Athlenda

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΕUROLEAGUE F4 2013-14: Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους..


Οι αγώνες τίτλων δε χωρούν αυτούς που φοβούνται να χάσουν.. ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα παρέλαβαν μπροστά στη διεθνή μπασκετική σκηνή το "βραβείο" των επίτιμων loosers με τον πιο σκληρό και εμφατικό τρόπο. Συγκλόνισε η Μακάμπι με τον Ντέηβιντ Μπλατ να έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα της παγκόσμιας μπασκετικής κοινότητας. Classic-performance από τη Ρεάλ που φέρνει το showtime των '80s και του L.A. Forum στο Mediolanum Forum.. Το Hoopfellas σχολιάζει τους ημιτελικούς και προετοιμάζει το μεγάλο τελικό..




ΤΣΣΚΑ-ΜΑΚΑΜΠΙ

Αυτό είναι το μεγαλείο του μπάσκετ κύριοι, με την ελπίδα τέτοιων ματς ήμασταν κολλημένοι όλη τη σεζόν στους δέκτες.. Παράλληλα επιβραβεύεται η "ανοιχτή πιθανότητα" που αφήνει το μονό παιχνίδι. Ναι, δεν είναι ότι πιο ..αξιοκρατικό αλλά όπως είπε και ο Μπερτομέου αυτά τα ματς ανεβάζουν το ενδιαφέρον στα ύψη και γεννούν θρύλους και παραμύθια θα συμπληρώσω εγώ.. 

Δύο σχόλια..


-Το ματς μου θύμιζε έντονα από το πρώτο λεπτό, παιχνίδι τελικής φάσης κολεγιακού πρωταθλήματος. Κάτι σαν Σιζέφσκι εναντίον Kαλίπαρι ή Ρόι Ουίλιαμς/Τομ Άηζο.. Οι φανατικοί αναγνώστες θα γνωρίζετε πόσο ..τρώγομαι για παιχνίδια με αντιπάλους underdogs που το λέει η καρδιά τους και  φαβορί με πλούσια ρόστερς αλλά αμφίβολο mentality.. 

Λοιπόν, πέρα από ότι έχετε διαβάσει ή ακούσει, η ΤΣΣΚΑ το είχε προετοιμάσει άριστα το παιχνίδι και αυτό βγήκε στο παρκέ από τα πρώτα λεπτά, με την ομάδα του Μεσίνα να παίρνει νωρίς το πάνω χέρι. Καλές επιστροφές-συνέχεια των ισορροπημένων επιθέσεων στο ποστ που δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για καλό αμυντικό transition (ουσιαστικά ο Μεσίνα προετοίμαζε την άμυνα του μέσα από την προηγούμενη επίθεση), "διαδρόμους" στους slashers της Μακάμπι ώστε να κινηθούν προς το κέντρο της ρακέτας (φοβερή προετοιμασία σε κάθε είδος εισαγωγικής πάσας στον Σοφοκλή), καλή περιφερειακή άμυνα, κυριαρχία στο ριμπάουντ, στοιχεία που "βγήκαν" σταδιακά στον αριθμό κατοχών. Η Μακάμπι όσο και να το ήθελε, απλά είχε μπεί στη φάκα.


-Ο Μπλατ βλέποντας τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τη ροή που είχε πάρει το παιχνίδι διέγνωσε ότι πρέπει να κάνει το ματς ροντέο, παίζοντας την τελευταία του ζαριά. Ο ίδιος το χαρακτήρισε ως "χρειάστηκε να πάμε πολύ βαθιά για να βρούμε λύσεις".. Ήταν δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί χρειαζόντουσαν περιφερειακό σουτ και "μπάλες", περισσότερες "μπάλες"/κατοχές για να αλλάξουν το τέμπο και κατά συνέπεια το μομέντουμ. Ανέβασε την άμυνα της σταθερά στα 4/4 με μορφή man to man press, τζόγαρε από το τρίποντο για να βάλει πίεση στον αντίπαλο και ψυχολογικά και κυρίως έσπρωχνε τη μπάλα στην επίθεση γρήγορα, παίζοντας πάνω στα δυνατό κομμάτι των περιφερειακών του, τη προσωπική φάση (όπου σημάδεψε τον Τεόντοσιτς). Ο Μπλατ γνώριζε ότι εάν επανέλθει στο ματς απέναντι σε αυτή την εύθραστη ψυχολογικά ομάδα, έχει μεγάλη τύχη να "κλέψει" τη νίκη. Και πιστέψτε με, δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής αυτή τη στιγμή στο να παίξει μια προς μια τις τελευταίες 8-10 φάσεις (επιθέσεις και άμυνες μαζί) του παιχνιδιού και να πάρει το μάξιμουμ στον πίνακα του σκορ, παίζοντας φάση προς φάση.. (χαρακτηριστική η αλλαγή Τάιους-Πνίνι για να τραβήξει έξω τον Κάουν και να αδειάσει τη ρακέτα για ποστ του Σμιθ)


-Αυτό που συνέβηκε λοιπόν στα τελευταία λεπτά "έγραψε" πάνω στο DNA και των δύο κλαμπς, μια ακόμα σειρά στο βιβλίο του χαρακτήρα τους.. Οι Ρώσοι γονάτισαν. Το λάθος του Κριάπα, απλά δε γίνεται από τον Κριάπα. Από τη στιγμή που η Μακάμπι και ο καρυδάτος Ντέηβιντ Μπλού (http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=138135%3Aits-official-david-blu-is-qeuropes-robert-horryq&catid=266%3Aeuroland&Itemid=286) πυροβολούσαν βάζοντας πίστη στο παιχνίδι τους, η αρκούδα κατέρρευσε πνευματικά αδυνατώντας να τελειώσει ένα δικό της ματς.  Έχει "ποτίσει" η ήττα το είναι της, είναι φανερό.. Όσο ο Μπλού σούταρε στο στυλ "τη πετάω και κοιμάμαι στο δρόμο" (δηλ. δε φοβάμαι να χάσω) το κάστρο της Μόσχας έπεφτε σιγά σιγά. Εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει, οι εικόνες που βγαίνουν σε αυτά τα παιχνίδια και το τι βγαίνει από την ψυχή κάθε παίκτη..


-Σε προσωπικό επίπεδο ο Ντέηβιντ Μπλού μπορώ να πω ότι κράτησε ζωντανό το πνεύμα του Ντέρικ Σαρπ για τη Μακάμπι.. Θα θυμάστε μια κουβέντα που είχαμε κάνει μέσα στη σεζόν, όταν και μιλούσαμε (στα σχόλια κάποιας ανάρτησης) για τον closer που θα εμπιστευόμασταν ο καθένας στη διοργάνωση και εν μέσω πολλών επέλεξα τον φόργουορντ της Μακάμπι γιατί θεωρώ ότι είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα χέρια του.. Μου θυμίζει old school πυγμάχο, έχει μεγάλη καρδιά και το winning mentality της Μακάμπι έχει πλημμυρίσει τη φανέλα του. Κομβικός και ο Ταηρίς Ράις όπως εξελίχτηκε το ματς. Ο Ιωαννίδης κάποτε ανέλυε με γλαφυρό τρόπο τη χρησιμότητα του "κωλοτούμπα"  Ατρούγια -πίσω από το κομπιούτερ μισού γηπέδου, Κολντεμπέλα- με την ικανότητα του να ανοίξει τον ρυθμό και να παίξει τη προσωπική φάση. Σε ένα ματς που οι Ισραηλινοί είχαν 9 τελικές και οι συνεργασίες τους είχαν βραχυκυκλώσει, η μόνη ελπίδα ήταν οι παίκτες "ειδικών καταστάσεων" και το πρώτο βήμα του Ράις έδωσε επιλογές στην επίθεση. Παλικάρι ο Τάιους πραγματικά, καλός και ο Χίκμαν με σημαντικά σουτ αν και γενικά δεν αποτυπώθηκε η χρησιμότητα του στα στατιστικά. 


Για την ΤΣΣΚΑ ο Κάουν ήταν εξαιρετικός και αποτέλεσε τον παίκτη πάνω στον οποίο στηρίχτηκε η επιτυχία του πλάνου των Ρώσων. Ο Κριάπα μέχρι τη στιγμή του λάθος ήταν επίσης πολύ καλός ενώ -πέρα από ότι γράφετε- ο Τεόντοσιτς αυτή τη φορά είχε επιμονή στο να μείνει στο πλάνο. Ήταν λογικός στις προσπάθειες του, πρόσεχε τις επιλογές του χωρίς τα γνωστά ..χειρόφρενα στο transition. Βέβαια η όλη εικόνα των Ρώσων στη σεζόν και το ροτέησιον του Μεσίνα, δείχνει τη διαφορετικότητα Ευρωπαϊκού και Αμερικανικού παιχνιδιού σε κομμάτια όπως το μέγεθος και οι διαθέσιμοι χώροι στο παρκέ. Αυτή η ΤΣΣΚΑ είχε προδιαγραφές να κατακτήσει την Ευρώπη με το ίδιο ρόστερ αλλά πολύ διαφορετική φιλοσοφία, πιο "χαμηλή" και πιο "γρήγορη"..

ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 

Εδώ δεν έχω να πω τόσα πολλά.. Οι λέξεις είναι λίγες μπροστά στο θέαμα του δευτέρου ημιχρόνου. Από τη στιγμή που πάτησε στο παρκέ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ το γήπεδο κατηφόρισε.. Αυτή η Ρεάλ, με τον Ισπανό πόιντ γκαρντ και MVP της λίγκας έπαιξε το μπάσκετ της υπεροχής. Η γλώσσα του σώματος, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το ματς ο Σέρχιο και κυρίως ο αέρας που έφερε στην ατμόσφαιρα του Μεντιολάνουμ θύμισαν έντονα τον Σαρούνας Γιασκεβίτσιους. Μόνο ο Λιθουανός επί Μακάμπι είχε αυτό το attitude, τον χαρακτήρα του ανώτερου σπρώχνοντας όλη την ομάδα του στο λεγόμενο "μπάσκετ τη υπεροχής". Σε πολλά κομμάτια του ματς πραγματικά νόμιζες ότι οι Μαδριλένοι είχαν φέρει το showtime των '80s από το Inglewood της Καλιφόρνια στην καρδιά της Ευρώπης και το Μιλάνο 25 χρόνια μετά..


-Η Μπαρτσελόνα, όπως σας είχαμε προϊδεάσει στη προηγούμενη ανάρτηση, είχε μεγάλο πρόβλημα στο να αμυνθεί στη θέση "4", όπου ο Μίροτιτς και μετέπειτα ο Ρέγιες, οργίασαν βοηθώντας την επίθεση της Ρεάλνα "πατήσει". Ο Λάσο έβγαλε μπροστά τον Ντάρντεν πάνω στο pick&roll της Μπάρτσα με τον Χουέρτας, γενικά οι ψηλοί του είχαν αρκετά καλή αμυντική συμπεριφορά σε αυτή την κατάσταση και με σταθερή περιφερειακή ευστοχία και σημείο αναφορά το δίδυμο Μίροτιτς-Ροντρίγκεθ, οι πρωταθλητές Ισπανίας σταδιακά άνοιξαν την ψαλίδα. 


Η Μπάρτσα απογοήτευσε. Ήπιε θάλασσα στο σημείο που έδειχνε να μένει πίσω, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις μέσα στη σεζόν έδειχνε μαχητικότητα. Μπήκε στα νεύρα απέναντι στην εικόνα νικητή του αντιπάλου και αδυνατούσε να κάνει και τα πιο απλά πράγματα στο παρκέ. Και εδώ υπάρχει πρόβλημα αντίστοιχο της ΤΣΣΚΑ. Σε αυτά τα ματς η Μπαρτσελόνα είναι παραδοσιακά "χλωμή", χωρίς νεύρο. Παίζει απλά και δεν διεκδικεί το παιχνίδι όπως σας έγραψα. 


-Το μπακόρτ της Ρεάλ κυριάρχησε πλήρως σε άμυνα και επίθεση και αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά της επιτυχία μαζί με τη θέση "4". Πολύ καλή περιφερειακή άμυνα, τρεξίματα στην αδύνατη πλευρά και πολύ κυνηγητό στη ball screen offense του Πασκουάλ, σωστά φάουλ. Αυτό δείχνει πνευματική ετοιμότητα και συγκέντρωση. Η Ρεάλ ήταν έτοιμη να παίξει το παιχνίδι..

2013-14 EUROLEAGUE CHAMPIONSHIP GAME


Σήμερα η μεγάλη βραδιά λοιπόν.. Μακάμπι εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης. Τα πράγματα νομίζω είναι ξεκάθαρα. Η Μακάμπι θα χρειαστεί κατ'αρχήν να κάνει ένα πολύ καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με την Παρασκευή γιατί εάν παίξει σε αυτά τα στάνταρντς απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης δε θα έχει καν την ευκαιρία να διεκδικήσει, όπως στον ημιτελικό.. 

Για τον Μπλατ το παιχνίδι αυτό, βάσει φιλοσοφίας αντιπάλου, θα έχει πολύ διαφορετική προσέγγιση. Το πλάνο αντιστρέφεται.. Η Μακάμπι πρέπει να κλείσει το γήπεδο και πάνω από όλα να προστατέψει τη μπάλα για να μη δώσει ευκαιρίες σε μια ομάδα, απέναντι στην οποία κάθε λάθος είναι lay up..(στη καλύτερη..) Μεγάλο τεστ λοιπόν για τα γκαρντς του Μπλατ. Στα δύο ματς της σεζόν οι Ισραηλινοί είχαν πάει αρκετά καλά σε αυτό το κομμάτι, ειδικά στο ματς της Μαδρίτης όπου νομίζω θα νικούσαν εάν η περιφερειακή γραμμή δεν έκανε παιδικά λάθη στην τέταρτη περίοδο. Σίγουρα η Μακάμπι θα κοιτάξει να βρεί ευκαιρίες στο ποστ για τον Σοφοκλή που μπορεί να κάνει ζημιά σε αυτή τη φροντκόρτ. Κλειδι το αμυντικό ριμπάουντ και φυσικά τα λάθη..

Για τον Λάσο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα και μεγάλο φαβορί για 100 και 1 λόγους... Υπερέχει σε ποιότητα και βάθος, οι παίκτες-κλειδιά του βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ξέρει ότι θα βρεί εναλλαγές στον τρόπο άμυνας από τον αντίπαλο ώστε να μην "πατήσει" η πολυπρόσωπη επίθεση του. Αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμος να το διαχειριστεί ώστε να επιβάλλει το τέμπο του και να μην υπνωτιστεί σε αργό ρυθμό. Επίσης τα γκαρντ της Μακάμπι δεν έχουν την εμπειρία τέτοιων ματς. Κανένας τους δεν έχει τη ταμπέλα του floor general στο παιχνίδι του και είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε εαν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη πίεση.  Αν η Ρεάλ λοιπόν κερδίσει τη μάχη των κατοχών (η ίδια άλλωστε παίζει το πιο low mistake basketball στην Ευρώπη) θα αποκτήσει πολύ ισχυρό προβάδισμα. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος, από το παρκέ μέχρι τον άνθρωπο που στέκει όρθιος μπροστά στον πάγκο,  είναι η πεμπτουσία του underdog.. Κάποτε ο Μπλατ γονάτισε ολόκληρη Εθνική Ισπανίας εκτός έδρας. Το σίγουρο είναι ότι σήμερα δε θα φοβηθεί..
 




234 σχόλια:

  1. καλησπερα τζιμ......ολοι οι μπασκετικοι αποψε ειναι με την μακαμπι αλλα θα το παρει η ρεαλ.......νομιζω πως αν δεν τραβηξει ο σοφο δεν θα βρει αλλες λυσεις η μακαμπι καθως η ρεαλ ειναι πληρης ομαδα........ανεξαρτητα τι θα γινει αποψε η μακαμπι εχει δειξει το δρομο για το πως χτιζεται μια ομαδα με οχι ακριβα υλικα και πρεπει ειδικα ο παναθηναικος να την εχει σαν παραδειγμα.......και κατι τελευταιο οποια ομαδα δεν εχει ποιοτικα και γρηγορα γκαρντ δεν εχει θεση στο συγχρονο μπασκετ,η μπαρτσελονα με εναμιση πλειμεικερ και η τσσκα με εναν εφαγαν τα μουτρα τους........Υ.Γ μπορουν οι πεισερς τζιμ?........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός κάπταιν.. Γκαρντ με πόδια είναι το παν..(γενικά τα "πόδια" ώστε να μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ). Μπορούν οι Χιτ να ηττηθούν..? Αν παίξει καλά ο Ουέηντ καμία ομάδα δεν έχει τύχη. Ανεβαίνουν πολύ με αυτόν. Οι Πέησερς έχουν ποιότητα αλλά η εικόνα τους αυτή τη στιγμή δε με πείθει. Θα δούμε.. Μακάρι να ξυπνήσουν να δούμε μάχη.

      Διαγραφή
  2. ωραίος jim

    ο blu ειναι η μακάμπι σε αγωνιστικό κομμάτι

    το ματς ροντέο δεν είναι όμως ότι έκαναν οι παίχτες της μακαμπι ότι τους κατεβει απλά ανέβασαν ρυθμό με προπονητικές οδηγίες όπως εγραψες

    η ΤΣΣΚΑ έπαιξε λες και ειχε να νικήσει ελληνικές ομάδες
    αλλα δεν ειναι πλεον το μπάσκετ στην ευρωπη αυτό

    η ρεαλ , το μιλάνο (και η σιενα όπου στην ουσία ειναι μια συνέχεια) , η μακάμπι , ο ολυμπιακός (περσινός με χάινς και παπανικολάου) και η μπάρτσα (παρα την σφαλιάρα αλλά έχει τις ικανότητες να ανοίξει ρυθμό)
    δείχνουν που πάει

    υπάρχει και το προηγούμενο βεβαια με την ζαλγκίρις στο μόναχο που τελικά δυστυχώς δεν πολυ άλλαξε τόσο πολύ τα δεδομένα τότε, αλλά έδειξε το δρόμο.
    ελπίζω να μην συμβεί αυτό και η αλλάγη προς όμάδες γρήγορες και όχι με δεινόσαυρους να συνεχιστεί

    ελπίζω για καλά ματς σήμερα το βράδυ

    ερώτησεις :
    1- τρίζει η καρέκλα του Πασκουάλ;;
    2-ο Μπλατ θα φύγει σίγουρα;;
    3-γιατί στην ΤΣΣΚΑ φταίνε οι σέρβοι (πέρα από τον Μεσσίνα) ;;;;;
    4-ο Βατούτιν δεν φταίει για τίποτα;;;;;

    και τελευταίο
    5-το λεγόμενο ελληνικό (το σκεπτόμενο :) ) πέρα από τον Κατσικάρη ποιος άλλος προπονήτης μπορεί να το εναρμονίσει με τις διεθνείς τάσεις;;;;;;;;;;


    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλος.. Ο Πασκουάλ είχε θέμα και στο παρελθόν αλλά υπήρχε εμπιστοσύνη και για αυτό ανανεώθηκε το συμβόλαιο του. Θα εξαρτηθούν πολλά θεωρώ από το τι θα κάνεο η ομάδα στην ACB. Όχι δεν είναι σίγουρο ότι θα φύγει ο Μπλατ. Απλά είναι αρκετά πιθανό. Οι Σέρβοι κατηγορήθηκαν πέρυσι μετά τον ημιτελικό από τον Βατούνιν (σε έξαλλη κατάσταση) για "κλίκα". Φταίει σίγουρα. Πλήρωσε υπεραξίες για να φτιάξει μια ομάδα που θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα ακόμα και με το 1/3 των χρημάτων που διατέθηκαν.. (5) Σχεδόν όλο το νέο κύμα προπονητικής στην Ελλάδα αρκεί να υπάρχει το σωστό πλαίσιο και οι συνθήκες να δουλέψουν σε μια κατάσταση που τους ταιριάζει.

      Διαγραφή
  3. Γεια σου ρε Τζιμ. Πολύ σωστός και περιεκτικός όπως πάντα. Για την ΤΣΣΚΑ νομίζω ότι το φάντασμα της Κωνσταντινούπολης θα πλανάται για καιρό ακόμη και θα το κουβαλούν στην ψυχή τους οι συγκεκριμμένοι παίκτες. Συμφωνώ για Τεόντοσιτς,ήταν θετικός προχθές αλλά τον πρόδωσε ο κόουτς του. Μάλλον θα φταίει το νερό του...Ατλαντικού.

    Για τον τελικό πιστεύω ότι η Μακάμπι θέλει ώριμο παιχνίδι από τα γκαρντ της και Σόφο. Δαγκωτό Σόφο. Όπως στη Μαδρίτη φέτος.

    Για την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης δεν έχεις να πεις και πολλά. Απολαυστική και ουσιώδης. Ίσως όντως ο τελικός τους να ήταν ο Ολυμπιακός. Τζιμ μου θυμίζει Κίντερ πριν 15 χρόνια όταν κέρδιζε όποιον έβρισκε και εύκολα. Λες να το κάνει και σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ο τελικός τους ήταν ο Ολυμπιακός, έπαιξε με τη φωτιά ο Λάσο που τον επέλεξε για αντίπαλο αλλά δικαιώθηκε

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Σούλη, σε ευχαριστώ φίλε. Πολύ σωστά. Δαγκωτό Σόφο να τραβήξει σκορ και μετά Τάιους από πίσω.. Άλλη ομάδα εκείνη η Κίντερ ('98 λες έτσι..?) πολύ πιο σκληρή από αυτή τη Ρεάλ. Διαφορετικές φιλοσοφίες αλλά έβγαζαν/βγάζουν όντως μια "υπεροχή".

      Διαγραφή
  4. Μόλις μίλαγα με τον Ντέηβιντ Μπλού.. Διάβασε το άρθρο μου στο Euroland
    (http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=138135%3Aits-official-david-blu-is-qeuropes-robert-horryq&catid=266%3Aeuroland&Itemid=286)
    "Πολύ κούλ (το άρθρο).. Ελπίζω σήμερα να μετατρέψουμε αυτή τη μαγική σεζόν σε classic κατακτώντας τον τίτλο.." είπε. Είναι ήδη classic David..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δινεις ρεσιταλ εισαι σε stroke αυτη την εποχη, δε παιζεσαι... φαβορι η ρεαλ αλλα το γηπεδο ειναι βαμμενο κιτρινο κ θα παιξει κ αυτο το ρολο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σε φόρμα? Βρίσκεις..? Το γήπεδο θα είναι κίτρινο αλλά δε φτάνει. Όπως είπε και ο Μπλατ θα χρειαστεί "υπέρβαση"..

      Διαγραφή
    2. San ton curry sto a imixrono otan kanane to 2-2 (nomizo) me tous clipers ena pragma hahaha

      Διαγραφή
  6. Φανταστικός ο 1ος ημιτελικός. Μύριζε η ανατροπή της Μακάμπι σε όλο το 4ο δεκάλεπτο, όσο πλησίαζε τόσο πιο πιθανό έμοιαζε το σενάριο της ανατροπής. Τελικά ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη ζημιά στους Ρώσους, καθώς από το 12 και μετά έχουν μετατραπεί σε μια looser ομάδα, που όταν το ματς πάει στην κόψη σχεδόν πάντα το χάνει. Ο Μπλου πραγματικά συγκίνησε με την παρουσία του, πραγματικά απίστευτος. Γενικά το άναρχο μπάσκετ επικράτησε της λογικής στο παιχνίδι.
    O άλλος ημιτελικός δεν χωράει σχόλιο απλά θα συμφωνήσω στην αίσθηση "Σάρας" που έβγαζε ο Σέρχι καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Winner.
    Υ.Γ. Ποιά θα είναι η επόμενη ομάδα του Τεόντοσιτς; Εντελώς φιλολογικά απευθυνόμενος στους πράσινους αναγνώστες, θα τον θέλατε στο ΟΑΚΑ (μιλώντας καθαρά αγωνιστικά); Προχτές έκανε ένα πολύ όριμο παιχνίδι, δείγμα ότι έχει αρχίσει να ηρεμεί μπασκετικά. Ταλέντο όλοι ξέρουμε ότι έχει και ίσως, ίσως λέω να είναι ο x-factor στην επίθεση που χρειάζεται η ομάδα. Ιντριγαδόρικη θεωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου "τρέλα".. "Τρέλα" το σενάριο που θέτεις.. Δεν υπάρχει κατ'εμέ τέτοια πιθανότητα. Με τέτοιο συμβόλαιο κατ'αρχάς με το οποίο υπογράφεις 3 πολύ καλούς παίκτες.. Πρόσφατα έγραψα στο Euroland για ένα πιθανό σενάριο.. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137979:triple-blow&catid=266:euroland&Itemid=286

      Διαγραφή
  7. Τζιμ εξαιρετική ανάλυση των 2 αγώνων,ιδίως του πρώτου ημιτελικού,συμφωνώ και επαυξάνω.
    Τελικός Ευρωλίγκα σήμερα με ιδιαίτερο χρώμα.
    Μια ομάδα με ξεκάθαρη υπεροχή σε όλους τους τομείς,μια ομάδα αφεντικό με ξεκάθαρο το στίγμα της κυρι-
    αρχίας της σε όλη τη διοργάνωση, απέναντι σε ένα underdog,μια ομάδα που έχει δείξει σκαμπανεβάσματα,που
    δίχως φανταχτερό μπάτζετ,μεγάλα ονόματα,φοβερό μπάσκετ έχει καταφέρει βήμα-βήμα με την εξαιρετική
    κατεύθυνση από τον πάγκο να περάσει τα εμπόδια στο δρόμο της και με το βάρος που συνδέει το όνομα του συλλόγου
    να φτάσει ως εδώ.
    Κοιτάζοντας τις 2 ομάδες το βλέπεις κάπως...μονόπλευρα.Αυτή η Ρεάλ που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα
    της,έχει αποδώσει τρομερά ελκυστικό μπάσκετ,έχει παικταράδες στην καλύτερη φάση τους,είναι σε πιο έτοιμη κατάσταση
    και έχει μεγάλη θέληση για τον τίτλο μοιάζει σχεδόν αχτύπητη από την αξιόμαχη Μακάμπι της μαχητικότητας,του up-tempo,
    των προπονητικών τρικ και της πολυδιάστατης επίθεσης της.Μια ομάδα που δεν γεμίζει το μάτι πουθενά...παρά μόνο όταν
    μπει στο παρκέ.
    Παρ΄ότι στα μάτια μου η Ρεάλ είναι πολύ πιο μπροστά σαν ομάδα και μοιάζει ακλόνητο φαβορί,υπάρχουν κάποια σημεία παγίδες
    που δεν μπορεί κάποιος να αγνοήσει και μπορούν να δώσουν άλλη νότα στον τελικό:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Οι ματσάπ ζώνες του Μπλατ.Μια επίθεση σαν αυτή της Ρεάλ με τις απίστευτες συνεργασίες σε μικρό χώρο και χρόνο των βιρτουόζων
      γκαρντ και την ακομπλεξάριστη εκτέλεση της,ίσως μπορεί να βρει το δάσκαλο της στις ζώνες προσαρμογής που θα δοκιμάσει η ομάδα
      του λαού.Ίσως είναι και η ενδεδειγμένη λύση αντί να σηκώσεις τα χέρια ψηλά...Πώς θα αντιδράσει η Ρεάλ σε αυτό?
      -Η καλή περιφερειακή άμυνα της Μακάμπι.Η Ρεάλ διέλυσε τη Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό με άλλο ένα σόου της αγίας τριάδας(και όχι μόνο).
      Παρ'όλα αυτά η Μακάμπι έδειξε πολύ καλή περιφερειακή άμυνα απέναντι στην Τσσκα και έχει μερικούς αρκετά αξιόλογους γκαρντ στην
      άμυνα.Ο Οχαγιόν είναι defensive stopper σε ανοιχτό και κλειστό ρυθμό,ο Χίκμαν είναι πολύ αξιόλογος αμυντικός με έξυπνη άμυνα,ο Ράις
      είναι πολύ πιεστικός και βδέλλα πάνω στη μπάλα,ο Σμιθ μπορεί να αναλάβει αρκετά τον Ρούντι.
      -Το ταίριαγμα του ρυθμού των 2 ομάδων.Η Μακάμπι αρέσκεται επίσης στο να τρέχει το γήπεδο,μπορεί να βάλει φασαρία με καλά ποσοστά
      και η ένταση στο παιχνίδι της είναι ένα μεγάλο εφαλτήριο για αυτήν για να κοντράρει το παιχνίδι με πολεμική διάθεση.
      -Ο Σόφο(ή και ο Τάιους).Ε,μοιάζει λίγο εγωιστικό να μπαίνει μια κατηγορία μόνο του αλλά το επιβάλλει ο αγώνας.Νομίζω το πιο μεγάλο πρόβλημα
      της Ρεάλ σαν ομάδα είναι η post-defense και το αμυντικό ριμπάουντ.Αν υπάρχει ένας παίκτης που υπό συνθήκες μπορεί να σε καταπιεί μέσα στη ρακέτα
      αν δεν έχει σωστό πλάνο απέναντι του είναι ο Σχορτσιανίτης που μπορεί πέρα από το να φορτώσει το καλάθι με πόντους και τους ψηλούς με φάουλ
      να δώσει ευκαιρίες για ανοιχτά περιφερειακά σουτ που θα δώσουν ώθηση στη Μακάμπι.Από την άλλη έχουμε ξανααναφέρει ότι η pick-and-roll defense της Ρεάλ
      είναι μια αχίλλειος πτέρνα.Φάνηκε πολύ στο πόσο πόνταρε πάνω σε αυτό με Σπανούλη-Ντάνστον ο Όσφπ μετά από κάποιο σημείο στη σειρά,φάνηκε πιο πολύ προχθές.
      Η μόνη ασφαλής λύση στο playbook της Μπάρτσα ήταν το πικ-ν-ρολ με τον Τόμιτς που μετά από κάποια στιγμή είχε γίνει το μόνο σημείο αναφοράς στους Καταλανούς
      (οι οποίοι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί στο μισό γήπεδο-φανταστείτε πώς τους έσβησε η άμυνα των Μαδριλένων).Μπορεί η Μακάμπι να κάνει κάτι παρόμοιο με
      τον πιο εκρηκτικό μάλλον σέντερ στη διοργάνωση στο finishing?

      Αυτά μοιάζουν αρκετά για να μας κρατήσουν και να μην πούμε με καμία σιγουριά ότι η Ρεάλ θα κάνει περίπατο.
      Κομβικά σημεία θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού και το πώς θα ακολουθήσει η Μακάμπι ή αν θα επιχειρήσει να "σκοτώσει" αυτή στο τρανζίσιον(έχει τα όπλα),τα περιφερειακά σουτ
      των Ισραηλινών που αποτελούν τη βασική τους επιλογή στο να ανοίξουν το σκορ,η αντιμετώπιση του Μίροτιτς,η απάντηση της Ρεάλ στις ζώνες της Μακάμπι,ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ.
      Θα είναι πολύ κρίσιμο και αν η Μακάμπι θέλει να βάλει στοπ σε μια ομάδα που έδειξε ότι μπορεί να επιτεθεί και στο 5-5 και στο τρανζίσιον,και με συνεργασίες και χωρίς,και
      οργανωμένα και απρόβλεπτα,και μέσα και έξω, πρέπει να νικήσει σε αυτή τη μάχη.

      Διαγραφή
  8. Αυτός ο Κρστιτς έχει καταντήσει μέσα σε 2 χρόνια από καλύτερος σέντερ της Ευρώπης σε κανονικό ανέκδοτο...
    Βίοι αντίθετοι με τον Καούν ο οποίος έχει δείξει κατακόρυφη βελτίωση.Εξαιρετική άνοδος στο παιχνίδι με πλάτη που δεν πέρναγε ούτε καν από το μυαλό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας έχω το εξής σενάριο : Εκείνος ο λακαμάς ο Λάσο νόμιζε ότι θα βρει την ΤσεΕσΚα στον τελικό και είχε προετοιμαστεί για δαύτους και όχι για τη Μακάμπι. Οπότε ο πορτοφολάς ο Μπλατ τον στέλνει αδιάβαστο και χτυπάει το ματσάκι...

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα Jim και στη λοιπη παρεα...
    Οπως σωστα παρατηρησε και ο zoze εχεις βρει ρυθμο φιλε και δε σβηνεις με τιποτα...you're in the zone!!!
    Οσο για τον τελικο που ξεκιναει σε λιγακι νομιζω πως η Μακαμπι εχει παιξει ηδη τον δικο της τελικο και μαλιστα τον κερδισε,οποτε αυτο το παιχνιδι θεωρω πως ειναι της Ρεαλ...Φτανει να φανει και στην πραξη!
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξαιρετική Μακάμπι στο πρώτο πενταλεπτο, στη μάχη των πάγκων ο Λάσο κοιτάει σαν τον χάνο για την ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δε θέλω να κερδίσει η Ρεάλ, ΔΕ ΘΕΛΩΩΩΩΩ!
    Αλλα βλέπουμε ΜΑΤΣΑΡΑΑΑΑΑΑΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλήτης Χριστοδούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πωωωω ρε φιλε, οι τελευταίοοι 12 πόντοι της ρεαλ ειναι απο γελοία φαουλ, κάθε επίθεση και φαουλ..αν ειναι δυνατόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mαγικός Ροντρίγκεθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Jimάρα αύριο τίτλο στο άρθρο Ευρωπαική υπόκληση στην Μακάμπι και τον Μπλατ.Τέλος...
    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΕ ΜΠΛΑΤ
    silver alert....rudy, bourousis, serjio, llull.
    λασο εισαι η μεγαλυτερη δικαιωση μου!!!!!!!

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά είχε δίκιο ο Ιωάννου ( διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΝΕΡΙΤ παρακαλώ). Από τη στιγμή που η Ρεάλ απέκλεισε την ομάδα της καρδιάς του, οδεύει στο πιο εύκολο ευρωπαϊκό της ιστορίας της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε φίλε! Αυτό σκεφτόμουν ακριβώς! Παραλήρημα Ιωάννου στο α'. "Μονο ο Ολυμπιακός! Μόνο αυτός κατάφερε να της βάλει δύσκολα!". Έπος...

      Διαγραφή
  19. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    Τελικά, η ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΗ και ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα στην Ευρώπη, έπαιζε σήμερα εντός ή ΕΚΤΟΣ έδρας????

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τεράστια νίκη της Μακάμπι. Συγνώμη λάθος. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ της Μακάμπι. πολλά μπράβο στον Μπλατ και όχι μόνο!!

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ προφητική η εικόνα που έβαλα προχθές....Τουλάχιστον...
    ;) Mεγάλη τακτική,ψυχολογική ήττα της Ρεάλ.
    Ο πύργος με τα τραπουλόχαρτα κατέρρευσε...Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι καταστάσεων με αμέτρητες συνιστώσες.
    3 πολύ γρήγορα tick που θα αναλύσω πιο μετά
    α)Θέση 5 στην ρεάλ-προστασία της ρακέτας
    β)Άμυνα με switch στους Μαδριλένους και κόψιμο της κυκλοφορίας.Το δωράκι του Μπαρτζώκα στον Μπλατ(αν το χρειαζόταν..)
    γ)Καλοί slashers(ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ) απέναντι στη Ρεάλ.Το είπα την Παρασκευή για τη Μπάρτσα.Αποκωδικοποίσε την άμυνα των Μαδριλένων που είναι ενεργητική με έτοιμα πόδια σε όλες τις πλευρές αλλά ευάλωτη στην καρδιά του ζωγραφιστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όταν έχεις balls και ξέρεις και τί σου... συνέβει... ;-)

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ενα μεγαλο μπραβο στον μπλατ και στους μαγκες του.....πολυ πολυ βαρια φανελα.....μερικα συμπερασματα
    1.η ρεαλ βαδιζει στα χναρια των τσσκα,μπαρτσελονα.....μπορειτε παιδια
    2.η ρεαλ για μενα το χανει το παιχνιδι απο τον σερχιο ροντριγκεθ...συνεπαρμενος απο το βραβειο νομιζει οτι το παιχνιδι ειναι μονο γι αυτον και ακυρωνει γιουλ,φερναντεθ κτλ...χαλαει το παιχνιδι της ομαδας του
    3.ραις και ντεβιν σμιθ καποτε οι ελληνικες ομαδες τους ειχαν στα ποδια τους...βεβαια τοτε κυνηγουσαν μεταφραφες αεροδρομιου
    4.ασχετο.... ο μιζραχι τι εκανε στο τελος του αγωνα με τα χερια στο στομα?
    5.η τσσκα δεν ξεπερασε την κωσταντινουπολη αλλα και η ρεαλ δεν ξεπερασε το περσινο......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Σοφο πρωταθλητης Ευρωπης. Ποιος να το περιμενε; Σιγουρα οχι ο Πεδουλακης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο.
      Ο Σοφοκλής και ο Ίνγκλις είναι οι μόνοι παίκτες της Μακάμπι που έχασαν όσο αγωνίστηκαν.

      Διαγραφή
    2. Σωστα, δεν ηταν καλοι. Αλλα ετσι τα φερνει η μοιρα.

      Εδω περισυ πηρε Ευρωλιγκα ο Περκινς, τι να συζηταμε τωρα?

      Διαγραφή
    3. Κι ο Ζίζιτς φέτος...

      υ.γ.
      Δυο πρώην αιώνιοι φέτος. Καλό.

      Διαγραφή
  25. ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ! ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΕΛΥΣΕΣ ΕΠΑΝΝΗΛΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΡΕΑΛ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΑΚΙΑΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΛΙΝΑΡΔΟΣ) ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ?
    ΦΟΒΕΡΗ Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΠΑΙΞΕ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΙΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΕΙ.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΟΠΩ ΗΘΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΘΕΙΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΙ ΤΗ ΡΕΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίζερος. Και εσύ κι ο Ιωάννου φυσικά.

      Διαγραφή
    2. ΣΟΡΡΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΛΑΘΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΛΙΓΑΚΙ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ Ι ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΣ ΠΑΛΑΒΩΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

      Διαγραφή
    3. ΚΙ ΕΣΥ ΤΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕΣ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΤΟ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ?

      Διαγραφή
    4. Πετάχτηκες εσύ, πετάγομαι κι εγώ. Ποιο είναι το πρόβλημά σου;

      Διαγραφή
    5. ΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΟΥ

      Διαγραφή
    6. Εσύ μπορείς να κρίνεις αλλά δεν μπορείς να κριθείς; Τράβα από εδώ που θα μου πεις ότι θα απολογηθώ κιόλας. Μίζερε.

      Διαγραφή
    7. ...ορθότατος ο Ανώνυμος (...το μόνο του σφάλμα, η ανωνυμία του...).
      Αυτός που ξέρει καλύτερα από το να γράφει όλα κεφαλαία στο Ίντερνετ, φυσικά.

      Διαγραφή
    8. ΕΣΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΙΖΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΟΠΑΔΟΥ Κ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟ ΟΜΑΔΑ Κ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ.ΟΠΟΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΕΣ ΘΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΩΣ ΞΥΛΟ ΑΠΕΛΕΚΗΤΟ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΦΙΛΟ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ.

      Διαγραφή
  26. Αντε και του χρονου τελικο να φατε αλλη μια κατοσταρα στο κεφαλι να τριτωσει το κακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Α ρε Γιαννη Μπουρουση. Οταν εισαι loser οτι και να κανεις, οσες ομαδες και ν' αλλαξεις, δεν ξεφευγεις απο τη μοιρα σου. Ιωαννιδης καταντησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του...

      Διαγραφή
    2. Οχι, νομιζω οτι εχασε τα αυγα και τα πασχαλια στην τελευταια περιοδο και στην παραταση. Οπως και ολη η Ρεαλ αλλωστε.

      Εδω που τα λεμε τωρα, η Ρεαλ στην παραταση εδειξε τα ιδια συμπτωματα με τον περυσινο τελικο. Ο Ολυμπιακος περισυ της εβαλε 39 ποντους στην τελευταια περιοδο και η Μακαμπι σημερα 25 σε 5'.

      Τελικα αυτη η Ρεαλ, οσο καλη ειναι οταν εχει δυναμεις και ρυθμο, αλλο τοσο αποσυντιθεται οταν βρεθει εκτος αγωνα λογω πνευματικης και ψυχολογικης κοπωσης. Οσο καλη προπονηση και να κανει το τιμ του Λασο, αν η ομαδα δεν δυναμωσει πνευματικα δεν προκειται να δει ασπρη μερα. Αν και κρινοντας απο τη φατσα του Φλορεντινο στις κερκιδες μαλλον δεν θα 'χει και πολλες μερες ουτως ή αλλως.

      Διαγραφή
    3. ποιος λουζερ ρε εξυπνε ο Μπορουσης ηταν ο καλυτερος μαζι με τον Ρουντυ.

      Διαγραφή
    4. Ακου φιλε, δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θελεις για το Μπουρουση οπως κι εγω για εκεινον. Τωρα, οταν αναφερεις και το Ρουντυ μαζι απλα μου επιβεβαιωνεις οτι εχεις να φας πολλα ψωμια στο μπασκετ ακομα για να κρινεις ποιοι ειναι losers και ποιοι οχι.

      Διαγραφή
    5. 1.48 ,μαθαμε τωρα το λουζερ, βαπτιζουμε οποιον αντιπαθουμε και το υποστηριζουμε.Ειχαν τα καλυτερα στατιστικα;;,δεν ηταν μαχητικοι;;24 pir ο ενας 22 ο αλλος μωρε κατι λουζερ.

      Διαγραφή
    6. Αχ, κριμα που δεν θα μπορουσες να εισαι βοηθος του Ιβκοβιτς.

      Δεν πειραζει, εσυ μπορεις να κοιμασαι ησυχος με τα στατιστικα.

      Διαγραφή
    7. Είμαι ο πρώτος ανώνυμος που άφησε σχόλιο.

      Λοιπόν, ωραία η απαξίωση των στατιστικών, αλλά δεν παύει ο Μπουρούσης να έβαλε 12 πόντους, να ήταν αλάνθαστος, να μην έχασε βολή, να πήρε 9 ριμπάουντ και να έριξε 4 τάπες. Μου κάνει εντύπωση που λες ότι έχασε τα αυγά και τα πασχάλια στην τελευταία περίοδο, γιατί προσωπικά θυμάμαι ότι τη συντριπτική πλειοψηφία που πήρε τη μπάλα μέσα ή τελείωσε ή πήρε βολές.

      Από εκεί και πέρα, σαφώς και έχασε πολλές μάχες από τον Τάιους, αλλά αυτό δεν είναι αποτέλεσμα του αν είναι loser ή winner αλλά της σαφούς υστέρηση σε αθλητικά προσόντα.

      Προσωπικά δεν είμαι φαν του Μπουρούση (κάθε άλλο) άλλα κάθε άλλο παρά loser θα τον χαρακτήριζα σήμερα. (και ήταν και ψύχραιμος στις βολές τη λήξη).

      Διαγραφή
    8. Μα δεν ειναι θεμα ικανοτητας ή στατιστικων. Η διαφορα των winners απο τους losers ειναι στη νοοτροπια, το mentality που λενε και οι ξενοι.

      Οταν βλεπεις το πραγμα να στραβωνει και την ευκαρια που ειχες να στεφθεις πρωταθλητης να εξανεμιζεται πρεπει να εχεις τη διαθεση και τη νοοτροπια να κανεις το κατι παραπανω. Και ο Γιαννης δεν το κανει γιατι ο Γιαννης στις 99% των περιπτωσεων παιζει στο comfort zone. Οπως τοτε στον ημιτελικο του 2009 που του εδωσαν την μπαλα κι αυτος αντι να τους βαλει στο καλαθι, την εστειλε στο σιδερο ("συγγνωμη παιδια, ημουν αστοχος, του χρονου παλι"). Ετσι και σημερα: η Ρεαλ στο β' ημιχρονο δεν εχει inside game, κι αυτος αντι να κανει τον Ταϊους να τον αισθανθει, να τον βαλει στο καλαθι και να του δωσει να καταλαβει οτι θα τον παει πι**-κω** ή αλλιως θα τον κανει να βγει με πεντε φαουλ (ο Ταϊους ειχε 2 φαουλ σε 45' λεπτα!) εγω ειδα ενα Μπουρουση να του δινουν τη μπαλα κι αυτος να κανει πλαϊνα lay-up και τριποντα.

      Τι εκανε ο αντιστοιχος Μπουρουσης (Χαϊνς) του περσινου Ολυμπιακου? Το παιγνιδι ειναι στην κοψη του ξυραφιου, ο Μιροτιτς παιρνει τη μπαλα στον αιφνιδιασμο, το καρφωμα μοιαζει σιγουρο οταν τη τελευταια στιγμη ερχεται απο πισω ο Χαϊνς και του κοβει τον τσαμπουκα απαξ δια παντος. Γιατι? Μηπως γιατι ο Χαϊνς μπορουσε και ο Μπουρουσης δεν μπορει? Να κανει αυτα που μπορει. Δεν του ειπε κανενας να τρεχει το γηπεδο σαν το Χαϊνς, αλλα διαολε. εισαι 2.13, και η αλλη ομαδα εχει ενα 2.03 και οι υπολοιποι ειναι κατω απο τα 2. Ειναι η ευκαιρια σου να τους βαλεις στα καλαθια κι ας βγεις εξω με φαουλ. Αλλα πρεπει να αρπαξεις την ευκαιρια γιατι μπορει να μη την ξαναβρεις. Βλεποντας τον τελικο στο ESPN που εχει και τον επισημο σχολιασμο της Ευρωλιγκας, θα σου πω οτι για τους ξενους σχολιαστες το ονομα του Ταϊους κυριαρχησε κατα κρατος του Μπουρουση (για να μη πω κιολας οτι πιο πολυ ακουστηκε ο Σοφο παρα ο Μπουρουσης).

      Αντιθετα απο σενα, εγω το Γιαννη τον συμπαθω και μπορω να εκμυστηρευθω οτι ειχα σιχαθει τον Ιβκοβιτς οταν τον ειχε στειλει διακοπες για ενα μηνα. Μονο οταν ο Μπουρουσης εφυγε απο τον Ολυμπιακο καταλαβα οτι ο Ιβκοβιτς ειναι μεγαλος... πολυ μεγαλος. Οχι γιατι κερδσιε το ευρωπαϊκο αλλα γιατι ειδα πως επαιζε ο Μπουρουσης σε αλλες ομαδες. Φετος ηταν γενικα πολυ καλος αλλα δεν φτανει αυτο για να γινεις πρωταθλητης.

      Wiinners και losers λοιπον δεν ειναι θεμα ικανοτητας, στατιστικης ή απτων χαρακτηριστικων. Ειναι θεμα των αλλων, των πιο δισδιακριτων ψυχικων χαρακτηριστικων που δεν τα βρισκεις ευκολα. Ειναι αυτο που βλεπεις στο Σπανουλη οταν βαραει τριποντο απο τα 8 για να αποτελειωσει τη Ρεαλ ή στο Σουμαχερ οταν με λαβωμενο αυτοκινητο στριβει και τρακαρει τον Χιλ εστω κι αν αυτο ειναι αντικανονικο. Ο Γιαννης παντα ειχε τα προσοντα αλλα ισως ποτε να μη βρεθηκε σε ενα περιβαλλον που θα του ανεπτυσσε αυτο το ενστικτο.

      Διαγραφή
    9. Ο Ιβκοβιτς τον ειχε στειλει για ενα μηνα επειδη οι αιμοατολογικες του δεν ηταν καλες, αυτο ειχε ειπωθει τοτε. Μετα μπηκε ξανα στην ομαδα και ηρθε ο τελικος του κυπελλου οπου ηταν καταπληκτικος...Και μετα μαθαμε τους διαλογους με Μακη...

      Διαγραφή
    10. Έχει δίκιο ο ανώνυμος (κατά τη γνώμη μου πάντα), μπορεί ο Μπουρούσης με βάση τα στατιστικά του να έπαιξε εξαιρετικά, ίσως να ήταν και ο καλύτερος της Real, αλλά συνολικά, όπως και η ομάδα του, δεν έδειξε κάποιον με καρδιά να κάνει αυτό το κάτι παραπάνω.

      Διαγραφή
    11. Για να καταλάβω ρε παιδιά...
      Η Ρεάλ των Ρούντι, Ροντρίγκεζ, Γιουλ, Μίροτιτς έπρεπε να περιμένει από τον Μπούρούση να βγει μπροστά;

      Γράφει ο φίλος παραπάνω ότι δεν έχει του mentality του Σπανούλη.
      Αυτό συζητάμε; Αν είναι ο πιο νικητής παίκτης της Ευρώπης ή αν είναι δεύτερος πίσω από τον Σπανούλη; Αν νομίζετε ότι υποστηρίζω ότι ανήκει στο κλαμπ των παικτών που θα καθορίσουν για τις ομάδες τους ευρωπαικούς τίτλους, τότε κάτι δεν εξήγησα καλά...

      Όχι ο Μπουρούσης δεν είναι αυτός ο παίκτης. Αν κάποτε στον ΟΣΦΠ θεωρήθηκε τέτοιος, κακώς θεωρήθηκε. Αλλά χθες, αυτά που απαιτούσα από αυτόν η Ρεάλ τα πήρε. Και με το παραπάνω. Έχει κανείς αμφιβολία ότι έπαιξε καλύτερα στον τελικό από ότι έπαιξε κατά μέσο όρο μέσα στη σεζόν; Εγώ δεν έχω καμία... Αρά γιατί να τον πω loser.


      Τον έχω δει πάντως σε ματς που κρίνουν τίτλους στην Α1 ή σε ματς που κρίνουν προκρίσεις σε 4άδες ευρωπαικών πρωταθλημάτων, να γυαλίζει το μάτι του και να βγάζει το κάτι παραπάνω απέναντι σε ρακέτες με πολύ καλύτερα ονόματα (Μπατίστ, Κρστιτς, κα)

      Διαγραφή
  28. Πραγματικο παραδειγμα η μακαμπι για τον παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ισως ειχαν καταλάβει ότι θα χάσει και αυτό το ευρωπαικό η Ρεαλ γιάυτό και κανα δυο μέρες πριν ανακοίνωσαν ότι το επόμενο F4 θα γίνει στη Μαδρίτη. Εκει θα το πάρει η Ρεαλ αφού δεν μπορεί πουθενά αλλού.Συμφωνώ απόλυτα με τον 1:33 για τον looser Μπουρούση χωρίς φυσικά να φταίει το παιδί. ¨Εβαλε και τις 2 βολές στον κανονικό αγώνα.
    Πολλά συγχαρητήρια στη Μακάμπι που έσκισε τη Ρεαλ, η οποία τιμωρήθηκε από το γεγονός ότι διάλεξε αντίπαλο χάνοντας από Ζαλγκίρις.

    Πραγματικά δείτε και τις 2 ομάδες του τελικού/ Η Ρεαλ είχε 19/20 βολές και η Μακάμπι 25/30 . Κάντε μια σύγκριση με τις 2 Ελληνικές ομάδες στις βολές στα παιχνίδια με Ρεαλ και Τσσκα

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τριποντα, τριποντα, τριποντα, και δωστου τριποντα, 11/34..... φοβερο το μοντερνο και εντυπωσιακο και τρομερο και μπλα μπλα μπλα μπασκετ της Ρεαλ που μας τα πρηξαν ολοι με δαυτο. Λες και ξαφνικα εγινει μεγαλος προπονητης ο Λασο ή λιγοτερο χεσμενοι οι παικτες της.
    Μπραβο στη Μακαμπι.
    Οσο για κατι Ρεαλ, Μπαρτσα και ΤΣΚΑ , να δουμε ποτε θα μαθουν απο τα λαθη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτη η λογικη των γαυρων οτι διαλεξε αντιπαλο η Ρεαλ,χανοντας απο Ζαλκιρις με ξεπερνα,βεβαια το ελεγε το ξαναελεγε ο Ιωαννου το εμπεδωσαν τα προβατακια.Το 50% στα τριποντα της Ζαλγκιρις δηλαδη ηταν τυχαιο σε εκεινο τον αγωνα.Πες πες το πιστεψαν ολοι.Με εικασιες και ψυχανεμισματα δεν βγαζεις συμπερασματα,κανεις σεναρια απλα για να ανεβασεις την ομαδα που υποστηριζεις οτι και καλα ειναι η υπερομαδα που ολοι τρεμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τελικα, με μπερδεψατε ρε παιδια...

    Ειναι ο Σερχι επιπεδου Σαρας ή μηπως ειναι καλυτερος του??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλη παιχταρα ο σερχι χωρις πολλα πολλα

      Διαγραφή
    2. Εννοείται ότι είναι μεγάλη παιχτάρα. Αλλά αν εννοείς ότι είναι σαν τον Σάρας, τον Παπαλουκά, τον Διαμαντίδη, τον Ναβάρο ή τον Σπανούλη, λυπάμαι αλλά δεν...

      Διαγραφή
    3. Παιδια, οντως ειναι χαρμα παιχτης για μπασκετ αλανας. Θα μπορουσα να τον χαζευω για ωρες. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι εχει την πειθαρχια που χρειαζεται για top επαγγελματια που κανει πρωταθλητισμο. Σημερα εβγαλε μια απειθαρχια και μια ασυναρτησια στο παιγνιδι του στο β' ημιχρονο.

      Διαγραφή
  33. Εξαιρετικός προπονητής, βαριά φανέλα, κόσμος, νορμάλ μπάτζετ. Η συνταγή με την οποία διεκδικείς και σηκώνεις Ευρωλίγκες. Τώρα, πρόεδρε, ψάξε να βρεις τη μοναδική διαφορά Μακάμπι-Παναθηναϊκού. Ευκολάκι είναι, πήγαινε 2 χρόνια πίσω και θα το βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ελεγα αλλη μια.ο ΔΔ ειναι πλεον 34

      Διαγραφή
    2. Τι ειπες τωρα... μη τα πετας ετσι αυτα...

      Οχι δεν το δεχομαι! Ηταν πολυ τυχερη σημερα η Μακαμπι!

      Διαγραφή
    3. Ο Ολυμπιακός είχε βαρύτερη φανέλα από την ΤΣΣΚΑ το 2012;

      Διαγραφή
    4. Τα "συστατικά" της συνταγής δεν εχουν το ίδιο βάρος ( πρώτα έρχεται ο προπονητής, και με τα υπόλοιπα δένει το...γλυκό) και δε σημαίνει ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σηκώσει κούπα μια ομάδα. (τρελαίνεται πχ ένας πρόεδρος, φέρνει τη Ντρημ Τημ, βάζει εμένα να κοουτσάρω και σηκώνει 5 Ευρωλίγκες στη σειρά) Αλλωστε έγραψα και "να διεκδικεί", όχι απαραίτητα να σηκώνει. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, ο προπονητής ήταν κάποιος...Ιβκοβιτς που μπορούσε να αντισταθμίσει το βάρος της φανέλας της ΤΣΣΚΑ. Το νόημα πάντως του σχολίου ήταν ότι ο Παναθηναϊκός μέχρι πριν από 2 χρόνια διέθετε το πακέτο για να σηκώσει κι άλλες κούπες και θα πρέπει να γυρίσει σε αυτή τη συνταγή (βλ. τα κλειδιά σε σοβαρό προπονητή, τα υπόλοιπα συστατικά υπάρχουν).

      Διαγραφή
    5. Εννοείς ότι ένας από τους τρόπους να πάρεις ευρωλίγκα είναι αυτό που περιγράφεις; Αν εννοείς αυτό, πάω πάσο... Νόμιζα ότι μιλούσ για μοναδικό τρόπο...

      Πάντως για μένα η ειδοποιός διαφορά του Ολυμπιακού και της Μακάμπι με την ΤΣΣΚΑ και την Ρεάλ είναι τα δυνατά και ακούραστα πόδια. Από εκεί νομίζω ότι ξεκινάν όλα, και εκεί καταλήγουν.

      Διαγραφή
    6. Μοναδικός τρόπος στον αθλητισμό δεν υπάρχει. ( κι αν υπήρχε, δεν είμαι τόσο αλαζόνας για να θεωρώ ότι τον...ανακάλυψε η αφεντιά μου) :). Για το μόνο πράγμα που είμαι σίγουρος, ως απλός θεατής του μπάσκετ, είναι ότι αυτό το κωλοάθλημα είναι "του προπονητή" μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ενας κόουτς από το πάνω ράφι δεν θα κάνει απαραίτητα θαύματα, αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να καλύψεις το χάντικαπ ( βλ. πχ χαμηλότερο μπάτζετ). Οταν δε έχεις και εφεδρικά όπλα όπως βαριά φανέλα και φανατικό κοινό, οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται. (βλ. φετινή Μακάμπι)

      Διαγραφή
  34. Για αλλα μια φορα σε F4 την κουπα την παιρνει αυτος που φοβαται να τη χασει λιγοτερο.Ποσες φορες το εχουμε δει αυτο το εργο;
    Η ρεαλ τελικα αποδειχτηκε οτι διαλεξε αντιπαλο τοτε και συγκεκριμενα διαλεξε απο ποιον θα χασει στον τελικο αυτη τη φορα.Ειναι για πολλα γελια οι ανθρωποι.
    Τα εκαναν ολα σωστα τη φετινη χρονια εκτος απο το να υπολογισουν ποιον εχουν για προπονητη οταν η μπαλα καιει και οι αποφασεις παιζουν πιο καταλυτικο ρολο.Ειδικα αν απεναντι εχεις τον Μπλατ
    Αυτο το καραγκιοζιλικι παντως να παιζουν αλλες ομαδες Πεμπτη και αλλες Παρασκευη την τελευταια αγωνιστικη και να στηνουν ομιλους και αγωνες καταστρεφει τη διοργανωση.Πχ εστησαν φετος ομιλο Παο-Ολυμπιακος-Ομπραντοβιτς-Εφες και αυτοματα πεταγαν απ εξω απο τα νοκ αουτ καποιες απ αυτες τις ομαδες.
    Κριμα που δε βρεθηκε ελληνικη ομαδα στο F4 γιατι θα ειχε για αλλη μια φορα πιθανοτητες.Με απογοητευσαν φετος οι Αγγελοπουλεοι και ο Γιαννακοπουλος.Οι πρωτοι γιατι δεν ειχαν ψυχη να τα σκασουν και να πανε για το τριτο σερι παρολο που αποφασισαν να κρατησουν το Σπανουλη και πηραν 1,5 εκατομυριο απο Παπανικολαου.Χρειαζοταν η ομαδα απλα 2 μεγαλους ψηλους και τον Ντανστον που ηταν λαβρακι.
    Ο δευτερος γιατι μια ετοιμη ομαδα που χρειαζοταν 2-3 καλες προσθηκες τη πειραξε σε καποιο βαθμο οπως με το σπασιμο του συμβολαιου του Σοφο,με τον Μπατιστ,τον Κινεζο κτλ.Επισης ο Διαμαντιδης δε θα παιζει για παντα.Δε θελει διπλα του ταλεντα 24 χρονων να τους μαθει μπασκετ.Τωρα ηθελε η' θελει παικτες καλους να τον τιμησεις και να διεκδικησει ενα τελευταιο ευρωπαικο.Δυστηχως οι ομαδες μας εκαναν φετος χοντρα λαθη με αποκορυφωμα την απωλεια του πλεονεκτηματος εδρας απο την Αρμανι στο τοπ 16.
    Μεγαλο κλεψιμο απο Μακαμπι και μπραβο στον Σοφο που τους βοηθησε ολη τη χρονια εστω αυτο το δεκαλεπτο που παιζει και βγαζει το ψωμι του.
    Τεραστιος προπονητης ο Μπλατ.Αυτο που καταφερε ηταν αθλος.
    Για Ρεαλ,Μπαρτσα,Τσσκα μια αλλη φορα,τι να πω αλλωστε.
    Το μονο που θελω να πω για Τσσκα ειναι οτι καλα κανουν οι παικτες και τα παιρνουν χοντρα οπως και οι προπονητες.Αυτος ομως ο περιεργος ο προεδρος τους πως αντεχει να τα σκαει και να βλεπει τετοιο καφενειο ειδικα τις δυο τελευταιες σεζον.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει ρε, όχι και καφενείο, μη τρελαθούμε..το παράκανες

      Διαγραφή
    2. Ελα ρε φιλε που θικτηκες με το καφενειο τη Τσσκα.Οι πιο αποτυχημενοι απ ολους ειναι και το ξερεις.

      WILKINS

      Διαγραφή
    3. απέχει πολύ το αποτυχημένος από το καφενείο...μια ομάδα που φτάνει συνεχόμενες φορές ΦΦ δε τι λες και καφενείο..

      Διαγραφή
  35. ΑΠΟΛΑΥΣΗ! Ο Λασο καταθέτει το δίπλωμα αποψε ε; Γιατι το ματς το έχασε 2 φορές, μια που ο Ράις σουτάρει μόνος του τρίποντο στο τέλος της κανονικής διαρκείας, μια που ο Ταιους παραλίγο να πάρει ακομη ένα επιθετικό και να κανει το φολοου και μετα στην παράταση χάνει τα αυγά και τα πασχάλια και η ομάδα του μοιάζει με καράβι στον ωκεανό... Μα μια επίθεση της προκοπής δεν έκανε στην παράταση η Ρεάλ...
    Τζιμαρα, ζούμε για ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μπραβο στη Mαccabi.Ειδαμε για μια ακομη φορα οτι τα μπατζετ προσδιδουν τεραστιο βαρος στα φαβορι και στο τελος αυτο γυρναει μπουμερανγκ με αποτελεσμα να χαλαει το μυαλο τους,εχοντας ενα τεραστιο πρεπει να τους συνθλιβει τα μιλιγγια.......Το αουτσαιντερ παιζοντας με μυαλο και ψυχη μη εχοντας κατι να χασει μονο να κερδισει συμετοχη στο βιβλιο με τα μπασκετικα θαυματα εβγαλε οσο μεταλλο και καρδια ειχε και απεκτησε τη θεση που του αξιζε στην ιστορια του θεσμου.........................
    ΥΓ Καλη η επιθεση αλλα τους τελικους για να τους παρεις πρεπει να ελενξεις το ρυθμο του αγωνα και αυτο γι νεται μεσα απο την αμυνα....
    ΥΓ εμεις ειμαστε παντα με τα αουτσαιντερ.....Μπραβο ρε ΣΟΦΟ για το κυπελλο.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η Μακάμπι ΈΣΒΗΣΕ την επιθετική έκρηξη της Ρεάλ.Οι Ισραηλινοί δεν επέτρεψαν το πέρασμα της μπάλας στον Ρούντι και τον Κάρολ στην off-the-ball screen offense της Ρεάλ που μπορεί να σε σκοτώσει είτε με σουτ,είτε με πολύ γρήγορη συνεργασία κοντού-ψηλού.
    Το πρώτο ημίχρονο η Μακάμπι κρατήθηκε στο ματς με την ψυχή της και τα κότσια της!Πάλεψε μέχρι θανάτου για τις μπάλες,έχυσε αίμα για να προστατευτεί από τα miss-match,πήρε απίστευτα ριμπάουντ έστω και με μειονεκτήματα,έστω κι αν έχασε πολλά από τον Ρέγιες.
    Στο 2ο είδαμε μια τεράστια τακτική νίκη του Μπλατ που βραχυκύκλωσε τη Ρεάλ και έκοψε τον αέρα της.Με αμυντικές προσαρμογές από ζώνη σε man-to-man και αλλαγές σε όλα τα σκριν κατάφερε να βάλει τη Ρεάλ να σκεφτεί παραπάνω από όσο θα έπρεπε,να αναγκαστεί να κοιτάξει την εκμετάλλευση των miss-match κοντού με ψηλό και να χάσει το ρυθμό της.Την εβαλε να παίξει στο σετ περνώντας την μπάλα είτε στο ποστ σε επίθεση 24 δευτερολέπτων,είτε σε γιουρούσια του Σέρχιο προς το καλάθι.
    Κάθε έννοια του εντυπωσιακού επιθετικού μπάσκετ της Ρεάλ ισοπεδώθηκε και θυμηθήκαμε αρκετά την επιθετική της εικόνα στα 2 ματς στο ΣΕΦ με μια μεγάλη διαφορά.Η Ρεάλ δεν είχε μεγάλα περιφερειακά σουτ,και όχι μόνο επειδή δεν της έκατσαν τα ποσοστά,αλλά κι επειδή η περιφερειακή άμυνα του αντιπάλου στα stagger ήταν αφοπλιστική και δεν επέτρεψε να περάσει η μπάλα εκεί εύκολα.
    Την Παρασκευή έγραψα ότι η Μπαρτσελόνα θα ήταν πιο τυχερή αν είχε ένα καλό slasher στο ρόστερ της.Ιδού ο λόγος: η Μακάμπι έπαιξε όλο το 2ο ημίχρονο και τις μεγάλες επιθέσεις με διεισδύσεις από τους 2 εξαιρετικούς της penetrators.Χτύπησε την Ρεάλ με σκριν στην κορυφή και εκμεταλλεύτηκε την αυτοκτονική αντιμετώπιση της Ρεάλ(του κάκιστου στα πίσω βήματα Μπορούση) είτε με αλλαγές είτε με παθητική αντιμετώπιση στο πικ ν ρολ(ενώ φώναζε για hedge out να σπάσει τις διεισδύσει τους).
    Γι'αυτό διάλεξε και ο Μπαρτζώκας να παίξει σχεδόν αποκλειστικά με ball-screen offense στον Σπανούλη και συνεργασίες είτε με τον Ντάνστον,είτε τελείωμα μέχρι μέσα του Σπανούλη(που όντας ο μόνος παίκτης που το κανε στον Όσφπ δεν άντεξε σε διάρκεια όπως οι Ράις-Χίκμαν).
    Φάνηκε επίσης εξαιρετικά η ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία πλέον του undersized center.Μια μέρα είχα αφιερώσει λίγη ώρα για αυτό εδώ... http://postimg.org/image/ba8b060fz/ Να που μου χρειάζεται για τη Ρεάλ.Οι Μαδριλένοι προδόθηκαν από το ότι ο Σλότερ είναι "λίγος" για το επίπεδο και με τον Μπουρούση στο παρκέ δεν μπόρεσαν ποτέ να προστατέψουν το καλάθι μέχρι μέσα,έχασαν πολλά αμυντικά ριμπάουντ,έμοιναν "γυμνοί" στην pick-and-roll defense και την άμυνα σε iso καταστάσεις.
    Από κει και πέρα,έπαιξε μεγάλο ρόλο και η ατομική παρουσία πολλών παικτών.Ο Ρούντι σβήστηκε στο 2ο ημίχρονο,ο Γιουλ δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι δείχνοντας μάλιστα κουρασμένος στα δυνατά του σημεία(τρανζίσιον,άμυνα).Ψυχάρες οι της Μακάμπι...Από τον Ράις που έδωσε απαντήσεις,την βόμβα Τάιους,τον ultra clutch Μπλου,τον οικονομικό Χίκμαν,τον αξιόπιστο Σμιθ.Μια 5άδα παίκτες που αξίζουν τεράστια μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μία από τις μεγαλύτερες "αδικίες" της Euroleague, έσβησε απόψε.

    Μπράβο στον Μπλατ, που μετά το κάζο στην εθνική Ισπανίας, επιφύλασσε και άλλο ένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό που βαριέμαι πιο πολύ στον Έλληνα φίλαθλο-οπαδό είναι ότι τα λέγε αυτός από πριν. Πάντα. Τα είχε προβλέψει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λεγω εγω, ολοι θα λενε το μακρυ και κοντο τους... τα λεγα γω! ;)

      Διαγραφή
  40. boulomeno grama diabases jimara me ton raice itan apla mithikos simera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. pedia na poume ena megalo mbravo ke euxaristoume ston giano gia to kalo pou mas ekane simera proton apeklise ton thrino pou nomizo oli katalabame simera oti malon tha to eperne an itan eki ke deuteron kratise tin real sta 8 se euxaristoume giano ise enas apo emas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Υποστηριζα σημερα τη Μακαμπι αλλα το κυπελλο το σηκωσε μια καθαρα αμερικανικη ομαδα.Δεν ειναι και πολυ τιμητικο αυτο για το αμιγως ευρωπαικο μπασκετ.Ισως πρεπει να αλλαξουν οι κανονες της Ευρωλιγκας για τους Αμερικανους με περιορισμο του αριθμου τους.και φυσικα να σταματησει αυτο το απιστευτο εμποριο με τα ευρωπαικα διαβατηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. μετα το καζο που επαθαν μπαρτσελονα και ρεαλ νομιζω οτι θα υπαρξουν αλλαγες στους παγκους....ειδικα στη ρεαλ σιγουρα θα πανε σε κατι πιο σκεπτομενο χωρις να αλλοιωσουν την φυσιογνωμια της ομαδας και χωρις πολλες αλλαγες.....κατι μου λεει οτι ο κατσικαρης θα ειναι σε εναν απο τους δυο παγκους.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ μπαίνουν μεγάλα διλήμματα φίλε.Έτσι όπως τα βλέπω είναι η πιο μπερδεμένη φάση από κάθε άλλη φορά αυτή τη στιγμή.Τους τρέλανε όλους η Μακάμπι...
      Η μόνη τυχερή η Τσσκα ξέρει τι να κάνει..

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα σε όλους..Ένας από τους καλύτερους τελικούς όλων των εποχών.. Εκστασιασμένος θα σας πω μόνο αυτό.. Δεν έχω δεί άλλη ομάδα σε τελικό να μάχεται για τη ζωή της έτσι, από τον αντίστοιχο της Κων/λης και την Παρτίζαν των Τζόρτζεβιτς-Ομπράντοβιτς-Ντανίλοβιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου Jim.μεγαλο ματς,σπουδαιο μπασκετ αποψε.θα εχουμε να λεμε για μερες φανταζομαι..

      Διαγραφή
    2. κι αν η ρεαλ εφερε κατι απο lakers και το παλιο forum στο μιλανο,μηπως η μακαμπι εφερε κατι απο celtics και το παλιο garden?

      Διαγραφή
    3. το μπασκετ της επιθυμιας δηλαδη,της διαθεσης για μαχη ως το τελος,της προσηλωσης στο στοχο,της επιμονης στο τακτικο πλανο.και βεβαια με ολους τους παικτες της να πιστευουν και τους περισσοτερους να προσφερουν οσα μπορουσαν στο παρκε

      Διαγραφή
    4. πολυ ωραιο και πολυ χαρακτηριστικο εδω,το 1ο φαουλ του σοφο στο ρουντι..νομιζω εδωσε τον τονο για το τι θα επακολουθησει!τον κοιταζε και τον ξανακοιταζε ο ρουντυ αλλα που να μπλεκεις τωρα με τον αταϊστο..?χα χα

      Διαγραφή
  45. και μαλιστα απεναντι σε μια ρεαλ,που παροτι δεν μπορεσε παρα ελαχιστα να παει το ματς στο δικο της ρυθμο,νομιζω οτι προσπαθησε πολυ να μεινει συγκεντρωμενη ως το τελος.του κανονικου αγωνα τουλαχιστον,γιατι στην παραταση η εικονα της ηταν σαν της μπαρτσελονα στον ημιτελικο,μετα το πρωτο 10πτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η ρεαλ με πεδουλάκη στον πάγκο και σκεπτόμενο ελληνικό μπάσκετ θα είχε 2 ευρωλίγκες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλημέρα.
    Δεν έχω λόγια!!! Η αποθέωση του αθλήματος, χθες. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι το πιο ελκυστικό άθλημα. Υπάρχουν όλα τα συστατικά για να εκτοξευθεί. Είναι ευνοϊκή η συγκυρία και πρέπει να αξιοποιηθεί.

    Επίσης, τα ματς των F4 είναι ειδικού τύπου και απαιτούν ειδική διαχείριση. Όλη η σεζόν διαγράφεται, όλοι ξεκινούν από το μηδέν και όλα μπορούν να συμβούν.

    Υπόκλιση στον σύλλογο της Μακάμπι, στην μπασκετοσύνη της διοίκησης, στην αξία του Μπλατ (το ‘κανε το ριφιφί, ρε gskordak), στην ψυχική δύναμη και στην θέληση των παικτών. Το φετινό έπος της Μακάμπι παίρνει αυτοδίκαια θέση δίπλα σε εκείνο του Ολυμπιακού του 2012. Μιλάμε για την απόλυτη ανατροπή σε δύο δόσεις. Το χθεσινό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για την λίγκα. Ψυχή, πείσμα, μαχητικότητα, μυαλό, θέληση, υπομονή, πίστη. Αυτά χρειάζεται κάποιος να πάρει τον τίτλο.

    Για να μην ξεχνιόμαστε, η Μάκαμπι πήγε κόντρα σε νόμους, λογική, στερεότυπα.

    - Ο Μπλατ έφτασε δύο φορές μέσα στην σεζόν ένα βήμα πριν την απόλυση. Τώρα, έχει όλη την Ευρώπη στα πόδια του να τον ικετεύει και να του στρώνει ένα καράβι λεφτά!!!
    - Η Μακάμπι έχασε πρόωρα και για το υπόλοιπο της χρονιάς τον καλύτερο παίκτη της, τον Τζέιμς. Αντικαταστάτης ο Ζίζιτς!!!
    - Έβγαλε όλη τη χρονιά με 3 γκαρντ που δεν τους λες και top class. Την ώρα που όλοι παραδέχονται ότι μια ομάδα για να πάει όλο το δρόμο χρειάζεται 4, με τους 2 τουλάχιστον αν είναι από το πάνω ράφι!!!
    - Πριν ανασυρθεί από την αποστρατεία ο Μπλου, έπαιζε χωρίς τεσσάρι. Το κενό, λοιπόν, καλύφθηκε από έναν πρώην παίκτη, στην κυριολεξία. Και ο πρώην παίκτης ήταν από τους καθοριστικότερους στο F4!!!
    - Αναγκάστηκε να παίζει όλη τη σεζόν με σέντερ τον αρχικά παραγκωνισμένο Τάιους και τον Σόφο που όλοι ξέρουμε ότι είναι παίκτης ειδικών συνθηκών και για 10’-12’ max.
    - Είχε την ατυχία να έχει στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν εκτός φόρμας τον Ίγκλις. Αυτόματα, το rotation κόντυνε κι άλλο και η ομάδα είχε μεγάλη τρύπα στους wings και στην δημιουργία.
    - Κέρδισε τον τελικό απέναντι στο πολύ απαιτητικό (σε ενέργεια παιχνίδι) της Ρεάλ παίζοντας με ένα rotation 7,5 παικτών και με παράταση!!!
    - Στον δρόμο για τον τίτλο, έκανε δύο ανατροπές-σημάδια που θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια.

    Δυο λόγια και για τη Ρεάλ. Πολύ σκληρή η τιμωρία της. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Κόστισε πολύ το +38 του ημιτελικού. Δεν ήθελε και πολύ. Έχει στο DNA της στοιχεία όπως η αλαζονεία, η μεγαλομανία, ο σνομπισμός, η αίσθηση της ανωτερότητας και η υποτίμηση του αντιπάλου. Ήρθε κι έδεσε, λοιπόν. Κανένα μάθημα δεν πήρε από τα περσινά κι γι’ αυτό ευθύνεται κυρίως ο Λάσο. Ίσως του χρόνου στην έδρα της αλλά με ακόμη μεγαλύτερο βάρος να τα καταφέρει. Αν φτάσει ως εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. O Rice έκανε ξεπέταγμα ακριβώς όπως ο Καλάθης το 2011, από τα play-off και μετά άλλος παίχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το καλοκαίρι και η επόμενη χρονιά θα έχουν πάλι μεγάλο ενδιαφέρον. Ο χάρτης της Ευρωλίγκας και οι συσχετισμοί θα αλλάξουν αρκετά. Όπως θα αλλάξουν και τα status των δυο ελληνικών ομάδων αφού καλούνται να επαναπροσδιοριστούν σ’ αυτό το περιβάλλον. Τα σημαντικότερα :
    - Μπλατ. Είναι πλέον καβάλα στ’ άλογο και έχει το δικαίωμα της επιλογής. Θα μείνει στην Μακάμπι με μεγαλύτερο budget ή θα πάει στην ΤΣΣΚΑ για την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του; Να αποτινάξει την ρετσινιά των λούζερ από τους Ρώσους.
    - Ρεαλ. Του χρόνου το F4 γίνεται στην έδρα της. Υπάρχει η υπομονή να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία σ’ αυτό το ρόστερ και στον Λάσο ή θα υπάρξουν αλλαγές που θα διαφοροποιήσουν την φυσιογνωμία της ομάδας. Πολλά θα κριθούν από τους τελικούς της ACB.
    - Μπάρτσα. Σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Δύσκολα θα αντέξει ο Πασκουάλ. Ειδικά αν δεν πάρει το πρωτάθλημα. Υπάρχει και ο παράγοντας Ναβάρο.
    - Μακάμπι. Θα συνεχίσει με την ίδια τακτική ή θα επιδιώξει να ενισχύσει ποιοτικά το ρόστερ για να επανέλθει του χρόνου στην Μαδρίτη; Θα μείνει ο Μπλατ ή θα αναγκαστεί να ψάξει για άλλον προπονητή; Κατσικάρης;
    - ΤΣΣΚΑ. Πάμε για ολικό λίφτινγκ. Η σέρβικη παροικία θα αποχωρήσει. Αλλά μετά, τί; Μπλατ ή όχι; Μήπως, Κατσικάρης;
    - ΠΑΟ. Πολλοί οι άγνωστοι Χ. Δεν ξέρουμε την πολιτική που θα ακολουθηθεί. Ούτε ποιος θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το νέο project. Κι εδώ, περισσότερο από παντού, θα παίξουν ρόλο οι τελικοί.
    - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αν χάσει τον τίτλο ίσως παίξει θέμα προπονητή. Κατά τα λοιπά , το ρόστερ χρειάζεται 2-3 αλλαγές.
    - ΦΕΝΕΡ. Η 2η χρονιά του Ζοτς αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Ο Σέρβος θα παλέψει μέχρι τέλους αλλάζοντας κατά μεγάλο βαθμό το ρόστερ. Θέλει να είναι του χρόνου στην Μαδρίτη και να επανέλθει στο προσκήνιο.
    - ΕΦΕΣ. Ντούντα και εκτεταμένες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ποιους παίκτες θα εμπιστευθεί ο Ίβκοβιτς; Θα περιθάλψει τους Μίλος-Κρίστιτς ή θα τους προσπεράσει;
    - ΜΙΛΑΝΟ. Λογικά και με βάση την φετινή εμπειρία αναμένεται να είναι πολύ υπολογίσιμη. Θέλει 1-2 κινήσεις με άγνωστο Χ τον Λάνγκφορντ.

    Υ.Γ. Τα σχόλια για τον Μπουρούση είναι άδικα. Όλη τη χρονιά, η Ρεάλ στηριζόταν στην εκρηκτική της περιφέρεια. Ο Μπουρούσης έπαιρνε λίγες μπάλες στην επίθεση και είχε άλλη αποστολή. Πώς, λοιπόν, του ζητούν να πάρει την ομάδα στις πλάτες του στον τελικό; Από πού προκύπτει ότι λιγοψύχησε; Αντιθέτως, ήταν αυτός που έστειλε το ματς στην παράταση. Εξαιρετική άμυνα στον Χίκμαν, επιθετικό ριμπάουντ μετά την ποικιλία του Ρούντι, κερδισμένο φάουλ, 2/2 βολές όταν η μπάλα ζύγιζε 100 κιλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπουρούσης έχει καταφέρει ( γιατί περί κατορθώματος πρόκειται ) να γίνει ο πιο αντιπαθητικός Έλληνας αθλητής ( με δεύτερο τον Κατσουράνη ίσως ) Με τα κυρ μάκη δώσε φάρμακο , με το κράξιμο στους αγγελόπουλους , με το τα λέμε σε 10 μέρες , με τις ψευτομαγκιές με με με με. Ότι και να κάνει από εδώ και περα δεν θα του φύγει αυτή η ταμπέλα.

      Διαγραφή
    2. @77
      απο τον Σεπτεμβρη θα αρχισουμε παλι να μιλαμε για το ποσο καλος παικτης ειναι ο τομιτς που ειναι 2,65 και εχει τεχνικη και τρομερα στατιστικα,για το ποσο καλος με πλατη ειναι ο κριστιτς , για το τι ωραια πλατη εχει ο βουγιουκας και ο μαυροκεφαλιδης,για το τι ομορφα γλυκα και συνετα παιζει ο ζοριτς στο ζωγραφιστο,για να ερθει ο επομενος μαιος,να εμφανιστει ο επομενος χαινς,ταιους και να τους παρει το σκαλπ.
      αν εχεις ποδια διάβαινε αν οχι μεχρι εκει καλα ειναι.
      υ.γ. ο λασο τελικα ειναι χειροτερος απο τον καζλαουσκας η οχι?
      σου ειπα την παρασκευη οτι θα εχει γλεντι το θεμα.
      gskordak

      Διαγραφή
    3. @ανωνυμος 2:55
      εχεις απολυτο δικιο φιλε.ετσι ακριβως ειναι.
      σε αντεθεση με τον σχορτσανιτη για παραδειγμα που παροτι εφυγε απο τον ολυμπιακο και πηγε στον παο,οι περισσοτεροι χαρηκαμε εχθες για αυτον.
      gskordak

      Διαγραφή
    4. Έλα, ρε φιλαράκι.
      Έχεις δίκιο να πανηγυρίζεις. Έχεις επιβεβαιωθεί στα περισσότερα. Αλλά, μην μου πεις ότι περίμενες να συμβούν όλα αυτά με την Μακάμπι.
      Μην κοιτάς το νόμισμα από την μια όψη. Για κάθε Τάιους και Χάινς χρειάζεται κι ένας ψηλός με post παιχνίδι. Ειδικά όταν παίζεις πολύ σετ. Κοίτα τον Μπλατ. Πήγε και ξαναμάζεψε τον Σόφο που δεν έκανε και καμιά μεγάλη χρονιά πέρσι.
      Μη μου λες για Κρίστιτς. Ο τύπος είναι μέγας απατεώνας. Ο Τόμιτς αν συνεχίσει έτσι βαδίζει στα χνάρια του.
      Αλλά το κυριότερο, φίλε, ξέρεις ποιο είναι; Τα μεγάλα ματς και τους τίτλους τα αποφασίζουν οι γκαρντ. Έτσι νομίζω. Μεγάλη ομάδα χωρίς γκαρντ απλά δεν μπορεί να υπάρξει. Η Μακάμπι έκανε ονειρικό διήμερο γιατί είχε τον σταθερό όλη τη χρονιά Χίκμαν και σεληνιασμένο τον Ράις. Οι άλλοι ακολούθησαν. Όσο μεγάλα ματς κι αν έκανε ο Τάιους (που ήταν τρομερός) αν δεν ήταν καλοί οι κοντοί, τίποτα δεν θα γινόταν.
      Ο Λάσο, ε; Τι να σου πω. Μπορεί και να τον ξεπεράσει τον μπαρμπα-Γιόνας…

      Διαγραφή
    5. @77
      ελα αγορινα μου.
      φυσικα και δεν περιμενα να συμβουν ολα αυτα με την μακαμπι,γιατι απλα περιμενα να συμβουν ολα αυτα και ακομη περισσοτερα με το μιλανο!!!!
      και να εισαι σιγουρος οτι θα εχανε απο το μιλανο ακομη πιο ευκολα γιατι το μιλανο ειχε περισσοτερες λυσεις σε ποδια.
      ομως δεν εχει σημασια αυτο σημασια εχει οτι επι 3 συνεχομενα ποδια φαινεται ξεκαθαρα που εχει παρει το μπασκετ και αναμενω με μεγαλη αγωνια να δω τον τροπο στελεχωσης των ροστερ των μεγαλων προπονητων...ιβκοβιτς ομπραντοβιτς κτλ.
      gskordak

      Διαγραφή
    6. @77
      επι 3 συνεχομενα χρονια εννοω φυσικα
      gskordak

      Διαγραφή
  50. Μακαμπι τελικα.. χωρις να με εντυπωσιασει ολη την χρονια στα κρισιμα ματσακια τα πηρε ολα και καθαρισε μερικα απο τα φαβορι απο την αρχη της χρονιας.. μιλανο τσσκ και ρεαλ !!
    Αποδειξη οτι δεν μετρανε ΜΟΝΟ τα μπατζετ αλλα και το μερακι.. μερακι να χτισει καποιος ομαδα χωρις κενα και να μην παιζει μονο ενα στυλ μπασκετ..
    Το να πληρωνει καποιος υπεραξιες δεν σημαινει αυτοματα οτι φιαχνει ομαδα απλα τα πραγματα!!
    Ο μεσινα αν δεν αλλαξει μυαλα ας παει αμερικα να κανει τον βοηθο οπως και οι ομαδες που θα πρεπει πλεον να προσεχουν που δινουν τα λεφτα τους.
    Η ρεαλ ειναι καλα φιαγμενη με λιγα κενα αλλα τελικα ο λασο ειανι λιγος... 3 λεπτα πριν το τελος και παιζανε σαν να εχουν χασει!!! μονο ο μπουρουσαρας επαιζε με γυαλισμενο ματι!!!
    Για την ομαδα μου τον παναθηναικο ας τελειωσουμε τους τελικους και μετα πρεπει να χτιστει η ομαδα με βαση το μπασκετ που θελουμε να παιξουμε, ενα σοβαρο προπονητη και παιχτες δοξα τον θεο υπαρχουνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @chris nas
    φιλαρακι μου το ματι του μπουρουση ειχε γυαλισει γιατι εβλεπε τον ταιους να του καρφων ειτε απο επιθετικο με φολοου καρφωμα,ειτε με αμεση εκτελεση οπως το μπακντορ καρφωμα μετα το πικενρολ στην παραταση.
    για αυτο ειχε γυαλισει ωσπου απο καποια στιγμη και μετα αλληθώρισε
    κι'όλας
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. axaxxa ρε σεις τι εχετε με τον μπουρουση?? μια χαρα τα πηγε και μαλιστα εβαλε και τις κρισιμες βολες!!!

      Διαγραφή
    2. Αφήνοντας στην άκρη τον χαρακτήρα του ( που και αυτός σε κάποιο βαθμό επηρεάζει την αγωνιστική του εικόνα), μιλάμε για ένα μέτριο και υπερτιμημένο σέντερ, με χαμηλό μπασκετικό IQ, που δεν ποστάρει ούτε τον ίσκιο του, αδύναμος στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ, που αν μπορούσε θα σούταρε μονίμως τρίποντα και δεν θα πατούσε ζωγραφιστό. Εφτασε 30+ κι ακόμα δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε ομάδα, δεν έχει σηκώσει κούπες, δεν, δεν, δεν.

      Διαγραφή
  52. Το χάρισμα της έγχωριας αθλητικής δημοσιογραφίας είναι ότι τα λογικά άλματα τα κάνει να φαίνονται ελαφριά πηδηματάκια. Παρατηρώ ότι φοριέται πολύ από χτες το βράδυ η "τιμωρία" της Ρεάλ. Ξεκινάμε από το κλισέ-μπούρδα ολκής " η ομάδα που διαλέγει αντίπαλο, τιμωρείται" ( ανακριβές μέχρι εκεί που δεν παίρνει) και προσπαθούμε με βάση αυτό να εξηγήσουμε την ήττα των μαδριλένων από τη Μακάμπι. Χάνει η Ρεάλ από τη Ζαλγκίρις ( το έχουμε δέσει ότι έκατσε να χάσει, αλλά ας το δεχτούμε), αποκλείει τον Ολυμπιακό και δεν μας κάθεται η "τιμωρία", διασύρει τη Μπαρτσελόνα και πάλι δεν μας κάθεται η "τιμωρία", αλλά ο καλός Γιαχβέ φρόντισε να υπάρξει και τελικός με τους Εβραίους για να αποκατασταθεί η τάξη και ο φυσικός νόμος...

    ΥΓ
    Αν είχε σηκώσει την κούπα η Ρεάλ, τα περί...τιμωρίας θα πήγαιναν περίπατο και θα διαβάζαμε για τη δικαίωση των μαδριλένων που προτίμησαν να αντιμετωπίσουν τον κακό τους δαίμονα ( Ολυμπιακό) σε σειρά παιχνιδιών με πλεονέκτημα έδρας...Το φάιναλ 4 δε, θα ήταν μια σεμνή τελετή απονομής της κούπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεστα βρε pensierix!

      Η ανάλυση των δημοσιογράφων αλλά και του κοινού στην Ελλάδα περιορίζεται σε καφενειακού στυλ & επιπέδου ατάκες ("γατάκια", "λούζερς", "υπερακτιμημένοι" για όσους χάνουν) αλλά και σε απίθανα άλματα λογικής προκειμένου να στηρίξουν την (προαποφασισμένη) άποψή τους. Όπως γράφεις, εάν είχε νικήσει η Ρεάλ, είχαν έτοιμα τα άρθρα σε στυλ "τέλος το μπάσκετ των προπονητών, οι παιχταράδες μετράνε", "όποιος ξοδεύει και μαζεύει τους πιο ποιοτικούς παίχτες δικαιώνεται", "το επιθετικό μπάσκετ κυριάρχησε έναντι των σύνθετων αμυνών", κλπ. Τώρα που το αποτέλεσμα είναι αυτό, ανασύρθηκαν άρθρα για "την καρδιά", "τη φανελα" (λες και πχ ο ΟΣΦΠ το 2012 ειχε καμια βαρυτερη φανελα απο την ΤΣΣΚΑ) και δε συμμαζευεται.

      Προσοχη, δε λεω ότι καποια από αυτά δεν ισχύουν. Προφανώς μετράει στον αθλητισμό και η αποφασιστικότητα, η αυτοπεποίθηση και άλλα τετοια. Αλλά ας σταματησουμε τις επιφανειακες αναλύσεις. Όλα όσα χρειάζεται να δει κανείς είναι η φάση-φάση τεχνική ανάλυση του τελικού, αλλά και των προηγούμενων παιχνιδιών μεταξυ των δυο φιναλιστ στη φάση των 16, ειδικά σε εκεινο της Μαδριτης,όπου η Μακαμπι είχε δείξει ξεκάθαρα (και ανεξαρτητως του τελικου αποτελεσματος) πως ήταν η μόνη ομάδα στην Ευρωπη που μπορουσε να αντιμετωπισει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ τη Ρεαλ.

      Διαγραφή
    2. Τα λογικά άλματα, τα κλισέ, τα τσιτάτα, οι πιασάρικες ατάκες, τα συνθήματα είναι συνηθισμένα από κάποιους δημοσιογράφους. Έτσι αντιλαμβάνονται την δουλειά τους αφού έτσι εξασφαλίζουν αναγνωσιμότητα.

      Οι συζητήσεις του κοινού, όπως εδώ στο blog, είναι άλλο καπέλο. Εδώ μιλάμε μεταξύ μας. Δεν αναρτούμε κείμενα ενυπόγραφα ούτε ρισκάρουμε με την έκθεσή μας στην πλατιά μάζα. Το να χαρακτηρίσεις κάποιον «γατάκι» αντί να πεις περιγραφικά ότι «δεν ήταν πνευματικά και ψυχολογικά έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ακόμα μεγάλου ματς κλπ» ή να αποκαλέσεις κάποιον «υπερεκτιμημένο» αντί να υποστηρίξεις ότι «προσέφερε λιγότερα από τα προσδοκώμενα και με βάση το ύψος του συμβολαίου του κλπ» δεν είναι και τόσο φοβερό. Αυτού του είδους οι ατάκες και χρώμα δίνουν στην κουβέντα και ιντριγκάρουν και συνοψίζουν απόψεις και χιούμορ περιέχουν. Αν χρησιμοποιούσαμε όλοι εκφράσεις κατηχητικού θα μας έπαιρνε ο ύπνος από την βαρεμάρα.

      Στα λογικά άλματα, τώρα. Από πού προκύπτει ότι η Μακάμπι ήταν η ΜΟΝΗ ομάδα που μπορούσε να αντιμετωπίσει την Ρεάλ; Επειδή την έπαιξε καλά στα 2 ματς στο top 16; Μήπως υπερβάλλουμε και κρίνουμε εκ των υστέρων; Αυτό δεν είναι λογικό άλμα;
      Ποιός περίμενε ότι η Μακάμπι θα έκανε τέτοιο ματς, χθες; Με 2,5 γκαρντ, 1,5 σέντερ, 1 τεσσάρι και 1,5 πλάγιο. Ποιός περίμενε ότι με rotation 7 παικτών και έχοντας παίξει ένα τόσο ψυχοφθόρο και έντονο ματς με την ΤΣΣΚΑ, θα κατάφερνε να ακολουθήσει τους ρυθμούς της Ρεάλ παίζοντας μάλιστα παράταση. Ποιός πίστευε ότι ο Ράις θα σεληνιαστεί και θα πάρει το MVP; Ποιος φανταζόταν ότι ο Μίροτιτς με τον Πνίνι αντίπαλο θα έμενε άποντος;

      Η πραγματικότητα λέει ότι η Μακάμπι όλη τη χρονιά ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Έγραψα παραπάνω τα προβλήματα που δικαιολογούσαν την καθόλου πειστική της εικόνα. Το F4, όμως, είναι μια άλλη υπόθεση. Εκεί, δεν μετράει τι έκανες πριν. Όλα ξεκινούν από μηδενική βάση. Όποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει ισορροπία, πλάνο, αφοσίωση, συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση, ενέργεια και εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δοθούν παίρνει τον τίτλο.

      Διαγραφή
    3. Τι εγινε παιδια? Ντοπα δεν εχει φετος? Που ειναι ο Χιος τωρα?

      Διαγραφή
    4. Σωστός περί Χιου, μαλλον φετος "δεν εχει ενδιαφερον δημοσιογραφικό"...

      Το κακό βέβαια δεν ήταν οι γελοιότητες του Χίου από μόνες τους (αλλιώς σιγα μην ασχολουμασταν με τον καραγκιοζη το Χιο), είναι πως κοτζαμ Ολυμπιακος, θριαμβευτης Πρωταθλητης Ευρωπης, ασχολήθηκε στα σοβαρά με αυτές. Και βγήκε ο Μπαρτζωκας και ο Σπανουλης και κλαιγανε για τους ελεγχους αντι να τους αντιμετωπισουν υπερανω, σε στυλ, "Σοβαρευτείτε, ειμαστε πρωταθλητες γιατι εχουμε ομαδάρα, αν ειναι δυνατον να ριχνετε τετοια υπονοουμενα, φερτε μας ό,τι ελεγχους θελετε να κανουμε για να σας ξεφτιλίσουμε". Κακώς κρατήσανε αυτή τη στάση κατά τη γνώμη μου και έτσι δώσανε πατήματα στον κάθε καραγκιόζη (και εδώ μέσα) να μπαίνει και να γράφει ανώνυμα εμετικές κατηγορίες. Και με το "κάθε καραγκιόζη" δεν εννοώ μόνο τα πράσινα τρολς που γράψανε υπονοούμενα, αλλά και με τα κόκκινα που μπαίνουν και γράφουν τέτοιες αηδίες για νυν ή πρώην παίχτες του ΠΑΟ.

      Ας σεβαστούμε λίγο περισσότερο αυτούς τους καλούς αθλητές και τις καλές ομάδες που έχουμε, δεν μας έχουν μείνει και πολλοί πλέον.

      Διαγραφή
  53. απο τζιμ στη σελίδα του χουπφ στο facebook

    "Χίκμαν και Ράις κοστίζουν συνολικά στη Μακάμπι ετησίως κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ.. Προσοχή, και οι ΔΥΟ μαζί. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός πληρώνει 800.000 για τον Ούκιτς.. Όπως καταλαβαίνετε, κρίνονται πολλά το καλοκαίρι.."

    Έτσι είναι παιδιά. Αν και ο Ράης ήταν κακός όλη τη σεζόν, ψήλωσε πολύ στο μιλάνο. Ο Χικμαν είναι παιχτούρα δε το συζητώ. 2η ολ σταρ πεντάδα. Μακάρι να βρούμε και εμείς τέτοιους παίκτες με 300χιλιάρικα

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αγγελος Εξάγγελος19 Μαΐου 2014 στις 1:56 μ.μ.

    Κάποιες ιστορικές παράμετροι/συγκρίσεις:

    α) Ο Ράις μου θύμισε περισσότερο τον Ρίβερς της Ρώμης το 1997. Άλλες εποχές τότε βέβαια, όπου κάθε ομάδα είχε έναν-δυο ξένους που έπρεπε να βάζουν 25 πόντους το παιχνίδι, αλλά το στυλ και οι συνθήκες (πολλές αμφισβητήσεις μέσα στην χρονιά) μοιάζουν πάρα πολύ.

    β) Κάποιος έγραψε πιο πάνω για την αναλογία Σέλτικς-Λέικερς. Αυτός ο τελικός θύμισε τους τελικούς του ΝΒΑ το 1969, όταν οι Λέικερς ήταν σίγουροι πρωταθλητές και το πήραν οι Σέλτικς (με παίχτη-προπονητή τον Ράσελ) μέσα στο ΛΑ.

    γ) Βλέποντας από την μια μεριά τον Μιζράχι ανέκφραστο αλλά να μασάει τα νύχια του (άραγε θα γράψει κάποτε ένα βιβλίο; ο άνθρωπος είναι πια ένας μύθος) και από την άλλη τον Πέρεθ να χαζεύει το ματς έχοντας το μυαλό του περισσότερο στην Ατλέτικο, καταλαβαίνεις πολλά. Βασίλισσα η Ρεάλ, κάποτε αυτοκρατορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, υπερυχητική φέτος, αλλά σε 'μπασκετοσύνη' δεν συγκρίνεται με την Μακάμπι. Μιας και χθες κέρδισε (ως γνωστόν) η αυτοδιοίκηση:), ας πούμε ότι χθες κέρδισε και το μπάσκετ.

    δ) Πριν ξεκινήσει το φάιναλ φορ είχα ήδη ξενερώσει θεωρώντας το πιο προβλέψιμο και βαρετό των τελευταίων ετών. Τελικά εξελίχθηκε σε ένα αντάξιο των φάιναλ φορ των 80ς και των 90ς, τότε που οι εκπλήξεις (Γιουγκοπλάστικα, Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Λιμόζ) ερχόντουσαν από εκεί που δεν το περίμενες. Σε επίπεδο έκπληξης νομίζω συγκρίνεται μόνο με το κατόρθωμα της Μπανταλόνα στο Τελ Αβίβ το 1994, αλλά ο τρόπος θυμίζει περισσότερο Γιουγκοπλάστικα.

    ε) Καταλαβαίνω τις αντιρρήσεις για σειρά πλέι οφ στους τελικούς, αλλά πιστεύω τα τελευταία 3 φάιναλ φορ δικαιώνουν απόλυτα όσους επιμένουν σε αυτό το φορμάτ. Με δεδομένο πόσο δύσκολες είναι οι εκπλήξεις στο μπάσκετ, μόνο το φάιναλ φορ δημιουργεί συνθήκες για συναρπαστικές εξελίξεις. Ο Μπερτομέου έχει στα χέρια του ένα σούπερ προϊόν και πρέπει να το εκμεταλλευτεί αναλόγως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε.
      Σχετικά με το τελευταίο...αν πάμε σε σειρά αγώνων θεωρείς οτι ομάδες σαν την Μακάμπι θα άντεχαν?
      Προσωπικά λέω οτι απλά όποιος έχει το μεγαλύτερο budget θα αντέχει περισσότερο σε σειρά αγώνων...ε, δεν χαλάει λίγο το παραμυθάκι εδω?...εκτώς βέβαια και αν μπει κάτι σαν salary cap. Αλλιώς τα βλέπω να ποδοσφαιροποιούνται τα πράγματα.

      Διαγραφή
  55. Καλησπερα,

    Ανεπαναληπτος τελικος χτες..Πανηγυρισα λες και το πηρε η ομαδα μου..

    Στο ζουμι τωρα,,υπαρχουν παιχτες καλοι και μεγαλοι παιχτες..
    Μεγαλοι παιχτες ειναι ο ραις, ο μπλου, ο δδ , ο σπανουλης, ο λο..
    Καλοι παιχτες ειναι ο γουιμς, ο μπουρουσης, ο κριστιτς, ο κριαπα και αλλοι πολλοι..

    Επιφυλασσομαι για τον σερχι καθως χτες εκανε τα παντα παρολο που ολοι πνιγηκαν απο την τρικυμια που ονομαζεται μακαμπι αν και στο τελος πνιγηκε και αυτος μαζι με τους υπολοιπους..

    Μετα τα χτεσινα κατεληξα στο εξης συμπερασμα: Για να κατακτηθει η ευρωκουπα χρειαζεται μια προπονηταρα( οπου αυτη τη στιγμη ειναι οι εξης 3 ιβκοβιτς,ζοτς,μπλατ) ενας μεγαλος παιχτης και τα υπολοιπα ερχονται..Αυτος ειναι ο λογος που επιφυλασσομαι και για τον σερχι καθως δειχνει οτι ειναι κορυφαιος αλλα οταν κοιταει στον παγκο και βλεπει τον λασο τοτε και ο ιδιος χανετε..Πιστευω οτι μεναν προπονηταρα που θα εδιωχνε το φοβο απο τους υπολοιπους θα μπορουσε και αυτος να οδηγησει μια ομαδα στο τροπαιο..Οταν πιανει τρικυμια τον καθοδηγητη απο τον παγκο και δεν καταλαβαινει τι του γινεται δεν γινεται να περιμενεις απο εναν παιχτη να ξεσηκωσει ολους τους υπολοιπους και να κανει αυτο που θα επρεπε να κανει ενας προπονηταρας..Ειδικα οταν εχεις εναν μπλατ απεναντι ο οποιος ψυχωσε σε τετοιο βαθμο την ομαδα του που νομιζες οτι επαιζαν με παιχτη παραπανω..

    Το mentality η το εχεις ή δεν το εχεις..Δεν αποκτιεται..Το θεμα ειναι οτι για να το βγαλεις χρειαζεται και η απαραιτητη βοηθεια απο τον παγκο, οπου θα ξεσηκωνει ολη την ομαδα και θα σε βοηθαει..

    Ειδικη μνεια στον ραις οπου ολη την χρονια ηταν ενας μετριος παιχτης και στα δυσκολα γιγαντωθηκε..Σε αντιθεση με πολλους οι οποιοι ολη την χρονια εβαζαν 20+ ποντους και στα δυσκολα χεστηκαν..Τι να κανω τον γουιμς και τον καθε γουιμς οταν μου βαζουν 20αρες στα ευκολα και οταν σφιγγουν κωλοι χανονται?Αντιθετα ο ραις ενας μετριος σουτερ εως κακος, χτες στα δυσκολα εβλέπε το καλαθι βαρελι..

    Μεγαλο κριμα ειναι να εχουμε οι 2 ελληνικες ομαδες 2 απο τους μεγαλυτερους ηγετες των τελευταιων χρονων και να μην εχουμε εναν προπονηταρα να τους καθοδηγει..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Παρασκευή είχα διαφωνία με τον Jim για τον παίκτη. Όχι και μεγάλος παίκτης ο Ράις, Γιάννη. Όχι στην ίδια κατηγορία με τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που υπήρξαν ήρωες της μιας βραδιάς ή της μιας εβδομάδας και μετά χάθηκαν. Για να θεωρηθεί μεγάλος παίκτης ο Ράις πρέπει να κάνει ακόμα πολλά.
      Ξέρεις ότι η Μακάμπι σκέφτηκε σοβαρά δύο φορές μέσα στη σεζόν να απολύσει τον Μπλάτ; Η ομάδα έχανε στο πρωτάθλημα, δεν έπειθε και υπήρχε γκρίνια. Η διοίκηση, όμως, δεν υπέκυψε στην πίεση. Τον στήριξε και δικαιώθηκε.

      Διαγραφή
    2. Σε καμμια περιπτωση δεν εχουν τα ιδια γαλονια αλλα εχει την στοφα του μεγαλου παιχτη ο ραις..Παντως προσωπικα δεν θυμαμαι πολλους παιχτες που υπηρξαν MVP F4 και ηταν πυροτεχνηματα..Ο δδ,σπαν εχουν αλλα 10 γαλονια ο καθενας που σημαινει οτι τοσα θελει για να τους φτασει..Εκπεμπουν ομως στο ιδιο μηκος κυματος..

      Ο ραις δεν ειναι ο ηρωας της μιας βραδιας αλλα των τριων ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ βραδιων σε μια σαιζον..Αν συνεχισει να δουλευει με τετοιο προπονητη πιστευω θα εχει και αλλες βραδιες τετοιες..Αυτο δεν σημαινει οτι θα το κανει απαραιτητα του χρονου αλλα σε βαθος διετιας-τριετιας αν βρισκεται στο καταλληλο προτζεκτ(ΠΛΑΝΟ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ) πιστευω μπορει να το ξανακανει..

      Και να συμπληρωσω οτι η καλες χρονιες του παναθηναικου επι ζοτς ηταν αυτες που μεχρι το φλεβαρη σερνοταν η ομαδα και ακουγοταν φωνες του στυλ δεν παμε για τιποτα ή θα φυγει ο ταδε και ο δεινα...Οταν εβλεπα κατι τετοιο μεχρι τον Φλεβαρη ηξερα οτι τον Μαη κατι καλο θα συμβει..

      Διαγραφή
  56. Παιδιά νομίζω όλοι πλέον καταλάβατε τι εννοούσα όταν έλεγα πριν τα play-offs ότι 10-12 εκ. είναι αρκετά για να διεκδικήσεις και να κερδίσεις την Ευρωλίγκα. Αρκεί να έχεις γνώση της αγοράς και κυρίως να στελεχώσεις σωστά την ομάδα σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Jimάρα.
      Όλα καλά με τη Μακάμπι, σπουδαίος ο Μπλατ αλλά να δούμε λίγο τη στελέχωση της ομάδας; Κατά την διάρκεια της χρονιάς το συζητήσαμε πολύ.
      Κι εσύ ο ίδιος υποστήριξες ότι στα γκαρντ κάτι έλειπε. Ο Ράις μέχρι το F4 σου φαινόταν άστοχη επιλογή, ο Οχαγιόν μάλλον στάσιμος έχει μείνει και έμενε ο Χίκμαν να τραβάει το κάρο. Σύνολο 3. Μάλλον λίγοι.
      Στους πλάγιους, μια από τα ίδια. Σμιθ και ολίγη από Ίγκλις (καθίζηση από τον Φλεβάρη κι έπειτα) και Πνίνι (μυστήριο πώς επιβιώνει αυτός ο παίκτης στο ρόστερ της Μακάμπι).
      Στους ψηλούς, ακόμα χειρότερα. Έξω ο Τζέιμς, μέσα ο Ζίζιτς (ποιός;). Ο Μπλατ παιδευόταν να κάνει τεσσάρι τον Τάιους αφού δεν είχε άλλο!!! Μόλις κατάλαβε το μάταιο του πράγματος, εγκατέλειψε την προσπάθεια και ανέσυρε από την αποστρατεία τον Μπλου. Στην θέση χρησιμοποίησε εκ περιτροπής και κάποιους από τους πλάγιους κάνοντας αλχημείες. Μετατόπισε τον Τάιους στην φυσική του θέση (5) και είχε ως έξτρα βοήθεια τον Σόφο με όλα τα ερωτηματικά του κόσμου να τον συνοδεύουν.

      Η στελέχωση, λοιπόν, ήταν σωστή ή όχι; Δεν ξέρω το budget αλλά αρκετές επιλογές ήταν άστοχες.

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστες παρατηρησεις 77. Το μυστικο του Μπλατ δεν ειναι η στελεχωση.

      Διαγραφή
    3. Μερικές λεπτομέρειες ακόμη.

      Σόφο. Δεν ξέρω πόσα λεφτά του έδωσαν. Κάπου είχα διαβάσει για 500χιλ. το χρόνο. Sorry, αλλά με τη χρονιά που έκανε πέρσι, τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει πολύ συχνά, το γεγονός ότι δεν μπορεί να δώσει πάνω από 10’-12’, αν ισχύουν τα 500 χιλ. τότε η επιλογή ήταν λάθος. Η Μακάμπι δηλ. του περιορισμένου budget δεν γίνεται να δίνει 500 χιλ. για έναν παίκτη kinder έκπληξη.

      Ζίζιτς. Χτυπάει ο βασικός σέντερ και ίσως ποιοτικότερος παίκτης της ομάδας. Φοβερή επίδραση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ψάχνουν αντικαταστάτη και διαλέγουν τον Ζίζιτς!!! Έναν παίκτη δηλ. για να παίζει 2’-3’ και να απορροφά φάουλ και να δίνει ανάσες σε Τάιους και Σόφο. Είμαι σίγουρος ότι μπορούσαν να βρουν κάτι πολύ καλύτερο και όχι να πάνε σε μια επιλογή με περιορισμένες προσδοκίες. Ακόμη κι αν ο Μπλατ είχε στο μυαλό του να βγάλει μπροστά τον Τάιους και θεωρούσε ότι είναι καλυμμένος στο 5, θα μπορούσε να ενισχύσει την ομάδα αλλού. Για παράδειγμα να πάρει έναν πλάγιο και να καλύψει την καθίζηση του Ίγκλις.

      Διαγραφή
    4. Γιατί "kinder εκπληξη" ο Σοφοκλής; Ίσα ίσα που είναι ο παίχτης από τον οποίο κατεξοχήν ξέρεις ακριβώς τι θα σου δώσει. Σταθερότατος είναι, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως η ομάδα του Μπλατ που γνωρίζει τα συν και τα πλην του και τον εκμεταλλευεται άριστα.

      Τα ίδια και παραπάνω κοστίζουν πχ οι Σερμαντίνι, Μπέγκιτς, Γκιστ, Σλότερ, Λαμπε -για να αναφερθώ σε κάποιους ψηλούς που μας είναι ιδιαίτερα οικείοι. Από αυτούς, προσωπικά θα προτιμούσα 1000 φορές το Σοφοκλή.

      Διαγραφή
    5. Όχι, για μένα ο Σοφοκλής κάθε άλλο παρά Κίντερ έκληξη είναι. Ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις από αυτόν. Για παράδειγμα να πάει σε κρίσιμο σημείο και να κάνει φάουλ στο ριμπάουντ από εκνευρισμό για χαμένο σουτ, να είναι το τέραρτό του, και να στείλει και τον Ρούντι για βολές.

      ΥΓ
      Η αποθέωση του νικητή και η πυρά για τον χαμένο. Οπότε ο Μπουρούση που έριξε 4 τάπες, πήρε 9 ριμπάουντ και σκόραρε με συνέπεια, είναι loser. Ο Σόφο έκανε 5 φάουλ και μονο 1 ήταν σε αμυντική προσπάθεια. Μια τεχνική, δυο σε ριμπάουντ, ένα επιθετικό. Αλλά αυτός είναι winner...

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ απόλυτα με 77...Δεν είναι με τίποτα πρότυπο στελέχωσης αυτή η Μακάμπι.Μπορεί εν τέλει ένας πυρήνας 6-7 παικτών να βρήκε μια απίστευτη χημεία,να έπαιξε με πάθος και να αποτέλεσε μαγικό φίλτρο για τακτική νίκη απέναντι στην Ρεάλ(3 slashers και καλοί αμυντικοί στην περιφέρεια) αλλά σωστά στελεχωμένη δεν την λες την Μακάμπι με 3 μόνο γκαρντ που μοιάζουν και δεν δημιουργούν τόσο,με μόνο ένα 4άρι(που δεν τον λες και μοντέλο 4αριού) τον παλαίμαχο Μπλου,με ένα σούπερ 5άρι το οποίο μέχρι πρότινος είχε παίξει μέχρι την Καντού να πρέπει να παίζει γύρω στα 35 λεπτά κλπ.
      Βέβαια πιθανόν αν ήταν πιο ομοιόμορφα και στελεχωμένη στα στάνταρ μιας τετραγωνισμένης ομάδας να μην πήγαινε σε τόσες αλχημείες,σε ματσαπ,σε ζώνες,σε περίρεργου ρυθμούς και επιθέσεις και να μην έβρισκε το κουμπί της Ρεάλ.

      Διαγραφή
    7. Έτσι είναι πιο πολύ η διαχρονική δουλειά του Μπλατ ανέδειξε την ομάδα αυτή παρά η στελέχωση.

      Διαγραφή
  57. 1. Το μπάσκετ πιστώθηκε ένα ακόμη μεγάλο τελικό.
    2. H Μακάμπι το ματσάκι με την ΤΣΣΚΑ το έκλεψε.
    Με την Ρεάλ το κέρδισε.
    3. Αν είναι να ρίξουμε ντε και καλά στην πυρά τον Μεσίνα, ο πρώτος που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για προσάναμα είναι ο Λάσσο.
    4. Το άγχος του φαβορί και ξανά μανά το άγχος του φαβορί.
    Στην Βαρκελώνη ο Ζοτς δεν είχε κανένα άγχος να τους καθαρίσει εύκολα.
    5. Όλοι μαζί οι ΡοντριγκοΓιουλοΤεοντόσιδες στα αληθινά δύσκολα δεν είναι ούτε το ένα από τα κοχόνες του Μήτσου.
    6. Μόνο από Έλληνες σχολιαστές μπορείς ν΄ακούσεις εν ώρα τελικού καφενειακές γελοιότητες του τύπου "ο αντιπαθητικός Ρούντι".
    Τι σύμπτωση που κι αυτός είναι γαύρος.
    7. Ο Σχορτσιανίτης χειρότερος κι από πέρυσι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. (Χ)

    ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

    Στις 19/5/2014 και μεταξύ των ωρών 20:00 - 23:00, εντός του Mediolanum Forum, xάθηκε πορτοφόλι, που οικάζεται ότι ανήκει σε άνδρα ισπανικής καταγωγής, γεννημένου το 1967, που ακούει στο όνομα Pablo Laso, και φέρεται ως προπονητής? της ομάδας? καλαθοσφαίρισης Real Madrid. Το πορτοφόλι περιείχε εκτός από χρήματα, κάρτες και τα συναφή προσωπικά είδη, και όλα τα σχέδια, συστήματα, ιδέες και τρικ που σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει ο προαναφερθέντας προπονητής, στον αγώνα της ομάδας του στον τελικό της Euroleague απέναντι στην Maccabi. Από διασταυρωμένες πληροφορίες, το συγκεκριμένο πορτοφόλι φέρεται να βρίσκεται στην κατοχή, κάποιου άνδρα, Αμερικανο-ισραηλινής καταγωγής, γεννημένου το 1959, που ακούει στο όνομα David Blatt και αποδείχθηκε περίτρανα κατά τις βραδινές ώρες χθες, με έγκυρες πληροφορίες που συνέλλεξε η Αστυνομία του Μιλάνο από μάρτυρες του αγώνα εντός του Mediolanum Forum, ότι είναι ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ της ΟΜΑΔΑΣ Maccabi. Ο εν λόγω κύριος παρακαλείται να επιστρέψει πάραυτα στην αστυνομία το συγκεκριμένο πορτοφόλι με τα προσωπικά είδη (χρήματα, κάρτες), αλλά χωρίς τα σχέδια, ιδέες, συστήματα κλπ που τελούν υπό αχρηστεία από την ενδεκάτη νυχτερινή της χθεσινής ημέρας.

    LA POLIZIA DI MILANO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Εμενα μου ηρθε στο μυαλο ανδρας πενηνταρης που ενω εχει προγραματισμενο
    ερωτικο ραντεβου με τη γυναικα του το βραδυ που θα λειπουν απο το σπιτι τα παιδια,παει το απογευμα με το γκομενακι που εχει και ριχνει με τη βοηθεια του μπλε χαπιου 4πηδηματα.
    Γυριζει στο σπιτι και με τη βοηθεια του μπλε χαπιου και παλι παει να κανει το συζυγικο του καθηκον,αλλα δεν εχει να βγαλει τιποτα γιατι εχει ξεζουμιστει ο μ@λ@κ@ς.............
    Αυτο για τη 40αρα που εριξε στη Μπαρτσα την Παρασκευη...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Με αυτά και με εκείνα 2 χρόνια ο Ολυμπιακός και τώρα η Μακάμπι, έχουν φρενάρει την CSKA και την Ρεάλ από το να μας ξεφύγουν και μετά άντε να τους φτάσεις! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @77

    Ώπα, ώπα..Ποιός μίλησε για απόλυτα σωστή στελέχωση της Μακάμπι? Έγραψα ότι με 10-12 εκ. παίρνεις κούπα αρκεί να γνωρίζεις την αγορά και να στελεχώνεις σωστά. . Τα γραπτά μένουν φιλαράκι. Κάνε μια βουτιά στην αρχειοθήκη και διάβασε τι λέγαμε το καλοκαίρι. Ο Μπλατ πήρε τον Τάιους για να παίξει στο "4" (αδύνατον). Το φωνάζαμε εδώ αν θυμάσαι, δεν έστριβε η επίθεση, όπως και πέρυσι. Το κλειδί ήταν το small ball με τον Σμιθ στο "4" συν τον Μπλού που φέρνει "άλλα" πράγματα στο τραπέζι. Στο "5" ήταν υπερπλήρης. Φάνηκε ότι δεν επηρεάστηκε σταδιακά από την απουσία του Τζέημς. Κάνεις λάθος για τα γκαρντς. Είχε τρείς παίκτες που μπορούσαν να παίξουν καθαρά στον άσσο (ο ένας κόμπο) αλλά ο βασικός δημιουργός του έπαιζε στο "3", η επιτομή του πόιντ-φόργουορντ, ο Ινγκλς. Αυτός ήταν ο playmaker της ομάδας.. Συν τον wing Λαντερσμπεργκ.. Καλά είσαι. Δε θέλεις παραπάνω. Τον Ράις δε θα τον υπέγραφα. Ο Ντιλέηνι π.χ. που τον αντικατέστησε στη Μπάγερν είναι καλύτερος παίκτης. Και από τον πόιντ γκαρντ της Μακάμπι έχεις απαιτήσεις. Τον πήρες για ηγέτη και έπαιζε αλλαγή του Οχαγιόν όλη τη χρονιά.. Τώρα φυσικά μετά από το Μιλάνο δεν τον κουνάει κανείς τον Ράις, έκανε σπουδαίο τουρνουά.. Λάθη λοιπόν έκανε ο Μπλατ αλλά βρήκε τις λ΄υσεις εκ των έσω, με "προσαρμογές". Είχε πόδια, υποστήριξε το small ball, μπορούσε να τρέξει και να παίξει μισό γήπεδο και αυτό φάνηκε στα δύο τελείως διαφορετικά ματς του F4. Σε κάλυψα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω οτι πολλοι φιλοι επηρεασμενοι απο τις νικες της μακαμπι λενε βαριες κουβεντες.. ο ραις παιχτουρα παιδια δεν εγινε και μαλλον δεν θα γινει.. οπως και το ροστερ της μακαμπι , αν παρουμε εναν εναν απο δαυτους δυσκολα να βρισκανε θεση ακομη και στις ελληνικες ομαδες!! μιλλαω παντα για τους 5 βασικους και οχι για να ιεναι στον παγκο!! Απλα σαν ομαδα παιξανε καλα την καταλληλη στιγμη και το κυριοτερο η ρεαλ λυγισε απο την πιεση..
      Αρεσε σε καποιον το μπασκετ που παιξανε στον τελικο?? γιατι ειδικα στο 4ο δεκαλεπτο η μπαλα πηγαινε αποκλειστικα σε 2 παιχτες και οι υπολοιποι ηταν απλα αναφορα στο φ.α.
      Ο μπλατακος ομως ειναι ξυπνιος και εχει στην ομαδα 3 καλους ασσους και τον ινγκλις που δημιουργει. Βαλε ταιους =λασμε και σοφο για να παιζει με πλατη και τελος.. τπτ λιγοτερο τπτ περισσοτερο!! Τωρα αν οι δικοι μας δεν τσιμπησουνε τα λαυρακια απο το ελληνικο πρωταθλημα και μαλιστα με συμβολαια για σουβλακια, ε δεν μας φταιει η κακη μας τυχη, ετσι και αλλιως τα μπατζετ θα ειναι ιδια με φετος οποτε παιχτες ονοματα δεν θα ερθουν.. αρα ας τρεξουνε οι υπευθυνοι να προλαβουν !!
      Για να δουμε τι θα γινει στους τελικους γιατι αν ο οσφπ χασει τοτε υπαρχει θεμα μπαρτζωκα, και σοτν παο υπαρχει θεμα να μεινουμε οπως εχουμε...

      Διαγραφή
  62. PS: Παιδιά, όποιος νομίζει ότι τα 500χιλ. είναι πολλά για τον Σόφο (κουτσό, χοντρό και ότι άλλο) απλά δε γνωρίζει την αγορά.. Και δε υπέγραψε για τόσα αλλά για περισσότερα..
    PS1: Πολύ καλή στελέχωση π.χ. είχε η Ρεάλ και ήταν ένας από τους παράγοντες που έπαιξε ρόλο για να φτάσει μέχρι εκεί και να βγάλει αυτό το μπάσκετ. Δε νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι σε μια σειρά αγώνων (αξιοκρατικά) δύσκολα θα έχανε τη κούπα... Καλή στελέχωση και ο ΟΣΦΠ με μόνα λάθη την έλλειψη ενός πιο δυνατού κορμιού στο "4" και το "5" πίσω από τον Ντάνστον (δε γίνεται να το βλέπουμε εμείς για Μπέγκιτς και όχι οι υπεύθυνοι στο λιμάνι..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά κλαίω που δεν έχουμε τον Σόφο φέτος!

      Διαγραφή
    2. jim θα μου επιτρέψεις να σου (ξανα) πω πως καλή στελέχωση δεν έγινε στον πειραιά πέραν του Ντανστον. ΓΥΜΝΗ η ομάδα στο 5 το 4 ζορίζεται και φυσικα αντικαταστάτης λο δεν υπήρξε ποτέ.

      Διαγραφή
    3. Τσακώνομαι και σε άλλο forum -όπως και εδώ πέρσυ- για τον Σόφο, χωρίς φυσικά να είμαι γνωστός, συγγενής ή φίλος του. Θεωρώ πραγματικά ότι, πέρα από το ότι ξέρει μπάσκετ, είναι τέτοια περίπτωση κατασκευής, τέτοιο τέρας της φύσης, που αν είναι απλώς σε ανεκτή κατάσταση, είναι από τους καλύτερους post-5 στην Ευρώπη. Αν είναι σε καλή ή άριστη κατάσταση (όπως πριν από 5-6 χρόνια) τότε δεν υπάρχει παίκτης σε παγκόσμιο επίπεδο που να τον παίξει στα ίσα. Άντε ο Shaw σε εκείνο το φιλικό, και ίσως τα σημερινά θηρία 5αρια, απλώς και μόνο λόγω ύψους και άλματος. Θα ξαναναφέρω τη Σαιτάμα γιατί θεωρώ ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που είδαμε τον "ιδανικό" Σχορτσιανίτη.

      Δυστυχώς τις περισσότερες φορές, λόγω ακριβώς του σώματός του, είναι δύσκολο να ελέγξει ορισμένα πράγματα, με αποτέλεσμα να είναι πιο συχνό να βλέπουμε τον "κακό" ή απλά "μέτριο" Σχορτσιανίτη. Φανταστείτε αντίστοιχα π.χ. τον Σαμπόνις ή τον Vujcic με κακά πόδια από την αρχή της καριέρας τους. Ποτέ δεν θα βλέπαμε τους πραγματικούς παίκτες που ήταν, παρά μόνο αυτό που κατέληξαν στο τέλος της καριέρας τους.

      Διαγραφή
    4. * Shaw = Shaq βεβαίως βεβαίως...

      Διαγραφή
    5. Όταν ο Σχορτσιανίτης ήταν σε άριστη κατάσταση, δοκίμασε την τύχη του σε κάποια summer league και προκάλεσαι άφθονο γέλιο, καθώς υπέστη βιασμό από τους 20χρονους τότε ανταγωνιστές του.

      Στην Ευρώπη πράγματι υπάρχουν πολύ λίγοι σέντερ που μπορούν να τον παίξουν 1-1. Ο Καούν πχ είδαμε ότι είναι ένας από αυτούς, ενώ ο Χάινς όχι. Αλλά δε χρειάζεται να τον παίξεις 1-1. Παρότι τα πόδια του είναι σβέλτα, συνολικά το παιχνίδι του και κυρίως η υποδοχή της πάσας είναι τόσο αργά και προβλέψιμα, που είναι party time για οποιαδήποτε άμυνα έχεις σωστές περιστροφές στις βοήθειες.

      Συνολικά θα πεις ότι για μια ομάδα που μπορεί να τον πληρώνει για 3ο σέντερ, που η επιθετική της ανάπτυξη μπορεί να ανεχτεί το μονότονο και προβλέψιμο παιχνίδι που επιβάλει η παρουσία του, και που σε καμία περίπτωση δε θα βασιστεί πάνω του (γιατί μπορεί να την κρεμάσει οποτεδήποτε με την ανωριμότητά του, όπως έκανε την Κυριακή), μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν, μια ομάδα αξίζει να πάρει το ρίσκο και να το αποκτήσει.

      Διαγραφή
    6. Εγώ θυμάμαι ότι ο Σχορτσιανίτης με αντιπάλους τους James, Antony, Bosh, Howard και Battier έβαλε 14 πόντους, πάλευε συνεχώς μόνος του στη ρακέτα (όπως και ο Λάζος, αλλά αυτός έκανε τα υδραυλικά του και έβαλε 8 πόντους) και, αν εξαιρέσουμε ένα κάρφωμα που έχασε, ήταν εύστοχος, ενώ άντεξε και στον ρυθμό του αγώνα μια χαρά, με πολλά πάνω-κάτω. Αυτό εννοώ και καταλαβαίνω εγώ ως "ιδανικό" Σόφο...μπορεί να ήταν πυροτέχνημα, μπορεί να μην έχει ξαναπαίξει έτσι (έχει, εναντίον της Real), αλλά δεν παύει να είναι ένα δείγμα.

      Επίσης το "γνωστό του στυλ", που προφανώς το ξέρουν όλοι από πριν, ουδόλως τον εμποδίζει να παίρνει παραμάζωμα και 1 και 2 και 3 αντιπάλους. Επίσης το ότι όλοι ξέρουν ποιος και πότε θα πάρει τη πάσα στο post (δηλαδή ο Σόφο) δεν μειώνει την ικανότητά του στο post παιχνίδι. Μπορεί να κάνει βήματα, μπορεί να κάνει και foul, μπορεί να μην δει τη πάσα, αλλά αυτά είναι συνεπακόλουθα του γεγονότος ότι απλά δεν αντιμετωπίζεται παρά με 2- και 3-teams.

      Αν είχε την ικανότητα να διαβάσει φάσεις και να δώσει καλύτερες πάσες, προφανώς δεν θα είχε μείνει στην από εδώ πλευρά του ωκεανού. Όπως επίσης αν είχε την -ψυχική κυρίως- ικανότητα να ελέγξει το σώμα και το βάρος του. Όπως εγώ κερδίζω ή χάνω εύκολα 5 κιλά επειδή είμαι στα 100, ο Σχορτσιανίτης κερδίζει/χάνει εύκολα 10 κιλά επειδή είναι 160. Και όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η αλλαγή κατεύθυνσης, ταχύτητας, η απαραίτητη αντοχή και όλα τα υπόλοιπα συμπαρασύρονται προς τα κάτω.

      Δεν θα τα έλεγα παραπάνω αν ο Σχορτσιανίτης ήταν ένας ακόμα Thompson ή εκείνος ο χοντρούλης των νεοζηλανδών (νομίζω...), αλλά ένας παίκτης που έχει δείξει τι θα μπορούσε να καταφέρει και ποιο ήταν το -θεωρητικό- maximum των δυνατοτήτων του...

      Διαγραφή
    7. Κι εγώ συμφωνώ με τον Μαρίνο, ο Σχορτσιανίτης ήταν "ιδανικός" τότε μετά τη Σαϊτάμα, τότε έπρεπε να φύγει για ΝΒΑ (ή τουλάχιστον να ψαχτεί μέσω των summer league), όταν πήγε στα summer league, όπου πράγματι δεν τα είχε πάει καλά, λίγο πριν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, δεν νομίζω ότι ήταν στα πραγματικά "ιδανικά" του (παρόλο που είχε κάνει καλή σεζόν).

      Αντίστοιχα και ο Μπουρούσης όταν τον ζήταγαν οι Spurs έπρεπε να είχε φύγει και όχι να ψάχνει την "εξιλέωση" μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος.

      Πονεμένες ιστορίες όμως, χαμένες ευκαιρίες που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, πλέον πρέπει και οι ίδιοι να τα έχουν μετανιώσει (ο Μπουρούσης σίγουρα το έχει πει και σε συνέντευξή του).

      Διαγραφή
  63. Πρέπει να ψάξετε να βρείτε video απο το τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο Τελ Αβίβ στην υποδοχή της ομάδας. Απλά πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ευτυχως για τον σοφο που εφυγε απο τον δυστυχως μπουρδελο πλεον παναθηναικο και σηκωσε την ευρωλιγκα . οπως κι αν παιζει φετος ελειψε πααρα πολυ απο τον παο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ο γιαννακοπουλος την πρωτη του χρονια τα εδωσε ολα για να αποδειξει οτι μπορει να τα καταφερει . την δευτερη χρονια αρχισε να το βλεπει αφ υψηλου το πραγμα και χωρις το αγχος της εγρηγορσης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Jim ηρθε η ωρα να φτιαξεις μια λιστα με παιχτες που θα στελεχωσουν παο κ ολυ για την κατακτηση της ευρωπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Υπαρχουν δυο παιχτες στην ελλαδα που θα κανουν παπαδες τα επομενα χρονια.
    Αν οι ομαδες μας εχουν ενα αξιολογο σκαουτιν θα τους κυνηγησουν
    Μακολουμ κ κουπερ.
    Μακρα οτι κορυφαιο σε αμερικανους στην Α1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Μιας και ο λογος για μεταγραφες ο πιτσιρικας που συζητιοταν για τους αιωνιους τσαλμπουρης υπεγραψε......στο αιοβα στειτ

    http://www.pamesports.gr/292792/ypegrapse-sto-aiova-steit-o-tsalmpoyrhs-picvid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σημερα που οι βολες ηταν 18-4 μεχρι το 38 περιπου κανεις δεν μιλησε σας αρεσε η διαιτησια;;;ευτυχως στο τελος που ο Παοκ εκανε φαουλ για να σταματησει τον χρονο και εγιναν 10 οι βολες και 21 του Παοκ οπως και τα φαουλ ηταν σχεδον τα μισα,αλλο αν ανεβηκαν στο τελος απο τα εσκεμμενα.Ο Μαρκοπουλος δεν το εβαζε κατω μεχρι τελους ροκανισε την διαφορα αλλα σημερα ηταν αστοχοι απο τις προσωπικες 16/21 σε αντιθεση με τον Παο των 8/10.Μπραβο στους παιχτες του και στον ιδιο,παραμενει ο καλυτερος.Για εθνικη ουτε λογος ετσι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως δε μίλησε κανείς γιατί το έδειχνε το Νόβα;
      Πάντως με τόσα τρίποντα που έριξε η ομάδα σου, δεν μπορώ να φανταστώ τρόπο να κερδίσει βολές...

      Διαγραφή
    2. χαχαχα 1.39 οτι πεις,ξερεις εσυ.

      Διαγραφή
    3. Εγώ αντιθέτως θέλω να έχει ο γηπεδούχος -ειδικά αν είναι από κάτω στη βαθμολογία- να έχει το court advantage και στην διαιτησία. Όπως έχω πει, όχι τίποτα φοβερό, ένα 55-45, δηλαδή να δώσει τα σπόρια και 1-2 φάσεις στο γηπεδούχο (ένα ανάποδο -οριακό- foul, μια "ελευθερία" σε 2-3 περιπτώσεις βημάτων, αυτά). Έτσι και το φαβορί πιέζεται να παίξει μπάσκετ, και ο "μικρότερος" έχει πιθανότητες να κερδίσει και να κάνει την έκπληξη. Το ότι ακόμα και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε χθες σημαίνει ότι η διαφορά των ομάδων είναι τόση που χρειάζεται ακόμα περισσότερα ο ΠΑΟΚ για να νικήσει. Κάτι που δεν ισχύει π.χ. για τον Πανιώνιο, που έχασε δικό του ματς.

      Για τις βολές, όπως λέμε όταν είναι κατά μας (όταν παίζουμε 70-30 από μέσα, άρα πάμε στις επαφές και τα fouls) έτσι και σήμερα το inside game μας ήταν πολύ περιορισμένο. Είδαμε κάποια στιγμή ότι μπαίνουν τα τρίποντα και βουρ στο πατσά....

      Διαγραφή
    4. Antony 34 προσπαθειες για διποντα ειχαμε και 37 ο Παοκ,μικρη η διαφορα.Απλα οταν παιρνουμε εμεις βολες ειναι κατακριτεο παντα.

      Διαγραφή
    5. Fouls παίρνεις/κάνεις όταν υπάρχει επαφή (δεν μιλάω για χαζά fouls στη σέντρα, από αδυναμία ελέγχου του κορμιού σου π.χ. στο hedge-out ή εσκεμμένα στο τέλος χρόνου). Επαφή υπάρχει όταν παίζεις post (ή ψευτο-postάρεις) και όταν πας προς τα μέσα (drive). Χθες δεν κάναμε τίποτα από αυτά, γιατί (α) ο ΜΚΦ δεν πήρε πολλές προσπάθειες γενικά, (β) Maciulis/Ukic επίσης πήραν λίγες τέτοιες προσπάθειες, ενώ (γ) στο drive γενικά είχαμε θέμα (λίγο από Ukic, λίγο από ΔΔ, αυτά....)....βάλε και το 40% που είχαμε στα τρίποντα, τα δίποντα ήταν τα περισσότερα τριγύρω από το ζωγραφιστό, γι'αυτό λέω ότι χθες δεν είχαμε πολλές βολές...

      Διαγραφή
  70. σιγουρα δε θα θεοποιησω μπασκετικα τη μακαμπι που το σηκωσε!!!

    ναι μαγκια της και μπραβο της αλλα

    ουτε κανα σοβαρο ροστερ εχει
    ουτε καμια μαγκια εκανε ο μπλατ οταν εστηνε την ομαδα
    ουτε κανα μπασκετ αξιωσεων επαιξε
    ουτε φαινεται να εχει συνεχεια αυτη η ομαδα στο αμεσο μελλον σε αυτο το επιπεδο!!!

    το μονο που πραγματικα παραδεχομαι στους ισραηλινους ειναι η καρδια!!παιζουν με καρδια τα παιδια εκει, αυτο δε θα το αμφισβητει κανεις.

    οπως συνηθιζω να λεω, οι ομαδες που εχουν μπατζετ κατω απο 20εκ και που υπολειπονται αρκετα εκατομμυρια απο τα αντιστοιχα των 4-5 γνωστων ομαδων (τσσκα και σια) για να κανουν το μπαμ χρειαζονται να συμβουν 2 τινα,

    ειτε να τα κανουν ολα τελεια

    ειτε να εχουν μεγαλη βοηθεια της τυχης

    ειτε και τα 2 μαζι!!!!

    ο οσφπ για παραδειγμα το 2012 εστησε μια συμπαθητικη ομαδα, με παικτες με κινητρο και καποιες ικανοτητες και τις 2 μεγαλες αστοχιες του στους αμερικανους τις διορθωσε με το χριστουγεννιατικο τζακ ποτ που κερδισε (βλεπε λο-ντορσει).
    απο την αλλη, δεν ειχε ουτε εναν τραυματισμο μες στη χρονια (με εξαιρεση κατι ψιλα του σπαν στη διακοπη πριν το τοπ16).

    το να μην εχει μια ομαδα τραυματισμους σοβαρους μες στη χρονια ειναι απιστευτη δοση τυχης!!!!

    ο οσφπ τοτε ειχε και τους 2 παραγοντες και σε συνδιασμο με την απιστευτη δουλεια ολης της ομαδας πηγε μεχρι τελους!!!!

    και η μακαμπι φετος τυχερη ηταν!!!!

    πιστευει κανεις οτι αν δεν της καθοταν η αρμανι στους 8 αλλα ενας οσφπ, μια ισπανικη ομαδα, εστω ο παο θα περναγε με μειονεκτημα εδρας?το οποιο μειονεκτημα εδρας το αξιζε μιας και απεναντι σε ρεαλ-τσσκα στον ομιλο ειχε 0/4 με μια 35αρα στην πλατη!!!!της εκατσε στα προημιτελικα η πιο βατη ομαδα που θα μπορουσε να της τυχει απο πλευρας εμπειριας!!!

    λοιπον, καλος ο μπλατ , καλη η μακαμπι, καλος και ο μιζραχι αλλα ας μην τρελαθουμε.......μια ομαδα που παιζει με καρδια ειναι και τιποτα περισσοτερο...και αρκετα καλη αμυνα φυσικα!για πρωταθλητρια ευρωπης δε μου κανει με τιποτα!!!!

    υ.γ παο και οσφπ εχουν πολυ μελλον στη διοργανωση και ας ριχνουν λιγοτερα χρηματα απο αλλες ομαδες.παικτες καλους βγαζουμε, αμερικανους καλους και φθηνους εχουμε πολλους στο πρωταθλημα, προπονητες υπαρχουν, αν υπηρχε και λιγη υπομονη ακομα καλυτερα!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια ο "τυχερός" ολυμπιακός, το πήρε και την επόμενη σεζόν. Και με τραμυατισμούς. Και δεν το λέω για να βλογήσω τα γένια μου, αλλά για να υπενθυμίσω ότι πολλοί τότε μιλούσαν για φούσκα που θα σκάσει. Ειδικά με την αποχώρηση του Ντούντα. Για αυτό ας περιορίσουμε τις προβλέψεις μας, κι ας αφήσουμε τον χρόνο να δείξει τι θα κάνει αυτή η Μακάμπι.

      ΥΓ
      Ναι σημαντικό πράγμα η καρδιά. Αλλά αν δεν έχει το κορμί για να υποστηρίξεις, δε λέει τίποτα από μόνη της. Με τα κορμιά του (τα πόδια τους δλδ) κέρδισαν οι Ισραηλινοί...

      Διαγραφή
  71. Πήρε κανείς το all star basket να μας πει τι λέει η κουρούνα για τους δυο Μπράουν που κοιτάει ο Ολυμπιακός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ενα συμπερασμα εβγαλα χθες μετα απο τοσα χρονια που παρακολουθω
    μπασκετ.
    Οταν εισαι φαβορι πρεπει να εχεις πολλα κιλα balls για να διατηρησεις τον τιτλο σου.
    Περισσοτερα απο οταν εισαι αουτσαιντερ.........
    Γιαυτο αν και underdogs fan,απο δω και περα μεγαλο respect στα φαβορι
    που πιανουν τα underdogs απο το λαιμο και τα στραγγαλιζουν.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μπορεί τα φάιναλ 4 να προσφέρουν συγκινήσεις (και το φετινό ήταν άλλο ένα τρανό παράδειγμα), αλλά με την υπάρχουσα δομή της Ευρωλίγκας είναι εντελώς παράλογα και άδικα. Μια ομάδα καλείται να δώσει 583037028230 παιχνίδια σε ομίλους των ομίλων ω όμιλοι, μετά πάει σε σειρά παιχνιδιών για να φτάσει τελικά να διεκδικεί το τρόπαιο σε ένα ματς. Αν ο σκοπός είναι η έκπληξη και το απρόβλεπτο, ας βάλουν τότε περισσότερους νοκ άουτ γύρους παρά να ταλαιπωρούν τις ομάδες με τόσα πολλά παιχνίδια. που ως τελική επιβράβευση έχουν ένα ψωροπλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το πλέον παράλογο είναι ότι βάζεις σειρά παιχνιδιών για την...πρόκριση στο φάιναλ 4 και όχι για την κούπα.

      Διαγραφή
    2. Γιατί το λες ψωροπλεονέκτημα; εκτός της Μακάμπι οι άλλοι 3 απέδειξαν μέσα από σειρά αγώνων πως ήταν καλύτεροι...

      Διαγραφή
    3. Kαι το χειρότερο είναι ότι δεν κρίνεται σε ένα όπως έγραψες αλλά σε δυο! Τα οποία διεξάγονται με 48 ώρες διαφορά. Για να πας από τους 16 στους 8 παίζεις κάτι μήνες, ενώ από τους 4 στο κύπελλο σε δύο μέρες.

      Διαγραφή
  74. Ψωροπλεονέκτημα γιατί αν το εκμεταλλευτείς απλά πας στο φάιναλ 4 όπου όλα κρίνονται σε ένα ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ναι αλλά αν κερδίσεις το πλεονέκτημα σημαίνει πως κερδίζεις τουλάχιστον ένα ματς εκτός έδρας και άλλα 2 στην έδρα σου απέναντι σε μια ομάδα που πήρε καλύτερη θέση...
    για να πας στο f4 για να κερδίσεις 2 ματς
    δεν είναι και τόσο απλό...

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Μπράβο και στις δύο ομάδες που μας προσέφεραν ένα από τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων ετών!!
    Συγχαρητήρια στη Ρεάλ που πραγματικά ήταν απολαυστική σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Έπαιξε πολύ θεαματικό μπάσκετ και ήταν πολύ σταθερή. Προσωπικά, αν και δεν συμπαθώ τους Ισπανούς, στεναχωρέθηκα με την χθεσινή ήττα τους λόγω της πολύ καλής πορείας της ομάδας όλη την χρονιά.
    Το σήκωσε βέβαια πολύ άξια μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης με έναν προπονητή είδωλο.DAVID BLATT!!! Μιλάμε είναι επιστήμονας ο άνθρωπος!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. 27 points 7 rebs o TERASTIOS TIM DUNCAN ston 1o teliko tis Dyshs ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. @Jim
    Καλημέρα.
    Όχι φίλε, δεν με κάλυψες. Μου τα μπουρδούκλωσες.
    Όταν γράφεις ότι «10-12 εκ. είναι αρκετά για να διεκδικήσεις και να κερδίσεις την Ευρωλίγκα. Αρκεί να έχεις γνώση της αγοράς και κυρίως να στελεχώσεις σωστά την ομάδα σου.», τι εννοείς; Ότι η Μακάμπι στελέχωσε σωστά το ρόστερ της ή όχι; Δεν καταλαβαίνω το «ποιος μίλησε για απόλυτα σωστή στελέχωση;» Εκτός κι αν η λέξη κλειδί είναι το «απόλυτα». Δηλ. παίζουμε με τις λέξεις.

    Δεν είναι ξεκάθαρο αυτό που υποστηρίζεις. Ισορροπείς μεταξύ δύο αντικρουόμενων απόψεων. Γίνε πιο σαφής.
    Ο Μπλατ με λίγα λεφτά διάλεξε τους σωστούς παίκτες και έφτασε μέχρι τον τίτλο; Αν λες αυτό, τότε μερικά από όσα γράφεις στην απάντησή σου απλά υποστηρίζουν την αντίθετη άποψη. Ότι δηλ. μ’ αυτά τα λεφτά ο Μπλατ θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερες επιλογές. Κι αυτή την άποψη την υποστηρίζεις από την αρχή της χρονιάς όπου διαπίστωνες τις ελλείψεις και την δυσλειτουργία. Τα γραπτά που μένουν, λοιπόν, συνηγορούν στην διαπίστωση ότι το ρόστερ είχε κενά. Και άρα ο Μπλατ δεν έκανε καλή δουλειά σ’ αυτό το κομμάτι. Προφανώς, έχεις επηρεαστεί από το απρόσμενο αποτέλεσμα. Αν, λοιπόν, έχεις αλλάξει γνώμη, καλό θα ήταν να το πεις.

    Γράφεις ότι «Στο "5" ήταν υπερπλήρης». Με ποιούς; Τον Τάιους και τον Σόφο; Από πότε μια ομάδα με φιλοδοξίες είναι υπερπλήρης όταν έχει 2ο σέντερ τον Σόφο που επαναλαμβάνω δεν είναι σταθερά για να πατήσεις. Πέρσι, που ήταν πίσω από τον Λάσμε γιατί ο ΠΑΟ είχε τρύπα στο 5; Και άντε πες ότι θεωρείς ότι είσαι ΟΚ. Με περιορισμένο budget να δίνεις 500χιλ. στον σέντερ σου για 10’-12’ δεν είναι πολλά; Ναι, δεν την ξέρω την αγορά. Πες μου πόσα παίρνουν αντίστοιχοι σέντερ στην Ευρώπη για να καταλάβω.

    Μετά, μου λες ότι κάνω λάθος για τα γκαρντ. Και στα καπάκια μου γράφεις ότι ο δημιουργός της Μακάμπι ήταν ο Ίγκλις στο 3. Ε, όταν από τα 3 γκαρντ (αριθμητικά λίγοι) δεν δημιουργεί κανένας, πώς κάνω λάθος; Δεν υπάρχει έλλειψη εδώ; Και μάλιστα μου λες ότι τον Ράις δεν θα τον υπέγραφες. Δηλ. έχεις 3 και ο 1 είναι ακατάλληλος. Και ο βασικός σου δημιουργός (Ίγκλις) ήταν σκέτη απογοήτευση όταν ήρθαν τα κρίσιμα και έπαιζε δεκάλεπτα. Δεν βγάζω άκρη…

    Επίσης, μου λες συν τον wing Λαντερσμπεργκ. Πλάκα κάνεις , έτσι; Ποιος Λάντερσμπεργκ; Εδώ έπαιζε περισσότερο ο Πνίνι.

    Ο Τάιους. Όταν τον πήρε ο Μπλατ είχε και τον Τζέιμς διαθέσιμο αλλά όχι τον Μπλου. Πήγε να τον βάλει στο 4 και το παιδί δεν ανταποκρινόταν. Το’ χες γράψει σωστά. Αν δεν χτυπούσε ο Τζέιμς, ο ρόλος το Τάιους ποιος θα ήταν; Μήπως να παίρνει τα λεπτά που περίσσευαν στο 5; Δηλ. 10’ max. Το ότι το παιδί έχει ικανότητες και έγινε παίκτης των 25’ και μάλιστα με εξαιρετικό αποτέλεσμα, δεν αναιρεί τίποτα από τα παραπάνω.

    Η Μακάμπι έβγαλε τη χρονιά με 8 παίκτες (Ράις, Οχαγιόν, Χίκμαν, Σμιθ, Ίγκλις, Μπλου, Τάιους, Σόφο) συν τον Πνίνι. Αν αυτή η στελέχωση θεωρείται καλή, τότε νομίζω ότι έχουμε μπερδευτεί με το τι θεωρείται καλό και τι άστοχο.

    Με λίγα λόγια, είτε πιστεύεις ότι η στελέχωση είχε θέματα και απλά ο Μπλατ μπόρεσε να τα διαχειριστεί εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες. Είτε θεωρείς την στελέχωση σωστή και με την δουλειά του προπονητή βγήκε στο παρκέ το πλάνο με βάση το οποίο στήθηκε η ομάδα. Και τα δύο δεν γίνεται να ισχύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nomizw to kurio shmeio diafwnias erxetai ap'to e3hs: to oti o Blatt phre thn Euroleague me to sugkekrimeno budget kai mia elleiph stelexwsh, den anairei to oti me auto to budget kai swsth stelexwsh mporeis na ftaseis sto telos, ka8e allo. Sorry gia ta greeklish, alla den exw allh epilogh...

      Διαγραφή
    2. Το ότι πήρε μια ομάδα με μικρό μπάτζετ και μέτρια στελέχωση την Ευρωλίγκα αποειδικνύει πως με μικρό μπάτζετ και ΚΑΛΗ στελέχωση μπορείς να χτυπήσεις την κούπα. Αυτό λέει ο Τζιμ.

      Διαγραφή
    3. 77 φρέναρε λίγο.. Αν διαβάσεις από την αρχή αυτά που έχεις γράψει θα κοπανάς το κεφάλι σου.. Εννοείται ότι στο λέω με όλη την καλή διάθεση και χιούμορ.

      Λοιπόν..
      Η Μακάμπι ξεκίνησε τη σεζόν όντας ΥΠΕΡ πλήρης στο "5". Τζέημς-Σόφο-Τάιους. Πόδια, ποστ, pnr offense/def, άμυνα ψηλά. Tα πάντα. Έπειτα σου έγραψα ότι ο βασικός της δημιουργός ήταν στο "3". Η επίθεση της είναι δομημένη έτσι, που δε βασίζεται τόσο στο πικ ώστε να έχει την άμεση ανάγκη pnr guard. Για αυτό διάλεξε περιφερειακους με προσωπική φάση. Όχι τον Ράις δε θα τον υπέγραφα. Πιστεύω ότι σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν καλύτεροι παίκτες στο ίδιο στυλ. Συνεχίζουμε.. Όταν στελεχώνεις, σχεδιάζεις και το ροτέησιον παράλληλα. Υπάρχουν ομάδες που πάνε βαθιά στον πάγκο και άλλες που παίζουν στα πρότυπα των αμερικανικών, με το γνωστό 8 player-rotation. Σε αυτό -για την Ευρώπη- παίζει μεγάλο ρόλο το πως τοποθετείς τα χρήματα σου στην αγορά. Θέλεις 3 υψηλά συμβόλαια π.χ. των 700 έκαστος ή 6 των 350? Και αυτό έχει αντίκτυπο στο ροτέησιον φυσικά..Δεν είναι κακή στελέχωση λοιπόν όταν παίζεις από απόφαση με 8 παίκτες, απλά είσαι ευάλωτος στη στραβή, τον τραυματισμό. Το γνωρίζεις εκ των προτέρων.. Καταλήγουμε λοιπόν ότι ο Μπλατ αρχικά είχε κάνει το λάθος με το σκεπτικό για τον Τάιους ("θα παίξει αρκετά στο "4" και ως αλλαγή στο "5" είχε πεί το καλοκαίρι..") το οποίο διόρθωσε με "προσαρμογές" εκ των έσω, ενώ σαφως μπορούσε να πάρει καλύτερο γκαρντ από τον Ράις, που όμως του βγήκε στο F4 οπότε δε μπορούμε να πούμε κάτι, χωρίς αυτό να αναιρεί το πρόβλημα που είχε η Μακάμπι με την απόδοση του όλη τη σεζόν. Αντίστροφη η πορεία και του Ινγκλς, που όμως ήταν "κολλητικό υλικό" και υποστήριζε άψογα το small ball με την ικανότητα του να παίξει τις τρείς ενδιάμεσες θέσεις. Η στελέχωση λοιπόν σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα χρήματα και 2. το μπάσκετ που ήθελες να παρουσιάσεις κρίνεται καλή, όχι άψογη (είχε λάθη) αλλά καλή. Έπαινος στον προπονητή γιατί διέγνωσε το λάθος του και χωρίς να αλλάξει παίκτες το διόρθωσε με αλλαγές εκ των έσω..

      Διαγραφή
    4. PS: Ο Λάντερσμπεργκ ήταν τραυματίας, δεν έπρεπε καν να ντυθεί στο F4.. Δε συγκρούεται καθόλου στο ροτέησιον με τον Πνίνι φιλαράκι γιατί ο δεύτερος παίζει 3-4.. Ο Λαντεσμπεργκ είναι απαραίτητος για το Ισραήλ όπου παίζει 18-20'.. Όταν έχεις 3 γκαρντ των 25 λεπτών και δύο φόργουορντ (Ινγλς-Σμιθ) για άλλα τόσα είναι φυσικό να είναι συμπληρωματικός ο "Ισραηλινός" Λαντεσμπεργκ.

      Διαγραφή
    5. ΟΚ. Τράβηξα χειρόφρενο. Οπότε το κεφάλι το γλιτώνω. Δεν παρερμηνεύω την διάθεσή σου, Jim. Καταλαβαίνω.

      Κατάλαβα αυτά που γράφεις και περιορίστηκαν τα κενά μου.

      Απλά, με βάση όλα όσα αναφέρεις καταρρίπτονται κάποιες θεωρίες που είχαν αξιωματική θέση στις κουβέντες μας.

      Π.χ. με κοντό rotation όλη τη χρονιά δεν μπορείς να πας μακριά.

      Διαγραφή
    6. Εννοείται ότι συνεχίζω να διαφωνώ..

      Διαγραφή
    7. Χρειάζεται και τύχη τέτοιο επίτευγμα από ομάδες μέτριας δυναμικής όπως η Μακάμπι. Φανταστείτε να μην έχανε τη βολή ο Λάνγκφορντ στα play off ή να μην έκανε αυτό το παιδαριώδες λάθος ο Κριάπα στον ημιτελικό. Θα μιλάγαμε για μια απλά συμπαθητική ομάδα (που έχασε μέσα έξω από Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ) στο επίπεδο των φετινών ΟΣΦΠ και ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    8. το οτι με λιγα λεφτα και σωστη στελεχωση κανεις μια ομαδα τιτλων δεν περιμεναμε να το δουμε απο την μακαμπι παιδια.
      ο ολυμπιακος 2 χρονια ετσι το παιρνει.
      για να μην φεχνιομαστε...ο βουγιοσεβιτς με την παρτιζαν του ανοιξαν τα ματια
      gskordak

      Διαγραφή
  79. @jim
    γεια σου μητσο.
    μονο μια ενσταση....απο τη στιγμη που γνωριζουν οι προπονητες απο την αρχη της σεζον οτι ο τιτλος θα κριθει σε φ4,πρεπει να ειναι προετοιμασμενοι για αυτο το δεδομενο και να διορθωσουν τα κενα τους.
    ετσι λοιπον απο τον περυσινο τελικο που εχασε η ρεαλ απο τον ολυμπιακο επρεπε να εχει δει το τεραστιο προβλημα στην αμυνα στο πνρολ,καθως οι ψηλοι ειχαν αργα ποδια.
    που ειναι η ενσταση? στο οτι δεν μπορει να θεωρουμε οτι η ρεαλ ειχε την καταλληλη στελεχωση να παρει την ευρωλιγκα,απο τη στιγμη που δεν ειχε λυσει αυτο το τεραστιο προβλημα.εδιωξε τον μπεγκιτς και πηρε τον μπουρουση.σοου γουατ.
    το οτι η ρεαλ εχει απιστευτο ταλεντο στο ροστερ ειναι αδιαμφισβητητο,απλα η ενσταση μου (για να μην υπαρξουν παρερμηνείες) ειναι οτι επρπε για να θεωρησω τη δουλεια του προπονητη στο θεμα στελεχωσης καλη,να καλυψει αυτο το κενο και νομιζω οτι στο τελος το πληρωσε.
    ομως το προβλημα της ειναι ευρυτερο στο θεμα προπονητη (σκαουτιν-συνεργατες-διαβασμα-αντιδραση-κοουτσαρισμα)
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα gskordak. Η Ρεάλ έπαιξε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ pick&roll άμυνα στο F4. Λίγα λάθη σε αυτό το κομμάτι αλλά λόγω συγκέντρωσης, όχι στελέχωσης. Αλλού την χτύπησε η Μακάμπι. Καμία σχέση η αμυντική αντίδραση του Μπουρούση με του Μπέγκιτς.. Και ο Σλότερ είναι πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι. Η Μπάρτσα που είναι pick&roll ομάδα βραχυκύκλωσε. Η Μακάμπι παίζει διαφορετικού τύπου επίθεση (βασισμένη στην princetton offense με πολύ κίνηση όχι τόσο πολύ βασισμένη στο pnr). Η στελέχωση της ήταν λοιπόν αρκετά καλή. Εννοείται πως η οπτική σου είναι σωστή έτσι? Στελεχώνεις λαμβάνοντας τα πάντα υπόψιν, πόσο μάλλον ένα τόσο βασικό κομμάτι στο σύγχρονο μπάσκετ. Θα τα πούμε και στην ανάρτηση..

      Διαγραφή
    2. Δηλ. ρε gskordak, η Ρεάλ έχασε τον τελικό επειδή δεν είχε ψηλό να αμυνθεί στο p’n’r’; Λίγο απλοϊκή μου φαίνεται η εξήγηση. Άσε που είχε τον Σλότερ.

      Είναι τέτοια η διαφορά των ρόστερ που αυτό το κομμάτι δεν θα έπρεπε να έχει παρά μικρή επίδραση στην εξέλιξη του ματς. Κοίτα το από την ανάποδη. Πόσα προβλήματα είχε να λύσει ο Μπλατ απέναντι στην επίθεση της Ρέαλ; Αμέτρητα. Ξεκινάει το ματς με τον Πνίνι στο 4. Πρόσεξε. Τον Γκάι Πνίνι, έτσι; Πρώτες επιθέσεις της Ρεάλ κι αντί να δώσουν την μπάλα στο Μίροτιτς χαμηλά να γλεντήσει τον Ισραηλινό και να τον στείλει στον πάγκο αμπαλαρισμένο και με φιόγκο, τα 5 ή 6 πρώτα σου είναι τρίποντα. Αντί να εκμεταλλευτούν ΤΟ miss match και να πουν στον Μπλατ «Ρε, άντε μάζεψε τον Πνίνι που μας τον έστειλες να μαρκάρει τον Μίροτιτς και μάλιστα σε τελικό», άρχισαν τα βιρτουόζικα, τα τρίποντα από τα 8 μέτρα και τα εντυπωσιακά. Ήταν τέτοια η αίσθηση ανωτερότητας που επικρατούσε, που λεπτομέρειες τέτοιου τύπου δεν τους απασχολούσαν.

      Όταν στο 4ο δεκάλεπτο το ματς ήταν στον πόντο, κατάλαβαν ότι δεν θα ξέμπλεκαν εύκολα με δαύτους κι άρχισαν οι δεύτερες σκέψεις που τελικά τους κατασπάραξαν.

      Σ’ αυτά τα ματς με τόση διαφορά ποιότητας, για να γίνει η έκπληξη βασικά πρέπει να το επιτρέψει ο ισχυρός. Ο ανίσχυρος κάνει ότι μπορεί και ελπίζει…

      Διαγραφή
    3. συμφωνω απολυτα με την τελευταια φραση του 77.....ο καλυτερος επιβαλεται και τελειωνουν τα ψεμματα και στη συνεχεια ο ανισχυρος λεει και ευχαριστω......εγω πιστευω οτι της ρεαλ της λειπουν ενα δυο παικτες για ειδικες αποστολες(π.χ γκαρντ που να μην σκεφτεται μονο την επιθεση ή εναν καιμακογλου) που θα της δωσουν σκληραδα και τσαμπουκα....δεν ειναι τυχαιο που μονο ο μπουρουσης που εχει δωσει τριπλασια δυνατα παιχνιδια απο ολους τους συμπαικτες του μπορεσε να ανταποκριθει αμυντικα στον τελικο.....για να παρεις το κυπελλο πρεπει να βγαλεις και καποιες αμυνες και η ρεαλ με αυτους τους παικτες που εχει απεναντι σε αντιπαλους που ''γραφουν΄'' δεν εχει απαντησεις.....stonerook

      Διαγραφή
    4. Είχε τον Ντρέπερ, stone. Αλλά ήταν τραυματίας. Και ο Ρέγες που ήταν καλός στο α’ μέρος, έμεινε έξω για να μην στραβώσει ο NBEer Μίροτιτς. Αυτό το rotation από pc του Λάσο έπρεπε να αλλάξει στον τελικό.

      Η Ρεάλ έχασε γιατί είναι η Ρεάλ. Η φιλοσοφία του συλλόγου, η εκπληκτική φετινή πορεία, το εντυπωσιακό μπάσκετ, η επίδειξη δύναμης, η υπεροψία και όλα όσα κουβαλούν οι Μαδριλένοι ως οργανισμός τους κόστισαν. Αυτοί επέτρεψαν στη Μακάμπι να ελπίζει, αυτοί έδωσαν δικαιώματα, αυτοί πίστεψαν ότι αφού τελείωσαν τόσο εύκολα την Μπάρτσα θα κατάπιναν και τους Ισραηλινούς. Δεν ήθελε πολύ ο Μπλατ για να τους παγιδεύσει. Το ίδιο έκανε και στον Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 2007. Θυμάσαι;

      Διαγραφή
    5. ειχε τον ντρειπερ αλλα με σερχιο-ρουντακο-νταρντεν-γιουλ ουτε 3 λεπτα δεν περισσευουν....η αγια τριαδα παρολο που πολλοι λενε οτι στην αμυνα ειναι καλη εγω ειμαι αντιθετος,η αμυνα δεν ειναι μονο κλεψιμο για να φυγει στον αιφνιδιασμο να καρφωσει,ειναι κυνηγητο,σκεψη για παγιδα στον αντιπαλο ειναι συνθετο ζητημα.....ειναι στο dna οπως λες της ρεαλ....γνωμη μου ειναι οτι θα παρουν προπονητη που θα τους βαλει στη διαδικασια να σκεφτουν και λιγο....αν μεινουν ετσι θα παθουν τα ιδια....stonerook

      Διαγραφή
    6. @jim
      δημητρη σταν παραταση και ειδικα στο ξεκινημα της πονεσε πολυ εκει.αλλα και γενικοτερα υπηρξαν στιγμες που ο ταιους τους εκανε μεγαλη ζημια απο ριμπαουντ λογω της αργης επιστροφης ειτε απο πνρολ αμυνα ειτε απο βοηθεια.και αυτο ειναι αναλογο κομματι.τωρα θα μου πεις ο σλοτερ ειναι τετοιος παικτης,που ομως παιζει με κομμενα τα φτερα εκει.
      @77
      το σχολιο μου ειχε να κανει με το ροστερ.οχι στο γιατι εχασε τον τελικο.το γιατι εχασε τον τελικο στο ειχα πει πριν το φ4.γιατι θεωρω απο την αρχη της χρονιας οτι εχει θεμα στον προπονητη και ειδικοτερα στο τιμ της.εχουν πολυ αργες αντιδρασεις δεν διαβαζουν αμεσα καποιες καταστασεις και στα φ4 αυτα ειναι βασικα.μαλιστα σου ειχα πει οτι εκανε 1 εβδομαδα να κααλαβει και να αντιδρασει στις αλλαγες του ολυμπιακου στα πνρολ.
      μην μπερδευεσαι.το οτι η συνολικη ομαδικη αμυνα εχει ακρογωνιαιο λιθο ενα ψηλο με δυνατα και γρηγορα ποδια κατεμε ειναι πλεον κανονας.
      gskordak

      Διαγραφή
    7. Ναι, καταλαβαίνω gs και όντως υπήρχαν κάποιες κακές άμυνες στο συγκεκριμένο διάστημα. Συνολικά όμως ηταν αρκετά καλή σε αυτό το κομμάτι. Ο ημιτελικός είναι χαρακτηριστικός.

      Διαγραφή
  80. Βρε τον 38χρονο ντάνκαν πως οργώνει στα play off.Σαν να βλέπω τον 34χρονο καλύτερο του γκάλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλησπέρα και από εμένα.

    Πολλά τα θέματα προς συζήτηση, οπότε περνάω κατευθείαν στο ψητό. Επειδή πολλά διάβασα τις τελευταίες ημέρες περί Real, Blatt, Παπ, Barca, κλπ νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πραγματάκια που μάλλον είναι πιό μπερδεμένα και από το γόρδιο δεσμό, και κανείς δεν σκέφτηκε να τα ξεμπερδέψει. Ζεί ο Βασιλιάς Αλέξανδρος? Πώς να ξεμπερδευτούν...

    Θα κάνω μια προσπάθεια να τα ξεδιαλύνω, παρόλο που δεν μπορώ να ξεxωρίσω ούτε το man-to-man από την άμυνα ζώνης ;-). Έχουμε και λέμε λοιπόν:

    ΑΛΗΘΕΙΕΣ

    1) Η Real είναι η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ομάδα στην Ευρώπη τη φετινή χρονιά στο ΔΙΚΟ ΤΗΣ στυλ και ρυθμό παιχνιδιού, και ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν μπορεί να την νικήσει φέτος, αν της ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ να αγωνιστεί σε ΑΥΤΟ το στυλ (σε αντίθεση με πέρσι, που ο ΟΣΦΠ την νίκησε στο δικό της στυλ παιχνιδιού στον τελικό).

    2) Η Real έχει την ΚΟΡΥΦΑΙΑ περιφερειακή γραμμή στην Ευρώπη (αχ βρε Law...).

    3) Η Real ΕΙΝΑΙ η μακράν θεαματικότερη και ΚΑΛΥΤΕΡΗ στο transition, ομάδα στην Ευρώπη φέτος.

    4) Ο Laso ΕΙΝΑΙ ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ στην Ευρώπη σε αυτό το στυλ παιχνιδιού και στην ικανότητα να συντηρεί άριστα τους παίκτες για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στη χρονιά, γεγονός που απορρέει αφενώς από τους σχεδόν μηδενικούς τραυματισμούς της Real φέτος, αφετέρου από την διατήρηση του τρελού ρυθμού και ταχύτητας της ομάδας (συχνά σε επίπεδα ΝΒΑ) σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα, και σε συνεχόμενους αγώνες, όπως στα play-off.

    5) Ο Laso είναι ΜΕΤΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ σε θέματα εναλλακτικών πλάνων, όταν στραβώσει το αρχικό κατά τη διάρκεια των αγώνων, όπως αποδείχθηκε στους αγώνες με τον ΟΣΦΠ και την Maccabi. Επίσης, είναι ΜΕΤΡΙΟΣ προπονητής στη διαχείρηση αποτελεσμάτων (όπως του 62-100 στον ημιτελικό) και στην ειδική ψυχολογική προετοιμασία των παικτών, που ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πριν από κρίσιμους αγώνες όπως ο τελικός της Euroleague (ώστε να μπουν και να παίξουν σε όλο τον αγώνα σαν ΚΟΜΑΝΤΟ ακόμα και όταν στραβώσει κάποια στιγμή το παιχνίδι - βλέπε ΟΣΦΠ πέρσι και Maccabi φέτος, και όχι όπως μπήκε και έπαιξε μέχρι το τέλος, πέρσι και φέτος η Real στους τελικούς). Σε ΤΕΤΟΙΑ θέματα φυσικά, όχι μόνο οι Obradovic, Ivkovic αλλά και οι κ.κ. Πεδουλάκης και Μπαρτζώκας είναι πολύ ανώτεροι προπονητές από το Laso.

    6) Ο Laso είχε ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο, όταν στην συνέντευξη τύπου πριν από τον τελικό είπε ότι δεν βλέπει ΚΑΝΕΝΑ UNDERDOG στον τελικό. Τουλάχιστον αυτός δεν ξεκίνησε από χθες εξάσκηση στις.. ασκήσεις εδάφους ;-).

    7) O Blatt ΕΙΝΑΙ ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ προπονητής φέτος στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών πριν από κρίσιμους αγώνες (τα BELIEVE IΝ YOURSELF και REFUSE TO DIE, με τα οποία όπλισε και θωράκησε τους παίκτες του από τα play-off και μετά, πότε δεν ήταν πιο επικαίρα και ακριβή). ΕΙΝΑΙ επίσης ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ στο να παίρνει από τους παίκτες του το 150%, ακόμα και όταν αυτοί δεν είναι πρώτης κατηγορίας.

    8) Το roster της Maccabi ΕΙΝΑΙ φυσικά ΚΑΤΩΤΕΡΟ σε ποιότητα και ποσότητα από αυτό της Real, αλλά η Maccabi ήταν πολύ πιό ΟΜΑΔΑ στο 2ο ημίχρονο και την παράταση του τελικού από την Real (100% έργο Blatt).

    9) Η επικράτηση της Maccabi στον τελικό φέρνει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του Blatt με πέννα Mont Blanc και χρώμα μελανιού "Βασιλλικό μπλε" (Royal blue).

    10) Η Real ήταν ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα στον φετινό τελικό από αυτή του περσινού, και η Maccabi ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ομάδα από τον ΟΣΦΠ του περσινού τελικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Η φετινή Μακάμπι που εμφανίστηκε στο Μιλάνο θα κατάπινε τον περυσινό Ολυμπιακό (με πρώτο miss match το Μπλατ-Μπαρτζώκας με όλο το σεβασμό στον αξιόλογο Έλληνα κόουτς). Το είπες και μόνος σου. Η Μακάμπι νίκησε μια πολύ καλύτερη ομάδα από αυτή του περυσινού τελικού.

    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για άλλη μια φορά, διαπιστώνω ότι μάλλον εμένα προσπαθούν να πείσουν ότι έγραψα πράγματα που δεν έγραψα ποτέ. Πού γράφω εγώ ότι η φετινή Real είναι ΠΟΛΥ καλύτερη από την περσινή?

      Επίσης, πριν τον τελικό εσείς πιστεύατε ότι η Maccabi θα έκανε τελικά πλάκα στην Real? Άρα, με ποιά λογική, όταν τα final-four τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει πόσο απροόπτα είναι (φέτος μόνο, -38 και εκατοστάρα η super στην άμυνα, όπως λέγαμε όλοι, Barca στον ημιτελικό, και -12 και 98 πόντους η "διαστημική" Real από την Maccabi toy Rice στον τελικό - Από ποιά????), λέτε ότι η φετινή Maccabi θα κατάπινε τον περσινό ΟΣΦΠ? Τί σχέση έχει ο ΟΣΦΠ με την Real στον τρόπο παιχνιδιού, και ο κ. Μπαρτζώκας με το Laso στην ικανότητα να αλλάζει τακτικές και να προσαρμόζεται κατά το δοκούν, στη διάρκεια των αγώνων?

      Αλέξης

      Διαγραφή
  83. 11) Η Real έχει κορυφαίο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ, όχι ΑΜΥΝΤΙΚΟ. Για παράδειγμα, το all-around παιχνίδι και την άμυνα του 3D ΔΕΝ την έχει κανένας από τους superstar της Real ούτε στον ύπνο του.

    12) Είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ η παρουσία του Σόφο έστω και για 10-12 λετπά, γιατί φορτώνει τους αντιπάλους με foul (π.χ. βλέπε Khryapa στον ημιτελικό), βοηθάει στο καλύτερο rotation των ψηλών, και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ξεκουράζει (δίνει ανάσες) στους κοντούς της ομάδας όταν κρατάει την μπάλα στο post, κατί που ειδικά στον τελικό, το είχαν μεγάλη ανάγκη οι κοντοί της ομάδας, έχοντας να αντιμετωπίσουν την αντίστοιχη τετράδα των superstars της Real (όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό, και τί ενέργεια απαιτείται από τους αντίπαλους κοντούς για να τα βγάλουν πέρα).

    13) Τα balls του Rice δεν τα έχουν όλοι μαζί ΚΑΙ οι δώδεκα παίκτες της Real. Το να έχεις χάσει τρίποντο νίκης σε τελικό Euroleague, και στο καπάκι να κάνεις τρίποντο στην παράταση, ενώ ξέρεις ότι δεν είσαι καλός σουτέρ, και μπορεί να χαντακώσεις την ομάδα σου αν πάρει το rebound η Real και σου πετάξει για πλάκα ένα καλαθάκι στον αιφνιδιασμό, θέλει τρομερή αυτοπεποίθηση και balls. Επίσης, το screen του Rice, στο τρίποντο του Blue, στο τέλος του ημιτελικού, δηλαδή κοντού για επίθεση ψηλού, το έχω δει μόνο πέρσι στον πρώτο αγώνα του ΟΣΦΠ στο ΣΕΦ, νομίζω απέναντι στην Laboral, όταν ο Πέρπε στον πρώτο του αγώνα στην Ευρώπη με τον ΟΣΦΠ, έκαve screen για να περάσει και να καρφώσει την μπάλα στο καλάθι ο Hines ή ο Dorsey (δεν θυμάμαι ποιός ήταν).


    ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

    1) Αν συγκρίνετε τις ομάδες και τους αγώνες του φετινού με το περσινό final four, θα διαπιστώσετε ότι είναι ακριβώς οι ίδιες, με μόνη εξαίρεση την Maccabi (το outsider) στη θέση του περσινού outsider, του ΟΣΦΠ. Τα παιχνίδια των ημιτελικών ήταν Real - Barca και CSKA - ΟΣΦΠ/Maccabi, ο μικρός τελικός Barca - CSKA και ο τελικός Real - ΟΣΦΠ/Maccabi. Και στις δύο περιπτώσεις υπερίσχυσε της Real το outsider!

    2) Πέρσι στον τελικό, το βασικό 5 της Real (Begic) ξεκίνησε τον αγώνα με 3 κοψίματα στα πρώτα 4-5 λεπτά του τελικού. Προχθές, ο Μπουρούσης (το βασικό 5 της Real φέτος) ξεκίνησε με 3 κοψίματα στα πρώτα 3 λεπτά του τελικού. Τελικό απoτέλεσμα: έχασαν και οι δύο :-))).

    Λύνοντας τον γόρδιο δεσμό, η ερώτηση παραμένει: Ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος? (Χ)

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Και δύο σκέψεις για το πρωτάθλημα της Α1.

    1) Όπως είχα προτείνει για τα play-off της Euroleague, δεν μπορώ να μην σκεφτώ το ίδιο και για τους τελικούς της Α1. Γιατί να μην γίνονται σε format best-of-seven? Δεν θα ήταν πολύ πιό ενδιαφέροντες σε αυτή την περίπτωση? Περισσότεροι αγώνες, περισσότερα εισητήρια και έσοδα για τις ομάδες, μεγαλύτερο σασπένς και περισσότεροι συνδυασμοί αποτελεσμάτων για να βγει κάποιος πρωταθλητής. Τί παραπάνω θέλετε? Εξάλλου, ο ΠΑΟ έχει κερδίσει τον ΟΣΦΠ (και όχι μόνο) με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους στις τρεις νίκες. Γιατί να μην έκανε το ίδιο και στις τέσσερεις? Στην Τουρκία, αν δεν κάνω λάθος, οι τελικοί best-of-seven δεν είναι?

    2) Οι χθεσινοί αγώνες της Α1 με έπεισαν ότι το πρωτάθλημα δεν είναι δύο ταχυτήτων... ΜΠΕΕΕ!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Και κάτι που ξέχασα να σχολιάσω προηγουμένως για την Euroleague. Κάποια σχόλια που διάβασα, έκαναν σύγκριση του Armani - ΟΣΦΠ με τους αντίστοιχους αγώνες του ΠΑΟ με την CSKA στα play-off και τον ημιτελικό της Barca.

    Το περιορισμένης ευθύνης μυαλό μου (είμαι και πρόβατο άλλωστε), δεν μπορεί να καταλάβει πώς μπορεί να επιτευχθεί μια τέτοια σύγκριση, αφού

    1) Το Armani - ΟΣΦΠ έγινε την 2η αγωνιστική του TOP-16 με άλλους 12 αγώνες να απομένουν, ενώ τόσο τα CSKA - ΠΑΟ (ειδικά ο 5ος αγώνας), όσο και ο ημιτελικός της Barca, ήταν αγώνες πρόκρισης δίχως αύριο (που πρέπει να τα δώσεις όλα, όπως έκανε η Maccabi και δεν έκανε η Barca), και συνεπώς,προφανώς, πολύ πιό σημαντικοί από αυτόν του ΟΣΦΠ.

    2) H Armani προέρχονταν από μια πολύ μέτρια κανονική περίοδο, και στην πρώτη αγωνιστική είχε χάσει εύκολα από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, συνεπώς η εικόνα που είχε ο ΟΣΦΠ δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρη, αφού δεν υπήρχαν άλλοι αγώνες πριν από το δικό του για να βγάλει ασφαλέστερα συμπεράσματα για την εξέλιξη της Armani στα play-off. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, τόσο ο ΠΑΟ όσο και η Barca είχαν πολύ καλή εικόνα της δυναμικής των αντιπάλων τους μετά από τόσους αγώνες που έδωσαν και οι δύο αντίπαλες ομάδες στην Euroleague (και ειδικά η Barca που είχε αντιμετωπίσει και 3-4 φορές την Real στην Ισπανία και την ήξερε από πρώτο χέρι) και θα έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ περισσότερο υποψιασμένοι και έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στους αγώνες αυτούς.

    3) Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο ΟΣΦΠ θα έχανε με τριάντα ή σαράντα πόντους 2 φορές σε TOP-8 ή final-four? Με τη Real το απέδειξε, αυτή η CSKA που όλοι είδαμε, τί παραπάνω θα πετύχαινε? Ειδικά με τη ψυχολογία της απέναντι στον ΟΣΦΠ...

    Εξάλλου, 3 χρόνια τώρα, δεν βαρεθήκατε να βάζετε μυαλό με τις παραπάνω από πειστικές, περί του αντιθέτου, εμφανίσεις του ΟΣΦΠ σε play-off και final-four :-))) ?

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή