Athlenda

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ελπίζω να έχετε κάτι πραγματικά καλό κατά νού..


Το Hoopfellas βλέπει τους Μίσιτς-Ουέστερμαν να καταλήγουν στη..Γερμανία και ρίχνει το γάντι στις ελληνικές ομάδες..



Ειλικρινά ελπίζω πως οι ελληνικές ομάδες (και πιο συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός γιατί οι ερυθρόλευκοι έχουν σχεδόν κλείσει το μπακόρτ τους..) έχουν κάτι πολύ καλό στον νού για να μας παρουσιάσουν και αφήνουν τρένα (όπως οι δύο νεαροί πόιντ γκαρντς για τους οποίους θα μιλήσουμε) να περνούν..


Βλέποντας τον Βασίλιε Μίσιτς να βρίσκεται πολύ κοντά στη Μπάγερν Μονάχου και τον Λέο Ουέστερμαν να είναι με το 1.5 πόδι free-agent, δε μπορούσα να μην κάνω νύξη.. Δύο από τους καλύτερους νέους PGs στην Ευρώπη των οποίων η τιμή κυμαίνεται ακόμα σε προσιτά -για διαφορετικούς λόγους- επίπεδα. Ειδικά για το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού (που δίνει έμφαση στο να χαμηλώσει σημαντικά τον μ.ο. ηλικίας και να δουλέψει με νέα παιδιά) οι δύο τους είναι ο ορισμός αυτού που λέμε perfect fit.. Για τον Ολυμπιακό από την άλλη πλευρά μάλλον θα κοίταζα περισσότερο τον Μίσιτς που είναι πιο δυνατός στο αμυντικό κομμάτι.


Ο Βασίλιε Μίσιτς λοιπόν δε θα καταλήξει προφανώς στην Εφές αλλά στα χέρια του Πέσιτς και στο Μόναχο καθώς φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Βαυαρούς. Η Αναντολού που είχε κάνει κρούση από την άνοιξη για αυτόν προτίμησε να επενδύσει στη βελτίωση των Τούρκων περιφερειακών (αλλά έχει μείνει χωρίς δημιουργό στη περιφέρεια και θυμηθείτε με αυτόν τον ρόλο θα παίξει κατά πολύ ψηλός, ο Σάριτς..). Νομίζω και οι δύο αιώνιοι θα έπρεπε να κυνηγήσουν  τον 20χρονο Σέρβο. Όχι γιατί είναι από τους.. τους αγαπημένους της σελίδας ή γιατί είναι ο καλύτερος νέος PG στην Ευρώπη αλλά γιατί ένας τέτοιος παίκτης σε προγράμματα όπως του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού μπορεί να αναπτυχθεί άμεσα και μέσα σε πολύ λίγο καιρό να κάνει τη διαφορά. Ειδικά για τον Παναθηναϊκό δε μπορώ να φανταστώ (άσχετα με την εξέλιξη της υπόθεσης Καλάθη) τελειότερη, πιο αντιπροσωπευτική του προγράμματος που έχει προκηρυχθεί, κίνηση. Δηλ. αποκτώντας τον καλύτερο και πιο fundamental νέο pure PG στην Ευρώπη, ο οποίος έχει ως πρότυπο τον Διαμαντίδη (αυτός θα ήταν ο recruiter..) και θέλει απεγνωσμένα να γίνει μια ημέρα σαν κι αυτόν.. Πλέον η θέση "1" στο σύγχρονο μπάσκετ είναι η πιο σημαντική και η ποιότητα που έχει μια ομάδα σε αυτήν δείχνει το συνολικό ποιοτικό της επίπεδο. Ο Μίσιτς συνδυάζει μέγεθος, quarterbacking skills, φοβερή οξυδέρκεια και ευστροφία, ωριμότητα που έχω να δω χρόνια σε παίκτη (ανεξαρτήτου θέσεως) μικρότερων ηλικιών. Ήταν φανερό ότι ο Πέσιτς θέλει να ρίξει χρήμα και να φέρει καλούς Σέρβους παίκτες στη νέα εποχή της Μπάγερν. Έκανε μια σπουδαία οικονομικά πρόταση στον Μπογκντάνοβιτς, πληρώνει υπεραξία για τον Σαβάνοβιτς ενώ τώρα βρίσκεται πολύ κοντά στον Μίσιτς..


Ο Ουέστερμαν από την άλλη είναι επίσης μια αρκετά καλή περίπτωση αν και έχει τον αστερίσκο του περυσινού σοβαρού του τραυματισμού που τον κράτησε έξω για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν (ρήξη προσθίου χιαστού) και πιθανόν να χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο μέχρι να φτάσει στο 100%.. Ο 22χρονος Γάλλος (όπως και πολλοί παίκτες της Παρτίζαν) είναι απλήρωτος και μπορεί να φύγει χωρίς το κλαμπ να πάρει σεντ, αφήνοντας τον Ντούλε να μιλάει για παίκτες "αχάριστους και χωρίς σεβασμό".. Ο Ραζνάτοβιτς ψάχνεται στην αγορά για την καλύτερη δυνατή περίπτωση. Η Άλμπα έχει κάνει μια κρούση πριν 1.5 μήνα περίπου καθώς ο παίκτης αρέσει πολύ στον Σάσα Ομπράντοβιτς ενώ ακούστηκε και ενδιαφέρον από την πρωταθλήτρια Λιμόζ. Το φιλαράκι μου στη Γαλλία όμως πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο των Λιμουζό ο οποίος του είπε ότι ο γκαρντ της Παρτίζαν "έχει συμφωνήσει με μεγάλο κλαμπ, όχι πάντως τη Λιμόζ".. (Ρε λες να μας ετοιμάζουν τίποτα οι αιώνιοι και να τους παρεξηγήσαμε..?) Ο Ουέστερμαν είναι ένα ψηλό pass-first PG, άψογος εκτελεστής του pick'n roll, με καλό περιφερειακό σουτ, ικανότητα να φτιάχνει εξαιρετικά το fast break  και πολλά περιθώρια εξέλιξης. Kαταλαβαίνω ότι ο τραυματισμός του βάζει σε σκέψεις (υπάρχει σχετικό ρίσκο, είναι η φύση του τέτοια), όμως και αυτός -όπως και ο Μίσιτς- είναι αρκετά προσιτός οικονομικά τη δεδομένη στιγμή. Και το ταλέντο του σπουδαίο..


Αν λοιπόν για τον Ολυμπιακό (ο οποίος έκανε χρήση της οψιόν για Λοτζέσκι, Πέτγουεη, Σίμονς) αυτή τη στιγμή η παραμονή του Βαγγέλη  Μάντζαρη είναι ότι καλύτερο για την περιφερειακή του γραμμή, οι δύο νεαροί PGs της σημερινής άποψης αποτελούν πολύ καλές περιπτώσεις για τους πράσινους.  Σας είχα πεί ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται, πίσω από τα quarterback skills που θα έφερνε ο κάθε Καλάθης/ ΝτεΜάρκους Νέλσον, έναν δημιουργό-pick'n roll PG με καλό περιφερειακό σουτ που θα ανεβάσει την παραγωγικότητα της ομάδας στο μισό γήπεδο και θα αποσυμφορήσει τον Διαμαντίδη.


Τα παιδιά αυτά, έχουν τα άνωθεν χαρακτηριστικά και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα έχουν κομμάτια να βελτιώσουν. Θα πρέπει να περιορίσουν τα λάθη τους (ο αριθμός του Μίσιτς οφείλεται και στο fast-pace style της Μέγκα Βιζούρα κατά ένα μέρος), να δουλέψουν στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι (ο Ουέστερμαν την άμυνα και τα τελειώματα του, σαν τον Μάντζαρη κι αυτός στερείται midrange παιχνιδιού, ο Μίσιτς στην προσωπική άμυνα) και να γίνουν πιο σταθερά παραγωγικοί στο εκτελεστικό κομμάτι. Πρόκειται όμως για παιδιά που πνευματικά ταιριάζουν στο μπάσκετ της χώρας μας. 300-300 κάτι χιλιάρικα είναι αρκετά προσιτό ποσό, ακόμα και για back-up PG.. Εμμένω στον Παναθηναϊκό γιατί στο μπάσκετ του Ιβάνοβιτς θα μπορούσαν να αποδώσουν εξαιρετικά με την ικανότητα τους να δημιουργούν και στο τρανζίσιον και στο μισό γήπεδο. Είναι κρίμα σαν χώρα να τους χάσουμε από τους Γερμανούς..


Υ.Γ: Επειδή το ρωτάτε συχνά (τι είχα ακριβώς πεί), επαναλαμβάνω.. Όταν έκλεισε ο Ιβάνοβιτς μιλούσα με ένα φίλο και με ρώτησε ποιούς παίκτες θα προσέθετα στον Παναθηναϊκό με γνώμονα ότι έχω τον συγκεκριμένο κόουτς στον πάγκο.Είχα απαντήσει λοιπόν, Κατσίβελη, Πρέλντζιτς, Ντούμπλιεβιτς.. Άλλο το εάν γίνεται..

Υ.Γ1: H Φενέρ ψάχνει έναν mobile ψηλό που θα ανοίξει τη γκάμα της στην pick'n roll άμυνα..

Y.Γ2: Μεσίνα κοντά σε Σπερς..


Υ.Γ3: O Dwight Buycks που μιλάει με τη Μακάμπί ίσως "παίξει" και από εδώ σε εμάς σύντομα..

Υ.Γ4: O Oλυμπιακός ανεβάζει κι άλλο το αθλητικό του επίπεδο  στη φροντκόρτ.. Του λείπει όμως ο ψηλός που θα αλλάξει όλη την επίθεση του.. Παρόλα αυτά, είμαι σύμφωνος με την παραμονή Σίμονς. Για τρίτος, αρκετά καλός. Αρκεί να μη χρειαστεί και φέτος να γίνει δεύτερος..

Υ.Γ5: Εξαιρετική επιλογή για Ρεάλ ο Ματσιούλις.. Για Καλάθη το πράγμα είναι χλωμό. Οι πράσινοι θα πρέπει να ετοιμάζουν εναλλακτικές..

392 σχόλια:

  1. Άψογος για άλλη μια φορά, Τζιμ, και με εξαιρετικά αντανακλαστικά, λόγω... Καλάθη. Για τον Παναθηναϊκό θα σου έλεγα να μην υπολογίζεις κανέναν εκ των δύο και πιθανότατα κανέναν Ευρωπαίο-ταλέντο. Ο λόγος είναι ο κύριος στον πάγκο... Ο Ιβάνοβιτς, όσο καλός προπονητής και αν είναι, όσο και αν βελτιώνει τους νεαρούς παίκτες, εν έτει 2014 έχει τον ανθρωποδιώκτη! Εξαιρετικές οι τεχνικές αρετές του, απαράδεκτος όμως στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού... Έχει ξεμείνει στα '90s, και το ίδιο το σπορ τον έχει ξεπεράσει. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την απόλυσή του από τη Λαμποράλ κανένας σοβαρός σύλλογος δεν ασχολήθηκε με την περίπτωσή του, πλην της Βοσνίας. Το γεγονός δε ότι έχει υπογράψει για 1+1 χρόνο τον καθιστά πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση από τους τοπ ευρωπαϊκούς πάγκους, καθότι ο Δ.Γ. κάπως θα πρέπει να κατευνάσει τα οργισμένα πλήθη στο ΟΑΚΑ που θα ουσιαστικά θα κατακεραυνώνουν τις δικές του διοικητικές ανορθογραφίες. Ο ΠΑΟ θα κινηθεί αποκλειστικά και μόνο στο Summer League για λαβράκια (που δεν γνωρίζουν τι εστί Ιβάνοβιτς!) και άγιος ο Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά να αγιάσει το δαχτυλάκι σου... "Ανώνυμος15 Ιουλίου 2014 - 3:45 μ.μ."

      Τζιμκονγουεηχουπφέλλας, στο ακέραιο αυτά που σου'χω γράψει και στο φέης για το πνευματικό παιδί του σιχαμένου μάλκοβιτς που έφερε στην τρικυμία εν κρανίω του πάνω ο Δ.Γ. και ολοκλήρωσε με τις παλινωδίες των οψιονάουτς- για πολύ άουτς όμως...

      Σπήλιος.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το Κατσίβελης-Πρελντζιτς-Ντούμπλιεβιτς θα με έκανε να ξεχάσω τον Καλάθη στο νερό..

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όνομα του Θεού με τον Κατσίβελη. Έλεος. Ο τύπος έχει έναν χρόνο να παίξει μπάσκετ. Συζητάμε για παίκτη από τα αζήτητα του ΟΣΦΠ για τον ΠΑΟ?

      Διαγραφή
  3. Τζιμ πολυ καλη η αναρτηση και παλι. Στον ΠΑΟ λενε οτι θα περιμενουν ακομα και μεχρι τον Σεπτεμβρη τον Νικ αν χρειαστει. Εγω λεω αδικος κοπος αν το εχουν παρει αποφαση στο Μεμφις να τον κρατησουν δεν προκειται να τον αποδεσμευσουν. Θεωρεις οτι σιγουρα θα εχει κλεισμενες εναλλακτικες η ομαδα; Ψηλο πιστευω θα τσιμπησει κανεναν απο το σαμερ λιγκ ο Ιβανοβιτς. Με 3αρι τι γινεται ξερεις τιποτα; Θα παει με βασικο τον Βλαντο η θα κανει και εκει κινηση; Συγγνωμη αν κουρασα αλλα μετα και την σημερινη ειδηση για τον Καλαθη φαινεται τοση αναμονη να πηγε στραφι και να χασαμε ενα σωρο καλους ελευθερους παικτες χωρις καν να τους διεκδικησουμε. Περιμενω την απαντηση σου;
    Υ.Γ: Θα βγαλεις και αλλη αναρτηση: Παικτες οικονομικοι υπαρχουν;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι στο πρόγραμμα Στάθη, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Έτοιμη την έχω.

      Διαγραφή
  4. Πραγματικά απορώ αυτό το ανδρείκελο ο Ιβάνοβιτς τι είδους διαβεβαιώσεις πήρε για τη φετινή σεζόν. Εκτός αν ήταν τόσο απελπισμένος να καθίσει σε πάγκο που το έπαιξε Έλληνας βουλευτής σε ψηφοφορία Μεσοπρόθεσμου: «Ναι σε όλα!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε ηρεμηστε, εχει σχεδιο ο τζιγγερ του μπασκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η λογική του ΠΑΟ με τον Καλάθη , είναι μήπως το Memphis βρει παίκτη για να τον αντικαταστήσει σε ένα χ χρονικό διάστημα ; Από ότι λένε τα μέσα επιρροής της ΚΑΕ θα περιμένει τον Νικ. Ίσως να τον ανανέωσαν προσωρινά μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Και αν δεν βρεθεί, μην βρουν ζημιωμένοι οι Memphis? Ίσως είναι μια κάπως λογική εξήγηση της επιμονής της ΚΑΕ ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λογική εξήγηση μόνον αν είναι ο μοναδικός παίκτης που περιμένεις για να κλείσει το ρόστερ. Όταν ρόστερ στην ουσία δεν υπάρχει και όλες οι κινήσει εξαρτώνται από αυτόν, είναι απλά αυτοκτονική η επιμονή αυτή - και τουλάχιστον ύποπτη... Ο υιός πάει για ηρωική έξοδο!

      Διαγραφή
    2. Σαφως και φαινεται λιγο υποπτη αλλα αν το καλοσκεφτει κανεις θα δει οτι δεν συμφερει κανενα τωρα να παραδεχτει ορθα-κοφτα οτι δεν θα ερθει ο Καλαθης:

      (1) δεν συμφερει τον Παναθηναϊκο γιατι μεχρι το φθινοπωρο πρεπει να πουλησει διαρκειας και χωρις αυτα ρευστο γιοκ,

      (2) δεν συμφερει τον ιδιο τον Καλαθη γιατι ετσι φαινεται οτι υπαρχει ενδιαφερον γι αυτον μηπως και τσεπωσει κανα σεντ παραπανω απο τους Γκριζλις ή αλλου,

      (3) δεν συμφερει ουτε τους ιδιους τους δημοσιογραφους που κι αυτοι εχουν κατι να γραφουν αφου εκει που εχει καταντησει το επαγγελμα τους στον ιντερνετικο τυπο, οι πιο πολλοι εξ αυτων πληρωνονται με τον αριθμο κειμενων/λεξεων που παραγουν.

      Οποτε θα τρωμε σανο Καλαθη οχι μονο μεχρι το Σεπτεμβρη αλλα και καθολη τη διαρκεια της νεας χρονιας.

      Διαγραφή
    3. Αν πιστευουν στην ΚΑΕ οτι θα πουλησουν διαρκειας σε οπαδους που θα ελπιζουν να ερθει το Σεπτεμβριο ο Καλαθης εχουν χασει καθε επαφη με την πραγματικοτητα.

      Διαγραφή
    4. Εσυ μην παρεις,δεν τρεχει τιποτα.

      Διαγραφή
    5. Mα εγω ειμαι το προβλημα; Δεν ειπα αλλωστε οτι γενικως δε θα παρει ο κοσμος διαρκειας. Λεω απλως οτι ειναι κουταμαρα να πιστευει κανεις οτι θα πεισει τους φιλους της ομαδας να ανανεωσουν τα διαρκειας κρατωντας ανοιχτο ενα ανυπαρκτο θεμα. Οποιος θελει να παρει θα παρει ανεξαρτητως Καλαθη.Το δουλεμα δε βοηθαει.

      Διαγραφή
  7. @Nick_Calathes15
    Looking forward to getting back to Memphis. Great city, great fans, and great organization #GoGrizz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο Jim πολυ καλη αναρτηση, οπως παντα αλλωστε,.....μονο που δεν καταλαβα ενα "πραγμα", τι εννοεις λεγοντας "mobile ψηλό που θα ανοίξει τη γκάμα της στην pick'n roll άμυνα.."?? Εννοεις παικτη τυπου Γιαν Βεσελι???(αυτος ακουγονταν "εντονα" για Φενερ, εκλεισε εκει τελικα?? τι εκανε??) Επιπλεον δεν ξερω για 'σας παιδια αλλα εμενα το διδυμο Preldzic-Dubljevic, ειτε με ειτε χωρις Κατσιβελη, θα με εκανε να ξεχασω αμεσως τον Καλαθη!!! Κλεινοντας το σχολιο μου με την υποθεση Καλαθη.....δεν μπορει να μην ειχαν σκεφτει την πιθανοτητα "ναυαγιου"....λογικα ολο και καποιο ενναλακτικο πλανο θα ειχαν ετοιμασει για αυτη την περιπτωση.!!!

    ΥΓ: Jim παικτες οπως o Sam Van Rossom της Βαλενθια ή ο Jayson Granger της Μαλαγα για τον Παναθηναικο πως θα σου φαινονταν?? και ποια η αποψη σου για τους παικτες??

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βαν Ρόσομ είναι καλή περίπτωση παίκτη (παραμένει στη Βαλένθια). Ο Γκρέηντζερ είναι διαφορετικού τύπου γκαρντ, καμία σχέση με "1" για το δικό μας μπάσκετ. Καλοπροπονημένος, έχει προσόντα αλλά όχι δε θα τον κοίταγα. Πιστεύω ότι θέλει άλλον "1" δίπλα του. Ο Βαν Ρόσομ ναι, είναι καλός παίκτης.

      Διαγραφή
    2. ps: "mobile" είναι ο σωστός όρος για τους ψηλούς που κάνουν θραύση αυτή την εποχή. Δεν ψάχνουν οι ομάδες απαραίτητα "undersized" σέντερς αλλά ψηλούς με γρήγορα πόδια. Απλά είναι πιο εύκολο αυτό το χαρακτηριστικό να βρεθεί σε χαμηλά "5".

      Διαγραφή
    3. Jim σκεφτεσαι να βγαλεις αναρτηση για τα προτζεκτς των Φενερ, Εφες, Τσσκα οπως εκανες και περσι με Φενερ και Μπανβιτ?? Νομιζω πως παρουσιαζουν εξαιρετικο ενδιαφερον...ειδικα ο τροπος που εχει δομησει το ροστερ ο Ζοτς φαινεται πως παει "καρφι" να εφαρμοσει το σχημα με τα 3 γκαρντς -εκτος αν μεινει ο Μπογιαν Μπογκντανοβιτς- οπως εκανε και παλιοτερα στον Παναθηναικο που ειχε Διαμαντιδη-Γιασικεβιτσιους-Νικολας-Σπανουλη και ως συμπληρωματικο τον Περπερογλου....αλλα ομως φαινεται να παρουσιαζει ελλειψη αξιοπιστων λυσεων στην front-line πισω απο Μπιελιτσα Ζοριτς...ο Βιντμαρ εμεινε τελικα ή εφυγε?? Επισης στην Εφες ο Ιβκοβιτς θα επιμεινει μεχρι τελικης πτωσεως για την αποκτηση Νεντοβιτς-Μισιτς, θα παει για αλλους με δεδομενο την δυσκολια της αποκτησης Νεντοβιτς και οτι ο Μισιτς μαλλον παει Μπαγερν ή θα πορευτει με αυτους που εχει?
      Τελος στην ΤΣΣΚΑ μου εκανε κακκη εντυπωση η αποκτηση του Μαρκοισβιλι!!! λογικα δεν θα παιζει ως μπαλαντερ στις θεσεις "2" και "3" αναλογα με το που τον χρειαζεται η ομαδα??

      ΥΓ: Στον Παναθηναικο ως εναλλακτικο πλανο μετα την αποτυχια στην περιπτωση Καλαθη ακους κατι?? Ο Erick Green της Σιενα πως θα σου φαινονταν για το back-court Του Παναθηναικου?? Jim εσυ τον θεωρεις περισσοτερο 1 ή 2 ???

      Συγγνωμη αν σε κουρασα με τον βομβαρδισμο των ερωτησεων!!

      Κωνσταντινος

      Διαγραφή
  9. μια ερωτηση για τους γνωστες του nba απ την στιγμη που του ανανεωσαν οι μεμφις και ελευθερο να τον αφησουν τωρα το συμβολαιο του το επιβαρυνονται στο salary cup ετσι δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jim με ποια λογική ο Ολυμπιακός δε πήγε τουλάχιστον σε μια περίπτωση Κάλεμπ Γκριν για τη θέση του Πέτγουει; δε θα κόστιζε πολύ παραπάνω, δηλαδή ο Μπαρτζώκας πιστεύει πως ο Πέτγουει του χρόνου θα είναι αυτό που χρειάζεται στο 4;;; Επίσης την πρόταση στον Ντέρικ Μπράουν την πίστεψες;

    Van Basten

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκριν είναι καλός παίκτης. Δε καταλαβαίνω πως ο Μπάνκι κοιτάζει τον Κλέιζα και όχι αυτόν.. Σαφώς θα μπορούσε να παίξει στον ΟΣΦΠ, ποιοτικός αρκετά στο επιθετικό κομμάτι. Έγραψα για αυτόν και τη Μακάμπι σχετικά πρόσφατα.. Τον Μπράουν τον ήθελε ο Μπαρτζώκας, αυτό το υπογράφω. Το να δώσει τόσο χρήμα όμως για την ελευθέρας.. Χοντρό..

      Διαγραφή
  11. To είχα πει εδώ και μέρες, το ξέρανε όλοι όσοι είχαν προσθέσει 1 και 1, ασχέτως τι λένε οι διάφοροι "γνώστες" αριστερά και δεξιά, το έγραψα και εδώ μέσα στο προ-προηγούμενο άρθρο. Δεν υπήρχε ούτε ένας λόγος να αφήσει το Memphis τον Καλάθη να φύγει. Αν λοιπόν δεν συνέβαινε κάτι συνταρακτικό και εκτός λογικής, ο Καλάθης ήταν απλώς μια παροδική ευκαιρία για να αποπροσανατολιστούμε όλοι μας...

    Το ίδιο ισχύει και σήμερα, που διάβασα ότι "θα περιμένουμε μέχρι το Σεπτέμβρη". Για ποιο λόγο ? Για να του πληρώσουν το συμβόλαιο, και να τον διώξουν, και να φορτωθούν στο salary και να μην βρουν άλλο αντικαταστάτη ? Και εμείς θα περιμένουμε μέχρι το Σεπτέμβριο για.....τι ? Για να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε ομάδα.

    Ή κάνουν πολύ χοντρά αστεία εκεί στη ΚΑΕ, ή έχουν στο μάτι κάτι άλλο και όλη αυτή η ιστορία ήταν παραπλάνηση. Την τρίτη περίπτωση της "ηρωϊκής εξόδου" ή του προέδρου/προπονητή που δεν μπορούν έστω να βρουν ένα κοινό σημείο αναφοράς για να πάρουν 3-4 παίκτες, δεν θέλω καν να το σκέφτομαι...Ελπίζω μόνο να μην ανανέωσα το διαρκείας μου στο βρόντο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υπομονηηηηηηη, παιχτες υπαρχουν με το κιλο, σημασια εχει πως θα δεσουνε!! ειδικα ο ουεστερμαν ειανι απο τους αγαπημενους αλλα το θεματακι τραυματισμου τον κραταει μακρια απο μεγαλες ομαδες. Ναι ειναι ευκαιρια να τον αρπαξουμε αλλα πρεπει να σκεφτουμε και τις συνεπειες...
    Ηδη εχουμε κλεισει παιχτες απλα δεν ανακοινωνονται αφου πρωτο μελημα ηταν ο καλαθης γιατι το συμβολαιο του θα καλυπτει ενα μεγαλο μερος του μπατζετ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγνή άδολη απορία. Αν έχεις κλείσει παίκτες τι σχέση έχει η υπόθεση Καλάθη; Δηλαδή αν ερχόταν ο Καλάθης τι θα τους έκανες τους κλεισμένους, θα τους ξέκλεινες; Ποιός παίκτης/manager θα δεχόταν να κλειστεί (δηλαδή να θέσει τον εαυτό του ή τον πελάτη του εκτός αγοράς) υπο συνθήκες; Επίσης, απο που προκύπτει η σιγουριά σου οτι έχουν κλειστεί παίκτες; Έχεις κάποια πληροφόρηση που δεν έχουμε οι υπόλοιποι;

      Διαγραφή
    2. τι παικτες δηλαδη και γιατι δεν ακουγεται κατι?
      Δημητρα

      Διαγραφή
    3. Άφρο εμφανίσου please....

      Διαγραφή
    4. AN DEN EIXE TON TRAVMATISMO PISTEVW O ZOTS DEN THA EPERNE TON BOGDANOVIC..

      Διαγραφή
  13. Μου κάνει εντύπωση πως ο Πέσιτς πάει να τη χωθεί στην παλιοπαρέα. Επίσης, γιατί ο Ντούντα αφήνει τον παίκτη μέσα από τα χέρια του; Ποιόν Τούρκο γκάρντ να αναπτύξει; Τον Μπαλμπάι; Παίζει να του πέρασαν μήνυμα οι Τούρκοι «μπάστα μίστερ, γιατί το ξεχείλωσες το πράγμα». Όπως και να ‘χει αποκλείεται η Εφές να μείνει στον ‘’1’’ με Ντρέιπερ και Μπαλμπάι. Αυτό που φαίνεται είναι ότι η Μπάγερν θα φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα τη σεζόν που έρχεται.
    Στα δικά μας.
    Το ρίσκο που πήρε η ΚΑΕ με τον Καλάθη ήταν γνωστό από την αρχή. Αποφάσισε να επενδύσει πολλά σ’ αυτήν την προοπτική και περιμένει. Αλλά ο χρόνος τρέχει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπόρεσαν από την αρχή να αξιολογήσουν την σημασία των παραμέτρων της υπόθεσης. Δηλ. την ενδεχόμενη τιμωρία από την FIBA και τους όρους του συμβολαίου με το Μέμφις. Η παρατεταμένη καθυστέρηση κοστίζει σε διαθέσιμες λύσεις. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει plan B και να μην βρεθούν απροετοίμαστοι στο ενδεχόμενο να υπάρξει αρνητική τροπή. Τα περί αναμονής μέχρι το Σεπτέμβρη είναι ανέκδοτο.

    Για την Εθνική νέων (είδα το β’ ημίχρονο) ένα έχω να πω. Πέρα από ταλέντο, τεχνικές ελλείψεις, αδυναμίες και προσόντα. Να χαμηλώσουν το κεφάλι γιατί έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ. Έχουν φουσκώσει τα μυαλά τους επικίνδυνα. Αν δεν περιοριστούν στην δουλειά και στην προσπάθεια για βελτίωση θα δουν τον ουρανό σφοντύλι. Οι προπονητές σ’ αυτά τα κλιμάκια οφείλουν να δουλεύουν και στη νοοτροπία των παιδιών.

    Και ένα Υ.Γ. για το Μήτσο.
    Φίλε, είμαι από τους πρώτους που φώναζαν για μακροπρόθεσμα πλάνα, restart και όλα τα συναφή. Να αφήσουμε στην άκρη τα έβδομα και να δουλέψουμε για το μέλλον. Από το περσινό καλοκαίρι αυτά. Και είμαι έτοιμος να δεχτώ μια κακή χρονιά (και δύο και τρεις) χωρίς τίτλους, χωρίς πορείες, με ήττες. Επίσης, είμαι υπέρμαχος της άποψης ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο Μασιούλις, ούτε ο Λάσμε, ούτε κανείς. Προφανώς, η ομάδα θα βρει άλλους. Όπως έκανε και παλιότερα. Όπως θα κάνει και στο μέλλον. Η κουβέντα γίνεται για το πώς γίνονται όλα αυτά. Αν εσύ έχεις πειστεί ότι υπάρχει σχέδιο, όραμα, προοπτική για την δημιουργία της ομάδας του μέλλοντος, πείσε και μένα. Sorry, αλλά εγώ βλέπω :

    - Toν προπονητή να είναι με την εθνική Βοσνίας και να ψάχνει (δια απεσταλμένου) στα summer leagues για παίκτες. Δεν τον έχουμε δει, δεν τον έχουμε ακούσει.
    - Καλούς και οικονομικούς παίκτες να κλείνουν αλλού ο ένας μετά τον άλλον. Ο ένας είναι ακριβός, ο άλλος λίγος, ο τρίτος εξαρτάται από τον Καλάθη κλπ
    - Παίκτες της ομάδας να αποδεσμεύονται γιατί δεν μπορούν, τάχα, να υπηρετήσουν το υπερηχητικό μπάσκετ που θα παίξουμε.
    - Η ΚΑΕ να περιμένει 1 μήνα τον Καλάθη και να παραμυθιάζει τον κόσμο. Και συνεχίζουμε.
    - Η περιλάλητη ελληνοποίηση να αφορά σε 16χρονους και 17χρονους.
    - Τον πρόεδρο να τιμωρείται και να «σκέφτεται» φωναχτά να αποχωρήσει.

    Αν όλα αυτά σου θυμίζουν περασμένες εποχές και σου επιτρέπουν να κάνεις συνειρμούς για τίτλους που έρχονται, μαγκιά σου. Εύχομαι, απλά, να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @77 Για εθνική νέων: όντως, το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στο περσυνό τουρνουά. Πολύ κλο-κλό και από αυγό τίποτα. Ατομικά προσόντα πολλά, αλλά για ομαδική συνεκτικότηττα τίποτα. Ειδικά ο Αγραβάνης εκνευριστικός. Εχτές με Ισπανία το πήγανε πολύ στην επαφή, στην μαγκιά και στο trash talking, Kλασσικοί Έλληνες. Αλλά οι Ισπανοί νομίζω ότι ήταν καλύτεροι σαν ομάδα.

      Επίσης, και στο LIT - SLO, πολύ ξύλο, επαφή μέσα στη ρακετά, φάουλ που δεν γίνεται να δωθούν όλα γιατί θα ξεμείνουν οι ομάδες, αθλητικότητα. Δε ξέρω, απ'το λίγο που είδα (συν το Ελλάδα-Σερβία) μου κακοφάνηκε. Μπορεί βέβαια να ήταν και μια απλή εντύπωση.
      geo

      Διαγραφή
    2. Θα αναγκαστώ να περιγράψω λιγάκι την ευρύτερη εικόνα - όπως τουλάχιστον τη βλέπω εγώ – μπας και γίνω κατανοητός. Γιατί προφανώς αρνούμαι να διαφοροποιώ τις απόψεις μου απ’ την υστερία της στιγμής, αν μένει ή όχι στο ΝΒΑ ο Καλάθης, αν η Ρεάλ ή η Μπάρτσα θέλει τον Ματσιούλις…
      Ο μετά Ομπράντοβιτς Παναθηναϊκός ήταν, αναγκαστικά, fast track. Έγινε απρόσμενα ανταγωνιστικός, αλλά κανείς δεν θα εδικαιούτο να ζητήσει εξηγήσεις αν έμενε 2ος, ο Ολυμπιακός ήταν δις πρωταθλητής Ευρώπης και με τη μισή εθνική στο ρόστερ του. Το απρόσμενο 2/2 νταμπλ είναι ανυπολόγιστης αξίας όχι γιατί τα 32 πρωταθλήματα έγιναν 34, αλλά γιατί δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να θεμελιώσει τη δυναστεία που άπαντες περίμεναν. Κι αυτή ακριβώς είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της νέας διοίκησης… Η ομάδα, όμως, δεν έπαψε ποτέ να είναι fast track, γι’ αυτό και ποιοτικά ελλιπής, έτσι έμοιαζε κάπου να ταβανιάζει στον υψηλότερο ανταγωνισμό της Ευρώπης. Λατρεύω και τον Λάσμε και τον Ματσιούλις και τον Πεδουλάκη, αλλά όλοι ξεχνούν πως στον Παναθηναϊκό, όχι αλλού, που έφτασαν στο peak τους. Η ομάδα συνέχιζε να εξαρτάται σε παράλογα υψηλό βαθμό απ’ τον μεγαλύτερο παίκτη της ιστορίας της, που όμως είναι στα 34. Και τώρα που το 2/2 νταμπλ της δίνει άνεση να χάσει κι έναν τίτλο, αν χρειαστεί, αποφασίστηκε ανανέωση. Ναι, υπήρχε κι άλλος δρόμος: να πάρει τον Καλάθη αντί του Ούκιτς, έναν νεότερο γκαρντ αντί του Κάρι, ένα ποστ «5» και κρατώντας Λάσμε, Ματσιούλις να «χτυπήσει» Ευρωλίγκα, αλλά αυτό δεν είναι μπάτζετ 7-8 εκατ. ευρώ (χωρίς εφορία), όπως φέτος, είναι 10-11. Αν οι Γιαννακόπουλοι τόσα μπορούν, εγώ τους λέω ευχαριστώ. Αν μπορούν ακόμη λιγότερα, πάλι θα πω ευχαριστώ. Κι αν αποφασίσουν να φύγουν, πάλι ευχαριστώ θα πω. Άσχετα αν ικανοποιεί ή όχι το στιλ του Δημητράκη την προσωπική μου αισθητική (που δεν την ικανοποιεί), να ξέρουμε πού οφείλουμε τα όσα έχουμε ζήσει.
      Απαξιώνεις το παιδομάζωμα, όπως έκαναν προ ετών κάποιοι ανίδεοι στον Ολυμπιακό και λίγο αργότερα οι Σλούκες τα σήκωσαν όλα… Κατηγορείς την ΚΑΕ γιατί «κόλλησε» στον Καλάθη ενώ είναι προφανές πως είναι ο μόνος που μπορεί να γεμίσει εν μέρει τα παπούτσια του Μήτσου… Κατηγορείς τον προπονητή γιατί δουλεύει part time σε εθνική (α ρε κατακαημένε Μπλατ), γιατί χάνει «στόχους» τους οποίους εικάζουμε εγώ ή εσύ σ’ ένα μπλογκ ότι θα ήταν καλές λύσεις. Λες κι είναι υποχρεωμένος ένας προπονητής να ανακοινώνει στόχους (που άκουσαν κάποιοι «Σλότερ» και φαντάστηκαν της Ρεάλ)… Και κάνουν, η μεγάλη πλειοψηφία, κριτική σ’ ένα ρόστερ ασχημάτιστο κατά τα 4/12 (υπολογίζοντας και τον Σλότερ), ενώ στην πραγματικότητα είναι γνωστοί από καιρό οι στόχοι για τις 3 από τις 4 θέσεις: Καλάθης, Μποχωρίδης, Βεζένκοφ. Μόνο στο «5» υπάρχει σκοτάδι…
      Οι δε αναφορές στο παρελθόν δεν απευθύνονται στο θυμικό, κανείς δεν είπε πως η ομάδα θα πάρει άλλα 6 ευρωπαϊκά. Απλά θύμισα πως ο Παναθηναϊκός και με χαμηλά μπάτζετ υπήρξε ανταγωνιστικός σε τοπ επίπεδο: ο Παναθηναϊκός του Σπόρτιγκ, για παράδειγμα, με τους κοντούς – σβούρες και τα κοντοπίθαρα σέντερ, ήταν ίσως η πιο ιντριγκαδόρικη δουλειά του Ομπράντοβιτς. Κι η βάση, βέβαια, της ομάδας που κατέκτησε λίγο αργότερα 3 ευρωπαϊκά.
      Δεν πρόκειται για συνειρμούς. Απλά επίτρεψέ μου να στέκομαι πιο ψύχραιμα απέναντι στα γεγονότα. Θα κρίνω το ρόστερ όταν αυτό σχηματιστεί. Κι αν είναι ή όχι ανακόλουθος ο Δημητράκης, να τον ξεφωνίζουμε κι οι δυο μαζί. Αλλά λίγη ψυχραιμία κανέναν δεν έβλαψε. Ούτε και λίγη συνειδητοποίηση πως οι εποχές άλλαξαν και πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι καν στο τοπ-5, ίσως και στο τοπ-10 των μπάτζετ της Ευρωλίγκας.
      Έλα όμως που την Ευρωλίγκα τη σήκωσε η Μακάμπι. Με τον Ράις, που πέρσι το καλοκαίρι δεν θα περνούσε ούτε απέξω απ' το ΟΑΚΑ...
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    3. Μήτσο, καταλαβαίνω τους φίλους του ΠΑΟ που συνιστούν (και σωστά) υπομονή και εμπιστοσύνη στην διοίκηση της ομάδας. Έτσι έμαθαν (και σωστά) οι φίλαθλοι του μπασκετικού ΠΑΟ έστω κι αν οι ομοιότητες με το παρελθόν είναι ελάχιστες. Κι εγώ της ίδια αντίληψης είμαι. Εδώ, όμως, δεν έχουμε να κάνουμε με βιαστικές κρίσεις ούτε με απαιτήσεις κακομαθημένων οπαδών. Ας κάνουμε ένα flash back και ας θυμηθούμε όσα συνέβησαν τους τελευταίους 4 μήνες. Για να συμφωνήσουμε σε πέντε βασικά πράγματα.

      - Μετά την ήττα-σοκ στο ΟΑΚΑ από την Λαμποράλ και την κατακραυγή από τον κόσμο απολύεται ο Πεδουλάκης. Μια αψυχολόγητη απόφαση μέσα στο Μάρτη. Αργότερα , μάθαμε ότι δεν υπηρέτησε το πλάνο της προώθησης των μικρών και δεν έπαιξε όμορφο μπάσκετ.
      - Η ΚΑΕ καταλήγει στον Αλβέρτη με στόχο την αλλαγή της ψυχολογίας της ομάδας. Ακολουθεί παγωμάρα από τον κόσμο.
      - Μετά τον 3ο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, ο ΔΓ ξεσπαθώνει για άλλη μια φορά κατά της Ευρωλίγκας μέσω κύκλων. Αιτία η διαιτησία. Λίγες ημέρες μετά εκδίδεται απολογητική ανακοίνωση όπου η ΚΑΕ δικαιολογείται κάνοντας λόγο για λάθος εκτίμηση.
      - Κατά την διάρκεια των ματς στο ΟΑΚΑ δίνει παράσταση στις άσπρες πολυθρόνες χειρονομώντας προς τον πάγκο των Ρώσων.
      - Μετά τη συντριβή στο 5ο ματς, ο πρόεδρος της ΚΑΕ συγχαίρει την ΤΣΣΚΑ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια της ρωσικής ομάδας. Νέα ήθη.
      - Πλησιάζουν οι τελικοί των play off του πρωταθλήματος και η ομάδα τρεκλίζει.
      - Αναλαμβάνει δράση ο πρόεδρος. Κάνει προθέρμανση ανταλλάσσοντας ανακοινώσεις με τους απέναντι και διαπληκτιζόμενος στον ορισμό των διαιτητών. Αποχωρεί από την διαδικασία καταγγέλλοντας τους πάντες.
      - Αρχίζουν οι τελικοί. Οι 2 πρώτοι περνούν χαλαρά. Στον 3ο, όμως, έρχεται η έκρηξη. Μπροστά στις κάμερες ο πρόεδρος της ΚΑΕ βρίζει και απειλεί τους διαιτητές.
      - Έπεται η τιμωρία που αφορά την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
      - Η ομάδα κάνει το κόλπο γκρόσο στο ΣΕΦ.
      - Ο ΔΓ, αν και τιμωρημένος, κάθεται κανονικά στην εξέδρα των επισήμων έχοντας δίπλα του τον δικηγόρο Δημητρακόπουλο (με το Σύνταγμα της χώρας παραμάσχαλα για παν ενδεχόμενο).
      - Η ομάδα παίρνει το ματς και τον τίτλο και ο πρόεδρος πρωτοστατεί στα πανηγύρια. Είναι έκδηλη η χαρά του και αισθάνεται δικαιωμένος.
      - Η επόμενη μέρα είναι γεμάτη αινίγματα. Για τον προπονητή της νέας σεζόν οι δηλώσεις του προέδρου είναι διφορούμενες. Γιατί να μην συνεχίσει ο Αλβέρτης; Μια χαρά οδήγησε την ομάδα και δικαιούται να συνεχίσει.
      - Τελικά, επικρατεί η άποψη να προσληφθεί ο Ιβάνοβιτς. Ανακοινώνεται και ακολουθεί συνέντευξη τύπου του προέδρου. Απολογισμός της σεζόν που έληξε και διακηρύξεις για τη νέα που έρχεται. Ελληνοποίηση, ανανέωση, αποδεσμεύσεις, ωραίο μπάσκετ, συστάσεις για υπομονή, αλλαγές στο διοικητικό σχήμα κλπ
      - Μετά έχουμε το non paper με το επιθυμητό ρόστερ και τις αντιδράσεις του κόσμου. Από τα ΜΜΕ του προέδρου αρχίζει η απαξίωση των παικτών που φεύγουν.
      - Συνεχίζουμε με τις προτάσεις στον ΟΣΦΠ για την αγορά του Μάντζαρη και στον Καλάθη. Το αμερικανάκι δεν απαντάει αμέσως.
      - Του βάζουμε διορία. Περνάει.
      - Παράλληλα, εκτυλίσσονται τα σίριαλ Μποχωρίδη και Βεζένκοφ. Άρης, ατζέντηδες, πατεράδες, buy outs, χρόνοι συμμετοχής. Όλα στο μίξερ.
      - Σκάει 10μηνη τιμωρία απαγόρευσης εισόδου σε αγωνιστικούς. Σε dt διαδίδονται σκέψεις για αποχώρηση από τα αθλητικά δρώμενα της χώρας. Δεν έχουμε μάθει πού οδήγησαν οι σκέψεις. Η τιμωρία θεωρείται βαριά και αδικαιολόγητη. Και τα παραπτώματα, όμως, τέτοια ήταν.
      - Η υπόθεση Καλάθη τραβάει σε μάκρος. Πότε είναι ο επόμενος μεγάλος ηγέτης της ομάδας και πότε ένας Αμερικανός μισθοφόρος. Πότε είναι κλεισμένος και πότε απομακρύνεται. Πότε μπαίνει στην τελική ευθεία το θέμα και πότε έχει ακόμη μέλλον. Πάει ένας μήνας, πια.

      Αν όλα τα παραπάνω ή κάποια απ’ αυτά έχεις δει να εκτυλίσσονται μπροστά σου και στο παρελθόν, τότε ναι. Εμπιστοσύνη στην ΚΑΕ. Αν πάλι όχι, τουλάχιστον άκου όσους κριτικάρουν. Δεν θέλω ούτε το 7ο, ούτε τρελά budgets, ούτε super stars, ούτε πρωταθλήματα, ούτε τίποτα. Αυτό που θέλω είναι ένα σύλλογο που θα σέβεται πρώτα τον ίδιο του τον εαυτό. Να εκτιμά τα όσα έχει πετύχει και να παραδειγματίζεται από τα λάθη του. Ε, εγώ δεν τα βλέπω.

      Διαγραφή
    4. Όλα τα παραπάνω τα έχω δει: να απολύεται προπονητής (πρωταθλητής Ευρώπης μάλιστα) αψυχολόγητα, να πάει σε λύση υπηρεσιακή και να καταρρέει χάνοντας απ’ τον ΠΑΟΚ του Ντελ Ντεμπς, να ξεσπαθώνει για τη διαιτησία (στο Βερολίνο ο Θανασάκης κουνούσε 100άρικα στον Ισπανό), να μπουκάρει ο πρόεδρος στο παρκέ (ο Παυλάρας κάποτε με τον Άρη έφτασε ως τη γραμματεία, όχι στις πολυθρόνες σαν τον Δημητράκη), να απειλεί ο Θανασάκης διαιτητές κι αντιπάλους («θα σας πνίξω στο γάβρο»), ως και να αποχωρεί από τελικούς… Έχω δει να χάνει παίκτες μέσα από τα χέρια του (Λάκοβιτς, Σισκάουσκας, Σπανούλη, Πέκοβιτς), να γίνονται οι μεταγραφές σίριαλ (αν θυμάσαι πώς γύρισε ο Σπανούλης απ’ το Χιούστον), να τιμωρούνται οι πρόεδροι. Έχω δει τα πάντα, μέχρι και την εθνική στη Βραζιλία. Το μόνο που δεν είδα από όσα αναφέρεις είναι την απαξίωση των παικτών που έφυγαν.
      Αλλά με όλα τα παραπάνω χάνεις την ουσία. Κι εμένα με στραβώνει ώρες - ώρες το ύφος του Δ.Γ. Σεβασμό όμως σ’ εκείνον που πληρώνει. Και πληρώνει αδρότατα, φέρνοντας αποτελέσματα. Την κριτική μου θα την ασκήσω όταν πρέπει, όχι 15 Ιουλίου. Η εναλλακτική, ένας σύλλογος που σέβεται τον εαυτό του, εκτιμά όσα έχει πετύχει και παραδειγματίζεται απ' τα λάθη του, ίσως να είναι ο ΑΓΟ Ρεθύμνου.
      MHTΣOΣ

      Διαγραφή
    5. Α, ρε Μήτσο…
      Αυτά που γράφεις εκτείνονται χρονικά μέσα σε μια 20ετία. Εδώ σου έγραψα μερικά μόνο από τα πεπραγμένα των τελευταίων 4 μηνών. Αν άρχιζα να γράφω για την 2ετία του ΔΓ, θα τελειώναμε μεθαύριο.
      Δεν εστιάζω, ρε φίλε, στο ύφος. Δηλ. δεν μ’ ενοχλεί το φαίνεσθε. Το βάζω στην άκρη. Μ’ ενδιαφέρει η ουσία. Και, δυστυχώς, υπάρχουν πολλές ουσιαστικές ενέργειες που δικαιολογούν την επιφυλακτικότητά μου.
      Και κάτι για τα λεφτά. Δεν ασπάζομαι την άποψη που λέει ότι αφού βάζουν λεφτά και συντηρούν μια εταιρεία που εξαρτάται 100% από την τσέπη τους, τότε οι φίλαθλοι να λένε κι ευχαριστώ. Τα λεφτά του Γιαννακόπουλου και του κάθε Γιαννακόπουλου είναι αναγκαία αλλά όχι και ικανή συνθήκη για την επιτυχία. Χρειάζονται και πολλά άλλα να συντρέξουν ταυτόχρονα. Να μην φέρω παραδείγματα τώρα.
      Αναγνωρίζω ότι συντηρεί μια ελλειμματική εταιρεία τσοντάροντας κάθε χρόνο 5-10 ή 20 εκατομμύρια. Αλλά αυτό δεν συνεπάγεται, σε καμία περίπτωση, ασυλία. Σεβασμός ναι. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, κερδίζεται. Δεν απονέμεται τιμής ένεκεν.


      Υ.Γ. Πραγματικά, θεωρείς ότι «ένας σύλλογος που σέβεται τον εαυτό του, εκτιμά όσα έχει πετύχει και παραδειγματίζεται απ' τα λάθη του», παραπέμπει σε σύλλογο επιπέδου ΑΓΟΡ;

      Διαγραφή
    6. Ή στους Clippers οπου το αχάριστο κοινό και οι ακόμα πιο αχάριστοι παίκτες δεν εκτίμησαν την πραγματικά συγκινητική προσφορά του Sterling στον σύλλογο.

      Και κάτι για το θέμα μας, η Barca απέκτησε τα δικαιώματα του Westermann.

      Διαγραφή

    7. Αν θεωρείς πως εσύ, που δεν είσαι δα και ακραίος, εκφράζεις σεβασμό προς εκείνον που τσοντάρει όσα τσοντάρει στην ελλειμματική εταιρεία είναι – αντιγράφοντάς σε – το «παράσταση στις άσπρες πολυθρόνες χειρονομώντας», «νέα ήθη», «ο πρόεδρος κάνει προθέρμανση ανταλλάσσοντας ανακοινώσεις με τους απέναντι και διαπληκτιζόμενος στον ορισμό των διαιτητών, αποχωρεί από την διαδικασία καταγγέλλοντας τους πάντες», «με το Σύνταγμα της χώρας παραμάσχαλα για παν ενδεχόμενο», «από τα ΜΜΕ του προέδρου αρχίζει η απαξίωση των παικτών που φεύγουν», «όλα στο μίξερ», τότε τσάμπα γράφουμε. Δεν χρειάζονται απαντήσεις, ο καθείς τον μονόλογό του. Αδυνατώντας να αντιληφθώ ποιο είναι τελικά το μέτρο του ενάρετου παράγοντα (ίσως ο Αγγελόπουλος, αλλά προφανώς όχι εκείνος που έκανε κωλοδάχτυλα, ο άλλος), προφανώς πέφτεις από τα σύννεφα αντιλαμβανόμενος πως μέρος του σκληρού πρωταθλητισμού μπορεί να είναι non papers, ακραίες τοποθετήσεις για τη διαιτησία, επικοινωνιακές κορώνες, ακόμη και ύβρεις. Φταίνε όμως οι διαφορετικές αφετηρίες στην προσέγγισή μας: εγώ θεωρώ πως το προϊόν «Παναθηναϊκός μπάσκετ», όπως και το προϊόν «Ολυμπιακός μπάσκετ», είναι μια παρά φύσει πολυτέλεια που απολαμβάνω με την αγαπημένη μου ομάδα να μετέχει σ’ αυτό το επίπεδο. Παναθηναϊκό έβλεπα και παλιότερα με Φραγκισκάτο. Μόνο που δεν πρωταγωνιστούσε.
      Υπάρχει, ωστόσο, και εναλλακτική: να αποχωρήσει ο Δημητράκης γιατί είναι τζάνκι και κωλόπαιδο και να αναλάβει, για παράδειγμα, ένας νοικοκύρης παράγοντας σαν τον Λιανό. Ή ένας γνώστης σαν τον Ζομπανάκη. Εκεί κολλούσαν τα περί ΑΓΟΡ. Ένας τέτοιος θα είχε όχι μόνο τον σεβασμό σου, αλλά ίσως ακόμη και την ασυλία που φυσικά και δεν έχει ο Δημητράκης.
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα, Μήτσο.
      Φίλε μου, η κουβέντα και η διαφωνία δεν είναι απαραίτητα παράλληλοι μονόλογοι. Δηλ. πρέπει να συζητάμε μόνο αν συμφωνούμε;

      - Δεν μίλησα για ενάρετο παράγοντα. Δεν είμαστε στο κατηχητικό ούτε ψάχνουμε Αρχιεπίσκοπο. Μίλησα για μέθοδο διοίκησης μιας αθλητικής εταιρείας που τυγχάνει να είναι η πιο επιτυχημένη στην ιστορία των ομαδικών αθλημάτων στην Ελλάδα και τεράστιο μέγεθος την τελευταία 15ετία στην Ευρώπη.
      - Δεν πέφτω από τα σύννεφα. Ξέρω ότι στην Ελλάδα ο επαγγελματικός αθλητισμός απαιτεί ηγέτες με τα χαρακτηριστικά και τα «προσόντα» του ΔΓ. Η διαφορά ξέρεις ποια είναι; Ότι ο ΔΓ ηγείται του μπασκετικού ΠΑΟ. Ούτε Καβάλα, ούτε Ολυμπιακός Βόλου, ούτε Παναχαϊκή, ούτε Λεβαδειακός κλπ. Μιλάμε για τον 6 φορές πρωταθλητή Ευρώπης. Όχι για ένα επαρχιώτικο μαγαζάκι.
      - Το θέμα δεν είναι αν σέβομαι εγώ ή άλλοι τον πρόεδρο. Προφανώς, δεν έχει κερδίσει τον σεβασμό μου. Και σίγουρα δεν αρκεί για να τον κερδίσει το γεγονός ότι χώνει πολλά λεφτά κάθε χρόνο. Δεν ασπάζομαι, λοιπόν, την άποψη ότι «αφού βάζει τα λεφτά και χαιρόμαστε την ομάδα τότε να κάνουμε τουμπεκί».
      - Στα περί πρωταθλητισμού, τώρα. ΟΚ, έστω ότι όσα γράφεις δικαιολογούνται σ’ αυτή τη λογική. Δηλ. τα non papers, οι ακραίες τοποθετήσεις για τη διαιτησία, οι επικοινωνιακές κορώνες, ακόμη και οι ύβρεις. Πες μου, αν εντάσσονται σ’ αυτό το πλαίσιο τα υπόλοιπα. Δηλ. τα φεύγω-μένω, οι δημόσιες κατηγορίες κατά του θείου και τα κλάματα, η βρώμικη ιστορία πέρσι με τις ντόπες, το on air παραλήρημα μετά τον 3ο φετινό τελικό, το γεγονός ότι δεν υπολογίζει ούτε τιμωρίες, ούτε κανονισμούς, ούτε θεσμικά όργανα, οι υπεράριθμοι πέρσι στο ΟΑΚΑ στα 2 ματς με την Μπάρτσα, οι γελοίες δηλώσεις για τον Ρήγα και το άνοιγμα των λογαριασμών πέρσι μετά το ματς στην Βαρκελώνη κ.α. Κι αυτά λόγω της πίεσης του πρωταθλητισμού; Πρόσεξε. Μιλάω για γεγονότα και όχι για φήμες, υποψίες ή κατηγορίες που δεν έχουν αποδειχθεί.
      - Μην μου φέρνεις αντιπαραδείγματα του στυλ «μα τα κάνουν κι άλλοι» ή «άλλοι κάνουν χειρότερα» (που μεταξύ μας, δεν κάνουν κιόλας). Δηλ. αν οι Αγγελόπουλοι είναι πιο ανεπαρκείς, αυτό τι σημαίνει; Ότι ο δικός μας είναι ΟΚ; Είναι σαν να μου λες ότι ο Χ γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο ζητάει φακελάκι 10.000€ για να κάνει by pass ενώ ο Ψ στο ίδιο νοσοκομείο έχει ταρίφα 20.000€. Άρα, ο Χ αξίζει την ανοχή μας αφού υπάρχουν και χειρότεροι όπως ο Ψ.

      Η βασική μου, όμως, διαφωνία έγκειται στο εξής : Ο ΔΓ και ο κάθε ΔΓ δεν είναι πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Αυτός διαμορφώνει τις συνθήκες και εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για τους πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες και οι προπονητές. Όταν το καταλάβει αυτό, τότε ίσως αλλάξει και φιλοσοφία.


      Διαγραφή
  14. Δε γινεται να μην αποδοθει ευθυνη στον Ιβανοβιτς για την εικονα που παρουσιαζει ο Παναθηναϊκος. Ανεξαρτητα απο το ποιος παιρνει τελικα τις αποφασεις, την ευθυνη για το ροστερ την εχει παντα πριν απ'ολους ο προπονητης. Αν δεν τον αφηνουν να κανει αυτο που θελει παραιτειται. Τα ιδια λεγαμε και για τον Πεδουλακη. Ο Ιβανοβιτς ηρθε στον Παναθηναϊκο (τη μεγαλυτερη ομαδα που εχει βρεθει ποτε στην καριερα του) και μολις υπεγραψε εφυγε διακοπες. Τη στιγμη μαλιστα που η ομαδα βρισκεται σε φαση αναδομησης με μειωμενο μπατζετ. Δε λεω οτι εκανε ασχημα ο ανθρωπος, παντως ειναι μια ενδειξη οτι δεν εχει καταλαβει που βρισκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι γιατι ξερουμε τι κανουνε οι ανθρωποι, πως δουλευουν, αν ειναι οντως διακοπες κτλοιπα κτλοιπα, ο ανθρωπος προπονει και εθνικη ομαδα... αν δεν το προσεξες... κατα τα αλλα δεν με νοιαζει κιολας τι κανει... Τον σεπτεμβριο θα δουμε τι ροστερ θα παρουσιασει ο παο και τοτε θα μπορουμε να κανουμε μια πρωτη κριτικη. ολα τα αλλα ειναι λαλακιες... Ναι ο ΔΓ πληρωνει επιτελους τις επικοινωνιακες του μαλακιες που κανει καθε χρονο... ισως μαθει επιτελους και σταματησει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο παο δεν μπορει τελικα να εχει καλη ομαδα... Οποτε για την ωρα μεγαλο φιασκο επικνονιακα και καλα να παθει... Γιατι ολοι τον βαρεθηκαμε και ελπιζω πραγματικα να σταματησει να ασχολειτε με τα μμε και να ειναι πιο σοβαρος με την ομαδα.
      Για την ομαδα θα δουμε το σεπτεμβριο τι θα παρουσιασουν τελικα... Και τοτε θα μπορουμε να πουμε αν εχει ευθυνες ο ιβανοβιτς. Αν αρχιζουμε απο τωρα τα ηλιθια κλισε για ευθυνες τοτε τι να πω...... Γιατι ο ιβανοβιτς φταει για την επικοινωνιακη πολιτικη του ΔΓ βεβαια........ τι αλλη κοτσανα θα ακουσω, δηλαδη το λες λες και ο ιβανοβιτς βγηκε και ειπε οτι θα φερει καλαθη κτλοιπα... Επρεπε ο ιβανοβιτς να βαλει χερι σ'αυτον που τον πληρωνει και να του πει μην μιλας στα μμε......... Φουλ ευθυνη στον ιβανοβιτς που δεν τα χωσε στον ΔΓ... επρεπε να παραιτηθει κιολας αφου χαθηκε ο καλαθης, ο ντιλεινι, ο λασμε και ο ματσιουλις μα τι λεω ολη η ομαδα πρεπει να βαρεσει διαλυση... ξεκολληστε, χαλαρωστε ειναι και καλοκαιρι και το σεπτεμβριο ας κατσουμε να τρελαθουμε... κριμα ειναι τωρα για τις επικοινωνιακες αρλουμπες του ΔΓ να στεναχωριομαστε... Δικαιου να τ'ακουσει ο ΔΓ για την παραπληροφορηση αλλα μην αρχιζουμε και κατηγορουμε οποιον μας κατσει μονο για το ετσι ειναι...

      Διαγραφή
    2. ΟΚ. Θα τα ξαναπουμε το Σεπτεμβριο. Και τον επομενο Μαϊο.

      Διαγραφή
    3. Βγήκαν από τώρα τα παπαγαλάκια του Δημητράκη να ρίξουν την ευθύνη για την οργανωτική-διοικητική ανυπαρξία του Παναθηναϊκού στον Ιβάνοβιτς... Ιλαροτραγωδία...

      Διαγραφή
    4. 3.30 Xε@@@@ε ο ΔΓ για την γνωμη μας ποσο μαλλον να βαλει και παπαγαλακια.Οτι να ναι ο καθενας,λεει οτι του καπνισει.

      Διαγραφή
  15. Ειλικρινά θα προτιμούσα Μίσιτς από Καλάθη. Με ΝΒΑ out μετά από τρία χρόνια.

    JOHNY Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παδιά, ο Westerman είναι απλά ΠΡΕΠΕΙ για ΠΑΟ, θυμάστε όταν ήρθε ο Ματσιούλης μετά από τραυματισμό; Το παιδί απλά ήρθε και απέδειξε ποιος είναι και τώρα θα πάρει το χοντρό συμβολαιο από τους σπανιόλους!
    Ο χιαστός είναι πια ένας σχετικά "απλός" τραυματισμός, οι νέοι αθλητές που δεν είναι πολύ βαριά κορμιά θα τον ξεπεράσουν και θα προσαρμοστούν στο "νεό" τους γόνατο!
    Μην κοιτάτε τον Rose στους Bulls, αυτός είναι μάλλον πολύ ειδική περίπτωση!
    Στα του ΟΣΦΠ, δεν καταλαβαίνω γιατί κρατάει Σίμονς για 7ο ξένο, τώρα έχουμε 3 σέντερ ίδιας κοπής και 2 τεσσάρια σχετικά ελαφριά, αναρωτιέμαι τι μπάσκετ θα παίξουμε... Run n gun? Πολύ ενδιαφέρον καλοκαιρι, από αυτά που σε προσγειώνουν στην πραγματικότητα δηλαδή ότι θα μοιάζουμε περισσότερο στο μοντελο της Μακαμπι τα επόμενα χρόνια και αξίζει να επενδύσουμε στα δικά μας παιδιά, αλλά με Ντάστον/Χάντερ/Σιμμονς δε βλέπω επένδυση στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λίγος ο Καββαδάς φίλε
      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ ΤΕΟ, ο Καββαδάς φαίνεται λίγος, αλλά τι στυλ μπάσκετ θα παίξουμε με 3 ψηλούς ίδιου στυλ, που δεν έχουν σουτ από έξω, που δεν έχουν παιχνιδι με πλάτη... Μόνο πικ ν ρολλ;;;
      Με αυτούς του ψηλούς κάνεις τη ζωή του Πρίντεζη δύσκολη, που έχει σχεδόν όλα τα αντίπαλα 4άρια στο 1 vs 1, αλλά όταν ο άλλος ψηλός δεν απειλεί από έξω, του έρχεται βοήθεια το αντίπαλο πεντάρι... Σε αυτό το κομμάτι (όσο κι ήταν αναξιόπιστος σε πολλά ματς) είχε ρόλο ο Άντιτς...
      Για να δούμε...

      Διαγραφή
  17. εγω συμφωνω και βρισκω εξαιρετικα ενδιαφερον με ενα διδυμο μισιστς-βεστερμαν αλλα σε αυτην την περιπτωση σιγουρα χρειαζεσαι ενα 3αρι να τραβηξει το σκοραρισμα απο την περιφερεια αλλιως εχεις προβλημα...

    παντως αν ισχυουν τα λεφτα που που δινοταν για καλαθη και παρεις μισιτς-βεστερμαν που αν δεν κανω λαθος κοστιζουν μαζι 700 με 800χιλ σου μενουν σχεδον 1,5 εκατ για 3αρι και 5αρι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Afroksylanthi psofame gia inside info!!! emfanisou kai fwtise mas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα Τζιμ,

    Σε παρακαλώ θέλω να μου απαντήσεις σε αυτό που θα σου γράψω.

    Σε διαβάζω πολύ καιρό και θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για τις τρομέρες αναλύσεις σου, το μεράκι σου και το ύφος σου (που ως γνωστόν δείχνει τον άνθρωπο).
    Είμαι οπαδός του Παναθηναικού και έχω έρθει σε απόγνωση.. Σε παρακαλώ, στείλε ένα βιογραφικό στην ΚΑΕ, πιστεύω ότι άνετα θα μπορούσες να είσαι εσύ ο προπονητής της ομάδας μας. Με τον τρόπ που μας έχεις μάθει να σκεφτόμαστε για το μπάσκετ και να κατανοούμε στην ουσία του το παιχνίδι, μου φαίνεται γελοίο που ακόμα κι εγώ έχω καταλάβει τις ανάγκες της ομάδας, και όχι οι υπεύθυνοι.. Και αυτό το όφείλω σε σένα και μόνο.. Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπουν που πάσχει η ομάδα και τί χρειάζεται (έναν πικ εν ρολ και καλό εκτελεστη γκαρντ και έναν ακόμα πιτμπουλ, συν τον Μποχωρίδη αδιαπραγμάτευτα..)!! Γι αυτό, σε παρακαλώ, πρότεινε τον εαυτό σου για τη θέση.. Δεν ξέρω τί κόουτς θα ήσουν (μάλλον πολύ καλός και εκεί..), αλλά σας recruiter αποκλείεται να βρίσκαμε καλύτερο..
    Μιλάω απολύτως σοβαρά και ελπίζω να με αντιμετωπίσεις κι εσύ έτσι..
    Και μην ακούσω από ένδειξη ταπεινότητας ότι κοτζάμ Παναθηναικός και Ιβάνοβιτς αποκλείται να μην μπορούν καλύτερα από σένα, γιατί ΟΧΙ, δεν μπορούν..
    Ο Σλότερ απ' ότι κατάλαβα δεν είναι ότι δεν σ αρέσει, αλλά με δεδομένο ότι έχεις τον Παππά (στρέιτ σκόρερ), δεν θα πήγαινες σε έναν παίχτη που βλέπει μεν λίγο γήπεδο, αλλά κυρίως είναι κόμπο στο 2 με εκτελεστικά χαρίσματα, έτσι δεν είναι..
    Ελπίζω στην απάντησή σου.
    Ντίνο Ράτζα (κάποτε είχες πει για τους παίχτες με τους οποίους έχουμε κόλλημα, ο δικός μου είναι ο Ντίνο.. Μπλαζέ ύφος, αλλά ο ψηλός με την καλύτερη τεχνική που είδαν ποτέ τα μάτια μου, μαζί με τον Ντρίμ ίσως...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προσωπολατρεία του Jim έχει ξεφύγει πλέον (no disrespect whatsoever, τα άρθρα είναι πάντοτε ενδιαφέροντα)... Ένας αξιόλογος blogger είναι ο άνθρωπος και τον έχουν αναγάγει οι απελπισμένοι Παναθηναϊκοί σε guru και μεσσία... Προσγειωθείτε... Το blog υπάρχει για διάλογο, δεν είναι η Βίβλος και το Κοράνι του μπάσκετ, δύο σε ένα...

      Διαγραφή
    2. @Ντίνο Ράντζα

      100000000000000000 like

      Διαγραφή
  20. «Ζήτησε να φύγει ο Καλάθης»
    Τετάρτη, 16-07-2014 11:46
    Ο εκπρόσωπος του Νικ Καλάθη, Παναγιώτης Καπάζογλου ξεκαθάρισε με δηλώσεις του πως ο πελάτης του δεν επιθυμεί να συνεχίσει στο Μέμφις και πως σε περίπτωση που καταφέρει να φύγει προτεραιότητα έχει ο Παναθηναϊκός Μιλώντας στον Sentra 103,3 o Έλληνας μάνατζερ ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με την ενεργοποίηση του συμβολαίου του από το Μέμφις λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Καλάθης έκανε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του Μέμφις και του ζήτησε ρητά και κατηγορηματικά να γυρίσει Ευρώπη».

    Ο Παναγιώτης Καπάζογλου κατέστησε σαφές πως ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα σε περίπτωση που γίνει πράξη η επιθυμία του και επιστρέψει στην Ευρώπη, ενώ σημείωσε πως είναι πιθανό να αποδεσμευτεί από το Μέμφις οποιαδήποτε στιγμή. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε μέχρι... κεραίας το χθεσινoβραδινό ρεπορτάζ του leoforos που έλεγε ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό.

    Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του διεθνή γκαρντ είπε: «Χθες έληξε η ημερομηνία αποδέσμευσής του χωρίς να καταβάλει χρήματα. Από εδώ και πέρα μπορεί να το κάνει, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλει όλο το συμβόλαιο στον παίκτη».

    Όσον αφορά στις πιθανότητες να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ξεκαθάρισε πως: «Για τις πιθανότητες δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά αυτά είναι τα δεδομένα. Εφόσον επιστρέψει στην Ευρώπη θα εξετάσει όλες τις προτάσεις, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει προτεραιότητα γιατί εξέτασε ζεστά το θέμα, αλλά και λόγω του παρελθόντος».

    Τέλος πρόσθεσε ότι :«Το Μέμφις έψαξε στο διάστημα αυτό να βρει έναν παίκτη με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά του Καλάθη στα ίδια λεφτά, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μια χαρά τα είπε ο εκπρόσωπος του! Με αυτόν τον τρόπο κρατάει το θέμα Καλάθη στην επικαιρότητα, δίνοντας δικαίωμα στους μπασκετικούς δημοσιογράφους να μας τα πρήζουν με φρούδες ελπίδες δίνοντας μας το δικαίωμα να ελπίζουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη ότι μπορεί να έρθει ο Καλάθης...Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν θα υπάρχει παίχτης διαθέσιμος για να αγοράσεις στη θέση που θα ήταν ο Καλάθης...Όλα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ισως πλεον η γερμανοι του Πεσιτς ειναι πιο ελκυστικοι για τους νεους ευρωπαιους παικτες
    Τζιμ μια ερωτηση για τον Μποχωριδη πως τον βλεπεις στο ευρωπαικο γιατι εχω την εντυπωση οτι δειχνει αλαζονια στο παιχνιδι του οτι εχουμε μια δευτερη περιπτωση Παππα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Mποχωριδης στο ευρωπαϊκο δειχνει ολες του τις αδυναμιες.Η προσπαθεια του να φανει και να αυξησει την αξια του στην αγορα γυριζει μπουμερανγκ. Βεβαια, η ευθυνη δεν ειναι μονο δικη του. Υπαρχει και προπονητης.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά ο Μποχωρίδης δε γνωρίζει το πως θα παίξει το "1" ακόμα. Πρώτη ύλη τεράστια, δουλειά ακόμη πιο πολύ.

      Διαγραφή
  24. Jim, ποιά είναι η γνώμη σου σε αυτό: "Μέχρι τώρα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρησιμοποιούνταν από τον προπονητή του στο Μιλγουόκι, Τζέισον Κιντ, στη θέση του σμολ φοργουρντ. Με ύψος 2.10 μέτρα άλλωστε είναι μια θέση που του ταίριαζε.Ωστόσο, όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του ο κόουτς των Μπακς, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να του αλλάξει θέση μέσα στο γήπεδο και πιο συγκεκριμένα, να τον βάλει να αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ: “Το έχουμε δει στις προπονήσεις και όταν βλέπεις έναν παίκτη να αισθάνεται άνετα με τη μπάλα, ανεξάρτητα από το ύψος του, τότε θέλεις να τον δεις και σε κατάσταση αγώνα. Σιγά-σιγά λοιπόν τον αφήσαμε να έχει τη μπάλα στα χέρια και να τρέχει την επίθεσή μας”.. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο οτι εχω δει στο καλοκαιρινο ληγκ. το κονσεπτ ειναι να τον αφηνει να κατεβαζει την μπαλα οταν παιρνει το ριμπαουντ και δεν υπαρχει αιφνιδιασμος, επεισης ξεκιναει και καποια συστηματα. ασσος ασσος δεν μπορει γιατι δεν μπορει να ακολουθησει τους ασσους του ΝΒΑ. ο μικρος εχει βελτιωθει εξωπραγματικα-τον εχουν δουλεψει παρα μα παρα πολυ και εξυπνα.οταν ειναι στο φτερο τον εμαθαν να πηγαινει επιθετικα με την υποδοχη της μπαλας που του δινει πλεονεκτημα λογω μακρους (κυριως μιας και δεν ειναι πολυ γρηγορος). επεισης ποσταρει τους κοντους, παιζει πικ ν ρολ και παει την προσπαθειας μεχρι τελους με fade away που ειναι εκπληκτικα δυσκολο να το κοψεις λογω υψους μακρους. δεν φοβαται να σουταρει ποια ειτε απο τριπλα ειτε σταθερος. ο μικρος βγαινει μπροστα και ειναι δυνατος

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να απαντήσει ο Jim να μάθουμε τπτ, αλλά μέχρι να το κάνει ας πω εγώ την άποψη μου αν επιτρέπεται. Αυτό αν γίνει θα είναι κίνηση για να χωρέσει με τον Πάρκερ, και κατ εμέ θα είναι λάθος αφού τα κορυφαία PG's έχουν ένα ένστικτο που ο Γιάννης δεν έχει, μην παρεξηγηθώ δεν λέω οτι δεν μπορεί να δει γήπεδο ή οτι δεν μπορει να γίνει καλός αλλά δεν πιστευω οτι μπορεί να γίνει κορυφαίος. Ακόμα και στο φιλαθλητικό όσο τον είδα ήταν "ψέυτικος" PG αφού κατέβαζε μεν την μπάλα συνήθως όμως τελείωνε ο ίδιος ή πέρναγε πάσα στο πλάϊ για να ξεκινήσει η επίθεση. Επίσης τώρα που είναι νέος δεν φαίνεται πολύ αλλά όταν μεγαλώσει και βαρύνει απ τα πολλά γυμναστήρια με ύψος 2.11 θα έχει μειονεκτήματα. Σίγουρα μπορεί να γίνει όμως ένας Μποντίρογκα ή ένας Τζινόμπιλι, ακόμα και Larry Bird. Play maker απο θέση 3 ή 2 ή ακόμα και 4, για να το κάνει όμως αυτό το κλειδί είναι να μάθει να εκτελεί και χωρίς τα φυσικά του προσόντα (οι προαναφερθέντες δεν χρειαζόταν την ταχύτητα και το άλμα καλάθι σου έβαζαν ακόμα και αν ήσουνε γρηγορότερος ή ψηλότερος) το ερώτημα κατα την γνώμη μου είναι αν ο Kidd είναι ο κατάλληλος προπονητής για να τον κάνει τέτοιο, βέβαια ο Kidd ήταν τρομερό Play maker ο ίδιος, πιστεύω οτι Γιάννης στα 24-25 του θα μοιάζει τρομερά στον σημερινό Λεμπρόν.
      Φιλικά
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    3. Στον Λεμπρόν ; Δηλαδή τον έχεις για .... ας μην πω τον καλύτερο του NBA αλλά μέσα στους 5 καλύτερους ας πούμε ;

      Διαγραφή
    4. Όχι απαραίτητα, δεν εννοώ, οτι θα είναι μες του 5 καλύτερους παίκτες του κόσμου. Αν και κατα την γνώμη μου το ταβάνι του είναι για εκεί, αυτό που λέω είναι η "θέση" του Λεμπρόν είναι ακαθόριστη λόγω πολλών δυνατοτήτων και παίζει 3-4 είτε σαν εκτελεστής είτε σαν οργανωτής λόγω ύψους και όγκου, αν ήταν λίγο ποιο κοντός θα έπαιζε άνετα και 2 αν ήταν 4-5 ποιο ψηλός άνετα και 5. Δεν ξέρω λοιπόν αν ο μικρός θα φτάσει σε "dominance", σε διάρκεια, και σε έλεγχο του αγώνα στα επίπεδα του Λεμπρόν, για να γίνει νο 1 παίκτης αλλά σε τεχνικά στοιχεία του παιχνιδιού για εκεί τον βλέπω..
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    5. Είναι τεράστιο προσόν για τον Γιάννη να αναπτύξει τα playmaking abilities του. Όχι, δεν είναι έτοιμος να παίξει "1" στο ΝΒΑ παιδιά. Σε καμία περίπτωση. Αλλά έχει αίσθηση του παιχνιδιού και αυτό κάνει τον Κιντ να τον βλέπει και σαν δημιουργό. Στα τουρνουά της FIBA θα "δείξει" αυτή του η ικανότητα εφόσον την δουλέψει.

      Διαγραφή
  25. Xthes ida to paixnidi tis ethnikis me tin Ispania.
    O Mpoxwridis se kamia periptwsi den einai etoimos g epipedo euroleague kai panathinaikou oute gia 5 guard.Edw o kokkinomalis guard tis ispnias katafere me piesi stin tripla kai tou eklepse t mpala 2 fores.Arketa epireppis st lathos.Thelei poly douleia to paidi akoma.Para poly...Mexri kaia rketa apo ta teleiwmata tou einai althos st mpasimo.Exei t vaseis k ta prosonta alla akoma exei poly pswmi...
    O pio etoimos-wrimos paiktis tis ethnikis newn einai O Papapetrou pou einai k traymatias.

    Sta tou Panathinaikou...Pragmatika se periptwsi pou isxyei oti tha perimnoun tn Kalathi mexri September opws grafei to DPG site tote gia mena einai lyki ptseta kai aporw m ton Ivanovic.Ti diaolo sizitisan kai katliksan s symfwnia?

    Sorry gia greeklish

    Dimitris Gloucester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λίγο άδικο αυτό όμως για τον Μποχωρίδη. Θα με εξέπλητε αν ήταν έτοιμος για τρίτο pg ομάδας top8 ένας 20χρονος που παίζει στον Άρη. Το θέμα δεν είναι τόσο αν ο Μποχωρίδης είναι έτοιμος αλλά αν έχει το potential και αν το πρόγραμμα της ομαδας είναι προσανατολισμένο στο να δουλέψει αυτό το potential. Θεωρώ οτι στην παρούσα φάση το potential υπάρχει, για το πρόγραμμα της ομάδας όμως δεν είμαι καθόλου σίγουρος, θα φανεί στην πορεία. Γνώμη μου είναι πάντως πως ο ΠΑΟ δεν πρέπει να αφήσει να χαθεί η περίπτωση του.

      Τώρα για το τι συζήτησαν με τον Ivanovic, υποθέτω οτι ο Ivanovic δεν είναι παθολογικά ηλίθιος και έχει ένα σαφές πλάνο κατα νου. Μένει να το δούμε γιατί προς το παρόν βλέπουμε το επικοινωνιακό αυτομαστίγωμα της ΚΑΕ.

      Διαγραφή
  26. Όταν όλες σχεδόν οι σοβαρές ομάδες της Ευρωλίγκα παίρνουν παίχτες, κλείνουν τις τρύπες τους, διορθώνουν τις αδυναμίες τους και ενισχύονται, στον Παναθηναικό είναι αραχτοί και λάιτ και κάααθονται θυμίζοντας αυτό που λένε για τα μυρμήγκια και τα τζιτζίκια τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Τον χειμώνα όμως όταν οι σοβαρές ομάδες θα έχουν προκριθεί στους ομίλους του τοπ 16 της Ευρωλίγκας περιμένοντας με μεγάλη ανυπομονησία να παίξουν 14 συναρπαστικούς αγώνες σε γεμάτα γήπεδα και σε μία περίοδο που το ενδιαφέρον της διοργάνωσης θα έχει φτάσει στα ύψη, αντιθέτως στον Παναθηναικό θα υπάρχει ο κίνδυνος να συνεχίζει η ομάδα τους Ευρωπαϊκούς της αγώνες από το αφιλόξενο και ξένο για αυτήν Eurocup και να αγωνίζεται σε ένα άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ με τον Παναγιώτη Κολλημένο να προσπαθεί μόνος του να σώσει τα προσχήματα και να φωνάξει σε ένα γήπεδο που θα επικρατεί η απόλυτη σιωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Jim ανακοινώθηκα από τον Παναθηναϊκό...

    Έχεις υποσχεθεί να αναλύσεις το προφίλ μου! Περιμένω να μου δείξεις τις αδυναμίες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έκλεισε ο Σλότερ... Άντε να δούμε και τους επόμενους.

    Τζιμ θέλουμε άποψη για ΣΛΟΤΕΡ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ωραία ανάρτηση Jim, είναι κ οι 2 περιπτώσεις που πρέπει να εξεταστούν με θέρμη. Εν τω μεταξύ ο ΠΑΟ ανακοίνωσε τον AJ Slaughter κ μιας κ είναι κ επίσημο, αναμένουμε Jim να μας πεις τι θα φέρει στο παιχνίδι του ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατ αρχας συμφωνουμε ολοι οι λογικοι ανθρωποι οτι ειναι δικαιωμα του καθε ιδιοκτητη να δωσει οσα φραγκα θελει(σε αθλημα που δε γυρναει τιποτα πισω),να κανει ανανεωση οταν κρινει,να κανει συνειδητα 1-2-3 μετριες χρονιες,να αφησει να κοπασει αυτο το καραγκιοζιλικι με τις τιμες των παικτων στα υψη μεχρι να κλεισουν τα ροστερ οι ΤΣΣΚΑ,Ρεαλ,Μπαρτσα,Εφες,Φενερ συν τις περιφερειακες Καζαν,Κουμπαν.
    Ο Γιαννακοπουλος μπορει να θελει για 2 σεζον να κανει ανανεωση.Επειδη σε 2 χρονια θα δωθουν 2 ευρωλιγκες οσες απο τις παραπανω ομαδες δε παρουν κουπα θα παθουν ζημια μαζι και οι προπονητες τους.Αν ετοιμασει κορμο Ελληνων παικτων θα μπορει να χωσει μετα απο 2 σεζον λεφτα και να χτυπησει ευρωλιγκα.

    Ολο το θεμα ειναι οτι γενικοτερα η επικοινωνιακη πολιτικη ειναι της πλακας.Βεβαια δεν υπαρχει επιπεδο και σε αρκετους οπαδους να βγεις να τους πεις την αληθεια στα ισα αλλα πρεπει να το κανεις.Καποιες αληθειες ειπωθηκαν κανα 2 μερες μετα το πρωταθλημα απο τον ιδιο και σε διαφορα αρθρα δημοσιογραφων της αυλης.

    Οι φιλαθλοι πρεπει να κατανοησουν το πλανο του προεδρου τους οποιο και αν ειναι και να κανουν υπομονη.Σε τιτλους ειναι απο τους πιο χορτασμενους δε λεει τιποτα για 1-2 σεζον.
    Πρεπει ομως να βγει η διοικηση να μιλησει για αυτο το πλανο στα ισα και οχι μεσω δημοσιογραφων και ειδησεων.Να πουν στα ισα τι θυσιες πρεπει να γινουν για να πετυχει το πλανο ωστε να το κατανοησουν οι οπαδοι και να μην ειναι ο κοσμος του Παο χωρισμενος στα δυο.

    Αν ειχα τα λεφτα του και την ορεξη του να δωσω λεφτα στο μπασκετ θα αγοραζα περσι και φετος καλους παικτες ωστε να κλεισει ο Διαμαντιδης τη καριερα του με ενα τελευταιο F4 η' ακομα και με μια ευρωκουπα.Του αξιζει καλυτερα αυτο παρα να προσπαθει να μαθει μπασκετ σε παιδακια και σε ταλεντα.Μετα θα εκανα ανανεωση γιατι χρειαζεται ανανεωση και καλο ελληνικο κορμο οπως αυτον που ειχε παντα.Τωρα εχει εθνικη μονο τον Γιανκοβιτς,
    Ομως θα κατανοουσα και απο τωρα καθε πλανο ανανεωσης γιατι ειναι δικη του η ομαδα αρκει να το πιστευει(νομιζω το πιστευει),να παλεψει με καθε κοστο να το πετυχει και να βγει να το κανει κατανοητο στη μαζα των οπαδων.

    Πρεπει ομως να περιμενουμε μεχρι το κλεισιμο του ροστερ ωστε να εχουμε ακριβη εικονα αλλα και μεχρι να βγουν ο προεδρος και ο προπονητης και να πουν δυο κουβεντες για τους στοχους της ομαδος τη νεα σεζον ωστε να ξερει και ο κοσμος τι γινεται και να μην τα μαθαινει απο δημοσιογραφους,αρθρα και ειδησεις.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.filathlos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=13523&user_preview=482

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τωρα θα την πω την κακια μου
    Μετα τα 3 εκατ στο ποδοσφαιρο
    Τιην ελληνοποιηση του μπασκετικου
    Εχουμε και αλλο ανεκδοτο

    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=31862&subid=2&pubid=129786126

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εγω διαφωνω με την πλειοψηφια που υποστηριζει οτι χαντακωνομαστε περιμενοντας τον Καλαθη.Ο ΝΙκ ειναι game changer,πας για Ευρωλιγκα αν τον βαλεις διπλα στον Μητσο,εδω το πηρε η Μακαμπι με Ραις,με την προυποθεση ενος αξιοπρεπους σεντερ (οχι πχ Σλοτερ της Ρεαλ).

    Αν λοιπον ξερεις με σιγουρια οτι θελει να τον αφησουν,για μενα αξιζει να τον περιμενεις και Σεπτεμβρη και Οκτωβρη.Αν ερθει πας για ευρωκουπα (οχι βεβαια φαβορι,αλλα με εναν παιχτη ορχηστρα και μαζι τον ΔΔ εισαι μεσα για τα καλα),αν δεν ερθει και δε βρισκεις αμεσα και τπτ το εξαιρετικο εκεινη τη στιγμη για να σπρωξεις κανα μυριο,την περνας ανετα και με κανεναν πχ Κουπερακο και συνεχιζεις να κοιτας μεσα στη χρονια,εχοντας αδιαθετο μπατζετ να σπρωξεις.

    Παιχτες,(ειδικα αν εχεις και πορτοφολι χωρις Καλαθη),βρισκεις και Οκτωβρη και Νοεμβρη και Γεναρη.

    Ο Λασμε αποκτηθηκε στην τριτη αγωνιστικη της Ευρωλιγκας (μεχρι τοτε Αρμστρονγκ χαχα).Ο Γκιστ ποτε αποκτηθηκε;
    ο Λο; ο Χακετ φετος;;

    Αρα για μενα η ανταμοιβη του να περιμενεις Καλαθη και να τον αποκτησεις υπερσκελιζει το κοστος του να αναμενεις καπως ξεκρεμαστος,αφου ειδικα και με λεφτα δε χανεσαι οτι μηνας και να ειναι σαν εναλλακτικη.

    Ο Νικ θα ειναι ο καλυτερος πι τζι στην Ευρωπη,για μενα πανω και απο τον Σερχι
    .Φανταστειτε κιολας να τον ξεγραψεις τελειως για φετος,να παρεις με τα λεφτα του αλλους και σε κανα μηνα τσουπ...μενει ελευθερος,γιατι βρηκαν αλλον στο Μεμφις,ή δεν αντεξαν τη δυσαρεσκεια του.

    Μετα ουπς...και παει σε καμια Τσσκα πχ που εχει τα χρηματα να τον παρει και σαν υπερβαση σχεδιασμου,ή οποιος αλλος,δεν εχει σημασια.

    Συνεπως στο θεμα αυτο συμφωνω με τη διοικηση,αν οντως ειναι αυτη η σταση,γιατι απλα το διαβαζουμε,δε μου τοπε και κανεις στην ΚΑΕ.

    Το να περιμενεις Καλαθη (αν εχει αποδεχτει την προταση σου σε περιπτωση αποδεσμευσης απο Μεμφις) ειναι V A L U E .


    Τζιμ,,περνα το,σεβασου τον κοπο μου.

    (Παντα ηθελα να το πω αυτο,χαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα τουλάχιστον με βρίσκει σύμφωνο αυτό που έγραψε ο φίλος. +1 :)

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα με τον Καλάθη αλλάζει επίπεδο το μπακόρτ σου, δε το συζητώ. Είναι όμως τόσο νευραλγική η θέση, ειδικά σε ένα τέτοιο πρότζεκτ, που για ένα μεγάλο κλαμπ μεγέθος ΠΑΟ είναι ρίσκο η αναμονή. Και ας είναι ο καλύτερος PG (είναι σαφώς ένας εκ των καλύτερων σε ευρωπαϊκό επίπεδο). Άποψη μου, πρέπει να προχωρήσει ο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  34. Τζιμ ωραίο το άρθρο,συμφωνώ πως κυρίως για Πάο είναι επιτακτική η ανάγκη για απόκτηση ελπιδοφόρων παικτών που θα ταιριάξουν με το υπόλοιπο ρόστερ.

    Έβλεπα τις διασταυρώσεις στο Μουντομπάσκετ....ΟΚ,χειρότερα δε γινόταν να τα κάνουν.Από ότι βλέπω έχουμε αυτό το σύστημα που οι 2 πρώτοι όμιλοι δεν συναντιούνται με τους άλλους 2 όμιλους ως και τον τελικό.Που αν περάσεις από τους 16,μπορεί πάλι να παίξεις με ομάδα του ομίλου σου και ξέρεις από την αρχή ποιοι μπορούν να βρεθούν στο δρόμο σου σε κάθε φάση.

    Δηλαδή από τη μία πλευρά τους Αμερικάνους να περιμένουν στον ημιτελικό αυτή που θα κερδίσει τη μάχη εκ των Λιθουανία,Σλοβενία,Τουρκία(?),Αυστραλία(??)

    Και από την άλλη να χουμε Ισπανία,Γαλλία,Σερβία,Βραζιλία,Αργεντινή,Κροατία,Ελλάδα,Πουέρτο Ρίκο να παίζουν στο άλλο ταμπλό.
    Well done!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. οι δυο μικροι της σλοβενιας ρεμπετς και νικολιτς ειναι ο θεος να σε φυλαει.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι οι πρώην Γιούγκοι πρώτα μαθαίνουν να σουτάρουν και μετά να περπατάνε.
      Απίστευτη αρμονία σώματος στο σουτ.

      Διαγραφή
  36. Απαντήσεις
    1. 9 ασσίστ μέσο όρο στο τουρνουά έχει ο μπαγάσας.. και 5 ριμπάουντ ενώ είναι 1.80.

      Στα τρίποντα κάνει κακό τουρνουά σουτάρωντας με 21 % Σήμερα τον πήγε καλά με το 7/14...

      Διαγραφή
  37. Μάγκες μην κράζετε ακόμη τον ΠΑΟ. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η ομάδα και μετα θα κράξουμε όσο θέλετε.
    Και γω δεν ήθελα τον Ιβάνοβιτς, αλλά τότε ποιόν; Δεν μπορούμε πλέον να κοντράρουμε οικονομικά Τούρκους και Ρώσους.
    Ο Σλότερ φαίνεται καλή περίπτωση αν και ο Τζιμ θα μας τα πει αναλυτικά.
    Είμαι υπερ στον ανταγωνισμό στη θέση 2 γιατί δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο στον Παππά.

    Υ.Γ. Τζιμ έχεις άποψη για τον Ετινόσα Ερεμπενάζιε; Είδα κάτι βίντεο του και με εντυπωσίασε η σωματοδομή του. Πιστεύεις αξίζει να πάρει ευκαιρίες στην Α1;

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. απ την εθνικη νεων απο αυτους που παιζουν ολοι ειναι 94αρηδες εκτος απο τον λιαπη,χριστοδουλου και διαμαντακο που ειναι 95αρηδες... γι αυτο απο αυτην την εθνικη πιστευω αρκετα εκτος απο τον διαμαντακο και τον λιαπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Jim ειμαστε στην ιδια λογικη οπως παντα (σε σχεση με αυτά που εγραψες).

    - Προσωπικη αποψη τωρα: Ο Μπαρτζ δε φαινεται προπονητης με οραμα για να δουλεψει προτζεκτ όπως κανει ο ντουντα. όταν κοιτας μπραμο που είναι μετριος παικτης για μενα δειχνεισ ότι θεσ να πας στα"σιγουρα" σε παιχτες που εχεις δει. δεν πιστευει κατσιβελη και τον παπ τον εβαλε μονο όταν δεν ειχε λυσεις (και τον εξεθεσε ο μικρος) -

    - ο dublejvic ηταν καλυτερη λυση από οθελο (απορω)
    - ένα καλo guard σε στιλ casey jacobsen θελει ο ολυμπιακος κατά τη γνωμη μου - εχεις κατι παρομοιο στο νου σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Στην Σερβία βουίζει το σύμπαν ότι ο Τράκης θέλει να αγοράσει την Παρτιζάν (;!), έχει πάρει κατι το αυτί σου; Σε εμάς δεν υπάρχει πουθενά τετοια είδηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ δεν μπορεί να αγοράσει τον Μποχωρίδη, την Παρτιζάν θα αγοράσει;

      Διαγραφή
    2. @sportsfan

      Έχει τον Λοτζέσκι που μάλιστα είναι καλύτερος με τη μπάλα στα χέρια. Ο ΟΣΦΠ μπορεί να πάει για "3" και να ανεβάσει τον Λοτζέσκι στα γκαρντς ή να προσθέσει απλά τον Μπράμος εστιάζοντας (και πολύ καλά θα κάνει) στη βελτίωση του Παπαπέτρου. Αυτό πιστεύω ότι θα κάνει..Αρκεί βέβαια να κρατήσει και τον Μάντζαρη.

      Διαγραφή
    3. Ο Ντούμπλιεβιτς παιδιά έχει συμβόλαιο. Δε μπορεί ελληνική ομάδα να τον αγοράσει αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
    4. @jim
      μα εκει εχει το θεμα το σημαντικο και κυριως στο αμυντικο. στο 3.
      γι'αυτο και τις προαλλες ελεγα οτι απο το να παρει κοντο , να κρατησει τον κολλινς που μπορει να αμυνθει στο 3 καλυτερα απο τους υπολοιπους με παικτες τυπου ρουντι και μος.

      gskordak

      Διαγραφή
    5. Μπορεί να βρεί καλύτερο παίκτη. Απλά πρέπει να τον κολλήσει σωστά δίπλα στους Παπαπέτρου-Λοτζέσκι. Ο Μπράμος είναι Έλληνας, μπορεί να λειτουργήσει ως role player και σε μια καλή τιμή μπορεί να αποτελέσει καλή επιλογή.

      Διαγραφή
    6. @jim
      ο μπραμος ειναι η καλυτερη λυση Δημητρη,οπως επισης μπορει να βρει και καλυτερο σιγουρα παικτη...ομως no money...ειναι νομιζω ξεκαθαρο.
      gskordak

      Διαγραφή
    7. Ο Μπράμος τηρουμένων των αναλογιών και με τα δεδομένα που υπάρχουν φαντάζει ιδανική επιλογή για τον Ολυμπιακό.

       Είναι Έλληνας και άρα δεν αυξάνει σε 7 τους ξένους με το πρόβλημα του διαφορετικού ρόστερ σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα.
       Είναι σε καλή ηλικία, με κίνητρα και διάθεση να παίξει.
       Έχει εμπειρία σε συνθήκες πίεσης και πρωταθλητισμού.
       Έχει 2 γεμάτες χρονιές στην Ευρωλίγκα.
       Είναι καθαρός από τραυματισμούς.
       Είναι παίκτης του προπονητή, σκύλος στην προπόνηση και καλός αμυντικός.
       Έχει καλό χαρακτήρα και μπορεί να μείνει 40’ στον πάγκο αδιαμαρτύρητα.
       Σε υγιείς συνθήκες και σε καλό περιβάλλον θα προσφέρει όσα μπορεί.
       Είναι σφουγγάρι και βελτιώνεται συνεχώς. Άσχετα από το κακό περσινό τελείωμα.

      Με λογικές απαιτήσεις θα τα βρουν και θα υπογράψει.
      ΟΚ, δεν έχει παιχνίδι με την μπάλα στα χέρια αλλά με δεδομένη την παρουσία του Λοτζέσκι μπορούν για κάποια λεπτά να συνυπάρξουν στο 2 και στο 3 χωρίς πρόβλημα.
      ΟΚ, μπορεί να έχει κλονιστεί από το περσινό κακό τελείωμα αλλά φαίνεται ισορροπημένο παιδί και μπορεί να ξαναβρεί τον εαυτό του.
      Στην τελική, ο Ολυμπιακός ψάχνει για έναν ρολίστα και όχι για πρωταγωνιστή.

      Αυτό που αναρωτιέμαι είναι τι κοιτάζει στο summer league o Μπαρτζώκας. Αποκλείεται να πήγε για να τσεκάρει τον Μπράμο. Οπότε ή δεν βρήκε κάτι special και φτηνό για την θέση αυτή ή ψάχνει για άλλη θέση. Μήπως, ξαναβλέπει το θέμα με τον Πετγουέι;

      Διαγραφή
  41. να κανω μια προβλεψη για δhμητρη γιαννακοπουλο τις επομενες ημερες.........επικοινωνιακα και μονο θα κανει προταση 500.000 για μαντζαρη για να ξεχαστει του καλαθη.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή...
      να έχει έρθει κάνα τρελό πακετάκι από λατινική αμερική και αύριο το πρωί να ξυπνήσουμε διαβάζοντας για επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Σπανούλη...

      Διαγραφή
    2. Το επομενο σεναριο θα ειναι να κανει προταση 500χιλ. στο Μαντζαρη και 1.5 εκ. στο Σπανουλη για να τους στειλει να παιξουν στην Παρτιζαν!

      Διαγραφή
    3. Χεχε.. Να δω Ντούλε με ΔΓ πρόεδρο και τι άλλο..

      Διαγραφή
    4. Και Σπανούλη μετά από 4 χρόνια στον αντίπαλο και 2 Ευρωλίγκες στο 2ο και 3ο χρόνο( ρε τι μου θυμίζει..) να επιστρέφει με μια απλή επιστολή
      " I want my children to grow up in the beautiful Maroussi and not in this dirty port of Piraeus.In Panathinaikos,next to Ivanovic,nothing is given. Everything is earned. You work for what you have.
      I’m ready to accept the challenge. I’m coming home."

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαχαχαχαχαχα.. Με λίγωσες ρε Peris..

      Διαγραφή
  42. Έχω μιαν αφελή απορία.
    Ας υποθέσουμε πως όντως ο Καλάθης έχει κριθεί μη απαραίτητος εκεί στο Μέμφις.
    Έχεις ωστόσο ακόμη την οψιόν του μέλλοντός του στα χέρια σου.
    Μαθαίνεις λοιπόν πως κάπου μακριά κάποιοι προσφέρουν τη μάνα τους, την αδερφή τους και την ανήλικη κόρη τους στον παίκτη για να έρθει να γίνει ο αρχηγός τους.
    Γιατί απλώς να τον αφήσεις να φύγει; Να μη βγάλεις το κατιτίς σου
    όταν ακούς ότι κάποιος δίνει 6-7 μύρια για τον παίκτη και έχει επενδύσει όλη την επικοινωνιακή του καμπάνια στη μετεγγραφή ενός περιουσιακού σου στοιχείου;
    Δεν κοστίζει τίποτα να βγεις στις 15 του Ιούλη και απλώς να πεις με μια φράση πως "το Μέμφις εγγυάται το συμβόλαιο του Καλάθη".
    Κι ασ' τον άλλο να τρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ποιος ο λογος να το κανει αυτο ρε φιλε? ποσα νομιζεις οτι θα βγαλει? οταν μια ομαδα εχει τοσα εκατομμυρια μπατζετ τα 500 χιλιαρικα που μπορει να παρει απο τον Καλαθη την καινε? μιλαμε για ομαδα ΝΒΑ οχι για ομαδα Α1 που θα βγαλει τη χρονια. Τα μονα πραγματα που την ενδιαφερουν ειναι να βρει ενα pg στο επιπεδο του Καλαθη με 800 ή να τον κανει trade για να αδειασει λιγο χωρο στο salary cap. Ε ο Παναθηναϊκος δεν μπορει να βοηθησει σε κανενα απο τα δυο οποτε γιατι να μπει σε διαπραγματευση μαζι του? θα περιμενει να περασει ο καιρος μεχρι να αποφασισει αν θα τον κρατησει ή να τον ανταλλαξει λογικα.

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
    2. "Τα μονα πραγματα που την ενδιαφερουν ειναι να βρει ενα pg στο επιπεδο του Καλαθη με 800 ..."

      Κι εδω ακριβως ειναι το ζουμι φιλε μου. Πρωτον, δεν ειναι ευκολο να βρεις αντικαταστατη του στα ιδια χρηματα και δευτερον, θα αναγκαστεις ν' αρχισεις να ψαχνεις πως να ξαναμονταρεις το ροστερ σου επειδη απλα το θελει ο Καλαθης και ο ΠαναθηναΙκος?

      Και για τον και για τον αλλο λογο λοιπον, δεν γινεται να μην αποζημιωθεις και γι αυτο αλλωστε οταν γινονται τετοιου ειδους αγοραπωλησιες, π.χ. στο ποδοσφαιρο, η ενδιαφερομενη ομαδα συνηθως αποζημιωνει την ομαδα του παιχτη πληρωνοντας το συμβολαιο του (το ιδιο και για προπονητες κλπ.).

      Αρα συμφωνω 100% με το Spirontas οτι το "το Μέμφις εγγυάται το συμβόλαιο του Καλάθη" ειναι πανω απ' ολα ενα "statement of intent" δηλ. μια προθεση να αναγγειλει προς καθε πλευρα οτι οποιος θελει τον Καλαθη θα πρεπει πρωτα απ' ολα να αποζημιωσει το Μεμφις. Κατι βεβαια που ο καθε σοβαρος ενδιαφερομενος θα επρεπε να λαβει σοβαρα υποψη και κυριως αυτος ο ανεκδιηγητος Ελληνας ατζεντης του που βγηκε χτες και δηλωσε οτι "δεν αλλαξε τιποτε" λες και τρωμε κουτοχορτο.

      Μιλιά ομως επι του θεματος απο το ΔΓ και την Πρασινη οποτε ειναι φανερο οτι ολα ειναι σταχτη στα ματια.

      Διαγραφή
    3. Οταν ο Καλαθης λογιζεται ως τριτο pg φιλε μου τι να ξαναμονταρει την ομαδα? δηλαδη αν από τον Ολυμπιακό φύγει ο Κατσίβελης θα πούμε ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να μοντάρει το ρόστερ του? Ο Καλαθης για τα λεφτα που παιρνει ειναι πολυτελεια για το Μεμφις, εχουν ενα ιδιαιτερα αξιοπιστο guard με πολυ χαμηλο συμβολαιο. Η ανανεωση με Ουντριχ δειχνει οτι μαλλον ο Καλαθης θελει να φυγει και η διοικηση το ξερει αλλα το Μεμφις μαλλον προτιθεται να τον ανταλλαξει.

      Το Μεμφις και 2 εκατομμυρια να παρει που λεει ο λογος του ειναι αδιαφορο, αν αυριο αφησει το Καλαθη ελευθερο συνεχιζει να επιβαρυνει το salary cap του και μαλιστα το Μεμφις ειναι απο τις ομαδες που εχει θεμα γιατι δεν εχει πολυ χωρο.

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
    4. Ο Καλάθης για 800χιλ. είναι value/money για το Μέμφις παιδιά. Κάθε ομάδα στο ΝΒΑ ψάχνει τέτοια συμβόλαια, τέτοιες περιπτώσεις..

      Διαγραφή
    5. O Καλαθης δεν ηταν και δεν θα ειναι 3ο PG στους Μεμφις. Ο Καλαθης ηταν περισυ backup PG και εφετος εχει ειπωθει οτι η ομαδα θα του δωσει αυξημενες επιθετικες δραστηριοτητες. Ο Ουντριχ θα ειναι νο. 2 μονο για τα παιγνιδια που ο Καλαθης θα ειναι εξω λογω τιμωριας - θα ειναι πισω απο τον Καλαθη στη σειρα οταν αυτος επιστρεψει οπως εξαλλου ηταν και περισυ (τσεκαρε το σε αμερικανικα sites και θα δεις οτι ετσι ηταν περισυ τα πραγματα). Το συμβολαιο του Καλαθη ειναι λαχειο για τους Γκριζλις και ειναι ακομα νεος και εξελιξιμος για το ΝΒΑ. Δεν υπαρχει κανενας λογος να τον αφησουν αυτη τη στιγμη.

      ΑΛΛΑ, και να ηθελαν να τον αφησουν, και παπλι δεν θα τον εδιναν χωρις μία. Κι αυτο γιατι για τους Αμερικανους ο χρονος ειναι χρημα και το μοτο "let's do business". Ποιος δεν θυμαται την υποθεση Σπανουλη (ο οποιος μαλιστα δεν επαιρνε και το χρονο συμμετοχης του Καλαθη στο ΝΒΑ)?

      Τα 2εκ ειναι αδιαφορο ποσο για τους Γκριζλις????? Μαλλον εισαι μικρος στην ηλικια φιλε μου και δεν ξερεις τι σημανει χρημα. Δεν πειραζει, ολοι ετσι ημαστε καποτε...

      Διαγραφή
    6. Aν δεν κάνω λάθος, ο Ούντριχ που πράγματι προορίζεται για τρίτος όταν επιστρέψει ο Καλάθης, παίρνει πάνω από τα διπλά χρήματα (γύρω στα 2 εκατομμύρια). Έτσι μπορεί να καταλάβει κανείς το πόσο δύσκολο είναι το Μέμφις να αφήσει τον Καλάθη.

      Διαγραφή
    7. Δεν ηταν τριτο pg περυσι που δεν υπηρχε ο Ουντριχ. Τον Ουντριχ τον υπεγραψαν για να τον αντικαταστησει για τη τιμωρια, αλλα αν ειναι ετσι οπως τα λες μπορεις να μου εξηγησεις γιατι τον ανανεωσαν με multi-year contract και οχι για λιγους μηνες? δλδ κρατησαν τον Ουντριχ ως τριτο?

      Οσον αφορα τα λεφτα τα 2 εκατομμυρια φιλε μου ηταν παραδειγμα το οποιο ειναι ανεδαφικο. Δεν προκειται ποτε να παρουν 2 εκατομμυρια απο ευρωπαϊκη ομαδα για αποδεσμευση παιχτη, αλλα εσυ θεωρεις οτι προτιμουν χρηματα στο χερι ή να αδειασουν χωρο στο salary cap που ηδη εχουν προβλημα? (Σημειωτεον αν προσπερασουν το οριο υπαρχει φορος πολυτελειας που το κοστος το πιθανοτερο ειναι να ειναι μεγαλυτερο των 2 εκατομμυριων....) Μηπως τελικα το θεμα με το salary cap κοστιζει τελικα παραπανω? (Αποριες ενος 'μικρου' που δεν ξερει τι σημαινει χρημα)

      ΥΓ. Jim προφανως και η περιπτωση καλαθη ειναι value for money για οποιαδηποτε ομαδα αλλα το να υπογραψουν τον Ουντριχ εμενα μου δειχνει οτι μαλλον θα τον δωσουν σε ανταλλαγη

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
    8. (1) Το συμβολαιο του Ουντριχ (1.1 εκ. δολ το χρονο) ειναι επισης οικονομικο για PG με εμπειρια ΝΒΑ - δεν ειναι ευκολο να βρεις αντιστοιχο παιχτη σ' αυτα τα λεφτα αυτον τον καιρο.

      (2) Το προβλημα ταν Γκριζλις στο salary cap δεν ειναι της ταξης των 800χιλ που ειναι το συμβολαιο του Καλαθη, αλλα της ταξης των 8-10εκ. Αν αρχισουν και διωχνουν φτηνους/οικονομικους παιχτες οπως ο Καλαθης κσι τους μεινουν τα βαρια συμβολαια δεν προκειται να δουν ασπρη μερα.

      (3) Κανενας δεν μιλησε για 2εκ προσφορα για να παρει τον Καλαθη. Αλλα οποιαδηποτε αλλη, εστω και αισθητα μκροτερη προταση, θα αρχιζε το "business talk" κατι που δεν φαινεται να εχει αρχισει παρα τα φουμαρα των απανταχου αντζεντηδων. Κατι δηλ. που εκανε ο Θανασης με την υποθεση Σπανουλη αλλα δεν κανει ο ανηψιος ισως γιατι δεν θελει ή ισως γιατι δεν μπορει.

      Σε καθε περιπτωση παντως, παροτι ειναι κατανοητο οτι αλλη η εποχη του Σαπνουλη και αλλη η εποχη του Καλαθη, και παροτι ειναι απολυτα καταναοητες οι περικοπες στο μπατζετ, αυτο που δεν μπορει να γινει αποδεκτο ειναι οι περικοπες στο ηθος και στη συμπεριφορα προς τον κυριο πυρηνα υπαρξης του μπασκετικου Παναθηναϊκου, δηλ. τους φιλαθλους του. Αντι αυτου, βλεπουμε ενα παρατεταμενο σηριαλ αρθρων γεματο απο ψευτιες, μαγκιες και κουτοπονηριες με τη συνδρομη ψωμοδιαιτων δημοσιογραφισκων και βρωμοληγουρων αντζεντηδων.

      Διαγραφή
    9. Σ' αυτο που λες με την ανταλλαγη συμφωνω αν μονο στο οτι πιστευω οτι ειναι μια εμμεση απειλη προς τον Καλαθη.

      Σκεψου τωρα να εισαι Καλαθης, να εχεις ενα εγγυημενο (εστω μικρο συμβολαιο) και να εισαι νο. 2 PG, και να σε αφηνουν να καταλαβεις οτι αν δεν εισαι "φρονιμο παιδι" θα σε κανουν ανταλλαγη και θα πας 3ο ή 4ο PG αλλη ομαδα.

      Τοτε τι κανεις? Απλα, στελνεις ενα τουϊτ οτι εισαι ευτυχι(ε)σμενος που ξαναγυριζεις στο Μεμφις...

      Διαγραφή
    10. "(Αποριες ενος 'μικρου' που δεν ξερει τι σημαινει χρημα)"

      Μη το παιρνεις προσωπικα φιλε μου, ειμαι σιγουρος οτι εγω ημουν χειροτερος απο σενα στην ηλικια σου (ισως να ειμαι ακομα...)

      Διαγραφή
    11. Μα δεν το παιρνω στραβα απλα δεν ισχυει γιατι πρωτον δεν ξερεις ποσο ειμαι δευτερον δεν ξερεις τι δουλεια κανω κλπ.

      Το επιχειρημα μου το εχεις καταλαβει διαφορετικα λεω οτι το να παρουν ζεστο χρημα δεν ειναι οσο σημαντικο νομιζεις γιατι μια ενδεχομενη ανταλλαγη του τους προσφερει μεγαλυτερο οικονομικο οφελος, αρα η εξοινομιση απο την ανταλλαγη τους προσφερει επι της ουσιας περισσοτερα λεφτα.

      Σε γενικες γραμμες θεωρω οτι οι Γκριζλις θα περιμενουν να δουν αν μπορουν να τον ανταλλαξουν πραγμα που τους συμφερει περισσοτερο και σε περιπτωση που δεν το καταφερουν αν ισχυει οτι οντως ο Καλαθης θελει να φυγει οπως λεει ο μανατζερ του τοτε θα μπουν στη διαδικασια να συζητησουν να τον αφησουν ελευθερο με χρηματικο ανταλλαγμα.

      Ανωνυμε 3.27 συμφωνω σε γενικες γραμμες στην κριτικη που ασκεις στο Γιαννακοπουλο απλα δεν νομιζω οτι η περιπτωση Καλαθη ειναι του στυλ πειτε ποσα θελετε να τελειωνουμε. Το προβλημα με την υποθεση Καλαθη ειναι ο τροπος με τον οποιο τα δικα του media τη χειριστηκαν.

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
  43. Διαβάζουμε ότι ο Ζοτς αναζητά τον mobile ψηλό που δεν είχε πέρσι. Και σκεφτόμαστε ότι ο Ζοτς πήρε το μάθημά του πέρσι. Έπαθε κι έμαθε.

    Και ξαφνικά η Φενέρ (με GM τον Τζεραρντίνι θυμίζω) φέρεται να προσφέρει 1,5 εκ.$ για 2 χρόνια στον Σεμίχ Ερντέν!!!

    Και μένεις παγωτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Η κίνηση για Ερντέν θεωρώ ότι είναι άσχετη με αυτή του γρήγορου ψηλού. Θυμάσαι πόσα έπαιρνε πέρυσι? Ουσιαστικά τον κλείνει με 550χιλ. ευρώ ετησίως (ποσό για role player σε κλαμπ με το οικονομικό μέγεθος της Φενέρ) και με πολλές ασφαλιστικές δεικλίδες στο συμβόλαιο με τις οποίες μπορούν να τον σουτάρουν με το παραμικρό. Δεν είναι χαζός ο Ζοτς..

      Διαγραφή
    2. Λες ότι είναι άσχετη; Δηλ. ο Ερντέν θα είναι ο 3ος σέντερ; Άρα θα πάρει κι άλλον.
      Καλά, τα λεφτά που έπαιρνε πέρσι ο Ερντέν ούτε στο όνειρό του δεν θα τα ξαναδεί.
      Προφανώς, ο Ζοτς χαζός δεν είναι. Αλλά και πέρσι έκανε κάποιες εξεζητημένες επιλογές τις οποίες τελικά πλήρωσε αγωνιστικά. Είχε, βέβαια, δικαιολογίες. Φέτος, όμως, παίζει μπάλα με λυμένα τα χέρια. Οπότε η επιλογή του Ερτνέν μου φαίνεται εντελώς ανεξήγητη.

      Διαγραφή
    3. ο ερντεν ειναι μια παρανοια.
      απλα οποιος τον επιλεγει δεν εχει σώας στας φρένας.
      τωρα αν ειναι χαζος η οχι ο ζοτς δεν ξερω παντως η κινηση αυτη ειναι κατι περισσοτερο απο χαζη.εκτος και αν θελει καποιον να τον στελνει στα αποδυτηρια καθε χρονο για να φοβουνται οι υπολοιποι.
      gskordak

      Διαγραφή
    4. Δε θα τον κοίταγα με τη καμία.. Θεωρώ ότι το συμβόλαιο του δείχνει ότι δε βασίζεται πάνω του για αυτό και ίσως κοιτάξει παίκτη. Χρειάζεται έναν mobile ψηλό. Αν δε πάρει λάθος του.

      Διαγραφή
    5. Απλα οι κινησεις τυπου Ερντεν, που δειχνουν κινησεις απογνωσης, απο ενα προπονητη του επιπεδου του Ζοτς μαλιστα, δειχνουν καθαρα οτι δεν υπαρχουν αρκετοι και καλοι ψηλοι στην αγορα. Γι αυτο και κανουν θραυση οι undersized ψηλοι.

      Κατι που ειναι προβλημα και για τον Παναθηναϊκο του Ιβανοβιτς βεβαιως.

      Διαγραφή
    6. Στην Ευρώπη, πάνω από τα 210cm υπάρχει ένα ψηλός που ξέρει καντάρια μπάσκετ, ο Τόμιτς, και ένας ψηλός που είναι πραγματικός αθλητής, ο Καούν. Όλοι οι υπόλοιποι είναι είτε ρετάλια τύπου Ζόριτς, Μπάρατς, Ερντέν, Βουγιούκας, είτε έχουν χτυπητά μειονεκτήματα όπως ο Κρστιτς κ ο Λάμπε.

      Αν είχα τους δυο πρώτους, ευχαρίστως. Αν ήταν να πάρω ένα ρίσκο θα το παιρνα με τον Κρστις, τον Λάμπε ή τον Πλάις.

      Αν δεν μπορούσα να πάρω κανέναν από αυτούς τους 5, τότε μόνο undersized και 4άρια να παίζουν με πλάτη.

      Διαγραφή
    7. Ακριβως οπως τα λες... αυτοι ειναι ολοι κι ολοι, αντε κι οι Ντεϊβις/Τζεϊμς/Τζαγουαϊ αλλα νομιζω οτι οι τραυματισμοι τους τους εχουν αφησει πολυ πισω.

      Διαγραφή
  44. τζιμ,για σλοτερ θα ανεβασεις αναρτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η Μακάμπι έκανε και επίσημα πρόταση στο Ντιόν Τόμπσον.. Μόλις το ανέβασα στο Euroland..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι για το 4 ή τον προοριζουν για 5αρι?

      Τον ειδα λιγο βαρυ τωρα τελευταια.

      Διαγραφή
    2. Τον προορίζουν, λένε, για 4.
      Αλλά μπορεί να προκύψει νέος Τάιους.
      Και τότε δεν αποκλείεται να επιστρέψει για 654η φορά ο Μπλού!!!

      Διαγραφή
  46. Aν σκάσει η βόμβα Mike Bramos έχω φύγει για αεροδρόμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλο μεσημέρι
    Εθνικη Νεών: Ενα καλο παιχνιδι χτές απέναντι σε μια ομάδα στα μέτρα μας,κοντή χωρις σοβαρους ριμπάουντερ και ενα ξέφρενο ραν εν γκαν,(οι τυποι σουτάρουν σταθερα 25 + τρίποντα ανα αγώνα)
    Το μομέντουμ ειναι καλο για την ομάδα ,μιας και τα νοκ αουτ ειναι διαφορετικη υποθεση.Μπασκετικοι στην Κρήτη δυστυχως ειμαστε λιγοι (μη σας ξεγελάνε τα 2 γεμάτα παιχνιδι του ΠΑΟ φέτος δεν παει στην Εθνικη τοσος κοσμος) αλλα οσοι πανε γήπεδο ειναι καθαρα μπασκετικοι και τα σοχλια που ακους γυρω γυρω ειναι γουστοζικα.
    Απο κει και περα ο 77 εχει πιασει το νοημα για την ομαδα και την λειτουργια της καθωσ και την ευθυνη του Μισσα,εγω θα ηθελα να σχολιασω ατομικα καποιυς παιχτες που ειδα απο κοντα.
    Αγραβάνης: Αντικειμενικα ο πιο σταθερος παιχτης της ομαδας ειναι στην τελικη κι ο μονος που εχει παρει λεπτα Ευρωλγκας ενω το σωμα του που ειναι μεγαλο για αυτο το επιπεδο και το οτι βαζει κατω τη μπαλα και μπορει να ντρμπλαρει στοιχειωδως τον κανουν απειλητικο.Τα τελειωματα του απ την αλλη ειναι προβληματικα..απ 'το αριστερο ποστ τελειωνει σαν ερασιτεχνης και χανει ευκολα λει απ (δε μπορει να τελειωσει καλα με το αριστεο) το τριποντο του αν και εχει καλο μηχανισμο θελει πολυ δουλεια για να ειναι σταθερη απειλη.Απο νοοτροπια επισης δεν σκιζει...
    Μποχωριδης : Aν και δεν παιζει καλα κ σταθερα φαινεται πως μπασκετικα ειναι μακραν πιο μπροστα απ τους αλλους.το κορμι του ξαναλεω ειναι σχεδον ετοιμο για παραπανω επιπεδο,η ταχυτητα του ειναι φοβερη,απλα παλι στα τελειωματα φΑΙνεται αφηρημενος(και λιγο παραπανω φιγουρατζης εννιοτε) στο passing game του δεν ειναι σταθερος,νομιζω πως θα ανεβει στην επομενη φαση που θα παιζει και 30 λεπτα τουλααχιστον στον αγωνα
    Καμπεριδης:Ενδιαφερουσα περιπτωση ,μπορει να γινει ο νεος Καιμακογλου η Ντικουδης η να παραμεινει παιχτης Α2.Ενω ειναι μαχητικος εχει σχετικα καλο σουτ,εναι ψηλος,ειναι παρα πολυ καλος ριμπαουντερ,γυριζει τη μπαλα αρκετα καλα,εχει πολλα μειον.Παρα πολυ αδυναμος σε κορμο και ποδια(πχ δυσκολευεται να καρφωνει μεσα στο παιχνδι) στο ποσταρισμα χανει ευκολα μπαλες,δεν ντριπλαρει καλα.Αν δεν παει σε ομαδα Α1 να παρει καποια παιχνιδια να γυμναστει να φαει και να δωσει ξυλο στο ποστ σε κανονικα παιχνιδια δεν εχει πολλες προοπτικες,αλλιως ειπαμε..
    Διαμαντακος;χαρακτηριστικο παραδειγμα καλου παιχτη της ηλικιας του που του λειπουν παιχνιδια.Παιζει πολυ ομορφα με πλατη,εχει σχετικα δουλεμενο ρεπερτοριο επθετικα,θα βαλει σουτακια απ τα 5-6 μετρα,ατομικα πρεπει να δυναμωσει λιγο ακομα και επισησ να μαθει να κραταει θεσεις στο γηπεδο,να μην κανει πολυ ευκολα φαουλ.Πρεπει να παρει λεπτα φετος οπωσδηποτε..
    Σιολογκας : Project απο το Μαντουλιδη,με καλες προοπτικες για Α1 εχει καλο σωμα για φοργουορντ,επιθετικα νομιζω πωσ εχει χαμηλο ταβανι,εχει καλο σου παρ'ολα αυτα
    Χριστοδουλου : Για παιχτης του Ολυμπιακου (προπονησης υψηλου επιπεδου και μαλιστα ασοδυο εχει πολυ ατσαλα τελειωματα και μετρια ντριμπλα.Νομιζω δυσκολα θα γινει ποιντ αυτο το παιδι.Αυτος παντως ειναι πιο γυμνασμενος απ τους αλλους και πολυ ψηλος με αποτελεσμα να μπορει να βοηθαει και στο 3.

    ΥΓ ΟΙ Μπακς βλεπουν τον Αντετοκομπο σαν πλει διαβαζω.Μπορει να μην γινει ποτε κανονικο πλειμεικερ αλλα ετοιμαζεται ενα απ τα πιο ενδιαφεροντα μπασκετικα προτζεκτ

    No_Closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αγαπητέ Jim,

    Ευχαριστούμε για αλλη μια φοβερή αναρτήση.
    Αν υποθέσουμε οτι ο Καλαθης χαθηκε για τον ΠΑΟ, και με δεδομενους τους Διαμαντιδη, Παππα, Σλοττερ και Μποχωριδη, ποιον point guard θα συνεστηνες να κουμπωσει ιδανικα την μπακορτ με πανω-κατω τα ιδια λεφτα που θα επαιρνε ο Καλαθης??

    Ευχαριστω

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Kalispera magkes, mias kai exume anaferthei ston Dubljevic teleytaia arketes fores.. Prosopika, xwris na gnwrizw tipota mou fainetai periergo oti i Valencia kratise ton Lishchuk kai pire ton Loncar, kathws exei kai Aguilar - Harangody. Mipws iparxei periptwsi o Dubljevic na einai fevgatos i estw paraxorisimos me mia kali protasi? Rwtaw gia opoion gnwrizei na mou pei kai tin apopsi tou panw sto thema.. EPisis kapou eida ton ksistof ton Lavrinovic sto roster tis Valencia, isxiei kati tetoio?
    Taxidromos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι Λόντσαρ-Λίχτσουκ είναι "5" και οι Χαράνγκοντι-Αγκουιλάρ "4". Ο Ντούμπλιεβιτς παίζει και τις δύο θέσεις και θα έχει χρόνο στάρτερ (δε γνωρίζω εάν θα ξεκινά πάντως θα έχει χρόνο στάρτερ). Έχει ΝΒΑ out με τιμή αγοράς για φέτος 1εκ. το οποίο πέφτει του χρόνου στα 200χιλ..

      Διαγραφή
    2. Malista, katalava pantws kata ti gnwmi mou einai polu anoteros apo Lishchuk kai Aguilar, ton Harangody den ton exw dei opote den exw apopsi.. Vlepeis einai adynamia mou o Bojan.. Kai o Loncar pantws oreos einai, super o Perasovits ax kai na min eixe ananewsei...

      Διαγραφή
    3. Τα έχουμε πεί φιλαράκι χρόνια.. Πολύ καλός κόουτς και recruiter.

      Διαγραφή
    4. η καλυτερη ταου-καχα - κουτσα η οτι θελετε πειτε την...ηταν με διαφορα τα τελευταια 10 χρονια αυτη του περασοβιτς.
      μεχρι που επαθε το θεμα με την καρδια,ηρθε ο μποζα και ολα πηραν το δρομο τους.

      gskordak

      Διαγραφή
  50. Τα ερωτήματα για τον center που (όπως λένε τα ρεπορτάζ) έχει πέσει το βάρος στον ΠΑΟ είναι: Α) τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κ Β) τι χρήματα μπορούν να διατεθούν. Any ideas..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Telos kai o Westerman, ton pire i Barcelona, kai tha ton dwsoun daneiko sti Limoz tou xronou... Distixws den iparxoun organotes, kai an o Kalathis den erthei (pou den to vlepw) tha meinoume gimnoi! Kai panw apo ola einai dropi na anagastei o Diamantidis na pezei oso pio polu borei apo tin arxi gia na swsei ta prosximata stin Evropi!
    Y.G. Tzim me to pou grafeis onomata xanontai, ti einai aftos o sinxronismos?!
    Filika
    Taxidromos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Από την παρούσα ανάρτηση..

    "..ακούστηκε και ενδιαφέρον από την πρωταθλήτρια Λιμόζ. Το φιλαράκι μου στη Γαλλία όμως πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο των Λιμουζό ο οποίος του είπε ότι ο γκαρντ της Παρτίζαν "έχει συμφωνήσει με μεγάλο κλαμπ, όχι πάντως τη Λιμόζ"..

    Το μεγάλο κλαμπ τελικά είναι η Μπαρτσελόνα. Ο παίκτης μάλλον θα δοθεί δανεικός (παίζει δυνατά η Λιμόζ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι επίσημο:
      http://www.sportando.com/en/europe/spain/127773/fc-barcelona-acquires-leo-westermann-s-rights.html

      Διαγραφή
    2. Βάλτε και Σατοράνσκι, βάλτε και Χετζόνια, βάλτε και Αμπρίνες, βάλτε και Τοντόροβιτς και έχετε την μέθοδο που ακολουθεί η Μπάρτσα για να κάνει ανανέωση. Η Μπάρτσα, έτσι;
      Και απ’ όλους αυτούς ο μόνος Ισπανός είναι ο Αμπρίνες.

      Διαγραφή
    3. Και ο Παπανικολάου, που δεν πάει Χιούστον, δεν είναι δα και κάνας γέρος, έ;

      Διαγραφή
    4. Πανυψηλη ομαδα με φοβερο ταλεντο και αθλητικα προσοντα
      Πραγματικα η μπαρτσα βαζει γυαλια σε ολες τις ομαδες της ευρωπης.
      Δεν ξερω αν τις βγουν ολοι αυτοι οι παιχτες αν και σατορανσκι,αμπρινες,χερζονια εχουν δειξει φοβερα δειγματα.

      Διαγραφή
  53. @Ταχυδρόμος
    Είδες..? Μόνο ο Νέλσον δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα.. Του Ραζνάτοβιτς και αυτός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Opws exoun ta pragmata tora file, o nelson moiazei os o idanikoteros pou borei na apoktithei realistika, distixws omws stin KAE perimenoun Kalathi opws akougetai. Krima na mi boroume na Kleisoume enan kalo organoti tria xronia sti seira twra padws. Kai parallila na ekthetoume ton Mitso pou pernaei kathe xronia kai adi na anevenei to epipedo estw sta guard, peftei.. Idomen, alla i istoria Kalathi mou fenetai mono se kako tha mas vgei.. As parei i omada duo asous fthinous kai se kali ilikia kai as paei na xtipisei ton Kalathi tou xronou. Den ginete aliws, xwris organoti pali den tha vlepetai i omada!!
      Idomen...
      Taxidromos

      Διαγραφή
  54. Ο Micic δεν μπορεί να αποκτηθεί ανεξάρτητα απ την υπόθεση Καλάθη; Ας πάρει ο ΠΑΟ τον Σέρβο τώρα κ ας περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο κ για τον Καλάθη. Δεν θα είναι καλό κ λειτουργικό το backcourt κ με τους δυο μαζί; Δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν μπορώ να καταλάβω κανέναν σας ρε παιδιά και συγχωρέστε με.
    Οντως ο καλός pg που θα διαβάζει τα μίς μάτς την αντίπαλη άμυνα αλλά και τις αλλαγές ακόμα και στα σκρίν, είναι δύσκολο να βρεθεί.
    Και πόσο μάλλον ο pg που θα έχει την ολτέρνατιβ να κτυπήσει εκείνος την αδύνατη πλευρά όταν αλλάξουν τα ντουμπλαρίσματα και το αμυντικό μομέντουν είναι σε οφ μπάλανς κατάσταση.
    ΤΟΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ;
    Και εξηγούμε.
    Ο Κούπερ ώς ο μοναδικός δημιουργός στον "φτωχό" και ελειπή ΠΑΟΚ με δυάρι τον 37άρι Χαραλαμπίδη και αλλαγή του τον Τσόχλα , έκανε παπάδες συγκριτικά μιλώντας πάντα με τα υπάρχοντα του Ελλ πρωταθλήματος και παραλίγο να αποκλείσει μόνος του τον νταμπλούχο Παναθηναικό που τον νίκησε δυό φορές στο ΟΑΚΑ με την ψυχή στο στόμα.
    Είναι όντως ανέτοιμος , αδύνατος , προβληματικός εκτοπισματικά στην άμυνα , άπειρος και με μηδέν παραστάσεις σε μεγάλο επίπεδο.
    ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ.
    ΤΟΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ;
    Ο Σούλης απογείωσε αυτό το πλασματάκι και το ξεθέωνε με 35λεπτα στο πρωτάθλημα απέναντι σε όλους και όλα.
    Πήρε μαζί του την τρίτη θέση ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ και με δύο όλους κι όλους ξένους στον ΠΑΟΚ.
    Είναι αδύνατον λοιπόν ο Ιβάνοβιτς να εξελίξει αυτό τον παίκτη με γοργούς ρυθμούς και υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο να έχεις τον ηγέτη της επόμενης μέρας στην ομάδα ;;;
    Η μήπως επειδή είναι αμερικάνος δεν κάνει για ηγέτης , ενώ ο Ελληνοαμερικάνος Καλάθης κάνει ;
    Τι ήταν ο Καλάθης πρίν τον Ζότς ;
    Και γιατί ο μαμούνιας ο Κούπερ να μην έχει πιό δυνατό μπασκετικό IQ από το Νικόλα ;
    Εχει πρόβλημα στη σωματοδομή όντως.
    So what ?
    Αν πήρες προπονητή να εξελίξει την πιτσιρικαρία σου , γιατί να μην απογειώσει έναν παίκτη μικρό στο δέμας , που απέδειξε πώς δεν μασάει έστω στον ΠΑΟΚ και απέναντι μας μάλιστα όταν τον κυνήγαγε όλη η περιφέρεια μας στο ΟΑΚΑ και δεν μπορούσε να τον σταματήσει ;
    Κι αν δεν μάς κάνει ο Κούπερ (που το θεωρώ λάθος γιατί η πρώτη ύλη υπάρχει) ο Ιβάνοβιτς δεν μπορεί να δώσει δυό τρείς αυξητικές πινελιές σε ένα pg που θα έχει τα βασικά ;;;
    Εκτός αν παίζει κάτι άλλο οπότε πάω πάσο.
    YΓ Ο Αθηναίου μου κάνει.
    Σε Πανιώνιο και ΑΡΗ λόγω τιμωρίας μεταγραφών ξένων , ήταν τα πάντα
    όλα έστω επαναλαμβάνω σε αυτό το επίπεδο και για τους δύο.
    Επειδή είναι στρατιώτης και ο Ντούσκο στρατηγός θα εξελιχθεί απίστευτα
    δίπλα του.
    *
    Ευχαριστώ και νάστε καλά.
    *
    Kόουτς Simple.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μα οι πιο πολλοι εδω μεσα ξερουμε οτι κατα 99% στο τελος ο ΠΑΟ θα ειναι με ΔΔ, Κουπερ, Σλοτερ και Παππα στα γκαρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κόουτς Simple,
    Συμφωνώ με το πνέυμα στο σχόλιο σου, όμως αν ψάχεςι διαφορές μεταξύ DJ και Καλάθη, τότε να σου πω οτι πχ ο Καλάθης έγινε ντράφτ νο 45 ενώ ο DJ εμεινε εκτός... Γενικά ο Καλάθης του πήρε 1,5 χρονιά δίπλα στον Ζοτς να αρχίσει να αποδίδει σε υψηλό επίπεδο, o Καλάθης γενικά αν έρθει θα παίξει τον ρόλο του ηγέτη που θα παραλάβει απο τον ΔΔ ο Cooper δεν είναι έτοιμος να το κάνει αυτο. Θα χρειάζεται ο ίδιος να εξελιχθεί και φαντάζομαι οτι αυτόν τον ρόλο θέλουν να τον δώσουν σε μποχωρίδη-Παππα.
    Για τον Αθηναίου συμφωνώ και εγώ.
    Φιλικά
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Jim υπαρχει περιπτωση ο Μπαρτζω να βρισκεται Αμερικη για τον Θαναση;; Νομιζω οτι οι Νικς θελουν να τον στείλουν Ευρωπη (ή βλεπω ονειρα);

    Pat33

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Ακριβως!!!
      Ο θανασης (σαν 3ο 3-αρι) θα μαθαινει απο τον εμπειρο παπαπετρου, και θα καλυπτει τις αυξημενες αναγκες της ομαδος του με 5-λεπτα στην Α1. Φυσικα, η ωριμανση του θα προσφερει στην ομαδα του τα επομενα χρονια (=Νικς).
      Τι να τον κανει μωρε ο ολυμπ. ????

      Διαγραφή
    2. (Μια πιο cool απαντηση)
      Ποσοι ελληνες παικτες γινανε draft?? Μετρημενοι στα δακτυλα. Και ποτέ, 2 χρονια στη σειρα (jim βοηθα αν κανω λαθος).
      Αντι λοιπον οι 2 μεγαλοι(ΠΑΟ, ΟΣΦΠ),εστω ενας πανιωνιος κλπ, να εχουν τα δικαιωμα τους ειτε κερδιζοντας καποια χρηματα αμεσα (βλεπε γιαννης, ισπανους), ειτε αυτοδικαίως να συνεχιζουν στην ομαδα τους (θανασης) ποιουν την νήσσαν.
      (Αφου λοιπον δεν γνωριζεις τι γινετε στην γειτονια σου, πηγαινε στα SL να βρεις "λαυρακια". )

      Αντε λοιπον τωρα που ο θανασης εφτιαξε ονομα για την ελλαδα (λογω του draft βεβαιως) ερθει σε οσφπ. Θα κανει την διαφορα στην ευρωπη ή στα playoffs στην ελλαδα?? Προφανως ΟΧΙ.
      Τι μενει ?? Να τον βελτιωσεις σαν παικτη(περιουσια των Νικς) και του χρονου το καλοκαιρι ειτε να τον παρουν πισω ειτε τους παρακαλας να συνεχισει το "δημιουργημα σου" για ακομη μια χρονια.

      Το πουλακι των Αντε πεταξε για τους συλλογους μας.
      Μακαρι να τους βλεπουμε στην εθνικη. Κατι ειναι και αυτο.

      Διαγραφή
  59. Καλησπέρα Jim και σε όλη τη παρέα του Hoopfellas!! Θα ήθελα να μάθω ποια mobile centers υπάρχουν στην Ευρώπη; Με παραδείγματα (ονόματα παικτών) αν είναι δυνατόν, για να καταλάβω! Σας ευχαριστώ εκτων προτέρων. ΝΙΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mobile centers είναι οι αυτοί που έχουν γρήγορα πόδια. Μπατίστ, Λάσμε, Τάιους, Λαβάλ, Χάινς κτλ.
      Μπορούν και μαρκάρουν περιφερειακούς στις αλλαγές.

      Διαγραφή
  60. Εκτός Εθνικής ο Κουφός με απόφαση του ίδιου του παίκτη!!! Άμεση και δικαιολογημένη η αντίδραση του προπονητή.

    Και τώρα, τι γίνεται; Ποιος θα αντικαταστήσει τον Κουφό;

    Η ΕΟΚ καθησυχάζει τους πάντες ότι η τιμωρία του Καλάθη από τη FIBA θα είναι μικρή. Τα ίδια, όμως, μας έλεγε και το 2010 μετά τα επεισόδια στο φιλικό με τους Σέρβους. Και τελικά μας ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι.

    Ας ελπίσουμε να μην έχουμε και δεύτερη απώλεια γιατί τότε στην Ισπανία θα πάμε για εκδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πωπω, τι γίνεται με αυτή την εθνική...
      Η ανακοίνωση/απάντηση του κατσικάρη ήταν φαρμάκι, και καλά έκανε ο άνθρωπος...
      Μα τι γίνεται με αυτό το παιδί, φαίνεται πως είναι εκτός τόπου και χρόνου... Πες από την αρχή δεν έρχομαι...
      Λέτε να πήρε τίποτα "δυναμωτικά" και να μην μπορεί να συμμετάσχει;;;....

      Διαγραφή
    2. Ριχνοντας μια ματια στην προεπιλογη καταλαβαινεις οτι λογικα θα ειναι ο Μπογρης.

      graz

      Διαγραφή
  61. Εκτός ο Κουφός, και νομίζω ότι πλέον δεν πρόκειται να τον ξαναδούμε (όχι σύντομα πάντως) στην Εθνική. Αλλά αν αυτό δείχνει κάποια "δυναμική" για τα "αμερικανάκια" μας, ή κάποιες άλλες παραμέτρους που δεν τις ξέρουμε, πιθανόν να έχουμε και άλλη (ή άλλες) απώλειες. Και ξαφνικά θα βρεθούμε λειψοί (σε παίκτες) αλλά και "λειψοί" (σε προσόντα)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. το οτι υπαρχει εναν ποιοτικος και νεαρος παικτης ελευθερος και διαθεσιμος δε σημαινει αυτοματα οτι πρεπει οσφπ και παο να πανε να τον κλεισουν ντε και καλα!!!

    υπαρχουν χιλιες δυο παραμετροι που καθοριζουν μια μεταγραφη!!!

    πώς ειναι δυνατον ο παο και ο οσφπ να πανε να χτυπησουν για τα καλα μια περιπτωση σαν και αυτη του μισιτς ή του βεστερμαν?
    με τι χρηματα?
    με τι κονέ?
    με ποιες θυσιες?

    ο ραζνατοβιτς προωθει τον δικο του τον παικτη εκει που νομιζει ο ιδιος καλυτερα!!!ειτε θα τον παει στο δασκαλο ντουντα που εχει ενα καραβι χρηματα απο πισω του ειτε θα τον παει στον αλλο το σερβο τον πεσιτς και σιγουρα οχι στο μαυροβουνιο και στραβοξυλο ιβανοβιτς!!!και αν δεν τελεσφορησει κατι απο τα 2 ειτε θα τον αφησει στη μεγκα βιζουρα να παρει και αλλες εμπειριες ειτε θα τον πουλησει σε εναν αλλον πλουσιο συλλογο!!!

    ουτε στον οσφπ θα τον πουλησει μιας και οι κοκκινοι ειναι οκ στα γκαρντ (και δε δινουν πλεον και τα πολλα τα φραγκα) ουτε στο αβεβαιο περιβαλλον του παο θα τον σπρωξει, οπου οτιδηποτε εκει τα τελευταια 2 χρονια παιρνει μορφη στοιχηματος!!!!

    κακα τα ψεματα, δεν ειμαστε πλεον παραδεισος για τους ξενους παικτες!!!ουτε τα φραγκα υπαρχουν ουτε το πρωταθλημα εκεινο εχουμε που θα προσελκυσει κοσμο ουτε τους προπονητες εχουμε που ειναι κραχτες!!και δε μιλαω μονο για ζοτς-ντουντα, που εχουν ηδη φυγει, αλλα και για τους ποιοτικους ελληνες κοουτς που πλεον δουλευουν ολοι τους (πλην μπαρτζωκα) στο εξωτερικο!!!!

    δυσκολα τα επομενα χρονια παο και οσφπ θα παρουν ξενουν παικτη για τον οποιο γινεται ντορος!!!αυτο ειναι ξεκαθαρο, οποτε ας ειμαστε πιο επιεικεις στις κρισεις μας!!!
    η περιπτωση καλαθη ειναι εξαιρεση στον κανονα!!!ο παο τον κυνηγαει λογω παρελθουσης συνεργασιας και οχι επειδη του προσφερει τοσα χρηματα.τετοια ποσα μπορουν να δωσουν και αλλοι!!!

    ειναι ευκολο για το τζιμ να λεει "παρτε αυτον, εκεινον , τον αλλον"!!!και εγω θα μπορουσα να πω στο παρελθον "παρτε το σατορανσκι".δε λεει κατι ομως!!πρεπει να αντιλαμβανομαστε τις συνθηκες της εποχης και να τις εναρμονιζουμε στις δυνατοτητες των συλλογων μας!!!

    το μελλον του παο, του οσφπ και των υπολοιπων ελληνικων συλλογων ειναι η ιδια εγχωρια παραγωγη!!!
    απο κει θα ξαναγεννηθει το ελληνικο μπασκετ!!!ταλεντα εχουμε, ταλεντα βγαζουμε, προπονητες βγαζουμε, λεφτα για ξενους δεν εχουμε, αρα χρονος συμμετοχης προσφερεται στα παιδια, οποτε τι μας λειπει?
    γιατι να κοιταμε λοιπον το μισιτς, το βεστερμαν και το σατορανσκι και οχι το μποχωριδη, το βεζενκοφ, τους αντετουκομπο, τον παπαπετρου,τον παπαγιαννη, το διαμαντακο, τον αγραβανη και τους λοιπους νεαρους παικταραδες?

    η λυση ειναι εδω, διπλα μας , εστω και αν χρειαστει να κανουμε λιγο υπομονη ακομα!!!

    και κατι τελευταιο,

    παικτες υπαρχουν για ολα τα βαλαντια!!!ματι θελει και ψαξιμο!!!και αν νομιζει κανεις , μηδενος εξαιρεμενου, οτι τα ξερει καλυτερα τα γραμματα απο αυτους που ειναι στις επαγγελματικες ομαδες τοτε γελιεται!!!οταν ο πεδουλακης επαιρνε τον τσακισμενο μασιουλις, τον απροσαρμοστο γκιστ, το λασμε απο τον ομπραντοιρο, το μπραμος απο τη γκραν καναρια, τον κιτσεν απο το ισραηλ ολοι γελαγαν με τις επιλογες!!!οταν ο μπαρτζωκας επαιρνε το λοτζεσκι απο την οστανδη ελεγαν "τι ειν τουτο?"!!!
    το αν εκαναν και αποτυχημενες επιλογες ηταν λογω και της περιορισμενης οικονομικης δυνατοτητας των συλλογων!!και εμενα αμα μου δωσουν 1εκ παικταρα θα φερω, σιγα το δυσκολο!!!και φυσικα ειναι και θεμα χημειας να κολλησει ο παικτης με την ομαδα!!ο μπεγκιτς πχ απλα δεν κολλησε, οχι οτι ειναι κακος παικτης!!!κολλησε πχ ο λο και ο ντορσει που μεσα σε ενα μηνα εβγαλαν ματιας και δεν κολλησε ο σλοβενος, τοσο απλα!!!

    δεν κανει μεταγραφες ο παο, σκουζει ολο το ιντερνετ στην ελλαδα κατα του γιαννακοπουλου!!!δεν τελειωνει τις μεταγραφες ο οσφπ "ασχετος ο μπαρτζωκας"!!!!
    αφου εσεις τα ξερετε τοσο καλυτερα γιατι δε σας παιρνει μια ομαδα να της κανετε το σχεδιασμο και το μανατζμεντ?ή μηπως τελειωσε η μεταγραφικη περιοδος και βλεπετε οτι οντως ο σχεδιασμος της καθε ομαδας ειναι εντελως λαθος?

    υ.γ παλι καλα που δεν ακουσαμε αυτο το καλοκαιρι για το νικο το ζηση και για τον μαρκοβιτς!!!κατι ειναι και αυτο....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά δε γέλαγα ούτε με την επιλογή Ουκιτς ουτε με εκεινη του Μασιουλις, ισα ισα που μου αρεσαν: παιχτες Ευρωλιγκας, εμπειροι και μαλιστα ήρθαν με κασέ μιρκότερο από αυτο που είχαν παλιοτερα. Πολυ ευστοχες επιλογες, όπως ευστοχη ηταν και η επιλογη του Σοφκλη, ασχετως που μετα ο Πεδουλακης τον εδιωξε γιατι δεν του εκανε (!). Επισης ο Γκιστ ήταν παιχτης Ευρωλιγκας, ήρθε όμως στα μισα της σεζον αφου πρωτα ειχαμε παρει τον απιθανο Πανκο (λολ!). Απο την αλλη, κατι Κιτσεν, Αρμστρονγκ, Γιαννοπουλοι, Ξανθοπουλοι ήταν άστα να πανε, γι'αυτο και πηραν ποδι με συνοπτικες διαδικασιες.

      Γενικά δηλαδη, 50-50 θα ελεγα πως ηταν οι επιλογες του Πεδουλακη, οι μισες καλες και οι μισες αστα να πανε. Οσο για ελληνοποιηση, ας μην το συζητησουμε...

      Διαγραφή
  63. Φίλε ΣΜ καλημέρα. Xαρά στο κουράγιο σου για το κατεβατό..
    "πώς ειναι δυνατον ο παο και ο οσφπ να πανε να χτυπησουν για τα καλα μια περιπτωση σαν και αυτη του μισιτς ή του βεστερμαν?
    με τι χρηματα?
    με τι κονέ?
    με ποιες θυσιες?"

    Έχεις μπερδέψει τον Μίσιτς και τον Βέστερμαν με κάποιους "άλλους" προφανώς.. Μιλάμε για ετήσια συμβόλαια 300-400 χιλιάδων (όσο δηλ. και του Σλότερ..) τώρα στην αγορά. Φυσικά και μπορείς να τους αποκτήσεις.. Μια χαρά δουλεύουν οι ελληνικές ομάδες με τον συγκεκριμένο μάνατζερ.. Οπότε μη τα τρώτε αυτά και δε θέλω κακομοιριές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι κακομοιρια να δεχεσαι την πραγματικοτητα.ρεαλισμος λεγεται!!

      μπορει το κασε του μικρου να ειναι 3-4 κατοσταρικα , το θεμα ειναι ομως ποιος εχει τη δυνατοτητα να εχει προσβαση σε μια τετοια "ευκαρια"!!!!
      δε λεω οτι οι τουρκοι ή οι γερμανοι θα δωσουν περισσοτερα απο οτι θα δινε ο παο ή ο οσφπ (ακομα και αυτο σηκωνει πολλη κουβεντα) , απλα λεω οτι στην περιπτωση των μπαγερν-εφες θα μετρησουν και αλλα πραγματα, οπως πχ ποιος ειναι ο προπονητης!!!και στις 2 περιπτωσεις μιλαμε για 2 απο τα μεγαλυτερα ονοματα παγκοσμιως!!!

      και εννοειται οτι ο μανατζερ θα σκεφθει τυπου "ας τους τον δωσω τωρα σε αυτους γιατι μετα θα ξεπουλησω πιο ευκολα"!!!οταν πχ ο σπανουλης πηγε στον οσφπ το 2010 μαζι με αυτον υπεγραψε και ενας αλλος με 900 χιλιαρικα το χρονο στην ιδια ομαδα!!!ενας αυστραλος σερφερ...
      γερμανοι και τουρκοι, και ιδιως οι τουρκοι, θα πεσουν πιο ευκολα θυμα του ξεπουληματος του ρασκο τωρα που ρεει το χρημα!!!

      αυτο που δε μπορεις να καταλαβεις τζιμ ειναι οτι δεν ειμαστε σε θεση να προσελκυσουμε πλεον εναν ξενο παικτη, ο οποιος δειχνει να εχει περαση!!και αν το κανουμε, κατα τη γνωμη μου, θα πρεπει να δωσουμε πολλα παραπανω απο το νορμαλ κασε του καθενος!!!

      πες μου ενα ταλεντο για το οποιο εγινε ντορος τα τελευταια χρονια και κατεληξε στα χερια παο-οσφπ!!μιλαμε για ξενο παντα!!!
      θα απαντησω εγω για σενα, κανενα!!!εσυ τι λες?μονο εσυ, εγω και 5-10 φιλοι του μπασκετ τους ξεραμε ολους αυτους που κλεινουν οι ευρωπαικες ομαδες?οι αρμοδιοι δεν τους ηξεραν?δε βολιδοσκοπησαν θεωρεις τετοιες περιπτωσεις?

      νομιζεις οτι ο παο των τελευταιων 2 ετων ειναι το ιδανικο μερος για εναν μισιτς?με ριγμενο μπαζτετ, με αντιτουριστικο κοουτς, με προεδρο ιδιορρυθμο που προσπαθει να κινηθει τεχνοκρατικα.και αν ειναι, γιατι να μη θεωρουνται αλλοι προορισμοι καλυτεροι?

      θεωρεις οτι ο μπαρτζωκας εχει την ιδια επιρροη στην ευρωπαικη πιατσα με το ντουντα, τον πεσιτς, τον πασκουαλ?

      αν νομιζεις στην τελικη οτι ισχυει το "300 δινουμε εμεις, 300 και αυτοι" τοτε παω πασο!!!ειναι σαν το αλλο που λεγανε οι παλιοι "11 εμεις 11 αυτοι" ....και τρωγαμε 11 στο τελος!!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα. Πίστεψε με.. Μπορώ να καταλάβω..

      Διαγραφή
    3. οκ, ας θεωρησουμε λοιπον οτι εγω χαβω κατι τετοια, οτι οντως μπορει να γινουν αναιμακτα και ευκολα τετοιες κινησεις και οτι, στην τελικη, μια αντιθετη αποψη μπορει να εχει εναν αντιλογο τυπου "μαλιστα".

      ΣΜ


      Διαγραφή
  64. Καλημέρα σε όλους.. Μετά τις εξελίξεις στο θέμα Κουφού, πιστεύω ότι πρέπει να κλείσει για πάντα η πόρτα της Εθνικής για τον συγκεκριμένο παίκτη. Απαράδεκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ. Σωστά.
      Ο Κουφός δεν αισθάνθηκε ποτέ μέλος της Εθνικής.

      Τώρα τί γίνεται; Είμαστε με Μπουρούση και Βουγιούκα.

      Μπόγρης;

      Διαγραφή
  65. εκτος εθνικης ο ...παικταρας κουφος για τον οποιο παραμιλαει το nba...μαλλον δεν του επετρεψαν απο τη λιγκα για να μην εχει προβληματα ο ντουραντ και η παρεα του......ενας απλα καλος παικτης που με την αποφαση του να παει στην αμερικη αποφασισε να καταστρεψει το ταλεντο του,τον κανανε απο φοργουορντ-σεντερ με πλαστικες κινησεις σε πορτιερη νυχτερινων κεντρων
    Υ.Γ να λεμε τα στραβα να λεμε και τα καλα....δεν εχω δει την τελευταια δεκαετια να αρνειται καποιος την εθνικη ποδοσφαιρου....σαν τρελοι κανουν να παιξουν....στην εθνικη μπασκετ τα πολλα χρηματα που κερδιζουν σε μικρη ηλικια μαλλον τους αλλαζουν τα μυαλα........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τραγωδια πραγματικη τζιμ.....πως λες τωρα στον φωτση να επιστρεψει?υπαρχει αλλος σεντερ?σοφο δεν υπαρχει περιπτωση....stonerook

      Διαγραφή
    2. Σόφο και Μαυροκεφαλίδης έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους από την αρχή.. Ή Μπόγρης ή πηγαίνεις σε αλλαγή στελέχωσης δηλ. δύο σέντερς και προσθέτεις έναν παίκτη σε άλλη θέση.

      Διαγραφή
    3. Τζιμάρα καλημέρα. Ποιές 3 κινήσεις από το μεταγραφικό μέτωπο θα έκανες τώρα στον Παναθηναϊκό? Συνολικό κόστος και των τριών συμβολαίων περίπου 1μιση εκατομύριο. Ευχαριστώ
      ΘΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα Θάνο. Με τα μισά σχεδόν λεφτά συνολικά από το ποσό που ανέφερες.. Μίσιτς, Βεζένκοφ, Μποχωρίδη. Και είσαι κομπλέ..

      Διαγραφή
    5. Γεια σου jim...Απαντησε μου σε παρακαλω στον Παναθηναικο με Γκιστ,Φωτση στο 4 και τον Γιανκοβιτς στο 3 και με μεταγραφη να περιμενουμε εκει ο Βεζενκοφ που θα βρει χωρο?
      Στο 3 ή στο 4?
      Σαν επιλογη θα τον επελεγες για να κλισει την θεση 3 αντι καποιου ξενου?Μπορει να σταθει?
      Θα τον ηθελα πολυ στον ΠΑΟ αλλα δεν μου φαινεται λειτουργικο!
      Η περιφερεια με Μισιτς Μποχω Παππα Σλοτερ και τον ΔΔ δεν ειναι πολυ απειρη....δεν την πιστευω για το υψηλο επιπεδο...

      Διαγραφή
    6. Δε κάνεις μεταγραφή και παίρνεις Βέζε στο 4/3. Θα σταθεί και σταδιακά θα καταλάβεις τι έχεις στα χέρια σου. Υψηλό επίπεδο..? Rebuilding κάνεις φίλε, ο στόχος σου δεν είναι εάν θα πας στους 8 ή στη Μαδρίτη. Έτσι θα αναπτύξεις την ομάδα σου. Αυτή είναι η γνώμη μου.

      Διαγραφή
  66. Έρικ Μακόλουμ.. Στο δρόμο του μεταξιού.. Ή μάλλον του χρήματος.. Ο γκαρντ του Πανιωνίου, εύκολα ένας από τους καλύτερους σκόρερς της Ευρώπης βρίσκεται πολύ κοντά στη Κίνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αντιγράφω ένα σχόλιο που είδα και συμφωνώ :

    Αν με κάποιο τρόπο ο Κουφός συμπεριλαμβανόταν στην εθνική των ΗΠΑ, είμαι σίγουρη ότι δε θα το σκεφτόταν καν. Θα έτρεχε να προλάβει. Δεν είναι Έλληνας ο Κουφός. Έλληνες είναι οι αδερφοί Αντεντοκούμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αν ήμουν προπονητής, θα ένιωθα ότι είχα πολλούς περισσότερους λόγους να κάνω μια δήλωση για ποιο λόγο κάλεσα στην ομάδα μου έναν αθλητή που είναι τιμωρημένος για χρήση απαγορευμένων ουσίων, παρά να ασχοληθώ με τον μάνατζερ του Κουφού.

    Κατά τα άλλα, το μόνο ζήτημα στην ιστορία του Κουφού είναι η ασυνέπεια του λόγου του. Αν πράγματι είχε υποσχεθεί ότι θα έρθει και τώρα τα αλλάζει, ναι, τότε πρόκειται για παίκτη που η εθνική δεν πρέπει να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Κράτάω βέβαια μια πισινή για το πως έχουν τα πράγματα.

    Και του αναγνωρίζω κι ένα ελαφρυντικό. Τον τρόπο με τον οποίο του είχε φερθεί ο Σιγάλας στην εθνική Νέων, και το γεγονός ότι πρωτοστάτης τότε ήταν ο Μπόγρης. Που από αύριο θα έπρεπε να κάνουν μαζί προπονήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έγινε τότε που λες , δεν το θυμάμαι.

      Διαγραφή
    2. Maciulis και Nocioni στην ΡΕΑΛ.

      Επίσης ένας Αργεντίνος ονόματι Campazzo ύψους 1.79 ( ρε λες να έχω ελπίδες να παίξω και εγώ ;) τον οποίο δεν τον ξέρω.

      Μου αρέσουν τα Μούσκουλα που βάζει η Ρεαλ με τις δύο αυτές κινήσεις.

      Διαγραφή
    3. Ο Καλάθης ήταν τότε με την εθνικη του Σιγαλα που ειχε φαει φαπες, οχι ο Κουφος

      Διαγραφή
    4. To όλο σκηνικό είχε γίνει όταν ο Κουφός ήθελε να ενσωματωθεί στην εθνική νέων με καθυστέρηση. Κι ο Σιγάλας αντί να πάρει μια απόφαση μόνος του (που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ήταν θετική), έριξε το μπαλάκι στους παίκτες να αποφασίσουν με ψηφοφορία. Ο Μπόγρης ενδεχομένως για προσωπικούς-αγωνιστικούς λόγους έστησε την κλίκα του και του έριξαν άκυρο.

      Στο μεταξύ, τσίμπησε και τις ψιλές του ο Καλάθης.

      Διαγραφή
  69. Φάουλ τρισμέγιστο του Κατσικάρη το οποιοδήποτε σχόλιο για την απόφαση του Κουφού, πόσο μάλλον το συγκεκριμένο σχόλιο. Πολύ απογοητευτική, μικροπρεπής και ανησυχητική η στάση του coach γιατι δείχνει ανασφάλεια και πανικό. Ξεκατινιάσματα μεταξύ επαγγελματιών, αηδία σκέτη. Αν χαλάστηκες coach, μην τον ξανακαλέσεις, τα υπόλοιπα κράτα τα για την πάρτη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη ρε χρηστο αν εσυ εχεις κανει τον προγραμματισμο σου ,εχεις πει σε καποιους παικτες οτι δεν τους υπολογιζεις,του χεις στειλει τα εισιτηρια και σου λεει ο ιδιος οτι ερχεται και τελευταια στιγμη σε πουλαει δεν θα τον ξεμπροστιασεις?πες απο την αρχη δεν ερχομαι και τελος......stonerook

      Διαγραφή
    2. Οχι, δεν θα τον ξεμπροστιάσω. Μπορεί να τον ξεχέσω ιδιωτικώς, μπορεί να τον διαγράψω δια παντώς αλλά σίγουρα δεν θα τον ξεχέσω δημοσίως. Και φυσικά είναι φάουλ ο Κουφός ΑΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΙΣΧΥΕΙ οτι είχε δώσει τον λόγο του. Αλλά μέχρι εκεί.

      Και κάτι τελευταίο. Ως εικόνα, ως σενάριο, μια κατάσταση στην οποία βγαίνει απο το πλάνο ο Κουφός και μπαίνει ο Μπόγρης είναι μια φανταστικά γλαφυρή αποτύπωση της Ελλάδας σήμερα.

      Διαγραφή
    3. Χρήστο είσαι υπερβολικός. Η αντίδραση του Κατσικάρη είναι δικαιολογημένη. Μην σου πω και επιβεβλημένη. Δεν έχει να κάνει με εθνικοφροσύνες και λοιπές μπαρούφες. Έχει να κάνει με την επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας. Μεταξύ επαγγελματιών.

      Ο κόουτς επέλεξε, πριν ανακοινώσει τις επιλογές του, να επικοινωνήσει με τους παίκτες και να συνεννοηθεί μαζί τους. Και πολύ σωστά. Για να ξέρει που βρίσκεται και για να προστατεύσει τους ίδιους τους παίκτες από φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν. Δηλ. να καλούνται και μετά να λένε όχι (βλ. περσινά καραγκιοζιλίκια με Καλάθη) και να ακολουθεί η κριτική και η απαξίωση από τους πρόθυμους Ελληναράδες.

      Αφού, λοιπόν, πήρε το ΟΚ από όσους ήθελαν να παίξουν στο Παγκόσμιο ανακοινώνει την 12άδα και 4 παίκτες συμπληρωματικούς. Έχει φτιάξει στο μυαλό του τα πλάνα και κάνει και κοψίματα έχοντας στο νου του ποιοι είναι οι διαθέσιμοι παίκτες.

      Και ξαφνικά, 3-4 ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας ξυπνάει στραβά ο Κουφός και του λέει μετάνιωσα. Ε, οφείλει να εξηγήσει γιατί ο παίκτης δεν θα παίξει και να καταστήσει σαφές ότι ο Κουφός φέρθηκε αντιεπαγγελματικά. Επίσης, είναι υποχρεωμένος να υπερασπιστεί τον τρόπο που έκανε τις επιλογές και να ξεκαθαρίσει ότι όσο είναι αυτός προπονητής ο Κουφός είναι ανεπιθύμητος.

      Ο παίκτης φέρθηκε εντελώς ανώριμα. Θα μπορούσε εξαρχής να αρνηθεί (όπως έκανε πέρσι και κανείς δεν τον μέμφθηκε) και όλα θα ‘ταν ωραία και καλά.

      Διαγραφή
    4. Έχει δίκιο ο Τσαγκουρνης.

      Ο Κουφός ποτέ δεν τοποθετήθηκε δημόσια. Τη δεύσμευσή του για την εθνική τη γνωρίζουμε μόνο ως μαρτυρία του Κατσικάρη.

      Εφ' όσον όλες οι συζητήσεις και οι διπραγματεύσεις έγιναν στο ιδιωτικό επίπεδο, εφ'όσον η δέσμευση του Κουφού έγινε κι αυτή σε ιδιωτικό επίπεδο, δεν νομιμοποιείται τώρα ο Κατσικάρης να δίνει δημόσια διάσταση, αποκαλύπτοντας μάλιστα τις μέχρι πρότινως ιδιωτικές τους συζητήσεις.

      Διαγραφή
    5. για μενα ειναι πιο τιμιο αυτο που εκανε ο διαμαντιδης.....ξεκαθαρισε τη θεση του πληρως.......δεν ειχε διαθεση το παιδι να παιξει,ηθελε να χορτασει τη γυναικα του το καλοκαιρι,ηξερε και οτι δεν τον κρατανε τα ποδια του.....αν οι γκριζλις εδιωχναν τον κουφο και δεν ειχε συμβολαιο θα κανε κωλοτουμπες να ρθει να παιξει στην εθνικη ομαδα μπας και βρεθει κανα κοροιδο να του δωσει κανενα χρυσο συμβολαιο στην ευρωπη......stonerook

      Διαγραφή
    6. Και για την εικόνα Μπόγρης in – Κουφός out, λάθος είσαι.

      Και οι δύο κλήθηκαν εξαρχής. Ακόμη κι αν ο Μπόγρης μπει στην 12άδα αντί του Κουφού, τότε αυτό θα προκύψει από 100% ευθύνη του Ελληνοαμερικανού. Και την τελική, αν αξίζει αγωνιστικά ο Μπόγρης να παίξει, ας παίξει. Δηλ. ο Κατσικάρης πρέπει να έχει στο μυαλό του, τι συνέβη στην ανεκδιήγητη Εθνική Εφήβων και να προσέχει τους συμβολισμούς; Ο άνθρωπος ανέλαβε την εθνική και όλοι του ζητάμε να εφαρμόσει την φιλοσοφία του χωρίς παρεκκλίσεις.

      Δεν προκύπτει από πουθενά, λοιπόν, επιβράβευση του κακομαθημένου Μπόγρη και περιθωριοποίηση του αθώου και ανυποψίαστου Κουφού. Πολύ περισσότερο δεν έχουμε μια εικόνα που αντανακλά στην Ελλάδα του σήμερα.

      Είσαι υπέρ της άποψης να τιμωρείται στον αιώνα τον άπαντα ο κωλοπαιδισμός που έδειξε τότε ο Μπόγρης; Και αντίστοιχα, να δικαιολογούνται τα ήξεις αφήξεις του Κουφού επειδή τότε αντιμετωπίστηκε ως μίασμα; Δεν είναι άδικο;

      Διαγραφή
    7. Τα πάντα είναι θέμα τρόπου. Αν, ΑΝ ΛΕΩ ο Κουφός κρέμασε τον Κατσικάρη (και επιμένω στο "αν" γιατί δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά οτι ο Κουφός έδωσε το λόγο του, αλλά το δέχομαι για την οικονομία της συζήτησης) τότε προφανώς ο παίκτης είναι πολύ φάουλ, απαράδεκτος. Αυτό είναι δεδομένο και δεν το αμφισβητώ.

      Μπορώ ακόμα και να δεχτω οτι ο coach όφειλε (αν και διαφωνώ) ή ένιωσε την ανάγκη να εξηγήσει στον κόσμο τι έχει συμβεί. Και ναι, σε αυτή την περίπτωση, η ουσία των όσων θα έλεγε θα ήταν ίδια, είτε ούρλιαζε σαν υστερικός (όπως περίπου κάνει τώρα) είτε επέλεγε έναν πιο ήπιο τρόπο. Όμως ο τρόπος είναι τα πάντα. Ο τρόπος είναι που διαχωρίζει τον μικρό άνθρωπο απο τον μεγάλο. Και για μένα ένας προπονητής, ειδικά ένας προπονητής εθνικής ομάδας, οφείλει να είναι κύριος και όχι να μιλάει με εκφράσεις τύπου "Κουφός και ο Μπουντογιάννης δεν ανήκουν στην κατηγορία των ειλικρινών ανθρώπων" που εμένα μου θυμίζουν έντονα καφενείο της Βουλής και Αλέφαντο να κλαίγεται γιατι δε βγαίνει ο Δούρος στο τηλέφωνο.

      Επίσης, θέλω να δώσεις βάση στην διατύπωση που χρησιμοποιείται εδώ :

      "Ο ίδιος μάνατζερ, ο κ. Μπουντογιάννης, είναι αυτός που προ ημερών μου ανακοίνωνε κομπάζοντας ότι με δικές του προσπάθειες ξεπεράστηκαν κάποια προβλήματα και θα γινόταν πραγματικότητα η σφοδρή επιθυμία του ίδιου και του Κουφού, να δώσει το παρών ο παίκτης στην Εθνική ομάδα."

      Εγώ γιατί καταλαβαίνω οτι ο Κατσικάρης είχε τον λόγο του Μπουντογιάννη αλλά όχι απαραίτητα και του Κουφού; Ελπίζω να μην είναι έτσι γιατί θα μικρύνει πολύ σοβαρά και πολύ απότομα στα μάτια μου ο coach.

      Διαγραφή
    8. Για τον Μπόγρη δεν υπονοώ κάτι τέτοιο. Απλά λέω, είναι θλιβερό να βλεπεις έναν παίκτη σαν τον Μπόγρη να καλύπτει την απώλεια ενός παίκτη σαν τον Κουφό. Αλληγορικά μιλώντας.

      Διαγραφή
    9. ξερεις γιατι ειχε το λογο του μανατζερ?γιατι καποιοι ειναι ψωνισμενοι και μιλανε μονο μεσω αυτων αφου δεν ...τα εχουν για να μιλανε σαν αντρες.......εσυ τι λες χρηστο ο κατσικαρης οταν πηγε να κανει τις κλησεις ποιον εψαξε τον μανατζερ ή τον κουφο?η απαντηση ειναι αυτονοητη....stonerook

      Διαγραφή
    10. Stonerook, μαζί σου. Μόνο που αυτό είναι εντελώς αδιάφορο όσον αφορά τη συζήτηση μας.

      Διαγραφή
    11. Ρε Χρήστο, όλα όσα συζητάμε, τα συζητάμε με την παραδοχή ότι ο Κατσικάρης λέει αλήθεια. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει τόσο θράσος να βγει και να πει όλα αυτά ρισκάροντας να γίνει ρόμπα.

      Συμφωνώ ότι ο τρόπος είναι το διακριτικό γνώρισμα μεταξύ των ανθρώπων. Όπως το περιγράφεις. Τα έχουμε ξαναπεί και συμφωνούμε.

      Ο τρόπος του Κατσικάρη είναι ΟΚ. Μπορεί να βγάζει οργή για την απρόοπτη εξέλιξη που του χαλάει τον σχεδιασμό αλλά εκπορεύεται και από κάτι άλλο. Ότι στην Εθνική τα τελευταία χρόνια υπάρχει πολύ παρασκήνιο, ίντριγκα και διάφορα χαριτωμένα. Ο Κατσικάρης στέλνει μήνυμα και αλλού. Ότι θα λέει αυτά που τον ενοχλούν δημόσια.

      Σου δίνω ένα point στο εξής. Ότι ο κόουτς μπορεί από τώρα να ψάχνει πανικοβλημένος εκ των προτέρων δικαιολογίες για ενδεχόμενη αποτυχία. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.

      Διαγραφή
  70. Πλάκα κάνεις..Και λίγα του είπε Χρήστο. Αθέτησε το λόγο του. Υποτίθεται ότι ήθελε "πολύ" να παίξει. Ας το έλεγε από την αρχή.
    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι καθόλου δεν κάνω πλάκα. Ας τον πάρει τηλέφωνο και ας τον ξεχέσει. Ιδιωτικά. Όχι δημοσίως. Επίσης, αυτό το ήθελε "πολύ" να παίξει το ακούσαμε απο ποιανού τα χείλη; Μήπως θυμάσαι να μου πεις; Ασχέτως αυτού όμως, τέτοια ξεκατινιάσματα προσωπικά τα θεωρώ ιδιαιτέρως ενδεικτικά της ποιότητας ενός επαγγελματία. Κι επειδή θεωρώ οτι ο Κατσικάρης υπο νορμάλ συνθήκες δεν είναι τέτοιος τύπος, μπορώ να τα ερμηνεύσω μόνο ως αντίδραση ανθρώπου υπο καθεστώς πανικού. Δικό του πρόβλημα όμως.

      Εδώ μια σύντομη περίληψη του σκηνικού με τους τιτανοτεράστιους Μπόγρη και Σιγάλα.

      http://www.sportdog.gr/article/51030/mpogres-enadion-ellenon-tes-amerikes

      Διαγραφή
    2. Πανικό επειδή έχασε τον Κουφό????????????????????? Να ήταν ο Καλάθης να το καταλάβω αλλά στο 5 λύσεις υπάρχουν. Σιγά τον πάνικ..

      Διαγραφή
  71. Καλημέρα
    α)Εθνική - Κουφός Το σκηνικά εχει ξαναγίνει,ο Κουφός εχει αποδειξει πως ειναι παρτακιας-nbaer-οχι_αφοσιωμενος_στην_εθνικη whatsoever,δεν ξερουμε κατα ποσο εκεινος πουλησε την ομαδα ή ειχε γινει επαφή της πλακας και δεν ειχε πει ποτε οτι θα κατεβει στην Ισπανια.Το προβλημα ειναι οτι πιθανως να σκασει ντομινο μη συμμετωχων..Θα ειναι κακο για το ελληνικο μπασκετ να μην παξει εστω και μια φορα σε μεγαλο τουρνουα ο Αντετο οχι τοσο αγωνιστικα , οσο συμβολικα και για την ιστορια που εχει υποθεση του..
    Αγωνιστικα ο Κουφός κι ο καθε Κουφος δε μπορει να επυρεασει τοσο καθοριστικα μια εθνική ομάδα του βεληνεκούς της εθνικής μας.ΟΚ δεν εχουμε τοσο καλο παικτη στη θέση του αλλα αγωνιστικα θα βρεθει λυση.Το μεγαλο προβλημα ειναι το επικοινωνιακο (ειμαστε ο'τι να ναι οποιος θελει φευγει) και του προγραμματισμου αυτης της ερμης ομαδας.Οχι δε φταει σε κατι ο Κατσικαρηςσε αυτο το σημειο,θελει να δουλεψει και θα δουλεψει με αυτους που θα τον ακολουθησουν
    Τωρα ποιον θα καλέσει?
    Φωτσης?

    β)Εθνικη νεων - Η μητέρα των μαχων,θεωρητικα ειμαστε η χειροτερη ομαδα απ τις 8 (αντε ισως μετα το Ισραηλ που ομως πεταει φωτιες στη περιφερεια)
    λογικα ξαναλεω θα χασουμε ,αλλα τα νοκ αουτ ειναι νοκ αουτ.Ειναι ενδιαφερων παντως το πως απελευθερωθηκαν μεσα στο παρκε μετα τα φιλικα και τον τραυματισμο του Παπαπετρου οι διεθνεις,και πως μοιρασαν πιο ομαλα τους ρολους και τις προσπαθειες στους τελευταιους αγωνες..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. και η ερωτηση ! τσαϊρελης ή ο γκομενος της κοκκινου τριτος σεντερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή