ματς. Αλλά και ο ίδιος πέρυσι έχασε έναν τελικό στη λίγκα του, μη το ξεχνάμε, όντας ο ίδιος και η ομάδα του μια αντίστοιχη Ρεάλ. Ο Λάσο λοιπόν δεν είναι ιδιοφυΐα ούτε Μπλατ όμως το παν είναι να συνεχίζεις να δουλεύεις και να επιστρέφεις. Σε περίπτωση που κατακτήσει την ACB (γιατί αυτό είτε θα ανανεώσει είτε θα σβήσει την εμπιστοσύνη των παικτών προς το πρόσωπο του) θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει..


Το Vintage-style του Ντέηβιντ Μπλατ και οι κατευθύνσεις που "έδειξε" το φετινό φάιναλ-φορ για το άθλημα.. 



Φιλτράροντας τη σεζόν και την κατεύθυνση στην οποία βαδίζει το μπάσκετ στην Ήπειρο μας μετά και τα παιχνίδια της τελικής φάσης στην κορυφαία διοργάνωση -και πάντα ρίχνοντας μια ματιά στα σημάδια που αφήνουν αυτά τα ματς τα τελευταία χρόνια και τη σταδιακή εξέλιξη του μπάσκετ στην Ευρωλίγκα- μπορώ να πω ότι το μήνυμα για τη τάση που διαμορφώνεται, την ημέρα που ξημερώνει, είναι ξεκάθαρο..

Εν έτη 2014, βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι όπου το διαχρονικό, παραδοσιακό, συναντά το νέο κύμα (το οποίο ακολουθεί το ρεύμα και τις επιρροές πέρα από τον Ατλαντικό). Είναι φανερό ότι το Έβερεστ του ευρωπαϊκού μπάσκετ "ζητάει" multi-dimensional ομάδες και προπονητές που μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλό επίπεδο και στις δύο πλευρές του παρκέ και να επιβιώσουν σε μισό και ανοιχτό γήπεδο, χαμηλό ή υψηλό σκορ και τέμπο παιχνιδιού. Αυτό ζητά το σύγχρονο μπάσκετ στην Ευρώπη. Οι ταχύτητες σιγά σιγά ανεβαίνουν, η τάση για να ανοίξει το γήπεδο είναι εκεί, τα "πόδια" είναι το παν και πληρώνονται αδρά σε κάθε θέση, η ικανότητα στην προσωπική φάση ισοσκελίζει (όχι απόλυτα αλλά σε μεγαλύτερο σταδιακά βαθμό σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν) τη σκέψη και οι απαιτήσεις από τον προπονητή είναι μεγαλύτερες σε επίπεδο διαχείρισης. Το μπάσκετ βρίσκεται εδώ και καιρό (όπως πολλά άλλα πράγματα) στη περίοδο της παγκοσμιοποίησης, η οποία "φαντάζεται" το αγωνιστικό προϊόν ενιαίο ή τουλάχιστον με πολύ μικρές διαφορές στον τρόπο έκφρασης και αντίληψης του παιχνιδιού. Ελπίζω εμείς, σαν Ευρώπη, να ακολουθήσουμε το σκάφος του NCAA (όπου και παίζεται το πραγματικό μπάσκετ) με μεγαλύτερο μας συνήγορο σε αυτή τη κατεύθυνση την αδυναμία να μιμηθούμε την Αμερική και το ΝΒΑ στο κομμάτι του μάρκετινγκ. Προς Θεού, μακάρι να μπορούσαμε αλλά από όλη αυτή την "αποτυχία" το μόνο θετικό είναι ότι χωρίς το ακριβό περιτύλιγμα, το "από εδώ" μπάσκετ διατηρεί την ομαδική έννοια σε μεγαλύτερο βαθμό που είναι και η βάση του αθλήματος, ο τρόπος που εμείς το διδαχθήκαμε..


Μέσα σε όλα αυτά, το vintage-style του μεγάλου Ντέηβιντ Μπλατ είναι τόσο ρετρό όσο και φουτουριστικό. Από ενάρξεως λειτουργίας του Hoopfellas σας έχω εκμυστηρευτεί ότι είμαι μελετητής της αγωνιστικής -και όχι μόνο- φιλοσοφίας του σπουδαίου Αμερικανού προπονητή, ενός "παγκόσμιου ανθρώπου".. Πάντα καινοτόμος, με βλέμμα προς το μέλλον, όντας από αυτούς που διαμορφώνουν τάσεις στο άθλημα (όπως τα δύο γκαρντ Σαμοϊλένκο-Χόλντεν και ο undersized "5" Μοργκούνοφ στην Ισπανία σε ένα τουρνουά που φαινομενικά δεν εξυπηρετούσε τέτοιες επιλογές οι οποίες τώρα έχουν πατενταριστεί και δείχνουν αναγκαίες), με διάθεση για ρίσκο και το θάρρος να παρουσιάσει εξτρεμιστικές  λύσεις αλλά και με old school επιλογές όπως οι σύνθετες άμυνες και η εκδοχή της Princetton offense που παρουσίασε φέτος με τους τρείς ενδιάμεσους, παραμένει πάνω από όλα Π Ρ Ο Π Ο Ν Η Τ Η Σ με την  ετυμολογική σημασία της λέξης. Μελετώντας τον Ντέηβιντ Μπλατ έχω μάθει πολλά αλλά πλέον και κάτι παραπάνω. Μια πεποίθηση που μου έχει γεννηθεί και λέει ότι ο προπονητής του μέλλοντος θα έρθει από το..παρελθόν.

Υ.Γ: Ξεκινάμε με τελικούς αύριο.. Μεγάλο το ενδιαφέρον. Το κλίμα είναι διαφορετικό από πέρυσι όπου οι πράσινοι (παρά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον αντίπαλο) έδειχναν να πατάνε καλύτερα πριν το ξεκίνημα της σειράς. Νομίζω τα πράγματα είναι πολύ μοιρασμένα φέτος. Οι ερυθρόλευκοι είναι σε καλή κατάσταση αλλά απέναντι τους έχουν την έδρα εφιάλτη και μια ομάδα που ματσάρει καλά απέναντι τους. Μεγάλο το ενδιαφέρον και στους πάγκους. Βλέπουμε το ματς και το..μιλάμε.

-Εδώ μπορείτε να δείτε και την εξαιρετική ανάλυση του Ισπανού συνεργάτη μας, κόουτς Πίτι Χουρτάδο σε ένα πολυ ωραίο βίντεο..


http://pitihurtado.com/maccabiheroes-por-que-ganaron/ 

153 σχόλια:

  1. Σούπερ ανάρτηση!!!
    Στο τέλος θα καταντήσουμε γραφικοί με το να σου λέμε συνέχεια μπράβο. Η τεχνική (και όχι μόνο) ανάλυση του τελικού ήταν άρτια. Πες μου μόνο πόσες φορές είδες το ματς.

    Θέλω να σταθώ σε δύο σημεία.

    Το ένα αφορά το Λάσο. Πολύ ψύχραιμη η προσέγγισή σου. Αλλά υπάρχει ένα θέμα για τη συνέχεια της συνεργασίας Λάσο-Ρεάλ. Του χρόνου το F4 γίνεται στην έδρα της ομάδας. Αν μείνει ο προπονητής και η ομάδα φτάσει ως εκεί θα υπάρξει ένα τεράστιο ΠΡΕΠΕΙ. Η πίεση από τους δύο συνεχόμενους χαμένους τελικούς και η υποχρέωση της κατάκτησης του τίτλου μέσα στην Μαδρίτη θα δημιουργήσουν πολλαπλάσιο βάρος στους ώμους του Ισπανού. Η Ρεάλ είναι ένα club που δεν καταλαβαίνει από καλές δουλειές και πρόοδο. Είναι 20 χρόνια χωρίς κούπα κι αυτό πέφτει βαρύ. Θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Λάσο; Θεωρούν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με βάση όλα τα παραπάνω;

    Το άλλο είναι σχετικό με τον Μπλατ. Αφού είσαι Μπλατικός μέχρι το κόκαλο και έχει εντρυφήσει στον τρόπου που σκέφτεται, κάνε μου μια πρόβλεψη. Θα μείνει στη Μακάμπι (διάβασα ότι ζήτησε εγγυημένο πολυετές συμβόλαιο) ή θα πάει στην ΤΣΣΚΑ; Ποιο από τα δύο projects είναι πιο ελκυστικό γι’ αυτόν; Αν αποχωρήσει, πώς θα σου φαινόταν ο Κατσικάρης ως αντικαταστάτης;

    Υ.Γ. Ρε μπαγάσα, μετά την διαφωνία μας χθες ακολούθησα την συμβουλή σου. Ξαναδιάβασα το post μου. Αλλά δεν έχω κοπανήσει ακόμα το κεφάλι μου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον.. Σε ευχαριστώ, να'σαι καλά φίλε.Είτε αισθάνεσαι γραφικός ή όχι, εμένα με τιμά η φιλοφρόνηση, για αυτό να είστε σίγουροι όλοι εδώ μέσα. Παρακάτω.. Προφανώς δε θα έχει τοίχους.. Όταν ένα άτομο με τη γνώση σου μου λέει ότι η Μακάμπι στο "5" (με Τζέημς-Σόφο-Τάιους) δεν υπερπλήρης τι περιμένεις να σου πω? Η τριάδα αυτή είναι υπερπλήρης όχι για μπάτζετ 8-10 εκ. αλλά και για ομάδα 30 εκατομμυρίων.. Τέσπα, απλά βλέπουμε διαφορετικά κάποια πράγματα, οπότε το αφήνουμε εδώ για να μη κουράζουμε τους υπόλοιπους.
      Για Λάσο: Σωστά σκέφτεσαι αλλά τουλάχιστον ο Λάσο σου "εξασφαλίζει" (λέμε τώρα..θεωρητικά πάντα με τη πορεία της τελευταίας διετίας) ότι η πιθανότητα σου να φτάσεις μέχρι τον τελικό είναι αρκετά καλή. Ξέρεις κάποιον άλλο να προτείνεις που έχει αυτό το "βιογραφικό" και είναι διαθέσιμος? Να φύγει οκ.. Αλλά ποιόν θα φέρεις..?
      Για Μπλατ: Μελετητής της φιλοσοφίας του είμαι, όχι ο γιός του..Ο Κατσικάρης αρέσει στο Τελ Αβίβ, το έχουμε ξαναπεί. Αν και ο ίδιος ο Μπλατ πιστεύω θα εισηγηθεί για Γκούντες..

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα. Τις φιλοφρονήσεις τις αξίζεις 100%.

      Οι καραμπόλες που θα προκύψουν στους πάγκους το καλοκαίρι θα είναι πολλές. Οι τελικοί της ACB θα κρίνουν πολλά. Δεν αποκλείω για παράδειγμα (αν και ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του) Ρεάλ ή Μπάρτσα να κινηθούν για τον Περάσοβιτς. Με την διαφαινόμενη συμφωνία ΕΟΚ-Κατσικάρη, ο Έλληνας προπονητής δεν μπορεί να δουλέψει σε ισπανική ομάδα και φυσικά σε ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Εκτός για 2ο χρόνο αποκλείεται να μείνει.

      Επίσης, βλέπουμε τους Τούρκους να μπαίνουν ακόμη πιο δυναμικά με Ίβκοβιτς στην Εφές και Τζεραρντίνι GM στη Φενέρ. Και μέσα σ’ όλα αυτά έχουμε και τους ελληνικούς τελικούς η έκβαση των οποίων θα επηρεάσει και τους πάγκους των αιωνίων.

      Υ.Γ. Jimάρα, έλυσες το μυστήριο. Για να αποφεύγουμε παρερμηνείες. Δεν υποστήριξα σε καμία περίπτωση ότι το 5 της Μακάμπι ήταν λειψό στην αρχή της χρονιάς με Τζέιμς-Σόφο-Τάιους. Δεν θα μπορούσα άλλωστε. Έγραψα ότι το 5 της Μακάμπι έγινε λειψό μετά τον τραυματισμό του Τζέιμς και την αντικατάστασή του από τον Ζίζιτς.

      Διαγραφή
  2. To εγραψα και στο προηγουμενο ποστ αλλα το αντιγραφω γιατι μπορει να υπαρχουν καποιοι που θα σχολιασουν το αποτελεσμα της Λοταριας του Ντραφτ.
    Για οσους ρωτατε για το ντραφτ. Η κληρωση γινεται μονο για τα 3 πρωτα νουμερα και μετα οι ομαδες κατατασσονται συμφωνα με το ρεκορ τους.
    Μεγαλοι κερδισμενοι ειναι σαφως οι Καβς και μεγαλοι χαμενοι (προς το παρον γιατι το μελλον θα δειξει) οι Ματζικ που δεν θα εχουν την ευκαιρια να παρουν κανενα απο τους 3 πολυδιαφημισμενους σουπερ σταρ αλλα μπορει να καταληξουν με κατι πολυ καλο στα χερια τους, τον Εξουμ ο οποιος μπορει να συνθεσει φοβερο μπακορτ με τον Ολαντιπο.
    Το μυστηριο ειναι τι θα κανουν οι Καβς με την επιλογη τους καθως κυκλοφορουν φημες οτι δεν ν λενε οχι σε ανταλλαγη αν αυτη τους κανει ανταγωνιστικους αμεσα. Ακουστηκαν φημες οτι θα χρησιμοποιησουν αυτο το πικ για να δελεασουν τη Μινεσοτα για τον Λαβ.
    Αλλοι χαμενοι του ντραφτ που ομως παρολα αυτα θα παρουν καποιον απο τους Big-3 ειναι οι Σιξερς και ο λογος ειναι οτι ηθελαν τον Ουιγκινς πασει θυσια γιατι πιστευουν οτι με τους παικτες που διαθετουν και το στυλ μπασκετ που εχει στο μυαλο του o GM θα κολλαγε αρμονικα συν το οτι εχουν και το no10 του φετινου ντραφτ καθως και αλλα 5 2ου γυρου ωστε να ταραξουν καπως τα νερα τη βραδια του Ντραφτ.
    Προσωπικη μου εκτιμηση (δεν το ειδα να γραφεται καπου) ειναι οτι οι Σιξερς ισως προσπαθησουν να ανεβουν στο Νο1 για να μη ρισκαρουν να τον χασουν δινοντας τον Θαντεους Γιανγκ συν το Νο3 στους Καβς με ανταλλαγμα το Νο1 και τον Βαρεχαο που βρισκεται σε φθινουσα πορεια με συνεχεις τραυματισμους. Ετσι η Φιλαδελφια χωρις τον καλυτερο της παικτη συνεχιζει σε μια semi-tanking mode με στοχο να μεγιστοποιησει το ταβανι της το επομενο καλοκαιρι οταν ισως εχει και αλλη ψηλη επιλογη στο Ντραφτ και πολλα λεφτα για ξοδεμα σε μια πλουσια Free Agency.
    Σαφως μια τετοια κινηση βελτιωνει τους Καβς παιρνοντας ενα ετοιμο παικτη κλασης και ουσιαστικα βρισκεται σε φαση "τι ειχαμε τι χασαμε" στο Ντραφτ καθως παλι θα παρει καποιον απο τους 3 αλλα αυτη τη φορα οποιο της αφησουν(αν κρινουμε απο την αστοχια τους με Γουειτερς και ειδικα με Μπενετ ισως ειναι και καλυτερο γι'αυτους).
    Tελος αφησα τους συμπαθεις Μπακς οπου πιστευω οτι θα πανε κατευθειαν στον Εμπιιντ καθως οι αλλοι πεφτεουν κατευθειαν πανω στο Γιαννακη και θεωρω πως δεν θελουν κανουν πραγματα που θα εμποδισουν την εξελιξη του. Συν το οτι ψηλοι με τα προσοντα του Καμερουνεζου σπανιζουν. Παιρνοντας τον, θα προσπαθησουν στη συνεχεια να παρουν οτι καλυτερο μπορουν για τον Σαντερς (που δεν θα ειναι και πολλα αν υπολογισουμε τα προβληματα συμπεριφορας και το μεγαλο του συμβολαιο).
    Ελπιζω μονο να μην τους κυνηγησει η καταρα του Νο2 σε ντραφτ με πολυ ταλεντιο (Μποουι πανω απο Τζορνταν, Μιλισιτς πανω απο Μελο, Nτερικ Ουιλιαμς, Εβαν Τερνερ, Χασιμ Ταμπιτ, Μπισλει,Μαρβιν Ουιλιαμς, Τζει Ουλιαμς κτλ) ή η καταρα των γυαλινων ψηλων (Οντεν).
    Συγγνωμη αν σας κουρασα.
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσάρα πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις, μεγάλη κουβέντα το ντραφτ και θα την κάνουμε κάποια στιγμή. Περίμενα κάτι άλλο στο Νο1.. Για "Φίλυ" και εγώ θεωρώ ότι θα ψαχτεί για το Νο1..

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Jim, πολύ ωραία ανάλυση και πολύ σωστά πίστευες τη Μακάμπι όλη τη χρονιά.

    "Όπως σας έγραψα μετά το τέλος του παιχνιδιού, δεν έχω ξαναδεί τα τελευταία χρόνια, ομάδα σε τελικό να μάχεται έτσι για τη ζωή της.."

    Ολυμπιακός 2012 ή Μακάμπι 2014 είναι περισσότερο refuse to lose?
    η διαφορά που διακρίνω είναι ότι ο Ολυμπιακός (αν και πιο απίθανη περίπτωση) το έκανε για 12 λεπτά αλλά η Μακάμπι για σχεδόν 40 λεπτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Απλά η Μακάμπι μου έβγαλε αυτό και το έγραψα. Σαφώς κλαι είναι τεράστιο το επίτευγμα όχι μόνο των ερυθρολεύκων αλλά και άλλων ομάδων που ανέτρεψαν δεδομένα. Πάντως θα ήταν ένα καλό ματς-απ..

      Διαγραφή
  4. Πέρσι αποχώρησε ο Τσαρτσαρής, φέτος ποιος έχει σειρά? Ο ΔΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να ειμαι ειλικρινης,τον Μπλατ αρχισα να τον βλεπω με αλλο ματι τον τελευταιο χρονο με αφορμη την υποληψη ειχε απο πολλους μεσα στο μπλογκ.
    Απο το περασμα που ειχε κανει στην Ελλαδα,θυμαμαι οτι τα ειχε βρει σκουρα
    απο τους μεχρι τοτε αγνωστους στην Ευρωπη Ελληνες προπονητες................
    Δικαια ομως κερδισε τον τιτλο του προπονητη της χρονιας εφετος.
    Αυτο που του προσαπτω ειναι το καλο κοουτσαρισμα και το οτι παλευει με οτι οπλα διαθετει μεχρι τελους.
    Ο Λασο απο την αλλη εφτιαξε μια ομαδα που επαιξε ζηλευτο μπασκετ ολη τη χρονια,αλλα αφησε την ομαδα του να ξεκαβλ@σει μεχρι αηδιας στον ημιτελικο,ενω θα επρεπε για μενα να τραβηξει λιγο χειροφρενο για διατηρησει τη συγκεντρωση και τη σοβαροτητα στους παικτες του στο βαθμο που χρειαζεται σε εναν τελικο.......
    Η εικονα ομως της ομαδας του ολη τη χρονια πιστωνεται σ αυτον ανεξαρτητα με τα χρηματα που δαπανησε.Θελω να πω οτι και ο Μεσινα και ο Πασκουαλ ειχαν εφαμιλο μπατζετ αλλα φτιαξαν διαφορετικας ομαδες.........

    ΥΓ.Το αουτσαιντερ για να φτασει Φ4 εχει κανει ηδη υπερβαση.Για να φτασει τελικο εχει κανει δις υπερβαση οποτε εχει τονους θετικης αυρας μαζι του συν του οτι δεν εχει τιποτα να χασει μονο να κερδισει.
    Ολα αυτα που προανεφερα τα γνωριζουν και οι παικτες του φαβορι.Εχω την αισθηση οτι ειναι πολυ δυσκολο αν εισαι παικτης να μεινεις ανεπηρεαστος απο ολα αυτα και να παιξεις το μπασκετ που μπορεις .
    Γιαυτο υποκλινομαι στα φαβορι που κατω απο τετοιες συνθηκες μπαινουν και επιβεβαιωνουν τον τιτλο τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τη Μακάμπι και τη Ρεάλ τα γράψαμε… Ποιες ομάδες μένουν ανοιχτές; Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός (πιθανότατα), ίσως η Μπαρτσελόνα, ενώ όλα συνηγορούν ότι εκτός Βιτόρια και Λαμποράλ Κούτσα θα βρεθεί και ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Στο κάδρο βάλτε επίσης την Μπάμπεργκ, για την οποία ερίζουν όλοι οι προπονητές που έρχονται από το αμέσως πιο χαμηλό ράφι, αλλά και η Μπάνβιτ σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Δημητρης Ιτούδης.

    Οι δύο Ελληνες προπονητές είναι υποψήφιοι για την ΤΣΣΚΑ με τον Κατσικάρη να έχει πλεονέκτημα έναντι του Ιτούδη και σε περίπτωση που δεν αποδεχθεί ο Μπλατ την προ-συμφωνία που υπήρξε, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα είναι ο διάδοχος του Μεσίνα. Το σενάριο αυτό βολεύει και την Εθνική ομάδα η οποία μπορεί να στηρίζεται στον Κατσικάρη, κάτι που δε θα συνέβαινε αν υπέγραφε σε ομάδα της Ισπανίας και η αναζήτηση θα ξεκινούσε από την αρχή.

    Ο Ιτούδης λέγεται ότι θα έχει προσφορά από τον Παναθηναϊκό, αλλά στο κόλπο θα μπει και η Λαμποράλ Κούτσα, αλλά και η Μακάμπι στην ακραία περίπτωση που δεν βρει λύση με τον Μπλατ.

    Επίσης ο Ηλίας Ζούρος είναι στα πλάνα της Μπάμπεργκ έχοντας πολλές πιθανότητες να πάρει τη δουλειά, ενώ για τον Ζούρο θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την Μπάνβιτ σε περίπτωση που ο Δημήτρης Ιτούδης αποφασίσει να αποχωρήσει.

    Η Μπάνβιτ και η Μπάμπεργκ δεν είναι στο υψηλότερο επιπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οι γερμανοί όμως είναι ομάδα Ευρωλίγκας, ενώ η Μπάνβιτ δημιουργεί όνομα με την πορεία της και έχει το οικονομικό πλαίσιο για να μπει στο χάρτη των ομάδων της Ευρωλίγκας.

    Πάρτε και μία πληροφορία μπονους που εξασφάλισε ο σκύλος… Σε περίπτωση που ο Αλβέρτης δε συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ένα από τα ονόματα που θα πέσουν στο τραπέζι και μάλιστα με ουσιαστικές πιθανότητες θα είναι αυτό του Νέβεν Σπάχια, για τον οποίο μεσούσης της σεζόν και μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Μεσίνα, εκεί περίπου στον Φεβρουάριο, υπήρξε μία πρώτη επαφή από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. ΕΧΕΙ ΨΗΓΜΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φήμες ότι ο Νικ Καλάθης ήδη έχει στα χέρια του πρόταση δύο εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο από ΤΣΣΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερες,οι πιθανοτητες των καβαλιερς για την πρωτη επιλογη στο ντραφτ απ το 2011 μια χρονια μετα δηχως το λεμπρον που εφυγε το 10, 2011: 2.8%-2013: 15.6% και 2014: 1.7%!!!Συνολο πιθανοτητων στα 3 χρονια για 3 πρωτιες 0,07426%........Οποιος πιστευει οτι ειναι τοοοσο τυχεροι καβς ας κοιταξει το παραθυρο του,ισως δει τιποτα νεραιδες ανοιξιατικα!! Εχουν κενο στο σαλαρι καπ τους αλλα δεν υπαρχει κατι στο ροστερ να δωσουν για να παρουν σεντερ με ανταλλαγη οποτε θα πανε μαλλον στον εμπιντ και θα κυνηγησουν στο 3 ειτε τον αριζα ειτε να φερουν πισω στο κλιβελαντ τον ντενγκ.Το μιλγοουκι θα παει μαλλον στο ουιγκινς και η φιλαδελεφεια στον παρκερ, απο εκει και περα εκτος του βονλε που δειχνει να εχει πολυ μαγαλο ταβανι(και τεραστιες παλαμες μεγαλυτερες του αντετεκουμπο) οι υπολιποι θα εχουν δυσκολη πρωτη χρονια προσαρμογης ....ειδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο ρε Τζιμ, πραγματικά απόλαυση και αυτό το άρθρο/ανάρτηση σου.
    Πες μου μόνο γιατί ο Λάσο δεν χρησιμοποίησε περισσότερο τον Σέρχι, τον μόνο παίκτη που έμοιαζε να είναι στο πνεύμα του αγώνα και επέμεινε τόσο στον Γιουλ και γιατί να κρατάει μέσα με επιμονή τον Μίροτιτς (που είναι σοφτ και δεν μπορούσε να ποστάρει) όταν ο Ρέγιες (αντιπαθέστατος στα μάτια μου) ήταν κομβικός και στον ημιτελικό και στον 5ο αγώνα με ΟΣΦΠ, όταν και σκότωσε την απόπειρα για αντεπίθεση με συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ...
    Πραγματικά στα μάτια μου ο Μπλατ έκανε ματ στη Ρεάλ, όχι μόνο σε ψυχολογία των παικτών αλλά και στο ότι χάλασε το μυαλό Λάσο, όταν είδα και τον Καρολ να μπαίνει μέσα για τα κρίσιμα τελευταία λεπτά, απορούσα αν μυρίζει ναφθαλίνη το Μιλάνο...
    ΥΓ: Και τώρα επειδή αρχίζει το ετήσιο δράμα των ελληνικών τελικών, κλείνω την τηλεόραση μου για φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -οι αγγελοπουλοι με επιβεβαιωνουν για μια ακομα φορα .αυτη τη φορα απαγορευουν στους παικτες τους να κατεβουν με την εθνικη.θελουν ασφαλιση στο "εμπορευμα" τους!
    να πει ο καθε παικτης ξεχωριστα , για δικους του λογους ο καθενας, οτι δεν κατεβαινει να το καταλαβω.αλλα η καε?για να μην τραυματιστει κανεις?δεν υπαρχει παντα αυτο το ρισκο?ποια ομαδα δεν ανελαβε ενα τετοιο ρισκο?

    μηπως ο οσφπ εχει συγκρητικο μειονεκτημα εναντι του παο, που εχει αυτη τη χρονικη στιγμη λιγοτερους διεθνεις, αρα και λιγοτερους καταπονημενους παικτες?τοτε κακως ο παο τροφοδοτουσε παλιοτερα την εθνικη με τους παικτες του , που και περισσοτεροι ηταν (εναν μπουρουση και εναν βασιλοπουλο "εδινε" ο οσφπ) αλλα και επιτυχιες εφερναν..........

    -αυριο ξεκινουν οι τελικοι!!!

    για μια ακομα φορα οι υπευθυνοι δειχνουν ποσο στα @@ τους γραφουν τους φιλαθλους!!!το πρωτο ματς στις 10 το βραδυ και τα υπολοιπα σε εργασιμη ωρα!!!και το ασχημο ειναι οτι δεν εχει βγει τοσα χρονια ενας ανεγκεφαλος να μας εξηγησει το σκεπτικο που βαζουν τα 4-5 πιο ενδιαφεροντα ματς της χρονιας σε ακαταλληλη ωρα!!!γιατι εγω αδυνατ να καταλαβω....

    αγωνιστικα,

    ο οσφπ ειναι ανωτερος τη συγκεκριμενη περιοδο.εχει μεγαλυτερη δημιουργια, μεγαλυτερη κινηση,μεγαλυτερο βαθος, εχει κοουτς, εχει μεγαλυτερο κινητρο.

    ο παο το παλευει εναντια στις αδυναμιες του.οδηγος του οχι οι νικες επι του οσφπ φετος αλλα οι 2 νικες στο οακα με τη τσσκα.ειναι φιλοτιμη ομαδα, πολλη φιλοτιμη που την κανει δυσκολοκαταβλητη.

    αν ο οσφπ δεν παρει το πρωταθλημα θα ναι αποτυχια.
    αν ο παο δεν παρει το πρωταθλημα θα ναι φυσιολογικο.
    ο ρολος του φαβορι παντως δεν ειναι και ευκολο πραγμα!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @2:16
      Ναι φίλε, με έπεισες και εμένα και τον εαυτό σου...

      Διαγραφή
    2. ο παο με εναν τροπο μπορει να παρει το ματς . να κατεβασει το τεμπο . και αυτο σημαινει να κυριαρχησει στα ριμπαουντ και ελαχιστοποιησει τα λαθη . μονο ετσι .

      Διαγραφή
    3. Πραγματικα πως βγαζετε αυτα τα συμπερασματα του στυλ ο Ολυμπιακος ειναι ανωτερος κτλ αδυνατω να το καταλάβω... τι ακριβως μεσολαβησε δηλαδη για να καταλαβω. Η μηπως οταν ο Παναθηναικος επαιρνε σουβλακι τον Ολυμπιακο επαιζε μπασκετ καλυτερο απο οτι παιζει τωρα?

      Διαγραφή
    4. 4.17 κανοντας μια γυρα στο νετ θα δεις οτι σε σαιτ υποτιθεται ουδετερα δινουν 150% νικητη τον ΟΣΦΠ.Μεχρι και στοιχηματικα δινουν τον Σπανουλη να κανει το παιχνιδι της ζωης του.Βεβαια ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ παιχνιδια.Ακομη και στο τελευταιο παιχνιδι μας μεσα στο Σεφ τα ιδια ελεγαν,σε ολο τον αγωνα μπροστα ο ΠΑΟ(που ηταν αδιαφορο βαθμολογικα) και με ενα τριποντο στο τελος πηρε την νικη ο γηπεδουχος.

      Διαγραφή
    5. Φανταζομαι οτι οι υπεργνωστες μπουκμεικερς τωρα θα κλαινε τα λεφτα τους που εδιναν 150% νικητη τον Ολυμπιακο. Ας ρωταγανε σε κανα καφενειο καλυτερα, πιο χρησιμα πραγματα θα μαθαινανε.

      Διαγραφή
  11. ο παο με εναν τροπο μπορει να παρει το παιχνιδι . να ριξει το τεμπο . και για να το κανει αυτο πρεπει να κυριαρχησει στα ριμπαουντ και να περιορισει τα λαθη στο ελαχιστο . απλα πραγματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδιαφοροι πολλοι παιχτες,που ειναι ο περσινος Λασμε,ο Ουκιτς θελει μπορει.

      Διαγραφή
    2. Αν ο Παο μπορει να κυριαρχισει με ενα τροπο τοτε ο Ολυμπιακος του 1-8 με ποσους τροπους μπορει να κυριαρχισει; Η ομαδα και χωρις προπονητη και χωρις κανενα πλανο και καμια προσπαθεια θα παρει το πρωταθλημα περπατωντας οπως εκανε και στα προηγουμενα 345345 παιχνιδια.

      Διαγραφή
    3. Απλά πράγματα

      Διαγραφή
  12. Επικό το "FOUR GAYS DIVING" του Piti γύρω στο 2'50''

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τζιμ μεχρι αυριο το βραδυ ειναι η καταλληλη ευκαιρια να βαλεις στοπ σε αυτους που κανουν μπαχαλο το μπλογκ....αυριο βραδυ θα φταιει ο βασιλακοπουλος,οι διαιτητες,ο σπανουλης,οι γιαννακοπουλοι,οι αγγελοπουλοι,η ντοπα κτλ....ειναι η ωρα των καφρων κανε κατι.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπήρξαν και πιο μαχητικές για τη ζωή τους ομάδες.Ο παο του coach of the century πεδουλάκη,η σιένα του μπιάνκι και πάνω απόλα, το απόλυτο φαβορί,η φενέρ του πιανιτζάνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πραγματικα νομιζω το κοψιμο των σχολιων δεν γινεται με ιδιαιτερα αντικειμενικα κριτηρια.... μια φορα χωρις να γραψω λεξη προσβλητικη για τους αγγελοπουλους ανεφερα πως στην γνωστη ηττα απο την εφες ηταν αυτοι προεδροι και σβηστηκε αμεσως το σχολιο μου... αντιθετα δεν βλεπω την ιδια ευαισθησια για σχολια στον δημητρη γιαννακοπουλο με υποτιμητικες αναφορες ακομα και στον ονομα του.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να βλεπεις το σχολιο σου να πατας το κουμπακι στο τελος των σχολιων που γραφει "προβολη περισσοτερων" αλλιως δεν θα φαινεται καθολου. Αμφιβαλλω αν ο Jim σου εκοψε το σχολιο σου

      Διαγραφή
  16. Αρχίζουν οι τελικοί, λοιπόν. Μετά τα νέα φρέσκα επεισόδια της σειράς «παιδία παίζει» με πρωταγωνιστές τους επιφανείς ηγέτες των δύο ΚΑΕ, μπαίνουμε στο ψητό.

    Στα δικά μου μάτια, ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα παρά το μειονέκτημα έδρας. Σ’ αυτήν την διαπίστωση με οδηγούν μια σειρά από λόγοι. Ο κυριότερος όλων είναι η αίσθηση που άφησε σε κάθε ομάδα ο αποκλεισμός από το F4. Ο τρόπος που έπαιξαν και έχασαν είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο θα μπουν στην τελική ευθεία της περιόδου. Επίσης, η εικόνα τους στα 3 ματς των ημιτελικών. Ο ΠΑΟ έχει θέματα να λύσει και αμφιβάλω αν θα τα καταφέρει μόνο με την αύρα της έδρας και την αυτοπεποίθηση που του δίνουν οι συνεχόμενες νίκες επί του αιωνίου.

    Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει τον πρώτο λόγο. Αυτός θα καθορίσει την εξέλιξη της σειράς η οποία εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό από τον τρόπο διαχείρισης του βάρους της φετινής και όχι μόνο προϊστορίας. Ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θα βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Να νικήσουν τα φαντάσματα που τους κατατρέχουν 2 χρόνια τώρα και να κάνουν (καταρχήν) ένα break στο ΟΑΚΑ. Αγωνιστικά, φαίνεται ότι έχουν τις δυνατότητες να το κάνουν. Ψυχολογικό είναι το θέμα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού θεωρώ ότι στους τελικούς θα παίξει την θέση του για του χρόνου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77, συμφωνώ για την εκτίμησή σου, όπως ακριβώς το γράφεις περί αύρας του ΟΑΚΑ και αυτοπεποίθησης λόγω προϊστορίας. Η άποψή μου : 1) Οι έδρες δεν αρκούν πλέον στο μπάσκετ για να δώσουν τίτλους. 2) Η αυτοπεποίθηση μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση, αλλά αν χαθεί (σε περίπτωση που στραβώσει ένα ματς) θα γυρίσει μπούμερανγκ.

      Μην ξεχνάμε επίσης ότι πέρσι ο ΠΑΟ είχε πολύ μεγαλύετρα χρονικά περιθώρια από τον Ολυμπιακό για να προετοιμαστεί για τη σειρά, ενω φέτος δεν έχει τέτοιο πλεονέκτημα..

      Ελπιζω να δούμε καλή σειρά τελικών χωρίς έκτροπα, αν και δεν θα στοιχημάτιζα κιόλας σ' αυτό (και στο τέλος να κερδίσει ο ΠΑΟ βέβαια...)

      Μίμης

      Διαγραφή
    2. @77
      αδερφε μου ο ολυμπιακος ειχε το πλεονέκτημα μέχρι τη στιγμή που το κατσίκι που λεγεται πιτι ουρταδο εκανε την εμφάνιση του.
      τωρα πλεον τα δεδομενα αλλαξαν.
      gskordak

      Διαγραφή
  17. Εμένα γιατί μου φαίνονται οι πιο

    ΄'ξενέρωτοι' τελικοι τωντελευταίων χρόνων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολλοί θεωρούν πως οι σχέσεις τους δεν είναι και οι… καλύτερες από τη στιγμή που ο Σπανούλης έβαλε τη φανέλα του Ολυμπιακού, ωστόσο ο «Kill Bill» με τον Δημήτρη Διαμαντίδη απέδειξαν για ακόμα μία φορά πως δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!

    Όπως αναφέρει σημερινό (22/5) δημοσίευμα του Goal, ο Διαμαντίδης που έφτασε νωρίτερα στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», κρατούσε στο χέρι του µια τσάντα από κατάστηµα παιδικών δώρων και µόλις έφτασε ο Σπανούλης και αγκαλιάστηκαν, του την έδωσε… Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κουβάλησε ένα δώρο για τα πρώτα γενέθλια του τρίτου γιου του οµολόγου του στον Ολυµπιακού (που θα τον βγάλει Δηµήτρη, προς χάριν του µεγαλύτερου αδερφού του), µαζί µε την πρόσκληση για τα βαφτίσια της δικής του κόρης!

    Σπανούλης και Διαμαντίδης δείχνουν με κάθε ευκαιρία πως δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και το χθεσινό (21/5) περιστατικό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους ενόψει των τελικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://greenblogger13.wordpress.com/2014/05/21/%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο βλαμμένο 15χρονο μπλογκάρει?Μιλάει για εκατομύρια λες και είναι κάρτες πόκεμον.Μάλλον το ίδιο βλαμμένο θα είσαι και εσύ που το προωθείς αλλιώς ποιός θα ασχολείται με τον κάθε γκριν μπλόγκερ13.Μου αρέσει που το παίζει πως έχει πληροφορίες "απο μέσα" κιόλας.Συγκλονιστικός.Κλείστο ρε μικρέ και πάνε διάβασε "εμείς και ο κόσμος".Αύριο έχεις απροειδοποίητο διαγώνισμα...

      Διαγραφή
    2. Ο ίδιος έχει ανεβάσει κι αυτό. Το καλοκαίρι θα αποδειχτεί αν είναι βλαμμένο 15χρονο ή όχι... http://greenblogger13.wordpress.com/2013/12/02/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC/

      Διαγραφή
  20. Sas g@maei o Duncan , Sas g@maei o Duncan ...... Trelenomai pame gia sweeeeep

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το άρθρο του Γ. Συρίγου....
    http://www.contra.gr/Columns/Comment/giorgos-syrigos/h-ekdikhsh-twn-amerikanwn.2799613.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, cheers :-)) .

      Ειδικά ή ενότητα "Η επιρροή του Air" μου θύμισε έναν από τους διάφορους λόγους που δεν παρακολουθώ πλέον το ΝΒΑ. Αυτό το 1-1, με τους τέσσερεις παίκτες μιας ομάδας να φτιάχνουν παιχνίδι για τον ένα (συνήθως τον superstar), και αυτός ο ένας συνήθως να μην δίνει την μπαλά ούτε από το άριστερό στο δεξί του χέρι (κάτι σαν τον Hickman, που με εκνεύρισε αφάνταστα κάποιες στιγμές στο final-four, και ειδικά στον ημιτελικό). Θυμάμαι 1-2 παιχνίδια των περσινών play-off στο ΝΒΑ που είχα παρακολουθήσει, στα οποία έβλεπες κάποιον παίκτη κλεισμένο από 2-3 αντίπαλους να προσπαθεί να μιμηθεί (συνήθως ανεπιτυχώς) τον AIR, αντί να δώσει την μπάλα, σε κάποιον από τους ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ και αραγμένους για καφέ στο τρίποντο, συμπαίκτες του, ουτώς ώστε να κάνει η ομάδα του επίθεση με καλύτερες προυποθέσεις. Ελάχιστη ομαδική τακτική και λειτουργία, run-n gun και όποιος αντέξει.

      Ευτυχώς στην αναβροχιά, υπήρχαν και 1-2 ομάδες (το χαλάζι) που είχαν κάποιους παίκτες από την Ευρώπη (π.χ. Rubio, Kirilenko και M. Gazol) οπότε βλέπαμε και λίγη πραγματική καλαθοσφαίριση ;-)) .

      Επίσης, αυτό το πράγμα με τους μύες να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από το μυαλό και τις άλλες ικανότητες ενός παίκτη, πραγματικά με ξεπερνά. Προσωπικά, προτιμώ χίλιες φορές να βλέπω τον Larry Bird, τον Stockton και τον Jabbar που χρησιμοποιούσαν το ΜΥΑΛΟ τους και ήταν superstar ΟΜΑΔΑΣ, από παίκτες σαν τον Lebron που χρησιμοποιούν τα ΠΟΝΤΙΚΙΑ τους και κοιτάνε πώς θα γεμίσουν την στατιστική τους μήπως και χάσουν κανένα ΑΤΟΜΙΚΟ ρεκόρ...

      Να ξεκαθαρίσω ότι μου αρέσει το θέαμα, αλλά όχι εις βάρος της ομαδικότητας του αθλήματος. Επίσης, καλή η στατιστική, αλλά αυτό που γίνεται στο ΝΒΑ δεν έχει προηγούμενο. Μόνο στατιστικό για το πόσες φορές πάνε στην τουαλέτα οι παίκτες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, δεν έχουν καταγράψει ακόμα.

      Παν μέτρον άριστον (ακούς Real?)...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Να προσθέσω ένα-δύο παραδείγματα στο προηγούμενό μου σχόλιο.

      Προσωπικά θεωρώ ότι μια έξυπνη και δύσκολη τελική πάσα (αλά Magic ή 3D) είναι πολύ πιο θεαματική από οποιοδήποτε κάρφωμα, ακόμα και αν αυτός που καρφώνει είναι ο AIR ή ο Dominic Wilkins, και θα την επιδοκιμάσω περισσότερο από οποιοδήποτε κάρφωμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλω που και που να βλέπω και κανένα κάρφωμα. Ας μην ξεχνάμε ότι σε μια τελική πάσα συμμετέχουν τουλάχιστον 2 παίκτες, γεγονός που την καθιστά σαφώς πιό δύσκολη υπόθεση από ένα κάρφωμα.

      Το ίδιο πιστεύω και γενικά για μια ομαδική επίθεση (ακόμα και αν δεν εκτελείται γρήγορα) σε σχέση με μια run n' gun επίθεση με 1-1 καταστάσεις στα πρώτα 4-5 δευτερόλεπτα π.χ. ο εξαιρετικά ομαδικός ΠΑΟ του Obradovic με τη Real των τελευταίων χρόνων. Πόσους τίτλους πήρε ο πρώτος και πόσους η δεύτερη, στην Ευρώπη?

      Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, μου αρέσει το γρήγορο παιχνίδι, αλλά με οργάνωση, σύστημα και ομαδικότητα, όχι βιασύνη, run n' gun και έχει ο Θεός.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. Οι απίστευτες ενέργειες του AIR αναμέσα σε 4 και 5 παίκτες που κατέληγαν σε "χορευτικό" lay-up (στις οποίες συνήθως εξέθετε τον Newton, καταργώντας τους νόμους της βαρύτητας :-))) ) ήταν για εμένα πολύ πιό θεαματικές και δύσκολες (και αφάνταστα προτιμότερες), από οποιοδήποτε κάρφωμα έχει κάνει. Ο Lebron, αυτά που έκανε ο AIR μπορεί να τα κάνει (δεν εννοώ τα καρφώματα φυσικά)?

      Δείτε μια σύλλογή ενεργειών του AIR από αυτές που κυκλοφορούν σε DVD κλπ και θα καταλάβετε τί εννοώ.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  22. Απο τα καλυτερα αρθρα σου Τζιμαρα...."Μια πεποίθηση που μου έχει γεννηθεί και λέει ότι ο προπονητής του μέλλοντος θα έρθει από το..παρελθόν" θα μπορουσες να το αναπτυξεις λιγο; Μιλας για τον Μπλατ η εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον αργύραρο τον πεδουλάκη λέει φίλε.Προφανές...

      Διαγραφή
    2. Μα το γράφω Στάθη.. Με το βλέμμα στο μέλλον αλλά vintage.. Συνδυασμός ρετρό προπονητικής φιλοσοφίας με καινοτόμες λύσεις που θα συμβαδίζουν με την εποχή που διανύει το άθλημα. Κόουτς που θα δείχνει την επόμενη ημέρα αλλά θα είναι και "προπονητής" με τα πρότυπα που είχαμε παλιότερα. Που θα χρησιμοποιεί τη παγκόσμια προπονητική ιστορία για να παρουσιάσει καινούργιες, βελτιωμένες ιδέες. Ευχαριστώ Στάθη..

      Διαγραφή
  23. Jim η εικόνα της Ρεάλ μου θύμησε αρκετά εθνική Ισπανίας ως προς το τελείωμα του αγώνα. Μπήκε στο 4ο δεκάλεπτο με κλονισμένη την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της, για ένα διάστημα φαινόταν να παίζει μόνος του ο Σέρχιο (παρατηρήστε ακριβως την ίδια συμπεριφορά στο Ισπανια-Γαλλία) σε βαθμό που να αναρωτιέσαι "θα το παρει μονος του ο αθεόφοβος;"...και τελικά φαίνεται να παραδίνεται μετά από 1-2 λάθη και συνήθως χάρη στην απίστευτη κατάθεση που κάνει στο παρκέ ο αντίπαλος κοντος (Παρκερ- Ραις)...Με την κατάρρευση του Σέρχιο ήρθε και η κατάρρευση Ισπανίας/Ρεάλ, αφού οι υπόλοιποι φάνηκαν να αδυνατούν να υψώσουν ανάστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως όμως οι Ισπανοί κέρδιζαν.. (χαχα) Όντως, συμβαίνει και με την εθνική του ομάδα. Εάν αρχίσουν να αμφιβάλλουν για την υπεροχή τους έχουν πρόβλημα. Βέβαια η χρυσή γενιά εκεί συνήθως καθάριζε κάτι που δε συμβαίνει με τις ομάδες τους..

      Διαγραφή
  24. Ξεκινάμε με τελικούς σήμερα. Μεγάλη μάχη, κρίνεται η χρονιά και για τους δύο. Κάποια από τις δύο ομάδες θα τελειώσει τη σεζόν ως "αποτυχημένη" με βάση το αποτέλεσμα γιατί ο τίτλος του πρωταθλητή θα τοποθετήσει κατευθείαν τη φετινή χρoνιά στις επιτυχημένες..

    Ο Ολυμπιακός ξεκινάει με καλύτερες προϋποθέσεις και.. feeling τη σειρά σε σχέση με πέρυσι. Πατάει καλά, έχει ταχύτητα σε ανάπτυξη και εκτέλεση, με τη θέση "3" να έχει μετατραπεί στο μεγάλο του όπλο καθώς η τριάδα Περπέρογλου-Λοτζέσκι-Παπαπέτρου προσφέρει τα πάντα στο παρκέ (θα ήθελα να τους δω μαζί, στην ίδια lineup). Αμυντικό ριμπάουντ και περιφερειακό σουτ τα κλειδιά για το σημερινό ματς.

    Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός με έχει προβληματίσει μετά το 4ο ματς με την ΤΣΣΚΑ. "Ψάχνεται" αγωνιστικά είναι φανερό όμως αυτά τα παιχνίδια έχουμε πεί είναι η ιδανική κατάσταση για να αλλάξεις ρώτα καθώς μια νίκη σε κάνει να πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου και να ξαναχτίσεις το παιχνίδι σου με πιο πολύ σιγουριά. Και σήμερα οι πρωταθλητές θα χρειαστούν τον "έξτρα" γκαρντ, καλό performance δηλ. από έναν εκ των Ούκιτς-Ράιτ (δυνατός υποψήφιος)-Κάρι ή Παππά, για να φτάσουν στο 1-0..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχήμα που περιγράφεις με Λοτζέσκι -Παπαπέτρου-Περπέρογλου στο 2, 3, 4 θα το δούλευε πολύ ο Μπλάτ. Τί λες;

      Κατά την γνώμη μου, το σημερινό ματς είναι πάνω από το 50% της σειράς. Όποιος κερδίσει σήμερα δύσκολα θα χάσει τον τίτλο. Ο ΠΑΟ για να επικρατήσει θα χρειαστεί κυρίως τον Λάσμε. Όχι απαραίτητα τον super Λάσμε. Απλά να υπάρχει ο Γκαμπονέζος στο παρκέ και να είναι επαρκής. Φέτος, κάνει πολλά ανόητα φάουλ, χάνει την συγκέντρωσή του και μένει αρκετή ώρα στον πάγκο. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Βελτιωμένος ο Λουκάς αλλά δεν μπορεί να τα βάλει για πολλή ώρα στην άμυνα με τον οδοστρωτήρα Ντάνστον.

      Για τον Παππά, είναι μάταιο να το συζητάμε. Δύσκολα ο Αλβέρτης θα τον βάλει στο rotation. Θα ποντάρει στην αφύπνιση του Κάρι (στο 3ο ματς με τον ΠΑΟΚ έδειξε σφυγμό) και ο μικρός δύσκολα θα παίξει ρόλο.

      Επιμένω ότι η σειρά θα κριθεί από το performance του Μπαρτζώκα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού δείχνει σε φόρμα από τη σειρά με τη Ρεάλ. Αν ξεπεράσει τα σύνδρομα που έρχονται από το παρελθόν θα οδηγήσει την ομάδα του στον τίτλο. Αν, όμως, σήμερα ξεκινήσει με το αριστερό θα ξεκλειδώσει την ντουλάπα με τα φαντάσματα. Και τότε όλα θα είναι ρευστά.

      Διαγραφή
    2. Ναι και ο Μπατ και ο Σιζέφσκι..

      Διαγραφή
    3. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΑΒΟΡΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΤΣΑΙΡΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΝΤΑΝΣΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΔ ΟΥΚΙΤΣ ΜΑΣΙΟΥΛΗΣ ΓΚΙΣΤ ΛΑΣΜΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΙΛΗΣΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΩΣΤΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΦΑΒΟΡΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΛΛΕΣ ΝΙΚΗΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΧΑΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ ΑΥΤΑ ΚΑΛΟ ΘΕΑΜΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

      Διαγραφή
    4. Πω Τζιμ οπως τα ειπες (χεχε) οδοστρωτηρας ο Παπαπετρου ο Λοτζεσκι.

      Διαγραφή
  25. @jim
    δημητρη πολυ ωραιο το κειμενο σου,ομως αυτη η επιτυχια εχει να κανει σε μεγαλο βαθμο και με τον αντιπαλο κοουτς.σεβομαι απολυτα την εκτιμηση που εχεις στον λασο,ομως εγω δεν του εχω την παραμικρη.ειναι ενας κλασικος ισπανος προπονητης αυτου του επιπεδου που ειναι λες και εχουν βγει απο φωτοτυπικο μηχανημα.απλα το ροστερ της ρεαλ ειναι σουπερ,ειδικα στο 1 2 3 4.

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ φιλαράκι. Απλά διαφωνούμε. Τον θεωρώ σοβαρό κόουτς γιατί βγάζει δουλειά. Πίστεψέ με, είναι πραγματικά δύσκολο να βάλεις να παίξει σωστά και να κουμαντάρεις ένα σούπερ ρόστερ. Τα παραδείγματα πολλά.. Και αυτό που έβγαλε η Ρεάλ φέτος ήταν εντυπωσιακό. Το ότι έχασε το τελευταίο ματς δε μειώνει τη δουλειά. Αυτή είναι η γνώμη μου..

      Διαγραφή
  26. Τον Μοργκούνοφ των 2.10 undersized ψηλό δεν τον λες πάντως (με μαλλάκι λασπωτήρα, πιθανόν να τον θυμούνται κάποιοι και από το πέρασμά του από τον Μακεδονικό το 2003 - 2004) ... αν εννοείς ότι είχε ένα αξιοπρεπές σουτάκι από τα 4-5 μέτρα, αυτό είναι άλλο πράγμα.
    Και η συνύπαρξη Χόλντεν - Σαμοϊλένκο υπήρχε ήδη από το Ευρωμπάσκετ του 2005, με προπονητή τον Μπάμπκοφ, δεν πρωτοτύπησε ο Μπλατ το 2007.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσσος έπαιζε ο Χόλντεν τότε με Ζακχάρ Πασούτιν στο "2". Ο Μπλατ τους καθιέρωσε ως starting backcourt με τον Σαμοϊλένκο από την προκριματική φάση.. Εχεις δίκιο, εννοώ σε ρόλο undersized/γρήγορου (γιατί ο Μοργκούνωφ δεν είναι τίποτα από τα 2) με face up παιχνίδι μιας και το μεγάλο κορμί στο "5" ήταν ο Ζεβροσένκο τότε.

      Διαγραφή
  27. Τελικοί Α1

    Ορισμένες σκέψεις για τους φετινούς τελικούς της Α1 (με έμφαση στον ΟΣΦΠ αφού φοράω κόκκινα παπούτσια :-) ).

    1) Ο ΟΣΦΠ δεν είναι σε καμία περίπτωση το φαβορί φέτος (σε αντίθεση με πέρσι) από τη στιγμή που το πλεονέκτημα έδρας το έχει ο ΠΑΟ, και όλοι γνωρίζουμε την προιστορία του ΠΑΟ στα play-off (αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει χάσει ποτέ από τον ΟΣΦΠ σε αγώνα των play-off στο ΟΑΚΑ).

    2) Ο ΟΣΦΠ δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο 1ο παιχνίδι. Το πιό ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αυτη τη στιγμή νομίζω ό,τι είναι να μην χάσει κανένα παιχνίδι στην έδρα του. Αυτό του κόστισε πέρσι, όχι η μία ήττα που έκανε στο ΟΑΚΑ. Αντίστοιχα, ο ΠΑΟ θα πρέπει να κοιτάξει να μην έχει απώλειες στην έδρα του, και μετά να σπάσει την έδρα του ΟΣΦΠ (γιατί και με τρεις νίκες στο ΟΑΚΑ πάλι πρωταθλητής θα είναι). Συνεπώς, αν χάσει σήμερα ο ΟΣΦΠ, δεν καταδικάζεται, με την προυπόθεση ότι θα κερδίσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο επόμενο παιχνίδι στο ΣΕΦ (γιατί αν πάει με 2-0 ήττες στο τρίτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ) τότε πρωτάθλημα άντε γειά και φέτος. Αλλά και να κερδίσει σήμερα, αν χάσει στο ΣΕΦ, θα μπλέξει και πάλι. Τελικά, η κάθε ομάδα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την έδρα της, και μετά να σπάσει την έδρα του αντίπαλου.

    3) Αυτα τα περί κούρασης και ντεφορμαρίσματος του ΠΑΟ, αλλά και μεγαλύτερης ετομότητας του ΟΣΦΠ, επιτρέψτε μου να τα ακούσω βερεσέ. Μιάμε για τελικούς Α1 μεταξύ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ, και όλοι είδαμε πέρσι τί συνέβει στους τελικούς. Κατά τη γνώμη μου, το μόνο πολύ σωστό που διάβασα είναι ότι ο ΟΣΦΠ είναι φέτος πιό προσγειωμένος, συγκεντρωμένος και αποφασισμένος από ότι ήταν πέρσι, γιατί φέτος δεν πήγε στο final-four και είχε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί τακτικά και ψυχολογικά, καθώς και να αποκτήσει μεγαλύτερη συγκέντρωση (ο ΠΑΟ είχε τον ίδιο χρόνο με πέρσι, οπότε τον περιμένω στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας και φέτος).

    4) Στο σημερινό παιχνίδι, οι παίκτες του ΟΣΦΠ θα πρέπει να μην ασχοληθούν καθόλου με τη διαιτησία και να μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δουλειά που έχουν να κάνουν, ότι και αν γίνει. Είναι προφανώς προτιμότερο να βγάλουν την ενέργεια που έχουν μέσα στον αγώνα, από το να ξεσπάσουν στους διαιτητές.

    5) Αν τα σουτ δεν μπαίνουν, δεν εκνευριζόμαστε και δεν χάνουμε την ψυχραιμία ή την συγκέντρωση μας. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε και κάποια στιγμή θα μπουν.

    6) Νομίζω ότι ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους Ukic (που έχει κάνει τα καλύτερα του παιχνίδια εναντίον του ΟΣΦΠ) και ΜΚΦ, ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση τελευταία. Από τον ΟΣΦΠ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα καλοί οι Dunston και Μάντζαρης για να έχει ελπίδες ο ΟΣΦΠ να πάρει κάτι καλό από αυτόν τον αγώνα.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στο 2, να προσθέσω μόνο ότι ο ΟΣΦΠ πρέπει να πάρει τα 2 παιχνίδια στην έδρα του, που θα σημαίνει ότι άσχετα από το τί θα γίνει στα 2 στο ΟΑΚΑ, θα έχει την ευκαρία στο 5ο παιχνίδι να κάνει το break. Στο ΣΕΦ όμως απαγορεύεται να χάσει, γιατί μετά θα χρειάζεται 2 ΝΙΚΕΣ στο ΟΑΚΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Θεωρώ ότι φέτος δεν θα έχουμε... σκούπες εκατέρωθεν, γιατί εύκολα ή δύσκολα θα κάνουν τουλάχιστον μια νίκη και οι δύο ομάδες (αν και δεν με χαλάει καθόλου να βγω ψεύτης και τελικά να σκουπίσει φέτος ο ΟΣΦΠ :-)))) ).

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. (Χ)

    Ο προπονητής του ΟΣΦΠ έχει φέτος την μοναδική ευκαιρία να προσθέσει στη συλογή του ένα από τα πιό τροφαντά σκάλπ προπονητή στην Ευρώπη. Η μοναδική άλλη περίπτωση θα ήταν ο Scariolo, αλλά η πιθανότητα να τον προσλάμβανε ως προπονητή ο ΠΑΟ, τείνει προς το μηδέν...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αφού σου πω και γω Τζιμακο ένα εύγε για το εξαιρετικό σου άρθρο και το πόσο συμφωνώ στο κομμάτι περί Λάσο (έχω ακριβώς την ίδια σκέψη), θα σου κάνω μια ερώτηση παγίδα .
    Πως θα σου φαινόταν Πασκουαλ στον πάγκο του ΠΑΟ;
    Εμένα με ιντριγκαρει πολύ (ιδικά επειδή τον λέμε λουζερ αλλά και επειδή θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στην λογική μας και μια βόλτα στην λίγκα μας θα τον δυνάμωνε πολύ).
    Υ.Γ. Οι θαντερ πρέπει να κρατήσουν την έδρα τους αυτό είναι το κλειδί για μένα (καλύτεροι σε βάθος οι Σπερς)και να κλέψουν αν μπορέσουν ένα ματς εκτός .
    Οι πεησερς από την άλλη έχουν τόσα σκαμπανεβάσματα που αν βρουν σταθερά ακόμα και μέτρια έχουν τύχη.

    (φαίνεται ότι είμαι με τα αουτσάιντερ ε ; )

    ΑΚ-74

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοτικός προπονητής που ταιριάζει στα χνώτα μας. Προπονητής που έχει πάρει Ευρωλίγκα λούζερ? Δε νομίζω.. Θεωρώ ότι η Μπάρτσα σε αυτά τα παιχνίδια έχει πρόβλημα νοοτροπίας.. Δύσκολα τα πράγματα για τα outsiders στο ΝΒΑ αλλά είναι νωρίς ακόμα στις σειρές. Καθοριστικά τα τρίτα ματς.. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  31. μπραβο στον Παοκ,ανετη νικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στον Πάοκ ναι , αλλά δεν την λες και ΑΝΕΤΗ...

      Διαγραφή
    2. εκτος εδρας και σε ολα τα δεκαλεπτα ηταν μπροστα,λιγο στο τελευταιο ζοριστηκε,

      Διαγραφή
  32. Τρεις παίκτες της Ρεάλ, κανένας της Μπαρτσελόνα!
    Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Ρούντι Φεντάντεθ και ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τους Ρομέιν Σάτο(πρώην παίχτης του Παο) και ο Τζάστιν Ντέλμαν της Βαλένθια συνέθεσαν την κορυφαία πεντάδα της ACB.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Ντέλμαν όμως είναι πλέον της Μπάρτσα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο DJ Cooper με το σημερινό παιχνίδι έναντι του Πανιωνίου προσπέρασε σε assists σε μία χρονιά τον Νίκο Γκάλη(!) με 210 πλέον και συνεχίζει ακάθεκτος.Έγκλημα ολικής εάν δεν τον αποκτήσουν οι δύο μεγάλοι...

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....να τον αποκτήσουν και οι δυο κομματάκι δύσκολο το βλέπω...

      Διαγραφή
  35. Ο Ολυμπιακος εχασε παροτι ο Αλβερτης εκανε ο,τι μπορουσε για να του δωσει το παιχνιδι.Πρεπει να το κοιταξει το θεμα ο Μπαρτζωκας. Ο αντιπαλος του εγκληματει ξανα και ξανα και ξανα και ξανα, περναει επιτελους μπροστα και μετα χανει δικο του παιχνιδι. Ο,τι και να πει κανεις ειναι λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αιωνια πελατες... τραγικος παναθηναικος πραγματικα μπραμος,καρυ,φωτσης ουκιτς,ραιτ ακομα και ο λασμε ειναι αξιοθρηνητοι.... ετσι θα παει η σειρα και αν ο ολυμπιακος ξεπερασει το κομπλεξ κατωτεροτητας του θα κερδισει ουσιαστικα μια ομαδα τριων παικτων διαμαντιδη,ουκιτς και γκιστ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Με μοναδικό σύστημα το ποστάρισμα του Ματσιούλις και πάλι καταφέραμε και χάσαμε... πιο χέστες δεν γίνεται... κάθε φορά εκεί που λέμε ότι αυτή τη φορά θα κάνουμε το διπλό πάντα "ανακαλύπτουμε" χίλιους τρόπους για να χάσουμε!!! Έλεος!!!!!!

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Θεος ο ΔΔ χαχα σαν να του λεει α ρε ατιμουλη.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152063149616636&set=a.153731716635.125612.153168491635&type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Βαρεθηκα. Το σκορ εχει φτασει νομιζω 12-13 νικες και 1 ηττα του Παναθηναικου. 1/20 τριποντα ο παναθηναικος και παλι το πηρε. Βαρεθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ευχαριστω πολυ κυριε Σπανουλη που οταν το σκορ ηταν 53-53 εσυ βαραγες τριποντα απο τα 10 μετρα για να το παιξεις γαμαουα. Παντα τετοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μ' αρέσει που σήμερα η Πράσινη έδινε δωρεάν ένα καπελάκι του Παναθηναϊκού....Δεν έδινε καλύτερα ένα κολλύριο για τα ματάκια μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eνω οι γαυροι προσφεραν υπερθεαμα με 41 pir.

      Διαγραφή
  42. 43 pir o Olimpiakos kai 67 o Pao http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=03CAE836&mode=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πρέπει να ασκήσει ποινική δίωξη ο μπασκετικός εισαγγελέας για άγρια κακοποίηση του αθλήματος. Τί να σχολιάσεις από αυτό το τουρλουμπούκι...Μια ομάδα βγαλμένη από τον χειρότερο εφιάλτη των Παναθηναϊκών, δεν χάνει ( το ρήμα "κερδίζω" φαντάζει υπερβολικό) γιατί βρήκε μπροστά της έναν Ολυμπιακό ακόμα χειρότερο, που...ντρέπεται να κερδίσει κάνοντας τα στοιχειώδη. 4 κρεμάστρες και τον Διαμαντίδη να κατέβαζε ο Αλβέρτης, ο Ολυμπιακός θα ρίσκαρε τρίποντο του Σπανούλη από τα 10 μέτρα.

    ΥΓ
    Με ή χωρίς πρωτάθλημα ( χαλάκι), δεν είναι αυτή εικόνα Παναθηναϊκού, αγαπητέ πρόεδρε...Οπως δεν είναι εικόνα έδρας σε τελικούς πρωταθλήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Με 5/13 βολες, ποσοστο απαραδεκτο για ομαδα τετοιου επιπεδου, σε τοσο κλειστο ματς και με τον Σπανουλη στο τελος να παιρνει χωρις λογο τραβηγμενες προσπαθειες μπας και ξεχαστει αλλο ενα κακο ματς που εκανε στο ΟΑΚΑ, πως θα παρει νικη ο ΟΣΦΠ? Ο Μπαρτζωκας δλδ δεν μπορει να βρει εναν τροπο να αντιμετωπισει τα ποσταρισματα του Ματσιουλις εδω και τοσα παιχνιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ο αποψινος τελικος εδειξε γιατι και οι δυο ειδαν το μιλανο απο την τηλεοραση....κακιστο μπασκετ,ολο ποσταρισμα,προπονητες χωρις ιδεες,γηπεδο χωρις πολυ κοσμο γενικα εικονα διαφαινομενης παρακμης,πρωτη φορα παιχνιδι που κρινοταν στο τελος και δεν σε κραταγε να το δεις σαν τηλεθεατης.....και οι δυο ομαδες θελουν αναδομηση και ειδικα ο παναθηναικος,το καλοκαιρι ειναι κομβικο πρεπει να παρει σωστες αποφασεις ο δημητρης γιαννακοπουλος......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δεν ειναι οτι ριξανε και οι δυο το μπατζετ, στο τελος φτιαξανε τις ομαδες τους για να εξουδετερωνουν ο ενας τον αλλο και μονο. Ετσι ειδανε το Φ4 απο τον καναπε τους και στα μεταξυ τους παιχνιδια κακοποιειται το αθλημα.
    Εχει μια περιεργη ομορφια (!) η συγκεκριμενη σειρα γιατι υπαρχει μια περιεργεια για το πως θα εξελιχθει αλλα το να την παρακολουθεις αυτοματα σε ανεβαζει κατηγορια στο level "βιτσιοζος".

    Ο Παναθηναικος χρειαζεται ΑΜΕΣΑ προπονητη να παρει τα ηνια της ομαδας και να εχει την απολυτη εξουσια στο τμημα.
    Ο ΟΣΦΠ χρειαζεται ΠΟΛΛΕΣ ωρες συνεδρειων σε ψυχαναλυτη, απο τους παικτες μεχρι τον προπονητη και τους προεδρους του.

    Για μενα η μπασκετικη σαιζον του ΠΑΟ τελειωσε στην απολυση του Πεδουλακη. Τα υπολοιπα παιχνιδια τα βλεπω απο οπαδικο μαζοχισμο αλλα τυχον τιτλο δε θα τον πολυπανηγυρισω κι ολας, κυριως γιατι η χρονια σημαδευτηκε απο τις αλλοπροσαλες και δυσοιωνες κινησεις του Δ.Γιαννακοπουλου.

    Ισως η λεξη "παρακμη" που ανεφερε ο Stonerook ειναι και η πιο καταλληλη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. o.k χαλια και οι δυο.λιγο η αστοχια λιγο το αγχος ισως λιγο παραπανω στο τελος του Παο εκαναν το θεαμα χαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. στο τελος γυρω στα 4.7 ο Κολλινς τον τσακισε τον ΔΔ με την μπατσα που του εδωσε και οι διαιτητες τον χρεωσαν και με φαουλ τον ΔΔ χαχα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ke sti disi tis karieras tou apodiknii o diamantidis giati apla den prepi kan na mbeni dipla tou to onoma spanoulis o enas ine enas apo tous kaliterous olon ton epoxon o alos brike eukeria dio fores pou elipe o diamantidis ke boutikse dio europaika tipota alo nomizo opios exi matia blepi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χωρίς γκαρντ στο σημερινό και μελλοντικό μπάσκετ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ έχει γκαρντ για έλεγχο ρυθμού, για σκορ, για ασσίστ, για σούτ μετά από ντρίμπλα, για να περάσουν τον προσωπικό τους αντίπαλο.Ο Ολυμπαιακός από την άλλη έχει γκαρντ (εκτός Σπανούλη) που ΔΕΝ κοιτούν το καλάθι!!!Ομάδες δομημένες για να αλληλοεξουδετερώνονται και να εμπνέουν εξώφυλλα οπαδικών φυλλάδων.ΧΩΡΙΣ ΓΚΑΡΝΤ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ.Σίγουρα 3 γκαρντ έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός και 2 ο Ολυμπιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Aν χαθει και φετος το πρωταθλημα βλεπω το Σπανουλη να χαιρεταει. Οικειοθελως. Και ο Ολυμπιακος βολευεται γιατι με τα χρηματα που του δινει μπορει να αγορασει 2-3 πολυ καλους παικτες και ο ιδιος θα παει να παιξει μπασκετ χωρις το βαρος που εχει στον Ολυμπιακο.Κι ισως καταφερει να ξανασηκωσει ευρωλιγκα με τριτη διαφορετικη ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χαλια μπασκετ, πως να πανε αυτες οι ομαδες στο φαϊναλ-4????

    Οσο για το Σπανουλη, ειναι καλυτερα να μη παιζει καθολου με τον Παναθηναϊκο. Αλλα το προβλημα δεν ειναι ο Σπανουλης, ειναι ο χαζο-Μπαρτζωκας που ακομα κι οταν του προσφερουν το ματς στο πιατο αυτος αντι να κοουτσαρει διαμαρτυρεται στους διαιτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλημέρα.

    Χθες, καταρρίφθηκαν όλοι οι κανόνες.

    Πώς γίνεται να κερδίσει έναν τελικό play off μια ομάδα που :

    - Έχει 1/20 τρίποντα (τα περισσότερα ελεύθερα) και μάλιστα στην έδρα της!
    - Μένει στην 4η περίοδο για 8’ χωρίς σκορ!
    - Οι 9/10 επιθέσεις ξεκινούν ή/και τελειώνουν με ποστάρισμα του Μασιούλις!
    - Μένει εντελώς αβοήθητη από τον πάγκο της και οδηγίες, κατευθύνσεις και τακτική δίνει ο αρχηγός της ομάδας παίζοντας ταυτόχρονα.
    - Έχει μόνο 8 ασίστ σε όλο το ματς!
    - Δεν έχει στο πλευρό της το «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ όπως στα προηγούμενα ματς!
    - Έχει τα 3 από τα 4 γκαρντ της εκτός τόπου και χρόνου!
    - Έχει φορτωμένα με φάουλ τα δύο πεντάρια της από το τέλος της 3ης περιόδου!
    - Δεν έχει το καθαρό μυαλό ή την καθοδήγηση να χρησιμοποιήσει τα φάουλ τακτικής στο κρισιμότερο σημείο του ματς!

    Γίνεται όταν ο αντίπαλός της :

    - Φοβάται να κερδίσει!
    - Έχει ως καλύτερο παίκτη τον Κόλινς!
    - Ο προπονητής της αδυνατεί να βρει απαντήσεις στο επί 40’ ποστάρισμα του Μασιούλις!
    - Η επίθεσή της είναι ίδια κι απαράλλαχτη όλων των προηγούμενων ηττών στο ΟΑΚΑ! Δηλ. πάμε να τρυπήσουμε τον τοίχο αλλιώς πετάμε χαρταετούς από τα 6,75.
    - Ο πάγκος της είναι μονίμως σε κατάσταση τρικυμίας εν κρανίω!
    - Κάνει απίστευτες επιλογές στα τελευταία 2’ του ματς όπως και στο αντίστοιχο στο ΟΑΚΑ στην Ευρωλίγκα!

    Πριν το ματς πίστευα (και πιστεύω ακόμη) ότι ο ρυθμιστικός παράγοντας της σειράς είναι ο Μπαρτζώκας. Χθες, ο κόουτς πήρε ίσως το χειρότερο βαθμό που θα μπορούσε. Θα έχει τις ευκαιρίες του να γυρίσει το πράγμα αλλά σαν την χθεσινή δύσκολα θα βρει. Στον Ολυμπιακό κυριαρχεί η αίσθηση του «αν όχι και σήμερα πότε». Και είναι τόσο βαριά που μπορεί να τους πλακώσει.

    Το πράγμα με τα χαζά φάουλ του Λάσμε έχει ξεφύγει πλέον. Είναι πολύ καθοριστικό για τον ΠΑΟ να αποφύγει την φθορά του Γκαμπονέζου. Δεν είναι δυνατό το τεχνικό team να προσπαθεί να τον προφυλάξει κι αυτός να τα κάνει μαντάρα με ανόητα φάουλ.

    Η αποχή του κόσμου από το ΟΑΚΑ επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Ας διαλέξει ο καθένας όποια θέλει αρκεί να μην ακούμε παράπονα, γκρίνια και χαρακτηρισμούς. Δεν γίνεται να απαιτείς από τους φιλάθλους να πάνω στο γήπεδο. Καλύτερα να ψάξεις για ποιο λόγο απέχουν.


    Υ.Γ. Βλέποντας το F4 και το χθεσινό τελικό, νομίζω ότι πείστηκαν και οι πλέον δύσπιστοι. Οι αιώνιοι για να επανέλθουν σε επίπεδο F4 χρειάζονται πολλή και συστηματική δουλειά. Και κυρίως να ξεπεράσουν το σύνδρομο του «να κερδίζω οπωσδήποτε τον απέναντι κι όλα καλά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα 77. Περι Μπαρτζώκα, θυμάσαι ποτέ στη ζωή σου να'χεις δει προπονητή σε time out να μην είναι καν στον πάγκο και να το χαραμίζει όλο μιλώντας στον διαιτητή; Γιατι για όλα τα υπόλοιπα συγχωρείται, αλλά τούτο εδώ εγώ προσωπικά ούτε φανταζόμουν οτι μπορεί να το δω στη ζωή μου.

      Διαγραφή
    2. Το ‘χω ξαναδεί, Χρήστο. Από τον μέγιστο Ιωαννίδη. Τώρα αντιπρόσωπο του έθνους!!!

      Και να φανταστείς ότι τότε υπήρχαν μόνο 2 διαθέσιμα time out σε κάθε ημίχρονο. Όχι όπως τώρα. Ο τύπος είχε πάρει master στο μπίρι μπίρι με τους γκρι.

      Ο Μπαρτζώκας απλά προετοιμάζει για τον εαυτό του, τους παίκτες και όλο τον οργανισμό που λέγεται ΟΣΦΠ την επόμενη δικαιολογία. Χρησιμοποιεί την μαζική ψύχωση για την διαιτησία και καταναλώνει την περισσότερη σκέψη του στο πως θα πιαστεί από μια χαραμάδα δικαιολογίας και να την ντύσει κατάλληλα. Χθες, έπαιζε μόνος του και κατάφερε να χάσει. Αδικεί τον εαυτό του.

      Εσύ πες μου αν έχει ξαναδεί ομάδα αυτού του επιπέδου να παίζει στο τελευταίο δεκάλεπτο με προπονητή έναν παίκτη. Δηλ. χωρίς καθοδήγηση από τον πάγκο. Όλα τα έκανε ο Μήτσος.

      Διαγραφή
    3. 77 ένα απο τα πολύ λίγα τσιτάτα του και καλά σοφού λαού μας είναι οτι το ψάρι βρωμάει πάντα απο το κεφάλι. Και παντού καθε μέρα στη ζωή επιβεβαιώνεται αυτό, στη δουλειά, στην οικογένεια, στις παρέες και προφανώς και στο μπάσκετ. Ο Μπαρτζώκας απλά ξέρει τι περιμένουν απο αυτόν οι Αγγελόπουλοι και ο Γιαννακόπουλος μάλλον γελοίος γίνεται όταν λέει ευτυχώς που υπάρχει και ο Διαμαντίδης με δεδομένο αυτό που λες για την απουσία προπονητή στον ΠΑΟ.

      Διαφωνώ όμως οτι ο Μπαρτζώκας έπαιζε μόνος του χθες. Εξακολουθεί να'χει απέναντι του τον Πεδουλάκη.

      Διαγραφή
    4. Όντως, ο Μπαρτζώκας καταδιώκεται από αυτό που είχε πει μετά το ματς της Ευρωλίγκας ο Πεδουλάκης με αφορμή το μαρκάρισμα του Σπανούλη. Ότι αφού δεν βρίσκεις την άκρη μόνο σου και προσπαθείς να υποτιμήσεις το πρόβλημα που σου έβαλα, θα στο πω μετά το τέλος της χρονιάς.
      Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟ πάει με τον αυτόματο. Δηλ. με την δουλειά πριν τα ματς και την προετοιμασία της τακτικής από τον Άρτζι. Αλλά κατά την διάρκεια του ματς η ομάδα δεν έχει προπονητική καθοδήγηση. Όσο ο Μπαρτζώκας δεν μπορεί να λύσει το σταυρόλεξο τόσο μηδενική επίδραση θα έχει η αδυναμία του Αλβέρτη.
      Οπότε, το πράγμα θα πηγαίνει σ’ αυτό το τέμπο. Γι’ αυτό θεωρώ το performance του Μπαρτζώκα κρίσιμο.
      Για τους διοικούντες, άσε καλύτερα. Να σου πω την αλήθεια, το χάρηκα που το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο χθες. Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και στο ΣΕΦ.

      Διαγραφή
  54. ενα παιχνιδι αναμεσα σε δυο ομαδες οπου η μια ειναι απο μετρια εως κακη και η αλλη ειναι απο κομπλεξικη εως χεσμενη του θανατα.

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έκανε και με το παραπάνω την δουλίτσα ο Πίτι!!!

      Είχε που είχε τα θέματά του ο Μπαρτζώκας, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και το φάντασμα του Ισπανού!!!


      Διαγραφή
    2. απαραδεκτοι φιλε...απαραδεκτος ο ολυμπιακος.
      η ευθυνη για την εικονα του ειναι 100% του μπαρτζωκα.
      η ομαδα επαιζε κλωτσοπουτσο και αυτος μουρμουραγε ολη την ωρα για διαιτησια.εχει ενα ολοκληρο μηνα να προετοιμασει την ομαδα για αυτα τα παιχνιδια και ερχεται και παιζει ακριβως αυτο το χαλι που παιζει 2 χρονια τωρα με τον παο αντιπαλο.
      ε....αφου εχουν πιεση οπως λεει,τοτε να χαλαρωσουν λιγο οι τσεπες καποιων απο το βαρος των χρηματων για να μειωθει και η πιεση.
      εμενα να δεις τι πιεση μου ανέβασαν εχθες

      gskordak

      Διαγραφή
    3. @gskordak
      Κοίτα, το πρόβλημα πλέον έχει πάρει μεταφυσικές διαστάσεις. Και όταν μπαίνουν στη μέση ψυχολογικά και πνευματικά ζητήματα, η λύση δεν βρίσκεται εύκολα. Το ζήτημα είναι ότι ενώ ο Μπαρτζώκας έδειξε στην υψηλών απαιτήσεων σειρά με τη Ρεάλ ότι έχει τα προσόντα και τον τρόπο να παλεύει τα ματς, να ψάχνεται, να παιδεύεται να βρει λύσεις, να βάζει προβλήματα στον απέναντι, στα ματς με τον ΠΑΟ δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

      Το πρόβλημα δεν είναι ότι χάνει ο Ολυμπιακός. Το πρόβλημα είναι ότι χάνει με τον ίδιο τρόπο. Δέχεται μοιρολατρικά όσα συμβαίνουν στα ματς και δεν καταφέρνει να αλλάξει το παραμικρό. Είναι εκπληκτικό το πόσο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους οι ήττες.

      Έχει δημιουργηθεί, λοιπόν, η αίσθηση ότι και 100 φορές να παίξουν στο ΟΑΚΑ θα δούμε το ίδιο έργο. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν επαγγελματία. Για να υπερβεί αυτήν την κατάσταση και να βγάλει την ομάδα του από αυτήν την θέση, πρέπει να αδειάσει το μυαλό του. Πρέπει να πιάσει το νήμα από την αρχή, να αδειάσει το τραπέζι και να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Να επαναπροσδιορίσει τα πάντα, να ρισκάρει, να εκπλήξει, να καινοτομήσει, να σκεφτεί. Τώρα μάλιστα έχει ευνοϊκότερες συνθήκες καθώς απέναντί του έχει έναν άνθρωπο που δεν είναι και ο master των πάγκων.

      Όσο τον κατατρέχουν τα φαντάσματα δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Αρκείται στο να ψάχνει δικαιολογίες. Τί πάει να πει «έχουμε πίεση»; Πίεση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Στον Ολυμπιακό είναι όχι στον Ίκαρο. Τελικούς παίζει και όχι φιλικά προετοιμασίας.

      Διαγραφή
  55. Δεν ξέρω πως φάνηκε από την τηλεόραση, αλλά το γήπεδο δεν ήταν και τόοοοοσο άδειο όσο λένε όλοι. Αν εξαιρέσουμε το άνω διάζωμα πάνω από τους επισήμους και τα δημοσιογραφικά, που ήταν μερικοί σκόρπιοι εδώ και εκεί, όλο το υπόλοιπο γήπεδο ήταν γεμάτο (με κάποιες κενές θέσεις). Ούτε τίγκα, ούτε sold-out προφανώς, αλλά ένα καλό διψήφιο αριθμό (χιλ.) ήταν μέσα. Δικαιολογίες/αιτιολογίες πολλές, αλλά όντως ίσως υπάρχει και 2η ανάγνωση...

    Στα του παιχνιδιού, πραγματικά δεν θυμάμαι πότε είχε ομάδα Α1 5% στα τρίποντα, και ούτε έχω όρεξη να ψάξω να βρω τέτοιο -γελοίο- στατιστικό. Και με τα περισσότερα από αυτά σχεδόν προκλητικά ελεύθερα (σε 2-3 του Macioulis προλάβαινε να παραγγείλει και καφέ). Ακόμα και ο mr.Green που σουτάρει ανάποδα από τη σέντρα καλύτερο ποσοστό έχει.

    Μια που είπα Maciulis, χθες ήταν (μαζί με ΔΔ και Ukic, άντε και ο Gist) οι καλύτεροι, σχεδόν μόνοι τους έπαιζαν. Ο ΔΔ τα γνωστά (παίζω παντού-κάνω τα πάντα), ο Ukic σχεδόν μόνος του έσβησε το Σπανούλη (αλλά και συνεχίζει να ψάχνει να βρει πετρέλαιο), ενώ ο Gist έκανε ότι μπορούσε εντός ρακέτας (και έβαλε και το μοναδικό τρίποντο!!!!). Α και το κάρφωμα που έκανε άνετα έμπαινε Top5 στο ΝΒΑ. Αλλά όλο το ματς ήταν του Maciulis. Μπορεί να έφαγε 2-3 εύκολα ποσταρίσματα από τον Περπε, αλλά το παληκάρι θύμισε Σόφο: "ξέρετε όλοι ότι θα πάρω τη μπάλα, θα ποστάρω και θα το βάλω" :)

    Σκόρπια:
    - Ο Μπαρτζώκας έχει βαλθεί να βγάλει σωστούς όσους τον λένε Bean. Ήμαρτον ρε συ...
    - Ο Σπανούλης πλέον είναι σίγουρο ότι έχει κάποιου είδους θέματα με τον ΠΑΟ
    - Ο Collins θέλει να αποδείξει....τι ? Ότι είναι πρώτος μάγκας ?
    - Curry, Wright και Μπράμος θέλουν επειγόντος κάτι...τι ? Ξεκούραση, προπόνηση, ψυχολόγο ?
    - Πραγματικά, αν όχι χθες, τότε πότε θα κερδίσει ο γαύρος στο ΟΑΚΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ουκιτς ειναι πολυ αδικημενος απο τον κοσμο του Παναθηναϊκου. Ειναι κακος επιθετικα αλλα κανει ενα σωρο αλλα πραγματα σωστα.Γι'αυτον τον Παναθηναϊκο τουλαχιστον ειναι απαραιτητος ακομα και στην κακη του μερα. Μπραμος, Curry, Wright θελουν εισιτηριο χωρις επιστροφη. Δεν ειναι γι'αυτο το επιπεδο ο καθενας για τους δικους του λογους. Ο Μασιουλις πρεπει να μεινει οπωσδηποτε. Μου φαινονται ακατανοητα αυτα που ακουγονται για αποδεσμευση του το καλοκαιρι. Μιλαμε για σουπερ εργαλειο με 350 χιλιαρικα το χρονο.

      Διαγραφή
    2. Φίλε κάνεις λάθος κι εγώ που ήμουν μέσα και είχα πανοραμική θέα από ψηλά, σου λέω ευθαρσώς ότι το γήπεδο ήταν απελπιστικά άδειο, συνυπολογίζοντας πάντα τη σημασία του αγώνα και τον αντίπαλο.

      Διαγραφή
    3. Μα δεν είπα ότι ήταν τίγκα, αλλά διαβάζοντας κάποια σχόλια (π.χ. στο Contra) κάποιος θα νόμιζε ότι ήταν-δεν ήταν μέσα 3-4Κ κόσμου...απλώς θυμόμαστε όλοι τα υπερτίγκα (20K < x < 25K) με Μπάρτσα και γαύρο πέρσυ και πρόπερσυ και πλέον θεωρούμε τα 11-12Κ ως "άδειο", καλώς ή κακώς (μάλλον καλώς)...

      Διαγραφή
    4. ΚΡΟΚΕΡ ΚΑΙ ΚΟΥΠΕΡ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΡΥ, ΜΠΡΑΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

      Διαγραφή
  56. ο παο με τα γνωστα του φετος προβληματα , που γινονται μεγαλυτερα οταν καποιοι παικτες του εχουν καταλαβει οτι ειναι φευγατοι και δε τα δινουν ολα!!!
    εβλεπα πχ χθες τον ουκιτς και υπηρχαν στιγμες που δε συμμετειχε καν στο παιχνιδι της ομαδας πιανοντας μια ακρη και περιμενοντας στη γωνια απλα να ληξει ο χρονος επιθεσης!!!
    καρι και μπραμος συνεχιζουν να αναζητουνται, ο ραιτ σε μονοτονα σετ παιχνιδι ειναι εντελως ακαταλληλος, παππας-γιανκοβιτς κλασσικα στην ακρη του παγκου, οποτε τι μενει?

    ο αρχηγος, ο υπαρχηγος, οι λασμε-γκιστ, ο μασιουλις και λιγο απο μαυροκεφαλιδη!!!5,5 παικτες!!!λυπηρο!!!!

    απο την αλλη, ο οσφπ καλειται να εξηγησει το ανεξηγητο!!!οχι μονο χανει με το που παρκαρει το λεωφορειο στο οακα αλλα παιζει και τραγικα!!νωθρος στην αρχη, φοβισμενος να κερδισει στο τελος με ολες τις συνθηκες για διπλο στο οακα εξασφαλισμενες, βλεπε αδειες εξεδρες, απειρος κοουτς, τραγικο ποσοστο του αντιπαλου στα τριποντα, ελλειψη βαθους απο τον αντιπαλο, φορτωμα φαουλ των αντιπαλων ψηλων!!!

    το σιγουρο ειναι ενα, η πιεση που υπαρχει σε αυτα τα παιχνιδια ισως να μην υπαρχει σε καμια αλλη σειρα παγκοσμιως!!!αυτο για μενα εξηγει σε μεγαλο βαθμο την παρουσια των 2 ομαδων και ειδικα για τον οσφπ που εχει να κερδισει στο οακα σε κρισιμο ματς καποιες δεκαετιες.δεν ειναι ευκολο.εξω απο το παρκε πολλα λεγονται, το θεμα ειναι το γινεται εκει μεσα και αυτο το ξερουν μονο οι αμεσα ενδιαφερομενοι.

    για μενα η σειρα εχει ψωμι ακομα, παραμενει φαβορι ο οσφπ μιας και ο παο ειναι σε κακη κατασταση και περισσοτερο σκεφτεται το χτισιμο της νεας ομαδας παρα το πρωταθλημα, το οποιο ομως ειναι καταδικασμενος να το διεκδικησει μεχρις εσχατων. ετσι το επιτασσουν οι συνθηκες ομως!

    λενε ολοι για το σπανουλη οτι θελει να γινει ηρωας κτλ κτλ!!!σε αυτον τον οσφπ με αυτη την περιφερεια ο σπανουλης θα εναι αυτος που θα παιρνει τις τελευταιες επιθεσεις οσο τραβηγμενες και αν ειναι αυτες!!!χωρις λο και με τους σλουκα-μαντζαρη οχι ετοιμους να διαδραματισουν σημαντικο ρολο επιθετικα σε τετοια ματς ο σπανουλης ειναι αυτος που θα το παιρνει επανω του και εγκειται στον προπονητη του να δημιουργησει καλυτερες συνθηκες για να εκτελεσει!!!

    διαβαζω που γραφεται οτι σε περιπτωση απωλειας του τιτλου απο τον οσφπ ο μπαρτζωκας τιθεται εν αμφιβολω.για ποιο λογο?επειδη δεν καταφερε αυτο που δεν εχει καταφερει κανεις στη θεση του στο παρελθον και με μεγαλυτερα μπατζετ?να μαστε σοβαροι!!!μια χαρα κοουτς (ναι, με τα λαθη του, τις αστοχιες του) ειναι ο μπαρτζωκας με εργο οπου και αν πηγε!!και με πολυ μελλον!!!αλλα ειπαμε (εγω βασικα το λεω) , οι προεδροι ειναι ασχετοι μπασκετικα, αρα και ικανοι για ολα!!!

    υ.γ χαιρομαι το διαμαντιδη πραγματικα!!δε ξερω τι κινητρο εχει πλεον αλλα το χαιρεται το αθλημα!!απαλλαγμενος απο καθε μορφη αγχους παιζει απλα το παιχνιδι του εχοντας κερδισει σχεδον τα παντα στην καριερα του.

    υ.γ αντιθετως, ο σπανουλης παιζει μονιμα υπο το βαρος της αποδειξης!!!εχει κατακτησει 3 ευρωλιγκες και τις 2 ως ξεκαθαρο αουτσαιντερ, εχει αλλαξει στρατοπεδο απο παο σε οσφπ και ακομα παιζει το καθε του παιχνιδι αναγκασμενος να πεισει και τον πιο ασχετο οτι οντως ειναι τοπ παικτης!!!ειναι περα για περα αδικο κατι τετοιο!!!ας αναλαβουν και οι αλλοι τις ευθυνες τους (συμπαικτες, διοικηση)!!!

    υ.γ το να παιζουν στους αιωνιους παικτες οπως ο ραιτ και ο κολλινς αλλα πολυ περισσοτερο το να διακρινονται κιολας (τωρα διακρινεται ο κολλινς, πιο πριν και απο τα πρωτα του παιχνιδια του φαινοταν πολυ και ο ραιτ) ειναι δειγμα της πτωσης της ποιοτητας των 2 ομαδων.

    υ.γ αυτος ο παπαπετρου ειναι κτηνος!!!για πλακα τον ποσταρε το μασιουλις σε καποια φαση στο α ημιχρονο!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χωρίς προπονητή, με ανοργάνωτο, εντελώς χύμα μπάσκετ, με ορισμένους παίχτες που παίζουν σαν να έχουν φύγει ήδη, με έδρα-εκκλησία, και πάλι ο ΠΑΟ έδειξε πως είναι ανώτερος του Ολυμπιακού. Ο Λασμε ακομα και στη μέτριά του μέρα, ακόμα και όταν δεν έχει συμπαράσταση από τους άλλους ψηλούς (πλην Γκιστ), κάνει μια χαψιά εκείνους του Ολυμπιακού.

    Για πόσο ακόμα ο Ολυμπιακός θα παίρνει ξένους από το κάτω ράφι;; Περιμένει να σπάσει την κατάρα τόσων χρόνων στο ΟΑΚΑ με τον Λοτζεσκυ, τον Πετγουει και τον Σιμονς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις. Ασε που ειναι νωρις ακομα για να μιλαει κανεις ετσι. Αν παρεις το πρωταθλημα μπες και τρολλαρε οσο θελεις.Αλλα σε καθε περιπτωση δεν ειναι σωστο να κατηγορεις μια ομαδα επειδη δεν μπορει να ανεβασει το μπατζετ της. Αυτα τα λεφτα μπορουν να διαθεσουν αυτα δινουν. Εχουν ηδη ξοδεψει πολλα χρηματα για τον Ολυμπιακο οι Αγγελοπουλοι. Τωρα δεν μπορουν. Πρεπει να γινεται σεβαστο αυτο. Στο κατω κατω της γραφης δεν πηγαν ασχημα. Αποκλειστηκαν απο τη Ρεαλ στο πεμπτο παιχνιδι και ζοριζονται με τον Παναθηναϊκο στο ΟΑΚΑ. Βλεπεις κατι παραλογο σε αυτα;

      Διαγραφή
    2. Δεν τρολλάρω κανέναν. Θεωρώ απλά πως ο Ολυμπιακός κάνει συστηματικά κακές επιλογές ξένων, με σαφές ταβάνι (γιατί, είναι άλλο να παίρνεις έναν φτηνό, άσημο ακόμα, αλλά ταλαντούχο παίχτη και άλλο να παίρνεις φτηνούς ξένους στα 28-29 τους, που όλη τους την καριέρα έχουν δείξει λίγα πράγματα). Και ο Παναθηναϊκός έκανε αντίστοιχες φτηνές/κακές επιλογές (Ράιτ, Κάρυ, Μπραμος) αλλά τουλάχιστον τα έσκασε σε ένα καλό γκαρντ, επιπέδου Ευρωλίγκας (Ουκιτς) και σε επίσης καλούς (όχι τοπ βέβαια, αλλά επιπέδου Ευρωλιγκας) όπως ο Μασιούλις, Λασμε και ο Γκιστ, που όντως μέσα στη γενική μετριότητα των αναμετρήσεων των δυο ομάδων ξεχωρίζουν και τελικά καθορίζουν το αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
    3. Κακες επιλογες κανουν ολοι. Αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορει κανεις να ψεγει μια ομαδα επειδη δεν εχει λεφτα να παρει ακριβους παικτες. Ο ΔΠΓ ηθελε να πληρωσει υπεραξια στους Λασμε και Γκιστ και μαγκια του. Ο Ολυμπιακος εκρινε οτι δεν μπορει (δε θελει?) να το κανει. Παλι μαγκια του. Τοσα θελει να δωσει τοσα δινει. Εγω θα εκανα κριτικη στον τροπο που αξιοποιηθηκαν αυτοι που ηρθαν τελικα. Και πανω σ'αυτο μπορει να πει κανεις πολλα και για τον Ολυμπιακο και για τον Παναθηναϊκο.

      Διαγραφή
    4. Υπεραξιες δεν πληρωνει κανενας πλεον στην ελλαδα στο μπασκετ!!!

      το χαρτι το παιρνουν οι 2 αρχηγοι ειτε γιατι το αξιζουν (σπανουλης) ειτε γιατι αν δεν το εξιζουν στο επακρο λογω αγωνιστικης ετοιμοτητας πλεον ειναι το παρελθον τετοιο που δε γινεται να τους το αρνηθεις (διαμαντιδης).

      απο κει και επειτα υπαρχουν καποιοι παικτες με εμπειρια και προσφορα που παιρνουν καλα αλλα λογικα λεφτα (λασμε, πριντεζης, περπερογλου, φωτσης),

      υπαρχουν παικτες που παιρνουν λιγα λεφτα για την προσφορα τους και που αν εβγαιναν στην αγορα με ενα καλο μανατζερ σιγουρα θα αξιωναν περισσοτερα (γκιστ, ντανστον, μασιουλις)

      υπαρχουν παικτες που δεν αποδιδουν για τα λεφτα που παιρνουν για διαφορους λογους, κυριως λογω τραυματισμων, αλλα και για ελλειψη χημειας με την ομαδα (ουκιτς, λο, μαυροκεφαλιδης, μπεγκιτς)

      και κυριως υπαρχουν παικτες που παιζουν απλα για λιγα χρηματα και στην κατηγορια αυτη ειναι οι περισσοτεροι και φυσικα και η προσφορα τους ειναι πανω κατω η αναλογη.

      σταματησαν πλεον οι προεδροι να δινουν 3,5εκ στο σαρας για να παιζει ενα ημιχρονο σε 3 χρονια, 4εκ στον τσιλντρες, 2εκ στον κουτσο βουισιτς και 3,5εκ στον ταλαιπωρημενο παπαλουκα!!πανε αυτα!!!

      τα μπατζετ εχουν πεσει και για να μη φαινεται αυτο στο παρκε θα πρεπει ολες οι επιλογες να ειναι λαχεια.ε αυτο δε γινεται, δε μπορει να γινει!!!ο ξενος των 100 χιλιαδων μπορει να σου βγει λαβρακι αλλα το πιο πιθανο ειναι να εκτεθει σε αυτο το επιπεδο, οπως γινεται με το ραιτ που αν δεν δε βρει χωρο να τρεξει πραγματικα δεν πρεπει να ειναι στο γηπεδο, ο κολινς που το παιδι δεν κανει για παο-οσφπ, ο μουν που ηρθε και εφυγε σε ενα μηνα, ακομα και ο καρι,που μπορει να ξερει 100 κιλα μπασκετ αλλα τα ποδια του ειναι τετοια που μπορει να τον μαρκαρει ο οποιοσδηποτε!!!φυσιολογικα πραγματα ειναι αυτα!!

      προσωπικα θεωρω οτι εχουν μελλον οι αιωνιοι οσο υπαρχει η διαθεση να διαθετουν γυρω στα 15εκ εκαστος!!!με τα μισα χρηματα (περα απο εφοριες, λειτουργικα και αλλα εξοδα) μπορεις να στησεις ενα καλο ροστερ που μπορει να σε παει μακρια στη διοργανωση.η τεχνογνωσια και η εμπειρια υπαρχει σε μεγαλυτερο βαθμο απο οποιαδηποτε αλλη χωρα!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
  58. Καλημέρα σε όλους ....

    Θα ήταν καλό να δούμε τη συνολική εικόνα και όχι ο καθένας να λέει κάτι για την ομάδα του άλλου .... είναι προφανές πως οι ομάδες μας έχουν 'μικρύνει' πολύ. Το είπαν ήδη κάποια παιδιά πως βλέποντας το χθεσινό παιχνίδι καταλάβαινες εύκολα γιατί καμία από τις 2 δεν πήγε φάιναλ φορ. Μπορεί να το πάλεψαν, μπορεί να έφυγαν με το κεφάλι ψηλά αλλά αν συνεχίσουν με αυτή την τακτική αυτό θα είναι το ταβάνι τους. Κ δεν ευθύνεται το μπάτζετ, το απέδειξε περίτρανα η Μακάμπι. Κάποιοι παίκτες κ των δύο ομάδων είναι πραγματικά πολύ χαμηλής ποιότητας. Παίκτες που μοιάζουν μονοκόμμματοι, καλοί σε κάποιο κομμάτι αλλά από εκεί και πέρα το χάος. Σα να μη γνωρίζουν τα βασικά του μπάσκετ. Τι χρειάζεται να γίνει ? Αν το ήξερα (μπορώ σαφώς να πω πολλά αλλά .....) θα ήμουν στη θέση ενός εκ των Μπαρτζώκα-Αλβέρτη. Όντως οι δυο ομαδες φτιάχτηκαν για να εξουδετερώνουν η μία την άλλη. Κ το καταφέρνουν περίτρανα. Ας μην εξουδετερωθει όμως και η ποιότητα του αθλήματος .... Ίσως η εικόνα της κερκίδας (σαφώς πέρα από το οικονομικό, την ώρα, το ότι πολλοί φίλαθλοι του ΠΑΟ ήταν πεποισμένοι ότι θα χάσει οπότε δεν μπήκαν στον κόπο να έρθουν) να μαρτυρά πως θέλουμε να βλέπουμε το μπασκετ που μας έμαθαν τόσα χρόνια τα κουμπαράκια και όχι αυτό που παίζεται τώρα. Νομίζω ενδεικτικό του ότι το μπασκετάκι μας δεν βαδίζει σε σωστό δρόμο είναι κατά την άποψή μου η στασιμότητα των νεαρών παικτών (Μάντζαρης, Σλούκας, Μπράμος, Παππάς, Γιάνκοβιτς χαρακτηριστικά).... Υπάρχουν προπονητές Τουλάχιστον έτσι δείχνουν, μοιάζουν να μη γίνονται καλύτεροι όσο περνά ο καιρός. Ίσως να φταίει κ η χημεία της ομάδας, το όλο περιβάλλον που δεν ευνοεί, ίσως η χαμηλή ποιότητα των ξένων παικτών (των περισσότερων) .... πολλά μπορεί να ισχύουν. Έχουμε ακόμα κάποια παιχνίδια που φαντάζομαι τα ίδια θα συζητάμε και μετά ένα πολύ ενδιαφέρον καλοκαίρι ώστε να δούμε τελικά αν όντως οι ομάδες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κάτι καλό για το μέλλον ..... Αυτά προς το παρόν ......

    Υ.Γ. Αλήθεια Jim τι ακριβώς εννοείς με το "Μια πεποίθηση που μου έχει γεννηθεί και λέει ότι ο προπονητής του μέλλοντος θα έρθει από το..παρελθόν " .... έχεις κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο στο μυαλό σου ? Ή σαν τάση το βλέπεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μικρή διευκρίνιση, μπάσκετ στην Ελλάδα μας έμαθε ο ένας κουμπάρος, είναι εντελώς δυσανάλογη η προσφορά τους για να τους βάζουμε ίσα-ίσα! ;D

      Διαγραφή
    2. Κάνεις λάθος, και ο Ιβκοβιτς ήταν πολλά χρόνια κοουτς στην Ελλαδα στα 90s -σε Πανιωνιο, Παοκ, ΟΣΦΠ... Μαλλον εισαι νεοτερος :)

      Διαγραφή
    3. Όπως το ξέρουμε στη σύγχρονη μορφή του, έχεις σαφέστατα δίκιο ότι ο Ίβκοβιτς ήταν καταλυτικός για το μπάσκετ στην εποχή του στην Ελλάδα (ως όντως νεότερος, δεν έχω άποψη για τον αντίκτυπο που είχε μέχρι να φύγει και πάει στα ξένα)

      Διαγραφή
    4. Φίλε y0zh1 νομίζω και εγώ ότι η τοποθέτηση σου για τον Ίβκοβιτς είναι πολύ άδικη.
      Ο φίλος έχει πολύ δίκιο που σου επισημαίνει την δεκαετία του 90'.
      Εγώ σαν φίλος του Άρη να σου θυμίσω ότι ο "Σοφός" ήταν στο τιμόνι της ομάδας επι Γκάλη την διετία 80-82' (πρίν απο τη δυναστεία με Ιωαννίδη βέβαια) αλλά να μήν ξεχάσουμε και την πολύ καλή πορεία με την ΑΕΚ κατα το 2000.
      Προσωπικά θεωρώ και εγώ τον Ομπράντοβιτς τον καλύτερο προπονητή που έχει περάσει απο την Ελλάδα, αλλά σε επίπεδο καθαρά προσφοράς στο ελληνικό μπάσκετ θα έβαζα ένα σκαλάκι παραπάνω τον Ντούντα. Άλλωστε θα ήθελα να δω τι θα παρουσίαζε ο ζοτς σε μία ομάδα με ανεπαρκές ρόστερ και δύσκολες συνθήκες. Τι καινοτομίες θα έβγαζε από το μανίκι...

      Dali.S

      Διαγραφή
    5. Ναι παιδιά δεν είμαι δογματικός, πιθανότατα να κάνω λάθος! Ίσως να μην μπορώ να αξιολογήσω σωστά την προσφορά του γιατί έχω "ζήσει" σαφέστατα μικρότερο δείγμα της δουλειάς του, απ' ότι εσείς.

      Διαγραφή
  59. απο τα υπερβολικα πολλα λεπτα του ουκιτς θα μπορουσε να εχει παρει μερικα παραπανω ο ραιτ . οχι οτι θα γινοταν κατι απιστευτα μαγικο αλλα η εικονα των 2 παικτων δεν δικαιολογουσε να παρει ο ενας 29 και ο αλλος 7 . ο ουκιτς καποια στιγμη κυριολεκτικα προσπαθησε να χαρισει το ματς στον ολυμπιακο . σε εκεινο το σημειο επρεπε οπωσδηποτε να δωσει την θεση του στον ραιτ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Oυκιτς ηταν πολυ κακος επιθετικα αλλα τουλαχιστον ξερεις τι να περιμενεις στην αμυνα οπου ειναι συνεπεστατος.Ο Ραιτ δεν κανει τιποτα καλα σε αμυνα και επιθεση.Δεν ειναι παικτης επιπεδου Παναθηναϊκου.Το ερωτημα ειναι αλλο. Με τοσο κακο Ουκιτς και Καρι γιατι δεν μπορει να βρει μερικα λεπτα ο Παππας. Ξεχασε το μπασκετ; Τα ιδια και με το Βλαντο. Ο Μπραμος παιζει σα να εχει ηδη φυγει αλλα ο Βλαντο παραμενει εκτος πλανων. Προβλεπω μεγαλες ανακαταταξεις το καλοκαιρι.

      Διαγραφή
    2. τους παππα-γιανκοβιτς τους καψαμε για φετος . πρεπει να εισαι ιβκοβιτς-ομπραντοβιτς για τους αναστησεις τελευταια στιγμη .

      Διαγραφή
    3. Υπαρχει ορος στο συμβολαιο του ΄δεν υπαρχω - με λενε Ουκιτς¨ να παιζει 20 λεπτα τουλαχιστον σε καθε ματς.

      Διαγραφή
  60. καλησπερα......δεν πιστευω οτι το προβλημα του ολυμπιακου ειναι ο μπαρτζωκας,ειναι καλος προπονητης.......το προβλημα του ολυμπιακου στα παιχνιδια με τον παναθηναικο ειναι ο σπανουλης ...ας μπουμε στην ψυχολογια του.....ο αρχηγος του ολυμπιακου σιγουρα μπαινει στο παιχνιδι εχοντας ενα σωρο πραγματα στο μυαλο του.....1.να αποδειξει στον κοσμο του παναθηναικου οτι ειναι καλυτερος του διαμαντιδη2.να αποδειξει στον κοσμο του ολυμπιακου οτι μπορει να κερδισει τον αιωνιο3.να αποδειξει στον εαυτο του και τα δυο παραπανω και να το παιξει ηγετης στους πιτσιρικαδες του ολυμπιακου......προσεξτε για μενα ο σπανουλης τη δεδομενη στιγμη ειναι ο καλυτερος γκαρντ στη ευρωπη για αυτους που θα μου την πουν.......τον βλεπεις ομως οταν εκτελει ακομα και βολες στο οακα οτι ειναι αγχωμενος και δεν εχει τη χαλαροτητα που χει στην ευρωλιγκα, αντιδραση του στο ματς της ευρωλιγκας δειχνει αυτα που λεω(κανοντας τη χειρονομια ηταν σαν να ελεγε στους πρασινους ''εσας σας κερδισα'' στους κοκκινους ''εσεις που με αμφισβητειτε κλειστε το''.........αν δεν αλλαξει νοοτροπια ο σπανουλης ο ολυμπιακος θα χασει το πρωταθλημα απο τον χειροτερο παναθηναικο της εικοσαετιας.........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια χαρά, stone.
      Το θέμα που βάζεις είναι μια από τις αιτίες. Έστω, όμως, ότι αυτό είναι το κυρίαρχο. Ακόμα κι έτσι το πρόβλημα είναι ο Μπαρτζώκας. Η ευθύνη του προπονητή είναι διττή.
      Από τη μια δεν αποφορτίζει τον παίκτη, δεν τον βοηθά να δει την πρόκληση στη σωστή του διάσταση και δεν διαμορφώνει τις κατάλληλες αγωνιστικές συνθήκες για να τον βοηθήσει . Αντίθετα τον έχουμε ακούσει να λέει ότι το πρόβλημα του Σπανούλη είναι με τον εαυτό του κι αυτός μόνος του μπορεί και πρέπει να βρει την άκρη.
      Από την άλλη είναι η επίδραση που έχει η συμπεριφορά του Σπανούλη σε όλη την ομάδα. Ο προπονητής επιτρέπει, ανέχεται, δεν βλέπει (βάλει ό,τι θες) την διαιώνιση της κατάστασης. Ευθύνεται για το γεγονός ότι όλοι είναι εγκλωβισμένοι στην ψύχωση του Σπανούλη και βυθίζονται μαζί του. Ο στόχος δεν είναι η λύτρωση του Σπανούλη αλλά η νίκη της ομάδας.

      Διαγραφή
    2. γεια σου 77......συμφωνω οτι ο μπαρτζωκας ευθυνεται γι αυτο αλλα για να θελεις να συγκαταλεγεσαι στους θρυλους του αθληματος πρεπει μονος να τη βρισκεις τη λυση στο ζητημα αυτο,το ιq του σπανουλη μια χαρα ειναι και πρεπει πανω απο ολα να βρει ο ιδιος την ακρη....μην ξεχναμε οτι η φαση στον τελικο με την τσσκα βγηκε λογω οτι ο σπανουλης εδωσε την μπαλα και αλλαξε τη μοιρα της ομαδας.....αν ξεκιναγε την επιθεση και ειχε απεναντι του το διαμαντιδη μαλλον θα ειχαμε οτι στο οακα........εδω ολοκληρος σαρας,απειρως δυσκολοτερος χαρακτηρας και βρηκε ακρη με τον ομπραντοβιτς........συμφωνω απολυτα οτι η δηλωση του μπαρτζωκα ειναι τουλαχιστον αστοχη.......stonerook

      Διαγραφή
    3. H ψυχοσύνθεση του Μπαρτζώκα γίνεται φανερή και σε μεγάλο βαθμό στον πάγκο της ομάδας.Κάτι τέτοιο μόνο κακό της κάνει.Καλό είναι να κόψει τα καραγκιοζιλίκια-κάθε είδους- και να δείξει προσήλωση στο έργο του Ολυμπιακού.Αν το ξαναδωθεί τεράστια ευκαιρία σαν την χτεσινή καλά θα κάνει να την αρπάξει όχι απλώς από τα μαλλιά αλλά και από εκεί που πιάνουν τον Πάπα...
      Ας μας δώσει με τη συμπεριφορά του αφορμές να μην τον ξανααποκαλέσουμε MrBean!

      Venus Vidi Vici

      Διαγραφή
    4. 77, η τελευταία σου πρόταση νομίζω είναι ΟΛΟ το θέμα. Και άντε ο Ολυμπιακός είναι επιχείρηση και έχει και αφεντικά και δικαίωμά τους. Έρχεται όμως η Εθνική σε λίγο και το παλικάρι αυτό ΔΕΝ έχει δικαίωμα να τα κάνει πάλι άνω κάτω για προσωπικούς του λόγους.

      Διαγραφή
    5. ο σπανουλης ηταν ο καλυτερος στην ευρωπη . τωρα πια δεν ειναι .

      Διαγραφή
    6. Εγω προσωπικα αν επαιζα στον Ολυμπιακο θα ειχα φαει στα γροθηδια τον Σπανουλη. Δεν γινεται να λιωνω σε ολο το ματς για να γυρισω το παιχνιδι εξαιτιας του Σπανουλη που δεν εκανε απολυτως τιποτα σε ολο το ματς, για να μου μπει στο τελος να μου βαρησει τριποντο απο τα 10 μετρα για να το παιξει γαματος, να ξεσηκωσει το κοσμο να πει "ουαου τι εβαλε παλι ο παικταρας", και να παρει ολη τη δοξα απο εμενα που εχυσα ολο τον ιδρωτα μου σε ολο το παιχνιδι. Το εκανε και στο προηγουμενο ματς, που εξυνε τα @@ του σε ολο το ματς και πηρε ολη τη δοξα στο τελος. Το εκανε και στο φαιναλ φορ που πηρε τον τιτλο του MVP απο τον Λο. Πραγματικα θα του ειχα κανει τα μουτρα κρεας...

      Διαγραφή
  61. Τα περί παρακμής είναι κομματάκι υπερβολικά. Οταν σηκώνουμε τις Ευρωλίγκες την μια πίσω από την άλλη, δεν αρκεί μια χρονιά που δεν πάμε φάιναλ 4 ή που παρακολουθούμε "θέαμα" όπως το χτεσινό ( κακοχτισμένος χωρίς προπονητή vs λιγότερο κακοχτισμένου με κομπλεξικό προπονητή) για να καταλήξουμε στο ότι η παρακμή μας χτυπάει την πόρτα. Ναι, παιχταράδες πρώτου βεληνεκούς δύσκολα θα επιλέξουν Ελλάδα το προσεχές διάστημα, αλλά δε νομίζω πχ ότι ο Παναθηναϊκός με αυτό το (αξιοπρεπέστατο) μπάτζετ δεν μπορεί να αποκτήσει επιτέλους σοβαρό προπονητή, να κάνει στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις, να παρουσιάσει πολύ καλύτερο θέαμα και υπό προυποθέσεις, να πάει μακριά στην Ευρώπη. ( τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τον Ολυμπιακό, και σε μικρότερο βαθμό αφού οι άνθρωποι σήκωσαν 2 Ευρωλίγκες...χτες). Απλά απαγορεύονται δια ροπάλου πολυτέλειες τύπου Ούκιτς, "κουφά" τύπου Μαυροκεφαλίδη, προσθήκες τύπου Ράιτ κοκ, πράγματα δηλαδή που τα αντιλαμβάνεται ο μέσους μπασκετικός φίλαθλος, πόσω μάλλον ένας επαγγελματίας του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. http://www.sport24.gr/Columns/kaisaris/karpozhlos-lamprakhs.2802625.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντελώς φιλικά σου το γράφω.Εάν θέλουμε να διαβάσουμε κάποιο άλλο αθλητικό σαιτ και δημοσιογράφος θα πατήσουμε το σύνδεσμο και θα το κάνουμε.Δεν χρειάζεται σε υπερβολικά πολλά σου σχόλια να μας δείχνεις και τον εκάστοτε ιστότοπο.Βέβαια και σωστά μπορείς να μου πεις άμα θες μη το ανοίγεις καν.Αλλά ίσως για αυτό να διαβάζουμε ορισμένοι τα άρθρα του Jim ή τα σχόλια των παιδιών παρακάτω...

      Venus Vidi Vici

      Διαγραφή
    2. συμφωνώ, κοινώς τσουρέκια μας τα έχει κάνει
      DON

      Διαγραφή
    3. Δεν γράφει ο μ@λ@κ@ς καλύτερα κανένα θέμα για το ποδόσφαιρο όπου δεν βλέπεις τα ίδια και τα ίδια, που δεν είναι σικέ, που δεν είναι βαρετό; Εντάξει, την ανάγκη του να γεμίσει μια σελίδα την καταλαβαίνουμε. Τι θέλει κι ασχολείται όμως με πράγματα που ούτε παρακολουθεί, ούτε κατέχει...

      Διαγραφή
  63. Για να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους, πόσοι...παιχταράδες ( που δεν θα έρθουν στην Ελλάδα της...παρακμής) κυκλοφορούν αλήθεια αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη; Η πραγματικότητα είναι ότι το επίπεδο έχει πέσει (όχι δεν διακατέχομαι από παρελθοντολαγνεία) και βαφτίζουμε παιχταράδες παίκτες που πριν από μερικά χρόνια θα θεωρούσαμε απλά καλούς. Συγκρίνετε πχ τα ρόστερ του φάιανλ 4 της Αθήνας το 2007 και τα φετινά σε επίπεδο προσωπικοτήτων και ταλέντου. Χαώδης η διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο να έρθουν μεγάλοι παίχτες στους αιώνιους δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την δραστική μείωση των budgets τους.Μπες στο μυαλό του οποιουδήποτε και σκέψου πώς θα ήταν να δούλευες με τον Ομπράντοβιτς ή τον Ίβκοβιτς,ακόμα και αν σου έδινε μερικές χιλιάδες λιγότερα.Αυτό δεν έχει να κάνει με μεγάλους και αναγνωρίσημους παίχτες αλλά και με ταλέντα-βλέπε τον Μπογκνάνοβιτς της Παρτίζαν-

      Venus Vidi Vici

      Διαγραφή
    2. Πλάνο Ζοτς 2002+, αυτό θέλει ο αγνός μπασκετικός κόσμος! Κανένας δεν ζητάει να σου φέρει τον "Χ" Πέκοβιτς.

      Διαγραφή
    3. @ Venus Vidi Vici

      Αυτό είναι κάτι για το οποίο...σκούζαμε τότε, όταν η κυρίαρχη άποψη ήταν " είμαστε παναθηναϊκοί και όχι...ομπραντοβιτσικοί". Είχαμε προπονηταρά που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως κράχτης στα δύσκολα ( έως ένα βαθμό, γιατί τα φράγκα πάντα χρειάζονται), είχαμε φτιάξει όνομα ( ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς) και τώρα αναλύουμε αν ήταν ορθή ή πισωγύρισμα η αποπομπή...Πεδουλάκη. Αυτό ναι, είναι σημάδι παρακμής.

      Διαγραφή
    4. τον πεδουλακη βεβαια ας μην του φορτωνουμε τις αμαρτιες του αδαμ και της ευας . υπο τις συνθηκες που ανελαβε πολυ καλα τα πηγε . οπως δεν φταιει και ο αλβερτης για την τωρινη εικονα .

      Διαγραφή
  64. Απορώ πόσο εύκολα βαφτίζουμε τα πρώην σούπερ παιχνίδια τακτικής σε παιχνίδια κατάντιας και παρακμής του Ελληνικού μπάσκετ.Εγώ προσωπικά που είδα το 2ο ημίχρονο δεν είδα και μεγάλες διαφορές από τα προηγούμενα παιχνίδια αιωνίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και η "ελπίδα" που μπαίνει, δυστυχώς, πάντα στη μέση!

      Διαγραφή
  65. αληθεια αν ο ιτουδης χασει στη σειρα απο την γαλατα και μεινει εκτος τελικων και εχοντας ηδη αποτυχει στο eurocup,στα προκριματικα της euroleague και στο κυπελλο τουρκιας θα θεωρειται η χρονια πετυχημενη ή αποτυχημενη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περσυ η Μπανβιτ πηγε τελικο στο πρωταθλημα, οποτε σιγουρα αποτυχημενη

      Διαγραφή
    2. και εγω το ιδιο πιστευω....

      Διαγραφή
  66. O 1ος τελικος in a nutshell που λενε και στο χωριο μου.
    Μεχρι το 30' κερδιζε ο Παναθηναικος. Μετα εχασε ο Παναθηναικος. Και στο τελος εχασε ο Ολυμπιακος
    Αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Η διοικηση κ οι προπονητες του παο να σταματησουν να απορουν με την εικονα στις εξεδρες και ας κανουν καποια στιγμη την αυτοκριτικη τους
    Ο κοσμος δεν ειναι προβατα κ ειδικα αυτες τις εποχες αν η προσφορα σου ειναι για κλαματα (ποιοτητα στο παιχνιδι της ομαδας) ,ο αλλος δεν σου φταιει αν προτιμαει να μην ερχεται και να κανει κατι αλλο πιο ουσιωδες.
    Οπως δεν μπορει ολοι να ειναι φανατικοι και να ακολουθουν την ομαδα παντου.
    Απο την πλευρα μου πρωτη φορα επιασα τον εαυτο μου να χασμουριεται με την αποδοση και των δυο ομαδων.Καλη ωρα οπως η ομαδα ποδοσφαιρου επι εποχης πεσειρο και σχετικα.
    Οποτε καιρος για αυτοκριτικη γιατι σε λιγο το βλεπω ακομα χειροτερα το πραγμα.

    ΥΓ.καλα ο παπας ειναι και καλα αληταρας....ο γιανκοβιτς που εχει μπροστα του αυτο το τερας μπραμος τι πρεπει να ειναι για να μην παιζει...μιλανε καποιοι θελουν κλωτσιες
    Χαμενη χρονια για τους ελληνες.Ασ ελπισουμε δεν θα ακολουθησουν πτωτικη πορεια και του χρονου...οπως πολλοι αλλοι που βρεθηκαν στην θεση τους παλιοτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. o jim εγραψε στο euroland πως ο κούπερ θα αντικαταστήσει τον wright... δυστυχώς για την ώρα μιλάει για τη βοσνία.. ας ελπίσουμε να τον αντικαταστήσει και σε σύλλογο συντομα!!

    hakeem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ναι πριν λίγο το έβγαλε ο τζιμ


    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=138391%3Adj-cooper-will-replace-zach-wright-in-bosnia-nt&catid=266%3Aeuroland&Itemid=286

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Σύμφωνα με πληροφορίες από την γειτονική χώρα, η Αναντολού Εφές έχει «κλείσει» για την ερχόμενη σεζόν τόσο τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, όσο και τον Στράτο Περπέρογλου.

    Τη νέα σεζόν η Εφές βάζει τον πήχη ψηλά. Αυτό, άλλωστε, μαρτυρά και η έλευση του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, η οποία θέλει να μπει στην ελίτ της Ευρώπης.

    Για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει και το «χτίσιμο» της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, με τα δημοσιεύματα να δίνουν και να παίρνουν. Τελευταίο, αυτό της γνωστής εφημερίδας «Sabah», η οποία θεωρεί «κλεισμένους» τους Αλέξανδρο Βεζένκοφ και Στράτο Περπέρογλου για τη νέα σεζόν, δίχως, όμως, να γίνονται γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Jim σε παρακαλώ απάντα μου αν έχεις πληροφορίες...Ισχύει οτι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέληξε στον Σούλη Μαρκόπουλο και του έχει ήδη γίνει πρόταση ??? Ευχαριστώ...
    Ένας φανατικός θαυμαστής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή