Athlenda

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΦΑΚΕΛΟΣ: AJ SLAUGHTER


To Ηoopfellas αξιολογεί τον Αμερικανό στον οποίο ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βλέπει το καινούργιο TOP-GUN του δικού του Παναθηναϊκού..



Κατευθείαν στο ψητό..



-Το μπακράουντ του είναι αρκετά ενδιαφέρον. Προϊόν του WKU (Oυέστερν Κένεντι), έπαιξε δύο χρόνια υπό τον Ντέηβιντ Χορν εντασσόμενος στο εξαντλητικό fast pace/full court trapping στυλ του και "έλαμψε" τα επόμενα δύο υπό τον τωρινό προπονητή των Austin Toros, Κεν Μακντόναλντ. Στην Ευρώπη τον έφερε μια από τις ομάδες με την μεγαλύτερη παράδοση στο κομμάτι του scouting (έχετε διαβάσει πολλάκις εδώ μέσα..), η Αντζέλικο Μπιέλα ενώ επιλέχθηκε επίσης από ένα από τα πιο δυνατά προγράμματα επιλογής και ανάπτυξης παικτών στον χώρο, αυτό της Σολέ (Ντε Κολό, Μπιμπουά, Ντόελμαν, ΝτεΜάρκους Νέλσον, Μέχια μέχρι και ..Τσάντλερ Πάρσονς), του οποίου είναι πελάτης συχνά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς (Σεραφέν, Κοζέρ). Στις δικές μου σημειώσεις χαρακτηρίζεται ως TOP-5 παίκτης για την Pro A τα δύο τελευταία χρόνια..


-Έχουμε να κάνουμε με έναν combo-guard που φτάνει τον 1.91μ. ύψος και παράλληλα διαθέτει άνοιγμα χεριών 1.94μ. το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο φυσικό του πλεονέκτημα. Χαρακτηρίζεται λοιπόν "μακρύς" αλλά έχει αδύνατο frame και παρόλο που είναι γρήγορος, ειδικά σε μικρό χώρο (γεγονός που τον βοηθά να φτιάχνει καταστάσεις στο μισό γήπεδο) το athleticism του είναι επιεικώς average για παίκτη τέτοιων σωματικών προδιαγραφών. "Χάνει" σημαντικά σε πατήματα και αυτό αντικατοπτρίζεται πλήρως όταν επιδιώκει να τελειώσει πηγαίνοντας προς τα μέσα.

-Ο 27χρονος γκαρντ τελειώσει τη δεύτερη σεζόν του στη Γαλλία, αυτή τη φορά με τη Σαλόν μετά την πρώτη επίσης επιτυχημένη χρονιά στη Σολέ. O κόουτς Σουλέ τον χρησιμοποιούσε και στις δύο θέσεις των γκαρντς αλλά κυρίως (και σε βασική διάταξη) στο "2" με τους Τσικαμπούντ και Έρβιν Ουόκερ να μοιράζονται το "1". Το σκληρό κορμί του Γάλλου πόιντ γκαρντ και τα aggressive slashing abilities του κοντοπύθαρου Αμερικανού κολλούσαν γάντι δίπλα στον Σλότερ μιας και συμπλήρωναν το μπακόρτ της Σαλόν με χαρακτηριστικά που ο ίδιος δεν έχει. 


Ο Σλότερ είναι ένας δαντελένιος γκαρντ με καλογυαλισμένο midrange game. Θα το καταλάβετε με την πρώτη οπτική επαφή μαζί στο παρκέ. Ο τρόπος που κινείται σου δίνει την εντύπωση μερικές φορές ότι ..πατάει στις μύτες ενώ έχει ανά πάσα στιγμή έτοιμο το βελουδένιο του jumpshoot πάνω στο οποίο στηρίζει το επιθετικό παιχνίδι του κατά κύριο λόγο. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ballhandler του οποίου η "ζώνη δράσης" εκτείνεται μεταξύ 5 και 7 μέτρων από το καλάθι, περιοχή όπου βρίσκονται τα καλά του σημεία στα οποία επιδιώκει να πάει τον αντίπαλο αμυντικό. Eξαιρετικός πραγματικά στο να φτιάχνει το δικό του σουτ. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από ντρίμπλες για να φτάσει στο σημείο που θέλει και δημιουργεί τον απαιτούμενο χώρο σχετικά εύκολα με τη μπάλα στα χέρια ώστε να εμφανίσει το pull up jumper, ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του παιχνιδιού του, το δικό του δηλητήριο. Τα μακριά του χέρια και η φόρμα του σούτ του δυσκολεύουν τον αμυντικό που θα επιδιώξει να μείνει μαζί του αποτελεσματικά μέχρι την "απελευθέρωση" καθώς φέρνει τη μπάλα ελαφρά πίσω μετά τον "οπλισμό". Διαπρέπει είτε ως spot up είτε ως off the dribble σουτέρ. Τοποθετώντας τον δίπλα σε έναν penetrator ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα, θα εισπράξεις και σε spot up καταστάσεις και σε close out επίθεση όπου θα πάει αντίθετα από το σώμα του αμυντικού διαβάζοντας για να εκτελέσει με pull up (συχνά όταν επιλέξει να πάει λίγο πιο μέσα θα δείτε και "βαθύ κάθισμα" το οποίο είχε στο ρεπερτόριο του και ο Ραμέλ Κάρι) ή με το αγαπημένο του floater. Πολύ ικανός στην ball screen offense όπου η κίνηση του είναι άξια προσοχής, από το ξεμαρκάρισμα μέχρι την εκτέλεση αλλά και το πως διαβάζει τους διαθέσιμους χώρους για να βρεί τις καλές θέσεις στη ζώνη δράσης του που λέγαμε πιο πάνω. Εξτραδάκι το ότι πρόκειται για καλό off balance shooter αφού διατηρεί τη φόρμα του σουτ χωρίς να αλλοιώσει τον μηχανισμό σε συνθήκες εκτός ισορροπίας.


-Σίγουρα λοιπόν καταλάβατε ότι ο Σλότερ είναι "κανονιέρης".  Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Στηρίζεται, υπερβολικά πολλές φορές, στο jumpshoot του. Αυτό σημαίνει και "κακές", κρύες βραδιές, ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι ο παίκτης που θα πάρει σίγουρους πόντους πηγαίνοντας προς τα μέσα. Ο αδύνατος κορμός του και η έλλειψη σπουδαίου athleticism δε τον βοηθά να τελειώσει από μέσα ούτε και να επιβιώσει στις επαφές ψηλά τις οποίες αποφεύγει. Για αυτό και όταν περνά προς τα μέσα χρησιμοποιεί ένα floater συνήθως το οποίο δουλεύει αρκετά καλά αν και απέναντι σε θηρία τύπου Ντάνστον, Λάσμε δε θα μπορέσει εύκολα να το περάσει και με σιγουριά. Περνώντας προς τα μέσα, δίνει την αίσθηση ότι παίζει ένα underground basketball (περισσότερο με την εξυπνάδα του) καθώς θα φτάσει μέχρι τέλους μόνο εάν βρεί πραγματικά πολύ χώρο στο κέντρο της άμυνας. Αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού του στερεί συχνές επισκέψεις στη γραμμή των προσωπικών.


-Βελτίωσε σημαντικά τα paymaking abilities του στη Γαλλία, την τελευταία διετία. Ειδικά πέρυσι, όπου ο κόουτς Σουλέ στήριξε σημαντικό κομμάτι της παραγωγικότητας της Σαλόν στην pick'n roll offense μεταξύ του Σλότερ και του Καπέλα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο Σλότερ δεν είναι ο pick'n roll guard βέβαια, όμως το αρκετά καλό του court vision βοηθήθηκε από την ικανότητα του Ελβετού στο finishing και τα καλάθια αναστέναξαν.. Προσωπικά έχω διαγνώσει μεγάλη βελτίωση στον Σλότερ σε αυτό το κομμάτι, όπου ανέκαθεν ήταν παραγωγικός ο ίδιος εκτελώντας ή βγάζοντας εκτός ισορροπίας τον αντίπαλο, σε ότι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του ως δημιουργός, σημαδεύοντας τον ψηλό. Όχι, δεν είναι Κούπερ (σε καμία περίπτωση) ούτε Καλάθης (επίσης).. Όμως περίπου το 60% των ασσίστς του (4.5 μ.ο.) έρχονται μέσα από pick'n roll καταστάσεις. Για αυτό ο παίκτης θα λειτουργήσει εμφανώς καλύτερα στο "2" αν και η επίθεση του Ιβάνοβιτς μπορεί να του δώσει ευκαιρίες να αποδώσει ως κύριος ballhandler (για παράδειγμα στην περυσινή pick'n roll επίθεση του ΠΑΟ θα είχε σίγουρα θέμα προσαρμογής εφόσον έτρεχε αυτός τα plays) ειδικά  σε καταστάσεις ανοικτού γηπέδου.


Θέλει δουλειά ως decision-maker και αυτό είναι πρόκληση για το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Προσωπικά, χωρίς σκέψη, θα επέλεγα να τον κολλήσω δίπλα σε έναν γκαρντ όπως π.χ. ο Νέλσον και να τρέξω μια ball screen offense ή φυσικά με έναν πόιντ σαν τον Καλάθη που θα είχε το κύριο βάρος της δημιουργίας. Το θετικό πάντως σε πρώτη φάση είναι ότι ο Σλότερ μπορεί να παίξει στο μπακόρτ με όλα τα πιθανά γκαρντς δίπλα του. Είναι στο χέρι των πρασίνων να τον δουλέψουν και να του μάθουν ότι η σωματική κούραση δε πρέπει να επηρεάζει -τουλάχιστον σε άμεσο χρόνο- το πνεύμα του. Έχει παρατηρηθεί ότι υπό τέτοιο καθεστώς κάνει συχνά το λάθος.

-Στο αμυντικό κομμάτι ο καινούργιος γκαρντ του Παναθηναϊκού κρίνεται απλά επαρκής. Όπλο του τα μακριά του χέρια που τον βοηθούν να βγαίνει πάνω στη μπάλα και στις γραμμές πάσας αλλά και η θέληση του να διατηρήσει το χώρο και τη θέση του απέναντι στον αντίπαλο. Overall όμως και εδώ διακρίνεται μια απώλεια συγκέντρωσης ενώ δεν είναι αυτό που λέμε durable. Του λείπει η επιθετικότητα στη γλώσσα του σώματος και αυτό στα δικά μου μάτια είναι σημαντικό μείον, ειδικά από τη στιγμή που θα αναμετρηθεί με σκληροτράχηλα και πολύ οξυδερκή γκαρντς στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να σκληρύνει λίγο σε αυτό το κομμάτι, να προσθέσει aggresiveness. Ο Ιβάνοβιτς κάποτε βέβαια είχε κάνει στη Βαρκελώνη έναν γκαρντ με παρόμοιες προδιαγραφές, ονόματι Ρόκο Ούκιτς, να παίξει άμυνα. Θα είναι ενδιαφέρον..


Συμπερασματικά, ο Σλότερ σαν παίκτης μου αρέσει. Είναι ένας αρκετά ποιοτικός Eurocup-bound σκόρερ (που θα κάνει ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα) και μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Σκεφτείτε ότι στη Γαλλία έπαιρνε 130 χιλιάδες δολάρια, ανανέωσε με τη Σαλόν για 180, όμως είχε όρο στο συμβόλαιο του και μπόρεσε να φύγει για μια ομάδα Ευρωλίγκα. Σίγουρα θα έχει καλές και κακές βραδιές, αυτό είναι δεδομένο καθώς είναι ρούκι και η μετάβαση σε τέτοιο επίπεδο ποτέ δεν είναι εύκολη. Eίμαι ειλικρινής, ο παίκτης μου αρέσει (ήταν στις σημειώσεις μου για τη φετινή λίστα της σελίδας με τις value/money επιλογές) όμως η δική μου επιλογή συγκεκριμένα για το μπακόρτ του Παναθηναϊκού θα ήταν διαφορετική. Ακόμα πιστεύω ότι με βάση του πρότζεκτ που ανήγγειλε η διοίκηση, οι πράσινοι έπρεπε να πλαισιώσουν τον Παππά με τρείς πόιντ γκαρντς δηλ τον Διαμαντίδη μαζί του στο "2", έναν quarterback (δυνατό κορμί με αμυντική ικανότητα) και έναν pick'n roll δημιουργό (τύπου Κούπερ), ώστε να δημιουργήσουν το πλαίσιο για να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας ο 24χρονος Έλληνας γκαρντ την ικανότητα του στο σκόρ. Εφόσον τον κράτησες, τον στηρίζεις, αυτή είναι η λογική μου. O Σλότερ είναι ένα ταλαντούχο παιδί που δεν έχει πιάσει το προσωπικό του ταβάνι. Είναι και θέμα χαρακτήρα το τι θα κάνει από εδώ και στο εξής. Εχω δεί πολλά τέτοια ταλαντούχα παιδιά να λυγίζουν στις απαιτήσεις. Ελπίζω ότι  στο μπάσκετ μεγαλύτερης ταχύτητας του Ιβάνοβιτς δε θα τρακάρει με τον Παππά και θα μπορέσουν να είναι παραγωγικοί για την ομάδα συνδυάζοντας τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους στη θέση "2" ή ακόμα και παίζοντας και μαζί.. Αυτό όμως, τη προκειμένη στιγμή και με το μπακόρτ να περιμένει δύο παίκτες, δε μπορώ να το εγγυηθώ. Αντιθέτως δε σας κρύβω ότι έχω επιφυλάξεις όμως καλό είναι πρώτα να δούμε ολοκληρωμένη την εικόνα του μπακόρτ. Ας περιμένουμε το επόμενο κομμάτι του παζλ λοιπόν και το μιλάμε.. 

Υ.Γ: O Κέησι Ρίβερς που ακούστηκε εχθές ήταν πρώτη μούρη στη λίστα του Hoopfellas το 2011

Είναι φανερό ότι ο Ιβάνοβιτς ψάχνει παίκτες που μπορούν να σουτάρουν και να ανοίξουν το γήπεδο..

322 σχόλια:

  1. Jim, καλησπέρα

    Πώς βλέπεις τον Μπατίστα?
    Έχεις καμιά πληροφορία αν ο Νέλσον όντως κλείνει στον Παναθηναικό και αν με τον Μπατίστα κλείνουν οι μεταγραφές στο 5?

    Ευχαριστώ,
    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σένα τι σε νοιάζει..? Κοίτα την ομάδα σου..
      PS: O Νέλσον είναι κοντά..

      Διαγραφή
    2. χαχαχα...
      Παρ' όλο που είμαι στα κρύα ξέρεις ότι η Πανάθα είναι η αγάπη μου...
      Θύμισέ μου να σου πω τώρα που τέλειωσε η χρονιά πως απενεργοποιήσαμε τον Σπανούλη...
      χαχαχαχα

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα..! ..Σωραίος εσύ, δε σε φοβάμαι..

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλό άρθρο, ένα σχόλιο για τον Μπατίστα, πιστεύεις ότι θα πάρει άλλο ψηλό ο Ιβανοβιτς η θα παμε με Λουκά και Μπατίστα??

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κώστα. Πιστεύω ότι θα πάει με αυτούς, δε θα πάρει άλλον. Άποψη μου.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν πάρει άλλον ψηλό, ποίος θα μαρκάρει τους γρήγορους ψηλούς στον αέρα?

      Διαγραφή
    3. Στην above the rim άμυνα θα υπάρχει θέμα παιδιά. Μέχρι να ανέβουν οι μικροί μόνο το δίδυμο Γκιστ-Φώτση μπορεί να δώσει λύσεις πάνω από το καλάθι.

      Διαγραφή
  3. Διαβάζοντας πισω απο τις λέξεις του κειμενου σου Τζιμαρα,βλέπω μια προταση με κεφαλαια γρααμματα στην διοικηση του Παναθηναικου.ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΠΕΡ A.S.A.P. Και ειναι κατι με το οποιο με βρισκεις απολυτως συμφωνο.Η ομάδα θέλει play-maker,οργανωτη,ballhandler,έναν άσο(1) godammit.Απο τη στιγμη που Καλαθης γιοκ ειναι μια χαρα.ο τυπος εχει μαθει να ειναι ηγετης απο τα κολλεγιακα του χρονια κιολας και επισης έχει αξιοπρεπεστατο σουτ απο μεση αποσταση.Όπως καθε σύγχρονο 1 οφειλει να εχει εδω που τα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη στιγμή δε γίνεται να τους στριμώξεις όλους. Πήρες τον Σλότερ (καλύτερος σκόρερ, χειρότερος οργανωτής από Κούπερ) και με αυτόν θα δουλέψεις. Χρειάζεσαι κανονικά και καλό αμυντικό PG και δημιουργό. Αλλά σε έναν παίκτη δε το βρίσκεις εύκολα αυτό το πακέτο. Καλάθης, Μίσιτς το διαθέτουν. Για αυτό τον Κούπερ τον ήθελα σε συνδυασμό με Νέλσον..

      Διαγραφή
    2. Θες και Μίσιτς Κόνγουει; Άντε να κάνω μια προσπάθεια και γι'αυτόν :)) αλλά ένα πουλάκι μου είπε ότι ο μάνατζέρ του θέλει μονοετές για να φύγει του χρόνου για NBA σε ομάδα που θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και ευρωλίγκα. Ότι πρέπει ο Πέσιτς δηλαδή που έχει γραφτεί εδώ και καιρό αλλά δεν έχει συμφωνήσει ακόμα.

      Για τον Παπαγιάννη, κρατήστε μικρό καλάθι για να μην απογοητευτείτε... Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει το πανευρωπαικό εφήβων και θα δούμε την κατάσταση που βρίσκεται!

      Διαγραφή
    3. Δε θα είναι έτοιμος σε έναν χρόνο.. Σε δύο ίσως. Τριετές με NBA out μετά τη δεύτερη σεζόν.

      Διαγραφή
    4. Τζιμ θεωρείς τον Μίσιτς πολύ καλό αμυντικό?
      Τα βίντεο που έχω δει αλλά και scouting reports από το ΝΒΑ δεν λένε ακριβώς κάτι τέτοιο.Έχει φυσικά πολύ δυνατό σώμα και θα βοηθάει πολύ σε ριμπάουντ και ομαδική άμυνα,αλλά νομίζω δεν είναι ότι καλύτερο στο 1 με 1 στα πόδια.Κάνω λάθος?

      Διαγραφή
    5. Τα scouting reports που προφανώς διαβάζεις αναφέρονται στον παίκτη σε σχέση με το ΝΒΑ.. Μια χαρά είναι για την Ευρώπη, δουλειά στη πλευρική ταχύτητα θέλει.

      Διαγραφή
  4. Διαβάζοντας πισω απο τις λέξεις του κειμενου σου Τζιμαρα,βλέπω μια προταση με κεφαλαια γρααμματα στην διοικηση του Παναθηναικου.ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΠΕΡ A.S.A.P. Και ειναι κατι με το οποιο με βρισκεις απολυτως συμφωνο.Η ομάδα θέλει play-maker,οργανωτη,ballhandler,έναν άσο(1) godammit.Απο τη στιγμη που Καλαθης γιοκ ειναι μια χαρα.ο τυπος εχει μαθει να ειναι ηγετης απο τα κολλεγιακα του χρονια κιολας και επισης έχει αξιοπρεπεστατο σουτ απο μεση αποσταση.Όπως καθε σύγχρονο 1 οφειλει να εχει εδω που τα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρομερος για μια ακομα φορα Τζιμα... Μπραβο...Το μονο που θελω να πω ειναι οτι αναμενουμε αρθρο και για Χαντερ/ Μπατιστα(ειμαστε αχορταγοι ρε παιδι μου)...Μια ερωτηση μονο...Αν ειναι βασικος ο Μπατιστα, πιστευεις οτι θα αντιμετωπισει προβλημα αμυντικα ο Παναθηναικος, δεδομενου οτι τα ταλευταια 2 χρονια παιζει συνεχεια με αλλαγες και "τερματοφυλακες" στη ρακετα?

    ALFONSO "THE BULL" FORD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ρε παικτούρα.. Θα τα πούμε σύντομα για Χάντερ-Μπατίστα. Θα αλλάξεις στυλ στην άμυνα προφανώς. Βασικά, γενικά θα αλλάξεις πολλά πράγματα στο παιχνίδι σου.

      Διαγραφή
  6. Θέλει δουλειά ως decision-maker και αυτό είναι πρόκληση για το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Προσωπικά, χωρίς σκέψη, θα επέλεγα να τον κολλήσω δίπλα σε έναν γκαρντ όπως π.χ. ο Νέλσον και να τρέξω μια ball screen offense ή φυσικά με έναν πόιντ σαν τον Καλάθη που θα είχε το κύριο βάρος της δημιουργίας

    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΒΑΝΟΝΙΤΣ!!!

    ΧΑΣΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΜΙΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ καλη αναλυση μεγαλε Τζιμ και παλι. Στην αναρτηση πριν 2 βδομαδες για τον Νελσον ειχες πει οτι πρεπει αν αποκτηθει να ερθει μαζι με εναν δημιουργο και ειχες προτεινει τον Κουπερ αλλα ειχες γραψει πως θεωρουσες οτι ο Ιβανοβιτς θα πηγαινε σε διαφορετικου τυπου παικτη πιο σκορερ. Μηπως αυτος ο παικτης ειναι ο Σλοτερ και με τον Νελσον κλεινει το μπακκορτ; (περιμενοντας τελευταια στιγμη και τον Καλαθη). Επισης ο Ριβερς αν ερθει οπως ειπες αν θυμαμαι καλα στη σελιδα στο Facebook θα παιξει στο 3...Μπορει να μαρκαρει αντιπαλα 3αρια τυπου Μος η Μασιουλις; Αν και πρεπει να τον μαρκαρε το 2012 στον ομιλο που ημασταν μαζι με Κιμκι αν δεν κανω λαθος. Περιμενουμε και αναρτηση για Μπατιστα μην νομιζεις οτι γλιτωσες χαχαχα.
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Στάθη, τι κάνεις φιλαράκι? Ο Ρίβερς έχει γερό κορμό και γρήγορα χέρια. Καλός αμυντικός. Θα παίξει στο "3" εάν και εφόσον αποκτηθεί. Από τους παίκτες που μου άρεσαν πολύ παλιότερα (οι παλιοί θα το θυμούνται στο μπλογκ). Θα βγάλουμε και για Μπατίστα..

      Διαγραφή
    2. Ολα καλα Τζιμαρε ελπιζω το ιδιο και εσυ. Ναι διαβαζω εδω και 3 περιπου χρονια το μπλογκ και θυμαμαι οτι τον εχεις σε εκτιμηση...Χακετ ελευθερος λοιπον! Αν του καναμε υποθετικα μιλωντας παντα μια προταση κοντα στο 1.5 εκατομμυριο λες να δεχοταν; Αν ερχοταν αυτος και εμενε στην απ'εξω ο Νελσον με Χακετ Διαμαντιδη Σλοτερ και Παπα η γραμμη κοντων ειναι πληρης λες;
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  8. Η πρόταση σου για το backcourt του ΠΑΟ (εφόσον πάει σε Plan B) ήταν: ο Νέλσον (ή ένας με τα ίδια χαρακτηριστικά τέλος πάντων) σε συμπλήρωμα με τον Κούπερ (ως δημιουργός, pnr κτλ). Έτσι όπως δείχνει να διαμορφώνεται η περιφέρεια (δλδ με Νέλσον), δεν υπάρχει κάποιο "μεγαλύτερο ψάρι" σε σχέση τον Κούπερ διαθέσιμο στην αγορά;
    ΥΓ: Ο Λαβάλ λένε πως είναι κοντά στη Γαλατά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω ότι θα πάρεις άλλον ξένο. Πας για π.χ. Νέλσον και Μποχωρίδη. Εκεί που έλεγα Κούπερ, πήρες Σλότερ.. Ο Κούπερ είναι πολύ οικονομικός και προϊόν της λίγκας σου. Πολύ καλή κίνηση ο Λαβάλ για Αταμάν εφόσον προχωρήσει.

      Διαγραφή
  9. JIM PISTEVEIS PWS SE AYTHN TIN PERIFERIA ME NELSON SLOUGHTER PAPPA KAI DIAMANTIDI KOLLA O NOLAN SMITH?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Το φορτώνεις πολύ το μπακόρτ, δε συμβαδίζει αυτό με το πλάνο σου. Έναν νεαρό Έλληνα δηλ. τον Μποχωρίδη θέλεις.

      Διαγραφή
  10. Γιατί πιστεύω ότι ο Κουπερ είναι υπο δοκιμή?Αυτή τη στιγμή δουλευει με Ιβανοβιτς στην Εθνική και ο κοουτς πιστεύω ότι κρίνει και απο κοντά αν μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο euroleague ο παίκτης.Αν δει ότι θα μπορεί να του κάνει την δουλειά πιστεύω ότι τότε και θα προχωρήσει η μεταγραφή αλλιως πάμε για αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τραυματιστηκε στην προπονηση διαβασα και δεν θα αγωνιστει για μεγαλο διαστημα.

      Διαγραφή
    2. Τελείωσε από Εθνική παιδιά ο DJ..

      Διαγραφή
  11. Εγω να γκρινιαξω για κατι αλλο; Βλεπω να ερχονται Ντε Μαρκους, Σλοτερ, Μπατιστα, Κει Σι κοκ και θεωρω πως με κοροιδευουνε κατα μουτρα με την ... ελληνοποιηση, την οποια ακουω αλλα δεν βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη εσυ τι δεν καταλαβαινεις;;τι ηθελες να ειχαμε μονο Ελληνες;;εγω δεν καταλαβαινω τι ζορι τραβατε μερικοι με τον ορο Ελληνοποιηση.Οταν το ειπε τι σκατα καταλαβατε οτι θα ειχαμε μονο Ελληνες;;;;Δυο τρεις υπαρχουν καλοι Ελληνες και αυτοι ζητανε περισσοτερα απο οσο αξιζουν,

      Διαγραφή
    2. Ελληνοποίηση δε σημαίνει 12 Έλληνες αλλά περισσότεροι Έλληνες και δημιουργία ενός εγχώριου πολυμελούς κορμού για τα επόμενα χρόνια. Με τρίτο "5" τους Διαμαντάκο-Παπαγιάννη και τους Βλάντο-Παππά με χρόνο στάρτερ σίγουρα έχεις κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη κατεύθυνση που θέλεις.

      Διαγραφή
    3. MIA ENDEXOMENH YPOGRAFH TSAIRELLH H KAMPERIDH (PROTIMW TON 2o) THA ITAN ENDIAFERON?

      Διαγραφή
    4. Βεζένκοβ για αυτό το επίπεδο. Τίποτα λιγότερο. Τα άλλα παιδιά έχουν χαμηλότερο ταβάνι.

      Διαγραφή
    5. α να αγιασεις Τζιμ, πεστα γιατι μου τα εκαναν τσουρεκια με την Ελληνοποιηση.τι στο καλο 12χρονα ειναι και δεν καταλαβαινουν.

      Διαγραφή
  12. φιλε οσο αφορα την ελληνοποιηση .....τα μοναδικα γκαρντς που θα κολλουσαν θα ηταν ο καλαθης και ο μαντζαρης του χρονου αν δεν ανανεωσει φετος με οσφπ.....δεν υπαρχει αλλη επιλογη πλυν μποχω π8υ δεν ξερουμε καν αν μπορει να σταθει ως 5ο γκαρντ σε τετοιο επιπεδο.....σε πρωτη φαση ελληνοποιηση ειναι εφικτη μονο οσο αφορα την αξιοποιηση παπα-βλαντο και με λιγα περισσοτερα λεπτα σε διαμαντακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζιμ καλησπέρα,πολύ ωραία ανάλυση. Δεν τον έχω δει τον Σλότερ,άρα δεν μπορώ να σε πω και πολλά, αλλά από την περιγραφή σου θα λέγαμε ότι είναι ένα στυλάκι σαν του Όλεσον της Μπάρτσα;
    Αν ναι εμένα μου αρέσει. Και μπορεί να βοηθήσει τότε.

    Υ.Γ. Για την κλήση του Γλυνιαδάκη, ποια είναι η γνώμη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σούλη, ευχαριστώ πολύ φιλαράκι. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με Όλεσον. Ο γκαρντ της Μπάρτσα είναι πολύ πιο καλοπροπονημένος, δυνατός, έχει το drive και την άμυνα κλπ.. Ο Σλότερ είναι πιο "γκαρντ", ο Όλεσον παίζει εξαιρετικά μακριά από τη μπάλα. Συμφωνώ με τη κλήση Γλυνιαδάκη. Είναι παίκτης που θα φέρει πράγματα στην προετοιμασία και γιατί όχι μπορεί να βρεθεί στη τελική 12αδα. Τουλάχιστον θα ανεβάσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό.

      Διαγραφή
    2. Από την περιγραφή, μοιάζει με τον Drew?

      Διαγραφή
  14. Απο οτι φαινεται η ομαδα θα εχει λειτουργικοτερη μπακορτ απο περυσι,αλλα αρκετα χειροτερη φροντκορτ, αφου με τις αποχωρησεις Λασμε και Ματσιουλις και αφου δεν υπαρχει διαθεση για αντικατασταση με αναλογης αξιας παιχτες,η ομαδα σε touphness,defensive skills,mentality πεφτει πολυ..Ας δουμε βεβαια και το μπασκετ του Ιβανονιτς που μπορει να μας εκπληξει θετικα,εχοντας γρηγορη περιφερεια και 2-3 σκορερ μεσα στην ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αλλάξεις πολλά πράγματα στο παιχνίδι σου, αυτό είναι δεδομένο.

      Διαγραφή
  15. Παιδια θελω οπωσδηποτε να μου απαντησει καποιος.Πριν μερικες βδομαδες δεν βγηκε ειδηση οτι ο κουπερ υπεγραψε σε ρωσικη ομαδα με την προοπτικη οτι θα εμενε ελευθερος αν εντος ενος συγκεκριμενου χρονικου διαστηματος εμφανιζοταν ομαδα απο euroleague και του εκανε προταση? Αυτη η ειδηση ισχυει? αν ναι,ποτε φτανει στο τελος της αυτη η προθεσμια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχει λήξει Κρις ήδη. Μέχρι τις 10 ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η αναγκη αποκτησης Μποχωριδη και Βεζενκοφ γινεται ολο και μεγαλυτερη,ωστε ολο αυτό το οικοδομημα να εχει τουλάχιστον,ελπιδες για το μελλον.Να πας δηλαδή με βασικους τους νεαρους του Αρη και με συμπληρωματικούς τους ξενους,χαμηλης εμβελειας και λαχεια που φερνεις.Ο Τζάκσον της Βιλερμπαν,θα ηταν ιδανικο συμπληρωμα,και το συμβολαιο του,ισως να συζητιεται,λογω φιλοδοξιας,κια ο Μιτσοφ θα ηταν μια ασφαλης επιλογή στο 3.Τι λες Τζιμ για αυτά.
    Εαν δεν αποκτηθεί άλλος ψηλος,εχεις καταφερει να εχεις μια πολύ χειροτερη γραμμη ψηλων από περυσι και μαλιστα με τον Φωτση,ενα χρονο μεγαλυτερο και τον Γκιστ,χωρις το στηριγμα του,που ηταν ο Λασμε..
    Σε όλα αυτα συμπληρώστε ότι από τους υπάρχοντες,τουλαχιστον 2 παικτες δεν θα ταιριαξουν με τον Ιβάνοβιτς,και θα εχουμε πρόβλημα,οπως εγινε παντου οπου πηγε.Αυτο που κανει εντυπωση,ειναι που δεν το παλευει για Μισιτς,οπως και η επλογη Μπατιστα για 5αρι.Ειναι αδυνατον να μην μπορουσες να βρεις καλυτερο και νεοτερο.Και στο κατω κατω γιατι δεν πηρες Βουγιουκα.Φανταζομαι ότι ο Μπατιστα θα κοστιζει τα μισα,και κρατας καβα,μπας και ερθει ο Καλαθης.Με το χερι στη καρδια.ποσο τοις εκατο δινεις να ερθει τελικα ο Καλαθης,Τζιμ..Υπαρχει περιπτωση να γυρισει ο Κασπι στην Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά σαν τον Τζάκσον κοιτάνε το ΝΒΑ, ο Μίτσοβ πάει.. Δε δίνω πιθανότητες να έρθει ο Καλάθης. Τουλάχιστον τόσες ώστε να συντηρείται το θέμα.

      Διαγραφή
  18. ποιος κουπερ? απ την στιγμη που μιλουσε για ελληνοποιηση χωρις την αποκτηση βεζενκοβ-μποχωριδη ο σχεδιασμος εχει αποτυχει ηδη..... ελληνοποιηση δεν γινεται μονο με λουντζη-παπαγιαννη που στην καλυτερη θα ειναι ετοιμοι να προσφερουν σε 3-4 χρονια αλλα με παικτες οπως ο μποχωριδης,ο βεζενκοφ και ο διαμαντακος που μπορει να εχουν ρολο φετος εστω και περιορισμενο μαζι με γιανκοβιτς-παππα που θα εχουν σημαντικοτατο ρολο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mποχωρίδης και Βεζένκοφ (που δεν είναι Έλληνας) έχουν τεθεί ως προαπαιτούμενα για την ομαλή στελέχωση του ρόστερ από τη σελίδα μας..

      Διαγραφή
    2. ναι ισχυει για βεζενκοφ αλλα ειναι προιον του ελληνικου μπασκετ γι αυτο ακομα και αν πιανει θεση ξενου εγω τον θεωρω σημαντικο τμημα της ελληνοποιησης της ομαδος.......

      Διαγραφή
  19. jimara kalhspera....ekleise o nelson? h periptwsh t rivrs einai aneksarthth?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας παραθέτω κάποιες μόνο από τις δηλώσεις που πιστεύω δεν χρειάζονται και ίσως δείχνει ότι οι νέοι έχουν καβαλήσει λίγο το καλάμι.. με ευθύνη μάλλον προπονητή και συνεργατών που έπρεπε να τους έχει πιο ταπεινούς και όχι με τέτοια νοοτροπία...

    Μίσσας: «Θα παίρναμε μετάλλιο»
    Μποχωρίδης: «Θα νικήσουμε την Ισπανία»
    Χριστοδούλου: «Δείξαμε ότι είμαστε μάγκες»

    Για τον Μίσσα να πω ότι 2 χρόνια που παρακολουθώ u20 δεν έχω δει ούτε ένα σύστημα... μόνο τρίποντα και ατομικό ταλέντο των νέων μας... σα να μην τους κοουτσάρει κανείς..

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά η half court offense του Άρτζι είναι παράδεισος μπροστά σε αυτή την κάκιστη εικόνα που έχει βγάλει ο Μίσσας...Να μου πεις δεν έχει δημιουργούς,δεν έχει τόσο καθαρά γκαρντ να παίξει μπάσκετ με αρχές,αλλά αυτό το πράγμα είναι λίγο κάπως..

      Διαγραφή
  21. Πολύ νέκρα έχει πέσει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Jimara.
    Έχεις ακούσει τίποτε για Dwight Buycks και Ολυμπιακό;
    Πως θα σου φαινόταν;
    Τον θεωρώ καλύτερη επιλογή και απο τον Ντιλέινι καθώς θα έχει μάλλον το καλύτερο drive της euroleague αυτό το στοιχείο δηλαδή που χρειάζεται περισσότερο ο Ολυμπιακός όταν ο Σπανούλης έχει φρακάρει σε ένα ματς.

    -Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Δημήτρη. Ναι, υπάρχει ενδιαφέρον για Buycks που έρχεται προς Ευρώπη. Καλός παίκτης και ενδιαφέρον, με είχε εντυπωσιάσει στη Γαλλία (είμαι τόσο σίγουρος ότι είχα γράψει κάτι για αυτόν κάπου αλλά δε μπορώ να το βρώ..). Δεν έχει το καλύτερο drive της Ευρωλίγκας, όχι (αν και είναι εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι) αλλά σίγουρα είναι ένας ποιοτικός γκαρντ. Το θέμα είναι τι θα κάνεις με Μάντζαρη και ποιός θα είναι ο πέμπτος σου γκαρντ..

      Διαγραφή
    2. Αν ερθει ο Μπαϊκς ή ενας οποιοσδηποτε ακομα γκαρντ στον Ολυμπιακο, τοτε τερμα ο Μαντζαρης. Ο Μαντζαρης φετος θα λεγεται Λαφαγιετ. Μονο στην περιπτωση που δεν ερθει αλλος γκαρντ εχει ζωη ο Μαντζαρης.

      Διαγραφή
  22. meta ton nelson t pisteueis jimara oti xtypame?pame gia 3ari?uparxei periptwsh n paroume k rivers k n teleiwsoume?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί.. Αν και προσωπικά θα άφηνα κενό το "3" με Βλάντο-Χαραλαμπόπουλο μόνο, για να συμπληρώσω με Βεζένκοφ εάν είναι δυνατόν ο οποίος θα έχει λεπτά και στις θέσεις των φόργουορντς.

      Διαγραφή
  23. Τζιμ, με δεδομένη την απόκτηση του Νέλσον και αν υποθέσουμε ότι στα πλαίσια της ελληνοποίησης πάρουμε και τον Μποχωρίδη ( τέτοιος ντόρος για την πάρτη του ομολογώ ότι μου φαίνεται κομματάκι υπερβολικός), θεωρείς πολύ πιθανό να ξαναζήσουμε τη μέρα της μαρμότας με τον Μήτσο να λιώνει στο παρκέ και εμάς να σκούζουμε για την απουσία δημιουργίας με τον 3D εκτός; Δεν θα έπρεπε να αποκτηθεί, αν όχι ο Καλάθης, ένα σοβαρό pg επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πιθανό. Γιατί ο Σλότερ είναι ένας πολύ καλός περιφερειακός σκόρερ αλλά δεν έχει σχέση με Καλάθη ή Κούπερ στο δημιουργικό κομμάτι. Να ελπίζεις στη διαφορετικότητα του μπάσκετ του Ιβάνοβιτς. Περισσότερη ταχύτητα, χώροι και ευκαιρίες. Αυτό στην καλή του εκτέλεση, μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να μακιγιάρει την έλλειψη δεύτερου καλού δημιουργού.

      Διαγραφή
  24. Τελικά ορίστε ο Νέλσον που πρότεινες.Η αλήθεια είναι ότι όταν έμαθα πως ήμαστε κοντά,έγινα αισιόδοξος μόνο και μόνο επειδή τον είχες προτείνει.Προσωπικά,εικόνα για τον παίκτη δεν έχω.

    Όσον αφορά την περίπτωση Σλότερ,καλός παίκτης,η αλήθεια είναι όμως ότι σαν πολύ φθηνά την βγάλανε με την επιλογή του...δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

    Τέλος όσον αφορά τον Μπατίστα,ο παίκτης αυτός εμένα τουλάχιστον μου αρέσει πάρα πολύ.Θα φέρει στοιχεία στο 5 που είχαμε να τα δούμε από την εποχή Πέκοβιτς.Φυσικά με την επιλογή του υπάρχει ένα κενό στο athletism ψηλά,αλλά νομίζω πως έστω μια κίνηση ακόμη είτε στο 4 είτε στο 5 θα γίνει.

    Γενικά πιστεύω πως αυτό που χτίζει ο Ιβάνοβιτς είναι αρκετά ενδιαφέρον.Τα υπόλοιπα στο παρκέ.

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Κάσπι δήλωσε ότι είναι η πιο σημαντική σεζόν για αυτόν στη καριέρα του στην Αμερική, η ερχόμενη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα κενά στη ρακέτα έκλεισαν με τη μεταγραφή του Εστέμπαν Μπατίστα και πλέον οι “πράσινοι” στρέφουν την προσοχή τους στον παίκτη που θα κληθεί να “μπει στα παπούτσια” του Γιόνας Ματσιούλις. Γιατί μοιάζει δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για παίκτη που αγωνίζεται στο “3″ θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να οχυρωθεί στα φτερά και να αφήσει για το τέλος την ενίσχυση στις δύο θέσεις των γκαρντ.

    Όπως αποκάλυψε χθες το Sportando και επιβεβαιώνουν οι πληροφορίες του eBasket, στο “τριφύλλι” έχουν στρέψει την προσοχή τους σε δύο περιπτώσεις. Αυτή του Κέι Σι Ρίβερς και αυτή του Γιόν Στέφανσον. Δύο παικτών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και υπόβαθρο.

    Ο πρώτος είναι Αμερικανός και μετά το πέρασμά του (επιτυχημένο) από τη Χίμκι έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι φορώντας τη φανέλα των Ρενό Μπίγκχορνς στο NBDL. Εκεί πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις αφού μέτρησε 15.8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ ανά αγώνα.

    Ο δεύτερος είναι Ισλανδός και φέτος αγωνίστηκε στη Σαραγόσα έχοντας 7.5 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ στα “συν” του είναι το γεγονός πως σουτάρει εξαιρετικά από την περιφέρεια (σ.σ.: φέτος είχε 40% στα τρίποντα).

    Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς εξετάζει ενδελεχώς τις δύο περιπτώσεις ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά τους με σκοπό να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή λύση, έχοντας πάντοτε κατά νου πως τα οικονομικά δεδομένα είναι στενά αφού οι “πράσινοι” δεν μπορούν να διαθέσουν μεγάλα ποσά για τη μεταγραφική τους ενίσχυση.ebasket,gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τζιμάρα βλέπω τον ήθελες τον Μίσιτς. Παιχτάρα και χαμηλώνεις κι άλλο το μέσο όρο ηλικίας. Συν ότι λύνεις το πρόβλημα δημιουργίας πίσω από Διαμαντίδη,

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε το συζητώ. Με Μίσιτς-Βεζένκοβ ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει η team to watch για την ερχόμενη Ευρωλίγκα..

      Διαγραφή
    2. Μισιτς δεν εκλεισε Μπαγερν? Βεζενκοφ με Γκιστ, Φωτση στην ομαδα πως θα βρει θεση στο ροτεισιον?

      Διαγραφή
    3. Όχι, είναι κοντά, δεν έκλεισε. Με κενό το "3" μπορεί να βρεί άνετα χρόνο ως 4/3..

      Διαγραφή
    4. Ρε τζιμ εχει τα ποδια ομως για 3 ο βεζενκοφ?
      Θα τον ξεφτυλισουν

      Διαγραφή
    5. Τεχνικά είναι πολύ καλός, θέλει δουλειά στα πόδια ώστε να χαμηλώσει στην άμυνα. Μη ξεχνάς ότι πολλές ομάδες όμως πλέον παίζουν με τέτοια κορμιά στο "3" (ΤΣΣΚΑ, Παρτίζαν)

      Διαγραφή
  28. Jimara μου φαίνεται πώς ο Νέλσον προορίζεται για aggresive δημιουργός.
    Είναι το all aroound στοίχημα του Ιβ στην περιφέρεια.
    Θέλω τη γνώμη σου αν μπορείς.
    Οπως επίσης και τη γνώμη σου σε δύο πραγματάκια ακόμα περιληπτικά.
    Ο Αθηναίου στα 26 του ως "αντιμποχωρίδης" (sic!) πώς σου φαίνεται με τα γαλόνια του δημιουργού σε ΠΓΣ και ΑΡΗ που δεν είχαν δικαίωμα για μεταγραφές ξένων και τα πήγε καλά.
    Επίσης με Ρίβερς και έναν "Εμπάκβε" στην φρόντ θεωρείς ότι είμαστε
    πλήρεις ώστε αυτό το ρόστερ στα χέρια του δικτάτορα να εκπλήξει
    δυνατά την Ευρώπη ώς το τέλος ;
    (Νέλσον,ΔΔ,Αθηναίου ή Μποχώ,Σλότερ,Παππάς,Βλάντο,Βενζέκοφ ή Ριβερς,
    Γκίστ,Φώτσης,Μπατίστα, "Εμπάκβε", Λουκάς,Διμαντό,Παπαγιά, δεδομένου
    τον μαραθώνιο με 70 μάτς σε Ελλάδα και Ευρώπη)
    Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.
    *
    Παρατηρητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.. Ο Νέλσον θα φέρει άλλα πράγματα στο παρκέ, όχι τόσο δημιουργία. Λειτουργεί περισσότερο ως ball mover (όπως ο Μάντζαρης για να καταλάβεις) παρά ως δημιουργός. Ο Αθηναίου σήμερα 20/7/14 είναι σαφώς καλύτερος παίκτης του Μποχωρίδη αλλά η κατεύθυνση που έχεις χαράξει επιβάλλει τον νεαρό ή κάποιον στην ηλικία του. Δε νομίζω ότι θα προσθέσεις άλλον ψηλό.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ θερμά και σου εύχομαι επιτυχίες
      γιατί τις αξίζεις.
      Αν δεν προσθέσει άλλον ψηλό my Jim θα έχει πρόβλημα μεγάλο
      στο μαραθώνιο του μικρού ΝΒΑ που είναι Ελλάδα και Ευρωλίγκα σε αριθμό παιχνιδιών εννοώ.
      Φαντάζεσαι να κτυπήσει η να πάθει μυικούς απο υπερφόρτωση πχ ο Γκίστ και να λείψει όπως σε Μάλαγα και 2ο τελικό με τον αξιόλογο ΟΣΦΠ ;
      Ακόμα και ο Μπατίστα ;
      Εγκλημα.
      Ενώ με έναν φθηνό "Εμπάκβε" στα 450 όπως ο κανονικός
      είχες ήσυχο το κεφάλι σου ξεκουράζοντας τους μάλιστα ένθεν (Ελλάδα) κακείθεν (Ευρώπη)
      Thanks a lot expert.
      *
      Παρατηρητής

      Διαγραφή
    3. Να'σαι καλά, ανταποδίδω. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να έχεις έτοιμους τους μικρούς να πάρουν παραπάνω λεπτά (όπως η Λαμποράλ πέρυσι με τον Ντιόπ παρόλο που το παιδί δεν ήταν έτοιμο για Ευρωλίγκα). Δεν είναι λοιπόν ότι ο ΠΑΟ δε μπορεί να πάρει έναν Αμερικανό ακόμα που θα του δώσει βάθος.. Δεν πρέπει να τον πάρει γιατί δε το επιτρέπει το πρότζεκτ του. Αν θέλεις τη γνώμη μου, μόνο Βεζένκοβ και ας φας τα μούτρα σου με τραυματισμούς ή ότι άλλο. Στο τέλος της ημέρας θα έχεις κερδίσει κάτι πολύ πιο σημαντικό από τα αποτελέσματα. Τη δημιουργία υπεραξίας μέσα από τα νέα παιδιά.

      Διαγραφή
    4. Σέβομαι απόλυτα την ψαγμένη γνώμη σου.
      Γιατί πραγματικά σου έχω μεγάλη εμπιστοσύνη.
      Αρκεί την υπεραξία μετά από 3-4 χρόνια που θα αρχίζει
      να αποδίδει χαρές και τίτλους να την καρπωθείς εσύ my Jim.
      (Υπεραξίες βγάζει η Παρτιζάν, τελευταία ο Μπόγκντα, αλλά την καρπώθηκε το "χρήμα" του Κήπου του Φαναριού (Φενέρ Μπαξέ).
      Τα σέβη μου.
      *
      Παρατηρητής

      Διαγραφή
  29. Jim θέλω την άποψη σου για την ΝΒΑ D - League (σαν επίπεδο εν συγκρίσει με την Α1 ή την Τουρκική λίγκα τεσπά και επιγραμματικά για κάποιους παίκτες που πρωταγωνίστησαν εκεί... (Θα ήθελα να μου πεις ποιο είναι το επίπεδο τους αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη σου... Σε ποια ομάδα θα μπορούσαν να αγωνιστούν και σε τι ρόλο...)

    1.) Darius Morris, PG, ύψος 1.93 : Πρώτος στις ασσίτς στα πλέι οφφς της D League, γρήγορος, καλός στο μπάσιμο με θέμα στο τρίποντο αλλά αυτό δε φάνηκε στους τελικούς που σούταρε με 47,4% (Μπορεί να είναι και τυχαίο). Καλός ριμπάουντερ επίσης για τη θέση του.... Δεν έχω άποψη για την άμυνα του καθώς τον έχω δει λίγο αλλά πιστεύω έχει potential για σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη... Πιστεύω είναι οικονομικός πάικτης για αιώνιους

    2.) Devin Ebanks, SF, 2.06: Στα μάτια μου είναι ένα 3-4άρι για Ευρώπη, ο ορισμός του point forward, ο οποίος είχε μεγάλο θέμα στο σουτ αλλά φαίνεται να το λύνει. Σκοράρει με πάρα πολλούς τρόπους, είναι πολύ αθλητικός και καλός αμυντικός. Για μένα είναι ταμάμ για Παναθηναϊκό στο 3 καθώς έχει το ευρωπαϊκό στυλ και μπορεί να μαρκάρει από 1 έως 5. Καλός και με τη μπάλα στο παρκέ για το ύψος του...

    3.) Terrence Williams, SG/SF, 1.98: Τρομερά αθλητικός, ασταμάτητος στο ανοικτό γήπεδο αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η ικανότητα στην άμυνα και στην πάσα... Πιστεύω η θέση μέσα στο γήπεδο είναι ο άσσος και στην Ευρώπη με τις κατάλληλες βελτιώσεις μπορεί να αφήσει εποχή σαν άσσος... Λένε ότι δε σουτάρει καλά, αλλά φέτος στη D-League είχε κοντά στο 40% και ήταν ο πρώτος της ομάδας του σε ασσίστ. Πιστεύω είναι μεγάλο πουλέν για Ευρώπη και αρκετά οικονομικός... Χαραμίζεται στα Πουέρτα Ρίκα και στη D League klp....

    Θέλω τη γνώμη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Τζορτζ.. Η D-League έχει όπως είναι ευνόητο αρκετό ταλέντο αλλά σαν βαθμός δυσκολίας είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από τις ευρωπαϊκές λίγκες (οι άμυνες είναι ανύπαρκτες..) Οι παίκτες που αναφέρεις είναι καλοί με καλές πιθανότητες να βρούν συμβόλαιο. Για τον Μόρις ενδιαφέρθηκε ο ΟΣΦΠ κάποια στιγμή πέρυσι, για τον Ουίλιαμς είχα γράψει (δε θυμάμαι εδώ ή στο basketblog) ενώ ο Ebanks είναι πολυεργαλείο που λόγω της ικανότητας του να αποκωδικοποιεί θα μπορούσε να παίζει σαν playmaker από το "4" στην Ευρώπη (Στόουνρουκ, Νίλσεν παλιότερα)

      Διαγραφή
  30. Jim έχοντας διαβάσει ελάχιστα απο τα άρθρα έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:
    1)Έχεις εξαιρετικες μπασκετικες γνώσεις εντυπωσιακές τολμώ να πω
    2)Είσαι 100% λάτρης του ανοιχτού γηπέδου και του γρήγορου ρυθμού.Με λίγα λόγια το run&gun ειναι ο <> σου.Στην άμυνα τωρα δίνεις προσοχή αλλα θα θυσιαζες πολυ εύκολα ορισμένους πόντους πισω για να πάρεις πόντους μπροστά.Αν σε ρωτούσα Στονμπρουκ ή Μιροτιτς νομίζω θα διαλεγες τον Μαυροβούνιο.
    3) θα πρέπει να υπεφερες με το φετινό μπάσκετ της ομάδας μου (Παναθηναϊκός)

    Προσωπικά εγω έχω αντίθετη άποψη.Αν μπορω να κερδίσω και να παίξω κακο μπάσκετ ή να παίξω εντυπωσιακό μπάσκετ και να χάσω τότε πάντα θα επελέγη το πρώτο

    Θα ήθελα να μου πεις την άποψη σου για τον Μαυροκεφαλιδη η οποία σίγουρα θα ειναι καλύτερη απο τη δική μου

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιώργο και σε ευχαριστώ. Όχι, έπεσες έξω φίλε (θα πρέπει να διαβάσεις περισσότερα άρθρα). Είμαι defensive minded, δε θα θυσίαζα πόντο πίσω και είμαι από αυτούς που μπορούν να βρούν απίστευτη ομορφιά και σε ένα ματς που τελειώνει 55-53. Δαγκωτό Στόουνρουκ φυσικά. Προτιμώ λοιπόν τις αμυντικογενείς ομάδες αλλά σαν προπονητική κατεύθυνση είμαι στη πλευρά του σύγχρονου μπάσκετ δηλ. της ισορροπίας. Πόδια, transition πάντα με βάση μια defensive minded φιλοσοφία. Δε μου αρέσει το "όμορφο" μπάσκετ, μου αρέσει το winning basketball. Τιμωρία όλα τα άρθρα ανάγνωση τα τελευταία 3 έτη..

      Διαγραφή
    2. george pap....του θιξες ευαισθητο σημειο με την παρατηρηση 2......ο τζιμ θελει μια ομαδα σαν την σιενα του 2011-2012 συν ενας ψηλος π.χ λασμε....κατι τετοια θελει......stonerook

      Διαγραφή
    3. Η αγαπημένη του ομάδα στο ΝΒΑ ήταν τα Bad boys του 89 και οι Νικς του 93. Φανατικός του φίζικαλ.. (διόρθωσε με τζιμ αν κάνω λάθος που δε κάνω)

      manu chao

      Διαγραφή
    4. Αφου συμφωνούμε στην φιλοσοφία του μπάσκετ θέλω να σε ρωτήσω κατι.
      Ο Κατσιβελης σε αυτον τον Παναθηναϊκό δεν θα ηταν ιδανικός ?(αφου ο Ματζαρης δεν μπορει να έρθει φέτος) ειδικά άμα σκεφτείς ότι ο Ιβκοβιτς πίστευε περισσότερο σε αυτον και όχι στον Ματζαρη.Τρομερο άνοιγμα χεριών καλός χειρισμός μπάλας παρα πολυ σκληρη άμυνα αλλα με μειονέκτημα στο σουτ και στο σκορ.Προσωπικα πιστεύω ότι ειναι θέμα ψυχολογίας αφου στον Ολυμπιακό έχουν καταφέρει να τον εξαφανίσουν.

      Υ.Γ Ο Νοτσιονι έμεινε ελεύθερος απο την Καχα πιστεύω ότι θα ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλη επιλογη για εμάς.Συμφωνεις??
      Υ.Γ2 αν όχι Νοτσιονι γιατι όχι Θανάση Αντετοκουμπο αυτο νομίζω ότι ειναι 100% μεσα στο πλάνο ελληνοποιησης του Δημητρακη

      Διαγραφή
    5. To έχω γράψει καιρό για τον Κατσίβελη. Σαν στάρτερ κιόλας έστω και εάν σε πολλούς φαίνεται περίεργο.. Ο Νοτσιόνι φίλε ήθελε 1 εκατ.... Ο Θανάσης ναι, άνετα. Βάζεις έναν lockdown defender στο "3".

      Διαγραφή
    6. Μια ερώτηση που κάνω εδω και καιρο και απάντηση σοβαρή δεν έχω πάρει.
      Το μπατζετ του Παναθηναϊκού μειώνεται οριστικά ή ο περιμενουμε μπας και έρθει ο Καλαθης??

      Στο 3 τι προτεινεις ?

      Διαγραφή
    7. Κανεις δεν ξερει το μπατζετ του χρονου που θα χουμε
      Κανεις δεν ρωτησε τον ΔΓ στην συνεντευξη τυπου.Και πουθενα δεν αναφερθηκε ο ιδιος.
      Οποτε μονο εικασιες και ενδειξεις εχουμε

      Διαγραφή
    8. Pano ο Jim απο ότι διάβασα σε ορισμένα άρθρα του εχει κανε σε Γαλλία Γερμανία Ιταλία κτλ.Σιγουρα κατι περισσότερο θα ξέρει λογικα απο εμένα και εσένα.

      Υ.Γ Jim περιμένω ενα αφιέρωμα στη Σιενα απο εσένα (αφου μου είπες ότι σου άρεσε σαν ομαδα).Αδοξο τέλος για μια ομαδα που έβγαλε ή έδωσε ζωη σε παρα πολλούς παίκτες

      Διαγραφή
  31. Jim me aformi to post sou sto fb Nelson i Hackett?? i kai tous 2? Polla bravo gia to Hoopfellas!!!!! Katapliktiko!!!!!!!

    Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ. Ο Χάκετ είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης με την έννοια ότι είναι και καλός δημιουργός συν ότι έχει σκορ. Ο Νέλσον είναι ακόμα πιο "φυσικός" και δε δίνει εκατοστό στην άμυνα.. Θα κόλλαγαν εξαιρετικά ο ένας δίπλα στον άλλον.

      Διαγραφή
  32. Και ξαφνικά η πιθανότητα να είναι διαθέσιμος ο Ντάνιελ Χάκετ στην αγορά γίνεται υπαρκτή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ωραιος Jim για αλλη μια φορα.

    Αν και Ολυμπιακος ο Σλοτερ μου αρεσει σαν παιχτης, εχει καλο και γρηγορο release μετα απο dribble. Ο Παππας πιστευω ειναι χαμενη υποθεση λογω χαρακτηρα, προβλεπω να μανουριαζει με τον "σκληρο" Ιβανοβιτς και του χρονου να ψαχνει για ομαδα (κριμα σαν νεος μου αρεσε πιο πολυ απο τον Σλουκα θα μπορουσε να γινει νεος Σπανουλης για το Ελληνικο μπασκετ).

    Ποτε να περιμενουμε αναλυση για Hunter?? Απο βιντεακια ειδα οτι στην Ισπανια ειχε το σουτ (αν και στη Σιενα το απεφευγε) και εκανε πολυ καλους τελικους στην Ιταλια. Πιστευω ενας ψηλος με αξιποστο mid-range σουτ (αλα Λασμε) θα ταιριαζε πολυ στον ΟΣΦΠ για να μην περιμενουν πισω οι αμυνες τους ψηλους μας).

    Επισης (αν και δεν εχει σουτ) μου αρεσει απο περυσι ο Λαουαλ για Ολυμπιακο αν και τα κακα playoff σε euroleague, αλλα και οι κακοι τελικοι σε Ιταλια εριξαν τις μετοχες του. Τι λες????

    Nick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ΟΣΦΠ φέτος (εφόσον κρατούσε τον Πετγουέη) ήθελα τον Λοβερνί.. Θα γράψουμε και για Χάντερ όπως και για Μπατίστα. Ο Λαβάλ μου αρέσει αρκετά. Θα τον προτιμούσα από τον Χάντερ (η εικόνα των τελικών δεν είναι πλήρως αντιπροσωπευτική, πίστεψέ με). Θα είναι πολύ καλή προσθήκη για την Γαλατά (κάποιος πρέπει να παίζει και άμυνα).

      Διαγραφή
    2. Το φαινομενικα, απο βιντεακια youtube γιατι Σιενα, συμπαθητικο σουτ του Hunter (που μπορει να δουλευτει κι αλλο) το χρειαζεται Ολυμπιακος. Νομιζω το παραδειγμα του Λασμε, που δεν το χρησιμοποιουσε τοσο στην αρχη στον ΠΑΟ, αλλα μεσα απο δουλεια τι εφτιαξε πολυ ειναι το καλυτερο που μπορω να σκεφτω,

      Με το Λαβαλ κερδιζεις σιγουρα σε αμυνα αλλα και ο Hunter σιγουρα θα βελτιωθει μεσα απο τον Ολυμπιακο (συγκρινε Dunston αρχη σεζον με τελος, καμια σχεση). Το μονο μεγαλο μειονεκτημα με Hunter πιστευω ειναι η μικρη εμπειρια σε euroleague σε σχεση με Λαβαλ πχ.


      Εμενα by the way θα μου αρεσε πολυ να παρει Μπραμο και Καιμακογλου (αν και εκλεισε τωρα, με τα λεφτα για Brown μπορει και να τον εκλεινε), να ανεβαζει πολυ Λοτζεσκι στο 2 (που ειναι και καλος χειριστης για επιπλεον guard). Ετσι μειωνει το κινδυνο και τον στοιχημα Petway (που μου αρεσει) και αφηνει και μια θεση ξενου που θα μπορουσε να παρει στα Center καλυτερο του Simons για 3ο ψηλο που θα αλλαζει την ροη του ματς.

      Σου μοιαζει καλο η μονο σε εμενα αρεσε αυτο το πλανο????

      Anyway περιμενουμε την αναλυση για Hunter και καμια προταση αν εχεις για guard σε Ολυμπιακο.

      Thanks
      Nick

      Διαγραφή
  34. Ρε Jim σε όλους απάντησες... Εγώ στο πηγάδι...;;;; :)

    Giorgos Fox

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Kακά τα ψέματα με την υπάρχουσα 3άδα στα γκαρντ θα ταίριαζε απόλυτα ο Καλάθης που θα ήταν ο defensive stopper στην περιφέρεια και φυσικά θα αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό στο παιχνίδι της ομάδας δίνοντας κατεύθυνση στην transition offense της ομάδας και στηρίζοντας στη δημιουργία στο μισό γήπεδο τον Διαμαντίδη και φυσικά όντας ο υποψήφιος διάδοχος του-ηγετικό πρόσωπο στον Πάο της επόμενης ημέρας.
    Όμως ο χρόνος τρέχει και δεν γίνεται να αφήσεις πίσω τον σχεδιασμό.
    Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ θα κοίταζα τόσο παίκτη σαν Σλότερ δεδομένου ότι υπάρχουν πιο νευραλγικά κενά στην ομάδα,αλλά ο Αμερικάνος φαίινεται να ταιριάζει στο στιλ που θα προωθήσει ο Μαυροβούνιος τεχνικός.
    Τζιμ,οι προτάσεις σου για την ομάδα είναι σχεδόν ίδιες με τις περσινές σου για την περιφέρεια σε φιλοσοφία(λογικό,αντικατοπτρίζει εν μέρει την άποψη σου για σωστό recruiting στην περιφέρεια) με Νέλσον-Ρόουλαντ,Κούπερ-Κουίν σε αντιστοιχία.
    Μήπως φέτος έχουμε μια μικρή αλλαγή δεδομένων στα ζητούμενα της πράσινης backcourt? Η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του Ιβάνοβιτς και να δούμε τι παίκτη θα κοιτάξει και κατά πόσο θα προχωρήσει το θέμα Νέλσον.
    Με την παρούσα κατάσταση πάντως πιστεύω ο Πάο πρέπει να κοιτάξει σοβαρά την περίπτωση Κατσίβελη οπωσδήποτε.Εφόσον ο μικρός κρίνεται περιττός από το αντίπαλο στρατόπεδο δεν πρέπει να το αφήσεις να πάει χαμένο γιατί ο παίκτης έχει δείξει ότι έχει προσόντα να σταθεί στο επίπεδο και μπορεί μαζί με έναν καλό ξένο οργανωτή να σου λύσει τα χέρια στην περιφέρεια.
    Τζιμ,για Αντουαν Ντιο τι άποψη έχεις? Πολύ καλό διάβασμα του παιχνιδιού και courtvision,δυνατο σωματικό πακέτο.Μαζί με Κατσίβελη θα σου άρεσε?


    Κeep going,περιμένουμε να μας πεις άποψη για το τι θα επέλεγες για την προθήκη του Όσφπ στην περιφέρεια(για μένα πολύ δύσκολη η απόφαση,δεν ξέρεις ακριβώς τι θες,γιαυτό και θα προτιμούσα μια επιλογή στη φιλοσοφία Λοτζέσκι σε χρήματα-όνομα στην αγορά)
    Και φυσικά να αρχίζεις να μας βάζεις σε κλίμα Ευρωμπάσκετ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα peris.. Για Κατσίβελη το΄έχω ξαναπεί φίλε. Ο Ντιό είναι καλός παίκτης, όπως τον περιέγραψες αλλά θα προτιμούσα για πολλούς λόγους Κατσίβελη. Όχι μαζί αυτοί οι δύο. Θεωρώ ότι εφόσον οι ερυθρόλευκοι ανανεώσουν τον Μάντζαρη είναι υπερβολή να πάρουν ξένο 1-2..

      Διαγραφή
    2. Mundobasket φιλε...
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    3. Eννοείται Στάθη,είναι που περιμένω τους Ισπανούς να κάνουν το μεγάλο μπαμ και έχω ξεχάσει όλους τους εξωΕυρωπαίους ... :P

      Διαγραφή
  36. Στην αρχή ο Καλάθης ήταν υπερτιμημένος και με αυτά τα λεφτά θα φέρναμε 2 παιχταράδες. Μετά το καλοσκεφτήκαμε και είπαμε ότι δεν είναι και τόσο κακή λύση ο Νικ. Βλέποντας κατά που πάει η δουλειά, κι ένας Χάκετ εδώ που τα λέμε δεν θα ήταν και άσχημα. Στα τέλη Αυγούστου θα λέμε "πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα".

    ΥΓ
    Τζιμ, μην τα πετάς αυτά έτσι απότομα...Λυπήσου μας!

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Jim,

    υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι ώστε να είναι πιο ελαφρύ το hoopfellas για κινητά (εννοώ κάτι σαν το gazzetta.gr που έχουν βγάλει για android) ??

    Ευχαριστώ,

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έβγαινε προς τα έξω ότι ο Παναθηναϊκός προσέφερε στον Καλάθη περί τα 2 εκ. ευρώ ετησίως για τριετές συμβόλαιο. Αφ΄ ης στιγμής ο Καλάθης χάθηκε(?), ανακοινώνει ένα γκαρντ, τον Σλότερ, και φαίνεται να κλείνει ακόμη ένα γκαρντ, τον Νέλσον, με συνολικό κόστος και για τους δύο 1 εκ. το χρόνο, κλείνοντας με αυτούς τους δύο Αμερικάνους την περιφέρειά του [που πήγαν αλήθεια το άλλο εκατομμύριο του Καλάθη και το σχεδόν ένα εκατομμύριο του Μάντζαρη (4 κατοστάρικα η προσφορά στον ΟΣΦΠ και 5 κατοστάρικα συμβόλαιο)?]. Τούτων δοθέντων και ενόψει της μεταγραφής του φθηνού σε συμβόλαιο Μπατίστα - σχεδόν με τα μισά από όσα προσφέρονταν κατά την επαναδιαπραγμάτευση στον Λάσμε- καθίσταται σαφές ότι η καταφυγή στο πλάνο με νέα παιδιά και ...ελληνόπουλα συνιστά το προκάλυμμα του χαμηλού budget. Ο Γιαννακόπουλος δεν θέλει να δώσει πολλά χρήματα στο μπάσκετ. Το σεβόμαστε, σεβόμαστε και τιμάμε την οικογένειά του για την προσφορά της, αλλά ας τερματιστεί από αυτόν και τα ΜΜΕ που ανήκουν σε αυτόν η καραμέλα περί ελληνοποίησης και νέας αλλά ισχυρής ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο Κατσίβελης ως "ανι- Μποχωρίδης" πως θα φαινόταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ενας ειναι PG ο αλλος combo.
      Πιστευω περισσοτερο ο παο θελει τον κατσιβελη στο ροστερ.οποτε για μενα θα ταν καλυτερη λυση

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα Τζίμ,

    Πιστεύω ότι τελικά ότι το πρόβλημα του Παο ώστε να κυλίσει σωστά ο σχεδιασμός λέγετε Αντώνης Φώτσης!Εξηγούμαι:Με βάση την καχα που θυμάμαι επι ιβάνοβιτς νομίζω οτι θα προτιμούσε να παίξει με Λουκά πιο πολύ στο 4 κάθώς είναι παίχτης που δίνει εύκολους-γρήγορους και μαζεμένους πόντους.Προβλέπω μετατόπιση γκίστ στο 5 γι αύτο δεν πήρε αντι Λάσμε σαν χαρακτηριστικά αλλά άλλου τύπου ψηλό.Σύν το γεγονός οτι ο βεζένκοφ θα έβρισκε σίγουρα χρόνο σαν 4/3 όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε.Θα είχε στο 3 γιάνκοβιτς,βεζένκοφ κ χαραλαμπόπουλο.Στο 4 μαύρο,γκίστ κ βεζένκοφ και ψηλόυς μπατίστα,ενα αθλητικό mobile και για 3 κάποιον απο διαμαντάκο η παπαγιάννη.Εχείς τα εργαλεία να παίξεις και να αντιμετωπίσεις τον οποιοδήποτε αντίπαλο και προχωρά ομαλότατο το πλάνο για την επόμενη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Jim,
    Πως θα σου φαινόταν το παρακάτω ρόστερ (με βάση το οικονομικό αλλά με ένα ρεαλιστικό πλάνο Ιβάνοβιτς):

    Θεση 1: Διαμαντίδης, Κούπερ, Κατσίβελης
    Θέση 2: Σλότερ, Παππάς
    Θέση 3: Γιάνκοβιτς, Αντετοκούμπο, Χαραλαμπόπουλος
    Θέση 4: Φώτσης, Βενζέκοφ,Γκιστ,
    Θέση 5: Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντάκος, Παπαγιάννης

    με Φώτση, Γκιστ κάποια λεπτά στο 5 και Μαυροκεφαλίδη στο 4

    Υ.Γ. γράφω στον Τζιμ αλλά εννοείται ότι απευθύνομαι και σε όλους τους αναγνώστες του μπλογκ...

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπου κουπερ βαζεις νελσον μιας και ειναι σχεδον βεβαιο οτι εκλεισε.
      Θα ασης στο τρια προσωπικα δεν με χαλαει
      Αφηνεις και μια θεση για ξενο σεντερ μελλοντικα..
      Μαρεσει το ροστερ
      Ταλεντο,μελλον,αναπτυξη

      Διαγραφή
    2. Pano Geo,

      Έβαλα Κατσίβελη μαζί με Κούπερ στη θέση Νέλσον για να έχω την άμυνα μαζί με δημιουργία.

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
  42. Καλησπερες,δυστηχως οι τουρκοι δειχνουν να εχουν πολυ μελλον-μετα το περσινο χρυσο στα κατω των 18(διωργανωση που βγηκαμε 5οι) τωρα πειραν και το κατω των 20,οπως περσυ λοιπον ειχαν τον mvp του τουρνουα τον γνωστο ποια κεναν σιπαχι(γεννηθηκε σπαχιτς στη βοσνια) ετσι και φετος mvp του τουρνουα ειταν ο τσεντι οσμαν που γεννηθηκε στα σκοπια....γενικα παντως ειταν η καλυτερη ομαδα,εχασαν μονο απ τους ασταθης γαλλους και το γιγαντα τζαιτε. Για το ποσο σημαντικα ειναι αυτα τα τουρνουα θα θυμησω την ομαδα που κατεκτησε την ιδια ευρωπαικη διοργανωση , μαντζαρης-παπας-παπανικολαου-κασελακης-μπογρης......Καλοι οι ξενοι αλλα εκτος του αγραβανη του μποχωριδη και κατα διαστηματα του διαμαντακου-καμπεριδη λιγα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κατα διαστηματα Διαμαντακου;;; τι εβλεπες ρε φιλε εσυ;;;χωρις Διαμαντακο καταρευσε το οικοδομημα.Αυτος ηταν ο στυλοβατης της ομαδας κακος καλος αυτος ηταν μαζι με τον Μποχωριδη,ο Αγραβανης τρια παιχνιδια επαιξε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. πω πω ας πανε τα λεφτα του καλαθη στον χακετ και ο τελευταιος θα κανει κωλοτουμπες.. και με πολυ λιγοτερα θα ερχοταν αλλα τεσπα.. μιλλαμε για πυραυλοκινητη περιφερεια του χρονου που θα σκοτωνει... διαμανταρος χακετ σλοτερ νελσον και παππας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματικα ιδανικη περιφερεια και με διαμαντιδη και χακετ που μπορουν να ματσαρουν τα περισσοτερα 3αρια στην ευρωπη στην αμυνα οποτε και με σχηματα με 3 κοντους χωρις να χρειαζεται προσθηκη αλλου 3αριου εκτος γιανκοβιτς-χαραλαμποπουλου....
      πολυ καλο για να πραγματοποιηθει παντως.......

      Διαγραφή
    2. εννοειται οτι μετα θα αφηναμε τον χρονο να λειτουργησει υπερ μας για τον βεζενκοφ.. αλλα ακουγεται οτι εχει κλεισει και το 3 αρι.. οποτε δεν τα μαθηματικα και για πχ χακετ και για βεζενκο.
      Στα χαρτια εκτος απο την θεση 5 που φαινεται να εχουμε κενακι ( ο μπατιστα παντα ειχε θεμα με τα φαουλ, οποτε περιμενω να δω τι λαγους θα βγαζει ο κοουτς) στις υπολοιπες θεσεις κατι παει να γινει.. για να δουμε, περιμενω πως και πως να κλεισει το ροστερ.

      Διαγραφή
  45. Αυτό που μου κάνει κάκιστη εντύπωση, αφήνοντας στην άκρη τα κλασσικά κουσούρια της ελληνικής σχολής ( το σουτ και η ντρίπλα αντί να είναι τα βασικά για τα πιτσιρίκια, έχουν θυσιαστεί στο βωμό της τακτικής προσήλωσης) είναι το πόσο κακοπροπονημένα είναι αυτά τα παιδιά. Βλέπεις τον Χαραλαμπόπουλο, ταλεντάρα, να μη μπορεί να στρίψει στα 17 του. Τον Διαμαντάκο, να μην πηδάει ούτε εφημερίδα. Ναι, δεν έχουν όλοι το ίδιο σουλούπι ούτε μπορεί να γίνουν τέρατα φυσικής κατάστασης και ικανοτήτων, αλλά διάολε, για νεαρούς αθλητές μιλάμε που η βάση τους θα έπρεπε να είναι το καλοπροπονημένο σώμα και μετά όλα τα υπόλοιπα...

    Οσο για τους Τούρκους, χώρα εκατομμυρίων είναι, γουστάρουν το άθλημα, έχουν παίκτες στο ΝΒΑ, έχουν χρήμα και ήταν ζήτημα χρόνου να αποκτήσουν και τεχνογνωσία. Κι εμείς τα ανέκδοτα της Ευρώπης ήμαστε μέχρι κάποιο διάστημα, πάθαμε και μάθαμε. ( ή μάλλον μας έμαθαν οι Σέρβοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο χαραλαμπο φαινεται βαρυς αλλα εχει φορτωσει το σωμα του με μυες και ογκο που για την ηλικια του ειναι αρκετοι.. !! θελει χρονο να μαθει το σωμα του!!
      Ο διαμαντακος το παιδι ειναι πανω απο 2,10 και εκτος απο νβαρς πες μου παιχτες με το υψος του που να πηδανε εφημεριδα!! Γενικα αρκετοι μικροι την εχουν δει και εχουν μεινει στασιμοι.. ισως τελικα το να παιζουν σε μεγαλες ομαδες δεν φερνει την βελτιωση που ολοι περιμενουμε 1ον γιατι δεν εχουν χρονο συμμετοχης.. 2ον τα μυαλα τους παιρνουν αερα και δεν δουλευουν!!!

      Διαγραφή
    2. Aδελφέ Pensierix βλέπω πως ακόμα μια φορά ταυτίζονται οι απόψεις μας.Είχα γράψει πριν απο ανέναν μήνα για το πόσο κακή εντύπωση μου κάνει η έλλειψη εκρηξης στον Χαραλαμπόπουλο.Θα συμφωνήσω εν μέρει και για το Διαμαντάκο,αν και έχει και Chris Nas δίκιο που λέει πως οι πιο πολοί τόσο ψηλοί έχουν θέμα αθλητικότητας.Βέβαια εγώ απο το Διαμαντάκο έχω μία προσωπική εικόνα που μπορεί να ακοθστεί λίγο ηλίθια αλλά μου έκανε άσχημη εντύπωση και μπορεί να παίζει το ρόλο της στην εξέλιξη του μικρού.Πριν λοιπόν απο το παιχνίδι στο Σεφ που κάναμε το μπρέηκ στο μπρέη πήγα στο Κάραβελ.Πριν ξεκινήσει η ομάδα πέρασε δίπλα μου ο μικρός να πάει στο περίπτερο να πάριε κάποιο ισοτονικό,Πέρα ότι είναι εντυπωσιαό να βλέπεις ένα ...κυπαρρίσι να περνάει δίπλα σου, (είμαι 1.93 και τρόμαξα), αυτό που παρατήρησα είναι πως έχει πάρα πολύ μακριά, αδύνατα και μάλλον στραβά πόδια που σχεδόν σέρνει στο περπάτημα.Μακάρι να έχω και σε αυτό λάθος ή να μην πάιξουν τόσο ρόλο στο μέλλον του,


      HHM

      Διαγραφή
    3. Παιδια μην τα βλεπουμε ολα μαυρα.Μια χαρα παικτης ειναι για 17 χρονων ο Χαραλαμποπουλος.Ειναι πιο βαρυς απο αλλους της ηλικιας του αλλα ειναι και πιο δυνατος.Παικτικα
      χωνει τριποντα,εχει μπασιμο,πασαρει,ποσταρει.Ποσοι στην ηλικια του και το υψος του κανουν τα παραπανω το ιδιο καλα;;;
      Αμα δουλεψει περισσοτερο θα γινει πολυ καλος παικτης.Χρονο θελουν καποια στιγμη αυτα τα παιδια να εξελιχθουν.

      Για την νεων μη ξεχναμε οτι ελειπαν οι καλυτεροι παικτες της Αντετοκουμπο,Παπαπετρου και στο κρισιμο παιχνιδι ελειπε ο ψηλος της.Μονο ο Αντετοκουμπο να κατεβαινε στο τουρνουα θα
      εβαζε ολα τα παικτακια στα καλαθια.Επισης οι 3 παικτες του Ολυμπιακου λογω της γνωστης μαλακιας ενσωματωθηκαν στο τουρνουα 3-4 μερες πριν αρχισει.Απο την αρχη τα πραγματα δεν ηταν θετικα για την εθνικη ηρθαν και οι τραυματισμοι Παπαπετρου,Διαμαντακου και εδεσε το πραμα.

      Περα απ αυτο δε λεει τιποτα ενα μεταλλιο σε τετοια διοργανωση.
      Στην ουσια διαλεγουν τους 12 που κρινουν οτι ειναι καλυτεροι εκεινη τη στιγμη και μενουν αρκετα παιδια απ εξω.Αλλα η προπονηση δε σταματαει σε μια κληση στη παιδων-εφηβων αλλα συνεχιζει,
      Για παραδειγμα οι Διαμαντιδης,Παπαλουκας,Καιμακογλου δε κληθηκαν στην παιδων και απ οτι θυμαμαι ουτε στην εφηβων(ο Διαμαντιδης τουλαχιστον οχι)αλλα και γενικα δεν τους ειχαν για μεγαλα ταλεντα.Ομως αυτοι δουλεψαν και ειδικα οι δυο πρωτοι εγιναν απο τους καλυτερους στην Ευρωπη.

      Ωραια ομαδα εχει η εφηβων και εκει εχουμε πολλες πιθανοτητες για μεταλλιο ακομα και χρυσο.Παντως στις ηλικιες 95-97 εχουμε ποικιλια σε καλα ταλεντα.Εχουμε 4 ψηλους Παπαγιαννη,Τσαλμπουρη,Διαμαντακο,Αγραβανη(2.17,2.14,2.10,2.08) εκ των οποιων οι 3 σε Ολυμπιακο και Παο εχουμε παικτη στο NBA,εχουμε δυο καλα ταλεντα στο 3 τους Παπαπετρου,Χαραλαμποπουλο παλι σε Παο,Ολυμπ και κοντους οπως Μποχωριδης,Κονιαρης,Χριστοδουλου,Σταματης
      και αλλους που ξεχναω η' δε ξερω.
      Σε ταλεντα ειμαστε καλα,το θεμα ειναι να δουλεψουν σωστα και να μη φοβηθουν να τους εμπιστευτουν καποια στιγμη οι ομαδες τους για να μη χαθουν οπως χαθηκαν στο παρελθον καποιοι παικτες.

      WILKINS

      Διαγραφή
    4. Ετσι για να τελειωνουμε με αυτη την ιστορια γιατι μαζευτηκε αρκετη ασχετοσυνη. Βλεπουν καποιοι 2 παιδια πρωτη φορα φετος οκαι λενε ο ενας δεν στριβει ο αλλος δεν πηδαει και δεν ειναι εκρηκτικος.
      Κυριοι 1) Η ωριμανση και σωματικη ολοκληρωση σε πολυ ψηλα παιδια ειναι λογικο και αναμενομενο να ερχετε περιπου στα 20-21 γιατι οι συναρμοστικες προσαρμογες χρειαζονται περισσοτερο χρονο. Ως εκ τουτου ειναι αδυνατο να περιμενεις απο ενα παιδι στα 2.15 να εχει εκρηξη και ευκινησια. Παντα μιλαμε για σεντερ γιατι σαφως υπαρχουν και οι εξαιρεσεις. πχ Αντετοκουμπο, Σαριτς, Κουφος , Βαλαντσιουνας(οχι και τοσο αθλητικος) και αλλοι, αλλα αυτοι ειναι/ηταν η ελιτ σε μικρες ηλικιες.
      2)Καποιος θα πει τωρα: Αρα μας λες οτι ο Διμανατακος του χρονου που θα ειναι 20 θα κανει το μπαμ? Οχι αλλα δεν το αποκλειω αν σκεφτει κανεις ποσο εχει προοδευσει τα τελευταια 2-3 χρονια καθως το παιδι ηταν εντελως αδεξιο και ασυντονιστο και σχεδον υπερβαρο. Δυσκολευοταν να περπατησει οχι να τρεξει.
      3)Ο Χαραλαμποπουλος ειναι εξαιρετικος για την ηλικια του. Πρεπει να λαβουμε υποψη τα πιο πανω και για αυτον σε μικροτερο βαθμο. Επισης μπορουμε να κανουμε μια συγκριση με αλλους παικτες οταν ηταν στην ηλικια του. Ο Παπανικολαου ηταν απλα ενας αγνωστος που εκανε καποιες σκορπιες εμφανισεις στον παγκο του ΑΡΗ. Σε εμας εγινε γνωστος στο U18 και το μεγαλο μπαμ το εκανε στο U20. Ο Παπαπετρου ηταν ενα ταλαντουχο, μπασκετικο αλλα αδυνατο παιδακι που δεν ξεχωριζε σε κατι απο τους συνομιλικους του. Πηρε την αποφαση να παει Αμερικη και τα υπολοιπα ειναι ιστορια. Σημερα θεωρειται το επομενο μεγαλο ονομα στην εθνικη Ανδρων αν και μολις 20. Και η διαφορα με αυτους? Κανενας δεν πηρε ρολο σε ομαδα στα 17 οπως (φαινομενικα) θα παρει ο Χαραλαμποπουλος. Ποσο μαλλον σε ομαδα τετοιου βεληνεκους

      Διαγραφή
    5. Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και προσπερνάω τα περί ασχετοσύνης, αφού ούτε ειδικοί πήγαμε να το παίξουμε ούτε να στοχοποιήσουμε τα παιδιά είχαμε καμιά διάθεση. Εξακολουθώ, πάντως, να πιστεύω ότι όπως ο Παπαπέτρου που κι εσύ αναφέρεις, βελτιώθηκε πολύ σωματικά στην Αμερική ( έκανε μπαμ σε σχέση με τους συμπαίκτες του ΚΑΙ σε αυτό), έτσι και ο χ Διαμαντάκος, αν είχε δουλευτεί ανάλογα, αυτή τη στιγμή μια εφημερίδα θα μπορούσε ίσως να την πηδήξει. Με άλλα λόγια, αυτό που εγώ πιστεύω, και μπορεί να κάνω λάθος, είναι ότι, αφήνοντας στην άκρη τον χ αθλητή, σε ό,τι έχει να κάνει με την εκγύμναση των πιτσιρικάδων, είμαστε ακόμα πολύ πίσω.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ ανώνυμε 21 Ιουλίου 2014 - 3:04 π.μ.
      Σε ευχαριστούμε πολύ για τα περί ασχετοσύνης.
      Η δική μου ασχετοσύνη στην προκειμένη περίπτωση λέει πως όχι μόνο οι ψηλοί αθλητές αλλά όλοι οι αθλητές του κόσμου αγγίζουν τη σωματική ολοκήρωση στα 20- 21.Σου φτάνει αυτό;Αλλά ουδεμία σχέση έχει με αυτό που λέμε.Γιατί ακριβώς η έκρηξη που λέω εγώ πως λείπει στον Χαραλαμπόπουλο δεν είναι θέμα σωματικής ολοκλήρωσης, αλλά νιάτων και κυρίως σωματικών χαρακτηριστικών και προσόντων και ίσως ιδιοσυγκρασίας.Που για να τα εξελίξει και να τα ολοκληρώσει στα 20 στα 21 ακόμα και στα 25 πια με τις σύγχρονες μεθόδους εκγύμνασης πρέπει τουλάχιστον να τα έχει αν μη τι άλλο σε κάποιο βαθμό, στην ηλικία των 17.
      Όσον αφορά στον Διαμαντάκο κάτι αντίστοιχο λέμε και εκεί.Ότι το παιδί θέλει τεράστια δουλειά στα πόδια.Προφανώς και για έναν τύπο στο ύψος του είναι ακόμα πιο δύσκολο, αλλά θα περίμενε κανείς τα δύο χρόνια που είναι στον Παναθηναικό να τα έχει ήδη βελτιώσει γιατι ο καιρός περνάει.Στην τελική κάποια πράγματα όπως η διάθεση για δουλειά και η βελτίωση μέσω αυτής φαίνεται απο μικρές ηλικίες.Μπορεί βέβαια να μην είναι θέμα των ίδιων των παιδιών αλλά αυτών που τους προπονούν.
      Το συμπέρασμα όμως παραμένει το ίδιο.
      Τα παιδιά αυτά υστερούν στα συγκεριμένα κομμάτια και πρέπει αν θέλουν να γίνουν τοπ κλας να τα διορθώσουν.Δεν είπαμε πως δεν έχουν ταλέντο ή
      είναι σαπάκια ή οτιδήποτε άλλο. Αν όμως ο Διαμαντάκος δε θέλει να γίνει ένας νέος Γλυνιαδάκης και ο Χαραλαμπόπουλος να μείνει στάσιμος και οι δάφνες του να τελέιώσουν στα παιδοεφηβικά που τους έκανε χαβαλέ λόγω ύψους, πρέπει να δουλέψουν πολύ, σκληρά και με κάθε κόστος τα κορμιά τους.
      Επαναλαμβάνω δεν ξέρω αν είναι ευθύνη των γυμναστών τους ή δική τους ή και συνδυασμός,αλλα αν θέλουν να γίνουν τοπ, πρέπει μα βελτιώσουν τις σωματικές τους αδυναμίες.Εμείς ούτε κόμπλεξ έχουμε, αυτοί που το λέμε είμαστε φόλα Παναθηναικοί που σημαίνει πως έχουμε όφελος να πάνε καλά τα παιδιά και στην τελική γουστάρουμε να βλέπουμε νέα παιδιά να κάνουν το κάτι παραπάνω.
      Απλώς παρατηρούμε και επισημαίνουμε.
      ΑΑΑ και κουβέντίαζουμε μεταξύ μας για να γουστάρουμε, απο χόμπυ και για να περάσει η ώρα, χωρίς να το πάιζουμε ειδικοί και χωρίς προσβολές και κακιούλες.

      ΗΗΜ

      Διαγραφή
    7. Παιδια μακαρι να κανω λαθος γιατι δεν ειμαι ειδικος,αλλα νομιζω οτι ο Χαραλαμποπουλος ειναι αργος για 3αρι και κοντος για 4αρι.
      Στα συν η ωριμοτητα και η ψυχραιμια στο παιχνιδι του.

      Διαγραφή
  46. Καλησπέρα Jim και φίλοι του μπλογκ.Φαίνεται πως στον Παναθηναικό έχουν βάλει σε ισχύ το plan Β.Που όμως για να είμαι ειλικρινής, πιο πολύ για αρχικό πλάνο μου κάνει παρά εναλλακτικό.Γιατί με το να δίνεις για όλη σου την περιφεριακή γραμμή τα μισά χρήματα
    απο όσα θα έδινες στον Καλάθη, δε λογίζεται ως εναλλακτικό πλάνο.Εναλλακτικό πλάνο θα ήταν τα λεφτά που θα έσπρωχνες για το Νικ να τα δώσεις για έναν ή δύο αντίστοιχης αξίας παιχταράδες από το πάνω ράφι.Επίσης με τον Σλότερ και τον Ντε Μάρκους απο ότι λεγεται ήδη κλεισμένο, και με το Μπατίστα στο ρόστερ, μια χαρά ξένους έχουμε.Σε αριθμό κυρίως όχ τόσο σε ποιότητα(ελπίζω να σφάλλω σε αυτό).Άρα πάει άπατο και το παραμύθι της Ελληνοποίησης.Προφανώς και αυτο που είπε ο Τζιμ παραπάνω ότι είναι καλός ο αριθμός των ελλήνων και δε χρειάζεται να είναι όλοι έλληνες ισχύει, αλλά μέσα απο την Καε και τα μέσα της μας ενημέρωναν για το αντίθετο.Όλοι αυτό λέγαμε πως Παππάς ,ΔΔ,Βλάντο,Φώτσης,Λουκάς και οι 3 έφηβοι, μια χαρά ελληνική ομάδα φτιάχνουν.
    Χμμμ διαβάζοντας κάποιος αυτά που μόλις έγραψα που καταλήγει άραγε....
    Έχουμε και λέμε.Τέσσερις φτηνοί ξένοι,ήδη ικανός υπάρχων αριθμός ελλήνων χωρίς να φαίνεται στο εγγύς μέλλον απόκτηση άλλου...χμμμμμμμμ
    Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;
    Μείωση μπάτζετ μήπως;Λέω μήπως;
    Και μην αρχίσουν τα κραξίματα από κάποιους εχυπνάκηδες γιατί όσο Παναθηναικός είμαι εγώ και όσο πονάω την ομάδα και για την ομάδα το κάνουν πολύ λίγοι σε αυτόν το σύλλογο.Αυτό όμως που λέμε τόσο καιρό, τόσο εδώ όσο και σε πράσινες ιστοσελίδες, είναι να μην μας περνάνε για πρόβατα.Αγαπητέ Δημήτρη Γιαννακόπουλε,δικά σου είναι τα λεφτά, κανείς δε θα σε ψέξει αν θες να βάλεις λιγότερα φέτος.Οι πιο πολλοί και η αφεβτομουτσουνάρα μου μέσα φυσικά εκεί θα είμαστε και θα στηρίζουμε.Όπως κάναμε και το 2012.Ειδικά αν η ομάδα παίξει και πιο ελκυστικό μπάσκετ, σίγουρα θα έχει ακόμα πιο πολλούς δίπλα της.Αλλά πές το μας ρε Δημήτρη και μη βάζεις να μας τα κάνουν τσουρέκια έναν μήνα τώρα με Ελληνοποίηση..

    Τώρα που η Ελληνοποίηση πήγε περίπατο, μήπως να πάρουμε επιτέλους και τον Κούπερ;Αν αποκτήσουμε τελικά τον Νέλσον μια χαρά άμυνα θα έχουμε στην μπακορτ.Αν θυμάμαι καλά που το κουβεντιάζαμε εδώ, με τον Σλότερ δεν ταίριαζε ο Ντι Τζέι.Τώρα με τον Ντε Μάρκους μήπως είναι ταμάμ;Να ξεκουραστεί επιτέλους και ο Μήτσος και να βρούμε ένα play maker της προκοπής;Να πω την αλήθεια ου φαίνεται αδιανόητο να μην αποκτηθεί καθαρόαιμος οργανωτής...
    Μία μπακόρτ με ΔΔ,Παππά, Κούπερ,Νέλσον και Σλότερ νομίζω είναι για πολλά γούστα....και για όλες τις δουλειές..
    Άντε ρε παιδιά πάρτε και έναν ψηλό με χαρακτηριστικά Λάσμε ακόμα και μια χαρά ομάδα θα φτιάξουμε..Γιατί ο εκ Πειραιώς αντίπαλος στους ψηλούς θα μας κάνει πάρτι στον αέρα με Χάντερ και Ντάνστον, όπως ακριβώς τους κάναμε εμείς κυρίως πέρσι πιο πολύ και λιγότερο φέτος (που είχαν τον Ντάνστον).Στην τελική αν θελέτε να κάνετε ένα πείραμα και να αφήσετε μια θέση πιο άδεια, ας είναι στο 3.Καθαρά προσωπική μου γνώμη είναι πως αν υπάρχει και άλλος ξένος στην...ελληνοποίηση, ας είναι στη θέση 5 και όχι στο 3.Βέβαια το τέλειο θα ήταν κατ'εμέ το σενάριο του Τζιμ.Νά ερχόταν ο Βεζένκοβ και να έπαιρνε χρόνο και στο 3 και στο 4.

    Αυτά τα ολίγα.

    Περιμένω γνώμες αδέλφια.


    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εξαιρετικος τζιμ, αναμενω να τν δω κιολας να σχηματισω κ εγω την αποψη μου για τον σλοτερ αλλα μας βοηθησες παρα πολυ πιστευω να καταλαβουμε τι παιχτης ειναι πανω κατω.

    ΥΓ¨: Ειδα πολλα σχολια για τον μπαικς κτλ αλλα κατι μου λεει οτι ισως τον δουμε στο ΛΑ με μινιμ συμβολαιο για 1 χρονο, ναι διπλα στον κομπι :D .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρεσε που σαρεσει κ σενα ο Κατσιβελης, κ εχω μεγαλη περιεργια το τι θα κανει με αυτον ο ΟΣΦΠ, αν θα κανει κατι, στον ΠΑΟΚ πως θα τον εβλεπες? Η ακομη κ στον Αρη? Δε νομιζω να μην μπορουνε να τον καλυψουνε οικονομικα.

      Διαγραφή
    2. Παιδια, αν υπαρχει ενας Ελληνας που ειναι οσο πιο κοντα στο σωμα του Διαμαντιδη, αυτος ειναι ο Κατσιβελης. Αλλα δυστυχως δεν ειναι κοντα και στο μυαλο του. Εναι κριμα που ακομα και σ' αυτη την ηλικια δεν μπορει να διδαχθει απο το μαστορα.

      Διαγραφή
    3. Ο Τζιμ είχε πεί Κατσίβελη-Πρέλντζιτς-Ντούμπλιεβιτς για τον ΠΑΟ του Ιβάνοβιτς.

      Διαγραφή
    4. Πέρσυ στη μέση της χρονιάς είχε ακουστεί ως δανεικός γαι Πανιώνιο, πράγμα το οποίο είχε αρνηθεί ο ίδιος. Μεταφέρω ότι είχα ακούσει και μόνο. Φέτος δε ξέρω πως θα αξιολογήσει τη κατάσταση.
      Πιστεύω ότι πλέον ο διπολισμός που επικρατεί (και) στο μπάσκετ δεν αφήνει επιλογές στους νέους παίκτες, ή ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ και τέλος. Θεωρούν ότι αν πάνε σε κάποια άλλη ομάδα από αυτές τις 2 είτε δεν θα ικανοποιηθούν οικονομικά είτε δε θα αναπτυχθούν. Γεγονός, βέβαια, που πιθανώς είναι σωστό αλλά, έτσι μένουμε σε ένα φάυλο κύκλο. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, και νομίζω (αλλά δεν ελπίζω) ότι την πρωτοβουλία πρεπει με κάποιο τρόπο να την πάρουν οι δυό "μεγάλοι". Μισό λεπτό να σκεπαστώ γιατί κρυώνω...

      Διαγραφή
  48. Ο Νελσον σχεδον τα διπλα λεφτα σε σχεση με το Σλοτερ ρε παιδια????

    Καπου δεν μου καθεται η ολη ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλημέρα & καλή εβδομάδα.
    Από την ανάρτηση και τα σχόλια προκύπτουν κάποια ερωτήματα σχετικά με τον ΠΑΟ.

    1. Παππάς. Γιατί πρέπει να αδειάσει εντελώς το 2 για να παίξει το παιδί; Του έβαλαν δίπλα έναν άπειρο και φτηνό παίκτη και όχι έναν σταρ που θα μένει 30’ στο παρκέ. Επομένως, έχουν δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο ώστε ο Έλληνας γκαρντ να αναδειχθεί κερδίζοντας τα λεπτά του.
    2. Βεζένκοφ και 3. Είναι ρεαλιστικό να συζητάμε ότι ο Σάσα μπορεί να σταθεί άμεσα στο 3; Πόσα τριάρια της Ευρωλίγκας μπορεί να μαρκάρει; Επίσης, δεν είναι τεράστιο ρίσκο να αφήσεις γυμνό το 3, ποντάροντας στην ανέλιξη του Χαραλαμπόπουλου;
    3. Μποχωρίδης. Κυριαρχεί η άποψη που λέει ότι το back court πρέπει να αποτελείται από τους Νέλσον, Διαμαντίδη, Σλότερ, Παππά και Μποχωρίδη. Μήπως, μ’ αυτόν τον τρόπο, έχουμε remake του έργου «Σκάστε τον 3D»; Μήπως, τζογάρουμε επικίνδυνα με 3 στοιχήματα (Μποχωρίδης, Παππάς, Σλότερ);
    4. Το νέο στυλ της ομάδας με σφραγίδα Ιβάνοβιτς. Από όσα διαβάζω προκύπτει η εξής απορία : Ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης είναι συμβατοί με το νέο προπονητικό δόγμα;
    5. Μπατίστα και 5. Με τον Ουρουγουανό, μάλλον έκλεισε η front court. Σε συνδυασμό με το διαφορετικό μπάσκετ που θα δούμε, δημιουργούνται θέματα στην αμυντική εικόνα της ομάδας. Το έλλειμμα αθλητικότητας πώς θα αντιμετωπιστεί; Αρκεί η μετατόπιση του Γκιστ στο 5;
    6. Διαμαντάκος. Πραγματικά, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι το παιδί αυτό είναι ικανό σήμερα να σταθεί σε ματς Ευρωλίγκας; Από πού κι ως πού;

    Η αίσθηση που έχω είναι ότι το σκεπτικό της ΚΑΕ, έχει ως εξής : Ξεκινάμε με ελλείψεις, περιμένουμε μπας και έρθει ο Καλάθης, αφήνουμε 1-2 θέσεις ξένων κενές και αν χρειαστεί εδώ είμαστε για να κάνουμε διορθώσεις μεσούσης της σεζόν.


    Υ.Γ. Απολαυστικό ξεκατίνιασμα μεταξύ ατζέντηδων με λάφυρο των Ντόρσεϊ :
    http://www.sport24.gr/Basket/EuropeBasket/epithesh_dhmhtropoyloy_ston_raznatovits.2935475.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις πέσει στη παγίδα των αγωνιστικών στόχων φίλε.. Άδειασε το κεφάλι σου από αυτό. Δεν είναι τι μπορεί να κάνει ο Βεζένκοφ και ο Διαμαντάκος τώρα αλλά το τι μπορεί να κάνει αύριο. Για αυτό και το πιθανό κενό στο "3" ή η παρουσία του Διαμαντάκου (Παπαγιάννη) ως τρίτου σέντερ. Η ομάδα θα ήταν καλύτερη με πιο παιγμένους παίκτες εκεί, χαίρω πολύ, ανακαλύψατε το Αμέρικα.. Δεν είναι αυτός όμως ο στόχος. Όποιος το "δεί", θα απολαύσει τη φετινή σεζόν.

      Διαγραφή
    2. Καμία παγίδα, πραγματικά. Ξέρεις τις απόψεις μου και το πώς αντιμετώπιζα τα έβδομα αστέρια και όλα τα συναφή. Δεν με ενδιαφέρουν οι αγωνιστικοί στόχοι. Όπως δεν μ’ ενδιέφεραν και πρόπερσι όπου πραγματικά απόλαυσα τη χρονιά. Δεν είναι το θέμα αν θα είμαι πιο ανταγωνιστικός. Το ζήτημα είναι όλη αυτή η διαδικασία της ανανέωσης να βγάλει κάπου. Να αποφέρει καρπούς.
      Η γνώμη μου είναι ότι η ανανέωση και το rebuilding δεν γίνονται τόσο βίαια. Τόσο ωμά. Δεν μπορείς να υπολογίζεις ότι θα πάρουν χρόνο και θα ψηθούν σε επίπεδο Ευρωλίγκας παίκτες όπως ο Διαμαντάκος και ο Χαραλαμόπουλος οι οποίοι δεν έχουν παίξει καλά καλά ακόμη στην Α1. Αν τους βάλεις, κινδυνεύεις να τους κάψεις πρόωρα.
      Θέλεις τον Βεζένκοφ και σωστά. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι στο 4 είσαι γεμάτος. Θα του αλλάξεις θέση για να παίξει; Δεν θα τον πας πίσω έτσι;
      Εκεί εστιάζω και όχι αν θα προκριθώ στο top-16 ή αν θα πάρω το πρωτάθλημα.
      Στα υπόλοιπα ερωτήματα;

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις/προβληματισμούς/εκτιμήσεις έχουμε φίλε.
      Σε όλα τα παραπάνω θα πρόσθετα και τα διοικητικά ξεσπάσματα.
      6. λοιπόν. Αν δεν πάει καλά το σχέδιο του Λοχία, θα τη βγάλει τη χρονιά?

      ΥΓ. Το Γιούροκαπ μας ενδιαφέρει? :-)

      ΝίκοςΔ.

      Διαγραφή
    4. Ναι θα έχουμε remake, από τη στιγμή που η ομάδα δεν πήρε δεύτερο δημιουργό και διάλεξε έναν shooting scorer (Σλότερ) ανεξάρτητα με τον εάν αποκτήσει Νέλσον ή Μποχωρίδη. Να ελπίζεις ίσως στο μπάσκετ της ταχύτητας και της κίνησης του Ιβάνοβιτς που δημιουργεί παραπάνω ευκαιρίες στην επίθεση και ίσως καλύψει σε ένα ποστό αυτή την έλειψη που έπνιξε πέρυσι τον ΠΑΟ στο μισό γήπεδο.Καθόλου βίαιο δεν είναι το rebuilding. Έχεις έναν κορμό παικτών που μπορούν να τραβήξουν το κάρο στην αρχή. Ο Βεζένκοφ είναι άρτιος τεχνικά και αυτό εξυπηρετεί ώστε εάν δουλέψει στο αυθλητικό κομμάτι να ανέβει στο "3". Δηλαδή έχει το πιο δύσκολο κομμάτι της μετακίνησης. "4" είναι το παιδί, το έχω πεί εδώ και δύο χρόνια. Όμως είναι πολλές οι ομάδες που χρησιμοποιούν τέτοια κορμιά στο "3" (Παρτίζαν,ΤΣΣΚΑ).

      Διαγραφή
    5. Super αναλυση και εξαιρετικο blog. Δεν ειναι απαραιτητο να παει ο Βεζενκοφ ντε και καλα στο 3 (αν και καλο θα ηταν να μαθει τη θεση). Με μια υποτιθεμενη αποκτηση Βεζενκοφ, δεν ειναι πιθανο να παιξει ο Γκιστ στο 5 (που εχει ξαναπαιξει) και να εχει το ρολο του αντι-Λασμε? Ο Μπατιστα στο 5, ο Φωτσης στο 4, ο Μαυρο 4-5, ο Γκιστ 4-5 και ο Βεζενκοφ 4-(3). Ετσι θα βρεθει χρονος και για τους μικρους οι οποιοι θα παιξουν κυριως στην Α1. Κατα τα αλλα μετα το Νελσον, νομιζω ο Παναθηναικος θα παρει ενα ρολιστα (με καλο σουτ) στο 3 που δε θα παραπονιεται για χρονο (ετσι ωστε να μη μπει μπροστα απο Γιανκοβιτς & Χαραλαμποπουλο) κι εννοειται θα περιμενει Καλαθη μεχρι νεωτερας. Νομιζω το ολο προτζεκτ της ανανεωσης-ελληνοποιησης στηριζεται στον Καλαθη. Παντως ειναι πολυ ενδιαφερον το προτζεκτ αρκει να εχουν κοτσια να το διαχειριστουν, γιατι θα ερθουν μεγαλες νικες αλλα θα ερθουν και μεγαλες σφαλιαρες.

      kummerbro

      Διαγραφή
  50. Παιδιά χαιρετώ την πιο αγαπημένη μου μπασκετική συντροφιά και τον εκλεκτό οικοδεσπότη .Να σας πω δυο λόγια για την Νέων στο Ηράκλειο που την είδαμε. Η γενικότερη αίσθηση όλων μας για παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο Rebec της slovenias τρομερή η αίσθηση του χώρου
    άριστος οργανωτής και πασέρ, αν ο θεός του χάριζε μερικούς πόντους ακόμα θα ήταν το τέλειο.
    Σε ότι αφορά την περίφημη ελληνοποιήση αυτή δεν προχώρησε τόσο όχι εξαιτίας του προέδρου αλλά κυρίως λόγω ευθύνης του Αρη και των παικτών με τις απαιτήσεις τους.Δεν μπορεί από την μια να κόβεις υπεραξίες σε Λάσμε Μπράμο και Μασιούλη και από την άλλη υποκύπτεις στο ίδιο παράπτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε. Αρκετά παιδιά ξεχώρισαν αρκετά άλλα πολύ ικανά έλλειψαν. Ο Ρέμπετς πάει στην Ολίμπια, ανυπομονώ να τον δω σε συνθήκες δυνατότερου ανταγωνισμού.

      Διαγραφή
    2. O pg της Κροατιας-Ντομινικ Μαβρα-εδειξε οτι θα 'χει μελλον,αφου εχει ολο το πακετο για να κανει καριερα στον ''ασο''..Τον περασμενο Φεβρουαριο ειχε δηλωσει οτι θα ΄θελε να παιξει στον Παναθηναικο..Ο Φιλιππουσης στη μεταδοση ειπε οτι ειχε προταθει..Πιστευω οτι αξιζει να πονταρει η ομαδα πανω του για το μελλον,ειδικα αν η Τσιμπονα στην οποια ανηκει δεν αξιωσει πολλα χρηματα..Μαλλον θα ειναι ο μελλοντικος pg της Εθνικης Κροατιας,δεν επειγεται να παιξει στο nba και διαθετει ενα ονομα πιασαρικο για τους οπαδους του τριφυλλιου κι ενα επιθετο που θα φτιαξει ωραια πρωτοσελιδα,ειδικα μετα απο νικες της ομαδας.

      Διαγραφή
  51. Για το θέμα της Ελληνοποίησης που έθιξε ένας φίλος πιό πάνω.
    Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα κατά τη γνώμη μου παιδιά.
    Εκανες παικταρά τον Καλάθη με το Ζότς.
    Και τι έγινε ;
    Δεν συμπεριφέρθηκε το παληκάρι επαγγελματικά όπως ένας ξένος κι έφυγε όταν βρήκε χρυσό στο Κούμπαν ;
    Υπογράφεις τον Βενζέκοφ για τέσσερα χρόνια και τον κάνει παικταρά ο δικτάτορας.
    Μέχρι τότε παλεύεις μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
    Αν έρθει ένα πακέτο δυνατό από Ιτούδη λέμε, και ΤΣ.Σ.ΚΑ υπάρχει περίπτωση να τον κρατήσεις ;
    Αρα και έναν ξένο πιτσιρικά (Κούπερ πχ) να υπέγραφες για τέσσερα χρόνια το ίδιο δεν θα ήταν ;
    Η μήπως ο Ελληνας πονάει την ομάδα ;
    Γκίστ, Λάσμε, Γιόνας και Μπατίστ πχ τα έδιναν όλα για το τριφύλλι με σκούπες στο πούλμαν οι μέν , εννιά χρόνια ο άλλος στο ΟΑΚΑ !!!
    Καιμάκ, Βουγιού κλπ στην πρώτη στραβή, αριβεντέρτσι Ούνιξ.
    Θέλω να πώ λοιπόν πώς αν έχεις μικρό μπάτζετ, αλλά και Γιαννακόπουλο
    που τα χώνει και σε κρατάει ζωντανό με αυτό το μπάτζετ.
    Παίρνεις προπονητή που κόβει το μάτι του.
    Σου φέρνει ότι πραγματικά αξίζει από έξω κι από μέσα.
    Κάνεις πολυετή συμβόλαια σε όσου φέρει με 1+1+1+1 με όψιον δική σου στα λεφτά που θέλεις κι όχι μονοετή όπως στο Λάσμε και μετά σου ζητάει
    τον ουρανό με τα άστρα.
    Βρωμάνε οι ξένοι αν έχεις μάγκα κόουτς.
    Παράδειγμα ο άγνωστος Σλότερ την 7ης Σαλόν στη Γαλλία.
    Κι αν έχοντας συμβόλαιο με σένα κάνει ΜΠΑΜ στην Ευρώπη και τον πλησιάσουν οι νεόπλουτο και σου αρχίσει τα κορδελάκια, τον πουλάς κιόλας σε λογικές τιμές (δεν είναι ποδόσφαιρο - Παπανικολάου σε Μπάρτσα ο ΟΣΦΠ , Σίσκα σε ΤΣ.ΣΚΑ εσυ, Ζόριτς από Μάλαγα σε Φενέρ, Μπόγκντα απο Παρτιζάν σε Φενρέ κλπ) και βγάζεις το συμβόλαιο του επόμενου τζάμπα !!!
    Αυτό λέγεται αξιοποίηση με κουπάτους τίτλους και όχι Ελληνοποίηση
    τίτλους σπουδών σε σένα και εξαργύρωση της υπεραξίας τους αλλού.
    Και χωρίς να σου βάζει κανένας Ελληνας ή η ομάδα του το μαχαίρι στο λαιμό.
    Το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ και δεν διακρίνεται σε ντόπιους και ξένους.
    Αλλά σε πλούσιους και φτωχούς.
    Σε έξυπνους και λιγότερο έξυπνους.
    Μπορεί να έχεις 6 Ελληνες και να τους εξελίξεις μιά χαρά
    και δίπλα τους 6 ίδιους και κάπως καταξιωμένους ξένους να συνδιάσεις
    κούπες και ντόπια εξέλιξη.
    Οσο για το ρόστερ το φετινό του ΠΑΟ.
    Σεβόμενος απόλυτα την γνώμη του εξαιρετικού Jim, που οι γνώσεις του
    και το μπασκετικό IQ του μας συναρπάζουν αν μην τι άλλο.
    Θα πώ πώς χρειαζόμαστε απαραίτητα τριάροτεσσάρι ξένο η Βενζέκοφ.
    Και οπωσδήποτε νειάτο , aggresive και ενέργεια στη ρακέτα δίπλα από τον Μπατίστα.
    Θα μου άρεσε πολύ ο Λαβάλ, ή έστω κάτι φθηνότερο.
    Απλά γιατί αν κτυπήσει ο Γκίστ (όπως στην 20άρα και στην 25άρα που φάγαμε σε Μάλαγα και ΟΣΦΠ χωρίς αυτόν) θα τελειώσεις με τυπικές διαδικασίες παντού.
    Οχι γιατί ο Γκίστ είναι υπερπαίκτης.
    Αλλά έχει αυτό το μέταλο του πάθους που χρειάζεται αυτός ο ΠΑΟ
    είτε ψυχολογικά είτε βιολογικά.
    Δεν θα υπάρχει παίκτης να τους ξεσηκώσει σε κόρτ και εξέδρα ρε παιδιά.
    Και βάζε το πρότζεκτ σου Διαμαντάκου και Παπαγιάννη Ελλάδα που θα τα βρούν κι εδώ ανυπέρβλητα σκούρα, πάρε τη δεύτερη θέση και στους τελικούς βάζεις τον αντιλάσμε μήπως και το γυρίσεις.
    Σας ευχαριστώ όλους και σας καλημερίζω.
    *
    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, φίλε.
      Σωστά όσα γράφεις. Αλλά τον όρο «ελληνοποίηση» δεν τον έθιξε κανένας φίλος. Είναι ο διακηρυγμένος στόχος της ΚΑΕ. Το πλάνο της για τα επόμενα χρόνια. Άλλο αν μπερδεύουμε την ανανέωση του ρόστερ με την ελληνοποίηση. Σ’ αυτήν την βάση κουβεντιάζουμε. Το ερώτημα είναι πώς θέλει η ΚΑΕ να μετασχηματίσει το club. Οι περισσότεροι θεωρούν την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου ως προκάλυμμα για την μείωση του budget. Κι αυτό θεμιτό είναι όμως. Αλλά το ερώτημα παραμένει.
      Πώς φαντάζονται στην ΚΑΕ την ομάδα σε βάθος τριετίας; Όταν απαντηθεί αυτό το ερώτημα θα λυθούν πολλές από τις απορίες.

      Και κάτι τελευταίο. Οι σκεπτόμενοι φίλαθλοι της ομάδας είναι προετοιμασμένοι για δύσκολη χρονιά. Θα είναι ανεκτικοί σε ήττες, σε κακές βραδιές ακόμη και σε οδυνηρούς αποκλεισμούς ή σκληρές αποτυχίες. Το κριτήριο για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού είναι αν η ΚΑΕ θα δείξει την ίδια ανεκτικότητα. Ή καλύτερα την ίδια αντοχή. Για παράδειγμα. Θα αντέξει έναν αποκλεισμό από το top-16 ή θα την πληρώσει πάλι ο προπονητής;

      Διαγραφή
    2. Το είπαμε μετά τους τελικούς. Εάν η διοίκηση δε μπορεί με υπομονή και επιμονή να στηρίξει πρώτη αυτό το πλάνο, καληνύχτα. Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Επέλεξε έναν προπονητή -που είναι το πιο βασικό κομμάτι του εγχειρήματος σε πρώτη φάση- θα επενδύσει και θα δουλέψει με αυτόν. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός λογικής.

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου 77.
      Αυτό είπα παραπάνω και συμφώνησα σχεδόν με όλα σου τα ωραία και λογικότατα πόστ.
      Δεν χρειάζεται να θέσεις ορίζοντες τίτλων η φιαξίματος ομάδας στο Ευρωπαικό μπάσκετ.
      Γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.
      Χρειάζεται να κλειδώσεις το σήμερα και την επόμενη όχι μακρινή σου μέρα με ορθολογισμό που δεν θα αλλάζει ποτέ.
      Καλός, δάσκαλος και με "μάτι" προπονητής.
      Πολυετή συμβόλαια στο μπάτζετ που θές με όψιον δικές σου στα λαβράκια του.
      Και Ελληνες παίκτες με όραμα , που θα σε βλέπουν με πείνα να παίξουν σε σένα , να τα δώσουν όλα και να αναδειχθούν από σένα.
      Εγώ αν ήμουν Γιαννακόπουλος αυτό θα έκανα.
      Και δεν θα ξεχώριζα Ελληνες με ξένους στα μακρόπνοα πρότζεκτ μου.
      Κούπερ ή Μποχωρίδη πχ ;
      Οποιος μου κάνει περισσότερο , διψάει περισσότερο , είναι πιό προσιτός οικονομικά και έχει μεγαλύτερο futureproject.
      Ναι ο Μποχώ είναι δυνατό χαρτί για το μέλλον και συμφωνώ με Jim 100%.
      Τι πρέπει να γίνει δηλαδή όμως ;
      Να κάνω μάγκα τον ΑΡΗ και να δώσω στον παίκτη γή και ύδωρ γιατί είναι Ελληνας με μέλλον ;
      Και αυτό το ψυχρό πάρε δώσε που θα κάνω τώρα, δεν θα μου το κάνει σε τρία τέσσερα χρόνια αν αξίζει και μου φύγει για την κονόμα ;
      Υπάρχει financial fair play or salary limit στην Ευρώπη που θα κάνει τον κάθε ύποπτα νεόπλουτο να τον χρυσώσει και να φύγει;
      Γι'αυτό λέω το εξής απλό.
      Εχεις Ιβάνοβιτς προπονητή και τον πήρες για να σου βρεί κάτι που δεν είναι στα φώτα της δημοσιότητας και να στο κάνει καλύτερο από Μποχωρίδη, αν για να πάρεις Μποχωρίδη θέλουν να σε γδάρουν.
      Πάρε τώρα Αθηναίου αντί για Μποχωρίδη που στα χέρια του Ιβ θα γίνει ο καλός στρατιώτης Σβέικ.
      Δεν υπάρχουν Ελληνες και ξένοι στην Ευρώπη της κονόμας.
      Βρές τον τρόπο να κάνεις αυτό που θές όπως θές εσύ.
      Χωρίς να τρως σφαλιάρες για να σου βγεί ένα πρότζεκτ πιτσιρικάδων που αν μεγαλώσουν θα σε παρατήσουν.
      Εκτός να υπογράφεις αιώνια συμβόλαια μαζί τους οπότε πάω πάσο.
      Ελληνες λοιπόν όσοι θέλουν , μπορείς και τους επιλέξει ο κόουτς.
      Και ξένους όσους επιλέξει ο κόουτς.
      Για να είσαι ανταγωνιστικός σήμερα και πάντα.
      Αφού για σένα το πάντα θάναι το σήμερα και αυστηρά το αύριο.
      Οχι το μεθαύριο και το μετά από πέντε χρόνια.
      Αυτά δεν υπάρχουν στην ανοργάνωτη , χωρίς φραγμούς
      και νόμους αγορά της Ευρώπης.
      Νάσαι καλά φίλε μου 77.
      Χαίρομαι να σε διαβάζω.
      *
      Παρατηρητής.

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου 77.
      Αυτό είπα παραπάνω και συμφώνησα σχεδόν με όλα σου τα ωραία και λογικότατα πόστ.
      Δεν χρειάζεται να θέσεις ορίζοντες τίτλων η φιαξίματος ομάδας στο Ευρωπαικό μπάσκετ.
      Γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.
      Χρειάζεται να κλειδώσεις το σήμερα και την επόμενη όχι μακρινή σου μέρα με ορθολογισμό που δεν θα αλλάζει ποτέ.
      Καλός, δάσκαλος και με "μάτι" προπονητής.
      Πολυετή συμβόλαια στο μπάτζετ που θές με όψιον δικές σου στα λαβράκια του.
      Και Ελληνες παίκτες με όραμα , που θα σε βλέπουν με πείνα να παίξουν σε σένα , να τα δώσουν όλα και να αναδειχθούν από σένα.
      Εγώ αν ήμουν Γιαννακόπουλος αυτό θα έκανα.
      Και δεν θα ξεχώριζα Ελληνες με ξένους στα μακρόπνοα πρότζεκτ μου.
      Κούπερ ή Μποχωρίδη πχ ;
      Οποιος μου κάνει περισσότερο , διψάει περισσότερο , είναι πιό προσιτός οικονομικά και έχει μεγαλύτερο futureproject.
      Ναι ο Μποχώ είναι δυνατό χαρτί για το μέλλον και συμφωνώ με Jim 100%.
      Τι πρέπει να γίνει δηλαδή όμως ;
      Να κάνω μάγκα τον ΑΡΗ και να δώσω στον παίκτη γή και ύδωρ γιατί είναι Ελληνας με μέλλον ;
      Και αυτό το ψυχρό πάρε δώσε που θα κάνω τώρα, δεν θα μου το κάνει σε τρία τέσσερα χρόνια αν αξίζει και μου φύγει για την κονόμα ;
      Υπάρχει financial fair play or salary limit στην Ευρώπη που θα κάνει τον κάθε ύποπτα νεόπλουτο να τον χρυσώσει και να φύγει;
      Γι'αυτό λέω το εξής απλό.
      Εχεις Ιβάνοβιτς προπονητή και τον πήρες για να σου βρεί κάτι που δεν είναι στα φώτα της δημοσιότητας και να στο κάνει καλύτερο από Μποχωρίδη, αν για να πάρεις Μποχωρίδη θέλουν να σε γδάρουν.
      Πάρε τώρα Αθηναίου αντί για Μποχωρίδη που στα χέρια του Ιβ θα γίνει ο καλός στρατιώτης Σβέικ.
      Δεν υπάρχουν Ελληνες και ξένοι στην Ευρώπη της κονόμας.
      Βρές τον τρόπο να κάνεις αυτό που θές όπως θές εσύ.
      Χωρίς να τρως σφαλιάρες για να σου βγεί ένα πρότζεκτ πιτσιρικάδων που αν μεγαλώσουν θα σε παρατήσουν.
      Εκτός να υπογράφεις αιώνια συμβόλαια μαζί τους οπότε πάω πάσο.
      Ελληνες λοιπόν όσοι θέλουν , μπορείς και τους επιλέξει ο κόουτς.
      Και ξένους όσους επιλέξει ο κόουτς.
      Για να είσαι ανταγωνιστικός σήμερα και πάντα.
      Αφού για σένα το πάντα θάναι το σήμερα και αυστηρά το αύριο.
      Οχι το μεθαύριο και το μετά από πέντε χρόνια.
      Αυτά δεν υπάρχουν στην ανοργάνωτη , χωρίς φραγμούς
      και νόμους αγορά της Ευρώπης.
      Νάσαι καλά φίλε μου 77.
      Χαίρομαι να σε διαβάζω.
      *
      Παρατηρητής.

      Διαγραφή
    5. @77....Tο πως φανταζονται στην ΚΑΕ την ομαδα σε βαθος τριετιας δεν θελει σκεψη.Με την προυποθεση οτι οι Παππας,Γιανκοβιτς δειξουν οτι μπορουν να ειναι πενταδατοι(βασει του ταλεντου τους μπορουν,απομενει να το δειξουν στο γηπεδο),την ελευση φετος η του χρονου καποιου η καποιων απο τους Μποχωριδη,Μαντζαρη,Καλαθη και την καθιερωση του Παπαγιαννη(περισσοτερο ταλαντουχος)η του Διαμαντακου(λιγοτερο ταλαντουχος)σαν δευτερη επιλογη στους σεντερ,νομιζω πως φαινεται το πως ευελπιστουν η ομαδα να ειναι σε βαθος τριετιας,εχοντας εναν δυνατο ελληνικο κορμο....Υ.Γ.Οσον αφορα τον σχηματισμο του τελικου ροστερ νομιζω οτι απεχουμε αρκετα..Για παραδειγμα δεν θεωρω απιθανο την παραχωρηση ως δανεικου του Διαμαντακου..

      Διαγραφή
    6. @77
      ασε να λενε.εχεις απολυτο δικιο. εχουν κανει bungee jumping χωρις σχοινι και μαλιστα χωρις κανενα λογο.
      δεν θα αργησει η μερα που θα δικαιωθεις.
      αυτο δεν ειναι ελληνοποιηση ουτε ορθολογισμος ομαδας επιπεδου τετοιου.ειναι λογικης παοκ-πανιωνιου-αρη.
      οποος εχει την αισθηση οτι αυτο θα οδηγησει σε καποια τεραστια επιτυχια οπως του ολυμπιακου πριν 2 χρονια θα βρεθει προ εκπληξεως.
      εδω ακριβως βεβαια κολαει και η αποψη του Δημητρη που λεει οτι αυτο το πραγμα θα χρειαστει στηριξη και σε αυτο εχει δικιο....ομως εμενα η αποψη μου ειναι οτι οσο στηριξη και να δοθεί...ο παναθηναικος ειναι αλλο μεγεθος για να μπει σε τετοιες λογικες.
      η μοναδικη περιπτωση ειναι να αλλαξει κατι σημαντικα κατα τη διαρκεια της σεζον σε θεμα προσθηκης νεων ικανων παικτων.

      gskordak

      Διαγραφή
  52. καλημερα φιλε,φοβερο μπλοφκ μπραβο.την εκτιμηση σου για βεζενκοφ μποχωριδη θελω σε παρακάλω,,θα έρθουν στον ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε που πραγματικά πάνε οι υποθέσεις.

      Διαγραφή
  53. αν ο παο παρει μη κοινοτικο γκαρντ πχ νελσον συμπληρωνει τισ θεσεις ξενων πως θα παρει 2-3 ξενο?
    Υ.Σ. ο ακονιον τι λεει σαν παιχτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σλότερ έχει Πολωνικό διαβατήριο αν δεν κάνω λάθος
      φίλτατε.

      Διαγραφή
    2. κι ο Μπατίστα Ισπανικό

      Διαγραφή
    3. ο σλοτερ δεν εχει παρει ακομα πολωνικο διαβατηριο, ο μπατιστα πραγματι εχει ισπανικο....

      Διαγραφή
  54. Hackett parte ton xtes !!!!!!!!!!

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πραγματικα αξιζει ο Παναθηναικος να βαλει το χερι στην τσεπη οσο δυσκολο και αν ειναι και να φερει τον Χακετ....Φενερ,Εφες,Μπαρτσελονα,Ρεαλ,Τσσκα εχουν κλισει τις περιφερειες τους και θεωρω εφικτο στοχο τον Χακετ..Αν καταφερει (δεν ξερω αν το επιδιωκει ακομα) να προσθεσει στο ροστερ και τους Βεζενκοφ,Μποχωριδη ο ΠΑΟ ειναι πολυ καλος και φετος...Τι εχεις να πεις εσυ jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σας τον πακετάρει μαζί με τον Τζεντίλε ή θα τους πάρετε έναν έναν;

      Χαλαρώστε λίγο, καλό θα σας κάνει.

      Διαγραφή
    2. αν και το χαλαρωμα κανει καλο δεν νομιζω φιλε ανωνυμε οτι ειναι τοσο ουτοπικο με το μισο χρημα του καλαθη να προσελκυσεις ενα πολυ πολυ καλο παιχτη οπως ο χακετ

      Διαγραφή
    3. Θέλεις να πεις ότι με 3-3,5 εκατομμύρια δολλάρια θα μπορέσετε να πληρώσετε την Αρμάνι για να στερηθεί έναν 27χρονο Ιταλό σταρ, και έπειτα να κλείσεις και τον Χάκετ για 3 χρόνια; Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό παρακαλώ;

      Ο Παο πάντως δεν χτύπησε για παράδειγμα τον Λάνγκφορντ που ήταν ελεύθερος αλλά κινήθηκε για τον Σλότερ. Ούτε κάποιος εκ των Χίκμαν ή Τζέρελς αλλά φαίνεται ότι προτιμάσει τον Νέλσον. Έδιωξε τον Λάσμε όχι για να φέρει τον Κρστιτς αλλά τον Μπατίστα. Αυτές οι κινήσεις σου δίνουν την ένδειξη ότι θα πάει να εξαγοράσει το συμβόλαιο του Χάκετ; Ναι, είναι ουτοπικό να το πιστεύεις φίλε.

      Επίσης δεν ξέρω πως θα πείσεις τον Χάκετ. Εκτός αν το πλάνο του ΠΑΟ αυτή τη στιγμή φαίνεται ελκυστικό...

      Διαγραφή
    4. Εάν φύγει, μένει ελεύθερος. Δεν δεσμεύεται με την Αρμάνι. Τι εξαγορές τσαμπουνάς?

      Διαγραφή
    5. εδω πειθει ο ολυμπιακος παιχτες λες να μην μπορει να πεισει ο παναθηναικος?Επισης ουδεις μιλαει για εξαγορες μαλλον εχεις μεινει λιγο πισω στην επικαιροτητα

      Διαγραφή
    6. Ηρεμήστε.
      Το πιθανότερο είναι ότι ο Χάκετ θα βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια, θα ρίξει τα μούτρα του και θα γυρίσει στην Εθνική. Ούτε τιμωρίες, ούτε σπάσιμο συμβολαίων, ούτε προσφορές, ούτε τίποτα.

      Οπότε, τζάμπα τσακώνεστε.

      Διαγραφή
    7. Ψιλοάσχετο, αλλά η εθνική Ιταλίας για τι ακριβώς προετοιμάζεται; Αφού αυτοί είχαν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να μην τα στάξουν για ελευθέρας στο Παγκόσμιο.
      Πάντως αν είναι να τα χώσει για Χάκετ, δε δίνει και λίγα παραπάνω στους Αμερικάνοι να τονε πάρουμε πακέτο με τον Μπελινέλι; Θα ξεπουλήσουν οι πολυθρόνες του ΟΑΚΑ σε ηθοποιές και μοντέλες.

      Διαγραφή
    8. Για τα προκριματικά του επόμενου Ευρωμπάσκετ, όπως η Βοσνία του Ιβάνοβιτς καλή ώρα.

      Διαγραφή
    9. Δεν ήξερα ότι υπάρχει θέμα φυγής Χάκετ (έστω και σαν σενάριο) οπότε ωφείλω μια συγγνώμη στον ανώνυμο 3:15. Πράγματι με 3,5 εκατομμύρια δολάρια για 2 χρόνια θα μπορούσε να τον δελεάσει, αν και πιστεύω ότι δε θα έμπαινε καν στο παιχνίδι ο ΠΑΟ (ούτε ο ΟΣΦΠ).

      @4:06
      Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με σταθερό κορμό, με αξιοπρεπή διοίκηση, με αξιόλγο προπονητή. Φυσικά και σε αυτήν την φάση είναι ευκολότερο για αυτόν να δελεάσει παίκτες. Χωρίς να σημαίνει ότι τα πάει κι αυτός θαυμάσια.

      Διαγραφή
  56. Παιδιά ο Χάκετ όντως είναι σπουδαίος παίκτης, το πακέτο περιλαμβάνει και άμυνα και δημιουργία αλλά ΔΕΝ έχει μείνει ελεύθερος, ΔΕΝ είναι εύκολο να μείνει (η διοίκηση της ΕΑ7 προσπαθεί να μαζέψει την υπόθεση) και εφόσον γίνει αυτό πάλι ΔΕΝ είναι εύκολο να τον αποκτήσεις γιατί θα πέσει πάνω του χρήμα από πολλούς. Ναι, ΘΑ ήταν πολύ καλή περίπτωση για τις ομάδες μας. Ειδικά ο Ολυμπιακός με μια τέτοια προσθήκη στα γκαρντς δεν έχει να φοβηθεί καμία περιφέρεια στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα που προκύπτει για τον παίκτη. Μανούριασε στην Εθνική και την κοπάνησε. Γενικά, δεν τον λες και παιδί για υιοθεσία. Οπότε, υπάρχει κι αυτός ο παράγοντας στην εξίσωση.
      Αν βγει στην αγορά, μπορεί να πάει Εφές που ψάχνει για πρωτοκλασσάτο γκαρντ ή Φενέρ (λιγότερο πάντως) που λογικά θα ψάξει για έναν point. Μπάρτσα, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ είναι κομπλέ στην περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός δεν νομίζω ότι σκοπεύει να δώσει τόσα λεφτά (γύρω στο εκατομμύριο τον κόβω) για έναν ακόμη γκαρντ. Άσε που την νύφη θα την πληρώσει ένας εκ των Σλούκα ή Μάντζαρη.
      Ο Ντίνερ που πήρε η Αρμάνι είναι το οπλοπολυβόλο, έτσι; Όχι αυτός που είδαμε πέρσι με την Εθνική και σταμάτησε φέτος; Και τα ‘χει τα χρονάκια του. Έκλεισε και τον Κλέιζα ο Μπάνκι και το μπερδεύει πολύ το πράγμα.

      Διαγραφή
    2. Ναι, το "2", ο πρώην της Μοντεπάσκι. Η υπογραφή Κλέιζα δε μου άρεσε καθόλου για το Μιλάνο.

      Διαγραφή
    3. και καπως ετσι πολυ απλα...θα γυρισει η αρμανι εκει που ηταν δηλαδη στα αζητητα.
      αφησε λαβα,τζερελς,θα αφησει χακετ και πηρε κλειζα.μαλιστα.
      περαστικα στα παιδια.

      gskordak

      Διαγραφή
    4. Noμίζω πρώτα προβληματίζει η υπόλοιπη εικόνα της ομάδας και μετά η ύπαρξη του Κλέιζα.Από τη στιγμή που o Mπάνκι έχασε 2 1 on 1 scorers,ήταν επόμενο να κοιτάξει παίκτη με δική του φάση να τραβήξει το σκορ.
      Μπορεί ο Λιθουανός να έχει πολλα προβλήματα αλλά δεν παύει να είναι από τα καλύτερα 4άρια σε επαφή με το καλάθι(αν όχι το καλύτερο) στην Ευρώπη.
      Περίεργη κατάσταση στο Μιλάνο,παρότι είχαν γερές βάσεις από πέρσι,λίγο χλωμά τα πράγματα.Να δούμε ολόκληρο το ρόστερ να έχουμε ασφαλέστερη άποψη...

      Διαγραφή
    5. @peris
      φιλε peris δεν εχει να κανει με παικτες του 1-1.εχει να κανει με το οτι αν φυγει και ο χακετ,χανει ολοκληρωτικα αυτο που παραλιγο να την στείλει στο φ4.δηλαδη τη σκληραδα και τα γρηγορα αμυντικα ποδια.τωρα οι κλειζες και τα πυροβολα ειναι για τα στατιστικα.για να γινεις ομαδα ομως...με αυτους δεν γινεσαι.

      gskordak

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ απόλυτα,δεν είπα ότι έχασε τη δυναμική της από αυτούς τους 2.(οι οποίοι ήταν νευραλγικοί για τον τρόπο που εξέφραζε τις επιθέσεις της). Προσπάθησα να εκλογικεύσω την κίνηση για τον Κλέιζα ως τον παίκτη που θα τραβήξει το σκορ με προσωπική φάση από τη θέση των φόργουορντ.
      Το θέμα είναι ακριβώς αυτό,ότι σουτάρει τον Λαβάλ και φαίνεται να έχει πρόβλημα με τον Χάκετ..Και όλα αυτά μαζί σπάνε τον κορμό της ομάδας.

      Διαγραφή
  57. *Ο Τράβις αποσύρθηκε με το τέλος της σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Aκόμα μία εξαιρετική ανάλυση Jim.Ομολογώ ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Ivanovic.Όχι,δεν τον ξέρω το Slaughter αλλάστο 2 θες ψυχρό εκτελεστή ή σκόρερ από παλιά κοπή.Θεωρώ ότι ο Dionte Christmas θα ήταν η ιδανικότερη λύση για το ''2'' αλλά νομίζω έχει συμβόλαιο στο NBA;Ας με διορθώσει κάποιος να ξέρει περισσότερα...
    Από την άλλη,καλή κίνηση η απόκτηση του Nelson.Η ασπίδα τύπου Lucas που λέγαμε εδώ και και καιρό.

    Ξέρουμε τι παίζει με τον Jamon Lucas;Έκλεισε μαζί με τον Mahmouti σε άγνωστη τουρκική ομάδα;

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Venus, ευχαριστώ. Το έχω γράψει στο Euroland φίλε.

      http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=130430:darussafaka-for-jamon-gordon&catid=263:euroland&Itemid=282

      Διαγραφή
    2. Και Σειμπούτις και Μαχμούτι και Λούκας μία τρουρκική ομάδα από τα αζήτητα αλλά που λογικά θα χώσει χρήμα.Οι εποχές άλλαξαν και οι βαριές φανέλες χέζονται όλο και περισσότερο.Κρίμα... 800.000€ αμοίβεται ο Λούκας;

      Venus Vidi Vici

      Διαγραφή
  59. Τζιμ σε θεωρω γνωστη του αντικειμενου κ θα ηθελα την αποψη σου για τον 1 και 3αρι που λειπουν στον ΠΑΟ.Μποχωριδης κ Μεντλεη για μενα θα ηταν μια χαρα δεδομενου των συσχετισμων στο 2 κ 5.Η δικια σου αποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέντλει 4άρι και παίζει Καζακστάν.

      Διαγραφή
    2. Δεν το γνωριζα για καζακσταν!3 κ 4 παιζει ευκολα

      Διαγραφή
  60. 1) posoi paixtes xwrane sta roster twn tourkwn ; Giati edw konteuon na paizoun oi "Ksepluma xrhmatwn Efes" kai "ksepluma xrhmatwn Fener" me 2 omades h kathe mia !

    2) o Liapis mou arese emena, vlepw omws oti den polu akousthke to onoma tou. Kalh amunthkh douleia, paidi tou proponith kai kales epiloges. Anikei ston PAOK ean den kanw lathos. Kati eidan ...

    3) Dhladh paei o Katsivelis na mpei sto psugeio gia deuterh xronia epeidh mallon symfonise me ton PAO ; Fanera, o PAO skopeuei Kalathis, Katsivelis kai Mantzaris gia ... opote (kai opoioi) mporoun na erthoun.

    4) Stamathste me ton Cooper, ap'oti fainetai o Cooper me thn Bosnia htan dokimh kai ... gia ton PAO kai den arese ston Ivanovic ! Stop loipon ...

    5) O Slaughter exei diavathrio apo Polonia h oxi ;

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Φαντάζομαι ότι το πληντύριο είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούσαν οι Ελληνικές ομάδες μέχρι πριν 3 χρόνια, ε;

      3)Από πότε έχει σημφωνήσει ο Κατσίβελης; Από το καλοκαίρι του 2012; Γιατί από τότε στο ψυγείο είναι το παλικάρι. Δεν πας κι εσύ για κανένα μπάνιο;

      Διαγραφή
    2. 1) sumfwnw den eipa kati antitheto ... ALLA einai megala ta roster re file !

      2) Dhladh eimai o monos pou vlepw oti paizei kati periergo me ton Katsiveli toso kairo ;

      3) exw douleia file, makari na mporousa na paw gia kanena mpanio !

      MANOS

      Διαγραφή
  61. 6) Dhladh o Maciulis htan varhs gia 3ari alla gia 5aria oi Mavro, Battista, Diamantakos kai Papagiannis einai loukoumia ; Tha ksexasoume kai to mpasket pou den kseroume dhladh !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Leoforos. Λέει ο Καλαθης δήλωσε όταν επιστρέψει Ευρώπη θα ειναι μόνο για τον παο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/A1Basket/kalathhs_sthn_eyrwph_mono_gia_ton_panathhnaiko.2936528.html

    Ωραίες φωτό βγάλανε πάντως..! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nai, dhladh phrame "virtual metagrafh", vlakeies ! Kai xares ktlp... tha pistepsw oti htan kanonismena : o Giannakopoulos kai kala gia na pei kai kala "mporw na kanw upervash mono ean einai ellhnas" kai o Kalathis gia tous Grizzlies "koitate poso me theloun sthn Europh, poso kalos eimai" !

      MANOS

      Διαγραφή
    2. Διαβαζοντας κατι τετοια σχολια δινω δικιο στον Καμμενο..οντως μας ψεκαζουν...Καμια σωτηρια γι' αυτη τη χωρα..

      Διαγραφή
    3. Nai, ontws, den zw sthn Ellada alla den peirazei ... kai h Eurwph den paei kalutera !!!

      MANOS

      Διαγραφή
  64. Τζιμάρα καλησπέρα. Για να καταλάβω γιατι δεν το διευκρίνησες.Διαφωνείς με την προσθήκη και του Κούπερ στην πράσινη μπακόρτ, αφού όπως λες το γρήγορο τέμπο του Ιβάνοβιτς μπορεί να καλύψει την έλλειψη δεύτερου δημιουργού ή απλώς ψυχανεμίζεσαι τις προθέσεις της ομάδας και θεωρείς δεδομένο ότι ο πεμπτος γκαρντ θα είναι έλληνας;Τοποθετήσου σαφώς σε παρακαλώ.

    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Είπαμε, πλέον Γιαννακόπουλος= καλή ή κακή ( κυρίως το δεύτερο) επικοινωνία. Κάναμε πρόταση στον Καλάθη και πρέπει να αποδείξουμε ότι είναι υπαρκτή. Ε, θα φωτογραφηθούμε με τον Νικ με μια πράσινη φανέλα που θα φορέσει ο παίκτης όταν και εάν φύγει από το ΝΒΑ κάποια στιγμή. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του γελοίου σκηνικού και μια απόδειξη ότι οι γκρινιάρηδες δεν έχουν και τόσο άδικο όταν ισχυρίζονται πως η ΚΑΕ αντιμετωπίζει τον κόσμο σαν ιθαγενή, τότε πάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H πλάκα είναι πως ο Νικ το λέει ξεκάθαρα, "αυτή τη στιγμη στόχος μου είναι να παίξω όσο καλύτερα μπορώ στο ΝΒΑ και....( σε ελεύθερη μετάφραση) .... και στο μέλλον αν και όταν έρθω στην Ευρώπη, μπορεί και στα 35 μου,να έρθω μόνο για την Πανάθα.
      Κάτι ξεχάσανε μάλλον να κόψουν απο τη συνέντευξη...
      Ρε Δημήτρη Γιαννακόπουλε γιατί συνεχίζεις να παίζεις με τη νουμοσύνη μας ρε γαμώ το κέρατο μου;Δε διαβάζεις αθλητικά σάιτ;Δεν καταλαβαίνεις τον κόσμο του Παναθηναικού και το επίπεδό του;Γιατί εξακολουθείς να μας συμπεριφέρεσαι σαν να είμαστε τα χειρότερα πρόβατα στον πλανήτη όταν αποδεδειγμένα δεν είμαστε;ΤΙ κουταμάρα και ατόπημα ήταν αυτο πάλι;
      Ήμαρτον ρε φίλε, ήμαρτον.
      Εγω πλέον νιώθω θιγμένος απο τις τακτικές σου.Δεν ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεση της ομάδας και του κόσμου της, αλλά ούτε και αυτήν του προέδρου της.Εσένα, αλλά και παλαιότερα του μέγιστου πατέρα σου, του τεράστιου θείου σου.Πως καταφέρνεις μία φορά την εβδομάδα να βάζεις αυτογκόλ στην εκτίμηση του κόσμου ρε Δημήτρη,πραγματικά είναι κάτι που με ξεπερνάει.
      Καταλαβέ το επιτέλους το κερατό μου..Αγαπάμε και την οικογένεια σου και σένα.Στα δύσκολα ανέλαβες και μας έδωσες δύο νταμπλ και γιαυτό σε ευγνομωνούμε και έχεος ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας μιας και μόνο εσύ έμεινες να κρατάς ψηλά τη πράσινη σημαία. .Θα σε στηρίζουμε και σένα και την ομάδα, πάντα και για πάντα.Κόψε όμως τις χαζομάρες πια.Σε παρακαλούμε.
      Έλεος δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. Γιατί βρε πενσιεριξ τόσο δηλητήριο πια; Ποιο ειναι το αδιάσειστα στοιχείο που έχεις ότι ο πρόεδρος κοροϊδεύει στο θέμα αυτό;
      Ότι δεν έχει ας πούμε τέτοια ποσά στην τράπεζα; Ότι έχει αλλα σίγουρα βρίσκεις ότι δε θα τα δώσει για τον επόμενο ηγέτη του παο;στο σπίτι του ζεις;

      Άντε να πούμε ότι ειναι έτσι..δηλαδή παει ο πρόεδρος που δεν έχει ούτε 500 χίλιαρικα να του προσφέρει και δέχεται να δείξει τέτοια εικόνα,να γίνει ρεζίλι και ρόμπα στον παίχτη ζητώντας του να κάνει τη δήλωση έτσι,για τα πρόβατα.
      Κι ο παίχτης την κάνει εύκολα,παίζοντας το παιχνίδι της κοροϊδίας,αποκλείοντας άλλες μεγάλες ομάδες ίσως απο μελλοντικές προτάσεις,κάτι που βέβαια οι μάνατζερ του δε θα άφηναν ποτέ να γίνει....μόνο για παο,ενώ ειναι ψέμα;;; bad business φίλε

      Μήπως,λέω μήπως συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες να πει κάτι τέτοιο γιατί τα έχει βρει; Πως λες μόνο για παο;ξέρεις ότι σε θέλουν; Αα,το πες γιατί σε θέλουν κιόλας.
      Μήπως σε θέλουν με 300χιλ; Θα ελεγε μόνο παο τότε;
      Μήπως το λέει γιατί τον θέλουν αλλα με εκατομμύρια;

      Για σκέψου το...give it a try.

      Διαγραφή
    3. Αν ο παίχτης,που θα χάσει και 13 ματς δεν κάνει κάτι τόσο καλό ώστε μια ομάδα να του προσφέρει τουλάχιστον 3μυρια το χρόνο,άρα 1,5 καθαρό απο του χρόνου,ίσως και παραπάνω τότε γυρίζει στο ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή
    4. Ρε μπρο 8 13 ποιος είπε ότι δεν εγιvε πρότασηΠοιος είπε ότι ο πρόεδρος κοροιδεύει;Τα μισά απο αυτά που λες τα κατέβασες απο το κεφάλι σου.Κανείς εδώ μέσα δε λέει και δεν κρίνει τον Δημήτρη για τις μεταγραφές για τις προτάσεις και για τις κουβέντες που κάνει με παίκτες,αλλά για τις τακτικές του.Kαι στην τελική μακάρι να τα έχει βρει με το Νικ και για φέτος, ούτε καν γι του χρόνου ή του πραχρόνου.Τι χρειάζεται όλο αυτό;

      Διαγραφή
    5. @ Ανώνυμε 8:13

      Καθόλου δηλητήριο από τη μεριά μου. Ούτε αμφισβήτησα ποτέ το ότι έχει γίνει πρόταση στον Καλάθη ούτε ανήκω σε αυτούς που θα κράξουν για να κράξουν. Απλά δεν θεωρώ σοβαρό να πρέπει να το βροντοφωνάξει η ΚΑΕ ότι έκανε πρόταση και κυρίως, είναι αστείο ομάδα του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού να επιδίδεται σε τέτοια σκηνικά.

      Απλά φαντάσου τον πρόεδρο της Ρεάλ, της ΤΣΣΚΑ, της Μακάμπι, να φωτογραφίζεται με παίκτη που κρατάει τη φανέλα της ομάδας, όχι γιατί αποκτήθηκε αλλά επειδή προσπάθησε να τον αποκτήσει και που ιιιιιιισως κάποια στιγμή στο μέλλον ( σε 2 μήνες, σε 2 χρόνια) αποκτηθεί. Προσωπικά δυσκολεύομαι πολύ να το φανταστώ.

      Διαγραφή
    6. Γιατί ειναι γελοίο τότε φιλαράκι,πχ να φωτογραφηθεί ο βατουτιν με τον κιριλενκο και να λέει ο παίχτης,όπως έχει πει ότι Ευρώπη μόνο για τσάκα και άντε αν πάρει και ένα σουβενίρ και φωτογραφηθεί .
      Κάνει διάφορα γελοία κατα καιρούς ο δήμο μην του φόρων πούμε και αλλα χωρίς λόγο

      Διαγραφή
    7. H CSKA όμως έφερε τον Κιριλένκο από το NBA,O ΔΓ μάλλον όχι τον Καλάθη.Επίσης ο Κιριλένκο ήταν πάρα πολύ μεγαλύτερο μέγεθος συγκριτικά με τον Καλάθη οπότε πες ότι ψιλοδικαιολογείται να κάνεις ντόρο με αυτόν ασχέτου αποτελέσματος.

      Διαγραφή
    8. Δυστυχως ο ανθρωπος τινει να γινει μεγαλο προβλημα για την οικογενεια του Παναθηναικου. Ουτε τις καλες του προθεσεις, ουτε την αγαπη του για την ομαδα αμφισβητω ουτε τα εκατομμυρια που εχει ξοδεψει η οικογενεια που δεν προκειται να παρει ποτε πισω.

      Αλλα περαν των χρηματων και των τιτλων, υπαρχει και η αξιοπρεπεια και η σοβαροτητα και κυριως ο σεβασμος στην ιστορια του Ομιλου καθως και στον οπαδο/πελατη. Γιατι η ΚΑΕ ειναι ΑΕ και ο οπαδος του ΠΑΟ ειναι και πελατης.

      Ειλικρινα δεν καταλαβαινω σε ποιον νομιζει οτι απευθυνεται τοσα χρονια ο Δ.Γιαννακοπουλος. Και η εφημεριδα του η Πρασινη εχει ενα λαικιστικο/τραμπουκιστικο λογο που ΔΕ συμβαδιζει με το μεσο οπαδο του Παναθηναικου, αλλα ουτε και πωλησεις κανει.
      Ο κοσμος ηταν απων στους τελικους (περαν του 5ου) αλλα ο προεδρος ουτε αυτο το μηνυμα δεν πηρε.

      Εγω προσωπικα προτιμω να μη ξαναραψει η ομαδα αλλο αστερακι στη φανελα παρα να διοικειται με αυτον το τροπο και να αντιμετωπιζομαι σαν να εχω μυαλο αμοιβαδας...

      the Bgt

      Διαγραφή
  66. Πολυ πλακα εχουν οι φωταγραφιες με τη φανελα και τον προεδρο στα γραφεια.Λες και μολις τον υπεγραψε...χαχαχαχα
    Eιναι μορφη ο Γιαννακοπουλος.Εχω αρχισει και τον συμπαθω και αν σταματησει να τσακωνεται με τους Αγγελοπουλεους(ξεφτιλιζονται και οι τρεις για ενα πρωταθλημα) και να τα βαζει με τους διαιτητες θα γινει αψογος.Το εμαθε το αθλημα μετα απο τοσα χρονια διπλα στον πατερα του και στο θειο του.Μη ξεχναμε οτι πηρε επιτοπου ως προεδρος επι του δυο φορες πρωταθλητη ευρωπης και τις 4 κουπες που διακυβευονταν.

    Τωρα ειναι δικαιωμα του να θελει να μειωσει το μπατζετ,να κανει ανανεωση,να θελει να βγαλει μπροστα η ομαδα τα δικα της παιδια κτλ αρκει να το πιστευει αυτο το πλανο και να μην κανει επικοινωνιακα παιχνιδια με τους ιδιους τους οπαδους του.Επισης πρεπει προεδρος και προπονητης να βγουν μολις κλεισει το ροστερ και να πουν στο κοσμο δυο λογια για τους στοχους της ομαδος ωστε να ξερουν και οι οπαδοι.Αν δε γινει αυτο εχει να φαει πολυ κραξιμο ολη τη χρονια και δε θα ναι καλο για την ομαδα και τα νεα παιδια.

    Ακομα αυτα τα κωλοασφαλιστηρια δε τα εχουν δει;;;Πηγαν λεει να τα δουν σημερα(ελειπαν ολοι της ΕΟΚ...) λιγο πριν αρχισει η προετοιμασια.Ελεος....Αντι να ειναι περηφανοι που εχουν τη μιση εθνικη οπως την ειχε καποτε ο Παο αυτοι καθονται και το ψειριζουν...
    Και την πληρωσε ο Σπανουλης που στην τελικη μπορει να ηθελε να κατεβει να παιξει και να εκανε τελικα πισω λογω του μεγαλου του συμβολαιου και των επακολουθων με τα ασφαλιστηρια.Αυτα ειναι απιστευτα πραγματα και πρωτογνωρα...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λέει ο WILKINS, σε αντίθεση με τα εξοργισμένα σχόλια από πάνω που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση υπερβολή.

      Διαγραφή
    2. καλα ολοι αυτοι που φωναζουν τωρα αν παρει πρωταθλημα και παιξει καλα θα κανουνε τις γνωστες κωλωτουμπες, κλασσικα και θα λενε τα γνωστα ομαδαρα σουπερ γιαννακοπουlος κτλοιπα κτλοιπα... βρειτε τα σχολια τους 2 χρονια πριν οταν επαιρνε λασμε γκιστ και ματσιουλις να γελασετε μ'αυτα που λεγανε μ'αυτους τους παικτες τοτε και για τον ΔΓ, και τωρα εχουν γινει πυρ και μανια που τους εδιωξε... αν δεσουν ωραια αυτοι οι παικτες και ρολλαρει η ομαδα τοτε τι παλι τουμπες??? οπως βαρεθηκαμε τα γελοια επκνωνιακα τρικ του ΔΓ (τα οποια πληρωνει επιτελους φετος) ετσι δεν βαριεστε την ιδια μιζερια καθε χρονο? για να το γυρνατε και κωλωτουμπε καθε φορα στο τελος???

      Διαγραφή
  67. σε τι διαφερει το hoopfellas απο τα πρασινα νεα??μονο παναθηναικοι γραφουν..κατι δεν λεει αυτο για τον τζιμ??χμ..τελικα η καε για το θεμα νελσον διαβαζει τζιμ??ή μηπως γινεται το αντιθετο??ξερει δλδ ο τζιμ τους στοχους της ομαδας??χμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή