Athlenda

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Πάμε Φώτη..!




Η εποχή Κατσικάρη ξεκίνησε και επίσημα σήμερα με την ανακοίνωση των 16 παικτών που δουλέψουν μαζί στην προετοιμασία για το παγκόσμιο της Ισπανίας. Το Hoopfellas σχολιάζει τις επιλογές και τη φιλοσοφία του νέου προπονητή της Εθνικής..





Ξεκινάω με την 16αδα του κόουτς Κατσικάρη και αμέσως μετά σας παραθέτω τα πρώτα σχόλια μου..


Γιάννης Αθηναίου 1.96 27/5/1988 γκαρντ Αρμάνι Μιλάνο
Γιάννης Αντετοκούνμπο 2.08 6/12/1994 φόργουορντ Μιλγουόκι Μπακς
Κώστας Βασιλειάδης 2.00 15/3/1984 γκαρντ Αναντολού Έφες
Ίαν Βουγιούκας 2.11 31/5/1985 σέντερ Ούνιξ Καζάν
Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς 2.02 3/3/1990 φόργουορντ Παναθηναϊκός
Νίκος Ζήσης 1.97 16/8/1983 γκαρντ Ούνιξ Καζάν
Κώστας Καϊμακόγλου 2.05 15/3/1983 φόργουορντ Ούνιξ Καζάν
Νικ Καλάθης 1.98 7/2/1989 γκαρντ Μέμφις Γκρίζλις
Κώστας Κουφός 2.13 24/2/1989 σέντερ Μέμφις Γκρίζλις
Βαγγέλης Μάντζαρης 1.95 16/4/1990 γκαρντ Ολυμπιακός
Γιώργος Μπόγρης 2.10 19/2/1989 σέντερ ΠΑΟΚ
Γιάννης Μπουρούσης 2.13 17/11/1983 σέντερ Ρεάλ Μαδρίτης
Κώστας Παπανικολάου 2.06 31/7/1990 φόργουορντ Μπαρτσελόνα
Γιώργος Πρίντεζης 2.06 22/2/1985 φόργουορντ Ολυμπιακός
Κώστας Σλούκας 1.87 15/1/1990 γκαρντ Ολυμπιακός
Μιχάλης Τσαϊρέλης 2.08 23/2/1988 φόργουορντ ΠΑΟΚ



-Δεν είμαι απέναντι στο 12+4 του κόουτς δηλ. την επιλογή δωδεκάδας ουσιαστικά από την αρχή και την κλήση τεσσάρων συμπληρωματικών παιδιών που θα "μυρίσουν" Εθνική και θα βοηθήσουν στην προετοιμασία. Μάλιστα βγάζει τον κόουτς από "δύσκολα μονοπάτια" και ψυχοφθόρες αποφάσεις όπως κοψίματα παιδιών που τα έχουν δώσει όλα στο "training camp". Οι ενστάσεις μου όμως είναι αλλού.. Ο Κατσικάρης μίλησε για "επιβράβευση" των 4 ουσιαστικά συμπληρωματικών παιδιών (Αθηναίου, Γιάνκοβιτς, Τσαϊρέλης, Μπόγρης) με βάση την πολύ καλή χρονιά που έκαναν. Αυτό έχει τα ρίσκα του.. Πέρυσι, αναλύσαμε πόσο σημαντικό είναι για την εθνική (και όσον αφορά το κομμάτι της στελέχωσης) να μην λειτουργεί με τη λογική ολ-σταρ ομάδας αλλά σαν ένα ενιαίο σύνολο/οργανισμός, με κομμάτια που δένουν μεταξύ τους. Όχι οι καλύτεροι λοιπόν, αλλά οι καλύτεροι για τη λειτουργία του συνόλου.. Το ίδιο πάνω-κάτω είχε προτείνει και πέρυσι ο Τρινκιέρι που είχε σταθεί στην τριάδα Κατσίβελη-Γιάνκοβιτς-Καββαδά αλλά στη πορεία κατάφερε να πάει χωρίς γκαρντς στη Σλοβενία.. Ο κόουτς Κατσικάρης προσπάθησε να δώσει κίνητρο σε αυτά τα παιδιά λέγοντας πως "στο χέρι τους είναι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τη θέση στην τελική δωδεκάδα" για να πετύχει καλύτερο επίπεδο προπονήσεων με υγιή εσωτερικό ανταγωνισμό, ο οποίος όμως δε ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να πιάσει το επίπεδο μοντέλων 18 παιδιών που μάχονταν (έστω οι μισοί) από το μηδέν. Είναι ο Αθηναίου ο ιδανικός γκαρντ για να συμπληρώσει το μπακόρτ σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τον Καλάθη..? Ο Τσαϊρέλης θα μπορέσει να καλύψει ένα ενδεχόμενο κενό που μπορεί να δημιουργηθεί λόγω τραυματισμού? Μήπως αυτές οι 4 θέσεις έπρεπε να πάνε σε παιδιά της νέων που υπολογίζονται στον προγραμματισμό για το επόμενο τουρνουά της μεγάλης εθνικής..? Το ξαναγράφω, δεν είμαι κατά της λογικής απλά νομίζω ότι αξίζει να το συζητήσουμε.. Από τα 4 αυτά παιδιά, μόνο ο Γιάνκοβιτς θεωρώ πως έχει πιθανότητες να "ανέβει" στην δωδεκάδα μέσα από την προετοιμασία..


-Μου αρέσει αρκετά η στελέχωση της ομάδας. Θεωρώ ότι ο κόουτς έπιασε το μέγιστο εδώ ενεργώντας και χτίζοντας πάνω στο πλάνο της αγωνιστικής του φιλοσοφίας (που εκτιμώ αρκετά). Μόνον έτσι η ομάδα μας μπορεί να παρουσιάσει κάτι καινούργιο, πιο φρέσκο στο παρκέ. Ο Κατσικάρης παίζει μοντέρνο μπάσκετ, δομημένο πάνω στις σύγχρονες ανάγκες του αθλήματος και είναι ο προπονητής που μπορεί να παρουσιάσει την εξελιγμένη version του ελληνικού μπάσκετ, συνδυάζοντας την παραδοσιακά καλή, ποιοτική άμυνα με μια πιο γρήγορη, κινητική στο μισό γήπεδο, παραγωγική  επίθεση. Δηλαδή, να παρουσιάσει το μπάσκετ της ισορροπίας. Αυτό είναι που κερδίζει πλέον..


Ο Κατσικάρης λοιπόν πολύ σωστά έχτισε το ρόστερ πάνω στο μπάσκετ που θέλει να παρουσιάσει και με γνώμονα την ταχύτητα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το μοντέλο είναι πολύ πολύ ενδιαφέρον.. Και το ρόστερ περιέχει πολλά εργαλεία για τέτοιου είδους μπάσκετ. Έχει γκαρντς με quarteback skills (Καλάθη, Μάντζαρη), κόμπο δημιουργούς/εκτελεστές (Σλούκας, Ζήσης), μια γραμμή φόργουορντς που μπορεί να τρέξει εκπληκτικά το παρκέ (Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης), παίκτες που μπορούν να ανοίξουν το γήπεδο  (Βασιλειάδης, Kαϊμακόγλου) και μια τριάδα ψηλών στη θέση "5" που μπορεί να αποτελέσει τη γραμμή αιχμής της ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Ενώ λοιπόν (εν απουσία του Σπανούλη) τα γκαρντς μας είναι περισσότερο facilitators, οι ψηλοί μας προσφέρουν πολλαπλές επιλογές επίθεσης (ποστ, πρόσωπο, κοντά και μακριά από το καλάθι) και νομίζω ότι ο κόουτς θα πατήσει σε αυτό. Η συνεργασία του Καλάθη μάλιστα με τον εκάστοτε ψηλό μπορεί να αποτελέσει το βαρύ σασί στο επιθετικό κομμάτι όσον αφορά το μισό γήπεδο. Για αυτό είναι πολύ σημαντική η παρουσία του γκαρντ του Μέμφις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Μάντζαρης έχει τουλάχιστον εξίσου καλά quarterback προσόντα αλλά στο επιθετικό κομμάτι ο Καλάθης φέρνει πράγματα που δύσκολα θα αντικαταστηθούν από άλλον παίκτη. Είναι δεδομένο ότι η ομάδα θα ψάξει το τρανζίσιον παιχνίδι καθώς έχει τα όπλα. Θα ήθελα να δω επίσης τον Αντετοκούνμπο ως μπαλαντέρ στις θέσεις των φόργουορντς, ειδικά μαζί με τον Παπανικολάου (τα πεντάρια μας βοηθούν για να παίξουμε με τέτοιο σχήμα).


-Είναι πολύ σημαντικό ότι ο κόουτς θα χτίσει πάνω στον άξονα αμυντική προσήλωση-ταχύτητα ανάπτυξης. Θεωρώ ότι εάν παρουσιάσουμε μια TOP-3 ή 4 αμυντική επίδοση στο τουρνουά, έχουμε καλές πιθανότητες διάκρισης. Από αυτό το κομμάτι ξεκινάμε. Έχουμε τα γκαρντς να ελέγξουμε τον ρυθμό, με 4 παίκτες (στα πρότυπα της Σερβίας επί Ντούντα) που μπορούν να μας εξασφαλίσουν ότι θα παίζουμε κυρίως με two-guard lineups στο μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών. Αστερίσκος, η έλλειψη  ταχύτητας -σε σύγκριση με τις υπόλοιπες θέσεις της πεντάδας- στη θέση "2" (αν και ο Σλούκας έχει δουλέψει πολύ τον τελευταίο χρόνο). Έχουμε αρκετά καλούς pick'n roll guards για αυτό θα είναι σημαντικό (σημειώστε το) να σουτάρουν καλά οι φόργουορντς (και από το "3" και από το "4") ώστε να βρούμε χώρους να παίξουμε ιδανικά τέτοιες καταστάσεις. Πολύ σημαντικό αυτό μιας και τα παιδιά αυτά φέρνουν στο τραπέζι πάρα πολλά πράγματα αλλά κανείς τους δε σουτάρει τόσο αξιόπιστα και σε συνέχεια όσο ο Περπέρογλου ή ο Φώτσης.. (ελπίζω ο Καϊμακόγλου να φέρει τα ποσοστά της φετινής σεζόν και στην Ισπανία..) Προσδοκώ επίσης πράγματα από τον κόουτς και στο κομμάτι των συνεργασιών σε συνδυασμό με την ταχύτητα στο μισό γήπεδο που παραδοσιακά υστερούμε.


Overall, είμαι με τον κόουτς. Τον στηρίζω σε οτιδήποτε νέο θέλει να παρουσιάσει γιατί πολύ απλά γνωρίζω τη φιλοσοφία του και θεωρώ ότι μπορεί να φέρει το πολυπόθητο ισορροπημένο μπάσκετ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Σίγουρα κάτι πιο φρέσκο, πιο συναρπαστικό, πιο ωραίο στο μάτι. Η στελέχωση είναι η καλύτερη δυνατή, η προοπτική υπάρχει ενώ παράλληλα μπαίνουν καινούργια παιδιά στην ομάδα (και θα μπούν περισσότερα σταδιακά) κάτι που μεταδίδει θετική ενέργεια. Προσωπικά μου αρέσουν αυτά που βλέπω μέχρι τώρα. Το τουρνουά δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να μάθουμε να κρίνουμε σε βάθος χρόνου, ειδικά τώρα σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η ομάδα. Ο Κατσικάρης είναι ένα από τα πιο βαριά χαρτιά του νέου κύματος της ελληνικής προπονητικής σχολής και ειλικρινά δε θα ήθελα να το κάψουμε εύκολα.. Vamos Φώτη..!

Υ.Γ: Η Ούνιξ Καζάν και οι Μέμφις Γκρίζλις έχουν περισσότερους παίκτες στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας από τον..Παναθηναϊκό. Άλλαξαν οι καιροί..

Υ.Γ1: Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή παικτών όπως του Καλάθη ή των παιδιών του Ολυμπιακού (ειδικά του Πρίντεζη) με το θέμα της ασφάλισης που έχει τεθεί..




179 σχόλια:

  1. Γειά Τζιμάρα! Το διάβασα δύο φορές. Πιστεύεις ότι ο Παππ΄ας δεν είχε θέση?\\

    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τι πρωταθλημα στις πλατες φιλε μου..Και με το παρελθον που εχει βλεπε πως εφυγε απο τη περσινη προετοιμασια.Δυσκολα τα πραγματα γι αυτον και αν δεν κανει το μπαμ του χρονου με ιβανοβιτς αστα..

      Πολυ καλη αναλυση jim.Εμενα θα μου αρεσε ο γ.αντετοκουμπο ως μπαλαντερ στο 5.Σαν ενας γρηγορος ψηλος 2.11 που θα απειλει σε κατασταση pick roll με καλαθη δημιουργο και τρεις σουτερ γυρω τους.Εκει θα ηταν χρησημος ο βασιλειαδης αν μπει 12 μαζι με παπανικολαου ζηση και πριντεζη.

      Big saras.

      Διαγραφή
    2. Αθλητής που δεν έχει μέσα του την αντίληψη της ομάδας δεν έχει θέση στο ρόστερ μεγάλης ομάδας και προπάντων σε αυτό της εθνικής. Πέραν βεβαίως του ότι φέτος, ειδικά μετά την αλλαγή του χρόνου ήταν ανύπαρκτος. Αυτά τα γράφω για τον Παππά, παρότι είναι Παναθηναϊκός.

      Διαγραφή
  2. Μποχωρίδης, Παππάς, Αγραβάνης, Παπαπέτρου είχαν θέση. Ειδικά Παππαπέτρου και Παππάς έπρεπε να είναι στην επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Τζιμ,
    Την περίμενα πως και πως την ανάρτηση, συμφωνώ σε όλα μόνες ενστάσεις είναι η επιλογή Βασιλειάδη αφού στα μάτια μου θα είναι ξεκάθαρα ο 12ος και δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει τον ρολίστα, προτιμούσα Mπράμο, έχει όσα έχει κ ο Βασιλειάδης (πλην κάποιας λίγης δημιουργίας), παίζει πολύ καλύτερη άμυνα (Τζινόμπιλι?), και δεν θα απαιτήσει τόσο χρόνο. Επίσης με την μη παρουσία Σπανούλη διαφωνώ και με τι κόψιμο Φώτση, υπάρχουν πολλά τεχνικά που μπορούν να ειπωθούν αλλά πιστέυω παίζει ακόμα καλύτερη άμυνα απο Πριντεζη, (ειδικά σε καταστάσεις που "κουμπώνει"), παίρνει πιο πολλά rebounds αλλά κυρίως (και εδώ συνδυάζεται με την απουσία Σπανούλη) δεν φοβάται καθόλου όταν καίει η μπάλλα. Τώρα χωρίς αυτόν μόνο ο Ζήσης έχει το "βάρος" για καταστάσεις στο τέλος, εκτός αν σε αυτό το τουρνουά βγουν καινουργιοι όπως το 2005.
    Και πάλι ευχαριστούμε
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο Άτσα, αναρωτιέσαι ποιος θα πάρει την μπάλα στα δύσκολα, Ζήσης; Καλάθης;
      Ο Φώτσης από το τρίποντο θα μπορούσε να παίξει τέτοιο ρόλο, να πάρει δηλαδή το τελευταίο σουτ, βλέπε 4ο ματς με ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ φέτος...
      Μακάρι να δούμε νέα παιδιά να παίζουν το ρόλο του Σπαν, μόνο καλό θα μας κάνει.
      Πώς βλεπετε όμως το ότι έχουμε πρακτικά μόνο 4 πάικτες για τις θέσεις 1-2; Αν λείψει ο Καλάθης δυσκολεύουνε τα πράγματα...

      Διαγραφή
    2. Ατσα θα επαιρνες φωτση/καιμακ/πριντε δηλαδη? ή θα εκοβες καποιον απο τους καιμακ/πριντε? Ρωταω γιατι για εμενα δε κατεβαινες για κανενα μα για κανενα λογο με αυτους τους 3 μαζι, χαλαει ολη τη δομηση της ομαδος οπως κ περυσι!!!

      Διαγραφή
    3. Napidious απ ότι ακούω οι Σέρβοι περιμενουν τον Καλάθη να παίξει,
      Zoze, 3 τεσσάρια με τίποτα, με Σπανούλη θα έκοβα Φώτση λόγω ηλικιας, με Μαυρο 3ο Πεντάρι θα έκοβα πριντεζη (αφού έχουν κοινές κινήσεις στο ποστ και είναι και οι 2 καλοι στην επίθεση), έτσι όπως έγιναν τα πράγματα με πολύ βαριά καρδιά θα έκοβα Πρίντεζη, και αν ήθελα το 4 να παίξει στο ποστ ή να βάλει την μπάλα στο παρκέ θα δοκίμαζα Αντετοκούμπο που δεν είναι τεσσάρι αλλά έχει κινήσεις στο ποστ και κυρίως βάζει την μπάλα στο παρκε σαν γκάρντ. Ο Κατσικάρης όμως βλάκας σίγουρα δεν είναι, κάτι θα ξέρει.

      Διαγραφή
    4. Σόρρυ ξέχασηα ο 11.36 είμαι έγώ...

      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    5. Kατ'εμέ οι 2 γκαρντ του Οσφπ έχουν δείξει ότι μπορούν και πρέπει να μπουν σε τέτοιες καταστάσεις και να πάρουν τη μπάλα όταν αυτή καίει.
      Ο Βασιλειάδης είναι ο ορισμός του ρολίστα για μένα.Ρολίστας μπορεί να είναι κάποιος που είτε θα δώσει ανάσες σε πρώτους κάνοντας τη βρώμικη δουλειά,ή θα καταφέρει να δώσει κάτι έξτρα στην ομάδα σου επεμβαίνοντας στη ροή του αγώνα.
      Ο Βασιλειάδης μπορεί να λειτουργήσει σαν game changer καθώς είναι ο μόνος παίκτης μας που έχει το σουτ μέσα του.Και επιτέλους ένας παίκτης με σταθερό ρόλο και αξιοπρεπή παρουσία σε τόσες ομάδες του εξωτερικού αξίζει να βρεθεί στην εθνική από την στιγμή που μπορεί κάτι να δώσει.Συν τοις άλλοις μπορεί να σταθεί και σε 2 θέσεις,μην το ξεχνάμε.

      Όσο για τους 4 παίκτες στην περιφέρεια,είναι πολύ καλή η χημεία στα χαρτιά παιδιά.Υπάρχουν όλα αυτά που λέει ο Τζιμ,υπάρχουν balls,το μόνο ίσως που λείπει(και γενικά από το σύνολο μας) είναι ο παίκτης που τραβάει το σκορ.Ίσως να είχε θέση υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες στην ομάδα ο Παππάς,αλλά με τέτοια χρονιά...

      Εγώ(αν και τελείως άκυρο και προσωπική θέση),ίσως σε αυτή την κατάσταση να σκεφτόμουν να διάλεγα Φώτση αντί Καιμακόγλου.Βέβαια,ίσως ο Κατσικάρης να ζητάει πιο πολύπλευρο παιχνίδι από το 4 του στο μισό γήπεδο δεδομένου ότι λείπει το πολύ ταλέντο στο σκοράρισμα και το σετ παιχνίδι.`

      Διαγραφή
  4. Kατσίβελης και Παππάς έκαναν κακή χρονιά. Συμφωνώ ότι οι 4 συμπληρωματικοί έπρεπε να ήταν μικροί. Παπαπέτρου-Παπαγιάννης-Μποχωρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O κόουτς παίζει σύστημα 5-4-3 και πολύ μου αρέσει.

    Έστω και αν είναι λίγο μπασταρδεμένο λόγω του "ντεμί" Βασιλειάδη, δε νομίζω πως θα περισσέψει χρόνος για αυτόν στο 3 αν κατεβάσει Παπ, Αντετοκούμπο, Κάι, Πρίντεζη στα φοργουρντ. Άς βάλει τα γρήγορα ποντάκια του όταν χρειαστεί σε σχήμα με τα αμυντικά μας τερατάκια στο 3 (ελπίζω να μη χρειαστεί πολύ γιατί με ένα καθαρό γκαρντ στη 5άδα και το Βασιλειάδη κατά συνθήκη 2, αντιο ζωή) και όλα καλά θα πάνε. Η υπόλοιπη 12άδα είναι απόσταγμα κοινής μπασκετικής λογικής που μετά τα περσινά με Τρινκιέρι μόνο ως δεδομένη δε μπορούμε να θεωρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.Νομίζω με Καλάθη επιτρέπεται η χρησιμοποίηση του Βασιλειάδη στο 2 μιας και ο πρωταγωνιστής του φετινού μεταγραφικού καλοκαιριού είναι full guard δημιουργικά-αμυντικά-σε χειρισμό κλπ. οπότε μπορούμε να τον δούμε και τον Βασιλειάδη στη θέση 2 χωρίς πάρα πολλά προβλήματα.(με οποιονδήποτε άλλον κρίνεται πολύ ριψοκίνδυνη μέχρι και απαγορευτική)

      Διαγραφή
  6. Επηρεασμένος από τα Ισπανικά πράγματα ο Κατσικάρης, έβγαλε ουσιαστικά 12άδα. Τα τελευταία χρόνια όσο θυμάμαι οι Ισπανοί ξεκινάνε με 12άδα και το πολύ 1-2 παίχτες standby. Ενδιαφέρουσα λογική.

    Θέλω να πιστεύω ότι δείχνει μια λογική μακροπρόθεσμη εκ μέρους της ΕΟΚ (ότι δηλαδή βλέπει τον Κατσικάρη για πολλά χρόνια στο τιμόνι) αλλά και του ίδιου του Κατσικάρη (ότι θέλει δηλαδή να πλάσει μια ομάδα σε βάθος χρόνου και όχι από καλοκαίρι σε καλοκαίρι, για αυτό με την μια δείχνει τα χαρτιά του ποιους θέλει και εμπιστεύεται).

    Η λογική των +4 παιχτών που επιλέχτηκαν δεν είναι απαραίτητα κακή: Επιβραβεύτηκαν παίχτες που έκαναν καλή σεζόν. Επομένως ξέρουμε ότι πατάνε καλά στα πόδια τους. Τα τελευταία διεθνή τουρνουά δείχνουν ότι περισσότερο από φαντεζί ταλεντάκια για να προχωρήσει μια εθνική χρειάζονται gritty παίχτες, ξεψαρωμένοι και κυνικοί. Στην τελική, αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός στους 12 ποια η διαφορά αν μπει ο Αθηναίου αντί του Μποχωρίδη ή ο Τσαϊρέλης αντί του Αγραβάνη; Σοβαροί να είμαστε. Ειδικά με τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε τους νεαρούς παίχτες στην Ελλάδα, θα πηγαίναν άπατοι οι μικροί (έτσι κι αλλιώς αν τρυπώσει κάποιος από τους +4 στην δωδεκάδα 12ος παίχτης θα είναι).

    Συμφωνώ με Τζιμ: Η μεγάλη ελπίδα (και το κλειδί της επιτυχίας σε τέτοια τουρνουά) είναι το σίγουρο καλάθι, η σίγουρη άμυνα και το σίγουρο ριμπάουντ κοντά στο καλάθι. Τρεις σέντερ λοιπόν για να έχουμε σταθερές στο παιχνίδι μας.

    Το μεγάλο ρίσκο (και ο μοναδικός αναντικατάστατος): Ο Καλάθης. Με αυτόν μια πορεία μέχρι τους 8 (ταβάνι μας πιστεύω αλλά μια χαρά για αρχή) είναι εφικτή. Χωρίς αυτόν θα έχουμε πολλά προβλήματα στην δημιουργία.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραίος ο φίλος Στεγόσαυρος

      ps: ο μπράμος ήταν όντως ταμάμ για να μαρκάρει τον συνονόματο μου

      manu chao

      Διαγραφή
    2. ο μανου δε κατεβαινει παιδια, παρα τις δηλωσεις του οτι θα κατεβει διαγνωστηκε με προβλημα, λογικα σε 2 βδομαδες θα ανακοινωθει οτι δεν ειναι ετοιμος, ο χρονος αποθεραπειας του λογιζεται καπου στα τελη σεπτεμβρη αλλα ο ιδιος κανει συντηρητικο προγραμμα κ θελει να εξαντλησει ολες τις πιθανοτητες για μουντο αλλα δεν... Πολυ δυσκολο εως απιθανο να το προλαβει.
      Οσον αφορα το μαρκαρισμα του το αφηνω ασχολιαστο, οπως λεει κ ο τζιμ, ο τυπος που τετοια εποχη καθε 2 χρονια (μουντο/ολυμπιακοι) ντυνεται ο καλυτερος παιχτης στο κοσμο δεν γινεται να μαρκαριστει απο κανεναν(το τελευταιο δικο μου :D )...

      Διαγραφή
  7. Τζιμαρα το εγραψα κ στο προηγουμενο αρθρο, ειμαι "ενθουσιασμενος" -απολυτα ικανοποιημενος με την 12αδα ειναι η πρωτη φορα εδω κ καιρο που δε βλεπω κατι το μεμπτο, σωστα δομημενη αν κ εχω μια μικρη ανυσηχια για τον βασιλειαδη αλλα δεν ειχαμε αλλον εκει. Μετα στο 3/4 ειμαστε πολυ καλα, τωρα αν χωραγε η οχι ο φωτσης δε θα το αναλυσω γιατι αυτοματως επρεπε να εκοβες καιμακ/πριντε που εκαναν καλυτερη χρονια, προσωπικη αποψη. Και δε πας με 3 4αρια γιατι κανεις τους δε κατεβαινει στο 3, καμια σχεση με αντε..
    Μετα στο 5 τα λογια περιττα ενας εξαιρετικα δυνατος κ αθλητικος ψηλος + το οτι τρεχει εξαιρετικα το γηπεδο, ο μπουρουσης με κινησεις στο ποστ κ σουτακι κ ο ιαν για καθαρο ποστ παιχνιδι.
    Για τους συμπληρωματικους που λες σαφως κ κανεις εκτος βλαντο δεν εχει το κατι για να μπει στην 12αδα κ επισης εχεις δε θα ηταν ασχημη ιδεα να παρει παιδια απο την νεων ή καποιοι που κοπηκαν οριακα αλλα εχουν μελλον στην εθνικη. Αλλα ισως ειναι προτιμοτερο ο παπαπετρου ο μποχω κ δε ξερω ποιος αλλος μπορουσε να συμπληρωσει αυτη την 4αδα να πανε να δουλεψουνε τις αδυναμιες τους αυτον τον μηνα παρα να ειναι με την εθνικη μιας κ τα παιδια με το που θα τελειωσει το ευρωπαικο νεων θα πρεπει να πανε για νεα προετοιμασια.

    Ερωτηση ποια η πιθανοτητα ο βλαντο να φαει το βασιλειαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπερες,ζοζε δυσκολο να βγει ο βασιλειαδης απ τη 12αδα και δυσκολο να παει με 3 σεντερ(εκτος βουγιουκας) ο κατσικαρης-πιστευω πως θα παιχτει η 12η θεση αναμεσα σε Γιάνκοβιτς κ'τσαιρελη...Οπως εγραψα πριν θελω τρανζισιον σε επιθεση κ'αμυνα που να βγαζει τη γλωσσα στους αντιπαλους....Zoze πως βλεπεις τον κα'ιλ αντερσον στα χερια του ποπς;;;;ενδιαφερον προσπεκτ και ποιο ενδιαφερον το ματς απ με τον ουιγκινς σημερα στις 11 στο σαμερ λιγκ.

      Διαγραφή
    2. Φιλε Ζοζε νομιζω δεν τιθεται θεμα καλυτερης χρονιας ή οχι..τα χρονια περασαν και καιμακογλου και ειδικα ο Πριντεζης ειναι πλεον καλυτεροι και πιο χρησιμοι παικτες απο τον Φωτση του σημερα! Οσο για τους ψηλους, εγω θα ηθελα να δω να παιζει πολυ η τριαδα παπανικολαου, αντετο και κουφος, αλλα και με αντετο στο 5...ας το δοκιμασουμε γιατι οχι? Eπισης, θεωρω οτι ο Μπογρης αν τα δωσει ολα μπορει να παιξει σωμα με σωμα το ποιος ποστ ψηλος θα μπει..αυτος ή ο ιαν (απο τον οποιο εχω απογοητευτει με την μη εξελιξη του)

      Favors

      Διαγραφή
    3. Αντε οχι για κανενα λογο στο 5, μη μας ξεγελανε τα 2.11 !!! το παιδι δουλευεται για 3 ισως κ για 2 !!! αλλα οχι για 4 αν κ με το μεγεθος που εχει μπορει να σταθει αλλα οχι ακομη σε 2/3 χρονια το συζηταμε του λειπε ο ογκος κ ισως καλυτερα να μην τον παρει ποτε!! Αγνωστο το τι θα κανει στο μελλον αυτο το παιδι ειλικρινα. Ιαν εξω? Εμενα ακη μου αρεσουνε οι 12αδες με 3 5αρια δε μπορω αλλιως :). Απλως ρωτησα για βασιλειαδη γιατι πιστευω οτι ειναι ο μονος που ισως μπορει να χασει την θεση του, πιστευω ο κατσικαρης θα παει σε ταιριασματα- καλαθης/σλουκας - μαντζαρης-ζησης ή κατι τετοιο ας πουμε με βασιλειαδη απο πισω κ για αυτο ρωτησα αν ο βλαντο μπορει να τον φαει.

      Slow mo τα λογια περιττα αν ο αντε ειναι μια φορα ιδαιτερη περιπτωση παιχτη ο slow mo ειναι 10 φορες περιεργη παστα παιχτη, το παιδι ισως εχει τρομερο potential ενας πλει μεικερ στα 2.07 !!! Εξαιρετικα μπασκετικος βλεπει εξαιρετικα το γηπεδο κ ισως ειναι ο καλυτερος πασερ αυτου του δραφτ + ο πιο μπασκετικος τυπος. Θελω να δω κ εγω τι θα τον κανει ο ποπς!!! το παιδι μπορει να παιξει 1/3/4 . 4 θελει να ταιστει αλλα γιατι οχι??!! Βασικα εγω εκει τον βλεπω στο 4 αλλα μια ιδαιτερη περιπτωση 4αριου αλλα μπορις ντιο (χωρις μπιφτεκια)

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Χμμμ στο 4 ομως ανενεωσε το ντιαο,οι συγκρισεις που ειδα τον παρομοιαζαν με το μποντιγκα(!!!!),πραγματικα ενδιαφερον παιχτης απορω πως πηγε στο 30 κατω απο αμφιλεγομενες προσωπηκοτητες παιχτων και ρολιστες οπως o χερστον στο 26 και ο γουιλκοξ στο 28 σε σαρλοτ και κλιπερς. Παει και ο ντεγκ(20/2χρονια)....μαιαμι με ναπιερ στο1 ντεγκ-μπος στα φοργουορντ και ισως γουειντ(οχι μαξιμουμ) στο 2 εαν ο ραιλι δεν κανει καμια τρελλα με το στεφενσον,απο εκει και περα για μενα φαβορι ο αντρε'ι' μπλατς για μια θεση στα σεντερ και ο ροντνε'ι' στακι για 6ος παιχτης(που θα παιζει αρκετα λογο των γονατων του γουειντ). Λατρευω την free agency και μου κανει μεγαλη εντυπωση ποσο καλα πληρωνονται οι σουτερ φετος.

      Διαγραφή
    6. Zoze έχεις δίκιο οτι ο Αντετο δεν παίζει 5 αλλά κ δύσκολα 4 αλλά εμένα όσω τον είδα φέτος μου φάνηκε οτι δουλέυετε κάπως στο στυλ Λεμπρον, μόνο το ύψος θα καθορίζει την θέση του τελικά. Ο Πρίντεζης έκανε καλή χρονιά αλλά δεν είναι ούτε καλός αμυντικός, ούτε καλός ριμπάουντερ, ούτε ανοίγει το γήπεδο απο την περιφέρεια όπως ο Καιμακ με τον Φώτση, Ο δε Αντετο, με 2.11 πια στο 4 θα είναι τρομερά χρήσιμος σε τέτοια τουρνουα (fiba rules) θα μπορεί να κάνει παιχνίδια στυλ Γκίστ, να κυνηγάει κοντούς στην άμυνα, ή να τραβάει αντιπάλους πολύ μακρία για να παίξουν ποστ τα πεντάρια, αν πχ παίξει κοντρα στον Ibaka, και βάλεις μέσα Αντετό, θα τον τραβάει έξω και θα στερεί π την ισπανία το shot blocking του Ibaka, Ο Πριντ δε μπορεί να το κάνει αυτό και ο Καιμακ δεν έχει τα αθλητικά προσόντα για τον Ibaka...
      Χαιρετισμούς
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    7. Oσον αφορα το πιο πανω σχολιο για τν εθνικη νομιζω ναι, εγω θα αφηνα εξω βουγιουκα και θα επαιρνα μπογρη ο οποιος εδειξε οτι μπορει να ανεβει επιπεδο και πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι ο οσφπ δεν τον παιρνει για τριτο σεντερ αντι του καββαδα!! Ο Γιαννης οντως δουλευεται για τρια/δυο αλλα και 4..περισυ σε πολλα ματς επαιξε τεσσερα. Δε νομιζω οτι ειναι το υψος που ξεγελαει.. Εγω μια χρησιμοποιηση του στο 5 θα την εβαζα στη λογικη των undersized στην ευρωπη ή του odom το 2010 με την αμερικη (οσο και αν odom και γιαννης δεν ειναι undersized)..Δηλαδη να παιζεις με αλλαγες στην αμυνα, να ανοιγει χωρους με το σουτ ο γιαννης και να παιζει μαζι με πριντ ωστε να υπαρχει και ποστ παιχτης μεσα. Δε ξερω, αλλα θα μπορουσε να δουλευτει αυτο. Παρ'ολα αυτα ετσι οπως ειναι τωρα τα πραγματα το επιθυμητο σχημα ειναι παπανικολαου, γιαννης στο 4 (τα λεει και ο ατσα παραπανω),κουφος..ετσι πρεπει να παιζει η ομαδα, ετσι ειναι πιο λειτουργικο για οποιο ειδος μπασκετ και αν επιλεξεις...ποσο μαλλον για το στυλ του κατσικαρη...


      ΥΓ: το γεγονος οτι ο αντετο ειναι 2,11 δεν αλλαζει το γεγονος οτι παραμενει πολυ γρηγορος, επισης εχει δυναμωσει πολυ...δηλαδη σε επιπεδο euroleague μαρκαρει ανετα απο 1 ως 4 και παιζει και σε αυτες τις θεσεις..εκτος του 1 που μαλλον δε χρειαζεται κιολας.

      Ο Slow mo ηταν γραφτο να παει στους spurs! Ενδεχομενως να ηταν η μονη ομαδα που του ταιριαζει τελεια και αυτη τον επελεξε...λες και τον αφηναν επιτηδες οι αλλοι! Τωρα ξερει ο ποπς τι να κανει και συμφωνω οτι κατι σε point forward θα γινει..Ενταξει ομως δεν ειναι ο καλυτερος πασερ του draft την ωρα που υπαρχει μεσα ο payton που και στο summer league δειχνει οτι το ταβανι του ειναι τεραστιο!

      Τελος, περαν του οτι νομιζω οτι jabari parker θα γραψει νουμερα απο φετος κατι που εχουμε να δουμε χρονια απο ρουκι, θεωρω οτι αυτος ειναι το big deal του φετινου draft και απο πισω smart,payton,wiggins,embiid που κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι all star για μια ή περισσοτερες φορες αναλογα την περιπτωση! Η εκπληξη? Corey Jefferson...μιλαμε για pf δυναμιτη που πεταει τριπονταρες! Αν δεν κατσει nba, στην ευρωπη θα γινει ΜΕΓΑΛΟΣ παιχτης!

      Favors

      Διαγραφή
  8. γεια σου τζιμ απο λευκωσια!!!παρακολουθω πολυ το μπλογκ σου αλλα δεν σχολιαζω πολυ αφου συμφωνω στα παντα μαζι σου.Για μενα εισαι αυθεντια σε οτι αφορα την αναλυση οποιουδηποτε θεματος γυρω απο τον χωρο του μπασκετ!!!!!!για την εθνικη τωρα πιστευεις οτι ο αντετοκουμπο θα χρησιμοποιηθει σαν 4 η περισσοτερο σαν 3 γτ με υψος 2,8 μπορει να σταθει και στις 2 θεσεις!επισης γτ κληθηκαν μονο 5 γκαρντ εκ των οποιων ο ενας ειναι ο αθηναιου δεν θα επρεπε να κληθει ο παππας η εστω ο μποχωριδης σε περιπτωση που κατι παει στραβα επισης πιστευω οτι μας λειπει ενας ηγετης αποντος φωτση σπανουλη ενας παικτης που θ παρει την μπαλα οταν καιει ποιος θα ειναι αυτος που θα αναλαβει την εκτελεση σε τετοια σημεια ο ζησης???μπορω να πω οτι εμεινα με το γεγονος οτι ηρθε ο κουφος μετα απο μια ακομα σχετικα γεματη χρονια δεν περιμενα να ρθει για να ξεκουραστει.....ακομα πιστευω πως αν δουλεψει σωστα στην προετοιμασια ο βλαντο πρεπει να προτιμηθει αντι του βασιλειαδη αφου ο κωστας εκτος απο το σουτ υστερει σε διαφορους τομεις καλυτερα πιστευω πως ειναι να εχεις ως 12ο παικτη εναν λειτουργικο ολ-αραουντ παικτη οπως ο βλαντο παρα εναν σουτερ οπως ο κωστας βεβαια δν εξαρταται απο μενα αλλα απο τον κατσικαρη!!ο κοουτς τωρα για μενα ειναι εξαιρετικος μου αρεσει το μπασκετ που παιζουν οι ομαδες του και πραγματικα περιμενω να δω και καινουργια πραγματα στην επιθεση απο την εθνικη λογο αυτου ελπιζω να υπαρχει ομως και η σηδερενια αμυνα της εθνικης η οποια μας εχει φερει στις 5 καλυτερες ομαδες του πλανητη!!!ανυπομονω για το πρωτο ματς της εθνικης!! ΥΓ:εκνευριστικα με την σταση του σοφοκλη για ακομα μια φορα...δεν πιστευω οτι ειναι τραυματιας απλα δεν θελει να ερθει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο μπραμος δεν θα χωρουσε μιας και όπως λες η ομαδα θα στηριχθεί πολύ σε σχηματα με 3 γκαρντς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο μπραμος δεν θα χωρουσε σε έναν ρολο αντιστοιχο με αυτόν που ειχε ο χατζηβρεττας παλαιοτερα?μιας και λες ότι η ομαδα θα στηριχθεί πολύ σε σχηματα με 3 γκαρντς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπράμος δεν είναι γκαρντ. 3άρι καθαρό είναι με πολύ μεγάλους περιορισμούς στη δημιουργία και το χειρισμό της μπαλας που στην άμυνα μπορεί να πιάσει το αντίπαλο 2. Ο Χατζηβρέτας πολύ ανώτερος χειριστής και σκόρερ

      Διαγραφή
  11. παιδια δεν ξερω αλλα μου φαινεται οτι θα χουμε προβλημα στο σκοραρισμα στα γκαρντ εξαιτιας της απουσιας του σπανουλη....το γραψα και στο προηγουμενο ποστ ισως πρεπει να κοιταξουμε για καποιον αμερικανο για τη θεση του νατουραλιζε.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Αμερικανό θα πρέπει να κοιτάξουμε έτσι ή αλλιώς αν μας κάνει νερά ο Καλάθης. Με βάση το υλικό μας σε φόργουορντ και σέντερ και την λειψανδρία σε σουτέρ, ένας άσος που να φτιάχνει παιχνίδι μέσω ρακέτας (με π'ν'ρ ή καλή πάσα στο ποστ) είναι απαραίτητος για την λειτουργία της ομάδας. Χωρίς έναν τέτοιο, απλά ευνουχίζεται όλη η ομάδα. Αν ο Καλάθης συνεχίσει έτσι-ή-γιουβέτσι για το αν έρχεται, τότε ναι, χρειάζεται απαραιτήτως Ελληνοποίηση κάποιου από τους πάμπολλους αθλητικούς και δημιουργικούς Αμερικανούς γκαρντ στην Ευρώπη.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σας

      Διαγραφή
    2. Είναι πειρασμός ο "νατουραλιζέ" αλλά προσωπικά στηρίζω ομάδες όπως η δική μας ή η Σερβία που δε πάνε σε τέτοια επιλογή.

      Διαγραφή
    3. Εννοείται παιδιά,πολλές φορές οι νατουραλιζέ δίνουν άλλο χρώμα σε ομάδες που δεν είναι τόσο ισχυρές,αλλά εγώ θα ξενέρωνα με το να παίρναμε τέτοιον παίκτη στην εθνική.Ειδικά αν ήταν "στεγνά" στα χαρτιά και όχι κάτι σαν την περίπτωση Μπατίστ.

      Διαγραφή
    4. Αν και ειμαι και γω της αποψης του τζιμ, μια εκπτωση για την παιχταρα τον κροκερ θα την εκανα!

      Favors

      Διαγραφή
    5. Κάθετα αντίθετος σε τέτοιο ενδεχόμενο.

      Διαγραφή
    6. Οταν αφηνεις το μοναδικο σουτερ που θα μπορουσαμε να εχουμε, το καλυτερο 2ρι στην Ελλαδα, αυτα εχεις. Απαραδεκτο που και φετος εμεινε εκτος ο Χαραλαμπιδης, ειδικα απο τη στιγμη που λειπει ο Σπανουλης.

      Διαγραφή
    7. Η Ισπανία έχει όχι έναν αλλά δυο (Ιμπάκα-Μίροτιτς) και μάλιστα πιέζει την ΦΙΜΠΑ να επιτρέπει δυο νατουραλιζέ σε μεγάλα τουρνουά για να τους χωρέσει (και αν το έκανε φυσικά θα ξαναέχανε Ευρωμπάσκετ το 2030).

      Η μισή ντροπή δικιά μας (αν το κάναμε, θεωρητικά μιλάμε σε περίπτωση ανάγκης, δεν λέμε ότι είναι απαραίτητο) και η μισή δικιά τους.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σας

      Διαγραφή
  12. Θα πω οτι είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση..
    Δεν ξέρω αν δηλώθηκαν όντως σαν εφεδρικοί αυτοί οι 4.Ειδικά ο Γιάνκοβιτς μπορεί να διεκδικήσει θέση τελικά.
    Η απουσία του Σπανούλη μας αφαιρεί τον go-to guy μας,τον παίκτη που θα ηγηθεί της pick and roll offense και θα πάρει το βάρος της επίθεσης. Οπότε αλλάζει και όλη η πλεύση της ομάδας που πρέπει να δώσει βάση στο να ανεβάσει μια ταχύτητα και να χτυπήσει στο τρανζίσιον.Με τον Πρίντεζη από τους καλύτερους finishers σε πρώτο χρόνο,τον Καλάθη που μπορεί να ανεβοκατέβει το γήπεδο σόλο και να βρει την σωστή πάσα,τον Μάντζαρη που βλέπει πολύ καλά το ανοιχτό γήπεδο,έναν pure shooter όπως ο Βασιλειάδης,και τριάρια με εκπληκτική άθλητική ικανότητα(με τον Αντε 1ο και καλύτερο) και δυνατότητα να τελειώσουν δυναμικά στον αιφνιδιασμό ή να δώσουν καλή transition defense.
    Το ότι δεν υπάρχει ο Σπανούλης(ή και ο Σόφο που μας βεβαιώνει πλέον ότι έχει τελειώσει από την εθνική οριστικά με δική του θέληση) ίσως χαμηλώνει λίγο το ταβάνι μας,αλλά πραγματικά υπάρχει πολύ καλό υλικό για να παίξουμε αυτό που στοχεύει ο κόουτς και ξέρει να το κάνει καλά.Αισιοδοξία,αυτή τη φορά συγκρατημένη(χωρίς τις περσινές φανφάρες που μας αποπροσανατόλισαν) για να δούμε ωραίο και σωστό μπάσκετ.Αυτή τη φορά η ομάδα έχει καλύψει κενά που υπήρχαν πέρσι,νευραλγικά για το σύγχρονο μπάσκετ(πόδια στην περιφέρεια,λειτουργικότητα στο rotation,καλή pick and roll defense στο 5.)

    Τζιμ,αναγνωρίζω τις ενστάσεις σου για Τσαιρέλη-Αθηναίου,αλλά καμιά φορά δεν καταλαβαίνω τόσο την αντιστοιχία της σκέψης σου και γιατί τόση σιγουριά για το "ταβάνι" αυτών των 2 παικτών.Σίγουρα είναι συγκεκριμένων δυνατοτήτων αλλά νομίζω ότι έχουμε δει κι άλλους παίκτες τέτοιου είδους να είναι ρολίστες σε υψηλό επίπεδο.
    Για παράδειγμα,πώς ο Μάρκοβιτς(ντάξει δεν θέλω να τα ισοπεδώνω όλα,κάνω μια σύγκριση στις καταστάσεις) λέγεται πρότυπο blue collar παίκτη στο ευρωπαικό επίπεδο και χωράει σε ροτέισιον ομάδων χωρίς τέτοιοι παίκτη,ενώ ο Αθηναίου δεν χωράει ούτε σαν σκέψη σε καλές ομάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω τη σκέψη σου.. Όμως ο Μάρκοβιτς φέρνει στο τραπέζι συγκεκριμένα πράγματα σε top level ευρωπαϊκό επίπεδο (άμυνα, hustling). Ο δικός μας τι στοιχείο έχει (ένα όχι δεύτερο) τόσο ανεπτυγμένο που να θεωρείται τοπ στον συγκεκριμένο τομέα..? Αυτό είναι το σκεπτικό μου. Μια χαρά χρονιά έκαναν και τα δύο παιδιά στην Ελλάδα, ασυζητητί.

      Διαγραφή
  13. Πάντως παιδιά ακόμη και τώρα υστερούμε αρκετά σε αθλητικότητα σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους, Γάλλους, Ισπανούς, Λιθουανούς, ακόμη και τους Σέρβους. Ο Αντετο είναι σούπερ σ'αυτό το κομμάτι, οι υπολοιποι όμως παίχτες μας είναι από σχετικά καλοί, οπως οι άλλοι δύο NBAer, o Πριντ και ο Παπ, έως κακοί. Ανησυχώ και για την προσαρμογή του Αντετο και του Κουφού στο FIBA μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. λογικα και αν δεν εχουμε τραυματισμους θα κοπουν τσαιρελης,μπογρης,αθηναιου και θα παιχτει μια θεση μεταξυ βλαντο και βασιλειαδη...ο κατσικαρης εχω την αισθηση θα προτιμησει βασιλειαδη αν και κατα τη γνωμη μου πρεπει να παιξει ο γιανκοβιτς......καταλαβαινω τη λογικη του τζιμ για παικτες της εθνικης νεων αλλα καταλαβαινω και τον κατσικαρη που ισως θελει πιο δυνατες και ποιοτικες προπονησεις ενοψει ισπανιας..........θα παιξουν ρολο μεγαλο παντως οι απουσιες για το μουντομπασκετ...για παραδειγμα αργεντινη χωρις μανου δεν υπαρχει,ο παρκερ νομιζω δεν κατεβαινει ,οι σερβοι δεν εχουν ντουντα....ισως με λιγη τυχη βρεθουμε ψηλα,μην ξεχναμε οτι το μουντομπασκετ ειναι πιο ευκολο απο το ευρωμπασκετ.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω ότι πήρε τους καλύτερους,απ΄ όσους ήθελαν και μπορούσαν να είναι εκεί. Ο μόνος που μπορεί να διεκδικήσει θέση στους 12 είναι ο Γιάνκοβιτς από τον Βασιλειάδη. Προφανώς με κόμπο δημιουργούς/εκτελεστές τους Ζήση και Σλούκα και τους Κουφό και Αντετοκούμπο να χρειάζονται χρόνο προσαρμογής στο FIBA παιχνίδι προφανώς δεν μπορείς να πας πολύ ψηλά. Καλή τύχη πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υ.Γ....λουολ ντενγκ στο μαιαμι......μα γιατι αυτος ο παιχταρας να μην ειναι στο σικαγο ακομα?μεγα λαθος η φυγη του.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Jim καλησπέρα. Πολύ ωραία ανάλυση...Συμφωνώ με το σχόλιο σου "Overall, είμαι με τον κόουτς". 100%. Μου αρέσει και εμένα η στελέχωση, η λογική του κόουτς αλλά και ο τρόπος που αντιμετώπισε τους "κομμένους".

    Κάπου διαφωνώ μαζί σου και κάπου με τον κόουτς...Διαφωνώ με τον κόουτς στους τέσσερις,ως προς τα πρόσωπα...Θα έπρεπε οι τέσσερις αν όχι οι τρεις παίκτες να αλλάξουν στο χειρότερο ενδεχόμενο για εμάς τον πιθανά τιμωρημένο Καλάθη(άρα 1 γκαρντ),και τους 3 πιθανούς απόντες του Ολυμπιακού(Σλούκα,Μάντζαρη,Πρίντεζη). Φαντάσου να υπάρξουν τέσσερις απουσίες...Θα ήταν πολύ άβολη η κατάσταση...

    Άρα συμφωνώ με τον κόουτς στις επιλογές Αθηναίου και Τσαιρέλη(είναι ο μόνος που μου θυμίζει τον Τσαρτσαρη,όχι σε ταλέντο αλλά σε χρησιμότητα)..αλλά από εκεί και πέρα δεν θα πας με Γιάνκοβιτς(κακή χρονιά άσχετα με το φινάλε) και Μπόγρη (εδώ ίσως να συμφωνήσουμε εμείς). Αλλά σε ένα ακόμη γκάρντ χειριστή σαν τον Μποχωρίδη(τον ετοιμάζεις και για το αύριο) . Ίσως τελικά να έπαιρνα και τον αδερφό του Γιάννη, τον Θανάση.

    Τα υστερόγραφα σου ίσως είναι και το ζουμί της ιστορίας που ξεκίνησε από τους τελικούς και μετά(ασφαλιστήρια οι μεν, σιωπή οι δε και υπόθεση ντόπινγκ)

    Υ.Γ. Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην συζητάμε αύριο ή στις 21 για απόντες και πιθανό κάζο της ομοσπονδίας αλλά και της εθμικής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Jim εξαιρετικό και πάλι το άρθρο σου αλλά το ρεζουμέ της όλης προσπάθειας είναι η διπλή βόμβα που κρύβεται στο 2ο υστερόγραφο. Η παρουσία ή όχι του Καλάθη αλλάζει όλο το πλάνο της Εθνικής και απ' ότι φαίνεται η βαλίτσα θα πάει μακριά. Απο την άλλη παρατηρώ με λύπη οτι η ιστορία Ολυμπιακός-ασφάλιστα-ΕΟΚ δεν έχει τελειώσει και τα απόνερα της μπορεί να τινάξουν στο αέρα όλο το οικοδόμημα και να φέρει τέλος στην εποχή Κατσικάρη πριν ακόμη καν αυτή αρχίσει. Μακάρι να βγω ψεύτης!!!
    basketmanic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να ρωτήσω και γω κάτι με το φτωχό μυαλό μου ? Γιατί έχετε όλοι μπετό τον Αντέτο και λέτε πως ο Γιάνκοβιτς αν ''κλέψει'' θέση θα είναι του βασιλειάδη ? Εμένα δε θα μου έκανε εντύπωση αν έμενε έξω ο Γιαννάκης που είναι πολύ μικρός και άγουρος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το σκέφτηκα μετά αδερφέ , δυστυχώς σκέφτομαι μονόπλευρα όσον αφορά τα πράγματα που γουστάρω και δε βλέπω τα αυτονόητα ...

      Διαγραφή
    2. Ναι, άγουρος ο Αντετοκούμπο με γεμάτη χρονιά και πρόοδο στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά έτοιμος ο Βλάντο που έπαιξε ουσιαστικά ένα καλό εικοσάλεπτο όλη τη σεζόν!

      Διαγραφή
    3. Το μη χείρον βέλτιστο φίλε . Και το τι είναι καλύτερο είναι υποκειμενικό .

      Διαγραφή
    4. Αυτή η Εθνική Στέλιο έχει δημιουργηθεί για να αποκομίσει εμπειρία. Ο Γιάννης θα είναι όπως ο Διαμαντίδης στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας το 2003, όντας ακόμα παίκτης του Ηρακλή. Τα παιδιά θα πάνε για να διασκεδάσουν και να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό. Άλλωστε με τις τελευταίες αποτυχίες καλό θα είναι να έχουμε χαμηλά τις προσδοκίες μας.

      Διαγραφή
  20. Στηριζω και εγω τον Κατσικαρη .και τη φιλοσοφια του και αυτα που θελει να μεταδωσει στην εθνικη.Τα αποτελεσματα για να πω την αληθεια δε με ενδιαφερουν σε αυτη τη φαση για διαφορους λογους.Κατ αρχας δεν αξιζαμε να παιξουμε σε αυτη τη διοργανωση και επειδη πληρωσαμε τα 800 θα δωσουμε το παρων.Επειτα εχουμε χορτασει σφαλιαρες απο Νιγηρια,Σκοπια,Φινλανδια,απο κατι ομαδες της πλακας δηλαδη,που μας χτυπησαν το καμπανακι οτι δε παμε στο σωστο δρομο και οτι χρειαζομαστε αλλαγες τοσο σε προσωπα οσο και στο στυλ παιχνιδιου μας.

    Αμυνα καλη θα παιζουμε παντα γιατι ειναι στο DNA μας.Αυτο που πρεπει να αλλαξουμε ειναι οι κατευθυνσεις στην επιθεση.Ειναι επιτακτικη αναγκη να εξασφαλισουμε ευκολα το αμυντικο ριμπαουντ και να τρεξουμε το γηπεδο.
    Στο σετ παιχνιδι πρεπει να γινουμε πιο επιθετικοι χωρις να τρωμε και τα 24 δευτερολεπτα γυρνωντας ασκοπα τη μπαλα.Επισης εχουμε κορμια να κυνηγησουμε το επιθετικο ριμπαουντ.Τελος πρεπει να λειτουργησει η ομαδα χωρις τους σιγουρους ποντους του Σπανουλη ωστε να ειναι ετοιμη αν αυτος αποχωρησει οριστικα(μεγαλη απωλεια και τωρα στο παγκοσμιο αλλα και γενικα οταν σταματησει)

    Εχουμε παικτες εξυπνους που μπορουν να δημιουργησουν,να διαβασουν και να παιξουν με τα μις ματς συν εναν παικτη που απο εδω και περα θα ειναι απο μονος του παντα μις ματς.Εχουμε παικτες που μπορουν να τρεξουν διαφορα στυλ στη επιθεση.Βεβαια ανεκαθεν εχουμε αδυναμια στο μακρινο σουτ αλλα αυτο ειναι κατι που επιτελους πρεπει να διορθωθει ξεκινωντας απο τις μικροτερες ηλικιες.

    Αυτο που πρεπει να διορθωσει,να βελτιωσει ο Κατσικαρης ειναι την αντιδραση της ομαδος απεναντι στις ζωνες.Μας διαβαζουν ευκολα,στηνουν μια ζωνη και μας προβληματιζουν ομαδες ισοδυναμες η' ακομα και κατωτερες.Παντα υπαρχει η αδυναμια στο μακρινο σουτ(λογικα γι αυτο θα μπει ο Βασιλειαδης στη 12αδα) αλλα η ζωνη δε σπαει μονο με τριποντα.

    Επισης πρεπει ο Κατσικαρης να ενταξει ετσι τους Κουφο,Καλαθη,Αντε
    στην ομαδα ωστε να γουσταρουν σε καθε τουρνουα να ερχονται παιζουν για το εθνοσημο και για εμας και να τους παντρεψει με τη χρυση φουρνια Σλουκα,Μαντζαρη,Παπανικολαου και αργοτερα Γιανκοβιτς,Παππα(οσοι απο αυτους θα μπορουν να σταθουν στη τελικη).
    Ετσι με αφετηρια αυτη τη διοργανωση θα μπορουμε να στησουμε ομαλα την εθνικη του αμεσου μελλοντος που θα μας ξαναχαρισει διακρισεις.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και το πάω παραπέρα.

      Ο Κατσικάρης έχει δύσκολο έργο μπροστά του από όλες τις απόψεις. Εκτός του προγράμματος και των διασταυρώσεων των ομίλων (που μόνο εύκολα δεν είναι) και των αγωνιστικών στόχων της ομάδας που σχετίζονται με το αν θα μπει στην 8άδα ή αν θα διεκδικήσει μετάλλιο. Αυτά έπονται.
      Ο κόουτς ξεκινάει με πολύ καλές προϋποθέσεις αλλά και πίεση. Επέλεξε το επιτελείο του χωρίς κανέναν φυτευτό από την ΕΟΚ και έκοψε παίκτες με βαρύ όνομα (Φώτσης, θυμόμαστε το ντόρο που δημιουργήθηκε πέρσι). Για αρχή, λοιπόν, καθάρισε το πεδίο για να φτιάξει 100% μια δική του ομάδα χωρίς παρεμβάσεις.

      Υπάρχει, όμως, και το βάρος. Η ΕΟΚ ξηλώθηκε για να αγοράσει τη συμμετοχή της εθνικής στην διοργάνωση. Μια αμφισβητούμενη απόφαση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Επιπλέον, μια φουρνιά παικτών παίζει τα ρέστα της στην Ισπανία. Μπουρούσης, Ζήσης, Καϊμακόγλου συν τους απόντες Σπανούλη και Φώτση θα τερματίσουν την καριέρα τους στην εθνική σε περίπτωση αποτυχίας.

      Ο κόουτς επιβάλλεται να ξαναδώσει στην ομάδα ταυτότητα. Να δούμε μια ομάδα που θα μάχεται, θα παίζει και θα εξαντλεί τις πιθανότητές της. Δεν έχει σημασία αν αυτές θα είναι πολλές ή λίγες. Ούτε αν αυτό που θα δημιουργηθεί θα είναι ικανό να μας πάει ψηλά. Αυτό που χρειάζεται η εθνική είναι να ξαναβρεί την περπατησιά της. Να ξαναδώσει στίγμα και να παίξει.

      Η επιλογή του Κατσικάρη έγινε αποδεκτή με ανακούφιση από την συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκόμενων. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες, δημοσιογράφοι και φίλαθλοι θεωρούν το Φώτη την αυτονόητη επιλογή. Σχεδόν όλοι είναι στο πλευρό του.
      Αλλά, ο κόουτς θα πιάσει καυτή πατάτα για πρώτη φορά στη ζωή του. Είναι φορτωμένος με προσδοκίες που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Επομένως, είναι απόλυτα φυσικό να τον περιμένει σκληρή (πολύ σκληρότερη από την αντίστοιχη των προκατόχων του) κριτική σε περίπτωση που αποτύχει να δημιουργήσει αυτό που όλοι προσδοκούν.

      Διαγραφή
  21. Για ποιο λογο γιανκοβιτς και οχι παπαπετρου ή μπραμος?? Δεν υπαρχει λογικη στην κληση του γιανκοβιτς. Δεν εκανε καν καλη χρονια αφου επαιζε ελαχιστα! Εκανε ενα καλο 10 λεπτο στους τελικους. Φτανει αυτο για την κληση στην εθνικη? Ο Μπραμος μεχρι ενα σημειο εκανε καλη χρονια και μετα απλα ειχε το μεγαλυτερο ντεφορμαρισμα που εχω δει σε παικτη... Επισης ο παπαπετρου ειναι καλυτερος παικτης και απο τους δυο και η μη κληση του ειναι μαλλον ακατανοητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα, διαφωνώ κάθετα με τις κλήσεις επιβράβευσης του κόουτς, αναγνωρίζω την προσπάθεια που κατέβαλαν φέτος Μπόγρης και Τσαιρέλης κυρίως και πόσο βελτιώθηκαν αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί λόγο αυτό για να κληθούν στην προεπιλογή. Το ίδιο ισχύει και για Αθηναίου και σε μικρότερο βαθμό για Βλάντο. Ποιό το νόημα να καλούνται παίχτες που αντικειμενικά δεν έχουν καμία ελπίδα να είναι στην τελική δωδεκάδα ειδικά όταν μιλάμε για 16αδα προεπιλογής?
    Στη θέση των 4 συμπληρωματικών θα έπρεπε να κλήθούν οι Μπράμος, Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούμπο και Μποχωρίδης.Παίχτες που σε ενδεχόμενο τραυματισμού πχ μπορούν να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις ή ακόμα και στην περίπτωση που στις προπονήσεις δει ο κόουτς ότι μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο από αυτόν που είχε αρχικά στο πλάνο του. Ίσως να μπορούσε να δοκιμαστεί και ο Παππάς από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλος γκάρντ με έφεση στο 1 ενταντίον 1. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ήταν στην τελική επιλογή αλλά θα άξιζε μια δοκιμή.

    Ο Βασιλειάδης θα είναι σίγουρα στην τελική 12αδα καθώς άλλος σουτέρ στην ομάδα δεν υπάρχει και είναι απαραίτητος σε βραδιές που δεν θα σουτάρουμε καλά από το τρίποντο και απέναντι σε κλειστές άμυνες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, γιατί είναι πιο έτοιμος να βοηθήσει ο Μποχωρίδης από τον Αθηναίου; Που το είδες αυτό; Γιατί στο Άρη όσο αγωνιζόταν μαζί, εγώ έβλεπα έναν παίκτη έτοιμο και έναν παίκτη ανώριμο. Και ο Αγγέλου επίσης αφού εμπιστευόταν τον Αθηναίου πολύ περισσότερο από τον Μποχωρίδη.

      Επειδή τον θέλει ο ΠΑΟ (ή ο ΟΣΦΠ, δεν έχει τόση σημασία) πάει να πει ότι είναι ή έστω ότι θα γίνει καλός; Τα ίδια που ακούγαμε και πέρσι για Καββαδά και φτάσαμε να τον δούμε να μαρκάρει τον Γκαζόλ να του βάζει και εγώ δε θυμάμαι πόσα σερί καλάθια, και να λέμε και ευχαριστώ;

      Από τους 4 που πήρε εκτός προγράμματος, ο μόνος που έκανε δεν έκανε καλή σεζόν είναι ο Γιάνκοβιτς. Αλλά φαντάζομαι από το να πάρει την χαμηλού επιπέδου παίκτη Μπράμο, προτίμησε έναν εξίσου χαμηλού ή και χαμηλότερου επιπέδου, που μπορεί όμως να είναι πιο πρόθυμος.

      Διαγραφή
    2. Καλά ρε φίλε είναι δυνατόν να συγκρίνεις το ταλέντο και την προοπτική του Μποχωρίδη,ενός από τους αυριανούς ηγέτες της εθνικής με έναν φιλότιμο μεν αλλά μέτριο παίχτη όπως ο Αθηναίου ο οποίος δεν είναι στο επίπεδο της εθνικής ομάδας?

      Επίσης πέρσι προφανώς και ήταν μεγάλο λάθος η επιλογή του καββαδά αντί του Βουγιούκα και φάνηκε αυτό. Επειδή δηλαδή σε 2 φάσεις έσπρωξε καλά τον Γκασόλ και έβαλε 1-2 καλάθια δικαιώθηκε ο Τρινκιέρι?

      Και ειλικρινά ρε φίλε θεωρείς παίχτη χαμηλού επιπέδου τον Μπράμο?παίχτη που παίζει στο summer league του Nba αυτή τη στιγμή?και που είναι ένας εξαιρετικός αθλητής,παίζει εξαιρετική άμυνα και καλό σούτ

      Βλέπω πολλές φορές εδώ μέσα να επηρεάζεστε αρκετοί από τη χρονιά του κάθε παίχτη.Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι σε αρκετούς παίχτες δεν φέρουν την πλήρη ευθύνη οι ίδιοι για μια κακή χρονιά. Πχ: οι Παππας και Βλάντο πιστεύεις ότι τους έχει δοθεί η ευκαιρία στον πάο να δείξουν τι πραγματικά αξίζουν,φρόντισε ο Πεδουλάκης να ενταχθούν στην ομάδα και δεν απέδωσαν? Όταν ένας παίχτης δεν έχει ρόλο στην ομάδα και είναι μονίμως στον παγκο ή παίζει μόνο 2-3 λεπτά σε κάθε αγώνα με ποιά ακριβώς κριτήρια κρίνεις ότι έπεσε η αγωνιστική του αξία.
      Θεωρώ εξαιρετικά ένας τέτοιος παίχτης και μετά από τέτοιες χρονιές μπορεί άνετα να κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά με την εθνική με τη σωστή καθοδήγηση και ένταξη στην ομάδα.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά ο Μπράμος αναμφίβολα είναι πολύ καλός παίκτης και σούπερ εργαλείο,αλλά νομίζω ότι σωστά ο κόουτς τον άφησε απ'έξω.
      Κυρίως γιατί δεν κολλάει με τον Παπανικολάου που μοιάζουν πολύ και δεν σου δίνει έξτρα στοιχεία.(αντίθετα με Βασιλειάδη,που ανοίγει όντως πιο εύκολα το σκοράρισμα μιας και είναι καλύτερος shooter off the screens,τον Βλάντο που έχει πιο καλό χειρισμό και πλήρες επιθετικό ρεπερτόριο-συν μικρότερη ηλικία και τον Αντετοκούμπο που πρέπει να μπαίνει στην εθνική σιγά σιγά και προσφέρει τρομακτικά αθλητικά προσόντα για τα στάνταρ της ομάδας.)

      Για Φώτση παιδιά,είναι δύσκολη η απόφαση και δύσκολα κάποιος θα ταχθεί υπέρ κάποιας λύσης στάνταρ.Αυτό με τα 3 4άρια είχα ταχθεί από πέρσι εντελώς αντίθετος,ενώ κάποιοι έλεγαν οτι μπορεί να είναι το όπλο μας... ενώ πάντα κάποιες επιλογές σου δίνουν κάτι και σου στερούν κάτι.
      Για μένα ο Πρίντεζης δύσκολα μπορεί να μείνει απ'έξω γιατί σου προσφέρει εύκολο σκοράρισμα που ελάχιστα 4άρια έχουν και ταιριάζει με το up tempo μπάσκετ που στοχεύεις.
      Οπότε πας σε δίλημμα με Καιμακόγλου. Ο ένας σου δίνει πιο πλήρεις επιθετικές επιλογές,σκληράδα και καλύτερη άμυνα ψηλά, ο άλλος σου προσφέρει αθλητικότητα και κυρίως εμπειρία και χαρακτήρα που χρειάζεται η ομάδα ελλείψει Σπανούλη.(για μένα επίσης είναι ο πιο αξιότιμος Έλληνας παίκτης μαζί με Ζήση που ποτέ δεν αρνήθηκαν την παρουσία στην εθνική ή είχαν κάποια πρόφαση.Πάντα εκεί με όλες τους τις δυνάμεις.Βέβαια ούτε Πρι-Κάιμακ μπορούμε να κατηγορήσουμε κάτι τέτοιο-βλ. Λουκά-Σόφο-nbaers)

      Διαγραφή
  23. Με πρωτη ματια στην επιλογη.ο Παπανικολαου δε μου μοιαζει για τοσο ψηλος που γραφει ο Τζιμ 2.06 και ο Σλουκας δε μου μοιαζει τοσο κοντος, 1.87.Μπορει να κανω λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Copy paste τα έκανα. Ο Σλούκας είναι σχεδόν 10 πόντους ψηλότερος..! Δε κάνεις λάθος

      Διαγραφή
    2. O Σλου είναι 3-4 πόντους ψηλότερος του V Span παιδιά. 194-195. Τέσπα, μικρή σημασία.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    3. Ο σπανουλης ειναι 1.89 και o σλουκας ειναι 1.91.Τωρα με τα παππουτσια παιρνει ο καθενας απο 3 ποντους.

      Big saras.

      Διαγραφή
    4. http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=OLY&seasoncode=E2014
      ο σπανουλης ειναι ψηλοτερος του σλουκα... σ αυτα τα υψη που αναγραφονται ειναι 2 με 3 εκατοστα κοντυτεροι δηλαδη ο σλουκας στην πραγματικοτητα ειναι πιθανον να ειναι 1.87.... επισης ο ολυμπιακος του χρονου μαλλον θα ειναι η κοντυτερη ομαδα της ευρωλιγκας...

      Διαγραφή
    5. O Σλούκας είναι 1.90 και ο Σπανούλης 1.92 / 1.93.
      Ο Παπ είναι 2.05 (το πιο πιθανό) με 2.06.

      Billy Batts

      Διαγραφή
  24. Υ.Γ: Η Ούνιξ Καζάν και οι Μέμφις Γκρίζλις έχουν περισσότερους παίκτες στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας από τον..Παναθηναϊκό. Άλλαξαν οι καιροί..

    ειναι μια πραγματικοτητα αν και ο παναθηναικος και στην προηγουμενη εθνικη 2 ουσιαστικα διεθνεις ειχε μπραμος και φωτση ενω ο ολυμπιακος απο τους 5(σπανουλης,περπερογλου,σλουκα,παπανικολαου,πριντεζη) επεσε στους 3 ενω στην προηγουμνη 12αδα ηταν και ο καββαδας ενω και ο μπαντζαρης θα ηταν κι αυτος αν δεν ηταν τραυματιας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως με τα αποτελεσματα της εθνικης 2 χρονιες,θυματα της Νιγηριας και της Φινλανδιας δεν ειναι να κοκορευεται και κανεις για το αν εχει παραπανω παιχτες στην εθνικη.

      Διαγραφή
  25. Όλα καλά, σε γενικές γραμμές η επιλογή είναι η αναμενόμενη (δε νομίζω ότι και στις προηγούμενες ομάδες οι Κουφός-Καλάθης θα έμεναν έξω αν δήλωναν συμμετοχή)...Προσωπικά θα ήθελα ένα διαφορετικό παίκτη αντί του Μπουρούση (όχι για αγωνιστικούς λόγους) και του Βασιλειάδη (για αγωνιστικούς λόγους), αλλά σε γενικές γραμμές αυτή η δωδεκάδα μπορεί όντως να παίξε ιωραίο μπάσκετ.

    Και μια φιλική παρατήρηση. Τα δύο υστερόγραφα δεν ήταν απαραίτητα κατά την άποψη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα & καλή εβδομάδα.

    Ο Κατσικάρης επέλεξε να πάρει τώρα τις οριστικές του αποφάσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι οι 11 από τις 12 θέσεις είναι από τώρα καπαρωμένες. Για να κρίνουμε τις επιλογές πρέπει να ξέρουμε τι μπάσκετ σκοπεύει να παίξει ο κόουτς. ΟΚ, ξέρουμε την φιλοσοφία του αλλά πάντα οι προπονητές προσαρμόζονται και στα υλικά που έχουν. Κι αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι ότι πρέπει να επιλέγονται οι παίκτες που θα συγκροτήσουν το καλύτερο δυνατό σύνολο και όχι ομάδα all stars.

    Το βασικότερο, όμως, από όλα είναι τα ερωτηματικά που συνοδεύουν κάποιους κομβικούς παίκτες. Καλάθης και Κουφός δεν είναι σίγουροι. Ειδικά αν απουσιάσει ο Νικ, χαμηλώνει επικίνδυνα το ταβάνι της ομάδας. Για το θέμα με την ασφάλιση των διεθνών του Ολυμπιακού θεωρώ ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα λυθεί. Ελπίζω ότι έστω και την ύστατη ώρα θα σοβαρευτούν και οι μεν και οι δε.

    Μια-δυο σύντομες παρατηρήσεις.

    - Μπράμος. Μεγάλη έκπληξη ο αποκλεισμός του. Ανεξάρτητα από το κακό τελείωμα που είχε στη χρονιά, ο Μάικ είναι τέτοιου είδους παίκτης που κολλάει σε κάθε σχήμα της εθνικής. Δεν πιστεύω ότι ο Βασιελιάδης είναι πιο χρήσιμος ούτε έκανε τόσο καλή σεζόν στην Εφές.
    - Το επιχείρημα της καλής χρονιάς και η επιβράβευση. ΟΚ, καταλαβαίνω τη λογική. Αλλά από τους +4 ούτε ο Βλάντο έκανε καλή χρονιά ούτε ο Αθηναίου.
    - Φώτσης. Εφόσον ο κόουτς τον θεωρεί περιττό καλά έκανε και τον έκοψε από την αρχή. Να μην τον ταλαιπωρήσει δηλ. με την προετοιμασία και να τον κόψει στο τέλος του δρόμου.
    - Παππάς. Θυμίζω ότι πέρα από τα περσινά, πέρα από την δύσκολη χρονιά στον ΠΑΟ υπάρχει και η προϊστορία του παίκτη στο Μπιλμπάο και η δύσκολη συνύπαρξή του με τον κόουτς.
    - Από τους υπόλοιπους που κόπηκαν, θεωρώ σημαντικότερη απώλεια τον Λουκά (πραγματικά δεν κατάλαβα τα περί τραυματισμού). Δεν νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει παραπάνω σ’ αυτήν την ομάδα ο Βουγιούκας. Θεωρώ ότι οι ικανότητες του Ίαν υπερτονίστηκαν τη χρονιά που πέρασε λόγω της χρησιμότητας που έδειχνε να έχει σε μια θεωρητική προσθήκη στον ΠΑΟ.
    - Και κάτι για τον κόουτς. Οφείλουμε όλοι να τον στηρίξουμε. Ανεξάρτητα από διαφωνίες, φαίνεται να έχει την διάθεση να κάνει τομές. Προφανώς, θα υπάρξει και κριτική. Αλλά, πλέον, ο Φώτης βρίσκεται μπροστά σε μια πραγματικά δύσκολη αποστολή. Ήρθε η ώρα να επιβεβαιώσει την φήμη που τον συνοδεύει. Μπροστά του έχει μια πρόκληση που όμοιά της δεν είχε ποτέ στην καριέρα του. Δεν υπάρχουν, πια, ειδυλλιακές καταστάσεις στυλ Μπιλμπάο ή ανέμελες αποστολές στυλ Σπαρτάκ. Ήρθε η ώρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χωρίς χαρτάκια και χωρίς νταβατζιλίκια, τελείωσαν οι γεροφώτσηδες κ οι Μπράμοι.

    Η μαλακία είναι ότι πέρσι χάθηκε πραγματική ευκαιρία για μετάλλιο.

    Φέτος είναι έτσι κι αλλιώς αργά.


    Υ.Γ.
    Μόνο η FIBA και η WADA μπορούν να διασώσουν κάτι από την αξιοπρέπεια της εθνικής. Πληρωμένες προκρίσεις, ντοπέ διακρίσεις. Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1000
      Δεν το κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο, δεν έπρεπε να πάμε Ισπανία.
      Για Καλάθη μέγα σκάνδαλο, αλλά η μασωνία ανθεί στο μπάσκετ. Βλέπω να του ζητάνε κ συγνώμη για την ταλαιπωρία στο τέλος.

      Διαγραφή
    2. Περσυ χαθηκε ευκαιρια για μεταλλιο? Με τα χαλια που ειχαμε πως θα το παιρναμε το μεταλλιο?

      Ας το παρουμε χαμπαρι οτι εδω και 2 χρονια ειμαστε για κλαματα μπας και κανουμε αυτα που πρεπει και βελτιωθούμε -κι ελπιζω να αρχισει απο φετος η ανακαμψη

      Διαγραφή
    3. Η γενια της ντοπας μιλησε

      Διαγραφή
  28. Gia tin ethniki
    Opos eipe kapoios filos klhtikan oi kalyteroi diathesimoi
    ap tis mh kliseis oles exoun tin eksigisi tous pano kato
    Pappas: o coach fovithike na ton parei san reserve kai tou xalasei to kilma
    Sofo: exei vrei to rythmo tuo me to programma tis maccabi kai fovatai giati pleon i ilikia tou kai soma tou einai epifova
    V-Span :Atzentis ,omada kai oikogeneia ypotheto askisan arnitiki piesi se ena paixti me arketi epivarimeni mesi kai pelmata opote i pithanos arxiki tou diathesi kamthike.stin teliki i omada prepei siga siga na xeirafeteitai.
    Fotsis kai MKF: kathara agonistika kritiria

    theoro par'ola auta ypertati geloiothta na min ksekatharizontai ap tin omospondia ta typika ton paixton.Den einai dynaton na diavazoume senaria epi senarion gia ton Calathes kai na psaxnoun i bloggers gia kanonismous peri doping kai loipa kai na mhn mporei i kratiki omospondia me tous paxyla amoibomenous ypallhloys na mhn kanei ena g..meno thlefono sta armodia organa tis FIBA kai na mi vgazei ena g...meno deltio typou gia ton tade i gia tous tade paixtes.Opos episis kai gia tin kontra me ton Olympiako....
    Theoro pos an yparxei problima stin 12daka tou Katsikari kaneis ap tous 4 ypoloipous den einai se thesi na prosferei se epipedo ethnikis endron esto kai gia pagkitis ton 2-3 lepton h tou dnp.Den mporoume na skosoume allon ena kavvada kathe thesi einai polytimi.
    Opte theoro pos tha yparksei plan b kai extra klhseis an paiksei thema

    No_Closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. το βασικο ειναι να ειναι ολοι υγιεις περυσι ειχαμε πολλους τραυματισμους και να μην τιμωρηθει ο Καλαθης
    αυτο που βλεπουμε απο τις κλησεις ειναι οτι ο Κατσικαρης εχει ξεκαθαρα στο μυαλο του το θελει να παιξει η ομαδα και με ποιους και οχι σαν τον ανεκδιηγητο Τρινκιερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολυ δυνατη frondline εχει κανει το σικαγο μεχρι στιγμης ,μιροτιτσ-μπουζερ-νοα-γκασολ.Ερωτηματικο παντα ο ροσε!!

    Jim αναμενουμε αναρτηση για να αμερικανικα δρωμενα!!

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Booz ειναι φευγατος... Βαλε Γκιμπσον στο "4" ;)

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραίο άρθρο και εξαιρετική ανάλυση...

      Άποψη μου είναι ότι ο coach έκανε τις καλύτερες δυνατές προσθήκες αν και έχω ενδοιασμούς για τον Βασιλειάδη καθώς κατ' εμέ είναι ο ορισμός του streaky shooter. Αναρωτιέμαι αν ο Χαραλαμπίδης θα χώραγε έστω σαν 12ος δεδομένου της εξαιρετικής χρονιάς που έκανε...

      Διαφωνώ με την ιδέα του "νατουραλιζέ" που ακούστηκε πιο πάνω...

      Υγ: Περιμένουμε ανάρτηση για ΝΒΑ, Τζιμ :)

      Διαγραφή
  31. μια ερωτηση όχι τοσο σχετικη αλλα που την ειχα παντα...ποιο είναι το στοιχειο που στερησε από έναν μεγαλο σουτερ όπως ο βασιλειαδης και τοπ ταλεντο στις ηλικιες των νεων,να κανει μια καριερα αντιστοιχη του σπανουλη ας πουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είναι μονοδιάστατος σαν παίχτης. Κατά τη δική μου γνώμη πάντα.
      Αυτό δεν είναι αναγκαίο κακό, αλλά νομίζω ότι γενικά στην ελληνική σχολή αποφεύγουμε τα κλασικά shooting guard και προτιμούμε περισσότερο τα combo guard.

      Διαγραφή
    2. 01) Μέτρια basic skills / fundamentals
      02) Γελοίο footwork
      03) Παιδικό ball-handling
      04) Κακό dribbling
      05) Ανύπαρκτη decision making ability
      06) Περιορισμένο determination και discipline
      07) Εξαιτίας των (1), (2), (3) και (4) δεν διαθέτει drive / penetration / split
      08) Εξαιτίας του (1) και (2) είναι μέτριος στο man-to-man defense
      09) Εξαιτίας του (1) και (6) είναι μέτριος στο team defence
      10) Εξαιτίας του (2), (3) και (4) του είναι δύσκολο να αποκτήσει πλεονέκτημα στο man-to-man offense
      11) Μπαουγκτζίδικο, φραποθεσσαλονικιώτικο, χρυσαυγιτοελληναράδικο mentality.
      12) Εξαιτίας του (6) και του (11) δεν προσπάθησε να διορθώσει ποτέ τα (1), (2), (3), (4), (5), (6), (7), (8), (9) και (10). Το (11) είναι καθαρά θέμα παιδείας.

      Billy Batts

      Διαγραφή
    3. χαχα, το γονατισες και εσύ! αλλα συμφωνώ. παίχτες Βασιλειάδη δε μου αρέσουν.

      Andreas

      Διαγραφή
    4. Γελάω μέχρι δακρύων.. Έπος

      manu chao

      Διαγραφή
    5. εκτός απο χιουμοριστικό, είναι και απολύτως αληθινό!με κάλυψες όσο δεν πάει για αυτόν τον παίχτη..

      Διαγραφή
    6. Βilly Batts υποκλινομαι!!

      Big saras.

      Διαγραφή
    7. @Billy Batts Παραγγελιές δέχεσαι?

      Διαγραφή
  32. Άκουσα τον Κατσικάρη στον Σκουντή,
    Εξαιρετικό επίπεδο ανθρώπου, εξαιρετικό....Και επίσης κατάλαβα γιατί Βασιλειάδης κ όχι Μπράμος.
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Για πες ρε Ατσα αν θέλεις.. Πως το αιτιολόγησε αυτό με Μπράμος?

    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μάνο,
      Κοίτα είπε 3 πράγματα, 1ον οτι στην ατομική άμυνα ο Μπράμος είναι πράγματι καλύτερος αλλά περιμένει την ομάδική δουλειά να βοηθήσει να καλυφθεί αυτή η διαφορά, 2ον οτι ο Βασ. εκτός απο τα ποσοστά στο σουτ ανοίγει καλύτερα το παιχνίδι (φαντάζομαι επειδή ο Βασιλειάδης μπορεί να δημιουργήσει και τις δικές του προυποθέσεις για σουτ ενώ ο Μπράμος είναι spot shooter, και επειδή ο Βασιλειάδης πασάρει καλύτερα, εδώ θα ήθελα την βοήθεια του Jim αν το διαβάσει γιατί αυτό είναι δική μου ερμηνεία ο Κατσικάρης έμεινε στο οτι ανοίγει καλύτερα το παιχνίδι ), 3ον οτι τον βασιλειάδη τον ξέρει (τον είχε στην μπιλμπάο), και ξέρει την ψυχολογία του και πως να δουλέψει μαζί του, πράγμα σημαντικό για τέτοια τουρνουα θα πω εγώ αφού δεν σε νοιάζει η βελτίωση του παίκτη τόσο όσο η απόδοση του.
      Φιλικά
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ φίλε

      MANOΣ

      Διαγραφή
  34. Ο Κατσικάρης είναι πραγματικά εξαιρετικός επικοινωνιακά, άριστος όταν σχολιάζει αγώνες (πιο πρόσφατο παράδειγμα το φάιναλ φορ) και στη δουλειά του μερικά δείγματα (πρωτάρης με την ΑΕΚ έβαλε δύσκολα στον Ομπράντοβιτς, με την Μπιλμπάο είχε διαδοχικές πολύ καλές σεζόν). Έχω διαφωνίες για τις επιλογές του, αλλά μου αρέσει που δεν φοβήθηκε τις σκληρές αποφάσεις, κι ας λατρεύω τον Φώτση. Η ανανέωση σπάνια κάνει κακό: κάποτε κόπηκε ο Αλβέρτης, ο Παπανικολάου κι η επόμενη εθνική σάρωσε... Πιστεύω όμως πως επειδή έχει ζήσει πολλά χρόνια έξω, η προσέγγισή του στο μπάσκετ δεν είναι ελληνική, παραείναι δυτικοευρωπαϊκή, μπλαζέ. Και δεν πιστεύω πως αντέχει την πίεση... Κάποτε έφυγε απ' τον Άρη μετά από 2 μόνο μήνες κι ο μεγάλος Στιβ Γιατζόγλου είπε για λόγου του στο ραδιόφωνο μια σπουδαία αμερικανική παροιμία: "Αν δεν αντέχεις τη ζέστη στην κουζίνα, δεν μπαίνεις στην κουζίνα"... Προσωπικά, από ό,τι είδα στο Μπιλμπάο (η πιο αξιόπιστη ως δείγμα γραφής δουλειά του), δεν νομίζω πως αντέχει τη ζέστη της κουζίνας. Στη μεταβατική αυτή περίοδο θεωρώ πως χρειαζόταν η δοκιμασμένη λύση Γιαννάκη. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά στο Παγκόσμιο δύσκολα θα περάσουμε γύρο νοκ-άουτ...
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ αυτά που λες δεν έχεις άδικο, απο την άλλη κ ο Γιαννάκης πριν το 2005 σαν προπονητής, θεωρηθεί loser κυρίωςλόγω του Μουντομπάσκετ του 1998 που όλοι έβλεπαν χρυσό (λανθασμένα) και ήρθαμε 4οι χάνοντας δικό μας παιχνίδι με τους Σέρβους, και το μετάλιο απο τους Αμερικάνους που έπαιζαν ευρώπη. Οι winner ομάδες είναι πρωτ απ όλα καλές όμάδες και η winner ψυχολογία χτίζεται, οΚατσικάρης στην Bilbao ήταν overachiever καθαρά. Αν φτιάξει καλή ομάδα η αυτοπεποίθηση θα έρθει με αυτή.
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    2. Αλίμονο, δεν λέω ότι είναι κακός προπονητής ο Κατσικάρης. Απλά αμφιβάλλω αν αντέχει τον πρωταθλητισμό. Ο Γιαννάκης, για παράδειγμα, ο Πεδουλάκης, ο Μπαρτζώκας το απέδειξαν πως αντέχουν.
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
  35. Μεγάλη έκπληξη η απουσία του Leonard από την προεπιλογή της Αμερικής. Νόμιζω ότι θα ταίριαζε γάντι με τα θέλω και το μπασκετικό στυλ του coach. Δεν ξέρω βέβαια αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα το παιδί. Βέβαια με τέτοιο ρόστερ δεν νομίζω ότι θα έχουν κάποιο πρόβλημα τελικά. Μου άρεσε και η επιλογή πολλών παικτών με γρήγορα πόδια, διάθεση να τρέξουν το παρκέ και να πιέσουν την μπάλα. Εκρηκτικό μείγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. O Βασιλειαδης κληθηκε γιατι εχουν συνεργαστει ξανα και ταιριαζουν τα χνωτα τους χωρις να ειναι επιπεδου Εθνικης.Στο 4 Πριντεζης και Καιμακογλου δινουν περισσοτερο σκορ παροτι ο Φωτσης ειναι καλυτερος σουτερ, γρηγορος και αλτικοτερος αλλα ειναι και διστακτικος στις προσπαθειες και βεβαια χηρευει και η θεση του αρχηγου με αποτελεσμα να προωθηθει ο παλιοφιλος Ζησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. λα μαρκους ολντριτζ τον ξεχασαν?......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Να κ η προεπιλογή (19 παίκτες) της Team USA.

    Bradley Beal (Washington Wizards)
    DeMarcus Cousins (Sacramento Kings)
    Stephen Curry (Golden State Warriors)
    Anthony Davis (New Orleans Pelicans)
    DeMar DeRozan (Toronto Raptors)
    Andre Drummond (Detroit Pistons)
    Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)
    Kenneth Faried (Denver Nuggets)
    Paul George (Indiana Pacers)
    Blake Griffin (Los Angeles Clippers)
    James Harden (Houston Rockets)
    Gordon Hayward (Utah Jazz)
    Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers)
    Kyle Korver (Atlanta Hawks)
    Damian Lillard (Portland Trail Blazers)
    Kevin Love (Minnesota Timberwolves)
    Chandler Parsons (Dallas Mavericks)
    Derrick Rose (Chicago Bulls)
    Klay Thompson (Golden State Warriors)

    Όπως λέει κ ένας φίλος παραπάνω, μεγάλη έκπληξη κ για μένα η απουσία Leonard. Προσωπικά περίμενα κ Iguodala να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των 19 παικτών της Team USA, θυμηθείτε τη δωδεκάδα του Hoopfellas στα τέλη Ιανουαρίου..

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/01/the-choice.html

      Διαγραφή
  39. Για όσους δε το γνωρίζουν, εδώ ζωντανά Ελλάδα-Σερβία U20

    https://www.youtube.com/watch?v=GgVgqRbw_lI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΩΡΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΑΝΑΙΚΟ ΟΝΤΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ 2005 ΚΑΙ 06 ΠΟΣΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 2009 ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΦΙΛΛΙΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΦΙΝΤΖΙ ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ????ΓΙΩΡΓΟΣ

      Διαγραφή
  40. φημες θελουν τον κουπερ να την εκανε απο την εθνικη γιατι ο ιβα τους ελιωσε στην προπονηση!!!! αχαχαχ ρε τι εχει να γινει αν ισχυουν αυτα.... παντως ο κουπερ λεει οτι εχει οικογενειακο προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχει ηδη απαντηθει σε προηγουμενο αρθρο το σχετικο... ραδιο αρβυλλε ελληνικο... Ψαξε και θα το βρεις...

      Διαγραφή
  41. παιδια μην υποτιματε ποτε τον ζοτς....επεισε τον βεσελι να ρθει φενερ.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα στα παιδιά.
    Θα σχολιάσω πρώτα τον κόουτς και μετά τις επιλογές του.
    Τον Κατσικάρη τον θεωρώ καλό προπονητή αλλά ως εκεί. Υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που προσπαθούν να μας τον πασάρουν νέο "Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς μαζί". Έλεος παιδιά. Πότε δούλεψε ο τύπος στο υψηλότερο επίπεδο για να δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί την πίεση ενός μεγάλου συλλόγου και τον πρωταθλητισμό;
    Πόσους τίτλους έχει σε 11 χρόνια σαν χεντ κόουτς;
    Είναι πάντα εύκολο να παίζεις σαν αουτσάιντερ, όπου αν χάσεις είναι λογικό ενώ αν κερδίσεις γίνεσαι ήρωας.
    Πάμε τώρα στις επιλογές.
    Αφήνεις έξω το Φώτση; 15 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και τον αδειάζεις μετά από το ξεφτίλισμα που του έκανε πέρυσι ο εθνικός σταρ;
    Και μάλιστα χωρίς καν να έχει τον κιλ-μπιλ στην 12άδα έτσι ώστε να έχει μια δυνατή προσωπικότητα στην αποστολή;
    Ο Φώτσης έπρεπε να είναι μαζί με τον Πρίντεζη τα 4αρια της εθνικής και ας άφηνε Καιμακόγλου εξω. Θα είχε λόου ποστ παιχνίδι από τον Πρίντ και το τρίποντο του Φώτση μαζί με την έφεση του στα ριμπάουντ κτλ κτλ.
    Και αντ' αυτού παίρνεις τους κολλητούς σου Ζήση και Βασιλειάδη;
    Ο οποίος Βασιλειάδης "μπορεί να ανοίξει το γήπεδο, και τον ξέρω σαν παίκτη.." Γελάει ο κόσμος.
    Δεν υπάρχει παίκτης Βασιλειάδης για την εθνική ομάδα και για το σύγχρονο μπάσκετ γενικότερα. Με το Ζήση εννοείται συμφωνώ γιατί είναι πολύ καλός παίκτης. Για μένα όμως έπρεπε να πάρει στην προετοιμασία Παππά και Κατσίβελη για να τους δείξει ότι τούς υπολογίζει και τους πιστεύει για τα επόμενα χρόνια και ας έπαιρνε τον καλύτερο από τους δύο στη 12άδα.
    Ελπίζω τα παιδιά που θα είναι στην 12άδα να παλέψουν για αυτή την ομάδα γιατί τον ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται μια επιτυχία όπως ας πούμε να φτάσουμε στους 4 μετά από τόσα χρόνια και ειδικά απο τη στιγμή που συμμετέχουμε στο Μουντομπάσκετ από το "παράθυρο".

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος με τον Φώτση. Εσύ δηλαδή είδες έναν αθλητή που να μπορεί να παίξει στην εθνική; Και πέρσι που τον πήρε ήταν τεράστιο φάουλ και από τους κυριότερους λόγους που πήγαμε άπατοι (αφού δημιούργησε τρελή ανισορροπία στο ρόστερ).

      Όσο για τον Ζήση, η ερώτηση είναι απλή. Αν όχι αυτόν ποιόν; Τον Μποχωρίδη; Τον Παππά; Ή τον Παπαμακάριο;

      Διαγραφή
    2. Βρε Officer μια ερώτηση μονάχα, εντάξει άτιτλος ο Κοόυτς (λες και ο Γιαννάκης ή οι άλλοι προπονητες εθνικών ομάδων είχαν πολλους τίτλους στο ξεκίνημα τους) κλπ, με τον Φώτση διαφωνούσα κ εγώ και το είπε ο άνθρωπος οτι μπορεί να κάνει και λάθος αλλά έπρεπε να πάει μια απόφαση, για τον βασιλειάδη όμως που γελάει ο κόσμος και που έπρεπε να πάρει Παππά κατά την γνώμη σου, απάντησε μου το εξής: αν αύριο Παππάς και Βασιλειάδης έμεναν ελέυθεροι ποιος θα έπαιρνε μεγαλύτερο συμβόλαιο σε καλύτερη ομάδα; Και γιατί;
      Σκέψου αυτο και άσε θα έλεγα τους αφορισμούς για μετά το μουντομπάσκετ.
      Φιλικά, καλό βράδυ
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    3. Είναι τραγικό το ότι συζητάμε αν θα πάρει τον Παππά ή τον Κατσίβελη από τη στιγμή που υπάρχει ο Χαραλαμπίδης, υπερέμπειρος και μεγάλη κλάση, με εξαιρετικές,φουλ γεμάτες σεζόν με πρωταγωνιστικό ρόλο. Τραγικό και αστείο ταυτόχρονα και ενδεικτικό του πόσο μετράει το μάρκετιγκ πάνω από την ουσία.

      Διαγραφή
    4. @Άτσα
      Οκ ίσως είμαι λίγο υποκειμενικός με το Βασιλειάδη γιατί ποτέ δεν μου άρεσε σαν παίκτης. Και εννοείται αυτή τη στιγμή μετράει περισσότερο από τους δυο πιτσιρικάδες. Αλλά πιστεύω ότι ο Παππάς και ο Κατσίβελης έχουν χρόνια μπροστά τους για να προσφέρουν στην εθνική ομάδα και θα ήταν καλό ο κόουτς να τους στηρίξει στην φετινή κακή χρονιά που έκαναν αμφότεροι. Είναι φτιαγμένοι άπο τέτοιο υλικό που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν ο καθένας στο ρόλο του.
      Αντ' αυτού οι λοιποί που κάλεσε ως επιβράβευση δεν νομίζω ότι έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να δούνε 12άδα σε μεγάλο τουρνουά.
      @Ανώνυμος15 Ιουλίου 2014 - 9:34 π.μ.
      Έχεις δίκιο για τον Χαραλαμπίδη. Ο Έλληνας Μανού Τζινόμπιλι. Γιατί να μείνει του δώσει την ευκαιρία να παλέψει για μια θέση στην 12άδα;
      @14 Ιουλίου 2014 - 1:26 μ.μ.
      Για τον Ζήση έγραψα, ότι εννοείται πως τον θέλω στην εθνική. Τώρα αν πιστεύεις ότι για την περυσινή κακή εμφάνιση φταίει ο Φώτσης, τότε πολύ απλά διαφωνούμε.

      Officer

      Διαγραφή
  43. Μου άρεσε η επιλογή Κατσικάρη αλλά πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευτεί με αλλαγή προσέγγισης του τρόπου παιχνιδιού της εθνικής μας ομάδας, όπως περίπου ωραία περιέγραψε και ο Jim, με up tempo μπάσκετ, πολύ έμφαση στο transition και πρωτίστως καλή αμυντική λειτουργία.

    Ο Κατσικάρης μου αφήνει και εμένα αρκετά ερωτηματικά (ειδικά σαν φίλαθλος του Άρη έχω αρκετά παράπονα, περισσότερο για τον τρόπο που εγκατέλειψε μια προσπάθεια απο την αρχη). Δεν πιστεύω ότι θα ριζώσει για χρόνια στο τιμόνι της εθνικής θα είμαι όμως ο τελευταίος που θα πει κακό λόγο για έναν προπονητή που αν μή τι άλλο έχει δείξει ότι μελετάει σωστά το άθλημα, έχει παραστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου και γενικότερα είναι απο τα πιό αξιόλογα μέλη του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ.

    Για Αντετοκούμπο απο όσο τον έχω παρακολουθήσει στα 2 παιχνίδια του summer league κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βελτιώσει το επιθετικό του παιχνίδι και σιγά σιγά προσθέτει αξιόπιστες επιλογές στο επιθετικό του ρεπερτόριο. Φέτος θα έχει σαφώς ανεβασμένα ποσοστά στο σούτ και φαίνεται να ωριμάζει πολύ σωστά σαν παίκτης.

    Για τις 4 "έξτρα" επιλογές του κόουτς πιστεύω ότι θα έπρεπε να τις είχε μοιράσει σε νέους (3 θέσεις) και μία θέση σε αυτόν που αναδείχθηκε στο πρωτάθλημα. Οι δικές μου επιλογές θα ήταν Μποχωρίδης, Παπαπέτρου, Παππάς και Μπόγρης. Επιλογή Γιάννη Αθηναίου απλά δεν υπάρχει, εντάξει έκανε καλή σεζόν αλλά μέχρι εκεί. Ειδικά αν εξετάσουμε την αποτελεσματικό ανα κατοχή ξεφεύγει το πράγμα...

    Dali.S


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα,

    η συμφωνία με την Ούνικς ναυαγεί (?) και ο Bull, Γιόνας Ματσιούλις, δείχνει να βρίσκεται κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης (πιθανόν να μπεί και η Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι λέω εγώ..). Ωραίος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο στον γιονας το αξιζει!!jim αν σημερα δεν βγει καποια ανακοινωση απο γκριζλις ανανεωνεται αυτοματα το συμβολαιο του καλαθη και τελειωνουν ολα,ετσι δεν ειναι?

      sailgeo

      Διαγραφή
    2. Ποιός έχει κάνει την εισήγηση για τον Μασιούλις στη Ρεάλ;

      Ο Λάσο ή ο Κατσικάρης;

      Διαγραφή
  45. Δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της ΚΑΕ για τον Ματσιούλις πόσο μάλλον από τη στιγμή που το κασέ του ήταν για παναθηναϊκά δεδομενα.

    Ερωτήσεις:
    1) Υπάρχει καμία εξέλιξη με Βεζένκοφ, Μποχωρίδη Τζιμ; Έχει εγκαταλείψει την περίπτωση Βεζένκοφ ο ΠΑΟ;
    2) Όσο δεν ακούγεται ο Καλάθης στο ΝΒΑ είναι καλό για τον Παναθηναϊκό; Τι παίζει με την οψιίον του; Ανανεώνεται αυτόματα απόψε αν δε τον διώξουν οι ίδιοι;

    Σ'ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα και από εμένα,
    δεν μπορώ να εκφράσω άποψη αν συμφωνώ ή όχι με τον κόουτς μιας κ απο ό,τι είπε δεν είχε πολλές επιλογές.δεν διάλεξε 12αδα από 16-17 ισότιμους για να τον κρίνουμε.οι σπανούλης,πέρπε,μαυροκεφαλίδης σχορτσιανίτης που είπαν όχι μάλλον τον διεκόλυναν ως προς τις επιλογές.
    οι μόνες θέσεις που είχαν τζόγο ήταν του 11ου κ 12ου παίχτη.εκεί διάλεξε να πάει ορθά με έναν σουτέρ κ με 3ο σέντερ αντί για κάποιον κοντό χωρίς πολλά παιχνίδια η με ένα τριάρι παραπάνω που να έρχεται από κακή χρονιά και αντί για 3 τεσσάρια πρωτοκλασσάτα που δεν θα είχαν ξεκάθαρο ρόλο όπως πέρυσι.
    όσον αφορά τους 4 που διάλεξε να βοηθήσουν στις προπονήσεις νομίζω ότι είναι καλύτερο που δεν διάλεξε παίχτες από τη νέων.Αρκετά μεγάλη είναι η σεζόν κ στην ηλικία τους μάλλον καλύτερο είναι να κάνουν κανονική προετοιμασία με τις ομάδες τους παρά να τρέχουν να προπονούνται με τους άνδρες κ να χάνουν ξεκούραση κ προετοιμασία.
    Έχω μόνο μια ένσταση όσον αφορά την τόση εξάρτηση από τους 3 "αμερικάνους".ο μόνος που είναι δοκιμασμένος σε συνθήκες ευρώπης είναι ο καλάθης.ο κουφός είναι αίνιγμα.δεν ξέρω αν θα δούμε τον κουφό των πρηγούμενων χρόνων με κινήσεις με πλάτη κ με πρόσωπο ή τον παίχτη που ρίχνει απλά ξύλο κ κάνει σκριν που είδαμε φέτος στο nba. Επίσης δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον άντε για το ευρωπαικό μπάσκετ.νομίζω ότι σε ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό κ τρανζίσιον θα ειναι ιδανικός αλλά στο μυαλό μου κουτουλάει με τον παπ.θα προτιμούσα ένα από τα 2 τριάρια να ήταν ο πέρπε αλλά δεν ήταν στο χέρι του φωτη.
    η betfair μας έχει τρίτο φαβορί κάτι λέει για το επίπεδο της ομάδας.αν καταφέρουμε να παίξουμε αξιοπρεπώς στο σετ παιχνίδι θα πάμε ψηλά γτ λογικά στο τρανζίσιον θα είμαστε σούπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τελικά θα μείνουμε με την απορία. Τι θα μπορούσε να πετύχει η ομάδα αν κατέβαινε χωρίς απουσίες; Μια φορά να εμφανιστούμε πλήρεις, ρε. Για ένα και μοναδικό καλοκαίρι.

    Πόσες δυνατότητες θα είχε ο Έλληνας κόουτς αν μπορούσε να κατεβάσει 12άδα με :

    Διαμαντίδη, Σπανούλη, Καλάθη, Μάντζαρη, Ζήση (Σλούκα) Αντετοκoύμπο, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Πρίντεζη, Μπουρούση, Κουφό, Σχορτσιανίτη.

    12άδα για όλα τα γούστα!!! Και νιάτα, και εμπειρία, και πιεστική άμυνα, και transition επίθεση, και set, και p’n’r’, και post από όλες τις θέσεις, και μακρινό σουτ, και ψηλά και χαμηλά σχήματα, κλπ.

    Να είχαμε 2 quarterback guards (Καλάθη, Μάντζαρη) που θα μοιράζονταν τον χρόνο στον ‘’1’’, 2 top κλάσης παίκτες (Σπανούλης, Διαμαντίδης) που θα έπαιρναν από 20’ έκαστος, 1 guard ακόμη ως game changer (Ζήση ή Σλούκα), 2 πυραυλοκίνητα τριάρια (Παπανικολάου, Αντετοκούμπο) με τον έναν να είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ, 2 τεσσάρια (Καϊμακόγλου, Πρίντεζη) με πολλές ώρες πτήσης στο υψηλότερο επίπεδο και ποικιλία στο παιχνίδι τους και 3 σέντερ για κάθε στυλ (Μπορούση, Κουφό και Σόφο για 7’-8’).

    Να κάνουμε παρέλαση μέχρι την 4άδα και να κερδίσουμε στον ημιτελικό την Ισπανία μέσα στην έδρα της!!! Να σβήσουμε μονοκοντυλιά όλες τις ήττες από τους τρισκατάρατους. Και στον τελικό με τις ΗΠΑ να παίξουμε για το χρυσό.

    Ναι, ξέρω. Και μετά ξύπνησα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε συ 77, λέγε το καλό και στην Ελλάδα του 2014 δε θα γίνει ποτε!
      Σορρυ για την απαισιοδοξία...
      Πες μου όμως, πιστεύεις πως 4 γκαρντ φτάνουν για να βγει το τουρνουά; από τους 4 οι 2 είναι πραγματικά καλοί χειριστές (Καλάθης και Μαντζαρης) ενώ οι Σλούκας και Ζήσης θα ζοριστούν για να κατεβάσουν την μπάλα υπό πίεση.
      Λες να δούμε Αντετονκούμπο να κατεβάζει το τόπι;
      Α, μόλις είδα φήμη για Παπ στους ρόκετς, ας πάει για να ξεβαλτώσει, φαίνεται να ταβάνιασε φέτος... Αν ήμουν Πασκουάλος θα έπαιρνα ξερά Ματσιούλης στη θέση του!
      Με αγάπη από την καλοκαιρινή Σουηδία των 21 βαθμών (και πάλι καλά να λέω!!!).

      Διαγραφή
    2. @77 12.59: Δε πήγαμε το 10 στο προηγούμενο Μούντο πλήρης;

      Και η ομάδα του Euro13 μια χαρά ήταν. Από εκεί όμως, μέχρι να φτιάξεις ομάδα για ένα τουρνουά 15 ημερών έχει δρόμο.
      Και για την ομελέτα δε τα πετάς όλα μέσα στο τηγάνι. Θέλει 2 πραματάκια αλλά πρέπει να τα κάνεις.
      geo

      Διαγραφή
    3. Γεια σου, Nap. Κι εδώ συννεφιασμένη είναι η Αθήνα. Έτσι, για να μην απογοητεύεσαι.

      Κάτσε να δούμε αν θα είναι 4 οι guards. Μην έχεις και τόσο σίγουρο τον Καλάθη με την κωλοαναμονή για την τιμωρία. Αν τελικά παίξει ο Νικ, αυτούς τους 4 θα πάρει ο Κατσικάρης. Δεν έχει κι άλλους. Φαίνεται να υπολογίζει και τον Βασιλειάδη για κάποια λεπτά στο ‘’2’’ αν και νομίζω έχει φανεί ότι ο παίκτης δεν μπορεί να σταθεί εκεί. Σε σχέση με πέρσι που πήγαμε με 3 και κάποια στιγμή μείναμε και με 2, όπως και να το δεις είναι καλύτερα.
      Γενικά, πάντως, στα τουρνουά της FIBA η λογική κατανομή των 12 παικτών (πάντα σε σχέση με τι μπάσκετ θες να παίξεις) είναι 5 guards, 2 τριάρια, 2 τεσσάρια και 3 σέντερ.
      Αλλά αν δεν σου βγαίνουν τα κουκιά…

      Διαγραφή
    4. Τι θα μπορούσε να πετύχει,ε?
      Ε,εγώ λέω λιγότερα από όσα περιμένουμε...

      Σόρρυ για τον παραλληλισμό,αλλά αυτό μου θύμισε κάτι από Νίκη Μπάκουλη που είχε γράψει για "το καλύτερο ρόστερ στην Ευρώπη" απλά επειδή δεν ξέρει (από καθόλου έως ελάχιστα) τις άλλες ομάδες και θεοποιεί κάθε παίκτη της ομάδας της σε υπερθετικό βαθμό.

      Διαγραφή
    5. Ε, αφού το λες εσύ έτσι θα ‘ναι.

      Τώρα, τι σχέση έχει η μπούρδα που έγραψε η Μπάκουλη στην αρχή της χρονιάς για τον ΠΑΟ με αυτό που έγραψα εγώ για την ιδανική αλλά και ουτοπική στελέχωση της εθνικής ομάδας…
      Sorry κιόλας, αλλά δεν κατάλαβες το ύφος του post. Είναι σαν ένα παραμύθι. Σαν αυτά που πλάθαμε με την φαντασία μας όταν ήμασταν πιτσιρίκια.

      Ξέρεις, που μαζεύονται οι καλύτεροι, που κερδίζουν τους πάντες, που παίζουν μπασκετάρα και κατακτούν τον τίτλο. Και μετά ακολουθεί απόσυρση μιας φουρνιάς παικτών με standing ovation από ένα γήπεδο γεμάτο αποσβολωμένους Ισπανούς.

      Διαγραφή
    6. Ναι ρε συ, ωραίος,κι εγώ τα σκέφτομαι αυτά τα ωραία,με όλους τους μεγάλους και παικταράδες να μαζεύονται,αλλά δεν νομίζω ότι αυτό υπογράφει και την επιτυχία μας να κερδίσουμε μια τρομακτική γεννιά Ισπανών.(όσο κι αν δεν μας αρέσει,πρέπει να αποδεχόμαστε την ανωτερότητα..)

      Μια χαρά το κατάλαβα το ύφος.Το σχόλιο μου αναφέρεται στο αποτέλεσμα αυτού του φανταστικού σεναρίου όπως είπα και πριν και έγραψα ότι δε θα πετύχαινε τόσα όσα μας αρέσει να φανταζόμαστε.

      Ωραία η ειρωνική σου εισαγωγή-μπηχτή,να γράφεις κι άλλα τέτοια να βλέπουμε τι σκέφτεσαι.

      Διαγραφή
    7. Ξέρεις ότι διαβάζω την γνώμη σου ακόμα κι αν διαφωνώ. Καμία ειρωνεία, πραγματικά. Ούτε μπηχτές. Μπορείς να ισχυριστείς κι εσύ το ίδιο για τον εαυτό σου; Διακρίνεις κάτι ειρωνικό στην απάντησή σου;
      Αλήθεια, το πιστεύω. Δεν κατάλαβες το πνεύμα το post μου. Θα παρατηρούσες ότι αυτοσαρκάστηκα στο τέλος. Αλλιώς δεν θα σχολίαζες με τέτοιο γεροντοκόρικο στυλ.

      Διαγραφή
  48. Greek forward Kostas Papanikolaou is leaning towards two-year deal with Houston Rockets, I'm told.

    — David Pick (@IAmDPick) July 15, 2014

    Άσχετο αλλά ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σύμφωνα με το Sportando
    "Jonas Maciulis had a 2-year, €1.5M agreement with Unics Kazan before the deal fell through. His next destination will likely be Real Madrid"

    Δηλαδή για τον Παναθηναικό δεν έκανε ο Ματσιούλις, αλλα για την Ρεαλ Μαδρίτης κάνει! Θα μας τρελάνουν....

    Theofanis Gekas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα δεν παει για να εχει πρωταγωνιστικο ρολο αλλα ουσιαστικα θα παρει καποιο χρονο απο αυτον του νταρντεν μπορει και λιγοτερο γιατι ο νταρντεν μαρκαρε πολλες φορες και τον καλυτερο περιφερειακο της αντιπαλης ομαδος πχ σπανουλης που τον εκανε αρκετα χρησιμο....

      Διαγραφή
    2. Τι να λέμε τώρα , υπερπολύτιμος παίχτης , πολυεργαλείο. Εγώ νομίζω πως κάνει σε ΚΑΘΕ ομάδα.

      Διαγραφή
    3. Πολυ καλος στο μισο γηπεδο στο 5χ5,αλλα προφανως ο Ιβανοβιτς θελει να τρεξει,για το οποιο ειναι λιγο βαρυ κορμι.

      Διαγραφή
    4. Σύμφωνο με τον ανώνυμο φίλο 2:33. Ο Ματσιούλις είναι ένας πραγματικός παίκτης value for money. Παίζει για την ομάδα, ξεχειλίζει από πάθος, καλός αμυντικός, παιχνίδι με πλάτη, αξιόπιστο σουτ. Νομίζω προορίζεται για αντι-νταρντεν. Εξάλλου ακούγεται ότι ο Τρεμέλ δεν θα μείνει στην Μαδρίτη.

      Theofanis Gekas

      Διαγραφή
    5. Όχι μόνο δεν θα μείνει αλλά τον εξετάζει ο ΠΑΟ. Αν πιστέψουμε τα όσα γράφονται.
      Ωραία, λοιπόν.
      Δεν κάνει για το up tempo στυλ του Ιβάνοβιτς ο Μασιούλις αλλά κάνει για τη Ρεάλ!!!
      Δεν κάνει για το up tempo στυλ του Ιβάνοβιτς ο Μασιούλις αλλά κάνει ο Ντάρντεν!!!
      Και έχουμε ακόμα δρόμο…

      Διαγραφή
    6. Καλοκαίρι 2003. Ο Φώτσης, 22 ετών, αφήνει τον Παναθηναϊκό για τη Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός τότε ξέπεσε να παίζει με Κένιον Τζόουνς και με Αρτέμη Κούβαρη.
      Όποιος απαντήσει στο πόσες Ευρωλίγκες πήρε έκτοτε ο Παναθηναϊκός και πόσες η Ρεάλ, ας διαβάσει και τη συνέχεια.
      1) όπου "2003", βάλε "2014"
      2) όπου "Φώτσης", βάλε "Ματσιούλις"
      3) όπου "22", βάλε "29"
      4) όπου "Κένιον Τζόουνς", βάλε "Σλότερ"
      5) όπου "Αρτέμη Κούβαρη", βάλε "Διαμαντάκο"
      Α ρε Hoopfellas κρίμα να μην υπήρχες από πιο νωρίς...
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    7. Μήτσο, δεν σε πιάνω ακριβώς. Αλλά αν κατάλαβα το ζουμί.

      Σε πόσα χρόνια να περιμένω το 7ο;

      Αν τα μετράω καλά, βγαίνει το 2018.

      Το 8ο πάει για 2020 και το 9ο που θα ρίξει την Ρεάλ από την κορυφή το 2022.

      Μια χαρά μου έρχεται.

      Διαγραφή
    8. Έτσι ακριβώς, αδερφέ. Τα ανώτερα μαθηματικά σου δίνουν την απάντηση. Αλλά να στο πω και πιο απλά: πόσα ευρωπαϊκά ή πόσα πρωταθλήματα πρέπει να κατακτήσει μια ομάδα για να κερδίσει αν όχι την εμπιστοσύνη, τουλάχιστον την ανοχή των φίλων της; Ομάδα από την οποία κάποτε έφυγαν ο Σίσκα, ο Σπανούλης, ο Πέκοβιτς, παλιότερα ο Μποντιρόγκα, ο Ρέμπρατσα, ο Ράτζα κι όμως, τι παράξενο, δεν διέλυσε. Ήρθαν κάποιοι άλλοι, έπαιξαν καλά, έφυγαν κι αυτοί με τη σειρά τους...
      Απλά, δεν τολμώ να σκεφτώ τι έχει να γραφτεί αν τυχόν στη μεταβατική της φετινή περίοδο η ομάδα κάνει και καμιά αποτυχία φέτος...
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    9. Άστο, 77, Fallacy-Man to the rescue.

      Αγαπητέ Μήτσο,

      http://en.wikipedia.org/wiki/Post_hoc_ergo_propter_hoc

      You're welcome

      Διαγραφή
    10. Αγαπητέ Christos,
      barba tenus sapientes.
      You’re welcome too.
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    11. @Tsagkournis

      Δεν είπε αυτό ακριβώς και μην πετάς εξυπνάδες. Είπε απλά ότι έχει ξαναπεράσει μεταβατικές περιόδους ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει λόγος να προσβάλεις τις διανοητικές ικανότητες κανενός εδώ μέσα. Ξεκαβάλα και δεν είναι ιδιοκτησία σου το μπλογκ.

      Διαγραφή
  50. Δεν με ενδιαφερει ο τροπος που βρεθηκαμε στο Μουντομπασκετ(οι 4 πρωτες στην καταταξη της FIBA θα επρεπε να εχουν καβατζομενο εισιτηριο για ολες τις διοργανωσεις. Λογω φανελας απλα. Τι να το κανω εγω το Μουντομπασκετ αν δεν παιζει η Dream team επειδη κοπηκε στα προκριματικα).
    Δεν με ενδιαφερουν οι επιλογες του προπονητη, ας παρει τον φουφουτο να παιζει.
    Με ενδιαφερει που το καλοκαιρακι θα πινω μοχιτο αραχτος και θα βλεπω την εθνικη μου μαζι με αλλες ομαδαρες να παιζουν μπασκετακι.
    Αυτα ειναι λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Jim παρακολουθείς τους Αντετοκούνμπο στο SL;

    Ο Θανάσης είναι ίσως ο πιο σκληρός αμυντικός του τουρνουά. Πραγματικά αμύνεται σαν δαιμονισμένος. Απίστευτα πνευμόνια και εκρηκτικότητα αν και επιθετικά είναι λίγο ανύπαρκτος και άπειρος στα συστήματα triangle του Φίσερ. Νομίζω θα τον κρατήσουν απλά για να τον βάζουν μέσα όταν χρειάζονται ενέσεις ενέργειας και έντασης στο ματς και ας το παρακάνει με την πίεση του πολλές φορές.

    Ο Γιάννης είναι ίσως ο εντυπωσιακότερος παίχτης του τουρνουά. Οι Μπακς έχασαν και τα 3 παιχνίδια τους κυρίως λόγω της απείθαρχης άμυνας και της κακής ποιότητας του ρόστερ που έχουν(εκτός Γιάννη,Πάρκερ και Γουόλερς) αλλά ο Greek Freak φαίνεται βελτιωμένος σε κάθε τομέα. Έβαλε μυικά κιλά,ψήλωσε 2 ίντσες, είναι πιο αποφασιστικός, βελτίωσε το σουτ του, έβαλε μερικές κινήσεις ποστ στο παιχνίδι του, και συνεχίζει τα φοβερά τρεξίματα στο ανοιχτό χώρο είτε τελειώνοντας τα μόνος του είτε χρησιμοποιώντας το φοβερό vision που έχει. Ο Κιντ το χρησιμοποιεί αρκετά στην θέση 1,σε αντίθεση με τον Ντρου πέρυσι που τον έβαζε μόνο να κάθεται κυρίως στη γωνία. Αν και έχει πρόβλημα στην άμυνα δημιουργικά είναι κλάσεις ανώτερος απο τον Knight που θα είναι ο βασικός τους PG.
    Το ταβάνι του είναι τόσο ψηλά που πιστεύω πως αν γινόταν draft φέτος θα έβγαινε Νο1...

    Λίγα πράγματα απο Πάρκερ και Γουίνγκιγκς μέχρι στιγμής.

    -Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπερες,μιας και βγηκε η 19αδα των ηπα μια μικρη προβλεψη για την τελικη 12αδα......Derrick Rose-Kyrie Irving στο ποιντ Stephen Curry-James Harden στα σουτινκ γκαρντ,σμωλ φοργουωρντ Paul George-Kevin Durant(που μπορει να παιξει αρκετα στο 4),Kevin Love-Blake Griffin(με το τελευταιο να παιζει και 5) παουερ φοργουωρντ και DeMarcus Cousins-Anthony Davis οι σεντερ. Απο εκει και περα απ τους 3 wing παιχτες(korver-hayward-derozan) καλυτερη χρονια εκανε ο παιχτης του τοροντο και κολαει μια χαρα στο ροστερ,για την τελευταια θεση φανταζομαι οτι ο σιζεφσκι ειναι σε διλλημα για ενα ακομα γκαρντ η' το Kenneth Faried....ειδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όγκουστιν και Μπάτλερ καλές κινήσεις Άκη για Πίστονς? Χάνετε τον Μονρό?

      manu chao

      Διαγραφή
    2. Χαμηλα η μπαλα φετος,ο ογκουστιν ειρθε να παρει τη θεση οχι του σιβα(που εμεινε ελευθερος και ισως παει ιταλια-οπως και ο χαρελσον) αλλα του γουιλ μπαινουμ που θα παει ανταλλαγη,εχουν τον ιδιο ρολο αλλωστε αλλα και μισθο.Ο καρον μπατλερ δεν ξερω ποσα ματς βγαζει το χρονο αλλα το τζαμ σουτ του ειναι εκει,κραταω μικρο καλαθι γενικα παντως....Ο ατζεντης του μονρο(αλλωτε του τζορνταν κ'αιβερσον) ντειβιτ φαλκ πιστευει οτι θα βρει πανω απ τα 12(κατα μεσο ορο) που του δινει το ντιτροιντ,ομως εαν δεις παιχτες που παιζουν στο 4-5 στη λιγκα οπως ο αλ χορφορντ η' ο ντερικ φειβορς η΄' ακομα και ο ιμπακα εκει περιπου κοστιζουν στις ομαδες τους....Στη χειροτερη βλεπω sign&trade για πικ πρωτου γυρου και ενα παιχτη η' εαν θελει ο μονρο και ο ατζεντης του να το παει στα ακρα θα παιξει με τα 5.5 μυρια φετος και του χρονου θα ειναι unrestricted ελευθερος.......ειδωμεν.

      Διαγραφή
  53. O Ίβκοβιτς τώρα βρήκε να φύγει από τη Σερβία?
    Φέτος,(δίχως τραυματισμούς) το ρόστερ τους είναι πολλά υποσχόμενο και με δίψα για διάκριση με καλή ομαδική δουλειά.Τεόντοσιτς πιο υγιής(ξεκινήστε να κράζετε,συνεχίζω εγώ),Μπογκντάνοβιτς ένα χρόνο μεγαλύτερος και πιο δουλεμένος-βελτιωμένος,Μίσιτς το ίδιο,Μπιέλιτσα πιο ώριμος κι έχοντας δουλέψει με Ζοτς,ο Μίτσοβ φαίνεται ότι για πρώτη φορά θα κατέβει, και γενικά υπάρχει μια βελτίωση στο υλικό τους(αν εξαιρέσουμε τη ρακέτα τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φράσεις «δίψα για διάκριση» και «καλή ομαδική δουλειά» με το όνομα Τεόντοσιτς μαζί;

      Τώρα, ποιος θυμίζει την Μπάκουλη; Μου λες;

      Μην ανησυχείς για τη ρακέτα. Εκεί καθαρίζει ο Νέναντ Κρίστιτς. Με νέα συμβολαιάρα στην Τουρκία θα πετάει σπίθες στο Μουντομπάσκετ.

      Διαγραφή
  54. 2.11 που μπορεί να παίξει στον άσσο τι λες τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τι λες ρε φιλε
    Απιστευτα προσοντα ο μικρος ακομα και για nba
    Φτου φτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ρε παιδια ηρεμηστε λιγο με τον ματσιουλις....ενταξει καλος παικτης και τα δωσε ολα στον παναθηναικο αλλα δεν χαθηκε κι ο κοσμος....ο παναθηναικος εχει αναπληρωσει παιχταραδες και παιχταραδες,ματσιουληδες θα βρει με το τσουβαλι.......τα πραγματα ειναι δυσκολα οικονομικα για τους αιωνιους εγω τα λεω πριν απο τα πλει οφ της ευρωλιγκας οπου καποιοι ονειρευοταν εβδομα και θρι πιτ......πλεον ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και για τους δυο η αναδειξη παικτων ελληνων και η ευρεση ξενων-λαβρακια...και καθαρες εξηγησεις απο τους προεδρους.....οι φιλοι των δυο ομαδων και του μπασκετ θα το εκτιμησουν αυτο,οι οπαδοι οχι οποτε να η ευκαιρια να απαλλαγουμε απο αυτους που τα κανουν μπαχαλο καθε μαιο ιουνιο........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Jim emfanisou, oi exelixeis se prolavenune, fimologeitai oti o pap tha paei rockets me kalo simvolaio kai thesi sto roster (efuge kai o parsons kai tha kinithune gia rondo, opote iparxei xwros sto rotation gia ton pap). Episis molis diavazw apo ton Varla oti o Micic einai konta sti Bayern!!!!! Apistefto.... Episis mipws gnwrizeis an ontws simera krinete tou kalathi? Theoritika an den ton apodesmeusoun teleiwse i istoria.. Gia na doume....
    Taxidromos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλή του ώρα το παιδί, μας γεμίζει ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ξερει κανεις γιατι δεν ειναι στους νεους ο λαρεντζακης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεννηθείς το 93, το Ευρωπαϊκό είναι για κάτω του 94.

      Διαγραφή
  60. Καλος παιχτης ο μποχωριδης αλλα με την πασα δεν ειναι φιλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Τι γίνεται ; Παπανικολάου Dorsey πάνε πακέτο παντού ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κάποια σχόλια για το Ελλάδα-Ισπανία στους Νέους

    α) Οι Ισπανοί είναι αντιπαθητικοί σε όλες τις ηλικές, ειδικά όταν κερδίζουν.

    β) Προς το τέλος του 3ου δεκαλέπτου Μποχωρίδης και Διαμαντάκος έστησαν ένα πικ εν ρολ θαύμα, που κατέληξε σε κάρφωμα και φάουλ του τελευταίου και θύμισε vintage 3D-Μπατίστ. Αυτή η συνεργασία μπορεί να αποτελέσει άξονα για το μέλλον της εθνικής (και του ΠΑΟ;).

    γ) That said, τον Μποχωρίδη δεν τον είχα σε πολύ μεγάλη εκτίμηση, αλλά σήμερα έδειξε ηγετικές ικανότητες και κυνηγούσε φάσεις στην άμυνα. Πολύ πιο πίσω από ό,τι ήταν ο Σλούκας ή ο Παππάς στην ηλικία του, αλλά (συγγνώμη για την ιεροσυλία) το ίδιο 'ξύλινος' με τον Διαμαντίδη στα 20 του. Μπορεί να πάει μπροστά αλλά έχει πάρα πολύ δρόμο και στον Παναθηναϊκό δεν στέκεται όπως είναι σήμερα. Δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλήσει ούτε μέρα βελτίωσης.

    δ) Συμπαθητικό παιχτάκι ο Καμπερίδης, έβαλε κρίσιμες βολές στο τέλος. Μπορεί να κάνει καριέρα στην Α1.

    ε) Θα το πω στεγνά: Παίχτης Αγραβάνης δεν υπάρχει (για υψηλό επίπεδο). Αν και το φυζίκ του μοιάζει με του Φώτση και κάπως ξεγελάει, δείχνει ανώριμος πάνω από όλα mentally. Σήμερα κόντεψε να στήσει καβγά μετά το τέλος του αγώνα, στις χαιρετούρες. Χθες έχασε κάρφωμα σε κρίσιμο σημείο του αγώνα.

    στ) Η ΦΙΜΠΑ ας καταργήσει τα Ευρωμπάσκετ Νέων ή ας μειώσει το ηλικιακό όριο στα 19. Στα 20 τους οι περισσότεροι πραγματικά καλοί παίχτες έχουν ήδη προχωρήσει στην καριέρα τους και παίζουν σε άλλο επίπεδο για να ασχοληθούν με το Ευρωμπάσκετ Νέων. Δεν προσφέρουν τίποτα σε ανάδειξη prospects που δεν γνωρίζαμε και αναλογικά το επίπεδο του μπάσκετ είναι χειρότερο από τις διοργανώσεις για μικρότερες ηλικίες.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπέρα.Δύο επιγραμματικές και βιαστικές παρατηρήσεις απο μένα όσον αφορά στην Εθνική Νέων.

    1)Κακή ομάδα, ακόμα χειρότερο μπάσκετ
    2)Μικρά playmaking abilities του Μποχωρίδη που είναι όμως εξαιρετικός μπουκαδώρος και finisher και με τα δύο χέρια.Μου άρεσε επίσης που έτρεξε να βάλει στη θέση του τον πιτσιρικά που τσαμπουκαλευόταν στον Διαμαντάκο.
    3)Διαιτησία για τα πανηγύρια.
    4)Μέτρια μπασετικά Ισπανία και ακόμα χειρότερη σε χαρακτήρα.Ειλικρινά πως καταφέρνουν σε όλες τις ηλικίες και τα αθλήματα να είναι τόσο αχώνευτοι δεν το καταλαβαίνω,Ειδικά εκείνο το μαλακιστήρι που φώναζε στου μούρη του ψηλού, μαζί και με άποιους άλλους προκαλούσαν ακόμα αι την κερκίδα στο τέλος...Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά, απο σχολεία κωλοπαιδισμού τους περνάνε όλους;
    Πάντως για να λέμε και όλη την αλήθεια με Παπαπέτρου Αντετοκούμπο θα ήταν άλλη ομάδα πολύ καλύτερη η Εθνική μας και αν συμπεράνω απο τα άλλα αποτελέσματα πρόκειται για έναν κάτω του μετρίου τουρνουά.Άρα θα είχε πολλές πιθανότητες να πάει καλύτερα.


    ...και πάνω που έλεγα θα δείξει και άλλο ματσάκι το κανάλι που μεταδίδει τους αγώνες της εθνικής, έβαλε μία σειρά που πρέπει να έχει γύρω στο 0,4 τηλεθέαση....ΉΜΑΡΤΟΝ ΡΕΕΕ

    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σου Meat, κέρδισε ο λιγότερο κακός, πολλά λάθη, πολύ μπούκα, απουσία συστήματος ειδικά στο τέλος.
      Ο Παπαπέτρου λειπει εμφανώς, χρειαζόμασταν λίγο σκοράρισμα, δεν μπορείς μόνο με Μποχωρίδη να κάνει ¨γιούρια¨ να παμε μακριά... Για Αγραβάνη για παραδειγμα δεν είδα κάποιο σύστημα, το να δοκιμάσει να ποστάρει χωρίς να ξέρει ακόμη να γυρίσει το κορμί του, είναι δώρο άδωρο...
      Ο Διαμαντάκος μοιάζει σοβαρό παιδί, μακάρι να προκόψει, έχει όλο το μέλλον μπροστά του, να δυναμώσει, να φτιάξει γρήγορα άκρα και να γίνει κυριάρχο σεντερ...
      Το σημαντικό είναι που σκαμπάζει από μπάσκετ, ώρες ώρες θυμάμαι τον Τσακαλίδη πόσο άτεχνος ήταν στις πρώτες χρονιές στην ΑΕΚ και πόσο μπροστά είναι πχ ο Διαμαντάκος σε τεχνική, αντίληψη παιχνιδιού, και τότε ελπίζω μέσα στη μαυρίλα του Σκανδιναβικού ουρανού... ;)

      Διαγραφή
  64. Καλα ολος ολυμπιακος στους ροκετς φετος??Μπεβερλι-Ντορσει-Παπ..Αντε ας παρουν και το σπανουλη να δεσει το γλυκο.

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Παιδιά βλέπετε για φέτος στον Παναθηναϊκό 3ο Σέντερ Διαμαντάκο ή Παπαγιάννη?
    Λεωνίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικα εναλλαξ τους βλεπω

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αν θα είναι σε θέση να αποτελούν τον 3ο σέντερ πάντως...
      Λεωνίδας

      Διαγραφή
    3. Ξεκινάει λίγο πιο πάνω ο Διαμαντάκος και στην πορεία βλέπουμε.

      Διαγραφή
    4. Μα ννοειται δεν ειναι ετοιμος για τριτος σεντερ σε ομαδα σαν τον παο.
      Βεβαια αν η ομαδα πεφτει σε επιπεδο...και τριτος κανει.Εδω πριν καποιες εβδομαδες ακουγαμε για δευτερος...τι να λεμε

      Διαγραφή
  66. Ειναι πλεον ξεκαθαρο οτι ο μποχωριδης δεν ειναι PG αλλα combo guard.
    Σε playmaking skills υστερει και δεν βλεπει πολυ γηπεδο ενω θα μπορουσε μιας και εχει την αντιπηψη.
    Βεβαια ειναι μικρος και θα το βελτιωσει γιατι ειναι εξυπνος παιχτης.Απο κει και περα πρεπει να βελτιωσει αμεσα το σουτ του και τις αποφασεις του και να βελτιωθει στον χειρισμο της μπαλας που τον μετατρεπουν σε μηχανη λαθων.
    Διαφωνω με τον φιλο παραπανω.Ο αγραβανης για την ηλικα του ειναι πολυ ωριμος.Απλα πρεπει να κανει καμια γυμναστικη γιατι αθλητικα υστερει παρα πολυ.
    Το ιδιο και ο διαμαντακος ο τριτος ποιοτικος της ομαδας.Μπορει να αφησει εποχη στην εθνικη και στον παο αλλα αθλητικα δεν στριβει.θελει πολυ δουλεια στα ποδια αλλα εχει καλα τελιωματα και ειναι σχετικα καλος ριμπαουντερ για το υψος του.
    Απο κει και περα το χαος...ο καμπεριδης και ο λιαπης αντε και ο χριστοδουλου μπορει με πολυ δουλεια καποια στιγμη να ξεπεταχτουν.δεν εχουν το ταλεντο των προηγουμενων αλλα με δουλεια πολλοι ξεχωρισαν στο παρελθον.αλλα περισσοτερο σαν ρολιστες στην Α1 τους βλεπω
    Γενικα η εθνικη ειναι μετριοτατη ομαδα με οχι ξεκαθαρο πλανο κυριως στην επιθεση και στηριζετε κυριως σε ατομικες προσπαθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ακολούθησε

    Adrian WojnarowskiΕπαληθευμένος λογαριασμός
    ‏@WojYahooNBA
    Memphis must stamp '14-15 guarantee today to keep Nick Calathes - who wants an out for Greece - but unlikely Griz let him go, sources say.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  68. A1 (200~550)
    Group Icon

    Group: Players
    Posts: 459
    Joined: 30-September 11
    Member No.: 13,002
    Αγαπημένη θέση: Point Guard



    -

    https://twitter.com/sportando/status/489136929276170240

    Grizzlies will likely keep Nick Calathes:
    sportando.com/en/usa/nba/127486/grizzlies-will-likely-keep-nick-calathes.html … Calathes will remain in the NBA

    GIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Για μένα ο καλύτερος με διαφορά παίχτης αυτής της ομάδας είναι ο Μποχωρίδης. Πάρα πολύ βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι-ίσως ο μόνος βελτιωμένος αυτής της ομάδας (εξαιρώ Αντετο και Παπαπέτρου που δεν έχουν παίξει). Γρήγορα πόδια, δυνατός κορμός, αθλητικός, με καλά τελειώματα και με τα δυο χέρια. Σίγουρα θέλει πολλή δουλειά σε σουτ, χειρισμό μπάλας, πάσα, αλλά νομίζω ότι μπορεί να σταθεί ως 5ο γκαρντ στον ΠΑΟ. Μακάρι να είναι όντως κλεισμένος.
    Από εκεί και πέρα, δυστυχώς το χάος.
    Διαμαντάκος: παρα πολύ αργά πόδια, δεν μπορεί να σπρώξει, χωρίς άλμα. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα με πλάτη και ερχόταν σε βοήθεια παίχτης θύμιζε Σόφο. Του χαρίστηκαν πολλά βήματα. Θέλει πάρα πολλή δουλειά για να σταθεί σε επίπεδο αντρών. Για 3ος σέντερ στον Παναθηναϊκό κάνει μόνο για εύκολα παιχνίδια στην Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση για ευρωλίγκα. Φανταστείτε τον αντίπαλο με τον Ντόρσεϋ και θα καταλάβετε τι εννοώ. Μάλλον τα ίδια ισχύουν κ για Παπαγιάννη, αλλά περιμένω να τον δω με την Εφήβων πρώτα.
    Αγραβάνης: στάσιμος σε σχέση με πέρυσι. Συμπαθητικό σουτ, ξέρει μπάσκετ, αλλά θέλει επειγόντως να πάρει μυικά κιλά. Διαφορετικά δε μπορεί να σταθεί στο 4. Ο μαυρούλης του έκανε χάζι, όπως και στο περσινό τουρνουά.
    Από τους υπόλοιπους ξεχωρίζω μόνο Καμπερίδη (ικανός ριμπάουντερ) και Λιάπης (καλό σουτάκι). Ο Χριστοδούλου δε μου πολυγεμίζει το μάτι και αφού ήταν να δώσουμε ελληνικό διαβατήριο σε κάποιον Κύπριο δεν το δίναμε σ'αυτόν τον έρμο το Σάσα που το κατέχει κιόλας...
    Τεράστιες απουσίες των 2 προαναφερθέντων. Η ομάδα έχει μεγάλο έλλειμμα επιθετικού ταλέντου και έλλειψη καθοδήγησης από τον πάγκο. Απαράδεκτο το 10-0 σερί που κρίνει για μένα το ματς στο τέλος του 3ου-αρχές 4ου 10λέπτου. Αστεία άμυνα στο 3ποντο στο τέλος του 3ου. Ο Διαμαντάκος μένει στο παρκέ παρότι κάνει 4ο φάουλ και φαίνεται εκνευρισμένος (και τελικά απόβάλλεται σε λιγότερο από 1 λεπτό). Επίσης στην προτελευταία επίθεση των Ισπανών, αφού χάνεται το ριμπαουντ γίνεται φάουλ στον Αμπάλντε και όχι στοχευμένα στο Σάιθ. Τέσπα, το ματς για μένα το έχασε ο Μίσσας. Λίγη σημασία έχει πλέον.
    Chris K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Παει ο καλαθηηηηηςςςς
    Θελω τωρα να δω το plan B και την οργανωση της ομαδας
    Ετσι επειδη ειμαι απο τους γκρινιαρηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Απαντήσεις
    1. Δημητρη για φτιαξε εσυ plan B γιατι μας βλεπω για σεπτεμβριο:)

      Διαγραφή
  72. μπορει να βγαλουμε στις ηλικιες αυτες εναν παπαπετρου ή ενα αντετοκουμπο αλλα για τους υπολοιπους δεν νομιζω να μπορουν να παιξουν στο ανωτερο επιπεδο....βεβαια ισως κανω λαθος γιατι τωρα διαμορφωνονται σαν μπασκετμπολιστες αλλα μαλλον βρηκαμε τον νεο γλυνιαδακη(διαμαντακος),ο αγραβανης πολυ τουπε και απο κει και περα τιποτα(βγηκε και εκανε δηλωσεις οτι ευχαριστει τον ολυμπιακο που του κανε τη χαρη να τον αφησει να παιξει....στην εθνικη της χωρας του),ο μποχωριδης θελει πολυ δουλεια(και να μην του αναφερουν το ονομα διαμαντιδης γιατι θα το πιστεψει )........ο καμπεριδης ισως κανει μια καλουτσικη καριερα στην Α1,ο μαραγκος μαλλον πρεπει να γινει...μαραγκος,ο χριστοδουλου εχει καλα στοιχεια αλλα δεν τον πιστευω........και κατι τελευταιο οι συμπεριφορα καποιων απεναντι σε διαιτητες και συναθλητες ηταν τραγικη,οι συνεχεις διαμαρτυριες και οι ψευτοτσαμπουκαδες μονο κακο τους κανουν αλλα γι αυτο δεν φταινε οι ιδιοι αλλα αυτοι που τους συμβουλευουν(μανατζερ και οικογενειακος κυκλος)............stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε όλα. Μόνο τον Διαμαντάκο τον αδικείς λίγο. Όχι και Γλυνιαδάκης! Στην ηλικία του ο Γλυνιαδάκης έκανε μόνο για να μαζεύει πορτοκάλια από τα πάνω κλαδιά. Το καλό του είναι ότι η τεχνική του είναι παραπάνω από υποφερτή για την ηλικία και το ύψος του. Αν φτιάξει λίγο το σώμα και τα πόδια του, κάτι θα κάνει.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    2. ισως τον αδικω.....αν δεν δουλεψει ομως με ανθρωπο που ξερει να τον βελτιωσει θα γινει γλυνιαδακης......stonerook

      Διαγραφή
  73. Αρα πηγαινουμε σε μια περιφερεια με Διαμαντιδη,Κουπερ,Μποχωριδης.
    Σλοτερ,Παππας.
    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Και το δούλεμα πάει σύννεφο από τον υιό... Αναμονή μέχρι τον Σεπτέμβρη αν χρειαστεί για τον Νικολάκη. Προτείνω μάλιστα, αν τελικά αρνηθεί οριστικά να τον αποδεσμεύσει το Μέμφις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση των άκαρδων Αμερικανών, να δηλώσουμε αποχή από όλες τις διοργανώσεις για την επόμενη σεζόν. Εξάλλου, το υλικό της ομάδας είναι (και θα είναι - μην αμφιβάλλετε...) επιπέδου Eurocup. Well done, Trakis!
    ΥΓ. Μια ψυχή στα βόρεια προάστια γελάει ανακουφισμένη με τα κορόιδα που πίστευαν ότι θα έδινε 2,5 εκατ. δολ. το χρόνο σε παίκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Χωρίς διάθεση παρεξήγησης αλλά αυτοί που βάζουν το Χριστοδούλου στην ίδια κλάση με Καμπερίδη και Λιάπη, καλό θα ήταν να είναι πιο συγκρατημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή